Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

Σαββατο 17 Φεβρουαριου 2018



"ΤΙ ΕΣΤΙ ΒΙΑ!!!
«Βία είναι να ξυπνάς από το χάραμα, να δουλεύεις 10 με 12 ώρες για 700 ευρώ και να μην τολμάς να πεις κουβέντα γιατί ξέρεις ότι 100 βιογραφικά περιμένουν στο γραφείο του αφεντικού σου» «Βία είναι να είσαι άνεργος, να ψάχνεις ένα χρόνο για δουλειά και να μην σε προσλαμβάνει κανείς γιατί είσαι πάνω από τα σαράντα»"



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ολα τα γουρουνια την ιδια μουρη
Ισραηλ & Σαουδικη Αραβια τα χουν βρει για να ανοιξουν και αλλα πολεμικα μετωπα

Οι διαρρεύσαν πληροφοριες επιβεβαιώνει ότι το Ισραήλ και η Σαουδική Αραβία συνεργάζονται για να ξεκινήσουν έναν πόλεμο στη Μέση Ανατολή
Στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι Σαουδάραβες και οι Ισραηλινοί συντονίζουν την κλιμάκωση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή.
7 Νοεμβρίου 2017, 19:40
Το ισραηλινό κανάλι 10 News δημοσίευσε μια διερχόμενη πληροφορια που στάλθηκε σε ισραηλινούς πρεσβευτές σχετικά με τα πρόσφατα γεγονότα στο Λίβανο και τη Σαουδική Αραβία, τα οποία, σύμφωνα με τον  Zerohedge , ξεκίνησαν με την απροσδόκητη παραίτηση του Λιβανέζου πρωθυπουργού Saad Hariri μετά την κλήτευσή του στο Ριάντ από τους Σαουδάραβες. με τους Σαουδάραβες να ανακοινώνουν ότι ο  Λίβανος «κήρυξε πόλεμο»  εναντίον της Σαουδικής Αραβίας.
Ο κ. Zerohedge  σημειώνει ότι "η διαβαθμισμένη πληροφορια πρεσβείας, γραμμένη στα εβραϊκά, αποτελεί την πρώτη επίσημη απόδειξη που αποδεικνύει ότι οι Σαουδάραβες και οι Ισραηλινοί συντονίζουν σκόπιμα την κλιμάκωση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή".



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



..."Εγώ πιστεύω, πως ο πατριωτισμός του Κόμματος, ο πατριωτισμός κάθε πολίτη, μετριέται μόνο τότε, που η λευτεριά και η εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας διατρέχει κίντυνο .... οι κινήσεις του Κόμματος και οποιουδήποτε πολίτη μόνο σε αυτην την περίπτωση κριτικάρεται, επιτρέποντας συμπεράσματα πατριωτισμού. Κόμματος και πολίτη. Απ' αυτό και μόνο αν βγάζατε συμπεράσματα, θα σχηματίζατε τη σωστή εντύπωση για τον χαρακτηρισμό του ΚΚΕ, που χωρίς καμιά αμφιβολία πρόκειται γιά καθαρό πατριωτικό Κόμμα....
...Με τέτοιο τρόπο αγαπάμε εμείς την Ελλάδα. Μ' όλη μας την καρδιά και χύνοντας το αίμα μας"
Νίκος Μπελογιάννης
Υ.Γ Για κάποιους "επαναστατες της φράσης" ο Μπελογιάννης ήταν ..."σοσιαλσωβινιστής" και το ΚΚΕ "σωσιαλσωβινιστικό",... Δηλαδη ο Μπελογιάννης και οι χιλιάδες εκτελεσμενοι Κομμουνιστες στήριζαν την ιμπεριαλιστική αστική ταξη της Ελλάδας ... που τους σκότωνε!!.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δηλητηρίαση από φορμόλη στα ιχθυοτροφεία Πόρου!
Feb 01, 2013
Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για το αδίκημα της δηλητηρίασης πηγών και τροφίμων από τα ιχθυοτροφεία του Πόρου άσκησε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πειραιά, μετά από διετή έρευνα που διενήργησε με βάση τις καταγγελίες της Πρωτοβουλίας για την Προστασία του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος του Πόρου.
Σύμφωνα με δελτίο τύπου της “Πρωτοβούλίας”, οι υπεύθυνοι της εταιρίας ΔΙΑΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ, που τον Ιούλιο του 2012 καταδικάστηκαν σε πολύμηνες ποινές φυλάκισης για την πολυετή υποβάθμιση του περιβάλλοντος του Πόρου, παραπέμπονται σε ανάκριση για κακουργηματική χρήση της καρκινογόνου ουσίας φορμόλης στις ίδιες μονάδες.
Όπως προέκυψε μετά από καταγγελία της «Πρωτοβουλίας» και έλεγχο των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, σε 2,5 μόλις χρόνια (στα οποία περιορίστηκε δειγματοληπτικά η έρευνα) στα ιχθυοτροφεία του Πόρου χρησιμοποιήθηκαν «συστηματικά και εκτεταμένα» 77 τόνοι φορμόλης, ποσότητα που αντιστοιχεί σε 1 κιλό φορμόλης, για κάθε 19 κιλά νόμιμης παραγωγής ψαριών.
Η εταιρία, όχι μόνον δεν δικαιολόγησε τη χρήση της φορμόλης σε τέτοια ποσότητα, αλλά σε διαδοχικούς ελέγχους πιάστηκε να λέει ψέματα ότι δήθεν σταμάτησε να τη χρησιμοποιεί. Το πλέον ανησυχητικό είναι ότι, παρά τις επίμονες αναφορές μας σε όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες, δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα κανένας έλεγχος για να διαπιστωθεί αν η φορμόλη καταλήγει ακόμα (;) στο πιάτο μας (είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων – ΕΦΕΤ αρνείται να διεξάγει τους σχετικούς ελέγχους επικαλούμενος «αναρμοδιότητα»!). Ακόμα και αν η ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος του Πόρου δεν αποτελεί προτεραιότητα για τους αρμόδιους φορείς, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να ισχύει το ίδιο για τη διερεύνηση ενός πιθανού διατροφικού σκανδάλου που αφορά σε εκατομμύρια Ελλήνων και Ευρωπαίων καταναλωτών. Ο έλεγχος για την κατάληξη φορμόλης στα ψάρια που είναι προς κατανάλωση είναι και επιβεβλημένος και εύκολος.

Σχολιο.-  2018 και ακομα καρκινο σε ευβοια, μαλιακο κολπο.δελτα αχελωου,αρχαια επιδαυρο,αργοσαρωνικο κολπο,γαλαξιδι,σεριφο,  και σε ποσα ακομα μερη.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Πια ήταν η διαφορά του Μ Αλέξανδρου με τον Άρη? Απαντώ μεταξύ σοβαρού και αστείου λοιπόν ο πρώτος καθάρισε την κατάσταση εκ των έσω και επίσης οι εχθροί του υπήρξαν μόνο στο ένα σημείο του ορίζοντα



