Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Σαββατο 16 Δεκεμβριου 2017


Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017
Διεθνείς παρατηρητές τονίζουν τη δύναμη του εκλογικού συστήματος της Βενεζουέλας

Οι δύο διεθνείς παρατηρητές που παρακολούθησαν την εκλογική διαδικασία στην Περιφέρεια Γιαρακούι, και οι δύο από τον Ισημερινό, έδωσαν αυτή την Κυριακή συνέντευξη τύπου από την κρατική έδρα του Εθνικού Εκλογικού Συμβουλίου (CNE) για να κάνουν έναν απολογισμό της εκλογικής μέρας, την οποία χαρακτήρισαν εξαιρετική, διαυγή, ασφαλή και από τις καλύτερες που υπάρχουν στον κόσμο.

Ο Μανουέλ Σινκιλάντα, εκπρόσωπος της Επιστημονικής Ακαδημίας του Ισημερινού, και ο Χοσέ Αρίσα, κοινωνιολόγος, ανέφεραν ότι συμμετείχαν εδώ και μία εβδομάδα στις διαδικασίες και τους ελέγχους που διεξήχθηκαν, και σε κάθε αξιολόγηση μπορούν να βεβαιώσουν ότι όλα πραγματοποιούνται με αποτελεσματικότητα και διαφάνεια.
Ο Σινκιλάντα τόνισε τη δύναμη του εκλογικού συστήματος της Βενεζουέλας, πλήρως αυτοματοποιημένου, το οποίο επιτρέπει να ελεγχθεί οποιοδήποτε από τα στάδια του σε πραγματικό χρόνο και προστατεύεται από οποιαδήποτε δόλια πράξη.
«Είδαμε εδώ στη Βενεζουέλα την υψηλή αυτοματοποίηση της εκλογικής διαδικασίας, ενώ στον Ισημερινό ακόμα ένα μεγάλο μέρος γίνεται στο χέρι. Επιπλέον, παρόλο που η ψηφοφορία δεν είναι υποχρεωτική όπως στον Ισημερινό, παρατηρήσαμε μία υψηλή συμμετοχή ψηφοφόρων, δήλωσε.
Τονίζουν τη νομιμότητα της διαδικασίας
Ο Αρίσα σημείωσε ότι στον Ισημερινό, καθώς είναι μία διαδικασία που ακόμα γίνεται εν μέρει στο χέρι υπάρχει περιθώριο σφάλματος που μπορεί να φτάσει στο 5%, ενώ στη Βενεζουέλα δεν υπάρχει αυτό το περιθώριο λόγω αυτοματοποίησης.
Και οι δύο εκπρόσωποι συμφώνησαν ότι στον υπόλοιπο κόσμο δημιουργείται ένα πρότυπο γνώμης για τη Βενεζουέλα σύμφωνα με το οποίο υπάρχει μία δικτατορία και ότι οι εκλογές είναι απάτη, το οποίο όπως διαπίστωσαν είναι εντελώς λάθος.
«Παρατηρήσαμε ότι σε αντίθεση με ότι λέγεται για τη Βενεζουέλα στον Ισημερινό και στη Λατινική Αμερική, βλέπουμε ότι υπάρχει πολλή δημοκρατία, περισσότερη από ό,τι στη χώρα μας. Υπάρχει μία υψηλή συμμετοχή, το οποίο εξασφαλίζει τη νομιμότητα και την εγκυρότητα των εκλογών», ανέφερε ο Αρίσα.
Ο Σινκιλάντα προσέθεσε ότι πράγματι η αρνητική εκστρατεία κατά της Βενεζουέλας είναι όλο και πιο ισχυρή και πρέπει να αποδομηθεί για το καλό του λαού.
«Παρατηρούμε ότι όσα λένε για την ύπαρξη βίας στο λαό και ότι ο κόσμος πιάνεται στα χέρια είναι ψέμα, αντίθετα είδαμε πολλή επιθυμία και όρεξη για συμμετοχή στις εκλογές. Γι' αυτό φεύγουμε τελείως πεπεισμένοι ότι όσα λένε για τη χώρα είναι εντελώς ψευδή και αυτό είναι το μήνυμα που μεταφέρουμε στον Ισημερινό, είπε.
https://prensa-rebelde.blogspot.gr/2017/12/blog-post_15.html?spref=fb



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΊ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΈΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΣΤΡΑΤΌΠΕΔΟ AL-HASAKAH ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΎΣΟΥΝ ΠΡΏΗΝ ΜΈΛΗ ISIS ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΈΜΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΑΚΟΎ ΣΤΡΑΤΟΎ - ΡΩΣΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΊΟ ΆΜΥΝΑΣ
16.12.2017
Ο αποικιοκρατικος συνασπισμός υπό την ηγεσία των Η.Π.Α. χρησιμοποιεί το στρατόπεδο προσφύγων του Al-Hasakah ως βάση για την εκπαίδευση πρώην μελών του ISIS, του Hayat Tahrir al-Sham (πρώην Jabhat al-Nusra, του Συριακού κλάδου της Αλ Κάιντα) και άλλων ομάδων, η εκπαιδευση των μαχομένων στη Συρία, δήλωσε στις 16 Δεκεμβρίου.
Οι από τους Αμερικανους εκπαιδευμένοι τρομοκράτες θα ενταχθούν σε νέες μονάδες της ομάδας που ονομάζεται "ο νέος Συριακός Στρατός" και θα σταλούν στη νότια Συρία για την καταπολέμηση του Συριακού Αραβικού Στρατού, σύμφωνα με τη δήλωση.
Το προσφυγικό στρατόπεδο al-Hasakaha βρίσκεται 20 χιλιόμετρα βορειοανατολικά από το al-Shaddadi, το Κυβερνείο του Al-Hasakah. Επί του παρόντος, περίπου 750 μαχητές διδάσκονται εκεί. Αυτός ο αριθμός περιλαμβάνει 400 μέλη του ISIS που εγκατέλειψαν την πόλη Raqqa με συμφωνία με τον αποικιοκρατικο συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ τον Οκτώβριο.
"Παρά τις δηλώσεις της αμερικανικής πλευράς για την προσήλωσή της στην κατάργηση της τρομοκρατικής οργάνωσης του IS, ο Δυτικος Αποικιοκρατικος Συνασπισμός συνεχίζει να συνεργάζεται με τους υπόλοιπους τρομοκράτες στη Συρία. <...> Οι Αμερικανοί εκπαιδευτές της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων δεσμεύουν χωριστές ομάδες μαχητών σε ένα εκπαιδευτικό κέντρο, το νέο στρατόπεδο προσφύγων σε νέες στρατιωτικές μονάδες, που ονομάζεται Νέος Συριακός Στρατός. Οι Αμερικανοί εκπαιδευτές, σύμφωνα με τους πρόσφυγες που επιστρέφουν στο σπίτι, λένε μετά την εκπαίδευση ότι οι νέες μονάδες θα μεταφερθούν στο νότο της Συρίας για να πολεμήσουν τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις εκεί ", ανέφερε το κέντρο, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS. "Σύμφωνα με τους πρόσφυγες που επιστρέφουν στο σπίτι, ο δυτικος αποικιοκρατικος συνασπισμός έχει χρησιμοποιήσει αυτό το στρατόπεδο για περισσότερο από έξι μήνες ως βάση κατάρτισης για μαχητές που έρχονται από τις διάφορες περιοχές της Συρίας. Οι περισσότεροι μαχητές, λένε οι ντόπιοι από το στρατόπεδο των προσφύγων, ήταν μέλη των τρομοκρατικών ομάδων, καταστράφηκαν από τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις - IS και Jabhat Al-Nusra. Από σήμερα, στο στρατόπεδο υπάρχουν περίπου 750 μαχητές, που προέρχονται από τα Raqqa, Deir ez-Zor, Abu Kamal και τις ανατολικές περιοχές του Euphrates. Η βάση του ομίλου είναι περισσότεροι από 400 IS τρομοκράτες, οι οποίοι με την υποστήριξη των ΗΠΑ έφυγαν από την Raqqa σε συνοδεία τον Οκτώβριο. "



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ»
Οι Πομάκοι της Θράκης ευχαριστούν τον Ερντογάν -«Με σθένος αναγνώρισε την ύπαρξή μας»

 14|12|2017 23:50
Τις θερμές ευχαριστίες τους προς τον Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα αναγνώρισε την ύπαρξη των Πομάκων και των Ρομά, εκφράζει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πομάκων.
«Ως οι πρώτοι Πομακικοί θεσμοί που ιδρύθηκαν επίσημα στην Ελλάδα, από την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάνης και μετά, νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τον τούρκο Πρόεδρο κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για το πολιτικό του σθένος να αναγνωρίσει στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Ελλάδα (8-9/12/2017) με τον πιο κατηγορηματικό και δημόσιο τρόπο την ύπαρξη των Πομάκων και των Ρωμά στην ελληνική Θράκη» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.
Οπως υποστηρίζει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πομάκων πρόκειται για μια «ιστορική εξέλιξη με τεράστιες επιπτώσεις στις σχέσεις των μουσουλμανικών πληθυσμιακών ομάδων της Θράκης» και σημειώνουν: «Ο κ. Ερντογάν αναγνωρίζοντας την εθνολογική πραγματικότητα που επί δεκαετίες ο τουρκικός εθνικισμός επιδιώκει να αποκρύψει, επέδειξε αξιοθαύμαστο ρεαλισμό και σύνεση».
Οι Πομάκοι θεωρούν ότι η αναγνώριση του κ. Ερντογάν ήταν πρωτίστως αποτέλεσμα των δικών τους αγώνων, σε κάθε επίπεδο, μέσα και έξω από την Ελλάδα.

Και συνεχίζουν απαριθμώντας τους αγώνες τους.
 «Εμείς ήμασταν που ανάψαμε το 1995, το μπουρλότο της πομακικής επανάστασης στη Θράκη, εμείς ιδρύσαμε δια πυρός και σιδήρου τον πρώτο πομακικό σύλλογο στην Κομοτηνή (Κέντρο Πομακικών Ερευνών), εμείς εκδώσαμε την πρώτη και μοναδική εφημερίδα –λάβαρο του πομακικού αγώνα, την ΖΑΓΑΛΙΣΑ, εμείς φέραμε την πομάκικη γλώσσα στα ερτζιανά κύματα με την πρώτη ιστορική ραδιοφωνική εκπομπή σε ιδιωτικό ραδιόφωνο της Κομοτηνής το 1998, εμείς κινητοποιήσαμε ανθρώπους σε κάθε πομακικό χωριό της Θράκης, εμείς πρώτοι αντισταθήκαμε από το 1998, με μαχητικότητα και φυλακίσεις, στον εκτουρκισμό των πανηγυριών μας (Αλάντεπέ), εμείς δημιουργήσαμε το πρώτο πομακικό αλφάβητο με ελληνικούς χαρακτήρες και σύμβολα που αποδίδουν την προφορά μας, εμείς εκδώσαμε το πρώτο Αναγνωστικό της Πομακικής γλώσσας, εμείς κυκλοφορήσαμε τις πρώτες συλλογές παραδοσιακών πομάκικων τραγουδιών, εμείς παραφράσαμε για πρώτη φορά την φράση του Μουσταφά Κεμάλ (Τι ευτυχία να λες ότι είσαι Τούρκος!) και είπαμε: Τι ευτυχία να λες ότι είσαι Πομάκος! Εμείς αντισταθήκαμε με νύχια και με δόντια όχι μόνο στον ανηλεή πόλεμο του τουρκικού κράτους, αλλά και στην υπονόμευση του ελληνικού κράτους που προχώρησε ακόμα και στην ίδρυση μαϊμού πομακικού συλλόγου για να μας αποδυναμώσει, να κόψει τους δεσμούς μας με τον πομακικό πληθυσμό και να μας διαιρέσει.
Χάρη σε εμάς το πομακικό έπαψε να είναι θέμα γραφικών συγγραφέων που επικέντρωναν στην καταγωγή και στην ερμηνεία του εθνωνύμου μας με ευφάνταστες ανοησίες.
Χάρη σε εμάς το πομακικό πήρε διεθνείς πολιτικές διαστάσεις, αφού ήμασταν οι πρώτοι που πραγματοποιήσαμε από τη δεκαετία του 1990, αλλεπάλληλες επισκέψεις στο ευρωκοινοβούλιο και σε ευρωπαϊκούς θεσμούς, όταν όλοι στη Θράκη, κοιμόντουσαν τον ύπνο του …δικαίου!. Χάρη σε εμάς για πρώτη φορά οι Πομάκοι αναγνωρίσθηκαν επισήμως από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (βλέπε Έκθεση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του State Department, έτους 2007).
Εμείς ήμασταν αυτοί που όλα αυτά τα χρόνια πιέζαμε αδιάλειπτα με κάθε πρόσφορο μέσο πολιτικούς, δημοσιογράφους, επιστήμονες να εστιάσουν στο πομακικό. Εμείς ήμασταν αυτοί οι οποίοι δώσαμε στα χέρια τριών διαφορετικών πρωθυπουργών της Ελλάδας την εφημερίδα ΖΑΓΑΛΙΣΑ (Παπανδρέου, Καραμανλής, Σαμαράς).
«Για όλους αυτούς και πολλούς άλλους λόγους νιώθουμε ότι η αναγνώριση Ερντογάν, πέραν των σκοπιμοτήτων με τις οποίες ο ίδιος την νοηματοδοτεί, είναι μια τεράστιας πολιτικής και ηθικής σημασίας πράξη και μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην αναγνώριση της πολιτισμικής μας γενοκτονίας» καταλήγει η ανακοίνωση την οποία υπογράφουν οι Ιμάμ Αχμέτ και Φαρζλή Κεμάλ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Οι «κλούβες του θανάτου» όπου οι Ναζί στοίβαζαν Έλληνες αιχμαλώτους. Τους τοποθετούσαν ως ασπίδα μπροστά από τα τρένα για να εμποδίζουν σαμποτάζ και επιθέσεις ανταρτών...

