Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Δευτερα 4 Δεκεμβριου 2017



«Γνωρίζω ανθρώπους που γεννήθηκαν με την αλήθεια στην κούνια τους , που δεν ξεγελάστηκαν ποτέ τους , που δεν τους χρειάστηκε να προχωρήσουν ούτε ένα βήμα σε ολόκληρη την ζωή τους , επειδή από τότε που ήταν ακόμα στις φασκιές είχαν κιόλας φτάσει. Ξέρουν ποιο είναι το καλό , πάντοτε το ήξεραν. Για τους άλλους έχουν την αυστηρότητα και την περιφρόνηση που τους δίνει η θριαμβευτική τους σιγουριά πως έχουν δίκιο. Δεν τους μοιάζω. Εμένα η αλήθεια δεν μου αποκαλύφθηκεστα βαφτίσια μου , δεν την βρήκα ούτε από τον πατέρα μου ούτε από την κοινωνική τάξη της οικογένειάς μου. Ότι έχω μάθει μου κόστισε ακριβά , ότι ξέρω το έχω με δικές μου δαπάνες . Δεν έχω ούτε και μία έστω βεβαιότητα που να μην την σχημάτισα μέσω της αμφιβολίας , του άγχους , του ιδρώτα , της οδυνηρής εμπειρίας. Έτσι νοιώθω σεβασμό γι αυτούς που δεν ξέρουν , γι αυτούς που ψάχνουν , που ψηλαφούν , που σκοντάφτουν. Για εκείνους που η αλήθεια τους είναι εύκολη , αυθόρμητη , αισθάνομαι βέβαια έναν κάποιο θαυμασμό , αλλά ομολογώ , πολύ λίγο ενδιαφέρον».
Λουί Αραγκόν



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νίκη στα όπλα της Αντίστασης
Νίκη στους Χούτι



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διαβάζοντας την δήλωση της Νατάσσας Μποφίλιου ίσως το τελευταιο που θα έπρεπε να ασχολήθουμε ειναι η φαινομενικη αντιφαση οτι δηλώνει τροτσκιστρια και ψηφιζει ΚΚΕ. Διαβαζοντας την δήλωση της ισχυρίζεται κατ αρχην οτι το κανει τιμης ενεκεν για τους παπππουδες της. Σαφως και δεν θα περιμενε κανεις να κατονοεί η Μποφίλιου οτι το σημερινο ΚΚΕ δεν εχει καμια σχεση με το ΚΚΕ του ΕΑΜ -ΕΛΑΣ. και οτι το εχθρευεται . Δευτερευοντως γιατι πιστευει οπως λεει στην οργανωμενη παλη στην οποια ομως δεν μετεχει (ειμαι παροπλισμενη) και αρα πιστευει απλως μεταφυσικα ιδεαλιστικα. Αλλωστε για οποιον εχει καποια στοιχειώδη επαφή με την πολτικη του σημερινου ΚΚΕ γινετε κατανοητο οτι εχει κοπιάρει μπολικα στοιχεία απο επιγόνους του τροτσκι χωρις να σημαινει οτι το σημερινο ΚΚΕ ειναι νεο τροτσκιστικο κομμα Δεν υπαρχει έκπληξη λοιπον για το τι ψηφιζει . Το βασικό στη δήλωση της ειναι οτι αντανακλάται ολη η ψυχολογία του μικροαστού ''επαναστατη '' με τις αντιφάσεις της σε συνθηκες ήττας και υποχωρησης του κινηματος. Το γεγονος οτι βρισκει εκφραση στο σημερινο ΚΚΕ ειναι απολυτως λογικο. Η παραιτηση απο τα εγκοσμια και η αποσπαση απο την παλη μετασχηματισμου της υφισταμενης καταστασης με εργα (και οχι με λογια) στο ζωντανο παρων και οχι στο αφηρημενο μελλον ειναι το κυριαρχο στοιχειο της πολτικης του και αυτη ειναι και η ουσια της δηλωσης της μποφιλιου. Η φαινομενικη αντιφαση ειναι οτι προωθείται απο μια ηγεσια που καθολου δεν ειναι παραιτημενη απο τα εγκοσμια σε οτι αφορα τους ιδιοτελεις σκοπους της.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ και Βρετανία «φυγάδευσαν» χιλιάδες μαχητές του ISIS από τη Συρία
14/11/2017
Για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες οι υπό αμερικανικό και βρετανικό έλεγχο δυνάμεις στη Συρία επέτρεψαν σε εγκλωβισμένους μαχητές του ισλαμικού Κράτους να διαφύγουν με τον οπλισμό τους για να βρουν καταφύγιο σε άλλες περιοχές της Συρίας και γειτονικές χώρες.
Όπως αποκάλυψε το BBC, χιλιάδες μαχητές του ISIS που βρίσκονταν στην Ράκα, αλλά και τζιχαντιστές από άλλες χώρες επιβιβάστηκαν σε φορτηγά που είχαν μισθώσει οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF). Την αυτοκινητοπομπή συνόδευαν μαχητικά αεροσκάφη τα οποία σε αρκετές περιπτώσεις φώτιζαν την πορεία των φορτηγών με φωτοβολίδες.
Οι δημοσιογράφοι του BBC που ακολούθησαν την πορεία ορισμένων μαχητών μέχρι και την Τουρκία υποστηρίζουν ότι η συμμαχία, που ελέγχεται από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, επιχείρησε να συγκαλύψει τη φυγάδευση των μελών του ISIS.
Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους που διέφυγαν ενδέχεται να αποτελούν πλέον απειλή για ολόκληρο τον κόσμο.
Οι οδηγοί που τους μετέφεραν (χωρίς αρχικά να γνωρίζουν τις λεπτομέρειες της αποστολής) αναφέρουν ότι διέφυγαν τουλάχιστον 4.000 μέλη του ISIS με τις οικογένειές τους, με ένα κομβόι μήκους έξι χιλιομέτρων. Αρκετά από τα μέλη του ISIS τους απειλούσαν στη διαδρομή λέγοντας ότι μόλις ξαναχτίσουν τη Ράκα θα επιστρέψουν για να την καταλάβουν και να επιβάλουν τη σαρία – τον ισλαμικό νόμο.
Στην ομάδα μας υπήρχαν αδερφοί μας που έφυγαν για τη Γαλλία για να πραγματοποιήσουν επιθέσεις σε αυτό που αποκαλούν «ημέρα της αποκάλυψης».
Μαχητής του ISIS που μίλησε στο BBC
Λαθρέμποροι που βοήθησαν μαχητές του ISIS να διαφύγουν προς την Τουρκία ανέφεραν ότι αρκετοί από αυτούς μιλούσαν αγγλικά, γαλλικά και άλλες ξένες γλώσσες.
Εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατού επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις υποστηρίζοντας ότι την απόφαση έλαβαν οι τοπικές συριακές δυνάμεις που μάχονται κατά του ISIS. Πρόκειται όμως, για τη δεύτερη φορά σε λιγότερο από δυο μήνες που αποκαλύπτεται ότι οι δυνάμεις που συντονίζει η Ουάσινγκτον επέτρεψαν τη διαφυγή μαχητών του ISIS.
Στα μέσα Σεπτεμβρίου οι New York Times είχαν αποκαλύψει ότι δυνάμεις του ISIS κατάφεραν να μετακινηθούν από τα σύνορα της Συρίας με το Λίβανο μέχρι τα σύνορα με το Ιράκ, όταν το Πεντάγωνο σταμάτησε να παρακολουθεί τις κινήσεις τους με εναέρια μέσα.
Για εκείνο το περιστατικό οι αμερικανικές δυνάμεις είχαν υποστηρίξει ότι η Ρωσία τους ζήτησε να μην παρέμβουν.
ινφογουορ 14/11/2017
Γιατί δεν πρέπει να μασάμε τον σανό που μας ταΐζουν!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απαγορευμένες στο facebook αναρτήσεις από το "ανατρεπτικό" (τιμή μας σιώνια) "Sibilla-gr-sibilla.blogspot"



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2017
Ονδούρα: Σφοδρές συγκρούσεις και καταστολή
Συνεχίζεται η αναταραχή στην Ονδούρα, μετά κατά τα φαινόμενα εκλογική νοθεία στις προεδρικές εκλογές της χώρας, που για άλλη μια φορά ζει μέρες στρατιωτικού πραξικοπήματος.
Ενώ τα επίσημα εκλογικά αποτελέσματα βρίσκονται σε επεξεργασία από την δεξιά κυβέρνηση της χώρας, έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας και έχουν ξεσπάσει βίαιες διαδηλώσεις  και κρατική καταστολή που έχει προκαλέσει άγνωστο αριθμό νεκρών και τραυματιών.
https://prensa-rebelde.blogspot.gr/2017/12/blog-post_3.html?spref=fb


 Ονδούρα: Η δικτατορία του JOH αναστέλλει τις συνταγματικές εγγυήσεις και εφαρμόζει απαγόρευση της κυκλοφορίας στη χώρα / Ο λαός δεν εκφοβίζεται και αγωνίζεται στους δρόμους
Την Παρασκευή, οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν ξανά με τις δυνάμεις ασφαλείας για να ζητήσουν τα τελικά αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών της Κυριακής.
 2 Δεκεμβρίου 2017
Ο πληθυσμός διαβεβαιώνει ότι θα παραμείνει στους δρόμους έως ότου διευκρινιστεί το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.
Η κυβέρνηση της Ονδούρας ανακοίνωσε την Παρασκευή το βράδυ την αναστολή των συνταγματικών εγγυήσεων για τις επόμενες δέκα ημέρες, η οποία περιλαμβάνει απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 6:00 μ.μ. έως τις 6:00 π.μ. Αυτό, λόγω των διαμαρτυριών μετά τις προεδρικές εκλογές, σύμφωνα με τον γενικό συντονιστή της κυβέρνησης, Jorge Ramón Hernández, (JOH), μέσω εθνικής αλυσίδας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με την Συμφωνία της Χάαβαρα το Σιωνιστικό Κίνημα σκόπευε στην μετακίνηση από την Κατεχόμενη από τους Ναζί Ευρώπη,στην Παλαιστίνη.
Με την δράση παραστρατιωτικών ομάδων όπως η Ιργκούν και η Λεχί κατάφεραν να εκδιώξουν τους Βρετανούς, για την ασφαλής και την μόνιμη εγκατάσταση των Εβραίων εποίκων στο νεοσύστατο Εβραϊκό Κράτος
Πιο συγκεκριμένα. Η Λεχί επιδίωκε αρχικά μια συμμαχία με τη φασιστική Ιταλία και τη ναζιστική Γερμανία , προσφέροντας να πολεμήσει μαζί τους εναντίον των Βρετανών, σε αντάλλαγμα για τη μεταφορά όλων των Εβραίων από την κατεχόμενη από τους ναζιστές Ευρώπη, στην Παλαιστίνη. Πιστεύοντας ότι η Ναζιστική Γερμανία ήταν μικρότερος εχθρός των Εβραίων από τη Βρετανία, η Λεχί προσπάθησε δύο φορές να σχηματίσει συμμαχία με τους Ναζί
Ο Ναζισμός σε συνεργασία με το Σιωνιστικό Κίνημα είναι αυτοί που γέννησαν το έγκλημα που λέγεται Ισραήλ και αυτή είναι η μόνη αλήθεια!

 Η συμφωνία Haavara – THE HAAVARA AGREEMENT
Η  «HAAVARA» ,  ήταν μια εταιρεία για τη μεταφορά της Εβραϊκής Ιδιοκτησίας από τη Ναζιστική Γερμανία στην Παλαιστίνη . Η εταιρεία «Εμπιστοσύνη και Μεταφορά, Office Haavara Ltd», ιδρύθηκε στο Τελ Αβίβ, μετά από Συμφωνία με τη Γερμανική Κυβέρνηση του Χίτλερ, στις 25  Αυγούστου του 1933, προκειμένου να διευκολυνθεί η μετανάστευση των Εβραίων στην Παλαιστίνη, επιτρέποντας τη μεταφορά των Κεφαλαίων - Περιουσιών τους με τη μορφή Γερμανικών Εξαγωγών αγαθών .

