Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Τριτη 20 Φεβρουαριου 2018


"Ο Ντελχάζ εμφανίζεται σαν ένας υπερασπιστής του Χριστιανισμού και της Ορθοδοξίας, ο οποίος έχει πάει στην Συρία για να υπερασπιστεί υποτίθεται την Χριστιανική μειονότητα που βάλλεται από παντού αλλά ξαφνικά βρίσκεται να πολεμάει στο πλευρό των "Κομμουνιστών" Κούρδων του YPG. Όπως λέει, αυτό συνέβη γιατί "οι συνθήκες του πολέμου τον ανάγκασαν να πολεμήσει αλλού".
Για την ακρίβεια και την αποκατάσταση της αλήθειας,τον ανάγκασαν να πολεμήσει αλλού, οι συνθήκες του πολέμου αλλά και οι εντολές που πήρε!
Ο "ήρωας" Ντελχάζ που δεν μένει μόνο σε αυτό,με την έκδοση ενός βιβλίου για τα όσα έζησε στην Συρία,μας υπενθυμίζει το "πόσο κακό είναι το Μπααθικό καθεστώς του Άσαντ" και το οποίο συγκρίνει(ταυτίζει) με την ΙΣΙΣ. Επίσης μας δηλώνει πως είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή να "βοηθήσει" όποια στιγμή τον ξανακαλέσουν στην Συρία."

Έλληνες μισθοφόροι στο πλευρό του YPG
Ο τίτλος του άρθρου, για κάποιον που δεν γνωρίζει το τι συμβαίνει στην Συρία, θα προκαλεί σίγουρα εντύπωση. Για αυτό ακριβώς τον λόγο και πριν περάσω στο θέμα του άρθρου,θα κάνω μία αναγκαία περίληψη για την πραγματικότητα όσο αφορά τους Κούρδους της Συρίας.

Σχέδιο "Ανεξάρτητο Κουρδιστάν"
Ο πολύς κόσμος αγνοεί πως και οι Κούρδοι της Συρίας,όπως αντίστοιχα και οι Κούρδοι Πεσμεργκά του Ιράκ, βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία με την "Διεθνή Συμμαχία" υπό τις ΗΠΑ. Για την ακρίβεια δεν συνεργάζονται απλά, είναι πλήρως ενταγμένοι στον Ιμπεριαλιστικό σχεδιασμό για τον διαμελισμό της Συρίας που περνάει μέσα από την αποσταθεροποίηση και το οργανωμένο χάος.
Οι μονάδες του YPG δεν είναι σε καμία περίπτωση αυτό που θέλουν να παρουσιάζουν στις Νατοϊκές χώρες οι Ιμπεριαλιστές αλλά και τα παράκεντρα που τους υποστηρίζουν. Δηλαδή κάποιοι Κομμουνιστές αντάρτες, οι οποίοι αποτελούν το ένοπλο τμήμα του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν  (PKK) στην Συρία και οι οποίοι αγωνίζονται κόντρα σε όλους και σε όλα χωρίς καμία βοήθεια.
 Το YPG είναι άλλο ένα πιόνι των ΗΠΑ και του Ισραήλ μέσα στην Συρία που το κουνάνε,ανάλογα με την περίπτωση,όπως θέλουν.
Έτσι τους έχουμε δει,μετά από την παραχώρηση των εδαφών που βρίσκονται(Κομπανί κλπ)από την Συριακή ηγεσία του Άσαντ, να αλλάζουν συνέχεια στρατόπεδα και να παίζουν διαφορετικούς ρόλους. Για παράδειγμα στην αρχή τους είδαμε στο πλευρό του "αντικαθεστωτικού" FSA που υποτίθεται πολεμούσαν από κοινού την ΙΣΙΣ, μετά τους είδαμε σε στρατηγικές μάχες στο πλευρό του Συριακού Αραβικού Στρατού και τους είδαμε να ζητάνε την βοήθεια της Ρωσίας στην μάχη κατά του ΙΣΙΣ.
Τους είδαμε να χτίζουν Αμερικάνικες και Γαλλικές βάσεις μέσα στα εδάφη τους και τους είδαμε να κάνουν κοινές ασκήσεις με τους Αμερικάνους Πεζοναύτες οι οποίοι φοράνε επιδεικτικά τα διακριτικά του YPG

Οι Έλληνες μισθοφόροι
Οι μαχητές του YPG που ξεπληρώνουν με κάθε τρόπο την βοήθεια των ΗΠΑ, η οποία τους προσέφερε εκπαίδευση από την πρώτη στιγμή και τους ενίσχυσε με χιλιάδες μισθοφόρους από όλον τον κόσμο. Ακριβώς όπως έχουν κάνει και με τους Περσμεγκά στο Ιράκ αλλά και με τις άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις που έχουν φυτέψει στην Συρία(ΙΣΙΣ,Αλ Νουσρα,FSA).
Οι μισθοφόροι ο οποίοι συνήθως είναι ενεργοί ή βετεράνοι στρατιωτικοί και επιλέγονται και χρηματοδοτούνται από τις χώρες επιρροής των ΗΠΑ βαφτίζονται σαν εθελοντές
Ένα τέτοιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι και ο Έλληνας "εθελοντής" Ντελχάζ
Ο Ντελχάζ είναι μία κλασική περίπτωση μισθοφόρου ο οποίος έχει ενταχθεί στο YPG για λογαριασμό της Δύσης. Το αξιοσημείωτο γεγονός με τον "Ντελχάζ" είναι η προβολή που πήρε αλλά και η "ηρωοποίηση" του από τα ΜΜΕ ,τα οποία τον προβάλλουν σαν έναν ήρωα που πολέμησε το Ισλαμικό κράτος.
Το τραγελαφικό της υπόθεσης με τον συγκεκριμένο μισθοφόρο είναι η ιστορία που επινόησαν για να κάνουν την απαραίτητη προπαγάνδα υπέρ των Κούρδων και κατά της Συριακής ηγεσίας.
Ο Ντελχάζ εμφανίζεται σαν ένας υπερασπιστής του Χριστιανισμού και της Ορθοδοξίας, ο οποίος έχει πάει στην Συρία για να υπερασπιστεί υποτίθεται την Χριστιανική μειονότητα που βάλλεται από παντού αλλά ξαφνικά βρίσκεται να πολεμάει στο πλευρό των "Κομμουνιστών" Κούρδων του YPG. Όπως λέει, αυτό συνέβη γιατί "οι συνθήκες του πολέμου τον ανάγκασαν να πολεμήσει αλλού".
Για την ακρίβεια και την αποκατάσταση της αλήθειας,τον ανάγκασαν να πολεμήσει αλλού, οι συνθήκες του πολέμου αλλά και οι εντολές που πήρε!
Ο "ήρωας" Ντελχάζ που δεν μένει μόνο σε αυτό,με την έκδοση ενός βιβλίου για τα όσα έζησε στην Συρία,μας υπενθυμίζει το "πόσο κακό είναι το Μπααθικό καθεστώς του Άσαντ" και το οποίο συγκρίνει(ταυτίζει) με την ΙΣΙΣ. Επίσης μας δηλώνει πως είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή να "βοηθήσει" όποια στιγμή τον ξανακαλέσουν στην Συρία.

