Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

Σαββατο 3 Φεβρουαριου 2018


Στις 31 Ιανουαρίου, το νότιο τμήμα της 6ης Στρατιάς σταματά κάθε αντίσταση και ακολουθεί το βόρειο τμήμα στις 2 Φεβρουαρίου.
Στις 30 Ιανουρίου, μια μέρα πριν την παράδοση της 6ης Στρατιάς, ο Χίτλερ ενημερώνει τον Πάουλους με τηλεγράφημα ότι τον προβίβασε σε στρατάρχη. Συμπληρώνοντας με νόημα: «Μέχρι τώρα, κανένας Γερμανός στρατάρχης δεν αιχμαλωτίστηκε».
Στην τελική φάση της επιχείρησης, από τις 10 Ιανουαρίου μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου, η 6η Στρατιά μέτρησε 140.000 νεκρούς, ενώ, ακόμη 91.000 αιχμαλωτίζονται.

Οι συνολικές απώλειες του εχθρού από την έναρξη της Μάχης του Στάλινγκραντ ανήλθαν σε 1,5 εκ. στρατιώτες και αξιωματικούς, γεγονός που οδήγησε στην κήρυξη επίσημου εθνικού πένθους στην Γερμανία, για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου.
Σε πάνω από ένα εκατομμύριο νεκρούς ανήλθαν και οι απώλειες του Κόκκινου Στρατού.
Η ενδιαφέρουσα «μοίρα» του Πάουλους
Η παράδοση του Πάουλους, αντί της μάχης μέχρι εσχάτων και της αυτοκτονίας, ήταν ένα ισχυρότατο χτύπημα για την ναζιστική προπαγάνδα. Μάλιστα, για να αποκρύψει το ντροπιαστικό γεγονός της παράδοσης 91.000 ανδρών, η γκαιμπελική προπαγανδιστική μηχανή διέδωσε ότι η 6η Στρατιά «εξοντώθηκε ολοσχερώς». Κηρύχθηκε τριήμερο πένθος και κάθε εκδήλωση ματαιώθηκε. Ακόμη και τα εστιατόρια έκλεισαν.
Το βέβαιο είναι ότι την στιγμή που ο Πάουλους αποφασίζει να παραδοθεί, η 6η Στρατιά ουσιαστικά δεν υπήρχε. Οι άνδρες της πέθαιναν συχνότερα από την εξάντληση, την πείνα και την παγωνιά παρά από τις σοβιετικές σφαίρες. Οι σφαίρες πλέον τους ειχαν τελειώσει, καμία περιπτωση βοήθειας και ενίσχυσης δεν υπήρχε. Για ηθικό, ούτε λόγος. Από αυτή την άποψη κάποιοι υποστηρίζουν, ότι ο Πάουλους ουσιαστικά δεν παρέδωσε τους εναπομείναντες άνδρες του, αλλά τους έσωσε.
Τον πρώτο καιρό, οι αιχμάλωτοι Γερμανοί αξιωματικοί θεωρούν πάντα τον Πάουλους ως διοικητή τους. Ο ίδιος δήλωνε: «Είμαι και παραμένω ναζί. Κανείς δεν μπορεί να αναμένει ότι θα αλλάξω τις απόψεις μου, ακόμη κι αν απειληθώ με ισόβια φυλάκιση».
Τον Ιούλιο του 1943, σε ένα από τα στρατόπεδα Γερμανών αιχμαλώτων δημιουργούνται οι πρώτες ενώσεις αντιφασιστών, που γρήγορα θα μετεξελιχθεί στην «Ενωση Γερμανών Αξιωματικών» με αντιναζιστικά χαρακτηριστικά.
Ο Πάουλους και οι αξιωματικοί του υπογράφουν κοινή δήλωση με την οποία «αποκηρύσσουν» την κίνηση αυτή και τους πρώην συμπολεμιστές τους.
Μέσα σε ένα μήνα όμως, ξαφνικά, ο Πάουλους αφαιρεί την υπογραφή του από την κοινή δήλωση. Αμέσως μετά τον απομακρύνουν από τους άλλους αξιωματικούς και τον φυλακίζουν σε άλλη περιοχή, σε ένα πρώην σανατόριο, σε σαφώς καλύτερες συνθήκες.
Τον πιέζουν να συνεργαστεί με τις σοβιετικές αρχές. Ο Πάουλους θα αρχίζει να ταλαντεύεται από διάφορα γεγονότα, όπως το άνοιγμα του δεύτερου μετώπου, την ολοκληρωτική επιστράτευση στην Γερμανία, όπου δόθηκαν όπλα ακόμη και σε ανήμπορους γερόντους και παιδιά, η καταλυτική ήττα των Γερμανών στην Μάχη του Κουρσκ, αλλά και η ένταξη στην αντιφασιστική ένωση 16 στρατηγών, ανάμεσά τους πολλών φίλων του. Ιδιαίτερα τον επηρέασε η απόπειρα δολοφονίας του Χίτλερ και η εκτέλεση των αξιωματικών που συμμετείχαν σε αυτήν, ανάμεσά τους και του φίλο του, αντιστράτηγου, φον Βίτσλεμπεν.
΄Ετσι, μετά από 1,5 χρόνο από την παράδοσή του, ο Πάουλους υπέγραψε δήλωση προς τους Γερμανούς αιχμαλώτους, στην οποία ανέφερε πως η Γερμανία πρέπει να απομακρύνει τον Χίτλερ, να αναλάβει νέα πολιτική διοίκηση με πρώτο στόχο την λήξη του πολέμου και την ειρηνική συνύπαρξη του Γερμανικού λαού με τους άλλους λαούς.
Από εκείνη την στιγμή ο Πάουλους διέρρηξε κάθε σχέση με το ναζιστικό παρελθόν του. Προς μεγάλη δυσάρεστη έκπληξη των πρώην συναδέλφων του ναζιστών υψηλόβαθμων αξιωματικών και στελεχών, θα καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας στην Δίκη της Νυρεμβέργης.
Ο Πάουλους έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του ως πολίτης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας, όπου και πέθανε την 1η Φεβρουαρίου του 1957, στην 14η επέτειο της καταστροφής της Στρατιάς του στο Στάλινγκραντ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου 2018
Γ. Κασιμάτης: «Γιατί θα μιλήσω στο συλλαλητήριο του Συντάγματος για τη Μακεδονία»
Ο Συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης, που την ερχόμενη Κυριακή θα είναι από τους βασικούς ομιλητές του συλλαλητηρίου στη πλατεία Συντάγματος, μίλησε στον 98.4.
Είναι λαϊκό δικαίωμα να αμυνθεί ο Ελληνικός λαός,  σε κάθε αλυτρωτική βλέψη των ακραίων εθνικιστικών κύκλων της FYROM, που σκοπίμως υποκινούνται σε λύση υπό την πίεση του ΝΑΤΟ.
Δεν είναι απλά γεωγραφική υπόθεση , είναι θέμα ταυτότητας, ιστορίας και στη τελική όχι περαιτέρω ταπείνωση των Ελλήνων.
Με ψεύτικο όνομα, λύση δεν υπάρχει, αλλά γεωπολιτική εξυπηρέτηση των συμφερόντων ΗΠΑ και ΝΑΤΟ.
http://www.dromosanoixtos.gr/2018/02/blog-post_2.html?m=1



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΑ ΓΚΕΜΠΕΛΙΚΑ-ΑΥΡΙΑΝΙΣΤΙΚΑ ΧΑΛΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ...
Επειδή έχει πλακώσει πολύ ΑΥΡΙΑΝΙΣΜΟΣ, είς βάρος του μεγαλειώδους ΛΑΟΥ,που θα κατακλύσει αύριο την Αθήνα !
Ας θυμηθούμε πως εκφράζεται πρακτικά αυτός ο απροκάλυπτος γκεμπελισμος,που σήμερα διαπιστώνει ανάμεσα στις εκατοντάδες χιλιάδες του διαδηλουντος ΛΑΟΥ...ΜΟΝΟ τις...δέκα καλόγριες,τους ...πενήντα παρατεταγμενους Χρυσαυγίτες,τους...πέντε μασκαράδες "μακεδονομάχους," και ..τον ...πατριδοκαπηλα παραληρούντα Φραγκουλη Φράγκο...κλπ παρατράγουδα...




