Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018

Παρασκευη 5 Ιανουαριου 2018


“Δε βλέπουμε άλλη επιλογή από μια ένοπλη εξέγερση” – Συνέντευξη με τον υπεύθυνο του ΚΚ Ινδονησίας, Sujarno Malaca
5/1/2018

Ελπίδα μας είναι να βρούμε μια ειρηνική λύση για να γίνουμε νόμιμο κόμμα. Αλλά όσο η κυβέρνηση μας ωθεί στα άκρα, τελικά δε βλέπουμε άλλη επιλογή από μια ένοπλη εξέγερση εναντίον των ινδονησιακών αρχών.
1. Ποια είναι η πολιτική κατάσταση σήμερα στην Ινδονησία;
Καθώς η Ινδονησία βιώνει αναταραχές που εκτείνονται από συλλήψεις μελών του ΚΚ μέχρι και θρησκευτική μισαλλοδοξία, έχουμε περάσει πάνω από 50 χρόνια δίωξης και μαζικής γενοκτονίας του κόμματός μας και των μελών μας, τα οποία τα τελευταία χρόνια εχουν κρυφτεί ή καταφεύγουν στο εξωτερικό, για να βρουν τρόπο να αντιπαλέψουν το αμερικανοκίνητο φασιστικό καθεστώς που έχει επιβληθεί στην Ινδονησία.
2. Ποια είναι η θέση και η επιρροή του κόμματος στον λαό της Ινδονησίας;
Εξ όσων γνωρίζουμε η χώρα μας υφίσταται ένα υψηλό ποσοστό φτώχειας και εκμετάλλευσης εδώ και πολλά χρόνια μετά την πτώση του Sukarno. Η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο απελπιστική, με αυτά που βλέπω από την καθημερινή επαφή με τους συντρόφους μας, η κατάσταση χειροτερεύει. Μόλις πρόσφατα αρκετοί σύντροφοί μας συνελήφθησαν και αυτό που μπορούμε να πούμε αυτή τη στιγμή είναι οτι οι συλληφθέντες δεν θα επιστρέψουν, αποστέλλονται συνήθως σε ένα μέρος που ονομάζεται buru όπου θα εκτελεστούν άμεσα.
3. Τι επιδιώκει το κόμμα στις υπάρχουσες συνθήκες;
Το κόμμα μας αυτή τη στιγμή είναι ένα παράνομο πολιτικό κόμμα, το οποίο δρα μέσω της πλειοψηφίας του αγροτικού κινήματος της Ινδονησίας και συνεργάζεται στενά με τους εργάτες και προσπαθούμε όσο είναι δυνατόν να σχεδιάσουμε δράσεις, για να βοηθήσουμε τους φτωχούς στη χώρα μας.
4. Ποιες είναι οι σχέσεις με άλλα κομμουνιστικά κόμματα;
Λόγω της παρανομίας του κόμματός μας, μας λείπουν τα οικονομικά μέσα για να τρέξουμε τις δράσεις που ελπίζουμε να υλοποιήσουμε ως κοινοτικά αγροκτήματα, τα οποία σε εύθετο χρόνο ελπίζουμε να δημιουργήσουμε, για να προσφέρουμε δωρεάν στέγη, εκπαίδευση και περίθαλψη. Αυτή είναι η ελπίδα μας, αν πετύχουμε τα μελλοντικά μας σχέδια.
5. Πρόσφατα, με την υποστήριξη του ΚΚΕ, γίνατε μέλος διεθνών εργατικών και κομμουνιστικών ενώσεων. Πώς βοήθησε αυτό στον αγώνα που δίνετε;
Με την αρωγή άλλων κομμουνιστικών κομμάτων στο εξωτερικό, προσπαθήσαμε να βρούμε ειρηνικές λύσεις με την κυβέρνησή μας, οι οποίες απέτυχαν στο πέρασμα των χρόνων.
Πολλές φορές προσπάθησαν να με δολοφονήσουν, τόσο στην Ολλανδία, όσο και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, στις οποίες διέμενα.
6. Από το 1965 το κόμμα είναι παράνομο. Έχει έρθει η ώρα για νόμιμη δράση και, αν ναι, πώς το δέχεται ο Ινδονήσιακός λαός;
Ελπίδα μας είναι να βρούμε μια ειρηνική λύση για να γίνουμε νόμιμο κόμμα. Αλλά όσο η κυβέρνησή μας μας ωθεί στα άκρα, τελικά δε βλέπουμε άλλη επιλογή από μια ένοπλη εξέγερση εναντίον των ινδονησιακών αρχών.
7. Σε ποιο ρεύμα του κομμουνιστικού χώρου κινείται το κόμμα σας, εννοώ το μαρξιστικό-λενινιστικό, το μαοϊκό ή οτιδήποτε άλλο;
Έχουμε δημιουργήσει σχέσεις με ξένα κομμουνιστικά κόμματα σε Ελλάδα, Ρωσία, Ρουμανία, Βιετνάμ, Λάος, Μάλτα, Πακιστάν, Νεπάλ, Νορβηγία, Σουηδία, Γερμανία κι επίσης με τη βορειοκορεατική κυβέρνηση, ενώ οι στενότεροι δεσμοί μας προς το παρόν είναι με το Κομμουνιστικό Κόμμα των Φιλιππινών που διεξάγει επί του παρόντος έναν ένοπλο αγώνα ενάντια στον πρόεδρο Duterte.
8. Από όσα γνωρίζουμε, τα περισσότερα μέλη της ΚΕ είναι παράνομα και πολλά από αυτά εκτός Ινδονησίας. Τι προβλήματα και ποιες ευκαιρίες δημιουργεί;
Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε φιλικές σχέσεις με ξένους συντρόφους, ελπίζοντας να γίνουμε πιο αναγνωρίσιμοι σε διεθνές επίπεδο μεταξύ των συντρόφων μας και μέσω αυτού να συνεχίσουμε τον αγώνα μας και να καταστήσουμε διεθνώς γνωστό, να γίνει συνείδηση όλων, ότι εξακολουθούμε να υπάρχουμε. Είχαμε δεχτεί επίθεση από τους τροτσκιστές της Ινδονησίας, που διαμένουν στη Ρωσία και διέσπειραν ψέματα ενάντια στο κόμμα μας, για να αποσταθεροποιήσουν το ΚΚΙ και να καταστρέψουν τις ελάχιστες σχέσεις που έχουμε στο εξωτερικό.
Καθώς αυτοί ηταν σύντροφοι του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ενημερωθήκαμε από τους Ρώσους συντρόφους για το πώς προσπάθησαν να καταστρέψουν τις σχέσεις που είχαμε συνάψει μέσα στα χρόνια με τους ξένους συντρόφους.

Με την ιδιότητα του μέλους της WFTU (Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας) μπορέσαμε να πετύχουμε περισσότερη διεθνή στήριξη στον αγώνα μας, καθώς μέσω των εργατικών συνδικάτων που ειναι συνδεδεμένα με το κόμμα μας μπορέσαμε να βρούμε περισσότερη υποστήριξη από κυβερνητικά κομμουνιστικά κόμματα στο εξωτερικό, που μας παίρνουν πιο σοβαρά από ό,τι πριν γίνουμε μέλη.
Αυτό το βλέπουμε ως μια καλή ευκαιρία για να μπορέσουμε να ενισχύσουμε την ινδονησιακή επανάσταση ενάντια στο καθεστώς μαριονέτας του Προέδρου Joko, που όπως πολλοί άλλοι πρόεδροι, είναι μια μαριονέτα του Golkar και των αμερικανικών, ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που συνεχίζουν να καταπιέζουν τις μάζες της Ινδονησίας.
9. Πρόσφατα, μάθαμε πως θα γινόταν συνέδριο του κόμματος στη Jakarta. Έγινε το Συνέδριο και τι αποφάσεις πήρε;
Στο πρώτο μας συνέδριο έγινε επέμβαση των τοπικών αρχών καιμερικοί από τους συντρόφους μας πυροβολήθηκαν κατά τη διάρκεια της εφόδου, ενώ κάποιοι φυλακίστηκαν. Έτσι δεν καταφέραμε να ολοκληρώσουμε το συνέδριο και για εμάς αυτός είναι ενας λόγος που προσπαθούμε να στεριώσουμε εδώ στην Ελλάδα, ώστε να είμαστε σε θέση να διοργανώσουμε επίσημο συνέδριο εδώ στην Αθήνα χωρίς να παρεμποδιστεί από την κυβέρνησή μας.
10. Τέλος, θα θέλαμε μια σύντομη ανάλυση τόσο της διεθνούς όσο και της ινδονησιακής πολιτικής κατάστασης και πώς σκέφτεται να παρέμβει σε αυτήν το κόμμα;
Αμέσως μετά τη μεγάλη σφαγή της 30ής Σεπτέμβρη το 1965, τίποτα δεν άλλαξε δραματικά, οι σύντροφοί μας συλλαμβάνονται και διώκονται. Προσπάθησαν να με δολοφονήσουν αρκετές φορές μέσω υπαλλήλων της πρεσβείας της Ινδονησίας στη Χάγη και μόλις πρόσφατα με είχαν συλλάβει στην Ολλανδία (Σεπτέμβριος 2015), προφασιζόμενοι τρομοκρατικές ενέργειες-δραστηριότητες του κόμματός μας.
Να πω ακόμα ότι αυτό ξεκίνησε με την προτροπή μιας γυναίκας που ονομάζεται Soe Tjen Marching η οποία ισχυρίστηκε ότι δημιούργησε ένα δικαστήριο για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά του ΚKI του 1965. Αλλά όταν τα μέλη μας ηρθαν σε επαφή με την κα Marching εγώ και άλλα μέλη του κόμματός μας συλληφθήκαμε και κρατήθηκαμε στη φυλακή για αρκετές ημέρες.
Χάρη στην προσωπική μου σύνδεση με τον Joma Sison στην Ουτρέχτη, κατάφερα να απελευθερωθώ, χάρη στο γιο του, που εργάζεται ως δικηγόρος στην Ολλανδία. Έτσι διέφυγα στην Ελλάδα για την ασφάλειά μου, και καθώς το ΚΚΕ που είναι μία μεγάλη πολιτική οντότητα, θα μπορούσε να εγγυηθεί τη δική μου ασφάλεια.
Αν και δε μπορώ να πω ότι η δική μου κατάσταση εδώ είναι πολύ καλή, καθώς ζω σε ένα «γιαπί», τουλάχιστον είμαι ασφαλής, αλλά και θλιμμένος, γιατί για κάποιους από τους συντρόφους μας σε άλλες χώρες της ΕΕ δε θα μπορούσα να πω το ίδιο. Κρύβονται συνεχώς για να είμαστε σίγουροι ότι είναι ασφαλείς.
Ο πρόεδρος Joko είχε δημιουργήσει μια ειδική μονάδα καταδίωξης κομμουνιστών, στην οποία επιτρέπεται, όταν μας εντοπίζει η επί τόπου εκτέλεση. Κι ένας ο λόγος που εγώ κι άλλοι σύντροφοι δεν μπορούμε να βρούμε δουλειά ή να έχουμε μόνιμη κατοικία, είναι πως δεν μπορούμε να καταγραφούμε πουθενά. Κι όταν καταγραφούμε οπουδήποτε, το τελικό αποτέλεσμα είναι να βρεθούμε πυροβολημένοι ή ακόμα χειρότερα.