Ο αξιωματικός του Βρετανικού Στρατού
Άλλη μία γνωστή περίπτωση Έλληνα μισθοφόρου που έτυχε μεγάλης προβολής,ήταν αυτή του Ελληνικής καταγωγής,Κωνσταντίνου Έρικ Σκάρφιλντ
Ο μισθοφόρος πεζοναύτης του Βρετανικού στρατού που έχασε την ζωή του σε μία μάχη με την ΙΣΙΣ και για αυτό τον λόγο πήρε και μεγάλη αναγνωρισιμότητα με τον τίτλο "ο Έλληνας που σκότωσαν οι Τζιχαντιστές".
Ο Κώστας Σκάρφιλντ είχε υπηρετήσει στον Ελληνικό στρατό στην Κόρινθο και στα Σύνορα και μετά επέστρεψε στην Βρετανία όπου κατατάχθηκε στην "Μονάδα 45" των Πεζοναυτών του Βρετανικού Στρατού.
Η δικαιολογία που χρησιμοποιήθηκε για την συμμετοχή του στις γραμμές του YPG ήταν "η βαθιά απογοήτευση του Κώστα από τον Αγγλικό στρατό,που δεν έκανε τίποτα για να σταματήσει τα εγκλήματα της ΙΣΙΣ κατά των Κούρδων".
Το τραγελαφικό όμως και σε αυτή την ιστορία είναι πως ενώ είχε δηλώσει παραίτηση από τον στρατό για να πάει να πολεμήσει στο πλευρό των Κούρδων "τελικά η διοίκηση της μονάδας του,έδειξε κατανόηση και του έδωσε άδεια ώστε να πάει να πολεμήσει".
Ο Έλληνας "ήρωας" στην πραγματικότητα δεν ήταν απλά ένας μισθοφόρος, ήταν ένας πολύ καλός πεζοναύτης του Βρετανικού Στρατού που είχε σταλθεί μυστικά για να εκπαιδεύσει τους Κούρδους της Συρίας και το αποκάλυψε κατά λάθος η μητέρα του σε συνέντευξή της που βρήκαμε εδώ.
«Μετά από δυο εβδομάδες μας τηλεφώνησε. Μας είπε ότι είναι στη Συρία και εκπαιδεύει Κούρδους μαχητές και ότι έπειτα από 6 μήνες θα επέστρεφε στην Αγγλία. Το όνειρό του, αυτό που συζητούσαμε, ήταν να αγοράσουμε έναν ελαιώνα στην Ελλάδα για να περνούν εκεί χρονικά διαστήματα Βρετανοί πρώην στρατιώτες που είχαν ψυχολογικά τραύματα από την θητεία τους στον στρατό».

Από που πληρώνονται;
Όπως βλέπουμε από τις δύο περιπτώσεις των Ελλήνων μισθοφόρων, η Δύση έχει χρησιμοποιήσει αυτόν τον τρόπο για να ενισχύσει τις οργανώσεις που ελέγχει στα Συριακά εδάφη και χωρίς καμία υπερβολή τους έχει βάλει να αλληλοσκοτώνονται. Μισθοφόροι που πολλές φορές νομίζουν πως επιτελούν κάποιο έργο
Το ερώτημα όμως που μπαίνει είναι το από που χρηματοδοτούνται. Και αν στην περίπτωση του Κώστα Σκάρφλντ υπεύθυνο φαίνεται το Βρετανικό κράτος,στην περίπτωση του Ντελχάζ υπεύθυνο είναι το Ελληνικό.
Οι Ελληνικές Κυβερνήσεις φαίνεται πως συμμετέχουν σε αυτό το Νατοϊκό σχέδιο και χρηματοδοτούν μισθοφόρους που έχουν εμπλακεί στο εσωτερικό μιας ξένης χώρας για λογαριασμό των Ιμπεριαλιστών.
Είναι μία αλήθεια που θα πρέπει άμεσα να διερευνηθεί και να πάρουμε απαντήσεις...




