Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

Πεμπτη 8 Φεβρουαριου 2018



Απολύθηκαν λοιπόν από τον ραδιοσταθμό του ΣΥΡΙΖΑ, "kokkino.gr" ολα τα μέλη, ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ, της απεργιακής επιτροπής. Προστέθηκαν στις προηγούμενες απολύσεις όσων εργαζομένων είχαν απευθυνθεί στο Σωμα Επιθεώρησης Εργασίας.
Μπορέι κανείς να θυμηθεί πότε ήταν η τελευταία φορά που έχει απολυθεί ΕΝ ΨΥΧΡΩ όλη η απεργιακή επιτροπή σε μια επιχείρηση; Από ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ;;;
υ.γ. 1 τα υπόλοιπα - λαλιστατα - ΜΜΕ, εδώ μουγκα...όπως και "κυρίες" του καλου αριστερού κόσμου...
υ.γ. 2 δεν μετραει η περιοδος της χουντας, τοτε τους εστελναν κατευθειαν εξορία
υ.γ.3 επίσης δεν μετρανε οι απολύσεις που έκαναν Παπαγιαννόπουλος και Κωσταντάρας, ήταν σε ταινιες...

Και μεταξύ άλλων απολύθηκε και η Ειρήνη Προμπονά. Που έκανε καθημερινό ρεπορτάζ για τη δίκη της ναζιστικής συμμορίας.
Δεν τα 'χει ανάγκη αυτά ο ραδιοσταθμός του ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί και χωρίς αντιφασιστικά ρεπορτάζ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η επιβολή της ομοιόμορφης πορτοκαλί φόρμας για όλους του πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία δεν θυμίζει μόνο τις απαράδεκτες τακτικές στο Γκουαντάναμο , αλλά και τις τακτικές του ISIS που στους προς εκτέλεση αιχμαλώτους , με φρικτούς τρόπους επέβαλαν πορτοκαλί φόρμες.
Το τουρκικό κράτος με τις πορτοκαλί φόρμες θέλει να περάσει το μήνυμα ότι οι πολιτικοί κρατούμενοι στην Τουρκία είναι εν δυνάμει προς εκτέλεση .
Οι πολιτικοί κρατούμενοι στην Τουρκία αρνούνται την επιβολή της πορτοκαλί φόρμας αντιστεκόμενοι σε εξευτελισμούς , βασανιστήρια και σε κάθε φασιστική πρακτική. .
Η σιωπή σκοτώνει όσο κι σφαίρες ....



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ενδιαφέρουσα έρευνα της ΚΑΠΑ Recearch για τη σύνθεση του συλλαλητηρίου για την Μακεδονια, σε αντιπαραβολή με τη σύνθεση της πλατείας Συντάγματος εναντια στο Μνημονιο το 2011. Κάποια ενδεικτικά στοιχεία:
Το 77% των συμμετασχόντων ήταν άντρες, έναντι του 55,5% του 2011.
Το 54% τοποθετείται στη Δεξιά, έναντι του 13% του 2011, όταν το 45% τοποθετούνταν στην Αριστερά, όπου τώρα τοποθετείται μόλις το 15%.
Ως προς την εμπιστοσύνη στους θεσμούς, την τιμητική τους έχουν ο στρατός (με 64%) και η Εκκλησία (με 55%), ενώ αρνητική γνώμη για το Κοινοβούλιο εξέφρασε το 85% και για τα πολιτικά κόμματα το 93%.
Σχολιο.- Η ΚΑΠΑ Recearch? Αυτη Που έδινε 35% στο ΟΧΙ?
Εμ Αφού τους δώσατε το πρόσταγμα. Πάντα το καθεστώς εχει το νοου χαου να μετατρέπει μια λαϊκή διαμαρτυρία σε βάρος του λαού. Βοηθήστε. Συνεχίστε. Αναπαράγετε τα πάντα που αυτό μεταδίδει.
Το διαδικτυακό λυντσάρισμα ενός ανθρώπου επίσης δεν είναι χαρακτηριστικό της αριστεράς να συμπληρώσω
Σχολιο.- Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η απάντηση των ερωτηθέντων για τι ψήφισαν στο Δημοψήφισμα του 2015. Το 52% απαντά ότι ψήφισε «όχι» και μόλις το 24% «ναι».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΘΛΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΘΩΩΣΗ ΑΡΧΙΛΟΧΙΑ.
Αθώος παμψηφεί κρίθηκε σήμερα από το διαρκές στρατοδικείο Θεσσαλονίκης ο Αρχιλοχίας Ευάγγελος Φώτης , ο οποίος δικαζόταν για την άρνησή του να γίνει υπηρέτης των παράνομων μεταναστών.
Η ιστορική αυτή απόφαση των γενναίων δικαστών αποτελεί νέο καίριο πλήγμα στο πολιτικό καθεστώς, γιατί ανοίγει τον δρόμο σε όλους τους Στρατιωτικούς να αρνούνται να υπηρετήσουν στα λεγόμενα hot spot. Είναι η τρίτη μετά την αθώωση ενός άλλου Αρχιλοχία και ενός Υπολοχαγού.
Θερμά συγχαρητήρια και στον δικηγόρο του Αρχιλοχία επ. καθηγητή ΠΑΜΑΚ Νίκο Βασιλειάδη, ο οποίος προσεφέρθη και υπερασπίστηκε αποτελεσματικά τον κο Φώτη.
Έξω από το στρατοδικείο καθ' όλη την διάρκεια της κρίσιμης δίκης ήταν συγκεντρωμένο μεγάλο πλήθος Πατριωτών για να συμπαρασταθεί με Ελληνικές σημαίες και συνθήματα στον δικαζόμενο Στρατιωτικό. Θερμή υποδοχή επιφυλάχθηκε στον Αρχιλοχία κατά την έξοδό του από το στρατοδικείο με ζητωκραυγές και τον Εθνικό μας Ύμνο.
Θερμά συγχαρητήρια στους λεβέντες Στρατιωτικούς, στους ψυχωμένους Έλληνες που ήταν έξω από το στρατοδικείο, αλλά και στους έντιμους στρατοδίκες για την ορθή απόφαση που έλαβαν.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανατρίχιασα οταν το είδα! Και όμως τεράστιες πινακίδες «Δεν ξεχνώ» της Κύπρου στην Καβάλα της Ελλάδας

H πινακιδα αυτη , ζητηθηκε να απομακρυνθει απο τον Τουρκο προξενο της Κομοτηνης . Συναντησε ομως τη σθεναρη αρνηση της Δημαρχου , κυριας Τσανάκα καθως και σύσσωμου του Δημοτικου συμβουλιου της Καβάλας. Εχει δε κατα καιρους υποστει βανδαλισμους η πινακιδα αυτη , απο αγνωστους .  ο Δήμος πάντα φρόντιζε να αποκαταστήσει τις ζημιές και να επανατοποθετεί τις πινακίδες στην θέση τους. Να σας πω δε , οτι τοποθετηθηκε με πρωτοβουλια του Συλλογου Κυπριων Δραμας και Καβαλας με τη συνδρομη του δημου Καβαλας



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από το Έμπενζεε στην Ελλάδα της Λευκής Τρομοκρατίας: Η άγνωστη οδύσσεια των Ελλήνων Αντιστασιακών

Ο Μιλτιάδης Αλεξανδρής και οι ελάχιστοι επιζήσαντες Έλληνες κρατούμενοι, έφθασαν στο στρατόπεδο του Έμπενζεε στις 20/04/1945. Η δύναμη του στρατοπέδου ήταν τότε μόλις 22.000 και οι θάλαμοι του στρατοπέδου ήταν γεμάτοι σορούς από ανθρώπινα πτώματα. Τα κρεματόρια δούλευαν 24 ώρες σε βάρδιες των 12. Η πείνα θέριζε.
Στους κρατούμενους δινόντουσαν μόνο 50-60 γραμμάρια ψωμί της ημέρα και μία σούπα φτιαγμένη από φλούδες πατάτας, η οποία κόπηκε μερικές μέρες μετά. Ο Μιλτιάδης Αλεξανδρής περιγράφει κάπως έτσι την άφιξή του στο στρατόπεδο:
"Το τραίνο που μας κουβαλούσε σταμάτησε σε μια βαθιά χαράδρα για προφύλαξη από τα συμμαχικά αεροπλάνα. Εμάς μας έβγαλαν έξω. Δίπλα μας ήταν μια πλαγιά σπαρμένη με σινάπι. Πέσαμε με τα μούτρα πάνω του και το αφανίσαμε κυριολεκτικά παρά τις κοντακιές που τρώγαμε από τα Ες-Ες. Όταν φτάσαμε στην κορυφή της πλαγιάς, τα γυναικόπαιδα, που είχαν καταφύγει εκεί για να γλιτώσουν από τους βομβαρδισμούς δοκίμασαν τη φρίκη όταν μας είδαν. Εμάς, κάτι όρθιους σκελετούς. Τη διάβασα στα μάτια τους! Μερικές ώρες μετά φθάσαμε στο Έμπενζεε.
Στο Έμπενζεε η πείνα είχε φτάσει στο απόγειό της. Δεν μας δίναν σχεδόν τίποτε για φαγητό. Οι θάλαμοι ήταν γεμάτοι νεκρούς. Οι κανιβαλισμοί που σημειώθηκαν δεν ήταν λίγοι. Μια μέρα, ο Χρήστος Μπλιούμης, δικαστικό κλητήρας από την Κασσάνδρα Χαλκιδικής, μου έφερε έναν χυλό σε χρώμα καφέ προς μπλε. Μου είπε ότι οι Γερμανοί το έφτιαχναν από μαργαρίνη. Το έβαλα στο στόμα μου και έφτυσα αμέσως. Είχε γεύση από χώμα. Ήταν χώμα που για άγνωστο λόγο είχε αυτό το χρώμα."
Με τον πληθυσμό του στρατοπέδου να μειώνεται καθημερινά, λόγω της πείνας των εκτελέσεων και των ασθενειών, φθάνουμε στις 5/5/1945, ημέρα του Μεγάλου Σαββάτου των Ορθοδόξων.
Ο διοικητής του στρατοπέδου, κάποιος λοχαγός των Ες-Ες, κάλεσε γενικό προσκλητήριο. 8.000 περίπου, όρθιοι σκελετοί έφθασαν στην πλατεία. Σύντομα ήρθαν και ορισμένοι διερμηνείς και ξεκίνησαν να μεταφράζουν τα λόγια του διοικητή:
"Αποφάσισα να σας χαρίσω τη ζωή. Τι θέλετε να κάνετε; Να σας βάλουμε στο τούνελ για να είσαστε προφυλαγμένοι από τους βομβαρδισμούς;"
"Όχι", απάντησαν οι κρατούμενοι.
"Εμείς φεύγουμε για να αντιτάξουμε άμυνα".
Αργότερα, κάποιοι Γερμανοί στρατιώτες που έμειναν στο στρατόπεδο εξομολογήθηκαν στους κρατούμενους ότι ο διοικητής τους διέταξε να εκτελέσουν όλους τους κρατούμενους κι εκείνοι αρνήθηκαν. Σκόπευε, όσοι επέλεγαν να μπουν στο τούνελ να εκτελεστούν μαζικά. Οι φρουροί ζήτησαν από τους κρατούμενους να είναι ήσυχοι και τους είπαν ότι θα τους παρέδιδαν στους Αμερικανούς που θα έφθαναν εκεί σε 2-3 μέρες. Φυσικά, οι κάπο και οι βασανιστές του στρατοπέδου είχαν αποχωρήσει μαζί με τα Ες-Ες.