Όταν ο Hitler πήρε την εξουσία, η Γερμανική Σιωνιστική Ομοσπονδία(ZVfD) πίστευε ότι η ναζιστική θεωρία-ότι η Γερμανία δεν μπορεί να είναι η πατρίδα των Εβραίων-θα οδηγούσε τους Ναζί σε κάποιου είδους πολιτική υποστήριξη στον Σιωνισμό.
Για την εξυπηρέτηση αυτού του σκοπού η Γερμανική Σιωνιστική Ομοσπονδία οργάνωσε μια εξάμηνη επίσκεψη στην Παλαιστίνη για τον αξιωματούχο των SS, Leopold von Mildenstein.
Συμφωνία της Χάαβαρα-Haavara Agreement
Η συμφωνία της Χάαβαρα ήταν μία συμφωνία ανάμεσα στους Ναζί και τους Σιωνιστές Εβραίους που ζούσαν στην Γερμανία και υπογράφτηκε στις 25 Αυγούστου του 1933.Η συμφωνία ολοκληρώθηκε μετά από 3 μήνες συνομιλιών ανάμεσα στην Σιωνιστική Ομοσπονδία της Γερμανίας,της Αγγλοπαλαιστινιακής τράπεζας και τις οικονομικές αρχές της Ναζιστικής Γερμανίας.Ήταν μία σημαντική απόφαση για το Σιωνιστικό κίνημα αφού επέτρεψε και βοήθησε στην μετακίνηση 60.000 Γερμανών Εβραίων στην γη της Παλαιστίνης κατά τα έτη 1933-1939.
Η συμφωνία είχε σχεδιαστεί για να επιτρέψει στους Εβραίους,που προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τις διώξεις υπό το νέο καθεστώς του Χίτλερ,να μεταφερθούν σε ένα ασφαλές μέρος στα υπό έλεγχο από τους Βρετανούς,εδάφη της Παλαιστίνης. Η συμφωνία αυτή έδωσε μεγάλη ανακούφιση στους Εβραίους που προσπαθούσαν να ξεφύγουν και οι οποίοι μπόρεσαν να ανακτήσουν κάποια από τα υπάρχοντά τους που είχαν αναγκαστεί να παραδώσουν πριν την αναχώρησή τους. Ένα μέρος από αυτά τα υπάρχοντα επαναχρησιμοποιήθηκαν κατά την μεταφορά τους στην Παλαιστίνη ως Γερμανικά εξαγώγιμά αγαθά.
Η αμφιλεγόμενη συμφωνία επικρίθηκε από πολλούς Εβραίους ηγέτες τόσο εντός του Σιωνιστικού κινήματος και έξω από αυτό. Για τους Γερμανούς Εβραίους όμως,η συμφωνία αυτή, ήταν ένα μέσο για να γλιτώσουν και να απομακρυνθούν από όλο και πιο εχθρικά Γερμανικά εδάφη και τις επιθέσεις που δεχόντουσαν,στην Γισούβ,την νέα Εβραϊκή Κοινότητα της Παλαιστίνης,προσέφερε την πληθυσμιακή ενίσχυση με τους νέους μετανάστες αλλά και την οικονομική ενίσχυση και για την Ναζιστική Γερμανία ήταν ένας τρόπος για να σπάσει το μποϊκοτάζ κατά των Ναζιστικών προϊόντων του 1933,η οποία είχε την μαζική υποστήριξη των Ευρωπαίων Εβραίων και αποτελούσε κίνδυνο για την εύθραυστη Γερμανική οικονομία.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΘΕΑΤΡΟ / ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Δείπνο Ηλιθίων
Φρανσίς Βεμπέρ
Ο Σπύρος Παπαδόπουλος επιστρέφει, για 2η χρονιά στο Κάππα, έχοντας μαζί του νέους συνδαιτυμόνες.
Ο Πιερ Μπροσάν, (Πυγμαλιον Δαδακαριδης), πλούσιος μεγαλοεκδότης στο Παρίσι, οργανώνει κάθε εβδομάδα με τους πλούσιους φίλους του ένα… ιδιότυπο δείπνο: Καθένας βρίσκει έναν «ηλίθιο», τον καλεί στο δείπνο, τρώνε, πίνουν, διασκεδάζουν, γελούν εις βάρος των ανυποψίαστων καλεσμένων τους και στο τέλος, αυτός που έχει φέρει τον πιο τέλειο «ηλίθιο», στέφεται νικητής!
Ο Φρανσουά Πινιόν,  (Σπυρος Παπαδοπουλος), ένας αθώος, αφελής, καλοπροαίρετος άνθρωπος, είναι ο πολλά υποσχόμενος «ηλίθιος» του Πιερ γι’ αυτήν την εβδομάδα. Τον καλεί στον σπίτι του για να γνωριστούν και εν συνεχεία να πάνε στο δείπνο. Κι εδώ αρχίζει μία σειρά από ανατροπές, όπου διαλύονται τα πάντα. Ο Πινιόν με την αφέλεια και την αθωότητά του, προκαλεί απανωτούς σεισμούς. Μέσα σε λίγη ώρα, ο άτρωτος “man of the year”, Πιερ, αποδομείται και γίνεται αξιοθρήνητος ανθρωπάκος. Τελικά, ποιος απ’ τους δύο είναι ο ηλίθιος; Ο ευρών αμειφθήσεται!
Σωστός καρατερίστας ο Χρήστος Σπανός,  ως τρελογιατρός, ο Δημητρης Μαυροπουλος αξιέπαινος ως ποδοσφαιρόφιλος εφοριακός. Ο Βασίλης Ρίσβας, με τη σειρά του, στο ρόλο του παλιού φίλου, ξέρει να φέρνει τη σωστή, μελαγχολικά κωμική θερμοκρασία ήδη με την είσοδό του.  Δυνατές ερμηνευτικά είναι οι Άννα Μενενάκου και Ξανθή Γεωργίου. Συνεπής η μετάφραση της Νικολέτας Κοτσαηλίδου.
Τι
Δείπνο Ηλιθίων
Πού
ΚΑΠΠΑ,
Κυψέλης 2, Κυψέλη ,
Τηλ.: 210-8831068
Συγγραφέας
Φρανσίς Βεμπέρ
Σκηνοθέτης
Σπύρος Παπαδόπουλος
Ηθοποιοί
Σπύρος Παπαδόπουλος, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Βασίλης Ρίσβας, Άννα Μενενάκου, Χρήστος Σπανός, Ξανθή Γεωργίου και ο Δημήτρης Μαυρόπουλος
Συντελεστές
Μετάφραση: Νικολέτα Κοτσαηλίδου Σκηνικά: Αθανασία Σμαραγδή Κοστούμια: Νικόλ Παναγιώτου Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας Χορογραφίες: Σοφία Σπυράτου
Πότε
5 Οκτωβρίου 2017
Μέχρι Πότε
1 Απριλίου 2018
Τι ώρα
Τετάρτη 19:00 (λαϊκή απογευματινή) Πέμπτη 21:00 Παρασκευή 21:00 Σάββατο 18:00 και 21:00 Κυριακή 18:00 και 21:00
Διάρκεια
100'
Διάλειμμα
Όχι
Εισιτήρια
Τετάρτη 15€ Πέμπτη 18€ Παρασκευή 18 € Σάββατο απόγευμα 18€ Σάββατο βράδυ 20€ Κυριακή απόγευμα 18€ Κυριακή βράδυ 20€ Φοιτητικό 12€ ΑΜΕΑ – Ανεργίας - Παιδικό – Θέσεις Περιορισμένης Ορατότητας 10€
 Ωραία παράσταση, όχι βέβαια κάτι το φοβερό.  Το θέατρο είναι διαμορφωμένο έτσι ώστε αν καθίσει κάποιος ψηλός μπροστά σου να προσπαθείς να δεις κάτι ανάμεσα στα κεφάλια.
Μια αξιοπρεπής κωμωδία. Σε καιρούς που το γέλιο βγαίνει από βωμολοχίες, είναι ανακούφιση να βλέπεις κωμικές καταστάσεις μέσα από διαλόγους και παρεξηγήσεις. Η παράσταση είναι πολύ ωραία δουλεμένη, οι χρόνοι σωστοί και ο θεατής δεν πλήττει. Οι ερμηνείες μου άρεσαν επίσης, ξεχώρισα την ερμηνεία της "Μαρλέν". Μια έντιμη κωμωδία.
Πολυ εξυπνοι διαλογοι,καλες ερμηνειες. Ενα θεατρο γεματο.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




«Οι παραληρηματικοί ισχυρισμοί της ΝΔ καθ’ υπόδειξη εκδοτικών συμφερόντων θέτουν σε κίνδυνο τη χώρα»
Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου 2017, 16:49
Από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Επαναλαμβάνουμε για τελευταία φορά. Πρόκειται για διακρατική συμφωνία που αφορά 300.000 βλήματα. Από εκεί και πέρα, όλοι αυτοί οι αναπόδεικτοι, ανεύθυνοι, παραληρηματικοί ισχυρισμοί της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, καθ’ υπόδειξη συγκεκριμένων εκδοτικών συμφερόντων, με αναφορές ακόμη και στον ISIS, θέτουν σε κίνδυνο την ίδια τη χώρα».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υεμένη: Ο σουνίτης πρώην πρόεδρος Σάλεχ είναι νεκρός
Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου 2017, 13:13

Ο πρώην πρόεδρος της Υεμένης Άλι Αμπντάλα Σάλεχ σκοτώθηκε τη Δευτέρα, λίγες μόλις ημέρες αφότου διέκοψε τη συνεργασία του με τους αντάρτες Χούτι, γεγονός που οδήγησε στο ξέσπασμα σφοδρών, πολύνεκρων συγκρούσεων στην πρωτεύουσα Σαναά.
Ο θάνατος του 75χρονου πρώην προέδρου ενδέχεται να αποτελέσει σημείο καμπής στον πόλεμο που μαίνεται στη χώρα από το 2012, μετά την αποχώρησή του από την εξουσία.
Ο τηλεοπτικός σταθμός Αλ Μασίρα, που ελέγχεται από τους Χούτι, ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών (των σιιτών ανταρτών), ο Σάλεχ, ο ηγέτης των "προδοτών παραστρατιωτικών" και "ένας αριθμός εγκληματικών στοιχείων" σκοτώθηκαν, χωρίς να διευκρινίσει τις συνθήκες.

Οι δυνάμεις του Σάλεχ είχαν συμμαχήσει με τους σιίτες και πατριωτες Χούτι από το 2015 εναντίον του αληταραδικου στρατιωτικού αποικιοκρατικου συνασπισμού του οποίου ηγείται η καθυστερημενη ισλαμοφασιστικη Σαουδική Αραβία και επενέβη στην Υεμένη για να υποστηρίξει αυτόν που εχουν διορισει οι αποικιοκρατες σαν συνεχιστη  του Σάλεχ, τον αληταρα προδοτη δοσιλογο Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι.
Στελέχη του Γενικού Λαϊκού Κογκρέσου (GPC), του κόμματος του Σάλεχ, είπαν στο πρακτορείο Reuters ότι ο πρώην πρόεδρος σκοτώθηκε στα νότια της πρωτεύουσας, σε επίθεση με αντιαρματικές ρουκέτες και πυροβόλα. Μαζί του βρισκόταν και ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του κόμματος, o Γιάσερ αλ Αουάντι. Πηγές προσκείμενες στους Χούτι ανέφεραν ότι μαχητές της οργάνωσης ακινητοποίησαν το θωρακισμένο όχημά του με μια αντιαρματική ρουκέτα και κατόπιν τον πυροβόλησαν και τον σκότωσαν.
Σε ένα βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Χούτι, διακρίνεται ένα πτώμα που ενδέχεται να ανήκει στον Σάλεχ.

Οι μάχες μαίνονται από την περασμένη Τετάρτη στη Σαναά, την οποία είχαν θέσει υπό τον έλεγχό τους οι πατριωτες αντάρτες Χούτι και οι μονάδες που παρέμεναν πιστές στον Σάλεχ. Η δυτικοφιλη διορισμένη «κυβέρνηση» του αληταρα δοσιλογου προδοτη  Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι ειχε καταφύγει αρχικα στη Σαουδικη Αραβια και σαουδαραβικα στρατευματα την εγκατεστησαν στο Άντεν, στα νότια. Μέχρι τη Δευτέρα το πρωί τα θύματα από τις συγκρούσεις αυτές, νεκροί και τραυματίες, ξεπερνούσαν τους 100.
Μετά τη ρήξη του με τους Χούτι, ο Σάλεχ έτεινε το χέρι στη Σαουδική Αραβία (σ.σ. που στηρίζει τον Χάντι) προτείνοντας μάλιστα στο Ριάντ να "γυρίσουν σελίδα" στις σχέσεις τους, σε αντάλλαγμα για την άρση του αποκλεισμού της Υεμένης. Οι Χούτι κατήγγειλαν αμέσως τη "μέγιστη προδοσία".
Από την πλευρά του, ο προδοτης δοσιλογος  Χάντι έδωσε σήμερα εντολή στον υπαρχηγο της συμμοριας του που οι δυτικοι την αποκαλουν «κυβερνηση,  Άλι Μόχσεν αλ Άχμαρ, που βρίσκεται στη Μαρίμπ, περίπου 100 χιλιόμετρα ανατολικά της Σαναά "να ξεκινήσει πορεία προς την πρωτεύουσα". Η επιχείρηση αυτή, που ονομάζεται "Σαναά η Αραβική", έχει ως στόχο να σφίξει ο κλοιός γύρω από την πόλη, κυρίως από τα ανατολικά και τα βορειοανατολικά. Στρατιωτικές πηγές από τη Μαρίμπ ανέφεραν ότι επτά ταξιαρχίες έλαβαν εντολή να βαδίσουν προς τη Σαναά, προς το ανατολικό μέτωπο.
Ο Χάντι αναμένεται επίσης να προτείνει τη χορήγηση γενικής αμνηστίας σε όσους συνεργάστηκαν με τους Χούτι, αλλά στη συνέχεια υπαναχώρησαν.
Δημοσιογράφοι που βρίσκονται στη Σαναά ανέφεραν ωστόσο ότι στην πρωτεύουσα οι Χούτι φαίνεται ότι επικρατούν των δυνάμεων του Σάλεχ.

Ο πόλεμος στην Υεμένη έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από αμαχων 8.750 ανθρώπους από τους αεροπορικους βομβαρδισμους των αληταραδων σαουδαραβων και η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη πλέον με τη "χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον κόσμο", από τον αποκλεισμο που εχουν επιβαλλει οι ισλαμοφασιστες σαουδαραβες με την βοηθεια των αμερικανων, προειδοποιεί ο ΟΗΕ. Τα Ηνωμένα Έθνη απηύθυναν έκκληση σήμερα για κατάπαυση του πυρός στη Σαναά προκειμένου να μπορέσουν οι άμαχοι να φύγουν από τις εμπόλεμες ζώνες και οι τραυματίες να αναζητήσουν ιατρική βοήθεια. Ο Τζέιμς ΜακΓκόλντρικ, ο συντονιστής του ΟΗΕ για τις ανθρωπιστικές αποστολές στην Υεμένη, υπογράμμισε σε ανακοίνωσή του ότι οι δρόμοι της πρωτεύουσας έχουν μετατραπεί σε "πεδίο μάχης" και ότι οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας παραμένουν αποκλεισμένοι. Για τον λόγο αυτό ζήτησε από όλες τις πλευρές να τηρήσουν προσωρινή κατάπαυση του πυρός αύριο Τρίτη, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα. Προειδοποίησε εξάλλου ότι σκόπιμες αεροπορικες επιθέσεις των σαουδαραβων εναντίον αμάχων και εναντίον νοσοκομείων αποτελούν "σαφείς παραβάσεις του διεθνούς δικαίου και μπορεί να συνιστούν εγκλήματα πολέμου".



