Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Δευτερα 5 Μαρτιου 2018


Εκτελεση Κούρδου πατέρα και γιού από τις δυνάμεις του Ισλσμοφασιστα Ερντογάν !
Ένας πατέρας με τον γιο του σκοτώθηκε σήμερα στα χέρια των στρατιωτών και τρομοκρατικών ομάδων του Ερντογάν στην περιοχή afrin



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ισραηλινός στρατός εισέβαλε στα χωριά της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, Deir Nitham και Nabi Saleh, και συνέλαβε19 Παλαιστίνιους,συμπεριλαμβανομένου του τραυματισμένου έφηβου, Μουχάμαντ Ταμίμι, 15 ετών, ο οποίος πυροβολήθηκε από τους Ισραηλινούς στρατιώτες κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στο χωριό του Ναμπί Σαλέχ, τον περασμένο Δεκέμβριο.
Ανάμεσα τους βρίσκονται 10 μέλη της οικογένειας Tamimi:
ο τραυματίας Teah Muhammad Fadel al-Tamimi, 15 ετών, και ο αδελφός του Tamim Fadel al-Tamimi, 17, ο Suhaib Samih al-Tamimi, 14, Ahmad Sami al-Tamimi, 19, Muayyad Hamzeh al -Ταμιμί, 17, Μουχάμαντ Μουτζαχάν αλ-Ταμιμί, 15, Αμχάντ Αμπντ αλ Χαφίθ αλ-Ταμιμί, 28, Ομάρ Σαλέχ Ταμίμι, 29, Ισλάμ Σαλέχ αλ-Ταμιμί, 21, και Wiam Iyad al-Tamimi, 17.
Ο Μουχάμαντ Φάτλ αλ Τάμιμι απελευθερώθηκε λίγες ώρες μετά την κράτηση του, καθώς η οικογένειά του απέδειξε ότι θα δεχθεί χειρουργική επέμβαση στις 5 Μαρτίου. Ο έφηβος είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι, κατά τη διάρκεια διαμαρτυριών στο Ναμπί Σαλέχ. Λίγα λεπτά μετά τον πυροβολισμό του, η ξαδέλφη του Ahed Tamimi, 17 ετών, βιντεοσκοπηθηκε να χαστουκιζει ισραηλινό στρατιώτη που βρίσκονταν στην ιδιοκτησία της οικογένειάς του. Η Ahed δικάζεται κεκλεισμένων των θυρών σε ισραηλινό στρατιωτικό δικαστήριο με ποσοστό καταδίκης άνω του 99%.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλείνει σήμερα τα 50. Μια ζωή στην κόψη του ξυραφιού. Πολιτικός κρατούμενος από τα γεννοφάσκια του, τα πέτρινα χρόνια στο Κολλέγιο, ο γολγοθάς του Χάρβαρντ, η επιστροφή στην Ελλάδα δουλεύοντας για το σκληρό μεροκάματο σε διευθυντική θέση στην Εθνική Τράπεζα, η είσοδος στην πολιτική με δικές του δυνάμεις, απέναντι στο κατεστημένο, οι παλικαρίσιες απολύσεις από τη θέση του υπουργού, η εκλογή στην αρχηγία, κόντρα στις κομματικές φαμίλιες. Ένας άνθρωπος που έζησε τη ζωή του στα άκρα και κέρδισε κάθε μάχη που έδωσε, πάντα με τις δικές του δυνάμεις. Και πάνω απ' όλα ιδρυτής του ρεύματος του νεοφιλελευθεροακροδεξιοεξωγήινου ρεαλισμού.
Χρόνια πολλά, πρόεδρε!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΦΟΥΚΟΣΙΜΑ
Η Ακτινοβολία της Φουκουσίμα έχει μολύνει ολόκληρο το Ειρηνικό Ωκεανό - και πρόκειται να γίνει χειρότερα
Ποια ήταν η πιο επικίνδυνη πυρηνική καταστροφή στην ιστορία του κόσμου;
Οι περισσότεροι άνθρωποι θα έλεγαν την πυρηνική καταστροφή του Τσερνομπίλ στην Ουκρανία, αλλά θα ήτανλάθος. Το 2011, ένας σεισμός, που πιστεύεται ότι είναι ένας μετασεισμός του σεισμού του 2010 στη Χιλή, δημιούργησε ένα τσουνάμι που προκάλεσε την κατάρρευση του εργοστάσιου πυρηνικής ενέργειας TEPCO στη Φουκουσίμα, στην Ιαπωνία.
Τρεις πυρηνικοί αντιδραστήρες έλιωσαν και ότι συνέβη στη συνέχεια ήταν η μεγαλύτερη απελευθέρωση ραδιενέργειας μέσα στο νερό στην ιστορία του κόσμου.
