Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Πεμπτη 18 Ιανουαριου 2018


Το Μακεδονικό ζήτημα είναι λελυμένο αρχαιόθεν. Όχι μόνον με το "έστιν ουν Ελλάς και η Μακεδονία", αλλά με την τελεσίδικη απόφαση των Ελλανοδικών που έδωσαν στους Μακεδόνες δικαίωμα συμμετοχής στους Ολυμπιακούς αγώνες, αναγνωρίζοντάς τους Έλληνες Δωριείς. Αντιλαμβάνομαι και κατανοώ την αντίδραση για την ονομασία κρατιδίου, στα βορεια σύνορά μας, με το όνομα Μακεδονία. Είναι το μόνο μας πρόβλημα αυτό; Μήπως αμφισβητείται διεθνώς η ίδια η ύπαρξης της κρατικής οντότητας της Ελλάδος; Το Ελληνικό κράτος ασθενεί από την ημέρα της δολοφονίας του Καποδίστρια. Η ασθένεια λέγεται εξάρτηση του πολιτικού συστήματος από ξένες δυνάμεις. Σήμερα βιώνουμε μέρες απώλειας της Εθνικής μας κυριαρχία. Είμαστε υπό ΚΑΤΟΧΗ. Πρώτιστο μέλημά μας η ανάκτηση της Εθνικής Ανεξαρτησίας. Ας γίνει αφορμή το Μακεδονικό να τεθεί η ανάγκη της απαλλαγής από την ΚΑΤΟΧΗ. Να διασφαλίσουμε την Ήπειρο από τους Αλβανούς, την Θράκη και το Αιγαίο από την Τουρκία. Έχουμε 'η όχι αντιληφθεί, πως εν μέσω μνημονίων και τραπεζοκρατίας = ΚΑΤΟΧΗ, είμαστε ξέφραγο αμπέλι; Όλα μα ΟΛΑ τα Εθνικά μας ζητήματα θα λυθούν, με τον καλύτερο για εμάς τρόπο, ΜΟΝΟΝ αν απαλλαγούμε από το πολιτικό σύστημα που μας δυναστεύει. Το σύνθημά μας.πρέπει να είναι ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ - ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τσακαλώτος 2016: «Αν πέσει κάτω απ τ 9.100 € τ αφορολόγητο εγώ θα πάω στ Μαξίμου κ θα παραιτηθώ στν Τσίπρα. Μετά θα πάω στη Βουλή κ θα καταψηφίσω»
2018: Στα 5.685
Ο ορισμός του "άντρα" κ την "τιμής" (του)...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΧΑΦΙΕΔΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ... ΝΑ ΜΠΕΙ Ο ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ ΦΥΛΑΚΗ;
ΜΟΝΟ ΝΤΡΟΠΗ!
Νέα εισβολή μελών των αναρχικων του Ρουβίκωνα σε υπουργείο -αυτή τη φορά στο υπουργείο Οικονομικών- και άρχισε πάλι η χαφιεδολογία και η προβοκατορολογία. Από ανθρώπους ολοφάνερα άσχετους με ανάλογες κινηματικές πρακτικές, που φαντάζονται ότι μερικά χιλιόμετρα γύρω από τα υπουργεία υπάρχουν τίποτα στρατιές που εμποδίζουν την πρόσβαση.
Και μη έχοντας συμμετάσχει σε ανάλογη πρακτική (είτε του ΠΑΜΕ είτε της ΛΑΕ κ.λπ.), δεν γνωρίζουν ότι τα ΜΑΤ πλακώνουν όταν πάμε συγκροτημένα σε διαδήλωση ή όταν είναι φανερό πως έχουμε πρόθεση μαζικής εισόδου. Κάτι που έχουμε αποφύγει κάποιες φορές, όταν μπήκαμε αιφνιδιαστικά, φωνάξαμε συνθήματα, πετάξαμε προκηρύξεις, κρεμάσαμε πανό και φύγαμε.
Θέλοντας να εμφανίσουν τους συντρόφους του Ρουβίκωνα ως όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, που στον δικό τους παράλληλο κόσμο αυτοδυσφημείται, καταγγέλλοντας πολυνομοσχέδια, καταστρέφοντας εξοπλισμό ηλεκτρονικών πλειστηριασμών κ.λπ. κ.λπ., υιοθετούν πλήρως τη ρητορική της Ν.Δ, και της άκρας Δεξιάς:
Στην πραγματικότητα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να γίνουν οι πλειστηριασμοί κ.λπ., κ.λπ. Αν ήθελε, θα είχε διαλύσει ήδη τον Ρουβικώνα και θα τους είχε βάλει φυλακή. Αυτό ακριβώς απαιτούν κι αυτοί: Να μπουν οι σύντροφοι φυλακή, για να αποδειχτεί πως δεν είναι συριζαίοι.
Ντροπή! Μόνο ντροπή!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στη λαιμητόμο οι άνθρωποι με Ειδικές Ανάγκες
15/1/2018
Γράφει ο Τάκης Αλεξανδράκης, δικηγόρος, προέδρος Σωματείου ΑμεΑ Ν. Λακωνίας.
Λειτουργικότητα: η ικανότητα ανάληψης δραστηριοτήτων του Ανθρώπου με Ειδικές Ανάγκες
Η ολομέτωπη επίθεση κατά των Ανθρώπων με Ειδικές Ανάγκες εξελίσσεται σε όλα τα επίπεδα. Η απάνθρωπη συμπεριφορά των μελών αρκετών επιτροπών των ΚΕ.Π.Α. αποτελεί την πρώτη σε αριθμό καταγγελία που μου αναφέρουν φίλες και φίλοι από όλη την Ελλάδα.
Η “Κολυμβήθρα του Σιλωάμ” όπως αποκαλώ τα ΚΕ.Π.Α. που “γιατρεύουν” ως εκ θαύματος τους Ανθρώπους
εξοπλίζονται διαρκώς με νέα όπλα. Όπως ο νέος “Πίνακας Εκτίμησης Ποσοστού Αναπηρίας” που ενεργοποιήθηκε μαζί με τα βεγγαλικά της Πρωτοχρονιάς.
Την ίδια ώρα ξεκίνησε η εφαρμογή του “Πίνακα με τις παθήσεις επ’ αόριστον” που τριπλασίασε περίπου τις παθήσεις που συμπεριλαμβάνει, εισήγαγε όμως έναν καθ’ όλα ύποπτο όρο, “επ’ αόριστον”. Είναι σαφής η σημασία του και η σκοπιμότητα του. Το πιστοποιητικό αναπηρίας με αυτόν τον όρο δεν έχει ισχύ εφ’ όρου ζωής.
