Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

Σαββατο 9 Δεκεμβριου 2017



Από την αποψινή πορεία της Παρασκευης, παλαιστινιακών και ελληνικών αριστερών οργανώσεων, από την πλατεία Συντάγματος στην Αμερικάνικη Πρεσβεία.
Μια κινητοποίηση ιδιαίτερα μαζική, μετά από δύο μέρες συνεχόμενων διαδηλώσεων, για την επέτειο της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου και για την επίσκεψη Ερντογάν.
Κυρίαρχα τα συνθήματα "Φονιάδες των λαών, Αμερικάνοι!", "Νίκη στην Ιντιφάντα!", "Λευτεριά στην Παλαιστίνη!".
Το ΚΚΕ έκανε χωριστή συγκέντρωση στα Προπύλαια και μετα πηγε στην Αμερικανικη Πρεσβεια.
 Το ΚΚΕ είχε πιο πολύ κοσμο



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάνουν απεργία πείνας για το δικαίωμά τους να βλέπουν το παιδί τους. Νοσηλεύονται υπό αυστηρή αστυνομική φρούρηση, παρά τις διαμαρτυρίες των γιατρών.
Με ευθύνη της αλητείας που συμμετέχει κι αυτή τη φορά στον βασανισμό κρατουμένων.
Τους υπουργούς Υγείας και Δικαιοσύνης, τους Ξανθό, Πολάκη και Κοντονή, εννοώ. Που τους καταγγέλλουν και οι γιατροί.
Οι γιατροί καταγγέλλουν πρωτοφανή γεγονότα σε βάρος Μαζιώτη Ρούπα
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
5μελής Επιτροπή ΕΙΝΑΠ Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας – Πειραιά
6/12/2017
Καταγγέλλουμε τα πρωτοφανή γεγονότα που εκτυλίσσονται από χθες το πρωί στο Νοσοκομείο μας. Χθες το πρωί προσήχθησαν με εισαγγελική εντολή για αναγκαστική νοσηλεία, οι απεργοί πείνας Νίκος Μαζιώτης και Πώλα Ρούπα. Οι ανωτέρω, που σήμερα διανύουν την 26η μέρα απεργίας πείνας, διεκδικώντας το αυτονόητο δικαίωμα να μπορούν να βλέπουν το παιδί τους, έχουν απολέσει, ο πρώτος το 14,6% του αρχικού σωματικού του βάρους και η δεύτερη το 12,8% αντίστοιχα. Παρ’ όλον τούτο, αρνήθηκαν ενυπόγραφα οποιαδήποτε ιατρική παρέμβαση (κλινική εξέταση, εργαστηριακό έλεγχο, κλπ) και δήλωσαν την επιθυμία τους να επιστρέψουν στο νοσοκομείο κρατουμένων. Η επιθυμία τους όπως είναι φυσικό έγινε απόλυτα σεβαστή και δόθηκε ιατρικό εξιτήριο χθες το βράδυ. Πλην όμως, η επιθυμία των απεργών πείνας κρατουμένων και το εξιτήριο που έδωσαν οι γιατροί, δεν έγιναν σεβαστά από τον εισαγγελέα των φυλακών, ο οποίος χωρίς να στείλει αντίστοιχο έγγραφο στο νοσοκομείο, έδωσε εντολή στη φρουρά των κρατουμένων να παραμείνουν στο δωμάτιο του νοσοκομείου, όπου και βρίσκονται έως σήμερα.
Πρόκειται για πρωτοφανή παραβίαση του δικαιώματος ασθενών που έχουν πλήρη καταλογισμό, όπως βεβαιώνεται και από την αντίστοιχη ψυχιατρική εκτίμηση, να επιλέξουν να αρνηθούν νοσηλεία. Κατά συνέπεια πρόκειται για χρησιμοποίηση του νοσοκομείου, ως αμιγώς χώρου κράτησης.
Ταυτόχρονα, καταγγέλλουμε την, για μια ακόμη φορά, παρουσία δεκάδων οπλοφορούντων αστυνομικών, εντός του χώρου του νοσοκομείου, τον αποκλεισμό εξόδων του νοσοκομείου και το κλίμα αστυνομοκρατίας, που επηρεάζει την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου, ως χώρου περίθαλψης.
Απαιτούμε από τη διοίκηση του νοσοκομείου, τον Υπουργό Υγείας και τον Υπουργό Δικαιοσύνης να παρέμβουν αμέσως, ώστε να σταματήσει η παραβίαση των δικαιωμάτων των κρατουμένων απεργών πείνας και να απομακρυνθούν οι αστυνομικές δυνάμεις από το χώρο του νοσοκομείου. Ή μη παρέμβαση τους αποτελεί συνενοχή στα παραπάνω πρωτοφανή τεκταινόμενα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όσο και να χτυπιέται ο κάθε απίθανος, ο Καταλανός δεν πρόκειται να πειστεί να θεωρήσει τον εαυτό του Ισπανό. Δεν τα κατάφερε επί σαράντα χρόνια ο Φράνκο, με τρόμο και φυλακές και εκτελέσεις. Μάταιος κόπος.
Αντιστοίχως, όσο και να φωνάζει ο Αλβανός εθνικιστής, ο Έλληνας στη Χιμάρα Έλληνα θα θεωρεί τον εαυτό του. Κι όσο κι αν γρυλίζει ο γκρίζος λύκος, Έλληνας θα είναι ο Έλληνας της Πόλης. Όπως και ο Τούρκος της δυτικής Θράκης θα είναι Τούρκος. Είτε αρέσει είτε όχι.
Κι εκεί δεν μετράνε ούτε διεθνείς συνθήκες ούτε εθνικιστικές διαμάχες. Ζήτημα αυτοπροσδιορισμού και συνείδησης είναι.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ο αμνημων λαος δε θυμαται οτι πριν 2 μηνες 248 βουλετες ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΤΑΜΙ ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ψηφισαν τουρκικες ενωσεις στη Θρακη



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


ΚΝΕ
Μαζική και δυναμική κινητοποίηση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό
Παρασκευή 08/12/2017 - 20:11
Μαζικό και μαχητικό μήνυμα αλληλεγγύης στο Παλαιστινιακό λαό, ενάντια στην αναγνώριση από τις ΗΠΑ της Ιερουσαλήμ, ως «πρωτεύουσας» του Ισραήλ, έδωσαν την Παρασκευή μέλη και φίλοι της ΚΝΕ, με συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στην Αμερικανική πρεσβεία.
«Λευτεριά στην Παλαιστίνη», «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι»,  «Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών, κάτω η νέα τάξη των ιμπεριαλιστών», «πείνα, κατοχή, σφαγές λαών, αυτές είναι οι αξίες των ιμπεριαλιστών», δόνησαν την ατμόσφαιρα έξω από την Πρεσβεία των ΗΠΑ, αλλά και καθ όλη την διάρκεια της πορείας.
Δυναμική ήταν και η παρουσία Παλαιστινίων φοιτητών, μελών της Γενικής Ένωσης Παλαιστινίων Φοιτητών, που κρατούσαν σημαίες της πατρίδας τους.
Όταν η πορεία έφτασε στα γραφεία της ΕΕ, τα μέλη της ΚΝΕ έγραψαν στην πρόσοψη του κτιρίου το σύνθημα «Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης». Στην αμερικανική Πρεσβεία, τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ, υποδέχθηκαν μέλη της Παλαιστινιακής παροικίας που διαμαρτύρονταν ενάντια στην απόφαση του Προέδρου των ΗΠΑ. 
Νωρίτερα στην συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στα Προπύλαια, κεντρικός ομιλητής ήταν ο Άρης Ευαγγελίδης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, που έδωσε το στίγμα της κινητοποίησης σημειώνοντας: «Σήμερα για την ΚΝΕ είναι μια μέρα αγώνα, αγώνα διεθνιστικού για το δικαίωμα ενός ολόκληρου λαού, του λαού της Παλαιστίνης, να ζει στη δική του πατρίδα, να είναι νοικοκύρης στον τόπο του και να διαχειρίζεται την τύχη του, χωρίς εκμεταλλευτές και δυνάστες. Αγώνα ενάντια στην πολύχρονη κατοχή και την εγκληματική στάση του ισραηλινού κράτους κατά του Παλαιστινιακού λαού, που έχει στοιχίσει χιλιάδες νεκρούς και σακατεμένους, χιλιάδες εκτοπισμένους και φυλακισμένους, πολλά δολοφονημένα μικρά παιδιά».
Αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην κατεχόμενη Παλαιστίνη, καταδίκασε την απόφαση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, στηρίζοντας ολόπλευρα την εγκληματική πολιτική του ισραηλινού κράτους, ενώ επισήμανε και «τις ευθύνες της ΕΕ στο έγκλημα για τη στάση που κρατάει διαχρονικά εξισώνοντας τον θύτη με το θύμα». (Δείτε εδώ βίντεο και διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την ομιλία του).
Στη συγκέντρωση απήθυνε χαιρετισμό, ο πρέσβης της Παλαιστίνης Μαρούαν Τουμπάσι, που ευχαρίστησε για την έμπρακτη αλληλεγγύη εκ μέρους του λαού και του κράτους της Παλαιστίνης λέγοντας πως η συγκέντρωση «εκφράζει τη συνείδηση ελεύθερων ανθρώπων». Σημείωσε ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι τη δημιουργία ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ και κάλεσε την κυβέρνηση της Ελλάδας να πάρει θέση για την αναγνώριση του κράτους αυτού. Επίσης εκ μέρους της Γενικής Ένωσης Παλαιστινίων Φοιτητών στη χώρα μας, χαιρέτισε ο πρόεδρός της Ραχίμ Σίχα.
Στη συγκέντρωση και πορεία παραβρέθηκαν και συμμετείχαν ο Νίκος Αμπατιέλος Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ και ο  Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.
 Ομιλια του Άρη Ευαγγελίδη
Σχολιο.- Δεν πήγα καν σε καμια πορεία. Θεωρήσαμε πιο σωστό, επειδή ήταν κάλεσμα της τελευταίας στιγμής, το Μέτωπο Καναφάνι, να πάει και να παραμείνει έξω από την Αμερικάνικη Πρεσβεία.
Η παρουσία Του Μετωπου Καναφανι  στην συγκέντρωση κατά του Τραμπ έξω από την Αμερικάνικη Πρεσβεία
Δυναμική ήταν η συμμετοχή έξω από την Αμερικάνικη Πρεσβεία, στο έκτακτο κάλεσμα που έγινε κατά της απόφασης Τραμπ, ο οποίος προχώρησε στην αναγνώριση της Ιερουσαλήμ σαν πρωτεύουσα του Ισραήλ.
Πολλές ελληνικές οργανώσεις και συλλογικότητες στήριξαν με την παρουσία τους το κάλεσμα που απηύθυνε το Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι» όπως και Νεολαία Παλαιστίνιων Ελλάδας, η Jafra και άλλες Παλαιστινιακές οργανώσεις καθώς και η Πρεσβεία της Παλαιστίνης. Θα πρέπει να τονιστεί πως εκτός του έκτακτου καλέσματος, τα κόμματα και οι νεολαίες που συμμετείχαν στην συγκέντρωση, ήταν όλη την εβδομάδα σε κινητοποιήσεις για διαφορετικούς λόγους και σκοπούς. Για αυτό τον λόγο και μόνο τους αξίζει ένα τεράστιο μπράβο αλλά δείχνει και το πόσο γερά είναι τα θεμέλια που κρατάνε ζωντανή την σχέση φιλίας ανάμεσα στον Ελληνικό και τον Παλαιστινιακό λαό.
Μαζί με τις ελληνικές οργανώσεις, παρευρέθηκαν στην συγκέντρωση πολλοί πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι έδωσαν δυναμικό παρών και ξεχωριστό τόνο στην συγκέντρωση.

Σχολιο.- Και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλουσε στο Σύνταγμα.
Η ανταρσυα δεν φανηκε στο Συνταγμα παντως. Μονο το σεκ ηταν...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΒΥΡΩΝΑ (ΚΙΦΒ)
Ελλησπόντου 21, Βύρωνας - ΤΚ 16232,
Tel. 6977-747431
e-mail: kif.byrona@gmail.com + egmont1937@gmail.com

ΛΙΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ

Σε όλα τα φάρμακα που σημειώνουμε υπάρχουν ανάγκες. Με κόκκινη χρώμα σημειώνουμε τις ΟΥΣΙΕΣ και στην συνέχεια αναφέρουμε τα αντίστοιχα φάρμακα με τις εμπορικές ονομασίες τους και τις συγκεντρώσεις σε mg κλπ. Οιοδήποτε φάρμακο είναι πολύτιμο.

Παρακαλούμε δεχθείτε τις ευχαριστίες μας για την αλληλεγγύη σας και τις ευχαριστίες μας για την όποια συμβολή σας. Για κάθε απορίας σας επικοινωνήστε μαζί μας. Είναι πολύ θετικό αν αναμεταδώσετε αυτό το μήνυμα σε φίλους σας και σε ανθρώπους που θα μπορούσαν να βοηθήσουν.

Δημήτρης Σουλιώτης
Υπεύθυνος ΚΙΦΒ

1) ΟΥΣΙΑ - CLOPIDOGREL
MEDICINES BY TRADE NAMES: carder, clovix, clovelen, globel, darxa, plavix, plasiver, grepid, dapixol, iscover, plavidosa, heart-free, etc
2) ΟΥΣΙΑ - ATORVASTATIN
MEDICINES BY TRADE NAMES: atorval, atorvalet, lipovast, Lipitor, altoram, holisten, ator-chol, biger, atrost, torvacard, torvaplus, lipigan, arvastatil, lorvaten etc.
3) ΟΥΣΙΑ-SERTRALINE
MEDICINES BY TRADE NAMES: Zoloft, neurosedine, enidap, certorun, sertraline/generics, sertral, serolux, serotype, etc.
4) ΟΥΣΙΑ-OMEPRAZOLE
MEDICINES BY TRADE NAMES:losec, penrazol, eselan, elcodrop, alevior, elkotheran, benzol, zolandil, veralox, oprazium, odasol, glaveral, sieral, lyopraz, ezipol, elkostop, loproc, lenar, ufonitren, belifax, rythmogastril erc
5) ΟΥΣΙΑ-PANTOPRAZOLE
MEDICINES BY TRADE NAMES: zurcazol, controloc, praz-up,
pantium, ozepram)

6) VALSARTAN
MEDICINES BY TRADE NAMES: diovan, dalzad, avalsan, valperol,
zakodian, valpressol + Co-diovan, co-dalzad etc. 40,80,160 mg
7. ΟΥΣΙΑ–IRBESARTAN=(by name:Aprovel,Irben,Karvea,
Coaprovel,Karvezide) 75+160+300+160/12,5+300/12,5+300/25 mg
8. ΟΥΣΙΑ – SIMVASTATIN ( by name=antichol,bevostatin,
glipal, ipramid,lepur,lip-down,lipomin,lipopress,lipozid)
9. OYΣΙΑ – LANSOPRAZOLE ( by name= apradil, lanciprol, lanso
lansoprazole,laprasol,zolerad.)
10. ΟΥΣΙΑ = sitagliptin+Metformin = 50/850+50/1000 mg
11. OYΣΙΑ = Ezetimibe+simvastatin = ONOMA INEGY tabs 10/10
+10/20+10/40
12. 0ΥΣΙΑ = Sitagliptin = 100 mg
13. OYSIA =Ticagelor = BRILIQUE
14. ΟΥΣΙΑ = diosmin+hesperidin = DAFLON, ABANIFAN, BIOFLEVIN
DIOSPER, FLEVOSTOL, OFLAZET,NOXAREL
15. ΟΥΣΙΑ VALSARTAN+AMLODIPINE=EXFORGE,COPALIA,DAFIRO
EXFORGE HCT, COPALIA HCT, DAFIRO HCT
160/5+160/10+
5/160/12,5+5/160/25+10/160/12,5+10/16/25 mg
16. OYSIA = RALOXIFENE= by name: EVISTA
17. OYSIA = ROSUVASTATIN / By name : CRESTOR 5,10,20 mg
18. OYSIA = EZETIMIBE/ By name : ezetrol 10 mg
19. OYSIA = VALDAGLIPTINE = 50 mg
20. OYSIA = ALEDRONATE Sodium+colecalciferol
21. OYSIA = Aledronate Sodium
22. OYSIA = Aripiprazole/ By name: Abilify = tabs 10, 15 + 30 mg, 23. OYSIA = BUDESONIDE FORMOTEROL/By name: Symbicort
160+320,
24. by name = Eliquis,