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κώστας Βίρβος: "Το ίδιο βράδυ (Μάρτιος 1944) - γερμανική κατοχή) με έριξαν στο απομονωτήριο. Εκεί ήταν κι ένας άλλος. Πονούσα σε όλο μου το κορμί. Ήμουν δεμένος στο κεφάλι σαν χότζας. Έχω ένα σημάδι 57 χρόνια εδώ στο κεφάλι από βούρδουλα που κατέληγε σε σφαιρίδιο. Μέσα εκεί υπήρχε ένα κούτσουρο. Του είπα "Σε παρακαλώ να ξαπλώσεις στο κούτσουρο κι εγώ πάνω στο σώμα σου". Έτσι έγινε. Σηκωνόμασταν την νύχτα να ξεμουδιάσουμε. Δεν κράτησε πολύ. Δυο μερόνυχτα. Αυτό είναι το αναπαυτικότερο κρεβάτι που κοιμήθηκα ποτέ. Απ' αυτό εμπνεύστηκα το "ούτε στρώμα να πλαγιάσω, ούτε φως για να διαβάσω" που γράφω στη "Γερακίνα". Στη φυλακή άρχισα να γράφω την "Καταχνιά" σαν ποίηση."
Δεν ξέρω γιατί κάτι δηλωμένοι ναζιστολάτρεις-βλαχοταγματαλήτες χορεύουν την Γερακίνα" επιδεικτικά σε κάτι πανηγύρια και σκυλάδικα, κουνώντας πάνω-κάτω τα ξύγκια τους. Το πιθανότερο είναι ότι, μέσα στην αβυσσαλέα διανοητική μπουχεσιά τους, νομίζουν ότι γράφτηκε γι αυτούς από κάποιον δικό τους!
Πλυθήτε πρώτα, ρε!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέφτω από τα σύννεφα!
Τα ναρκωτικά μεταφέρονται με πλοία των εφοπλιστών!
Νόμιζα ότι τα φέρνουν οι πελαργοί!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η σύγκρουση του ΕΛΑΣ με τους αυτονομιστές στη Μακεδονία
Του ΦΟΙΒΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ
Τον Σεπτέμβριο του 1944, παράλληλα με τις αγγλο-ρωσικές μυστικές επαφές για το μέλλον της Ελλάδας, οι ελληνικές αντιστασιακές δυνάμεις αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα από τη δράση σλαβομακεδονικών στοιχείων που σε τελευταία ανάλυση επιζητούσαν την αυτονόμηση της ελληνικής Μακεδονίας και την υπαγωγή της είτε στη φιλο-αξονική Βουλγαρία είτε στην Ομόσπονδη Γιουγκοσλαβία που οραματίζονταν να δημιουργήσουν οι παρτιζάνοι του Τίτο.
Οι φασιστικές δυνάμεις Κατοχής, σε ορισμένα χωριά της Δυτικής Μακεδονίας, στις περιοχές Φλώρινας και Καστοριάς, εξόπλισαν είτε με τη θέλησή τους είτε με τη βία κάποιες φορές Σλαβομακεδόνες -τους αποκαλούμενους κομιτατζήδες- που στρέφονταν εναντίον της ελληνικής αντίστασης. Αυτά τα χωριά αφοπλίστηκαν αργότερα από τις δυνάμεις του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ.
Αλλά και στον αριστερό χώρο η Κομμουνιστική Διεθνής με το σύνθημά της για «ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη» είχε επηρεάσει έναν αριθμό Σλαβομακεδόνων.
Η ηγεσία του ΚΚΕ από τη δεκαετία του ’30 θεώρησε αυτό το σύνθημα εξωπραγματικό και άλλαξε τη γραμμή του. Ο παλιός αρχηγός του ΚΚΕ Ν. Ζαχαριάδης θα γράψει ότι «η Κομμουνιστική Διεθνής (ΚΔ) έκανε λάθος όταν μας ανάγκασε να δεχτούμε υπέρ του Κ.Κ. Βουλγαρίας το σύνθημα της ενιαίας και ανεξάρτητης Μακεδονίας που τόσες ζημιές μάς έκανε».
Το ΚΚΕ έθεσε ενώπιον της Κ.Δ. το 1936, τη νέα γραμμή του για την ισονομία των τοπικών κοινωνιών και «μειονοτήτων» στο πλαίσιο της ελληνικής επικράτειας απορρίπτοντας το σύνθημα περί «ανεξάρτητης Μακεδονίας».
Η Κ.Δ. φάνηκε ν’ αποδέχεται τη νέα γραμμή του ΚΚΕ, αλλά στην πραγματικότητα τα σλαβικά Κ.Κ. των Βαλκανίων δεν αποδέχτηκαν τις νέες θέσεις των Ελλήνων κομμουνιστών.
Την άνοιξη του 1944 ιδρύθηκε στη Δυτική Μακεδονία, για να λειτουργήσει στο πλαίσιο του ΕΑΜ, το «Σλαβομακεδονικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο» από ομάδα αριστερών Σλαβομακεδόνων, που σε αρκετά σύντομο χρονικό διάστημα διαλύθηκε γιατί πρόβαλλε αυτονομιστικές τάσεις ενθαρρυνόμενο από τους Γιουγκοσλάβους παρτιζάνους.
Στις ΕΑΜοκρατούμενες περιοχές -σε αντίθεση με την περίοδο της δικτατορίας Μεταξά- μιλούνταν ελεύθερα η τοπική σλαβική διάλεκτος και εκδιδόταν τοπικός Τύπος, αλλά οι αυτονομιστές ήθελαν κάτι περισσότερο και ορισμένοι αυτομόλησαν στους παρτιζάνους του Τίτο.
Στα τέλη του καλοκαιριού του 1944 κάτω από τις πιέσεις των Γιουγκοσλάβων παρτιζάνων ιδρύθηκαν στο πλαίσιο και υπό τις διαταγές του ΕΛΑΣ δύο σλαβομακεδονικά τάγματα στη Δυτική Μακεδονία. Και τα προβλήματα με τον ΕΛΑΣ δεν άργησαν να παρουσιαστούν. Επικεφαλής του τάγματος στην περιοχή της Φλώρινας ήταν ο Ηλίας Δημόφσκι ή Δημάκης, που όταν δέχτηκε διαταγή να κατέβει νοτιότερα για να ενισχύσει άλλες μονάδες του ΕΛΑΣ εκείνος αρνήθηκε και με τις δυνάμεις του αυτομόλησε τον Οκτώβριο του ’44 στη Γιουγκοσλαβία. Το ίδιο έγινε και με το σλαβομακεδονικό τάγμα στην περιοχή της Εδεσσας.
Στις 12 Σεπτεμβρίου του 1944 ο γραμματέας του ΚΚΕ Γ. Σιάντος έκφρασε την αγωνία του προς την επιτροπή περιοχής Μακεδονίας-Θράκης του κόμματός του γράφοντας: «Προσέχετε πολύ το εθνικό ζήτημα της Μακεδονίας, την κίνηση των σλαβοσωβινιστικών στοιχείων…».(1)
Την ίδια περίοδο η σύγκρουση θέσεων μεταξύ του ΕΛΑΣ και των Γιουγκοσλάβων παρτιζάνων έφτανε στο απόγειό της, καθώς οι δυνάμεις του Τίτο ενέτασσαν στις γραμμές τους τα δύο σλαβομακεδονικά τάγματα από την Ελλάδα.
Τα δύο αυτά τάγματα προσπαθούσαν να τα ξαναστείλουν στην Ελλάδα για αυτονομιστική δράση οι Γιουγκοσλάβοι παρτιζάνοι.
Στις 4 Νοεμβρίου 1944 ο Λεωνίδας Στρίγκος, γραμματέας της περιοχής Μακεδονίας του ΚΚΕ, τηλεγράφησε στην Αθήνα:
«Τάγμα Σλαβόφωνων δυνάμεων Γκότσε (Ηλ. Δημάκης) προσπάθησε εισέλθει ελληνικό έδαφος προερχόμενο από Αγία Παρασκευή, βόρεια της Φλώρινας. Προσπάθησαν καταλάβουν Φλώρινα αλλά μετά σύγκρουση δύο ωρών υποχώρησαν στην Αγία Παρασκευή. Δύναμη των αυτονομιστών 300. Αλλο τάγμα στην περιοχή του Καϊμακτσαλάν. Τέσσερις πολιτικοί συνοδεύουν Γκότσε. Ο Τέμπο (Σβέτοζαρ Βουκμάνοβιτς) έκανε την ακόλουθη δήλωση στον αντιπρόσωπό μας: «Φοβάμαι πάρα πολύ ότι το ΚΚΕ μαζί με τους Βρετανούς θα βρεθούν αντιμέτωποι της Νέας Γιουγκοσλαβίας και της Σοβιετικής Ενωσης»».(2)
Στις 22 Νοεμβρίου του ’44 ο Στρίγκος τηλεγράφησε επειγόντως και πάλι προς την ηγεσία του ΚΚΕ: «Τάγμα Σλαβομακεδόνων του Καϊμακτσαλάν εισήλθε ελληνικό έδαφος, στοπ. Αφόπλισε μονάδα Εθνικής Πολιτοφυλακής. Επακολούθησε μάχη. Αποτέλεσμα ένας ανθυπολοχαγός ΕΛΑΣ νεκρός, στοπ. Αγνωστες απώλειες Σλαβομακεδόνων. Πήραμε μέτρα για ενίσχυση των συνόρων σε όλη την περιοχή…».(3)
Η Ομάδα Μεραρχιών Μακεδονίας (Ο.Μ.Μ.) του ΕΛΑΣ έμοιαζε με συνοριακή φρουρά για την αντιμετώπιση μιας ενδεχόμενης και πιθανής γιουγκοσλαβικής προώθησης προς τη Θεσσαλονίκη και την ελληνική Μακεδονία.
Στις 16 Οκτωβρίου με διαταγή του στρατιωτικού διοικητή της Ο.Μ.Μ. Ευριπίδη Μπακιρτζή και του καπετάνιου Μάρκου Βαφειάδη ανατέθηκε στην VI Μεραρχία και το 81ο Σύνταγμα του ΕΛΑΣ να «κρατήσουν ανάλογον δύναμιν για την εξασφάλιση των παλαιών ελληνο-βουλγαρικών συνόρων μετά την αποχώρηση του βουλγαρικού στρατού εξ Ελλάδος».
Σε ανάλογη διαταγή του Μπακιρτζή στις 3.11.1944 ανατέθηκε στις ΙΧ και Χ Μεραρχίες του ΕΛΑΣ η συγκρότηση συνοριακών τομέων, στην ελληνο-γιουγκοσλαβική μεθόριο «προς διαφύλαξιν, εξασφάλισιν και έλεγχον των συνόρων». Ο Μπακιρτζής τόνισε ότι «η σύνθεσις των τμημάτων να είναι τοιαύτη ώστε να μην υπάρχει περίπτωσις ενασκήσεως προπαγάνδας υπό των αυτονομιστών Μακεδονίας».
1. Γράμμα του Π.Γ. του ΚΚΕ (Γ. Σιάντος) προς Λεωνίδα Στρίγκο
2. Φ. Οικονομίδης, Οι Προστάτες, η αληθινή ιστορία, σ.σ. 396-397



