Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Σαββατο 10 Φεβρουαριου 2018


''ΔΕΝ βρεθηκαν αποδειξεις οτι ο Ασαντ χρησιμοποιησε η χρησιμοποιει χημικα οπλα οπως το αεριο Σαριν εναντιον του λαου του ''ομολογουν οι ΗΠΑ
πολυ σημαντικο αυτο διοτι το καθεστωτικο δυτικο αφηγημα μεχρι τωρα για να δικαιολογησει τοι ΝΑΤΟ την επεμβαση του στην Συρια ηταν οτι '' ΗΠΑ και Γαλλία «ανησυχούν» για επιθέσεις με χημικά στη Συρία΄΄

ΤΏΡΑ Ο MATTIS ΠΑΡΑΔΈΧΕΤΑΙ ΌΤΙ ΔΕΝ ΥΠΉΡΧΑΝ ΑΠΟΔΕΊΞΕΙΣ ΌΤΙ Ο ASSAD ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΊΗΣΕ ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΏΔΕΣ ΑΈΡΙΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΏΠΟΥΣ ΤΟΥ
8/2/18 ΣΤΙΣ 11:44 ΠΜ
 η εντυπωσιακή δήλωση του υπουργού Άμυνας James Mattis ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν «αποδείξεις» ότι η συριακή κυβέρνηση χρησιμοποίησε τον απαγορευμένο νευρικός πράκτορα Sarin εναντίον του δικού του λαού.

Σοβαρές, πεπειραμένες εμπειρογνώμονες και ανακριτές χημικών όπλων όπως ο Hans Blix, ο Scott Ritter, ο Gareth Porter και ο Theodore Postol αμφισβήτησαν όλες τις "επίσημες" αμερικανικές αφηγήσεις σχετικά με τον πρόεδρο Assad που απασχολεί τον Sarin.
Αυτοί οι αναλυτές επικεντρώθηκαν όλοι στις τεχνικές πτυχές των δύο επιθέσεων και διαπίστωσαν ότι δεν είναι συνεπείς με τη χρήση ποιοτικών πυρομαχικών Sarin.
Το γεγονός του Ghouta για το 2013, για παράδειγμα, χρησιμοποίησε οικιακούς πυραύλους του τύπου που ευνοούσαν τους ισλαμοφασιστες. Το Μνημόνιο του Λευκού Οίκου για τον Χαν Σέιχουν φάνηκε να στηρίζεται σε μαρτυρία από τα ισλαμοφασιστικα λευκά κράνη της Συρίας τα οποία γυρίσαν τη σκηνή έχοντας επαφή με υποτιθέμενους θανάτους από το Σαρίν και χωρίς να υποφέρουν από κακόβουλες συνέπειες.
Παρομοίως, αυτοί οι ίδιοι ηθοποιοί γυρίστηκαν φορώντας χημικά όπλα για την κατάρτιση γύρω από το υποτιθέμενο "σημείο αντίκτυπου" στον Khan Sheikhoun, κάτι που κάνει τη μαρτυρία (και τα δείγματα) εξαιρετικά ύποπτη. Ένα κοστούμι εκπαίδευσης δεν προσφέρει καθόλου προστασία και αυτοί οι άνθρωποι θα ήταν όλοι νεκροί αν είχαν έρθει σε επαφή με τον πραγματικό στρατιωτικό Σαρίν.
Τα χημικά όπλα είναι αποτρόπαια και παράνομα, και κανείς δεν το γνωρίζει περισσότερο από την Carla Del Ponte. Ωστόσο, δεν μπόρεσε να εκπληρώσει την εντολή του κοινού μηχανισμού έρευνας του ΟΗΕ στη Συρία και αποσύρθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις Ηνωμένες Πολιτείες που αρνήθηκαν να διερευνήσουν πλήρως τους ισχυρισμούς περί χρήσης χημικών όπλων από «επαναστάτες» (τζιχάντ) που συμμάχησαν με την αμερικανική προσπάθεια να εξαφανίσουν τον πρόεδρο Assad συμπεριλαμβανομένης της χρήσης του Sarin από ισλαμοφασιστες εναντιον του Assad).



------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι αντιαεροπορικές δυνάμεις της Συρίας, το Σάββατο, άνοιξαν πυρ εναντίον μιας ισραηλινής ‘επιθετικής πράξης’ εναντίον στρατιωτικής βάσης και χτύπησαν περισσότερα από ένα αεροσκάφη», ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Συρίας, σύμφωνα με στρατιωτική πηγή.
«Η εχθρική οντότητα του Ισραήλ στην αυγή σήμερα πραγματοποίησε μια νέα επίθεση εναντίον μιας από τις στρατιωτικές βάσεις στην κεντρική περιοχή. Οι αεροπορικές δυνάμεις μας την αντιμετώπισαν και έπληξαν περισσότερα από ένα αεροσκάφη», ανακοίνωσε στρατιωτική πηγή.
Ο πιλοτος επεζησε

Το ισραηλινό μαχητικό αεροσκάφος F-16 καταρρίφθηκε από συριακα αντιπυραυλικα πυρά εν μέσω διασυνοριακής επιδρομής του IDF (ισραηλινου στρατου)
10 Φεβ, 2018 05:22



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2018
Οι ΗΠΑ και η Αργεντινή απειλούν πως θα απαγορεύσουν την αγορά βενεζουελάνικου αργού πετρελαίου
Ο Υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Rex Tillerson, και ο Αργεντίνος Υπουργός ανακοίνωσαν την Κυριακή ότι εξετάζουν την εφαρμογή κυρώσεων κατά του πετρελαίου της Βενεζουέλας για να «ασκήσουν πίεση» στην κυβέρνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νικολάς Μαδούρο.
Ο επικεφαλής της διπλωματίας των ΗΠΑ αποκάλυψε ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο «εφαρμογής κυρώσεων στο πετρέλαιο», απαγορεύοντας την πώλησή του στις ΗΠΑ ή την «διύληση προϊόντων που προέρχονται από τη Βενεζουέλα», όπως είπε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Αργεντινή μετά από κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Υπουργό του Προέδρου Mauricio Macri, όπως αναφέρει το πρακτορείο EFE.
Ο Tillerson, ο οποίος έφτασε στην Αργεντινή το περασμένο Σάββατο, στο πλαίσιο της περιοδείας που ξεκίνησε σε διάφορες χώρες της Λατινικής Αμερικής την 1η Φλεβάρη, επιβεβαίωσε ότι πριν την εφαρμογή τέτοιων μέτρων, είναι απαραίτητονα αναλυθούν οι επιπτώσεις τους στο λαό αλλά και σε άλλες χώρες της περιοχής καθώς «πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ώστε να μην επηρεαστούν αρνητικά».
Παρόμοια άποψη εξέφρασε ο Υπουργός Εξωτερικών της Αργεντινής, ο οποίος είπε πως πριν ληφθούν μέτρα σχετικά με τις πωλήσεις και το εμπόριο πετρελαίου, είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί ένας «ακριβής έλεγχος».
Πριν την έναρξη της περιοδείας του, o Tillerson ανακοίνωσε ότι η Ουάσινγκτον «θα συνεχίσει να ασκεί πίεση» κατά της Βενεζουέλας και άφησε να εννοηθεί ότι οι Βενεζουελάνοι στρατιωτικοί θα μπορούσαν να γίνουν «παράγοντες αλλαγής», όπως δήλωσε την Πέμπτη, 1 Φλεβάρη, στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, Όστιν, σε μια ομιλία με τίτλο «Η δέσμευση των ΗΠΑ στο δυτικό ημισφαίριο», όπου ανέφερε επίσης ότι η Κυβέρνηση του Μαδούρο πρέπει να λογοδοτήσει.
Αυτές οι δηλώσεις καταδικάστηκαν και χαρακτηρίστηκαν ως επίθεση και παρέμβαση στο κράτος της Βενεζουέλας και του Μπολιβαριανών Ενόπλων Δυνάμεων.
Ο Tillerson, ο οποίος ποτέ δεν κατείχε θέση στην κυβέρνηση, και σε καμία κυβερνητική διοίκηση, δούλεψε επί 40 χρόνια στην εταιρεία πετρελαίου των ΗΠΑ ExxonMobil, όπου κατείχε (2006-2016) τη θέση του Προέδρου και του Διευθύνοντα Συμβούλου. Η εταιρεία ήταν μέρος των πολυεθνικών εταιρειών εξόρυξης πετρελαίου από τη Βενεζουέλα, κατά την εποχή του πετρελαϊκού ανοίγματος που εφαρμόστηκε από τις κυβερνήσεις της Τέταρτης Δημοκρατίας, που θεωρείται ασύμφορη για τη χώρα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κατά τη Φωτίου, οι φτωχοί είναι αποτυχημένοι, που δεν μπορούν να διαχειριστούν 200 ευρώ τον μήνα. Κατά τη Λυμπεράκη, κάνουν λάθος επιλογές στη ζωή τους. Κατά τον Πορτοσάλτε, είναι τεμπέληδες και γι' αυτό τα θέλουν τα 200 ευρώ.
Το τι παλιανθρωπιά έχει ειπωθεί από τους χορτάτους σε βάρος των ανθρώπων που τσακίζουν οι μνημονιακές πολιτικές δεν λέγεται!
Κι αν αυτά λέγονται δημοσίως, προσπαθώ να φανταστώ τι θα λένε μεταξύ τους, οι Φωτίου με τους Φλαμπουράρηδες, τους Τσίπρες και τους Τσακαλώτους, οι Λυμπεράκηδες με τους Σταύρους, τους Χειμωνάδες και τους Θέμους, οι Πορτοσάλτε με τους καναλάρχες κ.λπ. κ.λπ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είναι κατά της άδειας (που χορηγείται νόμιμα, για λίγες μέρες) στον Κουφοντίνα ο οικολόγος υπουργός κ. Γιάννης Τσιρώνης. Γιατί, όπως λέει, είναι "κάθετα αντίθετος σε κάθε μορφή βίας".
Και το λέει αυτό λίγες μέρες αφότου δυο νέοι άνθρωποι πέθαναν στις φυλακές. Εκεί το βούλωσε ο γλίτσας. Εκεί ξέχασε πως είναι "κάθετα αντίθετος σε κάθε μορφή βίας". Όπως το ξέχασε όταν βιάζονταν οι κρατούμενες στον Κορυδαλλό με εντολή Κοντονή. Ξεχνάει συχνά ο ξευτιλισμένος χορτάτος πρακτορίσκος!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ζούμε σε μια χώρα όπου τουλάχιστον οχτώ μάρτυρες για υπόθεση μεγαλεμπόριου ναρκωτικών βρίσκονται νεκροί και ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας παραμένει πρόεδρος μεγάλης ΠΑΕ και ελέγχει τον δήμο στο πρώτο λιμάνι της χώρας.
Ζούμε σε μια χώρα όπου έχουν παραγραφεί δεκάδες εγκλήματα υπουργών και μεγαλοπαραγόντων σε βάρος του δημοσίου, ενώ το όνομα προστατευόμενης μάρτυρα δίνεται στη δημοσιότητα, χωρίς καμιά επίπτωση γι' αυτούς που την εξέθεσαν σε κίνδυνο.
Ζούμε σε μια χώρα όπου πεθαίνουν άνθρωποι στις φυλακές από έλλειψη στοιχειώδους ιατρικής περίθαλψης και υπουργός Δικαιοσύνης, άμεσα υπεύθυνος για τους θανάτους αυτούς, είναι ένας ψυχικά διεστραμμένος βιαστής κρατούμενων γυναικών.
Ζούμε σε μια χώρα που σαπίζει. Όπως συμβαίνει σε κάθε κοινωνία όπου καταρρέουν ακόμη και οι έσχατες προφάσεις νομιμότητας της Δικαιοσύνης της...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάιατ στον ΣΚΑΪ: Φοβάμαι για ατύχημα στο Αιγαίο - Βαθύτατα προσβλητική η άδεια στον Κουφοντίνα
Ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ, μίλησε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Ιστορίες» και την δημοσιογράφο Σία Κοσιώνη, εκφράζοντας τον φόβο του για ένα «ατύχημα» στο Αιγαίο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

