Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

Παρασκευη 9 Φεβρουαριου 2018


Βασίλειος ο Β' ο Μακεδών .Το προσωνύμιο του (Βουλγαροκτόνος) το πηρε επειδη εξοντωσε το βουλγαρικο βασιλειο.

 Ο Βασίλειος Β' (958 - 15 Δεκεμβρίου 1025), ο επονομαζόμενος Βουλγαροκτόνος, ήταν Βυζαντινός αυτοκράτορας της Μακεδονικής δυναστείας, ο οποίος βασίλεψε από τις 10 Ιανουαρίου 976 έως το θάνατό του στις 15 Δεκεμβρίου 1025, χαρίζοντας την τελευταία περίοδο πολιτικής ακμής στην Ανατολικη Ρωμαικη αυτοκρατορία.
Το πρώτο μέρος της μακράς βασιλείας του χαρακτηρίστηκε από τον εμφύλιο πόλεμο ενάντια σε πανίσχυρους στρατηγούς από την αριστοκρατία της Ανατολίας. Μετά την υποταγή τους, ο Βασίλειος επέβλεψε τη σταθεροποίηση και την επέκταση των ανατολικών συνόρων της Βυζαντινής αυτοκρατορίας και, πάνω απ' όλα, την τελική και πλήρη υποταγή της Βουλγαρίας, τον κυριότερο ευρωπαϊκό εχθρό της αυτοκρατορίας. Γι' αυτό και ονομάστηκε από μεταγενέστερους συγγραφείς ως Βουλγαροκτόνος, με το οποίο είναι ευρύτερα γνωστός. Κατά το θάνατό του, η αυτοκρατορία εκτεινόταν από τη Νότια Ιταλίαμέχρι τον Καύκασο και από το Δούναβη μέχρι την Παλαιστίνη.
Παρά τους σχεδόν συνεχείς πολέμους, ο Βασίλειος Β' έδειξε επίσης διοικητικές ικανότητες, μειώνοντας τη δύναμη των μεγάλων γαιοκτημόνων, που κυριαρχούσαν στη διοίκηση και στο στρατό, και γεμίζοντας τα θησαυροφυλάκια της αυτοκρατορίας. Πολύ μεγάλης σημασίας ήταν η απόφαση του Βασιλείου να προσφέρει το χέρι της αδελφής του, Άννας, στον Βλαδίμηρο Α' του Κιέβου, σε αντάλλαγμα για τη στρατιωτική του υποστήριξη, γεγονός που οδήγησε στον εκχριστιανισμό των Ρως και την ενσωμάτωση της Ρωσίας στην πολιτιστική σφαίρα του Βυζαντίου.
Ο Βασίλειος Β' γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 958 και ήταν γιος του αυτοκράτορα Ρωμανού Β' και της αυτοκράτειρας Θεοφανούς, η οποία ήταν Ελληνίδα, γεννημένη στη Λακωνία. Η πατρική του καταγωγή είναι άγνωστη καθώς στον υποτιθέμενο πρόγονό του, τον Βασίλειο Α', ιδρυτή της δυναστείας, αποδίδεται αρμενική, σλαβική ή ελληνική καταγωγή. Επιπλέον, είναι πιθανό ότι ο βιολογικός πατέρας του Λέοντα ΣΤ' (προπάππου του Βασιλείου Β') ήταν ο Μιχαήλ Γ΄ και όχι ο Βασίλειος Α'. Η οικογένεια του Μιχαήλ Γ' ήταν Μικρασιάτες από τη Φρυγία και μιλούσαν ελληνικά. Το 960, όταν ο Βασίλειος ήταν δύο ετών, ο πατέρας του τον έκανε συναυτοκράτορα. Όμως το 963 ο πατέρας του πέθανε ενώ ο Βασίλειος ήταν μόλις 5 ετών. Επειδή ο Βασίλειος και ο αδελφός του, ο μελλοντικός αυτοκράτορας Κωνσταντίνος Η' (βασίλεψε από το 1025 έως το 1028), ήταν πολύ μικροί για να βασιλέψουν, η μητέρα τους Θεοφανώ παντρεύτηκε έναν από τους κορυφαίους στρατηγούς του Ρωμανού, τον Νικηφόρο Β' Φωκά, ο οποίος στέφθηκε αυτοκράτορας το ίδιο έτος. Το 969 ο Νικηφόρος Φωκάς δολοφονήθηκε από τον ανηψιό του, Ιωάννη Τσιμισκή, ο οποίος έγινε αυτοκράτορας και βασίλεψε για 7 χρόνια. Τέλος, όταν ο Ιωάννης Τσιμισκής πέθανε στις 10 Ιανουαρίου του 976, ο 18χρονος τότε Βασίλειος Β' ανέλαβε πλέον τα καθήκοντα του αυτοκράτορα.
 Στις 29 Ιουλίου 1014, ο Βασίλειος Β' και ο στρατηγός του, Νικηφόρος Ξιφίας, διέλυσαν το βουλγαρικό στρατό στη Μάχη του Κλειδίου στην οροσειρά Μπέλλες. Ο Σαμουήλ απέφυγε την αιχμαλωσία χάρη στην ανδρεία του γιου του, Γαβριήλ. Έχοντας συντρίψει τους Βούλγαρους, ο Βασίλειος Β' αιχμαλώτισε 15.000 άνδρες, τους οποίους και τύφλωσε αφήνοντας μόνο έναν μονόφθαλμο ανά 100 τυφλούς άνδρες για να μπορέσουν να επιστρέψουν στον Σαμουήλ. Ο Σαμουήλ αντίκρυσε συγκλονισμένος τον τυφλό στρατό του και δύο ημέρες αργότερα πέθανε μετά από καρδιακό επεισόδιο. Αν και η έκταση της κακομεταχείρισης των Βούλγαρων αιχμαλώτων μπορεί να έχει μεγαλοποιηθεί, το περιστατικό αυτό βοήθησε στο να δοθεί αργότερα στον Βασίλειο Β' η προσωνυμία "ο Βουλγαροκτόνος".
Μετά την κατάληψη του Λογγά ο Βασίλειος κυρίευσε τη γειτονική Καστοριά, που την κατείχαν αρκετά χρόνια οι Βούλγαροι, και στη συνέχεια κατέλαβε την Οχρίδα, πρωτευουσα του Βουλγαρικου βασιλειου, υποτάσσοντας τελικά τους Βούλγαρους το 1018.
Ποιου??του Βασιλείου που έσφαζε τους Δυνατούς στο γόνατο και είχε επιβάλει βαρύτατους φόρους στην Ολιγαρχία ,του Σκληρού αλλά Δικαίου Ανθρώπου που διατήρησε και ενίσχυσε την Επισκοπή της Οχρίδας,πολιτιστικό κέντρο και πρωτευουσα των Βουλγαρων,του ανθρώπου που ΠΡΩΤΟΣ εμπνεύστηκε την Ενότητα Ρωμαίων και Σλαυων ,που πάντρεψε την αδελφή του με τον ηγεμόνα των Ρώσων και συνέβαλε στον εκχριστιανισμό τους.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ποια novartis βρε λιγουρηδες, οι "ενδοξοι προγονοι" ήταν πολύ μπροστά...
