Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Δευτερα 29 Ιανουαριου 2018


Στέλεχος του HDP (του φιλοκουρδικού κόμματος) παρέδωσε η ελληνική κυβέρνηση στην Τουρκία !!!Ο εικονιζόμενος Κούρδος αγωνιστής είναι στέλεχος του HDP. Λέγεται Ισμαήλ Μπανδου . Συνελήφθηκε πριν μερικές μέρες από τις ελληνικές αρχές στα σύνορα. Αυτή την στιγμή κρατείτε σε τουρκικές φυλακές. Kούρδοι σύντροφοι και η οικογένεια του καταγγέλλουν ότι η ελληνική κυβέρνηση τον παρέδωσε στις τουρκικές αρχές. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο πατέρας του Ισμαήλ Μπανδου , ο Καδίρ Μπανδου δημοσιογράφος δολοφονήθηκε πριν 10 χρόνια από το φασιστικό κράτος της Τουρκίας.
Υ.Γ:Του προδότη που προχώρησε ως ετούτο το έγκλημα ζήτω την τιμωρία
εκείνου που 'δωκε το σύνθημα του θάνατου ζητώ την τιμωρία
εκείνων που προστατέψανε αυτό το έγκλημα ζητώ την τιμωρία
δε θέλω να μου δίνουνε το χέρι, το μουλιασμένο από το δικό μας αίμα
δεν τους θέλω για πρεσβευτές, ούτε ήσυχους μέσα στα σπίτια τους
θέλω να τους δω να δικάζονται,
σε τούτο δω το μέρος, σε τούτη την πλατεία.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Για να μην ξεχνιόμαστε...
Υπενθυμίζω πως ΜΚΟ "Διεθνής Αμνηστία" ήταν αυτή που έκανε καλέσματα στα Ηνωμένα Έθνη να αναλάβουν δράση κατά της Συρίας, πάνω στις υποτιθέμενες και αναπόδεικτες επιθέσεις με χημικά από τον Συριακό στρατό, που αργότερα αποδείχτηκαν πως ήταν προβοκάτσιες των ισλαμοφασιστών των αποικιοκρατων.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Συρία: Τριάντα τρεις άμαχοι ισλαμοφασιστες σκοτώθηκαν από αεροπορικές επιδρομές στην Ιντλίμπ
Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2018, 14:40
Τουλάχιστον 33 άμαχοι ισλαμοφασιστες σκοτώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες από αεροπορικά πλήγματα της Συριακης Δημοκρατιας στην επαρχία Ιντλίμπ (βορειοδυτική Συρία), όπου διεξάγεται στρατιωτική επιχείρηση κατά των τζιχαντοφασιστών.
Μόνο σήμερα, από τις επιδρομές σκοτώθηκαν 16 άμαχοι ισλαμοφασιστες, μεταξύ των οποίων 11 αμαχοι ισλαμοφασιστες που βρίσκονταν σε αγορά της πόλης Σαρακέμπ, διευκρίνισε το Αποικιακο παρατηρητήριο.
Χθες Κυριακή 17 άνθρωποι είχαν βρει τον θάνατο από αεροπορικά πλήγματα με στόχο πολλές τοποθεσίες της Ιντλίμπ, σύμφωνα με τον μεθυστακα αληταρα διευθυντή του Αποικιακου παρατηρητηρίου, τον χαφιε μεθυστακα Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.
«Η αεροπορία της Δημοκρατιας ενέτεινε τις επιδρομές της το τελευταίο 24ωρο, έπειτα από σχετική ηρεμία που οφειλόταν στην κακοκαιρία», διευκρίνισε.
Υποστηριζόμενες από την αεροπορία των Ρώσων συμμάχων τους, οι Συριακες Δημοκρατικές δυνάμεις εξαπέλυσαν στις 25 Δεκεμβρίου επιχείρηση για να ανακαταλάβουν το νοτιοανατολικό τμήμα της επαρχίας Ιντλίμπ και κυρίως το στρατηγικής σημασίας στρατιωτικό αεροδρόμιο του Αμπού Ντουχούρ.
Η περιοχή αυτή ελέγχεται από την Χαγιάτ Ταχρίρ αλ-Σαμ, μια τζιχαντοφασιστική συμμορια στην οποία κυριαρχεί ο πρώην κλάδος της Αλ-Κάιντα, ενώ εκεί υπάρχουν επίσης πολλές ισλαμοφασιστικές συμμοριες των δυτικων αποικιοκρατων.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τουρκία: Τριακόσιες έντεκα συλλήψεις για «προπαγάνδα» κατά της επίθεσης στη Συρία
Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2018, 12:03
Οι τουρκικές αρχές έθεσαν υπό κράτηση περισσότερα από 300 πρόσωπα ως ύποπτα ότι έκαναν «τρομοκρατική προπαγάνδα» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κατά της επίθεσης που διεξάγει η Άγκυρα εναντίον μιας πολιτοφυλακής των Κούρδων στη βορειοδυτική Συρία.
Από τις 20 Ιανουαρίου, «έχουν τεθεί υπό κράτηση 311 άτομα που έκαναν τρομοκρατική προπαγάνδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε σχέση με την επιχείρηση στο Αφρίν», αναφέρει σήμερα σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών.
Η Τουρκία διεξάγει από τις 20 Ιανουαρίου στην περιοχή του Αφρίν (βορειοδυτική Συρία) επίθεση εναντίον της πολιτοφυλακής των Κούρδων της Συρίας «Μονάδες προστασίας του λαού» (YPG), η οποία χαρακτηρίζεται «τρομοκρατική» από την Άγκυρα, αλλά είναι σύμμαχος της Ουάσινγκτον στον αγώνα κατά των τζιχαντιστών.
Το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών δεν έδωσε διευκρινίσεις για τις συλλήψεις, όμως οι αρχές είχαν πραγματοποιήσει την περασμένη εβδομάδα πολλές συλλήψεις σε όλη τη χώρα, κυρίως στην Κωνσταντινούπολη και στη νοτιοανατολική Τουρκία, όπου ζουν κυρίως Κούρδοι.
Πολλοί τοπικοί αξιωματούχοι του κύριου φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας, του HDP, έχουν συλληφθεί επίσης, αφότου άρχισε αυτή η επίθεση της Άγκυρας, στην οποία έχει δοθεί η ονομασία «Κλάδος ελαίας».
Σε ανακοίνωσή του που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, το HDP ζητεί από τη διεθνή κοινότητα «να αναλάβει αμέσως δράση για να βάλει ένα τέλος» στην τουρκική επιχείρηση, η οποία χαρακτηρίζεται «εισβολή».
Αξιωματούχος του HDP δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως 209 μέλη του έχουν συλληφθεί από τις 20 Ιανουαρίου για «τρομοκρατική προπαγάνδα» και «υποκίνηση μίσους».
Μη κυβερνητικές οργανώσεις εξέφρασαν την ανησυχία τους για την ελευθερία της έκφρασης. Το Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων (HRW) κατήγγειλε την περασμένη εβδομάδα ότι οι τουρκικές αρχές δεν ανέχονται την κριτική.
Μετά την έναρξη της επιχείρησης στο Αφρίν, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απηύθυνε έκκληση για εθνική ενότητα και δήλωσε πως όσοι ενδεχομένως θα διαδηλώσουν εναντίον της επίθεσης θα πληρώσουν «πολύ υψηλό τίμημα».