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε ολα συμφωνούμε.Εκτος του  οτι εμείς που θα πάμε,παμε για τον ίδιο λογο που πήγαμε για το ΌΧΙ .Για το ίδιο λόγο πάμε Και Εκτος βεβαίως του ασφαλιτικου τυπου σχόλιο για τον Μίκη το οποίο ειναι αηδιαστικό
Εμεις που θα πάμε στο συλλαλητηριο για την Μακεδονια θα παμε γιατί πιστεύουμε οτι ειναι η συνέχεια του ΌΧΙ .Βγάλε στοιχεία να τα αξιολογήσουμε και οταν τα βγάλεις κανε χαρακτηρισμούς. Μεχρι τότε ολα Αυτά ειναι αυριανιστικα αν σε ενοχλεί η λεξη ασφαλιτικα
Ναι οχι στους δανειστές ΌΧΙ στους Αμερικανούς Όχι στους γερμανούς οχι παντού ΌΧΙ ΌΧΙ ΌΧΙ. Εσεις που δεν θα πάτε. Λοιπόν για τον Μίκη. Οταν εσύ φυλακιστεις εξοριστείς διωχθεί στο 1 της χιλίοις .Οταν εσύ προσφέρεις στο πολιτισμο το 1 στο εκατομμύριο απο αυτο που εχει προσφέρει ο Μίκης τότε να τον κρίνεις. Ειναι μερικοί που ειναι υπεράνω κριτικής Λίγοι πολλοί λίγοι. Ενας απο αυτούς ειναι και ο Μίκης..Εγω διαφωνώ με κάποιους απο τους χειρισμούς του κατα καιρούς αλλά αλλο αυτο και άλλο η κακοήθεια Εντάξει καταλαβαίνω. Ενα σημαντικό κομμάτι της "Αριστεράς" συντάχτηκε με την αμερικανική πρεσβεία,τον Τσίπρα, και όλο το μιντιακο οχετό που προσπάθησε να προβοκάρει τις κινητοποιήσεις. Το γεγονός οτι ο Μίκης θα ειναι ο κεντρικός ομιλητής ξεφτιλίζει την ναζιστική προπαγάνδα του καθεστώτος που θέλει να δημιουργήσει αρνητικό κλίμα εν όψει του συλλαλητηρίου και να μας πει οτι αυτοί που διοργανώνουν ειναι φασίστες αρα φασίστες και όσοι θα πάνε



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μικης Θεοδωρακης
Όταν φοβάσαι να πεις ότι αγαπάς την πατρίδα σου κι όταν - ακόμα χειρότερα την ξεπουλάς, αυτό είναι ραγιαδισμός.
Όταν δεν φοβάσαι να πεις ότι την αγαπάς και έχεις το θάρρος να το βροντοφωνάξεις, αυτό δεν είναι εθνικισμός, είναι πατριωτισμός.
Και η Ελλάδα σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, έχει ανάγκη από πατριώτες !!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γ. Κασιμάτης: "Αυτό που γίνεται σήμερα με τα Σκόπια είναι ένα παράρτημα του μνημονίου που υπογράφτηκε από το 2010, δηλαδή η πλήρης συρρίκνωση της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας"



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα αριστερά εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα της Λατινικής Αμερικής ήταν ταξικά ή εθνικιστικά, όεό;
Και αν ήταν ταξικά, το εθνικο- πρόθεμα που κολλά;
 κι ο ΕΛΑΣ εθνικιστες



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



" Αφιερωμένη η κραυγή του Ψαραντώνη στο 2:01 σε όλους τους "κοπτόμενους για δημοκρατία", που θέλουν παραδόξως να επιβληθούν στην συντριπτική πλειοψηφία του λαού, αντί να σιωπήσουν μπροστά στη θέλησή του. "
Ο Ψαραντώνης τραγούδησε το "Πότε Θα Κάμει Ξαστεριά στον τάφο του Καζαντζάκη, πριν φύγει για το συλλαλητήριο της Αθήνας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Ας είναι η Μακεδονία η αφορμή που ο κόσμος θα ξεσηκωθεί»

01.02.2018, 11:37
Τη στήριξή της στο συλλαλητήριο της Κυριακής στην πλατεία Συντάγματος εκφράζει η Ζωή Κωνσταντοπούλου τονίζοντας ότι «αφορά τους αριστερούς που ξέρουν καλά ότι η αριστερά είναι ταυτισμένη ιστορικά με τους αγώνες για την πατρίδα και την ελευθερία και όχι τους νεοφιλελεύθερους προδότες, τις μαριονέτες που φοράν το μανδύα της αριστεράς και ασελγούν στο όνομά της».

«Όσοι επιχειρηματολογούν υπέρ της σιωπής και της ανοχής δρουν υπέρ της υποταγής», σημειώνει στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά της που αναρτήθηκε στο freedomtv.gr η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
«Ο κόσμος που συγκεντρώθηκε πριν λίγες μέρες στη Θεσσαλονίκη για να διαδηλώσει δεν είναι φασίστες κι εθνικιστές όπως τους παρουσιάζει η υποτελής κυβέρνηση. Η μητέρα σου, ο πατέρας σου που πήγε, εσύ που πήγες ή που θέλησες να πας, εσύ που θες να πας στο συλλαλητήριο της Αθήνας δεν είσαι φασίστας, επειδή δηλώνεις την αγωνία σου και διαδηλώνεις για την πατρίδα σου», προσθέτει η πρώην πρόεδρος της Βουλής.
Η πρώην πρόεδρος της Βουλής κλείνει το μήνυμά της με την ευχή «η πλατεία Συντάγματος να κατακλυστεί από κόσμο. Από τους απλούς πολίτες που αγωνιούν πραγματικά και που αν αγωνιστούν, αν αγωνιστούμε μαζί, θα πάρουμε πίσω όλα όσα μας αφαιρούν βίαια. Μόνο με διεκδίκηση θα ξαναϋπάρξει δημοκρατία στη χώρα μας. Ας είναι η Μακεδονία η αφορμή που ο κόσμος θα ξανασηκωθεί στα πόδια του, θα ξεσηκωθεί και θα διεκδικήσει και θα μαζευτεί ξανά στο Σύνταγμα».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι σημερινοί "κεντροαριστεροί'' καλό ειναι να θυμούνται ότι το εμπάργκο του Αντρεα ανάγκασε τα Σκόπια να συρθούν στην ενδιάμεση συμφωνία .Μετα μας πήγαν στο Ευρωπαικό Δικαστήριο ότι και καλά παραβιάζουμε την ελευθερη διακινηση προιοντων και αγαθών .Μολις η ελληνική νομική ομάδα παρουσίασε σκοπιανά γραμματοσημα, αναγνωστικά, χάρτες με τη Θεσσαλονίκη κλπ , έπεσαν τα μαλλιά των Δικαστων και κερδίσαμε το Δικαστήριο με τις μπάντες .Αυτά γιατι δεν έχουμε όλοι μνημη χρυσόψαρου