9 Φλεβάρη του 1824 εγκρίνεται το πρώτο "δανειο της ανεξαρτησίας..." οι Ιωάννης Ορλάνδος και Ανδρέας Λουριώτης ύστερα από έντονες διαπραγματεύσεις, στις οποίες πήραν μέρος και μέλη του Φιλελληνικού Κομιτάτου (σιγα που δεν θα ετρωγαν...), συνομολόγησαν ένα δάνειο 800.000 λιρών με τον οίκο Λόφναν (9 Φεβρουαρίου 1824). Το δάνειο είχε τόκο 5%, προμήθεια 3%, ασφάλιστρα 1,5% και περίοδο αποπληρωμής 36 χρόνια. Ως εγγύηση για την αποπληρωμή του δανείου τέθηκαν από ελληνικής πλευράς τα δημόσια κτήματα και όλα τα δημόσια έσοδα.
Όμως, το ποσό που έφθασε στην επαναστατική διοίκηση ήταν μόλις... 298.000 λίρες, αφού το παραχωρούμενο δάνειο είχε οριστεί στο 59% του ονομαστικού (472.000 λίρες)!!!!!!! και από αυτό παρακρατήθηκαν 80.000 ως προκαταβολή τόκων δύο ετών, 16.000 για χρεολύσια, 2.000 ως προμήθεια και άλλες δαπάνες.Εκτός από αυτά, ο Ορλάνδος παρακράτησε ως οδοιπορικά 6.000 χρυσές λίρες...Λίγους μήνες αργότερα θα ακολουθήσει και δευτερο, χειρότερο δάνειο και αμέσως μετα θα πέσει το Μεσολόγγι από πέινα καθώς η κυβερνηση των δανειων έστειλε ως ενίσχυση ...ενα καραβι με σκουληκιασμενα παξιμαδια
υ.γ. την ίδια περίοδο, ο Ιωαννης Βαρβακης προτείνει στην ελληνική κυβερνηση να δώσει αυτός από τη μυθικη περιουσία του το ποσο που χρειαζεται, άτοκα...συλλαμβανεται αμεσως από τους Αγγλους, κλεινεται στο λοιμοκαθαρτηριο της Ζακυνθου όπου και πεθαινει...δεν είχαν βλέπετε καλα φαρμακα, novartis, Bayer, τετοια!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν οι βουλευτές που έλεγαν τρομοκράτες τους Ρουβίκωνες επειδή είπαν σε γιατρό που παίρνει φακελάκια ότι αν ξαναπάρει θα του σπάσουν το κεφάλι, βγαίνουν στα δελτία ειδήσεων και λένε ότι θα σπάσουν τα χέρια και τα πόδια όποιου μπλέξει τη ΝΔ σε σκάνδαλο, είναι Τρίτη.
Όταν για τους ίδιους αρκούσε για μάρτυρας ένα ανώνυμο τηλεφώνημα που δε διερευνήθηκε ποτέ για να μείνει ο Θεοφίλου στη φυλακή 5 χρόνια, βγαίνουν στα κανάλια και λένε ότι ψάχνουν για να τιμωρήσουν τους προστατευόμενους μάρτυρες, είναι Τετάρτη.
Κατάλαβες τώρα ποιοι είναι οι μόνοι τρομοκράτες, ή ακόμα;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ότι ο Άδωνις είπε στον Φρούζη ότι θα ανακαινίσει το σπίτι του με τα λεφτά από τις μίζες και δεν το ανακαίνισε, αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο Άδωνις είναι αναξιόπιστος και ότι άλλα λέει και άλλα κάνει.
Σιγά που έπρεπε να κάνει ότι είπε. Συμβόλαιο υπέγραψαν; Αυτός μιλά για να μιλά.
Άσε που θα του είπε η κυρά: τι λες ρε βλάκα να την πάθουμε σα την Τζοχατζοπούλαινα, για ένα κωλόσπιτο;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι θάνατοι των #saa στρατιωτών που υπερασπίζονται τη χώρα τους ενάντια στον αμερικανικό συνασπισμό τρόμου επιβεβαιώνονται, ο τελικός αριθμός μαρτύρων εξακολουθεί να μην έχει επιβεβαιωθεί.
Ο Τραμπ είναι ένας ψυχοπαθής δολοφονος που οδηγεί τα υποτελής του κράτη σε πόλεμο στη Συρία και σφάζει τους γιους και τις κόρες της Συρίας κατά τη διαδικασία. Για να συγχωρήσετε τα συστηματικά εγκλήματα του κατά του λαού της Συρίας, καθώς κάποιο κρυμμένο βαθύ κράτος χέρι δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια διεστραμμένη & παραπλανητική οθόνη καπνού.
Κάθε στρατιώτης στη Συρία που αγωνίζεται στη saa είναι ένα παιδί της Συρίας, ένα παιδί μιας οικογένειας στη Συρία. Αυτό είναι φόνος και είναι ένα υπέρτατο έγκλημα πολέμου που δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητο. Αυτοί οι άνδρες και οι γυναίκες είναι ήρωες που δίνουν τη ζωή τους για να υπερασπιστούν τους ανθρώπους τους, τον τρόπο ζωής τους και ολόκληρη την ύπαρξή τους με την εχθρότητα της διεθνούς κοινότητας που τους εχει μακρυα.
Κάθε ένας από αυτούς τους στρατιώτες που δολοφονήθηκαν σήμερα, όλοι αυτοί που δολοφονήθηκαν πριν είναι ο γιος κάποιου, ο πατέρας, η κόρη, η μητέρα, η αδελφή, ο αδελφός - έχουν ονόματα, είχαν μέλλον, όνειρα - έχουν σχιστεί από την οικογένειά τους, για ποιο λόγο;
Σταματήστε αυτά τα εγκλήματα πολέμου εναντίον εθνών των οποίων η απώλεια είναι η απώλεια μας και η ύπαρξη της οποίας είναι αυτό που δένει την ανθρωπότητα μαζί... αν καταστραφεί η Συρία, ποιος είναι ο επόμενος
Είθε οι γενναίες ψυχές τους να αναπαύονται εν Ειρήνη και να ναι όλοι για την παράλογη απώλεια τους :'(θυμάμαι όλες εκείνες τις οικογένειες που γνώρισα στο τελευταίο μου ταξίδι, οικογένειες μαρτύρων και κλαίω γιατί κάθε μέρα ένας Συρίος σκοτώνεται σε αυτόν τον εγκληματικό πόλεμο, Κλαίνε ξανά για την απώλεια του δικού τους αγαπημένους.
#War_Crime