Κατά τη διάρκεια των επόμενων τριών μηνών, ραδιενεργά χημικά προϊόντα, μερικά σε ακόμα μεγαλύτερες ποσότητες από ότι το Τσερνομπίλ, διέρρευσαν στον Ειρηνικό Ωκεανό.
Ωστόσο, οι αριθμοί μπορεί στην πραγματικότητα να είναι πολύ υψηλότεροι, καθώς οι ιαπωνικές επίσημες εκτιμήσεις έχουν αποδειχθεί από πολλούς επιστήμονες ότι έχουν παραποιηθεί τα τελευταία χρόνια.
Ραδιενεργά συντρίμμια από την Φουκουσίμα πλησιάζουν την δυτική ακτή της Βόρειας Αμερικής
Σαν αυτό να μην ήταν αρκετά κακό, η Φουκουσίμα συνεχίζει να διαρρέει μια εκπληκτική ποσότητα 300 τόνων ραδιενεργών αποβλήτων στον Ειρηνικό Ωκεανό κάθε μέρα, και θα συνεχίσει το πράττει επ αόριστον καθώς η πηγή της διαρροής δεν μπορούν να σφραγιστούν, καθώς είναι απρόσιτες στους ανθρώπους και τα ρομπότ λόγο των εξαιρετικά υψηλών θερμοκρασιών.
Δεν θα πρέπει να αποτελέσει καμία έκπληξη, λοιπόν, ότι η Φουκουσίμα έχει μολύνει ολόκληρο τον Ειρηνικό Ωκεανό σε μόλις πέντε χρόνια.
Αυτό που θα μπορούσε εύκολα να είναι η χειρότερη περιβαλλοντική καταστροφή στην ιστορία της ανθρωπότητας, σχεδόν ποτέ δεν αναφέρεται από πολιτικούς, διορισμένους επιστήμονες , ή τις ειδήσεις.
Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι η TEPCO είναι θυγατρική της General Electric (επίσης γνωστή ως GE), μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο, η οποία έχει σημαντικό έλεγχο πάνω από πολλές εταιρείες μέσων ενημέρωσης και πολιτικούς. Θα μπορούσε αυτό ενδεχομένως να εξηγεί την έλλειψη κάλυψης ειδήσεων που η Φουκουσίμα έχει δεχθεί κατά τα τελευταία πέντε χρόνια;
Υπάρχουν επίσης ενδείξεις ότι η GE γνώριζε για την κακή κατάσταση των αντιδραστήρων της Φουκουσίμα για δεκαετίες και δεν έκανε τίποτα. Αυτό οδήγησε 1.400 Ιάπωνες πολίτες να μηνύσουν την GE για το ρόλο της στην πυρηνική καταστροφή της Φουκουσίμα.
Ακόμα κι αν δεν μπορούμε να δούμε την ίδια την ραδιενέργεια, ορισμένα τμήματα της δυτικής ακτής της Βόρειας Αμερικής έχουν αρχίσει να αισθάνονται τις επιπτώσεις για χρόνια τώρα. Δεν έχει πολύ καιρό μετά τη Φουκουσίμα, που τα ψάρια στον Καναδά άρχισαν να αιμορραγούν από τα βράγχια τους, το στόμα του και τα μάτια. Αυτή η «ασθένεια» αγνοήθηκε από την κυβέρνηση και έχει αποδεκατίσει τους αυτόχθονες πληθυσμούς των ψαριών,
συμπεριλαμβανομένης και της ρέγγας στο Βόρειο Ειρηνικό. Αλλού στον Δυτικό Καναδά, ανεξάρτητοι επιστήμονες έχουν μετρήσει μια αύξηση 300% στο επίπεδο της ακτινοβολίας. Σύμφωνα με αυτούς, το ποσό της ακτινοβολίας στον Ειρηνικό Ωκεανό αυξάνεται κάθε χρόνο. Γιατί αυτό αγνοείται από το mainstream μέσα μαζικής ενημέρωσης; Θα μπορούσε να έχει κάτι να κάνει με το γεγονός ότι οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και του Καναδά έχουν απαγορεύσει τους πολίτες από το να μιλάμε για την Φουκουσίμα, ώστε "οι άνθρωποι να μην πανικοβληθούν."
Νοτιότερα στο Όρεγκον, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, οι αστερίες άρχισαν να χάνουν τα πόδια και στη συνέχεια αποσυντέθηκαν εντελώς όταν η ραδιενέργεια της Fukushima έφτασε εκεί το 2013.
