Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Τεταρτη 7 Φεβρουαριου 2018



Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου 2018
Πρόεδρος Μαδούρο: Είμαι ο υποψήφιος όσων αγωνίζονται και αγαπούν αυτή τη χώρα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νικολάς Μαδούρο, επιβεβαίωσε αυτή την Κυριακή μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τη δέσμευσή του προς το λαό για να συνεχίσει το έργο του την περίοδο 2019-2025 προς την οικονομική, κοινωνική ευημερία και τη σταθερότητα.
«Σας εγγυώμαι την οικονομική ευημερία, την οικονομική σταθερότητα και μια νέα εποχή μεγάλων αλλαγών. Δεσμεύομαι μαζί σας ότι θα χτίσουμε μαζί το δρόμο προς μια δίκαιη πατρίδα», έγραψε στο Facebook και πρόσθεσε ένα βίντεο που δείχνει αντιδράσεις κατά τη διακήρυξη της υποψηφιότητάς του από τα κόμματα που συμμάχησαν με την Μπολιβαριανή Επανάσταση.

«Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας, σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας στους δρόμους κάθε μέρα», δήλωσε ο Μαδούρο.
Στο Twitter, ο Πρόεδρος απηύθυνε ευχαριστίες του προς το Κίνημα Τουπαράνο για την ανακήρυξη της προεδρικής του υποψηφιότητας, κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης που πραγματοποιήθηκε με τον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλο στην αίθουσα της Ολομέλειας του Κεντρικού Πάρκου του Καράκας.
«Είμαι ο υποψήφιος όσων αγωνίζονται και αγαπούν αυτή τη χώρα, και όσων απορρίπτουν ένα άλμα προς το παρελθόν. Αυτή είναι μία μάχη για την υπεράσπιση των αξιών της χώρας. Σας ευχαριστώ @TupamaroMRT για την ένταξή σας και την τεράστια ενέργεια χθες στο Κεντρικό Πάρκο», είναι το μήνυμα του Αρχηγού του Κράτους που δημοσιεύθηκε στις 4 Φλεβάρη.
Τα επαναστατικά κόμματα Λαϊκή Ενότητα της Βενεζουέλας (UPV), το Εκλογικό Κίνημα του Λαού (MEP), Podemos, και το Κίνημα Τουπαράνο, τα οποία αποτελούν το GPP, ανακήρυξαν αυτό το Σάββατο το Νικολάς Μαδούρο ως τον υποψήφιό τους για τις προσεχείς εκλογές, που θα πραγματοποιηθούν το πρώτο τετράμηνο αυτού του έτους.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένα επιτυχημένο συλλαλητήριο με μια παρατυπία!
5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018
Του Γιώργου Αναλυτή
Ο Ελληνικός λαός στις 4-2-2018 έδωσε ένα ηχηρό παρών με την παρουσία του και έδειξε ότι τίποτε δεν τον τρομάζει!
Ούτε οι απειλές του Ρουβίκωνα, ούτε η παραπληροφόρηση, ούτε και οι ταμπέλες του φασίστα σε όσους θα έδιναν το παρών, με σκοπό να διχάσουν  τον κόσμο, τρόμαξαν τον λαό.
Αντιθέτως η ηχηρή παρουσία του, τρόμαξε πολλούς και κυρίως τους υπονομευτές αυτής της χώρας. Η σπίθα που ‘’άναψε’’ στη Θεσσαλονίκη στις 21/1, έγινε φωτιά. Ο λαός βροντοφώναξε σύσσωμος για τη Μακεδονία, για τα μνημόνια, για την ΚΑΤΟΧΗ της χώρας. Πήραν ένα καλό μάθημα, όλοι όσοι προσπάθησαν, να συκοφαντήσουν, να εκβιάσουν και να φοβίσουν, όσους θέλησαν να βρεθούν στο συλλαλητήριο.
Άνθρωποι  όλων των ηλικιών, μικροί, μεγάλοι, οικογένειες, από όλη την Ελλάδα, όλοι μια γροθιά απέναντι στο σάπιο πολιτικό σύστημα.
Ηχηρή και συγκινητική ήταν και η ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη, λέγοντας:
‘’ Εγώ δεν ντρέπομαι όπως οι εθνομηδενιστές που μας κυβερνούν να παραμείνω πιστός στις ιερές σκιές των προγόνων μας που μας δίδαξαν την αγάπη και τη θυσία για το Έθνος και την Πατρίδα -μια πατρίδα που σέβεται και αγαπά όλες τις πατρίδες του κόσμου- να είμαι πατριώτης διεθνιστής και συνάμα να περιφρονώ και να μάχομαι τον φασισμό σε όλες του τις μορφές και προ παντός στην πιο πονηρή, απατηλή και επικίνδυνη μορφή του, την «αριστερίστικη».  Σαν αυτή με τις ομαδούλες των εξτρεμιστών που είναι σκέτοι και δειλοί τρομοκράτες.  Σαν αυτή των μειοψηφιών που κυβερνούν και καταστρέφουν τη χώρα οχυρωμένοι πίσω από τις εκλογικές αλχημείες των αστών πολιτικών και που είναι πονηροί, θλιβερές αποφύσεις ενός συστήματος που μας δαγκώνει και μας πονά γιατί πεθαίνει και το ξέρει και γι’ αυτό είναι ακόμα πιο επικίνδυνο! ‘’
Ουσιαστική ήταν και η ομιλία του Γ. Κασσιμάτη, τονίζοντας ότι αυτό που ζούμε είναι συνέπεια των μνημονίων και της εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας, κάνοντας αναφορά στο άρθρο 120 του Συντάγματος.
‘’Σήμερα είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην ιστορία της νεότερης Ελλάδας, το άρθρο 120 του Συντάγματος, αυτό είναι η αντίσταση του λαού. Όταν έχουμε κυβερνήσεις από το 2010 που λένε όλο ΝΑΙ στη δουλεία, σήμερα ο Ελληνικός λαός  παίρνει την κυριαρχία στα χέρια του ‘’
Στο ίδιο μήκος κύματος και η ομιλία της Γ. Μπιτάκου, (εκπρόσωπος της οργανωτικής επιτροπής του συλλαλητηρίου), που κατήγγειλε τους κυβερνώντες για την εξαθλίωση του Ελληνικού λαού και τη γενοκτονία που γίνεται οχτώ χρόνια με την ψήφιση και την εφαρμογή των μνημονίων.
‘’ Οι πολιτικοί μας εφιάλτες ξεπουλούν την πατρίδα μας και συμβάλλουν στην πιο ανελέητη γενοκτονία του ελληνικού λαού. Θα τους το επιτρέψουμε αυτό ;  ‘’
Το συλλαλητήριο όμως είχε και τις παρατυπίες του. Η παρουσία πολιτικών όπως ο Αν. Σαμαράς, ο Απ. Τζιτζικώστας, ο Κ. Λαλιώτης, αλλά και ο Μιχαλολιάκος, εκνεύρισε τον κόσμο, που τους αποδοκίμασε  έντονα.
Η μεγαλύτερη όμως παρατυπία, ήταν η ομιλία του προέδρου της ΚΕΔΕ και Δήμαρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, (ο οποίος αποδοκιμάστηκε) και ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Μπορούμε να αντέξουμε πολλά. Την υποθήκευση της χώρας για 99 χρόνια. Τους πλειστηριασμούς των σπιτιών μας. Το ξεπούλημα των αεροδρομίων και των λιμανιών. Το ξενιτεμό των παιδιών μας. Να ζούμε με μικρότερους μισθούς και συντάξεις. Δεν πρόκειται όμως να ανεχθούμε το ξεπούλημα της ψυχής μας και της ιστορίας μας. Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική. Σε αυτούς που είναι έτοιμοι να συμβιβαστούν, που ονομάζουν ρεαλισμό, την παράδοση και το ξεπούλημα της Ιστορίας και των αξιών μας, λέμε καθαρά. Εμείς αγαπάμε τούτη την Πατρίδα. Είμαστε περήφανοι για την Ιστορία μας. Γι αυτό μην τολμήσετε να ξεπουλήσετε το όνομα της Μακεδονίας. Μην τολμήσετε να συμβιβαστείτε. Δεν θα το ανεχτούμε. Τελεία και παύλα».
Απορρίπτει τον συμβιβασμό και το ξεπούλημα του ονόματος, ο ‘’συμβιβασμένος’’ Δήμαρχος που ξεπουλά τους Δήμους της χώρας με την Ελληνογερμανική συνέλευση  και δίνει λογαριασμό στον Hans-Joachim Fuchtel.  (Εντεταλμένος για την Ελληνογερμανική Συνέλευση που διορίστηκε από την Ομοσπονδιακή Καγκελάριο στα τέλη Νοεμβρίου 2011 και Κοινοβουλευτικός Υφυπουργός παρά τον Ομοσπονδιακό Υπουργό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης). Πολλές οι συμφωνίες και οι ‘’συνεργασίες’’,  δήθεν για την αξιοποίηση των Δήμων της χώρας, που στόχο έχουν την εκμετάλλευση από Γερμανικές εταιρείες.
Με την Ελληνογερμανική Συνέλευση επιδιώκεται η υποθήκευση κι εκποίηση της ακίνητης περιουσίας των ελληνικών δήμων με σκοπό να ξελασπώσουν από τα χρέη τους οι αντίστοιχοι «αδελφοί» γερμανικοί δήμοι και ν΄ αποκτήσουν πρόσβαση σε χρηματοδότηση, επιδιώκεται η προσάρτηση των ελληνικών δήμων στα αντίστοιχα κρατίδια και δήμους της Γερμανίας προκειμένου να λεηλατηθούν, επιδιώκεται η διασφάλιση της διεξόδου της γερμανικής ελίτ από την κρίση και η ισχυροποίηση της θέσης της στον παγκόσμιο ανταγωνισμό.
Κι όλα αυτά με τη συναίνεση και τη συνεργασία των δωσίλογων εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης!
Το να πρεσβεύεις κάτι δε σημαίνει ότι με το να το λες ξεμπερδεύεις  κιόλας, σημασία έχει να το πιστεύεις και να το κάνεις πράξη.
Και οι πράξεις σας κύριε Πατούλη δε συμβαδίζουν με τα λεγόμενά σας!
Ο Γιώργος Αναλυτής είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του Ε.ΠΑ.Μ.
https://epamhellas.gr/?p=75307



