Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Πεμπτη 7 Δεκεμβριου 2017


Όλοι-ες στην συγκέντρωση στις 18:00 έξω από την Αμερικάνικη Πρεσβεία!
Το Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι» καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Αμερικάνικη Πρεσβεία την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 18:00, στα πλαίσια της καταδίκης για την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ από τις ΗΠΑ, σαν πρωτεύουσα του Ισραήλ.
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ με αυτή του την απόφαση, τελειώνει οριστικά την όποια ειρηνική διευθέτηση του Παλαιστινιακού ζητήματος και αποκαλύπτει τις πραγματικές προθέσεις των Ιμπεριαλιστών, που είναι η ολοκληρωτική κατάκτηση της Παλαιστίνης και η εξόντωση του Παλαιστινιακού λαού.
Εμείς σαν φίλοι και αλληλέγγυοι με την Παλαιστίνη και του Παλαιστινιακό αγώνα, καλούμε κάθε φίλο και φίλη της Παλαιστίνης να έρθει και να ενισχύσει με την παρουσία του αυτή την συγκέντρωση και να καταδικάσει παράλληλα όλες τις εχθρικές πολιτικές που ασκεί το ελληνικό κράτος εις βάρος των Παλαιστινίων, όπως είναι η κλοπή του φυσικού πλούτου της Παλαιστίνης με την δημιουργία του Αγωγού East Med και η στρατιωτική συνεργασία, που μας κάνει συνένοχους σε κάθε αεροπορική επέμβαση των δυνάμεων κατοχής στην Λωρίδα της Γάζας και αλλού
Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη
«Γασσάν Καναφάνι»



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου 2017
Η Κούβα απορρίπτει τις μονομερείς δηλώσεις Τραμπ για την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ
Το Υπουργείο Εξωτερικών Σχέσεων της Δημοκρατίας της Κούβας εκφράζει την βαθύτατη ανησυχία του και απορρίπτει την μονομερή ανακήρυξη της πόλης της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, από πλευράς του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών. , η οποία συνιστά σοβαρή και κατάφωρη παραβίαση του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, του Διεθνούς Δικαίου και της σχετικών ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών.
Η πρόθεση της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών να τροποποιήσει το ιστορικό καθεστώς της Ιερουσαλήμ, παραβιάζει τα νόμιμα συμφέροντα του Παλαιστινιακού λαού, των αραβικών και των ισλαμικών εθνών και θα προκαλέσει σοβαρές συνέπειες στην σταθερότητα και την ασφάλεια της Μέσης Ανατολής, .Θα αυξήσει παραπέρα τις εντάσεις σε αυτή την περιοχή και θα εμποδίσει κάθε προσπάθεια που αποσκοπεί στην επανάληψη των ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ ισραηλινών και παλαιστινίων.
Η Κούβα καλεί το Συμβούλιο Ασφαλείας να εκπληρώσει την ευθύνη που του έχει ανατεθεί από τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, για την διατήρηση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας, να υιοθετήσει τις αναγκαίες αποφάσεις και να απαιτήσει από το Ισραήλ, τον άμεσο τερματισμό της κατοχής παλαιστινιακών εδαφών κα, της αποικιοκρατικής επιθετικής πολιτικής, καθώς και την συμμόρφωσή του με τα ψηφίσματα που ενέκρινε το εν λόγω όργανο σχετικά με την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένου και αυτό για το παλαιστινιακό ζήτημα.
Το Υπουργείο Εξωτερικών σχέσεων επαναβεβαιώνει ότι η Κούβα θα συνεχίσει να υποστηρίζει μια ολοκληρωμένη, δίκαιη και διαρκή λύση στην ισραηλινοπλαιστινιακή κρίση, στη βάση μιας λύσης δύο κρατών, που θα επιτρέπει στους Παλαιστίνιους το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης και ενός Κράτους ανεξάρτητου και κυρίαρχου, με πρωτεύουσά την ανατολική Ιερουσαλήμ και τα προ του 1967 σύνορά. 
6 Δεκέμβρη 2017                                                               
https://prensa-rebelde.blogspot.gr/2017/12/blog-post_7.html?spref=fb



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2017
"Petro", το Bitcoin της Βενεζουέλας
Tο ψηφιακό νόμισμα Petro που θα έχει αντίκρισμα στα αποθέματα πετρελαίου και ορυκτών πόρων
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νικολάς Μαδούρο, ενημέρωσε την Τρίτη ότι σύντομα θα υπογραφεί η πιστοποίηση του κρυπτονομίσματος Petro, το οποίο θα στηρίζεται στα αποθέματα πετρελαίου, φυσικού αερίου, χρυσού, διαμαντιών και λοιπών φυσικών πόρων της χώρας.
To βενεζολάνικο κρυπτονόμισμα  θα συμβάλλει στη διεξαγωγή των οικονομικών συναλλαγών στη χώρα και θα  βοηθήσει στην αντιμετώπιση του οικονομικού αποκλεισμού της χώρας.
Θα παράσχει πρόσβαση σε νέες μορφές διεθνούς χρηματοδότησης για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας.
Πρόκειται για ένα μέσο ενίσχυσης της νομισματικής κυριαρχίας.
Το Petro θα υποστηριχθεί από 300.878.033 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου.
Αποτελεί απάντηση στο ίδιο μοντέλο Μπιτκοϊν (Bitcoin), το πρώτο κρυπτονόμισμα στον κόσμο που δημιουργήθηκε το 2009 και λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία ως ένα σύστημα πληρωμής βασισμένο σε αρχεία του υπολογιστή.
Μέσω των συναλλαγών Μπιτκοϊν μπορούν να γίνουν πληρωμές αγαθών και υπηρεσιών μέσω του διαδικτύου.
Επί του παρόντος υπάρχουν περισσότερα από 600 κρυπτονομίσματα.
Τα κρυπτονομίσματα αποτελούν μια νέα μορφή του παγκόσμιου εμπορίου, απαλλαγμένη από τη δράση των κερδοσκόπων όπως είναι οι Διεθνείς Τράπεζες ή οι Υπηρεσίες Αξιολόγησης Κινδύνων.
Το Παρατηρητήριο Blockchain στη Βενεζουέλα θα είναι η θεσμική, πολιτική και νομική βάση για τη δρομολόγηση του εθνικού κρυπτονομίσματος.
Το όργανο αυτό θα αποτελείται από μια διεπιστημονική ομάδα 50 ειδικών από τους τομείς της τεχνολογίας, των οικονομικών, των νομικών, των νομισματικών και των μέσων ενημέρωσης και θα αποτελεί όργανο του Υπουργείου Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Επιστημών και Τεχνολογίας.
https://prensa-rebelde.blogspot.gr/2017/12/petro-bitcoin.html?spref=fb



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις 6 Δεκεμβρίου 1998, μια μέρα όπως σήμερα πριν από 19 χρόνια [...] ο Hugo Τσάβες  Frias, 44 ετών, εξελέγη πρόεδρος της Δημοκρατίας με 56,20% [...]