Τώρα, πεθαίνουν σε ποσότητες ρεκόρ, βάζοντας όλο το ωκεάνιο οικοσύστημα στην περιοχή σε κίνδυνο.
Ωστόσο, οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι λένε ότι η Φουκουσίμα δεν μπορεί να κατηγορηθεί ακόμα και αν η ραδιενέργεια στους τόνους στο Όρεγκον τριπλασιάστηκε μετά τη Φουκουσίμα.
Το 2014, η ακτινοβολία στις παραλίες της Καλιφόρνιας αυξήθηκε κατά 500 τοις εκατό.
Σε απάντηση, οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι είπαν ότι η ακτινοβολία προέρχεται από μια μυστηριώδη «άγνωστη» πηγή και δεν ήταν τίποτα το ανησυχητικό.
Ωστόσο, η Φουκουσίμα έχει δεχθεί μεγαλύτερο αντίκτυπο από ό, τι η δυτική ακτή της Βόρειας Αμερικής.
Οι επιστήμονες λένε τώρα ότι ο Ειρηνικός Ωκεανός είναι ήδη ραδιενεργός και είναι προς το παρόν τουλάχιστον 5-10 φορές πιο ραδιενεργός από ό, τι όταν η κυβέρνηση των ΗΠΑ έριξε πολλές πυρηνικές βόμβες στην περιοχή του Ειρηνικού κατά τη διάρκεια και μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Αν δεν αρχίσουμε να μιλάμε για την Φουκουσίμα σύντομα, θα μπορούσαμε όλοι να βρεθούμε μπροστά σε μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις 4-8 Μαρτίου 1944 ο τοπικός ΕΛΑΣ έδωσε τη μεγάλη Μάχη της Κοκκινιάς, αποκρούοντας την επίθεση Γερμανών, χωροφυλάκων, μπουραντάδων και ταγματαλητών. Στην εαμοκρατούμενη εργατική συνοικία οι φασίστες δεν θα επανεμφανιστούν παρά μετά από μήνες, στις 17 Αυγούστου, για να εκδικηθούν τον λαό της με τη σφαγή του Μπλόκου.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γελάει όλος ο πλανήτης με τους πιτουραδες αστυνομικούς του Τοσκα
Οδηγός που προφανος δεν ήταν καλά στην υγεία του οδηγούσε αντίθετα στην εθνική οδό Αθηνών Λαμίας και παρά το κυνηγητό από περιπολικά της αστυνομίας δεν σταματούσε με τίποτα.
Και οι φωστήρες της ελληνικής αστυνομίας για να τον σταματήσουν σκέφτηκαν το εξής απίστευτο, έβαλαν κατά μήκος της εθνικής οδού περιπολικά της αστυνομίας αλλά και φορτηγά που έτυχε να περνούν από το σημείο με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο που κινούνταν αντίθετα στην εθνική οδό να πέσει πάνω στα περιπολικά και στα φορτηγά με αποτέλεσμα τον θάνατο του ανθρώπου αλλά και τον τραυματισμό του οδηγού ενός φορτηγού,ενώ είναι γνωστό ότι η αστυνομία ακόμα και στο Ζιμπάμπουε για τέτοια περιστατικά διαθέτη ειδική ζώνη με καρφιά όπου την απλώνει κατά μήκος του δρόμου και ανεμακτα μπορεί να ακινητοποιηθεί το όχημα



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρια/Χαλεπι
σε περιπτωση που φοβουνται καποιοι οτι η ανατολικη Γκουτα θα μπορουσε να γινει καινουργιο Χαλεπι...
well να με τι μοιαζει το Χαλεπι σημερα ..
Κοπελες ποζαρουν για φωτογραφια σε μια πλατεια στο Χαλεπι, με κανονικα ρουχα, με τα τζιν τους, χωρις μπουργκες και λοιπες  αηδιες….



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απαγχονισμένη εντοπίστηκε από την αστυνομία γυναίκα μέσα στο σπίτι της στην πλατεία Μαβίλη.
H άτυχη γυναίκα προχώρησε στο απονενοημένο διάβημα λόγω χρεών.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όλα αυτά που περνά η χώρα μας είναι επακόλουθα τής ένταξης μάς στην ΕΕ καί στο ευρώ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιταλία Exit polls - προβλέψεις: Πρωτιά για το Κίνημα 5 Αστέρων
Δευτέρα, 05-Μαρ-2018
Πρωτιά καταγράφει το Κίνημα 5 Αστέρων, ενώ η κεντροδεξιά προηγείται ως συμμαχία τόσο με βάση τα exit polls που παρουσίασε η ιταλική τηλεόραση όσο και με βάση τις προβλέψεις.
