Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

Κυριακη 4 Φεβρουαριου 2018


Τα νέα ποσοστά έχουν προκαλέσει την έντονη αντίδραση γονέων παιδιών με αυτισμό. «Eνας μεγάλος όγκος των παιδιών αυτών θα χαρακτηρίζεται με μικρότερα ποσοστά (65%, 60%, 55%, 50%) και έτσι δεν θα δικαιούνται το επίδομα. Οπότε με το μέτρο αυτό η κυβέρνηση εγκαινιάζει τη μαζική περικοπή των επιδομάτων αναπηρίας των παιδιών του Αυτιστικού Φάσματος ώστε τα χρήματα που δικαιούνται να “περισσέψουν” για τα γνωστά πολιτικά συμφέροντα.

Με παράνομο κι αντισυνταγματικό τρόπο μειώνονται τα επιδόματα για παιδιά με αυτισμό
Σε κατάργηση των επιδομάτων αναπηρίας για παιδιά με αυτισμό οδηγεί ο νέος κανονισμός προσδιορισμού αναπηρίας του υπουργείου Εργασίας.
Ενώ όσοι ανήκαν στο φάσμα του αυτισμού είχαν ως κατώτατο ποσοστό αναπηρίας το 67% (από το οποίο ξεκινούν να δίνονται επιδόματα), πλέον το κατώτατο ποσοστό μειώθηκε στο 50%.
Να υπενθυμίσουμε ότι πριν από έξι χρόνια και μετά από πολυετείς αγώνες και διεκδικήσεις, με την υποστήριξη πολλών φορέων , έγινε η καθιέρωση του 67% ως ελάχιστο ποσοστό αναπηρίας για όλα τα παιδιά του Αυτιστικού Φάσματος .
Νόμος που ήρθε σε απόλυτη συμμόρφωση της χώρας μας με τα παγκόσμια και ευρωπαϊκά δεδομένα για την αναπηρία και την αναγνώριση του Φάσματος του Αυτισμού και του συνδρόμου Άσπεργκερ, ως μόνιμη αναπηρία .
Σήμερα έρχεται η κυβέρνηση να μειώσει και πάλι το ποσοστό του Αυτισμού στο 50%. Τα επιχειρήματα της κυβέρνησης μόνο αντικειμενικά και ίσα δεν είναι, αντιθέτως είναι άδικα και αντιεπιστημονικά με μόνο στόχο την περικοπή των επιδομάτων τα οποία ως γνωστόν χορηγούνται για ποσοστά αναπηρίας από 67% και άνω.
Οπότε, σε όσους επανεξεταστούν και τους γράψουν ποσοστό κάτω από 67% , θα τους κόψουν και το επίδομα, σύμφωνα με το νέο πλάνο της κυβέρνησης. Αυτό σημαίνει ότι αρχίζει η μαζική κατάργηση των επιδομάτων αναπηρίας και η καταρράκωση όλων αυτών των ατόμων που δικαίως μέχρι σήμερα δικαιούνταν το επίδομα.
Για να κλείσουν μάλιστα τα στόματα όσων έχουν γνώσεις και εμπειρία διεκδικήσεων, όρισαν ότι δήθεν το μέτρο θα ισχύσει μόνο για τις νέες διαγνώσεις. Φυσικά πρόκειται για απάτη και παραπλάνηση , αφού η ρύθμιση αυτή δεν πρόκειται να σταθεί.
Τα νέα ποσοστά έχουν προκαλέσει την έντονη αντίδραση γονέων παιδιών με αυτισμό. «Eνας μεγάλος όγκος των παιδιών αυτών θα χαρακτηρίζεται με μικρότερα ποσοστά (65%, 60%, 55%, 50%) και έτσι δεν θα δικαιούνται το επίδομα. Οπότε με το μέτρο αυτό η κυβέρνηση εγκαινιάζει τη μαζική περικοπή των επιδομάτων αναπηρίας των παιδιών του Αυτιστικού Φάσματος ώστε τα χρήματα που δικαιούνται να “περισσέψουν” για τα γνωστά πολιτικά συμφέροντα.
Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση ικανοποιεί τις αποφάσεις του επαχθέστατου 3ου – και πλέον απάνθρωπου – μνημονίου που υπέγραψε», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Εθνική Ομοσπονδία για τα Δικαιώματα του Αυτιστικού Φάσματος (ΕΟΔΑΦ).
Αναπηρικό επίδομα λαμβάνουν πιστοποιημένα ποσοστά αναπηρίας από 67% και πάνω. Σε ποσοστό 50% δεν λαμβάνουν κάποιο επίδομα.
Αναφορικά με τις συντάξεις, σε ποσοστό από 50% μέχρι και 66,9% η σύνταξη κυμαίνεται περίπου στα 192 ευρώ, ενώ για ποσοστό αναπηρίας από 67% μέχρι και 79,9% η σύνταξη ανέρχεται σε περίπου 280 ευρώ. Για ποσοστό αναπηρίας άνω του 80% η σύνταξη είναι ολόκληρη (384 ευρώ).
Με απλά λόγια, σε κάθε περίπτωση: Αυτισμός = αναπηρία 67% , ανεξαρτήτως νοημοσύνης και λειτουργικότητας.
Μετά τις πρόσφατες περικοπές του οικογενειακού και του ατομικού εισοδήματος, με τις ελάχιστες έως ανύπαρκτες υπηρεσίες υποστήριξης, το επίδομα αποτελεί μοναδικό μέσον επιβίωσης ενός μεγάλου αριθμού παιδιών με Αυτισμό, που με την κατάργησή του οδηγούνται στην εξόντωση.
Αν λοιπόν η κυβέρνηση ήθελε να πρωτοτυπήσει διεθνώς και να αναθεωρήσει το καθεστώς των ποσοστών αναπηρίας, υποχρεούται να το κάνει μόνο προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης, όπως υπέδειξε και ο ΟΗΕ – δηλ. πρώτα να εξασφαλίσει και να ορίσει το επίδομα ΚΑΙ για το ποσοστό αναπηρίας του 50%. Και αν ήθελε πραγματικά να είναι ακριβοδίκαιη, θα έπρεπε να θεσπίσει αναλογικά επιδόματα για όλες τις κατηγορίες (δηλ. και για τα ποσοστά του 20%, του 10%, του 5%, κοκ).
Μόνη σοβαρή και δίκαιη λύση, συμβατή με το Σύνταγμα και τις διεθνείς Συμβάσεις Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που έχει υπογράψει η χώρα, είναι η παραμονή του Αυτισμού σταθερά στο ποσοστό αναπηρίας 67% για όλα τα παιδιά του Αυτιστικού Φάσματος, ανεξαρτήτως νοημοσύνης και λειτουργικότητας, εφ’ όρου ζωής. Επίσης στο ποσοστό αυτό, να προστίθενται (όταν συνυπάρχουν), οι τυχόν συν-νοσηρότητες νοητικής υστέρησης, κινητικών δυσκολιών, κλπ, προσαυξάνοντας ανάλογα το ποσοστό αυτό.
Μοναδική μας προτεραιότητα η προάσπιση των δικαιωμάτων τους και η συνεχής προσπάθεια για όσον το δυνατό περισσότερες διεξόδους και υπηρεσίες για μια ίση και αντάξια διαβίωση στην κοινωνία μας.

Σχολιο.- ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΠΩΣ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΕΣΤΩ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΚΟΨΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΑΝΕΥΘΥΝΟ ΔΙΑΛΕΙΜΕΝΟ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΜΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Το κεντρικό επιχείρημα των Σλαβομακεδόνων είναι το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού, το οποίο επιπολαίως επικαλούνται και αποδέχονται πολλοί διεθνώς. Το δικαίωμα αυτό, όμως, δεν σημαίνει χωρίς περιορισμούς επιλογή ονόματος για το κράτος, την εθνότητα καιτη γλώσσα. Επειδή η ονομασία συμπυκνώνει την ταυτότητα, η ελευθερία επιλογής ονόματος σταματάει εκεί που αρχίζει να θίγει άλλους.
Όταν πριν από πολλά χρόνια βρέθηκα απέναντι σε Ευρωπαίους αξιωματούχους που επικαλούνταν το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού τους έθεσα το εξής ερώτημα: Αν δέχονται ότι το δικαίωμα αυτό ισχύει χωρίς περιορισμούς δεν θα είχαν αντίρρηση εάν –υποθετικά μιλώντας– η Βουλή των Ελλήνων αποφάσιζε να μετονομάσει την Ελληνική Δημοκρατία σε Ευρωπαϊκή Δημοκρατία, το ελληνικό έθνος σε ευρωπαϊκό και την ελληνική γλώσσα αντιστοίχως σε ευρωπαϊκή.
Μου απάντησαν ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί, ερχόμενοι αμέσως σε αντίφαση με αυτά που έλεγαν λίγο πριν. Τους διευκόλυνα, λέγοντας ότι δικαιολογημένα οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι θα διαμαρτύρονταν με το βάσιμο επιχείρημα ότι η Ελλάδα ανήκει κι αυτή στη γεωγραφική περιοχή Ευρώπη, αλλά δεν ταυτίζεται με την Ευρώπη. Δηλαδή, θα διαμαρτύρονταν με το βάσιμο επιχείρημα ότι το Μέρος επιχειρεί να οικειοποιηθεί το Όλον.
Κατέληξα, τονίζοντας ότι αυτό ισχύει και για τη FYROM και τη γεωγραφική περιοχή Μακεδονία. Στο μόνο που δεν είχα απάντηση είναι γιατί το λογικό αυτό επιχείρημα δεν υπάρχει στην ιστοσελίδα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών και γιατί δεν το είχαν ακούσει από κανέναν Έλληνα επίσημο όλα εκείνα τα χρόνια.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο Μίκης Θεοδωράκης στο Σύνταγμα
 Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου 2018, 12:25
Στο Σύνταγμα έφτασε ο Μίκης Θεοδωράκης που είναι και κεντρικός ομιλητής στο συλλαλητήριο. Ο Μίκης έφτασε λίγο μετά τις 12.00 στη συμβολή των οδών Σταδίου και Βασιλέως Γεωργίου, όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο «Πλάζα».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δυτική Όχθη: Παλαιστίνιος νεκρός από έφοδο του ισραηλινοναζιστικού στρατού
 Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου 2018, 11:38
Οι ισραηλινοναζιστικές δυνάμεις ασφαλείας πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν Παλαιστίνιο έφηβο κατά τη διάρκεια εφόδου του ισραηλινοναζιστικού στρατού σε χωριό στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όπως ανέφερε χθες το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.
Ο 19χρονος Αχμάντ Αμπού Οντέιντ δέχτηκε σφαίρα στο κεφάλι κατά τη διάρκεια εφόδου του στρατού στο χωριό Μπουργκίν στη βόρεια Δυτική Όχθη, σύμφωνα με το υπουργείο.
Ένας αυτόπτης μάρτυρας του πρακτορείου Ρόιτερς ανέφερε ότι περίπου 200 Παλαιστίνιοι εκτόξευαν πέτρες ενάντια σε ισραηλινοναζιστικά στρατιωτικά οχήματα, όταν ακούστηκε ένας πυροβολισμός.
Οι ισραηλινοναζιστικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι στρατιώτες εστάλησαν στο χωριό για την αναζήτηση υπόπτων για τη δολοφονία ενός ακροδεξιου αποικου ραβίνου τον Ιανουάριο, χωρίς να κάνουν κάποια επισήμανση για το θάνατο του Παλαιστινίου.
Ο σιωναζι αποικος ραβίνος Ραζιέλ Σεβάχ, 35 ετών, εκτελεστηκε στις 9 Ιανουαρίου ενώ βρισκόταν στο αυτοκίνητό του κοντά στον σιωναζιστικο εποικισμό Χαβάτ Γκιλάντ όπου διέμενε.
Οι ισραηλινοναζιστικές δυνάμεις διεξάγουν ενδελεχείς έρευνες για τον εντοπισμό των δολοφόνων του.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία: Πρώτη λειτουργία εδώ και έξι χρόνια στην εκκλησία της Ντέιρ αλ Ζορ
Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου 2018, 08:12
Μια μικρή ομάδα 10 χριστιανών παρακολούθησε χθες Σάββατο την πρώτη λειτουργία εδώ και πολλά χρόνια στην κατεστραμμένη εκκλησία της Παναγίας στη Ντέιρ αλ Ζορ, στην ανατολική Συρία.
Κρατώντας κεριά κάτω από τα τόξα της εκκλησίας που είναι σημαδεμένα από σφαίρες περίπου δεκα πιστοί παρακολούθησαν τη λειτουργία, την πρώτη που πραγματοποιείται εδώ και έξι χρόνια.
Πέτρες, κομμάτια από καλώδια και υπολείμματα από ρουκέτες εξακολουθούν να βρίσκονται στο πάτωμα της εκκλησίας, με τον ήλιο να μπαίνει ανεμπόδιστος από τα παράθυρα, καθώς τα βιτρό έχουν γίνει σκόνη.
Στη Ντέιρ αλ Ζορ σημειώθηκαν σφοδρές μάχες, αρχικά όταν οι μισθοφοροι ισλαμοφασιστες των δυτικων αποικιοκρατων κατέλαβαν ένα μέρος της πόλη το 2012. Η κατάσταση χειροτέρεψε όταν το Ισλαμοφασιστικό Κράτος έθεσε υπό τον έλεγχό του όλη την ομώνυμη περιοχή το 2014. Ο συριακός αραβικος δημοκρατικος στρατός ανακατέλαβε την πόλη τον Νοέμβριο του 2017.
Ο επικεφαλής της Συροϊακωβίτικης εκκλησίας Ιγνάτιος Εφραίμ προΐστατο της λειτουργίας, ενώ παρόντες ήταν και μουσουλμάνοι ιερωμένοι.
«Είναι απερίγραπτο το αίσθημα να προσευχόμαστε σε μια σχεδόν κατεστραμμένη εκκλησία, είναι μια παρηγοριά για τις καρδιές μας και ένα μήνυμα ελπίδας προς τους κατοίκους της πόλης να επιστρέψουν και να συμμετάσχουν στην ανοικοδόμησή της», τόνισε.
Ο αριθμός των χριστιανών που ζούσαν στη Ντέιρ αλ Ζορ πριν ξεκινήσει η πολεμικη εισβολη των δυτικων αποικιοκρατων  στη Συρία μεσω των ισλαμοφασιστων τους εκτιμάται περίπου στις 3.000.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έχασαν 23.000 λίρες επειδή απάντησαν ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας!
 Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου 2018, 06:24
Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ξανά ένα βίντεο από βρετανικό τηλεπαιχνίδι, λόγω των νέων διαπραγματεύσεων που έχουν ξεκινήσει για το όνομα της ΠΓΔΜ.
Το βιντεο προβαλε προχθες ο Νικος Ευαγγελατος στο καναλι Ε.
Ένα ζευγάρι Βρετανών, που έπαιζε σε ένα γνωστό τηλεπαιχνίδι γνώσεων το 2012, έχασε 23.000 λίρες, όταν του τέθηκε η ερώτηση «τι εθνικότητας ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος».
Οι δύο Βρετανοί, απάντησαν πως ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας. Η απάντηση τους κρίθηκε λανθασμένη επειδή η παραγωγή του παιχνιδιού είχε ως σωστή την απάντηση πως ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Μακεδόνας, δειχνοντας κιολας την σκοπιανη σημαια,  και έτσι έχασαν το ποσό των 23.000 λιρών.
Μάλιστα, όταν «κλειδώνουν» την απάντηση τους, οι παίκτες φαίνεται να μην μπορούν να σκεφτούν οποιαδήποτε άλλη εναλλακτική απάντηση. Όταν ο καραστημενος παρουσιαστής τους (γιατι τοσο ηλιθιος αγραμματος και αστοιχιωτος αρνουμαστε να φανταστουμε ότι ηταν), ανακοινώνει πως η σωστή απάντηση ήταν πως ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν «μακεδονικής εθνικότητας», δειχνοντας την σκοπιανη σημαια, τους λέει επίσης: «Γεννήθηκε στην Πέλλα το 356 π.Χ.». Ουτε καν ότι η Πελλα βρισκεται στην Ελλαδα υποτιθεται ότι δεν ηξερε ο «ηλιθιος».