Απελευθέρωση
Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, η δύναμη του στρατοπέδου είχε φθάσει στους 8000. 14000 χιλιάδες είχαν πεθάνει μέσα σε λίγες ημέρες. Ο ανθυπασπιστής της Χωροφυλακής Νίκος Χονδρός είχε υποστεί τέτοια αβιταμίνωση που λόγω του πρηξίματος στο σώμα, έμενε μόνιμα ξαπλωμένος σε μια κουβέρτα μπορώντας μόνο να ανοίξει λίγο το ένα του μάτι και να ψελλίζει ορισμένες φράσεις. Πέθανε λίγο πριν το στρατόπεδο απελευθερωθεί.
Τα κρεματόρια είχαν πια σταματήσει, ελλείψει εργατών και οι νεκροί θάβονταν μαζικά σε λάκκους.
Οι ελάχιστοι ζώντες Ισπανοί αντιφασίστες, που ο Φράνκο είχε στείλει στα ναζιστικά κάτεργα, άνοιξαν τις αποθήκες των Ες-Ες, μοίρασαν φαγώσιμα και οπλίστηκαν. Ξεκίνησαν να κυνηγούν τους ελάχιστους κάπο και βασανιστές που έμειναν στο στρατόπεδο. Το Έμπενζεε γέμισε μικρές φωτιές στις οποίες οι κρατούμενοι προσπαθούσαν να μαγειρέψουν.
Τα Αμερικανικά τανκ έφθασαν στο στρατόπεδο στις 6/5/1945. Οι κρατούμενοι από διάφορες εθνότητες κατασκεύασαν πανό που τους καλωσόριζαν και παρατάχθηκαν σε σειρές. Η αδυναμία τους όμως να σταθούν, τους εξανάγκασε να κάθονται στο έδαφος. Η γερμανική φρουρά, παρουσίασε όπλα και αμέσως παραδόθηκε.
Ανάμεσα στους Αμερικανούς στρατιώτες, βρέθηκε και ο Ελληνοαμερικάνος Γιώργος Μανής, ο οποίος βλέποντας την Ελληνική σημαία άρχισε να κλαίει και να αγκαλιάζει τους Έλληνες κρατούμενους. Ανασήκωσε το κάθισμα του τανκ και τους έδωσε τσιγάρα και σοκολάτες.
Οι Αμερικανοί στρατιώτες έδωσαν ότι μπορούσαν στους κρατούμενους, όμως τα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης δεν επαρκούσαν. Ο Αμερικανός διοικητής διέταξε το δήμαρχο του Έμπενζεε να φέρει προμήθειες στο στρατόπεδο άμεσα, όμως στο χωριό επικρατούσε μεγάλη πείνα και έτσι οι Αμερικάνοι ξεκίνησαν να δίνουν και στους Γερμανούς τρόφιμα.
Ξαφνικά, επιδημία θανάτου έπεσε στο στρατόπεδο.
Πολλοί κρατούμενοι άρχισαν να πεθαίνουν από το πολύ φαγητό που κατανάλωναν, καθώς το σώμα είχε ξεσυνηθίσει στην τροφή. Γράφει σχετικά ο Μιλτιάδης Αλεξανδρής:
"Πόσοι άραγε πεθάναν από το πολύ φαγητό; Τρώγαμε, τρώγαμε, τρώγαμε και δεν χορταίναμε, δεν κόπαζε το αίσθημα της πείνας. Εγώ, ο οποίος κι από παιδί ποτέ δεν έτρωγα πολύ, μόλις τον Οκτώβρη του 1945 κατόρθωσα να χορταίνω με τη συνηθισμένη ποσότητα φαγητού."
Λίγες ημέρες μετά την απελευθέρωση, στο στρατόπεδο δημιουργήθηκαν "κομιτάτα". Στο ελληνικό κομιτάτο, επικεφαλής μπήκαν κρατούμενοι αξιωματικοί του ΕΛΑΣ που είχαν πιαστεί το 1944. Επικεφαλής του κομιτάτου ήταν ο δάσκαλος Βαγγέλης Φαρμάκης από τα Γιάννενα.
Οι Αμερικανοί δημιούργησαν και μερικές πρόχειρες νοσοκομειακές εγκαταστάσεις για την περίθαλψη των κρατουμένων, πολλοί από τους οποίους πέθαναν σε σύντομο χρονικό διάστημα από  τύφο, ενώ άλλοι έμειναν για μήνες έως ότου μπορέσουν να ανακάμψουν. Σταδιακά όλα τα κράτη που είχαν κρατούμενους στο στρατόπεδο Έμπενζεε ξεκίνησαν να στέλνουν αντιπροσωπείες για να τους παραλάβουν και να τους μεταφέρουν στην πατρίδα τους. Όλα τα κράτη εκτός της Ελλάδας που δεν έστειλε ποτέ τους αντιπροσώπους της.
Έτσι, μήνες μετά, οι Έλληνες κρατούμενοι συγκεντρώθηκαν κάτω από μια μικρή αμερικανική δύναμη και ξεκίνησαν την επιστροφή τους στην Ελλάδα.

Το ταξίδι της επιστροφής
Φορτωμένοι σε αμερικανικά τζέιμς, οι Έλληνες του Έμπενζεε έφθασαν πρώτα στο αυστριακό χωριό Φίλαχ και από εκεί παραλήφθηκαν από τους Βρετανούς και μεταφέρθηκαν στο ιταλικό Ούντινε.
Σαφώς, οι Έλληνες του Έμπενζεε γνώριζαν ότι η Ελλάδα είχε απελευθερωθεί, όχι όμως για τις συγκρούσεις του Δεκέμβρη, τον ρόλο των Βρετανών και τη Συμφωνία της Βάρκιζας.
Από το Ούντινε, οι Έλληνες μεταφέρθηκαν στη Μπολόνια, μετέπειτα στο Μέστρε και μετά με τραίνο στο Μπάρι. Στο τραίνο για το Μπάρι, οι πρώην κρατούμενοι συνάντησαν και άλλους Έλληνες από άλλα στρατόπεδα. Ο Αλεξανδρής περιγράφει γλαφυρά ένα περιστατικό ξυλοδαρμού Ελλήνων από Έλληνες:
"Εκεί που ταξιδεύαμε, ο εθνικόφρων και θρησκευόμενος Γ. Παναγιωτόπουλος μου είπε ότι σε ένα βαγόνι ΕΑΜίτες δέρνανε ανθρώπους και μου ζήτησε να παρέμβω. Πήγα στο βαγόνι και βρήκα τον Γρηγόρη Γιαγγούλα, έφεδρο της στρατολογίας Μακεδονίας και στέλεχος του ΕΑΜ.
- Γιατί βρε Γρηγόρη τους δέρνετε αυτούς;
- Ανέβα στο βαγόνι και πες μου εσύ Μιλτιάδη τι να τους κάνω;
Ανέβηκα. Ήταν τελείως σκοτεινά. Τι είσαστε εσείς παιδιά; Ρωτούσα χωρίς να παίρνω απάντηση. Τέλος ένας μου είπε ότι ήταν ελέυθεροι εργάτες που είχαν πάει να δουλέψουν στα εργοστάσια του Χίτλερ στη Γερμανία, επειδή πεινούσαν στην Ελλάδα. Είπα στον Γρηγόρη και στον Φαρμάκη ότι επειδή ήταν ελεύθεροι εργάτες έπρεπε να δώσουν λόγο και να κριθούν για τις πράξεις τους στην Ελλάδα.
Σε κάποια στιγμή με πλησίασε ένας από αυτούς και ήθελε να μου μιλήσει πιστεύοντας ότι είμαι δικηγόρος. Του λέω:
-Τι κακό έκαμες;
- Είμαι αντικομμουνιστής.
- Με γεια σου με χαρά σου.
Πετιέται ο Σταύρος και του λέει: "Τι αντικομμουνιστής είσαι βρε κάθαρμα! Εγκληματίας είσαι!" Και βγάζει ο Σταύρος από ένα μπαούλο που κουβαλούσε ο "αντικομμουνιστής" μια στολή λοχαγού των Ες-Ες, κάτι δαχτυλίδια με νεκροκεφαλές και δύο φωτογραφίες, στις οποίες ο "αντικομμουνιστής" κρατώντας το μαστό μιας κοπέλας με το αριστερό του χέρι, την πατούσε στο λαιμό και με το άλλο χέρι ετοιμαζόταν να της κόψει το στήθος.
"Αυτά τα λες αντικομμουνισμό;" τον ρωτώ. Ανατρίχιασα ολόκληρος. Ήταν κι αυτός "εθνικόφρονας".
Τελικά τους κρατήσαμε περιορισμένους σε ένα βαγόνι και όταν φθάσαμε στο Μπάρι τους παραδώσαμε στους Εγγλέζους, οι οποίοι τους κλείσανε σε κρατητήριο."
Τελικά μερικές ημέρες μετά οι Έλληνες από όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης ξεκίνησαν να μεταφέρονται στην Ελλάδα με καράβι. Ο Μιλτιάδης Αλεξανδρής μεταφέρθηκε με το πλοίο "Ασκάνιους", στο οποίο επέβαιναν και ακόμη 18 Αστακιώτες.
Πολλοί δεξιοί και συντηρητικοί Έλληνες κρατούμενοι, όπως ο Γιώργος Καραβασίλης, υποθέτοντας πως στην Ελλάδα είχε επικρατήσει το ΕΑΜ, ξεκίνησαν να δηλώνουν πως ήταν φιλοΕΑΜικοί και να λαμβάνουν μάλιστα ακραίες θέσεις:
"Ο Γιώργος Καραβασίλης, εργατοπατέρας που τώρα μου το έπαιζε ... αριστερός, μου έλεγε ότι επιστρέφοντας πως τώρα έπρεπε να σφάξουμε πολλούς συντηρητικούς. Έτσι εξηγούσε το σοσιαλισμό στο φτωχό του το κεφάλι. Του ανταπάντησα ότι ο σοσιαλισμός δεν σήμαινε σφαγές, αλλά δημιουργία μιας ηθικότερης και δικαιότερης κοινωνίας. Όταν γυρίσαμε και βρήκαμε τη γνωστή μεταπολεμική κατάσταση, ο κυρ-Γιώργης δεν έχασε χρόνο κι έγινε χίτης κι αργότερα άρπαξε και το προϊόν του εράνου που είχαμε κάνει οι Αστακιώτες εκτοπισμένοι στις χώρες των κατακτητών."
Η αποστολή έφθασε στον Πειραιά στις 24/7/1945. Τραγουδούσαν αντάρτικα τραγούδια χωρίς να γνωρίζουν το κράτος του ζόφου που επικρατούσε στην Ελλάδα.

