Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Τεταρτη 6 Δεκεμβριου 2017



υπάρχει κάλεσμα για συκγέντρωση στα Προπύλαια και διαδήλωση στη Βουλή ενάντια στο καθεστώς Ερντογάν και στη συλληψη και προσαγωγή των 9 αγωνιστών από την Τουρκία, αύριο στις 6:00 μ.μ. από 13 πολιτικές οργανώσεις, εργατικά σχήματα και συλλογικότητες.

Να δοθεί τέλος στις διώξεις των αγωνιστών από την Τουρκία. Το να αγωνίζεσαι ενάντια στον Ιμπεριαλισμό και το φασισμό δεν είναι έγκλημα. Είναι τιμή και καθήκον.
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ & ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ στη Βουλή
Πέμπτη 7 Δεκέμβρη 2017 στις 6 μ.μ.
Ενάντια στο καθεστώς Ερντογάν κι ενάντια στην άδικη σύλληψη και προσαγωγή 9 αγωνιστών από την Τουρκία
ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
ΤΟ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΣΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ. ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ!
Σε σύσκεψη που έγινε στο Πολυτεχνείο, τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, ύστερα από κάλεσμα της “Επιτροπής Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν”, με συμμετοχή πολλών ελληνικών οργανώσεων και συλλογικοτήτων, αποφασίσαμε να καλέσουμε όλο το λαό την Πέμπτη 7 Δεκέμβρη 2017, στις 6 μ.μ., σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια και πορεία στη βουλή. Καταγγέλλουμε την επίσκεψη του Ερντογάν και, επίσης, τις συλλήψεις 9 Τούρκων αγωνιστών πολιτικών προσφύγων, που οι ελληνικές αρχές δίνουν “πεσκέσι” στον Eρντογάν.
Η Ελληνική κυβέρνηση, πριν από την επίσκεψη του Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας, σε ένδειξη καλής θέλησης προς τον Ερντογάν, συνέλαβε 9 αγωνιστές από την Τουρκία που βρίσκονται στην Ελλάδα με την ιδιότητα του πολιτικού πρόσφυγα.
Στις 28 Νοέμβρη 2017, έγινε έφοδος σε 3 σπίτια και συνελήφθησαν με τη βία 9 αγωνιστές. Kατά την διάρκεια των συλλήψεων και προσαγωγών, όπως φαίνεται ξεκάθαρα στις φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν, οι συλληφθέντες κακοποιήθηκαν βάρβαρα από την αστυνομία με αποτέλεσμα ορισμένοι να δυσκολεύονται ακόμη και να περπατήσουν.
Δεν είναι η πρώτη επίθεση του ελληνικού κράτους στους αγωνιστές από την Τουρκία. Και παλιότερα είχαν οργανωθεί επιθέσεις ενάντια στους αγωνιστές από την Τουρκία και το Κουρδιστάν από την κυβέρνηση Σαμαρά, σε στενή συνεργασία και πάλι με τον τούρκικο φασισμό και τον ιμπεριαλισμό.
Φαίνεται ότι ακόμη και σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ακολουθεί τις μεθοδεύσεις που εφάρμοζε η κυβέρνηση Σαμαρά.
Με πρόσχημα την τρομοκρατία, χωρίς στοιχεία και αποδείξεις, χαρακτηρίζουν τρομοκράτες τους αγωνιστές που διώκονται από το αυταρχικό καθεστώς της Τουρκίας.
Αυτές οι συλλήψεις και το κλίμα τρομοκρατίας που δημιουργείται τεχνητά, έχει σκοπό να λυγίσει τους αγωνιστές από την Τουρκία και να αποθαρρύνει την αλληλεγγύη των Ελλήνων και Τούρκων εργαζόμενων στον κοινό αγώνα ενάντια στους δυνάστες.
Οι Τούρκοι αγωνιστές, όμως, γνωρίζουμε ότι ο ελληνικός λαός που έχει αντισταθεί στο φασισμό και έχει πληρώσει βαρύ τίμημα, είναι ένας λαός που έχει τιμημένη, αγωνιστική ιστορία και θα είναι δίπλα μας στον αγώνα για πολιτικές ελευθερίες και σοσιαλισμό στην Τουρκία. Ξέρουμε πολύ καλά ότι ο Ελληνικός λαός είναι ενάντια στις φασιστικές μεθοδεύσεις που επιχειρεί η κυβέρνηση  Ερντογάν.
Οι Τούρκοι πολιτικοί πρόσφυγες δεν έχουν διαπράξει κανένα έγκλημα. Αντίθετα, οι ελληνικές αρχές, αστυνομία και κυβέρνηση, διαπράττουν έγκλημα με τις αναίτιες συλλήψεις. Με παράνομες επιχειρήσεις και συλλήψεις, με βασανιστήρια και έκθεση αγωνιστών στους διώκτες τους με τη δημοσίευση φωτογραφιών τους.
Καλούμε τον λαό της Ελλάδας να υπερασπιστεί τους αγωνιστές από την Τουρκία και να εκφράσει την διεθνιστική αλληλεγγύη του απέναντι στις διώξεις των ιμπεριαλιστών και των συνεργατών τους γιατί ο αγώνας των καταπιεσμένων λαών είναι κοινός.
Απαιτούμε από την Ελληνική Κυβέρνηση να διακόψει την συνεργασία της με τον τούρκικο φασισμό και να αφήσει άμεσα ελεύθερους τους 9 αγωνιστές που προσήγαγε με βασανιστήρια!
• ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ 9 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
• ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ & ΤΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
• ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΕΕ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
• ΖΗΤΩ Η ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν

Την κινητοποίηση στηρίζουν επίσης οι πολιτικές οργανώσεις, τα εργατικά σχήματα και οι συλλογικότητες με αλφαβητική σειρά:
1. ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α
2. Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση – Δίκτυο Σπάρτακος
3. Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Ν. Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας
4. ΔΕΑ | Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
5. ΕΕΚ |Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα
6. ΕΚΚΕ | Επαναστατικό Κομμουνιστικό Κίνημα Ελλάδας
7. ΚΕΔ | Avantgarde
8. Κομμουνιστική Ανανέωση
9. Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού, Σεπολίων, Ακαδημίας Πλάτωνα
10. Λαϊκή συνέλευση Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας
11. ΝΑΡ |Νέο Αριστερό Ρεύμα για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση
12. ΟΚΔΕ | Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας
13. ΣΕΚ | Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΑΥΤΗ Η ΒΔΟΜΑΔΑ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΞΕΧΑΣΤΗ ΣΤΟΥΣ ΒΑΣΑΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥΣ
Ξέρουν τι συμβαίνει. Ξέρουν και φοβούνται. Κι εκεί που ανατράπηκαν όλες οι χυδαιότητές τους σχετικά με το τι συνέβη την περασμένη Τετάρτη και αποδείχτηκε και ότι έριξαν χημικά και μάλιστα σε κλειστό χώρο και καμιά βίλα δεν έβγαινε εκεί σε πλειστηριασμό, να το το βάσανο για το τι κάνουν αύριο.
"Δεν μας παίρνει"", κατέληξαν τελικά. "Αν στείλουμε τα ΜΑΤ στα Ειρηνοδικεία αυριο Τεταρτη και γίνουν τίποτα στραβές, θα καεί η Αθήνα. Κι όχι μόνο η Αθήνα. 6 Δεκέμβρη αύριο. Γρηγορόπουλος, αίμα. δολοφονία. Ας μην παίζουμε με τέτοια".
Κι έτσι αποφάσισε η αλητεία να μη γίνουν αύριο Τεταρτη πλειστηριασμοί.
Νομίζοντας πως θα ξεφύγει από τη λαϊκή οργή. Όταν σε δυο μέρες υποδέχεται τον Ερντογάν. Με τα κεφάλια των τούρκων και κούρδων αντιφασιστών σπασμένα και τους ίδιους διάσπαρτους στις φυλακές.
Θα τη θυμούνται για χρόνια αυτή τη βδομάδα όσοι συμμετέχουν στην κυβέρνηση των βασανιστών ή τη στηρίζουν.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε οχτώ φυλακές σε ολόκληρη τη χώρα σκορπίστηκαν οι εννιά τούρκοι και κούρδοι αντιφασίστες. Καθένας ολομόναχος, ανάμεσα σε ανθρώπους που δεν γνωρίζουν τη γλώσσα του.
Μόνο ένας μισάνθρωπος φασίστας, όπως ο Κοντονής, θα μπορούσε να σκεφτεί τέτοιον τρόπο εκδίκησης.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΕΣ;
Κάποτε το ερώτημα ήταν αν ευθύνη για ένα έγκλημα έχει μόνο αυτός που διατάζει έναν υφιστάμενό του (στρατιώτη, αστυνομικό, υπάλληλο κ.λπ.) να το πραγματοποιήσει ή αν ευθύνεται και ο ίδιος που το εκτελεί. Έφταιγαν, π.χ., οι στρατιώτες της Βέρμαχτ για τα Καλάβρυτα; Έφταιγαν οι άνδρες των ΛΟΚ και οι αστυνομικοί για τη σφαγή του Πολυτεχνείου;
Τον τελευταίο καιρό, όλως παραδόξως, κάθε που γράφω, π.χ., για την εγκληματική βία των ΜΑΤ, για τα βασανιστήρια σε κρατητήρια και φυλακές κ.λπ., υπάρχει κόσμος που φαίνεται να ενοχλείται για το εντελώς αντίθετο.
Που θα ήθελε να καταγγέλλω τον μπάτσο βασανιστή, όχι όμως και τον Τόσκα, τον Κοντονή και τον Τσίπρα. Αυτοί δεν είναι βασανιστές. Βασανίζουν οι ίδιοι με τα χέρια τους; Όχι! Ε, τότε; Επειδή δίνουν εντολές, αμέσως "βασανιστές";
Σχολιο.- Φυσικά έχουν την κυρια ευθύνη όμως ευθύνη εχουν και τα εκτελεστικά όργανα..
Σχολιο.-  Αυτό το θεωρούμε δεδομένο. Εκείνο που συζητάμε είναι αν έχει μεγαλύτερη ευθύνη ο μπάτσος ή ο δεσμοφύλακας βασανιστής από τους Τόσκα, Κοντονή και Τσίπρα, που επιβάλλουν τα βασανιστήρια. Κι απ' αυτούς που τα ξέρουν και συνεχίζουν να στηρίζουν τους βασανιστές.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τι δουλειές και τι μισθοί είναι αυτοί ρε γμτο; Αυτός ο Νταισενμπλουμ ένα πλαστό μεταπτυχιακό δεν έχει μόνο;Νομική, μεταπτυχιακό κ 2 γλώσσες έχω, να πάω κ εγώ που έχω κ 2 ανήλικα παιδιά.
Αλλά πρέπει να δουλεύουμε τον κόσμο ότι τον σώζουμε κ σ αυτή τη δουλειά (για την οποία χρειάζονται άλλα προσόντα) δεν είμαι καλός.
...Είναι κουραστική δουλειά;; Ξέρει κανείς;;


ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
Ο άνεργος Ντάισελμπλουμ βρήκε νέα δουλειά -Σύμβουλος στον ESM με 14.500 ευρώ μισθό
 05|12|2017 13:47
Χθες το Eurogroup ψήφισε τον νέο του πρόεδρο και ο πρώην επικεφαλής της Ευρωομάδας και σκληρός πολιτικός, Γερούν Ντάισελμπλουμ, έμεινε άνεργος. Δε χρειάζεται όμως να τον λυπάται κανείς, καθώς έχει βρει ήδη δουλειά και μάλιστα πολύ καλά αμειβόμενη.
Σύμφωνα με την Corriere della Sera, ο Ντάισελμπλουμ σύντομα θα εργάζεται για τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που ιδρύθηκε από τις κυβερνήσεις της ζώνης του ευρώ κατά τη διάρκεια της κρίσης, προκειμένου να παρέμβει στη βοήθεια των προβληματικών χωρών. Τον Απρίλιο, ο ίδιος ο Ντάισελμπλουμ ήθελε να μετατρέψει αυτό το ταμείο διάσωσης σε ένα πλήρες Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο.
Υπήρξε υπουργός Οικονομικών από τον Νοέμβριο του 2012, όταν το εργατικό κόμμα του ήταν μέλος της κυβέρνησης του Φιλελεύθερου πρωθυπουργού Μαρκ Ρουτ και διορίστηκε τον Ιανουάριο του 2013 πρόεδρος του Eurogroup με την υποστήριξη του ισχυρού Γερμανού και Ευρωπαίου συναδέρφου του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που εκτίμησε την θέση του υπέρ του Βερολίνου, με βάση τα μέτρα δημοσιονομικής αυστηρότητας και λιτότητας. Τόσο ο Ντάισελμπλουμ όσο και ο Σόιμπλε υπήρξαν ιδιαίτερα αυστηροί απέναντι στην Ελλάδα.
 Στις τελευταίες εκλογές, το Εργατικό Κόμμα κατέρρευσε και εξωθήθηκε από τη νέα κυβέρνηση του Ρούτε. Τότε ο Ντάισελμπλουμ αποχαιρέτησε την πολιτική. Αλλά η στήριξη της Γερμανίας του επέτρεψε μια άνευ προηγουμένου παράταση μέχρι τον Ιανουάριο του 2018.
Τώρα, ο επικεφαλής του ESM, ο Γερμανός Κλάους Ρέγκλινγκ, τον πήρε ως «στρατηγικό σύμβουλο» μέχρι το τέλος της προεδρίας του. Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, ο μισθός του Ντάισελμπλουμ θα είναι «περίπου 14.500 ευρώ» που θα πληρώνουν οι πολίτες της Ευρωζώνης.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




 Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΓΚΕΣΤΑΠΟ… ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ
04/12/2017
Το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών επιχειρεί να δημιουργήσει ηλεκτρονικές «κερκόπορτες» σε υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, αλλά ακόμη και στα συστήματα αυτοκινήτων, με τα οποία θα μπορεί να παρακολουθεί τις κινήσεις πολιτών, αναφέρει η ομάδα ερευνητικής δημοσιογραφίας RedaktionsNetzwerk Deutschland (RND).
Σύμφωνα με το RND, εάν οι σχετικές προτάσεις του υπουργού Εσωτερικών, Τομας ντε Μεζιέρ, γίνουν νόμος, οι γερμανικές αρχές ασφαλείας θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν κάθε συσκευή που συνδέεται στο διαδίκτυο.
Οι κατασκευάστριες εταιρείες θα είναι υποχρεωμένες να προσφέρουν την σχετική πρόσβαση από το στάδιο κατασκευής των συσκευών τους, χωρίς να απαιτείται δηλαδή περαιτέρω παρέμβασή τους στη συνέχεια. Για την πρόσβαση στις πληροφορίες κάθε συσκευής θα απαιτείται εισαγγελική άδεια.
Με τον τρόπο αυτό το γερμανικό κράτος επιθυμεί να παρακάμψει τις νέες τεχνολογίες κρυπτογράφησης που προστατεύουν τις πληροφορίες των πολιτών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο νόμου του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών δίνει ιδιαίτερη έμφαση και στα συστήματα συναγερμού, τα οποία οι κρατικές υπηρεσίες θα μπορούν να απενεργοποιούν προκειμένου να παρακολουθούν υπόπτους.
Πολιτικοί της αντιπολίτευσης κάνουν λόγο για «οργουελικά σενάρια» και προειδοποιούν ότι όπως απέδειξε και το παράδειγμα των ΗΠΑ «η αύξηση των παρακολουθήσεων δεν ισοδυναμεί με ενίσχυση της ασφάλειας».
Πρόσφατα το περιοδικό Spiegel αποκάλυψε ότι οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούσαν για χρόνια τις συνομιλίες και τις επαφές δημοσιογράφων σε διεθνή μέσα ενημέρωσης. Τον Ιούνιο το γερμανικό κοινοβούλιο ψήφισε νομοθεσία που επιτρέπει στις υπηρεσίες ασφαλείας να παρακολουθούν εταιρείες αποστολής μηνυμάτων, όπως το Skype και το What’s Up.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Προστατευόμενη μάρτυρας Ε: “Μαχαίρια, όπλα, μαθήματα σφαγής και ναζισμός” – Η Χρυσή Αυγή από τα μέσα. – Μεχρι το 2010. – Τον Ιουνιο του 2012 η ναζιστικη Χρυση Αυγη πρωτοεξελεξε βουλευτες στη βουλη. – Ο Πάυλος Φυσσας δολοφονηθηκε στις 18 Σεπτεμβρη 2013 στο Κερατσινι από ταγμα εφοδου ναζιστων χρυσαυγιτων που ειχαν επικεφαλης τον φονια του Γιωργο Ρουπακια που σημερα κυκλοφορει ελευθερος.


Τα βασικά σημεία της κατάθεσης της προστατευόμενης μάρτυρα Ε, όπως τα κατέγραψε η ροή του Golden Dawn Watch:
Πρ: Πότε επισκεφτήκατε πρώτη φορά γραφείο της Χ.Α.;
Μάρ.Ε: Παραμονές 25ης Μαρτίου 2004 στα κεντρικά γραφεία της Αθήνας, στην οδό Σολωμού, σε ένα διατηρητέο. Εκεί συστεγαζόταν και η Οργάνωση Βασιλοφρόνων Ελλάδος.
Πρ: Φτάσατε εκεί από μόνος ή γνωστός σας σάς προέτρεψε και πήγατε;
Μάρ.Ε: Γνωστός μου με προέτρεψε και πήγαμε φιλικά. Δεν με προέτρεψε να γίνω μέλος, απλά πήγα για την κοινωνική συναναστροφή. Από τον Μάρτιο 2004 μέχρι το φθινόπωρο 2004 πήγαινα κάθε Σάββατο. Παράλληλα ο φίλος μου μού έδινε εκλογικό υλικό, ώστε να έχω καλύτερη συγκρότηση. Επειδή δεν ήμουν μέλος δεν μπορούσα να βρίσκομαι σε όλους τους χώρους των γραφείων. Έτσι πήγαινα τα Σάββατα και περιοριζόμουν στην κουζίνα και στο εντευκτήριο. Μέχρι το φθινόπωρο του 2004 αυτά. Μετά παρευρέθηκα σε εκδήλωση για τον Παύλο Μελά και άρχισαν τότε να με βλέπουν σαν εκολαπτόμενο μέλος της Χ.Α., άλλαξε τότε η συμπεριφορά τους. Μου συμπεριφέρονταν στρατιωτικά, με χαιρετούσαν στρατιωτικά.
Πρ: Τί άλλαξε λόγω της εκδήλωσης και σας φέρθηκαν έτσι;
Μάρ.Ε: Εκ μέρους μου τίποτε. Απλά θεώρησαν ότι πρέπει να αλλάξω πλέον συμπεριφορά, όπως αυτοί απέναντί μου. Στην εκδήλωση ο Παναγώταρος μού είπε εύγε, ότι θα γίνω καλός συναγωνιστής. Άρχισα λοιπόν να χαιρετώ και εγώ τους ανώτερους στρατιωτικά. Μέλος έγινα αφού ολοκλήρωσα και τους πυρήνες, τον Μάρτιο 2005, αφού απέδειξα την πίστη μου στην Χ.Α. κατά τους ίδιους. Λίγους μήνες κράτησε αυτή η δοκιμασία, των πυρήνων. Μαθαίναμε την ιστορία της Χ.Α., του ναζιστικού κινήματος, τις αρχές του εθνικοσοσιαλισμού στις βάσεις της Αρχαίας Ελλάδας, τις αρχές της ελληνικής φυλής. Άλλοι, όχι εγώ, πήγαν και σε σωματικές ασκήσεις. Ο Ν. Κωνσταντίνου, ο Μισιάκας, ο Ζαφειρόπουλος, Γεωργακάκης Γεώργιος και ο Κασιδιάρης μας έκαναν τα ιδεολογικά μαθήματα.
Πρ: Τί ήταν αυτοί;
Μάρ.Ε: Πολύ παλιά στελέχη με κατάρτιση και λογική, που μπορούσαν να μας προετοιμάσουν ιδεολογικά.
Πρ: Σας μοίραζαν έντυπα;
Μάρ.Ε: Φυσικά. Το «ο Αγών μου» του Χίτλερ, βιβλία του Μιχαλολιάκου, περιοδικά και την εφημερίδα «Χρυσή Αυγή» που ήταν τότε 15ήμερη. Την εφημερίδα Ελεύθερος Κόσμος που τότε χρησιμοποιούσε η Χ.Α.
Πρ: Και τί έγινε αφού άλλαξε η δοκιμασία των πυρήνων;
Μάρ.Ε: Το καλοκαίρι του 2005. Τότε πλέον θεωρούμαστε δόκιμα μέλη. Μας δόθηκαν ταυτότητες, παραλληλόγραμμες, λίγο μεγαλύτερες από την αστυνομική, με τον μαίανδρο σε κόκκινο χρώμα, ονοματεπώνυμο και αριθμό και την ένδειξη “Δ”, δηλαδή δόκιμος, το πιο χαμηλό επίπεδο κάποιου που βρίσκεται στη Χ.Α.
Πρ: Άλλου είδους εκπαίδευση γινόταν;
Μάρ.Ε: Σε εμένα προσωπικά όχι, σε άλλους ναι. Τα άκουγα, τα έβλεπα. Εγώ δεν συμμετείχα λόγω της φύσης μου, αλλά είχα άμεση γνώση σε κάποια τέτοια θέματα. Από ομιλίες μεγάλων στελεχών ενώπιόν μου, ότι γίνονταν νυχτερινές πεζοπορίες σε βουνά γύρω από την Αθήνα, ιδεολογικός προσανατολισμός μαζί με πεζοπορίες, αναρριχήσεις, καταρριχήσεις, με μαχαίρια, μαθήματα σφαγής, εξουδετέρωσης εχθρού. Ήμουν παρών όταν ο Μίχος ακύρωσε ένα μάθημα σφαγής, πώς να χρησιμοποιούν τα μαχαίρια, χτυπώντας στις αρτηρίες κ.λπ.
Πρ: Παρακολουθήσατε κάποια από αυτές τις εκπαιδεύσεις;
Μάρ.Ε: Όχι. Λόγω της φύσης μου. Είμαι γυναίκα και η ιδεολογία του εθνικοσοσιαλισμού δεν το επιτρέπει. Ρώτησα και μου έδωσαν αυτή ακριβώς την απάντηση. Ήμουν παρούσα σε σχετικό τηλεφώνημα του κ. Μίχου πού έδωσε αυτή την απάντηση. Έβλεπα σε προσωπικές στιγμές να δείχνουν και να καθαρίζουν όπλα. Τον Κασιδιάρη, τον Γιάννη Βουλδή και Ζαφειρόπουλο. Όπλα με γεμιστήρα. Αυτά ξέρω περί όπλων. Ήταν σαφές ότι όλοι από τους μεγαλόσχημους κουβαλούσαν όπλα.
Πρ: Σαφές γιατί;
Μάρ.Ε: Φαινόταν μέσα από μπουφάν, ή από τα τσαντάκια που κουβαλούσαν. Στις προσωπικές μας στιγμές στα γραφεία υπήρχαν. Αν δεν γινόταν εκεί ευθέως αντιληπτό, μετά, σε έναν καφέ, εκεί φαινόταν.
Πρ: Ποιους είδατε να φέρουν;
Μάρ.Ε: Αυτούς που ανέφερα. Το λέω με βεβαιότητα.
Πρ: Ήσασταν δόκιμο μέλος, μετά τί ακολούθησε;
Μάρ: Μέχρι και την επέτειο των Ιμίων 2006 συνέχισε η ιδεολογική μου κατάρτιση. Για επαγγελματικούς λόγους έλειψα ένα χρονικό διάστημα και δεν πήγαινα σε μαθήματα, γιατί πήγα στην επαρχία. Αρχές του 2006 επιστρέφω στην Αθήνα και πάω στην εκδήλωση των Ιμίων μετά από τηλεφώνημα. Στην επαρχία, όσο ήμουν, υπήρχε έλεγχος αν αγόραζα την εφημερίδα, αν άλλαξαν οι απόψεις μου. Με έλεγχαν τηλεφωνικά. Όταν γύρισα, τα γραφεία ήταν πλέον στην Σωκράτους. Τα άλλα τα είχαν κάψει. Πλέον ήταν πιο πολύς κόσμος στα γραφεία και ο κόσμος ήταν πιο αγριεμένος. Υπήρχε εξωστρέφεια. Γινόντουσαν μικρές συμπλοκές συνέχεια και μοίρασμα φυλλαδίων. Στην εκδήλωση που πήγα στην επέτειο των Ιμίων, για παράδειγμα, κάποιος τραβούσε φωτογραφίες και έφαγε πάρα πολύ ξύλο για να του πάρουν τη μηχανή. Όποιος δεν συμφωνούσε με τις απόψεις τους, Έλληνας ή έγχρωμοι γενικά, έτρωγαν ξύλο. Αυτά γινόνοντουσαν από την αρχή που ήμουν αλλά μετά σε υπερβολικό βαθμό πλέον. Από το 2006 στα νέα γραφεία, πλέον, ίσχυαν αυτά, μέχρις ότου έφυγα. Πριν τις εκλογές του 2010, μετά τα επεισόδια του Αγίου Παντελεήμονα, που έφυγα. Τότε άρχισαν να τραβάνε επισήμως μαχαίρια.
Εξαναγκάστηκα να παρευρίσκομαι και κατάφερα μετά από κάποιο καιρό να απεγκλωβιστώ. Έφερα συνέχεια δικαιολογίες επαγγελματικής ζωής, σε αυτόν που είχε αναλάβει να με επιτηρεί, που ασκούσε πολύ μεγάλη πίεση. Το βασικό ήταν να μην φύγω. Κοιτούσαν αν φέρομαι σύμφωνα με τις αρχές του εθνικοσοσιαλισμού, ποιους συναναστρέφομαι. Από το 2006 μέχρι το 2010 δεχόμουν πίεση, ιδίως από το 2006 που σταμάτησα να πηγαίνω τακτικά στα γραφεία. Απεγκλωβίστηκα με το να εξαφανιστώ από το ιδιόκτητο σπίτι μου, από τη δουλειά μου. Η Αλεξάνδρα η Μπάρου είχε αναλάβει να με επιτηρεί, αρχικά ήπια και μετά πολύ άγρια. Π.χ. ήρθε στην προσωπική μου επιχείριση και έβγαλε στα ιντυμίντια φωτογραφίες μου με στοιχεία προσωπικά χρυσαυγιτών, μου είπε εμείς τα βάζουμε για να μαζεύονται.
Πρ: Τακτικό μέλος είχατε γίνει;
Μάρ.Ε: Ναι βέβαια. Δεν υπήρχε επίσημη μετάβαση. Ρώτησα και μου είπαν ότι ανάλογα των καθηκόντων που αναλαμβάνεις και την πίστη σου στη Χ.Α., δέχεσαι τις τιμές των κατωτέρω σου. Εγώ κυρίως βρισκόμουν στον χώρο υποδοχής, όπου ερχόντουσαν οι περίεργοι. Κατάρτιζα λίστες ονομάτων, βιβλίων που αγόραζαν. Ενημέρωνα σχετικά τον κ. Κασιδιάρη.
Πρ: Εσείς προσωπικά από το 2006 ως το 2010 λάβατε μέρος σε παράνομη ενέργεια;
Μάρ.Ε: Είναι πιο σύνθετο. Μπορούσαμε να κληθούμε σε απλή εκδήλωση και να εξελιχθεί σε έκτροπα. Π.χ. στο Εφετείο, το 2010. Ήμουν εκεί. Στο μεγάλο περιστατικό, ήταν χειμώνας. Κληθήκαμε στα πλαίσια μιας ομάδας «αγανακτισμένων κατοίκων» με πρώτη την ομάδα της Ομόνοιας. Πήγαμε και ήταν 3 υποτιθέμενοι κάτοικοι Ομόνοιας, που δεν είχα ξαναδεί. Μαζευτήκαμε στην πλατεία και μοιράζαμε φυλλάδια. Όσοι περνούσαν και αντιδρούσαν ή έβγαζαν φωτογραφίες έτρωγαν ξύλο. Ο Ηλίας πήγε σε γύρω καφετέριες και υποχρέωνε όποιον είχε βγάλει φωτογραφίες να τις σβήσει. Επισημάνθηκε ότι κατεβαίνουν χρυσαυγίτες και έγινε μάχη στο εφετείο με αλλοδαπούς. Έγινε μάχη, γκρεμίστηκαν τοίχοι και δέντρα. Υπήρχε πολλή μεγάλη μανία. Τους κλωτσούσαν. Ήταν οι Παναγιώταρος, Βουλδής, Γεωργακάκης, Μίχος, Λαγός, όλοι όλοι όλοι ήμασταν εκεί.
Πρ: Τί έκαναν αυτοί;
Μάρ.Ε: Ο Ζέρβας, ο Βουκελάτος και άλλοι ανέβηκαν στην ταράτσα της δικής μας πλευράς και εκτόξευαν μικρά πυρομαχικά με σκάγια. Γινόταν μάχη.
Πρ: Ο Μιχαλολιάκος ήταν παρών;
Μάρ.Ε: Δεν είμαι βέβαιη. Σε τέτοια περιστατικά, που ήταν βέβαιο ότι θα εξελισσόταν η φάση, δεν ήταν παρών. Ήταν στην αρχή, έδινε το παρών, και μετά εξαφανιζόταν. Δεν μας καλούσαν για να κάνουμε πόλεμο αλλά αρχικά δήθεν για να μοιράσουμε φυλλάδια. Και εξελισσόταν αλλιώς.
Πρ: Πόσοι ήσασταν στην Ομόνοια στο περιστατικό που λέτε;
Μάρ.Ε: Γύρω στα 100-150 άτομα.
Πρ: Ποιος είπε «πάμε από εδώ» στο [παλαιό] Εφετείο;
Μάρ.Ε: Οι εντολές αυτές ήταν συνήθως από τον Γερμενή, τον Παναγιώταρο ή τον Κασιδιάρη. Ανάλογα με το κλιμάκιο. Δεν υπήρχε μια εντολή, η εντολή ήταν «περπατάμε και κρατάμε τις θέσεις μας». Το πού μας οδηγεί ο επικεφαλής δεν το ξέραμε. Ηταν όμως προφανές ότι θα πέσει ξύλο, εκεί πήγαινε το πράγμα, ήδη είχαν χτυπηθεί πολλοί ξένοι και άτομα που φωτογράφιζαν στην πλατεία.
Πρ: Καθένας που έβλεπε έναν αλλοδαπό τον χτυπούσε;
Μάρ.Ε: Ναι. Ήταν γενική εντολή. Σ’ όποιον δεν άρεσε, να πήγαινε σπίτι του έλεγαν. Σαν συμπεριφορά, το να χτυπούσε κανείς αλλοδαπούς κλπ, ήταν κάτι που το επικροτούσαν. Υπήρχε γενική εντολή από τον αρχηγό. Το ξέρω από την εμπειρία μου. Το έλεγε ο Κασιδιάρης, ότι η γραμμή ήταν αυτή. Δεν θα μπορούσε να φτάσει σε εμένα από τον ίδιο τον αρχηγό, ήμουν πολύ χαμηλόβαθμη. Τετοιες οδηγίες είχα ακούσει από τον Κασιδιάρη και άλλους. Η συμπεριφορά εκεί ήταν πάγια, σαν να είχαμε μάθημα, έπρεπε κάθε βδομάδα να λέμε τις ιστορίες μας κακοποίησης κάποιου στον δρόμο. Στο εντευκτήριο, στην κουζίνα, παντού, αφηγούμασταν τις επιτυχίες μας. Εγώ δεν είχα κάτι να αφηγηθώ. Αλλά γνώριζα μια κοπέλα που της έσπασαν τα 2 χέρια, σε βαγόνι στον ηλεκτρικό. Τυχαία την ήξερα αυτή. Και τη συνάντησα και άκουσα την ιστορία της, που ήδη την είχα ακούσει στο εντευκτήριο.
Πρ: Ξέρετε να έχει χτυπηθεί κάποιος επειδή δεν ακολούθησε τη γραμμή;
Μάρ. Ε: Ναι. Θυμάμαι να φεύγει κάποιος τρέχοντας και να τον κυνηγάει ο Βουλδής. Ο Βουλδής έβαλε δυνατά μουσική και τον χτύπησε με ένα ρόπαλο, ένα ραβδί. Τον τιμώρησε. Δεν έκανα κάτι γιατί πάγωσα. Ήθελα πια να φύγω. Αυτό έγινε το 2006, αρχές. Τότε ξεκίνησα να τα παρατηρώ όλα αυτά. Τον άνθρωπο αυτό τον χτύπησαν γιατί ήταν ώρα να γίνει άνθρωπος, σύμφωνα με τον Βουλδή, που ήταν ο επιτηρητής του προφανώς. Είχα ρωτήσει και αυτή ήταν η απάντηση.
Πρ: Αυτό σαν εικόνα σας προβλημάτισε;
Μάρ Ε: Σοκαρίστηκα πάρα πολύ. Πλέον δεν μπορούσα να είμαι εκεί.
Πρ: Μα αυτά έγιναν αρχές του 2006 και φύγατε το 2010.
Μάρ.Ε: Ναι γιατί υπήρχε πίεση και έλεγχος. Όταν έπαιρνε τηλέφωνο ο Κασιδιάρης και μου λεγε να είσαι εκεί, δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο, εκτός και αν εξαφανιζόμουν για επαγγελματικούς λόγους.
Πρ: Απειλές δεχθήκατε αφού φύγατε;
Μάρ.Ε: Μετά το 2010 που έφυγα, μετά τη δολοφονία του Φύσσα. 10 μέρες μετά. Τότε άρχισα να βλέπω πρόσωπα από τα παλιά μπροστά μου, σε περιοχές που κανονικά δεν τα έβλεπα. Με έπαιρναν και τηλέφωνα. Μέχρι που μια φορά με πήραν τηλ. και ακουγόταν πάρα πολύ δυνατά κλασική μουσική. Αυτά γινόντουσαν επειδή δεν μπορεί να φύγει κάποιος από τη Χ.Α.
Πρ: Από το 2010-2013 δεχθήκατε απειλή;
Μάρ.Ε: Κατάφερα τότε να εξαφανιστώ. Μετά σκότωσαν τον Φύσσα. Όταν κάποιος έχει φύγει, εναντίον του βγαίνει εντολή, συνήθως ξυλοδαρμού. Η εντολή αυτή δεν φεύγει. Οποιοσδήποτε μικρότερος ξέρει ότι όπου με βρει θα πρέπει να μου σπάσει τα πόδια. Το ξέρω αυτό, π.χ. στην εκδήλωση των Θερμοπυλών άκουσα τον Κασιδιάρη να το λέει για άτομο.
Μετά μεταφέρθηκε το μέτωπο στον Άγιο Παντελεήμονα, όπου όντως υπήρχαν κάτοικοι. Πήγα σε χαλαρή συγκέντρωση, με μεγάλη αστυνομική δύναμη. Στη δεύτερη συγκέντρωση στη Βίλλα Αμαλίας από μετανάστες και υποστηρικτές τους, η Χ.Α. αποφάσισε να κάνει αντισυγκέντρωση. Δεν μπορούσα να μην πάω. Με πήρε ο Κασιδιάρης για να πάμε για μάχη. Ήταν εκεί 15 νεαροί και ο Κασιδιάρης και αποχωρούσαν. Μου έδωσε έναν ανήλικο, 15-16, και έναν μεγαλύτερο, τον Παναγιώτη Μικρό, μας έδωσαν ρόπαλα και κράνη και μας έβαλαν να βαστήξουμε ένα συγκεκριμένο στενό. Συνειδητοποίησα ότι στη Βίλλα Αμαλίας ήταν 5.000 άτομα. Κατάλαβα ότι ήταν τρόπος για να με φάνε. Είναι εύκολο να γίνεις ήρωας για τη Χ.Α.
Έτσι αποφάσισα να εξαφανιστώ, μαζί τους θάνατος και χώρια τους ξύλο. Επέλεξα να φύγω. Όταν συνειδητοποίησα τί συμβαίνει, ότι ήμουν με δυο μικρούς, αφού ήμουν υποτίθεται επικεφαλής της ομάδας, τους διέταξα να πετάξουν τα ρόπαλα, βάλαμε τον μικρό σε ένα ταξί και με τον άλλο κάναμε ότι είμαστε ζευγάρι και ότι φιλιόμαστε για να μπορέσουμε να περάσουμε μέσα από τις τάξεις των αναρχικών.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αναστολή πλειστηριασμών για λόγους ασφαλείας
Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου 2017, 18:03