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γαλλία: Χιλιάδες διαδηλωτές στην Κορσική υπέρ της αυτονομίας του νησιού
Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου 2018, 07:05
Εικοσιπεντε χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν χθες Σάββατο στην Κορσική σε μια επίδειξη δύναμης με στόχο να πιέσουν τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν «να ξεκινήσει διάλογο» για το αίτημά τους για αυτονομία, μόλις τρεις ημέρες πριν την επίσκεψή του στο γαλλικό αυτό νησί της Μεσογείου.
Περίπου 6.000 άνθρωποι σύμφωνα με τις τοπικές αστυνομικες αρχές, 25.000 σύμφωνα με τους διοργανωτές, διαδήλωσαν στους δρόμους της Αζάτσιο, την πρωτεύουσα του νησιού. Οι αυτονομιστές είχαν εκφράσει ελπίδες για 8.000 διαδηλωτές.
«Πρόκειται για κινητοποίηση που δεν έχει ξανασυμβεί τα τελευταία χρόνια, είναι τεράστια», δήλωσε ο αυτονομιστής επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης Ζιλ Σιμεονί μετά τη διαδήλωση, η οποία ολοκληρώθηκε ειρηνικά.
«Οι Κορσικανοί έστειλαν ένα πολύ ισχυρό μήνυμα. Τώρα πρέπει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας να μιλήσει και ελπίζω ότι θα δείξει ότι άκουσε αυτό που είπαμε σήμερα», πρόσθεσε.
Η Κορσική ήταν επί δεκαετίες θέατρο επιθέσεων με περισσότερες από 4.500, οι οποίες προκάλεσαν κυρίως υλικές ζημιές, και δράστες κυρίως μέλη του Εθνικοαπελευθερωτικού Μετώπου της Κορσικής (FLNC), μια οργάνωση που κατέθεσε τα όπλα το 2014.
Στην πρώτη γραμμή της πορείας βρίσκονταν κορίτσια που είχαν στους ώμους τους τη σημαία της Κορσικής και περπατούσαν πίσω από ένα πανό που έγραφε «Δημοκρατία και σεβασμός για τον λαό της Κορσικής». «Ζήτω η μάχη για την ανεξαρτησία!», «Γαλλικό κράτος δολοφόνε!», ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν.
Στο αυτοκίνητο που ηγούνταν της πορείας ήταν ανηρτημένο ένα πανό με τη λέξη «αμνηστία», ένα από τα βασικά αιτήματα των αυτονομιστών που ζητούν αμνησία για τους «πολιτικούς κρατούμενους».
«Πιστεύω ότι κερδίσαμε το στοίχημα», τόνισε ο αυτονομιστής Ζαν-Γκι Ταλαμονί, πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης της Κορσικής. «Πιστεύω ότι θα υπάρξουν κινητοποιήσεις διαρκείας», πρόσθεσε.
Στόχος της χθεσινής διαδήλωσης ήταν να πείσει τον Μακρόν να «ξεκινήσει διάλογο», εξήγησε ο Σιμεονί.
Οι αυτονομιστές θέλουν να εκμεταλλευθούν τη σημαντική νίκη που κατήγαγαν στις περιφερειακές εκλογές του Δεκεμβρίου, οι οποίες τους επέτρεψαν να αποκτήσουν τον πλήρη έλεγχο του νέου κορσικανού κοινοβουλίου, μετά την δημιουργία της υπερ- περιφέρειας της Κορσικής, και να πιέσουν τη γαλλική κυβέρνηση να συζητήσει τα θέματα που της έχουν υποβάλει.
Μεταξύ αυτών είναι η αναγνώριση των κορσικανών ως δεύτερη επίσημη γλώσσα του νησιού, το καθεστώς των κατοίκων του, που θα επιτρέπει την απόκτηση ακίνητης περιουσίας σε όσους αποδεδειγμένα κατοικούν επί πολλά χρόνια στην Κορσική, και η αμνηστία για τους πολιτικούς κρατούμενους.
Τα ζητήματα αυτά είχε υποβάλει προς εξέταση την προηγούμενη εβδομάδα ο Ταλαμονί στον Γάλλο πρωθυπουργό Εντουάρ Φιλίπ.
Στο μεταξύ ο Μακρόν πρόκειται να επισκεφθεί την Κορσική στις 6 Φεβορυαρίου, είκοσι ακριβώς χρόνια μετά τη δολοφονία του περιφερειάρχη Κλοντ Ερινιάκ στο Αζάτσιο από τα πυρά ενός αυτονομιστή.
Ωστόσο η θέση του Σιμεονί φάνηκε να περιπλέκεται χθες με τη συμμετοχή στην πορεία του Σαρλ Πιερί, πρώην επικεφαλής του FLNC. Η παρουσία του ίσως απωθήσει κάποιους που θέλουν να πάρουν αποστάσεις απότ ην περίοδο των ταραχών υπέρ της ανεξαρτησίας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δαμασκός: Ψέματα οι κατηγορίες των ΗΠΑ για χημικά όπλα
 Σάββατο, 3 Φεβρουαρίου 2018, 21:13
Η Συρία διέψευσε σήμερα τις κατηγορίες που διατύπωσε πρόσφατα η Ουάσιγκτον, σύμφωνα με τις οποίες η Δαμασκός έκανε χρήση χημικών όπλων εναντίον των ισλαμοφασιστών κοντά στην πρωτεύουσα της χώρας, χαρακτηρίζοντάς τις «ψέματα».
«Το υπουργείο Εξωτερικών καταγγέλλει τις ψευδείς κατηγορίες των ΗΠΑ σύμφωνα με τις οποίες η συριακή κυβέρνηση καταφεύγει στη χρήση χημικών όπλων στην ανατολική Γούτα» ανέφερε μια πηγή από το υπουργείο Εξωτερικών, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Sana.
Χθες, ο αληταρας ναζιστης υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζιμ Μάτις επισήμανε τους «φόβους» της Ουάσιγκτον ότι αέριο σαρίν χρησιμοποιήθηκε πρόσφατα στη Συρία. Ενώ η ΗΠΑ ξερουν καλα ότι τα χημικα οπλα που ειχε η Συρια εχουν καταστραφει στη Μεσογειο. Οι ιδιοι οι κωλοαμερικανοι επεβλεπαν.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μίκης: Να γίνει δημοψήφισμα για το όνομα των Σκοπίων
 Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου 2018, 16:05
Μπροστά σε εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου μίλησε σήμερα ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης στο συλλαλητήριο για το Μακεδονικό, καταχειροκροτούμενος από τους διαδηλωτές.
Χαμογελώντας, σιγοτραγουδώντας τους στίχους του τραγουδιού «Θα σημάνουν οι
καμπάνες»που έχει  συνθέσει και ακουγόταν από τα μεγάφωνα, ξεκίνησε την ιστορική ομιλία του, απευθυνόμενος στον ελληνικό λαό, κάνοντας αναφορά σε εκείνους που επιτέθηκαν στο σπίτι του, το μεσημέρι του Σαββάτου, πετώντας μπογιές και γράφοντας σύνθημα, επειδή θα έδινε το παρών στο συλλαλητήριο.
«Καλοί μου Έλληνες, αδέρφια μου, φασίστες, ρατσιστές, τρομοκράτες, αναρχικοί, τραμπούκοι θα μάθατε ασφαλώς ότι οι πατριώτες μας που μας κυβερνούν οι αριστεριστές μάζευαν υπογραφές και χθες έριξαν μπογιές στο σπίτι μου για να με εμποδίσουν να μιλήσω μπροστά σε σένα κυρίαρχε λαέ. Για να μην μιλήσω με λόγια σταράτα πατριωτικά φλογερά και ασυμβίβαστα όπως έμαθα να μιλώ σε όλη μου τη ζωή και όπως εσύ με δίδαξες κυρίαρχε ελληνικέ λαέ» ανέφερε στην εισαγωγή του.
«Φίλοι και φίλες αφιερώνω την ομιλία μου στον Έλληνα που μας έβγαλε από τον οθωμανικό ζυγό και που έφερνε σαν σήμερα 4 Φλεβάρη 1843 τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη. Εγώ δεν ντρέπομαι όπως οι εθνομηδενιστές που μας κυβερνούν να παραμένω πιστός στις ιερές σκιές των προγόνων μας που μας δίδαξαν την αγάπη για την πατρίδα και το έθνος. Μια πατρίδα που σέβεται και αγαπά όλες τις πατρίδες του κόσμου. Είμαι πατριώτης διεθνιστής και μάχομαι συνάμα τον φασισμό σε όλες τις μορφές» συμπλήρωσε.

