Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Πεμπτη 14 Δεκεμβριου 2017


Το συμβολαιογραφικο γραφειο του ''κυριου '' Βασιλακη διεξηγαγε ηλεκτρονικο πλειστηριασμο ''βιλας'' 67 τμ. Ειναι δοσιλογος. . Μονη λυση η διαπομπευση των δοσιλογων συμβολαιογραφων , να τους φτυνει ο κοσμος να φοβουνται να βγουν απο το σπιτι τους. Κοινοποιηστε το
Σχολιο.-  Επειδή ημουν τό πρωϊ της Τεταρτης στό συμβολαιογραφείο τού Βασιλάκη στόν Πειραιά μέ στελέχη καί μέλη τής ΛΑΕ καί πού παρίστατο Αστυνομική δύναμη γιά νά εμποδιστεί νά μπεί μέσα κόσμος. οΠ.Λαφαζάνης απαίτησεαπό τόν επικεφαλής Ταξίαρχο νά μπεί μέσα στό γραφείο του συμβολαιογράφου...Ετσι καί έγινε καί ανέβηκε υπό τήν στενή «επιτήρηση»καί συνοδεία τού Ταξίαρχου τής Αστυνομίας..Ο Λαφαζάνης συνομίλησε μέ τόν Βασιλάκη λεγοντας του ότι ασκεί μέ παράνομο τρόπο Πλειστηριασμούς πού πρέπει νά γίνονται δημόσια καί ειδικότερα γιά τό μικρό διαμέρισμα 67 τμ Τελίκά ο ίδιος ο Βασιλάκης διαβεβαίωσε ότι δέν θά γίνει πλειστηριασμός σέ αυτό τό διαμέρισμα.Οταν κατέβηκε ο Π.Λαφαζάνης μάς ενημέρωσε γιά αυτο(τήν ακύρωση τού πλειστηριασμού καί μίλησε καί σέ δύο κανάλια τόν ΑΛΦΑ καί ένα ακόμα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



13_12_1943 ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ 1100 ΘΥΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΤΑΧΘΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑΙ.1100 ΖΗΤΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΞΕΧΝΑΜΕ!!!!!!!!!!!!! ΕΠΑΜ ΤΩΡΑ!!!!!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΟΝΑ-ΖΥΓΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ;
Η "Μάχη" υπήρξε σημαντική παράνομη σοσιαλιστική εφημερίδα, όργανο του εαμικού κόμματος Ένωση Λαϊκής Δημοκρατίας (ΕΛΔ), του Ηλία Τσιριμώκου, στα χρόνια της Κατοχής. Συνέχισε την έκδοσή της και μετά την Απελευθέρωση, ως νόμιμη εφημερίδα της ΕΛΔ, της ΕΛΔ-ΣΚΕ και του ΣΚ-ΕΛΔ, και συνέβαλε καθοριστικά στην αποκάλυψη των παραβιάσεων των δημοκρατικών ελευθεριών στα χρόνια του Εμφυλίου, μια περίοδο κατά την οποία ο κομμουνιστικός Τύπος ήταν πια απαγορευμένος. Ήταν αυτή που αποκάλυψε, το 1949, όσα συνέβαιναν στο κολαστήριο της Μακρονήσου, προκαλώντας διεθνές ενδιαφέρον και κατακραυγή.
Η "Μάχη" έπαψε να εκδίδεται το 1952, για να επανεμφανιστεί μετά την αποστασία του 1965, ως προσωπικό, πλέον, όργανο του Τσιριμώκου.
Καθώς ο εκδότης της ήταν ένας από τους βασιλικούς πρωθυπουργούς των κυβερνήσεων των αποστατών, κανένας δεν εκλάμβανε τώρα πια τη "Μάχη" ως εφημερίδα σοσιαλιστική, παρά τους ισχυρισμούς της.
Τα θυμήθηκα όλ' αυτά με αφορμή δημοσιεύσεις που εκφράζουν δυσφορία γιατί δεν θεωρούμε πια αριστερό το "Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς". Είναι σαφές ότι η ένταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο κυρίαρχο μνημονιακό στρατόπεδο δεν μας επιτρέπει να θεωρούμε αριστερό οτιδήποτε συνδέεται μαζί του. Όχι "μονά-ζυγά δικά τους"!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θα ντρεπόμουνα αν ήμουν από 'να χωριό που από τότε που εγκαταστάθηκαν οι πρόγονοί μου το λέγανε στη γλώσσα τους και μετά ήρθε το κράτος και του 'δωσε όνομα που να ταιριάζει στο επίσημο ιστορικό αφήγημα.
Ευτυχώς, που στην Κεφαλονιά δεν τ' αλλάξανε τα τοπωνύμια και τα Φερεντινάτα (από τη "Φιρέντσε", τη Φλωρεντία), παρέμειναν ως έχουν. Λόγω του συμπλέγματος, βέβαια, ως δυτικόπληκτοι.
Αν ήταν αρβανίτικο, θα του αλλάζανε τον αδόξαστο! Θα ψάχνανε για κάνα αρχαιοπρεπές κι άμα δεν τους ερχότανε να το πουν "Οδυσσαίειον" ή "Δαιμονοχώριον", θα του δίνανε τ' όνομα της εκκλησίας. Κι αντί για Φερεντίνος, θα 'μουνα απ' τον Σωτήρα ή τη Μεταμόρφωση!
Σχολιο.- Εδω η Βιδοβα εγινε Καλαμακι
Σχολιο.- Βρε, άμα ερχότανε Αθήνα κάνας γέροντας εκατόχρονος, που 'χε φύγει από το Κριεκούκι στα δεκαοχτώ του γι' Αστράλια, θα ρώταγε που 'ναι το χωριό του και δεν θα 'ξερε κανένας να του πει. Και θα 'ψαχνε για Μαγκουφάνα, για Μπογιάτι, για Κακοσάλεσι, για Λιόπεσι, για Βίλια, για Λούτσα, για διάολε μες στον τόπο του, και θα νόμιζε πως έκανε λάθος στ' αεροπλάνο και κατέβηκε αλλού ο άνθρωπος.
Σχολιο.- Το δικό μού από μπαλημη έγινε δρυμός.
Σχολιο.- Χωριό πατρός εις Μεσσηνία επονομαζόμενο Βελή (από τον υιό του Αλή των Ιωαννίνων που ήτο επόπτης της περιοχής) μετονομασθέν εις Μεσοπόταμος, επειδή βρίσκεται στη μέση από τρία μικρά ποτάμια... Παραδιπλανό χωριό Χατζής (από τους πολλούς μουσουλμάνους που έστελνε τω καιρώ εκείνω προσκυνητές στην Μέκκα) παρέμεινε ως έχει...!!
Σχολιο.- Το χωριό μου η Δομβραίνα έχει σλάβικη ονομασία και σημαίνει καλό χειμαδιό και είναι αρβανιτοχώρι!
Σχολιο.- Ναι, αλλά υπάρχει κι η μνήμη που αντιστέκεται. Να ας πούμε, στην δυτική μακεδονία, που οι πληθυσμοί μιλούσαν σλαβικά, κι έγιναν όλα Νυμφαίον και Άργος Ορεστικόν στον βίαιο εξελληνισμό κατοίκων και ονομάτων, προσπαθώντας να ξεχαστούν για πάντα το Κουμουνίτσαβο και η Χρούπιστα. Αλλά οι κάτοικοι, στις πρωτοχρονιάτικες παγανιστικές γιορτές τους, εκεί που συνδέονται με τους προγόνους τους με τρόπους πέραν της γλώσσας, αλλάλάζουν στην αλλαγή του χρόνου με γροθιές υψωμένες Χρού-πι-στα Χρού-πι-στα!
Σχολιο.- Στη διάρκεια της Χούντας άλλαξαν όλα τα ονόματα των χωριών που είχαν τούρκικη, βλάχικη και αρβανίτικη προέλευση παντού στην Ελλάδα. Και στη Σάμο το ίδιο έγινε
Σχολιο.- Κατι που ειχε αρχισει πριν τη χουντα ,στη δεκαετια του '50, με αποστολες επιτροπων επισημων λογιων ανα την χωρα ,που απαρτιζονταν και απο βλαχους ,αρβανιτες κλπ.Οι ιδιοι δηλαδη ,κατοπιν της ληψεως της "ελληνικης παιδειας"γινονταν οι φανατικοτεροι διωκτες της γλωσσας των προγονων τους.Μου διαφευγει το ονομα του συνδρομου ,αλλα μουρχεται αβιαστα εκεινο του γενιτσαρου στο νου..
Σχολιο.-  Η αλλαγή είχε ξεκινήσει κι από παλιότερα, από τη δεκαετία του 1920, όταν φτιάχτηκε επιτροπή με επικεφαλής τον Νικόλαο Πολίτη, που επικέντρωσε στον εξελληνισμό των τοπωνυμίων της βόρειας Ελλάδας. Αλλά και ανέκαθεν, από την ίδρυση του ελληνικού κράτους η τάση αυτή ήταν κυρίαρχη. Τότε ήταν που μετονομάστηκαν η Βοστίτσα σε Αίγιο, τα Σάλωνα σε Άμφισα, το Βραχώρι σε Αγρίνιο κ.λπ.
Σχολιο.- Το ίδιο ακριβώς έγινε και στην Μάνη που όλα τα σλαβικά ονόματα των χωριών τα άλλαξαν με ελληνικά. Ένα μόνο παράδειγμα από τα πολλά θα πω. Το χωριό Πανιτσα το βγάλανε Μυρσίνη, λίγο πριν ή στην περίοδο της χουντας. Βέβαια οι ντόπιοι κυρίως ηλικιωμένοι την λένε ακόμα Πανιτσα που παρεπιπτόντως είναι το χωριό καταγωγής της Βούλας Δαμιανάκου και του Μπεζαντακου



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σ' αυτόν τον τόπο η εργατική τάξη το πέτυχε με το ΕΑΜ. Και με την ΕΔΑ αυτό κάναμε. Η κοινωνική δυναμική παρέμενε ίδια, στη Μεταπολίτευση. Τότε που απεργούσαν οι οικοδόμοι κι ο βιοτέχνης έλεγε "μπράβο τους". Που κατέβαζε στον δρόμο τα τρακτέρ ο αγρότης κι οι εργάτες αυτονόητα τον χειροκροτούσαν. Που εργάτες κι αγρότες συμπαραστέκονταν στον δάσκαλο, σκεφτόμενοι τα παιδιά τους. Και το δίκιο του.
Να τι θα ξανακάνουμε!
Να τι σημαίνει να υπερασπίζουμε το σπίτι τ' αλλουνού, του δικού μας ανθρώπου, που θέλουν να του το πάρουν οι τράπεζες. Να τι σημαίνει να αντιλαμβανόμαστε πως εχθρός μας δεν είναι η νοσοκόμα, αλλά ο κάθε αλητάμπουρας που τη χρεώνει γιατί δεν αλλάζει τα ανύπαρκτα σεντόνια. Να τι είναι να ξεχωρίζουμε μεταξύ των από πάνω και των από κάτω. Να διακρίνουμε ανάμεσα στην αλητεία των χορτάτων και στην απελπισία των δικών μας ανθρώπων. Τη δικιά μας απελπισία.
Να τι είναι να διεκδικούμε την ιδεολογική ηγεμονία στους καιρούς που οι από κάτω νιώθουν προδομένοι.
Στη χώρα που 'χει βγάλει Βελουχιώτηδες, Μπελογιάννηδες, Πέτρουλες και Κουμήδες και Τεμπονέρες, καμιά υποχώρηση δεν επιτρέπεται!
Εμπρός, σύντροφοι! Πίσω, ρουφιάνοι!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένα από τα μεγαλύτερα και πιο αποτρόπαια εγκλήματα των Γερμανών Ναζί, έγινε σαν σήμερα στην Ελλάδα. Οι κατακτητές δείχουν το πιο άγριο πρόσωπο τους στον ελληνικό λαό.
Στο παρόν άρθρο θα βρείτε και ζωντανές μαρτυρίες από ανθρώπους που επέζησαν.
13 Δεκεμβρίου 1943. Το ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων

     ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ, 13 Δεκεμβρίου 1943. Μια από τις πιο μαύρες μέρες της γερμανικής κατοχής. Οι ναζί κατακτητές παραδίδουν στις φλόγες την πανέμορφη, ιστορική κωμόπολη και εξοντώνουν όλο τον άρρενα πληθυσμό από 14 χρόνων και πάνω. 1.104 είναι τα αθώα θύματα! Εκείνη την ομιχλώδη, παγερή μέρα οι χιτλερικοί, εφαρμόζοντας το απάνθρωπο δόγμα τους της συλλογικής ευθύνης, διέπραξαν ένα από τα ειδεχθέστερα εγκλήματά τους εναντίον του λαού μας. Ο Χίτλερ, στις 16 Δε-
κεμβρίου 1942, προεδρεύοντας σε συμβούλιο επιτελών του (Κάιτελ, Γιοντλ, Μπόρμαν κ.ά.), το οποίο επεξεργάστηκε τον πολεμικό κανονισμό της κατοχής, υπαγόρευε: «Πρέπει το σπίτι (του πολίτη από τον άμαχο πληθυσμό) να καεί συν γυναιξί και τέκνοις... Με στρατιωτική υψηλοφροσύνη ή με τη συνθήκη της Γενεύης ο αγών αυτός δεν έχει πλέον καμίαν σχέσιν.... Ως εκ τούτου ο στρατός δικαιούται να χρησιμοποιεί εις τον αγώνα αυτόν κάθε μέσον και εναντίον γυναικών και παιδιών, αρκεί να εξασφαλίζεται δι’ αυτού η επιτυχία...». Αυτός ο πολεμικός κανονισμός του Χίτλερ καταργούσε το Διεθνές Πολεμικό Δίκαιο της Γενεύης και τη Συνθήκη της Χάγης του 1907 και παρείχε απόλυτη ασυδοσία στους δήμιους των κατεχομένων χωρών. Και εκείνοι, λυσσώντας για τις πολεμικές τους αποτυχίες και τα πλήγματα της Αντίστασης, ξεσπούσαν με θηριώδη μανία κατά του άμαχου πληθυσμού, αφήνοντας πίσω τους ποταμούς αιμάτων και φοβερά ολοκαυτώματα.
    Το φθινόπωρο του 1943 οι δυνάμεις του ΕΛΑΣ κατήγαγαν μια σειρά νίκες κατά των ναζί στην Πελοπόννησο. Στις 20 Οκτωβρίου στην Κερπινή, κοντά στα Καλάβρυτα, υπέστησαν πανωλεθρία. Διλοχία τους διαλύθηκε με μεγάλες απώλειες σε νεκρούς και τραυματίες και οι αντάρτες έπιασαν πολλούς αιχμαλώτους, μεταξύ των οποίων και τραυματίες, τους οποίους περιέθαλψαν οι Καλαβρυτινοί. Η διοίκηση των τοπικών τμημάτων του ΕΛΑΣ ζήτησε επίσημα από τη γερμανική διοίκηση να σταματήσει τις εκτελέσεις ομήρων, προκειμένου να απελευθερώσει τους αιχμαλώτους.
Αν όμως συνέχιζαν, τους προειδοποιούσε ότι θα εκτελούντο οι αιχμάλωτοι. Οι ναζί συνέχισαν με μεγαλύτερη ακόμα μανία τις θηριωδίες τους. Στο ιστορικό μοναστήρι του Μεγάλου Σπηλαίου εκτέλεσαν 21 μοναχούς, 16 από τους οποίους κατακρήμνησαν από τα βράχια. Διαδόθηκε τότε ότι οι χιτλερικοί θα έκαιγαν τα Καλάβρυτα. Η οργάνωση του ΕΑΜ ειδοποίησε τους κατοίκους να εγκαταλείψουν την κωμόπολη. Οι Γερμανοί όμως, που κατέφθαναν από τις 9 ως τις 13 Δεκεμβρίου στην πόλη, ενώ είχαν καταστρώσει ήδη με τη γνωστή μεθοδικότητά τους ως την τελευταία λεπτομέρεια το φριχτό έγκλημα, εξαπάτησαν τον πρόεδρο της κοινότητας και καθησύχαζαν και με το λόγο της στρατιωτικής τους ''τιμής'' τους κατοίκους.
    Το πρωί της 13ης Δεκεμβρίου άρχισαν ναχτυπούν μανιασμένα οι καμπάνες. Με κήρυκα καλούσαν όλους, με την απειλή εκτέλεσης, να συγκεντρωθούν στο σχολείο. Εκεί ξεχώρισαν όλες τις γυναίκες και τα αγόρια κάτω των 14 χρόνων, γεμίζοντας ασφυκτικά μια μικρή αίθουσα. Τους άντρες τους έβγαλαν κρυφά και τους συγκέντρωσαν στα ριζά των λόφων, στη θέση «Λάκκα του Καππή»,
επτακόσια μέτρα ψηλότερα από το νεκροταφείο. Τους τοποθέτησαν αμφιθεατρικά, ώστε να βλέπουν τα σπίτια τους που άρχισαν να καίγονται. Πίσω απ’ τις πλάτες τους τα πολυβόλα και τα μυδράλλια περίμεναν το παράγγελμα για ν’ αρχίσουν το μακελειό. Κι όμως, η ελπίδα δεν εγκατέλειπε τους μελλοθάνατους. Τους είχαν εξαπατήσει λέγοντας να πάρουν μαζί τους από μια κουβέρτα κι ένα
καρβέλι ψωμί. Έλπιζαν λοιπόν να τους έπαιρναν ομήρους. Δύο φωτοβολίδες από το ξενοδοχείο του Δαλιάνη έδωσαν το σύνθημα της σφαγής... Πυρ!...
Πάνω από μια ώρα κροτάλιζαν οι ριπές. Δεν θερίζονται εύκολα 800 λεβοντόκομοι άντρες. Άλλους 304 σκότωσαν από τα γύρω χωριά. Οι σκοτωμένοι έπεφταν επάνω στους λαβωμένους αλλά ζωντανούς και τους σκέπαζαν. Τότε ένα ειδικό τμήμα από 30 αξιωματικούς, μ’ επικεφαλής τον αρχιδήμιο ΤΕΝΕΡ, που έφερε, για την περίπτωση, τρία πιστόλια στη ζώνη του, αρχίζουν ν’
αποτελειώνουν με χαριστικές βολές στο κεφάλι τους εκτελεσμένους...

     Η αφήγηση του Νίκου Φερλελή που επέζησε από το ολοκαύτωμα:
«Εκεί που καθόμασταν στη λάκκα όλοι οι άντρες, μας έκαναν νόημα να σηκωθούμε. Και μόλις έπεσαν οι φωτοβολίδες άρχισαν να μας “θερίζουν” με τα μυδράλλια. Ότανπέσαμε όλοι, πλησίασαν οι Γερμανοί με τα πόδια να βουλιάζουν στο αίμα και σ’ έναν- έναν έδιναν τη χαριστική βολή. Εγώ είχα
μείνει ζωντανός. Δύο αδέρφια ακόμα και κάποιοι άλλοι δίπλα μου. Μια-μιάμιση ώρα είχε κρατήσει η εκτέλεση κι άλλες δύο και περισσότερο η χαριστική βολή. Είχα ένα γείτονα που ζούσε ακόμα και μου λέει: “ Έρχεται η σειρά μας”. Εμένα είχε πιαστεί η αναπνοή και δεν μπορούσα να μιλήσω. Φτάνουν σε μας δίνουν δύο πιστολιές στο γείτονά μου, στο κεφάλι – τον αποτέλειωσαν. Πετάχτηκαν τα αίματά του απάνω μου. Εμένα, όπως είχα τοχέρι στο κεφάλι, μου δίνουν μια πιστολιά, η σφαίρα τρύπησε το χέρι μου και με λάβωσε στο μέτωπο. Λέω: “Πάλι τη γλίτωσα. Δεν πέθανα”. Μετά από καμιά δεκαριά λεπτά, έρχεται άλλος, με γραπώνει απ’ το γιακά, μου γυρίζει το πρόσωπο και μου δίνει άλλη μια πιστολιά. Να, εδώ, στην κορφή. Έμεινα για λίγο αναίσθητος. Είχα μουδιάσει ολόκληρος. Τέλος φύγανε. Ανασηκώθηκα τότε ανάμεσα στους σκοτωμένους, κοιτάω και βλέπω
από κείνο το δρομάκι εκεί ερχόταν η μάνα μου. Μου λέει: “Πού είναι οι άλλοι;” Είχα άλλα δύο αδέρφια, τον Βασίλη και τον Κίμωνα. Βρήκαμε τον έναν, ύστερα και τον άλλον σκοτωμένους. Έφυγα από ’κεί, και θυμάμαι πάταγα μες στο αίμα και το πόδι μου βούλιαζε ως το γόνα. Το αίμα κύλαγε ποτάμι, είχε φτάσει ως κάτω στο δρόμο...»
    Πολλά σπίτια έχασαν τρεις και τέσσεριςάντρες. Του μπαρμπα-Πανάγου του Παναγούτσικου σκοτώθηκαν και τα τέσσερά του παιδιά. Με κείνον πέντε. Και με το γαμπρό του τον Ευελπίδη, έξι.
Μια Καλαβρυτινή, η Ελευθερία της θεια Γιώτας, που ανηφόρισε απ’ τις πρώτες στη Λάκκα, είδε τόσα χυμένα μυαλά ένα γύρο, που δεν βάσταξε. Βρήκε έναν τενεκέ, τον γέμισε και τα ’θαψε χωριστά. Την ίδια εκείνη ώρα στο σχολείο, με ανατριχιαστική υπόκρουση τη χλαπαταγή απ’ τη
φωτιά που λυσσομανούσε σ’ όλη την πόλη και τις ριπές της εκτέλεσης, τα γυναικόπαιδα κι οι γέροντες προσεύχονταν σε εικόνες που είχαν φέρει απ’ τα σπίτια τους. Ξάφνου, όταν άρχισε να καίει τις πατούσες το πάτωμα ζεσταμένο από τη φωτιά που είχαν βάλει οι ναζί στο υπόγειο του σχολείου, τα γυναικόπαιδα ρίχτηκαν ξετρελαμένα πάνω στην κλειδομανταλωμένη πόρτα και την έσπασαν.
Άλλοι λένε πως κάποιος Αυστριακός ή Αλσατός φρουρός την άνοιξε κι οι χιτλερικοί τον σκότωσαν επιτόπου. Τα γυναικόπαιδα, που σύμφωνα με το σχέδιο έπρεπε να καούν για να μη μείνει ψυχή ζωντανή από τα Καλάβρυτα, σώθηκαν. Ο αρχιμανδρίτης Θεόκλητος Φεφές, δεκατετράχρονο παιδί τότε, που σώθηκε, στο βιβλίο του Καλάβρυτα δίνει συγκλονιστικές σκηνές απ’ ό,τι επακολούθησε. Στο γιαπί του νοσοκομείου, όπου απάγγιασαν τα γυναικόπαιδα μετά την έξοδο απ’το σχολείο, τα παιδιά δεν σταματούσαν το κλάμα. Τότε ο μικρός Φεφές τους είπε: «Σωπάστε, παιδιά, μην κάνετε έτσι. Όλοι ορφανά είμασ τε !…». Με το ξημέρωμα της επομένης, τα παιδιά ένιωσαν την πείνα τους. Τότε η Κελαηδήνενα, που της είχαν σκοτώσει τρία παιδιά και τον άντρα, τους έδωσε ένα σταρένιο ζυμωτό καρβελάκι. «Είναι του Νίκου μου... Εκείνο το άμοιρο δεν το ’φαγε». «Άρχισα να το κόβω και να το μοιράζω», γράφει ο αρχιμανδρίτης Φεφές. «Για τον εαυτό μου κράτησα το βρεμένο. Άρχισα να το τρώγω με βουλιμία. Τότε κατάλαβα. Ανατρίχιασα. Ήταν ποτισμένο με το αίμα των σκοτωμένων. Αυτή τη μεταλαβιά δεν θα την ξεχάσω...» Πράξεις της τραγωδίας που συνεχίστηκε
ήταν το κουβάλημα των νεκρών στις πλάτες των γυναικών στο νεκροταφείο, το σκάψιμο στην πέτρινη παγωμένη γη και με τα νύχια ακόμα, γιατί τα σκαπανικά είχαν λιώσει, για την ταφή των νεκρών. Κι η πάλη με τα αγριεμένα απ’ την πείνα σκυλιά, που ξέθαβαν κι έτρωγαν τις νύχτες τους νεκρούς... Οι Καλαβρυτινές χήρες, μάνες, αδερφές, αρραβωνιαστικές κινδύνεψαν να τρελαθούν απ’
το σπαραγμό. «17 Δεκέμβρη 1943», γράφει στο βιβλίο της Φύλλα Κατοχής η Ιωάννα Τσάτσου. «Σαν χορός αρχαίας τραγωδίας άρχισαν να μπαίνουν στο γραφείο μας σ’ ατέλειωτη σειρά γυναίκες μαυροφορεμένες. Τα πρόσωπά τους ήταν μαρμαρωμένα, ακίνητες με μιαν ομαδική, ομοιόμορφη έκφραση νέκρας, που δεν είχα ποτέ μου ξαναδεί. Η πρώτη μίλησε με κόπο: “Ερχόμαστε απ’ τα Καλάβρυτα.Δεν είμαστε όλες. Οι περισσότερες έμειναν εκεί…” Όταν ακούσαμε Καλάβρυτα, ανατρι-
χιάσαμε…» Δεν τρελάθηκαν όμως. Συμμάζεψαν τα κουρέλια των ψυχών τους. Πάλεψαν σκληρά
μόνες τους. Ανάστησαν τα παιδιά τους που επέζησαν και τα πρόσφεραν άξιους πολίτες στην πατρίδα. Έχτισαν τα Καλάβρυτα. Έδωσαν ένα αιώνιο παράδειγμα καρτερίας της
Ελληνίδας. Της Ελλάδας.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γεμάτο μπάτσους σημερα Τεταρτη το Ειρηνοδικειο που δεν αφήνουν κανέναν εκτός από δικηγόρους και δημοσιογράφους να μπουν. Προγραμματισμένοι εδώ για σήμερα δύο πλειστηριασμοί, ενός φτωχόσπιτου για κοινόχρηστα κι ενός ακόμα για χρέος 11.000 ευρώ στο δημόσιο για 30.000 ευρώ. Ακυρώθηκαν κι οι δύο. Μαθαίνω ότι στον Πειραιά γίνονται επεισόδια αλλά κι εκεί ακυρώθηκαν. Επίσης μέχρι τώρα μας είχαν κόψει το σήμα και δεν μπορούσαμε ν ανεβάσουμε ούτε βίντεο ούτε τίποτα!
Ειρηνοδικείο οδος Λουκάρεως τώρα!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αναβάλλονται, λέει, αύριο Τεταρτη οι πλειστηριασμοί στα ειρηνοδικεία μέχρι να μπεί νομοθετικό πλαίσιο για την "ασφαλή" διεξαγωγή τους. Θα γίνουν μόνο ηλεκτρονικοί.
Εμείς πάντως θα είμαστε εκεί.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επίθεση (απο τον Ρουβικονα) με πετρες από 5 ατομα με μηχανακια στην Πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Αθηνα εχθές το βράδυ, άγνωστο μέχρι τώρα από ποιον