Εγώ ο ίδιος είχα ζητήσει πολιτικό άσυλο στο Βιετνάμ και παρόλο που δεν εχουν αρνηθεί την περίπτωσή μου, περιμένω ακόμα την απάντησή τους εδώ στην Ελλάδα.

Λοιπόν, προτιμούμε να ορίζουμε το κόμμα μας καθαρά ως μαρξιστικό-λενινιστικό, ως δικλείδα ασφαλείας για να μπορούμε να δημιουργούμε σχέσεις με κόμματα πρόθυμα να συνεργαστούν μαζί μας. Πιστεύουμε στον ένοπλο αγώνα αλλά εχουμε βαθιά στο μυαλό μας το ρόλο του Λένιν στην Οχτωβριανή Επανάσταση κι αναζητούμε τον ίδιο δρόμο για την εγκαθίδρυση μιας σοσιαλιστικής Ινδονησίας.
Έτσι λοιπόν προσπαθούμε να μην προχωρήσουμε στα πολλά διαφορετικά μονοπάτια που βαδίζουν άλλα κόμματα. Αναγνωρίζουμε το έργο του Μάο Τσε Τουνγκ σε επίπεδο περιφερειακών προβλημάτων της Ασίας, αλλά δε θα μπορούσαμε πραγματικά να αποκαλούμαστε Μαοϊκοί, καθώς χαιρετίζουμε τις πολιτικές θεωρίες του δικού μας προέδρου Sukarno, που συνοψίζονται σε μια μορφή σοσιαλισμού αποκλειστικά ινδονησιακή, που λέγεται μαρχαϊνισμός.
Όπως βλέπουμε ο κομμουνισμός θα πρέπει να εφαρμοστεί στις συγκεκριμένες συνθήκες της χώρας και πρέπει να μελετήσουμε τις μάζες και τις συνθήκες που ζωής τους για να μπορέσουν να αποκτήσουμε μια πληρέστερη εικόνα για το πώς μπορούμε να υπηρετήσουμε το λαό της Ινδονησίας.
Λοιπόν, το κόμμα μας έχει δηλώσει πως όταν ξένοι σύντροφοί μας έχουν ανάγκη, θα τους βοηθάμε με κάθε δυνατό τρόπο, όπως για παράδειγμα στην παρούσα κατάσταση μεταξύ της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας και των ΗΠΑ, όπου εχουμε αποφασίσει οτι εφόσον είναι απαραίτητο, θα στείλουμε συντρόφους στην Κορέα για να βοηθήσουμε και να υπερασπιστούμε τον Κορεάτικο λαό.
Σε γενικές γραμμές έχουμε δηλώσει ότι θα υποστηρίζαμε τους συντρόφους σε διάφορες χώρες, εάν ζητήσουν τη βοήθειά μας και θα σταθούμε ενάντια στις καπιταλιστικές / ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Ακόμα κι αν κόστιζε τη ζωή μας, θα σταθούμε δίπλα στο λαό.
Αυτή τη στιγμή, πρέπει να ομολογήσω ότι υπάρχουν σύντροφοί μας στις Φιλιππίνες που συναντιούνται με τους ηγέτες του ΝΡΑ και προσφέρουμε τη βοήθειά μας ενάντια στον πρόεδρο Duterte.
Κλείνοντας, θα ήθελα να εκφράσω τις ευχές μου και τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς μου για το νέο χρόνο στους Έλληνες κομμουνιστές και το ΚΚΕ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Nour και η Manal Tamimi απελευθερώθηκαν από την ισραηλινή φυλακή. ζητήστε την ελευθερία για τοις Ahed και Nariman Tamimi!
4 Ιανουαρίου 2018
Αργά το βράδυ στις 4 Ιανουαρίου 2018 η Nour Tamimi είχε απελευθερωθεί από ισραηλινές φυλακές , όπου συναντήθηκε με την οικογένειά της. Η απελευθέρωσή της ακολούθησε την απόρριψη στρατιωτικού δικαστηρίου της κατοχής από την προηγούμενη διαταγή απελευθέρωσής της. Απελευθερώθηκε με εγγύηση και υπόκειται σε αρκετές σκληρές συνθήκες, συμπεριλαμβανομένης της υποχρέωσης να αναφέρει εβδομαδιαίως τις Παρασκευές σε αστυνομικό τμήμα κατοχής, καθώς και συνεχιζόμενες κατηγορίες εναντίον της σε κατοχικά στρατιωτικά δικαστήρια για "επίθεση" και παρεμβολή σε καθήκοντα στρατιώτη .
Η Nour είναι η ξάδελφη της Ahed Tamimi , 16 ετών, και επίσης ηγέτης στη λαϊκή παλαιστινιακή αντίσταση στο χωριό Nabi Saleh. Το Nabi Saleh, ένα χωριό 600 Παλαιστινίων, περιβάλλεται από τον παράνομο οικισμό Halamish, ο οποίος έχει κλέψει τη γη του χωριού και ακόμη και την πηγη του. Η οικογένεια Ταμίμι είναι ηγέτες στον αγώνα κατά της αποικιοκρατίας των αυτοχθόνων γαιών και της άμυνας του νερού στη Ναμπί Σαλέχ, η οποία αντικατοπτρίζει παρόμοιες καταστάσεις σε ολόκληρη την κατεχόμενη Παλαιστίνη. Η Nour και η Ahed απεικονίστηκαν στο ίδιο βίντεο που αντιμετώπισαν Ισραηλινούς στρατιώτες κατοχής στη γη τους λίγο μετά τον ξαδέλφο τους, τον 14χρονο Μωάμεθ, που είχε  πυροβοληθεί στο κεφάλι από μια μεταλλική σφαίρα με επικάλυψη από καουτσούκ από δυνάμεις κατοχής που εισέβαλαν στο χωριό. Στο βίντεο, η Ahed χτυπά έναν στρατιώτη κατοχής και αφού τον χτυπήσει αρνείται να φύγει από τη γη της οικογένειας.
Εν τω μεταξύ, στις 3 Ιανουαρίου, η Manal Tamimi , που συνεληφθηκε από στρατιώτες κατοχής έξω από το στρατοδικείο Ofer, την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου, καθώς διαμαρτυρήθηκε για την ελευθερία των Ahed, Nariman και Nour Tamimi, απελευθερώθηκε μετά από μια εβδομάδα περίπου στις ισραηλινές φυλακές κατοχής.
Η ευτυχία για την απελευθέρωση της Μάναλ, όμως, μετριάζεται από τη θλίψη και την οργή για τη δολοφονία του 17χρονου Μουσάμ Ταμιμί από το χωριό Ντειρ Νιζάμ , το «δίδυμο χωριό» του Ναμπί Σαλέχ. Ο Musaab, ένας ξάδερφος της Ταμίμι του Ναμπί Σαλέχ, πυροβολήθηκε με μια σφαίρα στο λαιμό του από έναν ισραηλινό ελεύθερο σκοπευτή κατοχής που εισέβαλε στο χωριό του το απόγευμα της 3ης Ιανουαρίου, την πρώτη παλαιστινιακή ζωή που έλαβε το 2018 οι κατοχικές δυνάμεις. Οι δυνάμεις κατοχής επιχείρησαν να δικαιολογήσουν τη δολοφονία του Musaab λέγοντας ότι «εμφανίστηκε» ότι κρατούσε όπλο, αλλά δεν παρουσίαζε εικόνες ή αποδείξεις ότι υπήρχε τέτοιο όπλο. Η χρήση του όρου "εμφανίστηκε" φαίνεται να αποτελεί παραδοχή από τις Ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις ότι πυροβόλησαν το αγόρι καθώς διαμαρτυρήθηκε για τις επανειλημμένες επιδρομές του οικείου χωριού του.
Η Ahed και η μητέρα της, Nariman Tamimi , παραμένουν φυλακισμένες στη φυλακή HaSharon, και οι δύο κατηγορούνται ενώπιον στρατιωτικών δικαστηρίων με ποσοστό καταδίκης 99,74%. Η Νάριμαν κατηγορείται για "υποκίνηση" στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης για τη ροή της συνάντησης της Αχέντ με τους στρατιώτες κατοχής καθώς και για το άλλο πολιτικό ρητό στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης και για την "επίθεση" στρατιωτών, ενώ η Αχεντ αντιμετωπίζει 12 κατηγορίες που θα μπορούσαν να την καταδικάσουν σε χρόνια φυλάκισης.
Οι διαμαρτυρίες σε όλο τον κόσμο συνεχίζουν να αυξάνονται απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση των Ahed και Nariman Tamimi. Στο Παρίσι, τα πλήθη περνούσαν από το κέντρο της πόλης στις 4 Ιανουαρίου φέρνοντας πινακίδες και πανό που απαίτησαν την ελευθερία για την Ahed και τους παιδια αδέλφους παλαιστίνιους κρατούμενους, που αριθμούν περισσότερους από 300 σε από συνολικά 6.200 Παλαιστίνιους κρατούμενους.
Στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής, οι μαθητές διαδήλωσαν αλληλέγγυοι με την Ahed Tamimi και τους αλλους παλαιστίνιους κρατούμενους στην πλατεία Nelson Mandela, ζητώντας την άμεση απελευθέρωσή τους.
Μέσα στις ισραηλινές φυλακές, ο εξέχων Παλαιστίνιος ηγέτης Marwan Barghouthi εξέδωσε δήλωση από τη φυλακή Hadarim για την υπόθεση της Ahed Tamimi:
"Ο πόνος μου δεν περιορίζεται στο παιδί Ahed Tamimi, που κρατιέται στις ισραηλινές φυλακές, αλλά για όλη τη γενιά της, την πιο θαρραλέα γενιά Παλαιστινίων που αποτελούν πρότυπο θυσίας και αντιπαράθεσης του κατακτητή. Όπως όλα τα παιδιά του κόσμου σε σχολεία και πανεπιστήμια, πίσω από υπολογιστές, παιδότοπους, πλατείες, βιβλιοθήκες, πισίνες και κλαμπ, θέλουν να απολαμβάνουν τη ζωή, να μην πέφτουν σε μπουντρούμια και φυλακές .... μέσα από σας, όλα τα παιδιά της Παλαιστίνης να συνεχίσουν τον αγώνα για σας ... για να επιτύχετε την ελευθερία και την αξιοπρέπεια σας ».
Οι διαμαρτυρίες συνεχίζονται να προγραμματίζονται σε αρκετές διεθνείς πόλεις τις επόμενες ημέρες για την ελευθερία των Ahed και Nariman Tamimi, συμπεριλαμβανομένων των δράσεων στη Νέα Υόρκη , το Λος Άντζελες , τη Γλασκόβη , το Μάντσεστερ και το Εδιμβούργο .



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Το ISIS δηλώνει πόλεμο εναντια στην παλαιστινιακή μαχητική ομάδα Χαμάς, αλλά όχι στο Ισραήλ
4/1/2018
ΣΙΝΑ, Αίγυπτος - Η τρομοκρατική οργάνωση ISIS δημοσίευσε ένα βίντεο που κήρυξε πόλεμο εναντια στον παλαιστινιακό μαχητικό οργανισμό Χαμάς.
