Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Παρασκευη 8 Δεκεμβριου 2017


Τρίψτε το στα μούτρα των Πασόκων,που μας έλεγαν ότι με το πρώτο μνημόνιο σώθηκαν οι μισθοί και οι συντάξεις.
Νταισενμπλουμ. Με το πρωτο μνημονιο σωθηκαν οι ξενοι επενδυτες.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Παρασκευή 08/12/2017 - 10:41
Πρωτοφανές περιστατικό στο στρατόπεδο Μεσολογγίου
Στο 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων Μεσολογγίου την Πέμπτη 7 Δεκέμβρη στο μεσημεριανό συσσίτιο η κοτόσουπα που δόθηκε στους φαντάρους είχε μέσα σκουλήκια!
Οι φαντάροι αντέδρασαν και διαμαρτυρήθηκαν άμεσα για αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση και έφυγαν όλοι από το εστιατόριο. Την ίδια ώρα το ΚΨΜ ήταν κλειστό με αποτέλεσμα οι φαντάροι να μείνουν νηστικοί. Να σημειωθεί ότι στο ίδιο στρατόπεδο μόλις πριν 2 μέρες φαντάροι στην αναφορά διαμαρτυρήθηκαν για την ποιότητα του φαγητού χωρίς να παρθεί κανένα μέτρο όπως φάνηκε από αυτό το πρωτοφανές περιστατικό..



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΝ ΕΒΑΛΑΝ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 5000 ΕΥΡΩ ΓΙΑΤΙ ΠΟΥΛΑΕΙ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΑΝΑΝ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΕΡΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΛΑΙΤΖΙΔΗΣ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΓΡΑΨΕ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ .



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η εκτέλεση 283 αναπήρων του ελληνοιταλικου πολεμου στις 30 Νοέμβρη 1943
Μια παραγνωρισμένη, παρά τη σημασία της, πτυχή
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ΑΜΕΑ, στις 3 Δεκεμβρίου, αλιεύσαμε από φίλο στο διαδίκτυο, ένα «διαφορετικό» άρθρο. Ένα άρθρο για ένα συμβάν που η, μέχρι σήμερα, ιστορική γνώση δεν του έχει αποδώσει τη θέση που θα έπρεπε να έχει αν και είναι εξαιρετικά σημαντικό. Τη σφαγή των αναπήρων του ελληνοϊταλικού πολέμου, οι οποίοι παρά τις αντίξοες τότε συνθήκες είχαν περάσεισ τις γραμμές της αντίτασης, από τους Ναζί και τους ντόπιους συνεργάτες τους.  Ένα ακόμη επεισόδιο απερίγραπτης βαρβαρότητας από την μία και αδιανόητης παλικαριάς από την άλλη. Ευχαριστούμε τον Μιχάλη Παγιάντζα για το «δάνειο» και το φως που έριξε σε αυτήν την εξαιρετικά σημαντική πτυχή.
«Στις 30 Νοεμβρίου, συμπληρώνονται 74 χρόνια από τη νύχτα της 30ής Νοέμβρη του 1943, όταν τα τάγματα ασφαλείας, με τις πλάτες των γερμανοφασιστών κατακτητών, ξεχύθηκαν στα νοσοκομεία της Αθήνας, ενάντια στους 15.000 ανάπηρους του ελληνοϊταλικού πολέμου. Τους άρπαξαν, τους φόρτωσαν σε αυτοκίνητα και τους παρέδωσαν στους Γερμανούς, στις φυλακές Χαϊδαρίου και Χατζηκώστα.
Με την κατάρρευση του Μετώπου και τη συνθηκολόγηση του Ελληνικού Στρατού, οι ανάπηροι των μετώπων στο μεγαλύτερο ποσοστό τους μαζεύτηκαν στα νοσοκομεία της Αθήνας. Περίπου 15.000 ανάπηροι βρήκαν το πρώτο καταφύγιό τους, σε άθλιες συνθήκες, σε δεκάδες νοσοκομεία της Αθήνας.
Από την πρώτη στιγμή, οι ανάπηροι άρχισαν τους αγώνες για την επιβίωσή τους και την υγειονομική περίθαλψή τους. Ιδιαίτερο μέτωπο άνοιξαν ενάντια στους αξιωματικούς – εγκάθετους της δοσίλογης κυβέρνησης, που λυμαίνονταν τα νοσοκομεία.
Η κατάσταση στη χώρα άρχισε να γίνεται ανυπόφορη. Πλησίαζε ο χειμώνας 1941 – 42 και το φάσμα της πείνας ήταν ορατό. Το Σεπτέμβρη του 1941, ιδρύθηκε το ΕΑΜ που αμέσως επιδόθηκε σε ένα δύσκολο και επικό αγώνα για την ανύψωση του ηθικού του λαού και την πάλη του για την επιβίωση και τη λευτεριά του. Τα μηνύματα του ΕΑΜ πρώτοι τα πήραν οι ανάπηροι του πολέμου στα νοσοκομεία. Αρχισε η οργάνωση των νοσοκομείων στο ΕΑΜ.
Στις 28 Οκτώβρη 1941 πραγματοποιείται η πρώτη οργανωμένη αγωνιστική εκδήλωση. Οι ανάπηροι μαζί με τους φοιτητές καταθέτουν στεφάνια στον Αγνωστο Στρατιώτη κάτω από τα έκπληκτα μάτια των αρχών κατοχής.
Στα νοσοκομεία αρχίζει οργασμός οργανωτικής δουλειάς. Συγκροτούνται σε όλα τα νοσοκομεία Επιτροπές, καθώς και παννοσοκομειακή Επιτροπή. Στα νοσοκομεία δεν κατάφεραν ποτέ να εγκατασταθούν οι διοικήσεις που διόρισαν οι κυβερνήσεις των Ράλληδων.
Το κίνημα των αναπήρων συντονίζεται με το φοιτητικό κίνημα, με τους δημόσιους υπάλληλους, τους μαγαζάτορες, τους εργαζόμενους.
Σε όλες τις λαϊκές κινητοποιήσεις της Αθήνας για ψωμί και συσσίτια, στις εθνικές επετείους της 25ης του Μάρτη και 28ης Οκτώβρη προπορεύονταν οι ανάπηροι και τραυματίες του αλβανικού πολέμου με τα αναπηρικά τους αμαξίδια – «μηχανοκίνητες φάλαγγες» τα είχε ονομάσει τότε ο λαός – με τις πατερίτσες ή τα μπαστούνια τους, με τους επιδέσμους ακόμα στα κεφάλια τους, στα μάτια τους και τις νοσοκόμες να σπρώχνουν τα αμαξίδια, να υποβαστάζουν τους ακρωτηριασμένους ή να οδηγούν τους τυφλούς.
Οι ανάπηροι συντονίζουν και συντάσσουν τις δυνάμεις τους. Καθορίζουν τρία κέντρα δράσης και συμπαράστασης στον αναπτυσσόμενο λαϊκό αγώνα. Λυκαβηττό – Τουρκοβούνια – Κέντρο Αθήνας, προς τα οποία συγκλίνει η δράση τριών γειτονικών ομάδων νοσοκομείων.
Η ανάπτυξη του αγώνα των αναπήρων εξοργίζει τις ελληνικές και γερμανοϊταλικές αρχές κατοχής. Στόχος τους τώρα είναι η διάλυση των νοσοκομείων. Εγινε η σκέψη να μαζέψουν όλους τους ανάπηρους στα Μέθανα, δήθεν για λουτροθεραπεία. Αλλά οι ανάπηροι ματαίωσαν την πονηρή αυτή «λύση».
Στις 3 Μάρτη 1943 πήραν μέρος στον ξεσηκωμό για ματαίωση της επιστράτευσης, μαζί με τους εργαζόμενους της Αθήνας και του Πειραιά, τους δημόσιους υπάλληλους, τους φοιτητές, τους επαγγελματίες και βιοτέχνες. Πλήρωσαν με ακριβό τίμημα: 46 νεκρούς. Ομως, ούτε ένας Ελληνας δεν πήγε στο Ανατολικό Μέτωπο.
Στις 30 Νοέμβρη 1943, γύρω στις 3 τα ξημερώματα, έκαναν την επίθεσή τους ενάντια στα 19 νοσοκομεία που οι ανάπηροι τα είχαν μετατρέψει σε κάστρα της Εθνικής Αντίστασης. Ο «εγκέφαλος» που σχεδίασε την έφοδο στα νοσοκομεία και το άγριο χτύπημα των αναπήρων ήταν ο γνωστός και σαν «μαύρος» άνθρωπος Στ. Γονατάς, φυσικά μαζί με τον Ράλλη το δοσίλογο πρωθυπουργό. Ελληνόφωνα στρατεύματα κατοχής, οι γερμανοτσολιάδες φασίστες του Ράλλη, πάνω από χίλιοι, οπλισμένοι με γερμανικά όπλα, μεταφέρθηκαν με καμιόνια κάτω από την προσωπική καθοδήγηση του Γκεσταπίτη Φον Στρόουπ περικύκλωσαν τα στρατιωτικά νοσοκομεία, για να τα καταλάβουν. Μπήκαν μέσα ουρλιάζοντας και με βρισιές, χτυπήματα με τους υποκόπανους και πολλές φορές με λογχισμούς και πυροβολισμούς, έπεσαν πάνω στους ανάπηρους και τραυματίες.
Ο Γονατάς, μάλιστα, είχε κυνικά δηλώσει σε μια επιτροπή αναπήρων. «Θα σας εξοντώσουμε όλους, γιατί είσαστε ΕΑΜίτες». Κι ο Ράλλης τους αποκαλούσε κηφήνες και αναρχικούς.
Η αγριότητα των γερμανοτσολιάδων ξεπέρασε κάθε όριο. Έσερναν ανάπηρους με κομμένα και τα δυο άκρα στο χώμα μέχρι που μάτωναν. Δεν άφηναν τις νοσοκόμες να τους βοηθήσουν. Αρπαζαν από τα χέρια τους ή από τα χέρια των αναπήρων τα τεχνητά μέλη και τα έσπαζαν για να μην τα χρησιμοποιήσουν και τους χτύπαγαν με αυτά στο κεφάλι. Μεγαλύτερη αγριότητα και μίσος έδειχναν στα μέλη των νοσοκομειακών επιτροπών, τα οποία υποδείκνυαν οι πράκτορές τους μέσα σε κάθε νοσοκομείο.
Οι ανάπηροι, φορτώνονται σε καμιόνια, με προορισμό τις φυλακές Χατζηκώστα και το στρατόπεδο Χαϊδαρίου…
Τα ξημερώματα, εκτελούνται 283 αγωνιστές με αναπηρία…»