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η  απάντηση στο «Μακεδονικό»
Η Αριστερά μπορεί να απαντήσει στους μύθους των εθνικιστών περί ανύπαρκτης μακεδονικής εθνότητας και μειονότητας, στην προγονοπληξία που αναμασάει τα παραμύθια περί αιώνιας ελληνικότητας της Μακεδονίας.
Του Πέτρου Κωνσταντίνου
12 Φεβρουαρίου 2018 19:00
http://www.avgi.gr/article/10811/8705260/e-aristere-apantese-sto-makedoniko-

σχολιο.-  απο τα γενοφάσκια της αριστεράς....επέρδησε η αριστερά και βγήκε ο ΑνταρCIA και ο ιστρούχτορας Κων/νου....`Εχουν βαλθει τα φερέφωνα να μας πεισουν ποια ειναι η Αριστερή θέση ως προς την διεκπαιρεωση των συμφερώντων των αφεντικών τους τοκογλυφων τελωνηδων και φαρισαιων....Επιμενουν τα παλικαρια στο εργο του αντιπερισπασμού και της αλοιωσης της πραγματικότητας παρολον που το εχουν καταλαβει οτι δεν μασαει η κατσικα ταραμα...αυτοι εκει συνεχιζουν να αξιοποιησουν μεχρι και το τελευταιο ¢ent που παιρνουν απο την πρεσβεια.....Λυπαμε ομως μερικους που μπερδευουν την αριστερά με τους φιλελέρες (στο ιδιο στυλ του Ομπαμα) ή την αναρχια με τα πλουσιοπαιδα των πατεραδων διευθυντων των βορρειων προαστειων που ξεγκαβλωνουν ξυλοφορτωνοντας το φαναρι ή γραφωντας μογκοσπαστικα συνθηματα στους τοιχους στυλ ''τα ψαρια ανοικουν στο Αιγαιο'' καθως το μόνο σιγουρο ειναι, τα μπαχαλακια ανοικουν απο κει που βγηκαν.....απο το μτμ τους

σχολιο.- Τα ορφανά του Στίνα ή τα μπάσταρδα του Σόρος ?



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου 2018
Διεθνής απόρριψη της απειλής στρατιωτικής παρέμβασης στη Βενεζουέλα

Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Χιλής και ο Πρόεδρος της Βολιβίας εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις απειλές κατά της εθνικής κυριαρχίας της Βενεζουέλας.
Η διεθνής κοινότητα εξέφρασε την απόρριψή της την Τρίτη ενάντια στις απειλές των Ηνωμένων Πολιτειών για στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα για την ανατροπή της Κυβέρνησης του Νικολάς Μαδούρο.
Ο Πρόεδρος της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, ζήτησε την Τρίτη έκτακτη σύνοδο της Ένωσης των Εθνών της Νοτίου Αμερικής (UNASUR) για να συζητηθεί η απειλή των ΗΠΑ για στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα μέσω της κολομβιανής επικράτειας.


