Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Τεταρτη 13 Δεκεμβριου 2017


Aliki Papachela
Σε ανάρτηση μη φίλου, που αφορούσε το City Plaza χθες και επειδή τόλμησα να σχολιάσω μπλοκαρίστηκα, μαθαίνω ότι συνεχίζονται σχόλια που με αφορούν και με ψευδή στοιχεία κιόλας. Είναι τουλάχιστον άνανδρο να ρίχνετε λάσπη, που ούτε την βλέπω, ούτε μπορώ ν απαντήσω. 
Ενημερώστε, λοιπόν, έναν κύριο Χρήστο Ανδρικόπουλο, όποιος τον ξέρει, να σταματήσει να χυδαιολογεί. 
Εχω πεί χιλιάδες φορές και είναι αποδεδειγμένο ότι ποτέ δεν ήμουν ο "επιχειρηματίας του City Plaza που κήρυξε πτώχευση κι άφησε απλήρωτους εργαζόμενους". Είμαι η ιδιοκτήτρια του κτιρίου που το νοίκιαζε στον επιχειρηματία που βάρεσε κανόνι κι άφησε απλήρωτη και μένα και τους εργαζόμενούς ΤΟΥ. Κι έχει όνομα κι επίθετο. Λέγεται ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΑΤΣΑΝΗΣ κι η οικογένειά του όλοι μέτοχοι και μετέχοντες στο διοικητικό συμβούλιο. Κι αν φοβούνται οι πρώην εργαζόμενοί του να το πούν και τα φορτώνουν σε μένα, γιατί έτσι βολεύει κι έτσι πληρώθηκαν να λένε, εγώ δεν φοβάμαι. 
Οποιος έχει αποδείξεις για το αντίθετο, να τις φέρει εδώ και τώρα. Δλδ ποιανού εταιρεία ήταν η ΑΞΕ ΠΛΑΖΑ, ποιούς και πόσους εργαζόμενους είχε (ονοματάκια παρακαλώ όχι γενικά "οι εργαζόμενοι του City Plaza"), χαρτί απ την επιθεώρηση εργασίας για τους εργαζόμενους αντιστοίχως στην ΑΞΕ ΠΛΑΖΑ και στην ΑΜΑΖΩΝ Α.Ε., ποιά εταιρεία κήρυξε πτώχευση και ποιά όχι κι από ποιόν μείναμε απλήρωτοι όλοι.
Επειδή η βλακεία είναι ανίκητη, είστε τόσο γίδια που ακόμα πλασάρετε αναπόδεικτη λάσπη, ανακρίβειες και ψέματα ενώ μέχρι κι οι περί την κατάληψη έχουν παραδεχθεί ότι έκαναν λάθος και μπέρδεψαν τις εταιρείες. 
Κι αν αυτό συνεχιστεί και δεν βγουν οι ίδιοι οι πρώην εργαζόμενοι του Τσατσάνη να πουν δημόσια την αλήθεια, θα στραφώ νομικά κι εναντίον τους πλέον! 
Αρκετά κι άντε μου στον γεροδιάβολο λαμόγια!

Σχολιο.-  Πάντα είχα την απορία οι εργαζόμενοι στον Τσατσάνη γιατί σιγοντάρουν την κατάληψη???Τους παραμύθιασαν ότι θα αποζημιωθούν με κάτι???πληρώθηκαν για να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό???γιατί στην αρχή τους έβλεπα στα βιντεάκια με τους καταληψίες...όλοι ακόμα είναι υπέρ???
Aliki Papachela Ο Τσατσάνης τα έκανε όλα αυτά γιατί θεωρούσε ότι το ξενοδοχείο ήταν δικό του, κι ότι θα τρωγαν απ αυτό μέχρι και τα τρισέγγονά του. Οταν ήταν να το πουλήσω και έκανα καταγγελία της σύμβασης έξι μήνες πριν την λήξη της όπως όριζε ο νόμος, σκύλιασε και μου ταξε ότι αν δεν το χει αυτός δεν θα το χω ουτ εγώ. Και ξαμόλυσε τα καρακόλια του μετά. Τόσο απλά. Το γιατί κρατάν το στόμα τους κλειστό για την αλήθεια και συμμετέχουν στην καταπάτηση θα το βρείς πίσω απ το χρήμα. Είτε που τους έταξε ο Τσατσάνης είτε οι "καταληψίες"
Σχολιο.-  Αλίκη στο βίντεο θυμάμαι μία ενθουσιώδη (από τους εργαζόμενους) και κάνα δύο που έμοιαζαν να παρευρίσκονται σαν αγγαρεία..
Aliki Papachela  Ε, αυτοί είναι όλοι κι όλοι κι άλλοι δυό σε σύνολο 20 πρώην εργαζόμενων.
