Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Σαββατο 30 Δεκεμβριου 2017


Δήλωση του γραμματέα του ΜΕΤΑ Γιώργου Χαρίση για τις ανακρίβειες του ΠΑΜΕ
29 Δεκεμβρίου 2017

δεν κατανοούμε τις σκόπιμες ανακρίβειες και συκοφαντίες που εκτοξεύονται από το ΠΑΜΕ σε βάρος του ΜΕΤΑ.
Το ΠΑΜΕ χθες μας κατηγόρησε ότι το ΜΕΤΑ στη ΓΣΕΕ δεν στήριξε την απόφαση για προκήρυξη απεργίας, με την κατάθεση των μέτρων της 3ης αξιολόγησης στη βουλή, όταν γνωρίζει ότι το ΜΕΤΑ δεν εκπροσωπείται στη ΓΣΕΕ, ενώ σήμερα με νέα ανακοίνωσή του κατηγορεί το ΜΕΤΑ για την υπογραφή ΣΣΕ για τους εργαζόμενους στον ΟΛΠ ότι «…Με κριτήριο την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του επιχειρηματικού ομίλου της “COSCO”, ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΜΕΤΑ) στη διοίκηση της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών (ΟΜΥΛΕ) υπέγραψε την απαράδεκτη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ) των εργαζομένων του ΟΛΠ, επιφέροντας νέο πλήγμα στις εργασιακές σχέσεις και στα μισθολογικά δικαιώματά τους…», όταν επίσης γνωρίζει ότι το ΜΕΤΑ δεν εκπροσωπείται στην ΟΜΥΛΕ!
Δεν λέει, όμως τίποτα ότι οι δυνάμεις του ΜΕΤΑ, του ΠΑΜΕ και των Παρεμβάσεων συνυπέγραψαν κοινό κείμενο για τη σύγκληση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, για την προκήρυξη απεργίας!
Εμείς καλούμε το ΠΑΜΕ και όλες τις αγωνιστικές και ταξικές δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος, να συντονίσουμε τη δράση μας και αν οι γραφειοκρατικές ηγεσίας της ΓΣΕΕ ή της ΑΔΕΔΥ δεν προκηρύξουν γενική απεργία ΤΩΡΑ και όχι την τελευταία στιγμή, όπως το κάνουν συνήθως, να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας και να προκηρύξουμε απεργία μέσα από τα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία, και να οργανώσουμε ενωτικές απεργιακές συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια σ’ όλη την Ελλάδα.
29-12-2017



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρώσοι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν μια συσκευή που επιτρέπει σε καταδύτες υγρή αναπνοή. Στους πνεύμονες εισέρχεται υγρό που περιέχει το οξυγόνο σε υγρή μορφή και επιτρέπει σε πλάσματα που αναπνέουν με πνεύμονες αέρα να αναπνέουν κάτω από το νερό. Με αυτόν τον τρόπο δεν επηρεάζονται από τις μεγάλες πιέσεις σε μεγάλα βάθη και δεν κινδυνεύουν από την νόσο των δυτών. Η συσκευή αυτή θα είναι σωτήρια και για τα μέλη υποβρυχίων σε περιπτώσεις ατυχημάτων. Στην ταινία επιστημονική φαντασίας Άβυσσο του 1989 παρουσιάζεται μια τέτοια συσκευή. Η πρώτη δοκιμή έγινε σε ένα σκυλί που καταδύθηκε με επιτυχία σε βάθος 1004 μέτρων με την συσκευή δεμένη στη μουσούδα του.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μάρδας (ΣΥΡΙΖΑ) προτείνει για τα Σκόπια το όνομα ...Δακία
«Η χρήση του όρου Μακεδονία από τα Σκόπια ιστορικά είναι απαράδεκτη και αυτό αποδεικνύεται με πάρα πολλούς τρόπους», τόνισε.
29 Δεκ. 17 (12:06)
 «Η χρήση του όρου Μακεδονία από τα Σκόπια ιστορικά είναι απαράδεκτη και αυτό αποδεικνύεται με πάρα πολλούς τρόπους», τόνισε σήμερα ο τέως υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Μάρδας.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6, ο κ. Μάρδας επισήμανε πως «πρέπει στο θέμα να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση που να διασφαλίζει την ειρήνη στην περιοχή». Υπογράμμισε, ωστόσο, πως ο όρος «Μακεδονία», όπως χρησιμοποιείται τώρα, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί.
«Το θέμα πρέπει να κλείσει», σημείωσε ο πρώην υπουργός και μάλιστα πρότεινε να χρησιμοποιείται ο όρος «Δακία», ο οποίος βρίσκεται στους χάρτες. «Αν δείτε παλαιούς χάρτες σε παλαιότερα μουσεία θα βρείτε τον όρο στην περιοχή», πρόσθεσε.
Κληθείς, τέλος, να σχολιάσει τα «λάθη της κυβέρνησης», ο κ. Μάρδας είπε πως «δεν υπάρχει επιστήμονας ή πολιτικός που να μην κάνει λάθη» και επικεντρώθηκε στο θετικό ισοζύγιο, στο σύνολο δηλαδή των πράξεων, όπως χαρακτηριστικά είπε.
«Σαφώς και υπάρχουν λάθη αλλά το σύνολο της πολιτικής έχει αποδώσει καθαρό συν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχολιο.- Δακία ονομαζόταν η Ρουμανία! Εάν έλεγε ένας εκπαιδευτικός αυτήν την βλακεία, την άλλη ώρα θα είχε απολυθεί, και θα μιλάγανε για το χαμηλό επίπεδο των εκπαιδευτικών!
Σχολιο.- αν ενας εκπαιδευτικος σε μια ταξη του Λυκειου ονομαζε τα Σκοπια... Δακια, θα συναντουσε καθολικό χλευασμο, θα διαβαζαμε βαρυσημαντα αρθρα για το" χαμηλο επιπεδο των καθηγητων" και για τους "αχρηστους δημοσιους υπαλληλους". Αν ηταν δε ιδιωτικός εκπαιδευτικός, πιθανοτατα θα εχανε τη δουλεια του!
Αυτος υπηρξε βουλευτης και υπουργός και του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ (τι σημασια εχει πια καποιος διαχωρισμος;), αποφασισζει για τις τυχες μας...και δεν τρεχει τιποτα απο τους ζηλωτες της ...αριστειας και λατρεις της πολιτικης και προσωπικης ...αγυρτειας!
Σχολιο.-  Έγιναν και Δάκες τώρα οι γείτονες?Με το καλό και οι Βάραγγοι.

Σχολιο.- ΘΑ ΜΑΣ ΒΑΛΕΙ ΝΑ ΠΙΑΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ!
Έφαγε τα λεφτά του μπαμπά του σε σπουδές και σε μεταπτυχιακά στο Παρίσι και αργότερα, γλείφοντας και έρποντας, έφτασε να γίνει υφυπουργός στην κυβέρνηση του αμόρφωτου. Σάμπως είχε ο Τσίπρας κριτήρια επιλογής; Ανάλογου μορφωτικού επιπέδου είναι κι ο ίδιος.
Ο Δημήτρης Μάρδας, όμως, όπως και κάθε αμόρφωτος σπουδαγμένος εξυπνάκιας, έχει και άποψη επί παντός επιστητού. Έχει άποψη και για το όνομα της γειτονικής Δημοκρατίας. Να ονομαστεί Δακία, λέει ο πρώην υφυπουργός. Να πάρει το όνομα που αναφέρεται σε παλιούς χάρτες της περιοχής.
Το κνώδαλο κάπου κάτι άκουσε και είπε να κάνει τον πονηρό. Μόνο που κινδυνεύουμε να εμπλακούμε σε διπλωματικό επεισόδιο με τη Ρουμανία, χάρη στις κουτοπονηριές του εξυπνάκια.

