Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Τεταρτη 14 Φεβρουαριου 2018



Συμφωνία αποκλιμάκωσης - «Τα ελληνικά πλοία δεν θα πλησιάσουν τα Ιμια και τα τουρκικά θα αποχωρήσουν σταδιακά»
14/02/2018 - 01:29
Προς αποκλιμάκωση, ειδικά μετά την παρέμβαση των ΗΠΑ, οδεύει η κατάσταση με μια (συνήθη...) υποχώρηση της κυβέρνησης στην ένταση που επικράτησε με την Τουρκία μετά την παραλίγο βύθιση του άοπλου ελληνικού σκάφους του Λιμενικού στα Ιμια, από οπλισμένο τουρκικό πλοίο.
Της αμερικανικής παρέμβασης ακολούθησε επικοινωνία του Α.Τσίπρα με τον Τούρκο πρωθυπουργό (αλλά όχι ομόλογό του, αφού ο πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν απαξίωσε να μιλήσει μαζί του) Μ.Γιλντιρίμ και συμφωνήθηκε να μην πλησιάσουν τα ελληνικά πλοία στα Ιμια και να αποχωρήσουν σταδιακά τα τουρκικά.
Η αλήθεια είναι ότι ο Α.Τσίπρας, πέρα από τα "απολύτως αναγκαία", δηλαδή την αύξηση της ετοιμότητας της διακλαδικής "Δύναμης Δ", δεν έδωσε έγκριση για "τίποτα περισσότερο".
Μάλιστα συμφωνήθηκε (όσο αστείο και αν ακούγεται μετά από τέτοιας έκτασης επαναλαμβανόμενα επεισόδιο) "η εντατικοποίηση των συνομιλιών για λήψη Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης".
Tα τουρκικά πλοία έχουν αρχίσει, ήδη, να μειώνουν την παρουσία τους γύρω από τα νησιά.
Σχετικό του κλίματος εκτόνωσης είναι η ανακοίνωση του εκπροσώπου του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρου Γεννηματά, σε όσα πρωτοφανή και προκλητικά ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείου Εξωτερικών, αναφορικά με το θέμα των Ιμίων,
«Η Τουρκία, μαζί με το μέτρο, έχει χάσει και τον κοινό νου. Εκτός από το να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, αποδεικνύει ότι δεν γνωρίζει ούτε γεωγραφία».
Η ανακοίνωση είναι ενδεικτική της ελληνικής αμυντικής στάσης και διάθεσης της Αθήνας να αποκλιμακωθεί η κρίση. Η απάντηση είναι κάτι παραπάνω από ήπια.
Ταιριάζει στην παροιμία «Άλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε»...
Η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών:
«Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε νωρίτερα σήμερα από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρεται ότι ο γ.γ. του υπουργείου προχώρησε σε διάβημα για τις νήσους Ίμια (Καρντάκ) κσι ανακοίνωση  για τα σημερινά γεγονότα.
Δυστυχώς για ακόμη μια φορά το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών παραπληροφορεί την κοινή γνώμη και διαστρεβλώνει τα γεγονότα όπως συνηθίζει να κάνει.
Η πραγματικότητα είναι πως το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών κάλεσε τον γ.γ. του ελληνικού υπουργείου εχθές το βράδυ προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τους επικίνδυνους ελιγμούς σκάφους του ΛΣ γύρω από τις νησίδες Καρντάκ, οι οποίες ανήκουν στην Τουρκία, προειδοποιώντας ότι εάν οι ελληνικές αεροναυτικές δυνάμεις συνεχίσουν την παρουσία τους στην περιοχή αυτό δε θα γίνει ανεκτό.
Παράλληλα έγινε σαφές ότι οι ελληνικές δυνάμεις πρέπει να σταματήσουν αμέσως τις επικίνδυνες δραστηριότητές τους στην περιοχή για το καλό και των δύο χωρών».


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ήταν μέσα Αυγούστου όταν έγινε ο Αττίλας 2 και κάθε βράδυ στο κέντρο της Αθήνας, Ομόνοια και Σύνταγμα, γίνονταν αυθόρμητες αντινατοϊκές διαδηλώσεις. Ανάμεσα στον κόσμο που κατέβαινε και που φώναζε και συνθήματα αντιχουντικά, εμφανίστηκαν και Κύπριοι ακροδεξιοί, οπαδοί της ΕΟΚΑ Β, που είχαν τρυπώσει με το που έγινε ο πρώτος Αττίλας και έπεσε η Χούντα.
Θυμάμαι, λοιπόν, μια ομάδα από δαύτους μπροστά από το "Μεγάλη Βρετάνια", να φωνάζει το σύνθημα "Ετζεβίτ, ερχόμαστε!".
Ένας γέροντας -όσο είμαι εγώ τώρα θα 'ταν ο άνθρωπος, αλλά έτσι μου φαινόταν εμένα τότε που ήμουν 18 χρόνων- τους πλησίασε και τους ρώτησε με φωνή δυνατή, για ν' ακουστεί από τον κόσμο τριγύρω:
"Από πού είστε, ρε καλόπαιδα, εσείς;"
"Από την Κύπρο. Κυπραίοι είμαστε!", απάντησαν δυο-τρεις.
"Και γιατί είστε στην Αθήνα και όχι στο νησί; Λιποτάκτες είστε;"
Φυσικά, ακολούθησε χαμός και με το πρώτο γιουρούσι που κάναμε προς το μέρος τους οι πολεμιστές της πλατείας Συντάγματος έκαναν ρεκόρ σε αγώνα δρόμου!
Ίσως, έφυγαν τρέχοντας, για να πολεμήσουν τον Ετζεβίτ!
Σχολιο.-  Η πλειοψηφία των εοκαβητατζήδων πήγε στο Τρόοδος και έψηνε σούβλες, ή κυνηγούσε μακαριακούς και αριστερούς στις πόλεις που αναφέρει ο Γιώργος πολύ μακριά από το μέτωπο. Στη δε δεύτερη φάση της εισβολής, τον Αύγουστο, μπήκαν σε τουρκοκυπριακά χωριά (Αλόα, Μαράθα, Σανταλάρης) και μεικτά χωριά (Τόχνη) σφάζοντας Τ/κ αμάχους -γυναικόπαιδα και άντρες-. Τόσος ήταν ο πατριωτισμός τους. Και σήμερα είναι στο προεδρικό έχοντας τα ύπατα αξιώματα. Ακόμα και μετά που είδαν τα αποτελέσματα των πράξεων τους, παράμειναν αμετανόητοι αμερικανόδουλοι αντικομμουνίστες, πλήρως ευθυγραμμισμένοι με τα διχοτομικά σχέδια.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συλλήψεις μελών του «Δεν Πληρώνω» έπειτα από παρέμβαση σε συμβολαιογραφείο
Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018, 11:18
Πέντε μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω» συνελήφθησαν σήμερα το πρωί, έπειτα από παρέμβασή τους σε συμβολαιογραφείο.
Τα μέλη του κινήματος μετέβησαν στο συμβολαιογραφείο της κας Βαρβάρας Σγουρά, επί της οδού Καποδιστρίου 18, το οποίο είχε αναλάβει τον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό πέντε ακινήτων.
Ανάμεσα στα ακίνητα που επρόκειτο να βγουν σε πλειστηριασμό είναι και μία πρώτη κατοικία 66 τ.μ. στην Κυψέλη, η οποία βγήκε στο σφυρί έναντι 33.000 ευρώ.
Τα μέλη του «Δεν Πληρώνω» εισέβαλαν σήμερα στο γραφείο και κατόπιν συνελήφθησαν.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις 14 Φεβρουαρίου του 1779, ο πλοίαρχος Τζέιμς Κουκ του βρετανικού βασιλικού ναυτικού σκοτώθηκε από ιθαγενείς στο kealakekua bay, στο μεγάλο νησί της χαβάης.
Ο Κουκ ήταν ένας πραγματικός άγριος, που ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο φέρνοντας φόνο, βιασμό, ασθένεια και αποικιοκρατία σε αυτόχθονες λαούς σε όλο τον ειρηνικό. Όταν σκοτώθηκε, ο κουκ προσπαθούσε να απαγάγει τον χαβανέζικο aliʻi (αρχηγός της φυλής) σε απάντηση σε ένα άγνωστο άτομο που έκλεψε ένα μικρό σκάφος. Κατά τη διαδικασία, απείλησε να ανοίξει πυρ στους νησιώτες.
Σε αυτό το σημείο, οι χαβανέζοι χτύπησαν πίσω, απείλησαν με μαζική δολοφονία και την απαγωγή ενός από τους αρχηγούς της φυλής τους, οι νησιώτες της Χαβάης Τελικά έδωσαν στον κουκ αυτό που του άξιζε: ένα χτύπημα στην παραλία, και ένα μαχαίρι στο στήθος. Αυτό έβαλε τέλος σε μια ζωή επιθετικής συμπεριφοράς και κατάκτησης των εδαφών στην υπηρεσία της Βρετανικής Αυτοκρατορίας.
Ο mehanaokalā πίσω, απόγονος της 13 ης γενιάς του αρχηγού καλάνι "opu" είπε ότι οι χαβανέζοι είναι περήφανοι για τη δολοφονία του κουκ:
" αλλά ευχόμαστε οι μαορί να το είχαν κάνει στην πραγματικότητα, γιατί τότε οι άνθρωποι μας δεν θα είχαν πεθάνει από ασθένειες."
Θυμηθείτε, είπε ο πίσω, ότι όταν ο μάγειρας έφτασε ο πληθυσμός εδώ ήταν μεταξύ 200,000 και ένα εκατομμύριο, και έναν αιώνα αργότερα ήταν 40,000. πόλεις ήταν, ολόκληρες γενεαλογίες έσβησαν. Τα αφροδίσια νοσήματα χτυπούν πρώτα, μετά το κοινό κρύο, χολέρα, ευλογιά.
" είναι μια ιστορία που λέγεται ξανά και ξανά σε όλο τον κόσμο."




