Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Τριτη 5 Δεκεμβριου 2017



Έκοψαν τα επιδόματα στους Έλληνες τρίτεκνους κ πολύτεκνους και επιδοτούνται τα παιδιά στους λάθρο;; τρέλα!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μετά την δήλωση του Σηφάκη, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας για τους πλειστηριασμούς:
"Αφήστε τώρα τι λέγαμε και τι δε λέγαμε πριν. Το θέμα είναι πως αν δεν γίνουν οι πλειστηριασμοί, θα καταρρεύσει το τραπεζικό μας σύστημα. Αυτό θέλετε;"
τέρμα το "θέλετε να βγει ο Κούλης".
Τώρα έχουμε το "θέλετε να καταρρεύσει το τραπεζικό μας σύστημα, τί είστε, αναρχικοί ή παλιοκουμμούνια;"



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένα μεγάλο μπράβο στους πατριώτες συμβολαιογραφους της Θεσσαλονίκης
Συντριπτικά με ψήφους 175 υπέρ και 43 κατά και μέσα σε χειροκροτήματα αποφάσισαν πριν λίγο την συνέχιση της αποχής από τους πλειστηριασμούς



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ!
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΛΑΟ!
Στις 7 και 8 Δεκέμβρη έρχεται στη χώρα ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν, προσκεκλημένος του Έλληνα προέδρου και της ελληνικής κυβέρνησης. Με την πρόσκληση αυτή η ελληνική πολιτική ηγεσία συνεχίζει να υπηρετεί πρόθυμα και πειθήνια τον επικίνδυνο ρόλο του ατζέντη των αμερικανονατοϊκών συμφερόντων που της έχουν αναθέσει οι Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές. Στα πλαίσια αυτού του επικίνδυνου ρόλου συναντήθηκε πρόσφατα στη Λευκωσία με την ηγεσία Κύπρου και Αιγύπτου, και παλιότερα στη Θεσσαλονίκη με Κύπρο-Ισραήλ.
Στα πλαίσια επίσης αυτού του επικίνδυνου ρόλου η χώρα μετατρέπεται όλο και περισσότερο σε ορμητήριο των αμερικανονατοϊκών φονιάδων: η βάση στη Σούδα επεκτείνεται, ενώ τα σενάρια για νέα αμερικανονατοϊκή βάση (πιθανά στην Αλεξανδρούπολη) πληθαίνουν. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, επιβεβαιώνοντας με τον πιο ξεδιάντροπο τρόπο το «ανήκουμε στη Δύση» του Τσίπρα, κομπάζει για τον «αναβαθμισμένο ρόλο» της στην περιοχή. Όμως, στην ουσία σφίγγει ακόμη περισσότερο τα ιμπεριαλιστικά δεσμά της χώρας, υποθηκεύει το λαό και τη χώρα στους αμερικανονατοϊκούς φονιάδες τους οποίους έχει το θράσος να τους παρουσιάζει ως «συμμάχους» και «προστάτες».
Όμως η πρόσκληση Ερντογάν αποτελεί και μία ιδιαίτερη πρόκληση για τον ελληνικό λαό. Γιατί εκπροσωπεί ένα φασιστικό καθεστώς που έχει φυλακίσει και διώκει χιλιάδες κομμουνιστών, αριστερών, και προοδευτικών αγωνιστών, συνδικαλιστών και απλού λαού, που συνεχίζει την αιματηρή δράση του ενάντια στον κουρδικό λαό, που συμβάλλει στο αιματοκύλισμα του συριακού λαού, που συντηρεί το καθεστώς κατοχής του βορείου τμήματος της Κύπρου.
Μάλιστα, την πρόκληση αυτή θέλησε να την κάνει ακόμη μεγαλύτερη, με την πρόσφατη σύλληψη εννέα Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών, πολιτικών προσφύγων, ως ένδειξη «καλής θέλησης» προς τον Ερντογάν και τρομοκρατικής διάθεσης προς τους πολιτικούς πρόσφυγες και τον ελληνικό λαό.
Καλούμε το λαό και τη νεολαία να εκφράσουν μαζικά την αντίθεσή τους στην επίσκεψη Ερντογάν. Να καταγγείλουν το ρόλο της ελληνικής κυβέρνησης και την υποταγή της στις εντολές των αμερικανονατοϊκών φονιάδων. Να εκφράσουν τη διεθνιστική τους αλληλεγγύη προς τον τουρκικό και κουρδικό λαό, και την αντίθεσή τους σε κάθε έκφραση εθνικισμού, σοβινισμού, φασισμού.
Καλούμε τις ελληνικές και τούρκικες αριστερές οργανώσεις και συλλογικότητες να διοργανώσουν από κοινού, σε όλη τη χώρα συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας το διήμερο 7-8 Δεκέμβρη. Να δώσουν το δικό τους, προοδευτικό στίγμα, κόντρα και στις αναμενόμενες φασιστοσυνάξεις που θα θελήσουν να προβάλουν τα δικά τους δηλητηριώδη, εθνικοσοβινιστικά συνθήματα.
ΚΚΕ(μ-λ)
Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (μαρξιστικό-λενινιστικό)



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χωρίς θέρμανση σχολεία στον Καρέα
Έχουν δίκιο οι μαθητές των σχολείων του Καρέα και κάνουν καταλήψεις
Το 2012 εγκαινιάστηκε ως το νέο βιοκλιματικό Γυμνάσιο του Καρέα και παραδόθηκε προς χρήση στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Πανηγύριζαν ότι το νέο πρότυπο σχολείο του Γυμνασίου Καρέα πληρεί όλες τις προϋποθέσεις ενός σύγχρονου σχολείου και ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες της εκπαίδευσης και των μαθητών, καθώς αποτελείται από 15 αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσες τεχνολογίας, φυσικοχημείας και πληροφορικής, βιβλιοθήκη και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων για την πραγματοποίηση διαλέξεων, προβολών και εορταστικών εκδηλώσεων.
Το σχολείο εγκαινίασε και παρέδωσε ο τότε Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα από τα σημαντικά «πράσινα» έργα, με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.
Σήμερα, μόλις 5 χρόνια από την παραλαβή, Νοέμβριος 2017 με δήμαρχο τον κ. Κατωπόδη το βιοκλιματικό σύστημα έχει χαλάσει και το σχολείο είναι δίχως θέρμανση περιμένοντας... να έρθει το φυσικό αέριο. Και φυσικά για τις βλάβες και τις κακοτεχνίες του έργου και σε τι κατάσταση αυτό παραλείφθηκε, δεν ευθύνεται η σημερινή δημοτική αρχή, έχει ωστόσο ευθύνη γιατί εδώ και 3 χρόνια δεν έχει αντιμετωπίσει την κατάσταση.
Το πρόβλημα της θέρμανσης στο Γυμνάσιο Καρέα είναι γνωστό στη δημοτική αρχή οι υποσχέσεις πολλές, αποτέλεσμα μέχρι σήμερα... κανένα. Αύριο μπαίνουμε στο μήνα Δεκέμβριο και το σχολείο παραμένει δίχως θέρμανση. Ποιος το περίμενε τότε, πως πέντε χρόνια μετά τους πανηγυρισμούς το βιοκλιματικό σύστημα θα χαλούσε και δεν θα υπήρχε άμεση παρέμβαση για να εξασφαλιστεί θέρμανση στο σχολείο.
Συνεχείς δεσμεύσεις, γραφειοκρατία, χρονοβόρες διαδικασίες, μειωμένα αντανακλαστικά και αδιαφορία, -όλα μαζί- έχουν ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει θέρμανση. Αφού το φυσικό αέριο που έχει δρομολογήσει η δημοτική αρχή ακόμη... έρχεται.
Η υπομονή, όπως και η κοροϊδία έχει τα όρια της.
Οι μαθητές έχουν προχωρήσει σε κατάληψη και επιδιώκουν με αυτό τον τρόπο να υποχρεώσουν τους αρμόδιους να ενδιαφερθούν και να βιαστούν, ώστε να υπάρχει θέρμανση στο σχολείο. Οι γονείς των μαθητών του Γυμνασίου -έστω και με καθυστέρηση- έκαναν διάβημα διαμαρτυρίας στη δημοτική αρχή την Πέμπτη το πρωί για να ακούσουν για άλλη μια φορά τα ίδια.
Και εδώ το ίδιο έργο...
Στο λύκειο Καρέα τα προβλήματα που αναδεικνύουν οι μαθητές με την κατάληψη τους είναι κτιριακά, όπως κακοτεχνίες σε διάφορα σημεία στο κτήριο με αποτέλεσμα να μπαίνουν νερά, οι τεχνικές εργασίες στις τουαλέτες άργησαν να ξεκινήσουν και θα αργήσουν να τελειώσουν, πέφτουν σοβάδες σε διάφορες αίθουσες, δεν είναι καλή η μόνωση στην ταράτσα κ.λπ.
Παρά τις συνεχείς δεσμεύσεις της δημοτικής αρχής ότι τα προβλήματα αυτά θα είχαν αντιμετωπιστεί η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο. Οι μαθητές αφού περίμεναν τη δημοτική αρχή, έφθασαν στο σημείο που η υπομονή τους εξαντλήθηκε και ανέλαβαν πρωτοβουλίες για να συγκινήσουν και να υποχρεώσουν την δημοτική αρχή Κατωπόδη -έστω και αργά- να δώσει λύση στο πρόβλημα που υπάρχει.
Την Τετάρτη οι μαθητές με πορεία πήγαν στο δημαρχείο για να διαμαρτυρηθούν. Στο δημαρχείο διάφοροι παράγοντες της τοπικής εξουσίας και ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών κ. Καραγιάννης προσπάθησαν να τους καθησυχάσουν πράγμα που δεν κατάφεραν.
Η κατάληψη συνεχίζεται και αυτοί που είναι υπεύθυνοι για τις αίτιες που προκαλούν την αγωνιστική διεκδίκηση των μαθητών, είναι αυτοί που μιλάνε για χαμένες ώρες και μαθήματα, χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα για να συκοφαντήσουν τον αγώνα των μαθητών.
Ένα είναι σίγουρο, ότι οι καταλήψεις των μαθητών θορύβησαν την δημοτική αρχή, η οποία για να μην χαλάσει την εικόνα της, υποχρεώνεται έστω και αργά να τρέξει μήπως και δώσει λύσεις στα προβλήματα των συγκεκριμένων σχολείων..
Οι καταλήψεις αποτέλεσαν για μια ακόμη φορά το μέσο για να ξυπνήσουν οι αρμόδιοι που πάντα για όλα έχουν κάποια δικαιολογία. Το ερώτημα είναι εάν η δικαιολογία των αρμοδίων, πείθει αυτούς που έχουν το πρόβλημα και κινητοποιούνται.
Παιδιά καλή δύναμη.
ΠΟΛΙΤΕΣ του ΒΥΡΩΝΑ - 30 Νοέμβρη 2017




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΣΚΕΨΗ για την άδικη προσαγωγή και σύλληψη των 9 αγωνιστών από την Τουρκία
Δευτέρα 4 Δεκέμβρίου στις 6.30 μμ στο Πολυτεχνείο κτίριο Γκίνη.
Την Τρίτη 28 Νοεμβρίου η ελληνική αστυνομία συνέλαβε 9 Τούρκους πολιτικούς αγωνιστές κατηγορώντας τους σαν τρομοκράτες. Οι αγωνιστές που συνελήφθησαν είναι γνωστοί πολιτικοί πρόσφυγες που ζήτησαν πολιτικό άσυλο γιατί διώκονταν από το τρομοκρατικό καθεστώς του Ερτογάν.
Ούτε οι άδικες και παράνομες συλλήψεις ούτε τα κατασκευασμένα στοιχεία της αστυνομίας και οι φυλακίσεις δεν πρόκειται να κλονίσουν την πίστη μας στην αλληλεγγύη και τη φιλία του ελληνικού λαού που πριν μερικές μέρες γιόρτασε την δική του επέτειο για την ανατροπή της χούντας. Ο ελληνικός λαός και η εργατική τάξη όπως και ο τούρκικος λαός γνωρίζουν καλά ποιοι είναι οι τρομοκράτες και ποιοι οι αγωνιστές.