31/01/2018 - 02:08

Συμπεράσματα 1) Η λυση στο ονοματολογικο ειναι απλως το οχημα για την ενταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την πληρη ευθυγραμιση της στον ευρωατλαντικο αξονα. Η λυση δεν μπορει να ειναι ταπεινωτικη για την ΠΓΔΜ και το λαο της γιατι αυτο δεν διευκολυνει την απροσκοπτη αποδοχη απο την γειτονικη χωρα και το λαο της του γεωπολιτικου ρολου για τον οποιο προοριζουν την Ελλαδα οι Αμερικανοι 2) Ο ρολος που καλειτε να παιξει η Ελλαδα ειναι αυτος του πλαισιε των ευρωατλαντικων συμφροντων στα βαλκανια με στοχο την ευθυγραμιση ολων των βαλκανικων χωρων στο ευρωατλαντικο αξονα και την καθαρση απο καθε ρωσικη επιρροη . Ειναι η δυναμη που καλει για λογαριασμο του αμερικανικου ιμπεριαλισμου να εμπεδωσει σε ολους τους αλλους την Νατοικη ''ειρηνη'' και ''σταθεροτητα''3) Για να το κανει αξιοπιστα πρεπει να καθαρισει και το εσωτερικο της απο καθε ρωσικη επιρροη(βλεπε λιμανι θεσσαλονικης). Οι αμερικανοι μας υποδεικνουν ακομα και το που θα ξεπουλησουμε την δημοσια περιουσια 4) Οι αμερικανοι μας εμπιστευονται γι αυτη τη δουλεια γιατι ειμαστε το πιο πιστο σκυλι τους. 60 χρονια προτεκτορατο τους με μια ξενοδουλη μεχρι το μεδουλι μεγαλοαστικη ταξη αιχμη του δορατος εναντια στο σιδηρουν παραπετασμα που τωρα μπορει να πραγματοποησει τα σχεδια που αυτο διεκοψε. Τελικο συμπερασμα .  Δηλαδη οτι το ονομα ειναι το οχημα ενος αμερικανονατοικου σχεδιου για την αλλαγη συνορων μεταξυ ΠΓΔΜ και Ελλαδας σε οφελος της πρωτης.
Όσο για το ατύχημα οι Αμερικανοί θα είναι υπεύθυνοι αν συμβεί. Επειδή δεν βάζουν πάγο στην επιθετικότητα της Άγκυρας!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις 10 Φεβρουαρίου, οι δυνάμεις άμυνας της Συρίας πυροβόλησαν ένα ισραηλινό f-16 πολεμικό αεροσκάφος, αφού είχε κάνει αεροπορικές επιδρομές σε αυτό που η ισραηλινή πλευρά περιέγραψε ως ιρανικές εγκαταστάσεις από τις οποίες σύμφωνα με ισχυρισμούς το uav ξεκίνησε στην ισραηλινή περιοχή.
ΟΙ ΔΥΝΆΜΕΙΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΉΣ ΆΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΣΥΡΊΑΣ ΚΑΤΈΡΡΙΨΑΝ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΌ ΠΟΛΕΜΙΚΌ ΑΕΡΟΠΛΆΝΟ, ΤΟ ΙΣΡΑΉΛ ΑΝΤΑΠΟΚΡΊΝΕΤΑΙ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΈΣ ΕΠΙΔΡΟΜΈΣ
Ένας από τους ισραηλινούς πιλότους τραυματίστηκε σοβαρά.
Στις 10 Φεβρουαρίου, οι δυνάμεις αεροπορικής άμυνας της Συρίας κατέστρεψαν ισραηλινό αεροπλάνο F-16, αφού πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές σε σχέση με το τι περιέγραψε η ισραηλινή πλευρά ως ιρανικές εγκαταστάσεις από τις οποίες φέρεται να εκτοξεύθηκε UAV στην ισραηλινή περιοχή.
Σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Συρίας, οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές έπληξαν "μία από τις στρατιωτικές βάσεις στην κεντρική περιοχή της Συρίας και η αεροπορική άμυνα του στρατού αντιμετώπισε την επιθετικότητα και έπληξε περισσότερα από ένα αεροσκάφη". Οι ισραηλινές απεργίες φέρονται ότι στοχεύουν στην αεροπορική βάση T4, αλλά αυτό πρέπει να επιβεβαιωθεί.]
Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι ένας F-16 καταρρίφθηκε, αλλά είπε ότι οι πιλότοι επέζησαν του περιστατικού.
Μετά την καταστροφή του F-16, η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε μια νέα σειρά αεροπορικών επιθέσεων εναντίον της Συρίας, οι οποίες είχαν ως στόχο την περιοχή Al-Kiswah στην ύπαιθρο της πρωτεύουσας της Συρίας Damascus. Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Συρίας πρόσθεσαν ότι οι δυνάμεις αεροπορικής άμυνας της χώρας απάντησαν και σε αυτήν την "επιθετικότητα".
Η κατάσταση εξελίσσεται.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



O Πάτρικ Κόκμπερν αναφερει την μαρτυρια ενος πρωην μαχητη του ISIS οτι μια χωρα μελος του ΝΑΤΟ,η ΤΟΥΡΚΙΑ εκπαιδευει και εξοπλιζει πρωην μαχητες του ISIS για να επιτεθουνε στην κουρδικη περιοχη Αφριν καθως και την παρανομη εισβολη στην βορεια Συρια



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι πρόοδος! Τον Μεσαίωνα θα με καίγανε στην πυρά. Τώρα, καίνε στην πυρά τα βιβλία μου.
Ζίγκμουντ Φρόυντ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα μυθιστορήματα "To Kill a Mockingbird" και "Οι περιπέτειες του Huckleberry Finn" δεν θα απαιτούνται πλέον για ανάγνωση στη σχολική περιοχή του Duluth λόγω της χρήσης ενός φυλετικού slur της βιβλιοθήκης, μιας αλλαγής προγράμματος σπουδών που υποστηρίζεται από το τοπικό κεφάλαιο της NAACP.
6 Φεβρουαρίου 2018
Τα δύο βιβλία θα εξακολουθήσουν να είναι διαθέσιμα στις σχολικές βιβλιοθήκες και μπορεί να είναι προαιρετική ανάγνωση για τους μαθητές, αλλά από την επόμενη σχολική χρονιά θα αντικατασταθούν όπως απαιτούνται από την άλλη βιβλιογραφία που ασχολείται με τα ίδια θέματα στις αγγλικές τάξεις 9ης και 11ης τάξης , δήλωσε ο Michael Cary, διευθυντής προγράμματος σπουδών και διδασκαλίας της περιοχής.
Η πρόθεση της περιοχής είναι να είναι προσεκτικός από όλους τους φοιτητές της, δήλωσε ο Cary. Η περιοχή οφείλει στους σπουδαστές της να μην τους υποτάξουν σε φυλετική προσβολή που τους περιθωριοποιεί στην απαιτούμενη μάθηση, είπε. Πρόσθεσε ότι οι αρχηγοί των επαρχιών θεώρησαν ότι υπάρχουν πολλές άλλες επιλογές στη λογοτεχνία που μπορούν να διδάξουν τα ίδια διδάγματα με τα δύο μυθιστορήματα χωρίς να περιέχουν φυλετικές ρήξεις.
«Θεωρήσαμε ότι θα μπορούσαμε ακόμα να διδάξουμε τα ίδια πρότυπα και προσδοκίες μέσω άλλων μυθιστορημάτων που δεν απαιτούσαν από τους μαθητές να αισθάνονται ταπεινωμένοι ή περιθωριοποιημένοι από τη χρήση φυλετικών κακοποιήσεων», δήλωσε ο Cary.
Δεν υπήρξε συγκεκριμένη καταγγελία που προκάλεσε την απόφαση, αλλά ήταν μια απάντηση σε καταγγελίες σχετικά με τη χρήση των βιβλίων από μια φυλετική προσβολή που αντιμετωπίζει η περιφέρεια για αρκετά χρόνια, δήλωσε ο Cary. Ο επιθεωρητής Bill Gronseth δήλωσε ότι η σχολική συνοικία του Duluth ακούει από τους μαθητές ότι η χρήση του βιβλίου από φυλετικό κακοποιό δημιούργησε μια άβολη ατμόσφαιρα γι 'αυτούς στην τάξη.
Ο Stephan Witherspoon, πρόεδρος του τοπικού κεφαλαίου της NAACP, επικρότησε την απόφαση της σχολικής περιφέρειας να σταματήσει να απαιτεί από τους μαθητές να διαβάζουν τα βιβλία. Ορισμένοι πιστεύουν ότι τα μυθιστορήματα είναι εκπαιδευτική λογοτεχνία για τους φοιτητές, είπε, αλλά τα μυθιστορήματα είναι «απλά βλάπτοντα» και χρησιμοποιούν «βλακεία γλώσσα που έχει καταπιέσει τους ανθρώπους για πάνω από 200 χρόνια». Η χρήση των βιβλίων από τη συνοικία ως απαραίτητη ανάγνωση ήταν μια συνεχιζόμενη συζήτηση μεταξύ των πρεσβυτέρων στην τοπική NAACP και τους περιφερειακούς ηγέτες εδώ και χρόνια, δήλωσε ο Witherspoon.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



γραφει η δικηγορος Electra Leda Koutra
''Κι άλλος θάνατος (που γίνεται γνωστός...) σ' Ελληνική φυλακή. Ο θανών 32 χρονών, πελάτης μου οροθετικός, δικαιωθείς από το ΕΔΔΑ για παραβιάσεις των άρθρων 3,13 και 14 ΕΣΔΑ. Ήταν ασθενής και δεν μπορούσε να "δίνει το παρόν", οπότε ξαναφυλακίστηκε, πάλι υπό συνθήκες απάνθρωπες για τις οποίες καταδικάστηκε η χώρα. Θα απολυόταν σε μερικές μέρες. Ήταν χρήστης, αλλά δεν μπορούσε να έχει θεραπευτική μεταχείριση υπό κράτηση, οπότε έφτιαξε "πετσετιά" στο λαιμό του, "για να την ακούσει". Βγήκε αίμα από το στόμα του, λένε οι συγκρατούμενοι, και, θεωρόντας η Υπηρεσία ότι εχει φυματίωση, αντί να τον προσέξει επειγόντως, τον έβαλαν στην απομόνωση. Όπου και βρέθηκε νεκρός.
Νομίζω 3 θάνατοι σε διάστημα μερικών ημερών είναι ένας καλός λόγος για το Υπουργείο να πάρει επείγοντα μέτρα. Και το Νοσοκομείο (κατ' όνομα) Φυλακών Κορυδαλλού "Ο Άγιος Παύλος" να γίνει όντως Νοσοκομείο. Και οι τοξικοεξαρτημένοι να 'χουν τη θεραπευτική μεταχείριση που ορίζει ο Νόμος, κι όχι να στοιβάζονται σε "κανονικές" φυλακές.
Σε άλλη χώρα θα 'χε παραιτηθεί ο Υπουργός.''