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Περίπου χίλιοι αγωνιστές της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου έσπασαν την απαγόρευση και πραγματοποίησαν απόψε την Πεμπτη τη συγκέντρωση στα Προπύλαια, ενάντια στο αιματοβαμμένο καθεστώς Ερντογάν, ενάντια στη βρόμικη συμφωνία Ελλάδας - Τουρκίας - ΕΕ για τους πρόσφυγες και ενάντια στις συλλήψεις τούρκων και κούρδων αντιφασιστών από την κυβέρνηση Τσίπρα.
Το σπάσιμο της απαγόρευσης δείχνει πως η κυβέρνηση Τσίπρα δύσκολα θα μπορέσει να επιβάλλει το καθεστώς αστυνομοκρατίας που επιδιώκει. Ακόμη κι αν τελικά η πορεία σταμάτησε μπροστά στις κλούβες και τις ορδές των ΜΑΤ στη Σταδίου, το μήνυμα της Αντίστασης στάλθηκε.
Σχολιο.- ουτε μεχρι το συνταγμα δε μας αφησε ο αμορφωτος Τζιφρας



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν θα μας δικαιώσει οπωσδήποτε καμιά ιστορία. Δεν θα 'ρθει η μέρα, δηλαδή, που όλοι θα μιλάνε με καλά λόγια για μας και με άσχημα για τους εχθρούς μας.
Γιατί μπορεί σήμερα όλοι να καταδικάζουν το δουλεμπόριο, αλλά θαυμάζουν συνάμα και τα πολιτιστικά επιτεύγματα της Δύσης που στηρίχτηκαν στον πλούτο που προήλθε απ' αυτό. Και τους δημιουργούς τους που συχνά ήταν κολλητάρια με τους δουλέμπορους.
Μπορεί η μεγάλη πλειονότητα να είναι κατά των μαυραγοριτών της Κατοχής, αλλά θεωρείται αξιοπρεπής ο κ. Λάτσης, που κληρονόμησε τα λεφτά του μαυραγορίτη μπαμπά, και αξιοπρεπής ο κ. Γαβρόγλου και όσοι άλλοι αποτελούν την Αυλή του.
Το κεφάλι του Άρη κρεμάστηκε στον φανοστάτη των Τρικάλων. Τότε που ο μπαμπάς Λάτσης μέτραγε τις λίρες.
Δεν είναι βέβαιο πως εμείς θα δικαιωθούμε και τα καθίκια θα στιγματίζονται από όλους και για πάντα...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΛΑΕ στηρίζει τη συγκέντρωση των Παλαιστινίων στο Σύνταγμα, την Παρασκευή (8/12)
Δεκ 8, 2017 | Ανακοινώσεις, Γραφείο Τύπου,
Η ΛΑΕ στηρίζει τη συγκέντρωση των Παλαιστινίων στο Σύνταγμα, την Παρασκευή (8/12)
Παλαιστινιακές οργανώσεις και δυνάμεις της Αριστεράς πραγματοποιούν την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, στις 6 μ.μ., μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Θα ακολουθήσει και πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ ενάντια στην εμπρηστική απόφαση Τραμπ, να μεταφέρει την αμερικάνικη πρεσβεία στο Ισραήλ, από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.
Η ΛΑΕ στηρίζει και συμμετέχει τη συγκέντρωση των Παλαιστινίων στο Σύνταγμα, την Παρασκευή (8/12).

Σχολιο.- Εντάξει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν έβγαλε ανακοίνωση για το έκτακτο κάλεσμα και μπορείς να τους δώσεις μία δικαιολογία πως δεν προλαβαίνουν.
Η σελίδα "Νέα από την Παλαιστίνη" που υποτίθεται έχει ρόλο να ενημερώνει για τα όσα γίνονται εκεί, γιατί το έχει αποκρύψει;;
Γιατί πολύ απλά η συγκεκριμένη σελίδα, μαζί με τους διαχειριστές της, είναι όργανα του ΣΥΡΙΖΑ και δεν θέλουν να δημιουργήσουν προβλήματα στην Κυβέρνηση.
Για αυτόν τον λόγο δεν έχουν μιλήσει για τίποτα μέχρι στιγμής που έχει προκαλέσει η Κυβέρνηση στην Παλαιστίνη!
Ούτε για East Med, ούτε για τις στρατιωτικές ασκήσεις, ούτε για το Πατριαρχείο ούτε για τίποτα!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΚΑΙ Η ΥΠΟΤΑΓΗ,Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΦΟΒΟΥ ΠΕΡΝΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΣΕ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ.
ΜΙΑ ΝΕΑ ΜΟΡΦΗ ΜΑΖΙΚΟΥ ΟΧΙ, ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΛΑΦΥΡΟ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΨΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ ΜΕΛΑΝΙ ΤΑ ΟΧΙ ΜΑΣ.
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΕΝΟΣ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΥ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΟΥ ΝΑΙ.
ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΑΥΤΗ ΕΔΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΘΕΙ. ΕΠΑΜ ΤΩΡΑ!...ΒΑΡΚΙΖΑ ΤΕΛΟΣ.-



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΗΜΕΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ,ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ Π.Τ.Δ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ
ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΦΤΕΙ ΠΡΙΝ 94 ΧΡΟΝΙΑ(ΜΑΛΙΣΤΑ ΘΥΜΟΤΑΝ ΟΤΙ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Η ΙΑΠΩΝΙΑ),ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΤΟ ΕΥΧΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΣΕ ΣΤΑ ΥΨΗ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.Ε ΣΥΝΟΡΟ ΤΗΣ Ε.Ε Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΔΕΝ ΕΔΕΙΞΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΘΕΜΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΕΚΤΟΣ ΟΠΩΣ ΜΙΛΑΕΙ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.
ΠΟΙΟΥΣ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙ ΟΜΩΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΔΩΣΑΝ ΟΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΚΕΙΝΟΙ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ .....ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΕΙΧΑΝ ΕΝΑ ΡΗΤΟ ΑΛΑΝΘΑΣΤΟ.
ΔΕΝ ΦΤΑΕΙ Ο ΑΓΑΣ Ο ΝΕΝΕΚΟΣ ΠΡΟΔΩΣΕ..ΕΠΑΜ ΤΩΡΑ! ΒΑΡΚΙΖΑ ΤΕΛΟΣ.-



