Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017

Τριτη 26 Δεκεμβριου 2017



 Χθες  7.58 π.μ. Ραμαλα Παλαιστινη
"Απόψε ο στρατός κατοχής εισέβαλε στο χωριό Ναμπί Σαλέχ μετά τα μεσάνυχτα και εισβάλλανε σε τρία σπίτια. Στο σπίτι του Νατζί Ταμίμι, πατέρα της Νουρ Ταμίμι, του κοριτσιού που συλλάβανε την περασμένη βδομάδα, μπήκανε βίαια μέσα στο σπίτι, με βαρβαρότητα και επικίνδυνο τρόπο.
Δεν περίμεναν μέχρι να τους ανοίξει ο Νατζί την πόρτα, και την ξηλώσανε, και χτυπήσανε με τα όπλα τους στο στήθος και στα κεφάλια τους ανθρώπους που βρίσκονταν στο σπίτι.
Η αδικαιολόγητη κατάσταση τρομοκρατίας συνεχίστηκε καθ' όλη την παραμονή τους στο σπίτι.
Έψαξαν το σπίτι διεξοδικά. Τα δωμάτια, τα ντουλάπια, τα μπάνια, τις σκάλες, το μπαλκόνι, τη στέγη. Λέρωσαν όλο το σπίτι με τις λασπωμένες μπότες τους. Δεν άφησαν τίποτα να μοιάζει με πριν.
Την ίδια στιγμή, εισέβαλαν και σε άλλα δυό σπίτια στο χωριό όπου κάνανε επίσης τα ίδια.
Στου Αμπντ Αλχαφίντ Ταμίμι και συλλάβανε τον εικοσάχρονο γιό του Ιζ Αλ Ντιν, και στου Σαμίχ Ταμίμι όπου συλλάβανε το γιό του Μουτασίμ, σημειωτέον ότι ο δίδυμος αδελφός του βρίσκεται ήδη στη φυλακή εδώ και περισσότερο από εφτά μήνες.
Έψαξαν το σπίτι διεξοδικά.
Τα δωμάτια, τα ντουλάπια, τα μπάνια, τις σκάλες, το μπαλκόνι, τη στέγη. Λέρωσαν όλο το σπίτι με τις λασπωμένες μπότες τους.
Δεν άφησαν τίποτα να μοιάζει με πριν. ανδρειώνει τη δύναμή μας και την αποφασιστικότητά μας, να συνεχίσουμε την πάλη μας - που έχουμε δώσει με τίμημα το αίμα μας και τους φυλακισμένους μας και τα βογγητά των πληγωμένων μας - μέχρι τη νίκη και την απελευθέρωσή μας”.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα, Τρίτη 19 Δεκεμβρίoυ το πρωί, ο ισραηλινός στρατός κατοχής συνέλαβε την 16χρονη ακτιβίστρια Αχέντ Ταμίμι, μετά από εισβολή στο σπίτι τής γνωστής οικογένειας ακτιβιστών Ταμίμι, στο κατεχόμενο παλαιστινιακό χωριό Ναμπί Σάλεχ.
Οι ισραηλινοί στρατιώτες εισέβαλαν στο σπίτι της ξημερώματα, χτύπησαν τη μητέρα της και τα αδέλφια της, κατέσχεσαν κινητά, υπολογιστές και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές, και συνέλαβαν την 16χρονη Αχέντ -όπως κατήγγειλε ο πατέρας της, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.'
Λίγο αργότερα συνελήφθη κι η μητέρα της, Ναριμάν, που πήγε στο αστυνομικό τμήμα, να διαμαρτυρηθεί για το γεγονός.
Ναμπί Σαλέχ -ένα από τα κατεχόμενα παλαιστινιακά χωριά, όπου επικρατεί ο νόμος του ισραηλινού στρατού- με αφορμή τη συμμετοχή της Αχέντ σε διαμαρτυρία για τη βιαιότητα του ισραηλινού στρατού, που χτύπησε με σφαίρα τον 14χρονο αδελφό της, και τον έστειλε στο νοσοκομείο, σε κωματώδη κατάσταση.
Η Άχεντ προέρχεται από οικογένεια αγωνιστών, με συνεχή δράση ενάντια στην ισραηλινή κατοχή. Ο πατέρας της είχε συλληφθεί άδικα πριν μερικά χρόνια και η 9χρονη τότε Άχεντ έδειξε το θάρρος της απέναντι στους πάνοπλους στρατιώτες των κατακτητών με την σταση της



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δημόσια προτροπή για τιμωρητικό βιασμό της Αχέτ Ταμίμι!

   Δεκ 26, 2017

Επώνυμος δημοσιογράφος του Ισραήλ, σε άρθρο του στην «αντιδεξιά» εφημερίδα Μααρίβ, καλεί τους ισραηλινούς στρατιώτες να επιτεθούν νύχτα – και μακριά από μάρτυρες και κάμερες- στην οικογένεια της Παλαιστίνιας έφηβης Αχέτ Ταμίμι και να αναγκάσουν την Αχέτ και τις γυναίκες της οικογένειας να πληρώσουν το τίμημα για την άοπλη αντίστασή τους.
παραθέτω την ανακοίνωση στα αγγλικά:
«In the case of the girls [Ahed al-Tamimi], we should exact a price at some other opportunity, in the dark, without witnesses and cameras,” journalist Ben Caspit wrote in an article published by the Hebron Maariv newspaper».

Yπογράφουμε εδώ για την απελεύθερωση της!
https://secure.avaaz.org/campaign/en/free_ahed/?fFATPeb

171,297 have signed.
Add your name to this open letter targeting all world leaders:
"We demand that Ahed and all Palestinian children are released from Israeli prisons now.
The international community must put an end to the ill-treatment and detention of Palestinian children. Enough is enough.
To Ahed and all the children in Israeli jails: We stand by your side, and are holding you in our hearts. We will not give up until you are free. You are not alone."
More information:
Ahed Tamimi was dragged out of her bed in the night and arrested.
Ahed is a child, and like thousands of Palestinian children she could be humiliated and abused if we don't get her out fast.
Ahed's been on the frontline defending Palestine since she was 7 years old. Now Ahed needs us to stand up for her.
Add your name to free Ahed and all child prisoners, it will be delivered to leaders worldwide and to Ahed's lawyer, to give to Ahed in prison to give her strength as she faces the Israeli military's terrifying interrogation tactics.

https://secure.avaaz.org/campaign/en/free_ahed/?fFATPeb

171.297 έχουν υπογράψει.
Προσθέστε το όνομά σας σε αυτή την ανοιχτή επιστολή με στόχο όλους τους ηγέτες του κόσμου
"Ζητάμε να απελευθερωθεί από τις ισραηλινές φυλακές η Ahed και όλα τα παλαιστινιακά παιδιά.
Η διεθνής κοινότητα πρέπει να τερματίσει την κακομεταχείριση και την κράτηση παλαιστινιακών παιδιών. Αρκετά αρκεί.
Στην Ahed και σε όλα τα παιδιά στις ισραηλινές φυλακές: Στεκόμαστε δίπλα σας και σας κρατάμε στην καρδιά μας. Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να είστε ελεύθεροι. Δεν είσασται μόνα σας."
Περισσότερες πληροφορίες:
Η Ahed Tamimi τραβήχτηκε από το κρεβάτι του τη νύχτα και συνελήφθη.
Η Ahed είναι παιδί και, όπως και χιλιάδες παλαιστινιακά παιδιά, θα μπορούσε να ταπεινωθεί και να κακοποιηθεί αν δεν την βγαλουμε εξω γρήγορα.
Η Ahed βρισκόταν στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση της Παλαιστίνης από την ηλικία των 7 ετών. Τώρα η Ahed μας χρειάζεται να την υποστηρίξουμε.
Προσθέστε το όνομά σας για ελευθερια στην  Ahed και σε όλα τα φυλακισμένα παιδια, θα παραδοθεί στους ηγέτες σε όλο τον κόσμο και στον δικηγόρο της Ahed, να δοθεί στην Ahed στη φυλακή για να της δώσει  δύναμή  καθώς αντιμετωπίζει τις τρομακτικές τακτικές ανάκρισης του ισραηλινού στρατού.

https://secure.avaaz.org/campaign/en/free_ahed/?fFATPeb



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τρίτη, 26 Δεκεμβρίου 2017
Ελληνική Επιτροπή Αλληλεγγύης με την Βενεζουέλα

Εμείς που υπογράφουμε, συναντηθήκαμε σήμερα 28/11/2017 στην Αθήνα και συγκροτούμε την Ελληνική Επιτροπή Αλληλεγγύης με την Βενεζουέλα «Είμαστε όλοι Βενεζουέλα - todos somos Venezuela» συνυπογράφοντας την«Διακήρυξη του Καράκας» της 19 Σεπτεμβρίου 2017, στη βάση της ομώνυμης διεθνούς πρωτοβουλίας ¨Διεθνής Διάσκεψη Είμαστε Όλοι Βενεζουέλα, Διάλογος για την Ειρήνη, την Κυριαρχία και την Μπολιβαριανή Δημοκρατία”.
Η Επιτροπή είναι ανοιχτή στη βάση πάντα της «Διακήρυξης του Καράκας» και της παρούσας ανακοίνωσης. Η Επιτροπή συγκροτείται από άτομα, φυσικά ο καθένας μας δεν αρνείται την κοινωνική, κινηματική ή/και πολιτική του ιδιότητα αντίθετα προσπαθεί να κινητοποιήσει άλλους φορείς και συλλογικότητες για το σκοπό της επιτροπής. Η Επιτροπή επιδιώκει τη συνεργασία με άλλους φορείς αλλά δεν θέλει να μετατραπεί σε συντονιστικό ή “ομοσπονδία” φορέων ή οργανώσεων. Λειτουργεί ανεξάρτητα, δημοκρατικά και ενωτικά
Αναγνωρίζουμε τα τεράστια επιτεύγματα προς όφελος του βενεζουελάνικου λαού που έχουν προκύψει στις σχεδόν δυο δεκαετίες της Μπολιβαριανής Διαδικασίας .Τόσο στο βιοτικό επίπεδο του λαού ((εθνικοποιήσεις, λαϊκά σούπερ μάρκετ, λαϊκές κατοικίες) όσο και σε ζητήματα λαϊκής συμμετοχής και δημοκρατίας
Στεκόμαστε ανεπιφύλακτα ενάντια στην επίθεση του Ιμπεριαλισμού (αμερικάνικου και ευρωενωσιακού) προς το λαό και τη Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας.
Υπερασπιζόμαστε ανεπιφύλακτα το δικαίωμα της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην εθνική ανεξαρτησία, και του λαού της κυρίαρχα, ελεύθερα και δημοκρατικά να αποφασίζει το δρόμο για την ανάπτυξη και βελτίωση της ζωής του.
Αναγνωρίζουμε και υπερασπιζόμαστε ανεπιφύλακτα την τυπική και ουσιαστική νομιμότητα της δημοκρατικά εκλεγμένης Μπολιβαριανής Κυβέρνησης του Νικολάς Μαδούρο, που έχει επιβεβαιωθεί δεκάδες φορές στις κάλπες και στο δρόμο.
Η πρόταση για ίδρυση μιας τέτοιας επιτροπής αλληλεγγύης έγινε σε μια περίοδο όξυνσης της επιθετικότητας και της προπαγάνδας κατά της Βενεζουέλας, η οποία κλιμακώθηκε και κατά την προεκλογική περίοδο. Η παραπάνω επιθετικότητα μόνο προσωρινά ανακόπηκε καθώς στους μηχανισμούς επιβολής ήρθαν να προστεθούν και οι γνωστοί μας οίκοι αξιολόγησης που απειλούν την Βενεζουέλα με χρεοκοπία.
Σε αυτό το νέο κύκλο επιθέσεων η Βενεζουέλα χρειάζεται την αλληλεγγύη μας. Ο ελληνικός λαός, ο οποίος δέχεται (φυσικά με άλλη ένταση και μεθόδους) και αυτός την επίθεση από τα ίδια κέντρα του Ιμπεριαλισμού, έχει κάθε λόγο παράλληλα με τη δική του πάλη να σταθεί στο πλάι κάθε λαού που παλεύει να σταθεί στο πλάι του Βενεζουελάνικου λαού που βρίσκεται σήμερα στις πρώτες γραμμές αυτής της πάλης.
Η Επιτροπή καλεί σε  μαζική υπογραφή  της Διακήρυξης του Καράκας. Επιδιώκει την μαζικοποίηση της στην Ελλάδα αλλά και επαφές με τις αντίστοιχες διεθνείς πρωτοβουλίες. Οργανώνει εκδηλώσεις και παρεμβάσεις, αυτοτελώς ή σε συνεργασία με άλλους φορείς ή συμμετέχει σε εκδηλώσεις τρίτων που προωθούν το σκοπό της αλληλεγγύης με τη Βενεζουέλα στα παραπάνω πλαίσια.
Η Επιτροπή παρεμβαίνει επίσημα μέσα από το blog somosvenezuelagr.blogspot.gr/
και από αντίστοιχους λογαριασμούς σε άλλα μέσα δικτύωσης.
Email: venezuelagreece@gmail.com

http://somosvenezuelagr.blogspot.gr/p/blog-page_13.html
159 εχουν υπογραψει



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



κουιζ:που μαζευονται οι χιλιαδες ενοπλοι αληταραδες ισλαμοφασιστες  του ISIS που εσωσαν οι Αμερικανοι στην Ρακκα (και αλλου στην Συρια) ? στο Αφγανισταν ..και κοιτα τωρα μια συμπτωση ,..τι ειναι διπλα στο Αφγανισταν ?
το Ιραν



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σάββατο, 23 Δεκεμβρίου 2017
ΣΥΡΙΑ: Το Χαλέπι γιορτάζει τα Χριστούγενν
Το Χαλέπι εορτάζει τα Χριστούγεννα απαλλαγμένο από τους τρομοκράτες τζιχαντιστές του ΝΑΤΟ! Χάρη στον συριακό στρατό και τους συμμάχους του. Μόνο σε ελεγχόμενες από την κυβέρνηση περιοχές, οι χριστιανοί ζουν ελεύθεροι και μπορούν να γιορτάζουν όλες τις εορτές τους.
Μετά από έξι χρόνια που έχασε την αίγλη της λόγω του πολέμου, η δεύτερη πιο σημαντική πόλη στην Συρία επανακτά τη λαμπερή μαγεία των ημερών των Χριστουγέννων καθώς η κατάσταση στην χώρα βελτιώνεται συνεχώς.
Κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Χαλέπι το μόνο που απασχολούσε τους ανθρώπους ήταν το πώς θα παραμείνουν ζωντανοί.
Οι επιθέσεις είχαν εντατικοποιηθεί κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, με τους ανθρώπους να μένουν στα σπίτια τους και να προσεύχονται για σωτηρία και προστασία από τον θανατηφόρο πόλεμο.
Αλλά μετά την απελευθέρωση της πόλης από τους αντάρτες πέρυσι, η κατάσταση έχει αλλάξει.
Φέτος, οι εορτασμοί και η αγάπη για την ζωή είναι τα κυριότερα θέματα στο Χαλέπι, του οποίου οι κάτοικοι έχουν από καιρό επιθυμήσει να γιορτάσουν, αντί να θάβουν τους αγαπημένους τους.
Στην εκκλησία Αγίου Γεωργίου, δεκάδες Σύριοι συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής, απολαμβάνοντας τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα, μαζεμένοι κοντά σε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο και ένα διακοσμημένο σπήλαιο με το θείο Βρέφος, τον Ιωσήφ και την Παρθένο Μαρία.
Οι δρόμοι είναι διακοσμημένοι εορταστικά, το ίδιο και οι εκκλησίες, ενώ ένας δήμος που έχει μουσουλμάνο δήμαρχο έβαλε πανό και σύμβολα της χριστιανικής εορτής. Ο τοπικός επίσκοπος επιβεβαιώνει: «Η ατμόσφαιρα είναι διαφορετική από τα προηγούμενα χρόνια».