Σχολιο.- Διαβάζω ότι τον Μάρδα τον πρότεινε ο Αλέκος Παπαδόπουλος στον Γιάνη Μπαρουφάκη κι αυτός στον Αλεξέϊ Ηγέτοβιτς Τσίπριτς...
Σχολιο.- Αυτό το κνώδαλο είχε πει για πλούσιους πρόσφυγες από Συρία, οι οποίοι θα επενδύσουν και θα τύχουν απαλλαγών από τον ίδιο ως υπουργό τότε.
Σχολιο.- Ειναι απλα ηλιθιος




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ενώ σε δύο μήνες συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από τα γεγονότα της πλατείας Μαϊντάν στο Κίεβο, την ανατροπή του προέδρου Γιανουκόβιτς και την έναρξη μιας οξύτατης –ακόμη και ένοπλης- αντιπαράθεσης ανάμεσα στο στηριζόμενο στη Δύση (ΗΠΑ, Ε.Ε. και ΝΑΤΟ) καθεστώς της Ουκρανίας και στις –έστω και με επιφυλάξεις- υποστηριζόμενες από τη Ρωσία δυνάμεις Αντίστασης, ένα βιβλίο έρχεται να φωτίσει σημαντικές πλευρές αυτών των γεγονότων.
Πρόκειται για το «Ουκρανία. Κοινωνικές, πολιτικές και γεωπολιτικές όψεις της σύρραξης στην Ουκρανία», με κείμενα της ιταλικής Συλλογικότητας Οδησσός 2 Μαΐου (αναφορά στην πυρπόληση του Κτιρίου των Συνδικάτων της Οδησσού από Ουκρανούς φασίστες και τη δολοφονία δεκάδων αντιφασιστών, στις 2 Μαΐου 2014), που κυκλοφόρησε πρόσφατα στα ελληνικά από τις εκδόσεις «Κουκκίδα» σε μετάφραση του Αχιλλέα Καλαμάρα.
Το βιβλίο δομείται στη βάση της μελέτης τριών στοιχείων αναγκαίων για την κατανόηση της σύγχρονης ουκρανικής πραγματικότητας:
- Των κοινωνικών σχέσεων στο εσωτερικό της Ουκρανίας, που περιλαμβάνουν τα εθνικά ζητήματα και την επίδραση των ιστορικών γεγονότων από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι τώρα.
Όπως επισημαίνεται στο βιβλίο και όπως είναι αποδεκτό από όλους τους σοβαρούς μελετητές, καμιά ανάλυση της ουκρανικής ιστορίας και της σύγχρονης ουκρανικής πραγματικότητας δεν θα μπορούσε να γίνει, αν δεν πάρουμε υπόψη μας τον πολυεθνικό χαρακτήρα του ουκρανικού κοινωνικού σχηματισμού. Όπως και όλες σχεδόν οι χώρες που αποτέλεσαν την ΕΣΣΔ, η Ουκρανία ήταν και παραμένει μια χώρα πολυεθνική, όπου η πληθυσμιακά κυρίαρχη εθνότητα, οι Ουκρανοί, συνυπάρχει με Ρώσους (που ξεπερνούν το ένα πέμπτο του πληθυσμού, κυριαρχώντας πληθυσμιακά στις ανατολικές επαρχίες), Τατάρους, Μολδαβούς, Εβραίους, ακόμη και 100.000 περίπου Έλληνες Πόντιους.
Καθώς ο ουκρανικός εθνικισμός, ιδιαίτερα αναπτυγμένος στις δυτικές επαρχίες, ήρθε συχνά σε αντιπαράθεση με το σοβιετικό καθεστώς, από τα πρώτα κιόλας χρόνια μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση, ενώ στα χρόνια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου αποτέλεσε βάση συνεργασίας με τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, εκφράζεται ιστορικά μέσω της αντίθεσης προς τη Ρωσία, η επιθετική επανεμφάνισή του μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ συνδυάστηκε με την προσκόλληση στη Δύση, εκφράζοντας συνάμα και τη δυναμική μιας νέας εθνικής αστικής τάξης με χαρακτηριστικά ολιγαρχικά.
Χωρίς ωραιοποιήσεις και αγνόηση των πραγματικών αντιθέσεων που διαπερνούν το κίνημα της Αντίστασης, επιδιώκεται στο βιβλίο η παράθεση εκείνων των στοιχείων που αναδεικνύουν αυτή την Αντίσταση και την ανακήρυξη –στο πλαίσιό της- των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, σε κρίσιμο παράγοντα του αγώνα της εργατικής τάξης κατά του επελαύνοντος νεοφιλελευθερισμού, που υπερβαίνει τις εθνοτικές αντιθέσεις. Δεν είναι τυχαίες, άλλωστε, οι επιφυλάξεις του καθεστώτος Πούτιν απέναντί τους.
Όπως αναφέρεται στο βιβλίο, «η αντίσταση των λαϊκών μαζών, όταν αυτές παίρνουν τα όπλα, δεν εκφράζεται ποτέ μέσω μιας γραμμικής και διαυγούς διαδικασίας, όπως θα μπορούσε να μας οδηγήσει να πιστεύουμε και, προπάντων, να επιθυμούμε η ιδεολογική μας συγκρότηση. Αυτή η αντίσταση είναι προϊόν χιλιάδων αντιφάσεων, που με τη σειρά τους παράγουν άλλες τόσες. Είναι αναπόφευκτο και σωστό να αντιμετωπίσουμε αυτές τις αντιφάσεις, όπως κάνουν και οι ίδιες οι κομμουνιστικές πολιτοφυλακές του Ντονμπάς. Δεν μας διαφεύγει το γεγονός ότι η μάχη που δίνουν οι Ουκρανοί σύντροφοι είναι ταυτόχρονα και ιδεολογική μάχη. Δεν μας διαφεύγει το γεγονός ότι στο σώμα της Αντίστασης υπάρχουν φυγόκεντρες τάσεις, που θα μπορούσαν να απομακρύνουν αυτή την περιοχή από τα πραγματικά συμφέροντα του προλεταριάτου. Κάθε επιλογή είναι ανοιχτή και τίποτα δεν έχει κριθεί.