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Ερντογάν πήγε στο Παυλόπουλο.
Αμφισβήτησε σε ελληνικό έδαφος την Συνθήκη της Λωζάννης, χαρακτήρισε την μειονότητα στην Θράκη, τουρκική, ενώ έσπασε και από τις δυο πλευρές το πρωτόκολλο καθώς δεν προβλέπει ανταπαντήσεις στις προσφωνήσεις.
Εγώ,με τις πενιχρές μου,ιστορικές κυρίως,γνώσεις στη διπλωματία,ξέρω ότι όταν καλούμε ηγέτη για ιστορική επίσκεψη έχουν προηγηθεί επαφές διπλωματών ώστε να ξέρουν και οι δύο πλευρές εκ των προτέρων τί θα ειπωθεί.
Απ΄ό,τι φαίνεται η ελληνική πλευρά πιάστηκε ξεβράκωτη,έτσι ο Σουλτάνος φαίνεται "κατακτητής" στην επίσκεψη αυτή.
Τί τη θέλατε τη γαμιόλα τη πρόσκληση για επίσκεψη;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΝΕΚΟΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ!!!!!
«Νενέκος» σημαίνει εθνοπροδότης και μάλιστα του χειρίστου είδους. Η διαφορά ανάμεσα στον προδότη και τον εθνοπροδότη καθορίζεται από το ότι ο δεύτερος δεν περιορίζεται απλά στην επαίσχυντη πράξη της προδοσίας εναντίον της πατρίδας, αλλά τάσσεται εμφανώς με το μέρος του εχθρού, ενώ στρέφεται εμπράκτως εναντίων των συμπατριωτών του.
Η απαξιωτική και μειωτική έκφραση «Νενέκος» ή «Νενέκοι», συνδέεται με τον οπλαρχηγό της Επανάστασης του 1821 Δημήτριο Νενέκο. Αυτός ήταν Αρβανίτης εξελληνισμένος και είχε γεννηθεί στο χωριό Ζουμπάτα των Πατρών. Με την έναρξη της επανάστασης έγινε οπλαρχηγός του προκρίτου της Πάτρας Βενιζέλου Ρούφου, αφού χρειάστηκε πρώτα να δολοφονήσει τους πολεμιστές Σπανοκυριάκο και Σαγιά που διεκδικούσαν το ίδιο αξίωμα. Αρχικά διακρίθηκε στις πολιορκίες της Πάτρας και του Μεσολογγίου. Μετά την άλωση του Μεσολογγίου από τον Ιμπραήμ το 1826, ο Νενέκος αλλάζει πορεία και φανερά συνεργάζεται με τον Τουρκοαιγυπτιο στρατηγό. Ο Νενέκος τον προσκύνησε και συμπαρέσυρε μαζί του και πολλούς άλλους. Το 1827 επικεφαλής των Τουρκοπροσκυνημένων πολέμησε εναντίον των Ελλήνων και τους νίκησε. Για αυτά τα «κατορθώματα» του και με τη μεσολάβηση του Ιμπραήμ, έγινε με διαταγή του Σουλτάνου, «μπέης».
Οι «προσκυνημένοι» με τον Νενέκο στο πλευρό του Ιμπραήμ χτύπησαν ανελέητα τον εθνικό Αγώνα με κίνδυνο να χαθεί κάθε ελπίδα απελευθέρωσης. Τότε ο Γέρος του Μοριά βλέποντας τις θυσίες και τους αγώνες των Ελλήνων να ναυαγούν από την μάστιγα των «προσκυνημένων» βροντοφώναξε το ιστορικό: «Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους». Μάλιστα στα απομνημονεύματά του ο Κολοκοτρώνης σημειώνει χαρακτηριστικά: «Μόνον εις τον καιρόν του προσκυνήματος εφοβήθηκα διά την πατρίδα μου». Η ηρωική αντίσταση του Κολοκοτρώνη, η χωρίς προηγούμενο τρομοκρατία ενάντια στην τρομοκρατία του Ιμπραήμ φαίνεται ότι έφερε αποτελέσματα. Όσα χωριά αρνούντο να επανέλθουν στο ελληνικό στρατόπεδο, δέχονταν αιφνιδιαστικές επιθέσεις από τους άνδρες του Γέρου. Σε όλο τον Μοριά οι πρωτεργάτες του προσκυνήματος συλλαμβάνονταν και εκτελούνταν. Στις πλατείες των χωριών οι απαγχονισμένοι συνεργάτες του εχθρού έκαναν τους διστακτικούς κατοίκους να λάβουν πολύ σοβαρά υπόψη τους τις απειλητικές προειδοποιήσεις του Έλληνα στρατηγού. Έτσι ο Αγώνας αναζωπυρώθηκε.
Όσο για τον Νενέκο, εκτελέστηκε το 1828 κατόπιν εντολής του Κολοκοτρώνη, από τον αδελφό του δολοφονημένου Σαγιά.
Έκτοτε, το όνομα του Νενέκου ταυτίστηκε με τον προσκυνημένο, τον δουλοπρεπή, το μίασμα, τον προδότη, τον άνθρωπο που δεν διστάζει να ξεπουλήσει τις ιδέες του, την αξιοπρέπεια του, την εθνική του υπερηφάνεια, την αγωνιστική του ταυτότητα, να ξεπουλήσει τους παλιούς του συναγωνιστές και να συνεργαστεί με παλιούς του αντιπάλους προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συγκυριακά του συμφέροντα.
ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΔΕΣ, ΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ, ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ... ΟΙ ΝΕΝΕΚΟΙ ΟΜΩΣ ΜΑΣ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ.
Φιλοι ΕΠΑΜ Θερμαικου



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκλογές της Ονδούρας: Η αστυνομία αρνείται να αντιμετωπίσει διαδηλωτές
6 Δεκεμβρίου 2017
Οι συνεχιζόμενες διαδηλώσεις συνεχίζουν να ζητούν από τον Πρόεδρο της Ονδούρας Juan Orlando Hernandez να παραιτηθεί και από την Εθνική Επιτροπή Εκλογών να ολοκληρώσει μια ανακοίνωση.
Η ονδουρανή αστυνομία, γνωστή ως "Cobras", αρνείται τώρα να αντιμετωπίσει τους διαδηλωτές και ζητά να τερματιστεί η κρίση.
Με τις πόλεις της Ονδούρας που αναφέρουν έλλειψη τροφίμων και καυσίμων λόγω των διαμαρτυριών, υπάρχουν ανησυχίες ότι η πολιτική κρίση ενδέχεται να επιδεινωθεί.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



" Και μετά την επανάληψη των προκλήσεων Ερντογάν η κυβέρνηση προσπαθεί μέσα από τις δηλώσεις του Παυλόπουλου και εκείνες του Τσίπρα, να μπαλώσει τα αμπάλωτα. Και δεν μπαλώνονται διότι το πρόβλημα δεν είναι εάν ο Παυλόπουλος ή ο Τσίπρας θα «απαντήσουν» φραστικά ή όχι στον Ερντογάν, αλλά το ίδιο το γεγονός ότι δρομολόγησαν κάτω από τις σημερινές συνθήκες την επίσκεψη του στην Ελλάδα, δίνοντας του τη δυνατότητα να αμφισβητήσει την εδαφική ακεραιότητα της μέσα στην ίδια τη χώρα μας, και ακόμα χειρότερα του έδωσαν τη δυνατότητα να προχωρήσει ένα ακόμα βήμα στη διαδικασία κυπροποίησης της Θράκης με την απόβασή του εκεί. Ακόμα χειρότερα, αυτή την απαράδεκτη κίνηση την πραγματοποίησαν ως εντολοδόχοι του Τραμπ και της Μέρκελ, που θέλουν να χρησιμοποιήσουν την Ελλάδα και την ενδοτική της κυβέρνηση ως το μέσο για να εξευμενίσουν την Τουρκία με παραχωρήσεις στα ελληνικά εθνικά συμφέροντα, στην Κύπρο, τη Θράκη και το Αιγαίο."




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ.-- Νέα απεργία - στις 12 Δεκέμβρη - προκήρυξαν προχθες οι δάσκαλοι πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Ολλανδίας, διεκδικώντας επιπλέον κρατική χρηματοδότηση της Εκπαίδευσης για αυξήσεις μισθών και πρόσληψη προσωπικού. Οι εκπαιδευτικοί ζητούν 1,4 δισ. ευρώ και το υπουργείο Παιδείας προτείνει 750 εκατ. Ετσι, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε απεργία, τη δεύτερη μέσα σε λίγους μήνες (5 Οκτώβρη η προηγούμενη).

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Σχέδια για παραμονή των αμερικανικών στρατευμάτων στη Συρία παρά την ήττα των τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους» κάνουν οι ΗΠΑ. Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Ερικ Παχόν δήλωσε προχθες ότι οι ΗΠΑ σκοπεύουν να τα διατηρήσουν «όσο περισσότερο χρειάζεται», χρησιμοποιώντας αυτήν τη φορά ως πρόσχημα «την υποστήριξη των εταίρων και την αποτροπή επιστροφής των τρομοκρατικών ομάδων».