Ζήτησε δημοψήφισμα
«Απευθύνουμε έκκληση στους βουλευτές, που έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν δημοψήφισμα, να προκαλέσουν τη σχετική συζήτηση στη Βουλή και να κινητοποιήσουν αυτό το εθνικής σημασίας ζήτημα», είπε μεταξύ άλλων προσθέτοντας ότι «μόνο εμείς οι Έλληνες μπορούμε να δώσουμε ή να μην δώσουμε το δικαίωμα στους Σκοπιανούς, να οικειοποιούνται στο μέλλον μέσω του ονόματος Μακεδονία, ένα αναπόσπαστο τμήμα του ελληνισμού».
«Πιστεύω απόλυτα, αυτό το μεγάλο πρόβλημα θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε ενωμένοι σαν μια γροθιά. Και πιστεύω απόλυτα ότι είμαστε ενωμένοι, γιατί ανεξάρτητα από τις διαφωνίες μας, είμαστε όλοι πατριώτες», πρόσθεσε.
Ο κ. Θεοδωράκης αφού ανέφερε ότι τα Σκόπια παραποποιούν την ιστορία σημείωσε ότι «δεν μας επιτρέπεται να συμφωνήσουμε με αυτή την παραχάραξη της ιστορίας. Τότε γινόμαστε συνένοχοι με τις δυνάμεις που στοχεύουν ανοιχτά κατά της εδαφικής μας ακεραιότητας. Τότε τι μπορεί να γίνει; Πρέπει να παραδεχτούμε τα λάθη και τις ευθύνες μας απέναντι στον ελληνικό λαό».

«Μίκη αλλάζεις την ιστορία, κάτω τα χέρια από την Μακεδονία» ήταν ένα από τα συνθήματα που φώναζαν οι διαδηλωτές στο συλλαλητήριο, την ώρα της ομιλίας του μεγάλου μουσικοσυνθέτη.
Άλλες στιγμές φώναζαν: «Ελλάς, Ελλάς, Μακεδονία», άλλα και το βασικό σύνθημα «Η Μακεδονία είναι Ελληνική».

Μετά, ομιλία πραγματοποίησε ο συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης

Οι διοργανοτες εκαναν ανακοινωσαν από την εξεδρα ότι η συμμετοχη ηταν 1.500.000 ανθρωποι. Η αστυνομια κατεβαζει τον αριθμο σε 140.000 συμμετεχοντες.

Επί ποδός βρίσκονταν χιλιάδες αστυνομικοί, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια, καθώς 400 αντιεξουσιαστές πραγματοποιούσαν αντισυγκέντρωση στα Προπύλαια.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επανεκλογή Ν. Αναστασιάδη στην Προεδρία της Κύπρου
 Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου 2018, 18:02
Με καταμετρημένο το σύνολο των ψήφων στις σημερινές προεδρικές εκλογές, ο απερχόμενος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης επανεξελέγη για δεύτερη θητεία με 56% των ψήφων, έναντι 44% του Σταύρου Μαλά, που υποστηρίχθηκε από το ΑΚΕΛ.
Ο Νίκος Αναστασιάδης πήρε 225.281 ψήφους, έναντι 169.243 του κ. Μαλά, με την αποχή να ανέρχεται σε 26%, που αντιπροσωπεύει 143.401 ψηφοφόρους.
Σύμφωνα με τον Γενικό Έφορο Εκλογής, Κύπρο Κυπριανού, παγκυπρίως ψήφισε το 73% σε σύγκριση με 71,8% στον πρώτο γύρο.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καλά! Κανείς δεν άκουσε τον κ. #Κασιμάτη;; Ουδέν σχόλιο για τα λογια του;;; #Κατοχή



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Μόνον εις τον καιρόν του προσκυνήματος εφοβήθηκα δια την πατρίδα μου, όχι άλλη φορά, ούτε εις τας αρχάς, ούτε εις τον καιρόν του Δράμαλη όπου ήλθε με τριάντα χιλιάδες στράτευμα εκλεκτό, ούτε τότε. Μόνον εις το προσκύνημα εφοβήθηκα».
Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το διαβάσατε πουθενά; μπααα σιγά το θέμα φυλακισμένος ήταν... τι μας νοιάζει...
ΦΥΛΑΚΕΣ ΛΑΡΙΣΑ - Νεκρός κρατούμενος Μ.Σ. 26 ετών.Είχε πρόβλημα με ένα δόντι του,με αποτέλεσμα να μαζέψει πύον και να πρηστεί το πρόσωπο.Ζητούσε να πάει νοσοκομείο 20 μερες,διότι η φυλακή δεν είχε οδοντίατρο.Την Παρασκευή 2/2/2018 βρέθηκε νεκρός από τους συγκρατούμενούς του.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



4 Φεβρουαρίου 2018 17:19
Μπορεί στο κέντρο της Αθήνας εκατοντάδες χιλιάδες κόσμος να διαδήλωνε κατά των κινήσεων της κυβέρνησης για το Σκοπιανό, στην μεγαλύτερη συγκέντρωση των τελευταίων ετών, αλλά όπως φαίνεται αυτό δεν σημαίνει τίποτα για τον Νίκο Κοτζιά, ο οποίος προτίμησε να δει το ποτήρι «μισοάδειο».
Ο κ. Κοτζιάς δηλώνει πως συνεχίζει στην ίδια γραμμή «με ήσυχη συνείδηση» καθώς όπως υποστηρίζει εκατομμύρια Ελλήνων πατριωτών έκαναν την επιλογή τους, εννοώντας προφανώς πως δεν πήγαν στο συλλαλητήριο! Μάλιστα, για αυτό τον λόγο, ο υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος μόλις πριν από μια μέρα δήλωνε, μέσω της κίνησης ΠΡΑΤΤΩ, πως είναι υπέρ του συλλαλητηρίου, πως με τον τρόπο αυτό διαψεύστηκαν οι «δημοσκοπήσεις της διαπλοκής».
Παράλληλα ο κ. Κοτζιάς επιτίθεται στην Νέα Δημοκρατία αλλά και εμμέσως στην απόφαση της Ιεράς Συνόδου να συμμετέχει στο συλλαλητήριο, επιστρατεύοντας τη δήλωση του Οικουμενικού Πατριάρχη για ενότητα!
«Σήμερα διαψεύστηκαν οι δημοσκοπήσεις της διαπλοκής. Φάνηκε η γύμνια της ΝΔ, αλλά και όσων δεν άκουσαν τον λόγο Οικουμενικού Πατριάρχη. Εκατομμύρια Ελλήνων πατριωτών έκαναν την επιλογή τους. Συνεχίζω,λοιπόν,με ήσυχη συνείδηση και ευθύνη να διαπραγματεύομαι για το καλό της πατρίδας», έγραψε στο Twitter o υπουργός Εξωτερικών.
Κοτζιά, είσαι ΕΝΤΕΛΩΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ???
Σχολιο.-  Μαλακας δεν ειναι ,παλιοτομαρο ειναι ,αλλα θα φυγει νυχτα κι αυτος
Σχολιο.-  Δεν εχω καμια αμφιβολια οτι ειναι ενα πουλημενο παλιοτομαρο. Απλα αναρωτιεμαι πως εβγαλε σημερα το συμπερασμα, οτι θα γλυτωσει το γουδι...
Σχολιο.- εδω ο Πολακης ειπε πως δεν υπηρχε πολυς κοσμος ,ολοι ειναι ιδιο καλουπι




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρε συ Τοσκα η χούντα με μέσον σου έδωσε το πτυχίο στα μαθηματικά
Τροχαία: Απο τα διόδια των Αφιδνών πέρασαν 2833 πούλμαν ήτοι 2833 Χ 55 = 155.815 Πολίτες
Ελληνική Αστυνομία: 140.000 χιλιάδες οι διαδηλωτές στο Σύνταγμα
Σχολιο.-   Εντολές εκτελούν, τι να κάνουν; Στη Θεσσαλονίκη μίλησαν για 10.000 και σήμερα για 150.000. Υποβαθμίζουν, λοιδορούν, αφορίζουν, φοβερίζουν, προσπαθούν με νύχια και με δόντια να φέρουν σε πέρας αυτό για το οποίο ξεπουλήθηκαν. Πιο διάφανη δεν ήταν ποτέ η μάσκα του Εφιάλτη...




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τεράστια τελικά η συγκέντρωση στο Σύνταγμα, πρώτη φορά έχω δει τόσο κόσμο στους δρόμους της Αθήνας
Απλοί πολίτες πέρα από κόμματα, και κομματικές γραμμές, Βάσ. Σοφίας και Πανεπιστημίου 70 με 80 χρυσαυγιτες προσπάθησαν με συνθήματα να πουν μερικά πράγματα ο κόσμος τους αγνόησε τελείως με αποτέλεσμα να λουφάζουν.
Μερικοί βουλευτές βγήκαν από τη βουλή πέντε μέτρα με προστασία 100 άτομα ο καθένας έβγαλαν φώτο για να δείξουν στα πρόβατα ότι συμμετείχαν στο συλλαλητήριο και τρέχοντας μπήκαν πάλι στον προαύλιο χώρο της βουλής
Ο κόσμος ανταποκρίθηκε πλήρως και συμμετείχε με συνθήματα στις ομιλίες του Μίκυ Θεοδωράκη και του Γεωργίου Κασιμάτη η ομιλία του καθηγητή συνταγματικού δικαίου κ. Γεωργίου Κασιμάτη ήταν καθαρά αντιμνημόνιακη
Στις ομιλίες όλων των άλλων ομιλητων ο κόσμος έδειχνε παγερά αδιάφορος, σε μερικούς ακούστηκαν και χλιαρές αποδοκιμασίες
Ο Τσίπρας τα κατάφερε, ένωσε όλους τους Έλληνες
 η ομιλία του Κασιμάτη ήταν καθαρά αντιμνημόνιακη όπου ο κόσμος ανταποκρίθηκε πλήρως και φώναζε αντιμνημονιακια συνθήματα



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έπρεπε να βρεθεί ρε ένας άνθρωπος 100 χρονών για να καταφέρει να ενώσει ξανά όλους τους Έλληνες μαζί απέναντι σε έναν τεράστιο εθνικό κίνδυνο?
Σήμερα θα δουν σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες πατριώτες με ελληνικές σημαίες στα χέρια να διαδηλώνουν για το αυτονόητο, τη Μακεδονία μας , κάτω από τη μουσική και τη φωνή του Μίκη, με τραγούδια γραμμένα από τους μεγαλύτερους ποιητές που έζησαν ποτέ. Περαστικά σας βουλγαροσκοπιανοί

Σχολιο.- επειδης μεγάλωσα σε έναν αριστερό Δήμο την εποχή του Πολυτεχνείου ,και πήγαινα στο δημοτικό της Καισσαριανης την εποχη εκείνη και με Δημαρχο τον αείμνηστο ΜΑΚΡΗ με κεφαλαία Γράμματα,  οταν σχολαγαμε σε καθημερινή βαση επρεπε να διασχίσουμε την λεωφόρο Ελευθέριου Βενιζελου περίπου 2 χιλιομετρα ,και θυμάμαι ολα τα μπαλκονια σημαιοστολισμενα με της σημαιες του ΚΚΕ και γεματα μεγάφωνα να παίζουν τραγουδια του μεγαλου Θεοδωράκη καθε μερα για μηνες ,τοτες ο μεγαλος Μικης ένωσε εναν ολοκληρο λαο ,και μετα απο τοσα χρονια βλέπω μια επανάληψη του ίδιου εργου



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Γ. Κασιμάτης: "Έχουμε από το 2010 κυβερνήσεις που λένε «ναι» στη δουλεία "
Αυτό το είπε..



