Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018

Κυριακη 18 Φεβρουαριου 2018


Ο Αρχηγός του Κράτους έκανε γνωστό ότι υπάρχουν φυσικές αποδείξεις για την ύπαρξη ενός μηχανισμού για να δημιουργήσει “θερμό επεισόδιο” στα σύνορα και να προκαλέσουν μία σύγκρουση και έτσι να βρουν την τέλεια δικαιολογία για την ξένη επέμβαση, που τόσο λαχταρούν (οι ΗΠΑ).
Τις τελευταίες εβδομάδες στρατιωτικά τμήματα της Κολομβίας,καθώς επίσης και των ένοπλων δυνάμεων της Βραζιλίας, έχουν συγκεντρωθεί στα σύνορα με την Κολομβία, ως μέρος μιας υποτιθέμενης επιχείρησης που θα εγγυηθεί την ασφάλεια στην περιοχή.

Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2018
Η Βενεζουέλα συνεχίζει σταθερά

Θέλοντας να τελειώνουν με την κυβέρνηση Μαδούρο, οι ΗΠΑ επέβαλαν οικονομικές κυρώσεις ενάντια στο μπολιβαριανό έθνος και προσπάθησαν να βρουν συμμάχους την Λατινική Αμερική.
Οι ανησυχίες για αποσταθεροποίηση της Βενεζουέλας και για τερματισμό της συνταγματικής εντολής του προέδρου Νικολάς Μαδούρο αυξάνονται συνεχώς, και μαζί τους οι επιθέσεις που αντιμετωπίζει η μπολιβαριανή χώρα.
Δεν πρόκειται μόνο για μια εσωτερική αντιπολίτευση, που μετρά πολλές αποτυχημένες προσπάθειες πραξικοπήματος καλώντας σε οδοφράγματα (guarimbas) και οικονομικό πόλεμο, αλλά πολύ πιο πέρα από τα σύνορά τους, οι προκλήσεις κυοφορούνται καθημερινά.
Θέλοντας να τελειώνουν με την κυβέρνηση Μαδούρο, οι ΗΠΑ επέβαλαν οικονομικές κυρώσεις ενάντια στο μπολιβαριανό έθνος και προσπάθησαν να βρουν συμμάχους την Λατινική Αμερική, όπου τα τελευταία χρόνια αποδυναμώθηκε η αριστερά και τα τελευταία δύο χρόνια, επέστρεψαν στην εξουσία νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις.

Ο Αμερικανός Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, H.Ρ. Μακ Μάστερ, αναφέρθηκε σε αυτό πριν από μερικούς μήνες, όταν είπε ότι οι μελλοντικές αποφάσεις που θα ληφθούν από τον Λευκό Οίκο θα είναι «σε συναίνεση με την περιοχή».
Με αυτό το πνεύμα, μόλις πριν από λίγες ημέρες, ο υπουργός Εξωτερικών Ρέξ Τίλερσον πραγματοποίησε μια περιοδεία στην περιοχή και σε μία από τις στάσεις του πρότεινε ένα στρατιωτικό πραξικόπημα εναντίον της συνταγματικής κυβέρνησης του Μαδούρο.
Μετά την περιοδεία του, ο Τίλερσον ευχαρίστησε, για τη θέση που πήρε κατά της Βενεζουέλας, την λεγόμενη Ομάδα της Λίμα, που αποτελείται από χώρες της περιοχής που διατυπώνουν ανοιχτά συνεχείς κριτικές εναντίον της διακυβέρνησης του Mαδούρο και της κυβέρνησής του.
Ακριβώς η Ομάδα της Λίμα ήταν ένας από βασικός παράγοντας στην απόφαση του Περού να επανεξετάσει την συμμετοχή της Βενεζουέλας στη “Σύνοδο των Αμερικών” που θα συγκληθεί σε αυτή την χώρα τον Απρίλιο.
Ωστόσο, ο Mαδούρο είπε την Πέμπτη ότι θα παραβρεθεί στην συνάντηση με οποιονδήποτε τρόπο για να φέρει και να υπερασπιστεί την αλήθεια του έθνους του.
Από την άλλη πλευρά, ο Βενεζουελάνος Πρόεδρος μίλησε για την ύπαρξη ενός σχεδίου με στόχο την υποκίνηση μιας σύγκρουσης και που στρέφεται κατά της ειρήνης μεταξύ της χώρας του και της γειτονικής Κολομβίας.
Ο Αρχηγός του Κράτους έκανε γνωστό ότι υπάρχουν φυσικές αποδείξεις για την ύπαρξη ενός μηχανισμού για να δημιουργήσει “θερμό επεισόδιο” στα σύνορα και να προκαλέσουν μία σύγκρουση και έτσι να βρουν την τέλεια δικαιολογία για την ξένη επέμβαση, που τόσο λαχταρούν (οι ΗΠΑ).
Τις τελευταίες εβδομάδες στρατιωτικά τμήματα της Κολομβίας,καθώς επίσης και των ένοπλων δυνάμεων της Βραζιλίας, έχουν συγκεντρωθεί στα σύνορα με την Κολομβία, ως μέρος μιας υποτιθέμενης επιχείρησης που θα εγγυηθεί την ασφάλεια στην περιοχή.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τέταρτη χώρα στον κόσμο σε ρυθμό μείωσης πληθυσμού είναι η Ελλάδα από τότε που «αλυσοδέθηκε» στα εθνοκτόνα Μνημόνια
Το Έθνος συρρικνώνεται – Θα μείνουν ατιμώρητοι οι αυτουργοί των Μνημονίων;
Τέταρτη χώρα στον κόσμο σε ρυθμό μείωσης πληθυσμού είναι η Ελλάδα από τότε που «αλυσοδέθηκε» στα εθνοκτόνα Μνημόνια, και μένει να καταγραφεί η ζημιά που θα υποστεί ο Ελληνικός πληθυσμός μετά το τέλος του βαρύτερου μνημονιακού καταστροφεα που έχει ξεπεράσει σε βαρβαρότητα και τα δύο προηγούμενα μαζί.
Το Πουέρτο Ρίκο βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, με μείωση του πληθυσμού κατά 1,3% από το 2013 έως το 2014. Το Top 10 κυριαρχείται από τα κράτη μέλη της ΕΕ, όπως η Ισπανία και η Βουλγαρία – και οι δύο παρουσίασαν μείωση του πληθυσμού κατά μισή εκατοστιαία μονάδα κατά τη διάρκεια της περιόδου. Για την Ισπανία, το ποσό αυτό ανέρχεται σε περίπου 215.000 ανθρώπους, και έχει υποστεί παρόμοια μνημονιακή εξαθλίωση με την χώρα μας.
Η Λετονία έπεσε στη δεύτερη θέση στο χάρτη, καθώς πλέον η αιμορραγία έχει πιάσει «ταβάνι». Από το 2010 περίπου η Λετονία με την «βοήθεια» του ΔΝΤ έχει υποστεί την μεγαλύτερη δημογραφική καταστροφή στον κόσμο, ακόμη και σε σύγκριση με χώρες που βρίσκονται σε πόλεμο.
Ολόκληροι Νομοί και χωριά της επαρχίας έχουν ερημώσει κυριολεκτικά από την μείωση των γεννήσεων και την μετανάστευση.
Συγκεκριμένα έχανε το 5% του πληθυσμού κάθε χρόνο από την μετανάστευση ενώ από την γήρανση του πληθυσμού την περίοδο 2008-2011 (το 2011 έφυγε το ΔΝΤ μαζί με την δημόσια περιουσία της χώρας) αυτό σε μια μικρή χώρα που αριθμούσε πριν την κρίση περίπου 2,5 εκ. κατοίκους και τώρα η μείωση έχει «πέσει» την περίοδο 2013-2014 στο 1,1%
Η Ελλάδα είναι στην 4η θέση και ακόμη δεν έχει πιάσει πάτο.
Με αυτό το ρυθμό μέχρι το 2050 ο πληθυσμός της Ελλάδα θα έχει μείνει στα περίπου 3-4 εκατομμύρια, εκτός εάν υπολογίσουμε όλους τους «Έλληνες» εξ’Ασίας και Αφρικής που θα έχουμε αποκτήσει μέχρι τότε.
Μήπως αυτός είναι ο σκοπός των κοσμοεξουσιαστών; Να «αντικατασταθούμε» από άλλους πιο βολικούς, λιγότερο αντιδραστικούς και εμείς να χαθούμε ανάμεσα στις δεκάδες χώρες του πλανήτη τις οποίες θα έχουμε καταφύγει ως μετανάστες;