ΣΑΝΑΑ.—Ο Αποικιοκρατικος Συνασπισμός χωρών υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας κλιμάκωσαν προχθες Τεταρτη τις αεροπορικές επιδρομές στην Υεμένη, βομβαρδίζοντας θέσεις των Χούτι μέσα στην πρωτεύουσα Σανάα και επαρχίες του βορρά.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Περίπου 17.000.000 μωρά σε ολόκληρο τον κόσμο ζουν σε περιοχές όπου η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι εξαπλάσια από τα ανώτερα επιτρεπόμενα όρια, ελλοχεύοντας κινδύνους για τους πνεύμονές τους και για την ανάπτυξη του εγκεφάλου τους, ανακοίνωσε χτες η UNICEF. Η πλειονότητα των βρεφών αυτών, περισσότερα από 12 εκατομμύρια, βρίσκεται στη Νότια Ασία.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τίλερσον: «Η πρεσβεία των ΗΠΑ πιθανότατα δεν θα μετακινηθεί στην Ιερουσαλήμ πριν περάσουν δύο χρόνια»
 Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου 2017, 17:18
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα μεταφέρουν «πιθανότατα» την πρεσβεία τους από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ πριν περάσουν τουλάχιστον δύο χρόνια, δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον.
«Δεν είναι κάτι που θα συμβεί φέτος ούτε πιθανότατα τον επόμενο χρόνο», δήλωσε έπειτα από μια συνάντηση με τον Γάλλο ομόλογό του Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν στο περιθώριο μιας συνάντησης για τον Λίβανο στο Παρίσι.
«Όμως ο πρόεδρος (Ντόναλντ Τραμπ) θέλει να προχωρήσουμε με πολύ συγκεκριμένο και πολύ αποφασιστικό τρόπο ώστε να είμαστε σίγουροι πως η πρεσβεία μπορεί να μεταφερθεί το ταχύτερο δυνατό», πρόσθεσε.
Γι΄αυτό θα πρέπει «να βρούμε την τοποθεσία, να ετοιμάσουμε σχέδια κατασκευής, να εξασφαλίσουμε τις απαραίτητες άδειες [από το αμερικανικό Κογκρέσο], αν και δεν προβλέπω να υπάρξουν δυσκολίες για αυτές τις άδειες, και στη συνέχεια να κατασκευάσουμε την πρεσβεία», είπε.
Ο Ρεξ Τίλερσον υπογράμμισε επίσης πως ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν «πολύ σαφής για το γεγονός ότι το τελικό καθεστώς της Ιερουσαλήμ, και των συνόρων, πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγματεύσεων και να αποφασιστεί από τα μέρη» της σύγκρουσης.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γάζα: Δύο Παλαιστίνιοι νεκροί από ισραηλινά πυρά στις διαδηλώσεις κατά Τραμπ
 Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου 2017, 16:55
Ένας δεύτερος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε σήμερα από πυρά του ισραηλινού στρατού στη λωρίδα της Γάζας ενώ συμμετείχε σε διαδηλώσεις κατά της αναγνώρισης από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.
Οι δύο Παλαιστίνιοι είναι οι πρώτοι που σκοτώνονται στη διάρκεια των διαδηλώσεων κατά της απόφασης της αμερικανικής κυβέρνησης που ανακοινώθηκε προχθές.
Ο Μαχμούντ αλ-Μάσρι, 30 ετών, σκοτώθηκε ανατολικά του Χαν Γιούνες, κοντά στον φράχτη ασφαλείας που κλείνει ερμητικά τα σύνορα του Ισραήλ με τη λωρίδα της Γάζας, ανέφερε το υπουργείο Υγείας. Ένας δεύτερος, που δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί, σκοτώθηκε υπό παρόμοιες περιστάσεις στο ανατολικό τμήμα της περιοχής.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού
Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου 2017, 15:15
«Στηρίζουμε και δυναμώνουμε τον αγώνα μας στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού για την αναγνώριση του ανεξάρτητου, κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους με σύνορα του 1967 και πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Απαιτούμε να σταματήσει αμέσως η οικονομική και στρατιωτική συνεργασία τής ελληνικής κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την κυβέρνηση του Ισραήλ, με αυτό το κράτος δολοφόνο του παλαιστινιακού λαού, των λαών της περιοχής και βεβαίως να σταματήσει και κάθε συνεργασία και συμμετοχή στα σχέδια του αμερικαάνικού ιμπεριαλισμού».
Αυτό δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά την συνάντησή του με τον πρέσβη της παλαιστινιακής Αρχής στην Αθήνα, Μαρουάν Εμίλ Τουμπάσι, στο Περισσό.
Από την πλευρά του, ο πρέσβης της Παλαιστίνης ανέφερε:«Στη συνάντησή μας με τον σύντροφο γγ του ΚΚΕ υπήρξε ταύτιση απόψεων, όπως είχαμε πάντα σε σχέση με την αναγνώριση των δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού για να έχει ελεύθερο ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος». «Επίσης, υπήρξε ταύτιση σε σχέση με τον κίνδυνο της εξέλιξης της ανήθικης, επικίνδυνης και απάνθρωπης στάσης των ΗΠΑ όσον αφορά την Ιερουσαλήμ, που αποτελεί και θα αποτελεί ένα μέρος των κατεχόμενων παλαιστινιακών εδαφών, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τη διεθνή νομιμότητα» πρόσθεσε.
Ο κ. Τουμπάσι επισήμανε ότι «αυτή η εξέλιξη με τη στάση των ΗΠΑ θα σύρει την περιοχή στο άγνωστο και προς νέους κύκλους βίας που δεν επιθυμούμε, γιατί εμείς θέλουμε μία λύση με ειρήνη και τη λύση των δύο κρατών».
«Επίσης, σε αυτήν τη συνάντηση τονίσαμε τον κίνδυνο των συνεπειών αυτής της απόφασης που ενθαρρύνει τη συνέχιση και διαιώνιση της κατοχής τού Ισραήλ επί των παλαιστινιακών εδαφών. Νομίζουμε, από κοινού, ότι η αντιμετώπιση της θέσης των ΗΠΑ γίνεται με την άμεση αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης στα σύνορα της 4ης Ιουνίου 1967, ως απάντηση από τα κράτη που δεν έχουν ακόμα προβεί στην πλήρη αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους» κατέληξε ο πρέσβης της Παλαιστιακής Αρχής.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΩΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ
Σε συγκέντρωση και πορεία στην Αμερικάνικη πρεσβεία σήμερα καλεί η ΚΝΕ
Σε κινητοποίηση σήμερα Παρασκευή 8 Δεκέμβρη, με συγκέντρωση στις 18.00 στα Προπύλαια και πορεία στην αμερικανική Πρεσβεία για την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ καλεί η ΚΝΕ.
Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ αναφέρει τα εξής:
«Καταγγέλλουμε στους νέους και τις νέες, στο λαό της χώρας μας την απόφαση των ΗΠΑ να ανακηρύξουν την Ιερουσαλήμ σε "πρωτεύουσα του Ισραήλ" και να μεταφέρουν εκεί την πρεσβεία τους από το Τελ Αβίβ. Η απόφαση των ΗΠΑ στρώνει το έδαφος για ένα νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα. Η νέα προκλητική ενέργεια του "διαβολικά καλού" - κατά τον Τσίπρα - Τραμπ ρίχνει "λάδι στη φωτιά" για να κάψει τη λύση της σύστασης ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, για αυτό που αγωνίζεται και ματώνει τόσα χρόνια ο Παλαιστινιακός λαός.
Το έγκλημα σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ έχει διαχρονικά τις πλάτες των ΗΠΑ και της ΕΕ.
Κάθε νέος και νέα να καταδικάσει αποφασιστικά το βασανισμό ενός ολόκληρου λαού, τη βία που ασκεί το κράτος του Ισραήλ με τους χιλιάδες πολιτικούς κρατούμενους, την ανέγερση του τείχους του αίσχους, με τους εποικισμούς και τη συνεχιζόμενη κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών.
Με την απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ "ανοίγει ο ασκός του Αιόλου" για όλους τους λαούς της περιοχής και για τον ελληνικό, με απρόβλεπτες κι επικίνδυνες συνέπειες.
Να σταματήσει τώρα το έγκλημα σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού!
Δίνουμε μαζική και αποφασιστική απάντηση!
Η ΚΝΕ καλεί σε κινητοποίηση την Παρασκευή 8 Δεκέμβρη, με συγκέντρωση στις 18.00 στα Προπύλαια και πορεία στην αμερικανική Πρεσβεία.
Στηρίζουμε, δυναμώνουμε την αλληλεγγύη στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού για τη δημιουργία του δικού του ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους, στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
Να σταματήσει η ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κάθε οικονομική και στρατιωτική συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, κάθε συμμετοχή στους σχεδιασμούς του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας στα επικίνδυνα για τους λαούς και τη νεολαία σχέδια που αφορούν την περιοχή.
Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό!».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γάζα: Το υπ. Υγείας ανακαλεί την ανακοίνωσή του για τον θάνατο ενός δεύτερου Παλαιστίνιου
Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου 2017, 17:56
Το υπουργείο Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας ανακάλεσε την ανακοίνωση που είχε κάνει νωρίτερα σήμερα, σύμφωνα με την οποία ένας δεύτερος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε στη διάρκεια των διαδηλώσεων κατά της αναγνώρισης από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.
Το υπουργείο Υγείας ανέφερε πως ο άνδρας, που τραυματίστηκε στο κεφάλι από σφαίρα, εξακολουθεί να είναι εν ζωή, αν και η κατάστασή του είναι απελπιστική. Ο εκπρόσωπός του υπουργείου, Ασράφ αλ-Κούντρα, εξήγησε πως ο νεαρός Παλαιστίνιος, η καρδιά του οποίου είχε σταματήσει να κτυπά, είχε κηρυχθεί νεκρός αλλά οι γιατροί κατάφεραν να τον επαναφέρουν στη ζωή στο νοσοκομείο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δυτική Όχθη: Συγκρούσεις με έναν νεκρό και περισσότερους από 200 τραυματίες για την Ιερουσαλήμ
 Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου 2017, 14:50
Ένας νεκρός και εκατοντάδες τραυματίες από τις συνεχιζόμενες συγκρούσεις μεταξύ Παλαιστινίων και των ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων την Παρασκευή, καθώς Παλαιστίνιοι που αντιδρούν στην απόφαση Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του κράτους του Ισραήλ, έχουν καλέσει σε «ημέρα οργής».
Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν άνδρα κοντά στα σύνορα της Γάζας, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.
Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε πως εκατοντάδες Παλαιστίνιοι έβαλαν φωτιά σε λάστιχα αυτοκινήτων και εκτόξευσαν πέτρες εναντίον των στρατιωτών στην άλλη πλευρά των συνόρων. «Στη διάρκεια των ταραχών στρατιώτες πυροβόλησαν επιλεκτικά εναντίον δύο από τους κύριους υποκινητές και τα πλήγματα επιβεβαιώθηκαν», αναφέρεται στην ανακοίνωση του στρατού.
Πληροφορίες μιλούν για έναν νεκρό και περισσότερους από 200 τραυματίες στις συγκρούσεις που ξέσπασαν την Παρασκευή στην Ιερουσαλήμ, τη Γάζα και την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανάμεσα στις ισραηλινές δυνάμεις και Παλαιστινίους, που βγήκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν την «οργή» τους για την αναγνώριση από τις ΗΠΑ της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισράηλ.
Εκπρόσωπος της παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik, πως οι τραυματίες από τις συγκρούσεις ανάμεσα σε Παλαιστίνιους και Ισραηλινούς στρατιώτες στη Δυτική Όχθη, κοντά στη Ναμπλούς, αυξάνονται προοδευτικά.