Στο βίντεο, ένα μέλος του ISIS μπορείτε να δειτε ότι αποκαλεί τη Χαμάς ως αποστάτες πριν εκτελέσει ένα μέλος της Ταξιαρχίας Izzedine al-Qassam, τον μαχητικό βραχίονα της Χαμάς.
Ο ομιλητής δίνει επίσης απειλές "στους Εβραίους" αλλά όχι απευθείας στο Ισραήλ, και μάλλον, επιδιώκει να απειλήσει μια ολόκληρη εθνο-θρησκεία.
Η περιοχή εντολών ISIS είναι το Wilayet Sinai, που βρίσκεται στη χερσόνησο του Σινά στην Αίγυπτο στα σύνορα με τη Γάζα.
Είναι σύνηθες για τον ISIS να δηλώνει τον πόλεμο σε άλλες τζιχαντιστικες ομάδες, όπως η Χαμάς, οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν ή η Αλ Κάιντα που συνδέει το Μέτωπο της Αλ Νούσρα στη Συρία. Το ISIS δεν κήρυξε ποτέ πόλεμο στο Ισραήλ και, σε μια περίπτωση, ζήτησε συγνώμη στο Ισραήλ όταν οι δυνάμεις του επιτέθηκαν στο Ισραήλ στα σύνορα Συρίας-Ισραήλ.
Σε μια άσχετη εκδήλωση, ο ηγέτης της Χεζμπολάχ,  Νασράλα, ανακοίνωσε χθες ότι ο Συριακός πρόεδρος Μπασάρ αλ-Ασαντ αρνείται να επικοινωνήσει με τη Χαμάς λόγω της προδοσίας τους στη Συρία.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΛΕΜΕ ΑΠΟ ΠΟΥ!
Οι αλητες χαφιεδες σιτιζομενοι από την αμερικανικη πρεσβεια, τα ellinikahoaxes, διαψεύδουν ότι το περιστατικό με τον άνεργο πατέρα στον Βόλο σχετίζεται με τα σούπερ μάρκετ AB Βασιλόπουλος. Και η διάψευση βασίζεται στην ανακοίνωση της επιχείρησης και σε "δεύτερη αξιόπιστη πηγή", όπως γράφουν, την οποία, όμως, δεν κατονομάζουν.
Κι αν τίποτα κακοπροαίρετοι σκεφτούν πως μπορεί να παίζουν διαφημίσεις ή άλλου είδους παροχές από την επιχείρηση; Κι αν η αναφορά σε "δεύτερη αξιόπιστη πηγή", που, όμως, δεν κατονομάζεται, οδηγήσει τους ίδιους κακοπροαίρετους σε αμφιβολία για την αξιοπιστία των ίδιων των ellinikahoakes;
Σχολιο.- Εργασιακή γαλέρα ο ΑΒ. Από εκεί μπορείς να καταλάβεις τι κρύβετε από πίσω.
Σχολιο.- Τελικά οι ιδιοκτήτες της ΑΒ είναι Ολλανδοί, Βέλγοι ή Γάλλοι. Ρωτώ γιατί διάβασα και τα τρία
Σχολιο.- Πρόκειται για την ολλανδική Ahold Delhaize Group, Ενδεχομένως να υπάρχουν και βελγικά ή και γαλλικά κεφάλαια, αλλά η εταιρία έχει έδρα στην Ολλανδία.
Iδρυθηκε στο Βελγιο αλλα απο το 2015 εχει εδρα στην Ολλανδια
Η Βελγικη εταιρία δεν πήγαινε καλά και αγοράστηκε από Ολλανδους !Το ξέρω και από το Βελγιο και από την Ολλανδια.Οι Ολλανδοι,τους οποίους είδα και στο Ελληνικο,έφεραν συντριπτικες- προς το χειρότερο – αλλαγές



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Oι Κούρδοι στο Λαύριο φτιάχνουν το δικό τους ψωμί
2/1/2018
Με αλεύρι που προσέφεραν αλληλέγγυοι, οι Κούρδοι στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στο Λαύριο παρασκευάζουν το δικό τους ψωμί.
Σε μια κούρδικη εφημερίδα που παρουσίαστηκε η είδηση, γράφουν ότι καλούν το Μουζάλα, τον υπουργό που θέλει να τους διώξει από το Στρατόπεδο, να πάει να τον κεράσουν ψωμί.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ ΑΤΤΙΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΚΥΠΡΟ
Η είδηση ότι το κατοχικό καθεστώς στη βόρεια Κύπρο, με απόφαση του υπουργικού του συμβουλίου, χαρακτηρίζει ως τρομοκρατικές 26 κόμματα και οργανώσεις, έχει ενδιαφέρον όχι τόσο για τα ακροδεξιά και νεοναζιστικά κόμματα όπως το ΕΛΑΜ και η Χρυσή Αυγή (θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι αναμενόμενο λόγω και του μίσους που εκφράζουν προς κάθε άτομο τουρκοκυπριακής ή τουρκικής καταγωγής) ούτε για οργανώσεις όπως το ισλαμικό κράτος, αλλά για το σύνολο σχεδόν των κουρδικών οργανώσεων, όπως και συλλογικότητες της αριστεράς στην Τουρκία.
Θεωρώντας τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το ΡΚΚ, το PYD, το ΥPG, το YPJ (οι κουρδικές οργανώσεις που ως γνωστό συνέτριψαν τους τζιχαντιστές) την ένωση κοινοτήτων του Κουρδιστάν KCK, την κομμουνιστική οργάνωση στην Τουρκία DHKP-C (μέλη του οποίου δικάζονται σήμερα και από το ελληνικό κράτος ως τρομοκράτες γιατί αντιστέκονται σθεναρά στη δικτατορία του Ερντογάν) αλλά και το Ενιαίο Λαϊκό Επαναστατικό Κίνημα HBDH, μια συμμαχία 10 κομμουνιστικών και σοσιαλιστικών οργανώσεων στην Τουρκία και το Κουρδιστάν (δείτε την λίστα στο τέλος του κειμένου) το καθεστώς όχι μόνο εφαρμόζει και αναπαράγει με τον πιο αυταρχικό τρόπο την αντιδραστική θεωρία των δύο άκρων, αλλά λειτουργεί ως το μακρύ χέρι της κυβέρνησης Ερντογάν, σαν ένα προτεκτοράτο του τουρκικού κράτους.
Στο εσωτερικό του ενώ προσπαθεί να περιορίσει και να καταστείλει οργανώσεις της αριστεράς και αγωνιστές όπως ο Σενέρ Λεβέντ, όχι απλώς αφήνει ανενόχλητες, αλλά σιγοντάρει την προπαγάνδα και δράση εθνικιστικών οργανώσεων όπως οι Γκρίζοι Λύκοι.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι μέλη του κουρδικού κόμματος στην Συρία PYD, είναι οι σύντροφοι Κούρδοι που μίλησαν στην εκδήλωση μας, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των Κούρδων που ζουν στην Κύπρο. Ο αγώνας τους για μας αποτελεί παράδειγμα διεθνιστικής αλληλεγγύης και ενότητας επαναστατικών δυνάμεων. Στην μάχη που δίνουμε για απελευθέρωση-επανένωση της Κύπρου, μαζί με τους συντρόφους Τουρκοκύπριους και τις άλλες κοινότητες, έχουν ασφαλώς κι αυτοί σημαντική θέση. Μαζί θα παλέψουμε και για την κοινωνική απελευθέρωση ενάντια στη καπιταλιστική βαρβαρότητα.
Αντίστοιχο παράδειγμα ηρωικού επαναστατικού αγώνα, είναι η δράση και οι θυσίες των συντρόφων του DHKP-C (όπως και άλλων οργανώσεων) στην Τουρκία, πολλοί από τους οποίους δολοφονήθηκαν στα πεδία των μαχών και τις φυλακές από την κρατική καταστολή. Παράλληλα με τις μάχες που δίνουν ενάντια στη τουρκική αστική τάξη, ως πρωτοπόροι διεθνιστές στηρίζουν με κάθε μέσο τον αγώνα των Κούρδων για αυτοδιάθεση, έχοντας παράλληλα υποστηρίξει με συνέπεια την θέση τους για μια ανεξάρτητη Κύπρο, χωρίς ξένους στρατούς, βάσεις και “εγγυήτριες δυνάμεις”.
Είναι μεγάλο το θράσος ενός καθεστώτος που επιβλήθηκε στην βόρεια Κύπρο από το τουρκικό κράτος με εισβολή και κατοχή, να χαρακτηρίζει ως τρομοκρατικές, οργανώσεις της αριστεράς στην Τουρκία και το Κουρδιστάν. Χρέος μας είναι να παλέψουμε για να γκρεμιστεί κάθε καθεστώς ανελευθερίας, είτε πρόκειται για το αστικό κυπριακό κράτος, είτε για το προτεκτοράτο στη βόρεια Κύπρο. Μαζί τους θα συντριβούν οι φασίστες και εθνικιστές απ’ όπου κι αν προέρχονται, γιατί υπηρετούν και συντηρούν αυτά τα καθεστώτα.
Σχολιο.- Όλα καλά αλλά μεταξύ τους το DHKP-C και το ΡΚΚ μεταξύ τους στην Τουρκία σκοτώνονται...κυριολεκτικά. Το Μέτωπο είναι πολύ αντι-Κούρδοι



------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γαλλία: Σφοδρά πυρά κατά του Μακρόν για τη λογοκρισια που θελει να επιβαλλει με το νομοσχέδιο για τα fake news
 Παρασκευή, 5 Ιανουαρίου 2018, 17:11
Τα σχέδια του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να βάλει τέλος στις αληθινες  ειδήσεις στα διαδικτυακά μέσα μέσω ενός νομοσχεδίου που θα τις χαρακτηριζει ψευδεις και που θα παρουσιαστεί προσεχώς, προκαλούν έντονες αντιδράσεις στην αντιπολίτευση.
Χρήστες του Twitter ανέβασαν σχόλια με τίτλο "ΕπινόησεΤιςΔικέςΣουΨευδείςΕιδήσεις", βουλευτές της αντιπολίτευσης προειδοποίησαν για τον κίνδυνο που ενέχει αυτό για τις πολιτικές ελευθερίες και ειδικοί υποστηρίζουν ότι ο νόμος δεν είναι η καλύτερη λύση.
Η σχετική ανακοίνωση από τον αληταρα δικτατορισκο Μακρόν την Τετάρτη ήταν η τελευταία απόπειρα μιας κυβέρνησης να βρει τρόπους διαχείρισης της παγκόσμιας εξάπλωσης πληροφόρησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που κανουν τους εισημους κυβερνητικους αλητες να τις χαρακτηριζουυν σαν "fake news", όπως τα αποκαλεί ο αληταρας πρόεδρος των ΗΠΑ ναζιστης Ντόναλντ Τραμπ.
Με βάση το σχέδιο του Μακρόν θα επιτρέπεται στους δικαστές να μπλοκάρουν μια ιστοσελίδα ή έναν λογαριασμό χρήστη, ειδικά στη διάρκεια εκλογών, και να υποχρεώνουν τις διαδικτυακές πλατφόρμες να δημοσιεύουν τα ονόματα όσων είναι χορηγοί σε ιντερνετικό περιεχόμενο. Αυτό, λένε οι επικριτές του, εγείρει περισσότερα ερωτήματα από όσα απαντάει.
