Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Πεμπτη 15 Φεβρουαριου 2018



Παραμύθι ήταν τελικα η ανακοίνωση που έβγαλε πριν λίγες ημέρες η ομοσπονδία των αστυνομικών υπαλλήλων όπου διαβεβαίωναν τους Έλληνες πολίτες ότι δεν θα γίνουν οι ίδιοι ασπίδα προστασίας της κυβέρνησης και των διεθνών τοκογλύφων ώστε να αρπάξουν την περιουσία των Ελλήνων πολιτών
Όπως είδαμε ξεκάθαρα χθες με το που πήραν εντολή από τούς απριλιανους Τσίπρα - Τόσκα προχώρησαν σε 8 συλλήψεις ανθρώπων που προσπάθησαν να σώσουν πρώτη κατοικία 66τμ φτωχων ανθρώπων στην κυψέλη
Πραγματικά η χώρα μετά από 8 χρόνια εφαρμογής σκληρών μνημονιακων πολιτικών έχει φτάσει στον πάτο, είναι τραγικό να βλέπεις νέα παιδιά, παιδιά των 800 ευρώ να έχουν γίνει πιόνια των τοκογλύφων δανειστών και των εδώ εμισθων συνεργατών τους και χωρίς δισταγμό να αρπάξουν τα σπίτια των φτωχών ανθρώπων τα σπίτια τα δικά τους, τα σπίτια των οικογενειών τους,να βλέπεις νέα παιδιά αστυνομικούς που για 800 ευρώ το μήνα με μεγάλη ευκολία πετούν στο δρόμο και αρπάζουν το σπίτι από την ίδια τους τη μαμά, το σπίτι που γεννήθηκαν το σπίτι που μεγάλωσαν το σπίτι που με πολύ - πολύ κόπο και ατελείωτες ώρες δουλειάς κατάφεραν να αποκτήσουν οι γονείς τους.
Κρίμα



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι «ετερόκλητοι όχλοι»
Από Στάθης Σταυρόπουλος -
14/02/2018
Αριστερόστροφος φασισμός (που μάλιστα ενδημεί και στα ΜΜΕ και τα ΑΕΙ) είναι η κατασυκοφάντηση όσων στοχοποιούν οι πονηροί φιρφιρίκοι. Η «δολοφονία χαρακτήρων» κατά το δικό τους ιδιόλεκτο. Από το βρώμικο στόμα τους ο καθένας μπορεί να φάει τη ρετσινιά του εθνικιστή, του φαιοκόκκινου, του αντισημίτη. Από τον Μίκη ή τον Ελύτη έως τον τελευταίο (τρόπος του λέγειν) ψιλικατζή στα Σεπόλια. *** Εκτός όμως από τον αριστερόστροφο φασισμό, υπάρχει και ο αριστερόστροφος εκφυλισμός.
1.Αριστερόστροφος εκφυλισμός είναι η σωματεμπορία ανθρώπων μέσω ΜΚΟ. Η καθαίρεση του εθελοντισμού σε προσπορισμό χρήματος. Η μετάλλαξη του ανθρωπισμού της Αριστεράς σε αισχρό εμπόρευμα. Οι σκώληκες που κάνουν αυτήν τη δουλειά είναι ιδιαιτέρως ειδεχθείς. Με τις πλάτες αριστερών οργανώσεων οι ίδιοι συναλλάσσονται με τους πιο σκοτεινούς κρατικούς και διεθνείς μηχανισμούς για να βγάλουν φράγκα από τη διακίνηση του πόνου, της προσφυγιάς, της απελπισίας και του θανάτου.
Οι σκώληκες αυτοί φέρονται ωσάν οι αριστερές οργανώσεις να είναι προκάλυμμα της δράσης τους. Χρησιμοποιούν αριστερές οργανώσεις σαν να είναι συγκοινωνούντα δοχεία (το πρωί «σκοτώνονται» μεταξύ τους για το θεαθήναι και το βράδυ αλληλοστρουφουλιάζονται στα ίδια λαγούμια).
2. Αριστερόστροφος εκφυλισμός είναι η πολιτική και πολιτισμική αποδόμηση του λαού, ώστε η υποταγή του να είναι πιο εύκολη, είναι η θεωρία της ασυνέχειας του ελληνισμού, οι «συνωστισμοί», η συνταύτιση με τις ανάλογες αντιεπιστημονικές αρλούμπες του νεοφιλελευθερισμού και με την προπαγάνδα της νέας τάξης.
3. Αριστερόστροφος εκφυλισμός είναι τα κολλητηλίκια, τα ρουσφετιλίκια, οι διορισμοί, οι εκμαυλισμοί, η αλίευση κομματικής πελατείας, αλλά και ταυτοχρόνως η υποταγή στους Δυνατούς, οι εκδουλεύσεις, οι συνάφειες, οι «δουλίτσες». Αστέρια σ’ αυτή τη δουλειά αυτοί οι τύποι, πεντάστερα!
4. Οι άρχοντες των τρολ. Ένας ακόμα αριστερόστροφος εκφυλισμός που συναγωνίζεται τον αριστερόστροφο φασισμό. Η διείσδυση στα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο ξεπεσμός σε μεθόδους όμοιες με εκείνες των ακροδεξιών χαλκείων, αποτελούν το «ηθικό πλεονέκτημα», εκείνων που είναι τόσο αδαείς, ώστε να επικαλούνται ηθικά πλεονεκτήματα για τον εαυτόν τους – ουδέν πιο αήθες.
Αυτός ο αριστερόστροφος εκφυλισμός δεν τρομοκρατεί μόνον πρόσωπα, τρομοκρατεί και τον λαό. Οι Έλληνες ακούνε καθημερινώς απ’ αυτές τις σέχτες που λυμαίνονται την Αριστερά τα εξ αμάξης. Τους πολίτες που έλαβαν μέρος στα πρόσφατα συλλαλητήρια, ο Τσίπρας χαρακτήρισε «ετερόκλητους όχλους».
Γκάφα; Όχι! Όταν του άλλου του κόβεις τον μισθό και του πετσοκόβεις τη σύνταξη, όταν ετοιμάζεσαι να του φας το σπίτι, όταν τον αλυσοδένεις στην επιτήρηση, όταν τον φλομώνεις στο ψέμα, στο τέλος τον περιφρονείς κιόλας. Στο πρόσωπο του λαού βλέπεις «ετερόκλητους όχλους». Εσύ που συγκυβερνάς με αυτούς που ονομάζεις ψεκασμένους, βάζεις τα τσιράκια σου να ονομάζουν τους πολίτες στα συλλαλητήρια (δεξιούς κι αριστερούς) εθνικιστές, έρμαια και αθύρματα της Χρυσής Αυγής.
Καθόλου παράδοξο! Και στα πρόσωπα εκείνων που ψήφισαν ΟΧΙ στο δημοψήφισμα «ετερόκλητους όχλους» θα είδες και τους πέταξες στα σκυλιά της Τρόικας.
Εσύ δεν ζεις με 400 ευρώ, εσύ στέλνεις τα παιδιά σου σε ακριβό σχολείο, άσε τα παιδιά των «ετερόκλητων όχλων» να ξενιτεύονται, σπουδαγμένα και ασπούδαχτα, άσε τους γέροντες να ατιμάζονται που πήγε η ζωή τους στράφι.
Όμως παρασύρθηκα. Οι τελευταίες αυτές αιτιάσεις προς τον Τσίπρα δεν έχουν να κάνουν με τον «αριστερόστροφο φασισμό», έχουν να κάνουν με τον αριστερόστροφο νεοφιλελευθερισμό, την αριστερόστροφη υποτέλεια, τις αριστερόστροφες κωλοτούμπες.
Στάθης



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Όταν τον ρωτούσαν γιατί ως αντάρτης ρίσκαρε τη ζωή του, απαντούσε: "Άλλοι τη ρισκάρουν τρέχοντας με 300 χλμ. χωρίς νόημα. Εμείς ξέραμε γιατί τη ρισκάραμε".
Χοσέ Μουχίκα. Ηγετικό στέλεχος του αντάρτικου πόλεων των Τουπαμάρος, με 14χρονη φυλάκιση. Τα δυο χρόνια κλεισμένος στον πυθμένα ενός πηγαδιού. Ως πρόεδρος της Ουρουγουάης στα 2010-15, εξακολούθησε να μένει στο αγροτόσπιτό του.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η άγνωστη δωδεκαιστικη ελληνική επανάσταση του 727 μ.Χ. ενάντια στους Βυζαντινούς

Πρόκειται για ένα εντυπωσιακά ανιστόρητο κείμενο άθλιων συντακτών, που εντάσσεται στη γνωστή -ναζιστικής προέλευσης- διάκριση μεταξύ Ελληνισμού και Εβραιοχριστιανισμού. Το βλέπω να το αναδημοσιεύουν κάμποσοι φίλοι και σύντροφοι και πράγματι εκπλήσσομαι με την ικανότητα των ακροδεξιών να περνάνε απόψεις, πατώντας πάνω στα αντιθρησκευτικά αντανακλαστικά των αριστερών.
Το σχολίασα ξανά και ξανά σε τοίχους φίλων και συντρόφων. Πρόκειται για άθλια διαστρέβλωση της ιστορίας, καθώς αποκρύπτεται το πιο σημαντικό:
Ότι η αντιπαράθεση των κατοίκων του τότε ελλαδικού χώρου με τον αυτοκράτορα της Κωνσταντινούπολης δεν είχε καμιά σχέση με αντίθεση χριστιανών-δωδεκαθεϊστών ή Ελλήνων-Βυζαντινών. Δεν υπήρχαν, πλέον, δωδεκαθεϊστές στον ελλαδικό χώρο, με εξαίρεση τη Μάνη. Η σύγκρουση αυτή εντασσόταν στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης εικονομάχων μεταρρυθμιστών (που τους εκπροσωπούσε ο αυτοκράτορας) και εικονολατρών συντηρητικών, όπως ήταν οι τότε Ελλαδίτες. Και φυσικά τα περί σφαγής 650 χιλιάδων είναι γελοιότητες ανθρώπων που δεν έχουν ιδέα για τα πληθυσμιακά μεγέθη εκείνων των καιρών.
Μην τσιμπάμε, σύντροφοι και φίλοι! Ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός. Και ό,τι στρέφεται κατά του χριστιανισμού δεν είναι σώνει και καλά δικό μας. Και ο Καιάδας για τον Εβραίο Θεό που έστειλε στη γη τον γαμημένο γιο του, τραγούδαγε.
Κι εγώ συνειδητός άθεος είμαι. Αλλά δεν φτύνω τους προγόνους μου των περασμένων αιώνων για να παραστήσω τον απευθείας απόγονο του Λυκούργου της Σπάρτης!

