Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Πεμπτη 25 Ιανουαριου 2018



Ο «Α.» είναι «Greek Left Oppositionists» του Μεσοπολέμου:
Α. Το Κογκρέσο μας ψήφισε ψήφισμα που αντιτίθεται στο σύνθημα της ανεξαρτησίας για την πγδμ, το οποίο υιοθετήθηκε από το κόμμα το 1925.
Ο Τρότσκι. - Γιατί; - γιατί;
Α. Αυτό έγινε μετά την πλήρη ανταλλαγή του πληθυσμού των Ελλήνων, των Τούρκων και των βουλγάρων. Η βουλγαρική πγδμ είχε 90 % βούλγαρους, η ελληνική πγδμ 90 % Έλληνες, η σερβική πγδμ το ίδιο. Εκτός από την εβραϊκή μειονότητα, που ζουν μόνο στις πόλεις, όλοι αυτοί στην ύπαιθρο είναι Έλληνες
Ο Τρότσκι. Γιατί το κόμμα σήκωσε το σύνθημα για την ανεξαρτησία της πγδμ;
Α. Manuilsky "και kolarov" πίεση γι ' αυτό. Εκείνη την εποχή, το βουλγαρικό κόμμα είχε κάνει συμμαχία με βούλγαρους εθνικιστές, οι οποίοι αποκαλούσαν τους εαυτούς τους " Μακεδόνες," και ήλπιζαν να τους κερδίσουν. Σε αυτή τη βάση τέθηκε το σύνθημα για την ανεξαρτησία της ΠΓΔΜ.
Α. Η Κομμουνιστική Διεθνης πέταξε αυτό το σύνθημα [Ανεξάρτητη Μακεδονία], επειδή τελικά ήταν μάντσεστερ: Η ΠΓΔΜ ΔΕΝ είναι ενιαίο Εθνικό Σύνολο.
Α. Φέτος, ο μεγάλος εθνικός επαναστατικός κινητοποιήσεις εναντίον της Αγγλίας έλαβε χώρα στην Κύπρο. Μιλήσαμε για την υπεράσπιση του δικαιώματος του πληθυσμού για αυτοάμυνα και εξήγησε την ανάγκη για επαναστατικές μάχες. Πήραμε την ίδια θέση σε σχέση με τα δωδεκανήσου, τα οποία καταλαμβάνουν οι Ιταλοί. Η οργάνωση έχει ασχοληθεί με το ζήτημα της πγδμ εδώ και αρκετά χρόνια. Η συμμαχία του κόμματος με τους βούλγαρους εθνικιστές την υπονομεύεται σοβαρά.
 http://www.themilitant.com/Intercontinental_Press/1976/IP1432.pdf#page=20&view=FitV,35




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Η Μακεδονία του Μεγάλου Αλέξανδρου, δεν εφτανε ΠΟΤΕ μέχρι τα Σκόπια! Έφτανε μέχρι το Μοναστήρι (Μπίτολα το λένε σήμερα). Από εκεί και πάνω ήταν η αρχαία Παιονία και η αρχαία ιλλυρική Δαρδανία, που δεν ειχαν καμία σχέση με την Μακεδονία! Η λεγόμενη "Μακεδονία του Πιρίν" καμία σχέση δεν είχε με την αρχαία Μακεδονία. Αυτές όλες είναι θεωρίες των Σκοπιανών για να αιτιολογήσουν τον επεκτατισμό τους. Η λέξη "Μακεδονία" είναι καθαρά ελληνική, και σε καμία περίπτωση Βουλγάρικη σλαβική, γιατί οι Σκοπιανοί στην ουσία είναι Βούλγαροι! Ιδια γλώσσα μιλάνε στα Σκόπια και στη Σόφια.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


24/1/2018
Χαζεύω τώρα κάτι φρη πρέσσες και σε ένα άρθρο για το δωρεάν εισιτήριο των ανέργων στις συγκοινωνίες, σχολιάζει η άλλη
"Άνεργοι,μετανάστες,συστηματικοί τσαμπαζήδες κ.ά και δεν αναρωτιόμαστε βέβαια ποιος πληρώνει"!
Που το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο είναι αύριο να παραιτηθεί από εκεί που δουλεύει και να ζησει επιτέλους την ονειρεμένη ζωή του ανέργου, αφού θα της πληρώνει το εισιτήριο εκείνος που θα πάρει τη θέση της.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Την περίοδο 2012-2016 πέρασα μια μεγάλη περιπέτεια με την υγεία μου κ μεταξύ πολλών άλλων ταλαιπωριών που έπρεπε να υποστώ, ήμουν αναγκασμένος να πηγαίνω, μια φορά το μήνα, στο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ για να παίρνω ένα φάρμακο. Το φάρμακο αυτό είχε λιανική τιμή 1.500 ευρώ το κουτί κ γι αυτό οι γιατροί είχαν εντολή να γράφουν μόνο ένα, που το έπαιρνα για ένα μήνα και μετά πήγαινα ξανά στο γιατρό, με εξέταζε, βεβαίωνε πάλι ότι το χρειάζομαι, για να πάρω άλλο ένα κουτί για τον επόμενο μήνα κοκ. Στο τέλος κάθε μήνα έτσι έπρεπε να είμαι στην Αθήνα, να πηγαίνω στο γιατρό του δημοσίου νοσοκομείου (ΣΩΤΗΡΙΑ), συνταγές, σφραγίδες, βιβλιάρια, χαρτιά κ μετά στο φαρμακείο.
Στο φαρμακείο οι διατυπώσεις και η σχολαστικότητα των υπαλλήλων -κατόπιν άνωθεν εντολών βέβαια- ήταν κάτι το ανυπόφορο, ειδικά για τους χωρίς καθημερινή επαφή με την γραφειοκρατία πολίτες, και ιδιαίτερα όταν οι ασθενείς ήταν κατάκοιτοι ή ανάπηροι ή ανήμποροι και είχαν στείλει κάποιον δικό τους με εξουσιοδότηση να παραλάβει το φάρμακό τους. `Αλλες φορές έβλεπες και τον ίδιο τον άρρωστο με καροτσάκι και με καθετήρα να προσέρχεται για τα φάρμακά του και να χρειάζεται να φύγει άπρακτος, γιατί έλειπε ένα χαρτί ή μια σφραγίδα. Μάλιστα αυτό το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ της βόρειας Αθήνας (Μαρούσι) που πήγαινα, στο οποίο προσωπικά ποτέ δεν περίμενα σε ουρά πάνω από πενήντα λεπτά, είναι πιό οργανωμένο,εξυπηρετικό και καλύτερο απ τα υπόλοιπα (ειδικά του κέντρου), όπως διαβάζω τώρα, όπου οι ασθενείς περιμένουν στην ουρά 3 και 4 ώρες μες το κρύο κ μερικοί στο τέλος φεύγουν χωρίς το φάρμακό τους.
`Εχοντας ζήσει το σύστημα υγείας, και την κατάρρευσή του, από μέσα ως ασθενής, από τον `Αδωνι και τον Βορίδη μέχρι τον Ξανθό και τον Πολάκη, μπορώ να πω με σιγουριά ότι κρατιέται ό,τι κρατιέται ακόμα, μόνο χάρη στην αυτοθυσία και την τρέλα μερικών γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού, που δουλεύουν πολύ πάνω απ τα όριά τους...Κατ τ' άλλα, ου μπλέξεις!




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αliki Papachela
Μου έστειλαν την ανοιχτή επιστολή των καταπατητών City Plaza, που για μιά ακόμα φορά προσπαθούν να δικαιολογήσουν τ αδικαιολόγητα. Εννοείται ότι δεν θα λερώσω το τοιχαλάκι μου παραθέτοντας την βρώμα τους, αλλά για μια ακόμα φορά οφείλω ν απαντήσω να μην σέρνεται πάλι το ψέμα τους.
Τώρα δεν αναφέρονται σε μένα ως Αλίκη Παπαχελά, ιδιοκτήτρια City Plaza ή ότι άλλο έχουν χρησιμοποιήσει ως τώρα, αλλά ως πρόεδρο της ΑΕ. Να γελάσω ή να κλάψω; (Δήθεν ταξικό πρόσημο.)
Στηρίζουν όλο το επιχείρημα ότι επέλεξαν το κτίριο επειδή ουσιαστικά ισχυρίζονται ότι δεν θα μπορούσα να το εκμεταλλευτώ γιατί υπάρχει τελεσίδικη απόφαση για τον εξοπλισμό που πρέπει να αποδοθεί στους εργαζόμενους του Τσατσάνη και δεσμεύει και το κτίριο. Εγώ το μόνο που θα πω είναι να βγάλουν αυτήν την ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗ όπως λένε απόφαση που δεσμεύει και το κτίριο. Και φυσικά δεν μπορούν να το κάνουν γιατί ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Αλλιώς να σκάσουν. Οσο για τους ίδιους τους εργαζόμενους που στρέφονται εναντίον μου αντί του πραγματικού υπαίτιου που είναι ο Παναγιώτης Τσατσάνης κι η οικογένειά του, των οποίων ήταν εργαζόμενοι, θα διωχθούν και αυτοί νομικά.
Από κει και πέρα η φιλολογία περί 1500 προσφύγων που έχουν κοιμίσει και ταϊσει από μόνη της δεν στέκει, μιάς και όποιος έχει ασχοληθεί έστω και ελάχιστα με αλληλεγγύη ξέρει ότι χωρίς οικονομικές πλάτες γερές μόνο με την συμμετοχή καθημερινών ανθρώπων είναι αδύνατον, ακόμα κι αν είναι τόσοι που δεν είναι, αλλιώς να βγάλουν τις λίστες με τα ονόματα όσων πέρασαν από κεί και τις χώρες προέλευσής τους.
Για την ΕΥΔΑΠ που πάλι ισχυρίζονται ότι δεν θα χρεωθώ τίποτα, ενώ χρεώνομαι κι απόδειξη είναι οι λογαριασμοί που βαρύνουν την ιδιοκτήτρια εταιρεία, με το πρόσχημα ότι έχω στείλει εξώδικο στην ΕΥΔΑΠ απ την αρχή, αντιπαραβάλλω το εξώδικο που μου έστειλε η ΕΥΔΑΠ με απειλή κατάσχεσης αν δεν πληρώσω. Και γιατί η ΕΥΔΑΠ δεν κόβει το νερό όπως κάνει σε κάθε πολίτη που χρωστάει 200 ευρώ, παρά εξακολουθεί να χρεώνει εμένα; Και ποιός θα τα πληρώσει στο τέλος; Το κράτος; Δλδ όλοι μας;
Ολη την γελοιότητα των δήθεν επιχειρημάτων τους για αυτή την αισχρή καταπάτηση που λένε ότι έτσι αντιτίθενται στην προσφυγική πολιτική της κυβέρνησης μόνοι τους την ακυρώνουν απολαμβάνοντας την πλήρη προστασία και υπόθαλψη του κράτους. Γιατί η αστυνομία ακόμα δεν έχει επέμβει, παρά τις τρείς εισαγγελικές εντολές και την δικαστική απόφαση ασφαλιστικών νομής και κατοχής που διατάζει να μου αποδοθεί το κτίριο ως μόνη κάτοχος και νομέας; Γιατί κυβερνητικά στελέχη δηλώνουν ευθαρσώς και στα μούτρα μου ότι δεν θα τους πειράξουν; Που ξανακούστηκε να καταπατά το κράτος τους νόμους και το σύνταγμα μέχρι και την διεθνή χάρτα δικαιωμάτων του ανθρώπου προστατεύοντας κλέφτες του κοινού ποινικού δικαίου;
Πουθενά για κανέναν λόγο στον κόσμο δεν λέει οτιδήποτε ότι με οποιαδήποτε δικαιολογία κάποιος δικαιούται να καταπατά τα δικαιώματα ενός ανθρώπου προσπαθώντας δήθεν να υποστηρίξει δικαιώματα άλλων ανθρώπων.
Εχετε εκτεθεί ανεπανόρθωτα σιτυπλαζίτες κι όχι μόνο, έχετε κάνει το χείριστο κακό στα κινήματα και στους πραγματικούς αλληλέγγυους με αυτή σας την αισχρή πράξη και στάση. Κι ο χειρότερος άνθρωπος του κόσμου να ήμουν κανένας δεν σας δίνει το δικαίωμα να καταπατάτε τα δικά μου δικαιώματα.
Το City Plaza και το εγχείρημά σας είναι καθαρή κλοπή και κερδοφορία παράνομη σε βάρος μου και των διακινούμενων προσφύγων.
Μαζευτείτε γιατί ο κόσμος σας έχει πάρει είδηση.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



24/1/2018
Αρκετά μεγάλη και μαχητική συγκέντρωση των Κούρδων χτες και πορεία στην Τουρκική πρεσβεία.Ο λόγος φυσικά η Τουρκική εισβολή στην Συρία και η επίθεση στην Ροζάβα και συγκεκριμένα στο καντόνι του Αφρίν.Πολλά συνθήματα για τον Ερντογκάν(τεοριστ,φασιστ) αλλά και κατά της Ρωσίας την οποία θεωρούν συνυπεύθυνη,λέγοντας ότι χωρίς την βοήθεια της Ρωσίας δεν θα είχε γίνει ποτέ η επέμβαση.Στην περιοχή επιχειρούν και μιλίτσιες της ΑλΝούσρα και ΙΣΙΣ και σε αυτό το σημείο,οι Κούρδοι αποσιωπούν το γεγονός ότι το ΙΣΙΣ είναι δημιούργημα του δοκιμαστικού σωλήνα της CIA.Αλλά σε ένα λαό που τόσα έχει υποφέρει,υποθέτω ότι συγχωρείς και τους τακτικισμούς και τις σκοπιμότητες. Για τις εξελίξεις και την μέχρι στιγμής αποτυχία των Τούρκων που έχουν χάσει και 7-8 άρματα μάχης μίλησε στα μέσα ο Ιμπραήμ Μουσλέμ,που θα μιλήσει και στην εκπομπή μας την Παρασκευή.
Από φορείς,συμμετείχε συμπαραστεκόμενη η ΛαΕ.Για την υπόλοιπη ''αλληλέγγυα'' αριστερά,μάλλον έπαιξε ρόλο το κρύο και προτίμησε την ζεστασιά του Καταπατημένου City Plazza η την σιγουριά των γραφείων η ακόμα την θαλπωρή των ΜΚΟ.
Υγ.Στην Συρία για όσους καταλαβαίνουν ,στην Ιντλίμπ παίζονται πάρα πολλά για τα ιμπεριαλιστικά σχέδια.Πιθανή νίκη του Συριακού στρατού και των συμμάχων κατά του ΙΣΙΣ,θα είναι μια ανάσα για τον πλανήτη, όσο και αν αυτό ακούγεται βαρύγδουπο
Υγ.Η κατάληψη του City Plazza, μιας και αναφέρθηκα αποτελεί όνειδος για κάθε άνθρωπο που πιστεύει στην αλληλεγγύη.Είναι τεράστια ηθική ήττα για την αριστερά που ανέχεται στην πλάτη ενός ανθρώπου να ικανοποιούνται οι αχόρταγες ορέξεις των ΜΚατζήδων της δήθεν διεθνιστικής αριστεράς.
Στέλνω μηνυμα συμπαράστασης στην Αλίκη Παπαχελά και ελπίζω και άλλοι να κάνουν το ίδιο