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



9 άνθρωποι σε 8 διαφορετικά καταστήματα κράτησης, στις εσχατιές της ελληνικής επικράτειας!!!
5 ΔΕΚ 2017
Μήνυμα από τη συνήγορο των κρατούμενων Αλέκα Ζορμπαλά:
Μεταγωγές, που θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν ως εκδικητικού χαρακτήρα για τους 9 Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές, που προφυλακίσθηκαν εχθές, και αυτό διότι, μετήχθησαν 9 άνθρωποι σε 8 διαφορετικά καταστήματα κράτησης, στις εσχατιές της ελληνικής επικράτειας!!! (Γρεβενά, Λάρισσα, Τρίκαλα, Αμφισσα, Ελαιώνα, Μαλανδρίνο, Κορυδαλλό, Ναύπλιο)
Η φυλάκιση όμως ανθρώπων, που δεν ομιλούν καμία άλλη γλώσσα πλην της μητρικής τους,κατά μόνας, σε φυλακές, όπου ουδείς άλλος ομοεθνής τους υπάρχει και μακριά από οποιονδήποτε δικό τους, αλλά και από τις συνηγόρους τους, δεν συνιστά τίποτα άλλο, παρά υπαγωγή τους σε βαρύτατο ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗΣ, μια ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΑ, στερούμενοι και του βασικού δικαιώματός επικοινωνίας με τις συνηγόρους τους, άρα και του δικαιώματος προετοιμασίας της υπεράσπισής τους.
Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς, ότι αυτό το αποφάσισε ένας απλός δικαστικός υπάλληλος...
Οι 9 κρατούμενοι, οκτώ άνδρες και ένα κορίτσι, είναι αποφασισμένοι/η να μην το δεχθούν.
Η αλληλεγγύη όλων αλλά και των τοπικών κοινωνιών είναι απαραίτητη.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Ρ.Τ.Ερντογάν ζητεί νέα ελληνοτουρκικά σύνορα και η κυβέρνηση δηλώνει απλώς «προβληματισμένη»!
Στην παγίδα του Ρ.Τ.Ερντογάν έπεσε, άλλη μια ελληνική κυβέρνηση με τον Τούρκο πρόεδρο όχι απλώς να μην σέβεται την πρόσκληση και την ιδιότητα του φιλοξενούμενου, αλλά να ζητά να αλλάξουν τα ελληνοτουρκικά σύνορα με την αναθεώρηση της συνθήκης της Λωζάνης, ενα 24ωρο πριν πατήσει το πόδι του στο ελληνικό έδαφος.
Και το ερώτημα είναι "Ποιοι έχουν την φαηνή ιδέα κάθε φορά να καλούν τον Ρ.Τ.Ερντογάν στην Αθήνα και να παίζουν το παιχνίδι του";
Η κυβέρνηση υποκρίνεται την "αιφνιδιασμένη" και την "απορούσα", αλλά δεν θα έπρεπε: Την προηγούμενη φορά που ήρθε ο Ρ.Τ.Ερντογάν επί πρωθυπουργίας Γ.Παπανδρέου κι ενώ ο ΓΑΠ ήθελε να προσφέρει αθόρυβα "τα πάντα" στην Αγκυρα, η τουρκική Αεροπορία έκανε μέσα στη νύχτα "σουρωτήρι" τον ΕΕΧ και η αποκάλυψή των δραματικών γεγονότων από το pronews.gr είχε ακυρώσει στην πράξη τότε τον σχεδιασμό Παπανδρέου.
Τα ίδια και τώρα: Ο Ρ.Τ.Ερντογάν ζητεί την επαναχάραξη των
ελληνοτουρκικών συνόρων προς τα δυτικά λίγες ώρες πριν πραγματοποιήσει την επίσκεψή του και κακώς, κάκιστα, δεν ανακαλείται η πρόσκληση από την Αθήνα από την κυβέρνηση, νομιμοποιώντας κατ'αυτό τον τρόπο, έστω εμμέσως, τις θέσεις του!
Απλά δηλώνουν "προβληματισμένοι" για τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου, περί επικαιροποίησης της Συνθήκης της Λωζάνης παραμονή της άφιξής του στην Αθήνα.
Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος,αναφέρει σε δήλωσή του πως η συνέντευξη Ερντογάν εγείρει "έντονο προβληματισμό" και ξεκαθαρίζει πως: «Ο σεβασμός της συνθήκης της Λωζάνης αποτελεί τον αποκλειστικό και αδιαπραγμάτευτο  θεμέλιο λίθο πάνω στον οποίο μπορεί να οικοδομηθεί η ειλικρινής συνεργασία των δυο χωρών».
Ολόκληρη η δήλωση: «Η σημερινή συνέντευξη του κ.  Ερντογάν εγείρει έντονο προβληματισμό και ερωτήματα. Η ελληνική κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός επιθυμούν η επίσκεψη του να αποτελέσει αφορμή να χτιστούν γέφυρες όχι να υψωθούν τείχη.
Ο σεβασμός της συνθήκης της Λωζάνης αποτελεί τον αποκλειστικό και αδιαπραγμάτευτο  θεμέλιο λίθο πάνω στον οποίο μπορεί να οικοδομηθεί η ειλικρινής συνεργασία των δυο χωρών.
Οι αναφορές περί αναθεώρησης της δε συμβάλλουν στο κλίμα που προσπαθούμε να οικοδομήσουμε στις σχέσεις μας και στην περιοχή».
Και ακόμα δεν πήγε στην Θράκη. Εκεί θα γίνει πραγματικό... επικοινωνιακό πάρτι για τον Τούρκο πρόεδρο! Και με τις κάμερες όλου του πλανήτη στραμμένες επάνω του, λόγω Ιερουσαλήμ.
Στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ και στον Α.Παπαχελά (ακατανόητο γιατί δόθηκε ελληνικό βήμα στον Τούρκο ισλαμιστή πρόεδρο για να διατυπώσει μέσω ελληνικού ΜΜΕ την θέση του για αλλαγή των ελληνοτουρκικών συνόρων) ο Τούρκος πρόεδρος επέμεινε στην ανάγκη να "επικαιροποιηθεί" (sic) η Συνθήκη της Λωζάνης.
Οταν ρωτήθηκε για το τι έχει στο μυαλό του όταν μιλά για αλλαγή της Συνθήκης της Λωζάνης, ο Ταγίπ Ερντογάν απάντησε:
«Πρώτα και κύρια, η Συνθήκη της Λωζάνης δεν περιβάλει μόνο την Ελλάδα, αλλά ολόκληρη την περιοχή. Εξαιτίας αυτού πιστεύω ότι συν τω χρόνω όλες οι Συνθήκες χρειάζονται μια επικαιροποίηση. Και η Συνθήκη της Λωζάνης, με βάση τα πρόσφατα γεγονότα, χρειάζεται μια επικαιροποίηση.
Αυτή δεν αφορά μόνο την Τουρκία, αλλά και την Ελλάδα.
Θα μπορούσε να είναι αμοιβαία επωφελής, ωστόσο προφανώς υπάρχουν όλοι εκείνοι που δεν αντιλαμβάνονται για το τι ακριβώς πρόκειται. Εκείνοι που δεν έχουν αρκετή γνώση για το τι εμπεριέχει η Συνθήκη, αμέσως με κατηγορούν και προσπαθούν να βρουν νέες ερμηνείες πίσω από τις δηλώσεις μου, όμως δεν υπάρχει κάτι που κρύβεται πίσω από αυτές τις δηλώσεις.
Η ασφάλεια και η φιλία μεταξύ των χωρών μας, μπορούν να κάνουν περισσότερα για να ενδυναμώσουμε τις σχέσεις μας και τη φιλία μας. Δεν θέλω να εισέλθω σε λεπτομέρειες. Η συζήτηση για τα νησιά και άλλα θέματα συνεχίζεται, και μόνο από μια εξέλιξη, τα πράγματα περιπλέκονται. Κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να υπερβούμε σε μια μεγάλη θάλασσα όπως το Αιγαίο.
Τα ταξίδια των εμπορικών και των τουριστικών πλοίων θα πρέπει να γίνονται ανενόχλητα και θα πρέπει να υπερβούμε τις όποιες περιπλοκές. Γι’ αυτό το λόγο φέρνω το θέμα αυτό στην επικαιρότητα».
Ο Τούρκος πρόεδρος δεν θέλησε να αναφερθεί σε παλιότερη δήλωσή του, ότι ήταν λάθος ότι συμπεριλήφθηκαν κάποια νησιά στη Συνθήκη της Λωζάνης- απάντησε ότι δεν θυμάται αυτή την ομιλία- και συμπλήρωσε:
«Οταν μιλάω για επικαιροποίηση, μπορούμε να συζητήσουμε τα πάντα, από το Α ως το Ω. Μπορεί η Ελλάδα να ενοχλείται με κάποια θέματα, με συγκεκριμένες προβλέψεις, αλλά μπορούμε να καθίσουμε και να συζητήσουμε».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ήξεραν πολύ καλά πως ο Ερντογάν θα θέσει ζήτημα Λωζάνης, άρα εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας, άρα αλλαγής συνόρων. Ήξεραν, αλλά τον κάλεσαν να τα πει επίσημα και από την Αθήνα, διαμορφώνοντας κατάλληλο κλίμα.
Μόνο που συνοριακές διαρρυθμίσεις δεν είθισται να γίνονται με διαπραγματεύσεις. Χύνεται αίμα και ενίοτε πολύ.
Πόσο πιο επικίνδυνη θα αποδειχθεί η παρέα των χορτάτων πλουσιόπαιδων που βρέθηκε να κυβερνάει τον τόπο, με επικεφαλής ένα αμόρφωτο συμπλεγματικό τίποτα! Που η μόνη του αξία ήταν τα λεφτά του μπαμπά για την προώθησή του…



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και φυσικά η απαγόρευση συγκεντρώσεων κάθε που κάποιος πρόεδρος ή πρωθυπουργός επισκέπτεται την Αθήνα έγινε θεσμός από την κυβέρνηση Τσίπρα.
Και φυσικά ούτε μια διαμαρτυρία από τους συριζαίους!
Εδώ δεν διαμαρτύρονται που γέμισε η Αθήνα λαμαρίνες!
Πόση ακόμη κατρακύλα;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και τη μέρα ακριβώς που όλος ο πλανήτης συζητάει για τις πύλες της κόλασης που άνοιξε η αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ από τις ΗΠΑ, ετούτοι εδώ υπογράφουν συμφωνία με το Ισραήλ για το φυσικό αέριο.
Οι άνθρωποι είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι.
6 Δεκεμβρίου 2017
Την πρόθεση των κυβερνήσεων Κύπρου, Ελλάδος, Ισραήλ και Ιταλίας να συνεργαστούν για να καταστεί δυνατή και να ενισχυθεί η ανάπτυξη και η υλοποίηση του έργου του αγωγού EastMed, ως μια βιώσιμη και στρατηγική επιλογή, καθώς και ως υποδομή ειδικού ενδιαφέροντος, τόσο για κράτη που είναι παραγωγοί φυσικού αερίου όσο και για την ΕΕ, εξέφρασαν οι υπουργοί Ενέργειας της Κύπρου, Γιώργος Λακκοτρύπης, της Ελλάδας, Γιώργος Σταθάκης, του Ισραήλ Γιουβάλ Στάινιτς και ο πρέσβης της Ιταλίας στην Κύπρο, Αντρέα Καβαλάρι, ο οποίος εκπροσώπησε τον Ιταλό υπουργό, Κάρλο Καλέντα, ο οποίος δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στην τετραμερή σύνοδο της Λευκωσίας.
Οι τρεις υπουργοί και ο πρέσβης υπέγραψαν μνημόνιο συναντίληψης για συνεργασία αναφορικά με τον αγωγό EastMed και έθεσαν ως στόχο την υπογραφή των όρων της διακρατικής συμφωνίας εντός του 2018.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έχουμε καταλάβει τι μέρα ξημερώνει στην Παλαιστίνη, μετά την απόφαση του Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ;
Έχουμε καταλάβει σε πόσο κρίσιμη θέση έχει βρεθεί η Ελλάδα, με την πρόσδεσή της στο άρμα των ΗΠΑ-Ισραήλ;
Έχουμε καταλάβει πόσο ιστορικά εγκληματική είναι η εξωτερική πολιτική του Τσίπρα;



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΑΠΟ ΗΠΑ ΩΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ
Σε συγκέντρωση και πορεία στην Αμερικάνικη πρεσβεία αύριο Παρασκευή καλεί η ΚΝΕ