«Μόνο τα αυταρχικά καθεστώτα επιχειρούν να ελέγξουν ποια είναι η αλήθεια», σχολίασε ο συντηρητικός βουλευτής Μπρουνό Ρεταγιό. «Η ελευθερία της έκφρασης ενέχει κινδύνους, αλλά είναι προτιμότερη από τον πειρασμό να ελέγξεις μυαλά».
«Παραμένει δημοκρατία η Γαλλία αν φιμώνει τους πολίτες της; Αυτό είναι πολύ ανησυχητικό!», έγραψε στο Twitter η ηγέτης του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν.
Οι απόπειρες να ελεγχθεί ο διαδικτυακός λόγος συνιστούν ένα ακανθώδες θέμα, καθώς σύμφωνα με τους επικριτές ισοδυναμεί με λογοκρισία. Την Τετάρτη, ένας αντίστοιχος νόμος στη Γερμανία οδήγησε τις αρχές στο να μπλοκάρουν προσωρινά τον λογαριασμό στο Twitter ενός σατιρικού περιοδικού επειδή χλεύασε αντιμουσουλμανικά σχόλια.
Οι μεγάλες ιντερνετικές πλατφόρμες Facebook και Google αρνήθηκαν να σχολιάσουν άμεσα την ανακοίνωση του Μακρόν και αντίθετα επεσήμαναν κάποιες πρωτοβουλίες για αυτορύθμιση ή συνεργασία με τα τοπικά μίντια - περιλαμβανομένης της Γαλλίας - για τον εντοπισμό των fake news.
«Ο όποιος κανονισμός θα πρέπει να γίνει σε συνεργασία με τη βιομηχανία», λέει η δικηγόρος της νομοθεσίας για το Ίντερνετ Κριστέλ Κοσλέν. Η ίδια επισημαίνει ότι ένας νόμος του 1881 ήδη επιτρέπει τη δίωξη για τη δημοσίευση ψευδών ειδήσεων. Θα ήταν κομβικής σημασίας, τονίζει, να διασφαλιστεί ότι η όποια δικαστική απόφαση θα είναι τεχνικά εφαρμόσιμη. «Το πραγματικό ερώτημα είναι ποιος μπορεί να πει ποια είναι αληθινή και ποια ψευδής πληροφορία».
Ο αληταρς δικτατορισκος Μακρόν διαθέτει συμπαγή πλειοψηφία στο κοινοβούλιο και δεν χρειάζεται τη στήριξη της αντιπολίτευσης για να ψηφιστεί ένας νόμος.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λάρισα: Επιχείρηση απέλυσε εργαζομένους γιατί αρνήθηκαν να… επιστρέψουν το δώρο των Χριστουγέννων
 Παρασκευή, 5 Ιανουαρίου 2018, 16:28
Σε ακραίες αντεργατικές ενέργειες, επικαλυμμένες με νομιμοφανείς πρακτικές, που αναδεικνύουν το μέγεθος της εκμετάλλευσης νέων ανθρώπων και υπονομεύουν τον κυβερνητικό στόχο για την επιβολή νομιμότητας στην αγορά εργασίας, ολισθαίνουν όλο και περισσότερες επιχειρήσεις…
Την ώρα που η αποκλιμάκωση της ανεργίας γίνεται με αργούς ρυθμούς και οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης έχουν αποκτήσει ενδημικό χαρακτήρα, ένα νέο κρούσμα καταστρατήγησης της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, μετά από αυτό της αλυσίδας ζαχαροπλαστείου, έρχεται στο «φως» της δημοσιότητας… Μόνο που αυτή τη φορά οι επιχειρηματίες το... «τερμάτισαν», καθώς εργαζόμενοι γνωστής επιχείρησης εστίασης στη Λάρισα κατήγγειλαν χθες στην Επιθεώρησης Εργασίας πως απολύθηκαν επειδή δεν συμμορφώθηκαν στην υπόδειξη επιστροφής του δώρου Χριστουγέννων!
Αν και η χορήγηση και η επιστροφή του δώρου, έχει καταστεί συνήθης τακτική των επιχειρήσεων, στα μνημονιακά χρόνια, η εξέλιξη αυτή, πρωτόγνωρη για τη Λάρισα, εκφυλίζει τις εργασιακές σχέσεις, αποσταθεροποιεί την αγορά εργασίας και την οικονομική της δραστηριότητα. Ως γνωστόν, πολλές επιχειρήσεις, λόγω της υποχρεωτικότητας καταβολής του δώρου Χριστουγέννων και προκειμένου να εμφανίζονται σύννομες, το πιστώνουν εμπροθέσμως ως έχουν υποχρέωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι, ανταποκρινόμενοι στις «ανάγκες» των εργοδοτών και για να μη χάσουν τη θέση τους ή το επέστρεφαν ή το συμψήφιζαν με τις μηνιαίες αποδοχές τους. Στη συγκεκριμένη επιχείρηση όμως, πέντε αρχικά εργαζόμενοι, φοιτητές κατά πλειοψηφία, με ημιαπασχόληση και μισθούς «πείνας», «επαναστάτησαν» και αποφάσισαν να μην το επιστρέφουν, επωμιζόμενοι την ευθύνη της πράξης τους…
Ο εργοδότης έχοντας διαμηνύσει και ξεκάθαρα αποσαφηνίσει εγκαίρως πως, οι συμβάσεις εργασίας, για όσους δεν επιστρέφουν το δώρο, θα καταγγελθούν, προχώρησε στην υλοποίηση της απειλής. Πριν από τη λήξη του χρόνου απέλυσε δύο «απείθαρχους» εργαζόμενους (σήμερα αναμένεται και τρίτη απόλυση), χωρίς φυσικά να επικαλείται τον πραγματικό λόγο καταγγελιών των συμβάσεων. Άλλωστε κάτι τέτοιο δεν θα συνιστούσε μόνο μη ανεκτή συμπεριφορά, αλλά θα ήταν παράνομη, καταχρηστική και ποινικά κολάσιμη. Το γεγονός ωστόσο, όπως λένε οι εργαζόμενοι, οι λοιποί συνάδελφοί τους συνεχίζουν να εργάζονται επειδή επέστρεψαν ολόκληρο ή το μεγαλύτερο μέρος του δώρου Χριστουγέννων, αποδεικνύει τον πραγματικό λόγο της απόλυσής τους… Να σημειωθεί πως στην επιχείρηση, τις τελευταίες ημέρες έχει σημάνει συναγερμός και υπό το βάρος των εξελίξεων γίνονται προσπάθειες συμμαζέματος, ώστε να μη ξεφύγει η κατάσταση και τρωθεί το κύρος της…



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο κωλοαληταρας Ζάκερμπεργκ υπόσχεται ότι το 2018 θα «διορθώσει» το Facebook
 Παρασκευή, 5 Ιανουαρίου 2018, 09:20
Ο σκατομαλακας συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του μεγαλύτερου μέσου κοινωνικής δικτύωσης κωλοαληταρας Μαρκ Ζάκερμπεργκ δήλωσε ότι έθεσε ως βασικό στόχο του για το 2018 να «διορθώσει» το Facebook και, να επιβαλλει λογοκρισια μεγαλυτερη από αυτην που εχει επιβαλλει, δηθεν για να καταπολεμήσει τη διασπορά παραπλανητικών ειδήσεων (fake news) μέσω του δικτύου του.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σφοδρές μάχες και αεροπορικοί βομβαρδισμοί στη Δαμασκό με δεκάδες νεκρούς
Παρασκευή, 5 Ιανουαρίου 2018, 07:24
Ο συριακός στρατός εξαπέλυσε την Πέμπτη μια έφοδο για να σπάσει την πολιορκία μιας βάσης του που έχουν περικυκλώσει τζιχαντοφασιστες στην Ανατολική Γούτα, κοντά στη Δαμασκό, ενώ δεκάδες ισλαμοφασιστες σκοτώθηκαν στην ίδια περιοχή σε επιδρομές και επιθέσεις μέσα σε 24 ώρες, ανέφερε το ρεπορταζ.
Όπως ανακοίνωσε το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την Συρια, τουλάχιστον 29 άμαχοι ισλαμοφασιστες σκοτώθηκαν την Τετάρτη, η πλειονότητά τους σε αεροπορικές επιδρομές της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, η οποία υποστηρίζει τις δυνάμεις της συριακης δημοκρατιας στον πόλεμο στη Συρία. Σε επιθέσεις που έκανε σε αντίποινα η συμμορια ισλαμοφασιστων αληταραδων Τζάις αλ Ισλάμ σκοτώθηκαν 14 στρατιωτικοί σε στρατόπεδα κοντά στη Γούτα.
Η συγκεκριμένη περιοχή, ανατολικά της Δαμασκού, που πολιορκείται από τον Συριακο Αραβικο Στρατο από το 2013, ελέγχεται στο μεγαλύτερο μέρος της από την τζιχαντοφασιστική συμμορια Φάταχ αλ Σαμ, τον πρώην βραχίονα της αλ Κάιντα στη Συρία, ενώ παρούσες είναι επίσης οι ισλαμοφασιστικές συμμοριες Αχράρ αλ Σαμ και Τζάις αλ Ισλάμ.
Την Πέμπτη ο δημοκρατικός συριακος αραβικος στρατός προσπάθησε να σπάσει την πολιορκία «της Διοίκησης Τεθωρακισμένων, της μοναδικής στρατιωτικής βάσης της Συριακης Δημοκρατιας στην Ανατολική Γούτα», και εκτυλίχθηκαν σφοδρές μάχες ανάμεσα στους στρατιώτες, τους τζιχαντοφασιστες και τους ισλαμοφασιστες, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αληταρας μεθυστακας διευθυντής του Αποικιακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την Συρια, κωλοχαφιες Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.
Περισσότεροι από 250 στρατιωτικοί πολιορκούνται σε αυτήν τη βάση, στην κοινότητα Χαράστα, στην περιφέρεια της Γούτας, πολύ κοντά στη Δαμασκό, οχυρό της Συριακης Δημοκρατιας, σύμφωνα με τον ίδιο. Η βάση περικυκλώθηκε στις αρχές της εβδομάδας, όταν εξαπέλυσαν έφοδο μέλη της Φάταχ αλ Σαμ κι άλλων συμμοριων ισλαμοφασιστών.
Η συριακή κρατική τηλεόραση επιβεβαίωσε ότι βρισκόταν σε εξέλιξη μια «επίθεση μονάδων του στρατού για την άρση της πολιορκίας της Διοίκησης Τεθωρακισμένων».
Περίπου 400.000 άνθρωποι ζουν στην Ανατολική Γούτα, ύστατο προπύργιο των ισλαμοφασιστών των αποικιοκρατων κοντά στη συριακή πρωτεύουσα, που εξαιτίας της πολιορκίας είναι αντιμέτωποι με τεράστιες ελλείψεις τροφίμων, φαρμάκων, πόσιμου νερού και υφίστανται συνεχείς βομβαρδισμούς.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αργεντινή: Οι τιμές των εισιτηρίων των μέσων μεταφοράς θα αυξηθούν έως και 60%
 Παρασκευή, 5 Ιανουαρίου 2018, 05:25
Οι τιμές των εισιτηρίων για τα λεωφορεία και το μετρό του Μπουένος Άιρες θα αυξηθούν εφέτος από 30% έως 60%, ανακοίνωσε η κυβέρνηση του νεοφιλελεύθερου προέδρου Μαουρίτσιο Μάκρι, η οποία αναμένεται να ανακοινώσει προσεχώς κι άλλες αυξήσεις διαφόρων χρεώσεων, αψηφώντας τις διαμαρτυρίες και τις διαδηλώσεις.
