Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

Δευτερα 5 Φεβρουαριου 2018


Ας μην ξεχνάμε την αιματηρή διαδήλωση του ΄43 για τη Μακεδονία. Οι Γερμανοί άνοιξαν πυρ κατά 400 χιλιάδων διαδηλωτών που φώναζαν να μην παραχωρηθούν η Μακεδονία και η Θράκη στη Βουλγαρία. Αυτό ήταν αληθινός  πατριωτισμός.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΜΙΚΗΣ ΤΑ ΕΙΠΕ ΥΠΕΡΟΧΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ. ΤΟ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕ ΕΘΝΙΚΟΦΑΣΙΣΤΑΡΙΟ ΔΥΟ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΚΟΣΜΟ ΕΠΕΙΔΗ ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΙΝΤΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΤΗΣ , ΝΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ. ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ , ΠΡΟΣΕΧΤΕ , ΣΑΣ ΤΟ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ. ΟΣΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΙΑ ΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΙΚΗ, ΨΕΥΤΟΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ, ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΛΑΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΒΛΕΠΕΙ ΣΑΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ- ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΕΒΛΕΠΕ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΤΗ ΔΕΞΙΑ. ΓΙΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΄΄ΕΜΕΣΕΙ '' ΛΟΙΠΟΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ Ο ΛΑΟΣ- ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ , ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ- ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΕΣΑΣ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΠΗΓΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΓΙ ΆΥΤΟ. ΓΙΑΤΙ - ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΓΝΗΣΙΟΙ ΛΑΙΚΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΡΙΚΑΤΟΥΡΕΣ- ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΝΗΣΙΟ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ.
 ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΛΑΕ - ΟΥΤΕ ΣΑΝ ΑΠΛΗ ΦΙΛΗ- ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΜΙΑ ΘΛΙΒΕΡΗ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΟΥΛΑ ΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΤΑΡΣΥΑ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θα ήθελα να συνεισφέρω στην όχι και τόσο ομαλή συζήτηση που έχει ανοίξει στους κόλπους της Αριστεράς, αλλά και της Αναρχίας, με τις απόψεις μου σε σχέση με το "Μακεδονικό" :
α) Κάθε άνθρωπος και κάθε λαός έχει δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού.
β) Τα έθνη είναι η προοδευτική ιδεολογική μορφή της αστικής επανάστασης στον 17ο έως και 19ο αιώνα. Η υλική πραγματικότητα είναι τα εθνικά κράτη.
γ) Τα έθνη κατά την εμφάνισή τους στο ιστορικό προσκήνιο και στην σύγκρουσή τους με τα Φεουδαρχικά - Μεσαιωνικά κράτη φόρεσαν λαμπρά και ένδοξα ρούχα παρμένα από την Ελληνορωμαϊκή αρχαιότητα και την απώτερη ιστορική καταγωγή της κυρίαρχης εθνοτικής ομάδας. Έτσι οι Γάλλοι επαναστάτες φόρεσαν Ρωμαϊκές τήβενους, ενώ οι Έλληνες, οι Βούλγαροι, οι Σέρβοι και οι Τούρκοι πατριώτες,ασχέτως της γλώσσας που πραγματικά μιλούσαν και πολλές φορές σε αντίθεση με αυτήν, διεκδίκησαν ένα λαμπερό εθνικό παρελθόν και μια περισσότερο ή λιγότερο ανυπόστατη εθνική συνέχεια.
δ) Στον 20ο αιώνα τα έθνη πλέον διακρίνονται σε κυρίαρχα - αποικιακά - ιμπεριαλιστικά και κυριαρχούμενα - αποικιοκρατούμενα - εξαρτημένα. Στην πρώτη πλευρά ανήκουν  κράτη  όπως το Ισραήλ ενώ στη δεύτερη πλευρά έθνη όπως το Βασκικό και το Παλαιστινιακό.
ε) Η Ελλάδα και η ΠΓΔΜ είναι δύο κράτη - έθνη εξαρτημένα από τους δυτικούς Ιμπεριαλιστές ( ΗΠΑ και ΕΕ ). Η θέση περί Ιμπεριαλιστικής Ελλάδας που εμφυλοχωρεί σε Νεοτροτσκιστικούς κύκλους ( ΚΚΕ - ΝΑΡ - ΔΕΑ / Κόκκινο Δίκτυο ) είναι ασύστατη, αντιιστορική και εντέλει αντιδραστική.
στ) Η ΠΓΔΜ ενταγμένη σε ένα πλαίσιο που στράφηκε ενάντια στην ΕΣΣΔ ( Τιτοϊκή περίοδος ) και σήμερα ενάντια στη Ρωσία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή επίθεσης του Δυτικού Ιμπεριαλισμού ( ΗΠΑ και ΕΕ ). Για το λόγο αυτό ανήκει στην ομάδα χωρών των Βαλκανίων ( Τουρκία, Αλβανία, ΠΓΔΜ, Κροατία, Κροατομουσουλμανική συνιστώσα της Βοσνίας ) που εκφράζουν επεκτατικές - αλυτρωτικές διαθέσεις απέναντι στους γείτονες τους και ενισχύονται από τα δυτικά ιμπεριαλιστικά κέντρα.
ζ) Η ΠΓΔΜ παρά το μέγεθος της και ακριβώς επειδή στηρίζεται και προωθείται από τις ΗΠΑ και την ΕΕ, βρίσκεται αντικειμενικά σε επιθετική θέση απέναντι στην Ελλάδα.
η) Η Ελληνική αστική τάξη και το βασικό πολιτικό προσωπικό της (  σήμερα ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ / ΠΑΣΟΚ ) τηρεί την πάγια στάση που έχει εδώ και 200 χρόνια από συστάσεως Ελληνικού κράτους απέναντι στις κυρίαρχες Ιμπεριαλιστικές δυνάμεις : ΑΝΤΙΘΕΤΑ στο συμφέρον της και το συμφέρον του Ελληνικού λαού διαλέγει ΤΕΛΙΚΑ πάντα το συμφέρον των Ιμπεριαλιστών.
θ) Τα συλλαλητήρια της Θεσ/νίκης και το σημερινό των Αθηνών είναι έκφραση του ΦΟΒΟΥ ενός λαού που αφού παραδόθηκε από τις ηγεσίες του στις αρπακτικές διαθέσεις του διεθνούς κεφαλαίου τώρα παραδίδεται και η χώρα του βορά των "φίλων " και "συμμάχων" γειτόνων ( Τουρκία, Αλβανία, ΠΓΔΜ ).
ι) Η μάχη  εμφανίζεται για το "όνομα", γιατί η ηγεσία αυτής της κινητοποίησης έχει αφεθεί από την Αριστερά σε αντιδραστικές και ανορθολογικές αστικές μερίδες και τώρα πλέον και σε ανοιχτά φασιστικές ομάδες όπως η ΧΑ, αλλά στην πραγματικότητα είναι για την υπεράσπιση της ακεραιότητας της Ελληνικής επικράτειας.
ια) Η τιμή της Ελληνικής αριστεράς σώθηκε κυριολεκτικά στο παρά πέντε από τον Μ. Θεοδωράκη, τον μουσικοσυνθέτη  που με τις επικές του συνθέσεις έχει εκφράσει όσο κανείς άλλος την αδιάρρηκτη ενότητα Ελληνισμού - Προοδευτικότητας.
ιβ) Η σύγκρουση "διεθνιστών" / "εθνικιστών " είναι ψευδής. Ο διεθνιστής και σύμμαχος της εργατικής τάξης είναι ταυτόχρονα και πατριώτης. Από τον καιρό του "Κεφάλαιου" και του Μπακούνιν, περνώντας από το Λένιν και φτάνοντας στο Ζαχαριάδη και το Βελουχιώτη, το Στάλιν και το Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο, τους Τροτσκιστές που αγωνίστηκαν για την Αλγερινή ανεξαρτησία, τον αγώνα για Κυπριακή ανεξαρτησία και αυτοδιάθεση, το Βιετ Ναμ , τον Φραντς Φανόν και τους Μαύρους Πάνθηρες, τον Παλαιστινιακό Αγώνα, την Λιβανέζικη αντίσταση, τον πόλεμο στη Συρία, το Ιράκ  και τις Ρωσόφωνες Λαϊκές Δημοκρατίες της Ανατολικής Ουκρανίας ενάντια στους μισθοφόρους του Ιμπεριαλισμού και του Σιωνισμού.
ιγ) Το κέρδος από τη συμμετοχή σε ένα τέτοιο "παράξενο", "εθνικιστικό" αγώνα θα είναι, όπως έγραψε ο μεγάλος Νίκος Ζαχαριάδης απευθύνοντας από τα μπουντρούμια της Βασιλομεταξικής δικτατορίας εθνεγερτήριο κάλεσμα στον Ελληνικό λαό :
  Επαθλο για τον εργαζόμενο λαό και επιστέγασμα για το σημερινό του αγώνα πρέπει να είναι και θα είναι, μια καινούρια Ελλάδα της δουλιάς, της λευτεριάς, λυτρωμένη από κάθε ξενική ιμπεριαλιστική εξάρτηση, μ’ έναν πραγματικά παλλαϊκό πολιτισμό.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισραήλ: Η κυβέρνηση νομιμοποίησε αναδρομικά παράνομο σιωναζιστικό οικισμό
Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου 2018, 11:11
Το ισραήλ ανακοίνωσε την Κυριακή την αναδρομική νομιμοποίηση ενός σιωναζιστικού οικισμού στη Δυτική Όχθη, σε απάντηση στην εκτελεση τον προηγούμενο μήνα ενός ακροδεξιου αποικου ραβίνου που ζούσε εκεί.
Η ανακοίνωση έγινε την ώρα που συνεχώς οξύνεται η ένταση μεταξύ του ισραήλ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία καταγγέλλει τακτικά την επέκταση των σιωναζιστικών οικισμών στις κατεχόμενες Παλαιστινιακές περιοχές, ενώ αντίθετα οι ΗΠΑ τηρούν μια διακριτική στάση απέναντι στο γεγονός.
«Η σιωναζιστικη κυβέρνηση θα νομιμοποιήσει σήμερα (σ.σ.: χθες Κυριακή) τον οικισμό Χαβάτ Γκιλάντ, ώστε να μπορέσει να συνεχιστεί εκεί κανονικά η ζωή» δήλωσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, κατά την έναρξη του υπουργικού συμβουλίου.
Ο ορισμός του οικισμού αυτού, που ξεκίνησε να κατασκευάζεται παρανόμως το 2002, ως «νέα κοινότητα», η οποία θα διαθέτει τις απαραίτητες οικοδομικές άδειες και θα λαμβάνει χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό, ψηφίστηκε ομόφωνα, σύμφωνα με επίσημη πηγή.
Ο ακροδεξιος αποικος ραβίνος Ραζίελ Σεβάχ, 35 ετών και πατέρας έξι παιδιών, εκτελέστηκε στις 9 Ιανουαρίου, την ώρα που οδηγούσε το αυτοκίνητό του στην περιοχή κοντά στον οικισμό Χαβάτ Γκιλάντ, όπου και ζούσε. Στον παράνομο αυτό οικισμό ζουν περίπου 40 ισραηλινοναζιστικές οικογένειες.
Έκτοτε ο στρατός διεξάγει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του φερόμενου ως δράστη της εκτελεσης, του Άχμεντ Τζάραρ, 22 ετών. Αυτός είναι γιος του Νάσερ Τζάραρ, διοικητή της Χαμάς, που σκοτώθηκε από τις ισραηλινοναζιστικές δυνάμεις στη διάρκεια της δεύτερης Ιντιφάντα (2000-2005).
Μία εβδομάδα μετά την εκτελεση του ακροδεξιου ραβίνου, ο ισραηλινοναζιστικός στρατός σκότωσε έναν Παλαιστίνιο ύποπτο στην Τζενίν, στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης, περίπου 35 χιλιόμετρα βόρεια της Χαβάτ Γκιλάντ.
Το ανθρωποκυνηγητό συνεχίστηκε το Σάββατο στο χωριό Μπουρκίν, επίσης στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης, όπου ο στρατός σκότωσε ακόμη έναν Παλαιστίνιο.
Στη διάρκεια της κηδείας του ακροδεξιου ραβίνου και όταν τον λόγο είχε πάρει ο ακροδεξιος υπουργός Παιδείας Ναφτάλι Μπένετ, οι παρευρισκόμενοι ζήτησαν «εκδίκηση».
Ο Μπένετ, μέλος του σιωναζιστικού κόμματος Εβραϊκή Εστία, απάντησε ότι η μόνη εκδίκηση θα ήταν η ανέγερση ακόμη περισσότερων σιωναζιστικών οικισμών, ενώ η εκτελεση του ακροδεξιου Σεβάχ ενέτεινε τις επικρίσεις της σιωναζιστικης κυβερνησης εναντίον της Παλαιστινιακής Αρχής, που κυβερνά τη Δυτική Όχθη, την οποία οι ισραηλινοί κατηγορούν ότι στηρίζει οικονομικά τους κρατούμενους δράστες επιθέσεων και τους συγγενείς τους, ενθαρρύνοντας με αυτόν τον τρόπο τα βίαια επεισόδια.
Περισσότεροι από 600.000 σιωναζι έποικοι ζουν δίπλα σε σχεδόν τρία εκατομμύρια Παλαιστινίους στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και την προσαρτημένη από τους σιωναζι Παλαιστινιακη Ανατολική Ιερουσαλήμ.
Το 2017 το ισραήλ ενέκρινε την ανέγερση επιπλέον 6.742 νέων κατοικιών στα Παλαιστινιακά εδάφη, τις περισσότερες από το 2013, σύμφωνα με τη ισραηλινη μη κυβερνητική οργάνωση «Ειρήνη Τώρα».