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ενημέρωση για τις αντιδράσεις του Νίκου Μαζιώτη μετά την απόφαση του εισαγγελέα για ακούσια νοσηλεία
Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου 2017, 16:19
Κείμενο ενημέρωσης για τις αντιδράσεις του Νίκου Μαζιώτη, απεργού πείνας, μέλους του Επαναστατικού Αγώνα, μετά την απόφαση του εισαγγελέα για ακούσια νοσηλεία δημοσιεύεται σε σελίδα του αντιεξουσιαστού χώρου.
Αναλυτικά το κείμενο όπως δημοσιεύθηκε στο indymedia:
«ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΖΙΩΤΗ, ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΑΚΟΥΣΙΑ ΝΟΣΗΛΕΙΑ.
4/12/2017
Μας ενημέρωσαν πριν από λίγη ώρα ότι ο εισαγγελέας των φυλακών Σαββαϊδης σκοπεύει να διατάξει την άμεση μεταφορά μας στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού για ακούσια νοσηλεία μας, μια μέρα μετά από την απόφασή μας να επιστρέψουμε στις φυλακές αφού παραβιάστηκε η διαβεβαίωση να μπορούμε να έχουμε αβίαστα επικοινωνία με το παιδί μας, προϋπόθεση για να δεχτούμε την μεταφορά μας σε νοσοκομείο.
Σαν άμεση αντίδραση αρχικά κατέλαβα τη β΄θέση για λίγη ώρα, έβαλα φωτιά στη στάση του υπαλλήλου που ελέγχει με τηλεχειριστήριο την κιγκλίδα, κατάστρεψα τους λαμπτήρες του διαδρόμου, προκάλεσα φθορές σε κελιά, έσπασα υδραυλικά, νιπτήρες και λεκάνες».




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συγκέντρωση κατά των πλειστηριασμών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
 Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου 2017, 18:34
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, πλησίον του κτηρίου, όπου στεγάζεται το εντευκτήριο του Συλλόγου Συμβολαιογράφων Εφετείου Θεσσαλονίκης, πραγματοποιεί αυτή την ώρα ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης ενάντια στους πλειστηριασμούς.
Τα μέλη του Συντονισμού μοιράζουν φυλλάδια σε περαστικούς και συμβολαιογράφους, οι οποίοι σπεύδουν στο εντευκτήριο για τη γενική συνέλευση του Συλλόγου Συμβολαιογράφων Εφετείου Θεσσαλονίκης.
Παράλληλα, μέλη του Συντονισμού ρωτούν τους συμβολαιογράφους αν κινδυνεύουν από τους ίδιους και τους ζητούν να αποφασίσουν στη γενική τους συνέλευση την παράταση της αποχής τους.
Ακόμα, ζητούν την απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων.
Στο σημείο βρίσκονται και δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες δεν επιτρέπουν στα μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων να πλησιάσουν στην είσοδο του κτηρίου.

Δείτε αναλυτικά τη σχετική ανακοίνωση του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης:
«Σε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη και λίγες μόνο μέρες μετά την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, πραγματοποιείται η νέα Γενική Συνέλευση, του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης. Η συνέλευση αυτή αποτελεί συνέχεια κατά κάποιον τρόπο, εκείνων της 10ης Ιουλίου και 1ης Οκτωβρίου 2017, οι οποίες με τις αποφάσεις τους έμελλε να παίξουν καταλυτικό ρόλο στη στάση του κλάδου των συμβολαιογράφων απέναντι στην κυβερνητική πολιτική για τους πλειστηριασμούς. Οι αποφάσεις για αποχή από όλους τους πλειστηριασμούς (μέχρι 1/10 αρχικά και 4/12/2017 στη συνέχεια) και άρνησης ανάληψης της ευθύνης λειτουργίας του συστήματος των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών (και χρηματοδότησης της σχετικής πλατφόρμας), άνοιξαν το δρόμο για μια σειρά από ανάλογες αποφάσεις όλων των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων της χώρας και προκάλεσαν ισχυρούς τριγμούς στα σχέδια κυβέρνησης και τραπεζιτών για την εφαρμογή μιας πολιτικής που κατάφωρα βλάπτει στοιχειώδη δικαιώματα της κοινωνικής πλειοψηφίας.
Δυστυχώς η κυβέρνηση αντί να αφουγκραστεί τις πολυποίκιλες αντιδράσεις (και) στη σχετική με τους πλειστηριασμούς πολιτική της, επέλεξε πάλι να ταχθεί με τις απαιτήσεις των τραπεζιτών και των μεγάλων, ντόπιων και ξένων οικονομικών συμφερόντων και τις εντολές της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. Μέσα από ένα όργιο από ψεύδη για την παραπλάνηση της κοινωνικής πλειοψηφίας και την κατασυκοφάντηση του κινήματος κατά των πλειστηριασμών και με τη συμπαιγνία γνωστών μεγαλοσυμβολαιογράφων, των δυνάμεων καταστολής και των Μ.Μ.”E.”, κατάφεραν να αλλάξουν την απόφαση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιά και Νησιών Αιγαίου και Δωδεκανήσων και να ξεκινήσουν στις 29 Νοεμβρίου τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.
Το σχέδιο τους είναι ξεκάθαρο: Επιδιώκουν με πολύ πιο εύκολο, γρήγορο και προσοδοφόρο για τις τράπεζες τρόπο (και ξεπερνώντας ταυτόχρονα το σκόπελο του κινήματος κατά των πλειστηριασμών) να προχωρήσουν σε 120.000 πλειστηριασμούς στην επόμενη τριετία. Στόχος τους, να απαλλαγούν οι τράπεζες από τα “βαρίδια” των δανείων (για άλλη μια φορά στις πλάτες του λαού που πληρώνει σκληρά τα 233 εκατ. ευρώ των προηγούμενων ανακεφαλαιοποιήσεών τους) αλλά και να βάλουν χέρι σε ό,τι απέμεινε από τη λαϊκή περιουσία. Και για την υλοποίηση αυτού του στόχου όχι μόνο δεν δίστασαν να νομοθετήσουν την παγκόσμια πρωτοτυπία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών (την “εν κρυπτώ και παραβύστω” δηλ. διενέργεια των πλειστηριασμών στους υπολογιστές μεγάλων συμβολαιογραφικών γραφείων), αλλά και να φτάσουν στην πιο άκρατη βία και καταστολή κατά την πρώτη εφαρμογή τους, ρίχνοντας ακόμη και χημικά μέσα στα δικαστήρια…
Ως κίνημα κατά των πλειστηριασμών και μέσα από το πανελλαδικό συντονισμό μας στείλαμε από την αρχή (και καθημερινά θα το επιβεβαιώνουμε) μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση: Με όποιον τρόπο και όπου κι αν προσπαθήσουν να κάνουν πλειστηριασμούς, στα Ειρηνοδικεία ή ηλεκτρονικά στα συμβολαιογραφικά γραφεία, θα μας βρουν μπροστά τους! Όπως μέχρι τώρα στα Ειρηνοδικεία, έτσι και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα μείνουν στα χαρτιά!
Πιστεύοντας παραπέρα ότι είναι γνωστές οι θέσεις μας αλλά και η στάση μας όλο το προηγούμενο διάστημα, θέλουμε να επισημάνουμε μόνο δύο επιπλέον στοιχεία: Επισημαίνουμε αρχικά ότι ως κίνημα κατά των πλειστηριασμών και ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ειδικότερα, έχουμε θέσει ως στόχο του αγώνα μας την προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας και όχι φυσικά τη σωτηρία του οποιουδήποτε μεγαλοοφειλέτη που μπορεί αλλά αρνείται να πληρώσει τα χρέη του. Η διαφωνία μας λοιπόν δεν αφορά γενικά και χωρίς κριτήρια στη διενέργεια πλειστηριασμών αλλά έγκειται στη συγκεκριμένη μορφή που αυτοί παίρνουν σήμερα με βάση τις συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές, που στρέφονται κατά της πολλαπλώς χειμαζόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας, στερώντας της βασικά δικαιώματα όπως η στέγη (που με κόπους μιας ζωής αποκτήθηκε) ή η δουλειά (με την έννοια του επαγγελματικού χώρου, είτε μαγαζί είναι αυτός είτε χωράφι).
Είναι γνωστό επίσης (και παρά τα αντιθέτως λεγόμενα ομάδας μεγαλοσυμβολαιογράφων) ότι δεν εκφράσαμε ποτέ καμιά συνολική αντιπαλότητα με τον κλάδο των συμβολαιογράφων, παρά μόνο με συγκεκριμένα μέλη του που θέτουν τα προσωπικά τους (μεγάλα) συμφέροντα καθώς και την πάση θυσία εξυπηρέτηση των συμφερόντων των τραπεζών, πάνω από κάθε νομικό, ηθικό και κοινωνικό κανόνα. Γνωρίζουμε δε ότι και η πλειοψηφία των συμβολαιογράφων έχουν χτυπηθεί σε μεγάλο βαθμό από την οικονομική κρίση και υπό αυτή την έννοια μπορούν να κατανοήσουν τη σημερινή έξαρση του φαινομένου των πλειστηριασμών και κυρίως αυτών που έχουν ως αντικείμενο την κατοικία και μικρή εναπομείνασα περιουσία των φτωχών ή φτωχοποιημένων λαϊκών στρωμάτων.
Καλούμε τους Συμβολαιογράφους του Εφετείου Θεσσαλονίκης και στη νέα Συνέλευση να επιβεβαιώσουν τις ιστορικές για τον κλάδο τους αποφάσεις του Ιουλίου και του Οκτωβρίου, να συνεχίσουν (παρά τις πιέσεις που δέχονται από τις τράπεζες) την αποχή από όλους τους πλειστηριασμούς (στα ειρηνοδικεία και ηλεκτρονικούς) και να συμβάλλουν, για άλλη μια φορά στη λήψη ανάλογων αποφάσεων από Συμβολαιογρ. Συλλόγους σε όλη τη χώρα.
Σας καλούμε (παρά τις όποιες διαφορές μας σε ιδέες ή απόψεις και προτάσεις για το θέμα των πλειστηριασμών) να μη δεχτείτε το ρόλο του "αποδιοπομπαίου τράγου" που κυβέρνηση και τραπεζίτες σας επιφυλάσσουν, να μη γίνετε "συνένοχοι στο φόνο" της κοινωνικής πλειοψηφίας.
Να διαλέξετε πλευρά: Ή με το λαό ή με τους τραπεζίτες, τα funds, τα ντόπια και ξένα αρπακτικά και αντίπαλοι του λαού!».