Σχολιο.- Ο τάδε γράφει αυτό... Ήταν τόσοι από τη μια και τόσοι από την άλλη. Και φυσικά πέραν των αριθμών δεν έχει σαφή παραπομπή και απόσπασμα. Οι όροι Έλληνες και Βυζαντινοί είναι του άθλιου συντάκτη. Και για τον πιο απλό λόγο: Αλίμονο αν υπήρχε τότε χρονικογράφος που να μιλούσε για... Βυζαντινούς. Αφού ο όρος χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά τον 16ο αιώνα! Γελοιότητες!

Σχολιο.- Βρε, δεν λέει το πιο σημαντικό. Ότι επρόκειτο για πόλεμο στο πλαίσιο της εικονομαχίας. Εκεί έγκειται η μεγάλη απάτη. Γιατί αν το ανέφερε θα κατέρρεε το παραμύθι περί Ελλήνων που πολεμούσαν τους... Βυζαντινούς!

Σχολιο.- Παντως τα ιστορικα βιβλια μιλανε για το «κινημα των Ελλαδικων» στις εικονομαχίες.
Επι Λεοντα Γ αυτοκρατορα.

Σχολιο.- Δεν θα δαπανήσω περισσότερο χρόνο. Τέτοια κυκλοφορούν αναρίθμητα στο διαδίκτυο. Υπάρχουν τουλάχιστον 15 δωδεκαθεϊστικές ιστοσελίδες από καλυμμένες ακροδεξιές έως ναζιστικές που γράφουν συνέχεια τέτοια. Μ' αυτό ασχολήθηκα γιατί ξαφνικά το είδα σε κάμποσους τοίχους και με δεκάδες λάικ και ανθρώπων που γνωρίζω και εκτιμώ.

Σχολιο.- Χθες το διάβαζα και ειλικρινά και εγώ μπερδεύτηκα! Ευχαριστώ για την πληροφορία  νόμιζα είχε να κάνει με την αντιπαράθεση βυζαντινων και εθνικών ξέχασα όμως η σφαγή έγινε 300 χρόνια νωρίτερα από τον αλαριχο

Σχολιο.- Δεν την θυμόμουν την περίοδο αυτή και το περιστατικό δεν το είχα ξανακούσει (εννόω την ελληνική εξέγερση, όχι την εικονομαχία). Κάτι οι 600.000 νεκροί, κάτι το "Βυζαντινοί" κλπ, με έκαναν να κάνω μια αναζήτηση στη wikipedia. Δεν ήθελε πάνω από 2 λεπτά για να καταλάβεις ότι κάτι δεν πάει καλά....

Σχολιο.- οτι εγιναν .....νομιμες σφαγες εθνικων ορα Ελληνων απο τους ρωμαιους για να τους ...εκχριστιανισουν ειναι γνωστο ιστορικα αυτα ομως ειναι υπερβολες ! ετσι οριζαν οι νομοι των αγιων κων/νου-θεοδοσιου ῑουστινιανου ! μοναδικος φιλοσοφος αυτοκρατωρ ηταν ο Ιουλιανος κατα χριστιανους ...παραβατης αξιζει να διαβασετε την νομοθεσια του και τις επιστολες του προς τον πατερα θεο

Σχολιο.- Δεν ήταν οι Ρωμαίοι χριστιανοί και οι Έλληνες εθνικοί. Δεν ήταν διαφορά εθνοτική. Μετά τους διωγμούς των χριστιανών (Ρωμαίων, Εβραίων, Ελλήνων, Σύριων κ.ά.) και την αναγνώριση του χριστιανισμού ως επίσημης θρησκείας της Αυτοκρατορίας έγιναν διωγμοί απότους χριστιανούς (Ρωμαίους, Εβραίους, Έλληνες, Σύριους κ.ά.) κατά των εθνικών ανεξαρτήτως εθνικής καταγωγής. Κυνηγήθηκαν και οι οπαδοί του Μίθρα που αποτελούσαν τότε μεγάλο ποσοστό των Ρωμαίων και των Ελλήνων κ.λπ. Τα είχαν αυτά οι θρησκείες, ως κύριες ιδεολογικές εκφράσεις των λαών επί αιώνες ή και χιλιάδες χρόνια. Πάντως, το ζήτημα εδώ είναι η μεγάλη διαστρέβλωση συγκεκριμένων ιστορικών γεγονότων.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Μεγάλωσα και ζω στην ακριτική Σάμο.Ολα μου τα χρόνια από παιδάκι ακούγαμε ότι θα έρθουν οι Τούρκοι, έζησα την επιστράτευση του1974, παίζαμε κρυφτό γιατί είχαν επιβάλει συσκότιση, μικρά ειμασταν δεν πολυκαταλαβαιναμε,θυμάμαι το 1987, κοιμόμαστε με τα ρούχα..... γιατί ήταν δύσκολα βράδια,ήρθαν τα Ίμια κοκ.Θελω να πω ,όλη μου την ζωή με αυτό τον φόβο ζούμε!!!Κουράστηκα, βαρέθηκα και τώρα πια αηδιασα...Είναι τόσο γελοία όλα!!!! Φυλάνε τα πλοία μας τις βραχονησίδες.Ε και!!!!!! Εδώ στο Αιγαίο στα τρία νησιά Μυτιλήνη, Χίο και Σάμο γίνεται κάθε μέρα το έλα και να δεις!!!! Οι Τούρκοι λαθρέμποροι μας μπαζουν συνεχώς κόσμο και κοσμακη.Η frontex τα γερμανικά πλοία εννοώ βέβαια πιστά στο καθήκον τους κάνουν τις μεταφορές,οι ΜΚΟ έχουν υποκαταστήσει το κράτος στα πάντα.Γιατι σας τα λέω όλα αυτά????Γιατί εδώ οι Τούρκοι αλλωνιζουν, ακούτε πουθενά στην τηλεόραση για μεταναστευτικό?????Όχι βέβαια.Το πράγμα όμως συνεχίζεται κανονικά η μουσουλμανοποιηση των νησιών συνεχίζεται ακάθεκτη,κατά τα άλλα φυλάμε τα Ίμια .Ποιός κοροϊδεύει ποιόν!!"



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



προχτες στις 13/02/2018, το ισραηλινό στρατιωτικό δικαστήρο της Όφερ αποφάσισε για άλλη μια φορά την αναβολή της δίκης της Άχεντ Ταμίμι και της μητέρας της Ναριμάν για τις 11 Μαρτίου 2018. Το ισραηλινό δικαστήριο απαίτησε η ακρόαση να γίνει κεκλισμένων των θυρών για το κοινό και τους δημοσιογράφους. Στο βίντεο η δικηγόρος της Άχεντ Ταμίμι, Gaby Lasky, εξηγεί πως το δικαστήριο δεν έχει το δικαίωμα να διατάσσει κλειστή ακρόαση εκτός αν το ζητήσει ο ανήλικος κατηγορούμενος ή οι γονείς του. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η κατηγορούμενη και οι γονείς της δεν ζήτησαν κλειστή ακρόαση και είναι προφανές πως το δικαστήριο επέβαλε την κλειστή ακρόαση προς όφελος του ίδιου του δικαστηρίου και όχι προς όφελος της ανήλικης κρατούμενης.
Οι ισραηλινές αρχές επιρρίπτουν 12 κατηγορίες σε βάρος της Άχεντ.
Υ.Γ Αφαντες οι δυτικες οργανωσεις ''των ανθρωπινων δικαιωματων'' και οι ''φεμινιστικες''οργανωσεις ..
ουτε ζε σουι Αχεντ ουτε τιποτα
#υποκρισια



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βάλτε τέλος στην κρυφή λεηλασία του Αμαζονίου
633.450 υπογραφές
https://secure.avaaz.org/campaign/el/colombiaamazon_loc/?tWwwJhb

Ο Αμαζόνιος της Κολομβίας έχει γίνει η «Άγρια Δύση» της περιβαλλοντικής καταστροφής. Παράνομοι υλοτόμοι και καλλιεργητές κοκαΐνης έχουν πέσει με τα μούτρα, καταστρέφοντας τα πάντα στο πέρασμά τους! 
Η κυβέρνηση επιμένει ότι η αποψίλωση συμβαίνει μόνο σε μικρή κλίμακα. Ωστόσο, μέλη του Avaaz χρηματοδότησαν έρευνα που μόλις έφερε στο φως εντυπωσιακές δορυφορικές εικόνες οι οποίες αποδεικνύουν ότι η κατάσταση είναι *χειρότερη από ποτέ*. 
Πρέπει να βάλουμε τέλος στην κρυφή λεηλασία του Αμαζονίου! 
Με τις Κολομβιανές εκλογές να πλησιάζουν, αυτή είναι η ευκαιρία μας να φέρουμε την καταγγελία στην κορυφή της προεκλογικής ατζέντας και να προκαλέσουμε θύελλα στα ΜΜΕ. Όταν πιάσουμε το 1 εκατ. υπογραφές, το Avaaz θα απαιτήσει απ’ τους υποψήφιους προέδρους να δεσμευτούν ότι θα προστατέψουν τον Αμαζόνιο απ΄ τις συμμορίες.