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



11 Φεβρουαρίου 2012
Η φιμωμένη είδηση του μήνα, που δεν προβλήθηκε από την ελληνική τηλεόραση!!!
Η δικαστής Γρεβενών κα Μαρία Μαργαρίτη, εκδιώχθηκε κακήν κακώς από το δικαστικό σώμα, όταν έβγαλε στην φόρα παρτίδα κονδυλίων που προορίζονταν ως οικονομική ενίσχυση σε σεισμοπαθείς, τα οποία κατασπαράχθηκαν από κρατικούς και παρακρατικούς φορείς.
Παράλληλα, ξεμπρόστιασε ολόκληρο το δικαστικό σώμα, αποκαλύπτοντας τον ΟΙΚΟ ΑΝΟΧΗΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ. Εκατοντάδες ανήλικοι έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά (και πολλές φορές έναντι αμοιβής που απολαμβάνουν δικαστικοί και άλλοι μεσάζοντες) σε μυστικό χώρο, ειδικά διαμορφωμένο εντός των δικαστηρίων!
Η κα Μαρία Μαργαρίτη, προέβη σε απεργία πείνας έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, ζητώντας την πλήρη αποκατάστασή της και την ανάδειξη των παραπάνω θεμάτων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο θέμα μέχρι αυτή την στιγμή ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΕΔΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΜΕΣΟ, παρά μόνο από το BBC, ενώ στο YouTube η μαζική διανομή του βίντεο δεν επιτρέπεται (αναγράφεται η ένδειξη "Embedding disabled by request").
Δυστυχώς η τηλεόραση μόνο ρόλο υπνωτισμού παρέχει στην κοινωνία μας. Το μόνο που δείχνουν και το μόνο που μαθαίνουμε είναι το DVD του Μάκη και ποιος θα γίνει παπάς στη θέση του παπά.
Αν μπορούμε να αντιδράσουμε κάπως με τα εφόδια που διαθέτουμε, είναι να ενημερώσουμε όσους περισσότερους μπορούμε μέσω του Internet.
Τέτοια mail s πρέπει να γίνονται forward αμέσως.
Παρακαλώ στείλτε το σε όσους μπορείτε. Αυτή η είδηση ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΑΦΤΕΙ επειδή το θέλουν τα συμφέροντα τους.
Κοσμάς Ν. Ζαχαράτος
δικαστής Γρεβενών



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Λενιν εδωσε στον Λεοντα Τροτσκι το Υπουργείο στρατιωτικών, αν και ειχε τις διαφορές του με αυτόν, όπως και με τους παλιους Μπολσεβίκους (Καμενεφ κλπ)..
Αν - έλεγε ο Βλαδίμηρος- καθήσουμε και δεχόμαστε τις διαδόσεις των αστών για τα στελέχη μας, θα μεινουμε χωρίς στελέχη στο τέλος, κάτι που θελουν και οι αστοί"... Αυτα ταλεγε για τον Καμενεφ, την παραμονη της επαναστασης που ο Καμενεφ δημοσιοποίησε την απόφαση για την επανασταση και εμεις θα τον λέγαμε προδότη.. Ο Λενιν όμως κατάλαβε ότι ο Καμενεφ δεν το εκανε από πρόθεση και παράδειγμα ειναι ότι ο Καμενεφ δεν βγηκε ποτέ εξω από το κτηριο για να μην δώσει δικαίωμα.
Οι διαφορες ειναι ζωή για το Κομμουνιστικό κίνημα και εδω ο Παμπλο, ένας αγωνιστης του αντιαποικιακού αγώνα, στηριζει την σωστή θέση για τον πόλεμο, τον πατριωτισμο΄, τον αγώνα για την ανεξαρτησία της χώρας που ειναι και ταξικός αγώνας συνάμα, γιατι όταν τον διεξαγει Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΆΞΗ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΙΚΆ ΣΤΡΩΜΑΤΑ (με το Κομμα της και τα συμμαχα κομματα που εκφράζουν τα λαϊκά στρώματα) συνυπάρχει το πατριωτικό με το ταξικό.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το τι εστί Ευρώπη κ ΕΕ το βλέπει κανείς απ το ότι, παρ'όλο που'χουν δώσει Γη κ Υδωρ οι Συριζαίοι, η δόση δεν εκταμιεύεται αν δεν ξεσπιτωθούν μέχρι κεραίας και οι "προβλεπόμενες", για φέτος, 10.000 οικογένειες (πλειστηριασμοί).
Eurogroup: Δεν εγκρίθηκε η δόση - Διορία δύο εβδομάδων για πλειστηριασμούς και Ελληνικό
8:58 μμ, Δευτέρα 19 Φεβ 2018
Δεν εγκρίθηκε τελικα πριν από λίγο από το Eurogroup η δόση των 5,7 δις καθως όπως είπαν οι τοκογλύφοι δανειστές δεν έχουν προχωρήσει οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοι, οι τοκογλύφοι δανειστές θελουν πάση θυσία να αρπάξουν την περιουσία των Ελλήνων και έδωσαν διορία 2 εβδομάδων στην κυβέρνηση να προχωρήσουν άμεσα οι πλειστηριασμοί να συλλαμβάνονται και να οδηγούνται στη φυλακή όσοι τους παρεμποδίζουν




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Είσαι μαζί τους είτε γιατί σου εξασφάλισαν έναν μισθό, όταν οι άλλοι γύρω σου δυστυχούν, είτε γιατί ειλικρινά πιστεύεις πως δεν υπάρχει άλλη διέξοδος πέρα από την εξαθλίωση των από κάτω. Οπότε καλύτερα να τη διαχειρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ παρά η Δεξιά που μπορεί να είναι χειρότερη.
Σε καταλαβαίνω. Αλλά όταν βγαίνεις δημοσίως και υπερασπίζεσαι το κάθε κοινωνικό έγκλημα που κάνουν, έχεις πολύ βρόμικη ψυχή, ρε φίλε!
Μ' αφορμή την υπεράσπιση από συριζαίους ακόμη και της στέρησης του πενιχρού μεροκάματου από τους άστεγους πωλητές της "Σχεδίας".



