Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Τριτη 13 Φεβρουαριου 2018



γραφει η δικηγορος Electra Leda Koutra
''Ο Χριστόδουλος Ξηρός ξανάβαλε φωτιά στο κελί του, σύμφωνα με κρατούμενους στη φυλακή Διαβατών. Δεν έχει μιλήσει ούτε με την οικογένειά του, ούτε με τους δικηγόρους του, που σημαίνει είτε ότι δεν του επιτρέπεται, είτε ότι κάηκε.
Ο Συνήγορος του Πολίτη, Εθνικός Μηχανισμός Πρόληψης της Αυθαιρεσίας και Εθνικός Μηχανισμός Διερεύνησης Βασανιστηρίων και Απάνθρωπης Μεταχείρισης στα Σωφρονιστικά Καταστήματα δεν προχώρησε σε καμία ενέργεια εξ όσων γνωρίζω, παρότι ενημερώθηκε ότι η αθλιότητα στη μεταχείριση του αναφέροντος Ξηρού επιτάθηκε μετά τις καταγγελίες του.
Ετοιμάζεται συνεπώς η αναλυτική ενημέρωση υπερεθνικών οργάνων δυνάμει των οποίων ανατέθηκαν στην Ανεξάρτητη Αρχή αυτές οι αρμοδιότητες, προκειμένου να εκτιμήσουν την αποτελεσματικότητα (σικ) της ύπαρξης και των παρεμβάσεών του, αλλά και τον βαθμό στον οποίον ανταποκρίνεται (ή μη) στο θεσμικό βάρος μιας τέτοιας ανάθεσης.
Εδώ τμήμα από δήλωσή του που δημοσιεύθηκε στις 7-1-18:
"- Κρατούμαι για πάνω από τρία χρόνια σε απόλυτη απομόνωση , σε ένα βρωμερό κελί που δεν έχει καν παράθυρο
- Δεν επιτρέπεται – μόνο σε μένα- η επικοινωνία με άλλους κρατούμενους.
Όποιος μου μιλήσει απειλείται ή εκδιώκεται.
- Δεν επιτρέπεται – μόνο σε μένα – η πρόσβαση σε χώρους αθλοπαιδιών, αναψυχής, κυλικεία κ,λ,π,
-Δεν επιτρέπεται -μόνο σε μένα – η ενασχόληση με κάποιας μορφής χειροτεχνία αφού μου κατάσχεσαν τα αυτοσχέδια εργαλεία και τα πενιχρά υλικά που είχα συγκεντρώσει.
- Ούτε λόγος φυσικά για ανοιχτά επισκεπτήρια ή τρόφιμα , αντιθέτως, ο φασίστας αρχιφύλακας περικόπτει κατα το δοκούν ( με τις ευλογίες της διοίκησης ) πότε τα νόμιμα επισκεπτήρια, πότε την τηλεφωνική μου επικοινωνία με συγγενείς και συνηγόρους , πότε το συσσίτιο, πότε την πρόσβασή μου στην βιβλιοθήκη, πότε τις ώρες που στέκομαι στο διάδρομο και ότι άλλο σκαρφιστεί
.Μέχρι και στις ιατρικές γνωματεύσεις απαιτεί να έχει τον πρώτο λόγο.
Δεν λείπει από το πρόγραμα ακόμα και το καταχέριασμα -πάντα για την προστασία μου (όπως λέει και το υπουργείο)
- Ακόμη δεν επιτρέπεται – μόνο σε μένα – η πρόσβαση στην ενημέρωση αφού μου απαγορεύουν TV – Ραδιόφωνο κ.λ.π.
- Δεν μου επιτρέπεται εντέλει ούτε να αναπνεύσω αφού με εντολή του βασανιστή αρχιφύλακα οι τεχνικοί αφαίρεσαν το σιφόνι από τη λεκάνη της τουαλέτας που βρίσκεται εντός του κελιού με αποτέλεσμα να πνίγομαι όλες τις ώρες από την αφόρητη δυσωδία του υπονόμου.
...
- Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ αν θέλετε να με εξοντώσετε πιο έντιμο θα ήταν να επαναφέρετε την θανατική ποινή σαν τον φιλαράκο σας τον Ερντογάν ( που τόσο θαυμάζετε)
-Εγώ πάντως θεωρώ νόμιμο δικαίωμά μου να αγωνιστώ με κάθε μέσον για να περιφρουρήσω την αξιοπρέπειά μου και εντέλει για την ίδια μου την επιβίωση."

πως φαινεται ομως πως δεν ειναι ''πολιτικα υποστηριξιμος''ο Χ.Ξηρος ε?
αυτη ειναι η τραγωδια στον δυτικο κινηματικο κοσμο ..η μεγαλη πλειοψηφια υποστηριζει μονο τα μουτρα της η οποιον ''της μοιαζει''...και μετα μυξοκλαινε διοτι ο απλος κοσμος δεν τους στηριζει
μην ξεχνατε οτι
''Δεν είναι δυνατό να είσαι υπέρ της δικαιοσύνης για κάποιους ανθρώπους και να μην είσαι υπέρ της δικαιοσύνης για όλους τους ανθρώπους.''
Μάρτιν Λούθερ Κινγκ



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χρυσαυγίτης γιατρός καταδικάστηκε για φακελάκι που πήρε για να πραγματοποιήσει τοκετό

Φεβ 12, 2018

Σε ένα χρόνο φυλάκιση με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 5.000 ευρώ καταδικάστηκε την Πέμπτη 8 Φλεβάρη 2018 από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης ο γυναικολόγος-μαιευτήρας Γιώργος Διακορώνας για φακελάκι που ζήτησε και έλαβε προκειμένου να πραγματοποιήσει τοκετό στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Ο κ.Διακορώνας, ο οποίος τυγχάνει από το 2012 ιδρυτικό στέλεχος της συμμορίας της Χ.Α. στη Λέσβο, είχε συλληφθεί επ αυτοφώρω σε επιχείρηση της αστυνομίας μετά από καταγγελία ζευγαριού ότι ζήτησε χρήματα για την ολοκλήρωση του τοκετού της γυναίκας. Οι γονείς παρέδωσαν στον γιατρό το συμφωνηθέν ποσό το οποίο είχε προσημειωθεί από την ασφάλεια Μυτιλήνης. Ακολούθως τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα βρέθηκαν στην κατοχή του Διακορώνα ο οποίος συνελήφθη. Ο γιατρός είχε απομακρυνθεί αρχικά από την θέση του αλλά μετά από δύο μήνες επέστρεψε και εκτελούσε κανονικά τα καθήκοντα του στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Το βιογραφικό του κ. Διακορώνα είναι πλούσιο καθώς εκτός από ιδρυτής της Χρυσής Αυγή στη Λέσβο υπήρξε και πρώην στέλεχος της ΝΔ, Νομαρχιακός Σύμβουλος αλλά ήταν και ο κύριος υπεύθυνος για το σκάνδαλο με το LESVOSHOP της Ανώνυμης Εταιρίας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λέσβου. Αυτά για να γνωρίζουμε ποια είναι τα υποτιθέμενα «καθαρά χέρια» που χαιρετάνε ναζιστικά!




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο «Ινδιάνος Μαντέλα», 43χρόνια πίσω από τα κάγκελα
* Φεβ. 6, 2018: Δήλωση του Leonard Peltier σχετικά με την έναρξη του 42ου έτους της φυλακής του ... ΕΙΜΑΙ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΦΕΒ. Η 6η μερα είναι η αρχή του 43ου έτους μου σε φυλακή ....... Είχα τόσο μεγάλες ελπίδες κατά τη διάρκεια των ετών οτι θα μπορούσα να βγω έξω και να επιστρέψω στην οικογένειά μου στη Βόρεια Ντακότα. Και όμως εδώ είμαι το 2018 και εξακολουθω να αγωνίζωμαι για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ μου από το 73.
*Ο Λέοναρντ Πελτιέ (Leonard Peltier), Ινδιάνος Σιού Τσιπέγουα με λίγες σταγόνες γαλλικό αίμα, γεννημένος το 1944, ηγετικό στέλεχος του αγώνα για τα δικαιώματα των αυτοχθόνων ΑΙΜ (American Indian Movement), βρίσκεται στις φυλακές από το 1977,ειναι προφυλακισμένος από τις 18 Δεκεμβρίου του 1976, καταδικασμένος για δύο φόνους ομοσπονδιακών πρακτόρων μετά από μια αμφισβητούμενης αμεροληψίας δίκη, στην οποία «παραβιάστηκαν πάνω από 20 συνταγματικές διατάξεις».

*Το ΑΙΜ δημιουργήθηκε το 1968 για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των Ινδιάνων. Αυτοοργανώθηκε σε αντιδιαστολή προς το διαβλητό «Γραφείο Ινδιάνικων Υποθέσεων» των γραφειοκρατών της Ουάσιγκτον και το διεφθαρμένο«Συμβούλιο των Φυλών»..
Στις 11 Μαρτίου 1973 το ΑΙΜ ανακήρυξε ανεξαρτησία από τις ΗΠΑ . Οι ηγέτες των Oglala Σιου της Νότιας Ντακότα, ακολούθησαν με ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της δικής τους φυλής, βασιζόμενοι στη συνθήκη Fort Lamarie* του 1868.