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Κόστα Ρίκα: Προηγείται ο υποψήφιος της ευαγγελικής ακροδεξιάς στον α' γύρο των προεδρικών εκλογών
 Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου 2018, 06:58
Ο ευαγγελικός πάστορας, τηλεοπτικός παρουσιαστής και τραγουδιστής Φαμπρίσιο Αλβαράδο προηγείται στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών που διεξήχθησαν την Κυριακή στην Κόστα Ρίκα, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα, προκαταρκτικά αποτελέσματα, αλλά χωρίς να συγκεντρώνει ποσοστό υψηλότερο από το 40% των ψήφων, κάτι που σημαίνει ότι θα χρειαστεί να διεξαχθεί δεύτερος γύρος, την 1η Απριλίου.
Σύμφωνα με τα ως τώρα αποτελέσματα με το 68,3% των εκλογικών τμημάτων να έχει ενσωματωθεί, ο Φαμπρίσιο Αλβαράδο, υποψήφιος του ακραια συντηρητικού, ευαγγελικού Κόμματος για την Εθνική Παλινόρθωση (Partido Restauración Nacional, PRN) προηγείται με το 24,7% των ψήφων, ακολουθούμενος από τον πρώην υπουργό Κάρλος Αλβαράδο,  που ήταν υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος – μεχρι τωρα - Δράση Πολιτών (κέντρο) με 21,7%. Η προεκλογική εκστρατεία σημαδεύτηκε από την έντονη αντιπαραθέση για τον γάμο των ομοφυλόφιλων ζευγαριών, με τον πρώτο γύρο να χαρακτηρίζεται κάτι σαν δημοψήφισμα για το ακανθώδες ζήτημα.
Ο Φαμπρίσιο Αλβαράδο τάχθηκε αναφανδόν εναντίον της νομιμοποίησης των γάμων μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου, διεξάγοντας μια εξαιρετικά επιθετική εκστρατεία.
Υψηλό ποσοστό μεταξύ των συνολικά δεκατριών υποψηφίων συγκέντρωνε επίσης ο Αντόνιο Άλβαρες Ντεσάντι του δεξιου Κόμματος Εθνικής Απελευθέρωσης (Partido Liberación Nacional, PLN), ένα 18,6%. Επισης ο Ροντολφο Πιζα του Ενωτικου Κοινωνικου Χριστιανικου Κομματος με 16%, ο Χουαν Καστρο Εθνικου Ενταξιακου Κομματος 9,4%, και ο Ρονταλφο Χερναντεζ  του Δημοκρατικου Κοινωνικου Χριστιανικου Κομματος με 4,95%.
Ο 43χρονος Αλβαράδο, ο μοναδικός πολιτικός του PRN που είχε εκλεγεί στο κοινοβούλιο της χώρας, πέτυχε αλματώδη άνοδο των ποσοστών του όταν κατήγγειλε μια απόφαση του Διαμερικανικού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (IACHR) η οποία καλεί την Κόστα Ρίκα να αναγνωρίσει το δικαίωμα ζευγαριών του ίδιου φύλου να παντρεύονται. Ο ευαγγελικός πολιτικός κατήγγειλε μια παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας και μια προσβολή των παραδοσιακών αξιών της. «Πρέπει να αντισταθούμε σε αυτούς που θέλουν να ποδοπατήσουν την οικογένεια», δήλωσε και απείλησε να αποσύρει την Κόστα Ρίκα από το δικαστήριο, το οποίο έχει την έδρα του στο Σαν Χοσέ.
Ο Άλβαρες είχε αντιθέτως δηλώσει ότι αν και προσωπικά δεν συμφωνεί με την απόφαση του δικαστηρίου, θα τη σεβόταν εάν κέρδιζε.
Μολονότι οι περισσότεροι από τους 3,3 εκατ. ψηφοφόρους στην Κόστα Ρίκα αυτοπροσδιορίζονται ως συντηρητικοί, η στροφή προς έναν πολιτικό που ως πρότινος ήταν μάλλον περιθωριακός σόκαρε ορισμένους αναλυτές.
Στη χώρα, που εξάγει καφέ και μπανάνες και ακολουθει πράσινες πολιτικές  στο πεδίο της ενέργειας, το δικομματικό σύστημα θεωρείτο μέχρι τώρα κυρίαρχο και το αστικο πολιτικό σύστημα πολύ πιο σταθερό από ό,τι εκείνα σε άλλα κράτη της πολιτικά εκρηκτικής Λατινικής Αμερικής.

Κατά τη διάρκεια της νομοθετικής περιόδου 2014-2018, το αριστερο Ευρη Μετωπο  υπέστη αρκετά  σκάνδαλα στις οποίες συμμετείχαν οι βουλευτές του, μεταξύ των οποίων ο εκπρόσωπος του Guanacaste και η παραίτηση του πρώην Καθολικού ιερέα Ronal Vargas, αφού κατηγορήθηκαν για σεξουαλική παρενόχληση . , καθώς και τις εγχώριες καταγγελίες κατά των δυο βουλευτών. Και από 17% που ειχε παρει ο υποψηφιος του το 2014, τωρα το 2018 πηρε 0,78%.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο επίτημος Πρόξενος του Κοσόβου στη Σαξωνία-Ανχαλτ, Στέφαν Τραίμπστ(Stefan Troebst), μας παραδίδει μαθήματα ανθελληνικής Ιστορίας, ως εντεταλμένος της γερμανικής Κυβέρνησης !!! ΜΑΛΑΚΑ, ΓΕΡΜΑΝΟΔΟΥΛΕ ΚΟΤΖΙΑ... ΚΟΙΜΗΣΟΥ

Το 1984 έλαβε το διδακτορικό του στο Τμήμα Ιστορικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Βερολίνου με μια μελέτη για τη βαλκανική πολιτική του Μουσολίνι και μετά από αυτό ήταν το 1992 ερευνητής και επίκουρος καθηγητής στο τμήμα Ιστορίας της Ανατολικής Ευρώπης Ινστιτούτου του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Βερολίνου .
Αφού εργάστηκε ως ανώτερος αναλυτής της Διεθνούς Επιτροπής για τα Βαλκάνια του Carnegie Endowment για τη Διεθνή Ειρήνη και το Aspen Institute του Βερολίνου , Αναπληρωτής Καθηγητής της Ιστορίας του 19ου και του 20ου αιώνα, με ιδιαίτερη αναφορά στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη στο Πανεπιστήμιο του Bundeswehr στο του Αμβούργου και κοινωνία Heisenberg της γερμανικής έρευνας ίδρυμα , υπηρέτησε 1996-1998 ως ιδρυτικός διευθυντής της δανικής-γερμανική Ευρωπαϊκό Κέντρο για Θέματα Μειονοτήτων (ECMI) σε Flensburg.
Από το 1999 υπήρξε καθηγητής Πολιτισμικών Σπουδών Ανατολικής Ευρώπης στο Ινστιτούτο Σλαβικών Σπουδών, από το 2015 καθηγητής της πολιτιστικής ιστορίας της Ανατολικής Ευρώπης στην παγκόσμια και Ευρωπαϊκών Σπουδών Ινστιτούτο του Πανεπιστημίου της Λειψίας και του αναπληρωτή διευθυντή του Leibniz Ινστιτούτο για την Ιστορία και τον Πολιτισμό της Ανατολικής Ευρώπης (GWZO), και σε Λειψία.