Μετά από παρέμβαση του Νίκου Τόσκα ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών αποφάσισε την αναστολή των πλειστηριασμών που είχαν προγραμματιστεί για την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου.
Ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης επικαλέστηκε τις διαδηλώσεις και τις συγκεντρώσεις μνήμης για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλιου καθώς και την έλευση του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα σημειώνοντας, πως δεν επαρκούν οι αστυνομικές δυνάμεις για την προστασία των χώρων όπου θα διεξάγονταν οι πλειστηριασμοί.

Οι συμβολαιογράφοι για να αιτιολογήσουν την αναστολή των πλειστηριασμών για αύριο αναφέρουν: «To Διοικητικό Συμβούλιο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου ενημερώνει τα μέλη του Συλλόγου του, τα οποία έχουν έδρα στην περιφέρεια των Πρωτοδικείων Αθηνών και Πειραιώς, αλλά και τους νόμιμα συμμετέχοντες και τυχόν ενδιαφερόμενους, ότι δεν θα πραγματοποιηθούν όλοι οι προγραμματισμένοι για την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017 πλειστηριασμοί στην περιφέρεια των Πρωτοδικείων Αθηνών και Πειραιώς, λόγω των εκτεταμένων εκτάκτων μέτρων ασφαλείας, που έχουν ήδη ανακοινωθεί, ενόψει της επίσημης επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
»Τα μέτρα αυτά ενδέχεται να καταστήσουν εξαιρετικά δύσκολη την έγκαιρη πρόσβαση στα Ειρηνοδικεία της περιφέρειας των Πρωτοδικείων Αθηνών και Πειραιώς, τόσο των συμβολαιογράφων όσο και των λοιπών νομίμων συμμετεχόντων στη διαδικασία των πλειστηριασμών και ως εκ τούτου να δημιουργήσουν σοβαρά και ανυπέρβλητα προβλήματα κατά τη διενέργεια των πλειστηριασμών. Επιπλέον, είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι είναι ρητή πλέον η δέσμευση της πολιτείας για την ομαλή διενέργεια των πλειστηριασμών και την ασφάλεια των συμβολαιογράφων κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Ψηφιακό Κρυπτονόμισμα". Bitcoin. Μια τουλάχιστον έξυπνη κίνηση της κυβέρνησης Μαδούρο, στη Βενεζουελα, που μένει να αποδειχθεί η έκταση εφαρμογής και η αποτελεσματικότητά της. Για πρώτη φορά μιά κρατική οικονομία υιοθετεί το ψηφιακό κρυπτονόμισα, που άποτελεί μια πρακτίκη παράκαμψη ή αμφισβήτηση του παγκόσμιοι τραπεζικού συστήματος τραπεζικών συναλλαγών.

Bitcoin:ένα παλιό μεταφρασμένο άρθρο της εφημερίδας Juventud Rebelde ,που αναφέρεται στο ψηφιακό κρυπτονόμισμα που κυκλοφορεί από το 2009 και ενδεχομένως να βοηθήσει στην κατανόηση της λειτουργίας του, καθώς για πρώτη φορά μία κυβέρνηση (Βενεζουέλα) υιοθετεί αυτόν τον εξωτραπεζικό τρόπο συναλλαγών.

Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2014
Οι πονοκέφαλοι του δολαρίου
https://prensa-rebelde.blogspot.gr/2014/02/blog-post_7.html?spref=fb




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μα πως δεν υπάρχει;; Καλα και η προπαγανδα που κανουν  3 φορές κάθε μέρα, τα μεγαλύτερα κανάλια το αναφέρουν και το..."τεκμηριώνουν" με ψευτιες???..