Στους δρόμους της Παλιάς Πόλης, στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, συγκρούστηκαν πολλές δεκάδες Παλαιστίνιοι διαδηλωτές και περίπου 50 Ισραηλινοί αστυνομικοί, με αποτέλεσμα να σπάσουν πολλές βιτρίνες των γύρω καταστημάτων, διαπίστωσε φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου. Οι αστυνομικοί ξυλοκοπούσαν και χτυπούσαν με κλομπ τους διαδηλωτές για να τους απωθήσουν στους γύρω δρόμους.
Στην Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη, οι συγκρούσεις ήταν περιορισμένες μέχρι το μεσημέρι.
Στη Χεβρώνα, τη Βηθλεέμ, την Ιεριχώ και κοντά στη Ναμπλούς, οι ισραηλινές δυνάμεις απάντησαν με σφαίρες από καουτσούκ και δακρυγόνα στις πέτρες που πετούσαν ενταντίον τους νεαροί Παλαιστίνιοι, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου και αυτόπτες μάρτυρες.
Στη Χεβρώνα, εκατοντάδες διαδηλωτές διασκορπισμένοι σε πολλά σημεία της πόλης πέταξαν πέτρες εναντίον των στρατιωτών.
Η σημερινή ημέρα αναγγέλλεται σαν ένα βαρόμετρο της παλαιστινιακής οργής για την απόφαση, που ανακοινώθηκε την Τετάρτη από τον Ντόναλντ Τραμπ, να αναγνωριστεί η Ιερουσαλήμ ως η πρωτεύουσα του Ισραήλ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διαδηλώσεις στο Ιράν κατά της απόφασης Τραμπ- Έκαψαν ομοιώματα του Aμερικανού προέδρου
 Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου 2017, 14:24
Στους δρόμους βγήκαν σήμερα εκατοντάδες Ιρανοί ως ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της απόφασης του Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.
Οι ηγέτες του Ιράν, όπου η εναντίωση κατά του Ισραήλ και η υποστήριξη στους Παλαιστινίους έχει υπάρξει κεντρικό θέμα στην εξωτερική πολιτική έπειτα από την Ισλαμική Επανάσταση του 1979, έχουν καταγγείλει την κίνηση του Τραμπ, περιλαμβανομένης της απόφασής του να μεταφέρει την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ.
Η κρατική τηλεόραση πρόβαλε τηλεοπτικά πλάνα που δείχνουν τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα όπως «Θάνατος στην Αμερική» και «Θάνατος στο Ισραήλ» και να κρατούν παλαιστινιακές σημαίες και πανό που έγραφαν: «Η Αλ Κουντς ανήκει στους μουσουλμάνους», χρησιμοποιώντας το αραβικό όνομα της πόλης. Σε πολλές πόλεις διαδηλωτές έκαψαν ομοιώματα του Τραμπ, μετέδωσαν τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης.
Το Ιράν θεωρεί ότι η Παλαιστίνη περιλαμβάνει όλους τους Ιερούς Τόπους, περιλαμβανομένου του εβραϊκού κράτους, το οποίο δεν αναγνωρίζει. Έχει επανειλημμένως ζητήσει την καταστροφή του Ισραήλ και υποστηρίζει αρκετές ισλαμιστικές ένοπλες οργανώσεις που μάχονται κατά του Ισραήλ.
Ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ δήλωσε την Τετάρτη ότι η απόφαση του Τραμπ είναι μια ένδειξη ανικανότητας και αποτυχίας χαρακτηρίζοντας δυνάστες τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.
Η αντίθεση στην κίνηση του Τραμπ έχει ενώσει τις σκληροπυρηνικές φράξιες με τους πραγματιστές του Ιράν με τον μετριοπαθή πρόεδρο Χασάν Ροχανί και τους διοικητές των Φρουρών της Επανάστασης να καλούν αμφότεροι τους Ιρανούς να συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις για την «Ημέρα Οργής» ανά τη χώρα.
Κάποιοι από τους διαδηλωτές έκαψαν φωτογραφίες του Τραμπ και του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου φωνάζοντας «Θάνατος στον Διάβολο».
Ο Ροχανί καταδίκασε την απόφαση του Τραμπ χαρακτηρίζοντάς την «λανθασμένη, παράνομη, προκλητική και πολύ επικίνδυνη».
Ένας από τους ισχυρότερους θρησκευτικούς ηγέτες του Ιράν, ο Άχμαντ Χαταμί, είπε στους πιστούς κατά τη σημερινή προσευχή στο πανεπιστήμιο της Τεχεράνης ότι οι μουσουλμάνοι σε όλο τον κόσμο θα πρέπει να ενωθούν ενάντια στο Ισραήλ, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.
«Δεν θα αφήσουμε μόνους τους τούς Παλαιστίνιους», φώναζαν οι πιστοί στη σημερινή προσευχή στην Τεχεράνη, μετέδωσε η τηλεόραση.
Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του Ιράν Μοχάμαντ Μπαγκερί χαρακτήρισε την απόφασή του Τραμπ "ανόητη" που θα μπορούσε να πυροδοτήσει ένταση στην ταραχώδη Μέση Ανατολή, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Ιράν IRNA.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ: Κάθειρξη 19 ετών σε βάρος αστυνομικού που σκότωσε άοπλο Αφροαμερικανό
Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου 2017, 01:41
Αυλαία έπεσε την Πέμπτη σε μία από τις πλέον πολύκροτες υποθέσεις αστυνομικής βίας των τελευταίων ετών στις ΗΠΑ, καθώς αμερικανικό δικαστήριο έκρινε ένοχο και καταδίκασε για ανθρωποκτονία έναν πρώην αστυνομικό που πυροβόλησε και σκότωσε έναν άοπλο Αφροαμερικανό οδηγό.
Ο Μάικλ Σλάγκερ, ένας λευκός πρώην αστυνομικός, θα πρέπει να εκτίσει ποινή κάθειρξης 19- 24 ετών. Η ακριβής διάρκεια της ποινής του θα αποφασιστεί από τον ομοσπονδιακό δικαστή Ντέιβιντ Νόρτον, που εδρεύει στο Τσάρλεστον στη Νότια Καρολίνα.
Ο Σλάγκερ κρίθηκε επίσης ένοχος για παρακώλυση της Δικαιοσύνης, καθώς έδωσε ψευδή κατάθεση σχετικά με τις συνθήκες της δολοφονίας του Γουόλτερ Σκοτ.
Ο 50χρονος Αφροαμερικανός δέχθηκε τα πυρά του Σλάγκερ ενώ επιχειρούσε να διαφύγει τρέχοντας, αφού υπέπεσε σε παράβαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.
Το γεγονότα εκτυλίχθηκαν τον Απρίλιο του 2015, καταγράφθηκαν από τον ερασιτεχνικό φακό και προκάλεσαν σοκ στην αμερικανική κοινή γνώμη και παγκοσμίως. Ο θάνατος του Σκοτ είχε πυροδοτήσει διαδηλώσεις, που σε ορισμένες περιπτώσεις τις ακολούθησαν ταραχές, σε κάθε γωνιά των ΗΠΑ.
Ο πρώην αστυνομικός είχε υποστηρίξει ότι βρισκόταν σε νόμιμη άμυνα, ένιωσε ότι απειλείται αφού ήρθε στα χέρια με τον Σκοτ.
Στο βίντεο με τα δραματικά γεγονότα, το οποίο τράβηξε ένας αυτόπτης μάρτυρας με το κινητό του, διακρίνεται ο αστυνομικός, ηλικίας τότε 33 ετών, να πυροβολεί εναντίον του θύματος οκτώ φορές, πέντε φορές στην πλάτη.
Κατόπιν ο αστυνομικός επιχείρησε να υποστηρίξει το σενάριο ότι βρισκόταν σε νόμιμη άμυνα. Είχε μάλιστα αφήσει το όπλο ηλεκτροσόκ που είχε δίπλα στον Γουόλτερ Σκοτ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λίβανος: Η Χεζμπολάχ στηρίζει τη νέα παλαιστινιακή Ιντιφάντα
Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου 2017, 19:40
Η πανίσχυρη σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου στηρίζει τις εκκλήσεις για μια νέα Ιντιφάντα, μετά την απόφαση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και παρότρυνε τους υποστηρικτές της να στηρίξουν την "αντίσταση".
"Στηρίζουμε την έκκληση για μια νέα παλαιστινιακή Ιντιφάντα (εξέγερση) και την κλιμάκωση της αντίστασης που είναι η μεγαλύτερση, σημαντικότερη και πιο σοβαρή απάντηση στην αμερικανική απόφαση" είπε ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, σε μια ομιλία του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Μερικη απασχοληση. Εργαζομενοι – φτωχοι με μισθο 360 ευρω.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Μαύρα» Χριστούγεννα στη Μάνδρα
Πνίγονται στις αιτήσεις οι κάτοικοι για τα επιδόματα των 5.000 € για  σπίτια και 8.000 € για επιχειρήσεις
Τρεις βδομάδες μετά τη φονική κακοκαιρία της 15ης Νοεμβρίου, που έπληξε ανεπανόρθωτα τη Μάνδρα, αφήνοντας πίσω της 23 νεκρούς, οι κάτοικοι της μικρής πόλης προσπαθούν να μαζέψουν τα κομμάτια τους, να «συγυρίσουν» τον τόπο τους και να συνεχίσουν τη ζωή τους φτιάχνοντας από το μηδέν τα σπίτια και τις μικρές επιχειρήσεις τους που είδαν να χάνονται μέσα στα ορμητικά νερά και στις λάσπες. Σε αυτή την προσπάθεια βρίσκουν μια σανίδα σωτηρίας στα έκτακτα βοηθήματα του υπουργείου Υποδομών, και συγκεκριμένα στο επίδομα των 5.000 ευρώ για τα πλημμυρισμένα σπίτια και των 8.000 ευρώ για τις πληγείσες επιχειρήσεις.
Από τις αρχές της εβδομάδας ξεκίνησε ο δεύτερος κύκλος των αιτήσεων για τις κατοικίες, ενώ χθες «άνοιξε» η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τις επιχειρήσεις. Παράλληλα, συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς από τον Δήμο Μάνδρας η καταβολή του χρηματικού βοηθήματος των 586 ευρώ -πάλι έπειτα από σχετική αίτηση-, ώστε να αντιμετωπιστούν οι πρώτες ανάγκες των πλημμυροπαθών.
Μπροστά στο δημαρχείο της Μάνδρας, όπου γίνονται καθημερινά εκατοντάδες αιτήσεις για τα επιδόματα, η Ελένη Αντζουλάτου, κάτοικος εδώ και 12 χρόνια στον οικισμό Παλαιοχώρι της Μάνδρας, λέει στη «δημοκρατία» ότι φέτος θα περάσει μαύρα Χριστούγεννα. «Εκείνη την ημέρα κοιμόμουν. Αν και το σπίτι είχε μόνωση, άκουσα τέτοια βοή, που νόμιζα ότι γινόταν σεισμός, μετά κατάλαβα τι ακριβώς είχε συμβεί. Πλημμύρισαν οι αποθήκες του σπιτιού μου με αποτέλεσμα να καταστραφεί ό,τι είχα εκεί μέσα και να μείνω χωρίς θέρμανση, μια και εκεί βρισκόταν το καλοριφέρ. Ας πούμε ότι τώρα προσπαθούμε να βρούμε ξανά τους ρυθμούς μας. Σκέφτομαι όσους πνίγηκαν και αυτούς που έμειναν χωρίς σπίτι και λέω ότι είμαι σε καλύτερη κατάσταση».
Η ίδια τονίζει ότι σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία «πρέπει να είμαστε ενωμένοι σαν μια γροθιά και όχι να κατηγορεί η προηγούμενη δημοτική Αρχή την τωρινή για τα αντιπλημμυρικά έργα που δεν έγιναν».
Να παλέψουν όλοι
«Για αυτά τα έργα που έμειναν στα χαρτιά πρέπει να παλέψουν όλοι οι κάτοικοι της Μάνδρας τώρα. Τι να τις κάνουμε τις αποζημιώσεις αν αύριο συμβεί πάλι μια παρόμοια καταστροφή;» λέει από την πλευρά της η κυρία Αρτεμις, χήρα με τρία παιδιά.
Η ίδια έκανε αίτηση για τις οικονομικές ενισχύσεις των 5.000 και των 8.000 ευρώ, αντίστοιχα, καθώς είδε μέσα σε λίγες ώρες να χάνονται οι κόποι μιας ζωής, τόσο στο σπίτι όσο και στη βιοτεχνία με ρούχα που είχε, που έπαθε ζημιά 90.000 ευρώ! Μάλιστα, το πρωινό της 15ης Νοεμβρίου λίγο έλειψε να χάσει και τη ζωή της. «Εκείνη την ημέρα κινδύνεψα να πνιγώ και εγώ και η μητέρα μου. Σωθήκαμε τελευταία στιγμή και φύγαμε με τις πιτζάμες από το σπίτι, στο οποίο μπήκε νερό που έφτασε το 1,5 μέτρο».
Με δάκρυα στα μάτια, η Αγγελική Μαθιόζου φέρνει ξανά στο μυαλό της την ημέρα που είδε το χρωματοπωλείο της, μέσα στο οποίο υπήρχαν περισσότερα από 5.000 είδη, να καταστρέφεται. «Το μαγαζί είχε πλημμυρίσει ξανά το 2015, αλλά τότε το νερό είχε φτάσει μόλις τους 40 πόντους. Τώρα δεν έμεινε ούτε καρφί στον τοίχο» τονίζει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι τα 8.000 ευρώ για τα οποία υπέβαλε αίτηση δεν επαρκούν, καθώς οι ζημιές στο κατάστημα φτάνουν τα 200.000 ευρώ. «Θα το ανοίξω ξανά το μαγαζί, αλλά σε άλλη περιοχή, αν δεν γίνουν τα αντιπλημμυρικά έργα που θα παρέχουν μια θωράκιση» συμπληρώνει.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απίστευτη ομολογία από τον Ντάισελμπλουμ: Μνημόνιο για να σωθούν οι ξένοι!
«Το πρώτο μνημόνιο φτιάχτηκε για να σωθούν οι ξένοι επενδύτες»! Αποκαλυπτήρια για τον ρόλο Παπανδρέου και Παπαδήμου

