Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Τεταρτη 28 Φεβρουαριου 2018



Έχουν φύγει κάπου μισό εκατομμύριο νέοι κι αν κρίνω από το ότι τρία παιδιά στα τέσσερα, ηλικίας από 17 έως 35 χρόνων, είτε σχεδιάζουν άμεσα το φευγιό είτε το θεωρούν πολύ πιθανό στο μέλλον, ζούμε μια αφαίμαξη ανάλογη μ' αυτή των χρόνων 1950-75. Φεύγει ο ανθός της ελληνικής κοινωνίας κι αυτό είναι το μεγαλύτερο από τα εγκλήματα της αλητείας των χορτάτων μπούληδων που κυβερνάνε.
"Και ποιο ήταν το πιο σημαντικό που συνέβη όταν κυβερνούσε αυτός ο Τσίπρας;", θα ρωτάει η επόμενη γενιά.
"Ρήμαξε τον τόπο, αναγκάζοντας τους νέους να ξενιτευτούν", θα 'ναι η απάντηση.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ναι! Το σκέφτηκα όταν λογάριασα το επίδομα ενοικίου που βούταγαν τα λαμόγια σε σχέση με το επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης που δίνει η κυβέρνηση των χορτάτων μπούληδων στους ανθρώπους που δεν έχουν εισόδημα.
Ρε φίλε, θεωρείται πως ένα λαμόγιο μόνο για το ρημάδι όπου μένει πρέπει να ξοδεύει όσα οι μπούληδες δίνουν σε πέντε ανθρώπους για να καλύψουν όλες τους τις ανάγκες! 1.000 ευρώ το επίδομα ενοικίου της σαπίλας, 200 το επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης!
Γι' αυτούς, αν δεν είσαι σάπιος μέχρι το μεδούλι για να ζεις σε βάρος της κοινωνίας βουτώντας χιλιάρικα από δω κι από κει, δεν αξίζει να πιάνεις τόπο πάνω στη γη.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε συγκέντρωση στην πλατεία Πετρινού στις 6 μ.μ. καλεί σήμερα η Πελοποννησιακή Πρωτοβουλία Φορέων και Πολιτών, καταγγέλλοντας το ψευδεπίγραφο “Αναπτυξιακό” Περιφερειακό Συνέδριο που πραγματοποιείται στην Τρίπολη. Στην πραγματικότητα, το Συνέδριο αποβλέπει στην υλοποίηση των κυβερνητικών μνημονιακών δεσμεύσεων για την παραχώρηση του δημόσιου πλούτου της περιοχής στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.
Μετά τη συγκέντρωση θα ακολουθήσει πορεία προς το Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης όπου στις 7.30 θα μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας, τον οποίο η Πρωτοβουλία έχει χαρακτηρίσει ανεπιθύμητο στην πόλη.

Χημικά και στην Τρίπολη την Τριτη 27/2 στις 20.00. Το 'χει πάρει σκοινί-κορδόνι η κυβέρνηση των χορτάτων μπούληδων. Με το που θα διαμαρτυρηθεί ο κόσμος, ξαμολάει τους ένστολους χρυσαυγίτες των ΜΑΤ.
Μα να μην αφήνουν τον λαό να εκφράσει τα αισθήματά του προς τον αμόρφωτο ηγετίσκο! Να 'ναι στην Τρίπολη ο Τσίπρας και να εμποδίζουν με χημικά την επαφή με τον λαό του!




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το κοινωνικό απόβρασμα με το όνομα Δημήτρης Παπαδημητρίου, που βούταγε τα χιλιάρικα από το δημόσιο ταμείο μαζί με τη σύζυγό του ως επίδομα ενοικίου.
Ο γλίτσας με τα 3,5 εκατομμύρια δολάρια καταθέσεις και μετοχές και το μισό εκατομμύριο εισόδημα. Ο πρόεδρος του ιδρύματος των κοινωνικών δολοφόνων "Λεβί". Το καθίκι που πριν λίγες μέρες δήλωνε ότι πρέπει να επιταχυνθούν οι πλειστηριασμοί για ν' αρπάξουν τα σπίτια του κόσμου οι όμοιοί του.
Δρόμο, ρε ξευτιλισμένε παλιάνθρωπε!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συλλήψεις αγωνιστών και συγκέντρωση στον Βόλο
Από Iskra -
27/02/2018
Ενώ στη 1.30  έχει προγραμματιστεί σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, στην οποία θα τεθεί και το ζήτημα της σχεδιαζόμενης καύσης σκουπιδιών από τη ΑΓΕΤ, τρία μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου συνελήφθησαν μετά από μήνυση της δημοτικής αρχής.
Η Επιτροπή Αγώνα έχει καλέσει σε συγκέντρωση αυτή την ώρα στα δικαστήρια του Βόλου για συμπαράσταση, συνεχίζοντας τον αγώνα ενάντια σε ένα σχέδιο που θα υποβαθμίσει την ποιότητα ζωής στην πόλη και τη γύρω περιοχή, καθώς η καύση σκουπιδιών την οποία προωθεί η δημοτική αρχή είναι αποδεδειγμένα μια διαδικασία καρκινογόνος.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στον πόλεμο η αλήθεια είναι το πρώτο θύμα
Αισχύλος
*Στην τεραστια δυτικη μηχανη πολεμικης προπαγανδας χρησιμοποιουνε φωτογραφιες απο αλλες χωρες και εγκληματα (εδω το BBC χρησιμοποιησε φωτογραφιες απο το Ιρακ και τις παρουσιασε οτι ειναι απο την Γκουτα της Συριας ..).σε αλλες περιπτωσεις χρησιμοποιησαν πολλες φωτογραφιες απο την ισραηλινη επιθεση επι 50 μερονυχτα στην Γαζα το 2014)




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανταποκριση απο ΣΥΡΙΑ ....ΜΠΡΑΒΟ ! Ο βρετανος δημοσιογράφος/πολιτικός αναλυτής, Δρ. Μάρκος (Marcus) Παπαδόπουλος,λεει την αληθεια για την ανατολική Γκούτα που βρίσκεται υπό την κατοχή της Τζάις αλ-Ισλάμ, της Αχράρ αλ-Σαμ, της αναβαπτισμένης αλ-Νούσρα ,της Αλ Καιντα και άλλων οργανώσεων παρόμοιας ιδεολογίας..μιλαει για ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ απο αυτες τις τρομοκρατικες ομαδες και για τον πλυθυσμο της Γκουτα που εχει υποφερει ΤΑ ΠΑΝΔΕΙΝΑ

μιλαει για την ευθυνη των ΗΠΑ,ΕΕ,Ισραηλ και Σαουδικη Αραβια ,μιλαει για το Χαλεπι που ηταν υπο κατοχη της Αλ Καιντα ..μιλαει για τα ''Λευκα Κρανη''..
..''οι White Helmets. Ας επαναλάβουμε λοιπόν μερικά στοιχεία για το ποιον αυτών των τύπων: ανθρωπιστική βιτρίνα της αλ-Νούσρα, συνδεδεμένη με τη Syria Campaign, μια ΜΚΟ με έδρα τη Βρετανία που εναλλάσσει τις κραυγές για τα «εγκλήματα του δικτάτορα» με τα καλέσματα για ζώνη επιβολής απαγόρευσης πτήσεων, η οργάνωση ιδρύθηκε το 2013 από έναν πρώην ;)Βρετανό στρατιωτικό, τον James Le Mesurier, στο Ντουμπάι. Από όσα είναι γνωστά μέχρι σήμερα, η οργάνωση αυτή έχει πάρει $23 εκατομμύρια από το USAID, £19.7 εκατομμύρια από το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας και $4.5 από την Ολλανδία. Υπερβολικά πολλά λεφτά για να αγοράσει κανείς άσπρα κράνη και οχήματα – με τόσα φτιάχνεις μάλλον στρατό.
Το ίντερνετ είναι γεμάτο με βίντεο και φωτογραφίες που απεικονίζουν ψευτοδιασώστες της οργάνωσης αυτής με όπλα, να πανηγυρίζουν με την αλ-Νούσρα διάφορες νίκες ενάντια στο συριακό στρατό, να παρακολουθούν εκτελέσεις και στη συνέχεια να τρέχουν να μαζέψουν τα πτώματα. Απαντώνται αποκλειστικά στις περιοχές που ελέγχει η αντιπολίτευση. Ένας από αυτούς φέρεται να προσπάθησε να βάλει βόμβα σε γερμανικό αεροδρόμιο.''