Σχολιο.-  Άχ, βρέ κορίτσι μου, είσαι σε πολύ χειρότερη θέση, απ' ότι νόμιζα!Εύχομαι να γίνει κάτι, κάτι αναπάντεχο, έστω και να μή χάσεις και το σπίτι σου κι απο πάνω!Πόσο ΑΔΙΚΟ, όλο αυτό!Καφκική... κατάσταση!Σου εύχομαι καλή τύχη, τί άλλο, να πώ!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αγρίνιο: Σε πλειστηριασμό η πρώτη κατοικία ανέργου για χρέος 1.319 ευρώ
Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017, 16:32
Αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι η εφορία του Αγρινίου προέβη σε κατάσχεση της πρώτης και μοναδικής κατοικίας ενός άνδρα για οφειλή 1319 ευρώ. Πρόκειται για έναν άνεργο, οικογενειάρχη χωρίς κανένα άλλο περιουσιακό στοιχείο.
Ο άνδρας είδε σοκαρισμένος στην πόρτα του την δικαστική επιμελήτρια να του επιδίδει την έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης ακίνητης περιουσίας, να του δεσμεύει ουσιαστικά το διαμέρισμα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Δικαιοσύνη εκδίδει τον Μr. Bitcoin στις ΗΠΑ και όχι στους Ρώσους
Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017, 15:02
Υπέρ της έκδοσης του Mr. Bitcoin στις ΗΠΑ τάχθηκε ο Άρειος Πάγος απορρίπτοντας το αίτημα του 38χρονου Αλεξάντερ Βίνικ που κατηγορείται για ξέπλυμα 4 δις δολαρίων μέσω ψηφιακής πλατφόρμας ανταλλαγής ψηφιακών νομισμάτων.
Είναι ο πολεμος που κανουν οι διεθνεις τοκογλυφικοι αλητες εναντιον του ψηφιακου νομισματος.
Το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση για την έκδοσή του στις ΗΠΑ όπου θεωρείται ως εγκέφαλος τεράστιου διαδικτυακού πλυντηρίου ξεπλύματος βρόμικου χρήματος. Ο 38χρονος, για την έκδοση του οποίου ερίζουν αμερικανικές και ρωσικές αρχές, αρνείται την εμπλοκή του σε οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη επιφυλάσσοντας για τον εαυτό του το ρόλο του απλού συμβούλου της επίμαχης πλατφόρμας.
«Ασχολούμαι με την παραγωγή κρυπτονομισμάτων σε επίπεδο συμβουλών. Είμαι σύμβουλος και η πλατφόρμα ήταν ένας πελάτης μου. Δεν θα μπορούσα να είμαι ιδιοκτήτης» ισχυρίστηκε ενώπιον του Αρείου Πάγου ζητώντας να μην εκδοθεί στις ΗΠΑ όπου, σύμφωνα με το ένταλμα που έχουν εκδώσει φέρεται δηθεν ως διαχειριστής της πλατφόρμας BTC-e να ξέπλενε δηθεν κέρδη εγκληματικών δραστηριοτήτων, την περίοδο 2011-2016.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κατερίνα Λάσπα: «Ο Στρος Καν μου ζήτησε 250.000 ευρώ για να του πάρω συνέντευξη»!
Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017, 16:11
Η Κατερίνα Λάσπα βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης στην επίσημη πρεμιέρα της παράστασης «Δουλειές με φούντες» στη θεατρική σκηνή «Ζωή Λάσκαρη» στον Πολυχώρο Αθηναΐς και έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους που ήταν εκεί.
Η παρουσιάστρια μάλιστα έκανε μία απίστευτη αποκάλυψη στην κάμερα της εκπομπής «Φτιάξε καφέ να στα πω» για τον Στρος Καν στον οποίο ήθελε να πάρει συνέντευξη όταν ξέσπασε το σκάνδαλο με την καμαριέρα.
Η Κατερίνα είπε: «Μου ζήτησε 250.000 ευρώ για να του πάρω συνέντευξη! Δεν έχω (γέλια)…Μπορεί να το αξίζει. Σοκαρίστηκα, δεν περίμενα να παντρευτεί τρίτη φορά και να τον ξαναθυμηθούμε, έπρεπε να μου κάνει τη χάρη… Τον έκανα unfollow από παντού (γέλια)»!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λαφαζάνης: Επιτυχία του κινήματος η αναστολή εκπλειστηριασμού διαμερίσματος 67 τ.μ.
 Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017, 15:41
Ο Παν. Λαφαζάνης από τον χώρο της κινητοποίησης της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ) επί της οδού Βασ. Γεωργίου 21, στον Πειραιά, το πρωί της Τετάρτης 13 Δεκεμβρίου, σε συμβολαιογραφείο του Σ.Β. που εκτελούσε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Η σημερινή διαμαρτυρία της “Λαϊκής Ενότητας” στον Πειραιά, επί της οδού Βασιλέως Γεωργίου 21, έξω από το συμβολαιογραφείο του Σ.Β. είχε στην ουσία ως αποτέλεσμα να ανασταλεί ο βάρβαρος πλειστηριασμός διαμερίσματος 67 τ.μ. στην Αργυρούπολη για χρέος 100 χιλιάδων. Η επιτυχία του κινήματος αφιερώνεται εξαιρετικά στα ψέματα Τσίπρα – Τσακαλώτου».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε απεργιακό κλοιό η χώρα την Πέμπτη
 Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017, 14:11
«Φρένο» για 24 ώρες θα πατήσει η χώρα την Πέμπτη, λόγω της γενικής πανεργατικής απεργίας που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και στην οποία συμμετέχουν οι ΠΝΟ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ καθώς και υπηρεσίες δημόσιας υγείας (ΠΟΕΔΗΝ, ΟΕΝΓΕ).
Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί σε μετρό, ηλεκτρικό, τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ, ενώ 24ωρη απεργία έχουν εξαγγείλει τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απευθύνουν κάλεσμα στους εργαζομένους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να απεργήσουν με αίτημα μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας, για την αντιμετώπιση της ανεργίας, για την προαγωγή της δημόσιας Υγείας και Παιδείας, της περίθαλψης και της Κοινωνικής Ασφάλισης.
Παράλληλα, όπως αναφέρουν σε ανακοινώσεις που έχουν εκδώσει, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11.00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ το ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθεί στις 10.30 στην Ομόνοια.

Στάση εργασίας σε μετρό, ηλεκτρικό, τραμ, λεωφορεία, τρόλεϊ
Οι συρμοί του ηλεκτρικού, τα τρόλεϊ και τα λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν από τις 09.00 το πρωί έως τις 21.00 το βράδυ, ενώ οι συρμοί του μετρό και του τραμ θα κυκλοφορήσουν από τις 09.00 το πρωί έως τις 16.00 το απόγευμα.
Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ διεκδικούν την «άμεση αναμόρφωση του Προϋπολογισμού, έτους 2018, για να ανατραπούν εδώ και τώρα οι δραματικές περικοπές των κοινωνικών δικαιωμάτων και η σχεδιαζόμενη φοροκαταιγίδα» και ζητούν: «Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση χωρίς κρατικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό στην άσκηση των συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, με κυρίαρχα το δικαίωμα των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και το δικαίωμα απεργίας και διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών».

«Φρένο» πατούν τα τρένα και ο προαστιακός
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αναφέρει πως δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.
Συγκεκριμένα, ματαιώνονται τα βραδινά δρομολόγια στον άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη που αναχωρούν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης. Οι αμαξοστοιχίες 600/601 (από Αθήνα και Θεσσαλονίκη) που αναχωρούν στις 23.55 και 23.00 αντίστοιχα, το βράδυ της Πέμπτης, θα κυκλοφορήσουν μετά τη λήξη της απεργίας.
Για τις αμαξοστοιχίες των οποίων τα δρομολόγια επηρεάζονται από τις κινητοποιήσεις, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. έχει προληπτικά κλείσει το σύστημα έκδοσης εισιτηρίων. Οι επιβάτες, ωστόσο, που επρόκειτο να ταξιδέψουν το χρονικό διάστημα αυτό και έχουν ήδη αγοράσει εισιτήρια από φυσικά σημεία πώλησης, δικαιούνται επιστροφή του αντιτίμου των εισιτηρίων είτε σε μετρητά είτε με τη μορφή «κουπονιού ταξιδίου».
Για τους επιβάτες που έχουν αγοράσει τα εισιτήριά τους μέσω διαδικτύου η επιστροφή του αντιτίμου γίνεται απευθείας στην πιστωτική τους κάρτα. Αναλυτικά, τα όσα ισχύουν βάσει των σιδηροδρομικών κανονισμών σε περιπτώσεις ακυρώσεων δρομολογίων λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων, αναφέρονται στον σύνδεσμο www.trainose.gr και στο τηλέφωνο 14511.

Δεμένα θα παραμείνουν στα λιμάνια τα πλοία
Παράλληλα, δεμένα θα παραμείνουν την Πέμπτη τα πλοία σε όλα τα λιμάνια της χώρας, λόγω συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.
Η απεργία θα διαρκέσει από τις 00.01 της Πέμπτης έως τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας. Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι να επικοινωνούν με τα κατά τόπους τουριστικά πρακτορεία, προκειμένου να ενημερώνονται για τροποποιήσεις και αλλαγές δρομολογίων των εταιρειών.
Η Ομοσπονδία των ναυτικών στη σχετική της ανακοίνωση τονίζει χαρακτηριστικά ότι «για μια ακόμη φορά, δυστυχώς, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των ναυτεργατών, όχι μόνον δεν επιλύονται εκ μέρους των κυβερνώντων, αλλά αντίθετα θεριεύουν και οξύνονται ακόμη περισσότερο με τα νέα προαπαιτούμενα και με τις προωθούμενες, νέες ρυθμίσεις και περικοπές, κατ' εντολή του τρίτου μνημονίου».
