Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Δευτερα 12 Φεβρουαριου 2018


AΣ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ! ΕΔΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΤΟΥΣ ! ΔΙΑΔΙΔΟΥΜΕ και ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ ! ''
....Καλούνται όλες οι Πατριωτικές Δημοκρατικές και Αντιμνημονιακές δυνάμεις να   συμπαραταχθούν στην προσπάθεια, μέσα στα πλαίσια που επιτάσσει το Σύνταγμα και οι νόμοι που συμφωνούν μ’ αυτό. Καλούνται οι Λειτουργοί της Δικαστικής Εξουσίας να επιδείξουν το σθένος που επιτάσσει το Σύνταγμά μας κατά την υλοποίηση του δικαιοδοτικού τους έργου: γνωρίζουν ότι κατά την άσκηση των καθηκόντων  τους υπόκεινται μόνο στο Σύνταγμα και στους νόμους που συμφωνούν μ’ αυτό και σε καμιά περίπτωση δεν υποχρεούνται να συμμορφώνονται με διατάξεις που έχουν τεθεί κατά, ή προς, κατάλυση του Συντάγματος (άρθρα 87 παρ.2 και 93 παρ.4 Σ/75). Είναι Χρέος τους, όπως και  όλων των ελλήνων πολιτών, η υπεράσπιση της Δημοκρατίας και των
Δικαίων του Λαού μας.
ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΥΣΟΥΝ

https://www.change.org/p/ψηφισμα-για-την-πατριδα-και-την-αποκατασταση-τησ-δημοκρατιασ?recruiter=855736816&utm_source=share_petition&utm_medium=email&utm_campaign=share_email_responsive

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΕΠΑΜ
ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
205 have signed