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Ζούγκλας πριν 30 χρόνια κατέστρεψε ολοκληρωτικά τη ζωή και τη καριέρα του Στέφανου Κορκολή.
Χρηματισμένος απ την οικογένεια της κοπελιάς,γκόμενας του συνθέτη,που είχε μαγνητοσκοπήσει μια σεξουαλική τους επαφή,τον διέσυρε παντελώς,τον ευτέλισε,μέχρι να κλείσει οικονομική συμφωνία με την οικογένεια της κοπελιάς και βέβαια να πάρει το ποσοστό του αυτό το σίχαμα της ελληνικής δημοσιοκαφρίας.
Ο ταλαντούχοςς Κορκολής χάθηκε για πολλά χρόνια,αρρώστησε,και επανήλθε πολύ πρόσφατα .
Μέγας πιανίστας,με κλασικές σπουδές ο ανηψιός του Μίμη Πλεσσα κανείς δεν ξέρει τί διαδρομή θα χε αν δεν τον είχε συντρίψει ο Μάκης.
Και δεν ήταν ο μόνος,απλώς γι αυτόν είχα τσακωθεί τότε με πολύ κόσμο,αριστερό,προοδευτικό δήθεν,που θεωρούσε βίντεο βιασμού ένα βίντεο καθαρού εκβιασμού.
Είναι αδύνατον ένας σημερινός άνθρωπος να καταλάβει τί εγκλήματα έχει κάνει ο Μάκης.
Ο Τριανταφυλοπουλος  είναι ο γνωστός Ρουφιάνος που κατέδωσε το όνομα της μίας προστατευόμενης μάρτυρος για την Novartis...
Άγνωστοι οι λόγοι... μήπως για να της κλείσει το στόμα;;
Κανένας εισαγγελέας... ακόμη να τον καλέσει κανείς ακόμη και για την κατηγορία του αδελφού του Γκιόλια πως αυτός τον σκότωσε...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



8/2/2018
Μέχρι τώρα για την υπόθεση Νοvartis έχουμε δει:
Τον πρώην αν. υπουργό υγείας Μάριο Σαλμα να απειλεί στον αέρα οτι η Ελλάδα είναι μικρή χώρα κ οι προστατευόμενοι μάρτυρες θα βρεθούν κ θα "τιμωρηθούν".
Τον Βαγγέλη τον Βενιζέλο στην ίδια γραμμή να λέει για τους "δυστυχους μάρτυρες" που νομίζουν οτι θα μείνουν για πάντα υπο προστασία.
Τον Αντρέα Λοβέρδο απο τις ΗΠΑ που βρίσκεται να απειλεί όποιον τολμάει να ρίχνει σκιές στον πολιτικό βιο του ανθρώπου που ξεφτιλισε οροθετικες γυναίκες για να τσιμπήσει ψήφους απο το πλέον λούμπεν κομμάτι της κοινωνίας.
Τον τομεαρχη υγείας της ΝΔ, Βασίλη Οικονόμου, οτι θα "σπάσει τα χέρια" σε όποιον τα απλώσει στο κόμμα του.
Τον ΟΓΚΌΛΙΘΟ της δημοσιογραφίας Μανωλη Καψη, ο οποίος δεν γνωρίζει μεν την δικογραφία, αλλα γνωρίζει τους εμπλεκόμενους προσωπικά κ επιβεβαιώνει οτι πρόκειται για ΑΔΑΜΑΝΤΙΝΟΥΣ χαρακτήρες.
Τον Νοτη Μυταρακη της ΝΔ να λεει οτι του χε πει βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ οτι είχε πάρει φράγκα απο την Novartis, αλλα δεν θυμάται ποιος (αυτός 1-0) είναι.
Τον Άδωνη Γεωργιάδη να χει εμφανιστεί απο χτες σε 24 κανάλια, 56 ραδιόφωνα, 4 εφημερίδες κ 3 ντοκιμαντέρ για να μας πει ότι είναι αθώος κ θύμα σπείρας με σπουργίτια.
Τον Άδωνη Γεωργιάδη πάλι στο δελτίο ειδήσεων του Σταρ κ σε μια ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΉ αυτοψία στο σπίτι του αντιπροέδρου οπου η κάμερα κάνει ζουμ στην ΡΑΓΙΣΜΕΝΗ ΓΥΨΟΣΑΝΙΔΑ κ στο ΦΘΑΡΜΈΝΟ ΠΑΡΚΕ, αποδεικνύοντας περίτρανα τον λιτο κ έντιμο βιο του πολιτικού αυτού ογκόλιθου.
Κ είμαστε μολις στην τρίτη μέρα απο την στιγμή που ακούστηκαν τα 8 ονόματα των πολιτικών οτι τσεπωσαν λεφτά απο την Novartis.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πριν από λίγο, στις 21.30 την Παρασκευη 9/2/2018, ο Νίκος Χατζηνικολάου αποκάλυψε στο δελτίο ειδήσεων την ταυτότητα προστατευόμενης μάρτυρα για την υπόθεση Novartis, βγάζοντας μέχρι και φωτογραφίες της στον αέρα. Τη δημοσιογραφική αυτή επιτυχία την οφείλει στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, που δημοσίευσε πρώτος τα στοιχεία της άτυχης γυναίκας στη Ζούγκλα. Όχι, δεν βάζω link. Ελπίζω να τους αναγκάσει ο εισαγγελέας να το κατεβάσουν, αν και η ζημιά έχει γίνει ήδη. Ήταν αναπόφευκτο βέβαια να γίνει από τη στιγμή που η δικογραφία μοιράστηκε σε βουλευτές και παρατρεχάμενους.
Πέρα από το ότι οι δύο "έγκριτοι" τηλεαστέρες πέταξαν στα σκουπίδια κάθε έννοια δεοντολογίας και λειτούργησαν σαν παρακρατικοί χαφιέδες του χειρίστου είδους, πέρα από το ότι σε οποιαδήποτε σοβαρή χώρα θα είχαν συλληφθεί ήδη και θα έτρωγαν μερικά χρόνια φυλακή για πλάκα (και φυσικά δεν θα ξαναδούλευαν ποτέ ως δημοσιογράφοι), η πράξη τους δείχνει πόσο αποθρασυμένη και πόσο αποφασισμένη είναι η μαφία που κάνει κουμάντο τόσες δεκαετίες στην Ελλάδα.
Γιατί όταν ξέρεις πως σε περίπτωση που τολμήσεις να ανοίξεις το στόμα σου για τις λαμογιές του αφεντικού και τις μίζες του υπουργού θα αποκαλυφθεί η ταυτότητα σου ακόμα κι αν έχεις μπει σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, πολύ απλά το βουλώνεις. Κι ας έχεις αυτοκτονικές τάσεις, αφού θα ξέρεις πολύ καλά ότι οι μαφιόζοι δεν θα διστάσουν να κάνουν κακό ακόμα και στην οικογένεια σου.
Αυτά για όποιον πιπιλάει ακόμα την καραμέλα των "ανώνυμων κουκουλοφόρων" και της "άθλιας σκευωρίας" που πάει να πλήξει τους "δημοκρατικούς θεσμούς" με εντολή των "αριστερών συκοφαντών" για "μικροπολιτικούς λόγους".
Στη φωτογραφία βλέπουμε την Καγιέν του εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου, που κάηκε ζωντανός στην Αττική Οδό πριν από δύο χρόνια και που σύμφωνα με τα στοιχεία του FBI υπήρξε μεσάζοντας ανάμεσα στη Novartis και υψηλά πολιτικά πρόσωπα που -καταγγέλεται ότι- δωροδοκήθηκαν με 50 εκατομμύρια ευρώ, ζημιώνοντας με τις αποφάσεις τους το ελληνικό κράτος κατά 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ (και με συνολική ζημιά από τις υπερκοστολογήσεις των φαρμακευτικών που ανέρχεται σε 23 δισ. για την περίοδο 2000-15).
Παρόμοια τύχη με τον Μαυρίκο είχαν οκτώ άνθρωποι που υπήρξαν μάρτυρες στην υπόθεση του Noor1, του πλοίου ιδιοκτησίας Βαγγέλη Μαρινάκη που πιάστηκε να μεταφέρει δυο τόνους ηρωίνη.
Ελπίζω με τόση δημοσιότητα που έχει πάρει το θέμα να μην τολμήσει κανείς να πειράξει τη μάρτυρα που ξεσκέπασαν οι βρωμεροί ρουφιάνοι, αν και τα email και άλλα αποδεικτικά στοιχεία που μάζεψε είναι στη διάθεση του FBI (και των ελληνικών αρχών, αλλά αυτοί μπορεί να τα χάσουν σε καμιά τυχαία πυρκαγιά που ξεκίνησε από βραχυκύκλωμα).



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τούτος εδώ ο χαφιές ο Μακης Τριανταφυλοπουλος δεν φοράει κουκούλα και δίνει στη δημοσιότητα το όνομα του προστατευόμενου μάρτυρα αλλα το θράσος του είναι τόσο μεγάλο που δεν διστάζει να δημοσιεύσει και φωτογραφία της γυναίκας αυτής
Σύμφωνα με τον ρουφιανο Τριανταφυλλόπουλο η γυναίκα αυτή είναι η πρώην γραμματέας του προέδρου της εταιρείας εδώ στη Ελλάδα του Φρουζη που κάποια στιγμή συγκέντρωσε και απέκτησε όλο το αρχείο του προέδρου της Novartis και το παρέδωσε στο FBI και από εκεί άρχισαν να αποκαλύπτονται όλα όσα απίστευτα μαθαίνουμε σήμερα