Για δεύτερη φορά μέσα στον τελευταίο μήνα ο (απερχόμενος πλέον) πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ παραδέχθηκε απροκάλυπτα χθες ότι το 1ο Μνημόνιο που επιβλήθηκε στην Ελλάδα είχε ως βασικό στόχο να σωθούν οι ξένοι επενδυτές και όχι βεβαίως οι Ελληνες πολίτες! Με καθυστέρηση επτάμισι ετών, ο Ολλανδός αξιωματούχος ομολογεί, δηλαδή, αυτό που η εφημεριδα υπογράμμισε από την πρώτη στιγμή που η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου εγκλώβισε τη χώρα στη στενωπό των Μνημονίων. Ο κ. Ντάισελμπλουμ επιχειρεί τώρα, κατόπιν εορτής, να... νίψει τας χείρας του και αναγνωρίζει ότι οι δανειστές λειτούργησαν σαν «μαθητευόμενοι μάγοι» μέσα στο άγχος τους να διασώσουν τις ξένες τράπεζες και τα funds, που κατείχαν μεγάλες ποσότητες ελληνικών ομολόγων. «Τα πρώτα χρόνια έγιναν λάθη και στα πρώτα προγράμματα αυτοσχεδιάσαμε. Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίσαμε τις τράπεζες ήταν δαπανηρός και μη αποτελεσματικός» είπε χθες ο πρόεδρος του Eurogroup ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και πρόσθεσε: «Είναι αλήθεια ότι στόχος ήταν να σωθούν οι επενδυτές εκτός Ελλάδας και γι’ αυτό είμαι υπέρ των κανόνων για το bail-in (σ.σ.: «κούρεμα» μετόχων, ομολογιούχων, ακόμα και καταθετών των τραπεζών με ποσά άνω των 100.000 ευρώ), έτσι ώστε να μη διασωθούν επενδυτές με χρήματα φορολογουμένων».
Απαντώντας σε ερωτήσεις των Ελλήνων ευρωβουλευτών Δημήτρη Παπαδημούλη και Νότη Μαριά, ο κ. Ντάισελμπλουμ επιχείρησε να δικαιολογηθεί εν μέρει, σημειώνοντας ότι «επρόκειτο για μια τεράστια κρίση, καθώς κινδύνευε με πλήρη κατάρρευση ο χρηματοπιστωτικός τομέας, αφήνοντας πολλές χώρες με υψηλό χρέος».
Αναφορικά με τα «κόκκινα» δάνεια υποστήριξε ότι «στην Ελλάδα γίνονται τα απαραίτητα για την προστασία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα είναι αυτές τα θύματα των πλειστηριασμών».
Ερωτηθείς για την πιθανότητα πρόωρης αποπληρωμής των δανείων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) προς τη χώρα μας με χρήματα που θα περισσέψουν από το ευρωπαϊκό δάνειο του 3ου Μνημονίου, απάντησε ότι κάτι τέτοιο «είναι λογικό από οικονομικής απόψεως, καθώς τα δάνεια του ΔΝΤ είναι πιο ακριβά από τα ευρωπαϊκά, αλλά, από πολιτικής απόψεως, το Eurogroup επιθυμεί να παραμείνει το ΔΝΤ αναμεμειγμένο στο ελληνικό πρόγραμμα και με δικές του ευθύνες». Πρόσθεσε, πάντως, ότι το θέμα θα εξεταστεί την προσεχή χρονιά, στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων για τη μεσοπρόθεσμη ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
Ο κ. Ντάισελμπλουμ... έσταζε μέλι για την πρόοδο της χώρας μας μετά το καλοκαίρι του 2015. Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε, θέλει να αποτίσει «φόρο τιμής στην Ελλάδα», γιατί «εφάρμοσε έναν εντυπωσιακό και ευρύ κατάλογο μεταρρυθμίσεων στις δημόσιες δαπάνες, στο κοινωνικό κράτος, στη Δημόσια Διοίκηση, στην αγορά εργασίας και προϊόντων».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ντελιριο Ερντογαν. Μεγα θρασσος του σουλτανου. Ξεδιπλωσε ολες τις προκλητικες αξιωσεις του. Ηρθε να κανει φτηνο  σοου.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Βομβα από τον ΟΟΣΑ! Ζητει αυξηση οριων ηλικιας συνταξιοδοτησης, γιατι οι συνεχεις μειωσεις δεν απεδωσαν!