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ, ΛΕΕΙ ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΟΗΕ
06/12/2017
Στην Βενεζουέλα δεν υπάρχει ανθρωπιστική κρίση, δήλωσε ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Άλφρεντ Ντε Ζάγιας, ύστερα από επιτόπια έρευνα που πραγματοποίησε στη Βενεζουέλα.
Ο ίδιος χαρακτήρισε τον αποκλεισμό και τις πιέσεις των ΗΠΑ «οικονομικό πόλεμο» τονίζοντας ότι σε αυτές τις συνθήκες ενισχύονται τα μονοπώλια, το λαθρεμπόριο και η διαφθορά.
«Συμφωνώ με τις εκθέσεις των FAO (Διεθνής Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας) and ECLAC (Οικονομική Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική) ότι δεν υπάρχει ανθρωπιστική κρίση στη Βενεζουέλα, παρά το γεγονός ότι παρατηρούνται ορισμένες ελλείψεις και καθυστερήσεις στη διανομή» ανέφερε ο Άλφρεντ Ντε Ζάγιας που εκπροσωπεί την οργάνωση για προώθηση μιας δημοκρατικής και δίκαιης διεθνούς τάξης του ΟΗΕ.
Τα αποτελέσματα της έρευνας του ειδικού εμπειρογνώμονα θα παρουσιαστούν τον Μάρτιο του 2018 στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσία: «Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών προσπαθούν να στρατολογήσουν Ρώσους δημοσιογράφους»
Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2017, 16:30
Η Ρωσία κατηγόρησε την Τετάρτη τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών ότι επιδιώκουν να στρατολογήσουν τους Ρώσους δημοσιογράφους στις Ηνωμένες Πολιτείες, την ώρα που μέσα ενημέρωσης των δύο δυνάμεων έχουν χαρακτηρισθεί «πράκτορες του εξωτερικού».
«Τον τελευταίο καιρό, οι Ρώσοι δημοσιογράφοι, περιλαμβανομένων αυτών που βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες, δέχονται ισχυρή πίεση εκ μέρους των ειδικών υπηρεσιών, κυρίως με απόπειρες στρατολόγησης», δήλωσε η εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας Μαρία Ζαχάροβα, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ.
«Πρόκειται για μια επίθεση. Μια επίθεση στο επίπεδο της πληροφόρησης, όχι μόνο εναντίον της Ρωσίας, αλλά και εναντίον της ελευθερίας έκφρασης στον κόσμο», πρόσθεσε.
Η Ρωσία καταχώρισε την Τρίτη ως «πράκτορες του εξωτερικού» τους ραδιοσταθμούς Voice of America και Radio Free Europe/Radio Liberty, που χρηματοδοτούνται από το αμερικανικό Κογκρέσο καθώς και επτά άλλα μέσα ενημέρωσης που συνδέονται με τους δύο ραδιοσταθμούς.
Το μέτρο αυτό υποχρεώνει τις οντότητες στις οποίες αφορά να δίνουν πληροφορίες στις αρχές για τα κεφάλαια που λαμβάνουν από το εξωτερικό και να διευκρινίζουν στα έγγραφα που εκδίδουν ότι είναι καταχωρημένες με την ονομασία «πράκτορες του εξωτερικού».
Η απόφαση αυτή εμφανίζεται ως απάντηση στην καταχώρηση στις ΗΠΑ με αυτή την αμφιλεγόμενη ονομασία του τηλεοπτικού δικτύου RT, που ελέγχεται από το ρωσικό κράτος, καθώς και στην άρση της διαπίστευσής του στο αμερικανικό Κογκρέσο.
Οι Ρώσοι βουλευτές ψήφισαν σήμερα την απαγόρευση για τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, που έχουν καταχωρηθεί ως «πράκτορες του εξωτερικού», να έχουν πρόσβαση στην κάτω βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου, τη Δούμα.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η Σαουδική Αραβία επιθυμεί να αυξήσει την επιρροή της στον Λίβανο μετά την παραίτηση του Χαρίρι
 Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2017, 13:54
Πριν ένα μήνα η Σαουδική Αραβία ώθησε τον προστατευόμενό της Σάαντ Χαρίρι να παραιτηθεί από την πρωθυπουργία του Λιβάνου, σε μια προσπάθεια να εξαλειφθεί η ιρανική επιρροή στη χώρα. Τελικά το αποτέλεσμα ήταν αντίθετο από αυτό που επιθυμούσε το Ριάντ.
Ο Χαρίρι όχι μόνο πήρε πίσω την παραίτησή του, αλλά παραδόξως η πίεση του Ριάντ τον ώθησε, μαζί με τους αντιπάλους του στο εσωτερικό της χώρας, να εμφανίσουν μια εικόνα ενότητας ώστε να αποφευχθεί ένας νέος πολιτικός σεισμός στον Λίβανο.
Στη διάρκεια του πρώτου υπουργικού συμβουλίου μετά την αιφνιδιαστική παραίτηση του Χαρίρι στις 4 Νοεμβρίου, το κόμμα της Χεζμπολάχ και αυτό του Λιβανέζου πρωθυπουργού επανέλαβαν τη δέσμευσή τους για την «αποστασιοποίηση» της χώρας από τις περιφερειακές συγκρούσεις.
Η υπόθεση Χαρίρι είναι άμεσο αποτέλεσμα του περιφερειακού μπρα-ντε-φερ μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ιράν.
Το Ριάντ θεωρεί τη σιιτική Χεζμπολάχ βραχίονα του Ιράν στη χώρα. Όμως από το 2016 συμμετέχει στην κυβέρνηση του Λιβάνου υπό την πρωθυπουργία του Χαρίρι, ο οποίος είναι εδώ και καιρό το αγαπημένο παιδί της Σαουδικής Αραβίας.
Σύμφωνα με διπλωματική πηγή που πρόσκειται στον Χαρίρι, οι Σαουδάραβες ήταν έτοιμοι να τιμωρήσουν οικονομικά τον Λίβανο, που βασίζεται στα χρήματα που φέρνει στη χώρα η διασπορά του και τον τραπεζικό του τομέα.
«Όταν ο Χαρίρι πήγε στη Σαουδική Αραβία (στις αρχές Νοεμβρίου), έπαθε ισχυρό σοκ», εξηγεί η πηγή αυτή, αναφερόμενη στις συνθήκες υπό τις οποίες ο πρωθυπουργός του Λιβάνου αποφάσισε να παραιτηθεί.
«Πίστευε ότι πήγαινε για να συζητήσει οικονομικά σχέδια. Βρέθηκε αντιμέτωπος με έναν κατάλογο κυρώσεων εναντίον του Λιβάνου», επεσήμανε.
Το Ριάντ απείλησε να «εκδιώξει 160.000 Λιβανέζους από τον Κόλπο, να αναγκάσει τους επιχειρηματίες να αποσύρουν τις επενδύσεις τους από τον Λίβανο (…) Θα ήταν καταστροφικό» για τη χώρα.
«Ο Χαρίρι βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο», τόνισε η πηγή αυτή, επισημαίνοντας ότι ο πρωθυπουργός συνέταξε μόνος του το κείμενο της παραίτησής του, όμως επέλεξε μια γλώσσα που θα ικανοποιούσε τους Σαουδάραβες.
«Δεν ήταν αιχμάλωτος με τη στενή έννοια της λέξης, όμως του είχαν πει “αν επιστρέψεις στον Λίβανο, θα θεωρήσουμε εσένα όπως και τη Χεζμπολάχ και την κυβέρνησή σου εχθρούς. Θα τιμωρήσουμε τον Λίβανο όπως το Κατάρ”».
Αναγκάζοντας τον Χαρίρι να παραιτηθεί, «οι Σαουδάραβες θέλησαν να δείξουν την αποφασιστικότητά τους να απωθήσουν την ιρανική επιρροή στη Μέση Ανατολή», σχολίασε ο Καρίμ Μπιτάρ, του Ινστιτούτου Διεθνών και Στρατηγικών Σπουδών του Παρισιού (Iris).
«Όμως τελικά γύρισε μπούμερανγκ», πρόσθεσε.
Σήμερα «όσο επίπλαστη, προσωρινή και ευαίσθητη και να είναι, αυτή η αναγκαστική προσέγγιση μεταξύ των δύο λιβανέζικων παρατάξεων είναι απαραίτητη και καλοδεχούμενη, εφόσον οι οικονομικοί κίνδυνοι και οι κίνδυνοι ασφαλείας είναι πραγματικοί», εξήγησε ο Μπιτάρ.
Μια γαλλική διπλωματική πηγή επεσήμανε ότι ο Μοχάμεντ μπιν Σάλμαν, ο ισχυρός πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας, «συνειδητοποίησε ότι το παράκανε» και ότι η επιχείρηση τελικά είχε ως αποτέλεσμα «την άνοδο της δημοτικότητας του Χαρίρι».
Ένας κακός υπολογισμός οδήγησε στην οπισθοχώρηση, υπό την πίεση της Γαλλίας και των ΗΠΑ.
Όμως «οι Σαουδάραβες δεν έχουν πει ακόμη την τελευταία τους λέξη και εξακολουθούν να είναι αποφασισμένοι να εξοντώσουν τους συμμάχους της Τεχεράνης στην περιοχή», προειδοποίησε ο Μπιτάρ.
Στο επίκεντρο του μισους του Ριαντ είναι η Χεζμπολάχ, που εμπλέκεται στον πόλεμο στη Συρία στηρίζοντας τον στρατό του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και την οποία το Ριάντ κατηγορεί ότι εκπαιδεύει τους σιίτες αντάρτες Χούτι στην Υεμένη.
«Στην Υεμένη οι Σαουδάραβες ζητούν υποχωρήσεις, απαιτώντας η Χεζμπολάχ να αποσύρει τους στρατιωτικούς της συμβούλους», τόνισε ο Μπιτάρ. Που φανταζονται οι φαντασιοπληκτοι εμιριδες ότι εχει.
Το Ριάντ πρόσφατα ενίσχυσε την πίεση λέγοντας ότι δεν θα υπάρξει «ειρήνη» στον Λίβανο για όσο διάστημα η Χεζμπολάχ διατηρεί το οπλοστάσιό της.
Υπό αυτό το πνεύμα, «η Σαουδική Αραβία αντιμετωπίζει με επιφυλακτικότητα τον Χαρίρι». «Πίστεψαν ότι θα ήταν σε θέση να αντιπαρατεθεί με τη Χεζμπολάχ. Έγινε το αντίθετο», εκτιμά μια δυτική διπλωματική πηγή.
Ωστόσο ο Μπιτάρ επισημαίνει ότι αν συνεχιστούν οι προσπάθειες του Ριάντ να κερδίσει σε επιρροή στην περιοχή, είναι πιθανό τίποτε να μην μπορέσει «να προστατεύσει τον Λίβανο από αυτή την αύξηση των κινδύνων σε περιφερειακό επίπεδο».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παλαιστίνη: Ο πρόεδρος Αμπάς θα απευθύνει τηλεοπτικό διάγγελμα μετά τις ανακοινώσεις Τραμπ για την Ιερουσαλήμ
Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2017, 18:23
Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούτ Αμπάς θα απευθύνει τηλεοπτικό διάγγελμα μετά τις ανακοινώσεις του Ντόναλντ Τραμπ για την Ιερουσαλήμ, έγινε γνωστό από έναν Παλαιστίνιο αξιωματούχο.
Σημειώνεται ότι οι δύο ηγέτες είχαν την Τρίτη τηλεφωνική επικοινωνία κατά την οποία ο Αμερικανός πρόεδρος, σύμφωνα με Παλαιστίνιους αξιωματούχους, ενημέρωσε τον κ. Αμπάς για την πρόθεσή του να αναγνωρίσει de facto την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, μεταφέροντας εκεί την αμερικανική πρεσβεία, που τώρα βρίσκεται στο Τελ Αβίβ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Οργανισμός Ισλαμικής Διάσκεψης θα συνεδριάσει για να συντονίσει την απάντηση στην απόφαση του Τραμπ
Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2017, 12:59
Ο Οργανισμός Ισλαμικής Διάσκεψης θα συνεδριάσει στις 13 Δεκεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη για να συντονίσει την απάντηση στην απόφαση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ο εκπρόσωπος Ιμπραήμ Καλίν έκανε τη δήλωση αυτή στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Άγκυρα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Η μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ θα επιδεινώσει περαιτέρω τις ισραηλινο-παλαιστινιακές σχέσεις»
 Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2017, 12:41
Το Κρεμλίνο εξέφρασε σήμερα την ανησυχία της Ρωσίας ότι η σύγκρουση ανάμεσα στο Ισραήλ και τις παλαιστινιακές αρχές θα επιδεινωθεί περαιτέρω από τα σχέδια του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να μεταφέρει στην Ιερουσαλήμ την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ισραήλ.
«Ωστόσο δεν θα συζητήσουμε αποφάσεις που δεν έχουν ακόμη ληφθεί», δήλωσε στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Συρία προειδοποιεί για την «επικίνδυνη» πρόθεση Τραμπ
Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2017, 11:54
Η συριακή κυβέρνηση καταδίκασε την πρόθεση του Αμερικανού προέδρου, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο SANA.
«Η κίνηση αυτή αποτελεί το αποκορύφωμα του εγκλήματος της αρπαγής της Παλαιστίνης και του εκτοπισμού του παλαιστινιακού λαού», τόνισε μια πηγή του υπουργείου Εξωτερικών της Συρίας.
«Η Συρία καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την επιθυμία του Αμερικανού προέδρου να αναγνωρίσει (…) την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα της ισραηλινής κατοχής», πρόσθεσε.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο Τραμπ θα ανακοινώσει στις 20:00 (ώρα Ελλάδας) ότι αναγνωρίζει την Ιερουσαλήμ ως την πρωτεύουσα του Ισραήλ
 Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2017, 06:52
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σκοπεύει να ανακοινώσει αργότερα σήμερα Τετάρτη ότι αναγνωρίζει την Ιερουσαλήμ ως την πρωτεύουσα του Ισραήλ, αψηφώντας τις προειδοποιήσεις πολλών ηγετών στη Μέση Ανατολή οι οποίοι τον προέτρεψαν να μην προχωρήσει σε αυτή την κίνηση κι αναιρώντας την πολιτική δεκαετιών της Ουάσινγκτον στο ακανθώδες αυτό ζήτημα.
Σύμφωνα με έναν αμερικανό αξιωματούχο ο οποίος μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί σε δημοσιογράφους και τον οποίο επικαλούνται το Γαλλικό Πρακτορείο και το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, ο αμερικανός πρόεδρος θα γνωστοποιήσει την απόφασή του με ένα διάγγελμά του από τον Λευκό Οίκο στις 13:00 (20:00 ώρα Ελλάδας).
Ο Τραμπ θα δώσει την εντολή για τη μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ, αλλά δεν θα ορίσει το χρονοδιάγραμμα για αυτή, αφού αναμένεται να πάρει «χρόνια», κατά την ίδια πηγή. Ο ρεπουμπλικάνος θα ταχθεί στο ίδιο διάγγελμα υπέρ της λύσης των δύο κρατών, εάν συμφωνούν οι ηγέτες του Ισραήλ και των Παλαιστίνιων, σύμφωνα με τον αμερικανό αξιωματούχο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έκτακτη σύσκεψη του Αραβικού Συνδέσμου και του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας για τις εξελίξεις στην Ιερουσαλήμ
 Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου 2017, 21:34
Η Ιορδανία σκοπεύει να συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη του Αραβικού Συνδέσμου και του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) το επόμενο Σαββατοκύριακο προκειμένου να συζητηθούν οι ενέργειες του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σε ό,τι αφορά την Ιερουσαλήμ, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.
Νωρίτερα σήμερα, ο Αμερικανός πρόεδρος μίλησε τηλεφωνικά με τον βασιλιά Αμπντάλα και τον ενημέρωσε για την πρόθεσή του να μεταφέρει την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ισραήλ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσία: «Όλες οι περιοχές της Συρίας έχουν απελευθερωθεί από τον ISIS»
 Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2017, 18:43
Το ρωσικό Γενικό Επιτελείο ανακοίνωσε την Τετάρτη την απελευθέρωση της Συρίας από τους τρομοκράτες του ISIS, αναφέροντας ότι όλες οι περιοχές που μέχρι πρότινος βρίσκονταν υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών έχουν απελευθερωθεί με την πρόσφατη προέλαση του συριακού στρατού.
«Όλες οι μονάδες των τζιχαντιστών σε συριακό έδαφος έχουν εξουδετερωθεί και η επικράτεια έχει απαλευθερωθεί», δήλωσε ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου.
«Επομένως, από σήμερα, δεν υπάρχει καμία περιοχή στη Συρία που να ελέγχεται από τον ISIS», πρόσθεσε.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απολυση εγκυου. Πολλα τα κρουσματα. Ένα από τα τελευταια «οχυρα»  εργασιακης προστασιας, η μητροτητα, πλαγιοκοπειται. Αυριο στο Εφετειο Πειραια η περιπτωση της απολυμενης δημοσιογραφου του ομιλου Αλαφουζου.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