Σχολιο.- Μια διόρθωση, Οι Έλληνες του Ντονμπάς δεν είναι Πόντιοι. Είναι απόγονοι Ελλήνων της Κριμαίας που η μεγάλη Αικατερίνη μετέφερε στην περιοχή του Ντονμπάς.
Οι ίδιοι πάντως δεν ονομάζουν τους εαυτούς τους Πόντιους. Θεωρούνται ξεχωριστή Ελληνική κοινότητα.
Δεν μιλάνε καν ποντιακά αλλά Ρωμαίικα όπως τα αποκαλούν.
Άλλο η Κριμαία και το Ντονμπάς, άλλο η Οδησσός, άλλο η Βάρνα και το Μπουργκάς, άλλο η Τραπεζούντα και η Κερασούντα, άλλο η Τσάλκα και το Σοχούμ, άλλο το Κράσνονταρ και το Νοβοροσίσκ. Όλα γύρω από τον Εύξεινο Πόντο είναι αλλά δεν αποκαλούμε τον ελληνισμό όλων των παραλίων ως Ποντιακό.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aliki Papachela
Αλλάξαμε πίστα και επίπεδο!
Μετά από ενάμιση χρόνο κανιβαλισμού της Παπαχελά για να δικαιολογήσουν την αδικαιολόγητη καταπάτηση του City Plaza, ξεχάστε τα απλά μπλοκ και τις διαγραφές επειδή "μιλάς με την Παπαχελά"! Τώρα όποιος τολμά να της μιλά και ακόμα χειρότερα να υποστηρίζει ότι έχει δίκιο θα παραπέμπεται στην δικαιοσύνη!
Αυτόφωρο sold out
Ρε βλαμμένο μπελά που βρήκαμε! Η Μαρία Αδαμάκη, που διατείνεται ότι είναι μεγάλη νομικός, αφού έσβησε τα σχόλιά της στο περί ου ο λόγος ποστ του Απόστολος Σωμαράκης, με τα οποία απειλούσε ότι θα μας πάει όλους συμπούρμπουλους αυτόφωρο, αφού είχε γράψει scripta manent σε σχόλιό της που μετά όμως έσβησε, επανέρχεται δριμύτερη η μεγάλη νομικός ισχυριζόμενη και παραδεχόμενη ότι αφού έσβησε τα σχόλιά της δεν είναι πλέον δημόσια η συζήτηση και θα απαιτήσει δικαστικά απ τον Γιώργος Στάθης100.000 ευρόπουλα επειδή τα έχει σώσει!
Φρουρά, φρουράααααααα τον γιατρό γρήγορα!
Σχολιο.- Η Παπαχελά έχει δικιο. (Σιγά μην αφήσω τη Ζωή να συλληφθεί πριν από εμένα επειδή σταματάει πλειστηριασμούς).
Σχολιο.-  Αliki Papachela Αχαχαχα! Στο ίδιο ειρηνοδικείο βρισκόμαστε με την Ζωή! Η εκεί ή εδώ εγώ δεν την γλιτώνω! Εσείς κανονιστείτε!
Σχολιο.- Μου είπε η Ζωή ότι μιλήσατε.
Σχολιο.- Aliki Papachela  Ναι, είπαμε θα τηλεφωνηθούμε.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία: Πολιορκείται ο τελευταίος θύλακας των τζιχαντοφασιστών
Σάββατο, 30 Δεκεμβρίου 2017, 11:35
Μάχες συνέχιζαν να μαίνονται την Παρασκευή ανάμεσα στον συριακό στρατό, τους τζιχαντοφασιστες  στα όρια της Ιντλίμπ, με δεκάδες νεκρούς, ενώ πιο κοντά στη Δαμασκό, μαχητές απομακρύνθηκαν από τη Δυτική Γούτα.
Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις, με την υποστήριξη της Πολεμικής Αεροπορίας
 εξαπέλυσαν τη Δευτέρα μια επιχείρηση στην περιφέρεια της επαρχίας της Ιντλίμπ, στο βορειοδυτικό τμήμα της Συρίας, και κατέλαβαν διάφορες τοποθεσίες και χωριά.
Την Ιντλίμπ, μοναδική συριακή επαρχία που παραμένει ολόκληρη πέραν κάθε ελέγχου της Δημοκρατιας της Συριας του Προεδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, κατέχει σήμερα σχεδόν όλη το λεγόμενο Μέτωπο Κατάκτησης του Λεβάντε (Φάταχ αλ Σαμ), ο μέχρι πρότινος βραχίονας της Αλ Κάιντα στη Συρία. Κάποιες περιοχές της επαρχίας ελέγχονται από άλλες συμμοριες ισλαμοφασιστών.
Το νοτιοανατολικό τμήμα της επαρχίας πλήττεται «από βομβαρδισμούς σφοδρότητας χωρίς προηγούμενο εδώ και μήνες» από τα αεροσκάφη της Συρίας και της Ρωσίας, σύμφωνα με το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την Συρια.
Σκοπός του στρατού καταρχήν μοιάζει να «είναι να καταλάβει το νοτιοανατολικό τμήμα» της επαρχίας, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο μεθυστακας χαφιες Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, διευθυντής της Αποικιοκρατικης μκο, μιλώντας για μάχες ανάμεσα σε μονάδες του στρατού από τη μια και δυνάμεις της Φάταχ αλ Σαμ και συμμοριων ισλαμοφασιστών από την άλλη.
Μέσα σε 24 ώρες, 68 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις μάχες, ανάμεσά τους 27 άνδρες των δυνάμεων της Δημοκρατιας, 20 τζιχαντοφασιστες και ισλαμοφασιστες. Κατά το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την Συρια, οι αεροπορικές επιδρομές στοίχισαν επίσης τη ζωή σε 21 άμαχους.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Τουρκία: Επιδεινώνεται η υγεία δέκα φυλακισμένων γυναικών που πραγματοποιούν απεργία πείνας
 Σάββατο, 30 Δεκεμβρίου 2017, 18:11
Η υγεία 10 γυναικών που είναι φυλακισμένες στην Τουρκία έχει επιδεινωθεί αφότου άρχισαν απεργία πείνας για να διαμαρτυρηθούν για ένα νέο μέτρο ασφαλείας, ανακοίνωσε σήμερα μια δικηγορική ένωση στη νοτιοανατολική επαρχία του Ντιγιάρμπακιρ.
Έξι γυναίκες σε φυλακή της ανατολικής επαρχίας Ελαζίγ άρχισαν απεργία πείνας στις 10 Νοεμβρίου για να διαμαρτυρηθούν για έναν κανονισμό που τις υποχρεώνει να φορούν μια ταυτότητα όταν βρίσκονται έξω από τα κελιά τους, ανέφερε η δικηγορική ένωση. Άλλες τέσσερις γυναίκες άρχισαν απεργία πείνας στις 10 Δεκεμβρίου.
Η Δικηγορική Ένωση του Ντιγιάρμπακιρ αναφέρει πως οι κρατούμενες χάνουν βάρος και έχουν αρχίσει να έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Αξιωματούχοι της φυλακής δεν ήταν διαθέσιμοι για να σχολιάσουν την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι γυναίκες.
Σύμφωνα με τη δικηγορική ένωση, οι γυναίκες που δεν συμμορφώνονται με τον κανονισμό, που εφαρμόσθηκε πρόσφατα, «δεν επιτρέπεται να έχουν πρόσβαση σε συναντήσεις έξω από την πτέρυγά τους, σε δραστηριότητες χόμπι, επικοινωνία, εξαερισμό και συναντήσεις με τους δικηγόρους τους».
Το αίτημα μιας από τις απεργούς να καταργηθεί ο κανονισμός απορρίφθηκε με το αιτιολογικό ότι «εμποδίζει δραπετεύσεις και αποτρέπει ταραχές».
Η δικηγορική ένωση δεν διευκρίνισε γιατί έχουν φυλακισθεί οι γυναίκες και δεν ήταν σήμερα διαθέσιμη για σχόλια.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παλαιστίνη: 20χρονος υπέκυψε στα τραύματά του από πραγματικά πυρά ισραηλινών στρατιωτών
 Σάββατο, 30 Δεκεμβρίου 2017, 11:46
Ένας νεαρός Παλαιστίνιος 20 ετών υπέκυψε σήμερα στα τραύματά του στη Λωρίδα της Γάζας, συνεπεία του σοβαρού τραυματισμού του την προηγούμενη ημέρα στη διάρκεια συγκρούσεων με τον ισραηλινό στρατό, ανακοίνωσαν παλαιστινιακές πηγές.
Σύμφωνα με τον Ασράφ αλ Κούντρ, εκπρόσωπο των πρώτων βοηθειών στον παλαιστινιακό θύλακο, ο νεαρός έφερε σοβαρά τραύματα από σφαίρες, που δέχθηκε όταν ισραηλινοί στρατιώτες έβαλαν με πραγματικά πυρά εναντίων διαδηλωτών στη διάρκεια επεισοδίων στα σύνορα με το εβραϊκό κράτος, που προφυλάσσονται από έναν φράκτη ασφαλείας.
Με τον νέο τούτο θάνατο, ανέρχονται σε 13 οι Παλαιστίνιοι που έχουν χάσει τη ζωή της μετά την απόφαση, στις 6 Δεκεμβρίου, του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. Ένδεκα έπεσαν νεκροί στη διάρκεια επεισοδίων, ενώ άλλοι δύο από αεροπορική επιδρομή των ισραηλινών δυνάμεων στη Γάζα.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



