Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

Κυριακη 28 Ιανουαριου 2018


Τη σύλληψη και μεταφορά των Ελληνοεβραίων στην Πολωνία κυρίως, όπου και μαρτύρησαν, ακολούθησε η ιδιοποίηση και λεηλασία των περιουσιών από ιδιώτες και το Ελληνικό δημόσιο. Λίγο πριν οι Γερμανοί τους άρπαξαν ό,τι μπόρεσαν να βρουν. Στο πλιάτσικο των περιουσιών διακρίθηκαν φιλοναζιστικά στοιχεία του δοσιλογισμού που λίγο μετά αναβαπτίστηκαν σε εθνικόφρονες.
Λέγεται ότι ανάγκασαν τους Εβραίους της Θεσσαλονίκης ν' ανταλλάξουν τα χρήματα που είχαν πάνω τους πριν μπουν στα τρένα με ζλότι, το νόμισμα της νέας πατρίδας όπως τους έλεγαν για την Κρακοβία. Με ζλότι..... πλαστά.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αλλά  στην Αριστερά στέκονται έκθαμβοι απέναντι στο Μακεδονικο συλλαλητήριο.  Σε σημείωμα της ιστοσελίδας Iskra, που πρόσκειται στη ΛΑΕ, προβάλλεται το αρθρο: «Οι χιλιάδες, που συνέρρευσαν στη Θεσσαλονίκη, προσήλθαν κατά βάση με γνήσιες ανησυχίες και αγωνίες για την πατρίδα, για την εδαφική της ακεραιότητα, την ιστορία και τον πολιτισμό μας». Η Κωνσταντοπούλου της ΠΛΕΥΣΗΣ δηλώνει στο ίδιο μοτίβο: «Δεν εκχωρούμε πόντο από τα σύνορά μας, καμία διαπραγμάτευση για τη χρήση του όρου Μακεδονία μέχρι να αποκατασταθεί η δημοκρατία στη χώρα».




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Υεμένη: Εντάσεις μεταξύ δοσιλογων προδοτων και αυτονομιστών στο Άντεν
Κυριακή, 28 Ιανουαρίου 2018, 11:59
Τουλάχιστον έντεκα άτομα τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις ανάμεσα στον στρατό και δυνάμεις αυτονομιστών στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Υεμένης, Άντεν, σύμφωνα με πηγές των δυνάμεων ασφαλείας και των υγειονομικών αρχών.
Οι συγκρούσεις ξέσπασαν όταν οι δυνάμεις του στρατού  στο διορισμενο προδοτη δοσιλογο «πρόεδρο» Μανσούρ Χάντι προσπάθησαν να εμποδίσουν διαδηλωτές να μπουν στην πόλη που βρίσκεται στα νότια της χώρας. Η νότια Υεμένη ήταν ανεξάρτητο κράτος πριν από την ένωση της με το βορρά το 1990. Σύμφωνα με ιατρικές πηγές υπάρχουν και τέσσερις άμαχοι ανάμεσα στους τραυματίες.
Οι διαδηλωτές απαιτούσαν την απομάκρυνση του διορισμενου από τους αποικιοκρατες προδοτη δοσιλογου «προέδρου» Χάντι. Το αποσχιστικό κίνημα είναι ιδιαίτερα ισχυρό στο νότο. Οι σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών επιδεινώθηκαν όταν η προδοτικη «κυβέρνηση» των αποικιοκρατων  εγκαταστάθηκε στο Άντεν αφού εκδιώθηκε από την πρωτεύουσα Σαναά, η οποία ελέγχεται από τους πατριωτες αντάρτες Χούτι.
Η δυτικη αποικιοκρατικη συμμαχία υπό τη καθυστερημενη σουνιτοφασιστικη Σαουδική Αραβία που έχει διαμορφωθεί απέναντι στους Χούτι και υποστηρίζει τον προδοτη διορισμενο από αυτους «πρόεδρο» Χάντι, με ανακοίνωσή της εξέφρασε ανησυχία για τα τεκταινόμενα και απύηθυνε έκκληση για συγκράτηση.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξανθός: Σε εξέλιξη η διαδικασία διαγραφής 28 εκατ. ευρώ για νοσήλια σε ανασφάλιστους
 Κυριακή, 28 Ιανουαρίου 2018, 08:48

Το ΕΣΥ θα επιβιώσει και το 2018 παρότι, «ο προϋπολογισμός είναι οριακός και οι διαθέσιμοι πόροι είναι λιγότεροι από τις υγειονομικές ανάγκες της κοινωνίας», τονίζει σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, που προσθέτει πως «η λιτότητα είναι παρούσα, ο προϋπολογισμός είναι και φέτος οριακός, αλλά η επιβίωση του ΕΣΥ έχει διασφαλιστεί πλήρως».
Παραδέχεται πως η κριτική για αργούς ρυθμούς στις προσλήψεις, είναι ακριβής και επισημαίνει ότι «δυστυχώς αυτοί είναι οι ρυθμοί του Κράτους και της υπηρεσιακής γραφειοκρατίας». Παρ' όλα αυτά, αναφέρει πως το 2018 θα ολοκληρωθεί η προκήρυξη που αφορά «περίπου 2000 νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό , θα προχωρήσουν οι κρίσεις για 1260 γιατρούς και η προκήρυξη -με το νέο σύστημα- για άλλες 1500 θέσεις».