παιδια,πρεπει να ρωτησετε την αφεντρα τραπεζα πριν κανετε παιδια
ΡΕ ΑΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ
«Κι εσείς αποφασίσατε να μείνετε έγκυος παρά το γεγονός ότι χρωστούσατε στην τράπεζα;»
 3 Δεκεμβρίου 2017
Είναι στο Ειρηνοδικείο μια Δευτέρα πρωί και εκδικάζονται υποθέσεις υπερχρεωμένων νοικοκυριών που έχουν κάνει αίτηση να μπουν στο νόμο Κατσέλη. Η διαδικασία ξεκινάει στις 9 ακριβώς και ο κόσμος έχει ήδη συγκεντρωθεί έξω και μέσα στην αίθουσα.
Από την πρώτη υπόθεση που εκδικάζεται γίνεται αμέσως σαφές ότι η έδρα είναι αρνητική. Η ειρηνοδίκης έχει ένα μόνιμο ύφος ειρωνίας και επίθεσης ενάντια στους αγχωμένους δανειολήπτες, που ο ένας μετά τον άλλο διαδέχονται στην εξέταση από την έδρα για την υπόθεσή τους.
Η κάθε υπόθεση διαρκεί το πολύ 20 λεπτά. Η πρόεδρος φωνάζει το όνομα του αιτούντος, που πρέπει να πει, είτε ο ίδιος, είτε διαμέσου του πληρεξουσίου δικηγόρου του, αν παρίσταται ή όχι και μετά τα ονόματα των πιστωτών, που είναι όλες τράπεζες, Εθνική, Eurobank, Alphabank, Πειραιώς, Citybank, Αγροτική, Εμπορική. Από αυτές απαντούν οι δικηγόροι αν παρίστανται. Αν όχι η πρόεδρος φωνάζει «η τράπεζα….. είναι απούσα».

...[ ] Κάποια στιγμή φτάνει και η υπόθεση μιας δανειολήπτριας γύρω στα 35-40 σε ηλικία. Είχε πάρει δάνειο πριν από καμιά δεκαριά χρόνια για να ανοίξει μαζί με μια συνεργάτιδά της μια ιδιωτική επιχείρηση υγείας. Αγόρασαν τον εξοπλισμό και νοίκιασαν το χώρο, ωστόσο κάποια στιγμή η συνεργάτιδά της αποσύρθηκε από την επιχείρηση, με αποτέλεσμα η δανειολήπτρια από μόνη της να μη μπορεί να συνεχίσει, ενώ ο εξοπλισμός είχε αγοραστεί και πολλά χρήματα είχαν δαπανηθεί στο όνομά της. Μετά το κλείσιμο της επιχείρησης, τής έμεινε το δάνειο, το οποίο κάποια στιγμή δε μπορούσε πλέον να αποπληρώσει με αποτέλεσμα να καταστεί κόκκινο και μετά από χρόνια να αιτηθεί να μπει στο νόμο Κατσέλη και έτσι η υπόθεση να φτάσει στο ακροατήριο. Στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα αυτή η γυναίκα έχει παντρευτεί και έχει κάνει δύο παιδιά και σήμερα εργάζεται και αυτή και ο σύζυγός της, ενώ το μοναδικό της ακίνητο είναι η κατοικία της οικογένειας, που η δανειολήπτρια αιτείται από το δικαστήριο να εξαιρεθεί από την εκποίηση.
Η πρόεδρος όπως και πριν είναι καταιγιστική στις ερωτήσεις της, τις οποίες η αιτούσα απαντάει, πολλές φορές την ίδια ερώτηση με άλλο τρόπο διατυπωμένη. Ώσπου φτάνει και στο θέμα της σημερινής οικογενειακής της κατάστασης, όπου ακολουθεί ο εξής διάλογος που είναι χαρακτηριστικός:
Πρόεδρος: Σήμερα έχετε παιδιά;
Αιτούσα: Μάλιστα, δύο.
Πρόεδρος: Τι ηλικίες;
Αιτούσα: Δυόμιση χρονών το ένα και οκτώ μηνών το άλλο.
Πρόεδρος: Και εσείς, παρά το γεγονός ότι χρωστούσατε στην τράπεζα, αποφασίσατε να μείνετε έγκυος και να κάνετε παιδιά;
(καπιταλιστικη ευγονικη .εχεις λεφτα ? κανε παιδια
δεν εχεις λεφτα? μην κανεις παιδια )



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aliki Papachela
Και που λέτε ήμουν στο Ειρηνοδικείο στην Λουκάρεως για την αποτροπή των πλειστηριασμών, που τελικά δεν λειτούργησε σήμερα, θεόκλειστα όλα, και που σκοπεύω πλέον να είμαι κάθε Τετάρτη.
Ηταν μαζεμένος απ έξω αρκετός κόσμος, μεταξύ των οποίων μέλη της ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΠΑΜΕ, και πολλοί άνθρωποι ανεξάρτητοι.
Κι εκεί που μιλάγαμε με κάποιους φίλους, και μέλη της ΛΑΕ, κάποιος φίλος έφερε κοντά μας τον κύριο Παναγιώτη Λαφαζάνη με σκοπό να γνωριστούμε.
Με την ευγένεια που με διακρίνει έτεινα το χέρι λέγοντας "καλησπέρα κύριε Λαφαζάνη, Αλίκη Παπαχελά".
Ε ρε ποιός είδε τον Θεό και δεν τον φοβήθηκε! Αφρισε!
Αααα, καλά, άρχισε να φωνάζει, όχι αυτό!
"Δεν σου μιλάω, δεν θέλω καμμιά επαφή μαζί σου!"
Εγώ: Μα γιατί κύριε Λαφαζάνη;
"Με βρίζεις στο facebook και βάζεις φωτογραφία μου με την κόρη μου! Δεν έχω δικαίωμα να φωτογραφίζομαι με το παιδί μου;"
Εγώ: Μα φυσικά και έχετε αρκεί να μην διαδίδουν οι γύρω σας ότι δεν μιλιέστε και σε όποιον σας παίρνει τηλέφωνο μετά την κατάληψη να λέτε ότι δεν ξέρετε τίποτα γι αυτήν, θα ενημερωθείτε και θα επανέλθετε. Εδώ κι ενάμιση χρόνο το ίδιο λέτε, την ίδια ώρα που μέλη σας συμμετέχουν σ αυτήν την καταπάτηση που οδηγεί στην πλήρη φτωχοποίηση ενός ιδιώτη και την υπερχρέωσή του που θα τον οδηγήσει και στην φυλακή, και μάλιστα βάζετε και την κυρία Μπαρζέφσκυ που στηρίζει την καταπάτηση στο τμήμα δικαιωμάτων της ΛΑΕ να βγάζει ανακοινώσεις στήριξης! Ακόμα δεν έχετε ενημερωθεί;
"Μόνο μια κυρία με έχει πάρει τηλέφωνο για το θέμα, κανένας άλλος! Είσαι απαράδεκτη που θα με βρίζεις εμένα και την οικογένειά μου και μπλα μπλα μπλα!"
Εγώ: Είμαι σε άμυνα κύριε Λαφαζάνη και η συμμετοχή στην άλωση της περιουσίας μου μου δίνει δικαίωμα να καταφέρομαι εναντίον όποιου την στηρίζει.
"@%$#^$%&%*&^(&**"
Εγώ: Οποια σχέση θέλετε μπορείτε να έχετε και με την κόρη σας και με όποιον θέλετε, αλλά είναι απαράδεκτο να την καλύπτετε όταν παίρνει μαύρο χρήμα από παράνομα καταπατημένη περιουσία ιδιώτη.
"Αλλο αυτό."
Εγώ: Τι μου λέτε; Τι άλλο αυτό;
Απομακρύνεται συνεχίζοντας να λέει.
Εγώ: Ντροπή! Ντροπή σας!
"Αντ από κεί που θα τολμήσεις να μου πείς και ντροπή μου, καμμιά κουβέντα μαζί σου".
Για τα παραπάνω ευτυχώς υπάρχουν και πολλοί μάρτυρες.
Είναι τόσο μικρό το πολιτικό ήθος του ανδρός, που εκτός του ότι εν ολίγοις παραδέχεται ότι η κόρη του τα παίρνει εις βάρος μου και των προσφύγων, δεν είχε καν την εξυπνάδα να με χειριστεί τουλάχιστον πιό ευγενικά. Θα μπορούσε να πεί πολλά και να με κερδίσει. Θα μπορούσε να συζητήσει μαζί μου. Θα μπορούσε να προσπαθήσει να με πείσει ότι δεν είναι κακές οι προθέσεις του, πολλά θα μπορούσε. Αντ αυτών προτίμησε την οδό της ενοχής.
Να τον χαίρεστε τον αρχηγό σας εκεί στην ΛΑΕ, έτσι που το πάει με το κυάλι θα ψάχνει ψηφοφόρους.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μνημονιο συνεργασιας για την υλοποιηση του αγωγου φυσικου αεριου East Med, που κλεβει το φυσικο αεριο της Παλαιστινης, υπεγραψαν στη λευκωσια οι υπουργοι Ενεργειας Ελλαδας Κυπρου Ισραηλ και Ιταλιας.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Νεες περικοπες στις συνταξεις. Τη διετια 2018-2019


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



1,5 εκατ. Συνταξιουχοι «βουλιαζουν» στη φτωχεια. Εως 70% οι συνολικες απωλειες στις σημερινες συνταξεις το 2018-19. Οι περικοπες, συμφωνα με το ΕΝ.ΔΙ.ΣΥ που αποκαλυπτει ότι ενας στους δυο θα παιρνει μονο 480 ευρω το μηνα!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Το μέλλον της Ιερουσαλήμ δεν καθορίζεται από κράτος ή πρόεδρο. Καθορίζεται από την ιστορία της, την αποφασιστικότητα και τον προσδιορισμό του Παλαιστινιακού Αγώνα που θα παραμείνει ζωντανός στη συνείδηση του αραβικού έθνους μέχρι τη δημιουργία ενός Παλαιστινιακού κράτους με την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του.»
Μπασάρ Αλ Άσαντ
Πρόεδρος της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


`Όταν πολίτης της ευρωπαϊκής ηπείρου ακούει τη λέξη μεταρρύθμιση τρέχει να κρυφτεί όπως ακριβώς ένας ιρακινός πολίτης τρέχει όταν ακούει τη λέξη "δημοκρατία".



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Έλα μουνί στον τόπο σου! ...ο Φίλης καλεί το κίνημα να ανατρέψει το νόμο που αυτός θα ψηφίσει!
Φίλης: "Το ρωμαλέο κίνημα να ανατρέψει στην πράξη το νόμο για τις απεργίες"!
Μάλιστα. Ο Φίλης και το "αριστερό" κυβερνητικό συναπάντημα θα ψηφίσουν το νόμο που απαγορεύει την απεργία, αλλά... ο ίδιος Φίλης καλεί το κίνημα να ανατρέψει το νόμο που αυτός θα ψηφίσει!
Τελικά, είχε δίκιο ένας γνωστός που μου είπε: "Αν τους βρίσκεις στο δρόμο πλάκωσε αμέσως στις μπούφλες και μόλις σταματήσεις πες τους 'ξέρεις εσύ γιατί σε πλακώνω' "!
Υ.Γ. Είναι τόσο ξετσίπωτα #γελοίοι και #ξεφτίλες που νομίζουν πως απευθύνονται σε.... αμοιβάδες!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κωνσταντινέας, απόφοιτος σχολής ΟΑΕΔ , trendy look, ακούει Πάολα, διαβάζει ενίοτε τα απομνημονεύματα του Καρανίκα και βλέπει survivor, αρτοποιός στο επάγγελμα, και διαιτητης!
Αυτός εκλέχθηκε βουλευτής των Ελλήνων με το ΤΣΥΡΙΖΑ για να λύσει τα προβλήματα της χώρας στην πιο κρίσιμη χρονική περίοδο της Ιστορίας, υπάρχουν βέβαια και χειρότεροι.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Κασσάνδρες διαψεύστηκαν,η δέσμευση έγινε πράξη:Δεν πραγματοποιούνται πλειστηριασμοί!
Αυτός θα έπρεπε να ήταν ο σημερινός τίτλος της... έγκυρης "Προοδευτικής Συνεταιριστικής" (Εφ.Συν.) που θα πρέπει να αλλάξει το σύνθημα μας και από το "Μοναδικοί εργοδότες μας είναι οι αναγνώστες μας" να το κάνει... "Μοναδικοί αναγνώστες μας οι... εργοδότες μας"!




