Κυριακή 4 Μαρτίου 2018

Κυριακη 4 Μαρτιου 2018


Όσο ο βρώμικος πόλεμος στη Συρία μαίνεται, και μέχρι να δεχτεί η Ουάσινγκτον ότι δεν μπορεί να συνθλίψει τη Συρία όπως έκανε το Αφγανιστάν, το Ιράκ και τη Λιβύη, τα ψέματα δεν θα σταματήσουν. Αλλά να θυμάστε, αφού η αυτοκρατορία φάνηκε να κυριαρχεί σε αυτές τις προηγούμενες επιθέσεις, δεν είχε σημασία να παραδεχτεί ότι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν δεν είχε πραγματικά σημασία, ότι τα όπλα μαζικής καταστροφής του Ιράκ δεν υπήρχαν, και ότι ο Gaddafi δεν εσφαζε πραγματικά πολίτες.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Συγκλονιστικό βίντεο: Η φυλακιση της 17χρονης Παλαιστινίας στις Ισραηλινές φυλακές
Δείτε το συγκλονιστικό  βίντεο για την Ahed Tamimi (παιδί 17 ετών ), ένα από τα 400 Παλαιστίνια παιδιά που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές και που υποφέρουν από φυλακιση στην απομωνοση, δικαστικούς περιορισμούς, άρνηση επισκεπτηρίων στις οικογένειές τους ή σε δικηγόρους και άλλες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
To βίντεο μετέφρασε και διένειμε η Πρεσβεία του Κράτους της Παλαιστίνης στην Ελλάδα.
https://www.youtube.com/watch?v=wzr7y8WcTe4




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να γιατί φύτεψαν αυτόν τον σύγχρονο λακέ των Αμερικάνων στο YΠ.ΕΘ.Α...

Συνέντευξη-«περιβόλι» του ΑΝΥΕΘΑ Φώτη Κουβέλη - «Νηφαλιότητα», «χώρα ειρήνης», «σύνορα Ευρώπης» κι άλλα ανέκδοτα...
04/03/2018 - 10:23
Σας έλειψε ο «βασιλιάς της αοριστολογίας» και των ... «πολεμικών» δηλώσεων προς τη Τουρκία του τύπου «Μπορεί τα γατάκια να βγάλουν και νύχια καμιά φορά»; Δηλαδή ο-κατά τα άλλα-συμπαθής, πρώην αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας και νυν υπουργός Μετανάστευσης Δ.Βίτσας;
Ε, περιμένετε να διαβάσετε τις δηλώσεις του νέου αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Αμυνας, του-επίσης, συμπαθή-Φώτη Κουβέλη για τη Τουρκία, τα εξοπλιστικά προγράμματα και το πώς η Ελλάδα θα ανταπεξέλθει χωρίς να «τσαλακωθεί» στον αγώνα γεωστρατηγικής ισχύος στην περιοχή!
Μπροστά στον Φώτη Κουβέλη, ο Δημήτρης Βίτσας, είναι κάτι μεταξύ «γερακιού του πολέμου» και «Πάτον»!
Επιλέξαμε τις καλύτερες ατάκες του Φώτη Κουβέληστον συνέντευξη που έδωσε σήμερα στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Ιδού:
Για τους δύο Ελληνες αιχμαλώτους στον Εβρο: «Θέλω να πιστεύω ότι το περιστατικό θα αξιολογηθεί από τις τουρκικές αρχέςστις πραγματικές του διαστάσεις»!
Αλίμονο! Αλλωστε η Αγκυρα έχει μακρά παράδοση στη ορθή αξιολόγηση των πραγματικών διαστάσεων των γεγονότων(Κύπρος 1964 και 1974, Αφρίν κλπ)! Πρέπει να τρόμαξαν πολύ στη Τουρκία με αυτή την σκληρή δήλωση.
Ελληνοτουρκικά: «Η Ελλάδα είναι χώρα της ειρήνης και η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο αντιμετωπίζεται με τηχρήσιμη νηφαλιότητα και την πολυεπίπεδη εξωτερική μας πολιτική. Τα σύνορά μας, άλλωστε, είναι σύνορα της Ευρώπης».
Ετσι μπράβο! Είναι άλλωστε γεγονός ότι ανέκαθεν η «χώρες της ειρήνης»  (και οι χώρες του ήλιου και της θάλασσας;) και η «νηφαλιότητα» πάντα κέρδιζαν τον μιλιταρισμό, τους υπερεξοπλισμούς και την θεωρία του ζωτικού χώρου. Ειδικά στην περίπτωση της Τουρκίας.
Εκείνο, δε, για τα «σύνορα της Ευρώπης», είναι πραγματικά συγκλονιστικό. Δεν καταλαβαίνουμε τι ακριβώς θέλει να πει(ίσως ότι οι ευρωπαϊκές μεραρχίες/στόλοι/πτέρυγες μάχης θα έρθουν για να προστατέψουν τα σύνορά τους) αλλά για να είναι αυτός υπουργός κι εμείς εδώ στο πληκτρολόγιο, Σάββατο βράδυ, μάλλον κάτι παραπάνω ξέρει.
Πώς θα αντιμετωπιστεί η Τουρκία: «Η χώρα μας είναι υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας, με τις προϋποθέσεις και τις υποχρεώσεις της έναντι του ευρωπαϊκού δημοκρατικού κεκτημένου».