Οι επικουρικοί γιατροί δεν μπορούν να γίνουν αορίστου χρόνου.
Όσον αφορά τους επικουρικούς, που παρατάθηκε η θητεία τους μέχρι και το τέλος του 2018, ξεκαθαρίζει ότι δεν μπορούν να γίνουν αορίστου χρόνου, αλλά η δυνατότητα μονιμοποίησης τους «μπορεί να γίνει μόνο μέσα από τη διεκδίκηση μιας θέσης από τις 2760 που έχουμε μέχρι σήμερα προκηρύξει ή πρόκειται να προκηρύξουμε μέσα στο 2018».
Θα ενημερωθούν εγγράφως οι ανασφάλιστοι στους οποίους η εφορία θα διαγράψει χρέη από νοσήλια.
Για τους ανασφάλιστους, επισημαίνει πως θα ενημερωθούν εγγράφως όλοι, όσους αφορά η διαγραφή 28 εκατ. ευρώ βεβαιωμένων χρεών στην εφορία για χρήση υπηρεσιών Υγείας. «Η ρύθμιση νομοθετήθηκε, η διαδικασία είναι σε εξέλιξη, αλλά καθυστερεί λίγο γιατί δεν ήταν τόσο εύκολη τεχνικά όσο φαινόταν στην αρχή» τονίζει ο κ. Ξανθός. Όπως αποκαλύπτει, το 2017 «συνταγογραφήθηκαν μέσα από το σύστημα της ΗΔΙΚΑ 840.000 ανασφάλιστοι για φάρμακα αξίας 165 εκατ. ευρώ. Πολλοί από αυτούς εξετάστηκαν στις δημόσιες δομές, έκαναν διαγνωστικές πράξεις, νοσηλεύτηκαν ή πήραν ακριβές θεραπείες απολύτως δωρεάν».
Κανένας ασθενής δεν θα μείνει χωρίς φάρμακα. «Τροχειοδεικτική βολή» η στάση μας απέναντι στη Roche. «Δεν θα βρει μιμητές» αυτό που έκαναν.
Σχετικά με τη νέα φαρμακευτική πολιτική, ο υπουργός Υγείας κάνει λόγο για βελτιωτικές αλλαγές στο «μίγμα» της φαρμακευτικής πολιτικής, δίνοντας προτεραιότητα στη μείωση των επιβαρύνσεων που αφορούν την κοινωνία. «Σε κάθε περίπτωση, δεν πρόκειται να αφήσουμε ασθενή χωρίς τη φαρμακευτική αγωγή που έχει ανάγκη», επισημαίνει, ενώ παράλληλα παραδέχεται πως ο κλειστός προϋπολογισμός τής εξωνοσοκομειακής και νοσοκομειακής φαρμακευτικής δαπάνης, είναι όντως χαμηλός .
«Είναι αλήθεια ότι η υπέρβαση της δαπάνης επιβαρύνει με υψηλό claw back τις φαρμακευτικές εταιρείες», αναφέρει και σχολιάζει πως ο χειρισμός που έγινε στην περίπτωση του «εκβιασμού της Roche», ήταν η «τροχειοδεικτική βολή» του υπουργείου Υγείας.
«Δεν επιτρέψαμε την απόσυρση του αντικαρκινικού φαρμάκου, και νομίζω ότι αυτή η απαράδεκτη κίνηση δεν θα βρει άλλους μιμητές» λέει χαρακτηριστικά.

100 νέες ΤΟΜΥ θα λειτουργήσουν μέχρι τον Ιούνιο σ' όλη τη χώρα.
Για την Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας «δεν έχουμε καμιά δυσκολία να παραδεχθούμε ότι υπήρξε καθυστέρηση στην έναρξη λειτουργίας των Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ), αλλά είναι ο πρώτος νόμος για την ΠΦΥ και τον οικογενειακό γιατρό που δεν έμεινε στα χαρτιά αλλά , αντίθετα, 6 μήνες μετά την ψήφιση του υλοποιείται με αργά αλλά σταθερά βήματα» υποστηρίζει ο Ανδρέας Ξανθός. Όπως εκτιμά, θα ανοίξουν 100 ΤΟΜΥ μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2018 και κρίνει ως πολύ ενθαρρυντικό το γεγονός ότι το 80% των γιατρών που έχουν επιλεγεί για τη στελέχωση τους, είναι κάτω των 40 ετών.

Διαφθορά: «Δεν θα προσφέρουμε ασυλία όπως οι προηγούμενοι. Δεν παριστάνουμε τους ηθικολόγους».
Όσον αφορά τα φαινόμενα διαφθοράς στην Υγεία ο κ. Ξανθός δεν έχει αυταπάτες, καθώς τονίζει πως «χωρίς θεσμικές "δικλείδες ασφαλείας" όπως η λίστα χειρουργείου, χωρίς έλεγχο και χωρίς αυστηρή τιμωρία όταν υπάρχουν αποδείξεις ενοχής, το φακελάκι δεν πρόκειται να εξαλειφθεί».
Όπως λέει «δεν παριστάνουμε τους ηθικολόγους αλλά δεν έχουμε καμιά διάθεση να προσφέρουμε, όπως οι προηγούμενοι, ασυλία στα γνωστά φαινόμενα που προσβάλλουν την αξιοπρέπεια των πολιτών , των έντιμων γιατρών και της δημόσιας περίθαλψης».