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κασιμάτης από το Σύνταγμα: Θέλουν να δώσουν την ταυτότητα μας σε ξένο λαό
04/02/18 • 16:00
Ο συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης που επίσης ήταν κεντρικός ομιλητής στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία στο Σύνταγμα στην ομιλία του τόνισε: «Υπάρχει πολιτική απόφαση να δώσουν την ταυτότητά μας σε ξένο λαό».
Συνεχίζοντας είπε: «Το όνομα αυτό μετά τον πόλεμο το έδωσε σαν καραμέλα στους κατοίκους των Σκοπίων ο Τίτο, για να πάρει η Γιουγκοσλαβία ολόκληρη τη Μακεδονία. Σήμερα όλη η Ελλάδα είναι εδώ. Ακόμη και αυτοί που είναι δεμένοι »χειροπόδαρα» συμφωνούν. Σήμερα είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται το άρθρο 120. Αυτό είναι η αντίσταση κατά του Όχι. Όλα αυτά γίνονται όταν έχουμε κυβερνήσεις που από το 2010 λένε όλο »ναι» στη δουλεία. Σήμερα ο ελληνικός λαός παίρνει την κυριαρχία στα χέρια του.
Η Ελλάδα εδώ είναι ολόκληρη και λέει »όχι» στη δουλεία από το 2010. Όχι σε καμιά παραχώρηση ελληνικής σπιθαμής γης στους ξένους. Όλη η Ελλάδα ξεπουλιέται σήμερα. Τότε και η Τουρκία θα έπρεπε να λέγεται Ιονία και η Σικελία μεγάλη Ελλάδα. Ας μου φέρει ένας διεθνολόγος ένα όνομα να μην έχει καμία σχέση με την Ιστορία του λαού του. Σήμερα είναι τυφλοί οι Ευρωπαίοι.
Η μεικτή ονομασία που μαγειρεύουν, καταργούν την Μακεδονία την παλιά, καταργούν την ταυτότητα της Ελλάδας. Όχι χρησιμοποίηση της λέξης Μακεδονία σε καμία περίπτωση. Ποιος δε βλέπει την επεκτατική βουλιμία των μεγάλων δυνάμεων που θέλουν την συρρίκνωση της Ελλάδος . Πρέπει να πούμε στον Κύριο Κοτζιά: «Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ομιλία Μίκη Θεοδωράκη: Μας κυβερνούν εθνομηδενιστές. Με κανέναν τρόπο ο όρος Μακεδονία στο νέο όνομα της ΠΓΔΜ
04/02/2018 15:23
«Η Μακεδονία είναι μία, ήταν, είναι και θα είναι πάντα ελληνική», δήλωσε απευθυνόμενος στις χιλιάδες κόσμου που έχουν συγκεντρωθεί στο Σύνταγμα ο βασικός ομιλητής του συλλαλητηρίου, ο κ. Μίκης Θεοδωράκης.
Ο κ. Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι δεν πρέπει η Ελλάδα να νομιμοποιήσει το ιστορικό ψέμα που επιχειρούν να εδραιώσουν τα Σκόπια και κάλεσε σε δημοψήφισμα.
«Μπροστά στην πιθανότητα να οδηγηθούμε σε κατάστασεις εθνικής τραγωδίας, θεωρώ ότι την απόφαση δεν πρέπει να την επωμιστεί μόνο η οποιαδήποτε μία κυβέρνηση. Όχι μόνο μια κυβέρνηση μειοψηφίας, όπως αυτή που έχουμε σήμερα. Ποια λοιπόν είναι η λύση; Το δημοψήφισμα; Η θέση του ελληνικού λαού είναι αρκετά σαφής που δεν χρειαζεται δημοψήφισμα. Αν όμως μια κυβέρνηση διανοηθεί να βάλει την υπογραφή της χώρας σε οποιαδήποτε συμφωνία που περιέχει το όνομα Μακεδονία, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα πρέπει να ρωτήσει τον ελληνικό λαό» είπε ο Μίκης Θεοδωράκης.
 Στην αρχή της ομιλίας του καταφέρθηκε εναντίον όσων προσπάθησαν να χαρακτηρίσουν εθνικιστές τον κόσμο που θα συμμετείχε στο συλλαλητήριο, ενώ χαρακτήρισε εθνομηδενιστές τους κυβερνώντες.
«Αδέλφια μου, φασίστες, τρομοκράτες, ναζιστές, αναρχικοί, τραμπούκοι. Θα μάθατε ασφαλώς ότι οι πατριώτες που μας κυβερνούν και τα βαποράκια τους, οι αριστεριστές που χθες έριξαν μπογιές στο σπίτι μου για να με εμποδίσουν να μιλήσω μπροστά σε σένα κυρίαρχε λαέ. Θα σας μιλήσω με λόγια σταράτα και ασυμβίβαστα όπως έμαθα να μιλώ σε όλη μου τη ζώη και όπως εσύ με δίδαξες κυρίαρχε ελληνικέ λαέ, να μιλώ και να πράττω...Δεν ντρέπομαι όπως οι εθνομηδενιστές που μας κυβερνούν να παραμείνω πιστός στις ιερές σκιές των προγόνων μας που μας δίδαξαν την αγάπη και τη θυσία για την πατρίδα».
Ο μεγάλος Έλληνας μουσικοσυνθέτης αφιέρωσε την ομιλία του στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη τον «Έλληνα που μας έβγαλε από τον οθωμανικό ζυγό και πέθανε σαν σήμερα το 1843».
Ο κ. Θεοδωράκης καταχειροκροτούμενος διευκρίνισε στο ακροατήριό του: «Είμαι πατριώτης, διεθνιστής και περιφρονώ και μάχομαι τον φασισμό σε όλους του της μορφές και περισσότερο την αριστερόστροφη, σαν αυτή με τις ομαδούλες των εξτρεμιστών, σαν αυτή των μειοψηφιών που μας κυβερνούν και καταστρέφουν τη χώρα μας». Υπογράμμισε δε, πως βλέπει «να συσσωρεύονται μαύρα απειλητικά σύννεφα» σχολιάζοντα οτι «τα Σκόπια με όχημα το όνομα Μακεδονία και παραμορφώνοντας σε βαθμό γελοιότητας τα ιστορικά γεγονότα επιδιώκουν στην πραγματικότητα την επέκταση των συνόρων τους σε βάρος των δικών μας για τη λεγόμενη Μακεδονία του Αιγαίου».
Συνεχίζοντας την ομιλία του επέρριψε ευθύνες στους Έλληνες υπεύθυνους που δεν έκαναν τίποτα όλα αυτά τα χρόνια να ανακατασκευάσουν τα χρονδροειδή ψεύδη με τα οποία γαλουχήθηκαν γενιές Σκοπιανών, οι οποίοι έχουν την πεποίθηση ότι είναι απόγονοι των Μακεδόνων βασιλέων και μάλιστα έχουν καταφέρει να παρασύρουν και ξένα κράτη σε αυτή την πλάνη.
Στο σημείο αυτό της ομιλίας του ο κ. Μίκης Θεοδωράκης πρότεινε «να αφήσουμε τους Σκοπιανούς να πιστεύουν στον εθνικό τους μύθο και εμείς να παραμένουμε πιστοί και ανένδοτοι στην ελληνικότητα της Μακεδονίας. Εάν τους αποδεχθούμε θα είναι σαν να θέλουμε να βγάλουμε τα μάτια μας με τα ίδια μας τα χέρια».
Ο κ. Θεοδωράκης συνέχισε λέγοντας ότι «δεν μας επιτρέπεται να συμφωνήσουμε με αυτή την παραχάραξη της ιστορίας γιατί με αυτό τον τρόπο γινόμαστε συνένοχοι με τις δυνάμεις που στοχεύουν ανοιχτά κατά της εδαφικής μας ακεραιότητας. Τότε τι μπορεί να γίνει; Πρέπει να παραδεχτούμε τα λάθη και τις ευθύνες μας απέναντι στον ελληνικό λαό».
Αναφέρθηκε στο Συμβούλιο των Πολιτικών αρχηγών του 1992 που αποφάσισε στην όποια συμφωνία με τη γειτονική χώρα να μην υπάρχει καθόλου η λέξη Μακεδονία με γεωγραφικούς ή άλλους προσδιορισμούς.
Σύμφωνα με τον ίδιο «η όποια υποχώρηση από αυτή τη γραμμή θα έχει ολέθρια αποτελέσματα και θα είναι σαν να ανοίγουμε διάπλατα τα σύνορά μας σε αυτούς που μας απειλούν ανοιχτά και ξεδιάντροπα μέσα από το ίδιο τους το σύνταγμα». Μάλιστα προειδοποίησε πως η διεθνείς δυνάμεις έχουν θέσει σαν στόχο τη σαλαμοποίηση των βαλκανίων...Για όσο καιρό οι Σκοπιανοί θα μας απειλούν με την αλυτρωτική τους προπαγάνδα και το απαράδεκτο Σύνταγμά τους, εμείς ως υπεύθυνος λαός, κληρονόμος μίας μεγάλης ιστορίας, θα συνεχίσουμε την πολιτική της ειρηνικής συνύπαρξης, αλλά δεν θα δώσουμε σε καμία περίπτωση τη συγκατάθεσή μας για να γίνουν μέλος της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ» είπε και χαρακτήρισε τις παραχωρήσεις του κυρίου Ζάεφ ως «σκέτο κουτόχορτο και κουτοπονηριές».
Επέμεινε δε, να μην προχωρήσει η κυβέρνηση στην όποια αναγνώριση αφού «στην ουσία εμείς δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα ακόμη εάν υπάρχουν χώρες που αναγνωρίζουν τα Σκόπια με το όνομα Μακεδονία, αφού για να θεωρηθούν γνήσιοι Μακεδόνες. Και όχι χάρτινοι όπως θεωρούνται σήμερα χρειάζεται η βούλα της Ελλάδας».