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τρία χρόνια από τότε που ο σύντροφός μας πέθανε στη μάχη - ο vsevolod πετρόβσκι, ένας ουκρανός ιστορικός και αντιφασιστικό που πολέμησαν για donbas αντάρτες εναντίον των στρατευμάτων του Κιέβου.
Ο vsevolod πετρόβσκι ήρθε στην υποστήριξη των αντιφασίστες και των κομμουνιστών, όχι αμέσως. Στις αρχές της δεκαετίας του ' 2000, υποστήριξε ακόμα τους ουκρανούς εθνικιστές και την " Πορτοκαλί επανάσταση Αργότερα κατηγόρησε γι ' αυτά τα μπερδεμένα μαθήματα ιστορίας της Ουκρανίας, τα οποία διαδίδουν μόνο τις απομιμήσεις για το " χολοντόμορ " και τη " Σοβιετική κατοχή Επιπλέον, οι γονείς του που ζούσαν στις ΗΠΑ τον επηρέασαν για να υιοθετήσουν αυτή τη συζήτηση.
Οι προσωπικές του έρευνες ως ιστορικός τον έκαναν να ξανασκεφτεί αυτή την αφήγηση και να ενταχθεί στην πλευρά των κομμουνιστών. Οργάνωσε ένα κατά κλαμπ "guernika" στο ντόνετσκ και συμμετείχε στις αντιφασιστικό επιθέσεις σε ουκρανούς εθνικιστές στα τέλη της δεκαετίας του 2000 Μετά έγινε μέλος της borotba μαρξιστική ομάδας. Μετά την εξέγερση στο ντόνετσκ εναντίον του maidan το 2014, ήταν μεταξύ του οργανωτή των αντιφασιστικό ενόπλων ομάδων που κατέσχεσαν κτίρια Περιφερειακής Διοίκησης.
Από το καλοκαίρι του 2014, κάλυψε τις μάχες στο donbass ως δημοσιογράφος των ανταρτών. Ήταν μεταξύ των πρώτων που έφτασε στο σημείο της συντριβής του μαλαισίας μπόινγκ το καλοκαίρι του 2014 και διέρρευσε τις φωτογραφίες που διέψευσε την αφήγηση του Κιέβου. Στα τέλη του 2014 εντάχθηκε στην ταξιαρχία "φάντασμα" των donbas επαναστατών και πέθανε κατά τη διάρκεια της μάχης του debaltsevo το Φεβρουάριο του 2015, ενώ εκκένωση τον πληγωμένο σύντροφό του από το σημείο μάχης.
R.I.P.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εχμ, εχμ. Προς αξιοπρεπείς συντρόφους στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ (υπάρχουν πολλοί τέτοιοι)
Φαντάζομαι ακούσατε για μια αναφορά που δημοσίευσε η Διεθνής Αμνηστία περί 'χιλιάδων εκτελέσεων στις φυλακές τού Άσσαντ' κλπ κλπ. Αυτό το πράμα το δημοσίευσε και μια σελίδα που αποκαλεί τον εαυτό της 'Antarsya US', χωρίς να μπει στον κόπο να το σχολιάσει [1]. Επειδή είμαι γνωστός εμμονικός, δεν άντεξα και τους έκανα ένα σχόλιο που εξέφραζε έκπληξη για το ότι αναπαράγουν μια τελείως ατεκμηρίωτη αναφορά μιας τέτοιας μκο.
Μου απάντησαν με ένα σχετικό άρθρο από το αλ-τζαζίρα (σταθμού τής βασιλικής οικογένειας τού Κατάρ), ένα από τον guardian και ένα έπος τού λατρεμένου μου Άσλεϊ Σμιθ από την αδελφή οργάνωση τής ΔΕΑ στις ΗΠΑ με τίτλο 'Αντιιμπεριαλισμός και συριακή επανάσταση' [τρολολολολ]. Συνέχισαν μιλώντας για το φίλο τού Πούτιν, τον Τραμπ, και για ΄θεωρίες συνωμοσίας'.
Τέλος πάντων, δεν ξέρω ποιοι διαχειρίζονται τη σελίδα, αλλά αν ήμουν στη θέση σας θα τους εξηγούσα μερικά πράγματα - όχι για άλλο λόγο, απλώς για να μη με κάνουν διεθνώς ρεζίλι.
Θα τους έδειχνα πχ την παρακάτω αφίσα τής ανθρωπιστικής αυτής οργάνωσης που κοσμούσε στάσεις λεωφορείων [2], η οποία αναγράφει: "Ανθρώπινα δικαιώματα για τις γυναίκες και τα κορίτσια στο Αφγανιστάν - ΝΑΤΟ: συνέχισε την πρόοδο!".
Θα τους έλεγα επίσης πως η ανθρωπιστική αυτή μκο είχε με πολύ ανθρωπιστικό τρόπο προβάλει την κατάθεση τής Ναγιρά, κόρης τού πρέσβη τού Κουβέιτ στις ΗΠΑ, για τα μωρά που πετούσε ο ιρακινός στρατός έξω από τις θερμοκοιτίδες του (που ως γνωστόν ήταν ψεύτικη πολεμική προπαγάνδα για να γίνει το πρώτο Ιράκ). [3]
Θα τους έδινα επίσης να διαβάσουν τι έλεγε η οργάνωση αυτή για τη Λιβύη και τους 'μαύρους μισθοφόρους'. [4]
Όλα αυτά τώρα πριν μπούμε καν στο περιεχόμενο τής - απολύτως αβάσιμης και χωρίς κανένα στοιχείο - καινούργιας αναφοράς, ε. Εγώ θα πρόσθετα επίσης κάτι σχετικά με το πόσο ξεφτιλισμένο σούργελο είναι ένας αριστερός που τρέχει να χάψει και να παπαγαλίσει την ιμπεριαλιστική προπαγάνδα, αλλά ας πούμε πως αυτό έχει να κάνει με το δικό μου ταμπεραμέντο και μόνο.
Παρακαλώ πείτε τά τους εσείς, γιατί εμένα δε με ακούνε.
A, αν θέλετε τους λέτε και για το πώς στελέχη τής μκο αυτής γίνονται στελέχη τού Στέιτ Ντιπάρτμεντ και τούμπαλιν (πχ η κυρία Suzanne Nossel, εκτελεστική διευθύντρια τής μκο μέχρι το 2013, που πριν από αυτό ήταν λέει 'deputy assistant secretary of state for International Organizations at the U.S. Department of State' [5]).
Ευχαριστώ!
1.https://www.facebook.com/antarsyaus/posts/1219402644846914
2. http://blog.amnestyusa.org/…/2…/05/afghan-bus-shelter-ad.jpg
3. http://www.nytimes.com/…/opi…/deception-on-capitol-hill.html
4. http://www.amnestyusa.org/…/libya-organization-calls-for-im…
5. https://pen.org/user/suzanne-nossel/