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



23.01.2018 : 20:01
Αλληλεγγύη χωρίς έξοδα
Ο φάκελος έφτασε την προηγούμενη Παρασκευή. Περιείχε κατασχετήριο για το σπίτι της στο Μαρούσι όπου και διαμένει, λόγω οφειλών ΕΝΦΙΑ. Οφειλή 19.562 ευρώ. Αντικειμενική αξία του ακινήτου 400.000 ευρώ, πρώτη προσφορά ορίζεται το ποσό 320.000 ευρώ σύμφωνα με το κατασχετήριο.
Η αφήγηση θα μπορούσε να αφορά ένα ακόμα περιστατικό οικονομικής τρέλας-αδικίας, όπως τόσα άλλα που συμβαίνουν στα χρόνια της κρίσης. Ομως, η συγκεκριμένη ιστορία έχει μια ιδιαιτερότητα που προκαλεί, αν μη τι άλλο, εύλογες απορίες. Η «πρωταγωνίστρια» κ. Αλίκη Παπαχελά, η οποία αδυνατεί να πληρώσει τις οφειλές της προς το Δημόσιο είναι η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου City Plaza, το οποίο βρίσκεται υπό κατάληψη εδώ και σχεδόν δύο χρόνια, από τις 22 Απριλίου 2016. Από τότε, εντός του πρώην ξενοδοχείου, ομάδα αλληλέγγυων πολιτών, η «Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης σε πολιτικούς και Οικονομικούς Πρόσφυγες» έχει δημιουργήσει και υποστηρίζει –με εθελοντικές προσφορές– μια δομή φιλοξενίας προσφύγων. Πρόκειται για μια προσπάθεια που ναι μεν έχει αποσπάσει εύσημα διεθνών ΜΚΟ και ανθρώπων από τον χώρο της προστασίας των δικαιωμάτων, όμως παραμένει παράνομη κατάληψη χώρου. Το κτίριο του City Plaza είναι ιδιόκτητο, ανήκει στην κ. Παπαχελά και η χρήση του όσο ακόμα και αν εξυπηρετεί φιλανθρωπικούς και κοινωφελείς σκοπούς είναι μη νόμιμη.
Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της ιδιοκτήτριας, παρά το γεγονός ότι έχουν εκδοθεί τρεις εισαγγελικές εντολές εκκένωσης και ασφαλιστικά μέτρα εναντίον των καταπατητών, δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία ενέργεια για την εκδίωξη τους. Μάλιστα, την προηγούμενη εβδομάδα, όταν η κ. Παπαχελά δοκίμασε να δείξει την περιουσία της σε υποψήφιο αγοραστή, δεν κατάφερε να εισέλθει στο κτίριο που της ανήκει.
Συμφωνία
Λίγες ημέρες πριν πραγματοποιηθεί η κατάληψη το 2016, η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου είχε συνάψει συμφωνία με την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για να χρησιμοποιηθεί το κτίριο για τη στέγαση προσφύγων. Δεν υπάρχει λοιπόν πρόβλημα, αφού έτσι και αλλιώς θα φιλοξενούνταν πρόσφυγες στο City Plaza; «Αν όμως νοίκιαζα εγώ το κτίριο και έπαιρνα το μίσθωμα θα είχα έσοδα και θα μπορούσα να πληρώσω τις οφειλές μου» απαντά η κ. Παπαχελά στην «Κ».
Οφειλές 142.000 ευρώ
Η λειτουργία του City Plaza ως κέντρου φιλοξενίας προσφύγων σημαίνει φυσικά έξοδα για τον ιδιοκτήτη του κτιρίου. Πριν από την κατάληψη του ξενοδοχείου το ηλεκτρικό και το νερό στο κτίριο ήταν εκτός σύνδεσης, ωστόσο στη συνέχεια επανασυνδέθηκαν άγνωστο με ποια ακριβώς διαδικασία. Ο λογαριασμός της ΕΥΔΑΠ έχει φτάσει τις 142.000 ευρώ, σύμφωνα με την Αλίκη Παπαχελά, καθώς οι οφειλές δεν καταβάλλονται, ενώ η ΔΕΗ, «σύμφωνα με σχετική απάντηση που δόθηκε σε ερώτηση της κ. Σοφίας Βούλτεψη στη Βουλή», δεν αποστέλλει λογαριασμούς, εξηγεί η κ. Παπαχελά.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aliki Papachela
Θα πρότεινα να μαζευτούμε να πάμε στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας που θα γίνουν την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου στις 5μ.μ στο Victoria Square Project (Ελπίδος 13, Αθήνα) του «We Are City Plaza» που όπως αναφέρει το infowar: "Από τον Απρίλιο του 2016, που ξεκίνησε να λειτουργεί, το City Plaza έχει γίνει το κέντρο του αγώνα για τα δικαιώματα των προσφύγων στην Ελλάδα."
(Και το infowar στο κόλπο. Πόσο πάει;)
Η ομάδα του Victoria Square Project διοργανώνει συλλογική έκθεση φωτογραφίας με θέμα «We Are City Plaza», σε συνεργασία με το City Plaza, από τις 31 Ιανουαρίου μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου στις 5μ.μ.
Επίσης να ιδρύσουμε ένα αντίστοιχο κέντρο για τα δικαιώματα του περίπουενός εκατομμυρίου πολιτών της χώρας πάνω κάτω που θα βρεθούν εξωσμένοι και πρόσφυγες στην ίδια τους την χώρα, άστεγοι, άνεργοι και πεταμένοι, στα επόμενα 3-4 χρόνια μιας και βασικό προαπαιτούμενο της Τρόϊκας είναι 10.000 πλειστηριασμοί και εξώσεις για το 2018 και 40.000 κάθε χρόνο για τα επόμενα τρία χρόνια (που ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι θα χουμε βγεί απ τα μνημόνια και την κρίση), σύνολο 130.000 που με μέσο όρο αντιστοιχούν σε πάνω από 1.000.000 ανθρώπους. Η πρότασή μου είναι κατάληψη σε ακίνητο ιδιώτη συμμετέχοντος στην κυβέρνηση όπως πχ. του κυρίου Σταθάκη που δεν ξέρει τι έχει από ακίνητα. Εννοείται ότους λογαριασμούς θα τους στέλνουμε στον ιδιοκτήτη!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aliki Papachela
Βαθιά συγκινημένη!
Κάναν οικονομία αυτήν την φορά τα παιδιά.
Η δεν έχουν και τόση δουλίτσα;
Πέρασε και το καλοκαίρι που φιλοξενούσαν πολλούς βορειοευρωπαίους "αλληλέγγυους" έπεσε κι η κατανάλωση νερού!
Βέβαια ο καθένας που βρίζει την Παπαχελά, απ όπου κι αν προέρχεται, η οποία διαμαρτύρεται γι αυτό το χάλι και την χρέωσή της δεν καταλαβαίνει ο μαλακάκος ότι αν χρωστάει κανά διακοσάρι στην ΕΥΔΑΠ δεν θα χει νεράκι σπιτάκι του, αλλά στο City Plaza και 2.000.000 να φτάσει δεν θα το κόψουν.
Και το άλλο που δεν καταλαβαίνει, το πιό βασικό, είναι ότι εκείνος θα το πληρώσει το κερατάκι στο τέλος, μιας και την Παπαχελά την αφήνουν στον δρόμο χωρίς μία και δεν υπάρχει περίπτωση να το πληρώσει το κερατιάτικο στον αιώνα τον άπαντα. Εκείνη μεν θα πάει φυλακή γιατί δεν θα χει να πληρώσει τα χρέη στο δημόσιο που της φορτώνουν συνεχώς, αλλά τα χρέη θα φορτωθούν στον καθένα σας μέσω φόρων.
Καλό, ε;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



24/1/2018
πεφτει λογοκρισια σαν χαλαζι ..τωρα κατεβασε το fakebook την σελιδα TElesur ...πολλες αλλες σελιδες επισης

(ενημέρωση) σήμερα το πρωί, στις 24 Ιανουαρίου, η telesur αγγλική σελίδα στο facebook αποκαταστάθηκε αφού ανεξήγητα επεσε.
Η σελίδα έγραψε: " θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους οπαδούς μας και άλλους που ανησυχούν για την ελευθερία των ΜΜΕ για την ανησυχία και την υποστήριξή τους. Ακόμα δεν ξέρουμε τι ακριβώς συνέβη και το ψάχνουμε."
Ο διευθυντής του telesur English, pablo vivanco, πρόσθεσε: " το facebook έχει κατεβάσει τη σελίδα της telesur English, την οργάνωση για την οποία δουλεύω. Δεν μας δόθηκε ειδοποίηση ούτε μας ενημέρωσαν για το γιατί συνέβη αυτό."
(πρωτότυπο) η σελίδα του Facebook για την telesur English, η οποία είχε σχεδόν 400,000 likes, έχει ήταν απότομα. Δεν δόθηκε λόγος για τον λόγο που αφαιρέθηκε η σελίδα, αλλά αυτό έρχεται σε μια στιγμή που το facebook είναι υλικό ως μέρος της μανία μανίας.
https://www.facebook.com/telesurenglish/
Δεν είναι ακόμη σαφές γιατί, και υπάρχει πιθανότητα αυτό να είναι κάποιο λάθος ή λάθος, αλλά αν η σελίδα της Αγγλικής Αγγλικά ήταν σκόπιμα από το facebook, αυτό θα ήταν μια εξωφρενική - και επικίνδυνη - πράξη λογοκρισίας, η οποία στοχεύει σε μια Με μεγάλη επιρροή στην αριστερή πτέρυγα της Λατινικής Αμερικής, που χρηματοδοτείται από πολλές κυβερνήσεις της Λατινικής Αμερικής.
Αρκετές αριστερές σελίδες έχουν πεσει από το facebook τους τελευταίους μήνες (ενώ οι ακροδεξιες φασιστικες και οι ναζί σελίδες μίσους είναι ακόμα επάνω).
Το Facebook έχει επίσης παραδεχτεί ανοιχτά ότι διαγράφει λογαριασμούς κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης των ΗΠΑ και των συμμάχων της.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΚΑΛΕΙ, ΝΑ ΠΑΜΕ!
Είναι ένας φέρελπις νέος, ο Δημήτρης Μιχάκης, που πήρε την πρωτοβουλία της διοργάνωσης συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία και στην Αθήνα, για τις 4 του Φλεβάρη.
Και έξω από το θέατρο "Χυτήριο" ήταν μαζί με τους χρυσαυγίτες, τότε που ξεχνώντας τον παγανισμό ήθελαν να κατέβει το... αντιχριστιανικό έργο, και υποψήφιος των ΑΝΕΛ ήταν κι ας ήρθε προτελευταίος, και στο Ωραιόκαστρο κυνηγούσε προσφυγάκια για να μην πάνε σχολείο.
Να πάμε κι εμείς στο συλλαλητήριο! Και πηγαίνοντας να πετάξουμε και τίποτα πέτρες σε κάνα θέατρο και να στρώσουμε στο κυνήγι και τίποτα πρόσφυγες που ήρθαν για να αλλοιώσουν τον πολιτισμό του Δημήτρη Μιχάκη!
Σχολιο.- ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΑΤΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ; Βλέπω από το πρωί τη φωτογραφία αυτή του φερέλπιδος. Με μακριά την κόμη ενώ τώρα μεταμορφώθηκε σε καθώς πρέπει χριστιανό. Ένα απλό γκουγκλάρισμα έκανα και έμεινα. Ο τύπος αυτός είναι (παλιότερα) σε εκδήλωση (αρχαιόπληκτων μάλλον) για να τιμήσουν την Υπατία. Μετά από λίγα χρόνια θα χτυπιέται για του Χριστού την πίστη την Αγία στη θεατρική παράσταση μαζί με τους χρυσαυγίτες. Ότι πουλάει δηλαδή κατά καιρούς, σε όλα μέσα.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Εν τω μεταξύ, αυτοί που πυρπόλησαν το διατηρητέο κτίριο στη Θεσσαλονίκη καμαρώνουν δημοσίως εδώ μέσα για την πράξη τους.
Αστυνομία, εισαγγελείς, υπουργοί κάνουν πως δεν ξέρουν τίποτα...
Σχολιο.- Στο ράδιο άκουσα ότι συλλάβανε 5 για τον εμπρησμό. Αλλα. Ήταν συλληψει αντιεξουσιαστων από την αντιφασιστική πορεία για την διαμαρτυρία του εμπρησμού.
Σχολιο.- Και η αστυνομία του Τσίπρα τη δουλειά της.
Προχθές πυρπολήθηκε ολόκληρο κτίριο από φασίστες. Ούτε μία προσαγωγή!
Χθες έγινε πορεία κατά της φασιστικής πρόκλησης. Σωρηδόν οι προσαγωγές και οι συλλήψεις!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



23/1/2018
Και ενώ στη Θεσσαλονίκη οι φασίστες πυρπολούσαν το διατηρητέο κτίριο όπου στεγαζόταν η κατάληψη Libertatia, στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας οι Γκρίζοι Λύκοι κατέστρεφαν τα γραφεία της εφημερίδας "Άφρικα", του Σενέρ Λεβέντ, που τάσσεται ενάντια στην κατοχή και κατά των νατοϊκών σχεδίων διχοτόμησης της Κύπρου.
Στη φωτογραφία Τουρκοκύπριοι και Ελληνοκύπριοι διαδηλώνουν κατά των Τούρκων φασιστών έξω από τα γραφεία της εφημερίδας.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



25/01/2015 ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΣΗΚΩ ΑΡΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΣ...ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ.ΕΠΑΜ




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εγώ θα κατέβω στο συλλαλητήριο μόνος μου.
Αν γίνει και όποτε γίνει.
Θα ακολουθήσω σε μια άκρη την πλέμπα,
η οποία καταλαβαίνει περισσότερα από τους οργανωμένους κομουνιστές και μαρξιστές.
Και δεν θα χαρίσω στα φασιστοειδή αυτόν τον τόπο, ούτε το όνομα, ούτε τίποτα, γιατί έτσι με έμαθε η Ιστορία.
Χωρίς τους αμέτρητους αρχηγούς και αρχηγίσκους της αριστεράς, που συμφωνούν όλοι μεταξύ τους σε αυτό, και δεν το πιστεύω!  Ανεπανάληπτο παράδοξο. Ούτε μια εξαίρεση!! Τέτοια ομοψυχία! Τι μεγαλείο ψυχής να δωρίσουμε το όνομα στους γείτονες, στους συνανθρώπους μας,  στην εργατική τάξη που υποφέρει κι αυτή σαν εμάς!
Το πανηγύρι αυτό άρχισε ήδη προ πολλού και γράφει,  κι άντε μετά να τα συμμαζέψετε, όπως σίγουρα θα κάνετε.
Γιατί είναι η τελευταία ευκαιρία της αριστεράς, μετά την πλήρη αποτυχία της στο ταξικό.                 
Και μετά πεθαίνει οριστικά.                                                                                                                 
Με ευθύνη της ίδιας.

Σχολιο.- ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ. Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΘΛΙΒΕΡΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΟΠΩΣ ΠΑΝΕ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΨΕΥΤΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΔΕΣ ΤΗΣ ΕΚΑΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ.