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρούντι Ρινάλντι: " Η σιγή ασυρμάτου που έπεσε γύρω από τα Ίμια είναι εντυπωσιακή. Κι όμως, χάθηκε έδαφος σε βάρος της χώρας. Αλλά δεν ομολογείται. Αντίθετα, θάβεται από ολόκληρο το πολιτικό σύστημα και τις παραφυάδες του στα ΜΜΕ.

Είναι πιθανός ο πόλεμος; Η λογική των πραγμάτων οδηγεί στη σύγκρουση...
Όχι μόνο το πολιτικό προσωπικό αλλά και σχεδόν όλοι οι σχηματισμοί της Αριστεράς δεν νοιώθουν, δεν αξιολογούν την απειλή αυτή. Κυρίως σιωπούν ή ελπίζουν ότι άλλοι θα βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά. «Βαθυστόχαστη» ανάλυση του Περισσού αξιολογεί πως όλα γίνονται για να αυξηθούν οι πωλήσεις οπλικών συστημάτων από το ΝΑΤΟ. Άλλοι ονειρεύονται πως ένα μεγάλο αντιιμπεριαλιστικό κύμα σε Ελλάδα, Τουρκία και Βαλκάνια θα βάλει τέλος στον κίνδυνο πολέμου. Μακάρι να ήταν έτσι, αλλά δεν είναι. Δεν μπαίνει το δίλημμα «είτε η επανάσταση θα σταματήσει τον πόλεμο, είτε ο πόλεμος θα φέρει την επανάσταση». Ένας πόλεμος μπορεί να φέρει άλλα αποτελέσματα με το δεδομένο επίπεδο του υποκειμενικού παράγοντα. Όμως, η κατάσταση είναι λίγο χειρότερη: η υπερβολή του αντινατοϊκού λόγου από τέτοιες δυνάμεις κρύβει το πάγωμα και την αμηχανία απέναντι στην απειλή της επεκτατικής Τουρκίας."
https://www.e-dromos.gr/ta-imia-kai-apeili-apo-tin-tourkia/




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το όνομα Μακεδονία χαρίζεται στα Σκόπια κατ΄εντολήν της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Δίπλα από την Ελλάδα προετοιμάζεται ένας νέος Χίτλερ με ιλιγγιώδεις εξοπλιστικούς ρυθμούς για πόλεμο εναντίον της, αν δεν του παραχωρήσουμε το μισό Αιγαίο και την Κύπρο! Οι τουρκοτσάμηδες ζητάν τη μισή Ηπειρο μέχρι την Αρτα... Και το ΚΚΕ ζει στην καρακοσμάρα του, διατυπώνοντας θολά και αόριστα αντιπολεμικά αιτήματα δίχως πρακτικό αντίκρυσμα και στόχο, και κυρίως δίχως να δίνουν συγκεκριμένη απάντηση στο πως θα θωρακιστεί αμυντικά και γεωπολιτικά η χώρα, σε προπολεμική περίοδο... Αυτή η ασάφεια και η θολούρα του ΚΚΕ στα εθνικά-αμυντικά ζητήματα είναι απελπιστική, και οδηγεί μόνο σε παραπέρα εθνική παραλυσία...(Να μας έλεγε τουλάχιστον ΠΩΣ και ΠΟΤΕ σκοπεύει να βγούμε απο την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, πριν ή μετά τον πόλεμο...)
σχολιο.- Ειπε αρκετα σωστα(αυτονοητα) πραγματακια ο Κουτσουμπας, στη συγκεντρωση χθες Τριτη στο Συνταγμα, αλλα δεν παιρνει λαικ λογω Βαρνταρσκας. Γενικα μετρια ομιλια, αναμενομενη αοριστολογια, διχως ιδιαιτερο παθος και παλμο, αλλα με αρκετο κοσμο, νεολαια, και καποιες πατριωτικες εκλαμψεις. Ομιλια αποκλειστικα σχεδον για μελη του ΚΚΕ. Ομιλια που δεν συγκινει ολο το λαο...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή το σάλο που ξέσπασε γύρω από την υπόθεση της Ράνιας Αντωνοπούλου.
Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε με νόημα: «Όπως με ενημέρωσαν οι συνεργάτες μου η σχετική αυτή διάταξη ψηφίστηκε στις 14 Αυγούστου 2015 μαζί με το τρίτο μνημόνιο. Όταν η χώρα χανόταν εσείς περνάγατε ρουσφέτια».
Προφανώς οι συνεργάτες του, δεν τον ενημέρωσαν ότι τη σχετική διάταξη, μαζί με το τρίτο μνημόνιο την ψήφισε και η ΝΔ.
Η υποκρισία τους, δεν έχει όριο. Ψήφισαν μαζί το τρίτο μνημόνιο και έχουν το θράσος να φωνάζουν.
Υποτιμούν τη νοημοσύνη μας



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΊΤΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ
Άτακτη υποχώρηση από την κυβέρνηση - συμμορία
Μπροστά στην μεγάλη κινητοποίηση των κινημάτων που είχε προγραμματιστεί για αύριοέξω από το συμβολαιογραφικό γραφείο ( σταδίου 43 ) της συμβολαιογράφου κοράκι ΒΑΣΙΛΙΚΉΣ ΒΑΛΣΑΜΙΔΟΥ όπου η συγκεκριμένη συμβολαιογράφος - κοράκι θα έβγαζε σε πλειστηριασμο την πρώτη και μοναδική κατοικία της τριμελούς οικογένεια Κουνιακη ξαφνικά πριν από λίγο Τριτη 27/2 στις 22.00 προχώρησαν σε ακύρωση του πλειστηριασμού