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΚΙΝΗΜΑ ΑΡΔΗΝ
Ανακοίνωση Άρδην*: Όχι στον Ψευδομακεδονισμό των Σκοπίων
1 Φεβρουαρίου 2018 16:51
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΨΕΥΔΟΜΑΚΕΔΟΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ
Ο Ελληνισμός, σύσσωμος, στο συλλαλητήριο της Αθήνα θα βροντοφωνάξει την άρνησή του να δεχθεί τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων και τον σφετερισμό της Μακεδονίας, παίρνοντας τη σκυτάλη από τη μεγαλειώδη κινητοποίηση της Θεσσαλονίκης!
Η κυβέρνηση, οι ποικιλώνυμες ψευδοελίτ και οι ξένες δυνάμεις τρομοκρατήθηκαν, γιατί άλλα φαντάζονταν. Ο Ελληνικός λαός αφού αντιστάθηκε επί πέντε χρόνια, έχει  πέσει σε κατάθλιψη απέναντι στη συνεχιζόμενη φτωχοποίησή του και το ξεπούλημα του τόπου, που ολοκληρώνουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Παράλληλα η χώρα μεταβάλλεται σε τουρκικό προτεκτοράτο, όπως φαίνεται από τις καθημερινές προκλήσεις των Τούρκων στην Κύπρο, το Αιγαίο, τη Θράκη ή το ξεβράκωμα της κυβέρνησης με τους οκτώ Τούρκους φυγάδες. Πίστευαν, λοιπόν, πως και στο Μακεδονικό θα συνέβαινε το ίδιο:
Πως ο ελληνικός λαός, ηττημένος και περιδεής, θα το κατάπινε και αυτό. Και έπεσαν έξω παταγωδώς. Αντίθετα, ακριβώς γιατί εδώ μπορούσε να εκφραστεί αβίαστα η συσσωρευμένη λαϊκή αγανάκτηση, ακριβώς γιατί οι Σκοπιανοί και οι μεγάλες δυνάμεις που τους έχουν αναγνωρίσει, προσβάλουν βάναυσα το εθνικό αίσθημα των Ελλήνων, γι’ αυτό και εκδηλώθηκε αυτή η πάνδημη και μαζική αντίδραση:
Οι Γερμανοί μάς μετέβαλαν σε οικονομικούς δούλους, οι Τούρκοι θέλουν να μας υποτάξουν στον νεο-θωμανισμό, δεν θα ανεχτούμε λοιπόν  και τις προκλήσεις των Σκοπίων, επειδή  σήμερα επείγονται οι Αμερικανοί.
Αυτή η κινητοποίηση μπορεί και πρέπει να μεταβληθεί σε αφορμή  μιας πατριωτικής επανεθνικοποίησης. Με αφετηρία την κινητοποίηση για το Μακεδονικό, να βάλουμε στο τραπέζι όλα τα μεγάλα ζητήματα, τη Θράκη, την Κύπρο, τη μνημονιακή υποδούλωση.
Γι’ αυτό και έχει σημασία να μη μεταβληθεί σε εκτονωτικό πυροτέχνημα,  ούτε να καταλήξει σε μια ακόμα απογοήτευση. Δεν πρέπει να επαναληφθεί το προηγούμενο του κινήματος των Αγανακτισμένων, με αποκορύφωμα το δημοψήφισμα του 2015, που είχε το αντίθετο αποτέλεσμα από τα αναμενόμενα. Αυτό έγινε, γιατί σε αυτά κυριάρχησαν δημοκόποι, απατεώνες και πατριδοκάπηλοι, που έταζαν στους Έλληνες λαγούς με πετραχήλια, και μας προέκυψε ο Τσίπρας, ο Καμμένος, ο Μιχαλολιάκος και ο Βασίλης Λεβέντης, για να μην αναφέρουμε τον Σώρρα και άλλους επώνυμους απατεώνες!
Η λαϊκή κινητοποίηση, δεν θα πρέπει λοιπόν να αποτελέσει ευκαιρία για ξέπλυμα των Καμμένων, ούτε για την ανάδειξη νέων πατριδοκαπήλων. Το συλλαλητήριο και οι κινητοποιήσεις πρέπει να είναι στοιχείο εθνικής ενότητας και πατριωτικής αναγέννησης. Τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ –ΚΥΠΡΟΣ –ΘΡΑΚΗ – ΑΙΓΑΙΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
ΕΞΩ Ο ΝΕΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΨΥΧΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ
ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΔΟΣΙΑΣ
31 Ιανουαρίου 2018                                                                                                         Κίνημα ΑΡΔΗΝ
*Tο Άρδην καλεί τα μέλη και τους φίλους του να συγκεντρωθούμε την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου στις 11.00 το πρωί στα γραφεία του, Ξενοφώντος 4, 6ος όροφος,  για να κατευθυνθούμε από κοινού στο συλλαλητήριο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σπουδαία ανακάλυψη στη ζούγκλα της Γουατεμάλας αλλάζει όσα γνωρίζαμε για τους Μάγια. Ηταν πολλοι περισσοτεροι ανθρωποι.
 Σάββατο, 3 Φεβρουαρίου 2018, 14:17
Ερευνητές χρησιμοποιώντας μια υψηλής τεχνολογίας τεχνική εναέριας χαρτογράφησης εντόπισαν δεκάδες χιλιάδες οικισμούς, πυραμίδες και αμυντικά έργα της φυλής των Μάγια στην πυκνή ζούγκλα της περιοχής Πέτεν στην Γουατεμάλα, γεγονός που υποδηλώνει ότι εκεί ζούσαν εκατομμύρια περισσότεροι άνθρωποι από ό,τι εθεωρείτο στο παρελθόν.
Η σχετική ανακοίνωση για τα ευρήματα, τα οποία περιλαμβάνουν γεωργικές εκτάσεις και αρδευτικά κανάλια, έγινε την Πέμπτη από μια ομάδα αρχαιολόγων από τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Γουατεμάλα, οι οποίοι εργάζονται στο Mayan Heritage and Nature Foundation της Γουατεμάλας.
Στην έκθεσή τους εκτιμούν ότι σχεδόν δέκα εκατομμύρια άνθρωποι πιθανόν να κατοικούσαν στο επίκεντρο της αυτοκρατορίας των Μάγια--τις τροπικές πεδιάδες της σημερινής Γουατεμάλας--γεγονός που σημαίνει ότι θα απαιτούνταν μαζική παραγωγή τροφίμων.
"Πρόκειται για δύο με τρεις φορές περισσότερους κατοίκους από όσους υποστήριζεται ότι βρίσκονταν εκεί", λέει στην Guardian ο Μαρτσέλο Α Κανούτο, καθηγητής Ανθρωπολογίας στο πανεπιστήμιο Τουλέιν των ΗΠΑ.
H περιοχή της χαρτογράφησης, που εκτείνεται σε 2.100 τμ, είναι πολύ μεγαλύτερη από εκείνη που εθεωρείτο ότι κατοικούνταν από τους Μάγια, ο πολιτισμός των οποίων γνώρισε την ακμή του το διάστημα 1.000 π.Χ και 900 μ.Χ κατά προσέγγιση. Οι απόγονοί τους εξακολουθούν να κατοικούν στην περιοχή.
Εντοπίστηκαν περίπου 60.000 κατασκευές, περιλαμβανομένων τεσσάρων βασικών τόπων τελετουργιών και μυστηρίων με πλατείες και πυραμίδες.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Ιδιώνυμο»: η πρώτη ποινικοποίηση των "ανατρεπτικων" ιδεών στην Ελλάδα. 25 Ιουλίου του 1929.