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χθες τα ξημερώματα οι Ισραηλινές δυνάμεις κατοχής συνέλαβαν τον 13χρονο Παλαιστίνιο Mahmoud Talal Jouda από την πόλη της Χίζμα στην Ιερουσαλήμ αφού πρώτα εισέβαλλαν στο σπίτι του.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



....το περασμένο τριήμερο το πέρασα σ ένα ακριτικό χωριό του Έβρου ,135χλ από την Αλεξ/πολη ,στην Βρύση. Ο φίλος μας εκεί θέλησε να γυρίσει στο χωριό του , (και να φροντίσει το αμπέλι των γονιών του)που υπάρχουν 17 κάτοικοι, 2 άτομα 60 χρονών και οι υπόλοιποι 85+ ....όταν πέρυσι θέλησε να μεταφέρει το σπίτι των γονιών του στην ιδιοκτησία του (ένα σπίτι του 1970 φτιαγμένο από χρήματα σκληρής δουλειάς,μέχρι θανάτου, στην γερμανία), η εφορία το κοστολόγησε 65.000 ευρώ !! ούρλιαζε λέγωντας ότι όποιος του δώσει 5.000ε του το δίνει....ενοείτε ότι όλοι εγκαταλείπουν-"χαρίζουν" τα πατρικά σπίτια τους στην κοινότητα.... τα ακριτικά χωριά αδειάζουν βάσει "προγράμματος"....
Σχολιο.- Δεν είναι καθόλου τυχαίο αυτό που έγινε. Στη  νήσο Λέβιθα στην απογραφή του 2011 "ξέχασαν" να απογράψουν 8 άτομα (δεν πήγε ποτέ κάποιος για να κάνει την απογραφή). Ο δήμος Λέρου μίλησε για "λάθος" όμως στα νησιά αυτά (Λέβιθα, Κίναρος, Λιάδη και Γλάρος) τα οποία χαρακτηρίστηκαν ακατοίκητα πρόκειται να εγκατασταθεί αιολικό πάρκο της εταιρείας "Κυκλαδίτικα Μελτέμια Α.Ε." με τη σύμφωνη γνώμη του Δήμου Λέρου.

Η απίστευτη περιπέτεια της οικογένειας Καμπόσου με το Δημόσιο
Στα Λέβιθα «εξαφάνισαν» ολόκληρο νησί και οικογένεια λόγω συμφερόντων!
18/08/2015 - 06:29

Ζουν μόνοι τους τρεις αιώνες στα Λέβιθα αλλά το κράτος τούς χαρακτήρισε ανύπαρκτους, κι αυτούς και το νησί τους (!), προκειμένου να κονομήσουν κάποια συμφέροντα στα μέσα του Αιγαίου

Η απίστευτη περιπέτεια με το Δημόσιο της οικογένειας Καμπόσου που επιμένει τέσσερις γενιές τώρα να παραμένει -από το 1820- στο νησί-καταφύγιο των φτωχών ψαράδων
Το νησάκι Λέβιθα βρίσκεται μεταξύ Πάτμου και Λέρου. Μοναδικοί κάτοικοι είναι η οικογένεια του Δημήτρη Καμπόσου. Η ιστορία τους στο νησί ξεκινάει από τον προ-προπάππου του μπαρμπα-Δημήτρη ο οποίος εγκαταστάθηκε εκεί το 1820.
 Οπως είναι αναμενόμενο, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι πολλά. Δεν είναι εύκολο να ζεις χωρίς γείτονες στη μέση του πουθενά. Οι κοντινότεροι άνθρωποι που μπορούν να συναντήσουν είναι σε απόσταση 24 ναυτικών μιλίων ή 2,5 ωρών με το καΐκι.
 Οι χειμώνες είναι πιο δύσκολοι από τα καλοκαίρια. Κινδυνεύουν να μείνουν αποκλεισμένοι στο νησί για πολλές ημέρες εξαιτίας των ανέμων και πρέπει πάντα να είναι εφοδιασμένοι με προμήθειες. Φυσικά, δεν τίθεται θέμα για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη.
 Απλά δεν πρέπει να αρρωστήσουν. Αγαπούν όμως τον τόπο τους και δεν τον εγκαταλείπουν. Αν και αυτή την περίοδο παίζεται ένα ακόμα δράμα, αφού ο Δήμος Λέρου, στον οποίο υπάγονται, προσπαθεί να μετατρέψει το κατοικημένο νησί σε ακατοίκητη βραχονησίδα.
Ολα ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο του 2013 όταν μια εταιρεία Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, με αίτησή της προς τον δήμο, ζήτησε να μισθώσει ακίνητα σε πέντε νησιά της περιοχής με σκοπό να εγκαταστήσει ανεμογεννήτριες.
 Σ’ αυτό βοήθησε και ο τρόπος με τον οποίο η στατιστική αρχή πραγματοποίησε τη διαδικασία απογραφής το 2011. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του Δημήτρη Καμπόσου, οι υπάλληλοι της υπηρεσίας ζήτησαν να πραγματοποιήσουν τη διαδικασία μέσω τηλεφώνου για να μην ταλαιπωρηθούν με θαλάσσιες μετακινήσεις. Η οικογένεια, καλή τη πίστει, δέχτηκε. Το αποτέλεσμα είναι, μετά την απογραφή, ο αριθμός των κατοίκων να φαίνεται μηδέν και το νησί να χαρακτηρίζεται -από τον ίδιο τον δήμαρχο- βραχονησίδα!