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Στην Α.Γκούτα, ο Συριακός στρατός προέβλεψε «ανθρωπιστικούς διαδρόμους διαφυγής των αμάχων». Για τον σκοπό αυτό διανεμήθηκαν φυλλάδια στον πληθυσμό με επακριβή χάρτη και οδηγίες για την έξοδό τους. Εκτός από αυτό, ο Ρώσος πρόεδρος, εξήγγειλε 5ωρη καθημερινή παύση των εχθροπραξιών, 9.00-14.00 τοπική ώρα, για την απομάκρυνση του άμαχου πληθυσμού και την μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας.
Τα ιμπεριαλο-τζιχάντια όμως, όπως ακριβώς έκαναν και στο Χαλέπι αρνούνται να τηρήσουν τους όρους της 5ωρης εκεχειρίας και βομβαρδίζουν με πυρά όλμων τους «ανθρωπιστικούς διαδρόμους διαφυγής των αμάχων». Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνουν. Το είδαμε στην Mandaya, που πολυβόλησαν τα φορτηγά που επιχειρούσαν να μεταφέρουν βοήθεια, το είδαμε και στο Χαλέπι που έριχναν με τους όλμους «στο σωρό», επιχειρώντας να εμποδίσουν τη διαφυγή των αμάχων, αφού πρώτα ναρκοθέτησαν τους «ανθρωπιστικούς διαδρόμους διαφυγής των αμάχων».
Έτσι, μένουν κάπως εκτεθειμένοι οι «εκπρόσωποι τύπου» της Χίλαρυ και του Τράμπ, που ενδύονται την στολή της «ανθρωπιστικής αριστεράς», που είναι όμως η στολή των White Helmets. Στην πλειοψηφία τους, από την αρχή του πολέμου στην Συρία δεν στάθηκαν ποτέ στη «μέση». Υπηρέτησαν με συνέπεια το ιμπεριαλιστικό σχέδιο της καταστροφής του Συριακού κράτους, καλυπτόμενοι πίσω από τους πρόσφυγες και τους αμάχους. Ποστάρουν με μανία στα κοινωνικά δίκτυα εικόνες από τα πολεμικά πεδία του Ιράκ και από τους Ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Γάζα, χρεώνοντας τα στον Συριακό στρατό.
Το τέχνασμα με τους αμάχους και τους πρόσφυγες είναι παλιό και εδράζεται στη λογοτεχνία του Ψυχρού Πολέμου. Για την Ελλάδα είναι η «Ελένη» του Γκατζογιάννη και η «Ορθοκωστά» του Βαλτινού.
Και εις ανώτερα.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πως ισοπεδώνεται και ξεχνιέται η ιστορία, για χάρη της αποικιοκρατίας, και των πολυεθνικών.
"Το Τιμπουκτού ήταν ήδη μεγάλος εμπορικός σταθμός, από τον 10ο ήδη αιώνα, που ιδρύθηκε από νομάδες Τουαρέγκ, ένας τόπος στην άκρη του πουθενά, όπου οι άνθρωποι της ερήμου συναντούσαν τους ανθρώπους του ποταμού. Εξελίχθηκε αργότερα ως πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας του Μάλι, στο σπουδαιότερο ισλαμικό πνευματικό κέντρο, μια πρωτεύουσα με τεράστια ακτινοβολία, το "Παρίσι του Μεσαίωνα" για κάποιους ιστορικούς. Μια πόλη παραμυθένια στο Δέλτα του Νίγηρα, η τελευταία έξοδος πριν τη μεγάλη έρημο της Σαχάρα.
Γεννημένος περί το 1280 ο Μάνσα ο Α', με κλασική αραβική παιδεία, και πιστός, παραδοσιακός μουσουλμάνος, διαδέχθηκε στον θρόνο του Μάλι, στα 32 του, τον Βασιλιά πατέρα του Kanku Musa, (της δυναστείας των Keita) το 1312. Ήταν ο 10ος Μάνσα στη σειρά."
Μάνσα Μούσα: ΄το λιοντάρι της ερήμου΄
Η απίστευτη κι όμως αληθινή ιστορία του ανθρώπου
που εμφανίστηκε ξαφνικά, κυριολεκτικά από το πουθενά
και συγκλόνισε τον κόσμο.
http://kostasgiannakos.blogspot.gr/2015/06/mansa-musa.html




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Συνέντευξη του Μίκη Θεοδωράκη στο ελληνοβουλγαρικό περιοδικό «Brand Name» στις 13.3.2008 για το ΣΚΟΠΙΑΝΟ ζήτημα
Η «βασική οδηγία» των ΗΠΑ κατά του ελληνικού κόσμου
1- Ποια νομίζετε ότι είναι τα μελλοντικά σχέδια των HΠA στην περιοχή των Bαλκανίων και πώς αυτά θα επηρεάσουν την Eλλάδα;
Μ.Θ. Οι ΗΠΑ επιδεικνύουν με όσα μέσα διαθέτουν ότι επιθυμούν να παίξουν ηγετικό ρόλο στα Βαλκάνια. Δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά που οι λαοί των Βαλκανίων υπήρξαν θύματα λόγω των συμφερόντων διαφόρων ξένων δυνάμεων. Η ιδιαιτερότητα των σημερινών παρεμβάσεων εκ μέρους της υπερδυνάμεως έγκειται στο γεγονός ότι ακολουθώντας μια πάγια τακτική στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης αποβλέπει στον κατακερματισμό λαών και κρατών με την έξαρση των εθνικισμών και την καλλιέργεια του μίσους, ώστε οδηγώντας τους μεν εναντίον των δε να επιβάλει τον πλήρη οικονομικό, πολιτικό και πολιτιστικό έλεγχό της στην περιοχή.
Στο έργο της αυτό την βοηθάει η δημιουργία πλήθους τοπικών οργανώσεων, ενώσεων, ιδρυμάτων και δήθεν επιστημονικών συλλόγων, που χρηματοδοτούνται αδρά από αμερικανικούς και διεθνείς καπιταλιστικούς κολοσσούς τύπου Σόρος, με σκοπό τον έλεγχο των πιο ευαίσθητων τομέων της κάθε χώρας, όπως είναι τα ΜΜΕ, η Παιδεία, ο Πολιτισμός, η Οικονομία και η εξωτερική πολιτική. Ένα είδος δηλαδή εκσυγχρονισμένης Πέμπτης Φάλαγγας, η οποία διαβρώνει από τα μέσα τους λαούς, τους απονευρώνει αποδομώντας την πεμπτουσία του εθνικού τους χαρακτήρα με την παραχάραξη της ιστορίας, τον μηδενισμό των πολιτιστικών τους παραδόσεων και την υποβάθμιση των όποιων πνευματικών και καλλιτεχνικών τους κατακτήσεων.
Με τον τρόπο αυτόν εξασφαλίζουν τον πλήρη εξαμερικανισμό με την εξαφάνιση της εθνικής ταυτότητας, ώστε από κει και πέρα η επιβολή των όποιων σχεδίων στρατηγικής, οικονομικής και πολιτιστικής τους πολιτικής να είναι για την ηγεσία των ΗΠΑ ένας απλός περίπατος.
Το καινούριο στοιχείο αυτής της πολιτικής είναι ότι η στελέχωση αυτής της Πέμπτης Φάλαγγας βασίζεται κυρίως σε ανθρώπους που διατείνονται ότι ανήκουν στην «εκσυγχρονιστική Αριστερά», γεγονός που προκαλεί εύλογη σύγχυση, ούτως ώστε να διευκολύνεται ο ρόλος τους λόγω του γεγονότος ότι ως σήμερα ο ενεργητικός φιλοαμερικανισμός προερχόταν από τις συντηρητικές παρατάξεις της κάθε χώρας. ..."