14/12/2017
Ένα γεγονός που καταγράφηκε από όλους τους ιστοριογράφους της κατοχικής περιόδου, ήταν ο μεγάλος αριθμός από βαγόνια μετασκευασμένα που ήταν γνωστά ως «κλούβες». Και ενώ οι Γερμανοί κατά την αποχώρησή τους κατέστρεφαν τις σιδηροδρομικές εγκαταστάσεις, κτήρια, γραμμές, ατμομηχανές και βαγόνια, οι μόνες που παρέμειναν άθικτες ήταν οι «κλούβες», συνεχίζοντας να προκαλούν τον τρόμο σε όσους τις έβλεπαν.
 Επρόκειτο για ένα ανοιχτό σιδηροδρομικό βαγόνι που μετατρεπόταν σε μεγάλο κλουβί, εντός του οποίου οι Γερμανοί έβαζαν κρατούμενους. Στη συνέχεια τοποθετούσαν την «κλούβα» μπροστά από τη σιδηροδρομική μηχανή, ώστε σε περίπτωση δολιοφθοράς, να σκοτώνονταν πρώτα οι κρατούμενοι που επέβαιναν σε αυτήν. Η τοποθέτησή τους στην «κλούβα» αποτελούσε μαρτύριο, καθώς από τον Πειραιά έμεναν εντός αυτής μέχρι του προορισμού, άνθρωποι που είχαν συλληφθεί φορώντας πουκάμισα και φανελάκια και γενικώς ήταν απροετοίμαστοι. Αυτοί καλούνταν στη συνέχεια να διεκπεραιώσουν τη διαδρομή μέσα σε αντίξοες καιρικές συνθήκες, κρύου, βροχής ακόμα και χιονιού. Ταξίδευαν για ώρες ακάλυπτοι και εκτεθειμένοι χωρίς καμία προστασία, ενώ γνώριζαν ότι η εκεί παρουσία τους δεν θα απέτρεπε τις αντιστασιακές ομάδες από το έργο τους....
Καθώς ο Πειραιάς διέθετε δύο τερματικούς σταθμούς σιδηροδρόμων, Πελοποννήσου και Λαρίσης, αλλά και επισκευαστική βάση σιδηροδρόμων, οι κλούβες αποτελούσαν σύνηθες κατοχικό θέαμα. Η αγριότητα του πολέμου και η λυσσαλέος αγώνας κατά των Γερμανών ωστόσο, δεν εμπόδιζε τις ομάδες αντίστασης να προβαίνουν σε πράξεις δολιοφθοράς.
Το σαμποτάζ στην σήραγγα κοντά στο σταθμό Νεζερού – Δομοκού
Τα ξημερώματα της 2ας Ιουνίου του 1943 σε σιδηροδρομικό δρομολόγιο κατάφορτο από Ιταλούς στρατιώτες με προορισμό την Θεσσαλονίκη, σημειώθηκε σαμποτάζ την ώρα που ο συρμός διερχόταν από την σήραγγα κοντά στο Κούρνοβο της Θεσσαλίας (τούνελ Νεζερού), συνολικού μήκους 510 μέτρων. Η έκρηξη ήταν τόσο δυνατή, ώστε κατέρρευσε το τούνελ προκαλώντας το θάνατο όχι μόνο των 230 Ιταλών στρατιωτών που επέβαιναν στην αμαξοστοιχία, αλλά και 25 Γερμανών που αποτελούσαν τη φρουρά της σήραγγας. Η αντιστασιακή πράξη έγινε, παρά το γεγονός ότι μπροστά από την ατμομηχανή στο συγκεκριμένο δρομολόγιο υπήρχε «κλούβα» εντός της οποίας υπήρχαν 15 όμηροι....
Η προσέγγιση των ομήρων της «κλούβας» από συγγενείς, φίλους και άλλους, αποτελούσε πραγματικό κίνδυνο καθώς μαζί με εκείνους που ήθελαν να μάθουν για την τύχη των οικείων τους, πλησίαζαν και άτομα που ενεργούσαν σε ομάδες δολιοφθοράς με σκοπό τη λήψη πληροφοριών περί του εκτελούμενου δρομολογίου. Έτσι οι Γερμανοί πολλές φορές συνελάμβαναν και τα άτομα που προσέγγιζαν του ομήρους της «κλούβας» και τα τοποθετούσαν μαζί τους, συμπληρώνοντας τον αριθμό τους. Πολλοί συγγενείς μόλις αντιλαμβάνονταν την πρόθεση των Γερμανών, έτρεχαν αλλόφρονες να γλυτώσουν οι ίδιοι. Η γερμανική βαρβαρότητα δεν υποχωρούσε σε καμία περίπτωση από τις παρακλήσεις και από τους θρήνους των γονιών, των συζύγων, των αδελφών ή των παιδιών των μελλοθανάτων....