30.12.2017 | 12:51
Kαταγγελία μητέρας στη Χίο: Αλλοδαποί προσπάθησαν να αγοράσουν την κόρη μου
Το 12χρονο κορίτσι βρίσκονταν σε κατάστημα του νησιού
Την καταγγελία μιας μητέρας δημοσιεύει ο «Πολίτης της Χίου». Η μητέρα ενός 12χρονου κοριτσιού βρίσκονταν σ’ ένα κατάστημα του νησιού. Βγαίνοντας έξω το μικρό κορίτσι της είπε ότι δυο αλλοδαποί την πλησίασαν κι ο ένας από τους δυο την πρόσφερε χρήματα. «I give you dollars to buy you», ανέφερε στη μητέρα της η μικρή ότι της είπε. Της περιέγραψε μάλιστα τους δυο άνδρες.
Η μητέρα κινήθηκε αμέσως στην Αστυνομία για να καταγγείλει το περιστατικό, σύμφωνα όμως, με τα λεγόμενα της, διαπίστωσε όμως απροθυμία ακόμα και στην καταγραφή του. «Μου έλεγαν να φύγω και να πάω την επόμενη μέρα. Συμβουλεύτηκα αμέσως δικηγόρο και επέμεινα. Η στάση μου τους υποχρέωσε να πάρουν στοιχεία από την κόρη μου και μέσα σε ένα τέταρτο συνέλαβαν δυο άτομα. Το παιδί μου αναγνώρισε τον έναν από τους δύο, αυτός που της έκανε την πρόταση να τη χρηματίσει», δηλώνει η μητέρα στον «Πολίτη Χίου», η οποία χρειάστηκε να παραμείνει 4 ώρες στην Αστυνομική Διεύθυνση.
Τον 27χρονο Αλγερινό πρόδωσε το μαύρο μπουφάν, η ουλή στο μέτωπο και το μαύρο τσαντάκι που κρατούσε με αποτυπωμένη τη σημαία της Αγγλίας. Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν άμεσα. Κατά τη μεταφορά του με το περιπολικό ο 27χρονος «ξεφορτώθηκε» σακούλα με μικροποσότητα κάνναβης, την οποία έκρυψε κάτω από το πατάκι του αστυνομικού οχήματος. Η ποσότητα εντοπίστηκε και εις βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, αλλά και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, όπως προσέθεσε πριν λίγο στον «Πολίτη Χίου» ο αστυνομικός διευθυντής, παρόλο που η παραπομπή για το συγκεκριμένο αδίκημα δεν γράφηκε στο επίσημο δελτίο Τύπου της Αστυνιομίας.
Με εντολή Εισαγγελεως ορίστηκε τακτική δικάσιμος και ο 27χρονος αφέθηκε ελεύθερος, ωστόσο συνελήφθη εκ νέου από την Αστυνομία και κρατείται στο κρατητήριο για επαναπροώθηση, καθώς έχει λάβει και δεύτερη απορριπτική απόφαση στο αίτημα ασύλου που έχει υποβάλει.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο Βλαντίμιρ Πούτιν διαβεβαιώνει τον Άσαντ πως η χώρα του θα συνεχίζει να στηρίζει την κυριαρχία της Συρίας
Σάββατο, 30 Δεκεμβρίου 2017, 11:44
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διαβεβαίωσε στο πρωτοχρονιάτικο ευχητήριο μήνυμά του στον Σύρο ομόλογό του Μπασάρ αλ Άσαντ πως η Ρωσία θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες της Συρίας να υπερασπισθεί την κυριαρχία της, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο.
Νωρίτερα εντός του μηνός, ο Πούτιν είχε διατάξει την έναρξη της αποχώρησης των Ρωσικών δυνάμεων από τη Συρία, διεμήνυσε ωστόσο πως θα διατηρήσει την αεροπορική βάση της Χμεϊμίμ στην επαρχία της Λαττάκειας, όπως και τη ναυτική βάση της στην Ταρτούς «σε μόνιμη βάση».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αργεντινή: Κλεμμένο παιδί βρέθηκε μετά από 40 χρόνια
 Σάββατο, 30 Δεκεμβρίου 2017, 05:54
Οι Γιαγιάδες της Πλατείας του Μαΐου ανακοίνωσαν πως εντόπισαν μια γυναίκα που είχε απαχθεί, όταν ήταν ακόμα βρέφος, από άνδρες των ένοπλων δυνάμεων, κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής δικτατορίας (1976-1983) στην Αργεντινή: πρόκειται για το 127ο παιδί που βρήκε η οργάνωση αυτή τα 40 χρόνια της δράσης της.
Πρόκειται για την κόρη ενός ζευγαριού μελών της οργάνωσης περονιστών ανταρτών Μοντονέρος. Η Μαρία δελ Κάρμεν Μογιάνο και ο Κάρλος Σιμόν Πομπλέτε είχαν εξαφανιστεί το 1977, στην επαρχία Κόρδομπα (κεντρικά), και δεν ξαναεμφανίστηκαν ποτέ. Όταν είχε απαχθεί, η Μαρία δελ Κάρμεν βρισκόταν σε προχωρημένο στάδιο εγκυμοσύνης, επτά ή οκτώ μηνών.
Μια 40χρονη γυναίκα εξακριβώθηκε ότι είναι κόρη της χάρη σε εξετάσεις γενετικού υλικού. Δεν έχει ακόμη συναντηθεί με τα μέλη της πραγματικής της οικογένειας, που την αναζητούσε επί τέσσερις δεκαετίες.
Το βρέφος είχε καταχωριστεί στο ληξιαρχείο ως η κόρη ενός ζευγαριού προσκείμενου στο στρατιωτικό καθεστώς, στη Μεντόσα, περίπου 1.000 χιλιόμετρα δυτικά του Μπουένος Άιρες.
«Θέλουμε να καθησυχάσουμε την ανιψιά μας. Θέλουμε να της δώσουμε όλο τον χρόνο που θα χρειαστεί για να χωνέψει αυτή την κατάσταση», τόνισε η Έλσα Πομπλέτε, αδελφή του Κάρλος Σιμόν Πομπλέτε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Μπουένος Άιρες.
Πρόσθεσε ότι όλη η οικογένεια την περιμένει «με ανοιχτά τα χέρια, με ανοιχτή την καρδιά και μ' όλες τις ελπίδες του κόσμου, για να της πει την ιστορία της, για να την αγκαλιάσει».
Σύμφωνα με την Εστέλα Καρλότο, την πρόεδρο των Γιαγιάδων της Πλατείας του Μαΐου, το μωρό «γεννήθηκε στην αιχμαλωσία, τον Μάιο ή τον Ιούνιο του 1977, στη Σχολή Μηχανικού του Πολεμικού Ναυτικού», τη διαβόητη ESMA.
Οι βιολογικοί της γονείς «είχαν απαχθεί στην Κόρδομπα καθώς ταξίδευαν από τη Μεντόσα στο Μπουένος Άιρες», διευκρίνισε η Αντριάνα Μογιάνο, αδελφή της Κάρμεν.
«Τους είχαν κρατήσει για μερικές ημέρες στο Λα Πέρλα (σ.σ. κέντρο βασανιστηρίων στην Κόρδομπα). Ο Κάρλος παρέμεινε εκεί, ενώ εκείνη (σ.σ. η Μαρία δελ Κάρμεν) μεταφέρθηκε στην ESMA, όπου γέννησε», πρόσθεσε, επικαλούμενη μαρτυρίες ανθρώπων που επέζησαν.
Σύμφωνα με αυτές τις μαρτυρίες, στη γέννα συνέβαλε ο μαιευτήρας Χόρχε Λουίς Μανιάκο, ο οποίος καταδικάστηκε αργότερα για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας αλλά αποφυλακίστηκε πρόσφατα, αφού εξέτισε τα δύο τρίτα της ποινής του.
Οι Γιαγιάδες της Πλατείας του Μαΐου, που γιόρτασαν τον Οκτώβριο την 40ή επέτειο από την ίδρυση της οργάνωσης, συνεχίζουν τις έρευνές τους. Ελπίζουν να διαλευκάνουν ακόμη 300 υποθέσεις. Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής δικτατορίας στην Αργεντινή, είχαν εξαφανιστεί περίπου 30.000 φερόμενοι ως αντιφρονούντες ή συμπαθούντες.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συλλήψεις νεοφιλελευθερων διαδηλωτών στο Ιράν