Στην Ελλάδα της κρατικής και παρακρατικής Λευκής Τρομοκρατίας
Όταν ο Μιλτιάδης Αλεξανδρής επέστρεψε στον Αστακό βρήκε το σπίτι του κλεμμένο και καμένο από τις παρακρατικές συμμορίες. Ο ίδιος εν αγνοία και απουσία του είχε χαρακτηριστεί ως "κομμουνιστής εγκληματίας" και κατηγορήθηκε για εγκλήματα που είχε διαπράξει στην Αιτωλοακαρνανία, ενώ βρισκόταν στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Ο Αλεξανδρής αποτάθηκε στον τοπικό διοικητή της Χωροφυλακής για να πάρει μια αόριστη απάντηση ότι εκείνος δεν ήξερε και πως έπρεπε "να ξεκαθαρίσει τη θέση του". Έκανε αίτηση στον τοπικό Ερυθρό Σταυρό για να αναλάβει την περίθαλψη των κατοίκων και φυσικά δεν προσλήφθηκε ποτέ. Το τοπικό Λαϊκό Κόμμα, με εκπρόσωπο τον Αγρινιώτη γιατρό Παντελή Ρώσσο, ζήτησε από τον Αλεξανδρή να βάλει υποψηφιότητα στις επερχόμενες εκλογές. Εκείνος αρνήθηκε λόγω της αναγκαστικής παραίτησης, που αυτό θα συνεπαγόταν, από τη θέση του συμβολαιογράφου. Σύντομα, την άρνηση αυτή θα ακολουθούσαν και οι πρώτοι τραμπουκισμοί.
Την παραμονή της 28ης Οκτωβρίου του 1945, ο Αλεξανδρής ήρθε σε επαφή με το ΕΑΜ, το οποίο ετοιμαζόταν με χίλιες προφυλάξεις να λάβει μέρος στους εορτασμούς. Επισκεύθηκε τον πρόεδρο της κοινότητας Αστακού, αρχηγό της Χ και ταγματασφαλίτη επί Κατοχής και του ζήτησε να του επιτρέψει να μεσολαβήσει για την εθνική συμφιλίωση. Εκείνος του απάντησε πως εάν το ΕΑΜ επιχειρούσε να συμμετέχει στον εορτασμό θα τους έριχναν χειροβομβίδες.
Παράλληλα, στον Αστακό εγκαταστάθηκε σώμα Εθνοφυλακής με επικεφαλής του τον Κ. Νταβατζή, λοχαγό των Ταγμάτων Ασφαλείας.
Οι Εθνοφύλακες εισέβαλαν στο σπίτι του Αλεξανδρή και κακοποίησαν την 14χρονη ανηψιά του.
Μερικές εβδομάδες μετά, 50 Αστακιώτες πρώην κρατούμενοι των ναζιστικών στρατοπέδων δημιούργησαν σωματείο και εξέλεξαν πρόεδρο τον Αλεξανδρή. Κατόπιν υπουργικής άδειας οργάνωσαν έρανο για τα θύματα των ναζί. Το βράδυ της έναρξης του εράνου, χίτες του Αστακού άρχισαν να πυροβολούν το σπίτι του Αλεξανδρή φωνάζοντας: "Κερατάδες κουκουέδες θα σας φάμε". Επόμενο περιστατικό απειλών έγινε στον Αλεξανδρή ορισμένες μέρες μετά, όταν εκείνος επέστρεφε από την πλατεία του χωριού. Τότε ένα αυτοκίνητο έριξε τους προβολείς του επάνω του και ένοπλοι τραμπούκοι της Χ βγήκαν από αυτό έτοιμοι να τον δείρουν ή να τον σκοτώσουν.
Τυχαία, από τη σκηνή περνούσε το στέλεχος του ΕΑΜ και μετέπειτα γιατρός του ΕΔΕΣ Γκόλιας, ο οποίος τράβηξε το περίστροφό του και φωνάζοντας απώθησε τους χίτες.
Στο συμβολαιογραφείο του Αλεξανδρή δεν πλησίαζε κανείς, ούτε αριστερός, ούτε δεξιός. Οι πρώτοι δεν πήγαιναν λόγω φόβου, ενώ οι δεύτεροι λόγω εντολών που είχαν. Μια μέρα, το μέλος του ΕΑΜ Λεωνίδας Παπαλεξόπουλος, έφθασε τρέχοντας στο συμβολαιογραφείο λέγοντας: "Τρέχα, θα σε σκοτώσουν σήμερα, τώρα αμέσως, ο Θανάσης και οι χωροφύλακες έρχονται, μου είπε να σου το πω η Μαρία Καρέλλα."
Βγαίνοντας, ο Αλεξανδρής εντόπισε στο καφενείο του Γκόλια, στελέχη της Χ να συνεδριάζουν. Ανάμεσά τους, ο καθηγητής Γιώργος Καραμούζης, γυμνασιάρχης και στέλεχος της Χ. Ο Αλεξανδρής του ζήτησε εξηγήσεις. Εκείνος του είπε πως δεν μπορούσε να τον προφυλάξει και πως σε άλλα χωριά είχαν ήδη ξεκινήσει να σκοτώνουν κομμουνιστές και στελέχη του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ.
Στη γύρω περιοχή, κατόπιν εντολών του συνταγματάρχη Χωροφυλακής και πρώην ταγματασφαλίτη Καπελλάρη, είχαν δολοφονηθεί οι Σταύρος Αυλωνίτης και το στέλεχος του ΕΛΑΣ Καραϊμέρης.
Μερικές ημέρες μετά, ο Αλεξανδρής ζήτησε άδεια ενός μήνα από τον πρόεδρο πρωτοδικών του Μεσολογγίου και αναχώρησε για την Αθήνα, φοβούμενος για τη ζωή του. Στο Αγρίνιο, ο Αλεξανδρής συνελήφθη παράτυπα και κρατήθηκε στο κρατητήριο της Χωροφυλακής για "παράνομο έρανο". Το τοπικό ΕΑΜ δικηγόρων διαμαρτυρήθηκε στη Χωροφυλακή και μετά από 12 ώρες, ο Αλεξανδρής αφέθηκε ελεύθερος.
Ακολουθεί ένας χρόνος απανωτών αδειών, κατά τον οποίο ο Αλεξανδρής παραμένει στην Αθήνα και προσπαθεί να μετατεθεί εκεί.
Στα τέλη του 1946, ο Μιλτιάδης Αλεξανδρής τοποθετείται στη νομαρχιακή επιτροπή του ΕΑΜ Αιτωλοακαρνανίας και ακολουθεί το κλιμάκιο του ΟΗΕ στα χωριά Κατούνα, Αιτωλικό, Αγόριανη και στα Κύθηρα.
Στην Κατούνα, με πληθυσμό 3000 κατοίκων, οι δολοφονημένοι είχαν φθάσει τους 200.
Στο Μεσολόγγι, ο Αλεξανδρής κινδύνευσε ξανά να δολοφονηθεί από την τοπική Χ, όμως με παρέμβαση του προέδρου της Χ, δικηγόρου Νίκου Αλετρά, η δολοφονία ματαιώθηκε. Λόγος ήταν προφανώς η συμμετοχή του Αλεξανδρή στο κλιμάκιο του ΟΗΕ.
Με την έλευση του Δημοψηφίσματος για τη Βασιλεία, ο Αλεξανδρής τοποθετήθηκε ως δικαστικός αντιπρόσωπος στο χωριό Βλαντό. Επιχείρησε να συγκεντρώσει τα στελέχη της δεξιάς και του ΕΑΜ για να προωθήσει τη συμφιλίωση μεταξύ τους. Οι μεν Τσιπούρας και οι στρατηγοί Θ. Χαβίνης και Βάρσος, δεν δέχτηκαν την πρόσκληση, οι δε ΕΑΜικοί εισαγγελέας Κ. Σαρλής και ο δικηγόρος Δημητρίου δέχτηκαν την πρόσκληση και έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να βοηθήσουν τον Αλεξανδρή.
Στις 8 Ιουλίου του 1947, ο Μιλτιάδης Αλεξανδρής, εκτοπίζεται στην Ικαρία και μετά από έναν περίπου χρόνο επιστρέφει στην Αθήνα. Παρακολουθεί με ενδιαφέρον τη δίκη των κατηγορουμένων για την υποτιθέμενη "στάση της Μακρονήσου". Το καλοκαίρι του 1948, συλλαμβάνεται εκ νέου και στέλνεται στην εξορία του Μούδρου. Εκεί ο ανθυπασπιστής της Χωροφυλακής Κονταξής, βασανίζει καθημερινά τους εξόριστους με κάθε μέσο που διαθέτει. Οι συνθήκες ζωής είναι ανυπόφορες. Κρύο, φτώχεια και πείνα. Η ΟΣΠΕ του Μούδρου προσπαθεί να οργανώσει τη ζωή των εξορίστων με πενιχρά μέσα.
Τον Ιούλιο του 1949, κοινοποιούνται δύο βασιλικά διατάγματα με βάση τα οποία, ο Αλεξανδρής απολύεται από τη θέση του συμβολαιογράφου "ελλείψει εθνικοφροσύνης" και λόγω "αδικαιολόγητης εγκατάλειψης της θέσης του" (ήταν ήδη εξόριστος). Αργότερα, μεταφέρεται στη Μακρόνησο μαζί με όλη την ΟΣΠΕ του Μούδρου.
Στην Μακρόνησο, ο Αλεξανδρής τοποθετείται στο Β΄ΕΤΟ. Ανακρίνεται και βασανίζεται από την ΑΜ και την Ασφάλεια του στρατοπέδου. Υπό αυτές τις συνθήκες υπογράφει δήλωση, αλλά αρνείται να εκφωνεί λόγους και να γράφει επιστολές "μεταμέλειας" στα οικεία του πρόσωπα και προς την κοινότητα Αστακού.
Το 1950, ο Μιλτιάδης Αλεξανδρής απολύεται από τη Μακρόνησο. Θα εργαστεί ξανά ως δικηγόρος του Πρωτοδικείου Αθηνών, όχι όμως χωρίς διαρκή προβλήματα από τη Γενική Ασφάλεια. Με το πραξικόπημα του 1967, ο Αλεξανδρής διαφεύγει τυχαία της σύλληψης. Κρατείται για ορισμένες ώρες στην Ασφάλεια Αθηνών, αλλά για άγνωστους λόγους δεν εξορίζεται. Βρίσκεται ως το 1973 υπό διαρκή παρακολούθηση. Με τη Μεταπολίτευση, παραμένει εκτός του πολιτικού κόσμου, επισκεπτόμενος τακτικά, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης σε ετήσια μνημόσυνα. Μετά λύπης του διαπιστώνει ότι σε κανένα στρατόπεδο δεν υπήρχε μνημείο για τους Έλληνες νεκρούς, αλλά και ότι ουδέποτε, η ελληνική πολιτεία έστειλε έναν επίσημο εκπρόσωπό της στις εκδηλώσεις μνήμης.

Επίλογος
Ο Μιλτιάδης Αλεξανδρής δεν υπήρξε κομμουνιστής. Υπήρξε όμως ακριβοδίκαιος και ηθικός πατριώτης εμφορούμενος από σοσιαλιστικές ιδέες. Γνώρισε τη διπλή φρίκη των ναζιστικών και των ελληνικών στρατοπέδων συγκέντρωσης και κατέγραψε την εμπειρία του σε δύο εξαιρετικά βιβλία, σε γλώσσα καυστική και πολλές φορές χιουμοριστική. Σε αυτό το ταξίδι ζωής, βασανίστηκε όπως πολλοί κομμουνιστές και αντιστασιακοί, ορισμένοι από τους οποίους πέθαναν στα κάτεργα της Γερμανίας, άλλοι, όπως ο Γρηγόρης Γιαγγούλας σκοτώθηκαν πολεμώντας με τον ΔΣΕ, ενώ πολλοί όπως ο Σωτήρης Σουκαράς, σύρθηκαν για 25-30 χρόνια στις εξορίες και τις φυλακές του αστικού μετεμφυλιακού κράτους.
Έφυγε από τη ζωή στη δεκαετία του 1990.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θυμάστε εκείνον τον Αβραμόπουλο, που είχε παραγγείλει 16 εκ. εμβόλια, κατά της γρίπης, για 10 εκ. κατοίκους;;



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τσου Εν Λαι και Μαο ΤσεΤουνγκ στη «μεγάλη πορεία», 1935
"Στις 16 Οκτωβρίου του 1934, 72.000 κομμουνιστές μαχητές και 14.500 αξιωματούχοι, πολίτες, σύζυγοι και μέλη του κόμματος ξεκίνησαν από το Κιανγκσί. Μετέφεραν στις πλάτες τους μόνο τα απαραίτητα. Τον οπλισμό τους, μια κουβέρτα, μια σακούλα ρύζι και μια μικρή κατσαρόλα.
Κατά τη διάρκεια της απίστευτης αυτής πορείας αναδείχθηκε ως ηγέτης των καταδιωκόμενων μαχητών, ο Μάο Τσε Τουνγκ.
Ο αυτοδίδακτος στρατηγός παράδωσε μαθήματα επιχειρησιακής ευκινησίας και ευφυών ελιγμών, που ακόμη και σήμερα διδάσκονται σε στρατιωτικές σχολές. Φθάνει μόνο να αναλογιστούμε ότι οι μονάδες παραπλάνησης και εξαπάτησης του εχθρού βάδισαν πάνω από 19.000 χιλιόμετρα!
Τελικά, στις 20 Οκτωβρίου 1935 λιγότεροι από 6.000 ρακένδυτοι μαχητές έφθασαν στην απομακρυσμένη, αλλά και ασφαλή, επαρχία Σενσί της βορειοδυτικής Κίνας.
Παρά τον πρωτοφανή άθλο, κανείς δεν πίστευε ότι τα ανθρώπινα αυτά απομεινάρια μπορούσαν να αποτελέσουν πλέον κίνδυνο για την κυριαρχία του Τσιανγκ Κάι Σεκ.
Και όμως 15 χρόνια μετά οι κομμουνιστές θα «κοκκίνιζαν» ολόκληρη την Κίνα. "