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Ελληνας 395€ μισθο
Ο προσφυγας 400€
Να φυγω ή να.... προσφυγω;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κόμμα του μαύρου πάνθηρα και ο υπουργός Άμυνας χιούι π.  Νιούτον γεννήθηκε σαν σήμερα το 1942 και θα ήταν 76 ετών σήμερα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το φθινόπωρο του 1943 ο ΕΛΑΣ είχε απελευθερώσει το 1/3 του ελληνικού εδάφους. Τον Οκτώβριο του 1944 αριθμούσε 77.000 μόνιμους αντάρτες και αξιωματικούς, 50.000 εφεδροελασίτες, και 6.000 πολιτοφύλακες.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η αποζημίωση των ιδιοκτητών σκλάβων εξακολουθούσε να καταβάλλεται από τους βρετανούς φορολογούμενους το 2015
15 Φεβ, 2018 18:26
Οι φορολογούμενοι του Μπρίστολ το 2015 εξακολουθούσαν να πληρώνουν το χρέος που δανείστηκε από την κυβέρνηση για να «αντισταθμίσουν» τους ιδιοκτήτες σκλάβων το 1833, αποκάλυψε το Δημόσιο.
Οι αποκαλύψεις δείχνουν ότι τα £ 20 εκατομμύρια (28 εκατομμύρια δολάρια) που η κυβέρνηση δαπάνησε για να αποζημιώσουν τους ιδιοκτήτες σκλάβων - οι οποίοι ήταν οι ίδιοι μερικοί από τους πλουσιότερους επιχειρηματίες της Βρετανίας - έκαναν τον φορολογούμενο 182 χρόνια να αποπληρωθούν. Οι απόγονοι των σκλάβων δεν αντισταθμίστηκαν ποτέ, αλλά φαίνεται ότι κάποιοι θα έπρεπε να πληρώνουν σε ιδιοκτήτες αποζημιώσεις.
Οι πληροφορίες αποκαλύφθηκαν από το Υπουργείο Οικονομικών με αίτημα Ελευθερίας Πληροφοριών (FoI), σύμφωνα με την Bristol Post. Το Υπουργείο Οικονομικών tweeted: "Εδώ είναι η έκπληξη του σήμερα #FridayFact. Εκατομμύρια από εσάς βοηθήσατε να τερματίσετε το εμπόριο των δουλεών μέσω των φόρων σας ".