 Γίνεται λόγος για την ανθελληνική δράση κάποιου κ. Στέφαν Τραίμπστ(Stefan Troebst) ήδη απο το 1992. Το πρόσφατο δημοσίευμα του Σπήγκελ(Spiegel) -που παραθέτω ως σχόλιο της κύριας ανάρτησης για κάθε ενδιαφερόμενο...- αφορά ακριβώς τον "κύριο" αυτό. Γίνεται ακόμη πιο ύπουλη λοιπόν, η προπαγάνδα του γελοίου αυτού, γερμανού πράκτορα! ΠΡΟΣΟΧΗ: Οχι μόνο μόνο αμφισβητεί την Ελληνικότητα της αρχαίας Μακεδονίας του Μεγαλέξανδρου, αλλά δεν θεωρεί καν, οτι αυτή ανήκει στην ιστορική-πολιτιστική κληρονομιά των ελληνιστικών χρόνων ! Διαχωρίζει δηλαδή απόλυτα την Μακεδονία απο την Ελλάδα, ως μια εντελώς ανεξάρτητη εθνολογική, πολιτιστική και ιστορική οντότητα !! Είναι τόσο καραμπινάτος και ανθελληνικός πράκτορας δηλαδή, που πέρα απο την καταγγελία του κατάπτυστου και ανιστόρητου άρθρου-συνέντευξη του, στο Spiegel, οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να προβληματιστούν σοβαρά για τις επιδιώξεις της επίσημης εξωτερικής πολιτικής της Γερμανίας, σε σχέση με τον κατευθυνόμενο σκοπιανό αλυτρωτισμό...
Ένα λαμπρό παράδειγμα αποτελεί το «Ευρωπαϊκό Κέντρο Μειονοτήτων», ιδρυθέν το 1996, και προσωπικότητες όπως ο τότε διευθυντής του, και μετέπειτα «γενικός πρόξενος» στο, μη ανεγνωρισμένο ως κράτος, Κόσσοβο(!) Στέφαν Τραίμπστ.
Οι αντιεπιστημονικές θέσεις του σχετικά με την περιοχή μας και την Ελλάδα μου έκαναν ιδιαιτέρα εντύπωση και έψαξα σχετικώς με την δράση του.
Μεταξύ αυτών που ανεκάλυψα ήταν ότι διηύθυνε το ανωτέρω γερμανικό «Ευρωπαϊκό Κέντρο Μειονοτήτων».
Ο εν λόγω Τραίμπστ, σε διάλεξή του σε Συμπόσιο του Ιδρύματος Καρλ Φρίντριχ φον Ζίμενς, η οποία εδόθη εις το Μόναχο, περί των «προβλημάτων των εθνοτήτων» και τις «περιφέρειες» στην Κεντρο-Ανατολική Ευρώπη, δημοσιευθείσα στη λίαν «έγκυρη» επιστημονική επιθεώρηση «Südosteuropa» τ. 7-8/1992.
Το ίδρυμα φέρει το όνομα του Γερμανού βιομηχάνου και «ευπατρίδη», ο οποίος πέραν της λοιπής στενής συνεργασίας του με το Ναζιστικό Ράϊχ ήτο και ο κατασκευαστής των κρεματορίων του Εβραϊκού Ολοκαυτώματος των ναζιστικών στρατοπέδων συγκεντρώσεως).
Στη διάλεξή του ο Τραιμπστ ανέφερε τα εξής: «Στον μόλις το 1912 εξελληνισθέντα Βορρά (sic!) θα είναι, άραγε, οι εναπομείναντες Νοτιοσλάβοι ή οι Τούρκοι, οι εκεί διαβιούντες Πομάκοι ή οι Αρωμούνοι, οι Μεγλενοί, οι Αλβανοί, οι Σαρακατσάνοι, οι Σεφαρδείμ, οι Ρώμα, οι Γύφτοι ή οι Γιουρούκοι –ή ποιοι άλλοι– εκείνοι που πρώτοι θα αξιώσουν τα μειονοτικά τους δικαιώματα –ως προστάδιο της ιδίας κρατικής υπάρξεώς τους, ή της ενώσεως με ένα εκ των γειτονικών κρατών;».
H καταγραφή 282(!) εθνοτικών ομάδων από αυτά τα γερμανικά «ειδικά ερευνητικά κέντρα» αποτελεί στόχευση.

Και δω η ενδιαφέρουσα συνέχεια για τη δράση του Ανθέλληνα, επίτημου προξένου του Κοσόβου στη Σαξωνία-Ανχαλτ, γερμανού Stefan Troebst.
Το «Ευρωπαϊκό Κέντρο Μειονοτήτων»
Η «Φεντεραλιστική Ένωση Ευρωπαϊκών Εθνοφυλετικών Ομάδων» εκπροσωπείται στο Συμβούλιο του ιδρυθέντος κατά τα τέλη του 1996, «Ευρωπαϊκού Κέντρου Μειονοτήτων» που εδρεύει στο Φλένσμπουργκ της Βορείου Γερμανίας και διευθύνεται από τον ίδιο «μακεδονολόγο» κ. Στέφαν Τραιμπστ (Stefan Troebst). Η ίδρυση του αναβαθμισμένου επιτελικού κέντρου στο Φλένσμπουργκ, τρία χρόνια πριν τους ΝΑΤΟϊκούς βομβαρδισμούς του Μαρτίου του 1999 στην Γιουγκοσλαβία, σηματοδοτεί μια ουσιαστική ποιοτική μεταβολή στον τρόπο εργασίας.
Άλλωστε, από την Ανατολική και Νοτιοανατολική Ευρώπη έγινε η αρχή: Την διάλυση της παλαιάς Γιουγκοσλαβίας, δια της αποσχίσεως των Σλοβένων, των Κροατών, των Βοσνίων μουσουλμάνων και των «Μακεδόνων» των Σκοπίων, ακολουθεί η κατά μέτωπον επίθεση εναντίον της κυρίως Σερβίας. Επετεύχθη ο ακρωτηριασμός της με την απόσχιση του Κοσσυφοπεδίου/Μετοχίου, ηγέρθη ζήτημα Βοϊβοδίνας (ουγγρική μειονότητα) και Σατζακίου (μουσουλμανική μειονότητα). Το δε Μαυροβούνιο ανεξαρτητοποιήθηκε και το 2017 ενετάχθη εις το ΝΑΤΟ.
Έπεται δε η Θράκη, για την οποία τα αρμόδια γερμανικά ιδρύματα έχουν κάνει προεργασία από ετών. Ήδη οι επιφανείς Τούρκοι επισκέπται μας (Τσαβούσογλου, Ερντογάν, κ.τ.λ.) φροντίζουν να μας το καταστήσουν απολύτως εμφανές και σαφές.
Προκειμένου ο Γερμανός καθηγητής Τραιμπστ, τότε διευθυντής του Κέντρου Μειονοτήτων, να δικαιολογήσει την «αναγκαιότητα» ακόμη και «βιαίας μεταβολής των συνόρων», ανέφερε ως παράδειγμα το Κοσσυφοπέδιον, όπου αργότερα ορίσθηκε ως Πρόξενος στη Γερμανία.
Oι Γερμανοί «προστάτες» των εθνοτικών μειονοτήτων θέλουν να αναστήσουν το αρχαϊκό μωσαϊκό των φυλών της εποχής πριν από τον Διαφωτισμό και την γέννηση του δημοκρατικού συνταγματικού νεοτερικού έθνους-κράτους. Και να μας γυρίσουν στον Μεσαίωνα, με το μεγάλο γερμανικό Ράιχ στο μέσον της ηπείρου και καμιά διακοσαριά «ανεξάρτητα» δουκάτα και πριγκηπάτα.
Έτσι, σύμφωνα με αυτήν την βιολογιστική αντίληψη, κάθε Σέρβος, Έλληνας ή Γάλλος, ο οποίος εννοεί να νιώθει Σέρβος, Έλληνας ή Γάλλος, εάν κατά τύχην ή κατά φαντασίαν, η προπρογιαγιά του είχε συνευρεθεί με έναν Οστρογότθο του Αλαρίχου, γίνεται αυτομάτως «Γερμανός μειονοτικός», ό,τι κι αν ο ίδιος δηλώνει! Ο βλαχόφωνος Έλληνας που κατέστη εθνικός ευεργέτης ή ο αρβανιτόφωνος Έλληνας που θυσιάσθηκε για την ελευθερία της Ελλάδος δεν είναι κατά την βιολογιστική αντίληψη των Γερμανών  Έλληνας, αλλά «Αρωμούνος» ο πρώτος και «Αλβανός» ο δεύτερος.