Σχολιο.-  Δυστυχώς εγώ δε θα μπορέσω να έρθω. Από 1η μέχρι 7 του Φλεβάρη θα λείπω στο εξωτερικό. Είμαι σίγουρος πάντως ότι δε θα είστε "μόνοι σας". Και ότι πολλοί, ίσως οι περισσότεροι απ' όσους κατέβουν θα είναι αριστεροί - δυστυχώς οι περισσότεροι ανοργάνωτοι.
Έτσι κι αλλιώς, στην υπεράσπιση αυτής της πατρίδας, όπως έχει δείξει η σύγχρονη Ιστορία, μόνον οι αριστεροί μετράνε. Οι δεξιοί είναι καλοί για να λένε μεγάλα λόγια, να παίρνουν όρκους, αλλά την κρίσιμη στιγμή την κάνουν ή συντάσσονται με τον κατακτητή.
Σχολιο.-  Ευκαιρία λοιπόν σήμερα, να ξεμπλοκάρουμε μερικά κορυφαία πολιτικά και ιδεολογικά θέματα,
Πρώτον και με πλήρη σαφήνεια.
Όποιος δεν είναι πατριώτης, δεν είναι αριστερός και δεν το ξέρει.
Σχεδόν ταυτόχρονα, αλλά μόνο σχεδόν και ποτέ εξίσου, ο αριστερός είναι πάντα και διεθνιστής.
Και να το πω μασημένα, για να αποκλείσω τις παρανοήσεις,
διεθνιστής που δεν είναι πατριώτης δεν υπάρχει. Παρά μόνο στο κομφούζιο των εγκεφάλων.
Γιατί όλες οι μεγάλες επαναστάσεις της ανθρωπότητας, επιστημονικές και φιλοσοφικές,
για να ακολουθήσουν οι κοινωνικές, γίναν στην σκέψη πριν κατέβουν κάτω.
Έτσι λοιπόν, για το θέμα του πατριωτισμού και του διεθνισμού, του εθνικού και του διεθνούς,
του τοπικού και του παγκόσμιου, της αλληλεγγύης των εργατών παγκόσμια και τοπικά σε κάθε χώρα,
για όλα αυτά μαζί που είναι το ίδιο και απαράλαχτο στην καθολική ματιά, στην θεωρία και στην ιδεολογία,
θα φέρω ένα μόνο προσωπικό παράδειγμα για τον καθένα μας, απαλλαγμένο από υποκρισίες και μεγαλοστομίες αριστερές.
Όλοι μας αγαπάμε τα παιδιά όλου του κόσμου, αλλά λίγο περισσότερο τα δικά μας και καλώς κάνουμε αλλιώς λέμε ψέματα δημόσια.                       
Κλείνω με αυτό το σπουδαίο δίλλημα, που απασχόλησε στα ύψη την οκτωβριανή επανάσταση,
γιατί αυτό κρύβεται από πίσω σε αυτή μας την συζήτηση και αντιπαράθεση,
και εκφράστηκε με τις δυο κορυφαίες αντιτιθέμενες θέσεις του Λένιν και του Τρότσκι, στην πράξη μάλιστα.
Αρχική τοπική επανάσταση ή παγκόσμια επανάσταση.
Ο Λένιν δικαιώθηκε απόλυτα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΑΓΑΠΩΝΤΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ,ΤΗΣ ΕΞΟΡΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΥΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΑΗΔΙΑ ΚΑΙ ΑΠΕΧΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΚΑΚΙΑ ΜΕ ΑΝΤΕΘΝΙΚΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΠΤΕΣ Μ.Κ.Ο. ΟΣΟ ΑΝΕΧΕΣΤΕ ΕΜΕΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΟΠΩΣ Ο ΝΑΣΟΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ( ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΝΑΣΟΣ) ,ΤΟΣΟ ΘΑ ΧΑΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΑΛΗΘΙΝΟΥΣ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΑΛΗΘΙΝΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ. ΠΡΟΤΥΠΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΠΟΥ ΣΗΚΩΣΑΝ ΠΕΡΗΦΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ,Ο ΑΝΥΠΕΡΒΛΗΤΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΝΔΟΞΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ, Ο ΛΑΙΚΟΣ ΗΡΩΑΣ ΑΡΗΣ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ, Ο ΝΕΟΣ ΑΥΤΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΤΟΥ ΕΙΚΟΣΤΟΥ ΑΙΩΝΑ. ΕΠΕΙΔΗ ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΕΤΕ ΜΕΤΑΛΛΑΧΤΕΙ ΣΕ ΚΑΤΙ ΑΠΕΧΘΕΣ ΚΑΙ ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΟ ΘΑ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΑΜΒΑΝΩ ΠΙΑ ΤΑ ΜΕΙΛ ΤΗΣ ΛΑΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.  ΜΕ ΟΛΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΘΕΙΑ ΣΑΣ ΝΑΡΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ ΟΛΑ ΤΑ ΘΛΙΒΕΡΑ ΑΠΑΤΡΙΔΑ ΠΡΑΚΤΟΡΑΚΙΑ ΠΡΙΝ ΣΑΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ ΕΞΟΛΟΚΛΗΡΟΥ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ.

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ. ΑΥΤΟ ΦΩΝΑΖΕΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΑΓΑΠΗΤΕ ΝΑΣΟ. ΜΕΙΝΕ ΣΤΗ ΘΛΙΒΕΡΟΤΑΤΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΥΛΗΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΣΟΡΡΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΨΕΥΤΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΔΩΝ ΤΟΥ ΚΟΛΩΝΑΚΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ. ΔΕΝ ΣΟΥ ΞΑΝΑΠΑΝΤΑΩ ΓΙΑΤΙ ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΡΟΝΤΑ. ΕΓΩ ΑΓΑΠΑΩ ΤΟΥΤΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΝΩ ΕΣΕΝΑ Ο ΜΟΝΟΣ ΘΕΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ Η ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΙΣΧΥΡΩΝ ΞΕΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ. ΣΕ ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΘΛΙΒΕΡΟΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΥΠΗΤΟΣ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συγκέντρωση-Διαδήλωση  έχει καλέσει η Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν ενάντια στην έκδοση και για την άμεση απελευθέρωση των 9 αγωνιστών πολιτικών προσφύγων από την Τουρκία.. Η Συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου στις 18:00 στα Προπύλαια και θα κατευθυνθεί στην Τουρκική Πρεσβεία.
Στις 28 Νοεμβρίου του 2017 και λίγες μέρες πριν από την άφιξη του Ερντογάν, η ελληνική κυβέρνηση συνέλαβε, με την κατηγορία για συμμετοχή στο DHKP-C (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο-Κόμμα),βασανίζοντας τους 9 πολιτικούς πρόσφυγες.
Η ΜΑΧΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΑΠΟΤΕΛΕI ΠΡΩΤΙΣΤΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΙΣΤΗ



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018
Δολοφονήθηκαν δύο πρώην αντάρτες των FARC στην Κολομβία