Αντιθέτως η διάρκεια ισχύος του, ανάλογα με τα συμφέροντα και την διάθεση της εξουσίας, μπορεί να αλλάξει και να διακοπεί μιας και με την χρήση του όρου «επ’ αόριστον» χάνει την προστασία της εννόμου τάξης, την οποία διατηρεί ο όρος εφ’ όρου ζωής.
Σας υπενθυμίζουμε ο όρος «εφ’ όρου ζωής» αποτελεί το σημείο – κλειδί της διατήρησης της προστασίας του συντάγματος και της έννομης τάξης για εμάς. Σας καλούμε να ζητάτε επίμονα την νόμιμη αποδοχη  του πιστοποιητικού αναπηρίας σας που φέρει τον όρο "Εφ' όρου ζωής" κατά τον τρόπο που σας έχουμε υποδείξει. Με αίτηση την οποία θα καταθέτετε όσες φορές και αν χρειαστεί, με τη μορφή που σας υποδεικνύουμε στο σχετικό πρότυπο.
Η μέγιστη σημασία της αξίας και διατήρησης του εφ' όρου ζωής πιστοποιητικού αναπηρίας σας εμφανίζεται ολοένα αυξανόμενη. Διότι καθημερινά δέχεται νέες επιθέσεις ο Άνθρωπος με Ειδικές Ανάγκες και τα δικαιώματα του και μέσω των προαπαιτούμενων που θα ψηφιστούν:
• 75. Κοινωνική προστασία: Μεταρρύθμιση αναπηρικών επιδομάτων - νέα νομοθεσία για τον καθορισμό των προϋποθέσεων απόδοσης των αναπηρικών επιδομάτων.
• 105. Κοινωνική ασφάλιση: Εναρμόνιση των κανόνων για τα επιδόματα αναπηρίας και κοινωνικής μέριμνας σύμφωνα και με τη μεταρρύθμιση των παροχών αναπηρίας έως τον Ιούνιο του 2018.
• 106. Κοινωνική ασφάλιση: Τον Μάιο του 2018 θα αναθεωρηθούν οι κανόνες παροχών αναπηρίας και κοινωνικής πρόνοιας, συμπεριλαμβανομένου του νόμου 4387/2016.
• 107. Κοινωνική ασφάλιση: Αναθεώρηση των παροχών αναπηρίας, με το νέο πλαίσιο να εφαρμόζεται μέχρι τα τέλη Ιουνίου του 2018.
Στο ίδιο πλαίσιο αναμένεται η ταυτόχρονη αξιολόγηση των ικανοτήτων απασχόλησης μας ως μνημονιακή υποχρέωση, προαπαιτούμενο αριθμός 97. Συγκεκριμένα: «Δίκτυα κοινωνικής ασφάλειας: Μεταρρύθμιση των παροχών αναπηρίας. Το πιλοτικό πρόγραμμα του συστήματος αξιολόγησης της λειτουργικής αναπηρίας θα κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο του 2018». Το συγκεκριμένο σημείο ήταν υποτίθεται «αδιαπραγμάτευτο» (μαζί με άλλα που έχουν βάναυσα καταπατηθεί) για την ηγεσία του αναπηρικού κινήματος, της οποίας καμιά αντίδραση δεν έχουμε δει. Δεν αντιλαμβάνεται την δραματική εξέλιξη; Ή μήπως σιωπηρά συμφωνεί με το επερχόμενο μοντέλο και την εκ του θαύματος μείωση των ποσοστών αναπηρίας;
Στο άρθρο με τίτλο "Ενημερωτικό σημείωμα" είχαμε καταθέσει την σκέψη μας για τον νέο φορέα που θα αναλάβει την κοινωνική πρόνοια και αλληλεγγύη, τον ΟΓΑ, ο οποίος στην καινούρια μορφή του δεν θα είχε την δέσμευση που η αρχή της προστασίας του Ανθρώπου επέβαλλε στην υπηρεσία κοινωνικής πρόνοιας εδώ και πολλές δεκαετίες.
Το άρθρο 215 του πολυνομοσχεδίου εισάγει την έννοια της λειτουργικότητας, την οποία θα αναλάβει να ελέγχει ο ΟΓΑ σε άριστη συνεργασία με την "Κολυμβήθρα του Σιλωάμ" τα ΚΕ.Π.Α. σε όλη την Ελλάδα. Θ' αποφασίζουν δηλαδή για την ικανότητα ανάληψης δραστηριοτήτων του Ανθρώπου με Ειδικές Ανάγκες. Ξεκινά από τον Νομό Αττικής, σύντομα σε όλη την Ελλάδα, αρχίζει πιλοτικά για ένα εξάμηνο, δήθεν μόνο για όσους αιτηθούν για πρώτη φορά κάποια προνοιακή παροχή, σύντομα θα επιβληθεί για όλους.
Η ΕΣΑΜΕΑ διαμαρτυρήθηκε με έντονο τρόπο μόλις χθες. Δεν μας έχει καλέσει να βγούμε στους δρόμους εδώ και μήνες ή χρόνια.
Αναμένουμε πλέον και την επόμενη επίθεση.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένας απολογισμός της πρώτης έκθεσης κάνναβης που έγινε στην Ελλάδα
18 Ιανουαρίου 2018
Αδύνατο να μην ξεκινήσει κανείς από τη χαρά του μεγαλύτερου μέρους των συμμετεχόντων και των επισκεπτών της έκθεσης, μιας και παρά την ωριμότητα που επιδεικνύει η ελληνική κοινωνία γύρω από το θέμα της «αποδαιμονοποίησής του φυτού» , το ότι συναντήθηκαν στον ίδιο χώρο επί τρεις ημέρες τόσοι φίλοι της κάνναβης και τόσοι επαγγελματίες που ασχολούνται με αυτήν, έδωσε εκ των πραγμάτων τόνο εορταστικό στη διοργάνωση.
30.000 επισκέπτες δηλώνουν οι διοργανωτές ότι πέρασαν από την έκθεση και όπως λένε έχουν ήδη ξεκινήσεις τις ετοιμασίες για την δεύτερη Athens Cannabis Expo που θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο του 2019.
Όσοι ασχολούνται με την κουλτούρα και την ιστορία του φυτού στη χώρα μας, και βρέθηκαν στο γήπεδο του Tae Kwon Do το περασμένο τριήμερο, είχαν έντονη την αίσθηση μιας κάποιου τύπου «δικαίωσης» και «αναγνώρισης». Και όχι άδικα. Έτσι, συχνά, στις συναντήσεις στους διαδρόμους της  έκθεσης οι αγκαλιές και τα φιλιά έδιναν και έπαιρναν.
http://cannabisnews.gr/enas-apologismos-tis-protis-ekthesis-kannavis-pou-egine-stin-ellada/




