Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Πεμπτη 22 Φεβρουαριου 2018



Αναβλήθηκε επ' αόριστο η δίκη του Ν. Γεωργιάδη που κατηγορείται για παιδεραστία - Πρόκειται μια προκλητικότατη δικαστική απόφαση ή για μια απόπειρα συγκάλυψης εγκλήματος από μέλος της «καλής κοινωνίας»;
Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018 | 6:39 μ.μ.
Μεγαλούργησε και σήμερα η αστική «δικαιοσύνη» τους. Εμείς απλώς παραθέτουμε τα γεγονότα και εσείς κρίνεται αν πρόκειται για μια απόφαση άκρως προκλητική η μια μεθόδευση συγκάλυψης.
Τηλεγραφικά. Ο Νίκος Γεωργιάδης, προσωπικός φίλος του αρχηγού της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη και ένα άτομο που υπήρξε υπεύθυνος για την επικοινωνιακή τακτική για την ανάδειξή του ως προέδρου της Ν.Δ, είχε εντοπιστεί στη Μολδαβία ως πελάτης ενός κυκλώματος παιδοφιλίας, το οποίο οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη.
Ο Γεωργιάδης, σύμφωνα με τις καταγγελίες και στοιχεία της έρευνας που έγινε το 2011 στη Μολδαβία, είχε επιδοθεί σε πολύ σκληρό σεξ με αγόρια ηλικίας έως 16 ετών.
Κι ενώ παγιδεύτηκε με κάμερες στο σπίτι του στο Κισινάου, στις 30 Νοεμβρίου 2011 και συνελήφθη από αστυνομικούς, τελικά αφέθηκε ελεύθερος, επιδεικνύοντας το διπλωματικό του διαβατήριο, καθώς εκείνο το διάστημα υπηρετούσε σε υπηρεσίες του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ταυτόχρονα εκτελούσε χρέη συμβούλου του
υπουργού Οικονομικών της Μολδαβίας.
Τελικά σήμερα η υπόθεση οδηγήθηκε στο ακροατήριο για εκδίκαση. Η δικαστική έδρα όμως ανέβαλε επ’ αόριστοτην εκδίκαση της υπόθεσης γιατί απουσίαζε η πλειοψηφία των μαρτύρων και οι εισαγγελικές Αρχές θα πρέπει να ξαναστείλουν από την αρχή τις κλίσεις στους αλλοδαπούς μάρτυρες κατηγορίας.
Και το εξωφρενικό –δεν ξέρουμε πώς διαφορετικά να το χαρακτηρίσουμε- είναι ότι οι δικαστές απαιτούν τα παιδιά που έπεσαν θύματα παιδεραστίας από τον Ν. Γεωργιάδη να ρθουν στην Ελλάδα με δικά τους έξοδαγια να περιγράψουν στην δικαστική αίθουσα τα εγκλήματα που υπέστησαν από το νεοδημοκρατικό στέλεχος!
Και μιλάμε για παιδιά –το ένα απ’ αυτά ήταν ανήλικο όταν βιαζόταν- που ζούσαν μέσα σε οικοτροφεία και στην απόλυτη φτώχεια!!!
Και επαναλαμβάνουμε: Πρόκειται μια προκλητικότατη δικαστική απόφαση ή για μια απόπειρα συγκάλυψης εγκλήματος από μέλος της «καλής κοινωνίας»;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το 1945 αγόρασε το πρώτο του σκάφος ο Γιάννης Λάτσης, πληρώνοντας με λίρες που εξασφάλισε επί Κατοχής από τη συνεργασία του με τους κατακτητές, ως μαυραγορίτης και καταδότης. Οι μέρες της μεγάλης δόξας του ήταν επί Χούντας, όταν οι συνταγματάρχες του παραχώρησαν εκτάσεις για διυλιστήρια και ναυπηγεία στο Θριάσιο.
Τώρα ο γιος Λάτσης στηρίζεται σε ξένες πλάτες για να βουτήξει όπως-όπως τη δημόσια περιουσία του ελληνικού λαού.
Η απροσχημάτιστη λειτουργία ενός μεγάλου τμήματος της διανόησης αυτού του τόπου, ως λακέ του μεγάλου κεφαλαίου. Μέλος του Δ.Σ. του ξεπλυματικού Ιδρύματος Λάτση είναι ο πανεπιστημιακός Κώστας Γαβρόγλου.
Ναι! Ο υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, που κάνει πως έρχεται σε κόντρα με τον Λάτση, δηλαδή με το αφεντικό του υπουργού!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΠΟ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΥ ΜΑΡΤΥΡΑ ΥΠΟΘΕΣΗΣ NOVARTIS
"...Μου πήρε επτά περίπου χρόνια να καταλάβω ότι ανήκα σε μια μοναδική κατηγορία Ελλήνων. Σε εκείνους που, τινάζοντας τα ασφαλιστικά ταμεία στον αέρα, περισσότερο ακόμη και από το PSI, καταφέραμε να ληστέψουμε τρεις ολόκληρες γενιές. Και το κάναμε με τόσο ζήλο και τόσο συνειδητά, που η κανονικότητα μας έφερνε αναγούλα και την ξορκίζαμε σα να ήταν ο χειρότερος εφιάλτης μας..."
Για να μην ξανακούσω ότι το διογκωμένο δημόσιο ή ο τυροπιτάς που δεν έκοβε απόδειξη χρεοκόπησαν τα ταμεία και την Ελλάδα, κι ότι οι πολυεθνικές είναι μόνο για την υγιή ανάπτυξη!   Το λένε οι ίδιοι, οι στελεχάρες, ευθαρσώς, όταν σφίγγουν οι πωποί...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι εισαγγελικές πηγές που εξετάζουν το σκάνδαλο της Novartis, ανέφεραν ότι συνολικά μόνο στον τομέα του φαρμάκου, στη 15ετία από το 2000 μέχρι το 2015, υπολογίζεται ότι οι ζημίες για το ελληνικό Δημόσιο ανέρχονται στο ιλιγγιώδες ποσό των 23 δισ. ευρώ! (3 δις μόνο της Novartis)
Δηλαδή όσο κοστίζουνε 270 F 35, ή 62 υποβρύχια τύπου 214, ή αν προτιμάτε 46 υπερσύγχρονες φρεγάτες Γαλλικής κατασκευής τύπου FREMM.
Αντ' αυτού, οι (εκτός των άλλων) πολιτικοί μας ηγέτες, προτίμησαν να τα κάνουνε αριθμούς σε λίστες τραπεζικών λογαριασμών του εξωτερικού και σήμερα να χύνουνε κροκοδείλια δάκρυα για το Μακεδονικό, τα Ίμια τα 12 μίλια και τα χρυσοφόρα Κυπριακά οικόπεδα.
Ξαναψήφισέ τους. Μπορείς! Ή κάνε τη σωστή επιλογή. ΕΠΑΜ!




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



721 ημέρες διακυβέρνησης, 725 δολοφονημένοι.
(Ενώ μαθαίνουμε όλα όσα δεν συμβαίνουν στην Βενεζουέλα, δεν μαθαίνουμε τίποτα για τα όσα πραγματικά συμβαίνουν στην Αργεντινή).
Στις 23 Δεκεμβρίου 2017, στην εμβληματική Πλατεία του Μάη του Μπουένος Άιρες, παρουσία συγγενών των θυμάτων της κρατικής βίας, η Συντονίστρια κατά της Αστυνομικής και Θεσμικής Καταστολής (CORREPI), Μαρία ντελ Κάρμεν Βερντού (María del Carmen Verdú), παρουσίασε την έκθεσή της και αποκάλυψε ότι σε 721 ημέρες της κυβέρνησης του νεοφιλελεύθερου Μαουρίσιο Μάκρι, στην Αργεντινή υπήρξαν 725 δολοφονημένοι από τις δυνάμεις καταστολής, κάτι που χαρακτηρίζει αυτή την περίοδο ως μια από τις πιο καταπιεστικές στην ιστορία της χώρας μετά τη δικτατορία του Βιντέλα.
Ο συρφετός των διεθνών και ντόπιων συστημικών ΜΜΕ, εκστασιασμένος από τα μεγάλα επιτεύγματα του Μάκρι που μέσα στους πέντε πρώτους μήνες της διακυβέρνησης του, απέλυσε 100.000 δημόσιους υπαλλήλους, αύξησε τα τιμολόγια των κοινωνικών υπηρεσιών από 300% έως 700% και που μετά από τιτάνια προσπάθεια κατάφερε να αυξήσει τον αριθμό των φτωχών κατά 1.400.000, ξέχασε να μας ενημερώσει για την έκθεση αλλά και για τη θλιβερή είδηση ότι οι αργεντίνοι εισαγγελείς ξεκίνησαν να τον ψάχνουν για την υπόθεση των Panama Papers.
Πάντως, η τελευταία μεγάλη του επιτυχία του είναι ότι από τις 20 Ιανουαρίου του 2018, έκοψε τις αναπηρικές συντάξεις σε άτομα που πάσχουν από σύνδρομο Down, καρκίνο, HIV και Parkinson, τα οποία θα πρέπει να περάσουν από ιατρική επανεξέταση με πιθανότητα να τους κοπεί οριστικά η σύνταξη αν δεν αποδείξουν ότι κινδυνεύουν να πεθάνουν.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Πικραμένος έβαλε τα κλάματα επειδή κατάλαβε ότι πιάστηκε μαλάκας που πήρε μερικά χιλιάρικα, ενώ οι άλλοι έπαιρναν εκατομμύρια.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το facebook έκλεισε τη σελίδα Jo Di επειδή στηλίτευε
το καθεστώς Ερντογάν.
Η λογοκρισία πλεον στο ίντερνετ έχει γίνει ρουτίνα, από το youtube της google μέχρι το facebook και ορισμενες φορες και στο twitter. Δυστυχώς ένα τεράστιο εργαλείο που είναι το διαδίκτυο έχει γίνει το χωράφι 3-4 πολεθνικών που κάνουν οτι γουστάρουν και ελέγχουν τα πάντα