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υεμένη: Οι αυτονομιστές στέλνουν ενισχύσεις στο Άντεν
 Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2018, 12:21
Οι αυτονομιστές στην Υεμένη προώθησαν ενισχύσεις σήμερα στο Άντεν, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, όπου συνεχίζουν να μαίνονται μάχες με τον προδοτικό στρατό, μετά την κατάληψη της προσωρινής έδρας τους δυτικους αποικιοκρατες  διορισμένης «κυβέρνησης».
Η νότια Υεμένη ήταν ανεξάρτητο κράτος ως το 1990, οπότε ενώθηκεμε τη βια  με τη βόρεια Υεμένη, από τον πρώην πρόεδρο Άλι Αμπντάλα Σάλεχ.
Οι αυτονομιστές κατηγόρησαν το βράδυ της Κυριακής τον Υεμενίτη δοσιλογο διορισμενο «πρωθυπουργό» Άχμεντ μπιν Ντάγερ, ο οποίος βρίσκεται στο Άντεν, ότι διέταξε τις δυνάμεις του να ανοίξουν πυρ εναντίον ενός πλήθους διαδηλωτών που κατήγγειλε την διορισμενη από τους αποικιοκρατες «κυβέρνηση» για διαφθορά. Απαίτησαν την απομάκρυνσή του από το αξίωμα.
Οι αυτονομιστές ήταν μέχρι πρότινος σύμμαχοι της διορισμενης προδοτικης «κυβέρνησης», όμως οι σχέσεις τους άρχισαν να επιδεινώνονται μετά την καθαίρεση τον Απρίλιο του 2017 του κυβερνήτη του Άντεν, Άινταρους αλ Ζουμπάιντι. Ένα μήνα αργότερα αυτός ίδρυσε το Μεταβατικό Συμβούλιο του Νότου υπό την ηγεσία του, το οποίο έχει σκοπό να «κυβερνήσει τις επαρχίες του νότου και να τις αντιπροσωπεύει στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της χώρας».
Η ένταση ανάμεσα στους αυτονομιστές και την διορισμενη προδοτικη «κυβέρνηση» του Χάντι άρχισε να κλιμακώνεται περαιτέρω πριν από μία εβδομάδα. Το Συμβούλιο απαίτησε «αλλαγές» προσώπων στην προδοτικη «κυβέρνηση» και έδωσε στον ξεφτιλα αληταρα προδοταρο «πρόεδρο» Χάντι «μία εβδομάδα» προθεσμία για να προχωρήσει σε αυτές, προειδοποιώντας πως εάν δεν το έκανε θα οργάνωνε μεγάλες κινητοποιήσεις για να «διώξει την διορισμενη «κυβέρνηση»».
Ο χρόνος που όριζε το τελεσίγραφο των αυτονομιστών παρήλθε το πρωί της Κυριακής με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν συγκρούσεις στο Άντεν, από τις οποίες σκοτώθηκαν τουλάχιστον 15 άνθρωποι και τραυματίστηκαν ακόμη 122, μεταξύ των οποίων πολίτες, αλλά και να καταληφθεί η έδρα από τους δυτικους αποικιοκρατες   διορισμένης «κυβέρνησης» και άλλων κτιρίων από τους αυτονομιστές.
Η Διεθνής Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) επιβεβαίωσε ότι σημειώθηκαν νυχτερινές μάχες. «Πυρά ακούγονταν όλη τη νύχτα στο Άντεν, και από βαρέα όπλα», δήλωσε ο Αλεξάντρ Φετ επικεφαλής της αποστολής της ΔΕΕΣ στη Σανάα.
«Ακόμη δεν είναι δυνατό οι ομάδες μας να βγουν», πρόσθεσε, καταγγέλλοντας ότι «όπως πάντα, οι άμαχοι δεν γλίτωσαν από τη βία».
Σε ανάρτησή του στο Twitter ο ξεφτιλομεσολαβητής του ξεφτιλοΟΗΕ για την Υεμένη, Ισμαήλ Ουλντ Σέιχ Άχμεντ, κάλεσε όλες τις πλευρές να «επιστρέψουν στην ηρεμία και τον διάλογο», ενώ πρόσθεσε ότι ο ξεφτιλοοργανισμός «εξακολουθεί να είναι διατεθειμένος να συνδράμει για τη διευθέτηση των διαφορών».
Ο ξεφτιλομεσολαβητής του ξεφτιλοΟΗΕ πρόκειται να εγκαταλείψει τη θέση αυτή τον Φεβρουάριο και από την αρχή της σύγκρουσης το 2015 δεν έχει καταφέρει να πετύχει μια βιώσιμη εκεχειρία ούτε μια διευθέτηση.
Σήμερα πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσαν στο AFP, ότι οι αυτονομιστές προωθούν ενισχύσεις στο Άντεν από τις επαρχίες Αμπιάν και Μάριμπ.
Στην επαρχία Αμπιάν οι δυνάμεις των αυτονομιστών συγκρούονται με τον προδοτικο μισθοφορικό στρατό, όμως έχουν καταφέρει να συνεχίσουν την προέλασή τους προ το Άντεν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.
Όπως δήλωσαν προδοτες στρατιωτικοί, οι αυτονομιστές έπιασαν αιχμαλώτους 210 στρατιώτες, όμως απελευθέρωσαν 70 έπειτα από την παρέμβαση φυλών. Ο προδοτικος μισθοφορικός στρατός κρατά αιχμαλώτους περισσότερους από 30 αυτονομιστές.
Ο διορισμενος προδοτης «πρωθυπουργός» της Υεμένης είχε το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα συνάντηση με μέλη της διορισμενης από τους αποικιοκρατες «κυβέρνησής» του για «να συζητήσουν τις στρατιωτικές εξελίξεις και τις ενέργειες δολιοφθοράς εναντίον κυβερνητικών εγκαταστάσεων», μετέδωσε το πρακτορείο Saba.
Οι ενέργειες αυτές έχουν στόχο «τη νομιμότητα που εκπροσωπεί η προδοτικη διορισμενη «κυβέρνηση» του αληταρα  Χάντι», πρόσθεσε το πρακτορείο.
Ένας αραβικός αποικιοκρατικος συνασπισμός των σειχιδων, στον οποίο κυριαρχούν η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, δρα στην Υεμένη από τον Μάρτιο του 2015 εναντίον των πατριωτων ανταρτών Χούτι, στηρίζοντας την δικια τους διορισμενη προδοτικη «κυβέρνηση». Στρατιώτες από τις δύο χώρες είναι παρόντες στο Άντεν, και έχουν επέμβει στις μάχες. Όπως και οι κωλοαμερικανοι κομαντος αλλωστε που στηριζουν τον προδοτικο στρατο.
Εξάλλου τα Εμιράτα έχουν εκπαιδεύσει και στηρίζουν μια δύναμη με την επωνομασία Ζώνη Ασφαλείας στη νότια Υεμένη, η οποία στηρίζει το Μεταβατικό Συμβούλιο του Νότου.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υεμένη: Αυτονομιστές κατέλαβαν την έδρα της από τους δυτικους αποικιοκρατες διορισμένης «κυβέρνησης» έπειτα από σφοδρές μάχες
Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2018, 04:53
Αυτονομιστές κατέλαβαν την Κυριακή τη μεταβατική έδρα τους δυτικους αποικιοκρατες διορισμένης «κυβέρνησης» της Υεμένης στη νότια παραθαλάσσια πόλη Άντεν, έπειτα από σφοδρές συγκρούσεις με τα προδοτικα «κυβερνητικά» στρατεύματα, στις οποίες σκοτώθηκαν τουλάχιστον 15 άνθρωποι.
Το βράδυ οι δυνάμεις των αυτονομιστών -που έχουν εκπαιδευτεί και υποστηρίζονται από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και μέχρι χθες μάχονταν στο πλευρό των δυνάμεων που δηλώνουν πίστη στην από τους δυτικους αποικιοκρατες διορισμένη «κυβέρνηση»- έλεγχαν δύο προσβάσεις προς το προεδρικό μέγαρο, όπου έδρευαν μέλη της κυβέρνησης, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες ασφαλείας. Τα δύο στρατόπεδα μοιράζονται τον έλεγχο των συνοικιών του Άντεν. Οι εχθροπραξίες πάντως αποκλιμακώθηκαν, όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές.
Οι αυτονομιστές κατηγόρησαν το βράδυ της Κυριακής τον «υεμενίτη» προδοτη  «πρωθυπουργό» Άχμεντ μπιν Ντάγερ, ο οποίος βρίσκεται στο Άντεν, ότι διέταξε τις δυνάμεις του να ανοίξουν πυρ εναντίον ενός πλήθους διαδηλωτών που κατήγγειλε την διορισμενη προδοτικη «κυβέρνηση» για διαφθορά. Απαίτησαν την απομάκρυνσή του από το αξίωμα.
Ο προδοτης «υεμενίτης» «πρόεδρος» Αμπντ Ράμπου Μανσούρ Χάντι, ο οποίος έχει καταφύγει εδώ και καιρό στο Ριάντ, διέταξε το απόγευμα τις μονάδες του στρατού να «παύσουν πυρ αμέσως».
Διωγμένη το 2014 από την πρωτεύουσα Σαναά, όταν την καταλάμβαναν οι πατριωτες αντάρτες Χούθι,  η διορισμενη προδοτικη «κυβέρνηση» του προδοτη «προέδρου» Χάντι έχει ονομάσει «προσωρινή» πρωτεύουσα το Άντεν.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φινλανδία: Ο Σάουλι Νιινίστο επανεξελέγη πρόεδρος από τον πρώτο γύρο
 Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2018, 04:38
Ο Σάουλι Νιινίστο, ο χαρισματικός απερχόμενος πρόεδρος της Φινλανδίας, επανεξελέγη την Κυριακή με ποσοστό άνω του 60% των ψήφων, απόδειξη ότι ο τρόπος με τον οποίο κατάφερε να προσεγγίσει η χώρα του το ΝΑΤΟ χωρίς να συγκρουστεί με τον ισχυρό Ρώσο γείτονα ικανοποιεί τους συμπατριώτες του.
Μετά την καταμέτρηση όλων των ψηφοδελτίων, συγκεντρώνει ποσοστό 62,7% των ψήφων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εκλογική επιτροπή, αφήνοντας μακράν στη δεύτερη θέση τον κυριότερο αντίπαλό του, τον Πέκα Χααβίστο των Πρασίνων, με 12,4% των ψήφων.
Περίπου το 66,7% των 3,5 εκατομμυρίων ψηφοφόρων άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα. Η συμμετοχή ήταν ελαφρά χαμηλότερη σε σχέση με το 2012, όταν είχε φθάσει το 72,8%.
Η πρώτη αποστολή του ήταν να απεμπολησει την ανεξαρτησια της Φιλανδιας και να τη θέσει τη Φινλανδία υπό τα δεσμα της αμερικανικής πυρηνικής ασπίδας χωρίς να συγκρουστεί με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος βρίσκεται στα «μαχαίρια» με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους συμμάχους της μετά την επανενωση με τη Μόσχα της Κριμαίας το 2014.
Εξοικειωμένος με τις υψηλές σφαίρες της εξουσίας από τα μέσα της δεκαετίας του '90, ο Σάουλι Νιινίστο γεννήθηκε το 1948 σε μια οικογένεια εργατών στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας.
Μέλος του συντηρητικού δεξιου κόμματος Εθνικός Συνασπισμός, αναλαμβάνει υπουργός Δικαιοσύνης το 1995-96 και στη συνέχεια υπουργός Οικονομικών (1996-2003)  στα τέλη της δεκαετίας του 1990, προτού γίνει μέλος της Ευρωζώνης.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο νήμα ο β' γύρος των εκλογών στην Κύπρο
 Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2018, 14:45
Μονομάχοι του β´ γύρου των προεδρικών εκλογών είναι ο Νίκος Αναστασιάδης με 35,51% και 127.000 ψηφους και ο Σταύρος Μαλάς, με 30,24% και 116.000 ψηφους, οι οποίοι προβάλλονται ο πρώτος ως εγγυητής σταθερότητας και ο δεύτερος ως εκπρόσωπος της σύγκρουσης ανάμεσα στο νέο και το παλαιό.

Στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών προέκυψε ένα διαφορετικό από το αναμενόμενο σκηνικό. Όπως μεταδίδει το πρακτορειο ειδησεων, από τη μια ο κ. Σταύρος Μαλάς κέρδισε καθαρά τη δεύτερη θέση, με απόσταση πέντε ποσοστιαίων μονάδων από τον τρίτο Νικόλα Παπαδόπουλο, και από την άλλη πλευρά η διαφορά του από τον πρώτο Νίκο Αναστασιάδη περιορίστηκε επίσης στις πέντε μονάδες. Υπό αυτήν την έννοια, οι δύο μονομάχοι της δεύτερης Κυριακής ξεκινούν πολύ κοντά για την επόμενη εκλογική κούρσα.
Μεγάλο ζητούμενο αυτήν τη στιγμή είναι το τι θα κάνουν οι χαμένοι των εκλογών. Ήδη τα κόμματα που στήριξαν τον Νικόλα Παπαδόπουλο που πηρε 25,74% και 99.000 ψηφους, πραγματοποιούν συσκέψεις για να διαφανεί εάν μπορούν να κινηθούν μαζί τη δεύτερη Κυριακή. Το πρωί πραγματοποίησαν κοινή σύσκεψη, ενώ το απόγευμα και αύριο θα συνεδριάσουν τα όργανα των κομμάτων ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Οικολόγοι και Αλληλεγγύη για να πάρουν τις οριστικές τους αποφάσεις.
Τόσο ο κ. Αναστασιάδης όσο και ο κ. Μαλάς δήλωσαν ότι θα επιδιώξουν επαφές με τις ηγεσίες των κομμάτων αυτών. Μεγάλο «αγκάθι» και για τους δύο είναι οι σαφείς διαφορές που τους χωρίζουν από τα συγκεκριμένα κόμματα στο Κυπριακό.

Ο χάρτης των μικρότερων κομμάτων μετά τον 1ο γύρο
Μπορεί να λέμε ότι οι προεδρικές εκλογές είναι εντελώς διαφορετική εκλογική αναμέτρηση από τις βουλευτικές, αφού σε μεγάλο βαθμό παίζει ρόλο η προσωπικότητα του ίδιου του υποψηφίου, αλλά δεν παύουν να αφήνουν το στίγμα τους στον κομματικό χάρτη. Οι ζυμώσεις αναμένεται να αρχίσουν μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας, αν και κάποιες κινήσεις θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένες.

ΔΗΚΟ
Πολλοί ανέμεναν ότι από το βράδυ της πρώτης Κυριακής θα ξεκινούσε μία προσπάθεια αποδόμησης του «άλλου ΔΗΚΟ» με επίρριψη ευθυνών για την αποτυχία. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη και φαίνεται ότι οι δύο πλευρές κρατάνε κλειστά τα χαρτιά τους εν όψει και των αποφάσεων που θα ληφθούν για τη β’ Κυριακή.
Πάντως, είναι δεδομένο ότι το στρατόπεδο Κάρογιαν στο ΔΗΚΟ καραδοκεί και την ίδια ώρα ότι το στρατόπεδο Παπαδόπουλου στο ΔΗΚΟ δεν πρόκειται να παραδώσει το κόμμα αμαχητί. Πρωταρχικός στόχος του Νικόλα Παπαδόπουλου, όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις του το βράδυ της Κυριακής, είναι η συνένωση του ενδιάμεσου χώρου ώστε να εκμεταλλευθεί την όποια δυναμική που αποκτήθηκε εξαιτίας των εκλογών και να πλασαριστεί ως ο τρίτος πόλος.

ΕΔΕΚ
Το θετικό για τον Μαρίνο Σιζόπουλο είναι ότι δεν υπάρχει στο καλεντάρι του κόμματος εκλογικό συνέδριο. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα μείνει στο απυρόβλητο για τη σθεναρή στήριξη που προσέφερε στον Νικόλα Παπαδόπουλο ειδικότερα από εκείνα τα πρώην πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος που βρέθηκαν στο περιθώριο τα τελευταία χρόνια. Ομήρου, Βαρνάβα, Μαυρονικόλα αναμένεται να τοποθετηθούν και πολύ πιθανόν να προκαλέσουν εμπλοκή στους σχεδιασμούς για ευρύτερη συνεργασία των κομμάτων του ενδιάμεσου.