Τέλος, σχολιάζοντας τον συνεχή και αιχμηρό καταγγελτικό λόγο των συνδικαλιστών, επισημαίνει πως «ακόμα και στην υπερβολή του, θα μπορούσε να είναι ανεκτός , αρκεί να μην είναι "τοξικός" , να μην είναι χυδαία διαστρεβλωτικός και κυρίως να μη δημιουργεί αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες».




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η σκλήρυνση κατά πλάκας δεν φοριέται πια
 27/01/2018 08:00
Συγγνώμη, πάτε καλά εκεί στο υπουργείο Εργασίας; Αφήσατε έξω από τη λίστα των ανίατων παθήσεων τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας; Διαβάζεις την είδηση και λες είναι fake news, αποκλείεται, δεν γίνεται, δεν υπάρχει, δεν είναι δυνατόν να παίζει τέτοιο σενάριο.
Τι είναι η σκλήρυνση, συναχάκι ή γρατζουνιά στο γόνατο; Εχετε συνειδητοποιήσει τι κάνατε; Κάτσατε γύρω από ένα τραπέζι και είπατε παιδιά ρίξτε ιδέες τι να αφήσουμε απ' έξω από τις ανίατες παθήσεις; Την ΣΚΠ βρε. Που άμα πάρεις ένα παυσίπονο και βράσεις κι ένα τίλιο περνάει. Κι άσε τους πάσχοντες να λένε, επίτηδες το κάνουν για να ρίξουν την κυβέρνηση.
Μη σας ταράξουμε αλλά έχετε την παραμικρή ιδέα για τι έγκλημα μιλάμε εδώ; Η ΣΚΠ είναι μια χρόνια διαταραχή του κεντρικού νευρικού συστήματος. Επηρεάζει τη λειτουργία του εγκεφάλου. Χτυπάει τα οπτικά νεύρα και τον νωτιαίο μυελό, προκαλεί κινητικές διαταραχές. Εμφανίζει προβλήματα στα μάτια, στο σώμα, στη μνήμη, στην προσοχή, στην ψυχολογία. Οι πάσχοντες παλεύουν με την κατάθλιψη, η ποιότητα ζωής φθίνει, η καθημερινότητα είναι ένας παρατεταμένος γολγοθάς, οι οικογενειακές και φιλικές σχέσεις δοκιμάζονται, η αυτονομία του ατόμου περιορίζεται και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια την ακολουθεί. Με αναπηρικό καροτσάκι.
Αρα τι έχουμε εδώ με τους φωστήρες που μπλέξαμε; Την αναθεώρηση του πίνακα που προσδιορίζει τα ποσοστά αναπηρίας μιας ΑΝΙΑΤΗΣ νόσου. Ανίατης λέμε  α-νί-α-της: Που σημαίνει δεν θεραπεύεται, δεν γίνεται καλά ο άνθρωπος, δεν περνάει με μερκουροχρώμ το βαβά κι ώσπου θα παντρευτείς θα γιάνει. ΑΝΙΑΤΗ, διεθνώς γνωστό αυτό στους ιατρικούς συλλόγους. Γνωστά αυτά στις επιστημονικές κοινότητες, στους απλούς ανθρώπους, σε σένα, σε μένα, στον διπλανό, στον μπροστινό, σε όλους. Εκτός από σας.
Εκτός από εσάς που δεν το καταλαβαίνετε. Εξού και στέλνετε βασανισμένους ανθρώπους στα Κέντρα Αναπηρίας για να πάρουν μια ρημαδοπιστοποίηση. Κάθε τρία χρόνια τώρα αυτή η τρέλα.
Να πιστοποιείς τι; Το ανίατον της νόσου. Γιατί σε τρία χρόνια - σου  λέει το κράτος - μπορεί η Μεγαλόχαρη να κάνει το θαύμα της. Κι εκεί που γίνεσαι περδίκι και χοροπηδάς μάμπο Χιώτης μάμπο, το κρύβεις το Θαύμα για να κλέψεις την κυβέρνηση. Τέτοιος είσαι.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καβγάς στην Τουρκία για τα ελληνικά νησιά - Φάκελο για τη Συνθήκη της Λωζάνης ετοιμάζει ο Ερντογάν
 Κυριακή, 28 Ιανουαρίου 2018, 09:41
Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση στην Τουρκία, με αφορμή τα ελληνικά νησιά. Ο αληταρας πολεμοκαπηλος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του υποτιθεται «κεντρωου» αλλα στην ουσια πολεμοκαπηλου Ρεπουμπλικανικου Κομματος, δεν χάνει ευκαιρία να επιτίθεται στην κυβέρνηση για παραχώρηση νησιών, για τα οποία τακτικά αναφέρει ότι βρίσκονται υπό ελληνική κατοχή.
Ο Ταγίπ Ερντογάν του αντεπιτέθηκε, σε ομιλία του το Σάββατο. «Αν ρωτήσεις τον Κιλιτσντάρογλου, θα πει ότι κερδίσαμε στη Λωζάνη. Μετά, κατηγορεί το AKP για τα νησιά. Εσείς δώσατε τα νησιά. Οι αρχηγοί του κόμματός σας», είπε ο Τούρκος πρόεδρος απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση.