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Tι 1996, τι 2018 - Ουδεμία αλλαγή
Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου 2018, 11:37
Από την εποχή που ο φαφλατάς Πάγκαλος είχε πει πως «ο αέρας θα πάρει τη σημαία από τα Ίμια και δεν θα επιστρέψει εκεί», έχουν περάσει δύο δεκαετίες. Τα πράγματα όμως έχουν αλλάξει, κι από «γκρίζες ζώνες», πλέον, οι διεκδικούμενες από τη γείτονα βραχονησίδες έχουν γίνει «τουρκικές», μετά από πρόσφατη ανακοίνωση του τουρκικού ΥπΕξ.
Ακόμη κι αν ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας της Ελλάδας βγαίνουν και λένε πως «τα Ίμια είναι ελληνικά», τούτο δεν αποδεικνύεται εμπράκτως. Επειδή -ως τώρα τουλάχιστον- και οι δύο χώρες παραμένουν στις υποσχέσεις που έχουν δοθεί στις ΗΠΑ, την εποχή του «ευχαριστώ κ. πρόεδρε» (Σημίτης προς Κλίντον) αποδεχόμενες το γκριζάρισμα.
Έτσι τα περιπολικά πλοία τόσο των ημετέρων δυνάμεων όσο και της φίλης λυκο-συμμάχου και γείτονος περιπλέουν δίχως να πλησιάζουν τις αμφισβητούμενης ιδιοκτησίας βραχονησίδες.
Αλλά πλέον έχουμε και ευθέως αμφισβήτηση για άλλα 18 νησιά.
Είναι παλιά ιστορία η αμφισβήτηση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δύο Παλαιστίνιοι νεκροί από πυρά του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας
 Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2018, 08:46
Δυο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας από πυρά του ισραηλινοναζιστικού στρατού, σε αντίποινα για την έκρηξη που σημειώθηκε χθες στόχος της οποίας ήταν στρατιώτες του, ανακοίνωσαν σήμερα παλαιστινιακές ιατρικές πηγές.
Οι δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν ανατολικά της πόλης Ράφας, στη νότια Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.
Παλαιστίνιοι αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι τα θύματα επλήγησαν από πυρά κοντά στη μεθόριο μεταξύ του σιωναζιστικου ισραήλ και της Λωρίδας της Γάζας, του παλαιστινιακού θύλακα τον έλεγχο του οποίου έχει η ισλαμιστική Χαμάς.
Ο ισραηλινοναζιστικός στρατός ανακοίνωσε τις τετριμενες ψευτικες δικαιολογιες των σιωναζι ότι έριξε «προειδοποιητικές βολές» προς την πλευρά μιας ομάδας Παλαιστινίων που πλησίαζε «με ύποπτο τρόπο» τον φράκτη που ορίζει τη μεθόριο.
Το σιωναζιστικο ισραήλ έχει εξαπολύσει από χθες αεροπορικά πλήγματα εναντίον 18 «τρομοκρατικών στόχων που ανήκουν στη Χαμάς» στη Λωρίδα της Γάζας, μετά την έκρηξη μηχανισμού κατά την οποία τραυματίστηκαν σιωναζιστες στρατιώτες του στη μεθόριο και ένα βλήμα που ερρίφθη από τη Λωρίδα της Γάζας και έπληξε ισραηλινοναζιστική πόλη κοντά στη μεθόριο.
Από την πλευρά τους πηγές από τις παλαιστινιακές υπηρεσίες ασφαλείας, ανέφεραν ότι η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ βομβάρδισε απόψε τρεις βάσεις της Χαμάς στα ανατολικά της πόλης της Γάζας. Τουλάχιστον 2 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν, επισημαίνουν ιατρικές πηγές των Παλαιστινίων.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Βενεζουέλα: Στρατιωτικές ασκήσεις στα τέλη Φεβρουαρίου ανακοίνωσε ο Μαδούρο
 Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2018, 07:59
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε τη διεξαγωγή στις 24 και 25 Φεβρουαρίου στρατιωτικών ασκήσεων στις οποίες θα μετάσχουν και πολίτες, για να ενισχύσει την αμυντική ικανότητα της χώρας απέναντι σε ενδεχόμενες ξένες απειλές.
«Έδωσα εντολή στις ένοπλες δυνάμεις, μαζί με τον λαό μας, σε μια πολιτικο-στρατιωτική ένωση, να διεξαγάγουν τα στρατιωτικά γυμνάσια Independencia 2018 το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου», δήλωσε ο Μαδούρο χθες, Σάββατο, σε ομιλία του που μεταδόθηκε από τα μέσα ενημέρωσης.
Ο πρόεδρος Μαδούρο ήταν στην πολιτεία Βάργκας, στη βόρεια Βενεζουέλα, στη θάλασσα της Καραϊβικής, όπου παρίστατο στην αναχώρηση του εκπαιδευτικού πλοίου Σιμόν Μπολιβάρ για έναν περίπλου με σταθμούς σε δώδεκα χώρες της Λατινικής Αμερικής.
Οι ετήσιες αυτές ασκήσεις θα χρησιμεύσουν στη «βελτίωση της αποτελεσματικότητας των ενόπλων δυνάμεων και του εξοπλισμού τους» και στην ενίσχυση της «εθνικής ψυχής», δήλωσε ο Μαδούρο.
Η ανακοίνωση των ημερομηνιών διεξαγωγής των ασκήσεων για το 2018 έγινε την επομένη των κατηγοριών που εξαπέλυσε ο Μαδούρο κατά της Κολομβίας.
Σύμφωνα με τον Μαδούρο, ο κολομβιανός στρατός θα μπορούσε να προετοιμάσει υπό την επιρροή των ΗΠΑ στρατιωτικές προκλήσεις εναντίον της Βενεζουέλας για να προκληθεί ένοπλη σύγκρουση μεταξύ των δύο χωρών.
Κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, ο Μαδούρο δήλωσε την Παρασκευή ότι ο κολομβιανός στρατός εκπαιδεύει σήμερα δεκάδες πολίτες της Βενεζουέλας, οι οποίοι μετά, σύμφωνα με τον ίδιο, θα κληθούν να κάνουν επιθέσεις στην Κολομβία, φορώντας στολές του στρατού Βενεζουέλας, έτσι ώστε να προκληθεί διμερής σύγκρουση.
