Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Κυριακη 21 Ιανουαριου 2018



Ζούμε απίστευτες στιγμές
Η Λιάνα Κανέλλη μας απειλεί ότι αν δεν δώσουμε το όνομα Μακεδονία στο Σκόπια οι Αμερικανοί θα προκαλέσουν πόλεμο
Κανέλλη για Σκόπια: Αν δεν «περάσει» του ΝΑΤΟ, θα προκαλέσουν πόλεμο
20/1/2018
«Αν δεν ικανοποιηθεί το ΝΑΤΟ θα έρθει αίμα στα Βαλκάνια. Θα συγκρουστούν τα συμφέροντα», εκτίμησε η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, μιλώντας σήμερα το πρωί στο ΣΚΑΙ.
Το ζήτημα της ονομασίας της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας,  δεν μας αφορούσε αυτή η συζήτηση, μέχρι που την ξεκίνησε πιεστικά το ΝΑΤΟ, είπε η βουλευτής.
«Δεν μπορούμε να τοποθετηθούμε αν δεν μας ενημερώσει ο πρωθυπουργός», είπε, συμπληρώνοντας «φοβάμαι  όμως ότι δεν είναι ούτε κι ο Τσίπρας ενημερωμένος για το τι θέλουν οι Αμερικάνοι».
Η βουλευτής του ΚΚΕ σχολιάζοντας τα συλλαλητήρια, είπε ότι δεν έχουν κανένα νόημα.
Τέλος ανέφερε ότι δεν είναι τυχαίο ότι η συζήτηση αυτή ανοίγει λίγο πριν τα προαπαιτούμενα και εκτίμησε ότι τα μέτρα θα μείνουν στη ζωή των Ελλήνων  και μετά το μνημόνιο.
Σχολιο.- Αν φοβατε η κανελη ας κάτσει στο σπίτι της και να μην μιλάει.... Ο ελληνικός λαός δεν καταλαβαίνει από απειλές
Σχολιο.- Υπονομεύουν το συλλαλητήριο όπως και η ηγεσία της εκκλησίας.... Ντροπή τους



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Νέα επίθεση εφ΄ όλης της ύλης
Ζωή Κωνσταντοπούλου: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να προστατεύσει τη Μακεδονία
15/1/2018
Καμία διαπραγμάτευση για τη χρήση του όρου αυτού μέχρι να αποκατασταθεί η δημοκρατία στη χώρα διαμηνύει η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας
Δριμεία κριτική εφ' όλης της ύλης κατά της κυβέρνησης για την οποία λέει ότι «δεν μπορεί να προστατεύσει τη Μακεδονία και την Ελλάδα» εξαπολύει η Ζωή Κωνσταντοπούλου με νέο βίντεο που ανήρτησε στο Facebook προκειμένου να παρουσιάσει τη θέση της Πλεύσης Ελευθερίας για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.
«Η σημερινή κυβένρηση πουλάει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το νερό, το αεροδρόμιο, πουλάει ολόκληρη τη χώρα. Φυσικά δεν μπορεί να προστατεύσει τη Μακεδονία και την Ελλάδα» λέει η κυρία Κωνσταντοπούλου.
Κάνει ακόμα αναφορές στις γερμανικές αποζημιώσεις, τους πλειστηριασμούς αλλά και τη συνέντευξη της συντρόφου του πρωθυπουργού την οποία χαρακτηρίζει «στημένη» προσθέτοντας ότι έγινε για να μετατρέψει τη θλιβερή δικαιολογί για ξεπούλημα και προδοσία σε προεκλογικό σύνθημα.
«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να προστατεύσει την εδαφική ακεραιότητα θα την παραδόσει κι αυτήν. Κάθε φορά που καταλύθηκε η δημοκρατία στη χώρα οι συνέπειες ήταν δραματικές» σημειώνει επίσης η πρώην πρόεδρος της Βουλής και προσθέτει: είτε περιληφθεί είτε δεν περιληφθεί ο όρος Μακεδονία είναι βέβαιο ότι η κυβέρνηση θα παραχωρήσει ό,τι της ζητηθεί ως αντάλλαγμα για να παραμείνει στην εξουσία».