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μια επιστολή του 2010 για το Μακεδονικό προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος, που πρέπει να διαβαστεί ΚΥΡΙΩΣ σήμερα απ' όλους
Χάρτης του 1467 - Η περιοχή των Σκοπίων ΔΕΝ είναι Μακεδονία, ούτε υπό τη γεωγραφική έννοια
ΠΕΤΡΟΣ Α. ΓΕΩΡΓΑΝΤΖΗΣ                                                                     Ξάνθη 15 Οκτωβρίου 2010
Δρ. Θ. - ιστορικός
Τρις βραβευμένος από την Ακαδημία Αθηνών                         
Αντίκα 19 Ξάνθη. τηλ. 2541024872 Ανοιχτή επιστολή
Παρακολουθώ εξ αρχής, όσο μπορώ περισσότερο από την απόμακρη και ακριτική Ξάνθη, τα όσα κατά καιρούς λέγονται και γράφονται γύρω από το θέμα της ονοματοδοσίας της χώρας που σήμερα φέρει την ονομασία Π.Γ.Δ.Μ. και τις θέσεις των ελληνικών κομμάτων γύρω από την υιοθέτηση ή μη της ονομασίας «Μακεδονία» ή «με προσθήκη γεωγραφικού προσδιορισμού» (π.χ. Άνω ή βόρεια Μακεδονία ή Μακεδονία του Βαρδάρη κ.λπ) ή τα «παράγωγα» αυτής, και απορώ γιατί όλοι αυτοί οι δόλιχοι και μαιανδρισμοί και δεν αξιώνετε να λάβει το δικό της όνομα, για το οποίο ευθύς στη συνέχεια ο λόγος.
Αρχικά θέλω να σημειώσω ότι δεν είναι δυνατόν να προσδιορισθεί ένας χώρος μόνον γεωγραφικά, χωρίς να υπεμφαίνεται αυτού η ιστορία.
Π.χ. δεν μπορούμε να λέγουμε «Θερμοπύλες» ή «Μαραθώνας» ή «Σαλαμίνα» χωρίς συνειρμικά να συνδέονται αυτοί με τα ιστορικά γεγονότα που έλαβαν χώρα σε κάθε χώρο. ΄
Αλλες λέξεσι η γεωγραφία και η ιστορία ενός χώρου είναι αλληλένδετες ώστε το ιστορικό γεγονός να συνδέεται άρρηκτα με κάποιο γεωγραφικό χώρο και τανάπαλι κάθε γεωγραφικός χώρος έχει την ιστορία του. Εάν χωρισθούν αυτά τα δύο τότε η ιστορία καταντά μύθος η δε γεωγραφία terra ingognita (χώρα παρθένα και ανεξερεύνητη).
Οσον αφορά στη χώρα που σήμερα «αυτοπροσδιορίζεται» ως Π.Γ.Δ.Μ. και φιλοδοξεί να «βαπτισθεί» διεθνώς ως «Μακεδονία», είναι απορίας άξιο γιατί δεν σας ενημέρωσαν εδώ και τόσα χρόνια οι καθ΄ ύλην αρμόδιοι σύμβουλοί σας ή έστω τα ανώτατα πνευματικά ιδρύματα της χώρας μας ή οι σοφοί αυτών καθηγητές, ότι η χώρα αυτή είχε επί χίλια και πλέον χρόνια δική της ονομασία, η οποία δεν είχε ποτέ καμιά απολύτως σχέση ούτε με την ονομασία Μακεδονία ούτε με τα γεωγραφικά ή ιστορικά παράγωγά της.
 Η περιοχή, αξιότιμοι κύριοι, που σήμερα παρουσιάζεται ως κρατίδιο με την ονομασία Π.Γ.Δ.Μ ή κοινώς των Σκοπίων, καθ΄ όλη τη ρωμαϊκή και τη βυζαντινή εποχή όχι μόνον δεν ελογίζετο ως Μακεδονία αλλ΄ ούτε ως τμήμα αυτής της «πρώτης» ούτε της «δεύτερης» , αλλ΄ ως εντελώς ιδιαίτερη χώρα που έφερε την ονομασία «ΔΑΡΔΑΝΙΑ ».
Με αυτή την ονομασία ήταν γνωστή ήδη από τα χρόνια του Μ.Αλεξάνδρου, προχριστιανικά Ρωμαϊκά χρόνια μέχρι το μεσαίωνα. Συγκεκριμένα (περιοριζόμενος μόνον σε ελάχιστες ιστορικές μαρτυρίες)

Εξ αυτών των ολιγίστων ιστορικών μαρτυριών συνάγεται ότι η Δαρδανία ποτέ δεν ήταν Μακεδονία αλλ΄ απλά «πρόσορος» (όμορος, γειτονική) και μάλιστα σχεδόν πάντοτε εχθρικά διακείμενη προς τη Μακεδονία.
Εάν η Δαρδανία εθεωρείτο Μακεδονία, άρα Ελλάδα, και οι Δαρδάνιοι ως Μακεδόνες-Ελληνες και όχι Ιλλυριοί τότε π.χ. ο Στράβων θα έγραφε «έστι μεν ουν Ελλάς και η Δαρδανία», όπως γράφει για τη Μακεδονία (Βιβλ. 7 κεφ. 1) ή έστω «έστι μεν ουν Μακεδονία και η Δαρδανία» ή θα έγραφε το: «εν Μακεδονία, η νυν Δαρδανία καλείται» όπως γράφει για τη Μακεδονία «εν Θρήκη, η νυν Μακεδονία καλείται» (Βιβλ. 7α κεφ.1).
 Εάν λοιπόν οι αγαπητοί μας γείτονες ορέγονται και επιθυμούν να αποκτήσουν κάποιο ιστορικό όνομα, που να εκφράζει το παρελθόν τους, την ιστορία και τον χαρακτήρα τους, δέν έχουν παρά να αποδεχθούν αυτό που είχαν επί χίλια και πλέον χρόνια, πριν χάσουν την αυτοσυνειδησία και την ιστορική τους μνήμη και ταυτότητα. Ούτε απάτορες ούτε αμήτορες ούτε αγενεαλόγητοι ούτε «αβάπτιστοι» υπήρξαν και είναι (και πατέρες και μητέρες είχαν τους Δαρδάνιους ή Δάρδανες, και όνομα είχαν).
Αλλά το να θέλουν να απαλείψουν ή να λησμονήσουν το παρελθόν, την ονομασία και την ιστορία τους ή «ποιούμενοι τη νήσσα» να λοφάζουν και να μή θέλουν να βγάλουν στην επιφάνεια την πραγματική πατρογονική τους ονομασία αλλ΄ αντίθετα να ωρέγονται να ιδιοποιηθούν αλλότρια ονόματα, ιστορία, παρελθόν, ταυτότητα και συνείδηση, αποδεικνύει ότι όχι μόνον διακατέχονται από αισθήματα μειονεκτικότητας (πράγμα που δεν τους τιμά, διότι είναι ωσάν να θέλουν να διαγράψουν τους γονείς και προπάτορές τους ως και την ιστορική τους πραγματικότητα,) αλλά και επεκτατικές βλέψεις και μελλοντικές διεκδικήσεις σε βάρος της Μακεδονίας και κατ΄ επέκταση σε βάρος της Ελλάδας.
 Εσείς όμως κ.κ. Ελληνες Βουλευτές ως ταχθέντες και ορκισθέντες να φυλάσσετε τις «Θερμοπύλες» του έθνους, οφείλετε να αγρυπνείτε και να μη επιτρέψετε τη διαστρέβλωση της ιστορικής πραγματικότητας.
Αντίθετα να επιμείνετε, ως σύγχρονοι Κυναίγειροι, η μεν χώρα τους να αποκαλείται εφεξής διεθνώς «ΔΑΡΔΑΝΙΑ» και οι ίδιοι «ΔΑΡΔΑΝΕΣ ή ΔΑΡΔΑΝΙΟΙ». Σε καμμιά όμως περίπτωση δεν έχουν το ιστορικό δικαίωμα, πολύ δε περισσότερο και εσείς να συγκατανεύσετε, η χώρα τους να ονομάζεται «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ούτε βέβαια έστω με κάποιον σύνθετο γεωγραφικό προσδιορισμό αυτής, ούτε οι ίδιοι «ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ».
 Με τιμή ΠΕΤΡΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΖΗΣ΄
Σχολιο.- Το όνομα του κρατιδίου θα μπορούσε να είναι "Δημοκρατία του Βαρδάρ", από το "Επαρχία του Βαρδάρ" ή "Vardar Banovina", όπως επισήμως ονομάζετο η περιοχή από το 1929 έως το 1941.
Σχολιο.- Θα μου πείτε μα εδώ καθημερινώς τα εγχώρια ΜΜΕ αναμεταδίδουν την σκοπιανή προπαγάνδα για τις τρεις Μακεδονίες και έρχονται αμέσως και οι καθηγητές γεωγραφίας η Μαντάμ Ντόρα και ο Μπουτάρ Αγάς και καθορίζουν και ποσοστά...!!!
Σχολιο.- Κανονικα το καταλληλοτερο ονομα για τα σκοπια ειναι Βαρνταρσκα και οχι το Δαρδανια, με την οποια φυσικα οι σλαβο-βουλγαροι δεν εχουν καμια ιστορικη σχεση...
http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2018/01/2010.html