Ο Μαντούρο δήλωσε ότι είχε αποδείξεις για τις κατηγορίες του.
Το Σάββατο, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας δηλωσε ηρωικα. «Δεν θα δεχτούμε ποτέ η ιμπεριαλιστική ξένη μπότα να πατήσει τα ιερά χώματα της πατρίδας μας», ειπε ο Μαδούρο που είναι υποψήφιος για νέα προεδρική θητεία στις πρόωρες εκλογές που θα διεξαχθούν στις 22 Απριλίου.
Η ακροδεξια νεοφιλελε αμερικανοπληρωμενη αντιπολίτευση συνεχίζει να κάνει διαβουλεύσεις για να αποφασίσει εάν θα μετάσχει στις εκλογές αυτές.
Κυβερνησεις ακροδεξιες νεοφιλελε όπως η Αργεντινή και η Κολομβία που καταστρεφουν τους λαους τους έχουν ανακοινώσει ότι δεν θα αναγνωρίσουν το αποτέλεσμα των εκλογών.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για μια ακόμη φορά, η Εκκλησία αποδοκιμάζει τα αποκριάτικα έθιμα, που τα βρίσκει ειδωλολατρικά και ανήθικα. Και θεωρητικά έχει δίκιο, καθώς αντιστρατεύονται τη σεξουαλική ηθική όπως αυτή εκφράζεται από το σύνολο της κοσμοαντίληψής της.
Μολαταύτα, ακόμη πιο ανόητη είναι η αδυναμία κατανόησης ότι χωρίς παραχωρήσεις στη διαμορφωμένη μέσα σε αιώνες, προχριστιανικούς και μεταχριστιανικούς, λαϊκή αντίληψη που ξεπερνάει ασφυκτικούς δογματισμούς, δεν θα υπήρχε η ίδια η Εκκλησία και δεν θα ήταν παρά μια σέχτα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις 18 Φεβρουαρίου 1952 η κυβέρνηση του Κέντρου, με πρωθυπουργό τον Νικόλαο Πλαστήρα, έφερε στη Βουλή τη συμφωνία ένταξης της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, την ίδια μέρα που εντασσόταν και η Τουρκία.
Η συμφωνία υπερψηφίστηκε από το σύνολο των βουλευτών του Κέντρου και της Δεξιάς, ενώ την καταψήφισαν οι οχτώ βουλευτές της ΕΔΑ και ο εκλεγμένος με την ΕΔΑ ανεξάρτητος βουλευτής, Μιχάλης Κύρκος.
Είχε προηγηθεί η αποστολή ελληνικού εκστρατευτικού σώματος στην Κορέα και ένα μήνα μετά την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ ο δυτικός προσανατολισμός της επικυρώθηκε με την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη και των συντρόφων του. Συνάμα, η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύτηκε να μη θέσει στον ΟΗΕ το ζήτημα της απελευθέρωσης της Κύπρου από τους Βρετανούς αποικιοκράτες, ενώ η άμυνα της Ελλάδας ταυτίστηκε με την αντιμετώπιση του "από Βορράν κινδύνου". Στράφηκε, δηλαδή, προς την εχθρική αντιμετώπιση των γειτονικών λαϊκών δημοκρατιών.
Η εγκατάσταση αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων, η απροκάλυπτη εμπλοκή των ΗΠΑ στην πολιτική ζωή της χώρας, το ξεπούλημα του κυπριακού αγώνα με τις νατοϊκές συμφωνίες Ζυρίχης και Λονδίνου, η στήριξη από το ΝΑΤΟ της στρατιωτικής δικτατορίας στα 1967-74, η εύνοιά του προς την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο το 1974, που προκάλεσε την απόφαση της κυβέρνησης Καραμανλή για αποχώρηση από το στρατιωτικό του σκέλος, η επανένταξη το 1980, η έμμεση εμπλοκή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές εξορμήσεις σε Βαλκάνια και Μέση Ανατολή, κατά τις δεκαετίες 1990 και 2000, η πλήρης ευθυγράμμιση με τη νατοϊκή πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση Τσίπρα, συνθέτουν την ιστορία της συμμετοχής της Ελλάδας στον πιο βρόμικο ιμπεριαλιστικό στρατιωτικό συνασπισμό που έχει υπάρξει σε όλη την ιστορία του ιμπεριαλισμού, από τον 19ο αιώνα και μετά.
Σε βάρος των συμφερόντων του λαού μας. Σε βάρος των λαών όλου του κόσμου.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Παλαιστινιακή Αρχή συνέλαβε 3 πολιτικά μέλη της Χαμάς στην Δυτική Όχθη σήμερα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ:
300.000 ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΛΙΡΕΣ Η ΕΠΙΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ GRUP YORUM
Τα έξι μέλη του μουσικού συγκροτήματος GRUP YORUM προστέθηκαν στη λίστα «τρομοκρατών» της Τουρκίας. Η Τουρκία με τη λίστα αυτή, επικηρύσσοντας τους καλλιτέχνες έναντι 300.000 τ. λιρών, ξεπέρασε όλα τα όρια. Οι μουσικοί αυτοί, είναι αυτοί που έχουν δώσει συναυλίες με τη συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων. Έχουν δώσει πάρα πολλές φορές συνεντεύξεις στα κανάλια, γενικά σε όλα τα Μ.Μ.Ε., ακόμα και μέσα στο κοινοβούλιο της Τουρκίας. Ήταν καθημερινά στις διαμαρτυρίες μαζί με τους απολυμένους καθηγητές, με τους εργαζόμενους, φοιτητές κλπ. Είναι πασίγνωστοι στο κίνημα, αλλά ο φασισμός όρια δεν έχει.
Το GRUP YORUM, με την ανακοίνωση του, καταγγέλλει αυτή τη λίστα, δηλώνοντας ότι: «Τα έντεκα μέλη του συγκροτήματος είναι προφυλακισμένα, αλλά παρ΄ όλες τις επιθέσεις συνεχίσαμε και θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε και να δημιουργούμε. Το ΑΚΡ αν νομίζει, ότι ταυτίζοντας εμάς ως τρομοκράτες, θα μας απομονώσει από τον λαό, κάνει μεγάλο λάθος, ακόμη μία φορά, όπως λέει η παροιμία «κτύπησαν το μπαλτά στην πέτρα».