Ο Ελληνικός Λαός και η Πατρίδα μας, από το Μάιο του 2010, βιώνουν μια πρωτόγνωρη κατάσταση, τουλάχιστον για τα μεταπολιτευτικά δεδομένα: η Δημοκρατία μας, και όπως αυτή εγκαθιδρύεται με το Σύνταγμα του 1975, έχει αλλοιωθεί και αδρανοποιηθεί• τα ανθρώπινα δικαιώματα ενός ολόκληρου λαού έχουν πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων. Ένα εκατομμύριο τριακόσιες χιλιάδες συμπολίτες μας είναι άνεργοι. Οι εναπομείναντες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και όσοι δεν οδηγήθηκαν στην ομηρία της πρόωρης συνταξιοδότησης, έχουν υποστεί μειώσεις των εισοδημάτων τους περίπου της τάξης του 25%. Όσοι έχουν ακόμη δουλειά, πληρώνονται με πολύμηνες καθυστερήσεις, λαμβάνοντας σε πολλές περιπτώσεις “φιλοδωρήματα” αντί των δεδουλευμένων τους. Συνεχή φορομπηχτικά νομοθετήματα, ξεπούλημα του Δημόσιου Πλούτου, ποδηγέτηση και ακρωτηριασμός της δημοκρατίας, επιβάλλονται από μια Βουλή που δέχθηκε να παραδώσει την κυριαρχία της στους ξένους δανειστές, κρατώντας για τον εαυτό της μόνο την ακίνδυνη φλυαρία της. Αυτοκτονίες, άνεργοι, άεργοι, άστεγοι, πεινασμένοι, απελπισμένοι και ψυχικά πληγωμένοι συμπολίτες μας, συνθέτουν έναν νέο ζόφο που επιχειρείται να “κρυφτεί κάτω από το χαλί” όπως-όπως. Επιχειρήσεις και καταστήματα κλείνουν. Η παραγωγική δυναμική της χώρας μειώνεται και υπονομεύεται μέχρι την ολοκληρωτική εξαφάνισή της. Ο δημόσιος πλούτος ξεπουλιέται εσκεμμένα και “ασυλλόγιστα”. Το νέο και καλύτερο δυναμικό της χώρας μεταναστεύει. Μια συνεχής εξαθλίωση χωρίς τέλος, χωρίς προοπτική εξόδου, χωρίς αύριο.
Η φύλαξη της δημοκρατίας ανήκει στο Λαό
Το Σύνταγμά του 1975, θεωρείται και είναι το δημοκρατικότερο σύνταγμα που γνώρισε ο τόπος. Και αυτό οφείλεται στην εγκαθίδρυση της δημοκρατικής αρχής, που λειτουργεί ως ανάχωμα και υποτάσσει τις υπόλοιπες παραδοχές στο δικό της νόημα. Πρόκειται για μια υπέρτατη πολιτική θέση, που πλέον γίνεται αδιαπραγμάτευτη, θεσπίζεται νομικά, εξοπλίζεται με την ισχύ του υπέρτατου Νόμου, και λαμβάνει την πρωτοκαθεδρία στον κατάλογο των αξιών του. Θεμέλιο του Πολιτεύματος είναι η Λαϊκή Κυριαρχία• όλες οι εξουσίες πηγάζουν από αυτήν, υπάρχουν υπέρ αυτής, και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο Novartis έπαιζαν στο «Νονό»
11/02/2018
Ασχέτως της τελικής έκβασης της υπόθεσης Novartis οι καταγγελίες εναντίον συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων και οι αντιδράσεις τους φέρνουν στο φως έναν πολιτικό πολιτισμό ο οποίος θυμίζει τις πιο σκοτεινές ημέρες της κόζα νόστρα ή τις περιπέτειες ναρκοβαρόνων της Κολομβίας.
Οι καταγγελίες και οι απειλές που εξαπολύονται εναντίον των μαρτύρων (ότι θα τους σπάσουν τα χέρια κ.α) παραπέμπουν σε αρχηγούς του οργανωμένου εγκλήματος ή ακόμη και στα χρόνια της ναζιστικής κατοχής και του εμφυλίου πολέμου.
Αξίζει να θυμόμαστε μερικές από τις αντιδράσεις γνωστών πολιτικών.
Β.Οικονόμου: Θα τους σπάσω τα χέρια (χωρίς σχόλιο)
Ε.Βενιζέλος: «Νομίζουν οι δύστυχοι μάρτυρες ότι θα είναι εσαεί προστατευμένοι». Ο ίδιος έκανε λόγο για «λαθρεμπόριο λάσπης» σε αντίθεση προφανώς με το… επίσημο εμπόριο λάσπης.
Α. Σαμαράς: Θα τους πάω μέχρι τέλους. Από την δήλωση δεν είναι σαφές εάν το «πάω» χρησιμοποιείται με την Χριστοδουλική εκδοχή (σας πάω) ή με την χυδαία εκδοχή (τον πήγε γ*******ς).
Δ.Αβραμόπουλος: (Οι μάρτυρες) προσπαθούν να φυλάξουν τον πισινό τους από όσα τους περιμένουν
Α. Λοβέρδος: Οι συμμορίτες θα πληρώσουν ακριβά Ο όρος συμμορίτης γενικεύθηκε στα χρόνια του ελληνικού εμφυλίου πολέμου και χρησιμοποιούνταν κατά κόρον από τα ναζιστικά τάγματα ασφαλείας για να χαρακτηρίσουν τους κομμουνιστές αντάρτες.
Μ. Σαλμάς: «Οι μάρτυρες αυτοί που κατέθεσαν εδώ –ας τους άλλαξαν ταυτότητες, ας τους αλλάξαν ονόματα- θα βρεθούν. Η Ελλάδα είναι πολύ μικρή. Και θα τιμωρηθούν».
Μάικλ Κορλεόνε: Ο πατέρας μου του έκανε μια προσφορά που δεν μπορούσε να αρνηθεί […] ο Λούκα Μπράσι κρατούσε ένα όπλο στο κεφάλι του και ο πατέρας μου τον διαβεβαίωσε πως είτε τα μυαλά του είτε η υπογραφή του θα κατέληγαν στο χαρτί.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η άγνωστη δωδεκαιστικη ελληνική επανάσταση του 727 μ.Χ. ενάντια στους Βυζαντινούς
Βρισκόμαστε στην Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία (Βυζάντιο) την εποχή του Λέοντος Γ’ του Ισαύρου. Ήταν αυτοκράτωρ από το 717 έως το 741. Αν και κατάφερε να αποκρούσει προσωρινά τους εξ ανατολής εχθρούς, στα υπόδουλα ελληνικά εδάφη σιγόβραζε η Επανάσταση των «Ελλαδικών»όπως την αποκαλούν οι βυζαντινές πηγές.
Σύμφωνα με παλαιότερους ιστορικούς, όπως ο A. Lombard, η καταστολή της Ελληνικής Επαναστάσεως ήταν μία προσπάθεια «αποκαθάρσεως» της βυζαντινής αυτοκρατορίας εκ μέρους του Λέοντος από το «μίασμα της ειδωλολατρίας».
Άλλοι ιστορικοί όπως ο Νικηφόρος Βρυέννιος θεώρησαν ότι μαζί με την Επανάσταση των Ελλήνων προς αποκατάσταση των Ιερών Βωμών και Ναών, στο επαναστατικό ρεύμα ενώθηκαν και κοινωνικοπολιτικές αξιώσεις, όπως η μείωση της φορολογίας.
Το σίγουρο πάντως είναι ότι η γενοκτονία 650.000 Ελλήνων από τους βυζαντινούς στρατιώτες έγινε υπό τις εντολές των χριστιανών επισκόπων, όπως γράφει στην βιογραφία του ο Ιερεύς του Διονύσου Κόρεσος, αντίτυπο της οποίας έχουν διασώσει οι Άραβες αντιγραφείς και λόγιοι.
Ο Ιερεύς Κόρεσος ήτο μαζί με τον Συνέστιο πρωτεργάτες και Εθνομάρτυρες της Επανάστασης.
Ο V. N. Zlatarski γράφει ότι ο Κόρεσος ξεκίνησε από την Αρκαδία και ο Συνέστιος από την Αθήνα.
Και οι δύο ξεσήκωσαν τους Έλληνες να πολεμήσουν τους Ρωμαίους (Βυζαντινούς) κατακτητές. Εκείνο τον καιρό το κράτος των Ρωμαίων (Βυζαντινών) είχε αποδυναμωθεί εξαιτίας των πολέμων κατά των Αράβων και οι Έλληνες θεώρησαν ότι ήταν η κατάλληλη ευκαιρία να εκδιώξουν τους Ρωμαίους (Βυζαντινούς) από τα Ελληνικά εδάφη.
Έτσι ζήτησαν στρατιωτική βοήθεια από τους Έλληνες της Δύσεως, κυρίως της Κάτω Ιταλίας. Είκοσι πέντε χιλιάδες Έλληνες από την Κάτω Ιταλία έσπευσαν να καταταγούν στον ελληνικό επαναστατικό στρατό του Κορέσου και του Συνεστίου όπως αναφέρει σε επιστολή του ο πάπας Γρηγόριος Β’.
Την ίδια στιγμή στο κέντρο του ανατολικού ρωμαϊκού (βυζαντινού) κράτους, στην Νέα Ρώμη (Κωνσταντινούπολη), ξεσπούν ταραχές κατά του Λέοντος Γ’ που φτάνουν σε ανοικτή στάση όπως αναφέρει ο Θεοφάνης. Οι στασιαστές, γράφει ο Θεοφάνης, υπεκινούντο από τον πρώην αυτοκράτορα Αναστάσιο ο οποίος φαίνεται να συνωμότησε με ανωτάτους αξιωματούχους.
Ήταν μοναδική η ευκαιρία για να εκραγεί η Ελληνική Επανάσταση καθώς οι ενδοβυζαντινές ταραχές θα κρατούσαν μακριά τα ρωμαϊκά (βυζαντινά) στρατεύματα μέχρι να οργανωθεί καλύτερα ο ελληνικός απελευθερωτικός στρατός.
Το 726 τα νησιά της Σάμου, Ρόδου και Κρήτης επαναστατούν. Στέλνουν πλοία εφοδιασμένα από τους Άραβες και επανδρωμένα με ναύτες από την Σικελία για να κτυπήσουν τον ρωμαϊκό (βυζαντινό) στόλο που βγήκε από το λιμάνι της Νέας Ρώμης.
Εναντίον των Ελλήνων στάλθηκε ο Ρωμαίος (Βυζαντινός) ναύαρχος Αγαλλιανός, γοτθικής καταγωγής, ο οποίος συνάντησε τον Ελληνικό Στόλο λίγο έξω από την Εύβοια.
Οι Έλληνες είχαν 82 πλοία και οι βυζαντινοί 350 σύμφωνα με τον Zlatarski. Ενώ σύμφωνα με τον Κόρεσο οι Έλληνες είχαν 70 πλοία και οι βυζαντινοί 500. Ναύαρχος των Ελλήνων ήταν ο Συνέστιος. Στο δεξί κέρας των Ελληνικών πλοίων επικεφαλής ήτο ο Κόρεσος.
Ο γενναίος Έλλην Ιερεύς του Διονύσου δεν άκουγε τις συμβουλές των Ελλήνων που του έλεγαν να προσέχει τον εαυτό του, διότι θα επακολουθήσουν πολλές μάχες κατά των Ρωμαίων (Βυζαντινών) και τον χρειάζονται ως αρχηγό.
Αφού πρώτα οι Έλληνες έκαναν θυσίες προς τους Θεούς και προσευχήθηκαν όλοι μαζί, ο Κόρεσος έδωσε πρώτος το παράδειγμα ορμώντας ακάθεκτος κατά των ρωμαϊκών (βυζαντινών) πλοίων.
Αμέσως εμβόλισε το πρώτο ρωμαϊκό (βυζαντινό) πλοίο βυθίζοντάς το. Επακολούθησε σκληρή μάχη σώμα με σώμα καθώς τα ελληνικά πλοία ναι μεν ήταν πιό ευκίνητα των ρωμαϊκών (βυζαντινών), αλλά υστερούσαν σε ισχύ πυρός. Οπότε οι γενναίοι Έλληνες μαχητές έπρεπε να πλευρίζουν τα ρωμαϊκά (βυζαντινά) πλοία και να ανεβαίνουν οι ναύτες πάνω τους για να σκοτώσουν τους Ανατολικορωμαίους (Βυζαντινούς).
Η νίκη ήταν συντριπτική υπέρ των Ελλήνων. Οι Ρωμαίοι (Βυζαντινοί) ηττήθηκαν με τρομακτικές απώλειες. Ο Βρυέννιος αναφέρει 190 ρωμαϊκά (βυζαντινά) κατεστραμμένα πλοία ενώ ο Zlatarski μιλάει για 300 ρωμαϊκά (βυζαντινά) πλοία κατεστραμμένα και 60 αιχμαλωτισμένα. Επίσης οι πηγές μιλάνε για 8 Ελληνικά πλοία κατεστραμμένα. Οι νεκροί από πλευράς Ρωμαίων (Βυζαντινών) ανέρχονται στους 70.000 και από πλευράς Ελλήνων στους 1200.
Οι Έλληνες κατενθουσιασμένοι έκαναν ευχαριστήριες θυσίες προς τους Θεούς και με επικεφαλής τον Ιερέα Κόρεσο αφιέρωσαν τις ρωμαϊκές (βυζαντινές) ασπίδες που λαφυραγώγησαν προς τιμήν του Θεού Διονύσου, τον οποίον θεώρησαν υπεύθυνο για την περίλαμπρη νίκη τους κατά των Ρωμαίων της Ανατολής, δηλαδή αυτών που αποκαλούμε σήμερα Βυζαντινών.
Σε στρατιωτικό συμβούλιο που έγινε στην Αθήνα το 727 ο Συνέστιος προτείνει να μεταφερθεί ο πόλεμος και στην ξηρά. Ο Κόρεσος συμφωνεί και δίνει εντολή στους Ιεροκήρυκες να ξεσηκώσουν όλες τις Ελληνικές Πόλεις κατά των Ρωμαίων (Βυζαντινών) κατακτητών και να εξοπλιστούν όλοι με ό,τι όπλα μπορεί να βρει ο καθένας.
Ο Λέων Γ’ καταφέρνει να απαλλαγεί από τις ενδοβυζαντινές διαμάχες και αρχίζει να στρέφει το βλέμμα του κατά των Ελλήνων Επαναστατών.
Στέλνει νέα στρατεύματα με στρατηγό έναν αιμοσταγή βάρβαρο ονόματι Ζαουτζά. Αυτός ο αιμοβόρος Ρωμαίος (Βυζαντινός) απ’ όπου περνούσε σκορπούσε τον θάνατο στους Έλληνες.
Τον Μάρτιο του 728 μπήκε στην Θεσσαλία και άρχισε να σφάζει όλους ηλικιωμένους και τα γυναικόπαιδα. Περίπου 50.000 Ελληνίδες μαζί με τα παιδιά τους αποκεφαλίστηκαν όταν αυτές αρνήθηκαν να αποκηρύξουν την θρησκεία τους, να βαπτιστούν χριστιανές και να υποταχθούν στους Ρωμαίους (Βυζαντινούς) κατακτητές.
Το Ελληνικό στράτευμα μαθαίνοντας την κάθοδο του Ζαουτζά συγκεντρώθηκε για την αποφασιστική μάχη εναντίον του. Μαζεύτηκαν 60.000 Έλληνες στρατιώτες για να αντιμετωπίσουν τα ρωμαϊκά (βυζαντινά) στρατεύματα της Κωνσταντινούπολης, τα οποία αριθμούσαν 250.000 βαρβάρους.
Ο Ιερεύς Κόρεσος εξετάζοντας τους οιωνούς συμβούλευσε τον Συνέστιο να ξεκινήσουν πόλεμο φθοράς, δηλαδή ανταρτοπόλεμο και να μην επιτεθούν μονομιάς στους βαρβάρους μισθοφόρους των Ρωμαίων (Βυζαντινών).
Ακόμη οι Έλληνες δεν είχαν αποκτήσει την απαραίτητη πολεμική πείρα για μάχη εκ παρατάξεως μετά από τόσα χρόνια ρωμαϊκής κατοχής που τους είχε στερήσει από την πολεμική τακτική των αρχαίων προγόνων τους. Όμως ο Συνέστιος δεν άκουσε τον Έλληνα Ιερέα.
Στην φονική μάχη που επακολούθησε λίγο έξω από την σημερινή Λάρισα έπεσαν ηρωικώς σχεδόν όλοι οι Έλληνες.
Ήταν 10 Απριλίου του 728 σύμφωνα με το χριστιανικό ημερολόγιο. Ο Συνέστιος σκοτώθηκε πολεμώντας ηρωικά στην μάχη. Τον Ιερέα Κόρεσο οι Ρωμαίοι είχαν εντολές να τον συλλάβουν ζωντανό. Τον μετέφεραν αλυσοδεμένο στην Νέα Ρώμη, στην Κωνσταντινούπολη.
Ο Ρωμαίος (Βυζαντινός) στρατηγός Ζαουτζάς είχε πάρει εντολές από τον Ρωμαίο αυτοκράτορα της Κωνσταντινούπολης Λέοντα Γ’ να αφανίσει όλους τους Έλληνες στην πυρά.
Οι χριστιανοί επίσκοποι προέτρεπαν τους Ρωμαίους (Βυζαντινούς) στρατιώτες να βιάζουν τις Έλληνίδες και μετά να αποκεφαλίζουν τα παιδιά τους, «ίνα το ελληνικόν γένος αποκτείναι», όπως αναφέρει ο Νικηφόρος διότι τελούν «μιαράς και δαιμονιώδεις θυσίας».
Οι βάρβαροι μισθοφόροι των Ρωμαίων με επικεφαλής τους χριστιανούς μοναχούς συγκέντρωσαν 600.000 Έλληνες, γυναικόπαιδα κυρίως, στην περιοχή γύρω από την σημερινή Λάρισα και διέταξαν να τους κάψουν ζωντανούς.
Αυτά τα στοιχεία αναφέρουν βουλγαρικές και αραβικές πηγές καθώς και ο Ιερεύς Κόρεσος στην βιογραφία του που συνέγραψε όσο καιρό ήταν αιχμάλωτος των Ρωμαίων (Βυζαντινών). Μετά από λίγο θα θανατωθεί και αυτός με φρικιαστικά βασανιστήρια στην πυρά.
Το φρικιαστικό έγκλημα που συνετάραξε τότε την Οικουμένη οι νεο-βυζαντινοί μισέλληνες φροντίζουν να κρατούν θαμμένο ώστε να μην μαθαίνουν οι Έλληνες την Ιστορία τους.
Η Γενοκτονία των 650.000 Ελλήνων, κυρίως γυναικόπαιδα, θα μείνει στην Ιστορία ως «σήμα κατατεθέν» της ανατολικορωμαϊκής (βυζαντινής) λαίλαπας, ώστε να γνωρίζει ο Ελληνικός λαός σε τί αποσκοπούν ωρισμένοι νεο-βυζαντινοί ανθέλληνες οι οποίοι μη έχοντες ούτε Ιερό ούτε Όσιο έχουν φορέσει ξεδιάντροπα και την μάσκα του Έλληνα.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και τέταρτος κρατούμενος έχασε σήμερα τη ζωή του. Πρόκειται για 57χρονο που πέθανε στις φυλακές των Τρικάλων, με όλα τα στοιχεία να αποκλείουν εγκληματική ενέργεια.
Ο θάνατος του 57χρονου κρατούμενου ακολουθεί αυτόν ενός 32χρονου, που αν και οροθετικός κλείστηκε στην απομόνωση όπου και εξέπνευσε, ενός επίσης 32χρονου που αυτοκτόνησε και ενός 26χρονου που πέθανε από οδοντικό απόστημα για το οποίο δεν του προσφέρθηκε καμιά ιατρική βοήθεια.
Τέσσερις θάνατοι μέσα σε λίγες μέρες φανερώνουν μια εξαιρετικά τραγική κατάσταση για τις ελληνικές φυλακές. Όπως είναι ευνόητο, οι ευθύνες του υπουργείου Δικαιοσύνης και προσωπικά του υπουργού Σταύρου Κοντονή είναι τεράστιες. Κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες στοιχειώδους δημοκρατικότητας και ανθρωπιάς, ο Κοντονής θα έπρεπε ήδη να είχε πάει σπίτι του.
Στους πόσους νεκρούς θα παραιτηθεί;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας ήταν, λέει, η 9η Φεβρουαρίου.
Ε και; Πήρατε χαμπάρι τίποτα; Ακούσατε τίποτα δηλώσεις της πνευματικής ηγεσίας των χορτάτων απολιθωμάτων; Μάθατε για καμιά εκδήλωση συλλαλητηριοφρόνων ή μη;
Τίποτα απ' όλα αυτά!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μικης Θεοδωρακης
"Τέλος γιατί παριστάνουν ότι δεν κατανοούν την ειρωνεία και τον σαρκασμό μου στην εισαγωγή της ομιλίας μου για να στηλιτεύσω την παρουσία της Χρυσής Αυγής και λοιπών ακροδεξιών στοιχείων (που τελικά εξαφανίστηκαν και πνίγηκαν μέσα στη λαοθάλασσα και ανασύρθηκαν την επόμενη στην επιφάνεια από τα κανάλια της ντροπής;)
Είναι τόσο ηλίθιοι ή τόσο αδίστακτοι και τρομοκρατημένοι οι εχθροί μου ώστε να ισχυρίζονται ότι με τις φράσεις «Αδέλφια μου φασίστες, ναζιστές, τραμπούκοι, τρομοκράτες» δήλωσα μπροστά στο πανελλήνιο ότι είμαι… τραμπούκος και τρομοκράτης; Όσο για το «φασίστες» και «ναζιστές», είναι αλήθεια ότι με πλήγωσαν ανεπανόρθωτα στα πέτρινα χρόνια της Κατοχής και του Εμφυλίου, τότε που διαφέντευαν τη μοίρα μας.
Όμως τελικά εγώ βγήκα νικητής, με τελευταία ηρωική πράξη, τη στιγμή που μπροστά σε ένα εκατομμύριο πατριώτες – δημοκράτες βρήκα την ευκαιρία να τους «φτύσω» μεγαλοπρεπώς, όπως έκανα σε όλη τη ζωή μου από τον καιρό που ξερνούσαν φωτιά και σίδερο μέχρι τώρα που βρίσκομαι στην κορυφή του Ολύμπου όπου με έχει ανεβάσει η αγάπη του λαού! Αυτά λοιπόν. Και με τις θερμές μου ευχαριστίες.»