“Kαλούμε το Κολομβιανό κράτος και τις αρμόδιες αρχές να πάρουν θέση για τις συστηματικές δολοφονίες”,αναφέρει η δήλωση του πολιτικού κινήματος Εναλλακτική Επαναστατική Δύναμη των Κοινοτήτων (FARC) μετά την δολοφονία δύο ενεργών μελών του στον Δήμο Πέκε, της περιφέρειας Αντιόχεια (βορειοανατολικά) της Κολομβίας, μετά από συνάντηση με την κοινότητα.
Οι Γουίλμαρ Ασπρίγια και Άνχελ ντε Χεσούς Μοντόγιαβρισκόντουσαν σε μια συνάντηση με την κοινότητα και προετοίμαζαν μια συνέλευση για την προώθηση της εκστρατείας του υποψηφίου για την Βουλή των Αντιπροσώπων, είχαν γράψει στο λογαριασμό τους στο Twitter.
Σε μια ανακοίνωση που εκδόθηκε επίσης από τον αντιπρόσωπο του FARC Μπενέντικτο Γκονζάλες, αναφέρεται ότι γύρω στις 11 το βράδυ της Τρίτης, ακούστηκαν πυροβολισμοί που ανησύχησαν τους κατοίκους της περιοχής και την τοπική αστυνομία και μετά από λίγο βρήκαν τα δύο πτώματα σε ένα χώρο στάθμευσης,
Σε αυτό το πνεύμα, απαιτεί από την Κολομβιανή Κυβέρνηση και το υπουργείο Άμυνας “να εξασφαλίσουν την τήρηση της συμφωνίας, για την παροχή της αναγκαίας ασφάλειας για την συμμετοχή των μελών μας στην πολιτική”καθώς και να αναγνωρίσουν τον συστηματικό τρόπο που διαπράττονται αυτά τα εγκλήματα.
To FARC ζήτησε από την Γενική Εισαγγελία να διερευνήσει σε βάθος τον θάνατο των δύο πρώην μαχητών για να σταματήσει η ατιμωρησία στη χώρα, καθώς και να ελέγξει την “παράβαση καθήκοντος και την αλληγορία των δημοσίων υπαλλήλων που είναι αρμόδιοι για την ασφάλεια του πληθυσμού αυτής της περιοχής, καταλήγει η ανακοίνωση.
Επισημαίνεται επίσης, ότι έχουν δολοφονηθεί περισσότεροι από 30 πρώην μέλη των FARC-EP, ενώ αποτελούν στόχο ένοπλων ομάδων που επιδιώκουν να υπονομεύσουν την ειρηνευτική συμφωνία και να προκαλέσουν φόβο σε εκείνους που “πιστεύουμε στο δρόμο της συμφιλίωσης”.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα πρώτα τρακτέρ παρατάχθηκαν στον κόμβο του Πλατυκάμπου στη Λάρισα
 Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2018, 15:23
Τα πρώτα τρακτέρ παρατάχθηκαν στον κόμβο του Πλατυκάμπου στη Λάρισα το μεσημέρι, υλοποιώντας οι αγρότες την απόφαση της «Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων» για δημιουργία μπλόκων σε όλη την Ελλάδα. Οι αγρότες τοποθέτησαν τα τρακτέρ στην άκρη του επαρχιακού δρόμου προς την Αγιά, ενώ προς το παρόν δεν θέτουν ζήτημα αποκλεισμού της εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης.
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας Ρίζος Μαρούδας κάλεσε τους αγρότες να συμμετέχουν και να ενισχύσουν το μπλόκο, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «ότι έχουν κερδίσει οι αγρότες μέχρι σήμερα ήταν αποτέλεσμα αγώνων».
Μεταξύ άλλων ο κ. Μαρούδας άφησε αιχμές και προς ορισμένους αγρότες συνδικαλιστές, λέγοντας πως «πρέπει οι αγρότες να ξεπεράσουν τις πιέσεις που δέχονται από κόμματα αλλά και τις πιέσεις από κάποιες επιτροπές που αποτρέπουν τους αγρότες να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις».
Τέλος, ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας είπε πως θα γίνει συνέλευση αγροτών ώστε να σχεδιαστούν τα επόμενα βήματα τους ενόψει και του συλλαλητηρίου που έχει προγραμματιστεί κατά την διάρκεια της έκθεσης Agrotica στις 3 Φεβρουαρίου.
Από την μεριά του ο πρόεδρος του Aγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου Τσικριτσής Αστέριος κάλεσε τους αγρότες να ενισχύσουν τα μπλόκα που έχουν στηθεί σε όλη τη χώρα, ενώ σχετικά με το ενδεχόμενο να αποκλεισμού της Εθνικής οδού είπε πως αυτό θα αποφασιστεί μετά από την συνεδρίαση της γενικής συνέλευσης.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ινδία: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έξω από τους κινηματογράφους που προβάλλεται η αμφιλεγόμενη ταινία «Padmaavat»
 Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2018, 13:55
Μέσα σε κλίμα απειλών, βίαιων επεισοδίων και δρακόντειων μέτρων ασφαλείας προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες της Ινδίας η αμφιλεγόμενη ταινία του Bollywood «Padmaavat», καθώς τέσσερα κρατίδια απαιτούσαν να απαγορευθεί η προβολή της.
Περιθωριακές κάστες όπως το «Karni Sena» (ισχυριζόμενες ότι εκπροσωπούν την κοινότητα Rajput) προκάλεσαν βίαια επεισόδια σε διάφορα κρατίδια, συγκρούστηκαν με αστυνομικές δυνάμεις, έκαψαν οχήματα και λεηλάτησαν πολλά καταστήματα. Στην πρωτεύουσα Νέο Δελχί έκαψαν ένα λεωφορείο, ενώ οι αρχές αναγκάστηκαν να τοποθετήσουν προστατευτικά κιγκλιδώματα έξω από τους κινηματογράφους, πολλοί από τους οποίους επέλεξαν να μην κρεμάσουν αφίσες της ταινίας για να μην προκαλέσουν τους μαινόμενους διαδηλωτές.
Παρά τις απειλές, κυρίως από διάφορες ακραίες συντηρητικές ομάδες, εκατοντάδες άνθρωποι σε όλη την Ινδία κατέκλυσαν τις κινηματογραφικές αίθουσες για να δουν την πολυσυζητημένη ταινία. Τα κρατίδια Ρατζαστάν, Γκουτζαράτ, Μαντχία Πραντές και Γκόα, τα οποία ελέγχονται από το κυβερνών κόμμα (BJP), φοβούμενα ακραία επεισόδια αποφάσισαν να μην προβάλουν την ταινία. Ωστόσο η απόφαση αυτή απορρίφθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο, με το αιτιολογικό ότι «λογοκρίνεται η καλλιτεχνική ελευθερία».
Οι διαδηλωτές εξεγέρθηκαν, κατηγορώντας τον σκηνοθέτη Σαντζάι Λίλα Μπάνσαλι ότι παρουσιάζει με λάθος τρόπο μία ρομαντική σχέση ανάμεσα στη βασίλισσα της Ινδίας (Padmavati) και του μουσουλμάνου αυτοκράτορα Alauddin Khilji. Η κάστα «Karni Sena» τον κατηγορεί ότι στην ταινία παραμορφώνει την ιστορία. Εκείνος, ωστόσο έχει επανειλημμένα αρνηθεί τους ισχυρισμούς, ενώ κυκλοφόρησε και ένα βίντεο, στο οποίο διευκρινίζει ότι η ταινία του δεν αλλοιώνει τίποτα.
Τον Ιανουάριο του 2017 μέλη της κάστας «Karni Sena» εισέβαλαν στο στούντιο, που γυριζόταν η ταινία, προκαλώντας καταστροφές. Η μανία τους ήταν τέτοια, που εξέδωσαν ένα είδος «φάτουα», ότι δηλαδή θα ανταμείψουν με 50 εκατομμύρια ρουπίες (περίπου 637.000 ευρώ) όποιον «αποκεφάλιζε» τον σκηνοθέτη ή την πρωταγωνίστρια .
Τα βίαια επεισόδια έφθασαν μέχρι το Κοινοβούλιο καθώς ο αρχηγός του αντιπολιτευόμενου κόμματος του Κογκρέσου, Ραούλ Γκάντι, κατηγόρησε το κυβερνών κόμμα (BJP) ότι απέτυχε να διατηρήσει τον νόμο και την τάξη στα κρατίδια που κυβερνά. Η διάσημη ηθοποιός του Bollywood, Ντιπίκα Παντούκο, ενσαρκώνει τον ρόλο της θρυλικής βασίλισσας Padmavati, ενώ στο πλάι της παίζουν διάσημοι ηθοποιοί της Ινδίας. Αρχικά ο τίτλος της ταινίας ήταν « Padmavati».
Ωστόσο μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν, το Κεντρικό Συμβούλιο Πιστοποίησης Κινηματογράφου (CBFC) της Ινδίας, γνωστό και ως συμβούλιο λογοκρισίας, ζήτησε από τους υπεύθυνους της ταινίας να προβούν σε πολλές αλλαγές, τόσο στην ταινία, όσο και στον τίτλο. Παρά τα βίαια επεισόδια, οι ειδικοί προβλέπουν ότι η ταινία θα αποτελέσει το κινηματογραφικό γεγονός της χρονιάς. Από την πλευρά τους, πολλοί ιστορικοί εκτιμούν ότι η « Padmavati» ήταν μία μυθική βασίλισσα, η οποία στη πραγματικότητα δεν υπήρξε ποτέ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συνεντευξη του Προεδρου της Αυστριας. «Αφήσαμε την Ελλάδα πολύ καιρό μόνη της». Μιλησε για την ακροδεξια στην Αυστρια, και για την αδικια στους Παλαιστινιους
Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2018, 17:21
«Αφήσαμε υπερβολικά πολύ καιρό την Ελλάδα μόνη της στο προσφυγικό», απάντησε ο Πρόεδρος της Αυστρίας Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, στην ερώτηση της Αννέτας Καββαδία σχετικά με την ανάγκη απόρριψης της λογικής της Ευρώπης-Φρούριο, κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο. Ο Αυστριακός Πρόεδρος επεσήμανε πως ενώ ο ίδιος έχει τις δικές του απόψεις για το προσφυγικό, οι εξουσίες του - σύμφωνα με το Σύνταγμα της Αυστρίας -είναι περιορισμένες. Στο ερώτημα της κ. Καββαδία πώς αντιμετωπίζει το γεγονός ότι υιοθετείται - σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες - η ακροδεξιά ατζέντα από κόμματα της λεγόμενης συστημικής Δεξιάς, κάτι που συνιστά το μεγαλύτερο κίνδυνο για τη δημοκρατία, ο κ. Βαν ντερ Μπέλεν απάντησε πως στην Αυστρία –προς το παρόν- η κατάσταση δείχνει να είναι υπό έλεγχο και πως έχει εμπιστοσύνη στη δυνατότητα του Αυστριακού Συνταγματικού Δικαστηρίου να εγγυηθεί την τήρηση του κράτους δικαίου και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Κληθείς, τέλος, από την Αννέτα Καββαδία, να σχολιάσει την απόφαση των Εβραίων της Αυστρίας να μποϋκοτάρουν τις εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα εξαιτίας της συμμετοχής της ακροδεξιάς στην αυστριακή κυβέρνηση, ο κ. Βαν ντερ Μπέλεν υπογράμμισε πως σέβεται την απόφαση τονίζοντας, παράλληλα, την ανάγκη απόκρουσης της όποιας απόπειρας δημιουργίας κλίματος αντισημιτισμού.
Νωρίτερα, στο πλαίσιο συνεδρίασης με θέμα το Παλαιστινιακό, η επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας υπογράμμισε την ανάγκη αναθέρμανσης της ειρηνευτικής διαδικασίας μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, χαρακτηρίζοντάς την ως μια από τις εμβληματικές πρωτοβουλίες που ανέλαβε το Συμβούλιο της Ευρώπης. «Φαίνεται ότι τα ταραχώδη γεγονότα των τελευταίων χρόνων σε ολόκληρη την περιοχή και, δυστυχώς, το δίκαιο του ισχυρότερου, κυριαρχούν σε μια διαμάχη που δεν φαίνεται να καταλήγει σε θετική λύση στο κοντινό μέλλον», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Καββαδία, επισημαίνοντας πως «η πραγματική ειρηνευτική διαδικασία έχει σταματήσει, με τις εξελίξεις στην περιοχή να έχουν κλιμακωθεί αρνητικά τα τελευταία χρόνια». Και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη 16χρονη Ahed Tamimi, που συνελήφθη τον Δεκέμβριο και εξακολουθεί να είναι φυλακισμένη - αντιμετωπίζοντας την προοπτική καταδίκης από στρατιωτικό δικαστήριο - επειδή χαστούκισε Ισραηλινό στρατιώτη κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας. Όπως τόνισε, «στο πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Συνέλευσης θα πρέπει να αναληφθούν εκ νέου πρωτοβουλίες που θα μας βοηθήσουν να υποστηρίξουμε τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη της διεθνούς κοινότητας και προστασίας έναντι της παραβίασης των δικαιωμάτων τους. Στο πλαίσιο αυτό, μπορεί να ξεκινήσει η ειλικρινής ανταλλαγή απόψεων και τελικά να επαναληφθεί η ειρηνευτική διαδικασία στην περιοχή. Όλοι γνωρίζουμε», κατέληξε η Αννέτα Καββαδία, «ότι η βάση για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή είναι η δημιουργία δύο ανεξάρτητων κρατών, η ασφάλεια για όλους τους Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους πολίτες και η απόλυτη προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου. Η ακροδεξιά και ο εθνικισμός στάθηκαν εμπόδιο για μια ειρηνική λύση στο Παλαιστινιακό, για υπερβολικά μεγάλο χρονικό διάστημα».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυξάνεται ο αριθμός των εμπορευματικών αμαξοστοιχιών που συνδέουν την Κίνα με την Ευρώπη
 Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2018, 02:16
Συνολικά 1.164 διαδρομές πραγματοποίησαν μέχρι το τέλος του 2017 από το Ουρούμτσι, πρωτεύουσα της Αυτόνομης Περιοχής των Ουιγούρων του Σιντσιάνγκ, στη βορειοδυτική Κίνα, οι εμπορευματικές αμαξοστοιχίες Κίνας - Ευρώπης.
Τον Μάιο του 2016 ξεκίνησε από το Ουρούμτσι η πρώτη εμπορευματική αμαξοστοιχία Κίνας - Ευρώπης, ενώ σήμερα αναχωρούν καθημερινά τρία τρένα τα οποία κατευθύνονται σε πέντε χώρες της κεντρικής Ασίας και σε 17 ευρωπαϊκές. « Σε σύγκριση με τις οδικές μεταφορές, τα τρένα είναι πολύ ταχύτερα και συμβάλλουν στην εξοικονόμηση του κόστους για τις εταιρίες» λέει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας διεθνών εμπορευματικών μεταφορών Ζανγκ Χαϊσία.
Επίσης με τα τρένα της γραμμής Κίνα -Ευρώπη μεταφέρθηκε ο εξοπλισμός γεωτρήσεων μεγάλης εταιρίας πετρελαίου που εδρεύει στην πόλη Καραμάϊ, σε χώρες όπως η Ρωσία και η Ουκρανία, καθώς είναι πολύ ταχύτερα από τα πλοία. Μέσα στο 2018 αναμένεται να πραγματοποιηθούν τουλάχιστον 1.400 διαδρομές από την περιοχή αυτή προς την Ευρώπη.
Σε όλη τη Κίνα πέρυσι πραγματοποιήθηκαν συνολικά 3.673 διαδρομές, ξεπερνώντας κατα πολύ το σύνολο των διαδρομών που πραγματοποιείτο τα τελευταία έξι χρόνια.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ηλικιωμένη Τουρκοκύπρια αποκάλυψε ομαδικούς τάφους Ελληνοκύπριων αγνοούμενων λίγο πριν πεθάνει
 Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018, 19:21
Ο εκπρόσωπος του γ.γ. του ΟΗΕ στην Επιτροπή για Αγνοούμενα Πρόσωπα, Πολ Αρνί, αποκάλυψε ότι μια 95χρονη Τουρκοκύπρια, έδωσε στην Επιτροπή πληροφορίες και έτσι εντοπίστηκαν δύο ομαδικοί τάφοι στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, στους οποίους ήταν θαμμένοι- από το 1974- τριανταέξι Ελληνοκύπριοι αγνοούμενοι. Η πληροφορία δόθηκε από την Τουρκοκύπρια, λίγο πριν αποβιώσει.
Ο κ. Αρνί, μιλούσε κατά τη διάρκεια δικοινοτικής εκδήλωσης, που διοργάνωσε η Πρεσβεία της Σλοβακίας στην Κύπρο, στο Λήδρα Πάλας. Στην εκδήλωση πήραν μέρος ο Ελληνοκύπριος εκπρόσωπος, Νέστορας Νέστορος και η Τουρκοκύπρια εκπρόσωπος στην Επιτροπή, Γκιουλντέν Πλουμέρ Κουτσούκ.
Ο κ. Αρνί είπε ότι "το 2015 η Επιτροπή εντόπισε τα λείψανα 36 ατόμων, χάριν σε μια ηλικιωμένη μάρτυρα που ήταν 95 ετών". Σημείωσε πως, παρά τους όποιους φόβους, αυτή αποφάσισε να μιλήσει γιατί αισθάνθηκε πως αν δεν μιλούσε τη δεδομένη στιγμή, σύντομα θα πέθαινε, «παίρνοντας μαζί της» αυτές τις σημαντικές πληροφορίες.
Λίγους μήνες, αφότου μας μίλησε και μετά που βρήκαμε τα λείψανα αυτών των 36 ατόμων, η γυναίκα απεβίωσε, πρόσθεσε.
"Πολλοί άνθρωποι, που γνώριζαν από πρώτο χέρι πού βρίσκονται χώροι ταφής αγνοουμένων, που παραμένουν άγνωστοι, έχουν ήδη πεθάνει. Οι μάρτυρες που είναι ακόμη ζωντανοί βρίσκονται σε βαθιά γεράματα. Δεν μας έχει μείνει άλλος χρόνος για να τους πείσουμε να μιλήσουν στην Επιτροπή για το καλό όλων των οικογενειών, που ακόμη αναζητούν τους αγαπημένους τους, 55 και 44 χρόνια μετά που χάθηκαν τα ίχνη τους", σημείωσε ο κ. Αρνί.
Και τα τρία μέλη της Επιτροπής υπογράμμισαν τη σημασία του Προγράμματος Εκταφής, Ταυτοποίησης και Επιστροφής Λειψάνων Αγνοουμένων , που εφαρμόζεται από το 2006, και της συνέχισης στήριξής του τόσο από πολιτικής όσο και από οικονομικής άποψης.
Όπως αναφέρθηκε κατά την εκδήλωση, από το σύνολο των 2002 αγνοουμένων, η Επιτροπή έχει μέχρι στιγμής εντοπίσει και αναγνωρίσει τα λείψανα περίπου 900.
Απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους Πρέσβεις, ο κ. Αρνί είπε πως η Επιτροπή χρειάζεται επίσης συνεχή οικονομική στήριξη από την ΕΕ, τον μεγαλύτερο χρηματοδότη της, καθώς και από χώρες που θέλουν να βοηθήσουν αυτή τη σημαντική διαδικασία στην Κύπρο.
Επίσης , επεσήμανε πως η Επιτροπή εφαρμόζει τη νέα τριετή στρατηγική της μέσω μιας προσπάθειας για αρχειακή έρευνα και χρήση νέων τεχνολογιών, κάτι που μεταφράζεται σε αύξηση του προϋπολογισμού της κατά 20%.
Ο Ελληνοκύπριος εκπρόσωπος ,Νέστορας Νέστορος, ανέφερε ότι αποτελεί τιμή για αυτόν που είναι μέλος της Επιτροπής και πως είναι πολύ σημαντικό να είσαι επικεντρωμένος σε αυτό που επιδιώκεις. «Για μένα είναι ξεκάθαρο. Εργάζομαι για τις οικογένειες και στις δυο πλευρές και αυτό που ζητούν. Και αυτό που ζητούν είναι μια απάντηση: Τί έγινε με το αγαπημένο τους πρόσωπο. Και πρέπει να τους δώσουμε αυτή τη συγκεκριμένη απάντηση όχι γενικά αλλά πρέπει να είμαστε πολύ-πολύ συγκεκριμένοι προς αυτές τις οικογένειες, ελληνοκυπριακές και τουρκοκυπριακές», επεσήμανε.
Η εκπρόσωπος της τουρκοκυπριακής πλευράς στη Γκιουλντέν Πλουμέρ Κουτσούκ ευχήθηκε το 2018 να είναι ένα μια καλή χρονιά για την Κύπρο και είπε πως είναι τιμή της που είναι μέλος της Επιτροπής αυτής.
Σημείωσε πως πρόκειται για μια από τις Επιτροπές, που λειτουργούν σε δικοινοτικό επίπεδο, με επιτυχία, στο νησί όπως αυτή για την Πολιτιστική Κληρονομιά. Χαρακτήρισε τα μέχρι τώρα αποτελέσματα του Προγράμματος της Επιτροπής ως «μια εξαιρετική επιτυχία υπό τις περιστάσεις».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κουρδικος πύραυλος από συριακό έδαφος έπληξε τουρκική πόλη - Ένας νεκρός
Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018, 18:38
Επίθεση με πύραυλο που εκτοξεύθηκε από τη συριακή περιοχή του Αφρίν και έπληξε την τουρκική μεθοριακή επαρχία Κιλίς, σημειώθηκε την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου, προκαλώντας τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό άλλων 12.
Ο πύραυλος, που πιστεύεται ότι εκτοξεύθηκε από την κουρδική πολιτοφυλακή της Συρίας, Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), έπληξε ένα μουσουλμανικό τέμενος στη γειτονιά Cumhuriyet στο κέντρο του Κιλίς.
Ο κυβερνήτης του Κιλίς, Μεχμέτ Τεκιναρσλάν, ανέφερε ότι υπάρχει ένας νεκρός και αρκετοί τραυματίες , προσθέτοντας ότι κάποιοι από αυτούς βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Στο σημείο της έκρηξης έχουν σπεύσει υπεύθυνοι των υπηρεσιών υγείας αλλά και ασφαλείας.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το μουσείο του Λούβρου έκλεισε την έκθεση ισλαμικής τέχνης λόγω της ανόδου της στάθμης του Σηκουάνα
 Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018, 17:44
Το μουσείο του Λούβρου αναγκάστηκε να κλείσει την έκθεση ισλαμικής τέχνης, στο υπόγειό του, μετά την απότομη άνοδο της στάθμης των νερών του ποταμού Σηκουάνα έπειτα από πολλές εβδομάδες σφοδρών βροχοπτώσεων.
Στις αρχές της εβδομάδας ο Σηκουάνας φούσκωσε σε σημείο που τα ποταμόπλοια δεν μπορούσαν πλέον να περάσουν κάτω από τις παλιές γέφυρες της γαλλικής πρωτεύουσας, γύρω από τον καθεδρικό της Παναγίας των Παρισίων. Οι αρχές προειδοποίησαν τουρίστες και ντόπιους να αποφεύγουν τις όχθες του, για να μην παρασυρθούν από τα νερά και οι αγκυροβολημένες φορτηγίδες στις βυθισμένες στα νερά προβλήτες έμοιαζαν σαν να βρίσκονται στη μέση ενός κατά πολύ πλατύτερου ποταμού.
Έξι σιδηροδρομικοί σταθμοί που βρίσκονται κοντά στον ποταμό, όπως εκείνοι του Καρτιέ Λατέν και του Σεν Μισέλ, που προσελκύουν πολλούς τουρίστες, αναγκάστηκαν επίσης να κλείσουν.
ΤοΛούβρο, το μεγαλύτερο μουσείο του κόσμου που φιλοξενεί έργα παγκόσμιας φήμης, όπως την Αφροδίτη της Μήλου και τη Μόνα Λίζα, αποφάσισε να κλείσει ένα μέρος της έκθεσης για προληπτικούς λόγους, επειδή ένα μεγάλο τμήμα του γειτονεύει με τον ποταμό. Δεν διευκρίνισε ωστόσο αν τα έργα θα μεταφερθούν σε άλλον χώρο.
«Μια μονάδα αντιμετώπισης κρίσεων παρακολουθεί την κατάσταση σε πραγματικό χρόνο» ανέφερε στην ανακοίνωσή του. Υπενθύμισε επίσης ότι το 2016, όταν είχαν ληφθεί και πάλι μέτρα για να προστατευθούν τα εκθέματα από τα νερά, δεν παρατηρήθηκε καμία ζημιά.
Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι η στάθμη των υδάτων του ποταμού μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 6 μέτρα. Αύριο αναμένεται και πάλι βροχή ενώ από την Παρασκευή ή το Σάββατο ο καιρός θα καλυτερεύσει.
Το 1910 είχαν προκληθεί σοβαρές καταστροφές στο Παρίσι από τις πλημμύρες, όταν τα νερά του Σηκουάνα έφτασαν τα 8,65 μέτρα, ύψος που έχει ξεπεραστεί μόνο μία φορά στην ιστορία της παρισινής πρωτεύουσας, τον Φεβρουάριο του 1658.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έλληνες αστυνομικοί καταθέτουν στη δίκη για τη δολοφονία φοιτήτριας στη Γερμανία
Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018, 23:43
Στη δίκη εναντίον του Αφγανού Χουσεΐν Κ., ο οποίος ομολόγησε ότι βίασε και άφησε αναίσθητη τον Οκτώβριο του 2016 μια 19χρονη φοιτήτρια στο Φράιμπουργκ, καταθέτουν ως μάρτυρες την Πέμπτη για πρώτη φορά δύο Έλληνες αστυνομικοί.
Αυτοί είχαν αναλάβει να ερευνήσουν στην Ελλάδα την υπόθεση του νεαρού Αφγανού, ο οποίος είχε ρίξει από γκρεμό στην Κέρκυρα νεαρή φοιτήτρια το 2013, η οποία επιβίωσε τελικά της πτώσης. Η συγκεκριμένη πράξη του Αφγανού κατηγορούμενου στην Ελλάδα θα είναι το μοναδικό ζήτημα που θα απασχολήσει τη δικάσιμη της Πέμπτης στο Φράιμπουργκ, όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος του δικαστηρίου Κάτριν Σενκ.
Η Γερμανίδα φοιτήτρια πνίγηκε τελικά στα νερά του ποταμού Ντράιζαμ. Η απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση αναμένεται νε εκδοθεί το νωρίτερο στα μέσα Μαρτίου.
Για την πράξη του στην Κέρκυρα ο νεαρός Αφγανός είχε καταδικαστεί σε δεκαετή κάθειρξη το 2014 για ληστεία και απόπειρα ανθρωποκτονίας. Τον Οκτώβριο του 2015 αφέθηκε πρόωρα ελεύθερος υπό όρους. Μετά την αποφυλάκισή του διέφυγε στη Γερμανία. Οι αρμόδιες αρχές στη χώρα δεν γνώριζαν το ποινικό μητρώο του. Οι ελληνική αστυνομία τον αναζητούσε εντός των συνόρων, ωστόσο δεν είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης ούτε είχε γίνει καταχώρηση των στοιχείων του σε διεθνείς βάσεις δεδομένων από τις ελληνικές αρχές.
Μόλις τον Δεκέμβριο του 2016, μετά τη σύλληψη του κατηγορούμενου στο Φράιμπουργκ, πληροφορήθηκαν οι γερμανικές αρχές μετά από σχετικό δημοσίευμα την υπόθεση του Αφγανού στην Ελλάδα. Το ζήτημα προκάλεσε κλίμα δυσαρέσκειας ανάμεσα στη γερμανική και την ελληνική κυβέρνηση, ενώ έδωσε αφορμή για συζήτηση γύρω από την προσφυγική πολιτική της Γερμανίας. Ο Χουσεΐν Κ. αρνείται να καταθέσει οτιδήποτε σχετικά με την πράξη που διέπραξε στην Ελλάδα.
Αίτημα δικαστικής συνδρομής προς την Ελλάδα
Η γερμανική δικαιοσύνη είχε υποβάλει στην ελληνική πλευρά αίτημα δικαστικής συνδρομής, δήλωσε ο αρμόδιος γερμανός εισαγγελέας Έκαρτ Μπέργκερ. Όπως διευκρίνισε, στόχος του αιτήματος είναι να λάβει η γερμανική δικαιοσύνη αναλυτική πληροφόρηση για την πράξη του Αφγανού κατηγορούμενου στην Ελλάδα. Η Ελληνίδα φοιτήτρια δεν θα καταθέσει στο Φράιμπουργκ, επισήμανε ο Έκ. Μπέργκερ, παρά το γεγονός ότι -όπως διευκρίνισε- αρχικά είχε επιδιωχθεί η κατάθεσή της στο γερμανικό δικαστήριο.
Η δίκη στο Φράιμπουργκ είχε ξεκινήσει τον προηγούμενο Σεπτέμβριο. Μεταξύ των στοιχείων που πρέπει να διαλευκανθούν είναι η ηλικία του κατηγορούμενου, η οποία θα παίξει καθοριστικό ρόλο για το ύψος του ποινής που θα του επιβληθεί τελικά. Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι πήγε στη Γερμανία από το Αφγανιστάν και ότι ήταν 16 ή 17 ετών. Στο ξεκίνημα της δίκης ομολόγησε όμως ότι είπε ψέματα. Οι γερμανικές εισαγγελικές αρχές εκτιμούν ότι ο Χουσεΐν Κ. είναι τουλάχιστον 22 ετών, κάτι που υποστηρίζεται και από εκθέσεις πραγματογνωμοσύνης αλλά και καταθέσεις μαρτύρων.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προεδρικές εκλογές στη Βενεζουέλα μέχρι τις 30 Απριλίου
Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018, 20:19
Η  Συντακτική Συνέλευση της Βενεζουέλας ενέκρινε σήμερα την πρόταση για τη διεξαγωγή προεδρικών εκλογών στη χώρα το αργότερο μέχρι τις 30 Απριλίου φέτος.
Ο ηγέτης της χώρας Νικολάς Μαδούρο αναμένεται ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος για την προεδρία και θα επιχειρήσει να επωφεληθεί από το γεγονός ότι η αντιπολίτευση είναι διαιρεμένη και πολλά από τα κορυφαία στελέχη της δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε εκλογές.
"Πριν από τις 30 Απριλίου θα πρέπει να διεξαχθούν προεδρικές εκλογές στη Βενεζουέλα" αναφέρεται στο διάταγμα που προτάθηκε από τον Ντιοσντάντο Καμπέγιο και υιοθετήθηκε ομόφωνα από τη Συντακτική Συνέλευση.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι διδάσκουν τα σχολικά βιβλία της ΠΓΔΜ για τη μακεδονική ιστορία
Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018, 18:46
Το Thessnews.gr πραγματοποίησε αποστολή στα Σκόπια προκειμένου να διαπιστώσει τι διδάσκεται στα σχολικά βιβλία.
Ακολουθεί το ρεπορτάζ.