Ο Μοράλες κατέδειξε πως ο Τίλερσον κάνει περιοδεία στη Λατινική Αμερική «για να πείσει ή να επηρεάσει τους προέδρους της δεξιάς να συμμετάσχουν σε μια επέμβαση στρατιωτικού χαρακτήρα ή κατάπνιξης της Βενεζουέλας».
Ομοίως, το Κομμουνιστικό Κόμμα της Χιλής εξέφρασε την ανησυχία του για τις στρατιωτικές απειλές των ΗΠΑ κατά της Βενεζουέλας επειδή απειλούν τη σταθερότητα αυτής της χώρας και «είναι εξαιρετικά σοβαρές για την περιοχή».
«Αναγνωρίζουμε ότι οι ενέργειες αυτές έχουν ξεκάθαρα προκληθεί από τις ΗΠΑ δια μέσου της παρουσίας του Υπουργού Ρεξ Τίλερσον στην περιοχή», λέει η ανακοίνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος.
Το κείμενο προειδοποιεί πως η περιοχή αντιμετωπίζει «μια νέα και ανοιχτή παρέμβαση των Ηνωμένων Πολιτειών στα εσωτερικά θέματα μιας κυρίαρχης χώρας, όπως η Βενεζουέλα».
«Η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, τόσο κατά το παρελθόν, όσο και σήμερα, μας δείχνει ότι είναι πρόθυμοι να υποστηρίξουν στρατιωτικά πραξικοπήματα και επεμβάσεις. Για το λόγο αυτό, κάνουμε έκκληση στους δημοκράτες να υπερασπιστούν την εθνική κυριαρχία και την αυτοδιάθεση των λαών. Όχι στον παρεμβατισμό των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα», καταλήγει η δήλωση.
Επίσης, ο Υπ.Εξ. της Χιλής, Χεράλδο Μουνιός, διαβεβαίωσε ότι η χώρα του δεν θα υποστηρίξει «μια στρατιωτική ή άλλη φύσης επέμβαση» στη Βενεζουέλα.
«Ποτέ δεν θα είμαστε υπέρ μιας στρατιωτικής ή άλλης φύσης επέμβασης στη Βενεζουέλα, είμαστε ενάντια σε πραξικοπήματα και χρήση βίας, θέλουμε μια ειρηνική, εκλογική και πολιτική έξοδο από την παρούσα κατάσταση», είπε ο Μουνιός. Ωστόσο ο Υπουργός συμμετείχε σε συνάντηση στο Περού με τους αντιπροσώπους των χωρών που απαρτίζουν την Ομάδα Λίμα, για να απορρίψουν τις προεδρικές εκλογές στη Βενεζουέλα.
Πρόσφατα, ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον πραγματοποίησε περιοδεία στο Μεξικό, το Περού, την Αργεντινή, την Κολομβία και τη Τζαμάικα για την προώθηση μιας στρατιωτικής επέμβασης και ενός πετρελαϊκού εμπάργκο κατά της Βενεζουέλας, όπου στις 22 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν προεδρικές εκλογές όπως αποφασίστηκε στη διαδικασία διαλόγου, μεταξύ της Κυβέρνησης του Νικολάς Μαδούρο και της αντιπολίτευσης, που πραγματοποιήθηκε στη Δομινικανή Δημοκρατία.
Μετά την περιοδεία του Τίλερσον, ο Κολομβιανός Πρόεδρος, Χουάν Μανουέλ Σάντος ανακοίνωσε μέτρα για τον περιορισμό μεταναστών από τη Βενεζουέλα στη χώρα του και κινητοποίησε 3000 αστυνομικές μονάδες για να «ενισχύσει» τον στρατιωτικό έλεγχο στα σύνορα. Επίσης ο de facto Πρόεδρος της Βραζιλίας, Μισέλ Τεμέρ, δήλωσε ότι θα αναλύσει περαιτέρω ενέργειες για την αντιμετώπιση της μετανάστευσης της Βενεζουέλας.
Ομοίως, ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής, Μάρκο Ρούμπιο, είπε πως «ο κόσμος θα στηρίξει μια στρατιωτική εξέγερση που θα αποκαταστήσει τη δημοκρατία στη Βενεζουέλα».
Τον Αύγουστο του 2017, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε πως δεν αποκλείει «μια πιθανή στρατιωτική λύση» στη Βενεζουέλα, μετά την επιβολή μονομερών κυρώσεων εναντίον της χώρας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για δεύτερη φορά πιάστηκε, λέει, καράβι του ίδιου Έλληνα εφοπλιστή που κουβάλαγε κόκα. Και το λένε για είδηση!
Καράβι ήταν, εφοπλιστής το 'χει, κόκα θα κουβάλαγε. Αν ήταν βάρκα Μυτιληνιού θα κουβάλαγε σαρδέλες. Αν ήταν φορτηγό Τρικαλινού θα κουβάλαγε τυριά. Αν ήταν ντάτσουν Αρτινού θα κουβάλαγε πορτοκάλια. Αν ήταν μηχανάκι ντελιβερά θα κουβάλαγε σουβλάκια.
Τι θα γίνει τώρα; Θα καταργήσουμε και τον καταμερισμό εργασίας;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΔΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΤΕΛΟΣ!
Τις έβλεπα για χρόνια, όσο ήμουν στη Θεσσαλονίκη, τις ταμπέλες με το όνομά του, σε δρόμο απέναντι από τη Σχολή Τυφλών, που επιβεβαίωναν το ξέπλυμα του κατοχικού δωσιλογισμού από το μεταπολεμικό ελληνικό κράτος.
Επιτελάρχης του δωσίλογου πρωθυπουργού στρατηγού Γεώργιου Τσολάκογλου πριν την Κατοχή, ο συνταγματάρχης Αθανάσιος Χρυσοχόου υπήρξε στα 1941-44 γενικός επιθεωρητής Νομαρχιών Μακεδονίας. Όσων απέμειναν, καθώς η ανατολική Μακεδονία είχε παραχωρηθεί στους Βούλγαρους. Από τη θέση αυτή και σε στενή συνεργασία με τους Γερμανούς, ήταν ο πολιτικός αρχηγός της ψευδεπίγραφης "Πανελλήνιας Απελευθερωτικής Οργάνωσης", της διαβόητης ΠΑΟ, του ένοπλου σκέλους του δωσιλογισμού στην κατεχόμενη Μακεδονία.
Πιάστηκε από τον ΕΛΑΣ με την Απελευθέρωση και αναμενόταν να δικαστεί. Μετά τη Βάρκιζα όχι μόνο δεν δικάστηκε ως δωσίλογος, αλλά τιμήθηκε από το κράτος ως απόστρατος υποστράτηγος.
Ο δρόμος που έφερε μέχρι τώρα το όνομα του δωσίλογου, μετονομάζεται σε οδό Αλβέρου Ναρ, προς τιμή του Ισραηλίτη Θεσσαλονικιού λογοτέχνη και μελετητή της ιστορίας της ισραηλίτικης κοινότητας της πόλης.
Σχολιο.- Στα Τρίκαλα έχουν και άγαλμα του Καβράκου! Άλλος τιμημένος αυτός!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όπως στα 1940-44 οι Έλληνες κομμουνιστές βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή ενάντια στους φασίστες εισβολείς και κατακτητές, έτσι και είκοσι χρόνια πριν, στα 1919-22, πάλεψαν ενάντια στον επεκτατικό πόλεμο που έφερε τη Μικρασιατική Καταστροφή.
Ας ακούσουμε αυτό το λαϊκό τραγούδι για τους στρατιώτες μας που έχασαν τη ζωή τους, πολεμώντας για συμφέροντα αλλότρια. Ένας κόμπος στο στομάχι. Καμιά ηρωική έπαρση. Μόνο πόνος. Κρίμα που είναι άγνωστο στον κόσμο του διεθνιστικού αντιπολεμικού κινήματος.
Ορέν, εσείς βουνά της Άγκυρας και της Μικράς Ασίας
ποτέ να μην ανθίσετε, λαλούδια να μη βγάλτε.
Για το κακό, άι, μαύρα παιδιά
για το κακό που έγινε στις 15 Αυγούστου.
Γιομίσαν τα βουνά κορμιά κι οι κάμποι παλικάρια.
Μαύρα πουλιά, άι, τα κακόμοιρα.
μαύρα πουλιά τους τρώγανε.