Οι αυξήσεις των τιμών των εισιτηρίων των δημόσιων συγκοινωνιών θα τεθούν σε εφαρμογή μεταξύ του Φεβρουαρίου και του Ιουνίου.
Στα τέλη του Δεκεμβρίου το Υπουργείο Οικονομίας ανακοίνωσε ότι το δημόσιο χρέος της Αργεντινής -της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας της Λατινικής Αμερικής- θα αυξηθεί τα επόμενα χρόνια, καθώς θα εφαρμόζεται ένα πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, ενώ ανέφερε ότι η προοπτική για τον πληθωρισμό είναι πως θα κυμανθεί από 10% έως 15% εφέτος.
Η τιμή των εισιτηρίων για τα λεωφορεία θα αυξηθεί από τα 6 πέσος (0,25 ευρώ) στα δέκα πέσος (0,41 ευρώ) ενώ αυτή των εισιτηρίων του μετρό από τα 7,50 πέσος (0,33 ευρώ) στα 12 πέσος (0,50 ευρώ).
Μετά τις συγκοινωνίες, αναμένεται να ακολουθήσουν αυξήσεις τιμών των καυσίμων, της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, του φυσικού αερίου και του νερού.
Μετά το τέλος της πολιτικής γενικευμένων κρατικών επιχορηγήσεων που εφάρμοζε η πρώην πρόεδρος Κριστίνα Φερνάντες δε Κίρσνερ κι επί των ημερών του Μαουρίτσιο Μάκρι, ο οποίος ανέλαβε την εξουσία στα τέλη του 2015, οι τιμές του αερίου, του ηλεκτρικού και του νερού έχουν αυξηθεί κατά μέσον όρο τα τελευταία χρόνια κατά 400%.
Το 2017, ο πληθωρισμός αναμένεται ότι θα ανακοινωθεί τελικά πως διαμορφώθηκε περί το 24%, μακράν του 17% που προέβλεπε ο προϋπολογισμός που εκτέλεσε η κυβέρνηση του Μάκρι. Το σενάριο αυτό είναι πανομοιότυπο με εκείνο που εκτυλίχθηκε το 2016, όταν είχε οριστεί ως στόχος ο πληθωρισμός να μην ξεπεράσει το 25%, αλλά στην πραγματικότητα ο δείκτης υπολογίστηκε πως ανήλθε στο 41%.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ινδια. Τον άρπαξαν και τον πάντρεψαν με την απειλή όπλου
 Παρασκευή, 5 Ιανουαρίου 2018, 02:52
Σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας θυμίζουν τα όσα έζησε ο Vinod Kumar που είχε πάει στον γάμο φίλου του. Εκεί, τον απήγαγαν και τον... πάντρεψαν με το ζόρι.
Ο Vinod Kumar είχε πάει στον γάμο φίλου του στην Ινδία, στην επαρχία Nalanda. Ξαφνικά μια ομάδα ανδρών τον άρπαξε και τον απομάκρυνε από το σημείο που ήταν.
Η οικογένεια μιας γυναίκας που δεν είχε γνωρίσει ποτέ τον ανάγκασε να την παντρευτεί. «Σε παντρεύουμε μόνο, δεν σε κρεμάμε. Γιατί φωνάζεις; Σκάσε» φέρεται να του είπαν οι συγγενείς της νύφης.
Σκούπιζαν μάλιστα τα δάκρυά του τη στιγμή που τον πάντρευαν με το ζόρι.
Το τελετουργικό είναι γνωστό στην περιοχή ως «Pakadua Vivah» ή βίαιος γάμος και είναι συνηθισμένο στο Bihar.
«Η οικογένεια της νύφης με προσέγγισε φιλικά στη διάρκεια του γάμου και μου ζήτησαν να τους ακολουθήσω. Με απήγαγαν και με πήγαν σε ένα σπίτι όπου αναγκάστηκα να παντρευτώ χωρίς να ξέρω ποια είναι» είπε ο ίδιος στην κατάθεσή του στην αστυνομία.
Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα μετά την καταγγελία.
Λες και του κανανε κανα μεγαλο κακο.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με κύριο θέμα το Ιράν
 Παρασκευή, 5 Ιανουαρίου 2018, 01:20
Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών συγκαλείται εκτάκτως, κατόπιν αιτήματος των ΗΠΑ, για να συζητήσει σχετικά με το Ιράν, σήμερα Παρασκευή, 5η Ιανουαρίου, στις 15:00 τοπική ώρα (22:00 ώρα Ελλάδας), όπως δήλωσαν διπλωμάτες και ανακοίνωσε η προεδρία του ΣΑ του ΟΗΕ.
Η Ρωσία επέκρινε έντονα την Πέμπτη την αξίωση των ΗΠΑ να εξεταστούν από το Συμβούλιο οι διαδηλώσεις στο Ιράν και υπονόησε πως θα ζητούσε, μαζί με άλλη μέλη του Συμβουλίου, ψηφοφορία επί της διαδικασίας προκειμένου να αποτραπεί η συνεδρίαση.
Για να συγκληθεί το ΣΑ και να προστεθεί ένα ζήτημα στην ημερησία διάταξή του απαιτούνται εννιά ψήφοι από τις συνολικά δεκαπέντε. Δεν μπορεί να ασκηθεί βέτο από κάποιο από τα πέντε κράτη-μόνιμα μέλη του.
Η Νίκι Χέιλι είχε εξαγγείλει στις αρχές της εβδομάδας ότι θα ζητούσε τη σύγκληση του ανώτατου οργάνου του ΟΗΕ για να εκφραστεί υποστήριξη στους ιρανούς ακροδεξιους νεοφιλελε διαδηλωτές.
«Ο ιρανικός λαός διεκδικεί την ελευθερία του», είχε υποστηρίξει η Χέιλι την Τρίτη. «Όλοι όσοι αγαπούν την ελευθερία οφείλουν να υποστηρίξουν την υπόθεσή του», είχε προσθέσει.
Ελαχιστοι νεοφιλελευθεροι χαφιεδες των αμερικανων συμμετηχαν σε διαδηλώσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη βοηθεια που παρεχει το Ιράν στη Συρια, με φωνες υπερ του Σαχη που ηταν πιστο τσουτσεκι των αμερικανων και ρουφουσε με το μπουρι της σομπας το αιμα του ιρανικου λαου, και που προσέλαβαν αντιιρανικό χαρακτήρα, κυρίως στην Τεχεράνη, όπου κυβερνητικά κτίρια και αστυνομικά τμήματα δέχθηκαν επιθέσεις.
Η Νίκι Χέιλι είχε δηλώσει ότι θα ζητούσε επίσης να συγκληθεί το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στη Γενεύη για να συζητήσει σχετικά με τα βίαια επεισόδια και την καταστολή των νεοφιλελε στην Ισλαμική Δημοκρατία.
Στη Μόσχα, ο ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ προειδοποίησε τις ΗΠΑ εναντίον «κάθε απόπειρας ανάμιξης στις εσωτερικές υποθέσεις» του Ιράν.
Η θέση της Ρωσίας είναι ότι οι διαδηλώσεις στο Ιράν δεν συνιστούν απειλή για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια, κατά συνέπεια δεν εμπίπτουν στη δικαιοδοσία του Συμβουλίου Ασφαλείας. Αντιθέτως, επιχειρηματολόγησε ο Ριάμπκοφ την Πέμπτη, η σύγκληση του ΣΑ του ΟΗΕ είναι μια «επιβλαβής», αν όχι «καταστροφική» πρωτοβουλία. Αναφερόμενος σε ενδεχόμενες νέες αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος του Ιράν, ο Ριάμπκοφ έκανε λόγο για «έκνομες» μεθόδους.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Συγγνώμη» από την Μέι για τα προβλήματα που υπάρχουν στις ιατρικές δομές της χώρας της
 Πέμπτη, 4 Ιανουαρίου 2018, 23:20
Η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι ζήτησε συγγνώμη σε δεκάδες χιλιάδες ασθενείς, οι ιατρικές επεμβάσεις των οποίων αναβλήθηκαν ώστε να αποδεσμευτούν προσωπικό και κλίνες για την αντιμετώπιση των έκτακτων περιστατικών.
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, αξιωματούχοι του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) της Βρετανίας συνέστησαν τα νοσοκομεία να αναβάλλουν έως τον επόμενο μήνα όλα τα μη επείγοντα ιατρικά ραντεβού και ιατρικές επεμβάσεις.
Η Μέι, σε επίσκεψή της σήμερα σε ένα νοσοκομείο έξω από το Λονδίνο, αναγνώρισε την αγανάκτηση των ασθενών, που είδαν τις επεμβάσεις τους να αναβάλλονται.
«Γνωρίζω ότι είναι δύσκολο, ξέρω ότι είναι εκνευριστικό, καταλαβαίνω ότι είναι απογοητευτικό για τους ανθρώπους και ζητώ συγγνώμη», δήλωσε στο Sky News.
Ένα ξέσπασμα της γρίπης, οι χαμηλές θερμοκρασίες και τα υψηλά επίπεδα αναπνευστικών νόσων έχουν θέσει υπό πίεση τα νοσοκομεία στη Βρετανία, με πολλά να λειτουργούν σε καθεστώς πληρότητας.
Το NHS, που παρέχει δωρεάν ιατρική φροντίδα για όλους και η χρηματοδότησή του αντιστοιχεί στο 1/3 των κυβερνητικών δαπανών στις δημόσιες υπηρεσίες, είναι κατά κανόνα ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα για τους ψηφοφόρους σε περιόδους εκλογών και ένα από εκείνα που συχνά θεωρούνται ως αδύναμο σημείο του Συντηρητικού Κόμματος.
Κόμματα της αντιπολίτευσης τακτικά κατηγορούν την κυβέρνηση ότι αποτυγχάνει να χρηματοδοτήσει επαρκώς τις υπηρεσίες Υγείας.
Οι σφιχτοί προϋπολογισµοί, η γήρανση του πληθυσµού και οι ολοένα περισσότερο σύνθετες ιατρικές ανάγκες έχουν οδηγήσει πολλά νοσοκομεία να λειτουργούν υπό ασφυκτικές συνθήκες την περίοδο του χειμώνα τα πρόσφατα χρόνια.
Σύμφωνα με νέα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν σήμερα, ο αριθμός των ασθενών που περιμένουν για τουλάχιστον μία ώρα μέσα σε ασθενοφόρα σχεδόν διπλασιάστηκε σε περισσότερα από 4.700 περιστατικά κατά την εβδομάδα των Χριστουγέννων, σε σχέση με μια εβδομάδα νωρίτερα.
Οι οδηγίες του υπουργείου Υγείας συνιστούν ότι τα μέλη των ασθενοφόρων θα πρέπει να παραδίδουν τους ασθενείς στο προσωπικό του νοσοκομείου εντός των 15 λεπτών έπειτα την άφιξή τους στο νοσοκομείο.
Ο μέσος όρος πληρότητας κλινών για την εβδομάδα των Χριστουγέννων ήταν 91,7%. Οι γιατροί τονίζουν ότι οτιδήποτε παράπανω από 85% είναι μη ασφαλές.