Ο-στρατηγός-Γουίλιαμ-Σέρμαν-με-εκπροσώπους-των-Ινδιάνικων-φυλών-κατά-την-υπογραφή-της-συνθήκης-του-Fort-Lamarie.
Προχώρησαν σε εκλογή προσωρινής κυβέρνησης με έδρα το «Πληγωμένο Γόνατο» (Wounded Knee), τόπο με μεγάλη ιστορική φόρτιση. Στο «Πληγωμένο Γόνατο» στις 29 Δεκεμβρίου του 1890 είχαν σφαγιαστεί εκατοντάδες άοπλοι Σιού από το 7ο Σύνταγμα Ιππικού των ΗΠΑ
Η αντίδραση της Ουάσιγκτον ήταν αστραπιαία με αποτέλεσμα να εισβάλει ο αμερικανικός στρατός στη Νότια Ντακότα και να σκοτώσει 60 Ινδιάνους. Την ίδια εποχή μπήκαν στον ινδιάνικο καταυλισμό Πάιν Ριτζ (PineRidge)150 πράκτορες του FBIπυροβολώντας, για να συλλάβουν έναν κλέφτη παπουτσιών (!).

Από την εισβολή ομοσπονδιακών δυνάμεων στο Pine Ridge της Νότιας Ντακότας πριν 40 χρόνια.
Στις 26 Ιουνίου 1975, οι Ινδιάνοι ανταπέδωσαν τα πυρά και σκότωσαν δύο Ομοσπονδιακούς, τους Jack Coler και Ronald Williams. Για τον φόνο ενός Ινδιάνου ουδείς κατηγορήθηκε. Για τους φόνους των δύο πρακτόρων κατηγορήθηκαν αρχικά 4 άτομα αλλά τελικά «επελέγη» να καθίσει στο σκαμνί ο Λέοναρντ Πελτιέ. Καταδικάστηκε σε δις ισόβια με τεκμήρια που χαρακτηρίστηκαν κατασκευασμένα (Διεθνής Αμνηστία) και με μάρτυρες που αργότερα αποκάλυψαν πως εξαναγκάστηκαν από το FBI να ψευδομαρτυρήσουν. Οι κάλυκες δεν ταίριαζαν καν με το όπλο του Πελτιέ.
Μετά την ψήφιση της «Πράξης για την Ελευθερία της Πληροφόρησης» είδαν το φως της δημοσιότητας 12.000 σελίδες απορρήτων εγγράφων που δεν είχαν προσκομιστεί στη δίκη, μέσα από τα οποία φαινόταν πως η παραστρατιωτική επιχείρηση του FBI στον ινδιάνικο καταυλισμό είχε προσχεδιαστεί 2 μήνες πριν …κλαπούν τα παπούτσια.
Η έσχατη γραμμή αμύνης του FBI εναντίον της αναψηλάφησης εστιάζεται, σύμφωνα με αξιωματούχους του, στο ότι «δεν μπορεί η υπηρεσία να περάσει μία τέτοια διαδικασία που θα βλάψει ακόμα περισσότερο το κύρος της».
Από τα επεισόδια στο Pine Ridge της Νότιας Ντακότας πριν 40 χρόνια.
Από τα επεισόδια στο Pine Ridge της Νότιας Ντακότας πριν 40 χρόνια.
Ο ίδιος ο Πελτιέ δίνει με επιστολή την ερμηνεία για την ενοχοποίηση του: «Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση επιθυμεί την ομολογία μου για να δώσει νομική κάλυψη σε μια αποτυχημένη επιχείρηση, η οποία – αν διαλευκανθεί – θα ανοίξει την πόρτα για μια έρευνα που θα αποκαλύψει τον ρόλο των ΗΠΑ στην εκπαίδευση και τον εξοπλισμό παρακρατικών ομάδων που είχαν σκοπό να καταστείλουν ένα άμεσα δημοκρατικό κίνημα στο Πάιν Ριτζ και να εγκαθιδρύσουν μια δικτατορία ανδρεικέλων για τους Ινδιάνους».
Ο «φυσικός δικαστής» του Πελτιέ, ο ΜακΜάνους αντικαταστάθηκε από τον δικαστή Μπένσον ο οποίος είχε ένα πλούσιο «παλμαρέ» σε καταδίκες Ινδιάνων και επιπροσθέτως ήταν ιδιοκτήτης μιας τεράστιας έκτασης γης που είχε καταπατήσει και αρπάξει από Ινδιάνους, πράξεις για τις οποίες ουδέποτε τιμωρήθηκε.
Παρόλα τα χαλκευμένα στοιχεία του FBI, το ζήτημα δεν είναι νομικό αλλά κυρίως πολιτικό. Εχουν υπερασπιστεί τον Πελτιέ οι Νέλσον Μαντέλα, Ντέσμοντ Τούτου, Δαλάι Λάμα, κομαντάντε Μάρκος, Νόαμ Τσόμσκι, Έβο Μοράλες , οι Ζαπατίστας, ο Καναδός υπουργός Δικαιοσύνης και θεσμικά όργανα όπως τοΕυρωκοινοβούλιο, η βελγική και ιταλική Βουλή, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, η Διεθνής Αμνηστίακ.κ.α.
Ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ στο ντοκιμαντέρ του «Επεισόδιο στην Oglala» (1992) αφηγείται την ιστορία τουΠελτιέ. «Έχω την αίσθηση πως δεν είχε μια δίκαια δίκη» δήλωσε στον Τύπο ο ηθοποιός και σκηνοθέτης όταν τον επισκέφθηκε στη φυλακή.
Ο Μάρλον Μπράντο όταν τιμήθηκε με το βραβείο Όσκαρ (1973) αρνήθηκε να παραλάβει αυτοπροσώπως (έστειλε μιαν Απάτσι στη θέση του), διαμαρτυρόμενος για την καταπίεση των Ινδιάνων στις ΗΠΑ: «Για 200 χρόνια, λέμε στον αυτόχθονα αμερικανικό λαό που αγωνίζεται για τη γη του, για τη ζωή του, για την οικογένειά του και για το δικαίωμά του στην ελευθερία: «Πέταξτε τα όπλα, φίλοι μου, και τότε θα ζουμε δίπλα-δίπλα. Μόνο καταθέτοντας τα όπλα σας, φίλοι μου, μπορούμε να μιλήσουμε για ειρήνη και ότι μπορούμε να θέσουμε τις βάσεις για μια συμφωνία που θα σας ωφελήσει». Αλλά όταν κατέθεσαν τα όπλα τους, δολοφονήθηκαν. Εμείς τους είπαμε ψέματα. Εμείς κλέψαμε τη γη τους. Υπογράφουμε δόλιες συμφωνίες που ονομάζονται «συνθήκες», αλλά ποτέ δεν τηρήθηκαν. Έχουμε μετατρέψει σε επαίτες τους αρχαιότερους κατοίκους της αμερικανικής ηπείρου.Και με τον πιο διεστραμμένο τρόπο προσπαθούμε να ερμηνεύσουμε την Ιστορία. Κάναμε λάθος. Δεν ήταν δικαίωμά μας και δεν έχουμε ενεργήσει δίκαια».
Η Διεθνής Αμνηστία στις 23 Ιουνίου του 1995 κατήγγειλε προς τον Τύπο τη «διάτρητη νομική διαδικασία που οδήγησε στην καταδίκη του Λέοναρντ Πελτιέ» και ζήτησε την επανάληψη της δίκης. Από τους προέδρους Κλίντον, Μπους και Ομπάμα, ο πρώτος και ο τρίτος εξέτασαν το ενδεχόμενο αναψηλάφησης αλλά προσέκρουσαν ακόμη και σε διαδηλώσεις ανδρών του FBI. Για τον δεύτερο, ούτε λόγος να γίνεται…
Πέρυσι, στις 28 Ιουλίου ο συνήγορός του υπέβαλε αίτηση αποφυλάκισης υπό όρους η οποία απορρίφθηκε τον Αύγουστο του 2013. Στις 12 Σεπτεμβρίου η επιτροπή υπεράσπισης του Πελτιέ υπέβαλε αίτημα απονομής χάριτος στον Ομπάμα, δεδομένου πως δεν έχει δικαίωμα να κάνει νέα αίτηση αναψηλάφησης πριν από τον Ιούλιο του 2024. Βεβαίως η «Δύση» διαρρηγνύει τα ιμάτια της εάν πρόκειται για τις «Pussy Riot» ενώ κάνει πως λησμονεί πως ο …επικατάρατος Πούτιν αποφυλάκισε τον φοροφυγάδα Χοντορκόφσκι και άλλους ολιγάρχες. Για τον Λέοναρντ Πελτιέ η αμερικανική υπερδύναμη δεν έχει περίσσευμα ανθρωπιστικής ευαισθησίας…
Ο Πελτιέ έχει προταθεί 6 φορές για το βραβείο Νόμπελ και ο ίδιος χαρακτηρίζει τον εαυτό του πολιτικό κρατούμενο. Και όμως ο «Ινδιάνος Μαντέλα» θα αποφυλακιστεί το 2040 όταν πλέον θα είναι 96 ετών ή – το πιθανότερο – νεκρός.
Σε έναν κόσμο όπου, από την Ουκρανία μέχρι την Παλαιστίνη, άμαχοι σφαγιάζονται, ίσως – θα πει κάποιος – η απελευθέρωση ενός γηραιού και άρρωστου Ινδιάνου δεν είναι προτεραιότητα για τη «χώρα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».
Ναι, αν δεν σχετιζόταν με μια συνεχιζόμενη γενοκτονία: Οι «αυτόχθονες Αμερικανοί» (βλέπε Ινδιάνοι) έχουν ανεργία 65%, αλκοολισμό 35%, θνησιμότητα λόγω φυματίωσης και άλλων μολυσματικών ασθενειών 300% υψηλότερη από τον μέσο όρο των ΗΠΑ ενώ έχουν χρόνο φυλάκισης 700% υψηλότερο από τις άλλες εθνοτικές ομάδες.
(*) Συνθήκη που υπέγραψε ο στρατηγός Σέρμαν με τους αρχηγούς των Ινδιάνικων φυλών με την οποία εγγυάτο στους Λακότα την ιδιοκτησία των «Μαύρων Λόφων» και τα δικαιώματα ιδιοκτησίας και κυνηγιού στη Νότια Ντακότα, στο Γουαϊόμινγκ και τη Μοντάνα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νότιος Αφρική: Λιοντάρια κατασπάραξαν λαθροκυνηγό
Τα υπολείμματα του λαθροκυνηγού ανακαλύφθηκαν το Σάββατο σε ιδιωτικό καταφύγιο κοντά στο γνωστό εθνικό πάρκο Krüger. Δίπλα του βρέθηκε το οπλισμένο τουφέκι του
Λιοντάρια κατασπάραξαν την περασμένη εβδομάδα σε καταφύγιο άγριων ζώων της βορειο-ανατολικής Νότιας Αφρικής άνδρα που η τοπική αστυνομία θεωρεί ότι ήταν λαθροκυνηγός.
Το φρεσκοφαγωμένα κεφάλι και υπολείμματα του λαθροκυνηγού ανακαλύφθηκαν το Σάββατο στο ιδιωτικό καταφύγιο Hoedspruit, κοντά στο γνωστό εθνικό πάρκο Krüger, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας.
"Φαίνεται ότι ο τύπος κυνηγούσε όταν δέχθηκε την επίθεση αγέλης λιονταριών. Τον κατέφαγαν σχεδόν ολόκληρο, δεν άφησαν παρά το κεφάλι και λίγα κομμάτια σάρκας", διευκρίνισε ο εκπρόσωπος.
Δίπλα στον λαθροκυνηγό βρέθηκε το οπλισμένο τουφέκι του.
Τον περασμένο χρόνο, πολλά λιοντάρια βρέθηκαν στην περιοχή νεκρά, δηλητηριασμένα, με τα κεφάλια και τα πόδια τους κομμένα, μάλλον για να χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες της παραδοσιακής ιατρικής.
Οι ρινόκεροι, το 80% του παγκόσμιου πληθυσμού των οποίων ζει στη Νότια Αφρική, είναι τα κύρια θύματα της λαθροθηρίας στην περιοχή.
Πάνω από χίλιοι ρινόκεροι σκοτώθηκαν τον περασμένο χρόνο, σύμφωνα με τα στοιχεία των νοτιοαφρικανικών αρχών, θύματα του διεθνούς παράνομου εμπορίου των κεράτων τους που είναι περιζήτητα στην Ασία για τις υποτιθέμενες θεραπευτικές τους ιδιότητες.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν ήρθαν οι ιεραπόστολοι, οι Αφρικανοί είχαν τη γη και οι ιεραπόστολοι κρατούσαν τη Βίβλο. Μας έμαθαν να προσευχόμαστε με τα μάτια κλειστά. Όταν τα ανοίξαμε, εκείνοι είχαν τη γη κι εμείς κρατούσαμε τη Βίβλο.
Γιόμο Κενυάτα