«Περί μέτρων ασφαλείας του κοινωνικού καθεστώτος και προστασίας των ελευθεριών των πολιτών» ή αλλιώς όπως ονομάστηκε χαρακτηριστικά «Ιδιώνυμο». Υπήρξε ο νόμος που εφαρμόστηκε στις 25 Ιουλίου του 1929 και ο οποίος ποινικοποιούσε τις «ανατρεπτικές» ιδέες. Στόχος ήταν η δίωξη των κομμουνιστών και των αναρχικών και η καταστολή των συνδικαλιστικών κινητοποιήσεων. Ο νόμος του οποίου κύριος εκφραστής ήταν ο Ελευθέριος Βενιζέλος αποτέλεσε την αρχή για τους μετέπειτα βασανισμούς, εξορίες, φυλακίσεις αριστερών.
«Πάσα απόπειρα διαταράξεως ή βιαίας ανατροπής του αστικού καθεστώτος, του οποίου στερεά θεμέλια είνε η πατρίς, η οικογένεια, η ιδιοκτησία θα εύρη αντιμέτωπον την πυγμήν του Κράτους. Είμεθα αποφασισμένοι να εξοπλίσωμεν το κράτος και τας αρχάς του διά τας αναγκαίας νομοθεσίας, όπως καταστή δυνατή η αποτελεσματική κοινωνική άμυνα κατά των απροκάλυπτων ανατρεπικών ενεργειών των εχθρών του κοινωνικού καθεστώτος» ήταν τα λόγια του Ελευθέριου Βενιζέλου το 1928 σε προεκλογική του συγκέντρωση. Λόγια τα οποία κι έκανε πράξη ένα χρόνο αργότερα με την εκλογή του.
Ήταν η εποχή των διεκδικητικών αγώνων των εργατών και της ανόδου της κομμουνιστική ιδεολογίας. Η ανάπτυξη του εργατικού κινήματος, που ακολουθούσε τις ανάλογες τάσεις στην υπόλοιπη Ευρώπη με την εξάπλωση των ριζοσπαστικών/κομμουνιστικών ιδεολογιών, η Μικρασιατική Καταστροφή με την άφιξη εκατομμυρίων προσφύγων, θα μπορούσαν να αποτελέσουν πρόσφορο έδαφος για την εξάπλωση των ιδεολογιών αυτών. Η γενικότερη κακή κατάσταση της χώρας αλλά και της οικονομίας λόγω του πολέμου και της πολιτικής αστάθειας των χρόνων εκείνων, οδήγησαν στην ψήφιση του νόμου.
Ήταν ουσιαστικά μια προσπάθεια των ισχύοντων θεσμών να διατηρήσουν τα κατεστημένα τους μπροστά στο φόβο της εξάπλωσης των νέων ιδεών.
Ο νόμος προέβλεπε ποινή φυλάκισης πάνω από έξι μήνες για όποιον, κατά το άρθρο 1, «επιδιώκει την εφαρμογήν ιδεών εχουσών ως έκδηλον σκοπόν την δια βιαίων μέσων ανατροπήν του κρατούντος κοινωνικού συστήματος ή την απόσπασιν μέρους εκ του όλου της επικράτειας ή ενέργεια υπέρ της εφαρμογής αυτών προσηλυτισμού».
Οι αντιδράσεις αρχικά δεν ήταν πολλές, μόνο της τότε αντιπολίτευσης με επικεφαλής τους Αλέξανδρο Παπαναστασίου, Γεώργιο Παπανδρέου και Γεώργιο Καφαντάρη, η οποία πρότεινε στον Βενιζέλο να διώκονται και οι φασίστες με το ίδιο νόμο. Ο Βενιζέλος αρνήθηκε.
Το νομοσχέδιο τελικά ψηφίζεται στις 15 Ιουλίου και τίθεται σε εφαρμογή στις 25 Ιουλίου.
«Το νομοσχέδιον δεν επιδιώκει να διώξη τον κομμουνισμόν ως ιδέαν, αλλά τη Γ' Διεθνή και τας μπολσεβικικάς αρχάς αυτής, αίτινες απέχουν πολύ του ιδεώδους κομμουνισμού. Το νομοσχέδιον επιδιώκει τη δίωξιν των οπαδών της Γ' Διεθνούς. Δε δυνάμεθα να διώξωμεν τον κομμουνισμόν, διότι και ο Χριστός υπήρξε κήρυξ της ιδέας αυτής. Ο Χριστός διεκήρυξε πρώτος τον κομμουνισμόν, αλλά από την υψηλήν ιδεολογίαν του κομμουνισμού μέχρι των ανατρεπτικών ενεργειών των ανθρώπων της Μόσχας, υπάρχει διαφορά» είχε πει στην Βουλή ο Βενιζέλος.
Ο νόμος αργότερα ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό. Την αντίθεσή του εξέφρασε ο νομικός κόσμος της χώρας με αρθρογραφία στα περιοδικά «Θέμις» και «Δικαιοσύνη».
Φωνή διαμαρτυρίας ύψωσαν διανοούμενοι, όπως ο Γρηγόριος Ξενόπουλος, η Γαλάτεια Καζαντζάκη, ο Γεώργιος Νιρβάνας, ο Κωνσταντίνος Άμαντος, ο Δημήτρης Γληνός, ο Αλβέρτος Αϊνστάιν και ο Ανρί Μπαρμπίς.
Από το 1929 έως το 1936 όπου και εφαρμόστηκε περίπου 16.500 πολίτες συνελήφθησαν. Από αυτούς 3031 καταδικάσθηκαν και εξορίστηκαν στα νησιά Φολέγανδρο, Ανάφη, Αμοργό και Σκύρο.
Με δικαστικές αποφάσεις διαλύθηκαν πολλές οργανώσεις και σωματεία, που επηρεάζονταν από το ΚΚΕ. Στον νόμο αυτό εξάλλου στηρίχτηκαν και οι μετέπειτα αυστηρότεροι νόμοι όπως από το καθεστώς της 4ης Αυγούστου.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όλα ήταν και είναι θέμα αγωγού και κράτους προτεκτοράτου...γι αυτό ακριβώς Μπακλαβαδέψαν τα Βαλκάνια. Τέλος και για την ιστορία οι Σλάβοι πριν τον πόλεμο είχαν 3 οργανώσεις 2 κομμουνιστών και μια αναρχικών αλλά έλα που δεν υπάρχουν στους καταλόγους των εκτελεσμένων .Άσε που δεν αριθμούν ούτε καμένα χωριά ,ούτε ξεκληρίσματα οικογενειών που έγινε με τους Έλληνες... άσε που όταν τους έταξε ο Τίτο πατρίδα ,μας άφησαν με το όπλο στο χέρι και μας χτύπησαν και από τα μετόπισθεν σε αρκετά σημεία και παρά την ευνοϊκή 5η ολομέλεια ... ξαφνικά ανακαλύπτουν άλλες αξίες εθνικές και κάνουν το ομόσπονδο κράτος της μακεδονίας που δυστυχώς αναγνωρίστηκε από τους Παπάγο-Καραμανλή και πιστοποιήθηκε ως τα σήμερα.Βέβαια 2-3 γενιές ψευτομακεδονίας δε θα αλλάξουν την ιστορία χιλιετιών. Μην αναρωτηθείτε γιατί οι όψιμοι σταλινοτσολιάδες στηρίζουν την ύπαρξη μειονότητας και δεν τους στέλνουν στον αγύριστο ,αλλά μην αναρωτηθείτε γιατί τόσοι αγωνιστές του ΔΣΕΛΛάδας (το τονίζω) δεν έστειλαν στον αγύριστο το Ζαχαριάδη για την 5η ολομέλεια .Θυμάμαι τα λόγια του Ρόσσιου που έλεγε ότι"διαφωνούσαμε μαζέψαμε και υπογραφές αλλά ποιος μας άκουγε στο βουνό..."Κι ενώ ο Ζαχαριάδης διαπραγματεύονταν με τους ισχυρούς το 48-49 οι Έλληνες αγωνιστές έτρωγαν τη φόλα της 5ης ολομέλειας κι ενώ οι Σλάβοι έκλεισαν τα σύνορα και αιχμαλώτιζαν και αφόπλιζαν τους πρώην συντρόφους τους ...Παλικάρι στάθηκε μόνον ο Εμβερ Χότζα που παρά την αναφορά της 5ης ολομέλειας στη προσάρτηση της Β Ηπείρου δεν πτοήθηκε,απεναντίας περιέθαλψε τους αντάρτες και δεν έδωσε γη και ύδωρ στους Άγγλο αμερικάνους και στα τσιράκια τους να κυκλώσουν το ΔΣΕ.Γι αυτό το ΚΚΕ είναι και παραμένει αδικαιολόγητο να μην συστρατεύεται με τους υπόλοιπούς Έλληνες για την Μακεδονία




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ Η αλήθεια δυστυχώς βρίσκεται πολύ πιο πίσω από εκεί που την τοποθετεί ο κ. Μπιτσάκης. Στον Β Βαλκανικό Πόλεμο, όταν η Ελλάδα έκανε μυστικό σύμφωνο με την Σερβία, αναγκαστικά, για να αντιμετωπίσει τις επεκτατικές βλέψεις της Βουλγαρίας. Και ναι μεν η Ελλάδα κατέλαβε την Μακεδονία όπου οι Έλληνες υπερτερούσαν των Βουλγάρων, η Σερβία όμως κατέλαβε τότε την ΠΓΔΜ, όπου ο Βουλγαρικός πληθυσμός ήταν συμπαγής, οι Αλβανοί τότε ήταν μια ελάχιστη μειοψηφία του 5%, και ο Βουλγαρικός πληθυσμός είχε πλήρη γνώση της εθνικής ταυτοτητάς του. Για να μπορέσουν να το αντιμετωπίσουν αυτό οι Σέρβοι, έκαναν κάτι που είναι η καταστροφή μας σήμερα. Άρχισαν να τους διδάσκουν στα σχολεία, απο το 1913, ότι δεν είναι Βούλγαροι, αλλά αποτελούν ξεχωριστή εθνότητα, την οποία ονόμασαν "Σλαβομακεδονική"! Και ότι δήθεν έχουν και σερβικές λέξεις στο λεξιλογιό τους. Και τους κρύβανε ότι ένας Σκοπιανός θα μιλήσει τη γλώσσα του στη Σόφια, και θα συνεννοηθεί θαυμάσια, αφού μιλάνε την ίδια γλώσσα. Και σιγα σιγα με τα χρόνια αυτό έγινε κτήμα και συνείδηση των κατοίκων της ΠΓΔΜ. Και αυτά πληρώνουμε σήμερα. Όσο για την απόφαση του ΚΚΕ του 1925, ήταν ολόσωστη! Το 1912, όταν ήρθε ο ελληνικός στρατός στη Μακεδονία, η ελληνική Μακεδονία αποτελούνταν απο 40% μουσουλμάνους, (οι οποίοι ήταν Έλληνες, που είχαν ασπαστεί το μουσουλμανισμό για να γλιτώσουν τη ζωή τους ή την περιουσία τους, και μέχρι που πέθαναν στην Τουρκία που πήγαν μιλούσαν ελληνικά), 30% ελληνόφωνους, 20% βουλγαρόφωνους, και 8% Εβραίους σεφαρδίμ. Το ΚΚΕ έπαιρνε υπόψιν του τον άνθρωπο και τα βασανά του, και όχι φυσικά την εθνοτική καταγωγή του. Ήταν ενάντιο στις αναγκαστικές εξορίες των ανθρώπων, λόγω της εθνοτητάς τους ή της θρησκείας τους. Για αυτό μίλησε για "Ανεξάρτητη Μακεδονία". Οι αναγκαστικές μεταναστεύσεις όμως των πληθυσμών ήταν στα σχέδια των τότε ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Αλλά το ΚΚΕ δεν μπορούσε να δει στο μέλλον τι θα γίνει. Έπαιρνε υπόψιν μόνο τον πόνο και τα βάσανα των ανθρώπων που αναγκάζονταν να αφήσουν τα σπίτια και τα χωριά που είχαν γεννηθεί, και φανταζόταν ότι αυτό μπορούσε να το σταματήσει. Άλλωστε το ΚΚΕ ήταν που στάθηκε δίπλα στους Μικρασιάτες, όταν ήρθαν στην Ελλάδα και οι ντόπιοι κωλοελληνες, τους κυνηγούσαν, τους σκότωναν, και τους αποκαλούσαν "τουρκόσπορους". Τα ίδια και χειρότερα έκαναν και οι ντόπιοι μακεδόνες στους μικρασιάτες, που περισσότερους από τους μισούς είχαν εγκατασταθεί στη Μακεδονία. Όταν πια το ΚΚΕ κατάλαβε, ότι η εθνοτική πραγματικότητα στην Μακεδονία είχε αλλάξει, και υπήρχε πλέον μια νέα πραγματικότητα, προσάρμοσε την απόφασή του το 1936.
http://www.alfavita.gr/apopsin/mpitsakis-gia-makedonia-oi-aristeroi-antiethnikistes-vlepoyn-mono-ton-elliniko-ethnikismo