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η "κόκκινη προβιά" της πρεσβείας, όλα τα ξεφτιλισμένα γιουσουφάκια.. και οι ΜΚΟ

Αντισυγκέντρωση θα πραγματοποιήσουν αντιεξουσιαστές την ημέρα του συλλαλητηρίου της Κυριακής 21/1 στη Θεσσαλονίκη για τη Μακεδονία.
Η συγκέντρωση των αντιεξουσιαστών θα πραγματοποιηθεί στην Καμάρα στις 13.00 το μεσημέρι.
Επιπλέον, σήμερα έχουν προγραμματίσει μικροφωνική συγκέντρωση στις 12.00, ενώ το Σάββατο θα γίνει μοτοπορεία στις 12.00.
Τα ιδια λενε και οι άλλες λινατσες
https://anemosantistasis.blogspot.gr/2018/01/blog-post_910.html


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"«Να κάνετε το Έθνος υπόθεση του Λαού κι η υπόθεση του Λαού θα είναι εκείνη του Έθνους»
Vladimir Lenin

Βλαντίμιρ Ιλίτς Ουλιάνοφ. «Λένιν»: Ηγέτης της Ρωσικής Επανάστασης και επικεφαλής της Ε.Σ.Σ.Δ. (1922-1924). Ηγέτης της Κομμουνιστικής Διεθνούς και του μπολσεβικικού κόμματος.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


ΣΟΥΔΑΝ
Η πρόσφατη άρση των κρατικών επιδοτήσεων και η νέα υποτίμηση της σουδανικής λίρας έναντι δολαρίου και ευρώ προκάλεσαν προχτες νέες διαδηλώσεις στην πρωτεύουσα του Σουδάν, Χαρτούμ. Χιλιάδες διαδηλωτές κατέβηκαν στο δρόμο διαμαρτυρόμενοι για τη νέα αύξηση στην τιμή του ψωμιού, πράγμα που κάνουν εδώ και δυο βδομάδες από όταν άρχισε η εφαρμογή των νέων αντιλαϊκών μέτρων. Διεθνή πρακτορεία ειδήσεων μετέδωσαν ότι η αστυνομία προσπάθησε να διαλύσει τη συγκέντρωση με γκλομπς και δακρυγόνα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Το βαρύ κλίμα στην Παλαιστινη βάρυνε προχτες ακόμη περισσότερο, όταν έγινε στο χωριό Τζαγιούς κοντά στην Καλκίγια της Δυτικής Οχθης η κηδεία του 24χρονου Παλαιστίνιου Αχμαντ Σαλέιμ, που δολοφονήθηκε από τις σφαίρες Ισραηλινών στρατιωτών προχτές το μεσημέρι στη διάρκεια συγκρούσεων. Η κηδεία του νεαρού μετατράπηκε σε λαϊκό συλλαλητήριο κατά των κατοχικών αρχών.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΙΑΠΩΝΙΑ - ΗΠΑ
Εσφαλμένοι συναγερμοί για βορειοκορεατικές πυραυλικές επιθέσεις
Ενώ στις ΗΠΑ εντείνονται οι αντιδράσεις για τη στάση του Προέδρου Τραμπ σε καίρια ζητήματα
ΤΟΚΙΟ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--
Τρεις μέρες μετά την (επί ένα 40λεπτο!) εσφαλμένη προειδοποίηση πολιτών και τουριστών στη Χαβάη των ΗΠΑ για δήθεν «βορειοκορεατική πυραυλική επίθεση», ήρθε προχτες η σειρά της ιαπωνικής δημόσιας τηλεόρασης (NHK) να πανικοβάλει εκατομμύρια πολίτες όταν τους ειδοποίησε, ψευδώς, με τις εφαρμογές της σε κοινωνικά δίκτυα και κινητά τηλέφωνα, πως εκτοξεύτηκε βορειοκορεατικός πύραυλος με κατεύθυνση την Ιαπωνία.
Σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, οι ιαπωνικές αρχές αντέδρασαν πιο γρήγορα και «κατέβασαν» την εσφαλμένη ειδοποίηση λίγα λεπτά αργότερα, επικαλούμενες «τεχνικό πρόβλημα». Ωστόσο, το συμβάν μέσα σε ελάχιστα λεπτά προκάλεσε «πανικό». Στις ΗΠΑ, πάντως, η εσφαλμένη ειδοποίηση για βορειοκορεατική πυραυλική επίθεση στις 13 Γενάρη εξακολουθεί να προκαλεί τριγμούς στην κυβέρνηση του Προέδρου Τραμπ, ο οποίος ανάμεσα στα άλλα επικρίνεται γιατί τα κρίσιμα 38 λεπτά της λανθασμένης ειδοποίησης συνέχιζε να παίζει, ανενόχλητος, γκολφ σε γήπεδο της Φλόριντα. Ο ίδιος εξήρε τη Δευτέρα την απόφαση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών να διενεργήσει «πλήρη έρευνα» για τα αίτια της εσφαλμένης ειδοποίησης.
Δεν είναι η μόνη υπόθεση που απασχολεί τον Πρόεδρο Τραμπ, ο οποίος πασχίζει από το τέλος της περασμένης βδομάδας να δείξει ότι «δεν είναι ρατσιστής», αφότου χαρακτήρισε την Αϊτή και χώρες της Αφρικής, που στέλνουν μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές προς τις ΗΠΑ, «απόπατο». Προχτες βράδυ, ερωτηθείς εάν θα ήθελε περισσότερους μετανάστες από τη Νορβηγία, απάντησε ότι θα επιθυμούσε οι ΗΠΑ να προσελκύουν μετανάστες από χώρες σε κάθε γωνιά του πλανήτη. «Θέλω να έρχονται από παντού», είπε.
Μέσα σε όλα αυτά, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αντιμετωπίζει και πάλι την αναστολή χρηματοδότησής της εάν δεν επέλθει στο Κογκρέσο μία συμφωνία μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων, που συνεχίζουν τις αντιπαραθέσεις με οποιαδήποτε αφορμή, ενόψει και των ενδιάμεσων βουλευτικών εκλογών του ερχόμενου Νοέμβρη.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προχτες, εκπρόσωπος της συριακής κυβέρνησης του Προέδρου Μπασάρ Ασαντ κατήγγειλε το σχέδιο των ΗΠΑ, λέγοντας ότι συνιστά κατάφωρη παραβίαση των συριακών κυριαρχικών δικαιωμάτων. Αποκάλεσε «προδότες» όσους Κούρδους και Αραβες συμμετάσχουν στη λεγόμενη «Συνοριακή Δύναμη Ασφαλείας» (BSF) που στήνουν οι ΗΠΑ, προωθώντας γνωστά σχέδια διαμελισμού της Συρίας προς όφελος των δικών τους γεωπολιτικών και μονοπωλιακών συμφερόντων.
Επιπλέον, το Ιράν επέκρινε τις μεθοδεύσεις των ΗΠΑ στη Συρία, προειδοποιώντας ότι θα προκαλέσουν «περισσότερη αστάθεια, θα ανάψουν νέες φλόγες στην περιοχή και θα περιπλέξουν κι άλλο τη σύρραξη στη Συρία». Το σχέδιο των ΗΠΑ, που έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις και της Ρωσίας, συζητήθηκε χτες από τους