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Υεμένη: Ο αραβικός αποικιοκρατικος συνασπισμός των εμιριδων βομβάρδισε παλι αμαχους στη Σανάα και προκάλεσε τον θάνατο 12 μελών μιας οικογένειας
Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου 2017, 10:39
Αεροπορικές επιδρομές των αληταρδων ισλαμοφασιστων σαουδαραβων συγκλόνισαν τη Δευτέρα την πρωτεύουσα της Υεμένης Σανάα, όπου τις τελευταίες ημέρες σημειώνονται αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ των ανταρτών Χούτι και των πρώην συμμάχων τους, των υποστηρικτών του πρώην προέδρου Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.
Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ο Σάλεχ ανακοίνωσε την Κυριακή ότι παύει να στηρίζει τους Χούτι και δήλωσε πως είναι έτοιμος να «γυρίσει νέα σελίδα» στις σχέσεις του με τον αληταραδικο σαουδαραβικό αποικιοκρατικο συνασπισμό που πολεμά τους σιίτες αντάρτες και τον λαο της Υεμενης, αν σταματήσει τις επιθέσεις εναντίον των πολιτών της Υεμένης και άρει τον αποκλεισμό της χώρας.
Ωστόσο χθες Κυριακή κάτοικοι δήλωσαν ότι μια αεροπορική επιδρομή του υπό το Ριάντ αποικιοκρατικου συνασπισμού προκάλεσε τον θάνατο 12 μελών μιας οικογένειας στην επαρχία Σάαντα της βόρειας Υεμένης.
Το καθυστερημενο σαουδαραβικό τηλεοπτικό δίκτυο al Arabiya μετέδωσε χθες ότι ο αραβικός αποικιοκρατικος συνασπισμός έπληξε θέσεις των Χούτι στη νότια Σανάα στη διάρκεια της νύχτας, χωρίς όμως να αναφερθεί σε θύματα.
Σύμφωνα με κατοίκους και μια πηγή από το αεροδρόμιο, τα πλήγματα είχαν στόχο θέσεις κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Υεμένης και το υπουργείο Εσωτερικών, που ελέγχονται από τους Χούτι.
Η συμμαχία των ανταρτών που ελέγχει τη Σανάα εδώ και πάνω από τρία χρόνια καταρρέει εν μέσω σφοδρών συγκρούσεων ανάμεσα στις δύο συνιστώσες της - τους σιίτες αντάρτες Χούτι και τους υποστηρικτές του πρώην προέδρου Άλι Αμπντάλα Σάλεχ - στις οποίες έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί τουλάχιστον 60 άνθρωποι από την Τετάρτη.
Κάτοικοι της Σανάα δήλωσαν ότι οι Χούτι φαίνεται να ανακτούν κάποια από τα εδάφη που είχαν χάσει τις τελευταίες τέσσερις ημέρες από τους υποστηρικτές του Σάλεχ, ενώ άρματα μάχης των σιιτών ανταρτών έχουν αναπτυχθεί στην κεντρική συνοικία της πρωτεύουσας. Η περιοχή αυτή είναι προπύργιο του Σάλεχ και υπό τη διοίκηση του ανιψιού του Τάρεκ, ενός ισχυρού στρατηγού.
Εξαιτίας των συγκρούσεων έχει κλείσει ο δρόμος προς το αεροδρόμιο, γεγονός που ώθησε τον ξεφτιλοΟΗΕ να ζητήσει την απομάκρυνση τουλάχιστον 140 εργαζόμενών του από την πόλη. Ο ξεφτιλισμενος οργανισμός αναμένει την έγκριση του υπό τη Σαουδαραβική Αραβία αποικιοκρατικου συνασπισμού, σύμφωνα με εργαζόμενους σε οργανώσεις αρωγής.
Μαχητές των Χούτι φαίνεται να έχουν καταλάβει τα τηλεοπτικά στούντιο του δικτύου Yemen Today, το οποίο ανήκει στον Σάλεχ, έπειτα από μάχες που προκάλεσαν ζημιές στο κτίριο. Σύμφωνα με κατοίκους, 20 εργαζόμενοι παραμένουν εγκλωβισμένοι σε αυτό.
Ο Ερυθρός Σταυρός ανακοίνωσε ότι δεκάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στις συγκρούσεις των τελευταίων ημερών και ζήτησε τον σεβασμό προς τους αμάχους.
Από την Τεχεράνη ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Μπαχράμ Κασεμί ζήτησε να επικρατήσει αυτοσυγκράτηση και ηρεμία. «Όλες οι εσωτερικές συγκρούσεις θα πρέπει να επιλυθούν μέσω του διαλόγου, ώστε να εμποδιστεί η κατάχρηση από τους εχθρούς του κράτους της Υεμένης».
Σε ένα ξεχωριστό συμβάν, οι Χούτι ανακοίνωσαν ότι εκτόξευσαν έναν πύραυλο Κρουζ εναντίον ενός υπό κατασκευή σταθμού πυρηνικής ενέργειας στο Αμπού Ντάμπι, κάτι που υποκριτικα  διέψευσαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Είναι η δεύτερη φορά φέτος που οι Χούτι λενε πως εκτόξευσαν πυραύλους προς τα ΗΑΕ. Πριν από μερικούς μήνες είπαν πως είχαν πραγματοποιήσει «με επιτυχία» δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου προς το Αμπού Ντάμπι.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διαδηλώσεις του συνδικάτου Cgil σε πόλεις της Ιταλίας
 Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου 2017, 03:36
Διαδηλώσεις σε πέντε μεγάλες πόλεις της Ιταλίας πραγματοποίησε το μεγαλύτερο ιταλικό συνδικάτου Cgil.
Οι μαζικότερες κινητοποιήσεις οργανώνονται στην ιταλική πρωτεύουσα και στο Τορίνο. Η συνδικαλιστική αυτή οργάνωση αμφισβητεί πρώτα απ`όλα, την απόφαση της Κυβέρνησης Τζεντιλόνι να αυξήσει το όριο ηλικίας για συνταξιοδότηση στα 67 χρόνια για τους Ιταλούς εργαζόμενους.
Το Cgil ζητούσε να συνεχισθεί ο κοινωνικός διάλογος μέχρι τον Ιούνιο του 2018, ώστε να βρεθεί καταλληλότερη λύση. Παράλληλα, το ιταλικό αυτό κεντροαριστερό συνδικάτο προτείνει να θεσπιστεί η δυνατότητα καταβολής ενσήμων για τις περιόδους κατά τις οποίες οι νέοι μένουν άνεργοι, ώστε να μπορέσουν, στο τέλος της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας, να καταφέρουν να βγουν στη σύνταξη.
"Κρίνουμε τις μέχρι τώρα προτάσεις της κυβέρνησης, μη ικανοποιητικές", δήλωσε η επικεφαλής του Cgil Σουζάνα Καμούσο, η οποία παίρνει μέρος στη συγκέντρωση που έχει οργανωθεί στην πλατεία του λαού της Ρώμης.
Ζήτησε, επίσης, να γίνουν πράξη οι υποσχέσεις για την προσαρμογή των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων στο κόστος ζωής, και να εγκριθούν πιο αποτελεσματικά μέτρα, με στόχο τη μονιμοποίηση των έκτακτων εργαζομένων στον τομέα της επιστημονικής έρευνας. Το συνδικάτο Cgil τους επόμενους μήνες θα πρέπει να πετύχει και επαναπροσέγγιση με τις άλλες δυο μεγάλες συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας Cisl και Uil, οι οποίες έχουν δεχθεί την αύξηση της συντάξιμης ηλικίας που αποφάσισε η Κυβέρνηση.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ονδούρα: Ξεκινά η καταμέτρηση των ψήφων που απομένουν
Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου 2017, 02:47
Οκτώ ημέρες μετά τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών στην Ονδούρα, η εκλογική επιτροπή ξανάρχισε την Κυριακή την καταμέτρηση των ψήφων, χωρίς να δεχθεί κανένα από τα αιτήματα της αντιπολίτευσης στον απερχόμενο δεξιό πρόεδρο Χουάν Ορλάντο Ερνάντες, κι ενώ οι δύο υποψήφιοι βρίσκονταν στήθος με στήθος.
Στην αρχή της περασμένης εβδομάδας ο συσχετισμός δύναμης ήταν ο αντίστροφος, μάλιστα ο Νασράλα είχε διαφορά πέντε εκατοστιαίων μονάδων. Η ανατροπή της κατάστασης έπειτα από επανειλημμένες διακοπές της καταμέτρησης προκάλεσε την οργή της αντιπολίτευσης, που αμφισβητεί έντονα την αμεροληψία της εκλογικής επιτροπής, του Ανώτατου Εκλογοδικείου (Tribunal Supremo Electoral, TSE) και καταγγέλλει ότι της κλέβει τη νίκη.
Την Κυριακή σημειώθηκαν μεγάλες διαδηλώσεις στην πρωτεύουσα και άλλες πόλεις, με τους υποστηρικτές της Συμμαχίας να καταγγέλλουν νοθεία. Στα επεισόδια που ξέσπασαν τις τελευταίες ημέρες έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι και συνελήφθησαν εκατοντάδες.
Η κυβέρνηση κήρυξε την Παρασκευή κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για 10 ημέρες στην προσπάθειά της να τερματίσει τις διαδηλώσεις και τις «λεηλασίες» που κατήγγειλαν τοπικοί αξιωματούχοι. Επρόκειτο για ένα μέτρο για «την ασφάλεια του λαού», είπε ο πρόεδρος Ερνάντες.
Η αντιπολίτευση, καθώς υποπτεύεται νοθεία, υπέβαλε 11 αιτήματα, κυρίως την ανακαταμέτρηση σε τρεις εκλογικές περιφέρειες όπου η συμμετοχή ήταν πολύ υψηλότερη του μέσου όρου (70 ως 75%, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ήταν 50 ως 55%) καθώς και την επαλήθευση 5.174 πρακτικών καταμέτρησης στα οποία κατήγγειλε πως υπάρχουν παρατυπίες και προβλήματα εξαιτίας δυσλειτουργιών στα συστήματα πληροφορικής της εκλογικής επιτροπής.
Αλλά ο πρόεδρος του TSE Νταβίντ Ματαμόρος απέρριψε τα αιτήματα και ζήτησε από τα κόμματα να στείλουν αντιπροσώπους για τη συνέχιση της καταμέτρησης, διαμηνύοντας ότι αυτή θα γίνει με ή χωρίς αυτούς. «Ο λαός της Ονδούρας δικαιούται να μάθει το αποτέλεσμα, και το αποτέλεσμα δεν μπορεί να καθυστερήσει εξαιτίας οποιουδήποτε υποψηφίου ή οποιουδήποτε κόμματος», είπε.
Η Ονδούρα, ένα μικρό κράτος 9 εκατομμυρίων κατοίκων, βρίσκεται στην καρδιά του «τριγώνου του θανάτου» της Κεντρικής Αμερικής. Η χώρα μαστίζεται από τη δράση συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος και καταγράφεται σε αυτή ένας από τους υψηλότερους δείκτες ανθρωποκτονιών στον κόσμο. Έχει γνωρίσει επανειλημμένα στρατιωτικά πραξικοπήματα και συρράξεις με τους γείτονές της, το Ελ Σαλβαδόρ και τη Γουατεμάλα.
Ο σημερινός απερχόμενος πρόεδρος ανέλαβε την εξουσία το 2013, έπειτα από εκλογές στις οποίες η αντιπολίτευση επίσης κατήγγειλε εκτεταμένη νοθεία.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ιράκ: H απαίτηση του Μακρόν να διαλυθούν οι Μονάδες Λαϊκής Κινητοποίησης προκάλεσε την οργή των σιιτών
 Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2017, 16:19
Η έκκληση του Γάλλου προέδρου Εμαουέλ Μακρόν να διαλυθούν οι ιρακινές παραστρατιωτικές δυνάμεις Χασντ αλ-Σάαμπι προκάλεσε την οργή προσωπικοτήτων των σιιτών που κατήγγειλαν γαλλική «παρέμβαση» στις υποθέσεις της χώρας τους.
Το 2014, απέναντι σε μια επέλαση των τζιχαντοφασιστών της συμμοριας Ισλαμοφασιστικό Κράτος που κατέλαβαν το ένα τρίτο της χώρας, περισσότεροι από 60.000 Ιρακινοί ανταποκρίθηκαν στην έκκληση για κινητοποίηση που απηύθυνε ο πνευματικός ηγέτης της σιιτικής κοινότητας, ο αγιατολάχ Άλι Σιστάνι. Συγκρότησαν τις Χασντ αλ-Σάαμπι (Μονάδες Λαϊκής Κινητοποίησης), έναν συνασπισμό στον οποίο κυριαρχούν σιιτικές πολιτοφυλακές.
Μπορεί ο πρωθυπουργός Χάιντερ αλ Αμπάντι να μην αντέδρασε στη γαλλική απαίτηση, όμως ο προκάτοχος και αντίπαλός του Νούρι αλ-Μάλικι δεν δίστασε να το κάνει.
«Ο Εμανουέλ Μακρόν αναμίχθηκε με απρoσδόκητο τρόπο στις εσωτερικές υποθέσεις του Ιράκ καλώντας για τη διάλυση ενός νόμιμου θεσμού, των Χασντ αλ-Σάαμπι», έγραψε στο Facebook.
Νυν αντιπρόεδρος και αρχηγός της πιο σημαντικής σιιτικής ομάδας του κοινοβουλίου, πρόσθεσε: «δεν θέλουμε καμία χώρα να επιβάλει τη θέλησή της στην ιρακινή κυβέρνηση και στο γενναίο ιρακινό έθνος».
«Οι Ιρακινοί αναμένουν από τη διεθνή κοινότητα, και κυρίως από τη Γαλλία, να συγχαρεί τους μαχητές που έδωσαν τη ζωή τους για τη χώρα τους και για τον κόσμο», ανέφερε από την πλευρά του σε μια ανακοίνωση ο Χουμάν Χαμούντι, αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου.
«Χωρίς τις Χασντ, το Νταές (αραβικό ακρωνύμιο του ΙΚ) θα είχε φθάσει στο κέντρο του Παρισιού», δήλωσε.
Για έναν από τους ηγέτες των Χασντ, τον Άχμαντ αλ-Ασάντι, «κάθε συζήτηση για το θέμα απορρίπτεται και δεν δεχόμαστε παρέμβαση στις ιρακινές υποθέσεις». «Το να απαιτούν τη διάλυση των Χασντ, είναι σαν να ζητούν τη διάλυση του ιρακινού στρατού γιατί οι Χασντ είναι ένα στοιχείο κλειδί της ιρακινής ασφάλειας», συνέχισε.
Υποδεχόμενος χθες στο Παρίσι τον πρωθυπουργό της αυτόνομης περιφέρειας του Ιρακινού Κουρδιστάν, Νετσερβάν Μπαρζανί, ο Μακρόν κάλεσε «για μια προοδευτική αποστρατιωτικοποίηση, ιδιαίτερα της ''λαϊκής κινητοποίησης'' που συγκροτήθηκε τα τελευταία χρόνια και τη σταδιακή διάλυση όλων των πολιτοφυλακών».
Το ιρακινό κοινοβούλιο αναγνώρισε τις Χασντ τον Νοέμβριο του 2016 ως «κρατικό θεσμό» και αποφάσισε την ενσωμάτωσή τους «στις τακτικές δυνάμεις».
Οι Κούρδοι που τους προστατευουν και τους εξοπλιζουν οι αμερικανοι και οι ισραηλινοι κατηγορούν τις Χασντ ότι εκδίωξαν τον Οκτώβριο, από κοινού με τον ιρακινό στρατό, τους Κούρδους μαχητές και τους λιγους αμερικανους στρατιωτικους που τους συνοδευουν και τους κατευθυνουν, από αμφιλεγόμενες περιοχές, κυρίως το Κιρκούκ, που οι σιιτες λενε ότι κατοικουνταν από αραβικο πληθυσμο, και ισχυριζονται οι  κουρδοι ότι εκδίωξαν τον κουρδικό πληθυσμό από την πόλη Τουζ Χουρμάτου.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Πιέτρο Γκράσο επικεφαλής της ιταλικής Κεντροαριστεράς στην Γερουσίας
Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2017, 15:07
Στη γενική τους συνέλευση η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στη Ρώμη, οι δυνάμεις της ιταλικής Κεντροαριστεράς, επισημοποίησαν την επιλογή του προέδρου της ιταλικής Γερουσίας Πιέτρο Γκράσο, ως νέου επικεφαλής του ενιαίου τους ψηφοδελτίου, ενόψει των βουλευτικών εκλογών της άνοιξης.
Ο Πιέτρο Γκράσο είναι εβδομήντα δυο ετών και κατάγεται από τη Σικελία. Είναι πρώην δικαστικός και αφιέρωσε σημαντικό μέρος της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας στην καταπολέμηση της μαφίας της Κόζα Νόστρα.
Στην ιταλική πρωτεύουσα συνέρρευσαν χίλιοι πεντακόσιοι σύνεδροι και το κύριο σύνθημα της σημερινής συνάντησης είναι «υπάρχει μια νέα πρόταση». Η όλη προσπάθεια, μεταξύ των άλλων, στηρίζεται από τα πρώην κορυφαία στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος Μάσιμο Ντ΄Αλέμα και Πιερλουίτζι Μπερσάνι, από τον πρώην επικεφαλής του κόμματος « Κεντροαριστερά, Οικολογία και Ελευθερία», Νίκι Βέντολα, και από γνωστά ονόματα των «Δημοκρατικών», όπως τον Πίπο Τσιβάτι και τον Ρομπέρτο Σπεράντσα, τα οποία, όμως, εγκατέλειψαν το κόμμα του Ρέντσι, κρίνοντας τη γραμμή και την όλη στρατηγική του, υπερβολικά άτολμη.
«Χρειάζεται μια εναλλακτική στον αναποτελεσματικό θυμό και στην αδιαφορία των κινημάτων διαμαρτυρίας, στα παραμύθια που ακούσαμε επί σειρά δεκαετιών. Πρέπει να καταφέρουμε να προσφέρουμε μια πολιτική στέγη σε όσους δεν έχουν βρει κάποιον που να τους εκπροσωπεί», δήλωσε ο Πιέτρο Γκράσο, κατά την παρέμβασή του στη συνέλευση που διεξάγεται στην ιταλική πρωτεύουσα.
«Η Κεντροαριστερά είναι αναγκαία, για να καταφέρουμε να καταπολεμήσουμε μια δεξιά που επιθυμεί την οπισθοδρόμηση», πρόσθεσε ο Πιερλουίτζι Μπερσάνι, σύμφωνα με τον οποίο όλες οι δυνάμεις του προοδευτικού χώρου πρέπει να θέσουν, ως κύρια προγραμματική τους προτεραιότητα, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Όσο για τις πρόσφατες εκκλήσεις του κεντροαριστερού «Δημοκρατικού Κόμματος» υπέρ μιας κοινής πορείας, ο Μάσιμο Ντ΄Αλέμα θέλησε να σχολιάσει ότι «πρόκειται για όψιμες κινήσεις, οι οποίες δεν συνοδεύονται από ουσιαστικές πολιτικές και προγραμματικές επιλογές».