Σάββατο, 30 Δεκεμβρίου 2017, 03:35
Κύμα συλλήψεων στο Ιράν μετά τις διαδηλώσεις που σημειώθηκαν σε πολλές πόλεις της Ισλαμικής Δημοκρατίας εναντίον της ακρίβειας, του πληθωρισμού και της ανεργίας και πήραν καθαρά πολιτική χροιά.
Πολλοί διαδηλωτές, οι οποίοι σύμφωνα με την ιρανική κυβέρνηση πρόσκεινται στην νεοφιλελευθερη αντιπολίτευση, συμμετείχαν τις τελευταίες δύο ημέρες σε συγκεντρώσεις σε διάφορες ιρανικές πόλεις, φωνάζοντας μεταξύ άλλων συνθήματα εναντίον του προέδρου Χασάν Ροχανί. Πρόκειται για τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις στο Ιράν μετά το 2009 και την επανεκλογή στην προεδρία του Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ, όταν η νεοφιλελευθερη αντιπολίτευση είχε καταγγείλει νοθεία.
Η αστυνομία διέλυσε αντικυβερνητικούς διαδηλωτές στη δυτική πόλη Κερμανσάχ, ενώ οι κινητοποιήσεις εξαπλώθηκαν στην Τεχεράνη και πολλές άλλες πόλεις, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Fars, το οποίο τόνισε πως οι κινητοποιήσεις έγιναν κατόπιν εκκλήσεων «της αντεπανάστασης». Οι άνθρωποι που συγκεντρώθηκαν φώναξαν συνθήματα όπως «ο λαός ζητιανεύει, οι ιμάμηδες παριστάνουν το θεό», «λευτεριά στους πολιτικούς κρατούμενους», «ελευθερία ή θάνατος», σύμφωνα με την ίδια πηγή. Καταγράφηκαν επεισόδια και καταστροφές δημόσιας περιουσίας, πάντα κατά το Fars.
Εξάλλου, η ιρανική κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι σήμερα Σάββατο θα γίνουν συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις για να τιμηθούν οι φιλοκυβερνητικές διαδηλώσεις του 2009 σε αντίδραση στις διαδηλώσεις των ρεφορμιστών.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τέλη Ιανουαρίου το πρώτο κύμα επαναπατρισμού των Ροχίνγκια στη Μιανμάρ που δεν επιθυμουν να επιστρεψουν γιατι κινδυνευει η ζωη τους
Σάββατο, 30 Δεκεμβρίου 2017, 05:23
Οι αρχές του Μπανγκλαντές προετοιμάζουν την επιστροφή 100.000 Ροχίνγκια στη Μιανμάρ, στο πρώτο κύμα επαναπατρισμού προσφύγων της μουσουλμανικής μειονότητας, δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι.
Ο υπουργός Μεταφορών της χώρας Ομπαϊντούλ Κουαντέρ τόνισε ότι ένας κατάλογος 100.000 ονομάτων θα σταλεί σήμερα στις αρχές της Μιανμάρ, με στόχο οι επαναπατρισμοί να ξεκινήσουν στα τέλη Ιανουαρίου, με βάση μια συμφωνία των δύο κυβερνήσεων.
«Η επόμενη συνάντηση της κοινής ομάδας εργασίας θα γίνει στη Μιανμάρ και εκεί θα καθοριστούν οι όροι του επαναπατρισ?ού», πρόσθεσε ο υπουργός.
Περισσότεροι από 650.000 μέλη της μειονότητας Ροχίνγκια έχουν αναζητήσει καταφύγιο στο Μπανγκλαντές από τα τέλη Αυγούστου για να γλιτώσουν από τις διώξεις του στρατού της Μιανμάρ.
Ο ΟΗΕ και οι ΗΠΑ έχουν χαρακτηρίσει τις ενέργειες του στρατού της Μιανμάρ «εθνοκάθαρση» και οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τον έχουν κατηγορήσει για ωμότητες, όπως για ομαδικούς βιασμούς, πυρπολήσεις και φόνους.
Οι δύο κυβερνήσεις υπέγραψαν μια συμφωνία τον Νοέμβριο για τους όρους της διαδικασίας επαναπατρισμού με αφετηρία τις 23 Ιανουαρίου.
Ο Αμπούλ Καλάμ Αζάντ, αρμόδιος της κυβέρνησης για τους πρόσφυγες δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι μπαγκλαντεσιανές αρχές αποφάσισαν την Πέμπτη να στείλουν στις αντιστοιχες της Μιανμάρ μια λίστα 100.000 ονομάτων προσφυγών.
Όπως τόνισε, οι επαναπατρισμοί θα ξεκινήσουν μόλις ο κατάλογος εγκριθεί από την Μιανμάρ και οι αρχές του Μπανγκλαντές εξασφαλίσουν τη συγκατάθεση των προσφύγων.
Αρκετές οργανώσεις και διπλωμάτες εκφράζουν ανησυχία αν οι Ροχίνγκια δεχτούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.
Η πλειοψηφία των προσφύγων που βρίσκονται σε καταυλισμούς και με τους οποίους μίλησε το Γαλλικό Πρακτορείο, δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να επιστρέψει και πως δεν υπάρχουν εγγυήσεις ασφάλειας στην Πολιτεία Ραχίν.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δύο ομαδικοί τάφοι εντοπίστηκαν στη Ράκα της Συριας
 Σάββατο, 30 Δεκεμβρίου 2017, 03:04
Δύο ομαδικοί τάφοι που περιέχουν δεκάδες πτώματα αμάχων και σύρων στρατιωτικών οι οποίοι δολοφονήθηκαν από τους τζιχαντοφασιστες της συμμοριας Ισλαμοφασιστικό Κράτος (ΙΚ που ειχαν φτιαξει οι αμερικανοι) βρέθηκαν την Παρασκευή στο δυτικό τμήμα της επαρχίας της Ράκας, μετέδωσε το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.
«Δύο ομαδικοί τάφοι εντοπίστηκαν στην επαρχία της Ράκας, μέσα στους οποίους βρίσκονται τα πτώματα δεκάδων μαρτύρων, πολιτών και στρατιωτικών, που εκτελέστηκαν από την τρομοκρατική οργάνωση Ντάες όταν έλεγχε την περιοχή», ανέφερε το SANA.
Η εκταφή των πτωμάτων άρχισε χάρη σε πληροφορίες που έδωσαν στις αρχές κάτοικοι κοντά στην κοινότητα Ουάουι, στο δυτικό τμήμα της επαρχίας της Ράκας, στη βόρεια Συρία, διευκρίνισε το πρακτορείο.
Η επιχείρηση μπορεί να διαρκέσει «πολλές ημέρες, λόγω της τεράστιας έκτασης των δύο ομαδικών τάφων», σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη στη συριακή Πολιτική Προστασία.
Το ΙΚ κατηγορείται για αναρίθμητες φρικαλεότητες στα εδάφη που είχε καταλάβει από το 2014 καθώς είχε ενορχηστρώσει μαζικές εκτελέσεις, αποκεφαλισμούς και άλλες ωμότητες.
Τον Δεκέμβριο του 2014, τα πτώματα 230 ανθρώπων που είχαν εκτελεστεί από το ΙΚ βρέθηκαν σε έναν ομαδικό τάφο στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ (ανατολική Συρία). Τον Ιούνιο του 2015, οι τζιχαντοφασιστες είχαν δολοφονήσει μέσα σε τρεις ημέρες πάνω από 200 αμάχους, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, στην πόλη Κομπάνι (βόρεια), πριν απωθηθούν από τις κουρδικές δυνάμεις.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου 2017, 22:43