https://www.youtube.com/watch?v=4fi4JXRhjb4



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Θέλουμε λεύτερη εμείς πατρίδα και πανανθρώπινη τη λευτεριά".
Η ίδρυση του Ελληνικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού, του τιμημένου ΕΛΑΣ, στις 16 Φεβρουαρίου 1942, αποτέλεσε τη δεύτερη μεγάλη στιγμή στον επικό αγώνα του λαού μας ενάντια στη φασιστική κατοχή, μετά από την ίδρυση του ΕΑΜ, τον Σεπτέμβρη 1941.
Σε αντίθεση με τα όποια αντιστόρητα και εξωπραγματικά ιδεολογήματα διαδίδει, δεκαετίες τώρα, η αντικομμουνιστική προπαγάνδα, η ένοπλη πάλη κατά των κατακτητών αποτέλεσε σταθερή κατεύθυνση του παράνομου ΚΚΕ, αμέσως μετά την ανασυγκρότηση της Κ.Ε. του, στα τέλη Μαΐου 1941, ένα μήνα πριν από τη γερμανική εισβολή στην ΕΣΣΔ. Και ήταν οι κομμουνιστές που πρωτοστάτησαν και στην ίδρυση του ΕΛΑΣ και στην καθοδήγηση της δράσης του, που τον ανέδειξε σε έναν από τους μεγαλύτερους και πιο αποτελεσματικούς αντάρτικους σχηματισμούς σ' ολόκληρη την Ευρώπη.
Ο ΕΛΑΣ διαψεύδει  το ιδεολόγημα ότι ο πατριωτισμός αποτελεί οπωσδήποτε τον προθάλαμο του εθνικισμού. Μέσα στις γραμμές του εντάχθηκαν δεκάδες χιλιάδες νέοι, που αγωνιζόμενοι για την εθνική απελευθέρωση, εξελίχθηκαν σε κοινωνικούς επαναστάτες, εμπνεόμενοι από την προοπτική της λαοκρατίας και του σοσιαλισμού.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ερντογανισμός
Τουρκογερμανός δημοσιογράφος κρατείτο ένα χρόνο χωρίς δίκη και χωρίς καν να του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες. Χθες παραπονέθηκε έντονα η Μέρκελ γι αυτό στον Γιλντιρίμ και, σήμερα κιόλας, τον άφησαν ελεύθερο! Μιλάμε για τρομερό κράτος δικαίου με υποδειγματική διάκριση των εξουσιών που σου εμπνέει, με τη μία, εμπιστοσύνη ότι θα σου εξασφαλίσει μια δίκαιη δίκη, χωρίς παρεμβολή άλλων παραγόντων!
Σχολιο.-  ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΟΥΛΤΑΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Μια μαρτυρία για τη NOVARTIS χωρίς κουκούλα!
Πολλοί ακούνε το σκάνδαλο Novartis και αδυνατούν να καταλάβουν τι πρακτικά συνέβη. Ή έστω καταλαβαίνουν πως κάποιοι απλώς έβαλαν το δάκτυλο στο μέλι. Ε λοιπόν, αφήστε με να σας πω μια ανθρώπινη ιστορία για κάποιους άλλους, που για χάρη της Novartis δε χώθηκαν στο μέλι αλλά στην απόγνωση. Και επειδή πήξαμε στους κουκουλοφόρους μάρτυρες, επιτρέψτε μου να την …καταθέσω χωρίς κουκούλα.
Ήταν περίοδος των Δημοτικών εκλογών του 2010: Παρακολουθούσαμε τα αποτελέσματα σε δημοσιογραφικό γραφείο, όταν ξαφνικά ο Α. άρχισε να παραπονιέται για την ευκρίνεια της εικόνας στην οθόνη. Τον αποπήραμε, αφού η εικόνα ήταν κανονικότατη. Στην αρχή σάστισε. Μετά περιέφερε το βλέμμα στο χώρο και ξαφνικά άρχισε να ουρλιάζει.
Έχετε δει άνθρωπο να χάνει απότομα το φως του; Το σκηνικό ήταν συγκλονιστικό. Πασχίζαμε να καταλάβουμε τι συνέβη. Το οπτικό του πεδίο είχε ξαφνικά έναν τεράστιο μαύρο κύκλο στο κέντρο κι όπου κι αν κοίταζε έβλεπε ελάχιστα κάτι να ξεκαθαρίζει στις απολήξεις αυτού του κύκλου. Περιφερειακή όραση μόνο είπαν οι γιατροί την επόμενη μέρα και διέγνωσαν εκφύλιση της ωχράς κηλίδας. Μοναδική ελπίδα ίασης ήταν το ενέσιμο σκεύασμα Lucentis: το «καμάρι» της Novartis.
Η θεραπεία μακροπρόθεσμη, επαναλαμβανόμενη και πανάκριβη.
Η δαπάνη του σκευάσματος εν μέρει (κατά €700) καλυμμένη από τον ΕΟΦ. Όμως μόνο για όσους είχαν συμπληρώσει το 67ο έτος ηλικίας. Κι οι νεώτεροι; Μπορούσαν απλώς να αποδεχτούν την τύφλωση ή να ξεπουληθούν ολόκληροι. Γιατί το πολύτιμο Lucentis τιμόταν προς €1.900 ανά φυαλίδιο.
Ο Α. βρέθηκε να περιφέρει το σαρκίο του στους καλύτερους οφθαλμιάτρους της χώρας και να συγκεντρώνει από όλους την ίδια γνωμάτευση: LUCENTIS και μάλιστα σε σταθερά επαναλαμβανόμενες δόσεις.
Ξεκίνησε την πολυδάπανη θεραπεία το 2011. Την ίδια εποχή που η Ελλάδα πάγωνε για την επόμενη δόση, εκείνος πάγωνε όταν οι γιατροί συνιστούσαν την επόμενη ένεση. Η δική του δόση κόστιζε €1.900. Η βελτίωση βέβαια ήταν αργή και σταθερή αλλά το κόστος της εξοντωτικό. Την περίοδο που ο Φρουζής της Novartis κόμπαζε για τις υψηλές γνωριμίες του με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό της Ελλάδας, ο Α. είχε ήδη χάσει το σπίτι του. Απώλεια όρασης σήμαινε απώλεια εργασίας. Και συνάμα εξάρτηση από τις …δόσεις, που καθόρισαν οι διαπλεκόμενοι για το Lucentis.
Και κάπου εκεί αποφάσισε να προσφύγει στην Ειδική Επιτροπή του ΕΟΦ. Κάτι σαν ζητιάνος και επαίτης της όρασής του πια. Η ζωή του διαλυόταν σταδιακά. Η ψυχολογία του ήταν στο ναδίρ, όπως και τα οικονομικά του. Αγνοούσε βέβαια πως …με πόνο ψυχής οι κύριοι Αβραμόπουλος, Σαλμάς και Λοβέρδος πάσχιζαν να ρίξουν τις τιμές των φαρμάκων. Και το αγνοούσε γιατί κάθε φορά που έφτανε να πληρώσει τη δόση, η τιμή παρέμενε ίδια. Και η Ειδική Επιτροπή του έκλεισε την πόρτα κατάμουτρα. Προηγουμένως του εξήγησε ευγενικά πως όταν φτάσει το 67ο έτος της ηλικίας του θα του χορηγήσει το ενέσιμο με έκπτωση. Μόνο που μέχρι τότε θα ήταν εντελώς τυφλός.
Η περίπτωσή του Α. δεν ήταν μοναδική. Το 2010-2011 ξαφνικά στην Ελλάδα πύκνωσαν οι διαγνώσεις ασθενών με εκφύλιση της ωχράς κηλίδας. Οι στατιστικές κατέγραψαν περίπου 50.000 περιπτώσεις και 200.000 με συναφείς βλάβες. Η πάθηση θεωρείται σπάνια στους νέους ανθρώπους. Η Novartis κρατούσε το μοναδικό κλειδί της ίασης: το Lucentis. Ένα πανάκριβο φάρμακο, που χορηγείται σε ενέσιμη μορφή μέσα στο μάτι, με σχετικά καλό αποτέλεσμα σε επαναλαμβανόμενη χρήση (συνήθως 1-2 φορές ανά μήνα).
Έτσι την εποχή που ('όλοι...) χώνονται για τα καλά στην κρίση, ο Α. χρειάζεται περίπου 4.000 ευρώ το μήνα μόνο για τη θεραπεία του. Θα μπορούσα να σας περιγράψω πόση απελπισία σημαίνει αυτό. Αλλά στις μέρες μας τα σκάνδαλα περιορίζονται σε αριθμούς και λέω να μείνω απλώς σε κάποια συγκλονιστικά νούμερα, που δεν ειπώθηκαν.
Εκείνη την περίοδο ο Α. γνωρίζεται με έναν γιατρό που δεν βρίσκεται στο payroll της Novartis. Σπάνια περίπτωση, αν σκεφτείς πως 45.000 Έλληνες γιατροί ήταν αρχειοθετημένοι και περίπου οι μισοί από αυτούς είχαν πάρει δώρο το λογισμικό του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης από τον Ελβετικό κολοσσό. Όχι τυχαία, αλλά γιατί έτσι η εταιρία μπορούσε να ελέγχει τους τζίρους της από τις συνταγές τους. Ο γιατρός αυτός λοιπόν του αναφέρει για πρώτη φορά το Avastin: ένα φάρμακο με το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα και την ίδια δραστική ουσία. Μόνο που η συσκευασία του δίνει 50 δόσεις για ενδοβολβικές ενέσεις και μειώνει το κόστος ανά θεραπεία σε μόλις €25(!!!). Ο ίδιος γιατρός -μη αντέχοντας όσα συνειδητοποιεί πως παίζονται με το Lucentis- έχει βρει τρόπους να το εισάγει από την Αμερική και το ιατρείο του έχει μετατραπεί σε «κρυφό σχολειό» για τους ταλαίπωρους της ωχράς κηλίδας.
Μόνο που οι απόψεις διίστανται για το αποτέλεσμα. Οι καλοπληρωμένοι γιατροί της Novartis επιμένουν πως μόνο το καμάρι τους, το Lucentis, κάνει δουλειά. Ο γιατρός που χορηγεί το Avastin αφήνει την ευθύνη της επιλογής στους ασθενείς του. Και εν τέλει μόνο όσοι ξετινάζονται οικονομικά καταλήγουν στο «κρυφό σχολειό» της ωχράς κηλίδας.
Ο Α. έχοντας φτάσει σχεδόν στην ένδεια, όχι απλώς συνεχίζει τη θεραπεία του με Avastin αλλά έχει και το …θράσος να καταγγείλει στους ιθύνοντες πως υπάρχει εναλλακτική θεραπεία. Τους ζητά το αυτονόητο: να τη συμπεριλάβουν στον κατάλογο των σκευασμάτων που χορηγεί ο ΕΟΦ. Όμως η εταιρία που λανσάρει το παρεμφερές σκεύασμα στην Ευρώπη, αρνείται να υποβάλλει αίτημα ένταξης, για να μη χαλάσει η μπίζνα της Novartis στην Ελλάδα. Ο λόγος δεν είναι προφανής: Η Ψωροκώσταινα είναι χώρα leader για τις τιμές των φαρμάκων στην Ευρώπη.
Ένα χρόνο μετά καθηγητής Οφθαλμιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών παραδίδει υπόμνημα για την υπόθεση στο Υπουργείο Υγείας. «Από κάθε φιαλίδιο του Avastin μπορούν να εξαχθούν 40-50 δόσεις για κάθε ενδοφλέβια έκχυση, με αποτέλεσμα το κόστος ανά θεραπεία να είναι περίπου μόλις 10-20 ευρώ» αναφέρει.
Η ίδια έκθεση καταγράφει το εξής εκπληκτικό συμπέρασμα: το ετήσιο κόστος από την υπόθεση Lucentis έχει σκαρφαλώσει ήδη στο αστρονομικό ποσό του €1.000.000.000. Μάλιστα ο συντάκτης κάνει λόγο για «κολοσσιαίο σκάνδαλο» και επικαλείται κορυφαίο Αμερικανό Καθηγητή Οφθαλμολογίας, που έχει μιλήσει για «απάτη της Φαρμακευτικής Εταιρείας με τη συνέργεια διεφθαρμένων κρατικών λειτουργών».
Και τότε ξεκινά η έρευνα από τους Αμερικανούς.
Στο μεταξύ ο Α. έχει διαλύσει ό,τι ήξερε ως ζωή: το σπίτι του, τη δουλειά του, την οικογένειά του, το κουράγιο του, την περιουσία του.
Έχει σώσει όμως τελικά την όρασή του.
Έτσι μπορεί να βλέπει πλέον όλη την οθόνη της τηλεόρασης, τώρα που «παίζει» το σκάνδαλο Novartis σε καθημερινά επεισόδια. Και μπορεί να εννοεί απόλυτα τι είδους πολιτικές ευθύνες υπάρχουν και πόσο σπουδαίο είναι να καταλογιστούν.
Μπορεί ακόμη να θυμώνει, που με το νόμο Βενιζέλου η υπόθεση θα πέσει -ειρήσθω εν παρόδω- στα μαλακά.
Γιατί η δική του η ζωή δεν είχε την ίδια τύχη. Κι ακόμη περισσότερο γιατί στη θέση του, με την ίδια ευκολία, μπορεί οποτεδήποτε να βρεθεί ο καθένας μας.
Επειδή κάθε Novartis πορεύεται με No Mάρτυς στις διαπλοκές, ξέροντας πως θα μείνει ατιμώρητη.
Ακόμη κι αν οι πρακτικές της σκοτώνουν ανθρώπινες ζωές".