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



21/2/18
Ακέφαλο άγαλμα της Αφροδίτης βρέθηκε στο μετρό της Θεσσαλονίκης - Φωνάξτε τον Ζάεφ, για συνδιαχείριση της κατάστασης
Κοντά στο Κρηναίο οικοδόμημα
Σύμφωνα με ανάρτησή του κ. Μυλόπουλου το άγαλμα βρέθηκε στο εργοτάξιο της Αγίας Σοφίας, κοντά στο εντυπωσιακό Κρηναίο οικοδόμημα.
Ένα ακέφαλο άγαλμα της θεάς Αφροδίτης ανακαλύφθηκε στο εργοτάξιο του Μετρό Θεσσαλόνικης. Την είδηση για το σημαντικό αρχαιολογικό εύρημα δημοσιοποίησε ο πρόεδρος της εταιρείας Γιάννης Μυλόπουλος.
Σύμφωνα με ανάρτησή του κ. Μυλόπουλου το άγαλμα βρέθηκε στο εργοτάξιο της Αγίας Σοφίας, κοντά στο εντυπωσιακό Κρηναίο οικοδόμημα.
«Το πιο πρόσφατο ανάμεσα στα 300.000 και ίσως ένα από τα πιο... καλλίγραμμα ευρήματα των αρχαιολογικών ανασκαφών του Μετρό Θεσσαλονίκης, είναι αυτή η ακέφαλη Αφροδίτη. Βρέθηκε στο εργοτάξιο της Αγ. Σοφίας, πολύ κοντά στο εντυπωσιακό Κρηναίο οικοδόμημα» γράφει στην ανάρτησή του ο πρόεδρος της εταιρείας «Αττικό Μετρό Α.Ε.».
«Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»
Το πιο πρόσφατο ανάμεσα στα 300.000 και ίσως ένα από τα πιο... καλλίγραμμα ευρήματα των αρχαιολογικών ανασκαφών του Μετρό Θεσσαλονίκης, είναι αυτή η ακέφαλη Αφροδίτη.
Βρέθηκε στο εργοτάξιο της Αγ. Σοφίας, πολύ κοντά στο εντυπωσιακό Κρηναίο οικοδόμημα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάλι γαμιέσαι ρε Κοτζιά, μαζί με τα πουστο-Συριζόνια σου, ή μου φαίνεται ?
"Εξευτελισμός της Ελλάδας από την Μέρκελ: «Kαλωσορίζω τον Μακεδόνα πρωθυπουργό» είπε στον Σκοπιανό! (φωτό, βίντεο)..."
"Αποκάλεσε «Μακεδονία» τα Σκόπια και τον Ζόραν Ζάεφ «Μακεδόνα πρωθυπουργό» η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Σκοπιανό αξιωματούχο."




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καλά ο Πικραμένος γιατί έβαλε τα κλάματα χθες στη Βουλή, μήπως για να τον λυπηθούμε;;;
Αυτός δηλαδή όταν ήταν στην έδρα του δικαστηρίου και δίκαζε όταν οι κατηγορούμενοι έβαζαν τα κλάματα αυτός τους λυπόταν η με κρύα καρδιά και ψυχρό βλέμμα μοίραζε της φυλακές σαν κουφέτα



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



21/02/2018 Ηλεκτρονικοί Πλειστηριασμοί
Δείχνουμε τα πρόσωπά τους.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, πέρασε τον αστυνομικό κλοιό που προστατεύει τους συμβολαιογράφους και μπήκε στο γραφείο της Συμβολαιογράφου Ηλεκτρονικών Πλειστηριασμών Στέλλας Δημητρέλλου κ των συνεργατών της, την ώρα διενέργειας ηλεκτρονικού πλειστηριασμού!
Ορίστε τα πρόσωπά αυτών που θέλουν να μας πάρουν τα σπίτια, πίσω από κλειστές πόρτες, με την προστασία της Κυβέρνησης και ολόκληρου του πολιτικού συστήματος.
https://www.freedomtv.gr/video.php?v=71

Δείχνουμε τα πρόσωπά τους.
Σήμερα, πέρασα τον αστυνομικό κλοιό που προστατεύει τους συμβολαιογράφους και μπήκα στο γραφείο της Συμβολαιογράφου Ηλεκτρονικών Πλειστηριασμών Στέλλας Δημητρέλλου κ των συνεργατών της, την ώρα διενέργειας ηλεκτρονικού πλειστηριασμού!
Ορίστε τα πρόσωπα αυτών που θέλουν να μας πάρουν τα σπίτια, πίσω από κλειστές πόρτες, με την προστασία της Κυβέρνησης και ολόκληρου του πολιτικού συστήματος.


Τη ματαίωση των πλειστηριασμών από το συμβολαιογραφικό γραφείο που στεγάζεται σε πολυκατοικία στην οδό Ακαδημίας 62, ανακοίνωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, εξερχόμενη από τον χώρο.
Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας είχε ανέβει πάνω στο γραφείο όπου ήταν να πραγματοποιηθούν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και σύμφωνα με όσα της είπε η συμβολαιογράφος, η σημερινή διαδικασία ματαιώθηκε.
Λίγα λεπτά νωρίτερα, υπήρξε μικροένταση στον χώρο, όταν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης επιχείρησε να μπει στο κτίριο, κάτι που δεν του επέτρεψαν οι αστυνομικές δυνάμεις. Ωστόσο, όταν έφτασε εκεί η κ. Κωνσταντοπούλου, μπήκε στην πολυκατοικία, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του γραμματέα της Λαϊκής Ενότητας.
Επίσης, στο σημείο βρέθηκαν και άλλα μέλη της Λαϊκής Ενότητας, όπως και μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω».




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καλά τα σωου της Βουλής, μην ξεχνάμε όμως...
Στις 22 Φλεβάρη του 1949 δολοφονείται στα κρατητήρια της Ασφάλειας ο κομμουνιστής Γραμματέας της εκλεγμένης διοίκησης της ΓΣΕΕ Δ. Παπαρήγας.
Είχε συλληφθεί, όπως και τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης με υπόδειξη των Αμερικάνων (αυτή η εμμονή να αναφερουμε τους αμερικάνους και τον ιμπεριαλισμό στενοχωρεί κι αριστερούς, τι να κανουμε ομως...), βασανίστηκε και δολοφονήθηκε, η προσπάθεια της ασφάλειας να παρουσιαστεί ως "αυτοκτονία" δεν έγινε πιστευτή ουτε από τους ίδιους...
Θα φτάσουμε στη δεκαετία του 80 για να "επιτραπει" ξανα κομμουνιστής γραμματέας στη ΓΣΕΕ, ο Δ. Κωστόπουλος. Η "εκπαραθύρωσή" του δεν θα είναι κυριολεκτική (προοδος...) αλλά δικαστική, με την περίφημη απόφαση του "δικαστηρίου" που μετα από προσφυγή της ΠΑΣΚΕ καθαίρεσε την εκλεγμένη διοίκηση εκτιμώντας ότι οι 19 είναι περισσότεροι από τους 26!!!! Για την ιστορία, πρόεδρος της δοτής ΓΣΕΕ διορίστηκε ο Γ. Ραυτόπουλος, νυν μελος του ΣΥΡΙΖΑ...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Δικαστήριο της ΕΕ κρίνει νόμιμες τις απολύσεις εγκύων εργαζόμενων στο πλαίσιο ομαδικών απολύσεων
22-02-2018
Το δικαστήριο της ΕΕ θεωρεί νόμιμες τις απολύσεις έγκυων εργαζομένων, εφόσον γίνονται στο πλαίσιο ομαδικών απολύσεων. Η απόφαση αυτή φέρνει νέο χτύπημα στις εργατικές κατακτήσεις, αφήνει απροστάτευες τις εργαζόμενες γυναίκες και θεσμοθετεί, στο όνομα της ισότητας, το ίσο δικαίωμα στην… απόλυση.
Νέο χτύπημα στα εργατικά δικαιώματα φέρνει η πρόσφατη απόφαση του Δικαστηρίου της ΕΕ, που θεωρεί νόμιμες τις απολύσεις των εγκύων εργαζόμενων στο πλαίσιο ομαδικών απολύσεων. Η απόφαση αυτή ανατρέπει τα μέχρι τώρα ισχύοντα που προστάτευαν τις εργαζόμενες από την απόλυση, κατά το διάστημα της εγκυμοσύνης τους και της άδειας μητρότητας.
Το Δικαστήριο της ΕΕ κλήθηκε να απαντήσει σχετικά με το ερώτημα ενός Ισπανικού Δικαστηρίου και την περίπτωση μιας εργαζόμενης που, μολονότι ήταν έγκυος, απολύθηκε από την εταιρία Bankia γιατί συγκέντρωνε χαμηλή βαθμολογία στις αξιολογήσεις και γίνονταν περικοπές στο προσωπικό της επιχείρησης. Η εργαζόμενη προσέφυγε στη δικαιοσύνη, καταγγέλλοντας την εταιρία, για να φτάσουμε στην πρόσφατη απαράδεκτη απόφαση που στρέφεται ουσιαστικά εναντίον της μητρότητας για τις γυναίκες εργαζόμενες. Η νομιμοποίηση των απολύσεων είναι βασικά μια μορφή απαγόρευσης του δικαιώματος στην εγκυμοσύνη, κι αφήνει τις εργαζόμενες απροστάτευτες στις ορέξεις και τους εκβιασμούς των αφεντικών τους.
Κανονικά πρέπει να συντρέχουν ειδικοί λόγοι για να δικαιολογηθεί η απόλυση μιας έγκυου εργαζόμενης. Αλλά το σκεπτικό της απόφασης λέει ουσιαστικά πως δε χρειάζεται να υπάρχουν τέτοιοι λόγοι, εφόσον οι απολύσεις είναι ομαδικές και υπάγονται σε ένα γενικότερο σκεπτικό, που μπορεί να αναφερθεί ως επαρκής αιτία στις εργαζόμενες που πρόκειται να απολυθούν.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι YPG συμφώνησαν με το συριακό στρατό να του δώσουν τον έλεγχο της πόλης Τell Rifaat. Ο στρατός θα μπει τις επόμενες ώρες…
Οι κουρδικές δυνάμεις του (YPG) συμφώνησαν με το συριακό στρατό να του αποδώσουν τον έλεγχο της πόλης Tell Rifaat στη βόρεια επαρχία του Χαλεπίου.Ο συριακός στρατός θα μπει τις επόμενες ώρες αναφέρει μια ασφαλής πηγή σήμερα.
« Μια συμφωνία συνάφθηκε να περάσει ο έλεγχος της πόλης Τell Rifaat στην επαρχία του Χαλεπίου από τον  YPG στο συριακό στρατό. Ο συριακός στρατός θα μπει στην πόλη εντός λίγων ωρών »