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι ΗΠΑ ομολογουνε (γιατι αραγε?)οτι πραγματι ''δεν βρεθηκαν στοιχεια οτι ο Ασαντ (ξερετε ,ο ''τρελος αιμοσταγης δικτατορας''της Συριας)χρησιμοποιησε χημικα οπλα..και τωρα η δυσαρεστη ερωτηση ..τοτε αν οχι αυτος ,τοτε ποιος ?βρε μηπως ηταν οι περιβοητοι '΄μαχητες της ελευθεριας''που τελικα αποδειχθησαν οτι ηταν οι Αλ Νουσρα(παρακλαδι της Αλ Καιντα)..
εχω την υποψια οτι πολλοι ''κινηματιες''θα ''πεσουν απο τα συννεφα ''..εδω η η αμερικανικη στρατιωτικη ηγεσια το ομολογει
Επομένως, δεν δικαιολογείτε κανείς τους ή κάποιος από το ΝΑΤΟ να είναι στη Συρία ή οπουδήποτε για το θέμα αυτό.
Και βεβαίως ανοίγει το μάλλον άβολο ερώτημα .. αν ο Συριακός Στρατός δεν χρησιμοποίησε Χημικά όπλα τότε ποιος έκανε ... ναι ναι είναι ότι οι Μέτριοπαθεις Αντάρτες πρέπει να ειναι ... οπλισμένοι, χρηματοδοτούμενοι και βοηθούμενοι ..καλά εσείς μαντέψατε .. απο ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ!