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





ΚΚΕ: Πρόκληση η καταδίκη του Ανδρέα Παπαδόπουλου για συκοφαντική δυσφήμιση της ΧΑ
Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου 2018, 18:14
«Η καταδίκη του δημοσιογράφου Ανδρέα Παπαδόπουλου για συκοφαντική δυσφήμιση της ναζιστικής εγκληματικής ΧΑ, αποτελεί πρόκληση, ιδιαίτερα την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη της και τα στελέχη της είναι υπόδικοι για δολοφονίες, επιθέσεις, ξυλοδαρμούς σε βάρος εργαζομένων, νέων και μεταναστών» τονίζει στο σχόλιο του το ΚΚΕ για την απόφαση σε βάρος του πρώην εκπροσώπου Τύπου της Δημοκρατικής Αριστεράς.
«Η ναζιστική εγκληματική ΧΑ είναι καταδικασμένη στη συνείδηση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού κι αυτό δεν αλλάζει με τη συγκεκριμένη δικαστική απόφαση» καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ανελεητος αγωνας κοντρα στην αριστερα που πεταξε στα σκουπιδια τον αγωνα για εθνικη ανεξαρτησια ,την αντιιμπεριαλιστικη παλη, τον πατριωτισμο. Ανελεητος αγωνας εναντια στην αριστερα που για να ετεροπροσδιοριστει δεν βλεπει αλυτρωτισμο και εθνικισμο στην ΠΓΔΜ πραγμα που παραδεχεται και ο ζαεφ . Ανελεητο αγωνα κοντρα στην αριστερα που βαφτισε την ελλαδα ιμπεριαλιστικη χωρα . Αυτη η αριστερα πριμοδοτει τον εθνικισμο. και την πατριδοκαπηλεια .  Μαλλον ηρθε η ωρα μεσα απο το μετρημα των πληγων μας να συγκροτηθει ο ανεξαρτητος πολος ολων των αριστερων και των κομμουνιστων που δεν υποκυπτουν στα δυο κυριαρχια μπλοκ . Ειναι και η μονη ελπιδα για μια αντιιμπεριαλιστικη πατριωτικη δημοκρατικη συσπιρωση ευρυτερων δυναμεων περαν της αριστερας.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε φυλάκιση 8 μηνών με αναστολή καταδικάστηκε ο Ν. Μιχαλολιάκος
Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου 2018, 17:35
Σε φυλάκιση 8 μηνών, με αναστολή, καταδικάστηκε ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκος για μια από τις «πύρινες» ομιλίες του, που τον έφεραν κατηγορούμενο για το αδίκημα της «διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια».
Η υπόθεση αφορούσε δημόσια ομιλία του τον Αύγουστο του 2011 στο βίντεο της οποίας εμφανίζεται να εξαπολύει απειλές κατά πολιτικών του αντιπάλων.
Την ίδια ώρα, το Α' Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, με αναστολή, τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γ. Σαχινίδη. Το δικαστήριο έκανε δεκτή την εισαγγελική πρόταση και ομόφωνα ένοχο τον βουλευτή για συκοφαντική δυσφήμηση σε βάρος της βουλευτίνας του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη.
Η κατηγορία αφορούσε σε ομιλία του κατηγορούμενου βουλευτή τον Δεκέμβριο του 2015 στην Βουλή, όπου φέρεται να υπέδειξε ως ηθική αυτουργό της δολοφονίας των δύο μελών της Χρυσής Αυγής το 2013, στο Νέο Ηράκλειο, την κ. Κανέλη.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πολλαπλή Σκλήρυνση με ασθενείς "πολλαπλών ταχυτήτων"!!!
Δημοσιεύθηκε: 9/2/2018
της Ευγενίας Τάγκα
Με μεγάλη μου χαρά άκουσα σήμερα ότι τελικά η σκλήρυνση κατά πλάκας ή πολλαπλή σκλήρυνση ή απομυελινωτική νόσος πέρασε στην λίστα των ανίατων παθήσεων, κάτι που φυσικά ήταν παράλογο που δεν έγινε από την πρώτη στιγμή!
Επειδή όμως μου φάνηκε πολύ καλό για να είναι αληθινό, έψαξα απόψε το βράδυ να διαβάσω ακριβώς τι έχει προβλεφθεί! ...κι εκεί είδα το ανεκδιήγητο!!! ..."...θα αφορά στις περιπτώσεις της πρωτοπαθώς ή δευτεροπαθώς προϊούσας μορφής της νόσου, όπου ο πάσχων δεν επανέρχεται σε φυσιολογικά επίπεδα λειτουργικότητας."!!!!!!!!
Για λίγα δευτερόλεπτα γούρλωσα τα μάτια μου!!!
Μετά σκέφτηκα "...εννοείτε κάτι θα βρίσκανε για να πετάξουν ένα μεγάλο ποσοστό εκτός...Σιγά που θα έπρατταν ακριβοδίκαια και λογικά!!!". Μιλάμε για το απόλυτο θέατρο του παραλόγου!