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η τουρκικη τακτική της "σουπιάς" στην κυπριακή ΑΟΖ
Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018, 12:07
Όταν πριν από 10 ημέρες έξι ναυτικές μονάδες του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας περικύκλωσαν το ιταλικό γεωτρύπανο της πετρελαϊκής εταιρείας ENI κάπου νότια-νοτιοανατολικά της κυπριακής ΑΟΖ, η Λευκωσία αιφνιδιάστηκε. Έξι ναυτικές μονάδες δεν είναι παίξε γέλασε. Είναι η πρώτη φορά που η Άγκυρα επιχειρούσε με τέτοιον τρόπο. Και στο παρελθόν είχε εκτοξεύσει απειλές. Αλλά μέχρις εκεί. Άντε και μερικές εκδόσεις NAVTEX, οι οποίες προκαλούσαν απλώς διπλωματικό πονοκέφαλο. Αυτήν τη φορά το τουρκικό πολεμικό ναυτικό κινητοποιήθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό. Το γεωτρύπανο αναγκάστηκε να διακόψει την πορεία του προς το ανατολικότερο οικόπεδο γεώτρησης, το οποίο φέρει το όνομα «Σουπιά».
Είναι το πρώτο οικόπεδο από τα ανατολικά που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου. Συμβολικά αλλά και πραγματικά η Τουρκία στέλνοντας τα πολεμικά της σε αυτήν τη συγκεκριμένη περιοχή ήθελε να ξεκαθαρίσει πως αυτό το θαλάσσιο οικοπεδάκι τελεί υπό αμφισβητήσιμο καθεστώς. Το ζήτημα για την Τουρκία είναι να βάλει πόδι έστω και σε ένα από αυτά τα οικόπεδα που έχει νοικιάσει για πολλές δεκαετίες η κυπριακή κυβέρνηση σε διάφορους πετρελαϊκούς κολοσσούς. Έτυχε η «Σουπιά» να έχει νοικιαστεί στην ιταλική ΕΝΙ. Δηλαδή, στον αδύναμο κρίκο σε αυτήν την αλυσίδα των πετρελαϊκών κολοσσών που έχουν παραταχθεί στο νότιο άκρο της κυπριακής ΑΟΖ.
Η Ιταλία δεν είναι Γαλλία, ούτε Ισραήλ και βεβαίως δεν είναι Ηνωμένες Πολιτείες. Όταν πριν από περίπου έναν χρόνο οι Τούρκοι ψέλλισαν κάποιες απειλές που αφορούσαν στο οικόπεδο της γαλλικής TOTAL εντός της ΑΟΖ της Κύπρου, τότε το λιμάνι της Λεμεσού ξαφνικά γέμισε από Γάλλους ναύτες και στον ντόκο του άλλαξαν κάποιες γαλλικές φρεγάτες. Για μερόνυχτα κάποια ελικόπτερα με γαλλικό εθνόσημο έκαναν βόλτες μεταξύ της Λεμεσού και της γεώτρησης της TOTAL. Το πιο θεαματικό, ωστόσο, ήταν ότι ένα πρωί προσγειώθηκε πάνω στη γαλλική πλατφόρμα γεώτρησης η ίδια η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας. Το μήνυμα ήταν σαφές. Το Παρίσι έλεγε στην Άγκυρα: «Προσοχή, εδώ είναι γαλλικά συμφέροντα. Κρατηθείτε μακριά».
Οι Τούρκοι ξέρουν πού τους παίρνει και πού δεν τους παίρνει. Τα ραντάρ τους είχαν πιάσει μία μεγάλη ναυτική μονάδα που περιπολούσε διακριτικά γύρω από το οικόπεδο της TOTAL. Όχι, δεν ήταν το γαλλικό αεροπλανοφόρο, ήταν κάτι χειρότερο για τους Τούρκους. Ήταν το «USS George Bush». Τα ραντάρ της εναέριας κυκλοφορίας της Τουρκίας είχαν επίσης εντοπίσει κάποιους στόχους. Επρόκειτο για τα ισραηλινά αεροσκάφη μακράς εμβέλειας που περιπολούσαν γύρω από τα οικόπεδα γεώτρησης.
Λίγους μήνες αργότερα η Τουρκία παρήγγειλε ένα πλωτό γεωτρύπανο στους Νορβηγούς. Το γεωτρύπανο αυτό έφθασε κάτω από τα Κύθηρα πριν από έναν μήνα. Το παρέλαβε μία τουρκική φρεγάτα και το συνόδευσε μέχρι τα τουρκικά παράλια. Εκεί βρίσκεται τώρα.
Την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου η κυβέρνηση της Τουρκίας ανήγγειλε πως το γεωτρύπανο αυτό θα μεταφερθεί τον Μάρτιο εντός της κυπριακής ΑΟΖ, προκειμένου να προβεί σε γεώτρηση. Σε ποιο σημείο, άραγε, σχεδιάζουν οι Τούρκοι να τοποθετήσουν το νοικιασμένο γεωτρύπανό τους; Μα, στο οικόπεδο «Σουπιά» βέβαια, το οποίο στα χαρτιά ανήκει στην ιταλική ΕΝΙ. Πώς, όμως, θα καταστεί αυτό εφικτό; Αναφέρθηκε παραπάνω πως η ιταλική ΕΝΙ είναι ο αδύναμος κρίκος σε αυτήν την υπόθεση.
Η Ρώμη έδειξε εξαρχής πως δεν έχει καμία όρεξη να μπλέξει σε παιχνίδια στην ανατολική Μεσόγειο. Άλλωστε, η Ρώμη σχεδόν ποτέ δεν έχει όρεξη να μπλέξει παρά μόνο εκ του ασφαλούς. Θα θυμάστε ότι οι βασικοί στόχοι του ιταλικού ιμπεριαλισμού στην πρόσφατη ιστορία ήταν η Λιβύη και η Αβησσυνία. Όταν η Ρώμη αποφάσισε να μπλέξει με την Αλβανία, τότε βρέθηκε ξαφνικά κάπου πίσω στα Τίρανα κυνηγημένη από τα ελληνικά συντάγματα. Άλλωστε, η Ρώμη έχει μια παλιά παράδοση, θα έλεγε κάποιος, φιλικής συνύπαρξης με την Τουρκία. Τα είχε βρει με τον Κεμάλ Ατατούρκ και είχε εξοπλίσει τους Τσέτες του. Ήταν η εποχή της εκστρατείας στο Σαγκάρι.
Μόλις εμφανίστηκαν οι έξι τουρκικές ναυτικές μονάδες, η Ρώμη εξήγγειλε την αποστολή μιας παλιάς φρεγάτας της στην ανατολική Μεσόγειο, δήθεν τάχα μου για να προστατεύσει το γεωτρύπανο της ΕΝΙ. Αυτή η φρεγάτα δεν έφτασε ποτέ. Άλλωστε, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ιταλικού επιτελείου, πρόκειται πολύ σύντομα να τεθεί εκτός λειτουργίας. Το γεωτρύπανο της ΕΝΙ παρέμεινε στην περιοχή για περίπου 10 ημέρες. Μετά σήκωσε άγκυρα και έβαλε ρότα για το Μαρόκο, όπου το περίμενε ένα άλλο συμβόλαιο γεώτρησης. Business as usual. Στο παρασκήνιο, ωστόσο, συνέβη κάτι παράξενο. Τουρκικά Μέσα αλλά και διεθνή πρακτορεία αποκάλυψαν πως υπήρξε ένα μυστικό ραντεβού στη Ρώμη του αποκαλούμενου υπουργού Εξωτερικών του ψευδοκράτους Κουντρέτ Οζερσάι, ο οποίος φέρεται να συναντήθηκε με ανώτατο στέλεχος της ιταλικής πετρελαϊκής εταιρείας ΕΝΙ. Πήγε, τελικά, ο Οζερσάι στη Ρώμη ή όχι; Αυτό διερωτάται σε πρωτοσέλιδό της η τουρκική ιστοσελίδα Ahval με δημοσίευμά της την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου. Ανεξάρτητα από το εάν ή όχι πραγματοποιήθηκε αυτό το μυστικό ραντεβού, η Άγκυρα με τη «διαρροή» της πληροφορίας στην τουρκική εφημερίδα «Yeni Duzen» κατέδειξε τις προθέσεις της.
Τι κάνει η σουπιά όταν θέλει να θολώσει τα νερά; Αμολάει μελάνι και έτσι ξεφεύγει από το εχθρικό περιβάλλον. Η Άγκυρα επιδιώκει πάση θυσία, άλλοτε με απειλές κι άλλοτε με διαπραγματεύσεις, να υφαρπάξει έστω ένα μερτικό από μία μεγαλύτερη πίτα. Η πίτα του φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου, ανέρχεται σε 380 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια. Πρόκειται για έναν γιγαντιαίο ασκό, ο οποίος είναι μοιρασμένος μεταξύ Αιγύπτου, Ισραήλ, Λιβάνου και Κύπρου. Η Τουρκία επιδιώκει μερτικό σε αυτόν τον ασκό και μεθοδεύει το πώς θα το υφαρπάξει. Η μέχρι τώρα πορεία των τουρκικών ενεργειών δείχνει πως η Άγκυρα λειτουργεί με μέθοδο και σύστημα. Θα έπρεπε να το γνωρίζουν και η Αθήνα και η Λευκωσία. Οι Τούρκοι επιθυμούν να γίνουν «συνομιλητές» με τις πετρελαϊκές εταιρείες σε αυτό το πάρτι φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο. Διεκδικούν, δηλαδή, έναν ρόλο που δεν τους ανήκει, αλλά που μεθοδικά προσπαθούν να τον αποκτήσουν.
Μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται η έναρξη της στρατηγικά σημαντικότερης ενδεχομένως γεώτρησης εντός της κυπριακής ΑΟΖ στο οικόπεδο «Καλυψω» που ανήκει στον πετρελαϊκό κολοσσό του Τέξας ExxonMobil. Την εταιρεία αυτή διοικούσε μέχρι πρόσφατα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον. Η ExxonMobil στέλνει δικό της γεωτρύπανο με υποβρύχιες συσκευές, ραντάρ και όλα αυτά συνοδεύονται από έναν πανάκριβο εξοπλισμό. Οι Αμερικανοί δεν παίζουν με το φυσικό αέριο. Με πολύ μεγάλη περιέργεια, σχεδόν με σαρκασμό, αναμένουν οι διπλωματίες των εμπλεκομένων χωρών στην ανατολική Μεσόγειο την αντίδραση της Τουρκίας. Διότι ένα είναι σίγουρο. Η εμβληματική πετρελαϊκή εταιρεία ExxonMobil δεν είναι δυνατόν να μη διαθέτει ισχυρή προστασία από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις εκεί κάτω στο οικόπεδό τους στην κυπριακή ΑΟΖ.
Μόλις πριν από λίγες ημέρες, τη Δευτέρα που μας πέρασε, το Ισραήλ και η Αίγυπτος συνυπέγραψαν μία ιστορική για τις αραβοϊσραηλινές σχέσεις συμφωνία. Το Ισραήλ ανέλαβε να πουλήσει φυσικό αέριο στην Αίγυπτο από το κοίτασμα Λεβιάθαν δίπλα στο κοίτασμα Αφροδίτη στην κυπριακή ΑΟΖ.
Το ύψος της συμφωνίας φθάνει τα 15 δισεκατομμύρια δολάρια. Και αυτό είναι μόνον η αρχή. Αντιλαμβάνεται και ο αφελέστερος των παρατηρητών πως τα παιχνίδια στρατηγικής που παίζονται στην ανατολική Μεσόγειο είναι εξαιρετικά σημαντικά. Η Τουρκία λοιπόν, παρακολουθώντας την κατάσταση, επιλέγει να χτυπήσει σαν τα πιράνχας εκεί που ξέρει πως κάτι μπορεί να πετύχει. Έστω και για μια δαγκωματιά. Και μετά να αμολήσει μελάνι για να θολώσει τα νερά.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018
Ονδούρα: To 43% των δολοφονιών δημοσιογράφων έγινε υπό το καθεστώς του σημερινού “προέδρου” Χουάν Ορλάντο Έρνάντες (JOH)
Η διαφθορά και η θεσμική συνενοχή ενός συστήματος δικαιοσύνης που στερείται πολιτικής βούλησης για την δίωξη και τιμωρία του εγκλήματος έχει οδηγήσει ιστορικά σε υψηλούς δείκτες ατιμωρησίας.
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Εθνικής Επιτροπής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα της Ονδούρας (CONADEH) , με την τελευταία δολοφονία του δημοσιογράφου Αρίστιδες Σότο, οι δολοφονίες έφτασαν τις 75, εκ των οποίων, 69 υποθέσεις (92%) παραμένουν ατιμώρητες λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος του δικαστικού συστήματος. Στα θύματα περιλαμβάνονται δημοσιογράφοι, κάμεραμαν, ραδιοτηλεοπτικοί παραγωγοί και ιδιοκτήτες ΜΜΕ.
Σε αυτό προστίθεται και ο τεράστιος αριθμός καταγγελιών για επιθέσεις, απειλές κατά ζωής, καταστροφή και κλοπή εξοπλισμού, λεκτικές και φυσικές επιθέσεις, οι οποίος λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος από τις δικαστικές αρχές δεν επιλύονται ποτέ, παρ ότι πολλές καταγγελίες υποστηρίζονται από εθνικές και διεθνείς οργανώσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων.
Το 43% των εγκλημάτων υπό την κυβέρνηση JOH
Η CONADEH καταγράφει τα τελευταία 4 χρόνια υπό την κυβέρνηση του Χουάν Ορλάντο Ερνάντες (JOH), σε αυτή την χώρα της Κεντρικής Αμερικής που αυτοχαρακτηρίζεται δημοκρατική και οι επιχειρηματίες και οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι ισχυρίζονται ότι ζει ειρηνικά, 32 δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στα ΜΜΕ δολοφονήθηκαν. Ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει το 43% των δολοφονιών ανθρώπων του τύπου τα τελευταία 16 χρόνια. Δηλαδή, σε 4 κυβερνητικές θητείες.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκατοντάδες παλαιστίνιοι βρίσκονται στους δρόμους της πόλης της Ράφα, στη νότια λωρίδα της γάζας, απαιτώντας από τους αξιωματούχους να άρουν τις κυρώσεις και να σταματήσουν τον αποκλεισμό των 11 ετών που οδηγεί την οικονομία της γάζας σε μια σχεδόν κατάρρευση. #Savegaza