Ωωωωωωω! Πολύ σκληρή δήλωση, ειδικά εκεί που αναφέρεται στις «προϋποθέσεις». Μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στις σχέσεις μας με την Τουρκία. Πρέπει να προσέχει, να μην κλιμακώνει!
Εξοπλισμοί: «Η Ελλάδα δεν επιλέγει και ούτε θέλει (σ.σ.: Ούτε μπορεί!) να συμμετάσχει στη λεγόμενη κούρσα του ανταγωνισμού των εξοπλισμών. Εκείνο που πράττει είναι η εξασφάλιση των ικανών στοιχείων που υπερασπίζονται και θωρακίζουν την ικανή και αναγκαία άμυνα της χώρας».
Εκπληκτική δήλωση! Ειδικά το σημείο που αναφέρεται στα «ικανά στοιχεία».
Ποια στοιχεία εννοεί; Στοιχεία μπαταριών; Στοιχεία εγκλήματος; Κακοποιά στοιχεία; Και τι ακριβώς «θωρακίζει την αναγκαία άμυνα της χώρας»;
Και με ποια κριτήρια βγαίνει αυτή η έρμη «αναγκαία άμυνα»;
Γιατί αν ο κυρ-Φώτης δει το νούμερο που χρειάζεται για την πραγματικά «αναγκαία άμυνα» της χώρας, μάλλον θα πάθει αποπληξία, οπότε καλύτερα ας μείνουμε στα «αναγκαία στοιχεία»...
Τουλάχιστον εκείνος ο φουκαράς ο Βίτσας το πάλεψε με την αμυντική βιομηχανία. Δεν ξέρουμε τι πέτυχε τελικά, αλλά σίγουρα είχε αντίληψη των «αναγκαίων» που λέει κι ο κυρ-Φώτης.
Καταληκτικά: Ο Θεός να βάλει το χέρι του! Αν μπορεί κι ο Αλλάχ, καλοδεχούμενος...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



H Ε.Ε. κτυπάει ύπουλα την Ελλάδα στο Σκοπιανό: Όλοι οι «εταίροι» απαιτούν την αλλαγή της Ιστορίας
Σάββατο, Μαρτίου 03, 2018
Αυτό σημαίνει Ε.Ε.
Πρέπει να είναι όλοι συνεννοημένοι σε ΕΕ και ΗΠΑ, αλλιώς δεν εξηγείται η λαχτάρα τους να ονομάσουν με το ζόρι τα Σκόπια «Μακεδονία» και να υποχρεώσουν της Ελλάδα να εκχωρήσει το όνομα και τα ιστορικά δικαιώματα.
Μετά τις ΗΠΑ και η ΕΕ κτυπάει ύπουλα την Ελλάδα στο Σκοπιανό. Όλοι τους απαιτούν την αλλαγή της Ιστορίας.
Εντύπωση προκαλεί το πως δημιουργήθηκε από το πουθενά ένα ιστορικό ανέκδοτο το οποίο όλοι μαζί, Ευρωπαίοι και Αμερικανοί επιχειρούν ναν τους δώσουν διαστάσεις πραγματικότητας.
Επιχειρούν να εφαρμόσουν την ρήση του Λουίτζι Πιραντέλλο «Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε». Αλλάζουν την παγιωμένη από αιώνες Ιστορία και την αντικαθιστούν με σενάρια που γράφονται μόνο στο Χόλυγουντ και παίχτηκαν σε σειρές τύπου «Xena, the warrior princess» όπου ζούσαν την ίδια χρονική στιγμή ο Ηρακλής, η βασίλισσα Ζηνοβία και ο... Ιούλιος Καίσαρας!
ΗΠΑ και Γερμανία κρύβονται πίσω από αυτή την παρωδία.
Οι ΗΠΑ θέλουν την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ άμεσα για να ολοκληρώσουν την στρατηγική περικύκλωση της Σερβίας και την εκδίωξη της Μόσχας από τα Βαλκάνια πριν προλάβει ο ρωσικός παράγοντας να αντεπιτεθεί μέσω αλλαγής καταστάσεων στις ορθόδοξες χώρες. Οι Γερμανοί πάλι επιδιώκουν την έξοδό τους στο Αιγαίο και την δημιουργία μικρών κρατών δορυφόρων.
Είναι ένας μακροχρόνιος σχεδιασμός ο οποίος θα αποφέρει στην Γερμανία τον ολοκληρωτικό έλεγχο στην ηπειρωτική Ευρώπη και τον οριστικό εξοβελισμό των Αμερικανών από τα Βαλκάνια οι οποίοι έχουν υποτιμήσει τις γερμανικές βλέψεις.
Το Βερολίνο θέλει και αυτό την πρόσβαση στο Αιγαίο και αυτό μπορεί να συμβεί με έναν μελλοντικό ακρωτηριασμό της χώρας μας με δημιουργία μια ελεγχόμενης ανεξάρτητης περιφέρειας Μακεδονίας εντός ΕΕ.
Έχουμε ξεχάσει ότι το σύστημα των περιφερειών το δημιούργησαν στην Ευρώπη οι Γερμανοί οι οποίοι επεδίωκαν έτσι να χαλαρώσουν οι κεντρικές κρατικές εξουσίες και να είναι πιο εύκολες οι αποσχίσεις όπου αυτές τους βόλευαν. Κλασσικό παράδειγμα η Καταλονία στην Ισπανία.
Δημιούργησαν το ανυπόστατο σκοπιανό αφήγημα και  γαλούχησαν γενιές Σκοπιανών με ψεύτικες μνήμες ώστε κάποια στιγμή να είναι εφικτή η κλοπή Ιστορίας και εδαφών.