Χαίρομαι, βέβαια, για τους συνασθενείς μου, που είναι σε πιο δύσκολη κατάσταση από μένα και που θα σταματήσουν να ταλαιπωρούνται. Αλλά χρόνια, ανίατη, αγιάτρευτη - πως αλλιώς να το πω ρε παιδάκι μου!!! - πάθηση "δύο ταχυτήτων" πρώτη φορά βλέπω!!! Είμαι ασθενής με σκλήρυνση κατά πλάκας εδώ και 10κάτι χρόνια, υποτροπιάζουσας μορφής, αν αυτό λέει κάτι σε κάποιον. Αυτό σημαίνει ότι είμαι φαινομενικά καλά, γιατί η νόσος βρίσκεται σε ύπνωση. Ξυπνάω το πρωί, πηγαίνω με τα μέσα στη δουλειά μου, δουλεύω 8ωρο (δόξα τον πανάγαθο!!!), πηγαίνω Τάι Τσι, έχω διάφορες ασχολίες, φίλους με τους οποίους βγαίνω έξω, πηγαίνω ταξίδια και διασκεδάζω όπως όλος ο "φυσιολογικός" ( ; ) κόσμος. Όταν μιλάω ανοιχτά σε κόσμο και τους αναφέρω ότι έχω σκλήρυνση, όλοι μου λένε "έλα ρεεε!!!;;; Δεν σου φαίνεται καθόλου!". Και όντως είμαι τυχερή που κατάφερα να προσέξω τον εαυτό μου στα 24 μου χρόνια, όταν το πρωτοέμαθα, να πάρω αμέσως ιντερφερόνη και να με "πιάσει", να έχω μία πολύ έμπιστη γιατρό, που με έμαθε να μην φοβάμαι,να έχω μία οικογένεια που μπορέσε να με στηρίξει και πολλούς καλούς φίλους που με αγαπάνε.
Δεν παύω όμως να τρυπιέμαι ακατάπαυστα 3φορές την εβδομάδα για 10 χρόνια τώρα - κάτι που αν δεν αντέχεις, στην αρχή, απλά δεν συνηθίζεται - να έχω περάσει πολλές στιγμές με τρομερούς πόνους στο κορμί και στα κόκκαλα από τις παρενέργειες, με μουδιάσματα που με λούζουν με κρύο ιδρώτα στην σκέψη ότι κάτι θα χειροτερέψει και μπορεί ανα πάσα στιγμή να χάσω το χέρι ή το πόδι μου, με ξυπνήματα με θολή όραση που μπορεί να χάσεις κανα χρόνο απ'τη ζωή σου και το χειρότερο απ'όλα που δεν παύει αυτό το γ@%$#&κράτος να μου θυμίζει κάθε χρόνο ότι πρέπει να περάσω από μία επιτροπή στην οποία πρέπει ν' αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας και να ρουφήξω όλη την κακή ενέργεια του "θύματος" που πρέπει να με λυπηθούνε και να μου δώσουνε αυτά που δικαιούμαι (δηλαδή ένα χαρτί που να ονομάζει την πάθησή μου χωρίς ημερομηνία λήξης, γιατί δεν διεκδικώ κάτι άλλο). Να μπαίνω στην διαδικασία των τακτικών μαγνητικών εξετάσεων που με τρομοκρατούνε, όσο περνάνε τα χρόνια και να πηγαίνω στα απαράδεκτα, στα όρια της ανέχειας, γραφεία της ""Πρόνοιας"" λουσμένη με όλη την απόγνωση του πλανήτη, μπαίνοντας στον ρόλο του "λούμπεν" - γιατί εκεί έχετε καταντήσει τον κόσμο που δεν έχει άλλη επιλογή από την κρατική ""φροντίδα"", μόνο και μόνο για να με κοιτάξουν κάτι άξεστοι γραφιάδες με ειρωνεία - αφού στέκομαι στα πόδια μου και τους μιλάω κοιτώντας τους στα μάτια - και να αμφισβητήσουν την φύση της πάθησής μου. Της δικής μου και άλλων 14000(τουλάχιστον) που πάσχουμε από μία ασθένεια με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Απρόβλεπτη, εκφυλιστική, ύπουλη, συγκαλυμμένη, με - αρκετές φορές- "ωραία βιτρίνα" και "χαλασμένο εμπόρευμα". ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ λέγεται!Νομίζω έχω βρει τον τρόπο να την κάνω να κοιμάται βαθειά και εκεί που το έχω πιστέψει έρχεται το κράτος και μου τα διαλύει όλα. Η γραφειοκρατία σας είναι αυτή που μ' αρρωσταίνει περισσότερο απ' όλη την κατεστραμμένη μυελίνη στον εγκέφαλό μου!!! Γι' αυτό κι εγώ θα σταματήσω να είμαι διεκδικητής των δικαιωμάτων μου, θα παίρνω τα φάρμακά μου, θα προσέχω τον εαυτό μου, αλλά - συγχαρητήρια κερδίσατε τον στόχο σας!!! - δεν πρόκειται να ξαναχρησιμοποιήσω τους "θεσμούς" ΣΑΣ. Ευχαριστώ... χόρτασα!
Δεν θα σταματήσω ποτέ όμως να αγωνίζομαι για τους συνασθενείς μου και για την δικαίωση τους, ώσπου αυτός ο λαός να πάρει κάποια στιγμή την τύχη στα δικά του χέρια!
Καληνύχτα Έφη...αυτός ο κόσμος θ'αλλάξει...θες δεν θες!
Με εκτίμηση,
Ευγενία Τάγκα, 34χρονών
(με μόνιμες 6 μελανιές στο κορμί μου)
10 χρόνια ασθενής με Σκλήρυνση κατά Πλάκας
 Απόφοιτος Αρχιτεκτονικής Α.Π.Θ
 Εντόπια Ιδιωτική Υπάλληλος (όχι στο αντικειμενό μου φυσικά!!!)
Αιώνια μαθήτρια Τάι Τσι
 Αιώνια πιστή σε μία κοινωνία πρόνοιας χωρίς εκμετάλλευση