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απεργία: Συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις
 Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017, 10:35
Τα συλλαλητήρια ξεκίνησαν από την Ομόνοια, όπου ήταν το σημείο συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ, ενώ στις 11.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος είχε προγραμματιστεί η κεντρική κινητοποίηση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Από τις 10.30 άρχισαν να συγκεντρώνονται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, επί της οδού Πατησίων, πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, πολιτικά κόμματα και οντότητες της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.
Τα συνδικάτα απευθύνουν κάλεσμα για μαζική συμμετοχή, ώστε να στείλουν ηχηρό μήνυμα σε κυβέρνηση, δανειστές και ΣΕΒ ότι διεκδικούν:
- υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά του κατώτατου μισθού τουλάχιστον στα 751 ευρώ
- επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων με καθολικότητα και υποχρεωτικότητα
- καμία παρέμβαση στο δικαίωμα της απεργίας
- όχι στη μείωση του αφορολόγητου
- απαγόρευση πλειστηριασμών για κάθε λαϊκή οικογένεια. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη
- ποτέ ανοιχτά καταστήματα Κυριακές και αργίες.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αντιεξουσιαστές κατέλαβαν τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Πάτρα
Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 20
Τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ στην Πάτρα έχει καταλάβει ομάδα αντιεξουσιαστών, η οποία, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, προχώρησε στην κίνηση αυτή σε ένδειξη αλληλεγγύης για τους απεργούς πείνας Πόλα Ρούπα και Νίκο Μαζιώτη.
Η ανάρτηση της ομάδας των αντιεξουσιαστών αυτούσια όπως δημοσιεύθηκε στο Ιndymedia:
«Πραγματοποιείται κατάληψη των γραφείων του σύριζα (υψηλάντου και Γούναρη) στην πατρα σε αλληλεγγύη με τους απεργούς πείνας και ενάντια συο νέο σωφρονιστικό κώδικα .καλειται κόσμος να στηρίξει την κατάληψη . ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΔΡΑΣΕΩΝ 1:30 μμ ΣΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ».
Επισης σε ενδειξη αλληλεγγυης στους απεργούς πείνας Πολα Ρούπα και Νίκο Μαζιώτη, αναρχικοι στη Λαρισα κατέλαβαν χθες βραδυ τα γραφεια της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Λαρισας.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η Ρωσία «θα πράξει ότι είναι αναγκαίο» για να μην εκδοθεί ο Αλεξάντρ Βίνικ στις ΗΠΑ
Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017, 21:10
Η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα θα πράξει ότι είναι αναγκαίο για να υπερασπίσει τα νόμιμα δικαιώματα του Ρώσου πολίτη Αλεξάντρ Βίνικ, δήλωσε στο πρακτορείο Ria Novosti η ρωσική διπλωματική αποστολή στην Αθήνα, μετά την απόφαση που έλαβε ο 'Αρειος Πάγος για την έκδοση του Βίνικ στις ΗΠΑ.
Συγκεκριμένα η δήλωση της πρεσβείας της Ρωσικής ομοσπονδίας στην Αθήνα έχει ως εξής: «Η πρεσβεία όπως και το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, έπραξαν και θα πράξουν ότι είναι αναγκαίο για να υπερασπίσουν τα νόμιμα δικαιώματα του Ρώσου πολίτη».
Στο μεταξύ οι συνήγοροι υπεράσπισης του Αλεξάντρ Βίνικ δεν θεωρούν τετελεσμένη την απόφαση του Αρείου Πάγου όσον αφορά την έκδοση του στις Ηνωμένες Πολιτείες και προτίθενται να προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ζητώντας να μην εκδοθεί. Την δήλωση αυτή έκανε στο Ria Novosti ένας εκ των συνηγόρων, ο δικηγόρος Ηλίας Σπυρλιάδης
Ο κύριος Σπυρλιάδης δηλώνει ότι η απόφαση αυτή ήταν ‘απρόσμενη' και περιμένουν με ανυπομονησία την επόμενη εβδομάδα για να δουν την επιχειρηματολογία που θα παρουσιάσει ο 'Αρειος Πάγος στην καθαρογραμμένη δικαστική απόφασή του.
Ο κ. Σπυρλιάδης μέσω των δηλώσεων του προς το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, ευελπιστεί ότι ο Έλληνας υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κοντονής θα λάβει υπόψιν του συγκεκριμένα γεγονότα όταν λάβει την τελική του απόφαση, μεταξύ των οποίων και την κατάθεση του αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας και πρώην επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κ. Μανώλη Σφακιανάκη, ο οποίος δεν βρήκε στοιχεία που να στοιχειοθετούν την διάπραξη εγκληματικής πράξης.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αλαλούμ στη Θράκη για αστυνομικό έγγραφο αναζήτησης καθηγητών που ασχολούνται με τον όρο «τουρκική μειονότητα»
Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017, 21:42
Αλαλούμ στη Θράκη, μεταξύ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, του Υπουργείου Παιδείας και της Ελληνικής Αστυνομίας, εξαιτίας μιας εισαγγελικής παραγγελίας που ζητάει “τα πλήρη στοιχεία του διδακτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου, του οποίου το επιστημονικό αντικείμενο σχετίζεται με το ζήτημα της χρήσης του όρου «τουρκική» μειονότητα’». Η συγκεκριμένη παραγγελία προκάλεσε την αντίδραση του Υπουργείου με αποτέλεσμα η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να «ανακαλέσει» τελικά το επίμαχο έγγραφο!
Τι είχε συμβεί; Σύμφωνα με πληροφορίες, σε πρόσφατη εκδήλωση του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου αναφέρθηκε ο όρος «τουρκική μειονότητα». Ακολούθησε καταγγελία κι έτσι η Ασφάλεια Κομοτηνής, μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας Ροδόπης, έκρινε σκόπιμο να ζητήσει εγγράφως από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας-μαζί με διευθύνσεις κατοικίας-του διδακτικού προσωπικού του Ιδρύματος του οποίου το επιστημονικό αντικείμενο-πεδίο-ειδικότητα, σχετίζεται με το ζήτημα της χρήσης του όρου “τουρκική μειονότητα”.
Κατόπιν τούτου το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ζητάει διευκρινίσεις.
Η ανακοίνωση:
«To Υπουργείο βρίσκεται ήδη σε επικοινωνία με τις αρμόδιες Εισαγγελικές και Αστυνομικές Αρχές, προκειμένου να διευκρινιστούν λεπτομέρειες σε σχέση με το συγκεκριμένο έγγραφο, καθότι όπως είναι διατυπωμένο γεννά εύλογες αμφιβολίες.
Το ΥΠ.Π.Ε.Θ. διαβεβαιώνει την ακαδημαϊκή κοινότητα ότι η συνταγματικά προστατευόμενη ακαδημαϊκή ελευθερία δεν απειλείται και θα προχωρήσει σε νέα ανακοίνωση μόλις έχει τις αναγκαίες διευκρινίσεις».
Αργότερα το βράδυ της Τετάρτης από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ανακοινώθηκε ότι ανακαλείται το επίμαχο έγγραφο, το οποίο συντάχθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Κομοτηνής και απεστάλη στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης την 30 Νοεμβρίου 2017 και παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια διοικητικής διερεύνησης της υπόθεσης.
Ο λόγος της ανάκλησης αφορά στη διερεύνηση τυχόν παραλείψεων στη διαδικασία που ακολουθήθηκε.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιωάννινα: Επεισόδια, συμπλοκές και τραυματισμοί έξω από super market
 Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017, 13:45
Στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, το δικό τους ηχηρό «όχι » στον προϋπολογισμό της λιτότητας και στις κυβερνητικές πολιτικές που έχουν «στραγγαλίσει» ολόκληρη την ελληνική κοινωνία είπαν και στα Ιωάννινα εργαζόμενοι όλων των ηλικιών απ’ όλους τους επαγγελματικούς κλάδους, συνταξιούχοι και νεολαία.
Σωματεία, συνδικάτα και Επιτροπές Αγώνα συμμετείχαν στις μαζικές συγκεντρώσεις, με τους διαδηλωτές να πορεύονται στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Επεισόδια και συμπλοκές στην περιφρούρηση της απεργίας έξω από τα Market In
Επεισόδια και συμπλοκές σημειώθηκαν μεταξύ της εργοδοσίας του σούπερ μάρκετ Market In και των εργαζομένων της πρώην «Καρυπίδης» καθώς και ταξικών συνδικάτων που περιφρουρούσαν τη σημερινή απεργία, έξω από τον χώρο του καταστήματος επί της Χαριλάου Τρικούπη, με την κυκλοφορία να διακόπτεται από άνδρες της Τροχαίας.
Οι εργαζόμενοι της πρώην «Καρυπίδης», που έχουν στο πλευρό τους το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων και το ΠΑΜΕ, καταγγέλλουν την εργοδοσία για «επιστράτευση» μπράβων της νύχτας προκειμένου να «σπάσουν» το δικαίωμα της συμμετοχής στην απεργία και να τρομοκρατήσουν τους εργαζομένους.
Στο σημείο κλήθηκε και έσπευσε το ΕΚΑΒ, αφού από τις συμπλοκές σημειώθηκαν τραυματισμοί διαδηλωτών, ενώ η οδός Χαριλάου Τρικούπη έκλεισε.
Οι εργαζόμενοι της πρώην «Καρυπίδης» ανανέωσαν το ραντεβού τους έξω από το κατάστημα Market In για το Σάββατο το πρωί, ενώ κρέμασαν και γιγάντιο πανό στην πρόσοψη του σούπερ μάρκετ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κύπρος: Η Βουλή ενέκρινε ψήφισμα καταδίκης της απόφασης Τραμπ για αναγνώριση της Ιερουσαλήμ
Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017, 06:47
Η Ολομέλεια της κυπριακής Βουλής, ενέκρινε το βράδυ της Τετάρτης κατά πλειοψηφία ψήφισμα, το οποίο καταδικάζει την απόφαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του κράτους του Ισραήλ. Στο ψήφισμα τονίζεται ότι «αυτή η ενέργεια αντίκειται στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια στην περιοχή και υπονομεύει τις προσπάθειες για επίλυση του Μεσανατολικού». Η κυπριακή Βουλή καλεί τις ΗΠΑ να αναιρέσουν την απόφαση αυτή.
Το ψήφισμα εγκρίθηκε με 35 ψήφους υπέρ, 18 ψήφους εναντίον και 2 αποχές. Εναντίον ψήφισαν οι Βουλευτές του ΔΗΣΥ, ενώ αποχή επέλεξε ο ανεξάρτητος βουλευτής Παύλος Μυλωνάς και ο ένας παρών βουλευτής του ΕΛΑΜ Λίνος Παπαγιάννης.
Ο ΔΗΣΥ διαφωνούσε με το κείμενο ψηφίσματος, όπως αυτό συμφωνήθηκε στη σύσκεψη αρχηγών των κομμάτων, και κατέθεσε δεύτερο κείμενο ψηφίσματος με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.
Η διαδικασία έγινε αποδεκτή και τελικά το ψήφισμα ΔΗΣΥ τέθηκε σε ψηφοφορία για να απορριφθεί με 18 ψήφους υπέρ, 32 εναντίον και 4 αποχές.
Με το ψήφισμα που ενέκρινε η Βουλή, επιβεβαιώνει την πάγια θέση της για λύση δύο κρατών, η οποία συνάδει με τη θέση του Συμβουλίου υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. για ένα ανεξάρτητο βιώσιμο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα της 4ης Ιουνίου του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, το οποίο να συνυπάρχει ειρηνικά δίπλα στο κράτος του Ισραήλ.
Θεωρεί ότι το τελικό καθεστώς των Ιεροσολύμων, της ιερής πόλης των τριών μονοθεϊστικών θρησκειών, θα πρέπει να καθοριστεί μέσω διαπραγματεύσεων, στο πλαίσιο της προσπάθειας για επίλυση του μεσανατολικού προβλήματος.
Ο ΔΗΣΥ εισηγήθηκε το ακόλουθο κείμενο: «Η Βουλή υποστηρίζει την επίσημη θέση της Ε.Ε., όπως αυτή εκφράστηκε από το Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών των 28 κρατών - μελών της Ε.Ε., δηλαδή ότι η μόνη βιώσιμη λύση στην ισραηλινοπαλαιστινιακή διένεξη είναι η λύση δύο χωριστών κρατών στα όρια του 1967 με κοινή πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ.
Η Βουλή θεωρεί ότι το τελικό καθεστώς των Ιεροσολύμων, της ιερής πόλης των τριών μονοθεϊστικών θρησκειών, θα πρέπει να καθοριστεί μέσω διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο της προσπάθειας για επίλυση του μεσανατολικού προβλήματος, επαναλαμβάνει την πάγια θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για προσήλωση και απόλυτο σεβασμό στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, τονίζει ότι πρέπει να επικρατήσει αυτοσυγκράτηση και εκφράζει την ευχή ότι σύντομα θα δρομολογηθούν διαπραγματεύσεις».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Ρωσοι ζητανε ελάχιστο μισθό της τάξεως των 25.000 ρουβλίων (περίπου 360 ευρώ) μείωση του επιτοκίου των στεγαστικών δανείων καθώς και της φορολογίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καταγγελία: Η εφορία κατάσχεσε το σπίτι ανέργου για χρέος 1.319 ευρώ
13/12/2017
Η Εφορία του Αγρινίου προέβη σε κατάσχεση της μοναδικής κατοικίας ενός άνδρα για οφειλή 1.319 ευρώ. Ενός άνεργου, οικογενειάρχη χωρίς κανένα άλλο περιουσιακό στοιχείο.
Ο άνδρας, σύμφωνα με agrinionews.gr, είδε σοκαρισμένος στην πόρτα του την δικαστική επιμελήτρια να του επιδίδει την έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης ακίνητης περιουσίας.  Να του δεσμεύει ουσιαστικά το διαμέρισμα.
Μια ενέργεια που από κάθε άποψη έχει μια σημειολογία που παραπέμπει σε κρατική αναλγησία.
Ο άνεργος είναι ένα από τα πολλά θύματα των 1.000 κατασχέσεων που πραγματοποιεί κάθε μέρα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για χρέη πολιτών προς τις εφορίες.
Τα νεότερα στοιχεία δείχνουν ότι αθροιστικά έως το τέλος Οκτωβρίου αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, κυρίως κατασχέσεις, έχουν υποστεί 1.014.295 φορολογούμενοι.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τα Γιάννενα αλλιώς
Που τελειώνει η αισθητική και που ξεκινάει ο χουλιγκανισμός;
14.12.2017