Προς τον πρόεδρο Σάντος, τον υπ. εσωτερικών Ριβέρα Φλόρεζ, τον γενικό εισαγγελέα Μαρτίνεζ και την εισαγγελέα Στέλλα Λέονορ Σάντσεζ Τζιλ:
Ως πολίτες από όλο τον κόσμο, σας ζητάμε να λάβετε επειγόντως μέτρα για να σταματήσει η λεηλασία του τροπικού δάσους του Αμαζονίου στην Κολομβία. Νέα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι εγκληματικές συμμορίες καταστρέφουν τον Αμαζόνιο με ανησυχητικό ρυθμό. Σας καλούμε να ξεκινήσετε αστυνομική έρευνα για την παράνομη αποψίλωση, να διαθέσετε επιπλέον κεφάλαια για τα προγράμματα προστασίας του τροπικού δάσους και να περάσετε νόμους για να προστατευθούν οι πολύτιμοι φυσικοί πόροι της Κολομβίας.
https://secure.avaaz.org/campaign/el/colombiaamazon_loc/?tWwwJhb




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η υπουργός Δικαιοσύνης του Ισραήλ δηλωσε οτι πρεπει να διαφυλαχτει ''η καθαροτητα και προστασια του εβραικου στοιχειου στο Ισραηλ ακομη και εις βαρος των ανθρωπινων δικαιωματων''
Η Αγιελέτ Σακέντ, υπουργός Δικαιοσύνης του Ισραήλ γνωστή για τα χιτλερικού τύπου μηνύματά της στο Ιντερνετ για εξόντωση όλων ανεξαιρέτως των Παλαιστινίων ειχε δηλωσει το 2016 οτι και 12χρονοι θα φυλακίζονται για «τρομοκρατικές» ενέργειες(οπως πχ θα πετανε πετρες)
*Η B'Tselem, μια ισραηλινή ΜΚΟ η οποία καταγράφει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα κατεχόμενα,ειχε καταδίκασει την έγκριση αυτού του νόμου.
«Αντί να τους στέλνει στη φυλακή, το Ισραήλ θα έκανε καλύτερα να τους στέλνει στο σχολείο, όπου θα μεγάλωναν με αξιοπρέπεια κι ελευθερία και όχι υπό το καθεστώς της κατοχής''
ειχε δηλωσει η οργάνωση αναφερόμενη στους ανήλικους Παλαιστίνιους.
Η Σακέντ υποστηρίζει ότι «το σύνολο του Παλαιστινιακού λαού αποτελεί εχθρό του Ισραήλ» και πρέπει να εξοντωθεί «συμπεριλαμβανομένων των ηλικιωμένων και των γυναικών».
*το 2016 η υπουργός υπογράμμισε την ανάγκη δημιουργίας ανεξάρτητου κουρδικού κράτους, που θα αποτελεί σφήνα μεταξύ Τουρκίας και Ιράν.
*«Αν ο Πούτιν θέλει να επιβιώσει, είναι καλύτερο να κάνει αυτό που του λέει το Ισραήλ». Αγιελέτ Σάκεντ
Ισραηλινή Υπουργος Δικαιοσύνης
( που έγινε διεθνώς γνωστή ως υπέρμαχη της εξόντωσης των Παλαιστίνιων παιδιών (τα αποκαλεί «μικρά φίδια») και των μητέρων που τα γεννούν)
Τα ρατσιστικά ξεσπάσματα της νέας υπουργού είχαν προκαλέσει διεθνείς αντιδράσεις



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πριν 2 'βδομαδες, ο αμερικανός πρέσβης, ειδοποίησε...
Είδες;;
Το ΝΑΤΟ ξέρει