«Η "Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν” καλεί τις πολιτικές οργανώσεις της αριστεράς σωματεία και κινήσεις της εργατικής τάξης και κάθε αγωνιστή σε σύσκεψη την Δευτέρα 4 Δεκέμβρίου στις 6.30 μμ στο Πολυτεχνείο κτίριο Γκίνη.
Να αφεθούν ελεύθεροι οι 9 πολιτικοί πρόσφυγες.
Ζήτω η διεθνιστική πάλη των λαών και η αλληλεγγύη στους αγώνες του Tούρκικου λαού και Ελληνικού λαού. Και στις δύο πλευρές του Αιγαίου κοινός εχθρός μας ο ιμπεριαλισμός.
Αγώνας για ειρήνη μεταξύ των λαών της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής

Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Όλοι οι μαθητές στο Υπουργείο Παιδείας - Δυναμική απάντηση σύσσωμου του μαθητικού κινήματος στην εγκληματική κυβέρνηση και στην πρωτοφανή πολιτική χυδαιότητα Γαβρόγλου

 Με το σύνθημα «Γαβρόγλου μάθε τι είναι ουτοπία: οι μαθητές να δέχονται τη φτώχεια στα σχολεία» απαντούν και σήμερα δεκάδες χιλιάδες μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων όλης της χώρας στην πλήρη αποσάθρωση της Παιδείας και την οικονομική εξαθλίωση της κοινωνίας αλλά και στο απίστευτο θράσος του υπουργού Γαβρόγλου ο οποίος σε προηγούμενη συνέντευξη Τύπου δεν δίστασε να χαρακτηρίσει το αυτονόητο αίτημα των μαθητών για ένα εκπαιδευτικό σύστημα που «μορφώνει και δεν εξοντώνει» ως «ουτοπικό».
Η Συντονιστική Επιτροπή των Μαθητών Αθήνας δίνει το αγωνιστικό της ραντεβού για σήμερα το μεσημέρι στο Υπουργείο Παιδείας, με αιτήματα την διατήρηση όλων των ειδικοτήτων και τομέα στα ΕΠΑΛ, την εξασφάλιση να εξασφαλιστεί η απαραίτητη χρηματοδότηση για τις βασικές λειτουργίες των σχολείων, την άμεση κάλυψη των κενών των εκπαιδευτικών με μόνιμους διορισμούς, την δωρεάν και ασφαλή μεταφορά όλων των μαθητών και την δωρεάν σίτισή τους, την δωρεάν είσοδο των μαθητών στα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς και την εξασφάλιση ουσιαστικής εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων.

Η Ανακοίνωση του Συντονιστικού των Μαθητών Αθήνας
Δυναμώνουμε τον αγώνα μας για ένα σχολείο να μορφώνει και όχι να εξοντώνει !
Γινόμαστε περισσότεροι και συνεχίζουμε πιο αποφασισμένοι τον αγώνα μας για το σχολείο και τη ζωή που μας αξίζει! Η μεγάλη μαθητική πορεία στις 30 Οκτώβρη ήταν μόνο η αρχή !
Στις 4 Δεκέμβρη όλοι εμείς θα φωνάξουμε τα αιτήματά μας στον κ. Υπουργό, που ισχυρίστηκε ότι «δεν έχουμε αιτήματα»! Όλα όσα ζούμε στην καθημερινότητά μας, μέσα και έξω από τα σχολεία μας αποδεικνύουν την ανάγκη να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά τους αγώνες μας!
Όλα όσα ζουν οι συμμαθητές μας και οι οικογένειές τους σε όλες αυτές τις περιοχές που καταστράφηκαν από τις πλημμύρες είναι μια ακόμα απόδειξη της εγκληματικής πολιτικής της σημερινής και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Είναι μια ακόμα απόδειξη πως η ζωή μας, όπως και το δικαίωμά μας στη μόρφωση αντιμετωπίζεται ως κόστος, με αποτέλεσμα την απουσία μέτρων που θα προστατέψουν εμάς και τις οικογένειές μας από φυσικά φαινόμενα, όπως αυτά των τελευταίων ημερών.
Την ίδια ώρα η κυβέρνηση ετοιμάζει νομοσχέδιο που κάνει το σχολείο ακόμα χειρότερο, ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ πανελλαδικού τύπου από νωρίτερα, ακόμα ΠΙΟ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΟ για εμάς και τις οικογένειές μας, που βάζει ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΜΠΟΔΙΑ στο δικαίωμά μας στη μόρφωση, που μας βάζει σε ένα ατέλειωτο κυνήγι των «sos», πάντα με τις «ευλογίες» της Ευρωπαϊκής Ένωσης!
ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΡΑ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ, ΟΙ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάποιοι άνθρωποι, με όχι και ιδιαίτερα καλλιεργημένη την ικανότητα να σκέφτονται, καρφώνονται πολύ εύκολα.
Ένα χαρακτηριστικό, π.χ. ανθρώπων που 'χουν μεγαλώσει σε περιβάλλον ακραία αντικομμουνιστικό, είναι να αναμασάνε ακόμη και δεκαετίες μετά, τα κλισέ που άκουγαν τότε. Χωρίς να καταλαβαίνουν ότι έτσι αποκαλύπτεται η πραγματική τους ιδεολογία.
"Όποιος δεν θέλει βασιλιά, πατρίδα και θρησκεία
του κάνουμε τα έξοδα να πάει για τη Ρωσία", έλεγε ένα χίτικο τραγούδι. "Αν δεν σου αρέσει εδώ, να πας στη Βουλγαρία", είχα ακούσει από θεολόγο καθηγητή στο νυχτερινό, στα 16 μου, επί Χούντας.
Αφού δεν της αρέσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, να πάει όπου αλλού θέλει, είπε για τη Μποφίλιου ο συμπλεγματικός παραλογοτέχνης Τατσόπουλος.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΚΙ Η ΓΛΙΤΣΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ
Άνοιξε κι ο απόπατος και βρόμισε ο τόπος. Για το συμπλεγματικό ανθρωπάκι, που όπως κάθε κακομοίρης κόμπαζε για τη μισή Αθήνα, λέω. Τον Τατσόπουλο, ντε! Τον παραλογοτέχνη, που χαρακτήρισε "χαζοβιόλα" τη Μποφίλιου.
Το κολλητάρι των Χειμωνάδων και των Χωμενίδηδων, που η γλίτσα των σεξιστικών τους κόμπλεξ έχει γράψει ιστορία. Το κοινωνικό περίττωμα, που όταν ήταν βουλευτής του Τσίπρα και έφτυνε πάνω στον τάφο του 19χρονου Καναούτη, μας χαρακτήριζε ρατσιστικότατα ψυχασθενείς γιατί αντιδρούσαμε.
Η καταγγελία  του Γιωργου Αλεξατου,  προς την Ψυχιατρική Εταιρία και την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για τον ρατσισμό αυτού του συμπλεγματικού κοινωνικού παράσιτου υπάρχει δημοσιευμένη σε φύλλο της "Αυγής" του Νοεμβρίου 2013. Τότε που ο Τσίπρας "τον στήριζε τον Πέτρο".



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



,,,Το ονομάζουν,,μνημόνια,,,επιτροπεία..κλπ..Στην ουσία δεν είναι τίποτα άλλο ,,παρα ΚΑΤΟΧΗ,,



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπράβο Natassa Bofiliou !!!
Στο μάτι του κυκλώνα βρέθηκε η Νατάσσα Μποφίλιου με αφορμή τοποθέτησή της για την ΕΕ ότι είναι δικτατορία. Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η συνέντευξη της, η Νατάσσα Μποφίλιου απάντησε στους επικριτές της με ανάρτηση στο Facebook.
Η γνωστή τραγουδίστρια έγραψε στην ανάρτησή της:

'' Πιστεύω στην Ευρώπη των λαών. Στην Ευρώπη της ισότητας, της αλληλεγγύης, της ελευθερίας.
Πιστεύω στα νέα μυαλά που θα ‘ρθουν να μας φωτίσουν και θα μας οδηγήσουν σ’ έναν καινούργιο κόσμο, καλύτερο από αυτόν. Πιστεύω στον προσωπικό, αλλά και στον συλλογικό αγώνα, στα όμορφα πράγματα, στη μουσική, στον έρωτα, στον άνθρωπο, στην επανάσταση.
Πιστεύω στην οργανωμένη πάλη και θα στέκομαι μπροστά της προσοχή. Πιστεύω στο δικαίωμά μου να είμαι ο εαυτός μου κι ας είμαι φτιαγμένη από αντιθέσεις. Πιστεύω στις ιδέες.
Δεν πιστεύω στην Ευρώπη των τραπεζών, της λιτότητας, της κατάθλιψης, της ανεργίας, της φτώχειας.
Δεν πιστεύω και δεν υπηρετώ κανένα στερεότυπο.
Και προπάντων δεν πιστεύω στο φόβο και στη σιωπή.''
Μπορεί να είμαι παραπάνω αυθόρμητη και να δίνω πάντα συνεντεύξεις όπως μιλάω στους φίλους μου, αλλά προσπαθώ όλη μου τη ζωή να παραμείνω συνεπής στις αρχές και τις θέσεις μου. Και θα συνεχίσω να προσπαθώ με πάθος.
Εσείς μπορείτε, με τη σειρά σας, να συνεχίσετε να πετάτε λάσπη σε κάθε διαφορετική άποψη, με τη λύσσα και τον βαθύ σεξισμό που συνηθίζετε, αλλά να είστε βέβαιοι πως δεν μπορείτε να λερώσετε ούτε την ψυχή, ούτε την τιμή μου.».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου 2017
H κάλπη στην Ονδούρα "έβγαλε" διαδηλώσεις, καταστολή, ανθρώπινα θύματα, απαγόρευση κυκλοφορίας και τελικά ΝΟΘΕΙΑ