ΚΙΦΒ
08.12.2017



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Dimitris Kazakis
Η εγκληματική προπαγάνδα ξεκινά πάντα με μια μισή αλήθεια: Οττο Φρίτσε, υπεύθυνος προπαγάνδας του Χιτλερ.
Ο φερόμενος ως επαγγελματίας δημοσιογράφος κ. Στούπας δημοσίευσε το εξής στο προφίλ του:
"Το 2011 ο κ. Δημήτρης Καζάκης είχε γράψει δημοσίως πως μισθοδοτούμαι από μυστικά κονδύλια, για να υποστηρίζω την παραμονή στο ευρώ και τα μνημόνια .Όπως είναι φυσικό προσέφυγα στη δικαιοσύνη. Σήμερα η υπόθεση έφτασε στο ακροατήριο όπου και κρίθηκε ένοχος για δυσφήμηση. Το αδίκημα της απλής δυσφήμησης παραγράφεται στα δυο χρόνια..."
Όπως συνηθίζει ο κ. Στούπας και στη δημοσιογραφία που ασκεί, λέει μισές αλήθειες για να ισχυριστεί ένα μεγάλο ψέμα. Ο εν λόγω κύριος ενοχλήθηκε, λέει, από ένα σχόλιο που είχα κάνει στο προσωπικό μου blog τον Ιούνιο του 2011 ότι ο εν λόγω δημοσιογράφος και άλλοι του συναφιού του μισθοδοτούνται από μυστικά κονδύλια - κι όχι μόνο - για να παραμυθιάζουν με σύστημα τον απλό κόσμο με σκοπό να εμφανίσουν αναγκαία την μνημονιακή κατοχή της Ελλάδας.
Ο κ. Στούπας εμφανίστηκε να θίγεται και άσκησε μήνυση εναντίον μου για συκοφαντική δυσφήμηση μετά από 8 ολόκληρους μήνες, διότι όπως ισχυρίζεται ο ίδιος στη μήνυσή του τον συκοφάντησα επειδή ανέφερα ότι αυτός και άλλοι εκμισθώνονται από μυστικά κονδύλια για υπερασπίζονται το μνημόνιο κι επειδή τον θεωρώ ως υπαίτιο - όπως πάλι ισχυρίζεται στη μήνυσή του - της κρίσης. Τελικά η μήνυση του εν λόγω κυρίου έφτασε στο ακροατήριο στις 30 Νοεμβρίου φέτος, όπου τόσο ο εισαγγελέας της έδρας, όσο και η πρόεδρος δεν αποδέχθηκαν ότι πρόκειται για συκοφαντία διότι το δικαστήριο δεν πείστηκε από τους ισχυρισμούς του κ. Στούπα ότι είναι δήθεν έγκριτος δημοσιογράφος κι ότι δεν τα παίρνει από τα "μυστικά κονδύλια".
Γιατί δεν πείστηκε το δικαστήριο; Διότι πολύ απλά κατά την ακροαματική διαδικασία παρουσιάστηκαν εκτενώς τα ψεύδη που επικαλείται συστηματικά για να υπερασπιστεί τη μνημονιακή κατοχή της Ελλάδας. Μάλιστα, ο δικός μου ισχυρισμός ήταν απλός κι ολοφάνερα λογικός: Από την στιγμή που βλέπεις έναν δημοσιογράφο - που υποτίθεται ότι οφείλει να ενημερώνει αντικειμενικά - να ισχυρίζεται μνημειώδη ψέμματα για την οικονομία και την κοινωνία της Ελλάδας, να παραποιεί με πρωτοφανή τρόπο τα δεδομένα και να μην έχει κάτι τέτοιο ουδεμία επίδραση στην επαγγελματική του διαδρομή ως δημοσιογράφου. Κι επίσης γνωρίζεις ότι υπάρχουν συγκεκριμένες εταιρείες που είχαν κι έχουν αναλάβει να διοχετεύουν χρήμα και "επιχειρήματα" εκ μέρους του ΔΝΤ και του κρατικού προϋπολογισμού σε δημοσιογράφους για να ισχυριστούν τα ίδια που γράφει και ισχυρίζεται ο εν λόγω δημοσιογράφος, τότε τι υποθέτεις γι' αυτόν;
Το δικαστήριο δέχθηκε όχι μόνο ότι υπάρχουν "μυστικά κονδύλια" - κάτι που ο καθένας μπορεί να το διαπιστώσει αν φυλλομετρήσει τον προϋπολογισμό - αλλά και το γεγονός - το οποίο έως σήμερα έχει καταγγελθεί επίσημα από πολλούς - ότι χρησιμοποιήθηκαν ειδικά την επίμαχη περίοδο για δόλια προπαγάνδα υπέρ του μνημονίου. Επομένως είναι απολύτως λογικό να εικάζει κανείς για δημοσιογράφους σαν τον κ. Στούπα, αλλά και για τον υστερικό τρόπο υπεράσπισης του μνημονίου με ψεύδη και ανοησίες, ότι τα "παίρνουν" για να το κάνουν.
Το δικαστήριο κατέληξε - μετά από πρόταση του εισαγγελέα - ότι δεν μπορεί να κρίνει με βεβαιότητα το αν τα παίρνει ή δεν τα παίρνει ο κ. Σούπας από τα "μυστικά κονδύλια" κι επομένως η ανάρτησή μου αυτή είναι απλή κι όχι συκοφαντική - όπως επιζητούσε ο κ. Στούπας - δυσφήμιση. Κι έτσι η υπόθεση πήγε στο αρχείο.
Η επιχείρηση σπίλωσής μου απέτυχε, η οποία είχε ως συστατικό μέρος ακόμη και την επίκληση ψευδομαρτηρίας ότι εγώ λέει κρυβόμουν. έδινα λάθος διεύθυνση και δραπέτευα από την πίσω πόρτα για να μην παραλάβω το εξώδικο. Πότε το έκανα αυτό; Όταν δεκάδες άγνωστοι συμπολίτες μας έβρισκαν στον τηλεφωνικό κατάλογο τρόπο επικοινωνίας μαζί μου. Όταν σχεδόν καθημερινά βρισκόμουν στις πλατείες και σε άλλες δημόσιες εκδηλώσεις. Όταν από τον Σεπτέμβρη του 2011 συμμετείχα σε ημερήσια ραδιοφωνική εκπομπή. Όταν τα δημοσιογραφικά επιτελεία των περισσότερων εκείνη την εποχή εκπομπών ήξεραν πώς και που να με βρουν.
Η μήνυση του κ. Στούπα έγινε 8 μήνες μετά το "αδίκημα", δηλαδή την περίοδο που η ραδιοφωνική εκπομπή στο Ράδιο 9 είχε ρεκόρ ακροαματικότητας και το αφεντικό του μέσου, ο γνωστός κ. Κοντομηνάς, έχοντας τρομάξει από την επιτυχία της, ετοιμαζόταν να την κόψει από τον "αέρα", μιας και έθιγε ευθέως τα συμφέροντά του, τα οποία ήταν και παραμένουν ταυτισμένα με το μνημόνιο. Όπως κι έκανε λίγες μέρες πριν την ψήφιση του 2ου μνημονίου στις αρχές Φεβρουαρίου 2012. Ο κ. Στούπας θέλησε με τη μήνυση περί συκοφαντική δυσφήμισης εναντίον μου την ίδια ακριβώς περίοδο να κερδίσει πόντους στα κυκλώματα και τους κύκλους που κινείται επαγγελματικά.
Ο εν λόγω δημοσιογράφος κι όσοι ήθελε να ικανοποιήσει, νόμιζαν ότι θα τα καταφέρουν επικαλούμενοι καθαρά ψεύδη και αναλήθειες σαν αυτά που χρησιμοποιούν στην προπαγάνδα που ασκούν ως επάγγελμα, να με καταδικάσουν ως κοινό συκοφάντη. Απέτυχαν. Αν τώρα ο κ. Στούπας και κυρίως τα αφεντικά του νιώθουν ικανοποιημένοι και δικαιωμένοι από την απόφαση του δικαστηρίου, το μόνο που έχω να πω είναι να επαναλάβω τα λόγια του Λάμπρου Τζαβέλα προς τον Αλή Πασά: "Αλή Πασά, χαίρομαι όπου εγέλασα ένα δόλιον. Είμαι εδώ να διαφεντεύσω την πατρίδα μου εναντίον εις ένα κλέπτην."
http://teleytaiaexodos.blogspot.gr/2017/12/egkljmatikh.html?m=1



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΠΑΜ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παραιτηθείτε τώρα πριν είναι πολύ αργά!
Η επίσκεψη Ερντογάν στη χώρα μας, όπως εξελίσσεται, είναι χωρίς αμφιβολία, μια μαύρη σελίδα στη νεότερη ιστορία του ελληνικού Έθνους. Είναι πέραν πάσης αμφιβολίας, μια επίσκεψη που αποβαίνει σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων αλλά και των σχέσεων Ελλάδας - Τουρκίας. Όμως, αυτό που είναι μείζονος σημασία για την χώρα μας και τον Ελληνισμό εν γένει, είναι η στάση της κυβέρνησης Τσίπρα - Καμένου.
Πρόκειται για έναν πρωτοφανή για τα ιστορικά χρονικά ενδοτισμό μιας κυβέρνησης που έχει εκλεγεί για να υπερασπίζεται κατά τα λοιπά τα εθνικά συμφέροντα, τις θέσεις του ελληνικού λαού. Οι προκλητικές αξιώσεις Ερντογάν, και μάλιστα μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο (!), δεν έχουν ιστορικό προηγούμενο. Η αφωνία της κυβέρνησης, σε αυτή την εχθρική, προκλητική, λεκτική επίθεση του Τούρκου προέδρου εντός ελληνικού εδάφους, συνιστά τουλάχιστον ενδοτισμό. Εγείρονται πλέον σοβαρά ερωτήματα για την χρονική συγκυρία αλλά και για την εν γένει επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα, με τη σύμφωνη πάντα γνώμη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Η κυβέρνηση οφείλει, έχει υποχρέωση να απαντήσει σε όλα τα παραπάνω.
Ωστόσο:
Ποτέ άλλοτε στην ελληνική νεώτερη ιστορία, η χώρα μας σε ειρηνικούς καιρούς, δεν αντιμετώπισε τέτοια εχθρική στάση από γείτονα και μάλιστα εντός ελληνικού εδάφους.
Ποτέ άλλοτε η χώρα μας δεν προσεβλήθη κατά τέτοιον ιταμό τρόπο από φιλοξενούμενο αρχηγό άλλου κράτους και μάλιστα γειτονικού και εντός ελληνικού εδάφους.
Η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμένου, έδωσε την ευκαιρία στον Τούρκο πρόεδρο με τον πιο επίσημο τρόπο, να θέσει στην Αθήνα τις απαράδεκτες, προκλητικές, ανήθικες, τουρκικές διεκδικήσεις. Και μάλιστα ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, του πρώτου πολίτη της χώρας!
Η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμένου, απλώς διευκόλυνε με την στάση της, τον Τούρκο πρόεδρο:
αφενός να θέσει τις ιταμές αξιώσεις του σε παγκόσμιο ακροατήριο, καθώς είναι γνωστό ότι την επίσκεψη του παρακολουθεί η παγκόσμια κοινότητα και
αφετέρου, την Τουρκία βγει από την ευρωπαϊκή απομόνωσή της.
Όταν κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Τούρκου προέδρου στην χώρα μας, τίθενται προκλητικά από τον ίδιο, η αλλαγή της Συνθήκης της Λωζάνης, οι τουρκικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο, η ευθεία αμφισβήτηση της ελληνικότητας των νησιών μας,
όταν χαρακτηρίζεται ευθέως ως τουρκική μειονότητα, η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, όταν ο Τούρκος πρόεδρος υποκαθιστά το Διεθνές Δίκαιο με το δικό του πολιτικό Δίκαιο, και σε όλα αυτά, η κυβέρνηση απλώς ποιεί την νήσσαν και κωφεύει, για άγνωστους στον ελληνικό λαό λόγους, τότε μία λύση υπάρχει: η παρούσα κυβέρνηση οφείλει να παραιτηθεί καθώς αδυνατεί να διαχειριστεί ένα τόσο κρίσιμο και υψίστης σημασίας εθνικό ζήτημα.
Διαφορετικά, οι συνειρμοί οδηγούν στον βαρύτατο χαρακτηρισμό ως ενδοτικής κυβέρνησης.
Σε αυτή την λύση οφείλει πλέον να οδηγηθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, καθώς το τίμημα της παραμονής της στην εξουσία είναι πολύ βαρύ για την χώρα μας.
Παραιτηθείτε τώρα, πριν προκαλέσετε νέα δεινά στην χώρα μας!
Αθήνα 8 Δεκεμβρίου 2017
Γραφείο Τύπου Ε.ΠΑ.Μ.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φρουρά ... ΦρουΡΑ .... ΦρΟΥΡΑ .. ΦΡΟΥΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
Ο βολευτής Μάκης Μπαλαούρας που πέρυσι ήταν δικαιούχος του κοινωνικού μερίσματος .... στη δήλωση πόθεν έσχες δηλώνει τραπεζικές καταθέσεις σε τράπεζες του εσωτερικού ύψους περίπου 220.000 ευρώ ενώ σε τράπεζα της Ολλανδίας έχει αποταμιεύσει άλλα 106.453 ευρώ για τις σπουδές της κόρης του όπως ο ίδιος δηλώνει.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


6/12/2017
Τον Ιανουάριο του 1990 ήμαστε καλεσμένοι κάποιο βράδυ στο σπίτι του Δημήτρη Χορν, στην οδό Βασιλέως Γεωργίου. Παρόντες άλλοι δέκα φίλοι του, προερχόμενοι κυρίως από καλλιτεχνικούς χώρους.
Στη διάρκεια του δείπνου, κύριο θέμα συζήτησης ήταν η δίκη του αστυνομικού Αθανάσιου Μελίστα, που είχε πυροβολήσει και σκοτώσει τον δεκαπεντάχρονο Μιχάλη Καλτεζά, κατά τη διάρκεια επεισοδίων στα Εξάρχεια. Το Εφετείο, δικάζοντας σε δεύτερο βαθμό, τον είχε αθωώσει καθώς είχε δεχτεί ότι τελούσε σε κατάσταση άμυνας, δεδομένου ότι ο νεαρός είχε πετάξει εναντίον του βόμβα μολότοφ. Οι συνδαιτημόνες του Χορν επαινούσαν την απόφαση του δικαστηρίου και πρόσθεταν ότι λογικά και σωστά ένας αστυνομικός πυροβολεί όταν κινδυνεύει να καεί ο ίδιος από τις μολότοφ.
Το δείπνο συνεχιζόταν όπως και η συζήτηση - χτύπησε το κουδούνι και μπήκε καθυστερημένος, ως συνήθως, ο Μάνος Χατζιδάκις. Παρακολούθησε για λίγο τα λεγόμενα. Και πήρε το λόγο, με έντονο ύφος: «Οταν έχω να κρίνω ανάμεσα σ' ένα παιδί 15 χρονών που πετάει μολότοφ κι έναν τριαντάρη εκπαιδευμένο αστυνομικό που κρατάει πιστόλι, εγώ είμαι με το μέρος του παιδιού και όχι του αστυνομικού. Εκτιμώ βαθύτατα ένα παιδί που εξεγείρεται και βγαίνει στους δρόμους για να διαμαρτυρηθεί, έστω κι αν υπερβάλλει, έστω και αν κρατάει μολότοφ. Και δεν εκτιμώ καθόλου έναν αστυνομικό που το πυροβολεί. Ο,τι και αν έχει γίνει, όπως και αν έχουν τα πράγματα, θεωρώ τραγικό λάθος την αθώωση του αστυνομικού. Και πολύ κακό μήνυμα που στέλνουμε στα νέα αυτά παιδιά, το υγιέστερο κομμάτι της κοινωνίας μας, που δεν έχει διαφθαρεί, όπως εμείς».
Σώπασαν όλοι. Κανείς δεν απάντησε. Και ο Χορν άλλαξε αμέσως θέμα συζήτησης. Λίγο αργότερα ο Μάνος Χατζιδάκις έφυγε, δείχνοντας με τον τρόπο του ότι δεν τον ενδιέφερε ιδιαιτέρως η συγκεκριμένη παρέα και οι συζητήσεις της.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπροστά σε μια 3η Ιντιφάντα
Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου 2017, 13:55
Το πρωί του Σαββάτου είχαμε ακόμα δύο θανάτους, μετά τους 2 νεκρούς της Παρασκευής, καθώς δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη διάρκεια μιας ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής εναντίον στόχων της Χαμάς στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας, όπως ανακοίνωσε ένας αξιωματούχος του παλαιστινιακού κινήματος. Από την πλευρά του ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε σήμερα τα ξημερώματα πολλά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας σε απάντηση για τις ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν εναντίον του εβραϊκού κράτους την προηγουμένη από τον παλαιστινιακό θύλακα.
«Σε απάντηση στις ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν εναντίον του νότιου Ισραήλ την Παρασκευή, αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας στοχοθέτησαν τέσσερις εγκαταστάσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας», εξήγησε ο ισραηλινός στρατός. Οι εν λόγω εγκαταστάσεις είναι «δύο εργοστάσια κατασκευής όπλων, μία αποθήκη όπλων και ένα στρατιωτικό συγκρότημα», διευκρίνισε. Σύμφωνα με τον αξιωματούχο της Χαμάς, οι δύο Παλαιστίνιοι ηλίκίας 28 και 30 ετών, σκοτώθηκαν από μια επιδρομή εναντίον βάσης του ένοπλου βραχίονα της οργάνωσης, των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ, στη Νουσεϊράτ.
Την Παρασκευή 14 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, τραυματίστηκαν στη Λωρίδα της Γάζας από τα ισραηλινά πλήγματα, σύμφωνα με τη Χαμάς. Τρεις ρουκέτες εκτοξεύθηκαν χθες από τον παλαιστινιακό θύλακα εναντίον του Ισραήλ, με τη μία να πέφτει στην πόλη Σιντερότ, χωρίς όμως να προκαλεί θύματα.
Έκτακτη σύγκλιση του Συμβουλίου Ασφαλείας
Στο μεταξύ στον ΟΗΕ η πρεσβευτής των ΗΠΑ Νίκι Χέιλι δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον διατηρεί την αξιοπιστίας της ως μεσολαβητής για την επίλυση του Μεσανατολικού.
«Οι ΗΠΑ έχουν αξιοπιστία και από τις δύο πλευρές. Το Ισραήλ ποτέ δεν θα εξαναγκαστεί –και δεν θα έπρεπε να εξαναγκαστεί– σε μια συμφωνία από τα Ηνωμένα Έθνη ή από μια ομάδα χωρών που έχουν αποδείξει ότι περιφρονούν την ασφάλειά του», είπε.
Η Χέιλι επέμεινε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος είναι δεσμευμένος στην ειρηνευτική διαδικασία και ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν πάρει θέση σε ό,τι αφορά τα όρια της Ιερουσαλήμ ή τα σύνορα. «Οι πράξεις μας έχουν σκοπό να βοηθήσουν την προώθηση της ειρήνης. Πιστεύουμε ότι ίσως να βρισκόμαστε πιο κοντά από ποτέ στον στόχο αυτόν», υποστήριξε.
Ωστόσο ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς εμφανίστηκε αδιάλλακτος: «Απορρίπτουμε την αμερικανική απόφαση για την Ιερουσαλήμ. Με αυτή τη θέση οι ΗΠΑ δεν μπορούν πλέον θα θεωρηθούν μεσολαβητές της ειρηνευτικής διαδικασίας», τόνισε σε ανακοίνωσή του.
Η Γαλλία, η Ιταλία, η Γερμανία, η Βρετανία και η Σουηδία κάλεσαν τις ΗΠΑ «να παρουσιάσουν λεπτομερείς προτάσεις για μια συμφωνία μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων». «Οι αποφάσεις αυτές δεν εξυπηρετούν την προοπτική της ειρήνης στην περιοχή», σχολίασε ο πρεσβευτής της Βρετανίας στα Ηνωμένα Έθνη Μάθιου Ράικροφτ, κατά τη συζήτηση στο Συμβούλιο Ασφαλείας.
«Ενθαρρύνουμε σθεναρά την αμερικανική κυβέρνηση να παρουσιάσει λεπτομερείς προτάσεις για μια διευθέτηση μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων. Το Ηνωμένο Βασίλειο θα κάνει επίσης ό,τι μπορεί για να στηρίξει την πρόοδο και το όραμα μιας βιώσιμης ειρήνης», συνέχισε ο Βρετανός διπλωμάτης.
Ο πρεσβευτής της Αιγύπτου Αμρ Αμπουλάτα είπε ότι η απόφαση των ΗΠΑ θα έχει «σοβαρές, αρνητικές επιπτώσεις» στην ειρηνευτική διαδικασία.
Από την πλευρά του ο Αμερικανός πρόεδρος υπερασπίστηκε την απόφασή του επισημαίνοντας ότι εκπλήρωσε μια προεκλογική του υπόσχεση και επικρίνοντας τους προκατόχους του ότι δεν έπραξαν το ίδιο. «Εγώ τήρησα την προεκλογική υπόσχεσή μου, οι άλλοι όχι!», έγραψε χθες στον λογαριασμό του στο Twitter ο Τραμπ. Με αυτό τον τρόπο κατηγόρησε τους τρεις προκατόχους του, τον Μπιλ Κλίντον, τον Τζορτζ Ου. Μπους και τον Μπαράκ Ομπάμα, ότι δεν τήρησαν τις δεσμεύσεις τους σε ό,τι αφορά το θέμα της Ιερουσαλήμ. Αποδεικνύοντας τα λεγόμενά του με ένα βίντεο, ο Αμερικανός πρόεδρος υπενθύμισε τις υποσχέσεις που είχαν δώσει οι προηγούμενοι πρόεδροι, οι οποίοι στη συνέχεια υπαναχώρησαν.
Η ανακοίνωση του Τραμπ την Τετάρτη έχει εξοργίσει τον αραβικό κόσμο και έχει αναστατώσει τους δυτικούς συμμάχους της Ουάσινγκτον. Το καθεστώς της Ιερουσαλήμ αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδιο στην επίτευξη μιας ειρηνευτικής συμφωνίας μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστίνιων.
Το Ισραήλ τη θεωρεί πρωτεύουσά του, όμως οι Παλαιστίνιοι θέλουν για πρωτεύουσα του μελλοντικού τους, ανεξάρτητου κράτους την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
Οι περισσότερες χώρες θεωρούν την Ανατολική Ιερουσαλήμ, την οποία προσάρτησε το Ισραήλ το 1967, κατεχόμενη. Επί δεκαετίες η Ουάσινγκτον απέφευγε να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Δριμύ κατηγορώ ακόμα και από τη Βόρεια Κορέα