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Dimitris Kazakis
Τεταρτη στις 11:30 π.μ. •
Μετά τις νήσους Καρντάκ, πώς θα ονομάζεται το Αιγαίο υπό την τουρκική επικυριαρχία;
Είδατε πόσο ωραία κι όμορφα παραδίδεται το Αιγαίο στην Τουρκία και τους Αμερικανούς; Η Τουρκία επέβαλλε με στρατιωτική ενέργεια (διεμβολισμός ελληνικής ακταιωρού από τουρκική κανονιοφόρο της ακτοφυλακής) την απόσυρση της Ελλάδας από την περιοχή των Ιμίων. Κι έτσι η Τουρκία άλλαξε de facto το καθεστώς των Ιμίων. Από περιοχή γκρίζας ζώνης, δηλαδή υπό καθεστώς μορατόριουμ κυριαρχίας, σε περιοχή τουρκικής επικυριαρχίας.
Από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας μέχρι κι αυτή την ώρα η Τουρκία συγκεντρώνει ναυτικές δυνάμεις στην περιοχή προκειμένου να κατοχυρώσει τη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων, τα στενά και τους διαύλους ανάμεσα στα ελληνικά νησιά της περιοχής ως δική της τουρκική επικράτεια. Οι ναυτικές δυνάμεις της Ελλάδας ήταν και παραμένουν ανύπαρκτες. Εκτός από κάποια περιπολικά που παρατηρούν από μακριά την κλιμακούμενη συγκέντρωση των δυνάμεων της Τουρκίας.
Η εξέλιξη αυτή είναι χειρότερη από εκείνη των Ιμίων το 1996. Τότε, αφού πρώτα το ελληνικό πολεμικό ναυτικό προχώρησε – ως όφειλε προκειμένου να υπερασπιστεί τμήμα της εθνικής επικράτειας της χώρας – σε παράσταση σημαίας, παραθέτοντας ισότιμες μονάδες έναντι των δυνάμεων της Τουρκίας, τελικά μετά τη διαμεσολάβηση των Αμερικανών και τον ενδοτισμό της κυβέρνησης Σημίτη, αποφασίστηκε αποκλιμάκωση. Δηλαδή αποφασίστηκε – ως γνωστόν – να αποχωρήσουν ταυτόχρονα οι ελληνικές και οι τουρκικές δυνάμεις από την περιοχή.
Αποφασίστηκε δηλαδή να τεθεί η περιοχή των Ιμίων υπό καθεστώς μορατόριουμ κυριαρχίας. Μα άλλα λόγια να μεταβληθεί σε γκρίζα ζώνη, όπου κανείς δεν ασκεί εμπράκτως κυριαρχία. Ούτε η Ελλάδα, ούτε η Τουρκία.
Η πράξη αυτή έχει στιγματίσει τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας έως τις μέρες μας, διότι πολύ απλά διατάχθηκαν από την πολιτική ηγεσία να υποστείλουν τη σημαία από ελληνικό έδαφος και να το εγκαταλείψουν. Αφήνοντας πίσω τους και τρεις νεκρούς, που χάθηκαν άδικα κι όχι αμυνόμενοι του Πατρίου εδάφους.
Αυτή τη φορά η Τουρκία διαλαλεί σε όλους τους τόνους ότι η περιοχή των Ιμίων είναι τουρκική επικράτεια. Και για να το κατοχυρώσει έχει στείλει σημαντικές ναυτικές δυνάμεις στην περιοχή. Ενώ τα διεθνή μέσα μας πληροφορούν ότι στο σχέδιο της Τουρκίας είναι και η αποβίβαση αγημάτων σ’ όλα τα νησάκια του συμπλέγματος των Ίμια.
Και οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις; Δεν βρίσκονται πουθενά. Ήδη έχουν παραχωρήσει το πλεονέκτημα στην Τουρκία και οι νησίδες των Ιμίων έχουν περικυκλωθεί από ναυτικές δυνάμεις της Γείτονος. Το γεγονός αυτό κάνει την ανάπτυξη ελληνικών δυνάμεων στην περιοχή εξαιρετικά δυσχερή. Ιδίως στην περίπτωση που θελήσει η ελληνική πλευρά να αποτρέψει αποβίβαση αγημάτων της Τουρκίας στις νησίδες των Ιμίων.
Το στίγμα των Ιμίων του 1996 μετατρέπεται όλο και περισσότερο σε ντροπή και καταισχύνη για όσους έχουν ορκιστεί να φυλάττουν πίστη στην πατρίδα. Για όσους δηλαδή αισθάνονται κάτι φορώντας το εθνόσημο και δεν έχουν καταντήσει απλοί μισθοφόροι, πού απλά υπακούν στις εντολές του εργοδότη τους.
Και το χειρότερο ξέρετε ποιο είναι; Ούτε μια αντίδραση κατά πώς προβλέπει ο στρατιωτικός κανονισμός. Ούτε μια παραίτηση ή έστω απειλή παραίτησης από τους αρχηγούς του Λιμενικού, του ΓΕΑ και του ΑΓΕΕΘΑ ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν τους επιτρέπει να πράξουν το καθήκον τους. Και μάλιστα ενόψει κατάληψης μέρους της εθνικής επικράτειας από ξένη δύναμη. Πιο εσχάτη προδοσία απ’ αυτήν δεν γίνεται.
Και η ελληνική κυβέρνηση τι κάνει;
Όχι μόνο δεν έπραξε το αυτονόητο, δηλαδή να υπερασπιστεί την ελληνική επικράτεια στην περιοχή των Ιμίων με παράσταση σημαίας από τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και πρωτίστως το πολεμικό ναυτικό, αλλά σφυρίζει αδιάφορα. Δεν προέβη καν σε καμιά ενέργεια – όπως προβλέπεται από τη διεθνή πρακτική – προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και άλλους διεθνείς οργανισμούς, προκειμένου να στιγματιστεί η Τουρκία ως επιτιθέμενη δύναμη εναντίον της Ελλάδας.
Αντίθετα, επιχειρεί με προκλητικό τρόπο να υποβαθμίσει το γεγονός. Προσπαθεί με την σύμπραξη του συνόλου των πολιτικών κομμάτων της Βουλής και των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης να υποβαθμίσει το επεισόδιο που έγινε το βράδυ της Δευτέρας στην περιοχή των Ιμίων ως ένα απλό συμβάν όπου δεν τηρήθηκαν οι κανόνες ναυσιπλοΐας. Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών προχώρησε σε δήθεν αυστηρό διάβημα προς την Τουρκία επισημαίνοντας ότι «επικίνδυνα συμβάντα σαν αυτό, τα οποία θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, είναι αποτέλεσμα της κλιμακούμενης και προκλητικής συμπεριφοράς που επιδεικνύει αυξημένα τις τελευταίες ημέρες η Τουρκία».
Τσιμουδιά όμως για το γεγονός ότι ο διεμβολισμός έγινε με σκοπό την απομάκρυνση της ελληνικής ακταιωρού από περιοχή που η Τουρκία έχει κηρύξει υπό την δική της επικυριαρχία. Παράλληλα, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Τούρκο ομόλογό του Μπιναλί Γιλντιρίμ για να στείλει αυστηρό μήνυμα. Ο κ. Τσίπρας, όπως είπε το Μαξίμου, επεσήμανε στον Τούρκο ομόλογό του, ότι γεγονότα όπως αυτό στην περιοχή των Ιμίων, υπονομεύουν ευθέως τις ελληνοτουρκικές και ευρωτουρκικές σχέσεις και παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο. Τρία πουλάκια κάθονται…
Ταυτόχρονα το Μαξίμου διαρρέει πως υπάρχουν διαβεβαιώσεις από την τουρκική πλευρά ότι το περιστατικό που συνέβη κοντά στην ελληνική βραχονησίδα δεν ήταν αποτέλεσμα μίας εσκεμμένης ενέργειας. «Κατά λάθος έγινε,» φέρεται να είπε ο Γιλντιρίμ στον Τσίπρα.
Ωστόσο, οι επίσημες δηλώσεις που είχαν προηγηθεί την Τρίτη από τον Ταγίπ Ερντογάν αλλά και η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών ήταν ξεκάθαρη. Ο Ερντογάν μιλώντας για το περιστατικό στα Ίμια ανέφερε πως «κάναμε το καθήκον μας» για να προσθέσει πως το περιστατικό έληξε χωρίς κανένα πρόβλημα «παρά το γεγονός ότι η προσέγγιση προξένησε σοβαρές ζημιές στο ελληνικό σκάφος». Πρόσθεσε μάλιστα λέγοντας πως «όταν δεν σταμάτησαν, οι στρατιώτες μας έκαναν το καθήκον μας». Δηλαδή, ο διεμβολισμός αποτελούσε στρατιωτική ενέργεια της Τουρκίας εναντίον της ελληνικής ακταιωρού, που θεωρήθηκε ότι πέρασε σε τουρκικά ύδατα.
Από την πλευρά του το τουρκικό ΥΠΕΞ τόνιζε πως «η περιοχή των Ιμίων ανήκει στη χώρα μας» ενώ γινόταν λόγος για «διαστρέβλωση των γεγονότων από την πλευρά της Ελλάδας όπως πάντα με στόχο την παραπλάνηση της κοινής γνώμης». Τσιμουδιά η ελληνική πλευρά για τις δηλώσεις αυτές, όπως και για το γεγονός της περικύκλωσης τόσο των νησίδων των Ίμια, αλλά κι ολόκληρης της περιοχής από τουρκικές ναυτικές δυνάμεις.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, νάσου κι ο νεκροθάφτης. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Κάλεσμα σε Ελλάδα και Τουρκία να αποκλιμακώσουν την ένταση που επικρατεί στο Αιγαίο Πέλαγος απευθύνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες μετά την επιθετική κίνηση των Τούρκων να εμβολίσουν ελληνικό πλοίο, διαμηνύοντας πως πρέπει να τα βρουν μεταξύ τους. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προσέθεσε ότι, επί της αρχής, η Ουάσιγκτον υποστηρίζει την κυριαρχία των χωρών της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας και της Τουρκίας, καλώντας τις δύο πλευρές να λάβουν μέτρα που θα μειώσουν την τρέχουσα κατάσταση.
Κι έτσι το μορατόριουμ συγκυριαρχίας μετατράπηκε σε τουρκική επικυριαρχία με τη βούλα των Αμερικανών. Μετά απ’ όλα αυτά το μόνο που περιμένουμε είναι το «θερμό» επεισόδιο, γιατί καμιά συμφωνία παράδοσης εθνικής επικράτειας δεν κλείνει χωρίς να χυθεί αίμα. Αυτό άλλωστε δεν έγινε και στα Ίμια το 1996; Γι’ αυτό δεν χάθηκαν και ο υποπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης, ο υποπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος και ο αρχικελευστής Έκτορας Γιαλοψός; Για να σφραγίσουν με το αίμα τους μια άτιμη συμφωνία εκχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων κατ’ επιταγή των Αμερικανών.
Όσοι πάλι πιστεύουν ότι δεν έχει νόημα να κάνουμε έτσι για ένα σύμπλεγμα βραχονησίδων στη μέση του πουθενά, απλά θα τους πούμε το εξής: Η Τουρκία με τα Ίμια δεν παίρνει απλά ένα σύμπλεγμα βραχονησίδων, αλλά κατοχυρώνει κυριαρχικά δικαιώματα στο σύνολο της θαλάσσιας περιοχής γύρω από τα ελληνικά νησιά. Κατά μήκος ολόκληρης της ακτογραμμής της Τουρκίας.
Με άλλα λόγια, από δω και μπρος τα ελληνικά νησιά κατά μήκος της τουρκικής ακτογραμμής από τη Λήμνο έως το Καστελόριζο «πλέουν» σε τουρκικά νερά. Τόσο από οικονομική άποψη, όσο και από στρατιωτική άποψη.
Όταν η Τουρκία το 1996 μετά το επεισόδιο στα Ίμια κατόρθωσε να θέσει υπό καθεστώς «γκρίζας ζώνης» πάνω από 3.000 βραχονησίδες στο Αιγαίο, στην ουσία έθεσε υπό αμφισβήτηση τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στη χωρικά ύδατα γύρω από τα ελληνικά νησιά πλησίον της τουρκικής ακτογραμμής.
Τώρα με την επιβολή της τουρκικής επικυριαρχίας στη θαλάσσια περιοχή των Ίμια, θέτει την αμφισβητούμενη περιοχή του Αιγαίου υπό καθεστώς τουρκικής επικυριαρχίας.
Πάντα υπό την ομπρέλα των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ, που δεν επιτρέπουν στην Ελλάδα την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου, αλλά και του δικαίου της Θαλάσσης. Πέστε μου λοιπόν μετά απ’ όλα αυτά, ποια θα είναι τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στο Αιγαίο, αλλά και στα νησιά του που ήδη έχουν εκχωρηθεί σε καθεστώς μορατόριουμ με το πρόσχημα του προσφυγικού; Και τέλος πώς θα ονομάζουμε το Αιγαίο;