Επιστολή ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ στο Πρώτο Θέμα της Κυριακής
«Μου ζητάτε να απαντήσω σε άτομα που το λιγότερο που μπορώ να πω για αυτά είναι ότι βρίσκονται σε πλήρη σύγχυση. Σε μια ζωή με συνεχή δράση, πάντοτε στο προσκήνιο της εθνικής και κοινωνικής μας ζωής, χωρίς ποτέ να υπολογίσω αντιδράσεις που συχνά με οδηγούσαν στο χείλος του θανάτου, τι βρήκαν να μου προσάψουν οι σημερινοί μου συκοφάντες;
1. Οτι υπήρξα μέλος της ΕΟΝ! Η ηλικία μου ήταν 11-13 ετών και η συμμετοχή σε αυτή την οργάνωση ήταν υποχρεωτική για όλους τους μαθητές της χώρας.
2. Οτι έκανα δήλωση στη Μακρόνησο μαζί με τους 100.000 μάρτυρες αγωνιστές που υπέκυψαν στα πρωτοφανή βασανιστήρια. Εγώ, όμως, ήμουν από τους ελάχιστους που δεν υπέγραψαν και μάρτυς μου ο δολοφονηθείς αστυνόμος Μπάμπαλης που μου ζήτησε να υπογράψω στα 1964 επί πρωθυπουργίας Παπανδρέου! Με πρωτοβουλία του Βασίλη Βασιλικού και του Θεόδωρου Πάγκαλου οργανώθηκε σε θέατρο της περιοχής Πατησίων ογκώδης συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
3. Οτι είχα την ευθύνη και το θάρρος να αγνοήσω την πολιτική μου ιδιότητα και να προτείνω τη λύση Καραμανλή, δηλαδή τον πολιτικό μου αντίπαλο, θυσιάζοντας τον εαυτό μου για το καλό της πατρίδας μου. Αν και η Ιστορία με δικαίωσε, εξακολουθούν ορισμένοι φανατικοί ανεγκέφαλοι να αναφέρονται στην πρωτοβουλία μου αυτή μόνο και μόνο γιατί έχουν ανάγκη να μου ρίξουν με κάθε θυσία τη λάσπη που έχει γίνει ένα με τον εαυτό τους.
4. Και τέλος ο Μητσοτάκης! Με κατηγορούν ότι συνεργάστηκα με τον Μητσοτάκη σαν να ήταν ένας προδότης, ενώ είχε ψηφιστεί από το 48% των Ελλήνων ψηφοφόρων. Άλλωστε συνεργάστηκα μόνο εγώ; Γιατί δεν λένε λέξη για τον Φλωράκη και τον Κύρκο, το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ εκείνης της εποχής;
Τέλος γιατί παριστάνουν ότι δεν κατανοούν την ειρωνεία και τον σαρκασμό μου στην εισαγωγή της ομιλίας μου για να στηλιτεύσω την παρουσία της Χρυσής Αυγής και λοιπών ακροδεξιών στοιχείων (που τελικά εξαφανίστηκαν και πνίγηκαν μέσα στη λαοθάλασσα και ανασύρθηκαν την επόμενη στην επιφάνεια από τα κανάλια της ντροπής;)
Είναι τόσο ηλίθιοι ή τόσο αδίστακτοι και τρομοκρατημένοι οι εχθροί μου ώστε να ισχυρίζονται ότι με τις φράσεις «Αδέλφια μου φασίστες, ναζιστές, τραμπούκοι, τρομοκράτες» δήλωσα μπροστά στο πανελλήνιο ότι είμαι… τραμπούκος και τρομοκράτης; Όσο για το «φασίστες» και «ναζιστές», είναι αλήθεια ότι με πλήγωσαν ανεπανόρθωτα στα πέτρινα χρόνια της Κατοχής και του Εμφυλίου, τότε που διαφέντευαν τη μοίρα μας.
Όμως τελικά εγώ βγήκα νικητής, με τελευταία ηρωική πράξη, τη στιγμή που μπροστά σε ένα εκατομμύριο πατριώτες – δημοκράτες βρήκα την ευκαιρία να τους «φτύσω» μεγαλοπρεπώς, όπως έκανα σε όλη τη ζωή μου από τον καιρό που ξερνούσαν φωτιά και σίδερο μέχρι τώρα που βρίσκομαι στην κορυφή του Ολύμπου όπου με έχει ανεβάσει η αγάπη του λαού! Αυτά λοιπόν. Και με τις θερμές μου ευχαριστίες.»



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ελένη Ζαρούλια του Βασιλείου, βουλευτής της Χρυσής Αυγής, σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου, τον οποίο, όπως έχει πει η ίδια, γνώρισε σε «αγώνες εθνικιστικούς».
Εισοδηματίας, ιδιοκτήτρια ακινήτων, μεταξύ των οποίων είναι και το ξενοδοχείο ημιδιαμονής «Dream» στη Βάθη.
Ζαρούλιας Βασίλειος, διακεκριμένος κομμουνιστοφάγος εθνικιστής κατά την περίοδο της Κατοχής και αργότερα. Λίγες μέρες μετά την Απελευθέρωση, στις 23 Οκτωβρίου 1944,συνελήφθη ως δωσίλογος, συνεργάτης των SS, αλλά και ως κοινός απατεώνας.
Μία από τις κατηγορίες ήταν και η υπόδειξη στα SS ευκατάστατων Αθηναίων, οι οποίοι συλλαμβάνονταν και απελευθερώνονταν, με παρέμβαση Ελλήνων συνεργατών των κατακτητών, μετά από καταβολή μεγάλου αριθμού χρυσών λιρών.
Πολλά τα λεφτά… Πώς να μην αφήσει σημαντική κληρονομιά στην κόρη του, ο εισοδηματίας Βασίλειος Ζαρούλιας;
Αμέσως μετά την απελευθέρωση, ο ΕΛΑΣ εξαπέλυσε κυνηγητό κατά των δωσιλόγων, των μαυραγοριτών κλπ. Γρήγορα, στο παιχνίδι μπήκαν και οι άγγλοι, επειδή δεν ήθελαν να αφήσουν στους ελασίτες την αποκλειστικότητα της κάθαρσης. Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα συλλαμβάνονταν δεκάδες τέτοια καθάρματα (*). Μεταξύ αυτών που συνελήφθησαν στις 23 του μηνός ήσαν και δυο τύποι, οι οποίοι είχαν βρει ένα ωραίο κόλπο για να τα κονομάνε: «κάρφωναν» στην Γκεστάπο όσους ήξεραν πως είχαν περιουσία κι ύστερα «μεσολαβούσαν» για την απελευθέρωσή τους, φυσικά με το αζημίωτο. Ο ένας λεγόταν Λάζαρος Χριστοδήμος (**) και ο άλλος Βασίλειος Ζαρούλιας. Πολλά χρόνια αργότερα, ο δεύτερος θα γινόταν πεθερός τού ιδρυτή τής Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου.
Το βράδυ της 20ης Απριλίου 1967, βρίσκεται σε υπηρεσία στο 2ο Γραφείο του ΓΕΣ ένας ταγματάρχης πυροβολικού, στενός φίλος τού Γεωργίου Παπαδοπούλου, ο οποίος φροντίζει να υποστηρίξει με κάθε τρόπο το πραξικόπημα που εκδηλώνεται.
Ο Παπαδόπουλος δεν ξεχνά τον φίλο του και, μετά την επιβολή της χούντας, τον τοποθετεί διευθυντή στο 2ο Γραφείο τού Γ’ Σώματος Στρατού ενώ, παράλληλα, τον διορίζει κυβερνητικό επίτροπο στην Τράπεζα της Ελλάδος. Ο ταγματάρχης παίρνει τις προαγωγές του, ώσπου το 1975 αποστρατεύεται με το «κίνημα της πυτζάμας» (μαζί με τον Επιτήδειο, όπως λέγαμε προχτές). Μετά από αλλεπάλληλες προσφυγές του, του απονέμεται το 2005 (επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή) ο βαθμός του αντιστρατήγου. Πλήρως αποκατεστημένος πλέον, ο αντιστράτηγος ε.α. Ηλίας Παππάς, κατέβηκε ως υποψήφιος βουλευτής τής Χρυσής Αυγής στα Ιωάννινα κατά τις εκλογές του 2012. Δεν εκλέχτηκε.
Εκλέχτηκε, όμως, ο γυιος του Χρήστος, ως βουλευτής επικρατείας του ίδιου κόμματος.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Άσαντ βοηθά ήσυχα το YPG εναντια στην Τουρκία
Το υπο αμερικανικόη βοηθεια YPG στη βόρεια Συρία λέει ότι έχει καταλήξει σε συμφωνίες με τη από τη ρωσια και το Ιράν υποστηριζόμενη Συριακη Δημοκρατια του Προεδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ να επιτρέψουν την αποστολή ενισχύσεων στο Αφρίν, για να διατηρήσουν τον πόλεμό τους ενάντια στην Τουρκία .
Το YPG θεωρείται από την Τουρκία ως επέκταση του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK), το οποίο έχει αγωνιστεί σε μια ένοπλη σύγκρουση τριών δεκαετιών στην Τουρκία και θεωρείται τρομοκρατική ομάδα από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση .
Ο Kino Gabriel, εκπρόσωπος των Κουρδικών Δημοκρατικών Δυνάμεων στη Συρια (SDF) που κυριάρχησαν στα κουρδικά μερη, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι το YPG έχει καταλήξει σε συμφωνία με τον Προεδρο Assad.
"Υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι να αποκτήσετε ενισχύσεις στην Αφρίν, αλλά η βασική διαδρομή είναι μέσω των δυνάμεων της Συριακης Δημοκρατιας. Υπάρχουν συμφωνίες μεταξύ των δύο δυνάμεων ... για την παροχή ενισχύσεων στην Αφρίν".
Ενώ το YPG εξαρτάται από τον Assad να φτάσει στην Afrin, η Δαμασκός χρειάζεται επίσης τη συνεργασία του YPG για να προμηθεύσει σιτηρά και πετρέλαιο από περιοχές στα βορειοανατολικά υπό κουρδικό έλεγχο, πρόσθεσε η πηγή.
Οι δυνάμεις υποστηριχτων του Assad που υποστηρίζονται από τη Ρωσία και το Ιράν και οι δυνάμεις του YPG πολέμησαν ο ένας τον άλλον σε άλλη μερος της Συρίας και η Δαμασκός αντιτάσσετε στα αιτήματα της YPG για αυτονομία. Όμως, στην Αφρίν, έχουν έναν κοινό εχθρό και ένα αμοιβαίο ενδιαφέρον για την παρεμπόδιση της τουρκικης  επιθεσης.
Ένας διοικητής της στρατιωτικής συμμαχίας που αγωνίζεται υπέρ του Προεδρου Assad, δήλωσε, υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας, ότι  «η Συριακη Δημοκρατια βοηθά τους Κούρδς με ανθρωπιστική υποστήριξη και κάποια εφοδια, όπως να σβήνουν τα μάτια και να επιτρέπουν την κουρδική στήριξη να φτάσει σε μερικά μέτωπα».
Η Τουρκία, η οποία θεωρεί την πολιορκία του Κουρδικού ΥPG στην Αφρίν ως τρομοκρατική οργάνωση και απειλή για τα νότια σύνορά της, ξεκίνησε μια επίθεση στην περιοχή τον περασμένο μήνα. Σε αντάλλαγμα, το YPG ζήτησε από τη Δαμασκό να στείλει δυνάμεις στην περιοχή για να πολεμήσει τον τουρκικό στρατό.
Η κυβέρνηση Assad δεν δείχνει κανένα σημάδι ότι το πράττει, αλλά παρέχει έμμεση βοήθεια, επιτρέποντας στους άνδρες και τις προμήθειες να φτάσουν στην Αφριν μέσω της επικράτειας που ελέγχει, δήλωσαν εκπρόσωποι και των δύο πλευρών στο Reuters.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θα κάνουν απεργιακό πρόγραμμα κατά του ΣΥΡΙΖΑ με θεματολογία της Κυβερνητικής ατζέντας.
Πόσο μαλάκες δηλαδή;