Το ΓΕΕΘΑ διαφωνεί λόγω ΑΟΖ

Από την άλλη, το ΓΕΕΘΑ ενημερώνει ότι η Λεβίθα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ακατοίκητη βραχονησίδα γιατί, σε αυτή την περίπτωση, το Διεθνές Δίκαιο δεν αναγνωρίζει δικαιώματα Υφαλοκρηπίδας και Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ).
Πιο συγκεκριμένα, σε εμπιστευτικό του έγγραφο αναφέρει: «Στην προκειμένη υπόθεση διευκρινίζεται εκ νέου ότι η Λεβίθα (τα Λέβιθα) αποτελεί νησί. Η αυθαίρετη απόδοση άλλου χαρακτηρισμού (όπως αυτός της ακατοίκητης βραχονησίδας) εγκυμονεί εθνικούς κινδύνους από παρανοήσεις που ενδέχεται να προκύψουν σε τρίτους ως προς τα νομικά δικαιώματα του εν λόγω νησιού, λαμβάνοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 121 της σύμβασης των Η.Ε. για το Δίκαιο της Θάλασσας (1982). Η δε επανάληψη αδόκιμων χαρακτηρισμών ελληνικών εδαφών -ενώ έχουν προηγηθεί κατ’ αρμοδιότητα σχετικές διευκρινίσεις- ενδέχεται να έχουν συνέπειες εθνικού χαρακτήρα».
Απαντώντας στην εν λόγω επιστολή, ο Δήμος Λέρου αμφισβητεί ότι το νησί κατοικείται «εκ του μακρού παρελθόντος» όπως αναφέρει το ΓΕΕΘΑ και τους προτρέπει να μην εμφανίζονται τόσο αμετροεπείς -όπως χαρακτηριστικά λέει- στην αλληλογραφία τους. Η Popaganda έχει στα χέρια της και δημοσιεύει την επίμαχη αλληλογραφία. Επίσης, δημοσιεύει φωτογραφίες από τις σελίδες του βιβλίου του Αντονι Ρότζερς «Η σβάστικα πάνω από το Αιγαίο», που αφιέρωσε περίπου, δέκα σελίδες αποκλειστικά στα Λέβιθα. Στις εν λόγω φωτογραφίες διακρίνονται πεντακάθαρα το σπίτι και τα κτίσματα της οικογένειας, τότε και σήμερα. Επίσης, φαίνονται καθαρά στρατιώτες που βρέθηκαν στο νησί, κάποιοι από τους οποίους είναι τραυματίες που τους περιέθαλψε η οικογένεια Καμπόσου.
Είναι ο Δημήτρης Καμπόσος, αγωνιστής της ζωής, 3η-4η γενιά στο «ακριτικό» νησί, ζει εκεί με τη γυναίκα του Ειρήνη, τα παιδιά του Μαρία, Τάσο και Μανώλη, τη Χρυσοβαλάντω, σύζυγο του Μανώλη, και τα εγγόνια τους, Δημήτρη και Κατερίνα, 6 και 7 ετών, και Ειρήνη 12. Ξαφνικά το ελληνικό κράτος, μετά από... 200 χρόνια που ζουν εκεί από πάππου προς πάππου, ανακάλυψε ότι δεν υπάρχουν (!) και ότι το νησί είναι έρημη βραχονησίδα προκειμένου να εξυπηρετήσουν άνομες μπίζνες (του αέρα)



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



108 προαπαιτούμενα υλοποιήθηκαν..!! αλλά Χωρις "Ελληνικό" και "πλειστηριασμούς", δεν έχει δόση είπε το eurogroup και πάγωσε τα 5,7 δις€.. Κι ετσι επιστρέφουν τα κλιμάκια, για το καλό μας πάντα.. αφού δεν τους φτάνουν τα χιλιάδες σπίτια που πλειστηριάζονται τώρα.
Ζητάνε, δύο προαπαιτούμενα : 1. Ένα προεδρικό διάταγμα για το ελληνικό.. (έτσι γίνονται οι δουλειές) & 2. μετά από προτροπή του Ντράγκι, οι συμβολαιογράφοι να προχωρήσουν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, με γεωγραφική κάλυψη σύμφωνα με τα γούστα της ευρωπαϊκής συμμορίας.. Πιο ξεφτιλισμένη Ένωση πεθαίνεις. Φάτε ευρώ.
ΥΣ: Την ίδια στιγμή που πολλοί Έλληνες θα μείνουν άστεγοι, η Κομισιόν (αποφάσισε) θα χρηματοδοτεί διαμερίσματα για πρόσφυγες και το 2019.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τρόμος πάνω από τις φαβέλες
 Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018, 12:55
Σοκ προκαλούν οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στον Τύπο της Βραζιλίας και δείχνουν πτώματα στα βρώμικα σοκάκια των παραγκουπόλεων στο Ρίο Ντε Τζανέιρο. Η σκοτεινή πλευρά της βραζιλιάνικης μεγαλούπολης, που φιλοξενεί το μεγαλύτερο και πιο εντυπωσιακό καρναβάλι του κόσμου, κρύβει έναν κόσμο που ζει στην ανέχεια των σύγχρονων γκέτο και ταλανίζεται από συμμορίες ναρκωτικών, που ελέγχουν την καθημερινότητα των ανθρώπων.
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Βραζιλίας έδωσε την Παρασκευή εντολή στον στρατό να θέσει υπό τον έλεγχό του τις αστυνομικές δυνάμεις της πολιτείας του Ρίο Ντε Τζανέιρο, με σκοπό να περιορίσει και τελικά να εξαλείψει τη βία που προέρχεται από τις συμμορίες που διακινούν ναρκωτικά, σηματοδοτώντας με αυτόν τον τρόπο την πρώτη επιχείρηση με παρόμοια χαρακτηριστικά που γίνεται στη χώρα, μετά το τέλος της δικτατορίας στη Βραζιλία, πριν από τρεις δεκαετίες.
Καθημερινά σημειώνονται έντονα περιστατικά με πυροβολισμούς στις πιο φτωχές περιοχές του Ρίο και προοδευτικά η βία αυτής της μορφής έχει επηρεάσει τις πιο πλούσιες και σχετικά ασφαλέστερες συνοικίες.
Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων του Καρναβαλιού που τερματίστηκαν την Τετάρτη, εικόνες συμμοριών, αποτελούμενες από νεαρούς, που περικυκλώνουν και ληστεύουν τουρίστες ομαδικά, προβλήθηκαν κατ’ επανάληψη στην κρατική τηλεόραση της χώρας, πυροδοτώντας τους φόβους ότι η κατάσταση της ασφάλειας της πόλης έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διπλωματική πηγή στο RT: ο συριακός στρατός εισήλθε στον Αφρίν.
Το RT έμαθε από μια ρωσική διπλωματική πηγή υψηλού επιπέδου ότι ο συριακός στρατός εισήλθε στο Αφρίν πριν από μία εβδομάδα και σήμερα τα στρατεύματά του είναι παρόντα εκεί ανεξάρτητα από το εάν η Δαμασκός και οι Κούρδοι κατέληξαν σε συμφωνία ή όχι.
Η πηγή δήλωσε ότι « οι μονάδες του συριακού στρατού εισήλθαν στο Αφρίν πριν από 7 ημέρες ».
« Ο συριακός στρατός μπορεί να είναι στο Αφρίν, επειδή βρίσκεται στη χώρα της Συρίας », δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου Ριάν Χάντου σε δημοσιογράφους στις 16 Φεβρουαρίου.
Άλλα ΜΜΕ ανέφεραν ότι τα μέρη δεν έχουν ακόμη καταλήξει σε τελική συμφωνία..
Νωρίτερα, κούρδοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η Ρωσία προσπάθησε να τους πείσει να παραδώσουν τον Αφρίν στο στρατό της Συρίας, αλλά απέρριψαν την πρόταση.
Κουρδικές πηγές αποκάλυψαν αργότερα ότι οι διαβουλεύσεις μεταξύ της Ρωσίας και των κούρδων του Afrin δεν έχουν τελειώσει και ότι οι Κούρδοι έχουν αλλάξει τη θέση τους σχετικά με την είσοδο του συριακού στρατού στην περιοχή αυτή μετά την έναρξη της τουρκικής στρατιωτικής εισβολής.RT 20.2.18 dimpenews.com