Πέμπτη 07/12/2017 - 12:16 –
Σε κινητοποίηση την Παρασκευή 8 Δεκέμβρη, με συγκέντρωση στις 18.00 στα Προπύλαια και πορεία στην αμερικανική Πρεσβεία για την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ καλεί η ΚΝΕ.
Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ αναφέρει τα εξής:
«Καταγγέλλουμε στους νέους και τις νέες, στο λαό της χώρας μας την απόφαση των ΗΠΑ να ανακηρύξουν την Ιερουσαλήμ σε "πρωτεύουσα του Ισραήλ" και να μεταφέρουν εκεί την πρεσβεία τους από το Τελ Αβίβ. Η απόφαση των ΗΠΑ στρώνει το έδαφος για ένα νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα. Η νέα προκλητική ενέργεια του "διαβολικά καλού" - κατά τον Τσίπρα - Τραμπ ρίχνει "λάδι στη φωτιά" για να κάψει τη λύση της σύστασης ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, για αυτό που αγωνίζεται και ματώνει τόσα χρόνια ο Παλαιστινιακός λαός.
Το έγκλημα σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ έχει διαχρονικά τις πλάτες των ΗΠΑ και της ΕΕ.
Κάθε νέος και νέα να καταδικάσει αποφασιστικά το βασανισμό ενός ολόκληρου λαού, τη βία που ασκεί το κράτος του Ισραήλ με τους χιλιάδες πολιτικούς κρατούμενους, την ανέγερση του τείχους του αίσχους, με τους εποικισμούς και τη συνεχιζόμενη κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών.
Με την απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ "ανοίγει ο ασκός του Αιόλου" για όλους τους λαούς της περιοχής και για τον ελληνικό, με απρόβλεπτες κι επικίνδυνες συνέπειες.
Να σταματήσει τώρα το έγκλημα σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού!
Δίνουμε μαζική και αποφασιστική απάντηση!
Η ΚΝΕ καλεί σε κινητοποίηση την Παρασκευή 8 Δεκέμβρη, με συγκέντρωση στις 18.00 στα Προπύλαια και πορεία στην αμερικανική Πρεσβεία.
Στηρίζουμε, δυναμώνουμε την αλληλεγγύη στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού για τη δημιουργία του δικού του ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους, στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
Να σταματήσει η ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κάθε οικονομική και στρατιωτική συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, κάθε συμμετοχή στους σχεδιασμούς του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας στα επικίνδυνα για τους λαούς και τη νεολαία σχέδια που αφορούν την περιοχή.
Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό!».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ετσι κι ακούσω ακόμα μια φορά τον σουλτάνο να λέει ότι πρέπει να δούμε το γεμάτο μέρος του ποτηριού κι όχι το άδειο (κατά την άποψή του) και να απειλεί με τους 3.5 μύρια Σύριους πρόσφυγες ότι ουσιαστικά θα τους στείλει δώθε αν δεν δώσουμε και το βρακί μας, οπότε θα πάρει ότι θέλει μ αυτόν τον τρόπο, θα σπάσω την τηλεόραση! Χίλιες φορές οι μοντέλες του My style rocks και τα ξεκατινιάσματα!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



PERSONA NON GRATA!!
Η λατινογενής έκφραση persona non grata, (περσόνα νον γκράτα), σημαίνει ανεπιθύμητο πρόσωπο και αποτελεί όρο του Διεθνούς Δικαίου και ειδικότερα βασικό όρο στις σύγχρονες Διπλωματικές σχέσεις.
Ο χαρακτηρισμός persona non grata (πληθυντικός: personae non gratae) χρησιμοποιείται σε διακοπή διεθνών σχέσεων (συνηθέστερα διμερών), ή σε άρση διαπίστευσης προσώπου που δια λόγου ή έργου προσέβαλε τη Χώρα στην οποία ήταν διαπιστευμένο.
Πρόσωπα χαρακτηριζόμενα ομοίως είτε υποχρεούνται σε άμεση αναχώρηση, είτε απαγορεύεται η είσοδός τους στη Χώρα, (τουλάχιστον ως διαπιστευμένα).

Δικό μου σχόλιο :
Βέβαια, σήμερα, είναι δύσκολο να διακρίνουμε πλέον τα πρόσωπα αυτά, με βάση την φερόμενη εθνικότητα...
Οι σημερινές εξελίξεις το επιβεβαιώνουν...
Πόση ντροπή μας κάνουν να αισθανόμαστε...!!!
Πόσο αναγκαία είναι πιά, μία πατριωτική κυβέρνηση, όπως το ΕΠΑΜ την προσδιορίζει...!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ο Τραμπ αναγνώρισε την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. Οι Παλαιστίνιοι αναγνωρίζουν σε αντίποινα τη Νέα Υόρκη ως πρωτεύουσα της Ολλανδίας με το πρώτο της όνομα: Νέο Άμστερνταμ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


#καίνε_πάλι_την_Αθήνα_οι_αλήτες
μην ξεχνας και την φατνη στη κεντρικη πλατεια της Λαρισας μια ανασα,μολις 360χλμ απο τα εξαρχεια.Και αλητες και αθεοι
Και η φωτιά στην Καλιφόρνια (μόνο 18.000 χλμ. μακριά από την Πλατεία Εξαρχειων), προήλθε από μολότοφ αναρχικων



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



η   ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ στηρίζει και συμμετέχει  :
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ & ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ στη Βουλή
Πέμπτη 7 Δεκέμβρη 2017 στις 6 μ.μ.
Ενάντια στο καθεστώς Ερντογάν κι ενάντια στην άδικη σύλληψη και προσαγωγή 9 αγωνιστών από την Τουρκία
ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
ΤΟ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΣΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ. ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ!
*ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ 9 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
*ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ & ΤΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
*ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΕΕ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
*ΖΗΤΩ Η ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
το κάλεσμα γίνεται από την
Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους
στην Τουρκία και το Κουρδιστάν



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συνθήκη της Λωζάνης: Ερμηνεία και επικαιροποίηση
 Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου 2017, 15:30
Αναδείχτηκε από τα ΜΜΕ ως «μείζονα» αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου Προκόπη Παυλόπουλου και του ομολόγου του Ταγίπ Ερντογάν. Ο καθηγητής κ. Παυλόπουλος απαντώντας στον φιλοξενούμενό του όστις για μία ακόμη φορά ζήτησε επικαιροποίηση της Συνθήκης της Λωζάνης, επεσήμανε πώς στις διεθνείς συνθήκες δεν υφίσταται η δυνατότητα αναθεώρησης ή επικαιροποίησης αλλά μόνον ερμηνείας των διατάξεων τους με γνώμονα τις αλλαγές που συνετελέσθησαν ως προς τα αντικειμενικά δεδομένα που αφορούν τις διατάξεις αυτές.
Ο Ερντογάν ανταπάντησε πώς δεν είναι καθηγητής Διεθνούς Διακαίου αλλά γνωρίζει από «Πολιτικό Δίκαιο» το οποίο βεβαίως δεν υφίσταται ως γνωστικό αντικείμενο στα Πανεπιστήμια. Προφανώς ο πρόεδρος της Τουρκίας έκανε χρήση ενός αδόκιμου όρου για να εξηγήσει πώς «Δεν είναι καθηγητής του Διεθνούς Δικαίου αλλά ξέρει από Πολιτική».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ηγέτης της Χαμάς καλεί σε «νέα Ιντιφάντα» εναντίον του Ισραήλ
Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου 2017, 11:04
Η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς κάλεσε την Πέμπτη σε νέα εξέγερση κατά του Ισραήλ, μετά τη μονομερή αναγνώριση από τον Αμερικανό πρόεδρο της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.
«Πρέπει να απευθύνουμε κάλεσμα και να δουλέψουμε για να εξαπολύσουμε μια Ιντιφάντα, επιτιθέμενοι κατά πρόσωπο εναντίον του σιωνιστικού εχθρού», δήλωσε ο ηγέτης της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια, σε ομιλία του την Πέμπτη στη Γάζα.
Ο Χανίγια, ο οποίος εξελέγη τον Μάιο ηγέτης της οργάνωσης, κάλεσε τους Παλαιστίνιους, τους μουσουλμάνους και τους Άραβες να πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις κατά της απόφασης των ΗΠΑ την Παρασκευή (αύριο), την οποία αποκάλεσε «ημέρα οργής».
«Η 8η Δεκεμβρίου ας είναι η πρώτη ημέρα της Ιντιφάντα εναντίον του κατακτητή», δήλωσε.
Ο ηγέτης της Χαμάς δήλωσε ότι η απόφαση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του κράτους του Ισραήλ είναι «κήρυξη πολέμου εναντίον των Παλαιστίνιων». Τόνισε δε ότι η μονομερής ενέργεια του Τραμπ «σκότωσε» την ειρηνευτική διαδικασία μεταξύ του Ισραήλ και της Παλαιστίνης.
«Η απόφαση των ΗΠΑ είναι μία επίθεση, μία κήρυξη πολέμου εναντίον μας, εναντίον των βωμών των Μουσουλμάνων και των Χριστιανών στην καρδιά της Παλαιστίνης, την Ιερουσαλήμ».
«Η Ιερουσαλήμ, όλη η Ιερουσαλήμ είναι δική μας», τόνισε.
«Βρισκόμαστε εδώ σήμερα σε ένα κρίσιμο σημείο για την πορεία του παλαιστινιακού ζητήματος και τον πυρήνα της διένεξης για την Ιερουσαλήμ, σε ένα κρίσιμο σημείο στην ιστορία των αραβικών και των μουσουλμανικών εθνών, ειδικά μετά από την προκλητική απόφαση, την άδικη απόφαση που πάρθηκε από την αμερικανική ηγεσία».
Στη συνέχεια ο ηγέτης της Χαμάς κάλεσε τις φατρίες των Παλαιστινίων να ενωθούν γρήγορα «ώστε να αντιμετωπίσουν στρατηγικά την κατοχή από το Ισραήλ και τις πολιτικές της αμερικανικής διοίκησης στις παλαιστινιακές περιοχές».
Το Ισραήλ και οι ΗΠΑ θεωρούν τρομοκρατική οργάνωση τη Χαμάς, η οποία έχει διεξαγάγει από το 2007 τρεις πολέμους με το Ισραήλ. Δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα ύπαρξης του Ισραήλ και οι καμικάζι βομβιστές της είχαν βρεθεί στις πρώτες γραμμές της τελευταίας ιντιφάντα, από το 2000 έως το 2005.
«Έχουμε δώσει οδηγίες σε όλα τα μέλη της Χαμάς και σε όλες τις πτέρυγές της να είναι πλήρως έτοιμες για οποιεσδήποτε νέες οδηγίες ή εντολές που μπορεί να δοθούν για να αντιμετωπιστεί αυτός ο στρατηγικός κίνδυνος που απειλεί την Ιεουσαλήμ και απειλεί την Παλαιστίνη», δήλωσε ο Χανίγια.
«Η ενωμένη Ιερουσαλήμ είναι αραβική και μουσουλμανική και είναι η πρωτεύουσα του κράτους της Παλαιστίνης, όλης της Παλαιστίνης», δήλωσε αναφερόμενος στην επικράτεια που περιλαμβάνει το Ισραήλ καθώς και την ελεγχόμενη από τη Χαμάς Λωρίδα της Γάζας και την κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Όχθη.
Ο Χανίγια κάλεσε τον υποστηριζόμενο από τη Δύση παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς να αποσυρθεί από την ειρηνευτική διαδικασία με το Ισραήλ και τους Άραβες να μποϊκοτάρουν την κυβέρνηση Τραμπ.
«Θα πρέπει να ανακοινωθεί πως η αποκαλούμενη ειρηνευτική συμφωνία έχει θαφτεί μια για πάντα και πως δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να αποκαλείται εταίρος των παλαιστινίων για την ειρήνη», τόνισε.