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να θυμίσουμε ότι ο Αντωνάκης δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγεται ότι έχει μια αδυναμία στις βαλίτσες γεμάτες με μπικικινια
Συμφωνα με δημοσίευματα το 1993 ο Aντωνακης έκανε συχνά επισκέψεις στην οδό Ρόδων στην Κηφισιά στο σπίτι του μετέπειτα κατηγορουμένου Γενικού Διευθυντή της Siemens Ηλία Γεωργίου
Και όπως δήλωσε μάρτυρας που κατέθεσε αργότερα για τα μαύρα ταμεία της Ζίμενς υπήρξε συνάντηση του Αντωνακη με άνθρωπο της Ζίμενς στο ζαχαροπλαστείο βαρσος στην Κηφισιά εκεί παραδόθηκαν στον Αντωνακη σακούλες με εκατομμύρια ανωπιον μου αλλά και ενός ακόμα ατόμου χρήματα που έστελνε ο Καραβέλας
Μια ακόμα συνάντηση έγινε στην οδό Νυμφών στην Κηφισιά σπίτι της πεθεράς του Αντωνακη στο οποίο φιλοξενούνταν μέχρι να ακοικοδομηθει το σπίτι που μένει τώρα εκεί λοιπόν έδωσαν στον Αντωνακη μαύρες σακούλες γεμάτες με χρήματα
Όλα αυτά φυσικά στην πορεία με το γνωστό κόλπο της παραγραφής ξεχάστηκαν
Αλήθεια ο Αντωνάκης που έχει δουλέψει όλα αυτά τα χρόνια και έχει αποκτήσει αμύθητη περιουσία



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άλλες 4 απολύσεις σήμερα Τεταρτη  'Στο Κόκκινο '.Συνολο 7.'Ειρηνη Προμπονα,Γιαννης Ανδρουλιδακης (ο γνωστος αληταρας της καταπατησης του City Plaza, και τοσων αλλων αθλιοτητων που εχει κανει, που τα κονομαει από τοσες ΜΚΟ  που εχει «φτιαξει») , Μελινα Βελιμεζη,Νικος Μπετσιμεας (άλλος γνωστος αληταρας).Το σχέδιο για την οικονομική βιωσιμότητα του σταθμού συνεχιζεται'(sic). Απλά χωρίς εργαζόμενους... τι να τους κάνεις αλλωστε απλοί αριθμοί είναι....



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


60 Εκατομμύρια για μίζες για Εμβόλια γρίπης 23 δις ζημιά μιας χρονιάς που τα έχουν Παραγράψει




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αγαπητοί συμπατριώτες
Είναι πασίγνωστο ότι το μοναδικό όπλο ενός ανθρώπου που δεν διαθέτει καμιά ικανότητα προκειμένου να πείσει τους τριγύρω του είναι το πλούσιο θράσος το οποίο άλλωστε είναι και το κυριότερο χαρακτηριστικό τής… απατεωνιάς. Φαίνεται, όμως, ότι οι κατά καιρούς κυβερνήτες τής χώρας αυτής, ανήκοντες στην τάξη τών απατεώνων δεν κατάλαβαν ποτέ τι παιχνίδια τους παίζει ο βόρειος γείτονας, απατεώνας και αυτός, αλλά από χρόνια τώρα έχουν ενδώσει στις προκλητικές απαιτήσεις του (όνομα κρατιδίου, αλυτρωτισμός) συζητώντας τα… ασυζήτητα στο όνομα μιας κατευθυνόμενης υψηλής, τάχα, εξωτερικής πολιτικής.
Σε μήνυμα που έστειλα πριν από λίγες μέρες είχα επισυνάψει και έναν χάρτη τής περιοχής σύμφωνα με τις απαιτήσεις τών… γειτόνων σύμφωνα με τον οποίον  οι 3 άλλοι γείτονες (Γιουγκοσλαβία, Βουλγαρία και Ελλάδα) είχαν διαμοιράσει τα ιμάτια τού… αλύτρωτου κράτους καταπνίγοντας τα δίκια τους, ενώ ταυτόχρονα διερωτήθηκα γιατί οι… “γείτονες” δεν έκαναν καμιά αναφορά στον εκ δυσμάς γείτονά τους, την Αλβανία.
Προχθές έλαβα το επισυναπτόμενο το οποίο και σας στέλνω προκειμένου να περιγραφτεί η υπάρχουσα πραγματικότητα την οποία επί 10ετίες την παραβλέπουν οι Έλληνες (;;;) ΥΠΕΞ για να διατηρηθεί έτσι η προσδοκώμενη ισορροπία, τάχα, κατ’ αυτούς στα Βαλκάνια. Δεν αντιλέγω, καλή η… “ισορροπία”, αλλά με ποιες προϋποθέσεις;
Το επισυναπτόμενο άρθρο είναι μια υπενθύμιση σε όσους βιάζονται να κλείσουν το θέμα ξεχνώντας (!!!) και αδιαφορώντας για την ύπαρξη αυτής τής παραμέτρου. Δεν θέλω να σας κουράσω περισσότερο, το μόνο που θέλω να σημειώσω είναι το γεγονός ότι, εκτός από τα παραμονιάτικα βδελύγματα τών ΜΜΕ εναντίον τών συλλαλητηρίων συνέχισαν και μετά να παρουσιάζουν τις αντεθνικές τους θέσεις, ισχυριζόμενοι, ότι τα συλλαλητήρια έγιναν αφορμή, τάχα, για να διακοπεί η μέχρι σήμερα πρόοδος τών συνομιλιών. Κι’ εγώ, ως ένας απλός πολίτης, ερωτώ:
―«Για ποια διακοπή τής προόδου τών συνομιλιών κάνουν λόγο;»
―«Γιατί, ευθύς εξ αρχής, δεν ενημέρωσαν τον ελληνικό λαό μέχρι που είναι διατεθειμένοι να τραβήξουν το σχοινί;»
―«Γιατί ενώ η άλλη πλευρά στο τραπέζι τών… συζητήσεων (που δεν έπρεπε να ξεκινήσουν καν) προβάλλουν αδικαιολόγητη αδιαλλαξία
      ενώ οι δικοί μας - υποτίθεται - αντιπρόσωποι σπεύδουν να παραχώνουν τα σκουπίδια κάτω από το χαλί αδιαφορώντας για το τι πρόκειται να               συμβεί στο άμεσο μέλλον;»
       Τέλος, αν με κουτοπονηριές κατορθώνει η κάθε μειοψηφία να κυβερνά την χώρα μας, τούτο δεν σημαίνει ότι μπορεί να κάνει και ότι τής γουστάρει και τούτο γιατί ο ελληνικός Λαός δεν τους έχει δώσει τέτοια εξουσιοδότηση.
Με πατριωτικούς χαιρετισμούς.

Οι Αλβανοί προαναγγέλλουν την διάσπαση των Σκοπίων: «Δεν μας νοιάζει καμία συμφωνία - Εμείς Ιλλυρίδα θα ονομαστούμε»

Αλβανικές οργανώσεις προτρέπουν τους αλβανόφωνους να μην συμμετάσχουν στο δημοψήφισμα για την μετονομασία των Σκοπίων κατόπιν συμφωνίας με την Ελλάδα καθώς το αλβανικό στοιχείο δεν ενδιαφέρεται για τον όρο «Μακεδονία» και ζητάει ομοσπονδιοποίηση της χώρας και ίδρυση της «Δημοκρατίας της Ιλλυρίδας»
Έτσι όπως όλα δείχνουν η οποιαδήποτε συμφωνία που η ελληνική κυβέρνηση θα επιχειρήσει χάριν των Αμερικανών να προωθήσει δεν θα τύχει καμίας αποδοχής ούτε από το σλαβικό αλλά ούτε και από το αλβανικό στοιχείο της χώρας των Σκοπίων.
«Οι Αλβανοί δεν βρίσκονται σε αδράνεια και απραξία και επιχειρούν να βγουν μπροστά διεθνώς ως ξεχωριστή οντότητα»αναφέρουν σκοπιανά ΜΜΕ και το Βαλκανικό Περισκόπιο
Οι Αλβανοί δεν χρειάζονται δημοψηφίσματα άλλων ανθρώπων, αλλά θα πρέπει να επιταχύνουν τη διαδικασία εφαρμογής του δημοψηφίσματος του 1992, στο οποίο η προσέλευση ανήλθε στο 98% από το Κουμάνοβο μέχρι την Πρέσπα.
Με την πράξη τους αυτή έδειξαν την αποφασιστικότητά τους και την βούλησή τους για τη λειτουργία μιας Κοινής Πολιτείας, στην οποία η «Δημοκρατία της Ιλλυρίδας» και η «Δημοκρατία της Μακεδονίας» θα είναι ίσες.
Αυτή είναι η τελευταία επιλογή των Αλβανών, για οποιαδήποτε άλλοι επιλογή οι Αλβανοί της Ιλλυρίδας δεν θα συμμετάσχουν», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ιδρυτικό συμβούλιο του Κινήματος της Ιλλυρίδας
Εν ολίγοις ούτε οι Αλβανοί επιθυμούν την σύνθετη ονομασία και θέλουν στην ουσία την διάσπαση της χώρας σε δύο ξεχωριστά κρατίδια, το οποίο αλβανικό στο μέλλον θα ενοποιηθεί με το Κόσοβο και εν τέλει με την Αλβανία στα πλαίσια της «Μεγάλης Αλβανίας» ένα σχέδιο που προωθείται από την Άγκυρα προς περικύκλωση του Ελληνισμού.
Η αλήθεια είναι ότι ο Ρ.Τ.Ερντογάν δεν επιθυμεί την αλλαγή ονομασίας των Σκοπίων όχι γιατί τον ενδιαφέρουν οι ορθόδοξοι σλαβικοί πληθυσμοί της χώρας, αλλά επειδή έτσι πιστεύει και ορθώς ότι η Ελλάδα δεν θα συμφωνήσει ποτέ και η χώρα θα διασπαστεί νομοτελειακά καθώς δεν θα μπει στο ΝΑΤΟ.
Εάν δε, υπάρξει κάποια συμφωνία τότε θα την μπλοκάρει ο ίδιος εκβιάζοντας τους Αμερικανούς για να πετύχει την διάσπαση των Σκοπίων και πάλι εκτός εάν πάρει βαριά ανταλλάγματα εις βάρος φυσικά... του Ελληνισμού.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Ξυλούρης
Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου 2018, 13:49
Στην ακμή της καριέρας του, ο Νίκος Ξυλούρης αντιλήφθηκε ότι έχει καρκίνο και πιο συγκεκριμένα όγκο στους πνεύμονες με μετάσταση στον εγκέφαλο. Έπειτα από μεγάλο αγώνα, πολλαπλές εγχειρήσεις και αρκετή ταλαιπωρία έχασε τη μάχη στο Αντικαρκινικό Πειραιώς στις 8 Φεβρουαρίου 1980, σε ηλικία μόλις 43 χρόνων.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τουλάχιστον 100 Συριοι στρατιωτες νεκροί έπειτα από επίθεση στο αρχηγείο των Κουρδικών Δημοκρατικών Δυνάμεων στη Συρια
Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου 2018, 07:36
Πάνω από 100 άνδρες των δυνάμεων που πρόσκεινται στη Συριακη Δημοκρατια του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ σκοτώθηκαν όταν ο δυτικος αποικιοκρατικος  συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ και οι τοπικοί εταίροι του –οι λεγόμενες Κουρδικές Δημοκρατικές Δυνάμεις στη Συρια (ΚΔΔΣ)– απέκρουσαν μια ευρείας κλίμακας, συντονισμένη επίθεση αργά το βράδυ της Τετάρτης και τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, δήλωσε αμερικανός κυβερνητικός αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.
Οι «δημοκρατικες κυβερνητικες συριακες δυνάμεις» αυτές συμπεριλάμβαναν «περίπου 500 άνδρες σε έναν μεγάλο, αραιό σχηματισμό, υποστηριζόμενο από πυροβολικό, άρματα μάχης, συστήματα εκτόξευσης πολλαπλών ρουκετών και όλμους», ανέφερε ο ίδιος αξιωματούχος της κυβέρνησης των ΗΠΑ.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις 22 Απριλίου οι προεδρικές εκλογές στη Βενεζουέλα
 Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου 2018, 03:03
Οι προεδρικές εκλογές στη Βενεζουέλα, στις οποίες ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο θα διεκδικήσει νέα θητεία, πρόκειται να διεξαχθούν την 22α Απριλίου, ανακοίνωσε την Τετάρτη το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο (Consejo Nacional Electoral, CNE), η εκλογική επιτροπή της λατινοαμερικάνικης χώρας.
«Οι προεδρικές εκλογές προκηρύσσονται για την 22α Απριλίου», δήλωσε η πρόεδρος του CNE, η Τιμπισάι Λουσένα, μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης προκειμένου μεταξύ άλλων να συμφωνηθεί η ημερομηνία διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας στη χώρα σε κρίση.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία: Ο δυτικος αποικιοκρατικος  συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ βομβάρδισε Συριακες δημοκρατικες κυβερνητικές δυνάμεις
Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου 2018, 02:33
Ο δυτικος αποικιοκρατικος συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ο οποίος μάχεται δηθεν εναντίον του Ισλαμοφασιστικού Κράτους (ΙΚ) γνωστοποίησε την Τετάρτη ότι εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές εναντίον «συριακών δημοκρατικών δυνάμεων», τις οποίες κατηγόρησε ότι προχώρησαν σε μια απρόκλητη επίθεση εναντίον ενός αρχηγείου των Κουρδικών Δημοκρατικών Δυνάμεων στη Συρια (ΚΔΔΣ).
Σε ένα δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε, ο αποικιοκρατικος συνασπισμός διευκρίνισε ότι στελέχη του βρίσκονταν μαζί με τους μαχητές των ΚΔΔΣ, μιας συμμαχίας κουρδικών  ένοπλων παρατάξεων η οποία δρα στη βόρεια και την ανατολική Συρία, κατά τη διάρκεια της επίθεσης, 8 χιλιόμετρα ανατολικά της γραμμής αποκλιμάκωσης στον Ευφράτη Ποταμό.
«Υπερασπιζόμενος τις δυνάμεις του Αποικιοκρατικου συνασπισμού και τους εταίρους του, ο Αποικιοκρατικος συνασπισμός διεξήγαγε πλήγματα εναντίον των επιτιθέμενων δυνάμεων για να απωθήσει την επίθεση εναντίον των εταίρων που συμμετέχουν στην αποστολή του Αποικιοκρατικου συνασπισμού για να ηττηθεί το Ντάες (σ.σ. ακρώνυμο του ΙΚ στα αραβικά)», κατά την ανακοίνωση.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Να μου πούνε πώς δέχονταν να κάθονται στη Βουλή με αυτά τα καθάρματα» είπε ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης. (29/09/2013) Και απάντηση δεν έχει πάρει ακόμα. Μόνο καντάρια λάσπης.
"Παίρνοντας το λόγο κατά τη διάρκεια συναυλίας για τον απόδημο Ελληνισμό , ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης δήλωσε ντροπή που είναι Έλληνας «γιατί περίμεναν να σκοτωθεί ένα παλληκάρι για να δράσουν».
«Να μου πούνε πώς δέχονταν να κάθονται στη Βουλή με αυτά τα καθάρματα», είπε ο Μίκης Θεοδωράκης και αναρωτήθηκε: «Ξαφνικά βρέθηκε αυτή η οργάνωση να είναι εγκληματική; Δεν ήξεραν όλοι αυτοί, και η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση ότι στενάζει η κοινωνία από κάτω; Ένας γιατρός στη Νίκαια έκανε λόγο για 1.000 μαχαιρώματα.»"
http://www.fortunegreece.com/article/xespasma-tou-miki-theodoraki-gia-ti-chrisi-avgi-vinteo/
ΚΑΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΣΕ (τρεις μέρες πριν το χαμό του Φύσσα  15/9/2013)
«Να κοπεί το χέρι των δολοφόνων», ζήτησε ο Μίκης Θεοδωράκης καταδικάζοντας την επίθεση κατά των αφισοκολλητών του ΚΚΕ από μέλη της Χρυσής Αυγής σε δήλωσή του στη συντακτική ομάδα της ΚΑΠ Σπίθα.
http://www.newsbomb.gr/politikh/story/346434/theodorakis-gia-hrysi-aygi-na-kopei-to-heri-ton-dolofonon#ixzz56Wdf8Npf