Πυρ και μανία καποιοι δεξιοι κάτοικοι των Ιωαννίνων με τον χριστουγεννιάτικο στολισμό της δημοτικής αρχής στην κεντρική πλατεία. «Μα είναι αυτό χριστουγεννιάτικο δέντρο;» αναρωτιούνται. Όχι, είναι η απλή απάντηση, αλλά αυτό αποτελεί λεπτομέρεια. Ως χριστουγεννιάτικο δέντρο θα το κρίνουμε.
Το έργο που τοποθετήθηκε από τη δημοτική αρχή στην πλατεία, και δημιουργήθηκε από φοιτητές του τμήματος καλών τεχνών, έχει ως αναφορά τον πύργο του Τάτλιν, το μνημείο της Γ’ Διεθνούς, το οποίο δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Ο Τάτλιν έλεγε: «Στις πλατείες και τους δρόμους τοποθετούμε τη δουλειά μας, πεπεισμένοι ότι η τέχνη δεν πρέπει να παραμείνει ένα καταφύγιο για τους άεργους, μια παρηγοριά για τους κουρασμένους, ή μια δικαιολογία για τους οκνηρούς. Η τέχνη πρέπει να μας ακολουθά όπου η ζωή κυλά και διαδραματίζεται.» αλλά ο Τάτλιν δεν ήξερε. Εμείς θέλουμε λαμπάκια.
Το ζήτημα του έργου που στήθηκε στην πλατεία, ανοίγει πολλές συζητήσεις, που ελλείψει αφορμής μάλλον δεν έχουν γίνει σε ιδιαίτερο βαθμό κατά το παρελθόν, και ίσως δεν θα είχαμε την ευκαιρία να τις κάνουμε και στο μέλλον. Από την πρώτη μέρα φούντωσαν οι δεξιες αντιδράσεις που κορμό είχαν το ότι τα Γιάννενα χρειάζονται ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο για τις γιορτές και όχι αυτήν την «σκαλωσιά», όπως αποκαλείται από την πλειονότητα των δεξιων. Μάλιστα, οι υποψήφιοι δεξιοι κριτικοί τέχνης που αντιδρούν, φαίνεται να έχουν αποφανθεί πως αυτό το πράγμα δεν είναι τέχνη, μιας και αισθητικά είναι άσχημο.
Ας αναλύσουμε λοιπόν τα σημεία της υπόθεσης ένα-ένα.  Ο ορισμός του όρου «τέχνη» μάλλον δεν περιορίζεται στο τι μας κάθεται καλά στο μάτι. Και μάλλον είναι πολύ εύκολο να ακυρώνουμε την όποια προσπάθεια και την όποια δουλειά κάποιων, σε όποιο αποτέλεσμα κι αν κατέληξε, με αφορισμούς που περιλαμβάνουν σκαλωσιές και παλιοσίδερα. Περισσότερο όμως από εύκολο, είναι ελκυστικό, γιατί ο κανιβαλισμός είναι άθλημα που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προπόνηση.
Ως προς το τι χρειάζονται τα Γιάννενα για τις γιορτές, είμαστε αναγκασμένοι να αποδεχτούμε το αισθητικό κριτήριο των δεξιών που αποζητούν σε γιορτινό κλίμα να ομορφύνει η πόλη με χριστουγεννιάτικο δέντρο, λαμπάκια και στολίδια, αλλά στο ζήτημα της ανάγκης προέχει η πρόνοια για τους αστέγους που είναι εκτεθειμένοι στο κρύο, η οικονομική κάλυψη φτωχών και ανέργων, η φοιτητική μέριμνα, η φροντίδα για τα αδέσποτα κ.α. Οι αναφορές αυτές φυσικά δεν γίνονται για να υποβαθμίσουν το αισθητικό και συμβολικό κομμάτι. Γίνονται γιατί τη στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο η εκδήλωση του facebook με τίτλο «Ξηλώνουμε όλοι μαζί τη σκαλωσιά από τη Νομαρχία» έχει 4490 ενδιαφερόμενους, και μέχρι τη στιγμή που θα δημοσιευθεί θα έχει σίγουρα περισσότερους. Ας φανταστούμε τα Γιάννενα, αν 4490 είχαν πάρει τόσο θερμά τα ζητήματα της ανεργίας, της φτώχειας, των αστέγων, τα προβλήματα των φοιτητών, τα οικολογικά ζητήματα, το ζήτημα της λίμνης, τα ζητήματα των ΑΜΕΑ, τα κάθε είδους προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος. Αλλά και το αισθητικό κομμάτι να εξετάσουμε, ήταν άραγε 4490 όσοι διαμαρτύρονταν που η πανέμορφη κεντρική πλατεία μετατράπηκε σε ταράτσα πάρκινγκ ή αυτό δεν ήταν αισθητικά άσχημο και η μόνη παραφωνία είναι η «σκαλωσιά»;
Ακόμα όμως κι αν όλοι όσοι διαμαρτύρονται δεν θεωρούν όσα προαναφέρθηκαν σημαντικά, και θέλουν απλά ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία τους, πόσο βάρβαροι μπορούν να γίνουν για να τα καταφέρουν; Γιατί μπορεί κάποιοι από όσους έχουν λάβει μέρος σε αυτή τη «χιουμοριστική καμπάνια» να το βρίσκουν όντως αστείο τη στιγμή που ενδιαφέρονται σοβαρά για τα προβλήματα του Δήμου, και με το συγκεκριμένο ζήτημα να ασχολούνται μόνο από χιουμοριστική σκοπιά. Τι γίνεται όμως όταν μέλη αυτή της εκδήλωσης προχωράνε σε ακροδεξιού τύπου αναρτήσεις, και δηλώνουν πως καμία αστυνομία δεν θα τους σταματήσει από το να γκρεμίσουν το «έκτρωμα» την ώρα που ο υπόδικος χρυσαυγίτης Χρήστος Παπάς καταθέτει ερωτήσεις στη Βουλή για την κατασκευή;
Ας αναρωτηθούμε που βρίσκονται οι αξίες μας, και πόσο «τζιχαντιστές» μπορούμε να γίνουμε για λίγο πλαστικό πράσινο. Καθώς επίσης και μέχρι που μπορεί να φτάσουμε για να τιμήσουμε τις «παραδόσεις» ώστε ακροδεξιά στοιχεία να μας θεωρούν δυνάμει συμμάχους.
Με σοβαρή διάθεση βλέπει το ζήτημα και η παράταξη «Γιάννενα Τώρα» που ενώ αναμφίβολα δεν έχει σχέση με τον «ταλιμπανισμό» της ομάδας που προαναφέρθηκε, αν το έβλεπε χιουμοριστικά δεν θα «απειλούσε» τη δημοτική αρχή πως αν δεν τοποθετήσει χριστουγεννιάτικο δέντρο για να τιμήσει τις παραδόσεις, θα το πράξουν τα ίδια τα μέλη της παράταξης.
Προσωπικά αν βρίσκω κάποιο μελανό σημείο σε συμβολικό επίπεδο, είναι πράγματι η επιλογή του χρόνου για την τοποθέτηση του συγκεκριμένου έργου. Πράγματι η δημοτική αρχή επέλεξε να το τοποθετήσει ως στολισμό και αντί χριστουγεννιάτικου δέντρου. Και αν η απόδοση αυτή του πύργου του Τάτλιν τοποθετούνταν την πρωτομαγιά, πιθανότατα θα με έβρισκε περισσότερο σύμφωνο. Όχι επειδή θα αντιμετώπιζα το έργο ως τον πραγματικό πύργο του Τάτλιν (πράγμα που επίσης εντοπίζεται αν και δειλά και σε μικρότερη κλίμακα), γιατί δεν θα το κανα, αλλά επειδή από τους υποψήφιους προορισμούς ενός τέτοιου έργου δεν θεωρώ πως ο καταλληλότερος είναι να κάτσουν οι δημότες κάτω από αυτό και να τραγουδάνε «ήρθαν τα Χριστούγεννα κι η Πρωτοχρονιά».
Η σκέψη αυτή όμως ελάχιστη σχέση έχει με το γεγονός πως φοιτητές των καλών τεχνών δημιούργησαν ένα έργο, ένα όποιο έργο, και μόλις αυτό τοποθετήθηκε στην πλατεία, δεξια τμήματα του γιαννιώτικου πληθυσμού εξεγέρθηκαν έτοιμα να ρίξουν το «έκτρωμα» που «δεν συνάδει με τις παραδόσεις». Όσο κάποιοι επιθυμούν να αναδείξουν σε ιδανικό της εποχής τον χουλιγκανισμό, κάποιοι πρέπει να σταθούν απέναντι και να προστατεύσουν την ελευθερία της έκφρασης και της τέχνης, την ανθρωπιά και το διαφορετικό. Αν κάποιοι έχουν εξυψώσει το ζήτημα της «σκαλωσιάς» σε μείζον ζήτημα που χρειάζεται επίλυση και παρέμβαση από τα θρασύτατα χέρια όσων θεωρούν πως θα κρίνουν οι ίδιοι τι είναι τέχνη και τι όχι, κάποιοι άλλοι όσο αγωνιζόμαστε για τη φτώχεια, την ανεργία, και όλα τα άλλα ζητήματα του δήμου που προαναφέρθηκαν, πρέπει να διασφαλίσουμε πως αν χρειαστεί να τοποθετηθούν τόσα έργα τέχνης στην πλατεία, ώστε να μην μπορούμε να την περπατήσουμε, για να υπερασπιστούμε την ελευθερία της καλλιτεχνικής έκφρασης, τότε κι αυτό θα μπορεί να γίνει. Κι αν υπάρξει χώρος και διάθεση για χριστουγεννιάτικο δέντρο, θα βάλουμε κι ένα τέτοιο. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να αναδειχτεί ο βανδαλισμός και ο ταλιμπανισμός και εργαλεία υπεράσπισης των όποιων αξιών.
Κλείνοντας, όσοι θέλουν να ξηλώσουν τη σκαλωσιά ας σταματήσουν να χρησιμοποιούν ως αφορμή την παράδοση, γιατί μπορεί να τους ζητηθεί να μας αναλύσουν πόσο παραδοσιακά για την Ελλάδα είναι τα χριστουγεννιάτικα δέντρα, και πόσο παραδοσιακός για την Ορθοδοξία είναι ο χοντρός και κόκκινος καπιταλιστικός παππούς. Και δεν θα ξέρουν να μας απαντήσουν, με τον ίδιο τρόπο που δεν ξέρουν τι αντιπροσωπεύει το έργο στην πλατεία.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Μπράβοι της εργοδοσίας και φασιστοειδή επιτέθηκαν στους απεργούς έξω από τα «Market In»
Πέμπτη 14/12/2017 - 10:11
Οργανωμένη επίθεση από μπράβους της νύχτας και φασιστοειδή που στρατολόγησε η εργοδοσία του «Market In», στα Γιάννενα, δέχθηκαν το πρωί εργαζόμενοι της πρώην «Καρυπίδης» και μέλη ταξικών συνδικάτων που περιφρουρούσαν την απεργία.
Με στόχο να διαλύσουν την απεργιακή φρουρά και να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους, δεδομένου ότι η απεργιακή συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη για τις 10.00 έξω από το «Market In», οι μπράβοι και τα φασιστοειδή έδρασαν στο σκοτάδι, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι την ώρα που εμφανίστηκαν, η Αστυνομία εξαφανίστηκε.
Οι απεργοί και η απεργιακή φρουρά απώθησαν τους τραμπούκους και παρέμειναν στη θέση τους και καλούν σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση.
Οι τραμπούκοι επιχείρησαν εκ νέου να χτυπήσουν κατά την έναρξη της συγκέντρωσης, οπότε και απωθήθηκαν και πάλι και κλείστηκαν μέσα στο «Market - In».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα Τεταρτη στο Ειρηνοδικείο Αθηνών οι ''Δημοκράτες'' του ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ έκλεισαν με τσίγκους την είσοδο του κι έβαλαν μπροστά την κλούβα για να μην μπορεί ο κόσμος να μπει μέσα, έβαλαν διμοιρίες ΜΑΤ πίσω απ΄τους τσίγκους και έξω στο δρόμο και έκαναν παρανόμως πλειστηριασμούς κεκλεισμένων των θηρών χωρίς την παρουσία πολιτών καταπατώντας τον κώδικα πολιτικής δικονομίας!!! η ΧΟΥΝΤΑ της ψευτοαριστεράς τους για μία ακόμη φορά ΄΄θριάμβευσε''!!!! Αν ο κόσμος εξαγριωθει και αρχίζει να αντιδράει σπάζοντας ότι βρει μπροστά του θα τους χαρακτηρίσετε τραμπούκους και τρομοκράτες...? ..........''ΚΎΡΙΟΙ'' ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΟΜΟΥΤΡΑ.........?????? ΕΠΑΜ ΤΩΡΑ!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΕΤΑΡΤΗ 13/12/2017
....ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΕΠΑΜ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.
Μετα απο πορεια γειτονιας , με το πανο μας και τον τηλεβοα μας, οπου μοιρασαμε ενημερωτικο υλικο για τις θεσεις του ΕΠΑΜ για τους πλειστηριασμους στην γυρω των διαστηριων περιοχη, καταληξαμε στο ραντεβου μας στο ειρηνοδικειο.
ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ
ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΜΑΦΙΑ




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



13/12/1944 Ο ΕΛΑΣ κατέλαβε τα αεροδρόμια Τατοΐου και Ελευσίνας, ενώ συνέχισε να περισφίγγει τον κλοιό γύρω από το κέντρο της Αθήνας. Οι εμπροσθοφυλακές του είχαν διεισδύσει έως τις οδούς Σόλωνος και Σωκράτους, στην περιοχή της αγοράς και βρίσκονταν πλέον μόλις 1.000 μέτρα από ξενοδοχείο της «Μεγάλης Βρετανίας» και το Μέγαρο του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, όπου ήταν εγκατεστημένα τα επιτελεία των εγχώριων αστικών και των βρετανικών δυνάμεων. Οι Βρετανοί αποσύρθηκαν από τη Σχολή Ασυρμάτου και τις Φυλακές Συγγρού. Οι δυνάμεις του ΕΛΑΣ στην Καισαριανή ενήργησαν αντεπίθεση προς τα Κουπόνια, σταθεροποιώντας το μέτωπο έως τα τέλη Δεκέμβρη.
Στον Πειραιά, ο ΕΛΑΣ χτύπησε το Μέγαρο Σπυράκη και την Ηλεκτρική, όπου στρατωνίζονταν Βρετανοί και Χίτες, προξενώντας τους μεγάλες απώλειες. Στο μεταξύ, οι αφίξεις νέων ενισχύσεων του εχθρού συνεχίστηκαν όλη τη μέρα στην ακτογραμμή Καστέλλας - Παλαιού Φαλήρου. Ο ΕΛΑΣ αναδιέταξε τις γραμμές του και το βράδυ της 13ης προς 14η Δεκέμβρη επιχείρησε δυναμική επίθεση στη γραμμή Μοσχάτο - Φάληρο, η οποία στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η πραγματικότητα λέει πως οι Ακροδεξιοί Σιωνιστές έποικοι, εδώ και πολύ καιρό, μέσω των εταιρειών τους, αγοράζουν εδάφη στην Ανατολική Ιερουσαλήμ. Εδάφη που τους παραχωρεί το Ελληνοορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και ο επικεφαλής τους Θεόφιλος.
Όταν έχεις μία τέτοια τακτική από τον εχθρό σου, που δείχνει ξεκάθαρα τους σκοπούς του και εσύ επιμένεις να μιλάς για λύση δύο κρατών στην Παλαιστίνη με πρωτεύουσα την Αν, Ιερουσαλήμ, συμβαίνουν δύο πράγματα .
Ή είσαι ένας πολύ καλός πράκτορας ο οποίος έχει σκοπό να μπερδέψει σε σχέση με το Παλαιστινιακό ζήτημα ή είσαι απλά ένας προδότης που έχεις ξεπουληθεί και έχεις βολευτεί από την υπάρχουσα κατάσταση



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΠΟΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ-ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΑΦΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΕΞΩΔΙΚΑ ΠΡΟΚΑΛΩ Κ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΤΟ ΔΗΛΩΣΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η νεοφιλελε Ξαφα ξαναχτυπα! Μαζευει υπογραφες υπερ του Γεωργιου του σκανδαλου της ΕΛ.ΣΤΑΤ. για να μην παει στο δικαστηριο ο μαφιοζος!
Απίστευτο: Υπογραφές στήριξης στις ΗΠΑ για Γεωργίου με «πλάτες» και από Ξαφά

Απροσχημάτιστη και προκλητική είναι πλέον η στήριξη που παρέχουν στον Ανδρέα Γεωργίου, πρώην επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ., διάφορα σκοτεινά διεθνή κέντρα.
Ο άνθρωπος που κατηγορείται για κακούργημα όσον αφορά την υπόθεση της διόγκωσης του ελλείμματος του 2009 και την προσχώρηση της χώρας στον μηχανισμό στήριξης έχει... κατορθώσει να συσπειρώσει Γερμανία και Αμερική, είτε πρόκειται για ΜΜΕ των δύο χωρών είτε για πολιτικά πρόσωπα ή φορείς και ενώσεις, προκειμένου να τον υπερασπιστούν και να πείσουν για το «δίκιο» του. Τελευταίο... επίτευγμα, η εκστρατεία συλλογής υπογραφών που ξεκίνησε η Αμερικανική Στατιστική Ενωση (ASA), όπως αποκάλυψε η γερμανική εφημερίδα «FAZ».
H ASA καλεί σε άρση των κατηγοριών που αντιμετωπίζει ο κ. Γεωργίου, τον οποίο δεν έχασε την ευκαιρία να υποστηρίξει για ακόμη μία φορά το πρώην στέλεχος του ΔΝΤ και μέλος της Δράσης Μιράντα Ξαφά (φωτό), που σε κάθε ευκαιρία προκαλεί, υπερασπιζόμενη τα συμφέροντα των δανειστών. «Υπογράψτε αν θέλετε να σταματήσει η πολιτικά υποκινούμενη δίωξη του πρώην προέδρου της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Ανδρέα Γεωργίου με ανυπόστατες και εξωφρενικές κατηγορίες» έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η θρασύτατη κυρία Ξαφά, η οποία, ανάμεσα στα άλλα, πριν από λίγες μέρες είχε προτείνει την περαιτέρω μείωση των συντάξεων.
Υπενθυμίζεται ότι δίπλα στον Ανδρέα Γεωργίου έχουν βρεθεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η Αμερικανική Ενωση Εκπαιδευτικής Ερευνας, καθώς και μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης, όπως οι «Financial Times».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «FAZ», η δράση συλλογής υπογραφών υπέρ του πρώην επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ. θα συνεχιστεί έως το τέλος του έτους, ενώ επικαλούμενη δήλωση του ιδίου στην εφημερίδα, σημειώνεται: «Ο 57χρονος επιστήμονας διδάσκει σήμερα ως φιλοξενούμενος καθηγητής στο Amherst College. Εξαιτίας των υψηλών δικαστικών δαπανών αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες». Και όλα αυτά, ενώ ο απίστευτος κ. Γεωργίου έφτασε πριν από λίγο καιρό στο σημείο να εκτοξεύει απειλές κατά δικαίων και αδίκων, λέγοντας δημοσίως ότι, εάν η Δικαιοσύνη τον κρίνει ένοχο, τότε η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει προβλήματα στις επικείμενες διαπραγματεύσεις για την ελάφρυνση του χρέους!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θρασος! Ο υποταγμενος στην τροικα Χουρδουβελης, που εβγαζε τα λεφτα του στο εξωτερικο,  διαφωνει με τα πλεονασματα!
Οι παμπλουτοι του ΣΕΒ διαφωνουν με το κοινωνικο μερισμα των φτωχων.

Ούτε κοινωνικό μέρισμα στους φτωχότερους πολίτες της χώρας δεν θέλουν να δίνεται ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης και ο ΣΕΒ!
Με μια φωνή επιτέθηκαν χθες στην κυβέρνηση για τη χορήγηση του μερίσματος.
Πρόκειται για τον άνθρωπο που είχε φυγαδεύσει τα χρήματά του στο εξωτερικό και μοίρασε και ο ίδιος κοινωνικό μέρισμα ως υπουργός και για τον σύνδεσμο που επικρότησε σειρά σκληρών μνημονιακών μέτρων.
Ακριβώς εδώ κολλάει, δηλαδή, η λαϊκή έκφραση «κοίτα ποιος μιλάει»! Σε συνέντευξη στην ιστοσελίδα Capital.gr, o κ. Χαρδούβελης υποστήριξε ότι τα πολύ μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα είναι «αποτέλεσμα αχρείαστου ξεζουμίσματος των πολιτών και της οικονομίας» και ότι με φιλοδωρήματα δεν μπορεί να λειτουργήσει η οικονομία. Προφανώς ξέχασε ότι με τα μνημονιακά μέτρα του μισθοί και συντάξεις συμπιέστηκαν σε επίπεδο... φιλοδωρήματος!
Ο ΣΕΒ, στην εβδομαδιαία οικονομική ανάλυσή του, σχολίασε ότι «η διανομή κοινωνικού μερίσματος, στην πλάτη της ιδιωτικής οικονομίας και χωρίς πρόβλεψη για κάποια φορολογική ελάφρυνση της μισθωτής εργασίας ή των επιχειρήσεων, τείνει να αντιστρατεύεται την επιδιωκόμενη και αναγκαία δυναμική ανάπτυξη». Συμπλήρωσε μάλιστα ότι «η αναδιανομή προς τις ασθενέστερες κοινωνικές τάξεις έχει νόημα όταν παράγεται νέος πλούτος και όχι μέσω υπερφορολόγησης».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν αποπεμφθηκε (από τον Λοβερδο) ο προεδρος του ΕΦΕΤ  που βρηκε κρεατα με e-coli στα Lidl! Η ασυδοσια των σουπερ μαρκετ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λουκετο στα υποθηκοφυλακεια.  Συγχωνευονται με τα κτηματολογικα γραφεια σε ολη τη χωρα. Ανατροπες για αγοραπωλησιες, κληρονομιες, γονικες παροχες, αλλα και κατασχεσεις. Αλλαζουν οι συναλλαγες με τους πολιτες. Νεες  χρεωσεις  για τα πιστοποιητικα ακινητων.
Δεκαεπτα κτηματολογικα γραφεια θα αντικαταστησουν τα περιπου 300 υποθηκοφυλακεια της χωρας, απορροφωντας  το συνολο των εργαζομενων.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Αγριεύουν τα «ιερά» παιχνίδια στα Σκόπια

Συνεχίζουν τις προκλήσεις με τις «πλάτες» της Βουλγαρίας. Στο κόλπο και ο πρωθυπουργός Ζάεφ
Συνεχίζουν τις προκλητικές ενέργειές τους το Πατριαρχείο Βουλγαρίας και η σχισματική Εκκλησία των Σκοπίων, την ώρα μάλιστα που η διπλωματική κινητικότητα για το ζήτημα της ενδεχόμενης διευθέτησης του ζητήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ είναι έντονη. Αυτό δείχνει η προσεκτικά ενορχηστρωμένη πρόσκληση και παρουσία του επισκόπου του Πατριαρχείου Βουλγαρίας Σιωνίου σε μια τοπική γιορτή της σχισματικής Εκκλησίας των Σκοπίων στη Στρώμνιτσα.
Σύμφωνα με το Πατριαρχείο Βουλγαρίας ο επίσκοπός του δεν έλαβε επίσημα μέρος στον εορτασμό της σχισματικής Εκκλησίας των Σκοπίων και δεν συμμετείχε στη θεία λειτουργία που τέλεσαν τρεις σχισματικοί ιεράρχες, αλλά του έγινε επίσημη υποδοχή και διάβασε χαιρετισμό από τον Πατριάρχη Βουλγαρίας. Στη γιορτή το «παρών» έδωσε και ο καταγόμενος από τη Στρώμνιτσα πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ. Ο Βουλγαρίας Νεόφυτος σε μήνυμά του ευχήθηκε «να αποκατασταθεί η κοινωνία με την Εκκλησία στη Δημοκρατία της Μακεδονίας στο κοντινό μέλλον».
Το νέο αυτό περιστατικό, κατά ορισμένους, δείχνει ότι η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ και το Πατριαρχείο Βουλγαρίας έχουν ενορχηστρώσει και τώρα εκτελούν ένα καλά οργανωμένο στη σύλληψή του σχέδιο με στόχο, τουλάχιστον προφανή, την αναγνώριση της σχισματικής Εκκλησίας των Σκοπίων. Βέβαια, η παρουσία του επισκόπου της Βουλγαρικής Εκκλησίας στην ΠΓΔΜ σε ορισμένους προσεκτικούς παρατηρητές ξυπνά μνήμες από την περίοδο της Εξαρχίας, όταν -πριν από τους Βαλκανικούς Πολέμους- Βούλγαροι κληρικοί σάρωναν τη γη της Μακεδονίας επιχειρώντας να προσεταιριστούν τους κατοίκους της περιοχής.
Τόσο η ΠΓΔΜ όσο και η Βουλγαρία προχωρούν μονομερώς σε όλες αυτές τις ενέργειες, που στόχο έχουν να δημιουργήσουν την πεποίθηση περί ύπαρξης «Μακεδονικής Εκκλησίας», με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει και διπλωματικά.
Εύλογα ερωτήματα προκαλεί και η πλήρης ανυπαρξία διαλόγου με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, παρά το γεγονός ότι είναι η μόνη εκκλησιαστική Αρχή με δικαιοδοτική διαδικασία για την κήρυξη μιας εκκλησιαστικής διοίκησης ως αυτοκέφαλης, αλλά και με το Πατριαρχείο Σερβίας, στο οποίο ανήκει εκκλησιαστικά το έδαφος της ΠΓΔΜ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αποφασίζει ο Κοντονής για τον «Mr Bitcoin»

Στα χέρια του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή βρίσκεται πλέον η τύχη του Αλεξάντερ Βίνικ, γνωστού ως «Mr Bitcoin» μετά την απόρριψη από τον Αρειο Πάγο του αιτήματος με το οποίο ζητούσε να μην εκδοθεί στις ΗΠΑ, όπου κατηγορείται για ξέπλυμα 4 δισ. δολαρίων, μέσω ψηφιακής πλατφόρμας ανταλλαγής ψηφιακών νομισμάτων.
Ο υπουργός, σύμφωνα με τον νόμο, έχει τον τελευταίο καθοριστικό λόγο, καθώς έχει το δικαίωμα να αρνηθεί την έκδοση του 38χρονου Ρώσου στις ΗΠΑ. Μάλιστα, σύμφωνα με τον συνήγορό του Αλέξανδρο Λυκουρέζο, ο κ. Κοντονής μπορεί να αποφασίσει ακόμη και για την έκδοση του εντολέα του στη Ρωσία -ο ίδιος συναινεί-, οι Αρχές της οποίας επίσης τον ζητούν για το αδίκημα της απάτης.
Η αντίστροφη μέτρηση για τον «Mr Bitcoin» ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι, όταν συνελήφθη στη Χαλκιδική, όπου έκανε διακοπές με την οικογένειά του, βάσει διεθνούς εντάλματος. Το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης άναψε το πράσινο φως για την έκδοση του 38χρονου στις Ηνωμένες Πολιτείες, με αποτέλεσμα οι συνήγοροί του να ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης, στην προσπάθειά τους να μη βρεθεί ο Ρώσος στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.
Ο Αλεξάντερ Βίνικ ενώπιον του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου αρνήθηκε την κατηγορία που του αποδίδεται από τους Αμερικανούς, υποστηρίζοντας ότι ουδέποτε υπήρξε διαχειριστής της πλατφόρμας BTC-e, η οποία εμφανίζεται να ξεπλένει κέρδη εγκληματικών δραστηριοτήτων την περίοδο 2011-2016.
Η συγκεκριμένη πλατφόρμα θεωρείται από τα πλέον διαδεδομένα ανταλλακτήρια ψηφιακών νομισμάτων.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χαστούκι στον Ερντογαν από τους Κωνσταντινουπολίτες