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρε τα λαμόγια χρήμα που έφαγαν φαρμακευτικά προϊόντα αξίας 22 εκατ ευρώ ο Αβραμόπουλος τα αγόρασε 200 εκατ ευρώ
Το 2006 ο Αβραμόπουλος προχώρησε σε διαγωνισμό για την προμήθεια τεστ μοριακού ελέγχου HPV και έδωσε τη δουλειά αξίας 200 εκατ ευρώ στις δύο θυγατρικές εταιρείες της νοβαρτις Roche και Sharon και χρέωσε το ελληνικό δημόσιο το κάθε ένα τεστ προς 40 ευρώ στη Roche και προς 50 ευρώ στη Sharon όταν η πραγματική τιμή στην αγορά ήταν προς 5 ευρώ το τεστ δηλαδή αντί 22 εκατ ευρώ ο Αβραμόπουλος έδωσε στη νοβαρτις 200 εκατ ευρώ δηλαδή 178 εκατ ευρώ παραπάνω



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επειδή ακούω το φοβερό επιχείρημα πως είναι δυνατόν να πήρε μίζα ο Πικραμένος αφού διετέλεσε μόνο για 20 ημέρες πρωθυπουργός
Να θυμίσουμε ότι ο Πικραμένος δεν είναι κάποιος τυχαίος που το έβαλαν έτσι από το πουθενά πρωθυπουργό για 20 ημέρες, ο Πικραμένος είναι άνθρωπος του συστήματος πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας και επί χρόνια μυστικός σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά
Σχολιο.- Όθωνας Πικραμμενος ο πατέρας του και συνεργάτης τον Γερμανών επί κατοχής  να μην ξεχνιόμαστε!
Σχολιο.-  ΑΥΤΟΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ 1ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΟΝΤΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣτΕ και κάπου είχα διαβάσει ότι ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΑΓΟΡΑ ΛΕΟΠΑΡΝΤ την ΠΑΡΑΜΟΝΗ της ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΑ !!  ΠΑΡΘΕΝΑ Ο ΤΥΠΟΣ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν ξέρω αλλά το να βλέπεις από το πρωί Άδωνη - Σαμαρά - Βενιζέλο - Ζαλμα - Αβραμόπουλο - Λοβέρδο όλα αυτά τα ( καλά ) παιδιά να έχουν λυσσαξει, να απειλούν, να έχουν χάσει τον έλεγχο και να διαβεβαιώνουν ότι δεν τα πήραν κάτω από το τραπέζι δεν ξέρω αν υπάρχει νοήμων Έλληνας που βάζει το χέρι του στη φωτιά ότι δεν τα έχουν αρπάξει
Ο Νενέκος ο Τσίπρας παίζει τα ρέστα του, αν καταφέρει να τους δέσει πάνε δικαιοσύνη, αλλά δεν τελειώνουν όλα εκεί, αφού όπως είναι γνωστό η ελληνική δικαιοσύνη σε πολύ μεγάλο βαθμό ελέγχετε από το παλαιό πολιτικό σύστημα δηλαδή από όλους αυτούς που βλέπουμε να εμπλέκονται στο σκάνδαλο Novartis. Ιδωμεν
Υ.Γ Οι κακές γλώσσες λένε ότι έχουν δέσει και τον χοντρό εκεί στο λιμάνι με το ναρκοπλοιο και από μέρα σε μέρα θα έχουμε και από εκεί νέα