Απεργιακό Πρόγραμμα 105,5 Στο Κόκκινο - Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018
12:00 – 14:00 μμ. Το σκάνδαλο NOVARTIS με τον Κώστα Σαββόπουλο και τον Δημήτρη Κουκλουμπέρη
14:00 – 16:00 μμ. 12 χρόνια ανοιχτά μικρόφωνα στα κινήματα, με την Ειρήνη Προμπονά και την Γιάννα Αθανασίου
16:00 – 18:00 μμ. Το Μακεδονικό ζήτημα – Οι εθνικιστικές παρωπίδες και οι γεωπολιτικές διαστάσεις. Με τον Γιάννη Ανδρουλιδάκη και τον Διονύση Ελευθεράτο
19:00 Πάρτι στο BOO! Café Bar στην οδό Σαρρή 21 δίπλα από τον ρ/σ Στο Κόκκινο – Ελάτε να τα πούμε και να τα πιούμε



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι επήλυδες Σλάβοι –όπως πριν απ’ αυτούς οι Ρωμαίοι κι αργότερα οι λατινόφωνοι- προσέκρουσαν στον ελλαδικό χώρο, πάνω σ’ ένα συμπαγές και διαμορφωμένο από χιλιετίες γλωσσικό περιβάλλον, το οποίο ήταν εξαιρετικά δύσκολο να αλλάξει.
Έτσι, ενώ υπερτερούσαν σε τεχνογνωσία στην επεκτατική γεωργία σε σύγκριση με την απόλυτα γεωδαιτική πολιτική των Βυζαντινών, υστερούσαν στις βασικές μορφές κοινωνικής οργάνωσης και εμπορίου.
Για το λόγο αυτό, όπως οι Αλβανοί, αναγκάστηκαν να αποδεχτούν τη διοικητική ελληνική ως τη βασική γλώσσα επικοινωνίας.
Την ίδια στιγμή, η απόλυτη επικράτησή τους τον εκτεταμένο χώρο των γεωργικών-κτηνοτροφικών δραστηριοτήτων, άφησε τα έντονα ίχνη τους στα τοπωνύμια.
Η επικράτηση της σλαβικής στη διαμόρφωση και αλλαγή των τοπωνυμίων δεν σημαίνει φυσικά την απόλυτη εξαφάνιση του ελληνόγλωσσου στοιχείου όπως συμπέρανε ο Φαλμεράγιερ, ούτε κάποια «ανωτερότητά» της απέναντι στην ελληνική. Απλά, η γλώσσα αυτή, συνόδευσε την εξάπλωση των φορέων της σ’ ένα χώρο με πρόσκαιρη πληθυσμιακή ελάττωση της πυκνότητας του ελληνόφωνου στοιχείου.
Η επιβίωση της σλαβικής γλώσσας υπήρξε κυρίως τοπωνυμιακή…



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τουρκία: Προφυλακίστηκε φοιτήτρια που «ενόχλησε» τον Ερντογάν με αναρτήσεις στα social media
Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2018, 12:04
Η φοιτήτρια Χελίν Γιγίτ, μέλος του Κομμουνιστικού Κινήματος Τουρκίας (ΤΚΗ) στην Αμάσια, συνελήφθη με κατηγορίες για προσβολή δημόσιου αξιωματούχου και προσβολή του προέδρου της Δημοκρατίας, λόγω αναρτήσεων που έκανε στα social media το 2014 και το 2016.
Μετά την κατάθεση στον εισαγγελέα, η φοιτήτρια μεταφέρθηκε στο δικαστήριο με αίτημα για προφυλάκιση. Στη συνεδρίαση που έγινε, αποφασίστηκε η προφυλάκιση της Γιγίτ. Το ΤΚΗ αντέδρασε με γραπτή ανακοίνωση στην προφυλάκιση του μέλους του.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Κομμουνιστικού Κινήματος Τουρκίας για τη φοιτήτρια:
«Η φοιτήτρια και μέλος του κόμματος μας Χελίν Γιγίτ, λογω αναρτήσεων στα social media, συνελήφθη και προφυλακίστηκε με κατηγορίες για «προσβολή δημόσιου αξιωματούχου» και «προσβολή προέδρου της Δημοκρατίας». Για μια ακόμη φορά διαμαρτυρόμαστε για αυτή την πρακτική εκφοβισμού που ακολουθεί το ΑΚΡ, για να φιμώσει κάθε αντιπολιτευόμενο.
Δεν αποδεχόμαστε αυτήν την απόπειρα της οπισθοδρομικής εξουσίας του ΑΚΡ να τιμωρεί με το ένδυμα της ¨προσβολής προέδρου της Δημοκρατίας¨. Το μέλος του κόμματος να απελευθερωθεί το συντομότερο. Δεν θα υποκύψουμε στις παράνομες και καταπιεστικές πρακτικές του ΑΚΡ».