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Η βρετανική κυβέρνηση επέλεξε χτες να συγκροτήσει ένα καινούριο υπουργείο με στόχο την καταπολέμηση της μοναξιάς, που ταλανίζει 1 στους 10 Βρετανούς, το υπουργείο Μοναξιάς. Η νυν υπουργός Αθλητισμού, Τρέισι Κράουτς, θα αναλάβει το νέο πόστο.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Προειδοποιήσεις από τη Δαμασκό στην Άγκυρα: Μην επιτεθείτε στην Αφρίν
Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018, 16:27
Η κυβέρνηση της Συρίας προειδοποίησε σήμερα την Τουρκία να μην εξαπολύσει στρατιωτική επιχείρηση στη βορειοδυτική συριακή περιφέρεια Αφρίν και δήλωσε πως οι συριακές αντιαεροπορικές δυνάμεις είναι έτοιμες να αμυνθούν εναντίον μιας τέτοιας επίθεσης.
«Προειδοποιούμε την τουρκική ηγεσία ότι, αν αρχίσουν επιχειρήσεις μάχης στην περιοχή Αφρίν, αυτό θα θεωρηθεί πράξη επίθεσης του τουρκικού στρατού», αναφέρεται σε δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Φαϊζάλ Μεκντάντ που μεταδόθηκε από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.
«Η συριακή αντιαεροπορική άμυνα έχει αποκαταστήσει την πλήρη ισχύ της και είναι έτοιμη να καταστρέψει στόχους της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας στους αιθέρες της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας», πρόσθεσε.
Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε σε σημερινή συνέντευξή του στο CNN Turk πως η Τουρκία θα επέμβει στις περιφέρειες Αφρίν και Μανμπίτζ για να αντιμετωπίσει τις πολιτοφυλακές YPG των Κούρδων της Συρίας.
Τουρκικές δυνάμεις έχουν ήδη αναπτυχθεί σε περιοχές της Συρίας και στις δύο πλευρές της Αφρίν, η οποία ελέγχεται από τις YPG. Ο συριακός στρατός ελέγχει εδάφη προς νότον.
«Η παρουσία οποιωνδήποτε τουρκικών δυνάμεων σε συριακά εδάφη απορρίπτεται κατηγορηματικά», δήλωσε ο Μεκντάντ. Πρόσθεσε πως η στρατιωτική δράση εκ μέρους της Άγκυρας θα περιπλέξει τον ρόλο της στις διπλωματικές προσπάθειες και θα την βάλει «στο ίδιο επίπεδο με τις τρομοκρατικές οργανώσεις».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ακραίο ψύχος στη Σιβηρία
Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018, 15:10
Με τα θερμόμετρα να δείχνουν -68 βαθμούς Κελσίου στη Γιακουτία και -56 βαθμούς Κελσίου στη λίμνη Βαϊκάλη, η Σιβηρία αντιμετωπίζει ένα δριμύ κύμα ψύχους σήμερα, μερικές ώρες πριν από τα Θεοφάνεια με βάση το Ιουλιανό ημερολόγιο, μια θρησκευτική γιορτή κατά την οποία εκατομμύρια Ρώσοι βουτάνε στα παγωμένα νερά.
Στην περιφέρεια της Γιακουτίας, στη ρωσική Άπω Ανατολή, ο υδράργυρος έπεσε σήμερα στους 68 βαθμούς Κελσίου κάτω από το μηδέν, αφού είχε πέσει χθες στους -65 βαθμούς Κελσίου, με αποτέλεσμα να κλείσουν περίπου 100 σχολεία.
Στη Σιβηρία, κοντά στο Ιρκούτσκ, στην περιφέρεια της λίμνης Βαϊκάλης, οι κάτοικοι και οι τουρίστες ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν αύριο Παρασκευή θερμοκρασίες κάτω από τους -56 βαθμούς Κελσίου, δηλαδή τριάντα βαθμούς λιγότερους απ' ό,τι σήμερα.
Στην Ουλάν-Ουντέ, πρωτεύουσα της γειτονικής περιφέρειας της Μπουργιατίας, ο υδράργυρος έπεσε στους -32 βαθμους και αναμένεται να συνεχίσει να κατεβαίνει τις προσεχείς ημέρες.
Αυτές οι ακραίες θερμοκρασίες σημειώνονται ενώ οι ορθόδοξοι που ακολουθούν το Ιουλιανό ημερολόγιο, μεταξύ των οποίων πολλοί Ρώσοι, Λευκορώσοι και Ουκρανοί, ετοιμάζονται να γιορτάσουν τα Θεοφάνεια τη νύκτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή βουτώντας σε παγωμένους ποταμούς και λίμνες σε ανάμνηση της βάπτισης του Ιησού στον Ιορδάνη.
«Το κρύο των Θεοφανείων έφθασε», έγραψε ενθουσιασμένος ένας ρώσος χρήστης του Ίντερνετ σ' ένα βίντεο που ανέβασε στο Youtube το οποίο τον εικονίζει με πάγο στις βλεφαρίδες και τα μαλιά. «Ωραία, αλλά κάνει μόνο -47 βαθμούς Κελσίου».
Μερικοί Ρώσοι ανέβασαν φωτογραφίες και βίντεο από τις βουτιές τους. «Τώρα κάνει λίγο περισσότερη ζέστη», διαβεβαίωσε ένας απ' αυτούς αφού κολύμπησε χαμογελώντας σε -44 βαθμούς στη δημοκρατία Σάχα (ρωσική Άπω Ανατολή).