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΕ 23 ΜΕΡΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ 862 ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ!!!
Με μια λεπτομερή ανακοίνωση το αρχηγείο των «Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων», δηλαδή των Κούρδων μαχητών της Συρίας, αναφέρεται ότι σε 23 μέρες της τουρκικής εισβολής στον κουρδικό θύλακα του Αφρίν οι Τούρκοι και οι Ισλαμιστές έχασαν 862 άντρες που βρήκαν τον θάνατο από τις ένοπλες συγκρούσεις με τους Κούρδους.
Παράλληλα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, στις μάχες σκοτώθηκαν 98 Κούρδοι μαχητές και 183 άμαχοι, ενώ άλλοι 413 άμαχοι τραυματίστηκαν.
Παρά όπως αναφέρεται την μεγάλη κινητοποίηση της τουρκικής στρατιωτικής μηχανής και των πολεμικών ελικοπτέρων, 16 το αριθμό, τα αποτελέσματα είναι πενιχρά ενώ οι Κούρδοι μαχητές έχουν καταστρέψει μέχρι σήμερα 51 τεθωρακισμένα οχήματα και 25 άρματα μάχης.
Ο «λάκκος με τα φίδια» όπως είχαν προειδοποιήσει στον Ερντογάν για τους Κούρδους, αποδεικνύεται πολύ…. δηλητηριώδης!
Μόνο μην… ξεσπάσουν προς τα εδώ μεριά.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το μαρτύριο της σταγόνας για έναν λαό !
12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018
Του Γιώργου Αναλυτή
Εάν κάποιος επιθυμεί να αναλύσει τη σημερινή κατάσταση στη χώρα μας και να προσπαθήσει να συγκεκριμενοποιήσει κάποια πράγματα καταλήγοντας  σε χρήσιμα συμπεράσματα, οφείλει να ακολουθήσει ορισμένα βήματα, ξεκινώντας από τις πολιτικές αποφάσεις του παρελθόντος και τα αποτελέσματα τους.
Όλες οι κυβερνήσεις , από το 2010 και μετά, μας λένε ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα και μετά από κάθε ‘’αξιολόγηση’’, θα βγούμε από το μνημόνιο.
Τον προηγούμενο μήνα έκλεισε η τρίτη αξιολόγηση από τους θεσμούς.
‘’ Το 2018 θα είναι η χρονιά εξόδου από τα μνημόνια και θα πετύχουμε το πρωτογενές πλεόνασμα και το ρυθμό μεγέθυνσης της οικονομίας που μας ζητούν οι δανειστές ‘’, μας λέει η κυβέρνηση.
Σε τι είδους ‘’μετα-μνημονιακό καθεστώς’’ θα βρεθεί η χώρα  μετά τον Αύγουστο, εφόσον κλείσει η τέταρτη αξιολόγηση του υφιστάμενου τρίτου μνημονίου;     Εύλογο ερώτημα που θα περίμενα να απαντήσουν με ειλικρίνεια οι πολιτικοί και οι οικονομολόγοι.
Το 2018 δεν είναι το έτος που τελειώνουν τα μνημόνια, όπως το παρουσιάζει η κυβέρνηση, αλλά μια φάση μετάβασης , τα χαρακτηριστικά της οποίας θα κρίνουν την τέταρτη αξιολόγηση.   Κι αυτό επειδή όλα τα μεγάλα θέματα (τραπεζικό σύστημα, προώθηση ιδιωτικοποιήσεων, υποθήκευση όλης της δημόσιας περιουσίας και το δημόσιο χρέος) παρακάμφθηκαν από την τρίτη αξιολόγηση και εντάσσονται στην τέταρτη.   Με άλλα λόγια, οι προγραμματισμένες δεσμεύσεις και υποχρεώσεις μας, προς τους δανειστές , τύποις μόνο δεν θα ονομάζονται    ‘’μνημονιακές ‘’
Χρέος και χρηματοπιστωτική στήριξη.
Οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν έχουν καμία διάθεση για ένα τέταρτο χρηματοδοτικό πακέτο στήριξης της Ελλάδας.  (αυτό θα ήταν ομολογία αποτυχίας του τρίτου μνημονίου,  γι αυτό δε λένε κακό λόγο για την Ελληνική κυβέρνηση).  Η άλλη επιλογή είναι οι αγορές, με τις οποίες αυξάνεται το δημόσιο χρέος, αφού αγορές σημαίνει νέα δάνεια.  Πάντως το δημόσιο χρέος , για το οποίο άνοιξε για την Ελλάδα ο δρόμος των μνημονίων, συνεχίζει να αυξάνεται σε απόλυτες αξίες και ως ποσοστό του ΑΕΠ , φτάνοντας κατά τις κυβερνητικές εκτιμήσεις τα 318 δις ευρώ το 2017 και 332 δις το 2018, κινούμενο  στα ύψη του 180% του ΑΕΠ.   Αρκεί να θυμηθούμε ότι το 2010 το ύψος του ήταν 312 δις ανερχόμενο τότε στο 146% του ΑΕΠ.  Στο μεταξύ είχαμε προχωρήσει και στη διαγραφή 120 δις ευρώ με το PSI.  (να γελά ή να κλαίει κανείς ; )
Γι αυτούς τους λόγους θα πάμε και σε τέταρτη αξιολόγηση και θα είναι το μαρτύριο σταγόνας για τον ελληνικό λαό , ο οποίος θα βομβαρδίζεται από τα ΜΜΕ με τα κλισέ πλέον  ερωτήματα :  ‘’ θα κλείσει η αξιολόγηση; Θα πάρουμε τη δόση; ‘’  , ως επαίτες των εταίρων μας.
Υπάρχει άλλος δρόμος ;
Είναι αντιληπτό ότι η πορεία κάθε επιχείρησης αλλά και κάθε οικογένειας εξαρτάται από χρηματοδότηση και κατ επέκταση από τη ρευστότητα που θα διαθέτει έτσι ώστε να ανταποκριθεί στις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις και την αξιοπρεπή επιβίωση.
Οι εποχές αλλάζουν και η διεκδίκηση ζωτικού χώρου και ανεξαρτησίας, περνά μέσα από περίπλοκα οικονομικά συστήματα όπου ο δυνατότερος είναι και ο ανταγωνιστικότερος. Όχι αυτός που προσφέρει φθηνό εργατικό δυναμικό αλλά αυτός που παράγει υπεραξία.
Υπεραξία δε σημαίνει ότι αγοράζω 100 και πουλάω 150. Είναι καταρχήν προϊόν πολιτισμού, ιστορίας, γνώσης και αγροτικής παράδοσης. Τα προϊόντα αυτά δεν αντιγράφονται εύκολα.
Σκεφτήκατε ποτέ γιατί το 68% του παρθένου ελαιόλαδου μας, εξάγεται χύμα στην Ιταλία και επανασυσκευάζεται για να εξαχθεί ακριβότερο με Ιταλική ετικέτα;  Το πιο ανησυχητικό είναι ότι την ίδια στιγμή που η χώρα μας έχει εγκλωβιστεί από τις επιλογές και τις ποσοστώσεις της Ε.Ε. , γειτονικές χώρες, όπως η Τουρκία υλοποιούν το όραμά τους με οργανωμένο σχέδιο για την ανάδειξή τους, σε περιφερειακή δύναμη σε γεωγραφικές ζώνες , όπως τα Βαλκάνια και η Μέση Ανατολή.
Έχουμε μια απατηλή και ιδιότυπη ΚΑΤΟΧΗ, με κυβερνήσεις όχι τοποτηρητών τύπου Κούσλινγκ, Τσολάκογλου και ιδιαίτερα Ι. Ράλλη, ούτε τύπου Επιτρόπου, του Ράιχ υπό τον γκαουλάιτερ, αλλά υποτελείς, ασυνεπείς – και αναξιόπιστες κυβερνήσεις, που κρατάει μέχρι τώρα, οκτώ χρόνια!
Τα περισσότερα κόμματα κι όχι μόνο τα «μνημονιακά», αλλά και άλλα όπως το ΚΚΕ , αμφισβητούν την ύπαρξη κατοχής στην παρούσα κατάσταση και αρκούνται στην «επιτροπεία», για να μη μειωθεί προφανώς η βαρύνουσα «αξία» της γερμανικής κατοχής, κατά τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο, στον οποίο είχε παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο.
Ναι, είναι αλήθεια ότι τώρα δεν είχαμε εκτελέσεις, έχουμε όμως αυτοκτονίες! Αυτοκτονίες όμως είχαμε και στη ναζιστική κατοχή, όπως αυτή του Αττίκ και της Πηνελόπης Δέλτα!… και για τους ίδιους λόγους: την κατάθλιψη, το αδιέξοδο, την αξιοπρέπεια!
Τι πρέπει να κάνουμε για την απελευθέρωσή μας ώστε να είμαστε κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος…
-Δεν αναγνωρίζουμε το παράνομο χρέος και απαιτούμε μονομερώς την διαγραφή του. Με ρηματική διακοίνωση προς τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ μέσω του Γενικού του Γραμματέα, η Ελλάδα ανακοινώνει προς τη διεθνή κοινότητα ότι καταγγέλλει το παράνομο χρέος, ως απόρροια καταναγκασμού, εκβιασμών και σωρευτικής απάτης και σταματά άπαξ δια παντός την αποπληρωμή στο σύνολό του, βάσει των άρθρων 48-52 της Σύμβασης της Βιέννης του ΟΗΕ, αναφορικά με το Δίκαιο των Συνθηκών. Τα άρθρα αυτά προβλέπουν την ακύρωση μιας συνθήκης, εφ’ όσον χρησιμοποιήθηκε δόλος, υπήρξε σφάλμα, απειλή κατά εκπροσώπου του κράτους κλπ.
Επίσης, διότι οι δανειακές συμβάσεις και τα απορρέοντα από αυτές μνημονιακά μέτρα έρχονται σε πλήρη αντίθεση τόσο με το πρωτογενές δίκαιο της Ε.Ε. περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όσο και των αντίστοιχων προβλέψεων του διεθνούς δικαίου και του ΟΗΕ κτλ.
– Καταγγέλουμε τις κυβερνήσεις εξαπάτησης, προδοσίας, παρανομίας και συνεργασίας με τις δυνάμεις οικονομικής κατοχής και θεωρούμε τις κυβερνητικές και νομοθετικές πράξεις τους ΑΚΥΡΕΣ ως ανυπόστατες και όσες δικαστικές αποφάσεις εμπίπτουν σ’ αυτές, ακυρώσιμες (πλειστηριασμοί, «νομιμότητα» μνημονίων, ΕΝΦΙΑ  κλπ.).
– Αποχωρούμε,  από την Οικονομική και Νομισματική Ένωση (ΟΝΕ) και επανερχόμαστε σε ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ , ταυτόχρονα κάνουμε χρήση του άρθρου 50 για αποχώρηση από την Ε.Ε.
Αυτά είναι από τα πρώτα βήματα που πρέπει να κάνουμε για μια πραγματικά Ελεύθερη Ελλάδα.
Κι επειδή κάποιοι με ρωτούν ποιος θα τα κάνει όλα αυτά, τους απαντώ:  Εμείς, ο λαός !
Αν εμείς οι ίδιοι δεν κοιτάξουμε κατάματα την πραγματικότητα και που βαδίζουμε, δεν θα βγούμε ποτέ από την κρίση.  Και όχι μόνο την οικονομική κρίση, αλλά κυρίως την κρίση ταυτότητας του πολιτισμού μας και της αξιοπρέπειας μας.
Ο Γιώργος Αναλυτής είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του Ε.ΠΑ.Μ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΙΣ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΛΑΔΑ
ΞΕΣΗΚΩΝΕΤΑΙ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Ο ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ!
https://www.facebook.com/events/386950778396623/