Την ίδια ώρα, η εφημερίδα του Λιβάνου al-Akhbar που πρόσκειται στην οργάνωση Χεζμπολάχ κήρυξε στο σημερινό της πρωτοσέλιδο "Θάνατο στην Αμερική". Πρόκειται για την σφοδρότερη αντίδραση από τα λιβανέζικα μέσα ενημέρωσης κατά την απόφασης του Τραμπ σχετικά με το καθεστώς της Ιερουσαλήμ. Ο ηγέτης της υποστηριζόμενης από το Ιράν Χεζμπολάχ, ο Σαγιέντ Χασάν Νασράλα, αναμένεται να ανακοινώσει την πρώτη αντίδραση της οργάνωσης σε τηλεοπτικό του διάγγελμα σήμερα στις 18:00 ώρα Ελλάδος.
Η Akhbar χαρακτήρισε την απόφαση του Τραμπ "το νέο Μπάλφουρ της Αμερικής", αναφερόμενη στην Διακήρυξη Μπάλφουρ πριν από έναν αιώνα, η οποία άνοιξε τον δρόμο για τη δημιουργία του κράτους του Ισραήλ και έσπειρε τον σπόρο της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης. «Σήμερα στην Παλαιστίνη υπάρχει μια ικανή, ισχυρή αντίσταση η οποία έχει στην κατοχή της χιλιάδες ρουκέτες που μπορούν να πλήξουν το Τελ Αβίβ», γράφει η εφημερίδα.
Η Χεζμπολάχ είναι μια στρατιωτική και πολιτική οργάνωση που διαθέτει μεγάλο στρατιωτικό εξοπλισμό και έχει εμπλακεί σε πολλές συγκρούσεις με το Ισράηλ, μετά τον σχηματισμό της το 1982.
Το 2006 καταρτοποσε τον στρατο του Ισραηλο οποιος ειχε επιτεθει στον Λιβανο, τον ρεζιλεψε, και τον υποχρεωσε σε ατακτη υποχωρηση. Είναι η πρωτη ηττα που εχει δεχτει ποτε ο ισραιλινος σιωναζιστικος στρατος.

Από την πλευρά της μια ισχυρή ιρακινή πολιτοφυλακή, η οποία υποστηρίζεται από το Ιράν, η Χαρακάτ Χεζμπολάχ αλ-Νουτζάμπα, ανακοίνωσε σήμερα ότι η απόφαση του Τραμπ μπορεί να "νομιμοποιήσει" μια επίθεση εναντίον των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ.
«Η ανόητη απόφαση του Τραμπ...θα γίνει η μεγάλη σπίθα που θα απομακρύνει αυτή την οντότητα (το Ισραήλ) από τον κορμό του ισλαμικού έθνους και ένας λόγος που θα νομιμοποιεί τη στοχοποίηση των αμερικανικών δυνάμεων», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο αρχηγός της οργάνωσης Ακράμ αλ-Κάαμπι.