Συμμαχία Πολιτών
Οι εκλογές της 28ης Ιανουαρίου έριξαν, ουσιαστικά, τίτλους τέλους για τη Συμμαχία Πολιτών. Ο Γιώργος Λιλλήκας με το 2,18% που συγκέντρωσε δείχνει να απόλεσε τη στήριξη της βάσης του κόμματος το οποίο μετά την αποχώρηση της Πλατφόρμας περιορίστηκε σε ποσοστά που θα το έθεταν εκτός κοινοβουλίου, αν την Κυριακή είχαμε βουλευτικές εκλογές. Μπορεί τα στελέχη που δημιούργησαν την Πλατφόρμα να αποχώρησαν από τα συλλογικά όργανα, αλλά παραμένουν μέλη του κόμματος και σε συνεργασία με αυτούς που δεν έφυγαν ποτέ (βλέπε Σίμος Αγγελίδης) είναι δεδομένο ότι θα ζητήσουν εξηγήσεις.

ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ σε αναμονή
Για τα δύο μεγάλα κόμματα η προσοχή είναι στραμμένη στο αποτέλεσμα της 4ης Φεβρουαρίου. Η μόνη διαφορά μεταξύ των δύο είναι ότι ενδεχόμενη ήττα Αναστασιάδη είναι δεδομένο ότι θα προκαλέσει τριγμούς και αντιδράσεις. Ακόμη, όμως, κι αν δεν εκλεγεί ο Σταύρος Μαλάς, η ηγεσία του ΑΚΕΛ μπορεί να αξιοποιήσει το αποτέλεσμα της Α’ Κυριακής για να απορροφήσει τους κραδασμούς. Όχι μόνο ο Άντρος Κυπριανού αλλά το σύνολο της ηγεσίας του κόμματος μπορεί να νιώθει σιγουριά για την επόμενη ημέρα με βάση το αποτέλεσμα και τις ιδιαιτερότητες της προεκλογικής περιόδου που προηγήθηκε.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τη συγκεκριμένη ανάλυση, η δυναμη του ΑΚΕΛ έφθασε το 30,24%, ενώ η δυναμη του ΔΗΣΥ γύρω από την υποψηφιότητα Νίκου Αναστασιάδη ανήλθε στο 35,51%. Από την άλλη, ο Νίκος Παπαδόπουλος κατάφερε να δυναμώσει το ΔΗΚΟ σε ποσοστό 25,74%, μαζι με την ΕΔΕΚ, την Αλληλεγγύη, και οι Οικολόγοι.

Από την άλλη, ο Γιώργος Λιλλήκας είχε τη στήριξη μόλις του 2,18% και 8.000 ψηφων της Συμμαχίας Πολιτών, γεγονός που καταδεικνύει ότι η επόμενη ημέρα είναι εξαιρετικά δύσκολη για το κόμμα. Τέλος, ο Χρίστος Χρίστου στηρίχθηκε κατά κύριο λόγο στο νεοναζιστικο ΕΛΑΜ, το οποίο παρουσιάζει δυναμη της τάξεως του 5,65% και 21.000 ψηφων.
Τεσσερις αλλοι ανεξαρτητοι δεξιοι υποψηφιοι πηραν κατά σειρα, ο Ανδρεας Ευστρατειου 0,22% και 845 ψηφους, ο Χαρις Αριστειδου 0,19% και 752 ψηφους, η Μιχαηλ Μινα 0,17% και 662 ψηφους και ο Χριστακης Καπιλιοτης 0,10% και 391 ψηφους.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ξεσάλωσαν κάποιοι εθνικόφρονες, με το που έμαθαν ότι ο Μίκης θα είναι ομιλητής στο συλλαλητήριό τους. Απαιτούν να αποκηρύξει πρώτα τις θέσεις του ΚΚΕ, που μίλαγε παλιά για ανεξάρτητη Μακεδονία.
Ε, ναι! Γι' αυτό υποστήριξαν και το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη. Γιατί ο σαπιοκοιλιάς στρατηγός του ΝΑΤΟ και ο φασιστοδεσπότης Άνθιμος καταδίκασαν από του βήματος τη βουλγαρική καταοχή της Μακεδονίας στα 1941-44 και απαίτησαν από τους χρυσαυγίτες υποστηρικτές της να αποχωρήσουν.
Ζήτησαν άλλωστε και την απομάκρυνση της αμερικάνικης βάσης της Σούδας. Οι... πατριώτες! Οι τσανακογλείφτες των γιάνκηδων! Τα αμερικανόδουλα τσόλια!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



5,65% οι επίγονοι και υμνητές της ΕΟΚΑ Β, η κυπριακή ναζιστική συμμορία του ΕΛΑΜ.
35,5% ο συνήγορος των εοκαβητατζήδων δολοφόνων, Αναστασιάδης.
30,25% ο Σταύρος Μαλάς του ΑΚΕΛ.
Δεν ξεχνάμε!
Ο φασισμός και μάλιστα σε μια χώρα όπως η Κύπρος που η μισή είναι κατεχόμενη λόγω προδοσίας ακροδεξιών δεν είναι δυνατόν να μην καταγγέλλεται. Σταθερά και με κάθε ευκαιρία. Δεν είναι πλακίτσα ο αντιφασισμός στην Κύπρο. Μιλάμε για αίμα και στρατό κατοχής και προσφυγιά.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το συλλαλητήριο της Αθήνας εκφράζει τα Δημοκρατικά Πατριωτικά αισθήματα του λαού σ' όλο το εύρος αντίθεσής του γενικώς με το πολιτικό σύστημα εξουσίας, το οποίο έφερε την Ελλάδα σε κατάσταση κατοχής, όπου μέσα από το ξεπούλημα της Δημόσιας και Ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων, ξεπουλά τώρα και τα μέγιστης εθνικής σημασίας ζητήματα όπως είναι το όνομα της Μακεδονίας σε τρίτους.
Ας μην ξεχνάμε ότι το κράτος της FYROM συγκροτήθηκε κάτω από τη μεγίστη σκοπιμότητα της παγκόσμιας τάξης πραγμάτων στο περιβάλλον των Βαλκανίων με σκοπό τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας.
Για την Ελλάδα πέρα από την μεγαλειώδη ιστορία της το όνομα Μακεδονία, Είναι μέγιστης εθνικής σημασίας, γιατί ο μόνος που θα κάνει χρήση στο διεθνές πεδίο θα είναι τα Σκόπια καθότι η δική μας η πραγματική δεν θα εμφανίζεται πουθενά αφού είναι απλά μια περιφέρεια της Ελλάδος. Έτσι θα παρουσιάζεται ως Μακεδονικό έθνος μόνο η ψευδοΜακεδονία, κατά πλαστογράφηση της ιστορίας, με απύθμενες αρνητικές συνέπειες για το μέλλον της Ελλάδος !!! Η δήθεν άρση των αλυτρωτικών θεμάτων κ.λ.π είναι άνευ αντικειμένου όταν έχεις το όνομα, ενώ αν δεν έχεις το όνομα, ο όποιος αλυτρωτισμός ακυρώνεται οίκοθεν, γιατί απλά δεν είσαι αυτό που επικαλείσαι!! Προσοχή λοιπόν στο Δούρειο Ίππο που κατασκευάστηκε ως πολιτική θέση και λέγεται: Σύνθετη ονομασία με δήθεν άρση των αλυτρωτικών θεμάτων !! Η θέση αυτή θα αποτελέσει την Ωραία Πύλη μελλοντικών διεκδικήσεων, γιατί τα κράτη, ας μην το ξεχνάμε αυτό, έχουν συμφέροντα εις το διηνεκές.
Κατά τούτο: Δεν αναγνωρίζουμε κράτος στα βόρεια σύνορά μας με το όνομα Μακεδονία! Η Μακεδονία είναι μόνο μία και είναι Ελληνική.
Ο λαός είναι έτοιμος να ανατρέψει το καθεστώς κατοχής που του επέβαλλαν ο ξένοι και ντόπιοι δυνάστες!!!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένα νέο ραντεβού! Του Θανάση Σκαμνάκη
Ιδιαίτερη χαρά που κάθε Κυριακή πρωί θα βρίσκουμε πάλι να μας περιμένουν τα κείμενα του Θ. Σκαμνακη.., στο https://www.kommon.gr/politismos/item/1824-ena-neo-randevou
Κάθε Κυριακή πρωί, εδώ, σε ένα νέο ραντεβού.
Ελπίζω να είμαι συνεπής. 
ΥΓ. Επειδή δεν μου ήρθε καμία καλή ιδέα για να τιτλοφορήσω αυτή τη στήλη, αν υπάρχει κάποια διαθέσιμη θα την άκουγα ευχαρίστως.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Κυπρος. Μεγαλη αποχη στις εκλογες λενε οι δεξιοι δημοσιοκαφροι για να δικαιολογησουν την ηττα του Ανανστασιαδη.  Συμμετοχη στις εκλογες 71,88%.  395.949 ψηφοφοροι πηγαν να ψηφισουν από τους 550.876 που ειχαν δικαιωμα.
Ενώ στις προηγουμενες Προεδρικες εκλογες το 2013 ειχε συμμετοχη 83,14%.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Από τη Μεταπολιτευση υπαρχει αμερικανικο σχεδιο για τον διαμελισμο  της Β. Ελλαδας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μία πλούσια κυρία ρώτησε: “ Πόσo κάνουν τα αυγά; ”
Ο γέρος πωλητής απάντησε: “ 30 λεπτά το ένα αυγό, κυρία ”
Του είπε: “ Θα πάρω 10 αυγά για 2,50 Ευρώ ή αλλιώς θα φύγω ”.
Ο γέρος πωλητής απάντησε: “ Εντάξει, πάρτε τα στην τιμή που θέλετε. Και ίσως μου φέρει γούρι η επίσκεψη σας, γιατί σήμερα δεν έχω πουλήσει ούτε ένα μέχρι τώρα. ”
Η κυρία πήρε τα αυγά και έφυγε έχοντας την αίσθηση πως κέρδισε. Έβαλε τα αυγά στο διθέσιο αυτοκίνητο της και πήγε στο απέναντι εστιατόριο με τη φίλη της. Εκεί, παρήγγειλαν ό, τι τους άρεσε.
Και παρόλο που πήραν πολλά πιάτα, έφαγαν λίγο και άφησαν τα υπόλοιπα στο τραπέζι. Στη συνέχεια, ζήτησε τον λογαριασμό. Ήταν €37,30 και έδωσε €40,00 λέγοντας στον σερβιτόρο να κρατήσει τα ρέστα.
Αυτό το περιστατικό ήταν αρκετά φυσιολογικό για τον σερβιτόρο, αλλά έδειχνε επώδυνο για τον φτωχό πωλητή αυγών που τις κοιτούσε από μακριά.
Το θέμα είναι:
Γιατί δείχνουμε πάντα την δύναμη μας όταν βλέπουμε έναν φτωχότερο άνθρωπο;
Και γιατί γινόμαστε απλόχεροι σε όσους δεν έχουν και τόσο ανάγκη την γενναιοδωρία μας;
Κάποτε διάβασα κάπου:
Ο πατέρας μου αγόραζε απλά πράγματα από φτωχούς πλανόδιους σε ακριβή τιμή παρόλο που δεν τα χρειαζόταν. Μερικές φορές μάλιστα, συνήθιζε να τους πληρώνει πολύ παραπάνω.
Με παραξένεψε αυτή η συνήθεια του και έτσι τον ρώτησα: “ Γιατί το κάνεις αυτό; “ Τότε ο πατέρας μου απάντησε:
" Παιδί μου, αυτό που κάνω είναι μια πράξη φιλανθρωπίας τυλιγμένη με αξιοπρέπεια "