http://www.kordatos.org/%CE%91%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%BA%CE%AE/tabid/4213/Post/29052/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CF%80%CE%BB%CE%AE-%CE%A3%CE%BA%CE%BB%CE%AE%CF%81%CF%85%CE%BD%CF%83%CE%B7-%CE%BC%CE%B5-%CE%B1%CF%83%CE%B8%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CE%AF%CF%82-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CF%80%CE%BB%CF%8E%CE%BD-%CF%84%CE%B1%CF%87%CF%85%CF%84%CE%AE%CF%84%CF%89%CE%BD




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Μόσχα επιμένει: «Παράνομη η παρουσία αμερικανικών δυνάμεων στη Συρία»
 Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου 2018, 13:18
Η Ρωσία υπενθύμισε ότι η αμερικανική παρουσία στη Συρία είναι παράνομη μετά την εκδήλωση επίθεσης εναντίον συριακών κυβερνητικών δυνάμεων από δυνάμεις υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ.
Όπως δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στον ΟΗΕ, Vasily Nebenzya, σε κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, «ουδείς τους έχει καλέσει να βρίσκονται εκεί» και συμπλήρωσε με έμφαση πως «η σκληρή προσπάθεια για σταθερότητα στη Συρία διακινδυνεύεται από τις δραστηριότητες των ΗΠΑ. Και την ίδια ώρα η Ουάσινγκτον διατηρεί το δικαίωμα ‘αμυντικών επιθέσεων’ για την επίτευξη ειρήνης ‘από θέση ισχύος’».
Η δήλωση του Ρώσου πρεσβευτή στον ΟΗΕ έγινε μετά την «τις αμυντικές (όπως χαρακτηρίσθηκαν από τους Αμερικανούς) αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησαν προχθές Τετάρτη, εναντίον συριακών δημοκρατικων κυβερνητικών δυνάμεων στην περιοχή του Deir Ez-Zor σε αντίποινα για «απρόκλητη επίθεση», όπως χαρακτηρίσθηκε από τις υποστηριζόμενες δυνάμεις των κουρδων ανταρτών SDF και ξένων «στρατιωτικών συμβούλων».
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, οι κουρδοι αντάρτες έχουν κατρακυλήσει στο «γλιστερό μονοπάτι» των τρομοκρατών του αποκαλούμενου Ισλαμοφασιστικού χαλιφάτου, κοντά στο διυλιστήριο al-Isba (που τώρα δεν λειτουργεί) και δέχτηκε ξαφνικά μαζικές αεροπορικές επιδρομές.
Τουλάχιστον 25 στρατιωτικοί τραυματίσθηκαν στις επιθέσεις αυτές, αλλά όπως επισημαίνει η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, πως οι συγκεκριμένες δημοκρατικες κυβερνητικές δυνάμεις δεν συνεργάζονταν με τη ρωσική διοίκηση στη Συρία.
Την Τετάρτη, ο υπό τις ΗΠΑ αποικιοκρατικος συνασπισμός δυνάμεων, ανακοίνωσε ότι πραγματοποιήθηκαν ορισμένες αεροπορικές επιδρομές εναντίον συριακών δημοκρατικων δυνάμεων στην επαρχία Deir Ez-Zor σε αντίποινα ‘απρόκλητων επιθέσεων’ στις αποκαλούμενες Κουρδικές Δημοκρατικές Δυνάμεις στη Συρια (SDF) και «ξένων στρατιωτικών συμβούλων».
Η Δαμασκός χαρακτήρισε την επίθεση «έγκλημα πολέμου», ενώ ρωσικές στρατιωτικές πηγές υποστηρίζουν ότι ο πραγματικός στόχος της Ουάσινγκτον είναι να καταλάβει «οικονομικές συριακές πηγές.
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε πως «η αμερικανική στρατιωτική παρουσία στη Συρία αποτελεί επικίνδυνη απειλή στην πολιτική διαδικασία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας».
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ χαρακτήρισε την αεροπορική επιδρομή «άλλη μια κατάφορη παραβίαση της συριακής κυριαρχίας από τις ΗΠΑ».
Οι ΗΠΑ πάντως, επιμένουν υποσχόμενες «να συνεχίσουν την υποστήριξη στις υπ΄ αυτές συμμαχικές δυνάμεις από τις εκεί ευρισκόμενες αμερικανικές δυνάμεις, για να ολοκληρωθεί η αποστολή τους που είναι η κατανίκηση του ISIS», όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Dana White.
Η εκπρόσωπος του Πενταγώνου είπε ακόμη πως «οι ΗΠΑ παραμένουν αμετακίνητες και στη διπλωματική προσπάθεια διαπραγμάτευσης για την επίλυση του ζητήματος με βάση την  διαδικασία της Γενεύης».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τουρκία: Η εισαγγελία της Άγκυρας διέταξε τη σύλληψη του συμπροέδρου του φιλοκουρδικού κόμματος HDP
 Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου 2018, 12:52
Η Τουρκία διέταξε τη σύλληψη 17 προσώπων, περιλαμβανομένου του συμπροέδρου του κύριου φιλοκουρδικού πολιτικού κόμματος, εξαιτίας της αντίθεσής τους στη στρατιωτική επίθεση που διεξάγει η Άγκυρα στη Συρία, μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.
Αφότου άρχισε η εκστρατεία στο Αφρίν της βορειοδυτικής Συρίας, πριν από σχεδόν τρεις εβδομάδες, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι θα συλλάβουν όσους την επικρίνουν ή αντιτίθενται σ' αυτή. Μέχρι στιγμής έχουν τεθεί υπό κράτηση περίπου 600 άτομα για διαμαρτυρίες ή για καταχωρίσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά της επίθεσης.
Το Ανατολή μετέδωσε, επικαλούμενο το γραφείο του εισαγγελέα της Άγκυρας, πως οι 17 ύποπτοι κατηγορούνται ότι επιδίωξαν να υποκινήσουν διαδηλώσεις και συγκρούσεις με πρόσχημα την αντίθεση στην επίθεση στο Αφρίν.
Μεταξύ τους είναι ο Σερπίλ Κεμάλμπεϊ, συμπρόεδρος του Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP), σύμφωνα με το Ανατολή. Το HDP, το δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, είναι το μόνο μεγάλο πολιτικό κόμμα που αντιτίθεται στην εκστρατεία κατά της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG στο Αφρίν.
Το κόμμα πρόκειται να πραγματοποιήσει το ετήσιο συνέδριo του την Κυριακή στην Άγκυρα.
Ο έτερος επικεφαλής του HDP, ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς, είναι φυλακισμένος για φερόμενες σχέσεις με κούρδους αγωνιστές και είναι μεταξύ των πολλών ηγετικών στελεχών του κόμματος που βρίσκονται στη φυλακή με παρόμοιες κατηγορίες, τις οποίες αρνούνται.
Το YPG χαρακτηρίζεται από την Άγκυρα τρομοκρατική οργάνωση και προέκταση του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), που εδώ και τρεις δεκαετίες διεξάγει μια εξέγερση στο τουρκικό έδαφος, κατά την οποία έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κολομβία: 40 πρώην αντάρτες των FARC δολοφονήθηκαν αφότου υπεγράφη η συμφωνία ειρήνης
 Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου 2018, 03:59
Σαράντα πρώην αντάρτες και συγγενείς τους και άλλοι δέκα συμπαθούντες της οργάνωσης που ήταν γνωστή μέχρι πρότινος με την ονομασία Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC) έχουν δολοφονηθεί στην Κολομβία αφότου υπεγράφη η συμφωνία ειρήνης με την κυβέρνηση του προέδρου Χουάν Μανουέλ Σάντος, στα τέλη του 2016, γνωστοποίησαν την Πέμπτη κυβερνητικά στελέχη.