Σχολιο.- Τα ΜΜΕ βέβαια που να δείξουν τίποτα,ρε μάγκες σιγά σιγά πρέπει να γυρνούν πίσω οι μετανάστες
Σχολιο.- Πώς να μην πίνουν νέρο στο όνομα του Άσσαντ οι χριστιανοί της Συρίας;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παντού Ελλάδα εκτός από την Ελλάδα...Η δύναμη του Ελληνισμού στην Ευρώπη...! Άγαλμα του Ηρακλή στη Γερμανία στο Kassel...! Ακούει ο δήμαρχος παλαιού Φαλήρου; Άντε γεμίστε τις πλατείες και τις γειτονιές με Ελληνισμό...!!! Τι μας μοστράρετε τα ερπετοειδή και τους δαίμονες; Μα πόσο ανθέλληνες είστε κύριοι;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χρόνια Πολλά και Ελεύθερα
ΕΠΑΜ
Ενιαιο ΠΑλαικο Μετωπο
25/12/2017



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



To τάμα του σύριου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ. Μια λαμπάδα ίσα με το μπόι του άναψε ο επιβλητικός πρόεδρος το 2016.Το γιατί έταξε αυτό παραμένει προς το παρόν μυστικό….Είχαν πάει μαζί με την Άσμα σε ορθόδοξο ναό.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χριστούγεννα και τί ειρωνία...
Ο πολεμος συνεχίζεται, με άλλη μορφή στην Ευρώπη πλέον...
Η Ελλαδα, υπόδειγμα σύγχρονης καταστροφής,
μιλάει κι εύχεται εγγλεζικα (μιάς κι οι δάσκαλοι δεν σκαμπαζουν εκείνα τα ελληνικά...),
διεγραψε την αλληλεγγύη κ την σξιοπρέπεια, αντικαθιστώντας την απο "ευρωπαϊκά" ιδεώδη του κώλο@..