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



γραφει η Electra Leda Koutra
''Κι άλλος νεκρός κρατούμενος (που η μοίρα του βλέπει το φως της δημοσιότητας). Στα Χανιά. Τελευταία σχετική εμπειρία μου από τα Χανιά ήταν το καλοκαίρι, όταν αυτοκτονικός πελάτης μου (ήδη από καιρό τότε στο ΕΔΔΑ) μου τηλεφώνησε από τη Φυλακή Χανίων και μου είπε ότι είχε καταπιεί μια λάμα 17 εκ. το πρωί, είχε ενημερώσει, αλλά δεν τον πίστευαν και κόντευε απόγευμα. Με πήρε να με αποχαιρετήσει, μαζί και τον μάταιο τούτο κόσμο, και να μ' ευχαριστήσει για την υποστήριξη. Αμέσως τηλεφώνησα και ζήτησα να τον μεταφέρουν κατεπειγόντως στο Νοσοκομείο, αλλά οι αρμόδιοι έκαναν πλάκα και μου το 'κλεισαν στα μούτρα, λέγοντάς μου ότι "αν είχε φάει λάμα 17 εκ. θα είχε ήδη πεθάνει κυρία μου". Αναγκάστηκα και πήρα την άμεσο δράση, καταγγέλλοντας "έκθεση σε κίνδυνο ζωής", μήπως πεισθούν οι αρμόδιοι της φυλακής να μεταφέρουν κατεπειγόντως τον πελάτη μου στο Νοσοκομείο, έστω κατόπιν μηνυτήριας αναφοράς. Πράγματι, μετά απ' αυτό, τον πήγαν. Μόλις τον εξέτασαν οι γιατροί τον έβαλαν ΑΜΕΣΩΣ στο χειρουργείο, και τελικά σώθηκε ο άνθρωπος.
Σύμφωνα με πάγια νομολογία του ΕΔΔΑ, οι αυτοκτονικοί και ψυχικά ασθενείς κρατούμενοι θα πρέπει να κρατούνται σε Δομή Υγείας εξειδικευμένη για την κατάστασή τους, κι όχι σε φυλακή. Αλλιώς τίθεται ζήτημα παραβίασης του άρθρου 3 της ΕΣΔΑ κι ενίοτε και του άρθρου 2 ΕΣΔΑ (δηλαδή αυτά που προστατεύονται "απόλυτα").



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από Γερμανικη εφημεριδα
" Ο Τούρκος δικτάτορας Ερντογάν ανακοίνωσε ότι ολόκληρος ο κουρδικός πληθυσμός θα απελαθεί από τη μεγάλη της Συρίας επαρχία Afrin, και θα υπάρχουν πρόσφυγες οι οποίοι επί του παρόντος ζουν, αυτό έχει ήδη αναφερθεί στα μέσα ενημέρωσης, αλλά φαίνεται ότι αυτά τα λόγια Δεν έχουν λαβει τα νέα και εξακολουθούν να μιλούν για τον αγώνα του Ερντογάν εναντίον τρομοκρατικών ομάδων των ypg!
Ωστόσο, η πραγματικότητα δείχνει ότι είναι πολύ πιθανό να είναι μια άμεση μάχη κατά του αστικού και του αγροτικού πληθυσμού της βορειοδυτική Συρίας. Δεν είναι μόνο τούρκοι στρατιώτες, αλλά και μισθοφόροι, ακραίοι ισλαμιστές, οι οποίοι πληρώνονται από τον Ερντογάν για να το κάνουν, για να αποβάλουν κούρδους μουσουλμάνους, κούρδους μισθοφόρους και άλλους κούρδους που μέχρι τώρα έχουν γίνει
Η βομβιστική επίθεση είναι πιο έντονη κάθε μέρα. Ολόκληρα χωριά καταστράφηκαν τώρα, οι χωρικοί συχνά κατέφυγαν σε άλλα χωριά που είναι πιο μακριά από τις μάχες.
Εν τω μεταξύ, το ΝΑΤΟ εκφράζει συμπάθεια για την Τουρκία και ζητά μόνο " αναλογικότητα " στον αγώνα της εναντίον " τρομοκρατών αυτό σημαίνει ότι το ΝΑΤΟ  δέχεται μια αντίθετη εισβολή σε μια ξένη χώρα. Αυτό είναι επίσης ευθύνη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανιας ως εταίρος του ΝΑΤΟ."