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aliki Papachela
Και μόνο που Τατσόπουλος και Μπογδάνος βρίζουν αισχρά και διασύρουν την Μποφίλιου για όσα είπε σε μια συνέντευξη και ότι στήριξε, την ανεβάζουν στην εκτίμησή μου.
Ρε χάπατα τι σας δίνει το δικαίωμα να βρίζετε οποιονδήποτε για ότι πιστεύει η λέει ή υποστηρίζει, ακόμα κι αν δεν είναι politically correct; Σε τι σας πείραξε ρε "διάσημα" όρνια; Τι σας έκανε και πέσατε να την φάτε;
Τα ίδια έκανε και το άλλο σούργελο ο Χειμωνάς με μένα τις πρώτες μέρες της "κατάληψης Σίτυ Πλάζα", χωρίς ποτέ να τον έχω "πειράξει". Με διέσυρε άνευ λόγου και αιτίας κι ας μην ήμουν καμμιά διάσημη σάματι κέρδισε απ αυτό κάτι.
Ασταδιάλα πιά, γκώσαμε από λάσπη, έτσι για την λάσπη!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θα στερηθούμε τον Κώστα Μπακογιάννη, επειδή είχε την ατυχία να είναι ανηψιός; Δεν πάμε καλά.
Υ.Γ. To αστείο είναι ότι πολλοί νομίζουν ότι το γράφω σοβαρά.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΑΣΘ. Σαμποταζ οδηγων στα λεωφορεια. Καταγγελιες για εσκεμμενες καθυστερησεις και παραλειψεις



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαττι και Μποφιλιου. Ένα ηχηρο «αντε γεια» στους φασιστες.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Της τρελής με τη Σάττι
Μια φωτογραφία που ανέβασε η τραγουδίστρια Μαρίνα Σάττι στο Ιnstagram, με έναν Πακιστανό στην Ομόνοια, έγινε αφορμή να δεχτεί επιθέσεις μέσω social media. Από την ίδια «οδό» εκείνη απάντησε, με αποτέλεσμα να γίνει της τρελής!
Αφορμή για όλα αυτά στάθηκε μια βόλτα της στο κέντρο της Αθήνας: «Περπατούσα προχθές στην Ομόνοια κι ακούω κάποιον να τραγουδάει “θα σπάσω κούπες, αμάν, αμάν”. Γυρνάω και βλέπω τον κύριο Mirza να μου χαμογελάει. “Είμαι από το Πακιστάν και σ’ ακούω κάθε βράδυ πριν κοιμηθώ”. Και μετά γίναμε πολλοί» εξήγησε σε post η 30χρονη ερμηνεύτρια της «Μάντισσας».
Το στιγμιότυπο με τον αλλοδαπό προκάλεσε την... έκρηξη μερίδας followers, που τα έβαλαν μαζί της με αναφορές -μεταξύ άλλων- στα ποσοστά εγκληματικότητας στην Ελλάδα από τους ξένους. Η ερμηνεύτρια μετά από αυτό αντέδρασε περνόντας στην αντεπίθεση.
«Αναστατώθηκες (διπλά) φ*****α που ανέβασα φωτογραφία με τον κύριο Mirza; ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ σε όσους σχολιάζουν “γ*** τους Μου****ς”, αλλά ευτυχώς εσείς που κατακρίνετε αυτή τη στάση είστε πολλοί πολλοί περισσότεροι και σας ευχαριστώ» έγραψε στην προσωπική σελίδα της στο διαδίκτυο.
Η καλλιτέχνιδα, συνθέτρια και ηθοποιός, που γράφει μουσικές για διαφημιστικά σποτ, θεατρικά έργα και κινηματογραφικές ταινίες και είδε την καριέρα της να εκτοξεύεται με τη «Μάντισσα» -σε λιγότερο από 48 ώρες ξεπέρασε τις 1.000.000 προβολές στο YouTube-, φαίνεται πως διανύει την καλύτερη περίοδο της ζωής της και στα προσωπικά της. Μετά τον χωρισμό από τον συνάδελφό της Ιβάν Σβιτάιλο λέγεται πως έχει έρθει πολύ κοντά με τον επίσης ταλαντούχο ηθοποιό και παραγωγό Γιώργο Λόξα.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Στα μέσα του 1940, ο Στερν ήταν πεπεισμένος ότι οι Ιταλοί ενδιαφέρονται για την εγκαθίδρυση ενός φασιστικού εβραϊκού κράτους στην Παλαιστίνη. Διεξήγαγε διαπραγματεύσεις με τους Ιταλούς μέσω του διαμεσολαβητή Μωυσή Ροτστάιν και συνέταξε ένα έγγραφο που έγινε γνωστό ως η «Συμφωνία της Ιερουσαλήμ». Αντί για την αναγνώριση και την ενίσχυση της ιταλικής κυριαρχίας στην Παλαιστίνη, ο Στερν υποσχέθηκε ότι ο Σιωνισμός θα έμενε υπό την αιγίδα του ιταλικού φασισμού, με τη βάση της Χάιφα και την Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ κάτω από τον έλεγχο του Βατικανού, εκτός από την εβραϊκή συνοικία. Σύμφωνα με τα λόγια του Χέλλερ, η πρόταση του Στερν θα ήθελε να μετατρέψει το « Βασίλειο του Ισραήλ »σε δορυφόρο των δυνάμεων του Άξονα»."




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Κρήτη: Ενημερωτική εκδήλωση για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, με ομιλητή τον συνταγματολόγο Γιώργο Κασιμάτη
04/12/2017
Ενημερωτική εκδήλωση για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, με ομιλητή το διακεκριμένο συνταγματολόγο Γιώργο Κασιμάτη διοργανώνεται από το ΠΑ.Δ.ΔΥ.Α.Α. (Παγκρήτιο Δίκτυο Δυνάμεων Αντίστασης και Αλληλοβοήθειας), στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου, την Τρίτη 12/12/17, ώρα 7.00 μ.μ..

Σε σχετικό δελτίο τύπου αναφέρονται τα εξής:
Στην κατεχόμενη Ελλάδα των μνημονίων όπου η συνταγματικότητα των νόμων είναι αμφισβητούμενη, καθότι εξυπηρετούνται συμφέροντα των επικυρίαρχων εταίρων και των εγχώριων συνεργατών τους, εις βάρος του ελληνικού λαού, η προστασία της πρώτης κατοικίας είναι υπό αίρεση.
Οφειλέτες και δανειολήπτες επιβάλλεται να ενημερωθούν, για να δράσουν στην πορεία.Ένα θέμα που αφορά όλους-ες, γιατί η πλειοψηφία των Ελλήνων λόγω της υπερφορολόγησης και της δραματικής μείωσης των εισοδημάτων τους, αδυνατούν να ανταπεξέλθουν και περιέρχονται σε στάση πληρωμών με όλες τις δυσάρεστες συνέπειες.
Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με το κοινό.
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΑΝΤΟΥ!
Τα μέλη του ΠΑ.Δ.ΔΥ.Α.Α.
Ηράκλειο:Λαϊκή Στάση Πληρωμών (Λ.Σ.Π.)
Ρέθυμνο: Σωματείο Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου (Σ.Α.Ο.Ρ.)
Χανιά: Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα (ΔΗ.ΠΑ.Κ.)
Ν. Λασηθίου: Αλληλέγγυοι Πολίτες Μεραμβέλλου (Α.ΠΟ.Μ)
Χερσόνησος: Κοινωνικοπολιτικό Κίνημα για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τη
ζωή του Ελληνικού λαού.
Ιεράπετρα: Δίκτυο Αλληλεγγύης και προώθησης κοινωνικής οικονομίας «ΙΣΤΟΣ»

http://agonaskritis.gr/%CE%BA%CF%81%CE%AE%CF%84%CE%B7-%CE%B5%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CE%BA%CE%B4%CE%AE%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B7/



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λεχί, το Σιωνιστικό Τάγμα της Ναζιστικής Γερμανίας  μέσα στην Παλαιστίνη

Μετά την ανάδειξη της Συμφωνίας της Χάαβαρα και την εμπορική συνεργασία ανάμεσα σε Ναζί και Σιωνιστές, κατά την οποία οι Ναζί βοηθούσαν στην ασφαλή μεταφορά του Εβραϊκού πληθυσμού στην Παλαιστινιακή γη, ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε και την Σιωνιστική πτέρυγα των SS, το περιβόητο τάγμα της Λεχί ή «Συμμορία του Στέρν» ή πιο γνωστό και ως «Αγωνιστές για την ελευθερία του Ισραήλ»
Η Λεχί ήταν ένας παραστρατιωτικός οργανισμός που ιδρύθηκε από τον Αβραάμ Στέρν. Ο Στέρν ήταν μέλος της ανώτερης διοίκησης της Ιργκούν ("Εθνική Στρατιωτική Οργάνωση"). Επιδιωκόμενος στόχος τους ήταν να εκδιώξουν τις βρετανικές αρχές από την Παλαιστίνη με την βία, βοηθώντας έτσι την μαζική μετανάστευση και εγκατάσταση των Εβραίων στην Παλαιστίνη με σκοπό την δημιουργία ενός νεοσύστατου Εβραϊκού Κράτους, μιας «νέας ολοκληρωτικής Εβραϊκής Δημοκρατίας». Αρχικά ονομαζόταν Εθνικός Στρατιωτικός Οργανισμός στο Ισραήλ όταν ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 1940, αλλά μετονομάστηκε σε Λεχί ένα μήνα αργότερα.
Η Λεχί χωρίστηκε από την Σιωνιστική τρομοκρατική ομάδα του Ιργκούν το 1940, για να συνεχίσει να πολεμάει τους Βρετανούς κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Ζέεβ Γιαμποτίνσκυ , τότε ανώτερος διοικητής της Ιργκούν, είχε αποφασίσει ότι η διπλωματία και η συνεργασία με τη Βρετανία θα εξυπηρετούσαν καλύτερα τον Σιωνιστικό σκοπό. Ο Στερν υποστήριξε ότι ο χρόνος για τη σιωνιστική διπλωματία είχε τελειώσει και ότι είχε έρθει η ώρα για ένοπλο αγώνα ενάντια στους Βρετανούς.
Όπως και άλλοι Σιωνιστές, αντιτάχθηκε στη Λευκή Βίβλο του 1939 , η οποία περιόριζε τόσο την εβραϊκή μετανάστευση όσο και την εβραϊκή αγορά γης στην Παλαιστίνη. Για τον Στερν, «δεν υπήρχε διαφορά μεταξύ του Χίτλερ και του Τσάμπερλειν». Ο Στερν και οι οπαδοί του, έβλεπαν τους Βρετανούς σαν εχθρούς τους, οι οποίοι παρεμπόδιζαν την δημιουργία της γης του Ισραήλ και τους Ναζί σαν τους εχθρούς των εχθρών τους. Ο Στερν ήθελε να ανοίξει την Παλαιστίνη σε όλους τους Εβραίους πρόσφυγες από την Ευρώπη και το θεωρούσε ως το πιο σημαντικό ζήτημα για την δημιουργία του Ισραήλ. Ήξερε όμως πως η Βρετανία δεν θα το επέτρεπε ποτέ αυτό. Ως εκ τούτου, κατέληξε πως οι Γισούβ (οι Εβραίοι που ζούσαν στην Παλαιστίνη) έπρεπε να πολεμήσουν τους Βρετανούς αντί να τους υποστηρίξουν στον πόλεμο.
Τον Δεκέμβριο του 1940, η Λεχί ήλθε σε επαφή με τη Ναζιστική Γερμανία με πρόταση να βοηθηθεί η γερμανική κατάκτηση στη Μέση Ανατολή με αντάλλαγμα την αναγνώριση ενός εβραϊκού κράτους, ανοικτού σε απεριόριστη μετανάστευση προς αυτό.
Η Λεχί επιδίωκε αρχικά μια συμμαχία με τη φασιστική Ιταλία και τη Ναζιστική Γερμανία , προσφέροντας να πολεμήσει μαζί τους εναντίον των Βρετανών, σε αντάλλαγμα για τη μεταφορά όλων των Εβραίων από την κατεχόμενη από τους ναζιστές Ευρώπη, στην Παλαιστίνη. Το 1940, η ιδέα της «Τελικής Λύσης» ήταν ακόμα "αδιανόητη" και ο Στέρν πίστευε ότι ο Χίτλερ ήθελε να κάνει τη Γερμανία «judenrein» (καθαρή από Εβραίους) μέσω της μετανάστευσης.
Θεωρώντας ότι η Ναζιστική Γερμανία ήταν μικρότερος εχθρός για τους Εβραίους από ότι η Βρετανία, η Λεχί προσπάθησε δύο φορές να σχηματίσει συμμαχία με τους Ναζί.  Κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, δήλωσε ότι θα καθιερώσει ένα εβραϊκό κράτος βασισμένο σε "εθνικιστικές και ολοκληρωτικές αρχές".