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θρασύτατη επανεμφάνιση των ναζί στην Ουκρανία
ΟΥΚΡΑΝΙΑ /Παρελαση απο τα «υπερήφανα» μέλη του ναζιστικού κόμματος της Ουκρανίας.
(θαυμαστε τους..ετσι λοιπον ενω ποσταρουμε για το Αουσβιτς και τα φρικαλεα εγκληματα του 3ου Ραιχ,εδω εχουμε ναζιστες με την ευλογια της ΕΕ. ΗΠΑ & ΝΑΤΟ
**Nazis in Ukraine. Thanks to USA-EU we see Nazis parade once again

«Δεξιός Τομέας» (Πράβιι Σεκτόρ-Pravyy Sektor) αναδείχθηκε στη δύναμη που όρισε τους δρόμους του Κιέβου, οργανώνοντας τις ομάδες κρούσεις και λειτουργώντας ως ο στρατιωτικός βραχίονας του Svoboda, της επίσημης Ουκρανικής ακροδεξιάς που σήμερα είναι τέταρτη δύναμη στο κοινοβούλιο της Ουκρανίας
.Η ατζέντα του «Δεξιού Τομέα» είναι ξεκάθαρα αντι-ρωσική και φυσικα εναντιον των Κομμουνιστων..
. Οι ηγέτες του ήταν μέχρι πρότινος παγκοσμίως άγνωστοι, όπως άγνωστοι παραμένουν οι χρηματοδότες του.
Από το επίσημο μανιφέστο του «Δεξιού Τομέα»: στόχος του δεν είναι η ένταξη της Ουκρανίας στην Ε.Ε., την οποία χαρακτηρίζει «καταπιεστή των εθνών», αλλά «η καταστροφή του σκελετού του κράτους» και «η αυστηρή τιμωρία των προδοτών και όσων εμποδίζουν την επαναστατική ενέργεια των μαζών».
Ηγέτης του «Δεξιού Τομέα» είναι ο Ντμίτρι Γιάρος.
Επιδίωξή του μετά την ανατροπή του Γιανούκοβιτς είναι να διασφαλίσει τη συμμετοχή του κινήματός του στην εξουσία. Ο ίδιος λέει ότι «η εθνική ιδέα είναι αυτή τη στιγμή τόσο σημαντική για την Ουκρανία, ακριβώς γιατί αυτή μπορεί και κρατάει τους ανθρώπους ενωμένους ενώ αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα». Υποστηρίζει μάλιστα ότι ο «επαναστατικός ουκρανικός εθνικισμός» δεν είναι μια ιδεολογία μίσους εναντίον του ρωσικού λαού. «Ο εχθρός μας είναι ο ρώσικος ιμπεριαλισμός. Δεν είμαστε φασίστες, δεν είμαστε ναζί, δεν μισούμε τους Ρώσους» Υπενθυμίζει ότι όποιος κι αν αναλάβει την κυβέρνηση, δεν πρέπει να ξεχνά, ότι είναι τα δικά μας δυνατά μπράτσα που του χάρισαν την εξουσία πάνω στο λαό. Ο “Δεξιός Τομέας” θα παρακολουθεί στενά κάθε εξέλιξη στη χώρα. Και αν οι νέοι πολιτικοί πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να μιμηθούν του προκατόχους τους, ότι θα μπορούσαν να κλέβουν, να δωροδοκούνται, να αφήνουν τη γραφειοκρατία να οργιάζει, τότε θα έχουν πολύ σύντομα κι αυτοί τη μοίρα του Γιανούκοβιτς»
Ο νέος υπουργός εσωτερικών της Ουκρανίας, Άρσεν Αβάκοβ έχει δηλώσει ότι άνθρωποι του «Δεξιού Τομέα θα μπορούσαν να αναλάβουν υψηλές θέσεις σε μεγάλα υπουργεία. Ο Αβάκοφ είναι από αυτούς που παίρνουν στα σοβαρά τις προειδοποιήσεις του Γιάρος.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΟΛΕΜΟΣ: Ο τουρκικός στρατός βομβαρδίζει το συριακό στρατό στο Al Hader στο Νότο Χαλεπίου .Χτυπήθηκε το τουρκικό κονβόι που εισέβαλε στο Ιντλίμπ.Η Ρωσία του έκοψε το δρόμο;
Ο τουρκικός στρατός βομβαρδίζει το συριακό στρατό στο Al Hader στο Νότο Χαλεπίου μετά από επίθεση που όπως ισχυρίζεται πηγή της αντιπολίτευσης δέχθηκε τουρκικό κονβόι 130 οχημάτων με τανκ που  μπήκε στο Ιντλίμπ και σύμφωνα με κάποιες πηγές κατευθυνόταν προς Ν Χαλεπίου. Τοπική πηγή αναφέρει ανεπιβεβαίωτα ότι το τουρκικό κονβόι αναγκάστηκε να σταματήσει στην πόλη Atareb γιατί η Ρωσία πραγματοποιεί νυχτερινές επιδρομές στο δρόμο Χαλεπίου-Saraqib.Σύμφωνα με άλλη πηγή της αντιπολίτευσης μάχες μεταξύ τουρκικού πυροβολικού και σιίτικων πολιτοφυλακών που πολεμούν στο πλευρό του συριακού στρατού στην ύπαιθρο του Ν Χαλεπίου. Tελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι το κονβόι αποσύρθηκε από την επίμαχη οδό Χαλεπίου προς Atareb αφότου χτυπήθηκε από το συριακό στρατό στην περιοχή Εis.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απορία... Κι όσοι στην Ελλάδα δεν είναι φασίστες και δεν ονειρεύονται να διεκδικήσουν όσα περιγράφει ο χάρτης, τι κάνουν; Συζητάνε και διαπραγματεύονται με τους άλλους φασιστές και εθνικιστές γύρω μας τι, πόσα θα εκχωρήσουν; Ή μήπως να παλαίψουμε για "ανοικτά σύνορα" ώστε να διώξουμε όλους τους φασίστες και μπλα μπλα μπλα; Μήπως δεν είναι στραβός ο γιαλός, αλλά στραβά αρεμενίζουμε όσοι νομίζουμε ότι είμαστε αριστεροί; Ρε μπας κι ήταν φασίστες όλοι οι δήθεν κομμουνιστές επαναστάτες και δεν το πήραμε είδηση; 1. George Soros, Financial Times πριν λίγες ημέρες: "Πόλεμος εναντίον των εθνικισμών που έγιναν κυρίαρχη ιδεολογία" 2. Λένιν: «Να κάνετε το Έθνος υπόθεση του Λαού
κι η υπόθεση του Λαού θα είναι εκείνη του Έθνους...
Η αναγνώριση της υπεράσπισης της πατρίδας, σημαίνει την αναγνώριση ενός πολέμου δίκαιου ή άδικου.