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καλό είναι οι ΝΕΝΕΚΟΙ του ΣΥΡΙΖΑ να μην ξεχνάνε ότι ο Δημητράκης ο Αβραμόπουλος που μαζί με τη συμμορία του φαίνεται να αρπάξαν 40 εκατ ευρώ τότε με τα γνωστά εμβόλια για την γρίπη,  ήταν η πρώτη επιλογή του Τσίπρα για τη θέση του Προέδρου Δημοκρατίας,  αλλά μετά από απαίτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου του Παναγιώτη Λαφαζάνη και όλων των άλλων βουλευτών που δεν πουλήθηκαν όπως εσείς δεν πέρασε η πρόταση του με αποτέλεσμα να γίνει Πρόεδρος ο Πακης



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου 2018
Για την επίθεση στο Μίκη Θεοδωράκη

Αυτό που δεν μπορεί να παραγραφεί από τον Μικη Θεοδωρακη, είναι το μουσικό,πολιτισμικό,εθνικό και κοινωνικό του έργο.Απο τα χρόνια της ΕΠΟΝ,τις μάχες των δεκεμβριανών,τις εξορίες και τους βασανισμούς στα ξερονήσια του Αιγαίου που τόσο αγάπησε,μέχρι τα χρόνια της μνησικακίας των νικητών του εμφυλίου,την εκ νέου εξορία επι επταετίας και τον αντιδικτατορικό αγώνα.Ο Μίκης Θεοδωράκης είναι σύμβολο,αλλά όχι ιδεάτο.Είναι ανθρώπινο σύμβολο και όπως κάθε τι ανθρώπινο,δεν είναι ούτε τέλειο και φυσικά ούτε αλάνθαστο.

Με αφορμή την ομιλία του στο συλλαλητήριο,πολλοί ομοϊδεάτες και σύντροφοι του βγήκαν με μεγάλη ευκολία να τον καταδικάσουν.Κάποιοι ακόμα πιο ανεγκέφαλοι ευχήθηκαν να είχε πεθάνει.
Δεν νομίζω πως σε αυτό το σκεπτικό θα μπορούσα να απαντήσω.Δεν χρειάζεται άλλωστε.
Η διαφορά όμως είναι πως αυτή την φορά ο Μίκης Θεοδωράκης δεν ηταν λάθος.
Έκανε το σωστό και αυτό που πρέπει να κάνει κάθε πραγματικός κομμουνιστής και πατριώτης.
Ως σύμβολο του ελληνικού λαού,που συνέθεσε τα βάσανα και τις εμπειρίες του των ταραγμένων αλλά και ηρωικών στιγμών της ιστορίας μας,απευθύνθηκε στον ελληνικό λαό για να υπερασπιστεί την ιστορία και την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας.
Ένας άνθρωπος που έζησε απο κοντά τα δεινά μιας εμφύλιας σύγκρουσης,βγήκε μπροστά γνωρίζοντας το πολιτικό κόστος της κίνησης του αυτής,για να ενώσει τους Έλληνες.
Ο Μίκης δεν άλλαξε καμία ιστορία,όπως μια μερίδα δεξιόστροφων βροντοφώναζε,μέσα απο το πλήθος.Ο Μίκης συνέχισε μια ιστορία που κάποιοι θέλουν να την θάψουν.Την ιστορία του παλαιού Εαμικού κόσμου,που αποτέλεσε την πρωτοπορία του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα ενάντια στους εχθρούς της πατρίδας ντόπιους και ξένους.

Όσοι απο τους σημερινούς κομμουνιστές κατηγορούν τον Μίκη για την στάση του αυτή,κατηγορούν και τον αγώνα δεκάδων χιλιάδων αγωνιστών του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.Είναι ενάντια στον θρυλικό καπετάν Νικηφόρο,ενός εκ των πρωταγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης που στις 27 Μαϊου του 1992 απέστειλε επιστολή στην γαλλική εφημερίδα Le Monde,υπερασπιζόμενος την ελληνικότητα της Μακεδονίας.Όσοι χυδαιολογούν απέναντι στον Μίκη,διαπράτουν το ίδιο απέναντι στα κόκκαλα των ηρωικών πεσόντων και σφαγιασθέντων της πρώτης εξέγερσης στην κατεχόμενη ευρώπη,αυτής στην Δράμα τον Σεπτέμβριο του 1941 έναντι της βουλγαρικής κατοχής και θηριωδίας.
Όσοι σβήνουν την ιστορία και το έργο του,για τη στάση του στο Μακεδονικό,φτύνουν στους τάφους των ηρωικών ΕΠΟΝιτισών,της Παναγιώτας Σταθοπούλου και της Κούλας Λίλη που φονεύτηκαν στο μεγάλο συλλαλητήριο του ΕΑΜ στην Αθήνα στις 22 Ιουλίου 1942,οπού μετείχαν 300.000 λαού.Μαζί με αυτές φτύνουν και άλλους 30 ανώνυμους νεκρούς εκείνου του συλλαλητηρίου.