Η Λεχί, δεν είναι μία απλή υπόθεση για το Ισραήλ. Θεωρείται σαν ένας από τους βασικούς στρατιωτικούς πυλώνες που εξαιτίας της δράσης της, μπόρεσε και δημιουργήθηκε το Κράτος του Ισραήλ. Για αυτό τον λόγο την τιμούν με όλες τις τιμές. Το 1980, το Ισραήλ καθιέρωσε το παράσημο της Λεχί . Αυτό το παράσημο άρχισε να απονέμεται σε πρώην μέλη της παραστρατιωτικής Οργάνωσης «για τη στρατιωτική τους δράση με σκοπό τη δημιουργία του κράτους του Ισραήλ». Γραμματόσημα του Κράτους του Ισραήλ που αναφέρουν και αποτυπώνουν το πρόσωπο του ηγέτη της,του Αβραάμ Στερν, υπάρχουν για να θυμίζουν σε όλους την σημαντικότητα της δράσης της για τον Σιωνισμό. Παράλληλα διάφορα μνημεία έχουν σηκωθεί σε διάφορα σημεία του Κράτους προς τιμήν των «ηρώων».
Η ιστορική αλήθεια για την Λεχί μας δείχνει πως η αλήθεια είναι πολλές φορές διαφορετική από αυτή που πιστεύουμε. Επίσης ο ρόλος της, που ήταν σε αγαστή συνεργασία με τις δυνάμεις του Άξονα και πάντα στις υπηρεσίες του, μας δείχνει την σκληρή αλήθεια πως το Σιωνιστικό Κίνημα την ώρα που εξοντώνονταν χιλιάδες Εβραίοι στην Ευρώπη, προχωρούσε σε στρατηγικές συνεργασίες με τους Ναζί, με σκοπό την δημιουργία του Σιωνιστικού Κράτους.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου 2017
H κάλπη στην Ονδούρα "έβγαλε" διαδηλώσεις, καταστολή, ανθρώπινα θύματα, απαγόρευση κυκλοφορίας και τελικά ΝΟΘΕΙΑ

Μετά από πολυήμερη καθυστέρηση και ενώ σταμάτησε για μέρες η καταμέτρηση και μετάδοση των αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών, η ανώτερη εκλογική αρχή της Ονδούρας ανακοίνωσε ότι νικητής είναι ο νυν πρόεδρος του συντηρητικού κόμματος, με 42,98%, έναντι 41,39% του υποψήφιου της αντιπολλιτευσης “Συμμαχία ενάντια στη Δικτατορία”. Αυτό εκφράζεται σε μια διαφορά 50.000 ψήφων σε σύνολο 3.250.000 ψηφοφόρων.
Στις μαζικές και μαχητικές διαδηλώσεις που ακολούθησαν την διακοπή της καταμέτρησης των ψήφων, ελέγχεται ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών, καθώς η κυβέρνηση πήρε έκτακτα μέτρα, όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας στους δρόμους της χώρας.
Καταγγελίες για νοθεία του εκλογικού αποτελέσματος – στο 50% των καταμετρημένων ψήφων προηγείτο ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης με μια διαφορά 5% και αξιωματούχος της εκλογικής αρχής είχε δηλώσει ότι το αποτέλεσμα είναι μη αντιστρέψιμο - διατύπωσε όλος ο κόσμος.
Από τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης, τον πρώην πρόεδρο της χώρας που ανετράπη με πραξικόπημα το 2009, την Εθνική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ακόμα και η Επιτροπή Παρατηρητών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε δύο εκθέσεις της, διατύπωσε σοβαρές επιφυλάξεις καθώς διαπίστωσε σωρεία παρατυπιών.
Στις προηγούμενες εκλογές που εξελέγη για πρώτη φορά ο συντηρητικός πρόεδρο, είχε επαναληφθεί το ίδιο σκηνικό και υπήρξαν παρόμοιες αντιδράσεις σε μικρότερη κλίμακα.
Η αναταραχή στην Ονδούρα συνεχίζεται.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νατάσα Μποφίλιου – Πιστεύω στην οργανωμένη πάλη και θα στέκομαι μπροστά της προσοχή
Πιστεύω στον προσωπικό, αλλά και στον συλλογικό αγώνα, στα όμορφα πράγματα, στη μουσική, στον έρωτα, στον άνθρωπο, στην επανάσταση.
Δεν πιστεύω στην Ευρώπη των τραπεζών, της λιτότητας, της κατάθλιψης, της ανεργίας, της φτώχειας.
Και προπάντων δεν πιστεύω στο φόβο και στη σιωπή.
Η δημοφιλής τραγουδίστρια απαντάει με ανάρτηση στο προφίλ της σε ΜΚΔ, στη λάσπη που εκτοξεύτηκε από διάφορες κατευθύνσεις εναντίον της, μετά τη συνέντευξη που παραχώρησε στην “Εφημερίδα των Συντακτών”. Στην ανάρτησή της, η Μποφίλιου κλείνει λέγοντας προς όσους την στοχοποιούν πως μπορούν να συνεχίσουν να πετάνε λάσπη σε κάθε διαορετική άποψη, με τη λύσσα και το βαθύ σεξισμό που συνηθίζουν, αλλά δεν πρόκειται να λερώσουν την ψυχή της και την τιμή της. Ακολουθεί αναλυτικά το κείμενο που ανάρτησε πριν λίγη ώρα στο προφίλ της.
Πιστεύω στην Ευρώπη των λαών. Στην Ευρώπη της ισότητας, της αλληλεγγύης, της ελευθερίας.
Πιστεύω στα νέα μυαλά που θα ‘ρθουν να μας φωτίσουν και θα μας οδηγήσουν σ’ έναν καινούργιο κόσμο, καλύτερο από αυτόν. Πιστεύω στον προσωπικό, αλλά και στον συλλογικό αγώνα, στα όμορφα πράγματα, στη μουσική, στον έρωτα, στον άνθρωπο, στην επανάσταση.
Πιστεύω στην οργανωμένη πάλη και θα στέκομαι μπροστά της προσοχή. Πιστεύω στο δικαίωμά μου να είμαι ο εαυτός μου κι ας είμαι φτιαγμένη από αντιθέσεις. Πιστεύω στις ιδέες.
Δεν πιστεύω στην Ευρώπη των τραπεζών, της λιτότητας, της κατάθλιψης, της ανεργίας, της φτώχειας.
Δεν πιστεύω και δεν υπηρετώ κανένα στερεότυπο.
Και προπάντων δεν πιστεύω στο φόβο και στη σιωπή.
Μπορεί να είμαι παραπάνω αυθόρμητη και να δίνω πάντα συνεντεύξεις όπως μιλάω στους φίλους μου, αλλά προσπαθώ όλη μου τη ζωή να παραμείνω συνεπής στις αρχές και τις θέσεις μου. Και θα συνεχίσω να προσπαθώ με πάθος.
Εσείς μπορείτε, με τη σειρά σας, να συνεχίσετε να πετάτε λάσπη σε κάθε διαφορετική άποψη, με τη λύσσα και τον βαθύ σεξισμό που συνηθίζετε, αλλά να είστε βέβαιοι πως δεν μπορείτε να λερώσετε ούτε την ψυχή, ούτε την τιμή μου.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Περιμένω αύριο τον Φίλη...να εκφράσει τις ανησυχίες του για την τροπολογία απαγόρευσης των απεργιών...αφού πρώτα την ψηφίσει φυσικά! #ξεφτίλες #φασίστες #γκεμπελίσκοι
Ο "κεντροαριστερός" γερμανοτσολιάς Φίλης φοβάται ότι θα αυξηθούν τα τιμολόγια ρεύματος με το ξεπούλημα της ΔΕΗ και υπερψηφίζει το ξεπούλημα!
N. Φίλης: "Φοβάμαι τις επιπτώσεις στα τιμολόγια μετά την πώληση των μονάδων της ΔΕΗ".
Μάλιστα. Ο Φίλης φοβάται ότι θα αυξηθούν τα τιμολόγια ρεύματος με το ξεπούλημα της ΔΕΗ.
Ερώτηση: Αφού φοβάσαι κάτι τέτοιο, τότε γιατί ρε ΓΕΛΟΙΕ ψήφισες το ξεπούλημα της ΔΕΗ σε ιδιώτες?
Όταν σήκωνες το χέρι γι αυτό το έγκλημα είχες στείλει το μυαλό σου... ?
Κροκοδείλια δάκρυα και Φίλιοι χαμαιλεοντισμοί τέλος! Θα πάρετε την απάντηση που σας αξίζει και εύχομαι να μην είναι μόνο σε μορφή ψήφου!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η δόλια συσχέτιση του αντισημιτισμού με το σιωνισμό
Δεν μας εκπλήσσει ότι ο η ΑΝΤΑΡΣΥΑ «φιλοξενεί» τον Ψαρρά…
Η οργάνωση αυτή αποτελεί ένα οπορτουνιστικό συνονθύλευμα όλων των ποικιλιών του εθνομηδενισμού, όλων των πολύχρωμων «επαγγελματιών» του Σόρος: «αντιρατσιστών», «αντιεθνικιστών», «αντικομουνιστών», των...πολυπολιτισμικών κινημάτων που προωθούν οι διεθνείς μαφιόζοι του χρήματος (γκέι κ.λπ), και CIA…
Δεν θα μπορούσε, συνεπώς, να λείπουν από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και οι ιδεολογικοί και πολιτικοί πράκτορες του σιωνισμού, όπως οι διαβόητοι «Ιοί» που σήμερα καθοδηγούν την «εφημερίδα των Συντακτών».
Όπως έχουμε αναλύσει κατά κόρον και από πολύ παλιά αυτή η ομάδα των «Ιών» λειτουργούσε και λειτουργεί ως «αριστερό» τεκμήριο και άλλοθι της πλανητικής αυτοκρατορίας…
Αυτή η ομάδα σε όλα τα μεγάλα ζητήματα της εποχής μας αναπαράγει τα ιδεολογήματα της πλανητικής ιμπεριαλιστικής εξουσίας και εξωραΐζει τα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ αυτής της εξουσίας, ιδιαίτερα τα εγκλήματα του Ισραήλ.
Η προσφιλής μέθοδος αυτής της ομάδας είναι το τέχνασμα των «ίσων αποστάσεων» και η ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ της τυπικής λογικής: η δικολαβία…
Ένα από αυτά τα κουτοπόνηρα δικολαβικά τεχνάσματα είναι η συνδετική σχέση του αντίσημιτισμού με των σιωνισμό.
Οι έννοιες, όμως, αυτές δεν συγκρίνονται ούτε εξισώνονται.
Ο αντισημιτισμός είναι ο ρατσισμός εναντίων των εβραίων ΓΕΝΙΚΑ, εναντίων της φυλής των εβραίων. Είναι δηλαδή η συστηματική και σταθερή εχθρότητα εναντίων της Εβραϊκής ΦΥΛΗΣ…
Ο σιωνισμός δεν είναι φυλετική έννοια, αλλά ΤΑΞΙΚΗ και ΠΟΛΙΤΙΚΗ: Ο σιωνισμός είναι ταξικό και πολιτικό ΚΙΝΗΜΑ του υστερικού εθνικισμού των οικονομικών ελίτ των Εβραίων: Παγκόσμιο ΚΙΝΗΜΑ (παγκόσμια συνωμοσία) για τη δημιουργία του ΚΡΑΤΟΥΣ του Ισραήλ, με στόχο την ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, παγκοσμίως, της ΕΞΟΥΣΙΑΣ των εβραίων (της οικονομικής ελίτ) και του κράτους τους.
Ο σιωνισμός, λοιπόν, είναι ένα ακραίο εθνικιστικό (και συνωμοτικό), αλλά και ιμπεριαλιστικό ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ…
Στην υπηρεσία αυτού του σιωνιστικού, ιμπεριαλιστικού κινήματος, είναι ο Ψαρράς και οι «Ιοί»…
Και, με τα ποικίλα τεχνάσματα της άθλιας δικολαβικής δημοσιογραφίας τους,ταυτίζουν όσους αγωνίζονται εναντίον του σιωνιστικού ιμπεριαλισμού, με τον αντισημιτισμό: Τη φυλετική αντίθεση!!!
ΑΞΙΟΣ ο μισθός τους…
Μόνο που σήμερα τους έχουν πάρει χαμπάρι…
Και αυτούς και το οπορτουνιστικό συνονθύλευμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ…