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια γενναία δήλωση από τον ιδεολογικό αντίποδα της Νατάσσας Μποφίλιου…
Κάποιοι δεξιοί διατηρούν ένα κάποιο πολιτικό ήθος που έχουν απολέσει οι χρήσιμοι «αριστεροί» της πλανητικής εξουσίας και ιδιαίτερα εκείνοι οι ιδεολογικοί ροπαλοφόροι της «προόδου» και του «εκσυγχρονισμού»: Από πολιτικούς μέχρι τα... ιερατεία του «πνεύματος» (ακαδημαϊκά, καλλιτεχνικά, δημοσιογραφικά).
η δήλωση της Παπακώστα
Τον σάλο που προκλήθηκε στα social media μετά τη συνέντευξη της Νατάσσας Μποφίλιου και τα όσα είπε για την δικτατορία της Ε.Ε. σχολίασε η ανεξάρτητη βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα.
Σε σχόλιό της στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης η κα. Παπακώστα σημείωσε: "Η Νατάσσα Μποφίλιου ανήκει στην κατηγορία των καλλιτεχνών, οι οποίοι μας κάνουν να αισθανόμαστε καλά στην ψυχή και στα ρούχα μας" και συμπλήρωσε: "Με ξενίζει η μανία που κατέκλυσε τη δημόσια συζήτηση για τις γνωστές δηλώσεις της... Η ελεύθερη έκφραση άποψης από πότε αποτελεί άλλοθι για ανοίκειες προσωπικές επιθέσεις. Λυπάμαι, ξύσαμε πάτο..."



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λευτεριά στην πολιτική κρατούμενη από το Πουέρτο Ρίκο Nina Droz Franco
Λευτεριά στην πολιτική κρατούμενη από το Πουέρτο Ρίκο Νίνα Ντρος Φράνκο. Η Νίνα (δεξιά) είναι 7 μήνες υπόδικη και κρατείται τώρα σε φυλακή της Φλόριντα που βρίσκεται σε καραντίνα μετά από ξέσπασμα ιού, χωρίς δυνατότητα επισκέψεων και επικοινωνίας με τους δικούς της.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



5 φοιτήτριες από τις 8 που δολοφόνησαν οι "μετριοπαθείς" δολοφόνοι της "πολιτισμένης" δύσης στη Χομς...
Γι' αυτές δεν θα μιλήσουν οι δημοσιογραφικές πόρνες...
Δεν θα πάνε λουλούδια στην πρεσβεία της Αθήνας, μιας και οι κυβερνήσεις της αποικίας κι όλοι οι νεοταξίτες υπουργοί των Εξωτερικών (Αβραμόπουλος, Βενιζέλος, Κοτζιάς) διέκοψαν διπλωματικές σχέσεις με τη Συρία, απέλασαν την πρέσβειρα της Συρίας ως "ανεπιθύμητη" κι ευχήθηκαν να "εκδημοκρατιστεί" η χώρα της από τους δολοφόνους τρομοκράτες...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το απόσπασμα που ακολουθεί μην ξεγελιέστε, δεν είναι από ΕΚΘΕΣΗ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ από την Α’ ΔΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ για 4.500 ευρώ, είναι ένα εξωτικό πουλί με πολύχρωμα φτερά και σας ξεγελάνε τα μάτια σας.
«…Στον Πειραιά σήμερα στις πέντε του μήνα Δεκεμβρίου του έτους δυο χιλιάδες δεκαεπτά ημέρα της εβδομάδας Τρίτη και ώρα 8.00 π.μ, οι παρακάτω υπογραφόμενοι, η Προϊσταμένη τμήματος και η Προϊσταμένη της ΔΟΥ Α’ ΠΕΙΡΑΙΑ, συγκεντρωθήκαμε στο κατάστημα της Α’ ΔΥΟ ΠΕΙΡΑΙΑ και αφού λάβαμε υπόψη μας τους...
χρηματικούς καταλόγους και τα λοιπά παραστατικά στοιχεία εισπρακτέων, καθορίζουμε το προς τη ΔΟΥ χρέος του ανωτέρω οφειλέτη σε ΕΥΡΩ (4.499,91)... Ως πρώτη προσφορά ορίζουμε το ποσό των ΕΥΡΩ 36.000 και αποφασίζουμε...»
Για 4.500 ευρώ βγαίνει στον πλειστηριασμό, από το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, πολυτελής βίλα με τιμή εκκίνησης τα 36.000 ευρώ.
Φαντάζομαι ότι αφού βγαίνουν κατασχετήρια για τα 4.500, θα βγαίνουν κατασχετήρια και για μικρότερα ποσά.
Το κατασχετήριο φέρει την γνωστή στρογγυλή σφραγίδα του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ και η ΕΚΘΕΣΗ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗΣ έγινε κατόπιν έγγραφης παραγγελίας της Προϊσταμένης της Α’ ΔΟΥ κατόπιν εντολής του Διοικητή της υπηρεσίας.
ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή. «..., ξύλο και καράτε» για όλους τους αρχίδηδες «πολύξερους» και τους διαφόρους «υπαλλήλους» που αντί να το βουλώσουν και να κάτσουν με σκυμμένο το κεφάλι στη γωνιά τους, χτίζουν την προσωπική τους επιβίωση πάνω στη δυστυχία του κόσμου.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απίστευτη δήλωση Αγγελάκα υπέρ Μποφίλιου: Καλά θα κάνουν οι γλοιώδεις αλεπούδες του νεοφιλελευθερισμού να σκάσουν...
Με μια «εμπρηστική» δήλωση απόφάσισε ο γνωστός τραγουδιστής και στιχουργός Γιάννης Αγγελάκας να απαντήσει σε όσους ασκούν κριτική στη Νατάσσα Μποφίλιου για τις πολιτικές θέσεις που εξέφρασε σε πρόσφατη συνέντευξή της.
Ο τραγουδιστής που έγινε εμβληματικός με τη συμμέτοχή του στις «Τρύπες», έριξε λάδι στη φωτιά της αντιπαράθεσης που έχει ξεσπάσει γύρω από τις δηλώσεις Μποφίλιου καθώς επιτέθηκε με βαρύτατες εκφράσεις σε όσους της άσκησαν κριτική.
Συγκεκριμένα, μιλώντας στο «Έθνος», ο Γιάννης Αγγελάκας δήλωσε: «Καλά θα κάνουν όλες αυτές οι γλοιώδεις αλεπούδες του νεοφιλελευθερισμού, οι παράνομοι ιεραπόστολοι του νόμου της ζούγκλας που όση δύναμη απέκτησαν την απέκτησαν με την ιδιότητα του γελωτοποιού του βασιλιά, να σκάσουν και να σταματήσουν να λερώνουν όποιον ή όποια έχει τον τρόπο και το θάρρος να δημοσιοποιεί τις απόψεις του και να μιλά για το πως ονειρεύεται τον εαυτό του και τον κόσμο».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Ντροπή για τη γαλλική Δημοκρατία είναι τα κρατικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα της Γαλλίας» δήλωσε ο Μακρόν.
ΥΓ. Άρχισε η αποδόμηση τους.
Ισως γιατί συνεχίζουν τις αποκαλυπτικές έρευνες, εξακολουθούν να παρουσιάζουν σοβαρά δελτία ειδήσεων, έχουν υψηλά ποσοστά τηλεθέασης και προσπαθουν να διατηρούν ένα επίπεδο ανεξαρτησίας απέναντι στον πιεστικό έλεγχο της εξουσίας, που με κάθε τρόπο προσπαθεί να τα αποδυναμώσει με τη γνωστή συνέχεια...




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μια ιδιωτική «εταιρεία δολοφόνων» διεκδικεί τον έλεγχο της Λιβύης
05/12/2017
Μόνο αθώα ή τυχαία δεν ήταν η πρόταση –καλύτερα προσφορά– που κατέθεσε ο ιδρυτής της εταιρείας επαγγελματιών δολοφόνων Blackwater στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε για να αναλάβει η εταιρεία μισθοφόρων του την αστυνόμευση της Λιβύης, ώστε να τερματιστούν οριστικά οι ροές μεταναστών στην Ευρώπη!
Μόλις 750 μισθοφόροι –απ’ αυτούς προφανώς που σκότωναν συστηματικά αμάχους στο Ιράκ– με τη βοήθεια ορισμένων αναγνωριστικών αεροσκαφών και ενός-δύο ελικοπτέρων αρκούν, σύμφωνα αυμε τον Έρικ Πρινς, για να πάψουν να στοιβάζονται στα παράλια της Λιβύης απελπισμένοι Αφρικανοί, που σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης φθάνουν ακόμη και το 1 εκ., αναμένοντας να περάσουν στην ευρωπαϊκή «Γη της Επαγγελίας».
Η πρότασή του προκαλεί δέος και δείχνει ότι ο καπιταλισμός δε γνωρίζει αδιέξοδα. Είναι μακρυς ο δρομος και η νυχτα της Λιβυης για οσους ανπολουν τον Κανταφι!
Η τριχοτόμηση της Λιβύης μετά τον βομβαρδισμό της το 2011 από τους Αμερικάνους (επί Ομπάμα) και τους Γάλλους (επί Σαρκοζύ) και την ανατροπή του Καντάφι ήταν απλώς η αρχή του εφιάλτη. Οι λύσεις που έκτοτε προκρίθηκαν ήταν η μία χειρότερη από την άλλη. Στο απόγειο δε της ευρηματικότητάς τους, οι Ευρωπαίοι άρχισαν να χρηματοδοτούν αδρά φύλαρχους και πολέμαρχους βουτηγμένους στο αίμα για να φρουρούν τις μεσογειακές ακτές, απαγορεύοντας στους Αφρικανούς να επιβιβαστούν σε πλωτά μέσα.
Με βάση τους New York Times της 19ης Νοεμβρίου, λόγω των πληρωμών της ιταλικής κυβέρνησης προς τους λίβυους φύλαρχους μειώθηκαν τον Αύγουστο οι αφίξεις μεταναστών στην Ιταλία κατά 85%! Έτσι δημιουργήθηκαν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπου οργιάζουν καταναγκαστική εργασία, βασανιστήρια, βιασμοί και –εσχάτως– σκλαβοπάζαρα, όπως αποκάλυψε το CNN σε ένα ρεπορτάζ που διεκδικεί τον τίτλο της δημοσιογραφικής αποκάλυψης της χρονιάς. Έτσι, οι Αμερικάνοι μπορούν να επαίρονται όχι μόνο για την ευθύνη που φέρουν για την επιστροφή της δουλείας στον 21ο αιώνα αλλά και για την αποκάλυψή της…
Η συνέχεια, ωστόσο, της ολοσχερούς καταστροφής κυρίαρχων κρατών και της μετατροπής τους σε χώρους χωρίς σύνορα ή κρατικές δομές, όπου βασιλεύει η ανομία και η κτηνώδης βία (όπως συνέβη παλιότερα και στη Σομαλία) προμηνύεται ακόμη χειρότερη. Και αυτό επειδή στο νέο θαυμαστό κόσμο που αναδύεται, ο ιμπεριαλισμός κερδίζει πουλώντας αδρά και την αστυνόμευση, η οποία θα ανατεθεί κι αυτή σε ιδιωτικές και επιπλέον αμερικανικές εταιρείες.
Σε αυτό το πλαίσιο τα λόγια του Εμανουέλ Μακρόν από τη Μπουρκίνα Φάσο, όπου επιχείρησε να απεκδυθεί το αποικιοκρατικό παρελθόν της Γαλλίας, την ίδια ώρα φυσικά που 3.000 στρατιώτες από την πατρίδα του στρατοπεδεύουν στο Μάλι, ότι «τα αναμφισβήτητα εγκλήματα της ευρωπαϊκής αποικιοκρατίας είναι ένα παρελθόν που πρέπει να ξεπεράσουμε», μόνον ως μεταμέλεια δεν πρέπει να ερμηνευθούν. Αλλά ως προαναγγελία νέων εγκλημάτων…