Μετά από πολυήμερη καθυστέρηση και ενώ σταμάτησε για μέρες η καταμέτρηση και μετάδοση των αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών, η ανώτερη εκλογική αρχή της Ονδούρας ανακοίνωσε ότι νικητής είναι ο νυν πρόεδρος του συντηρητικού κόμματος, με 42,98%, έναντι 41,39% του υποψήφιου της αντιπολλιτευσης “Συμμαχία ενάντια στη Δικτατορία”. Αυτό εκφράζεται σε μια διαφορά 50.000 ψήφων σε σύνολο 3.250.000 ψηφοφόρων.
Στις μαζικές και μαχητικές διαδηλώσεις που ακολούθησαν την διακοπή της καταμέτρησης των ψήφων, ελέγχεται ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών, καθώς η κυβέρνηση πήρε έκτακτα μέτρα, όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας στους δρόμους της χώρας.
Καταγγελίες για νοθεία του εκλογικού αποτελέσματος – στο 50% των καταμετρημένων ψήφων προηγείτο ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης με μια διαφορά 5% και αξιωματούχος της εκλογικής αρχής είχε δηλώσει ότι το αποτέλεσμα είναι μη αντιστρέψιμο - διατύπωσε όλος ο κόσμος.
Από τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης, τον πρώην πρόεδρο της χώρας που ανετράπη με πραξικόπημα το 2009, την Εθνική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ακόμα και η Επιτροπή Παρατηρητών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε δύο εκθέσεις της, διατύπωσε σοβαρές επιφυλάξεις καθώς διαπίστωσε σωρεία παρατυπιών.
Στις προηγούμενες εκλογές που εξελέγη για πρώτη φορά ο συντηρητικός πρόεδρο, είχε επαναληφθεί το ίδιο σκηνικό και υπήρξαν παρόμοιες αντιδράσεις σε μικρότερη κλίμακα.
Η αναταραχή στην Ονδούρα συνεχίζεται.

https://prensa-rebelde.blogspot.gr/2017/12/h.html?spref=fb



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aliki Papachela
Θα απαιτήσουν λέει ν ανοίξουν οι λογαριασμοί όσων χρωστάνε και πάνε για πλειστηριασμό.
Προσωπικά, καμμιά αντίρρηση δεν έχω και να μας πείτε πληζ κι από πότε δεν έχουν μία μέσα οι δικοί μου. Αν και ξέρετε καλά μιας και τους έχετε δεσμεύσει όλους!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι εξυπηρετεί η προβοκάτσια του «εθνικιστικού» Ε.ΠΑ.Μ. ;
4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017
Της Ελένης Γούλα
Το  Ε.ΠΑ.Μ έχει επανειλημμένως δεχτεί ανοίκειες επιθέσεις  που αποσκοπούν είτε στην πολιτική καπήλευσης των θέσεων του, είτε στη διαστρέβλωση και παραποίηση τους, επιδιώκοντας τη σκόπιμη δημιουργία  σύγχυσης και αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης.
Το τελευταίο διάστημα, με αιχμή του δόρατος το μεταναστευτικό – προσφυγικό πρόβλημα, επιχειρείται εσκεμμένα ταύτιση του Ε.ΠΑ.Μ. με εθνικιστικά, ρατσιστικά κι ακροδεξιά μορφώματα. Κι αυτό μεθοδεύεται από διάφορους πολιτικούς χώρους και με ποικίλα μέσα.
Απ’ τη μια εκ των «αριστερών»,  δηλαδή ακροαριστερά και συριζογενή μορφώματα, που υπό ένα δήθεν «ανθρωπιστικό» κι «αντιφασιστικό» προσωπείο υπερασπίζονται σθεναρά έναν κίβδηλο, έναν ψευδεπίγραφο διεθνισμό: τον εθνομηδενιστικό κοσμοπολιτισμό της παγκοσμιοποίησης! Δηλαδή το νέο πρόσωπο του σύγχρονου φασισμού!
Απ’ την άλλη, εκ της ακροδεξιάς, αμιγώς εθνικιστικά και φασιστικά στην πρακτική και ιδεολογία τους μορφώματα, που με διχαστική συνθηματολογία μίσους καπηλεύονται κι αλλοιώνουν τις πατριωτικές, δημοκρατικές κι ενωτικές θέσεις του Ε.ΠΑ.Μ. Οι μέθοδοι ποικίλλουν από επίδειξη τραμπουκισμού, φραστικές επιθέσεις, μέχρι την προβοκατόρικη παρουσίαση του Ε.ΠΑ.Μ. μέσω των συστημικών ΜΜΕ.
Πρόσφατο παράδειγμα η προπαγανδιστική προσπάθεια καθεστωτικών εντύπων και blogs  που υπηρετούν την κυβερνητική γραμμή ΣΥΡΙΖΑ, να παρουσιάσουν το Ε.ΠΑ.Μ. ως εθνικιστική παράταξη,  με αφορμή  τη συγκέντρωση συμπαράστασης  στον αρχιλοχία Β. Φώτη και στον υπολοχαγό Μ. Τοκατλίδη, οι οποίοι δικάζονταν στις 30/11/2017 επειδή αρνήθηκαν να αναλάβουν υπηρεσία στα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων – μεταναστών.
Η σκηνοθεσία της προβοκατόρικης παρουσίασης  είναι ομολογουμένως αριστοτεχνική, άξια βραβείου! Χωρίς να γίνεται καμία αναφορά στα συνθήματα και στις θέσεις του Ε.ΠΑ.Μ. που δημοσίως ακούστηκαν, χωρίς να μνημονεύονται  άλλες οργανώσεις που παρευρίσκονταν, γίνεται λόγος μόνο για την παρουσία του «εθνικιστικού» Ε.ΠΑ.Μ.  και άλλων πολιτών, αλλά προβάλλονται τα σύμβολα άλλων οργανώσεων με δικέφαλους αετούς και τονίζονται τα δικά τους εθνικιστικά συνθήματα («Ελλάς, Ελλάς ή ταν ή επί τας»). Κι έτσι το επιδιωκόμενο μήνυμα καταγράφεται στο ασυνείδητο της κοινής γνώμης κι ο στόχος έχει επιτευχθεί!
Και στόχος είναι να περιθωριοποιηθεί κάθε πολιτική δύναμη που μάχεται κατά της προσφυγιάς και της μετανάστευσης,  κατά της σύγχρονης υποδούλωσης λαών κι ανθρώπων. Έτσι θα μπορέσουν να επικρατήσουν εκείνες οι δυνάμεις που για να  επιτείνουν τον φανατισμό, την ανασφάλεια, την κοινωνική αναταραχή, πολεμούν τον πρόσφυγα και τον μετανάστη, τον θυσιάζουν στα δουλεμπορικά δίκτυα των παγκόσμιων αγορών ως φτηνή, αναλώσιμη εργατική δύναμη,  τον καθιστούν δούλο χωρίς ανθρώπινα δικαιώματα. Καλλιεργώντας το δίπολο «ανθρωπιστής – φασίστας», «αλληλέγγυος – ξενοφοβικός», στόχος είναι να ενισχυθεί παντίω τρόπω ο διχασμός του ελληνικού λαού, για να μπορέσει ανερμάτιστα να ολοκληρωθεί η άλωση της χώρας και η υποδούλωση του λαού της από τα συμφέροντα των παγκοσμιοποιημένων Αγορών.
Στόχος, να  φιμωθεί, να αφανιστεί  κάθε φωνή του υπάρχοντος πολιτικού γίγνεσθαι  που διακηρύσσει την επιτακτική ανάγκη ένωσης του ελληνικού λαού στον αγώνα ανατροπής της Κατοχής που του έχει επιβληθεί από απολυταρχικούς, υπερεθνικούς  οργανισμούς∙ στον αγώνα  αποκατάστασης της Δημοκρατίας∙ στον αγώνα προάσπισης του πρωταρχικού δικαιώματος Αυτοδιάθεσης των Λαών!
Σ’ αυτόν τον πόλεμο, η θέση του Ε.ΠΑ.Μ. παραμένει αδιαπραγμάτευτη. Είναι η θέση κάθε γνήσιου πατριώτη, κάθε γνήσιου δημοκράτη, κάθε πραγματικού διεθνιστή! Το Ε.ΠΑ.Μ. μάχεται   για την κατάργηση της προσφυγιάς και της μετανάστευσης, για το δικαίωμα κάθε ανθρώπου και κάθε λαού να έχει Πατρίδα και να την προασπίζεται.
Γιατί, τα ίδια συμφέροντα που έχουν υποδουλώσει οικονομικά τη χώρα μας, επιβάλλουν τους πολέμους, μετατρέπουν εκατομμύρια ανθρώπων σε πρόσφυγες ή μετανάστες, τους καθιστούν ομήρους παγκόσμιων δουλεμπορικών κυκλωμάτων, τους χειρίζονται ως όπλο εδαφικών ανακατατάξεων και αναθεώρησης συνόρων. Σ’ αυτή την αδυσώπητη μάχη, το έσχατο καταφύγιο, το τελευταίο οχυρό των λαών είναι η Πατρίδα, το εθνικό κράτος. Μόνο αυτό το πλαίσιο μπορεί να εγγυηθεί  και να προασπίσει τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, που σήμερα ανελέητα καταπατούνται.
Γι’ αυτό το Ε.ΠΑ.Μ. είναι, πρωτίστως, στο πλευρό του ελληνικού λαού και κάθε Έλληνα Πολίτη, που – πέρα και πάνω από κάθε είδους διαχωριστικές γραμμές και πρόσημα-   μάχεται να υπερασπιστεί την Πατρίδα του  από κάθε κίνδυνο και απειλή∙ ν’ απελευθερώσει τη χώρα του από τα δεσμά της Κατοχής, ώστε  ν’ αποκαταστήσει την Δημοκρατία, να διασφαλίσει τα Ανθρώπινα Δικαιώματα  του και την Αξιοπρέπεια του Ανθρώπου.
Η Γούλα Ελένη, είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του Ε.ΠΑ.Μ.

https://epamhellas.gr/?p=74375




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κραυγή αγωνίας από διευθυντές σχολείων στη Β. Ελλάδα: Δεν έχουμε λεφτά για πετρέλαιο!
1/12/2017
Στέλνουν αιτήματα σε οργανώσεις, ιδρύματα και ιδιωτικούς φορείς, για οικονομική ενίσχυση
Σε απόγνωση βρίσκονται πολλοί διευθυντές σχολείων- κυρίως στις περιοχές της βόρειας Ελλάδας- αφού τα χρήματα που έχουν υπολογιστεί από τον κρατικό προϋπολογισμό δεν επαρκούν για να καλυφθούν οι ανάγκες των σχολείων, που έρχονται αντιμέτωπα με την έλλειψη πετρελαίου θέρμανσης.
Για το λόγο αυτό, πολλοί διευθυντές σχολείων έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα αποστολής αιτημάτων σε διάφορες οργανώσεις, σε ιδρύματα και ιδιωτικούς φορείς τους οποίους παρακαλούν για να συνδράμουν οικονομικά ώστε να καλυφθούν οι λειτουργικές ανάγκες των σχολείων τους, αλλά κυρίως να τους εφοδιάσουν με πετρέλαιο για να έχουν θέρμανση τα παιδιά.