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάλι καλά που ήταν...επιτυχημένη η επίσκεψη του Σουλτάνου στην Αθήνα,πάλι καλά που ο Αλέξης και...ηγέτης 100ετίας "σήκωσε το γάντι" και του έδειξε...τι εστί βερίκοκο:
Από την ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ:"Σε μία δήλωση που έγινε σήμερα από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, γίνεται ο ισχυρισμός ότι έγινε έντονο διάβημα από το Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών, αναφορικά με ένα επικίνδυνο περιστατικό στα Καρντάκ, παρουσία του υφυπουργού μας. Δυστυχώς με αυτή τη δήλωση, η ελληνική πλευρά, παραπλανά την κοινή γνώμη και παραποιεί τα γεγονότα όπως πάντα.Η ελληνική πλευρά συνεχίζει τις μανούβρες στα Καρντάκ,τα οποία ανήκουν στη χώρα μας, κάτι που δεν θα το ανεχτούμε"!
Αλέξη,σου έπεσε...το γάντι!
#ξεφτίλες



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



" ο μόνος καλός Τούρκος, είναι ο νεκρός Τούρκος"
είπε ο άνθρωπος, (Θεόδωρος Πάγκαλος), που παρέδωσε τον Οτσαλάν στους Τούρκους...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δημήτρης Μπελαντής
Παρά παλιότερες ή και τωρινές διαφωνίες με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και το Αριστερό Ρεύμα, συμφωνώ απόλυτα με την τοποθέτηση του Λαφαζάνη ότι η ειρήνη στο Αιγαίο δεν προέρχεται ισότιμα από την επιθετικότητα των δύο αστικών κρατών ( Ελλάδα, Τουρκία) , όπως λένε και γράφουν κάπιοι φίλοι στον αριστερό ριζοσπαστικό χώρο, αλλά κυρίως από την επιθετικότητα της κυβέρνησης Ερντογάν και την αποσταθεροποιητική της δράση στην ευρύτερη περιοχή. Υπάρχουν αντιτιθέμενα οικονομικά συμφέροντα με βάση το δίκαιο της θάλασσας; Υπάρχουν, όπως επίσης υπάρχει και Δίκαιο της Θάλασσας. Α ν υπάρχει διαφωνία γα τα οικονομικά δικαιώματα, ας λυθεί από τα υπάρχοντα διεθνή δικαστήρια. Νομιμοποιείται, όμως, ένα κράτος για τα συμφέροντα αυτά ή άλλα να αμφισβητεί την εδαφική κυριαρχία των γειτόνων του και να ζητά να αλλάξει τον χάρτη; Και βέβαια όχι. Και , ας μας πει όποιος διαφωνεί με αυτό αν η Ελλάδα, αυτό το διαβόητο καπιταλιστικό κράτος, έχει αμφισβητήσει τα τελευταία σαράντα χρόνια τα σύνορα και τον χάρτη της περιοχής. Αν το θεμελιώσει, θα δεχτώ να με προσδιορίσει ως σοσιαλπατριώτη ή σοσιαλεθνικιστή.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν περίμενα ποτέ να δω ανθρώπους να μαζεύουν τις σακούλες από τον δρόμο, να τις κοιτάν αν είναι τρύπιες και να τις βάζουν στην τσέπη.
Αλλά μετά από αυτό που γίνεται χρόνια τώρα με το ψάξιμο στους κάδους, η σακουλοσυλλογή μοιάζει λεπτομέρεια.
Α, δεν σας είπα έρχεται η ανάπτυξη και βγαίνουμε από τα μνημόνια.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Να με κρεμάσουν στο σύνταγμα αν αποδειχθεί ότι πήρα λεφτά απ' τη Novartis είπε ο Άδωνις και μου θύμησε τους αρσιβαρίστες που ορκίζονταν στα παιδάκια τους ότι δεν είχαν πάρει αναβολικά.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια φορά και ένα καιρό υπήρχαν 2 φαρμακευτικές ουσίες, η Μπεβασιζουμάμπη (Avastin) και η Ρανιμπιζουμάμπη (Lucentis).
Οι δύο αυτές όμοιες ουσίες που κατασκευάστηκαν από το ίδιο εργαστήριο, καταπολεμούν μία ασθένεια των ματιών που ονομάζεται "εκφύλιση της ωχράς κηλίδας"
Η πρώτη ουσία αγοράστηκε από την εταιρία Roche το 2005 και κυκλοφορεί ως Avastin με τιμή 35 ευρώ,και η δεύτερη αγοράστηκε από την εταιρία Novartis το 2007 και κυκλοφορεί ως Lucentis με τιμή 743 ευρώ!
Θα σκεφτεί κανείς πως για να έχουν τόσο μεγάλη διαφορά στην τιμή, το ακριβό φάρμακο θα είναι και καλύτερο.
Αμ δε!
Σύμφωνα με αποτελέσματα έρευνας που έγιναν σε 2 ομάδες ασθενών,τα 2 φάρμακα είχαν τα ίδια ακριβώς αποτελέσματα στη θεραπεία!
Αλλά και στην δημοσιευμένη μελέτη CATT έγινε σύγκριση και διαπιστώθηκε ότι μετά από 12 μήνες θεραπείας, οι 2 ουσίες είχαν ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα.
(Συμπέρασμα που ενόχλησε την Novartis η οποία ξεκίνησε εκστρατεία για το αντίθετο.)
Στην Ελλάδα όλο ..τυχαία κυκλοφορούσε ουσιαστικά μόνο το ακριβό φάρμακο της Novartis...
(Η ίδια η Roche περιόριζε τεχνηέντως το Avasin, και αργότερα το πουλούσε σε τιμή πολλαπλάσια από ότι το πουλούσε στις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα πολλοί να ταξιδεύουν στις ΗΠΑ και να αγοράζουν το φάρμακο από εκεί..)
Το κόστος καλύπτεται έως και 100% από τα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία είναι γνωστά για την οικονομική τους ευρωστία...
Η υπόθεση βρωμάει από μακριά ότι υπήρχε πολιτική κάλυψη στις μονοπωλιακές τακτικές της εταιρίας, μένει μόνο να αποδειχθεί και δικαστικά...
Θα αναρωτηθείτε, η Roche που είχε τα δικαιώματα για το φτηνό φάρμακο γιατί δεν προώθησε το προϊόν της απέναντι στην ανταγωνίστρια εταιρία;
Η απάντηση είναι απλή, η Novartis έχει αγοράσει το 30% της Roche, και έτσι η Roche βγάζει περισσότερα κέρδη από το ποσοστό της στην Novartis, από ότι αν πουλά το δικό της φάρμακο!
Το κόλπο το εφάρμοσαν σχεδόν σε όλες τις χώρες και με διαφορετικά φάρμακα.
Το 2011 στην Γαλλία, η ANSM, η εταιρεία δλδ για την ασφάλεια των φαρμάκων, έστειλε επιστολή στην Roche ζητώντας την κυκλοφορία του φτηνού Avastin στην Γαλλική αγορά, με την εταιρία να τους απαντά αρνητικά και να τους αντιπροτείνει το ακριβό φάρμακο του ανταγωνιστή τους!
Έτσι έσκασε το σκάνδαλο στην Γαλλία, όπου τα Γαλλικά δικαστήρια τελικά υποχρέωσαν την κυκλοφορία του φτηνού φαρμάκου.
Το ίδιο κόλπο με τα δύο φάρμακα έκαναν και στην γειτονική μας Ιταλία, όπου το Ιταλικό κράτος του επέβαλε πρόστιμο 182 εκατομμυρίων ευρώ.
Οι εταιρίες προσέφυγαν στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια όπου και έχασαν..
Στις ΗΠΑ δωροδοκούσε αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες για να αυξάνει τις πωλήσεις της.
Στο δικαστήριο το 2010, η Novartis αποδέχτηκε την ένοχη της και δεσμεύτηκε να καταβάλει αποζημίωση ύψους 422,5 εκατομμυρίων δολαρίων.
Λίγα χρόνια αργότερα, το 2015, 40 πολιτείες των ΗΠΑ μήνυσαν ξανά τη Novartis, αυτή την φορά για δωροδοκία γιατρών με εκατομμύρια δολάρια.
Μετά από συμβιβασμό η Νοvartis κλήθηκε να καταβάλει 390 εκατομμύρια δολάρια πρόστιμο.
Στη Κίνα έκανε δώρα ταξίδια σε γιατρούς, (σας θυμίζει κάτι;)
Στην Νότιο Κορέα της επιβλήθηκε πρόστιμο 49 εκατομμυρίων για χρηματισμό γιατρών.
Στην Ιαπωνία η Novartis κατηγορήθηκε ότι είχε εξαγοράσει μία ομάδα ερευνητών για να νοθεύσουν τα αποτελέσματα κλινικών ερευνών.
Στην Ινδία η Novartis βρέθηκε σε πολύχρονη δικαστική διαμάχη με το δημόσιο λόγω της υπερβολικής τιμολόγησης αντικαρκινικού φαρμάκου, όπου στο τέλος έχασε την δίκη.
Ενώ λοιπόν σε όλο τον κόσμο η Novartis χάνει το ένα δικαστήριο μετά το άλλο,εμείς εδώ στην Ελλάδα ως λάρτζ λαός που είμαστε, όχι μόνο πληρώναμε τα πανάκριβα φάρμακα που η Novartis μας πουλούσε μονοπωλιακά, αλλά την βραβεύαμε κιόλας.
Το 2015, η Novartis τιμήθηκε με το “Diamonds of the Greek Economy 2015”!
Πρόκειται για διάκριση ως η κορυφαία φαρμακευτική εταιρεία στην Ελλάδα...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα Τεταρτη το πρωί μέλη του κινήματος Δεν Πληρώνω και απλοί πολίτες συνελήφθησαν επειδή διαδήλωναν κατά παράνομου ηλεκτρονικού πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας...
Η προσπάθεια τρομοκράτησης απο την κυβέρνηση και τα ανδρείκελα της συνεχίζεται...
Παράλληλα όμως συνεχίζουμε και εμείς...
Δεν θα σταματήσουμε αν δεν τους σταματήσουμε...
Εδώ ένα μικρό στιγμιότυπο των όσων συνέβησαν...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ζωη Κωνσταντοπουλου
Βρίσκομαι στη ΓΑΔΑ για να υπερασπιστώ τα 8 μέλη του Κινήματος Δεν Πληρώνω, που εναντιώθηκαν σε παράνομο ηλεκτρονικό πλειστηριασμό κ έχουν προσαχθεί χωρίς κατηγορία. Ζητήσαμε να υποβάλουμε μηνύσεις κ να ενημερωθεί ο Εισαγγελέας. Εν όψει #Eurogroup η Κυβέρνηση δίνει διαπιστευτήρια