Οι ΗΠΑ παραδέχονται επιτέλους: «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ  ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ» Οτι ο  Assad χρησιμοποίησε αέριο σαρίν
Δεν υπάρχουν συγκεκριμένα αποδεικτικά στοιχεία στους  ισχυρισμούς ότι ο ηγέτης της Συρίας, Μπασάρ Ασάντ, διέταξε τις επιθέσεις αερίου με σαρίν το 2013 και το 2017
Ο υπουργός Άμυνας James Mattis δήλωσε στις 2 Φεβρουαρίου 2018 ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν "κανένα στοιχείο" ότι η συριακή κυβέρνηση χρησιμοποίησε τον απαγορευμένο νευρικό αεριο Sarin εναντίον του δικού του λαού σε επιθέσεις το 2013 και το 2017. Η πιο πρόσφατη προκάλεσε ενα τεράστια χτυπημα με Tomahawk που διέταξε ο Πρόεδρος Trump και ήταν αρκετά προκλητική στα μάτια της Ρωσικής Ομοσπονδίας και φυσικά της συριακής κυβέρνησης.
Ο ισχυρισμός του υπουργου Mattis έρχεται σε άμεση αντίφαση με το Μνημόνιο του Λευκού Οίκου το οποίο γράφτηκε γρήγορα και αποχαρακτηρίστηκε για να δικαιολογήσει το χτυπημα των Αμερικανών. Ωστόσο, ο υπουργος δεν πρότεινε καμία διευκρίνιση στη δήλωσή του.  Συζήτησε το γεγονός ότι υπήρχαν ομάδες βοήθειας και άλλοι άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων των ΜΚΟ και άλλων  που δραστηριοποιούνταν στην περιοχή και είχαν παράσχει αποδείξεις και αναφορές για το τι συνέβη με το χτυπημα για το Σαρίν. Οι πληροφορίες τους σταμάτησαν να ονομάζουν τον πρόεδρο Assad ως τον ένοχο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ενα σημαντικό Πολιτικό Γεγονός είναι: ο Επανακαθορισμός τών Πολιτικών Επιλογών από ένα τμήμα συντρόφων, η αποχώρηση τους από τό ΝΑΡ καί τήν ΝΚΑ μέ τήν επαναστράτευση τους, γιά τήν εκ νέου συμβολή τους σέ μιά ριζικη πολιτική επανεκκίνηση γιά τό εργατικό λαϊκό κίνημα..
https://k-lab.zone/apo-tin-apochorisi-stin-epanastratefsi-symvoli-se-mia-riziki-epanekkinisi/#.WoIMhZC74lc.facebook
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΡΑΤΕΥΣΗ: ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΕ ΜΙΑ ΡΙΖΙΚΗ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ
12 Φεβρουαρίου 2018
Με το κείμενο αυτό δηλώνουμε την αποχώρησή μας από το Νέο Αριστερό Ρεύμα (ΝΑΡ) και τη νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση (νΚΑ). Η επιλογή να επαναστρατευτούμε πολιτικά έξω από τις γραμμές του ΝΑΡ και της νΚΑ είναι μια δύσκολη απόφαση στην οποία δεν καταλήξαμε αβασάνιστα. Η οργάνωση έχει βάλει τη σφραγίδα της στη διαμόρφωση της πολιτικής μας ύπαρξης και η κληρονομιά αυτή θα συνοδεύει και τα επόμενα βήματα μας. Το ΝΑΡ συνέβαλε καθοριστικά στο να κρατηθεί ανοιχτή η κομμουνιστική υπόθεση μέσα στα συντρίμμια της δεκαετίας του ’90 και όλες οι γενιές μελών και στελεχών του ξεχωρίζουν για την ακούραστη και πρωτοπόρα δράση τους στα κινήματα και τις πολιτικο-συνδικαλιστικές συσπειρώσεις. Το ΝΑΡ επέμεινε στη διακήρυξη μιας άλλης Αριστεράς, ενός ταξικά ανασυγκροτημένου εργατικού κινήματος και της επαναθεμελίωσης του κομμουνισμού στις σύγχρονες συνθήκες. Αυτές οι βασικές πλευρές μας ενέπνευσαν, ανεξάρτητα από τη χρονική στιγμή της στράτευσής μας και τις ιδιαίτερες πολιτικές αφετηρίες και διαδρομές τους καθενός και της καθεμιάς. Σήμερα, δυστυχώς, το ΝΑΡ -παρά τις αξιέπαινες πρωτοβουλίες μελών και τμημάτων του- δεν επιλέγει συλλογικά τον αναστοχασμό, τη δημιουργία και τη διάνοιξη νέων δρόμων, αλλά τη συντήρηση δυνάμεων και τη στασιμότητα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νότια Αφρική: Η χώρα σε κατάσταση φυσικής καταστροφής λόγω της ξηρασίας
Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018, 13:12
Οι νοτιοαφρικανικές αρχές κήρυξαν σήμερα ολόκληρη τη χώρα σε κατάσταση φυσικής καταστροφής, εξαιτίας της ιστορικών διαστάσεων ξηρασίας που πλήττει εδώ και μήνες την περιφέρεια του Ακρωτηρίου (νοτιοδυτική Νότια Αφρική), η οποία απειλείται με διακοπή τη υδροδότησης με πόσιμο νερό.
Η απόφαση αυτή, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, ελήφθη μετά την «επανεκτίμηση της έκτασης και της σοβαρότητας της ξηρασίας» και με αυτήν ανατίθεται η διαχείριση της κρίσης στην κυβέρνηση.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παλαιστίνη: Ξεκίνησε κεκλεισμένων των θυρών η δίκη της Άχεντ Ταμίμι
 Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018, 12:22
Ξεκίνησε σήμερα κεκλεισμένων των θυρών σε ισραηλινό στρατοδικείο η δίκη της Παλαιστίνιας έφηβης Άχεντ Ταμίμι, η οποία έχει αναχθεί σε σύμβολο των Παλαιστίνιων που μάχονται κατά της ισραηλινής κατοχής.
Η 17χρονη Ταμίμι συνελήφθη τον Δεκέμβριο, μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο στο οποίο εμφανίζεται να χτυπά με την παλαμι της ισραηλινοναζιστες στρατιώτες στο χωριό της Νάμπι Σάλεχ της Δυτικής Όχθης, οι οποιοι ειχαν κανει καταληψη στο σπιτι της, και ετοιμαζονταν να πυροβολισουν και αλλα παιδια, όπως τον ξαδερφο της την προηγουμενη μερα ο οποιος χαροπαλευε στο νοσοκομειο .
Η μητέρα της Ταμίμι, Ναριμάν, καθώς και η εξαδέλφη της Νουρ εμφανίζονται μαζί της στο βίντεο και πρόκειται επίσης να δικαστούν. Όμως μόνο η Άχεντ ήταν παρούσα σήμερα στο στρατοδικείο του Όφερ στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.
Από την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας η αίθουσα του στρατοδικείου ήταν γεμάτη και ο δικαστής ζήτησε να αποχωρήσουν τόσο οι δημοσιογράφοι όσο και οι διπλωμάτες που ήταν παρόντες, επιτρέποντας μόνο την παραμονή των μελών της οικογένειας της Ταμίμι.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λάδι στη φωτιά ρίχνει ο Ερντογάν
Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018, 11:10
Απευθυνόμενος στη ΚΟ του κόμματός του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε εμμέσως πλην σαφώς τόσο στο χθεσινοβραδινό μεταμεσονύχτιο συμβάν στα Ίμια, όσο και στην πρωτοφανή ενέργεια των τουρκικών ναυτικών μονάδων στην ΑΟΖ της Κύπρου.
Ο Ερντογάν σε επιθετικούς τόνους δήλωσε «μην νομίζουν πως δεν παρακολουθούμε τις κινήσεις ανοικτά της Κύπρου ή στο Αιγαίο. Τους προειδοποιούμε να μην εξάγουν λανθασμένα συμπεράσματα. Παρακολουθούμε ότι συμβαίνει σε βραχονησίδες στο Αιγαίο ή στις θάλασσες της Κύπρου. Τους προειδοποιούμε».
Είναι προφανές πως στην εμπόλεμη κατάσταση που βρίσκεται η Τουρκία με την εισβολή της στο συριακό έδαφος, τις συνεχείς στρατιωτικές επεμβάσεις στο έδαφος του Ιράκ κατά των βάσεων του PKK αλλά και με τις συνεχείς στρατιωτικές επιχειρήσεις εντός των τουρκικών συνόρων στη νοτιοανατολική Τουρκία κατά των κουρδικών περιοχών ο Τούρκος πρόεδρος επιθυμεί να διεμβολίσει την εθνικιστική αντιπολίτευσή του η οποία τους τελευταίους μήνες εστιάζει αποκλειστικά στο Αιγαίο.
Έτσι και μετά τις συνεχείς παρεμβάσεις των Κεμαλικών οι οποίοι ούτε λίγο ούτε πολύ ζητούν πίσω μερικές δεκάδες ελληνικά νησιά, βραχονησίδες και νησίδες, ο Ερντογάν αντιλαμβανόμενος τον κίνδυνο απωλειών στο στρατόπεδο των εθνικιστών ψηφοφόρων ενισχύει την απειλητική ρητορική του έναντι της Ελλάδας.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ: Αστυνομικός αρνήθηκε να πυροβολήσει ύποπτο, απολύθηκε και πήρε αποζημίωση 175.000 δολαρίων
Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018, 09:44
Αστυνομικός της Δυτικής Βιρτζίνια στις ΗΠΑ, ο οποίος είχε απολυθεί επειδή αρνήθηκε να πυροβολήσει εναντίον ενός μαύρου και ένοπλου υπόπτου, θα λάβει αποζημίωση 175.000 δολάρια για αδικαιολόγητη απόλυση.
Η οργάνωση προάσπισης πολιτικών δικαιωμάτων (ACLU) ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι η πόλη του Γουέιρτον, όπου εργαζόταν ο αστυνομικός, κατέληξε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό μαζί του και θα του καταβάλει 175.000 δολάρια.
Στις 6 Μαΐου 2016 ο Στίβεν Μέιντερ, πρώην πεζοναύτης, απάντησε σε μια κλήση για ενδοοικογενειακή βία. Όταν ο 27χρονος αστυνομικός έφτασε στο σημείο είδε τον ύποπτο Ρ. Τζ. Ουίλιαμς «προφανώς εκτός εαυτού», με τα χέρια πίσω από την πλάτη του, σύμφωνα με την ACLU.
Ο Μέιντερ τού ζήτησε να βγάλει τα χέρια από την πλάτη και τότε ο Ουίλιαμς του έδειξε ότι κρατά όπλο. Ο αστυνομικός τού ζήτησε να το αφήσει στο έδαφος, κάτι που ο ύποπτος αρνήθηκε να κάνει, προκαλώντας τον Μέιντερ να τον πυροβολήσει.
«Αντί να πυροβολήσει ο Μέιντερ, χρησιμοποιώντας τη στρατιωτική του εκπαίδευση, προσπάθησε να τον ηρεμήσει», αναφέρει η ACLU. «Χαμήλωσε τον τόνο της φωνής του, κοίταξε τον Ουίλιαμς στα μάτια και του είπε “δεν θα σε πυροβολήσω, αδελφέ μου, δεν θα σε πυροβολήσω”».
Όμως όση ώρα ο Μέιντερ διαπραγματευόταν με τον Ουίλιαμς έφτασαν στο σημείο δύο ακόμη αστυνομικοί και ο δράστης έστρεψε το όπλο του προς αυτούς. Ένας εξ αυτών τον πυροβόλησε και τον σκότωσε με τέσσερις σφαίρες. Το όπλο του υπόπτου δεν ήταν γεμάτο.
Οι αξιωματούχοι της πόλης Γουέιρτον κατηγόρησαν τον Μέιντερ ότι «πάγωσε» στη διάρκεια του περιστατικού και δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Αυτός ήταν ένας από τους λόγους που τον απέλυσαν. Αντίθετα, ο αστυνομικός που σκότωσε τον Ουίλιαμς δεν αντιμετώπισε κατηγορίες.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ: Ένοχοι για εκβιασμό και διαφθορά δύο αστυνομικοί από τη Βαλτιμόρη
Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018, 10:23
Ομοσπονδιακό δικαστήριο της Βαλτιμόρης έκρινε ένοχους δύο αστυνομικούς για εκβιασμό και σύσταση συμμορίας, σε μια από τις πιο σημαντικές δίκες για τη διαφθορά στην αστυνομία που έχουν διεξαχθεί στις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια.
Ο Ντάνιελ Χερσλ και ο Μάρκους Τέιλορ, η ποινή των οποίων θα ανακοινωθεί αργότερα, χαρακτηρίστηκαν «αστυνόμοι και κλέφτες» από τον εισαγγελέα Λίο Γουάιζ, ο οποίος τους είχε απαγγείλει κατηγορίες για τις οποίες ενδέχεται να τους επιβληθεί ακόμη και ισόβια κάθειρξη.
Στη διάρκεια της δίκης αποκαλύφθηκαν οι παράνομες πρακτικές στις οποίες επιδίδονται πολλοί αστυνομικοί στη Βαλτιμόρη, μια πόλη γνωστή για τις συμμορίες της.
Στο επίκεντρο του σκανδάλου βρισκόταν η μονάδα Gun Trace Task Force, μια ομάδα ελίτ που ήταν αρμόδια για την κατάσχεση παράνομων όπλων. Αντ’ αυτού μέλη της έκλεβαν όπλα και χρήματα και πουλούσαν τα ναρκωτικά που θα έπρεπε να κατάσχουν.
Άλλοι αστυνομικοί, η εμπλοκή των οποίων στο παράνομο αυτό κύκλωμα αποκαλύφθηκε στη διάρκεια της δίκης, είτε έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα είτε έχουν ανακοινώσει τη συνταξιοδότησή τους.
Η αστυνομία της Βαλτιμόρης προσπαθεί να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών μετά τον θάνατο του Φρέντι Γκρέι, ενός νεαρού μαύρου, ο οποίος πέθανε ενώ ήταν υπό κράτηση το 2015.
Η αστυνομία της πόλης τελεί υπό ομοσπονδιακό έλεγχο στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων που της έχουν ζητηθεί να κάνει με δικαστική απόφαση.
Το ποσοστό ανθρωποκτονιών στη Βαλτιμόρη είναι υψηλότερο από αυτό του Σικάγο: η πόλη ήταν το 2017 δεύτερη στον κατάλογο με τις πόλεις με τη μεγαλύτερη εγκληματικότητα, μετά το Σεντ Λούις του Μιζούρι, κάτι που οδήγησε τον Ιανουάριο στην αποπομπή του διοικητή της αστυνομίας.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αφροαμερικανοί που εξέτισαν άδικα ποινές φυλάκισης κατέθεσαν αγωγή κατά της αστυνομίας στο Σικάγο
 Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018, 07:48
Τέσσερις Αφροαμερικανοί που φυλακίστηκαν άδικα για σχεδόν δύο δεκαετίες κατέθεσαν τη Δευτέρα αγωγή εναντίον της αστυνομίας στο Σικάγο, καταγγέλλοντας ότι η ανάρμοστη συμπεριφορά των αστυνομικών που διεξήγαγαν την έρευνα οδήγησε στην εσφαλμένη καταδίκη τους για μια διπλή δολοφονία.
Οι τέσσερις άνδρες, ο Τσαρλς Τζόνσον, ο Λαρόντ Στάιλς, ο ΛαΣόν Ιζέλ και ο Τρόσον ΜακΚόι, αθωώθηκαν το 2017 για τη ληστεία μετά φόνου των δύο ιδιοκτητών μιας εταιρείας που πούλαγε μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, υπόθεση για την οποία καταδικάστηκαν το 1995, όταν ήταν ακόμη έφηβοι.
Μολονότι δεν υπήρχε κανένα απτό αποδεικτικό στοιχείο το οποίο να τους συνέδεε με το έγκλημα, πέρασαν ο καθένας τους σχεδόν είκοσι χρόνια στη φυλακή. Ο ένας εξέτισε όλη την ποινή του, πριν τελικά και οι τέσσερις αθωωθούν.
«Στα 16 μου, φυλακίστηκα για ένα έγκλημα που δεν είχα διαπράξει, κι αυτό ήταν φρικιαστικό», εξήγησε ο Λαρόντ Στάιλς κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου.
Στην αγωγή που κατέθεσαν, οι πρώην φυλακισμένοι στρέφονται εναντίον των αστυνομικών και του εισαγγελέα που κατηύθυνε την έρευνα. Κατηγορούν τους ερευνητές ότι απέσπασαν ομολογίες από παιδιά, χωρίς να τους επιτρέψουν να έχουν βοήθεια δικηγόρου, ούτε να συμβουλευτούν ενήλικα μέλη των οικογενειών τους.
Οι τέσσερις άνδρες ζητούν τώρα αποζημίωση, το ύψος της οποίας δεν προσδιόρισαν.
«Κανένα χρηματικό ποσό δεν μπορεί να αναπληρώσει αυτό που έχασα», είπε ο Τσαρλς Τζόνσον. «Αλλά μπορεί να με βοηθήσει να συνεισφέρω στην κοινότητά μου», πρόσθεσε ο ίδιος.
Σύμφωνα με την αγωγή, η αστυνομική διεύθυνση του Σικάγου δεν επέβλεψε με τον τρόπο που θα όφειλε και δεν τιμώρησε τα στελέχη της που επέδειξαν ανάρμοστη συμπεριφορά.
«Οι πράξεις αυτές δεν ήταν παρεκτροπές. Ήταν μια συμπεριφορά που ενθαρρυνόταν και υποστηριζόταν κρυφά από την αστυνομία για χρόνια», κατήγγειλε ένας από τους δικηγόρους του Τσαρλς Τζόνσον.
Ένας νέος εισαγγελέας στο Σικάγο, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη των ΗΠΑ, έχει αρχίσει να μελετά παλιές υποθέσεις για να εντοπίσει εάν υπάρχουν κι άλλα κρούσματα παρατυπιών και ανάρμοστων συμπεριφορών από αστυνομικούς.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νότια Αφρική: Το κυβερνών κόμμα ANC αποφάσισε την απομάκρυνση του Ζούμα από την προεδρία της χώρας
 Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018, 03:45
Η εκτελεστική επιτροπή του νοτιοαφρικάνικου κυβερνώντος κόμματος, του Αφρικανικού Εθνικού Κογκρέσου (ANC), αποφάσισε να «ανακαλέσει», δηλαδή να απομακρύνει, τον Τζέικομπ Ζούμα από το αξίωμα του προέδρου της χώρας, δήλωσε ανώτατο κομματικό στέλεχος στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters σήμερα, έπειτα από μια μαραθώνια συνεδρίαση της ηγετικής ομάδας του ANC που διήρκεσε 13 ώρες.
Αφότου ο αντιπρόεδρος Σίριλ Ραμαφόσα εξελέγη πρόεδρος του κόμματος τον Δεκέμβριο, ο Ζούμα αντιμετώπιζε όλο και πιο έντονες πιέσεις από το κόμμα του να τερματίσει τη δεύτερη θητεία του, η οποία έχει αμαυρωθεί από πολλά σκάνδαλα, πριν από την κανονική ολοκλήρωσή της περί τα μέσα του 2019.
Ο 75χρονος Ζούμα θεωρείται ο πιο αμφιλεγόμενος πρόεδρος μετά το τέλος του απαρτχάιντ το 1994. Τα εννιά χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία σημαδεύτηκαν από οικονομικές δυσχέρειες για τη χώρα και αναρίθμητες καταγγελίες για διαφθορά.
Η εθνική εκτελεστική επιτροπή του κόμματος έχει την εξουσία να δώσει εντολή στον Ζούμα να παραιτηθεί από την προεδρία της χώρας. Όμως νοτιοαφρικάνικα ΜΜΕ εκτιμούν ότι ο πρόεδρος της χώρας ίσως αρνηθεί να εγκαταλείψει την εξουσία.
Ο 65χρονος Ραμαφόσα πήγε αργά το βράδυ της Δευτέρας να συναντήσει τον Ζούμα πριν επιστρέψει για τη συνάντηση που ουσιαστικά σφράγισε την τύχη του Ζούμα.
«Αποφασίσαμε να απομακρύνουμε τον Ζούμα» από την προεδρία, ανέφερε το στέλεχος του ANC. «Δεν το έχει μάθει ακόμα», υποστήριξε. «Ο Σίριλ πήγε να μιλήσει μαζί του», συνέχισε η ίδια πηγή και πρόσθεσε ότι όταν ο Ραμαφόσα επέστρεψε έγινε μια «τεταμένη και δύσκολη συζήτηση» πριν ληφθεί οριστική απόφαση.
Την είδηση μετέδωσαν ήδη όλα τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης της χώρας, καθώς η πολιτική κρίση μονοπωλεί το ενδιαφέρον τους.
Δεν ήταν διαθέσιμοι εκπρόσωποι του ANC ή της προεδρίας για σχόλια.
Η νοτιοαφρικανική δημόσια τηλεόραση SABC, επικαλούμενη δικές της πηγές, ανέφερε πως ο Ραμαφόσα συναντήθηκε με τον Ζούμα για να του επιδώσει το μήνυμα ότι η εθνική εκτελεστική επιτροπή του δίνει διορία 48 ωρών για να παραιτηθεί από το ανώτατο αξίωμα του κράτους.
Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Eye Witness News, όταν ο Ραμαφόσα πήγε να δει τον Ζούμα, ο πρόεδρος απάντησε «κάνε αυτό που θέλεις να κάνεις» όταν ερωτήθηκε εάν θα συμφωνούσε να παραιτηθεί από την προεδρία ή το κόμμα θα χρειαστεί να κινήσει διαδικασίες για την απομάκρυνσή του από το αξίωμα με την υποβολή πρότασης δυσπιστίας στο κοινοβούλιο.
Ο Ζούμα δεν έχει τοποθετηθεί μέχρι σήμερα δημόσια όσον αφορά το εάν θα δεχόταν να παραιτηθεί. Δεν είναι πλέον μέλος της ηγεσίας του κόμματος.
Ο Ζούμα είχε και ο ίδιος μηχανευτεί την απομάκρυνση του πρώην προέδρου Τάμπο Μπέκι το 2008, λίγο καιρό αφού ανέλαβε τα ηνία του ANC. Ο Μπέκι είχε επίσης «ανακληθεί» από το ANC, έπειτα από εννιά χρόνια οικονομικής ευημερίας που όμως σπιλώθηκαν από τις καταγγελίες για κατάχρηση εξουσίας.
Αφότου έγινε πρόεδρος το 2009, ο Ζούμα καταδιώκεται από σκάνδαλα. Ορισμένοι στο ANC και στην αντιπολίτευση καταγγέλλουν ότι η οικογένεια Γκούπτα, που έχει στενούς φιλικούς δεσμούς με τον Ζούμα, καταχράστηκε αυτή τη σχέση για να εξασφαλίσει δημόσιες συμβάσεις κι αποφάσιζε ακόμα και για τους διορισμούς υπουργών. Η οικογένεια Γκούπτα και ο Ζούμα διαψεύδουν ότι διαπράχθηκε οτιδήποτε παράνομο.
Ο Ραμαφόσα έθεσε στο επίκεντρο την καταπολέμηση της διαφθοράς και την αναζωογόνηση της οικονομίας αφού αναδείχθηκε στην ηγεσία του κόμματος, επικρατώντας της πρώην συζύγου του Ζούμα στην κούρσα. Ο πρώην συνδικαλιστής διαβεβαιώνει ότι δεν έχει σκοπό να ταπεινώσει τον πρώην πρόεδρο, αλλά εργάστηκε στο παρασκήνιο για να επιτύχει την πρόωρη απομάκρυνσή του από το αξίωμα.
Το ινδικό πιστωτικό ίδρυμα Bank of Baroda, πελάτες του οποίου είναι τα μέλη της οικογένειας Γκούπτα, γνωστοποίησε ότι σχεδιάζει να αποχωρήσει από τη Νότια Αφρική, ανακοίνωσε η κεντρική τράπεζα τη Δευτέρα.
Ανυπόμονη, η αντιπολίτευση, που απαιτεί επί χρόνια την αποχώρηση του προέδρου, πήγε πιο μακριά και ζήτησε τη Δευτέρα τη διάλυση του κοινοβουλίου και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κούβα: Ο Φίλιπ Γκόλντμπεργκ νέος επιτετραμμένος στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αβάνα
 Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018, 05:41
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ονόμασε τον Φίλιπ Γκόλντμπεργκ νέο, «προσωρινό» επιτετραμμένο στην αμερικανική πρεσβεία στην Κούβα, καθώς η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ σκληραίνει την πολιτική της έναντι της κομμουνιστικής κυβέρνησης του μεγαλύτερου νησιού της Καραϊβικής.
Ο πεπειραμένος διπλωμάτης, 61 ετών, θα αναλάβει τα καθήκοντά του την 11η Φεβρουαρίου, ανέφερε η πρεσβεία στον ιστότοπό της, χωρίς να διευκρινίσει τη διάρκεια της αποστολής του.
Θα διαδεχθεί τον Τζέφρι ΝτεΛορέντις, ο οποίος παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του τον Ιούλιο, αφού αποτέλεσε έναν από τους πρωταγωνιστές της διαδικασίας επαναπροσέγγισης που ανακοινώθηκε στα τέλη του 2014 από τους προέδρους Μπαράκ Ομπάμα και Ραούλ Κάστρο.
Η αναθέρμανση έγινε πραγματικότητα με την επίσημη αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες τον Ιούλιο του 2015. Όμως η έλευση του ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην εξουσία και η μυστηριώδης υπόθεση των «ηχητικών επιθέσεων», που έπληξαν την υγεία αμερικανών διπλωματών στην Κούβα, οδήγησαν σε νέα σοβαρή επιδείνωση της σχέσης μεταξύ της Ουάσινγκτον και της Αβάνας.
Ισπανόφωνος διπλωμάτης καριέρας, ο Γκόλντμπεργκ υπήρξε πρεσβευτής στις Φιλιππίνες (2013-2016) και στη Βολιβία (2006-2008). Και στις δύο χώρες, οι αποστολές του ήταν ταραχώδεις.
Το 2008, ανακηρύχθηκε ανεπιθύμητο πρόσωπο στη Λα Πας από τον σοσιαλιστή πρόεδρο Έβο Μοράλες, σύμμαχο της Κούβας, που κατηγόρησε τον Γκόλντμπεργκ για ανάμιξη στα πολιτικά πράγματα της Βολιβίας και ότι συνωμότησε με τη συντηρητική αντιπολίτευση για να τον ανατρέψει. Ενώ τον Αύγουστο του 2016, έγινε προσωπικά στόχος βίαιων φραστικών επιθέσεων από μέρους του προέδρου των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε, η σχέση του οποίου τότε με την Ουάσινγκτον ήταν τεταμένη.
Ο Γκόλντμπεργκ διετέλεσε επίσης επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής των ΗΠΑ στο Κόσοβο (2004-2006).
Στην Αβάνα, θα έχει υπό τις διαταγές του μια ομάδα μειωμένη στο ελάχιστο, μετά την απόφαση της Ουάσινγκτον να απομακρύνει το περισσότερο αμερικανικό διπλωματικό προσωπικό και να αναστείλει τις προξενικές δραστηριότητες διότι δεν θεωρεί ότι διαλευκάνθηκαν οι μυστηριώδεις «επιθέσεις» εναντίον διπλωματών της από τα τέλη του 2016 ως το καλοκαίρι του 2017 στην Κούβα.
Σύμφωνα με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, οι επιθέσεις αυτές προκάλεσαν απώλεια ακοής, γνωστικά και άλλα προβλήματα σε 24 αμερικανούς διπλωμάτες που υπηρετούσαν στην Αβάνα. Από την πλευρά τους οι Αρχές στην Αβάνα αρνήθηκαν οποιαδήποτε εμπλοκή και εξέφρασαν λύπη για την έλλειψη συνεργασίας από μέρους της Ουάσινγκτον στην έρευνα.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πολεμικές προετοιμασίες από Ισραήλ εναντίον Ιράν και Λιβάνου
Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2018, 13:13
«Δεκαετίες ανωτερότητας - και πολλές φορές,  όπως στον Λίβανο και τη Λωρίδα της Γάζας, κυριαρχίας στον αέρα - έχει το Ισραήλ και συμπεριφέρεται σαν να είναι όχι μόνον η ισχυρότερη δύναμη στον εναέριο χώρο της Μέσης Ανατολής, αλλά και η μοναδική. Το Σάββατο το συμπέρασμα αυτό τελείωσε. Το Ισραήλ δεν είναι κυρίαρχο μόνο στον ουρανό και το τίμημα που πληρώνει η περιοχή γι' αυτό είναι ακριβό. Είναι κωμική η δικαιολογία του ισραηλινού ισχυρισμού ότι ιρανικό drone παραβίασε την κυριαρχία του. Το Ισραήλ μπορεί από την πλευρά του να παραβιάζει οποιουδήποτε την κυριαρχία - να πετάει πάνω από τον Λίβανο, να βομβαρδίζει τη Συρία, το Σουδάν και φυσικά την απελπισμένη Γάζα - αλλά μόνον το ιρανικό drone παραβίασε την κυριαρχία».
Το σχόλιο είναι του Gideon Levy από την αντιπολιτευόμενη ισραηλινή «Haaretz» και αποτελεί ένδειξη της ανησυχίας που έχει προκαλέσει η εμφανής πλέον εμπλοκή των Ισραηλινών στη ματαίωση κάθε προσπάθειας επίλυσης της συριακής κρίσης.
Ήδη έχει διαμορφωθεί στα διεθνή ΜΜΕ η πεποίθηση πως το Ισραήλ ετοιμάζει πολεμική επιχείρηση στο Λίβανο εναντίον στόχων παραγωγής και εκτόξευσης πυραύλων από τους Χεσμπολάχ.
Αυτό θα προκαλέσει μαζική εκτόξευση πυραύλων από τη λιβανική οργάνωση, εναντίον κατοικημένων περιοχών στο Ισραήλ με τη συμμετοχή δράσης και από τη Χαμάς.
Και όλα αυτά εν γνώσει των ΗΠΑ, που ήδη έχουν ενισχύσει το Ισραήλ που μετέφερε στα σύνορα με τον Λίβανο τα απαραίτητα όπλα για την αντιμετώπιση πυραυλικών επιθέσεων.
Τα πράγματα θα περιπλακούν επικίνδυνα αν αναζωπυρωθεί ο πόλεμος στο νότιο μέτωπο της Συρίας με ενδεχόμενη αμερικανική εμπλοκή εκτός της εμπλοκής των Χεσμπολάχ, των Ιρανών και των Παλαιστίνιων της Χαμάς. Κάτι που θα οδηγήσει σε ολοκληρωτικό πόλεμο. Και όλα εξαρτώνται από την ισραηλινή αντίδραση.
Η Ουάσινγκτον έχει δώσει ήδη το «πράσινο φως» για την ισραηλινή επιχείρηση, όπως υποστηρίζει από τις 30 Ιανουαρίου ο Thomas Friedman, με άρθρο του στη «New York Times» με τίτλο «Μπορούν οι Τρελοί να διατηρήσουν την Ειρήνη ανάμεσα στο Ισραήλ και το Ιράν;».
Στο άρθρο του υποστηρίζει πως «Ιράν και Χεσμπολάχ έχουν ξεπεράσει τις κόκκινες γραμμές και αν οι Ρώσοι πάτρονές τους δεν τους συγκρατήσουν, το Ισραήλ θα τους πλήξει σκληρά».
Χώρια που υπάρχει και η δήλωση του Ισραηλινού υπουργού Άμυνας Λίμπερμαν, σύμφωνα με την οποία «όλη η Βηρυτός θα κρύβεται στα καταφύγια για να αποφύγει τις βόμβες».
Την ίδια ώρα απόστρατοι Ισραηλινοί στρατηγοί μιλούν ξεκάθαρα: «Αυτές οι τοποθεσίες στον Λίβανο θα καταστραφούν ολοσχερώς», δήλωσε ο απόστρατος αντιστράτηγος, Noam Tibon.
Εκείνο που περνά απαρατήρητο από τα διεθνή ΜΜΕ, είναι η ενεργειακή διάσταση του προβλήματος: Η κλιμάκωση στις σχέσεις Ισραήλ-Λιβάνου συμπίπτει με την απόφαση της Βηρυτού να αρχίσει διερευνητικές γεωτρήσεις στο «Block 9».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτός που εμπνέει πλέον την νεοταξίτικη "αριστερά" είναι ο Μπουτάρης και όχι ο Μίκης