Διαδηλώσεις εναντίον των ΗΠΑ ξέσπασαν αμέσως μετά το διάγγελμα του Τραμπ την Τετάρτη, με τους Παλαιστίνιους να βγαίνουν πρώτοι στους δρόμους, καλώντας σε τρεις μέρες οργής εναντίον της αναγνώρισης της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του κράτους του Ισραήλ.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ολοκληρώθηκε η πορεία κατά της επίσκεψης του Ερντογάν στην Αθήνα
Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου 2017, 18:51
Στα Προπύλαια συγκεντρώθηκαν στις 18.00 περίπου 500 άτομα τα οποία διαδήλωσαν κατά της επίσκεψης του Τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν στη χώρα μας.
Οι συμμετέχοντες στη συγκέντρωση πραγματοποίησαν πορεία που κατέληξε στην Ομόνοια.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τελικά κατορθώσαμε το ακατόρθωτο. Να κάνουμε ήρωα τον Ερντογάν!!
7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017
Του Δημήτρη Κυπριώτη
Στα μνημονιακά χρόνια  που ζούμε έπρεπε να ακούσουμε δια ζώσης, δημόσια  και live, όπως και όλος ο κόσμος και μάλιστα μέσα από το προεδρικό μέγαρο, όσα ο Ερντογάν μονολογούσε συγκαλυμμένα ή όχι σε συνεντεύξεις του.
Τελικά έπρεπε να τον  κάνουμε και ήρωα, ένα δικτάτορα καταπατητή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αφού του δώσαμε μοναδική ευκαιρία να ξεδιπλώσει με άνεση την ατζέντα του αναθεωρητισμού και του «στρατηγικού βάθους» της Τουρκίας.
Από πολύ ενωρίς, μόλις ακούσαμε την είδηση δια στόματος  Κοτζιά την πρόσκληση προς Ερντογάν να επισκεφτεί επίσημα την  Ελλάδα, δηλώσαμε το άστοχο της ενέργειας, αφού αυτή έγινε μόνο μετά από την πίεση των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Τσίπρα στην Ουάσιγκτον και όχι γιατί υπήρχε κάποιο ελάχιστο τουρκικό δείγμα καλής γειτονίας ή ομαλότητας των διμερών σχέσεων, που να δικαιολογεί μια τέτοια ενέργεια.
Αλλά και το επόμενο διάστημα,  όταν άρχισε να προετοιμάζεται η επίσκεψη, είχαμε τονίσει ως Ε.ΠΑ.Μ., ότι αν αποφασιστεί τελικά να γίνει η επίσκεψη, ας φροντίσει τουλάχιστον η ελληνική διπλωματία να ενεργήσει με διπλωματικό τρόπο  και να κρατήσει αποστάσεις, ώστε αν κάτι δεν πάει καλά να μπορέσει να προχωρήσει σε αναβολή της επίσκεψης.
Ακόμη είχαμε προτείνει και εναλλακτική πρόταση στον τρόπο επίσκεψης, που να προβλέπει πρώτα επίσκεψη στη Κομοτηνή και εφόσον όλα πάνε καλά και δεν υπάρξουν παρατράγουδα, όμοια με αυτά που έγιναν στην επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού πριν από λίγους μήνες, να μπορέσει η ελληνική διπλωματία να βρει τρόπο  ματαίωσης της συνάντησης στην Αθήνα και να δώσει ένα μάθημα τουλάχιστον αξιοπρέπειας στον Ερντογάν.
Ποιος όμως από όλους αυτούς τους φωστήρες να κάτσει  και να αφουγκραστεί την κοινή γνώμη όταν ο ναρκισσισμός περισσεύει στον υπεύθυνο των διεθνών σχέσεων επειδή νομίζει ότι με τα χαϊδολογήματα και τα μπλεξίματα με τους Αμερικανούς και τα γελάκια και τα τραγουδάκια με τους Τούρκους,  μπορείς να λύσεις τα προβλήματα και να υπερασπιστείς τα εθνικά σου συμφέροντα;
Τελικά ήρθαν όλα ανάποδα. Από τη στιγμή της προσγείωσης του αεροπλάνου που μετέφερε το σουλτάνο και τα 130 μέλη της αποστολής που τον συνοδεύει, μέχρι το ξεφτίλισμα μιας χώρα που  οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν  αποκλείσει τα πάντα και  έχει νεκρωθεί  μια πρωτεύουσα για να καταθέσει στεφάνι ο ανεπιθύμητος, με 200 μπράβους και σκοτεινούς τύπους να καιροφυλακτούν σε ταράτσες και δένδρα, τι καλό μπορεί να περιμένει κανείς να προκύψει από μια τέτοια επίσκεψη;
Ο Ερντογάν όμως φάνηκε συνεπής και σε αυτά που κάνει και σε αυτά που λέει. Μάλιστα είχε φροντίσει από ενωρίς με συνέντευξη που έδωσε από πριν σε ελληνική εφημερίδα,  να προσδιορίσει τα θέλω του και τις απαγορεύσεις του, πράγμα που με ευκολία έκανε και στο προεδρικό  μέγαρο, εμφανιζόμενος μάλιστα και ως αδικούμενος, αφού όπως δήλωσε,  δεν ήταν στις προθέσεις του να μιλήσει για τα θέματα αυτά, αλλά προκλήθηκε από τον Έλληνα  ΠτΔ  να μιλήσει και να οριοθετήσει τις ενέργειες της Τουρκίας για να προστατέψει τα συμφέροντά της!
Βέβαια πόσες φορές δεν προσπάθησαν διάφοροι αξιωματούχοι  αφελείς; να μας πείσουν ότι όσα λέει και κάνει ο Ερντογάν γίνονται για εσωτερική… κατανάλωση; Τώρα μπορεί να αλλάξουν μυαλά και να αντιληφθούν ότι η πάγια επιθυμία της Τουρκίας είναι η αναθεώρηση των διατάξεων της Λοζάνης και του status quo; σε Θράκη, Αιγαίο Κύπρο;
Μα ακόμη και σήμερα πολεμικά Αεροσκάφη έκαναν τις γνωστές παραβιάσεις και τους κυνηγούσαν τα Ελληνικά, την ώρα που το αεροσκάφος του σουλτάνου προσγειώνονταν στο Ε. Βενιζέλος,  την ίδια στιγμή μάλιστα που ο Κοτζιάς χαχάνιζε και καμάρωνε στην πίστα του αεροδρομίου και το έπαιζε άνετος..
Σήμερα που ο Ερντογάν  χτυπιέται κυριολεξία από σοβαρά και γιγαντιαίων διαστάσεων σκάνδαλα, εμείς του προσφέρουμε σανίδα σωτηρίας. Δυστυχώς,  η σημερινή εικόνα όπως μας παρουσιάστηκε,  θα αποτελεί μοναδική κηλίδα απογοήτευσης και γκάφα  ολκής, που θα έχει σοβαρές συνέπειες στο εγγύς μέλλον.
Και ακόμη ο σουλτάνος δεν πάτησε στην Κομοτηνή…..
Ο Δ. Κυπριώτης είναι στρατηγός ε.α., και Γενικός Γραμματέας του Ε.ΠΑ.Μ.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Λίβανος: Η Χεζμπολάχ στηρίζει τη νέα παλαιστινιακή Ιντιφάντα
Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου 2017, 19:40
Η πανίσχυρη σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου στηρίζει τις εκκλήσεις για μια νέα Ιντιφάντα, μετά την απόφαση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και παρότρυνε τους υποστηρικτές της να στηρίξουν την "αντίσταση".
"Στηρίζουμε την έκκληση για μια νέα παλαιστινιακή Ιντιφάντα (εξέγερση) και την κλιμάκωση της αντίστασης που είναι η μεγαλύτερση, σημαντικότερη και πιο σοβαρή απάντηση στην αμερικανική απόφαση" είπε ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, σε μια ομιλία του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Μόσχα δηλωσε ότι η Πιονγκγιάνγκ θέλει απευθείας συνομιλίες με την Ουάσιγκτον
 Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου 2017, 20:39
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα ότι η Βόρεια Κορέα θέλει να διεξαχθούν απευθείας συνομιλίες με τις ΗΠΑ επιδιώκοντας να λάβει εγγυήσεις από την Ουάσιγκτον σχετικά με την ασφάλειά της, μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.
Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας επισήμανε ότι ενημέρωσε τον Αμερικανό ομόλογό του Ρεξ Τίλερσον σχετικά με τις προθέσεις της Πιονγκγιάνγκ, όταν οι δύο υπουργοί συναντήθηκαν στο περιθώριο μιας διάσκεψης στη Βιέννη σήμερα.
«Γνωρίζουμε ότι η Βόρεια Κορέα θέλει πάνω απ' όλα να μιλήσει με τις ΗΠΑ σχετικά με το θέμα των εγγυήσεων για την ασφάλειά της. Είμαστε έτοιμοι να το υποστηρίξουμε αυτό, είμαστε έτοιμοι να διευκολύνουμε τέτοιου είδους διαπραγματεύσεις» είπε ο Λαβρόφ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.
«Οι Αμερικανοί συνάδελφοί μας (μεταξύ αυτών) ο Ρεξ Τίλερσον το άκουσαν αυτό» πρόσθεσε ο Ρώσος υπουργός.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Aπαράδεκτη η τακτική των ΗΠΑ απέναντι στη Β. Κορέα και τα ρωσικά ΜΜΕ»
 Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου 2017, 18:55
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ προειδοποίησε σήμερα τον Αμερικανό ομόλογό του Ρεξ Τίλερσον ότι οι στρατιωτικές ασκήσεις των ΗΠΑ και η επιθετική ρητορική της προκαλούν κλιμάκωση της έντασης στην Κορεατική Χερσόνησο.
Ο Λαβρόφ, ο οποίος συναντήθηκε με τον Τίλερσον στο περιθώριο μιας συνόδου στη Βιέννη, χαρακτήρισε "απαράδεκτη" αυτήν την τακτική, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας. Έκανε επίσης έκκληση να επανεκκινήσει μια "υπεύθυνη" δουλειά για να εξευρεθεί μια λύση μέσω διαπραγματεύσεων στο πρόβλημα του πυρηνικού προγράμματος της Βόρειας Κορέας.
Ο Ρώσος υπουργός είπε επίσης ότι είναι απαράδεκτες οι πιέσεις που ασκούν οι ΗΠΑ στους Ρώσοους διπλωμάτες τα στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.
"Αυτό περιλαμβάνει και τις απόπειρες στρατολόγησης από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών", φέρεται να δήλωσε ο Λαβρόφ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στη φυλακή μέχρι τον Φεβρουάριο θα παραμείνει ο ηγέτης του HDP Σελαχατίν Ντεμιρτάς
 Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου 2017, 17:59
Ο συμπρόεδρος του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) Σελαχατίν Ντεμιρτάς θα παραμείνει στη φυλακή μέχρι την επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου που εξετάζει την υπόθεσή του, τον Φεβρουάριο, ανακοίνωσε σήμερα το κόμμα του.
Η δίκη του Ντεμιρτάς, ο οποίος συνελήφθη πέρσι και κατηγορείται για τρομοκρατική προπαγάνδα και υποκίνηση σε διάπραξη εγκλημάτων, ξεκίνησε σήμερα στη φυλακή του Σιντζάν, στην περιφέρεια της Άγκυρας.
Στον Ντεμιρτάς δεν επιτράπηκε να παραστεί στο δικαστήριο σήμερα, για λόγους ασφαλείας, ενώ ο ίδιος αρνήθηκε να συμμετάσχει μέσω βιντεοδιάσκεψης.
Εάν κριθεί ένοχος κινδυνεύει να καταδικαστεί σε κάθειρξη μέχρι και 142 ετών.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δυτική Όχθη: Δεκαεπτά Παλαιστίνιοι τραυματίες σε συγκρούσεις με Ισραηλινούς στρατιώτες
Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου 2017, 16:50
Τουλάχιστον 31 άνθρωποι τραυματίστηκαν από πραγματικά πυρά και πλαστικές σφαίρες, στις διαδηλώσεις που ξέσπασαν την Πέμπτη στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας, μετά την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ από τις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με παλαιστινιακές νοσοκομειακές πηγές, έντεκα Παλαιστίνιοι διαδηλωτές τραυματίστηκαν από αληθινές σφαίρες Ισραηλινών στρατιωτών και άλλοι 20 από πλαστικές. Ένας από τους διαδηλωτές που τραυματίστηκαν στη Λωρίδα της Γάζας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.
Στις πόλεις Χεβρώνα και αλ-Μπίρεχ της Δυτικής Όχθης χιλιάδες διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους φωνάζοντας «Η Ιερουσαλήμ είναι η πρωτεύουσα του κράτους της Παλαιστίνης», σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Παλαιστίνιοι εκσφενδόνισαν πέτρες εναντίον των στρατιωτών.
Στη Λωρίδα της Γάζας, δεκάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν κοντά στον συνοριακό φράκτη με το Ισραήλ και εκσφενδόνισαν πέτρες εναντίον στρατιωτών στην άλλη πλευρά. Δύο διαδηλωτές τραυματίστηκαν από πραγματικά πυρά, ο ένας σοβαρά, δήλωσαν τραυματιοφορείς.
Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δεν είχε κάποιο άμεσο σχόλιο.
Οι παλαιστινιακές αρχές κάλεσαν σε γενική απεργία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ανακοίνωση που έκανε χθες ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για την Ιερουσαλήμ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσία: Εξετελέσθη η αποστολή μας - Το Ισλαμικό Κράτος ηττήθηκε στη συριακή επικράτεια
 Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου 2017, 16:27
Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα πως έφεραν σε πέρας την αποστολή τους και το συριακό έδαφος έχει «απελευθερωθεί πλήρως» από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, καθώς δεν απομένουν εκεί οικισμοί που να βρίσκονται υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών.
Ρωσικά βομβαρδιστικά έκαναν χρήση άνευ προηγουμένου ισχύος στα τελικά στάδια για να αποτελειώσουν τη μαχητική οργάνωση, δήλωσε υψηλόβαθμος ρώσος αξιωματικός.
«Η αποστολή για τη διάλυση των συμμορίτικων μονάδων της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο έδαφος της Συρίας, που πραγματοποιήθηκε από τις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας, εξετελέσθη», δήλωσε ο επικεφαλής του επιτελείου των επιχειρήσεων στρατηγός Σεργκέι Ρουντσκόι.
Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις χτενίζουν και αποναρκοθετούν περιοχές στις οποίες είχε τα προπύργιά του το Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε.
«Το τελικό στάδιο της ήττας των τρομοκρατών συνοδεύθηκε από την άνευ προηγουμένου ανάπτυξη και εντατική χρήση της αεροπορικής δύναμης της Ρωσίας», δήλωσε. Στις αεροπορικές επιδρομές περιελήφθησαν 14 έξοδοι ομάδων βομβαρδιστικών μεγάλου βεληνεκούς από τη Ρωσία οι οποίες έγιναν τον περασμένο μήνα, είπε.
Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις που είναι ανεπτυγμένες στη Συρία θα επικεντρώσουν τώρα στη διατήρηση της κατάπαυσης του πυρός και την αποκατάσταση της ειρηνικής ζωής, πρόσθεσε ο στρατηγός Ρουντσκόι.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Telegraph: «Τραμπ: απρόβλεπτος, προκλητικός και παντελώς ηλίθιος»
 Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου 2017, 16:18
«Ανούσια πρόκληση η κίνηση του Τραμπ - πρόκειται για πράξη διπλωματικού βανδαλισμού», γράφουν οι Financial Times. «Κανείς απ’ όσους ενδιαφέρονται για την ειρήνη δεν θα επωφεληθεί, ούτε ο ίδιος ο Τραμπ ούτε και το ίδιο το Ισραήλ. Για κάποιον που περηφανεύεται για τις διαπραγματευτικές του ικανότητες είναι περίεργο που «έπαιξε» τα χαρτιά του πριν καν αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις. Και είναι περίεργο, διότι περιπλέκει και την κατάσταση για τη Σαουδική Αραβία. Η όποια πίστη ότι η Ουάσιγκτον θα μπορούσε να δράσει ως τίμιος μεσάζοντας έχει τώρα καταστραφεί. Το καθεστώς της Ιερουσαλήμ ήταν πάντα μια ωρολογιακή βόμβα και ο Τραμπ άναψε τώρα το φυτίλι», γράφει η βρετανική εφημερίδα.
«Ανερμάτιστη η κίνηση του Τραμπ τόσο από πολιτική όσο και από διπλωματική άποψη», σημειώνει η βρετανική εφημερίδα Telegraph. «Παρά τις διαβεβαιώσεις του ότι η κίνησή του δε θα επηρεάσει τη λύση των δύο κρατών, η ιδέα ότι μπορεί να γίνει συμβιβασμός καταστρέφεται και χωρίς προφανή αιτία. Το θέμα της αναγνώρισης της Ιερουσαλήμ μετά βίας θα περιλαμβανόταν μεταξύ των εκατό σημαντικότερων ζητημάτων που θα ήθελαν οι Ισραηλινοί να διευθετηθούν από τις ΗΠΑ. Άρα, ποια η χρησιμότητα της κίνησης του Τραμπ, όταν μάλιστα αυτό που αναμένεται να επακολουθήσει είναι η βία; Προφανώς, το συμπέρασμα είναι ότι την κίνηση αυτή την έκανε ο Τραμπ επειδή είναι ο Τραμπ: απρόβλεπτος, προκλητικός και παντελώς ηλίθιος», υποστηρίζει η εφημερίδα.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παλαιστίνη: Επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών
Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου 2017, 13:32
Έντονες είναι οι αντιδράσεις από τους Παλαιστίνιους για την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.
Την Πέμπτη στην πόλη Βηθλεέμ, σε διαμαρτυρία Παλαιστινίων σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ της αστυνομίας και των διαδηλωτών.
Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων εναντίον του πλήθους που πυκνώνει διαρκώς.
Αυτό αποτελεί ακόμη ένα επεισόδιο έντασης στις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί στον αραβικό και μουσουλμανικό κόσμο, μετά από το διάγγελμα του Ντόναλντ Τραμπ και την de facto αναγνώριση της ιερής για τους Παλαιστίνιους πόλης, ως πρωτεύουσα του κράτους του Ισραήλ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τουρκία: Ξεκινά σήμερα η δίκη του Ντεμιρτάς που κατηγορείται για «τρομοκρατικές δραστηριότητες»
 Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου 2017, 09:04
Ξεκινά σήμερα κοντά στην Άγκυρα η δίκη του Σελαχατίν Ντεμιρτάς, του επικεφαλής του κύριου φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας, ο οποίος κατηγορείται για «τρομοκρατικές δραστηριότητες».
Ο 44χρονος Ντεμιρτάς συνελήφθη μαζί με περίπου 10 ακόμη βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) στις 4 Νοεμβρίου του 2016, όταν οι διώξεις που είχαν ξεκινήσει οι τουρκικές αρχές μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα άρχισαν να επεκτείνονται στους φιλοκουρδικούς κύκλους.
Ο συμπρόεδρος του HDP κατηγορείται για συμμετοχή και σύσταση «τρομοκρατικής οργάνωσης», διασπορά «τρομοκρατικής προπαγάνδας» και «υποκίνηση στη διάπραξη εγκλημάτων». Αν κριθεί ένοχος, κινδυνεύει να καταδικαστεί έως και σε 142 χρόνια κάθειρξη.
Οι τουρκικές αρχές κατηγορούν το HDP ότι αποτελεί βιτρίνα του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), μια οργάνωση που θεωρείται τρομοκρατική από την Άγκυρα, τις Βρυξέλλες και την Ουάσινγκτον.
Ωστόσο το HDP απορρίπτει τις κατηγορίες και καταγγέλλει ότι είναι στόχος εξαιτίας πολιτικών σκοπιμοτήτων και κυρίως εξαιτίας της έντονης αντίθεσής του προς τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Το κόμμα επισημαίνει ότι το κατηγορητήριο, που εκτείνεται σε 500 σελίδες, αναφέρεται σε γεγονότα που έχουν σχέση με την πολιτική δραστηριότητα του Ντεμιρτάς, καθώς επικαλείται κυρίως ομιλίες και ανακοινώσεις Τύπου.
Αυτή τη στιγμή εννέα βουλευτές του HDP βρίσκονται στη φυλακή, σύμφωνα με το κόμμα. Πέντε από τους 59 βουλευτές του που εξελέγησαν τον Νοέμβριο του 2015 έχουν χάσει την έδρα τους, μεταξύ αυτών και η άλλη συμπρόεδρος του κόμματος η Φιγκέν Γιουκσεκντάγ, που επίσης είναι φυλακισμένη και έχει αντικατασταθεί από τον Σερπίλ Κεμάλμπεϊ.
Η σύλληψη των βουλευτών του HDP κατέστη δυνατή μετά την άρση τον Μάιο του 2016 της βουλευτικής τους ασυλίας.
Η δίκη του Ντεμιρτάς ξεκινά σήμερα στην πόλη Σιντσάν κοντά στην Άγκυρα. Ο ίδιος είναι προφυλακισμένος εδώ και σχεδόν 400 ημέρες.
Μετά τη σύλληψή του ο Ντεμιρτάς, εναντίον του οποίου εκκρεμούν σχεδόν 100 νομικές διαδικασίες, δεν έχει παρουσιαστεί ενώπιον δικαστηρίου. Ούτε σήμερα αναμένεται να είναι παρών στο δικαστήριο, καθώς του έχει ζητηθεί να εμφανιστεί μέσω βιντεοσύνδεσης από τη φυλακή στην Εντίρνε (Αδριανούπολη) όπου κρατείται, στη βορειοδυτική Τουρκία.
Το HDP κατήγγειλε μια επιστολή του τουρκικού υπουργείου Δικαιοσύνης τον Νοέμβριο η οποία απευθυνόταν σε όλα τα δικαστήρια που εξετάζουν υποθέσεις που αφορούν τον Ντεμιρτάς και στην οποία τους ζητούσε να μην του επιτρέψουν να παρουσιαστεί ενώπιόν τους.
Στο μεταξύ διαρρήκτες εισέβαλαν την προηγούμενη Κυριακή στο γραφείο ενός από τους δικηγόρους του Ντεμιρτάς και έκλεψαν έναν υπολογιστή στον οποία περιεχόταν η υπεράσπιση που είχε προετοιμάσει για τη σημερινή δίκη, όπως κατήγγειλε η υπεράσπισή του.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γενική απεργία και κινητοποιήσεις σε Δυτική Όχθη, Λωρίδα της Γάζας και ανατολική Ιερουσαλήμ
 Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου 2017, 01:02
Παλαιστινιακές οργανώσεις κάλεσαν την Τετάρτη σε γενική απεργία σήμερα Πέμπτη και πορείες το μεσημέρι, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, με κοινή τους ανακοίνωση.
Αντιδρώντας στο κάλεσμα των παλαιστινιακών πολιτικών οργανώσεων, το παλαιστινιακό υπουργείο Παιδείας κήρυξε την Πέμπτη αργία και προέτρεψε τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους φοιτητές να πάρουν μέρος στις σχεδιαζόμενες κινητοποιήσεις στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, στη Λωρίδα της Γάζας και στις περιοχές της Ιερουσαλήμ όπου ζουν Παλαιστίνιοι.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο Παυλόπουλος πήγε να το παίξει ήρωας, αλλά τελικά τα έκανε… χάλια
Από την πρόσκαιρη περηφάνια, στην απόλυτη ξεφτίλα
Είπε και σωστά πράγματα ο Παυλοπουλος υποδεχόμενος τον Ερντογάν σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση. Πράγμα που όμως έδωσε, τελείως αναμενόμενα, την ευκαιρία στον Τούρκο Πρόεδρο (σχεδόν δικτάτορα) να αντεπιτεθεί, κάνοντας με τα κρεμμυδάκια και τον Πρόεδρό μας, και την Ελληνική Διπλωματία.