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τίποτα τελικά δεν είναι τυχαίο. Τόλμησε κάτι που οι Σαμαράς - Παπανδρέου - Άδωνης και Βορίδης δεν τόλμησαν. Προχώρησε σε σύλληψη ανθρώπων που προσπάθησαν να σώσουν πρώτη κατοικία φτωχων ανθρώπων 66τμ στην Κυψέλη
Να θυμίσουμε ότι ο πατέρας του Τσίπρα ήταν άνθρωπος της χούντας , επερνε δημόσια έργα και είναι ευρέως γνωστό ότι για κάποιο διάστημα ήταν στον πολύ στενό πύρινα του δικτάτορα Παπαδόπουλου



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



400 τον μήνα ευρώ σε κάθε πρόσφυγα ,κάλεσμα για να δηλώσουν ακόμη και Έλληνες πρόσφυγες στον ίδιο τους τον τόπο..


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Από που να φυλαχτούμε,,Απ την Νοβαρτης,,τους Σκοπιανους τους Τουρκους τους Αλβανους,,'Η τους ΤΣΙΠΡΟΣΑΜΑΡΑΔΕΣ..??



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


...Η Φωφώ,,, αν και υφυπουργός Υγείας.. δεν ήξερε τίποτα για τον φόνο,, Κλαπαρχιδιες,,,σας λέω,,



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από Ναταλία Ρασούλη
Αγαπητοί φίλοι, εκτός από την σελίδα Save Columbia για την διάσωση του εργοστασίου της Columbia, δημιουργήθηκε και ένα αντίστοιχο group να γίνεται πιο εύκολη η ανταλλαγή απόψεων, σκέψεων και υλικού. Όποιος θέλει και ενδιαφέρεται, μπορεί να μπει στο γκρουπ και να προσθέσει φίλους που νομίζει ότι τους αφορά η προσπάθεια αυτή. Η διάσωση της Columbia μετατρεπόμενη σε Μουσείο Ελληνικής Μουσικής και Δισκογραφίας και όχι σε Mall όπως επιθυμεί η ιδιοκτήτρια κατασκευαστική εταιρεία Marmin του Σαμουήλ Μάτσα, αφορά σε όλο τον ελληνικό πολιτισμό και άρα όλους μας.
Ας συμμετέχουμε όλοι σε αυτόν τον αγώνα.
https://m.facebook.com/groups/363091534169401?tsid=0.4569757073792935&source=result
Από Ναταλία Ρασούλη:
Υπενθυμίζω τον αγώνα διάσωσης του θρυλικού στούντιο και εργοστασίου της Columbia και την άμεση ανάγκη για την μετατροπή του σε Δημόσιο Μουσείο Ελληνικής Μουσικής και Δισκογραφίας. Θυμίζω ότι η ελληνική μουσική και το ελληνικό τραγούδι ως ελληνικός Πολιτισμός, δεν αφορούν μόνο τους καλλιτέχνες, οι οποίοι θα έπρεπε σύσσωμοι να στηρίζουν αυτόν τον αγώνα, αλλά αφορά όλους τους Έλληνες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Στηρίξτε μας στον αγώνα αυτό. Στην σελίδα υπάρχει υλικό για ενημέρωση και τις εξελίξεις για το σημαντικό αυτό θέμα.
https://www.facebook.com/Save-Columbia-1507744242837497/?pnref=story&hc_location=ufi




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Οι σισπισιστες τα «Μαυροπράσινα Παγούρια» επιτέθηκαν σε κρεοπωλεία και ψαράδικα στα Ιωάννινα
Επίθεση σε ένα ιχθυοπωλείο και το φορτηγό του, ένα φορτηγό μεταφοράς ζώων, τέσσερα κρεοπωλεία και ένα αυτοκίνητο κυνηγού το οποίο χαρακτηρίζουν «μπόνους», πραγματοποίησαν μέλη των «Μαυροπράσινων Παγουριών», στην πόλη των Ιωαννίνων, όπως γνωστοποίησαν οι ίδιοι με ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.
Σχολιο.- Μεταφέρω εύστοχο σχόλιο φίλου από παράλληλη ανάρτηση. « Κι οπου να ναι, θα μας πλασαρουν την βιομηχανικά καλλιεργουμενη (ανοη) ζωικη πρωτεϊνη και θα απαγορευσουν καθε αλλη πηγη.»....



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καθόλου τυχαία η οικονομική βοήθεια για πρόσφυγες δόθηκε μέσω ΜΚΟ. Καθόλου τυχαία  έχουν αφεθεί τα καμπς στην Μόρια και τα συναφή με ανθρώπους να ζουν σε τραγικές συνθήκες. Καθόλου τυχαία  υπάρχει μεγάλο ποσοστό υψηλόμισθων εργαζομένων στις ΜΚΟ. Καθόλου τυχαία άλλα κτίρια και σπίτια νοικιάστηκαν επισήμως μέσω ΜΚΟ απ τον ΟΗΕ κι άλλα ... κατελήφθησαν, αλλά πάντα με τις πλάτες ΟΗΕ και ΜΚΟ. Καθόλου τυχαία  κυκλοφορούν βανάκια που ανήκουν σε ΜΚΟ με στρατιωτικές πινακίδες.
Οποιος δεν έχει καταλάβει τον ρόλο των ΜΚΟ ως Δούρειου Ιππου, θα αναγκαστεί να το καταλάβει λίαν συντόμως.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οτσαλάν: Σαν σήμερα συνελήφθη και παραδόθηκε στους Τούρκους διώκτες του

Σαν σήμερα, το 1999, ο ηγέτης του κουρδικού PKK, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, φεύγει από την ελληνική πρεσβεία στην Κένυα, αλλά συλλαμβάνεται από Κενυάτες αστυνομικούς και παραδίδεται στους Τούρκους διώκτες του. Οι χειρισμοί της ελληνικής κυβέρνησης προκαλούν αντιδράσεις.
Το απόγευμα εκείνης της μέρας ο Οτσαλάν υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει την πρεσβεία και η επίσημη ανακοίνωση ανέφερε ότι τα ίχνη του χάθηκαν όταν το αυτοκίνητο που τον μετέφερε στο αεροδρόμιο «εξαφανίστηκε» κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Λίγες ώρες αργότερα, τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδιδαν βίντεο με τις αποτρόπαιες εικόνες από τη μεταφορά του Οτσαλάν στην Αγκυρα, μετά από επιχείρηση ανδρών των μυστικών υπηρεσιών στο Ναϊρόμπι.