Όσο για τη θέση της Πλεύσης Ελευθερίας για το Σκοπιανό η κυρία Κωνσταντοπούλου τονίζει: Δεν εκχωρούμε πόντο από τα σύνορά μας, καμία διαπραγμάτευση για τη χρήση του όρου Μακεδονία μέχρι να αποκατασταθεί η δημοκρατία στη χώρα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ονδούρα: Ένας νεκρός στη διάρκεια διαδηλώσεων της δημοκρατικης αντιπολίτευσης
 Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2018, 08:38
Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε στην Ονδούρα χθες Σάββατο στη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ της αστυνομίας και δημοκρατικων διαδηλωτών, που διαμαρτύρονταν για την επικείμενη ορκωμοσία του δοτου προέδρου Χουάν Ορλάντο Ερνάντες, που επανεκλεχτηκε χωρις να εχει πλειοψηφια και με καλπονοθεια στους ψηφους πουλεει ότι πηρε, και την επανεκλογή του οποίου αμφισβητούν.
Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και διέλυσε τα οδοφράγματα που είχαν στήσει σε όλη τη χώρα οι δημοκρατικοι διαδηλωτές με καιγόμενα λάστιχα αυτοκινήτων.
Τον προηγούμενο μήνα ο απερχόμενος πρόεδρος Ενράντες κηρύχθηκε νικητής των εκλογών, από τις ΗΠΑ, παρά τις έντονες αντιδράσεις της δημοκρατικης αντιπολίτευσης και τις διαδηλώσεις.
Οι χθεσινές κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν έπειτα από έκκληση της Συμμαχίας της Αντιπολίτευσης Εναντίον της Δικτατορίας, του αντιπολιτευόμενου συνασπισμού της αριστεράς, που προσπαθεί να εμποδίσει τον δεξιό και στενό σύμμαχο των ΗΠΑ Ερνάντες να ορκιστεί ξανά πρόεδρος της Ονδούρας στις 27 Ιανουαρίου.
Η Συμμαχία καταγγέλλει τη «νοθεία» στη διάρκεια των προεδρικών εκλογών της 26ης Νοεμβρίου και θεωρεί νικητή τον δικό της υποψήφιο, τον Σαλβαδόρ Νασράλα.
Ήδη από την Παρασκευή η κυβέρνηση είχε αναπτύξει χιλιάδες στρατιώτες και αστυνομικούς σε όλη τη χώρα σε μια προσπάθεια να αποτρέψει τις διαδηλώσεις.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας Χάιρ Μέσα, τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν από τη ρίψη πετρών και επτά διαδηλωτές συνελήφθησαν σε όλη τη χώρα.
Εξάλλου χθες μια τοπική μη κυβερνητική οργάνωση στην πόλη Σάμπα, 210 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Τεγκουσιγκάλπα, ανακοίνωσε ότι ένας 60χρονος άνδρας σκοτώθηκε και ένας ακόμη άνθρωπος τραυματίστηκε, όταν η αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον ενός οδοφράγματος.
Τον θάνατο του άνδρα αυτού επιβεβαίωσε και ο επικεφαλής του συνασπισμού της αντιπολίτευσης, ο πρώην πρόεδρος Μανουέλ Σελάγια, ο οποίος δήλωσε ότι το όνομα του νεκρού είναι Ανσέλμο Βιγιαρεάλ.
Το γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα εξέφρασε «τη θλίψη» του μέσω του Twitter «για τον βίαιο θάνατο του Βιγιαρεάλ στη Σάμπα», αφού ζήτησε μέσω ανακοίνωσή της του από τις δυνάμεις ασφαλείας να απόσχουν από «την υπερβολική χρήση βίας».
Οι οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν ανακοινώσει ότι 30 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στις διαδηλώσεις που ακολούθησαν την επανεκλογή του Ερνάντες, όμως η αστυνομία έχει κάνει λόγο μόλις για τρεις.
Ο Νασράλα και ο Σελάγια έχουν ζητήσει να συνεχιστούν οι διαδηλώσεις ως τις 27 Ιανουαρίου.
Ο 64χρονος Σαλβαδόρ Νασράλα, διάσημος τηλεοπτικός παρουσιαστής, όδευε προς τη νίκη μετά τις εκλογές της 26ης Νοεμβρίου, πριν η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων διακοπεί για περίπου 36 ώρες. Όταν η διαδικασία ξανάρχισε, ο απερχόμενος πρόεδρος Ερνάντες πέρασε μπροστά και, με την καταμέτρηση να έχει σταματήσει στο 99,98% των ψηφοδελτίων, πιστώνεται το 42,98%, έναντι ενός 41,39% του υποψήφιου της αντιπολίτευσης Νασραλα, και 14,67% του Φιλελευθερου κομματος ο οποιος υποστηριζει στη συνεχεια τον Νασραλα. Ο προεδρος στην Ονδουρα εκλεγεται στον πρωτο γυρο οποιος παρει τους περισσοτερους ψηφους.