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ή ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ;
Στις επικείμενες προεδρικές εκλογές και ανεξαρτήτως προσώπων, κομμάτων ή ιδεολογιών οι πολίτες της ΚΔ αποφασίζουν εάν θα αυτοκτονήσουν ή εάν θα συνεχίσουν να υπάρχουν ως κράτος και ως κυρίαρχη κοινωνία. Νομιμοποίηση των τετελεσμένων και δημιουργία ενός πολιτειακά διαστρεμμένου κρατιδίου σημαίνει τελεσίδικη ένταξη της Κύπρου στα πεδία της Τουρκικής επικυριαρχίας. Σε αυτό οδηγούν αναπόδραστα οι προτάσεις που κατατέθηκαν στην Ελβετία. Γι’ αυτό προεξάρχει η άμεση συγκρότηση ενός αντί-ανανικού μετώπου με ξεκάθαρες θέσεις, αρχές και προσανατολισμούς που θεμελιώνουν νέα στρατηγική συσπείρωσης της κοινωνίας για αντιστροφή της αυτοκτονικής Ελβετικής τροχιάς.
ΠΡΩΤΟΝ, κεντρική διττή θέση ενός αντιανανικού μετώπου όσων δεν πείθονται από ανυπόστατα, ερασιτεχνικά και επικίνδυνα ιδεολογήματα σημαίνει: Αξίωση αποκατάστασης της νομιμότητας και ενδυνάμωση της ΚΔ με εφαρμογή της Πράξης Προσχώρησης στην ΕΕ. Είναι αβάστακτη ανευθυνότητα εάν κανείς δεν γνωρίζει ότι η Πράξη Προσχώρησης είναι  νομικά και πολιτικά υποχρεωτική για όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ και ότι αυτό μπορεί να αξιοποιηθεί νομικά, πολιτικά και στρατηγικά. Βιώσιμη λύση του Κυπριακού σημαίνει μόνο πλήρη συμμόρφωση με την διεθνή και ευρωπαϊκή νομιμότητα.
Απαιτείται να ορθωθεί άμεσα μια τέτοια αξίωση η οποία δεν πρέπει να μπερδεύεται με ψευτοδιλήμματα περί ΔΔΟ. Αφορά κοινώς αποδεκτές έννοιες, αρχές και κανόνες ως προς το τι συνίσταται ένα βιώσιμο και δημοκρατικά συγκροτημένο κυρίαρχο κράτος  το οποίο ποτέ δεν μπορεί να είναι εσωτερικά διαιρεμένο σε εθνική / ρατσιστική βάση.
ΔΕΥΤΕΡΟΝ, όσον αφορά τις επικείμενες προεδρικές εκλογές και πέραν προσωπικών ή κομματικών σκοπών και φιλοδοξιών, είναι πλέον ώριμες οι προϋποθέσεις συσπείρωσης των αντιανανικών δυνάμεων και δημιουργίας μιας νέας ορθολογιστικής αφετηρίας εσωτερικής ενδυνάμωσης και εξωτερικών συμμαχιών. Αρχής γενομένης με το Ελληνικό κράτος: Για νομικούς, πολιτικούς, ιστορικούς και στρατηγικούς λόγους η ΚΔ απαιτείται να αξιώσει άμεσα από την Αθήνα να εγγυηθεί ξεκάθαρα και απαράβατα την ακεραιότητα της ΚΔ και την ασφάλεια της Κυπριακής κοινωνίας. Συμμαχίες ευρύτερα σχετίζονται με μεγάλα στρατηγικά συμφέροντα ισχυρών κρατών της Δύσης (είμαστε ενταγμένοι σε όλους τους δυτικούς θεσμούς πλην Ατλαντικής Συμμαχίας και μπορούμε να το αξιοποιήσουμε).
ΤΡΙΤΟΝ, συνεκτιμώνται επαρκώς, επιπλέον, οι καταιγιστικές στρατηγικές εξελίξεις και το γεγονός πως ολοφάνερα η Τουρκία είναι ένα τρελό λεωφορείο. Είναι πολύ πιθανό, επιπλέον, να προκύψει ένα νέο Τουρκικό κράτος (κυρίως λόγω Κουρδικού) με νέα σύνορα, άλλο καθεστώς και ξανά προσανατολισμένο στις Δυτικές συμμαχίες. Ακόμη και στρατηγικά νήπια γνωρίζουν πως εν μέσω μεγάλων στρατηγικών ανακατανομών συμφερόντων οι δικές μας προτάσεις στην Ελβετία τοποθετούν την ΚΔ πάνω στην Κλίνη του Προκρούστη των στρατηγικών παιγνίων για κατακερματισμό, διασκορπισμό και εξανέμιση.
Η ανθρωπολογική εξαφάνιση θα είναι μοιραία: Ποιος αλήθεια θα παραμείνει στην Κύπρο όταν έτσι αναπόδραστα η παρούσα ή μια «άλλη Τουρκία» θα εκμεταλλευτεί την κατάσταση προκαλώντας αστάθεια. Δηλαδή, εν μέσω καταιγιστικών στρατηγικών ανακατατάξεων εμείς οι ίδιοι προτείνουμε να δολοφονηθούμε κρατικά, πολιτικά και ανθρωπολογικά. Λογικό και ορθολογιστικό είναι να υπογραμμιστεί πως αν αντιστρέψουμε αυτή την θανάσιμη τροχιά, στην χειρότερη περίπτωση τα κατεχόμενα θα συνεχίσουν να είναι «αδούλωτα» μέχρι αποκατάστασης της νομιμότητας. Κάτι δηλαδή απείρως «προτιμότερο» από την κρατική αυτοκτονία. Τόσο απλά, τόσο λογικά, τόσο ορθολογιστικά.
ΤΕΤΑΡΤΟΝ «ψιθυρίζεται» κατ’ ιδίαν και «ολίγον» δημόσια κάτι ανατριχιαστικό: Υποβάλλεται πλέον μια ακραία επικίνδυνη και εξωφρενικά ερασιτεχνική θέση: «Μην φοβάστε, θα κάνουμε συνομοσπονδία και μετά διχοτόμηση», «εμείς ποδά τσιε τσιήνοι ποτσιή». Μεταφράζω: Καταργούμε την ΚΔ στην βάση απλουστευτικών και πολιτικά ανεύθυνων σκέψεων την στιγμή πού όλοι ξέρουν ότι  η Τουρκία επιδιώκει να ελέγξει πλήρως την Κύπρο και να εξαφανίσει τους Έλληνες.
Εν τέλει, με οποιονδήποτε σκεπτικό και εάν γίνει η κατάργηση της ΚΔ και η δημιουργία ρευστών μεταβατικών καταστάσεων θα δώσει στην Άγκυρα όπλο για χαριστική βολή κατά της Κύπρου αφού προηγουμένως την μετατρέψει σε είδος Ιράκ, Συρίας ή Λιβύης. Όχι μόνο τέλος αλλά και ένα φρικτό τέλος.
Εξ αντικειμένου η ενισχυση της Συμμαχιας Πολιτων του Γιώργου Λιλλήκα, ενός αντιανανικού μετώπου είναι πλέον ζήτημα ζωής ή θανάτου.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο δεξιός ισραηλινός υπουργός παρενοχλεί τους Παλαιστίνιους που επισκέπτονται φυλακισμένους συγγενείς
25/12/2017
Ο MK Oren Hazan παρενοχλεί παλαιστινιακές οικογένειες σε λεωφορείο για να επισκεφτουν τους συγγενείς τους
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ισραήλ παρενοχλουσε προφορικά τους Παλαιστίνιους από τη Γάζα καθώς ταξίδευαν με λεωφορείο για να επισκεφθούν τους φυλακισμένους συγγενείς τους στη φυλακή Νάφα του Ισραήλ, εκφοβίζοντας τις γυναίκες  στο λεωφορείο και αποκαλούσε  σκύλους τους γιους τους. "
Ο MK Oren Hazan από το δεξίο κόμμα Likud, κόμμα του Ισραηλινού πρωθυπουργού Benjamin Netanyahu, υποκλαπούν και επιβιβάζονται σε λεωφορείο παλαιστινιακών οικογενειών που ταξιδεύουν στη φυλακή της Ναφαίας τη Δευτέρα.
Καθώς αντιμετώπισε τις παλαιστινιακές οικογένειες, γύρισε στη μητέρα φυλακισμένου Παλαιστινίου και ρώτησε: «Ποιον έρχεστε να επισκεφτείτε; Τι έκανε ο γιος σας;» η οποία απάντησε "Δεν έκανε τίποτα".
Ο Hazan απάντησε στη μητέρα λέγοντας: "Ο γιος σου είναι σκύλος, είναι σκύλος, έρχεστε να επισκεφτείτε τα απομεινάρια που κάθονται εδώ στη φυλακή, τα οποία βλέπετε ως μέλη της οικογένειάς σας".
Καθώς η γυναίκα προσπάθησε να απαντήσει στην κατάχρηση του Hazan, φώναξε πάνω από τη φωνη της: "Θα σιγουρευτώ ότι δεν μπορείτε πλέον να επισκεφτείτε εδώ και θα κάνουμε τα πάντα για να μην εισέλθετε. Δεν είστε ευπρόσδεκτοι εδώ, πρέπει να καταλάβετε λοιπόν, ανεθρεψες το γιο σου για δολοφονία. "
Ο Χάζαν ήταν με μια ομάδα άλλων Ισραηλινών δεξιων που αποτελούν μέρος της λεγόμενης Ομάδας Εργασίας για την Απελευθέρωση των Θυμάτων και  Αγνοουμένων.
Η ομάδα έχει δεσμευθεί να συνεχίσει να παρακολουθεί λεωφορεία και να επιτίθεται σε παλαιστινιακές οικογένειες όσο η Χαμάς εξακολουθεί να κρατά ισραηλινούς στρατιώτες στη Γάζα.
Κατά την επίθεσή του στις οικογένειες, είπε: "Θέλω να σας πω σε όλους, οι φίλοι σας στη Γάζα κρατούν τους αδελφούς μας Hadar Goldin και Oron Shaul και Avera Mengistu και αν δεν φέρετε αυτό το μήνυμα πισω στο σπίτι, πως θελουμε τα παιδιά μας  πίσω δεν θα ξαναέρθετε εδώ πια. Αν συνεχίσετε να ερχεσται εδώ δεν θα τους δείτε ξανα ζωντανους. "
Η Διεθνής Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού (ICRC), η οποία διοργανώνει εβδομαδιαίες εκδρομές για οικογένειες παλαιστινίων κρατουμένων από τη Γάζα, απαντησε στο περιστατικό, λέγοντας ότι "οι οικογένειες των κρατουμένων δικαιούνταν να επισκέπτονται τα παιδιά τους με αξιοπρέπεια".
Σύμφωνα με την ομάδα δικαιωμάτων των κρατουμένων Addameer, υπάρχουν σήμερα 6.198 Παλαιστίνιοι που κρατούνται από το Ισραήλ από τον Οκτώβριο. Η ομάδα έχει εκτιμήσει ότι περίπου το 40% των Παλαιστινίων θα κρατηθεί από το Ισραήλ κάποια στιγμή στη ζωή τους.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δήλωση σχετικά με την ένατη επέτειο της καταδίκης του Ahmad Sa'adat: Λάβετε μέτρα για την Παλαιστίνη
25/12/2017
Κατά την ένατη επέτειο της καταδίκης του παλαιστινιακού ηγέτη και του δια βίου αγωνιστή Ahmad Sa'adat στα Σιωνιστικά στρατιωτικά δικαστήρια, η εκστρατεία για τον ελεύθερο Ahmad Sa'dat τονίζει την κρίσιμη σημασία της οικοδόμησης της λαϊκής, πολιτικής και εκστρατείας των μέσων ενημέρωσης για τους ελεύθερους παλαιστίνιους κρατούμενους, τον παλαιστινιακό αγώνα για απελευθέρωση.
Ο Ahmad Sa'adat, ο φυλακισμένος Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, καταδικάστηκε σε 30 χρόνια σε φυλακή κατοχής από στρατιωτικό δικαστήριο Σιωνιστών - μία ημέρα πριν από την έναρξη της "Επιχείρησης Λίθου Μολύβδου", ο περίφημος, άγριος Σιωνιστής επιθετικότητα στον παλαιστινιακό άμαχο πληθυσμό της Λωρίδας της Γάζας.
Σε αυτή την επέτειο, η εκστρατεία για τον ελεύθερο Ahmad Sa'adat τονίζει τα εξής:
1) Χαιρετίζουμε τον ηγέτη Ahmad Sa'adat, ο οποίος βρισκόταν αυτή την ημέρα ενώπιον του Σιωνιστικού Δικαστηρίου για να απορρίψει την κρίση του και να επιβεβαιώσει την παράνομη του κατάσταση, επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα τη νομιμότητα του αγώνα του παλαιστινιακού λαού για απελευθέρωση.
2) Η ευκαιρία αυτή αποκάλυψε επίσης το μέγεθος της καταστροφής που έπληξε ο παλαιστινιακός ηγέτης στον παλαιστινιακό λαό, όπως αποδεικνύεται από τη συνενοχή των αξιωματούχων και των υπηρεσιών ασφαλείας - κυρίως της υπηρεσίας πληροφοριών και πρόληψης - στην απαγωγή του Sa ' τον Αδάτ και τους συντρόφους του. Η πράξη αυτή οδήγησε στη βίαιη εισβολή στην Ιεριχώ και στη σύλληψη του Sa'adat και των συντρόφων του από τις κατοχικές δυνάμεις. Το έγκλημα αυτό έχει ενταθεί και επαναληφθεί μέχρι να καταστεί σύμβολο των ενεργειών της Αρχής και των οργάνων ασφαλείας της.
3) Το έγκλημα αυτό εναντίον παλαιστινιακού ηγέτη δεν θα συγχωρηθεί ούτε θα ξεχαστεί. Όσοι είναι υπεύθυνοι, η κατοχή και οι υπάλληλοί της στις υπηρεσίες ασφαλείας, πρέπει να λογοδοτούν από τον παλαιστινιακό λαό και το εθνικό τους απελευθερωτικό κίνημα.
4) Τονίζουμε την έκκληση του Ahmad Sa'adat σε όλες τις δυνάμεις, τις οργανώσεις και τα κινήματα αλληλεγγύης για την οικοδόμηση της εκστρατείας για την ελευθερία των φυλακισμένων παιδιών, των μικρών παιδιών και των λουλουδιών στις φυλακές της κατοχής. Η ελευθερία και η ελευθερία των άρρωστων κρατουμένων αποτελεί εθνική προτεραιότητα για τον παλαιστινιακό λαό.
5) Στη σημερινή κατάσταση μετά τη δήλωση του ιμπεριαλιστικού προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump σχετικά με την πόλη της Ιερουσαλήμ, η συνεχιζόμενη μαζική κινητοποίηση εντός της Παλαιστίνης και η διασπορά και η υποστήριξή της στο ευρύτερο αραβικό και διεθνές επίπεδο είναι απαραίτητες και πρέπει να ενισχυθούν και να επεκταθούν , προς μια συνολική εξέγερση, εξαλείφοντας τις συμφωνίες του Όσλο και όλες τις δεσμεύσεις της και ξεκινώντας μια νέα φάση στην οποία οι ενέργειες και οι δυνατότητες του παλαιστινιακού λαού επενδύονται στην αντιμετώπιση της κατοχής και των συστημάτων της.
Ελευθερία για τον Ahmad Sa'adat, τους συντρόφους του και όλους τους παλαιστίνιους κρατούμενους στις ισραηλινές φυλακές!
Εκστρατεία για τον ελεύθερο Ahmad Sa'adat
25 Δεκεμβρίου 2017
Ανάλαβε δράση:
1. Η εκστρατεία για τον ελεύθερο Ahmad Sa'adat προτρέπει όλους να συμμετάσχουν ευρέως στις εκστρατείες του Free Ahed Tamimi και των περισσότερων από 300 παιδιών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές. Υπάρχουν διαμαρτυρίες , εκστρατείες κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης , νομοθετικές εκκλήσεις για δράση - και τώρα είναι η στιγμή να κινητοποιηθούμε για όλα τα γενναία λουλούδια και μικρά παιδιά φυλακισμένα από την σιωνιστική κατοχή. Πράγματι, μετά τη διακήρυξη για το ατύχημα, έχουν συλληφθεί πάνω από 170 παιδιά από κατοχικές δυνάμεις.
2. Η εκστρατεία για τον ελεύθερο Ahmad Sa'adat προτρέπει την ευρύτερη κινητοποίηση για την Ιερουσαλήμ και την Παλαιστίνη - και τους φυλακισμένους ηγέτες τους, τους Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους. Εκατοντάδες χιλιάδες έχουν ήδη βγει στους δρόμους σε όλο τον κόσμο. η πίεση πρέπει να συνεχιστεί προκειμένου να ενισχυθεί η αναπτυσσόμενη εξέγερση και να κινητοποιηθεί η πίεση στις κυβερνήσεις για να τερματίσουν τη συνενοχή τους, τη σιωπή και την υποστήριξή τους στον κατακτητή.
3. Η εκστρατεία για την απελευθέρωση του Ahmad Sa'adat προτρέπει, σε αυτή την ένατη επέτειο της καταδίκης του Sa'adat, την κλιμάκωση όλων των εκστρατειών για μποϊκοτάζ, εκποίηση και κυρώσεις κατά του Ισραήλ σε πολιτιστικό, οικονομικό, στρατιωτικό, ακαδημαϊκό και διπλωματικό επίπεδο. Ο Sa'adat μίλησε στο στρατιωτικό δικαστήριο μετά την καταδίκη του : "Προς υπεράσπιση της δικαιοσύνης του αιτήματός μας και για την υπεράσπιση του νόμιμου αγώνα του λαού μας ενάντια στην κατοχή, αρνούμαι να αναγνωρίσω τη νομιμότητα του δικαστηρίου σας ή να νομιμοποιήσω την κατοχή σας ή να στέκεται μπροστά σε καθεμιά από αυτές. "Το ολοκληρωμένο μποϊκοτάζ του Ισραήλ μπορεί και πρέπει να υποστηρίξει αυτή τη βασική θέση σε διεθνές επίπεδο.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΛΑΕ: Ραντεβού στα Ειρηνοδικεία κατά των πλειστηριασμών
Τρίτη, 26 Δεκεμβρίου 2017, 14:29
Κάλεσμα απευθύνει η Λαϊκή Ενότητα για συγκεντρώσεις αύριο Τετάρτη στα Ειρηνοδικεία της χώρας, με αιχμή τους πλειστηριασμούς. Όπως αναφέρει σε γραπτή της δήλωση «με νέες, μεγάλες, ενωτικές κινητοποιήσεις, το Κίνημα κατά των Πλειστηριασμών θα ακυρώσει στην πράξη και τους «χουντικής έμπνευσης» νόμους, που έχουν στόχο την καταστολή, τον εκφοβισμό ακόμα και την τιμωρία με πολύμηνη φυλάκιση των αγωνιστών ενάντια στους πλειστηριασμούς και την υφαρπαγή των λαϊκών περιουσιών».
Η κυβέρνηση, υπογραμμίζει η ΛΑΕ «αφού χρησιμοποίησε κάθε μέσον όλο το προηγούμενο διάστημα για να πείσει τον ελληνικό λαό ότι η λαϊκή κατοικία και περιουσία είναι προστατευμένες και ότι οι πλειστηριασμοί αφορούν τους μεγάλους οφειλέτες, για να διασύρει το κίνημα κατά των πλειστηριασμών με συκοφαντίες ότι τάχα προστατεύει αυτούς, που έχουν μεγάλες περιουσίες για να διαλύσει συγκεντρώσεις χρησιμοποιώντας ΜΑΤ και χημικά εναντίον των διαδηλωτών, απέτυχε σε όλα».