Με μια συγκλονιστική, ιστορική ομιλία ο 92χρονος Μίκης Θεοδωράκης, σφράγισε το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που συγκέντρωσε εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου στην Αθήνα.
Η ομιλία του γνωστού μουσικοσυνθέτη ήταν σκληρή για την κυβέρνηση αλλά και για τα Σκόπια ενώ έκανε αναφορά και στην επίθεση που δέχθηκε από αντιεξουσιαστές με πέτρες και μπογιές στο σπίτι του λέγοντας ότι πολέμησε κάθε είδους φασισμό αλλά ο πιο επικίνδυνος είναι ο αριστερόστροφος φασισμός.
Ο Μίκης κάλεσε όλους τους Ελληνες, μια γροθιά να αντιμετωπίσουν την πρόκληση του Σκοπιανού και να μην αποδεχθούν ποτέ μια λύση που6 θα παραχαράσσει την ιστορία
Βασικά σημεία της συγκινητικής ομιλίας που έγινε αποδεκτή με ενθουσιασμό από τον κόσμο είναι τα εξής:
«Καλοί μου Έλληνες, αδέρφια μου, φασίστες, ρατσιστές, τρομοκράτες, αναρχικοί, τραμπούκοι, θα μάθατε ασφαλώς ότι οι πατριώτες που μας κυβερνούν, οι αριστεριστές, μάζευαν υπογραφές και χθες έριξαν μπογιές στο σπίτι μου για να με εμποδίσουν να μιλήσω μπροστά σε σένα κυρίαρχε λαέ» ήταν τα πρώτα λόγια του Μίκη Θεοδωράκη με τα οποία ο διάσημος μουσικοσυνθέτης απευθύνθηκε στους εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Συντάγματος αντιδρώντας στην πρόθεση της κυβέρνησης να αναγνωρίσει τα Σκόπια με ένα όνομα στο οποίο θα περιλαμβάνεται ο όρος Μακεδονία.
«Για να μιλήσω με λόγια σταράτα, πατριωτικά, φλογερά και ασυμβίβαστα όπως έμαθα να μιλώ σε όλη μου τη ζωή και όπως εσύ με δίδαξες κυρίαρχε ελληνικέ λαέ» είπε ο Μίκης.
«Σήμερα το πρωί έλαβα μια ποιητική συλλογή από τη Θεσσαλονίκη και σας διαβάζω ένα σημαδιακό απόσπασμα» συνέχισε απευθυνόμενος στους διαδηλωτές που φώναζαν ρυθμικά: «Γερά, γερά, στα χνάρια του Μελά» και «κάτω τα χέρια απ' τη Μακεδονία».
«Το πνεύμα με το Θαλή του Θουκιδίδη τον Πρωταγόρα τους τραγικούς την τόλμη του Θεμιστοκλη και του Κολοκοτρώνη».
Φίλοι και φίλες αφιερώνω την ομιλία μου στον Έλληνα που μας έβγαλε από τον οθωμανικό ζυγό και που έφερνε σαν σήμερα 4 Φλεβάρη 1843 τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.
Εγώ δεν ντρέπομαι όπως οι εθνομηδενιστές που μας κυβερνούν να παραμένω πιστός στις ιερές σκιές των προγόνων μας που μας δίδαξαν την αγάπη για την πατρίδα και το έθνος.
Μια πατρίδα που σέβεται και αγαπά όλες τις πατρίδες του κόσμου.
Αριστερόστροφος, ο πιο επικίνδυνος φασισμός
«Είμαι πατριώτης διεθνιστής και μάχομαι συνάμα τον φασισμό σε όλες τις μορφές και προπαντός στην πιο επικίνδυνη μορφή του, την αριστερόστροφη» επισήμανε ο Μίκης Θεοδωράκης.
Και τώρα που ξεδίπλωσα την ταυτότητά μου μπορώ να αρχίσω την ομιλία μου
Σε μια δύσκολη για την πατρίδα μας ώρα όπου μαύρα σύννεφα φαίνεται να συσσωρεύονται γύρω μας απειλητικά εμείς καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι όσο ποτέ τα προβλήματα αυτά.
Οι Σκοπιανοί παραποιούν σε βαθμό γελοιότητας τα ιστορικά δεδομένα
Με όχημα το όνομα Μακεδονία τα Σκόπια και παραποιώντας σε βαθμό γελοιότητας τα ιστορικά δεδομένα για τη δημιουργία της λεγόμενης Μακεδονίας του Αιγαίου.
Να έχουν σήμερα την πεποίθηση ότι είναι κατευθείαν απόγονοι του Φιλίππου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου με μια κολοσσιαία προπαγάνδα κατόρθωσαν να παρασύρουν μεγάλο αριθμό κρατών επικουρούμενοι από τη βοήθεια των Ελλήνων που δεν προσπάθησαν να ανασκευάσουν στα μάτια των ξένων την χονδροειδή παραποίηση της ιστορίας
Είναι και δική μας ευθύνη που επιτρέψαμε να ανατρέφονται γενιές Σκοπιανών με αυτό τον μύθο.
Δεν μας επιτρέπεται να συμφωνήσουμε με αυτή την παραχάραξη της ιστορίας γιατί τότε γινόμαστε συνένοχοι με τις δυνάμεις που στοχεύουν κατά της εδαφικής μας ακεραιότητας.
Νομίζω ότι πρέπει να παραδεχθούμε τα λάθη και τις ευθύνες μας στον ελληνικό λαό.
Να μην συμφωνήσουμε ποτέ ότι υπάρχει μια νόθα Μακεδονία
Η μόνη λύση κατά την άποψή μου είναι να αφήσουμε τους Σκοπιανούς να πιστεύουν στον εθνικό τους μύθο και εμείς να παραμένουμε πιστοί στην ελληνικότητα της Μακεδονίας.
Και να μην συμφωνήσουμε ποτέ ότι υπάρχει μια νόθα Μακεδονία γιατί αν το κάνουμε είναι σαν να θέλουμε να βγάλουμε εμείς τα μάτια με τα ίδια μας τα χέρια.
Όχι σε άνω, κάτω, νέα ή... επί τα αυτά Μακεδονία
«Το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών του 1992 αποφάσισε για μια κοινή εθνική γραμμή πλεύσης στην οποία δεν θα υπήρχε με κανέναν τρόπο η λέξη Μακεδονία με γεωγραφικούς ή άλλους προσδιορισμούς όπως άνω, κάτω ή επί τα αυτά ή ακόμα χειρότερα νέα γιατί ανακηρύσσει ως διάδοχό της μια περιοχή με άλλο λαό» τόνισε ο Μίκης Θεοδωράκης.
Οι Σκοπιανοί μας απειλούν ξεδιάντροπα μέσα από το Σύνταγμά τους
Τυχόν υποχώρηση από αυτή την αρχή θα έχει ολέθρια αποτελέσματα για το μέλλον της χώρας. Αν υποχωρήσουμε από τη θέση μας για το όνομα είναι σαν να ανοίγουμε διάπλατα τα σύνορά μας σε αυτούς που μας απειλούν ξεδιάντροπα μέσα από το Σύνταγμά τους.
Οφείλουμε να επαγρυπνούμε για την υπεράσπιση της εθνικής μας ακεραιότητας δεδομένου ότι υπάρχουν διεθνείς δυνάμεις που θέλουν τη σαλαμοποίηση των Βαλκανίων.
Μετά τη Γιουγκοσλαβία το επόμενο βήμα είναι η χώρα μας.
 α μαύρα σύννεφα που μας απειλούν γίνονται ολοένα και περισσότερο ορατά.
Θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας αν επιτρέψουμε να περάσει ένα τραγικό ψέμα
Χωρίς να έχουν παραιτηθεί από τον κύριο στόχο επιδιώκουν σήμερα να γίνουν μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ με τη δική μας ψήφο για να έρχονται αύριο να μας απειλούν από ισχυρότερη θέση. Τότε θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας αν υποχωρήσουμε, ανοίγουμε τις πόρτες διάπλατες για να περάσει ένα τραγικό ψέμα με ολέθριες συνέπειες για την πατρίδα μας.
Κουτόχορτο οι παραχωρήσεις του Ζάεφ
«Οι περίφημες παραχωρήσεις του κυρίου Ζάεφ όπως και τα σχετικά σύνθετα για την ονομασία είναι σκέτο κουτόχορτο» υπογράμμισε ο Μίκης Θεοδωράκης και συμπλήρωσε: «Είναι κουτοπονηριές που θα μπορούσαν να απευθύνονται σε λαό ηλιθίων».
Για εμάς είναι ντροπή ακόμα και να αναφερθούμε σε αυτό αφού η ονομασία του όποιου αεροδρομίου είναι στη δική τους ευχέρεια. Αλήθεια τόσο βλάκες μας θεωρεί ο Σκοπιανός πρωθυπουργός; Ή τόσο έτοιμους να κατεβάσουμε τα παντελόνια μας; Και ζητάω συγγνώμη γι' αυτή την έκφραση μας από όλους αυτούς τους ξένους και τους δικούς μας που πιστεύουν ότι επειδή μας έχουν οδηγήσει στα Μνημόνια ότι μας έχουν
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι γύρω πιστεύουν ότι ο Έλληνας έχει μεταφερθεί σε ραγιά.
Βεβαίως είμαστε ένας λαός που επιθυμεί την ειρηνική συνύπαρξη με τους γειτονικούς λαούς παράλληλ όμως θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι από την άλλη πλευρά υπάρχει ένα βαθύ κράτος που συνωμοτεί με άλλες δυνάμεις εναντίον της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας μας. Και για αυτό δεν θα πρέπει να έχουμε αυταπάτες και να παίρνουμε όλα τα μέτρα που θα εξασφαλίσουν την άμυνα της χώρας μας.
Η κατάσταση αυτή της συνέχισης του στάτους κβο θα πρέπει να ληφθεί ως η τελευταία υποχώρηση που κάνουμε στη σκληρή πραγματικότητα στην ουσία όμως εμείς δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα. Τ ο γεγονός ότι υπάρχουν χώρες που αναγνωρίζουν τα Σκόπια με το όνομα Μακεδονία παραβλέποντας ότι έτσι γελιοπιούνται στην ιστορία δεν νομίζω ότι αυτό μας αφορά. Η δική μας απόφαση είναι αυτή που θα νομιμοποίησει ιστορικά και θα τελεσιδικήσει το θέμα αυτό. Μόνο εμείς μπορούμε αν δώσουμε ή να μην δώσουμε το δικαίωμα στους Σκοπιανούς να οικειοποιούνται ένα βήμα του Ελληνισμού. Για να το πω πιο απλά: χρειάζεται η βούλα της Ελλάδας για να θεωρηθούν γνήσιοι Μακεδόνες και όχι κάλπικοι όπως είναι σήμερα.
Εφόσον εμείς αρνούμαστε όπως είπα να βγάλουμε οι ίδιοι τα μάτια μας για να είμαστε αρεστοί στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την Ευρώπη, μπορούμε να συνεχίσουμε απρόσκοπτα τη ζωή μας όπως κάνουμε τόσα χρόνια. Λίγο νερό δεν βλάπτει. Νερό ελληνικό ή μακεδονικό.
Είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κυβέρνηση μειοψηφίας - «Αν διανοηθεί να βάλει υπογραφή σε ονομασία που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία, είναι υποχρεωμένη να ρωτήσει πρώτα τον ελληνικό λαό»
Εμείς ως υπεύθυνος λαός κληρονόμος μιας μεγάλης ιστορίας θα ακολουθήσουμε την πολιτική της ειρηνικής συνύπαρξης αλλά δεν θα δώσουμε όμως τη συναίνεσή μας να γίνουν μέλος της ευρωπαικής οικογένειας.
Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή και μπροστά στην πιθανότητα να αρνηθούμε ακόμα και καταστάσεις εθνικής τραγωδίας θεωρώ ότι την ευθύνη των αποφάσεων δεν είναι ορθό να τις επωμιστεί μόνη της μια κυβέρνηση, όχι μόνο μια κυβέρνηση μειοψηφίας όπως η σημερινή, αλλά ακόμα και μια κυβέρνηση λαϊκής πλειοψηφίας. Ποια είναι η λύση; Το δημοψήφισμα; Για εμάς η θέση του ελληνικού λαού στο συγκεκριμένο θέμα είναι αρκετά σαφής και αυτονόητη που δεν χρειάζεται δημοψήφισμα. Εάν όμως κάποια κυβέρνηση διανοηθεί να βάλει την υπογραφή της χώρας μας σε οποιαδήποτε ονομασία απλή ή σύνθετη που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι υποχρεωμένη να ρωτήσει πρώτα τον ελληνικό λαό.
Να μιλήσει ο λαός
Εμείς οι Έλληνες πολίτες που δεν δεχόμαστε να είμαστε παθητικοί παρατηρητές ενώ η χώρα βρίσκεται μπροστά σε τόσο σοβαρά προβληματα ικανά να μας επηρεάσουν για αρκετές δεκαετίες.
Απευθύνω έκκληση στους βουλευτές που έχουν το δικαίωμα να διενεργήσουν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, να προκαλέσουν τη σχετική συζήτηση στη Βουλή και να υπερψηφίσουν το σχετικό αίτημα,.
Αγαπητοί φίλοι πατριώτες και πατριώτισσες, σ΄ολη μου τη ζωή αγωνίστηκα για την ενότητα του ελληνικού λαού. Πιστεύω ότι και αυτό το μεγάλο πρόβλημα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε ενωμένοι σαν μια γροθιά και πιστεύω απόλυτα ότι είμαστε ενωμένοι. Γιατί ανεξάρτητα από τις όποιες διαφωνίες μας είμαστε όλοι πατριώτες.
Όποιος υπερασπίζεται τα δίκαια του λαού του δεν είναι εθνικισμός αλλά πατριωτισμός. Και η Ελλάδα έχει περισσότερο από κάθε φορά την ανάγκη από πατριώτες. Οι Έλληνες σήμερα ενωμένοι δίνουν ενωμένοι την απάντηση από την πλατεία Συντάγματος: η Μακεδονία είναι μια, ήταν, είναι και θα είναι πάντα ελληνική. Ζήτω ο ελληνικός λαός