Το λάθος του Παυλόπουλου δεν ήταν που είπε αυτά τα πράγματα στον Ερντογάν. Το μεγάλο του λάθος ήταν πως το έκανε για τους λάθος λόγους, μπροστά στις κάμερες. Δεν μοιάζει να τον ένοιαζε να τον ακούσει ο Ερντογάν, αλλά να τον ακούσει ο ελληνικός λαός και να πει «Μπράβο Παυλόπουλε μάγκα!».
Δεν περίμενε ότι ο Ερντογάν θα του απαντούσε. Και του απάντησε εις μάκρον, εγείροντας απαιτήσεις και κάνοντας τον Παυλόπουλο να αναγκαστεί να αναδιπλωθεί, και να παραδεχτεί ότι ο ίδιος δεν είναι εκτελεστικός πρόεδρος (δεν έχει δηλαδή αρμοδιότητες ούτε μπορεί να αποφασίζει για αυτά) και ότι τις απαντήσεις θα τις δώσει η ελληνική κυβέρνηση κι όχι αυτός.
Δηλαδή, έχουμε έναν Πρόεδρο που ενώ ξέρει ότι δεν έχει αρμοδιότητες κι ότι πρόκειται για ζήτημα που θα πρέπει να συζητήσει διπλωματικά, σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις, η κυβέρνηση, βγαίνει εκτός κειμένου και αυτοσχεδιάζει απερίσκεπτα, «από την καρδιά του» προκαλώντας την τύχη του – και τη δική μας φυσικά.

Έδωσε απίστευτες πάσες στον Ερντογάν να απαιτήσει τα πάντα και μετά μαζεύτηκε λέγοντας κάτι του στυλ «ντάξει, αυτά με την κυβέρνηση θα τα πείτε, εγώ είμαι διακοσμητικός έτσι κι αλλιώς».
Και φυσικά ο Ερντογάν τότε τον κάρφωσε: «Δεν είμαι καθηγητής νομικής αλλά ξέρω καλά το πολιτικό δικαιο. Εκεί υπάρχει αναφορά σε επικαιροποίηση Συνθηκών, αρκεί να υπάρχει συμφωνία μεταξύ των χωρών στο θέμα αυτό. Εγώ αναφέρθηκα σε αυτά τα θέματα, επειδή εσείς αναφερθήκατε σε αυτά. Αλλιώς θα τα συζητούσα με τον κ. Τσίπρα».
Δίνοντας βήμα στον Ερντογάν να ανοίξει ένα σωρό θέματα και να αναπτύσσει για ώρα, λάιβ σε όλα τα κανάλια Ελλάδας και Τουρκίας, επιθετικές απόψεις, ο Παυλόπουλος άνοιξε τον ασκό του Αιόλου. Μετέτρεψε μια επίσκεψη που δήθεν θα διαφήμιζε τη χώρα και την κυβέρνηση, σε πλατφόρμα κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του Ερντογάν. Βγάλαμε τα μάτια μας μόνοι μας. Καλέσαμε τον Ερντογάν να αμφισβητήσει την εθνική μας κυριαρχία και μάλιστα επί Ελληνικού εδάφους και συγκεκριμένα μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο!