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο 10 χρονος Σάλεχ Αλ-Tamimi από τη Ραμάλα υπέστη τραυματισμό στο κεφάλι του από μια χειροβομβίδα δακρυγόνα που εκτοξεύθηκε από ισραηλινοναζιστες στρατιώτες νωρίτερα σήμερα!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σύμφωνα με φιλοκυβερνητικές συριακές πηγές σε ειδική επιχείρηση αποστολή οι συριακές δυνάμεις που πήγαν στο Αφρίν εντόπισαν και σκότωσαν στην ύπαιθρο του Αφρίν στην τοποθεσία Deir Sawan τον διοικητή  της τρομοκρατικής οργάνωσης που καθοδηγεί η ΜΙΤ της Sultan Murad θυγατρική του FSA (Σουλτάνος Μουράτ,Sultan Murat Tümeni) τον Hassan Hassan Al-Ahmad .Ο ίδιος ήταν τουρκμενικής καταγωγής..Η οργάνωση αυτή αποτελείται κυρίως από τουρκμένους.Σε θρίλερ είχε από χθες το βράδυ εξελιχθεί η τύχη του καθώς διέρρευσε σε πρώτη φάση ότι αιχμαλωτίστηκε από τις συριακές δυνάμεις που πήγαν στο Αφρίν.Στη συνέχεια τούρκικοι λογαριασμοί έσπευσαν να δηλώσουν ότι η είδηση αφορούσε διοικητή του FSA που τραυματίστηκε στο Αφρίν και μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στην Τουρκία..
Οι φιλοκυβερνητικές πηγές διαρρέουν μάλιστα φωτογραφία του αρχηγού της Sultan Murad που θεωρούν νεκρό και που δεν συμπίπτει με την φωτογραφία που αρχικά διέρρευσε σε πρώτο χρόνο. Φαίνεται ότι οι τούρκικες υπηρεσίες όταν πληροφορήθηκαν ότι ο άνθρωπός τους έπεσε σε παγίδα των συριακών υπηρεσιών φρόντισαν να θολώσουν τα πράγματα διακινώντας από λογαριασμούς που αυτοί ελέγχουν την έιδηση έπειτα την πήραν πίσω αλλά άφησαν μια φωτογραφία που δεν αντιστοιχούσε στον αυθεντικό αρχηγό της Μουράτ ώστε κι αν έβγαινε η πληροφορία με τον έναν ή άλλον τρόπο να δημιουργήσουν μια ασφαλιστική δικλίδα του τύπου αυτή δεν αφορά τον αρχηγό της Μουράτ.Όλα αυτά τώρα διαλύονται καθώς φαίνεται ότι οι συριακές δυνάμεις παγίδευσαν και σκότωσαν τον τρομοκράτη και τώρα διακινούν την αυθεντική του φωτογραφία….



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μίκης Θεοδωράκης: «Είμαι πατριώτης διεθνιστής, πιστός στην ιδεολογία της νιότης μου»
Δημοσιεύθηκε: Φύλλο 395 Δρομος της Αριστερας - 16/2/2018