Ειδικότερα, η πρώτη στατιστική προβολή επί ψήφων που μετέδωσε η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai επιβεβαιώνει τα exit poll που παρουσιάσθηκαν τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας, αφού έκλεισαν οι κάλπες.
Πιο αναλυτικά, βάσει των προβλέψεων η κεντροδεξιά συμμαχία (επί του 7% των ψήφων) λαμβάνει 37,05%, το Κίνημα Πέντε Αστέρων 31,88% και η κεντροαριστερά 23,48%, ενώ το κεντροαριστερό κίνημα Ελεύθεροι και Ίσοι δεν ξεπερνά το 3,46%.
Στο εσωτερικό της κεντροδεξιάς, οι προβολές δίνουν στη Λέγκα το 18,21%, και στην Φόρτσα Ιτάλια το 13,84%. Κάτι που σημαίνει ότι αν αυτά τα ποσοστά επιβεβαιωθούν, το κόμμα του πρώην Καβαλιέρε δεν θα είναι, πλέον, η μεγαλύτερη δύναμη της συντηρητικής παράταξης.
Τα exit polls
Τα exit polls έδιναν πρωτιά με 31,88% στο Κίνημα 5 Αστέρων. Το κόμμα Φόρτσα Ιτάλια του Σ. Μπερλουσκόνι συγκέντρωνε 13,84% και η Λίγκα του Βορρά 18,21%.
Το  Δημοκρατικό Κόμμα του Ματέο Ρέντσι κατέκτησε το  19,17%.
Με βάση τα exit polls η κεντροδεξιά συμμαχία (δηλαδή Φόρτσα Ιτάλια, Λέγκα και Αδέλφια της Ιταλίας) συγκεντρώνει  37,05%.
Η κεντροαριστερά (Δημοκρατικό Κόμμα, ριζοσπάστες και κεντρώοι σύμμαχοι) στο σύνολό της, λαμβάνει από 23,48%.
Και το κεντροαριστερό κίνημα Ελεύθεροι και Ίσοι,  3,34%.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέα Υόρκη: Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην έδρα του ΟΗΕ
 Κυριακή, 4 Μαρτίου 2018, 21:43
Το Συντονιστικό του Συλλαλητηρίου για την Μακεδονία εξέδωσε την πάρα κάτω ανακοίνωση πρόσκληση:
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ 18ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ!
Η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης σε συνεργασία με την ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ Ένωση Αμερικής και το νεοσύστατο τριτοβάθμιο όργανο HELLENIC CONGRESS of AMERICA που εκπροσωπεί 21 Ομοσπονδίες ανά τις ΗΠΑ, αναλογιζόμενοι την ιστορική ευθύνη που έχει η ομογένεια συνεχίζουμε την προσπάθεια μας για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!
Όπως είναι γνωστό, η ομογένεια διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στα δρώμενα στην πατρίδα, καθώς η ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΗΠΑ μαζί με τις Παμμακεδονικές της Ελλάδος και του απόδημου Ελληνισμού και την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης, υποστήριξε, συνδιοργάνωσε και χρηματοδότησε τα δύο ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.
Πλεον έφτασε το πλήρωμα του χρόνου η ομογένεια να στείλει ένα ακόμα ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΜΗΝΥΜΑ προς πάσα κατεύθυνση και με περισσότερους αποδέκτες αυτήν την φορά, ότι η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να χαρίσει το όνομα στους γείτονες Σκοπιανούς. Την ώρα που η Ελληνική Κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να υποχωρήσει και να δεχτεί χρήση του όρου ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ για τους Σκοπιανούς, έχουμε ιστορική ευθύνη να το αποτρέψουμε.
Ως εκ τούτου λήφθηκε ομόφωνα η ΑΠΟΦΑΣΗ για ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ έξω από τα ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ, την ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ στις 12 το μεσημέρι. Στόχος μας είναι να δώσουμε δυναμικό παρών και να βροντοφωνάξουμε για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας. To Mήνυμα του Συλλαλητηρίου είναι σαφές: Δεν δεχόμαστε καμία χρήση του όρου «Μακεδονία» στην λύση για το όνομα των Σκοπίων, ζητούμε την απομάκρυνση του Ειδικού Διαμεσολαβητή Μάθιου Νίμιτζ. To βασικό μήνυμα της ομογένειας όπως αυτό εξεφράσθη και στο Ψήφισμα της 13ης Ιανουαρίου είναι ότι ζητάμε την ΣΥΓΚΛΙΣΗ του ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στην βάση της συμφωνίας του Συμβουλίου του 1992, όπου είχε συμφωνηθεί με σαφήνεια ότι καμία χρήση του όρου Μακεδονία ή παραγώγου δεν μπορεί να είναι αποδεκτή σε μία λύση. Επίσης αυτό που απαιτούμε είναι η οποιαδήποτε πρόταση για λύση του ζητήματος να τεθεί προς Δημοψήφισμα.