σχολιο.- Αλλα ας δούμε εδώ άλλη μια ιστορία συνομωσίας για την επίδραση των θεωρίων του Φαλμεράγερ στους ναζί, τις οποίες στηλίτευσε και ο Αρης Βελουχιώτης...: «Kατά τη διάρκεια της Κατοχής της Ελλάδας από τον Άξονα (1941-1944) οι απόψεις του Φαλμεράυερ φέρεται να ήταν δημοφιλείς στους ναζιστικούς κύκλους και να χρησίμευαν, κατά κάποιο τρόπο, ως άλλοθι για όσα κακά διέπραξαν στην Ελλάδα. Μάλιστα για αυτό το λόγο θεωρήθηκε σκόπιμο να πειστούν οι μορφωμένοι στην κλασική παιδεία αξιωματικοί του Γερμανικού Στρατού ότι οι σύγχρονοι κάτοικοι της Ελλάδας δεν είχαν ουδεμία σχέση με την Αρχαία Ελλάδα ώστε να μπορέσουν να προβούν πιο εύκολα σε βιαιοπραγίες και δολοφονίες κατά Ελλήνων. Επίσης σημειώθηκαν και περιπτώσεις που ναζί ερευνητές πραγματοποίησαν έρευνες κατά τη διάρκεια της Κατοχής για τον ίδιο σκοπό»




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΛΕΓΕ Ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Κατανοω την οργη του για το ότι καποια πληρωμενα «αντιεξουσιαστικα» τσουτσεκια του Σορος πεταξαν μπογιες στο σπιτι του και εγραψαν υβριστικα συνθηματα.  Αλλα επρεπε να το εχει καθαρο στο μυαλο του. Πληρωνονται και λενε ότι είναι «αντιεξουσιαστικα» «αναρχικα» τσουτσεκια, και  όχι «αριστερα», οως τα χαρακτηρισε.
Αλλα αφου βρεθηκε σαν κυριος ομιλητης στην συγκεντρωση του Συνταγματος, με πληθος  ακροδεξιων από κατω, επρεπε να τους πει ορισμενες αληθειες. Ειχε υποχρεωση σαν αριστερος  να τους πει την αληθεια. Ότι το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, μονον αυτό,  εδωσε το αιμα του στην Ανατολικη Μακεδονια και Θρακη εναντια στον φασιστικο βουλγαρικο στρατο.  Η δοσιλογη κυβερνηση των Αθηνων ειχε ξεπουλησει την Μακεδονια.  Ότι το πλαστο εγγραφο που κυκλοφορουν στο διαδικτυο διαφορα ναζιστομουτρα και συριζομουτρα, ότι δηθεν ο ΕΛΑΣ ειχε κανει συμφωνια με τον φασιστικο βουλγαρικο στρατο, να ενωθει μαζι του το 1944, και να φτιαξει «ανεξαρτητη μακεδονια», είναι πλαστο, κατασκευασμα των φασιστων στον εμφυλιο.
Και από τον Συνταγματολογο καθηγητη κ. Γ. Κασιματη, θα περιμενα να ξερει ότι η «Μακεδονικη ταυτοτητα», δεν φτιαχτηκε το 1945 επι Τιτο, αλλα το 1913, από τα κρατη της Σερβιας και της Ελλαδας, με σκοπο να παραπλανισουν τους ντοπιους, ότι δεν είναι Βουλγαροι αλλα «σλαβομακεδονες». Και αυτά τα διδασκαν στα σχολεια από το 1913.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μακεδονία ξακουστή, αριστερά και τραγέλαφος
Μερικές σκέψεις χωρίς «αυτοπροσδιορισμούς»
30 Ιανουάριος, 2018
«Στο δρόμο γεννιούνται οι συνειδήσεις» λέει το σύνθημα, αλλά για κάποιους μόνο στο βαθμό που αυτές είναι ήδη αρκούντως ώριμες. Και πάντα με την προϋπόθεση να υπάρχει μια πρωτοποριακή και ολοκληρωμένη συνείδηση που θα δίνει τα φώτα της. Δεν χωράει στα σχήματα κάποιων το αυθόρμητο, το ανεξέλεγκτο, το αδέσμευτο της εποχής. Η βιασύνη να χαρακτηριστεί μια κίνηση και ένα γεγονός με τις υπάρχουσες βαθμονομίες, συνιστά βαθύτερο ιδεολογικό ζήτημα. Η γραφειοκρατική αντίληψη και ο φόβος για τις μαζικές εκδηλώσεις δεν υπάρχουν μονάχα στην κυβερνητική αριστερά. Οι αγωνιούντες και οι αγωνιζόμενοι πρέπει να ταιριάζουν με τα σχήματα που έχουμε εμείς για αυτούς. Ακόμα χειρότερα, με τις δικές μας φάτσες.
Η απάντηση ότι υπήρξαν και υπάρχουν φασιστικά κινήματα και ακροδεξιές διαδηλώσεις, πετάει απλά την μπάλα στην εξέδρα. Προφανώς και όλο αυτό θα αποτελέσει φυτώριο ακροδεξιών. Προφανέστατα και όλος ο εσμός του εθνικισμού θα κάνει τα πάντα για να εκπροσωπήσει κατιτίς. Και πώς αλλιώς δηλαδή θα μπορούσε να γίνει; Χρειάζεται όμως μια χοντρική εκτίμηση. Με μεγάλο κίνδυνο απλοποίησης: Η βασική διαλυτική κατεύθυνση για τα σημερινά δεδομένα της χώρας είναι η εθνικιστική ή η κεντροαριστερή πολιτική;
Γιατί η ταύτιση με την κυβέρνηση και τους κυρίαρχους κύκλους που εμπλέκονται στο ζήτημα θα έπρεπε να απασχολεί κάπως το μυαλό μας. Πριν την απόφανση για το εάν οι «Μακεδονομάχοι» έχουν δίκιο, θα απαιτούνταν μια γνώμη για το εάν η κυβέρνηση πορεύεται σωστά. Κι εδώ οι σιωπές είναι απελπιστικές. Μπορεί ο καθένας να έχει την ιδιαίτερη γνώμη του αλλά στο επίπεδο της πολιτικής, των συσχετισμών, του αντικυβερνητικού αγώνα, της σύγκρουσης με το πολιτικό σύστημα, δεν είναι λεπτομέρεια η αντικειμενική συμμετοχή κάποιων στο μέτωπο ενάντια στον εθνολαϊκισμό.
Είναι εποχή μεγάλης ρευστοποίησης, ασάφειας και απώλειας των διαχωριστικών γραμμών ανάμεσα στα πολιτικά ρεύματα. Όποιος είναι «εύκαιρος» μπορεί να δώσει φωνή. Με τον ίδιο τρόπο που ένα κόμμα όπως ήταν ο ΣΥΝ εξέφρασε στην προηγούμενη φάση τις αντιμνημονιακές διαθέσεις και τον ριζοσπαστισμό που υπήρχε στην ελληνική κοινωνία. Αυτό δεν σημαίνει αποδοχή και πόσω μάλλον επένδυση σε έναν τέτοιο ρηχό τρόπο εκπροσώπησης. Σημαίνει όμως αναγνώριση. Υπάρχουν βέβαια και απόψεις που θεωρούν ότι οι υποτελείς αξίζει να εκπροσωπηθούν μονάχα στη βάση των ταξικών τους συμφερόντων, ξεφεύγοντας από την εθνική παγίδα: «Πού είναι ρε όλοι αυτοί με τους πλειστηριασμούς; Άφαντοι». Άποψη ιδεαλιστική, ανιστορική και δογματική. Όχι μόνο γιατί προσπερνά όσα χτίζουν την υποτέλεια. Αλλά γιατί αγνοεί τις ιστορικές νοηματοδοτήσεις, την υλικότητα τους, τον ενεργητικό τους χαρακτήρα.
Το ότι καθετί μαζικό δεν είναι και προοδευτικό, δεν είναι και καμιά σπουδαία σοφία. Αν όμως αυτό σημαίνει ότι το προοδευτικό είναι αυτό που συμφωνεί με τους -κατά δήλωσή τους- προοδευτικούς, τότε υπάρχει ζήτημα. Αν το προοδευτικό αναζητιέται σε μια καθαρότητα αδύνατη να υπάρξει σήμερα, πάλι υπάρχει πρόβλημα. Ωραία που θα ήταν αν η αντιστασιακή διάθεση των λαών εκφραζόταν ως συνιστώσα μιας κομμουνιστικής προοπτικής. Το πρόβλημα όμως στην πραγματικότητα είναι -και ήταν πάντα- το ανάποδο. Ποτέ δεν οικοδομήθηκε μια τέτοια προοπτική πέρα από τις διαθέσεις, τις ανάγκες και τους καημούς των πολλών ανθρώπων. Κι αυτό το «πέρα» δεν έχει σχέση με το «εδώ υπάρχει ψητό».
Αλλά ποιος είναι ο φασίστας ώστε να τον τοποθετήσουμε στην αντίπερα όχθη και να τον τσακίσουμε; Όσοι νιώθουν εθνική ταπείνωση; Όσοι διαισθάνονται ότι η χώρα απειλείται; Όσοι ακόμα ευρύτερα νιώθουν Έλληνες; Όσοι έβλεπαν τους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής να παρελαύνουν και δεν τους έδειραν; (Πόσο αστείο επιχείρημα…). Όσοι φωνάζουν το «Η Μακεδονία είναι ελληνική»; Κάπως όλα αυτά πρέπει να απαντηθούν. Από την άλλη, φασίστας δεν είσαι αλλά άνετα μπορείς να γίνεις. Το ίδιο και μεταλλαγμένος αριστερός, μνημονιακός, σφουγκοκωλάριος κ.ό.κ. Τα πράγματα έχουν τη δυναμική τους.
Ο καθένας μπορεί να ονομάζεται όπως θέλει. Και στη λέξη «καθένας» τσουβαλιάζονται τα πάντα. Άνθρωποι, κράτη, έθνη, γενικώς κι αορίστως. Και ποιος είναι αυτός ο «καθένας»; Γιατί το θέλει; Προϊόν ποιων διεργασιών είναι τα βαφτίσια και πώς τον εντάσσει στο περιβάλλον το όποιο του όνομα; Η δημοκρατία καταντά αυτοπροσδιορισμός και κέλυφος. Δεν απαιτεί και δεν οσμώνεται με περιεχόμενα, υποκείμενα και τρόπους συγκρότησής τους. Ανάλαφρη παρένθεση: Ολόκληρη η Αριστερά έχει δώσει μάχες επί μαχών για το ποιος θα κρατήσει την τάδε σφραγίδα και το δείνα όνομα και τώρα δεν νοιάζει μερικούς αν κάποιοι θέλουν να ονομαστούν Μακεδονία…
Όταν σε όλα τα ανοιχτά μέτωπα συναντιούνται τόσες διαφορετικές δυνάμεις και επιδιώξεις, είναι αφελές να αντιμετωπίζεται το ζήτημα ως διακρατικό. Αρκετοί απ’ όσους ειρωνεύονται με επιχειρήματα του τύπου «σιγά μην μας την πέσει η χωροφυλακή των Σκοπίων», χαρακτηρίζονται από την ίδια ανετίλα και αδιαφορία απέναντι στην τουρκική υπεροπλία. Γιατί το μοτίβο είναι ένα: Γενικώς, και για κάποιον ανεξήγητο λόγο, «δεν κινδυνεύουμε». Κι εδώ, εκτός από την αδυναμία στοιχειώδους ανάλυσης, αυτή η «ψυχολογία» σε απαλλάσσει κι από την ευθύνη να πράξεις, να συμβάλλεις, να χτίσεις κάτι. Αν «το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του», όπως έλεγαν κάποιοι παλιότερα, δεν μένουν και πολλά σε εμάς για να κάνουμε. Αν «οι αστισμοί τσακώνονται», δεν προκύπτουν πιο περίπλοκα καθήκοντα. Μπορούμε, τέλος, να κάνουμε το σταυρό μας και να αγωνιστούμε για τη λαϊκή, εργατική κ.ό.κ. εξουσία.
Η μη εκχώρηση κάποιων ζητημάτων δε σημαίνει σώνει και ντε «κατεβάζω το πανό μου στη διαδήλωση» ή παρεμβαίνω στην πορεία. Αν κάποιος θέλει να κάνει κριτική ας την κάνει τίμια και όχι σε καρικατούρες που κατασκευάζει με τα στερεότυπα και την αυταρέσκειά του. Η αδιαφορία για τα εθνικά ζητήματα, η κατάργησή τους, η καταγραφή τους ως «τζιζ» λειτουργεί για πολλά χρόνια αφοπλιστικά για τις συνειδήσεις και την κατάσταση πνευμάτων. Αλλά και επιπλέον προσφέρει αμαχητί το έδαφος για να πολιτεύονται λογής λογής λουλούδια και τέρατα. Λες και δεν μπορεί να οικοδομηθεί μια κατεύθυνση σε κόντρα τόσο με την υποτέλεια, όσο και με την οπτική της «τουρκοφαγίας» και των «γυφτοσκοπιανών». Κι αυτό καθόλου δε σημαίνει ότι δεν απαιτείται μια ειδική αντιμετώπιση του φασιστικού φαινομένου και των ακροδεξιών συμμοριών. Προφανώς και δε θα εξαφανιστούν δια μαγείας επειδή θα τραβηχτεί λίγο από το χαλάκι κάτω από τα πόδια τους.
Κατά βάθος, το πρόβλημα δεν είναι το εθνικιστικό αλλά το εθνικό καθεαυτό. Καλύτερα να το παραδεχτούμε και να το συζητήσουμε παρά να σκιαμαχούμε.
Τα σούργελα έχουν διάφορες μούρες. Μερικές είναι σαν τις δικές μας, σοβαρές. Με πολλά εξ’ αυτών κάποιοι συναγελάζονται, συνομιλούν, νιώθουν οικειότητα. Έπειτα, άμα δεν διακρίνεις την διαφορά του γκροτέσκο ή γελοίου και του φασιστικού, έχεις ένα πρόβλημα ανάγνωσης της πραγματικότητας. Το ίδιο αν τρως αμάσητη την τηλεοπτική καταγραφή των γεγονότων.