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αναβλήθηκε αορίστως η δίκη του Νίκου Γεωργιάδη για σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση
20.02.2018 | 13:58
Αναβολή αορίστως δόθηκε από την Έδρα του Τριμελούς Πλημμελειοδικών Αθηνών στη δίκη του πρώην στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, Νίκου Γεωργιάδη, ο οποίος κατηγορείται για κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων έναντι αμοιβής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το Δικαστήριο ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης λόγω απουσίας της πλειοψηφίας των μαρτύρων. Η εκδίκαση αναβλήθηκε αορίστως, καθώς οι εισαγγελικές Αρχές θα πρέπει να ξαναστείλουν από την αρχή τις κλίσεις στους αλλοδαπούς μάρτυρες, ενώ την επόμενη φορά που θα εισαχθεί σε πινάκιο, η υπόθεση θα βρίσκεται στην πρώτη θέση.
Είναι απορίας άξιο ότι οι ελληνικές Αρχές περιμένουν από τους μάρτυρες, κυρίως από τα θύματα της υπόθεσης παιδεραστίας, να έρθουν στην Ελλάδα για να καταθέσουν με δικά τους έξοδα, αν και είναι γνωστό πως έπεσαν θύμα του κυκλώματος λόγω του ότι διαβιούσαν υπό καθεστώς ένδειας. Συγκεκριμένα, όπως έχει αποκαλύψει το Hot Doc, τα -τότε- ανήλικα θύματα ζούσαν σε οικοτροφεία και στη φτώχεια.
Εντύπωση, προκάλεσε επίσης, η σημερινή παρουσία της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου στο πλευρό του Νίκου Γεωργιάδη.
ΣΧΟΛΙΟ.- ε, άι στο διάολο πια!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στην παγίδα του Αφρίν έπεσε ο Ερντογάν
 Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018, 16:55
Τα ψέματα τελείωσαν και οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις που έχουν εισβάλει στο Αφρίν, από το μεσημέρι της Τρίτης βομβαρδίζουν θέσεις στρατιωτικών δυνάμεων που πρόσκεινται στον Άσαντ και οι οποίες μετά από συμφωνία με τους Κούρδους, εισήλθαν από τα νότια στην περιοχή της Συρίας. Η εξέλιξη αυτή που θεωρείται κομβική αργά ή γρήγορα θα φέρει σε αντιπαράθεση τον τουρκικό στρατό εισβολής με τους φυσικούς συμμάχους της Δαμασκού, δηλαδή τη Ρωσία.
Από την αρχή της εισβολής, πριν από 32 ημέρες, η Ρωσία έχει απενεργοποιήσει την αντιαεροπορική της ομπρέλα πάνω από το Αφρίν για να διευκολύνει του Τούρκος εισβολείς. Όπως δείχνουν τα πράγματα η εμπλοκή στο πλευρό των Κούρδων φιλοκυβερνητικών δυνάμεων που ελέγχονται από τον Άσαντ, ανατρέπει τους συσχετισμούς και αναγκάζει τον τουρκικό στρατό να πολεμήσει σε δύο μέτωπα.