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΠΕΚΑ, ο νέος φορέας για προνοιακά επιδόματα

Αντι να δωσει νεες αρμοδιοτητες στους Δημους η κυβερνηση αφαιρει και οσες σημερα εχουν. Δημιουργει νεο οργανισμο "διανομης επιδοματων".
Ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης είναι ο νέος φορέας που αντικαθιστά τον ΟΓΑ και αναλαμβάνει συνολικά τη χορήγηση των προνοιακών επιδομάτων και οικονομικών ενισχύσεων, τον συντονισμό των κοινωνικών υπηρεσιών για την οικονομική στήριξη και κοινωνική ένταξη οικογενειών και ευπαθών ομάδων του πληθυσμού αλλά και όλες τις ενέργειες που σχετίζονται με τη διαχείριση και την εκτέλεση προγραμμάτων και δράσεων για το σύνολο των προνοιακών πολιτικών του κράτους.
Ο ΟΠΕΚΑ σε συνδυασμό με τον Εθνικό Μηχανισμό των 240 Κέντρων Κοινότητας των δήμων, που πληροφορούν τους πολίτες για τα δικαιώματά τους σε επιδόματα, παροχές και υπηρεσίες, αποτελούν τους δύο βασικούς πυλώνες του λεγόμενου ψηφιακού προνοιακού κράτους κοινωνικής αλληλεγγύης, ενώ η ηλεκτρονική διασταύρωση στοιχείων αλλά και οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι που θα διενεργούνται θα εξασφαλίζουν τη διαφάνεια των διαδικασιών.
Ο νέος φορέας θα είναι υπεύθυνος για τη χορήγηση του ενιαίου επιδόματος παιδιού, του επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης στους ανασφάλιστους υπερήλικες, ασφαλιστικής ικανότητας και εξόδων κηδείας σε περίπτωση θανάτου, αλλά και των επιδομάτων σε άτομα με αναπηρίες.
Παράλληλα θα διαχειρίζεται τις παροχές και τις υπηρεσίες του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας αλλά και το σύνολο των προνοιακών παροχών, των οικονομικών και εισοδηματικών ενισχύσεων αλλά και των κοινωνικών υπηρεσιών για την οικονομική στήριξη ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.
Συγκεκριμένα τα επιδόματα για τα άτομα με αναπηρία είναι:
1. Επίδομα κίνησης σε παραπληγικούς, τετραπληγικούς και ακρωτηριασμένους.
2. Διατροφικό επίδομα σε νεφροπαθείς, μεταμοσχευμένους πνευμόνων και μυελού των οστών καθώς και σε αλλοδαπούς και ομογενείς νεφροπαθείς, μεταμοσχευμένους καρδιάς, ήπατος.
3. Οικονομική ενίσχυση ατόμων με βαριά αναπηρία.
4. Οικονομική ενίσχυση ατόμων με βαριά νοητική υστέρηση.
5. Οικονομική ενίσχυση παραπληγικών - τετραπληγικών και ακρωτηριασμένων ανασφάλιστων και ασφαλισμένων του Δημοσίου.
6. Ενίσχυση ατόμων με συγγενή αιμολυτική αναιμία (μεσογειακή - δρεπανοκυτταρική - μικροδρεπανοκυτταρική κ.λπ.) ή συγγενή αιμορραγική διάθεση (αιμορροφιλία κ.λπ.), Σύνδρομο Επίκτητης Ανοσοανεπάρκειας (AIDS).
7. Οικονομική ενίσχυση κωφών και βαρήκοων ατόμων.
8. Οικονομική ενίσχυση ατόμων με αναπηρία όρασης.
9. Οικονομική ενίσχυση ατόμων με εγκεφαλική παράλυση.
10. Εισοδηματική ενίσχυση ασθενών και αποθεραπευμένων χανσενικών και μελών των οικογενειών τους.
Σε ό,τι αφορά τις προνοιακές παροχές, τις οικονομικές και εισοδηματικές ενισχύσεις αλλά και τις κοινωνικές υπηρεσίες για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων, αυτές είναι οι εξής:
1. Επίδομα Στεγαστικής Συνδρομής σε ανασφάλιστους υπερήλικες.
2. Εισοδηματική ενίσχυση Οικογενειών Ορεινών Μειονεκτικών Περιοχών.
3. Η Κάρτα Μετακίνησης Πολυτέκνων.
4. Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.
5. Προγράμματα και δράσεις προνοιακής πολιτικής του υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
6. Η χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας στους μοναχούς και μοναχές που είναι εγγεγραμμένοι στα μοναχολόγια Ιερών Μονών ή Μητροπόλεων της Ελλάδας, ζουν στις Ιερές Μονές ή τα εξαρτήματα αυτών και δεν συνταξιοδοτούνται από Φορέα ημεδαπής -πλην ΟΠΕΚΑ- ή αλλοδαπής. Το δικαίωμα αυτό παρέχεται και στους Ελληνες κληρικούς και μοναχούς των Πατριαρχείων της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας καθώς και σε μοναχούς της Ιεράς Μονής Σινά.
Στο νομοσχέδιο προβλέπεται ότι διατηρούνται ανέπαφες στο σύνολό τους οι οργανικές θέσεις του πρώην ΟΓΑ, με το προσωπικό να διατηρεί τα μισθολογικά του κλιμάκια, τις ειδικότητες, τους βαθμούς και τις πάσης φύσης παροχές και αποδοχές που απορρέουν από την προηγούμενη κατάστασή τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες του αρμόδιου υπουργείου, πρόκειται για συνολικά 275 εργαζόμενους οι οποίοι θα απασχοληθούν σε εννιά κεντρικές και άλλες εννιά περιφερειακές διευθύνσεις στις έδρες των αντίστοιχων Περιφερειών.
Οι πρώτες αντιδράσεις δεν άργησαν να έρθουν, με τον τομέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του να εκφράζει την αντίθεσή του προς τη σύσταση του ΟΠΕΚΑ με το επιχείρημα ότι αφαιρούνται αρμοδιότητες από την τοπική αυτοδιοίκηση.
Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης υποστηρίζει ότι με τον ΟΠΕΚΑ διευρύνεται το σύστημα των Κέντρων Κοινότητας, που ανήκουν στις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων, ενισχύοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την τοπική αυτοδιοίκηση.
«Αυτό που αφαιρείται πράγματι είναι η ταλαιπωρία των ΑμεΑ. Δεν γνωρίζουν πότε ακριβώς θα πληρωθούν το επίδομά τους, δεν μπορούν να προγραμματίσουν με ασφάλεια τη ζωή και την καθημερινότητά τους, ενώ για να φτάσουν να λάβουν το επίδομα πρέπει να υπομείνουν έναν Γολγοθά γραφειοκρατίας. Τα προνοιακά-αναπηρικά επιδόματα θα δίνονται πλέον με διαφανή τρόπο, σε συγκεκριμένες και σταθερές ημερομηνίες, με σύγχρονες ηλεκτρονικές διαδικασίες, χωρίς καμία “διαμεσολάβηση” στα κρίσιμα σημεία της διαδικασίας, από ένα έγκυρο ΝΠΔΔ που αναλαμβάνει τον ρόλο της στήριξης όλων των Ελλήνων πολιτών οι οποίοι λαμβάνουν προνοιακά επιδόματα» σχολιάζουν πηγές του υπουργείου.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