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



To 1927, ένας μικρασιάτης έμπορος ονόματι Γιώργος Κοσμίδης, ο οποίος  θεωρούσε ότι οι εβραίοι έμποροι της Θεσσαλονίκης ασκούσαν αθέμιτο ανταγωνισμό, ίδρυσε στη συμπρωτεύουσα μια «οργάνωση αλληλοβοηθείας», όπως έλεγε, που έφερε τον τίτλο «Εθνική Ενωσις Ελλάς». Ηταν τα περιβόητα 3 Ε, που εγινε το φασιστικο κινημα της Ελλαδας την εποχη του μεσοπολεμου.
Η Εθνική Ένωσις «Ελλάς» -περισσότερο γνωστή με τα αρχικά της, ΕΕΕ ή τρία έψιλον- ήταν η σημαντικότερη αντισημιτικήκαι πρωτοφασιστική ή φασιστική οργάνωση της βόρειας Ελλάδας κατά το Μεσοπόλεμο.
Ιδρύθηκε το 1927 από πρόσφυγες της Μικράς Ασίας εμπόρους που αντιμετώπιζαν τον εβραϊκό ανταγωνισμό. Κατά άλλη άποψη, η κύρια ιδεολογία της οργάνωσης ήταν ο αντικομμουνισμός, αλλά επειδή στις κατώτερες τάξεις των Εβραίων ήταν διαδεδομένος ο κομμουνισμός, προέκυψε ο αντισημιτισμός ως δευτερεύουσα ιδεολογία.
Ιδρυτής της ΕΕΕ και πρόεδρός της ήταν ο έμπορος Γεώργιος Κοσμίδης, ένας αναλφάβητος τουρκόφωνος πρόσφυγας, γραμματέας της ο τραπεζικός Δ. Χαριτόπουλος, ενώ τη δράση της προπαγάνδιζε ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης, Νίκος Φαρδής. Το καταστατικό της ΕΕΕ, που είχε συσταθεί ως αλληλοβοηθητικό σωματείο, επέτρεπε μόνο σε Χριστιανούς να γίνουν μέλη της.  Τα μέλη της ΕΕΕ, που ήταν κυρίως πρόσφυγες, έφτασαν το 1931 τα 7.000, από τα οποία τα 3.000 στη Θεσσαλονίκη. Στα εγκαίνια της αντισημιτικής οργάνωσης 3Ε ( Εθνική Ένωσις «Ελλάς»), παραβρέθηκε ο Στυλιανός Γονατάς ως Υπουργός Γενικός Διοικητής Μακεδονίας στις 4 Ιανουαρίου 1931.  Με την ΕΕΕ ανέπτυξαν επαφές και άλλα γνωστά πρόσωπα της εποχής, όπως ο Μίκης Μελάς, γιος του Μακεδονομάχου Παύλου Μελά και ιδρυτής του παραρτήματος της ΕΕΕ στην Κηφισιά, όπου βρισκόταν η κατοικία του.
Οι τριεψιλίτες συμμετείχαν σε επίσημες παρελάσεις σε εθνικές εορτές και είχαν αναπτύξει παραστρατιωτική δράση. Η ΕΕΕ είχε τη στήριξη του Βενιζελικού πολιτικού Λεωνίδα Ιασωνίδη. Στο πλαίσιο του αντικομμουνισμού οι τοπικές αρχές στη βόρεια Ελλάδα ανέχονταν, αν δε συνεργάζονταν με την ΕΕΕ, ενώ φημολογούταν ότι η αστυνομία και ο στρατός δείχναν απροθυμία στη δίωξή τους.
Σε συνεργασία με την εφημερίδα Μακεδονία της Θεσσαλονίκης η ΕΕΕ εξαπέλυσε μία μανιώδη αντισημιτική εκστρατεία. Έλαβαν χώρα αρκετά περιστατικά που κορυφώθηκαν τον Ιούλιο του 1931 στο πογκρόμ του Κάμπελ, μιας εβραϊκής συνοικίας της Θεσσαλονίκης που πυρπολήθηκε. Τον επόμενο χρόνο πραγματοποιήθηκε δίκη με κατηγορούμενους το Φαρδή, αρχισυντάκτη της "Μακεδονίας" που είχε υποκινήσει τα επεισόδια, και μέλη της ΕΕΕ, οι οποίοι αθωώθηκαν.
Τον Ιούνιο του 1933 η ΕΕΕ οργάνωσε την "προς Αθήναις πορεία", μία πορεία 3.000 Χαλυβδόκρανων στην οποία οι αστοί πολιτικοί επεφύλαξαν θερμή υποδοχή. Η ηγεσία της οργάνωσης ανακοίνωσε ότι μετασχηματίζεται σε πολιτικό κόμμα. Η κρατική χρηματοδότησή της διακόπηκε και πολλά μέλη της αποχώρησαν, με αποτέλεσμα να ανακληθεί η απόφαση από το κεντρικό διοικητικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης και να ξανασυσταθεί ως “σωματειακή οργάνωσις” αποβλέποντας στην εκ νέου στήριξη από το κράτος.
Όπως πολλές πολιτικές οργανώσεις, η ΕΕΕ διαλύθηκε από τη δικτατορία του Μεταξά. Επανασυστήθηκε αφότου η Θεσσαλονίκη πέρασε υπό κατοχική διοίκηση το 1941.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μίκης Θεοδωράκης - "Η Μακεδονία είναι μία! Ήταν και θα είναι πάντα ελληνική! Ζήτω ο ελληνικός λαός!"
Συγκινητικός ο Μίκης Θεοδωράκης στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία
 - "Μίκη, αλλάζεις την ιστορία" του φωνάζουν
 - Ξεκίνησε με τη φράση:
 "Αδέρφια μου, φασίστες, τρομοκράτες"
 - "Είμαι πατριώτης, διεθνιστής και περιφρονώ και μάχομαι τον φασισμό σε όλες του τις μορφές και στην πιο επικίνδυνη μορφή του, την αριστερόστροφη"
- "Να αφήσουμε τους Σκοπιανούς να πιστεύουν στον εθνικό τους μύθο
- Εμείς να παραμένουμε πιστοί και ανένδοτοι στην ελληνικότητα της Μακεδονίας"
- "Νομίζουν ότι τρώμε κουτόχορτο! Με κουτοπονηριές νομίζουν ότι απευθύνονται σε λαό ηλιθίων και γονατισμένων"
 - "Εγώ δεν ντρέπομαι όπως οι εθνομηδενιστές που μας κυβερνούν!"
 - Μίλησε για μειοψηφία που κυβερνά και καταστρέφει τη χώρα και για εξτρεμιστές που είναι δειλοί τρομοκράτες
 - Μια... γαλανόλευκη λαοθάλασσα το Σύνταγμα! Εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου με ελληνικές σημαίες, πανό και συνθήματα
- Βουλιάζουν Βασιλίσσης Σοφίας, Αμαλίας, Σταδίου, Φιλελλήνων, Μητροπόλεως, Ερμού



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εγώ δεν ντρέπομαι όπως οι εθνομηδενιστές που μας κυβερνούν...
"Φίλοι και φίλες,
αφιερώνω την ομιλία μου στον Έλληνα που μας έβγαλε από τον οθωμανικό ζυγό και που πέθανε σαν σήμερα στις 4 του Φλεβάρη του 1843. Στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.
Εγώ δεν ντρέπομαι όπως οι εθνομηδενιστές που μας κυβερνούν να παραμείνω πιστός στις ιερές σκιές των προγόνων μας που μας δίδαξαν την αγάπη και τη θυσία για το Εθνος και την Πατρίδα.
Μια πατρίδα που σέβεται και αγαπά όλες τις πατρίδες του κόσμου.
Ναι, είμαι πατριώτης διεθνιστής, και συνάμα περιφρονώ και μάχομαι τον φασισμό σε όλες του τις μορφές και προπαντός στην πιο πονηρή, απατηλή και επικίνδυνη μορφή του, την αριστερόστροφη..."
Μίκης



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ του Ανδρέα Παπανδρέου είχε να γίνει τέτοια συγκέντρωση...
Τέτοια συγκέντρωση εγώ είχα να δω από τις μεγάλες πολιτικές συγκεντρώσεις του Ανδρέα και ας περιγελατε όσο θέλετε, περιγελατε τον λαό επειδή του κλείσανε μέχρι συγκοινωνίες και αυτός κατέβηκε... Προσέξτε όμως αυτό θα το βρείτε στην κάλπη ο κόσμος δεν ξεχνα!




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Kασιμάτης: "Σήμερα είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται το άρθρο 120"! Κατανοητό "αριστερόσροφοι φασίστες" το επόμενο βήμα είναι η νόμιμη εξέγερση για ανατροπή σας και τιμωρία σας;
Ο συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης ένας από τους κεντρικούς ομιλητές στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία στο Σύνταγμα στην ομιλία του τόνισε ότι "υπάρχει πολιτική απόφαση να δώσουν την ταυτότητά μας σε ξένο λαό".
"Σήμερα όλη η Ελλάδα είναι εδώ. Ακόμη και αυτοί που είναι δεμένοι 'χειροπόδαρα' συμφωνούν. Σήμερα είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται το άρθρο 120. Αυτό είναι η αντίσταση κατά του Όχι. Όλα αυτά γίνονται όταν έχουμε κυβερνήσεις που από το 2010 λένε όλο 'ναι' στη δουλεία. Σήμερα ο ελληνικός λαός παίρνει την... κυριαρχία στα χέρια του".
"Η Ελλάδα εδώ", συνέχισε, "είναι ολόκληρη και λέει 'όχι' στη δουλεία από το 2010. Όχι σε καμιά παραχώρηση ελληνικής σπιθαμής γης στους ξένους. Όλη η Ελλάδα ξεπουλιέται σήμερα", ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του ανέφερε: "Τότε και η Τουρκία θα έπρεπε να λέγεται Ιονία και η Σικελία μεγάλη Ελλάδα. Ας μου φέρει ένας διεθνολόγος ένα όνομα να μην έχει καμία σχέση με την Ιστορία του λαού του".