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τρίπολη: ΜΑΤ, ξύλο και χημικά ενάντια στους διαδηλωτές στην ομιλία Τσίπρα
Από Iskra -
27/02/2018
Περίπου 150 μέτρα περίπου πριν τον χώρο της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα  οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν αναίτια χρήση χημικών για να απομακρύνουν τους διαδηλωτές.
Σε αστυνομοκρατούμενη πόλη μοιάζει από το πρωί η Τρίπολη με έναν πρωτοφανή τρόπο για την ιστορία της.
Σε κλίμα αστυνομικής βίας και επίθεσης πραγματοποιήθηκαν οι διαμαρτυρίες ιδιαίτερα μεγάλου πλήθους, για τα δεδομένα της Τρίπολης, πολιτών από διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού ΑλέξηΤσίπρα, που έλαβε χώρα στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης.
ΜΑΤ και αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την πρόσβαση προς το Πνευματικό Κέντρο και οι διαμαρτυρόμενοι επιχείρησαν να τους παρακάμψουν. Το κλίμα παραμένει τεταμένο, ενώ 150 μέτρα περίπου πριν τον χώρο της ομιλίας στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση βίας, γκλομπ και έριξαν μαζικά δακρυγόνα για να απομακρύνουν το πλήθος.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Ακροβατεί σε τεντωμένο σκοινί» το υπουργείο Δικαιοσύνης για τον Κ. Γιαγτζόγλου

 27/02/2018 22:41
Μετά την αναστολή της κινητοποίησης των κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού το πρωί του περασμένου Σαββάτου, με αίτημα την εκ νέου μεταγωγή του κρατούμενου Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου από τις φυλακές της Λάρισας, οι δεσμεύσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης έως σήμερα, τρεις ολόκληρες μέρες μετά, παραμένουν κενό γράμμα.
Ενώ ο διευθυντής του υπουργείου Δικαιοσύνης και συντονιστής φυλακών, Παύλος Δουλάμης, δεσμεύτηκε αρχικά – έστω προφορικά – ότι θα εξεταζόταν εχθές Δευτέρα το αίτημα μεταγωγής του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου από την Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών (ΚΕΜ) και, μάλιστα, κατά προτεραιότητα, καμία τέτοια απόφαση δεν έχουμε μέχρι σήμερα.
Τη στιγμή μάλιστα που ο Κ. Γιαγτζόγλου συνεχίζει από τις φυλακές της Λάρισας την απεργία πείνας και δίψας, εύλογα παραμένει το ερώτημα αν τελικά το γεγονός αυτό, που θέτει τη ζωή του σε άμεσο κίνδυνο, είναι αποτέλεσμα πολιτικής επιλογής από το υπουργείο Δικαιοσύνης, συντελώντας έτσι, μαζί με την απόφαση μη άμεσης σύγκλησης της ΚΕΜ, στην προσπάθεια φυσικής και πολιτικής εξόντωσής του, τιμωρητικά και προς παραδειγματισμό.
Συνομιλήσαμε με τον Χρήστο Τσάκαλο, μέλος της Επιτροπής Αγώνα Φυλακών Κορυδαλλού, για να μάθουμε σε ποιο σημείο βρίσκονται οι επαφές σήμερα με το Υπουργείο και το αίτημα μεταγωγής του Ντίνου Γιαγτζόγλου, ο οποίος μας δήλωσε τα εξής:

Κάθε ώρα που περνάει ενισχύεται η πεποίθησή μας πως δεν τηρήθηκαν οι ρητές δεσμεύσεις του εκπροσώπου του υπουργείου στο πρόσωπο του συγκρατούμενού μας, Ντίνου Γιαγτζόγλου, για την μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού, αιτία που άλλωστε προκάλεσε την γνωστή σε όλους αναταραχή το περασμένο Σάββατο στη φυλακή.
Παρά την αρχική δέσμευση σύγκλησης της Επιτροπής για εχθές Δευτέρα και μετά για σήμερα Τρίτη, τίποτα απολύτως τελικά δεν έγινε. Μαθαίνουμε ότι μπορεί να γίνει ως την ερχόμενη Παρασκευή ενώ οι θεσμικά αρμόδιοι γνωρίζουν ότι ο συγκρατούμενός μας είναι απεργός πείνας από τις 21.2.2018 και δίψας από τις 25.2.2018, με σημαντική αδυναμία, εξασθένιση και απώλεια βάρους, ενώ ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να καταρρεύσει.
Η ευθύνη για ό,τι συμβεί από εδώ και πέρα στον Ν. Γιαγτζόγλου βαραίνει την ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης μαζί και τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα, για την χαρακτηριστική ολιγωρία σύγκλησης της ΚΕΜ, Ευτύχιο Φυτράκη.
Το γεγονός ότι αναστείλαμε την κινητοποίησή μας με αίτημα την επιστροφή του Κ. Γιαγτζόγλου στον Κορυδαλλό, μετά και την σαφή δέσμευση για άμεση εξέταση του αιτήματός του και, ενώ γνωρίζουμε από το δελτίο Τύπου που εξέδωσε σήμερα ο συνήγορος υπεράσπισης του συγκρατούμενού μας, Γιώργος Κακαρνιάς, ότι η αίτηση και τα δικαιολογητικά του βρίσκονται ήδη στην Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών (ΚΕΜ) του υπουργείου Δικαιοσύνης από χθες, Δευτέρα, το γεγονότος ότι «γίνονται προσπάθειες η ΚΕΜ να συνεδριάσει μέχρι την Παρασκευή» θεωρούμε ότι αποτελεί ακροβασία σε τεντωμένο σχοινί χωρίς ουσιαστικούς λογούς.
Η Επιτροπή Αγώνα απαιτεί από τους αρμόδιους του υπουργείου Δικαιοσύνης να κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για την άμεση εξέταση της αίτησης του Ν. Γιαγτζόγλου, τηρώντας την σχετική δέσμευσή τους γιατί δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.
Όταν έχουμε να κάνουμε με ανθρώπινες ζωές έτοιμες να καταρρεύσουν ή να χαθούν καμιά παρελκυστική τακτική δεν μπορεί να εξυπηρετεί σκοτεινές πολιτικές μεθοδεύσεις.
Η ανεπανόρθωτη βλάβη στην υγεία του Ν. Γιαγτζόγλου ή ο κίνδυνος που διατρέχει η ίδια του η ζωή, μαζί και όλων των κρατουμένων, δεν ζυγίζεται με καμιά ανεκπλήρωτη πολιτική δέσμευση για χάρη πολιτικών εκδικητικών σκοπιμοτήτων.
https://omniatv.com/853441052



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πλειστηριασμοί: Ξύλο και χημικά σε συμβολαιογραφείο
 Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018, 13:54
Ένταση επικράτησε λίγο μετά τις 13.30 το μεσημέρι της Τετάρτης έξω από συμβολαιογραφείο όπου πραγματοποιούνται ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.
Ειδικότερα, αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ βρέθηκε έξω από το γραφείο επί της οδού Καποδιστρίου 18, με σκοπό να διαδηλώσει ενάντια στους πλειστηριασμούς.
Την ώρα που διαπραγματευόταν με τον αξιωματικό της αστυνομίας, μία ομάδα των ΜΑΤ επενέβη και επιτέθηκε κάνοντας χρήση χημικών σε δημοσιογράφους, φωτορεπόρτερ και διαδηλωτές.
Ηρεμία επικρατεί αυτήν την ώρα, ενώ στο σημείο παραμένουν διμοιρίες των ΜΑΤ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συγκέντρωση της Λαϊκής Ενότητας σε συμβολαιογραφείο
 Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018, 14:07
Συγκέντρωση πραγματοποιεί αυτή την ώρα η Λαϊκή Ενότητα έξω από συμβολαιογραφείο επί της οδού Σταδίου 39, στη Στοά Ορφανίδου.
Οι διαδηλωτές βρίσκονται έξω από το συμβολαιογραφείο της κας Δέσποινας Σακκά και με πανό φωνάζουν συνθήματα κατά των πλειστηριασμών. Σε δηλώσεις τους ανέφεραν ότι κατάφεραν να αποτρέψουν τον εκπλειστηριασμό ενός ακινήτου έναντι 85.000 ευρώ.
Στο σημείο έφτασε στις 14.20 ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης ο οποίος ζητεί να μπει στο συμβολαιογραφείο αντιπροσωπεία της ΛΑΕ, καταγγέλλοντας αντιδημοκρατικές τακτικές στο ζήτημα των πλειστηριασμών.
Στη διαδήλωση συμμετέχουν και άλλα στελέχη της ΛΑΕ, όπως ο κ. Δ. Στρατούλης.

