Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

Κυριακη 31 Δεκεμβριου 2017



αίτηση ακύρωσης κατά της χορήγησης ασύλου στον τούρκο πιλότο, κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση...
η ξεφτιλα δεν εχει πατο
 30/12/2017 -  20:08
Αίτηση ακύρωσης κατά της απόφασης παροχής ασύλου υπέβαλε η ελληνική κυβέρνηση
Έφεση της κυβέρνησης στην απόφαση για άσυλο στον Τούρκο αξιωματικό.

Μεγάλη ντροπή από την κυβέρνηση να παρεμβαίνει και στις θετικές αποφάσεις των δικαστηρίων. Μετα από απαιτηση της Τουρκιας.
'Αίτηση ακύρωσης της απόφασης παροχής ασύλου στον Τούρκο στρατιωτικό υποβλήθηκε πριν από λίγο από την Ελληνική κυβέρνηση.''
Παραβιάζετε ακόμα και τις πιο βασικες ανθρώπινες αξίες ,όπως αυτή του ' Ικέτη'
Αντε στα τσακίδια ξεφτιλόπανα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τρίτη δολοφονία στελέχους της αριστερής αντιπολίτευσης στο Μεξικό
31/12/2017
Ένας δημοτικός σύμβουλος, μέλος του αριστερού Κόμματος της Δημοκρατικής Επανάστασης (PRD 10%) δολοφονήθηκε στην Πολιτεία Ταμπάσκο στο νοτιοανατολικό Μεξικό, στην τρίτη δολοφονία στελέχους του ιδίου κόμματος μέσα σε τρεις ημέρες, ανακοίνωσε χθες η πολιτική παράταξή του.
«Ανακοινώνουμε τη δολοφονία του συντρόφου μας Γκαμπριέλ Ερνάντες Αρίας, δημοτικού συμβούλου του @PRDMexico στον δήμο Χαλάπα Ταμπάσκο και αξιώνουμε την τιμωρία των ενόχων», ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter ο πρόεδρος του κόμματος Μανουέλ Γρανάδος.
Επίσης επισύναψε μήνυμα, στο οποίο η ΚΕ του PRD «καταδικάζει τη δολοφονία» και ζητεί επίσης την τιμωρία των υπευθύνων.
Σύμφωνα με τοπικά μέσα, η σορός του Γκαμπριέλ Ερνάντες εντοπίσθηκε χθες το πρωΐ στην κατοικία του, στην κοινότητα Καλικάντο, στην Πολιτεία Ταμπάσκο, φέρουσα πλήγματα από αιχμηρό αντικείμενο. Η εισαγγελία δεν ήταν σε θέση να δώσει άμεσα διευκρινήσεις για την αιτία του εγκλήματος.
Η δολοφονία του δημοτικού συμβούλου είναι το τρίτο έγκλημα που διαπράττεται κατά δημοσίου λειτουργού που ανήκει στο PRD. Την Παρασκευή είχε δολοφονηθεί από ένοπλη συμμορία, ενώ δειπνούσε σε εστιατόριο, ο δήμαρχος της κοινότητας Πελατλάν, στην Πολιτεία Γκερέρο (νότια) Αρτούρο Γκόμες, ενώ την προηγούμενη ημέρα είχε δολοφονηθεί ενώ οδηγουσε σε αυτοκινητόδρομο, ο βουλευτής της Πολιτείας Χαλίσκο (δυτικά) Σαούλ Γαλίνδο. Ο γιός του που επέβαινε στο ίδιο αυτοκίνητο βγήκε σώος.
Οι τοπικοί δημόσιοι λειτουργοί στο Μεξικό, ιδίως δήμαρχοι και βουλευτές, συχνά πέφτουν θύματα της δράσης των συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος, που λυμαίνονται πολλές περιοχές της χώρας.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σάββατο, 30 Δεκεμβρίου 2017
Η Ρωσία στενεύει τους δεσμούς με την Κούβα κάτω από τη μύτη των ΗΠΑ
Ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αποφασίσει να σκληρύνουν τους οικονομικούς περιορισμούς προς την Κούβα, το νησί της Καραϊβικής ενισχύει τις εμπορικές σχέσεις με τη Ρωσία, σύμφωνα με το Reuters.
«Όσο αυξάνεται το ρωσικό αποτύπωμα στην Κούβα, μεγαλύτερη θα είναι η απόρριψη προς τις Ηνωμένες Πολιτείες και πιο δύσκολο θα είναι σαν αποτέλεσμα για εταιρίες από τις ΗΠΑ να κάνουν δουλειές εκεί», σχολίασε ο διευθυντής του Κέντρου Λατινικής Αμερικής Άντριεν Αρστ, Τζέισον Μάρτσακ.