ΦΛΩΡΙΝΑ
Το protothema.gr επικοινώνησε με διευθυντές σχολείων κυρίως της βόρειας Ελλάδας, εκεί που εστιάζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα, λόγω και των εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών, οι οποίοι εξήγησαν το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.
Ο διευθυντής του 1ου Δημοτικού σχολείου Υδρούσας στη Φλώρινα κ. Σταύρος Βοσκόπουλος είπε σχετικά με το θέμα:
«Μακάρι να βρίσκονταν κάθε χρόνο ένας με δυο ιδιώτες να μας χορηγούν με έναν ή δυο τόνους πετρέλαιο αλλά η προσπάθειά μας δεν είναι πάντα επιτυχής. Λόγω του ότι οι δαπάνες του κράτους προς τα σχολεία έχουν μειωθεί 30% με 40% δεν υπάρχουν αρκετά χρήματα για να λυθούν τα λειτουργικά προβλήματα που έχουμε. Για παράδειγμα εμείς εδώ χρειαζόμαστε 7 τόνους πετρέλαιο για 760 τ.μ σχολείο και το κράτος, μου δίνει 8.000 ευρώ. Εγώ με τα χρήματα αυτά μπορώ να βάλω 8 τόνους, αλλά το πρόβλημα είναι ότι δεν με φτάνουν τα χρήματα αυτά και για τις άλλες υποχρεώσεις του σχολείου όπως είναι τα λειτουργικά έξοδα, ΔΕΗ, τηλέφωνα, internet, έκτακτες ανάγκες, χαρτικά αναλώσιμα για φωτοτυπίες, πώς θα πληρωθούν όλα αυτά;» αναρωτιέται ο κ. Βοσκόπουλος και προσθέτει:
«Ετοιμαζόμουν να κάνω μια αίτηση σε εταιρεία με πετρελαιοειδή που χορηγεί δωρεάν πετρέλαιο σε σχολεία και θα έστελνα μια επιστολή για να στείλει και στο δικό μας σχολείο που έχουμε ανάγκη. Δεν είναι πάντα σίγουρο ότι θα πάρουμε αλλά κάποια σχολεία πέρυσι πήραν πετρέλαιο με αυτό τον τρόπο».

ΕΒΡΟΣ
Διευθύντρια σχολείου στον Έβρο μιλώντας στο protothema.gr εμφανίστηκε αρκετά καταγγελτική, αφού τόνισε ότι το κράτος πρέπει να αυξήσει τις δαπάνες του για τα σχολεία και ειδικά όσον αφορά τη θέρμανσή τους και κυρίως για τα σχολεία που βρίσκονται σε περιοχές που το χειμώνα η θερμοκρασία πέφτει αρκετούς βαθμούς κάτω από το μηδέν
«Πρέπει να αυξηθούν οι δαπάνες και όχι μόνο αυτό αλλά θα έπρεπε να το δίνουν αφορολόγητο το πετρέλαιο στα σχολεία. Θα έπρεπε ανάλογα με την περιοχή και τις κτιριακές υποδομές του σχολείου να δίνει πάγιο συγκεκριμένα λίτρα πετρέλαιο στο σχολείο να καίμε. Αλλά αυτοί που είναι στα υπουργεία , δεν έχουν περάσει από δημόσιο ελληνικό σχολείο και δεν ξέρουν. Το ίδρυμα Λεβέντη στέλνει στα απομακρυσμένα σχολεία της χώρας δωρεάν πετρέλαιο και δίνει και σε εμάς 1.000 λίτρα τη μία χρονιά, 800 λίτρα την άλλη χρονιά και με καλή διαχείριση και οικονομία , τα καταφέρνουμε. Καμιά φορά αναγκαζόμαστε και αφήνουμε ΔΕΚΟ απλήρωτη για δύο μήνες το χειμώνα για να μπορέσουμε να βάλουμε πετρέλαιο και να ζεσταθούν τα παιδιά μας. Γιατί αν δεν είναι ζεστό το σχολείο και κρυώνει ο μαθητής δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στα μαθήματά του».

ΔΡΑΜΑ
Και στη Δράμα διευθυντές σχολείων αντιμετωπίζουν ιδιαίτερο πρόβλημα με τη θέρμανση εξαιτίας των λιγοστών χρημάτων που φθάνουν στα χέρια τους από τον κρατικό κορβανά.
«Ο Δήμος, μας τροφοδοτεί πετρέλαιο γιατί εδώ στη Δράμα όταν έχει -20 βαθμούς Κελσίου θα κάψεις στο σχολείο 250 λίτρα την ημέρα γιατί διαφορετικά δεν μπορείς να σταθείς από το κρύο και να κάνεις μάθημα στα παιδιά. Η αλήθεια είναι ότι είναι δύσκολα τα πράγματα με τα οικονομικά και για αυτό κι εγώ ως διευθυντής μαζί με άλλους διευθυντές άλλων σχολείων έχουμε στείλει αιτήματα σε διάφορες οργανώσεις για δωρεάν πετρέλαιο και έχουν ανταποκριθεί. Αν δεν βοηθήσουν και αυτές οι οργανώσεις είναι δύσκολο να βγει μια ζεστή χρονιά στο σχολείο», επισημαίνει διευθυντής σχολείου στη Δράμα.

https://teleytaiaexodos.blogspot.gr/2017/12/kraygh.html



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαθήματα από τη Σουηδία: Πως παρακάμπτουν τις μπάρες του μετρό
Το Κίνημα "Δεν πληρώνω" μας "διδάσκει"  απλά μαθήματα από τη Σουηδία και τη Νορβηγία.
Χαιρετίσματα από το κίνημα PLANKA NU, το Κίνημα "Δεν Πληρώνω" στη Σουηδία και Νορβηγία  για το δικαίωμα της μετακίνησης  σε ανέργους, φοιτητές, χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους.

https://teleytaiaexodos.blogspot.gr/2017/12/souidia.html
https://www.youtube.com/watch?time_continue=6&v=gVfkrpjhhmE




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΚΑΣΚΟΛ
Πήγαινε με το μετρό στη δουλειά της μιά γνωστή μου και ξαφνικά έπεσε κάτω ένας επιβάτης ημιλιπόθυμος. Φωνές, ταραχή.
"Ένα γιατρό, βρε παιδιά, υπάρχει γιατρός;" Ναι, εγώ, εμφανίζεται ένας γιατρός από τούς επιβάτες στο βαγόνι και σκύβει πάνω στον πεσμένο άνδρα, αυτός ψιθυρίζει "άρρωστος, ένεση!"
"Αμάν", κάνει ο γιατρός, "χρειάζεται λέει ένεση, γιά να δούμε την έχει πάνω του!" -- "ΣΤΟΟΟΟΠ!.." ουρλιάζει μία αναμαλλιασμένη ξαφνικά και στηλώνει τα πόδια, "μην τολμήσετε να κάνετε τίποτα! Πρέπει να καθορίσομε την τιμή τής ένεσης! Πρέπει η χορήγηση να κοστολογηθεί! Δεν ξέρομε πόσο θα κοστίσει το περιστατικό στο κράτος!"
"Μά", διαμαρτύρεται ο γιατρός, "αυτά θα τα δούμε αργότερα, κυρία μου, μερικά είναι τυπικά και μερικά άχρηστα, εδώ έχομε το φάρμακο και έχομε και γιατρό, ο άνθρωπος χρειάζεται βοήθεια, εσείς τέλος πάντων ποιά είστε;;"
"Είμαι η Μοίρα Νταξαφά", στριγγλίζει η γυναίκα με το μαύρο κασκόλ, "και δεν θα αφήσω το τραίνο μας να γίνει σοβιετία."
...Σε κάθε εθνική οικονομία αυτό που έχει πρωταρχική σημασία είναι οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΠΟΡΟΙ.
Όταν μιλάμε πχ γιά την περίθαλψη τών ηλικιωμένων και τών ανήμπορων, αυτό που πρωτίστως έχει σημασία είναι πόσους κατάλληλους χώρους μπορείς να έχεις ως χώρα, πόσο κατάλληλο προσωπικό, πόσα κρεβάτια, κτλ. Αυτοί είναι οι πραγματικοί σου πόροι. Το οικονομικό μέρος, δηλαδή πόσο θα κοστίσουν τα κρεβάτια γιά να τα έχεις, πόσο το προσωπικό να το εκπαιδεύσεις, πόσο η συντήρηση, κτλ, είναι η πλευρά τών οικονομικών πόρων.
Θέλω να πώ, είναι ΠΑΝΤΟΤΕ γελοίο και εγκληματικό να λέει μία κυβέρνηση, "Δεν έχω λεφτά για περίθαλψη"! Διότι όσο ένα κράτος δαπανάει στο εθνικό νόμισμα, δεν υπάρχει πρόβλημα ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.
Οι φυσικοί, πραγματικοί πόροι είναι η πραγματικότητα. Το οικονομικό μέρος είναι ζήτημα ανθρώπινης σύμβασης: Εάν οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ πόροι γιά την περίθαλψη υπάρχουν ή μπορούν να διαμορφωθούν, το πώς θα κανονιστεί το οικονομικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα παρέχεται η αναγκαία υπηρεσία στην κοινωνία είμαστε πολύ απλά υποχρεωμένοι να το διαμορφώσομε. Αν δεν το κάνομε, είμαστε ως κράτος (και ως κοινωνία που το επιτρέπει αυτό) ένοχοι βαριάς παράλειψης.
Τα οικονομικά οφείλουν να είναι πάντοτε βοηθητικά, και όχι αυτοσκοπός.
...Αν θέλετε να μάθετε τι έγινε στο τραίνο με τον ασθενή, ο γιατρός τού έκανε κανονικά την ένεση, ο άνθρωπος σηκώθηκε, βρήκε το χρώμα του, χαμογέλασε, ο κόσμος στο βαγόνι ηρέμησε, μπρ άβο και συγκίνηση --- κι η κα Μοίρα Νταξαφά κατέβηκε στην επόμενη στάση, βρίζοντας τούς επιβάτες που ταξιδεύουν πάνω από τις δυνατότητές τους.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οταν θα κινδυνεύουν τα προσωπικά σου συμφέροντα, θα 'σαι μόνος. Τώρα αδιαφορείς για την διάλυση του διπλανού σου. Γυρίζει ο τροχός