«Τώρα ετοιμάζω ιστορικά αρχεία και θα τους πούμε με ντοκουμέντα, ανάμεσά τους και για τη Συνθήκη της Λωζάνης, ποιος έδωσε τα νησιά», συνέχισε ο Ερντογάν, σύμφωνα με την εφημερίδα Sozcu.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τα τελικά αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών της Τσεχίας και οι πρώτες δηλώσεις του Ζέμαν
 Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2018, 22:53
Ο φιλορώσος απερχόμενος πρόεδρος της Τσεχίας, Μίλος Ζέμαν, που διεξήγαγε εκστρατεία κατά της μετανάστευσης, επανεξελέγη σήμερα για δεύτερη πενταετή θητεία, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα.
Ο σοσιαλδημοκρατης Ζέμαν, 73 ετών, εξασφάλισε το 51,36% των ψήφων έναντι 48,63% του χριστιανοδημοκρατη Γίρι Ντράχος, 68 ετών, σύμφωνα με την τσεχική δημόσια τηλεόραση.
Ο νικητής ευχαρίστησε εκείνους που τον ψήφισαν αλλά και εκείνους που ψήφισαν τον αντίπαλό του, «γιατί προσήλθαν στις κάλπες».
«Πριν από πέντε χρόνια εκλέχθηκα από 2,7 εκατομμύρια ψηφοφόρους, τώρα από 2,8 εκατομμύρια», είπε ο Ζέμαν.
«Αυτή η εμπιστοσύνη των πολιτών της Τσεχικής Δημοκρατίας με γεμίζει ενέργεια για τα πέντε χρόνια που έρχονται και είμαι σίγουρος ότι αυτή η εμπιστοσύνη δεν θα διαψευσθεί», συμπλήρωσε.
Ο χριστιανοδημοκρατης Ντράχος παραδέχθηκε αμέσως την ήττα του και συνεχάρη τον αντίπαλό του, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι το αποτέλεσμα ήταν «αμφίρροπο».
«Δεν κερδίσαμε, αλλά ούτε και χάσαμε», συνέχισε ο επικεφαλής των Χριστιανοδημοκρατων. «Είμαι πολύ ικανοποιημένος από αυτό το κύμα ενέργειας που εμφανίστηκε σε αυτές τις προεδρικές εκλογές και που δεν πρέπει να χαθεί».
«Υπόσχομαι ότι θα συνεχίσω να διευθύνω αυτή την ενέργεια και αυτή την ελπίδα, δεν εγκαταλείπω την πολιτική ζωή», κατέληξε.
Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας αντανακλά μια κοινωνία χωρισμένη στα δύο, εκτίμησε ο αναλυτής Γίρι Πέχε. «Υπάρχει πραγματικά μια βαθιά πόλωση, όχι μόνο ανάμεσα στην Πράγα και σε άλλες μεγάλες πόλεις από τη μία πλευρά και την υπόλοιπη χώρα από την άλλη, αλλά και μια πόλωση όσον αφορά μια πολιτισμική επιλογή», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο.
«Βλέπουμε πως το μισό της κοινωνίας φοβάται τον έξω κόσμο, την παγκοσμιοποίηση και τις προκλήσεις της. Ο Ζέμαν χρησιμοποίησε αυτή την προβληματική», συνέχισε.
Για τον αναλυτή, η πλειονότητα των Τσέχων δεν συμμερίζονται τον φιλορωσικό και φιλοκινεζικό προσανατολισμό του απερχόμενου προέδρου. «Η μετανάστευση ήταν περισσότερο το κύριο θέμα. Ο Ζέμαν είναι στα μάτια των ψηφοφόρων ο υπερασπιστής των τσεχικών εθνικών συμφερόντων», εξήγησε.
Ο απερχόμενος πρόεδρος υποστηρίχθηκε κυρίως από τα αγροτικά στρώματα και τους χειρώνακτες, ενώ ο δεξιος νεοφιλελε Ντράχος ήταν ο αγαπημένος υποψήφιος των διανοουμένων στις μεγάλες πόλεις.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γερμανία: Η αστυνομία σταμάτησε διαδήλωση χιλιάδων Κούρδων κατά της τουρκικής επίθεσης στη Συρία
 Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2018, 17:57
Η γερμανική αστυνομία διέταξε σήμερα Σαββατο να διαλυθεί μια διαδήλωση περίπου 15.000 Κούρδων στην Κολονία κατά της τουρκικής στρατιωτικής επίθεσης στη Συρία, εξαιτίας της παρουσίας μέσα στην πορεία πολλών συμβόλων του PKK, που είναι απαγορευμένα στη Γερμανία.
«Πολυάριθμοι διαδηλωτές ύψωσαν απαγορευμένες σημαίες με τη μορφή του Αμπντουλάχ Οτσαλάν», του ιστορικού ηγέτη του PKK, ενώ άλλοι που διαδήλωναν με καλυμμένο πρόσωπο αρνήθηκαν να ξεσκεπάσουν το κεφάλι τους, δικαιολογήθηκε η εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας, όταν ερωτήθηκε σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο.
Δύο πρόσωπα προσήχθησαν ενώ κρατήθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας πολλών άλλων, ανακοίνωσε η αστυνομία.
Η οργάνωση Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) θεωρείται τρομοκρατική από την Τουρκία και τους δυτικούς συμμάχους της και απαγορεύεται να επιδεικνύει δημόσια τα σύμβολά της στη Γερμανία.