Ο Θεοδωράκης συνεχίζει την ηρωική πατριωτική παράδοση του ΕΑΜ.Δυστυχώς όμως είναι απο τους λίγους που το κάνουν.Το ΚΚΕ που υπήρξε πρωτεργάτης της δημιουργίας του,είναι έτοιμο να αποδεχτεί μια ονομασία που εγείρει αξιώσεις έναντι της Ελλάδας,μια ονομασία που πιέζουν την Ελλάδα να δεχτεί ΗΠΑ και ΕΕ.Και το ΚΚΕ αντί να πράξει το αυτονόητο και να εναντιωθεί σε επιβουλές των ιμπεριαλιστών νίπτει τα χείρας του,υποβαθμίζοντας εξοργιστικά το ζήτημα αυτό.
Δεν πουλήθηκε ο Θεοδωράκης κύριοι,δεν ξέχασε τα βάσανα και τις εξορίες,απλά έπραξε αυτό που δεν κάνετε τόσα χρόνια εσείς.Μίλησε χωρίς περιττές φρασεολογίες ξεκάθαρα υπέρ της Ελλάδας και υπέρ ενός υπαρκτού εθνικού ζητήματος.Συνέχισε την πατριωτική παράδοση των επαναστατών κομμουνιστών που ξεκινάει απο το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ,συνεχίζετε μέσω της ΕΔΑ όσον αφορά το κυπριακό,με συλλαλητήρια που είχαν νεκρούς,εξαιτίας της Καραμανλικής καταστολής,συνεχίστηκε με τον αντιμπεριαλιστικό και αντιδικτατορικό αγώνα,με τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης,με την υπεράσπιση του Αιγαίου,της ειρήνης στα Βαλκάνια και της συμπαράστασης στον αδερφό σερβικό λαό την ταραγμένη δεκαετία του '90.Φαίνεται όμως πως για αυτούς όλα αυτά αποτελούν παρελθόν.Με τρόπο ανιστόριτο,ύπουλο και αντιεπιστημονικό,θέλουν να χωρίσουν το εθνικό απο το κοινωνικό ζήτημα.Θέλουν με λίγα λόγια να χωρίσουν το κρέας απο το κόκκαλο.
Ο Μίκης δεν θέλει τέτοιον διαχωρισμό και μαζί με αυτόν και όλοι όσοι πονάνε πραγματικά αυτό τον τόπο,οι πραγματικοί κληρονόμοι της ΕΑΜικής εποποίας,πολλών απο εμάς που οι παππούδες και οι προπαππούδες βγήκαν στο βουνό,για την πατρίδα και την κοινωνική δικαιοσύνη.Αυτούς τους αγώνες και αυτούς τους νεκρούς δεν τους χαρίζουμε σε κανέναν.
Ο Μίκης κάποια στιγμή θα αφήσει αυτό τον κόσμο.Δεν έχει σημασία το πότε.Σημασία έχει πως απέδειξε πως είναι ένα εθνικό σύμβολο της χώρας μας.Απέδειξε πως ο κομμουνιστής,πρέπει να είναι πρώτα πατριώτης και να μην ντρέπεται για αυτό.Ο μεγάλος μας συνθέτης ανοίγει τον δρόμο να απενοχοποιηθούν οριστικά τα εθνικά ιδεώδη στις τάξεις των Ελλήνων κομμουνιστών.Να πάψουν να είναι θέματα ταμπού και να προβάλονται περισσότερο.Το κοινωνικό είναι το κρέας και το εθνικό το κόκκαλο και έτσι πρέπει να συμπορεύονται.
Η ιστορική ομιλία της 4 Φεβρουαρίου 2018 ίσως τελικά να γίνει αφορμή να γίνουν κάποιες απαραίτητες ανακατατάξεις στον χώρο.Ίσως αυτή να είναι και η σημαντικότερη προσφορά του Μίκη στην Ελλάδα,μετά την μεταπολίτευση,ικανή ίσως και να σβήσει τα παρελθόντα λάθη του.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κύριε Μίκη Θεοδωράκη, οι χρυσαυγίτες είναι μόνο ναζί
Ο κύριος Μίκης Θεοδωράκης δήλωσε σε συνέντευξη του στο STAR, με αφορμή το συλλαλητήριο της Αθήνας το Σάββατο:
«Θα μου πεις γιατί όχι τη Χρυσή Αυγή. Αγαπούν την πατρίδα. Ναι, την αγαπούν, αλλά με ένα τρόπο εριστικό. Είναι μόνο η πατρίδα και όλοι άλλοι είναι… Εγώ την πατρίδα μου την αγαπώ γιατί αγαπάει όλες τις πατρίδες του κόσμου» (η δήλωση εδώ από το 1.02 έως το 1.15). Ο Μίκης Θεοδωράκης παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στο STAR και τον Άρη Λάμπο. http://www.star.gr/ellada/406531/apokleistika-sto-star-o-mikhs-theodwrakhs
    Οι χρυσαυγίτες είναι πολιτικοί και ιδεολογικοί απόγονοι των ταγματασφαλιτών.
    Οι ταγματασφαλίτες δεν αγαπούσαν με κανέναν τρόπο την πατρίδα τους. Ο όρκος τους φτάνει για να το καταλάβουμε.
 Οι χρυσαυγίτες είναι «η σπορά των νικημένων του 1945» όπως περήφανα έχει δηλώσει σε ναζιστικό ντελίριο ο αρχηγός τους ο Μιχαλολιάκος. Λίγες ημέρες πριν από τις πρώτες εκλογές του 2012, ο "φύρερ" της Χ.Α. μιλούσε σε εκδήλωση στα κομματικά γραφεία κι διακήρυττε ότι το κόμμα του ανήκει στους ηττημένους του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου!
     Οι χρυσαυγίτες μαθαίνουν σε παιδάκια να φωνάζουν «Heil Hitler» και να χαιρετούν ναζιστικα, όπως έκανε ο υπαρχηγός τους ο Παππάς.
    Οι ναζί δεν αγαπούν καμία πατρίδα και κανέναν άνθρωπο.
    Για την βαρβαρότητα και την φρίκη του ναζισμού έμαθα και μέσα από το μεγαλειώδες σας έργο.
    Οι χρυσαυγίτες δεν αγαπούν την πατρίδα με κανέναν τρόπο.
    Κύριε Μίκη Θεοδωράκη, οι χρυσαυγίτες είναι μόνο ναζί.-




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δ.Σ. Νάουσας : Ψηφίστηκε η παραχώρηση 1.000 στρεμμάτων για δημιουργία μονάδας ιατρικής κάνναβης