https://www.e-dromos.gr/makedonia-ksakousti-aristera-kai-tragelafos/




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ζωή Κωνσταντοπούλου: Σήμερα μίλησαν οι πολίτες. Σήμερα μίλησε ο Μίκης, ως πατριώτης και διεθνιστής. Ως πραγματικός αριστερός
5/2/2018
Με μήνυμά της η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην Αθήνα:
Σήμερα μίλησαν οι πολίτες.
Με τη μαζική, ειρηνική, μεγαλειώδη και μοναδική παρουσία τους.
Σήμερα οι πολίτες έκαναν τους φασίστες να φαίνονται θλιβερά μηρμύγκια. Αντί για οδηγούς, όπως πασχίζουν να τους παρουσιάσουν κάποιοι δήθεν “αριστεροί”, που καταλήγουν οι ίδιοι φασίστες.
Σήμερα μίλησε ο Μίκης, ως πατριώτης και διεθνιστής.
Ως πραγματικός αριστερός.
Που αγαπά την πατρίδα του κι αναγνωρίζει στους άλλους λαούς το δικαίωμα να αγαπούν τη δική τους πατρίδα.
Σήμερα μίλησε ο Γιώργος Κασιμάτης, ως συνεπής υπερασπιστής του Συντάγματος, της Δημοκρατίας κ της λαϊκής κυριαρχίας. Που αντιμάχεται τα Μνημόνια άοκνα επί 8 χρόνια. Είμαι περήφανη για τις μάχες που δίνουμε μαζί.
Σήμερα γράφτηκε μια σελίδα στην ιστορία από τις πολλές που θα ακολουθήσουν.
Την έγραψε ο λαός.
Αυτός ο περήφανος κι ανυπότακτος λαός.
Που δε μπερδεύεται.
Σήμερα, μόνο σεβασμός για αυτόν τον λαό.
Τον μικρό και τόσο μεγάλο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ότι το κράτος στέλνει και το παρακράτος για να εκμεταλλεύεται και να χειραγωγεί καταστάσεις, δεν είναι ευθύνη του Μίκη ούτε όλοι ήταν ΧΑ χτες. Την ίδια λάσπη που ρίχνουν σήμερα οι αριστεροί στο Θεοδωράκη τη ρίχνανε οι φασίστες πριν, όλα όσα λέγονται σήμερα για το Θεοδωράκη κυκλοφορούν σε δημοσιεύματα σε ΧΑτικα μπλογκς. (υπέγραψε δήλωση, άλλαζε κόμματα και πολλά άλλα). Ήταν μία διαδήλωση για ένα εθνικό θέμα ενώ η κυβέρνηση παίρνει τελεσίγραφα από το ΝΑΤΟ για το τι ακριβώς να κάνει. Και αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση αυτή είναι στο απυρόβλητο και ασχολούνται όλοι με τον προδότη Μίκη και με τις παράτες της ΧΑ. Ο Θεοδωράκης από την πρώτη στιγμή των μνημονίων ήταν από τους ελάχιστους μετρημένους στα δάχτυλα του ενός χεριού ανθρώπους του πνευματικού κόσμου που στάθηκε στο λαό και δεν χαρίστηκε πουθενά και για κανέναν, αντίθετα το λαό για τον οποίο ο ίδιος μάτωσε, υπερασπιζόταν. Και τώρα ξαφνικά, με τη συμβολή μια κυβέρνησης αποδειγμένα πουλημένης βλέπουμε μια εκστρατεία κατασυκοφάντησης. Ο Θεοδωράκης πουθενά δεν έχει πουληθεί, άλλοι είναι πουλημένοι, και τους βλέπουμε στην κυβέρνηση.

Σχολιο.-  Κανένα αντισημητικό δεν είπε ποτε ο Θεοδωρακης, η κριτική του απευθυνόταν πάντα στο ισραηλινό λόμπυ και το έχει διευκρινήσει. Εξ άλλου και να μην το διευκρίνιζε οι αγώνες που έχει δώσει για να συμπαρασταθεί στους εβραίους στην εποχή που αυτό συνέβαινε, κι όχι τώρα που είναι ευκολάκι, το αποδεικνύει.
Σχολιο.- Ο Ιός αν θυμάμαι καλά, είναι ισαποστασίτης σχετικά με το τι συμβαίνει στην Παλαιστίνη. Και βασικα οι αλητες του Ιου της ελευθεροτυπιας, δεν είναι απλως ισιαποστακιδες. Είναι γνωστα πληρωμενα τσουτσεκια της σιωναζιστικης και της αμερικανικης πρεσβειας.
Σχολιο.- μηπως θυμαται κανεις, ποιος συνεθεσε το Μαουτχαουζεν; εχω στο πατρικο μου το δισκο. απο βινιλιο.
δεν θελω να απαντησω σε μια ευκολη αποδομηση και αναμασημα δηλητηριωδους τσιχλας. συμπαθα με, δεν σου ξανααπαντω, αποφευγω διαλογους εμποτισμενους με φανατισμο.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια χαρά τα πάει η Ζωή, μην πιστεύεις τι δείχνουν στις δημοσκοπήσεις, τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά από ότι δείχνουν δημόσια οι πληρωμένοι δημοσκοποι... Ιδικά από την στιγμή που άνοιξε το μακεδονικό ο Νενέκος έχουμε μεγάλες ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό. Ο Σακελλαρίδης είναι άνθρωπος του Τσίπρα πριν λίγο καιρό τον διόρισε σε κυβέρνητικη θέση