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το 1954, όταν ο Σεφέρης ήταν πρεσβευτής στη Βυρηττό, βρέθηκαν οι δύο τους μαζί σε κάποια εθνική επέτειο στο ίδιο αυτοκίνητο στο δρόμο προς την πρεσβεία. Στο δρόμο λοιπόν ο Σεφέρης παρατήρησε σ' ένα σημέιο του λιμανιού ελληνικές σημαίες. "Εδω ειναι Ελλαδα", ειπε ενθουσιασένος ο Σεφέρης...Ναι, απάντησε ο Καβαβδίας, "εδω ειναι τα ελληνικα μπουρδελα"! "Κυριε, ή εσεις θα κατεβέιτε από το αυτοκινητο ή εγώ", είπε ο Σεφέρης, κι ο Καββαδίας κατέβηκε...δυο κόσμοι, μεγας ο Σεφερης, κόσμος μας ο Καββαδίας!
Εφυγε σαν σήμερα ο Νίκος Καββαδίας, μενει όμως παντα ενα βραδυ στο Ναυπλιο με τον έναν από τους δύο " ξέμπαρκους", τον Νότη Χασάπη να τραγουδά...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιρανός Υπαρχηγός των Φρουρών της Επανάστασης:θα εξαφανίσουμε το Ισραήλ θα εκπληρώσουμε τις προφητείες. Θα το κάνουμε κόλαση,θα χτυπήσουμε αμερικανικές βάσεις.Σήμερα το Ισραήλ άκουσε τη φωνή των μαχητών μας στα σύνορα του.
Ο υπαρχηγός των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν ο Hussein Salami, δήλωσε ότι το Ισραήλ άκουσε σήμερα τη φωνή των στρατιωτών του ισλάμ στα σύνορά του και πρόσθεσε: « Θα πραγματοποιήσουμε την προφητεία του Ανώτερου Οδηγού εδώ και 20 χρόνια για την εξαφάνιση του Ισραήλ. »Ο Salami υπογράμμισε ότι στο μέλλον ο ισλαμικός κόσμος θα είναι μάρτυρας νικών : « η Αμερική και το Ισραήλ οφείλουν να περιμένουν ήττες και δυσκολίες θα τους εκδιώκουμε παντού μέχρι αυτοί να εγκαταλείψουν τον μουσουλμανικό κόσμο και τις υποθέσεις του. »Ο ιρανός αξιωματούχος κάλεσε τις ΗΠΑ να εγκαταλείψουν την περιοχή πριν να νικηθούν και ότι η αμερικανική παρουσία στη Συρία είναι παράνομη. Ο Salami τόνισε ότι το « ‘Iran είναι ικανό να καταστρέψει τις αμερικανικές βάσεις στην περιοχή και να μεταμορφώσει σε κόλαση το Ισραήλ « .Ο ίδιος εξήγησε ότι η ιρανική παρουσία στη Συρία δεν είναι στρατιωτική αλλά συμβουλευτική και ότι ο συριακός στρατός είναι ικανός να υπερασπιστεί τη χώρα του.
Και όλα αυτά μετά την κατάρριψη ενός ισραηλινού F-16 σήμερα από τη συριακή αεράμυνα και αφότου το Ισράηλ είπε ότι έριξε ένα ιρανικό drone που πετούσε στον εναέριο χώρο του.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κατερρίφθη ισραηλινό F16 στη Συρία
Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2018, 08:07
Ένα ισραηλινό μαχητικό αεροπλάνο F16 συνετρίβη στο Ισραήλ και ο ένας από τους πιλότους του τραυματίσθηκε σοβαρά σήμερα, αφού δέχθηκε πυρά της συριακής αντιαεροπορικής άμυνας ενώ πραγματοποιούσε πλήγματα εναντίον «ιρανικών στόχων» στη γειτονική Συρία.
Το F16 έπεσε στο βόρειο Ισραήλ, και ο στρατιωτικός εκπρόσωπος της Συριας  διευκρίνισε οτι το αεροσκάφος επλήγη πράγματι από αντιαεροπορικά πυρά.
Ωστόσο είναι η πρώτη φορά που ο ισραηλινός στρατός ανακοινώνει ανοικτά πως επιτέθηκε εναντίον «ιρανικών στόχων» στη Συρία, από το 2011 που άρχισε ο πόλεμος στη γειτονική χώρα, όπου το Ιράν βοηθάει στρατιωτικά την Συριακη Δημοκρατια του Προεδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.
Οι εχθροπραξίες φαίνεται πως συνεχίζονται. Το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε πως η αντιαεροπορική άμυνα απώθησε μερικές ώρες αργότερα μια νέα επίθεση της ισραηλινής αεροπορίας κοντά στην πρωτεύουσα Δαμασκό.
Η κλιμάκωση άρχισε μέσα στη νύχτα με την αναχαίτιση από τον ισραηλινό στρατό πάνω από το ισραηλινό έδαφος ενός μη επανδρωμένου αεροπλάνου που το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι είναι ιρανικό.
«Ένα μαχητικό ελικόπτερο προχώρησε στην επιτυχή αναχαίτιση ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους που είχε εκτοξευτεί από τη Συρία και είχε εισέλθει στο Ισραήλ», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις. «Σε αντίποινα, ο στρατός επιτέθηκε σε ιρανικούς στόχους στη Συρία».
Οι ένοπλες δυνάμεις διευκρίνισαν στη συνέχεια πως στοχοθέτησαν στοιχεία του συστήματος εκτόξευσης μη επανδρωμένων αεροπλάνων.
Τότε τα ισραηλινά αεροπλάνα δέχθηκαν «πολλαπλά πυρά αντιαεροπορικών πυραύλων», σύμφωνα με την ίδια πηγή. Οι πιλότοι ενός από τα αεροπλάνα αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν το αεροσκάφος τους και έπεσαν σε ισραηλινό έδαφος, όπου μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο. Ο ένας από τους δύο έχει τραυματισθεί σοβαρά.
Το αεροπλάνο τους συνετρίβη στην περιφέρεια της κοιλάδας Τζεζρίλ, ανατολικά της Χάιφα, στο βόρειο Ισραήλ, σύμφωνα με την αστυνομία.
Σύμφωνα με το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA, η πρώτη ισραηλινή αεροπορική επίθεση είχε στόχο μια στρατιωτική βάση στο κέντρο της χώρας. Το πρακτορείο υποστήριξε πως επλήγησαν περισσότερα από ένα αεροπλάνα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Ιράν χαρακτηρίζει γελοίο τον ισχυρισμό του Ισραήλ, για την κατάρριψη ιρανικού UAV
 Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2018, 14:07
Το Ιράν χαρακτηρίζει ως γελοίο τον ισχυρισμό του Ισραήλ για την κατάρριψη ιρανικού μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος (drone) πάνω από την Συρία, σύμφωνα με την κρατική ιρανική τηλεόραση.
Η Τεχεράνη τονίζει ότι η παρουσία του Ιράν στην Συρία, έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κύπρος: Τουρκικά πολεμικά πλοία παρεμπόδισαν τον πλουν του γεωτρύπανου της ΕΝΙ
 Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2018, 10:07
Τουρκικά πολεμικά πλοία παρεμπόδισαν τον πλουν του γεωτρύπανου «Σάιπεμ 12000», προς το τεμάχιο 3 της κυπριακής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης, προκειμένου να διενεργήσει γεώτρηση, στο στόχο «Σουπιά» για λογαριασμό της Ιταλικής εταιρείας ΕΝΙ. Το τεμάχιο 3 βρίσκεται νοτιοανατολικά μεταξύ Κύπρου και Λιβάνου.
Ενώ το πλοίο βρισκόταν στα ανοικτά των νοτιανατολικών ακτών της Κύπρου στην περιοχή του Κάβο Γκρέκο, τα τουρκικά πολεμικά το κάλεσαν να αποχωρήσει από την περιοχή, με τον ισχυρισμό ότι βρίσκεται σε ξένα χωρικά ύδατα.
Κυβερνητικές πηγές δήλωσαν ότι οι τουρκικές ενέργειες εντάσσονται στο πλαίσιο της συνήθους πρακτικής των προκλήσεων που εφαρμόζει η Άγκυρα, αλλά σε πιο έντονο βαθμό στην περίπτωση αυτή.
Τα τουρκικά πλοία βρίσκονται στην περιοχή, στο πλαίσιο της παράνομης «navtex» την οποία εξέδωσε η Άγκυρα, στις 6 Φεβρουαρίου, για τη διενέργεια στρατιωτικής άσκησης. Την τουρκική «navtex», ακύρωσε αμέσως η Κυπριακή Δημοκρατία, με την έκδοση "αντι-navtex".
Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την παρενόχληση το γεωτρύπανο της ΕΝΙ, έλαβε οδηγίες από τη Ρώμη να σταματήσει προσωρινά την πορεία του προς το σημείο της γεώτρησης.
Μέχρι αργά τα τρία τουρκικά πολεμικά πλοία εξακολουθούσαν να παραμένουν στην περιοχή.
Κυβερνητικές πηγές δήλωσαν ότι η Λευκωσία βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με την ιταλική κυβέρνηση και την εταιρεία «ΕΝΙ», για αντιμετώπιση του περιστατικού, ενώ προβαίνει και σε διαβήματα για τερματισμό της νέας τουρκικής πρόκλησης στην κυπριακή ΑΟΖ.
Ο κ. Κασουλίδης δήλωσε στο κρατικό ραδιόφωνο του ΡΙΚ ότι ο κυβερνήτης του "Saipem 12000", αναμένει περαιτέρω οδηγίες για να συνεχίσει προς τον στόχο της γεώτρησης.
Ο κ. Κασουλίδης χαρακτήρισε την ενέργεια της Τουρκίας πειρατική, προσθέτοντας πως την αφήνει εκτεθειμένη.
Σημείωσε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την ιταλική κυβέρνηση και με την εταιρεία ΕΝΙ, ενώ ήδη έχει ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Ενωση και την Αμερικανική Πρεσβεία.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μισθοφόρους για το Αφρίν αναζητά η Άγκυρα
 Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2018, 06:35
Προσπαθώντας να βγει από το τέλμα του Αφρίν ο τουρκικός στρατός, στρατολογεί «εθελοντές» για να πολεμήσουν ενάντια στους Κούρδους πολιτοφύλακες των Μονάδων Προστασίας του Λαού(YPG).
Όπως μεταδίδει το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANF, οι τουρκικές Αρχές προσφέρουν αμοιβή 300 λίρες την ημέρα, δηλαδή σχεδόν 64 ευρώ, στους παραστρατιωτικούς «Φρουρούς των Χωριών» της νοτιοανατολικής Τουρκίας, για να πολεμήσουν στην Αφρίν ενάντια στους ομοεθνείς τους Κούρδους μαχητές της Συρίας.
Οι «Φρουροί των Χωριών» είναι παραστρατιωτικό σώμα που αποτελείται κυρίως από Κούρδους της Τουρκίας, αλλά και Κιρκάσιους, Τούρκους, Ουζμπέκους και Κιργίζιους.
Τους δημιούργησε τη δεκαετία του 1980 ο κουρδικής καταγωγής από τη μητέρα του, πρωθυπουργός και αργότερα πρόεδρος της Τουρκίας, Τουργκούτ Οζάλ, για να πολεμάνε τους αυτονομιστές του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) στη νοτιοανατολική Τουρκία.
Η συνολική δύναμη των «Φρουρών των Χωριών» κυμαίνεται μεταξύ 50.000 και 80.000 άνδρες και αμείβονται με 130 ευρώ τον μήνα και για αυτή τους την υπηρεσία.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιράκ: Αμερικανικά άρματα μάχης στα χέρια ιρακινών παραστρατιωτικών που πολεμουσαν τους ισλαμοφασιστες
Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2018, 02:22
Αμερικανικής κατασκευής άρματα μάχης Abrams του ιρακινού στρατού χρησιμοποιήθηκαν από ιρακινους σιιτες παραστρατιωτικούς προσκείμενους στο Ιράν κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών με τους τζιχαντοφασιστες της συμμοριας Ισλαμοφασιστικό Κράτος (ΙΚ) στο Ιράκ, τους οποιους τζιχαντοφασιστες υποστηριζουν οι αλητες κωλοναζιστες σκατοαμερικανοι, και δηλωνουν δημοσια ότι δηθεν τους πολεμαναε, ανέφερε την Παρασκευή το αμερικανικό Πεντάγωνο, τονίζοντας πως κατόπιν τα βαριά άρματα επιστράφηκαν στις ιρακινές ένοπλες δυνάμεις.
«Tα άρματα μάχης Abrams M1 πωλήθηκαν στην ιρακινή κυβέρνηση τα τελευταία δέκα χρόνια, στο πλαίσιο του προγράμματος πωλήσεων στρατιωτικού εξοπλισμού» που χειρίζεται το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ανέφερε ένας εκπρόσωπος του Πενταγώνου, ο Έρικ Παχόν.
Βάσει της συμφωνίας με την Ουάσινγκτον, αυτά τα άρματα μάχης δεν έπρεπε να χρησιμοποιούνται παρά μόνο από τις ιρακινές ένοπλες δυνάμεις, αλλά «ανακαλύψαμε ότι επανειλημμένα, εξοπλισμός αμερικανικής προέλευσης, συμπεριλαμβανομένων αρμάτων Έιμπραμς, περιήλθαν στην κατοχή ορισμένων μονάδων των Δυνάμεων Λαϊκής Κινητοποίησης», συμπλήρωσε ο Παχόν.
Οι Δυνάμεις Λαϊκής Κινητοποίησης, ή Χασντ αλ Σαάμπι, είναι παραστρατιωτικές μονάδες που συγκροτούν κυρίως σιίτες. Οι μονάδες αυτές διαδραμάτισαν κρίσιμο ρόλο συμμετέχοντας στις επιχειρήσεις του ιρακινού στρατού εναντίον του ΙΚ.
Το ιρακινό κοινοβούλιο, που θεωρεί ότι οι μονάδες αυτές αποτελούν «θεσμό του κράτους», και δρουν «εντός του πλαισίου του Συντάγματος» του Ιράκ, ενέκρινε διά ψηφοφορίας την ένταξή τους στις τακτικές δυνάμεις. Αλλά η αλητικη ναζιστικη Ουάσινγκτον που υποστηριζει τους τζιχαντοφασιστες ανησυχεί δηθεν για την επιρροή της Τεχεράνης στις μονάδες αυτές.
«Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε όλες τις δυνάμεις που έχουν λάβει αμερικανικό στρατιωτικό εξοπλισμό για να εξασφαλίσουμε ότι αυτός ο εξοπλισμός παραμένει στην κατοχή του καθορισμένου χρήστη του», είπε ο Παχόν. «Όλα τα άρματα μάχης παραδόθηκαν πρόσφατα ξανά στον ιρακινό στρατό», διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου.
Εξάλλου ο Παχόν διέψευσε πληροφορίες ότι η βιομηχανία που κατασκευάζει τα άρματα Έιμπραμς, η General Dynamics, ανέστειλε τη σύμβαση συντήρησης των ιρακινών αρμάτων μάχης. «Το πρόγραμμα συντήρησης των αρμάτων Έιμπραμς του ιρακινού στρατού παραμένει σε ισχύ», διευκρίνισε.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το κείμενο αποτελεί μέρος της εισήγησης του Μιχάλη Ράπτη σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 1994 από τα περιοδικά Convoy, Mατσακόνι και τον όμιλο «Πρωταγόρας», στο Πολυτεχνείο.
"Ο Μιχάλης Ράπτης (Pablo), “μαθητής της σχολής του Λένιν και του Τρότσκι” και “επαναστάτης μαρξιστής”, όπως αυτοπροσδιοριζόταν, υπήρξε ηγετικό στέλεχος του ελληνικού και του παγκόσμιου τροτσκιστικού κινήματος με εξαιρετικά πλούσια δράση σχεδόν σε όλες τις ηπείρους, τρόπον τινά ενσάρκωση ο ίδιος της ιδέας του Διεθνισμού κατά τον Εικοστό Αιώνα."
Πάμπλο: Η μορφή αυτής της αντίστασης δεν μπορεί να πάρει δυστυχώς το χαρακτήρα άμεσης κοινωνικής επανάστασης, στηριζόμενης στις εργατικές μάζες της Ελλάδας, οι οποίες θα ανατρέψουν αυτή την κατάσταση. Παίρνει, για την ώρα, το χαρακτήρα ενός εθνισμού. Αφύπνισης του εθνισμού. Προσωπικά θεωρώ ότι είναι αναγκαία οι Έλληνες να αποκτήσουν μια συνείδηση του εθνισμού τους και να είναι έτοιμοι, όταν πρόκειται να γίνει μία περαιτέρω συρρίκνωση του λεγομένου εθνικού τους κορμού, να αντισταθούν. Να μην επαναλάβουν το έγκλημα, την αδυναμία, την προδοσία, τη δειλία που έδειξαν στο ζήτημα της Κύπρου. Δεν είμαι υπέρ μιας επανάληψης της Κύπρου και στην Ελλάδα. Δεν θεωρώ ότι είναι τίποτα το διεθνιστικό μία αδιαφορία πλήρης αν γίνει ή δεν γίνει και στην Ελλάδα κάτι παρόμοιο που έγινε στην Κύπρο. Μα με ποιο θάρρος μπορείς να λες ότι είσαι υπέρ των Κούρδων ή των Παλαιστινίων που ζητάνε μια πατρίδα κι όταν γίνει σ” ένα τμήμα δικό σου εισβολή, κατοχή, αλλαγή πληθυσμών και δημιουργείται δικό σου παλαιστινιακό ζήτημα, ποια στάση κρατάς απέναντι στην Κύπρο; Και ξεκινώντας απ” αυτά, ποια στάση πρόκειται να κρατήσεις αν συμβεί κάτι παρόμοιο στην Ελλάδα;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χάρη σε εκπομπή του ΣΚΑΪ, μάθαμε πως οι φτωχοί θέλουν επιδόματα για να “κάθονται όλη μέρα και να τον κουδουνάνε”
February 10, 2018
Ενημέρωση επιπέδου προσφέρει για άλλη μια φορά ο όμιλος Αλαφούζου, αφού σε ραδιοφωνική εκπομπή του, μάθαμε για τους φτωχούς και το πώς πραγματικά σκέφτονται, στην προσπάθειά τους να καταστρέψουν την ελλαδίτσα μας.
Όπως αποκαλύπτει ο δημοσιογράφος Άρης Πορτοσάλτε, στέλεχος της κεντροαριστεράς τον πήρε τηλέφωνο και του είπε πως μία κάστα της κοινωνίας που έκανε πρόσφατα την εμφάνισή της, είναι οι αποκαλούμενοι επιδοματούχοι. Άνθρωποι που απλά θέλουν δύο κατοστάρικα για να κάθονται όλη μέρα και να τον κουδουνάνε.
Ο Άρης Πορτοσάλτε δεν κατονόμασε την πηγή του και έτσι δεν είμαστε σίγουροι για το κόμμα στο οποίο ανήκει το συγκεκριμένο στέλεχος, αφού για τον Άρη Πορτοσάλτε η “κεντροαριστερά” μπορεί να ξεκινάει από τον Ψαριανό και να φτάνει μέχρι τον Παναγιώταρο.
Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, να ξεκαθαρίσουμε πως η συγκεκριμένη εκπομπή του ΣΚΑΪ, αναφέρεται σε εκείνους τους ανθρώπους μόνο που παίρνουν μικρά επιδόματα και όχι στους δικαιούχους ΕΣΠΑ, που και αυτοί επιδοτούνται από το κράτος, αλλά τουλάχιστον αυτοί μας δίνουν και ένα πιάτο φαΐ να φάμε, ενώ παράλληλα στηρίζουν την ελεύθερη αγορά με τις κρατικές επιδοτήσεις τους.
Να ξεκαθαρίσουμε επίσης πως δεν αναφερόταν ούτε σε συναδέλφους του Άρη Πορτοσάλτε, που δουλεύουν στον ίδιο όμιλο με αυτόν και κατά καιρούς έχουν ζητήσει κρατικά επιδόματα για τις επιχειρήσεις που τους έχουν προσλάβει, όπως ας πούμε ο Κωνσταντίνος Ζούλας, που πριν λίγο καιρό έγραφε άρθρο στην Καθημερινή, τονίζοντας την ανάγκη που υπάρχει ώστε το κράτος να δώσει χρήματα σε ιδιωτικά ΜΜΕ για να συνεχίσουν να κάνουν τη δουλειά τους.
Εμάς εδώ όμως, μας φαίνεται απόλυτα φυσιολογικό ένα στέλεχος της “Κεντροαριστεράς”, να ξυπνάει μέσα στον ιδρώτα άγρια χαράματα, να παίρνει τηλέφωνο τον Άρη Πορτοσάλτε και να αποκαλύπτει την ύπαρξη αυτής κοινωνικής ομάδας. Άλλωστε και εμάς τις προάλλες μας είχε πάρει τηλέφωνο στέλεχος της Κεντροδεξιάς κια μας εξομολογήθηκε πως:
Οι περισσότεροι δημοσιογράφοι των ιδιωτικών ΜΜΕ, λένε ό,τι λένε για να έχουν ευχαριστημένο το αφεντικό τους, που απλά κάθεται και τον κουδουνάει αρμέγοντας κρατικές επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές.
Δεν τον πιστέψαμε, γιατί εμείς σεβόμαστε τους ανθρώπους της πραγματικής οικονομίας, αλλά οφείλαμε να αναμεταδώσουμε τα λεγόμενά του για λόγους δεοντολογίας.
Καλή συνέχεια