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δηλαδή τώρα που ο Τσίπρας και η συμμορία Μαξίμου έβαλαν τους παρακρατικούς να γράψουν απειλητικά συνθήματα στον τοίχο του σπιτιού του Μίκυ Θεοδωράκη νομίζουν οτι έτσι θα φοβηθεί ο ελληνικός λαός και δεν θα κατέβει κατά εκατοντάδες χιλιάδες αύριο στο Σύνταγμα
Ίσα ίσα το αντίθετο αποτέλεσμα έχει αυτή η παρακρατική ενέργεια, όπως και όλες οι άλλες που προηγήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, καθώς οι πολίτες οχι μόνο δεν φοβήθηκαν αλλά όπως βλέπουμε θύμωσαν ακόμα περισσότερο




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επίθεση στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη
 Σάββατο, 3 Φεβρουαρίου 2018, 18:12
Άγνωστοι με λαφα σε κυκλο σαν υπογραφη έγραψαν υβριστικο συνθημα ( η ιστορια σου ξεκιναει από το βουνο και καταληγει  στον Εθνικο βουρκο της Πλ. Συνταγματος), έξω από το σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη, στην περιοχή της Ακρόπολης. Το συμβάν έγινε λίγα λεπτά πριν από τις 4 το απόγευμα, ενώ οι άγνωστοι πέταξαν και κόκκινη μπογιά στην πόρτα του σπιτιού.
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις απειλές που δέχεται για να μην μιλήσει στο συλλαλητήριο και την επίθεση με μπογιές που έγινε στο σπίτι του , ο Μίκης Θεοδωράκης δήλωσε:
«Είμαι Ήρεμος και Έτοιμος». Όταν ρωτήθηκε ποιο είναι το μήνυμά του για τον κόσμο, απάντησε:
«Να μην πτοηθούν. Να αυξήσουν την θέληση, τον θυμό, την αποφασιστικότητα και την ορμητικότητά τους».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επιστολή καταπέλτης του καπετάν Νικηφόρου του ΕΛΑΣ για την Μακεδονία το 1992
 Σάββατο, 3 Φεβρουαρίου 2018, 18:56
Επιστολή κόλαφο του 1992 κατά όσων προσπαθούν να επιβάλλουν στην Ελλάδα να αποδεχθεί το όνομα «Μακεδονία» για την ΠΓΔΜ, απέστειλε ο καπετάν Νικηφόρος, στρατιωτικός αρχηγός του «Ελληνικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού» (ΕΛΑΣ ), με αφορμή άρθρο της γαλλικής εφημερίδας Le Monde.
Η επιστολή, την οποία έθεσε στην διάθεση, ο γιός του καπεταν Νικηφόρου κ. Πέτρος Δημητρίου, παραμένει εξαιρετικά επίκαιρη, αν και είχε αποσταλεί τον Μάϊο του 1992.
Ο καπετάν Νικηφόρος, κατά κόσμον Δημήτρης Δημητρίου, υπαρχηγος του Αρη Βελουχιωτη, και κατοπιν διοικητής μεγάλων στρατιωτικών μονάδων του ΕΛΑΣ στην Κεντρική Ελλάδα έφυγε από την ζωή το 2000. Η παρακαταθήκη όμως που άφησε παραμένει και σήμερα ζωντανή.
Σημειώνεται ότι τότε υπήρξαν κι άλλες παρεμβάσεις διεθνώς από Έλληνες διανοούμενους και προσωπικότητες όπως η ανοιχτή επιστολή έξι επιφανών συμπατριωτών μας προς τους Ευρωπαίους εταίρους.
Ήταν οι Οδυσσέας Ελύτης, Μελίνα Μερκούρη, Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, Δημήτρης Τσάτσος, Αριστόβουλος Μάνεσης, Γιάννης Γεωργάκης (από τους οποίους σήμερα βρίσκεται στη ζωή μόνο η κυρία Αρβελέρ).
Η επιστολή του καπετάν Νικηφόρου
Δημ. Ν. Δημητρίου - Νικηφόρος
Συνταγματάρχης ε.α.
Τσακύρογλου 8 – Ν. Σμύρνη
Αθήνα – 171.22
τηλ. ..............                                                                                                   27 Μαΐου 1992
Προς την εφημερίδα “Λε Μοντ” - Παρίσι
(Μέσω των εφημερίδων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης).
Αξιότιμε Κύριε Διευθυντά,
            Το να σε αδικούν οι περιφρονητές των αξιών της ανθρωπότητας, προκαλεί ευνόητη οργή. Το να σε αδικεί όμως κάποιος, που του ανήκει τιμητικό παρελθόν ως προς τις αξίες αυτές, είναι τελείως άλλο πράγμα. Γι’ αυτό, εμείς οι Έλληνες, μείναμε κατάπληκτοι από το τελευταίο άρθρο της εφημερίδας σας κατά της χώρας μας.
Κατηγορείτε την πατρίδα μας ότι δημιουργεί προβλήματα στον κόσμο. Επειδή κάνουμε τι; Επειδή αρνούμαστε στους σκοπιανούς το δικαίωμα, όχι μόνο να σφετεριστούν ένα αποκλειστικά ελληνικό όνομα της Ιστορίας για το Κράτος τους, που δεν υπήρχε έως χθες, αλλά και να διακηρύσσουν μέσα από το συνταγματικό τους χάρτη, ότι αποσκοπούν στο διαμελισμό της Ελλάδας; Πόσο θα μας εκτιμούσατε, αν μέναμε αδιάφοροι απέναντι σε μια τέτοια πρόκληση; Ζείτε, οι Γάλλοι, μέσα σε συνθήκες μέγιστης εθνικής ασφάλειας. Οι Έλληνες, όμως, ζούμε σε περιοχή υψίστου κινδύνου να υποστούμε τις συνέπειες μιας νέαςγενοκτονίας εναντίον μας. Όλες οι περιοχές γύρω μας υπήρξαν στο παρελθόν τόποι τέτοιων τραγωδιών κατά του ελληνισμού. Ποιος λοιπόν αποτελεί στην περίπτωση αυτή πρόβλημα για τον κόσμο;
Εμείς, οι Έλληνες, που απειλούμαστε με το μέγιστο κακό της ζωής ή όσοι απεργάζονται το κακό αυτό, καθώς και όσοι αδιαφορούν γι’ αυτό; Η Γαλλία θεωρήθηκε από πολλούς πρόβλημα για τον κόσμο όταν πολεμούσε κατά των Βιετναμέζων ή κατά των Αλγερινών. Είναι όμοιο σήμερα το πρόβλημα της Ελλάδας απέναντι των σκοπιανών; Πού είναι ο κόσμος του Β΄ Π. Π., αν δεν τον βρίσκουμε πρώτα στις σελίδες του Μοντ; Πόσο ιερότερες, από την δική μας αγωνία και το δικό μας δίκηο, είναι οι απαιτήσεις των σκοπιανών εναντίον μας; Η Γαλλία, μαζί με το λαμπρό της παρελθόν, έχει και ένα βαρύ ιστορικό ευθυνών για όσα υπέστη ο Ελληνισμός σε διάφορες ιστορικές εποχές. Γιατί να θέλει ο Μοντ να σπρώξει τη χώρα του σε συμπεριφορά νέας τέτοιας ενοχής εναντίον μας ; Δεν έχει σήμερα η Γαλλία Ουγκώ να μας υπερασπιστούν;
Θέλουν να μας υποχρεώσουν οι ισχυροί της γης να υποκύψουμε στον κ. Γκληγκόρωφ; Τότε όμως, εμείς μεν θα έχουμε αδικότατα ταπεινωθεί. Οι ισχυροί όμως της γης θα έχουν δικαιότατα ατιμασθεί. Και τι κόσμο θα οικοδομήσουν, ενεργώντας προς μια τέτοια κατεύθυνση, στην εποχή της παγκόσμιας νομιμότητας, που διαμορφώνεται ήδη; Δε χρειάζεται να επικαλεστούμε κανέναν από τους τίτλους μας απέναντι των σκοπιανών μιλώντας στον “Μοντ” της Γαλλίας. Στο όνομα της ηθικής και του δικαίου και του φυσικού νόμου, επιχειρούμε να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας. Και αν υποχρεωθούμε, θα δώσουμε ένα νέο υπόδειγμα αυτοθυσίας στον κόσμο. Και εθνικής και ανθρώπινης τιμής. Λυπούμαι, που υποχρεώθηκα να γράψω σε τέτοιον τόνο προς τον “Μοντ”.
Με την κατάπληξή μου αμείωτη
                                                                                                      Δ. Δημητρίου – Συν/ρχης ε.α.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Δημήτριος Νικολάου Δημητρίου – Νικηφόρος