Η Κούβα έχει αυξήσει σημαντικά το εμπόριό της με τη Ρωσία: πολλές κρατικές ρωσικές εταιρίες διαπραγματεύονται συμφωνίες με το νησί της Καραϊβικής. Η Κίνα παραμένει ο κύριος εμπορικός εταίρος της Κούβας, αλλά ταυτόχρονα το νησί ενισχύει τους εμπορικούς δεσμούς του με τη Ρωσία, με την οποία συμμάχησε κατά τη διάρκεια του ψυχρού πολέμου, συνεχίζει το δημοσίευμα.
Μόνο κατά το τελευταίο έτος οι ρωσικές εξαγωγές προς την Κούβα αυξήθηκαν κατά 81%. Τον Ιανουάριο, η Ρωσία θα παραδώσει συνολικά 300 νέα αυτοκίνητα Lada για να αντικαταστήσει μερικά από τα παλιά σοβιετικά οχήματα της ίδιας μάρκας, τα οποία συνεχίζουν να απολαμβάνουν μεγάλης δημοφιλίας στην Κούβα.
Επιπλέον, ο πρόεδρος της μεγαλύτερης κρατικής εταιρίας πετρελαίου Rosneft, Ίγκορ Σέτσιν, διαπραγματεύεται συμφωνία παροχής καυσίμων στην Κούβα για να μετριάσει το ενεργειακό έλλειμμα λόγω της κρίσης στη Βενεζουέλα, τον μεγαλύτερο τους προμηθευτή υδρογονανθράκων.
Άλλη ρωσική εταιρία, η Sinara, έστειλε τον Νοέμβριο τις πρώτες 75 ατμομηχανές ως τμήμα παραγγελίας αξίας 190 εκατ. δολαρίων. Επίσης η εταιρία Ρωσικών Σιδηροδρόμων (RZhD), κρατικής ιδιοκτησίας, διαπραγματεύεται συμφωνία 2,2 δισ. δολαρίων για να ανανεώσει τις κουβανικές υποδομές και να κατασκευάσει μια νέα γραμμή υψηλής ταχύτητας ανάμεσα στην Αβάνα και τη λουτρόπολη του Βαραδέρο.
Από την πλευρά της, η διακυβέρνηση Τραμπ στις ΗΠΑ έχει απαξιώσει όλη τη δουλειά του Μπαράκ Ομπάμα – ο οποίος προς το τέλος της θητείας του ελαστικοποίησε το εμπάργκο προς την Κούβα – χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση του Ραούλ Κάστρο ως «βάναυσο καθεστώς».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Mythbuster της Βενεζουέλας
28/12/2017
Η οικονομολόγος Πασκουαλίνα Κούρτσιο έχει περάσει τα τελευταία χρόνια της ζωής της καταρρίπτοντας τους μύθους που κυκλοφορούν στα διεθνή μέσα ενημέρωσης για την οικονομία της Βενεζουέλας. Τη βρήκαμε στο Καράκας… δίπλα στα γυαλιά του Σαλβαδόρ Αλιέντε.
Τη συνάντησα στην είσοδο του υπουργείου Εξωτερικών, όπου ετοιμαζόταν να δώσει μια διάλεξη για τις επιπτώσεις του αμερικανικού εμπάργκο στην οικονομία της Βενεζουέλας.
Με περίμενε δίπλα σε ένα γλυπτό που αναπαριστά τα σπασμένα γυαλιά οράσεως του Σαλβαδόρ Αλιέντε –από την «11η Σεπτεμβρίου της Χιλής», όταν ο Πινοσέτ βομβάρδισε το προεδρικό μέγαρο στο Σαντιάγκο. Στο μυαλό μου ηχούσε η διαβόητη εντολή που είχε δώσει ο πρόεδρος Νίξον στη CIA, μόλις ο Αλιέντε ανέλαβε τα καθήκοντά του: «Κάντε την οικονομία να ουρλιάξει». Και η οικονομία ουρλιάζει σήμερα στη Βενεζουέλα.
Μπορεί τα ράφια των σούπερ μάρκετ να μην είναι άδεια, όπως συνηθίζουν να τα παρουσιάζουν τα διεθνή ΜΜΕ, αλλά ορισμένες ελλείψεις τροφίμων και φαρμάκων παραμένουν. Παράλληλα η ανεπάρκεια χαρτονομισμάτων και ο υπερπληθωρισμός μετατρέπουν καθημερινές δραστηριότητες σε μια καφκική δοκιμασία για εκατοντάδες χιλιάδες Βενεζουελάνους.
Η Πασκουαλίνα Κούρτσιο δεν επιχειρεί να κρύψει ούτε να εξωραΐσει την πραγματικότητα. Δεν αρνείται επίσης τις καταστροφικές επιπτώσεις που είχε η σχεδόν καθολική εξάρτηση της εθνικής οικονομίας από το πετρέλαιο.