Ένας γιατρός με έδρα το Λονδίνο με ανάρτησή του στο twitter ανέφερε ότι οι συνθήκες είναι τόσο άσχημες που ασκεί «ιατρική σε πεδίο μάχης», ενώ ένας άλλος ζήτησε συγγνώμη για τις «τριτοκοσμικές καταστάσεις» που προκαλούνται από το συνωστισμό.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Μόσχα χαιρετίζει τη συμφωνία Σεούλ-Ουάσιγκτον να μην διεξάγουν κοινά στρατιωτικά γυμνάσια
 Πέμπτη, 4 Ιανουαρίου 2018, 19:23
Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ χαιρέτησε την απόφαση που έλαβαν ο Αμερικανός πρόεδρος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Νοτιοκορεάτης ομόλογός του Μουν Τζε Ιν να μην πραγματοποιήσουν κοινά στρατιωτικά γυμνάσια κατά τη διάρκεια των Χειμερινών Αγώνων που θα διεξαχθούν στην πόλη Πιονγκτσάνγκ, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 80 χιλιομέτρων από τα σύνορα με την Βόρειο Κορέα, από τις 9 έως τις 25 Φεβρουαρίου.
«Φυσικά, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να χαιρετήσουμε μια τέτοια συμφωνία» δήλωσε ο Ριαμπκόφ, προσθέτοντας ότι «έκαναν δημόσια αυτό που Ρώσοι αξιωματούχοι είχαν προτείνει στους συναδέλφους τους στην Ουάσιγκτον και την Σεούλ». Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών επεσήμανε επίσης ότι η Μόσχα «διαπίστωσε με ικανοποίηση» ότι τα ρωσικά επιχειρήματα, λαμβάνονται προφανώς υπ όψιν».
Παράλληλα, ο Ριαμπκόφ είπε ότι «αυτή τη στιγμή υπάρχει μια ευκαιρία τουλάχιστον για κάποια σταθεροποίηση της κατάστασης και ένα τάιμ- άουτ σε σχέση με την κλιμάκωση της κατάστασης που παρατηρήθηκε τους τελευταίους μήνες».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσία: Η πρόταση της Ουάσιγκτον για έκτακτη σύγκληση του ΣΑ του ΟΗΕ με θέμα το Ιράν είναι «καταστροφική»
 Πέμπτη, 4 Ιανουαρίου 2018, 18:53
Η Μόσχα δεν βλέπει το ρόλο που μπορεί να παίξει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στην επίλυση της εσωτερικής πολιτικής κατάστασης στο Ιράν, δήλωσε στο πρακτορείο Ria Novosti ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ, με αφορμή τη δήλωση της εκπροσώπου του Στείτ Ντιπάρτμεντ Χέδερ Ναούερτ, σύμφωνα με την οποία οι ΗΠΑ προτίθενται να συγκαλέσουν εκτάκτως στις αμέσως επόμενες μέρες το Συμβούλιο Ασφαλείας με θέμα την κατάσταση στο Ιράν.
Ο Σεργκεί Ριαμπκόφ χαρακτήρισε την πρωτοβουλία αυτή «επιβλαβή και καταστροφική», προσθέτοντας ότι «δεν βλέπουμε κανένα ρόλο του ΣΑ του ΟΗΕ στο ζήτημα αυτό».
Σύμφωνα με τον Ριαμπκόφ στο Ιράν «συντελούνται ορισμένες εσωτερικές εξελίξεις, το δε Συμβούλιο Ασφαλείας είναι ένα συγκεκριμένο όργανο το οποίο βάσει του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ φέρει την κύρια ευθύνη για τη διατήρηση της παγκόσμια ειρήνης και ασφάλειας και οι εσωτερικές υποθέσεις του Ιράν δεν έχουν την παραμικρή σχέση με αυτή την αρμοδιότητα του ΣΑ».
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η μόνιμη πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Νίκι Χέιλι, είχε δηλώσει ότι η Ουάσγιτκον εξετάζει το ενδεχόμενο να συγκαλέσει εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ με θέμα το Ιράν στη Νέα Υόρκη και το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στη Γενεύη.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καταγγελία: Μετανάστης χτύπησε στο κεφάλι τον υπεύθυνο του γηπέδου της Μόριας
Παρασκευή, 5 Ιανουαρίου 2018, 19:58
Σύμφωνα με πληροφορίες του lesvospost.gr ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο γήπεδο της Μοριας, στη Μυτιλήνη. Την ώρα που στο γήπεδο έκαναν προπόνηση παιδιά με την ακαδημία τους, έφτασε μια ομάδα μεταναστών με σκοπό να παίξουν και εκείνοι μπάλα.
Στο σημείο όπως και κάθε μέρα βρίσκονταν ο υπεύθυνος του γηπέδου ο οποίος τους πληροφόρησε ότι δεν μπορούν τώρα να παιξουν στο γήπεδο γιατί έχει προπόνηση η ακαδημία, με αποτέλεσμα οι μετανάστες να εξαγριωθούν και ένας από αυτούς να τον χτυπήσει με κουτουλιά στο μέτωπο μπροστά στα έντρομα μάτια κατοίκων και παιδιών που βρίσκονταν στο γήπεδο..
Ο υπάλληλος του δήμου Λέσβου φοβούμενος για την ζωή του έφυγε από το σημείο με προορισμό το Αστυνομικό μέγαρο Μυτιλήνης για να καταγγείλει το γεγονός. Παρόλα αυτά δεν θέλησε να υποβάλει μήνυση γιατί όπως δήλωσε φοβάται για την ζωή του.
Το περιστατικό κατήγγειλε και ο ίδιος ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Μυτιλήνης κος Αλεξίου ο οποίος δήλωσε: «Πρίν λίγο με πήρε τηλέφωνο ο άνθρωπος που είναι υπεύθυνος στο γήπεδο της Μοριας,είμαι στην Αστυνομία μου λέει γιατί με χτύπησε ένας μετανάστης.Έφυγα απο το σπίτι και παω να δω τι έγινε,βρήκα τον άνθρωπο με μελανιασμενο μάτι όταν τον ρώτησα τι έγινε εκείνος μου είπε ότι στο γήπεδο έκανε προπόνηση μια Ακαδημία ήρθαν οι μετανάστες και ήθελαν να παίξουν μπάλα ,όταν τους είπα ότι δεν  μπορουν να μπουν ένας από αυτούς ήρθε κοντά και μου έδωσε κουτουλια στο πρόσωπο. Παρ ολο που επέμενα να του κάνει μήνυση ο ανθρώπους μου είπε ότι δεν θα κάνω μήνυση γιατί τους φοβάμαι Αυτα για σήμερα απο αυτούς τους δυστυχισμένους και ταλαιπωρημενους».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απαράδεκτη απόφαση για κατάργηση σχολικών εκδρομών στο εξωτερικό
Πλήρης υποκρισία κρύβεται πίσω από τη συζήτηση που ξεσηκώθηκε γύρω από τις σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό, την κατάργηση μιας κατηγορίας αυτών των εκδρομών από την κυβέρνηση και τις αντιδράσεις των ιδιωτικών σχολείων και της ΝΔ. Συγκεκριμένα, το υπουργείο Παιδείας, με την τελευταία του Υπουργική Απόφαση για τις σχολικές εκδρομές (που χρονολογείται από το Μάρτη του 2017), καταργεί για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση τις σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό, που γίνονταν στο πλαίσιο πολιτιστικών ή περιβαλλοντικών προγραμμάτων. Ολες οι άλλες κατηγορίες εκδρομών στο εξωτερικό (πενταήμερη, αδελφοποιήσεις και ανταλλαγές σχολείων, ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus κ.λπ.) μπορούν να πραγματοποιούνται κανονικά, όπως γινόταν μέχρι τώρα.
Το επιχείρημα του υπουργείου Παιδείας για την κατάργηση της συγκεκριμένης κατηγορίας εκδρομών στο εξωτερικό είναι ότι «οι οικογένειες πολλών μαθητών και μαθητριών αδυνατούν να πληρώσουν τα έξοδα μιας εκδρομής εξωτερικού. Εξαιτίας αυτού η διοργάνωση τέτοιων εκδρομών βιώνεται τραυματικά από τα παιδιά που δεν μπορούν να συμμετάσχουν σ' αυτές», λέει το υπουργείο Παιδείας. Πρόκειται όμως για απαράδεκτη και άκρως υποκριτική απόφαση, αφού για όλες τις άλλες κατηγορίες εκδρομών στο εξωτερικό που διατηρούνται κανονικά, ισχύει επίσης το πρόβλημα πολλά παιδιά να μην μπορούν να τις ακολουθήσουν γιατί δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στο κόστος. Πολύ περισσότερο που το ίδιο ισχύει και για τις εκδρομές στο εσωτερικό της χώρας, που μπορεί να φτάνουν τα 200 και 300 ευρώ!
Στελέχη του υπουργείου Παιδείας επιχείρησαν να δικαιολογήσουν την κυβερνητική αυτή απόφαση, αφήνοντας αιχμές για το περιεχόμενο των εκδρομών αυτών που καταργούνται, με περίσσια για άλλη μια φορά υποκρισία, έως και... χυδαιολογία. Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Παιδείας, Δ. Μπαξεβανάκης, υποστήριξε πως το βασικό πρόβλημα με τις εκδρομές (κυρίως αυτές του εσωτερικού όπως είπε) είναι ότι έχουν στόχο τα ξενύχτια, ενώ θα πρέπει να επικεντρωθούν στο εκπαιδευτικό περιεχόμενο, ενώ ο υφυπουργός Παιδείας, Κ. Ζουράρις, είπε λίγο - πολύ ότι στις εκδρομές οι μαθητές πηγαίνουν στα μπορντέλα και ότι «μπορείς να απαγορεύσεις την εκδρομή επικαλούμενος οικονομικούς λόγους γιατί η Ελλάδα βρίσκεται από το 1910 εν χρεωκοπία». Είναι παραπάνω από προφανές, πάντως, ότι οι αιχμές για το περιεχόμενο των εκδρομών, το οποίο πρέπει να είναι εκπαιδευτικό, πολιτιστικό, αλλά και ψυχαγωγικό, δεν αφορούν τη συγκεκριμένη κατηγορία εκδρομών που καταργείται, αλλά το σύνολο των σχολικών εκδρομών. Επιπλέον, εκπαιδευτικοί που μέχρι πρότινος εκπονούσαν περιβαλλοντικά και πολιτιστικά προγράμματα που συνδυάζονταν με εκδρομές στο εξωτερικό, σημειώνουν ότι χάνεται ένα κίνητρο που υπήρχε για τέτοια προγράμματα. Επισημαίνουν, ακόμα, ότι τώρα θα μπορούν να οργανώνουν τέτοιες εκδρομές μόνο μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων, στα οποία όμως δεν υπάρχει ελευθερία επιλογής στο περιεχόμενο και τα θέματα προς μελέτη, αλλά υπάρχουν συγκεκριμένα πλαίσια προκαθορισμένα από την ΕΕ.