Μεταξύ όλων των χωρών του ισλαμικού κόσμου -σύντομα το ζήτημα θα συζητηθεί υπό την προεδρία μάλιστα του Ταγίπ Ερντογάν-, αλλά και των παραδοσιακών συμμάχων των ΗΠΑ, η Βόρεια Κορέα επέκρινε επίσης με δριμύτητα τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για την απόφασή του να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, χαρακτηρίζοντάς τον και πάλι "γεροξεκούτη".
"Δεδομένου ότι ο ανισόρροπος γεροξεκούτης καλεί ανοιχτά από τον ΟΗΕ για την πλήρη καταστροφή ενός κυρίαρχου κράτους, η πράξη αυτή (σ.σ. η αναγνώριση της Ιερουσαλήμ) δεν είναι και τόσο απροσδόκητη", ανέφερε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με το βορειοκορεατικό πρακτορείο KCNA.
"Αλλά αυτή η πρωτοβουλία δείχνει με σαφήνεια σε όλον τον κόσμο ποιος είναι ο καταστροφέας της παγκόσμιας ειρήνης και ασφάλειας, ο παρίας και ο γκάνγκστερ της διεθνούς κοινότητας", πρόσθεσε, χρησιμοποιώντας τις εκφράσεις που συνήθως απευθύνει η Ουάσινγκτον στη Βόρεια Κορέα.
Η Πιονγκγιάνγκ "καταδικάζει με τον εντονότερο τρόπο" την αμερικανική απόφαση για την Ιερουσαλήμ, συνεχίζει το πρακτορείο, και εκφράζει "τη σταθερή υποστήριξή και αλληλεγγύη της στον παλαιστινιακό και αραβικό λαό, στον αγώνα τους για τα νόμιμα δικαιώματά τους". "Οι ΗΠΑ θα θεωρηθούν υπεύθυνες για όλες τις συνέπειες αυτής της επικίνδυνης και διαβολικής ενέργειας", καταλήγει το πρακτορείο.

Προς μια τρίτη ιντιφάντα - το ιστορικό

Πριν τριάντα χρόνια, στις 9 Δεκεμβρίου 1987, ξέσπασε η πρώτη ιντιφάντα, η λαϊκή εξέγερση των Παλαιστινίων, η οποία επί έξι χρόνια συγκλόνιζε τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη προτού καταλήξει στην αμοιβαία αναγνώριση μεταξύ του Ισραήλ και της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ).
Στις 8 Δεκεμβρίου 1987 ένα φορτηγό που οδηγούσε ένας Ισραηλινός έπεσε πάνω σε δύο οχήματα στα οποία επέβαιναν Παλαιστίνιοι εργάτες κοντά στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια, στη Λωρίδα της Γάζας. Τέσσερις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίστηκαν.
Την επομένη, μετά τις κηδείες των θυμάτων, ακολούθησαν βίαιες συγκρούσεις μεταξύ του στρατού και διαδηλωτών. Αναβρασμός επικράτησε στους οκτώ προσφυγικούς καταυλισμούς στη Λωρίδα της Γάζας.
Αυτή είναι η αρχή της ιντιφάντα, του «πολέμου των πετρών», που επεκτάθηκε σε όλα τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

Σιδηρά πυγμή

Ισραηλινοί πολιτικοί είχαν προβεί σε προειδοποιήσεις. Τον Νοέμβριο του 1986 ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Αμπά Εμπάν είχε εκφράσει την ανησυχία του για την κατάσταση στην οποία ζουν οι Παλαιστίνιοι, «που υποβάλλονται σε περιορισμούς και τιμωρίες».
Οι κάτοικοι των παλαιστινιακών εδαφών, που τότε βρίσκονταν ήδη επί είκοσι χρόνια υπό ισραηλινό έλεγχο, υπόκεινται από τον Αύγουστο του 1985 σε μια πολιτική «σιδηράς πυγμής», η οποία επιβλήθηκε από τον τότε υπουργό Άμυνας Γιτζάκ Ράμπιν με στόχο να τερματιστούν οι κινητοποιήσεις αντίστασης.
Έκπληκτος από την έκταση της εξέγερσης ο Ράμπιν αρχικά έδωσε διαταγή «να σπάσουν τα κόκαλα» των Παλαιστίνιων διαδηλωτών, προτού παραδεχθεί στη συνέχεια ότι δεν υπήρχε στρατιωτική λύση στην εξέγερση.
Οι Ισραηλινοί στρατιώτες, που δεν ήταν καλά εκπαιδευμένοι στη διατήρηση της τάξης, απαντούν στις ρίψεις πετρών και βομβών μολότοφ με πραγματικά πυρά. Για πρώτη φορά στα 40 χρόνια της ισραηλινοαραβικής σύγκρουσης, ο παλαιστινιακός λαός στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα, ενάμιση εκατομμύριο άνθρωποι, είναι σε πόλεμο εναντίον του Ισραήλ.
Οι δρόμοι αποτελούν το πεδίο μάχης για τους χιλιάδες «σαμπάμπ», τους νέους ηλικίας 10 με 25 ετών, που μάχονται εναντίον των Ισραηλινών στρατιωτών με πέτρες.
Η ισραηλινή κυβέρνηση κατηγόρησε τη Συρία, το Ιράν και την ΟΑΠ ότι ευθύνονται για τις ταραχές. Όμως η ιντιφάντα ήταν στην πραγματικότητα ένα λαϊκό κίνημα που εξέφραζε την αγανάκτηση των Παλαιστίνιων έπειτα από 21 χρόνια κατοχής. Η εξέγερση εξέπληξε ακόμη και την ηγεσία της ΟΑΠ στην Τύνιδα.
Περισσότεροι από 1.200 νεκροί Παλαιστίνιοι
Στις 13 Σεπτεμβρίου 1993 Ισραήλ και ΟΑΠ υπέγραψαν στην Ουάσινγκτον τις συμφωνίες του Όσλο για την παλαιστινιακή αυτονομία, οι οποίες επικυρώθηκαν με τη χειραψία του επικεφαλής της ΟΑΠ Γιάσερ Αραφάτ με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Ράμπιν. Στις 24 του ίδιου μήνα οι υποστηρικτές της ΟΠΑ έλαβαν εντολή να σταματήσουν κάθε στρατιωτική δραστηριότητα εναντίον του ισραηλινού στρατού.
Σε διάστημα έξι ετών, 1.258 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τους Ισραηλινούς στρατιωτικούς ή εποίκους, σύμφωνα τον απολογισμό των παλαιστινιακών αρχών. Η πλειονότητα των θυμάτων, σχεδόν το ένα τέταρτο των οποίων ήταν κάτω των 16 ετών, σκοτώθηκε στη διάρκεια της προσπάθειας του ισραηλινού στρατού να διαλύσει τις διαδηλώσεις.
Περίπου 150 Ισραηλινοί σκοτώθηκαν, κυρίως προς το τέλος της ιντιφάντα μετά την σκληρή τροπή που πήρε η εξέγερση υπό την προτροπή της Χαμάς και του Ισλαμικού Τζιχάντ.
«120.000 με 140.000 Παλαιστίνιοι πέρασαν από τις φυλακές μας» στη διάρκεια της ιντιφάντα, δήλωσε το 1994 ο Ράμπιν, ο οποίος δολοφονήθηκε ένα χρόνο αργότερα από έναν ακροδεξιό Εβραίο που ήταν αντίθετος στη διαδικασία ειρήνευσης με τους Παλαιστίνιους.

Δεύτερη ιντιφάντα

Στις 28 Σεπτεμβρίου 2000 μια αμφιλεγόμενη επίσκεψη του επικεφαλής της ισραηλινής δεξιάς Αριέλ Σαρόν στην Πλατεία των Τεμενών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ αποτέλεσε την αφορμή για τη δεύτερη ιντιφάντα.
Ο ισραηλινός στρατός θα ανακαταλάβει τις βασικές αυτόνομες πόλεις της Δυτικής Όχθης και το 2002 θα εξαπολύσει μια ευρεία επιχείρηση εναντίον των Παλαιστίνιων. Το 2005 ο στρατός θα αποσύρει τον τελευταίο Ισραηλινό στρατιώτη από τη Λωρίδα της Γάζας στο πλαίσιο ενός μονομερούς σχεδίου αποκλιμάκωσης.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Ισραηλινοί βομβαρδίζουν τη Γάζα
 Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου 2017, 22:50
Η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι πολεμικά αεροσκάφη της βομβάρδισαν σήμερα στρατιωτικούς στόχους της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, την ώρα που σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί στις επιδρομές, μεταξύ αυτών 6 παιδιά.
Ο ισραηλινός στρατός έκανε γνωστό ότι έπληξε ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης και μια αποθήκη πυρομαχικών ως αντίποινα για τις ρίψεις ρουκετών νωρίτερα σήμερα από τη Γάζα εναντίον πόλεων του Ισραήλ.
Αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι οι περισσότεροι από τους τραυματίες είναι κάτοικοι ενός κτηρίου κοντά στο στρατόπεδο.
Νωρίτερα σήμερα, τουλάχιστον ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε στις συγκρούσεις που ξέσπασαν με Ισραηλινούς στρατιώτες, δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της «ημέρας της οργής» εναντίον της απόφασης του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.
Όπως έγινε γνωστό το βράδυ της Παρασκευής ένας δεύτερος Παλαιστίνιος έχασε τη ζωή του.«Ο Μαχέρ Αταλάχ, ηλικίας 54 ετών, που τραυματίστηκε απόψε κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας», απεβίωσε, επισημαίνει σε ένα δελτίο τύπου ο εκπρόσωπος τύπου του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας, Άσραφ αλ Κόντρα.
Παράλληλα όπως έγινε γνωστό από τον στρατό του Ισραήλ, μια ρουκέτα που εκτοξεύτηκε από τη Γάζα έπληξε απόψε την ισραηλινή πόλη Σντερότ. Πρόκειται για την τρίτη ρουκέτα που ερρίφθη εναντίον του Ισραήλ σήμερα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις φλόγες οι Παλαιστινιοι για την Ιερουσαλήμ
 Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου 2017, 19:28
Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε πως εκατοντάδες Παλαιστίνιοι στην Ιερουσαλημ έβαλαν φωτιά σε λάστιχα αυτοκινήτων και εκτόξευσαν πέτρες εναντίον των στρατιωτών στην άλλη πλευρά των συνόρων. «Στη διάρκεια των ταραχών στρατιώτες πυροβόλησαν επιλεκτικά εναντίον δύο από τους κύριους υποκινητές και τα πλήγματα επιβεβαιώθηκαν», αναφέρεται στην ανακοίνωση του στρατού.
Στις συγκρούσεις που ξέσπασαν στην Ιερουσαλήμ, τη Γάζα και την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανάμεσα στις ισραηλινές δυνάμεις και Παλαιστινίους, που βγήκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν την «οργή» τους για την αναγνώριση από τις ΗΠΑ της Ιερουσαλήμ, ως πρωτεύουσας του Ισραήλ, περισσότεροι από 200 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Μάλιστα εκπρόσωπος της παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik, πως οι τραυματίες από τις συγκρούσεις στη Δυτική Όχθη, κοντά στη Ναμπλούς, αυξάνονται προοδευτικά.
Στους δρόμους της Παλιάς Πόλης, στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, συγκρούστηκαν πολλές δεκάδες Παλαιστίνιοι διαδηλωτές και περίπου 50 Ισραηλινοί αστυνομικοί, με αποτέλεσμα να σπάσουν πολλές βιτρίνες των γύρω καταστημάτων, διαπίστωσε φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου. Οι αστυνομικοί ξυλοκοπούσαν και χτυπούσαν με κλομπ τους διαδηλωτές για να τους απωθήσουν στους γύρω δρόμους.
Στην Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη, οι συγκρούσεις ήταν περιορισμένες μέχρι το μεσημέρι.
Στη Χεβρώνα, τη Βηθλεέμ, την Ιεριχώ και κοντά στη Ναμπλούς, οι ισραηλινές δυνάμεις απάντησαν με πλαστικές σφαίρες από καουτσούκ και δακρυγόνα, στις πέτρες που πετούσαν εναντίον τους νεαροί Παλαιστίνιοι, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου και αυτόπτες μάρτυρες.
Στη Χεβρώνα, εκατοντάδες διαδηλωτές διασκορπισμένοι σε πολλά σημεία της πόλης πέταξαν πέτρες εναντίον των στρατιωτών.
Η σημερινή ημέρα αναγγέλλεται σαν ένα βαρόμετρο της παλαιστινιακής οργής, καθώς είναι ιερή ημέρα για τους μουσουλμάνους (Παρασκευή), και έχει μετατραπεί σε "Ημέρα Οργής".
Εν τω μεταξύ ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα μεταφέρουν «πιθανότατα» την πρεσβεία τους από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ πριν περάσουν τουλάχιστον δύο χρόνια. «Δεν είναι κάτι που θα συμβεί φέτος ούτε πιθανότατα τον επόμενο χρόνο», δήλωσε έπειτα από μια συνάντηση με τον Γάλλο ομόλογό του Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν στο περιθώριο μιας συνάντησης για τον Λίβανο στο Παρίσι.
«Όμως ο πρόεδρος (Ντόναλντ Τραμπ) θέλει να προχωρήσουμε με πολύ συγκεκριμένο και πολύ αποφασιστικό τρόπο, ώστε να είμαστε σίγουροι πως η πρεσβεία μπορεί να μεταφερθεί το ταχύτερο δυνατό», πρόσθεσε. Γι΄ αυτό θα πρέπει «να βρούμε την τοποθεσία, να ετοιμάσουμε σχέδια κατασκευής, να εξασφαλίσουμε τις απαραίτητες άδειες από το αμερικανικό Κογκρέσο, αν και δεν προβλέπω να υπάρξουν δυσκολίες για αυτές τις άδειες, και στη συνέχεια να κατασκευάσουμε την πρεσβεία», είπε.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αθώος κρίθηκε αστυνομικός για τον φόνο ενός άοπλου άνδρα στην Αριζόνα - H στιγμή των πυροβολισμών
Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου 2017, 10:56
Ένας Αμερικανός αστυνομικός κρίθηκε αθώος για τον φόνο ενός άοπλου άνδρα στην Αριζόνα, ο οποίος τον παρακαλούσε για τη ζωή του, όπως φαίνεται στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες Παρασκευή μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου.
Ο Φίλιπ Μπρέιλσφορντ πυροβόλησε και σκότωσε τον Ντάνιελ Σέιβερ στον διάδρομο ενός ξενοδοχείου της πόλης Μίσα, προάστιο του Φοίνιξ, τον Ιανουάριο του 2016. Σύμφωνα με την εφημερίδα USA Today, κρίθηκε αθώος για τον φόνο την Πέμπτη.
Όπως φαίνεται στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά την απόφαση, ο Σέιβερ, ένας 26χρονος πατέρας δύο παιδιών, είναι γονατισμένος στον διάδρομο ακολουθώντας τις διαταγές των αστυνομικών.
Στο βίντεο ακούγεται να λέει: «Σας παρακαλώ, μην με πυροβολείτε».
Ο Σέιβερ, που βρισκόταν σε κατάσταση μέθης, έκανε μια κίνηση με το χέρι του προς τα πίσω, ίσως για να σηκώσει το σορτς που φορούσε. Τότε ο Μπρέιλσφορντ τον πυροβόλησε πέντε φορές.
Σε αντίθεση με άλλα περιστατικά αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ, στα οποία λευκοί αστυνομικοί σκοτώνουν μαύρους φερόμενους δράστες, τόσο ο Σέιβερ όσο και ο Μπρέιλσφονρτ είναι λευκοί.
Σύμφωνα με την αστυνομική έκθεση, οι αστυνομικοί επενέβησαν όταν ειδοποιήθηκαν για την παρουσία ενός ένοπλου άνδρα στο παράθυρο ενός δωματίου του πέμπτου ορόφου του ξενοδοχείου. Όταν έφτασαν στο σημείο βρήκαν τον Σέιβερ σε μια γυναίκα, η οποία, σύμφωνα με τη χήρα του Λέινι Σουίτ, τον είχε επισκεφθεί μαζί με έναν άλλο συνάδελφό του, ο οποίος είχε βγει για να κάνει ένα τηλεφώνημα.
Όταν φονεύθηκε ο Σέιβερ δεν κρατούσε όπλο, όμως αστυνομικοί εντόπισαν ένα στο δωμάτιό του, το οποίο χρησιμοποιούσε στη δουλειά του, που ήταν να εξοντώνει βλαβερά ζώα.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ονδούρα: Τα δύο μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν την ακύρωση των προεδρικών εκλογών
 Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου 2017, 09:11
Τα δύο μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης στην Ονδούρα υπέβαλαν χθες Παρασκευή επίσημο αίτημα για την ακύρωση των αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών της 26ης Νοεμβρίου, βαθαίνοντας την πολιτική κρίση που έχει ξεσπάσει στη χώρα της Κεντρικής Αμερικής.
Ο 64χρονος Σαλβαδόρ Νασράλα, διάσημος τηλεοπτικός παρουσιαστής, όδευε προς τη νίκη μετά τις εκλογές της 26ης Νοεμβρίου πριν η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων διακοπεί για περίπου 36 ώρες. Όταν η διαδικασία ξανάρχισε, ο απερχόμενος πρόεδρος Χουάν Ορλάντο Ερνάντες πέρασε μπροστά και, με την καταμέτρηση να έχει σταματήσει στο 99,98% των ψηφοδελτίων, πιστώνεται το 42,98%, έναντι ενός 41,39% του υποψήφιου της αντιπολίτευσης.
Την Πέμπτη ο πρόεδρος του Ανώτατου Εκλογικού Δικαστηρίου της χώρας Νταβίντ Ματαμόρος δήλωσε ότι θα ανακαταμετρηθούν οι ψήφοι σε 4.753 κάλπες, οι οποίες έφτασαν μετά την διακοπή της καταμέτρησης. «Ζητάμε την ακύρωση του αποτελέσματος εξαιτίας της σκανδαλώδους νοθείας που έχουμε εντοπίσει», δήλωσε ο Νασράλα.
Νωρίτερα ο Οκτάβιο Πινέδα, γραμματέας του Φιλελεύθερου Κόμματος που εμφανίζεται στην τρίτη θέση, υπέβαλε αντίστοιχο έγγραφο, επισημαίνοντας ότι οι εκλογές θα πρέπει να ακυρωθούν εξαιτίας της παραβίασης των συνταγματικών κανόνων. «Υπήρξαν παραβιάσεις καθώς επετράπη στον πρόεδρο της Δημοκρατίας να συμμετάσχει στην εκλογική διαδικασία, όταν το Σύνταγμα το απαγορεύει», εξήγησε.
Ο υποψήφιος του Φιλελευθέρου Κόμματος στις προεδρικές εκλογές Λουίς Σελάγια έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι νικητής τους είναι ο Νασράλα. Η υποψηφιότητα του Ερνάντες για μια δεύτερη θητεία στην προεδρία κατέστη δυνατή μετά την απόφαση το 2015 του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ονδούρας για το όριο των θητείων που μπορεί κανείς να διεκδικεί. Η απόφαση αυτή είχε διχάσει την κοινή γνώμη της χώρας.
Στο μεταξύ με συνθήματα όπως «η δικτατορία θα πέσει» χιλιάδες υποστηρικτές της αντιπολίτευσης «αγανακτισμένοι από την αρπαγή» των προεδρικών εκλογών διαδήλωσαν χθες στους δρόμους της Τεγκουσικάλπα.
«Κάνουμε πορεία κατά της αρπαγής των εκλογών», δήλωσε ένας φοιτητής που ήταν μεταξύ των περίπου 5.000 διαδηλωτών που έκαψαν αφίσες του απερχόμενου προέδρου της χώρας Χουάν Ορλάντο Ερνάντες.
Οι υπόνοιες πως η νίκη του Ερνάντες προέκυψε χάρη σε νοθεία έχουν βγάλει τους υποστηρικτές της αντιπολίτευσης στους δρόμους. Στις διαδηλώσεις και τις ταραχές που ακολούθησαν οι ως τώρα πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 12 νεκρούς και τουλάχιστον 1.300 συλλήψεις, κυρίως για παραβίαση της βραδινής απαγόρευσης κυκλοφορίας. Οι αρχές έχουν κηρύξει από την προηγούμενη Παρασκευή κατάσταση έκτακτης ανάγκης για δέκα ημέρες, αλλά αυτό δεν κατέστειλε τις κινητοποιήσεις αμφισβήτησης ούτε σταμάτησε τα βία επεισόδια.
Οι διεθνείς παρατηρητές μοιάζουν να συμμερίζονται κάποιες από τις ανησυχίες της αντιπολίτευσης, ενώ η εκλογική επιτροπή διαβεβαιώνει πως δεν θα ανακηρύξει τον νικητή μέχρι να εξεταστούν όλες οι προσφυγές.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Πιονγκγιάνγκ κατηγόρησε για «πυρηνικό εκβιασμό» τις ΗΠΑ
Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου 2017, 07:39
Η Βόρεια Κορέα κατηγόρησε τις ΗΠΑ για «πυρηνικό εκβιασμό» στη διάρκεια συζητήσεων που είχε με υψηλόβαθμο αξιωματούχο του ΟΗΕ, όμως δέχθηκε να επικοινωνεί τακτικά με τον οργανισμό, μετέδωσε σήμερα το βορειοκορεατικό πρακτορείο KCNA.
Ο Αμερικανός διπλωμάτης Τζέφρι Φέλτμαν, αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΟΗΕ για πολιτικές υποθέσεις, έφτασε σήμερα στο Πεκίνο αφού ολοκλήρωσε μια πενθήμερη επίσκεψη στην Πιονγκγιάνγκ με στόχο να αποκλιμακώσει την ένταση στην κορεατική χερσόνησο.
Η ασυνήθιστη επίσκεψη του αξιωματούχου του ΟΗΕ πραγματοποιήθηκε μετά την εκτόξευση στις 28 Νοεμβρίου από τη Βόρεια Κορέα ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου, ικανού, σύμφωνα με τους ειδικούς, να πλήξει τις ΗΠΑ.
Στη διάρκεια της επίσκεψής του στην Πιονγκγιάνγκ, της πρώτης που πραγματοποιεί τόσο υψηλόβαθμος διπλωμάτης του ΟΗΕ από το 2010, ο Φέλτμαν συναντήθηκε με τον Βορειοκορεάτη υπουργό Εξωτερικών Ρι Γιονγκ-Χο και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Πακ Μιόνγκ-Κουκ, όπως μετέδωσε το KCNA.
«Στη διάρκεια των συνομιλιών αυτών η πλευρά μας ανακοινώσε ότι η εχθρική πολιτική των ΗΠΑ απέναντι στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας και ο πυρηνικός τους εκβιασμός ευθύνονται για την τρέχουσα ένταση στην κορεατική χερσόνησο», πρόσθεσε το πρακτορείο.
Εξάλλου η Βόρεια Κορέα συμφώνησε να έχει με τον ΟΗΕ «τακτική επικοινωνία μέσω επισκέψεων σε διάφορα επίπεδα», επεσήμανε το KCNA.
Το πρακτορείο ειδήσεων δεν έκανε λόγο για συνάντηση του Φέλτμαν με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-Ουν.
Η επίσκεψη του Αμερικανού διπλωμάτη πραγματοποιήθηκε αφού οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα ξεκίνησαν τα πιο μεγάλα κοινά αεροπορικά τους γυμνάσια.
Το KNCA επανέλαβε τη θέση της Πιονγκγιάνγκ, σύμφωνα με την οποία, τα τακτικά στρατιωτικά γυμνάσια που πραγματοποιούνται στην κορεατική χερσόνησο από τις ΗΠΑ μαζί με τις νοτιοκορεατικές ένοπλες δυνάμεις «αποκαλύπτουν την πρόθεσή τους να προετοιμάσουν ένα προληπτικό, πυρηνικό πλήγμα εναντίον της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας».