ΟΜίκης Θεοδωράκης δέχτηκε τελευταία αρκετά πυρά από εκπροσώπους του πολιτικού κόσμου και του Τύπου, κυρίως από εκείνους που τάσσονται με την πλευρά της κυβέρνησης και της Αριστεράς διαφόρων αποχρώσεων. Η βασική κατηγορία είχε να κάνει βέβαια με τη συμμετοχή του στο συλλαλητήριο του Συντάγματος για τη Μακεδονία, αλλά και με το περιεχόμενο της ομιλίας που εκφώνησε εκεί. Ο Δρόμοςμίλησε με τον Μίκη Θεοδωράκη και παρουσιάζει σήμερα τη συνέντευξη που μας παραχώρησε. «Είμαστε ένας Λαός 100% φιλειρηνικός» δηλώνει ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης και επαναλαμβάνει ότι είναι «πατριώτης διεθνιστής» όπως όλοι εκείνοι «που πίστεψαν και αγωνίστηκαν με τις ιδέες και τα λάβαρα του ΕΑΜ», ενώ αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο εκείνος βίωσε ορισμένα από τα ιστορικά γεγονότα της δεκαετίας του 40. Όσο για τις κατηγορίες περί σύμπλευσης με τη… Χρυσή Αυγή, τις αντιμετωπίζει φυσικά ως αστειότητες, τονίζοντας ότι αυτή δεν ήταν παρά «μια μαύρη τριχούλα μέσα στο γάλα της Λαοθάλασσας που την κατάπιε κυριολεκτικά». Η Συντακτική Επιτροπή του Δρόμου αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει τον Μίκη Θεοδωράκη για τη συνέντευξη που με χαρά παρουσιάζουμε σήμερα στους αναγνώστες μας.
Πολλοί αποδίδουν εθνικιστικό χαρακτήρα στις τελευταίες λαϊκές εκδηλώσεις για τη Μακεδονία. Ποια η δική σας γνώμη;
Πρώτα-πρώτα, η Ελλάδα δεν είχε διεκδικητικές βλέψεις σε ξένα εδάφη. Ακόμα και στην περίπτωση της Βορείου Ηπείρου (Νότιας Αλβανίας) όπου ζουν ακόμα Έλληνες και της Μικράς Ασίας όπου ο ελληνικός πληθυσμός ήταν πλειοψηφία έναντι των Τούρκων από το 800 π.Χ. ως το 1922. Είμαστε ένας Λαός 100% φιλειρηνικός. Υπάρχουν φυσικά και οι υπερπατριώτες εθνικιστές, όμως αυτοί αποτελούν γραφικές περιπτώσεις μη υπολογίσιμων μειοψηφιών. Γιατί είναι βέβαιο ότι οι 400.000 ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής είχαν ως κίνητρο για την ψήφο τους αυτή τη διαμαρτυρία και ελάχιστοι την αποδοχή της ναζιστικής ιδεολογίας μιας χούφτας φανατικών οπαδών εκτός τόπου και χρόνου.
Στην ομιλία σας στο Σύνταγμα, δηλώσατε πατριώτης και διεθνιστής. Στις μέρες μας αυτό προξενεί εντύπωση σε κάποιους…
Ο πατριώτης διεθνιστής ανήκει σ’ αυτούς που πίστεψαν και αγωνίστηκαν με τις ιδέες και τα λάβαρα του ΕΑΜ. Σ’ αυτούς ανήκα κι εγώ, ένας από τους ελάχιστους που είναι ακόμα ζωντανοί και ακόμα ένας από τις μερικές δεκάδες που έχουμε μείνει όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια ως σήμερα πιστοί στην ιδεολογία της νιότης μας. Είχα την τύχη να είμαι μέσα στους εβδομήντα που το ΚΚΕ επέλεξε μέσα από εκατοντάδες χιλιάδες για την κομματική σχολή. Μια μέρα όμως, σ’ ένα μάθημα με δάσκαλο τον Μήτσο Παρτσαλίδη, σηκώθηκα και του είπα: «Σύντροφε, δεν κάνω γι’ αυτή τη δουλειά. Όμως σας δηλώνω, ότι θα είμαι πρώτος σε όλες τις μάχες που μας περιμένουν». Αυτός ο διχασμός με βοήθησε να είμαι στην πράξη από τους πρώτους στις θυσίες και ταυτόχρονα να έχω σκέψη ελεύθερη και ανεξάρτητη.
«…Δεν χορτάσανε να με τιμωρούν. Ποιοι; Κάθε φορά ψάχνουνε να βρούνε ένα πάτημα. Τι βρήκαν τώρα, ύστερα από μισό και πλέον αιώνα; Ότι… συνέπλευσα με την Χρυσή Αυγή! Δηλαδή με μια μαύρη τριχούλα μέσα στο γάλα της Λαοθάλασσας που την κατάπιε κυριολεκτικά. Την είδε κανείς; Κανείς! Μόνο μια φωτογραφία και ένα-δυο πλάνα όλα κι όλα. Ήταν σιωπηλοί ακροατές όπως τόσοι και τόσοι από όλες τις πτέρυγες της Βουλής και όλες τις κομματικές παρατάξεις»
Πώς καθόρισε αυτό τη μετέπειτα πορεία σας;
Με βοήθησε να βλέπω πρώτα τα δικά μου σφάλματα και να τα διορθώνω με μεγάλο κόστος απέναντι σε μια ηγεσία που δεν ήθελε να δει τα δικά της σφάλματα, με αποτέλεσμα να οδηγήσει το Κόμμα, τον Λαό και τη χώρα στο απόλυτο Χάος. Αυτό ακριβώς το συνειδητοποίησα στο Δ΄ Τάγμα των πολιτικών εξορίστων στη Μακρόνησο, στα 1949, την ημέρα που ο Νίκος Ζαχαριάδης κατηγόρησε ανοιχτά τον Γιώργο Σιάντο, Γραμματέα του ΚΚΕ στα κρίσιμα χρόνια της ξένης κατοχής και της Μάχης του Δεκέμβρη στα 1944, που τη διηύθυνε ο ίδιος προσωπικά. Την εποχή εκείνη ήμουν διμοιρίτης του Εφεδρικού ΕΛΑΣ και το γεγονός που προανέφερα, το ότι δηλαδή είχα ελεύθερη και ανεξάρτητη σκέψη και παράλληλα βρισκόμουν στην πρώτη γραμμή με τη σιδερένια πειθαρχία που απαιτεί ο ένοπλος αγώνας, με έκανε να διαπιστώσω από τότε την προδοσία του Σιάντου, δηλαδή αυτό που αποκάλυψε ο Ζαχαριάδης πέντε χρόνια αργότερα, όταν πια είχαν χαθεί στον εμφύλιο που μας επιβάλανε οι Άγγλοι δεκάδες χιλιάδες αγόρια και κορίτσια κι απ’ τις δυο μεριές και όταν η Ελλάδα είχε οδηγηθεί σε πλήρη διάλυση.
Ποιες ήταν οι συνέπειες της ελεύθερης και ανεξάρτητης σκέψης μου; Η τοπική ηγεσία του κόμματος και του ΕΛΑΣ, παρά το γεγονός ότι με έβλεπαν να μάχομαι με πειθαρχία και θάρρος στην πρώτη γραμμή, με πέρασαν από Έκτακτο Ανταρτοδικείο τα Χριστούγεννα του 1944, το οποίο με καταδίκασε σε θάνατο! Χωρίς να υπολογίζουν ότι οι Εγγλέζοι με τα τανκς ήταν σε απόσταση αναπνοής και ότι είχα αναλάβει την στρατιωτική ηγεσία ενός λόχου που βρισκόταν στην πρώτη γραμμή. Ήμαστε ξαπλωμένοι πίσω από μια μάντρα περιμένοντας από στιγμή σε στιγμή να μας επιτεθούν και τότε ανακοινώθηκε με το χωνί ότι είχα καταδικαστεί και ότι έστελναν πολιτοφύλακες για να μας εκτελέσουν, εμένα και τον Τριαντάφυλλο, που ήταν επικεφαλής του δεύτερου λόχου (εγώ ήμουν στον πρώτο). Εκείνη τη στιγμή έριξε το εγγλέζικο τανκ την πρώτη βολή από την οδό Αρτάκης. Ενώ ήμασταν πλάι-πλάι ξαπλωμένοι με τα αυτόματα έτοιμα να υποδεχθούμε το πρώτο κύμα της επίθεσης, γυρίζει προς το μέρος μου ο Τριαντάφυλλος και μου λέει: «Για φαντάσου συναγωνιστή να μας σκοτώσουν οι δικοί μας! Δεν είναι απίστευτο;». Και πάνω στην τελευταία του λέξη, μια σφαίρα στο μέτωπο του Τριαντάφυλλου ανοίγει μια πληγή σαν τριαντάφυλλο, ενώ τα μάτια του ορθάνοιχτα με ρωτούν… Πώς να του απαντήσω;
«Ο πατριώτης διεθνιστής ανήκει σ’ αυτούς που πίστεψαν και αγωνίστηκαν με τις ιδέες και τα λάβαρα του ΕΑΜ. Σ’ αυτούς ανήκα κι εγώ, ένας από τους ελάχιστους που είναι ακόμα ζωντανοί και ακόμα ένας από τις μερικές δεκάδες που έχουμε μείνει όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια ως σήμερα πιστοί στην ιδεολογία της νιότης μας»
Ακολούθησαν τα χρόνια της εξορίας, η Μακρόνησος από όπου πέρασε σημαντικό τμήμα της γενιάς σας.
Στη Μακρόνησο άρχισαν κάποτε να μας προετοιμάζουν γι’ αυτό που μας περίμενε στην χαράδρα του Α΄ Τάγματος, λίγα χιλιόμετρα νοτιότερα. Εμείς κοιμόμαστε στις σκηνές και έξω βρέχει και ο βοριάς ουρλιάζει. Ξαφνικά ακούμε και ανθρώπινα ουρλιαχτά. Το πρωί τρέχουμε στα συρματοπλέγματα και βρίσκουμε ριγμένα επάνω στα σιδερένια αγκάθια σώματα παραμορφωμένα από τα βασανιστήρια. Άλλοι είναι νεκροί και άλλοι μόλις αναπνέουν. Μήνυμα, σαν να θέλανε να μας προειδοποιήσουν: «Αυτό σας περιμένει». Στις 26 Μαρτίου του 1949 μας καλούν στην πλατεία: «Όσοι γεννήθηκαν το 1925 και 1926, ένα βήμα μπροστά. Ετοιμάστε ένα μικρό μπόγο. Σε μισή ώρα αναχωρείτε για το Α΄ Τάγμα». Πείτε μου εσείς τι να σκεφτώ. Η κομματική οργάνωση με καλεί και μου λέει: «Σου αναθέτουμε στη μεταγωγή να φροντίσεις να κρατηθεί ψηλά το ηθικό σας». Όταν μας βασανίζουν στην χαράδρα, είμαστε τριακόσιοι. Την επόμενη μέρα, όταν συνήλθα, ήμουν μόνος, ξαπλωμένος μέσα σε λίμνη αίματος και περιστοιχισμένος από τα ανθρώπινα κτήνη των βασανιστών, που καθώς με βλέπανε να κείτομαι με σπασμένα πλευρά, χέρια και πόδια, με βαθειές πληγές στο κρανίο και το στόμα γεμάτο αίμα που μ’ έπνιγε, γλύφανε τα χείλη τους μπροστά στο ανυπεράσπιστο θύμα τους. Τότε βλέπω τον θηριώδη Μοίραρχο της Χωροφυλακής που μας συνόδευε και που σε όλο το δρόμο διέταζε τους χωροφύλακες να μας χτυπούν με τους υποκόπανους των όπλων τους, τον βλέπω λοιπόν να έχει γονατίσει, να μου σκουπίζει με το μαντήλι του το αίμα από το πρόσωπο και τα μάτια μου και τρομοκρατημένος να μου λέει: «Παιδί μου, παιδί μου, υπόγραψε! Αυτοί είναι κανίβαλοι!». Τον κοιτάζω και συγκινούμαι και προσπαθώ να του πω δυο λόγια. Όμως το αίμα μου πνίγει τη φωνή μου. Τελικά κατορθώνω να του πω «Όχι, όχι». «Γιατί παιδί μου;». «Γιατί είμαι Κρητικός!».
Θυμάστε καλά βέβαια τα στιγμιότυπα εκείνης της σκληρής και συγκλονιστικής εποχής. Κι άλλοι τα θυμήθηκαν αυτές τις μέρες, ανέσυραν πολύ παλιές ιστορίες για να σας επιτεθούν…
Είπα πριν, με μια λέξη, όσα είχα να πω για την προδομένη μου νιότη. Από τότε δεν χορτάσανε να με τιμωρούν. Ποιοι; Κάθε φορά ψάχνουνε να βρούνε ένα πάτημα. Τι βρήκαν τώρα, ύστερα από μισό και πλέον αιώνα; Ότι… συνέπλευσα με την Χρυσή Αυγή! Δηλαδή με μια μαύρη τριχούλα μέσα στο γάλα της Λαοθάλασσας που την κατάπιε κυριολεκτικά. Την είδε κανείς; Κανείς! Μόνο μια φωτογραφία και ένα-δυο πλάνα όλα κι όλα. Ήταν σιωπηλοί ακροατές όπως τόσοι και τόσοι από όλες τις πτέρυγες της Βουλής και όλες τις κομματικές παρατάξεις. Γιατί τελικά τι ήταν η συγκέντρωση; Χιλιάδες χιλιάδων Λαού και δυο ομιλίες που σφράγισαν την ιδεολογική-πολιτική ταυτότητα. Η ομιλία του Καθηγητή Κασιμάτη και η δική μου. Και φυσικά ο χαιρετισμός του Μιχάλη Πατσίκα συνεργάτη μου μαζί με τον Όθωνα Ιακωβίδη από τον καιρό της «Σπίθας» και της εκπροσώπου της Συντονιστικής Επιτροπής των Μακεδονικών Συλλόγων απ’ όλο τον κόσμο.