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ε.Ε. -ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΤΣΑΜΠΕΡΛΕΝ-ΧΙΤΛΕΡ
To γεγονός ότι μετά από την απόφαση του ευρωκοινοβουλίου που αντιδρά στην εισβολή στο Άφριν, το Συμβούλιο και Επίτροποι της Ε.Ε. θα συναντηθούν στις 26/3 στην Βάρνα με τον δυνάστη ισλαμοφασίστα Ερντογάν, συνιστά ένα λάθος σοβαρό, τουλάχιστον ίσο με την συνάντηση του Τσάμπερλεν  με τον Χίτλερ το 1938.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κι επειδή όπως τόνισε και στην ομιλία του στο Σύνταγμα, καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να πάρει τόσο σοβαρές για την χώρα αποφάσεις, ούτε κυβέρνηση πλειοψηφίας ούτε καν η ίδια η Βουλή, η μόνη «σώφρων» απόφαση από πλευράς της σημερινής κυβέρνησης είναι να καταφύγει στην κρίση του Κυρίαρχου Ελληνικού Λαού με τη διενέργεια Δημοψηφίσματος’
Αθήνα, 16.2.2018
Από το γραφείο του Μίκη Θεοδωράκη

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ
Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018
Σε απάντηση των σημερινών δηλώσεων του κυβερνητικού εκπροσώπου Δ. Τζανακόπουλου, που σύμφωνα με δημοσιεύματα είπε ότι «ο όρος “Μακεδονία” στην ονομασία της ΠΓΔΜ είναι δεδομένος», ο Μίκης Θεοδωράκης δήλωσε τα εξής, τα οποία είχε τονίσει και στην ομιλία του στο Συλλαλητήριο του Συντάγματος,
1) Έχουμε κι εμείς τις ευθύνες μας που λόγω των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίσαμε από τον Εμφύλιο και μετά αφήσαμε για 60 χρόνια να χρησιμοποιείται έστω και άτυπα το όνομα «Μακεδονία» χωρίς να διαμαρτυρηθούμε. Η συνέπεια από αυτή την ολιγωρία των κυβερνήσεών μας είναι α) να έχουν ανατραφεί γενιές και γενιές με το όνομα αυτό και όλα τα υπόλοιπα, γεγονός που δίνει την εντύπωση ότι είναι μάταιο ή ακόμα και άδικο να το αλλάξουν και β) να υπάρχει καθολική σχεδόν αναγνώρισή τους με το όνομα αυτό.
2) Η λύση θα μπορούσε να είναι α) να αφήσουμε τους Σκοπιανούς να εξακολουθούν να χρησιμοποιούν «εσωτερικά» το όνομα αυτό και β) επειδή είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι η Μακεδονία ήταν και είναι Ελληνική, να μην τους αναγνωρίσουμε ποτέ με το όνομα αυτό, αφού γνωρίζουμε ότι μόνο εμείς μπορούμε να τους δώσουμε την ιστορική νομιμοποίηση
3) Να συνεχίσουμε να στηρίζουμε την ειρηνική συνύπαρξη με το κράτος των Σκοπίων.
4) Για όσο καιρό εξακολουθούν να έχουν σε ισχύ τις αλυτρωτικές διατάξεις του Συντάγματός τους και με κάθε τρόπο να διεκδικούν την ιστορική μας ταυτότητα, δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να έχουν την ψήφο μας για την ένταξή τους στην ΕΟΚ και στο ΝΑΤΟ.
Η τυχόν απομάκρυνση από την απόφαση των πολιτικών αρχηγών το 1992 υπό την αιγίδα του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας, είναι πράξη ιστορικά απαράδεκτη, στα όρια της εθνικής μειοδοσίας.
5) Κι επειδή όπως τόνισε και στην ομιλία του στο Σύνταγμα, καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να πάρει τόσο σοβαρές για την χώρα αποφάσεις, ούτε κυβέρνηση πλειοψηφίας ούτε καν η ίδια η Βουλή, η μόνη «σώφρων» απόφαση από πλευράς της σημερινής κυβέρνησης είναι να καταφύγει στην κρίση του Κυρίαρχου Ελληνικού Λαού με τη διενέργεια Δημοψηφίσματος’
Αθήνα,  16.2.2018
Από το γραφείο του Μίκη Θεοδωράκη



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



έτσι είναι παιδιά, στον πολιτικό αντίπαλο θα στήσουν σκευωρία με το FBI για ένα απλό σκάνδαλο με παγκόσμιες διαστάσεις, τον πρώην δήμαρχο θα τον δικάσουν επειδή απλά διευκόλυνε την ελεύθερη διακίνηση μεταναστών, τον ξάδερφο θα το συλλάβουν στη Βουλή επειδή απλά είχε καταδικαστεί για επιταγές, στο πλοίο του εφοπλιστή συνεργάτη της Μαρέβας (σημειώνω ότι η Μαρέβα είναι θεσμός της αστικής δημοκρατίας μας) θα βρουν για ακόμα μια φορά κοκαΐνη. Και προσοχή, από τους καναλάρχες θα ζητήσουν λεφτά για άδειες.
Αυτά γίνονται όταν επιβάλλεται μαδουρικό καθεστώς. Όλο φασαρίες και διχασμοί. Δε σας άρεσε παλιά που ήμαστε ενωμένοι και είχαμε ησυχία.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Τουρκία δεν εχει υπογράψει την συνθήκη τηςΤζαμαικας,, Δικαιο θαλασσας,,Όμως οπότε την συμφέρει το επικαλείται .Τυχαίο??




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Καθίστε και ψάξτε τις συμφωνίες που έχει κάνει η Κατοχική Κυβέρνηση της Ελλάδας με τις Γαλλικές εταιρείες, το Ισραήλ και τις ΗΠΑ για την εξόρυξη του ορυκτού πλούτου σε Κύπρο και Κρήτη.
Ο εχθρός είναι ήδη εντός μαλάκες και εσείς κοιτάτε το δάχτυλο σας
 Σας παίρνουν τα λιμάνια, σας έχουν πάρει τα αεροδρόμια, τους σιδηροδρομικούς σταθμούς, τα οδικά δίκτυα, το τηλέφωνο, το νερό, σας έχουν υπερχρεώσει ώστε να μην μπορείτε να σηκώσετε κεφάλι και εσείς είστε τόσο πρόβατα που βλέπετε μόνο.... Τούρκους
Να τους χαίρεστε τους συμμάχους σας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ ελληναράδες.
Εγώ είμαι ξεκάθαρα απέναντι σας
Ο πόλεμος είναι αναπόφευκτος; Ο πόλεμος διεξάγεται στην χώρα με πολύ ύπουλο τρόπο από το 2008 που μας στήσανε όλη αυτή την παγίδα. Ένας πόλεμος στον οποίο έχουμε απεμπολήσει την Εθνική μας Κυριαρχία και έχουμε παραχωρήσει τον πλούτο της χώρας σε αυτούς που πιστεύετε πως σας προστατεύουν από τους Τούρκους
Όλο αυτό το νταλαβέρι γίνεται για τον έλεγχο των κοιτασμάτων στο Αιγαίο. Μας έχουν βάλει μπροστά για να εκμεταλλευτούν τον φυσικό πλούτο οι "προστάτες" μας