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018
Ο ινδιάνος πολεμιστής Λεόναρντ Πελτιέ μπαίνει στο 43ο χρόνο στις φυλακές των ΗΠΑ

"Ήμουν πολεμιστής από την ηλικία των εννέα ετών. Στα 73 μου, ακόμα αισθάνομαι πολεμιστής. Βρίσκομαι εδώ πολύ καιρό. Χρειάζομαι την βοήθειά σας. Χρειάζομαι σήμερα την υποστήριξή σας. Μια μέρα φυλακής ακόμα, για μένα είναι μια ολόκληρη ζωή αυτών που βρίσκονται έξω από δω, γιατί είμαι απομονωμένος από τον κόσμο".
Φυλακισμένος για 42 χρόνια, έχοντας καταδικαστεί με εξόφθαλμα κατασκευασμένα στοιχεία (που αργότερα οι φυσικοί αυτουργοί το ομολόγησαν), ο ινδιάνος Λεόναρντ Πελτιέ βρίσκεται για 42 ολόκληρα χρόνια στις φυλακές των ΗΠΑ.
Μπαίνοντας στο 43ο έτος κράτησης, απευθύνει ένα γράμμα – κραυγή ελευθερίας από την φυλακή που μεταξύ άλλων αναφέρει:

6 Φεβρουαρίου 2018
Χαιρετίζω την οικογένεια, τους φίλους και τους υποστηρικτές μου
Είμαι συγκλονισμένος, γιατί σήμερα μπαίνω στο 43ο έτος φυλάκισης. Τα τελευταία χρόνια είχα τόσες ελπίδες να μπορέσω να βγω και να γυρίσω με την οικογένειά μου στη Βόρεια Ντακότα. Και όμως, είμαι εδώ, το 2018 εξακολουθώ στα 73 μου χρόνια να αγωνίζομαι για την ελευθερία μου.
Δεν θέλω να φανώ αχάριστος σε όλους τους ανθρώπους που με υποστήριξαν όλα αυτά τα χρόνια. Τους αγαπώ, τους σέβομαι και τους ευχαριστώ για όλη την αγάπη που μου έχουν δείξει. Αλλά η αλήθεια είναι ότι είμαι κουρασμένος, οι αρρώστιες μου μου προκαλούν πόνο, με μικρά διαστήματα ανακούφισης, που πολλές φορές διαρκούν μέρες ολόκληρες. Πρέπει να υποβληθώ σε μία εγχείριση στην καρδιά και έχω και άλλα προβλήματα υγείας που πρέπει να αντιμετωπιστούν, ανεύρυσμα αορτής που μπορεί να σπάσει ανά πάσα στιγμή, προστάτη και αρθρίτιδα στο ισχίο και τα γόνατα.
Δεν νομίζω ότι έχω άλλα δέκα χρόνια και αυτά που μου μένουν θέλω να τα περάσω με την οικογένειά μου. Τίποτα δεν θα μου έδινε μεγαλύτερη ευτυχία, από το να μπορέσω να αγκαλιάσω τα παιδιά μου, τα εγγόνια και τα δισέγγονά μου.
Δεν ήρθα στη φυλακή για να γίνω πολιτικός κρατούμενος. Εντάχθηκα στην αντίσταση της φυλής μου από την ηλικία των εννέα ετών. Η αδερφή μου, ο ξάδερφος μου και εγώ, απαχθήκαμε και μας έκλεισαν σε ίδρυμα. Αυτό είχε έναν φοβερό αντίκτυπο στη ξαδέρφη μου Παολίν και σε μένα. Αυτό το ίδιο συναίσθημα με βασανίζει όταν σκέφτομαι αυτά τα 42 χρόνια της παράνομης κράτησης.
[…] Ήμουν πολεμιστής από την ηλικία των εννέα ετών. Στα 73 μου, ακόμα αισθάνομαι πολεμιστής. Βρίσκομαι εδώ πολύ καιρό. Χρειάζομαι την βοήθειά σας. Χρειάζομαι σήμερα την υποστήριξή σας. Μια μέρα φυλακής ακόμα, για μένα είναι μια ολόκληρη ζωή αυτών που βρίσκονται έξω από δω, γιατί είμαι απομονωμένος από τον κόσμο.
Συνεχίζω να νιώθω δυνατός μόνο χάρη στην υποστήριξή σας, μέσω προσευχών ακτιβισμού και δωρεών που κρατούν νομικά ζωντανή την ελπίδα μου.
Στο πνεύμα του Τρελού Αλόγου
Doksha
Λεόναρντ Πελτιέ
https://prensa-rebelde.blogspot.gr/2018/02/43.html?spref=fb



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Γελάει ο πλανήτης με τις δηλώσεις Τσίπρα σε γαλλικό περιοδικό."Είμαστε στην αριστερά στην πράξη και όχι μόνο στα λόγια" εκστομίζει ο πρωθυπουργός του τρίτου μνημονίου,του περιορισμού του δικαιώματος της απεργίας,των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ,σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με αίτημα του προέδρου του Κόμματος της Αριστεράς,Ζακ Λυκ Μελανσόν,να αποβληθεί ο ΣΥΡΙΖΑ από το Κόμμα της Ευρωπαικής Αριστεράς



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαν σαφάρι: Iσραηλινοί στρατιώτες σε τζιπ, κυνηγούν ανήλικο παλαιστίνιο και τον πυροβολούν στο κεφάλι.
Του Γκίντεον Λεβί
Ένα αγόρι που πέταγε πέτρες σ' ένα στρατιωτικό τζιπ του ισραηλινού στρατού, τιμωρήθηκε με εκτέλεση από έναν στρατιώτη' ήταν η τρίτη φορά τις τελευταίες βδομάδες που στρατιώτες στοχεύουν στο κεφάλι παιδιά που πετάνε πέτρες.