Εμείς υπερασπιζόμαστε την πατρίδα από 25 Οκτώβρη 1917. Είναι ακριβώς για να ενισχύσουμε το δεσμό του προλεταριάτου με το διεθνές προλεταριάτο...» κι ακόμη Λένιν: «Ίσως είναι ξένο σ' εμάς τους συνειδητούς προλετάριους, Μεγάλους-Ρώσους, το αίσθημα της εθνικής υπερηφάνειας; Σίγουρα όχι! Εμείς αγαπάμε τη γλώσσα μας και τη δική μας πατρίδα, εμείς εργαζόμαστε κυρίως για την ανόρθωση των εργαζόμενων μαζών στη ζωή ως συνειδητοί σοσιαλιστές και δημοκράτες. Εκείνο που μας πικραίνει περισσότερο είναι να βλέπουμε και να αισθανόμαστε τις βιαιότητες, την καταπίεση και σε ποια κατεύθυνση θέτουν οι χασάπηδες τσαρικοί, οι ευγενείς κι οι καπιταλιστές τη δική μας όμορφη πατρίδα. [...] Όλοι εμείς έχουμε καταληφθεί από το αίσθημα της εθνικής υπερηφάνειας γιατί το μεγάλο ρωσικό έθνος έχει δημιουργήσει και μια επαναστατική τάξη.» 3. Μαο: «Ένας κομμουνιστής που είναι διεθνιστής, μπορεί ταυτόχρονα να είναι πατριώτης; Εμείς πιστεύουμε πως όχι μόνον μπορεί, αλλά οφείλει να είναι... Υπάρχει ο δικός μας πατριωτισμός κι υπάρχει κι ο "πατριωτισμός" των επιτιθεμένων Γιαπωνέζων κι εκείνος του Χίτλερ, που οι κομμουνιστές οφείλουν να αντιταχθούν ριζικά. [...] Εμείς είμαστε ταυτοχρόνως διεθνιστές και πατριώτες και το πρόσταγμα μας είναι ο αγώνας για την υπεράσπιση της πατρίδας εναντίον του εισβολέα. Για εμάς η αδιαφορία είναι έγκλημα κι ο αγώνας για τη νίκη είναι καθήκον από το οποίο δεν μπορούμε να αποστασιοποιηθούμε....
Ο πατριωτισμός είναι λοιπόν μια εφαρμογή του διεθνισμού.» 4. Χο Τσι Μινχ: «Η αξία που με ώθησε να πιστέψω στο Λένιν και στην Τρίτη Διεθνή ήταν ο πατριωτισμός κι όχι ο κομμουνισμός.
Η θεωρία του Λένιν στην εθνική κι αποικιοκρατική υπόθεση μου προκάλεσαν ισχυρή συγκίνηση που ξέσπασε σε δάκρυα χαράς...».
Στη διαθήκη του ο μεγάλος επαναστάτης το επαναλαμβάνει με ένταση:
«Υπηρέτησα όλη μου τη ζωή την Πατρίδα, την επανάσταση και το λαό» 5. Palmiro Togliatti: «Πολύ συχνά οι εχθροί των εργαζομένων προσπαθούν ν' απαξιώσουν τον πατριωτισμό των κομμουνιστών και των σοσιαλιστών και να τον εμφανίσουν ως κοσμοπολιτισμό, αδιάφορο κι υποτιμητικό απέναντι στην πατρίδα. Πρόκειται για χυδαιότητα. Ο κομμουνισμός δεν έχει τίποτα το κοινό με τον κοσμοπολιτισμό...
Ο κομμουνισμός δεν είναι απέναντι αλλά συντονίζεται κι ενώνεται με τον πατριωτισμό και το διεθνισμό, διότι το ένα και το άλλο βασίζονται στο σεβασμό των δικαιωμάτων, των ελευθεριών, την ανεξαρτησία του κάθε λαού. Είναι πραγματικά γελοίο να σκεφθείς ότι η εργατική τάξη μπορεί ν' αποκοπεί, ν' αποσχιστεί από το έθνος. Η σύγχρονη εργατική τάξη είναι το νεύρο των εθνών...» 6. Kim II Sung: «Ο πατριωτισμός κι ο διεθνισμός είναι αδιάσπαστοι ο ένας από τον άλλον.
Όποιος δεν αγαπάει την πατρίδα του δεν μπορεί ν' ανταποκριθεί στο διεθνισμό...
Ένας αυθεντικός πατριώτης είναι ένας αυθεντικός διεθνιστής, είναι ένας Πατριώτης» 7. Τσε... "ΠΑΤΡΙΔΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ"!




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Ο τρόμος των κατεστημένων κομμάτων της "αριστεράς" (για τη δεξιά ας το αφήσουμε, δεν αξίζει τον κόπο) είναι να μην γίνεται τίποτα που δεν ελέγχουν. Να σας πω κάτι απόψε, για να δούμε τη μικρότητα κι ωφελισμό που δέρνει τη δήθεν αριστερά. Μια κοπέλα είναι σ' αυτό που λένε Συντονιστική για το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα. Ξέρετε ποια είναι;
Λοιπόν... ήταν το ανερχόμενο αστέρι κάποιου Καζακη... Τρελα; Για δείτε: Γεωργία Μπιτάκου δημοσιογράφος στον Real FM : «Είμαστε υπό ΚΑΤΟΧΗ... στηρίξτε Ε.ΠΑ.Μ.-Καζάκη» Γενάρης 2016....
Τώρα ο καζάκης λέει ότι φασίστες οργανώνουν το συλλαλητήριο. Γιατί;
Γιατί πολλά φρούτα που είναι στο προσκήνιο (ή τους έχουν διατάξει) έχουν μια πορεία και στόχους. Ο κύριος Καζάκης ήταν στο ΚΚΕ. Οχι στο σημερινο πουλημενο νεοτροτσικιστικο σεχταριστικο  ΚΚΕ του Βοιδοκουτσουμπα της παπατριχα και του μαλακομαιλη. Αλλα στο παλιο τιμημενο ΚΚΕ  της δεκαετιας του 70 και του 80.  Στην ίδια φράξια με τον αξιότιμο καθηγητή (τον έκανε ο γιωργάκης και καθηγητή) Κοτζιά, τον επαναστάτη Λαφαζάνη, την επαναστάτρια Βαλαβάνη (όταν αργοτερα έγινε υπουργάρα του ΤΣΥΡΙΖΑ μας καλούσε να πληρώσουμε και οι φτωχοί χαράτσια για το μέλλον των παιδιών μας) και πάει λέγοντας... Όλοι αυτοί, αλλά και τα άλλα κόμματα και κομματίδια της κλεπτοκρατίας δεν ανέχονται να γίνεται οτιδήποτε χωρίς να είναι δικό τους. Όταν η κυρία άρχισε να μεγαλώνει στο μαγαζάκι του Καζάκη και να επισκιάζει τον μεγάλο αρχηγό... την έστειλαν όπως ήρθε (κάθε 6 μήνες διαγράφουν κόσμο) για να είναι φωτεινό το άστρο του ηγέτη.