https://www.e-dromos.gr/mikis-theodorakis-eimai-patriotis-diethnistis-pistos-stin-ideologia-tis-niotis-mou/



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσία: Η Δύση στρέφεται στο σχέδιο «Β» ανατροπής του Άσαντ
 Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018, 18:09
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο Βελιγράδι ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να υποστηρίξει μια εκεχειρία διάρκειας 30 ημερών στη Συρία, αλλά μόνο στην περίπτωση που δεν αφορά το «Ισλαμικό Κράτος», το «Μέτωπο της Αλ Νόσρα» και άλλες ομάδες «οι οποίες μοιράζονται τα οικοδομικά τετράγωνα της Δαμασκού».
Παράλληλα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για τη στάση της Δύσης στο συριακό ζήτημα, λέγοντας ότι η Μόσχα έχει την υπόνοια ότι η Δύση θέλει να μετατοπίσει το ενδιαφέρον της από τις συνομιλίες της Γενεύης στην υλοποίηση ενός σχεδίου «Β», δήλωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ.
«Ένα σύνολο παραγόντων, μας κάνει να σκεφτόμαστε και να λέμε ότι ο στόχος εκείνων που θέλουν το ψήφισμα αυτό (για την κατάσταση στην ανατολική Γούτα) να ψηφιστεί αυτή τη στιγμή χωρίς να ληφθούν υπ' όψιν οι δικές μας ουσιαστικές τροπολογίες, δεν συνίσταται στο να βοηθηθεί ο άμαχος πληθυσμός, αλλά να στρέψουν την προσοχή στο συριακό ζήτημα, από τις συνομιλίες της Γενεύης που πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα... στις κατηγορίες κατά της συριακής κυβέρνησης, ώστε να της αποδώσουν όλες τις αμαρτίες με σκοπό να προωθήσουν το λεγόμενο σχέδιο «Β» για την ανατροπή της, κατά παράβαση του ψηφίσματος 2254 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο απαιτεί απ όλες τις πλευρές να αποδεχθούν ότι είναι αναγκαίο οι ίδιοι οι Σύροι να αποφασίσουν για το μέλλον της χώρας τους».
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών είπε επίσης ότι «εάν τα επιχειρήματα μας αγνοηθούν, δεν θα έχουμε άλλη επιλογή, από το να σκεφτούμε, ότι στόχος των εμπνευστών αυτής της πρωτοβουλίας είναι και πάλι να στοχεύσουν τη Δαμασκό και να απαλλάξουν από ευθύνες τις τρομοκρατικές ομάδες».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σερβία: Το Βελιγράδι δεν θα επιβάλει κυρώσεις στη Μόσχα
 Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018, 12:09
Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς διαβεβαίωσε τον Ρώσο ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ ότι η πολιτική του Βελιγραδίου απέναντι στη Μόσχα δεν πρόκειται να αλλάξει, παρά τις πιέσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ.
Κατά τη συνάντηση που είχαν οι δύο πολιτικοί το βράδυ της Τετάρτης στο Βελιγράδι, επιβεβαιώθηκαν οι καλές σχέσεις των δύο χωρών και εξετάστηκαν οι δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξής των. Ο Σεργκέι Λαβρόφ πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στο Βελιγράδι με αφορμή την επέτειο των 180 ετών από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της Σερβίας και της Ρωσίας.
«Πιστεύω ότι θα συνεχιστούν οι πιέσεις για να αλλάξουμε στάση απέναντι στη Ρωσία, αλλά η Σερβία θα σεβαστεί την παραδοσιακή φιλία και όχι μόνο δεν θα αλλάξει την πολιτική της, αλλά θα εμβαθύνει ακόμη περισσότερο τις σχέσεις φιλίας. Είμαστε μία ανεξάρτητη χώρα και αποφασίζουμε αυτόνομα, αδιαφορώντας αν αρέσει ή όχι σε κάποιον αυτό» επεσήμανε ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Σεργκέι Λαβρόφ.
Ο πρόεδρος της Σερβίας ανέφερε ότι κατέστησε σαφές στην Ουάσιγκτον αλλά και στις Βρυξέλλες ότι η Σερβία δεν θα επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας και θα διατηρήσει τη στρατιωτική της ουδετερότητα. «Ελπίζω ότι η στάση μας αυτή θα αντιμετωπιστεί με κατανόηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αν δεν συμβεί όμως αυτό, τότε θα συμπεριφερθούμε ως ανεξάρτητη και ελεύθερη χώρα» συμπλήρωσε ο Αλ. Βούτσιτς. Ο πρόεδρος της Σερβίας ευχαρίστησε τη Ρωσική Ομοσπονδία που αντιμετωπίζει με σεβασμό την ανεξαρτησία της Σερβίας, όπως επίσης «για τη στήριξη που παρέχει στη βελτίωση των διμερών σχέσεων και τον σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας της Σερβίας».
Ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας επεσήμανε, στη συνέντευξη Τύπου, ότι είναι ψεύτικο το δίλημμα «ή με τη Δύση ή με τη Ρωσία» που τίθεται στη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της Σερβίας.
«Γνωρίζουμε ότι η Ε.Ε. στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με τη Σερβία θέτει όρους, όπως την αναγνώριση του Κοσόβου και την επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Ο όρος για την επιβολή κυρώσεων δεν θα επιβιώσει για πολύ καιρό ακόμα, αφού όλο και περισσότερες χώρες εντός της Ε.Ε. κατανοούν ότι οι κυρώσεις είναι αντιπαραγωγικές» εκτίμησε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.
Αναφερόμενος στο ζήτημα του Κοσόβου επανέλαβε ότι η Μόσχα θα συνεχίσει να στηρίζει όλες τις αποφάσεις του Βελιγραδίου. Επεσήμανε ότι στην περίπτωση που στον διάλογο με την Πρίστινα, που διεξάγεται υπό την αιγίδα της Ε.Ε., επιχειρηθεί η συμμετοχή και των ΗΠΑ, η Ρωσία δεν θα μείνει αμέτοχη. «Η διεξαγωγή του διαλόγου ανατέθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά, εάν οι Αλβανοί ζητήσουν αλλαγή του πλαισίου διαλόγου με την ένταξη και άλλων μετόχων, εκτός από την Ε.Ε. και η Σερβία μάς καλέσει, τότε δεν θα μείνουμε στην άκρη» τόνισε ο Σεργκέι Λαβρόφ.
Ο Ρώσος ΥΠΕΞ σήμερα θα συναντηθεί με την πρωθυπουργό της Σερβίας Άνα Μπερνάμπιτς και τον Σέρβο ομόλογό του Ίβιτσα Ντάτσιτς.
Ο Σεργκέι Λαβρόφ και ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς θα επισκεφτούν επίσης τον ιερό ναό του Αγίου Σάββα και θα παρακολουθήσουν τις εργασίες τοποθέτησης του ψηφιδωτού του Παντοκράτορος Χριστού, στον κεντρικό τρούλο. Η κατασκευή του ψηφιδωτού αυτού χρηματοδοτήθηκε με τέσσερα εκατομμύρια ευρώ από τη ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Gazprom Νjeft. Κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου στη Μόσχα, στη δημιουργία του συμμετείχαν 90 Ρώσοι αγιογράφοι, το εμβαδόν του είναι 1.284 τετραγωνικά μέτρα και ζυγίζει 40 τόνους.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βενεζουέλα: Η αμερικανοπληρωμενη προδοτικη αντιπολίτευση θα μποϊκοτάρει τις πρόωρες «νόθες όπως λεει» προεδρικές εκλογές
 Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018, 22:26
Ο συνασπισμός της αμερικανοπληρωμενης προδοτικης αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας καταλαβαινοντας ότι όχι απλως θα χασει στις εκλογες αλλα θα ξεφτιλιστει, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει στις «νόθες και παράνομες» προεδρικές εκλογές της 22ης Απριλίου, εξαιτίας των συνθηκών που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση του προέδρου Νίκολας Μαδούρο.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο Παλαιστίνιος σκηνοθέτης Raed Andoni, κέρδισε το βραβείο της Αργυρής Άρκτου για το καλύτερο ντοκυμαντέρ στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, για το ντοκυμαντέρ του "Ghost Hunting", στο οποίο πρώην κρατούμενοι συζητούν τη ζωή στη φυλακή σ' ένα από τα κυριότερα κέντρα ανάκρησης του Ισραήλ.
Στο φιλμ, ο Andoni αναπαράγει τους χώρους ανάκρισης και τα κελιά στο ανακριτικό κέντρο Moskobiya, το οποίο λειτουργεί ως πλαίσιο για τους πρώην κρατούμενους να μιλήσουν για τη ζωή τους στη φυλακή και τις ταπεινώσεις που υπέστησαν κατά τη διάρκεια της κράτησής τους.
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 7.000 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι στις ισραηλινές φυλακές άντρες και γυναίκες. Από το 1967 - χρονιά κατοχής της Δυτικής Όχθης, της Ανατολικής Ιερουσαλήμ και της Γάζας. περί τους 75.000 Παλαιστίνιους έχουν φυλακιστεί συνολικά. Οι περισσότεροι περνούν στρατοδικεία ενώ πολλοί φυλακίζονται χωρίς κατηγορία για "λόγους ασφαλείας". Πρακτικά δεν υπάρχει παλαιστινιακή οικογένεια που τα μέλη της να μην έχουν υποστεί φυλάκιση.
Η ιστορία αρχίζει με τα δικά μου φαντάσματα, λέει ο Andoni. Ήταν μια ευκαιρία να ανασύρω συναισθήματα θαμμένα μέσα μου και από όλους όσους έχουν περάσει μια τέτοια εμπειρία.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου έναν νεαρό Παλαιστίνιο αφού τον απήγαγαν από το σπίτι του στην πόλη Τζενίν της Δυτικής Όχθης, σήμερα Πέμπτη 22/02/2018, το πρωί.
Ο Σύλλογος Παλαιστινίων Κρατουμένων δήλωσε ότι οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις χτύπησαν τον νεαρό Παλαιστίνιο Yssin al-Saradeeh στο κεφάλι και όλο το σώμα του, αφού τον είχαν απαγάγει από το σπίτι του.
Οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις πάντοτε επιτίθενται και χτυπούν τους Παλαιστινίους και τα μέλη της οικογένειάς τους, συμπεριλαμβανομένων των ηλικιωμένων, των γυναικών και των παιδιών, κατά τις εκστρατείες απαγωγών.
Η οικογένεια του Al-Saradeeh επιβεβαίωσε τις αναφορές για το θάνατο του Yassin και κατήγγειλε τις βιαιοπραγίες των ισραηλινών στρατιωτών όταν εισέβαλλαν στο σπίτι και τον απήγαγαν.
Η δολοφονία του Γιασίν ανεβάζει τον αριθμό των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν για διάφορους λόγους μέσα στις ισραηλινές φυλακές σε 213.
Στη φωτογραφία ισραηλινοί στρατιώτες μαζί με τους μυστικούς στρατιώτες επιτίθενται και χτυπούν νεαρό Παλαιστίνιο ενώ τον απαγάγουν (φωτ. αρχείου)