«Η διάλυση του ΝΑΤ και η αρπαγή κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας του, η αποψίλωση των οργανικών συνθέσεων των επιβατηγών πλοίων, ο ευτελισμός των συντάξεων και η οξυνόμενη και διογκούμενη συνεχώς ανεργία του κλάδου δεν μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα» προσθέτει.

24ωρη απεργία σε όλα τα ΜΜΕ
Επίσης, τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στον χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις με την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης έως τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ
Σε προειδοποιητική απεργία 24ωρης διάρκειας κατά της πώλησης λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ θα προχωρήσει η ΓΕΝΟΠ -ΔΕΗ.
Στα αιτήματα της απεργίας, εκτός από την ακύρωση του σχεδίου πώλησης των μονάδων με τα αντίστοιχα ορυχεία, περιλαμβάνονται η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, η πραγματοποίηση προσλήψεων προσωπικού και η επαναφορά του 17% των μετοχών της ΔΕΗ από το ΤΑΙΠΕΔ στο ελληνικό Δημόσιο.

Τροποποιούνται αεροπορικές πτήσεις
Η τετράωρη στάση εργασίας (08.00 - 12.00) του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, που συμμετέχει με αυτόν τον τρόπο στις κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ, αναγκάζει τις αεροπορικές εταιρείες να τροποποιήσουν το πρόγραμμα πτήσεων την Πέμπτη.
Η Olympic Air ανακοίνωσε αλλαγές στις ώρες αναχώρησης σε οκτώ σκέλη πτήσεων εσωτερικού.

Δεν θα λειτουργήσουν οι δημόσιες δομές υγείας

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) αλλά και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) καλούν τα μέλη τους να λάβουν μέρος στην απεργία και στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθούν ανά την Ελλάδα.
Κατά τη διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης, οι δημόσιες δομές υγείας θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας για την εξυπηρέτηση των έκτακτων περιστατικών.
Η ΠΟΕΔΗΝ με ανακοίνωσή της καλεί τα μέλη της να λάβουν μέρος στην προσυγκέντρωση που θα γίνει την Πέμπτη, στις 10.00, έξω από το Υπουργείο Υγείας, με αιτήματα μεταξύ άλλων:
• Δημόσιο - Δωρεάν Σύστημα Υγείας - Πρόνοιας
• Μονιμοποίηση συμβασιούχων εργαζόμενων
• Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού
• Επαρκή χρηματοδότηση ΕΣΥ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ - ΕΚΑΒ
• Ένταξη στα ΒΑΕ
• Αυξήσεις στους μισθούς
• Κατάργηση αντασφαλιστών μνημονιακών νόμων
• Κατάργηση τροπολογίας για την αξιολόγηση.
Η ΟΕΝΓΕ, από τη μεριά της, καλεί τα μέλη της να λάβουν μέρος στην 24ωρη απεργία με αιτήματα:
• Υπογραφή νέας κλαδικής συμφωνίας. Σταθερό ημερήσιο και εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας. Πενθήμερο-6ωρο-30ωρο με μία ενεργή εφημερία την εβδομάδα και ρεπό την επόμενη μέρα. Κατάργηση του νόμου που διευθετεί τον χρόνο εργασίας.
• Αποκατάσταση των μισθολογικών και συνταξιοδοτικών απωλειών, πρόσφατων και παλιότερων.
• Να μην απολυθεί κανένας επικουρικός επιμελητής, κανείς συμβασιούχος. Να πληρωθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα.
• Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο ύψος των σύγχρονων αναγκών.
• Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία-Πρόνοια για όλο τον λαό.
Σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ, τα μέτρα της 3ης αξιολόγησης περιλαμβάνουν νέες μειώσεις της κρατικής χρηματοδότησης για τις λειτουργικές δαπάνες των νοσοκομείων από 2.058 εκατ. ευρώ το 2017 σε 1.439 εκατ. ευρώ το 2018.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μικροένταση έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης με συμβασιούχους ΟΤΑ και ΜΑΤ
 Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017, 17:34
Μικροένταση επικράτησε το μεσημέρι μεταξύ συμβασιούχων στους ΟΤΑ και δυνάμεων της Αστυνομίας, έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης στη Θεσσαλονίκη.
Οι διαδηλωτές θέλησαν να προσεγγίσουν την είσοδο του υπουργείο ωστόσο οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν.
Τα πνεύματα αυτή την ώρα έχουν ηρεμήσει με τους συμβασιούχους να παραμένουν έξω από το ΥΜΑΘ φωνάζοντας συνθήματα. Μάλιστα ζητού να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αλλιώς δεν θα αποχωρήσουν από το σημείο.