Καλούμε ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ, τα ΣΧΟΛΕΙΑ και τις ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ αλλά και τον απλό κόσμο, να συμμετέχουν δυναμικά και να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια της Ομογένειας! Ούτε ένας δεν περισσεύει! ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΚΛΥΣΟΥΜΕ την United Nations Plaza!
Παράλληλα, το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018, Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος, προσκληθείς από την ηγεσία της Παμμακεδονικής Ενώσεως Αμερικής συμμετείχε σε συνάντηση με το Υπατο Συμβούλιο της Οργάνωσης στο Whitestone της Νέας Υόρκης. Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος απεδέχθη την πρόσκληση μας να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο και μας διαβεβαίωσε ότι θα κάνει τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να υπάρξει σχετική κινητοποίηση από τις κοινότητες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής για τη συμμετοχή του κόσμου. Επίσης όπως τόνισε θα γίνουν κινήσεις ώστε και η θεία Λειτουργία της Κυριακής να τελειώσει πιο νωρίς ώστε να διευκολυνθούν οι πιστοί στην μετακίνηση τους προς τα Ηνωμένα Έθνη.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αμερικανική αρμάδα στην κυπριακή ΑΟΖ
Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2018, 12:54
Δεν πέρασαν ούτε 15 μέρες από την επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ Ρεξ Τίλερσον στην Άγκυρα και έφθασαν ήδη στο νατοϊκό στρατηγείο της Νάπολης οι στρατιωτικές ενισχύσεις που θα πλαισιώσουν τις περιπολίες του 6ου στόλου στην Ανατολική Μεσόγειο.
Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που κατευθύνονται δύο σκάφη του πετρελαϊκού κολοσσού ExxonMobil στην κυπριακή ΑΟΖ για να προετοιμάσουν την επόμενη γεώτρηση.
Στη Νάπολη έφθασε το «USS IWO JIMA», το οποίο μεταφέρει ελικόπτερα τύπου κόμπρα, οκτώ αεροσκάφη καθέτου απογειώσεως καθώς και δυόμισι χιλιάδες πεζοναύτες της 26ης Μονάδας Επέμβασης. Η δύναμη αυτή εντάχθηκε στο επιχειρησιακό δυναμικό του 6ου Στόλου την 21η Φεβρουαρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού Ναυτικού.
Επιπροσθέτως, η αμερικανική ναυτική δύναμη διαθέτει ακόμη πέντε πλοία, εκ των οποίων τα τέσσερα είναι αντιτορπιλικά τύπου «ARLEIGH BURKE CLASS», τα οποία περιπολούν συνεχώς στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.
Ήταν αναμενόμενο από τη στιγμή που ξέσπασε το επεισόδιο μεταξύ τουρκικών φρεγατών και του γεωτρύπανου της ιταλικής ΕΝΙ εντός της ΑΟΖ της Κύπρου πως η αποστολή της ExxonMobil θα ετίθετο υπό την προστασία του αμερικανικού 6ου Στόλου.
Άλλωστε, ο ίδιος ο Ρεξ Τίλερσον δεν είναι δυνατόν να παραμένει αμέτοχος στα σχέδια της ExxonMobil, αφού έως και τη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα στην κυβέρνηση Τραμπ ήταν το μεγάλο αφεντικό του πετρελαϊκού κολοσσού.
Σύμφωνα με πληροφορίες από έγκυρες διπλωματικές πηγές, ο Ρεξ Τίλερσον κατά την τελευταία συνάντηση με τον Ερντογάν φέρεται να έθεσε μετ' επιτάσεως το ζήτημα της ασφάλειας εντός της κυπριακής ΑΟΖ αλλά και στο Αιγαίο, χωρίς βεβαίως αυτό να σημαίνει πως ο πρόεδρος της Τουρκίας πείσθηκε από τα αμερικανικά επιχειρήματα.
Για καλό και για κακό, οι Αμερικάνοι λοιπόν ενίσχυσαν την παρουσία τους στην περιοχή αποστέλλοντας επιχειρησιακές μονάδες, οι οποίες πέρα από τα κλασικά οπλικά συστήματα, τα ελικόπτερα και τα μαχητικά τύπου «Harriers» διαθέτουν και ελικόπτερα μεταφοράς προσωπικού «MV-22 OSPREY».