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα μπορούσε να επιλέξει αν και πώς θα ανοίξει (δημόσια ή ιδιωτικά) τα καυτά θέματα, ξεδιπλώνοντας μια συγκεκριμένη στρατηγική. Και θα το έκανε έχοντας γνώμονα το εθνικό συμφέρον κι όχι τόσο την αυτοπροβολή του ή την πρόσκαιρη περηφάνια των Ελλήνων. Αυτό τουλάχιστον διαφάνηκε απ’ τη συνάντηση του με τον Τούρκο Πρόεδρο που ήταν σαφώς πιο ήρεμη από εκείνην του Παυλόπουλου – χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν ήταν τεράστια γκάφα η πρόσκληση του Ερντογάν στην Αθήνα αυτή τη στιγμή.
Ο Παυλόπουλος ζήλεψε προφανώς τη δόξα του Κωστή Στεφανόπουλου που είχε ταπώσει τον Μπιλ Κλίντον κάποτε. Ναι όμως, ο Στεφανόπουλος ήταν ευγενής και πανέξυπνος άνθρωπος και ο Κλίντον ένας σοβαρός Δυτικός Ηγέτης, μανούλα στη διπλωματία (σε αντίθεση με τον σχεδόν Δικτάτορα, μπουνταλά Ερντογάν). Κανείς τους δεν θα εμπλεκόταν σε κλωτσοπατινάδα σε ζωντανή μετάδοση.
Θέλησε να μας χαρίσει «Εθνική Υπερηφάνεια» ο κ. Παυλόπουλος, και αρχικά το κατάφερε, χωρίς φυσικά να έχει σκεφτεί τις συνέπειες της ψευτομαγκιάς του.
Θέλησε να πει κάτι για να φανεί ηγέτης  («πωω, τι του είπες ρε μεγάλε, 1 – 0!»),  αλλά τελικά μας έβαλε αυτογκόλ. Κι αντί να κόψει τη φόρα του Ερντογάν, του χάρισε φτερά.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



O Μητροπολίτης Πειραιώς τα βάζει με τον Καζαντζάκη: “Είναι επιτρεπτό να τιμάται από την Εκκλησία;”
07/12/2017
Διχασμένη παραμένει η ελληνική εκκλησία σχετικά με το έργο του Νίκου Καζαντζάκη. Χαρακτηριστική είναι και το κείμενο της Μητρόπολης Πειραιώς όπου αναφέρεται στον Καζαντζάκη με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Αφορμή στάθηκε η πρόσφατη παρουσία του Πατριάρχη Αλεξάνδρειας Θεόδωρου σε εκδήλωση για τον Καζαντζάκη και τα θερμά του λόγια για τον συγγραφέα.
O Πατριάρχης Αλεξάνδρειας σε εκδήλωση του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων Αλεξανδρείας«Πτολεμαίος Α΄», την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου το βράδυ, είχε καλέσει τους παρευρισκόμενους να «ταξιδέψουν» μαζί του την Οδύσσεια.
Είπε:
«Ο Καζαντζάκης ήταν ένας ταξιδευτής σ’ όλη του τη ζωή. Γι’ αυτό και αισθανόταν τον εαυτό του σαν ένα πουλί, που δεν τον χωράει η γη, γιατί ήθελε να πετάξει, να γνωρίσει λαούς, να γνωρίσει θρησκείες…».

Η συγκεκριμένη παρουσία και τα λόγια του Πατριάρχη εξόργισαν τον Μητροπολίτη Πειραιώς ο οποίος, εκ του Γραφείου επί των Αιρέσεων και Παραθρησκειών, έδωσε στη δημοσιότητα την παρακάτω ανακοίνωση:
Ζώντας σε καιρούς αποκαλυπτικούς, βιώνουμε μια πρωτοφανή παραδοξότητα.Oι ευγενείς ανθρώπινες ενασχολήσεις να υπηρετούν το σύγχρονο κακό. Να προάγουν την πλάνη και να γίνονται δίαυλοι, μέσω των οποίων ο μέσος άνθρωπος να οδηγείται μακριά από το Σωτήρα Χριστό και την Εκκλησία Του και να μυείται στα φοβερά διδάγματα και τις πρακτικές της «Νέας Εποχής» και του διεθνούς σκηνικού του αποκρυφισμού, δηλαδή της δαιμονολατρίας.
Μια από τις ευγενείς αυτές ανθρώπινες ενασχολήσεις, η οποία χρησιμοποιείται για το σκοπό αυτό, είναι και η λογοτεχνία, και δη όταν γίνεται δημόσιο θέαμα, δια της «Έβδομης Τέχνης», δηλαδή του κινηματογράφου. Το πλέον τραγικό είναι, όταν, αυτής της δόλιας πρακτικής, γίνονται συνήγοροι και εκκλησιαστικά πρόσωπα, και ιδίως μεγαλόσχημοι κληρικοί, οι οποίοι γίνονται (εκόντες – άκοντες) χειροκροτητές σαθρών και το χειρότερο βλάσφημων συγγραφέων, λογοτεχνών και κινηματογραφικών παραγωγών.
Αφορμή για το παρόν σχόλιό μας πήραμε από πρόσφατη εκδήλωση των Ελλήνων της Αλεξάνδρειας, στις 17 Νοεμβρίου, για τον γνωστό κρητικό συγγραφέα Ν. Καζαντζάκη, στην οποία πήρε μέρος και μίλησε και ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος. Άλλωστε η φετινή χρονιά είναι αφιερωμένη στα 60 χρόνια από το θάνατο του λογοτέχνη και για το λόγο αυτό γυρίστηκε ταινία η ζωή του και γίνονται διάφορες εκδηλώσεις. Η συμμετοχή του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και η ομιλία του στην εκδήλωση αυτή έλαβε μεγάλη δημοσιότητα και προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση και πικρία στον πιστό λαό, διότι ο συγκεκριμένος συγγραφέας, πέρα από τις αντιφατικές και αλλοπρόσαλλες δοξασίες του, υπήρξε ένας σφοδρός πολέμιος της πίστεως της Εκκλησίας στο Πρόσωπο του Χριστού. Υπήρξε ο εισηγητής ενός «Χριστού», που είναι πιστό αντίγραφο των θεοσοφικών και νεοεποχίτικων «Χριστών» – «Αντιχρίστων», οι οποίοι «ενσαρκώνουν» τα διδάγματα της «Νέας Εποχής». Ενός «Χριστού» ολότελα απογυμνωμένου από τη Θεότητά Του.

Δυστυχώς ο Ν. Καζαντζάκης, ένας όντως οξυδερκής άνθρωπος και δυνατό μυαλό, με το έργο του υπήρξε ένας από τους προωθητές του «πνεύματος» της «Νέας Υδροχοϊκής Εποχής». Ένας τραγικός άνθρωπος, ο οποίος δε γνώρισε ποτέ στη ζωή του την ηρεμία και τη γαλήνη, βιώνοντας μια αδιάκοπη ταραχή και ανασφάλεια, προϊόν της εσωτερικής του κενότητας, την οποία μάταια προσπαθούσε να γεμίσει με δοξασίες του θεοσοφικού κινήματος, του ανατολικού μυστικισμού και του αποκρυφισμού. Τα έργα του είναι ο αψευδής μάρτυρας της εναγώνιας προσπάθειάς του, να δημιουργήσει μια δικής του εμπνεύσεως θρησκευτική πίστη, δομημένη με αποκρυφιστικά στοιχεία και ορθολογική φαινομενολογία, αρνούμενος την παραδεδομένη πίστη της Εκκλησίας.
Δεν αρκέστηκε ο Μακαριώτατος στην παρουσία του στην εκδήλωση, αλλά μίλησε κιόλας, εκθειάζοντας τον Καζαντζάκη. Παρουσίασε μια στρεβλή εικόνα για κείνον, αφήνοντας κατά μέρος το αντιχριστιανικό του πρόσωπο. Είπε χαρακτηριστικά: «Ο Καζαντζάκης ήταν ένας ταξιδευτής σ’ όλη του τη ζωή. Γι’ αυτό και αισθανόταν τον εαυτό του σαν ένα πουλί, που δεν τον χωράει η γη, γιατί ήθελε να πετάξει, να γνωρίσει λαούς, να γνωρίσει θρησκείες…». Πράγματι ο Καζαντζάκης το 1922 επισκέφτηκε τη Βιέννη, όπου ήρθε σε επαφή με το έργο του Σίγκμουντ Φρόυντ και τις βουδιστικές γραφές, όπου και διαμόρφωσε τις δοξασίες του και τα πιστεύω του. Μπορούμε επομένως να εκθειάζουμε έναν άνθρωπο ο οποίος, ενώ γεννήθηκε σε ορθόδοξη χώρα, από ορθοδόξους γονείς, διδάχτηκε την ορθόδοξη πίστη στο σχολείο, συναναστράφηκε με ορθοδόξους συγγενείς και φίλους του και στο τέλος αρνήθηκε την Ορθοδοξία, ή τουλάχιστον την αμφισβήτησε και γι’ αυτό ψάχνει να βρει την αλήθεια και τις απαντήσεις στις ανησυχίες του σε άλλες θρησκείες; Ο Καζαντζάκης υπήρξε ένας αμφισβητίας της Ορθοδοξίας και αναζητητής της αλήθειας εκτός αυτής!
Επίσης ο Μακαριώτατος θέλησε να παρουσιάσει τον υβριστή του Χριστού Καζαντζάκη ως …ευσεβή προσκυνητή του Αγίου Όρους: «Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας δε λησμόνησε να αναφέρει τη συνάντηση του Νίκου Καζαντζάκη με μεγάλους ασκητές στο Άγιον Όρος, όπου γονάτισε κοντά τους, εκεί όπου σχηματοποίησε και την ιδέα του ότι «ο άνθρωπος είναι μία χούφτα από χώμα, γεμάτος από Θεό…»! Μόνο που παραβλέπει ο Μακαριώτατος πως μια μεγάλη μερίδα «προσκυνητών» του Αγίου Όρους είναι αγνωστικιστές και αλλόθρησκοι, οι οποίοι μεταβαίνουν στον Άθωνα για τουριστικούς λόγους. Προφανέστατα και η επίσκεψη του κρητικού λογοτέχνη ανήκε σε αυτή την κατηγορία. Επίσης η ανωτέρω φράση του Καζαντζάκη, τι άλλο μπορεί να σημαίνει, εκτός από τη θεοσοφική αντίληψη περί ανθρώπου;