Υ.Γ.
Βεβαίως, αυτό το δόλιο εξισωτικό τέχνασμα των εννοιών (της φυλετικής και της ταξικής) δεν αξιοποιείται μόνο από τα σύγχρονα ιδεολογικά πρακτορεία της Παγκοσμιοποίησης και του σιωνισμού (Σόρος, «Ιοί» και άλλοι…), αλλά και από τα ιδεολογικά και πολιτικά πρακτορεία του ιμπεριαλισμού, δεξιάς και ακροδεξιάς δημαγωγίας.
Γι αυτά τα πρακτορεία της παλιάς φασιστικής κοπής, κάθε καταδίκη του αντισημιτισμού, κάθε αντίθεση στη φυλετική εχθρότητα εναντίον των Εβραίων, χαρακτηρίζεται σιωνισμός.
Με αυτό το τυπικό, ταχυδακτυλουργικό τέχνασμα ταυτίστηκε από τις μυστικές υπηρεσίες της Δύσης και τα ακροδεξιά πρακτορεία τους, η Επανάσταση των Μπολσεβίκων με τη σιωνιστική συνωμοσία: Επειδή φυλετικά υπήρχαν πολλοί Εβραίοι!!!
Υπάρχουν ακόμα πολλά τέτοια πρακτορεία που υποστηρίζουν αυτήν την ανοησία…
Έτσι έχουμε:
α). Οι «οργανικοί διανοούμενοι» της πλανητικής κακουργίας με «αριστερές» φορεσιές («Ιοί» και CIA), να ταυτίζουν την ταξική αντίθεση
στο πολιτικό κίνημα του σιωνισμού, με τον «αντισημιτισμό»…
β). Τα κατάλοιπα του 3ου Ράιχ και τα ποικίλα ακροδεξιά πρακτορεία πράττουν, με την ίδια τυπική λογική, αντίστροφα: Ταυτίζουν κάθε καταδίκη του αντισημιτισμού (φυλετικός ρατσισμός) με την αποδοχή του πολιτικού κακουργήματος του σιωνισμού…

http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=10901



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο νικητής στην διάσκεψη για το "Κλίμα" στην Γερμανία ήταν ο λιγνίτης και το κάρβουνο
Μετά τους Πολωνούς και τους Γερμανούς, τώρα και οι Ισπανοί δεν φεύγουν από το κάρβουνο



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπογιόπουλος Νίκος
(παρακαλώ κοινοποιήστε): ΟΛΑ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ για τον ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ/
Προς κυβερνώντες, «κοράκια» και ΤιVεXεSιους κλακαδόρους
Αυτοί που αμφισβητούν την εγκυρότητα των στοιχείων που κατέγραψα είναι εκείνοι οι αξιόπιστοι που το «Όχι» το έκαναν «Ναι» (σωστά κύριε Πολάκη;) καθώς και οι εξίσου αξιόπιστοι κλακαδόροι τους. Κλακαδόροι εκείνων που θα έσκιζαν Μνημόνια, αλλά τώρα τους...
χειροκροτούν (σωστά κυρία του TVXS;) καθώς τα ψηφίζουν το ένα μετά το άλλο. Αυτοί είναι που αμφισβητούν την δημοσιογραφική εγκυρότητά μου (http://tvxs.gr/…/egraps…/brabeio-poylitzer-sto-n-mpogiopoylo)… Αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Το πολύ – πολύ να τους καταστήσει υποψήφιους για τα «βραβεία Παπαρίων» του Λαζόπουλου. Το σημαντικότερο είναι ότι αμφισβητούν (!) την ανασφάλεια και το δράμα που βιώνει ο ελληνικός λαός.
Πάμε τώρα στα έγγραφα και στα ντοκουμέντα (θα ακολουθήσει η ουσία):
1) Πολίτης, συνταξιούχος, με ετήσιο εισόδημα 8.596,14 €, δηλαδή μηνιαίο εισόδημα περί τα 700 € (εκκαθαριστικό–έγγραφο 1) λαμβάνει από την ΑΑΔΕ (ΔΟΥ ΙΓ’ Αθηνών) ειδοποίηση «αναγκαστικής κατάσχεσης της ακίνητης περιουσίας» της για χρέη προς το Δημόσιο (έγγραφο 2) και για ποσό 15.530,85 € / 10.767,95€ κεφάλαιο + 4.762,90€ τόκοι (έγγραφο 3).
2) Η κατάσχεση αφορά ημιυπόγειο 43τμ στου Γκύζη (έγγραφο 4). Ότι η κατάσχεση αφορά την μοναδική κατοικία που διαθέτει στο όνομά της η οφειλέτης προκύπτει
α) από το έγγραφο της ΑΑΔΕ (έγγραφο 2) που αναφέρει ότι στη συγκεκριμένη
διεύθυνση «ευρίσκεται η ακίνητη περιουσία της ανωτέρω οφειλέτιδος»,
β) από το εκκαθαριστικό όπου το συγκεκριμένο ακίνητο, στη συγκεκριμένη
διεύθυνση, δηλώνεται ως κατοικία της (έγγραφο 1).
3) Από πού προκύπτει, επίσης, ότι η συγκεκριμένη κατοικία των 43 τμ στου Γκύζη είναι η μοναδική που διαθέτει στο όνομά της η οφειλέτης, μαζί με ένα χωράφι το οποίο διαθέτει κτίσμα 44τμ στην περιοχή Εχιναίων στη Φθιώτιδα; Μα από το μηχανογραφικό Ε9 το οποίο δηλώνεται από το 2010 έως το 2017 όπως πιστοποιούν τα στοιχεία στη σελίδα του Taxis (έγγραφο 5).
4) Από πού προκύπτει, επίσης, ότι η συγκεκριμένη κατοικία είναι η μοναδική που διαθέτει στο όνομά της η οφειλέτης, εντούτοις της έστειλαν κατασχετήριο; Μα από τις καταστάσεις ΕΝΦΙΑ (έγγραφα 6 και 7).

Σχολιο.- Καλα τα κροκοδείλια δάκρυα ,κύριε Μπογιοπουλε για τους πλειστηριασμους ,που ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΤΕ ,γιατι φοβηθηκατε ότι αν δεν το κανατε πολλοι θα καταλαβαιναν το ρόλο σας ,αλλα ΤΟ ΚΥΡΙΩΤΕΡΟ δεν μας το λες : Ποια ειναι η θεση του κομματος σου, του ΚΚΕ ,αυτα ειναι ΝΟΜΙΜΑ, ναι ή ου ??? Γιατι το κομμα σου δεχεται οτι τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ είναι ΝΟΜΙΜΑ, αρα και οι πραξεις αυτες της κατοχικης (οχι για σας, για σας δεν ειναι κατοχικη) κυβερνησης ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΕΣ . ΑΡΑ, ασε τις υποκρισιες σου και τα κροκοδειλια δακρυα, ΕΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟΙ ΕΧΕΤΕ ΔΕΧΤΕΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΙΣΧΗ - στα οποια με την συνεχη παρουσια σας στη Βουλη ΣΥΜΠΡΑΞΑΤΕ ΚΑΙ ΣΥΜΠΡΑΤΤΕΤΕ- ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΑ. Καταλαβες,κυριε δημοσιογραφε?



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δραγασάκης: "Έχουν δαιμονοποιηθεί οι πλειστηριασμοί και φέρουμε κι εμείς ευθύνη γι αυτό"!
Μήπως θες να μας μιλήσεις για το βρώμικο '89, το μικρό κόμμα που μίζωσε η siemens (Κοροβέση με λένε...), τις εργασιακές σχέσεις με την Τράπεζα Αττικής και για τη σχέσεις με το σιωνιστικό-ναζιστικό κατοχικό καθεστώς;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα Δεκεμβριανά... Νέα Βαρκιζα ποτέ ξανά!
ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΝΕΑ ΒΑΡΚΙΖΑ!
ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σταθάκης (ο φασίστας... ξεχασιάρης άμα πρόκειται για δικά του εκατομμύρια): "Επήλθε οριστική συμφωνία με τους θεσμούς για την πώληση 4 λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ"!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κτηνωδίες και εγκλήματα των Άγγλων και των «κομμουνιστοφάγων» ντόπιων συνεργατών τους τον Δεκέμβρη του 1944
Κατά τη διάρκεια των 33 ημερών της μάχης της Αθήνας, τον Δεκέμβρη του ’44, διαπράχτηκαν φριχτά εγκλήματα από τους Άγγλους και τους «κομμουνιστοφάγους» αποβράσματα και κοινούς εγκληματίες ντόπιους συνεργάτες τους, που στιγμάτισαν για πάντα τον ανθρώπινο πολιτισμό και έδειξαν μέχρι που μπορεί να φτάσει το...
σύστημα της εκμετάλλευσης για να κρατηθεί στη ζωή.
«Σεις… πολεμάτε σήμερα σαν πολίτες ολόκληρης της Ανθρωπότητας. Έλληνες πατριώτες! Κερδίζετε τον δικό μας αγώνα. Βρισκόμαστε στο πλευρό σας. Η ανθρωπότητα ολόκληρη θα θυμάται τη δική σας πάλη. Ζήτω η ελευθερία!»
Δημοκρατική Νεολαίας της Αμερικής
(Χαιρετισμός που στάλθηκε στον αγωνιζόμενο λαό της Αθήνας τον Δεκέμβρη του 1944)
Η εξουσία «έπρεπε» να παραμείνει στα χέρια της αστικής τάξης, με κάθε τρόπο και μέσο. Για τον σκοπό αυτό οι «σύμμαχοι» Άγγλοι έπνιξαν στο αίμα τον ηρωικό λαό της Αθήνας και ισοπέδωσαν με τις βόμβες τους ολόκληρες συνοικίες, έχοντας στο πλευρό τους τις προδοτικές-δοσιλογικές οργανώσεις και κάθε λογής Έλληνες «κομμουνιστοφάγους» αποβράσματα και κοινούς εγκληματίες. Κατά τη διάρκεια των 33 ημερών της μάχης του Δεκέμβρη διαπράχτηκαν φριχτά εγκλήματα που στιγμάτισαν για πάντα και θα συνοδεύουν ως αιώνια ντροπή το πρόσωπο του «δυτικού πολιτισμού», απόδειξη μέχρι που μπορεί να φτάσει το σύστημα της εκμετάλλευσης για να κρατηθεί στη ζωή.
Οι ηρωικές σελίδες που έγραψαν οι λαογέννητες δυνάμεις του ΕΛΑΣ, άνθρωποι κάθε ηλικίας, γυναίκες και νεολαία, τον ματωμένο Δεκέμβρη του ΄44 θα μείνουν ανεξίτηλα χαραγμένες, με αίμα, στην ιστορική μνήμη, σαν τα γράμματα του πανό που κρατούσαν οι μαυροφορεμένες επονίτισες στην ιστορική φωτογραφία από την πλατεία Συντάγματος, «ΟΤΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΣ ΤΥΡΑΝΝΙΑΣ ΔΙΑΛΕΓΕΙ Ή ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ Ή ΤΑ ΟΠΛΑ»: αιώνια δόξα και τιμή στους ήρωες, αιώνιο φως που φωτίζει τους δρόμους της ταξικής πάλης και της κοινωνικής απελευθέρωσης.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ονδούρα... εννέα ημέρες χωρίς να γνωρίζουν τα αποτελέσματα των γενικών εκλογών!
Ο λαός στους δρόμους και τις πλατείες για να απαιτήσουν να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα!
Η Αστυνομία σκότωσε εννέα διαδηλωτές, μαζί με ένα 11 χρονο αγόρι...
Τα ΜΜΕ, οι δημοσιογραφικές πόρνες σιωπούν...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ντροπή ακόμα και για κυβέρνηση της δεξιάς μια τέτοια διάταξη! Η εργοδοσία έχει τη δυνατότητα να ελέγχει ορισμένους ευνοημένους, ή τσιράκια, ή απλά βλαμμένους (ή όλα μαζί), οπότε η πλειοψηφία του 50%+1 θα παραμένει ανέφικτη για τους εργαζόμενους, κ έτσι ουσιαστικά καταργείται το δικαίωμα στην απεργία.

Κατατέθηκε η τροπολογία για τις απεργίες
Δευτέρα, 04 Δεκεμβρίου 2017 20:59
Την Τρίτη αναμένεται να ψηφιστεί η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας για την κήρυξη απεργιών, μετά από τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν η αρμόδια υπουργός Έφη Αχτσιόγλου και οι θεσμοί.
Η τροπολογία προβλέπει πως για την κήρυξη απεργίας απαιτείται να είναι σύμφωνο το 50% των οικονομικά ενεργών μελών πρωτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης. Υπενθυμίζεται πως με τον ισχύοντα νόμο απαιτούνταν το 20%.
Ειδικά, όπως αναφέρεται στην τροπολογία, «με την προτεινόμενη διάταξη ορίζεται ειδική απαρτία κατά τις γενικές συνελεύσεις πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων σε περίπτωση συζήτησης και λήψης απόφασης κήρυξης απεργίας. Ειδικότερα, απαιτείται η παρουσία τουλάχιστον του ενός δευτέρου (1/2) των οικονομικά τακτοποιημένων μελών της συνδικαλιστικής οργάνωσης».