Έχουν καταγραφεί «12 υποθέσεις οικείων πρώην ανταρτών που έχουν δολοφονηθεί, 28 υποθέσεις πρώην μαχητών και 10 υποθέσεις ηγετών κοινοτήτων προσκείμενων στο κόμμα FARC που έχουν δολοφονηθεί», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο αντιπρόεδρος της Κολομβίας Όσκαρ Ναράνχο, επικαλούμενος στοιχεία των εισαγγελικών Αρχών.
Ο Ναράνχο διευκρίνισε ότι οι δολοφονίες αυτές διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια 44 επιθέσεων εναντίον των μελών του κόμματος Επαναστατική Εναλλακτική Κοινή Δύναμη (Fuerza Alternativa Revolucionaria del Comun) μετά την υπογραφή, στα τέλη του Νοεμβρίου του 2016, της συμφωνίας που οδήγησε στον αφοπλισμό των ανταρτών και τον μετασχηματισμό της οργάνωσής τους σε πολιτικό κόμμα.
Ο αντιπρόεδρος, ο οποίος ήταν ο επικεφαλής της κυβερνητικής αντιπροσωπείας στις ειρηνευτικές συνομιλίες που διεξήχθησαν από το 2012 μέχρι το 2016 στην Αβάνα της Κούβας, ανέφερε πως αντιδρώντας σε αυτές τις επιθέσεις, η Μπογκοτά «έθεσε σε εφαρμογή ένα σύστημα κι ένα σχέδιο πολιτικών εγγυήσεων και συμμετοχής» των πρώην ανταρτών στην πολιτική διαδικασία, ενόψει των βουλευτικών και των προεδρικών εκλογών, αντιστοίχως την 11η Μαρτίου και την 27η Μαΐου.
Η γενική αντιεισαγγελέας Μαρία Παουλίνα Ριβέρος από την πλευρά της επισήμανε ότι έχουν εκδοθεί είκοσι εντάλματα σύλληψης προσώπων που βαρύνουν υποψίες πως ενέχονταν σε αυτές τις ανθρωποκτονίες.
Ο ηγέτης και υποψήφιος για την προεδρία της FARC, ο Ροντρίγκο Λοντόνιο ή «Τιμοσένκο», έχει καταγγείλει από την πλευρά του τις δολοφονίες 37 πρώην ανταρτών μετά τη σύναψη της συμφωνίας ειρήνης, την οποία ακολούθησε ο αφοπλισμός των 7.000 μαχητών της παράταξης.
Το κόμμα FARC αξιώνει η κυβέρνηση να εγγυηθεί, όπως προέβλεπε η συμφωνία ειρήνης, την επανένταξη των μελών του στην κοινωνία και τη συμμετοχή τους στην πολιτική διαδικασία.
Πολλά στελέχη των πρώην ανταρτών δεν κρύβουν ότι φοβούνται μια επανάληψη της ιστορίας της Πατριωτικής Ένωσης (Unión Patriótica, UP), ενός κόμματος που είχαν σχηματίσει πρώην αντάρτες και κομμουνιστές κατά τη διάρκεια μιας προηγούμενης, αποτυχημένης ειρηνευτικής διαδικασίας τη δεκαετία του 1980. Τότε, τουλάχιστον 3.000 μέλη του κόμματος είχαν σφαγιαστεί από τους παραστρατιωτικούς της άκρας δεξιάς με τη συνέργεια των δυνάμεων επιβολής της τάξης.
Ο Ροντρίγκο Λοντόνιο καταγγέλλει ότι οι υποψήφιοι της FARC αποτελούν στόχο μιας εκστρατείας «μίσους» και «υποκίνησης στη βία».
Ο «Τιμοσένκο» έχει αναγκαστεί να ακυρώσει τη συμμετοχή του σε εκδηλώσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας και τηρεί αυστηρά μέτρα προφύλαξής του από εκείνους που επιδιώκουν να τον εξοντώσουν.
Ο συντηρητικός πρόεδρος Χουάν Μανουέλ Σάντος, ο οποίος πρόκειται να εγκαταλείψει την εξουσία στις αρχές Αυγούστου, προέτρεψε την Πέμπτη τους πολίτες της Κολομβίας να αντιταχθούν στις επιθέσεις εναντίον των υποψηφίων της FARC.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δαμασκός: «Έγκλημα πολέμου» η επίθεση του υπό τις ΗΠΑ αποικιοκρατικων συνασπισμού εναντίον φιλοκυβερνητικών δημοκρατικων δυνάμεων
Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου 2018, 18:54
Η Δαμασκός χαρακτήρισε «έγκλημα πολέμου» τον βομβαρδισμό, στην επαρχία Ντέιρ αλ Ζορ, των συριακών δημοκρατικων φιλοκυβερνητικών δυνάμεων από τον δυτικο αποικιοκρατικο  συνασπισμό που μάχεται δηθεν κατά του Ισλαμοφασιστικού Κράτους υπό την ηγεσία των ΗΠΑ και ζήτησε τη διάλυση του αποικιοκρατικου συνασπισμού αυτού, μετέδωσε το συριακό κρατικό πρακτορείων SANA.
«Απαιτούμε (η διεθνής κοινότητα) να καταδικάσει αυτήν τη σφαγή και να καταστήσει υπεύθυνο τον συνασπισμό», ανέφερε το SANA, επικαλούμενο επιστολή του υπουργείου Εξωτερικών της Συρίας προς τα Ηνωμένα Έθνη, σημειώνοντας ότι ο δυτικος αποικιοκρατικος  συνασπισμός είναι παράνομος και θα πρέπει να διαλυθεί.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσία: Οι ΗΠΑ δεν πολεμούν κατά του «Ισλαμοφασιστικού Κράτους», αλλά για τους οικονομικούς πόρους της Συρίας
 Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου 2018, 16:09
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι το περιστατικό με τον βομβαρδισμό που πραγματοποίησε ο δυτικος αποικιοκρατικος  συνασπισμός - υπό την διοίκηση των ΗΠΑ - κατά δυνάμεων που υποστηρίζουν την κυβέρνηση της Συρίας, έδειξε ότι οι ΗΠΑ στο έδαφος της Συρίας δεν πολεμούν ενάντια στο «Ισλαμοφασιστικό Κράτος», αλλά για τους «οικονομικούς πόρους» της χώρας, τους οποίους θέλουν να θέσουν υπό τον έλεγχο τους.
Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι Σύροι μαχητές, που υποστηρίζουν την κυβέρνηση της Συρίας, στην επαρχία Ντείρ εζ Ζορ δέχθηκαν τα πυρά του υπό τη διοίκηση των ΗΠΑ δυτικου αποικιοκρατικου συνασπισμού, χωρις να εχει προηγηθεί συνεννόηση με τη ρωσική στρατιωτική διοίκηση. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, στις 7 Φεβρουαρίου, οι ένοπλοι μαχητές που υποστηρίζουν τις κυβερνητικές συριακές δυνάμεις, έχοντας ως στόχο να πλήξουν τις συμμορίες τρομοκρατών, που έβαλλαν κατά θέσεων των κυβερνητικών δυνάμεων, πραγματοποιούσαν ανίχνευση στην περιοχή του πρώην διυλιστηρίου Ελ -Ίζμπα, που βρίσκεται σε απόσταση 17 χιλιομέτρων από τον οικισμό Σαλχιάχ.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ευχάριστη έκπληξη στο μείζον θέμα του Μακεδονικού ήταν η θέση του ΚΚΕ.
Του Γιαννη Τριαντη
Ευχάριστη έκπληξη στο μείζον θέμα του Μακεδονικού ήταν η θέση του ΚΚΕ! Με δήλωσή του στον Ριζοσπάστη (3-4/2/2018) ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, διέγραψε τα παλιά αμαρτήματα της Αριστεράς, που αναγνώριζε μακεδονικό λαό, εθνότητα και γλώσσα.
Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Πρέπει να ορίζεται με αυστηρό γεωγραφικό προσδιορισμό (η σύνθετη ονομασία) και να ξεκαθαρίζεται ταυτόχρονα ότι δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος, μακεδονική εθνότητα, μακεδονική γλώσσα, μακεδονικός λαός».
Επίσης, ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε: «Είναι ανιστόρητα όλα αυτά, γιατί είναι η βάση του αλυτρωτισμού. Αυτά εγείρουν και ζητήματα μειονότητας, άρα διεκδικήσεων, δήθεν υπεράσπισης δικαιωμάτων».
Φυσικά, ο Γ.Γ. του ΚΚΕ εξέφρασε τις πάγιες θέσεις του κόμματος του εναντίον του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Αλλά το σημαντικό για το ζέον θέμα του Μακεδονικού είναι η καθαρή και απόλυτα πατριωτική θέση του ΚΚΕ για την ταυτότητα της γείτονος, που συνοψίζεται στο ότι η χώρα μας δεν πρέπει να υπογράψει Συμφωνία που να αναγνωρίζει μακεδονική εθνότητα και γλώσσα στην FYROM.