Τελικά ο Ερνάντες, 49 ετών, ανακηρύχθηκε επίσημα από το TSE νικητής με ποσοστό 42,95% των ψήφων έναντι 41,42% του Νασράλα, στις 17 Δεκεμβρίου, τρεις εβδομάδες μετά τις εκλογές.
Η υποψηφιότητα του Ερνάντες αμφισβητήθηκε έντονα εξαρχής, αφού το Σύνταγμα απαγορεύει σε οποιονδήποτε εν ενεργεία πρόεδρο να διεκδικεί νέα θητεία. Ο απερχόμενος πρόεδρος δεν ειχε δικαιωμα να θέσει υποψηφιότητα αλλα κατεβηκε υποψηφιος χάρη σε μια ευνοϊκή για τον ίδιο, ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη απόφαση του δικου του  Συνταγματικού Δικαστηρίου (ΤSE) το 2015.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Δαμασκός διαψεύδει ότι η Άγκυρα την ενημέρωσε για την επίθεση στην Αφρίν
 Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2018, 23:37
Η συριακή κυβέρνηση αρνήθηκε σήμερα ότι ενημερώθηκε από την Άγκυρα σχετικά με τη στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας εναντίον της επαρχίας Αφρίν, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Κούρδων.
«Η Συρία διαψεύδει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς της τουρκικής κυβέρνησης σύμφωνα με τους οποίους την ενημέρωσε σχετικά με αυτήν τη στρατιωτική επιχείρηση» δήλωσε μια πηγή από τους κόλπους του υπουργείου Εξωτερικών της Συρίας στο πρακτορείο ειδήσεων Sana.
Η ίδια πηγή «καταδίκασε απερίφραστα τη βίαιη επίθεση της Τουρκίας στην Αφρίν, που αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της συριακής επικράτειας».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στη Θεσσαλονίκη
Η μεγαλύτερη συγκέντρωση που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα όλα τα κανάλια σε εντεταλμένη υπηρεσία από τους μνημονιακους απατεώνες δεν μεταδίδουν τίποτα ενώ η ελληνική αστυνομία έχει μπλοκάρει αυτη τη στιγμή στα Μάλγαρα εκατοντάδες πούλμαν και δεν αφήνουν τους πολίτες να λάβουν μέρος στο συλλαλητήριο



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κοίτα ένα ξεφτίλα, την στιγμή που μιλάει μυστικά με τους χρυσαυγιτες και φωτογραφίζεται δημόσια μαζί τους έχει το θράσος να αποκαλεί εθνικιστές το 90% του Ελληνικού λαού που δεν θέλουν να ξεπουλήσουν το όνομα Μακεδονία
«Τα συλλαλητηρια για τα σκοπια είναι εκφραση εθνικισμου»
Δημητρης Βιτσας Αναπληρωτης υπουργος Εθνικης Αμυνας



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ραχιωτης Γιαννης
Αρθρο μου στο "δρόμο της αριστεράς" 20.1.2018.
Πρόκειται για το όνομα ή για μια ακόμη υπεργολαβία;
Οι κ.κ Κοτζιάς και Τσίπρας κομπάζουν ότι θα «λύσουν» το πρόβλημα του ονόματος της ΠΓΔΜ , όπως δεν έκαναν όλες οι προηγούμενες Ελληνικές κυβερνήσεις από το 1990. Tα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ διευκρινίζουν ότι «επείγει» το ζήτημα, για να μπορέσει η ΠΓΔΜ να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ τον ερχόμενο Ιούλιο. Όμως η ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, από τη σκοπιά των ελληνικών συμφερόντων αλλά και των συμφερόντων των βαλκανικών λαών κάθε άλλο παρά επείγει. Ατυχώς, το δίδυμο Κοτζιά – Τσίπρα φαίνεται να απασχολείται απλά με την εξεύρεση του κατάλληλου προσχήματος για άρση του βέτο , δηλαδή του ορίου που δεν ξεπέρασε ακόμη και το δίδυμο Καραμανλή – Μπακογιάννη. Οι συνέπειες για την ειρήνη στα Βαλκάνια από την ύπαρξη κρατικής οντότητας με όνομα ταυτόσημο με το όνομα περιοχών δύο άλλων όμορων κρατών, μάλλον τους αφήνουν αδιάφορους .Το επιχείρημα ότι η ΠΓΔΜ είναι πολύ ανίσχυρη για να απειλήσει οποιονδήποτε είναι τυπικά σωστό αλλά δεν παίρνει υπ’ όψη την πάγια πολιτική των δυτικών δυνάμεων που είναι η διάσπαση των κρατών σε ανίσχυρα κρατίδια-πελάτες. Στην καθόλου απίθανη περίπτωση διάσπασης της ΠΓΔΜ και προσάρτησης του αλβανόφωνου τμήματος στην Αλβανία, τότε θα ανοίξουν στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία – με την κατάλληλη δυτική μόχλευση- ζητήματα που σήμερα φαίνονται εκτός συζήτησης…