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υεμένη: Βομβάρδισαν την δημόσια τηλεόραση
Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου 2017, 17:21
Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε αεροπορικό βομβαρδισμό εναντίον του κτιρίου που στεγάζει τη δημόσια τηλεόραση της Υεμένης, υποστήριξε σήμερα ένα μέσο ενημέρωσης που πρόσκειται στους αντάρτες Χούτι, αποδίδοντας την ευθύνη για την επίθεση αυτή στον σαουδαραβικό αποικιοκρατικο συνασπισμό.
Η δημόσια τηλεόραση ελέγχεται επίσης από τους Χούτι.
Σύμφωνα με το κανάλι Αλ Μασίρα, το κανάλι των ανταρτών, "ο αεροπορικός βομβαρδισμός του Σαουδο-Αμερικανού εχθρού (σ.σ. του δυτικου αποικιοκρατικου  συνασπισμού, επικεφαλής του οποίου είναι η Σαουδική Αραβία που εξοπλιζεται από τις ΗΠΑ) στόχευε το κτίριο του καναλιού Yemen TV" και είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις πολίτες.
Τα θύματα είναι οι φύλακες του κτιρίου που βρίσκονταν εκεί κατά τη διάρκεια της νύχτας της Παρασκευής προς το Σάββατο.
"Δεν πρόκειται για στρατιωτικό στόχο, δεν υπήρχαν όπλα εκεί. Ήταν απλώς το σπίτι όπου διέμεναν οι φύλακες ασφαλείας" είπε ο επικεφαλής τους που ήταν επίσης παρών και τραυματίστηκε στον βομβαρδισμό.
Ο δυτικος αποικιοκρατικος  συνασπισμός εξαπολύει τακτικά αεροπορικές επιδρομές στην Υεμένη και πρόσφατα ενίσχυσε τον αποκλεισμό της χώρας αυτής, αναγκάζοντας τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ μετα τις διεθνεις αντιδρασεις να ζητήσει από το Ριάντ να επιτρέψει αμέσως την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας, καθώς η Υεμένη αντιμετωπίζει τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση παγκοσμίως.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αίγυπτος: Ακυρώνεται η συνάντηση του πάπα των Κοπτών με τον Πενς
 Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου 2017, 16:41
Ο πάπας της Κοπτικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αιγύπτου Θεόδωρος Β΄, ακύρωσε τη συνάντηση που επρόκειτο να έχει εντός του Δεκεμβρίου με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μονομερή απόφαση της Ουάσινγκτον να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.
Η απόφαση αυτή, που ανακοινώθηκε την Τετάρτη από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, «περιφρονεί τα συναισθήματα εκατομμυρίων Αράβων» αναφέρει η Κοπτική Εκκλησία σε ανακοίνωσή της. Για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε ο πάπας να μην δεχτεί τον αντιπρόεδρο Πενς όταν ο τελευταίος επισκεφθεί την Αίγυπτο, στα μέσα Δεκεμβρίου.
Χθες και ο μεγάλος ιμάμης του τεμένους Αλ Άζχαρ είχε ακυρώσει τη συνάντησή του με τον Μάικ Πενς, για τους ίδιους λόγους.
Οι Κόπτες αποτελούν περίπου το 10% των 93 εκατομμυρίων κατοίκων της Αιγύπτου.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παλαιστινη - Απομόνωση των ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας
 Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου 2017, 07:03

Έκτακτη σύγκλιση του Συμβουλίου Ασφαλείας

Η Γαλλία, η Ιταλία, η Γερμανία, η Βρετανία και η Σουηδία κάλεσαν τις ΗΠΑ «να παρουσιάσουν λεπτομερείς προτάσεις για μια συμφωνία μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων».
«Οι αποφάσεις αυτές δεν εξυπηρετούν την προοπτική της ειρήνης στην περιοχή», σχολίασε ο πρεσβευτής της Βρετανίας στα Ηνωμένα Έθνη Μάθιου Ράικροφτ, κατά τη συζήτηση στο Συμβούλιο Ασφαλείας.
«Ενθαρρύνουμε σθεναρά την αμερικανική κυβέρνηση να παρουσιάσει λεπτομερείς προτάσεις για μια διευθέτηση μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων. Το Ηνωμένο Βασίλειο θα κάνει επίσης ό,τι μπορεί για να στηρίξει την πρόοδο και το όραμα μιας βιώσιμης ειρήνης», συνέχισε ο Βρετανός διπλωμάτης.
Ο πρεσβευτής της Αιγύπτου Αμρ Αμπουλάτα είπε ότι η απόφαση των ΗΠΑ θα έχει «σοβαρές, αρνητικές επιπτώσεις» στην ειρηνευτική διαδικασία.

«Θάνατος στον διάβολο»

Στη Ραμάλα ο σύμβουλος θρησκευτικών θεμάτων του Αμπάς δήλωσε ότι η απόφαση του Τραμπ αποτελεί όνειδος για το ισλάμ και τον χριστιανισμό.
«Η Αμερική αποφάσισε να εκλέξει έναν πρόεδρο που έχει προκάλεσε εχθρότητα με όλους τους μουσουλμάνους και τους χριστιανούς», δήλωσε ο Μαχμούντ αλ Χάμπας.
Στο Ιράν, που δεν έχει αναγνωρίσει ποτέ το Ισραήλ, διαδηλωτές έκαψαν φωτογραφίες του Τραμπ και του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου φωνάζοντας «Θάνατος στον διάβολο».
Στο Κάιρο, πρωτεύουσα της Αιγύπτου που είναι σύμμαχος των ΗΠΑ και έχει υπογράψει ειρηνευτική συμφωνία με το Ισραήλ, εκατοντάδες διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στο τέμενος αλ Άζχαρ και στον περίβολό του φώναξαν: «Η Ιερουσαλήμ είναι αραβική! Τραμπ, παράφρονα, οι Άραβες είναι παντού!».
Ο μεγάλος ιμάμης του Αλ Άζχαρ ματαίωσε τη συνάντηση που επρόκειτο να έχει με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση της Ουάσινγκτον να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.
Μεγάλες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Ιορδανία, την Τυνησία, τη Σομαλία, την Υεμένη, τη Μαλαισία, την Ινδονησία, ενώ εκατοντάδες διαμαρτυρήθηκαν έξω από την αμερικανική πρεσβεία στο Βερολίνο.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πορεία της κυβερνητικης κεντροαριστερας κατά του νεοφασισμού στην Ιταλία
 Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου 2017, 15:12
Μαζική πορεία οργανώθηκε σήμερα στο Κόμο, έξω από το Μιλάνο, κατά της επανεμφάνισης νεοφασιστικών και νεοναζιστικών οργανώσεων στην Ιταλία.
Πρόκειται για πρωτοβουλία του ιταλικού κεντροαριστερού κόμματος, την οποία στηρίζουν το συνδικάτο Cgil, το κεντροαριστερό κίνημα «Άρθρο Ένα, προοδευτικοί και δημοκράτες» και ο Anpi, ο σύνδεσμος που απαρτίζεται από τους αντάρτες που συνέβαλαν στην πτώση του φασιστικού καθεστώτος.
Η κινητοποίηση αποτελεί αντίδραση στην πρόσφατη εισβολή νεοναζί σε εθελοντική οργάνωση του Κόμο, όπως και στην επίθεση με καπνογόνα κατά των γραφείων της εφημερίδας La Repubblica, στην Ρώμη. Χθες βράδυ, παράλληλα, αριστερός συνδικαλιστής κατήγγειλε ότι δέχθηκε επίθεση με ρόπαλο, από ακροδεξιούς νέους που βρίσκονταν σε υπαίθρια, χριστουγεννιάτικη αγορά, ενώ δημοσιογράφος της La Repubblica, πριν λίγες ώρες, έγινε στόχος απειλητικών μηνυμάτων, από νεοφασίστες, μέσω διαδικτύου.
Tην αντιφασιστική πορεία του Κόμο θέλησαν να στηρίξουν και οκτώ υπουργοί της κυβέρνησης του Πάολο Τζεντιλόνι, ενώ η επικεφαλής του συνδικάτου Cgil, Σουζάνα Καμούσο, τόνισε ότι «η επανασύσταση φασιστικών οργανώσεων απαγορεύεται ρητά από το ιταλικό Σύνταγμα, και το όλο φαινόμενο πρέπει να αντιμετωπισθεί, άμεσα, με την πρέπουσα σοβαρότητα».

Το αριστερο κίνημα Πέντε Αστέρων δεν θέλησε να πάρει μέρος στην σημερινή πορεία και ο υποψήφιος πρωθυπουργός του, Λουίτζι Ντι Μάιο, υπογράμμισε ότι η πολιτική δύναμη που εκπροσωπεί τάσσεται σαφώς κατά του νεοφασιστικού και νεοναζιστικού εξτρεμισμού, αλλά δεν εννοεί να συμμετάσχει σε πρωτοβουλία που εκμεταλλεύεται, με πολιτική σκοπιμότητα, το Δημοκρατικό Κόμμα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βούτσιτς: Η Σερβία δεν σχεδιάζει να ενταχθεί στο NATO
 Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου 2017, 02:01
Η Σερβία έχει μπει σε μια φιλοευρωπαϊκή πορεία, όμως δεν σχεδιάζει να ενταχθεί στην αμυντική συμμαχία του ΝΑΤΟ, δήλωσε σε συνέντευξή του ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς, όπως μετέδωσε την Παρασκευή το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.
«Πριν από εννέα ημέρες ήμουν στις Βρυξέλλες, στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ, και ενώπιον των 29 ηγετών των κρατών μελών του ΝΑΤΟ δήλωσα πως η Σερβία δεν φιλοδοξεί να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ», είπε στο TASS ο Βούτσιτς, ο οποίος σχεδιάζει να επισκεφθεί σύντομα τη Μόσχα.
«Η Σερβία θα διαφυλάξει τη στρατιωτική ουδετερότητά της, αυτή ήταν και θα είναι η πολιτική της Σερβίας».