Συζητώντας κανείς με τους Σκοπιανούς αντιλαμβάνεται ότι ζουν σε μία απίστευτη πλάνη, την οποία φυσικά και δεν παραδέχονται, κάτι που κάνει αυτήν την πλάνη πραγματικά ακατανίκητη σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο.
Στην προσπάθειά μου να βρω πού εδράζεται η πλάνη αυτή, κατέφυγα στα σχολικά βιβλία. Με ιδιαίτερη δυσκολία, είναι η αλήθεια, κατάφερα να προμηθευτώ τα δύο βασικά σχολικά βιβλία Ιστορίας, ένα για το βασικό σχολείο (δημοτικό) και ένα για το Γυμνάσιο.
Με τη βοήθεια του φίλου Άρη Γεωργόπουλου, που είναι σλαβολόγος, εντόπισα τα βασικά στοιχεία «ιστορίας» του «Μακεδονικού Αφηγήματος», με τα οποία η νεολαία της γειτονικής χώρας διαπλάθει την ιστορική της συνείδηση. Και διαμορφώνει, εδώ και δεκαετίες, μία πεποίθηση, πάνω στην οποία εδράζεται όλη τους η πολιτική συμπεριφορά στο θέμα του ονόματος... Όπως σημειώνει και ο κ. Γεωργόπουλος, «στα βιβλία αυτά υπάρχει μία απίστευτη διαστρέβλωση γεγονότων και πηγών, με την οποία γίνεται μία τρομερή σύνδεση ασύνδετων πραγμάτων, προκειμένου να δομηθεί μία ιστορική συνέχεια, από τα προϊστορικά χρόνια μέχρι το σήμερα, ούτως ώστε να αποδειχθεί η συνέχεια του μακεδονικού έθνους».
Όλα ξεκινούν από την αρχαία Μακεδονία. Εκεί οι σχολικοί συγγραφείς πασχίζουν να πείσουν ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες δεν ήταν Έλληνες, αποκρύβοντας μεθοδικά όλα εκείνα τα ντοκουμέντα που αποδεικνύουν το αντίθετο. Για τους «επιστήμονες» των Σκοπίων δεν υπήρχε πουθενά το «όλοι οι Έλληνες πλην Λακεδαιμονίων», ούτε η γραφή τους, που, όπως φαίνεται ακόμη και στα εκθέματα του παλιού αρχαιολογικού μουσείου των Σκοπίων, ήταν η ελληνική.
Οι συγγραφείς κάνουν τσαλαβουτήματα στην Ιστορία. Το γεγονός ότι οι Μακεδόνες ακολουθούσαν την ελληνική Παιδεία το δικαιολογούν γράφοντας ότι αυτή ήταν η συνήθεια της εποχής! Ξεπερνούν με απίστευτη ελαφρότητα το γεγονός ότι ποτέ δεν βρέθηκε καμία επιγραφή στη «Μακεδονική» γλώσσα, που υποτίθεται ότι ήταν διαφορετική από την ελληνική, γράφοντας απλώς ότι «δεν βρέθηκαν μέχρι τώρα ευρήματα». Πουθενά δεν γράφουν ότι ελόγιζαν τους εαυτούς τους ως Έλληνες, ότι λάτρευαν τους θεούς του Ολύμπου, όπως και οι Έλληνες, και πάντα αφιέρωναν τις ηρωικές τους πράξεις στην Ελλάδα!
Οι συγγραφείς δεν διστάζουν να χαρακτηρίσουν την ελληνιστική ως «μακεδονική» περίοδο της Ιστορίας! Μάλιστα, σε ένα σημείο, που σηκώνει πολύ γέλιο, γράφουν ότι κύρια χαρακτηριστικά της αυτοκρατορίας του Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι ότι στο εσωτερικό της συνυπήρχαν οι Μακεδόνες ως στρατιωτικοί κατακτητές και οι Έλληνες ως κυρίαρχοι του πνεύματος!
Σύμφωνα με το αφήγημά τους, στη Μακεδονία αναπτύχθηκε ήδη από τον 5ο αιώνα ένα νέο έθνος, που εκσλαβίστηκε σταδιακά και επειδή αποτελούνταν από τοπικούς πληθυσμούς ονομάστηκε μακεδονικό. Αυτό το έθνος συνεχίζει να υφίσταται ως σήμερα και διατηρεί τα ιστορικά του στοιχεία, από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, σύμφωνα με τους ιστορικούς συγγραφείς! Φυσικά, ακόμη και οι Θεσσαλονικείς αδελφοί Κύριλλος και Μεθόδιος βαφτίζονται με χαρακτηριστική ευκολία «Μακεδόνες», για να μη διαταραχθεί η «ιστορική συνέχεια» στα χρόνια του Βυζαντίου!
Οι Σκοπιανοί δεν διαστρεβλώνουν μόνο τα γεγονότα που αφορούν την Ελλάδα, αλλά το κάνουν και με σημαίνοντα πρόσωπα της βουλγαρικής Ιστορίας, όπως με τον Τσάρο Σαμουήλ. Σύμφωνα με τα σχολικά εγχειρίδια των Σκοπίων, ο Σαμουήλ ήταν ο πρώτος Μακεδόνας ηγεμόνας! Το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος ζήτησε ο ίδιος να γραφεί στον τάφο του ως «Βούλγαρος» αποκρύπτεται μεθοδικά, καθώς δεν βολεύει τη στήριξη του αφηγήματος...

Τα βιβλία
Απολύτως ενδεικτικά είναι τα παρακάτω αποσπάσματα:

Βιβλίο Ιστορίας Δ’ Τάξης Δημοτικού, συγγραφέας Σφέτοζαρ Ναουμόβσκι- εκδόθηκε το 2000
Σελ. 41
Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
(...) παράλληλα στη Μακεδονία ζούσαν οι Παίονες και οι Πελαγόνιοι και άλλα φύλα και λαοί. Αυτά τα φύλα και οι λαοί αναμείχθηκαν μεταξύ τους και διαμόρφωσαν έναν λαό με κοινή γλώσσα, τη μακεδονική, η οποία πήρε το όνομά της από την περιοχή στην οποία κατοικούσαν. Εκεί κατοίκησαν οι αρχαίοι Μακεδόνες, που αποτέλεσαν ένα ξεχωριστό έθνος και διέφεραν από τους υπόλοιπους λαούς της Βαλκανικής Χερσονήσου. Οι κάτοικοι της αρχαίας Μακεδονίας μιλούσαν μία γλώσσα, που διέφερε από τις γλώσσες των λαών της Βαλκανικής.
Σελ 47
«Το Μακεδονικό κράτος στην εποχή του Αλεξάνδρου του Γ’ του Μακεδόνα».
Ο Αλέξανδρος ο Μακεδόνας για να διατηρήσει την εσωτερική συνοχή στο αχανές κράτος του, το οποίο συμπεριελάμβανε πολλά έθνη, έλαβε κάποια συγκεκριμένα μέτρα: έτσι, πριν την εκστρατεία του στην Ινδία επέλεξε για πρωτεύουσα του κράτους του τη Βαβυλώνα (έως τότε πρωτεύουσα ήταν η μακεδονική πόλη Πέλλα).
Στόχος του Αλέξανδρου ήταν η μίξη των υποταγμένων ανατολικών λαών με τους Μακεδόνες και τους Έλληνες.
Σελ 95
«Ευρώπη και Βαλκάνια κατά τον Μεσαίωνα»
Κατά τη διάρκεια του 6ου και 7ου αιώνα, μετά από μακρά διαμάχη του Βυζαντίου και των ντόπιων πληθυσμών, οι νότιοι Σλάβοι κατοίκησαν τη Βαλκανική χερσόνησο. Ένα τμήμα από τα πολυπληθή σλαβικά φύλα κατοίκησε στις γαίες της Μακεδονίας. (...) Οι Σλάβοι της Βαλκανικής αναμείχθηκαν με τους ντόπιους κατοίκους όπως Κέλτες, Ιλλύριους, Θράκες, Μακεδόνες και άλλους, οι οποίοι είχαν εκλατινιστεί και εξελληνιστεί. Έτσι σταδιακά και ειρηνικά, οι παλαιοί κάτοικοι αφομοιώθηκαν και έχασαν την εθνική τους ταυτότητα γενόμενοι σλαβικό έθνος (εκσλαβισμός).

Βιβλίο Ιστορίας Α΄έτους Γυμνασίου (πέντε συγγραφέων), εκδόθηκε το 2009
Σελ. 83
Γλώσσα και Πολιτισμός
Οι Μακεδόνες είχαν τη δική τους ξεχωριστή γλώσσα, που διέφερε από τις γλώσσες των υπόλοιπων γειτονικών λαών, Ελλήνων, Ιλλυρίων και Θρακών. Έως σήμερα δεν έχουν βρεθεί γραπτές πηγές ή επιγραφές στη γλώσσα των Μακεδόνων. Έχουν διασωθεί όμως περίπου 140 αποσπάσματα γραπτών κειμένων. Ωστόσο, πολλοί αρχαίοι συγγραφείς μαρτυρούν ότι οι Μακεδόνες είχαν τη δική τους γλώσσα. Έτσι ο Αλέξανδρος ο Γ’ ο Μακεδών πριν την εκστρατεία του κατά των Περσών απευθύνθηκε στους Μακεδόνες στρατιώτες στη μακεδονική γλώσσα.
Οι αρχαίοι Μακεδόνες είχαν διαφορετικό ημερολόγιο απ’ αυτό των Ελλήνων, με 12 μήνες και το έτος να αρχίζει τον Οκτώβριο. Αριθμούσαν την χρονολογία ανάλογα με τη βασιλεία του κάθε μονάρχη. Από την εποχή του Αρχέλαου οι Μακεδόνες διοργάνωναν τους δικούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Δίον, που διαρκούσαν εννέα μήνες.
Οι Μακεδόνες ήταν ξεχωριστό έθνος που διέφερε από τα γειτονικά του κατά τον τρόπο της ζωής τους, τις παραδόσεις, την ενδυμασία, τα σύμβολα, το στράτευμα και άλλα.
Οι Μακεδόνες βασιλείς και αριστοκράτες απέδιδαν μεγάλη σημασία στον πολιτισμό και την παιδεία των παιδιών τους. Καλλιτέχνες, φιλόσοφοι, ποιητές και άνθρωποι του πνεύματος προσκαλούνταν στις αυλές των βασιλέων και αριστοκρατών. Είναι γνωστή η παρουσία του Ευριπίδη, του Αριστοτέλη και άλλων. Αυτοί είχαν καθήκον τους τη διαπαιδαγώγηση των αρρένων παιδιών των βασιλέων και των αριστοκρατών και την εκπαίδευσή τους σε συγκεκριμένους τομείς της επιστήμης και της τέχνης.
Σελ 113
«Η δημιουργία της σλαβικής γραμματείας»
Οι δημιουργοί του πρώτου σλαβικού αλφαβήτου (γλαγολητικού) και οι θεμελιωτές της σλαβικής γραμματείας και πολιτισμού ήταν οι αδελφοί Κύριλλος και Μεθόδιος. Αυτοί γεννήθηκαν στη Θεσσαλονίκη στις αρχές του 9ου αιώνος και ήταν πιθανότατα σλαβικής καταγωγής.
Σελ 87
«Η Μακεδονική Περίοδος»
Η περίοδος μετά τον θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου και μέχρι την κατάκτηση της Μακεδονίας από τους Ρωμαίους ονομάζεται «ελληνιστική» ή «μακεδονική» περίοδος. Αυτή αποτελεί ουσιαστικά τη σύνθεση του πολιτισμού των Μακεδόνων ως κατακτητών και των Ελλήνων ως φορέων της γλώσσας, της γραμματείας, της φιλοσοφίας και του πολιτισμού στην Αίγυπτο, την Περσία και τους λαούς της Εγγύς Ανατολής.
Σελ 103
«Τα μεσαιωνικά χρόνια»
Με τον θάνατο, το 976 μ.Χ. ,του Βυζαντινού αυτοκράτορα Ιωάννη Τσιμισκή, οι τέσσερις αδελφοί, Δαυίδ, Ααρών, Μωυσής και Σαμουήλ ηγούνται της επανάστασης της Μακεδονίας κατά του Βυζαντίου. Αυτή η δεύτερη επανάσταση στέφθηκε με επιτυχία. Έτσι, το 976 εγκαθιδρύεται το ανεξάρτητο μακεδονικό κράτος. (...) Ο Σαμουήλ γίνεται ο πρώτος ηγεμόνας του Μακεδονικού Κράτους. Από τη στιγμή που εδραιώθηκε στον θρόνο του, θέλησε να απελευθερώσει ολόκληρη τη Μακεδονία.