Καταγγελίες από τον Π. Λαφαζάνη
Ο κ. Λαφαζάνης νωρίτερα κατήγγειλε τη στάση συμβολαιογράφου, η οποία δεν δέχθηκε αντιπροσωπεία της ΛΑΕ.
Συγκεκριμένα είπε:
«Σήμερα το μεσημέρι επισκέφτηκα στην οδό Ακαδημίας 31 το γραφείο της Συμβολαιογράφου Ευφρ. Γ. Σιμοπούλου συνοδευόμενος μόνο από τον δικηγόρο του ιδιοκτήτη ισόγειου καταστήματος, το οποίο εκπλειστηριάζεται ηλεκτρονικά από την εν λόγω συμβολαιογράφο.
Είναι τραγικό ότι η είσοδος της πολυκατοικίας που βρίσκεται το συμβολαιογραφείο και το σχετικό πεζοδρόμιο ήταν κατακλυσμένα αναίτια από αστυνομική δύναμη, η οποία μας απαγόρευσε προς έκπληξιν μας ακόμα και την είσοδο στην πολυκατοικία.
Ζητήσαμε από τον επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης να ενημερώσει την συμβολαιογράφο ότι θέλουμε να την δούμε για να της εξηγήσουμε ότι ο πλειστηριασμός του ισόγειου καταστήματος που πραγματοποιεί στο όνομα της Eurobank, έτσι κι αλλιώς είναι έκνομος επιπροσθέτως, διότι σύμφωνα με έγγραφες αποδείξεις του παρόντος δικηγόρου του ιδιοκτήτη, οι αποφάσεις για τις ανακοπές που έχει ασκήσει κατά του εκτελεστέου τίτλου και κατά των Εκθέσεων αναγκαστικής κατάσχεσης δεν έχουν ακόμα εκδοθεί.
Με έκπληξη ακούσαμε την απάντηση “της αυτού μεγαλειοτάτης” Συμβολαιογράφου των Τραπεζών ότι δεν μπορεί να μας δεχθεί ούτε καν για να ενημερωθεί για τις αιτιάσεις μας.
Θεωρώ ντροπή για το συμβολαιογραφικό επάγγελμα, πρόκληση για τα εναπομείναντα ίχνη δημοκρατίας και επίδειξη μέγιστης αλαζονείας, αυθαιρεσίας και αυταρχισμού την απαράδεκτη στάση ενός δημόσιου λειτουργού, όπως η συγκεκριμένη συμβολαιογράφος, απέναντι σε ένα εύλογο αίτημα της υπεράσπισης ενός συμπολίτη μας που χάνει την περιουσία του.
Θεωρώ, επίσης, ντροπή ότι το Αθηναϊκό κέντρο έχει φτάσει στο σημείο να αστυνομοκρατείται κυριολεκτικά από ολόκληρη, σχεδόν, την αστυνομική δύναμη και τα ΜΑΤ που προστατεύουν, υποτίθεται, χωρίς καμιά εξουσιοδότηση, τα συμβολαιογραφικά γραφεία, λες και είναι κέντρα ληστείας των πολιτών που προκαλούν το μίσος τους».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Δαμασκός καταδικάζει κάθε χρήση χημικών όπλων
Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018, 14:52
Η Συρία δήλωσε σήμερα ότι δεν έχει οπλοστάσια χημικών όπλων και πρόσθεσε πως «τρομοκρατικές οργανώσεις» στη χώρα, περιλαμβανομένων των αλ-Νόσρα και Ισλαμικό Κράτος, έχουν αποκτήσει κάποια αποθέματα τέτοιων όπλων.
Ο Χούσαμ Εντίν Αάλα, ο πρεσβευτής της Συρίας στα Ηνωμένα Έθνη στη Γενεύη, καταδίκασε τη χρήση χημικών όπλων οπουδήποτε και απέρριψε τους «ψευδείς ισχυρισμούς», όπως τους αποκάλεσε, που γίνονται από ορισμένες χώρες εναντίον της κυβέρνησής του.
«Η Συρία δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα επειδή απλούστατα δεν έχει κανένα στην κατοχή της», δήλωσε ο Αάλα απευθυνόμενος στη Διάσκεψη για τον Αφοπλισμό που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ στη Γενεύη.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ΚΚΕ καταγγέλλει την επίθεση των ΜΑΤ κατά σωματείων και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ
 Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018, 14:49
Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του καταγγέλλει «το κλίμα αστυνομοκρατίας και αυταρχισμού που για μια ακόμη φορά έχει επιβάλει η κυβέρνηση έξω από κτήρια που στεγάζονται συμβολαιογραφικά γραφεία, όπου σε ένα απ' αυτά, αστυνομικές δυνάμεις, εντελώς αναίτια και απρόκλητα, επιτέθηκαν με χημικά σε διαδηλωτές από σωματεία και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, ενώ σε άλλες περιπτώσεις ανακρίνουν κι ελέγχουν πολίτες που επιθυμούν να εισέλθουν στα κτήρια».
«Είναι βαθιά γελασμένη η κυβέρνηση αν νομίζει ότι με τέτοιες απαράδεκτες κι αυταρχικές πρακτικές θα εκφοβίσει το λαό και ιδιαίτερα όσους αντιστέκονται στους πλειστηριασμούς, που δρομολογεί σε βάρος των λαϊκών περιουσιών» καταλήγει η ανακοίνωση του Κόμματος.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Κάτω οι ξένες βάσεις!" "Στρατιώτες γάλλοι, αμερικάνοι και γερμανοί, φύγετε!", φώναξαν οι διαδηλωτές στο Νιαμέυ, πρωτεύουσα του Νίγηρα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα ενός συνασπισμού οργανώσεων των πολιτών. Σ' ένα πανώ που είχε την γαλλική και την αμερικάνικη σημαία, έγραφε: "Στρατιώτες (γάλλοι και αμερικάνοι) φύγετε! ο δικός μας στρατός [FDS (Forces de défense et de sécurité)] μας αρκεί."
Για πρώτη φορά, η αντιπολίτευση και τρία μεγάλα συνδικάτα (ανάμεσα στα 12 που μετράει η χώρα) κάλεσαν τους πολίτες να πάρουν μέρος στη διαδήλωση.