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ευτυχώς, Ο Θεοδωράκης είχε τη διαύγεια και την οξυδέρκεια να μιλήσει για αριστερόστροφο και όχι για αριστερό (φασισμό). Επειδή βρισκόμαστε σε τέλος εποχής, καλά θα κάνουμε να ακούμε. Η παλιά αριστερά ήθελε την εξουσία στο όνομα της εργατικής τάξης. Η σημερινή που βρίσκεται και στην εξουσία, την θέλει απλώς για τον εαυτό της. Και οι αντίστοιχοί της αριστεροί που δεν έχουν την εξουσία είναι απλά δημιουργοί της "ιδιωτικής αριστεράς" απέναντι στην "κρατική αριστερά". Οι παλιοί αριστεροί είχαν πλαίσιο τη "σοσιαλιστική πατρίδα" για όλους. Οι νέοι αντίστοιχοί της "δεν έχουν πατρίδα" για να μπορούν να επιχειρούν ατομικά παντού. Οι μόνοι που έχουν εξαιρεθεί και από τα δύο αυτά πλαίσια είναι όσοι από το λαό δεν έχουν τις πολυτέλειες του διεθνούς κεφαλαίου ή των επιστημόνων και εργατών της διασποράς. Αυτό προϋποθέτει εθνικό κράτος. Αλλά οι ηγεσίες της αριστεράς εκτός κυβέρνησης δεν έχουν σκοπό να υπερασπιστούν τίποτα που δεν αντιστοιχεί στην "ιδιωτική αριστερά" που υπηρετούν και από την οποία εξυπηρετούνται. Η κίνηση του λαού είναι εξαιρετικά πολύπλοκο ζήτημα, γιατί το μέγεθός του είναι μεγάλο και η χειραγώγησή του δύσκολη αν δεν μεσολαβείτε από ενδιάμεσους τοποτηρητές του καθεστώτος. Μας συνέβη και στις πλατείες. Και όσοι καταλάβαμε τότε, καταλαβαίνουμε και τώρα. Όσοι ανήκουμε στους ανθρώπους υπό αφανισμό το αισθανόμαστε. Οι υπόλοιποι ας ασχοληθούν με τις επιχειρήσεις τους ή την καριέρα τους.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πόσο θλιβερό να βλέπεις ανθρώπους που δεν έχουν ζήσει μια μέρα παρανομίας, δεν έχουν περάσει μια ώρα σε κρατητήριο, δεν έχουν φάει μια σφαλιάρα από ανακριτή, να καταδικάζουν κάποιον, γιατί ως εξόριστος ή φυλακισμένος, λύγισε και υπέγραψε δήλωση!
Πόση αμετροέπεια! Από ανθρώπους που δεν ξέρουν ότι επί Μεταξά υπογράφηκαν περίπου 45.000 δηλώσεις, με μόλις 2.000 να αρνούνται μέχρι τέλους την υπογραφή. Και η μεγάλη πλειονότητα των 45.000 συμμετείχε κατόπιν στην εαμική εποποιία. Όπως δεν ξέρουν ότι από σχεδόν 100.000 που πέρασαν από το Μακρονήσι, δήλωση υπέγραψαν περίπου 98.000. Και σ' αυτή την περίπτωση, η πλειονότητα συμμετείχε κατόπιν στην ΕΔΑ.
Λίγη σεμνότητα, όταν μιλάμε για αγωνιστές εκείνων των εποχών!...

Σχολιο.-  Πες τα ρε αδερφε.... προσωπικα πιστευω οτι οσοι υπεγραψαν για να γλυτωσουν απο την φυσικη τους εξοντωση, επραξαν ορθα... εφοσον ξανα απο την επομενη μερα βρεθηκαν ξανα στην πρωτη γραμμη του αγωνα......

Σχολιο.-  Ορθά δεν έπραξαν. Δεν είναι τρελοί όλοι στα επαναστατικά κινήματα που δεν υπογράφουν δηλώσεις αποκήρυξης των ιδεών τους. Πρόκειται για ζήτημα εμπιστοσύνης του κόσμου στον οποίο απευθύνεσαι. Από εκεί όμως μέχρι του να στιγματίζεται ο δηλωσίας από άκαπνους πάει πολύ. Πόσο μάλλον αν ο δηλωσίας συνέχισε τον αγώνα.
Και ούτε βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή από την επόμενη μέρα. Και να το ήθελαν δεν θα μπορούσαν γιατί η Ασφάλεια αυτούς είχε στο κατόπι για καιρό, ενώ και οι σύντροφοί τους τους απέφευγαν γιατί ποτέ δεν ξέρεις. Δεν ήταν κόλπο για να αγωνιστείς ελεύθερος η δήλωση. Με πόνο γινόταν και σε αφόπλιζε για καιρό μετά.

Σχολιο.-  . Δεν αναφέρομαι στον Μίκη και στη ζωή του εδώ. Με αφορμή την αντιμετώπιση της δήλωσης του 1949, αναφέρομαι στην υποχρέωση να σεβόμαστε τους αγωνιστές εκείνων των καιρών κι αυτά που έκαναν τότε. Καμιά σχέση με την εκτίμηση που μπορεί να κάνουμε για τα μετέπειτα και τα τωρινά.
Αυτός που χλευάζει ετούτον τον δηλωσία της Μακρονήσου σήμερα, αύριο θα χλευάσει και άλλους, που κατά τη γνώμη του δεν ήταν τόσο αποφασισμένοι όπως ο ίδιος! Ίσως τον Κλάρα ή τον Διαμαντή ή τον Γαβριηλίδη κ.λπ. κ.λπ.

Σχολιο.-  Τό να κατηγορείς κάποιον για δηλωσια εκ τού ασφαλούς τό λιγότερο μπορώ να πω ότι είναι απαραδεκτο τη στιγμή πού δεν έχεις αντιμετωπίσει κάτι ανάλογο. Δεν ξερεις αν θά αντεχες και πόσο. Πρέπει λοιπόν να είμαστε λογικοί και να σεβόμαστε κάποια πράγματα.
Η λέξη δηλωσίας χρησιμοποιείται ούτως ή άλλως για όποιον υπέγραψε δήλωση. Το άθλιο είναι να χλευάζεις έναν δηλωσία, πόσο μάλλον αν εσύ δεν είχες την παραμικρή εμπειρία βασανισμών, φυλακίσεων κ.λπ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΖΩΗ ΚΑΘΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΡΟΜΗ
Κατάντια να δίνει το δικαίωμα να τον εξυμνούν οι Κασιδιάρηδες και οι Σκαλούμπακες, αλλά και εξαιρετικά προβληματικό να βρίσκονται αριστεροί που να λένε τα ίδια με τον Κασιδιάρη.
Ο Θεοδωράκης ήταν ως έφηβος στον ΕΟΝ, καθώς η ένταξη σ' αυτήν από το 1938 και μετά ήταν υποχρεωτική για όλους τους μαθητές. Και φυσικά, σε συνθήκες ακατάσχετης προπαγάνδας και άγριας τρομοκρατίας, θα ήταν απίθανο ένας 13χρονος να γνωρίζει τότε τι είναι δημοκρατία, τι φασισμός κ.λπ. κ.λπ.
Ο Θεοδωράκης δεν βγήκε στο βουνό, όπως αναφέρει το σύνθημα που γράφτηκε έξω από το σπίτι του και αποτέλεσε αφορμή για να τον χλευάσουν κάποιοι που ξέρουν πως δεν ήταν αντάρτης.
Από πού αντλούμε, όμως, το θράσος να μηδενίζουμε τη συνεισφορά και τον αγώνα των εαμιτών και επονιτών που δρούσαν παράνομα στις πόλεις, κάτω από τη μύτη των κατακτητών και των συνεργατών τους; Στα σοβαρά, τώρα, ειρωνευόμαστε όλον εκείνο τον κόσμο που συγκρότησε το μεγαλύτερο μαζικό λαϊκό κίνημα ολόκληρης της Ευρώπης στα χρόνια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και μάτωσε στα μπουντρούμια της Μέρλιν και σκοτώθηκε στα μπλόκα και στις μαζικές λαϊκές αντικατοχικές διαδηλώσεις;
Ο Θεοδωράκης πολέμησε στα Δεκεμβριανά, πέρασε και πάλι στην παρανομία, πιάστηκε, εξορίστηκε, βασανίστηκε και συνέχισε να αγωνίζεται.
Σε καμιά περίπτωση, όμως, δεν θα πούμε αυτά που θέλει ο ναζί δολοφόνος Κασιδιάρης. Η ζωή του καθενός είναι το σύνολό της. Και η ζωή του Μίκη είναι όλη του η διαδρομή.

Σχολιο.-  Ο Μίκης αποτελεί σημείο αναφοράς στην σύγχρονη ελληνική κοινωνία. Με την πολιτική δεν αναμείχθηκε, ούτε για να γίνει γνωστός και πλούσιος, ούτε για να στήσει καριέρα. Έδωσε το σύνθημα της σύμπλευσης και συμπόρευσης όλων των Ελλήνων, σε μια προσπάθεια άμβλυνσης των ιδεολογικών διαφορών. Αυτή η ακατάσχετη ιδεολογική και ηθική καθαρότητα, που προβάλλεται συνέχεια από την Αριστερά και που κατά τα φαινόμενα δεν υφίσταται, καθώς εξέθρεψε το αβγό του φιδιού, το σύριζα, δεν μας πείθει πλέον.Ο Μίκης είναι σύμβολο κι έδωσε στο, δίχως νόημα, συλλαλητήριο, άλλη χροιά.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΙ" ΚΑΤΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ
Και μέσα στην αναμπουμπούλα, με τα συλλαλητήρια να διαδέχονται το ένα το άλλο, η κυβέρνηση ολοκληρώνει την εκχώρηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης σε ξένα (γερμανικά, γαλλικά και κινέζικα) συμφέροντα και στη Μαφία του Σαββίδη, με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.
Όπως συμβαίνει και σε τόσες άλλες περιπτώσεις εκχώρησης της εθνικής κυριαρχίας, μέσω του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου, οι αντιδράσεις ήρθαν από εκείνους που δεν στήριξαν τα συλλαλητήρια. Από τις δυνάμεις της Αριστεράς.
Αυτοί που τα οργάνωσαν και τα στήριξαν, φαίνεται πως όταν μιλάνε για Μακεδονία δεν συμπεριλαμβάνουν σ' αυτήν και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Ούτε μια λέξη δεν ειπώθηκε από τους ομιλητές της πλατείας Συντάγματος...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άκου Έφη τί είναι Σκλήρυνση Κατά Πλάκας...
Η Αργυρώ Γιαννουδάκη γράφει γράμμα στην Υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, με αφορμή το γεγονός ότι παραμένει εκτός λίστας των μη αναστρέψιμων ασθενειών η σκλήρυνση κατά πλάκας.
Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου 2018 - 18:28