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Σιωπη 52 ημερων μετα την εκρηξη στην Πατρα. Οι κεντρικες αστυνομικες υπηρεσιες και τα εργαστηρια δεν εχουν απαντησει, γιατι εχασε το χερι του ο δημοτικος υπαλληλος που μετεφερε   εκρηκτικα από το δικαστικο μεγαρο στη χωματερη, χωρις οι δικαστες να εχουν ειδοποιησει ότι προκειται για εκρηκτικα αλλα ειπαν ότι είναι δικαστικα  υλικα. Ηταν 17 Οκτωβριου, εχουν περασει δυο μηνες περιπου.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ - Μισή δουλειά, μισός μισθός για πάνω από 500.000 εργαζόμενους!
Σοκ προκαλούν τα στοιχεία που προκύπτουν από τις Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις του ΕΦΚΑ τον Μάρτιο του 2017 – 582.000 εργαζόμενοι στη γενιά των 360 ευρώ

Με μισθούς πείνας αναγκάζονται να ζουν ο ένας στους τρεις εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα αφού στα 407 ευρώ κυμαίνεται ο μικτός μηνιαίος μισθός για 582.041 εργαζόμενους με μερική απασχόληση σύμφωνα με τα στοιχεία των ίδιων των επιχειρήσεων, όπως δηλώθηκαν στις Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις του ΕΦΚΑ το Μάρτιο του 2017.
Είναι η γενιά των 360 ευρώ αλλά και των mini jobs. Ήδη το 60% των νέων προσλήψεων στον ιδιωτικό τομέα είναι με ευέλικτες μορφές απασχόλησης εκ των οποίων 127.000 εργαζόμενοι αμείβονται με μεικτό μηνιαίο μισθό έως 100 ευρώ.
Μάλιστα βαρύ είναι το τίμημα που έχουν πληρώσει κατά την περίοδο 2015-2017 οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της αγοράς εργασίας, οι περικοπές μισθών έφτασαν σε ποσοστό 18, 9%.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ΕΦΚΑ και τις Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις (ΑΠΔ) που υποβάλλουν οι επιχειρήσεις, ο αριθμός των ασφαλισμένων που δηλώθηκαν για τον περασμένο Φεβρουάριο ανέρχεται σε 1.760.076, εκ των οποίων 1.728.442 σε κοινές επιχειρήσεις και 31.634 σε οικοδομοτεχνικά έργα.
Στο σύνολο των κοινών επιχειρήσεων, σε ασφαλισμένους με πλήρη απασχόληση, το μέσο ημερομίσθιο ανέρχεται σε 51,06 ευρώ και ο μέσος μισθός σε 1.119,35 ευρώ , αντίστοιχα στη μερική απασχόληση ανέρχονται σε 24,04 ευρώ και 407,15 ευρώ.
Επιπλέον από τα ίδια στοιχεία προκύπτουν μειώσεις μισθών τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα τον Φεβρουάριο του 2017 κατά 1,29% και ταυτόχρονες μειώσεις μισθών σε όσους απασχολούνται με συμβάσεις μερικής απασχόλησης.
Έτσι, σε ασφαλισμένους με πλήρη απασχόληση, το μέσο ημερομίσθιο τον Φεβρουάριο ήταν 51,52 ευρώ και ο μέσος μισθός 1.193,38 ευρώ. Η επέλαση των ευέλικτων μορφών εργασίας με μισθούς πείνας έχει δημιουργήσει τους νεόπτωχους εργαζομένους, οι οποίοι αναγκάζονται να «στηρίζονται» στο δίπτυχο «μισή δουλειά, μισός μισθός».
Ένας αυξανόμενος αριθμός εργαζομένων κινείται πλέον γύρω και κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ καταγράφεται με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι η αποκλιμάκωση της ανεργίας περνά μέσα από τη μείωση των μισθών και την αντικατάσταση θέσεων πλήρους απασχόλησης, με θέσεις υποαμειβόμενης μερικής απασχόλησης.
Μάλιστα εκτιμάται ότι τα επόμενα χρόνια το όριο της φτώχειας θα βρεθεί σε υψηλότερα επίπεδα, διότι εκτός από τη μείωση των εισοδημάτων δημιουργείται σταδιακά μια νέα κατηγορία, οι λεγόμενοι εργαζόμενοι - φτωχοί, άνθρωποι δηλαδή οι οποίοι θα εργάζονται με ευέλικτη μορφή απασχόλησης και οι αμοιβές τους θα κυμαίνονται από 200 έως 300 ευρώ τον μήνα, δηλαδή κάτω από 4.150 ευρώ ετησίως, που είναι το όριο της φτώχειας σήμερα.
Ήδη καταγράφεται ανακύκλωση της ανεργίας - με μοίρασμα μίας θέσης εργασίας σε 2 ή και 3 ανέργους, γεγονός που αποδεικνύει την κατάρρευση της πλήρους και σταθερής απασχόλησης.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην παρουσία βουλευτών της Χρυσής Αυγής στα Χανιά
09/12/2017
Πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Χανιά για την επίσκεψη κλιμακίιο της Χρυσής Αυγής στα πλαίσιο περιοδείας στους νομούς των Χανίων και Ηρακλείου.
Στα Χανιά σήμερα βρίσκονται οι βουλευτές Ευ. Καρακώστας, Η. Κασιδιάρης, Κ. Μπαρμπαρούσης, Η. Παναγιώταρος και Χ. Παππάς. Αύριο, Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, αναμένεται να συμμετάσχουν σε ανοικτή πανηγυρική εκδήλωση στο Ξενοδοχείο Belvedere στην Χερσόνησο Ηρακλείου στις 12:00.
Να σημειώσουμε ότι δεν είναι γνωστό το πρόγραμμα της περιοδείας του κλιμακίου της Χρυσής Αυγής στα Χανιά αφού δε δημοσιοποιήθηκε, όμως θεωρείται πιθανό ότι θα περιοδεύσουν σε χωριά της ενδοχώρας.
Μετά από καλέσματα που έγιναν, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς ώστε να εκφραστεί για άλλη μία φορά η αντίθεση των πολιτών στην παρουσία του νεοφασιστικού μορφώματος.
Ο Ιωάννης Μαριανός, μέλος του φοιτητικού συλλόγου ΗΜΜΥ και του Ενιαίου Συλλόγου Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης δήλωσε στην εφημερίδα μας:
Βρισκόμαστε εδώ γιατί σήμερα πραγματοποιεί περιοδεία στα Χανιά κλιμάκιο της Χρυσής Αυγής.
Μετά κι από το κλείσιμο των γραφείων της, η Χρυσή Αυγή κάνει ξανά προσπάθεια να έρθει στο νησί. Η παρουσία της δεν είναι αποδεκτή από κανένα και φάνηκε και στις προηγούμενες φορές που βρέθηκαν στον τόπο αλλά και πιο πρόσφατα κατά τα εγκαίνια τωνν γραφείων τους όπου έγινε μια μεγάλη αντιφασιστική πορεία για να γίνει ξεκάθαρο ότι ο κόσμος δεν ήθελε κανένα φασίστα της Χρυσής Αυγής να βρίσκεται εδώ.
Ο φοιτητικός σύλλογος λοιπόν πήρε απόφαση  με το που έμαθε ότι η Χρυσή Αυγή έρχεται στα Χανιά γιατί πιστεύουμε ότι οι φοιτητές δεν θα επιτρέψουν σε κανένα να μοιράζει ελεύθερα το μίσος στην κοινωνία.
Θα συνεχίσουμε έτσι κάθε φορά που θα έρχεται η Χρυσή Αυγή στα Χανιά, θα μπαίνουμε εμπόδιο και ως φοιτητικός σύλλογος και ως συλλογικότητες και δε θα αφήσουμε να γίνουν εδώ όσα δυστυχώς βλέπουμε σε άλλες πόλεις της Ελλάδας όπου κάνουν επίθεση σε μετανάστες, αριστερούς ή σε όποιον διαφωνεί.
Εμείς, θα προστατεύσουμε και τη δημοκρατία μας και τα δικαιώματά μας. Τη στιγμή που εμείς παλεύουμε για ένα άλλο αύριο ενάντια στα μέτρα των κυβερνήσεων, αυτοί, κάνουν επίθεση στον κόσμο που αγωνίζεται. Θα μπούμε εμπόδιο σε αυτές τις λογικές.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στην Κρήτη μεταφέρονται την Κυριακή 280 πρόσφυγες από τη Λέσβο
09/12/2017
Το πρωί της Κυριακής αναμένεται να φτάσουν στο Ηράκλειο συνολικά 280 πρόσφυγες, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά που θα φιλοξενηθούν σε τρεις πόλεις της Κρήτης στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιεί η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.
Οι οικογένειες των προσφύγων που θα εγκατασταθούν στην Κρήτη προέρχεται από τη Λέσβο στη συντριπτική τους πλειονότητα και ένας μικρότερος αριθμός από τη Ρόδο.
Πρόκειται για Σύρους, Αφγανούς και Κούρδους οι οποίοι θα παραμείνουν στην Κρήτη για μικρό χρονικό διάστημα μέχρις ότου υποτίθεται διευθετηθούν οι απαιτούμενες εκκρεμότητες για να ταξιδέψουν σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης όπου ζουν στενοί συγγενείς τους για να επανασυνενωθούν. Αυτό το τελευταιο το ψεμα το διαδιδουν οι κυβερνητικοι, προσπαθωντας να κρυψουν πως η εγκατασταση θα είναι μονιμη.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



“Δεν ήταν μόνο οι δώδεκα…”: Την αθώωση των 12 φυσικών ζητά η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης για τους διωκόμενους φοιτητές φυσικού
09/12/2017
Με κείμενό της η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης για τους διωκόμενους φοιτητές φυσικού ζητά την αθώωση των 12 φοιτητών του Φυσικού στη δίκη που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Δεκέμβρη, 6 χρόνια μετά τα γεγονότα. Μάλιστα, καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 8 το πρωί της ίδιας ημέρας έξω από τα Δικαστήρια Ηρακλείου.
Στο κείμενο αναφέρονται τα εξής:
Στις 19 Δεκέμβρη, λαμβάνει χώρα η εξ’ αναβολής δίκη των 12 φοιτητών του Φυσικού, μία ποινική και πολιτική δίωξη που φέτος συμπληρώνει 6 χρόνια.
Τον Αύγουστο του 2011, το υπουργείο Παιδείας φέρνει σε ψήφιση στη Βουλή το νέο Νόμο Πλαίσιο (4009), που εισάγει τις ιδιωτικοποιήσεις των Πανεπιστημίων, τα Συμβούλια Διοίκησης, την κατάργηση του ακαδημαϊκού ασύλου κλπ, με αποτέλεσμα την απάντηση του συνόλου του φοιτητικού και ακαδημαϊκού κόσμου με μπαράζ καταλήψεων στις σχολές της χώρας.
Ο Σύλλογος Φοιτητών Φυσικής συμμετέχει με κατάληψη μίας εβδομάδας στις κινητοποιήσεις. Αποτέλεσμα αυτού, ήταν να χαθούν κάποια βασικά μαθήματα της εξεταστικής, και ενώ όλες οι εξεταστικές πανελλαδικά δόθηκαν κανονικά -με παρότρυνση τόσο του Υπουργείου όσο και της Πρυτανείας- , το Τμήμα Φυσικής δεν όρισε επανεξέταση των μαθημάτων. Μετά από παρεμβάσεις του Συλλόγου στην Επιτροπή σπουδών και τη συνεχή άρνηση του Tμήματος να δοθούν τα μαθήματα, ο Σύλλογος καλεί σε κινητοποίηση στις 11/10/2011 στη Γενική Συνέλευση του Τμήματος, με παρουσία και στήριξη όλων των φοιτητικών συλλόγων του Ηρακλείου, με αίτημα να συζητηθεί η εξέταση των μαθημάτων. Οι καθηγητές που βρίσκονταν στη συνεδρίαση αποφάσισαν να σταματήσουν τη Συνέλευση, αρνήθηκαν να συζητήσουν το θέμα αντιμετωπίζοντας τους φοιτητές/τριες με ειρωνεία, απειλούσαν να καλέσουν την αστυνομία για να τους “απομακρύνει”.
Οποιαδήποτε πρακτική δικαιολογία για το μη ορισμό εξέτασης, τουλάχιστον των 3 βασικών μαθημάτων που χάθηκαν, αποτελούσε απλώς πρόσχημα, καθώς υπήρχε ο χρόνος να δοθούν τα μαθήματα αυτά, στην κενή από άποψης μαθημάτων εβδομάδα που ακολουθούσε. Ξεδιάντροπα, επικράτησε η τιμωρητική/εκδικητική συμπεριφορά απέναντι στις οποιεσδήποτε φωνές αμφισβήτησης του νόμου που υπήρχαν εντός του Πανεπιστημίου, καθώς αποτελούσε πολιτική στάση μερίδας καθηγητών η υπεράσπισή του. Η ιστορία του τμήματος, άλλωστε, απαριθμεί πολλά αντίστοιχα παραδείγματα αυθαιρεσίας και καταστολής προς όσους και όσες δε συμβάδιζαν με το “ακαδημαϊκό πρότυπο”, όπως αυτοί θέλουν να το ορίσουν, με πάμπολλα παραδείγματα όπως η απόρριψη άριστων φοιτητών από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα της σχολής λόγω πολιτικών πεποιθήσεων το 2011, η μη διεξαγωγή εξεταστικών μετά τις καταλήψεις του 2006-07 και του 2008, η δημόσια υπεράσπιση όλων των αντιδραστικών νόμων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και πολλά άλλα, με τον κατάλογο αυτόν να μην τελειώνει εκεί.
Χαρακτηριστική, είναι και η επιστολή αποφοίτων του τμήματος, που περιγράφει το Φυσικό Τμήμα στο Ηράκλειο ως “ένα εργαστήριο που παράγει επικίνδυνες εντάσεις με ευθύνη πρώτιστα των κ. καθηγητών που το διευθύνουν.”
Έπειτα απ’ αυτές τις κινητοποιήσεις, οι καθηγητές στοχοποίησαν 12 από τους 400 φοιτητές που συμμετείχαν (όλο το τότε Δ.Σ. του Συλλόγου και άλλους 5 φοιτητές που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις), καλώντας τους σε Πειθαρχικό για “συμπεριφορά που δε συνάδει με το ακαδημαϊκό ήθος”, το οποίο αφού συνεδρίασε κρυφά αποφάσισε την αναστολή ενός εξαμήνου σπουδών για κάποιους απ’ τους φοιτητές. Για ορισμένους καθηγητές, όμως, αυτό δεν ήταν αρκετό με αποτέλεσμα να κινηθεί “αυτεπάγγελτη” εισαγγελική έρευνα που κατέληξε στην δίωξη των 12 φοιτητών, από το ποινικό δικαστήριο. Το “αυταπάγγελτο” της υπόθεσης βέβαια, έγκειται, τόσο στο ότι η κατάργηση του ασύλου από το νόμο Διαμαντοπούλο άφηνε τα περιθώρια για τέτοιου είδους δίωξη, όσο και στο γεγονός ότι καθηγητής απάντησε με επιστολή του στην εφημερίδα “Καθημερινή”, για άρθρο της που περιέγραφε το γεγονός, και έπειτα κατέθεσε την επιστολή του και το εν λόγω άρθρο στον εισαγγελέα για την ερευνήσει ποινικές ευθύνες των φοιτητών.
Έξι χρόνια μετά, μερίδα καθηγητών φαίνεται να επιδιώκει την καταδίκη των ίδιων τους των φοιτητών.
Στα πρόσωπα των 12 φοιτητών δικάζονται θεμελιώδεις δημοκρατικές ελευθερίες, συνδικαλιστικά δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί με κοινωνικούς αγώνες, και η αξία του να παλεύεις για ένα καλύτερο μέλλον. Εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την πλήρη αθώωση των 12 φοιτητών που αγωνίστηκαν για δημόσια και δωρεάν παιδεία και να στεκόμαστε στο πλευρό όσων σηκώνουν κεφάλι για να δουν και να φτιάξουν καινούριους ουρανούς.
ΠΛΗΡΗΣ ΑΘΩΩΣΗ ΤΩΝ 12 ΦΥΣΙΚΩΝ
ΚΑΜΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΑΣ
Καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στις 19 Δεκέμβρη έξω από τα δικαστήρια, στις 8πμ.
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΦΥΣΙΚΟΥ”



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αστειευόμαστε, αλλά λέμε τώρα: “Αφού θέλουν την αναθεώρηση της “Συνθήκης της Λωζάνης” ας τους αντιπροτείνουν την επαναφορά της “Συνθήκης των Σεβρών””
08/12/2017
Ας ζητήσουμε την επαναφορά της “Συνθήκης των Σεβρών” , όπως και την Αναθεώρηση της “Συνθήκης του Μοντρέ που ενδιαφέρει ιδιαίτερα τη Ρωσία! Για να μην ξεχνιόμαστε – δύο – ήταν και παραμένουν – οι βασικές “Αναθεωρητικές Δυνάμεις” μετά τους δύο Παγκόσμιους Πολέμους στην Ευρώπη: Η Γερμανία και η Τουρκία!
Η μεν Γερμανία επεδίωξε κσι το πέτυχε – σχεδόν ολοκληρωτικά τη πλήρη αναθεώρηση της “Συνθήκης των Βερσαλλιών” ( 1920 ) & της “Συμφωνιών του Πότσνταμ” ( 1945 ).
Η δε Τουρκία ( “Ο Μεγάλος Ασθενής του Βοσπόρου” που η γεωπολιτική της θέση προκαλούσε συχνά , όπως και τα τελευταία χρόνια,ένα “Ανατολικό Ζήτημα” για την Ανθρωπότητα ) με την αμφισβήτηση – αρχικά – της Συνθήκης των Σεβρών…
Τη de – facto Αναθεώρση της “Συνθήκης της Λωζάνης” με το διωγμό των Ελλήνων της Τουρκίας μεταξυ 1955΄ – 1964 ΚΑΙ τώρα την… de – jura Αναθεώρηση καταβαράθρωση της που ζητά,
Την Άρνηση αποστρατιωτικοποίησης και ελεύθερης διέλευσης των “Στενών του Βοσπόρου”, μη δεχόμενη “να αναθεωρήσει” τη “Συνθήκη του Μοντρέ” ( 1936) που της ζητά η Ρωσία εδώ και δεκαετίες, επιμένοντας σ΄ένα ασφυκτικό έλεγχο πλεύσης και διέλευσης που εν μέρει της το επιτρέπει μέχρι τώρα η Συνθήκη του Μοντρέ.
Την Αμφισβήτηση και από πάνω τις απιελές για “τη μη ισχύ” της “Συνθήκης Ειρήνης μεταξύ Ελλάδας – Ιταλίας ΚΑΙ των Συμμάχων” του 1947, αρνούμενη κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου την παραχώρηση από την Ιταλία της μέχρι τότε υπό ξένη κατάκτηση Δωδεκανήσου ( Οθωμανική Αυτοκρατορία – Ιταλία) εκεί που ανήκει και— “αυτοπροσδιορίζονται” οι κάτοικοι της, δηλαδή στην Ελλάδα.
Η “παραχώρηση” της Δωδεκανήσου ήταν ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ κέρδος των τεράστιων θυσίων του ελληνικού λαού στον Αντι-αξονικό – Αντιφασιστικό Αγώνα. Και η άρχουσα τάξη της Τουρκίας , ο “Επιτήδειος Ουδέτερος” στο Β΄Π.Π. και ενεργός οικονομικός συνεργάτης της ναζιστικής Γερμανίας, το θέτει υπό αμφισβήτηση λόγω “χαμένων οθωμανικών οραμάτων” και “ιστορικού ρεβανσ- σιμού” ( “revans”)..
Τη de – facto Αναθεώρηση της “Συνθήκης της Ζυρίχης” για την Ανεξαρτησία της Κυπρου με το πρόσχημα “προστασίας της μειονότητας της” στο νησί ( όπως η ναζιστική Γερμανία κηρύσσοντας το 2ο Π.Π.το 1939 εισέβαλε στη Τσεχοσλαβακία & την Πολωνία και τις προσάρτησε για να “προστατέψει τις μειονότητες των ομογενών της” ), παραμένοντας επί 43 χρόνια σαν στρατιωτική κατοχική δύναμη, επιπλέον εποικίζοντας τις υπό κατοχή περιοχές με δεκάδες χιλιάδες και παραπάνω “ομοεθνείς της”, επίσης κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου που απαγορεύει τον εποικισμό μιας για οποιαδήποτε λόγο στρατιωτικά κατακτημένης η υπο προστασία περιοχής,