"Έχουμε το ιστορικό καθήκον να συνεχίσουμε την πάλη μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια και νόμιμα αιτήματά μας", είπε ο Nouhou Arzika, ένας από τους ηγέτες της διαδηλωσης. Χαρακτήρισε ως "δυνάμεις κατοχής" τις στρατιωτικές βάσεις και ιδιαίτερα τις αμερικάνικες και τις γαλικές, που βρίσκονται στο Νίγηρα με το πρόσχημα της μάχης κατά των τζιχαδιστών και απαίτησε την απομάκρυνσή τους. Τέτοιες εκδηλώσεις έγιναν και σε πολλές άλλες πόλεις όπως στο Zinder και στο Maradi (νοτιοκεντρικά), στο Tillabéri και στην Tahoua (δυτικά) και στο Dosso (νότια), είπε ο Ali Idrissa, ένας άλλος διοργανωτής.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καταγγελία από Ρώσο στρατηγό: «Οι ισλαμοφασιστες δεν αφήνουν κανένα άμαχο να εγκαταλείψει την Αν. Γούτα»
 Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018, 16:55
Ρώσος στρατηγός, τον οποίο επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti, δήλωσε ότι κανένας από τους αμάχους δεν μπορεί να εγκαταλείψει την Ανατολική Γούτα, καθώς οι ισλαμοφασιστες συνεχίζουν τους βομβαρδισμούς.
Η Ρωσία έχει ανακοινώσει καθημερινή εκεχειρία πέντε ωρών στις περιοχές που ελέγχονται από τους ισλαμοφασιστες στην Ανατολική Γούτα ώστε να μπορούν οι άμαχοι να εγκαταλείψουν την περιοχή αυτή κοντά στη Δαμασκό και να μπορέσει να φθάσει σ' αυτούς η ανθρωπιστική βοήθεια. Καθως οι ισλαμοφασιστες κατασχουν για τους εαυτους τους την οποια ανθρωπιστικη βοηθεια.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λαβρόφ: Οι ισλαμοφασιστες εμποδίζουν τη βοήθεια και την απομάκρυνση ανθρώπων από τη Γούτα
 Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018, 11:32
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα ότι «ισλαμοφασιστες μαχητές οχυρωμένοι» στον πολιορκημένο συριακό θύλακο της Ανατολικής Γούτα εμποδίζουν τη μεταφορά της βοήθειας και την απομάκρυνση των ανθρώπων που θέλουν να φύγουν, παρά την ανακοίνωση της Μόσχας περί δημιουργίας ενός ανθρωπιστικού διαδρόμου.
Απευθυνόμενος στο Συμβούλιο του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη Γενεύη, ο Λαβρόφ ανέφερε πως η Μόσχα θα συνεχίσει να υποστηρίζει τον συριακό στρατό για την πλήρη εξάλειψη της «τρομοκρατικής απειλής» και υπογράμμισε πως οι ισλαμοφασιστες και αυτοί που τους υποστηρίζουν οφείλουν «να δράσουν» για να λειτουργήσει η εκεχειρία στη Συρία.
«Η Ρωσία και η συριακή κυβέρνηση έχουν ήδη ανακοινώσει τη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων στην Ανατολική Γούτα. Τώρα είναι η σειρά των ισλαμοφασιστν μαχητών και των υποστηρικτών τους να δράσουν» δήλωσε ο Λαβρόφ και πρόσθεσε: «Καλούμε τα μέλη του αποκαλούμενου αμερικανικού αποικιοκρατικου συνασπισμού να διασφαλίσουν την ίδια ανθρωπιστική πρόσβαση στις περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχό τους, περιλαμβανομένων του προσφυγικού καταυλισμού Ρούκμπαν και όλων των εδαφών που περιβάλλουν την αλ-Τανφ».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φυλακισμένοι συνεισφέρουν στη γερμανική οικονομία
 Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018, 05:29
Ο τζίρος στις φυλακές της Βαυαρίας άγγιξε πέρυσι τα 41,5 εκατομμύρια ευρώ. Οι κρατούμενοι λαμβάνουν από 9,87 έως 16,44 ευρώ την ημέρα. Τον κατώτατο μισθό ζητούν έγκλειστοι και συνδικάτα.
Ο Σεμπάστιαν Στάιν προσπαθεί να συνδέσει ένα κίτρινο καλώδιο σε έναν ηλεκτρικό πίνακα. Σπούδασε ηλεκτρολόγος πριν από αρκετά χρόνια. Τώρα βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές του Κάισχαϊμ στη Βαυαρία. Ο Σεμπάστιαν, το πραγματικό όνομα του οποίου δεν αναφέρεται στο ρεπορτάζ, εργάζεται εδώ και δύο χρόνια στα εργαστήρια των φυλακών. Στο συγκεκριμένο τμήμα απασχολούνται 15 φυλακισμένοι, οι οποίοι παράγουν ηλεκτρικούς πίνακες για μια εταιρεία κατασκευής ασανσέρ.
Είναι πολλοί οι έγκλειστοι στις γερμανικές φυλακές που συνεισφέρουν στη γερμανική οικονομία. Στο Ζάαρλαντ, για παράδειγμα, η πλειονότητα των κρατουμένων εργάζεται και προμηθεύει με διάφορα προϊόντα την αυτοκινητοβιομηχανία και την αεροπλοΐα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Δικαιοσύνης του κρατιδίου. Στις φυλακές της Κάτω Σαξονίας το 33% του τζίρου προέρχεται από παροχή εργασίας κρατουμένων σε διάφορες εταιρείες.
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε όλες τις παραγγελίες» λέει ο Πέτερ Λαντάουερ, διευθυντής των φυλακών στο Κάισχαϊμ. Και οι παραγγελίες που δέχονται είναι πράγματι πολλές και προέρχονται από διάφορους κλάδους. Από τσαγκαράδικα, κλειδαράδικα, φυτώρια, αλλά και πάρα πολλές άλλες επιχειρήσεις. Ο συνολικός τζίρος στις φυλακές της Βαυαρίας άγγιξε πέρυσι τα 41,5 εκατομμύρια ευρώ.
Οι κρατούμενοι αμείβονται με 9,87 έως 16,44 ευρώ την ημέρα. Από το είδος της εργασίας όμως εξαρτάται και το ύψος της αμοιβής, το οποίο διαφέρει από κρατίδιο σε κρατίδιο.