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Tζιφρα! Nα σε αποκαλεί "αριστερόστροφο φασίστα" ο Μίκης και να κάνεις τον μαλάκα, πρέπει να είσαι εκπαιδευμένος αμερικανοτσολιάς!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σώπα όπου να 'ναι θα σημάνουν οι καμπάνες!
https://www.youtube.com/watch?v=aVvkVg1Jn4w
Σύνταγμα για την Πατρίδα μας!
Για τα παιδιά μας, τους γονείς μας, αυτούς που λευτέρωσαν τον τόπο, το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, τους κομμουνιστές που έπεφταν μπροστά στα εκτελεστικά αποσπάσματα με την κραυγή ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ!
Για να φύγουν τα μνημόνια της υποδούλωσης και να τιμωρηθούν οι βιαστές του λαού!
Για τη Μακεδονία και κάθε σπιθαμή ελληνικής γης!
Για Λευτεριά Εθνική Ανεξαρτησία!
Να λευτερώσουμε την Πατρίδα από τα μνημονιακά κτήνη!
Για τη Μακεδονία μας, τη Θράκη μας, την Ήπειρό μας, το Αιγαίο μας, την Κύπρο μας!
Ο λαός μας δεν εξουσιοδότησε κανέναν νεοταξίτη αμερικανοτσολιά να διαπραγματεύεται εθνικά δίκαια!
ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σύνταγμα! Εθνική Ανεξαρτησία... Λευτεριά!
Υμνος του ΕΑΜ!
https://www.youtube.com/watch?v=fnAFaIM-s8M
ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανεξαρτησία... Λαϊκή Κυριαρχία! Πάμε Σύνταγμα!
Αρνιεμαι, αρνιεμαι, αρνιεμαι!
https://www.youtube.com/watch?v=R7yGQGnfm9w
Ούτε όνομα, ούτε επίθετο, ούτε προσδιορισμό!
Ούτε μνημόνια, ούτε πλειστηριασμούς, ούτε αμερικανοτσολιάδες στη βουλή!
ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Στην μνήμη Αυτού που έκανε τους ραγιάδες Ελεύθερους και τους γραικύλους Έλληνες…
Στις 4 Φεβρουαρίου 1843 πέρασε στην Αθανασία ο Γέρος του Μοριά. Ο Θόδωρος Κολοκοτρώνης δεν πέθανε από εχθρικό βόλι σε κάποια απ' τις τόσες μάχες που έδωσε. Ούτε στην λαιμητόμο, όπου τον είχαν καταδικάσει οι δικαστές της κυβέρνησης του Κωλέττη, ούτε στο υγρό και σκοτεινό κελί του φρουρίου του Ναυπλίου, όπου πέρασε μήνες φυλακισμένος.
Πέθανε στο... σπίτι του στην Αθήνα από φυσικό θάνατο σε ηλικία 73 ετών.
Τον έντυσαν με την στολή του Αντιστράτηγου, του έζωσαν τα σπαθί, του φόρεσαν τσαρούχια, τον απίθωσαν στο φέρετρο και έβαλαν κάτω από τα πόδια του μία τουρκική σημαία.
Στο ένα του πλευρό έβαλαν τον ασημένιο του θώρακα, ενώ στο άλλο την περικεφαλαία του και τις σπαλέτες. Η πολεμική αυτή εξάρτυση του Κολοκοτρώνη βρίσκεται στα Εθνικό Ιστορικό Μουσείο Αθηνών, όπου και μεταφέρθηκε, μετά την εκταφή των οστών του.
Ο Ελευθέριος Βενιζέλος φρόντισε για την μεταφορά των οστών του Ήρωα στην Τρίπολη, κατόπιν αιτήματος των Αρκάδων. Συνόδευσε μάλιστα ό ίδιος την μεταφορά τους, αποδίδοντας έτσι τιμή στον ελευθερωτή του Έθνους.
Το «Λιοντάρι του Μοριά» υπήρξε η θρυλικότερη μορφή που έδρασε κατά τον εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα του 1821. Γεννήθηκε στο Ραμαβούνι της Μεσσηνίας το 1770. Έμεινε ορφανός σε ηλικία 10 ετών. Από πολύ μικρός, μόλις 15 ετών, προσχώρησε στην ομοσπονδία Ζαχαριά ξεκινώντας μία πορεία που έμελλε να τον αναδείξει σε έναν από τους σημαντικότερους, πρωταγωνιστές της Ελληνικής Επανάστασης.
Τις πρώτες μεγάλες μάχες του τις έδωσε με τον Ανδρούτσο, πατέρα του Οδυσσέα, βοηθώντας τον να περάσει στη Στερεά Ελλάδα. Ήδη από τις μάχες αυτές ξεχώρισε λόγω των στρατιωτικών του ικανοτήτων.
Μετά την κατάληψη των Επτανήσων από τον Ναπολέοντα το 1797 εντάθηκε η απελευθερωτική κίνηση και αυτός βρισκόταν στις πρώτες γραμμές. Ξέφυγε από τον κλοιό των Τούρκων στην Ξεροκερπινή και κατέφυγε στη Ζάκυνθο το 1805. Επέστρεψε όμως στη Μάνη, όπου αντιμετώπισε το άσβεστο μίσος των Τούρκων αλλά και των προεστών και αφορίστηκε από τον Πατριάρχη.
Το 1806 είκοσι οκτώ μέλη της οικογένειας του εξοντώθηκαν από προδοσία της μονής Αιμυαλών, όπου είχαν βρει καταφύγιο. Ο ίδιος σώθηκε επειδή έτυχε να μην βρίσκεται στη μονή.
Έτσι κατέφυγε στη Ζάκυνθο, όπου γνωρίστηκε με τον Καποδίστρια, αλλά και τον Μπότσαρη και άλλους που είχαν καταφύγει και αυτοί στα Επτάνησα λόγω της καταδίωξής τους από τον Αλή Πασά.
Από το 1810 έως το 1816 υπηρέτησε στον αγγλικό στρατό στη Ζάκυνθο και παράλληλα μελέτησε την ιστορία της Ελλάδας. Το 1816 αποτάχθηκε και για να επιβιώσει έγινε ζωέμπορος. Το 1818 έγινε μέλος της Φιλικής Εταιρίας.
Το 1821 έφυγε από τη Ζάκυνθο για την Πελοπόννησο. Ανέλαβε στρατιωτική δράση και πραγματοποίησε τις πρώτες του στρατιωτικές νίκες, όπως την κατάληψη της Καλαμάτας το Μάρτιο του 1821, την κατάληψη του Βαλτετσίου στις 12-13 Μαρτίου 1821, την άλωση της Τριπολιτσάς στις 26 Σεπτεμβρίου 1821. Η πρώτη ελληνική κυβέρνηση τον ανακήρυξε Αρχιστράτηγο όλων των
δυνάμεων της Πελοποννήσου.
Το 1823-1825 ξέσπασαν οι εμφύλιες διενέξεις μεταξύ των πολιτικών -προεστών από τη μια πλευρά και των οπλαρχηγών από την άλλη. Τότε σκοτώθηκε ο γιος του Πάνος και ο ίδιος περιορίστηκε στη μονή του Προφήτη Ηλία της Ύδρας. Τελικά όμως αφέθηκε ελεύθερος για να αντιμετωπίσει τον
Ιμπραήμ που είχε κατέβει στο Μοριά, καταφέρνοντας έτσι να κρατήσει την Επανάσταση ζωντανή.
Μετά την απελευθέρωση ήταν στο πλευρό του Καποδίστρια, αργότερα όμως, κατά την Αντιβασιλεία, αποκλείστηκε από τον τακτικό στρατό που συγκροτήθηκε και έμεινε άνεργος, όπως και τόσοι άλλοι οπλαρχηγοί που πολέμησαν και πρόσφεραν στον Αγώνα. Κατηγορήθηκε τότε για εσχάτη προδοσία και ανατρεπτικές τάσεις, συνελήφθη επί Αντιβασιλείας και φυλακίστηκε στην Ακροναυπλία μαζί με το πρωτοπαλίκαρό του, τον Πλαπούτα.
Στις 3 Απριλίου 1834 άρχισε η δίκη με τον Άγγλο εισαγγελέα Μασόν. Απέναντι στις κατηγορίες που του προσάπτουν, ο Κολοκοτρώνης θα απαντήσει:
«Εγώ κρατώ στο σολντάτο 49 χρόνια και πολεμώ για την πατρίδα!».
Καταδικάστηκαν τελικά σε θάνατο στις 26 Μαρτίου, χωρίς όμως να υπογραφεί η απόφαση από τον πρόεδρο του δικαστηρίου Αθανάσιο Πολυζωίδη και τον δικαστή Γεώργιο Τερτσέτη. Η λαϊκή αγανάκτηση εμπόδισε την εκτέλεση τους και παρέμειναν στη φυλακή, στο Παλαμήδι, έως την ενηλικίωση του Όθωνα, ο οποίος τους έδωσε χάρη και τους αποφυλάκισε στις 27 Μαΐου 1835.
Ο Όθωνας απένειμε τιμές και αξιώματα στο «Γέρο του Μοριά». Από το 1835 ο Κολοκοτρώνης εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, όπου και πέθανε το 1843.
Παρακινούμενος από τον Τερτσέτη ο Κολοκοτρώνης του υπαγόρευσε τα απομνημονεύματά του και καταγράφηκαν με τον τίτλο: «Διήγησις συμβάντων της Ελληνικής Φυλής - από το 1770 έως το 1836».
Έργο σημαντικό, περιεκτικό και αυθεντικό, αποτελεί σημαντική πηγή για την ιστορία του Αγώνα.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στην μνήμη Αυτού που έκανε τους ραγιάδες Ελεύθερους και τους γραικύλους Έλληνες…
Στις 4 Φεβρουαρίου 1843 πέρασε στην Αθανασία ο Γέρος του Μοριά. Ο Θόδωρος Κολοκοτρώνης δεν πέθανε από εχθρικό βόλι σε κάποια απ' τις τόσες μάχες που έδωσε. Ούτε στην λαιμητόμο, όπου τον είχαν καταδικάσει οι δικαστές της κυβέρνησης του Κωλέττη, ούτε στο υγρό και σκοτεινό κελί του φρουρίου του Ναυπλίου, όπου πέρασε μήνες φυλακισμένος.
Πέθανε στο... σπίτι του στην Αθήνα από φυσικό θάνατο σε ηλικία 73 ετών.
Τον έντυσαν με την στολή του Αντιστράτηγου, του έζωσαν τα σπαθί, του φόρεσαν τσαρούχια, τον απίθωσαν στο φέρετρο και έβαλαν κάτω από τα πόδια του μία τουρκική σημαία.
Στο ένα του πλευρό έβαλαν τον ασημένιο του θώρακα, ενώ στο άλλο την περικεφαλαία του και τις σπαλέτες. Η πολεμική αυτή εξάρτυση του Κολοκοτρώνη βρίσκεται στα Εθνικό Ιστορικό Μουσείο Αθηνών, όπου και μεταφέρθηκε, μετά την εκταφή των οστών του.
Ο Ελευθέριος Βενιζέλος φρόντισε για την μεταφορά των οστών του Ήρωα στην Τρίπολη, κατόπιν αιτήματος των Αρκάδων. Συνόδευσε μάλιστα ό ίδιος την μεταφορά τους, αποδίδοντας έτσι τιμή στον ελευθερωτή του Έθνους.
Το «Λιοντάρι του Μοριά» υπήρξε η θρυλικότερη μορφή που έδρασε κατά τον εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα του 1821. Γεννήθηκε στο Ραμαβούνι της Μεσσηνίας το 1770. Έμεινε ορφανός σε ηλικία 10 ετών. Από πολύ μικρός, μόλις 15 ετών, προσχώρησε στην ομοσπονδία Ζαχαριά ξεκινώντας μία πορεία που έμελλε να τον αναδείξει σε έναν από τους σημαντικότερους, πρωταγωνιστές της Ελληνικής Επανάστασης.
Τις πρώτες μεγάλες μάχες του τις έδωσε με τον Ανδρούτσο, πατέρα του Οδυσσέα, βοηθώντας τον να περάσει στη Στερεά Ελλάδα. Ήδη από τις μάχες αυτές ξεχώρισε λόγω των στρατιωτικών του ικανοτήτων.
Μετά την κατάληψη των Επτανήσων από τον Ναπολέοντα το 1797 εντάθηκε η απελευθερωτική κίνηση και αυτός βρισκόταν στις πρώτες γραμμές. Ξέφυγε από τον κλοιό των Τούρκων στην Ξεροκερπινή και κατέφυγε στη Ζάκυνθο το 1805. Επέστρεψε όμως στη Μάνη, όπου αντιμετώπισε το άσβεστο μίσος των Τούρκων αλλά και των προεστών και αφορίστηκε από τον Πατριάρχη.
Το 1806 είκοσι οκτώ μέλη της οικογένειας του εξοντώθηκαν από προδοσία της μονής Αιμυαλών, όπου είχαν βρει καταφύγιο. Ο ίδιος σώθηκε επειδή έτυχε να μην βρίσκεται στη μονή.
Έτσι κατέφυγε στη Ζάκυνθο, όπου γνωρίστηκε με τον Καποδίστρια, αλλά και τον Μπότσαρη και άλλους που είχαν καταφύγει και αυτοί στα Επτάνησα λόγω της καταδίωξής τους από τον Αλή Πασά.
Από το 1810 έως το 1816 υπηρέτησε στον αγγλικό στρατό στη Ζάκυνθο και παράλληλα μελέτησε την ιστορία της Ελλάδας. Το 1816 αποτάχθηκε και για να επιβιώσει έγινε ζωέμπορος. Το 1818 έγινε μέλος της Φιλικής Εταιρίας.
Το 1821 έφυγε από τη Ζάκυνθο για την Πελοπόννησο. Ανέλαβε στρατιωτική δράση και πραγματοποίησε τις πρώτες του στρατιωτικές νίκες, όπως την κατάληψη της Καλαμάτας το Μάρτιο του 1821, την κατάληψη του Βαλτετσίου στις 12-13 Μαρτίου 1821, την άλωση της Τριπολιτσάς στις 26 Σεπτεμβρίου 1821. Η πρώτη ελληνική κυβέρνηση τον ανακήρυξε Αρχιστράτηγο όλων των
δυνάμεων της Πελοποννήσου.
Το 1823-1825 ξέσπασαν οι εμφύλιες διενέξεις μεταξύ των πολιτικών -προεστών από τη μια πλευρά και των οπλαρχηγών από την άλλη. Τότε σκοτώθηκε ο γιος του Πάνος και ο ίδιος περιορίστηκε στη μονή του Προφήτη Ηλία της Ύδρας. Τελικά όμως αφέθηκε ελεύθερος για να αντιμετωπίσει τον
Ιμπραήμ που είχε κατέβει στο Μοριά, καταφέρνοντας έτσι να κρατήσει την Επανάσταση ζωντανή.
Μετά την απελευθέρωση ήταν στο πλευρό του Καποδίστρια, αργότερα όμως, κατά την Αντιβασιλεία, αποκλείστηκε από τον τακτικό στρατό που συγκροτήθηκε και έμεινε άνεργος, όπως και τόσοι άλλοι οπλαρχηγοί που πολέμησαν και πρόσφεραν στον Αγώνα. Κατηγορήθηκε τότε για εσχάτη προδοσία και ανατρεπτικές τάσεις, συνελήφθη επί Αντιβασιλείας και φυλακίστηκε στην Ακροναυπλία μαζί με το πρωτοπαλίκαρό του, τον Πλαπούτα.
Στις 3 Απριλίου 1834 άρχισε η δίκη με τον Άγγλο εισαγγελέα Μασόν. Απέναντι στις κατηγορίες που του προσάπτουν, ο Κολοκοτρώνης θα απαντήσει:
«Εγώ κρατώ στο σολντάτο 49 χρόνια και πολεμώ για την πατρίδα!».
Καταδικάστηκαν τελικά σε θάνατο στις 26 Μαρτίου, χωρίς όμως να υπογραφεί η απόφαση από τον πρόεδρο του δικαστηρίου Αθανάσιο Πολυζωίδη και τον δικαστή Γεώργιο Τερτσέτη. Η λαϊκή αγανάκτηση εμπόδισε την εκτέλεση τους και παρέμειναν στη φυλακή, στο Παλαμήδι, έως την ενηλικίωση του Όθωνα, ο οποίος τους έδωσε χάρη και τους αποφυλάκισε στις 27 Μαΐου 1835.
Ο Όθωνας απένειμε τιμές και αξιώματα στο «Γέρο του Μοριά». Από το 1835 ο Κολοκοτρώνης εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, όπου και πέθανε το 1843.
Παρακινούμενος από τον Τερτσέτη ο Κολοκοτρώνης του υπαγόρευσε τα απομνημονεύματά του και καταγράφηκαν με τον τίτλο: «Διήγησις συμβάντων της Ελληνικής Φυλής - από το 1770 έως το 1836».
Έργο σημαντικό, περιεκτικό και αυθεντικό, αποτελεί σημαντική πηγή για την ιστορία του Αγώνα.
ΟΧΙ στους φασιστικούς εθνικισμούς και τους αμερικανοτσολιάδες που διαπραγματεύονται μαζί τους!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Καναδάς αποφάσισε την αλλαγή λέξεων του εθνικού ύμνου για "αντιρατσιστικούς" λόγους!
Θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί ο μυστακοφόρος Sir Adolphe Basile Routhier (1839 - 1920), ο Καναδός ποιητής και δικαστής που έγραψε το 1880 τον εθνικό ύμνο του Καναδά κι ο συνθέτης της μουσικής Calixa Lavallée (1842 – 1891), πως το 2018 η Γερουσία του Καναδά θα αποφάσιζε πως από 1η Φλεβάρη 2018 πρέπει να εξαφανιστούν από το ποίημα όλες οι λέξεις που αναφέρονται στο ανδρικό φύλο και να μετατραπούν σε ουδέτερο;
Ο γκέι πρωθυπουργός του Καναδά Justin Trudeau κατόρθωσε αυτό που θα ήταν αδιανόητο σε κάθε ανθρώπινο νου και τους νόμους της λογοτεχνίας: Αλλαγή λέξεων ενός ποιήματος που γράφτηκε το 1880, για να μην υπάρχει σεξιστική, ρατσιστική αντιμετώπιση των ομοφυλόφιλων κι ο ενθουσιασμός στις διάφορες κοινότητες ομοφυλόφιλων είναι απερίγραπτος.
Το ποίημα "Ω Καναδά" («O Canada») είναι ο εθνικός ύμνος του Καναδά και o βιασμός, σωστότερα βανδαλισμός είναι η αλλαγή λέξεων ενός ποιήματος και προσβολή της τέχνης, περιλαμβάνει για παράδειγμα τη λέξη «sons» (πληθυντικός αρσενικού στην αγγλική) στον στίχο «True patriot love in all thy sons command», το κλείσιμο μετατρέπεται με νόμο σε «in allof us»
Στην αγγλική το «all»είναι ουδέτερο και συνεπώς ικανοποιεί απόλυτα το αντιρατσιστικό ιδεώδες της Γερουσίας αφού δεν θίγει καμία κατηγορία σεξουαλικής προτίμησης και στον Καναδά είναι προχωρημένοι σ' αυτές τις προτιμήσεις.
Το Ανώτατο Δικαστήριο του Καναδά (Ιούνη 2016) αποφάσισε πως είναι νόμιμο το σεξ ανθρώπων με ζώα -η κτηνοβασία- αρκεί να μην υπάρχει διείσδυση από σεξουαλικά εργαλεία ή άλλα αντικείμενα