Στην ανακοίνωση της προσθέτει «μέσα στον πανικό της και προκειμένου να ικανοποιήσει τους τραπεζίτες και τους δανειστές προχώρησε στην ψήφιση «χουντικής έμπνευσης» νόμου για να μπορεί να οδηγεί ακόμα και στη φυλακή τους αγωνιστές και τα μέλη του κινήματος κατά των πλειστηριασμών. Δεν θα τους περάσει θα αποτύχουν και αυτή τη φορά».
«Οι μέχρι τώρα επιθέσεις όχι μόνο δεν σταμάτησαν αλλά αντιθέτως ενδυνάμωσαν το κίνημα με αποτέλεσμα την αποχή των συμβολαιογράφων και την αναστολή πλειστηριασμών σε όλη την Ελλάδα. Το ίδιο θα γίνει και τώρα. Δεν μας φοβίζουν ούτε τα χημικά, ούτε οι φυλακίσεις» σημειώνει η ΛΑΕ.
Καταλήγοντας η Λαϊκή Ενότητα σημειώνει «θα προστατεύσουμε τις λαϊκές περιουσίες, που αποτελούν τον μόχθο του ελληνικού λαού. Και αυτή την Τετάρτη θα είμαστε στα Ειρηνοδικεία για να δηλώσουμε πρώτα απ' όλα ότι τα ιδιώνυμα και οι «χουντικής έμπνευσης» νόμοι δεν θα περάσουν ο αγώνας θα φέρει τη νίκη».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισραήλ: Η τραγουδίστρια Λορντ ακυρώνει τη συναυλία της στο Τελ Αβίβ
Τρίτη, 26 Δεκεμβρίου 2017, 11:38
Η νεαρή Νεοζηλανδή τραγουδίστρια Λορντ ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να ακυρώσει τη συναυλία της στο Τελ Αβίβ μετά τις εκκλήσεις προς αυτή την κατεύθυνση που τις απηύθυναν υποστηρικτές ενός μποϊκοτάζ του Ισραήλ.
Η 21 ετών ποπ καλλιτέχνις είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα ότι θα έκανε έναν σταθμό στην πολιτιστική και οικονομική πρωτεύουσα του Ισραήλ τον Ιούνιο, στο πλαίσιο μιας περιοδείας της.
Ωστόσο η Λορντ βρέθηκε αντιμέτωπη με τις επικρίσεις Νεοζηλανδών και διεθνών ακτιβιστών υπέρ του μποϊκοτάζ του Ισραήλ με στόχο τον τερματισμό της κατοχής των παλαιστινιακών εδαφών. Τελικά ανακοίνωσε ότι δεν θα συμπεριλάβει το Τελ Αβίβ στην περιοδεία της.
«Έλαβα πλήθος μηνυμάτων και επιστολών, και συζήτησα πολύ με πολλούς ανθρώπους που έχουν διαφορετικές γνώμες, και πιστεύω ότι η σωστή απόφαση σε αυτό το στάδιο, είναι να ακυρώσω τη συναυλία», έγραψε σε ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Naranjah, οι Ισραηλινοί οργανωτές του θεάματος.
«Είμαι πάρα πολύ περήφανη για να παραδεχτώ ότι έσφαλα. Πράγματι λυπάμαι που υπαναχωρώ στη δέσμευσή μου προς εσάς. Ελπίζω ότι μια μέρα θα μπορέσουμε να χορέψουμε όλοι μαζί», είπε στους θαυμαστές της.
«Συγχωρούμε τη Λορντ και της ευχόμαστε πολλές επιτυχίες στην περιοδεία της στη Ρωσία και στις ΗΠΑ», ανέφεραν οι Ναράνχα σε μήνυμά τους.
Η Ισραηλινή υπουργός Πολιτισμού Μίρι Ρεγκέβ εξέφρασε την ελπίδα ότι η Λορντ θα υπαναχωρήσει στην απόφασή της. «Λορντ, δείξε ότι είσαι μια "γνήσια ηρωίδα" όπως είναι ο τίτλος του πρώτου σου δίσκου, μια γνήσια ηρωίδα του πολιτισμού, αποκομμένη από περίεργες πολιτικές παραμέτρους", έγραψε σε ανακοίνωσή της.
Το Ισραήλ είναι στόχος μιας παγκόσμιας οικονομικής, πολιτιστικής και επιστημονικής εκστρατείας μποϊκοτάζ για τον τερματισμό της κατοχής και της εποικιστικής δραστηριότητας στα παλαιστινιακά εδάφη. Η ισραηλινή κυβέρνηση πολεμά σκληρά οτιδήποτε μοιάζει με επιχείρηση μποϊκοτάζ, η οποία μπορεί να θεωρηθεί ως ισοδύναμο μιας στρατηγικής απειλής και αμφισβήτησης της νομιμότητας του κράτους του Ισραήλ.
Κάθε φημισμένος καλλιτέχνης που σκοπεύει να δώσει συναυλία ή παράσταση στο Ισραήλ βρίσκεται αντιμέτωπος με τις εκκλήσεις για μποϊκοτάζ, με ποικίλα αποτελέσματα. Τον Ιούλιο, οι Radiohead, ένα από τα μεγαλύτερα ροκ συγκροτήματα παγκοσμίως, δεν ακύρωσε τη συναυλία του και έπαιξε μουσική για δεκάδες χιλιάδες θεατές που συγκεντρώθηκαν στο Τελ Αβίβ για να τους ακούσουν.
Η Λορντ γνώρισε την επιτυχία από τα εφηβικά της χρόνια με τον δίσκο της «Pure Heroine» (2013).
Το «Royals», lead single του δίσκου, έγινε παγκόσμια επιτυχία. Έκτοτε η μουσικός στράφηκε αποφασιστικά σε μια πιο εξελιγμένη μορφή της ποπ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισραήλ: Επαφές με τουλάχιστον 10 χώρες για τη μεταφορά της πρεσβείας τους στην Ιερουσαλήμ
Τρίτη, 26 Δεκεμβρίου 2017, 00:25
Το Ισραήλ βρίσκεται σε επαφή με «τουλάχιστον 10 χώρες» αναφορικά με τη μεταφορά της πρεσβείας τους στην Ιερουσαλήμ, επιβεβαίωσε τη Δευτέρα η υφυπουργός Εξωτερικών της χώρας Τζίπι Χοτόβελι.
«Έχουμε επαφές με τουλάχιστον 10 χώρες ορισμένες εκ των οποίων στην Ευρώπη» αναφορικά με τη μεταφορά της πρεσβείας τους από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ μετά την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, επισήμανε η Ισραηλινή υφυπουργός στο κρατικό ραδιοφωνικό δίκτυο.
Τις δηλώσεις αυτές τις έκανε λίγο μετά την ανακοίνωση από τη Γουατεμάλα περί μεταφοράς της πρεσβείας της στην Ιερουσαλήμ.
Η υφυπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ δεν γνωστοποίησε τα ονόματα των χωρών που πιθανόν ακολουθήσουν το παράδειγμα των ΗΠΑ και της Γουατεμάλας.
Το κρατικό ραδιοφωνικό δίκτυο του Ισραήλ, επικαλούμενο ισραηλινές διπλωματικές πηγές, αναφέρθηκε σε χώρες όπως η Ονδούρα, οι Φιλιππίνες, η Ρουμανία και το Νότιο Σουδάν μεταξύ των κρατών που ενδέχεται να πάρουν μια τέτοια πρωτοβουλία.
Ωστόσο, όπως μεταδόθηκε από το κρατικό ραδιοφωνικό δίκτυο, προς το παρόν γίνεται λόγος για επαφές κι όχι συγκεκριμένες διαπραγματεύσεις για τη μεταφορά στο εγγύς μέλλον των πρεσβειών αυτών των χωρών στην Ιερουσαλήμ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ηλεία: Στον Εισαγγελέα  πρεπει να παει η εταιρια που καταχραστηκε  τη βοήθεια στον Άγγελο Λαδά
Τρίτη, 26 Δεκεμβρίου 2017, 07:04
Έτοιμη να φτάσει στον Εισαγγελέα είναι η οικογένεια του Άγγελου Λαδά, του 24χρονου παλικαριού που λόγω ηλεκτροπληξίας, έφτασε ένα βήμα πριν το θάνατο και από το Μάιο του 2015 δίνει μάχη με την οικογένειά του στο πλευρό του και χιλιάδες πολίτες να βοηθούν με όποιο τρόπο, για την αποκατάστασή του. Ο Άγγελος υπέστη βαριά εγκεφαλική βλάβη και καθημερινά στέκονται δίπλα του η μητέρα του Αλεξάνδρα και τα αδέρφια του.
Σύλλογοι και πολίτες τους τελευταίους μήνες ανέπτυξαν μια συγκινητική εθελοντική δράση για να στηριχθεί οικονομικά ο Άγγελος, συγκεντρώνοντας καπάκια. Μια πρωτοβουλία που στήριξε το Σωματείο Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ηλείας και ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμώνων και ΑμεΑ Ήλις. Τα πλαστικά καπάκια που συγκεντρώθηκαν έφτασαν τους δέκα τόνους και παραδόθηκαν σε εταιρία ανακύκλωσης που συμμετείχε και αυτή στη δράση. Ωστόσο όπως καταγγέλει η κα Λαδά, έως τώρα δεν έχει αποδοθεί κανένα ποσό στην οικογένεια για τη βοήθεια του 24χρονου.
Όπως αναφέρει η κα Λαδά σε επικοινωνία που είχε με την εταιρία της έγινε γνωστό πως δεν της οφείλουν τίποτα, καθώς λόγω του ότι δεν ευχαρίστησε δημόσια τον κόσμο και τους συλλόγους, αυτοί επέλεξαν να πάρουν πίσω τις προσφορές τους.
Η κα Λαδά επικοινώνησε και με τους συλλόγους κατόπιν τούτου για να επιβεβαιώσει τα όσα ισχυρίζεται η εταιρία. Όμως κανένας απο τους συλλόγους δεν επιβεβαίωσε κάτι τέτοιο, αναφέροντας πως δεν πάρθηκε ποτέ πίσω η προσφορά που έγινε. «Επανειλημμένα έστειλα μηνύματα για το τι θα γίνει με τα χρήματα και μετά από καιρό μου έστειλε μήνυμα ότι από τη στιγμή που δεν βγήκα στην τηλεόραση να ευχαριστήσω για τα καπάκια που μαζεύτηκαν για τον Άγγελο οι δωρητές τα πήραν πίσω και θα τα διαθέσουν για άλλο σκοπό. Συνεπώς μου είπε ότι δεν μου οφείλει τίποτα. Αυτός είναι και ο λόγος που έστειλε τις επιστολές και στους συλλόγους που με είχαν στηρίξει» ανέφερε η κα. Λαδά για την επικοινωνία που είχε με εκπρόσωπο της εταιρίας.
Συμπλήρωσε δε πως «... δεν είναι μόνο ο Άγγελος, είναι ο κάθε Άγγελος. Δεν είναι σωστό να πατάνε σε ανθρώπους που πονάνε. Οι άνθρωποι αυτοί πονάνε από μόνοι τους, δεν είναι ανάγκη να τους εκμεταλλεύονται κι άλλοι. Μόλις πάρω απαντήσεις ότι η δωρεά πήγε για τον Άγγελο εγώ θα συνεχίσω το θέμα, δεν θα το αφήσω έτσι και δεν θα αφήσω έτσι και τον άνθρωπο που είναι από το χωριό μου, καθώς μετά την κηδεία του άνδρα μου ήρθαν σπίτι και συζητήσαμε κάποια πράγματα. Αυτός ο χωριανός μου, ξέρει την κατάσταση μου, ήξερε τον άνδρα μου ξέρει το παιδί μου και με κορόιδεψε. Όχι μόνο εμένα αλλά το παιδί μου. Δεν δέχομαι κανείς να κοροϊδεύει το παιδί μου. Δεν έχουν σημασία τα χρήματα παρά το ότι αυτή τη στιγμή τα έχω πάρα πολύ ανάγκη. Σημασία έχει η κοροϊδία» ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις της η κα Λαδά.
Ο ιδιοκτήτης της εταιρίας ανακύκλωσης με δηλώσεις του σε τοπικά ΜΜΕ, δήλωσε πως ο ίδιος μετέβη στη Λάρισα στις 15 Δεκεμβρίου 2016 και παρέδωσε μετρητά στη κα Λαδά, χωρίς όμως να πάρει κάποιο σχετικό αποδεικτικό. Τα καπάκια που συγκεντρώθηκαν πουλήθηκαν σε βιομηχανία της Πάτρας, με παραστατικά ως προς τις ποσότητες που παραδόθηκαν και τα χρήματα που εισπράχτηκαν.
Ο γραμματέας του Σωματείου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Γιώργος Παπανικολόπουλος, μιλώντας για τις δράσεις που έγιναν και τα καπάκια που συγκεντρώθηκαν, αναφέρθηκε στο ιστορικό, τόνισε πως παραδόθηκαν εκατό τσουβάλια με καπάκια στην αδερφή του ιδιοκτήτη της εταιρίας και ουδέποτε ο σύλλογος ζήτησε πίσω αυτή την προσφορά. Απο τη στιγμή δε, που η κα Λαδά ισχυρίζεται πως δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ σε βοήθεια απο τη δράση αυτή, ο κ. Παπανικολόπουλος υποστήριξε πως θα ζητήσει Εισαγγελική διερεύνηση για την υπόθεση αυτή ωστε να μην τύχουν τα άτομα με αναπηρία, εκμετάλλευσης από κανέναν.
Από την άλλη ο 24χρονος Άγγελος συνεχίζει να δίνει τη μάχη του για την αποκατάσταση, κάνει βήματα βελτίωσης έχοντας καταφέρει να επικοινωνεί με το περιβάλλον και να λέει μικρές λέξεις ή να βλέπει τηλεόραση. Όμως το κόστος της θεραπείας είναι δυσβάσταχτο και η μητέρα του δεν μπορεί να εργαστεί για να τα βγάλει πέρα, καθώς βρίσκεται συνέχεια στο πλευρό του. Για αυτό και ζητείται βοήθεια έστω και για τα απολύτως βασικά για τον 24χρονο.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διαδηλώσεις στο Περού ενάντια στην απονομή χάρης στον Αλμπέρτο Φουχιμόρι
Τρίτη, 26 Δεκεμβρίου 2017, 08:19
Πάνω από πέντε χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν ξανά τη Δευτέρα στο κέντρο της πρωτεύουσας του Περού, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση του προέδρου της χώρας να απονείμει χάρη στον φυλακισμένο ακροδεξιο πρώην αρχηγό του κράτους Αλμπέρτο Φουχιμόρι και για να απαιτήσουν ο δεξιος Πέδρο Πάμπλο Κουτσίνσκι να παραιτηθεί.
Αυτή ήταν η δεύτερη διαδήλωση σε ισάριθμες ημέρες εξαιτίας της αμφιλεγόμενης απόφασης του κεντροδεξιού προέδρου, παρότι ανήμερα Χριστούγεννα.
Ο δεξιος Κουτσίνσκι απέφυγε να κάνει δηλώσεις δημόσια αφότου ανακοίνωσε πως απονέμει χάρη στον ακροδεξιο Αλμπέρτο Φουχιμόρι, επικαλούμενος την κατάσταση της υγείας του, την παραμονή των Χριστουγέννων, μόλις τρεις ημέρες αφότου  υποστηρικτές του—φυλακισμένου από το 2007 για διαφθορά και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας—πρώην ηγέτη της χώρας έσωσαν, σε μια δραματική ψηφοφορία στο Κογκρέσο, τον σημερινό πρόεδρο από την καθαίρεση εξαιτίας του σκανδάλου διαφθοράς που προκάλεσαν οι πληρωμές που είχε λάβει από τη βραζιλιάνικη κατασκευαστική εταιρεία Οντεμπρέχτ.
Φωνάζοντας συνθήματα όπως «προδότη», «έξω ο ΠΠΚ» (το ακρώνυμο του ονόματος του προέδρου), «η αμνηστία πρέπει να φύγει», «Φουτζιμόρι, κλέφτη δολοφόνε, όχι στη χάρη» και άλλα, οι διαδηλωτές, ανεμίζοντας σημαίες του Περού ή κρατώντας πλακάτ με ασπρόμαυρες φωτογραφίες θυμάτων της πολυαίμακτης εκστρατείας καταστολής του αντάρτικου της μαοικης οργάνωσης Φωτεινό Μονοπάτι κατά τη διάρκεια της δεκαετίας της μονοκρατορίας του Φουτζιμόρι στην εξουσία (1990-2000), έκαναν πορεία στο κέντρο της Λίμας.
Η αστυνομία προχώρησε σε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων για να απωθήσει διαδηλωτές, ενώ ξέσπασαν για δεύτερη ημέρα επεισόδια ανάμεσα σε μερίδα των συγκεντρωμένων και μονάδες αντιμετώπισης ταραχών.
Ως τώρα τρεις βουλευτές του κόμματος του Κουτσίνσκι εκδήλωσαν την αντίθεσή τους στην απόφασή του, ανακοινώνοντας τις παραιτήσεις τους από τις τάξεις του. Το κόμμα του Κουτσίνσκι ήδη έλεγχε μόλις το ένα πέμπτο των εδρών του Κογκρέσου (Περουβιανοι για την Αλλαγη 16,4% και 18 εδρες, στις 130 του Κογκρεσου. Το κομμα Λαικη Δυναμη της Κεικο Φουτζιμορι, κορης του Αλφρεντο Φουτζιμορι, εχει 36,3% και 73 εδρες). Ο υφυπουργός Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (σ.σ. του υπουργείου Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Περού, ο Χοσέ Μανουέλ Κολόμα Μαρκίνα) επίσης υπέβαλε την παραίτησή του, σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη στην κυβέρνηση.
Η απονομή χάριτος απειλεί να βυθίσει την δεξιά κυβέρνηση του Κουτσίνσκι σε νέα πολιτική κρίση, πριν συμπληρωθεί μία εβδομάδα αφότου μόλις γλίτωσε την παύση του.
«Ο αγώνας εναντίον του Φουτζιμόρι ήταν εμβληματικός για μια ολόκληρη γενιά. Αλλά είναι ξεκάθαρο ότι ο αγώνας δεν τελείωσε», σχολίασε ο Μάρκο Σιφουέντες, ένας περουβιανός δημοσιογράφος που ήταν παρών στη διαδήλωση και ενηλικιώθηκε τον καιρό που μαινόταν ακόμη ο εμφύλιος στο Περού.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γουατεμάλα: Η πρεσβεία της χώρας στο Ισραήλ μεταφέρεται στην Ιερουσαλήμ
Τρίτη, 26 Δεκεμβρίου 2017, 05:01
Την Παρασκευή, ο πρόεδρος Τζίμι Μοράλες υπεραμύνθηκε της υποστήριξης της κυβέρνησης της Γουατεμάλας στην απόφαση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, μία ημέρα μετά την έγκριση με συντριπτική πλειοψηφία μιας απόφασης της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ που καταδίκαζε την πρωτοβουλία.
«Η Γουατεμάλα τάσσεται ιστορικά υπέρ του Ισραήλ» καθώς «τα 70 χρόνια των σχέσεών μας, το Ισραήλ υπήρξε σύμμαχός μας», ανέφερε.
Η Γουατεμάλα ήταν ανάμεσα στα κράτη που καταψήφισαν την απόφαση της ΓΣ του ΟΗΕ, μαζί με την Ονδούρα, το Τόγκο, τη Μικρονησία, τα νησιά Ναούρου, το Παλάου και τα Νησιά Μάρσαλ, όπως έπραξαν οι ΗΠΑ και το Ισραήλ.
«Παρά το γεγονός ότι είμαστε εννιά (κράτη) στον κόσμο, έχουμε την απόλυτη βεβαιότητα και την πεποίθηση ότι αυτός είναι ο σωστός δρόμος» πρόσθεσε.