14 Ιουλίου 1921, Άνω Αγόριανη (Επτάλοφος) Παρνασσού – 27 Φεβρουαρίου 2000, Νέα Σμύρνη Αθήνα

Πρωτότοκος από τα 6 παιδιά του δάσκαλου Νικολάου Ι. Δημητρίου και της Μάρθας, το γένος Κοντού.
Μόνιμος Αξιωματικός της Σχολής Ευελπίδων (1938), πολέμησε ως ανθυπίλαρχος εναντίον των  Γερμανών εισβολέων στο μέτωπο της Δοϊράνης (1941). Προτάθηκε για ηθική αμοιβή.
Ο πρώτος μόνιμος Αξιωματικός της Αντίστασης στον  ΕΛΑΣ  και πρωτοπόρος αντάρτης, από τα τέλη Ιουλίου 1942,  με το όνομα Νικηφόρος.
Καπετάνιος αρχηγείων (1ης ομάδας  της κατόπιν μετονομασθείσης  σε 8η ομάδα Παρνασσού , Αρχηγείου Παρνασσίδας, 5ου Ανεξάρτητου Τάγματος και - τελικά - του 2ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ) , έδωσε πάνω από 30 μάχες και συμμετείχε σε πολλές επιχειρήσεις και σαμποτάζ εναντίον των κατακτητών.
Διοικητής της Εφεδρείας στην ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου (25-26 Νοεμβρίου 1942), κατω από τις διαταγες του Αρη Βελουχιωτη, με καθοριστική επέμβαση σε κρίσιμη εμπλοκή της επιχείρησης.
Επικεφαλής 25 ανταρτών (6 Μαρτίου 1943), με τη συμμετοχή του αδερφού του Ιωάννη Ν. Δημητρίου - Σόλωνα, εισέβαλε στις φυλακές της ιταλοκρατούμενης Λιβαδειάς (4.000 άντρες), επιχείρηση με την οποία  απελευθερώθηκαν 80 κρατούμενοι, ανάμεσά τους και ο πατέρας του Νικόλαος Ι. Δημητρίου, αντάρτης και ο ίδιος  έκτοτε υπό τις διαταγές του.
Προτάθηκε και προήχθη επανειλημμένως επ’ ανδραγαθία και του απονεμήθηκε το αριστείο του Απελευθερωτικού Αγώνα.
Μετά την Κατοχή αποτάχθηκε από το Στρατό, καταδικάστηκε με ανυπόστατες κατηγορίες σε θάνατο και φυλακίστηκε μαζί με τον αδερφό του Σόλωνα (1946 – 1952).
Από το 1953 εγκαταστάθηκε στη Ν. Σμύρνη με την αντάρτισσα γυναίκα του Αφροδίτη, το γένος Νέτσου, και απέκτησαν 2 γιούς.
Μέλος (1962 – 1968) του Γενικού Συμβουλίου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αντιστασιακών (F.I.R.).
To 1964, ομιλητής στο εορτασμό της επετείου του Γοργοποτάμου, έχασε από έκρηξη νάρκης την αδερφή του Ασημούλα σύζυγο Χρήστου Ραχιώτη, ένα από τα 13 θύματα, ενώ ο ίδιος κατηγορήθηκε για υποκίνηση στάσης και μαζί με άλλους επιφανείς δημοκρατικούς πολίτες, φυλακίστηκε και δικάστηκε στη Λαμία, όπου τελικά και αθωώθηκε.
Επί δικτατορίας (1967 – 1974) εξορίστηκε, στη συνέχεια τέθηκε σε επιτήρηση και συνεχίστηκαν οι εναντίον του διώξεις.
Με τη μεταπολίτευση απαλλάχθηκε των μετακατοχικών καταδικών και επανέκτησε τα πολιτικά του δικαιώματα.
Με την αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης (1982) αποκαταστάθηκε ηθικά, επανήλθε στη στρατιωτική τάξη και - εν μέρει - στη στρατιωτική ιεραρχία με το βαθμό του Συνταγματάρχη ε.α.
Ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας των Ελλήνων (από το 1977) με έργο ζωής - 600 ομιλίες ανά την Ελλάδα – την κατάδειξη δυνατότητας σχεδιασμού Εθνικής Στρατηγικής και την αναγκαιότητα Εθνικής Ομοψυχίας.
Από το 1955 μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, έγραψε 13 έργα με αντιστασιακό, λογοτεχνικό, πολιτικό και φιλοσοφικό περιεχόμενο.


Με την κατάρρευση του μετώπου επέστρεψε στο χωριό του και εντάχθηκε στις πρώτες ανταρτοομάδες του Άρη Βελουχιώτη. Ήταν από τους πρώτους μόνιμους αξιωματικούς του Ελληνικού Στρατού που βγήκε στο βουνό και πολέμησε εναντίον των κατακτητών, μέσα από τις τάξεις του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ με το ψευδώνυμο "Νικηφόρος". Δεν έγινε ποτέ μέλος του ΚΚΕ. Έλαβε μέρος στη μάχη του Γοργοποτάμου, στη Μάχη της Ρεκάς, στη Μάχη της Αράχωβας (1943) στη Μάχη στις Καρούτες, και σε δεκάδες άλλες μάχες κατά των στρατευμάτων κατοχής.
Το βράδυ της 16ης Μαΐου 1946 συλλαμβάνεται συμπτωματικά στην οδό Αιόλου και προσάγεται σε δίκη και φυλακίζεται. Καταδικάστηκε το 1947 από στρατοδικείο "δις εις θάνατον" για την εκτέλεση ενός δοσίλογου το 1942 καθώς και σε 20 χρόνια φυλακή σε άλλη δίκη και φυλακίστηκε. Μετά από αγώνα του πατέρα του Νικόλαου Δημητρίου, ο οποίος προσκομίζει μαρτυρικές καταθέσεις του Κρις Γουντχάουζ και του Έντυ Μάγιερς για την πολεμική δράση του Νικηφόρου αλλά και για το ιστορικό του δοσίλογου για τον οποίον επεβλήθη η καταδίκη, η θανατική ποινή μετετρέπεται σε ισόβια κάθειρξη (Αύγουστος 1948).
Τελικά αποφυλακίστηκε το 1952 και ιδιώτευσε, ενώ πολιτικά ήταν κοντά στην ΕΔΑ
Το 1977 γίνεται ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας των Ελλήνων, με σκοπό την συνεννόηση των πολιτικών παρατάξεων στην χάραξη εθνικής στρατηγικής. Ενώ το 1979 έβγαζε λόγους εναντίον της στήριξης του ΚΚΕ