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν είναι για σκότωμα το ερπετό... Είναι για να σαπίσει αργά και βασανιστικά, απο τα πόδια μέχρι το κεφάλι.
Σοκ από Μπουτάρη: Πρότεινε να αλλάξουμε εμείς το όνομα του αεροδρομίου «Μακεδονία»
Πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε με το αεροδρόμιο και τα ΚΤΕΛ - Κατεβαίνουν οι τουρίστες και νομίζουν ότι κατεβαίνουν στα Σκόπια (!) είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ μίλησε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρης.
«Πηγαίνεις στα Σκόπια και κάθε 30 χιλιόμετρα έχει Alexander the Great. Σου γυρνάει το άντερο. Πρέπει να δούμε και εμείς τι θα γίνει με τα δικά μας. Θα κρατήσουμε το Μακεδονία στο αεροδρόμιο και τα ΚΤΕΛ; Κατεβαίνουν οι τουρίστες και νομίζουν κατεβαίνουν στα Σκόπια. Το πρόβλημα είναι πολλαπλό θα μας τυραννάει χρόνια, ακόμα και να υπάρξει συμφωνία. Χάσαμε και έχουμε υποστεί συστηματικές και συνεχόμενος ήττες. Ακόμα και το μακεδονικό χαλβά χάσαμε», τόνισε ο κ. Μπουτάρης.
Σχολιο.-  Δεν φανταζομουν ποτε οτι θα ζησουμε τετοιες καταστασεις στην Ελλαδα, αλλα το διακυβευμα ειναι πολυ μεγαλο. Εχει να κανει με την εδαφικη ακεραιοτητα της Πατριδας μας.
Σχολιο.-  Τσίπρας, Μπουτάρης, Μέρκελ και Γιλντιρίμ συμφωνούν και δηλώνουν «Για το θέμα του ονόματος μίας χώρας πρέπει να αποφασίσει η ίδια η χώρα».
Να αλλάξουμε το όνομα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», λέει ο ένας, για να μην μπερδεύονται οι τουρίστες.
Ο πρωθυπουργός λέει ότι τα συλλαλητήρια πιθανόν έγιναν για να αποπροσανατολίσουν από τα σκάνδαλα!!! ...Οι Τούρκοι κρατάνε σε αιχμαλωσία το ιταλικό τρυπάνι εδώ και 48 ώρες και κανείς δεν βγάζει άχνα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μυστηριο  στη Μυτιληνη. Μελη ΜΚΟ σε οχημα με στρατιωτικες πινακιδες
Μια πολύ περίεργη υπόθεση διερευνούν από το περασμένο Σαββατόβραδο, στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου.
Όπως έχει γίνει γνωστό μέχρι τώρα, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στην περιοχή της Κρατήγου κοντά στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης, διενεργήθηκε έλεγχος σε αυτοκίνητο τύπου βαν που ανήκε σε μη κυβερνητική οργάνωση που επιχειρεί στη Λέσβο, σε θέματα υποδοχής προσφύγων και μεταναστών.
Κατά τον έλεγχο, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, διαπιστώθηκε ότι το αυτοκίνητο έφερε δεύτερες πινακίδες κυκλοφορίας που βρισκόταν κάτω από τις εμφανείς πινακίδες. Οι δεύτερες αυτές πινακίδες κυκλοφορίας ανήκαν σε αυτοκίνητο του Ελληνικού Στρατού. Στο αυτοκίνητο, κατά την έρευνα, βρέθηκαν επίσης και μηχανήματα ασύρματης επικοινωνίας.
Πραγματοποιήθηκε μια σύλληψη, ενώ η όλη υπόθεση συνεχίζεται να διερευνάται, καθώς από στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπαραζ διαρρηξεων σε θεατρα της Αθηνας
Σπείρα διαρρηκτών έχει βάλει στο μάτι αθηναϊκά θέατρα. Σήμερα διέρρηξε το Vault, όπως ανακοίνωσε ο σκηνοθέτης Δημήτρης Καρατζιάς. Το 11ο θεατρο που κλαπηκε. Είχαν προηγηθεί Olvio, Eliart, 104, Σημείο, Πρόβα, Άβατον. Όλα τον τελευταίο μήνα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Ερντογαν ο Ζαεφ και οι 100 συμφωνιες. Τουρκικη διεισδυση στα Βαλκανια μεσω Σκοπιων επιχειρει η Αγκυρα.
ζαεφ " η Τουρκια ειναι ο καλυτερος μας φιλος" επισης μας εξοπλιζει αμυντικα δωρεαν!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