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ζιμπάμπουε: Σε τέσσερις ή πέντε μήνες οι πρώτες εκλογές έπειτα από το πραξικοπημα εναντιον του Μουγκαμπε
 Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018, 08:29
Εκλογές θα πραγματοποιηθούν στην Ζιμπάμπουε μετά από τέσσερις ή πέντε μήνες, σύμφωνα με δήλωση του προέδρου Έμερσον Μνανγκαγκούα.
Θα είναι οι πρώτες εκλογές που θα διεξαχθούν στην νοτιοαφρικανική χώρα, χωρίς την συμμετοχή του Ρόμπερτ Μουγκάμπε.
Ο νέος πρόεδρος ανέλαβε καθήκοντα, μετά τον εξαναγκασμό του Μουγκάμπε σε παραίτηση τον περασμένο Νοέμβριο κι αφού είχε προηγηθεί πραξικόπημα.
Η δήλωση έγινε στην εφημερίδα «Herald» στη διάρκεια επίσημης επίσκεψής του στην Μοζαμβίκη.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κολομβία: Δολοφονήθηκαν δύο πρώην αντάρτες του FARC
 Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018, 04:45
Δύο πρώην αντάρτες των Επαναστατικών Ένοπλων Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC) δολοφονήθηκαν στην Αντιόκια, όπου προετοίμαζαν την προεκλογική εκστρατεία ενός υποψηφίου του πολιτικού κόμματος στο οποίο έχει μετασχηματιστεί πλέον η οργάνωση, κατήγγειλε το κόμμα την Τετάρτη.
Χιλιάδες μέλη των FARC παρέδωσαν τον ατομικό τους οπλισμό στο πλαίσιο της συμφωνίας ειρήνης που συνήφθη με την κυβέρνηση του προέδρου Χουάν Μανουέλ Σάντος τον Νοέμβριο του 2016, με στόχο να τερματιστεί μια εμφύλια σύρραξη που διαρκεί πάνω από μισό αιώνα. Η οργάνωση, που μετονομάστηκε σε Επαναστατική Εναλλακτική Κοινή Δύναμη (Fuerza Alternativa Revolucionaria del Comun, από τη νέα ονομασία στα ισπανικά προκύπτει το ίδιο ακρώνυμο), διεξάγει πλέον προεκλογική εκστρατεία, καθώς θα πάρει μέρος στις βουλευτικές και τις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν φέτος.
Ο Ουίλμαρ Ασπρίγια και ο Άνχελ δε Χεσούς Μοντόγια είχαν μόλις πάρει μέρος σε μια συνάντηση στο πλαίσιο της προετοιμασίας μιας προεκλογικής συγκέντρωσης του υποψήφιου του κόμματος στην Αντιόκια για τη Βουλή, ανέφερε το κόμμα σε μια ανακοίνωσή του.
Μέλη της κοινότητας όπου είχαν πάει άκουσαν πυρά από χώρο στάθμευσης περί τις 23:00 την Τρίτη (07:00 την Τετάρτη ώρα Ελλάδας) κι όταν μετέβησαν στο σημείο αστυνομικοί, βρήκαν νεκρά τα δύο κομματικά στελέχη, σύμφωνα με την ανακοίνωση της FARC.
Μια εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών ανέφερε ότι οι αρχές διεξάγουν έρευνα για την υπόθεση και δεν έχει κανένα άλλο σχόλιο προς το παρόν.
Τουλάχιστον 30 πρώην αντάρτες έχουν δολοφονηθεί από ανθρώπους που ελπίζουν να αποσταθεροποιήσουν και να εκτροχιάσουν την ειρηνευτική διαδικασία, σύμφωνα με το κόμμα. Έξι πρώην αντάρτες δολοφονήθηκαν στην επαρχία Ναρίνιο τον Οκτώβριο.
Η αποστολή επαλήθευσης των Ηνωμένων Εθνών στην Κολομβία –η οποία παρέλαβε τα χιλιάδες όπλα των ανταρτών των FARC όταν τα παρέδωσαν– τόνισε σε ανακοίνωσή της την Τετάρτη ότι πρέπει να υπάρξουν εγγυήσεις για την ελεύθερη άσκηση των πολιτικών δικαιωμάτων κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας στη χώρα των Άνδεων.
Στελέχη του κόμματος των πρώην ανταρτών έχουν προειδοποιήσει επανειλημμένα εναντίον του κινδύνου επανάληψης της εκστρατείας μαζικών, στοχευμένων δολοφονιών τη δεκαετία του 1980: τότε, πάνω από 5.000 άνθρωποι που ανήκαν στις τάξεις τους είχαν δολοφονηθεί από ακροδεξιά τάγματα θανάτου ή εκτελεστές συμμοριών που διακινούσαν ναρκωτικά, όταν οι αντάρτες είχαν συνάψει μια πρώτη συμφωνία ειρήνης και είχαν ιδρύσει το πολιτικό κόμμα Πατριωτική Ένωση.
«Καλούμε το κράτος της Κολομβίας και τις αρχές να τοποθετηθούν δημόσια για τις συστηματικές δολοφονίες» και «να λάβουν μέτρα ώστε να μην επαναληφθεί μια πολιτική γενοκτονία όπως εκείνη εναντίον της Πατριωτικής Ένωσης», τονίζεται στην ανακοίνωση της FARC.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παλαιστίνη: Νεκρός 22χρονος Παλαιστίνιος σε συγκρούσεις με ισραηλινές δυνάμεις
 Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018, 01:56
Ένας νεαρός Παλαιστίνιος σκοτώθηκε την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με ισραηλινές δυνάμεις στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.
Ισραηλινές δυνάμεις μπήκαν στην πόλη Τζενίν το βράδυ της Τετάρτης, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, και οι συγκρούσεις που ξέσπασαν είχαν αποτέλεσμα να υπάρξουν «πολλοί τραυματίες», σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία.
Ο Άχμεντ Τζαράρ, ο Παλαιστίνιος που σκοτώθηκε, ήταν 22 ετών, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παλαιστίνη: Ισραηλινό στρατοδικείο παρέτεινε την προφυλάκιση της έφηβης Παλαιστίνιας Αχέντ Ταμίμι
 Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2018, 16:54
Ισραηλινό στρατοδικείο αποφάσισε την Τετάρτη να παραμείνει προφυλακισμένη μέχρι τη δίκη της η Παλαιστίνια έφηβη Αχέντ Ταμίμι, η οποία έχει γίνει για τους Παλαιστινίους ένα σύμβολο της στράτευσης κατά της ισραηλινής κατοχής.
Η απόφαση, η οποία εκδόθηκε από στρατιωτικό δικαστή στη φυλακή Όφερ στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, σημαίνει ενδεχομένως ότι η Αχέντ Ταμίμι, η οποία είναι 16 ετών και συνελήφθη τον Δεκέμβριο, όταν διανεμήθηκε ευρύτατα στο Ίντερνετ ένα βίντεο που την δείχνει να κλωτσαει ένα 16χρονο κοριτσι δυο πανοπλους Ισραηλινούς στρατιώτες που ειχαν στησει καρτερι για να δολοδονησουν Παλαιστινιους στην αυλη του σπιτιου της , μπορεί να μείνει υπό κράτηση επί μήνες.
«Δεν βλέπω άλλη εναλλακτική από να παραμείνει υπό κράτηση μέχρι το τέλος της διαδικασίας», δήλωσε ο στρατιωτικός δικαστής.
«Η σοβαρότητα των πράξεων για τις οποίες κατηγορείται δεν προσφέρει άλλη εναλλακτική από την κράτηση», πρόσθεσε.
Η Αχέντ Ταμίμι είναι μία από τους πρωταγωνιστές ενός βίντεο που τη δείχνει, μαζί με την εξαδέλφη της, την Νουρ, 20 ετών, να σπρώχνει δύο πανοπλους Ισραηλινούς στρατιώτες και μετά να τους χτυπάει με κλωτσιές και γροθιές ενός 16 χρονου κοριτσιου, ενώ οι ισραηλινοι στρατιωτες γελανε, στις 15 Δεκεμβρίου στην Δυτική Όχθη, παλαιστινιακό έδαφος που βρίσκεται υπό ισραηλινή κατοχή εδώ και περισσότερο από 50 χρόνια.
Οι στρατιώτες παραμένουν απαθείς και γελανε μπροστά στην κίνηση αυτή, η δράστης της οποίας μοιάζει να θέλει μάλλον να προκαλέσει, παρά να κάνει κακό.
Οι Παλαιστίνιοι πλέκουν τον εγκώμιο της Αχέντ Ταμίμι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι ισραηλινοναζιστες αποικοι επεκριναν την απάθεια των στρατιωτών τους, υποστηριζοντας ότι επρεπε να τις πυροβολισουν, εκφράζοντας  πικρία γι' αυτό που θεωρήθηκε ταπείνωση από ταραχοποια 16χρονα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ξεπουλανε την ΕΛΒΟ για 10 εκατ ευρω, δηλαδη οσο κανει 1 Leopard.
Τοτε γιατι δεν πουλανε 1 Leopard  και ετσι να παρει την ΕΛΒΟ ο Ελληνικος Στρατος?