Από τις 193 χώρες που συγκροτούν τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, οι 128 ψήφισαν υπέρ της απόφασης που καταδικάζει την αμερικανική απόφαση, ανάμεσά τους και κράτη-σύμμαχοι των ΗΠΑ, όπως η Γαλλία και η Βρετανία.
Η απόφαση 478 του ΟΗΕ (1980) καλούσε όλες τις χώρες που διατηρούσαν διπλωματικές αποστολές στην Ιερουσαλήμ να τις αποσύρουν από την πόλη. Δεκατρείς χώρες (Αϊτή, Βενεζουέλα, Βολιβία, Γουατεμάλα, Δομινικανή Δημοκρατία, Ελ Σαλβαδόρ, Ισημερινός, Κολομβία, Κόστα Ρίκα, Ολλανδία, Ουρουγουάη, Παναμάς, Χιλή) είχαν μεταφέρει κατόπιν τις πρεσβείες τους στο Τελ Αβίβ, όπου βρίσκονται κι εκείνες των άλλων χωρών.

Ο πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες, μια από τις φωνές της ριζοσπαστικής αριστεράς στη Λατινική Αμερική, εξέφρασε τη «βαθιά λύπη» του τη Δευτέρα επειδή «ορισμένες κυβερνήσεις ξεπουλάνε την αξιοπρέπειά τους στην αυτοκρατορία (στις ΗΠΑ) για να μη χάσουν τα ψίχουλα της USAID», της αμερικανικής υπηρεσίας που χορηγεί οικονομική βοήθεια στο εξωτερικό.
Η κυβέρνηση της Βολιβίας έχει διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις της με το Ισραήλ από το 2009.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καταδικάστηκαν σε θάνατο έξι σιίτες μουσουλμάνοι στο Μπαχρέιν
Τρίτη, 26 Δεκεμβρίου 2017, 03:31
Στρατιωτικό δικαστήριο στο Μπαχρέιν καταδίκασε έξι σιίτες μουσουλμάνους σε θάνατο, ενώ ανακάλεσε την υπηκοότητά τους. Οι έξι άντρες καταδικάστηκαν για την δηθεν συγκρότηση μιας τρομοκρατικής ομάδας, αλλά και για τον δηθεν σχεδιασμό της δολοφονίας υψηλόβαθμου στρατιωτικού αξιωματούχου, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Μπαχρέιν BNA.
Μεταξύ των καταδικασθέντων συμπεριλαμβάνεται ένας στρατιώτης, ενώ καταδικάστηκαν για αρκετές ένοπλες επιθέσεις, αλλά και για δηθεν προσπάθεια δολοφονίας του αρχηγού του στρατού στο Μπαχρέιν.
Το δικαστήριο καταδίκασε κι άλλους επτά κατηγορούμενους για την ίδια υπόθεση, σε ποινές φυλάκισης επτά ετών, ανακαλώντας επίσης, την υπηκοότητά τους. Πέντε άλλοι, αθωώθηκαν.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Περού: Αντιδράσεις για την προεδρική χάρη που έλαβε ο φυλακισμένος πρώην πρόεδρος Φουχιμόρι
Τρίτη, 26 Δεκεμβρίου 2017, 03:00
Παρά την πτώση του ηγέτη του, το δεξιό λαϊκιστικό κίνημα που ίδρυσε ο Φουχιμόρι τη δεκαετία του 1990 παρέμεινε μια από τις ισχυρότερες πολιτικές δυνάμεις στο Περού. Η μεγαλύτερη κόρη του, η Κέικο, είναι η επικεφαλής του κόμματος Λαϊκή Δύναμη, που έχει τον έλεγχο του Κογκρέσου. Ο νεότερος γιος του, ο Κέντζι, φλερτάρει με την κυβέρνηση του Κουτσίνσκι, καθώς αμφισβητεί τον τρόπο που η αδελφή του ηγείται του κόμματος που της κληροδότησε ο πατέρας τους.
Την Πέμπτη, ο 37χρονος Κέντζι Φουχιμόρι ήταν προς γενική κατάπληξη ανάμεσα στα μέλη του Λαϊκού Κόμματος που επέτρεψαν ο Κουτσίνσκι να σωθεί από την παύση του και την παραπομπή του στη δικαιοσύνη εξαιτίας ενός σκανδάλου διαφθοράς.
«Για να σώσει το τομάρι του, έκλεισε συμφωνία με τους ανθρώπους του Φουχιμόρι», κατήγγειλε η Βερόνικα Μεντόσα, η αριστερή πολιτικός που ήταν μεταξύ των αντιπάλων του Κουτσίνσκι στις περυσινές προεδρικές εκλογές, και ειχε συγκεντρωσει 18,7%, ενώ το κομμα της το αριστερο Ευρυ Μετωπο για την δικαιοσυνη την ζωη και την ελευθερια, πηρε 13,9% και 20 εδρες  στο 130μελες Κογκρεσο.
Ο Κουτσίνσκι διέψευσε ότι είχε υποσχεθεί να δώσει χάρη στον Αλμπέρτο Φουχιμόρι για να εξασφαλίσει την παραμονή του στο αξίωμα.
Θα «σας είμαστε αιώνια ευγνώμονες» έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Κέντζι Φουχιμόρι απευθυνόμενος στον Κουτσίνσκι και τονίζοντας ότι μιλά εξ ονόματος της οικογένειας.
Ο Κέντζι Φουχιμόρι δήλωσε την Κυριακή ότι ο πατέρας του αναρρώνει στην εντατική και θα περάσουν μέρες πριν πάρει εξιτήριο και επιστρέψει στο σπίτι.
Πλάνα που μετέδωσαν τηλεοπτικοί σταθμοί του Περού εικόνιζαν υποστηρικτές του καθώς ανέμιζαν πανό με το σύνθημα «λευτεριά στον Φουχιμόρι» και πανηγύριζαν για την προεδρική χάρη. Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, έως και το 60% των πολιτών τασσόταν υπέρ της απονομής χάριτος στον πρώην πρόεδρο, ο οποίος πιστώνεται από τους υποστηρικτές του την αντιμετώπιση μιας οικονομικής κρίσης και την καταστολή της δράσης της οργάνωσης Φωτεινό Μονοπάτι και το 1993 χαρακτηριζόταν από το αμερικανικό περιοδικό TIME το «πρόσωπο της χρονιάς» στη Νότια Αμερική.
«Είναι ο καλύτερος πρόεδρος που είχε ποτέ το Περού», υποστήριξε η φίλη του και πρώην υπουργός του Μαρία Λουίσα Κουκουλίσα.
Ο Αλμπέρτο Φουχιμόρι, 79 ετών—συνομήλικος του προέδρου Κουτσίνσκι—παραμένει μια μορφή που διχάζει βαθιά το Περού.
Η απονομή χάριτος θεωρήθηκε ράπισμα από τους συγγενείς των θυμάτων των ταγμάτων θανάτου, τους εισαγγελείς, ή τους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που αγωνίστηκαν για να καταλήξει ο Αλμπέρτο Φουχιμόρι στη φυλακή, έπειτα από μια μακρά, επίπονη νομική διαδικασία για την οποία το Περού απέσπασε επαίνους διεθνώς διότι απέτρεψε την ατιμωρησία.
Πριν από την ανακοίνωσή του, ο Κουτσίνσκι συγκάλεσε εκτάκτως κορυφαία στελέχη της κυβέρνησής του και του κυβερνώντος κόμματος στο προεδρικό μέγαρο. Δύο στελέχη του κόμματος, ο Αλμπέρτο δε Μπελαούντε και ο Βισέντε Σεβάγιος, ανακοίνωσαν πως αποχωρούν από τις τάξεις του, κατά πληροφορίες της εφημερίδας El Comercio.
Ο Κουτσίνσκι «πρόδωσε τη δικαιοσύνη, τη δημοκρατία και τα θύματα. Η ιστορία δεν θα σε συγχωρέσει ποτέ», δήλωσε η Ίντιρα Ουίλκα, αριστερή βουλεύτρια, ο συνδικαλιστής πατέρας της οποίας είχε πέσει νεκρός το 1992, σε μια υπόθεση που το Διαμερικανικό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε χαρακτηρίσει εξωδικαστική δολοφονία.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισπανία: Ο κατώτατος μισθός θα φθάσει τα 992 ευρώ το 2020
Τρίτη, 26 Δεκεμβρίου 2017, 16:03
Η κυβέρνηση, οι εργοδότες και τα συνδικάτα στην Ισπανία υπέγραψαν την Τρίτη συμφωνία για την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 4% το 2018, ώστε να φθάσει τα 992 ευρώ έως το 2020, σε μία από τις πιο δυναμικές οικονομίες της ευρωζώνης.
«Είναι ένα βήμα προς τα εμπρός προκειμένου να διορθώσουμε την ιστορική ανωμαλία που συνιστά ένας πολύ χαμηλός κατώτατος μισθός», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του αριστερου συνδικάτου CCOO, Ουνάι Σόρντο, ο οποίος πρόσθεσε πως η Ισπανία «υπέφερε από μια οξεία διαδικασία μισθολογικής υποτίμησης» στη διάρκεια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.
Η συμφωνία που υπογράφτηκε σήμερα προβλέπει την αύξηση του κατώτατου μισθού από τα 825 στα 858 ευρώ (σε διάστημα δώδεκα μηνών) το 2018 και αυξήσεις κάθε χρόνο, προκειμένου να φθάσει τα 992 ευρώ το 2020.
Αυτές οι ετήσιες αυξήσεις θα διατηρούνται «όσο η ανάπτυξη φθάνει το 2,5% και η δημιουργία θέσεων εργασίας τις 450.000 τον χρόνο», διευκρίνισε ο επικεφαλής της συντηρητικής κυβέρνησης Μαριάνο Ραχόι.
Σύμφωνα με τις κυβερνητικές προβλέψεις, η ανάπτυξη θα φθάσει το 3,1% το έτος αυτό και, όπως εκτίμησε ο Ισπανός πρωθυπουργός, «δεν θα δημιουργηθούν μισό εκατομμύριο, άλλα σχεδόν 600.000 θέσεις εργασίας». «Είναι μια λογική συμφωνία και μια βιώσιμη συμφωνία», είπε.
Το 2017, ο κατώτατος μισθός σημείωσε την πιο ισχυρή αύξηση των τελευταίων τριάντα χρόνων, 8%.
Παραμένει ωστόσο πολύ χαμηλός σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ο ακαθάριστος SMI στη Γαλλία είναι 1.467 ευρώ, αλλά 618 ευρώ στην Πορτογαλία.
Το ποσοστό ανεργίας, έπειτα από την κορυφή του 27% που κατέγραψε στις αρχές του 2013, υποχώρησε αρκετά, αλλά παραμένει το δεύτερο υψηλότερο στην ευρωζώνη μετά εκείνο της Ελλάδας: ήταν 16,4% το τρίτο τρίμηνο.
Η νεοφιλελε μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας που ενέκρινε το 2012 η δεξια κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι, δηθεν συνέβαλε στην αναχαίτιση της ανεργίας στην ουσια εξασφαλισε μια μεγάλη εργασιακή ανασφάλεια.
Η ΜΚΟ Oxfam κατήγγειλε πολλές φορές την αύξηση του αριθμού των «φτωχών εργαζομένων» στην Ισπανία, ενώ η Κεντρική Τράπεζα υπογράμμιζε την αύξηση της μερικής απασχόλησης.
Η Ισπανία κατέχει επίσης το ρεκόρ στην αναλογία προσωρινών συμβολαίων στην ευρωζώνη, περίπου ένα στα τρία.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Υεμένη: Περισσότεροι από 60 νεκροί σε μάχες και αεροπορικές επιδρομές των αληταραδων σαουδαραβων
 Τρίτη, 26 Δεκεμβρίου 2017, 01:23
Περισσότεροι από 60 σιίτες αντάρτες Χούθι και στρατιωτικοί της δυτικο- αναγνωρισμένης χουντικης «κυβέρνησης» σκοτώθηκαν μέσα σε 24 ώρες στα μέτωπα της επαρχίας Χοντάιντα, στη δυτική Υεμένη, δήλωσαν τη Δευτέρα πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες ασφαλείας και σε νοσοκομεία.
Οι αεροπορικές επιδρομές της αποικιοκρατικης σουνιτοφασιστικης συμμαχίας υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας και οι μάχες στα μέτωπα κλιμακώθηκαν σε αυτή την επαρχία μετά την εκτόξευση τη 19η Δεκεμβρίου από τους Χούθι ενός απαρχαιωμενου βαλλιστικού πυραύλου εναντίον του Ριάντ, του δεύτερου σε δυο μήνες.
Τα δύο στρατόπεδα έστειλαν εσπευσμένα ενισχύσεις στις γραμμές των μετώπων. Οι δυνάμεις των Χούθι στοχοθετήθηκαν από αεροσκάφη της αληταραδικης αποικιοκρατικης σουνιτοφασιστικης συμμαχίας υπό την ηγεσία του Ριάντ. Ενώ οι δυνάμεις που πρόσκεινται στη δυτικο- αναγνωρισμένη χουντικη «κυβέρνηση» δεν κατάφεραν να προχωρήσουν προς βορρά, εξαιτίας κυρίως των ναρκοπεδίων.
Η Χοντάιντα, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας, θεωρείται στρατηγικής σημασίας, αφού το λιμάνι της στην Ερυθρά Θάλασσα είναι η κύρια πύλη για τα αγαθά που εισάγονται στη χώρα.
Η πόλη και το λιμάνι ελέγχονται από τους Χούθι. Η αποικιοκρατικη σουνιτοφασιστικη συμμαχία επιθεωρεί τα φορτία που μεταφέρονται προς το λιμάνι για να αποτρέπει παραδόσεις τροφιμων και φαρμακων στο λαο της Υεμενης.
Κατά τη διάρκεια περίπου 24 ωρών, 18 Χούθι σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές στη Χέις και άλλοι 35 στην Ταχίτα, δυο περιοχές περίπου 70 χιλιόμετρα από τη Χοντάιντα, δήλωσε αξιωματικός των υπηρεσιών ασφαλείας.
Οι απολογισμοί αυτοί επιβεβαιώθηκαν από εργαζόμενους σε νοσοκομεία στη Χοντάιντα, που έκαναν επίσης λόγο για 63 τραυματίες στις τάξεις των ανταρτών.
Μια πηγή προσκείμενη στα προδοτικα χουντικα στρατεύματα έκανε από την πλευρά της λόγο για 12 νεκρούς και 19 τραυματίες στις τάξεις των δυνάμεων που πειθαρχουν στις διαταγες των σαουδαραβων και των αμερικανων.
Η αποικιοκρατικος πολεμος στην Υεμένη έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 8.750 ανθρώπους, σε πιο πολλούς από αυτους άμαχους, μετά την επέμβαση της αποικιοκρατικης σουνιτοφασιστικης συμμαχίας υπό την ηγεσία της αληταραδικης σουνιτοφασιστικης Σαουδικής Αραβίας στον πόλεμο, τον Μάρτιο του 2015, κατά τον πιο πρόσφατο απολογισμό υπηρεσιών του ΟΗΕ. Η αποικιοκρατικη σουνιτοφασιστικη συμμαχία υπό τη διοίκηση του Ριάντ λέει ότι οι δυνάμεις της έχουν σκοτώσει περίπου 11.000 Χούθι.
Η αποικιοκρατικη σουνιτοφασιστικη συμμαχία επενέβη για να υποστηρίξει τις δυνάμεις της προδοτικης χουντικης «κυβέρνησης» του αληταρα προδοτη δοσιλογου Χάντι, η οποία αναγνωρίζεται από τη δυτικη αποικιοκρατικη κοινότητα, κι εναντίον των ανταρτών Χούθι, που ελέγχουν μεγάλο τμήμα της βόρειας Υεμένης και, από το 2014, την πρωτεύουσα Σαναά. Οι Χούθι δυστυχως δεν υποστηρίζονται από το Ιράν, παροτι οι αληταραδες σουνιτοφασιστες Σαουδάραβες υπακουωντας στις διαταγες των αφεντικων τους αμερικανων διαδιδουν ψεματα  ότι δηθεν η Ισλαμική Δημοκρατία τους προμηθεύει οπλισμό, η Τεχεράνη το διαψεύδει και τονίζει πως η υποστήριξή της είναι μόνο πολιτική.
Αεροπορική επιδρομή των αληταρδων αποικιοκρατων σουνιτοφασιστων κοντά στη Σαναά
Τη Δευτέρα, μια σαουδαραβικη αεροπορική επιδρομή της αληταραδικης αποικιοκρατικης σουνιτοφασιστικης συμμαχίας στοίχισε τη ζωή πολλών ανθρώπων κοντά στη Σαναά, σύμφωνα με έναν αυτόπτη μάρτυρα κι ένα μέσο ενημέρωσης προσκείμενο στους σιίτες αντάρτες.
Σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα, που έσπευσε να προσφέρει βοήθεια στα θύματα, η επιδρομή στοχοθέτησε νωρίς το πρωί το σπίτι του φύλακα ενός μνημείου για τους χιλιάδες αιγύπτιους στρατιωτικούς οι οποίοι είχαν σκοτωθεί στην Υεμένη τη δεκαετία του 1960.
Ο φύλακας, ο Αλί Μούσλε αλ Ρίμι, η σύζυγός του, καθώς και άλλα πέντε μέλη της οικογένειας σκοτώθηκαν, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο ίδιος αυτόπτης μάρτυρας, ο Μουσάεντ αλ Χίμι.
Φωτογραφικά στιγμιότυπα από τον τόπο όπου έγινε η επιδρομή εικονίζουν ένα κτίριο που έχει μετατραπεί σε συντρίμμια, ένα αυτοκίνητο που έχει απανθρακωθεί και κηλίδες αίματος.
Το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Μασίρα, το οποίο ελέγχουν οι Χούθι, ανέφερε επίσης ότι έγινε η επιδρομή, που μετέδωσε πως προκάλεσε 11 θανάτους.
Οι αντάρτες Χούθι κάνουν λόγο για πολλούς θανάτους αμάχων στις αεροπορικές επιδρομές στην Υεμένη.
Το μνημείο στη μνήμη των Αιγύπτιων στρατιωτών βρίσκεται στη νότια έξοδο της Σαναά, σε ένα μεγάλο πάρκο.
Η Αίγυπτος είχε επέμβει από το 1962 ως το 1970 για να υποστηρίξει τους εξεγερμένους αξιωματικούς που είχαν προχωρήσει σε στρατιωτικό πραξικόπημα εναντίον του ιμάμη (βασιλιά) της Υεμένης, ο οποίος διέθετε τότε την υποστήριξη της Σαουδικής Αραβίας.
Οι Αιγύπτιοι είχαν υποστεί βαριές απώλειες πριν αποσυρθούν.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η Νοτια Υεμενη ενοποιήθηκε με την Βορεια Δημοκρατία της Υεμένης (κοινώς γνωστή ως «Βόρεια Υεμένη») στις 22 Μαΐου του 1990 σχηματίζοντας τη Δημοκρατίας της Υεμένης. Μετά από τέσσερα χρόνια, ωστόσο, τη Νότια Υεμένη κήρυξε την απόσχισή της από το βορρά, γεγονός το οποίο είχε ως αποτέλεσμα την κατάληψη της Νότιας Υεμένης από τις δυνάμεις της Βόρειας και τον εμφύλιο πόλεμο του 1994.

Στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ού αιώνα ξέσπασαν αρκετές εξεγέρσεις εναντίον της οθωμανικής κυριαρχίας. Το 1904 οι εξεγέρσεις αυτές μετατράπηκαν σε γενική εξέγερση υπό την ηγεσία του ζαϊντιστή Ιμάμη Γιαχία, η οποία, μετά από επίμονο και αιματηρό αγώνα υποχρέωσε την τουρκική κυβέρνηση, το 1911, να υπογράψει συνθήκη με την οποία ο σουλτάνος αναγνώριζε την αυτονομία των ζαϊντιστικών περιοχών της Υεμένης, που αποτελούν το 35-40% του πληθυσμού της, και η κοσμική εξουσία μεταβιβάστηκε στον Ιμάμη Γιαχία.
Στις 26 Σεπτέμβρη 1962 ξέσπασε στη Βόρεια Υεμένη αντιμοναρχική επανάσταση. Οι στρατιωτικές μονάδες που συνδέονταν με τους Ελεύθερους Αξιωματικούς κατέλαβαν την εξουσία και ανακηρύχθηκε η Βορεια Αραβική Δημοκρατία της Υεμένης. Ταυτόχρονα οι πατριωτικές οργανώσεις και τα Κόμματα (Λαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, Λαϊκή Δημοκρατική Ενωση) που είχαν ιδρυθεί ξεκινούν τον Οκτώβρη του 1963, κάτω από την ηγεσία του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου της Κατεχόμενης Νότιας Υεμένης, ένοπλο αγώνα εναντίον των Βρετανών αποικιοκρατών, των Κυβερνητών της Ομοσπονδίας και των τοπικών ηγεμονίσκων (σουλτάνων, εμίρηδων και σεΐχηδων). Το 1962, μετά από αίτηση του έκπτωτου Υεμενίτη μονάρχη σιίτη Ζεϊντι Ιμάμ Μπαντρ επιχειρούν στρατιωτική επέμβαση για την αποκατάστασή του.
Η ανατροπή της μοναρχίας προκάλεσε την αντίσταση της εσωτερικής αντίδρασης, που στηριζόμενη στην υποστήριξη των ιμπεριαλιστών και της Σαουδικής Αραβίαςεξαπέλυσαν στη χώρα εμφύλιο πόλεμο. Με τη στήριξη της Αιγύπτου και της Σοβιετικής Ενωσης, η απόπειρα για την κατάληψη της Σαναά στα τέλη του 1967 και τις αρχές του 1968, και την αποκατάσταση της μοναρχίας χρεοκόπησε. Την Ανοιξη του 1970 επιτεύχθηκε συμφωνία μεταξύ της Αραβικής Δημοκρατίας της Υεμένης και της Σαουδικής Αραβίας και ο εμφύλιος αποφεύχθηκε.
Στις 30 Νοέμβρη του 1970 οι Βρετανοί αποχωρούν από την Ν. Υεμένη, υποχρεούνται να αναγνωρίσουν την ανεξαρτησία της και δημιουργείται η Λαϊκή Δημοκρατία της Υεμένης με σοσιαλιστικό προσανατολισμό.
Στα τέλη της δεκαετίας του ’70, ξεκινούν συζητήσεις και διαδικασίες στο δρόμο της ειρηνικής διευθέτησης των διαφωνιών ανάμεσα στη ΛΔ Υεμένης και την ΑΔ Υεμένης με σταθερή επιδίωξη τη συνένωση με ειρηνικό δημοκρατικό τρόπο. Στις 22 Μάη του 1990, και στο φόντο των αντεπαναστατικών ανατροπών του σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ και τις χώρες της Ανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης, οι δύο χώρες ενώθηκαν επίσημα και αποτελούν το σημερινό κράτος, την Δημοκρατία της Υεμένης.
Πρώτος Πρόεδρος της χώρας αναλαμβάνει ο μέχρι τότε Πρόεδρος της Β. Υεμένης, Αλί Αμπντουλάχ Σαλέχ, με την εντολή να υλοποιήσει τις συμφωνίες και τις μεταρρυθμίσεις που αποφασίστηκαν ανάμεσα στις δύο χώρες.
Ο Αλί Αμπντουλάχ Σαλέχ αθετεί τις υποσχέσεις για συνταγματική διασφάλιση των ελευθεριών, εξελίσσεται σε στυγνό δικτάτορα. Το 2004 η νεολαιίστικη θεολογική οργάνωση Ανσάρ Αλλάχ (Υποστηριχτές του Θεού), που υπάρχει από το 1992 μετεξελίσσεται σε μαχητική οργάνωση των ζαϊντιστών με ηγέτη τον Χουσείν Μπαντρεντίν αλ Χούθι. Μετά το θάνατο του αρχηγού της, τον Σεπτέμβρη του 2004, σε μάχη με τον υεμενίτικο στρατό, οι μαχητές του κινήματος παίρνουν το όνομα του και γίνονται γνωστοί σαν Χουθιγιούν και στον ελληνικό Τύπο σαν «Χούθι» ή «Χούτι». Οι Χούθι φαίνεται να έχουν την ιδεολογικη υποστήριξη της μεγάλης σιιτικής δύναμης, του Ιράν.
Το 2009 οι δυο οργανώσεις – παραρτήματα της Αλ Κάιντα της Σαουδικής Αραβίας και της Υεμένης συγχωνεύονται και δημιουργούν την σουνίτικη οργάνωση «Αλ Κάιντα της Αραβικής Χερσονήσου» (AQAP)[3] η οποία στο εσωτερικό δρα με την ονομασία «Ανσάρ αλ-Σαρία – Υεμένη» (Υποστηρικτές της Σαρίας – ισλαμικού νόμου – στην Υεμένη). Η AQAP είναι η οργάνωση που στις 7 Γενάρη 2015 σχεδίασε και εκτέλεσε την πολύνεκρη επίθεση στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού CharlieHebdo στο Παρίσι. Η ύπαρξη και η αιματηρή δράση της AQPA έχει δώσει το πρόσχημα στις ΗΠΑ να επιχειρούν αεροπορικές επεμβάσεις και βομβαρδισμούς στην Υεμένη στα πλαίσια της «καταπολέμησης της τρομοκρατίας».
Στα μέσα του Γενάρη του 2011 («Αραβική Ανοιξη») ξεκίνησαν μαζικές διαδηλώσεις, στις οποίες συμμετέχουν και οι Χούθι, με αιτήματα την αντιμετώπιση της ανεργίας και της φτώχειας, την συνταγματική διασφάλιση των ελευθεριών και την αποχώρηση του Αλί Αμπντουλάχ Σάλεχ από την εξουσία. Στις 18 Μάρτη και 4 Απρίλη οι διαδηλώσεις πνίγονται στο αίμα. Στις ταραχές που ακολούθησαν ο Σάλεχ τραυματίζεται, στις 3 Ιούνη, σε επίθεση με χειροβομβίδα και μεταφέρεται σε στρατιωτικό νοσοκομείο στη Σαουδική Αραβία. Υπηρεσιακός Πρόεδρος αναλαμβάνει ο μέχρι τότε αντιπρόεδρος Αμπντ Ράμπ Μανσούρ Χάντι . Μετά την παραίτηση του Σάλεχ ο Μανσούρ Χάντι, μοναδικός υποψήφιος, εκλέγεται Πρόεδρος της Υεμένης στις 22 Φλεβάρη 2012.
Στο μεταξύ ο πληθυσμός της Υεμένης μαστίζεται από λιμό. Τον Ιούλη του 2012 ένα εκατομμύριο παιδιά πάσχουν από οξύ υποσιτισμό και τουλάχιστον 250.000 κινδυνεύουν άμεσα να πεθάνουν από πείνα. Συνολικά, το 60% των παιδιών μικρότερα των πέντε ετών πάσχουν από χρόνιο υποσιτισμό.
Τον Ιούλη του 2014 η κυβέρνηση Χάντι, στο πλαίσιο «οικονομικών μεταρρυθμίσεων» κόβει επιδόματα και αποσύρει την κρατική επιδότηση στα καύσιμα, πλήττοντας περισσότερο τα πιο ασθενή οικονομικά στρώματα, πράγμα που πυροδοτεί θυελλώδεις λαϊκές αντιδράσεις. Οι Χούθι ξεσηκώνονται και απαιτούν την παραίτηση της κυβέρνησης Χάντι.
Η Αλ Κάιντα της Αραβικής Χερσονήσου κλιμακώνει τις επιθέσεις της στο Νότο της χώρας χτυπώντας τους σιίτες και προσπαθεί να ανακόψει την προέλαση των Χούθι. Οι Αμερικάνοι πυκνώνουν τις επιδρομές πραγματοποιώντας ακόμα και πυραυλικές επιθέσεις με τηλεκατευθυνόμενα βομβαρδιστικά μέχρι και την κεντρική Υεμένη.
Τον Γενάρη 2015 οι Χούθι, με επικεφαλής τον Αμπντούλ Μαλίκ αλ-Μπαντρεντίν Χούθι, καταλαμβάνουν την πρωτεύουσα Σαναά. Στις 22 του μήνα ο Αμπντ Ράμπ Μανσούρ Χάντι υποβάλλει την παραίτησή του και τον Μάρτη διαφεύγει στη Σαουδική Αραβία, όπου ανακαλεί την παραίτηση και με τον« υπουργό Εξωτερικών» της «κυβέρνησής του» ζητά την στρατιωτική επέμβαση του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου έτσι ώστε «σωθεί η Υεμένη και ο λαός της από τον ιρανικό έλεγχο».
Το βράδυ της Πέμπτης προς την Παρασκευή 27 Μάρτη 2015 η Σαουδική Αραβία εξαπολύει αεροπορική επίθεση στην Υεμένη, με την κωδική ονομασία «Αποφασιστική Καταιγίδα» με πρόσχημα την κατάληψη της εξουσίας από τους σιίτες πολιτοφύλακες Χούθι σε βάρος του Υεμενίτη προέδρου Αμπντ Ράμπ Μανσούρ Χάντι, και προφανή βασικό στόχο την αναχαίτιση της αυξημένης επιρροής του Ιρανστην Υεμένη. Οι ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις και ανταγωνισμοί που βρίσκονται σε εξέλιξη, μετά τη Λιβύη, το Ιράκ και την Συρία, άναψαν την τέταρτη μεγάλη φωτιά στον Νότο της Αραβικής Χερσονήσου.
Η «Αποφασιστική Καταιγίδα» κινητοποίησε άμεσα 150.000 Σαουδάραβες στρατιώτες , 100 σαουδαραβικά βομβαρδιστικά, 30 μαχητικά από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, 15 από το Μπαχρέιν, 15 από το Κουβέιτ, 10 από το Κατάρ και 6 από την Ιορδανία. Στην επιχείρηση συμμετείχαν και αιγυπτιακές ναυτικές δυνάμεις. Στην επίθεση συμμετέχουν οι αραβικές μοναρχίες του Κόλπου, εκτός από το Ομάν[4], η Αίγυπτος, το Μαρόκο, η Ιορδανία, το Σουδάν και το Πακιστάν. Την υποστηρίζουν επίσης οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Βρετανία, η Τουρκία και ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούτ Αμπάς.
Την αντίθεσή τους εκφράζουν το Ιράν, η Ρωσία, η Αλγερία, η Συρία, το Ιράκ και η οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου.
Η επέμβαση συνεχίζεται μέχρι σήμερα, τα βομβαρδιστικά του 10μελούς συνασπισμού εξακολουθούν να διαλύουν ότι έχει μείνει όρθιο από τις λιγοστές υποδομές της χώρα σε δίκτυα υδροδότησης, ηλεκτροδότησης, συγκοινωνίες σχολεία και νοσοκομεία. Πάνω από 1000 οι νεκροί άμαχοι και 3.500 οι τραυματίες. Τα καύσιμα είναι πλέον δυσεύρετα, βασικά τρόφιμα και φάρμακα έχουν εξαφανιστεί. 11.000.000 Υεμενίτες υποσιτίζονται και 16.000.000 δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό. Πάνω από 300.000 είναι οι πρόσφυγες που έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους.
Οι πολιτοφύλακες Χούθι όχι μόνο δεν αποδυναμώθηκαν αλλά αντίθετα συσπειρώνουν στις γραμμές τους και σουνίτες Υεμενίτες, ενώ συνεχίζουν την προέλασή τους στο Νότο της χώρας.
Ενισχυμένη βγαίνει και η Αλ Κάιντα της Αραβικής Χερσονήσου (AQAP) που εκμεταλλευόμενη τους βομβαρδισμούς επεκτείνει την δράση της, μιας και δεν αποτελεί πρόβλημα για τους Σαουδάραβες, καταλαμβάνοντας νέα εδάφη στήνοντας το αρχηγείο της στη πόλη Μουκάλα. Την Κυριακή 26 Απρίλη η AQAP ανακοίνωσε την άφιξη και δράση στις γραμμές της μισθοφόρων ισλαμοφασιστών της συμμοριας «Ισλαμοφασιστικό Κράτος».
Στο μεταξύ το 2015 στα ανοιχτά του Κόλπου του Αντεν, στα στενά Μπαμπ αλ Μαντέμπ και στην Ερυθρά θάλασσα πλέουν 10 αμερικανικά πολεμικά πλοία ανάμεσά τους το αεροπλανοφόρο «USS Theodore Roosevelt», ιρανικά και κινέζικα πολεμικά σκάφη.
Την ίδια στιγμή το 2015 Ρώσοι και Κινέζοι προγραμματίζουν κοινές ναυτικές ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο στα μέσα του Μάη, «με στόχο», όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κινεζικού υπουργείου Αμυνας, Γκενγκ Γιανσχένγκ, «να βαθύνουμε τη φιλική και πρακτική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών και να αυξήσουμε την ικανότητα των δύο Πολεμικών Ναυτικών να αντιμετωπίζουν από κοινού απειλές θαλάσσιας ασφάλειας».
Στις 21 Απρίλη 2015 «τερματίστηκε» η επιχείρηση «Αποφασιστική Καταιγίδα» και μετεξελίχτηκε σε επιχείρηση… «Αποκατάσταση Ελπίδας» συνεχίζοντας τους ανελέητους βομβαρδισμούς σε όλα σχεδόν τα αεροδρόμια της Υεμένης. Την περασμένη Κυριακή αναφέρθηκε στο Αντεν χερσαία επέμβαση Σαουδαράβων κομάντος και ευρεία χρήση βομβών διασποράς που προκαλούν πολλαπλά πλήγματα και μεγάλες απώλειες ιδιαίτερα στον άμαχο πληθυσμό.
Σήμερα η Υεμένη βρίσκεται στο κέντρο των αιματηρών συγκρούσεων και επεμβάσεων που προκαλούν τα μεγάλα συμφέροντα στην προσπάθεια υλοποίησης των σχεδίων για την Μεγάλη Μέση Ανατολή. Είναι φανερό ότι η σύγκρουση στην Υεμένη δεν αφορά τις θρησκευτικές κοινότητες της περιοχής, τους σιίτες πολιτοφύλακες Χούθι, τους στρατιώτες που έμειναν πιστοί στον πρώην πρόεδρο Σάλεχ ή στον πρώην πρόεδρο Χάντι, τους σουνιτοφασιστες ισλαμοφασιστες της «Αλ Κάιντα Αραβικής Χερσονήσου» που επωφελούνται από το χάος των επιδρομών. Η σύγκρουση αφορά τον έλεγχο των ενεργειακών κοιτασμάτων, τους εμπορικούς δρόμους χερσαίους και θαλάσσιους, τον έλεγχο των στενών που οδηγούν στην Ερυθρά θάλασσα και το Σουέζ. Σε τελική ανάλυση αφορά τις ιμπεριαλιστικές επιθέσεις και τους σχεδιασμούς για την Μέση Ανατολή στο σύνολό της, των ΗΠΑ, της Σαουδικής Αραβίας και των μοναρχιών του Κόλπου, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και από κοντά  το Ισραήλ, και την Τουρκία.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