Ολες οι μετεμφυλιακές ελληνικές κυβερνήσεις γνώριζαν ότι για να διατηρηθούν στην κυβέρνηση πρέπει να υπακούουν στον αμερικανό πρέσβη. Από το 1980 και μετά , για τα οικονομικά ζητήματα, και στο ευρωπαϊκό διευθυντήριο. Η διαφορά αυτής της κυβέρνησης απ’ όλες τις προηγούμενες βρίσκεται στην ενεργητικότητα με την οποία προωθεί τα αμερικανικά συμφέροντα στην ευρύτερη περιοχή, που ξεπερνά κατά πολύ τα όρια της παραδοσιακής υποτέλειας. Ταυτοχρόνως είναι εκπληκτική η αδιαφορία τους για τις επιπτώσεις της εξωτερικής τους πολιτικής στην ειρήνη και στα μακροπρόθεσμα συμφέροντα του ελληνικού λαού.
Στα τρία χρόνια που κυβερνούν, μετέτρεψαν τη χώρα στο στενότερο και πιο δραστήριο σύμμαχο του Ισραήλ μετά τις ΗΠΑ. Εχουν συνυπογράψει 49 μυστικές συμφωνίες, οι περισσότερες στρατιωτικές. Δεν περνάει μήνας χωρίς μια επίσκεψη Ισραηλινού κυβερνητικού στελέχους στην Ελλάδα ή Έλληνα στο Ισραήλ. Θεσμοθετήθηκε ακόμη και κοινό υπουργικό συμβούλιο, οι διασκέψεις κορυφής και οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις είναι μακράν περισσότερες από όσες είχαμε ποτέ με οποιαδήποτε άλλη χώρα . Επέβαλαν την ίδια πολιτική και στην Κύπρο. Μετέτρεψαν τη χώρα στον μοναδικό, εκτός ΗΠΑ και Ισραήλ, υποστηρικτή του δικτάτορα της Αιγύπτου Αλ Σίσι. Η στήριξη εξελίχθηκε και σε στρατιωτική συνεργασία . Το φτηνό πρόσχημα του κ Κοτζιά για τη στήριξη αυτής της αιμοβόρας δικτατορίας είναι ότι αν πέσει …θα αυξηθεί η μετανάστευση Αιγυπτίων στην Ευρώπη. Είναι ίσως η μοναδική κυβέρνηση του κόσμου που νομιμοποιεί με επισκέψεις σε ανώτατο επίπεδο τα ανδρείκελα που επέβαλαν οι δυτικοί με πραξικόπημα στην Ουκρανία και με πόλεμο στη Λιβύη: Ο Τσίπρας επισκέφθηκε τον Ποροσένκο και ο Κοτζιάς και αργότερα ο πρωθυπουργικός εξάδερφος ,τότε ΓΓ του ΥΠΕΞ ,τη μιλίτσια που οι δυτικοί ονοματίζουν «κυβέρνηση» στη Λιβύη. Τη βδομάδα που πέρασε εγκαινίασαν με συνάντηση κορυφής νέα τριμερή συνεργασία Ελλάδας – Κύπρου – Ιορδανίας . Να μην ξεχνάμε ότι η Ιορδανία είναι και αυτή προτεκτοράτο των ΗΠΑ και τη χρησιμοποιούν σα βάση εξόρμησης για τα στρατεύματά τους που έχουν καταλάβει μεγάλα τμήματα του συριακού εδάφους και για την εκπαίδευση των αράβων πληρεξουσίων τους. Ηδη έχουν ανακοινώσει πρωτοβουλία ενισχυμένης συνεργασίας και με την Κολομβία (!), το αντίστοιχο του Ισραήλ στη Λατινική Αμερική, ενέργεια που θα υπονομεύσει όποιες δυνατότητες συνεργασίας έχουν απομείνει με άλλες χώρες τις Λατινικής Αμερικής . Φυσικά έχουν φέρει τις σχέσεις μας με χώρες-στόχους των δυτικών στο χειρότερο επίπεδο όλων των εποχών . Ειδικά με τη Ρωσία κάνουν κάθε τόσο και μια προβοκάτσια για να υποβαθμίσουν ακόμη περισσότερο τις διακρατικές σχέσεις. Τελευταία, η ματαίωση της ελληνορωσικής διυπουργικής συνόδου στη Μόσχα με θέμα την άρση των ρωσικών αντι-κυρώσεων σε ορισμένα ελληνικά αγροτικά προϊόντα, μετά την εξωφρενική απαίτηση να μη συμμετέχουν στην ρωσική αντιπροσωπεία στελέχη καταγόμενα από την Κριμαία!