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Το εγκαταλελειμμένο σιδηροδρομικό δίκτυο της Πελοποννήσου
Πανέμορφες διαδρομές μένουν ανεκμετάλλευτες, ρημάζει η ιδιαίτερης αξίας υποδομή του
Το σιδηροδρομικό δίκτυο της Πελοποννήσου είναι συνυφασμένο με την ίδια την ιστορία της Ελλάδας. Πόλεμοι, κατοχή, εμφύλιος, αστυφιλία, διεθνής παράγοντας, ιδιαίτερα μοντέλα γεωργικής παραγωγής, οικονομικά προβλήματα, λανθασμένη κρατική πολιτική και μνημόνια, άφησαν τα σημάδια τους στην υπερεκατονταετή λειτουργία του σιδηροδρόμου, με το οριστικό τέλος να έρχεται το 2011. Στις μέρες μας λειτουργούν μόνο τρία μικρά τμήματά του: ο "Οδοντωτός" Διακοφτού-Καλαβρύτων, το τμήμα Κατάκωλο-Πύργος-Ολυμπία για τουριστικά δρομολόγια και το τμήμα Άγιος Βασίλειος-Ρίο-Πάτρα, ως Προαστιακός Σιδηρόδρομος. 
Στην ακμή του, το 1905, μετέφερε 1.740.000 επιβάτες ετησίως καθώς και 251.000 τόνους εμπορευμάτων. Κάλυπτε 750 χλμ, διέθετε 159 σταθμούς και εξυπηρετούσε σημαντικές πόλεις όπως οι: Αθήνα, Μέγαρα, Ελευσίνα, Λουτράκι, Κόρινθο, Κιάτο, Ξυλόκαστρο, Διακοφτό, Αίγιο, Πάτρα, Καβάσιλα. Κυλλήνη, Αμαλιάδα. Κατάκολο, Πύργο, Ολυμπία, Κυπαρισσία, Καλαμάτα, Μεσσήνη, Μεγαλόπολη, Τρίπολη, Άργος, Ναύπλιο, Νεμέα.
Από πολύ νωρίς ο ο σιδηρόδρομος φορτίστηκε ιδεολογικά και έγινε όχι μέσο που θα υποβοηθούσε την ανάπτυξη, αλλά αυτοσκοπός του φτωχού Ελληνικού κράτους. Μετά από πολλές συζητήσεις και σχέδια επί χάρτου από το 1835 κιόλας, κατασκευάζονται αρχικά δύο "τοπικές" γραμμές: το 1882 η γραμμή μήκους 13 χλμ που συνέδεε τον Πύργο Ηλείας με το επίνειό του, το Κατάκωλο, και το 1869 η γραμμή μήκους 8,5 χλμ που συνέδεε το σημερινό Θησείο με τον Πειραιά. Ο Τρικούπης όμως θέλει εκτεταμένα σιδηροδρομικά δίκτυα στις σημαντικότερες παραγωγικά περιοχές της χώρας, στα όρια που κάλυπτε το 1882, που θα συνδέουν λιμάνια με την τοπική ενδοχώρα. 
Στις 17/10/1882 σχηματίζεται από την Γενική Πιστωτική Τράπεζα (Γ.Π.Τ.), μετά από σύμβαση που έχει υπογραφεί με την κυβέρνηση, η εταιρία Σιδηροδρόμων Πειραιώς-Αθηνών-Πελοποννήσου (Σ.Π.Α.Π.) η οποία αναλαμβάνει την κατασκευή και την εκμετάλλευση του δικτύου. Οι εργασίες ξεκινούν άμεσα και μέχρι και το 1885 εγκαινιάζεται η σιδηροδρομική σύνδεση με την Κόρινθο, το 1886 η σύνδεση με Άργος, Ναύπλιο και Μύλους Αργολίδος και το 1887 η σύνδεση με την Πάτρα. Συνδέονται έτσι η πρωτεύουσα και τα λιμάνια Πειραιά-Κορίνθου-Πατρών-Ναυπλίου-Μύλων με το Θριάσιο πεδίο, την πεδινή Δυτική Πελοπόννησο και τον Αργολικό Κάμπο αντίστοιχα. 
Το 1890 ολοκληρώνεται και η σύνδεση της Πάτρας με τον Πύργο. Μέχρι το 1892 έχουν κατασκευαστεί και λειτουργούν προσωρινά τα ακραία τμήματα Καλαμάτα- Διαβολίτσι και Μύλοι- Τρίπολη, ενώνεται έτσι ο εύφορος μεσσηνιακός κάμπος με το λιμάνι της Καλαμάτας (για το οποίο ο Τρικούπης ήδη σχεδιάζει την εκβάθυνση και ανακατασκευή του), και η κεντρικότερη πόλη της Πελοποννησιακής ενδοχώρας αποκτά αξιόπιστη σύνδεση με την Αθήνα. Ο σιδηρόδρομος φτάνει στην Ολυμπία και την Κυλλήνη τον Αύγουστο του 1891 και στα λουτρά Κυλλήνης το 1892. Το 1899 επεκτείνεται η υπάρχουσα γραμμή Μύλων-Καλαμών με την συμπλήρωση του τμήματος από Τρίπολη έως και Διαβολίτσι. Η γραμμή Πύργος-Καλό Νερό-Κυπαρισσία ολοκληρώνεται το 1902, ενώ το 1904 επεκτείνεται η γραμμή Μύλων Καλαμών μέχρι το λιμάνι της Καλαμάτας το οποίο είχε ήδη ολοκληρωθεί από το 1902.
Πριν την εμφάνιση των ταχέων αυτοκινητόδρομων, ο σιδηρόδρομος Πελοποννήσου είχε μεγάλη σημασία για τις τοπικές κοινωνίες της Πελοποννήσου. Διακινούσε την αγροτική παραγωγή της χώρας, λειτουργούσε ταχυδρομικές υπηρεσίες μέχρι το 1970 και υπήρξε για πολλά χωριά το μοναδικό δημόσιο μέσο μεταφοράς έως ακόμα και τη δεκαετία του 1980, όπως π.χ. για το Ελαιοχώρι Αρκαδίας.
 Τι εικόνα παρουσιάζει σήμερα αυτό το δίκτυο; Ρωτήσαμε για αυτό τον Απόλλωνα Κύρκο, αρχαιολόγο του Υπουργείου Πολιτισμού και ένα βαθύ γνώστη του ζητήματος, καθώς ο Σιδηρόδρομος της Πελοποννήσου αποτέλεσε το θέμα της διατριβής του στο Μεταπτυχιακό "Προστασία Μνημείων" της Σχολής Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ: "Εικόνα πλήρους εγκατάλειψης και διάλυσης. Σταθμοί και λοιπές εγκαταστάσεις που έχουν διαρρηχθεί και το αρχειακό υλικό ή ο εξοπλισμός τους έχει κλαπεί ή καταστραφεί, αρκετά δε κτήρια έχουν καεί από τις φωτιές του 2007 ή τους παράνομους μετανάστες που συχνά καταφεύγουν μέσα τους και ανάβουν φωτιές για να ζεσταθούν τον χειμώνα κάνοντας χρήση των ξύλινων μεσοτοιχιών ή των πατωμάτων των ίδιων των κτισμάτων και συχνά η φωτιά ξεφεύγει από τον έλεγχο. Έχουν καεί αρκετά κτήρια, όπως οι χαρακτηρισμένοι σταθμοί Μεγαλόπολης, Αιγίου, Λεονταρίου κλπ, ενώ αρκετοί άλλοι (χαρακτηρισμένοι μνημεία ή μη) ρημάζουν από την εγκατάλειψη και αργογκρεμίζουν. Με παρόμοιο τρόπο έχουν χαθεί και παλαιά ιστορικά άλλα και πιο νέα βαγόνια που βρίσκονται παροπλισμένα σε διάφορα σημεία του δικτύου. Οι κλέφτες μετάλλου έρχονται να επιτείνουν τα προβλήματα. Από πέρυσι τον Οκτώβρη έχουν σημειωθεί τρία περιστατικά κλοπής των σιδηροτροχιών σε Λάππα Αχαϊας (περί τα 30 μέτρα) σε Ναυπηγεία Ελευσίνας (περί τα 150 μέτρα) και στον Άγιο Βασίλειο Κορινθίας (περί τα 300 μέτρα), ενώ εξαρτήματα από παλαιά βαγόνια και ατμομηχανές ή και βαγόνια ολόκληρα έχουν κάνει φτερά. Ο ίδιος ο ΟΣΕ μην γνωρίζοντας το ιστορικό τροχαίο υλικό που κατέχει έστω και έτσι ακόμα, σπεύδει να πουλήσει ακόμα και βαγόνια του 19ου αιώνα η βαγόνια με ιστορική αξία ως παλιοσίδερα για καρπωθεί αυτός τα έσοδα και όχι οι κλέφτες) Μέσα στον προηγούμενο μήνα καταστράφηκαν έτσι αξιόλογα φορτηγά και επιβατικά βαγόνια του 19ου αιώνα, 2 γερανοί που αποτελούσαν πολεμικές αποζημιώσεις της Ιταλίας μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο κ.α., αυτό δε έγινε παρά το γεγονός πως είχε κατατεθεί πρόταση στο ΥΠ.ΠΟ.Α. για τον χαρακτηρισμό κάποιων από αυτά.
Τι ενέργειες έχει κάνει ο ΟΣΕ για τη φύλαξη ή/και συντήρηση του δικτύου;
O ΟΣΕ έχει ελάχιστο προσωπικό πλέον και ακόμα λιγότερο για την φύλαξη του δικτύου. Επικεφαλής στην Πελοπόννησο είναι ένας μηχανικός με έδρα την Πάτρα και λίγοι εργάτες και μηχανοδηγοί για την λειτουργία των τριών μικρών τμημάτων που λειτουργούν ακόμα, οι οποίοι δεν προλαβαίνουν πλέον να ασχοληθούν με τίποτα άλλο. Ενδεικτικό είναι πως επιφορτισμένος με την φύλαξη όλης της γραμμής Κόρινθος – Άργος/ Ναύπλιο – Τρίπολη/ Μεγαλόπολη – Καλαμάτα/ Μεσσήνη είναι ένας (!) αρχιεργάτης ο οποίος απλά σε μεγάλες περιπτώσεις ανάγκης επικουρείται από τα άτομα της Πάτρας και του Πύργου ή από ειδικά απεσταλμένα άτομα από Αθήνα. Έτσι σήμερα τίποτα δεν μπορεί να ανακόψει τις καταστροφές. Η μόνη προσπάθεια ανάσχεσης έρχεται από την πλευρά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΕΣΤΥ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΡΟΧΑΙΟΥ ΥΛΙΚΟΥ Α.Ε». αφού με την ανοχή των διοικήσεων γίνεται μία προσπάθεια για την τουριστική αξιοποίηση και προβολή του δικτύου η οποία οφείλεται βασικά στην βούληση και το μεράκι κάποιων εργαζόμενων.
Πότε όμως ξεκίνησαν ουσιαστικά τα προβλήματα;
Το δίκτυο σε όλη τη φάση της υπερεκατονταετούς ιστορικής του πορείας συμβάδιζε με τα προβλήματα. Κατασκευάστηκε για να βοηθήσει την εκβιομηχάνιση της χώρας άλλα το λογικό θα ήταν να είχε κατασκευαστεί για να εξυπηρετήσει μία ήδη υπαρκτή ανάγκη μεταφοράς βιομηχανικών εμπορευμάτων. Η Ελλάδα όμως ποτέ δεν έγινε μία βιομηχανική δύναμη. Έτσι, η εμπορική του χρήση ήταν στραμμένη στην μεταφορά της γεωργικής παραγωγής η οποία στην Πελοπόννησο ποτέ δεν ήταν μεγάλη καθώς κυριαρχούσε ανέκαθεν το μοντέλο της μικρής ιδιοκτησίας που εξυπηρετούσε οικογενειακές ανάγκες. Στις περιπτώσεις εξαγωγών (πορτοκάλια από της Αργολίδα, λάδια από την Μεσσηνία και σταφίδα από Ηλεία και Αχαΐα) πάντα ο διεθνής παράγοντας έπαιζε κρίσιμο ρόλο και η διαρκής εμπλοκή της Ελλάδας σε πολεμικές επιχειρήσεις όλο το διάστημα από το 1897 έως και το 1950 δεν βοηθούσε. Χαριστική βολή δόθηκε από τις τεράστιες καταστροφές που προξένησαν οι Γερμανοί και οι αντάρτες στον Β΄Παγκ Πόλεμο. Το δίκτυο ορθοπόδησε μόλις περίπου 20 χρόνια μετά τον πόλεμο, τα οικονομικά του δεδομένα παρέμεναν φτωχά όμως αφού το Κράτος του είχε φορτώσει και άλλες ελλειμματικές σιδηροδρομικές εταιρείες (Σιδηρόδρομοι Αττικής και Σιδηρόδρομοι Βορειοδυτικής Ελλάδος (Οι γραμμές του Λαυρίου και της Αιτωλοακαρνανίας που λέγαμε πριν..). Έτσι την δεκαετία του 60΄ η ιδιωτική εταιρεία που το διαχειρίζονταν (Σιδηρόδρομοι Πειραιώς - Αθηνών - Πελοποννήσου) κρατικοποιήθηκε. Το κράτος όμως ποτέ δεν είχε συνεπή πολιτική απέναντι στο δίκτυο αυτό πλην των πρώτων χρόνων της κρατικοποίησης και των αρχών της δεκαετίας του 90΄. Έτσι φτάσαμε στο 2011 που πλέον λειτουργώντας με απαρχαιωμένες δομές, γερασμένο προσωπικό που είχε συχνά διοριστεί με κομματικά κριτήρια και υπό το βάρος της ανάπτυξης των αυτοκινητοδρόμων και της παντελούς και σε κάποιες περιπτώσεις και εσκεμμένης απαξίωσης από το Κράτος και τον ΟΣΕ γίνεται το κύριο θύμα στην πολιτική περικοπών προσωπικού.
Ποια είναι η αρχιτεκτονική αξία του δικτύου;
Μέχρι και σήμερα διασώζει την διαχρονία των μορφών των δημόσιων κατασκευών στην Ελλάδα άλλα και της τέχνης των μηχανικών που το σχεδίασαν. Σταθμοί χαρακτηριστικοί του 19ου αιώνα, άλλοτε ακολουθώντας το νεοκλασικό ιδίωμα που επέτασσε η εποχή και άλλοτε μορφές που έφεραν οι ξένοι μηχανικοί που το σχεδίασαν, ιδιότυπα προσαρμοσμένες στα χαρακτηριστικά της ελληνικής Επαρχίας. Αξιόλογες μεταλλικές και ολολίθινες τοξωτές γέφυρες, μνημεία της ανάπτυξης της βιομηχανίας μετάλλου όσο και της τέχνης Ελλήνων και Ιταλών πετρομαστόρων αντίστοιχα. Είναι τέτοια η αξία του που κτίρια σταθμών έχουν κηρυχθεί μνημεία από το ΥΠΠΟΑ από το 1985 ενώ ήδη εξετάζεται το ζήτημα κήρυξης ενός ολόκληρου τμήματος του (Ναύπλιο – Τρίπολη – Καλαμάτα με τις διακλαδώσεις) ως μνημείου.
Έχοντας γυρίσει το δίκτυο σε όλη του την έκταση, ποιες διαδρομές ξεχωρίζεις εσύ ως προς την ομορφιά των τοπίων;
Νομός Αργολίδας: Φαράγγι Ανδρίτσας και οροπέδιο Αχλαδοκάμπου. Νομός Αρκαδίας: Πέρασμα του Καλογερικού (το υψηλότερο σημείο σιδηροδρομικού δικτύου στην Ελλάδα με 814μ.), φαράγγι Νικολακάκαινας (δίπλα στις πηγές του Αλφειού), κοιλάδα του Ίσσαρη στα σύνορα Αρκαδίας – Μεσσηνίας (το πιο δύσκολο και όμορφο κομμάτι του δικτύου). Νομός Μεσσηνίας: Η ημιορεινή διαδρομή  μεταξύ Ζευγολατιού Καλουνερού και το πέρασμα δίπλα από τις αμμοθίνες της Κυπαρισσίας (Καλονερό - Ζώνη Νατura 2000). Νομός Ηλείας: Λιμνοθάλασσα και Φοινικόδασος Καιάφα. Νομός Αχαΐας: Φαράγγι Βουραϊκού (Οδοντωτός). Νομός Κορινθίας: Στενά Δερβενακίων.
Την ώρα που -ευτυχώς- η μοναδική βαριά βιομηχανία της χώρας πηγαίνει καλά τα τελευταία χρόνια, σημειώνοντας μάλιστα και σχετικά ρεκόρ, είναι κρίμα να μένει αναξιοποίητο ένα υπάρχων δίκτυο που περνά μέσα από καταπληκτικά τοπία και ιστορικά σημεία της Πελοποννήσου.  "Υπάρχει πολλή φιλολογική συζήτηση γύρω από την ανταγωνιστικότητα του μέσου ακόμα και σήμερα σε διαδρομές όπως ο Προαστιακός της Μεσσηνίας (Καλαμάτα – ΤΕΙ – Μεσσήνη ή Καλαμάτα – Διαβολίτσι ή Καλαμάτα Κυπαρισσία) το τμήμα Κόρινθος – Άργος – Ναύπλιο και το τμήμα Πάτρα – Πύργος. Υποτίθεται ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει αναθέσει μελέτη για την επανάχρηση του Δικτύου για τουριστικά ή και κανονικά δρομολόγια άλλα αυτό είναι κάτι που ακούγεται η δημοσιεύεται τακτικά εδώ και τρία χρόνια (2012–2014) χωρίς ακόμα ορατά αποτελέσματα. Η δε ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει αναθέσει μελέτη για την οικονομική βιωσιμότητα της γραμμής Κόρινθος – Άργος – Ναύπλιο σε συνεργασία με τους Δήμους Άργους και Ναυπλίου. Από εκεί και πέρα υπάρχουν πάντα μελέτες που γίνονται από την ΕΡΓΟΣΕ για την αντικατάσταση πλέον του παλιού δικτύου από ένα νέο, διεθνούς εύρους (πλάτος μεταξύ των δύο παράλληλων σιδηροτροχιών 1,5 μέτρο) και όχι τοπικού (πλάτος μεταξύ των δύο παράλληλων σιδηροτροχιών 1 μέτρο).
Τι γίνεται σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο εξωτερικό;
Στο εξωτερικό αναβαθμίζουν η εκσυγχρονίζουν παρόμοιες εγκαταστάσεις σε πολύ πιο δύστροπα γεωγραφικά ανάγλυφα χωρίς να ξανακάνουν φαραωνικά έργα που γεμίζουν τον τόπο τσιμέντο και καταστρέφουν το τοπίο και την ομορφιά του παλιού. Υπάρχουν τέτοιες γραμμές που λειτουργούν και συνδυάζουν επιβατική, τουριστική και εμπορική λειτουργία (π.χ. Bernina Express Ελβετίας, Μariazell Βahnhof Αυστρίας, Γραμμή Septemvri-Dobrinishte Βουλγαρίας) ή λειτουργούν αμιγώς για τουριστική χρήση με την οικονομική συμβολή ή απλά εθελοντική παροχή βοήθειας από τοπικούς φορείς ή φυσικά πρόσωπα (π.χ. Durango & Silverton Train, USA, Santa Fe Southern Railway, USA, Train à vapeur des Cévennes, Γαλλία κλπ) προσπορίζοντας τέτοια κέρδη στις κοινότητες που διασχίζει το τρένο που σε κάποιες περιπτώσεις ολόκληρα χωριά ζουν από τα έσοδα αυτού του τουρισμού.
Γίνονται στις μέρες μας ιδιωτικά ταξίδια με τους συρμούς; Πόσο στοιχίζουν;
Τα ταξίδια γίνονται από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ  κατόπιν κατάθεσης αιτήματος από τον ενδιαφερόμενο (σύλλογο, τουριστικό πρακτορείο, φυσικό πρόσωπο κλπ) για μίσθωση αμαξοστοιχίας. Η τιμές δεν είναι σταθερές καθόσον επηρεάζονται από πολλούς παράγοντες. Βασικότεροι: α) τιμή πετρελαίου, β) διαθεσιμότητα ντόπιου προσωπικού η μετάκληση προσωπικού από άλλα σημεία της Ελλάδας, γ) η αιτούμενη απόσταση του δρομολογίου και το σημείο αφετηρίας του τρένου (η αναχώρηση από Πάτρα ή Πύργο η Καλαμάτα πιο φτηνή από άλλες περιοχές γιατί υπάρχει μηχανοστάσιο οπότε το τραίνο δεν πάει άδειο για να παραλάβει επιβάτες από κάπου αλλού άλλα ξεκινά από την βάση του απευθείας και γεμάτο), δ) το είδος του τρένου: διαφορετική κατανάλωση καυσίμου από διαφορετικούς τύπους τρένου. Η ρευστότητα των δεδομένων και οι πολλές εμπλεκόμενες υπηρεσίες και εταιρείες (ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΕΣΣΤΥ) με την γραφειοκρατεία που αυτό συνεπάγεται, αποθαρρύνουν τελικά τον ενδιαφερόμενο, ενώ η προμήθεια κέρδους της κάθε μίας από αυτές τις 3 εταιρείες αυξάνει κάθετα το κόστος.
Κλείνοντας να αναφέρουμε ότι το Το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Επιτροπής για τη Διατήρηση της Βιομηχανικής Κληρονομιάς εξέδωσε ψήφισμα, στο οποίο ζητάει από τον ΟΣΕ, τη ΓΑΙΑΟΣΕ, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τα αρμόδια υπουργεία (Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Πολιτισμού και Αθλητισμού) «να λάβουν άμεσα μέτρα διάσωσης και προστασίας του σπουδαίου αυτού πολιτιστικού πλούτου της χώρας». Έχει καταθέσει στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ φακέλους τεκμηρίωσης για την εσωτερική γραμμή Κορίνθου- Μύλων- Καλαμάτας, ζητώντας την κήρυξη όλης της γραμμής ως μνημείου. Τέλος, ζητά από τους αρμόδιους φορείς να διερευνήσουν τη δυνατότητα αξιοποίησης του σιδηροδρομικού δικτύου Πελοποννήσου, στην κατεύθυνση που κινούνται άλλα ιστορικά δίκτυα του εξωτερικού που είτε είναι πλήρως ενεργά για επιβατικές και εμπορικές μεταφορές ή λειτουργούν αμιγώς για τουριστική χρήση.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου 2017
Σκληρή απάντηση Πελετίδη στον Δήμαρχο Ιωαννίνων:Πύργο του Τάτλιν εσύ, 'Θωρηκτό Ποτέμκιν" στολίζω στην Πάτρα
Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει πάρει το θέμα με τον Δήμο Ιωαννίνων που αποφάσισε για δέντρο Χριστουγέννων να στολίσει μία εκδοχή του "Πύργου του Τάτλιν". Και δεν είναι μόνο οι Γιαννιώτες που δεν μπορούν να καταλάβουν σε ποιο σημείο του Πύργου θα σταθεί Αι Βασίλης για να φωτογραφίζεται με τα παιδιά τους, αλλά το θέμα απόκτησε πανελλήνια διάσταση.
Συγκεκριμένα στην Πάτρα, ο κομμουνιστής Δήμαρχος της, Κώστας Πελετίδης ενώ από χθες έχει στήσει συνεργεία και στήνουν στην κεντρική πλατεία της Πάτρας (Πλατεία Γεωργίου) τα πατροπαράδοτα δέντρα και φάτνη μόλις πληροφορήθηκε ότι ο Δημαρίτης δήμαρχος Ιωαννίνων σήκωσε κομμουνιστικό σύμβολο στην δική του πόλη με νέα απόφαση του έδωσε εντολή να σταματήσει το στήσιμο στην Πάτρα του κλασσικού Χριστουγεννιάτικου δέντρου και της φάτνης.
"Δεν μπορεί, ο κυρκόσπορος στα Γιάννενα να στήνει έργο που παρήγγειλε ο Λένιν και εγώ με τον φόβο αντιδράσεων να το παίζω παραδοσιακός βλαχοδήμαρχος", είπε σε στενούς του συνεργάτες.
"Μιας και σαν ελληνική παράδοση έχουμε το στόλισμα καραβιού, και όχι το γερμανόφερτο δέντρο, από αύριο τα συνεργεία του Δήμου Πατρέων θα στήσουν καράβι".........
Και συμπλήρωσε, "Και όχι οποιοδήποτε καράβι, αλλά το κομμουνιστικό σύμβολο, Θωρηκτό Ποτέμκιν", αποσπώντας θερμά χειροκροτήματα από τους στενούς του συνεργάτες.
Αύριο λοιπόν, στην Πάτρα, στην Πλατεία Γεωργίου θα αρχίζει να στήνεται για την περίοδο των γιορτών το "Θωρηκτό Ποτέμκιν", ενώ ασφαλείς πληροφορίες λένε ότι τα κανόνια του πλοίου θα στρέφονται νοτιοδυτικά, στην κατεύθυνση των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στην Πάτρα.
Και όποιος έπιασε το υπονοούμενο, το έπιασε!
Keep Trolling