Ηχηρή απάντηση έδωσε στον Ταγίπ Ερντογάν ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών, με αφορμή τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ελλάδα.
Με επιστολή τους, τα μέλη του συλλόγου υπενθυμίζουν όλες τις καταστάσεις που βίωσε τις δεκαετίες 1950 και 1960 ο Ελληνισμός της Κωνσταντινούπολης, που οδήγησε στον σταδιακό αφανισμό του, ενώ δεν αφήνουν ασχολίαστα τη σύγκριση εκλογής Πατριάρχη και διορισμού αρχιμουφτή, τη δραματική μείωση των Ελλήνων και την αύξηση του πληθυσμού των μουσουλμάνων στη Θράκη.
«Η επιθυμητή και ειρηνική συνύπαρξη και συνεργασία Ελλάδας και Τουρκίας, καθώς και η διασφάλιση των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας στην Τουρκία, προϋποθέτει εκ μέρους σας τον σεβασμό και όχι την καταστρατήγηση του Διεθνούς Δικαίου» σημειώνεται στην ανακοίνωση του συλλόγου. Σχετικά με την «επικαιροποίηση» της Συνθήκης της Λωζάννης, που ζητά ο Τούρκος πρόεδρος, όπως αναφέρει ο σύλλογος, «η Τουρκία όμως κατάργησε μονομερώς τα άρθρα υπέρ των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, της Ιμβρου και της Τενέδου. Κατάργησε το ειδικό καθεστώς των νησιών αυτών, απέλασε ένα μεγάλο μέρος Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης που παρέμεναν εκεί βάσει της Σύμβασης περί Ανταλλαγής των Πληθυσμών της Λωζάννης και καταπάτησε τα δικαιώματα όλων των Ελλήνων που παρέμεναν στην Τουρκία με τον πιο βάναυσο τρόπο, ασκώντας πρωτοφανείς διωγμούς και εφαρμόζοντας εξοντωτικά μέτρα, με αποκορύφωμα το πογκρόμ του 1955 και τις απελάσεις του 1964. Συνέπεια όλων αυτών είναι η δραματική συρρίκνωση κατά 98% του ελληνικού πληθυσμού στην Τουρκία, ενώ αντίθετα ο μουσουλμανικός πληθυσμός της ελληνικής Θράκης αυξήθηκε περισσότερο από 50%, υπό καθεστώς πλήρους ελευθερίας που εγγυάται και εξασφαλίζει στους πολίτες της η Ελληνική Δημοκρατία στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πώς ο λεγόμενος «αντιρατσιστικός νόμος» επιταχύνει τη μετάβαση στον Μεσαίωνα

Ο Τάκης Θεοδωρόπουλος και η Σώτη Τριανταφύλλου είναι δύο από τους ελάχιστους διανοουμένους που έχει αυτή η χώρα. Και οι δύο μηνύθηκαν με τον αντιρατσιστικό νόμο, διότι τόλμησαν (πώς μπόρεσαν;) να σχολιάσουν αρνητικά το Ισλάμ. Ολα όσα είπαν ήταν αλήθεια. Μία αλήθεια ειπωμένη κομψά.
Οι αλήθειες όμως ενοχλούν. Ειδικά οι αλήθειες που αφορούν το Ισλάμ. Στην εποχή μας μπορείς να καταγγέλλεις όσο θέλεις τον χριστιανισμό. Μπορείς να μιλάς αρνητικά για γεγονότα που έγιναν αιώνες πριν, να κατηγορείς, ακόμη και να προσβάλλεις. Κανείς δεν πρόκειται να σε ενοχλήσει. Μη διανοηθείς όμως να κάνεις το ίδιο για το Ισλάμ. Μπορεί να βρεθείς κατηγορούμενος, που είναι και η πιο απλή εκδοχή, ή ακόμη και δολοφονημένος, αν θυμηθούμε την επίθεση με τους 11 νεκρούς στη γαλλική εφημερίδα «Charlie Hebdo», που τόλμησε να δημοσιεύσει σκίτσα του Μωάμεθ.
Ουσιαστικά και οι δύο θύτες, μηνυτές και δολοφόνοι, βρίσκονται στην ίδια πλευρά: αυτή της Ιεράς Εξέτασης που κυνηγάει μάγισσες τον 21ο αιώνα. Εξι αιώνες μετά το τέλος του Μεσαίωνα, που κράτησε στην Ευρώπη 1.000 χρόνια, πολλοί έχουν βάλει σκοπό να τον επαναφέρουν. Και ο λεγόμενος «αντιρατσιστικός νόμος», ό,τι πιο φασιστικό έχει επινοήσει η σύγχρονη πολιτική, επιταχύνει τη μετάβαση.
Το Ισλάμ, οι πιστοί του, το ιερό του κείμενο, οι σούρες του, η ισλαμική mentalité όπως και κάθε mentalité, κάθε θρησκεία, κάθε θέση και άποψη στον δυτικό κόσμο, υπόκεινται σε κριτική. Γιατί η διαφορά του δυτικού πολιτισμού με τους υπόλοιπους -και αυτός ήταν και λόγος που κυριάρχησε- ήταν αυτή η ικανότητά του να θέτει τα πάντα σε αμφισβήτηση και να κάνει διάλογο. Και έτσι να προχωρά.
Η ελευθερία του λόγου είναι αδιαπραγμάτευτη.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πουέρτο Ρίκο: Η ανεξαρτησία είναι αναγκαιότητα

Σήμερα θα συζητήσουμε για το Πουέρτο Ρίκο, για την ιστορία του, για τις  πρόσφατες εξελίξεις στην οικονομία του καθώς και το σαρωτικό χτύπημα του τυφώνα Μαρίαπριν 2 ½ μήνες περίπου, με αφορμή το μικρό αυτό βιβλίο του Ραφαέλ Κάνσελ Μιράντα, ιστορικού ηγέτη του αγώνα για την ανεξαρτησία, με τίτλο «Πουέρτο Ρίκο: Η ανεξαρτησία είναι αναγκαιότητα», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Pathfinder σε αγγλικά και ισπανικά. Θα γίνει επίσης εκτενής αναφορά στο ζήτημα των πολιτικών κρατουμένων από το Πουέρτο Ρίκο σε φυλακές των Ηνωμένων Πολιτειών.
Ι. ΓΕΝΙΚΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Το Πουέρτο Ρίκο είναι νησιωτικό κράτος της Καραϊβικής, που αποτελείται από το ομώνυμο νησί, το μικρότερο σε μέγεθος των Μεγάλων Αντιλλών (με έκταση περίπου όσο η Κύπρος), και αρκετά μικρότερα, με σημαντικότερα τα Βιέκες, Μόνα και Κουλέμπρα. Έχει πληθυσμό περίπου 3,5 εκατ. κατοίκους, ενώ άλλοι τόσοι περίπου είναι οι πορτορικάνοι της διασποράς, που στη συντριπτική πλειοψηφία τους ζουν και εργάζονται στις ΗΠΑ. Το Πουέρτο Ρίκο ήταν ισπανική αποικία από την άφιξη του Κολόμβου το 1493 μέχρι το 1898, όταν οι Ισπανοί ηττήθηκαν στον ισπανοαμερικανικό πόλεμο και αναγκάστηκαν να παραχωρήσουν τις τελευταίες αποικίες τους, δηλ. την Κούβα, το Πουέρτο Ρίκο και τις Φιλιππίνες.
Από τότε το Πουέρτο Ρίκο έγινε αποικία των ΗΠΑ. Από το 1917, όταν ψηφίστηκε ο Νόμος Τζόουνς, οι κάτοικοι του Πουέρτο Ρίκο είναι τυπικά πολίτες των ΗΠΑ, όχι όμως με τα ίδια δικαιώματα. Από το 1952 εγκαινιάστηκε το νέο-αποικιακό καθεστώς του λεγόμενου «Ελεύθερου Συνδεδεμένου Κράτους» (Estado Libre Asociado στα ισπανικά) ή «Κοινοπολιτείας» (Commonwealth of Puerto Rico στα αγγλικά), με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, «είναι μη ενσωματωμένη περιοχή που ανήκει αλλά δεν αποτελεί τμήμα των Ηνωμένων Πολιτειών».
Το Πουέρτο Ρίκο έχει δικό του σύνταγμα και κυβέρνηση, αλλά για τα πιο σημαντικά ζητήματα –κυρίως σχέσεις με το εξωτερικό- αποφασίζουν το Κογκρέσο και ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το νησιωτικό κράτος να μην μπορεί να κηρύξει μονομερώς την ανεξαρτησία του. Επίσης οι πολίτες του Πουέρτο Ρίκο δεν μπορούν να ψηφίσουν στις εκλογές των ΗΠΑ, παρά μόνο αν είναι μόνιμοι κάτοικοι σε κάποια από τις 50 πολιτείες ή το Διαμέρισμα της Ουάσινγκτον.

Η συνεχεια στο
https://proyectonumantino.blogspot.gr/2017/12/blog-post_14.html?spref=fb



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Ο μεγαλύτερος εχθρός των εβραίων είναι ο σιωνισμός κι όχι οι μουσουλμάνοι ή οι Άραβες..." τόνισε ο πρόεδρος του Ιράν Hassan Rohani στην έκτακτη Σύνοδο των χωρών ισλαμικής συνεργασίας (Oci), που συνήλθε στην Κωνσταντινούπολη και καταδίκασε την παραβίαση του διεθνούς δικαίου από τις ΗΠΑ για την Ιερουσαλήμ...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οδός Σόλωνος κεντρο αθηνας. Πέθανε προχθες αβοηθητη πριν τρεις μέρες η γιαγια στην ειοσοδο ενος εγκαταλελειμενου κτιριου . Δεν το ανέφερε κανένα ΜΜΕ,. Δεν της δώθηκε ούτε hot_spot, ούτε δωρεάν διαμέρισμα, ούτε δωρεάν ρεύμα, θέρμανση, νερό, ούτε χρήματα ούτε τρόφιμα. Μόνον πρόστιμο 10.000 ευρώ, για παράνομη κατάληψη εγκαταλελειμμένου ακινήτου.Το εγκλημα της...? ηταν Ελληνίδα. ...
Πουλημένα Τομάρια ........
Ανθέλληνες Γαμημένοι Προδότες ........
Εχθές στείλατε από κάποιο νησί 160 λαθρομετανάστες στα Γρεβενά για να μείνουμε σε ξενοδοχείο της περιοχής..



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αντιπροσωπεία του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας στην Πιονγκγιάνγκ... και ορισμένοι πιστεύουν ακόμη πως δεν είναι κατουρημένοι από φόβο στις ΗΠΑ
Η αντιπροσωπεία του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας στην Πιονγκγιάνγκ που φιλοξενεί την 1η Σύνοδο της Μεικτής Στρατιωτικής Επιτροπής για την εφαρμογή της διακυβερνητικής συμφωνίας...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καταγγέλλουμε τη βράβευση της φασιστικής αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας από την Ευρωβουλή