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Ισραήλ σκότωσε αυτό τον αναπηρο άνθρωπο στο αναπηρικο καροτσακι χθες στην Παλαιστινη. Έναν άνθρωπο που δεν έχει πόδια, και τυφλο από το ένα ματι, επειδή κρατούσε μια σημαία της Παλαιστινης.
Ένας κατακτητής δεν ξεχωρίζει το ποιος είναι υγιής και το ποιος είναι ανάπηρος. Τους εκτελεί όλους
Rest in peace, Ibrahim Abu Thuraya
Το Ισραήλ σκότωσε αυτόν τον άνθρωπο χθες. Ένας άντρας χωρίς πόδια. Για την κατοχή μιας σημαίας. Απλά σκέψου το. #Παλαιστίνη#Ιερουσαλήμ
Αυτός ο ανάπηρος παλαιστίνιος σκοτώθηκε χθες από ισραηλινές δυνάμεις, ενώ διαμαρτύρονταν για την δήλωση για την Ιερουσαλήμ του Τραμπ.
Στη μνήμη του διαδηλωτή με αναπηρική καρέκλα ιμπραήμ αμπού thuraya, 29 ετων, ο οποίος έχασε και τα δύο πόδια σε ένα ισραηλινό αεροπορικο χτύπημα πυραύλων στη #γάζα το 2008, και ότι χθες σκοτώθηκε από εγκληματίες πολέμου του Ισραήλ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τον Απρίλιο του '12 είχα πει εδώ στο φατσοβιβλίο μια ιστοριούλα "κι ας μην έπρεπε"...
σήμερα έχει μια ιδιότυπη και πολλαπλή επικαιρότητα, οπότε μου ήρθε να την ξαναπώ "κι ας μην πρέπει":
(προσοχή, είναι εντελώς αμένσιωτη και περιέχει σεξιστικούλες ύβρεις!).
Μου λέει ένα πρωί του 2012 ο τότε πρόεδρος του Παλλεσβιακού Εργατικού Κέντρου (ΠΑΜΕ) κι αγαπημένος σύντροφος σε μια κουβέντα που είχαμε:
-Έναν ΤΑΔΕ βρε συ, τον ξέρεις;
-Πώς δεν τον ξέρω. Πανεπιστημιακός, τακτικός στο κήρυγμα υπέρ των μνημονίων στα κανάλια, τον είχα γνωρίσει και προσωπικά σε έναν συγκεκριμένο χώρο όπου είχαμε συνυπάρξει (Μέχρι εδώ η πληροφόρηση αναγκαστικά...). Εσύ πού τον ξέρεις;
-Να, πριν κάτι μήνες μ' είχε πάρει τηλέφωνο. Ο κύριος πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου; μ' λέει. Μάλιστα του λέω. Καθηγητής κύριος ΤΑΔΕ μ' λέει. Ξέρετε, το και το... Να οργανώσουμε μαζί ένα σεμινάριο, επιμόρφωση, πώς τα λένε; Απ' αυτά τα σιχαμένα που κάνουν για συνδικαλιστές. Το έχουμε κάνει και μ' άλλα Εργατικά κέντρα με μεγάλη επιτυχία μ' λέει. Και για να μη στα πολυλογώ, το τυράκι για το Εργατικό Κέντρο εδώ ήταν 21 χιλιάρικα!
-Αμοιβή να διοργανώσει το σεμινάριο το Εργατικό Κέντρο;
-Ναι μωρέ επιχορήγηση θα παίρναμε αν το οργανώναμε, πώς τα λένε... 21 χιλιάρικα! Δυο χρόνων έξοδα για εμάς! Και τα περισσότερα λαμόγια που τα κάνουνε αυτό φέρνουν σαν δικαιολογία, πως το κάνουνε για το "σωματείο" ή για το συνδικάτο, όχι για πάρτυ τους και καλά!
-Από ευρωπαϊκό πρόγραμμα;
-Ξέρω 'γώ τι; ε ναι, από την τσέπη του θα 'τανε; Τέλος πάντων δεν καλοκατάλαβα, γιατί μετά θόλωσα. Ξερ'ς τι μου 'πε μετά το τσογλάνι; Όχι μόνο 21 χιλιάρικα για το Εργατικό Κέντρο αλλά και κανα χιλιάρικο για μένα κι όποιον άλλον θέλω κι από την οικογένειά μου να είναι! Θα μου έδιναν αμοιβή σαν εκπαιδευτή!
-Σώπα βρε! και τι έγινε;
-Τι να γίνει; Φούντωσα και τον άρχισα στο βρισίδι. Τι είπες βρε μπνε (μπινέ) βρε ξεφτίλα, σε ποιον νομίζεις ότι μλας;
-Κι αυτός;
-Τον έβρισα πολύ άσχημα σ' λέω. Αυτός στην αρχή βουβάθκε. Και τι μ' είπε στο τέλος;
-Τι;
-"Κομμουνιστής είσαι;"
-Αμ' τι 'μαι ρε παλιομπνέ που τολμάς να μι παίρνεις και να μι λες τέτοια πράγματα! Ουστ!
-Και;
-Ε τι και, του, πα ουστ και τ' το κλ'σα του καριόλη!
-Βρε Στρατή, δεν ήταν να του κάνεις ότι ενδιαφέρεσαι και να του πεις "στειλ'το μου και σε χαρτί"; Ρόμπα θα τους είχαμε κάνει. Πρωτοσέλιδο στον Ριζοσπάστη!
-Το ξέρω, μρε, το ξέρω, το σκέφτηκα μετά. Αλλά εκείνη τη στιγμή ...θόλωσα, φούντωσα. Ακούς εκεί οι μπνέδες! Οι μπνέδες!
Το 'λεγε και το βλέμμα του ξαναθύμωνε...
Μετά μου είπε πως την ιστορία τη θυμήθηκε κι είπε να με ρωτήσει, γιατί εκείνο το πρωί είχε μάθει πως το σεμινάριο έγινε τελικά στο νησί, ευτυχώς επιμορφώθηκε ο κόσμος τελικά δηλαδή και δεν έμνε αμόρφωτος ειρωνεύτηκε, αν και για να γίνει αυτό βρήκαν μια φόρμουλα σύστησαν σωματείο σε μια κωμόπολη του νησιού, και τα λεφτά τα πήραν μέσω μιας ΜΚΟ, δεν πολυκατάλαβε κι αυτός το κόλπο τους.
ΤΕΛΟΣ
Όπως και πριν από χρόνια μαζί με την αναπόφευκτη έκφραση αηδίας και την απαραίτητη ξινίλα στο στομάχι, μου φέρνει κι ένα χαμόγελο αυτή η ιστορία:
1. Γιατί φέρνω με το νου μου τη φάτσα του καθηγητή ΤΑΔΕ (που τον ήξερα και παρακολουθώ επί χρόνια τις λαμπρές του εμφανίσεις και αναλύσεις, άλλοτε ως θεσμικού κι άλλοτε ως εξωθεσμικού στυλοβάτη της αστικής αξουσίας) όταν άκουγε τα μανταμαδιώτικα μπινελίκια του Στρατή από το τηλέφωνο. Τον φαντάζομαι να ιδρώνει και να ξειδρώνει, να σκουπίζεται από αυτή την μεγαλοπρεπή αλλά και αυθόρμητη ακουστική ροχάλα.
2. Και γιατί βέβαια σκέφτομαι πόσο χαρούμενος είμαι που έχω μπλέξει με αυτούς τους ξεροκέφαλους, μονοκόμματους τύπους, με αυτούς που "δεν ζουν στην εποχή τους"...
ΥΓ.
Α, και να μην ξεχάσω να πω τα δέοντα στον κύριο Καθηγητή ΤΑΔΕ, στους πάντα πρόθυμους συνεργάτες του και στους πάσης φύσεως ομοίους τους:
Σφαλιαρίτσες, ροχαλίτσες κι ευχουλίνια για καλή σταδιοδρομία στα νέα δοξασμένα τσακίδια σας!!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ι Δ Ε Α !!
Αντί ένα πολλαπλώς ευτελισμένο ίδρυμα όπως το Α.Π.Θ, βουτηγμένο στα σκάνδαλα, που βραβεύει τον Γιούνκερ, να ετοιμάζει (η Νομική Σχολή του) συμπόσιο με τιμώμενο πρόσωπο την Μπιλίση με θέμα "Ο κομβικός ρόλος του συμβολαιογράφου στους πλειστηριασμούς",προτείνω διαρκές επιστημονικό συνέδριο με θέμα: " Ο κομβικός ρόλος της τσέπης και της χαμέρπειας στην κατάρρευση του ανθρώπινου ιδεώδους". Το συνέδριο να συνεχιστεί σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες των φυλακών, ώστε το τιμώμενο πρόσωπο, η Μπιλίση, που διώκεται για κακουργηματική υπεξαίρεση, επειδή τσέπωνε τα λεφτά από πλειστηριασμούς και τα αρχικοράκια φίλοι της (Ρούσκας κ.λ.π.) να αρχίσουν να εγκλιματίζονται στο μοναδικό μέρος που είναι κατάλληλο για αυτούς!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εάν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, τότε είσαι σύντροφος μου
Κινδυνεύοντας να φανώ γελοίος, επιτρέψτε μου να πω ότι ο αληθινός επαναστάτης οδηγείται από μεγάλο αίσθημα αγάπης. Είναι αδύνατο να σκεφτώ κάποιον πραγματικό επαναστάτη χωρίς αυτό το ιδανικό
Ερνέστο Τσε Γκεβάρα
*Η ζωή ενός ανθρώπινου πλάσματος αξίζει ένα εκατομμύριο φορές περισσότερο απ’ την περιουσία του πλουσιότερου ανθρώπου στη Γη.
*Δεν είμαι απελευθερωτής. Δεν υπάρχουν τέτοιοι. Οι άνθρωποι μόνοι τους απελευθερώνουν τους εαυτούς τους.
*Δεν είμαι Χριστός, ούτε φιλάνθρωπος. Είμαι το αντίθετο του Χριστού… Μάχομαι για τα πράγματα που πιστεύω με όλα τα όπλα που έχω στη διάθεση μου και προσπαθώ να σκοτώσω τον αντίπαλο ώστε να μη βρεθώ σταυρωμένος σε έναν σταυρό η οπουδήποτε αλλού.
* Δεν μπορεί να είναι καλός κομμουνιστής εκείνος που σκέπτεται για την επανάσταση μόνο την στιγμή της αποφασιστικής θυσίας, την στιγμή της μάχης, της ηρωικής περιπέτειας, ενώ στη δουλειά του είναι μέτριος ή χειρότερο από μέτριος…
* Η επανάσταση δεν είναι ένα φρούτο που θα πέσει όταν είναι ώριμο. Πρέπει να κουνήσουμε το δέντρο για να το κάνουμε να πέσει.
* Τα μάτια μας, ελεύθερα σήμερα, μπορούν να δουν αυτό, που χθες η κατάσταση μας των αποικιακών σκλάβων μας εμπόδιζε να παρατηρήσουμε: ότι ο «δυτικός πολιτισμός» κρύβει κάτω από τη φανταχτερή του βιτρίνα μια σκηνή με ύαινες και τσακάλια. *Είναι θλιβερό να μην έχεις φίλους, αλλά είναι ακόμα πιο θλιβερό να μην έχεις εχθρούς.
* Ο καλύτερος τρόπος να πεις κάτι είναι να το κάνεις.
* Αξίζει φίλε μου, να υπάρχεις για ένα όνειρο κι ας είναι η φωτιά του να σε κάψει.
* Όταν οι δυνάμεις της καταπίεσης καθιστούν εαυτούς κυρίαρχους σε αντίθεση με την ισχύουσα νομοθεσία, η ειρήνη έχει ήδη τερματιστεί.
*Η σιωπή είναι (κι αυτή) ένα επιχείρημα που εκφράζεται με άλλον τρόπο.
* Να μετατρέψουμε την καθημερινή ζωή σε μια πυρκαγιά. *Πυροβολήστε με δειλοί. Θα σκοτώσετε έναν άνθρωπο, όχι τις ιδέες μου.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παλαιστίνιος ΑμεΑ ακτιβιστής πυροβολήθηκε στο κεφάλι από τις ισραηλινές δυνάμεις
22:02 | 15 Δεκ. 2017
Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν τέσσερις Παλαιστίνιους ενώ τραυμάτισαν άλλους 160, με πραγματικά πυρά, καθώς οι κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας για την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ μπήκαν στη δεύτερη εβδομάδα τους.
Ανάμεσα στους νεκρούς, ο 29χρονος Παλαιστίνιος ακτιβιστής Ibrahim Abu Thuraya, ο οποίος παρόλο που είχε χάσει και τα δύο του πόδια, συνέχιζε αμείωτο τον αγώνα κατά της Ισραηλινής Κατοχής συμμετέχοντας ενεργά στις διαδηλώσεις. Ο Ibrahim έχασε τα πόδια του το 2008, μετά από αεροπορική βομβιστική επίθεση των Ισραηλινών στη Γάζα. Σήμερα, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων ο Ibrahim πυροβολήθηκε από ισραηλινό στρατιώτη στο κεφάλι και έπεσε νεκρός.
Δυο μέρες πριν την δολοφονία του από του ισραηλινούς, ο Ibrahim είχε δηλώσει: «Αυτή η γη είναι η γη μας, δεν πρόκειται να την εγκαταλείψουμε, η Αμερική πρέπει να αποσύρει τη δήλωση της» ενώ πρόσθεσε «Το πιο σημαντικό είναι ότι ερχόμαστε εδώ για να περάσουμε ένα μήνυμα στον Σιωνιστικό στρατό κατοχής ότι ο παλαιστινιακός λαός είναι ένας ισχυρός λαός».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μία εύκολη κι απλή συνταγή που μας έρχεται απευθείας από τα Γιάννενα, από τη σημερινή επίθεση της Πεμπτης εργοδοτικών μπράβων στην απεργιακή φρουρά έξω από τα ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ. Υλικά: αλυσίδες περιφρούρησης, ένα μάτσο τραμπούκοι της εργοδοσίας και αγνό, ταξικό ξύλο.
Πρώτο βήμα: συγκεντρώνεσαι μαζί με τα υπόλοιπα μαντρόσκυλα της αγέλης και κάνετε καταμερισμό δουλειάς.
Δεύτερο βήμα: παίρνεις τα σύνεργα της δουλειάς (λοστούς, σίδερα κτλ) και ξεκινάς τις προκλήσεις στους εργάτες.
Τρίτο βήμα: παίρνεις την απάντηση που σου αξίζει, τρως της χρονιάς σου και πασαλείφεις το πρόσωπό σου με κόκκινη, ζουμερή σάλτσα.
Τελικό αποτέλεσμα: βάζεις την ουρά στα σκέλια και την κάνεις με ελαφρά πηδηματάκια.
Μες σε πέντε λεπτά, ο τραμπούκος σας είναι έτοιμος και παραδοτέος στα αφεντικά του για να περιποιηθούν τα τραύματά του και να επεξεργαστούν το μάθημα που πήρε.
Περαστικά…



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



15/12/2017 – 19.00
Ειναι ο μικρος μου γιος μια ωρα στον σταθμο της Καλλιθεας και δεν ερχεται τραινο.Μου τηλ.γιατι επρεπε να παει την Ηρα στον γιατρο..αργω,δεν θα προλαβω'.Μπαινω στο διαδυκτιο και διαβαζω οτι αυτοκτονησε ενας ανδρας πεφτοντας στις γραμμες.Αλητες,ξεφτιλισμενοι πολιτικοι,καταστρεψατε τον κοσμο...οι αυτοκτονιες ειναι πια συνηθισμενο συμβαν. ΕΠΑΜ ΤΩΡΑ!!!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΚΑΘΕ (ΕΞΟΥΣΙΑ) ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΟΠΛΑ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ,ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ,ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΕΧΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΤΟ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΧΑΝΕΣΑΙ ΣΕ ΛΕΞΕΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ....ΑΝΑΘΕΜΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΑΛΛΑ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ Η ΠΡΟΣΔΟΚΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ.
ΑΥΤΗ Η ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΟΠΛΟ ΤΗΣ ΚΑΘΕ (ΕΞΟΥΣΙΑΣ)ΠΟΥ ΣΥΝΗΘΩΣ ΔΙΑ ΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ,ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ,ΒΑΣΙΛΙΣΣΕΣ.   ΕΠΑΜ ΤΩΡΑ!! ΒΑΡΚΙΖΑ ΤΕΛΟΣ.-



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είναι Πολύ Μπροστά Στην Ηλιούπολη! Δείτε Τι Σκέφτηκαν Να Φτιάξουν Γύρω Από Τα Φρεάτια!
ΠΈΜΠΤΗ, 14 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2017
Ο ρόλος των φρεατίων είναι για να απορροφήσουν τα νερά από την κακοκαιρία και τις πολύ συχνές νεροποντές .
Ωστόσο, στην Ηλιούπολη φαίνεται πως έχουν άλλη άποψη και προς έκπληξη όλων, ακόμη και των κατοίκων που απορούν με το «έργο» που βλέπουν στο δρόμο της οδού Αισχύλου… έφραξαν φρεάτιο και το έχτισαν γύρω-γύρω με μπετόν!
Με αυτό τον τρόπο τα νερά δεν μπορούν να μπουν στο φρεάτιο που κατασκευάστηκε για αυτόν τον λόγο.
Οι φωτογραφίες από το συγκεκριμένο έργο κάνουν το γύρο του διαδικτύου και έχουν κάνει πολλούς να αναρωτιούνται, τι σκέφτονταν οι υπεύθυνοι του δήμου όταν το έφτιαχναν.
http://anemosanatropis.blogspot.gr/2017/12/photo_14.html#more