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτοί οι μαύροι πάνθηρες θυσίασαν τις ζωές τους για την ελευθερία μας και τους έχουμε ξεχάσει. Οι περισσότεροι από αυτούς κάνουν ισόβια στη φυλακή για συνομωσίες και δεν έχουν διαπράξει ποτέ έγκλημα. Ο Ομπάμα δεν ελευθέρωσε ούτε έναν από αυτους



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


 ΑΘΩΟΣ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΔΩΣΙΛΟΓΟΥ.
ΑΘΩΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΓΛΙΤΣΑΣ.
Δάκρυσε ο Παναγιώτης Πικραμμένος για τις άδικες κατηγορίες. Αυτός τη βρομοδουλειά για ένα μήνα ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός σε εποχή μνημονίων ανέλαβε να κάνει. Έχοντας γίνει πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας ήδη το 2010, τη χρονιά ακριβώς που η Ελλάδα έχανε την ανεξαρτησία της και η δικαιοσύνη καλούνταν να υπηρετήσει τα μνημόνια και τα συμφέροντα των δανειστών.
Είναι αθώος ο άνθρωπος των βρόμικων δικαστικών κυκλωμάτων. Ο γιος του δωσίλογου Όθωνα Πικραμμένου (ως Οtto υπέγραφε), που έβγαλε λεφτά με τη διακίνηση γερμανικών και ιταλικών εντύπων επί Κατοχής. Και με τα λεφτά αυτά σπούδασε και έκανε μεγαλοδικαστή το παλικάρι του! Το αθώο!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



H σύλληψη ενός αρχηγού των φονιάδων στην Αφρίν...
...από τη Λαϊκή Πολιτοφυλακή της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας
Πρόκειται για τον Διοικητή της ομάδας AlSultan Murad Battalion του "ελεύθερου συριακού στρατού", που μέχρι χθες πολεμούσαν μαζί με τους Κούρδους εναντίον του Άσαντ.
Στην Αφρίν, μην ακούτε και διαβάζετε παραμύθια, ο φασίστας Ερεντογάν έχει διοχετεύσει τα ανθρωπόμορφα κτήνη του "ελεύθερου συριακού στρατού" και ελλάχιστους Τούρκους...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φλεβάρης 1973... η κατάληψη της νομικής Αθήνας... Ο δρόμος για το Πολυτεχνείο είχε ανοίξει
21 Φλεβάρη 1973...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Αυτόν τον εξέχοντα φίλο της Ελλάδας πολέμησε το σύγχρονο ελληνικό δυτικόδουλο κατεστημένο...
Ο Άσαντ επανέφερε την ονομασία Κωνσταντινούπολη στα σχολικά βιβλία
Αυτόν τον εξέχοντα φίλο της Ελλάδας πολέμησε το σύγχρονο ελληνικό δυτικόδουλο κατεστημένο και συνεχίζει να το κάνει με μεγαλύτερο μένος ο ψευτοαριστερός Κοτζιάς.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ο Πούτιν τραβάει την καρέκλα από πίσω από τον Ερντογάν για να του πει απαγορεύεται να καθίσεις πριν καθίσω εγώ...


1 σχόλιο:

e-h είπε...



Esta semana La Jiribilla propone un dossier dedicado al escritor cubano
Rafael de Águila, ganador del Premio Casa de las América en su más
reciente edición. La selección de textos incluye una entrevista, firmada
por Ahmel Echevarría, así como dos cuentos y un ensayo del autor
homenajeado.
Completan la entrega textos dedicados al corto de animación Los dos
príncipes, estrenado recientemente y producido por los Estudios de
Animación del ICAIC; Un texto de Guille Vilar sobre el libro La canción
en Cuba, a cinco voces, de Ediciones Ojalá y algunas notas sobre arte y
mercado, firmadas por el pintor y ensayista cubano Manuel López Oliva;
entre otros materiales de interés.
La entrega 842 de La Jiribilla ofrece también amplia información sobre
Más allá del polvo, el estreno más reciente de Danza Contemporánea de
Cuba, bajo la dirección del joven coreógrafo cubano Miguel Altunaga.
A todos estos contenidos usted puede acceder por intranet e internet, a
través de la dirección electrónica www.lajiribilla.cu


Αυτή την εβδομάδα η La Jiribilla προτείνει έναν φάκελο αφιερωμένο στον Κουβανογράφο συγγραφέα
Rafael de Águila, τον νικητή του βραβείου Casa de las América στην πιο
πρόσφατη του έκδοση. Η επιλογή των κειμένων περιλαμβάνει μια συνέντευξη που υπέγραψε
ο Ahmel Echevarría, καθώς και δύο ιστορίες και ένα δοκίμιο από τον
τιμημένο συγγραφέα .
Συμπληρώνουν τα κείμενα αποστολής αφιερωμένα στο κινούμενο animation short The Two
Princes, που κυκλοφόρησε και παράγεται πρόσφατα από τα
Animation Studios του ICAIC. Guille Vilar κείμενο για το βιβλίο Το τραγούδι
στην Κούβα, πέντε φωνές, Ediciones επιθυμία και τις σημειώσεις για την τέχνη και την
αγορά, η οποία υπογράφηκε από την κουβανική ζωγράφου και δοκιμιογράφος Manuel Lopez Oliva?
μεταξύ άλλων υλικών ενδιαφέροντος.
Παράδοση 842 της Jiribilla προσφέρει επίσης εκτενείς πληροφορίες σχετικά
Πέρα από τη σκόνη, την τελευταία έκδοση του Σύγχρονου Χορού της
Κούβας, υπό την ηγεσία του νεαρού Κουβανού χορογράφος Miguel Altunaga.
Σε όλα αυτά τα περιεχόμενα μπορείτε να έχετε πρόσβαση μέσω ενδοδικτύου και διαδικτύου
μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης www.lajiribilla.cu