48ωρη απεργία στο Κόκκινο, στον ΣΥΡΙΖΑ οι εργαζόμενοι
Απολύσεις στο Κόκκινο. Ήταν δίκαιο, έγινε πράξη
Με το σύνθημα του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ γραμμένο στο πανό τους δεκάδες άτομα, εργαζόμενοι «Στο Κόκκινο» και στην «Αυγή», συγκεντρώθηκαν έξω από τον σταθμό και πήγαν με πορεία έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτυρόμενοι για τις απολύσεις επτά συναδέλφων τους.
Οι απολύσεις ξεκίνησαν πριν από δέκα μέρες, όταν ο «σταθμός που ακούει»(sic) ανακοίνωσε τις πρώτες τρεις και χθες γιόρτασε τα 12 χρόνια λειτουργίας του με άλλες τέσσερις -μέλη της απεργιακής επιτροπής και οι τέσσερις.
«Δεν θέλουμε δουλειά, δεν θέλουμε μισθό, θέλουμε τον Τσίπρα ξανά πρωθυπουργό», «Μέσα στην κρίση ο ΣΥΡΙΖΑ έχει λύσεις, 10, 100, χιλιάδες απολύσεις», ανάμεσα στα συνθήματα των συγκεντρωμένων, οι οποίοι αποχώρησαν χωρίς να συναντηθούν με τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Παν. Ρήγα, όπως αναμενόταν αρχικά.
Στις 12 το μεσημέρι ξεκίνησε και η 48ωρη απεργία που κήρυξαν στο ραδιόφωνο και στην ιστοσελίδα του (stokokkino.gr) ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ και ΕΤΕΡ και αφορά όλους τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς ραδιοφωνίας.
«Η απεργία πραγματοποιείται έπειτα από τις τέσσερις νέες απολύσεις στις οποίες προχώρησε η εργοδοσία του σταθμού και οι οποίες προστίθενται στις ήδη υφιστάμενες απολύσεις εργαζομένων, που δεν συναίνεσαν στη μείωση των αποδοχών τους, ενώ ήδη τους οφείλονταν δεδουλευμένες αποδοχές πλέον των δύο μηνών», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών.
Εργαζόμενοι και σωματεία ζητούν την ανάκληση όλων των απολύσεων, την ομαλοποίηση των εργασιακών σχέσεων στο σταθμό και την καταβολή όλων των οφειλομένων δεδουλευμένων αποδοχών στους συναδέλφους.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κοιτα ποιοι μιλανε για κουκουλες
Με τις υπογραφες Σαμαρα Μητσοτακη και Γεωργιαδη περασε ο νομος για τους μαρτυρες
Η κυβερνηση  ΝΔ – ΠΑΣΟΚ ψηφισε  το 2014 την επεκταση του θεσμου για εγκληματα διαφθορας
Οσοι σημερα φωναζουν για τους «κουκουλοφορους» μαρτυρες εβαλαν τη σφραγιδα τους το 2014 για την επεκταση του θεσμου προστασιας μαρτυρων σε υποθεσεις διαφθορας και βλαβης δημοσιου συμφεροντος



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επεισοδια στην εκλογη του νεου Μητροπολιτη Μανης.
 Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν την Τετάρτη στο προαύλιο της Μονής Πετράκη όταν δεκάδες κάτοικοι της Μάνης –μεταξύ των οποίων και ο δήμαρχος Μάνης, αλλά και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θανάσης Δαβάκης- συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Μάνης – Γυθείου.
Οι Μανιάτες αντιδρούν στην εκλογή του Χρυσοστόμου Παπαθανασίου και ζητούσαν επιμόνως να εκλεγεί Μητροπολίτης ο Αρχιμανδρίτης Συμεών Λαμπρινάκος, επειδή τον θεωρούν «δικό τους» άνθρωπο, ενώ ο δεύτερος επιβλήθηκε από την Εκκλησία.
Η ένταση ήταν τόσο μεγάλη που χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας. Οι κάτοικοι ζητούσαν επίμονα να εκλεγεί Μητροπολίτης ο Αρχιμανδρίτης Συμεών Λαμπρινάκος.
Ενώ φωναζαν «αναξιος» για τον νέο Μητροπολιτη Χρυσοστομο.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ερευνα στις μασονικες στοες  για διαφθορα και ατασθαλιες. Το ελλειμα στα ταμεια τους φτανει τα 120.000 ευρω.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΡΙΑ
Στη Μόσχα, ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Αμυνας Ιγκορ Κονανσένκοφ, κατηγόρησε χθες «μία ή περισσότερες χώρες με προηγμένη τεχνολογία» ότι ενοχλούνται από το ρόλο - κλειδί της Ρωσίας στον πόλεμο της Συρίας. Τις κατηγόρησε ότι υποστηρίζουν τους τζιχαντιστές του πρώην «Μετώπου Νούσρα», προβλέποντας ότι οι τελευταίοι «θα μαχαιρώσουν πισώπλατα» τους «ευεργέτες» τους. Παράλληλα και ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, στο Σότσι κατηγόρησε ξανά τις ΗΠΑ ότι επεξεργάζονται σχέδια για το διαμελισμό της Συρίας, σχεδιάζοντας την επ' αόριστον δράση αμερικανικών στρατευμάτων στο συριακό έδαφος με διάφορα προσχήματα.
Στην Τεχεράνη, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου μετέβη εκτάκτως με στόχο τη συζήτηση της τουρκικής χερσαίας επέμβασης στο Αφρίν, την οποία αποδοκίμασε ανοικτά ο Ιρανός Πρόεδρος Χασάν Ροχανί σε συνέντευξη Τύπου στις 6/2, τονίζοντας ότι «δεν ωφελεί καμία χώρα της περιοχής».
Στην Αγκυρα, πάλι, ο εκπρόσωπος του Τούρκου Προέδρου Ρ. Τ. Ερντογάν, Ιμπραχίμ Καλίν, δήλωσε πως παρά τις διαφορές με τις ΗΠΑ η Τουρκία επιθυμεί την αποκατάσταση των διμερών σχέσεων εμπιστοσύνης, όμως προκάλεσε την κυβέρνηση Τραμπ να την κερδίσει «κάνοντας απτά βήματα στο έδαφος». Οι δηλώσεις Καλίν αποκτούν ιδιαίτερη σημασία ενόψει της επίσκεψης που έχει προγραμματίσει το Σαββατοκύριακο στην Κωνσταντινούπολη ο Αμερικανός σύμβουλος Εθνκής Ασφάλειας Χ. Μακμάστερ και ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον, που αναμένεται από την επόμενη βδομάδα στην Αγκυρα. Οι ΗΠΑ εκφράζουν έντονη ανησυχία για την επέμβαση της Τουρκίας στη βόρεια Συρία και τις απειλές για την πόλη Μανμπίτζ, όπου διατηρούν δυνάμεις.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΛΙΒΑΝΟΣ - ΙΣΡΑΗΛ
Αγριεύει η κόντρα για ενεργειακούς ανταγωνισμούς
ΒΗΡΥΤΟΣ.--
Οι προετοιμασίες που έχουν ξεκινήσει εδώ και μήνες οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις μπροστά στην πιθανότητα εξαπόλυσης νέου πολέμου στο Λίβανο με κεντρικό στόχο την εξουδετέρωση της σιιτικής οργάνωσης «Χεζμπολάχ», σε συνδυασμό με τα σχέδια ανέγερσης τείχους στη μεθόριο Ισραήλ - Λιβάνου και την αμφισβήτηση της λιβανέζικης ΑΟΖ, με φόντο τους σχεδιασμούς για την αξιοποίηση υποθαλάσσιων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου, προκαλούν έντονες αντιδράσεις και ανησυχία στην ηγεσία του Λιβάνου.
Χτες βράδυ, συνεδρίασε εκτάκτως το Ανώτατο Συμβούλιο Αμυνας υπό την προεδρία του Λιβανέζου Προέδρου Μισέλ Αούν, διατάσσοντας το στρατό να αντιμετωπίσει το Ισραήλ σε περίπτωση που το τελευταίο τολμήσει να υλοποιήσει τα σχέδια για την ανέγερση τσιμεντένιου τείχους στα σύνορα αμφοτέρων πλευρών επειδή εντάσσεται σε ευρύτερο σχέδιο υφαρπαγής λιβανέζικου εδάφους. «Αυτό το τείχος εάν κτιστεί, θα θεωρηθεί επίθεση κατά του Λιβάνου» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της αποστολής κυανοκράνων του ΟΗΕ (UNIFIL) στα σύνορα Λιβάνου - Ισραήλ, Αντρέα Τενέντι,δήλωσε πως έχει ξεκινήσει εντατικές διαβουλεύσεις με Λιβανέζους και Ισραηλινούς αξιωματούχους, με στόχο την αποτροπή ενδεχόμενης σύγκρουσης και την εξεύρεση «κοινής λύσης». Ο Τενέντι, μιλώντας στο πρακτορείο ΑΡ από την έδρα της αποστολής κυανοκράνων στην πόλη Νακούρα του νοτίου Λιβάνου, προειδοποίησε ότι οποιεσδήποτε εργασίες επιχειρηθεί να γίνουν «κατά μήκος της Μπλε Γραμμής θα πρέπει να γίνουν σε συντονισμό με τη διοίκηση της UNIFIL, ώστε να αποτραπούν παρεξηγήσεις και αύξηση της έντασης». Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι το βράδυ της περασμένης Δευτέρας Λιβανέζοι και Ισραηλινοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι ξεκίνησαν διαβουλεύσεις στα γραφεία της UNIFIL, με αφορμή τις προσπάθειες των Ισραηλινών για την ανέγερση τείχους στα σύνορα με το Λίβανο.
Την περασμένη βδομάδα, ο Ισραηλινός ακροδεξιός υπουργός Αμυνας Αβιγκντορ Λίμπερμαν απείλησε το Λίβανο με πόλεμο, απαιτώντας από τη λιβανέζικη κυβέρνηση να μην επιτρέψει σε ξένες πετρελαϊκές εταιρείες να προχωρήσουν τις έρευνες σε υποθαλάσσια κοιτάσματα, με το «επιχείρημα» ότι δεν ανήκουν στη λιβανέζικη αλλά στην ισραηλινή ΑΟΖ (Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη εκμετάλλευσης). Οι δηλώσεις του Λίμπερμαν προκάλεσαν αγανάκτηση και στον Λιβανέζο πρωθυπουργό Σαάντ Χαρίρι και στην ηγεσία της «Χεζμπολάχ», χαρακτηρίζοντάς τες «κατάφωρη πρόκληση που ο Λίβανος απορρίπτει».