Στο παρελθόν η Άγκυρα κατηγορούσε τακτικά το Βερολίνο ότι είναι υπερβολικά χαλαρό στο ζήτημα αυτό κατα τις συγκεντρώσεις των Κούρδων στη Γερμανία.
Η διαδήλωση στην Κολονία άρχισε το πρωί σε τεταμένη ατμόσφαιρα ενώ 2.000 αστυνομικοί είχαν κινητοποιηθεί για την αποφυγή ενδεχόμενων επεισοδίων.
Η αστυνομία σταμάτησε την πορεία λόγω της παρουσίας συμβόλων του PKK. Στη συνέχεια οι αστυνομικοί συνόδευσαν την πορεία μέχρι το σημείο από το οποίο είχε αναχωρήσει χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.
«Η κατάσταση παραμένει πολύ τεταμένη», σχολίασε πάντως μια εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας, η οποία εξέφρασε φόβους πως, όταν πέσει η νύκτα, μπορεί να σημειωθούν επεισόδια ανάμεσα στους πιο ριζοσπαστικούς διαδηλωτές και τις δυνάμεις της τάξης ή με τούρκους εθνικιστές.
Στη Γαλλία πραγματοποιήθηκαν επίσης σήμερα πιο περιορισμένες διαδηλώσεις υπέρ των Κούρδων. Μερικές εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο Παρίσι και περίπου 500 στη Μασσαλία.
Στην Κολωνία, μερκοί από τους συμμετέχοντες κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν «Ελευθερία για το Κουρδιστάν» ή «Ντροπή σου, Ευρώπη!», έκανε γνωστό δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.
Η συγκέντρωση οργανώθηκε έπειτα από έκκληση μιας κουρδικής οργάνωσης, της Nav-Dem, για την οποία η γερμανική υπηρεσία εσωτερικών πληροφοριών θεωρεί ότι πρόσκειται στο PKK.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γερμανία: Το συνδικάτο IG Metall ανακοίνωσε πως θα προκηρύξει 24ωρες απεργίες
Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2018, 15:18
Η ηγεσία του γερμανικού συνδικάτου IG Metall αποφάσισε να καλέσει τους βιομηχανικούς εργάτες να πραγματοποιήσουν 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλη τη Γερμανία αφού τερματίσθηκαν χωρίς να επιτευχθεί συμφωνία οι περιφερειακές συνομιλίες που διεξάγονταν με την εργοδοσία, ανακοίνωσε σήμερα το συνδικάτο.
Το IG Metall έκανε επίσης γνωστό ότι θα οργανώσει ψηφοφορία μεταξύ των εργατών για την προκήρυξη παρατεταμένων απεργιακών κινητοποιήσεων, σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατό να επιτευχθεί γρήγορα συμφωνία.
Σχεδόν ένα εκατομμύριο εργάτες έχουν ήδη συμμετάσχει αυτόν τον μήνα σ' όλη τη χώρα σε σύντομες στάσεις εργασίας για να υποστηρίξουν τα αιτήματα του IG Metall για υψηλότερους μισθούς και δικαίωμα σε λιγότερες ώρες εργασίας. Ωστόσο οι 24ωρες απεργίες μπορεί να δημιουργήσουν σοβαρό κίνδυνο για τη βιομηχανική παραγωγή της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης.
Οι εργοδότες στο νοτιοδυτικό κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης, όπου έχουν την έδρα τους εταιρείες όπως η Daimler που κατασκευάζει τις Mercedes-Benz και η αυτοκινητοβιομηχανία Porsche, ανακοίνωσαν σήμερα ότι το συνδικάτο διατύπωσε νέα αιτήματα κατά τον πέμπτο γύρο των συνομιλιών, τα οποία για τους εργοδότες δεν είναι διαπραγματεύσιμα.
Το IG Metall ζητάει τώρα να δοθεί μισθολογική αύξηση 8% σε 3,9 εκατομμύρια εργάτες μετάλλου και μηχανουργίας για 27 μήνες σε όλη τη Γερμανία, ανακοίνωσε η περιφερειακή εργοδοτική ένωση Suedwestmetall.
Το συνδικάτο ζητάει επίσης να έχουν οι εργάτες το δικάιωμα να περιορίζουν τις εβδομαδιαίες ώρες εργασίας τους σε 28 από 35 για να φροντίσουν παιδιά, ηλικιωμένους ή ασθενείς συγγενείς και να επιστρέφουν στην απασχόληση με πλήρες ωράριο έπειτα από δύο χρόνια.
Οι εργοδότες έχουν προσφέρει αύξηση 6,8%, αλλά έχουν απορρίψει το αίτημα για μείωση των ωρών εργασίας, εκτός αν δοθεί και στους ίδιους το δικαίωμα να αυξάνουν τις ώρες εργασίας των εργατών όταν το κρίνουν απαραίτητο.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Η ΜΚΟ «Διεθνής Αμνηστία» πάνω σε αυτό το κομμάτι δουλεύει και βρίσκει την ευκαιρία για πλουτισμό πάνω σε ζητήματα που παίρνουν διεθνείς προεκτάσεις, όπως είναι τώρα και το θέμα της Αχεντ Ταμίμι! Η ΜΚΟ «Διεθνής Αμνηστία» που δεν έχει πάρει θέση για τους αιχμάλωτους Παλαιστινιους στις Σιωνιστικές φυλακές, δεν έχει πάρει θέση για τις εκατοντάδες των ανηλίκων Παλαιστινιων, που το Σιωνιστικό Κράτος Κατοχής τρομοκρατεί με τον εγκλωβισμό τους στις φυλακές.