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Δούρου έδωσε €20.000 στην ιστοσελίδα thefaq για να την… αποθεώνει
Μοιράζουν δημόσιο χρήμα κατά το δοκούν - Η αμοιβή δίνεται για την προετοιμασία των ενεργειών δημοσιότητας του επιχειρησιακού προγράμματος «Αττική 2014-2020» τελικώς όμως αφορά ευνοϊκά δημοσιεύματα για τη Ρένα Δούρου
Τα  0,60 ευρώ για κάθε ανάρτηση στο twitter υπέρ της κυβέρνησης ή κατά της αντιπολίτευσης, όπως είχε ομολογήσει χρήστης του twitter ότι λάμβανε, είναι «ψίχουλα» μπροστά στις χιλιάδες ευρώ που δαπανώνται, προκειμένου κάποιοι πολιτικοί να χτίσουν επικοινωνιακά ένα καλό προφίλ ή να ξεπλυθούν από τις λάσπες, ακόμη και αν είναι της Μάνδρας.
Αναρτήσεις για τη Ρένα Δούρου στην ιστοσελίδα the faq, η ιδιοκτήτρια της οποίας έλαβε €20.000 για παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στην Περιφέρεια Αττικής
Σάλος έχει ξεσπάσει στο twitter με την αποκάλυψη, ότι το ενημερωτικό σάιτ the faq αποθέωνε την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, ακόμη και την περίοδο που στη Δυτική Αττική μετρούσαμε νεκρούς λόγω της θεομηνίας και των εγκληματικών παραλείψεων του κρατικού μηχανισμού. Όταν μάλιστα η ιδιοκτήτρια της ιστοσελίδας είχε επιλεγεί για την παροχή υπηρεσιών συμβούλου της Περιφέρειας Αττικής σε θέματα προβολής και επικοινωνίας με αμοιβή περίπου 20.000 ευρώ!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επιστολή του καπετάν Νικηφόρου (που πεθανε το 2000) με αφορμή το Μακεδονικό ζήτημα το 1992!
Τρίτη, 9 Ιανουαρίου 2018
Μήνυμα των παιδιών του Καπετάν Νικηφόρου στον Θεοδωρακισμό για την επανέκδοση του "ΑΝΤΑΡΤΗΣ στα βουνά της Ρούμελης"
Με αφορμή το θέμα που κυριαρχεί στην επικαιρότητα, σχετικά με τις τελευταίες διαβουλεύσεις που δρομολογούνται πάνω στο Μακεδονικό ζήτημα και την ονομασία της χώρας των Σκοπίων, λάβαμε στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο την παρακάτω επιστολή από τα παιδιά του αντάρτη Συνταγμάρχη "καπετάν Νικηφόρου", κατά κόσμον Δημ. Ν. Δημητρίου! Η επιστολή εστάλθηκε από τον Νικηφόρο προς την γαλλική εφημερίδα Le Monde (μτφρ: ο κόσμος, εξ ου και η προσφώνηση "ο Μοντ" του Νικηφόρου στην επιστολή) τον Μάιο του 1992, όταν ζούσαμε ξανά παρόμοιες στιγμές, με τους "συμμάχους" να πιέζουν ώστε να δεχθεί η ελληνική κυβέρνηση τον όρο "Μακεδονία" για την ονομασία του νεοσύστατου ανεξάρτητου κράτος των Σκοπίων! Ήταν η εποχή που ο Μίκης Θεοδωράκης, ήρθε σε σύγκρουση με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη σχετικά με την αντιμετώπιση του τελευταίου στο θέμα της ονομασίας της χώρας των Σκοπίων ως "Μακεδονία" ή "ΠΓΔΜ" (Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας). Αυτή η σύγκρουση, αποτέλεσε ακόμη έναν λόγο για την παραίτηση του Μίκη Θεοδωράκη από την κυβέρνηση το 1992.
http://theodorakism.blogspot.gr/2018/01/1992.html
Η επιστολή του Νικηφόρου ωστόσο, του πρώτου βαθμοφόρου στρατιωτικού που εντάχθηκε στις τάξεις του ΕΛΑΣ ενάντια στην γερμανική εισβολή στην Ελλάδα στον Β' Π.Π., δείχνει περίτρανα το σθένος της πατριωτικής ΕΑΜικής Αριστεράς. Ένα σθένος που διακρίνει ακόμη τον Μίκη Θεοδωράκη! Ένα σθένος που μετά λύπης μας διαπιστώνουμε πως λείπει από την σημερινή Αριστερά στη πλειονότητά της. Κι αυτή η απεμπόληση του αγνού πατριωτικού σθένους από την σημερινή Αριστερά, είναι και ο κυριότερος λόγος που υψώνουν "ανάστημα" ακροδεξιοί και νεοναζί με τον μανδύα των πατριωτών, καπηλευόμενοι εθνικά σύμβολα και έννοιες που κάποτε κουβαλούσαν μαζί τους στα ξερονήσια οι Αριστεροί.

http://theodorakism.blogspot.gr/2018/01/1992.html



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και το Συλλαλητήριο που οργανώνεται στη Θεσσαλονίκη προς αυτήν την κατεύθυνση κινείται: Σε «λαϊκή αγορά» ακροδεξιάς κερδοσκοπικής εμπορίας, σε «αρένα» συγχύσεων, ξεπλύματος και δημιουργίας πολιτικών εφεδρειών για το κατοχικό μας καθεστώς…
Αυτοί που πρωτοστατούν και κυριαρχούν σ’ αυτή την εμπορική φιέστα για το όνομα «Μακεδονία» είναι όλες οι ποικιλίες των πατριδοκάπηλων, ΟΛΟΙ εκείνοι που είναι με την ΕΕ και τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό, ΟΛΟΙ εκείνοι που στο δημοψήφισμα ήταν ενάντια στο «ΟΧΙ» και υπέρ του «ΝΑΙ» στην ΕΕ…
Ένα απλό παράδειγμα: Ο Στρατηγός Φράγκος.
Να θυμίσουμε ότι ο κύριος αυτός υπήρξε υπηρεσιακός υπουργός της μνημονιακής κυβέρνησης του Παναγιώτη Πικραμμένου και υπερασπιστής του «ΝΑΙ στην ΕΕ», στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου του 2015!!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παναγής Χρήστος: Από τους αγώνες κατά των διοδίων στο γραφείο του Πρωθυπουργού. Τι δεν κατάλαβες;
Τη δόξα πολλοί εμίσησαν... το Δημόσιο Χρήμα ουδείς!
Ο λόγος για τον Χρήστο Παναγή, ο οποίος από το κίνημα ενάντια στα διόδια, διορίστηκε ειδικός σύμβουλος στο Οικονομικό Γραφείο της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Μείνετε πιστοί στην εθνική γραμμή του 1992. Ονομα χωρίς τον όρο Μακεδονία...
Οταν φοβάσαι να πεις ότι αγαπάς την πατρίδα σου και όταν -ακόμα χειρότερα- την ξεπουλάς, αυτό είναι ραγιαδισμός.
Οταν δεν φοβάσαι να πεις ότι την αγαπάς και έχεις το θάρρος να το βροντοφωνάξεις, αυτό δεν είναι εθνικισμός, είναι πατριωτισμός»
Mίκης Θεοδωράκης