Το βασικό της επιχείρημα όμως, το οποίο αναλύει με εξαντλητική παράθεση επιχειρημάτων στο τελευταίο της βιβλίο («The visible hand of the market»), είναι ότι ξένες χώρες αλλά και τμήματα της δεξιάς αντιπολίτευσης έχουν κηρύξει ανηλεή οικονομικό πόλεμο που θυμίζει τις κινήσεις της Ουάσινγκτον πριν από την ανατροπή του Αλιέντε το 1973.
«Το εμπάργκο» μου εξηγεί «ξεκίνησε άτυπα εδώ και τέσσερα χρόνια και όχι στις 25 Αυγούστου, όταν υπογράφτηκε από τον Τραμπ το σχετικό εκτελεστικό διάταγμα. Οι επιπτώσεις του είναι ήδη εμφανείς στον πληθυσμό, καθώς δυσχεραίνει την εισαγωγή τροφίμων και φαρμάκων που εξαρτώνται από λογαριασμούς οι οποίοι συνδέονται με το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα».
Το πιο πρόσφατο πρόβλημα όμως είναι η αδυναμία της χώρας να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους, αφού οι κυρώσεις απαγορεύουν στα μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Δύσης να έρθουν σε επαφή με τη Βενεζουέλα.
Καθώς συζητάμε παρατηρώ ορισμένα διαγράμματα που έχει ετοιμάσει για την παρουσίασή της. Μου δείχνει πως από το 2007 οι σημαντικότερες ελλείψεις ειδών πρώτης ανάγκης συμπίπτουν χρονικά με τις περιόδους εκλογικών αναμετρήσεων.
«Παρατηρήσαμε ότι, χωρίς να έχει μειωθεί η παραγωγή αυτών των αγαθών, αρχίζουν να σπανίζουν στην αγορά… Δημιουργούνται έτσι μεγάλες ουρές και ο κόσμος δυσανασχετεί» εξηγεί η Κούρτσιο, που θεωρεί ότι αυτός είναι ένας από τους σημαντικότερους μηχανισμούς επηρεασμού των εκλογών. Η ίδια μου θυμίζει ότι οι ίδιες ακριβώς ελλείψεις είχαν παρατηρηθεί και στη Χιλή του Αλιέντε, παρά το γεγονός ότι η παραγωγή των προϊόντων που παρουσίαζαν έλλειψη είχε αυξηθεί.
Αν και δηλώνει ότι δεν έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με την ελληνική περίπτωση, η Κούρτσιο υποστηρίζει ότι θα πρέπει να μελετηθούν σε βάθος οι ελλείψεις φαρμάκων, που παρατηρήθηκαν σχεδόν από την αρχή της κρίσης, αλλά και οι ουρές στα ΑΤΜ την εβδομάδα του δημοψηφίσματος.
«Σε πολλές χώρες χρησιμοποιούνται οι ίδιοι μηχανισμοί» μου εξηγεί, θυμίζοντάς μου ένα κοινό μοτίβο που παρατηρήθηκε σε πολλές χώρες της Λατινικής Αμερικής: ελλείψεις τροφίμων, χρηματισμός μέσων ενημέρωσης και ενίσχυση ακροδεξιών ομάδων.
Το δεύτερο γράφημα που μου δείχνει φαίνεται να διαλύει μία από τις «βεβαιότητες» με τις οποίες μεγάλωσαν γενιές ανθρώπων στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη: ότι η αύξηση του πληθωρισμού συνεπάγεται αναγκαστικά αύξηση της φτώχειας για τον πληθυσμό. Αυτό ακριβώς συνέβαινε στη Βενεζουέλα μέχρι την ανάληψη της εξουσίας από τον Τσάβες.
Ο δείκτης του πληθωρισμού και αυτός της φτώχειας κινούνταν κυριολεκτικά παράλληλα. Στα χρόνια που ακολούθησαν όμως η προστασία των αγαθών πρώτης ανάγκης μέσω του ελέγχου τιμών σήμαινε ότι οι επιπτώσεις του πληθωρισμού σταμάτησαν να περνάνε στην κοινωνία. Η Βενεζουέλα, με πολλές παλινωδίες και αποτυχίες, αποδείκνυε ότι το ποιος θα πληρώσει τον λογαριασμό του πληθωρισμού είναι εν τέλει μια απόφαση πολιτική και όχι οικονομική.
Στην ερώτησή μου αν η Βενεζουέλα αντιμετωπίζει ανθρωπιστική κρίση, η απάντησή της είναι κατηγορηματικά «όχι». Για την Κούρτσιο η Βενεζουέλα περνά μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, η αναφορά όμως στον όρο «ανθρωπιστική κρίση» εντάσσεται σε αυτό που χαρακτηρίζει «υβριδικό πόλεμο» ή «πόλεμο τέταρτης γενιάς» –την προσπάθεια επέμβασης, δηλαδή, στο εσωτερικό της χώρας με πρόσχημα την προστασία του πληθυσμού.