μην ξεχναμε και οτι προδωσαμε και τον Οτσαλαν
..[ ],Οι πρώτες πρωινές ώρες της 16ης Φεβρουαρίου βρίσκουν τον Κούρδο ηγέτη να μεταφέρεται με χειροπέδες στην Τουρκία με ένα ιδιωτικό αεροσκάφος. Όλα όσα έγιναν και αφορούν στη σύλληψή του παραμένουν άγνωστα.
Από τη σύλληψή του και μετά ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν είναι ο μοναδικός κρατούμενος στη νησίδα Ιμραλί στη Θάλασσα του Μαρμαρά, σε φυλακές υψίστης ασφαλείας. Στο νησί παραμένει μονάδα στρατιωτικού προσωπικού -1000 άτομα- για τη φύλαξή του. Το αποτέλεσμα της δίκης ήταν καταδίκη σε θάνατο, αλλά μετατράπηκε σε ισόβια κάθειρξη.
Ας θυμηθούμε ορισμένα χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την έκθεση του Έλληνα πρέσβη στην Κένυα, του κ. Γ. Κωστούλα, που ήρθε στο φως το Μάρτη του 1999, και στα οποία γίνεται αναφορά στους χειρισμούς του «Μεγάλου τραγουδιστή», των συνεργατών του, στελεχών της ΕΥΠ και κρατικών παραγόντων, που προηγήθηκαν της σύλληψης του Οτσαλάν από τους Τούρκους. «(...)
Συνομιλία με Κιθουρίμα (σσ: Κενυάτης αξιωματούχος), περίεργο τηλεφώνημα Αμερικανού και αναχώρηση δυο επισκεπτών αναφέρονται αμέσως σε κ. Παπαϊωάννου (σσ: διευθυντής διπλωματικού γραφείου υπουργού Θ. Πάγκαλου), οποίος λέγει ότι θα τα μεταφέρει σε «μεγάλο τραγουδιστή», δηλαδή κ. υπουργό (σσ: Θ. Πάγκαλο), και αναλαμβάνει υποχρέωση "να μας τραγουδήσει, αφού ακούσει τραγούδι μεγάλου τραγουδιστή" (...). Περί ώρα 14.00, κ. Παπαϊωάννου επικοινωνεί με πρεσβεία και εντέλλει υπογράφοντα μεταφέρει με "δεσποινίδα Κατεχάκη", δηλαδή κ. Καλεντερίδη, σε Οτσαλάν ότι πρέπει ταχύτερο δυνατόν απομακρυνθεί από "εθνικά χρώματα". Σε ερώτησή μου "και να πάει πού;", κ. Παπαϊωάννου απαντά ως εξής: "Μεγάλος τραγουδιστής έχει εκνευριστεί. Κάναμε μια εξυπηρέτηση. Μην μας τη βγάζουν από τη μύτη. Να πάει σαφάρι. Να πάει όπου θέλει. Μακριά από εθνικά χρώματα" (...)
Περί 10.00, κ. Καλεντερίδης επικοινωνεί με αρχηγό του. Τελευταίος μόλις έχει πληροφορηθεί τα περί αιτήσεως ασύλου (σσ: από τον Οτσαλάν ) και εξαγριωμένος απαντά ως εξής: "Να του πεις ότι είναι ηλίθιος. Διέπραξε αθλιότητα. Αυτό που έκανε δεν είναι τίποτα. Δεν ισχύει. Να του πεις να τσακιστεί να φύγει γρήγορα και να πάει όπου θέλει. Εμείς δεν του τάξαμε τίποτα. Πέτα τον έξω, ρε Σάββα, να τελειώνομε. Σε παρακαλώ, παιδί μου" (...)



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ωραίο και αυτό σήμερα Πεμπτη
Την στιγμή που ο Τσίπρας στον Πειραιά έδινε συγχαρητήρια στους λιμενικούς για την ψυχραιμία που έδειξαν στο επεισόδιο στα Ίμια η Τουρκική φρεγάτα Barbaros είχε φτάσει μέχρι το Κάβο Ντόρο, δηλαδή μιαμιση ώρα από εκεί που μίλαγε ο Τσίπρας



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΔΑΜΑΣΚΟΎ ΣΥΜΦΏΝΗΣΕ ΜΕ ΤΟ YPG ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΉ AFRIN - ΤΗΛΕΌΡΑΣΗ AL-MAYADIN
Η κυβέρνηση της Δαμασκού και οι Μονάδες Προστασίας του Κουρδικού Λαού (YPG) κατέληξαν σε συμφωνία που θα επιτρέψει στον Συριακό Αραβικο Στρατό (ΣΑΣ) να αναπτύξει τις μονάδες του στην περιοχή της Αφρίν, σύμφωνα με την τηλεοπτική τηλεόραση του Λιβάνου al-Mayadin στις 15 Φεβρουαρίου. συμφωνία είχε επιτευχθεί μετά από μακρές διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών.
Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Συρίας, Faisal Mekdad, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις 14 Φεβρουαρίου ότι ο ΣΑΣ θα υπερασπιστεί την Afrin. Ένας ανώνυμος σύριος αξιωματούχος δήλωσε στο al-Mayadeen στις 15 Φεβρουαρίου ότι η δήλωση του Μεκτάντ θα εκπληρωθεί σύντομα.
Ο Σίπαν Χέμο, Γενικός Διοικητής του ΥΦΑ, αποκάλυψε κατά τη διάρκεια συνέντευξης στις 12 Φεβρουαρίου ότι «υπάρχει μεγάλος συντονισμός μεταξύ των μαχητών του YPG και της ΣΑΣ» και είπε ότι το YPG θα καλωσορίσει οποιαδήποτε ενίσχυση από τον SAA (ΣΑΣ).
Η έκθεση Al-Mayadeen δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί από οποιονδήποτε Σύρο ή Κουρδικό αξιωματούχο.
Το τηλεοπτικό κανάλι του Λιβάνου ανέφερε ότι η κυβέρνηση της Δαμασκού και το YPG είχαν καταλήξει σε συμφωνία σχετικά με την περιοχή Afrin στις 24 Ιανουαρίου . Ωστόσο, οι Κούρδοι αξιωματούχοι αρνήθηκαν σύντομα αυτή την έκθεση.
Τις τελευταίες δύο ημέρες, ο τουρκικός στρατός και οι αντιπρόσωποί του από τον ελεύθερο συριακό στρατό (FSA) επέκτειναν τον έλεγχό τους σε διάφορες στρατηγικές περιοχές δυτικά της Αφρίν. Η ταχεία πρόοδος του τουρκικού στρατού μπορεί να έχει αναγκάσει το YPG να επανεξετάσει τις κυβερνητικές προτάσεις της Δαμασκού για την ανάπτυξη της ΣΑΣ στην Αφρίν.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Ελ Σαλβαδόρ: Αποφυλακίστηκε μετά από 10 χρόνια γυναίκα που είχε καταδικαστεί για... άμβλωση
Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018, 19:51
Μία γυναίκα από το Ελ Σαλβαδόρ, που είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 30 ετών με την κατηγορία ότι έκανε άμβλωση, αφέθηκε ελεύθερη σήμερα αφού το Ανώτατο Δικαστήριο μείωσε την ποινή της.
Η Τεοντόρα Βάσκες παρέμεινε επί 10 χρόνια στη φυλακή επειδή, όπως υποστηρίζει η ίδια, απέβαλε, σε μια χώρα που έχει μια από τις σκληρότερες νομοθεσίες στον κόσμο κατά των αμβλώσεων.
Η 34χρονη γυναίκα βγήκε το πρωί από τη φυλακή του Ιλοπάνγκο και την υποδέχτηκε με χειροκροτήματα και ζητωκραυγές η οικογένειά της –μεταξύ αυτών και ο 14χρονος γιος της– καθώς και μέλη οργανώσεων που είχαν αγωνιστεί για την απελευθέρωσή της.
"Είναι ελεύθερη, η Τεοντόρα είναι ελεύθερη, χαρούμενη που βρήκε την ελευθερία της ξανά μετά από αυτόν τον Γολγοθά. Είδε ήδη τους δικούς της και επέστρεψε στο σπίτι της" είπε ο Χόρχε Μενχίβαρ, ο εκπρόσωπος μιας οργάνωσης που μάχεται για την αποποινικοποίηση των αμβλώσεων για θεραπευτικούς σκοπούς.
Η οργάνωση αυτή στην ανακοίνωση που εξέδωσε υπενθυμίζει ότι η γυναίκα φυλακίστηκε "για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε".
Η Τεοντόρα Βάσκες ήταν σχεδόν εννέα μηνών έγκυιος όταν κάλεσε το κέντρο άμεσης βοήθειας, στις 14 Ιουλίου 2007, από την τουαλέτα του κολεγίου του Σαν Σαλβαδόρ όπου εργαζόταν. Η κλήση της δεν έλαβε ποτέ απάντηση και, όπως λέει, γέννησε νεκρό το παιδί που κυοφορούσε.
Ένας άλλος υπάλληλος του κολεγίου είδε το νεκρό μωρό και κάλεσε την αστυνομία που συνέλαβε τη νεαρή γυναίκα, η οποία είχε χάσει τις αισθήσεις της.
Τουλάχιστον άλλες 27 γυναίκες στο Ελ Σαλβαδόρ έχουν συλληφθεί και καταδικαστεί σε βαριές ποινές κάθειρξης επειδή απέβαλαν. Ο ποινικός κώδικας προβλέπει ποινές 8-10 χρόνια κάθειρξης για την κατηγορία της άμβλωσης όμως σε ορισμένες περιπτώσεις οι δικαστές θεωρούν την έκτρωσή ή ακόμη και την αποβολή ως "ανθρωποκτονία με επιβαρυντικά στοιχεία", που επιφέρει κάθειρξη 30-50 ετών.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρώσικο ΥΠΕΞ: Οι ΗΠΑ με τις ενέργειες τους στη Συρία επιδιώκουν να υποσκάψουν την εδαφική ακεραιότητα της χώρας
 Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018, 17:14
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείο Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, επικρίνοντας την δράση των Ηνωμένων Πολιτειών στη Συρία, δήλωσε ότι οι ενέργειες των ΗΠΑ στην Συρία υπονομεύουν την συριακή εδαφική ακεραιότητα.