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κανει την αμερικανικη προπαγανδα που εχει πληρωθει ο αληταρας Κατρουγκαλος
«Να μην αποκλειστούν κόμματα από τις προεδρικές εκλογές στη Βενεζουέλα, το 2018» ειπε το πληρωμενο τομαρι
Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2017, 13:27
Την ανάγκη να διαφυλαχτούν πλήρως οι δημοκρατικές και συνταγματικές διαδικασίες και να εξασφαλιστεί η συμμετοχή όλων των πολιτικών δυνάμεων, χωρίς κανένα αποκλεισμό, στις προεδρικές εκλογές της Βενεζουλέας, ξερασε ο αληταρας αμερικανοπληρωμενος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος κατά τη συνάντηση με τον Βενεζουελάνο υφυπουργό Εξωτερικών, Ιβάν Χιλ (Ivan Gil).
Κακως τον συναντησε τον αληταρα κατρουγκαλος ο Βενεζουελανος υπουργος Εξωτερικων.
Σύμφωνα με τη θρασυτατη ανακοίνωση του αληταρα γελοιου καραγκιοζη αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, τις θέσεις αυτές υποστηρίζει η χώρα μας (οιανει και στο βρωμοστομα του την Ελλαδα μας το καθικι, ο προδοτης!)και στο πλαίσιο της Ευρωπαικής Ενωσης (ε βεβαια αναφερθηκε και στους αλλους γαμιαδες του το μουνοπανο!), επιδιώκοντας την ενεργότερη διπλωματική συμβολή της τελευταίας στην επίλυση της κρίσης. (Μπαρουτι θελουν να βαλουν οι ξενοι αποικιοκρατες στη Βενεζουελα, όχι επιλυση της κρισης!! Τα μουνοπανα!!)
Επίσης, ο αληταρας καθικις  Κατρούγκαλος κατά τη χθεσινή συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, εξέφρασε εκ νέου την αλληλεγγύη του ελληνικού προς τον λαό της Βενεζουέλας (αι γαμισου καθικοκατρουγκαλε που θα πιασεις και στο βωθροστομα σου το λαο, και μαλιστα αυτόν που αγωνιζεται εναντια στα αφεντικα σου, τους γιανκιδες), σε αυτήν την ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο και επισήμανε ότι η διέξοδος από την κρίση μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω του ευρύτερου δυνατού πολιτικού διαλόγου. Για το λόγο αυτό, υπογράμμισε, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να υπάρξει ουσιαστική πρόοδος στις συνομιλίες του Αγίου Δομίνικου.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παλαιστίνη: Νεκρός αναπηρος  διαδηλωτής που είχε χάσει τα πόδια του σε επεισόδιο το 2008
 Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2017, 04:38
Αφότου είχε χάσει και τα δυο του πόδια σε μια ισραηλινή επιδρομή, το 2008, ο Ιμπραήμ Αμπού Τουράγια με το αναπηρικό του αμαξίδιο είχε μετατραπεί σε μια μορφή που δύσκολα έχανες σε σχεδόν κάθε διαδήλωση στα σύνορα μεταξύ της Λωρίδας της Γάζας και του Ισραήλ.
Αλλά την Τετάρτη, δεν μπόρεσε να ξεγελάσει για δεύτερη φορά τον θάνατο.
Φωτογραφίες του 29χρονου Παλαιστίνιου, από προηγούμενες διαδηλώσεις, στις οποίες εικονίζεται με τα χέρια υψωμένα ή ενώ κρατάει την παλαιστινιακή σημαία, κυκλοφόρησαν ευρύτατα στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης μετά την είδηση του θανάτου του, κατά τη διάρκεια άλλης μιας μέρας διαδηλώσεων κι επεισοδίων, μετά την αναγνώριση από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.
Την ίδια ημέρα, σκοτώθηκαν ακόμα τρεις Παλαιστίνιοι.
Άγαμος και άνεργος, ζούσε στο σπίτι των γονιών του αφότου έχασε τα πόδια του, κατά τη διάρκεια μιας εισβολής ισραηλινών στρατιωτών για επιχειρήσεις κοντά στους καταυλισμούς των προσφύγων στο Αλ Μπουρέιτζ, στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, τον Απρίλιο του 2008.
«Είχε τραυματιστεί από τα πυρά ενός ισραηλινού ελικοπτέρου (...) αφού κατέβασε μια ισραηλινή σημαία και ύψωσε στη θέση της μια παλαιστινιακή σημαία, σε ένα σημείο πάνω στα σύνορα», αφηγήθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αδελφός του, ο Σαμίρ.
«Αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε κατόπιν να διαδηλώνει για την Ιερουσαλήμ. Πήγαινε μόνος του κάθε μέρα στα σύνορα», πρόσθεσε.
Φωτοειδησεογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου τον είχαν δει επανειλημμένα στις διαδηλώσεις.
Σε ένα βίντεο που ανέβηκε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και φαίνεται πως είχε μαγνητοσκοπηθεί την περασμένη Παρασκευή, ο Ιμπραήμ Αμπού Τουράγια υψώνει για άλλη μια φορά την παλαιστινιακή σημαία και σχηματίζει με τα δάχτυλά του το σήμα της νίκης προς την κατεύθυνση των ισραηλινών στρατιωτών.
«Θέλω να πάω εκεί», λέει, αναφερόμενος στην Ιερουσαλήμ, πλαισιωμένος από άλλους νεαρούς διαδηλωτές.
Είναι εξαιρετικά δύσκολο για τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας να εξασφαλίσουν άδεια των ισραηλινών αρχών για να πάνε στην Ιερουσαλήμ.
«Αυτή η γη μας ανήκει, δεν παραδινόμαστε. Η Αμερική πρέπει να ακυρώσει την απόφαση», δήλωνε σε άλλο βίντεο, αναφερόμενος στην ανακοίνωση του Τραμπ για την ιερή πόλη.
Μερικές ώρες πριν από τον θάνατό του, μπόρεσε παρά την αναπηρία του να σκαρφαλώσει σε έναν πυλώνα του δικτύου ηλεκτροδότησης για να κρεμάσει μια παλαιστινιακή σημαία, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και δημοσιογράφους.
Το τι έγινε κατόπιν δεν είναι σαφές.
Χιλιάδες Παλαιστίνιοι που είχαν συγκεντρωθεί κοντά στα σύνορα πέταξαν πέτρες εναντίον ισραηλινών στρατιωτών κι ακολούθησαν βίαια επεισόδια που κράτησαν πολλές ώρες.
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στη Γάζα, ο Ιμπραήμ Αμπού Τουράγια σκοτώθηκε όταν δέχθηκε μια σφαίρα στο κεφάλι.
Ο ισραηλινός στρατός αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες για τον θάνατό του. Περιορίστηκε να αναφέρει ότι άνδρες του έκαναν χρήση μέσων καταστολής ταραχών και πυροβόλησαν επιλεκτικά, εναντίον των πιο βίαιων στοιχείων—κάτι που άφηνε να εννοηθεί πως έκαναν χρήση πραγματικών πυρών.
Το Ισραήλ επιβάλλει για μια δεκαετία πολύ αυστηρό αποκλεισμό στη Λωρίδα της Γάζας, για να απομονώσει την Γαζα και να πεθανει τον Παλαιστινιακο πληθυσμο της από την πεινα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέταξαν αβγά κατά της προέδρου συμβολαιογράφων της Θεσσαλονίκης
ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 15 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2017
Ενταση επικράτησε το βράδυ της Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη.
Μέλη συλλογικοτήτων κατά των πλειστηριασμών, έκαναν συγκέντρωση έξω από το κτίριο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, διαμαρτυρόμενοι για τη διοργάνωση επιστημονικής εκδήλωσης, στην οποία επρόκειτο να τιμηθεί η απερχόμενη πρόεδρος των Συμβολαιογράφων Εφετειακής Περιφέρειας Θεσσαλονίκης Ιωάννα Μπιλίση - Χρουσαλά. Την εκδήλωση με τίτλο «Ο κομβικός ρόλος του Συμβολαιογράφου στο Δίκαιο», διοργάνωσε το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΑΠΘ.
Οι διαδηλωτές καταφέρθηκαν με συνθήματα εναντίον της προέδρου των συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης, επειδή κατέστη κατηγορούμενη για υπεξαίρεση σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου, υπόθεση που είδε πριν από λίγο καιρό το «φως» της δημοσιότητας μετά την άσκηση ποινικής δίωξης για ποσό που ξεπερνάει το μισό εκατομμύριο ευρώ.
Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας πέταξαν αβγά στο κτήριο που φιλοξένησε την εκδήλωση, επί της οδού Εθνικής Αμύνης, αποδοκίμασαν όσους προσέρχονταν στην εκδήλωση, ενώ δεν έλειψαν κάποιες μικρο-εντάσεις με τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο. Μετά από μιάμισυ ώρα κινήθηκαν προς την οδό Τσιμισκή και διαλύθηκαν.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χτες βράδυ στην Ακαδημια στην οδο Ακαδημιας στις 03:20, έγινε μια επίθεση σε συγκέντρωση θεατρικών ομάδων, σε χώρο με νέα παιδιά κυρίως φοιτητόκοσμο. Κράνη, σφυριά κλπ. Η ομάδα επίθεσης ήταν από 4-5 άτομα, ήταν εξαιρετικά γρήγορη και οργανωμένη. Πολύ καλά οργανωμένη και πειθαρχημένη.
Αποτέλεσμα:
1. 4 παιδιά στο νοσοκομείο, ένα με σφυριά στο κεφάλι που είναι τώρα στο νοσοκομείο.
2. κλοπή ταμείου
Τι θα γίνει ρε σεις, από πότε ο πολιτισμός και οι θεατρικές ομάδες και δει φοιτητών γίνονται στόχος γμτ το κέρατο μου;
Θα λυμαίνονται τα Εξάρχεια για πολύ καιρό ακόμα οι "δήθεν" ; Δηλαδή, ότι έγινε με την δικηγόρο, τον Παντελή τις άλλες επιθέσεις και αυτό χτες τα θεωρούμε τυχαία; Γιατί όποιος δεν βλέπει το μοτίβο κοιμάται όρθιος. Όποιος πάει να τα δικαιολογήσει επίσης είναι είτε αφελής είτε πραγματικά έχει αλλότριους στόχους.
Κάτι ακόμα, χτες ήμουν σε κάποια συνάντηση - ναι στα Εξάρχεια- και η περιοχή είχε πνίγει πάλι στο χημικό
Εντάξει κατάλαβα "εκτονώθηκαν δημιουργικά" κάποιοι αλλά δεν κρατιέμαι θα ρωτήσω: ΠΟΙΟ το νόημα; (Και μην μου πει κανείς αντίσταση ΄, επανάσταση κλπ γιατί αν αυτός ο χαβαλές θεωρείτε εξέγερση, ε να ξανάνοηματοδοτήσουμε τις λέξεις. Ας αφήσω στην άκρη ότι δεν υπάρχει κανένα πολιτικό πρόταγμα...).



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άγρια επίθεση αγνώστων εναντίον φοιτητών στο πανεπιστήμιο της Αθήνας - Τέσσερα άτομα στον Ευαγγελισμό
 16.12.2017 | 12:17
 Δεκαπέντε άτομα, που φορούσαν κράνη και κρατούσαν λοστούς επιτέθηκαν σε φοιτητές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου, σε κτίριο που βρίσκεται επί της οδού Ακαδημίας. 
 Η επίθεση σημειώθηκε τη νύχτα και οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι άγνωστοι δράστες χτύπησαν άγρια φοιτητές με αποτέλεσμα τέσσερις εξ' αυτών να διακομιστούν με ασθενοφόρα στον «Ευαγγελισμό». 
Οι κουκουλοφόροι προκάλεσαν επίσης σοβαρές ζημιές στο κτίριο. 
Στη συνέχεια τα άτομα αυτά πήραν ένα κουτί με χρήματα που είχαν συγκεντρώσει φοιτητές από την συγκεκριμένη εκδήλωση και τράπηκαν σε φυγή, όπως αναφέρει το αθηναϊκό πρακτορείο. 
Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. 
Σημειώνεται πως επίθεση με λοστούς και καδρόνια πραγματοποίησαν χθες κουκουλοφόροι και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας τραυματίζοντας φοιτητές του και προκαλώντας ζημιές στο κτήριο. 
Η επίθεση σημειώθηκε χθες το μεσημέρι, όταν δεκαπέντε άτομα μπήκαν στο χώρο του πανεπιστημίου και άρχισαν να σπάνε ότι έβρισκαν μπροστά τους αλλά και να χτυπούν φοιτητές. 
«Μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν αυτά και αυτό που πρέπει να μας προβληματίσει είναι ότι έχουμε εξοικειωθεί με αυτές τις ειδήσεις και τις θεωρούμε πια μέρος της καθημερινότητας μας» είπε ο πρύτανης του Ιδρύματος Αχιλλέας Ζαπράνης. «Επικαλούμαι απλά την κοινή λογική» αναφέρει.
 Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φοιτητές ζήτησαν τη βοήθεια αστυνομικών οι οποίοι την ώρα της επίθεσης περνούσαν έξω από το Πανεπιστήμιο, για να πάρουν την απάντηση από τους εκπροσώπους της ΕΛΑΣ ότι δεν μπορούν να παρέμβουν επικαλούμενοι το πανεπιστημιακό άσυλο.