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Το χτυπημα του  συνασπισμού των ΗΠΑ στη Συρία είναι μια «επιθετική πράξη» - Ρώσος βουλευτής
 8 Φεβ, 2018 - 07:30
Το χτυπημα από τον συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ σε συριακές δημοκρατικες κυβερνητικές δυνάμεις είναι μια πρωτοφανής πράξη επιθετικότητας, δήλωσε ο Ρώσος βουλευτής Φραντ Κλίντσεβιτς.
"Οι ενέργειες του συνασπισμού των ΗΠΑ δεν συμμορφώνονται με τους νόμους. Αναμφισβήτητα, είναι επιθετικότητα », δήλωσε στο Interfax την Πέμπτη ο Κλίνσεβιτς, ο πρώτος αναπληρωτής πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας του Συμβουλίου Ομοσπονδίας.
"Οι Αμερικανοί δεν έχουν ενεργήσει ποτέ τόσο ανοιχτά πριν στη Συρία - αυτό είναι πρωτοφανές".
Την Τετάρτη, ο αποικιοκρατικος συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ δήλωσε ότι πραγματοποίησε αρκετές «αμυντικές» αεροπορικές επιδρομές στις δυνάμεις της Συρίας για αντίποινα για το τι χαρακτήρισαν ως « μη προκληθείσα» επίθεση κατά των λεγόμενων Κουρδικων Δημοκρατικών Δυνάμεων και ξένων στρατιωτικών συμβούλων.
Περισσότεροι από 100 μαχητές ευθυγραμμισμένοι με τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Ασάντ σκοτώθηκαν στο χτυπημα, ανέφερε το Reuters επικαλούμενοι έναν ανώνυμο αξιωματούχο των ΗΠΑ.
Η  επίθεση διεξήχθη μετά από τη σύρραξη των δυνάμεων υπέρ της Συριακης Δημοκρατιας που προκάλεσαν μια μη προκληθείσα επίθεση εναντίον των καθιερωμένων αρχηγών των κουρδικων δημοκρατικών δυνάμεων στη Συρία, δήλωσε ο αποικιοκρατικος συνασπισμός.
Αν και δεν υπάρχει νομική δικαιολογία για την αμερικανική παρουσία στη Συρία, η οποία έχει υποστεί εξαετή σύγκρουση και μερική κατοχή από το Ισλαμοφασιστικό Κράτος, ένας εκπρόσωπος του Πενταγώνου είπε τον Δεκέμβριο ότι οι αμερικανικές δυνάμεις θα παραμείνουν « όσο χρειαζόμαστε, εταίρους και να αποτρέψει την επιστροφή τρομοκρατικών ομάδων. "Το Πεντάγωνο παραδέχθηκε νωρίτερα ότι έχει στη Συρία 1.720 στρατιώτες, περισσότερο από τρεις φορές περισσότερους από αυτούς που είχε αναγνωρίσει προηγουμένως.
Τον Μάιο του περασμένου έτους, οι δυνάμεις των ΗΠΑ στη Συρία βομβάρδιζαν μια ομάδα πολιτοφυλακών που αγωνίζονταν παράλληλα με τις δυνάμεις της Συριακής Κυβέρνησης στη νότια Συρία. Ο αποικιοκρατικος συνασπισμός δήλωσε σε δήλωσή του ότι οι συριακές δυνάμεις « αποτελούσαν απειλή» για τις ΗΠΑ και τα στρατεύματα εταίρων στη στρατιωτική βάση Tanf κοντά στα σύνορα Συρίας-Ιράκ-Ιορδανίας.
Το αεροπορικο χτυπημα καταδικάστηκε από τη Μόσχα. Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι αποτελεί μια ακόμη παραβίαση της κυριαρχίας της Συρίας από τις ΗΠΑ.
"Η αμερικανική κυβέρνηση εξήγησε το χτυπημα στις  δημοκρατικες κυβερνητικές συριακές δυνάμεις, λέγοντας ότι οι δυνάμεις αυτές αποτελούσαν απειλή για την κουρδικη ενωση, η οποία συνεργάζεται με τον αποικιοκρατικο συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ " , δήλωσε ο Λαβρόφ τον Μάιο. " Όποια και αν είναι η αιτία της αμερικανικής διοίκησης να λάβει αυτή την απόφαση, αυτή το χτυπημα είναι παράνομη ενεργεια. Είναι μια άλλη σκληρή παραβίαση της κυριαρχίας της Συρίας. "
Στις αρχές Ιουνίου, ο αποικιοκρατικος συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ έπληξε τις συριακές δημοκρατικες κυβερνητικές δυνάμεις κοντά στη βάση εκπαίδευσης του At-Tanf και κατέλυσε ένα οπλισμένο drone έξω από τη ζώνη αποκατάστασης. "Οι ΗΠΑ διενήργησαν χτυπηματα εναντίον δύο τεχνικών οχημάτων που εκτιμήσαμε ότι αποτελούσαν απειλή για τις δυνάμεις του Αποικιοκρατικου συνασπισμου στη φρουρά At-Tanf " ,δήλωσε ο Διευθυντής Ενεργειακής Επίλυσης, ο συνταγματάρχης Ryan Dillon.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ναταλια Ρασσουλη
Να πω πως, εκτός του ότι με εκφράζει η επιστολή του Ξαρχάκου, είμαι σίγουρη και για την αναφορά του στον Χατζιδάκι, ότι αν ζούσε θ' ακούγαμε τον εξάψαλμο...
Να συμπληρώσω ότι ακόμα έχω την εικόνα του Ξαρχάκου μπροστά μου όταν βαριά αποχαιρέτησε τη σωρό του Τζίμη Πανούση.
Και τώρα, ας ξεσκίσουμε τον Ξαρχάκο.

Ξαρχάκος: Ο Μίκης είναι το πρόβλημά σας; -Ανθρωποφαγία και φαρισαϊσμός

 Ο Σταύρος Ξαρχάκος κάνει λόγο για ανθρωποφαγία και φαρισαϊσμό, σχολιάζοντας τους ακραίους χαρακτηρισμούς που ακούστηκαν για τον Μίκη Θεοδωράκη με αφορμή την ομιλία του στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.
«Σαφώς και υπήρξαν ατυχείς εκφράσεις στο λόγο του. Ειλικρινά, όμως, κανείς δεν κατάλαβε την ειρωνεία σε κάποιες φράσεις του;», σημειώνει ο κ. Ξαρχάκος στη δήλωσή του, συμπληρώνοντας ότι πρόθεση του κ. Θεοδωράκη ήταν μόνο η ενότητα των Ελλήνων.
Σε άλλο σημείο παρατηρεί «Οπως πάμε μήπως απαγορευτεί και ο Θεοδωράκης από ''αριστερούς''» και αναρωτιέται «Το πρόβλημα σας είναι ο Μίκης;».

Αναλυτικά η δήλωση του Σταύρου Ξαρχάκου:
«Λίγες μέρες τώρα, πληροφορούμαι την ανθρωποφαγία στο πρόσωπο του Μίκη Θεοδωράκη και θα ήθελα απλώς να επισημάνω, ίσως και να θυμίσω σε όλους μας κάποια πράγματα που ορισμένοι μέσα στην όποια απογοήτευση τους, άλλοι στην θέληση τους για λιθοβολισμό, άλλοι μέσα στον φαρισαϊσμό τους, άλλοι γιατί απλά δεν κατάλαβαν, άλλοι γιατί απλώς αναπαράγουν χυδαιότητες και άλλοι για τον οποιοδήποτε υποκειμενικό τους λόγο, εκφράστηκαν με ακραίους χαρακτηρισμούς για τον σπουδαίο και σπάνιο αυτόν Έλληνα που ζει ανάμεσα μας. Θυμίζω ότι μιλάμε για τον Μίκη Θεοδωράκη
Ο καθένας μας,  λοιπόν,  ας κάνει τον προσωπικό του απολογισμό βίου, πολιτείας και στην συνέχεια ας σκεφτεί πριν μιλήσει.
Σαφώς και υπήρξαν ατυχείς εκφράσεις στο λόγο του. Ειλικρινά, όμως, κανείς δεν κατάλαβε την ειρωνεία σε κάποιες φράσεις του;
Κανείς δεν κατάλαβε ότι η πρόθεση του ήταν μόνο η ενότητα των Ελλήνων και η αγάπη του για την πατρίδα;
(Συγγνώμη που μεταχειρίζομαι την λέξη “πατρίδα”. Σε λίγο καιρό θα απαγορευτεί κι’ αυτή και έτσι όπως πάμε μήπως απαγορευτεί και ο Θεοδωράκης από “αριστερούς”)
Θέλετε μήπως να μου πείτε πως κάποιος αμφισβητεί την “αριστερότητα” -ας μου επιτραπεί ο όρος -του Θεοδωράκη η μήπως την Ελληνικότητα τους; Η μήπως ότι είναι ένας από τους βασικούς εκφραστές και θεμελιωτές της σύγχρονης Ελληνικότητας;
(Και πάλι με συγχωρείτε που μεταχειρίζομαι όρους όπως η  Ελληνικότητα που σε λίγο μπορεί να απαγορευτούν...)
Γεννήθηκα το 1939 στα Εξάρχεια. Και δεν είμαι χρυσαυγίτης.
Θεωρεί, λοιπόν, κάποιος ότι κάτι έπαθε, όπως π.χ. Αλτσχάιμερ (όπως γράφτηκε) αυτό το φωτεινό πνεύμα; Η ότι ξαφνικά ενστερνίστηκε τους χρυσαυγίτες; Όλοι εσείς που τον αποκαθηλώσατε με τόση ευκολία, όταν αυτός ο άνθρωπος φύγει από κοντά μας τι θα κάνετε αλήθεια; θα τραγουδάτε το ''σε πότισα ροδόσταμο με πότισες φαρμάκι'';
Ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριτές.
Ούτε μια στιγμή δεν μου πέρασε από το μυαλό-εμένα που ποτέ δεν δήλωσα αριστερός- ότι ο Μίκης δεν είπε αυτά που είπε-και πείραξαν κάποιους-με απόλυτη ειρωνεία στους οποίους φασίστες.
Μα είναι δυνατόν;
Είμαστε σοβαροί;
Το πρόβλημα σας είναι ο Μίκης;
Θα σας θυμίσω δυο στίχους: “Μα αν δε σε βρω, να μην ξεχνάς, ότι σταυρώνεις το προσκυνάς” . Λίνα Νικολακόπουλου σε μουσική του Μάνου Χατζιδάκι, που αν ζούσε σήμερα είμαι σίγουρος ότι θα ακούγατε τον εξάψαλμο. Και να θυμίσω ότι δεν ήταν χρυσαυγίτης. “Είδα τα ίδια μου παιδιά να δίνουν σ’άλλους τα κλειδιά και με χιλιάδες ψέματα με προδοσίες κι’ αίματα να μου σπαράζουν την καρδιά” (Νίκος Γκάτσος).
Ας μην ξεχνάμε ότι το πρόβλημα του λαού μας από αρχαιοτάτων χρόνων ήταν η ενότητα και η ομοψυχία που έλειπαν πάντα μέχρι σήμερα.
Μη παρακαλώ σας μη λησμονάτε τη χώρα μου”
Τηλεπαιχνίδια, σκάνδαλα, ειδήσεις και γεγονότα που στην πορεία της ιστορίας απλώς θα έχουν παίξει ένα ρόλο αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης αλλά και διαμορφώσεις “πολιτισμού” έτσι ώστε να ξεχνάμε τα σημαντικά προβλήματα της χώρας.
Καλή Τσικνοπέμπτη και προ παντός, Καλή Τηλεθέαση.
Εξάρχεια 7 Φεβρουαρίου 2018.
Σταύρος Ξαρχάκος»




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Χτύπημα αμερικανών στη Deir Ezzor: 137 νεκροί.Είναι σύριοι στρατιώτες, αξιωματικοί της Ιρανικής Φρουράς της Επανάστασης, της Hezbollah, της σιίτικης αφγανικής «Liwa Fatemiyoun » κ.α

 Μια ιατρική πηγή από το στρατιωτικό νοσοκομείο της Deir Al – Azur όπως και πηγή προερχόμενη από τις δυνάμεις της τάξης πιστοποιούν τώρα ότι ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε από το χτύπημα των αμερικανών. Οι αμερικανικές δυνάμεις χτύπησαν κομβόι στρατού και θέσεις πολιτοφυλακών που είναι σύμμαχοί του το  βράδυ της Τετάρτης και το πρωί της Πέμπτης με ελικόπτερα και αεροπλάνα. Οι νεκροί ανέρχονται πλέον στους 137.  Ο απολογισμός επιβαρύνθηκε κι άλλο λόγω του γεγονότος ότι υπήρχαν αρκετοί σοβαρά τραυματίες που υπέκυψαν. Τα θύματα προέρχονται από την «Hezbollah» και τη σιίτικη αφγανική οργάνωση «Liwa Fatemiyoun », από μια άλλη θρησκευτική πολιτοφυλακής και μέλη πολιτοφυλακής που σχετίζονται με  »Hatlah»,  ένας αριθμός αξιωματικών της ιρανικής Επαναστατικής Φρουράς, καθώς και μέλη του συριακού στρατού.
Δημοσιογραφικές πληροφορίες από την πόλη Ντέιρ αλ-Zour είπε, ότι ο Γενικός Γραμματέας του τοπικού παραρτήματος του κόμματος Μπάαθ, τα θεσμικά όργανα και οι δημόσιες υπηρεσίες  κάλεσαν τους υπαλλήλους να δωσουν αίμα, εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των τραυματιών.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