Η άποψή της θυμίζει εκ πρώτης όψεως ένα παιχνίδι λέξεων, το οποίο θα ανέμενε κανείς από κάθε οικονομολόγο που βρίσκεται τόσο κοντά στα κέντρα λήψης οικονομικών αποφάσεων στο Καράκας.
Τις τελευταίες εβδομάδες όμως η Κούρτσιο απέκτησε έναν απροσδόκητο σύμμαχο. Ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Άλφρεντ ντε Ζάγιας, που επισκέφτηκε τη χώρα, επιβεβαίωσε ότι η Βενεζουέλα αντιμετωπίζει μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική κατάσταση, η οποία όμως δεν μπορεί να χαρακτηριστεί «ανθρωπιστική κρίση».
Η Βενεζουέλα δεν αντιμετωπίζει ανθρωπιστική κρίση. Αντιμετωπίζει οικονομικό πόλεμο.
https://solidariagriega.wordpress.com/2017/12/28/%CE%B7-mythbuster-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B2%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%AD%CE%BB%CE%B1%CF%82/



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κριτήριο για την παροχή πολιτικού ασύλου, σύμφωνα με την Παγκόσμια Διακήρυξη των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων είναι αν υπάρχει ή όχι εγγύηση δίκαιης δίκης στη χώρα του διωκόμενου. Ανεξαρτήτως της πολιτικής του τοποθέτησης ή της πολιτικής πρακτικής για την οποία διώκεται. Και στην Τουρκία τέτοια εγγύηση δεν υπάρχει.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΔΙΚΑΙΗ ΔΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ
Και να που ένα-ένα σκάνε μύτη και διάφορα ανάλγητα ανθρωπάκια, για να υποστηρίξουν ακόμη κι αυτή την αισχρή πράξη του αμόρφωτου, επιβεβαιώνοντας ότι το διαζύγιο που πήραν το 2015 με την Αριστερά (όσοι απ' αυτούς ήταν αριστεροί, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ζέχνει και πασοκοσημιτίλα), εξελίσσεται και σε διαζύγιο με τη δημοκρατία και τη στοιχειώδη ανθρωπιά.
Ρε ξευτιλισμένα ανθρωπάκια, υπάρχουν διεθνείς συμβάσεις και πάνω απ' όλα η Παγκόσμια Διακήρυξη των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, που αναγνώρισαν όλες οι χώρες μετά την ήττα του ναζισμού, που ορίζουν ότι πολιτικό άσυλο δικαιούται οποιοσδήποτε διώκεται στη χώρα του και η ενδεχόμενη παράδοσή του δεν εγγυάται μια δίκαιη δίκη. Δεν έχει σημασία αν ο αιτών άσυλο είναι δημοκράτης, αριστερός, πραξικοπηματίας ή απολίτικος αλητάμπουρας όπως εσείς. Η δίκαιη δίκη είναι το ζήτημα.
Αυτό είναι που δεν εγγυάται η Τουρκία του Ερντογάν! Οπότε τι υποστηρίζετε; Τόση ξευτίλα; Τέτοια κατάντια;



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αποτυχημένος πραξικοπηματίας ο Κύλων στην Αθήνα του 7ου π.Χ. αιώνα, και οι συνεργάτες του κατέφυγαν στον ναό της Αθηνάς, που θεωρούνταν άσυλο. Βγαίνοντας, με υπόσχεση πως δεν θα τιμωρηθούν, σφαγιάστηκαν. Οργισμένοι οι θεοί τιμώρησαν τους Αθηναίους με καταστροφές, επιδημίες και μαζικούς θανάτους.
Επρόκειτο για το Κυλώνειο Άγος.
Αλλά πού να ξέρει απ' αυτά η χορτάτη παρέα των πλουσιόπαιδων που κυβερνάει! Δεν της χρειάζονται στις δεξιώσεις με τους Σαββίδηδες και τους Λάτσηδες. Εκεί πας, αρκεί να ξέρεις να μιλάς για λεφτά.
Τυχαίο που 'χουν επικεφαλής τον πλέον αμόρφωτο απ' όσους πέρασαν από τη θέση του πρωθυπουργού σ' αυτή τη χώρα; Τυχαία τα περί Δακίας του ενός και τα περί Ιωαννίνων, ως πρώτης πόλης που απελευθερώθηκε από τους Τούρκους, του άλλου;
Τα θρασίμια!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η κυβερνητική αληταμπουρία ζητάει να ακυρωθεί η χορήγηση ασύλου στον πιλότο που μετέφερε τους αξιωματικούς από την Τουρκία στην Ελλάδα.
Είναι ακριβώς η ίδια που δεν έβγαλε άχνα μέρες τώρα για τη σύλληψη του δικηγόρου Τάκη Ζώτου που έσβηνε ναζιστικά συνθήματα στο Καρπενήσι.
Η ίδια που σφυρίζει κλέφτικα για την αδιαφορία της ΕΛ.ΑΣ., εδώ κι ένα μήνα, να συλλάβει τον ναζί που τραμπούκισε έξω από τα δικαστήρια τη δικηγόρο Ευγενία Κουνιάκη.