Κυρία Υπουργέ Εργασίας, επειδή προφανώς δεν γνωρίζετε τι είναι η σκλήρυνση κατά πλάκας, θα σας βοηθήσω να μάθετε, μήπως και την επoμένη που θα πάτε στο γραφείο κόψετε την κακόγουστη πλάκα και κάνετε αυτό που πρέπει, την εντάξετε δηλαδή, στη σχετική λίστα.
Έχω το θλιβερό προνόμιο να έχω στο στενό οικογενειακό μου περιβάλλον δύο άτομα με σκλήρυνση κατά πλάκας, τον πατέρα μου και τον αδελφό μου, επομένως αν μη τι άλλο έχω άποψη αν είναι βαριά και μη αναστρέψιμη ασθένεια.
Επειδή συνήθως είναι ευκολότερο να αντιληφθούμε μία κατάσταση αν μπούμε στη θέση του άλλου, γι αυτό αποφάσισα να σας γράψω μία φανταστική ιστορία.
«Μία φορά κι έναν καιρό ήταν λοιπόν, μία νέα κοπέλα η Έφη. Καταξιωμένη στο χώρο της, είχε ανέλθει γρήγορα επαγγελματικά. Όλα έβαιναν καλώς στη ζωή της έως εκείνη την αποφράδα μέρα... Ήταν αρκετά στρεσαρισμένη όταν έπεσε το βράδυ στο κρεβάτι και δυσκολεύτηκε να κοιμηθεί, είχε ανάγκη να ξεκουραστεί. Στριφογύριζε αρκετή ώρα έως ότου τα καταφέρει.
Το πρωί άκουσε δύσθυμη το ξυπνητήρι άνοιξε τα μάτια της όμως δεν έβλεπε καλά. Το έψαξε με το χέρι της το έκλεισε και στη συνέχεια έτριψε τα μάτια της. Τα ξανάνοιξε, όμως η θολούρα παρέμενε.
Αποφάσισε να σηκωθεί γρήγορα να πάει στο μπάνιο να ρίξει λίγο νερό στο πρόσωπο της ελαφρώς πανικοβλημένη. Ένιωθε τα πόδια της κάπως μουδιασμένα. Όπως όταν στραβοκοιμάσαι και κόβεις τη ροή του αίματος. Αυτό το απαίσιο συναίσθημα που ευτυχώς περνά μετά από λίγα δευτερόλεπτα συνήθως, τώρα δεν έλεγε να περάσει.
Ψαχούλεψε τις παντόφλες της με τα πόδια της, όμως ήταν αδύνατον να τις βρει. Χρειάστηκε να κοιτάξει κάτω για να τις εντοπίσει. Τις φόρεσε όπως-όπως και με δυσκολία πήγε στο μπάνιο. Έριξε λίγο νερό στο πρόσωπο της σκουπίστηκε και κοιτάχτηκε στον καθρέπτη. Το είδωλο της παρέμενε θολό, παρότι δεν είχε ποτέ κανένα πρόβλημα με την όραση της έως τώρα.
Είχε ήδη αρχίσει να νιώθει ανησυχία, όμως τα πράγματα χειροτέρεψαν όταν κατέβασε το εσώρουχο της και κάθισε στη λεκάνη της τουαλέτας, ένιωθε γεμάτη την κύστη της, όμως στην εντολή που έδινε ο εγκέφαλος να αδειάσει δεν υπήρχε καμία ανταπόκριση.
Επέστρεψε στο δωμάτιο και πήρε να αρχίσει να ντύνεται. Παρατήρησε ότι δυσκολευόταν να κουμπώσει τα κουμπιά από το πουκάμισο, γιατί αυτό το περίεργο μούδιασμα ταλαιπωρούσε και τα χέρια της, σαν να είχε χάσει την αφή της.
Φόρεσε το παντελόνι της και στη συνέχεια κατευθύνθηκε στην παπουτσοθήκη. Έβγαλε τις ψηλές της γόβες και τις φόρεσε στα πόδια της. Αυτή τη φορά όμως δεν κατάφερε παρά να κάνει ελάχιστα βήματα. Έπεσε κάτω. Τα τακούνια είχαν καταστραφεί κουνούσαν. Πανάθεμα την ώρα και τη στιγμή, τόσα λεφτά είχε δώσει...
Τις έβγαλε τις κράτησε στο χέρι της και έλεγξε τα τακούνια. Περίεργο. Δεν κουνιόταν καθόλου...
Διάλεξε ένα χαμηλό ζευγάρι δετά παπούτσια. Τα φόρεσε και προσπάθησε πολλές φορές να τα δέσει. Ήταν αδύνατον! Δεν αισθανόταν τα χέρια της, έβαλε τελικά κάτι μπαλαρίνες.
Αποφάσισε ότι η σύσκεψη που την περίμενε στη δουλειά έπρεπε να περιμένει. Το φρόνιμο θα ήταν να πάει στο νοσοκομείο.
Κάλεσε ένα ταξί και πανικοβλημένη κατευθύνθηκε στο νοσοκομείο.
Οι γιατροί μόλις τους μίλησε για τα συμπτώματα έδειξαν ανησυχία και αμέσως προχώρησαν στην εισαγωγή της. Εξετάσεις αίματος, μαγνητικές τομογραφίες και παρακέντηση στην σπονδυλική στήλη. Στην τελευταία ο νευρολόγος την προειδοποίησε ότι δεν έπρεπε να κουνηθεί καθόλου γιατί κινδύνευε να μείνει παράλυτη.
Την έβαλαν να καθίσει στο κρεβάτι και αφότου έσκυψε όσο πιο μπροστά μπορούσε, ένιωσε έναν οξύ αφόρητο πόνο από την βελόνα που διαπερνούσε τον μεσοσπονδύλιο δίσκο για να φτάσει στο μυελό.
Για το επόμενο 24ωρο έπρεπε να μείνει ακίνητη στο κρεβάτι. Έτσι κι έγινε υποφέροντας από απίστευτο πονοκέφαλο.
Παρότι, διάγνωση δεν υπήρξε, αποφασίστηκε άμεσα να της χορηγηθεί ενδοφλέβια κορτιζόνη.
Τον επόμενο ένα χρόνο έως ότου γινόταν η διάγνωση ότι έπασχε τελικά από σκλήρυνση κατά πλάκας, είχε ξεκινήσει τα αντικαταθλιπτικά και τίποτα πια δεν ήταν όπως πριν. Έπρεπε απλώς να μάθει να συνυπάρχει με μία ασθένεια, την οποία για να αντιμετωπίσει, έπρεπε από δω και πέρα τις μισές μέρες της ζωής της να νιώθει άρρωστη.
Σε αυτό οφειλόταν η αγωγή ιντερφερόνης που της πρότειναν. Μέρα παρά μέρα θα έπρεπε να πηγαίνει στο ψυγείο και να παίρνει το φιαλίδιο με το φάρμακο να το τοποθετεί στην αυτόματη πλαστική σύριγγα και να τρυπιέται κυκλικά, σε χέρια πόδια και κοιλιά. Η ένεση γινόταν το βράδυ και την επόμενη μέρα έτρεμε από το ρίγος που της προκαλούσε ο πυρετός και ο πόνος στα κόκαλα.
Τα μουδιάσματα όμως δεν υποχώρησαν μετά από ένα εξάμηνο, ο οργανισμός της δεν ανταποκρινόταν στη θεραπεία...
Ήδη ο προϊστάμενος της, είχε ζητήσει την αντικατάσταση της, αφού δεν ήταν σε θέση να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Λίγο καιρό αργότερα απολύθηκε.
Το μόνο που την ανακούφιζε ήταν αυτή η αναθεματισμένη κορτιζόνη. Τα μουδιάσματα υποχωρούσαν όσο με την είσοδο της στην κυκλοφορία, μα ταυτόχρονα ένιωθε την καρδιά της να χτυπά σαν τρελή. Μία απίστευτη νευρικότητα και στρες την κατέβαλλαν. Είχε χάσει κάθε ίχνος αισιοδοξίας.
Τα απλά καθημερινά πράγματα βαθμιαία μετατρέπονταν σε Γολγοθάς. Να πιάσει τα χάπια από το τραπέζι και να τα φέρει στο στόμα της, να σηκώσει το μπουκάλι με το κρύο νερό και να γεμίσει το ποτήρι, να μεταφέρει την κατσαρόλα με το φαγητό από την κουζίνα στον πάγκο. Τα χέρια και τα πόδια δεν υπάκουαν πια. Οι κινήσεις λιγόστεψαν και έγιναν πιο δύσκολες, ενεργοβόρες. Το να κάνει μπάνιο της προκαλούσε απίστευτη κόπωση, το να ανέβει μία σκάλα ήταν εφιάλτης και όσο ο καιρός ζέσταινε πέθαινε από εξάντληση.
Αρνήθηκε δύο χρόνια να κρατήσει μπαστούνι. Και όταν το αποφάσισε δεν άντεξε τα επίμονα βλέμματα της γειτονιάς. Είναι που ψυχολογικά είχε γίνει ράκος.
Εκείνο όμως που την σημάδεψε ήταν η τελευταία φορά που κόλλησε μια απλή ίωση. Έμεινε στο κρεβάτι καθηλωμένη επί 15 μέρες, ανήμπορη να αυτοεξυπηρετηθεί. Πώς να ξεχάσει ότι στην προσπάθεια της να φτάσει στο μπάνιο έπεσε και αδυνατώντας να σηκωθεί και λερώθηκε... Μεγαλύτερη αυτοταπείνωση δεν μπορούσε να φανταστεί.
Η παρέα της, είχε πάψει πια να είναι ευχάριστη. Κι ενώ είχε την ανάγκη των φίλων της, με την συμπεριφορά της τους απόδιωχνε μακριά της.
Το επόμενο καλοκαίρι δοκίμασε μία νέα θεραπεία, όταν εισήχθη στο νοσοκομείο σε έξαρση. Ο γιατρός αφού της χορήγησε ένα σχήμα κορτιζόνης της είπε ότι για τις επόμενες ημέρες έπρεπε να ξεκινήσει με 36 χάπια κορτιζόνης και σταδιακά να τα μειώνει...
Ούτε αυτό είχε αποτέλεσμα. Όταν ολοκλήρωσε τη θεραπεία, διαπίστωσε ότι είχε εξαιρετικά συχνές επισκέψεις στην τουαλέτα. Μετά από αιματολογικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι είχε και διαβήτη....
Ο άνθρωπος που βρισκόταν συνεχώς δίπλα της όλο αυτό το διάστημα ήταν η μητέρα της, η οποία θα μπορούσε οποιοσδήποτε να καταλάβει ότι είχε εξοντωθεί ψυχολογικά και σωματικά. Ένιωθε ότι δεν μπορεί να κάνει την κόρη της ευτυχισμένη και αυτό τη διέλυε, όμως δεν έπρεπε να το δείχνει.
Η Έφη περιμένει τη θεραπεία που θα δώσει τέλος στο βάσανο της. Έχοντας χάσει ένα μικρό ευτυχώς ποσοστό της περιφερειακής της όρασης. Διέκοψε τις θεραπείες και προσπαθεί να αποδεχτεί την κατάσταση της τρία χρόνια μετά.
Σε περιόδους έξαρσης της ασθένειας πηγαίνει στο νοσοκομείο και κάνει αγωγή με κορτιζόνη. Είναι πλέον 36 και σκέφτεται ότι θα ήθελε ένα παιδί με τον σύντροφο της. Όμως, ξέρει ότι μία εγκυμοσύνη μπορεί να σημάνει ραγδαία επιδείνωση της κατάσταση της. Είναι επίσης που σκέφτεται ότι ίσως υπάρχουν μέρες που δεν θα μπορεί να το σηκώσει αγκαλιά όταν εκείνο θα κλαίει για να το ταΐσει ή να το αλλάξει πάνα και η σκέψη την τρομάζει. Την τρομάζει η ζωή πια, την τρομάζουν τα απλά καθημερινά πράγματα, την τρομάζει πώς έχει αλλάξει.
Προσπαθεί να διαχειριστεί τον σε μόνιμη βάση θυμό με τον εαυτό της, για το ότι δεν μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί, όμως αντί να δείχνει την ευγνωμοσύνη της στη μητέρα και τον σύντροφο της που είναι κερί αναμμένο δίπλα της, γίνεται ολοένα και πιο απότομη απέναντι τους, λες και εκείνοι είναι που ευθύνονται για την κατάσταση της.
Είναι που πάντα ήταν δραστήρια και δεν αντέχει το στίγμα της αναπηρίας. Ντρέπεται να βγαίνει έξω από το σπίτι σε ένα αφιλόξενο περιβάλλον, με δρόμους, πεζοδρόμια ακατάλληλα, υπηρεσίες και καταστήματα που δεν της επιτρέπουν την ελεύθερη πρόσβαση και κλείνεται όλο και περισσότερο στον εαυτό της.
Και σαν να μην έφτανε αυτό κάποιοι αποφάσισαν ότι η πολλαπλή σκλήρυνση της είναι ιάσιμη...»
Η πολλαπλή σκλήρυνση είναι μία ασθένεια, της οποίας τα συμπτώματα διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο, όπως επίσης και ο χρόνος διάγνωσης. Ο πατέρας μου πάσχει από το 1997 και διαγνώστηκε πριν από 3-4 χρόνια, αυτή τη στιγμή δύσκολα αυτοεξυπηρετείται μόνος του. Ο αδελφός μου νόσησε το 2010 και διαγνώστηκε περίπου 2 χρόνια μετά, παρότι η ασθένεια ξεκίνησε φοβερά επιθετικά, πλέον μπορεί να είναι απόλυτα λειτουργικός με εξαίρεση τις περιόδους που είναι σε έξαρση. Αμφότεροι είναι υποχρεωμένοι να ζουν με την σκλήρυνση, γιατί γνωρίζουν ότι δεν είναι κάτι περαστικό.
Θα ήθελα να ευχηθώ σε όποιον πήρε την απόφαση να θέσει την ΣΚΠ εκτός λίστας και... στα δικά του, ιάσιμη είναι άλλωστε... αλλά δεν θα το κάνω ούτε για αστείο.
Θα ζητήσω απλώς να σεβαστείτε την κατάσταση των ασθενών και να πράξετε το αυτονόητο, κάνοντας το ελάχιστο για να διευκολύνετε τη ζωή τους.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για με το νού σας βάλτε... Αφιερωμένο στον Νίκο Μπογιόπουλο και τους "αριστερούς" "αντιεθνικιστές"...
Μετά τις επιθέσεις εναντίον του Μίκη Θεοδωράκη (άραγε γιατί μια σιωπή για τον Γιώργο Κασιμάτη) και την πλήρη ταύτιση ΟΛΩΝ των πολιτικών κομμάτων της κατοχικής βουλής απέναντι στην απαίτηση των ιμπεριαλιστών για διπλή ονομασία των Σκοπίων κι ειδικότερα από τον Νίκο Μπογιόπουλο, με μεγάλη λύπη και συντριβή, οφείλουμε να ανοίξουμε ξανά μια "πληγή". Το προκάλεσαν αυτοί οι "αριστεροί" που όφειλαν τουλάχιστον να σιωπήσουν. Οι κομμουνιστές έδωσαν το αίμα τους, τις ζωές τους για την πατρίδα. Κανένας Μπογιόπουλος (υπάλληλος του γνωστού ακροδεξιού "Κενταύρου" Χατζηνίκου, που σιώπησε ακόμη και στην απόλυση του φίλου του Στάθη από τον εργοδότη του, μετά από απαίτηση του ΚΙΣ):
«Ριζοσπάστης», 16 Ιούνη 1945:
«Το Πολιτικό Γραφείο ενέκρινε τη δημοσίευση στο Ριζοσπάστη της απόφασης της 11ης Ολομέλειας της Κεντρικής Επιτροπής (σ.σ. συνήλθε αρχές Απρίλη του 1945) για τον Αρη Βελουχιώτη (Θανάση Κλάρα ή Μιζέρια).
Ο Κλάρας, αφού μια φορά πρόδωσε και αποκήρυξε το ΚΚΕ γιατί λύγισε μπροστά στην τρομοκρατία του Μανιαδάκη, ξαναζήτησε στον καιρό του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα να ξαναγοράσει με το αίμα του την προδοσία του εκείνη που αναγνώρισε και καταδίκασε.
Το ΚΚΕ του ΄δωσε τη δυνατότητα αυτή. Σήμερα όμως, σε μια δύσκολη και κρίσιμη στιγμή, από δειλία και φόβο, παρά τις υποσχέσεις και τη συμφωνία που στα λόγια έδειξε, απειθαρχεί πάλι, ξαναπροδίνει το ΚΚΕ με την τυχοδιωκτική και ύποπτη δράση του, που μονάχα τον εχθρό ωφελεί.
Στο ΚΚΕ δεν έχει θέση κανένας, οσοδήποτε ψηλά κι αν στέκει και οσοδήποτε μεγάλος κι αν είνε, όταν οι πράξεις του δε συμβιβάζονται με το κοινό συμφέρον και όταν παραβιάζεται η δημοκρατική εσωκομματική πειθαρχία»
Μετά από 66 ολόκληρα χρόνια η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΚΚΕ, τον Ιούλη του 2011 αποφάσισε την «επίσημη πολιτική αποκατάσταση του Αρη Βελουχιώτη»...
Κύριοι του ΚΚΕ (το σύντροφοι το εγκαταλείπουμε για την ώρα), κυρίως εσείς κι όχι τα κομματίδια στις λίστες πληρωμών του Σόρος και των γνωστών πρεσβειών, οι επαγγελματίες "αντιφασίστες" και "αντιρατσιστές", αλλά και το αριστερό παρακράτος του "Ρουβίκωνα" που σιτίζεται στο ίδιο μαγαζί με τη χρυσή αυγή, θα έπρεπε να είστε πιο προσεκτικοί.
Αντί να απολογηθείτε για τη ΝΑΤΟϊκή αποδοχή της διπλής ονομασίας ξεπεράσετε τους Τσιπραίους, τους Γιωργάκηδες, τους Κούληδες, τις Φωφούλες, τους Καμίνηδες, τους Μποτάρηδες, τους Μπομπολάνθρωπους...
Να θυμίσουμε τον προδότη Τσε Γκεβάρα;
Να θυμίσουμε την επίσκεψη αλληλεγγύης και νίκης για την "περεστρόικα made in USA";
Να θυμίσουμε... Να θυμίσουμε... Να θυμίσουμε... Να θυμίσουμε... Να θυμίσουμε...
Σταματήστε έστω και τώρα να πληγώνετε τους ηρωϊκούς αγώνες των Κομμουνιστών!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τώρα κατάλαβες γιατί ο αξιωματικός του τουρκικού στρατού Βαρθολομαίος ευλόγησε τις στρατιές του σουλτάνου;
Επισκεψη Ερντογαν στον Παπα στο Βατικανο