Μετά από μια… τετράωρη συζήτηση και με ψήφους 15-13 (σ.σ. δεν ψήφισαν οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων, με τη δημοτική αρχή να ισχυρίζεται ότι δεν έχουν το δικαίωμα και τη μειοψηφία το αντίθετο), ψηφίστηκε το βράδυ της Πέμπτης 1ης Φεβρουαρίου, από το δημοτικό συμβούλιο Νάουσας, η εκμίσθωση, με πλειοδοτικό δημόσιο διαγωνισμό, 1.000 στρεμμάτων δημοτικής έκτασης στην περιοχή «Ροδίνα» Επισκοπής και Πολυπλατάνου. Στους όρους της εκμίσθωσης, όπως αναφέραμε στο προχθεσινό μας ρεπορτάζ, γίνονταν αναφορά για γεωργική εκμετάλλευση μετά συνοδών χρήσεων (θερμοκηπιακής καλλιέργειας, μονάδα επεξεργασίας ), ενώ κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγινε γνωστό το ενδιαφέρον, με καταγγελίες της μειοψηφίας, της Golden Greece Cannabis, για τη δημιουργία εγκαταστάσεων φαρμακευτικής κάνναβης στην περιοχή. Εναντίον της επένδυσης τοποθετήθηκαν τα μέλη του ΚΚΕ, που συμμετείχαν στο συμβούλιο με συνθήματα και πανό, αλλά και κάτοικοι των περιοχών, με αποτέλεσμα να υπάρξει αρκετή ένταση και η συνεδρίαση να διακοπεί δυο φορές, για πάνω από 40 λεπτά.
Στις τοποθετήσεις τους, ο κ. Καραμπατζός από τη μείζονα μειοψηφία του συμβουλίου, τόνισε ότι θα τρίζουν τα κόκκαλα των τεθνεώτων αγροτών της περιοχής, οι οποίοι έφεραν την ανάπτυξη στον τόπο τους με σωστές παραγωγές. Ο κ. Καραμπατζός κατηγόρησε το δήμαρχο για κρυφή ατζέντα και αντίστοιχες, εν κρυπτώ, συζητήσεις με τη Golden Kannadis. «Δεν είναι εθνικό θέμα, για να γίνει μυστική διπλωματία. Υπήρξαν προειλημμένες συμφωνίες και έρχεται το δημοτικό συμβούλιο, δίκην επικυρωτικού χαρακτήρα, να το επικυρώσετε από την πίσω πλευρά. Γιατί αυτή η βιασύνη;», είπε ο τέως δήμαρχος.
«Μιλάμε για παρασκευή εκχυλισμάτων φαρμακευτικής κάνναβης, φτάνουν οι συνομωσίες. Είναι τεκμηριωμένες επιστημονικά παγκόσμια οι θεραπευτικές ιδιότητες των σκευασμάτων. Χρησιμοποιούνται σε ΗΠΑ και Ευρώπη για χρόνιο πόνο, τη ναυτία από τις χημειοθεραπείες και τη σκλήρυνση κατά πλάκας. Έζησα από κοντά το δράμα συγγενικού μου προσώπου μετά από τις χημειοθεραπείες, όταν γινόταν κουρέλι. Πολλοί ασθενείς αναγκάζονταν να το πάρουν στη χώρα μας από τη μαύρη αγορά για τους πόνους τους. Συνταγογραφούνται σε 14 χώρες της Ευρώπης. Φαρμακευτικά σκευάσματα με το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί, θα περάσουν στα συνταγογραφούμενα. Η Ελλάδα έχει ενδιαφέρον για τις εταιρείες λόγω ηλιοφάνειας, με τις επενδύσεις να αγγίξουν τα 2 δις ευρώ», ανάφερε ο επικεφαλής της «Κοινωνίας Πολιτών» κ. Ρίζος.
Για κάθετη λαϊκή αντίθεση στην επένδυση έκανε λόγο ο κ. Καρτσιούνης της ΛΑ.Σ. «Επιχειρείται η πλήρης αποποινικοποίηση των ναρκωτικών. Η φαρμακευτική κάνναβη θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως σκεύασμα με τη χρήση λαδιού, μόνο από κρατικό μονοπώλιο και όχι με τη μορφή του καπνίσματος. Είναι δούρειος ίππος, θέλουν να νομιμοποιήσουν τη χρήση για ψυχαγωγικούς σκοπούς», είπε.
Ο κ. Μάμαλης από την πλειοψηφία έκανε λόγω για λάθη στη διαχείριση του θέματος από τον κ. δήμαρχο, τονίζοντας όμως ότι είπε την αλήθεια στο δημοτικό συμβούλιο. «Από το Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα γίνεται συζήτηση. Η κυβέρνηση έχει σκοπό να νομιμοποιήσει την καλλιέργεια της φαρμακευτικής κάνναβης, αλλά δεν συμμερίζομαι τις προσδοκίες της ότι θα έρθουν έσοδα δις. Ας ενδιαφερόταν η κυβέρνηση να λύσει το εμπάργκο της Ρωσίας και όχι να φέρνει επενδυτές κάνναβης. Να δοθούν κίνητρα στον πρωτογενή τομέα, δεν θέλουμε ευκαιριακές επενδύσεις. Η έκταση να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για κτηνοτροφική χρήση», κατέληξε.
Ο κ. Αδαμίδης από τη μείζονα μειοψηφία είπε ότι η υπό μίσθωση γη δεν είναι άγονη, ζητώντας να παραχωρηθεί σε 50 οικογένειες ανέργων, ώστε να την καλλιεργήσουν. «Σε αυτούς τους 4 μήνες που συζητάμε στην Επισκοπή για το θέμα, έχει δημιουργηθεί μεγάλη αναταραχή».
Για μετατροπή της περιοχή σε Κολομβία έκανε λόγο ο κ. Τζουβάρας, ενώ η κα. Τσαγκαλίδου είπε ότι η επένδυση είναι καλή για τους επενδυτές και όχι για τους νέους της περιοχής.
Καυστικός εναντίον των συμμετεχόντων μελών του ΚΚΕ ο κ. Παντζαρτζίδης της πλειοψηφίας, ο οποίος όμως σημείωσε ότι ο δήμαρχος δεν φρόντισε να ενημερώσει την κοινωνία, όπως έπρεπε. «Δηλαδή, αν η κάνναβη καλλιεργούνταν από κρατικό μονοπώλιο, δεν θα είχατε πρόβλημα και δεν θα ήσασταν εδώ συμπαραστάτες των κατοίκων; Στην εκδήλωση στο Αγγελοχώρι βρέθηκαν 10 κάτοικοι από την Ειρηνούπολη, ενώ όλοι οι υπόλοιποι ήταν από το συγκεκριμένο κόμμα. Προέρχομαι από έναν κύκλο, που έχει πολλούς καρκινοπαθείς. Έχω οικογενειακό πρόσωπο, που κάνει χρήση αυτού του ελαίου. Σε κάποια φάση ένοιωσα ότι είμαι ο εκπρόσωπος των ναρκέμπορων της χώρας», τόνισε.
Ο κ. Βασιλείου από τη «Δημοτική Ανανέωση, επεσήμανε τις ελλείψεις στη διαδικασία του θέματος και της συζήτησής του στο σώμα. «Δεν κινδυνολογώ, επισημαίνω τις ελλείψεις της διαδικασίας, αφού δεν αναφέρει το τι θα καλλιεργηθεί, ενώ εδώ και μήνες γίνονται αναφορές για καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης. Στην πράξη έχουν εκμισθωθεί, αφού είναι γνωστή και η τιμή μίσθωσης, που αγγίζει τα 90 ευρώ. Οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων έχουν δικαίωμα ψήφου. Θα πράξω τα νόμιμα, εάν δεν ψηφίσουν», κατέληξε.