Να σημειωθεί πως ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε στο ΥΜΑΘ λίγο μετά τις 16:00, όπου πραγματοποίησε συνάντηση με εργαζόμενους στην ΕΛΒΟ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νότια Κορέα: Η κυβέρνηση σαν πιστο σκυλι των διεθνων τοκογλυφων απαγορεύει τις συναλλαγές σε Bitcoin για ορισμένες κατηγορίες
 Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017, 12:12
Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας υπακουωντας στους διεθνεις τοκογλυφους απαγόρευσε σήμερα τη διαπραγμάτευση του Bitcoin για ορισμένες κατηγορίες επενδυτών προκειμένου να αποτρέψει δηθεν τις κερδοσκοπικές επενδύσεις στο κρυπτονόμισμα καθώς και τη χρήση του για παράνομες δραστηριότητες, ειπε σαν δικαιολογια.
Η κυβέρνηση, έπειτα από συνεδρίαση με υψηλόβαθμους κρατικούς αξιωματούχους, ανακοίνωσε μέτρα με στόχο να αποτρέψει τις αλόγιστες επενδύσεις στο κρυπτονόμισμα.
Σύμφωνα με τα μέτρα αυτά, οι επενδυτές του Bitcoin θα πρέπει να δίνουν τα πλήρη στοιχεία τους όταν καταθέτουν ή εκταμιεύουν χρήματα από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς προκειμένου να κάνουν συναλλαγές στο ψηφιακό νόμισμα. Οι ανήλικοι και οι κάτοικοι εξωτερικού δεν θα επιτρέπεται να ανοίξουν λογαριασμό Bitcoin και να κάνουν συναλλαγές στο κρυπτονόμισμα. Οι τράπεζες θα απαγορεύεται να διακρατούν, να αγοράζουν και να επενδύουν στο κρυπτονόμισμα, προκειμένου οι θεσμικοί επενδυτές να μην προωθούν τις κερδοσκοπικές επενδύσεις μεταξύ των ιδιωτών.
Παράλληλα, η αστυνομία και οι εισαγγελικές αρχές θα εφαρμόσουν αυστηρά μέτρα για τον εντοπισμό παράνομων συναλλαγών Bitcoin που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ξέπλυμα χρήματος κι άλλες παράνομες δραστηριότητες.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σακοράφα: Ο Νετανιάχου θα πρέπει να ανακηρυχθεί persona non grata στην Ευρώπη
Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017, 17:51
Σε παρέμβαση της η ανεξάρτητη Ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, κατά τη συζήτηση για την ανακοίνωση του προέδρου των ΗΠΑ σχετικά με την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, απευθυνόμενη στην Φεντερίκα Μογκερίνι, ύπατη εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφαλείας.
Παρουσιάζοντας τον χάρτη της Παλαιστίνης από το 1947 εως σημερα (1947 Παλαιστινη, 1947 χωρισμος και Νακμπα Παλαιστινιων, 1967, σημερα), στην ολομέλεια, η Σοφία Σακοράφα τόνισε: “Αυτός ο χάρτης είναι ύβρις για την παγκόσμια κοινότητα που δείχνει την Παλαιστίνη. Πώς ήταν και πώς είναι τώρα σαν κουκίδες με χωριά περίκλειστα και κατεστραμμένα”, συμπληρώνοντας ότι υπεύθυνος για την κατάσταση αυτή είναι ο Μπ.Νετανιάχου που η κα Μογκερίνι υποδέχθηκε θερμά σα φίλο ενώ θα έπρεπε να κηρυχθεί persona non grata στην Ευρώπη για τα εγκλήματα που έχει διαπράξει.
Ολόκληρη η παρέμβαση εδώ:
"Κυρία Μογκερίνι έχω την ελληνική, αλλά έχω και την παλαιστινιακή υπηκοότητα. Χθες υποδεχτήκατε τον κ. Νετανιάχου ως "φίλο και συνεργάτη" στην προοπτική της λύσης των δύο κρατών. Αυτός ο "φίλος" σας είναι γνωστό παγκοσμίως ότι είναι υπεύθυνος για την κατάσταση που απεικονίζεται σε αυτόν τον χάρτη που δείχνει την Παλαιστίνη. Πως ήταν και πως είναι τώρα σαν κουκίδες με χωριά περίκλειστα και κατεστραμμένα. Εδώ απεικονίζεται η κατοχή ενός κράτους. Ποιος είναι ο κατακτητής και ποιος ο κατακτημένος. Αυτός ο χάρτης είναι ύβρις για την παγκόσμια κοινότητα. Πραγματικά πιστεύετε ότι μπορεί να υπάρξει η λύση των δύο κρατών; Όλα αυτά τα είπατε χθες που συναντήσατε τον φίλο σας; Του είπατε ότι πρέπει να είναι persona non grata για την Ευρώπη για τα εγκλήματα που έχει διαπράξει; "



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαθητής ζητά με γράμμα από τον Αγιο Βασίλη να του φέρει φαγητό
Τετάρτη, Δεκέμβριος 13, 2017 - 13:42
 «Τσουνάμι» αλληλεγγύης έχει σηκώσει το γράμμα (φωτό) που έστειλε στον Αγιο Βασίλη ο μικρούλης Αλέξης, ζητώντας από τον αγαπημένο άγιο των παιδιών όχι κάποιο παιχνίδι, αλλά φαγητό!