Πώς εξελίχθηκαν τα γεγονότα
Μια αυτοκινητοπομπή που μεταφέρει φιλοκυβερνητικούς μαχητές μπήκε στον κουρδικό θύλακα του Αφρίν την Τρίτη, προκειμένου να βοηθήσει στην απόκρουση των τουρκικών δυνάμεων που έχουν εξαπολύσει επίθεση στην περιοχή, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Συρίας.
Στις εικόνες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση διακρίνονται άνδρες με στολές παραλλαγής να δείχνουν τα όπλα τους και να ανεμίζουν συριακές σημαίες. Τα οχήματα που τους μεταφέρουν, πέρασαν από έναν σταθμό ελέγχου που έφερε το έμβλημα μιας κουρδικής δύναμης ασφαλείας.
Σύμφωνα με ένα μέσο ενημέρωσης που ελέγχεται από την οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου, μαχητές των Λαϊκών Δυνάμεων, οι οποίοι στηρίζουν τη συριακή κυβέρνηση, άρχισαν να αναπτύσσονται στην περιοχή του Αφρίν, προερχόμενοι από το Χαλέπι.
Οι μαχητές αυτοί, που σύμφωνα με τη δημόσια συριακή τηλεόραση θα βοηθήσουν να αποκρουστεί η τουρκική επίθεση στην περιοχή, μπαίνουν στο Αφρίν μέσω της διάβασης αλ Ζιγιάρα, στα βόρεια του Νουμπούλ.
Το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την Συρια επιβεβαίωσε την είσοδο συριακών φιλοκυβερνητικών δυνάμεων στο Αφρίν.
«Μία Συρία, μία Συρία» ακούγεται να φωνάζουν οι άνδρες αυτοί, στο βίντεο που μετέδωσε η συριακή τηλεόραση. «Ήρθαμε για να πούμε στον λαό μας στο Αφρίν ότι είμαστε ένα», είπε ένας μαχητής, αναφερόμενος στην πάγια θέση της Δαμασκού ότι η Συρία πρέπει να παραμείνει ενωμένη και οι εσωτερικές κατατμήσεις που προκλήθηκαν από τον πόλεμο, θα πρέπει να εξαλειφθούν.