Αίτημα αμοιβής με το κατώτατο ωρομίσθιο

«Εξαιρετικά λίγα χρήματα» δηλώνει η Μαρτίνα Φράνκε από τη νομικά μη αναγνωρισμένη Οργάνωση Φυλακισμένων - Παγγερμανικό Συνδικάτο. Η οργάνωση, η οποία ιδρύθηκε το 2014 στις φυλακές Τέγκελ στο Βερολίνο, ζητεί οι κρατούμενοι να αμείβονται με το κανονικό κατώτατο ωρομίσθιο που ανέρχεται στα 8,84 ευρώ την ώρα.
Η απασχόληση, η εκπαίδευση και η εργασιοθεραπεία θα πρέπει να ανοίγουν τον δρόμο για την αγορά εργασίας. Η στέρηση της ελευθερίας είναι ποινή και η εργασία δεν σχετίζεται με την επιβαλλόμενη ποινή, επιχειρηματολογούν όχι μόνο οι κρατούμενοι, αλλά και το συνδικάτο Verdi.
Συνολικά 417 εκατομμύρια ευρώ κόστισαν στη Βαυαρία οι φυλακές τον περασμένο χρόνο και ο κάθε κρατούμενος στοιχίζει στο κράτος ημερησίως 104 ευρώ. Στο Αμβούργο, μάλιστα, οι υπολογισμοί δείχνουν ότι το κόστος ανέρχεται στα 132 ευρώ την ημέρα. Το ότι οι κρατούμενοι δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδα της διαμονής στους στις φυλακές είναι αυτονόητο, λέει ο Λαντάουερ, προσθέτοντας πως η εργασία στις φυλακές δεν είναι απλή υπόθεση.
Πολλοί από τους έγκλειστους θα πρέπει πρώτα να συνηθίσουν να σηκώνονται νωρίς και στη συνέχεια να εργάζονται για οκτώ συνεχόμενες ώρες. Η παραγωγή δεν μπορεί να έχει ρυθμούς όπως σε μια κανονική επιχείρηση, και αυτό γιατί οι φυλακισμένοι έχουν συναντήσεις με θεραπευτές, πνευματικούς ή χρειάζονται ιατρική περίθαλψη.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υεμένη: Τουλάχιστον πέντε άμαχοι νεκροί σε σαουδαραβικες σουνιτοφασιστικες αεροπορικές επιδρομές
 Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018, 02:35
Αεροπορικές σαουδιτοαραβικες σουνιτοφασιστικες επιδρομές στοίχισαν τη ζωή τουλάχιστον πέντε αμάχων και τραυμάτισαν άλλους τουλάχιστον 14, ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά, στην πόλη Σαάντα της βόρειας Υεμένης την Τρίτη, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων επικαλούμενο φωτοειδησεογράφο του και τραυματιοφορείς.
Η στρατιωτική αποικιοκρατικη σουνιτοφασιστικη συμμαχία υπό τη καθυστερημενη Σαουδική Αραβία που επενέβη στον πόλεμο στην Υεμένη το 2015 για να υποστηρίξει τη δικια της διορισμενη «κυβέρνηση» του δοσιλογου προδοτη «προέδρου» Αμπντ Ράμπου Μανσούρ Χάντι εξαπολύει συχνά αεροπορικές επιδρομές εναντίον των πατριωτων σιιτών ανταρτών Χούθι,  και σ' αυτές χάνουν τη ζωή τους πολλοί άμαχοι. Το Ριάντ ψευδεται αισχρα όταν αρνείται ότι στοχοθετεί αμάχους εσκεμμένα.
Τραυματιοφορείς και ο φωτορεπόρτερ  ανέφεραν ότι μια πρώτη αεροπορική επιδρομή κατέστρεψε σπίτι στο προάστιο Σοχάρ της πόλης, προπύργιο των Χούθι, που ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της βόρειας Υεμένης.
Ακολούθησαν άλλα δύο πλήγματα, τα οποία τραυμάτισαν τραυματιοφορείς που είχαν σπεύσει να βοηθήσουν τα θύματα στο σπίτι, που μετατράπηκε σε σωρό από συντρίμμια.
Δεν ήταν διαθέσιμος κάποιος εκπρόσωπος της αποικιοκρατικης σουνιτοφασιστικης συμμαχίας υπό την ηγεσία του Ριάντ για να σχολιάσει τις πληροφορίες για την επιδρομή.
Στην τελευταία φάση του αποικιοκρατικου σουνιτοφασιστικου πολέμου στην Υεμένη, που διαρκεί σχεδόν τρία χρόνια, έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι, από τους βομβαρδισμους των σουνιτοφασιστων πολλοί εκ των οποίων ήταν άμαχοι, έχουν εκτοπιστεί πάνω από 2 εκατομμύρια άλλοι και μεγάλο μέρος του πληθυσμού της φτωχότερης χώρας του αραβικού κόσμου αντιμετωπίζει κίνδυνο λιμού.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αι στο διάολο πλέον με το τουρκικα σιριαλ στην τηλεόραση!!! Όλα τα κανάλια πλέον έχουν τουλάχιστον 3 τούρκικα σιριαλ!!! Λες και είμαστε στα βάθη της Τουρκίας!
Θα λεγε κανείς ότι μας προετοιμάζουν οι καναλάρχες για να γίνουμε επαρχία της Τουρκίας! Ή μάλλον της Νέας Οθωμανικής Αυτοκρατορίας του Σουλτάνου Ερντογάν! Όξω ρεεε!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018
Το μουσείο της Χεζμπολάχ στο Νότιο Λίβανο επισκέφτηκαν Κουβανοί διπλωμάτες και δημοσιογράφοι

O πρέσβης της Κούβας στο Λίβανο Μιγκέλ Πόρτο και ο πρόεδρος του κουβανικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Prensa Latina Λουίς Ενρίκε Γκονζάλες, υπογράμμισαν τα κοινά σημεία της Ισλαμικής Αντίστασης του Λιβάνου και εκείνης της Κούβας, ενάντια στον βορειοαμερικάνικο αποκλεισμό.
Μετά από μια περιοδεία στο Μουσείο της πόλης Μλίτα, αφιερωμένο στη νίκη στης Χεζμπολάχαπέναντι στον ισραηλινό κατακτητή, και οι δύο επιβεβαίωσαν τα λόγια του Μοχάμεντ Λαμάα, Διευθυντή Τουρισμού της πόλης Ναμπατίγιε του Νότιου Λιβάνου, όσον αφορά τις ομοιότητες ανάμεσα στον αγώνα του Λιβάνου και της Κούβας.
Ο Λαμάα δήλωσε ότι το παράδειγμα των Κουβανών αποτελεί έμπνευση για τους Λιβανέζους, στον αγώνα για να να αντιμετωπίσουν τον αποκλεισμό που τους επιβάλλει η ισχυρότερη χώρα του κόσμου.

Ο διευθυντής Τουρισμού δώρισε στον Μιγκέλ Πόρτο και στον Λουίς Ενρίκε Γκονζάλες μία μεταλλική φιγούρα που απεικονίζει ένα μαχητή της ισλαμικής αντίστασης, να βάζει μια σημαία του πολιτικού και στρατιωτικού κινήματος της Χεζπολάχ ανάμεσα σε εχθρικά άρματα μάχης.
Πρόκειται για μια συμβολική πράξη ενός μαχητή της Χεζμπολάχ, που χλευάζει την επαγρύπνηση των ισραηλινών εισβολέων μπήγοντας στο χώμα το λάβαρο της αντίστασης.
Ήταν μία ενέργεια που αποδυνάμωσε το ηθικό των σιωνιστών στρατιωτών και κατέδειξε την θέληση των Λιβανέζων να νικήσουν έναν αριθμητικά και τεχνολογικά ανώτερο αντίπαλο, τόνισε ο Λαμάα.
Προηγουμένως, ο επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής της Κούβας και ο πρόεδρος του Prensa Latina, ενημερώθηκαν για τα κατορθώματα της Λιβανέζικης αντίστασης στην ελεύθερη περιοχή της πόλης Μλίτα.
Οι σήραγγες στα βουνά, οι απόκρυφες θέσεις του βαριού οπλισμού και η εγκατάσταση Ελ Aμπίσμπο, με τα υπολείμματα των νικημένων ισραηλινών όπλων , αποτελούν μέρος της έκθεσης που εγκαινιάστηκε το 2010 και την οποία  έχουν επισκεφτεί μέχρι τώρα πάνω από 1,8 εκατομμύρια άνθρωποι.
Ο Γκονζάλες σημείωσε ότι οι σήραγγες που διαπερνούν τα υψώματα του θύμισαν αυτές του Κου Τσι στο Βιετνάμ, που χρησιμοποιούσαν οι αντάρτες για να κρατούν υπό έλεγχο τα στρατεύματα του Πενταγώνου.
Παρόμοιοι σκοπό εκπλήρωσαν οι σπηλιές του Λιβάνου που χρησιμοποίησε ως καταφύγια η Χεζμπολάζ για να αντιμετωπίσει και στη συνέχεια να νικήσει τα σιωνιστικά στρατεύματα στη μάχη που διήρκεσε από το 1982 έως το 2000.
Ο πρόεδρος του Prensa Latina είναι επικεφαλής μια αντιπροσωπείας που πραγματοποιεί επίσκεψη μετά από πρόσκληση, στο Παναραβικό Κανάλι Αλ Μαγιαδίν.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Eλληνικές προκλήσεις είδε ο Κυρανάκης της ΝΔ!
Κάλυψη στα νταηλίκια των Τούρκων με την επίθεση στον Καμμένο