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Παρατηρήστε το ΠΩΣ είναι γραμμένη η ημερομηνία  στο παρακάτω κολλάζ/αφισσάκι που κυκλοφορεί ευρέως στο διαδίκτυο: ΠΡΩΤΑ Ο ΜΗΝΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Η ΗΜΕΡΑ της δολοφονίας κατά τον αγγλικό/αμερικανικό τρόπο καταγραφής των επετείων.
Ξέρετε κανέναν έλληνα που να γράφει έτσι κάποια επέτειο; οποιαδήποτε επέτειο!
Είναι συνωμοσιολογικό να υποθέσω πως κάποιος ξένος ή ξένο κέντρο έβγαλε αυτό το τρυκάκι;
Τα δικά μας χάπατα δεν το παρατήρησαν ή κάνουν πως δεν παρατήρησαν αυτό το «λάθος»;
Η προβοκάτσια και οι υπηρεσίες ούτε καν που κρύβονται πλέον σε αυτή τη χώρα-ξέφραγο αμπέλι!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υποκλινόμαστε! Ελεύθερος ο δρόμος της Λευτεριάς: Τεχεράνη-Βαγδάτη-Δαμασκός-Βηρυτός!
Σήμερα ο άξονας της Αντίστασης γιορτάζει την εξαφάνιση των φονιάδων τζιχαντιστών!
Επικεφαλής ο στρατηγός Sohail Al Hassan, ο Καπετάνιος του Αραβικού στρατού της Συρίας, επονομαζόμενος «Τίγρης», «Κίτρινος Άνεμος»!
Η πρωτεύουσα της Παλαιστίνης, η Ιερουσαλήμ που η Μελίνα Μερκούρη τόνιζε "Δεν θα ησυχάσω αν δεν καρφώσουμε στην πρωτεύουσα της Παλαιστίνης, την Ιερουσαλήμ, την σημαία της Παλαιστίνης" (αυτοί στο νέο σχήμα ή εκσυγχρονισμένο πασοκ τι σχέση έχουν με τα εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα, με τη Μελίνα;)... τώρα είναι πολύ κοντά στον άξονα της Αντίστασης!
Ο Κοτζιάς, η Μογκερίνι κι όλοι οι υπάλληλοι του 4ου Ράιχ του έχουν επιβάλει "κυρώσεις" στον «Κίτρινο Άνεμο» (τις ανανέωσαν τον Ιούλη του 2017)!
Λένε οι νεοταξίτες πως θα του δημεύσουν την περιουσία (που δεν έχει) αν κάνει καταθέσεις στη "δημοκρατική" Ευρωπαϊκή Ένωση και φυσικά δεν του επιτρέπουν να κάνει τουρισμό στην ΕΕ, λες κι αυτός σκοτίστηκε που δεν μπορεί να επισκεφθεί την Ευρώπη της εξαθλίωσης...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το αίμα του δολοφονημένου νεογέννητου στα κεφάλια των ναζί σιωνιστών και των "πολιτισμένων" συμμάχων τους... & στη πρώτη φορά φασιστερά του Τσίπρα!
Βομβαρδίζουν αδιακρίτως τη μαρτυρική Γάζα τα ναζιστικά γουρούνια του Νετανιάχου! Ανάμεσα στα θύματα και το μωρό που μόλις είδε το φως του ήλιου!
Κάθε σύμμαχος των ναζί-σιωνιστών είναι συνένοχος της εθνοκάθαρσης, της σφαγής του Παλαιστινιακού λαού!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πανικός στους αμερικανοσιωνιστές-ναζί! Ο Πρωθυπουργός του Ιράκ ανακοινώνει...
...πλήρη απελευθέρωση των συνόρων Ιράκ-Συρίας!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένα σαφές μήνυμα από τους κυρίους της Αντίστασης στον Πράκτορα Πορτοκάλι ..
Αγωνιστές της αντίστασης των ταξιαρχιών Abu Ali Mustafa  κατευθύνουν τα όπλα στην εικόνα του ψυχικά νοσηλευμένου προέδρου των ΗΠΑ Trump κατά τη διάρκεια ενός αγώνα στη Γάζα σήμερα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δρίτσας: "Τρία χρόνια δεν έχει πάει κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη"!
Θόδωρε ξέχασες να προσθέσεις ακόμα πως... ο ΟΛΠ παρέμεινε στο κράτος και πως... η ΔΕΗ δεν ξεπουλιέται (μωραίνει Κύριος...)!
Υ.Γ. Πόσο ακόμα θα ξεφτιλιστείτε κάποιοι μόνο και μόνο για την καρέκλα!
Η φραση - κλισέ "Μόνο για την καρέκλα", τους βολεύει απέραντα, γιατί καλύπτει τις κυριώτερες άλλες ωφέλειες που συνοδεύουν την καρέκλα. Αρα, ας μην την επαναλαμβάνουμε τόσο εύκολα ...

Να δούμε - μετα απο καποια χρόνια - πόσο αυξήθηκαν (για να μειώθηκαν ... μάλλον χλωμο ) οι περιουσίες όλων αυτών των κυρίων ( και των συγγενών τους ,βέβαια,για ευνόητους λόγους ) απο τη μέρα που κάθισαν στις καρέκλες,μεχρι τη μερα που θα τις παραδώσουν στους επόμενους της μεγάλης παρέας τους , και τοτε (αν βεβαια δωσουν τετοια στοιχεία) θα ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ .



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ
Αυξάνεται η «στρατιά» των εκατοντάδων χιλιάδων αστέγων
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--
Τελευταία έρευνα του ομοσπονδιακού υπουργείου Στέγασης και Αστικής Ανάπτυξης που δόθηκε προχτές στη δημοσιότητα ανεβάζει τον επίσημο αριθμό των αστέγων στις ΗΠΑ σε τουλάχιστον 554.000. Ο αριθμός θεωρείται αυξημένος κατά 1% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα και είναι η μεγαλύτερη αύξηση που παρατηρείται από το 2010, ωστόσο οι αριθμοί είναι σαφώς υποτιμημένοι, αφού στα στατιστικά στοιχεία των αρμόδιων ομοσπονδιακών αρχών καταγράφονται μόνον όσοι βρεθούν σε δρόμους και ξενώνες αστέγων σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ. Συνεπώς, στα «επίσημα» στοιχεία δεν συμπεριλαμβάνονται οι άστεγοι που φιλοξενούνται σε συγγενικά ή φιλικά σπίτια, ή αυτοί που διανυκτερεύουν σε αποθήκες εργοστασίων ή εγκαταλειμμένων κτιρίων, μετά τη δουλειά, ή όσοι ζουν στους δρόμους και τύχει για διάφορους λόγους να μην εντοπιστούν από τις υπηρεσίες του ομοσπονδιακού υπουργείου Στέγασης και Αστικής Ανάπτυξης τη «μοιραία» βραδιά καταγραφής των αστέγων...
Ορισμένες από τις πιο βασικές αιτίες αύξησης του αριθμού των αστέγων εκτιμάται πως είναι οι χαμηλοί μισθοί που δεν εξασφαλίζουν σε αρκετούς εργαζόμενους ούτε καν τα στοιχειώδη για μια αξιοπρεπή διαβίωση, η συρρίκνωση των δομών ή η μείωση των βοηθημάτων για τη στέγαση λαϊκών νοικοκυριών και η αύξηση των ενοικίων που παρατηρείται ιδιαίτερα έντονα στις δυτικές πολιτείες, με χειρότερες τις περιπτώσεις αστέγων σε Ουάσιγκτον, Ορεγκον και Καλιφόρνια. Η Καλιφόρνια, μάλιστα, και δη το Λος Αντζελες όπου χτυπά η «καρδιά» της βιομηχανίας του θεάματος, διατηρεί το θλιβερό ρεκόρ του μεγαλύτερου αριθμού αστέγων, πολλοί εκ των οποίων αναγκάζονται να κοιμούνται τα βράδια σε πάρκα και δρόμους, γιατί δεν έχουν καν πρόσβαση σε στεγασμένους χώρους διανυκτέρευσης.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ
Διευρυμένα γυμνάσια ανεβάζουν ξανά το θερμόμετρο
«Με τη (νέα άσκηση)... οι σύμμαχοι επιδεικνύουν την ισχυρή βούληση και ικανότητα να τιμωρήσουν τη Βόρεια Κορέα όταν απειλούνται από πυρηνικά όπλα και πυραύλους». Κάπως έτσι παρουσιάστηκαν οι νέες, ευρείας κλίμακας (κατά ορισμένους μεγαλύτερης από ποτέ), στρατιωτικές ασκήσεις των ΗΠΑ και Νότιας Κορέας, που έγιναν 4 - 8 Δεκέμβρη στην Κορεατική Χερσόνησο. Βέβαια, οι κινήσεις των ΗΠΑ είναι ενταγμένες στη συνολικότερη όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για τον έλεγχο πρώτων υλών, ενεργειακών και εμπορικών διαδρομών σε όλη την περιφέρεια της Ασίας και του Ειρηνικού, στην οποία στρέφουν την προσοχή τους τα τελευταία χρόνια όλα τα ισχυρά ιμπεριαλιστικά κέντρα του πλανήτη. Οι εξελίξεις στη Χερσόνησο αφορούν τις γεωπολιτικές ισορροπίες, σε μια ζώνη του πλανήτη που έχει σημαντική αξία στο συσχετισμό δύναμης πρώτα από όλα μεταξύ των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Κίνας.
Οι νέες ασκήσεις ΗΠΑ - Νότιας Κορέας, με τον κωδικό «Αγρυπνος Ασος» («Vigilant Ace»), γέμισαν τον εναέριο χώρο πάνω από τη Χερσόνησο με πολεμικά αεροσκάφη διαφόρων τύπων. Συνολικά επιστρατεύτηκαν έξι «αόρατα» για τα ραντάρ αμερικανικά μαχητικά «F-22 Raptor» και πάνω από 230 αεροσκάφη, στα οποία περιλαμβάνονται και τα νέου τύπου («5ης γενιάς») «F-35», στο μεγαλύτερο μάλιστα από ποτέ αριθμό τους που έχει χρησιμοποιηθεί σε ασκήσεις (όπως δήλωσαν στελέχη των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο «Ρόιτερς»). Ακόμα, χρησιμοποιήθηκαν βομβαρδιστικά αεροπλάνα τύπου «B-1B», αλλά και αεροπλάνα τύπου «EA-18G» και «F-35B» που σταθμεύουν σε εγκαταστάσεις των ΗΠΑ στην Ιαπωνία. Επίσης, συμμετείχαν πάνω από 12.000 στρατιωτικοί, από τα Σώματα των Πεζοναυτών, του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας.
Στρατιωτικές ασκήσεις και από Κίνα, Ρωσία
Δεν είναι, όμως, μόνο οι ΗΠΑ που οργανώνουν στρατιωτικές ασκήσεις στην περιοχή.
Τη μέρα που ξεκίνησαν τα γυμνάσια «Vigilant Ace», ο εκπρόσωπος της κινεζικής Πολεμικής Αεροπορίας Σχεν Τζίνκε ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκαν ασκήσεις πάνω από την Κίτρινη και την Ανατολική Θάλασσα (δηλαδή δυτικά και νότια της Κορεατικής Χερσονήσου) «σε διαδρομές και περιοχές που (σ.σ. η ΠΑ) δεν έχει πετάξει ποτέ προηγουμένως».
Χωρίς να δοθούν άλλες διευκρινίσεις για τις ακριβείς τοποθεσίες και ημερομηνίες των ασκήσεων, τονίστηκε ότι αυτές αποσκοπούν στο «να βελτιώσουν την πολεμική ετοιμότητα (των στρατιωτικών δυνάμεων της Κίνας)», όπως και ότι τέτοιου είδους ασκήσεις θα γίνονται τακτικά, καθώς η ΠΑ εργάζεται στοχευμένα για την ενίσχυση των ικανοτήτων της «να διαφυλάξει τα στρατηγικά συμφέροντα της χώρας».
Σύμφωνα με ασιατικά ΜΜΕ, η άσκηση περιελάμβανε διαφόρων τύπων αεροσκάφη, από αναγνωριστικά μέχρι μαχητικά, ενώ περιελάμβανε και συντονισμό με τμήματα αντιπυραυλικών συστημάτων εδάφους - αέρος. Τα ίδια ρεπορτάζ κατέγραφαν εκτιμήσεις αναλυτών ότι οι ασκήσεις μπορεί να έγιναν σε περιοχές «ευαίσθητες», όπως το κομμάτι στο οποίο άρχισε να επεκτείνει τη ζώνη αεράμυνάς της (ADIZ) από το 2011, σε περιοχές για τις οποίες διαφιλονικούν Κίνα - Ιαπωνία, αλλά και Κίνα - Νότια Κορέα.
Την ίδια στιγμή, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Αμυνας, Γου Κιάν, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των συντακτών, την περασμένη Τρίτη, ανακοίνωσε ότι 11 - 16 Δεκέμβρη Κίνα και Ρωσία πρόκειται να διεξάγουν για δεύτερη χρονιά την άσκηση «Aerospace Security - 2017» («Αεροδιαστημική Ασφάλεια - 2017»), με συντονισμό των κεντρικών ηλεκτρονικών συστημάτων και έμφαση στην πυραυλική αεράμυνα. Μάλιστα, ο Γου τόνισε ότι «διεξάγοντας κοινές ασκήσεις στο σχεδιασμό, τη διοίκηση και το συντονισμό αντιπυραυλικών επιχειρήσεων, η άσκηση αποσκοπεί να βοηθήσει τις δυο πλευρές να αντιμετωπίσουν ξαφνικές και προκλητικές επιθέσεις από πυραύλους ενάντια στις επικράτειές τους». Ενώ πρόσθεσε ότι «στο μέλλον, Κίνα και Ρωσία θα ενισχύσουν τη συνεργασία τους στην αεράμυνα και την αντιπυραυλική άμυνα, όπως απαιτείται».
Στο μεταξύ, χρήσιμο είναι να καταγραφεί και η κοινή «αντιτρομοκρατική» άσκηση που θα διεξάγουν η Ρωσική Εθνοφυλακή και η Κινεζική Αστυνομία, στη βορειοδυτική περιοχή Νινγκζία της Κίνας.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι βασικοί ανταγωνιστές των ΗΠΑ
Η έκθεση του «Ατλαντικού Συμβουλίου» εκτιμά ότι η Ρωσία προωθεί τα συμφέροντά της στα Δ. Βαλκάνια με διάφορες μεθόδους και μέσα, όπως με τον αντιπερισπασμό της προσοχής των Δυτικών ιμπεριαλιστών στα Βαλκάνια από τα ζωτικά της συμφέροντα στη γειτονιά της (π.χ. Ουκρανία), με απειλές για κρίσεις στα Δυτικά Βαλκάνια που θα μπορούσαν να διακυβεύσουν την ευρωπαϊκή ασφάλεια και με τη δημιουργία «γεωπολιτικών ευκαιριών» που θα μπορούσαν, π.χ. μέσω της αμφισβήτησης των συνόρων σε Κοσσυφοπέδιο, ΠΓΔΜ, να προωθήσουν τα ρωσικά συμφέροντα σε Κριμαία, Ντονμπάς, Βαλτική...
Ωστόσο, δεν είναι η Ρωσία ο μόνος αντίπαλος των ΗΠΑ στα Βαλκάνια που προωθεί τα γεωπολιτικά και μονοπωλιακά της συμφέροντα. Παρά τη σύμπλευση στο ευρωΝΑΤΟικό πλαίσιο, οι ΗΠΑ ανταγωνίζονται και με τη Γερμανία που έχει βασικό ρόλο πρωτοκαθεδρίας στην περιοχή, αλλά και με Γαλλία και Ιταλία.
Η Κίνα μέσα στα τελευταία λίγα χρόνια έχει επενδύσει μόνο στη Σερβία πάνω από 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ για τον εκσυγχρονισμό έργων υποδομής, τη δημιουργία βιομηχανικού πάρκου στις όχθες του Δούναβη, τη χρηματοδότηση και τον εκσυγχρονισμό της κατασκευής του σιδηροδρομικού δικτύου Βελιγραδίου - Βουδαπέστης, την οδική αρτηρία σύνδεσης του Βελιγραδίου με το λιμάνι Μπαρ του Μαυροβουνίου, την εξαγορά σερβικών εργοστασίων χάλυβα, χαλκού, ορυχείων μεταλλευμάτων, ακόμη και σερβικής εταιρείας αγροτικών προϊόντων...
Υπάρχουν επίσης σχέδια και συμφέροντα που μπορεί αλλού να συμπλέουν και αλλού να συγκρούονται με τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ.
Η Τουρκία, για παράδειγμα, έχει και εκείνη τα δικά της γεωπολιτικά και μονοπωλιακά συμφέροντα, αξιοποιώντας πλειάδα μέσων. Οπως την ιστορία (λόγω Οθωμανικής Αυτοκρατορίας), τη μουσουλμανικήθρησκεία, τη γλώσσα (όπου υπάρχουν τουρκόφωνες κοινότητες) και οργανώσεις αρωγής με πρώτη την οργάνωση «Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας» ΤΙΚΑ, τα πολιτιστικά ιδρύματα εκμάθησης τουρκικής γλώσσας Yumus Emre, ενώ στο μεταξύ προωθούνται κερδοφόρες μπίζνες από κατασκευαστικά μονοπώλια, όπως η εταιρεία «TAV» που ανέλαβε τον εκσυγχρονισμό των αεροδρομίων Τιράνων και Αχρίδας, οι τράπεζες Ziraat Bank και IK Banka Halkbarik κ.ά.
Τα δικά τους συμφέροντα στα Δυτικά Βαλκάνια, και δη σε Βοσνία - Ερζεγοβίνη, Κοσσυφοπέδιο και Αλβανία, προωθούν επίσης πλούσιες χώρες του Κόλπου, χρησιμοποιώντας ως μέσο τη μουσουλμανική θρησκεία, μέσω της ανακατασκευής ή ανέγερσης τεμενών, σχολείων εκμάθησης του Κορανίου κ.λπ. Μέσα στα οποία, άλλωστε, στρατολογούνται και «μαχητές» από διάφορους εγκληματικούς μηχανισμούς τύπου ISIS, που στηρίζονται και ενισχύονται από κράτη του Κόλπου. Στόχος τους να προωθήσουν τα συμφέροντα ενεργειακών μονοπωλίων αξιοποιώντας την κόντρα Δύσης - Ρωσίας, ώστε να κερδίσουν έδαφος και αγορές στην ευρύτερη περιοχή.