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία: Οι Κούρδοι καταγγέλλουν ότι μαχήτριά τους ακρωτηριάστηκε από τους ισλαμοφασιστες που υποστηρίζει η Τουρκία
Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου 2018, 23:36
Οι κουρδικές δυνάμεις στη Συρία κατήγγειλαν σήμερα ότι μία από τις μαχήτριές τους ακρωτηριάστηκε από τους ισλαμοφασιστες που υποστηρίζει η Τουρκία, και που είναι μαζι σαν τα σουτσεκια με τα τουρκικα στρατευματα εισβολης, παραπέμποντας σε ένα βίντεο που κυκλοφορεί ευρέως στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.
Η κουρδική διοίκηση της βορειοανατολικής Συρίας ανέφερε ότι η Μπαρίν Κομπάνε, μια μαχήτρια των κουρδικών μονάδων γυναικών YPJ, βραχίονα των Κούρδων πολιτοφυλάκων YPG, σκοτώθηκε από τους ισλαμοφασιστες που πολεμούν μαζι με την  Τουρκία, οι οποίοι αφού «έπαιξαν με τη σορό της, την έκοψαν σε κομμάτια», με τα γεγονότα να καταγράφει ο ερασιτεχνικός φακός.
«Θεωρούμε την τουρκική κυβέρνηση υπεύθυνη για αυτήν την ειδεχθή ενέργεια» τονίζεται σε μια ανακοίνωση.
Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters δεν έχει καταφέρει προς το παρόν να επικοινωνήσει με αξιωματικούς των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων προκειμένου να σχολιάσουν σχετικά.
Στο βίντεο διακρίνεται μια σορός να κείτεται στο έδαφος σε μια λίμνη αίματος. Τμήματα του θώρακα φαίνεται πως έχουν ακρωτηριαστεί.
Τα πλάνα προκάλεσαν την οργή των Κούρδων στη βόρεια Συρία, όπως μετέφεραν αυτόπτες μάρτυρες. Πολλοί χρήστες ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης ανήρτησαν φωτογραφίες της μαχήτριας στο Διαδίκτυο, ως φόρο τιμής προς εκείνη.
Η μκο Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Συρια επισήμανε από την πλευρά της ότι η γυναίκα σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων στο βόρειο τμήμα της επαρχίας Αφρίν κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.
Η Κομπάνε ήταν περίπου 25 ετών και εντάχθηκε στις Μονάδες Προστασίας Γυναικών YPJ το 2015. Σκοτώθηκε στο μέτωπο μαζί με άλλους τρεις μαχητές κοντά στην πόλη Μπουλμπούλ.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΤΗΝ ΠΕΡΙΕΦΕΡΑΝ ΩΣ ΛΑΦΥΡΟ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕ ΙΑΧΕΣ ΑΛΛΑΧΠΑΡ,
ΤΗΝ ΕΒΙΑΣΑΝ ΑΠΑΝΩΤΑ,
ΤΗΝ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΑΝ ΖΩΝΤΑΝΗ
ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΚΟΤΩΣΑΝ.
ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΜΕΤΕΔΩΣΑΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΡΙΚΙΑΣΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ.
TO ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΠΡΟΕΒΕΙ ΣΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΚΑΤΟΧΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΕΣΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΟΙΚΤΡΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΔΙΕΠΡΑΞΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ Ο ΕΣΣ.ΟΤΑΝ ΚΑΤΕΛΗΦΘΕΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΒΠΟΥΛΜΠΟΥΛ ΜΙΑ ΜΑΧΗΤΡΙΑ Η ΣΕΒΙ ΚΟΜΠΑΝΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΦΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕ ΜΕ ΠΥΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΤΗΣ.ΣΥΝΕΛΗΦΘΕΙ ΖΩΝΤΑΝΗ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΙΝΗΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σκληρή αντίδραση της Τουρκίας για τη μη έκδοση του Κούρδου Μεμέτ Ντογάν
 Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου 2018, 20:40
Η άρνηση να εκδοθεί στην Τουρκία ο Μεμέτ Ντογάν, μέλος της οργάνωσης DHKP/C προκάλεσε την έντονη αντίδραση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών όπου με γραπτή ανακοίνωση αναφέρει: «Η απόφαση αυτή είναι ένα νέο δείγμα κολλαρίσματος των ελληνικών δικαστηρίων στις τρομοκρατικές οργανώσεις. Δεν συνάδει με την διεθνή ευθύνη της Ελλάδας στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Η απόφαση αυτή χαρακτηρίζεται ανάρμοστη με τις σχέσεις καλής γειτονίας».
Ο Μεμέτ Ντογάν συνελήφθη από τις ελληνικές Αρχές τον περασμένο Νοέμβρη. Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας είχε ζητήσει την έκδοσή του αλλά απερρίφθη από την ελληνική Δικαιοσύνη.
Η απόρριψη, συνεχίζει η ανακοίνωση προκαλεί μεγάλη απογοήτευση.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



η Αμερικανίδα πρεσβεύτρια στον ΟΗΕ , Νίκι Χέιλι (η φωνη του Τραμπ στον ΟΗΕ δηλαδη)ανηγγειλε ότι θα κόψουν οποιαδήποτε βοήθεια στους Παλαιστίνιους, αν δεν αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ...
Και τότε ο Παλαιστίνιος εκπρόσωπος της έδωσε μια εξαιρετική απάντηση:Έβαλε στο κινητό του Παλαιστινιακό τραγούδι και ξεκίνησε τον χορό...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μίκης Θεοδωράκης μετά την επίθεση στο σπίτι του: Για αυτό αποφάσισα να μιλήσω στο συλλαλητήριο της Αθήνας
3/2/2018
Μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας απάντησε ο Μίκης Θεοδωράκης στις απειλές που δέχεται για να μην μιλήσει στο συλλαλητήριο. «Είμαι Ήρεμος και Έτοιμος», δήλωσε ο μουσικοσυνθέτης μετά την επίθεση με μπογιές στο σπίτι του το μεσημέρι του Σαββάτου.
Ενώ κύκλοι προσκείμενοι στον μουσουργό κάνουν χαρακτηριστικά λόγο στο ιστολόγιό του για «σκοτεινούς κύκλους που πολεμούν τον Μίκη Θεοδωράκη από το 1940 και θα καταλήξουν στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας» και για «ποντίκια που όταν έρχεται η γάτα εξαφανίζονται».
«Ό,τι και να κάνουν τους ενημερώνουμε ότι ο Μίκης Θεοδωράκης δεν φοβάται τις απειλές, όπως δεν φοβήθηκε ποτέ τίποτα και κανέναν στη ζωή του και αύριο θα είναι στην εξέδρα της πλατείας συντάγματος» ξεκαθαρίζουν συνεργάτες του.
«Ο Μίκης Θεοδωράκης αύριο έχει ραντεβού με την ιστορία. Οι σκοτεινοί κύκλοι που τον πολεμούν απ’ το 1940 και συνεχίζουν μέχρι και τις μέρες μας, είναι βέβαιο ότι θα καταλήξουν και πάλι στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας» σημειώνουν.
«Ας κρίνει ο Ελληνικός λαός ποιοι είναι οι πραγματικοί φασίστες και ποιοί είναι το πραγματικό παρακράτος, ποιοι απειλούν τον Μίκη Θεοδωράκη και ποιοι επιδιώκουν να τορπιλίσουν το αυριανό πανεθνικό Συλλαλητήριο στο οποίο θα μιλήσει ο Μίκης Θεοδωράκης στον ενωμένο Ελληνικό λαό που θα παρευρεθεί αύριο και το οποίο ο ίδιος και οι διοργανωτές, επιθυμούν να εξελιχθεί ομαλά και εντελώς ειρηνικά» σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στο σχετικό κείμενο.
Το άρθρο και η συνέντευξη
Εντωμεταξύ, σε άρθρο του στη «Real News» και σε συνέντευξή του στην «Ελευθερία του Τύπου» ο μουσικοσυνθέτης εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν να είναι ένας από τους κεντρικούς ομιλητές στο συλλαλητήριο της Αθήνας.
Όπως ανέφερε η εξήγησή του πάρθηκε καθώς «οι Σκοπιανοί και οι προστάτες τους ζητούν είναι η νομιμοποίηση της παραχάραξης της Ιστορίας που μπορεί να την προσφέρει μονάχα η αποδοχή του ονόματος από μέρους της Ελλάδας».
Ο Μίκης Θεοδωράκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά των ΜΜΕ για το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης κάνοντας λόγο για πρωτοφανή ομοφωνία εναντίον του συλλαλητηρίου.
«Οι ίδιοι κύκλοι που βάφτισαν ακροδεξιό το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη διαβάζω ότι μαζεύουν υπογραφές για να με εμποδίσουν να μιλήσω στο συλλαλητήριο της Κυριακής στο Σύνταγμα βαφτίζοντας το κι αυτό ναζιστικό. (…) Για αυτό και αποφάσισα να πάω να μιλήσω, παραμερίζοντας τους κινδύνους για την υγεία μου όσο και – προπαντός- τα φαρμακερά βέλη όλων αυτών που οι περισσότεροι έχουν γίνει για διάφορους λόγους προπαγανδιστές των συμφερόντων αυτής της μεγάλης διεθνούς δύναμης που μας εξουσιάζει και φυσικά και της σημερινής κυβέρνησης που έφερε στο προσκήνιο το Σκοπιανό υπακούοντας τις εντολές των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ».