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Η Γιαννούλα η Κουλουρού – Το έθιμο της ντροπής!
Κάθε Τσικνοπέμπτη πλήθος Πατρινών παρακολουθούν το έθιμο του γάμου της Γιαννούλας της Κουλουρούς . Ένας άνδρας ντύνεται νύφη και γίνεται η αναπαράσταση των παρ' ολίγον γάμων της Γιαννούλας.
Ποια είναι όμως η πικρή αλήθεια πίσω από αυτό το εμετικό έθιμο ;
Η Γιαννούλα η Κουλουρού ήταν υπαρκτό πρόσωπο. Γεννήθηκε το 1868 στην Άνω πόλη Πάτρας λίγα εκατοντάδες μέτρα από το σπίτι μου Ήταν πολύ φτωχή και πούλαγε κουλούρια για να ζήσει . Η Γιαννούλα ήταν ένας λειτουργικός άνθρωπος αλλά είχε μια ελαφριά νοητική καθυστέρηση. Ας πούμε ότι το μυαλό της δούλευε μια στροφή λιγότερο. Αυτοί οι άνθρωποι αν μεγάλωναν σε περιβάλλον αγάπης και αλληλοσεβασμού θα ήταν ευτυχισμένοι. Δυστυχώς όμως οι συμπολίτες εκείνα τα χρόνια (ακόμα και σήμερα δυστυχώς ) τους μετατρέπουν με τα χωρίς οίκτο πειράγματα τους ,στον τρελό του χωριού . Αυτό συμβαίνει γιατί αυτοί οι ηλίθιοι άνθρωποι που σπάνε πλακά εις βάρος άλλου είναι κι αυτοί που έχουν την πραγματική αναπηρία στην ψύχη τους.
Η Γιαννούλα η Κουλουρού είχε ένα μεγάλο καημό ειδικά στα 35 της και μετά να παντρευτεί. Είχε μαράζι μεγάλο επειδή ήταν ανύπαντρη. Μια παρέα που μερικοί από αυτούς ήταν υποτίθεται και η αβαν-γκαρντ της πατρινής κοινωνίας αποφάσισαν να της κάνουν πλακά και της είπαν ότι θα της βρουν γαμπρό.
Πρώτη φορά την έντυσαν νύφη στις 2 Φεβρουαρίου του 1914.. Γαμπρός δεν εμφανίστηκε ποτέ ,παρά ένα πλήθος να την κοροϊδέψει . Την επομένη χρόνια το πάθημα της έγινε και επιθεώρηση που έγραψε ο Τουρνάς και Αθανασίου (Πατρινοί δημοσιογράφοι ) και το ρόλο της Γιαννούλας υποδύθηκε ο βαυαρικής καταγωγής Έλληνας ηθοποιός Εδμόνδος Φυρστ
Το 1918 τα πράγματα σοβαρεύουν. Την ξανά πείθουν ότι της βρήκαν γαμπρό , έναν νεαρό τον Μιλτιάδη Μαντέλη . Οι γειτόνισσες την έβαψαν, την έντυσαν νύφη και πλήθος κόσμου τη συνόδευσε με όργανα στην εκκλησία και την παρέδωσαν στο νεαρό! Εκεί ξαφνικά εμφανιστήκαν δυο και καλά στρατιώτες της στρατονομίας και συλλάβανε το γαμπρό για κάποιο γελοίο λόγο και εξαφανίστηκαν. Η Γιαννούλα ξέσπασε σε απαρηγόρητα κλάματα κι έπεσε σε μεγάλη θλίψη .
Αυτό δε σταμάτησε όμως κάποιους να συνεχίζουν και με αλλά θεατρικά δρώμενα να σατιρίζουν την Γιαννούλα…
Μετά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο πρόεδρος της Αμερικής έγινε ο Ουίλσον .Το 1921 οι ίδιοι άνθρωποι πείθουν αυτή την φορά την Γιαννούλα ότι ήταν μακρινός συγγενής του Ουίλσον ! Της είπαν ότι μαζί με τον πρόεδρο της Αμερικής κληρονομούν ένα μεγάλο χρηματικό ποσό κι έτσι τώρα που θα γίνει πλούσια, θα παντρευτεί όποιον θέλει. Ένα μεγάλο πλήθος την συνόδευσε σε γραφείο ψεύτικου δικαστικού κλητήρα που της μέτρησε μπροστά της πάρα πολλά χρήματα . Την στιγμή που τα έδωσε στη Γιαννούλα μπήκαν δυο (ψεύτικοι) μασκοφόροι ληστές και της τα έκλεψαν ! Η Γιαννούλα ξανά σπάραξε από τον πόνο και τα κλάματα . Την επομένη μέρα, πάλι με ένα πλήθος κόσμου να την περιπαίζει πήγε στην αστυνομία να βρει το δίκιο της …
Από αυτό το γεγονός και μετά, στη Γιαννούλα κατάπεσε κι άλλο το ταλαιπωρημένο της μυαλό. Έβγαλε και μια ιστορία από το μυαλό της που την πίστευε, ότι ήταν αρραβωνιασμένη με έναν φαντάρο.
Το 1922 πείθουν την κακόμοιρη Γιαννούλα, ότι ο Ουίλσον ήταν πατέρας του στρατιώτη που ήταν αρραβωνιασμένη! Στο καρναβάλι την πείθουν να πάει στο λιμάνι να υποδεχτεί τον Ουίλσον με το γαμπρό και μια βαλίτζα χρήματα. Πάνω από δέκα χιλιάδες κόσμου την πήγε ντυμένη νύφη στο μόλο, όπου η Γιαννούλα με ανείπωτη χαρά υποδέχεται τον (ερχόμενο με βάρκα) γαμπρό ! Τους παραλαμβάνει άμαξα και η Γιαννούλα είναι τρισευτυχισμένη. Μετά από λίγο ένας λούστρος μπαίνει στην άμαξα και κλέβει τα λεφτά . Ο γαμπρός πηδά από την άμαξα για να πιάσει τον λούστρο κι εξαφανίζεται κι αυτός… Όταν κλαίει η Γιαννούλα ο «Ουίλσον» της λέει ότι πάει να στείλει μήνυμα για να έρθει άλλος γαμπρός κι εξαφανίζεται κι αυτός… Η Γιαννούλα πέφτει σε μεγάλη θλίψη.
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το 1923 της είπαν ότι τελικά θα την παντρευτεί σε λίγα χρόνια ο ίδιος ο Ουίλσον και της στέλνουν κι ερωτικές επιστολές !
Το 1930 σταματούν όλα γιατί πέθανε ο άνθρωπος που έπειθε τη Γιαννούλα που τώρα δεν εμπιστεύεται άλλον .
Το 1940 η Γιαννούλα είναι 72 χρονών. Δεν μπορεί να επιβιώσει πια. Ο κόσμος δεν έχει να φάει ψωμί όχι να αγοράσει κουλούρι . Ο συγχωρεμένος ο πατέρας μου που ήταν παιδί στην κατοχή μου έλεγε: Οι άνθρωποι πέθαιναν από την πείνα στη μέση του δρόμου. Μάζευαν καθημερινά τους νεκρούς με τα κάρα. Η Γιαννούλα μόνη και ξεχασμένη βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της .
Το 2015 ο ΣΟΨΥ Πάτρας (Σύλλογος για τη Ψυχική Υγεία ) βγάζει την έξης ανακοίνωση:
« Για μας στον ΣΟΨΥ Πάτρας, είναι αδιανόητο να θεωρείται σήμερα έθιμο και να διαιωνίζεται ως παράδοση ο εμπαιγμός ενός ανθρώπου με ψυχική νόσο και μαζί με αυτήν το άθλιο της συμπεριφοράς μερίδας πολιτών που με τη στάση τους μετέτρεψαν σε μαρτυρική τη ζωή του.
Δεν θεωρούμε έθιμο, ούτε την διαπόμπευση, ούτε τον δημόσιο εξευτελισμό, ούτε τον θρήνο, ούτε την συμβολική επανάληψή τους κάθε χρόνο εν είδη διασκέδασης των καρναβαλιστών.
Η αναβίωση του γάμου της Γιαννούλας της Κουλουρούς, αποτελεί προβολή προς το μέλλον μια αρρωστημένης αντίδρασης του κοινωνικού συνόλου απέναντι στον ψυχικά πάσχοντα και μέσω της σάτιρας μεταφέρει το μήνυμα της νομιμοποίησης δια της διασκέδασης τέτοιων απαράδεκτων συμπεριφορών που δεν έχουν θέση στη χώρα μας εν έτει 2015 και προσβάλλουν όχι μόνο τους ψυχικά ασθενείς αλλά και τους πολίτες της Πάτρας.
Για αυτό το λόγο ζητάμε την άμεση κατάργηση της αναβίωσης του γάμου της Γιαννούλας της Κουλουρούς από τις εκδηλώσεις του Πατρινού Καρναβαλιού και καλούμε τη δημοτική αρχή να πάρει θέση, δίνοντας τέλος στην μετατροπή σε κωμωδία, της ζωής ενός τραγικού προσώπου που έζησε δίπλα μας»
Υ.Γ: Τις 8-2-2018 (χθες) ο Δήμος Πατρών μαζί με πλήθος Πατρινών και μεθυσμένων καρακιτσαριών, ξανά συνόδεψε νύφη και ξανά κορόιδεψε για άλλη μια φορά τη Γιαννούλα την Κουλουρού στο γάμο που τόσο πολύ προσμένει.
Συγγνώμη Γιαννούλα μου !
Εκεί που είσαι Γιαννούλα κάνε μια προσευχή να μας συγχωρέσει ο Θεός .
«Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι, ότι αυτών έστιν η βασιλεία των ουρανών»
Συγγνώμη κορίτσι μου, μη στενοχωριέσαι. Έτσι κι αλλιώς κανένας από αυτούς, δεν είναι άξιος να γίνει άντρας σου
ΥΓ2 : Και μη ξεχνιόμαστε ε; Πατρινό καρναβάλι για πάντα, έλα να δεις τι θα πει Πατρινός...




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λαρισα, Καταγγελία: Απέλυσαν διανομέα από καφετέρια DE – TOX γιατί είχε αρνηθεί να επιστρέψει το δώρο Χριστουγέννων
 12 Φεβρουαρίου 2018, 12:26
Το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού Ν. Λάρισας με ανακοίνωσή του «καταγγέλλει την παράνομη, εκδικητική απόλυση διανομέα που με άλλους συναδέλφους του αρνήθηκαν να επιστρέψουν το Δώρο Χριστουγέννων στην εργοδοσία του καφέ DE – TOX στην οδό Κενταύρων.
Η εργοδοσία του DE- TOX επικαλείται για την απόλυση ότι «δεν βγαίνει» οικονομικά, ενώ θα «βγαίνει» με την πρόσληψη άλλου όπως δείχνει η σχετική αγγελία σε εφημερίδα της Λάρισας.
Η δημοσιότητα με την παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας την περίοδο των εορτών, ανάγκασε την εργοδοσία σε προσωρινή αναδίπλωση. Αναγκάστηκε και το υπουργείο εργασίας να ανακοινώσει για επικοινωνιακούς λόγους ότι στην ζούγκλα των εργασιακών σχέσεων έπιασαν μια μαϊμού στον επισιτισμό.
Απαιτούμε την ανάκληση της απόλυσης και καλούμε το ΣΕΠΕ να παρέμβει άμεσα για το ζήτημα.
Φαίνεται ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες απολύσεις για όσους δεν πήγαν με τη «γραμμή της εταιρείας».
Η ασυδοσία και η επιθετικότητα της εργοδοσίας πατάει στο έδαφος της εργασιακής ζούγκλας στον κλάδο του επισιτισμού και σε όλους τους κλάδους, που νομοθέτησαν οι προηγούμενες και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κατ΄εντολή των μονοπωλιακών ομίλων και της Ε.Ε. για φτηνότερη εργατική δύναμη και μεγαλύτερη κερδοφορία.
Καλούμε τους συναδέλφους να διώξουν το φόβο. Να οργανωθούν στο Συνδικάτο. Οργανωμένα, συλλογικά να παλέψουμε για υπογραφή της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, να υπερασπίσουμε τη ζωή μας να διεκδικήσουμε τις απώλειες και όλα όσα μας αξίζουν.»




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αγαπητέ μου Μίκη,
Λιγόστεψε και μίκρυνε το ανάστημα της αριστεράς στις μέρες μας. Ξέπεσε. Δεν είναι αυτό που γνώρισες στην νεότητά σου. Συλλογίζομαι την θυσία εκείνων των ρομαντικών νέων, που σε άλλους καιρούς, τους άλεσαν οι μυλόπετρες στον βωμό μιας πίστης, που οι διαταραγμένες ηγεσίες ψεύτισαν και πρόδωσαν.
Ευτυχώς όμως, σηκώθηκε και έδειξε το ανάστημά του ο ελληνικός λαός, όπως το κάνει κάθε φορά που νοιώθει ότι κινδυνεύει το Γένος.
Γι αυτό μην πικραίνεσαι που ασχημονούν και σε υβρίζουν. Αυτό τους έχει απομείνει. Τα άλλα τα ξεπούλησαν και τα πρόδωσαν. Δεν τους βλέπεις; Καβάλησαν με χιλιάδες ψέματα την εξουσία, μοιράστηκαν αξιώματα και θέσεις και κορδώνονται σαν γύφτικα σκεπάρνια. Τι ντροπή. Τους μιλάς για πατρίδα και καμώνονται πως δεν καταλαβαίνουν, γιατί την μισούν. Λοιδωρούν και συκοφαντούν ως εθνικιστές τον Σολωμό, τον Κάλβο, τον Μακρυγιάννη, τον Κολοκοτρώνη, τον Ελύτη , τον Σεφέρη, εσένα, τον Χατζιδάκι, περιφρονούν, διακωμωδούν την παράδοση, την μνήμη, την ιστορία, την αρχαία σκέψη, τα πάντα.
Δυστυχώς δεν τα γνώριζε ο κόσμος αυτά, όταν τους ψήφιζε. Το έκρυβαν. Το ερώτημα είναι, τους δέρνει κάποιος βλακώδης εξυπνακισμός , ή μήπως κάποιοι από δαύτους είναι συνδεδεμένοι - με το αζημίωτο- με διεθνή βρώμικα κέντρα που τους κατευθύνουν;
Όπως και να έχει σε λίγο θα αποτελούν θλιβερό παρελθόν για τον βίο του τόπου. Θα σβήσουν στην ντροπή και στην περιφρόνηση . Ελπίζω όμως να μην προλάβουν να φέρουν κάποια μεγαλύτερη καταστροφή στο τόπο.
Εσύ, δεν θα πάψεις ποτέ να ακτινοβολείς στους αιώνες, με Φως, Ευγένεια και Ήθος Ελληνικό. Γιατί η Ελλάδα, πάνω απ΄όλα ταξιδεύει στον χρόνο, παρά τις περιπέτειες και τις τραγωδίες που μας βρήκαν, ως αξεπέραστη, διαχρονική ΙΔΕΑ, που συμπυκνώνει όλες τις αρετές και τις αγωνίες του κόσμου. Αισθητικές, πνευματικές, πανανθρώπινες, εμποτισμένες με το αίσθημα του ανθρωπισμού και της καλοσύνης. Μην τους παρεξηγείς , είναι έξω από τα μέτρα τους αυτά. Δεν τα καταλαβαίνουν.
Βέβαια τα αισθάνεται και τα νοιώθει βαθιά ο ελληνικός λαός, που τελευταία ξεσηκώνεται και αυτό έχει σημασία.
Αγαπητέ μου Μίκη,
Νοιώθω περήφανος που είμαι συνάδελφός σου , που με τιμάς με την φιλία σου, όπως υπερήφανη για εσένα, είναι ολόκληρη η ΕΛΛΑΔΑ.
Με αγάπη
Ηλίας Ανδριόπουλος