Στην επίσκεψη του περασμένου Οκτώβρη στις ΗΠΑ έδωσαν πρόθυμα ότι επιπλέον τους ζήτησαν: Βάση αμερικανικών ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη, χρήση του λιμανιού της από το αμερικανικό πολεμικό Ναυτικό, νέα βάση στην Κάρπαθο , διεύρυνση της βάσης της Σούδας. Αυτή θα είναι η ελληνική συμμετοχή στη στρατιωτική περικύκλωση της Ρωσίας που αποφασίστηκε στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία το 2016. Ο κίνδυνος εμπλοκής της χώρας σε μια μείζονα αμερικανορωσική σύγκρουση φυσικά τους είναι αδιάφορος.
Στο ίδιο ταξίδι φαίνεται ότι συμφώνησαν δύο ακόμη υπεργολαβίες . Η μία εκτελέστηκε ήδη: Να προσκληθεί ο Ερντογάν στην Αθήνα, όχι βέβαια γιατί είχε ωριμάσει η επίλυση κάποιας ελληνοτουρκικής διαφοράς , αλλά για να προωθηθεί η αναθέρμανση των τουρκιών σχέσεων με τη Δύση που έχουν παγώσει μετά την απόπειρα πραξικοπήματος και τη χρήση των Κούρδων παραστρατιωτικών σαν πληρεξουσίων των ΗΠΑ-Ισραήλ στη Συρία . Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το –ακροδεξιό, νεοφιλελεύθερο, όχι απλά αυταρχικό -τουρκικό καθεστώς , πέρα από τις κατά καιρούς αντιαμερικανικές ή αντιδυτικές κορώνες, ποτέ δεν αμφισβήτησε τη θέση της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ. Μετά την Αθήνα η προσπάθεια συνεχίστηκε με την επίσκεψη Ερντογάν στη Γαλλία , τις συναντήσεις Τσαβούσογλου – Τίλερσον, του Τούρκου αρχηγού ΓΕΕΘΑ με τον Αμερικανό ομόλογό του, την προσεχή συνάντηση Ερντογάν με τον Πάπα κοκ.
Η δεύτερη υπεργολαβία είναι αυτή που διεκπεραιώνεται τώρα : Να βρεθούν τα αναγκαία προσχήματα για την άρση του ελληνικού βέτο και την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. Την ένταξη προφανώς θα ακολουθήσει αμέσως η εγκατάσταση ΝΑΤΟικής ή αμερικανικής βάσης κατά τα πρότυπα του Κοσσόβου ώστε να εξασφαλιστεί ο πλήρης στρατιωτικός και πολιτικός έλεγχος της χώρας και να αποτραπεί οποιαδήποτε προσπάθεια μελλοντικής επανασύνδεσης με τη Σερβία. Μετά από χρόνια ωμών εκβιασμών συνδυασμένων με τη δημιουργία κατάλληλης υποδομής μέσω των ΜΚΟ που έστησε εκεί ο μηχανισμός του Σόρος κατάφεραν τελικά να επιβάλουν μια απολύτως ελεγχόμενη κυβέρνηση. Το επείγον έγκειται στην αστάθεια της, αφού στηρίζεται στην αλβανική μειονότητα που έχει προφανώς διαφορετικές στοχεύσεις από τη σλαβική πλειοψηφία του πληθυσμού. Γιαυτό επείγονται να αξιοποιήσουν την ευκαιρία που τους εξασφαλίζει προσωρινά η ύπαρξη δύο απολύτως ελεγχόμενων κυβερνήσεων στην Ελλάδα και την ΠΓΔΜ. Στη σημερινή συγκυρία όποια «επίλυση» συμφωνηθεί, αν συμφωνηθεί, από τις ΗΠΑ και τους ανθρώπους τους στις δύο χώρες θα κάνει τα πράγματα χειρότερα για τα βαλκάνια και θα μας φέρει πιο κοντά στους επόμενους πολέμους . Αν πρέπει να κινητοποιηθεί για κάτι ο ελληνικός λαός σήμερα είναι κατά της ηγεσίας του, κυβερνητικής και αντιπολιτευόμενης που μόνο χειρότερα μπορούν να κάνουν τα πράγματα . Οι γιεσμεν δεν μπορούν να δώσουν λύση στα προβλήματα της βαλκανικής.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μεγάλο λάθος η μη μετάδοση της συγκέντρωσης στη Θεσσαλονίκη. Το γεγονός είναι γεγονός, το σέβεσαι αλλα μπορείς βεβαίως να το κριτικάρεις, να το σχολιάσεις, να το επικρίνεις. Δεν το κρύβεις.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καντίντ ή η αισιοδοξία
Μυθιστόρημα του Βολταίρου
Διαρκεια : 110 '
Σκηνοθ.:Θ. Μοσχόπουλος
Ερμηνεύουν: Μ. Συριόπουλος, Ευστ. Τσαπαρέλη, Ειρ. Μπούνταλη, Μ. Γαλάνης.