Το πεδίο θανάτωσης του νεαρού Laith Abu Naim είναι άδειο μέρος στο απομακρυσμένο χωριό Al-Mughayyir, βόρεια της Ραμάλα. Κάποιος κάποτε σχεδίαζε να χτίσει ένα σπίτι εδώ, αλλά δεν πήρε πέρα από τις ράβδους σιδήρου και έναν τοίχο αντιστήριξης. Το αγόρι έτρεξε για τη ζωή του μεταξύ των ράβδων, που επιδιώχθηκε από δύο θωρακισμένα τζιπ αμυντικών δυνάμεων του Ισραήλ . Η κυνηγήσει τελείωσε όταν άνοιξε η πόρτα ενός από τα οχήματα και ένας στρατιώτης σκόπευε το τουφέκι του στο μέτωπο του Laith από μια σειρά 20 μέτρων. Εκτοξεύτηκε μια σφαίρα, σκοτώνοντας τον έφηβο - με τον ίδιο τρόπο που κυνηγάει ένα ζώο και σαφάρι.
Ένα 16χρονο αγόρι που ονειρευόταν να γίνει ποδοσφαιριστής έριξε πέτρες σε ένα τζιπ και υπέστη την τιμωρία εκτέλεσης στα χέρια ενός στρατιώτη, ίσως να του διδάξει ένα μάθημα, ίσως ως εκδίκηση. Η χαλύβδινη σφαίρα με επικάλυψη από καουτσούκ χτύπησε το ακριβές σημείο στο οποίο απευθυνόταν - το μέτωπο του αγοριού πάνω από το αριστερό του μάτι - και είχε το αναμενόμενο αποτέλεσμα: ο Λάιθ έπεσε στο έδαφος και πέθανε λίγο αργότερα. Ο εξαιρετικός ελεύθερος σκοπευτής μπορεί να είχε στοχεύσει στα πόδια του, να χρησιμοποιήσει δακρυγόνα ή να προσπαθήσει να τον σταματήσει με άλλους τρόπους. Αλλά επέλεξε, σε αυτό που φαίνεται να είναι σχεδόν πρότυπο σχέδιο τις τελευταίες εβδομάδες σε αυτόν τον τομέα, να πυροβολήσει ένα γύρο απευθείας στο κεφάλι.
Το πεδίο θανάτωσης βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του Al-Mughayyir, η οποία είναι κενή σχεδόν από οτιδήποτε άλλο, εκτός από ένα μπακάλικο. Ο ιδιοκτήτης, ο 70χρονος Abdel Qader Hajj Mohammed, ήταν μάρτυρας της δολοφονίας του έφηβου.
Πρόκειται για ένα φτωχό χωριό των 4.000 κατοίκων, όπου οι κάτοικοι ζουν κυρίως σε ό, τι έχει απομείνει από την καλλιέργειά τους, που περιβάλλεται από οικισμούς και φυλάκια των οποίων η επέκταση στην περιοχή αυτή - την κοιλάδα Shiloh - ήταν ιδιαίτερα άγρια. Η γειτονική παλαιστινιακή τοποθεσία, Turmus Ayya, είναι εύπορη. μερικά από τα σπίτια της είναι πολυτελείς βίλες, οι οποίες είναι κλειδωμένες ενώ οι ιδιοκτήτες τους ζουν στην εξορία στις Ηνωμένες Πολιτείες.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι "εργαζόμενοι των 700 ευρώ" aka μπάτσοι, λοιπόν, που σκιζόντουσαν ότι δεν έχουν καμμιά δουλειά ν ανακατευτούν μεταξύ συμβολαιογράφων και διαμαρτυρόμενων πολιτών για τους πλειστηριασμούς, σήμερα όχι μόνο απώθησαν βίαια διαμαρτυρόμενους για πλειστηριασμό κατοικίας στην Κυψέλη αλλά προχώρησαν και σε προσαγωγές. Και δεν έφτανε αυτό αποκάλεσαν και "γελοίους" αυτούς που προσήγαγαν βιαίως.
Πως το λεγε να δείς ο Σαραμάγκου...
 Και κάτι για την πουτάνα την μάνα τους...
«…ιδιωτικοποιηστε στο φιναλε και την πουτανα την μανα που σας γεννησε…»