Με χιούμορ απάντησε στους αντίθετους στην επένδυση ο δήμαρχος κ. Κουτσογιάννης. «Ανακαλύψαμε εχθρούς από το εξωτερικό, οργανωμένο σχέδιο εις βάρος των παιδιών μας, μάλλον το επώνυμό μου είναι Εσκομπάρ και όχι Κουτσογιάννης. Το ζήτημα είναι, αν θα αξιοποιήσουμε μια άγονη έκταση, που είναι αφημένη εδώ και 80 χρόνια, τη στιγμή που έχουμε εύφορες εκτάσεις, που τις μισθώνουν με 30 ευρώ… Δεν εμποδίζεται κανένας να συμμετάσχει στη διαδικασία. Θα θυμίσω σε παλιότερους τις αντιδράσεις για τη ΖΑΝΑΕ και το ΔΕΔΕ. Θα πνιγούμε στην ποτάσα, θα μας πάρουν τα κτήματα. Η μισή Ειρηνούπολη ζει από τις συντάξεις της ΖΑΝΑΕ. Έχει κανείς μιλήσει με την ασφάλεια της Νάουσας; Ξέρουμε την παραβατικότητα, ειδικά σε περιοχές του κάμπου, με τη λεγόμενη… ψυχαγωγική κάνναβη;. Αναρωτηθήκατε τι θα κάνουν τα παιδιά μας; Θα μεταναστεύσουν; Μου είπαν παιδιά από την Επισκοπή. Εμείς τελειώνοντας τις σπουδές μας, θέλουμε να γυρίσουμε, αλλά και να κάνουμε τι; Με τι να ασχοληθούν, με την κτηνοτροφία και τα ροδάκινα; Δυο βδομάδες πριν βγάλαμε προς εκμίσθωση 570 στρέμματα στην Ειρηνούπολη, με 30 ευρώ. Ήρθαν μόλις 5 άνθρωποι. Δεσμεύομαι ότι θα γίνει διάλογος. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη, θα γίνει μόνο ό,τι επιτρέπεται από την ελληνική νομοθεσία. Δεν πρόκειται να προχωρήσουμε τη διαδικασία του διαγωνισμού, πριν ψηφιστεί το σχετικό νομοσχέδιο», κατέληξε ο κ. δήμαρχος, ο οποίος πέτυχε σαφώς μια «πύρρεια» νίκη, αφού καταψήφισε την πρότασή του η τέως αντιδήμαρχος κα. Πασχούλα, ενώ δεν προσήλθαν στη συνεδρίαση αρκετοί σύμβουλοι της παράταξής του (σ.σ. ο κ. Μάμαλης έφυγε χωρίς να ψηφίσει, είτε θετικά, είτε αρνητικά). Το θέμα καταψήφισαν και οι εδώ και καιρό αποστασιοποιημένοι από την παράταξη, με την οποία εξελέγησαν στη δημοτική αρχή, οι κ.κ. Μπίλης και Τζουβάρας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Ισημερινός συνεχίζει να προστατεύει τον Ασάνζ
 Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου 2018, 10:20
Ο Ισημερινός ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι θα εξακολουθήσει να προστατεύσει τον Τζούλιαν Ασάνζ, ο οποίος έχει αναζητήσει καταφύγιο στην πρεσβεία του στο Λονδίνο από το 2012, μετά την απόφαση βρετανικού δικαστηρίου να μην ακυρωθεί το ένταλμα σύλληψής του.
Ο πρόεδρος του Ισημερινού Λενίν Μορένο δήλωσε ότι η απόφαση του βρετανικού δικαστηρίου δεν θα επηρεάσει τη στάση του Κίτο. «Οι αποφάσεις που λαμβάνει ένα δικαστήριο έχουν αναμφίβολα επιπτώσεις, όμως δεν είναι καθοριστικής σημασίας σε ό,τι αφορά την απόφασή μας. Θα εξακολουθήσουμε να παρέχουμε την προστασία μας στον Ασάνζ», τόνισε ο Μορένο κατά τη συνάντησή του με ξένους δημοσιογράφους.
Ο πρόεδρος του Ισημερινού, που εξελέγη τον προηγούμενο Μάιο, υπογράμμισε ότι δεσμεύθηκε «ήδη από την πρώτη ημέρα της θητείας του» να προστατεύσει τον ιδρυτή του ιστότοπου WikiLeaks, θεωρώντας ότι «κινδυνεύει η ζωή του».
Λίγο νωρίτερα το υπουργείο Εξωτερικών του Ισημερινού είχε αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι το Κίτο «θα εξακολουθήσει να προσφέρει διεθνή προστασία στον πολίτη Τζούλιαν Ασάντ για όσο καιρό η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο».
Το υπουργείο υπογράμμισε εξάλλου ότι θα συνεχίσει να αναζητεί με τη Βρετανία «μια ικανοποιητική και για τις δύο χώρες λύση η οποία θα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα».