Την προηγούμενη φορά που η Τουρκία προκάλεσε προβλήματα στην κυπριακή ΑΟΖ προσπαθώντας να παρεμποδίσει πειραματικές γεωτρήσεις της γαλλικής TOTAL και των Αμερικανών ήρθε αντιμέτωπη με ισχυρές ναυτικές μονάδες της Γαλλίας καθώς και με το αεροπλανοφόρο «USS GEORGE BUSH».
Τότε οι τουρκικές ναυτικές δυνάμεις ανέκρουσαν πρύμναν, αποφεύγοντας βεβαίως οποιαδήποτε εμπλοκή, από τη στιγμή μάλιστα που στην πλατφόρμα της TOTAL είχε προσνηωθεί η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας, θέλοντας να καταδείξει με αυτόν τον τρόπο πως τα πετρελαϊκά συμφέροντα της Γαλλίας προστατεύονται.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μ.Άσαντ: Οι επιχειρήσεις εναντίον της Γούτας πρέπει να συνεχιστούν
 Κυριακή, 4 Μαρτίου 2018, 21:28
Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις της Δαμασκού εναντίον του ισλαμοφασιστοκρατούμενου θύλακα της Ανατολικής Γούτας «πρέπει να συνεχιστούν», διαβεβαίωσε σήμερα ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, ενώ οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν ήδη ανακτήσει τον έλεγχο του 25% και πλέον του προπυργίου των ισλαμοφασιστών.
«Η επιχείρηση εναντίον των τρομοκρατών θα συνεχιστεί, παράλληλα με τη δυνατότητα που θα δοθεί στους άμαχους να απομακρυνθούν προς τα εδάφη» που ελέγχουν οι κυβερνητικές δυνάμεις, επισήμανε ο Σύρος πρόεδρος, κατά τη διάρκεια δηλώσεων που μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.
«Δεν υπάρχει καμία αντίφαση μεταξύ της εφαρμογής μιας εκεχειρίας και των στρατιωτικών επιχειρήσεων. Η πρόοδος που καταγράφθηκε χθες και προχθές στη Γούτα από τον Συριακό Αραβικό Στρατό επιτεύχθηκε κατά τη διάρκεια της εκεχειρίας» πρόσθεσε ο Άσαντ, αναφερόμενος στην εκεχειρία πέντε ωρών που τίθεται σε ισχύ καθημερινά (από τις 09.00 ώρα Ελλάδας- 14.00 ώρα Ελλάδας).




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Οι Γιατροί χωρίς Σύνορα είναι τόσο "αμερόληπτοι" που μπλοκάρουν όλους τους χρήστες που "τολμάνε" να αναφέρουν με σχόλια πως η αλήθεια στην Συρία είναι άλλη από αυτή που παρουσιάζουν. Ταυτόχρονα σβήνουν τα επικριτικά σχόλια προς αυτούς.
Σε σχόλιο που υπεραμύνωνονται των όσων λένε, αναφέρουν πως δεν διαλέγουν μεριά και για να το αποδείξουν μας λένε πως την ίδια στάση είχαν κρατήσει και για τους "πολιορκημένους" στο Χαλέπι
Αυτή η ενημέρωση για όποιον έχει ακόμα αμφιβολίες


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Το ακούσαμε και αυτό.!
Ο υπόδικος πρόεδρος των συμβολαιογράφων Ρουσκας κατηγορούμενος για βαριά κακουργήματα έβγαλε ανακοίνωση και κατηγορεί τη Ζωή Κωνσταντοπούλου επειδή σώζει σπίτια φτωχων ανυπεράσπιστων ανθρώπων, σπίτια που ο ίδιος με αντάλλαγμα την δικαστική του ασυλία σε συνεργασία με τους διεθνείς τοκογλύφους και τους εδώ εμισθους συνεργάτες τους προσπαθούν να αρπάξουν


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Στο Ισραήλ,  η στρατιωτική θητεία είναι υποχρεωτική για άνδρες και γυναίκες (τρίχρονη για τους μεν, 21 μήνες για τις δε)



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα προπαγανδιστικά βίντεο των "Λευκών Κρανών" της Αλ Νούσρα, σε στιγμή των γυρισμάτων τους.
Φάτε σανό
Η βιομηχανία μέσων ενημέρωσης των ταινιών τρόμου των "Λευκοκρανων" ανθρωπιστων (το πρωί τρομοκράτες και προς συμπλήρωση εισοδήματος το βράδυ γίνονται υπάλληλοι δήθεν ΜΚΟ).
Μια παραγωγή του Χόλιγουντ στη Γκούτα για να κατηγορήσουν και να δαιμονοποιήσουν τον Συριακό Αραβικό Στρατό και την Συριακη Δημοκρατία για τη δολοφονία παιδιών και πολιτών μέσω χημικών και λοιπής προπαγάνδας....