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σάββατο, 3 Φεβρουαρίου 2018
Εκουαδόρ: Βίαιο κλείσιμο της καμπάνιας του δημοψηφίσματος

Την Κυριακή θα διεξαχθεί στο Εκουαδόρ δημοψήφισμα, στο οποίο οι πολίτες θα κληθούν να αποφανθούν "Ναι" ή "Όχι" σε 7 ερωτήματα, που σχετίζονται με τη δυνατότητα του προέδρου να επανεκλέγεται χωρίς περιορισμό θητειών, την εκμετάλλευση του πετρελαϊκού και ορυκτού πλούτου, τις κυρώσεις κατά δημοσίων υπαλλήλων και τα σεξουαλικά εγκλήματα κατά ανηλίκων.
Το πολιτικό κλίμα είναι τεταμένο από τις αρχές του έτους που προκηρύχθηκε το δημοψήφισμα, με τον δεξιο πλεον πρόεδρο Λενίν Μορένο να τάσσεται υπέρ του Ναι, ενώ οργανώσεις της αντιπολίτευσης μαζί με τον πρώην πρόεδρο Ραφαέλ Κορέα υποστηρίζουν το Όχι.

Οι εκδηλώσεις βίας περιλαμβάνουν εκτοξεύσεις αντικειμένων, λεκτικές και σωματικές αντιπαραθέσεις, οι οποίες έχουν καταγραφεί και από κάμερες κινητών τηλεφώνων. Επιπλέον η παράταξη του Όχι καταγγέλει αποκλεισμό από τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης.
Τελευταίο κρούσμα, η επίθεση που δέχτηκε ο Ραφαέλ Κορέα την Τετάρτη κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής συνέντευξης στην πολη Κινιντέ. Ο Κορέα κατήγγειλε ότι δημοτικοί υπάλληλοι δεν τον άφηναν να φύγει από το στούντιο ενώ όχλος στο δρόμο προκάλεσε ζημιές στο αυτοκίνητό του.
"Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή στο Κινιντέ. Το ραδιόφωνο όπου δώσαμε συνέντευξη είναι περικυκλωμένο από ανθρώπους του Δήμου,  με ορισμένα στελέχη του MPD, που βρίσκονταν επίσης στο Μπορμπόν. Τι κρίμα για τη χώρα! Μια αγκαλιά στο αγαπημένο μας Κινιντέ. Υπήρχε πολύς κόσμος που περίμενε το καραβάνι", έγραψε ο Κορέα στο Twitter.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ὁ παρακρατικός υπόκοσμος του ΣΥΡΙΖΑ και ὅλων τῶν κομμάτων του συστήματος και η ακροδεξιά των απογόνων των δοσιλόγων της κατοχής δεν μπορουν να μας τρομοκρατήσουν!
-"Ρουβίκωνας" χρυσή αυγή το ίδιο μαγαζί! Οικόσιτα μυστικών υπηρεσιών και πρεσβειών! Θάνατος στο Φασισμό!
-Τσίπρα, μάζεψε τα φασιστάκια σου! Αύριο Σύνταγμα, δεν περνάει ο φασισμός! ΟΧΙ στο ξεπούλημα της πατρίδας, Εθνική Ανεξαρτησία! Σε τούτα δω τα μάρμαρα... μνημόνια δεν χωράνε!

Σήμερα έγινε επίθεση στην κατοικία του Μίκη απο φασιστόφρονες εθνομηδενιστές.
Οι ἔλληνες πατριώτες και δημοκράτες καταδικάζουμε απερίφραστα αυτην την επίθεση των παρακρατικών συστημικών στοιχείων.
Εγραψαν με κόκκινη μπογια: "ἁπὸ τὸ βουνὸ στὸ βούρκο του Συντάγματος"
Εμείς λέμε: "Μίκη απο το βουνὸ, στα ουράνια του πατριωτισμού και της δημοκρατίας μαζί σου"
Ὁ παρακρατικός υπόκοσμος του ΣΥΡΙΖΑ και ὅλων τῶν κομμάτων του συστήματος και η ακροδεξιά των απογόνων των δοσιλόγων της κατοχής δεν μπορουν να μας τρομοκρατήσουν.
Ο Μίκης της Ελλάδος και οι σύντροφοι του στέκονται αφοβοι και αγέρωχοι.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επίθεση τους φασιστικού παράλληλου κράτους στο στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη!
- "Ρουβίκωνας" χρυσή αυγή το ίδιο μαγαζί! Οικόσιτα μυστικών υπηρεσιών και πρεσβειών! Θάνατος στο Φασισμό!
Όργη Λαού!
ΟΧΙ στα μνημόνια υποταγής! Λευτεριά, Ψωμί Παιδεία Ελευθερία!
Λαϊκή Εξουσία, Λαϊκά Δικαστήρια (με λαϊκούς δικαστές κι όχι υπαλλήλους του 4ου Ράιχ και θαμώνες των στοών) για τα φονικά μνημόνια!
Δεν πουλάμε ούτε όνομα, ούτε επίθετο, ούτε προσδιορισμό... ούτε σπιθαμή πατρίδας στους φασίστες εθνικιστές!




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γ. Κασιμάτης: «Γιατί θα μιλήσω στο συλλαλητήριο του Συντάγματος για τη Μακεδονία...
Είναι λαϊκό δικαίωμα να αμυνθεί ο Ελληνικός λαός,  σε κάθε αλυτρωτική βλέψη των ακραίων εθνικιστικών κύκλων της FYROM, που σκοπίμως υποκινούνται σε λύση υπό την πίεση του ΝΑΤΟ.
Δεν είναι απλά γεωγραφική υπόθεση , είναι θέμα ταυτότητας, ιστορίας και στη τελική όχι περαιτέρω ταπείνωση των Ελλήνων...
Με ψεύτικο όνομα, λύση δεν υπάρχει, αλλά γεωπολιτική εξυπηρέτηση των συμφερόντων ΗΠΑ και ΝΑΤΟ...»
Γ. Κασιμάτης: «Βυσσοδομείται μία συρρίκνωση της εθνικής κυριαρχίας»...




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι δικοί μας εγχώριοι επαγγελματίες "αντικαπιταλιστές", "αντιρατσιστές... τσίμπησαν κανένα δολάριο από αυτά που διατέθηκαν για αυτούς που στηρίξατε τόσο πολύ... την "αραβική άνοιξη" των "εκδημοκρατιστών" της Συρίας;
Το γλεντάγανε οι φονιάδες μισθοφόροι... Τώρα κοιτάνε τα ραδίκια ανάποδα και πήγαν να βρουν τις 72 παρθένες... και κάποιοι την έκαναν με τα δουλεμπορικά του φασίστα Ερντογάν πέρασαν το Αιγαίο κι εδώ αναμένουν οδηγίες προστατευόμενοι από τη ΝΑΤΟϊκή "αριστερά"... το παίζουν "πρόσφυγες"...
Τρεις χιλιάδες δολάρια το μήνα και 1.000 επιπρόσθετα για...
κάθε παιδί ή σύζυγο... Σιγά μην έλειψαν στις ΗΠΑ και τον Σόρος...
Στο Ελλαδιστάν η ιμπεριαλιστική "αριστερά" έδινε και δίνει τους δικούς της "αγώνες", αλλά έπεσε το παραδάκι;
Καλά για τον γνωστό επαγγελματία "αντιρατσιστή" Πετρο Κωνσταντινου του ΣΕΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν το συζητάμε... από την πρώτη στιγμή συντόνισε τον "αντικαπιταλιστικό" αγώνα για να πέσει ο "δικτάτορας" Άσαντ... Ήταν ο πρώτος "Αριστερός" που ζήτησε κάτι από μια Δεξιά Κυβέρνηση και αυτή το πραγματοποίησε...
Επαγγελματίας "αντιρατσιστής" κι "αντικαπιταλιστής"... αύριο στην πρώτη γραμμή εναντίον των εθνικιστών και φασιστών στο Σύνταγμα...
Οι αδελφοί Γκαργκάνα του ΣΕΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ  ζουν, αυτοί μας οδηγούν! Ξερεται, τα δυο αδερφια, που ο ενας το παιζει επαναστατης, και ο άλλος είναι επικεφαλης της Τραπεζας της Ελλαδας!