Δεν έχει πάρει θέση ούτε για τους εκτελεσθέντες από τον Σιωνιστικό Στρατό Κατοχής!
Η ΜΚΟ «Διεθνής Αμνηστία» που στο παρελθόν έχει αποδείξει έμπρακτα πως δεν λειτουργεί για το συμφέρον της Παλαιστίνης και του Παλαιστινιακού λαού, αφού έπαιξε και αυτή ενεργό ρόλο στην δημιουργία κλίματος στην Δύση, με την διοχέτευση ψευδών ειδήσεων για τα όσα συνέβαιναν στην Συρία, καταγγέλλοντας ανεπιβεβαίωτα συμβάντα που υποτίθεται λάμβαναν χώρα στην περιοχή, πάντα με σκοπό να επιφέρουν πλήγματα στην αντίσταση που προέβαλλε ο Συριακός λαός κατά της Ιμπεριαλιστικής αποσταθεροποίησης. Ένας σχεδιασμός που σαν βάση είχε την υφαρπαγή του πλούτου του Συριακού λαού και την δημιουργία της «Νέας Μέσης Ανατολής» που σαν βάση είχε την δημιουργία του «Μεγάλου Ισραήλ» που περνούσε και μέσα από τον διαμελισμό της Συρίας και την πλήρη καθυπόταξη του Αραβικού κόσμου.
Πάνω σε αυτό το ζήτημα, πήρε και το κομμάτι της πίτας που της αναλογούσε στο προσφυγικό ζήτημα το οποίο ακολούθησε την Συριακή αποσταθεροποίηση, παίζοντας ρόλο και στον εγκλωβισμό των προσφύγων στην χώρα μας. Για την ακρίβεια λαμβάνοντας κονδύλια που της αναλογούσαν για την υποστήριξη που έπρεπε να δώσει στους Πρόσφυγες αλλά προσφέροντας ελάχιστη έως μηδαμινή προσφορά.
Η ΜΚΟ «Διεθνής Αμνηστία» που στο ελληνικό της τμήμα έχει σαν διευθυντή τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, τον πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης που μπορεί να μην βρίσκεται στην Κυβέρνηση, αλλά σωπαίνει μπροστά στα εγκλήματα εις βάρος του Παλαιστινιακού λαού και στην ολοκληρωτική συμμαχία- συνεργασία με τους κατακτητές της Παλαιστίνης που ξεκινάει με την δημιουργία του Αγωγού Φυσικού Αερίου East Med, ο οποίος εκμεταλλεύεται τα κλεμμένα από τους Παλαιστίνιους ορυκτά και συνεχίζει με επαναλαμβανόμενες στρατιωτικές κοινές ασκήσεις, προπονώντας τους φονιάδες των Παλαιστινίων.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν στο Συνταγμα είναι ομιλητες οι Θεοδωράκης,Κασιμάτης,Γιανναράς κλπ,
η ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΗ και ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ "αριστερά"θα συνεχίσει τη ΛΑΣΠΗ?
Σχολιο.- φυσικά ειδικά τον Κασιμάτη και το γιανναρά τους θεωρούν ακροδεξιούς
Σχολιο.- Γιατι το Μικη ? Εθνικιστη τον ανεβαζουν, εθνικιστη τον κατεβαζουν!! Τωρα βγαλαν φασιστρια και τη Ζωη !! Και το ερωτημα ειναι, που τη βρισκουν αυτη την αναιδεια, υπαρχει καποια υλικα βαση ? Μου φαινεται, η απαντηση για τον κομματικο στρατου των ανυπαρκτων κωματων  και ΣΙΑ, θα πρεπει να αναζητηθει στους καταλογους των ΜΚΟ...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φυλακισμένος Αρχιεπίσκοπος στα Σκόπια επειδή φώναξε «η Μακεδονία είναι ελληνική!»
Φυλακισμένος στα Σκόπια επειδή φώναξε η Μακεδονία είναι ελληνική. Απαράδεκτες οι συνθήκες κράτησης. Απειλούν να τον σκοτώσουν αν δεν ανακαλέσει τα όσα υποστηρίζει για την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Ο μαρτυρικός Αρχιεπίσκοπος Αχρίδας Ιωάννης τόλμησε να πει την αλήθεια κι αμέσως οι Σκοπιανοί του πρόσαψαν τον χαρακτηρισμό προδότη του έθνους. Αν και τα τρία τελευταία χρόνια ταλαιπωρείται στην φυλακή δεν ήταν λίγα αυτά που πέρασε και τα προηγούμενα χρόνια.
Συνεχείς φυλακίσεις, βασανισμοί, διώξεις, εξορίες. Όλα αυτά γιατί ο Αρχιεπίσκοπος δεν φοβόταν να πει στους Σκοπιανούς ότι δεν είχαν καμία δουλειά με τον Μέγα Αλέξανδρο και την Μακεδονία.