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μαζιώτης έβαλε φωτιά στο κελί του - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
 Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου 2017, 13:57
Σε απεργία πείνας εδώ και 25 ημέρες βρίσκονται τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα, Νίκος Μαζιώτης και η σύζυγός του Πόλα Ρούπα, οι οποίοι κρατούνται στις φυλακές Κορυδαλλού.
Τα δύο μέλη του Επαναστατικού Αγώνα διαμαρτύρονται για τις συνθήκες κράτησης, για τα επισκεπτήρια μεταξύ τους, αλλά και με το παιδί τους, και ζητούν την απόσυρση του νέου σωφρονιστικού κώδικα.
Το βράδυ της Δευτέρας, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κρατούμενος, βρισκόταν σε κατάσταση αμόκ και διαμαρτυρόταν στη διεύθυνση των φυλακών Κορυδαλλού για τη μη ικανοποίηση των αιτημάτων τους.
Σε κάποια στιγμή φέρεται να έβαλε φωτιά στα σεντόνια του και σε χαρτιά, όμως χάρη στην επέμβαση των υπαλλήλων της φυλακής και άλλων κρατουμένων η φωτιά δεν επεκτάθηκε.
Ωστόσο ο Νίκος Μαζιώτης εισέπνευσε καπνούς με αποτέλεσμα να χρειαστεί να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αγωγή κατά του κράτους από την μητέρα της Μυρτούς
 Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου 2017, 10:59
Αγωγή στο κράτος κατέθεσε η μητέρα της Μυρτούς, Μαρία Κοτρώτσου, καθώς, όπως υποστηρίζει, δεν παρέχει την απαραίτητη ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη για την αποκατάσταση της υγείας του παιδιού της.
Σε ραδιοφωνική της συνέντευξη, η κ. Κοτρώτσου τόνισε πως η Μυρτώ κάνει καθημερινά θεραπείες ώστε να μπορέσει να κρατηθεί στη ζωή και το επίδομα των 730 το μήνα που παρέχει το κράτος, δεν αρκεί ούτε για τα στοιχειώδη.
Η ίδια δηλώνει αποφασισμένη να παλέψει στα δικαστήρια για την υπόθεσή της, ώστε να μην βρεθεί κανένας άλλος στη θέση της οικογένειάς της στο μέλλον.
Έχουμε και δικαιώματα, όχι μόνο υποχρεώσεις και αυτά διεκδικώ με την αγωγή κατά του κράτους, τόνισε η κ. Κοτρώτσου εκφράζοντας την αγανάκτησή της για το ότι το κράτος δε παρέχει τα αναγκαία στην κόρη της.
Σύμφωνα με την ίδια, η καταγωγή του δράστη της υπόθεσης, ο οποίος είναι Πακιστανός, παίζει σημαντικό ρόλο στην κατάσταση που βιώνει, καθώς αρμόδιοι την ενημέρωσαν πως η χώρα του δεν έχει υπογράψει κάποια διμερή σύμβαση με την Ελλάδα και το κράτος μας δεν μπορεί να αναλάβει τα ιατρικά έξοδα της Μυρτώς.
Ολοκληρώνοντας η μητέρα της νεαρής επεσήμανε πως είναι η βοήθεια ιδιωτών είναι αυτή που κρατάει το παιδί της στη ζωή και υπογράμμισε πως θα συνεχίσει να αγωνίζεται μέχρι να λάβει την απαραίτητη περίθαλψη από το κράτος.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οκτώ νεκροί από την έκρηξη παγιδευμένου οχήματος στην πόλη Χομς
Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου 2017, 13:55
Τουλάχιστον 8 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα από την έκρηξη ενός παγιδευμένου με εκρηκτικά μικρού λεωφορείου στην πόλη Χομς, στην κεντρική Συρία, σύμφωνα με το Aποικιακο Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την Συρια.
Η επίθεση αυτή έγινε κοντά στην συνοικία Ακράμα, η οποία έχει πληγεί από πάρα πολλές επιθέσεις από το 2011 που ξεκίνησε ο πόλεμος στη Συρία.
Η πλειονότητα των κατοίκων στον τομέα αυτόν είναι αλαουίτες, όπως και ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ.
Τον ίδιο απολογισμό για τους νεκρούς έδωσε στη δημοσιότητα και η κρατική συριακή τηλεόραση, η οποία πρόσθεσε ότι υπάρχουν επίσης τουλάχιστον 15 τραυματίες.
Η Ακράμα έχει πληγεί πολλές φορές από παρόμοιες επιθέσεις. Η χειρότερη ήταν μια επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε τον Οκτώβριο του 2014 μπροστά σε ένα σχολείο και προκάλεσε τον θάνατο 54 ανθρώπων, οι 47 από τους οποίους ήταν μαθητές κάτω των 12 ετών.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Μποφίλιου, ο θαυμαστής του Τσολάκογλου κι εκείνος με τη… μισή Αθήνα
Η Νατάσσα Μποφίλιου έδωσε μια συνέντευξη στην Εφημερίδα των Συντακτών και τοποθετήθηκε πολιτικά, όπως εκείνη έκρινε και με τα λόγια που εκείνη διάλεξε.
   Κάποιοι ξεχασμένοι «αστέρες» της πολιτικής (;) και της δημοσιογραφίας (;)έσπευσαν,με εξυπναδούλες και επίπεδο …δαπέδου, να επαναφέρουν τις φάτσες τους στη δημοσιότητα.  Με ποιον τρόπο το έκαναν; Μα, φυσικά, με αυτόν που γνωρίζουν …
   Τους πείραξε πως στη συνέντευξη της η Μποφίλιου αναφέρθηκε στην αγαπημένη τους Ευρωπαϊκή Ένωση απαξιωτικά. Πόνεσαν οι άνθρωποι.
   Περαστικά σας, κύριοι, εάν και η φθήνια μαζί με την ημιμάθεια (που παρουσιάζεται σαν ευρυμάθεια), παρέα με το καλάμι το καβαλημένο, δεν «θεραπεύονται» με τίποτα…
   Εμείς θέλουμε να προσθέσουμε μια λεξούλα σε εκείνες τις τέσσερις λέξεις (δικτατορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης) που πείραξαν τους ευαίσθητους φιλελέδες:
Δικτατορία του κεφαλαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
   Ξέρουμε, ξέρουμε σας πιάνει ανατριχίλα με κάτι τέτοια κομμουνιστικά.  Ηρεμήστε κύριοι,  δεν θα μπούμε στον κόπο να ανοίξουμε κουβέντα για το ιδεολογικό περιεχόμενο των λέξεων. Τρέμουμε μήπως δεν τα καταφέρουμε να ανταγωνιστούμε ανθρώπους με τέτοιο πνευματικό βάθος, όπως εκείνο που με κόπο έχουν κατακτήσει
ο Μπογδάνος (ο θαυμαστής του Τσολάκογλου) και
ο Τατσόπουλος (εκείνος με τη… μισή Αθήνα που εκτιμά πως «ο σοβιετικός στρατός  (…) το 1939, μήνα Σεπτέμβριο, τα έκανε πλακάκια με τη Βέρμαχτ(…) Πολέμησε το Ναζισμό από το 1941» και υποστηρίζει ότι «ο σοβιετικός στρατός ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ τον Ολοκληρωτισμο» .
   Υ.Γ: Υπάρχει κι ένα απόσπασμα της συνέντευξης της Νατάσσας Μποφίλιου που δεν τα πείραξε τα…φιλελεύθερα αυτά παλικάρια. Πρόκειται για εκείνο για τους ναζί της Χρυσής Αυγής. Το αναδημοσιεύουμε, υπογραμμίζοντας και συμφωνώντας πως «πρέπει να μη φοβόμαστε». Πρέπει να μην φοβόμαστε τους ναζί, τα σκουπίδια της Ιστορίας που θα επιστρέψουν – πάλι – στη θέση τους: Στα σκουπίδια.
«…Θυμάμαι τότε που θαρραλέα τα έβαλες με τη Χρυσή Αυγή…
Μου είπαν διάφοροι, γνωστοί και φίλοι, «είσαι με τα καλά σου;» Φυσικά και είμαι στα καλά μου. Δέχτηκα απειλές. Από το «θα σε κρεμάσουμε στο Σύνταγμα από τα άντερά σου» μέχρι που ένας με έφτυσε στον δρόμο!
Φασίστας;
Ναι.
Τι έκανες;
Εμεινα μαλάκας, δεν κουνήθηκα. Εμεινα άγαλμα, δεν το περίμενα.
Φοβήθηκες;
Οχι. Και όχι επειδή είμαι ατρόμητη, αλλά είχα βαθιά πίστη. Προέρχομαι από ένα ιδιαίτερο σπίτι. Οταν έγινε αυτό με τη Χρυσή Αυγή, οι γονείς μου μού είπαν «είμαστε υπερήφανοι που είσαι κόρη μας, ό,τι και αν συμβεί, δεν πειράζει, άξιζε ο κόπος να ειπωθεί κι εσύ έκανες το χρέος σου, μίλησες κατά του φασισμού». Δεν μου είπαν, πρόσεξε παιδί μου, μην κάνεις αυτό κ.ο.κ. Πρέπει να μη φοβόμαστε».
http://www.imerodromos.gr/h-bofiliou-o-thavmastis-tou-tsolakoglou-ki-ekinos-me-ti-misi-athina-tou-gerasimou-choleva/