Σχολιο.- Κανουν πανηγύρι ο Λάσκαρης και ο Καρακίτσος με τους ξεφτιλισμένους.
Σχολιο.-  Των οικονομικα ενημερων μελων!!!!!! Σε καποια σωματεια οι ανθρωποι δεν εχουν καν τα 3 ευρω το μηνα.
Σχολιο.- θα προσφέρεται η εργοδοσία να στα δώσει αρκεί να μην ψηφίσεις υπερ της απεργίας!
Σχολιο.- Ποιά απεργία μέσα στην ανεργία;
Σχολιο.- Πάνε και οι αποζημιώσεις εργατικών ατυχημάτων. Κιμαδομηχανή εν όψει τα εργοτάξια.
Σχολιο.- Φάγανε τέτοιο κράξιμο μέσα σε 2 ώρες, που μόλις έμαθα ότι την απέσυραν....Φυσικά θα την ξαναφέρουν, δεν έχω αυταπάτες. Αλλά όχι να περάσει χωρίς να ανοίξει ρουθούνι διάταξη, που δεν κατάφερε τελικά να περάσει ούτε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, απ τις αντιδράσεις!!
Σχολιο.- Θα το περάσουν σύντομα όμως γιατί αυτό τους καίει πιο πολύ από τις απεργίες. Ορυχεία λιγνιτών, ορυχεία χρυσού, ξενοδοχεία με αιωρούμενους οικοδόμους και τόσες "επενδύσεις" που δεν τους συμφέρουν τα εργατικά ατυχήματα από ανεδίκευτους εργάτες με 2 ευρώ την ώρα μεροκάματο.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έπεσαν να την κατασπαράξουν οι φιλοκυβερνητικοί ότι λέει ψέμματα,ότι η πρώτη κατοικία δεν βγάινει στο σφυρί!!
Έπεσαν να κατασπαράξουν τον Νικο Μπογιόπουλο γιατί το δημοσιοποίησε ,λέγοντας ότι είναι ψέμματα τα χαρτιά που έβγαλε!!!
Ορίστε λοιπόν !!!
Η Ζάνα Μπεμπονή είναι συνταξιούχος δημοσιογράφος, μετά από 43 χρόνια εργασιακού βίου. Μιλά τέσσερις γλώσσες και είναι διερμηνέας σε δίκες μεταξύ των οποίων και για τα εξοπλιστικά.
Και βγαίνει στο σφυρί η πρώτη της κατοικία για 15.000 ευρώ!!!!!
ενώ η σύνταξη της έχει κατασχεθεί!!!!
ΛΙΓΗ ΝΤΡΟΠΗ ΔΕΝ ΒΛΆΠΤΕΙ!!!!!!!

Η συνταξιούχος που το υπόγειό της βγαίνει σε πλειστηριασμό μιλά στον ΑΝΤ1 (βίντεο)
Στο "σφυρί" η πρώτη κατοικία της, το υπόγειο 43 τ.μ., για χρέος 15.000 ευρώ, όπως είπε η ίδια στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα".
http://www.ant1news.gr/news/Economy/article/490323/i-syntaxioyxos-poy-to-ypogeio-tis-bgainei-se-pleistiriasmo-mila-ston-ant1-binteo-
Συνολικά 15.000 ευρώ είναι το χρέος της Ζάνας Μπεμπόνη στην εφορία. Οι 2.000 εξ αυτών οφείλονται σε λάθος της Εφορίας. Η σύνταξή της είναι 588, 26 ευρώ και παρά το ότι μπαίνει σε ακατάσχετο λογαριασμό, κατάσχεται.
Αυτό είναι το οικονομικό προφίλ της συνταξιούχου, της οποίας η πρώτη κατοικία, ένα υπόγειο διαμέρισμα 43τμ στου Γκύζη βγαίνει σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό.
Όπως εξήγησε η ίδια στο Καλημέρα Ελλάδα, το χρέος της στην Εφορία είναι 10.000 ευρώ και οι τόκοι 5.000, ενώ οι 2.000 ευρώ είναι από λάθος της Εφορίας, το οποίο δεν έχει αποκατασταθεί και δεν έχει σβηστεί το χρέος.
Να σημειωθεί ότι, η αντικειμενική αξία του σπιτιού είναι 20.000 ευρώ.
Παράλληλα, όπως δήλωσε η ίδια η συνταξιούχος, γίνονται κρατήσεις από τη σύνταξή της, η οποία πιστώνεται σε ακατάσχετο λογαριασμό.
Πλέον η 65χρονη γυναίκα έχει εγκαταλείψει το σπίτι της και φιλοξενείται σε οικείους της, ενώ λόγω του ότι ο πλειστηριασμός θα γίνει ηλεκτρονικά, αγνοεί το χρόνο πραγματοποίησής του.
Η Ζάνα Μπεμπονή είναι συνταξιούχος δημοσιογράφος, μετά από 43 χρόνια εργασιακού βίου. Μιλά τέσσερις γλώσσες και είναι διερμηνέας σε δίκες μεταξύ των οποίων και για τα εξοπλιστικά.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Νιόνιος στο ρόλο του Καραγκιόζη της αστικής τάξης
02-12-2017
Σε ένα τραγούδι του, ο Σαββόπουλος έγραφε για “κείνο που με τρώει, κείνο που με σώζει, είναι που ονειρεύομαι σαν τον Καραγκιόζη”. Ίσως τότε να μη φανταζόταν ούτε ο ίδιος πως θα εξελισσόταν σε ένα είδος Καραγκιόζη-γελωτοποιού πολυτελείας για την άρχουσα τάξη, που τον είχε μισήσει-κυνηγήσει στα νιάτα του.
Ο Διονύσης Σαββόπουλος γεννήθηκε στις 2 Δεκεμβρίου του 1944, παραμονή των Δεκεμβριανών, στη Θεσσαλονίκη. Άφησε την πόλη του και τη Νομική για να αφοσιωθεί στο τραγούδι. Ήταν από τις πιο αναγνωρίσιμες μορφές των μπουάτ, συνδέοντας τα επόμενα χρόνια το όνομά του με το “Κύτταρο” (έλα Ηπείρου κι Αχαρνών να σε συναντήσω). Γίνεται ένας από τους πιο σημαντικούς τραγουδοποιούς της γενιάς του, με κοινωνικό προβληματισμό και πολιτικά μηνύματα, που εκφράζονται σε τραγούδια για το Βιετνάμ, το Κιλελέρ, τη Δημοσθένους λέξις (κι αν βγω από αυτή τη φυλακή) και μεταπολιτευτικά τη συγκέντρωση της ΕΦΕΕ (η πλατεία ήταν γεμάτη) και πολλά άλλα. Συνεργάζεται με τη Σωτηρία Μπέλλου στο τραγούδι για τη μικρασιάτικη προσφυγιά (Με αεροπλάνα και βαπόρια) και με τη Δόμνα Σαμίου, όπου κριτικάρει τα γλυκανάλατα άσματα: “ποτέ δε λένε την αλήθεια, ο κόσμος υποφέρει και πονά κι εσείς τα ίδια παραμύθια“. Είναι παρών στην “αγωνία αυτού του τόπου για ζωή”, στο Νέο Κύμα, στο πολιτικό τραγούδι της Μεταπολίτευσης, ενώ είχε φυλακιστεί δύο φορές κατά τη διάρκεια της δικτατορίας. Η φωνή του αντικειμενικά δεν τον βοηθάει, αναπληρώνει όμως τα τεχνικά του μειονεκτήματα με τους στίχους του και με την ψυχή που βάζει, όταν τα ερμηνεύει -όπως δηλαδή και μια σειρά άλλοι τραγουδοποιοί.
Σταδιακά όμως στρέφεται σε αυτό που στηλίτευε: ζαχαρωμένα τραγούδια, που δε λένε την αλήθεια. Περνάει ένα μεγάλο μεταβατικό διάστημα, όπου αφήνει βαθμιαία τις πολιτικές του αιχμές και στρέφεται σε ευρύτερα κοινά: των Ελλήνων τις κοινότητες που φτιάχνουν άλλο γαλαξία, και τις παρέες που γράφουν ιστορία. Η φθίνουσα πορεία του συνεχίζεται ως το 89′, όπου ακολουθεί το πνεύμα της εποχής και διαβαίνει τον ταξικό Ρουβίκωνα. Μία κίνηση που σφραγίζεται με το δίσκο του “Κούρεμα”.
Εκεί μιλάει για την αποτυχία σύμπασας της Αριστεράς, πατώντας όμως στη χρεοκοπία του ΠΑΣΟΚ -με το οποίο πάντως δε φαίνεται να είχε πρόβλημα λίγα χρόνια πριν, όταν έπαιρνε εκπομπή στην ΕΡΤ (“ζήτω το ελληνικό τραγούδι“). Ξεπλένει το παρελθόν του Μητσοτάκη με το τραγούδι του “Μητσοτάκ”, που κάνει ζιγκ-ζαγκ, και προαλείφεται για διάδοχη κατάσταση. Γράφει εθνικά υπερήφανος για το γιο του που πάει στο στρατό, για να σβήσει τη δική του μελανή κηλίδα, επειδή δεν πήγε ο ίδιος.
Έκτοτε ο Νιόνιος δίνει παραστάσεις για άλλο κοινό και καταντάει ένας γελωτοποιός πολυτελείας του συστήματος που υπηρετεί.
Συμμετέχει σε  μια τηλεοπτική συζήτηση (με οικοδεσπότη τον Παναγιωτόπουλο που πήγε αργότερα στη ΝΔ) για τα χρηστά ήθη και την τέχνη, όπου εμφανίζεται συντηρητικός και τον αποστομώνει ο Βασίλης Ραφαηλίδης.
Γιορτάζει μαζί με την υψηλή κοινωνία τα 40χρονα του στο ελληνικό τραγούδι, με την Καλομοίρα να βγαίνει μέσα από μια τούρτα και να του τραγουδάει “Happy Birthday Mr. President”.
Συμμετέχει σε όλες τις φιέστες για τη μεγάλη ευρωπαϊκή ιδέα της ΕΕ, τη μεγάλη Ολυμπιακή Ιδέα, του Αθήνα 2004 (εντάξει, εκεί και ποιος δεν πήγε…).
Προτείνει μεταξύ άλλων να στείλουμε τους μετανάστες-πρόσφυγες που περισσεύουν στα ξερονήσια του Αιγαίου, για να μη μείνουν αναξιοποίητα.
Κι ως επιστέγασμα όλων αυτών, βραβεύτηκε πρόσφατα για τις υπηρεσίες του από το Αριστοτέλειο (ΑΠΘ), που είχε τιμήσει πρόσφατα και τον Άνθιμο κι αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα για το ποιόν και το ρόλο του.
Σε ένα τραγούδι του, ο Σαββόπουλος έγραφε για “κείνο που με τρώει, κείνο που με σώζει, είναι που ονειρεύομαι σαν τον Καραγκιόζη”. Ίσως τότε να μη φανταζόταν ούτε ο ίδιος πως θα εξελισσόταν σε ένα είδος Καραγκιόζη (ή μάλλον γελωτοποιού) πολυτελείας για την άρχουσα τάξη, που τον είχε μισήσει-κυνηγήσει στα νιάτα του.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aliki Papachela
Αχαχαχαχα! Η ΑνΑρχικιΑ διπλό επώνυμο Σοφια Δασκαλακη Μαυρομανωλακη που μαζί με την άλλη ΑνΑρχικιΑ Ανδριανού, που το παίζει κι έγκριτη δημοσιογρΑφΑ, με λοιδωρούσαν και διέδιδαν για μένα αισχρά ψεύδη επί μήνες στηρίζοντας την άλωση Σίτυ Πλάζα, τα βαλε τώρα με την Ζανα!
Εκτός του ότι διαδίδει ότι έχει παιδί με τον Τσουτσουβή (!!!!) θα μας την βγάλει σε λίγο κι εφοπλίστρια που γουστάρει να μένει σε ημιϋπόγειο διαμέρισμα 43 τετρ. μέτρων, που της παίρνει το δημόσιο, πρώτη και μόνη κατοικία, γιατί έχει τα λεφτά της στα Κέϊμαν και βαριέται να πάει ως εκεί!
Ρε συριζοφρουροί, διπλό επώνυμο, Ανδριανού και λοιπά βδελύγματα, μαζευτείτε γιατί θα σας μαζέψουμε εμείς επιτέλους!
Αντε που το παίζετε κι ΑνΑρχίΑ!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΝΤΟΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ
Είμαστε πολιτικοί πρόσφυγες και αγωνιστές απ’ την Τουρκία. Χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο η αντιτρομοκρατική έκανε έφοδο στα σπίτιά μας.
Μετά απ’ αυτήν την έφοδο προσπάθησαν να δημιουργήσουν αποδεικτικά στοιχεία εις βάρος μας. Σε τι στοιχεία και πληροφορίες βασίστηκαν και ξεκίνησαν την επιχείρηση αυτή. Με ποια αποδεικτικά στοιχεία μας κρατάνε; Δεν ήξεραν ούτε ποιοι είμαστε, ούτε καν τα στοιχεία μας, όταν μας συνέλαβαν.
Ποιες μυστικές υπηρεσίες εξάσκησαν πίεση για την επιχείρηση αυτή; Με ποιες μυστικές υπηρεσίες συνεργάστηκαν;
Δεν έχουμε σχέση με τις κατηγορίες που μας προσάπτουν.
Στέλνουμε τους χαιρετισμούς μας στον ελληνικό λαό που στέκεται πάντα στο πλευρό των αγωνιστών και πολιτικών προσφύγων.