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Η Ν.Δ. ασκεί κριτική στην κυβέρνηση, «εγκαλώντας» την ότι... προκαλεί στο Αιγαίο! Συγκεκριμένα, ο απίθανος αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κωνσταντίνος Κυρανάκης, σε τηλεοπτικό πάνελ, επιτέθηκε στον υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο για τις τουρκικές προκλήσεις, εκθέτοντας το κόμμα του και προκαλώντας πολλά ερωτήματα για τη θέση της Ν.Δ. και τα πρόσωπα που εκπροσωπούν αυτήν δημοσίως.
Σε διάλογο που είχε με τον Κώστα Ζαχαριάδη, διευθυντή της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κυρανάκης, μεταξύ άλλων, είπε επί λέξει: «Οταν ο υπουργός σας, ο κ. Καμμένος, έχει μια συγκεκριμένη προκλητικότητα στο Αιγαίο, αυτό έχει αποτελέσματα». «Αν δεν είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε συγκεκριμένες προκλήσεις από την άλλη πλευρά, μην παίζετε παιχνίδια στο Αιγαίο, γιατί αυτά μπορεί να έχουν αποτελέσματα τα οποία η κυβέρνηση να μην μπορεί να ελέγξει - και όποιος κατάλαβε κατάλαβε» σημείωσε, προφανώς χωρίς να έχει καταλάβει τι εκστόμισε.
Θα πρέπει, πάντως, να εξηγήσει τι ακριβώς εννοεί λέγοντας ότι ο υπουργός Αμυνας προκαλεί: Το στεφάνι που έριξε αυτός στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων, τις επισκέψεις στα ακριτικά νησιά και στους φαντάρους που υπηρετούν σε αυτά ή κάτι άλλο;
Η τοποθέτηση του Κωνσταντίνου Κυρανάκη προκάλεσε την έντονη αντίδραση της εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μανταλένας Παπαδοπούλου: «Μόνο στέλεχος της μητσοτακικής Ν.Δ. θα μπορούσε να διατυπώσει την απίστευτης ελαφρότητας θέση, σε βαθμό κακουργηματικής ανοησίας, ότι για την τουρκική επιθετικότητα και προκλητικότητα ευθύνεται η στάση της ελληνικής κυβέρνησης, και ειδικά του υπ. Εθνικής Αμυνας κ. Καμμένου! Οτι η Ελλάδα είναι αυτή που προκαλεί στο Αιγαίο και όχι η Τουρκία». Ανάλογες θέσεις, σύμφωνα με την κυρία Παπαδοπούλου, «έχουν εκφράσει κατά καιρούς ο κ. Ερντογάν, ο κ. Γιλντιρίμ και οι Τούρκοι αξιωματούχοι και στρατηγοί. Οι Ελληνες πολίτες δεν περίμεναν ποτέ να ακουστούν τέτοιες απίστευτες μειοδοτικές θέσεις από ελληνικό κόμμα. Να τον χαίρεται ο κ. Μητσοτάκης…» κατέληξε στη δήλωσή της η εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επίδομα 360 € για χιλιάδες ανασφάλιστους υπερηλίκους
Οι προϋποθέσεις που απαιτούνται
Επίδομα ύψους 360 ευρώ μπορούν να λάβουν χιλιάδες ανασφάλιστοι υπερήλικοι με ένα «κλικ» στον δικτυακό τόπο του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ, πρώην ΟΓΑ).
Οι απαραίτητες προϋποθέσεις είναι:
• Ο δικαιούχος να έχει συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας του.
• Να μη λαμβάνει ή να μη δικαιούται σύνταξη από το εξωτερικό ή οποιαδήποτε ασφαλιστική ή προνοιακή παροχή από την Ελλάδα μεγαλύτερη των 360 ευρώ. Αν η σύνταξη αυτή είναι μικρότερη από το επίδομα, δικαιούται το ποσό της διαφοράς που προκύπτει.
• Να διαμένει μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα 15 συνεχή έτη πριν από την υποβολή της αίτησης για τη λήψη του επιδόματος ή 15 έτη μεταξύ του 17ου και του 67ου έτους της ηλικίας του.
• Το συνολικό ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα του δικαιούχου να μην υπερβαίνει τα 4.320 ευρώ ή, στην περίπτωση εγγάμων, το συνολικό ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα να μην υπερβαίνει τα 8.640 ευρώ.
Εξαιρούνται της παροχής οι μοναχοί/ές, οι οποίοι διαμένουν σε ιερές μονές, όσοι εκτίουν ποινή στερητική της ελευθερίας τους και οι ανασφάλιστοι υπερήλικοι των οποίων ο/η σύζυγος λαμβάνει σύνταξη από οποιαδήποτε πηγή μεγαλύτερη από την παροχή των 360 ευρώ.
Οι αιτήσεις για το επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων θα υποβάλλονται στη νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ, την οποία αναπτύσσει η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ Α.Ε.) στο πρότυπο της πλατφόρμας με την οποία διανεμήθηκε το κοινωνικό μέρισμα του 2017.
Η νέα πλατφόρμα θα είναι διασυνδεδεμένη με όλα τα απαραίτητα ηλεκτρονικά αρχεία του κράτους, έτσι ώστε να απαιτούνται τα ελάχιστα δυνατά δικαιολογητικά.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Παλαιστινη. Δυτικη Οχθη.
Ο 15χρονος Παλαιστινιος Μοχαμεντ Ταμιμι δεν χτυπηθηκε από σφαιρα ισραηλινοναζιστη στρατιωτη στο κεφαλι, αλλα επεσε από το ποδηλατο, ισχυριστηκε ο στρατηγος των σιωναζιστικων δυναμεων κατοχης  στη Δυτικη Οχθη, επικαλουμενος την «ομολογια¨ του ανηλικου που συνεληφθη  και ανακριθηκε χωρις την παρουσια δικηγορου.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα 'χαμε όλα... να κι ο Παπας Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο που ανησυχεί για τη Γκούτα...
Ανησυχεί ο έμπορος των μεταναστών, το χουντικό απόβρασμα της Λατινικής Αμερικής για τη Γκούτα...
Η υποκρισία δεν έχει όρια...
Όπως Βαρθολομαίος κι Ιερώνυμος μισούν το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αντιόχειας, έτσι κι ο Παπας Μπεργκόλιο αδιαφορεί για τους καθολικούς στη Συρία...
Ποιος είναι ο Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο, σήμερα πάπας Φραγκίσκος; Οι Μανάδες των δολοφονημένων στην Αργεντινή, μας το θυμίζουν!