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στη Βουλή το ν/σ για τη φαρμακευτική κάνναβη
 Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου 2018, 17:20
Το νομοσχέδιο για την παραγωγή και τη χρήση της φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα παρουσιάστηκε σήμερα, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου, στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, από τους υπουργούς Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου και Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου.
Για «μία σημαντική θεσμική εκκρεμότητα που υπήρχε στο πεδίο της φαρμακευτικής προσέγγισης της κάνναβης στη χώρα μας» έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας, σημειώνοντας ότι πολλές χώρες, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, προχωρούν σε ρυθμίσεις που δημιουργούν πλαίσιο για νόμιμα σκευάσματα αυτού του τύπου και δίνουν τη δυνατότητα παραγωγής και διάθεσης τέτοιων σκευασμάτων.
Όπως υπογραμμίστηκε, η θετική γνωμοδότηση της ομάδας εργασίας του υπουργείου Υγείας το 2017, υπό την προεδρία της αναπληρώτριας καθηγήτριας Φαρμακολογίας και πρόεδρου του ΕΟΦ, Κατερίνας Αντωνίου, αποτέλεσε τη βάση για τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής νομοθεσίας στον συγκεκριμένο τομέα.
Το συμπέρασμα της επιτροπής ήταν πως «είναι απαραίτητη η άμεση πρόσβαση και των ασθενών στην Ελλάδα στα συγκεκριμένα προϊόντα», ανέφερε, όμως, ότι «το ισχύον νομοθετικό καθεστώς επιτρέπει και ρυθμίζει ειδικά τόσο την παραγωγή, όσο και τη διάθεση κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς, προβλέποντας για τη διαδικασία αυτή κρατικό μονοπώλιο, δίνοντας αποφασιστική αρμοδιότητα στον υπουργό Υγείας και γνωμοδοτικό ρόλο στην Επιτροπή Ναρκωτικών».
Ο κ. Ξανθός είπε ότι το νομοσχέδιο έχει έρθει στη Βουλή και έκανε λόγο για ένα πάγιο αίτημα ασθενών διαφόρων φορέων που ήθελαν να πάψει να υπάρχει ένα καθεστώς ανομίας ή παρατυπίας σε αυτού του είδους τα σκευάσματα. Μίλησε, ακόμη, για ισχυρές μελέτες και ενδείξεις που τεκμηριώνουν τις θετικές επιδράσεις της κάνναβης και μέσω αυτού του νομοθετήματος δίνεται η δυνατότητα πρόσβασης σε αυτά τα σκευάσματα στους ανθρώπους που έχουν πραγματικά ανάγκη.
Επίσης, τόνισε ότι η διάθεσή τους θα γίνεται με τους κανόνες του κρατικού μονοπωλίου, μέσω των φαρμακείων, με συνταγή γιατρού στη αρχή και στη συνέχεια θα γίνει ένταξή τους και στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Παράλληλα, επισήμανε ότι το υπουργείο μελετά και τη δημιουργία μητρώου ασθενών που θα λαμβάνουν φαρμακευτική κάνναβη.
Στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας έναντι άλλων χωρών στάθηκε, από την πλευρά του, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι οι κλιματικές συνθήκες καθώς και η υψηλής έντασης ηλιοφάνεια θεωρούνται ιδανικές για την καλλιέργεια κάνναβης. Υπογράμμισε ότι η επιχείρηση που θα κάνει χρήση τού νόμου θα μπορεί να εισάγει σπόρο, με τα απαραίτητα πιστοποιητικά από άλλα κράτη-μέλη ή τρίτες χώρες μόνο για την κάλυψη της εγκεκριμένης καλλιεργούμενης έκτασης.
Οι άδειες θα δοθούν αυστηρά για καθετοποιημένες μονάδες, η έκταση των οποίων θα είναι τουλάχιστον τέσσερα στρέμματα και μέσα σε αυτή θα περιλαμβάνεται ο χώρος μεταποίησης, καθώς και όποιοι υποστηρικτικοί χώροι χρειάζονται. Ο λόγος που γίνεται αυτό, σύμφωνα με τον κ. Αποστόλου, είναι για να μη δημιουργείται η ανάγκη μετακίνησης του προϊόντος από το χωράφι στον χώρο μεταποίησης.
Επίσης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης υποστήριξε ότι αυτή η έκταση θα πρέπει να είναι περιφραγμένη, με σαφή οριοθέτηση, η τήρηση των όρων θα γίνεται με τη διενέργεια επιτόπιων ελέγχων από τις αρμόδιες Αρχές κάθε χρόνο, ενώ θα προβλέπεται και ο τακτικός επανέλεγχος των δικαιολογητικών και σε περίπτωση παραβάσεων θα αφαιρείται η ειδική άδεια. Οι προδιαγραφές για τη φύλαξη, την αποθήκευση και τη μεταποίηση θα ρυθμιστούν με έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ), η οποία αυτήν τη στιγμή βρίσκεται σε διαδικασία επεξεργασίας.
Όπως δήλωσε ο κ. Αποστόλου, υπάρχει, ήδη, μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον από εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη φαρμακευτική κάνναβη. «Από τα business plan προβλέπουμε 1., δισ. ευρώ σε επενδύσεις» σημείωσε, παρατηρώντας ότι «ανοίγει η αγορά στην Ευρώπη».
Για μία ρύθμιση που μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά για την οικονομία, μίλησε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης. Όπως ανέφερε, γι' αυτό το νομοσχέδιο χρειάστηκε πολιτικό θάρρος, καθώς «καμία άλλη κυβέρνηση δεν το προχώρησε». Τόνισε ότι μέσω των επενδύσεων που θα γίνουν στον συγκεκριμένο τομέα θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας που θα καταπολεμήσουν την ανεργία. Ο ίδιος έκανε λόγο, επίσης, για συναντήσεις με επενδυτές από χώρες όπως η Γερμανία και ο Καναδάς, με το business plan της καναδικής εταιρείας να κάνει λόγο για 2.000 θέσεις εργασίας και τελικό ποσό επένδυσης ύψους 750 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι πρόκειται για στρατηγικές επενδύσεις που θα υπαχθούν στο νομοσχέδιων των στρατηγικών επενδύσεων.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισραηλινά μαχητικά έπληξαν θέσεις του συριακού στρατού κοντά στη Δαμασκό
 Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου 2018, 11:03
Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν σήμερα θέση του συριακού στρατού σε μια επαρχιακή περιοχή κοντά στη Δαμασκό προκαλώντας την ενεργοποίηση του συριακού συστήματος αεράμυνας, το οποίο κατέστρεψε τους περισσότερους πυραύλους, ανέφερε ανακοίνωση του συριακού στρατού που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.
Η ανακοίνωση αναφέρει ότι πολλοί πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από ισραηλινά μαχητικά από το έδαφος του γειτονικού Λιβάνου στις 03:42 πμ τοπική ώρα.
«Η γενική διοίκηση των ενόπλων δυνάμεων θεωρεί το Ισραήλ απολύτως υπεύθυνο για τις επικίνδυνες επιπτώσεις των επανειλημμένων, επιθετικών και ανυπολόγιστων ενεργειών», αναφέρει η ανακοίνωση του στρατού.
Στην Ιερουσαλήμ, μια εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε: «Δεν απαντάμε σε τέτοιες πληροφορίες».
Ο συριακός στρατός ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε τους περισσότερους από τους ισραηλινούς πυραύλους που εβλήθησαν εναντίον θέσεών του, αλλά δεν έδωσε πληροφορίες σχετικά με τυχόν ζημιές ή θύματα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γαλλία: Απεργία και κινητοποίηση κατά των μεταρρυθμίσεων στον δημόσιο τομέα προκήρυξαν επτά συνδικάτα
 Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου 2018, 22:48
Επτά εργατικά συνδικάτα κάλεσαν σήμερα τα μέλη τους σε μια «ημέρα κινητοποίηση» στις 22 Μαρτίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα που προωθεί η κυβέρνηση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.
Η απόφαση αυτή ελήφθη στη συνεδρίαση που είχαν οι επικεφαλής εννέα συνδικάτων νωρίτερα σήμερα, όπως ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές.
«Οι επτά από τις εννέα ομοσπονδίες προκήρυξαν απεργία και κινητοποίηση για τις 22 Μαρτίου», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Κριστιάν Γκρολιέρ του συνδικάτου Force Ouvriere (FO).
Τα μοναδικά συνδικάτα που δεν συμμετέχουν "προς το παρόν" στις κινητοποιήσεις είναι τα CFDT και Unsa.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παλαιστινη : Ένας Παλαιστίνιος νεκρός και πολλοί τραυματίες, σε συγκρούσεις στη Νάμπλους
 Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου 2018, 22:43
Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε απόψε από τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στην πόλη Νάμπλους, στην κατεχόμενη από τους σιωναζι  Δυτική Όχθη, μετά από μια επιχείρηση των ενόπλων δυνάμεων των ισραήλινοναζιστων στην περιοχή αυτή, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής.
Σύμφωνα με το υπουργείο, δεκάδες Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις αυτές.
Οι ισραηλινοναζιστικές δυνάμεις μπήκαν στη Νάμπλους στο πλαίσιο των ερευνών τους για τον εντοπισμό του δράστης της εκτελεσης ενός σιωναζι ραβινου αποικου.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΙΣΡΑΗΛ
Στοχευμένη δολοφονία νεαρού Παλαιστινίου
ΡΑΜΑΛΑ.--
Ιραηλινές κατοχικές δυνάμεις μετά από ανθρωποκυνηγητό και εφόδους σε πόλεις και χωριά της βόρειας Δυτικής Οχθης σκότωσαν χτες Τεταρτη, μετά από μάχη, τον νεαρό Παλαιστίνιο Αχμαντ Νάσερ Τζαράρ, ως ένοχο της δολοφονίας ραβίνου έποικου στις 9 Γενάρη στον εποικισμό Χαβάντ Γκιλάντ. Οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις μπήκαν γύρω στις 3 π.μ. στο χωριό Γιαμούν της βόρειας Δυτικής Οχθης όπου ακολούθησε σύγκρουση.
Η δολοφονία του νεαρού έγινε αφορμή χτες για γενική απεργία στην παρακείμενη πόλη Τζενίν, όπου σχολεία και καταστήματα έμειναν όλη τη μέρα κλειστά σε ένδειξη πένθους.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Προς ορισμένα ψοφίμια των "οργανωτών" του συλλαλητηρίου, δήθεν "Μακεδόνες"...
Ακούγεται έντονα στον "αέρα" πως κάποιοι από τις δήθεν "Παμμακεδονικές ενώσεις με Αριθμό Φορολογικού Μητρώου" έχουν δυσαρεστηθεί από τον ΕΘΝΙΚΟΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΚΟ χαρακτήρα που πήρε το συλλαλητήριο της Αθήνας...
Κατ' αρχάς ξυδάκι...
Ο λαός δεν είναι ιδιοκτησία κανενός κόμματος ή ένωσης προσώπων με καραδεξιό υποτακτικό χαρακτήρα και δεν ανήκει σε κανέναν σας... Δεν είναι χώρος και τόπος για δημιουργία κάποιου κόμματος...
Το θέμα του ξεπουλήματος της Μακεδονίας σήμερα, ακολουθείται από αυτόν της Ηπείρου, της Θράκης, του Αιγαίου, της Κύπρου μας και δεν είναι ξεκομμένο ζήτημα από τα μνημόνια της εξαθλίωσης, το σημερινό κατοχικό πολιτικό σύστημα...
Ο Μίκης Θεοδωράκης κι ο Γιώργος Κασιμάτης σηματοδότησαν το δέσιμο του αγώνα για τη Μακεδονία μας με τον αγώνα του λαού για Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία, για Εθνική Ανεξαρτησία και Κυριαρχία... για να Λευτερωθεί η Πατρίδα μας!
Ελήφθη μισθναροί πουλημένοι υπάλληλοι άλλων συμφερόντων;
Αυτά για την ώρα... ελπίζοντας να προσγειωθούν αυτοί που παίρνουν αέρα τα "μυαλά" τους...