Σχολιο.-  Πώς επικηρύσσεις κάποιον που είναι προφυλακισμένος?
Δεν ξέρω αν είναι. Απλά το γράφει στην ανάρτησή σου:
Το GRUP YORUM, με την ανακοίνωση του, καταγγέλλει αυτή τη λίστα, δηλώνοντας ότι: «Τα έντεκα μέλη του συγκροτήματος είναι προφυλακισμένα, αλλά παρ΄ όλες τις επιθέσεις συνεχίσαμε και θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε και να δημιουργούμε.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




[Να ενημερώσω πως εδώ και κάμποσο καιρό τον έχουμε πιεί και στη Ν. Αφρική.]
Ο Κύριλ ramaphosa, νέος πρόεδρος της Νότιας Αφρικής, μεγάλος φίλος και συνεργάτης πολλών υπηκόων με δεσμούς με την γραφειοκρατία εξόρυξης της Ένωσης-και ενα σπασιμο απεργίας. Αντικαθιστά τον τζέικομπ ζούμα, στην " εκστρατεία ενάντια στη διαφθορά." μετά τη Βραζιλία, άλλο ένα τούβλο στο BRICS; Η σκιά ξέρει!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αλλού τα κακαρίσματα…
του Κωστα Παπαϊωαννου
Μπορεί πολλοί να βιάστηκαν για «εξελίξεις στον χώρο της Δεξιάς», αλλά τελικά μάλλον στην Αριστερά σημειώνονται περισσότερες. Ο τρόπος που αντιμετωπίστηκαν τα συλλαλητήρια και γενικότερα το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ έφεραν μια θαυμαστή ομοψυχία στους χώρους της Αριστεράς.
Κυβερνητικοί και αντικυβερνητικοί, μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί, εξουσιαστές και αντιεξουσιαστές, οι αριστεροί κάθε απόχρωσης μοιάζουν αδελφωμένοι μπροστά στο φάντασμα του εθνολαϊκισμού που ξύπνησε τελευταία.
Η αντιπαλότητα προς τον ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει με καβγαδάκι που γρήγορα ξεχάστηκε και η σχέση αναζωπυρώνεται για τα καλά. Οι περισσότεροι ξεχνούν οποιαδήποτε κριτική προς την κυβέρνηση, βλέποντας παντού μόνο τον κίνδυνο του «εθνικισμού», άλλοι λειτουργούν σαν δυναμική εμπροσθοφυλακή της, ενώ υπάρχουν κι εκείνοι που εγκαλούν τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν τελειώνει στα γρήγορα τη συμφωνία «υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ» για να ξεμπερδεύουμε με τους εθνικισμούς και καταγγέλλουν δημόσια τον «πρωτόγονο αντισυριζισμό»…
Η πολιτική της περιβόητης TINA μπορεί τα προηγούμενα χρόνια να κριτικαρίστηκε, έστω και κάπως φιλολογικά, σε σχέση με την οικονομία, αλλά εγκαθιδρύεται μεγαλοπρεπώς στην εξωτερική πολιτική με την αποδοχή των περισσότερων ότι «δεν υπάρχει εναλλακτική» μπροστά σε κάθε είδους συσχετισμούς και τετελεσμένα.
Στην πραγματικότητα, η TINA βρίσκεται στον πυρήνα αυτών των αντιλήψεων. Πρόβατο, αφελής, καθυστερημένος και με ποταπά ένστικτα, ο «λαός» (έννοια που κι αυτή ξενίζει) δεν είναι ικανός για τίποτα καλό. Το καλύτερο σενάριο είναι κατά βάθος αυτό που μας έλαχε, μια κυβέρνηση «δικών μας» να βρεθούμε κι εμείς λίγο «στα πράγματα».
Σύσσωμη σχεδόν η Αριστερά καταγγέλλει τον «εθνικό κορμό» που βρέθηκε στα συλλαλητήρια, ξεχνώντας ότι «εθνικός κορμός» σήμερα είναι πρωτίστως οι κυβερνώντες και αθωώνοντάς τους επί της ουσίας για τα πάντα. Στην πράξη, προσχωρούν στις βολικές εκτιμήσεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την κυβέρνηση, αλλά όχι το κράτος που παραμένει «βαθύ» και κυριαρχείται από τη Δεξιά και τη Συντήρηση. Αποσιωπούν βέβαια ότι γύρω από τον «κεντροαριστερό άξονα» κινείται σήμερα η πολιτική ζωή και ασκείται η κυρίαρχη πολιτική στη χώρα.
Δύο εκδηλώσεις της εβδομάδας που πέρασε. Τη Δευτέρα, με ομιλητές τους Κουβέλη, Βούτση και Δανέλλη (από το Ποτάμι), ζητούμενη η πάση θυσία (ΝΑΤΟϊκή) «λύση» και στο στόχαστρο ο «εθνολαϊκισμός». Παραπλήσιο το περιεχόμενο και στην εκδήλωση της Παρασκευής, μόνο που σε αυτήν προέχει το «Όνομα», ο «εθνικός μύθος» δηλαδή, που –ως γνωστόν– όταν δεν είναι «ο δικός μας» καταναλώνεται με ευχαρίστηση…
Ο Δ. Κουτσούμπας συναντιέται σε καλό κλίμα με τον Αλ. Τσίπρα και συμφωνεί «on camera» για την αντιμετώπιση των εθνικισμών. Ο Ν. Μπογιόπουλος πρωτοστατεί με άρθρα του στυλ «Άσε τα σάπια πατριώτη», ξιφουλκεί εναντίον του «κυρίου Θεοδωράκη» και σαν λαγωνικό ξεσκεπάζει τους διοργανωτές των συλλαλητηρίων με στηριγμένους και αστήρικτους ισχυρισμούς (αλήθεια, το προφανές, ότι είναι «αμερικανόφιλοι» κάποιοι παράγοντες «μακεδονικών συλλόγων», τι ακριβώς αποδεικνύει, μήπως ότι οι ΗΠΑ θέλουν συλλαλητήρια και όχι τη ΝΑΤΟϊκή «λύση»;).
Και βέβαια, πλήθος αριστερών αναπαράγουν ένα τουίτ του Κασιδιάρη, λες και δουλεύουν στο γραφείο Τύπου του, με το οποίο υποτίθεται ότι ο χρυσαυγίτης «στηρίζει» τον Μίκη Θεοδωράκη, ενώ στην πραγματικότητα όλοι καταλαβαίνουν (ακόμα κι ένα 10χρονο παιδί θα το καταλάβαινε) ότι έχει σαφέστατη πρόθεση να τον κατηγορήσει και όχι να τον επευφημήσει.
Η στήριξη της κυβέρνησης και η σύνταξη στον αγώνα ενάντια στον «εθνικολαϊκισμό» είναι μεγάλη υπηρεσία. Ο Τσίπρας μοιάζει έτσι συμπαθής απέναντι στους φασιστικούς μπαμπούλες. Και δεν είναι μόνο το ξέπλυμα της κυβέρνησης. Είναι και η εμπέδωση μιας ψυχολογίας που θα παγιδεύεται στην εναντίωση με μια ποικιλία εχθρών, αλλά θα χάνει τον βασικό. Η σύγκρουση με την κυρίαρχη πολιτική και τους εκφραστές της σε κάθε πεδίο στην πραγματικότητα ξεχνιέται και, είτε ομολογείται είτε όχι, κυριαρχεί η λογική «με τον ΣΥΡΙΖΑ καλύτερα».
Παραφράζοντας τη γνωστή ρήση ότι «όσοι συμμετείχαν δεν ήταν όλοι φασίστες, αλλά όλοι οι φασίστες ήταν εκεί», θα λέγαμε λοιπόν ότι «όλοι στην κυβέρνηση δεν είναι αριστεροί, αλλά σχεδόν όλοι οι αριστεροί είναι με την κυβέρνηση»…