Αντίστοιχα φαινόμενα ελέγχου των κινημάτων σε όλο το φάσμα. Αυτό λέγεται "ΛΑΟΦΟΒΙΑ". Όταν τους ακούς όλους να λένε σηκωθήτε από τους καναπέδες, ανυπακοή, εξέγερση κ.λ.π. σημαίνει ότι στέρεψαν, δεν τους πιστεύει κανένας... Έγινε όπως έγινε και βγήκε κόσμος στους δρόμους... ναι, αλλά αφού δεν το ελέγχουμε... είναι ακροδεξιοί, εθνικιστές, φασίστες και πέι λέγοντας. Θα πει κάποιος... Κάποιοι δεν έχουν σκοπιμότητες; Σίγουρα ναι. Ε και; Θα ψάχνουμε το δένδρο για να χάσουμε το δάσος; Στα χειμερινά ανάκτορα οι επαναστάτες του μεγάλου Οκτώβρη πήγαιναν με το λαό που κρατούσε εικόνες του Τσάρου... Η γονιμοποίηση των ιδεών γίνεται μέσα στο λαό. Δεν γίνεται με διαδηλώσεις 3 κι ο κούκος. Λοιπόν... ας πετάξουμε μακριά τη λαοφοβία. Ας δούμε ότι κάθε μέρα επιτροπές κατά νομούς βάζουν εθνικοαπελευθερωτικό πλαίσιο για το Σύνταγμα. Δέστε η Συντονιστική Επιτροπή Κρήτης... Ξεπέρασαν στο πλαίσιο τους για τις 4 Φλεβάρη και Λαφαζάνη και ΚΚΕ... Κι εμείς αναζητούμε εθνικιστές...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέτρος Δίπλας... γερμανοτσολιάς στην ΕΡΤ σε διατεταγμένη Υπηρεσία!
Ένα βασικό όπλο των κατακτητών είναι η ψυχολογική υποδούλωση του λαού...
Σ' αυτή την κατεύθυνση μια παράμετρος είναι κι η ενοχοποίηση, συναίσθημα που πρέπει να μας κυριεύσει, να μας κατακτήσει...
Ένας ταγματΑλήτης αυτής της υπόθεσης είναι κάποιος Πέτρος Δίπλας, που βρίσκει φιλόξενο βήμα στην ΕΡΤ  για να δολοφονεί τις ψυχές μας. Την ΕΡΤ που πληρώνουμε με αίμα και που φθάνουμε στο σημείο να αρχίζουμε να πιστεύουμε πως πρέπει να κλείσει οριστικά κι αμετάκλητα. Ο Λαός μας δεν πρέπει να πληρώνει προπαγανδιστές ενός ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ προπαγανδιστικού μηχανισμού!
Δείτε -όσοι αντέχετε- πως δηλητηριάζει κι φυτεύει στην ψυχή του απλού πολίτη το αίσθημα ενοχής αυτός ο τσόγλανος:
- Οι στοργικοί γονείς που έφαγαν τα λεφτά και των παιδιών τους και των εγγονών τους
Μεταξύ πολλών ο φασίστας μέσα από το αυγ΄λο του φιδιού, τη φασιστική ΕΡΤ, μεταξύ άλλων επισημαίνει: "...Τα τελευταία 40 χρόνια δεν κάναμε τίποτε άλλο παρά να τρώμε όχι μόνο το φαΐ το δικό μας αλλά και το φαΐ των παιδιών μας και το φαΐ των εγγονών μας και πιθανόν και το φαΐ των δισεγγονών μας!..."
Ρε φασισταρά, τσόγλανε θες να μας πείσεις πως οι Έλληνες φταίνε για τα μνημόνια;
Τα φάγανε τ' αφεντικά σου κωλοφασίστα!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι εγχώριοι κατοχικοί υπάλληλοι νομίζουν ότι ο Μελιγαλάς τελείωσε; Αυτό το Λαε θυμισου το χώμα που πατας Λευτέρωσε ο Άρης και το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ... μην το ξεχνάτε "αριστερές" αργυρώνητες πουτάνες!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το "οικολογικό" πουτανάκι, ο υπουργός του Τζιφρα-τσολάκογλου θέλει «Βόρεια Μακεδονία»... Άντε και γαμήσου ρόμπα ξεκούμπωτη!
Τσιρώνης: Το «Βόρεια Μακεδονία» είναι ένα καλό όνομα
Στις διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων αναφέρθηκε το πρωί της Κυριακής μιλώντας στην τηλεόραση του «Ε», ο αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης. «Προσφέρουν χείριστη υπηρεσία στον ελληνικό λαό, όσοι σε αυτές τις στιγμές σκέφτονται τα ψηφαλάκια», σχολίασε ο κ. Τσιρώνης και προσέθεσε: «θέλουμε μια συμφωνία για το Σκοπιανό έντιμη που θα κατοχυρώνει τα δικαιώματα μας».
«Θέλουμε ένα όνομα που να στηρίζει την συνθήκη του Βουκουρεστίου. Θέλουμε ένα όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό (...) το «Βόρεια Μακεδονία» είναι ένα καλό όνομα», ανέφερε ο κ. Τσιρώνης που προσέθεσε: «ήδη 130 χώρες του ΟΗΕ έχουν ήδη αναγνωρίσει τα Σκόπια ως «Μακεδονία» και ότι το Σκοπιανό πρέπει να λυθεί».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τουρκικά αλιευτικά έφθασαν μέχρι τη Θάσο! Τσίπρας... "Συνεργασία" στο Αιγαίο... κι ακόμη δεν είδαμε ΤΙΠΟΤΑ!
Άλλη μια νύχτα παραβιάσεων των ελληνικών χωρικών υδάτων είναι η αποψινή, από περίπου 10 τουρκικά γρι-γρι τα οποία επιχειρεί να...
απομακρύνει το Λιμενικό Σώμα της Καβάλας. Όπως καταγγέλλουν Έλληνες ψαράδες τα τουρκικά σκάφη «πηγαίνουν όλο και πιο δυτικά. Είναι θέμα χρόνου να φτάσουν στον Θερμαϊκό», και επισημαίνουν ότι σε όλο το Θρακικό Πέλαγος δραστηριοποιούνται περισσότερα από 100 τουρκικά σκάφη, ενώ τα ελληνικά από την Αλεξανδρούπολη ως την Καβάλα είναι μόλις 30. Σημειώνεται πως οι Τούρκοι αλιείς συνηθίζουν να κινούνται στο όριο των 6 μιλίων από τις ελληνικές ακτές (πάνω από αυτό θεωρούνται διεθνή ύδατα), αλλά πολλές νύχτες, όπως καταγγέλλουν οι Έλληνες ψαράδες, το παραβιάζουν.


2 σχόλια:

e-h είπε...