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Persona non grata ο υπουργος Αμυνας, εξαφανισμενος από παντου, μετα από απαιτηση του Ερντογαν.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Αλεκος Αλαβανος. Ο Τσιπρας καθιερωσε παγκοσμιως τον ορο «κωλοτουμπα».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Πόσα ανθρωπόμορφα γουρούνια χρειάζονται για να συλλάβουν ένα 14χρονο παιδί;
Χθεσινή φωτογραφία από την Χεβρώνα (Al-Khalil)... με τη σύλληψη 14χρονου Παλαιστίνιου!
Σύμφωνα με την επίσημη καταγραφή (2007) των σιωνιστών-ναζί κατακτητών η πόλη είχε συνολικά 163.146 κατοίκους από τους οποίους περίπου 500 ήταν... Ισραηλινοί έποικοι από κάθε χώρα του κόσμου.
Στο μεταξύ οι Ταξιαρχίες Μαρτύρων του Al-Aqsa, το στρατιωτικό τμήμα της Α φατάχ του Αμπάς που για χρόνια υποστήριζε την ενδοτικότητα των "συνομιλιών" με τους ναζί κατακτητές, σε ανακοίνωση που μεταδίδεται και μέσω βίντεο καλεί το λαό της κατεχόμενης Παλαιστίνης να ετοιμάζεται για την επιστροφή στον Ένοπλο Αγώνα εναντίον των σιωνιστών κατακτητών!
Ούτε καν ανησυχεί ο σύντροφος του ναζιστή Νετανιάχου για τις συνέπειες που θα έχει η Ελλάδα σύμφωνα με τις συμφωνίες που έχει συνάψει ο νεοταξίτης Τσίπρας;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Eθνική καταστροφή αν όσα καταγγέλλει τώρα η...
..Κύρα Αδάμ στο ραδιόφωνο "Παραπολιτικά"!
Μιλάμε για νέες χαμένες πατρίδες το πως ήρθε στην αποικία Ελλαδιστάν ο σουλτάνος Ερντογάν!
Απείλησε ότι θα πάει απευθείας Θράκη αν δεν καλεστεί...
Ενημέρωσε τις ΗΠΑ για θηριωδίες της Ελλάδας σε Αιγαίο Θράκη...
Ανακοίνωσε η Τουρκία επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα χωρίς πρόσκληση... "Αν μέχρι 2 Δεκεμβρίου δεν μου σταλεί η επίσημη πρόσκληση... παίρνω τη σύζυγό μου και πάω να προσκυνήσω στη Θράκη..."!!!
Αληθεύουν όσα καταγγέλλει η Κύρα Αδάμ;
Αν δεν είναι επιστημονική φαντασία μιλάμε για ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ!
Τα πολιτικά κόμματα σιωπούν ένοχα!
Διεθνές Δίκαιο για αρχαρίους! ...έθεσε το θέμα, με τον πιο επίσημο τρόπο, και τώρα η συνθήκη είναι πάνω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα Παρασκευη... Όλοι-ες στην συγκέντρωση στις 18:00 έξω από την Αμερικάνικη Πρεσβεία!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Israel must not exist and Jerusalem must return to Palestinian hands!
Kim Giong Un
Το Ισραηλ δεν πρεπει να υπαρχει και η Ιερουσαλημ πρεπει να ξαναγυρισει στα Παλαιστινιακα χερια!
Κιμ Γιονγκ Ουν