https://www.e-dromos.gr/allou-ta-kakarismata/amp/




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Το Ισραήλ τρώγεται ν' αρχίσει άλλη μια εκστρατεία βομβαρδισμού του στρατοπέδου συγκέντρωσης που είναι η Γάζα. Για αρκετούς μήνες ακούμε ισραηλινούς αξιωματούχους να λένε ότι το γεγονός ότι το στρατόπεδο συγκέντρωσης είναι ακατάλληλο για διαβίωση, θα φέρει κλιμάκωση από την πλευρά των κρατουμένων (από τους οποίους ένα εκατομμύριο είναι παιδιά και 1,2 εκατομμύρια έχουν ανάγκη υπηρεσιών υγείας οι οποίες δεν λειτουργούν πλέον). Στο μεταξύ, το Ισραήλ συνεχίζει την ρουτίνα του να βομβαρδίζει περιοχές στη Λωρίδα, απλά και μόνο για να κρατάει χιλιάδες παιδιών, γυναίκες, άντρες και ηλικωμένους σε αγωνία.
Χτες μια έκρηξη, της οποίας η πηγή είναι άγνωστη, και από την οποία τραυματίστηκαν 4 ισραηλινοί στρατιώτες, έγινε η δικαιολογία για να εξοντωθούν δύο έφηβοι από βομβαρδισμούς.
Αν δούμε το επεισόδιο ώστε να μην μπερδεύεται κανείς όταν ο "πιο ηθικός στρατός του κόσμου" βομβαρδίζει μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές του πλανήτη "για λόγους ασφαλείας" ακριβώς πάνω στη στιγμή που τα νοσοκομεία κλείνουν το ένα μετά το άλλο.
Οι στρατιώτες ήταν απασχολημένοι στη ρουτίνα τους να εξασφαλίζουν τα τοίχη και τους φράχτες του στρατοπέδου συγκέντρωσης, διεισδύοντας μέσα στο στρατόπεδο για να κατεβάσουν μια σημαία των ντόπιων. Το Ισραήλ, η αυτοκρατορία της Intel που έχει τους Παλαιστίνιους κάτω από πολυσύνθετη επιτήρηση, με drones, καλώδια τηλεφώνων, επιτήρηση από το internet, σύστημα ξεχωριστών ταυτοτήτων και αδειών και βιομετρική βάση δεδομένων, ισχυρίζεται ότι η σημαία είχε τοποθετηθεί εκεί για να παρασύρει τους στρατιώτες στην έκρηξη. Γιατί οι στρατιώτες είναι προφανώς σαν το αποτυχημένο κογιότ του καρτούν.
Το θέμα δεν είναι αστείο. Το Ισραήλ κρατά πάνω απο 2 εκατομμύρια ντόπιους Παλαιστίνιους σ' ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης. Οι μισοί είναι παιδιά. Η μέση ηλικία μέσα στο στρατόπεδο είναι 17. Οι υπηρεσίες αρωγής του ΟΗΕ έχουν παραδεχτεί ότι η Γάζα είναι ήδη ακατάλληλη για διαβίωση ενώ το Ισραήλ νομίζει ότι υπάρχει δικαιολογία να βομβαρδίζει το στρατόπεδο καθημερινά.
Το διεθνές μποϋκοτάζ στο Ισραήλ είναι η μόνη δυνατή αλληλεγγύη που μπορούμε να δείξουμε.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γαλλια. Villeneuve-d'Ascq: Αντιμέτωποι με την κατακραυγή, οι μαθητές της Lille ακυρώνουν το φεστιβάλ τους αφιερωμένο στο Ισραήλ
Το φεστιβάλ επρόκειτο να προβάλει τον πολιτισμό του Ισραήλ, ιδίως μέσω της κουζίνας και της μουσικής του.
15/02/2018 στις 17:42
Ενα φεστιβάλ με τίτλο «Escale στο Ισραήλ» στη Λιλ ακυρώθηκε από τους μαθητές που διοργανώνονται στο πλαίσιο του πανεπιστημιακού έργου, μετά την προ-Παλαιστίνιοι ακτιβιστές αποδείχθηκε σε ένα πρώτο πολιτιστικό εργαστήρι, ένα-t- μάθαμε την Πέμπτη από τις ενώσεις.
Στο κάλεσμα του Συλλόγου Γαλλία Παλαιστίνη Solidarité Nord-Pas-de-Calais (AFD) και το Πανεπιστήμιο της Λιλ 1 καθηγητών, μερικές δεκάδες άτομα διαταράσσεται κρατώντας μια έκθεση φωτογραφίας και μαθήματα Εβραϊκά στο Student House, Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου το βράδυ στην πανεπιστημιούπολη στο Villeneuve d'Ascq.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Αννίβας εντός των πυλών, του Θανάση Σκαμνάκη

"....Μιά δόξα ίπτατο στην αίθουσα αναζητώντας το μέτωπο των θριαμβευτών να το στεφανώσει. Κι εκείνοι ευχαριστημένοι αφήνονταν στις θωπείες των επαίνων. Τόσος κόπος βρήκε αντίκρυσμα.
Δεν πήγαν χαμένες οι πάμπολλες μοναχικές ημέρες και νύχτες στη μελέτη, οι αγωνίες, οι πρόβες της ομιλίας, οι τόσες άλλες προετοιμασίες.
Για μια ακόμα φορά αναμετρήθηκαν με την Ιστορία και ανταποκρίθηκαν.
Ευτυχισμένοι πια, μπορούν να γυρίσουν σπίτι, έχουν δικαίωμα κι αυτοί, τόσα κάνουν για τους άλλους, να χαρίσουν στον εαυτό τους ένα ερωτικό σώμα, μια ανάπαυση, ένα καλό τραπέζι, μια ευωχία
.Μάζεψαν χαρτιά, χαμόγελα, δάφνινα στεφάνια και αναχώρησαν.
Έξω που βγήκαν είχε κοπάσει ο θόρυβος της αγοράς, κανείς πολίτης δεν κυκλοφορούσε, κανείς δεν περίμενε να υποδεχτεί τους νικητές.
Έξω τους περίμενε ο Αννίβας με τους βαρβάρους του.
Η πόλη είχε πέσει την ώρα που εκείνοι δοξάζονταν.
(Μα, δεν υπήρξε κανείς να τους ειδοποιήσει;). "