Πρόσφατα, ο Άσαντ και οι κουρδικές δυνάμεις αντάλλαξαν πρωτοφανείς κατηγορίες, ένα γεγονός που προκάλεσε ανησυχείες για μια ενδεχόμενη σύγκρουση μεταξύ των δύο πλευρών. «Όταν μιλάμε για εκείνους που τους αποκαλούν «Κούρδους», δεν είναι μόνο οι Κούρδοι. Όλοι εκείνοι που εργάζονται για λογαριασμό μιας τρίτης χώρας, ιδίως υπό αμερικανική διοίκηση, είναι προδότες», είπε ο Άσαντ.
Οι Κούρδοι μαχητές των Κουρδικών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) κατάφεραν να εκδιώξουν τους τζιχαντοφασιστες του Ισλαμοφασιστικού Κράτους από πολλές πόλεις, με τη βοήθεια του δυτικου συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ. Οι επιχειρήσεις τους δεν ήταν συντονισμένες με εκείνες των δυνάμεων του Άσαντ που, με τη στήριξη της Ρωσίας, πολεμούσαν τους ίδιους τζιχαντοφασιστες σε άλλες περιοχές της χώρας.
Απαντώντας στον Άσαντ, οι SDF κατηγόρησαν την Δημοκρατια της Συριας ότι «άνοιξε τις πύλες της χώρας σε ορδές ξένων τρομοκρατών που ήρθαν από τις τέσσερις γωνιές του πλανήτη».
Η Δημοκρατια της Συριας του Προεδρου Άσαντ ελέγχει το 55% του συριακού εδάφους ενώ οι Κούρδοι με τα αφεντικα τους τους αμερικανους έχουν υπό τον έλεγχό τους περίπου το 28%.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παλαιστίνη: Περισσότεροι από 50 τραυματίες από πυρά του ισραηλινού στρατού σε νέες διαδηλώσεις
Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου 2017, 19:43
Πενηνταέξι Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν σήμερα σε διαδηλώσεις στη Λωρίδα της Γάζας και την κατεχόμενη Δυτική Όχθη από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών στην τέταρτη εβδομάδα κινητοποιήσεων για την μονομερή αναγνώριση από τις ΗΠΑ της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.
Σαράντα άνθρωποι τραυματίστηκαν από πραγματικά πυρά του ισραηλινού στρατού σε συγκρούσεις σε διάφορες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας κατά μήκος του φράχτη που χωρίζει το Ισραήλ από τον παλαιστινιακό θύλακα, τόνισαν ιατρικές πηγές. Τέσσερις από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας Άσραφ αλ Κόντρα.
Η Χαμάς και η οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ κάλεσαν για μια ακόμη Παρασκευή σε διαδηλώσεις με αφορμή την «ημέρα της οργής», μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την Ιερουσαλήμ στις 6 Δεκεμβρίου. Συνολικά δώδεκα Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και εκατοντάδες έχουν τραυματιστεί στις κινητοποιήσεις που πυροδοτήθηκαν από αυτή την απόφαση.
Στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, οι συγκρούσεις είχαν αποτέλεσμα 16 τραυματίες, έξι από πραγματικά πυρά και δέκα από πλαστικές σφαίρες, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής.
Σε ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου, μία εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων δήλωσε ότι 500 διαδηλωτές έκαψαν λάστιχα, πέταξαν βόμβες μολότοφ και πέτρες ενάντια σε στρατιώτες και σε συνοριοφύλακες σε περίπου 30 σημεία στη Δυτική Όχθη. Στη Γάζα, η εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι 2.000 διαδηλωτές εκτόξευσαν πέτρες και μολότοφ σε στρατιώτες που βρίσκονταν στην ισραηλινή πλευρά του φράχτη ασφαλείας που χωρίζει τη Λωρίδα της Γάζας από το Ισραήλ.
«Οι στρατιώτες πυροβόλησαν τέσσερις βασικούς υποκινητές» που απειλούσαν άμεσα τους στρατιώτες και προσπαθούσαν να καταστρέψουν το φράχτη, σημείωσε η εκπρόσωπος, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Παράλληλα σήμερα, ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα, λίγες ώρες μετά την εκτόξευση ρουκετών από τον παλαιστινιακό θύλακα ενάντια στην ισραηλινή επικράτεια.
Δύο από τις ρουκέτες αναχαιτίστηκαν και ο τρίτος έπληξε ένα κτίριο, προκαλώντας μόνο υλικές ζημιές, σύμφωνα με την αστυνομία.
«Σε απάντηση στην εκτόξευση ρουκετών, ισραηλινά άρματα μάχης και αεροσκάφη στοχοθέτησαν δύο θέσεις της οργάνωσης Χαμάς στη βόρεια Γάζα», ανακοίνωσε ο στρατός.
Οι επιδρομές δεν προκάλεσαν κανέναν τραυματισμό, ανέφερε ένας εκπρόσωπος της Χαμάς.
Δεκαεπτά επιθέσεις με ρουκέτες έχουν εκτοξευτεί με στόχο το νότιο Ισραήλ, χωρίς να υπάρξουν θύματα, έπειτα την ανακοίνωση Τραμπ για την Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με το στρατό, υπογραμμίζοντας ότι έξι από αυτούς τους πυραύλους αναχαιτίστηκαν.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συμμοριες διαφεντευουν τις φυλακες. Εκβιασμοι και ταριφες
Ομηριες σε κελια και «απαγωγες» κρατουμενων από αλλους κρατουμενους στις φυλακες Κορυδαλλου φερνει στο φως ο ξυλοδαρμος του καταδισμενου για τρομοκρατια Νικου Μαζιωτη. «Αν θες να μεινεις σε αυτην την πτερυγα δωσε 600 ευρω» προειδοποιησαν οι αυτουργοι πριν αναλαβουν δραση. Οι εκβιασμοι εχουν και αναλογη ταριφα, που φτανει σε χιλιαδες ευρω , υπο την απειλη «σοβαρου ατυχηματος, ενώ ηγετικο ρολο διαδραματιζουν μελη της αλβανικης μαφιας.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο τουρκικος στολος μενει στο Αιγαιο και συντηρει την ενταση
Η Τουρκια αντιδρα στις νατοικες πιεσεις για μεγαλυτερη ναυτικη παρουσια στη Μαυρη Θαλασσα , και αντιθετως συγκρατει δυναμεις για το Αιγαιο και την Ανατολικη Μεσογειο, οπου εξελισσεται το μεγαλο ενεργειακο παιχνιδι των πετρελαιων με επικενυρο την Κυπρο.
Οι Τουρκοι εκαναν επιδειξη δυναμης την Πεμπτη με πλωτο γεωτρυπανο , ενώ λιγο νωριτερα τουρκικη φρεγατα συνοδευε ερευνητικο σκαφος που εχει ναυλωθει από την Ιταλια, για ερευνες μεταξυ Κυπρου και Κρητης μεχρι τα νοτια της Ροδου.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