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εμπρός για...το βόλεμα συγγενών και φίλων της ψευτοαριστερής κυβέρνησης !!
Ήτανε "δίκαιο και γίνεται πράξη" (!!) ότι σ' αυτή τη χώρα πρέπει να έχεις "μπάρμπα στην Κορώνη" για να δουλέψεις ή να διοριστείς κάπου! Και τα υπόλοιπα παιδιά του απλού κοσμάκη κύριε?
Δεν καίγεται καρφί στους Συριζαίους...Τα "δικά μας παιδιά" να έχουν δουλειά κι οι υπόλοιποι...ας πάνε στο εξωτερικό ή...ας γραφτούν στο κόμμα !
Υ.Γ. Θα είναι πολύ σκληρή η εκδήλωση της οργής του κόσμου!

ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ Ο ΓΙΟΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ στα ΕΛΠΕ με μισθό 4.600 ευρώ τον μήνα!
O Πάρις Παπαγγελόπουλος, γιος του Δημήτρη Παπαγγελλόπουλου προσελήφθη στα Ελληνικά Πετρέλαια (στη Νομική Υπηρεσία) με μεικτές ετήσιες απολαβές 56.000 ευρώ. Είναι ένα από τα πολλά πρόσωπα του Σύριζα που… τρύπωσαν στα ΕΛΠΕ τα οποία στον ισολογισμό του 2016 εμφάνιζαν τον ιλιγγιώδη δανεισμό του 1,78 δις ευρώ!!!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΟΥΆΣΙΝΓΚΤΟΝ ΑΝΗΣΥΧΕΊ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΚΑΤΆΠΑΥΣΗ ΤΟΥ ΠΥΡΌΣ» ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΉ ΓΚΟΎΤΑ ΚΑΘΏΣ Η ΆΜΥΝΑ ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΏΝ ΚΑΤΑΡΡΈΕΙ ΕΚΕΊ
Καθώς η άμυνα των τρομοκρατών καταρρέει στη συριακή περιοχή της Ανατολικής Γκούτα , η Ουάσινγκτον αύξησε τη διπλωματική της δραστηριότητα, προβάλλοντας και εξαπατώντας για τη συριακή-ιρανική-ρωσική συμμαχία για την καταπολέμηση τρομοκρατικών ομάδων [Hayat Tahrir al-Sham (πρώην Jabhat al-Nusra), Ahrar al -Sham και άλλοι] στην περιοχή.
Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σαρά Σάντερς δήλωσε στις 4 Μαρτίου ότι η Μόσχα είχε αντιμετωπίσει τους όρους του ψηφίσματος του ΟΗΕ σχετικά με την κατάπαυση του πυρός στη Συρία, προκαλώντας θανάτους μεταξύ πολιτών στην Ανατολική Γκούτα. Ωστόσο, η Sanders ξέχασαν να αναφέρη ότι η Hayat Tahrir al-Sham και άλλες μαχητικές ομάδες που συνδέονται με αυτη και συνεργάζονται στενά με αυτην, εξαιρούνται από τους όρους της κατάπαυσης του πυρός.
Ο Leonid Slutsky, πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του ρωσικού Κοινοβουλίου, δήλωσε ότι η δήλωση της Sanders είναι ένα άλλο μη αποδεδειγμένο ψέμα που δεν υποστηρίζεται από κανένα γεγονός.
"Οι ΗΠΑ επωφελούνται από την αρχή του Joseph Goebbels, Γερμανού ναζιστού πολιτικού και υπουργού προπαγάνδας του Τρίτου Ράιχ, ο οποίος είπε ότι αν ένα ψέμα είναι αρκετά μεγάλο, οι άνθρωποι τελικά θα το πιστέψουν", δήλωσε ο πολιτικός, σύμφωνα με Ρωσική κρατική υπηρεσία τηλεόρασης TASS. "Ο πραγματικός στόχος των ΗΠΑ σε αυτή την κατάσταση ανατρέπει τη δική του ευθύνη για τους θανάτους του άμαχου πληθυσμού που σκοτώθηκαν από τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους (εκτός νόμου στη Ρωσία) και οι ΗΠΑ διαδραμάτισαν ρόλο στη δημιουργία του".