https://www.kommon.gr/politismos/item/1858-o-annivas-entos-ton-pilon



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τούρκοι «στρατιώτες» ξεφτυλισμένα Φασισιστικά Καθάρματα εκτελούν έν ψυχρώ πισωπλατα μέ ριπές Αυτόματου οπλου μία Αιχμαλωτη νέα Γυναίκα Κούρδισσα Μαχήτρια κατά τά πρότυπα τών Αμερικανών καί Νατοϊκών Μαστουρωμένων «Απελευθερωτών» Μόνο Φρίκη, Αηδία καί Μίσος γιά τέτοια δίποδα Τέρατα πού νομίζουν οτι είναι Ανθρωποι...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ευτυχώς που ειμαστε στο ΝΑΤΟ
& ΕΕ αλλιώς μπορεί να μας την έπεφταν οι Τούρκοι !!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τους καρπούς του νεοφιλελευθερισμού δρέπει η πολιτεία της Οκλαχόμα, που κινδυνεύει με απόλυτη διάλυση
Δάσκαλοι αναγκάζονται να πιάσουν δεύτερη δουλειά σε σούπερ μάρκετ
February 17, 2018
Σε δεινή κατάσταση φαίνεται πως βρίσκεται η πολιτεία της Οκλαχόμα, με τις πολιτειακές υπηρεσίες να είναι αντιμέτωπες με τον κίνδυνο της απόλυτης διάλυσης.
Οι αστυνομικοί για παράδειγμα, καλούνται να μη γεμίζουν τα ντεπόζιτα των περιπολικών τους ώστε να εξοικονόμησουν χρήματα. Όσοι εντοπίζονται να οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ δε χάνουν το δίπλωμά τους επειδή δεν υπάρχoυν υπάλληλοι γραφείου για να κάνουν τη γραφειοκρατική δουλειά. Οι φυλακές είναι επικίνδυνα γεμάτες, στο σημείο που ο διευθυντής του σωφρονιστικού συστήματος της πολιτείας να λέει ότι “κάτι πρόκειται να σκάσει”.
Η πολιτεία έχει αρχίσει να πειραματίζεται με την τετραήμερη εβδομάδα στα σχολεία, δηλαδή με τα μαθήματα να γίνονται από Τρίτη ως Παρασκευή, αφού ο μισθός των δασκάλων και των καθηγητών που δεν έχει αυξηθεί τα τελευταία δέκα χρόνια, ξεκινάει από τα 31.000 δολάρια. Οι περισσότεροι δάσκαλοι αναγκάζονται να εργαστούν σε δεύτερες δουλειές με τους περισσότερους από αυτούς να δουλεύουν τα βράδια ή τα Σαββατοκύριακα στα Walmart ή σε τοπικά εστιατόρια.
Σαν αποτέλεσμα, παρατηρείται η μετανάστευση δασκάλων και καθηγητών προς τις γειτονικές πολιτείας του Τέξας και του Άρκανσο, ενώ από την Οκλαχόμα έχει φύγει ακόμα και ο Δάσκαλος της Χρονιάς για το 2016. Το φαινόμενο δεν είναι περίεργο, αφού μία διαδρομή 20 λεπτών με το αυτοκίνητο στην άλλη μεριά των πολιτειακών συνόρων, συνήθως έχει ως αποτέλεσμα 10.000 δολάρια αύξηση στο μισθό ενός δασκάλου. Η έλλειψη δασκάλων στην Πολιτεία είναι τόσο έντονη, που ανάγκασε τα διάφορα σχολεία να βρουν περίπου 1850 ενήλικες χωρίς τα απαραίτητα προσόντα, να τους δώσουν έκτακτες διαπιστεύσεις και να τους τοποθετήσουν σε σχολικές αίθουσες.
Ακόμα χειρότερα, η ιατρική ασφάλιση η οποία προσφέρεται στους δασκάλους είναι πανάκριβη, με το φθηνότερο πρόγραμμα να κοστίζει 400 δολάρια το μήνα για ένα πρόσωπο, ενώ το κόστος για την προσθήκη στο ασφαλιστικό πρόγραμμα ενός συζύγου και ενός παιδιού, είναι 470 δολάρια και 208 δολάρια το μήνα αντίστοιχα.
Η αιτία αυτού του φιάσκο, δεν είναι δύσκολο να εντοπιστεί, σύμφωνα με τον Economist. Οι φοροαπαλλαγές προς εταιρείες και πλούσιους, έχουν καταστρέψει την οικονομία της πολιτείας. Για παράδειγμα, νομοθετήθηκαν φοροαπαλλαγές προς τις πετρελαιοπαραγωγικές εταιρείες οι οποίες κόστισαν περίπου 470 εκατομμύρια δολάρια μέσα σε μόλις ένα χρόνο. Μία από αυτές τις φοροαπαλλαγές, έριχνε τη φορολόγηση πετρελαιοπαραγωγικών εταιρειών από το 7% στο 1%. Συγκριτικά, η Βόρεια Ντακότα φορολογεί την παραγωγή πετρελαίου με 11,5%. Η παγκόσμια πτώση στην τιμή του πετρελαίου το 2014 έκανε τα πράγματα ακόμα χειρότερα.
Η Οκλαχόμα επίσης μείωσε δραματικά της φορολογία εισοδήματος, ενώ η ρεπουμπλικανή κυβερνήτης εκλέχθηκε με την υπόσχεση να εκμηδενίσει τη φορολογία εισοδήματος εντελώς. Έτσι, από το 2008 ο προϋπολογισμός της πολιτείας για την εκπαίδευση έχει μειωθεί κατά 28,2%, με τη μείωση να είναι η μεγαλύτερη στη χώρα. Η φορολόγηση της περιουσίας η οποία μπορεί να αντιστάθμιζε τη διαφορά, είναι αρκετά περιορισμένη εξαιτίας του Συντάγματος των ΗΠΑ.
Παρόμοια νεοφιλελεύθερα εγχειρήματα έχουν γίνει και σε άλλες πολιτείες, με τα περισσότερα από αυτά να ακολουθούν το παράδειγμα της πολιτείας του Κάνσας και να αντιστρέφονται, προτού η πολιτεία διαλυθεί ολοκληρωτικά. Η Οκλαχόμα όμως, δε μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο χάρη σε ένα νόμο που ψηφίστηκε το 1992 και απαιτεί τη συμφωνία των 3/4 του νομοθετικού σώματος προκειμένου να γίνει οποιαδήποτε αύξηση φορολογίας.
Έτσι προς το παρόν, η συγκεκριμένη πολιτεία, δε μπορεί να κάνει τίποτα άλλο πέρα από το να προσφέρει σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο, μία οπτική για το τι συμβαίνει όταν κόβεις τη φορολογία σε επιχειρήσεις και πλούσιους, ενώ παράλληλα θες να συνεχίσεις να ζεις σε μια οργανωμένη κοινωνία.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δύο παλαιστίνιοι νέοι, οι Σαλίμ Σαμπά και Αμπντουλάχ αμπού-Σέικα, και οι δύο 17 ετών, σκοτώθηκαν μετά από ισραηλινή επιδρομή στην πόλη της Ράφα, στα νότια της Λωρίδας της Γάζας, χθες βράδυ.
Οι δύο άμαχοι, σύμφωνα με τοπικές πηγές, ήταν μαζί με άλλους τέσσερις νεαρούς όταν χτυπήθηκαν από την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, σε μια περιοχή χωρίς κτίσματα στη Ράφα.
Οι άλλες τέσσερις τραυματίστηκαν ελαφρά.
Το Σάββατο 17/2, μια εκρηκτική συσκευή που είχε τοποθετηθεί σε ισραηλινό τανκ οδήγησε στον τραυματισμό τεσσάρων ισραηλινών στρατιωτών.
Ισραηλινοί αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του Πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου και του Υπουργού Άμυνας Αβιγκντόρ Λίμπερμαν, δεσμεύθηκαν να πάρουν εκδίκηση.
Ως εκ τούτου, ο ισραηλινός στρατός κατοχής πραγματοποίησε περίπου 20 αεροπορικές επιδρομές σε διάφορες περιοχές σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας, υποστηρίζοντας ότι επιτέθηκαν σε «θέσεις τρομοκρατών».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πενήντα τέσσερις Παλαιστίνιοι/ες έχασαν τη ζωή τους το 2017, περιμένοντας τις ισραηλινές άδειες για να φύγουν από τη Λωρίδα της Γάζας για ιατρική περίθαλψη.
Μια από τις Παλαιστίνιες που έχασαν τη ζωή τους από καρκίνο είναι η Φατέν Άχμεντ, 26 ετών, με μια σπάνια μορφή καρκίνου. Πέθανε τον Αύγουστο του 2017, ενώ περίμενε την ισραηλινή άδεια για να ταξιδέψει για χημειοθεραπεία και ακτινοθεραπεία που δεν είναι διαθέσιμες στη Γάζα.
Είχε ήδη χάσει οκτώ νοσηλευτικά ραντεβού λόγω των καθυστερήσεων ή των αρνήσεων της ισραηλινής «έγκρισης ασφαλείας», σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
Η Άχμεντ ήταν μία από τις πέντε γυναίκες που πέθαναν από καρκίνο μόνο εκείνο το μήνα, περιμένοντας την ισραηλινή άδεια που δεν ήρθε ποτέ.
Συνολικά, 46 από όσους/ες έχασαν τη ζωή τους τον περασμένο χρόνο περιμένοντας για άδειες ήταν ασθενείς με καρκίνο.
Στη φωτογραφία, ασθενείς με καρκίνο συμμετέχουν σε διαμαρτυρία στην πόλη της Γάζας ζητώντας να τους επιτραπεί να ταξιδεύουν για θεραπείες. [Δεκέμβριος 2016/ Mohammed Asad APA]