Προκλητική η ενέργεια του Ευρωκοινοβουλίου να απονείμει το λεγόμενο "βραβείο Ζαχάρωφ" στην φασιστική προδοτικη αντιπολίτευση της Βενεζουέλας, της οποίας οι αντικυβερνητικές της διαδηλώσεις εκφράζουν τμήματα του κεφαλαίου με ισχυρούς δεσμούς με τις ΗΠΑ και την ΕΕ, προωθώντας τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς τους στη χώρα αυτή και την ευρύτερη περιοχή.
Το "βραβείο" αυτό, που αναγνωρίζεται και επαινείται απ' όλες τις πτέρυγες του αστικού πολιτικού προσωπικού, Λαϊκό Κόμμα,  Φιλελεύθερους, ενώ διαφωνησαν Σοσιαλδημοκράτες, Πράσινοι και GUE (στην Ελλαδα υπερμαχοι υπερ των φασιστων είναι οι ξευτιλισμενοι της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ενώ ο ξευτιλοΣΥΡΙΖΑ πεταει και σποντες ότι είναι δηθεν υπερ της δημοκρατιας)  έχει αποδειχτεί διαχρονικά εργαλείο ανοιχτών ιμπεριαλιστικών παρεμβάσεων της ΕΕ. Ανάμεσα στους "τιμηθέντες" με αυτό φιγουράρουν ...επιφανείς αντιδημοκρατες, πρόσωπα και οργανώσεις που έχουν ...διακριθεί για την υπονομευτική δράση τους ενάντια στους λαούς, για τις πολυσχιδείς διασυνδέσεις τους με επιχειρηματικούς ομίλους, ιμπεριαλιστικά κέντρα και υπηρεσίες ασφαλείας τους, ιδίως των ΗΠΑ, της ΕΕ και των αστικών κυβερνήσεων των κρατών - μελών της. Η φετινή επιλογή "βράβευσης" σηματοδοτεί την επιδίωξη της ΕΕ να ενισχύσει τις θέσεις των μονοπωλιακών ομίλων που υπηρετεί στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής και Λατινικής Αμερικής. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπως και προηγουμένως με αντίστοιχες δράσεις του για τη Λιβύη, την Ουκρανία, τη Συρία κ.λπ., στρώνει συστηματικά το έδαφος για τις ιμπεριαλιστικές στρατιωτικές επεμβάσεις της ΕΕ, μαζί με τους συμμάχους της ΗΠΑ και ΝΑΤΟ.
Δεν αναγνωρίζετε πο κανενα λαο και κανενα δημοκρατη ούτε νομιμοποιείτε η διακρατική αυτή ένωση του κεφαλαίου και τα όργανά της, να αυτοαναγορεύονται σε δήθεν προστάτες των λαϊκών ελευθεριών, σε "τιμητές" φασιστικών μηχανισμών του κεφαλαίου, σε όργανα επιβολής "αποικιοκρατικών αξιών".
Είναι καταδικαστέα η ξένη ιμπεριαλιστική επέμβαση. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο λαό της Βενεζουέλας που υπερασπίζεται το αναφαίρετο δικαίωμά του να διαλέγει το δικό του δρόμο ανάπτυξης,  για να απαλλαγεί με την οργανωμένη πάλη του από το ζυγό της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, παίρνοντας στα χέρια του την εξουσία και τον πλούτο που παράγει».
Οι βραβευθέντες Βενεζουελάνοι αστοί πολιτικοί που παρουσιάζονται και ως «πολιτικοί κρατούμενοι» είναι ο Αντόνιο Λεντέσμα, πρώην δήμαρχος του Καράκας, καταδικασμένος για διαφθορά και για στήριξη βίαιων διαδηλώσεων που οδήγησαν στο θάνατο αθώους ανθρώπους (ο οποίος πρόσφατα διέφυγε από τον κατ' οίκον περιορισμό στη χώρα του και στη συνέχεια κατέφυγε στην Κολομβία και στη συνέχεια στην Ισπανία), ο Λεοπόλντο Λόπες, ηγέτης του Κόμματος «Λαϊκή Βούληση», που παρουσιάζεται ως «ειρηνιστής» αλλά έχει καταδικαστεί με 14 χρόνια φυλάκιση για τις βίαιες διαδηλώσεις του 2014, που οδήγησαν στο θάνατο 43 ανθρώπους, ο πρόεδρος της Βουλής, Χούλιο Μπόρχες, κ.ά.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΡΙΑ
Συμφωνία Ρωσίας - Συρίας για χρήση της βάσης στο Ταρτούς ανακοινώθηκε χτες, ενώ οι ΗΠΑ εξοπλίζουν τον Λίβανο
ΜΟΣΧΑ - ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΒΗΡΥΤΟΣ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--
Σχέδιο συμφωνίας για την επέκταση της μεγάλης ρωσικής ναυτικής βάσης στο Ταρτούς της Συρίας, με ισχύ 49 χρόνια και δυνατότητα αυτόματης παράτασης για άλλα 25 χρόνια, κατέθεσε χτες στη ρωσική Κάτω Βουλή η κυβέρνηση του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, μερικές μέρες μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε ο Ρώσος ηγέτης τη Δευτέρα στη Λατάκεια της Συρίας και την ανακοίνωση της μερικής αποχώρησης των ρωσικών στρατευμάτων από τη χώρα μετά την ήττα των τζιχαντοφασιστών του «Ισλαμοφασιστικού Κράτους».
Η επέκταση της ρωσικής ναυτικής βάσης στο Ταρτούς θα γίνει ώστε να μπορεί να φιλοξενεί και πυρηνοκίνητα ρωσικά πλοία. Θα δίνει επίσης τη δυνατότητα σε ρωσικά πολεμικά σκάφη και υποβρύχια να κινούνται στα συριακά εγχώρια ύδατα και να έχουν πρόσβαση και σε άλλα λιμάνια της Συρίας (πλην του Ταρτούς).
Ο πρώην αρχηγός του επιτελείου του Ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού, ναύαρχος Βίκτορ Κραβτσένκο, μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων «ΙΝΤΕΡΦΑΞ», υποστήριξε ότι η διεύρυνση της ρωσικής ναυτικής βάσης στο Ταρτούς θα καλύπτει τις επιχειρησιακές δυνατότητες του ρωσικού στόλου στη Μεσόγειο και ευρύτερα στη Μέση Ανατολή.
Επιπλέον, το σχέδιο συμφωνίας, που φέρεται πως επήλθε σε συνεννόηση με την κυβέρνηση της Συρίας, αναφέρει μεταξύ άλλων πως το προσωπικό της ρωσικής ναυτικής βάσης και οι εκεί εγκαταστάσεις θα λειτουργούν υπό καθεστώς διπλωματικής ασυλίας, ενώ οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις θα κάνουν χρήση των εγκαταστάσεων στο συριακό έδαφος δωρεάν, δίχως να καταβάλλουν οικονομικές αποζημιώσεις στις συριακές αρχές.
Το ίδιο 24ωρο, στη Μόσχα ο επικεφαλής της Επιτροπής Ασφάλειας του Συμβουλίου Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βίκτορ Μποντάρεφ, προέβλεψε ότι η συριακή Πολεμική Αεροπορία θα μπορούσε να προχωρήσει στην αγορά σύγχρονων ρωσικών στρατιωτικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων τύπων «MiG 21 Su-17», (τα οποια είναι παρωχημενα μοντελα της δεκαετιας του 1960), «μόλις συνέλθει» η χώρα από τις δυσμενείς επιπτώσεις του πολυετούς πολέμου...
Η «βοήθεια» των ΗΠΑ
«Συμπτωματικά», την ίδια στιγμή οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πως θα χορηγήσουν «νέα βοήθεια» στο στρατό του Λιβάνου συνολικού ύψους 120 εκατομμυρίων δολαρίων, στην οποία θα συμπεριλαμβάνονται έξι ελαφρά στρατιωτικά ελικόπτερα, έξι μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τηλεπικοινωνιακός εξοπλισμός και γυαλιά νυχτερινής όρασης. Η νέα «βοήθεια» στον Λίβανο αποκαλύφτηκε στη διάρκεια επίσκεψης του επικεφαλής της Κεντρικής Διοίκησης του αμερικανικού στρατού, στρατηγού Τζόζεφ Βότελ, στη Βηρυτό χτες. Ο Αμερικανός στρατηγός συνάντησε, μεταξύ άλλων, τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού του Λιβάνου και τον Λιβανέζο πρωθυπουργό Σαάντ Χαρίρι.
Νωρίτερα, ο Αμερικανός στρατηγός επιτελάρχης Τζόζεφ Ντάνφορντ ανακοίνωσε ότι μέσα στον τελευταίο μήνα συνελήφθησαν περίπου 50 ξένοι τζιχαντοφασιστες του «Ισλαμοφασιστικού Κράτους» σε Συρία και Ιράκ και ότι αρκετοί από αυτούς προσπαθούσαν να κρυφτούν σε πολιτικά οχήματα και αργότερα εντοπίστηκαν είτε από τις φιλοαμερικανικές «Κουρδικές Δημοκρατικές Δυνάμεις στη Συρια» είτε από τις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας. Ο Ντάνφορντ είχε μαλιστα δηλώσει στο CNN την προηγούμενη βδομάδα ότι το «Ισλαμοφασιστικό Κράτος» προσπαθεί να οργανώσει μικρές τρομοκρατικές οργανώσεις «σε χώρες που σπαράσσονται από εμφύλιο πόλεμο», όπως το Αφγανιστάν, η Λιβύη και η Υεμένη, και να τους βοηθήσει να διασχίσουν τα σύνορα και να ενωθούν με άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις.
Τέλος, χτες από το Παρίσι, ο Ιρακινός πρωθυπουργός Χάιντερ αλ Αμπάντι δήλωσε ότι οι τζιχαντοφασιστες του «Ισλαμοφασιστικού Κράτους», αφότου ηττήθηκαν στη χώρα του, μπορεί «να επανεμφανιστούν αλλού» εάν δεν υπάρξει «διεθνής συνεργασία» για την πάταξη της οργάνωσης. Ο Αμπάντι εξέφρασε έντονα την ανησυχία του για τη μεγάλη, όπως είπε, ευκολία με την οποία στελέχη των τζιχαντοφασιστών μπορούν να στρατολογήσουν «νεαρούς πάρα πολύ γρήγορα».




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΑΛΛΙΑ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΑΦΡΙΚΗ
Νέα «αντιτρομοκρατική» δύναμη
ΠΑΡΙΣΙ.--
Οι ηγέτες Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ, και οι ηγέτες πέντε δυτικοαφρικανικών χωρών, καθώς και αξιωματούχοι από χώρες του Κόλπου, έδωσαν χτες ώθηση στα σχέδια για την «αποτελεσματική» λειτουργία της δυτικοαφρικανικής νέας «αντιτρομοκρατικής» δύναμης περίπου 5.000 στρατιωτών στο Σαχέλ της Αφρικής, που είναι γνωστή ως G5 Sahel και η οποία υποτίθεται δηθεν πως αναλαμβάνει ρόλο καταπολέμησης οργανώσεων τζιχαντοφασιστών που δρουν στην ευρύτερη περιοχή, όπως π.χ. οι Νιγηριανοί της οργάνωσης «Μπόκο Χαράμ» και παρακλάδια του «Ισλαμοφασιστικού Κράτους» και της «Αλ Κάιντα» που δρουν σε Νίγηρα, Τσαντ και Μάλι. Χωρις βεβαια ποτε να εχουν πολεμισει τους τζιχαντοφασιστες που αντιθετα αυτοι εφοδιαζουν. Στην πραγματικότητα, τα στρατεύματα καλούνται να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των μονοπωλίων, που θέλουν να ελέγξουν τον φυσικό πλούτο πολλών χωρών και να εκμεταλλευτούν τη φτηνή εργατική δύναμη της «μαύρης ηπείρου». Με θρασυτατες επιθεσεις όπως στην Κεντροαφρικανικη δημοκρατια, οπου τα γαλλικα αποικιακα στρατευματα εκαναν εισβολη για να υπερασπιστουν τους ελαχιστους ισλαμοφασιστες τους που ειχαν βαλει να κανουν πραξικοπημα. Και επειδη ο λαος αντεδρασε και πηρε στο κυνηγι τους ισλαμοφασιστες τους Σενεκα, εκανα εισβολη για να τους προστατευσουν.
Στη σύνοδο που πραγματοποίησαν ειδικά για τη χρηματοδότηση και συγκρότηση της δύναμης G5 Sahel, ανακοινώθηκε ότι η γαλλική στρατιωτική ιμπεριαλιστική αποστολή «Barkhane» περίπου 4.000 Γάλλων στρατιωτών, που έχει αναπτυχθεί εδώ και περίπου πέντε χρόνια στο Μάλι με πρόσχημα τους αυτονομιστές «Τουαρέγκ» και τζιχαντιστές της «Αλ Κάιντα», θα συνεργαστεί με την υπό συγκρότηση αφρικανική αντιτρομοκρατική αποστολή G5 Sahel, ώστε να πετύχει «νίκες κατά των τζιχαντιστών εξτρεμιστών μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2018». Ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμ. Μακρόν, κάλεσε τους ομολόγους του σε Ευρώπη και Αφρική αλλά και χώρες του Κόλπου «να κερδίσουν τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας στο Σαχέλ» μετά την ήττα των τζιχαντιστών σε Συρία και Ιράκ. Ο Μακρόν, μάλιστα, προέβλεψε ότι η δυτικοαφρικανική «αντιτρομοκρατική» δύναμη G5 θα συγκροτηθεί από περίπου 5.000 στρατιώτες από το Μάλι, το Νίγηρα, την Μπουρκίνα Φάσο, τη Μαυριτανία και το Τσαντ μέχρι το Μάρτη του 2018. Πρόσθεσε πως πέρα από τις ΗΠΑ, που έχουν υποσχεθεί οικονομική βοήθεια περίπου 60 εκατ. ευρώ, έχουν δεσμευτεί να χρηματοδοτήσουν την αφρικανική αποστολή και άλλες χώρες, όπως η Σ. Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Προχτές το γερμανικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την επέκταση της παραμονής των γερμανικών στρατιωτικών αποστολών στο εξωτερικό. Πιο συγκεκριμένα, αποφασίστηκε παράταση τριών μηνών (έως τα τέλη Απρίλη 2018) για: Την παρουσία των περίπου 970 Γερμανών στρατιωτών στο Μάλι, των 1.080 στρατιωτών στο Αφγανιστάν, τη συμμετοχή των 175 στρατιωτών στη ΝΑΤΟική «αντιτρομοκρατική» αποστολή στη Μεσόγειο «Sea Guardian» και τη συμμετοχή στον «αγώνα κατά του "Ισλαμικού Κράτους"» με γερμανικά αναγνωριστικά αεροσκάφη «Tornado» σε Συρία και Ιράκκαι εκπαίδευση Κούρδων στρατιωτών στο Βόρειο Ιράκ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΙΣΛΑΜΙΚΗΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗΣ
Καταδικάζει ως «άκυρη και κενή» την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ
Αμφισβητεί τον μεσολαβητικό ρόλο των ΗΠΑ στο Παλαιστινιακό και θα θέσει το θέμα στον ΟΗΕ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.--
Ηγέτες, υπουργοί και άλλοι αξιωματούχοι των 57χωρών του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης (ΟΙΔ) που συνήλθε χτες εκτάκτως στην Κωνσταντινούπολη με πρωτοβουλία του Τούρκου Προέδρου, Ρ. Τ. Ερντογάν, απέρριψαν και καταδίκασαν την απόφαση του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. Χαρακτήρισαν την απόφαση των ΗΠΑ «άκυρη και κενή», ζήτησαν την άμεση ανάκλησή της και κάλεσαν όσες χώρες δεν έχουν ακόμη αναγνωρίσει την Παλαιστίνη με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ να το πράξουν.
Ο Παλαιστίνιος ηγέτης, Μαχμούντ Αμπάς, αποδοκίμασε έντονα την απόφαση των ΗΠΑ χαρακτηρίζοντάς την «δώρο στο σιωνιστικό κίνημα», κατάφωρη παραβίαση διεθνών αποφάσεων και του διεθνούς δικαίου, τονίζοντας αφενός ότι θα ζητήσει την ακύρωσή της από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και αφετέρου ότι με αυτή την επιλογή οι ΗΠΑ έχασαν κάθε δυνατότητα μεσολαβητικού ρόλου στο Παλαιστινιακό επειδή είναι προκατειλημμένες υπέρ του Ισραήλ. Κατηγόρησε τον Τραμπ ότι ξεπέρασε «όλες τις κόκκινες γραμμές», απέρριψε προηγούμενες αποφάσεις του Κογκρέσου, αναγγέλλοντας ως πιθανή την προσφυγή σε διεθνείς οργανισμούς όπως το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο κατά ισραηλινών κατοχικών αρχών για εγκλήματα κατά του Παλαιστινιακού λαού.
Ο Ιορδανός μονάρχης, Αμπντάλα Β', απέρριψε οποιαδήποτε απόπειρα για αλλαγή του στάτους κβο της Ιερουσαλήμ και των ιερών τόπων από τις ΗΠΑ ή άλλη χώρα.
Ο Ιρανός Πρόεδρος, Χασάν Ροχανί, επίσης αποδοκίμασε την απόφαση του Προέδρου Τραμπ λέγοντας ότι ο μόνος λόγος για τον οποίο τόλμησε κάτι τέτοιο είναι επειδή «κάποιοι στην περιοχή αναζητούν να συνάψουν σχέσεις με το Ισραήλ», υπαινισσόμενος εμμέσως πλην σαφώς τη Σαουδική Αραβία. Πρόσθεσε πως οι ΗΠΑ ποτέ δεν ήταν έντιμος μεσολαβητής και κάλεσε τον μουσουλμανικό κόσμο «να ξεπεράσει τα εσωτερικά προβλήματα μέσω διαλόγου για να ενωθεί κατά του Ισραήλ».
Στη συνάντηση επίσης είχε προσκληθεί ως επικεφαλής του Κινήματος των Αδεσμεύτων ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, ο οποίος κατήγγειλε επίσης την απόφαση των ΗΠΑ, ενώ καθεστώς παρατηρητή στον Οργανισμό Ισλαμικής Διάσκεψης έχει και το ψευδοκράτος στην Κύπρο, που εκπροσωπήθηκε από τον Μουσταφά Ακιντζί.
Χτες βράδυ πάντως ο Ισραηλινοναζιστης πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, εμφανίστηκε ακόμα πιο προκλητικός. Κάλεσε την ηγεσία των Παλαιστινίων να σταματήσει «τις εξτρεμιστικές δηλώσεις» και να ...αναγνωρίσει την κατεχόμενη Ιερουσαλήμ ως «πρωτεύουσα του Ισραήλ»! Ισχυρίστηκε ως συνηθως ψευδομενος αισχρα ο αληταρας σιωναζι ακόμη ότι το Ισραήλ είναι «αφοσιωμένο στην ελευθερία της λατρείας όλων των θρησκειών».
Ο Ισραηλινός υπουργός Πληροφοριών, Γ. Κατς, επιβεβαίωσε χτες ότι προσκάλεσε τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν να επισκεφθεί το Ισραήλ μολονότι οι δύο χώρες υποτιθετε δεν έχουν διπλωματικές σχέσεις! Φανερες, γιατι κρυφες  εχουν.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΑΝΙΛΑ.-- Την παράταση της εφαρμογής του στρατιωτικού νόμου στην περιοχή Μιντανάο της χώρας αποφάσισε ευτυχως το Κογκρέσο των Φιλιππίνων, καταλαβαινοντας τις ανάγκες «αντιμετώπισης της απειλής των μουσουλμάνων εξτρεμιστών». Μάλιστα, αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας υποστήριξαν ότι ένοπλοι που είναι πιστοί στο «Ισλαμοφασιστικό Κράτος» ανασυγκροτούνται και στρατολογούν νέους μαχητές.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε στη συνοικία Μπαϊτσιανγκζί, αναζωπυρώνοντας τις συζητήσεις για τις συνθήκες που ζουν πολλοί εργαζόμενοι φτάνοντας στην πρωτεύουσα, αναζητώντας μεροκάματο. Πριν μερικές βδομάδες είχε προκληθεί κι άλλη, αντίστοιχη πυρκαγιά, με συνολικά 19 θύματα.