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Έπιασαν» οι ευχές του πατριάρχη μας προς τον Ερντογάν για επιτυχία στις επιχειρήσεις του οθωμανικού στρατού του στη Συρία ...φιλότουρκοι τζιχαντιστές κατέρριψαν ρωσσικό Σουχόι -25 και σκότωσαν τον ηρωικό πιλότο του, σμήναρχο Ρομάν Νικολάεβιτς Φιλίπποφ. Αφού περικυκλώθηκε από ισλαμιστές, μετά την εκτίναξη του από το βληθέν αεροσκάφος, πολέμησε με το πιστόλι του και στο τέλος, όταν τελείωσαν τα πυρομαχικά του, τράβηξε την περόνη της χειροβομβίδας που έφερε μαζί του για να μην πέσει αιχμάλωτος στα χέρια των κανίβαλων, στους οποίους ευχήθηκε επιτυχία ο πατριάρχης μας.
Σημ. Καλά ρε Βαρθολομαίε... τι γλείψιμο είχες στο τουρκικό φασιστικό καθεστώς κι όταν υπηρέτησες θητεία στον τουρικό στρατό, σε έκαναν αξιωματικό;




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Dimitris Kypriotis
Αυτή είναι η Γεωργία Μπιτάκου η φίλη μου, η φίλη σας, η συναγωνίστριά μας (του ΕΠΑΜ), που σήμερα (Κυριακη στο Συνταγμα στο Συλλαλητηριο για την Μακεδονια) με τον πατριωτικό της λόγο συγκίνησε ακόμη και τους πλέον ψύχραιμους. Αυτή τη σύγχρονη Μπουμπουλίνα, προσπάθησαν "Θεοί και Δαίμονες" να της σταματήσουν το φλογερό και καυστικό της λόγο, είτε από το βήμα είτε από τα studio΄s. Δείτε τι πάλη γίνεται από πίσω της την ώρα που μιλάει.Μάταια όμως, αφού εκεί καθάρισε ο συναγωνιστής μας Γρ. Πιερρουτσάκος και η ομάδα περιφρούρισης που ανέμεναν αυτές τις κινήσεις. Τώρα χαρείτε το video. Πολύ σύντομα όμως θα πάρουν απαντήσεις όλοι όσοι ενοχλήθηκαν.
https://www.youtube.com/watch?v=a9azlfJ0Zeo