Το κρατικό πρακτορείο Sana κατηγόρησε τις τουρκικές δυνάμεις ότι βομβάρδισαν μια περιοχή κοντά στη διάβαση απ' όπου πέρασαν οι μαχητές των «Λαϊκών Δυνάμεων» για να μπουν στο Αφρίν.
Η εμπλοκή των συριακών δυνάμεων ακολουθεί τη φερόμενη συμφωνία μεταξύ της Δαμασκού και των κουρδικών αρχών, που αποζητούσαν τη συνεργασία της κεντρικής κυβέρνησης για να αποκρούσουν την τουρκική προέλαση στην περιοχή.
Οι Τούρκοι αξιωματούχοι προειδοποίησαν ότι οι δυνάμεις τους θα πολιορκήσουν την πόλη του Αφρίν, εάν οι κυβερνητικές δυνάμεις του Άσαντ εμφανιστούν στην περιοχή. Νωρίτερα την Τρίτη, ο Τούρκος πρόεδρος  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Ρωσία επενέβη για να εμποδίσει την εμπλοκή των φιλοκυβερνητικών στρατευμάτων.
Η συριακή κυβέρνηση και οι κουρδικές πολιτοφυλακές (YPG) σε μεγάλο βαθμό απέφυγαν την ευθεία σύγκρουση κατά τη διάρκεια του πολέμου, αν και υιοθετούν πολύ διαφορετικές απόψεις για το μέλλον της Συρίας. Και οι δύο δυνάμεις ελέγχουν μεγαλύτερο κομμάτι από οποιαδήποτε άλλη πλευρά στη χώρα.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Spiegel: Η υπόθεση Novartis «το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία του ελληνικού κράτους»
 Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018, 13:49
«Το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία του ελληνικού κράτους», χαρακτηρίζει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel την υπόθεση Novartis.
Το Spiegel επισημαίνει ότι η ελβετική φαρμακοβιομηχανία φέρεται να δωροδόκησε με μεγάλα ποσά Έλληνες γιατρούς, δημόσιους υπαλλήλους, αλλά και υψηλόβαθμους πολιτικούς, μεταξύ των οποίων και δύο πρώην πρωθυπουργούς.
Ετσι λενε οι Γερμανοι μεσω του Σπιγκελ. Για να τονισουν την κοντρα τους με τους αμερικανους. Οι οποιοι όμως θελουν κι αυτοι την αποκαλυψη του σκανδαλου. Ετσι, για να ξεκαθαριζουν οι ρολοι.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λίβανος: Ο στρατός θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που διαθέτει για να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε ισραηλινή επίθεση
 Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018, 01:49
Ο στρατός του Λιβάνου θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή του για να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε δυνητική «ισραηλινή επίθεση» όποιο κι αν είναι το κόστος, διεμήνυσε ο επικεφαλής του τη Δευτέρα.
«Διαβεβαιώνω ξανά ότι απορρίπτουμε κατηγορηματικά κάθε παραβίαση από τον ισραηλινό εχθρό της εθνικής κυριαρχίας του Λιβάνου και του ιερού κι απαραβίαστου δικαιώματός του να εκμεταλλευθεί όλους τους οικονομικούς του πόρους», τόνισε ο στρατηγός Τζόζεφ Αούν, ο επικεφαλής των λιβανέζικων ενόπλων δυνάμεων, κατά μια ανακοίνωση που αναρτήθηκε από το επιτελείο στο Twitter τη Δευτέρα. Ο στρατός του Λιβάνου «δεν θα φεισθεί καμιάς διαθέσιμης μεθόδου για να εναντιωθεί σε οποιαδήποτε ισραηλινή επίθεση, ό,τι κι αν κοστίσει» αυτό, συμπλήρωσε ο στρατηγός.
Αληταραδες διπλωμάτες των ΗΠΑ ανέλαβαν πρόσφατα  πρωτοβουλίες υποστηριξης των σιωναζι μετά την κλιμάκωση της έντασης ανάμεσα στο Ισραήλ και τον Λίβανο, εξαιτίας του τείχους που ανεγείρει η ισραηλινή πλευρά στα σύνορα των δύο κρατών αλλά και εξαιτίας της απόφασης της λιβανέζικης κυβέρνησης να αρχίσει εξερεύνηση για πιθανά κοιτάσματα φυσικού αερίου ή πετρελαίου σε θαλάσσιες περιοχές η κυριαρχία επί των οποίων αμφισβητείται.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΗΕ: Δηθεν ανησυχία του αληταρα Γκουτέρες για τον κίνδυνο νέας σύρραξης ανάμεσα στο Σιωναζιστικο κωλοισραήλ και τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου
Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018, 02:29
Ο Αληταρας γενικός γραμματέας του Ξεφτιλισμενου Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες τόνισε τη Δευτέρα ότι ανησυχεί για τον κίνδυνο νέας σύρραξης ανάμεσα στις ένοπλες δυνάμεις του Σιωναζιστικου κωλοισραήλ και το σιιτικό πολιτικοστρατιωτικό κίνημα Χεζμπολάχ του Λιβάνου.
Σύμφωνα με τον Γκουτέρες, καταγράφονται το τελευταίο διάστημα ενδείξεις από μέρους τόσο της ισραηλινοναζιστικής ηγεσίας όσο και της Χεζμπολάχ πως γίνονται προσπάθειες αποτροπής αυτού του κινδύνου, αλλά «ενίοτε μια σπίθα αρκεί για να ξεσπάσει μια σύγκρουση αυτού του είδους».
Η Χεζμπολάχ διεμήνυσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα πλήξει ισραηλινές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις εάν χρειαστεί, εν μέσω μιας διένεξης ανάμεσα στην ισραηλινή και τη λιβανέζικη κυβέρνηση που περιστρέφεται γύρω από υπεράκτια ενεργειακά κοιτάσματα.
Το ισχυρό σιιτικό κίνημα συμμετέχει στην κυβέρνηση συνασπισμού του Λιβάνου.
Η σιωναζιστικη κυβέρνηση του σιωναζιστικου κωλοισραήλ θεωρεί τη Χεζμπολάχ τη μεγαλύτερη απειλή για την ισραηλινή ασφάλεια στα σύνορα.
Η Χεζμπολάχ σχηματίστηκε τη δεκαετία του 1980, ως κίνημα αντίστασης εναντίον της ισραηλινοναζιστικής κατοχής του νότιου Λιβάνου. Η σχέση ανάμεσα στο σιιτικό κίνημα και το Σιωναζιστικο κωλοισραήλ παραμένει πάντα ανοιχτά εχθρική, αλλά δεν έχει ξεσπάσει γενικευμένη αναμέτρηση ανάμεσά τους μετά το 2006, όταν είχαν εμπλακεί σε μια σύρραξη που διήρκεσε έναν μήνα, οπου οι σιωναζι εκαναν επιθεση στο Λιβανο και επαθαν μεγαλη ηττα από την Χεζμπολαχ, και αναγκαστηκαν να μεζεψουν τα βραγμενα τους και να φυγουν.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Δήλωση-σοκ: Θα κάνω πόλεμο στην Ελλάδα, λέει ο πρόεδρος του Κεμαλικού «κεντρωου» κόμματος Κιλιτζάρογλου
20.2.2018
Σε δηλώσεις που αγγίζουν τα όρια της παραφροσύνης προέβη, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Express, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία, πρόεδρος του «κεντρωου κεμαλικού» Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού κόμματος (CHP), Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος δήλωσε για μια ακόμα φορά πως αν κερδίσει τις εκλογές το 2019 θα κάνει πόλεμο εναντίον της Ελλάδας για να ανακαταλάβει τα 18 νησιά του Αιγαίου για τα οποία ισχυρίζεται ότι η Αθήνα δεν έχει έγγραφα που να αποδεικνύουν την κυριότητά τους.
Αυτό σύμφωνα με την εφημερίδα θα είναι η αφορμή για τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. «Θα εισβάλλουμε και θα καταλάβουμε τα 18 ελληνικά νησιά στο Αιγαίο όπως έκανε και ο πρωθυπουργός Ετσεβίτ στην Κύπρο το 1974», είπε ο Κιλιτσντάρογλου, με την εφημερίδα να αναρωτιέται αν είναι «πολεμοχαρείς δηλώσεις για εσωτερική κατανάλωση ή σοβαρολογούν;», σημειώνοντας ότι οι δηλώσεις γίνονται την ώρα που η προσοχή του Ερντογάν είναι στραμμένη κυρίως στην επιχείρηση για την κατάληψη της Αφρίν στην Συρία.
Θυμίζει τις πρόσφατες απειλητικές δηλώσεις του Ερντογάν εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου.«Μη νομίζουν ότι δεν παρατηρούμε τις κινήσεις ανοικτά της Κύπρου με τις έρευνες και τις κινήσεις στο Αιγαίο με τις βραχονησίδες. Προειδοποιούμε όσους κάνουν λανθασμένους υπολογισμούς στην Κύπρο και στο Αιγαίο να μην ξεπερνούν τα όρια. Τουρκικά πολεμικά πλοία παρακολουθούν τις εξελίξεις στην περιοχή».
Ο Ερντογάν προειδοποίησε ότι είναι σε γνώση της Τουρκίας οι καιροσκοπικές, όπως τις χαρακτήρισε, προσπάθειες για έρευνες στην Κύπρο ή στα νησιά του Αιγαίου. «Προειδοποιούμε όσους ξεπερνούν τα όρια να μην κάνουν το λάθος να υποτιμήσουν την Τουρκία γνωρίζοντας ότι έχει ανοικτό μέτωπο στα νότια της. [...] Δεν θα ανεχθούμε εκείνους που θα προσπαθήσουν να εμποδίσουν ή να περιορίσουν τα δικαιώματά μας να αναλάβουμε δράση και να προστατεύσουμε τα σύνορά μας και την εθνική μας ασφάλεια είτε στην Αφρίν, είτε στο Αιγαίο».
Μάλιστα προειδοποίησε τις ξένες εταιρείες που δραστηριοποιούνται ανοικτά της Κύπρου λέγοντας: «Οι μαγκιές τους, είναι μέχρι να δουν τα καράβια το στρατό μας και τα αεροσκάφη μας».Η εφημερίδα θυμίζει επίσης ότι ο Ερντογάν θέλει να αναβιώσει τις μέρες δόξας της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και δεν έχει κρύψει ότι θέλει να πάρει πίσω εδάφη που έχασε με την κατάρρευσή της στις αρχές του 20ου αιώνα.