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε μια χωρίς προηγούμενο ενότητα του κλεπτοκρατικού πολιτικού συστήματος στηρίζουν τα εθνικιστικά φασιστικά εκτρώματα σε διατεταγμένη υπηρεσία.
"Διάλογος", "διαπραγματεύσεις", επίλυση "προβλημάτων" μας βομβαρδίζουν οι αμερικανοτσολιάδες.
"Λύση" για τα Σκόπια... Δηλαδή διαπραγμάτευση με τους φασίστες εθνικιστές που αφορά την πατρίδα μας! Διεκδικεί η πατρίδα μας κάτι από τους εθνικιστές του αμερικάνικου προτεκτοράτου των Σκοπίων ώστε να...
υπάρξει "διαπραγμάτευση";
Λύση στο Αιγαίο... Διεκδικεί κάτι η Ελλάδα στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ Αιγαίο και πρέπει να το συζητήσουμε με το εθνικιστικό φασιστικό τουρκικό καθεστώς;
Λύσης στη Θράκη... λες κι η Ελλάδα διεκδίκησε την Κωνσταντινούπολη, τη Μικρά Ασία, τον Πόντο...
"Διάλογος" για επίλυση "προβλημάτων" με το αμερικάνικο προτεκτοράτο των Αλβανών εθνικιστών... Αυτοί θέλουν "Τσαμουριά" ως την Πρέβεζα... Διεκδικεί κάτι η Ελλάδα;
"Επίλυση" του Κυπριακού; "Διζωνική" χαρακτηρίζουν τη διχοτόμηση και συζητούν με τους φασίστες εθνικιστές για την Κύπρο μας!
Πότε οι νεοταξίτες Τσίπρας, Κοτζιάς, οι υπάλληλοι των Ρότσιλντ εξουσιοδοτήθηκαν να "διαβουλεύονται" και να "διαπραγματεύονται" για τον Εθνικό Κυρίαρχο χώρο μας;
Σε ποιους προσφέρουν υπηρεσίες οι αμερικανοτσολιάδες που προηλθαν από το πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου;
Ο εθνικός καταστροφεας, ο φραγκοφονιάς αμερικανοτσολιάς δεν μας εκπλήσσει. Συνεχίζει να επιχαίρει για την υλοποίηση της ανεκπλήρωτης "πολιτικής" του από τον Τσίπρα.
Δεξιά, "μεταρρυθμιστική αριστερά", κινήσεις συρφετού από το ΠΑΣΟΚ, με τη βοήθεια ΟΛΩΝ των ΜΜΕ και της δημοσιογραφικής πορνείας προσπαθούν να χαρακτηρίσουν εθνικιστές ολόκληρο το λαό μας.
Αυτοί που υπηρετούν όλους τους φασιστικούς εθνικισμούς στη γειτονιά μας.
Μεγάλος απών ο ανύπαρκτος κόσμος της διανόησης.
Που βρίσκονται οι άνθρωποι του πνεύματος σήμερα; Άραγε υπάρχουν ή είναι υπάλληλοι κι αυτοί του 4ου Ράιχ!
Ο εθνικισμός του σημερινού κλεπτοκρατικού πολιτικού συστήματος δεν θα περάσει!
Η Μακεδονία μας είναι Ελλάδα...
Η Θράκη μας είναι Ελλάδα...
Η Ήπειρος μας είναι Ελλάδα...
Το Αιγαίο μας είναι Ελλάδα...
Η Κύπρος μας είναι Ελλάδα...
Ο λαός λέει ΟΧΙ στους φασίστες εθνικιστές! Ο μασκαρεμένος έρωτάς τους προς τους εθνικιστές που διεκδικούν την Πατρίδα μας δεν θα περάσει!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η θέση της Λαε και της Κωνσταντοπουλου είναι η ίδια με την θέση του ψευτο-κκε του Κουτσουμπα..



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙ ΠΡΕΣΒΕΥΕΤΕ: ΤΟΝ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΝΑΣΟΥ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ Ή ΕΝΑΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΧΩΡΟ;  ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ΔΙΑΦΩΝΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΡΧΕΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ 95% ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΕΤΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΚΟΠΤΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ. ΜΕΤΑ ΜΗΝ ΑΠΟΡΗΣΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΝΑ ΟΛΟ ΚΑΙ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΓΙΝΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΦΑΣΙΣΤΑΣ, ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΣΙΧΑΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΟΥ ΜΙΣΕΙ ΚΑΘΕΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΛΑΙΚΟ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ, ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ, ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ , ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ. ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΡΑΓΕ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΣΤΕ ΤΟΥΤΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΑΦΟΥ ΣΤΕΚΕΣΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΕΧΘΑΝΕΣΤΕ ΚΑΘΕΤΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ; ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΑΡΑ ΤΟΥΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΣΟΡΡΟΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ Μ.Κ.Ο ΤΟΥ. ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΟΜΩΣ ΜΙΑ ΓΝΗΣΙΑ, ΑΛΗΘΙΝΗ ,ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ, ΛΑΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟΤΕ ΜΟΝΟ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΛΑΟ ΜΑΖΙ ΣΑΣ. ΑΛΛΙΩΣ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΤΕ ΜΙΑ ΘΛΙΒΕΡΗ, ΨΕΥΤΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΙΚΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΠΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.



ΚΥΡΙΕ ΝΑΣΟ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ, ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΑΣ ΔΙΝΩ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ. ΠΟΛΥ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΜΟΙΩΝ ΣΑΣ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΤΕ ΟΤΙ ΑΓΝΟ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΟ ΥΠΗΡΧΕ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΗ ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΠΑΝΑΞΙΑ. ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΣΟΡΡΟΣ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΦΙΑ ΤΟΥ!


Νάσος Θεοδωρίδης; Εσείς δεν είσθε, κύριε που έχετε γράψει ότι κακώς έγινε ο ελληνοϊταλικός πόλεμος, διότι φασισμό είχαν οι Ιταλοί, φασισμό είχαν και οι Έλληνες; Το ερώτημα είναι ρητορικό.Δεν με ενδιαφέρουν οι απόψεις σας, η προσπάθεια σας όμως να διαβρώσετε τη ΛΑΕ είναι προφανής.Δεν φταίτε εσείς αλλά η ΛΑΕ που σας ανέχεται.

2 σχόλια:

e-h είπε...

[Gaza] First Freedom Flotilla literary contest “Keys to the Future of Palestine"
The Freedom Flotilla Coalition (FFC) calls for the first international literary contest of short stories and poems related to Palestine, for the right of return and for a decent future of the Palestinian people. In particular, we are interested in stories and poems that highlight the plight of Palestinians living in Gaza, the world’s largest open air prison. There will be one winner selected from each participating language. Conditions:
1. Any person who wishes can participate in the contest regardless of their nationality or residence.
2. Each author can only present one short story or poem.
3. The short stories or poems should fulfil the following conditions:
• The subject should be “Keys to the Future of Palestine” (and related to Palestine, the Nakba, refugees, expulsion, loss of property, etc.) written in either English or Spanish (ver las bases en español: www.rumboagaza.org/la-flotilla-de-la-libertad-convoca-el-primer-concurso-literario-llaves-para-un-futuro-digno-para-palestina).
• Not having been published before anywhere, including on the internet.
• Not having received any prize in any other contest.
• One original copy of each story or poem will be submitted. This will be written using the Arial font (12 pt. Size) with normal margins (2.5 cm top and bottom of page and 3 left and right) as in Word default settings. The length of the story or poem will not exceed five (5) pages.
• The spacing between lines should be 1.5
• The short stories or poems in English should be sent by email to this address clearly indicating in the subject: LITERARY CONTEST. The story or poem should be attached in a file named with the title of the text and another file containing only the following information: Title, author's full name and nationality, author's address, telephone number and email.
4. Final date for submission of short stories is midnight on March 1, 2018.
5. The jury of each language will be composed of persons related to the literary and cultural world. Their decision will be final. No jury member can participate in this contest.
6. The jury of each language will decide on a winner and a runner up. Winning entries will be announced in the media, published on the FFC websites and other noteworthy places, and will be translated into various languages. Runners up and special mentions will be published on our different campaigns' language-specific websites. The decisions will be communicated to the selected authors by email or phone call.
7. The jury's decisions will be announced on Land Day, March 30, 2018.
8. Authors retain copyright of the text they submit but cede to the FFC and its member campaigns the right to publish their texts, online and in any other medium, without charge.
9. Participation in the contest means acceptance of all and each of its conditions and the commitment to comply by them. The interpretation of these conditions as well as any other question related to the contest, will be decided by the jury.