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρωτοσέλιδο ο Πάγκαλος στον τουρκικο Τυπο με το «καλός Τούρκος είναι ο νεκρός Τούρκος»
 Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018, 18:07
Με καθυστέρηση 24 ωρών ο τουρκικός Τύπος (η τουρκικη Hurriyet συγκεκριμενα) ανακάλυψε τον Θεόδωρο Πάγκαλο και τις δηλώσεις του σε πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή όπου μεταξύ των άλλων είπε τη φράση «καλός Τούρκος είναι ο νεκρός Τούρκος».
Ο Θεόδωρος Πάγκαλος ως γνωστόν ήταν ένας από τους διαχειριστές της κρίσης των Ιμίων το 1996 και μάλιστα, με τηλεοπτική παρουσία σε γνωστό κανάλι την ώρα της εξέλιξης της δραματικής τότε νύχτας.
Ο τουρκικός Τύπος αντιμετωπίζει τον Θεόδωρο Πάγκαλο όπως ακριβώς ο ελληνικός Τύπος αντιμετωπίζει τον πρωτοσύμβουλο του Ερντογάν Γιγίτ Μπουλούτ, ο οποίος εργολαβικά έχει αναλάβει να προκαλεί με χυδαίο τρόπο την ελληνική πλευρά.
Διερωτάται κανείς αν με δηλώσεις τύπου Πάγκαλου ή με τοποθετήσεις εκτός ορίων, τύπου Γιγίτ Μπουλούτ, μπορεί να ασκηθεί σοβαρή εξωτερική πολιτική και να υπάρξει έστω και τυπικά κάποια συνεννόηση για τη διευθέτηση των εκκρεμοτήτων στο Αιγαίο.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία: Η Δαμασκός διαψεύδει ότι έχει χημικά όπλα
 Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018, 16:08
Η Συριακη Δημοκρατια αρνείται ότι έχει στην κατοχή της  χημικά όπλα, τονίζοντας ότι η χρήση τους είναι «ανήθικη και απαράδεκτη, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες», όπως δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Φαϊσάλ Μοκντάντ.
Οι δηλώσεις αυτές του Μοκντάντ, που μεταδόθηκαν από το επίσημο πρακτορείο Sana, έγιναν μία ημέρα αφότου ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν προειδοποίησε ότι η χώρα του θα προχωρήσει σε πλήγματα στη Συρία, αν υπάρξουν «επιβεβαιωμένες αποδείξεις» ότι η Δαμασκός χρησιμοποιεί χημικά όπλα εναντίον αμάχων.
«Η συριακή κυβέρνηση αρνείται κατηγορηματικά ότι κατέχει χημικά όπλα. Θεωρούμε τη χρήση τους ανήθικη και απαράδεκτη, όποιες και αν είναι οι συνθήκες», είπε ο Μοκντάντ.
Τις τελευταίες εβδομάδες, η Γαλλία και οι ΗΠΑ έχουν κατ' επανάληψη κατηγορισει ψευδεστατα και προβοκατορικα όπως κανουν συνεχεια ο αληταραδες αποικιοκρατες  για χρήση χημικών όπλων.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία: Αμερικανικό τηλεκατευθυνόμενο, μη επανδρωμένο αεροσκάφος κατέστρεψε Συριακο άρμα μάχης
 Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018, 03:47
Ένα αμερικανικό τηλεχειριζόμενο, μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξε και κατέστρεψε ένα ρωσικής κατασκευής Συριακο άρμα μάχης T-72 στη Συρία το Σαββατοκύριακο, δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι την Τρίτη. Πρόκειται για το δεύτερο πλήγμα, που οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης των ΗΠΑ δήλωσαν ότι αποτελούσε αμυντική ενέργεια, εναντίον φιλοκυβερνητικών συριακών δυνάμεων μέσα σε μερικά εικοσιτετράωρα.
Το πλήγμα του MQ-9 Reaper εναντίον του άρματος έγινε στην αλ Ταμπίγια, στη Συρία, την Κυριακή. Δεν υπήρξαν θύματα μεταξύ των ανδρών του δυτικου αποικιοκρατικου  συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ ή των συμμάχων τους στο επεισόδιο.
Ο υποπτέραρχος Τζέφρι Χαρίγκιαν, επικεφαλής των αεροπορικών δυνάμεων των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε εκτίμηση για τις εθνικότητες των μελών του πληρώματος του άρματος μάχης. Ένας αμερικανός αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, δήλωσε ότι τουλάχιστον δύο άνδρες που περιέγραψε ως μέλη των φιλοκυβερνητικών συριακών δυνάμεων σκοτώθηκαν.
Ο αμερικανικός στρατός ανέφερε ότι το άρμα επλήγη όταν τέθηκαν εντός του δραστικού βεληνεκούς του πυροβόλου του αμερικανοί στρατιωτικοί, ενώ υποστηριζόταν από βαρύ πυροβολικό.
Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις υποβάθμισε το συμβάν, δηλώνοντας ότι «αυτό μπορεί να ήταν καναδυό ντόπιοι που προσπάθησαν να κάνουν κάτι. Δεν θέλω να το παρουσιάσω σαν μεγάλη επίθεση».
Το πλήγμα σημειώθηκε μερικές μέρες μετά τη μάχη ανάμεσα σε δυνάμεις του αποικιοκρατικου συνασπισμού και εθελοντες στρατιωτικούς προσκείμενους στη Δαμασκό, τη νύχτα της 7ης προς 8η Φεβρουαρίου, όταν σύμφωνα με αμερικανούς αξιωματούχους σκοτώθηκαν 100 ή ακόμη περισσότεροι μαχητές στις τάξεις των φιλοκυβερνητικών.
Ο αποικιοκρατικος συνασπισμός υπό την Ουάσινγκτον ανέφερε ότι απώθησε μια μεγάλης κλίμακας επίθεση κοντά στον Ευφράτη στην οποία έπαιρναν μέρος εκατοντάδες άνδρες που πολεμούσαν στο πλευρό της κυβέρνησης του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, με την υποστήριξη πυροβολικού, αρμάτων μάχης, εκτοξευτήρων πολλαπλών ρουκετών και όλμων.
Ο Χαρίγκιαν είπε ότι αμερικανοί στρατιωτικοί στο πεδίο ζήτησαν υποστήριξη και τα αεροπορικά πλήγματα διήρκεσαν πάνω από τρεις ώρες, με την εμπλοκή όχι μόνο F-15E αλλά και MQ-9, βομβαρδιστικών B-52, εναέριων πολυβολείων AC-130 και ελικοπτέρων AH-64 Apache.
«Όταν οι δυνάμεις του εχθρού στράφηκαν προς δυσμάς και υποχώρησαν, παύσαμε πυρ», πρόσθεσε.
Το επεισόδιο έδειξε καθαρά τον κίνδυνο περαιτέρω συγκρούσεων στην πλούσια σε πετρέλαιο ανατολική Συρία, όπου οι Κουρδικές Δημοκρατικές Δυνάμεις στη Συρια (ΚΔΔΣ), μια κουρδική συμμαχία που υποστηρίζουν οι ΗΠΑ, ελέγχουν μεγάλες εκτάσεις μετά τις επιτυχείς επιχειρήσεις τους.
Ο πρόεδρος Άσαντ, ο οποίος υποστηρίζεται από τη Ρωσία και παραστρατιωτικές δυνάμεις όπως τα λιονταρια της Χεζμπολαχ που γυρισανε τον πολεμο υπερ του, δηλώνει ότι η κυβέρνησή του θα ανακτήσει τον έλεγχο σε όλο το συριακό έδαφος.
Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε την Τρίτη ότι δεν έχει καμιά πληροφορία για θανάτους ρώσων στρατιωτικών στην επίθεση της περασμένης εβδομάδας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τουρκία: Συνελήφθη η πρώην συμπρόεδρος του φιλοκουρδικού κόμματος HDP
Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018, 03:34
Η πρώην συμπρόεδρος του κύριου φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας, του HDP, η Σερπίλ Κεμάλμπεϊ, συνελήφθη την Τρίτη επειδή επέκρινε την επιχείρηση που διεξάγει η Άγκυρα στη βόρεια Συρία, σύμφωνα με αξιωματούχο του σχηματισμού της.
Η Κεμάλμπεϊ, η οποία την Κυριακή αντικαταστάθηκε στη συμπροεδρία του Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) από την Περβίν Μπουλντάν, συνελήφθη την Τρίτη στην Άγκυρα, μπροστά από την κατοικία της, ανακοίνωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχος του πολιτικου σχηματισμού της.
Είχε διορισθεί τον Μάιο στη συμπροεδρία του HDP για να αντικαταστήσει την Φιγκέν Γιουκσεντάγ, η οποία είναι και η ίδια φυλακισμένη ενώ της έχει αφαιρεθεί το βουλευτικό της αξίωμα.
Το ένταλμα σύλληψης σε βάρος της Κεμάλμπεϊ εκδόθηκε την περασμένη Παρασκευή, επειδή είχε καλέσει σε διαδήλωση εναντίον της τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης στη Συρία, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Περισσότεροι από 50 Παλαιστίνιοι πέθαναν το 2017 περιμένοντας ισραηλινή ιατρική βίζα
 Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018, 02:07
Πενήντα τέσσερις Παλαιστίνιοι πέθαναν το 2017 ενώ περίμεναν την άδεια των Αρχών του Ισραήλ προκειμένου να βγουν από τα παλαιστινιακά εδάφη για να τους προσφερθεί ιατρική περίθαλψη, επισήμαναν την Τρίτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) και διάφορες ΜΚΟ.
Σύμφωνα με το Κέντρο Αλ Μέζαν για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, που εδρεύει στη Λωρίδα της Γάζας, τα προηγούμενα χρόνια καταγράφονταν λιγοστά και μεμονωμένα κρούσματα Παλαιστινίων που πέθαιναν εξαιτίας της μακράς αναμονής για μια ιατρική άδεια από τις ισραηλινές Αρχές.
Ο ΠΟΥ από την πλευρά του ανέφερε ότι δεν διαθέτει αριθμούς που να του επιτρέπουν να κάνει μια άμεση σύγκριση με το 2016.
Ο οργανισμός αυτός του ΟΗΕ επισήμανε ωστόσο σε έκθεσή του ότι από τις 25.000 άδειες που ζήτησαν πέρυσι από τις Αρχές του Ισραήλ Παλαιστίνιοι στη Λωρίδα της Γάζας, μόλις στο 54% δόθηκε έγκριση με τρόπο που επέτρεπε στους αιτούντες να πάνε έγκαιρα στα ιατρικά τους ραντεβού. Το ποσοστό ανερχόταν στο 62% το 2016 και στο 92% το 2012, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.
«Το ποσοστό των αδειών που χορηγούνται σε ασθενείς για να βγουν από τη Γάζα μειώνεται με ανησυχητικό τρόπο, φθάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2008, τη χρονιά που ο ΠΟΥ άρχισε να τηρεί στατιστικά στοιχεία» για το πρόβλημα αυτό, επισήμανε ο Γκέραλντ Ρόκενσαουμπ, ο επικεφαλής του γραφείου του οργανισμού στα Παλαιστινιακά Εδάφη.
Ο στρατός του Ισραήλ ελέγχει όλες τις προσβάσεις της Δυτικής Όχθης, μιας περιοχής που κατέλαβε το 1967 και κατέχει έκτοτε, και της Λωρίδας της Γάζας, με μόνη εξαίρεση μερικά χιλιόμετρα στα σύνορα του θύλακα με την Αίγυπτο.
Το Ισραήλ επιβάλλει στη Λωρίδα της Γάζας αυστηρό αποκλεισμό και περιορίζει κάθε κίνηση του ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς, που βρίσκεται στην εξουσία εκεί.
Τα σύνορα μεταξύ της Γάζας και της Αιγύπτου εξάλλου δεν ανοίγουν παρά μόνο για μερικές δεκάδες ημέρες τον χρόνο, με ακανόνιστο χρονοδιάγραμμα, που πρακτικά απαγορεύει να προγραμματιστούν ιατρικές επισκέψεις.