H Συρία καταδίκασε ως έγκλημα πολέμου την επίθεση των αμερικανών
H Δαμασκός κατήγγειλε με απερίφραστο τρόπο την επίθεση που οδήγησε η συμμαχία που διευθύνει η  Washington κατά των φιλοκυβερνητικών μαχητών που έγινε στ΄ανατολικά της χώρας κατά τη διάρκεια της νύχτας της 7ης προς  8 Φλεβάρη. Για τη Δαμασκό αυτή η στρατιωτική επιχείρηση αποκαλείται «έγκλημα πολέμου».
Σύμφωνα με την Washington η επιδρομή της συμμαχίας κατά φιλοκυβερνητικών δυνάμεων και στρατού προκάλεσε πάνω από 100 νεκρούς. Το συριακό Υπ.Εξωτερικών εκτίμησε ότι αυτή η «νέα επίθεση αποτλεί ένα έγκλημα πολέμου κατά της ανθρωπότητας και πιστοποιεί τις προθέσεις των αμερικανών έναντι της Συρίας και της εθνικής της κυριαρχίας». Νωρίτερα σήμερα η κρατική τηλεόραση είχε ήδη χαρακτηρίσει ως «επίθεση» αυτά τα χτυπήματα της διεθνούς αποκαλούμενης συμμαχίας.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας
Έκθεση σοκ για τον πλούτο των Ελλήνων - Κάτω από το 1/3 του μέσου όρου των κρατών του ΟΟΣΑ
07/02/2018 - 15:46
Η κατά κεφαλή περιουσία στην Ελλάδα υπολογίσθηκε το 2014 στα 227.925 δολάρια, έναντι 741.398 δολαρίων που είναι ο μέσος όρος για τις άλλες χώρες του οργανισμού
Ο μέσος πλούτος των Ελλήνων το 2014 ήταν χαμηλότερος από το ένα τρίτο του μέσου πλούτου στις χώρες του ΟΟΣΑ (Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης), σύμφωνα με έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας (The Changing Wealth of Nations 2018).
Η έκθεση καταγράφει τον πλούτο 141 χωρών, τον οποίο υπολογίζει ως το άθροισμα τεσσάρων μεγεθών: του φυσικού κεφαλαίου τους (όπως είναι τα δάση, τα ορυχεία και η αγροτική γη), του ανθρώπινου κεφαλαίου (τα εισοδήματα που θα έχουν οι πολίτες στη ζωή τους), του παραχθέντος κεφαλαίου (κτίρια, υποδομές κ.ά.) και της καθαρής οικονομικής θέσης τους σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο (απαιτήσεις μείον υποχρεώσεις).
Η κατά κεφαλή περιουσία στην Ελλάδα υπολογίσθηκε στα 227.925 δολάρια (σε τρέχουσες ισοτιμίες αγοράς) έναντι 741.398 δολαρίων που είναι ο μέσος όρος για τις χώρες του ΟΟΣΑ.
Σχεδόν το 60% του πλούτου των Ελλήνων οφείλεται στο παραχθέν κεφάλαιο (134.895 δολάρια), ενώ στο ανθρώπινο κεφάλαιο αντιστοιχεί το 46% και στο φυσικό κεφάλαιο το 5,5% (12.546 δολάρια). Αρνητικά επιδρά στον πλούτο η καθαρή οικονομική θέση της χώρας (λόγω του πολύ υψηλού χρέους), που υπολογίζεται σε (κατά κεφαλήν) 25.179 δολάρια ή πάνω από το 11%. Όσον αφορά το φυσικό κεφάλαιο, τη μεγαλύτερη συμβολή έχουν η καλλιεργήσιμη αγροτική γη (4.945 δολάρια) και τα δάση (2.185 δολάρια), ενώ ακολουθούν τα βοσκοτόπια (1.990 δολάρια) και ο ορυκτός πλούτος (1.417 δολάρια).
Η σύνθεση του πλούτου στην Ελλάδα διαφέρει από αυτή του μέσου όρου του ΟΟΣΑ, όπου το 70% οφείλεται στο ανθρώπινο κεφάλαιο και μόνο το 28% στο παραχθέν κεφάλαιο. Χαμηλός είναι στον ΟΟΣΑ, όπως και στην Ελλάδα, ο πλούτος από φυσικό κεφάλαιο (3%), ενώ η καθαρή θέση έναντι του υπόλοιπου κόσμου είναι λίγο αρνητική (-1%).



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Και η οργάνωση που δημοσίευσε τη φωτογραφία το παραδέχεται: Δεν ήταν ναζιστικός χαιρετισμός

Τη μέρα που δόθηκε η ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη στην Πλατεία Συντάγματος για το “Μακεδονικό” η οργάνωση “Κίνηση Χειραφέτησης Αναπήρων: “Μηδενική Ανοχή”” έσπευσε να δημοσιεύσει ένα κείμενο με το οποίο επιτέθηκε σφοδρά στον παραολυμπιονίκη Σίμο Παλτσανιτίδη ο οποίος στάθηκε για κάποια δευτερόλεπτα δίπλα στον Μίκη Θεοδωράκη στην εξέδρα. Το κείμενο συνοδεύτηκε με μία φωτογραφία όπου φαίνεται σαν ο παραολυμπιονίκης να προχωρά σε ναζιστικό χαιρετισμό.
Σήμερα, η οργάνωση με νέα ανακοίνωση επιτίθεται στα ΜΜΕ που “ασχολήθηκαν μόνο με την εικόνα, ενώ αποσιώπησαν όλα όσα καταγγέλθηκαν… αντί να δουν εκεί που δείχναμε, απλώς… γάβγιζαν στο δάχτυλό τους”. Και αφού επαναλαμβάνουν πολλά σημεία του προηγούμενου κειμένου τους περί των μισαλλόδοξων ρατσιστικών θέσεων και την απουσία άδειας από την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή του κ. Παλτσανιτίδη, σημειώνουν ότι στο αρχικό τους κείμενο “ουδεμία αναφορά δεν έγινε σε ναζιστικό χαιρετισμό”, παραδεχόμενοι με αυτό τον τρόπο ότι η φωτογραφία που τόσες εντυπώσεις δημιούργησε, δεν είχε  βάση.
Και, μπορεί η οργάνωση να το παραδέχτηκε, αλλά η δουλειά έγινε. Τα άρθρα γράφτηκαν, οι δημοσιογράφοι σχολίασαν ότι ο Μίκης Θεοδωράκης στάθηκε δίπλα σε έναν που χαιρέτησε ναζιστικά. Το αφήγημα ενός συλλαλητηρίου ακροδεξιού εμπλουτίστηκε και με μία πολύ δυνατή εικόνα. Η κυβέρνηση επιτέθηκε σφοδρά στον “θλιβερό” Θεοδωράκη, το ίδιο επιτέθηκαν και άλλα αριστερά κόμματα.
Γιατί είναι ωραίο να έχεις τον “ξεμωραμένο” παππού Μίκη δίπλα σε έναν ναζιστή σε μια εθνικιστική διαδήλωση…
Βεβαίως η οργάνωση δεν πείθει για το αθώο των προθέσεών της. Η επιλογή του συγκεκριμένου στιγμιότυπου δεν ήταν τυχαία, γνώριζαν τι είδους εντυπώσεις θα δημιουργούσε, γνώριζαν ότι μία τέτοια φωτογραφία δε μπορούσε να περάσει ασχολίαστη. Πάραυτα το χρησιμοποίησαν παραπλανώντας. Και ο στόχος, δεν ήταν ο Σίμος Παλτσανιτίδης. Ο στόχος ήταν ο Μίκης Θεοδωράκης.
Και σήμερα που παραδέχονται την εσκεμμένη ενέργειά τους, επιτίθονται στους “κακούς δημοσιογράφους”, τόσο βολικό, ενώ σχεδόν σε όλες τις αναφορές τους τα ΜΜΕ, η φωτογραφία συνοδεύεται πάντα από το κείμενο.
Θα μπορούσε κάποιος να μιλήσει για γκαιμπελίστικη πρακτική.
Είναι θλιβερό.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιαννης Ανδρουλιδακης. Ένας χρήσιμος ηλίθιος των Ιμπεριαλιστών έμεινε από κομματική στήριξη...
Δεν πειράζει λακέ η απόλυση... ας είναι καλά ο Σόρος κι ο απόστρατος στρατηγός.. μπαμπάς του βουτυρόπαιδου της "επανάστασης"...
Σχετικά με τον επαγγελματία "αντιρατσιστή", τον "επαναστάτη καταληψία", το λακέ των ιμπεριαλιστών, τέως ένθερμο υποστηρικτή του Σημιτιστάν (εκσυγχρονισμένο πασοκ):
- Επαγγελματίες, έμμισθοι "αντιρατσιστές"! Ευχαριστούμε τις ΗΠΑ που μας στέλνουν πρόσφυγες! ο Γιάννης Ανδρουλιδάκης της Ροσινάντε και (της κατάληψης των ΜΚΟ) του City Plaza, δίνει ένα μικρό ρεσιτάλ φιλοιμπεριαλισμού...
Ενός λεπτού σιγή για την απόλυση του Γιάννη Ανδρουλιδάκη από τον Συριζαίικο Ρ/Σ Στο Κόκκινο..
Ένας χρήσιμος ηλίθιος των Ιμπεριαλιστών έμεινε από κομματική στήριξη.
Το θέμα είναι το ποιος θα αντικαταστήσει αυτό το το μεγάλο θηρίο της Ιμπεριαλιστικής προπαγάνδας.
Ποιος θα μιλάει τώρα για τους σφαγείς από τον Συριζαίικο σταθμό;;;;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΛΙΒΑΝΟΣ - ΙΣΡΑΗΛ
Αγριεύει η κόντρα για ενεργειακούς ανταγωνισμούς
ΒΗΡΥΤΟΣ.--
Οι προετοιμασίες που έχουν ξεκινήσει εδώ και μήνες οι ισραηλινέςκατοχικές δυνάμεις μπροστά στην πιθανότητα εξαπόλυσης νέου πολέμου στο Λίβανο με κεντρικό στόχο την εξουδετέρωση της σιιτικής οργάνωσης «Χεζμπολάχ», σε συνδυασμό με τα σχέδια ανέγερσης τείχους στη μεθόριο Ισραήλ - Λιβάνου και την αμφισβήτηση της λιβανέζικης ΑΟΖ, με φόντο τους σχεδιασμούς για την αξιοποίηση υποθαλάσσιων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου, προκαλούν έντονες αντιδράσεις και ανησυχία στην ηγεσία του Λιβάνου.
Χτες βράδυ, συνεδρίασε εκτάκτως το Ανώτατο Συμβούλιο Αμυνας υπό την προεδρία του Λιβανέζου Προέδρου Μισέλ Αούν, διατάσσοντας το στρατό να αντιμετωπίσει το Ισραήλ σε περίπτωση που το τελευταίο τολμήσει να υλοποιήσει τα σχέδια για την ανέγερση τσιμεντένιου τείχους στα σύνορα αμφοτέρων πλευρών επειδή εντάσσεται σε ευρύτερο σχέδιο υφαρπαγής λιβανέζικου εδάφους. «Αυτό το τείχος εάν κτιστεί, θα θεωρηθεί επίθεση κατά του Λιβάνου» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της αποστολής κυανοκράνων του ΟΗΕ (UNIFIL) στα σύνορα Λιβάνου - Ισραήλ, Αντρέα Τενέντι, δήλωσε πως έχει ξεκινήσει εντατικές διαβουλεύσεις με Λιβανέζους και Ισραηλινούς αξιωματούχους, με στόχο την αποτροπή ενδεχόμενης σύγκρουσης και την εξεύρεση «κοινής λύσης». Ο Τενέντι, μιλώντας στο πρακτορείο ΑΡ από την έδρα της αποστολής κυανοκράνων στην πόλη Νακούρα του νοτίου Λιβάνου, προειδοποίησε ότι οποιεσδήποτε εργασίες επιχειρηθεί να γίνουν «κατά μήκος της Μπλε Γραμμής θα πρέπει να γίνουν σε συντονισμό με τη διοίκηση της UNIFIL, ώστε να αποτραπούν παρεξηγήσεις και αύξηση της έντασης». Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι το βράδυ της περασμένης Δευτέρας Λιβανέζοι και Ισραηλινοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι ξεκίνησαν διαβουλεύσεις στα γραφεία της UNIFIL, με αφορμή τις προσπάθειες των Ισραηλινών για την ανέγερση τείχους στα σύνορα με το Λίβανο.
Την περασμένη βδομάδα, ο Ισραηλινός ακροδεξιός υπουργός Αμυνας Αβιγκντορ Λίμπερμαν απείλησε το Λίβανο με πόλεμο, απαιτώντας από τη λιβανέζικη κυβέρνηση να μην επιτρέψει σε ξένες πετρελαϊκές εταιρείες να προχωρήσουν τις έρευνες σε υποθαλάσσια κοιτάσματα, με το «επιχείρημα» ότι δεν ανήκουν στη λιβανέζικη αλλά στην ισραηλινή ΑΟΖ (Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη εκμετάλλευσης). Οι δηλώσεις του Λίμπερμαν προκάλεσαν αγανάκτηση και στον Λιβανέζο πρωθυπουργό Σαάντ Χαρίρι και στην ηγεσία της «Χεζμπολάχ», χαρακτηρίζοντάς τες «κατάφωρη πρόκληση που ο Λίβανος απορρίπτει».