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο δήμαρχος Μπουτάρης και η παραχάραξη της Ιστορίας
Διαμάντης Θεόφιλος, υποψήφιος διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αιγαίου (από τον «Ριζοσπάστη»)
Στη Θεσσαλονίκη του Μάη του ’36, του Τάσου Τούση, του Γρηγόρη Λαμπράκη και του Γιώργη Τσαρουχά. Στη Θεσσαλονίκη των αντιΝΑΤΟικών πορειών, του 30% ανεργίας και προσφάτως των αγροτικών κινητοποιήσεων, ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης εγκαινίασε, στις 31/01/2018, το μουσείο του Ολοκαυτώματος, αφιερωμένο στα θύματα της εβραϊκής κοινότητας από τους ναζί κατακτητές. Ως είθισται, από τα εγκαίνια του μουσείου δεν θα μπορούσε να λείπει η ομιλία του δημάρχου για το Ολοκαύτωμα. Μια ομιλία αισθητικά και φιλολογικά προσεγμένη, που όμως επιχείρησε κατά τον χειρότερο τρόπο να ξαναγράψει την ιστορία της Κατοχής κατά το δοκούν.
Στην ιστορία της Κατοχής του κυρίου Μπουτάρη απουσιάζει ολοκληρωτικά η ΕΑΜική Αντίσταση και όχι μόνο. Απουσιάζει η αλληλεγγύη του ελληνικού λαού προς το εβραϊκό στοιχείο, η οποία μάλιστα καλύπτεται από ένα σκοτεινό πέπλο συλλογικής ευθύνης αφού: «Η πόλη, η κοινωνία, η χώρα ολόκληρη, αδιαφόρησαν. Κρύφτηκαν πίσω από το δάχτυλό τους», μπροστά στις απηνείς διώξεις των Εβραίων. Ετσι, λοιπόν, συλλογικά ο ελληνικός λαός φταίει. Φταίει, γιατί κατά τον κύριο Μπουτάρη έμεινε θεατής μπροστά στο δράμα των συνανθρώπων του. Δεν καταλάβατε λάθος! Ο ίδιος λαός που γέννησε ένα από τα σημαντικότερα εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα στην Ευρώπη του Δευτέρου Παγκοσμίου, υπήρξε απλώς ένοχος θεατής στο δράμα των Εβραίων συμπολιτών του. Ξέχασε μάλλον ο κύριος Μπουτάρης την αυτοθυσία του ΕΑΜ Θεσσαλονίκης όταν προσπαθούσε να περισώσει τους διωκόμενους Εβραίους της πόλης. Ξέχασε ότι το ΕΑΜ τούς καλούσε στο βουνό για να σωθούν και να πολεμήσουν τους διώκτες τους, ενώ οι πρόεδροι του Εβραϊκού Συμβουλίου της πόλης, Σάμπυ Σαλτιέλ και Τσβι Κόρετς, κώφευαν εμπιστευόμενοι τις ναζιστικές αρχές, που ήδη το 1943 είχαν δείξει το πρόσωπό τους. Ετσι, για τον κύριο Μπουτάρη, ο Πούλος, ο Κίτσα Μπαζάκ και ο Δάγκουλας υπήρξαν ίδιοι με τον αγωνιστή δάσκαλο Δημήτρη Καββάδα και με τον διευθυντή της Αστυνομίας Θεσσαλονίκης Μιχάλη Μαντούβαλο, που σε συνεννόηση με το ΕΑΜ φυγάδευε διά θαλάσσης διωκόμενους Εβραίους.
Μάλιστα, κατά τον κύριο Μπουτάρη, δεν υπήρξαν μάλλον ούτε Εβραίοι αντιστασιακοί, όπως ο κομμουνιστής Μωυσής Μπουρλάς, που σημειώνει στα απομνημονεύματά του: «Δεν φόρεσα ούτε στιγμή το κίτρινο άστρο. Γυρνούσα στις συνοικίες και στην πόλη μαζί με Χριστιανούς για να στρατολογήσουμε νέες και νέους Εβραίους για ν’ ανέβουν στο βουνό, στην Αντίσταση». Μαζί του εκατοντάδες Εβραίοι προσχώρησαν στον ΕΛΑΣ, ενώ «μετριούνται στα δάκτυλα αυτοί που πήγαν στον αντικομμουνιστικό ΕΔΕΣ»1.
Αλλά και σε ευρύτερη κλίμακα, ο κύριος Μπουτάρης δεν θυμήθηκε τους Εβραίους της Χαλκίδας, που σώθηκαν σχεδόν όλοι χάρη στη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΕΑΜ και στο 7ο Σύνταγμα του ΕΛΑΣ. Τους Εβραίους της Κέρκυρας, που φυγαδεύτηκαν μαζικά από το ΕΑΜ στην Ηπειρο και την Αιτωλοακαρνανία και στάθηκαν μετέπειτα στο πλευρό των πολιτικών κρατουμένων, που η αστική δημοκρατία «τάιζε» καθημερινά στην κρεατομηχανή των εκτελεστικών αποσπασμάτων, και εκατοντάδες άλλους Εβραίους της Αθήνας, των Τρικάλων, του Βόλου και της Λάρισας, που το ΕΑΜ φυγάδευσε στα βουνά. Φαίνεται πως ο αρχιραβίνος της Αθήνας, Ελιάου Μπαρζιλάι, δεν βρέθηκε ποτέ στο Γενικό Στρατηγείο του ΕΛΑΣ και δεν έστειλε στην ΠΕΕΑ ευχαριστήριο τηλεγράφημα2, ο «Κεραυνός» Δαυίδ Ααρών δεν πολεμούσε με τον ΕΛΑΣ στη Θεσσαλονίκη, η Καπετάνισα Σαρίκα της Εύβοιας δεν σήκωσε ποτέ τα όπλα του ΕΛΑΣ ενάντια στους διώκτες της και η φωτογραφία του αντάρτη Λουί Κοέν δίπλα στα συντρίμμια ενός γερμανικού αεροπλάνου δεν τραβήχτηκε ποτέ.
Απέναντι σε αυτήν την επιδιωκόμενη λήθη, αξίζει να υπενθυμίσουμε τα παρακάτω λόγια του αρχιραβίνου του Βόλου Μωΰσή Πεσάχ:
«Η παγκόσμιος Ιστορία του Εβραϊσμού και η νεωτέρα τοιούτη θα μνημονεύουν μεταξύ των άλλων και εις ιδιαίτερον κεφάλαιον το σημαντικόν γεγονός της διασώσεως των Εβραίων της Ελλάδος, οίτινες κατέφυγον με την προστασίαν του ΕΛΑΣ και την παρασχεθείσαν εις αυτούς συνδρομήν και υποστήριξην κατά την διάρκειαν του σκληρού διωγμού των υπό των βαρβάρων Γερμανών. (…) ουδέποτε θα λησμονήσωμεν την μεγάλην αυτήν ευεργεσίαν ης ετύχαμεν εκ μέρους του ηρωικού εθνικού στρατού του ΕΛΑΣ και των οπαδών των λοιπών απελευθερωτικών οργανώσεων του ΕΑΜ ως και της προστάτιδος των θυμάτων του φασισμού και μάνας των φτωχών Εθνικής Αλληλεγγύης, της ειρηνοφίλου Εθνικής Πολιτοφυλακής, της ΕΠΟΝ της ελπίδος αυτής του έθνους και όλων των πραγματικών Ελλήνων συμπατριωτών μας…»3.
Εκτός, όμως, από ασθενή ιστορική μνήμη, ο κύριος Μπουτάρης μάλλον στερείται και βασικών γνώσεων Ιστορίας εν γένει. Δεν γνωρίζει, καθώς φαίνεται, πως στην Ιστορία δεν υπάρχουν ενιαία εθνικά σύνολα ή εθνικές «ομοψυχίες» και πως κανένα κράτος που βρέθηκε σε συνθήκες θανάτου, πείνας και κατοχής κάτω από τη ναζιστική μπότα, δεν υπήρξε απαλλαγμένο από συνεργάτες του κατακτητή. Φαινόμενα όπως η σφαγή της Παραμυθιάς υπήρξαν και στο Οραντούρ Σιρ Γκλάν και στο Βίλνιους, ακόμη και στο Μπάμπι Γιαρ. Μήπως άραγε δεν ήταν η αμερικανική ΙΒΜ που έστησε το σύστημα εξόντωσης των ναζιστικών στρατοπέδων; Μήπως δεν είναι η σημερινή «JP Morgan» που χρηματοδότησε τον Χίτλερ μαζί με το ίδρυμα «Ροκφέλερ»; Και ο κατάλογος είναι τεράστιος. Ομως, στην πραγματικότητα, ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης ούτε ασθενή ιστορική μνήμη έχει, ούτε του είναι άγνωστη η ΕΑΜική Αντίσταση. Ο λόγος του αποτελεί μέρος μιας σύγχρονης προσπάθειας, που εντός κρίσης, επιχειρεί να συσκοτίσει και να ξαναγράψει την Ιστορία της ταξικής πάλης και των αγώνων του ελληνικού λαού, προκειμένου αυτός να μη διδαχτεί ποτέ παραδείγματα που του είναι χρήσιμα στο σήμερα. Να μη διδαχτεί να οργανώνεται και να αγωνίζεται για τα δίκαια της τάξης του και να επιλέγει πάντα τις αλυσίδες του αντί των όπλων. Αλλωστε, ο κύριος Μπουτάρης είναι γνωστός επιχειρηματίας και ο λόγος του δεν θα μπορούσε παρά να εκφράζει τα συμφέροντα της δικής του τάξης. Μιας τάξης που σωρηδόν συνεργάστηκε με τον κατακτητή και πλούτισε από τα ναζιστικά στρατόπεδα θανάτου. Μιας τάξης που στο λόγο του κυρίου Μπουτάρη επιρρίπτει στον ελληνικό λαό ευθύνες που αναλογούν αποκλειστικά σε εκείνη.