Με τους: Μιχάλη Συριοπουλο, Ελένη Βλάχου, Ειρήνη Μπούνταλη, Ευσταθία Τσαπαρέλη, Μάνο Γαλανή, Παντελή Βασιλόπουλο, Φοίβο Συμεωνίδη, Βασίλη Κουλακιώτη, Δημήτρη Φουρλή
Μια παραβολή πάνω στη στάση που οφείλει να έχει ο άνθρωπος κάθε εποχής, σε ένα έργο κριτικής και αμφισβήτησης, όπου συγκλίνουν μοναδικά η λογοτεχνία με τη φιλοσοφία
Πολύ επιτυχημένη αποδείχθηκε η επιλογή του Θωμά Μοσχόπουλου να διασκευάσει για τη σκηνή το μάλλον άγνωστο στο ευρύ κοινό διήγημα του Βολταίρου – και μάλιστα με μια ομάδα νέων ηθοποιών.
O σκηνοθέτης μεταφέρει στη σκηνή την ιστορία του νεαρού Καντίντ, που μια σειρά μαρτυρικών περιπετειών τον κάνουν να απορρίψει¬ την αφελώς αισιόδοξη φιλοσοφική θεώρησή¬ του όπως την έχει διδαχθεί από τον δάσκαλο του πως «ό,τι γίνεται γίνεται για καλό» και «ο κόσμος μας είναι ο καλύτερος δυνατός». Η φιλοσοφική ρητορική ενός έργου του Διαφωτισμού που σαρκάζει τις κοινωνικές συμβάσεις, την υποκρισία της αριστοκρατίας και του κλήρου, την ιδεολογική ακαμψία της αυθεντίας, «καμουφλάροντας» την πολεμική του κάτω από την περιπετειώδη φόρμα και το απλό, αλληγορικό ύφος της παραβολής, δίνεται επί σκηνής ως κωμική  αφήγηση και ως παιχνίδι ρόλων, σε ένα αριστοκρατικό σαλόνι όπου οι ευγενείς αριστοκράτες  ακροατές του Καντίντ αναπαριστούν μαζί του το περιπετειώδες ταξίδι του.
Την παράσταση χαρακτηρίζουν το χαριτωμένο θεατρικό ύφος, η λεπτή ειρωνεία που προκαλεί το γέλιο των θεατών, και μια ανάλαφρη θεατρικότητα σε αισθητή αντίθεση με τις φρικαλεότητες που υφίσταται ο Καντίντ (μεταξύ άλλων επιβιώνει ενός ναυαγίου, φυλακίζεται, εξαπατάται, βρίσκεται αντιμέτωπος με μια φυλή ανθρωποφάγων κ.ά.).
Καθοριστικό εργαλείο εφαρμογής της σκηνοθετικής ιδέας του καταπληκτικού σκηνοθέτη Μοσχόπουλου,  κοστούμια που αναμειγνύουν την αισθητική του 18ου αιώνα, με δάνεια από το μιούζικ χολ, ακόμη και από το punk (Κλερ Μπρέισγουελ), δισδιάστατα σκηνικά, μια μακέτα θεάτρου με μινιατούρες που συμπληρώνουν τη φυσική παρουσία των ηθοποιών¬, παιχνίδι με το φως και τις σκιές, όλα λειτουργούν προς ενίσχυση του παιχνιδιού με τη θεατρικότητα (σκηνικά: Ευαγγελία Θεριανού, -φωτισμοί: Σοφία Αλεξιάδου).