Το ανωτέρω διαδικτυακό δημοσίευμα συνεχίζει:«Παίρνοντας αφορμή και από τα πρόσφατα Καβάφεια και την επιρροή του Κωνσταντίνου Καβάφη στην Αλεξάνδρεια αλλά και τα όσα ακούστηκαν για τις περιγραφές του Νίκου Καζαντζάκη για την Αίγυπτο, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας πρότεινε να γίνει στο μέλλον μία ημερίδα που να αναφερθεί από κοινού στο έργο των αυτών μεγάλων της ελληνικής λογοτεχνίας, καθώς και οι δύο “αισθάνονται το χώμα όπου μυρίζει τη μυρωδιά της θνησιμότητας και μέσα τους να ανθίζει πάντα μία ελπίδα που είναι η αθανασία…”, όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο ίδιος ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος» (Όπου ανωτ.)! Ζητά λοιπόν ο Μακαριώτατος να τιμηθεί το συγγραφικό έργο, τόσο του γνωστού για την προσωπική του ζωή Καβάφη, όσο και του βλάσφημου Καζαντζάκη! Και πάλι ρωτάμε με έκπληξη για το λόγιό του: «αισθάνονται το χώμα όπου μυρίζει τη μυρωδιά της θνησιμότητας και μέσα τους να ανθίζει πάντα μία ελπίδα που είναι η αθανασία…». Έχει καμιά σχέση αυτή η θέση με την χριστιανική ανθρωπολογία και σωτηριολογία; Για «αθανασία της ψυχής» διδάσκουν όλες οι θρησκείες και φιλοσοφίες, αλλά αυτών οι αντιλήψεις είναι διαμετρικά αντίθετες με την χριστιανική διδασκαλία. Λυπούμαστε, αλλά η παραπάνω θέση είναι ταυτόσημη με την θεοσοφική ανθρωπολογία! Αλλά για ποια «αθανασία» του έργου του Καζαντζάκη μπορούμε να μιλάμε, αφού ο ίδιος παράγγειλε να γραφεί στον τάφο του το γνωστό απόφθεγμα, το οποίο συνοψίζει το πιστεύω του και το μηδενιστικό υπαρξιακό του κενό: «ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΙΜΑΙ ΛΕΥΤΕΡΟΣ»;
Ο αγωνιστής θεολόγος κ. Α. Κυριακού, σχολιάζοντας την επίσκεψη και ομιλία του Μακαριωτάτου Πατριάρχου στην εκδήλωση αυτή, παραθέτει ένα μικρό απόσπασμα ενός από τους πλέον εμβριθείς μελετητές του Καζαντζάκη, του Ι. Κορδορούμπα: «Απ’ τους κρατήρες που προκαλεί η απιστία του [Καζαντζάκη] εκτινάσσεται με δύναμη η καυστική λάβα των φρικτών του βλασφημιών κατά του προσώπου του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και της πανάγνου και αειπαρθένου Μητρός του, που όμοιές των μόνο ο Σατανάς θα μπορούσε να εμπνευσθεί».
Δεν θέλουμε να επεκταθούμε περισσότερο, άλλωστε οι αναγνώστες μας και γενικά ο πιστός λαός μας γνωρίζει τι εστί Καζαντζάκης και πόσο μεγάλη ζημία προκάλεσε στην Εκκλησία μας. Απλά θέλουμε να εκφράσουμε τη λύπη μας για τα εκκλησιαστικά πρόσωπα, τα οποία παραβλέπουν το βλάσφημο και αντίχριστο έργο του και τον εκθειάζουν και τον τιμούν δημόσια. Λυπούμαστε ιδιαιτέρως για τη συμμετοχή και την ομιλία του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας, ο οποίος, τιμώντας τον άνθρωπο Καζαντζάκη, τίμησε και το βλάσφημο έργο του. Προσπαθούμε να διαγνώσουμε την «αναγκαιότητα» της πατριαρχικής αυτής συμμετοχής και δε μπορούμε να τη βρούμε. Σε καμιά περίπτωση δε θεωρούμε επιτρεπτό να τιμώνται πρόσωπα σαν τον υβριστή του Κυρίου μας και άλλων ιερών προσώπων της πίστης μας Ν. Καζαντζάκη. Ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός είχε πει πως όποιος μας βρίζει προσωπικά έχουμε χρέος να τον συγχωρούμε, «αν όμως, όπως είπε, βρίζει το Χριστό και την Παναγία μου δεν θέλω ούτε να τον βλέπω!».Κλείνουμε, με τη βαθειά ανησυχία μας, για τα νέα ήθη, τα οποία εισήλθαν στην Εκκλησία μας και τα οποία στόχο έχουν να αλλοιώσουν το φρόνημά της, το οποίο είναι διαμετρικά αντίθετο με το φρόνημα του κόσμου.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πορεία Κούρδων στο κέντρο της Αθήνας – Διαμαρτύρονται για τις πράξεις του Ερντογάν
7/12/2017
Πορεία πραγματοποίησαν μέλη του Πολιτιστικού Κέντρου Κουρδιστάν στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή την σημερινή επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Με συνθήματα «Λευτεριά στον Οτσαλάν» και «Ερντογάν δικτάτορα», διαμαρτυρήθηκαν για τις πράξεις του Τούρκου Προέδρου εναντίον του κουρδικού λαού.
Αρχικά, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Ομόνοια, στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στην οδό Σταδίου, στο ύψος της πλατείας Κλαυθμώνος, και κατέληξαν στα Προπύλαια, όπου έκαψαν μία αφίσα που απεικόνιζε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
«Δεν δεχόμαστε την επίσκεψη του Δικτάτορα Ερντογάν στην Ελλάδα. Ο Ερντογάν και το κόμμα του, το AKP, είναι αυτοί που έχουν κάνει σφαγές στην Τουρκία και στη Μέση Ανατολή και ιδιαίτερα στον Κουρδικο Λαό. Είναι αυτός που εδώ και χρόνια κάνει σφαγές στο Κουρδιστάν, η επισκεψή του στην Ελλάδα που είναι η γενετειρα της Δημοκρατίας, είναι απαράδεκτη» αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν.
Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους και ο γραμματέας της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος, μεταξύ, δήλωσε: «Καταγγέλλουμε τη δικτατορική παρουσία του Ερντογάν στην Ελλάδα. Ο Ερντογάν είναι ο μεγάλος σφαγέας των Κούρδων. Είναι το καθεστώς που έχει επιβάλλει τρομοκρατικές διώξεις στους δημοκράτες κι αγωνιστές της Τουρκίας. Είναι πρόκληση το γεγονός ότι ο Ερντογάν απέκλεισε πριν έρθει στην Ελλάδα να γίνουν μαζικές συλλήψεις και φυλακίσεις».
Οι διαδηλωτές θα παραμείνουν στα Προπύλαια μέχρι την επόμενη συγκέντρωση, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 18:00.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Να περιμένεις από έναν «κεραμιδόγατο» να υπερασπίσει την εδαφική ακεραιότητα... κάποιον με άσπρα μαλλιά, που παριστάνει τον Πρόεδρο σε παρελάσεις, δοξολογίες, και άλλα παρόμοια...
Και για να τελειώνουμε. Επισυνάπτω τον χάρτη της συνθήκης των Σεβρών… με την Σμύρνη Ελληνική … Για δυο λόγους: α) Αν επιμείνει ο Ερντογάν στην επικαιροποίηση της συνθήκης της Λωζάνης, να αντιπροτείνουμε επικαιροποίηση της συνθήκης των Σέβρων (τρέλα αυτός, τρέλα και μεις!!) β) Έχει τη φωτογραφία του Ελευθερίου Βενιζέλου … μπορεί να ήταν ό,τι ήταν … αλλά, μοιρολάτρης δεν ήταν … δεν θα άφηνε τις σφαλιάρες να πέφτουνε βροχή.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με αφορμή την επίσκεψη Ερντογάν
Η αριστερά και τοτε διαδήλωνε κατά της επίσκεψης του Τούρκου Πρωθυπουργού Τουρκούτ Οζάλ στην Αθήνα, Ιούνιος 1988 .
Ήταν την περίοδο του "πνεύματος Νταβός", που για τον Ανδρεας Παπανδρεου  κράτησε 6 μήνες (για την υπόλοιπη πολιτική ελίτ της χώρας, δεξιά, κεντρώα, αριστερή διαρκεί ακόμα). Αμέσως μετά την επίσκεψη Οζάλ, ο Ανδρεας Παπανδρεου  θα δηλώσει το περίφημο mea culpa στη Βουλή, εγκαταλείποντας την πολιτική Νταβός και στην οποία δεν θα επανέλθει μέχρι το τέλος του βίου του. Ακολουθεί η προκήρυξη και το κάλεσμα τεσσάρων οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς (η κοινοβουλευτική- κομμουνιστική και κομμουνιστογενής- αριστερά της εποχής ΚΚΕ και ΕΑΡ, όπως και η - μητσοτακική και τότε- Ν.Δ. ήταν υπέρ του πνεύματος Νταβός, ενώ από το ΠΑΣΟΚ η μόνη διαφοροποίηση σε επίπεδο Κ.Ε.- κατά της κυβερνητικής πολιτικής Νταβός- ήταν τότε η ομάδα των Ιταλών/Χαραλαμπίδης, που ζήτησαν γι' αυτό το λόγο τη σύγκληση ειδικής συνόδου της ΚΕ, όπως και έγινε - 3η Ειδική Σύνοδος Φεβρουάριος 1988- και στη συνεδρίαση της Κ.Ε. κριτική στην πολιτική Νταβός, άσκησαν εκτός του Μ.Χ., τα μέλη της Κ.Ε. Σύλβα Ακρίτα, Δημήτρης Ρόκος και Αντώνης Τρίτσης).
Επειδή κάποιοι φίλοι μπορεί να μην είναι εξοικειωμένοι με τα ονόματα των οργανώσεων που υπογράφουν την προκήρυξη και το κάλεσμα, ΕΚΚΕ (μαοϊκή αριστερά), ΚΚΕ εσωτερικού-Α.Α.(ομάδα Μπανιά, διάσπαση του ΚΚΕεσωτερικού- πολλοί σημερινοί υπουργοί, βουλευτές και κεντρικά κυβερνητικά στελέχη προέρχονται από το συγκεκριμένο χώρο), ΕΜΑΣ και Σ.Σ.Ε.Κ. (πασοκογενείς διασπάσεις, Ενότητα Μαρξιστών Σοσιαλιστών και Σοσιαλιστική Συνδικαλιστική Εργατοϋπαλληλική Κίνηση.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο παραλογισμός, όταν μια τρίτη χώρα θέλει να προσδιορίσει την πρωτεύουσα μιας άλλης χώρας, στην πρωτεύουσα άλλης χώρας.
Τι ζούμε οι άνθρωποι!
* θεός ο Κιμ... Ποια πρωτεύουσα κράτους που δεν υπάρχει; Εξαιρώ τα υψίπεδα του Γκολάν που ανήκουν στη Συρία, όλη η άλλη περιοχή είναι Παλαιστίνη!