Happy birthday in Palestinian Arabic is “kul sana wa inti salmeh,” which literally translates something like, “May you be safe this year and every year.”
We’re hoping Ahed Tamimi’s next year, and every year after, is safer than this one. Her birthday is January 31st, and this year, her 17th, she’ll be celebrating it in prison.
Click here to send Ahed a message of support and solidarity on her birthday.
https://secure.everyaction.com/D_wdCJ7GI0CWraBITaXFNg2
Ahed’s story of slapping an armed soldier after the IDF tried to enter her family’s home on December 15 is but one small incident during an entire young life controlled by military occupation.
Earlier that day, a soldier shot Ahed’s 14-year-old cousin Mohammed in the head with a rubber-coated steel bullet, which required risky surgery to remove. Three years ago, soldiers shot her mother Nariman in the leg. Two years before that, soldiers shot and killed her uncle Rushdi. The year before that it was another cousin, Mustafa, who died from a high-velocity tear gas canister to the face point-blank. This is an incomplete list.
So who is on trial? Ahed. A young girl the same age as my daughter, who is sitting behind bars facing a sentence of 10 years for defending herself and her family.
Let her know that you won’t let Israel put yet another child behind bars and make her disappear. That you’ll be thinking about her on Wednesday— and next week when her trial begins.
Send Ahed a birthday card that honors her life and her brave act of resistance.

https://secure.everyaction.com/D_wdCJ7GI0CWraBITaXFNg2
"Kul sana wa inti salmeh ya Ahed!
Sending you love and solidarity on your 17th birthday, Ahed.
We stand with you and with all Palestinian prisoners.
Thank you for your bravery and steadfastness, and happy birthday!"
Ahed isn’t the first child to be locked up in Israeli military detention and she won’t be the last—until we pressure Israel to change.
By standing up for Ahed, we are standing up for the approximately 350 reported children currently in Israel’s military detention— for the approximately 700 Palestinian children Israel arrests and prosecutes every year. Ahed herself, when she had a chance to talk with her father, told him “to make a campaign for all the women and children in prison.”
Ahed, her family, and all the nonviolent resisters in her village of Nabi Salih, are heroes in my book. They endure tear gas, rubber-coated steel bullets, home invasions, arrests, and tragedy after tragedy.
To ensure a safer year— a safer world— for Ahed and all Palestinian children, we must continue to work towards ending these many decades of military occupation. And we will continue to push for the legislation introduced by Rep. Betty McCollum, the Promoting Human Rights by Ending Israeli Detention of Palestinian Children Act, to prevent the use of U.S. tax dollars for the Israeli military’s ongoing mistreatment of Palestinian children.
Today, please join me in saluting Ahed and wishing her a happy birthday, and a safer, happier, more peaceful future.
https://secure.everyaction.com/D_wdCJ7GI0CWraBITaXFNg2
I know it’s getting closer.


e-h είπε...


Τα ευτυχισμένα γενέθλια στα Παλαιστινιακά Αραβικά είναι το "kul sana wa inti salmeh", το οποίο κυριολεκτικά μεταφράζει κάτι σαν το "μπορείτε να είστε ασφαλείς φέτος και κάθε χρόνο."
Ελπίζουμε ότι ο επόμενος χρόνος της Ahed Tamimi, και κάθε χρόνο μετά,να είναι ασφαλέστερος από αυτόν. Τα γενέθλιά της είναι η 31η Ιανουαρίου, και φέτος, το 17ο χρονο της, θα το γιορτάζει στη φυλακή.
Κάντε κλικ εδώ για να στείλετε στην Ahed ένα μήνυμα υποστήριξης και αλληλεγγύης για τα γενέθλιά της.
https://secure.everyaction.com/D_wdCJ7GI0CWraBITaXFNg2
Η ιστορία της Ahed για το χαστούκι ενός ένοπλου στρατιώτη μετά την προσπάθεια του IDF να εισέλθει στο σπίτι της οικογένειάς του στις 15 Δεκεμβρίου είναι ένα μικρό περιστατικό κατά τη διάρκεια μιας ολόκληρης νεανικής ζωής που ελέγχεται από στρατιωτική κατοχή.
Νωρίτερα εκείνη την ημέρα, ένας στρατιώτης πυροβόλησε τον 14χρονο αδελφό της Αχέντ, τον Mohammed, στο κεφάλι με μια σφαίρα χάλυβα με επικάλυψη από καουτσούκ, η οποία απαιτούσε ριψοκίνδυνη χειρουργική επέμβαση για να αφαιρεθεί. Πριν από τρία χρόνια, οι στρατιώτες πυροβόλησαν τη μητέρα της Nariman στο πόδι. Δύο χρόνια πριν, οι στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν τον θείο τους Rushdi. Το προηγούμενο έτος ήταν ένας άλλος ξάδερφος ο Mustafa, ο οποίος πέθανε από ένα καλυκα δακρυγόνου υψηλής ταχύτητας στο κενό. Αυτή είναι μια ελλιπής λίστα.
Έτσι ποιος είναι σε δίκη; Η Ahed. Ένα νεαρό κορίτσι της ίδιας ηλικίας με την κόρη μου, που κάθεται πίσω από τα καγκελα, και αντιμετωπίζει ποινή δέκα ετών επειδη ειχε υπερασπιστεί τον εαυτό της και την οικογένειά της.
Αφήστε την να γνωρίζει ότι δεν θα αφήσετε το Ισραήλ να βάλει άλλο παιδί πίσω από τα καγκελα και να την εξαφανίσει. Αυτό θα το σκέφτεστε την Τετάρτη - και την επόμενη εβδομάδα όταν ξεκινά η δίκη της.
Στείλτε στην Ahed μια κάρτα γενεθλίων που τιμά τη ζωή της και την γενναία πράξη της αντίστασης.
https://secure.everyaction.com/D_wdCJ7GI0CWraBITaXFNg2
"Kul sana wa inti salmeh ya Ahed!
Σας στέλνω αγάπη και αλληλεγγύη στα 17α γενέθλιά σου, Ahed.
Στέκομε μαζί σου και με όλους τους παλαιστίνιους κρατούμενους.
Σε ευχαριστώ για τη γενναιότητα και την αντοχή σου, και χαρούμενα γενέθλια! "
Η Ahed δεν είναι το πρώτο παιδί που θα κλειστεί στην ισραηλινή στρατιωτική κράτηση και δεν θα είναι η τελευταία - μέχρι να πιέσουμε το Ισραήλ να αλλάξει.
Ανυπομονούμε για την Άχεντ, υποστηρίζουμε τα περίπου 350 αναφερθέντα παιδιά που βρίσκονται επί του παρόντος στη στρατιωτική κράτηση του Ισραήλ - για τα περίπου 700 Παλαιστινιακά παιδιά το Ισραήλ συλλαμβάνει και διωκει κάθε χρόνο. Η Αχεντ όταν ειχε αλυσιδες στα χερια της, είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τον πατέρα της, του είπε «να κάνει μια εκστρατεία για όλες τις γυναίκες και τα παιδιά στη φυλακή».
Η Ahed, η οικογένειά της και όλοι οι μη βίαιοι αντιστασιακοι στο χωριό της Nabi Salih, είναι ήρωες στο βιβλίο μου. Υπομένουν δακρυγόνα, χαλύβδινες σφαίρες με επικάλυψη από καουτσούκ, εισβολές στο σπίτι, συλλήψεις και τραγωδία μετά από τραγωδία.
Για να εξασφαλίσουμε έναν ασφαλέστερο χρόνο - έναν ασφαλέστερο κόσμο - για την Ahed και για όλα τα παλαιστινιακά παιδιά, πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για τον τερματισμό αυτών των πολλών δεκαετιών στρατιωτικής κατοχής. Και θα συνεχίσουμε να πιέζουμε για τη νομοθεσία που εισήγαγε η κ. Betty McCollum, η Προώθηση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με τον τερματισμό του Ισραηλινού Νόμου για την κράτηση παλαιστινιακών παιδιών, για να αποφευχθεί η χρήση αμερικανικών φορολογικών δολαρίων για τη συνεχιζόμενη κακομεταχείριση παλαιστινιακών παιδιών από το Ισραήλ.
Σήμερα, παρακαλώ μαζί μου να χαιρετίσουμε την Ahed και να της ευχομαστε χαρούμενα γενέθλια και ένα ασφαλέστερο, πιο ευτυχισμένο και πιο ειρηνικό μέλλον.
https://secure.everyaction.com/D_wdCJ7GI0CWraBITaXFNg2
Ξέρω ότι πλησιάζει.