2 σχόλια:

e-h είπε...


Student activists are the heart and soul of every great social movement, and ours is no exception.
We often say that JVP campus chapters, Students for Justice in Palestine, and others are the future of our movement— but that doesn’t do them justice. For years, the student movement has generated some of our strongest leaders, best communications strategies, and most exciting campaigns.
Now, they face an existential threat: Kenneth Marcus.
He’s Trump’s nominee for Assistant Secretary for Civil Rights at the Department of Education, and he’s unyieldingly terrible:
• He’s sued faculty he disagrees with intellectually, and categorically condemned student protest.

• Alongside Betsy DeVos, he’s a sworn enemy of the movement to combat sexual assault on campuses.

• He called a University of Wisconsin - Madison student government resolution to divest from arms dealers, private prisons, and fossil fuels “antisemitic” and “anti-white.” 

• And he’s advocating for a pro-Israel litmus test for funding Middle Eastern Studies departments.

So pick up the phone now and tell your Senators: Kenneth Marcus is the exact wrong person for this job.
The Office for Civil Rights is supposed to prevent racial bias and sexual assault on campuses, not target human rights activists. But Marcus is a bigot, and a bully— one who is especially passionate about attacking Palestinian human rights.
Through his right-wing think tank, he’s lobbied for colleges and universities to classify political criticism of Israeli government policies as inherently antisemitic.
He promotes false and racially charged allegations against campus activists, and openly boasts that his tactics chill free speech on campus.
And if he’s confirmed, he will have that much more ability to engender a climate of fear on college campuses— getting administrators to do his dirty work for him and quash student speech on his behalf in order to avoid losing funding.
I’ll be honest with you: we have a tough fight on our hands to stop his nomination. But at the least, a party-line vote is well within our reach. And as we’ve seen from Betsy DeVos’ tenure, even that can be the first step in undermining the power of such a deeply unqualified nominee.
Call your Senators now and tell them: Marcus has no business being in charge of civil rights on campus— because he doesn’t believe in them.
I remember what student organizing was like when I started college in 2001. There was barely a Palestine solidarity movement on campus— not a fraction of the infrastructure or direction that students have built since. Even finding one like-minded person to talk to was a win.
That’s not the future I want for our students. That’s not a future our movement as a whole can afford. We have to stop Kenneth Marcus.
Please, call your Senators now and tell them to vote NO on Kenneth Marcus and his anti-civil rights agenda.
Thank you for all that you do.

e-h είπε...

Οι ακτιβιστές φοιτητες είναι η καρδιά και η ψυχή κάθε μεγάλου κοινωνικού κινήματος και το δικο μας δεν αποτελεί εξαίρεση.

Συχνά λέμε ότι τα τμηματα JVP της πανεπιστημιουπόλεως, οι φοιτητές για τη δικαιοσύνη στην Παλαιστίνη και άλλοι είναι το μέλλον του κινήματος μας - αλλά αυτό δεν τους κάνει δικαιοσύνη. Για χρόνια, το φοιτητικό κίνημα έχει δημιουργήσει μερικούς από τους ισχυρότερους ηγέτες μας, τις καλύτερες στρατηγικές επικοινωνίας και τις πιο συναρπαστικές εκστρατείες.

Τώρα αντιμετωπίζουν μια υπαρξιακή απειλή: τον Κένεθ Μάρκους.

Είναι υποψήφιος του Trump για Βοηθός Γραμματέας για τα Πολιτικά Δικαιώματα στο Υπουργείο Παιδείας και είναι απρόσβλητος:

Έχει μηνυσει στη σχολή ότι διαφωνεί διανοητικά και κατηγορεί κατηγορηματικά τη διαμαρτυρία των φοιτητών.
Παράλληλα με τον Betsy DeVos, είναι ορκισμένος εχθρός του κινήματος για την καταπολέμηση της σεξουαλικής επίθεσης στις πανεπιστημιουπόλεις.
Κάλεσε το Πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν - το ψήφισμα της φοιητικης διοικησης του Μάντισον να ξεφύγει από τους εμπόρους όπλων, τις ιδιωτικές φυλακές και τα ορυκτά καύσιμα σαν «αντισημιτικό» και «αντι-λευκό».
Και υποστηρίζει μια δοκιμασία υπέρ του Ισραήλ για τη χρηματοδότηση των τμημάτων της Μέσης Ανατολής.
Επομένως, σηκώστε το τηλέφωνο τώρα και πείτε στους γερουσιαστές σας: ο Kenneth Marcus είναι το ακριβές λάθος πρόσωπο για αυτή τη δουλειά.

Το Γραφείο για τα Πολιτικά Δικαιώματα υποτίθεται ότι εμποδίζει τη φυλετική προκατάληψη και τη σεξουαλική επίθεση στις πανεπιστημιουπόλεις, χωρίς να στοχεύει σε ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα Όμως, ο Μάρκος είναι φανατικός και ένας νταής - ο οποίος είναι ιδιαίτερα παθιασμένος με την επίθεση εναντιον των παλαιστινιακών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Μέσα από τη δεξαμενή σκέψης του, έχει ασκήσει πιέσεις στα κολέγια και τα πανεπιστήμια για να χαρακτηρίσει την πολιτική κριτική των κυβερνητικών πολιτικών του Ισραήλ ως εγγενώς αντισημιτική.

Προωθεί ψευδείς και φυλετικά κατηγορούμενους ισχυρισμούς εναντίον των ακτιβιστών της πανεπιστημιούπολης και ανοιχτά μπορεί να υπερηφανεύεται για το ότι η τακτική του καταψύχει την ελευθερία του λόγου στην πανεπιστημιούπολη

Και αν επιβεβαιωθεί, θα έχει αυτή την πολύ μεγαλύτερη ικανότητα να δημιουργήσει ένα κλίμα φόβου στις πανεπιστημιουπόλεις - να πάρει τους διαχειριστές να κάνουν τη βρώμικη δουλειά γι 'αυτόν και να απαλείψουν την ομιλία του φοιτητή για εναντια στον λογαριασμό του, προκειμένου να αποφύγουν να χάσουν χρηματοδότηση.

Θα είμαι ειλικρινής μαζί σας: έχουμε μια σκληρή μάχη στα χέρια μας για να σταματήσουμε τον διορισμό του. Αλλά, τουλάχιστον, μια ψηφοφορία για τα κόμματα είναι πολύ κοντά μας. Και όπως είδαμε από τη θητεία του Betsy DeVos, ακόμα και αυτό μπορεί να είναι το πρώτο βήμα στην υπονόμευση της εξουσίας ενός τόσο βαθιά υποψήφιου.

Καλέστε τους γερουσιαστές σας τώρα και πείτε τους: Ο Marcus δεν έχει καμία δουλεια να είναι υπεύθυνος για τα αστικά δικαιώματα στην πανεπιστημιούπολη - επειδή δεν πιστεύει σε αυτά.

Θυμάμαι ποια ήταν η οργάνωση των φοιτητών όταν άρχισα το κολλέγιο το 2001. Δεν υπήρχε σχεδόν ένα κίνημα αλληλεγγύης της Παλαιστίνης στην πανεπιστημιούπολη - ούτε ένα μέρος της υποδομής ή της κατεύθυνσης που έκτισαν οι φοιτητές από τότε. Ακόμη και η εξεύρεση ενός ομοϊδεάτου ανθρώπου για να μιλήσει ήταν μια νίκη.

Αυτό δεν είναι το μέλλον που θέλω για τους μαθητές μας. Αυτό δεν είναι ένα μέλλον που το κίνημά μας στο σύνολό του μπορεί να αντέξει. Πρέπει να σταματήσουμε τον Kenneth Marcus.

Παρακαλούμε καλέστε τους γερουσιαστές σας τώρα και πείτε τους να ψηφίσουν ΟΧΙ για τον Kenneth Marcus και την ατζέντα του για τα δικαιώματα των πολιτών.

Σας ευχαριστώ για όλα όσα κάνετε.