Θέλουν να τον εξοντώσουν και αυτό φαίνεται και από τον τρόπο που του φέρονται στη φυλακή είπε η μητέρα του που της επέτρεψαν να τον δει μόνο δύο φορές. Κοιμάται σε κελί με 33 άτομα με μια τουαλέτα , οι φύλακες τον βασανίζουν και οι συνθήκες υγιεινής είναι απαράδεκτες. Η εκκλησία του Αρχιεπίσκοπου Αχρίδος, στα πλαίσια του Πατριαρχείου Σερβίας, είναι αναγνωρισμένη από όλα τα Ορθόδοξα Πατριαρχεία και τις κατά τόπους Εκκλησίες της Οικουμένης.
Σήμερα ο μάρτυρας φιλέλληνας συμπληρώνει τρία χρόνια στις φυλακές των Σκοπίων, όπου λιώνει αβοήθητος από τους Σέρβους και από τους Έλληνες. Η Διεθνής κοινότητα μόνο λεκτικά συμπαρίστανται στο δράμα του Ιωάννη. Οι ομόδοξοι Σέρβοι δεν κάνουν καμία θεαματική ενέργεια για να τον αποφυλακίσουν. Ούτε οι Έλληνες έκαναν κάτι για αυτόν που έχουν ακόμη μεγαλύτερη υποχρέωση στον Ελληνομαθέστατο και φιλέλληνα Ιεράρχη, που υπερασπίστηκε τα Ελληνικά δίκαια της Μακεδονίας, φωνάζοντας κι αυτός μαζί με 10 εκατομμύρια Έλληνες, ότι η Μακεδονία είναι Ελληνική. Από τότε ο Ιωάννης πληρώνει ακόμη πολύ βαρύ τίμημα, αυτά τα 12 χρόνια.
Μια φυλακή κόλαση. Όπως έγραψε προ ημερών ο ίδιος, ζήτησε δύο φορές από τον διευθυντή των Φυλακών να του επιτρέψει να επισκεφθεί τα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής της Οχρίδας, ιερείς και μοναχούς, αλλά του αρνήθηκε χωρίς εξήγηση.
Στην ίδια επιστολή του περιγράφει τις άθλιες συνθήκες στέγασης (33 άτομα σε ένα δωμάτιο με μόνο μία τουαλέτα), κακό φαγητό και κακή υγιεινή, και η φυλακή δεν δίνει ούτε ένα πιάτο και κουτάλι στους φυλακισμένους, γι” αυτό πρέπει να τα φέρουν από το σπίτι. Η υπερήλικη μητέρα του, που τον επισκέφθηκε προ ημερών επιβεβαίωσε, τις φήμες ότι ο γιός της Ιωάννης βρίσκεται σε κακή κατάσταση υγείας.
Κάθε μέρα βασανίζεται από το προσωπικό των φυλακών, με απόφαση της Διοίκησης των Φυλακών, με την ανελέητη πίεση πάνω του, μετά την απελευθέρωσή του από τη φυλακή, να εγκαταλείψει την Δημοκρατία Μακεδονίας, με την απειλή ότι αν δεν συμφωνήσει, θα τον εξαφανίσει. Αυτή είναι η τύχη των ανθρώπων που αγαπούν την Ελλάδα και φωνάζουν για την ελληνική Μακεδονία μας, μέσα στα Σκόπια.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να γινει με τα Σκοπια ότι εκανε η Γαλλια  στην Αγγλια. Δεν μπαινεις στην ΕΟΚ με το ονομα «Μεγαλη Βρετανια» ηταν το τελεσιγραφο του τοτε Προεδρου της Γαλλιας Στρατηγου Ντε Γκωλ. Και η Αγγλια αναγκαστηκε να αλλαξει ονομα και μπηκε στην ΕΟΚ σαν «Ηνωμενο Βασιλειο».
Ο λογος που προβαλε η Γαλλια είναι ότι θα δημιουργειτο συγχυση από τη στιγμη που στη Γαλλια υπαρχει η ιστορικη Βρετανη, μια χερσονησος στο δυτικο ακρο της Γαλλιας, που την χωριζει από την Βρετανια η Μαγχη.(Αυτην την αποκαλυψη εκανε την περασμενη Τεταρτη στην εκπομπη «Επι του Πιεστηριου» ο βουλευτης της ΝΔ Γιωργος Κουμουτσακος



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Proof
Δράμα του Ντέιβιντ Όμπερν
Διαρκεια : 100 '
Σκηνοθ.: Δ. Μυλωνάς
Ερμηνεύουν: Χρ. Βαλαβανίδης, Ελ. Στραβοδήμου, Άν. Ελεφάντη, Χρ. Καπενής.
Ένα συγκινητικό έργο για την σχιζοφρενεια, τις κόρες και τους πατεράδες, τη φύση της διάνοιας και τις αντιθεσεις μεσα στην οικογένεια

Το έργο του Ντέιβιντ Όμπερν με τις λαμπρές θεατρικές δάφνες (βραβεία Πούλιτζερ και Τόνι) ανεβαίνει ως έργο δωματίου, με έναν Χρήστο Βαλαβανίδη μετρημένο  και εκφραστικότατο και την Ελεάνα Στραβοδήμου και Χρηστο Καπενή να δίνουν ρεσιτάλ ερμηνείας,και η Αννα Ελεφάντη να τους ακολουθεί.