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ALL TIME CLASSIC.... πάντα πίσω από τέτοια τυφλά, psycho, μαζικά εγκλήματα και ένας καραδεξιος, νεοναζί, Κου Κλουξ Κλαν μπατριωτης. Και όχι μόνο στην Αμερική. Ας θυμηθούμε τον νεοναζι Μάβερικ στην Νορβηγία, όπου ντυμένος αστυνομικός, δολοφόνησε 90 νεολαίους σε ένα κάμπινγκ.... Γιατί με το συμπαθειο, έχετε ακούσει ποτέ την είδηση...τρελαμενος μαρξιστής, με φετίχ τα ουζι μπαίνει σε σχολείο και σκοτώνει 34;... έχει τόσα σκατα στο κεφάλι ο ακροδεξιός, που κάποια στιγμή το σύστημα υπερχειλίζει, και αλίμονο τότε, σε όποιον βρεθεί στο διάβα του...

Σχέσεις με πολιτοφυλακή λευκών εθνικιστών είχε ο 19χρονος μακελάρης της Φλόριντα
Σχέσεις με παραστρατιωτική ομάδα λευκών ρατσιστών είχε ο 19χρονος δράστης του μακελειού στη Φλόριντα, Νίκολας Κρουζ.
Ο πυρήνας Republic of Florida (ROF) είναι μια πολιτοφυλακή λευκών εθνικιστών και ο αρχηγός της Τζόρνταν Τζέρεμπ αποκάλυψε σήμερα, μιλώντας στο Reuters, ότι ο Κρουζ «είχε κάποια ανάμειξη κάποια στιγμή».
Είχε, πρόσθεσε, συμμετάσχει σε ένα ή και περισσότερα γυμνάσια ασκήσεων της ROF, μοιραζόμενος το ίδιο αυτοκίνητο με άλλα μέλη της ομάδας από τη νότια Φλόριντα.
Η ακροδεξιά οργάνωση ROF, έχει στόχο τη δημιουργία ενός «έθνους - κράτους λευκών» στη Φλόριντα. Τα περισσότερα μέλη της είναι νεαρής ηλικίας και η ίδια η οργάνωση έχει λίγα μόνο χρόνια ζωής.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ολλανδοί Ναζί που πολεμούσαν εναντίον Ρώσων στην Ουκρανία έχασαν τη ζωή τους με το Κουρδικό YPG στη Συρία
AFRIN, Συρία - Ο ολλανδός τρομοκράτης Sjoerd Heeger σκοτώθηκε από δυνάμεις υπό την ηγεσία του τουρκικού στρατού στο καντόνι της βορειοδυτικής Αφρίν της Συρίας.
Yπηρέτησε ως ξένος μαχητής  τις Μονάδες Προστασίας του Κουρδικού Λαού (YPG) οι οποίες ... εμπλέκονται επί του παρόντος σε έντονες μάχες εναντίον του Τούρκικου στρατού και των συριων  τζιχαντιστων συμμάχων τους.
Οι συνθήκες του θανάτου του δεν είναι ακόμη γνωστές.
Πριν από την άφιξή του στη Συρία, είχε πολεμήσει με τις ουκρανικές ναζιστικές πολιτοφυλακές στη Novorossia εναντίον δυνάμεων που στηρίχθηκαν από τη Ρωσία,
Αν και  αντιφατική αντίληψη  να πολεμήσουν με τους Ναζί στην Ουκρανία και με το YPG που ισχυρίζονται ότι είναι μαρξιστές-λενινιστές, και οι δύο δυνάμεις υπηρετούν την ατζέντα της προώθησης των συμφερόντων των ΗΠΑ τόσο στην Ουκρανία όσο και στη Συρία, αποδεικνύοντας ότι ήταν πιστός υπηρέτης στην αμερικανική αυτοκρατορία.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πάρε να έχεις Έλληνα από το παρακράτος του ΣΥΡΙΖΑ!
Βέβαια υπάρχει κι ο "αντιεθνικιστής" Μπογιόπουλος που τα λέει περισσότερο "κομψά": 16/2/2018 Μέρα που 'ναι σήμερα... "αντιεθνικιστή" Μπογιόπουλε και λακέδες της εξωκοινοβουλευτικής "αριστεράς" του Σόρος!
Και φυσικά η δεξιά κι η νέα δεξιά (ΠΑΣΟΚ που έπαθε αμνησία με τον Ανδρέα Παπανδρέου: "Το ονομά μας είναι η ψυχή μας"!)
Όταν ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ (με το νέο σχήμα και παλιό), ΝΔ και επαναστατική εξωκοινοβουλευτική "αριστερά" (ΛαΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, "αναρχικοί", "αντιεξουσιαστές" και Cia... συμφωνούν με τη γραμμή Κοτζιά-Τσίπρα... (βλέπε Νατοϊκές "λύσεις"), γιατί παίζουν θεατρικές κοκορομαχίες δήθεν αντιπαραθέσεων σε ζητήματα "διακυβέρνησης";



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έφυγε στα 90 της η Γερμανίδα ακτιβίστρια Margaret Tieders....
Φυλακίστηκε 12 φορές στη Γερμανία και το κατοχικό σιωνιστικό καθεστώς της Παλαιστίνης για "αντισημιτισμό"...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Το πουλημένο πλέον στους αμερικάνους "ΚΚΕ" δεν έχει καμία σωστή θέση για το Μακεδονικο. Συμφωνεί στο ξεπούλημα της Μακεδονίας με το ΣΥΡΙΖΑ. Αλλωστε στην τελευταία συνάντηση τσίπρα-κουτσούμπα, συμφώνησαν ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ο "εθνικισμός".....