Η σκηνοθετική ιδέα, εκτελεσμένη με ζέση από τους ηθοποιούς (ο Μιχάλης Συριόπουλος ως Καντίντ,  οι υπόλοιποι ηθοποιοί σε πολλαπλούς ρόλους), αναπληρώνει τη θεατρικότητα που λείπει από το πρωτότυπο κείμενο. Και αυτό είναι το μεγάλο κατόρθωμα του καταπληκτικού Μοσχόπουλου.
Στο φινάλε του έργου,  ο Καντίντ, αμφισβητώντας ό,τι θεωρούσε μέχρι τότε προϊόν αυθεντίας, κάνει το καθοριστικό βήμα προς την ωριμότητα και την ουσιαστική ενηλικίωση.
ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΡΤΑ Λεωφ. Μεσογείων 59, Αμπελόκηποι, 2107711333. Διάρκεια: 110΄.
Σχολιο.- πολυ ωραια παρασταση,εφυγα με την πεποιθηση οτι τοσο το κοινο οσο και οι ηθοποιοι απολαμβαναν το κειμενο, δεν ειμαι ειδημων, δεν εχω δει εκατονταδες παραστασεις, πιστευω ομως οτι ειδα καλο θεατρο και καλους, νεους ηθοποιους που είναι καθοδηγημένοι σωστα από έναν λαμπρο σκηνοθέτη..
Σωστα.- Εξαιρετική δουλειά!!!
Σχολιο.- Μια καταπληκτικη παρασταση απο καθε αποψη. Σκηνοθεσια, ηθοποιια, κειμενο.
Σχολιο.- πολυ καλη παρασταση με καταπληκτικη σκηνοθεσια και κινησιολογια!
Σχολιο.- Εξαιρετική παράσταση , πολυ καλές οι ερμηνείες, σκηνοθεσία, σκηνικά. Το κείμενο πολυ φρέσκο με άφθονες στιγμές γέλιου.
Σχολιο.- Εξαιρετική παράσταση βασισμένη στην άριστη θεατρική απόδοση ενος κλασσικου κειμένου που δείχνει φρέσκο, κι ας γράφτηκε 3 αιώνες πριν!  Από τις καλύτερες φετινές παραστάσεις.
http://www.athinorama.gr/theatre/performanceratings.aspx?id=10058548



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 ο λαος της Μακεδονιας μιλησε! η απαντηση για τους υπονομευτές της πατριδας! για τους πουλημενους, εθελοπροσκυνημενους! μισο εκατομμύριο ενώθηκαν κατω απο την ελληνικη σημαία! καποιοι θα μείνουν με την λύπη που δεν μπόρεσαν να εμποδίσουν αυτο το πανμακεδονικο συλλαλητηριο! το ημερολογιο εγραψε ! 21 ιανουαριου 2018!
Παρ' όλο πού έγινε κατάληψη του βήματος από τους παπάδες και το ιερατείο και τους αποστρατους καραβαναδες, το λαϊκό αίσθημα μετρήθηκε με τις παρουσίες του κόσμου. Το μέγεθος του πλήθους μιλά από μόνο του.
Σχολιο.- η γειτονική μας χώρα, πρώην επαρχία της Γιουγκοσλαβίας, διεκδικεί με επεκτατισμό και παραχάραξη της ιστορίας την κατάληψη σχεδόν όλης της βόρειας Ελλάδας, με το πρόσχημα που της δίνει η ελλαδική κυβέρνηση και ο Δυτικός Ιμπεριαλισμός: οπλίζουν την γείτονα χώρα με το όνομα "Μακεδονία", και αυτή ονειρεύεται κατάληψη της Θεσσαλονίκης



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι φασίστες της ΕΡΤ δεν γνωρίζουν πως δεκάδες σημαίνει λιγότερα από 100 άτομα; Κι αν δεν το γνωρίζουν γιατί δεν τους απολύουν;
Η διαδικτυακή φασιστική ΕΡΤ ενημερώνει γραπτά για "δεκάδες πολίτες" στο συλλαλητήριο...
Κι αυτά τα φασιστιειδή κυκλοφορούν ελεύθερα και χρυσοπληρώνονται από το αίμα του Έλληνα πολίτη!