 ΝΑΤΟικος εκβιασμός ! Μετά τη Νοβάρτις αμόλησαν ΚΑΙ τα τουρκικα μαντρόσκυλα του ΝΑΤΟ για εκφοβισμό... Αν τολμήσει να δώσει τη Μακεδονία ο Τσίπρας, πρέπει να ανατραπεί αυτή η Κυβέρνηση!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τρία τουρκικά σκάφη έχουν κυκλώσει τα Ίμια
Η ιστοσελίδα marinetraffic που δίνει σε πραγματικό χρόνο το σημείο που βρίσκονται τα πλοία που κινούνται στις θάλασσες, επιβεβαιώνει τα λεγόμενα των αλιέων της περιοχής καθώς απεικονίζονται τρία σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής στα Ίμια και εντός των Ελληνικών Χωρικών Υδάτων.
Πρόκειται για το TCSG 61, TCSG 313 και το TCSG UMUT. Το τελευταίο είναι ένα αρκετά μεγάλο σκάφος που πλησιάζει το μέγεθος μικρής φρεγάτας ή κορβέτας.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, από την Λέρο με κατεύθυνση νότια κινείται μια τουρκική φρεγάτα, ενώ στα ανοιχτά των Ιμίων βρίσκονται δύο σκάφη της Ελληνικής Ακτοφυλακής. Στην ευρύτερη περιοχή κινείται και το περιπολικό του Πολεμικού Ναυτικού «Νικηφόρος».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