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ISIS σκότωσε 5 χριστιανές φοιτήτριες στη Homs…..Τις έκανε κομματάκια….ΜΑΤΩΣΕ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ …
5 Δεκεμβρίου 2017 21:30
Αν και η ISIS με το ανακοινωθέν της ανάληψης ευθύνης για την τρομοκρατική σήμερα στη Χομς διατείνεται ότι σκότωσε 11 σύριους στρατιώτες ο απολογισμός των θυμάτων συμπεριλαμβάνει 4 τουλάχιστον φοιτήτριες και μάλιστα χριστιανές τις Worod ( Rose ) Barzoum, Rahaf Yacub, Sara, Worod και Lama Thaljih. Η τοποθέτηση βόμβας σε λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο για το αρμένικο Πανεπιστήμιο δεν ήταν δυνατόν να μην έχει τέτοιο αποτέλεσμα.
Υπάρχουν τουλάχιστον 10 νεκροί μεταξύ αυτών 6 γυναίκες και 18 τραυματίες.Είναι σίγουρο ότι οι τρομοκράτες εντείνουν αυτήν την περίοδο την προ-Χριστουγέννων τα χτυπήματα σε επιλεγμένους χριστιανικούς στόχους στη Συρία. Προχθές έριξαν ρουκέτες στην περίμετρο του ελληνορθόδοξου καθεδρικού της Παναγίας Marmarite στη Δαμασκό με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 3 πολίτες ενώ τις τελευταίες μέρες βάλλουν σε συνεχόμενη βάση κατά των χριστιανικών συνοικιών της πόλης Bab Touma, Qassa.
Η οργάνωση SOS Chrétiens Orient‏ επιβεβαιώνει ότι το θάνατο 4 χριστιανών φοιτητριών στο σημερινό χτύπημα στη Χομς. Kαι χριστιανικές συριακές σελίδες μιλούν για 4 χριστιανές κοπέλες που σκοτώθηκαν.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ
«Λάδι στη φωτιά» τα σχέδια Τραμπ να αναγνωρισει πρωτευουσα του ισραηλ την Ιερουσαλήμ
Καθημερινές κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις από σήμερα ξεκινούν οι Παλαιστίνιοι στη Δυτική Όχθη
Προετοιμάζονται κινητοποιήσεις
Στη Ραμάλα το κόμμα του Παλαιστίνιου ηγέτη, «Φατάχ», απηύθυνε έκκληση στους Παλαιστίνιους της Δυτικής Οχθης να ξεκινήσουν από σήμερα και τις επόμενες μέρες καθημερινές διαδηλώσεις και άλλες κινητοποιήσεις ενάντια στα επικίνδυνα σχέδια του Προέδρου Τραμπ. Αργότερα χτες βράδυ συγκλήθηκε έκτακτη συνάντηση παλαιστινιακών οργανώσεων με στόχο το συντονισμό των κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΙΣΠΑΝΙΑ
Απέσυρε το διεθνές ένταλμα σύλληψης του Πουιτζντεμόντ
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας ανακοίνωσε χτες ότι απέσυρε το διεθνές ένταλμα σύλληψης που είχε εκδώσει εις βάρος του αποπεμφθέντος Προέδρου της Καταλονίας, Κάρλες Πουιτζντεμόντ, και τεσσάρων μελών της κυβέρνησής του, επισημαίνοντας ότι δεν εμφανίζονται διατεθειμένοι να επιστρέψουν στην Ισπανία, γιατι ωστόσο ισχύει το ένταλμα σύλληψης για την Ισπανία. Οι πέντε Καταλανοί πολιτικοί διέφυγαν στο Βέλγιο μετά τη μονομερή κήρυξη της ανεξαρτησίας της επαρχίας στις 27 Οκτώβρη από την καταλανική Βουλή, που οδήγησε στην ενεργοποίηση του άρθρου 155 του Συντάγματος και την παρέμβαση του ισπανικού κράτους. Η εξέλιξη αυτή φαίνεται να συμβαδίζει με την προσπάθεια συμβιβασμού που είναι σε εξέλιξη για ένα καλύτερο παζάρι των αυτονομιστικών δυνάμεων με την ισπανική κυβέρνηση μετά τις τοπικές εκλογές της 21ης Δεκέμβρη, πιθανόν και με ενεργοποίηση μιας συνταγματικής μεταρρύθμισης που θα διευρύνει τις αρμοδιότητες στην Καταλονία.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ο συριακός στρατός ανακοίνωσε ότι αναχαίτισε τρεις ισραηλινούς πυραύλους που είχαν στόχο στρατιωτικό φυλάκιο κοντά στη Δαμασκό. Ακόμη, επίθεση τζιχαντιστών σε λεωφορείο στην πόλη Χομς προκάλεσε το θάνατο 8 ατόμων και τον τραυματισμό άλλων 18.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΟΛΤ ΛΕΪΚ ΣΙΤΙ.-- Τις έντονες αντιδράσεις ιθαγενών Ινδιάνων και περιβαλλοντικών οργανώσεων προκάλεσε χτες η απόφαση του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, να διατάξει τη συρρίκνωση κατά 85% των δύο σημαντικών μνημείων φυσικής ομορφιάς, Μπέαρς Ιαρς και Γκραντ Στέρκεϊς Εσκαλάντε, στο νότιο τμήμα της πολιτείας Γιούτα, προωθώντας τα συμφέροντα πετρελαϊκών μονοπωλίων και «επενδυτικών» ομίλων που αναμένεται να επωφεληθούν από αυτήν την εξέλιξη.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών Ιβιτσα Ντάτσιτς χαρακτήρισε χτες «έγκλημα κατά του σερβικού λαού» τους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς του 1999 και δήλωσε ότι πρέπει να λογοδοτήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης οι υπεύθυνοι, όπως ο τότε γγ του ΝΑΤΟ, Χαβιέ Σολάνα (Χαφιες Τσογλανα).




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΕΛΓΙΟ - ΒΑΛΟΝΙΑ
Τριήμερη απεργία ενάντια σε αντιαπεργιακό νομοσχέδιο
Την περασμένη Πέμπτη, η κυβέρνηση της Βαλονίας στο Βέλγιο ενέκρινε σχέδιο διατάγματος για τις μεταφορές, στο οποίο περιλαμβάνεται και η απαράδεκτη διάταξη που θέτει περιορισμούς στο δικαίωμα στην απεργία των εργαζομένων στις δημόσιες συγκοινωνίες (TEC), ορίζοντας ότι πρέπει η προειδοποίηση για την απεργία να γίνεται τουλάχιστον 8 μέρες πριν από το συνδικάτο, η δήλωση συμμετοχής των εργαζομένων στην απεργία τουλάχιστον 4 μέρες πριν και να απαγορευτεί το μπλοκάρισμα της επιχείρησης τη μέρα της απεργίας. Με πρόσχημα το λεγόμενο «service minimum» (ελάχιστες υπηρεσίες), δηλαδή την εξασφάλιση υποτίθεται της λειτουργίας γραμμών της δημόσιας συγκοινωνίας με εργαζόμενους που δεν απεργούν για να εξυπηρετούνται νοσοκομεία, σχολεία κ.λπ., στην πραγματικότητα επιδιώκεται να χτυπηθεί το δικαίωμα στην απεργία, να αρθεί οποιοδήποτε εμπόδιο στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής τόσο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης όσο και των περιφερειακών κυβερνήσεων του Βελγίου και της ΕΕ για τα συμφέροντα του κεφαλαίου.
Σημειώνεται επίσης ότι ανάμεσα σε άλλα το απαράδεκτο νομοσχέδιο προβλέπει οικονομικές κυρώσεις σε εργαζόμενους που τη μέρα της απεργίας συμμετέχουν στο μπλοκάρισμα της επιχείρησης ή σε άλλες παρόμοιες ενέργειες.
Το συνδικάτο των δημοσίων υπαλλήλων (CGSP) έχει ήδη προκηρύξει τριήμερη απεργία στις 20, 21, 22 Δεκέμβρη ενάντια στο «service minimum», ενώ μεγάλο συλλαλητήριο των εργαζομένων ενάντια στις αλλαγές στο συνταξιοδοτικό σύστημα θα πραγματοποιηθεί στις 19 Δεκέμβρη.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υπογραψτε αυτήν την αναφορά
2.634 έχουν υπογράψει.
Δανία Μη τιμωρείς τη Joanna Palani επειδη πολεμουσε την τρομοκρατία του  ISIS
Δανός πολίτης, η Joanna Palani καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 9 μηνών και τιμωρείται από τα δικαστήρια της Δανίας ότι πρόκειται να αντιταχθεί στη ISIS στη Συρία. Ζητάμε να καταργηθούν τυχόν κατηγορίες ή προτάσεις εναντίον της Joanna. Ο κόσμος πρέπει να ενωθει στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας του ISIS και αν τιμωρήσει τη Joanna Palani θα στείλει λάθος μήνυμα. Η Δανία πρέπει να ενωθει εναντίον της ISIS να μην τιμωρήσει εκείνους που τους πολεμανε.
ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΩΝ ΣΕ ΤΖΟΑΝΑ ΠΑΛΑΝΗ ΤΩΡΑ.
Αυτή η αναφορά θα παραδοθεί
 Υπουργός Δικαιοσύνης της Δανίας
https://www.change.org/p/justice-minister-of-denmark-denmark-don-t-punish-joanna-palani-for-fighting-isis-terrorism/nftexp/ex40/v2/10606041?recruiter=10606041&utm_source=share_petition&utm_medium=facebook&utm_campaign=autopublish&utm_content=ex40%3Av2



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΗΕ-Ιερουσαλήμ: Οκτώ χώρες ζήτησαν την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών
Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2017, 23:58
Οκτώ κράτη, ανάμεσά τους τέσσερα ευρωπαϊκά, δύο νοτιοαμερικανικά και δύο αφρικανικά, ζήτησαν την Τετάρτη την κατεπείγουσα σύγκληση του δεκαπενταμελούς Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, λίγες ώρες μετά την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει μονομερώς την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, δήλωσαν διπλωμάτες.
«Οι αποστολές της Βολιβίας, της Αιγύπτου, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Σενεγάλης, της Σουηδίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ουρουγουάης ζητούν από την προεδρία» του ΣΑ, που ασκεί τον τρέχοντα μήνα η Ιαπωνία, να συγκαλέσει μια «έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου, το οποίο θα πρέπει να ενημερώσει δημόσια ο Γενικός Γραμματέας, πριν από το τέλος της εβδομάδας», ανέφερε ανακοίνωση της σουηδικής αποστολής στα Ηνωμένα Έθνη.
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η κατεπείγουσα συνεδρίαση αυτή του ΣΑ του ΟΗΕ αναμένεται να συγκληθεί και να διεξαχθεί αύριο Παρασκευή.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συγκαλείται εκτάκτως την Παρασκευή για την Ιερουσαλήμ
 Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου 2017, 02:00
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών θα συνεδριάσει εκτάκτως το απόγευμα τις Παρασκευής για να συζητήσει για τη μονομερή αναγνώριση από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ, γνωστοποίησε η προεδρία του οργάνου, την οποία ασκεί τον τρέχοντα μήνα η Ιαπωνία.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας θα αρχίσει τη συνεδρίασή του συζητώντας άλλα θέματα περί τις 17:00 (ώρα Ελλάδας) και το θέμα της Ιερουσαλήμ θα εξεταστεί κατόπιν, διευκρίνισε η ίδια πηγή.
Το αίτημα να συγκληθεί εκτάκτως το ΣΑ και να το ενημερώσει δημόσια ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες υποβλήθηκε νωρίτερα από τις διπλωματικές αποστολές οκτώ κρατών μελών του, της Βολιβίας, της Αιγύπτου, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Σενεγάλης, της Σουηδίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ουρουγουάης, διευκρίνισαν διπλωμάτες.
Ο Τραμπ ανέτρεψε την πολιτική που ασκούσαν επί δεκαετίες οι ΗΠΑ την Τετάρτη, προκαλώντας αγανάκτηση στους Παλαιστίνιους κι αψηφώντας τις προειδοποιήσεις πως θα πυροδοτήσει αναταραχή στη Μέση Ανατολή.
«Ο ΟΗΕ έχει δώσει στην Ιερουσαλήμ ένα ειδικό νομικό και πολιτικό καθεστώς, που το Συμβούλιο Ασφαλείας έχει προτρέψει τη διεθνή κοινότητα να σεβαστεί. Αυτός είναι ο λόγος που πιστεύουμε ότι το Συμβούλιο πρέπει να εξετάσει αυτό το θέμα κατεπειγόντως», εξήγησε ο αναπληρωτής πρεσβευτής της Σουηδίας στα Ηνωμένα Έθνη, ο Καρλ Σκάου.
Μια απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ που υιοθετήθηκε τον Δεκέμβριο του 2016 υπογράμμιζε ότι ο Οργανισμός «δεν θα αναγνωρίσει καμιά αλλαγή των γραμμών της 4ης Ιουνίου 1967», κάτι που συμπεριλάμβανε «την Ιερουσαλήμ», πέρα από «αυτές που θα συμφωνηθούν από τα μέρη μέσω διαπραγματεύσεων».
Η απόφαση αυτή είχε εγκριθεί με 14 ψήφους υπέρ και την αποχή της κυβέρνησης του τέως προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, που αψήφησε τις σθεναρές πιέσεις του Ισραήλ και του Τραμπ η Ουάσινγκτον να ασκήσει το βέτο της.
Μετά την ομιλία του Τραμπ την Τετάρτη, ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες τόνισε σε δημοσιογράφους: «έχω εκφραστεί με συνέπεια εναντίον μονομερών μέτρων που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την προοπτική της ειρήνης μεταξύ των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων».
«Αυτή τη στιγμή της μεγάλης ανησυχίας, θέλω να καταστήσω σαφές ένα πράγμα: δεν υπάρχει εναλλακτική στη λύση των δύο κρατών. Δεν υπάρχει σχέδιο Β», συνέχισε. «Θα κάνω το παν εντός των δυνάμεών μου για να υποστηρίξω (την προσπάθεια) οι ηγέτες των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων να επιστρέψουν σε διαπραγματεύσεις που θα έχουν νόημα», συμπλήρωσε ο Γκουτέρες.
Η πρεσβεύτρια των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη Νίκι Χέιλι αντίθετα εξήρε την απόφαση του Τραμπ, την οποία χαρακτήρισε «δίκαιη και σωστή».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιορδανία: Διαδηλώσεις στο Αμάν για την απόφαση του Τραμπ για την Ιερουσαλήμ
Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2017, 23:33
Διαδηλώσεις διαμαρτυρίας οργανώθηκαν απόψε σε συνοικίες του Αμάν όπου κατοικούν Παλαιστίνιοι πρόσφυγες, μετά την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τους οποίους επικαλείται το πρακτορείο Reuters, πολλοί νέοι κατέβηκαν στους δρόμους του Αμάν, φωνάζοντας αντιαμερικανικά συνθήματα. Στον προσφυγικό καταυλισμό Μπακάα, στα περίχωρα της πρωτεύουσας, εκατοντάδες νέοι συγκεντρώθηκαν για να καταγγείλουν τον Τραμπ.
Μεταξύ άλλων ζητούσαν από την κυβέρνηση της Ιορδανίας «να σκίσει» την ειρηνευτική συμφωνία του 1994 με το Ισραήλ. «Κάτω η Αμερική... Η Αμερική είναι η μητέρα του τρόμου», φώναζαν οι συγκεντρωμένοι.
Η χασεμιτική δυναστεία του βασιλιά Αμπντάλα της Ιορδανίας είναι ο θεματοφύλακας των μουσουλμανικών ιερών τόπων της Ιερουσαλήμ.
Πολλοί κάτοικοι της Ιορδανίας είναι απόγονοι των Παλαιστίνιων προσφύγων, οι οικογένειες των οποίων έφυγαν μετά τη δημιουργία του Ισραήλ το 1948.
Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της ιορδανικής κυβέρνησης Μοχάμαντ αλ Μομάνι, δήλωσε στο πρακτορείο Petra ότι η απόφαση του προέδρου Τραμπ παραβιάζει τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών που όριζαν ότι δεν θα αναγνωριστεί η κατοχή του ανατολικού τομέα της Ιερουσαλήμ και της Δυτικής Όχθης από το Ισραήλ. Το βασίλειο θεωρεί εξάλλου «άκυρες όλες τις μονομερείς ενέργειες επιδίωξη των οποίων είναι να δημιουργηθούν νέα δεδομένα επί του πεδίου».
Ο βασιλιάς Αμπντάλα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον εμίρη του Κατάρ Σεΐχ Ταμίμ μπιν Χάμαντ αλ Θάνι, τόνισε ότι η απόφαση του Τραμπ μπορεί να έχει «επικίνδυνες συνέπειες για τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή και για τις προσπάθειες να επιτευχθεί ειρήνη».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άσαντ: «Η Ιερουσαλήμ θα είναι η πρωτεύσουσα των Παλαιστινίων»
Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2017, 22:36
Ο αγώνας των Παλαιστινίων θα παραμείνει ζωντανός μεταξύ των Αράβων έως την εγκαθίδρυση ενός παλαιστινιακού κράτους με την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσά του, επισήμανε το γραφείο του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ σήμερα, αντιδρώντας στην απόφαση του Αμερικανού προέδρου σχετικά με το καθεστώς της Ιερουσαλήμ.
«Το μέλλον της Ιερουσαλήμ δεν καθορίζεται από ένα κράτος ή έναν πρόεδρο, αλλά καθορίζεται από την ιστορία του και τη βούληση και αποφασιστικότητα (που επιδεικνύουμε) στον αγώνα των Παλαιστινίων» τονίζεται στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.