Αντίθετα από τους συνομηλίκους του, το οκτάχρονο αγόρι δεν ζητά ούτε τάμπλετ ούτε κινητό ούτε ηλεκτρονικά παιχνίδια, αλλά μόνο ό,τι θα κάνει καλύτερη τη ζωή της οικογένειάς του: την καθημερινή τροφή!
Το γράμμα του Αλέξη αποτελεί μια επώδυνη γροθιά στο στομάχι, αφού μας προσγειώνει ανώμαλα από τα σύννεφα του καταναλωτισμού των ημερών στη ζοφερή πραγματικότητα.
«Πολύ φαγητό για να μην κλαίει η μάνα μου» ζητά το αγγελούδι και προσθέτει στο γράμμα-αίτημα ένα παιχνίδι για τον άρρωστο αδελφό του! Τη συγκινητική επιστολή του οκτάχρονου μαθητή της δ' δημοτικού έφερε στο φως η ΜΚΟ «Φωτεινό Αστέρι» της Πάτρας, η οποία στηρίζει άπορες οικογένειες με παιδιά έως 16 χρόνων.
Το γραμμα του γραφει «Αγιε  μου Βασιλη ειμαι ο Αλεξης και παω Δ ταξη. Ημουν καλο παιδι  θελω να μου φερεις  για φετος πολύ φαγητο για να μην κλαιει η μαμα μου δεν εχει δουλεια κι αν θελεις να μου φερεις ένα παιχνιδι για τον αρρωστο αδερφο μου».
Η μητέρα του Αλέξη, που μεγαλώνει μόνη τα παιδιά της και αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα, στηρίζεται από το «Φωτεινό Αστέρι» που δημοσιοποίησε το γράμμα του παιδιού για να μας θυμίσει ότι αυτή είναι η αλήθεια γύρω μας.
Το ευτύχημα είναι ότι, αμέσως μόλις ανέβηκε στο διαδίκτυο η επιθυμία του Αλέξη, υπήρξε τεράστια ανταπόκριση προσφοράς και σίγουρα αυτή η έκφραση αλληλεγγύης θα χαρίσει στο παιδάκι καλύτερες γιορτές.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ενας στους τρεις στερειται βασικα αγαθα όπως αναφερει ερευνα της Eurostat για την φτωχεια στην Ελλαδα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στα υψη οι ευελικτες μορφες απασχολησης. Μερικης απασχολησης 6 (54,67%) στις 10 νεες θεσεις εργασιας τον Νοεμβριο.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στην επόμενη... αισιόδοξη δημοσκόπηση βλέπω να καταγράφονται... χαρούμενες αυτοκτονίες!
Άκουσα τα ευρήματα της... δημοσκόπησης της MRB μέσω του αληθινού ραδιοφώνου του... έγκυρου και...έγκριτου Χατζηνίκουλαου (η...ρύθμιση νάναι καλά κι ας έχουν να δουν λεφτά τα υπαλληλάκια καναδυό τέρμινα) όπου σε κάποια στιγμή ο δημοσκόπος Δ. Μαύρος ανακοινώνει το "συμπέρασμα" του που είναι ότι "η αισιοδοξία σιγά σιγά επανέρχεται και παγιώνεται το αίσθημα της επαναφοράς στην κανονικότητα που εμφανίστηκε δειλά δειλά στις τάσεις του καλοκαιριού".
Μάλιστα.
Μπαίνω λοιπόν στο άρθρο με τις...αισιόδοξες τάσεις και βλέπω:
- 8 στους 10 ερωτηθέντες βλέπουν ότι η ζωή τους χειροτερεύει
- 6 στους 10 φοβούνται ότι θα χάσουν τη δουλειά τους ή θα παραμείνουν σε αυτή με μειωμένες αποδοχές
- 7 στους 10 απαντούν ότι η οικονομία δεν θα ανακάμψει
- 8 στους 10 δηλώνουν πως δεν μπορούν να ανταποκριθούν ή ανταποκρίνονται με μεγάλη δυσκολία στις οικονομικές τους υποχρεώσεις
- οι 9 στους 10 διακατέχονται από αισθήματα οργής,ντροπής και φόβου
- 9 στους 10 θεωρούν την οικονομική κατάσταση κακή έως πολύ κακή και πάλι 9 στους 10 θεωρούν ότι δεν υπάρχει ελπίδα ανάκαμψης!