Σχολιο.- Για τον Μπουτάρη και τους ομοιδεάτες του η Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει πριν την Οθωμανική κατάκτηση και τον ερχομό των εβραίων το 15ο αιώνα.Είναι κάτι σα την Παλαιστίνη πριν τον ερχομό των Σιωνιστών Μια γη χωρίς λαό,για ένα λαό χωρίς γη

Σχολιο.- Eντάξει τώρα, υποκρισίας το ανάγνωσμα, τα καραγκιοζιλίκια με το αστέρι του Δαυίδ στην ορκωμοσία του - πρωτίστως αποτελούν ύβρι και προσβολή για τους ίδιους τους εβραίους που εξοντώθηκαν, δεν είναι τίμηση της μνήμης αυτό, αυτό είναι καρνάβαλος με σαφή μηνύματα υποτέλειας προς το Ισραήλ. Όλο αυτό το δακρύβρεχτο μελόδραμα της ομιλίας του, μπροστά στον πρόεδρο ενός κράτους που συντηρεί ένα σημερινό "γκέτο της Βαρσοβίας"  τη λωρίδα της Γάζας.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανωνυμο τηλεφωνημα χωρις δυνατοτητα εντοπισμου του αριθμου και χωρις άλλο στοιχειο, αρκουσε για να παραμεινει ο Τασος Θεοφιλου 5 χρονια αθωος στη φυλακη.
Προστατευομενοι μαρτυρες οι οποιοι καταγγελουν μιζες σε πολιτικους για το σκανδαλο Novartis,  απειλουνται οι ιδιοι με καταδικες, και οι ενοχοι πολιτικοι κυκλοφορουν ελευθεροι και απειλουν.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ταξιαρχία καζάμ, η στρατιωτική πτέρυγα του κινήματος της χαμάς, δηλώνει κατάσταση υψηλού συναγερμού για να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε πιθανή ισραηλινή επίθεση, μετά την ισραηλινή κλιμάκωση στη Βόρεια Παλαιστίνη.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Συρίας πύραυλοι που είχαν ως στόχο την περιοχή του εχθρού στα κατεχόμενα υψίπεδα του Συρίας γκολάν, ξεκίνησαν από την 89  ταξιαρχία στο χωριό "jabbab" στη βόρεια ύπαιθρο του daraa
Οι πύραυλοι απολύθηκαν ως αντίποινα για τις επανειλημμένες παραβιάσεις των  ισραηλινων αεροσκαφων, οι οποίες πρόσφατα στόχευαν σε στρατιωτικό χώρο στην ύπαιθρο της Δαμασκό.
Ας ελπίσουμε ότι η αεροπορική άμυνα της Συρίας έριξε έναν αριθμό εχθρικών πυραύλων πάνω από την πρωτεύουσα της Συρίας.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Aναφορές ότι ο ισραηλινός πιλότος του F16 υπέκυψε στα τραύματα του. ΝΕΚΡΟΣ
10/2/2018 – 14.30
Πριν από λίγη ώρα προέκυψε η ανεπιβεβαίωτη ωστόσο πληροφορία ότι τελικά ο ισραηλινός πιλότος του F16 που καταρρίφθηκε από τη συριακή αεράμυνα υπέκυψε στα τραύματα του.Είχε γίνει αεροδιακομιδή του με στρατιωτικό ελικόπτερο.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Να κεράσουμε κάτι....; οι σύριοι άρχισαν τα κεράσματα μεταξυ τους για την κατάρριψη του ισραηλινού F16