Σχολιο.-  Πόση ξεφτίλα... Εν τω μεταξύ οι "μάχες" αστυνομίας και "αντιεξουσιαστών" στο Πολυτεχνείο συνεχίζονται κάθε βράδυ. Ακόμα και χωρίς δακρυγόνα, με τις κρότου λάμψης της αστυνομίας και τα βεγγαλικά της άλλης πλευράς, ζήτημα αν καταφέρνουν να κοιμηθούν δύο ώρες όσοι ζουν τριγύρω.
Σχολιο.-  Αν τα πράγματα ήταν τραγικά τα προηγούμενα χρόνια, τώρα είναι 10 φορές χειρότερα και πιο δύσκολο να αλλάξουν γιατί πολύ απλά δεν φταίει το άσυλο αλλά η έλλειψη ρωμαλέου φοιτητικού κινήματος.
Σχολιο.-  Το άσυλο υποτίθεται ότι είναι για τις ιδέες (άσυλο ιδεών) κι αντ' αυτού το κάθε καθίκι μπορεί να κάνει ό,τι θέλει αντί να το μπουζουριάσουν? Ρε πάμε καλά??

Σχολιο.-  Δεν είχα διαβασει την είδηση γιατί θεωρώ το να δώσω κλικ στην logo ΕΛΑΧΙΣΤΑ καλύτερο απο το να δώσω κλικ στον Στέφανο Χίο. Αλλά επειδή σε εκτιμώ είπα να το κάνω. Αρχικά λοιπόν αναρωτήθηκα τι σχέση έχει ακριβώς το άσυλο με αυτή την ενέργεια ; Δεν έχει δικαίωμα να μπει η αστυνομία στον χώρο όταν συμβαίνουν αξιόποινες πράξεις ;
Με βάση το άρθρο 3 (αν θυμάμαι καλά) οταν συμβαίνουν αξιόποινες πράξεις εντός του χώρου του ΑΕΙ η αστυνομία επεμβαίνει κανονικά. Για ποιο λογο λοιπόν να καταργηθεί το άσυλο ?
Μετα λοιπόν διάβασα ποιος είναι ο πρύτανης από άλλη υποθεση πριν 2 μερες, που συνδυάζει το περιστατικό με την κατάργηση του ασύλου. Είναι ο ίδιος που όταν οι φοιτητές του ζητούσαν δωρεάν σίτιση τους κουνούσε ειρωνικά το πορτοφόλι και σε αλλο περιστατικό ζήτησε απο τα ΜΑΤ να επιτεθούν σε ΦΟΙΤΗΤΕΣ. Όχι σε άτομα που μπηκαν στον χώρο του ΠΑΜΑΚ αλλά σε φοιτητές του ΠΑΜΑΚ. Γιατί θα τον βόλευε πολυ να καταργηθεί το άσυλο ώστε αν θέλει να διαλύσει μια ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ διαμαρτυρία να το κάνει άνετα με τα ΜΑΤ.

Σχολιο.- Αρα δεν έχει δικαίωμα η αστυνομία να αρνηθει να παρέμβει όταν έχουμε ποινικά αδικηματα. Πώς αρνήθηκε επικαλούμενη το άσυλο;
Σχολιο.- Οποιοσδήποτε πρύτανης σέβεται τον εαυτό του σε αυτή την είδηση όπως είναι διατυπωμένη θα απαντούσε " κακώς η αστυνομία δεν επενέβη καθώς δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση το άσυλο με αξιόποινες πράξεις εντός του χώρου του Πανεπιστημίου"
Η αστυνομία μπορεί να έχει πάρει εντολή να μην επέμβει αλλά αυτο είναι επιλογή και όχι κατοχύρωση μέσω του ασύλου
Πάντως το ΔΕΔΟΜΕΝΟ είναι ότι δεν μπορώ να πάρω έναν τύπο να τον βάλω μέσα στο Πανεπιστήμιο και να τον σκοτώσω ή να τον δείρω και οι αστυνομικοί Απ εξω να κοιτούν επειδή δεν μπορούν να επέμβουν. Αυτά είναι αστειότητες που λένε όσοι θέλουν όντως να καταργηθεί το ασυλο
Στην περίπτωση του Φυσσα γιατί δεν επενέβησαν οι αστυνομικοί ; Έχει Πανεπιστήμιο στην περιοχή;




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ερωτηση Ν. Μαρκατου προς την Ελληνικη Βουλη : Το Ελληνικο «καταπιστευμα» υπαρχει Ναι η Όχι?
«Εχω μπροστα μου την εφημερδα της κυβερνησης που λεει ότι το 1945 η Ελλαδα βαζοντας  25 εκατ δολαρια επεγραψε μαζι με άλλες χωρες ένα καταπιστευμα. Ερωτηση μου λοιπον είναι. Η ελληνικη κυεβερνηση μπορει να δωσει μιαν απαντηση. Αυτό το «καταπιστευμα»(αποθεματικο χρημα) υπαρχει η δεν υπαρχει?



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ηνωμένες Πολιτείες
Το τέλος του Ιντερνετ όπως το γνωρίζουμε;
Την «ουδετερότητα του Διαδικτύου» κατάργησαν οι Αμερικανοί: πλέον οι πάροχοι δεν θα είναι υποχρεωμένοι να αντιμετωπίζουν ισότιμα τα δεδομένα που διακινούνται ιντερνετικά και θα μπορούν να μπλοκάρουν, να επιβραδύνουν ή να επιταχύνουν την ταχύτητα σε όποια σάιτ ή εφαρμογές θέλουν
Θέματα δημοκρατίας προκύπτουν από το τέλος της «ουδετερότητας του Διαδικτύου», μετά την αμφιλεγόμενη απόφαση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών


Αμερικανικό χτύπημα στην ελευθερία του διαδικτύου
Η δικτυακή ουδετερότητα αποτελεί παρελθόν και με τη βούλα της ομοσπονδιακής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών των ΗΠΑ - Φόβοι για «Διαδίκτυο δύο ταχυτήτων»

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών των ΗΠΑ (FCC) έβαλε την Πέμπτη τέλος στην «ουδετερότητα του Διαδικτύου» με τη δικαιολογία ότι εμποδίζει τις επενδύσεις και την καινοτομία, μια απόφαση που έχει προκαλέσει φόβους για «Διαδίκτυο δύο ταχυτήτων».
Η FCC ακύρωσε μια ρύθμιση που είχε θεσπιστεί το 2015 έπειτα από προτροπή του Αμερικανού πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα. Βάσει της αρχής αυτής οι πάροχοι του Διαδικτύου ήταν αναγκασμένοι να αντιμετωπίζουν όλα τα δεδομένα στο Διαδίκτυο με τον ίδιο τρόπο και να μην προβαίνουν σε διακρίσεις ή να χρεώνουν διαφορετικά ανάλογα με τον χρήστη, το περιεχόμενο, τον ιστότοπο, την πλατφόρμα ή την εφαρμογή.
Σύμφωνα με τη διάταξη που ίσχυε μέχρι τώρα, οι πάροχοι Διαδικτύου δεν μπορούσαν εσκεμμένα να εμποδίζουν, να προσφέρουν χαμηλότερες ταχύτητες ή να χρεώνουν κάποιους ιστότοπους ή διαδικτυακό περιεχόμενο.
Με την απόφαση αυτή «αποκαθιστούμε την ελευθερία του Διαδικτύου» και «βοηθάμε τους καταναλωτές και την ανταγωνιστικότητα», τόνισε ο πρόεδρος του FCC Αζίτ Πάι που είχε διοριστεί από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Σύμφωνα με τον ίδιο, η διάταξη που είχε ψηφιστεί το 2015 «εμπόδισε την καινοτομία» και «ήταν κακή για τους πελάτες».
Η απόφαση αυτή «σκότωσε τη δημοκρατία» και  σημαίνει «το τέλος του Διαδικτύου όπως το γνωρίζουμε».
Η FCC «δίνει τα κλειδιά του Διαδικτύου σε μια χούφτα εταιρειών», επεσήμανε η Μίνιον Κλάιμπερν μέλος της FCC που καταψήφισε την απόφαση.
Με την απόφαση αυτή οι πάροχοι Διαδικτύου «θα έχουν το δικαίωμα (…) να ενισχύουν τη ταχύτητα των ιστότοπων (που μπορούν να πληρώσουν)» και «να αφήσουν σε όλες τις άλλες μια πιο αργή σύνδεση», τόνισε η Τζέσικα Ρόουζενγουόρσελ, ένα άλλο μέλος της πενταμελούς FCC που καταψήφισε την πρόταση.
Η διαμάχη για την «ουδετερότητα του Διαδικτύου» είναι πολύ έντονη εδώ και δεκαετίες στις ΗΠΑ.
Περίπου 100 άτομα, υπέρμαχοι της αρχής αυτής, διαδήλωσαν χθες το πρωί μπροστά από την έδρα της FCC.
Η απόφαση «θα επηρεάσει του φτωχούς, τους περιθωριοποιημένους, τους μαύρους, τις γυναίκες που δεν θα μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση στην επικοινωνία, τις πληροφορίες», τόνισε ο καλλιτέχνης και σκηνοθέτης Ντέιμον Ντέιβις.
Λίγο μετά την ανακοίνωση της απόφασης της FCC ο γενικός εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Έρικ Σνάιντερμαν είχε δηλώσει ότι προτίθεται να την αμφισβητήσει νομικά σε συνεργασία με τους γενικούς εισαγγελείς άλλων Πολιτειών, επισημαίνοντας ότι η FCC «πλήττει τους καταναλωτές της Πολιτείας και οποιονδήποτε τάσσεται υπέρ του ελεύθερου και ανοικτού Διαδικτύου».
Σύμφωνα με τον Σνάιντερμαν, η FCC «θέλει να δώσει ένα πρώιμο δώρο Χριστουγέννων στους γίγαντες των τηλεπικοινωνιών».
Ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών Εντ Μάρκι ελπίζει από την πλευρά του ότι οι κοινοβουλευτικοί θα μπορέσουν να ακυρώσουν την απόφαση.
Οι μεγάλες εταιρείες τηλεπικοινωνιών των ΗΠΑ επιθυμούν πάντως να δουν το τέλος «της ουδετερότητας του Διαδικτύου»,καθώς είναι και οι ίδιες δημιουργοί περιεχομένου και άρα βρίσκονται σε ανταγωνισμό με τεχνολογικές εταιρείες όπως η Netflix, η Amazon και η Apple.

Η απόφαση «θα επηρεάσει του φτωχούς, τους περιθωριοποιημένους, τους μαύρους, τις γυναίκες που δεν θα μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση στην επικοινωνία, τις πληροφορίες», τόνισε ο καλλιτέχνης και σκηνοθέτης Ντέιμον Ντέιβις.
Λίγο μετά την ανακοίνωση της απόφασης της FCC ο γενικός εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Έρικ Σνάιντερμαν είχε δηλώσει ότι προτίθεται να την αμφισβητήσει νομικά σε συνεργασία με τους γενικούς εισαγγελείς άλλων Πολιτειών, επισημαίνοντας ότι η FCC «πλήττει τους καταναλωτές της Πολιτείας και οποιονδήποτε τάσσεται υπέρ του ελεύθερου και ανοικτού Διαδικτύου».
Σύμφωνα με τον Σνάιντερμαν, η FCC «θέλει να δώσει ένα πρώιμο δώρο Χριστουγέννων στους γίγαντες των τηλεπικοινωνιών».
Ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών Εντ Μάρκι ελπίζει από την πλευρά του ότι οι κοινοβουλευτικοί θα μπορέσουν να ακυρώσουν την απόφαση.
Οι μεγάλες εταιρείες τηλεπικοινωνιών των ΗΠΑ επιθυμούν πάντως να δουν το τέλος «της ουδετερότητας του Διαδικτύου»,καθώς είναι και οι ίδιες δημιουργοί περιεχομένου και άρα βρίσκονται σε ανταγωνισμό με τεχνολογικές εταιρείες όπως η Netflix, η Amazon και η Apple.