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βρετανία: Ο θάνατος ενός 35χρονου άστεγου κοντά στο κοινοβούλιο προκαλεί συγκίνηση
 Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου 2018, 01:16
Ο θάνατος ενός Πορτογάλου άστεγου στο Λονδίνο, ο οποίος βρέθηκε νεκρός κοντά στο κοινοβούλιο της Βρετανίας, προκάλεσε συγκίνηση στη βρετανική κοινωνία και οδήγησε πολλούς πολιτικούς αξιωματούχους να απευθύνουν έκκληση για την καλύτερη διαχείριση του προβλήματος των ανθρώπων που δεν έχουν στέγη.
Ηλικίας 35 ετών, ο άνδρας εντοπίστηκε νεκρός το πρωί της Παρασκευής σε έναν διάδρομο του σταθμού του μετρό στο Ουεστμίντερ, από τον οποίο περνούν καθημερινά οι βουλευτές για να μεταβούν στο κοινοβούλιο.
Η φιλανθρωπική οργάνωση The Connection, που είχε προσφέρει καταφύγιο στον άτυχο άνδρα πολλές φορές, διατύπωσε τη «βαθιά της λύπη» σε μια ανακοίνωση.
Επιπλέον, διευκρινίζεται ότι ο 35χρονος είχε εργαστεί κατά το παρελθόν ως μοντέλο και στον ξενοδοχειακό τομέα. «Είχε περάσει από συνέντευξη για μια θέση σερβιτόρου την περασμένη εβδομάδα», σύμφωνα με την οργάνωση, που δεν αποκάλυψε τα στοιχεία του.
Η Παμ Όρτσαρντ, η διευθύντρια της οργάνωσης, απηύθυνε έκκληση να καταβληθούν μεγαλύτερες προσπάθειες για την προστασία των άστεγων.
«Αυτοί οι τραγικοί θάνατοι δεν λαμβάνονται υπόψη παρά μόνο ως στατιστικά στοιχεία» κατήγγειλε. Αυτός ο άνδρας «είχε προσόντα, ταλέντα, ικανότητες, αλλά επίσης και προβλήματα και τα πράγματα πήραν άσχημη τροπή για εκείνον».
Στην περιοχή που βρέθηκε το άψυχο κορμί του νεαρού Πορτογάλου, πολλοί πολίτες άφησαν από ένα μπουκέτο με λουλούδια. Μεταξύ αυτών ο ηγέτης της αντιπολίτευσης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν. «Αυτό δεν θα πρέπει να συμβαίνει ποτέ. Η χώρα μας πρέπει να σταματήσει να προσπερνά» το πρόβλημα χωρίς να αντιδράει, έγραψε ο ίδιος σε ένα σημείωμα που άφησε. Με ανάρτησή του στο Twitter, ζήτησε από «όλους τους βουλευτές να αναλάβουν αυτήν την ηθική πρόκληση και να προσφέρουν στέγη σε όλους».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Πορτογαλίας Ρεμπέλο ντε Σόουζα εξέφρασε τη λύπη του για τον «θάνατο υπό απάνθρωπες συνθήκες» αυτού του άνδρα, τονίζεται σε ένα δελτίου Τύπου της πορτογαλικής προεδρίας.
Επιπλέον, επισήμανε «την αλληλεγγύη του στους ανθρώπους που ζουν σε επισφαλείς συνθήκες» και απηύθυνε έκκληση να «καταβληθούν προσπάθειες από όλους προκειμένου οι άστεγοι να ενταχθούν στην κοινωνία».
Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η βρετανική κυβέρνηση, ο αριθμός των άστεγων αυξήθηκε κατά 15% στη Βρετανία το 2017, φθάνοντας τους 4.751 ανθρώπους.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θέλεις να ρυθμίσεις τις οφειλές σου σε 120 δόσεις; Πλήρωσε 1.000 ευρώ

Παραπάνω από δέκα δικαιολογητικά και πολλά χρήματα χρειάζεται ένας ελεύθερος επαγγελματίας για να διακανονίσει τα χρέη του προς τα ασφαλιστικά ταμεία
Σε... γολγοθά μετατρέπεται η ένταξη των επαγγελματιών στη ρύθμιση οφειλών έως 50.000 ευρώ προς τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς, εκτός από χρονοβόρα, αποδεικνύεται και κοστοβόρα. Η συγκέντρωση των απαραίτητων δικαιολογητικών από τους ελεύθερους επαγγελματίες που επιθυμούν να μπουν στη ρύθμιση και η διαδικασία υποβολής της σχετικής αίτησης καθιστούν επιτακτική την ανάγκη συνδρομής εξειδικευμένων συμβούλων (φοροτεχνικοί/λογιστές, νομικοί).
Το «χαράτσι» για τέτοιου είδους υπηρεσίες συχνά ξεπερνά τα 1.000 ευρώ, ώστε να διασφαλίσει ο ενδιαφερόμενος ότι τουλάχιστον θα γίνει τυπικά αποδεκτή σε πρώτη φάση η αίτησή του.
Προκειμένου να περάσει το πρώτο τεστ και να αξιολογηθεί, ο οφειλέτης θα πρέπει να έχει δαπανήσει ένα μεγάλο ποσό για να συγκεντρώσει τα συνοδευτικά της αίτησης δικαιολογητικά, που αφορούν τον ίδιο και τυχόν συνοφειλέτες αυτού.
Πιστοποιητικά από Πρωτοδικεία, Ειρηνοδικεία, ΓΕΜΗ, χρηματοοικονομικές καταστάσεις, πιστοποιητικά βαρών ακινήτων είναι μόνο μερικά από τα έγγραφα που θα πρέπει να συγκεντρώσει ο ενδιαφερόμενος οφειλέτης, κάτι που προϋποθέτει χρόνο και χρήμα.
Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι τις δύο εβδομάδες που «τρέχει» η ρύθμιση έχουν υποβάλει αίτηση μόλις 2.500 οφειλέτες, σε σύνολο 1.000.000 που χρωστά ασφαλιστικές εισφορές στο ΚΕΑΟ.
Ενας στους τρεις επαγγελματίες τίθεται εκτός ρύθμισης λόγω των αυστηρών κριτηρίων υπαγωγής (όρος κερδοφορίας, πλαφόν 50.000 ευρώ κ.λπ.) και των περιορισμών που ισχύουν.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Γιωργος τρελαθηκε! Θελει να γινει γ.γ. του ΟΗΕ!
Ζητησε να πληρωσει το ΠΑΣΟΚ το παραβολο υψους 150.000 ευρω!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ελληνες ψαραδες. «Τουρκοι με οπλα μας απειλουν καθημερινα».
Σε καθημερινη βαση οι Τουρκοι συντηρουν την ενταση στο Αιγαιο καταγγελουν Ελληνες ψαραδες που δηλωνουν πως οι πρακτικες των Τουρκων θετουν σε κινδυνο τη ζωη τους.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μολις 389,65 ευρω  είναι ο μισθος εκεινων που εργαζονται…. μερικως.  Αντε να ζησεις την οικογενεια σου με 24,17 ευρω μεροκαματο.  Να σημειωσουμε ότι ο αριθμος των ασφαλισμενων με μερικη απασχοληση ανερχεται σε 636.424 ενώ ο μεσος μισθος εργαζομενου με ολικη απασχοληση είναι 1.152 ευρω.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διευθυντής της ΜΚΟ "Αντιγόνη" από το 2003 είναι ο αμερικανοτσόγλανος Νασσος Θεοδωριδης που θέλει τουρκικά τα Ίμια, Μακεδονία τα Σκόπια και Cia...
 Αμερικανοτσόγλανος του συριζα: "τα Ιμια λέγονται Καρντάκ και είναι τουρκικά"!
Έκαναν επάγγελμα τον "αντιρατσισμό", τα "ανθρώπινα δικαιώματα", τον "αντιεθνικισμό" και τους πληρώνουμε εμείς οι μαλάκες Έλληνες!