Αυτή είναι η εικόνα... "επαναφοράς της αισιοδοξίας και εδραίωσης του αισθήματος κανονικότητας", κατά MRB και Χατζηνίκολαου.
Στην επόμενη... αισιόδοξη δημοσκόπηση βλέπω να καταγράφονται... χαρούμενες αυτοκτονίες!!!
Υ.Γ. Είναι μεγάλη η αγωνία τους να δείξουν ότι τα μνημόνια είναι... ευλογημένος μονόδρομος, ακόμα πιο μεγάλη το να δείξουν πως αυτή η κυβέρνηση (της..."αριστεράς" ντε) βρίσκεται... σε καλό δρόμο (κι έτσι να δικαιολογήσουν... τις ρυθμίσεις που τους γίνονται, όμως γίνεται τόσο απροκάλυπτα που καταλήγει σε έκρηξη οργής από αυτούς που βλέπουν την πραγματικότητα!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Σπυρίδων (το Άδωνις προστέθηκε όταν έγινε 12θεϊστής για να πουλάει βιβλία), ο Τσακαλώτος -της νέας δεξιάς, του συριζα- της ακροδεξιάς, μας θεωρεί όλους μαλάκες...

Αδωνις Γεωργιαδης. Δανειο : 629.999 ευρω Οφειλει : 623.092 ευρω
Σπανε ρεκορ οι «κοκκινοι δανειοληπτες» της βουλης
Ο ΕΝΦΙΑ να μεινει, οποιος δεν εχει να πληρωσει να χασει το σπιτι του. Αδωνις Γεωργιαδης.

Aliki Papachela
Ανδωνάκη δεν ξεχνώ, είμαι γκαμήλα εγώ!
Τουϊταρες μετά την καταπάτηση του ξενοδοχείου μου:
"Αυτηνής να της τα πάρετε όλα που θέλει ανοιχτά σύνορα, εμένα μην που πειράξετε τίποτα που θέλω κλειστά".
Ψοφούλι είπα;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για 501 ευρώ, το κράτος έχει δικαίωμα να σου κατασχέσει το σπίτι.
Για 50 ευρώ, έχει δικαίωμα να σου κατασχέσει, με συνεργό την Τράπεζα, το ποσό, από τον Τραπεζικό σου λογαριασμό.
Τραπεζίτες-κράτος-δανειστές, σε αγαστή συνεργασία, κάνουν βουτιά στις τσέπες των πιο φτωχών εισοδημάτων, αφού ένα πεντακοσάρικο, δεν το χρωστάει ο Βαρδινογιάννης, για να τα φυγαδεύσουν στο εξωτερικό και να... ανακεφαλαιοποιήσουν τα χρηματοπιστωτικά λαμόγια.
Σου κολλάνε και τη ρετσινιά του κακοπληρωτή, σε οδηγούν στην τρέλα και στην αυτοκτονία, κάθε φορά, που παίρνεις, στα χέρια σου τα ραβασάκια της εφορίας και όπως η οργανωμένη Μαφία, σου αφαιρούν το κεραμίδι σου, χωρίς καν να το γνωρίζεις.
Ποιοί είναι, λοιπόν, αυτοί που τα ψήφισαν όλα αυτά;;
-Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης: Στο διάστημα 2007-2015 δανείστηκε με τη σύζυγό του, 211.000 ευρώ. Σήμερα χρωστάει τα 211.000+ 7.000 πάνω,(218.534).
Χρωστάει επίσης, 30.000 ευρώ στην εφορία.
-Ελενα Κουντουρά, η υπουργός του "ευτυχώς δε τρώμε πια απ΄τα σκουπίδια". Τρία δάνει 798.697 ευρώ. Σήμερα χρωστάει 854.675.
-Τάσος Πετρόπουλος, υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, που έχει γονατίσει τους συνταξιούχους. Πήρε τρία δάνεια, 970.000 και σήμερα χρωστάει 787.991. Να του δώσουμε καμια σύνταξη χηρείας, να ξοφλήσει, ο κακομοίρης!
-Τέρενς Κουϊκ, υφυπουργός εξωτερικών, δέκα δάνεια ύψους 1.144.904. Σήμερα οφείλει 870.531 ευρώ.
-Μαρία Σπυράκη ευρωβουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ: Εντεκα δάνεια 792.000. Σήμερα οφείλει 713.318.
-Ολγα Γεροβασίλη: Πέντε δάνεια μαζί με τον σύζυγο της 661.597 ευρώ και σήμερα χρωστάει 572.688.