Αν αρθεί η υποχρέωση της ουδετερότητας δικτύου, οι μεγαλοπάροχοι (server) θα μπορούν να δίνουν (με το αζημίωτο) προτεραιότητα σε συγκεκριμένους ιστοτόπους ενώ οι άλλοι ιστότοποι θα αργούν απελπιστικά να φορτώσουν -ή ακόμα θα μπορούν να μπλοκάρουν ιστοτόπους κατά βούληση.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οχι άλλο παρακράτος στη Θράκη
Η επιμονή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ροδόπης να σχηματίσει δικογραφία βασισμένη στη μισαλλόδοξη μηνυτήρια αναφορά ενός χρυσαυγίτη δεν έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στην περιοχή.
Είναι κοινό μυστικό ότι εθνικιστικοί και παρακρατικοί κύκλοι συνεχίζουν τη δράση τους αναζητώντας «προδότες» και «μιάσματα», δημιουργώντας εντάσεις στους πολίτες της μειονότητας, που ευτυχώς τα τελευταία χρόνια έχουν αρχίσει να απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα με τους συμπολίτες τους σε τομείς από τους οποίους μέχρι πρόσφατα ήταν αποκλεισμένοι.
Το απαράδεκτο έγγραφο, που ζητούσε ονόματα και διευθύνσεις καθηγητών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου για να τοποθετηθούν ως εμπειρογνώμονες απέναντι στη διατύπωση άποψης ελεύθερων πολιτών, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.
Το να κατηγορούνται πολίτες επειδή χρησιμοποιούν τον όρο «τουρκική μειονότητα», ειδικά όταν... άλλοι πολίτες, ενώσεις και τοπικοί φορείς της περιοχής (και όχι μόνο) χρησιμοποιούν ρατσιστικές και μισαλλόδοξες εκφράσεις εναντίον συμπολιτών τους, αλλά και εναντίον των πολιτών της γειτονικής χώρας, είναι ένα σαφές δείγμα άνισης μεταχείρισης που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για το κράτος δικαίου.
Το εθνικιστικό απόστημα στη Θράκη πρέπει κάποια στιγμή επιτέλους να σπάσει, πριν οδηγηθούμε και πάλι σε σκηνές βίας και πογκρόμ εναντίον των μουσουλμάνων πολιτών.
Την αρχή για το ξήλωμα όλων των υπολειμμάτων των παρακρατικών μηχανισμών, ακόμη και στον χώρο της Εκκλησίας, οφείλει να κάνει πριν από κάθε άλλον η Δικαιοσύνη. Δυστυχώς, όμως, με αφορμή την εισαγγελική έρευνα, κάθε άλλο παρά διαφαίνεται η πρόθεση των δικαστικών, αλλά και των διωκτικών αρχών να εξασφαλίσουν την ανέφελη ζωή των πολιτών.
Οι ακραίες ανακοινώσεις και δράσεις αμφίβολου σκοπού «φιλανθρωπικών» και γενναία χρηματοδοτημένων ιδρυμάτων, τα εμπόδια που συναντούν ακόμα οι εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες για την εκπαίδευση των μουσουλμανόπαιδων, οι εθνικιστικές κορόνες που εκφράζουν από κοινού ακραίες ομάδες χριστιανών και μουσουλμάνων πολιτών και η διάχυτη υποψία, που συχνά παίρνει μορφές καθαρού χαφιεδισμού, δηλητηριάζουν τη ζωή στην περιοχή, εκθέτοντας πολλαπλά την Ελλάδα.
Το υπουργείο Παιδείας, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αλλά πάνω από όλα οι δικαστικοί λειτουργοί οφείλουν να πετάξουν τις μισαλλόδοξες μηνύσεις στα σκουπίδια και να επιβάλουν πλήρως το ακαταδίωκτο στην ελευθερία του λόγου, όταν δεν συκοφαντεί και δεν προτρέπει σε εκδηλώσεις βίας κατά πολιτών.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια ημέρα στο Καράκας… όλη σου η ζωή

Μια βόλτα στους δρόμους της πρωτεύουσας του Καράκας αρκεί για να καταρρίψεις δεκάδες μύθους των δυτικών μέσων ενημέρωσης, αλλά και να γεμίσεις το κεφάλι σου με χιλιάδες αντιφάσεις που σχηματίζουν το πρόσωπο της σύγχρονης Βενεζουέλας
[Αποστολή Βενεζουέλα]

«Σεξ κάνεις;» ήταν η πρώτη μου ερώτηση στον Ραμόν, τον άνθρωπο που ανέλαβε να με ξεναγήσει στους δύσκολους δρόμους του Καράκας. Η απορία χαράχτηκε στο πρόσωπό του και παρέμεινε εκεί όσο συνέχιζα να του θέτω περίεργες ερωτήσεις για τη χώρα του Τσάβες και του Μαδούρο.
Κατά τη διάρκεια της πτήσης για τη Βενεζουέλα, είχα διαβάσει στην Washington Post ότι οι Βενεζουελάνοι κόβουν σταδιακά το σεξ καθώς δεν υπάρχουν προφυλακτικά στην αγορά. «Μη φοβάσαι -μου απάντησε- αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που θα μας λείψει».
Η αλήθεια, όπως μου εξήγησε, είναι ότι η αύξηση στην τιμή των εισαγόμενων προφυλακτικών έχει καταστήσει τις ασφαλείς ερωτικές συνευρέσεις ελαφρώς ακριβό «σπορ» για πολλούς. Από αυτό το σημείο όμως μέχρι να υποστηρίξεις ότι οι Βενεζουελάνοι κόβουν και το σεξ λόγω του Μαδούρο υπάρχει μια κολοσσιαία απόσταση.
Σύμφωνα με τα υπόλοιπα άρθρα που είχα διαβάσει στον δυτικό Τύπο, από τη στιγμή που θα έφτανα στο Καράκας θα αναζητούσα με αγωνία την τροφή μου σε άδεια ράφια σούπερ μάρκετ, θα εκλιπαρούσα για λίγο χαρτί υγείας και φυσικά θα έπεφτα θύμα απαγωγής. Ο συνοδός μου με θεωρούσε ήδη ηλίθιο και για να μου αποδείξει πόσο διαφορετική είναι η πραγματικότητα από την προπαγάνδα, μου πρότεινε να αφήσουμε το νοικιασμένο αυτοκίνητο και να μετακινηθούμε με το μετρό.
Αντί για μια κάθοδο στον Αδη, συνάντησα ένα σύγχρονο δίκτυο μεταφορών (λίγο πιο βρόμικο αλλά και πολύ πιο αποτελεσματικό από όσες χώρες έχω επισκεφθεί στη Νότια Αμερική).
Το μόνο σοκ ήταν η τιμή του εισιτηρίου στα 4 μπολίβαρ (0,00003 ευρώ στη μαύρη αγορά συναλλάγματος) που καθιστά τις μετακινήσεις πρακτικά δωρεάν, ακόμη και για τον φτωχότερο Βενεζουελάνο. Παρ' όλα αυτά οι αρχές αφήνουν πάντα ανοιχτή μία από τις πόρτες ασφαλείας για όποιον δεν θέλει να πληρώσει ούτε αυτό το αντίτιμο.
Παρεμπιπτόντως, με λίγο περισσότερα χρήματα (περίπου έξι μπολίβαρ) αγοράζεις και ένα λίτρο βενζίνη, γεγονός που σου επιτρέπει να μετακινείσαι για μήνες πληρώνοντας λιγότερα από όσο θα σου κόστιζε ένα μπουκαλάκι νερό.
Το μετρό μάς αφήνει δίπλα στην είσοδο του τελεφερίκ που έφτιαξε ο Τσάβες για να συνδέει τα μπάριος (τη βενεζουελάνικη εκδοχή της βραζιλιάνικης φαβέλας) με το κέντρο της πόλης. Από το υψηλότερο σημείο της διαδρομής, οι φτωχογειτονιές μοιάζουν με έναν παγετώνα, ο οποίος σχηματίστηκε στο πέρασμα των αιώνων και δεν φαίνεται ότι θα μπορούσε να λιώσει με οποιοδήποτε οικονομικό σύστημα.
Στα σχεδόν 20 χρόνια της διακυβέρνησης Τσάβες και Μαδούρο, οι συνθήκες διαβίωσης βελτιώθηκαν αισθητά για εκατομμύρια κατοίκους των μπάριος και παραμένουν καλύτερες από το παρελθόν, παρά την οικονομική κατάρρευση που επήλθε από την πτώση της τιμής του πετρελαίου και το δολοφονικό εμπάργκο των Ηνωμένων Πολιτειών. Για να λιώσουν όμως οι «πάγοι» θα απαιτούνταν μια αληθινή επανάσταση και όχι απλώς μια γενναία αναδιανομή εισοδήματος.
Η επιστροφή στο κέντρο της πόλης μάς φέρνει αντιμέτωπους με τις τεράστιες ουρές έξω από τα ATM των τραπεζών. Εκατοντάδες άνθρωποι περιμένουν για να τραβήξουν μερικές χιλιάδες μπολίβαρ (συνήθως λιγότερα από ένα δολάριο). Τα χαρτονομίσματα και όχι τα τρόφιμα είναι το δυσεύρετο προϊόν της Βενεζουέλας, καθώς ο πληθωρισμός καλπάζει σε δυσθεώρητα ύψη. Ακόμη και για το παραδοσιακό «βρόμικο», στις καντίνες του Καράκας θα χρειαστείς μια τοπική πιστωτική κάρτα.
Παρά το γεγονός, όμως, ότι οι συνθήκες διαβίωσης έχουν επιδεινωθεί, η φτώχεια δεν αυξάνεται με τους ρυθμούς του πληθωρισμού, όπως συνέβαινε πριν από τον Τσάβες.
Το μεσημέρι η οικονομολόγος Πασκουαλίνα Κούρτσιο μού δείχνει ένα γράφημα που αποδεικνύει ότι η φτώχεια παραμένει σε σχετικά σταθερά επίπεδα (χάρη σε συνεχείς αυξήσεις των μισθών και άλλα μέτρα αναδιανομής εισοδήματος), τη στιγμή που ο πληθωρισμός ανεβαίνει με μια σχεδόν κατακόρυφη γραμμή προς τον ουρανό.
Στο επόμενο γράφημα η Κούρτσιο μού εξηγεί πως οι μεγαλύτερες ελλείψεις τροφίμων παρατηρούνται «συμπτωματικά» πριν από κάθε εκλογική αναμέτρηση – ακόμη μια απόδειξη, όπως λέει, του ανηλεούς οικονομικού πολέμου που έχει κηρύξει στη χώρα η δεξιά αντιπολίτευση με τη βοήθεια των ΗΠΑ αλλά και της Ε.Ε.
Τα γραφήματα βέβαια εξηγούν αλλά δεν λύνουν το πρόβλημα της έλλειψης χαρτονομισμάτων στη Βενεζουέλα, γεγονός που οδηγεί ουκ ολίγους στην παραγωγή κρυπτονομισμάτων, όπως το bitcoin.
Το ίδιο βράδυ επισκέπτομαι ένα από τα ακριβότερα προάστια του Καράκας για να συναντήσω έναν από τους ανθρώπους που στήνουν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές με τους οποίους εκατοντάδες Βενεζουελάνοι παράγουν τα κρυπτονομίσματα. Δίνουμε ραντεβού δίπλα στις εργατικές κατοικίες που έχτισε ο Τσάβες (πιθανότατα για να τη «σπάσει» στους εύπορους κατοίκους της περιοχής) και μου εξηγεί πως με μια επένδυση 1.500 δολαρίων σε εξοπλισμό μπορείς να εξασφαλίσεις ένα διόλου ευκαταφρόνητο μηνιαίο εισόδημα.
Μικρή λεπτομέρεια… η Βενεζουέλα είναι η καλύτερη χώρα στον κόσμο για την παραγωγή κρυπτονομισμάτων καθώς η τεράστια ποσότητα ηλεκτρισμού που απαιτείται, προσφέρεται από το κράτος σχεδόν δωρεάν, όπως το πετρέλαιο και οι μετακινήσεις.
Αναρωτιέμαι εάν υπάρχει έστω και μια έκφανση της βενεζουελάνικης καθημερινότητας που να μη βυθίζεται σε δεκάδες αντιφάσεις. Θα χρειάζονταν τόμοι βιβλίων για να ξύσεις την επιφάνεια. Ή ίσως ένα μεγάλο ντοκιμαντέρ…