Για όσους δεν έχουν καταλάβει εάν δοθεί το όνομα στους Σκοπιανούς δεν θα έχουμε μόνο κλοπή Ιστορίας αλλά και οικονομικών εσόδων. Τα Σκόπια ως «κληρονόμοι» θα πάρουν μεγάλο μέρος του τουρισμού καθώς σύντομα χιλιάδες αμόρφωτοι του πλανήτη θα θεωρούν τα Σκόπια ως διάδοχο του αρχαίου μακεδονικού βασιλείου και εν τέλει συνιδιοκτήτες με την Ελλάδα
Ο Δούναβης είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος ποταμός της Ευρώπης (μετά τον Βόλγα). Πηγάζει από τον Μέλανα Δρυμό στη Γερμανία, ακολουθεί πορεία κυρίως ανατολική για 2850 χλμ., διασχίζει αρκετές πρωτεύουσες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης και καταλήγει στη Μαύρη Θάλασσα μέσα από τη Ρουμανία. Δηλαδή, είναι μία ποτάμια οδός τεράστιας οικονομικής και εμπορικής σημασίας.
Δεν είναι καθόλου το τυχαίο το σχέδιο δημιουργίας πλωτής οδού από την Θεσσαλονίκη μέχρι το... Βερολίνο. Στην ουσία θα καταστήσει την Γερμανία παγκόσμιο εμπορικό κόμβο. Για να γίνει αυτό όμως χρειάζονται αδύναμα και μικρά κράτη τα οποία θα πρέπει να εξαρτώνται απόλυτα από την Γερμανία.
Έχοντας μάθει μετά από δύο Παγκόσμιους Πολέμους οι Γερμανοί έχουν αποκτήσει την γεωπολιτική υπομονή για να επιβληθούν μετά από δεκαετίες.
Δεν είναι τυχαίο ότι η καγκελάριος της Γερμανίας Α.Μέρκελ προσφώνησε τον πρωθυπουργό των Σκοπίων Ζ.Ζάεφ ανακράζοντας: «Καλωσορίζω στο Βερολίνο τον Μακεδόνα Πρωθυπουργό»!
Οι Σκοπιανοί δεν πρόκειται να δεχτούν να αλλάξουν την συνταγματική σφετεριστική τους ονομασία, ούτε για αστείο. Εδώ το ξέρουν, οι Αμερικανοί το ξέρουν, όλοι το ξέρουν.
Αυτό που μένει να γίνει είναι να πιεστεί το ελληνικό πολιτικό σύστημα να αποδεχθεί την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ άνευ όρων με υποσχέσεις του αέρα ότι κάτι θα αλλάξει μετά και με δεσμεύσεις που θα αξίζουν όσο ένα ρολό κουζίνας από τους Σκοπιανούς ότι θα υπάρξουν αργότερα αλλαγές σε όνομα και Σύνταγμα ώστε η χώρα να ενταχθεί και στην ΕΕ.
Φυσικά αυτά δεν γίνονται ούτε στην «Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων». Άπαξ και καταλάβουν, που το έχουν καταλάβει, πόσο «μαλακοί» είμαστε διπλωματικά και πόσο ευάλωτοι σε πιέσεις, θα κάνουν υπομονή διότι γνωρίζουν ότι όπως οι Αμερικανοί τους έβαλαν με το έτσι θέλω στο ΝΑΤΟ, έτσι και οι Γερμανοί θα τους βάλουν πάλι με «νταηλίκι» στην ΕΕ.
Έτσι ο κατεξοχήν αρμόδιος να εκπροσωπεί την ΕΕ, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία σε έξι χώρες των δυτικών Βαλκανίων όχι μόνο αποκάλεσε και πάλι τη γειτονική χώρα «Μακεδονία» αλλά και χαρακτήρισε «γραφειοκρατική ορολογία» την ονομασία ΠΓΔΜ!
«Στη “Μακεδονία”, την ΠΓΔΜ, όπως λέγεται στην γραφειοκρατική ορολογία, διαπίστωσα ότι οι “Μακεδόνες” σημειώνουν σημαντική πρόοδο προς την κατεύθυνση της Ευρώπης. Αλλά δεν υποσχέθηκα σε κανέναν μια ημερομηνία ένταξης. Και δεν ανακοίνωσα ημερομηνία για την έναρξη διαπραγματεύσεων ούτε σε εκείνους οι οποίοι δεν βρίσκονται ακόμη σε διαπραγματεύσεις. Το θέμα για μένα είναι η ουσία των διαπραγματεύσεων και όχι ο προσδιορισμός ημερομηνίας. Οι προθεσμίες με ενδιαφέρουν, αλλά όχι τόσο ώστε να ξεχάσω την ουσία των διαπραγματεύσεων», τόνισε ο Γιούνκερ σε συνέντευξή του στην γερμανόφωνη υπηρεσία της Deutsche Welle.
O Γιούνκερ σημείωσε ότι τα Σκόπια κάνουν βήματα προόδου προς την κατεύθυνση της Ευρώπης, ξεκαθάρισε ωστόσο ότι δεν υποσχέθηκε σε καμία χώρα συγκεκριμένη ημερομηνία ένταξης ή έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων και επανέλαβε ότι στους όρους ένταξης περιλαμβάνεται και η διευθέτηση συνοριακών διενέξεων.