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στον πάτο του βόθρου στο κέντρο της Ζούγκλας;
Ο γνωστός και μη εξαιρετέος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, ξεπερνώντας τα όρια ακόμα και της πιο «κίτρινης» δημοσιολογίας (γιατί δημοσιογραφία αυτό το πράγμα δεν το λες με τίποτα), ισχυρίστηκε, μέσω της ιστοσελίδας του, ότι αποκάλυψε την ταυτότητα προστατευόμενης μάρτυρος της δικογραφίας.
Λίγες μόνο μέρες αφότου ξέσπασε το σκάνδαλο Novartis, «το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους», όπως χαρακτηρίστηκε από την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, με τη δικογραφία να περιλαμβάνει δύο πρώην πρωθυπουργούς (τον Αντ. Σαμαρά και τον υπηρεσιακό Π. Πικραμμένο) και 10 υπουργούς, λίγες μόνο μέρες αφότου οι κατηγορούμενοι, μετά τις πρώτες αντιδράσεις («δεν ήξερα», «δεν ήταν της αρμόδιοτητάς μου», «δεν με αγγίζει») και αφού εξάντλησαν την υποκριτική τους δεινότητα απειλώντας ότι θα απαντήσουν με μηνύσεις (1, 2), πέρασαν στο επόμενο στάδιο, αυτό της ευθείας απειλής των προστατευόμενων μαρτύρων, του Ευ. Βενιζέλου προεξάρχοντος και ακολουθούμενου από αρκετούς...
Επειδή, όμως, τα πιο βρόμικα προϊόντα, συνήθως, θέλουν μια καλή συσκευασία για να πουλήσουν, ο γνωστός και μη εξαιρετέος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος σήμερα, σε ένα κρεσέντο κίτρινης «δημοσιογραφίας», ισχυρίστηκε, μέσω της ιστοσελίδας του, ότι αποκάλυψε την ταυτότητα προστατευόμενης μάρτυρος της δικογραφίας.
Συγκεκριμένα, ο Τριανταφυλλόπουλος δημοσίευσε όνομα και φωτογραφίες(!!!) μιας γυναίκας, για την οποία ισχυρίζεται ότι είναι μία από τους προστατευόμενους μάρτυρες της υπόθεσης που συγκλονίζει το πανελλήνιο τις τελευταίες μέρες.
Πέρα από το ποινικά κολάσιμο μέρος της ενέργειας αυτής και τους κινδύνους οι οποίοι προκύπτουν για τη γυναίκα, πράγματα για τα οποία, βέβαια, είναι αρμόδιες οι εισαγγελικές, δικαστικές και αστυνομικές αρχές, από τις οποίες αναμένονται οι επόμενες κινήσεις (σε βαθμό επείγοντος, κατά τη γνώμη μας), ανακύπτουν και πολλά ερωτήματα για τη σκοπιμότητα του Τριανταφυλλόπουλου και τα συμφέροντα που εξυπηρετούνται, ενώ φαίνεται ότι ο πανικός που έχει επικρατήσει σε μεγάλο κομμάτι του μέχρι πριν λίγα χρόνια ισχυρού πολιτικού προσωπικού οδηγεί σε κινήσεις που, αν μη τι άλλο παραβιάζουν εξόφθαλμα τον νόμο, για να μην πούμε κάτι πιο βαρύ...
Όπως σχολιάζει σε άρθρο του (το οποίο αναδημοσιεύουμε) ο Κ. Βαξεβάνης, αποκαλώντας τον Τριανταφυλλόπουλο «ξέχειλο βόθρο της αθλιότητας»:
Είτε πρόκειται για την προστατευόμενη μάρτυρα είτε όχι, στοχοποιεί έναν άνθρωπο ο οποίος από τη στιγμή αυτή βρίσκεται σε κίνδυνο. Όχι, ο Μάκης δεν προσπαθεί να κάνει δημοσιογραφική επιτυχία γιατί δεν αποτελεί επιτυχία να βάζεις σε κίνδυνο κάποιον, ειδικά αν είναι πραγματικά μάρτυρας σε μια τέτοια υπόθεση. Ο Τριανταφυλλόπουλος υλοποιεί συμβόλαιο. Να εκφοβίσει όποιον η πλευρά των εμπλεκόμενων θεωρεί ως απειλή είτε επειδή μίλησε, είτε επειδή φοβάται πως θα μιλήσει. Και αφού έκανε τη βρώμικη δουλειά, έτρεξαν οι κυριλέδες της δημοσιογραφίας, που ροκάνιζαν ΚΕΕΛΠΝΟ, Novartis και ό,τι άλλο μπορούσαν, που τα ονόματά τους φιγουράρουν στα χαρτιά των μαύρων ταμείων της Novartis να κάνουν αναπαραγωγή. Γιατί μπορεί να βρίζονται μεταξύ τους, αλλά τους ενώνει η συνενοχή. Δε νομίζω πως ο Μάκης έχει τύψεις για την απόπειρα δολοφονίας στην οποία συμμετέχει, είτε εναντίον ενός ανθρώπου είτε εναντίον της προσωπικότητάς του. Αν ζούσε ο Γκιόλιας νομίζω το ίδιο θα έλεγε.
Η απαντηση του zougla.gr στον Βαξεβανη
Ο κύκλος των χαμένων δημοσιογράφων είναι βασανιστικά πάντα ο ίδιος, με αποτέλεσμα να είναι βαρετό πια να ασχολείται κανείς μαζί τους. Σε αυτή τη χώρα υπάρχουν πολλοί Βαξεβάνηδες οι οποίοι προσπαθούν, αλλά δεν μπορούν να επιτύχουν εκείνους τους στόχους που εδώ και πάρα πολλά χρόνια έχουν πετύχει κάποιοι άλλοι. Είναι ο επαγγελματικός φθόνος ο οποίος καθοδηγεί την χυδαία συμπεριφορά τους.
Πληροφορούμε τον κ. Κώστα Βαξεβάνη λοιπόν, πως την μάρτυρα, προστατευόμενη ή όχι, την κατέδωσε το ίδιο το FBI και οι πληροφορίες της υπηρεσίας αυτής, καταγράφθηκαν με μαύρο μελάνι πάνω σε άσπρο χαρτί στην έκθεση που δόθηκε στην δημοσιότητα.
Αν είχε δημοσιογραφικά μάτια θα το έβλεπε. Τα έγγραφα αυτά είναι κοινής λήψεως. Στην Βουλή βγήκαν εκατοντάδες αντίγραφα, τα οποία μοιράστηκαν σε βουλευτές, στους βοηθούς τους, σε άλλους κυβερνητικούς και πολιτικούς παράγοντες, με αποτέλεσμα να φτάσουν στα χέρια κάθε δημοσιογράφου, ο οποίος όμως θα πρέπει να διαθέτει μία ικανότητα. Να γνωρίζει ανάγνωση.
Το FBI «έδωσε» την Μαρία Μαρανγγέλη. Τους λόγους τους γνωρίζει η αμερικανική υπηρεσία και μόνον. Το zougla.gr απλώς ανέγνωσε τα κείμενα και στην συνέχεια έκανε την δημοσιογραφική δουλειά, που ως ενημερωτικό site έχει την υποχρέωση να κάνει. Δεν αρκέστηκε στο να παπαγαλίσει την έκθεση του FBI.
Έψαξε και βρήκε τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι μέσα στην ελβετική εταιρεία συνέβαιναν τα μύρια όσα. Αυτά τα στοιχεία το zougla.gr τα έδωσε στην δημοσιότητα, πάντα ως όφειλε. Ο Κώστας Βαξεβάνης και γενικώς οι Βαξεβάνηδες ξέρουν πολύ καλά πως η δημοσιότητα είναι καλύτερη και η πιο αποτελεσματική προστασία.
Όσο για την πολιτική ουσία της υπόθεσης θα έπρεπε να γνωρίζει ότι η αποκάλυψη του zougla.gr απλώς ακύρωσε την επιχειρηματολογία περί κουκουλοφόρων. Αλλά ο Κώστας Βαξεβάνης δεν είναι ούτε Αριστερός ούτε καν Συριζαίος, διότι αν ήταν θα το είχε αντιληφθεί. Καλά κρασιά κ. Κώστα Βαξεβάνη.
Έφτασες στην πηγή αλλά νερό δεν ήπιες… Και τώρα κατηγορείς εκείνους που πρόλαβαν να ολοκληρώσουν το ρεπορτάζ που δεν έκανες ποτέ. Όχι γιατί είναι δύσκολο αλλά απλώς γιατί δεν ξέρεις να το κάνεις.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χεζμπολάχ: Ξεκινά μια νέα στρατηγική φάση στη Συρία
 Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2018, 17:34
Η οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου δήλωσε ότι η σημερινή κατάρριψη του μαχητικού F-16 των Ισραηλινών, σηματοδοτεί “την αρχή μιας νέας στρατηγικής φάσης” η οποία θα περιορίσει την εκμετάλλευση του συριακού εναέριου χώρου από το Ισραήλ, αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αζερμπαϊτζάν: Το αστικο αντιπολιτευτικό κόμμα δεν θα λάβει μέρος στις προεδρικές εκλογές
 Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2018, 15:44
Το δεξιο αντιπολιτευτικό κόμμα Μουσαβάτ, δεν θα λάβει μέρος στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 11 Απριλίου, δήλωσε σήμερα ο ηγέτης του, Αρίφ Χατζίλι.
Πρόκειται για το ένα, από τα δύο μεγαλύτερα κόμμα της αντιπολίτευσης, στην ουσιαστικα αποικια των ΗΠΑ «δημοκρατία».
Οι δεξιες Δημοκρατικές Δυνάμεις ανακοίνωσαν την Τρίτη, ότι επίσης, θα μποϊκοτάρουν τις προεδρικές εκλογές που διεξαγονται από τους δεξιους.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εξω ο Ρουπακιάς, ποινή(!) στον δημοσιογράφος Ανδρέα Παπαδόπουλο γιατί «συκοφάντησε» τους χρυσαυγίτες
Ο «λόγος» ήταν μια τηλεοπτική του παρουσία στην οποία με σθένος μίλησε ανοιχτά για στελέχη της Χρυσής Αυγής.
Kαταδικάστηκε σε έναν χρόνο φυλάκιση για συκοφαντική δυσφήμηση.
Είχε χαρακτηρίσει τους βουλευτές και τα στελέχη της Χρυσής Αυγής ανθρώπους της νύχτας και κουμπουροφόρους και τους ψηφοφόρους ως «ηλίθιους».
Την ώρα που ακόμα δεν έχει αποδοθεί δικαιοσύνη ούτε για την δολοφονία του Παύλου Φυσσα αλλά ούτε και για την δράση της Χρυσής Αυγής, έρχεται μια απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης να συγκρουστεί κατά μέτωπο με το κοινό αίσθημα προκαλώντας πολλά ερωτηματικά αλλά και οργή.
Άλλη μια μέρα ντροπής για την ελληνική δικαιοσύνη. Ο Ανδρέας Παπαδόπουλος «συκοφάντησε» τους… εριστικούς ναζιστες.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προκαλει ο τουρκος αρχηγος ΓΕΕΘΑ μιλωντας για «ελεγχο» του Αιγαιου. Και ο Ζαεφ παει στην Αγκυρα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απιστευτο και όμως ΣΥΡΙΖΑικο! «Μαυρο χρημα» ακομα και τα 1.000 ευρω! Στο στοχαστρο οι μεταφορες, ακομα και στον εαυτο σου.  Αλλαζουν όλα στις καταθεσεις.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γενικο Λογιστηριο του Κρατους. «Ξεπαγωνει» η μισθολογικη εξελιξη στο Δημοσιο. Αυξησεις μισθων στους Δημοσιους Υπαλληλους. Μυριζει εκλογες.
Και πονηρο σχεδιο για μειωσεις λογω προσωπικης διαφορας



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γραφει ο Ισραηλινος δημοσιογράφος της εφημερίδας Haaretz Γκιντεόν Λεβί.''οπως σε σαφαρι..ο ιαραηλινος στρατος κυνηγαει εναν εφηβο Παλαιστινιο που πετουσε πετρες και τον πυροβολει στο κεφαλι (3η φορα αυτες τις τελευταιες βδομαδες που οι ισραηλινοι στρατιωτες στοχευουν το κεφαλι)



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο άλλος, με συμβουλευει να'μαι ο εαυτός μου και έχει 10 προφίλ, εδώ μέσα στο facebook.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πανηγυρισμοί στα σύνορα του Λιβάνου με τα κατεχόμενα εδάφη, όπου οι νόμιμες για τη χώρα σημαίες της Χεζμπολλα υψώνονται για να εορτάσουν την κατάρριψη του Ισραηλινού αεροσκάφους από την Συριακη αεραμυνα



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο πατριωτισμός δεν είναι εθνικισμός
Δεν δικαιούνται να κουνούν το δάχτυλο στον λαό οι «αριστερόστροφοι» κυβερνώντες που προωθούν παράλληλα το κοινωνικό και το εθνικό ξεπούλημα
https://www.e-dromos.gr/ston-dromo-pou-kykloforei-savvato-10-fevrouariou/



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ό,τι είναι εθνικό δεν είναι εθνικιστικό
Ό,τι είναι εθνικό δεν είναι σκέτα αριστερό