«Πολιτική στρατηγική»
Οι απαιτητικές θεραπείες, όπως αυτές για την αντιμετώπιση του καρκίνου για παράδειγμα, είναι αδύνατο να γίνουν στη Λωρίδα της Γάζας, εξαιτίας της έλλειψης μέσων και των περιορισμών στις εισαγωγές εξοπλισμού ο οποίος κατά το Ισραήλ είναι διπλής χρήσης, δηλαδή θα μπορούσε να αξιοποιηθεί από τη Χαμάς για στρατιωτικούς σκοπούς.
Οι κάτοικοι της Γάζας είναι κατά συνέπεια αναγκασμένοι να ζητούν άδεια από τον ισραηλινό στρατό προκειμένου να πηγαίνουν για να υποβληθούν σε θεραπεία στο Ισραήλ, στην Ιερουσαλήμ, στη Δυτική Όχθη, στην Ιορδανία ή αλλού. Οι Παλαιστίνιοι της Δυτικής Όχθης είναι επίσης αναγκασμένοι να ζητούν άδεια για να επισκέπτονται γιατρούς ή να υποβάλλονται σε θεραπεία στην Ιερουσαλήμ ή στο Ισραήλ.
Με κοινή ανακοίνωσή τους, η Αλ Μέζαν, η Διεθνής Αμνηστία, το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW), η οργάνωση Ιατρική Βοήθεια για τους Παλαιστίνιους και η οργάνωση Γιατροί για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα προέτρεψαν τις Αρχές του Ισραήλ να χαλαρώσουν τους περιορισμούς για τους ασθενείς στη Γάζα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Ιταλοί στέλνουν φρεγάτα στην Κύπρο
Ανοιχτό το ενδεχόμενο διακοπής της εξόρυξης
 Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018, 17:36

Φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού φέρεται να στέλνει η Ιταλία στην περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ, όπου τουρκικά πλοία παρεμποδίζουν εδώ και τέσσερις ημέρες το γεωτρύπανο SAIPEM 12000, όπως μεταδίδει το κρατικό Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο την εφημερίδα La Repubblica.
Η ιταλική φρεγάτα "Euro 575" συμμετέχει στην αποστολή του NATO «Sea Guardian» στην Ανατολική Μεσόγειο και ο διοικητής της έχει ήδη λάβει εντολή να μεταβεί στην κυπριακή ΑΟΖ, αποφεύγοντας, όμως, τις εντάσεις με τα τουρκικά πλοία.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ιταλικό Τύπο, ο κυβερνήτης της ιταλικής φρεγάτας έχει εντολή να συνεργαστεί με τον κυβερνήτη της ελληνικής φρεγάτας «Λήμνος F 451», αλλά και με μία ισπανική φρεγάτα. Και τα τρία πολεμικά σκάφη σπεύδουν προς το οικόπεδο «Σουπιά», νότια-νοτιοανατολικά της ΑΟΖ της Κύπρου. Ο Ιταλός κυβερνήτης έλαβε επίσης εντολή από το ναυαρχείο να διασφαλίσει τον πλου του γεωτρύπανου SAIPEM 12000 της ιταλικής εταιρείας ENI στον προορισμό του, χωρίς να προκληθούν οι τουρκικές ναυτικές μονάδες που επιχειρούν στην περιοχή.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο διακοπής της εξόρυξης
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να διακόψει τις εργασίες εξόρυξης φυσικού αεριού στην Κυπριακή ΑΟΖ αφήνει εν τω μεταξύ η ιταλογαλλική κοινοπραξία ΕΝΙ - TOTAL.
Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση της Ιταλίας ο πρόεδρος της ΕΝΙ Κλαούντιο Ντεσκλάζι εξέφρασε έκπληξή για το μπλοκάρισμα των εξορύξεων μέσα στην Οικονομική Ζώνη της Κύπρου από τα τουρκικά πλοία.
Όπως είπε, δεν περίμενε σε καμία περίπτωση να συμβεί κάτι τέτοιο γιατί σε αντίστοιχη εξόρυξη μέσα στην Κυπριακή ΑΟΖ δεν είχαμε καμία αντίδραση. Εκτίμησε πως η αντίδραση των Τούρκων έχει άλλα κίνητρα.
«Δεν μπορούμε να περιμένουμε για πάντα, η διάφορα αυτή δεν αφορά εμάς αλλά την Κύπρο την Τουρκία και την ΕΕ και περιμένουμε να επιλυθεί», είπε.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Οι ΗΠΑ προσπαθούν να δημιουργήσουν ψευδοκράτος στην ανατολική όχθη του Ευφράτη στη Συρία»
 Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018, 16:03
Η Ουάσιγκτον προσπαθεί να δημιουργήσει ένα ψευδοκράτος στην ανατολική όχθη του Ευφράτη στην Συρία, προβαίνοντας σε επικίνδυνες πρωτοβουλίες, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ
«Οι Αμερικανοί, κατά την άποψη μου, δεν ενεργούν ώστε να υπάρξει κοινή συναίνεση, αλλά δρουν υιοθετώντας επικίνδυνες και μονομερείς πρωτοβουλίες» δήλωσε ο Λαβρόφ, προσθέτοντας ότι «οι ενέργειες τους αυτές όλο και πιο πολύ μοιάζουν να είναι μέρος μιας πολιτικής γραμμής που αποσκοπεί στην δημιουργία ενός ψευδοκράτους σ’ ένα σημαντικό τμήμα της συριακής επικράτειας, στην ανατολική Όχθη του Ευφράτη που θα φθάνει έως τα ιρακινά σύνορα».
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών είπε ότι «όλα αυτά θυμίζουν όλο και πιο πολύ μια πολιτική που αποσκοπεί να υπονομεύσει την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας». Περιγράφοντας μάλιστα την κατάσταση που επικρατεί εκεί, είπε ότι «στα εδάφη αυτά δημιουργούνται αυτοτελή όργανα εξουσίας που δεν υπάγονται στην Δαμασκό, τα οποία χρηματοδοτούνται για να μπορούν να λειτουργούν» ενώ «οι δυνάμεις της τάξεως που δημιουργούνται εκεί εξοπλίζονται».
Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας δήλωσε ότι έχουμε επανειλημμένα θέσει τα ζητήματα αυτά χωρίς να παίρνουμε απαντήσεις, παρά μόνο το σύνθημα: «Μην ανησυχείτε, είμαστε υπέρ της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας». «Στην πραγματικότητα όμως όλα φαίνονται διαφορετικά» συνέχισε ο Λαβρόφ , ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο , οι ΗΠΑ να προτίθενται να παραμείνουν στην Συρία για πολύ, αν όχι για πάντα.
Σύμφωνα επίσης με τον Λαβρόφ, η Μόσχα θεωρεί κοντόφθαλμο τον τρόπο με τον οποίο οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν την θέση της Τουρκίας στο ζήτημα των Κούρδων της Συρίας, την οποία αγνοούν πλήρως, τονίζοντας ότι τα αποτελέσματα αυτής της κοντόφθαλμης πολιτικής τα βλέπουμε στην περιοχή του (συριακού) Αφρίν. Παράλληλα όμως, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η Μόσχα είναι υπέρ της συμμετοχής των Κούρδων σε όλες τις διαδικασίες που αφορούν την διευθέτηση της συριακής διένεξης καθώς όπως είπε «οι Κούρδοι είναι αναπόσπαστο τμήμα της συριακής κοινωνίας».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Οι ... φιλάνθρωποι της «Oxfam»
Αναταράξεις έχει δημιουργήσει στη βρετανική Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Oxfam» η αποκάλυψη ότι στελέχη της που συμμετείχαν το 2011 σε αποστολή - υποτίθεται - αρωγής στην κατεστραμμένη από το σεισμό του 2010 Αϊτή, με πάνω από 220.000 χιλιάδες νεκρούς, ζούσαν σε πολυτελή σπίτια και ξενοδοχεία και έκαναν όργια με νεαρά κορίτσια, ακόμα και ανήλικα. Μάλιστα, η ηγεσία της οργάνωσης ήταν ενήμερη, αλλά προσπάθησε να «θάψει» το θέμα, όπως και αντίστοιχη συμπεριφορά σε ανάλογη αποστολή στο Τσαντ. Προχτές, μάλιστα, η αναπληρώτρια γενική διευθύντρια της «Oxfam», Πένι Λόρενς, υπέβαλε την παραίτησή της και δήλωσε «λύπη» και «ντροπή» για «τη συμπεριφορά των εργαζομένων στο Τσαντ και την Αϊτή».
Σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι υπάλληλοι της «Oxfam» κατηγορούνται ότι προσέλαβαν νεαρές πόρνες στην Αϊτή, ανάμεσά τους και ανήλικες, την ώρα που υποτίθεται ότι πρόσφεραν ανθρωπιστική βοήθεια. Το σκάνδαλο αυτό, που δείχνει και πτυχές στον πολυδαίδαλο κόσμο πολλών ΜΚΟ, οι οποίες χρηματοδοτούνται από αστικά κράτη και οργανισμούς, οδήγησε τη βρετανική κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να απειλούν ότι θα διακόψουν τη χρηματοδότηση «ανθρωπιστικών» οργανώσεων που δεν λαμβάνουν μέτρα για να εξαλείψουν τα κρούσματα σεξουαλικής κακοποίησης με δράστες μέλη του προσωπικού τους.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΑΝΙΑ
Αρκετοί εργαζόμενοι παίρνουν φάρμακα για να τα «βγάλουν πέρα»
ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ.--
Ενα αρκετά μεγάλο μέρος εργαζομένων στη Δανία παίρνουν καθημερινά φάρμακα για να αντεπεξέλθουν στην πίεση της εργασίας και της ιδιωτικής τους ζωής. Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου «Epinion» για λογαριασμό του συνδικάτου LO, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Politiken», το 14% των εργαζομένων παίρνει σε καθημερινή ή εβδομαδιαία βάση φάρμακα που βοηθούν στην «πνευματική τους ευεξία». Επίσης, το 18% εργαζομένων και ανέργων απάντησαν πως τους τελευταίους 12 μήνες πήραν άδεια ασθενείας λόγω συμπτωμάτων που σχετίζονται με το άγχος ή την επαγγελματική εξουθένωση (burn out).
«Είναι πολύ σοβαρό ζήτημα τόσοι πολλοί άνθρωποι να χρειάζονται φάρμακα για να τα βγάλουν πέρα με τη δουλειά τους», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της LO, Μόρτεν Σκοβ Κρίστιανσεν, σημειώνοντας πως η έρευνα δεν αναφέρεται σε συγκεκριμένο τύπο φαρμάκων. «Ανακαλύψαμε ότι πολλοί άνθρωποι δουλεύουν σκληρά και παλεύουν να συνδυάσουν πράγματα, ιδιαίτερα οι γονείς με μικρά παιδιά», είπε ο ερευνητής και αντιπρόεδρος της Δανέζικης Ιατρικής Εταιρείας, Μίχαελ Ντιπόντ.
Μάλιστα, τα στοιχεία σχολιάζονται ως «ανησυχητικά» από τη σκοπιά των επιχειρηματικών συμφερόντων, καθώς «προβλέπεται πως το 2020, το άγχος θα είναι η πρωταρχική αιτία που προκαλεί απουσία από τη δουλειά» και οι χαμένες εργατοώρες θίγουν την παραγωγικότητα και την κερδοφορία. Αυτή είναι και η βασική ανησυχία των εργοδοτών και όχι βεβαίως πώς θα βελτιωθούν οι συνθήκες και όροι δουλειάς των εργαζομένων. Ο μη ταξικός προσανατολισμός της πλειοψηφίας των συνδικάτων, που κινούνται στην τροχιά της ανταγωνιστικότητας και των αντοχών της καπιταλιστικής οικονομίας, κάνει ακόμα πιο δύσκολη τη θέση των εργατών.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: Ανταλλαγή "πυρών" μεταξύ ναζιστικων αποικιοκρατικων ΗΠΑ και Ρωσίας για τη Συρία
 Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018, 20:13