Μόνο που αν παραδώσουμε στους Σκοπιανούς το όνομα «Μακεδονία» δεν πρόκειται να διευθετήσουμε συνοριακές διενέξεις αλλά θα ανοίξουμε τον «ασκό του Αιόλου» για τις μελλοντικές γενιές.
Να συμπληρώσουμε επίσης και την εξωφρενική στάση των Αμερικανών. Στην Αθήνα ένιωσαν πραγματικά προδομένοι με την παραδοχή την επόμενη ημέρα του κορυφαίου Αμερικανού διπλωμάτη James Pardew μετά από συνάντησή του με τον Ζόραν Ζάεφ.
Ο Pardew επισήμανε ότι αν δεν επιτύχουν οι διαπραγματεύσεις για το όνομα των Σκοπίων, η Ελλάδα ενδέχεται να απομονωθεί. Δηλαδή οι ΗΠΑ μας απειλούν εάν δεν αποδεχθούμε την εκχώρηση του ονόματος και των ιστορικών δικαιωμάτων της Μακεδονίας. Ακόμα και οι δικοί τους ακαδημαϊκοί στα δικά τους πανεπιστήμια που διδάσκουν την αληθινή Ιστορία απορούν με την κακεντρεχή αυτή προσπάθεια της αμερικανικής κυβέρνησης.
Ναι είπαμε θέλουν να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους. Άλλο τρόπο δεν έχουν; «Ο Πρωθυπουργός Ζάεφ προσφέρθηκε και έκανε κάποιες παραχωρήσεις, αλλά η Ελλάδα πρέπει να σκεφτεί τι θα συμβεί αν δεν βρεθεί λύση με τα Σκόπια. Θέλει πραγματικά να προκαλέσει εχθρότητα και να αυξήσει τις εντάσεις στα Δυτικά Βαλκάνια; Πιστεύω ότι θα απομονωθεί η Αθήνα» τόνισε χαρακτηριστικά.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σύμφωνα με τον Νίκο Τόσκα, δεν υπάρχει διείσδυση της Χρυσής Αυγής στις τάξεις των αστυνομικών, πέρα από ένα ποσοστό που αντιστοιχεί και στον γενικό πληθυσμό.
Μαζί του μπορεί να συμφωνήσει κάθε απίθανος κλακαδόρος των ΜΑΤ όταν, καθημερινά, τα στέλνει να μακελέψουν διαδηλωτές, που δεν έχει ακούσει ναζιστικό βρισίδι από ματαταζήδες, διάδες και ασφαλίτες. Όπως και καθένας που αγνοεί ότι στις εκλογές του 2012 και του 2015 η ναζιστική συμμορία έπαιρνε ποσοστά πάνω από 40% εκεί όπου ψήφιζαν τα ΜΑΤ και πάνω από 20% όπου ψήφιζαν γενικώς μπάτσοι.
Το ότι ο Τόσκας και η κυβέρνηση του αμόρφωτου θέλουν να συγκαλύψουν τους ναζί, κάνει τον αγώνα κατά του φασισμού και της κρατικής καταστολής ακόμη πιο επείγοντα και αναγκαίο.
Σχολιο.- Θυμήθηκα τώρα την εξαιρετική μελέτη που είχε κάνει πριν μερικά χρόνια ο σ. Θανάσης Μπαρτζώκας για το θέμα της διείσδυσης της ακροδεξιάς στα Σώματα Ασφαλείας, με αφορμή την μεταφορά της Σχολής της Αστυνομίας στην Καισαριανή, με προφανή στόχο την αλλοίωση του εκλογικού «χάρτη» της περιοχής... Επίκαιρη και σήμερα (παρόλο που η αναφορά γινόταν στον «προάγγελο» της ΧΑ, το ΛΑΟΣ, μέχρι τις εκλογές του 2009)...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βεβαίως και είμαι υπέρ της νομιμοποίησης της κάνναβης και όχι μόνο για θεραπευτικούς σκοπούς. Δεν θα μπω, όμως, σε κουβέντα, δεν θα επιχειρηματολογήσω. Κι αυτό γιατί σέβομαι συντρόφους που είναι κατά της νομιμοποίησης (από άγνοια ή/και δογματισμό), αλλά με τους οποίους έχουμε τόσους αγώνες κοινούς για τόσα πολλά, που θα 'ταν αστείο να συζητάμε τώρα γι' αυτό που διαφωνούμε.
Συνάμα, στο άλλο στρατόπεδο, πέραν των καλών προθέσεων ανθρώπων, βρίσκεται και η αληταμπουρία των νεοφιλιλέ, αλλά και συριζαίοι που τους πήρε τάχα ο πόνος για τα δικαιώματα.
Όταν ο ξευτιλισμένος ηγετίσκος ξαμολάει καθημερινά τα ΜΑΤ ή όταν ο συμπλεγματικός Κοντονής βιάζει και βασανίζει στις φυλακές, σφυρίζουν κλέφτικα. Τα θρασίμια!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν φύγουμε απ' το ευρώ κ την Ευρώπη (των τοκογλύφων), θα μπουκάρουν οι Τούρκοι! Μα όσο είμαστε ΜΕΣΑ, συμβαίνουν αυτά. Μάθε το ΕΠΑΜ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



H Toυρκία ανακοινώνει ότι προετοιμάζει την εισβολή στην Ελλάδα
22 FÉVRIER 2018
Aυτοί που θεωρούν ότι σβήσαμε από τις καρδιές μας τα εδάφη από τα οποία αποτραβηχθήκαμε με δάκρυα εδώ κι 100 χρόνια έχουν άδικο.