4.100.000 εχουν χρεη στην Εφορια και στα Ασφαλιστικα Ταμεια. Στο ελεος των… κατακτητων είναι και μικροοφειλετες  που χρωστουν από 3.000 εως  50.000 ευρω.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκατοντάδες χιλιάδες Ιρανοί διαδηλώνουν υπέρ του Ισλαμικου καθεστωτος  και...
γίνονται ο εφιάλτης στα όνειρα των ιμπεριαλιστών να υπάρξει μια "πράσινη άνοιξη" της CIA στο Ιράν!
Σε όλες τις πόλεις του Ιράν ο λαός διαδηλώνει υπέρ της Ανεξαρτησίας κι Εθνικής Κυριαρχίας, εναντίον των ιμπεριαλιστών!
Η "αραβική άνοιξη" τελείωσε στη Συρία!
Ο άξονας της Αντίστασης είναι νικηφόρος!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο πρόεδρος Άσαντ επισκέφθηκε χθες στα χωριά της επαρχίας Χομς τους τραυματισμένους στρατιώτες του Αραβικού στρατού της Συρίας... Χριστουγεννιάτικες ευχές στα σπίτια των τραυματισμένων ηρώων του λαού της Συρίας!
Ουτε για δειγμα πάνοπλοι φρουροί δίπλα του, όπως στους δυτικους,  «για να μην τον λιντσάρει ο κόσμος που τον μισεί»... Που διαδιδουν και παραπληροφορουν τα δυτικα πληρωμενα παπαγαλακια. Κι αυτός οδηγεί μόνος του το αυτοκίνητό του, και μολις κατεβαινει  και τον πνίγουν στις αγκαλές...
Να φύγει ο δικτάτορας Άσαντ κραυγάζει ολη η δυτικη αποικιοκρατικη αληταρια, ο Ερντογάν, οι ΗΠΑ, η ΕΕ του 4ου Ράιχ!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Η FYROM αποτελεί το ιστορικό παράδοξο ενός λαού που προσπαθεί να σφετερισθεί μια αλλότρια ταυτότητα. Τούτο οφείλεται σε δύο λόγους: στον εθνικισμό (και τον αλυτρωτισμό) μιας νεοπαγούς νομενκλατούρας που έχει ανάγκη εθνικής αναφοράς και στον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ, που στο κράτος αυτό βλέπουν ένα στήριγμα για την πολιτική τους στα Βαλκάνια. Και στην Ευρώπη».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παφίλης: Ναι σε σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για ΠΓΔΜ
Τα Σκόπια όπως το Κόσσοβο είναι νεοταξίτα κρατίδια που προέκυψαν από τον βίαιο διαμελισμό της πρώην Γιουγκοσλαβίας από το ΝΑΤΟ για να εξυπηρετήσουν τα νεοταξίτικα σχέδια της παγκοσμιοποίησης. Ηδη στο Κόσσοβο έχει εγκαθιδρυθεί η μεγαλύτερη ηλεκτρονική κατασκοπευτική βάση του ΝΑΤΟ.
Στο λεγόμενο "Μακεδονικό"
δεν έχουμε απέναντι μας τους ηγέτες των Σκοπίων. Αυτοί δεν είναι παρά αχυράνθρωποι ποδηγετούμενοι απ' τους... μεγάλους "σύμμαχους" μας, αυτόκλητους προστάτες της "δημοκρατίας" και των "ανθρωπίνων δικαιωμάτων" παγκοσμίως! Απ' τους Αμερικάνους.
Ο διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, ο Αμερικάνος Μάθιου Νίμιμτς είναι μόνο ένας θρασύς εγκάθετος των επίβουλων. Μια σοβαρή κυβέρνηση θα τον είχε στείλει αμέσως από κει που ήλθε. Εμφανίστηκε με δικές του, πέντε τάχα, σύνθετες προτάσεις που καταλήγει σε μία. Να εμπεριέχει οπωσδήποτε το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Και ζητάει επίμονα εδώ και χρόνια απ' την Ελλάδα να το συνυπογράψει με τα Σκόπια απειλώντας μάλιστα αορίστως ότι η τυχόν άρνηση της θα συνεπιφέρει εις βάρος της δεινά!
Απαιτεί ο αμερικανοφονιάς να περάσουμε μόνοι την θηλιά στο λαιμό μας. Να αναγνωρίσουμε στο αμερικανογενές προτεκτοράτο να αναφέρεται ο όρος του ονόματος της "Μακεδονίας". Αυτό είναι μια θανάσιμη βολή κατά της εθνικής μας κυριαρχίας και ανοίγει τον δρόμο για τον μέχρι Ολύμπου εδαφικό μας ακρωτηριασμό και για όσες τραγωδίες συνεπάγεται αυτό για τους ελληνικούς πληθυσμούς. Διότι το σκοπιανό ψευδοκράτος, με την στήριξη των ΗΠΑ, των οποίων υπηρετεί τα συμφέροντα στην περιοχή, απροκάλυπτα διακηρύσσει τις επεκτατικές του βλέψεις επί των μακεδονικών εδαφών της χώρας μας.
Και δεν είναι καθόλου τυχαίο πως τα Σκόπια έχουν αναπτύξει πολεμικό ναυτικό υπό την εκπαίδευση των αμερικανών χωρίς να βρέχονται από θαλασσιά ύδατα. Άρα προσδοκούν στην μεγάλη ενωμένη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, που θα φτάνει μέχρι την Λάρισα.
Ας θυμηθούμε τα λόγια της ’Αννας Ψαρούδα - Mπενάκη στις 10/02/05 κατά την προσφώνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Kάρολου Παπούλια:
"Aναλαμβάνετε, κ. Πρόεδρε, την Προεδρία της Δημοκρατίας, για μία πενταετία, όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: H ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Eυρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές, καθώς θα μπορούν να προστατεύονται αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμαστεί, ενδεχομένως, από νέες μορφές διακυβέρνησης".
Φρικιαστικά τα όσα προανάγγειλε. Περιορισμός εθνικών συνόρων! Μέρους της εθνικής κυριαρχίας! Δικαιώματα που παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων!!!.
Και όμως ο Παφίλης τα προσπερνάει όλα αυτά στο ντούκου και θρασύτητα μας λέει:
Πως «δεν είχε και δεν έχει πρόβλημα με την σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, με το όνομα Μακεδονία αρκεί να τηρούνται και οι υπόλοιπες προϋποθέσεις» και μπλα ,μπλα,
ο Παφίλης σαν η εμπροσθοφυλακή της παγκοσμιοποίησης συνεχίζει ακάθεκτος, για να μας υπενθυμίσει : τι « έλεγαν όλα τα κόμματα που σήμερα 'βγαίνουν στα κεραμίδια' το 1992 όταν προέκυψε το θέμα του ονόματος». «Και τότε όλοι μαζί ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Συνασπισμός και οι άλλοι που ήταν ενταγμένοι σε αυτά τα κόμματα έτρεχαν στα εθνικιστικά συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα, έλεγαν ότι δεν δεχόμαστε με κανένα τρόπο το όνομα 'Μακεδονία' ενώ το ΚΚΕ από τότε είχε πει: Αποδεχόμαστε ένα όνομα σύνθετο που θα περιέχει και το 'Μακεδονία'.
Με αυτά το ΚΚΕ γίνετε ο «Βασιλικότερος του βασιλέα» της άνευ προηγουμένους εθνοπροδοσίας της πατρίδας μας.