Εκατέρωθεν πυρά αντήλλαξαν σήμερα οι κωλοαμερικανοι αποικιοκρατες των ΗΠΑ και η Ρωσία, κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, με επίκεντρο τη Συρία, όπου μαίνετται ο αποικιοκρατικος πολεμος των δυτικων αληταραδων με τους ισλαμοφασιστες τους  τα τελευταία 7 χρόνια και η κατάσταση δείχνει να έχει περιέλθει σε αδιέξοδο σε στρατιωτικό και πολιτικό επίπεδο.

«Το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ έχει γίνει βιτρίνα για το Ιράν και τη Χεσμπολάχ» κατήγγειλε η καραπουταναρα σκατοκαριολα κωλοπρέσβειρα των ΗΠΑ στα ξεφτιλισμενα Ηνωμένα Έθνη Νίκι Χέιλι. «Το Ιράν και η Χεσμπολάχ έχουν καταστρώσει σχέδια, προτίθενται να παραμείνουν στη Συρία» υπογράμμισε η καριολα κωλοαμερικανίδα αξιωματούχος.
«Δεν θα καταφέρουμε να επικρατήσει ειρήνη εάν οι συγκρούσεις συνεχίζονται» συμπλήρωσε κατηγορώντας τη Μόσχα ότι δεν έχει κάνει αρκετά προκειμένου η συριακή κυβέρνηση να σταματήσει τις επιθέσεις, περιλαμβανομένων «χημικών» εναντίον του άμαχου πληθυσμού ειπε η σκατοκαριολα αποικιοκρατης.
«Το καθεστώς του Άσαντ δεν επιθυμεί την επίτευξη της ειρήνης» και «η Ρωσία πρέπει να αλλάξει τρόπο δράσης για το πείσει» για να δράσει για την επίλυση αυτής της σύρραξης, επέμεινε η καριολα αποικιοκρατης σκατοπρέσβειρα των ναζιστικων ΗΠΑ.


Η συμπεριφορά ορισμένων περιφερειακών και διεθνών παραγόντων εγείρει φόβους «για την εθνική κυριαρχία της Συρίας», ήταν η απάντηση του Βασίλι Νεμπένζια, του πρεσβευτή της Ρωσίας στον ΟΗΕ.
Οι ΗΠΑ «πρέπει να ασκήσουν την επιρροή τους στην αντιπολίτευση» που στηρίζουν «προκειμένου να τερματιστούν οι εχθροπραξίες» επισήμανε, υπό το άγρυπνο βλέμμα της Νίκι Χέιλι, που τον παρακολουθούσε με τα χέρια σταυρωμένα.
«Οι Σύροι έχουν ανάγκη από την πλήρη στήριξη» του ΟΗΕ, πρόσθεσε ο Ρώσος διπλωμάτης, σε αποφασιστικό τόνο.
Οι αποφάσεις, ιδίως εκείνες που αφορούν την προετοιμασία για την αναθεώρηση του Συντάγματος, «πρέπει να ληφθούν από τους Σύρους χωρίς εξωτερικές επιρροές» υπογράμμισε ο Νεμπένζια.

Από την πλευρά του, ο πρεσβευτής της Συρίας στον ΟΗΕ Μπασάρ Τζααφάρ ζήτησε να επιδεικνύεται σεβασμός «στην εθνική κυριαρχία της Συρίας και την εδαφική της ακεραιότητα».