Υποκριτικές απέναντι στην υπόθεση ήταν και οι αντιδράσεις από την πλευρά της ΝΔ, που όχι μόνο παραγνωρίζει πλήρως το υπαρκτό πρόβλημα να μην μπορούν να ανταποκρίνονται οι λαϊκές οικογένειες στο κόστος των εκδρομών, αλλά βρίσκουν αφορμή για ωμό αντικομμουνισμό, με τον Β. Κικίλια να λέει ότι «ακόμα και στην ανατολική Γερμανία μπορούσες να ταξιδέψεις, μετά τα 60»... Αντίστοιχα, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκης, προκειμένου να εξοικονομηθούν χρήματα για επιδότηση των σχολικών εκδρομών, προτείνει να σταματήσει η δωρεάν διανομή συγγραμμάτων και αυτά να επαναχρησιμοποιούνται κάθε χρόνο και να προχωρήσουν περισσότερες συγχωνεύσεις σχολείων, κοινώς να υποβαθμιστούν άλλοι τομείς, να κόψουν από τη μια τσέπη για να βάλουν στην άλλη...
Η ουσια βεβαια της υποθεσης είναι ότι η κυβερνηση προσπαθει οσο μπορει να περιορισει τις εξαγωγες συναλλαγματος.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΕΔΥΕ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ΤΗΣ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΩΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ
Οι παρακάτω υπογράφοντες καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τις ΗΠΑ που με την πράξη αναγνώρισης της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, βάζουν νέα «φωτιά» στο Παλαιστινιακό και στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.
Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας στον δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού κατά της Ισραηλινής κατοχής, που διαιωνίζεται με τη στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ. Καταδικάζουμε τη βία, τον αυταρχισμό, τις δολοφονίες αγωνιστών, τις φυλακίσεις, το απαράδεκτο τείχος, τους εποικισμούς του Ισραήλ, την προσπάθεια ταύτισης του «θύτη» με το «θύμα».
Οι κινήσεις των ΗΠΑ, της ΕΕ και των συμμάχων τους ιμπεριαλιστών σχετίζονται με τους λυσσαλέους ανταγωνισμούς για την περιοχή της Μέσης Ανατολής, με την κρίσιμη γεωστρατηγική σημασία, τους πλούσιους ενεργειακούς κι άλλους πόρους και τους διαύλους μεταφοράς τους.
Καταγγέλλουμε την πολιτική – οικονομική – στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας – Ισραήλ, που είναι ένας ακόμα μοχλός της ισραηλινής επιθετικότητας ενάντια στους Παλαιστίνιους. Καταδικάζουμε την υποκρισία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ απέναντι στο λαό της Παλαιστίνης και απαιτούμε να εφαρμόσει την απόφαση της Βουλής, του Δεκέμβρη 2015 και να προχωρήσει άμεσα στην αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους.
Απαιτούμε:
Να πάρει θέση τώρα η ελληνική κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας το Παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
Το σταμάτημα των εποικισμών και την αποχώρηση όλων των εποίκων που έχουν εγκατασταθεί πέρα από τα σύνορα του ’67.
Το γκρέμισμα του απαράδεκτου τείχους διαχωρισμού στην Ιερουσαλήμ.
Το δικαίωμα επιστροφής των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.
Την άρση κάθε αποκλεισμού των Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας.
Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων, που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.
Την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από όλα τα κατεχόμενα εδάφη του 1967, συμπεριλαμβανομένων των υψωμάτων του Γκολάν και της περιοχής Σεμπάα του Νότιου Λιβάνου.
1,023 υπογραφές
http://eedye.gr/syllogi-ipografon-palaistini/




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΥΠΟΘΕΣΗ 8 ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να δικαστούν στην Ελλάδα
Ανοιχτό άφησε χτες ο υπουργός Δικαιοσύνης, Στ. Κοντονής, το ενδεχόμενο να δικαστούν στη χώρα μας οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί, λέγοντας ότι η κυβέρνηση μελετά το θέμα αυτό στην περίπτωση που ζητηθεί από την Τουρκία.
Ανέφερε επιπρόσθετα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι υπάρχει η δυνατότητα εκ της ποινικής νομοθεσίας οι 8 Τούρκοι να δικαστούν στην Ελλάδα για τα αδικήματα που φέρεται να τέλεσαν στην αλλοδαπή, σύμφωνα με το άρθρο 8 του Ποινικού Κώδικα.
Τέλος, ανέφερε: «Το θέμα της έκδοσης έχει οριστικά κλείσει. Είναι απολύτως σεβαστή από όλους μας η απόφαση του Αρείου Πάγου. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι νομικοί κύκλοι το επαναφέρουν. Η υπόθεση είναι στη Δικαιοσύνη. Πολλή φασαρία για το τίποτα».
Παράλληλα, σήμερα, θα εξεταστεί το αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής αναστολής εκτέλεσης της απόφασης της Ανεξάρτητης Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Ασύλου για παροχή ασύλου σε έναν από τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που έχει καταθέσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, μαζί με την αίτηση ακύρωσης της απόφασης. Οι αιτήσεις έχουν εισαχθεί στο Θ' Τμήμα του Διοικητικού Εφετείου και η ημερομηνία συζήτησης της κύριας αίτησης αναμένεται να προσδιοριστεί πιθανόν στο επόμενο εξάμηνο.
Τον τελικό λόγο για την αίτηση ακύρωσης την έχει το ΣτΕ, καθώς είτε η κυβέρνηση είτε ο Τούρκος στρατιωτικός μπορούν να ασκήσουν έφεση επί της όποιας απόφασης εκδοθεί. Σημειωτέον, το επόμενο διάστημα αναμένεται η Ανεξάρτητη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Ασύλου να εκδώσει τις αποφάσεις της και επί των αιτήσεων ασύλου και των άλλων 7 Τούρκων αξιωματικών.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παγωσαν και οι καρχαριες στη Νεα Υορκη. Πρωτοφανης κακοκαιρια σε Ευρωπη και Αμερικη. -50 βαθμους δειχνει το θερμομετρο στη Νεα Υορκη που εχει γινει Βορειος Πολος. Δεκαδες καρχαριες παγωσαν στις ανατολικες ακτες των ΗΠΑ κοντα στη ΝεαΥορκη λογω της δριμυτητας του ψυχους.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Στριμωγμενος ο Ερντογαν. Καταδικαστηκε στις ΗΠΑ ο εμπιστος τραπεζιτης του.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ντου αστυνομιας μεσα στην καταληψη «Τερμιτα» στο Βολο. Γιγαντιαια επιχειρηση σε κτιρια του Πανεπιστημιου Θεσσαλιας



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δίκαιη δίκη για τους οκτώ Τούρκους
5/1/2018
Δίκαιη δίκη για τους αντιφρονούντες Τούρκους που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα είναι γι’ αυτούς που θα δικάσουν, το «παλούκωμα». Χωρίς καμμία ενοχή στην συνείδησή τους. Γιατί η συνείδησή τους θα είναι βέβαιη πως διεξήγαγαν «Δίκαιη Δίκη».
Απ’ την αρχαιότητα έως τον Θεόδωρο Πάγκαλο το άσυλο στην Ελλάδα ήταν ιερό. Συμφωνούσες δεν συμφωνούσες με την πράξη. Άσυλο είχε ακόμα και ο Εφιάλτης που πρόδωσε την πατρίδα του.
Το τσαλαπάτησε ο Πάγκαλος, όταν παρέδωσε τον Οτσαλάν. Όπως ο Τσίπρας τσαλαπάτησε το δημοψήφισμα. Ο Πάγκαλος προχώρησε σε ακόμα πιο εξευτελιστική πράξη. Ενώ χορήγησε στον Οτσαλάν πολιτικό άσυλο στην συνέχεια τον παρέδωσε. Αυτά που ευλαβικά τηρούσαμε και όλα τα άλλα που λέει και ο ποιητής είναι η Ελλάδα. Που την καταργούμε!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Alpha θέλει να επιστρέψει πίσω η Ελληνοφρένεια
5/1/2018
Όχι μόνο δεν περίμεναν τις αντιδράσεις που υπήρξαν.
Στη συνέχεια συνειδητοποίησαν ότι έκαναν γκάφα ολκής κόβοντας την Ελληνοφρένεια. Και τώρα προσπαθούν να διορθώσουν το λάθος τους, αλλά μάλλον είναι αργά!
Ο λόγος για τους υπεύθυνους του Alpha που παρακαλάνε τους συντελεστές της εκπομπής να επιστρέψουν στο κανάλι.
Για την ακρίβεια λέγεται ότι πραγματοποιήθηκε επαφή σε μια προσπάθεια της διοίκησης του σταθμού να βολιδοσκοπήσει την κατάσταση και κυρίως να διαπιστώσει αν υπάρχει πρόθεση να επιστρέψει η εκπομπή στο πρόγραμμα του σταθμού.
Η σατιρική εκπομπή μετά από τεσσερισήμισι περίπου χρόνια έριξε αιφνιδιαστικά τίτλους τέλους. Ο γνωστός και ως Τσολιάς, Απόστολος Μπαρμπαγιάννης μέσα από συνεντεύξεις του έριξε τα βέλη του στο κανάλι της Κάντζας για τη διακοπή προβολής της εκπομπής.
Στην τελευταία του συνέντευξη στο περιοδικό «Down Town» σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η Ελληνοφρένεια δε θα ζήσει και θα πεθάνει στον ALPHA. Οι ιθύνοντες της εκπομπής μελετούσαν τις προτάσεις που έπεσαν στον τραπέζι μετά το τέλος της συνεργασίας τους με το κανάλι της Κάντζας.
Μία από αυτές ήταν από την ΕΡΤ. Η κρατική τηλεόραση ήθελε να εντάξει στο πρόγραμμά της τη σατιρική εκπομπή, για να κάνει στροφή. Ωστόσο η «Ελληνοφρένεια» δε θα συνεχίστει τηλεοπτικά τη φετινή σεζόν.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι άνθρωποι της «Ελληνοφρένειας» θα επικεντρωθούν στη ραδιοφωνική τους εκπομπή στον «Real». Η εκπομπή θα ανανεωθεί προκειμένου το κόνσεπτ να μην είναι ίδιο με εκείνο που είδαμε στον ALPHA και από τη νέα χρονιά θα συζητήσουν τις προτάσεις που έχουν.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξυλοφορτωνουν τους λαθρομεταναστες στην Πατρα. Καποιοι σπανε χερια , τα ποδια, και τα κεφαλια των αλλοδαπων, που  εισερχονται παρανομα στο λιμανι, τρυπωνουν μεσα στα φορτηγα, και βρισκουν τον μπελα τους οι φορτηγαντζιδες, χωρις να φταινε σε τιποτε. Και μαλλον αυτοι ειδοποιησαν τη Χρυση Αυγη, η οποια εχει ειδοποιησει τα ταγματα εφοδου της, και κανουν καταδρομικες επιχειρησεις εναντιον των λαθρομεταναστων. Με αυτά και με αυτά, επειδη η Χρυση Αυγη είναι η μονη που αντιδραει, θα φτασει σε διψηφιο ποσοστο στις εκλογες που θα γινουν.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τζιφρας. Το 2016 έλεγε ότι το 2017 θα βγούμε στις αγορές, θα μπούμε στην ποσοτική χαλάρωση, θα μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ...
Παλιότερα έβαλε μπροστά τη μαμά του να μας πει ότι κουράζεται...
Τώρα έβαλε μπροστά την Περιστέρα, ναι αυτή που με νόμο έκανε καθηγήτρια στο Πολυτεχνείο (ζήλεψε τον Κωστάκη της Ραφήνας) να ενισχύει το νέο γκεμπαιλίστικο αφήγημα...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πατέρας που στέλνει το γιο του να σκοτωθεί...