" η τουρκική προκλητικότητα μετα και τον εμβολισμό του ελληνικού σκάφους στα Ιμια και μετά τις εμπρηστικές δηλωσεις του Σουλτάνου πριν λίγο ''..οτι ένα βήμα λάθος της Ελλάδος θα το μετανοιώσει πικρα.''.. ο τούρκος είναι ο λαγός των ΗΠΑ...δηλ ή πουλάτε το όνομα ή ετοιμαστείτε για πόλεμο.... και φυσικά καλύτερος συνεργός στο εθνικό έγκλημα απο τον σημερινό πρωθυπουργό δεν θα υπάρξει..απλά του τραβάει λίγο το αυτί.. για να μην κάνει το ''λάθος'' βήμα... δεν ανησυχώ οτι θα κάνει το ''λάθος'' βήμα... γιατί ετσι κι αλλιώς το τέλος του έφτασε....και έχει ήδη φροντίσει την απόδραση του....τα υπόλοιπα έρχονται...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εχει τη θρασύτητα του Χίτλερ ο μπάσταρδος !
ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟ ΑΦΡΙΝ, ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ¨ !!
O πρόεδρος της Δημοκρατίας Ερντογάν μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα προειδοποίησε την Ελλάδα δηλώνοντας πως  ¨Προειδοποιούμε από εδώ αυτούς που υπερβαίνουν την θέση τους σε Κύπρο και Αιγαίο, να μην κάνουν λάθος υπολογισμούς. Τους υπολογισμούς τους, τους χαλάμε και θα τους χαλάμε.
Καταρχήν εύχομαι επιτυχία σε όλους αυτούς των Δυνάμεων ασφαλείας μας που εκτελούν καθήκοντα στην επιχείρηση Κλάδος Ελαίας και Ασπίδα Ευφράτη. Να μην νομίσουν κάποιοι πως διαφεύγουν της προσοχής μας οι καιροσκοπικές προσπάθειες ερευνών φυσικού αερίου στην Κύπρο και οι κινήσεις στις βραχονησίδες του Αιγαίου.
Όταν ο στρατηγικός μας σύμμαχος (ΗΠΑ) σαν να μην έφτανε η  βοήθεια σε όπλα που παράσχει προς το YPG δίνει και βοήθεια σε χρήματα, προφανώς αυτό είναι κάτι που θα επηρεάσει και τις δικές μας αποφάσεις. Είναι ανάγκη να είναι γνωστό το εξής. Η Τουρκία δεν είναι κράτος-τσαντήρι.
Ένας πεθαίνει, χίλιοι ανασταινόμαστε, αυτό να είναι γνωστό. Συμβουλεύω τις ξένες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στα ανοιχτά της Κύπρου στηριζόμενες στην ελληνοκυπριακή πλευρά, να μην καθίστανται όργανα τους και να μην υπερβαίνουν την θέση τους και την λειτουργία τους. Oι παλληκαριές τους εκεί είναι μέχρι να δούνε τον στρατό μας, τα πλοία μας και τα αεροσκάφη μας.
Με τέτοια ασόβαρα και παιδικά βήματα δεν θα καταφέρουν κανένα αποτέλεσμα, το μόνο που γίνεται είναι να σμικραίνουν οι δράστες, καθιστάμενοι άνευ επιπέδου. Η Τουρκία θα παρακολουθεί μέχρι τέλους τα διεθνή της δικαιώματα. Ότι είναι για εμάς το Άφριν, τα ίδια δικαιώματα έχουμε σε Αιγαίο και Κύπρο¨



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εμμονή στο ξεπούλημα της Μακεδονίας
Επεσαν οι μάσκες! Ο Τσίπρας επιβεβαίωσε ότι θα χαρίσει το όνομα στους Σκοπιανούς
ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ...«ΟΧΛΟ» ΤΟ ΜΕΓΑ ΠΛΗΘΟΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΗΚΕ ΣΤΑ ΔΥΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ
Στη σκιά της σκανδαλολογίας σπεύδουν να κλείσουν το εθνικό θέμα. Μετά τον Θεοδωράκη, κόλαφος για την Αριστερά (και) η πατριωτική στάση του Γλέζου
Και τουρκικες «πλατες» στον προκλητικο Ζαεφ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