Τα σύμβολα του διχασμού...
Το πρώτο πράγμα που σε εντυπωσιάζει όταν ακούς έναν Σκοπιανό να μιλά στη γλώσσα του είναι ότι κάθε περίπου πέντε λέξεις, χρησιμοποιεί τον όρο «Μακεδονία», «μακεδονικό» κλπ. Κατά έναν παράξενο τρόπο, οι Σκοπιανοί έχουν ουσιαστικά αφαιρέσει από τη γλώσσα τους τις λέξεις «κράτος», «χώρα» αλλά και όλα όσα σε όλες τις γλώσσες και διαλέκτους του πλανήτη περιγράφουν μία εθνοτική και κρατική συλλογικότητα! Παράλληλα, έχουν καθιερώσει την απίστευτη συνήθεια να βάζουν τον προσδιορισμό «μακεδονικός» όποτε αναφέρονται σε οποιαδήποτε κρατική ή δική τους οντότητα.
Εκεί που ένας τυπικός πολίτης θα έλεγε «θα απευθυνθώ στο υπουργείο, που είναι αρμόδιο για τις συγκοινωνίες στην πόλη» ο τυπικός Σκοπιανός θα πει «θα απευθυνθώ στο υπουργείο της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Μακεδονίας που είναι αρμόδιο για τις συγκοινωνίες στα Σκόπια, την μακεδονική πρωτεύουσα»! Δεν μπορεί να είναι τυχαίο το γεγονός ότι το «Δημοκρατία της Μακεδονίας» γράφεται παντού, ακόμη και στα κουτάκια της CocaCola. Όπως βλέπουμε σε κάποιες συσκευασίες «Ελληνικό προϊόν», έτσι εδώ στα Σκόπια γράφουν σε κάθε προϊόν ότι «παράγεται στη Δημοκρατία της Μακεδονίας»! Ρώτησα πολλούς ανθρώπους γιατί το κάνουν αυτό...
Κανένας δεν το είχε αντιληφθεί ότι το κάνει! Κανένας τους δεν ήξερε το γιατί. «Συνήθεια», «έτσι μιλάνε όλοι» ήταν οι πειστικότερες απαντήσεις που πήρα. Για μένα, αυτή η συνήθεια μαρτυρά ανασφάλεια και επιβολή. Η κρατική δομή στα Σκόπια, ήδη από το 1944, χρησιμοποίησε όλους τους τρόπους για να βάλει στην καθημερινότητα των πολιτών αυτό το «Δημοκρατία της Μακεδονίας», ακόμη κι αν γι’ αυτό χρειάστηκε να αξιοποιήσει μέχρι και τα κουτάκια της CocaCola!
Στο ίδιο πλαίσιο, βλέπουμε ότι οι Σκοπιανοί ονόμασαν το αεροδρόμιο των Σκοπίων «Μέγας Αλέξανδρος», όπως ακριβώς έκαναν και με τον οδικό άξονα που συνδέει τους Ευζώνους, στα ελληνικά σύνορα με τα τα σερβικά, στο Κουμάνοβο... Η στόχευση είναι διπλή: αφορά τόσο τους ντόπιους όσο και τους χιλιάδες ταξιδιώτες που τον χρησιμοποιούν. Το αεροδρόμιο και ο οδικός άξονας θα είναι τα πρώτα που θα αλλάξουν όνομα, σχολιάζουν κυβερνητικοί κύκλοι. Θα μπουν στη ζυγαριά της διαπραγμάτευσης και θα εμφανιστούν ως «υποχωρήσεις» έναντι της Ελλάδας! Αν και θυμίζουν περισσότερο τούρκικο παζάρι: μόλις στριμωχτώ, κάνω μία χοντροκομμένη αυθαιρεσία, την οποία για να την αποσύρω ζητώ ανταλλάγματα. Ακριβώς έτσι έγινε και με την πρώτη σημαία του κράτους, αυτήν με το αστέρι της Βεργίνας, την οποία απέσυραν οι Σκοπιανοί το 1995, στο πλαίσιο της ενδιάμεσης συμφωνίας! Θα αποσυρθούν και κάποια από τα κιτσάτα αγάλματα του Γκρούεφσκι, άλλωστε οι Σκοπιανοί δεν τα θέλουν, αλλά θα το παρουσιάσουν κι αυτό ως υποχώρηση...

«Η διαπραγμάτευση»
Όποιος έρθει εδώ και «τριφτεί» για να κάνει το ρεπορτάζ, αντιλαμβάνεται αμέσως ότι για τους Σκοπιανούς διαπραγμάτευση με τους Έλληνες για το όνομα σημαίνει συζητώ ή περιμένω μέχρις ότου οι Έλληνες αναγνωρίσουν τη χώρα ως «Μακεδονία» μαζί με κάτι ακόμη (Άνω, Βόρεια ή Νέα). Κανείς τους δεν πιστεύει ότι θα υπάρξει ονομασία χωρίς το «Μακεδονία»! Και μάλιστα, θεωρούν ότι συμβιβάζονται, ότι κάνουν πίσω και ότι συνεισφέρουν σημαντικά βάζοντας ένα συνθετικό! Απίθανα πράγματα... Η κυβέρνηση Ζάεβ εξομάλυνε λίγο την κατάσταση, ενώ η κοινωνία παρουσιάζει μία κόπωση για τον «Μακεδονισμό», τον οποίο έχει ταυτίσει με το καθεστώς Γκρούεφσκι, που αμαυρώθηκε από σοβαρά οικονομικά σκάνδαλα. Η κοινή γνώμη μοιάζει πρόθυμη να συμβιβαστεί, προκειμένου να διασφαλίσει το μέλλον της στο ΝΑΤΟ. Και εκεί προκύπτουν τα περιθώρια για την ελληνική διπλωματία...




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η αποικιοκρατικη φασιστικη Ουάσινγκτον δεν θα αναγνωρίσει τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών στη Βενεζουέλα. ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ!!!
Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2018, 22:25
Η απόφαση για τη διεξαγωγή νέων προεδρικών εκλογών στη Βενεζουέλα θα υπονομεύσει πλήρως τη δημοκρατική, συνταγματική τάξη στη χώρα αυτή, δήλωσε ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του State Department, προειδοποιώντας ότι οι ΗΠΑ δεν θα αναγνωρίσουν ως νόμιματα αποτελέσματα αυτής της εκλογικής διαδικασίας.
Ο αξιωματούχος, που μίλησε σε δημοσιογράφους υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, είπε ότι η πιθανότητα να επιβληθούν νέες οικονομικών κυρώσεις σε βάρος της Βενεζουέλας είναι υπό εξέταση.
«Δεν πρόκειται για ένα ζήτημα μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βενεζουέλας. Η Βενεζουέλα καταπατά τη δική της συνταγματική τάξη και η διεθνής κοινότητα δηλώνει ότι αυτό είναι απαράδεκτο», πρόσθεσε.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Il Manifesto»: «Αποκύημα της φαντασίας οι αναφορές των Σκοπιανών σε δεσμούς με τον Μεγαλέξανδρο»
 Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018, 12:04
«Επανέρχεται και πάλι στην επικαιρότητα, το θέμα της νέας ονομασίας που θα πρέπει να υιοθετήσει η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας», γράφει σήμερα η ιταλική εφημερίδα «Il Manifesto». «Αύριο ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί στον Νταβός με τον ομόλογό του από τη FYROM, Ζόραν Ζάεφ, και στο επίκεντρο της συνομιλίας τους θα είναι η δυνατότητα να βρεθεί μια λύση που να μπορεί να γίνει αποδεκτή και από τις δυο χώρες», προσθέτει η εφημερίδα.
Σύμφωνα με την «Il Manifesto», η θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι ότι πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες ώστε να σταθεροποιηθεί η περιοχή των νοτίων Βαλκανίων και να αποφευχθούν μελλοντικές εντάσεις. Η εφημερίδα της Ρώμης αναφέρεται στις πέντε ονομασίες που, όπως προκύπτει, έχουν προταθεί από τον Μάθιου Νίμιτς, όπως και στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, για το οποίο γράφει ότι σύμφωνα με την αστυνομία οι συμμετέχοντες ήταν ενενήντα χιλιάδες, ενώ κατά με τους διοργανωτές, ξεπέρασαν τις τριακόσιες χιλιάδες.
Με αναφορά στη συνολική πορεία της διαπραγμάτευσης αυτής, τέλος, η «Il Manifesto» υπογραμμίζει:
«Η διαπραγμάτευση προκαλεί έντονο ενδιαφέρον και σε πολλούς κεντρώους αλλά και αριστερούς ψηφοφόρους, που επιθυμούν να επιτευχθεί μια ευνοϊκή για την Ελλάδα, λύση. Από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, αφήνεται να διαρρεύσει ότι η κεντροδεξιά Νέας Δημοκρατίας (η οποία σήμερα δείχνει αντίθετη σε αυτή την διαπραγμάτευση), όταν το 2008 κυβερνούσε, είχε ταχθεί υπέρ μιας σύνθετης ονομασίας για την FYROM, και με τη χρήση του ονόματος Μακεδονία. Είναι πολύ πιθανό, στο τραπέζι της διαμεσολάβησης να πέσουν και άλλες προτάσεις, με διαφορετικές ονομασίες. Αλλά στο μεταξύ, σύμφωνα με πολλούς παρατηρητές, θα ήταν σαφώς όλα πιο απλά αν στα Σκόπια σταματούσαν να κάνουν ιστορικές και πολιτιστικές αναφορές σε δήθεν δεσμούς τους με τον Μεγαλέξανδρο, οι οποίοι προκύπτει να είναι, αναμφίβολα, αποκύημα της φαντασίας».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιταλία: Αυτοκτόνησε o 48χρονος φασιστας που δολοφόνησε τη σύζυγό του
Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018, 02:24
Αυτοκτόνησε πριν από λίγο ο άνδρας ο οποίος δολοφόνησε το απόγευμα της Δευτέρας με κυνηγετικό όπλο τη σύζυγό του και κατόπιν τραυμάτισε πέντε γείτονες στην πόλη Καζέρτα της Κάτω Ιταλίας. Σύμφωνα με τις ιταλικές Αρχές, επρόκειτο για τον 48χρονο Ντάβιντε Μάγκο.
Δεκάδες καραμπινιέροι και αστυνομικοί είχαν περικυκλώσει την περιοχή όπου βρίσκεται το σπίτι του Μάγκο και προσπαθούσαν να τον πείσουν να παραδοθεί στις Αρχές.
Όμως, όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, ο άνδρας έβαλε τέλος στη ζωή του, χρησιμοποιώντας το ίδιο όπλο με το οποίο νωρίτερα είχε δολοφονήσει τη 45χρονη σύζυγό του.
Η 14χρονη κόρη του ζευγαριού σώθηκε, αφού το έσκασε από το σπίτι όταν ο πατέρας της άρχισε να πυροβολεί.
Ο Μάγκο, ιδιωτικός φρουρός, φέρεται να διατηρούσε στενές σχέσεις με μέλη της ιταλικής νεοφασιστικής οργάνωσης Φόρτσα Νουόβα («Νέα Δύναμη»).

Τραγικές στιγμές έζησαν αργά το απόγευμα της Δευτέρας οι κάτοικοι της πόλης Καζέρτα, στη νότια Ιταλία.
Ένας 48χρονος ιδιωτικός αστυνομικός, ο Ντάβιντε Μάγκο, δολοφόνησε με κυνηγετικό όπλο τη σύζυγό του και αμέσως μετά, χρησιμοποιώντας και περίστροφο, άρχισε να πυροβολεί από το παράθυρο του σπιτιού του, τραυματίζοντας τρεις περαστικούς. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, νωρίτερα, μέσα σε καφέ μπαρ, είχε πυροβολήσει και τραυματίσει δυο πελάτες.
Η 14χρονη κόρη του Μάγκο, κατάφερε να βγει από το σπίτι και να ζητήσει βοήθεια από τους καραμπινιέρους. Ο Μάγκο, πριν από έξι χρόνια, είχε υποστηρίξει ανοικτά την νεοφασιστική οργάνωση Φόρτσα Νουόβα, αλλά χωρίς να γίνει επίσημα μέλος της. Στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, έχει αναρτήσει και φωτογραφία του, στην οποία διακρίνεται καθαρά η σημαία της οργάνωσης.
Η όλη περιοχή γύρω από το σπίτι του ιδιωτικού αστυνομικού, έχει περικυκλωθεί από καραμπινιέρους και αστυνομικούς, οι οποίοι προσπαθούν να πείσουν τον δολοφόνο να παραδοθεί. Και ο πατέρας του δράστη, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας La Repubblica, βρίσκεται έξω από το σπίτι του και του ζητά επίμονα να βγει και να παραδοθεί.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Μανιφέστο της Κρήτης για το συλλαλητήριο για την Μακεδονια στην Αθήνα (4 Φλεβάρη 2018)
Συντονιστική Επιτροπή Κρήτης Για Το Συλλαλητήριο Της Αθήνας
Σήμερα 25 Γενάρη 2018 εμεις η συντονιστικη επιτροπή Κρήτης που μαζευτήκαμε στον Αποκορωνα Χανίων αποφασίσαμε την συμμετοχή της Κρήτης στο πανελλαδικό συλλαλητήριο την 4η Φλεβάρη του 2018 για την μοναδικότητά και την ελληνικότητα της Μακεδονίας.
Ξενα και ντόπια αντιδραστικά κέντρα αποφάσισαν να εξοντώνουν την πατρίδα μας ξεκινώντας απο την Μακεδονία. Μετα έρχεται η Θράκη, Μετά το Αιγαίο, Μετά έρχονται οι πλειστηριασμοί και ο αφανισμός των Ελλήνων.
Δηλώνουμε ως Κρήτες πατριώτες Οτι Δεν θα τους περασει. Οι Κρήτες θα ειναι η αιχμή του δόρατος για την υπεράσπιση της πατρίδας στον αγωνα για την απελευθέρωσή της.
Ο Αγώνας ειναι εθνικοαπελευθερωτικος πέρα απο κόμματα και σκοπιμότητες Ζήτω η Μακεδονία, Ζήτω η Ελεύθερη Ελλάδα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ντόρα Μητσοτάκη - Μπακογιάννη - Κούβελου: «είναι έγκλημα όλος ο κόσμος να λέει τα Σκόπια "Μακεδονία" και εμείς να τους λέμε "φούφουτους"»



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άντε και γαμήσου μουνόπανο! «Η ελληνικότητα της Μακεδονίας δεν διακυβεύεται απ' το όνομα»...
«Η ελληνικότητα της Μακεδονίας δεν διακυβεύεται απ' το όνομα...
Εύχομαι, ολόψυχα, η πολιτική ηγεσία να επιτύχει την -ομολογουμένως- δύσκολη ισορροπία που απαιτείται τις ερχόμενες εβδομάδες»»...
...είπε το κτήνος! Ο κοκος ντε! Ο Γλυξμπουργκ!!
Ν' άφηνε σε μοναξιά το φίλο του της αποσταCiaς... αν και έφυγε νωρίτερα;



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κι ο πουλημένος Ανανιστής μας την είπε σε διατεταγμένη υπηρεσία... Ανα(ν)στασιάδης: «Ας λέγονται και ''Βόρεια Ελλάδα'' τα Σκόπια...»