25 Δεκεμβρίου 2017 :Το ισραηλινό στρατιωτικό δικαστήριο της επαρχίας Océre παρατείνει για τέσσερις ακόμα ημέρες την κράτηση των Αχέντ, Νουρ και Ναριμάν Ταμίμι. Θα επιστρέψουν ενώπιον του στρατιωτικού δικαστηρίου στις 29 Δεκεμβρίου. 
Οι στρατιωτικοί εισαγγελείς ζήτησαν αρχικά να παραταθεί η κράτηση των τριών γυναικών για 10 ημέρες.
Ο Μπιλάλ Ταμίμι ανέφερε επίσης ότι το σπίτι της οικογένειας της Νουρ δέχθηκε και πάλι επίθεση από τις ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις τη νύχτα και ότι οι στρατιώτες χτύπησαν τον πατέρα της Νουρ, Νατζί, με τα τουφέκια στο κεφάλι και στο στήθος του. "Τελικά, αυτή η συστηματική τρομοκρατία που στοχεύει στην οικογένεια Ταμίμι στο Ναμπί Σάλεχ αυξάνει τη δύναμή μας και την επιμονή μας για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας, με το ίδο μας το αίμα και με τους κρατουμένους και τους τραυματίες μας - μέχρι τη νίκη και την απελευθέρωση", είπε ο Μπιλάλ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εσύ τι έδωσες στον έρανο που κάνει ο συριζα για τον Κοντομηνά και τους άλλους Κοντομηνάδες;
 Χρωστάει ο Κοντομηνάς στην Εφορία, περίπου όσα πήραμε από το ξεπούλημα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ;
Ρητορική η ερώτηση…
Δημήτρης Κοντομηνάς. Ο πρόεδρος του τηλεοπτικού σταθμού Alpha που έχει για γεωπολιτικό αναλυτή το Βερύκιο και που νόμιζε πως η πρώτη σε θεαματικότητα εκπομπή του, η Ελληνοφρένεια, “δεν πωλούσε αρκετά”…
Όπως μαθαίνουμε, σε βάρος του Δημήτρη Κοντομηνά ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος καθώς και για φοροδιαφυγή ύψους 48 εκατομμυρίων ευρώ, μετά από έρευνα των οικονομικών εισαγγελέων.
Η υπόθεση αφορά την περίοδο 2006-2008 και εντάσσεται στις έρευνες που διενεργούν οι οικονομικοί εισαγγελείς μετά και τα στοιχεία που έφτασαν στα χέρια τους από τις ενοποιημένες λίστες φοροδιαφυγής. Ο Δημήτρης Κοντομηνάς αρνήθηκε τη διάπραξη αξίοποινης πράξης, όταν κλήθηκε για εξηγήσεις, οπότε η Εισαγγελία Πρωτοδικών άσκησε ποινικές διώξεις.
Αξίζει να σημειωθεί πως κάπου στα 45 εκατομμύρια ευρώ πήρε το ελληνικό κράτος ξεπουλώντας την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, με το Δημήτρη Κοντομηνά να καταφέρνει ολομόναχος να χτυπήσει και να ξεπεράσει για λίγο το συγκεκριμένο ποσό, φτάνοντας τα 48 εκατομμύρια ευρώ διαφυγόντων φόρων, σύμφωνα με τους οικονομικούς εισαγγελείς, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δε θα ξεπουλιόταν ακόμα και αν ο επιχειρηματίας ήταν συνεπής στις φορολογικές του υποχρεώσεις.
Ανεβαίνει έτσι ο πήχης για τους ανά την επικράτεια νεόπλουτους τυροπιτάδες που θέλουν να γίνουν κι αυτοί χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη, αφού πλέον θα πρέπει να πουλήσουν 48 εκατομμύρια τυρόπιτες (αν βγάζουν ένα ευρώ στην τυρόπιτα) χωρίς απόδειξη για να ισοφαρίσουν τον πετυχημένο καναλάρχη



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα η Βέροια [Χαλέπι] των Σελευκιδών του Μεγάλου Αλεξάνδρου... έχει δυο πράσινα μάτια, όπως τα δύο αστέρια της Συριακής σημαίας!
Και... γιορτάζουν τα Χριστούγεννα Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι μαζί!
Στην Ταρτούς της Συρίας (Αντιόχεια της Πιερίας , όπως την ονόμασε ο Αντίοχος Α')... Όπως μας βομβαρδίζουν τα δυτικά ΜΜΕ μια χώρα που στενάζει από τον "αιμοσταγή δικτάτορα Άσαντ" και το 80% των κατοίκων είναι Μουσουλμάνοι...
Εκεί γιορτάζουν τα Χριστούγεννα στους δρόμους και τις πλατείες...
Και... γιορτάζουν τα Χριστούγεννα Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι μαζί!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φέτος ο Χριστός σταμάτησε στην Κοιλάδα των Χριστιανών ("Valley of Christians") και δεν θα έχουμε πραγματικά Χριστούγεννα στην Ελλάδα.
Μια περιοχή της Συρίας που στην απογραφή του 2014 είχε 250.000 κατοίκους, εκ των οποίων 210.000 Χριστιανοί -στην πλειοψηφία τους Ελληνορθόδοξοι. Τώρα φιλοξενούν και  8.000 οικογένειες προσφύγων από τις περιοχές που κατείχαν οι "εκδημοκρατιστές", οι τρομοκράτες του "ελεύθερου συριακού στρατού", της Αλ Κάιντα και οι Κούρδοι σύμμαχοί τους.
600 μικρά παιδιά έχει εκεί στην Κοιλάδα των Χριστιανών, το μικρο χωριο, η Χαμιντιέ κι όλοι τους μιλούν Ελληνική Γλώσσα. προστατευμένοι από το "αιμοσταγές καθεστώς Άσαντ" και όλα τα παιδάκια είχαν το δώρο τους τα Χριστούγεννα!
Χαμιντιέ... περίπου 8000 κάτοικοι μιλούν με Κρητική προφορά, διατηρούν τα ήθη και έθιμα της πατρίδας τους, της Κρήτης. Είναι οι Καλησπεράδες, Ελληνοορθοδοξοι χριστιανοί, οικογένειες από αυτές που εγκατέλειψαν την Κρήτη κι η φυγή τους έγινε με την βία επειδή πολεμούσαν τους Τούρκους κι έτσι τους δέχτηκε φιλόξενα η Συρία και ο Λίβανος.
Ελληνόπουλα, περισσότερο Έλληνες από εμάς που ζούμε στην αποικία Ελλάδα!
Ξεχασμένα Ελληνόπουλα από τη Μητέρα Ελλάδα, τις κυβερνήσεις... Ακόμη, παρά τα επίσημα πιστοποιητικά γέννησης προγόνων παππούδων και γιαγιάδων από Κρήτη, δεν ικανοποιούν το επίσημο ελληνικό κράτος, όταν δίνεται αφειδώς ελληνική υπηκοότητα σε "αντικαθεστωτικούς" από τη Συρία... η Ελλάδα απαρνιέται τα παιδιά της!



H Αλ Χαμιντιά ή Χαμιντιέ ή Χαμεντίγιε  είναι μια πόλη στην παράκτια γραμμή της Συρίας, 3 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη χώρα του Λιβάνου. Η πόλη ιδρύθηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα με ευθεία διαταγή του Τούρκου Σουλτάνου Αμπντούλ Χαμίντ Β' γύρω στο 1897, προκειμένου να εξυπηρετήσει ως καταφύγιο για τους ΜουσουλμάνουςΚρητικούς, που εγκατέλειψαν την Κρήτη, όταν το νησί έπαψε να αποτελεί τμήμα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, κατά τη φυλετική και θρησκευτική διένεξη μετά την αναχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από το νησί.
Έχει πληθυσμό περίπου 8000 κατοίκων, των οποίων η πλειοψηφία ακόμα μιλάει την κρητική διάλεκτο στην καθημερινότητά τους και διατηρούν τα ήθη και έθιμα της παλαιάς τους πατρίδας.
Όπως έχει γραφτει, οι κάτοικοι με την  Αραβικη γλωσσα έρχονται σε πρώτη επαφή στο σχολείο.
Οι λόγοι για τους οποίους εκδιώχθηκαν από την Κρήτη είναι κυρίως θρησκευτικοί: πολλοί είχαν εξισλαμιστεί κατά την οθωμανική κατοχή και θεωρήθηκαν προδότες από τους ντόπιους.
Η Κρήτη έπεσε στους Τούρκους το 17ο αιώνα, μετά από μακροχρόνια και επίμονη αντίσταση από τους Βενετούς που είχαν κυβερνήσει το νησί μέχρι τότε. Στους επόμενους αιώνες, πολλοί Κρητικοί άλλαξαν θρησκεία, ασπάστηκαν το Ισλάμ και έγιναν Αλεβίτες μουσουλμάνοι, που ηταν το κυρίαρχο τοτε θρησκευτικό δόγμα των Τούρκων Γενιτσαρων.
Το 1866, η τελική επανάσταση ξέσπασε στην Κρήτη, καταλήγοντας τελικά στον ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897. Κρητικοί επαναστάτες ήρθαν σε συμπλοκή με τον οθωμανικό στρατό κατοχής και επιδίωξαν την ανεξαρτησία και την ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.
Όπως και πριν, η θρησκεία διαίρεσε πολλές κρητικές οικογένειες. Οι Οθωμανοί χρησιμοποίησαν ομάδες οπλισμένων φανατικών μουσουλμάνων, μερικοί από τους οποίους ήταν εγγενείς Κρητικοί, σε εχθροπραξίες κατά των χριστιανικών χωριών. Ωστόσο, πολλοί Κρήτες μουσουλμάνοι πολέμησαν μαζί με χριστιανούς ενάντια στους Τούρκους, αν και γενικότερα οι χριστιανοί Κρητικοί θεωρούσαν εχθρούς τους αλλόθρησκους συμπατριώτες τους.
Μετά από την τελική απόσυρση του οθωμανικού στρατού από την Κρήτη, οι περισσότεροι Κρητικοί μουσουλμάνοι τράπηκαν σε φυγή από το νησί, φοβούμενοι εκδίκηση ενάντιά τους.
Όμως σε μερικές οικογένιες από αυτές που εγκατέλειψαν την κρήτη η φυγή τους έγινε με την βία επειδή πολεμούσαν τους τούρκους (Οι Καλησπεράδες) και ετσι ήταν η Σύρια και ο Λίβανος μία εύκολη λύση..