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Το σκανδαλο συνεχιζεται. 25.000.000 – 30.000.000 ευρω στη Fraport. Για τις «ελλειψεις» στα αεροδρομια!!!!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Mεγαλο κυκλωμα θα εντυνε τις κυριες των σαλονιων με προιοντα «μαιμου». Γλιτωσαν στο τσακ το ρεζιλικι.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτο το αντικομμουνιστικο σαιτ καθοδηγειτε απο ΠΕΡΙΣΣΟ μερια . Αυτο το αντικομμουνιστικο ''αρθρο'' -εμεσμα του Κανακη -θεματοφυλακα της σημερινης γραμμης και ηγεσιας για τον
Θαναση Σκαμνακη που ανεβηκε με ευθυνη των διαχειρστων δειχνει για μια ακομα φορα τι σημαινει ηγεσια του σημερινου ΚΚΕ Αντικομμουνιστές της ηγεσιας του σημερινου ΚΚΕ μπορει να κρυβεστε πισω απο την ταμπελα του ηρωικου κομματος της εργατικης ταξης οπως και ο τυρίμος αλλωστε αλλα αργα η γρηγορα εσεις και οι βασταζοι σας θα πληρωσετε
https://atexnos.gr/%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CE%BA%CE%B1%CE%BC%CE%BD%CE%AC%CE%BA%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B8-%CF%83%CE%BA%CE%B1%CE%BC%CE%BD%CE%AC%CE%BA%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF/
Άδειο το σκαμνάκι του… Θ. Σκαμνάκη στο «ΠΡΙΝ»



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γκρεμιστε το διαβολικο αγαλμα στο Παλαιο Φαληρο
“Ένα νέο  γλυπτό -ξέρετε, από αυτά που ετοιμάζουν την έλευση της νέας (διαβολικής) τάξης πραγμάτων- κατασκευάστηκε και εγκαταστάθηκε όχι όπου-όπου, αλλά στον ιστορικό Δήμο Παλαιού Φαλήρου, μπροστά στη θάλασσα, για να… φυλάει την πόλη (ποιος… ο «Σατανάς»!!!) και να «καλωσορίζει» τους ερχόμενους απ’ την πλευρά της θάλασσας!
Γιατί, την περασμένη Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017, μετά από σχετική μελέτη της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Π. Φαλήρου -ενός από τους καλύτερους Δήμους της χώρας, - παραδόθηκε και στήθηκε το γλυπτό που ονομάζεται «PHYLAX» (δηλ. ΦΥΛΑΚΑΣ), που υποτίθεται πως αναπαριστά τον «φύλακα-άγγελο» της πόλης…
Στο δελτίο που εκδόθηκε διαβάζουμε: «Την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017 παραδόθηκε και εγκαταστάθηκε με μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Παλαιού Φαλήρου το γλυπτό PHYLAX που αναπαριστά και συμβολίζει το Φύλακα – Άγγελο της πόλης. Το γλυπτό τοποθετήθηκε στην είσοδο της πόλης, μεταξύ των εκκλησιών Αγίας Σκέπης και Αγίου Γεωργίου, επί της παλαιάς λεωφόρου Ποσειδώνος. Ο γλύπτης Κωστής Γεωργίου δημιούργησε το γλυπτό αρχικά σε πηλό και στη συνέχεια έγινε εκμαγείο το οποίο χρησίμευσε για τη διαδικασία της χύτευσης σε μπρούντζο. Ο γλύπτης φρόντισε για την άψογη καλλιτεχνική και αισθητική εικόνα του έργου και τον χρωματισμό του σε κόκκινο χρώμα, όπως είχε προτείνει και έγινε αποδεκτό από το δήμαρχο κύριο Διονύση Χατζηδάκη. Την όλη δαπάνη του έργου ανέλαβε εξολοκλήρου ο κύριος Θανάσης Μαρτίνος και η σύζυγός του κυρία Μαρίνα Μαρτίνου επισφραγίζοντας την αγάπη και την εκτίμησή τους προς το Δήμαρχο της πόλης Παλαιού Φαλήρου, Διονύση Χατζηδάκη».
Οι οποίοι, όταν προσεγγίζουν το Π. Φάληρο, αντί να αντικρίζουν ένα άγαλμα βγαλμένο μέσα από την τόσο ΠΛΟΥΣΙΑ ελληνική και χριστιανική μας ιστορία, κάποια ηρωική ή μαρτυρική μορφή του ελληνορθόδοξου γένους μας, θα βλέπουν πια ένα ΕΞΑΜΒΛΩΜΑ, ένα «καλλιτεχνικό» έκτρωμα, μία ντροπή για την πόλη και για όλο τον Ελληνισμό… Ναι, καλά διαβάσατε, φίλες και φίλοι μας… “
“Τι αναπαριστά ακριβώς; Όχι φυσικά κάποιον «άγγελο» -όλοι οι άγγελοι της Πίστης μας απεικονίζονται με όμορφες ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ μορφές και κατάλευκα ρούχα!-, αλλά τον γνωστό ΝΕΦΕΛΙΜ «Μαλτσέχ» που προσκυνούν οι ανά τον κόσμο σατανολάτρες!!!
Μάλιστα το γλυπτό που αναπαριστά τον ΔΑΙΜΟΝΑ «Μαλτσέχ» είναι «ενδεδυμένο» σε χρώμα ΚΑΤΑΚΟΚΚΙΝΟ, παραπέμποντας στις γνωστές απεικονίσεις του Διαβόλου, που είναι πάντα ζωγραφισμένος με βαθύ κόκκινο χρώμα… “



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επιασαν χιλιαδες κουτες με «μαιμου» προιοντα  στο  τελωνειο  Πειραια



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η επικαιροποιηση της Λωζαννης αρχισε…
Μεγαλη φορα εχει παρει ο πρωθυπουργος με δηλωσεις και πρωτοβουλιες που μοιαζουν με εκτελεση συμβολαιων. Ηρθε ο Ερντογαν, ζητησε με εμφαση να αλλαξει ο τροπος εκλογης του μουφτη που οριζει η συνθηκη της Λωζαννης , δεν προλαβε να φυγει και αμεσως  η κυβερνηση με τον πιο επισημο τροπο αναγγελλει την «επικαιροποιηση» αυτου του σημειου. Ξεχνα η κανει πως το ξεχνα πως μεσα από την εκλογη του μουφτη ανοιγει ο δρομος για το αιτημα της αυτονομιας και καποια αλλα τετοιας κλιμακας ζητηματα, για τα οποια η «παραγωγη» της Αγκυρας είναι ετοιμη…
Πώς να χαρακτηριστει το ταιμινγκ που διαλεγει ο Τσιπρας, πώς να ονομαστει μια τετοια πολιτικη, εκτος από τυχωδιωκτικη και επικινδυνη?



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



“Η Fraport εισέπραξε κέρδη στην Ελλάδα ίσα με το 1/8 των συνολικών κερδών της σε όλο τον κόσμο – Η Γερμανία θέλει να ελέγξει τον Ελληνικό τουρισμό” – Τη Δευτέρα η ημερίδα για το αεροδρόμιο Δασκαλογιάννης Χανιων
15/12/2017
Συνέντευξη τύπου δόθηκε σήμερα από μέλη της Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Πολιτών ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του Αεροδρομίου “Δασκαλογιάννης” Χανιων σχετικά με την ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18 Δεκέμβρη στις 8.30 το βράδυ στο ΕΒΕΧ με θέμα την κρίση στις αερομεταφορές, τον ρόλο της Fraport και τις επιπτώσεις στην τοπική οικονομία.
Εισηγητές στην ημερίδα, όπως ανακοινώθηκε, θα είναι τρείς Πανεπιστημιακοί γνώστες του αντικειμένου:
Α) ο κ Γεωργούλας Στρατής, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου (Πρωτοβουλία Αυτοδιοικητικών Ενάντια στην Ιδιωτικοποίηση των Περιφερειακών Αεροδρομίων-Μυτιλήνη)
Β) ο κ Ντούσικος Λάμπρος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου των Βρυξελλών (Πανελλαδική Πρωτοβουλία Ενάντια στην Ιδιωτικοποίηση των 14 Περιφερειακών Αεροδρομίων-Κέρκυρα)
Γ) ο κ Σκαμνάκης Αντώνης, Επ. Καθηγητής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Ανοικτή Πρωτοβουλία Πολιτών Ενάντια στην Εκχώρηση του Αεροδρομίου «Δασκαλογιάννης»-Χανιά)
Το μέλος της Πρωτοβουλίας κ. Κωνσταντίνος Σταυρουλάκης μιλώντας για τη θεματολογία της ημερίδας είπε ότι “η εκχώρηση αποδείχτηκε ότι όχι μόνο ήταν αποτέλεσμα ενός εκβιασμού αλλά μία απάτη σε βάρος της χώρας. Ο Γερμανός «επενδυτής» δεν έφερε ούτε ένα ευρώ. Δανείστηκε από τις ανακεφαλαιοποιημένες ελληνικές τράπεζες και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.”
Σημείωσε επίσης ότι “το πρώτο εξάμηνο οι Γερμανοί αποκόμισαν κέρδη 107 εκατομμυρίων ενώ την ίδια στιγμή το ελληνικό δημόσιο επιβαρύνθηκε με την λειτουργία των «ζημιογόνων» αεροδρομίων που εξυπηρετούν όμως κοινωνικούς και εθνικούς σκοπούς. Η δε Fraport εισέπραξε κέρδη από τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια στην Ελλάδα ίσα με το 1/8 περίπου των συνολικών κερδών της δράσης της σε όλο τον κόσμο. Και είμαστε στο πρώτο εξάμηνο μιας σύμβασης των σαράντα συν δέκα ετών…”
Στάθηκε επίσης στη διακοπή της 24ώρης χειμερινής λειτουργίας του αεροδρομίου των Χανίων “με σοβαρό κίνδυνο για την ασφάλεια πτήσεων στο νησί εφόσον πλέον δεν θα μπορεί να λειτουργεί και ως αεροδρόμιο εναλλαγής σε περίπτωση που το επί 24ώρου λειτουργίας αεροδρόμιο Ηρακλείου κλείσει κάτι που είναι σύνηθες εξαιτίας της ευπαθούς θέσης του τελευταίου”.
Όπως ειπώθηκε, παρά τις ανακοινώσεις εκ μέρους του Δήμου Χανίων, δεν έχει δοθεί ούτε λεπτό του ευρώ για την αποκομμιδή των σκουπιδιών την οποία επιβαρρύνεται εξ ολοκλήρου ο Έλληνες φορολογούμενος πολίτης.
http://agonaskritis.gr/%CE%B7-fraport-%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%AD%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%B5-%CE%BA%CE%AD%CF%81%CE%B4%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%AF%CF%83%CE%B1-%CE%BC%CE%B5/