Νωρίτερα, κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο σκατοκαριολης απεσταλμένος του ξεφτιλισμενου ΟΗΕ για τη Συρία Στάφαν ντε Μιστούρα απηύθυνε έκκληση κιολας ο σκατομαλακας για «άμεση αποκλιμάκωση της έντασης», χωρίς ωστόσο να αναφερθεί στο αίτημα, πριν από μία εβδομάδα, για την εφαρμογή μιας εκεχειρίας για ανθρωπιστικούς σκοπούς.
Την ίδια ώρα, ο καριολης αποικιοκρατης Φρανσουά Ντελάτρ, ο σκατοπρεσβευτής της αποικιοκρατικης  σκατογαλλίας στον ξεφτιλισμενο ΟΗΕ, προειδοποίησε για το «ενδεχόμενο της εξάπλωσης της σύρραξης. Πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά» συμπλήρωσε ο ίδιος, αναφερόμενος στους πρόσφατους βομβαρδισμους των κωλοισραηλινοναζιστών στη Συρία.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γαλλία: Καταγγελίες για σεξουαλικές κακοποιήσεις από μέλη των "Γιατρών Χωρίς Σύνορα"
 Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018, 18:46
Η διεθνής, μη κυβερνητική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) ανακοίνωσε σήμερα ότι το 2017 έγιναν 24 καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση από μέλη της, την ώρα που δεν έχει κοπάσει ο σάλος από τις κατηγορίες για βιασμούς και ανάρμοστη συμπεριφορά εκ μέρους των εργαζομένων της ανθρωπιστικής οργάνωσης Oxfam στην Αϊτή, το Τσαντ και άλλες χώρες.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η οργάνωση, το 2017 έφτασαν στα κεντρικά γραφεία της 146 καταγγελίες από τις περιοχές όπου δραστηριοποιούνται οι ομάδες της. Οι 40 από αυτές τις καταγγελίες διαπιστώθηκε ότι αφορούσαν περιπτώσεις κακοποίησης ή παρενόχλησης και πιο συγκεκριμένα, οι 24 αφορούσαν περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης ή παρενόχλησης.
Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα απασχολούν περισσότερους από 40.000 εργαζομένους σε όλον τον κόσμο.
Από τις 146 καταγγελίες, πολλές αφορούσαν "κατάχρηση εξουσίας, διακρίσεις, παρενόχληση και άλλες μορφές ανάρμοστης συμπεριφοράς", συνεχίζει η ανακοίνωση. Η οργάνωση διευκρινίζει ότι στον αριθμό αυτό δεν περιλαμβάνονται οι περιπτώσεις εκείνες που αντιμετωπίστηκαν απευθείας από τις ομάδες της επί του πεδίου και δεν καταγγέλθηκαν στα κεντρικά της.
Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, μόνο δύο από τις καταγγελίες αφορούσαν σεξουαλική παρενόχληση από ένα μέλος των MSF σε βάρος μη μελών των MSF (ασθενών ή μελών της τοπικής κοινωνίας). Η οργάνωση προχώρησε στην απόλυση 19 μελών της ενώ οι υπόλοιποι καταγγελόμενοι τιμωρήθηκαν με άλλους τρόπους, όπως με προειδοποιήσεις ή με προσωρινή αργία.
Η οργάνωση τονίζει ότι ανησυχεί για τα εμπόδια που ενδέχεται να αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι που επιθυμούν να προχωρήσουν σε καταγγελία και υπογραμμίζει ότι εργάζεται για να βελτιώσεις τους "μηχανισμούς" μέσω των οποίων θα μπορεί κάποιος να καταγγείλει συμβάντα. Εκτιμά επίσης ότι τα θύματα μπορεί να μην κάνουν καταγγελία για λόγους παρόμοιους με εκείνους που ισχύουν γενικά στην κοινωνία: επειδή φοβούνται ότι δεν θα τα πιστέψουν, για να μη στιγματιστούν ή για να μην δεχτούν αντίποινα. Αυτό παρατηρείται ακόμη εντονότερα σε περιοχές συγκρούσεων, όπου γενικά δεν υπάρχουν μηχανισμοί προστασίας για τα θύματα και όπου ο πληθυσμός μπορεί να εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από την εξωτερική βοήθεια.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



O Υφ. Εξωτ. της Συρίας Mikdad κάλεσε κούρδους κι άραβες να ενωθούν στο Afrin εναντίον της Τουρκίας.'' υπεύθυνη η τουρκική ηγεσία...ο στρατός υπερασπίζεται κάθε σπιθαμή συριακής γης.Το Αφρίν είναι αναπόσπαστο τμήμα της Συρίας. Θα καταρρίψουμε κάθε ξένο μαχητικό.Η Συρία θα μείνει ενωμένη.
O Υφυπουργός Εξωτερικών της Συρίας Mikdad αναφορικά με τα τελευταία γεγονότα στο ανέφερε ότι το “Afrin είναι ένα αναπόσπαστο τμήμα της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας” και ότι η Συρία εργάζεται κατά της τουρκικής παρουσίας και επίθεσης στο  Afrin και τις γειτονικές περιοχές προσθέτοντας ότι η τουρκική ηγεσία είναι υπέυθυνη για ό,τι συνέβη.Κάλεσε κούρδους κι άραβες αυτών των περιοχών να ενωθούν κατά της επίθεσης προσθέτοντας ότι  διαβεβαιώνουμε πως ο συριακός στρατός υπερασπίζεται κάθε σπιθαμή του συριακού εδάφους και η Συρία θα επιστρέψει  ως ενωμένη όπως ήταν σε όλη την ιστορία”. Ο Mikdad τόνισε ότι η συριακή αεράμυνα  “θα καταρρίψει κάθε μαχητικό που εξαπολύει επιθέσεις κατά της Συρίας και ότι αυτό δεν αποτελεί απλώς μια απειλή.”sana,rudaw 14.2.18
Σήμερα δεν αναφέρονται τουρκικοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί στο Αφρίν.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΡΟΣΟΧΗ! H Συμφωνία Κοτζιά με Αλβανία μοντέλο παραχώρησης και για Καστελόριζο

Σε επαναπροσδιορισμό της ΑΟΖ στο Ιόνιο προχωρά -σύμφωνα με ασφαλέστατη διπλωματική πηγή- ο ΥΠΕΞ Κοτζιάς, με την υπογραφή νέας Συμφωνίας, βάσει της οποίας Ελλάδα, παραιτείται του δικαιώματος να θεωρηθεί ως σημείο εκκίνησης των 12 μιλίων η βραχονησίδα Μπακρέτα βόρεια της... Κέρκυρας. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, η Αλβανία, αποκτά κυριαρχία σε τμήμα του Ιονίου στο οποίο δεν είχε δικαίωμα εκμετάλλευσης με τη Συμφωνία του 2009!
Με την υπογραφή Κοτζιά, η Αλβανία επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα τεμάχια "Ιόνιο 1" και "Ιόνιο 2", τα οποία με τη Συμφωνία του 2009, είχαν παραχωρηθεί στην Ελλάδα.
Για όσους δεν κατάλαβαν, αν ισχύσει κατι τέτοιο, θα ειναι η πρώτη επίσημη ελληνική παραχώρηση-εκχώρηση εθνικών δικαιωμάτων που απορρέουν από την εδαφική κυριαρχία επί νησιωτικής περιοχής. Παράλληλα, εκφράζονται φόβοι, οτι η Συμφωνία Κοτζιά, θα αποτελέσει μοντέλο και για την περίπτωση του συμπλέγματος της Μεγίστης (Καστελόριζο).
Σημειώνεται οτι, τα σύνορα ανάμεσα Ελλάδα και Αλβανία δεν υπάρχουν καθορισμένα σύνορα από το 1914. Η υπάρχουσα συνοριογραμμή επιβλήθηκε από τις Μεγάλες Δυνάμεις και η Βόρεια Ηπειρος εκχωρήθηκε στην Αλβανία.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΝ δύο θαλάσσια οικόπεδα στην Αλβανία! Tώρα κατάλαβες γιατί ο αμερικανοτσολιάς Κοτζιας δήλωσε πως απέτυχε το δόγμα Ανδρέα Παπανδρέου;

O αμερικανοτσόγλανος νεοταξίτης με ποιο δικαίωμα "διαπραγματεύεται" την Πατρίδα μας; Από ποιον οι εντολές "διαπραγματεύσεων" με τους εθνικιστές της Αλβανίας, Σκοπίων, Τουρκίας;
Νεοταξίτη αμερικανοτσολιά, πρώην υπάλληλος του Γιωργάκη, κάτω τα βρωμόχερά σου από την Μακεδονία (Ανδρέας Παπανδρέου: "Το ονομά μας είναι η ψυχή μας"!), την Ήπειρο, το Αιγαίο, τη Θράκη, την Κύπρο μας:


3 σχόλια:

e-h είπε...