This literary contest is part of the preparation for the Freedom Flotilla's plans to sail again in 2018, for Freedom of Movement and a Decent Future for Palestine. Read more about these plans and our Solidarity with Gaza Fishers campaign here: sgf.freedomflotilla.org/news/ffc-sail-again-for-decent-future

--
Freedom Flotilla Coalition www.freedomflotilla.org
Solidarity with Gaza Fishers sgf.freedomflotilla.org


e-h είπε...


[Γάζα] Ο πρώτος λογοτεχνικός διαγωνισμός για το φετινό φεστιβάλ «Κλειδιά για το μέλλον της Παλαιστίνης»
Ο Συνασπισμός για το Πλοίο της Ελευθερίας (FFC) καλεί για τον πρώτο διεθνή λογοτεχνικό διαγωνισμό διηγήσεων και ποιημάτων που σχετίζονται με την Παλαιστίνη, για το δικαίωμα επιστροφής και για ένα αξιοπρεπές μέλλον του παλαιστινιακού λαού. Συγκεκριμένα, μας ενδιαφέρουν ιστορίες και ποιήματα που υπογραμμίζουν τη δυστυχία των Παλαιστινίων που ζουν στη Γάζα, τη μεγαλύτερη φυλακή στον κόσμο. Θα επιλεγεί ένας νικητής από κάθε συμμετέχουσα γλώσσα. Συνθήκες:
Οποιοσδήποτε επιθυμεί μπορεί να συμμετάσχει στο διαγωνισμό ανεξάρτητα από την εθνικότητα ή την κατοικία του.
Κάθε συγγραφέας μπορεί να παρουσιάσει μόνο ένα διήγημα ή ένα ποίημα.
Τα διηγήματα ή τα ποιήματα πρέπει να πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
Το θέμα θα πρέπει να είναι "Κλειδιά για το Μέλλον της Παλαιστίνης" (και σχετίζεται με την Παλαιστίνη, το Νάκμπα, τους πρόσφυγες, την απέλαση, την απώλεια ιδιοκτησίας κ.λπ.) γραμμένο είτε στα αγγλικά είτε στα ισπανικά (ver las bases en español: www.rumboagaza.org / la-flotilla-de-la-libertad-convoca-el-primer-concurso-literario-llaves-para-un-futuro-digno-para-palestina).
Δεν έχουν δημοσιευθεί πριν από οπουδήποτε, συμπεριλαμβανομένου του διαδικτύου.
Δεν έλαβε κανένα βραβείο σε κανένα άλλο διαγωνισμό.
Ένα πρωτότυπο αντίγραφο κάθε ιστορίας ή ποιήματος θα υποβληθεί. Αυτό θα γραφτεί χρησιμοποιώντας τη γραμματοσειρά Arial (12 pt μέγεθος) με κανονικά περιθώρια (2,5 cm πάνω και κάτω της σελίδας και 3 αριστερά και δεξιά) όπως στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις του Word. Το μήκος της ιστορίας ή του ποιήματος δεν θα υπερβαίνει τις πέντε (5) σελίδες.
Η απόσταση μεταξύ των γραμμών πρέπει να είναι 1,5
Τα διηγήματα ή τα ποιήματα στα αγγλικά θα πρέπει να σταλούν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στη διεύθυνση με σαφή ένδειξη στο θέμα: LITERARY CONTEST. Η ιστορία ή το ποίημα θα πρέπει να επισυνάπτονται σε ένα αρχείο που ονομάζεται με τον τίτλο του κειμένου και ένα άλλο αρχείο που περιέχει μόνο τις ακόλουθες πληροφορίες: Τίτλος, πλήρες όνομα και εθνικότητα του συγγραφέα, διεύθυνση συγγραφέα, τηλεφωνικό αριθμό και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.
Η τελική ημερομηνία για την υποβολή σύντομων ιστοριών είναι τα μεσάνυχτα της 1ης Μαρτίου 2018.
Η κριτική επιτροπή κάθε γλώσσας θα αποτελείται από πρόσωπα που σχετίζονται με τον λογοτεχνικό και πολιτιστικό κόσμο. Η απόφασή τους θα είναι τελική. Κανένα μέλος της κριτικής επιτροπής δεν μπορεί να συμμετάσχει στον διαγωνισμό.
Η κριτική επιτροπή κάθε γλώσσας θα αποφασίσει για έναν νικητή και έναν επιλαχόντα. Οι νικητήριες συμμετοχές θα ανακοινωθούν στα μέσα ενημέρωσης, θα δημοσιευτούν στις ιστοσελίδες του FFC και σε άλλα αξιοσημείωτα μέρη και θα μεταφραστούν σε διάφορες γλώσσες. Οι συμμετέχοντες και οι ειδικές αναφορές θα δημοσιευτούν στους δικτυακούς τόπους των διαφορετικών καμπανιών μας. Οι αποφάσεις θα κοινοποιηθούν στους επιλεγμένους συγγραφείς με email ή τηλεφωνική κλήση.
Οι αποφάσεις της κριτικής επιτροπής θα ανακοινωθούν την Ημέρα του Αγώνα, 30 Μαρτίου 2018.
Οι συντάκτες διατηρούν τα πνευματικά δικαιώματα του κειμένου που υποβάλλουν, αλλά παραχωρούν στον FFC και τα μέλη του εκστρατείες του το δικαίωμα να δημοσιεύουν τα κείμενα τους, ηλεκτρονικά και σε οποιοδήποτε άλλο μέσο, χωρίς χρέωση.
Η συμμετοχή στον διαγωνισμό σημαίνει αποδοχή όλων και καθενός από τους όρους και τη δέσμευση να συμμορφωθούν με αυτούς. Η ερμηνεία αυτών των όρων, καθώς και οποιουδήποτε άλλου ζητήματος που σχετίζεται με τον διαγωνισμό, θα αποφασιστεί από την κριτική επιτροπή.
Αυτός ο λογοτεχνικός διαγωνισμός αποτελεί μέρος της προετοιμασίας για τα σχέδια του Flotilla Freedom για πλεύση και πάλι το 2018, για την ελευθερία κινήσεων και ένα αξιοπρεπές μέλλον για την Παλαιστίνη. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με αυτά τα σχέδια και την καμπάνια μας Αλληλεγγύη με τους Γάζα Fishers εδώ: sgf.freedomflotilla.org/news/ffc-sail-again-for-decent-future

-
Συνασπισμός για το Πλοιο της Ελευθεριας www.freedomflotilla.org
Αλληλεγγύη με τους αλιείς της Γάζας sgf.freedomflotilla.org