Αυτοί είναι οι "δεκάδες πολίτες";
Είναι δυνατόν ο σταθμός που σιτίζεται από το αίμα του Ελληνικού λαού να συνεχίσει να εκπέμπει;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«ΔΕΝ ΔΕΧΘΗΚΑ ποτέ τον όρο "Μακεδονία"!» Ολη η αληθεια από Καραμανλή
Νέα παρέμβαση αλλά πάλι μέσω ...διαρροών κάνει για το Σκοπιανό ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος μάλιστα την ημέρα του μεγάλου συλλαλητηρίου, σύμφωνα με  ρεπορτάζ της «Κυριακάτικης Ελευθερίας του Τύπου» λεει πως ο ίδιος δεν είχε δεσμευτεί να υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» στην ονομασία της ΠΓΔΜ!!! Ο πρωθυπουργος Καραμανλης που εβαλε βετο στη συνοδο του ΝΑΤΟ στη Ρουμανια, για την εισοδο των σκοπιανων στο ΝΑΤΟ, και γιαυτο οι αμερικανοι ηθελαν να τον δολοφονησουν, αλλα τελικα αρκεστηκαν να τον ριξουν απ την κυβερνηση.
«Δεν υπάρχει συμφωνία στο Βουκουρέστι, διότι η διαπραγμάτευση τότε κατέρρευσε με ευθύνη των Σκοπίων»υπογράμμισε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, μιλώντας με βουλευτές που βρίσκονται στο στενό περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού.  «Υπάρχει μια παρανόηση με το Βουκουρέστι. Εγώ ποτέ δεν δέχθηκα ονομασία με τον όρο «Μακεδονία». Έκανα ένα βήμα πίσω και άφησα ανοιχτό να συζητήσω μια κοινά αποδεκτή σύνθετη ονομασία, εφόσον όμως θα λύναμε τα μεγάλα προβλήματα, που ήταν το Σύνταγμα των Σκοπιανών, που συνδέεται με την ταυτότητά τους και τον αλυτρωτισμό που έπρεπε να αποκηρύξουν. Άρα στην ουσία δεν υπήρξε ποτέ συμφωνία στο Βουκουρέστι, όταν δεν έχεις καταλήξει σε συμφωνία, δεν υπάρχει συμφωνία» επεσήμανε ο πρώην πρωθυπουργός.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Χυδαία αλητεία να χαρακτηρίζει το σύνολο της κομματικής κλεπτοκρατίας φασίστες περισσότερους από 500.000 Έλληνες πολίτες!
Αυτό έλειπε... να μην έκανε παρουσία στη λαοθάλασσα κι η χρυσή αυγή... Λίγοι, ελάχιστοι... για να δηλώσουν παρών και να αλιεύσουν λαό...
Τσίπρας, Γιωργάκης, Φώφη, Σταύρος του Μπόμπολα, Μητσοτακέικο, ακόμη και το ΚΚΕ, το σύνολο της ιμπεριαλιστικής "αριστεράς" με τους επαγγελματίες "αντιρατσιστές", οι δικαιωματικοί των γκέι και λεσβιών, ολόκληρος Αρχιεπίσκοπος που δεν έτεινε αλλά έδωσε χέρι βοήθειας στη μνημονιακή αλητεία... δέχτηκαν ένα χαστούκι ανεπανάληπτο!
Ο "γραφικός", "ψεκασμένος", "ακροδεξιός" Καμμενος, σύμφωνα με τους 53 "αριστερούς" της συνιστώσας του Τσεκαλώτα... δεν εκτέθηκε...αποφασισε να φερθει πατριωτικα.
Αυτή είναι η ωμή αλήθεια...Μονο η Πλευση Ελευθεριας της Κωνσταντοπουλου δηλωσε υπερ του συλλαλητηριου, καθως και η Ενωση Κεντρωων. 
Οι πολίτες, ο λαός ξέσπασε για τα μνημόνια της εξαθλίωσης, την κλοπή της περιουσίας του μεροκαματιάρη Έλληνα, την πείνα, τους φόρους του 4ου Ράιχ...
Και τι θα γίνει αν αντιδράσουν στις κλοπές της κατοικίας, στο δράμα του συμπολίτη χωρίς ηλεκτρισμό, στην ανεργία, στους προκλητικά σαλονάτους και καλοταϊσμένους "αριστερούς" κυβερνήτες;
Τώρα αν τη λαοφοβία την ονομάζουμε φασιστική, ακόμη χειρότερα...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γραφει ενας αληταρας χρυσαυγιτης προδοτης απογονος δοσιλογων ναζιστικων καθαρματων στο facebook
Κομμουνια, σας τα λέει ο Φράγκος τώρα στο συλλαλητήριο! Τις προδοσίες σας, ακούτε εκεί;;