ΣΑΝΑΑ.-- Πάνω από 40 άτομα σκοτώθηκαν και άλλα 90 τραυματίστηκαν χτες, στη διάρκεια βομβαρδισμού της καθυστερημενης ισλαμοφασιστικης Σαουδικής Αραβίας και των αληταραδων ισλαμοφασιστων σειχιδων συμμάχων της σε στρατόπεδο κρατουμένων που ελέγχεται από τους Σιίτες πατριωτες αντάρτες Χούτι στην πρωτεύουσα της Υεμένης, Σανάα. Παράλληλα, αξιωματούχοι του ΟΗΕ διαπιστώνουν ότι οι αληταραδες Σαουδάραβες, παρά τις αρχικές ανακοινώσεις τους, δεν έχουν χαλαρώσει το φονικό εμπάργκο σε λιμάνια της χώρας.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Η κυβέρνηση των ΗΠΑ αξιώνει να μειωθεί κατά επιπλέον 250.000.000 δολάρια ο διετής προϋπολογισμός λειτουργίας του ΟΗΕ (2018-2019), προτείνοντας διάφορες περικοπές.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΑΛΛΙΑ
Πρώτοι οι αυτονομιστές στη Βουλή της Κορσικής
ΑΙΑΚΕΙΟ.--
Ο συνασπισμός «Πε α Κόρσικα» («Για την Κορσική») εξασφάλισε την πλειοψηφία στην τοπική βουλή της Κορσικής, του νησιού που βρίσκεται στα νότια της Γαλλίας και στο οποίο οι αυτονομιστές έχουν μακρά ιστορία δράσης. Ο συνασπισμός «Πε α Κόρσικα» έχει δημιουργηθεί από δυνάμεις που τάσσονται υπέρ της χορήγησης διευρυμένων αρμοδιοτήτων στην τοπική βουλή, αν και ο ηγέτης του, Ζιλ Σιμεονί, σημείωνε πριν μερικές βδομάδες στη «Λε Μοντ» ότι «η Κορσική δεν είναι Καταλονία».
Ο συνασπισμός «Πε α Κόρσικα» έλαβε 56,46% και θα ελέγχει πλέον 41 από τις συνολικά 63 έδρες της βουλής. Ακολούθησε στη δεύτερη θέση η «Drote Regionaliste» («Δεξιά της περιφέρειας») με 18,29% και 10 έδρες. Οι δυνάμεις που στηρίχτηκαν από το κυβερνών νεοφιλελε κόμμα του Μακρόν («La Republique en Marche») πήραν 12,67% και 6 έδρες. Οι δυνάμεις που στήριζαν και οι Ρεπουμπλικάνοι (το μεγαλύτερο δεξιο κόμμα της Γαλλίας και μέχρι πριν μερικά χρόνια κυβέρνηση), έλαβαν μόλις 12,57% και επίσης 6 έδρες.
Εκτός βουλής μένουν τόσο οι δυνάμεις του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PS) όσο και αυτές του Εθνικού Μετώπου της Μ. Λεπέν, αφού δεν συγκέντρωσαν το απαιτούμενο όριο για την είσοδό τους στη βουλή.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΥΣΤΡΙΑ
Θέμα χρόνου ο σχηματισμός κυβέρνησης
ΒΙΕΝΝΗ.--
Την Παρασκευή αναμένεται να «κλείσει» η συμφωνία για σχηματισμό κυβέρνησης στην Αυστρία μεταξύ του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, του εντολοδόχου καγκελάριου, Σεμπάστιαν Κουρτς και του «φιλοναζιστικού – αντιμεταναστευτικού - φιλοευρωπαικου» Κόμματος Ελευθερίας, του Χάιντς - Κρίστιαν Στράχε. Μάλιστα, η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης ενδέχεται να γίνει Δευτέρα ή Τρίτη, ώστε ο Σ. Κουρτς να εκπροσωπήσει ως καγκελάριος την Αυστρία στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την Τετάρτη και «να δηλώσει ότι η Αυστρία θα συνεχίσει μια σαφή ευρωπαϊκή πορεία», σημειώνουν αυστριακά ΜΜΕ.
Θυμίζουμε ότι οι εκλογές στην Αυστρία έγιναν πριν δυο μήνες (15 Οκτώβρη), με διακύβευμα «πώς θα γίνει η αυστριακή οικονομία από τις πιο ανταγωνιστικές της Ευρώπης» και τα δυο κόμματα έχουν αποφασίσει «βαρύ» πακέτο αντεργατικών μέτρων, καθώς και ελαφρύνσεων και κινήτρων για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

2 σχόλια:

e-h είπε...


Join us this Saturday for our Action Day and Christmas Party!
Owen Winter
Tredrizzick, United Kingdom
DEC 14, 2017 — This Saturday we're holding an Action Day and our Christmas Party in Jeremy Corbyn's Islington North constituency. Find out more here: https://www.makevotesmatter.org.uk/local-meetings/2017/12/16/action-day-christmas-party

The purpose of the Action Day is to get as many constituents as possible to sign our Christmas card asking Jeremy Corbyn for to support Proportional Representation. If you haven’t already signed the card, you can add your name here: https://www.makevotesmatter.org.uk/christmas-card-jeremy-corbyn

From midday to 3pm, we'll be be running street stalls around Islington North, inviting the public to sign the card, and handing out leaflets about real democracy.

All you need to do is sign up below and turn up at Holloway Road underground station at midday. Look for the Make Votes Matter t-shirts! We'll have experienced local group campaigners there to help and support you, and all the materials you will need. It will be fun!

Sign up here: https://www.makevotesmatter.org.uk/local-meetings/2017/12/16/action-day-christmas-party

A couple of hours and hopefully many signatures later, we'll head to nearby Hargrave Hall for a well-deserved Christmas celebration. Drinks and snacks will be provided, and we'll hear from the team about the campaign in 2017 and plans for next year.

Please do feel free to drop in, whether you can make it to the Action Day or not – it would be great to see you.

If you don't live near London, but would like to do something to support the Action Day, you can find printable sign up sheets here: https://www.makevotesmatter.org.uk/local-meetings/2017/12/16/action-day-christmas-party

Every extra name on the card counts – so why not ask friends and family to add their names to the card this Christmas?

Thank you and Merry Christmas from Owen and all of the Make Votes Matter team


e-h είπε...


Ελάτε μαζί μας αυτό το Σάββατο για την Ημέρα Δράσης και το Χριστουγεννιάτικο Πάρτυ
Owen Winter
Tredrizzick, Ηνωμένο Βασίλειο
Δεκ. 14, 2017 - Αυτό το Σάββατο πραγματοποιούμε μια Ημέρα Δράσης και το Χριστουγεννιάτικο Κόμμα μας στην εκλογική περιφέρεια Islington North του Jeremy Corbyn. Μάθετε περισσότερα εδώ: https://www.makevotesmatter.org.uk/local-meetings/2017/12/16/action-day-christmas-party

Σκοπός της Ημέρας Δράσης είναι να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερους εκπροσώπους για να υπογράψουμε την κάρτα μας για τα Χριστούγεννα ζητώντας από τον Jeremy Corbyn να υποστηρίξει την Αναλογική Αντιπροσωπευση. Εάν δεν έχετε ήδη υπογράψει την κάρτα, μπορείτε να προσθέσετε το όνομά σας εδώ: https://www.makevotesmatter.org.uk/christmas-card-jeremy-corbyn

Από το μεσημέρι έως τις 3 μ.μ. θα διοργανώσουμε περίπτερα γύρω από το Islington North, καλώντας το κοινό να υπογράψει την κάρτα και να παραδώσει φυλλάδια σχετικά με την πραγματική δημοκρατία.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να εγγραφείτε κάτω και να εμφανιστείτε στο σταθμό του μετρό Holloway Road το μεσημέρι. Ψάξτε για τα μπλουζάκια Make Votes Matter! Θα έχουμε συναντήσει τοπικούς αγωνιστές ομάδων για να σας βοηθήσουμε και να σας υποστηρίξουμε και όλα τα υλικά που θα χρειαστείτε. Θα είναι διασκεδαστικό!

Εγγραφείτε εδώ: https://www.makevotesmatter.org.uk/local-meetings/2017/12/16/action-day-christmas-party

Λίγες ώρες και ελπίζουμε πολλές υπογραφές αργότερα, θα κατευθυνθούμε προς το κοντινό Hargrave Hall για μια καλά άξια Χριστουγεννιάτικη γιορτή. Θα παρασχεθούν ποτά και σνακ και θα ακούσουμε από την ομάδα για την εκστρατεία το 2017 και τα σχέδια για το επόμενο έτος.

Παρακαλώ αισθανθείτε ελεύθερος να μπείτε, αν μπορείτε να συμμετεχετε στην Ημέρα Δράσης ή δεν μπορειται - θα ήταν υπέροχο να σας δούμε.

Εάν δεν ζείτε κοντά στο Λονδίνο, αλλά θέλετε να κάνετε κάτι για να υποστηρίξετε την Ημέρα Δράσης, μπορείτε να βρείτε εκτυπώσιμα φύλλα εγγραφής εδώ: https://www.makevotesmatter.org.uk/local-meetings/2017/12/ 16 / δράση-ημέρα-χριστουγεννιάτικο πάρτι

Κάθε επιπλέον όνομα στην κάρτα μετράει - οπότε γιατί να μην ζητήσετε από τους φίλους και την οικογένεια να προσθέσουν τα ονόματά τους στην κάρτα αυτά τα Χριστούγεννα;

Σας ευχαριστούμε και Καλά Χριστούγεννα από τοn Owen και την ομάδα Make Votes Matter