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μ. Γλέζος: Ξεχάστε το όνομα «Μακεδονία» σε οποιαδήποτε μορφή
Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου 2018, 21:40
Με άρθρο του στην Καθημερινή ο Μανώλης Γλέζος παίρνει θέση για το Σκοπιανό. Τονίζει ότι οι κυβερνώντες υπογράφουν γραμμάτια που δεν μπορούν να εξoφλήσουν, οδηγούνται σε λύσεις μέσα σε πλαίσιο εκβιασμών, και επισημαίνει ότι θα πρέπει να βγάλουν οι Σκοπιανοί την λέξη Μακεδονία από το μυαλό τους.
Το άρθρο του Μανώλη Γλέζου:
Για ακόμη μία φορά, το ελληνικό έθνος, ως κράτος, οδηγείται σε κρίσιμες και ιστορικές αποφάσεις, μέσα σε ένα πλαίσιο εκβιασμών. Εκβιασμό από το ΝΑΤΟ και τις ιδιοκτήτριες αυτού, τις ΗΠΑ.
Οδηγείται σε αποφάσεις που έχουν ήδη ληφθεί, αν λάβουμε σοβαρά υπόψη τις δηλώσεις και τη συμπεριφορά του Μάθιου Νίμιτς.
Και είναι για αυτούς άλλο ένα τρόπαιο να υποχρεώνουν μια κυβέρνηση, που αυτοπροσδιορίζεται ως αριστερή, να ακολουθήσει, δεχόμενη αυτές τις αποφάσεις για να μπορέσει να γίνει διεύρυνση ενός αμαρτωλού στρατιωτικού συνασπισμού σαν αυτόν του ΝΑΤΟ.
Όμως, μια χώρα που έχει παραχωρήσει τα πάντα στους δανειστές της, ακόμα και την εθνική της ανεξαρτησία, δεν έχει και πολλά περιθώρια να αντιδράσει.
Το μόνο από τα όπλα που της έχουν απομείνει είναι ένα αρραγές μέτωπο του λαού, που θα ορθώσει ενωμένος το ανάστημά του, μαζί με όλους τους φορείς που τον εκφράζουν, εκτός από τους νοσταλγούς του Χίτλερ.
Οι χειρισμοί από την αρχή ήσαν ατυχείς. Αντί της άμεσης σύγκλησης ενός, διευρυμένου και από προσωπικότητες, συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, ακολουθήθηκε μια μυστική διπλωματία με διαρροές.
Αντί μιας ευρύτερης συναίνεσης, κυβέρνηση και αντιπολίτευση προσπάθησαν να καρπωθούν κομματικά οφέλη, όρισαν το δικό τους συμφέρον πάνω από τη Μακεδονία, πάνω από αυτό που οι ίδιοι αποκαλούν, και επαναλαμβάνουν σε κάθε ευκαιρία, εθνικό συμφέρον.
Αντί για ενότητα, διχασμός, αντί για «παλλαϊκή εθνική έξαρση», παραληρήματα μίσους.
Έζησα αρκετές φορές, μαζί με αυτόν τον λαό, αυτό που αποκαλούν «παλλαϊκό ξεσηκωμό». Το έπος του 1940, τη γερμανική εισβολή, τη μάχη της Κρήτης, τα μεγάλα γεγονότα της Κατοχής, την Απελευθέρωση, τη δεκαετία του 1960, μετά την πτώση της χούντας, αλλά και τη συνέχεια, τα γεγονότα τα οποία οδήγησαν σε νίκες αλλά και σε πικρές ήττες.
Αυτό δυστυχώς δεν συμβαίνει σήμερα και υπάρχει εξήγηση. Η πλειοψηφία των πολιτών βλέπει τους κομματικούς σχηματισμούς να νοιάζονται, δυστυχώς, για το κομματικό και προσωπικό συμφέρον.
Είναι αντιληπτό σε μεγάλη μερίδα πολιτών ότι το πάθος για την εξουσία είναι πάνω από ό,τι συμφέρει τη χώρα και τον λαό της.
Κυβέρνηση και αντιπολίτευση συγκρούονται, αδιαφορώντας για τη Μακεδονία. Δεν καταλαβαίνουν ότι υπογράφουν γραμμάτια που δεν μπορούν να εξοφλήσουν.
Δυστυχώς, οι κατακερματισμένες αριστερές δυνάμεις αδυνατούν προς το παρόν να παρέμβουν, να δείξουν τον υπεύθυνο αυτής της νέας κρίσης για το όνομα των γειτόνων, αναζητούν να υψώσουν λόγο που να ενώνει τον λαό.
Η συμμετοχή του κόσμου στα δύο συλλαλητήρια ήταν μεγάλη, αλλά δεν αρκεί. Οι δυνάμεις που τον κάλεσαν έκρυψαν τον πραγματικό υπεύθυνο και προσπάθησαν να κατευθύνουν τη δίκαιη οργή του σε κατευθύνσεις που συνέφεραν αυτούς και όχι σε αυτό που θα βοηθήσει σε μια λύση αποδεκτή από τους πολίτες αυτής της χώρας.
Πώς να τους εμπιστευθεί ξανά ο λαός, που έχει αλάθητο αισθητήριο. Προκύπτει άμεση ανάγκη να ξεκαθαρίσουν οι στόχοι ενός κινήματος που θα το αγκαλιάσει όλος ο λαός και που θα καταγγείλει τις δυνάμεις που σέρνουν την κυβέρνηση σε μια επώδυνη λύση.
Δεν πρέπει να είμαστε αυτοί που απλώς θα κάνουμε πλάτες στη διεύρυνση του ΝΑΤΟ παραχωρώντας ό,τι αυτό μας ζητήσει.
Αν δεν το πετύχουμε, οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και εις βάρος της χώρας μας.
Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι απέναντι στους γείτονες: ο κάθε λαός προσδιορίζεται από 1) τη γλώσσα του, 2) τα ήθη και τις κοινές παραδόσεις του, 3) τον τρόπο που θρησκεύεται, 4) τη θέλησή του να αποκτήσει εθνική ανεξαρτησία, 5) τη βούληση όλου του λαού και όχι ελαχίστων.
Ένας λαός μπορεί να αυτοπροσδιορίζεται, χάνει όμως την επαφή με τη δική του ιστορία όταν ετεροπροσδιορίζεται. Βγάλτε λοιπόν από τον νου σας τη λέξη Μακεδονία με οποιαδήποτε μορφή και βάλτε αυτό που σας προσδιορίζει η ιστορία σας, η γλώσσα σας, τα ήθη και οι παραδόσεις σας, η θέληση για μια ειρηνική συνύπαρξη με όλους τους γείτονές σας, αυτό που εκφράζει το σύνολο του λαού σας και όχι μέρος αυτού.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πήγα χθες και έδωσα 15.000 € σε έναν αστυνομικό και κατάφερα να άλλαξω το ΑΔΤ μου και αφαιρεσα 10 χρονια απ'την ηλικία μου. Υπάρχουν όμως, όπως πληροφόρηθηκα από το FBI 3(τρεις) προστατευομενοι μαρτυρες που δυστυχώς γνωρίζουν την δωροδοκια του αστυνομικου .
Το χειρότερο όμως, ειναι ότι γνωρίζουν την πραγματική μου ηλικία και μπορούν να την αποδείξουν με στοιχεία.
Παρακαλώ τον Μάκη της ζούγκλας να τους ξεσπάσει και να τους καρφωσει άμεσα. Ετσι, μολις μάθω τα ονόματα τους θα πάω και θα τους βγάλω τα μαλλιά, τρίχα - τριχα, να μάθουν να μη με ζηλεύουν και να τους γίνει μάθημα, όπως τους αξίζει. Αμάν πια, με τους "κουκουλουφορους"!!!!




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καταδίκη της Ελλάδας για δυσανάλογα επιεική κύρωση σε αστυνομικό για βασανιστήρια (ΕΔΔΑ)
(Ευρωπαικο Δικαστηριο Δικαιωματων Ανθρωπου)