Είναι αυτή η παρέα των χορτάτων μπούληδων που βάλθηκε να ξευτιλίσει κάθε έννοια δημοκρατικών αξιών σ' ετούτο τον τόπο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γαλλικος καπιταλισμος
Γαλλία: Οι άθλιοι του Σηκουάνα
Τα τρία τελευταία χρόνια οι άστεγοι στην Γαλλία αυξήθηκαν κατά 50% με αποτέλεσμα να φθάσουν τον αριθμό ρεκόρ των 3,6 εκατομμυρίων που είτε δεν έχουν καθόλου κατάλυμα, είτε περιφέρονται στον δρόμο αναζητώντας ευκαιριακά κάπου να κοιμηθούν.
Το Παρίσι έχει γεμίσει σκηνές στις οποίες μένουν οι άστεγοι, τις οποίες μοιράζουν δωρεάν εταιρίες αθλητικών ειδών και φιλανθρωπικές οργανώσεις. Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ανάμεσα στους άστεγους στην Γαλλία οι 30.000 είναι παιδιά, ενώ οι 141.000 από αυτούς ζουν στην κυριολεξία στο πεζοδρόμιο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Πρόστιμα θα επιβάλλονται στους άστεγους της Φρανκφούρτης!
Στο μεταξύ, προβλέπεται πως οι άστεγοι στη χώρα θα φτάσουν τα 1,2 εκατ. το 2018 αν δεν ληφθούν δραστικά μέτρα

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ.--
Να πληρώσουν επιτόπου πρόστιμο θα αναγκάζονται οι άστεγοι στη Φρανκφούρτη αν δεν ...«συμμορφώνονται» με τις υποδείξεις της αστυνομίας και εξακολουθούν να κοιμούνται στους δρόμους. Πρόκειται για απόφαση των αρχών της πόλης, την οποία επιβεβαιώνουν πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι.
Οποιος περπατήσει στις κεντρικές λεωφόρους του «πλούσιου» χρηματοπιστωτικού κέντρου της Γερμανίας, θα δει, στις σκιές των ουρανοξυστών της πόλης και του υποκαταστήματος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, έναν μεγάλο αριθμό απόρων να αναζητούν καταφύγιο. Το γερμανικό κράτος, τα κρατίδια και οι δήμοι όχι μόνο δεν συζητούν να δαπανήσουν χρήματα για δωρεάν στέγη και προστασία των απόρων και συνολικά για προγράμματα λαϊκής στέγης, αλλά σκοπεύουν να έχουν και έσοδα από τη δυστυχία των αστέγων επιβάλλοντας πρόστιμα, που κυμαίνονται στα 40 ευρώ.
Οπως δήλωσε ο ρυθμιστικός φορέας στα τοπικά ΜΜΕ, οι άστεγοι θα πρέπει να πληρώσουν «αν αρνηθούν πολλαπλές αιτήσεις για μετακίνηση» από τους δημόσιους χώρους όπου καταφεύγουν, χωρίς, βέβαια, να τους προσφέρει κάποια εναλλακτική λύση. Αλλωστε, το κομμάτι της - περιστασιακής και ελλιπούς - «προστασίας» των αστέγων έχουν αναλάβει αποκλειστικά ΜΚΟ και φιλανθρωπικές οργανώσεις. Με απίστευτη υποκρισία ο Πρόεδρος της Γερμανικής Δημοκρατίας, Φρανκ - Βάλτερ Σταϊνμάγερ, ζήτησε (αλήθεια, από ποιον;) περισσότερη φροντίδα και αλληλεγγύη για τους άστεγους...

Εκατοντάδες χιλιάδες χωρίς «κεραμίδι»
Η έλλειψη στέγης εξελίσσεται σε εκρηκτικό ζήτημα στη Γερμανία, καθώς έχει αυξηθεί δραματικά - σε εκατοντάδες χιλιάδες - ο αριθμός όσων κοιμούνται σταθερά στους δρόμους ή σε προσωρινά καταλύματα.
Σύμφωνα με τα πρόσφατα ετήσια στατιστικά στοιχεία της Ομοσπονδιακής Κοινότητας «Βοήθεια για τους Αστεγους» (BAG Wohnungslosenhilfe), που συνενώνει τις υπηρεσίες και τις δομές για ανθρώπους με «κοινωνικά προβλήματα» όλης της χώρας:
Το 2016 οι άστεγοι ανήλθαν στις 860.000, από 335.000 το 2014 (αύξηση κατά 150%).
Από αυτούς, τουλάχιστον 52.000 ζουν στους δρόμους (αύξηση κατά 1/3 από το 2014) και οι υπόλοιποι φιλοξενούνται σε προσωρινά καταλύματα, συγγενείς κ.λπ.