-Αδωνης Γεωργιάδης, Αντιπρόεδρος ΝΔ. Πήρε τρία δάνεια, το 2007, 629.999. Οφείλει 623.092 ευρώ,
-Παύλος Χαϊκάλης, υφυπουργός Εργασίας το 2015! Εχει πάρει τέσσερα δάνεια, ύψους 1.043.460 ευρώ και οφείλει 951.101 ευρώ. Και παρά τις οφειλές του, το 2015 του χορηγήθηκε νέο δάνειο.
-Η Τασία Χριστοδουλοπούλου πήρε δάνειο 118.249 και χρωστάει 96.778 ευρώ. Δεν έχει πληρώσει, ούτε το Ταμείο Νομικών.
-Θέμης Μουμουλίδης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ: Εχει τρία δάνεια ύψους 328.892 ευρώ και οφείλει 577.284 (σχεδόν τα διπλάσια!).
Σύμφωνα με το πόθεν έσχες του το εισόδημα του, δεν ξεπερνά τις 23.000 ευρώ!!!
Για να μην αναφέρουμε και τα άτοκα δάνεια και αγύριστα, που παίρνουν οι βουλευτές, απ΄τη Βουλή!!!
Ας ξεκινήσουν, απ΄αυτούς τους "σωτήρες" μας, οι κατασχέσεις και οι ποινές στις Τράπεζες, που χορηγούν δάνεια, πάνω σε άλλα ανεξόφλητα και μετά ας πάνε να βουτήξουν το σπίτι του φουκαρά!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γεγονός! Το πρώτο κτύπημα μέσα στην καρδιά του σιωνιστικού-ναζιστικού καθεστώτος από την "Fatah Al-Infifada"!
Κτύπησαν το σιωνιστικό-ναζιστικό φίδι στη Sderot, κοντά στη Γάζα!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καθημερινές διαδηλώσεις του Παλαιστινιακού λαού
Συνεχίζονται οι συγκρούσεις Παλαιστινίων με τις ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις στα κατεχόμενα της Δυτικής Οχθης και στη Λωρίδα της Γάζας, με αποτέλεσμα τραυματισμούς και συλλήψεις δεκάδων ατόμων. Η οργή ξεχειλίζει μετά την απόφαση του Αμερικανού Προέδρου Ντ. Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. Χτες το απόγευμα, πάνοπλες κατοχικές δυνάμεις, κάνοντας χρήση τοξικών δακρυγόνων και όπλων, εισέβαλαν στο Παλαιστινιακό Πολυτεχνείο της πόλης Αλ Αρούμπ, βόρεια της Χεβρώνας. Παράλληλα, τραυματισμοί νεαρών Παλαιστινίων από ισραηλινά πυρά καταγράφηκαν και χτες στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας με το Ισραήλ. Ενώ το ρωσικό δίκτυο «Σπούτνικ», επικαλούμενο στελέχη της παλαιστινιακής ισλαμικής οργάνωσης «Χαμάς», μετέδωσε πως η οργάνωση αποφάσισε το ξεκίνημα τρίτης Ιντιφάντας (ξεσηκωμού).
Την ίδια ώρα εντείνονται οι αντιδράσεις αραβικών και μουσουλμανικών χωρών απέναντι στην απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ. Διάσκεψη κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης (ΟΙΣ) πραγματοποιείται σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, όπου με πρωτοβουλία της κυβέρνησης του Τούρκου Προέδρου Ρ. Τ. Ερντογάν θα επιχειρηθεί η υιοθέτηση ενιαίας στάσης απέναντι στα σχέδια των ΗΠΑ για το Παλαιστινιακό και την ευρύτερη περιοχή, με την πιθανή υπογραφή της «Διακήρυξης της Κωνσταντινούπολης», που αναμένεται να αποδοκιμάσει την πολιτική των ΗΠΑ.
Στην Αγκυρα έχουν κληθεί να συμμετάσχουν 22 ηγέτες, μεταξύ των οποίων ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούτ Αμπάς, ο Ιορδανός βασιλιάς Αμπντάλα Β' και οι Πρόεδροι του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίγεφ, και του Ιράν, Χασάν Ροχανί, ενώ αναμένονται και οι υπουργοί Εξωτερικών άλλων 25 χωρών, μεταξύ των οποίων της Αιγύπτου, της Σαουδική Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΑΝΑΑ.-- Οι αντιμαχόμενες πλευρές στην Υεμένη θα πρέπει να επιτρέψουν να διανεμηθεί περισσότερη βοήθεια σε 8.400.000 ανθρώπους που «βρίσκονται ένα βήμα πριν από το λιμό», δήλωσε χτες ο Τζέιμι Μακγκόλντικ, συντονιστής για τις Ανθρωπιστικές Υποθέσεις του ΟΗΕ στην Υεμένη, αποφεύγοντας να επικρίνει τη Σαουδική Αραβία, η οποία είναι υπεύθυνη για την καταστροφή που υφίσταται η χώρα από την ιμπεριαλιστική αποικιοκρατικη επίθεση που έχει εξαπολύσει από το Μάρτη του 2015.