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φιλανθρωπία …από τα Lidl: Καμπάνια των γερμανικών σούπερ μάρκετ για την αντιστροφή της αρνητικής εικόνας των καταναλωτών
16/12/2017
Δεν είναι πλάκα. Η γερμανική πολυεθνική σε μία προσπάθεια να αντιστρέψει την αρνητική εικόνα των καταναλωτών για την ποιότητα των προϊόντων της ξεκινά καμπάνια όπου κάθε φορά που ακούγεται η απαξιωτική έκφραση “από τα Lidl” θα δίνεται προσφορά 10 μερίδες φαγητό μέσω της Μ.Κ.Ο. “Μπορούμε” σε “λιγότερο προνομιούχους συμπολίτες”.
Σκοπός της καμπάνιας είναι να αλλάξει η έκφραση νόημα και να ταυτιστεί το “από τα Lidl” με το “καλό”! Φιλανθρωπία …από τα Lidl.
Τι προξένησε αυτή την καμπάνια. Μα η καθιέρωση της έκφρασης “από τα Lidl” για το φτηνό και χαμηλής ποιότητας. Και τα πολλα κωμικά meme που πλημμύρισαν το διαδίκτυο με τη συγκεκριμένη φράση.
Να πούμε πάντως στους εμπνευστές της καμπάνιας ότι το να χρησιμοποιείς τη δυσκολία των “λιγότερo προνομιούχων συμπολιτών” μας για να βελτιώσεις το εταιρικό σου προφίλ, δεν είναι καλό.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άνοιξε η «ψαλίδα» πλούσιων – φτωχών: Το χάσμα θα μεγαλώνει αν δε φορολογηθούν οι πλούσιοι
15/12/2017
Ανησυχητικά είναι τα συμπεράσματα της Παγκόσμιας Έκθεσης Ανισότητας 2018 (World Inequality Report) που δημοσιεύθηκε χθες, Πέμπτη, από τον Γάλλο οικονομολόγο Τομά Πικετί.
Η έκθεση προειδοποιεί ότι η ανισότητα μεταξύ των πολύ πλούσιων και των φτωχών έχει αυξηθεί σε τεράστια επίπεδα σε ορισμένες χώρες του κόσμου, υπογραμμίζοντας ότι πλέον η «ψαλίδα» μόνο θα αυξάνεται – εκτός εάν οι κυβερνήσεις λάβουν συντονισμένη δράση για να αυξήσουν τους φόρους στους πλούσιους και να εμποδίσουν τη φοροαποφυγή.
Στην έκθεση  καταγράφεται ότι το ευπορότερο 0,1% του πλανήτη έχει αυξήσει τον πλούτο του από το 1980, περίπου όσο το φτωχότερο 50% (που αντιστοιχεί σε 3,8 δισεκατ. ανθρώπους).
Πάνω από 100 ερευνητές στον πλανήτη κατέγραψαν, ότι το πλουσιότερο 1% «δέσμευσε» το 27% του παγκόσμιου πλούτου μεταξύ του 1980 και το 2016.
Η ανισότητα στον πλούτο χαρακτηρίζεται ως «ακραία» σε πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων η Ρωσία και οι ΗΠΑ. Σύμφωνα με την έκθεση, το ευπορότερο 1% των ΗΠΑ κατείχε το 39% του εθνικού πλούτου το 2014, από το 22% που συγκέντρωνε το 1980.
Η έκθεση αναφέρεται και στους πλουσιότερους του πλανήτη: Ο… πλουσιότερος των πλουσίων είναι ο Τζεφ Μπέζος, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της διάσημης εταιρείας Amazon, ο οποίος είδε την περιουσία του να αυξάνεται κατά 33 δισ. δολάρια μόνο το τελευταίο έτος.
Μάλιστα, οι… πλουσιότεροι των πλουσίων, αύξησαν σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα τον δικό τους πλούτο: το ευπορότερο 0,1%απέκτησε το 13% του παγκόσμιου πλούτου, ενώ το κορυφαίο 0,001% -περίπου 76.000 άνθρωποι- συγκέντρωσε το 4% του νέου πλούτου που δημιουργήθηκε από το 1980.
Οι πέντε πλουσιότεροι του κόσμου
Τζεφ Μπέζος (Amazon)
Μπιλ Γκέιτς (Microsoft)
Ουόρεν Μπάφετ (επενδυτικό ταμείο Berkshire Hathaway)
Αμάνθιο Ορτέγκα (Zara)
Μαρκ Ζάκερμπεργκ (Facebook)
Όπως τονίζουν, το γεγονός ότι τα επίπεδα ανισότητας είναι τόσο διαφορετικά μεταξύ των χωρών -ακόμη και όταν οι χώρες μοιράζονται παρόμοια επίπεδα ανάπτυξης- υπογραμμίζει τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζουν οι εθνικές πολιτικές και τα θεσμικά όργανα για τη διαμόρφωση των ανισοτήτων.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μας άφησε κι οδεύει στις 72 παρθένες το ανθρωπόμορφο κτήνος διοικητής τζιχαντοφασιστών Abu Bakr Tuhaidi, παρέα με δύο άλλα κτήνη (ένα Λευκορώσο κι έναν "αντικαθεστωτικό" Ιρανό), αφού συναντήθηκαν με τον στρατό της Συρίας...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



15 Δεκ 2017
50 χρόνια από την ίδρυση του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης
ΔελτίοΤύπου
Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP) γιορτάζει τα 50 χρόνια από την ίδρυσή του και τον εκατονταετή αγώνα ενάντια στην αποικιοκρατία, που συνεχίζεται μέχρι την απελευθέρωση της Παλαιστίνης και την επιστροφή όλων των προσφύγων στα σπίτια τους. Το τμήμα Ελλάδας του PFLP καλεί σε εκδήλωση την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου, ώρα 6:00μ.μ., στο Ε.Μ.Πολυτεχνείο (αίθουσα Γκίνη), με θέμα «Ο ρόλος της Παλαιστινιακής Διασποράς και των αλληλέγγυων στον αγώνα για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης».
Στην εκδήλωση, που διεξάγεται ενώ κλιμακώνεται μια νέα Ιντιφάντα ενάντια στη σιωνιστική κατοχή και την παράνομη και αλαζονική απόφαση του Τραμπ για την Ιερουσαλήμ, θα συμμετάσχει και θα μιλήσει ο Μανώλης Γλέζος, σύμβολο της αντίστασης του Ελληνικού Λαού. Θα ακολουθήσουν παλαιστινιακοί χοροί από την ομάδα Jafra Dabkeh.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



O Ibrahim Abu Thuraya έχασε τα πόδια του το 2008 ύστερα από βομβαρδισμό των Ισραηλινών στο σπίτι του. Προχθες, δολοφονήθηκε με μία σφαίρα στο κεφάλι από ισραηλινό ελεύθερο σκοπευτή κατά την διάρκεια της προχθεσινής διαμαρτυρίας.
Δολοφονήθηκε ο ανάπηρος Παλαιστίνιος Ibrahim Abu Thuraya... για τη Σημαία, την Πατρίδα, τη Λευτεριά, την Ανεξαρτησία!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η τελευταία ημέρα του Κώστα Βάρναλη (16/12/1974)
Ήταν Δευτέρα 16 Δεκέμβρη 1974 το απόγευμα, και το θέατρο «Αλίκη» είχε πλημμυρίσει μέσα κι έξω από κόσμο – τόσος κόσμος που ήταν αδύνατο να χωρέσει ακόμη και σε άλλο χώρο με διπλάσια και τριπλάσια δυνατότητα. Χρειαζόταν στάδιο, θα γράψουν την άλλη μέρα οι εφημερίδες. Όπως θα πει ο ίδιος ο Κώστας Βάρναλης στην ευχαριστήρια επιστολή του:
Mε την ευκαιρία μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως, σε όλη μου τη ζωή του δασκάλου, του λογοτέχνη και του δημοσιογράφου, ποτέ δεν έκανα ούτε έγραψα τίποτα παρά τη συνείδηση μου και εναντίον του λαού (εναντίον της ελευθερίας μου και των ελευθεριών του).
Η αποψινή τιμητική διάκριση έχει εξαιρετική σημασία για μένα, γιατί είναι η πρώτη, στα 88 μου χρόνια, που μου γίνεται στην Ελλάδα.
Ο ποιητής δεν μπορεί να παραστεί στην εκδήλωση για λόγους υγείας. Το βράδυ της Τετάρτης 14 Δεκέμβρη 1974 είχε εισαχθεί επειγόντως στη Γενική Κλινική Αθηνών. Το πρωί της μέρας της εκδήλωσης της ΕΣΗΕΑ είχε πάρει εξιτήριο κι είχε επιστρέψει σπίτι του, χωρίς όμως να είναι σε θέση να υποστεί την ταλαιπωρία που θα επέβαλλε η παρουσία του στην τόσο τιμητική γι΄ αυτόν βραδιά της Ένωσης Συντακτών.
Όλα πάντως έδειχναν ότι είχε διαφύγει τον κίνδυνο. Ο ίδιος είχε πει στους γιατρούς το πρωινό της 16ης Δεκέμβρη: «Αφού σας λέω γλίτωσα, αφήστε με να φύγω». Και αμέσως μετά, καθιστός στο κρεβάτι του, αγναντεύοντας από τον έκτο όροφο, αγκάλιασε με το αναζωογονημένο βλέμμα του τη ζωή: «Τι μαγεία τούτη από ψηλά. Και επιμένετε να μείνω μέσα; Αποκλείεται». Ήταν ευδιάθετος, ακμαίος, κι όταν έφευγε από την κλινική ευχαρίστησε τις νοσοκόμες, ζητώντας παράλληλα συγγνώμη «που τις είχε κουράσει».
Μετά το τέλος της εκδήλωσης αντιπροσωπεία της ΕΣΗΕΑ θα τον επισκεφτεί στο σπίτι του και θα του επιδώσει τιμητικό μετάλλιο• λίγες στιγμές αργότερα ο ποιητής θα συζητήσει με οικείους του που πήγαν στην εκδήλωση για τις εντυπώσεις τους απ’ αυτήν. Θα εκφράσει την ικανοποίηση του για το ποίημα του Ρίτσου αλλά και την εμπιστοσύνη που έτρεφε στο πρόσωπο του Βρεττάκου. «Το ποίημα του Ρίτσου ήταν πολύ καλό», φέρεται να είπε. Κι όταν θα του αναφέρουν πως ο Βρεττάκος μίλησε πολύ καλά, θα απαντήσει: «Το περίμενα».
Λίγο αργότερα ο Βάρναλης θα νιώσει αδιαθεσία και θα παρακαλέσει τη νοσοκόμα του κ. Γαρίτη και το σύζυγο της θετής του κόρης Ελένης να τον αφήσουν να ξεκουραστεί. «Είμαι πολύ κουρασμένος», τους λέει. Μία ώρα μετά η νοσοκόμα θα τον βρει πεσμένο στο μπάνιο, χωρίς σφυγμό και κάθιδρο. Αμέσως καλείται ο γιατρός Β. Σπανός, που θα φτάσει λίγα λεπτά αργότερα και από την εξέταση θα διαπιστώσει εμφραγματική δύσπνοια με όλα τα σχετικά συμπτώματα.
Στις 9.45 μ.μ. ο Βάρναλης εισάγεται και πάλι στο νοσοκομείο.
Τη Δευτέρα 16 Δεκέμβρη, στις 10 μ.μ., γεμάτος χρόνια, έργο και δόξα, θα πεθάνει, και θα κηδευτεί στις 18 Δεκέμβρη στο Α Νεκροταφείο. Η κηδεία του θα μετατραπεί σε παλλαϊκή εκδήλωση.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υπενθύμισε αίφνης ο κ. Τσίπρας την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, προς ικανοποίηση του εθνικού αισθήματος του ελληνικού λαού. Στην επόμενη φράση του όμως ετάχθη υπέρ του εξωφρενικού πλαισίου Γκουτιέρες, που προβλέπει τη διάλυση του κυπριακού κράτους. Με την...
τουρκική εισβολή του 1974, χάθηκε η μισή Κύπρος, με το πλαίσιο Γκουτιέρες χάνεται ολόκληρη!
Το πλεονέκτημα της μεθόδου είναι ότι όλος ο κόσμος ξέρει για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, σχεδόν κανείς όμως δεν ξέρει τι είναι το πλαίσιο Γκουτιέρες. Μεταξύ πολλών άλλων, που το ένα είναι πιο εξωφρενικό από το άλλο, το πλαίσιο αυτό προβλέπει την κατάργηση του κανόνα της πλειοψηφίας (που ο Περικλής όρισε ως δημοκρατία τον 5ο π.Χ. αιώνα) με την πλήρη εξίσωση πλειοψηφίας και μειοψηφίας, άρα και την εισαγωγή τρίτων ξένων για να διοικούν το νησί. Στο νέο «κράτος» που δημιουργείται στο νησί απαγορεύεται να έχει στρατό και τίθεται υπό την εξουσία «διεθνούς αστυνομικής δύναμης».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Πολεμικό Ναυτικό της Κίνας ξεκίνησε την Παρασκευή 4ήμερα γυμνάσια στη βορειοανατολική επαρχία Λιαονίνγκ, κοντά στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα, σε μια περιοχή 276 τετραγωνικών χιλιομέτρων, ουσιαστικά ως απάντηση στα γυμνάσια που πραγματοποίησαν την περασμένη βδομάδα ΗΠΑ, Νότια Κορέα και Ιαπωνία. Επίσης, το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Κορέαςανακοίνωσε ότι ενδεχόμενα μέτρα των ΗΠΑ που θα αποκλείσουν τα λιμάνια της θα αποτελούσαν «πράξη πολέμου».