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΟΛΗ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ ΕΙΚΟΣΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ....Η ΑΡΧΑΙΑ ΠΑΙΟΝΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΠΕΡΔΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.... ΕΠΕΙΔΗ Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑΤΡΟΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΠΡΟΣΑΡΤΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ..


4 σχόλια:

e-h είπε...


Please support the fantastic fasters!
Owen Winter
Tredrizzick, United Kingdom
FEB 3, 2018 — We're all set for Tuesday - with MPs, MEPs, Peers and public figures joining hundreds of us in a 24-hour fast for fair votes.

We need your support to make this action as effective as possible. Please do whichever of these you can...

Support our Thunderclap

On Monday night, we want to spread the word as far and wide as possible. To help do this, we're asking Twitter, Facebook and Tumblr users to support our Thunderclap. Click here to join in: https://www.thunderclap.it/projects/67515-hungry4democracy

A Thunderclap is a way for hundreds or thousands of people to share the same message at the same time - amplifying it across social media. It's really effective way to spread the word - so please click the button to opt in!

Write to your local press

Your local newspapers will be interested in what's happening - so let them know!

Write them a letter in support of the fast and giving one or two reasons why you believe the UK needs Proportional Representation. Click here for some tips: https://docs.google.com/document/d/1gSX9sEXHcQhBPAVFw1cnO9WhobsnsCMl3DDvtNn1k2M/edit?usp=sharing

Support us on the day

e-h είπε...

Hunger strikers will be holding vigils all day on Tuesday outside Parliament and outside Sheffield Town Hall. If you're nearby, drop by any time to show your support. Why not come along in your lunch(!) break or after work?

Find the vigil details at: https://www.makevotesmatter.org.uk/hungry-for-democracy

Wherever you are, you can support the action by sharing messages on social media. Follow us on Twitter and Facebook to keep updated throughout the day.

Make a donation

We know that we live in a world where people still go hungry and discrimination impacts too many of us. Hungry for Democracy aims to honour these realities, and contribute to a society where such inequality and injustice is overcome.

We are therefore inviting participants in the fast to donate the money they would otherwise have spent on food, to be divided equally between the Fawcett Society, the Trussell Trust and Make Votes Matter. Anyone can donate to this fund here: https://www.makevotesmatter.org.uk/hungry-for-democracy/#donate

...or even join the fast!

There's still time to sign-up for the 24 hour hunger strike. If you're ready to make this big public statement to demand Proportional Representation, sign up here: https://www.makevotesmatter.org.uk/hungry-for-democracy/

***

Thank you for your support - we need it now more than ever!


e-h είπε...



Υποστηρίξτε τους φανταστικούς γίγαντες!
Owen Winter
Tredrizzick, Ηνωμένο Βασίλειο
FEB 3, 2018 - Είμαστε έτοιμοι για την Τρίτη - με Βουλευτές, Ευρωβουλευτές, Peers και δημόσια πρόσωπα που ενώνουν εκατοντάδες από εμάς σε ένα 24ωρο fast για δίκαιες ψήφους.

Χρειαζόμαστε την υποστήριξή σας για να καταστήσουμε αυτήν την ενέργεια όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική. Παρακαλώ κάντε όποιο από αυτά μπορείτε ...

Υποστήριξη Thunderclap μας

Τη Δευτέρα το βράδυ, θέλουμε να διαδώσουμε στον κοσμο όσο το δυνατόν ευρύτερα. Για να το κάνουμε αυτό, ζητούμε από τους χρήστες Twitter, Facebook και Tumblr να υποστηρίξουν το Thunderclap. Κάντε κλικ εδώ για να συμμετάσχετε: https://www.thunderclap.it/projects/67515-hungry4democracy

Ένας Thunderclap είναι ένας τρόπος για εκατοντάδες ή χιλιάδες ανθρώπους να μοιράζονται ταυτόχρονα το ίδιο μήνυμα - ενισχύοντας το μέσα από τα κοινωνικά μέσα. Είναι πραγματικά αποτελεσματικός τρόπος διάδοσης της λέξης - οπότε κάντε κλικ στο κουμπί για να συμμετέχετε!

Γράψτε στο τοπικό τύπο σας

Οι τοπικές εφημερίδες σας ενδιαφέρονται για το τι συμβαίνει - γι 'αυτό ενημερώστε τους!

Γράψτε τους μια επιστολή προς υποστήριξη της γρήγορης και δίνοντας έναν ή δύο λόγους για τους οποίους πιστεύετε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο χρειάζεται Αναλογική Αντιπροσωπεία. Κάντε κλικ εδώ για μερικές συμβουλές: https://docs.google.com/document/d/1gSX9sEXHcQhBPAVFw1cnO9WhobsnsCMl3DDvtNn1k2M/edit?usp=sharing

Υποστηρίξτε μας την ημέρα

e-h είπε...


Οι απεργούς πείνας θα παρακολουθούν όλη την ημέρα την Τρίτη έξω από το Κοινοβούλιο και έξω από το Δημαρχείο του Σέφιλντ. Αν βρίσκεστε κοντά σας, αφήστε την ανά πάσα στιγμή να εμφανίσει την υποστήριξή σας. Γιατί να μην έρθετε μαζί με το γεύμα σας (!) Ή μετά από την δουλειά;

Βρείτε τις λεπτομέρειες επαγρύπνησης στη διεύθυνση: https://www.makevotesmatter.org.uk/hungry-for-democracy

Όπου και να βρίσκεστε, μπορείτε να υποστηρίξετε τη δράση μοιράζοντας μηνύματα στα κοινωνικά μέσα. Ακολουθήστε μας στο Twitter και το Facebook για να ενημερώνεστε όλη την ημέρα.

Κάντε μια δωρεά

Γνωρίζουμε ότι ζούμε σε έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι εξακολουθούν να πεινούν και οι διακρίσεις επηρεάζουν πάρα πολλούς από εμάς. Το Hungry for Democracy επιδιώκει να τιμήσει αυτές τις πραγματικότητες και να συνεισφέρει σε μια κοινωνία όπου αυτή η ανισότητα και αδικία ξεπερνιέται.

Καλούμε συνεπώς τους συμμετέχοντες στο γρήγορο να δωρίσουν τα χρήματα που θα είχαν ξοδέψει για τα τρόφιμα, να χωριστούν εξίσου μεταξύ της Fawcett Society, Trussell Trust και Make Vot Matter. Ο καθένας μπορεί να δωρίσει σε αυτό το ταμείο εδώ: https://www.makevotesmatter.org.uk/hungry-for-democracy/#donate

... ή ακόμη και να ενταχθούν γρήγορα!

Υπάρχει ακόμη χρόνος να εγγραφείτε για την απεργία πείνας 24 ωρών. Εάν είστε έτοιμοι να κάνετε αυτή τη μεγάλη δημόσια δήλωση για να ζητήσετε την Αναλογική Αντιπροσωπεία, εγγραφείτε εδώ: https://www.makevotesmatter.org.uk/hungry-for-democracy/

***

Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας - το χρειαζόμαστε πλέον περισσότερο από ποτέ!