Λέμε σε κάθε περίπτωση ότι η Συρία, το Ιράκ και άλλα μέρη του χάρτη των καρδιών μας δεν είναι διαφορετικά από την δική μας πατρίδα. Παντού όπου η κλήση της προσευχής ακούστηκε εμείς πολεμάμε για να μην σηκωθεί μια ξένη σημαία.
Ό,τι κάναμε μέχρι εδώ δεν είναι τίποτα συγκριτικά με επιθέσεις ακόμη πιο μεγάλες που προβλέπουμε για τις επόμενες μέρες. Θεού θέλοντος ! »
Η Τουρκία μέλος του ΝΑΤΟ κατέχει ήδη εδάφη σε Κύπρο, Ιράκ, Συρία.Διεκδικεί ελληνικά εδάφη όπου διαμένει μια μουσουλμανική μειονότητα.
Αποκαλύπτοντας την νέα εξωτερική της πολιτική σε ένα λόγο στο πανεπιστήμιο που φέρει το όνομα του στις 15 Οκτώβρη 2016, ο πρόεδρος Erdoğan ανακοίνωσε την πρόθεσή του να επανακατακτήσει τα εδάφη που η χώρα του στερήθηκε μετά την ήττα της από τον Α΄Παγκόσμιο πόλεμο , συμβατά στον εθνικό όρκο (Misak-ı Millî) του τελαυταίου Οθωμανικού Κοινοβουλίου στις 12 Φλεβάρη 1920. Αυτός είχε κυρίως αναφέρει τη Δυτική Θράκη και τα Δωδεκάνησα. Το Δεκέμβρη του 2017, ο Kemal Kılıçdaroğlu, ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος του Λαού (CHP, σοσιαλιστικό),ανακοίνωσε ότι η χώρα του θα κατακτούσε 18 ελληνικά νησιά το 2019 όπως ο Bülent Ecevit είχε κατακτήσει την Κύπρο το 1974 γιατί « δεν υπάρχει κανένα ντοκουμέντο » που ν΄αποδεικνύει ότι αυτά τα νησιά ανήκουν στην Αθήνα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



3 Μαρτίου 1918: Η Συνθήκη που παρεδωσε τους Έλληνες του Ανατολικού Πόντου
Στις 3 Μαρτίου του 1918 υπεγράφη το τρίτο μέρος της Συνθήκης του Μπρεστ-Λιτόφσκ ανάμεσα στην μπολσεβικική Ρωσία και τις Κεντρικές Δυνάμεις, τη Γερμανία και τους συμμάχους της, κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η νεοσύστατη Ρωσική Σοβιετική Ομοσπονδιακή Σοσιαλιστική Δημοκρατία παρέδιδε στα χέρια του αντιπάλου τεράστια εδάφη.
Οι περιοχές των πόλεων της Υπερκαυκασίας Καρς και Αρνταχάν, με πολυάριθμους χριστιανικούς πληθυσμούς (κυρίως Αρμενίους, Έλληνες και Ασσυρίους), μετά από σαράντα χρόνια παραμονής στα εδάφη της Ρωσικής Αυτοκρατορίας παραδόθηκαν στους Τούρκους.
Από τον Απρίλιο του 1916, μέρος της Ρωσίας αποτελούσε και το βιλαέτι της Τραπεζούντας. Την εξουσία στην περιοχή ασκούσε ο μητροπολίτης Χρύσανθος. Ο επικεφαλής των τουρκικών δυνάμεων Τζεμάλ Αζμί, κατά την αποχώρησή του από την Τραπεζούντα θεώρησε σκόπιμο και δίκαιο να παραχωρήσει επίσημα την εξουσία στα χέρια του Έλληνα δεσπότη. Την ελληνική τοπική Αρχή την δέχτηκαν και οι Ρώσοι. Με τη Συνθήκη του Μπρεστ-Λιτόφσκ η θρυλική Τραπεζούντα ξαναγύρισε στα χέρια των Τούρκων κατακτητών, όπως και όλος ο Ανατολικός Πόντος.
Η παραχώρηση των εδαφών στην Υπερκαυκασία και τον Πόντο έγινε στο πλαίσιο μιας ευρύτερης απόφασης.
Η απόφαση των Μπολσεβίκων
Με την επικράτηση των Μπολσεβίκων στην εξουσία στις 25 Οκτωβρίου (7 Νοεμβρίου) του 1917, η Ρωσία εξήλθε από την Αντάντ. Οι Γερμανοί, ενώ ηττήθηκαν από τις Δυνάμεις υπό την ηγεσία της Αγγλίας, της Γαλλίας και της Ρωσίας, έβλεπαν την αδυναμία σκληρής διαπραγμάτευσης εκ μέρους της νέας ρωσικής ηγεσίας.
Στην πρώτη φάση οι Σοβιετικοί πρότειναν στους Γερμανούς ανακωχή, η οποία και συνήφθη στις 15 Δεκεμβρίου του 1917. Το σύνθημα «Ειρήνη άνευ προσαρτήσεων, άνευ αποζημιώσεων», γινόταν πραγματικότητα μετά από τον προσωρινα νικηφόρο με χιλιαδες νεκρους για τη Ρωσία πόλεμο. Κουρασμένος μετά από τέσσερα χρόνια, ο ρωσικός στρατός περίμενε τη διακοπή του πολέμου με οποιοδήποτε κόστος. Οι αντιπολεμικές δηλώσεις του Λένιν κερδισαν τις καρδιες και το ηθικό των στρατιωτών.