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΑΥΣΤΡΙΑ
Περισσότερες ώρες δουλειάς και λιγότερη ανάπαυση
Εργάσιμο χρόνο έως 12 ώρες τη μέρα και έως 60 ώρες τη βδομάδα ανακοίνωσαν οι ηγέτες των κομμάτων που διαπραγματεύονται για κυβέρνηση
ΒΙΕΝΗ.--
Επέκταση του εργάσιμου χρόνου και μείωση των ωρών ανάπαυσης, ως βασική προϋπόθεση για πιο ανταγωνιστική Αυστρία, ανακοίνωσαν προχτές οι επικεφαλής του Λαϊκού Κόμματος (OVP), Σεμπάστιαν Κουρτς(σ.σ. εντολοδόχος καγκελάριος) και του Κόμματος Ελευθερίας (FPO), Χάιντς - Κρίστιαν Στράχε, που διαπραγματεύονται για κυβερνητικό συνασπισμό.
Οπως είπαν, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να είναι στη διάθεση των εργοδοτών για περισσότερο χρόνο και συγκεκριμένα να επιτρέπεται από το νόμο εργάσιμος χρόνος έως 12 ώρες τη μέρα και έως 60 ώρες τη βδομάδα. Για την επιμήκυνση του εργάσιμου χρόνου θα πρέπει να υπάρξει αντίστοιχη συμφωνία μεταξύ εργαζομένων - εργοδοτών. Τα δυο κόμματα, που πρόκειται να σχηματίσουν κυβέρνηση (πριν τα Χριστούγεννα, όπως είπαν οι επικεφαλής), ισχυρίζονται πως οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας δεν επηρεάζονται και παραμένουν και τα κανονικά ωράρια, ωστόσο - τονίζουν - ο εργάσιμος χρόνος θα πρέπει να αποφασίζεται λιγότερο συλλογικά και περισσότερο σε επιχειρησιακό επίπεδο. Δηλαδή να είναι πλήρως προσαρμοσμένος στις ανάγκες της κάθε επιχείρησης.
Επίσης, στους κλάδους του επισιτισμού και των ξενοδοχείων η ημερήσια περίοδος ανάπαυσης (το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί από το τέλος της μιας βάρδιας έως την έναρξη της επόμενης για έναν εργαζόμενο) θα μειωθεί από τις 11 ώρες που είναι σήμερα στις 8 ώρες. Παράλληλα, θα επεκταθεί η περίοδος που χαρακτηρίζεται ως «τουριστική».
Θυμίζουμε πως και άλλα καπιταλιστικά κράτη προχωρούν ή προτίθενται να προχωρήσουν στη λεγόμενη «διευθέτηση του χρόνου εργασίας», όπως ονομάζεται η σχετική κοινοτική οδηγία. Αντίστοιχα μέτρα απαιτούν ρητά το τελευταίο διάστημα και οι Γερμανοί εργοδότες.
Ο νέος κυβερνητικός συνασπισμός θα υλοποιήσει αυτό που είχε ανακοινώσει η προηγούμενη κυβέρνηση (Σοσιαλδημοκρατικού - Λαϊκού Κόμματος): Εξασφάλιση της αυστριακής οικονομίας. Στόχος είναι να «επιστρέψει η Αυστρία στην κορυφή της Ευρώπης», σημείωσαν οι Κουρτς και Στράχε.
Μαζί με τα αντεργατικά μέτρα εμφανίστηκαν ενωμένοι και σε διευκολύνσεις προς τις επιχειρήσεις, όπως μείωση του ελάχιστου κεφαλαίου για το σχηματισμό εταιρειών περιορισμένης ευθύνης, περιορισμός στην υποβολή εκθέσεων με τις ποσότητες ρύπων και αποβλήτων από τις εταιρείες. Εξάλλου, και τα δυο κόμματα υποστηρίζουν ανοιχτά τη μείωση της φορολογίας και του μη μισθολογικού «κόστους» για τις επιχειρήσεις.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΙΤΑΛΙΑ
Τρεις στους δέκα κάτω από το όριο της φτώχειας
ΡΩΜΗ.--
Την ώρα που η κυβέρνηση του (κατά πολλούς) «προοδευτικού» Δημοκρατικού Κόμματος πασχίζει να «σώσει» τη θέση του ιταλικού κεφαλαίου στην Ευρώπη και διεθνώς, ο λαός της Ιταλίας μετρά όλο και περισσότερες απώλειες.
Ετσι, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Istat (Ιταλικού Στατιστικού Ινστιτούτου), το 30% των κατοίκων της χώρας κινδυνεύει να βρεθεί κάτω από το όριο της φτώχειας. Τα στοιχεία αφορούν το έτος 2016 και το σχετικό ποσοστό έχει αυξηθεί, από το 28,7% που ήταν το 2015.
Ενδεικτικές είναι και οι επισημάνσεις του «Istat» ότι, την τελευταία διετία, υπήρξε πράγματι αύξηση μέρους των εισοδημάτων των πολιτών, αλλά από αυτήν την αύξηση ευνοήθηκε, κυρίως, το 1/5 των κατοίκων της χώρας, όσοι, δηλαδή, διαθέτουν και τη μεγαλύτερη οικονομική ισχύ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Η «General Electric» θα προχωρήσει στις απολύσεις 12.000 εργαζομένων στη μονάδα Ενέργειας. Οι περικοπές, που αντιστοιχούν περίπου στο 18% του εργατικού δυναμικού της «GE Power», θα επηρεάσουν εργαζομένους κυρίως σε χώρες εκτός των ΗΠΑ, όπως η Γερμανία και η Ελβετία.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΡΙΑ
Με φόντο τον εκτοπισμό των τζιχαντιστών από τα έως πρότινος πεδία συγκρούσεων στη Συρία, χτες, ο Ρώσος αντιστράτηγος Σεργκέι Ρουντσκόι παραδέχθηκε για πρώτη φορά ότι Ρώσοι κομάντος πολέμησαν στο πλευρό Κούρδων ηγετών και ένοπλων ομάδων τοπικών φυλάρχων, για να νικήσουν τις δυνάμεις τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους» ανατολικά του ποταμού Ευφράτη και να αποκαταστήσουν τον έλεγχο των συνόρων στη μεθόριο της Συρίας με το Ιράκ. Ο Ρώσος στρατιωτικός πρόσθεσε ότι πρόσφατα ρωσικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν πάνω από 100 πτήσεις τη μέρα για να στηρίξουν τις χερσαίες επιχειρήσεις των εκεί δυνάμεων κατά των τζιχαντιστών.
Η ανακοίνωση αυτή είναι η πρώτη επίσημη επιβεβαίωση της συνεργασίας του ρωσικού στρατού με δυνάμεις των Κούρδων της ανατολικής Συρίας.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Καμπάνια για τα παιδιά της Υεμένης
Κάλεσμα στήριξης καμπάνιας για τα παιδιά της Υεμένης απευθύνει η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία των Εκπαιδευτικών FISE - μέλος ΠΣΟ -, καταδικάζοντας τις συνεχιζόμενες δολοφονικές επιθέσεις και τον αποκλεισμό που έχουν επιβάλλει η Σαουδική Αραβία και οι σύμμαχοι της κατά της χώρας.
Οπως επισημαίνει η Γραμματεία της FISE, ο πόλεμος «σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 8.750 ανθρώπους, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε 50.600. Χιλιάδες σχολεία και Κέντρα Υγείας έχουν υποστεί ζημιές ή καταστραφεί πλήρως. Δύο εκατομμύρια παιδιά υποφέρουν από οξύ υποσιτισμό και περισσότερα από 11 εκατομμύρια παιδιά έχουν απελπιστική ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας. Υπολογίζεται ότι κάθε 10 λεπτά ένα παιδί πεθαίνει από ασθένειες που μπορούν να αποφευχθούν, υπάρχουν όμως φόβοι ότι μπορεί να εκδηλωθεί στην Υεμένη "ο μεγαλύτερος λιμός" των τελευταίων δεκαετιών». Τονίζει, επίσης, πως οι συνεχιζόμενες δολοφονικές επιθέσεις και το μερικό αλλά εξίσου καταστροφικό αεροπορικό, χερσαίο και θαλάσσιο εμπάργκο που επέβαλε στο λαό της Υεμένης η Σαουδική Αραβία με τους σύμμαχους της, δυσχεραίνουν την αποστολή κάθε ανθρωπιστικής βοήθειας. Η FISE απευθύνεται στην Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία, καλώντας την να αγκαλιάσει την καμπάνια στήριξης των παιδιών στην Υεμένη, ορίζοντας την 22η Γενάρη ως μέρα στην οποία από κοινού συνδικάτα των εργαζομένων και συνδικάτα εκπαιδευτικών θα καταθέσουν ψηφίσματα καταδίκης στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας ή σε αντίστοιχες υπηρεσίες στη χώρα τους.