Προβλέπεται πως οι άστεγοι θα φτάσουν το 2018 στα 1,2 εκατ.αν δεν παρθούν «δραστικά μέτρα».
Περισσότεροι από τους μισούς άστεγους της χώρας είναι πρόσφυγες και μετανάστες (440.000).
Ομως, και χωρίς να συμπεριληφθούν αυτοί, η αύξηση σε σχέση με το 2014 είναι μεγάλη (25%). Ανάμεσα στους 420.000 (Γερμανούς) άστεγους, οι 30.000 είναι ανήλικοι.
Οι άστεγοι στο Βερολίνο - δραματική είναι η εικόνα στο Ζωολογικό Κήπο - φτάνουν τις 30.000, με το 70% αυτών να πάσχουν από ψυχικές ασθένειες, φανερώνοντας τη γύμνια και την εμπορευματοποίηση της Ψυχικής Υγείας.
«Η μετανάστευση επιδείνωσε εντυπωσιακά τη συνολική κατάσταση, αλλά δεν είναι η μόνη αιτία», εξηγεί ο διευθύνων σύμβουλος της BAG W, Τόμας Σπεχτ. «Οι βασικές αιτίες για την αύξηση των αστέγων βρίσκονται στην εδώ και δεκαετίες στεγαστική πολιτική στη Γερμανία, σε συνδυασμό με την ανεπαρκή καταπολέμηση της φτώχειας», σημειώνει. Δηλαδή, στην «ανεπαρκή προσφορά οικονομικά προσιτών σπιτιών και κοινωνικών κατοικιών». «Επιπλέον, οι δήμοι, τα ομοσπονδιακά κρατίδια και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχουν πουλήσει τα δικά τους αποθέματα - προσιτών οικονομικά - κατοικιών σε ιδιώτες επενδυτές», προσθέτει.

Εκατομμύρια στα συσσίτια και τα κοινωνικά παντοπωλεία
Στο 1,5 εκατ. υπολογίζονται οι άνθρωποι στη Γερμανία που επισκέπτονται τα 900 περίπου κοινωνικά παντοπωλεία και συσσίτια που λειτουργούν σε ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Ενωση Κοινωνικών Παντοπωλείων. Από αυτούς, σχεδόν 1 στους 4 (350.000) είναι συνταξιούχοι. Ο αριθμός των συνταξιούχων διπλασιάστηκε μέσα σε μια δεκαετία και ενδέχεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο.
Η εκτίμηση αυτή στηρίζεται και από έρευνα του Ιδρύματος Μπέρτελσμαν, που δείχνει πως το 2036 το 1/5 των συνταξιούχων θα ζει κάτω από το όριο της φτώχειας και θα έχει ανάγκη από προνοιακές παροχές. Πιο ευάλωτες ομάδες θεωρούνται γυναίκες που ζουν μόνες, ανειδίκευτοι, χαμηλόμισθοι, μακροχρόνια άνεργοι, άτομα με σύνταξη αναπηρίας. Πάντως, σύμφωνα με στοιχεία της Γερμανικής Στατιστικής Υπηρεσίας, ήδη σήμερα απειλούνται 16 εκατ. άνθρωποι από τη φτώχεια ή την κοινωνική περιθωριοποίηση.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Βάργκας κι άλλοι 230 λογοτέχνες εκφράζουν αγανάκτηση για την απονομή χάρης στον Φουχιμόρι
 Κυριακή, 31 Δεκεμβρίου 2017, 03:55
Πάνω από 230 περουβιανοί συγγραφείς, ανάμεσά τους και ο νομπελίστας λογοτεχνίας Μάριο Βάργκας Γιόσα, υπέγραψαν το Σάββατο ένα μανιφέστο στο οποίο εξεγείρονται εναντίον της απονομής χάριτος και της αμνήστευσης του πρώην προέδρου του Περού Αλμπέρτο Φουχιμόρι, την οποία χαρακτήρισαν «παράνομη και ανεύθυνη».
Υπό τον τίτλο «Υπέρ της αξιοπρέπειας του Περού κι εναντίον της χάρης», το κείμενο υπενθυμίζει ότι ο Φουχιμόρι «καταδικάστηκε για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και διαφθορά» κι ότι ήταν «υπεύθυνος για ένα πραξικόπημα».
Στον πρώην αρχηγό του κράτους του Περού (1990-2000), ο οποίος εξέτιε ποινή 25 ετών κάθειρξης για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και διαφθορά, απονεμήθηκε χάρη την περασμένη Κυριακή από τον σημερινό πρόεδρο Πέδρο Πάμπλο Κουτσίνσκι, κάτι που προκάλεσε έντονη πολιτική αντιπαράθεση στη χώρα.
Οι συγγραφείς του μανιφέστου κατήγγειλαν την «παράνομη και ανεύθυνη συμπεριφορά του προέδρου Κουτσίνσκι, ο οποίος, τη νύχτα της 24ης Δεκεμβρίου (...) απένειμε χάρη σε έναν εγκληματία».