Ξεκίνησαν οι έφοδοι των Γερμανών σε όλο το μέτωπο. Η Ρωσία δεν μπορούσε να αντισταθεί, ο στρατος ηταν εξοπλισμενος με οπλα του προηγουμενου αιωνα και στη χώρα επικρατούσε χάος. Μετά από δύο προσπάθειες να διαπραγματευτούν, οι εκπρόσωποι της σοβιετικής εξουσίας υπέγραψαν την παραχώρηση εδαφών άνευ όρων. Η Ρωσία παρέδιδε στις Κεντρικές Δυνάμεις την Πολωνία και τη Λιθουανία. Η Λετονία, η Εσθονία και η Φινλανδία εκκενώνονταν από τα ρωσικά στρατεύματα.
Η τελευταία ελπίδα
Στις 3 Μαρτίου του 1918 ο ελληνισμός του Πόντου έχασε το τελευταίο του προπύργιο στην πάτρια γη. Μαζί με τα ρωσικά στρατεύματα, από τις πατρογονικές εστίες έφυγαν δεκάδες χιλιάδες Έλληνες συμπληρώνοντας τον ήδη μεγάλο αριθμό προσφύγων στον Καύκασο και τα βόρεια παράλια της Μαύρης Θάλασσας.
Το μπολσεβικικο κρατος υπεγραψε συνθηκη ειρηνης με το νεοσυστατο τουρκικο κρατος, και υποστηριζε τον εθνικοαπελευθερωτικο πολεμο που εκανε, εναντια στα ξενα στρατευματα που ειχαν καταλαβει τη χωρα του.
Η προσπάθεια της ποντιακής ηγεσίας εκείνης της εποχής να φέρει πίσω τον ελληνικό πληθυσμό είχε πρόσκαιρη και μερική επιτυχία. Το 1919, μετά την προέλαση του ελληνικού στρατού στη Μικρά Ασία, ο οποιος εκτελουσε διαταγες των αγγλογαλλων και βαδιζε προς  την Αγκυρα, 100.000 Πόντιοι γύρισαν στα σπίτια τους, και αρχισαν ανταρτικο πολεμο για ιδρυση ποντιακου κρατους, παροτι οι ποντιοι αποτελουσαν το 30% του πληθυσμου. Το ανταρτικο τους όμως έστειλε πολλούς από αυτούς στο θάνατο από τα χέρια των κεμαλιστών.
Το 1923, μετά τη Συνθήκη της Λοζάνης, ο εναπομείνας ελληνικός πληθυσμός του Πόντου αναγκάστηκε για πολλοστή φορά να πάρει το δρόμο της προσφυγιάς και να εγκατασταθεί στην Ελλάδα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Elor Azaria, ο οποίος σκότωσε πληγωμένο Παλαιστίνιο, θα μπορούσε σύντομα να βγει εκτός φυλακης
3 Μαρτίου 2018
Ο Elor Azaria, ο Ισραηλινός στρατιώτης που σκότωσε έναν πληγωμένο παλαιστίνιο στην κατεχόμενη παλαιστινιακή πόλη Al-Khalil (Hebron), μπορεί να απελευθερωθεί υπό καθεστώς απαγόρευσης από την αρχή της 14ης Μαρτίου, ανέφεραν ισραηλινά ΜΜΕ.
Σύμφωνα με μια έκθεση που μεταδόθηκε χθες από το Κανάλι του Ισραήλ 20, οι αξιωματούχοι της φυλακής συνέστησαν να απαγκιστρωθεί ο καταδικασθείς στρατιώτης, αναφέροντας την καλή συμπεριφορά του κατά τους τελευταίους επτά μήνες.
Ο Αζαρία κατηγορήθηκε από ισραηλινό στρατιωτικό δικαστήριο για ανθρωποκτονία, αφού συνελήφθη στο βίντεο το βράδυ του Μάρτιου του 2016 με τον κάτοχο της Χεβρώνας Abdel Fattah Al-Sharif.
Σε μια καταδίκη που καταδικάστηκε για την επιείκεια της, ο Αζαρία καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκισης και στη συνέχεια μειώθηκε σε μόλις 14 μήνες. Εκείνη την εποχή, αναφέρθηκε ότι ο Αζαρία μπορούσε τελικά να πάρει το ένα τρίτο της ποινής του για καλή συμπεριφορά και έτσι να κυκλοφορήσει στις 30 Μαρτίου 2018.
Τώρα, σύμφωνα με το κανάλι 20, οι αξιωματούχοι της φυλακής ισχυρίζονται ότι ο Αζαρία είναι επιλέξιμος για παρηγορία ακόμη και νωρίτερα, αποκαλύπτοντας επίσης ότι «αφέθηκε να παίρνει άδεια από τη φυλακή κάθε 28 ημέρες» από τον «πρώτο μήνα» της στη φυλακή.
Το διοικητικό συμβούλιο του στρατού θα συναντηθεί στις 14 Μαρτίου και θα μπορούσε να αποφασίσει να απελευθερώσει αμέσως τον στρατιώτη.
https://www.youtube.com/watch?time_continue=37&v=iFkq4wJ9yn8



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ουκρανοί Ναζί συνεργάτες σκοτώνουν μια εβραία γυναίκα και παιδί σε ένα πάρκο της πόλης, τον Οκτώβριο του 1941.
Αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε από τον σλοβακική στρατιώτη, skrovina λούμπομιρ, στο miropol της Ουκρανίας. Είναι μία από τις δύο γνωστές φωτογραφίες που καταγράφουν τον πυροβολισμό γυναικών και παιδιών σε κοντινή απόσταση σε ένα δημόσιο πάρκο από ουκρανούς αστυνομικούς που συνδέονται με το τάγμα της αστυνομίας 303.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γρίφος οι ιταλικές εκλογές
 Κυριακή, 4 Μαρτίου 2018, 09:12
Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα περισσότεροι από 46 εκατομμύρια Ιταλοί οι οποίοι καλούνται να ψηφίσουν για την ανανέωση της Βουλής και της Γερουσίας. Πρόκειται να εκλεγούν 618 βουλευτές, 309 γερουσιαστές και 18 εκπρόσωποι των απόδημων ιταλών.
Οι κάλπες άνοιξαν στις 7.00 το πρωί (τοπική ώρα) και οι πολίτες μπορούν να ασκήσουν το δικαίωμα του εκλέγειν μέχρι τις 23.00 το βράδυ (ώρα Ιταλίας). Τα πρώτα exit polls θα βγουν μετά το κλείσιμο της κάλπης. Τα τελικά αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης, που θεωρείται η πιο αμφίρροπη και αμφιλεγόμενη των τελευταίων ετών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αναμένονται νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας.
Βάσει του νέου εκλογικού νόμου, τα δυο τρίτα των βουλευτών και γερουσιαστών θα εκλεγούν με απλή αναλογική, και το ένα τρίτο με πλειοψηφικό σύστημα. Είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται το συγκεκριμένο εκλογικό σύστημα και δεν αποκλείεται να υπάρξει μια κάποια καθυστέρηση στην καταμέτρηση των ψήφων.
75 κομματα διεκδικουν την ψηφο των Ιταλων στις εκλογες.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παλαιστίνιος νεκρός από πυρά Ισραηλινών
 Σάββατο, 3 Μαρτίου 2018, 20:52
Ένας Παλαιστίνιος αγρότης σκοτώθηκε σήμερα από τα πυρά Ισραηλινοναζιστών στρατιωτών κοντά στη Χαν Γιούνες, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, έγινε γνωστό από το υπουργείο Υγείας της Χαμάς, που ελέγχει τον θύλακα.
Το θύμα ονομαζόταν Μοχάμεντ Αμπού Τζουμάα κι ήταν ηλικίας 59 ετών, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Μια εκπρόσωπος τύπου του ισραηλινοναζιστικού στρατού είπε, από την πλευρά της, ότι «ένας ύποπτος προσέγγισε μια περιοχή όπου απαγορεύεται η πρόσβαση στη νότια Λωρίδα της Γάζας».
Κατόπιν οι στρατιώτες «έριξαν προειδοποιητικές βολές στον αέρα κι όταν ο ύποπτος δεν σταμάτησε, πυροβόλησαν εναντίον του. Στη συνέχεια εκείνος έφυγε από την περιοχή», σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Το υπουργείο υγείας της Γάζας ανέφερε ότι το θύμα βρισκόταν σε παλαιστινιακό έδαφος.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η γλωσσα της Μακεδονιας
Το βιβλιο-σταθμος του καθηγητη Γ. Μπαμπινιωτη για την αρχαια μακεδονικη, που αποκαλυπτει την ψευδωνυμη γλωσσα των  Σκοπιων και ξεσκεπαζει τις γλωσσικες τους παραχαραξεις



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Cinema - Ταινία
Μαζί ή Τίποτα
Του Φατίχ Ακίν
Η ζωή της Κάτια καταρρέει όταν ο κουρδικής καταγωγής άντρας και ο μικρός γιος της σκοτώνονται σε βομβιστική επίθεση. Προσπαθώντας να συνέλθει, θα βρεθεί μάρτυρας στη δίκη δύο υπόπτων νεοναζί, για τους οποίους όμως δεν υπάρχουν ατράνταχτα ενοχοποιητικά στοιχεία. Χρυσή Σφαίρα ξενόγλωσσης ταινίας και βραβείο γυναικείας ερμηνείας στις Κάνες για ένα επίκαιρο, σκληρό και τολμηρό στις απόψεις του κοινωνικό σχόλιο με αμφιλεγόμενο φινάλε.
Ο 45χρονος Τουρκογερμανός¬  επέστρεψε με ένα τολμηρό κοινωνικό θρίλερ που δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο. Στη χώρα μας για έναν παραπάνω λόγο, καθώς η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στην ταινία με πολλαπλό τρόπο.
Ο Ακίν εμπνεύστηκε την ιστορία του από τους οργανωμένους φόνους Τούρκων, Κούρδων κι Ελλήνων μεταναστών, τους οποίους διέπραξαν Γερμανοί νεοναζί κατά την προηγούμενη δεκαετία, αλλά και από το μεροληπτικό τρόπο με τον οποίο προσπάθησε να τους διαλευκάνει η αστυνομία. Έτσι έγραψε μαζί με τον ηθοποιό και σεναριογράφο («Βερολίνο, Αντίο») Χαρκ Μπομ την ιστορία της Κάτια, μιας Γερμανίδας που, παρά τις αντιρρήσεις των δικών της, παντρεύεται τον κουρδικής καταγωγής και καταδικασμένο για διακίνηση ναρκωτικών Νούρι. Λίγα χρόνια αργότερα όμως θα χάσει αυτόν και τον μικρό τους γιο Ρόκο σε βομβιστική επίθεση.