..κι είναι χαρούμενος!
Ο νεαρός δολοφόνος "Abu Walid al-Arabi" που έκανε επίθεση αυτοκτονίας ζωσμένος με εκρηκτικά στην Harasta, λίγο πριν πάει να ανατιναχθεί με στρατιώτες της Συρίας που υπηρετούν τη θητεία τους, παίρνει χαρούμενος τις ευχές του χαρούμενου πατέρα του...
Ανθρωπόμορφα κτήνη!




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΥΕΜΕΝΗ
Δεκάδες άμαχοι νεκροί σε νέους βομβαρδισμούς
ΣΑΝΑΑ.--
Βομβαρδιστικά της Σαουδικής Αραβίας και των συμμάχων της συνέχισαν και χτες τις σφαγές σε βάρος του λαού της Υεμένης, σκοτώνοντας μόνο μέσα στο τελευταίο 24ωρο τουλάχιστον 12 αμάχους και 36 πατριωτες Σιίτες ενόπλους Χούτι. Τα περισσότερα θύματα από τις εννιά διαδοχικές αεροπορικές επιδρομές αναφέρθηκαν στη δυτική επαρχία Χοντέιντα.
Οι νέες πολύνεκρες αεροπορικές επιδρομές γίνονται λίγες μέρες αφότου ο συντονιστής ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ στην Υεμένη, Τζέιμι ΜακΓκόλντρικ, είχε επιβεβαιώσει την περασμένη βδομάδα το θάνατο περίπου 70 πολιτών από τις αεροπορικές επιδρομές του συνασπισμού ιμπεριαλιστών υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας.
Το ίδιο διάστημα, εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας επιβεβαίωσε το θάνατο τουλάχιστον 46 ατόμων (τα περισσότερα παιδιά) από τη συνέχιση της επιδημίας διφθερίτιδας (μεταδοτική ασθένεια που έχει εξαλειφθεί εδώ και δεκαετίες από τις περισσότερες χώρες του κόσμου, με τον εμβολιασμό βρεφών και παιδιών). Η επιδημία διφθερίτιδας μαστίζει αρκετές περιοχές της Υεμένης από τα μέσα του περασμένου Αυγούστου.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΟΣΧΑ - ΔΑΜΑΣΚΟΣ.-- Δεύτερο, μέσα σε λίγες μέρες, περιστατικό με θύματα Ρώσους στρατιωτικούς που υπηρετούν στη Συρία, ανακοίνωσε χτες με καθυστέρηση τεσσάρων ημερών εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Αμυνας. Οπως έγινε γνωστό, δύο Ρώσοι σκοτώθηκαν σε επίθεση ενόπλων ισλαμιστών με όλμους στη ρωσική αεροπορική βάση Χμέιμιμ στη Λατάκεια στις 31 Δεκέμβρη. Προχτές, ο ίδιος αξιωματούχος είχε ανακοινώσει πως σκοτώθηκαν δύο πιλότοι ρωσικού στρατιωτικού ελικοπτέρου Mi-24 στη διάρκεια πτήσης στη Χάμα της Συρίας, εξαιτίας «τεχνικού προβλήματος». Παράλληλα, το ρωσικό υπουργείο Αμυνας διέψευσε τις πληροφορίες της εφημερίδας «Kommersant», πως επτά ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη στη βάση Χμέιμιμ «καταστράφηκαν» από την επίθεση με όλμους στις 31 Δεκέμβρη, που προκάλεσε το θάνατο των δύο Ρώσων στρατιωτικών.

ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ.--  Χτες το μεσημέρι, οι αρχές στο Κέιπ Τάουν απηύθυναν νέα έκκληση για δραστική μείωση στην κατανάλωση νερού, ανακοινώνοντας ότι θα επιβάλλεται πρόστιμο σε όποιο νοικοκυριό καταναλώσει ημερησίως πάνω από 10.500 λίτρα νερού. Η περιοχή πλήττεται, τους τελευταίους μήνες, από τη χειρότερη ξηρασία πολλών δεκαετιών.

ΑΛΓΕΡΙ.-- Δυνάμεις της αστυνομίας στο Αλγέρι διέλυσαν χτες το μεσημέρι με γκλομπς και δακρυγόνα καθιστική διαμαρτυρία συμβασιούχων γιατρών που διαμαρτύρονταν για τις κακές συνθήκες εργασίας σε γενικά νοσοκομεία της χώρας, έξω από πανεπιστημιακό νοσοκομείο «CHU Mustapha Bacha». Κατά το αραβικό δίκτυο «Αλ Τζαζίρα», η επέμβαση των αστυνομικών προκάλεσε τον τραυματισμό αρκετών απεργών.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Το θάνατο τουλάχιστον 20 ατόμων και ατυχήματα σε πολλές εκατοντάδες άλλα έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ το δριμύ ψύχος που πλήττει από την περασμένη βδομάδα τις μεσοδυτικές και βορειοανατολικές πολιτείες. Σοβαρά προβλήματα παρατηρούνται σε ηλεκτροδότηση, αεροπορικές και οδικές συγκοινωνίες, ενώ η λειτουργία πολλών σχολείων και ορισμένων επιχειρήσεων έχει ανασταλεί λόγω παγετού, καθώς το θερμόμετρο σε περιοχές όπως η Νέα Υόρκη και το Σικάγο έχει κατέβει στους 37 βαθμούς κάτω απ' το μηδέν.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ - ΟΗΕ
«Φιέστα» Χέιλι για τους «Φίλους της Αμερικής»
ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.--
Η Αμερικανίδα πρέσβειρα στον ΟΗΕ, Νίκι Χέιλι, πραγματοποίησε αργά προχτές βράδυ φιέστα στην έδρα του διεθνούς Οργανισμού στη Νέα Υόρκη για τους «φίλους των ΗΠΑ». Η δεξίωση αφορούσε ειδικότερα τις 35 χώρες που απείχαν και τις άλλες εννιά χώρες που καταψήφισαν τον περασμένο Δεκέμβρη σχέδιο απόφασης της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, που τάχθηκε κατά της απόφασης του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως «πρωτεύουσας» του Ισραήλ.
Ανάμεσα στους προσκεκλημένους ήταν βεβαίως ο Ισραηλινός πρέσβης, Ντάνιν Ντανόν, που έσπευσε να επικροτήσει την εκδήλωση χαρακτηρίζοντας «γενναία» την απόφαση των ΗΠΑ για την Ιερουσαλήμ, που έβαλε νέα «φωτιά» στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη και την ευρύτερη περιοχή. «Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να επιδεικνύουν ηγετική στάση στη Μέση Ανατολή και τον ΟΗΕ. Υπάρχει μεγάλη υποκρισία στον ΟΗΕ. Νομίζω ότι σήμερα οι χώρες που στάθηκαν στο πλευρό των ΗΠΑ θα έρθουν για ν' ακούσουν ότι οι ΗΠΑ τις ευχαριστούν που στάθηκαν στο πλευρό της αλήθειας, αντί να συμμετάσχουν στο σόου των Παλαιστινίων στον ΟΗΕ», είπε χαρακτηριστικά ο Ισραηλινός πρέσβης στον ΟΗΕ.
Η Χέιλι, από την άλλη, δήλωσε με αφορμή τη δεξίωση στους «Φίλους της Αμερικής» πως οι ΗΠΑ θα θυμούνται τη μέρα απόφασης 128 χωρών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για την πολιτική της Ουάσιγκτον σε σχέση με την Ιερουσαλήμ σαν «επίθεση». «Θα το θυμόμαστε όταν θα κληθούμε για ακόμη μια φορά να καταβάλλουμε τη μεγαλύτερη παγκοσμίως χρηματική συνεισφορά στον ΟΗΕ» και όταν άλλα μέλη του ΟΗΕ ζητήσουν από την Ουάσιγκτον «να πληρώσει ακόμη περισσότερα και να χρησιμοποιήσει την επιρροή της προς όφελός τους», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
Αργότερα χτες βράδυ, η κυβέρνηση Τραμπ αποφάσισε να δώσει «πράσινο φως» σε μονοπώλια υδρογονανθράκων για την έναρξη υποθαλάσσιων γεωτρήσεων εντός εγχώριων θαλασσίων υδάτων στον Ειρηνικό Ωκεανό για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΙΣΡΑΗΛ
Νέες επιδρομές στη Γάζα
ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΡΑΜΑΛΑ.--
Τις αεροπορικές επιδρομές στη νότια και κεντρική Λωρίδα της Γάζας μέσα στο τελευταίο 48ωρο επιβεβαίωσε χτες εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, σε μία ασυνήθιστη κίνηση για τα δεδομένα των κατοχικών αρχών. Ο αξιωματούχος επιβεβαίωσε τις αεροπορικές επιδρομές, που προκάλεσαν σημαντικές υλικές ζημιές αλλά όχι θύματα, υποστηρίζοντας ότι οι ισραηλινές δυνάμεις θα συνεχίσουν τις επιχειρήσεις «κάτω και πάνω από το έδαφος για να αποτρέψουν τρομοκρατικές επιθέσεις σε βάρος του Ισραήλ».
Των αεροπορικών επιδρομών προηγήθηκε η αναίμακτη ρίψη τεσσάρων ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας στο Ισραήλ.
Επιπλέον, χτες το πρωί τουλάχιστον 10 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν (εκ των οποίων ο ένας χαροπαλεύει) από τις σφαίρες των κατοχικών δυνάμεων. Η επίθεση έγινε στη διάρκεια εφόδου του ισραηλινού στρατού στον προσφυγικό καταυλισμό Ντέισεχ της Βηθλεέμ.
Διεργασίες σε Αραβικό Σύνδεσμο και Παλαιστινιακό Κεντρικό Συμβούλιο
Νωρίτερα, ο γενικός γραμματέας της Εκτελεστικής Επιτροπής του Οργανισμού για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO), Σαέμπ Ερεκάτ, κατήγγειλε την επικίνδυνη πολιτική των ΗΠΑ στο Παλαιστινιακό, τονίζοντας σε ανακοίνωσή του πως οι ΗΠΑ έχουν εισέλθει σε «νέο μονοπάτι για την ειρηνευτική διαδικασία Παλαιστινίων και Ισραηλινών», που συμπεριλαμβάνει την υπαγόρευση «λύσεων» στον Παλαιστινιακό λαό, αφήνοντας απ' έξω το ζήτημα του καθεστώτος της Ιερουσαλήμ και της επιστροφής εκατομμυρίων Παλαιστίνιων προσφύγων στα πάτρια εδάφη. Ο Ερεκάτ, μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Φωνή της Παλαιστίνης», τόνισε πως ο Παλαιστινιακός λαός δεν θα αποδεχτεί ποτέ τέτοια σχέδια. Πρόσθεσε ότι το ζήτημα της ενεργοποίησης προηγούμενων αποφάσεων που πάρθηκαν σε αραβικές συνόδους θα παρουσιαστεί το Σάββατο (6/1) σε υπουργική σύνοδο του Αραβικού Συνδέσμου στο Αμμάν της Ιορδανίας, πέρα από «άλλα τρία ζητήματα που θα παρουσιαστούν» αναφορικά με την κίνηση του Προέδρου Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.