Δεν καλέσαμε στο συλλαλητήριο.
Δεν επιτεθήκαμε στο συλλαλητήριο πριν πραγματοποιηθεί.
Δεν το συκοφαντήσαμε ούτε το χλευάσαμε αφότου πραγματοποιήθηκε.
Εξαρχής δεν το θεωρούσαμε εθνικιστικό ή ακροδεξιό και επιμείναμε πως δεν πρέπει μια τόσο σοβαρή υπόθεση να αφεθεί στη διαχείριση αντιδραστικών και σκοταδιστικών κύκλων.
Πήγαμε όμως στο συλλαλητήριο, γιατί θέλαμε με τα δικά μας μάτια και τη δική μας κρίση να αποκτήσουμε μια πιο συνολική άποψη και γνώμη.
Και επιβεβαιώσαμε, με το παραπάνω, στοιχεία που είχαμε διακρίνει και στο προηγούμενο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης.
Ο λαός μετά από πολλαπλές ήττες και υποβαθμίσεις της ζωής του από τα μνημόνια, την τρόικα και τον πολιτικό κόσμο, δεν θέλει άλλη μια ήττα, ένα τεράστιο ξεπούλημα, μια ακόμα υποχώρηση στην «παραγγελιά» των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ και διαισθάνεται τους κινδύνους που ελλοχεύουν για το άμεσο μέλλον. Και εξέφρασε τα πατριωτικά του αισθήματα σε μια κρίσιμη στιγμή.
Ο Μίκης, με τη συγκινητική παρουσία του, έκανε μια πολιτική επιλογή να είναι από αυτήν την όχθη μαζί με τον λαό κι όχι με αυτούς που ξεπουλούν και εκτελούν τα συμβόλαια διάλυσης της χώρας. Με την τεράστια συμβολική του αξία διευκόλυνε τον κόσμο να πάρει μέρος στο συλλαλητήριο και ακύρωσε πολλές από τις επιθέσεις που γίνονταν από το Μαξίμου αλλά και από το σύνολο, σχεδόν, της αριστεράς. Γι’ αυτό και συνεχίζουν έναν εμετικό διασυρμό του Μίκη, που όμως ούτε τον ακουμπά, ούτε επηρεάζει τις εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου που βρέθηκαν στο συλλαλητήριο.
Η πατρίδα και το έθνος, το εθνικό, ο εθνισμός δεν είναι λεκέδες που πρέπει να καθαριστούν. Ο φασισμός, ο εθνικισμός, η εθνικιστική υπεροψία, το μίσος για τις άλλες πατρίδες και για άλλα έθνη είναι σκοταδιστικά και αντιδραστικά. Η παγκοσμιοποίηση, με τεράστιες εκστρατείες, θέλει να εκμηδενίσει, να συκοφαντήσει την αγάπη για την πατρίδα, τον πατριωτισμό και τον εθνισμό, θέλει να τα παρουσιάσει ως αντιδραστικά, όπως εχθρεύεται την λαϊκή κινητοποίηση και τους λαούς που συγκροτούνται ενάντιά της, αναγορεύοντας σε πρώτο εχθρό τον «εθνολαϊκισμό». Η αριστερά, από την άλλη, στη συντριπτική της πλειοψηφία, έχει συνταχθεί με το στρατόπεδο της παγκοσμιοποίησης, ζει και τρέφεται από τις παραφυάδες της, διάφορους οργανισμούς και ΜΚΟ, αναγορεύει τον δικαιωματισμό και τον καπιταλιστικό κοσμοπολιτισμό σε υπέρτατη αρχή και έχει ξεχάσει τελείως τον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό. Αισθάνεται πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ παρά στο συλλαλητήριο… Μια οικογένεια…
Λοιπόν, ότι είναι εθνικό δεν είναι κατ’ ανάγκη και εθνικιστικό. Και ότι είναι εθνικό περιλαμβάνει κοινωνικά, αλλά και πολιτικά, κι άλλες δυνάμεις πέρα από την εργατική τάξη, ή την αριστερά και τα κόμματά της.
Σε χώρες κυριαρχούμενες από μεγάλες δυνάμεις, σε χώρες όπου η μεγαλοαστική τάξη έχει συνταχθεί με τους εχθρούς της χώρας και του λαού, σε χώρες που μετατρέπονται σε σύγχρονες ημι-αποικίες και αδειάζουν από λαϊκή και εθνική κυριαρχία, ο πατριωτισμός και η ενότητα του λαού, αποτελούν «όπλα φοβερά κάτω από τα κουρέλια».
Η αριστερά έχει το δικαίωμα να κυβερνά, να ξεπουλά, να συκοφαντεί, να απέχει, να βρίζει, να εξυπηρετεί, να βολεύεται, να καταγγέλλει, να ζει το όνειρό της. Κυρίως να απουσιάζει και ο λαός να μην την βλέπει δίπλα του… Είναι κι αυτό ένα ακόμα δικαίωμα…
Η εθνική και λαϊκή κυριαρχία είναι όρος και στόχος μιας πολιτικής διεξόδου, και εντάσσεται σε μια στρατηγική μετάβασης σε έναν ριζικό κοινωνικό μετασχηματισμό.

https://www.e-dromos.gr/oti-einai-ethniko-den-einai-ethnikistiko-oti-einai-ethniko-den-einai-sketa-aristero/




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χώρα άχαρη κι αχάριστη
ΣΤΑΘΗΣ
 Οι αγανακτισμένοι μάς μύριζαν, οι συλλαλητήριοι μάς ξίνισαν, ας μείνουμε μόνοι μας εμείς με μας που μας αρέσουμε. Τουτέστιν:
  «Για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε». (Εθνικός ύμνος του ατομικισμού και της αυταρέσκειας).
- Μα τι λες;
«Εμείς αδερφέ μου τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο» κι όχι για να τον χωρίζουμε, μάλιστα με στημένες πολώσεις καθώς αυτή η... κυβέρνηση προσπαθεί και θα προσπαθεί όσον έχει (τη δοτή από τον κάθε Μοσκοβισί) εξουσία.
  Έλεγε ο Τσίπρας: «θα τους τελειώσουμε ή θα μας τελειώσουν». Μια τέτοια λογική απαιτεί οπαδούς, συνεπάγεται διχαστικό (εν προκειμένωεμφυλιοπολεμικό) λόγο. Μάλιστα στον βωμό ενός άδειου πουκάμισου – διότι «ποιους θα τελειώσει ο Τσίπρας ή θα τον τελειώσουν»; τους άλλους μνημονιακούς;
  Για τους αριστερούς, τους κομμουνιστές, όλους τους αγωνιστές  λαϊκής κοπής, οι συγκεντρώσεις, τα συλλαλητήρια ήταν μια οιονεί Εκκλησία του Δήμου μέσα στην οποία θα μπορούσε να γίνει ζύμωση, να διακινηθούν ιδέες, να καλλιεργηθούν σχέσεις, να αποκρυσταλλωθούν αποτελέσματα. Σήμερα,
  πολλοί από μας (και ως κόμματα και ως ομάδες και ως πρόσωπα) αντιμετωπίζουμε κάθε λαϊκή σύναξη που δεν ελέγχουμε υπό το κράτος του δόγματος «όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι εναντίον μας». Και έτσι για κάθε δυσπραγία δική μας εξυμνούμε τη δυσανεξία μας για τα χαρακτηριστικά των άλλων.
  Πολλές φορές πολλά απ’ αυτά τα χαρακτηριστικά του λαού δεν συμβαδίζουν με τις προσδοκίες που έχει ένας αριστερός για τον λαό. Όντως. Αλήθεια! – αλλά μια άγονη αλήθεια όσο μένει κανείς σε αυτήν τη διαπίστωση και πέραν τούτου ου.
  Όμως, ας κάνουμε μια μικρή αναδρομή στα πρόσφατα γεγονότα για να δούμε αν τα χαρακτηριστικά που καταλογίζουμε ως αρνητικά στις πρόσφατες λαϊκές κινητοποιήσεις έχουν έτσι, κι αν έχουν, γιατί έχουν.
  Εν πρώτοις οι Έλληνες, ο λαός, από το ξέσπασμα ήδη της κρίσης άρχισαν να κινητοποιούνται και να κάνουν ό,τι μπορούν. Αν το καλύτερο που κατάφεραν οι αγανακτισμένοι ήταν να στείλουν τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, αυτό δεν ήταν λίγο. Ήταν μια απόπειρα να αλλάξουν τα πράγματα, που πιθανόν θα ήταν βαθύτερη αν οι υπόλοιπες αριστερές δυνάμεις δεν σνομπάριζαν τους αγανακτισμένους ή δεν τους έψεγαν ως έρμαια της Χρυσής Αυγής (χωρίς οι ίδιες να κάνουν τίποτα περί του αντιθέτου).
  Όχι μόνον οι αγανακτισμένοι, αλλά το μεγαλύτερο μέρος του εκλογικού σώματος έκαναν ό,τι μπορούσαν. Και στις εκλογές και στο δημοψήφισμα. Οι πολίτες αυτοί δεν ήξεραν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προδώσει. Σήμερα οι χειρότεροι από τους αριστερους, με ένα παράδοξο πρωθύστερο κατηγορούνε τον λαό για την προδοσία του ΣΥΡΙΖΑ! Κάθε λογικό σχόλιο παρέλκει. (Τα ιδεοληπτικά ας περισσεύουν).
  Ξεχνάμε ότι οι Έλληνες σε αυτήν την ταραγμένη περίοδο έφθασαν να ψηφίσουν εν χορώ όλες τις εκδοχές της Αριστεράς σε ποσοστό πάνω απ’ το 50% – ποσοστό ιστορικό, που θα μπορούσε να έχει αποκτήσει ιστορική επίσης βαρύτητα και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη.
  Σήμερα λοιπόν στα συλλαλητήρια περί το Μακεδονικό με μελαγχολία διαπιστώνουμε μια μετατόπιση του εκλογικού σώματος προς τα δεξιά (προς μια Δεξιά για την οποία αυτή η υπόθεση είναι το ίδιο δασύτριχη, όπως και για την Αριστερά που Γονάτισε).
  Βεβαίως, για δημαγωγικούς λόγους η εν λόγω Δεξιά έστερξε να καπηλευθεί, να καπελώσει, να υιοθετήσει αυτά τα συλλαλητήρια, επωφελούμενη
  και από το κενό της Αριστεράς. Για μιαν ακόμα φορά η εν δυνάμει Εκκλησία του Δήμου έμεινε ορφανή από τη συμμετοχή και την παρέμβαση της Αριστεράς. Οι παρουσίες του Μίκη ή του κ. Κασιμάτη δεν μπόρεσαν να καλύψουν αυτό το κενό, πόσω μάλλον που από μεγάλο μέρος των αριστερών άκουσαν και οι ίδιοι  τα εξ αμάξης.
  Το ερώτημα για εμάς τους αριστερούς όλων των ρευμάτων θα έπρεπε να είναι (και για πολλούς είναι) το γιατί το εκλογικό σώμα (το ίδιο που ψήφισε Αριστερά τουλάχιστον κατά το ήμισυ) γλιστράει τώρα προς τα δεξιά. Η απογοήτευση που ένιωσε
  από τη νεοφιλελεύθερη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ είναι η προφανής απάντηση. Όμως το γεγονός ότι ένα μέρος του εκλογικού σώματος δεν κινείται αριστερότερα του ΣΥΡΙΖΑ, επαναθέτει το ερώτημα.
  Σε αυτήν την περίπτωση ένας κατευχαριστημένος αριστεριστής θα έλεγε ότι δεν πρέπει να κολακεύουμε τα κουσούρια αυτού του λαού για να τον πάρουμε με το μέρος μας! Ποια είναι όμως αυτά τα κουσούρια; η αγάπη για την πατρίδα; Η διαίσθηση ότι ο εθνικισμός των δίπλα σε συνδυασμό με τον ιμπεριαλισμό των άνω βρωμάνε πόλεμο και αίμα; Ή μήπως είναι κουσούρι η θλίψη των Ελλήνων για το λεηλατημένο αυτεξούσιο και το καθεστώς κατοχής που τους ταλανίζουν;
  Θα πουν κάποιοι ότι οι Έλληνες είναι Ορθόδοξοι, ότι (αφού τους ξεσκίσαμε τα σχολεία) αντιλαμβάνονται την ιστορία τους ως έναν εθνικό μύθο, ότι η αρχοντιά του λαϊκού πολιτισμού (έχει σκυλευθεί και συνεπώς) έχει σκυλέψει – μπάστα! έχετε δίκιο! Όπως έλεγε και ο Μπρεχτ στους γραφειοκράτες της εποχής του, «αν δεν σας αρέσει αυτός ο λαός, να τον αλλάξουμε».
  Η αλήθεια είναι ότι μέσα στο καθεστώς της οικονομικής δικτατορίας που ζει ο λαός, έχει χάσει την αυτοπεποίθησή του. Παραζαλισμένοι πολλοί καταφεύγουμε στημεταφυσική του πολιτισμού μας. Το παράδοξο είναι ότι εκείνοι που θα έπρεπε να παρωθούν τον λαό στα όπλα του πολιτισμού του, είναι οι ίδιοι που εν πολλοίς τον αφοπλίζουν. Δεξιά πάει ο λαός, γιατί ο γιαλός είναι στραβός. Εμείς μια χαρά αρμενίζουμε, σύντροφοι…