Στην προσπάθειά της να ξεπεράσει το τεράστιο σοκ, θα βρεθεί ακροάτρια αλλά και μάρτυρας στη δίκη δύο νεαρών νεοναζί που κατηγορούνται για την τρομοκρατική ενέργεια. Αν και τους ενοχοποιεί πληθώρα στοιχείων, πολλές λεπτομέρειες παραμένουν θολές και η κατάθεση ενός Έλληνα ξενοδόχου (ο σκηνοθέτης Γιάννης Οικονομίδης σε μια ανατριχιαστικά πειστική ερμηνεία), μέλους της Χρυσής Αυγής, τους δίνει αμφισβητούμενο άλλοθι. Με ταχύ ρυθμό και καθαρή αφήγηση, η ταινία ξεκινάει σαν ένα οδυνηρό ρέκβιεμ πάνω στην απώλεια, άμεσα συνδεδεμένο με την ξενοφοβική και τυπολατρική στάση της εξουσίας¬ απέναντι σε μια γκρίζα κοινωνική πραγματικότητα.
Ο Φατίχ Ακίν καταγγέλλει την εύκολη ποινικοποίηση της καθημερινότητας, αποκαλύπτει την πολιτική διάσταση της (μη) απονομής δικαιοσύνης και με straight forward, «αμερικανικό» τρόπο στήνει ένα δικαστικο-ψυχολογικό αγωνιώδες δράμα για τη θλίψη, την οποία η αδικία (παιδί πολύ συγκεκριμένων μηχανισμών) μετατρέπει σε οργή και ασυγκράτητη επιθυμία για εκδίκηση. Στην καλύτερη και βραβευμένη στις Κάνες ερμηνεία της, η Νταϊάν Κρούγκερ αποδίδει συγκινητικά το παγιδευμένο σε έναν κύκλο βίας ανήμπορο θύμα, το οποίο είναι καταδικασμένο να τον ανατροφοδοτήσει, ως ανελέητος θύτης πλέον. Και με αυτήν την «καταδίκη» είναι που κορυφώνει (στην Ελλάδα) τολμηρά και αμφιλεγόμενα το επίκαιρα στρατευμένο δράμα του ο Ακίν, αποσπώντας την ξενόγλωσση Χρυσή Σφαίρα και ξεκινώντας μια πολιτικά και φιλοσοφικά θερμή αντιπαράθεση.
Γερμανία. 2017. Διάρκεια: 105΄.
Η πλοκή της ταινίας βασίζεται σε μια πραγματική ιστορία. Στη δίκη της νεοναζιστικής οργάνωσης NSU (Εθνικό Σοσιαλιστικό Υπόγειο Δίκτυο) η οποία διεξάγεται από τις 6 Μαΐου 2013 στο Μόναχο και κατηγορούμενοι είναι οι ΜπεάτεΤσζάπε, ο Αντρέ Εμινγκέρ, ο ΧόλγκερΓκέρλαχ, ο ΚάρστενΣούλτσε και το πρώην μέλος του NPD Ραλφ Βολέμπεν. Στη δίκη αυτή, που έχει πολλές ομοιότητες με τη δική μας δίκη της Χρυσής Αυγής, οι κατηγορίες αφορούν την ευθύνη για δέκα δολοφονίες και σοβαρό εμπρησμό και βέβαια τη σύσταση και λειτουργία τρομοκρατικής οργάνωσης. Μια εμφανής διαφορά, είναι ότι η συγκεκριμένη δίκη έχει εγείρει ενδιαφέρον σε σχέση με τον ρόλο των γερμανικών αρχών, οι οποίες φαίνονται να παρέχουν ανοχή -αν όχι πλήρη κάλυψη- στο NSU.
Τελικά ο Φατίχ Ακίν απεικονίζει τον απόλυτο παραλογισμό της νεοναζιστικής και ρατσιστικής ιδεολογίας. Βλέπουμε μια Γερμανίδα να κυνηγάει στην Ελλάδα έναν Έλληνα οπαδό του Χίτλερ, ο οποίος έχει βρεθεί -αν και ναζιστής- να υπερασπίζεται μια οργάνωση που έχει σκοτώσει και έναν συμπατριώτη του.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Είμαστε γιατροί(; ) χωρίς σύνορα.Μόνη μας πατρίδα το Παγκόσμιο Κεφάλαιο και η εξυπηρέτηση των συμφερόντων του, μέσα από την ΜΚΟ (επιχείρησή) μας, από την οποία βγάζουμε το ψωμάκι μας.

ΜΚΟ όπως Διεθνής Αμνηστία ή οι Γιατροί χωρίς Σύνορα "μας καλούν" να πάρουμε θέση και να πάρουμε το μέρος των Αμερικάνων απέναντι στην σθεναρή άμυνα που προβάλλει ο Συριακός λαός μέσα από τον στρατό του και όσους τον ενισχύουν στα πλαίσια της κοινής διεθνής πάλης και της αλληλεγγύης των λαών.
Καταγράφουμε όλες τις ΜΚΟ που παίζουν αυτόν τον ρόλο, τις καταγγέλουμε και τις αποδυναμώνουμε αποσύροντας κάθε οικονομική ενίσχυση μέχρι να εξαφανιστούν.
Ζήτω η πάλη των λαών που αντιστέκονται στους μακελάρηδες των λαών!
Γκρεμίστε κάθε Ιμπεριαλιστικό μηχανισμό της Δύσης από όπου και αν βρίσκεται!
Μ.Κ.Ο. Μπιζνες Καλα Οργανωμενες