Ο Φουχιμόρι είχε καταδικαστεί το 2009 για διαφθορά και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, αφού είχε διατάξει τη δολοφονία 25 ανθρώπων από ένα τάγμα θανάτου κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου εναντίον των μαοϊκών ανταρτών της οργάνωσης Φωτεινό Μονοπάτι (άκρα αριστερά).
Οι υπογράφοντες, ανάμεσα στους οποίους φιγουράρουν ο Μάριο Βάργκας Γιόσα, ο Αλφρέδο Μπράις Ετσενίκε, η Αΐδα Αλόνσο κι ο Αλόνσο Κουέτο, υποστηρίζουν ότι η χάρη που απονεμήθηκε στον πρώην πρόεδρο καταπατά «την αξιοπρέπεια, την ισονομία και το καθήκον της μνήμης» και υπογραμμίζουν ότι «δεν είναι μυστικό για κανέναν ότι ο Φουχιμόρι δεν πάσχει από καμιά εκφυλιστική ή θανατηφόρα ασθένεια».
Η απόφαση του προέδρου για απονομή χάριτος και αμνήστευσης του πρώην προέδρου του Περού 79χρονο Αλμπέρτο Φουχιμόρι πυροδότησε διαδηλώσεις χιλιάδων Περουβιανών, που κατηγορούν τον Κουτσίνσκι πως παζάρεψε αυτή την απόφαση για να παραμείνει στην εξουσία εξασφαλίζοντας την υποστήριξη μιας μερίδας κοινοβουλευτικών του κινήματος που είχε ιδρύσει ο Φουχιμόρι.
«Η χάρη στον Φουχιμόρι αποτέλεσε κατακλυσμικό γεγονός από ηθική και πολιτική άποψη για την κοινωνία μας», και πολλοί από τους περουβιανούς λογοτέχνες αισθάνθηκαν την «ηθική υποχρέωση να εκφραστούν, να διαμαρτυρηθούν», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Αλφρέδο Πίτα, που υπογράφει επίσης το μανιφέστο.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προελαύνουν οι συριακές δυνάμεις στην Ιντλίμπ
 Κυριακή, 31 Δεκεμβρίου 2017, 03:01
Δυνάμεις της συριακης δημοκρατιας ανακατέλαβαν το Σάββατο νέες τοποθεσίες από τους τζιχαντοφασιστες και τους ισλαμοφασιστες στην περιφέρεια της επαρχίας της Ιντλίμπ, έπειτα από σφοδρές μάχες που ανάγκασαν πολλούς άμαχους να τραπούν σε φυγή.
Με την υποστήριξη της Πολεμικής Αεροπορίας, τα συριακά στρατεύματα διεξάγουν από τη Δευτέρα επιχειρήσεις στα όρια της επαρχίας Ιντλίμπ, της μοναδικής που συνεχίζει να παραμένει ολόκληρη εκτός του ελέγχου της συριακης κυβέρνησης του Προεδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και το μεγαλύτερο μέρος της κατέχει το ισλαμοφασιστικο Μέτωπο Κατάκτησης του Λεβάντε (Φάταχ αλ Σαμ), ο πρώην βραχίονας της Αλ Κάιντα στη Συρία.
«Οι δυνάμεις της συριακης δημοκρατιας συνεχίζουν να προελαύνουν, οι μάχες συνεχίζονται με σφοδρότητα. Γίνονται αεροπορικά πλήγματα από την συριακη δημοκρατια και τη αεροπορία», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο από το Λονδινο οπου κατοικοεδρευει ο αληταρας διευθυντής της αποικιοκρατικης μη κ. ο. Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη Συρια, ο μεθυστακας χαφιες Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.
Οι εχθροπραξίες επικεντρώνονται στο νοτιοανατολικό τμήμα της Ιντλίμπ και στον βορειοανατολικό της τομέα, που γειτονεύει με την επαρχία Χάμα, ανέφερε ο μεθυστακας χαφιες Άμπντελ Ραχμάν και διευκρίνισε ότι η συριακη δημοκρατια πήρε τον έλεγχο πολλών τοποθεσιών και χωριών σε αυτόν τον τελευταίο τομέα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γαλλία: Δικαιώθηκε νοσοκομείο που απέλυσε ειδικευόμενο επειδή εχοντας μουσι «επιδείκνυε τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του»
 Σάββατο, 30 Δεκεμβρίου 2017, 20:23
Γαλλικό δικαστήριο δικαίωσε παραλογα και αδικα ένα νοσοκομείο του Παρισιού που απέλυσε έναν Αιγύπτιο ειδικευόμενο γιατρό επειδή εκείνος αρνήθηκε να ξυρίσει τη γενειάδα του, που θεωρήθηκε ως «επιδεικτική εκδήλωση» των θρησκευτικών πεποιθήσεών του.