3 σχόλια:

e-h είπε...


Esta semana La Jiribilla propone un Dossier titulado VAN VAN PA´RATO,
dedicado a la agrupación fundada por Juan Formell el 4 de diciembre de
1969, con textos sobre el quehacer musical de la orquesta y en especial
de su artífice. Destacan la última entrevista a Juan Formell en Cuba,
firmada por Emir García “Si hablo de ti me muero”, los textos “El regalo
de Formell” de Yerelys Gil Cuervo, “Clásicos siempre a la moda” de Frank
Padrón y “Vigencia de la prédica de Juan Formell” de Guille Vilar.
También se incluyen, en video, opiniones de varias personas escogidas al
azar y una galería con imágenes emblemáticas de la trayectoria de la
agrupación.
La Jiribilla publica además textos dedicados al aniversario 50 del
Ballet de Camagüey, una reseña del libro Dados cargados, de Yunieski
Betancourt, premio Luis Rogelio Nogueras 2016.

A todos estos contenidos usted puede acceder por intranet e internet, a
través de la dirección electrónica www.lajiribilla.cu



Αυτή την εβδομάδα η La Jiribilla προτείνει ένα φάκελο με τίτλο VAN VAN PA'RATO,
αφιερωμένο στην ομάδα που ίδρυσε ο Juan Formell στις 4 Δεκεμβρίου,
1969, με κείμενα για το μουσικό έργο της ορχήστρας και ιδιαίτερα
του δημιουργού του. Η τελευταία συνέντευξη με τον Juan Formell στην Κούβα ξεχωρίζει,
υπογεγραμμένη από τον Emir García "Αν μιλήσω για σας πεθαίνω", τα κείμενα "Το δώρο
de Formel "από τον Yerelys Gil Cuervo," Classics always in fashion "από τον Frank
Padrón και "Η ισχύς του κήρυγα του Juan Formel" από τον Guille Vilar.
Γνώμες πολλών ατόμων που επιλέχθηκαν στο πλαίσιο του
την ευκαιρία και μια γκαλερί με εμβληματικές εικόνες της τροχιάς της
ομαδοποίηση
Η La Jiribilla δημοσιεύει επίσης κείμενα αφιερωμένα στην 50ή επέτειο του
Μπαλέτου Camagüey, μια ανασκόπηση του βιβλίου Yunadoski φορτωμένο ζάρια
Betancourt, Βραβείο Luis Rogelio Nogueras 2016.

Σε όλα αυτά τα περιεχόμενα μπορείτε να έχετε πρόσβαση μέσω ενδοδικτύου και διαδικτύου, στο
μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης www.lajiribilla.cu

e-h είπε...


Jewish Voice for Peace
President Trump just declared that the U.S. recognizes Jerusalem as Israel’s capital, and will move forward with plans to move the U.S. embassy there.
I have faith that one day, we’ll be strong enough to bend U.S. foreign policy toward justice— but this is really going to test it.
Because this is a reckless, deeply irresponsible decision: for Palestinians, Israelis, and all of us. And it's on us to stand up.
Click here to tell your Congressperson: recognizing Jerusalem as the Israeli capital is wrong.
In addition to the dangers this move poses for the region and geopolitical stability, it’s just flat out wrong. What we need is a U.S. policy that recognizes and addresses the root causes of the ongoing crisis in Israel/Palestine, not one that drastically inflames already existing inequities. Because what’s happening today is an expression of these larger truths:
• That throughout the last 50 years of occupation, successive Israeli governments have stripped Palestinian Jerusalemites of residency rights, citizenship, and access to any type of democratic government. Just in 2016, Israeli authorities demolished or seized 1,093 Palestinian-owned structures1 in the West Bank, including East Jerusalem, and 2017 is on track to exceed that number.
• That even for the state of Israel to be created in the first place, hundreds of thousands of Palestinians were violently expelled from their homes.
• And that for decades, the U.S. has been a one-sided champion for the Israeli government, never an impartial, honest, or productive peace broker.
Trump’s announcement today is especially an example of that final truth. It is a cynical— and ill-advised— chess move, one that overtly aligns the U.S. with an increasingly expansionist Israel, at the expense of Palestinian people’s lives and rights, and without any regard for diplomacy.
Click here to tell your Congressperson: recognizing Jerusalem as the Israeli capital is an attack on Palestinian rights, and dangerous for all the people of Jerusalem and Israel/Palestine. Please make a bold statement against it.
I don’t want to sound alarmist, but I’m alarmed.
No country in the world has an embassy in Jerusalem today, because the international community doesn’t recognize Israeli jurisdiction over the city. And there’s near-global consensus that moving the Embassy is a very bad idea — from Egypt, Jordan, Turkey, and other countries in the region, and from Germany, France, and the European Union, not to mention many senior U.S. State Department officials.
There’s a reason the status of Jerusalem hasn’t been determined yet— it’s at the core of the struggle against permanent Israeli domination and Palestinian dispossession.
But the truth is, most Americans don’t have the same sinking feeling in their stomach today that I do, because so many people either don’t know this is happening, or aren’t involved in the conversation about why it matters so much. And we have to take the initiative and start conversations not just about what happened today, but what’s been happening for the last 70 years, and more.
If you agree, click here and tell your Congressperson to do everything in their power to reverse Trump’s decision.
This isn’t really about moving a building. It’s about U.S. policy moving from bad to worse. But Palestinians have been fighting for equality and justice for 70 years and longer without giving up, and we’re not going to give up now either.
Onward,

e-h είπε...


Εβραικη Φωνη για την Ειρηνη
Ο Πρόεδρος Trump μόλις δήλωσε ότι οι Η.Π.Α. αναγνωρίζουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και θα προχωρήσουν με σχέδια για να μετακινήσουν την πρεσβεία των ΗΠΑ εκεί.
Έχω πίστη ότι μια μέρα θα είμαστε αρκετά ισχυροί για να λυγίσουμε την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ έναντι της δικαιοσύνης, αλλά αυτό θα δοκιμαστουμε πραγματικά.
Επειδή αυτή είναι μια απερίσκεπτη, βαθιά ανεύθυνη απόφαση: για τους Παλαιστίνιους, τους Ισραηλινούς και όλους εμάς. Και είναι σε μας να σηκωθούμε.
Κάντε κλικ εδώ για να ενημερώσετε τον συνάδελφό σας: η αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως ισραηλινής πρωτεύουσας είναι λάθος.
Εκτός από τους κινδύνους που ενέχει αυτή η κίνηση για την περιοχή και τη γεωπολιτική σταθερότητα, είναι απλά λάθος. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια πολιτική των Η.Π.Α. που αναγνωρίζει και αντιμετωπίζει τις βαθύτερες αιτίες της τρέχουσας κρίσης στο Ισραήλ / Παλαιστίνη, και όχι εκείνη που καταστέλλει δραματικά τις ήδη υπάρχουσες ανισότητες. Επειδή αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι μια έκφραση αυτών των μεγαλύτερων αληθειών:
Ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων 50 ετών κατοχής, οι διαδοχικές ισραηλινές κυβερνήσεις έχουν απογυμνώσει τους Παλαιστίνιους Ιεροσολυμιωτες από τα δικαιώματα διαμονής, την ιθαγένεια και την πρόσβαση σε κάθε είδους δημοκρατική κυβέρνηση. Μόλις το 2016, οι ισραηλινές αρχές κατέστρεψαν ή κατασχέσαν 1.093 παλαιστινιακές δομές1 στη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, και το 2017 βρίσκεται σε καλό δρόμο να υπερβεί αυτόν τον αριθμό.
Για να δημιουργηθεί πρώτα το κράτος του Ισραήλ, εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι εκδιώχθηκαν βίαια από τα σπίτια τους.
Και αυτό για δεκαετίες, οι Η.Π.Α. ήταν ένας μονομερής πρωταθλητής της ισραηλινής κυβέρνησης, ποτέ ένας αμερόληπτος, ειλικρινής ή παραγωγικός μεσίτης ειρήνης.
Η ανακοίνωση του Trump σήμερα είναι ιδιαίτερα ένα παράδειγμα αυτής της τελικής αλήθειας. Πρόκειται για μια κυνική και κακομεταφερόμενη κίνηση σκακιού, η οποία ευθυγραμμίζει εμφανώς τις Η.Π.Α. με ένα ολοένα και πιο επεκτεινόμενο Ισραήλ, σε βάρος των ζωών και των δικαιωμάτων των παλαιστινίων, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τη διπλωματία.
Κάντε κλικ εδώ για να πείτε στον συνάδελφό σας: η αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως ισραηλινής πρωτεύουσας αποτελεί επίθεση στα παλαιστινιακά δικαιώματα και επικίνδυνη για όλους τους λαούς της Ιερουσαλήμ και του Ισραήλ / Παλαιστίνης. Παρακαλούμε να κάνετε μια τολμηρή δήλωση εναντίον της.
Δεν θέλω να ακούω συναγερμό, αλλά είμαι τρομαγμένος.
Καμία χώρα στον κόσμο δεν έχει πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ σήμερα, επειδή η διεθνής κοινότητα δεν αναγνωρίζει την ισραηλινή δικαιοδοσία της πόλης. Και υπάρχει σχεδόν παγκόσμια συναίνεση ότι η μετακίνηση της Πρεσβείας είναι μια πολύ κακή ιδέα - από την Αίγυπτο, την Ιορδανία, την Τουρκία και άλλες χώρες της περιοχής, από τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ευρωπαϊκή Ένωση, για να μην αναφέρουμε πολλούς ανώτερους υπαλλήλους του αμερικανικού υπουργείου .
Υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο το καθεστώς της Ιερουσαλήμ δεν έχει καθοριστεί ακόμα - είναι στον πυρήνα του αγώνα ενάντια στη μόνιμη ισραηλινή κυριαρχία και την παλαιστινιακή εκδίωξη.
Αλλά η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν έχουν το ίδιο αίσθημα βύθισης στο στομάχι τους σήμερα που το κάνω, επειδή τόσοι πολλοί άνθρωποι είτε δεν ξέρουν ότι συμβαίνει αυτό είτε δεν συμμετέχουν στη συζήτηση για το γιατί έχει σημασία τόσο πολύ . Και πρέπει να αναλάβουμε την πρωτοβουλία και να αρχίσουμε συνομιλίες όχι μόνο για το τι συνέβη σήμερα, αλλά τι συμβαίνει εδώ και 70 χρόνια και πολλά άλλα.
Εάν συμφωνείτε, κάντε κλικ εδώ και πείτε στο συνάδελφό σας να κάνει ό, τι είναι δυνατόν για να αντιστρέψει την απόφαση του Trump.
Αυτό δεν είναι πραγματικά για τη μετακίνηση ενός κτιρίου. Πρόκειται για την πολιτική των Η.Π.Α. που κινείται από το κακό στο χειρότερο. Ωστόσο, οι Παλαιστίνιοι αγωνίζονται για ισότητα και δικαιοσύνη για 70 χρόνια και περισσότερο χωρίς να εγκαταλείψουν και δεν πρόκειται να το εγκαταλείψουμε ούτε τώρα.
Προς τα εμπρός,