2 σχόλια:

e-h είπε...


our office manager Liz Ingenthron knows the day-to-day operations of JVP in a way no one else does. Please read her message and click here to give now, before midnight tomorrow, so we can double every dollar! Thank you!
My name is Liz— I manage the main office at JVP here in Oakland, so you don’t normally hear from me. But I’m writing because I’ve been crunching the numbers for 2018, and it pains me to say— we’re behind.
To fully fund the important fights we face next year, we need your help to close this crucial shortfall. Give now, before midnight on the 31st, and every dollar will be doubled.
will you give now and help us stand strong?
2017 has been a tough year on all fronts, but it helps me to focus on the concrete steps I know we can take to pull ourselves out of all the messes we’re in.
That’s why 2018 is so important. Because out of the despair this year has brought, there are huge opportunities we need to seize:
• Trump’s Jerusalem declaration is a terrible move— but it’s also opened a window of opportunity to force the U.S. out of its self-appointed position of peace-broker.
• American Jews are coming around: Everything happening in the American Jewish community now shows that this coming generation will be the ones to break decisively for justice— and to uphold a new vision of Judaism that centers equality for Palestinians.
• The first Palestinian human rights legislation is making its way through Congress. And every single cosponsor we can persuade makes a difference to the political calculations of every other elected official in the country.
These are fundamental shifts, not one-time campaigns. If we can seize all these opportunities, we can truly reshape the political landscape.
But if we can't close the gap by December 31, we’re going to have to make tough decisions about what to take on.
We can make the most of your gift before December 31st, because every dollar you give will be instantly doubled. And, with the implementation of Trump’s new tax bill coming down the pike, deductions for charitable donations may be more limited in 2018.1
Now is the perfect time to give. Will you chip in what you can today?


I wish everyone could see as much of JVP as I do. So many of your names, stories, and ideas for how to make the world a better place cross my desk every day. And I get to see those same gifts transform into the nitty-gritty of campaign work, inspiring face-to-face gatherings, and exciting opportunities to shift popular discourse.
That alchemy only works because we stretch each donation as far as possible. We know you feel the need for monumental political change just as urgently as we do. So our small team is extremely careful with every dollar— out of gratitude for your generosity, and to generate the biggest impact possible.
Please, double your impact and donate what you can now.
Thank You,

e-h είπε...


ο διευθυντής γραφείου μας Liz Ingenthron γνωρίζει τις καθημερινές λειτουργίες του JVP με τρόπο που κανείς άλλος δεν το κάνει. Διαβάστε το μήνυμά της και κάντε κλικ εδώ για να δώσετε τώρα, πριν από τα μεσάνυχτα, ώστε να μπορέσουμε να διπλασιάσουμε κάθε δολάριο! Ευχαριστώ!
Το όνομά μου είναι Liz. Διαχειρίζομαι το κεντρικό γραφείο στο JVP εδώ στο Όκλαντ, έτσι δεν το ακούτε κανονικά από μένα. Αλλά γράφω επειδή έχω ψαξει τους αριθμούς για το 2018, και με πείθει να πω-είμαστε πίσω.
Για να χρηματοδοτήσουμε πλήρως τους σημαντικούς αγώνες που αντιμετωπίζουμε το επόμενο έτος, χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας για να κλείσουμε αυτό το κρίσιμο κενό. Δώστε τώρα, πριν από τα μεσάνυχτα στις 31, και κάθε δολάριο θα διπλασιαστεί.
θα δώσετε τώρα και θα μας βοηθήσετε να είμαστε ισχυροί;
Το 2017 ήταν ένα δύσκολο έτος σε όλα τα μέτωπα, αλλά με βοηθά να επικεντρωθώ στα συγκεκριμένα βήματα που ξέρω ότι μπορούμε να πάρουμε για να τραβήξουμε τον εαυτό μας έξω από όλα τα χάλια στα οποία είμαστε.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το 2018 είναι τόσο σημαντικό. Επειδή από την απελπισία που έφερε φέτος, υπάρχουν τεράστιες ευκαιρίες που πρέπει να αδράξουμε:
• Η διακήρυξη της Ιερουσαλήμ του Τράμπ είναι μια τρομερή κίνηση - αλλά άνοιξε επίσης ένα παράθυρο ευκαιρίας για να βγαλει εξω τις Η.Π.Α. από την αυτο-διορισμένη θέση του μεσίτη ειρήνης.
• Οι Αμερικανοί Εβραίοι προσεγγίζουν: Όλα όσα συμβαίνουν στην αμερικανική εβραϊκή κοινότητα δείχνουν τώρα ότι αυτή η επερχόμενη γενιά θα είναι αυτοι που θα κερδισουν αποφασιστικά τη δικαιοσύνη και θα υποστηρίξουν ένα νέο όραμα για τον Ιουδαϊσμό που θα συγκεντρώνει την ισότητα των Παλαιστινίων.
• Η πρώτη παλαιστινιακή νομοθεσία για τα ανθρώπινα δικαιώματα γίνεται μέσω του Κογκρέσου. Και κάθε συνάδελφος που μπορούμε να πείσουμε κάνει μια διαφορά στους πολιτικούς υπολογισμούς όλων των άλλων εκλεγμένων αξιωματούχων της χώρας.
Αυτές είναι θεμελιώδεις μετατοπίσεις, όχι εκστρατείες μίας ώρας. Εάν μπορούμε να εκμεταλλευτούμε όλες αυτές τις ευκαιρίες, μπορούμε πραγματικά να αναμορφώσουμε το πολιτικό τοπίο.
Αλλά αν δεν μπορέσουμε να κλείσουμε το κενό μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, θα πρέπει να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις για το τι πρέπει να αναλάβουμε.
Μπορούμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο το δώρο σας πριν από τις 31 Δεκεμβρίου, διότι κάθε δολάριο που δίνετε θα διπλασιαστεί αμέσως. Και, με την εφαρμογή του νέου φορολογικού νομοσχεδίου του Trump που κατεβαίνει, οι μειώσεις για φιλανθρωπικές δωρεές ενδέχεται να είναι πιο περιορισμένες το 2018.1
Τώρα είναι η τέλεια στιγμή να δώρισετε. Θα δωρισετε οτι μπορείτε σήμερα;


Εύχομαι ο καθένας να μπορεί να δει τόσο μεγάλο μέρος της JVP όσο και εγώ. Τόσα πολλά από τα ονόματα, τις ιστορίες και τις ιδέες σας για το πώς να κάνετε τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος διασχίζουν το γραφείο μου κάθε μέρα. Και μπορώ να δω τα ίδια δώρα να μεταμορφώνονται σε προσαναμα της εκστρατείας, να εμπνέουν συναντήσεις πρόσωπο με πρόσωπο και συναρπαστικές ευκαιρίες να μετατοπίσουν το λαϊκό λόγο.
Αυτή η αλχημεία λειτουργεί μόνο επειδή τεντώνουμε κάθε δωρεά όσο το δυνατόν περισσότερο. Γνωρίζουμε ότι αισθάνεστε την ανάγκη για μνημειακές πολιτικές αλλαγές εξίσου επειγόντως όπως και εμείς. Έτσι, η μικρή μας ομάδα είναι εξαιρετικά προσεκτική με κάθε δολάριο - από ευγνωμοσύνη για τη γενναιοδωρία σας, και για να δημιουργήσει το μεγαλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Παρακαλώ, διπλασιάστε τις επιπτώσεις σας και δώστε ό, τι μπορείτε τώρα.
Ευχαριστώ,