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χριστούγεννα στη Συρία... από την αγγλική "Guardian"!
Οι φωτογραφίες... ΚΡΑΤΗΘΕΙΤΕ!... από την αγγλική "Guardian", με αφιέρωμα στα καλύτερα Χριστούγεννα σ' ολόκληρο τον κόσμο.
Τα εγχώρια παπαγαλάκια, οι ελληνόφωνες δημοσιογραφικές πόρνες συνεχίζουν αμερικανοσιωνιστικά απέναντι στη Συρία των Σελευκιδών του Μεγάλου Αλεξάνδρου!
Κατανοητό στον καθένα πως το...
"παιχνίδι" των ιμπεριαλιστών με την "αραβική άνοιξη made in USA"... παίρνει οριστικό τέλος!
Η Αδούλωτη κι Αδέσποτη Συρία του "αιμοσταγούς δικτάτορα Άσαντ"... χαστούκισε την "πολιισμένη" δύση!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------


...και στη μαρτυρική Χομς υποδέχθηκαν τα Χριστούγεννα της Λευτεριάς!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι ευχές του προέδρου Bashar Al-Assad σε όλους τους Χριστιανούς και το λαό της Συρίας... Με μια λαμπαδα ισα με το μποι του. Μαζι με την γυναικα του. Σε Ελληνοορθοδοξη εκκλησια.
Κι επειδή τα ΜΜΕ, οι αργυρώνητες πόρνες ποτέ δεν το είπαν, ας το πούμε εμείς από αυτό το ταπεινό, μικρό κι ασήμαντο blog... To litlepost.blogspot.
25 Δεκέμβρη, τα Χριστούγεννα είναι εθνική γιορτή στη Συρία του "αιμοσταγούς δικτατορικού καθεστώτος Άσαντ" όπως λενε ταδυτικα αποικιοκρατικα καθαρματα, σε ένδειξη κοσμικότητας, σεβασμού κι ανεκτικότητας προς τα περίπου 2 εκατομμύρια Χριστιανών της Συρίας...
Κι αυτή είναι μία ακόμη διαφορά που διακρίνει την "πολιτισμένη' δύση με τους χιλιάδες μισθοφόρους φονιάδες της "αραβικής άνοιξης made in USA", από την Αραβική Δημοκρατία της Συρίας!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρώτη φορά τόσο… ξεφτιλιστερά!
Μπογιόπουλος Νίκος
1.000 κατασχέσεις την ημέρα
100 δις ληξιπρόθεσμα χρέη
1.718.371 άνθρωποι απειλούνται με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς
4.170.753 φορολογούμενοι χρωστούν στην εφορία
1.014.295 φορολογούμενοι υπέστησαν ήδη δεσμεύσεις και κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών
(στοιχεία ΑΑΔΕ)



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


πέρσι το Μεγάλο Σάββατο μου χτύπησαν δυο Φιλελέδες για να πουν τα κάλαντα και τους έδωσα κάτι πετρωμένους κουραμπιέδες που χαν ξεμείνει από τα Χριστούγεννα τυλιγμένους σε μάρκα Ανατολικής Γερμανίας.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ !
ΑΝ ΗΘΕΛΑΝ να προστατεψουν την Α΄κατοικία έως 300.000 θα έκαναν νόμο γι΄αυτό !



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φτάσαμε στο σημείο...απο παλιούς φιλους και συντροφους στο ΚΚΕ χθές σε πολιτικη αντιπαραθεση....ως αντέρεισμα να εξαπολύσουν σε "μενα οτι πλεον θα ψηφισω και χρυσαύγουλα. Εκει καταντησε το κουτσουμπαίϊκο τον πολιτικο λόγο των ανθρώπων του. Κρίμα...ευτυχώς που γνωριζω κι ανθρωπους του ΚΚΕ με τους οποίους μπορω να συζητώ,να αντιπαρατίθεμαι ή να βρισκω σημεια επαφής δια μέσου του πολιτικού λόγου.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Όλοι αύριο στα Ειρηνοδικεία
Τα κοράκια δεν καταλαβαίνουν από γιορτές
Θα τους δώσουμε την απάντηση

4 σχόλια:

e-h είπε...


Even when our governments won’t, people all over the world are doing the right thing. And that’s a truly important reminder in challenging times: we have the power to make the world we want.
Yesterday global pop superstar Lorde canceled a planned concert in Tel Aviv. It’s a huge win for the Palestinian-led Boycott, Divestment, and Sanctions movement, and came from grassroots pressure from activists across the globe.
Will you sign a Thank You card from JVP to Lorde?

https://secure.everyaction.com/zuIT2KmTcEGDOeTbFm7kGQ2?emci=7748e7f3-89e9-e711-80c2-00155da75f18&emdi=7848e7f3-89e9-e711-80c2-00155da75f18&ceid=94047&fn=Dimitris&mn=&ln=Kaplanis&em=dimkap2007%40yahoo.com&add1=&ci=Athens&st=&pc=&hp=&mp=&wp=&ep=&oc=&p=&s=

Thank Lorde for Honoring the Boycott of Israel
Global pop superstar Lorde canceled a planned concert in Tel Aviv. It's a huge win for the Palestinian-led Boycott, Divestment, and Sanctions movement, and came from grassroots pressure from activists across the globe.
FIll out the form below to sign a Thank You card from JVP to Lorde!

Yasher Koach to the two New Zealand-based activist women, one Palestinian and one Jewish, who penned the open letter asking Lorde to respect the boycott, and the thousands of activists across the planet who made this happen.
This is a chance for people to learn more about Palestine, Israeli policies, and the BDS movement. And as they do, no matter who they are, I am sure they’ll want to stand on the side of justice with all of us.
To those celebrating, have a Merry Christmas, and may we all renew our commitment to justice as the year turns.
Onward,


e-h είπε...


Ακόμη και όταν οι κυβερνήσεις μας δεν θα το κάνουν, οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο κάνουν το σωστό. Και αυτό είναι μια πραγματικά σημαντική υπενθύμιση σε δύσκολους καιρούς: έχουμε τη δύναμη να κάνουμε τον κόσμο που θέλουμε.
Χθες η παγκόσμια ποπ σούπερ σταρ Lorde ακύρωσε μια προγραμματισμένη συναυλία στο Τελ Αβίβ. Είναι μια τεράστια νίκη για το Παλαιστινιακό κίνημα μποϊκοτάζ, εκβιασμού και κυρώσεων, και προήλθε από την πίεση των ακτιβιστών από ακτιβιστές σε όλο τον κόσμο.
Θα υπογράψετε μια κάρτα ευχαριστιών από τη JVP στο Lorde;

https://secure.everyaction.com/zuIT2KmTcEGDOeTbFm7kGQ2?emci=7748e7f3-89e9-e711-80c2-00155da75f18&emdi=7848e7f3-89e9-e711-80c2-00155da75f18&ceid=94047&fn=Dimitris&mn=&ln=Kaplanis&em=dimkap2007%40yahoo.com&add1=&ci= Αθήνα & st = & pc = & hp = & mp = & wp = & ep = & oc = & p = & s =

Ευχαριστώ την Lorde που τιμά το μποϊκοτάζ του Ισραήλ
Η παγκόσμια ποπ σούπερ σταρ Lorde ακύρωσε μια προγραμματισμένη συναυλία στο Τελ Αβίβ. Είναι μια τεράστια νίκη για το Παλαιστινιακό κίνημα μποϊκοτάζ, εκβιασμού και κυρώσεων, και προήλθε από την πίεση των ακτιβιστών από ακτιβιστές σε όλο τον κόσμο.
Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να υπογράψετε μια κάρτα Thank You από την JVP στη Lorde!

Yasher Koach στους δύο ακτιβιστές της Νέας Ζηλανδίας, έναν Παλαιστίνιο και έναν Εβραίο, που έγραψαν την ανοικτή επιστολή ζητώντας από την Lorde να σεβαστεί το μποϊκοτάζ και τις χιλιάδες ακτιβιστές σε όλο τον πλανήτη που το έκαναν αυτό.
Αυτή είναι μια ευκαιρία για τους ανθρώπους να μάθουν περισσότερα για την Παλαιστίνη, τις πολιτικές του Ισραήλ και το κίνημα του BDS. Και όπως συμβαίνει, ανεξάρτητα από το ποιοι είναι, είμαι βέβαιος ότι θα θέλουν να σταθούν στο πλευρό της δικαιοσύνης με όλους μας.
Για όσους γιορτάζουν, να έχετε Καλά Χριστούγεννα και μπορούμε όλοι να ανανεώσουμε τη δέσμευσή μας στη δικαιοσύνη καθώς το έτος γυρίζει.
Προς τα εμπρός,


e-h είπε...


I wanted to make sure you had the chance to read this call to action from Noam Chomsky— a staunch JVP supporter. If you give today, every dollar will be doubled and we’ll be able to speak truth to power that much louder. Can you help out with a donation today?


As a Jewish kid growing up in Philadelphia in the ’30s, I faced my share of antisemitism. It’s easy now to forget how many Americans were openly pro-Nazi before the U.S. entered World War II.
But I did not conclude from this that Jews should live in freedom and safety while other groups should not. On the contrary, I was and remain committed to the ideals of universal equality, democracy, and freedom.
And these days, there are really only a small handful of Jewish organizations that honor those radical working class politics I learned from my Jewish extended family as a child.
Jewish Voice for Peace is one of them. That’s why I’m proud to support JVP.
Join me and thousands of others who are fighting for a just peace in Palestine/Israel, with a contribution today. Every dollar you give before midnight, December 31 will be doubled. Now is the best time to become a JVP donor at the $18 level, or any amount that works for you.
The first time I visited Palestine/Israel in 1953, I was highly disturbed by the anti-Arab racism I observed there, and by what seemed to me to be ultranationalist tendencies, even among the Israeli left.
Of course, in today’s Israel, these racist and totalitarian ideas have only taken hold more strongly.
Jewish Voice for Peace speaks truth to power. It speaks honestly about Israel’s blatant violations of international law, and of the human rights of Palestinians: both in the occupied territories, and Palestinian citizens of Israel as well.
I am all too familiar with the consequences of speaking out honestly about the reality of Israeli apartheid. As many have pointed out, the mainstream response to the simple assertion that Palestinians deserve basic human rights is reminiscent of McCarthyism.
There is no question that Israel will keep doing what it’s doing as long as the U.S. supports it. If we want to truly shift the balance of power, we have to build a movement that’s powerful enough to challenge the status quo, and win.
Jewish Voice for Peace is a critical part of that movement-building. They are working tirelessly towards a future of justice, equality, and dignity for Palestinians and Israelis. They are on the ground challenging U.S. policies that enable Israeli apartheid.
They honor the values I grew up with.
Of course, groups like Jewish Voice for Peace don't get big donations from billionaire donors. They are able to do the work they do because thousands of people just like you and me chip in what we can.
So please, join me and give what you can today. If you give before midnight, December 31st, we can double it. Now is the time to join JVP: at the $18 level, or any amount that works for you.
Please click below and chip in now.
Sincerely,
Noam Chomsky

e-h είπε...


Ήθελα να βεβαιωθώ ότι είχατε την ευκαιρία να διαβάσετε αυτήν την έκκληση για δράση από τον Noam Chomsky - έναν υποστηρικτή της JVP. Εάν δώσετε σήμερα, κάθε δολάριο θα διπλασιαστεί και θα μπορέσουμε να μιλήσουμε στην αλήθεια για την εξουσία τόσο δυνατά. Μπορείτε να βοηθήσετε με μια δωρεά σήμερα;


Ως εβραϊκό παιδί που μεγάλωσε στη Φιλαδέλφεια της δεκαετίας του '30, αντιμετώπισα το μερίδιό μου του αντισημιτισμού. Είναι εύκολο τώρα να ξεχάσουμε πόσοι Αμερικανοί ήταν ανοιχτά υπέρ-Ναζί πριν οι ΗΠΑ εισέλθουν στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Αλλά δεν κατέληξα στο συμπέρασμα ότι οι Εβραίοι πρέπει να ζουν στην ελευθερία και την ασφάλεια ενώ άλλες ομάδες δεν πρέπει. Αντίθετα, ήμουν και εξακολουθώ να είμαι αφοσιωμένος στα ιδανικά της καθολικής ισότητας, της δημοκρατίας και της ελευθερίας.
Και αυτές τις μέρες, υπάρχουν πραγματικά μόνο μια μικρή χούφτα Εβραϊκών οργανώσεων που τιμούν εκείνη τη ριζοσπαστική πολιτική εργατικής τάξης που έμαθα από την εβραϊκή εκτεταμένη οικογένεια μου ως παιδί.
Η Εβραϊκή Φωνή για την Ειρήνη είναι μία από αυτές. Γι 'αυτό είμαι υπερήφανος που υποστηρίζω την JVP.
Ελάτε μαζί μου και χιλιάδες άλλοι που αγωνίζονται για μια δίκαιη ειρήνη στην Παλαιστίνη / Ισραήλ, με μια συνεισφορά σήμερα. Κάθε δολάριο που δίνετε πριν τα μεσάνυχτα, 31 Δεκεμβρίου θα διπλασιαστεί. Τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για να γίνετε δωρητής JVP στο επίπεδο των $ 18, ή οποιοδήποτε ποσό που λειτουργεί για εσάς.
Την πρώτη φορά που επισκέφθηκα την Παλαιστίνη / το Ισραήλ το 1953, ήμουν πολύ ενοχλημένος από τον αντιαραβικό ρατσισμό που παρατηρούσα εκεί και από ό, τι φαινόταν να είναι από υπερεθνικιστικές τάσεις, ακόμη και μεταξύ των ισραηλινών αριστερών.
Φυσικά, στο σημερινό Ισραήλ, αυτές οι ρατσιστικές και ολοκληρωτικές ιδέες έχουν γινει πολυ πιο έντονες.
Η Εβραϊκή Φωνή για την Ειρήνη μιλάει την αλήθεια στην εξουσία. Μιλά ειλικρινά για τις καταφανείς παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου από το Ισραήλ και για τα ανθρώπινα δικαιώματα των Παλαιστινίων: τόσο στα κατεχόμενα εδάφη όσο και στους παλαιστίνιους πολίτες του Ισραήλ.
Είμαι πολύ εξοικειωμένος με τις συνέπειες της ομιλίας ειλικρινά για την πραγματικότητα του ισραηλινού απαρτχάιντ. Όπως έχουν επισημάνει πολλοί, η βασική απάντηση στον απλό ισχυρισμό ότι οι Παλαιστίνιοι αξίζουν βασικά ανθρώπινα δικαιώματα θυμίζει το McCarthyism.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει να κάνει ό, τι κάνει, αρκεί οι ΗΠΑ το υποστηρίζουν. Αν θέλουμε να αλλάξουμε πραγματικά την ισορροπία εξουσίας, πρέπει να οικοδομήσουμε ένα κίνημα που να είναι αρκετά ισχυρό για να αμφισβητήσει το status quo και να κερδίσει.
Η Εβραϊκή Φωνή για την Ειρήνη είναι ένα κρίσιμο κομμάτι αυτής της κίνησης. Δουλεύουν ακούραστα για ένα μέλλον δικαιοσύνης, ισότητας και αξιοπρέπειας για τους Παλαιστίνιους και τους Ισραηλινούς. Είναι στο επίκεντρο προκλητικές πολιτικές των ΗΠΑ που επιτρέπουν το ισραηλινο απαρτχάιντ.
Τιμούν τις αξίες με τις οποίες μεγάλωσα.
Φυσικά, ομάδες όπως η Εβραϊκή Φωνή για την Ειρήνη δεν λαμβάνουν μεγάλες δωρεές από δισεκατομμυριούχους δωρητές. Είναι σε θέση να κάνουν τη δουλειά που κάνουν επειδή χιλιάδες άνθρωποι όπως εσείς και εγώ δωριζουμε σε αυτό που μπορούμε.
Σας παρακαλώ λοιπόν, ελατε μαζί μου και δώστε ό, τι μπορείτε σήμερα. Αν δώσετε πριν από τα μεσάνυχτα, 31 Δεκεμβρίου, μπορούμε να το διπλασιάσουμε. Τώρα είναι η ώρα να συμμετάσχετε στο JVP: στο επίπεδο $ 18, ή οποιοδήποτε ποσό που σας βολεύει.
Κάντε κλικ παρακάτω και εισαγάγετε τώρα.
Με εκτιμιση,
Noam Chomsky