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017
Αθόρυβα και μεθοδικά, στεγάζουν (πρόσφυγες) στα ελληνικά διαμερίσματα
Ποιες ελληνικές πόλεις πρωταγωνιστούν.
Οι πρώτες οικογένειες (προσφύγων) αναμένεται, εντός των ημερών, να εγκατασταθούν σε διάφορες συνοικίες στον πολεοδομικό ιστό
της πόλης της Λάρισας, στο πλαίσιο του προγράμματος ESTIA (Εmergency Support Τo Integration and Accommodation) το οποίο υλοποιεί η Δημοτική Κοινωφελής
Επιχείρηση Λάρισας (ΔΗ.Κ.Ε.Λ.) με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και τη χρηματοδότηση της Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ECHO).
Παράλληλα, μέσω του προγράμματος συνεχίζεται κανονικά στη Λάρισα η διαδικασία εκμίσθωσης διαμερισμάτων/ οικιών για (πρόσφυγες) και αιτούντες άσυλο.
Σκοπός του προγράμματος είναι η προσφορά συνθηκών αξιοπρεπούς διαβίωσης σε όσους το έχουν ανάγκη και για όσο χρονικό διάστημα αυτό απαιτείται. Παράλληλα, οι ιδιοκτήτες που ενοικιάζουν τα σπίτια τους στο πλαίσιο του προγράμματος έχουν εξασφαλισμένο μίσθωμα για όσο χρόνο διαρκεί το πρόγραμμα.
H Λάρισα, τα Τρίκαλα και η Καρδίτσα είναι οι πιο πρόσφατες προσθήκες στο σύνολο των δήμων της χώρας που εμπλέκονται άμεσα στην προσφορά στέγασης για τους πρόσφυγες και όσους αιτούνται άσυλο στη χώρα μας.
Οι κατοικίες που θα εκμισθωθούν για την προσωρινή φιλοξενία των (προσφύγων) θα πρέπει να βρίσκονται κατά προτεραιότητα εντός της πόλης της Λάρισας ή κοντά σε αυτή, να έχουν επαρκή χώρο για 4-8 άτομα, να προσφέρουν πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες και υποδομές, καλές συνθήκες υγιεινής και επαρκή θέρμανση, καθώς και να έχουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά για την ενοικίαση ακινήτων.
Για την ώρα αυτές είναι και οι προϋποθέσεις που απαιτούνται για την φιλοξενία (προσφύγων), η οποία εν ευθέτω χρόνω αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλες ελληνικές πόλεις.
Σχολιο.- Αυτό που ίσως δεν γνωρίζεται είναι ότι ενοικιάζονται στην διπλάσια τιμή και δεν χρειάζεται ο ιδιοκτήτης να εκδίδει απόδειξη, οπότε θα έχει χαμηλά εισοδήματα και θα μπορεί να πάρει και το σχετικό ετήσιο βοήθη
Σχολιο.- Εξαγορά συνειδήσεων...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χιλή: Η Μπεατρίς Σάντσες τάχθηκε εναντίον του Πινιέρα στον β΄ γύρο των προεδρικών εκλογών
 Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου 2017, 06:39
Η Μπεατρίς Σάντσες, η υποψήφια του Ευρέος Μετώπου (Frente Amplio), ενός συνασπισμού κομμάτων της κεντροαριστεράς στη Χιλή (Δημοκρατικη Επανασταση, Ουμανιστικο κομμα, Φιλελευθερο κομμα, και αλλα 3 κομματα), τάχθηκε τη Δευτέρα υπέρ του αριστερού υποψήφιου για την προεδρία Αλεχάντρο Γκιγιέ (Σοσιαλιστικο κομμα, Κομμουνιστικο κομμα, Σοσιαλδημοκρατικο, Κομμα για Δημοκρατια), αλλά κυρίως εναντίον του ακροδεξιού πινοσετικου νεοφιλελε υποψήφιου, του μεγιστάνα Σεμπαστιάν Πινιέρα, ενόψει του δεύτερου γύρου της αναμέτρησης, την επόμενη εβδομάδα.
Η Σάντσες εξήγησε ότι μια καταγγελία του Πινιέρα περί του νοθείας εναντίον του στον πρώτο γύρο την ώθησε να αλλάξει στάση και να αποφασίσει να μην παραμείνει σιωπηλή ενόψει του δεύτερου γύρου.
«Αυτό ξεπέρασε τα όρια και αποφάσισα σήμερα (...) να ψηφίσω εναντίον του Σεμπαστιάν Πινιέρα», είπε η Μπεατρίς Σάντσες στους δημοσιογράφους. «Η δική μου ψήφος θα πάει στον Αλεχάντρο Γκιγιέ».
Το να ψηφίσουν οι υποστηρικτές της Σάντσες τον Γκιγιέ θεωρείται κρίσιμο στο στρατόπεδο του υποψηφίου της αριστεράς ώστε να έχει σοβαρές πιθανότητες να κερδίσει τον Πινιέρα. Η υποψήφια του Φρέντε Άμπλιο συγκέντρωσε το διπλάσιο από το ποσοστό που της έδιναν οι περισσότερες δημοσκοπήσεις και έφθασε σε απόσταση δύο μονάδων από την ανατροπή κάθε πρόβλεψης και τη διεκδίκηση της προεδρίας με αντίπαλο τον Πινιέρα στον δεύτερο γύρο.
Δεν είναι όμως σαφές αν η αρκετά επιφυλακτική υποστήριξη που εξέφρασε η Σάντσες στον Γκιγιέ θα αρκέσει προκειμένου οι υποστηρικτές της να πάνε να ψηφίσουν τον υποψήφιο της αριστεράς τη 17η Δεκεμβρίου. Την περασμένη εβδομάδα, το Ευρύ Μέτωπο δεν υποστήριξε δημόσια τον Γκιγιέ και του ζήτησε να δώσει διευκρινίσεις για πολλές από τις προτάσεις του.
Ο Πινιέρα, πρώην πρόεδρος της Χιλής (2010-2014), αναμενόταν με βάση τις δημοσκοπήσεις ότι θα κέρδιζε με ευκολία τις φετινές εκλογές, αλλά η επίδοσή του στον πρώτο γύρο χαρακτηρίστηκε απογοητευτική από πολλούς πολιτολόγους.
Τη Δευτέρα, ο Πινιέρα δήλωσε κατά τη διάρκεια μιας εκπομπής ραδιοφωνικού δικτύου της Χιλής πως ψηφοφόροι του κατήγγειλαν πως κάποιες κάλπες είχαν σημαδευτεί στον πρώτο γύρο και ότι θα στείλει περισσότερους εκλογικούς αντιπροσώπους του κόμματός του στα εκλογικά κέντρα στον δεύτερο γύρο.
Η εκλογική επιτροπή της Χιλής αντέδρασε αμέσως, διαβεβαιώνοντας ότι δεν έλαβε καμία απολύτως καταγγελία για τέτοιου είδους παρατυπίες, και η επίμαχη δήλωση του Πινιέρα επικρίθηκε έντονα από πολλούς.
Θα ήταν καλό «να δείχνουμε υπευθυνότητα» και «να μη δυσφημούμε τους δημοκρατικούς θεσμούς μας», σχολίασε δηκτικά η απερχόμενη αριστερή πρόεδρος Μισέλ Μπατσελέτ (Σοσιαλιστικο κομμα, Κομμουνιστικο κομμα, Σοσιαλδημοκρατικο, κ.α.) μέσω Twitter.
Ο Πινιέρα επανήλθε στο θέμα αργότερα τη Δευτέρα σε μια απρογραμμάτιστη συνέντευξη κατά τη διάρκεια της οποίας διαβεβαίωσε ότι δεν αμφισβητεί το αποτέλεσμα των εκλογών, αλλά επανέλαβε πως πιστεύει ότι όντως κάλπες είχαν σημαδευτεί.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία: Νέα ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα κοντά στη Δαμασκό
Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου 2017, 00:53
Ισραηλινά στρατιωτικά αεροσκάφη έπληξαν εκ νέου τη Δευτέρα στόχους κοντά στη Δαμασκό, σύμφωνα με όσα ανέφερε μια μη κυβερνητική οργάνωση και όσα μετέδωσε η συριακή κρατική τηλεόραση, μόλις δύο ημέρες έπειτα από μια προηγούμενη επιδρομή των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ εναντίον στόχων στην περιοχή της πρωτεύουσας της Συρίας.
Ο μεθυστακας προδοτης Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, ο διευθυντής του Αποικιακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την Συρια, είπε από το Λονδινο στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ισραηλινά αεροσκάφη έπληξαν με πυραύλους εγκαταστάσεις στην περιοχή Τζαμράγια, κοντά στη Δαμασκό, όπου βρίσκονται «ένα κέντρο επιστημονικής έρευνας και αποθήκες όπλων του καθεστώτος και των συμμάχων του».
Το ποιος ακριβώς ήταν ο στόχος δεν έγινε σαφές αμέσως.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η συριακή κρατική τηλεόραση, εκτοξεύθηκαν πύραυλοι εναντίον μιας συριακής στρατιωτικής εγκατάστασης στην επαρχία της Δαμασκού και τα συριακά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας αναχαίτισαν τους τρεις από αυτούς.
Ένας κάτοικος δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι ακούστηκαν τουλάχιστον τρεις ισχυρές εκρήξεις από την Τζαμράγια, δυτικά της Δαμασκού, ενώ ένας δεύτερος αυτόπτης μάρτυρας είπε πως πυκνός καπνός υψωνόταν από την περιοχή.
Μια εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού περιορίστηκε να πει ότι δεν θα σχολιάσει πληροφορίες ξένων μέσων ενημέρωσης.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αδίστακτοι ληστές προσπάθησαν να ληστέψουν σπίτι ΑμΕΑ - Συνελήφθησαν από τη ΔΙ.ΑΣ.
Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου 2017, 17:25
Χειροπέδες σε έναν υπήκοο Αλβανίας και δύο γυναίκες από τη Βουλγαρία που επιχείρησαν να ληστέψουν το διαμέρισμα ατόμου με αναπηρία πέρασαν χτες το βράδυ άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ.
Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ήταν λίγο πριν τις 12.00 τα μεσάνυχτα όταν οι άνδρες της αστυνομίας έλαβαν σήμα να σπεύσουν στη Νίκαια καθώς βρισκόταν σε εξέλιξη ληστεία σε πολυκατοικία. Η ομάδα ΔΙΑΣ της Νίκαιας έσπευσε στο σημείο και απέκλεισε τα γύρω στενά.
Ένοικοι της πολυκατοικίας ανέφεραν ότι οι δράστες βρίσκονται ακόμα εντός του κτηρίου. Τότε οι αστυνομικοί άρχισαν να ερευνούν όλους τους κοινόχρηστους χώρους προκειμένου να τους εντοπίσουν. Πράγματι, έπειτα από εκτεταμένες αναζητήσεις, εντόπισαν τους δράστες κρυμμένους στην... ταράτσα.
Στην κατοχή τους έφεραν ένα 38αρι περίστροφο γεμάτο φυσίγγια καθώς και ένα γαλλικό κλειδί. Οι δράστες ομολόγησαν στους αστυνομικούς ότι στόχος τους ήταν η κλοπή του διαμερίσματος στον πρώτο όροφο καθώς σε αυτό κατοικεί άτομο με αναπηρία.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Και να που έφτασε η μέρα, μετά από διακυβέρνηση τριών σχεδόν χρόνων της φερόμενης ως αριστερής κυβέρνησης να μετράμε ποιά δικαιώματα μας έχουν απομείνει, απ τα κεκτημένα ετών και ετών με αγώνες, αφαιρώντας όλο και περισσότερα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ότι είχε υποσχεθεί στα προεκλογικά του τσιτάτα, κατάφερε σε χρόνο dt όχι μόνο να μην τα κάνει, αλλά να κάνει ακριβώς τ αντίθετα.
Με αποκορύφωμα το δικαίωμα στην απεργία, καταφέρνει όσα δεν τόλμησαν καν οι προηγούμενες δεξιές κυβερνήσεις.
Και η επωδός: "θέλετε να έρθει ο Κούλης";
Και τι να θέλουμε ρε φίλε να καθόμαστε να μας πηδάτε και να μας φτωχοποιείτε αλύπητα με την ταμπέλα του δήθεν αριστερού για να μην έρθει ο δεξιός να κάνει τα ίδια;
Πραγματικά δεν με νοιάζει πιά ποιός θα ρθει ή δεν θα ρθει.
Το μόνο που θέλω είναι να σταματήσει ο γκρεμός γι αυτόν τον λαό. Να σταματήσουν να του αφαιρούν δικαιώματα και ζωή.
Και προσωπικά θα κάνω ότι περνάει απ το χέρι μου γι αυτό.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νόμος σκάνδαλο από τον ΣΥΡΙΖΑ
ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΟΣΟ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ • 8%-20% (από 35%) η φορολογία στα καζίνα, την ώρα που «τσακίζουν» τους μικρομεσαίους
Μετατρέπουν τη χώρα σε αποικία τζόγου δίνοντας νέες άδειες σε Κρήτη, Σαντορίνη, Μύκονο αλλά και στη Φλώρινα!