Αποζημιώσεις άνω των 50.000 ευρώ στα θύματα - Σοβαρότατες ελλείψεις σε ποινική και διοικητική διαδικασία
Την καταδίκη της Ελλάδας για την επιβολή δυσανάλογα επιεικούς κύρωσης σε αστυνομικό που καταδικάστηκε για βασανιστήρια, αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ).
Η υπόθεση τέθηκε ενώπιον του ΕΔΔΑ έπειτα από προσφυγή δύο Ελλήνων υπηκόων, οι οποίοι είχαν συλληφθεί για τροχαίες παραβάσεις.
Έπειτα από την προσαγωγή τους στο αστυνομικό τμήμα Ασπροπύργου, οι δύο άντρες κατήγγειλαν ότι ο αστυνομικός που ανέλαβε την ανάκριση τους υπέβαλε σε βασανιστήρια, χρησιμοποιώντας συσκευή μετάδοσης ηλεκτρισμού σε διάφορα σημεία του σώματός τους.
Εναντίον του αστυνομικού κινήθηκε διοικητική και ποινική διαδικασία, οι οποίες αφενός κατέληξαν σε διαφορετικό συμπέρασμα και αφετέρου κρίθηκαν δυσανάλογα επιεικείς για τη σοβαρότητα της πράξης του.
Ειδικότερα, το Εφετείο αναγνώρισε με την απόφασή του ελαφρυντικά στον αστυνομικό και δεν έλαβε υπόψη του ότι ο ένας από τους προσφεύγοντες ήταν ανήλικος κατά το χρόνο του συμβάντος, επιβάλλοντας στον αστυνομικό ποινή φυλάκισης πέντε ετών, με τη δυνατότητα μετατροπής σε χρηματική ποινή 5 ευρώ την ημέρα (σ.σ. το νόμιμο μέγιστο ήταν 100 ευρώ), πληρωτέο σε 36 μηνιαίες δόσεις.
Παράλληλα, η πειθαρχική διαδικασία εναντίον του αστυνομικού ολοκληρώθηκε με την επιβολή προστίμου 100 ευρώ για χρήση συσκευής χωρίς προηγούμενη άδεια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αστυνομικός συνέχισε να υπηρετεί στο Σώμα για οκτώ χρόνια μετά το συμβάν, ενώ αποχώρησε από την υπηρεσία οικειοθελώς, λαμβάνοντας μάλιστα προαγωγή κατά την αποχώρησή του.
Ενόψει αυτών των γεγονότων, το ΕΔΔΑ έκρινε ότι υπήρξαν σοβαρές ελλείψεις στην ποινική και τη διοικητική διαδικασία, με τις κυρώσεις να μην είναι επαρκείς για την αποτελεσματική πρόληψη παράνομων ενεργειών όπως τα βασανιστήρια.
Όπως σημειώνει το ΕΔΔΑ, οι διαδικασίες που κινήθηκαν κατά του αστυνομικού δεν οδήγησαν σε αποκατάσταση της παραβίασης του δικαιώματος των θυμάτων (άρθρο 3 ΕΣΔΑ), καθώς η ποινή του ήταν προδήλως δυσανάλογη σε σχέση με τη βλάβη που προκάλεσε στους προσφεύγοντες.
Τέλος, το Δικαστήριο έκρινε ότι η διάρκεια της ποινικής διαδικασίας (οκτώ χρόνια για έναν βαθμό δικαιοδοσίας) ήταν υπερβολική και εκτός λογικού πλαισίου.
Κρίνοντας ομόφωνα ότι η Ελλάδα παραβίασε:
Το άρθρο 3 (Απαγόρευση των βασανιστηρίων)
Το άρθρο 6 παρ. 1 (Δικαίωμα στη χρηστή απονομή δικαιοσύνης)
Και το άρθρο 13 (Δικαίωμα πραγματικής προσφυγής)
της Ευρωπαϊκής Σϋμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, το Ευρωπαικο Δικαστηριο Δικαιωματων Ανθρωπου (ΕΔΔΑ) επιδίκασε το ποσό των 26.000 ευρώ σε καθέναν από τους προσφεύγοντες ως αποζημίωση για ηθική βλάβη και το ποσό των 2000 ευρω από κοινού για δικαστικά έξοδα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μα δε θα λένε: Ήτανε σκοτεινοί καιροί
Θα λένε: Γιατί σωπαίναν οι ποιητές τους;
Μπέρτολτ  Μπρεχτ
Σε σκοτεινούς καιρούς - Μπέρτολτ Μπρεχτ
Δε θα λένε: Τον καιρό που η βελανιδιά τα κλαδιά της ανεμοσάλευε.
Θα λένε: Τον καιρό που ο μπογιατζής τσάκιζε τους εργάτες.
Δε θα λένε: Τον καιρό που το παιδί πετούσε βότσαλα πλατιά στου ποταμού το ρέμα.
Θα λένε: τον καιρό που ετοιμάζονταν οι μεγάλοι πόλεμοι.
Δε θα λένε: Τον καιρό που μπήκε στην κάμαρα η γυναίκα.
Θα λένε: Τον καιρό που οι μεγάλες δυνάμεις συμμαχούσαν
ενάντια στους εργάτες.
Μα δε θα λένε: Ήτανε σκοτεινοί καιροί
Θα λένε: Γιατί σωπαίναν οι ποιητές τους;
(1937)



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νεαρός Παλαιστίνιος αφηγείται τι του συνέβη μέσα στις ισραηλινές φυλακές

 10/02/2018 - 01:01
Το αγόρι απήχθη από το κρεβάτι του στις 2:30 το βράδυ, τον έψαξαν από πάνω μέχρι κάτω και του έκαναν ανάκριση χωρίς να του επιτρέψουν να δει δικηγόρο.
Στις 21 Οκτωβρίου του 2017, ένα 16χρονο αγόρι από το Tuqu απήχθη από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής με την κατηγορία ότι πέταγε πέτρες. Στο κείμενο που ακολουθεί αφηγείται τι συνέβη από τη στιγμή της σύλληψής του μέχρι την απελευθέρωση του και τη βίαιη μεταχείρισή του από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής:
Διάβαζα μέχρι αργά το βράδυ, όταν άκουσα φασαρία έξω από το σπίτι. Ήταν γύρω στις 2:30 πμ. Τότε άκουσα ένα δυνατό χτύπημα στη μπροστινή πόρτα. Ο πατέρας μου απάντησε και τέσσερις ισραηλινοί στρατιώτες εισέβαλλαν στο σπίτι μας ενώ καμιά δεκαριά ακόμη το περιτριγύριζαν. Μαζί με τους στρατιώτες μπήκε και ο θείος μου.
Ένας στρατιώτης ζήτησε την ταυτότητα του πατέρα μου και το πιστοποιητικό  όπου καταγράφονταν τα παιδιά του. Όταν διάβασε το όνομά μου ο διοικητής είπε στον πατέρα μου ότι ήθελε να με πάρουν μόνο για 15 λεπτά για να μου κάνουν μερικές ερωτήσεις κι ότι θα με επέστρεφαν. Ο διοικητής δεν είπε τι ήθελε να με ρωτήσει και δεν έδωσε στους γονείς μου κανένα έγγραφο.
Φόρεσα μερικά ρούχα, αποχαιρέτισα τους γονείς μου και οι στρατιώτες με πήραν έξω όπου μου πέρασαν μεταλλικές χειροπέδες από μπροστά. Δεν με πόνεσαν.
Μετά από 50 μέτρα με πήγαν σε ένα τζιπ που περίμενε και εκεί μου έδεσαν τα μάτια. Στην αρχή, με έβαλαν να καθίσω σε μια θέση αλλά μετά μου είπαν να κάτσω στο μεταλλικό πάτωμα. Μόλις μπήκα στο τζιπ ένας στρατιώτης με χαστούκισε στο πρόσωπο, αλλά όχι τόσο δυνατά. Το τζιπ με πήγε μέχρι την κοντινότερη στρατιωτική βάση.
Όταν φτάσαμε στη βάση με πήγαν σε ένα δωμάτιο όπου κάθισα σε μια καρέκλα μέχρι τις 8:00 πμ. Δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Τότε με πήγαν στο αστυνομικό τμήμα στον εποικισμό του Etzion για ανάκριση.
Μέσα στο Ισραηλινό αστυνομικό τμήμα
Μόλις έφτασα στο αστυνομικό τμήμα ένας στρατιώτης μού συστήθηκε και είπε ότι ήταν ο Διοικητής Περιοχής. Ανέφερε ένα όνομα και είπε ότι αυτό το άτομο είχε ομολογήσει εναντίον μου ισχυριζόμενο ότι είχαμε πετάξει μαζί πέτρες σε τέσσερις περιπτώσεις. Αρνήθηκα την κατηγορία και με πήγαν στην αίθουσα ανακρίσεων. Ο Διοικητής της Περιοχής δεν μου ανέφερε αν είχα κάποιο δικαίωμα.
Ο ανακριτής φορούσε αστυνομική στολή και είχε κάμερα και μαγνητόφωνο στο δωμάτιο. Μου έβγαλε το μαντήλι από τα μάτια και τις χειροπέδες και με ρώτησε αν χρειαζόμουν οτιδήποτε. Με ρώτησε αν πετούσα πέτρες στους στρατιώτες και είπα όχι. Συνέχισε να με ρωτάει ξανά και ξανά και εξακολούθησα να αρνούμαι την κατηγορία.
Στα μισά της ανάκρισης φώναξε έναν δικηγόρο και μου επέτρεψε να μιλήσω μαζί του. Ο δικηγόρος μού είπε να μην ομολογήσω. Ο ανακριτής είπε ότι έχω δικαίωμα να πω ό,τι θέλω. Μου είπε επίσης ότι έπρεπε να του πω ό,τι είχα κάνει γιατί έτσι κι αλλιώς τα ήξερε όλα. Δεν μου είπε ότι είχα δικαίωμα να μη μιλήσω.
Ο ανακριτής της αστυνομίας με ρωτούσε για περίπου τρεις ώρες. Μετά από λίγη ώρα κουράστηκα και ήθελα να ξεμπερδεύω με αυτό οπότε ομολόγησα ότι πέταξα μια πέτρα από απόσταση 500 μέτρων. Ήμουν πολύ κουρασμένος και ένιωσα ότι δεν πρόκειται να με άφηνε μέχρι να ομολογούσα.
Ομολογία κατόπιν πιέσεως
Αφού ομολόγησα, ο ανακριτής εκτύπωσε ένα έγγραφο στα εβραϊκά και μου ζήτησε να το υπογράψω. Αρνήθηκα να το κάνω και του ζήτησα να μου δώσει ένα μεταφρασμένο στα αραβικά, το οποίο και έκανε. Το υπέγραψα, με ρώτησε αν είχα τίποτα να προσθέσω και απάντησα όχι.
Μετά με πήγαν σε άλλο δωμάτιο όπου με τράβηξαν φωτογραφίες και μου πήραν αποτυπώματα. Μετά με πήγαν σε άλλον ανακριτή.
Ο δεύτερος ανακριτής δεν με ενημέρωσε για οποιοδήποτε δικαίωμα είχα και μου έδειξε μερικές φωτογραφίες. Ήθελε να ομολογήσω εναντίον των αγοριών στις φωτογραφίες. Του απάντησα ότι δεν τους ξέρω. Με προειδοποίησε ότι αν έλεγα ψέμματα θα με έστελνε σε τρίτο ανακριτή. Μου έδειξε άλμπουμ με πολλές φωτογραφίες και μετά με πήγε σε τρίτο ανακριτή.
Ο τρίτος ανακριτής δεν με ενημέρωσε για τα δικαιώματά μου και ήθελε να του δώσω τα ονόματα των αγοριών στις φωτογραφίες. Του απάντησα ότι δεν ξέρω κανέναν. Μετά ήθελε να του πω ποιος έχει όπλα στο χωριό.
Ύστερα, μου έδειξε μια δορυφορική εικόνα του χωριού, έδειξε σπίτια στον χάρτη και ήθελε να του πω ποιος έμενε σε αυτά τα σπίτια και ποιος είχε όπλα. Μετά ισχυρίστηκε ότι είχα σχεδιάσει να μαχαιρώσω έναν στρατιώτη και ήθελε να ξέρει τι σκεφτόμουν την στιγμή που κρατούσα μαχαίρι πάνω μου. Του είπα ότι ποτέ δεν είχα μαχαίρι πάνω μου κι ότι ποτέ δεν σκόπευα να μαχαιρώσω κανέναν. Του είπα ότι αυτή ήταν η απόλυτα ειλικρινής απάντησή μου.
Μετά, μου έδειξε ακόμα περισσότερες φωτογραφίες και μου είπε ότι αν πραγματικά ήθελα να βοηθήσω τον εαυτό μου να πάει σπίτι έπρεπε να του δώσω ονόματα. Του απάντησα ότι δεν είχα κανένα όνομα να δώσω. Σε αυτό το σημείο νευρίασε, κοπάνησε το τραπέζι, έβαλε το χέρι στο πιστόλι του και μου είπε ότι η μόνη επιλογή που του απέμενε ήταν να με πυροβολήσει στο κεφάλι. Με χαστούκισε στο πρόσωπο και έβρισε. Τότε φώναξε έναν στρατιώτη και του είπε να με βγάλει έξω.
Οι τρεις ανακρίσεις κράτησαν περίπου έξι ώρες συνολικά και όλη αυτή την ώρα ήμουν χωρίς φαγητό και νερό.
Ψάξιμο από πάνω μέχρι κάτω
Μετά την τελευταία ανάκριση με έψαξαν από πάνω μέχρι κάτω και μου ζήτησαν να σκύψω και να ξανασηκωθώ γυμνός. Έπειτα με πήγαν σε ένα δωμάτιο στο οποίο έμεινα για 30 λεπτά. Εκείνη τη στιγμή ζήτησα να φάω κάτι και μου έφεραν λίγο φαγητό. Μετά από 30 λεπτά ήμουν δεμένος με χειροπέδες και με πήγαν με ένα όχημα στην φυλακή Όφερ.
Κατά την άφιξη στη  φυλακή Όφερ μού έψαξαν τα ρούχα και μου έδωσαν να φορέσω στολή φυλακής. Μετά, με πήγαν στην Πτέρυγα 13.
Μετά από τρεις μέρες με πήγαν στο στρατιωτικό δικαστήριο της Όφερ. Ο δικηγόρος μου ήταν εκεί και η ακρόαση αναβλήθηκε. Στη  δεύτερη ακρόαση ο δικηγόρος μου μου είπε ότι θα έβγαινα αν πλήρωνα  2.000 σεκέλ πρόστιμο. Αν δεν πλήρωνα το πρόστιμο, θα έπρεπε να μείνω τέσσερις μήνες στη φυλακή. Οι γονείς μου πλήρωσαν το πρόστιμο και βγήκα την 1η Νοεμβρίου του 2017.
Ο δικηγόρος μου μου είπε ότι οι αρχές θα παρακολουθούσαν τις δραστηριότητές μου για έξι μήνες και ότι μπορεί να έρχονταν να με συλλάβουν πάλι. Όταν έφευγα από τη φυλακή, ένας στρατιώτης με έβρισε και είπε ότι ήμουν «πουτάνας γιος» κι ότι δεν ήθελε να με ξαναδεί μπροστά του. Με έσπρωξε και με χτύπησε στο θώρακα, στα πόδια και στην πλάτη.
Ήταν δύσκολη εμπειρία και ακόμα ζω με τον φόβο επειδή η εξάμηνη αναστολή υπό επιτήρηση ισχύει ακόμα. Όποτε ακούω ήχους τα βράδια φοβάμαι ότι στρατιώτες μπορεί να βρίσκονται στη γειτονιά και να έρθουν να με συλλάβουν.
https://omniatv.com/853440676