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κομμουνιστικό Κόμμα Συρίας: Η Συρία δεν θα γονατίσει!
Απόφαση Κεντρικής Επιτροπής Κομμουνιστικού Κόμματος Συρίας
Δαμασκός, 23 Γενάρη 2018
[...] Η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα επεκτείνεται στην πατρίδα μας.
Είναι η δηλητηριώδης παρανυχίδα της Τουρκίας με τους αποικιοκράτες του βόρειου Ατλαντικό, που έχει καταλάβει σημαντικά μέρη της πατρίδας μας στην περιοχή του Jarabulus και μεταφέροντας νέα επιθετικότητα στην πατρίδα μας μέσω της επίθεσης στην περιοχή.
Τα σύμβολα του σκοτεινού καθεστώτος στην Τουρκία απειλούν να επεκτείνουν την επιθετικότητα τους σε άλλες περιοχές της αγαπημένης μας πατρίδας.
Αυτό το στάδιο της αυξημένης αποικιακρατικής επιθετικότητας στην πατρίδα μας ήρθε αφού οι εχθροί της χώρας απέτυχαν να το ανατρέψουν τη νόμιμη κυβέρνηση χάρη στη θρυλική ανθεκτικότητα του λαού μας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η αποικιακή επιθετικότητα συνεχίζει με στόχο να μειώσει την πατρίδα μας και να επιδιώξει διχοτόμηση.
Όμως ο λαός μας σε όλη την ιστορία του έχει αποδείξει ότι είναι σε θέση να νικήσει τους επιδρομείς και να διατηρήσει την Εθνική Ανεξαρτησία, την Εθνική Κυριαρχία και την Εθνική Ενότητα κι ακεραιότητα του εδάφους της πατρίδας μας.
Είναι γνωστά τα κατορθώματα του λαού της Συρίας και της μεγάλης Συριακής Επανάστασης και χρησιμεύουν ως φάρος για το λαό μας, για τη νικηφόρα αντιμετώπιση των εισβολέων. Ο λαός μας θριαμβευτικά αντιμετώπισε και τις ορδές των φράγκων, τους Μογγόλους, τους Γάλλους, τους σιωνιστές και τον ιμπεριαλισμό που είναι ο αμερικανικός μηχανισμός και είναι πίσω από όλες τις επιθέσεις και τις συνωμοσίες εναντίον του λαού μας.
Ο λαός μας θα είναι νικητής, με την εθνική του ενότητα απέναντι σε εισβολείς κι επιτιθέμενους.
Ο σκοπός μας είναι δίκαιος και η νίκη θα είναι δική μας.
Η Συρία δεν θα γονατίσει! [...]



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



H απουσία μιας πατριωτικής αριστεράς δεν σημαίνει ότι θα μπορέσουν να παγιδεύσουν το λαό επίδοξοι πατριδοκάπηλοι...
Ελήφθη από τους μέχρι τώρα υποστηρικτές των κατοχικών μνημονίων και μενουμεευρωπαίους;
Επειδή μας παραμύθιασε ο υπάλληλος των Ρότσιλντ, που θα καταργούσε μνημόνια, ΕΝΦΙΑ, "κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη", εναντίον του "κράτους δολοφόνων παιδιών στην Παλαιστίνη", 62% ΟΧΙ κι ένα σωρό απατεωνίστικες δεσμεύσεις, να μην νομίζει ΚΑΝΕΝΑΣ στρατηγός, ρασοφόρος "ιεράρχης" που όλοι μαζί στηρίζουν τα μνημόνια κατοχής της πατρίδας μας... ότι θα "επενδύσουν" στην πίστη και τους αγώνες του λαού μας για την Πατρίδα... τη Μακεδονία μας, τη Θράκη μας, το Αιγαίο μας, την Ήπειρό μας, την Κύπρο της ψυχής και της καρδιάς μας!
Πήξαμε από ΠΡΟΔΟΤΕΣ, γνήσιοι απόγονοι Κοτζαμπάσηδων, δωσίλογων Ταγματασφαλητών, λαδέμπορους συνεργάτες των ναζί, οικογένειες που πλούτισαν στη διάρκεια της αμερικανοφασιστικής χούντας, γιουσουφάκια του φασίστα Ερντογάν, αυτούς που "μοιράζονται ίδιες αξίες" με τους φονιάδες των λαών!
Μην νομίσουν πως επειδή το κλεπτοκρατικό προδοτικό πολιτικό σύστημα (ΝΑ, ΣΥΡΙΖΑ, έκτρωμα του νεοφιλελευθερισμού "νέο πασοκ" και Cia...) θα τους διευκολύνει και να εκτονώσουν τη Λαϊκή Οργή!
Μην νομίσουν τα μορμολύκεια της "αριστεράς" του 4ου Ράιχ ότι θα μας παγιδεύσουν με διλήμματα και φόβητρο της "ακροδεξιάς" θα μας παγιδεύσουν για ακόμη μια φορά!
Ελήφθη;
Όλοι και όλες 4 Φλεβάρη στην Αθήνα!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα περισσότερα τηλεοπτικά κανάλια των Σκοπίων, αγνόησαν το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, ωστόσο εκατοντάδες αλυτρωτικοί, έκαψαν τη σημαία της... Ευρωπαϊκής Ένωσης, έξω από τη σκοπιανή βουλή.
Σκοπιανός ιστορικός αλβανικής καταγωγής, έφθασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι ο Μέγας Αλέξανδρος και οι Μακεδόνες, μιλούσαν αρχαία αλβανικά.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΟΣΧΑ.-- Την ανάκληση της άδειας προβολής της γελοιας υποτιθεται κωμικής βρετανογαλλικής ταινίας «Ο θάνατος του Στάλιν» αποφάσισε το υπουργείο Πολιτισμού της Ρωσίας, μετά τη γνωμοδότηση ιστορικών και παραγόντων του κινηματογράφου ότι είναι προσβλητική για τη ρωσική ιστορία. Η ταινία είχε προγραμματιστεί να προβληθεί τις παραμονές της 75ης επετείου της Μάχης του Στάλινγκραντ και της ιστορικής νίκης του Κόκκινου Στρατού κατά των ναζιστών εισβολέων. Κανοντας πλακα με τους 20 εκατ. Ρωσους νεκρους του ΒΠΠ. Με βάση το Σύνταγμα, ο διανομέας θα πρέπει να παραδώσει την άδεια προβολής εντός 30 ημερών.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λογοκρίνεται Ισραηλινός καλλιτέχνης που υπερασπίστηκε την Α. Ταμίμι
Ο Ισραηλινός υπουργός Αμυνας έδωσε την Τριτη εντολή στο ραδιοσταθμό του στρατού να σταματήσει να μεταδίδει τραγούδια και συνεντεύξεις του Τζόναθαν Γκέφεν, γνωστού Ισραηλινού καλλιτέχνη, ο οποίος υπερασπίστηκε την Παλαιστίνια έφηβη Αχεντ Ταμίμι. Ο Τζ. Γκέφεν ανήρτησε στη σελίδα του στο «Instagram» ένα ποίημα στο οποίο συγκρίνει την Αχέντ Ταμίμι με την Αννα Φρανκ, την Ζαν ντ' Αρκ και τη Χάνα Σένες, που εκτελέστηκε σε ηλικία 23 ετών κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
«Το κράτος του Ισραήλ αρνείται να παρέχει σε έναν άνθρωπο που παραληρεί μια πλατφόρμα για να συγκρίνει ένα νεαρό κορίτσι που έχασε τη ζωή του στο Ολοκαύτωμα και μια ηρωίδα που πολέμησε το ναζιστικό καθεστώς με την Αχέντ Ταμίμι, η οποία επιτέθηκε σε στρατιώτη», δήλωσε ο υπουργός, καλώντας και όλα τα ισραηλινά ΜΜΕ να κάνουν το ίδιο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΪΡΟ.-- Συνελήφθη την Τριτη ο πρώην αρχηγός του αιγυπτιακού στρατού στρατηγός Σάμι Ανάν με την κατηγορία της «παραβίασης κανονισμών του στρατού και πλαστογράφησης κρατικών εγγράφων», ένα 48ωρο αφότου ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές στις 27 - 28 Μάρτη.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΙΩΝΑΖΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Απεργία καταδίκης των αμερικανικών σχέδιων
ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΡΑΜΑΛΑ.--
Με γενική απεργία στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη απάντησαν την Τριτη οι Παλαιστίνιοι εργαζόμενοι στην πίεση που ασκούν οι ΗΠΑ παίρνοντας απροκάλυπτα το πλευρό των ισραηλινών κατοχικών αρχών, όπως έδειξαν η επίσκεψη του Αμερικανού αντιπροέδρου Μάικ Πενς και η πρόσφατη προκλητική απόφαση αναγνώρισης της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.
Αφορμή για την απεργία, που ερήμωσε σχεδόν όλες τις μεγάλες πόλεις στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη λόγω της μαζικής συμμετοχής των εργαζομένων σε επιχειρήσεις, υπηρεσίες και καταστήματα, ήταν η επίσκεψη Πενς. Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος ολοκλήρωσε χτες την επίσκεψή του, συναντώντας την ισραηλινή ηγεσία μετά από προσκύνημα στο λεγόμενο «Τείχος των Δακρύων» στην Ιερουσαλήμ, και επέμεινε ότι οι ΗΠΑ θα δημοσιοποιήσουν το σχέδιό τους για το Παλαιστινιακό όταν επιστρέψουν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης οι Παλαιστίνιοι. Πρόσθεσε πως καμία χώρα «δεν πιστεύει σοβαρά» ότι μπορεί να αντικαταστήσει τις ΗΠΑ στο ρόλο της «ειρηνευτικής διαπραγμάτευσης» μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων. Τόνισε πως ο ίδιος και ο Τραμπ πιστεύουν ότι η απόφαση για μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ «θα βελτιώσει τις προοπτικές για την επίτευξη ειρήνης», παρά την οργή που έχει προκαλέσει στην Παλαιστινιακή Αρχή και τον μουσουλμανικό κόσμο.
Παράλληλα, αξιωματούχοι στο Λευκό Οίκο υποστήριξαν ότι οι αρμόδιοι Αμερικανοί αξιωματούχοι «συνεχίζουν να εργάζονται πάνω σε ένα ειρηνευτικό σχέδιο που θα βοηθήσει στη δημιουργία σχέσεων του Ισραήλ με τις γειτονικές χώρες».
Την Τριτη παλι, η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων κατήγγειλε τις ισραηλινές Αρχές πως εμπόδισαν την (παλαιστινιακής καταγωγής) ανταποκρίτρια του φινλανδικού δημόσιου τηλεοπτικού σταθμού να καλύψει τη συνάντηση του Πενς με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπ. Νετανιάχου, απαιτώντας από τη διαπιστευμένη δημοσιογράφο να γδυθεί για να της κάνουν σωματικό έλεγχο, με πρόσχημα «λόγους ασφαλείας». Η δημοσιογράφος αρνήθηκε και της απαγορεύτηκε να καλύψει τη συνάντηση.
Κηδεία καρκινοπαθούς κρατούμενου
Η βαρβαρότητα των ισραηλινών κατοχικών αρχών εκφράζεται ιδιαίτερα έντονα στην περίπτωση των χιλιάδων Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων, που φυλακίζονται σε κακές συνθήκες, πολλές φορές δίχως καν δίκη, στερούμενοι βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και πρόσβαση σε ικανοποιητικές υπηρεσίες Υγείας. Μία τέτοια περίπτωση ήταν και αυτή του 57χρονου Παλαιστίνιου, μέλους της «Χαμάς», Χουσεΐν Αταλάχ, που πέθανε την Δευτερα μέσα στις ισραηλινές φυλακές μετά από βασανιστική μάχη με τον καρκίνο, δίχως την απαραίτητη ιατρική περίθαλψη και φαρμακευτική αγωγή.
Ο 57χρονος είχε καταδικαστεί σε 35ετή ποινή κάθειρξης και είχε εκτίσει 23 χρόνια της καταδίκης του. Χτες, πολλές εκατοντάδες Παλαιστίνιοι παρακολούθησαν την κηδεία του στη Ναμπλούς της βόρειας Δυτικής Οχθης, φωνάζοντας συνθήματα κατά των κατοχικών αρχών.
Φουντώνει η καμπάνια αλληλεγγύης στην Α. Ταμίμι
Ανάμεσα στους πολιτικούς κρατούμενους βρίσκεται και η 16χρονη Αχέντ Ταμίμι, με αφορμή τη φυλάκιση της οποίας εξελίσσεται καμπάνια αλληλεγγύης από την ταξική Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία,από αγωνιστικά συνδικάτα σε όλο τον κόσμο και στη χώρα μας, απαιτώντας την απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων, τερματισμό της ισραηλινής κατοχής, ελεύθερη και κυρίαρχη Παλαιστίνη.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΙΤΑΛΙΑ
Πρόγραμμα ... αστέρων για το κεφάλαιο
ΡΩΜΗ.--
Εντείνονται οι πολιτικές διεργασίες ενόψει των βουλευτικών εκλογών στις 4 Μάρτη στην Ιταλία. Το αντιευρωενωσιτικό κίνημα των «Πέντε Αστέρων», που προτάσσει την ανάγκη για σκληρή διαπραγμάτευση στην ΕΕ υπέρ του ιταλικού κεφαλαίου και το τελευταίο διάστημα έχει «νερώσει» τις θέσεις του κατά της ΕΕ και της Ευρωζώνης, παρουσίασε την Κυριακή το προεκλογικό του πρόγραμμα, απ' όπου απουσιάζει η προηγούμενη θέση του για συμβουλευτικό δημοψήφισμα για το ευρώ. Τώρα την Τριτη ο επικεφαλής, Λουίτζι Ντι Μάιο, φέρεται να δήλωσε πως είναι η ώρα «για νέους κανόνες στο ευρώ».
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει «φιλικές προς τις επιχειρήσεις προτάσεις», με την κατάργηση 400 «άχρηστων νόμων» για μείωση της γραφειοκρατίας, τη «δραστική μείωση» της φορολογίας των επιχειρήσεων και την καταπολέμηση της διαφθοράς, αλλά και επιπλέον δημόσιες επενδύσεις ύψους 50 δισ. ευρώ σε νέες τεχνολογίες, αντισταθμισμένες με αντίστοιχου ύψους περικοπές σε «μη παραγωγικές» κρατικές δαπάνες. Θέλει να αυξήσει το δανεισμό για τη χρηματοδότηση επενδύσεων και παράλληλα στοχεύει το τεράστιο δημόσιο χρέος της Ιταλίας (132% επί του ΑΕΠ) να μειωθεί κατά 40% την επόμενη δεκαετία, προμηνύοντας πως τα χρέη της καπιταλιστικής ανάπτυξης θα συνεχίσει να τα πληρώνει ο λαός. Επίσης, «υπόσχεται» ένα «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα» έως 780 ευρώ το μήνα «για όσους αναζητούν εργασία» και οι εργαζόμενοι να δικαιούνται σύνταξη μετά από 41 χρόνια εισφορών ή αν το άθροισμα της ηλικίας τους και των ετών εισφορών τους ανέρχεται σε 100.
Ο επικεφαλής των «Πέντε Αστέρων» σημείωσε ότι το πρόγραμμα αυτό θα είναι η βάση για ενδεχόμενο διάλογο με άλλες πολιτικές δυνάμεις, σε περίπτωση που το κίνημα «Πέντε Αστέρων» δεν εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία εδρών.
Στο μεταξύ, την περασμένη βδομάδα ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι συμφώνησε «εκλογική συμμαχία» με την ακροδεξια τη Λίγκα του Βορρά του Ματέο Σαλβίνι και το φασιστικο «Αδελφοί της Ιταλίας» (Fratelli d' Italia) της Τζόρτζια Μελόνι. Ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί το προεκλογικό πρόγραμμα της «συμμαχίας» ούτε το πρόσωπο που θα είναι υποψήφιος πρωθυπουργός.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Συνεχείς παραβιάσεις της συμφωνίας εκεχειρίας
Παρατηρείται μεταφορά στρατιωτικού υλικού όλο και πιο κοντά στη γραμμή αντιπαράθεσης που χωρίζει την Ουκρανία από τις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ.
Πάντως, ενδιαφέρον έχει και η πρόταση της ρωσικής κυβέρνησης προς την Ουκρανία, να τις επιστρέψει στρατιωτικό υλικό (πλοία και αεροσκάφη) που παρέμεινε στην Κριμαία, μετά την ενσωμάτωσή της στη Ρωσία. Πρόκειται κυρίως, όπως λένε τα ρωσικά ΜΜΕ, για απαρχαιωμένα μέσα και για αυτό και η Ουκρανία δεν έχει απαντήσει αν τα θέλει. Επίσης προσχηματικά η ουκρανική πλευρά ισχυρίζεται ότι δεν υπήρξε ακόμα καμία επίσημη γραπτή πρόταση, αλλά ανταπαντώντας ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ, είπε ότι αυτό δεν χρειάζεται καν, αφού η πρόταση έγινε από τον ίδιο τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
«Εμπρηστική» ομιλία Πενς στην ισραηλινή Βουλή
ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.--
Νέο «λάδι στη φωτιά» της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης αλλά και της κόντρας ΗΠΑ - ΕΕ με φόντο το Παλαιστινιακό έριξε η επίσκεψη του Αμερικανού αντιπροέδρου, Μάικ Πενς, στο Ισραήλ, ιδιαίτερα μετά τη ομιλία του στο Κοινοβούλιο την Δευτερα, όπου ανήγγειλε επίσπευση της μεταφοράς της πρεσβείας της χώρας του από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ έως το τέλος του 2019.
«Η Ιερουσαλήμ είναι η πρωτεύουσα του Ισραήλ και ο Πρόεδρος Τραμπ έδωσε εντολή στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ να ξεκινήσει αμέσως τις ετοιμασίες για τη μεταφορά της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ (...) Η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών θα ανοίξει πριν από το τέλος του επόμενου έτους στην Ιερουσαλήμ», είπε χαρακτηριστικά ο Μ. Πενς, υπό καταιγισμό χειροκροτημάτων στην ισραηλινή Βουλή. Διαβεβαίωσε ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα δώσει «περισσότερες πληροφορίες τις επόμενες βδομάδες», ισχυρίστηκε ότι οι αμερικανικές αρχές «διερευνούν πλειάδα λύσεων για την ακριβή θέση» της νέας πρεσβείας των ΗΠΑ στο Ισραήλ. Κατά τ' άλλα είπε ότι «η ειρήνη μπορεί να βρεθεί μόνο μέσω διαλόγου» και ότι οι ΗΠΑ «ευελπιστούν» πως οι Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι θα επιστρέψουν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης...
Η ομιλία του Μ. Πενς διακόπηκε όταν Αραβες βουλευτές της «κοινής αραβικής λίστας» ύψωσαν πανό διαμαρτυρίας σε Αραβικά και Αγγλικά τονίζοντας πως «η Ιερουσαλήμ είναι πρωτεύουσα της Παλαιστίνης». Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος αντέδρασε, δηλώνοντας απτόητος: «Με ταπεινοφροσύνη στέκομαι ενώπιον αυτής της παλλόμενης δημοκρατίας». Τα επόμενα λίγα λεπτά, οι Αραβες βουλευτές απομακρύνθηκαν διά της βίας από το Κοινοβούλιο.
Σε κάθε περίπτωση, η ομιλία του Μ. Πενς προκάλεσε μεγάλη ικανοποίηση στον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο οποίος τον χαρακτήρισε «σπουδαίο φίλο του Ισραήλ». Πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν καλύτερο φίλο από το Ισραήλ και ότι οι δύο χώρες «μοιράζονται κοινό πεπρωμένο».
Η ομιλία του Αμερικανού αντιπροέδρου προκάλεσε οργή στην Παλαιστινιακή Αρχή. Ο ανώτερος Παλαιστίνιος αξιωματούχος Σαέμπ Ερεκάτ επισήμανε ότι μετά και από αυτήν την ομιλία «αποδείχθηκε πως η αμερικανική κυβέρνηση είναι μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης». Αλλοι Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι τόνισαν ότι οι ΗΠΑ δεν είναι πλέον αποδεκτός μεσολαβητής και απέρριψαν την αμερικανική «ειρηνευτική πρόταση» προτού δημοσιοποιηθεί από την Ουάσιγκτον.
Στις Βρυξέλλες ο Αμπάς
Την Δευτερα παλι, ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς, μετέβη στις Βρυξέλλες επιδιώκοντας να πείσει Ευρωενωσιακούς αξιωματούχους να αναγνωρίσουν τα Παλαιστινιακά Εδάφη στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Μετά τη συνάντησή της με τον Πρόεδρο Αμπάς η επικεφαλής της ΕΕ για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Ασφάλεια, Φεντερίκα Μογκερίνι, τόνισε ότι η ΕΕ «εργάζεται προς την υποστήριξη ενός διεθνούς πλαισίου που θα συνοδεύσει άμεσες διαπραγματεύσεις» Ισραηλινών και Παλαιστινίων. Η Μογκερίνι πρόσθεσε με νόημα: «Υπάρχει σαφώς ένα πρόβλημα με την Ιερουσαλήμ. Θα έλεγα ότι πρόκειται για έναν πολύ διπλωματικό ευφημισμό. Η μόνη πραγματική λύση για την Ιερουσαλήμ μπορεί να προέλθει μόνο από άμεσες διαπραγματεύσεις».
Νωρίτερα, ωστόσο, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Ζαν Ιβ Λε Ντριάν, φάνηκε θερμότερος από την Μογκερίνι στο θέμα των σχέσεων της ΕΕ με την Παλαιστινιακή Αρχή, εκφράζοντας τη βούληση του Παρισιού για τη μετάβαση από μία «Προσωρινή Συμφωνία σε μία συμφωνία Διασύνδεσης», που θα προωθήσει στενότερες εμπορικές, πολιτικές και άλλες σχέσεις μεταξύ Βρυξελλών και Ραμάλα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΚ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
«Κάτω τα χέρια από τη Συρία»
Τη νέα στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας από την κυβέρνηση Ερντογάν κατά της Συρίας καταγγέλλει με ανακοίνωσή του την Δευτερα το ΚΚ Τουρκίας, στην οποία σημειώνει με έμφαση ότι «αποτελεί τρόπο για την εμπλοκή της τουρκικής αστικής τάξης με τα δικά της οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, που από την πρώτη στιγμή είχε σημαντικές διαφοροποιήσεις και δεν έχει τίποτε κοινό με το εθνικό συμφέρον ή την ασφάλεια της Τουρκίας».
Και συνεχίζει: «Ναι, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί της είναι απειλή για την Τουρκία, όπως είναι και για τους λαούς της περιοχής. Η Τουρκία η ίδια είναι μέλος του ΝΑΤΟ, όμως το γεγονός ότι η τουρκική κυβέρνηση δεν έχει καμία αντίρρηση για τη στρατιωτική παρουσία του ΝΑΤΟ στην Τουρκία αλλά μιλά για απειλή στην Συρία, δείχνει την ξεκάθαρη υποκρισία της.
Ναι, υπάρχουν πολλές τρομοκρατικές ομάδες στη Συρία, αλλά ο λεγόμενος Ελεύθερος Συριακός Στρατός, με τον οποίο συνεργάζεται η Τουρκία, είναι μία από αυτές. Στηρίζεται επίσης από τις ΗΠΑ για χρόνια και τώρα στρέφεται ενάντια στις Μονάδες Αυτοάμυνας (PYD), μια άλλη ομάδα που επίσης στηρίχτηκε από τις ΗΠΑ».
Ταυτόχρονα, το ΚΚ Τουρκίας στην ανακοίνωσή του τονίζει ότι «τα σχέδια της Τουρκίας υπηρετούν τα γενικότερα ιμπεριαλιστικά σχέδια που στοχεύουν στο διαμελισμό της Συρίας». Και καταλήγει: «Ο λαός μας δεν πρέπει να παρασυρθεί από την "ηρωϊκή" ή "εθνική" δημαγωγία. Η Συρία πρέπει να απεμπλακεί από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, τη σύγκρουση συμφερόντων ανάμεσα σε μεγάλες και περιφερειακές δυνάμεις, κάτι που είναι επιθυμία του συριακού λαού. Γι' αυτό λέμε: "Κάτω τα χέρια από τη Συρία"».