Η Κάθριν ζει στην αμερικανική επαρχία με τον πατέρα της, έναν ιδιοφυή και αναγνωρισμένο μαθηματικό, ο οποίος παλεύει με τη σχιζοφρένεια. Παρότι και η ίδια είναι κατά κοινή ομολογία ταλέντο στα μαθηματικά, έχει παρατήσει τις σπουδές για να αφιερωθεί στη φροντίδα του.
Όμως μέσα σε αυτήν την κανονικότητα κρύβεται¬ ένας μεγάλος φόβος που στοιχειώνει την Κάθριν: μήπως, εκτός από το ταλέντο, έχει κληρονομήσει και την ψυχοσύνθεση του αγαπημένου της πατέρα, ο οποίος σε όλη του τη ζωή ακροβατούσε ανάμεσα στη μεγαλοφυΐα και την παράνοια; Μέχρι και το τελευταίο λεπτό του έργου το ερώτημα συνεχίζει να πλανάται, καταδικάζοντάς τη στην απελπισία κι εμάς στην περιέργεια για την προσωπικότητα αυτής της γυναίκας που παλεύει με τους φόβους και τις κρυφές της προσδοκίες. Η συνάντησή της με έναν παλιό φοιτητή του πατέρα της αλλά και με τη γιάπισσα με σπασμενα νεύρα αδερφή της, που επιστρέφει στο πατρικό, εντείνουν το στοιχείο του ψυχολογικού δράματος σε αυτό το απλά γραμμένο αλλά έξυπνο έργο για την ιδιοφυΐα και την παράνοια, για την πίστη και την εμπιστοσύνη ως προϋπόθεση των σχέσεων. Στο «Proof» («Απόδειξη») όλα αποδεικνύονται και όλα αμφισβητούνται.
Ο Χρήστος Βαλαβανίδης, παίζοντας με αυτοσυγκράτηση κι ευαισθησία, δίχως ποτέ να τονίσει την υποβόσκουσα τρέλα του Ρόμπερτ, δίνει σάρκα και οστά στον ωσεί παρόντα πατέρα, φαινομενικά τον πιο αδύναμο χαρακτήρα του θεατρικού έργου. Παρόλα αυτά, ο ρόλος δεν τον βοηθάει. Ο πατέρας – καθηγητής έχει σχιζοφρένεια, και όχι κάποιο σωματικό πρόβλημα, ενώ είναι γνωστο το προβλημα υγείας του Βαλαβανίδη μετά το εγκεφαλικό που πέρασε πριν δυο χρόνια. Βέβαια, το θέατρο είναι δικό του, οπότε κάτι παραπάνω θα ξερει.
Δίπλα του, η Ελεάννα Στραβοδήμου συγκινεί παίζοντας με ορμητικό πάθος την Κάθριν, ενώ ισορροπεί υπέροχα ανάμεσα στις αντιφάσεις του ταραγμένου μυαλού και του διαλυμένου συναισθήματος της ηρωίδας της. Δίπλα της στέκεται επάξια και ο Χρήστος Καπενής στον ρόλο του Χαλ δίνοντας και αυτός παράλληλα ρεσιτάλ ερμηνείας. Γοητευτικότατη και η Άννα Ελεφάντη στον ρόλο της Κλερ  ωστόσο η υπερεκφραστικότητα, στα όρια του γκροτέσκο, με την οποία έπαιζε σε κάποιες σκηνές, άλλοτε πείθει για την αναγκαιότητά της και άλλοτε δίνει την αίσθηση της υπερβολής.
ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΑΤΡΟ Ακαδήμου 13, Μεταξουργείο, 2105232097. Διάρκεια: 100΄.

Ο Χρήστος Βαλαβανίδης, το 1996, μαζί με τη γυναίκα του, Ασπασία Κράλλη, δημιούργησαν το «Από Μηχανής Θέατρο» μετατρέποντας ένα παλιό εργοστάσιο σ'ένα σύγχρονο, καλαίσθητο και λειτουργικό θεατρικό χώρο.
Το 2016 το πούλησαν στον Μυλωνά και στη γυναίκα του Ελεφάντη.
Ο Χρήστος Βαλαβανίδης υπηρέτησε όλα σχεδόν τα είδη της τέχνης του ηθοποιού: Αρχαίο δράμα, Αττική κωμωδία, Κωμειδύλλιο, Οπερέτα, σύγχρονο θέατρο, μουσικό θέατρο, Παντομίμα και Επιθεώρηση.
Ο Χρήστος Βαλαβανίδης είναι λογοτέχνης - ηθοποιός, καθώς έχουν τυπωθεί ως τώρα τρεις ποιητικές συλλογές του. Η τρίτη και τελευταία ποιητική συλλογή του (εκδόσεις Καστανιώτη), περιλαμβάνει τα ανέκδοτα ποιήματα μιας δεκαετίας περίπου, καθώς και ένα αναδρομικό ανθολόγιο από προηγούμενες συλλογές και δημοσιεύσεις με ποιήματα που ο ποιητής θεωρεί ότι άντεξαν στο χρόνο. Ποιήματά του υπάρχουν τυπωμένα σε διάφορες ελληνικές και ξένες ανθολογίες.
Ο ηθοποιός τον Μάρτιο του 2015 πέρασε μια σοβαρή περιπέτεια υγείας καθώς υπέστη εγκεφαλικό τη στιγμή που βρισκόταν στο καμαρίνι του. Όλα πήγαν καλά για εκείνον ευτυχώς και τώρα επιστρέφει.