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιωργος Αυγεροπουλος.  Η Ε.Ε. πιεζει υπερχρεωμενες χωρες να ιδιωτικοποιησουν το νερο τους. Αποψε Δευτερα 12/2  (ΕΤ2, 21.00) το ντοκιμαντερ του «Μεχρι την τελευταια σταγονα».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στοιχεια ΟΟΣΑ. Οι Ελληνες, είναι οι πιο σκληρα εργαζομενοι στην Ευρωπη
Αποκαλυπτικός για την εργασία στην Ελλάδα σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες είναι ο χάρτης που δημιούργησε ένας μαθηματικός με βάση τα επίσημα στοιχεία του ΟΟΣΑ.
Στον παρακάτω χάρτη εμφανίζεται ο μέσος όρος που δουλεύουν οι Ευρωπαίοι ανά βδομάδα και όπως φαίνεται χαρακτηριστικά, οι Έλληνες είναι οι πιο σκληρά εργαζόμενοι… με διαφορά.
Να σημειωθεί ότι στον χάρτη υπολογίζονται και οι εργαζόμενοι με μη μερική απασχόληση και οι ώρες ανά βδομάδα είναι λιγότερες από 40
Παράλληλα τα στοιχεία προέρχονται από τον ΟΟΣΑ και δείχνουν τις συνολικές ώρες εργασίας ανά εβδομάδα σε κάθε χώρα.
Σύμφωνα με τον χάρτη οι Έλληνες εργάζονται κατά μέσο όρο τις περισσότερες ώρες την εβδομάδα στην Ευρώπη και υπολογίζονται στις 39 ώρες, ενώ ο μικρότερος αριθμός ωρών εβδομαδιαίως είναι στη Γερμανία με 26 ώρες.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2018
Κούβα και Συρία ενισχύουν την συνεργασία τους στον τομέα της Εκπαίδευσης

Αβάνα, 8 Φεβρουαρίου (ACN) – Η Κούβα και η Συρία τάχθηκαν υπέρ της διμερούς συνεργασίας στον εκπαιδευτικό τομέα, μέσω της ανταλλαγής πανεπιστημιακών υποτροφιών και στο πεδίο της επιστημονικής έρευνας.
Αυτό ανακοινώθηκε μετά από συνάντηση του Σύριου υπουργού Ανώτερης Εκπαίδευσης Ατελ αλ Ναντάφ και του Κουβανού πρέσβη στην αραβική χώρα Κάρλος Μόγια, μετέδωσε το κουβανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Prensa Latina.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σύριος αξιωματούχος εξήρε τις σταθερές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και γνωστοποίησε ότι σύντομα θα υπογραφεί Συμφωνία Εκπαιδευτικής και Πολιτιστικής Συνεργασίας.
Ο Κουβανός διπλωμάτης συμφώνησε με τον συνομιλητή του για την ανάγκη διεύρυνσης της πολιτιστικής και εκπαιδευτικής συνεργασίας και εξήρε το θάρρος του συριακού λαού και και την αντίστασή του τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.
Στη συνάντηση έγινε γνωστό ότι η Συρία θα εκπροσωπηθεί στο Διεθνές Συνέδριο Ανώτατης Εκπαίδευσης Πανεπιστήμιο 2018 που θα λάβει χώρα στην Κούβα από τις 12 έως τις 16 αυτού του μήνα με θέμα “Το Πανεπιστήμιο και το Πρόγραμμα 2013 για ανάπτυξη και ευημερία”.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν η ΛαΕ (Λαφαζάνης) με μπουρδολόγους υπόσχεται "ταξικούς αγώνες" από Δευτέρα 5 Φλεβάρη...
Είχαμε διαπιστώσει πως κάτι συμβαίνει στην ΛαΕ του Λαφαζάνη: Πάσχουν από πολιτική σχιζοφρένεια εκεί στη ΛΑ.Ε.;, αλλά συνεχώς αυτοεπιβεβαιώνονται.
Ο γνωστός υπασπιστης του Λαφαζάνη, κάποιος Πριμηκήρης (αυτός που τον πήγε ταξιδάκι στο μασονικό ακροδεξιό κίνημα της Ιταλίας και η iskra μας τάιζε σανό για επαναστάτες εναντίον της Ευρώπης), αφού ως Λένιν της ΛαΕ καταχέριασε τον εθνικισμό για τη Μακεδονία (Πριμηκήρης - iskra: Ο πατριωτισμός της αυταπάτης και ο Μίκης), σάλπισε "ταξικούς αγώνες: "Τα συλλαλητήρια των δικών μας ταξικών αγώνων μας περιμένουν όλους από αύριο"!
5 Φλεβάρη θα ξεκινούσαν οι "ταξικοί άγωνες" της ΛαΕ κι ακόμη περιμένουμε...
Τι έγινε ρε Λαφαζάνη; 8 μέρες πέρασαν κι ακόμη οι δικοί σας "ταξικοί αγώνες";
Μαζέψτε τα ψώνια ρε σούργελα του... συριζα Β'!
Οταν έχεις κόψει καπίστρι και νομίζεις ότι κάνεις επανάσταση... και φταίει ο λαός που δεν σε ακολουθεί...
Πήγαν τουρισμό τον τον Λαφαζάνη στην Ιταλία κι έκανε εκδηλώσεις, ακόμη και με το δεξιό κι  επισήμως μασονικό κόμμα "Ρούσβελτ", εμφανίζοντας στην Ελλάδα "διεθνή απήχηση" της ΛΑ.Ε.!
Αλήθεια, ποιο σούργελο σε πήγε βόλτα στα ελληνόφωνα χωριά και στη Gioia Tauro με το μασονικό και δεξιό "Movimento Federale Keynesiano";



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το μουνόπανο του εργολάβου της χούντας... θα δώσει το όνομα Μακεδονία για να πάρει τα αλυτρωτικά... λέει
ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ... Τσίπρας: Θα δώσουμε το όνομα Μακεδονία, θα πάρουμε τα αλυτρωτικά
Ξεφτιλισμένε αμερικανοτσολιά... θες να μας πας σε εμφύλιο;
Ρε μουνόπανο του Σόρος και των Ρότσιλντ... και για αυτό είχε ενημερώσει το λαό και σε ψήφισε;
Θες να δώσεις εσύ στ' αφεντικά σου τσογλάνι, μην ξαναπείς "Θα δώσουμε"... εσύ θες να δώσεις λες κι είναι περιουσία του μπαμπά εργολάβου, αλλά μην ξεχνάς πως αυτό το Σύνταγμα που το ξεφτίλισες χειρότερα από τους Σαμαροβενιζέλους, επειδή είναι πουλημένη η δικαιοσύνη βασικά, έχει ακόμη το άρθρο 120, το παλιό114...
Κι αρκεί μια "σπίθα"...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα 'χαμε όλα... έχουμε κι απατεώνες σαν τον Καζακη που θέλουν να μαζεύουν τον κόσμο σε μαγαζάκια σαν το ΕΠΑΜ αγνώστου προέλευσης και χρηματοδότησης...
Giorgos Ierodiakonos
Υπάρχει ισχύον ποινικό δίκαιο στην χώρα; Εγώ νόμιζα πως έχει καταλυθεί από τους «εταίρους» και «δανειστές» μας. Ή μήπως όχι; Διότι αν όχι, τότε ολόκληρη η ρητορική του τα προηγούμενα χρόνια ήταν ψευδής...
Οργανώθηκαν δύο μεγαλειώδη συλλαλητήρια για την Μακεδονία. Και στα δύο ο Καζάκης είχε πει για μη συμμετοχή. Γιατί κυριαρχούσαν οι ακροδεξιοί και οι ναζιστές. Σε αυτό της Αθήνας όμως μιλούσαν ο Θεοδωράκης και ο Κασιμάτης, που μόνο ακροδεξιοί δεν είναι. Και ομιλίτρια και διοργανωτρια του συλλαλητηρίου (η οποία μίλησε κιόλας) ήταν μια Μανιάτισα μέλος του ΕΠΑΜ. Ευτυχώς την τιμή του ΕΠΑΜ έσωσε ο στρατηγός – αντιπρόεδρος με λίγους ακόμα ΕΠΑΜιτες. Το χάσμα μεσα στο ΕΠΑΜ είναι εμφανές πλέον.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



12 Φλεβάρη 1945 - 12 Φλεβάρη 2018... Ο αγώνας συνεχίζεται!
12 Φλεβάρη 1945... «Η Μακρόνησος είναι ο Παρθενών της νεωτέρας Ελλάδος»
Στον Βαν Φλιτ «Στρατηγέ μου, ιδού ο στρατός Σας»
Πρωθυπουργος Παναγιωτης Κανελλόπουλος
12 Φλεβάρη 2018... «Με τον πρόεδρο Τραμπ, μοιραζόμαστε τις ίδιες ιδέες για τη δημοκρατία»!
Αλέξης Τσίπρας