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΙΕΤΝΑΜ
Επίσκεψη του υπουργού Αμυνας των ΗΠΑ
Πενήντα χρόνια μετά την ήττα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού στο Βιετνάμ, ο υπουργός Aμυνας των ΗΠΑ Τζέιμς Μάτις πραγματοποιησε την Τετάρτη επίσκεψη στη χώρα, στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποιεί στην περιοχή και η οποία ξεκίνησε την Κυριακή από την Ινδονησία.
Η σημερινή αμερικανική κυβέρνηση θεωρεί το Βιετνάμ «εταίρο», όπως δηλώνουν ανώτατοι αξιωματούχοι, μια κίνηση που έχει ως άμεσο στόχο να δυναμώσει τον ανταγωνισμό πρωτίστως με την Κίνα, με την οποία το Βιετνάμ έχει διαφορές σε σχέση με τη διεκδίκηση νησιών και χωρικών υδάτων στη Νότια Κινεζική Θάλλασα. Οπως αναφέρουν και ρεπορτάζ αμερικανικών ΜΜΕ, ο στόχος του πρώην στρατηγού Μάτις (που δεν συμμετείχε στον πόλεμο στο Βιετνάμ) είναι να δυναμώσει τη συνεργασία και στο στρατιωτικό τομέα, ώστε να αντιμετωπιστεί η αυξανόμενη κινεζική στρατιωτική παρουσία στην περιοχή.
Οι ΗΠΑ, εκμεταλλευόμενες τη σταδιακή ενίσχυση των καπιταλιστικών σχέσεων στο Βιετνάμ, αξιοποιούν τις διμερείς σχέσεις για το προχώρημα των γεωστρατηγικών τους συμφερόντων στην κρίσιμη περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού.
Καταδίκες για σκάνδαλο διαφθοράς στην πετρελαιοβιομηχανία
Στο ίδιο το Βιετνάμ, δείγμα της ενίσχυσης των εμπορευματικών σχέσεων, στο όνομα του δηθεν «σοσιαλισμού με αγορά», (καθαρος καπιταλισμος δηλαδη, καμια σχεση με σοσιαλισμο), είναι και τα φαινόμενα εκτεταμένης διαφθοράς, που οδηγούν και σε καταδίκες ανώτατων στελεχών του κράτους. Χτες καταδικάστηκαν από το Δικαστήριο του Ανόι σε ποινές φυλάκισης έως 22 ετών ανώτατοι αξιωματούχοι της κρατικής πετρελαϊκής βιομηχανίας («PetroVietnam») και δεκάδες άλλοι υπάλληλοι, που συμμετείχαν σε κύκλωμα διαφθοράς με υπεξαίρεση τεράστιων ποσών. Ανάμεσά τους και ο πρώην διευθυντής της εταιρείας και πρώην μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚ Βιετνάμ, Ντιν Λα Θανγκ, που καταδικάστηκε σε φυλάκιση 13 ετών, ενώ και ο νυν πρόεδρος και ο γενικός διευθυντής της εταιρείας καταδικάστηκαν αρχικά σε ισόβια κάθειρξη, αλλά στη συνέχεια περιορίστηκαν οι ποινές τους σε 22 χρόνια, μετά την επιστροφή εκατοντάδων εκατομμυρίων από τις οικογένειες των καταδικασθέντων.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ
Προσωρινή συμφωνία επαναλειτουργίας του δημόσιου τομέα
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--
Οι κόντρες Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών με αφορμή τις διαφορές τους, μεταξύ άλλων, στο μεταναστευτικό ζήτημα, κουκουλώθηκαν το βράδυ της Δευτερας με μία ακόμη «προσωρινή» συμφωνία που προβλέπει επανέναρξη της χρηματοδότησης της λειτουργίας των υπηρεσιών της κυβέρνησης και του δημόσιου τομέα, τουλάχιστον μέχρι τις 8 Φλεβάρη.
Η  συμφωνία της Δευτερας, που έρχεται έπειτα από τριήμερη αναστολή των λειτουργιών τμημάτων του δημόσιου τομέα, κατέστη εφικτή έπειτα από διαπραγματευτικό ελιγμό των Δημοκρατικών γερουσιαστών. Τόνισαν ότι έκαναν «πίσω» μετά τη διαβεβαίωση των Ρεπουμπλικάνων πως θα συνεχίσουν έως τις 8 Φλεβάρη τις εντατικές διαπραγματεύσεις σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης να αναστείλει πρόγραμμα νεαρών λαθρομεταναστών, το οποίο ανάβει το «πράσινο φως» για μαζικές απελάσεις.
Αυτά ενώ το Σαββατοκύριακο, η πρώτη επέτειος διακυβέρνησης των ΗΠΑ από τον Ντόναλντ Τραμπ «γιορτάστηκε» με πλήθος διαδηλώσεων γυναικών με πανσπερμία «αιτημάτων» και συνθημάτων, που περιστράφηκαν κυρίως γύρω από τις κατά καιρούς ακραίες απόψεις του Προέδρου της χώρας και τα σκάνδαλα σεξουαλικών παρενοχλήσεων κ.λπ., αφήνοντας «στην μπάντα» τις ανισότητες, τη φτωχοποίηση των λαϊκών στρωμάτων, την ίδια την καπιταλιστική εκμετάλλευση.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΙΤΟ.-- Ο αληταρας κωλοσακατης σκατοχαφιες κωλοδεξιος Πρόεδρος του Ισημερινού, Λ. Μορένο, που σαν τον Τσιπρα ξεγελασε τον κοσμο και εκλεχθηκε με ψηφους της αριστερας δήλωσε ότι το άσυλο που έχει χορηγηθεί στον Τζούλιαν Ασάνζ, ιδρυτή της ιστοσελίδας αποκαλύψεων «WikiLeaks», ο οποίος παραμένει αποκλεισμένος στην πρεσβεία της χώρας στο Λονδίνο από το 2012, είναι ένα «πρόβλημα που κληρονόμησε» η κυβέρνησή του και αποτελεί «κάτι παραπάνω από ενόχληση».