Νόμο-σκάνδαλο μεγατόνων για την ευνοϊκή φορολόγηση των καζιναρχών φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή, διά χειρός Ευκλείδη Τσακαλώτου. Την ώρα που μισθωτοί και συνταξιούχοι φορολογούνται με 40%, τα καζίνα σε πολλές περιπτώσεις θα φορολογούνται ακόμη και με 8% αντί 35% που ίσχυε έως τώρα!
Το σχέδιο νόμου που κατέθεσε για διαβούλευση την Παρασκευή η κυβέρνηση και αφορά το νέο καθεστώς των καζίνων προβλέπει πως οι ναοί του τζόγου θα έχουν προνομιακή μεταχείριση έναντι της υπόλοιπης αγοράς τυχερών παιχνιδιών, με το επιχείρημα πως έτσι η χώρα μας θα προσελκύσει επενδύσεις. Η προνομιακή μεταχείριση συνδέεται με το κυβερνητικό σχέδιο για την παραχώρηση τεσσάρων νέων αδειών σε Μύκονο, Σαντορίνη, Κρήτη και Αττική.
Στην αγορά τυχερών παιχνιδιών ισχύει σήμερα ενιαίος συντελεστής φορολόγησης 35% επί των ακαθάριστων εσόδων (GGR), αλλά για τα καζίνα οι όροι θα είναι πλέον πιο ευνοϊκοί.
Συγκεκριμένα, αν το καζίνο έχει ακαθάριστα έσοδα έως 100.000.000 ευρώ, θα επιβαρύνεται με συντελεστή 20%, αν τα έσοδα είναι μεταξύ 100.000.000 ευρώ και 200.000.000 ευρώ, το ποσοστό συμμετοχής του Δημοσίου είναι 15%, αν είναι μεταξύ 200.000.000 ευρώ και 500.000.000 ευρώ, το ποσοστό πέφτει στο 12% και αν ξεπερνούν τα 500.000.000 ευρώ, περιορίζεται σε μόλις 8%.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στα μουλωχτά η κυβερνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πάει να ξηλώσει το απεργιακό δικαίωμα!
Αμεση απάντηση με συγκέντρωση του ΠΑΜΕ σήμερα στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος

Σαν τον κλέφτη, μέσα στη νύχτα, σε άσχετο νομοσχέδιο για... τον δορυφόρο «Hellas Sat», η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ως εντολοδόχος του κεφαλαίου, κατέθεσε χτες βράδυ τροπολογία στη Βουλή με την οποία χτυπάει μία από τις κορυφαίες κατακτήσεις της εργατικής τάξης, το δικαίωμα στην απεργία.
Με τις γνωστές άθλιες διαδικασίες που επιλέγει πάντα η κυβέρνηση όταν είναι να κάνει τη βρώμικη δουλειά των μονοπωλίων, η τροπολογία κατατέθηκε χτες αργά σε νομοσχέδιο που είχε περάσει ήδη από τη διαδικασία των κοινοβουλευτικών επιτροπών και ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής.
Μετά τις άμεσες αντιδράσεις, η κυβέρνηση εμφανίστηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα (!) να αναδιπλώνεται μέσω «άτυπης ενημέρωσης» του υπουργείου Εργασίας, σύμφωνα με την οποία η αντεργατική τροπολογία θα αποσυρθεί σήμερα από το νομοσχέδιο που είχε κατατεθεί... για να κατατεθεί σε επόμενο νομοσχέδιο!
Κλιμάκωση με την απεργία στις 14 Δεκέμβρη
Παράλληλα, οι ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις καλούν σε κλιμάκωση της πάλης, με μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 14 Δεκέμβρη.
Η απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα θα γίνει στην Ομόνοια στις 10.30 π.μ., και στη Θεσσαλονίκη την ίδια ώραστο Αγαλμα Βενιζέλου.
Χτες, στην Ομοσπονδία Εργαζομένων στον ΟΤΕαποφασίστηκε να κηρυχθεί 48ωρη απεργία, στις 13 και 14/12, με τις ταξικές δυνάμεις να καλούν τους εργαζόμενους να παλέψουν για την υπογραφή ενιαίας Συλλογικής Σύμβασης όλων των εργαζομένων στον όμιλο και να συνδέσουν τον αγώνα τους με τον αγώνα των εργαζομένων άλλων κλάδων.
Στη Θεσσαλονίκη, συμμετοχή στην απεργία στις 14 Δεκέμβρη αποφάσισαν μέσα από Γενικές Συνελεύσεις που πραγματοποίησαν την Κυριακή οι εργαζόμενοι της «Καρυπίδης» και της «Σκλαβενίτης».
Επιπλέον, γιγαντοπανό στην πρόσοψη του κτιρίου της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών ανάρτησαν την Κυριακή εργαζόμενοι που συσπειρώνονται στην Επιτροπή Αγώνα Μετάλλου Κεντρικής Μακεδονίας και στην Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων ΟΑΣΘ,απαιτώντας ΟΑΣΘ και ΕΛΒΟ αποκλειστικά δημόσιους φορείς, στην υπηρεσία του λαού, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με πλήρη μισθολογικά, ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. Το γιγαντοπανό, που είχε την υπογραφή της ΔΑΣ ΕΛΒΟ, πρόβαλλε το αίτημα «STOP στην ειδική εκκαθάριση - ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων - ΕΛΒΟ στην υπηρεσία του λαού και όχι των βιομηχάνων και των φονιάδων του ΝΑΤΟ», και καλούσε σε μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 14 Δεκέμβρη.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έφοδος του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας
Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου 2017, 12:34
Ένταση επικράτησε στο υπουργείο Εργασίας νωρίς το μεσημέρι, όταν μέλη του ΠΑΜΕ εισέβαλαν στη στοά που βρίσκεται η είσοδος του υπουργείου Εργασίας σπάζοντας τα στόρια που ήταν κατεβασμένα για λόγους ασφαλείας ενώ κατά την είσοδό τους αφαίρεσαν τα γράμματα που βρίσκονται πάνω από την είσοδο του υπουργείου.
Το ΠΑΜΕ λίγο πριν είχε συγκεντρωθεί στην πλατεία Κλαυθμώνος αντιδρώντας στην τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή για τη λήψη απόφασης απεργίας από τις πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις και η οποία απεσύρθη σήμερα.
Κατά τη διάρκεια της έντασης υπήρξαν τραυματισμοί. Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και αστυνομικοί.
Περίπου στις 13.00 οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία και έφτασαν στο Σύνταγμα. Εκεί έγραψαν στο πεζοδρόμιο έξω από τη Βουλή με σπρέι το σύνθημα «Κάτω τα ξερά σας από την απεργία». Στις 13.35 ο όγκος της διαδήλωσης κατευθύνθηκε προς το Μέγαρο Μαξίμου.
Μετά από αυτό, η διαδήλωση κατευθύνθηκε προς το Σύνταγμα και στη συνέχεια προς το Μαξίμου όπου και πάλι μέλη του ΠΑΜΕ ήρθαν σε σύγκρουση με τα ΜΑΤ. Έπεσε ξύλο, και έγινε χρήση χημικών.
Τα μέλη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ έχουν αντιδράσει ήδη από το βράδυ της Δευτέρας στην πρόθεση της κυβέρνησης να αλλάξει τον απεργιακό νόμο, όπως δεσμεύτηκε μέσω της τεχνικής συμφωνίας που επιτεύχθηκε με τους δανειστές.
Ο νέος νόμος προβλέπει πως για να πραγματοποιηθεί απεργία σε πρωτοβάθμιο επίπεδο στις γενικές συνελεύσεις χρειάζεται το 50+1 των εγγεγραμμένων μελών. Ο μέχρι σήμερα νόμος προέβλεπε πως η απεργία μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο με το 20% των παριστάμενων μελών της συνέλευσης. Ήδη το ΚΚΕ με επίσημα ανακοίνωσή του το βράδυ της Δευτέρας κατήγγειλε την κυβέρνηση για τις προθέσεις της και μάλιστα με πολύ κατηγορηματικό τρόπο, αφήνοντας να εννοηθεί πως θα υπάρχει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για την ακύρωση της μνημονιακής αυτής δέσμευσης.

Ένταση και επεισόδια
Νέα ένταση, με ρίψη χημικών, αντεγκλήσεις αστυνομικών-μελών του ΠΑΜΕ και ξύλο σημειώθηκε στις 13.45 το μεσημέρι της Τρίτης στο Μέγαρο Μαξίμου.
Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία από την πλ. Κλαυθμώνος προς το Σύνταγμα και από εκεί προς το Μέγαρο Μαξίμου, όπου για δεύτερη φορά, εντός λίγης ώρας σημειώθηκαν επεισόδια.
Η κινητοποίηση ξεκίνησε στις 12.00 ενώ επεισόδια σημειώθηκαν στο υπουργείο Εργασίας περίπου στις 12.30, όταν μέλη του ΠΑΜΕ εισέβαλαν στη στοά που βρίσκεται η είσοδος, σπάζοντας τα στόρια που ήταν κατεβασμένα για λόγους ασφαλείας. Κατά την είσοδό τους αφαίρεσαν τα γράμματα που βρίσκονται πάνω από την είσοδο του υπουργείου.
Κατά τη διάρκεια της έντασης υπήρξαν τραυματισμοί.
Περίπου στις 13.00 οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία και έφτασαν στο Σύνταγμα. Εκεί έγραψαν στο πεζοδρόμιο έξω από τη Βουλή με σπρέι το σύνθημα «Κάτω τα ξερά σας από την απεργία». Στις 13.35 ο όγκος της διαδήλωσης κατευθύνθηκε προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Απόπειρα εισβολής στη Βουλή
Προηγουμένως και πριν τα επεισόδια στο Μαξίμου, διαδηλωτές και κυρίως νέοι επιχείρησαν να εισβάλουν στη Βουλή από τα σκαλιά του Αγνώστου Στρατιώτη προς την αριστερή πλευρά όπου και απωθήθηκαν από τις δυνάμεις της αστυνομίας η οποία έκανε χρήση γκλοπ.