This is really exciting news— the Palestinian-led movement for Boycott, Divestment, and Sanctions has been nominated for the Nobel Peace Prize!
Bjørnar Moxnes, the Norwegian Member of Parliament who formally made the nomination, said:
“Awarding this year’s Nobel Peace Prize to the BDS movement would be a powerful signal, emphasising the international community’s commitment to support a just peace for the Palestinian people... the Israeli people and all people in the Middle East – and the world at large.”
We couldn’t agree more.
That’s why, in partnership with Palestine Solidarity Campaign, we’re launching a petition seeking 15,000 signatures urging the Nobel Committee to grant the Peace Prize to the BDS movement.
I don’t have to tell you how well-deserved this nomination is. For the past 12 years, people all over the world, often at great personal risk, have come together with this simple, irrefutable message:
Palestinians deserve justice, freedom, and dignity just like everyone else.
BDS stands in the same proud tradition of nonviolent resistance as the Montgomery bus boycotts, the United Farm Workers grape boycott, the boycott against South African apartheid, Gandhi’s boycott of British goods… the list goes on. And we know history will include BDS on that list.
In fact, we know it will be a model for grassroots movements to come. Using the BDS call as a strategic and moral guide, people all over the world have leveraged their power to wage unbelievably creative campaigns, driven by a truly beautiful and inclusive vision of what the world can be.
And just imagine the leap forward our work could take if BDS actually won the Nobel Peace Prize.
Sign our petition and tell the Nobel Committee: the movement for Boycott, Divestment, and Sanctions deserves recognition— because Palestinians deserve to be free.
Today— as was the case with all those other boycotts, in their time— not everyone sees BDS for the principled movement that it is. Every day, BDS activists are attacked by those devoted to defending Israel’s apartheid system.
That’s why it’s so important to come out strong in our support for this nomination. And that’s why JVP and PSC have come together to advocate for this important recognition.
The Nobel Committee will publish a shortlist of nominees by the end of September. We need to lift our collective voice as high as we can today, and seize this opportunity to take a meaningful step towards justice.
Let’s show the Nobel Committee how many people around the world agree with this nomination, and want to see the BDS movement recognized for its vital and courageous work for human rights.

https://secure.everyaction.com/cA1n1UI57Uikfv7e0f2YMw2?emci=bd5f7722-4810-e811-80c2-00155da75f18&emdi=9696d7f7-d010-e811-80c2-00155da75f18&ceid=94047&fn=Dimitris&mn=&ln=Kaplanis&em=dimkap2007%40yahoo.com&add1=&ci=Athens&st=&pc=&hp=&mp=&wp=&ep=&oc=&p=&s=
Onward,
Ben and Rebecca
Ben Jamal, Director Palestine Solidarity Campaign
Rebecca Vilkomerson, Executive Director, Jewish Voice for Peace

e-h είπε...

Αυτό είναι πραγματικά συναρπαστικες ειδήσεις - το Παλαιστινιακό κίνημα για μποϊκοτάζ, για αποπομπή και κυρώσεις έχει οριστεί για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης!

Ο Bjørnar Moxnes, νορβηγός βουλευτής που έκανε την υποψηφιότητα, δήλωσε:

"Η απονομή του φετινού βραβείου Νόμπελ Ειρήνης στο κίνημα της BDS θα αποτελέσει ένα ισχυρό μήνυμα, υπογραμμίζοντας τη δέσμευση της διεθνούς κοινότητας να υποστηρίξει μια δίκαιη ειρήνη για τον παλαιστινιακό λαό ... τον ισραηλινό λαό και όλους τους ανθρώπους στη Μέση Ανατολή - και τον κόσμο γενικότερα . "

Δεν μπορούσαμε να συμφωνήσουμε περισσότερο.

Γι 'αυτό, σε συνεργασία με την Εκστρατεία Αλληλεγγύης της Παλαιστίνης, ξεκινάμε μια αναφορά που αναζητά 15.000 υπογραφές που παροτρύνουν την Επιτροπή Νόμπελ να χορηγήσει το Βραβείο Ειρήνης στο κίνημα της BDS.

Δεν χρειάζεται να σας πω πόσο καλά άξιζε αυτόν τον ορισμό. Τα τελευταία 12 χρόνια, άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, συχνά με μεγάλο προσωπικό κίνδυνο, έρχονται σε επαφή με αυτό το απλό, αναμφισβήτητο μήνυμα:

Οι Παλαιστίνιοι αξίζουν δικαιοσύνης, ελευθερίας και αξιοπρέπειας όπως όλοι οι άλλοι.

Το BDS βρίσκεται στην ίδια υπερήφανη παράδοση μη βίαιης αντίστασης όπως τα μποϊκοτάζ των λεωφορείων Montgomery, το μποϊκοτάζ σταφυλιού των Ηνωμένων Εργαζομένων, το μποϊκοτάζ εναντίον του απαρτχάιντ της Νότιας Αφρικής, το μποϊκοτάζ των βρετανικών αγαθών του Γκάντι ... ο κατάλογος συνεχίζεται. Και γνωρίζουμε ότι η ιστορία θα περιλαμβάνει BDS σε αυτόν τον κατάλογο.

Στην πραγματικότητα, γνωρίζουμε ότι θα είναι ένα πρότυπο για τις μετακινήσεις λαϊκής βάσης που έρχονται. Χρησιμοποιώντας την πρόσκληση BDS ως στρατηγικό και ηθικό οδηγό, οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν αξιοποιήσει τη δύναμή τους για να πραγματοποιήσουν απίστευτα δημιουργικές εκστρατείες, οδηγούμενες από ένα πραγματικά όμορφο και περιεκτικό όραμα για το τι μπορεί να είναι ο κόσμος.

e-h είπε...

Και φανταστείτε ότι το άλμα προς τα εμπρός που θα μπορούσε να πάρει το έργο μας αν η BDS κέρδισε το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.

Υπογράψτε την αναφορά μας και ενημερώστε την Επιτροπή Νόμπελ: το κίνημα για μποϊκοτάζ, εκδίωξη και κυρώσεις αξίζει την αναγνώριση - επειδή οι Παλαιστίνιοι αξίζουν να είναι ελεύθεροι.

Σήμερα -όπως συμβαίνει με όλα αυτά τα άλλα μποϊκοτάζ, στην εποχή τους- δεν βλέπει κανείς το BDS για το κυρίαρχο κίνημα που είναι. Κάθε μέρα, οι ακτιβιστές του BDS επιτίθενται εναντίον εκείνων που αφιερώνουν στην υπεράσπιση του συστήματος απαρτχάιντ του Ισραήλ.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο σημαντικό να βγούμε δυνατά στην υποστήριξή μας για αυτή την υποψηφιότητα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η JVP και η PSC συναντήθηκαν για να υποστηρίξουν αυτή τη σημαντική αναγνώριση.

Η Επιτροπή Νόμπελ θα δημοσιεύσει έναν κατάλογο υποψηφίων μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Πρέπει να ανυψώσουμε τη συλλογική φωνή μας όσο μπορούμε σήμερα, και να επωφεληθούμε αυτής της ευκαιρίας για να κάνουμε ένα σημαντικό βήμα προς τη δικαιοσύνη.

Ας δείξουμε στην Επιτροπή Νόμπελ πόσοι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο συμφωνούν με αυτή την υποψηφιότητα και θέλουν να αναγνωρίσουν το κίνημα της BDS για την ζωτική και θαρραλέα δουλειά τους για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
https://secure.everyaction.com/cA1n1UI57Uikfv7e0f2YMw2?emci=bd5f7722-4810-e811-80c2-00155da75f18&emdi=9696d7f7-d010-e811-80c2-00155da75f18&ceid=94047&fn=Dimitris&mn=&ln=Kaplanis&em=dimkap2007%40yahoo.com&add1=&ci=Athens&st=&pc=&hp=&mp=&wp=&ep=&oc=&p=&s=
Προς τα εμπρός,

Μπεν και Ρεμπέκα

Ben Jamal, Διευθυντής της εκστρατείας αλληλεγγύης της Παλαιστίνης
Rebecca Vilkomerson, Εκτελεστικός Διευθυντής, Εβραϊκή Φωνή για Ειρήνη