7 σχόλια:

e-h είπε...


Sign our Christmas card asking Jeremy Corbyn to support Proportional Representation
Owen Winter
Tredrizzick, United Kingdom
DEC 9, 2017 — This year we're sending Jeremy Corbyn a very special Christmas card asking him to support Proportional Representation - and we would like to invite you to add your name to it.

View & sign the card: https://www.makevotesmatter.org.uk/christmas-card-jeremy-corbyn

Why Jeremy Corbyn? Labour is the only opposition party that doesn't yet support fair votes. Its leader has repeatedly said he's open to PR - but to put it on his agenda we need to make sure he's hearing about it from the voters.

We'll add the names of everyone who signs to a huge print of the card - designed by Josephine Flood - which Make Votes Matter Islington will deliver (or, ideally, present) to Jeremy Corbyn before Christmas - so please invite your friends to sign too.

View & sign the card: https://www.makevotesmatter.org.uk/christmas-card-jeremy-corbyn

Action Day & Christmas Party - Sat 16th December

To any MP, the most important voters are the ones in their own constituency. That's why we're holding an Action Day in Jeremy Corbyn's Islington North constituency to sign up as many local constituents to the Christmas card as we can.

e-h είπε...


Sign up for the Action Day: https://www.makevotesmatter.org.uk/local-meetings/2017/12/16/action-day-christmas-party

If you can make it, you're invited to join us for this Saturday afternoon of campaigning from midday to 3pm. We'll be running street stalls, talking to local people and inviting them to sign the card. Sign up to let us know you're coming.

No experience or expertise are necessary. We've always found the reception at these kind of events to be very positive and friendly. It should be a fun way to get a taste of the campaign.

Immediately after the Action Day, we're holding the Make Votes Matter Christmas Party at Hargrave Hall in Islington, with drinks and nibbles provided. Local group activists and members of our national team will be there to share their experiences from the 2017 and campaign plans for 2018.

View Christmas Party details: https://www.makevotesmatter.org.uk/local-meetings/2017/12/16/action-day-christmas-party

Hope you can join us!


e-h είπε...


Υπογράψτε την κάρτα μας για τα Χριστούγεννα ζητώντας από τον Jeremy Corbyn να υποστηρίξει την Αναλογική Αντιπροσωπεία
Owen Winter
Tredrizzick, Ηνωμένο Βασίλειο
ΔΕΚ 9, 2017 - Φέτος στέλνουμε στον Jeremy Corbyn μια πολύ ιδιαίτερη κάρτα Χριστουγέννων που του ζητάει να υποστηρίξει την Αναλογική Αντιπροσωπεία - και θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε να προσθέσετε το όνομά σας σε αυτό.

Προβολή & υπογραφή της κάρτας: https://www.makevotesmatter.org.uk/christmas-card-jeremy-corbyn

Γιατί ο Τζέρεμι Κορμίν; Οι Εργατικoi είναι το μοναδικό κόμμα της αντιπολίτευσης που δεν υποστηρίζει ακόμα τη δίκαιη ψηφοφορια. Ο ηγέτης του έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι είναι ανοικτός σε PR - αλλά για να το θέσουμε στην ημερήσια διάταξη του, πρέπει να βεβαιωθούμε ότι θα ακουστει γι 'αυτό από τους ψηφοφόρους.

Θα προσθέσουμε τα ονόματα όλων όσων υπογράφουν σε μια τεράστια εκτύπωση της κάρτας - που σχεδιάστηκε από την Josephine Flood - η οποία κάνει το Votes Matter Islington θα παραδώσει (ή, ιδανικά, παρών) στον Jeremy Corbyn πριν από τα Χριστούγεννα - παρακαλώ λοιπόν να καλέσετε τους φίλους σας να υπογράψουν κι αυτοι.

Προβολή & υπογραφή της κάρτας: https://www.makevotesmatter.org.uk/christmas-card-jeremy-corbyn

Ημέρα δράσης & Χριστουγεννιάτικο πάρτι - Σάββατο 16 Δεκεμβρίου

Σε κάθε βουλευτή, οι σημαντικότεροι ψηφοφόροι είναι αυτοί στην εκλογική τους περιφέρεια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο διοργανώνουμε μια Ημέρα Δράσης στην εκλογική περιφέρεια Islington North του Jeremy Corbyn για να υπογράψουμε όσο το δυνατόν περισσότερους τοπικούς εκλογείς στην κάρτα των Χριστουγέννων.

e-h είπε...


Εγγραφείτε για την Ημέρα δράσης: https://www.makevotesmatter.org.uk/local-meetings/2017/12/16/action-day-christmas-party

Εάν μπορείτε να το κάνετε, σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε μαζί μας για αυτό το Σάββατο το απόγευμα της εκστρατείας από το μεσημέρι έως τις 15:00. Θα τρέχουμε με πάγκους δρόμων, μιλάμε με τους ντόπιους και τους καλούμε να υπογράψουν την κάρτα. Εγγραφείτε για να μας ενημερώσετε ότι θα έρθετε.

Δεν απαιτείται εμπειρία. Πάντα η υποδοχή σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις πρεπει να είναι πολύ θετική και φιλική. Θα πρέπει να είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να πάρετε μια γεύση από την εκστρατεία.

Αμέσως μετά την Ημέρα Δράσης, κρατάμε το Χριστουγεννιάτικο πάρτι Make Votes Matter στο Hargrave Hall στο Islington, με τα ποτά και τα γεύματα που παρέχονται. Οι τοπικοί ακτιβιστές και μέλη της εθνικής μας ομάδας θα είναι εκεί για να μοιραστούν τις εμπειρίες τους από το 2017 και τα σχέδια καμπάνιας για το 2018.

Προβολή λεπτομερειών Χριστουγέννων: https://www.makevotesmatter.org.uk/local-meetings/2017/12/16/action-day-christmas-party

Ελπίζω να μπορέσετε να γίνετε μέλος!


e-h είπε...

Cuba Update 8 December 2017
Cuban MPs receive warm welcome in Westminster
Six Cuban National Assembly members (MPs) visited Britain as part of an Inter-Parliamentary Union (IPU) exchange in November.
Jeremy Corbyn MP, leader of the Labour Party, was among 25 parliamentarians who attended a joint CSC and All Party Parliamentary Group (APPG) on Cuba drop in session to welcome the Cuban delegation and discuss issues of mutual interest from education to healthcare and religion.
Their official IPU programme included meetings with Alan Duncan MP, Foreign Office Minister, John McDonnell MP, Shadow Chancellor and Baroness Hooper, Chair of the Latin America APPG. They also met with local government representatives during visits to Reading and Oxford.



Κούβα Ενημέρωση 8 Δεκεμβρίου 2017
Οι Κουβανοί βουλευτές δέχονται θερμό καλωσόρισμα στο Westminster
Έξι μέλη της εθνικής κοινοβουλευτικής συνέλευσης της Κουβας επισκέφθηκαν τη Βρετανία στο πλαίσιο μιας ανταλλαγής της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης (IPU) τον Νοέμβριο.
Ο κ. Jeremy Corbyn, ηγέτης του Εργατικού Κόμματος, ήταν μεταξύ των 25 βουλευτών που συμμετείχαν σε κοινή συνεδρίαση της CSC και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος (APPG) για την συμμετοχη της Κούβας στην κουβανική αντιπροσωπεία και συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος από την εκπαίδευση στην υγειονομική περίθαλψη και τη θρησκεία.
Το επίσημο πρόγραμμα IPU περιελάμβανε συναντήσεις με τον βουλευτή του Alan Duncan, τον υπουργό Εξωτερικών, τον βουλευτή του John McDonnell, τον σκιωδη καγκελάριο και τη βαρόνη Hooper, πρόεδρο της Λατινικής Αμερικής APPG. Συναντήθηκαν επίσης με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης κατά τη διάρκεια επισκέψεων στο Reading και το Oxford.


e-h είπε...


Most vital Latin America Conference for years
More than 500 people attended the 2017 Latin America Conference on Saturday 2 December which took place in an environment of escalating intervention in the region by US President Donald Trump.
Conference guests heard from more than 50 speakers from Latin America and Britain including acclaimed film director and campaigner Ken Loach, MPs, trade unionists, lawyers, academics, artists and campaigners.
Jeremy Corbyn MP, Leader of the Labour Party, recorded a special video message which was broadcast to delegates during the final rally, and followed a packed conference programme of 24 seminars, two plenary sessions, a film festival, art exhibition, and solidarity stalls.



Η πιο ζωτική διάσκεψη της Λατινικής Αμερικής εδώ και χρόνια
Περισσότεροι από 500 άνθρωποι συμμετείχαν στη Διάσκεψη της Λατινικής Αμερικής του 2017 το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, η οποία έλαβε χώρα σε ένα περιβάλλον κλιμάκωσης της παρέμβασης στην περιοχή από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump.
Οι επισκέπτες του συνεδρίου ακουσαν από περισσότερους από 50 ομιλητές από τη Λατινική Αμερική και τη Βρετανία, συμπεριλαμβανομένου του αναγνωρισμένου σκηνοθέτη και του αγωνιστή Ken Loach, βουλευτών, συνδικαλιστών, δικηγόρων, ακαδημαϊκών, καλλιτεχνών και αγωνιστών.
Ο βουλευτής Jeremy Corbyn, ηγέτης του Εργατικού Κόμματος, κατέγραψε ένα ειδικό τηλεοπτικό μήνυμα που μεταδόθηκε σε εκπροσώπους κατά τη διάρκεια του τελικού αγώνα και ακολούθησε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα συνεδρίων με 24 σεμινάρια, δύο συνόδους ολομέλειας, ένα φεστιβάλ κινηματογράφου, έκθεση τέχνης και πάγκους αλληλεγγύης.


Cuba rejects Trump's move to recognise Jerusalem as capital of Israel
Cuba has condemned President Trump’s move to recognise the city of Jerusalem as the capital of Israel describing it as a “serious and flagrant” violation of international law.
A statement issued by Cuba’s Foreign Ministry said the move would “violate the legitimate interests of the Palestinian people” and “have serious consequences for stability and security in the Middle East.”
The Cuban government reiterated its support for a two-State solution which “allows the Palestinians the right to self-determination and to have a State independent and sovereign, with its capital in East Jerusalem and the pre-1967 borders.”



Η Κούβα απορρίπτει την κίνηση του Trump να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ
Η Κούβα καταδίκασε την κίνηση του Προέδρου Trump να αναγνωρίσει την πόλη της Ιερουσαλήμ ως την πρωτεύουσα του Ισραήλ, χαρακτηρίζοντάς την ως «σοβαρή και κατάφωρη» παραβίαση του διεθνούς δικαίου.
Σε μια δήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Κούβας ανέφερε ότι η κίνηση θα «παραβιάσει τα νόμιμα συμφέροντα του παλαιστινιακού λαού» και «θα έχει σοβαρές συνέπειες για τη σταθερότητα και την ασφάλεια στη Μέση Ανατολή».
Η κυβέρνηση της Κούβας επανέλαβε την υποστήριξή της για μια λύση δύο κρατών που «επιτρέπει στους Παλαιστινίους το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης και το κράτος του να είναι ανεξάρτητο και κυρίαρχο, με την πρωτευουσα του στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και τα σύνορα πριν από το 1967».

e-h είπε...



Trump names career diplomat, expelled from Bolivia as head of embassy in Cuba
Trump has named career diplomat Philip Goldberg to head the US embassy in Havana.
Goldberg was expelled from Bolivia in 2008 for what President Evo Morales claimed was fomenting social unrest.
The position is not an ambassador role and does not need to be approved by the US Congress. There has been no ambassador since the embassy re-opened, after the Republican-controlled Senate opposed Obama’s pick.
American University professor of government and Cuba expert William LeoGrande said the appointment was provocative given Goldberg’s history in Bolivia.



Ο Τράμπ ονομάζει διπλωμάτη σταδιοδρομίας, που απελάθηκε από τη Βολιβία ως επικεφαλής της πρεσβείας στην Κούβα

Ο Trump έχει ονομάσει τον διπλωμάτη σταδιοδρομίας Φίλιπ Γκόλντμπεργκ να ηγείται της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αβάνα
Ο Γκόλντμπεργκ εκδιώχθηκε από τη Βολιβία το 2008 οπως δήλωσε ο πρόεδρος Evo Morales ότι υποκίνησε την κοινωνική αναταραχή.
Η θέση δεν είναι ρόλος πρεσβευτή και δεν χρειάζεται να εγκριθεί από το Κογκρέσο των ΗΠΑ. Δεν έχει υπάρξει πρεσβευτής από τότε που η πρεσβεία ξεκίνησε εκ νέου, αφού η Ρεπουμπλικανική ελεγχόμενη Γερουσία αντιτάχθηκε στην επιλογή του Ομπάμα.
Ο Αμερικανός καθηγητής της κυβέρνησης και ο εμπειρογνώμονας της Κούβας, William LeoGrande, δήλωσε ότι ο διορισμός ήταν προκλητικός δεδομένου του ιστορικού του Goldberg στη Βολιβία.