Στην απόφασή που εξέδωσε στις 19 Δεκεμβρίου το Διοικητικό Εφετείο των Βερσαλλιών αναφέρει ότι μολονότι μια «έστω και μακριά» γενειάδα δεν αποτελεί «από μόνη της» επίδειξη των θρησκευτικών πεποιθήσεων του κατόχου του, στη συγκεκριμένη περίπτωση οι «περιστάσεις» δικαιώνουν το νοσοκομείο. Το τι ενοουν με τη λεξη «περιστασεις» μονο οι δικαστακοι το καταλαβαινουν.
Η υπόθεση χρονολογείται από το 2013. Ο γιατρός, που σήμερα είναι 35 ετών, έκανε ειδικότητα ενός έτους στο νοσοκομείο του Σεν Ντενί, στα βόρεια του Παρισιού, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας με το Εθνικό Ινστιτούτο Ήπατος του αιγυπτιακού πανεπιστημίου Μενούφια.
Ο γιατρός εμφανίστηκε στο νοσοκομείο «με το πρόσωπο καλυμμένο με μια ιδιαίτερα επιβλητική γενειάδα» και η διεύθυνση του ζήτησε πολλές φορές να την κόψει γιατί «τα μέλη του προσωπικού την θεωρούσαν ως εκδήλωση των θρησκευτικών πεποιθήσεων του». Εκείνος περιορίστηκε να επικαλεστεί «τον σεβασμό στην ιδιωτική ζωή του» αλλά δεν διέψευσε ότι η εξωτερική εμφάνισή του σχετιζόταν με τη θρησκεία του.
Υπό τις συνθήκες αυτές, το δικαστήριο θεώρησε ότι δεν σεβάστηκε την αρχή της κοσμικότητας και της ουδετερότητας στις δημόσιες υπηρεσίες, μολονότι η γενειάδα του «δεν συνοδευόταν από καμία πράξη προσηλυτισμού».
«Επειδή δεν δήλωσε ρητά ότι (η γενειάδα) δεν είχε θρησκευτικές αποχρώσεις, ήταν ένδειξη θρησκευτικών πεποιθήσεων», διαμαρτυρήθηκε η δικηγόρος του, Ναουέλ Γκαφσιά, η οποία σκοπεύει τώρα να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας. «Θα διαπραγματευόμαστε τα εκατοστά των τριχών στο σαγόνι των ανθρώπων για να δούμε αν προσβάλλεται η αρχή του κοσμικού κράτους», σχολίασε δηκτικά.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι πιο ωραίοι άνθρωποι που ξέρουμε είναι εκείνοι που έχουν γνωρίσει την ήττα στη ζωή τους, που έχουν υποφέρει, που έχουν αισθανθεί την απώλεια, και που έχουν βρει την έξοδο απ’ αυτά τα βάθη.
Αυτοί οι άνθρωποι έχουν ευγνωμοσύνη, έχουν ευαισθησία, και καταλαβαίνουν ποια είναι η ζωή εκείνη που σε γεμίζει ευσπλαχνία, τρυφερότητα, βαθειά αγάπη και σε κάνει να νοιάζεσαι.
Οι ωραίοι άνθρωποι δεν προκύπτουν, απλώς
Ελίζαμπεθ Κούπμλερ-Ρος

(ευχομαι κουραγιο και δυναμη και θαρρος σε ολους/ες αυτους/ες που κουβαλανε την σπασμενη τους καρδια,που κυκλοφορουνε χωρις δερμα,που δεν φοβουνται να πονεσουν και να πεθανουν πολλες φορες ,πριν πραγματικα ζησουν...
αδελφια εξω ειναι καταχνια αλλα μεσα μας υπαρχει φως ,και αυτο το φως δεν θα σβυσει ποτε )



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συνθήματα που φωνάχτηκαν στις νεοφιλελε διαδηλώσεις στο Ιραν, σύμφωνα με το v̶o̶i̶c̶e̶ ̶o̶f̶ ̶a̶m̶e̶r̶i̶c̶a̶ international viewpoint:
" Θάνατος στον Ρουχάνι "και" Θάνατος στον δικτάτορα ".
Όχι η Γάζα, όχι ο Λίβανος, η ψυχή μου είναι η εξασφαληση του Ιράν
Αφήστε τη Συρία και σκεφτείτε για μας
Έχετε χρησιμοποιήσει τη θρησκεία και έχετε ταπεινώσει τον λαό
Η κυβέρνηση ψεύδεται  οι υποσχέσεις της δεν εφαρμόζονται
Ενότητα Ενότητας, Όχι Φόβο, Μην φοβασται την αστυνομία
Mετανοιωνουμε για την επανάσταση και την ανατροπή της μοναρχίας "



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Για πολλούς από μας μία δύσκολη χρονιά δίνει τη θέση της σε μία πολύ χειρότερη.Εύχομαι να σταθούμε όρθιοι, καλή μας δύναμη