Σχολιο.-  Η νεοφιλελε Καθικιμερινη του Αλαφουζου πανηγυριζει αλαφιασμενη. «Σπαει το ταμπου του συνδικαλιστικου νομου. Η  κυβερνηση   δεχτηκε να γνονται πιο δυσκολα απεργιες».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προφυλακιστεοι  οι εννεα Τουρκοι που συνεληφθησαν από την αντιτρομοκρατικη.
15:10 Δευτέρα, 04 Δεκεμβρίου 2017
Οι εννέα Τούρκοι υπήκοοι που συνελήφθησαν την περασμένη Τρίτη, μετά από επιχειρήσεις της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε σπίτια στον Νέο Κόσμο και την Καλλιθέα κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή, σήμερα το πρωί.
Οι εννέα αλλοδαποί, που οδηγήθηκαν από τους αστυνομικούς στα ανακριτικά γραφεία κατά ομάδες και
φορώντας αλεξίσφαιρα γιλέκα, σύμφωνα με πληροφορίες παρέδωσαν γραπτά υπομνήματα στον ανακριτή, με τα οποία αρνούνται τις πράξεις που τους αποδίδονται και τονίζουν πως «δεν είναι τρομοκρατία η αλληλεγγύη σε αγωνιζόμενους για τα δικαιώματα και την ελευθερία τους».
Μία μικρή ομάδα αλληλέγγυων προς τους εννέα κατηγορούμενους, βρέθηκε και σήμερα στην Ευελπίδων και δήλωσαν την συμπαράστασή τους κρατώντας πανό.
Οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων χαρακτηρίζουν αόριστο το κατηγορητήριο, καθώς, όπως αναφέρουν, αποδίδει στους εντολείς τους ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, χωρίς να προσδιορίζει ποια είναι αυτή, ποιες ενέργειες έχει κάνει και από πότε δρούσε.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σιγά την αποκάλυψη
Αφού εξάντλησαν το παραμύθι περί της… ανυπαρξίας νεκρών, κατά την καταστολή της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, οι διάφοροι «νοσταλγοί»,  όπως η ακροδεξια φυλλαδα Κυριακατικη δημοκρατια, ανακάλυψαν τώρα, τη «συμφωνία» με αντιπροσωπεία των εξεγερμένων φοιτητών, για την εκκένωση του Ιδρύματος. Άνθρακες, όμως, ο θησαυρός, αφού αυτά που, δήθεν, «αποκαλύπτουν», τα έχει περιγράψει καταλεπτώς ο Κώστας Λαλιώτης, που διαπραγματεύτηκε μαζί με τον Κυριάκο Σταμέλο, σε κείμενό του, που είχε δημοσιευτεί για πρώτη φορά, το Σεπτέμβριο του 1993 και αναδημοσιεύτηκε πρόσφατα, με αφορμή την 44η επέτειο της εξέγερσης. Στο κείμενο εξιστορούνται οι λόγοι που επέβαλαν τη διαπραγμάτευση, προκειμένου, όπως σημείωνε ο μετέπειτα υπουργός και κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, «να επιβάλουμε, έστω την ύστατη στιγμή, τους όρους μιας έντιμης παράδοσης». Αλήθεια, τι εξυπηρετεί αυτού του είδους η αναπαραγωγή;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκπτωση τελος σε οσους πληρωνουν εντος δεκαημερου τις κλησεις στον νέο ΚΟΚ



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ζωή Κωνσταντοπούλου εκανε πλακα και οι δεξιες κωλοφαλλαδες και site το πηραν σοβαρα και εγραφαν: Αναζητεί για το κόμμα της... ληστές τραπεζών

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας του κόμματός της, αναζητά «συνοδοιπόρους» με συγκεκριμένες ιδιότητες:
Χειριστές ηλεκτρονικών υπολογιστών, μουσικοί, προγραμματιστές, μάστορες, οδηγοί, τηλεφωνητές, μάγειρες, αλλά και ληστές τραπεζών (!) είναι «δεξιότητες που μπορεί να είναι χρήσιμες στο κίνημα», όπως χαρακτηριστικά αναγράφεται στην πλατφόρμα. Πώς φτάνει κανείς εκεί; Αφού μπει στο σάιτ της Πλεύσης Ελευθερίας και δηλώσει το προσωπικό του e-mail και την εκλογική περιφέρεια στην οποία ανήκει, μπορεί, μέσω της σχετικής φόρμας, να δηλώσει την ιδιότητά του μέσα από μια λίστα 20 επιλογών. Εκεί υπάρχει και η επιλογή «ληστής τραπεζών»!
Η πρώην πρόεδρος της Βουλής έκανε μια αμφίσημη ανάρτηση στο twitter. «Μας συγχωρείτε για την παρανόηση. Στη χιουμοριστική προσθήκη δεν εννοούσαμε τους διοικητές των τραπεζών. Δεν θέλουμε τέτοιους» έγραψε, θέλοντας να δείξει ότι αυτό έγινε εν είδει αστείου, άσχετα αν η «πλάκα» αυτή υπάρχει εδώ και καιρό στην ιστοσελίδα. «Τι είναι η ληστεία μιας τράπεζας μπροστά στην ίδρυσή της; (Μπέρτολτ Μπρεχτ, “Οπερα της Πεντάρας”)» έγραψε στη συνέχεια, δείχνοντας ότι ουσιαστικά δεν θα την πείραζε και τόσο ένας ληστής τραπεζών στο κόμμα της...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα έψαλαν στον Σκουρλέτη: «Ντροπή σας, πνιγόμαστε»
Αντιμέτωπος με την οργή των κατοίκων βρέθηκε χθες ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, κατά την επίσκεψή του στα χωριά της Αιτωλοακαρνανίας, που επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. «Ντροπή σας. Πνιγόμαστε! Τα γνωρίζετε τα προβλήματα, τι κάνετε;» «φτου σας ρε ξεφτιλισμενοι αντε φυγετε από δω», φώναζαν οι πλημμυροπαθείς στον υπουργό, ο οποιος παρα τριχα γλυτωσε το ξυλο, ενώ στο στόχαστρό τους έβαλαν, επίσης, τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, την αντιπεριφερειάρχη Χριστίνα Σταρακά και τον δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου.
Το κλίμα ήταν ιδιαιτέρως τεταμένο στο Ζευγαράκι Μακρυνείας, κάτοικοι του οποίου διαμαρτυρήθηκαν για τη διάθεση νερού καθώς και για την έλλειψη ειδών πρώτης ανάγκης.
«Εκείνο που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να ενταθούν οι έλεγχοι, που ήδη έχουν ξεκινήσει, ώστε να έχουμε την πλήρη εικόνα των καταγραφών είτε είναι σπίτια είτε επιχειρήσεις ή οικοσκευές, ώστε να μπουν στον δρόμο των αποζημιώσεων, αφού υπάρχει το θεσμικό πλαίσιο» ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης σε δηλώσεις από το Μεσολόγγι μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του. Ο ίδιος εκτίμησε ότι «σε αρκετά σπίτια και σε κάποιες επιχειρήσεις υπάρχουν πολύ σοβαρές ζημιές», αλλά έκρινε ως θετικό το γεγονός πως υπήρξε «άμεση κινητοποίηση και από την Περιφέρεια και από τους δύο δήμους».
Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο οποίος συνόδευσε τον υπουργό, ανέφερε ότι «υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές σε υποδομές, σε κατοικίες, σε επιχειρήσεις και στο περιβάλλον». Μεγάλοι δήμοι, όπως αυτοί του Μεσολογγίου και του Αγρινίου, έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς η λάσπη έχει καταστήσει αδιάβατες ακόμη και κεντρικές οδικές αρτηρίες.
Από την κακοκαιρία και τις έντονες βροχοπτώσεις έχουν σημειωθεί εκτεταμένες καταστροφές στις περιοχές του Αιτωλικού, του Χρυσοβεργίου, των Φραγκουλέικων και των Οινιαδών. Οι μεγαλύτερες ζημιές έχουν καταγραφεί σε οδικό δίκτυο, υποδομές, κατοικίες, αποθήκες, ποιμνιοστάσια και καλλιέργειες.
Χθες, η Περιφέρεια Ηπείρου (η Πρεβεζα βουλιαξε από την πλημμυρα, πολλα καταστηματα και σπιτια πλημμυρισαν, το βουνο αποκολληθηκε, ευτυχως δεν υπηρξαν ανθρωπινα θυματα), υπέβαλε αίτημα στο υπουργείο Εσωτερικών να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές που επλήγησαν από την πρόσφατη κακοκαιρία και ενώ συνεχίζεται ο απολογισμός των ζημιών.
Πρεβεζα. Σπιτια, καταστηματα, χωραφια, δρομοι, κατω από τα νερα. Σφοδρη κακοκαιρια από τα μεσανυχτα της Παρασκευης επλξε το Νομο. Νερα, λασπες, φερτα υλικα παντου.
Κρύο από σήμερα
Σήμερα και αύριο εγκαθίσταται στη χώρα μας ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό από τα Βαλκάνια, το οποίο θα φέρει ενισχυμένους βοριάδες και κάθετη πτώση της θερμοκρασίας. Στη διάρκεια της διήμερης ψυχρής εισβολής θα εκδηλωθούν αρκετές βροχοπτώσεις και χιόνια στα ορεινά αλλά και στα ημιορεινά τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας, του βορειοανατολικού Αιγαίου και της Εύβοιας



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένα κουτι φαρμακα για… τρεις στη Θεσσαλονικη. Με το σταγονομετρο τα φαρμακα στα φαρμακεια της Θεσσαλονικης. Οι φαρμακοποιοι για να μην αφησουν ακαλυπτους τους  ασθενεις στη θεραπευτικη αγωγη τους, ανοιγουν τα κουτια, και μοιραζουν ανα 10 χαπια σε  τρεις ασθενεις.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καταγγελια συνταξιουχου στην Πατρα. «Μου εφαγαν τη συνταξη, και ακολουθει το σπιτι». Χανει κατοικια  47 τμ. για 15.000 οφειλη. Θυμα κατασχεσης ακτιβιστρια του «Δεν Πληρωνω». Δεν φαινεται να ισχυει η εγγυηση οι δεν κινδυνευει η πρωτη κατοικια.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πουλάνε μισό κουλούρι σε σχολικά κυλικεία στη Λάρισα...!
Η παιδική φτώχεια κάνει τη εμφανισή της και στην περιοχή μας...
Ένα στα τρία ελληνόπουλα αντιμετωπίζει το φάσμα της απόλυτης φτώχειας σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat. Το πρόβλημα πλέον αρχίζει να διαφαίνεται και στη Λάρισα, όπως μας περιέγρεφε εκπαιδευτικός. Σε αρκετά σχολεία, στα κυλικεία πουλάνε πλέον μισό κουλούρι(!), ενώ δεν είναι λίγα τα μικρά παιδιά που λένε στους...
δασκάλους στη μέση του μαθήματος ότι πεινάνε...!
 Αρκετοί φιλοτιμούνται και τους στέλνουν στο κυλικείο να πάρουν κολατσιό και στη συνέχεια αναλαμβάνουν τα έξοδα... Το φαινόμενο πλέον κάνει την εμφάνιση του ολοένα και πιο βασανιστικό σε όλη την επικραάτεια.. Στην περιοχή μας κρύβεται κάτω από τοην περηφάνεα και τον εγωϊσμό, αλλά τα παιδικά στομάχια διαμαρτύρονται... Αρκετές οικογένιες ανέργων δίνουν καθημερινά τη μάχη στημένοι στις ουρές για ένα κοινωνικό συσσίτιο, την εισφορά αληλεγγύης, το κουπούνι της διαβίωσης...
 Εικόνες φτωχοποίησης που τις συναντάμε και τις προπερνάμε βυθισμένοιο καθένας στην προσωπική μάχη επιβίωσης...
Και έρχονται και Χριστούγεννα...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ο Δημήτρης Βερβεσός νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας... Ο ΣΥΡΙΖΑ τον είχε αποκλείσει από υποψήφιο βουλευτή ως "πολύ αριστερό ΠΑΣΟΚ"...