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η Δυτικη Αποικιοκρατικη  Συμμαχία των ΗΠΑ βομβαρδίζει θέσεις του συριακού στρατού στη Deir Ezzor
Η Δυτικη Αποικιοκρατικη Συμμαχία των ΗΠΑ βομβαρδίζει θέσεις του συριακού στρατού στη Deir Ezzor σύμφωνα με το REUTERS  γιατί όπως υποστηρίζουν ο συριακός στρατός προηγουμένως στόχευσε διοικητήρια των Κουρδων τους του SDF .Διαφορετικά μεταδίδεται η είδηση από συριακά τοπικά μέσα της  »αντιπολίτευσης »H αποικιοκρατικη συμμαχία έκανε διάφορες αμυντικές επιδρομές διότι μιλούν για μια απρόκλητη επίθεση των συριακών δυνάμεων κατά ξένων στρατιωτικών συμβούλων και SDF. Eξέδωσε ανακοινωθέν η κεντρική διοίκηση της Αποικιοκρατικης Συμμαχίας: Προς υπεράσπιση της Αποικιοκρατικης συμμαχίας και των συνεργατών της δυνάμεων η Αποικιοκρατικη συμμαχία έκανε επιδρομές ενάντια στις επιτιθέμενες δυνάμεις για να αναχαιτίσει την επίθεση ενάντια στους συνεργάτες που είναι δεσμευσμένοι στην παγκόσμια αποστολή καταστολής της ISIS.Είναι αναφαίρετο δικαίωμα μας να θεωρούμε ότι είναι αυτοάμυνα μας όταν χτυπιούνται συνεργάτες μας στο συριακό έδαφος.
Στις 11 παρά τέταρτο ξεκίνησε ο συριακός στρατός μια μάχη για να ελευθερώσει τo CONECO που ελέγχουν οι SDF αναφέρουν κάποιες πληροφορίες.