“Εφυγε” ο καθηγητής Βασίλης Φίλιας
13/2/2018
Μια μεγάλη προσωπικότητα του πνευματικού και δημοκρατικού χώρου της Ελλάδας, ο αγωνιστής της Δημοκρατίας Βασίλης Φίλιας, «έφυγε» σήμερα Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018, ύστερα από ταλαιπωρία σχεδόν ενάμιση χρόνου με κάταγμα και πνευμονική ανεπάρκεια.
Λίγα λόγια για το Βασίλη Φίλια
Ο Βασίλης Φίλιας γεννήθηκε στις 22 Οκτωβρίου 1927 και τις γυμνασιακές σπουδές του ολοκλήρωσε στο 5ο Γυμνάσιο Αρρένων Αθηνών. Ως νεαρός μαθητής έλαβε μέρος στην Αντίσταση με την ΠΕΑΝ. Τον Οκτώβριο του 1944 συνελήφθη από τον ΕΛΑΣ αλλά σύντομα απελευθερώθηκε.
Το 1946 εισήχθη στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το καλοκαίρι του 1949 επιστρατεύθηκε και επιλέχθηκε ως Έφεδρος Αξιωματικός.
Στις αρχές του 1953 πήρε το πτυχίο της Νομικής και μετέβη στο Βερολίνο όπου φοίτησε στη Σχολή Θεωρητικών Οικονομικών. Το 1961 έλαβε το Διδακτορικό του δίπλωμα και επέστρεψε στην Αθήνα όπου εργάστηκε αρχικά στον Οργανισμό Βιομηχανικής Αναπτύξεως στο τμήμα Βιομηχανικών έργων.
Συνεργάστηκε με τα περιοδικά «Εποχές», «Τεχνικά χρονικά» και «Αρχιτεκτονικά θέματα», ενώ συμμετείχε στην οικονομική στήλη της εφημερίδας «Εβδομάδα».
Από το 1964 έως το 1967 ήταν Γενικός Γραμματέας στην Εταιρεία Προγραμματισμού, ενώ είχε αναλάβει την Έρευνα Μετανάστευσης στο Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών.
Μετά το πραξικόπημα του 1967 ο Βασίλης Φίλιας οργανώθηκε μαζί με άλλους διανοουμένους την αντιστασιακή οργάνωση «Δημοκρατική Άμυνα». Τον Ιούνιο του 1968 συνελήφθη από την Ασφάλεια και οδηγήθηκε στις Φυλακές Αβέρωφ. Τον Μάιο του 1969 καταδικάστηκε από το Έκτακτο Στρατοδικείο σε 18,5 χρόνια φυλακή. Με την αμνηστία του 1973 αφέθηκε ελεύθερος.
Το 1974 διορίστηκε Γενικός Διευθυντής στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών και υπήρξε επικεφαλής του κέντρου μέχρι το 1981.
Το 1975 διορίζεται εντεταλμένος υφηγητής Κοινωνιολογίας στην Πάντειο Ανώτατη Σχολή Πολιτικών Επιστημών και το 1977 εκλέχθηκε καθηγητής.
Τον Ιούνιο του 1975 διαγράφτηκε από μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.
Το 1975 άρχισε να συνεργάζεται με την Ελευθεροτυπία (μέχρι το 1986) και υπήρξε συνεκδότης του περιοδικού «Οικονομία και Κοινωνία».
Από το 1977 και για σειρά ετών δίδαξε στη Σχολή Ελευθέρων Σπουδών «Εργαστήρι Δημοσιογραφίας». Από το 1978 έως το 1987 έδωσε διαλέξεις σε όλη την Ελλάδα στο πλαίσιο του Ελεύθερου Ανοιχτού Πανεπιστημίου – θεσμού που σύστησε το Υπουργείο Παιδείας.
Το 1980 – 1981 διατέλεσε Πρύτανης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ενώ το διάστημα 1985-1989 διατέλεσε πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνιολογίας στο ίδιο πανεπιστήμιο.
Υπήρξε επί σειρά ετών καθηγητής στην Σχολή Εθνικής Άμυνας και τη Σχολή Πολέμου της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς και διευθυντής σύνταξης στην «Αεροπορική Επιθεώρηση» του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.
Ο Βασίλης Φίλιας συνέγραψε 22 βιβλία.  Το βιβλίο του «Κοινωνία και Εξουσία στην Ελλάδα», το οποίο συνέγραψε εξ ολοκλήρου στην φυλακή, αποτελεί ευαγγέλιο για πολλούς επιστήμονες, ενώ το βιβλίο του «Από τα αξέχαστα και λησμονημένα» για τον αντιστασιακό αγώνα ενάντια στην χούντα του 1967, περιγράφει γλαφυρά την εποχή της Αντίστασης.
Στις εκλογές του 1985 συμμετείχε ως υποψήφιος συνεργαζόμενος με το ΚΚΕ, σε μη εκλόγιμη θέση. Το φθινόπωρο του 1985 ήταν συνιδρυτής του φορέα Λαϊκή Αγωνιστική Ενότητα.
Το 1986 διαφοροποιήθηκε από την φιλοκυβερνητική γραμμή της Ελευθεροτυπίας, αποχώρησε και άρχισε συνεργασία ως σχολιογράφος με την εφημερίδα Πρώτη έως το 1988, οπότε διέκοψε και συνεργάστηκε με την εφημερίδα Έθνος.
Στις εκλογές του Ιουνίου του 1989 συμμετείχε ως υποψήφιος του Συνασπισμού στη Β’ Αθηνών.  Τον Ιούλιο του 1989 διορίστηκε πρόεδρος του Δ.Σ. της Ολυμπιακής Αεροπορίας μέχρι το τέλος του 1992. Από το 1991 υπήρξε υπεύθυνος της ελληνικής έκδοσης του διεθνούς περιοδικού «Ο Σοσιαλισμός του Μέλλοντος».




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να αλλαξει επιθετο ο Μπουταρης. Γιατι παραγγελνουμε κρασι και τα γκαρσονια νομιζουν ότι ζηταμε τον δημαρχο



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γυναίκες υπέρ και κατά του Άσαντ στη Συρία...
(επάνω) Γυναίκες υπέρ του Άσαντ... (κάτω)  Γυναίκες με μπουργκα και μαυρη κελεμπια με τη σημαία της Γαλλικής αποικιοκρατίας (3 κόκκινα αστέρια) εναντίον του Άσαντ
Εμείς δεν έχουμε διλήμματα με ποια πλευρά είμαστε αλληλέγγυοι

Είμαστε Ασαντιστές γιατί προτιμάμε την ισότητα ανδρών και γυναικών...
Είμαστε Ασαντιστές γιατί προτιμάμε οι γυναίκες να έχουν το δικαίωμα ν' ανεμίζουν τα μαλλιά τους στον άνεμο...
Είμαστε Ασαντιστές γιατί προτιμάμε οι γυναίκες να επιλέγουν οι ίδιες τι θα φορέσουν...
Είμαστε Ασαντιστές γιατί θέλουμε γυναίκες και άνδρες να έχουν ίδια δικαιώματα στις σπουδές, στην εργασία, στην κοινωνική ζωή...
Είμαστε Ασαντιστές γιατί η κοσμική Συρία παρέχει όλα τα παραπάνω στις γυναίκες και τους άνδρες!
Τώρα γιατί στην Ελλάδα αυτοαποκαλούμενοι αριστεροί, μαζί με τους δεξιούς υποστηρίζουν τα ανθρωπόμορφα κτήνη εναντίον του Άσαντ... είναι συμπέρασμα του σκεπτόμενου αναγνώστη...




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δράσεις αλληλεγγύης με την Μπολιβαριανή Βενεζουέλα σε Μαδρίτη και Στοκχόλμη
Μαδρίτη                                                                                      Στοκχόλμη   
Δεκάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή το βράδυ μπροστά από το ισπανικό Υπουργείο Εξωτερικών για να διαμαρτυρηθούν για την παρέμβαση της ισπανικής κυβέρνησης στις εσωτερικές υποθέσεις της Βενεζουέλας και τις κυρώσεις που... επέβαλε Ευρωπαϊκή Ένωση "σε μια επίθεση που αποβλέπει στην αποσταθεροποίηση της Μπολιβαριανής κυβέρνησης και στην απονομιμοποίηση των προεδρικών εκλογών της 22 Απριλίου", σύμφωνα με τη δήλωση που διάβασαν οι διοργανωτές της εκδήλωσης.
Η δράση καλέστηκε από το Κίνημα Αλληλεγγύης με την Βενεζουέλα στην Ισπανία, στο οποίο συμμετέχει η Ενωμένη Αριστερά, το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ισπανίας, το Κομμουνιστικό Κόμμα των Λαών της Ισπανίας και άλλες αριστερές και αντιπολεμικές οργανώσεις.
"Οι οργανώσεις και τα κινήματα αλληλεγγύης με τη Βολιβιανή Επανάσταση στη Σουηδία, που συγκεντρώθηκαν σήμερα στη Στοκχόλμη, εκφράζουν το βαθύ αίσθημα υποστήριξης προς τον λαό και την κυβέρνηση της Βενεζουέλας και τους καλούμε να αντισταθούν με θάρρος στις επιθέσεις της αμερικανικής κυβέρνησης και των κυβερνήσεών συμμάχων της. 
Ο λαός της Βενεζουέλας δεν είναι μόνος. Εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο πιστεύουν στην Βολιβιανή Επανάσταση και την βλέπουν ως παράδειγμα, ως προπύργιο του αγώνα, ως ελπίδα για τους λαούς τους. Ο Τσάβισμος και η Επανάσταση πρέπει να συνεχίσουν τον αγώνα τους". -Σκανδιναβικό Δίκτυο Αλληλεγγύης με τη Βενεζουέλα – Τμήμα Σουηδίας