Καθώς η κατάσταση στη Συρία παραμένει τεταμένη και στις δύο πλευρές, το μπλοκ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ και η συριακή-ιρανική-ρωσική συμμαχία, εξακολουθούν να κατηγορούν ο ένας τον άλλο ότι προκάλεσαν ανθρωπιστική κρίση στη χώρα που είχε καταστραφεί από τον πόλεμο. Ωστόσο, η κύρια αιτία των εντάσεων είναι ότι οι ΗΠΑ έχουν χάσει σχεδόν όλη την επιρροή τους στη χώρα εκτός από τις περιοχές που ελέγχονται από τις υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ Κουρδικές Δημοκρατικές Δυνάμεις στη βορειοανατολική Συρία.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι ψευδείς «νοσοκομειων βομβαρδισμοί» στη Γκούτα ήρθαν όταν τα συριακά στρατεύματα απωθισαν τις δυνάμεις υπέρ της Αμερικής
5 Mar, 2018 - 13:54
Ο ρωσικός στρατός δήλωσε ότι είναι ψευδείς οι ισχυρισμοί για "βομβιστικές επιθέσεις στο νοσοκομείο" στην Ανατολική Γκούτα, σε δήλωση που εκδόθηκε σε απάντηση σε κατηγορίες από το Λευκό Οίκο ότι η Ρωσία "σκοτώνει αθώους πολίτες" στη Συρία.
Οι αξιώσεις της Ουάσινγκτον ήρθαν αφού ο Συριακός Στρατός απείλησε την επίθεση των υποστηριζόμενων από τις ΗΠΑ ομάδων, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Οι ΗΠΑ και όχι η Ρωσία παραβιάζουν το ψήφισμα του ΟΗΕ για την κατάπαυση του πυρός στη Συρία, πρόσθεσε το υπουργείο. Κατηγορούσε την Ουάσινγκτον ότι δεν έκανε τίποτα για να περιορίσει τους μαχητές που υποστηρίζει στην Ανατολική Γκούτα, ενώ χτυπανε τακτικά τη Δαμασκό, σκοτώνοντας πολίτες.
"Οι ένοπλες ομάδες που υποστηρίχθηκαν από την Ουάσινγκτον επιτέθηκαν καθημερινά στην φρουρά των κυβερνητικών δυνάμεων στην [Ανατολική Γκούτα] από τις αρχές του 2018 σε προσπάθειες ανασυγκρότησης των συνόρων της ζώνης επιφυλάκης ", ανέφερε το υπουργείο.
Πρόσθεσε ότι δεν υπήρξαν « καταθλιπτικές δηλώσεις» από τις ΗΠΑ ή τους συμμάχους του σε όλους τους μήνες που οι μαχητές έκαναν μαζικές επιθέσεις στις θέσεις των κυβερνητικών δυνάμεων.
Το υπουργείο κατήγγειλε εκ νέου τις αναφορές για τις εικαζόμενες χημικές επιθέσεις στην Ανατολική Γκούτα ως « φήμες » που κατασκευάζονται από « προωθητικη προπαγανδα ». Στη συνέχεια επεσήμανε ότι οι ίδιες οι Η.Π.Α. επανειλημμένα παραδέχθηκαν ότι δεν έχει αποδείξεις για τέτοιες επιθέσεις που ξεκίνησε η συριακή κυβέρνηση.
Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας James Mattis παραδέχθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου ότι η Ουάσινγκτον δεν έχει αποδείξεις ότι ο χημικός παράγοντας sarin χρησιμοποιήθηκε ποτέ από τη συριακή κυβέρνηση. Αργότερα, το Πεντάγωνο δήλωσε επίσης ότι δεν είχε επίσης αποδείξεις πρόσφατων χημικών επιθέσεων στη Συρία, πέραν των εκθέσεων που παρείχαν ορισμένες «ομάδες στο έδαφος».
Έχει αναφερθεί ότι οι ένοπλες ομάδες που εδρεύουν στην Ανατολική Γκούτα πυροδοτούν πυρ εναντίον αμάχων, οι οποίοι προσπαθούν να εγκαταλείψουν την περιοχή μέσω του ανθρωπιστικού διαδρόμου. Αυτό το μέσο διαφυγής δημιουργήθηκε από τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις και το Ρωσικό Κέντρο Συμφιλίωσης στη Συρία. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας προειδοποίησε επανειλημμένα ότι οι τοπικοί μαχητές χρησιμοποιούν τους πολίτες ως ανθρώπινες ασπίδες και σκοπεύουν να σαμποτάρουν τις προσπάθειες βοήθειας του ΟΗΕ.
Την Κυριακή, ο ρωσικός στρατός είπε επίσης ότι οι μαχητές είχαν επιβάλει απαγόρευση της κυκλοφορίας στην Ανατολική Γκούτα και τιμωρούσαν δημοσίως τους πολίτες για την παραβίαση τους με μια προφανή προσπάθεια να τους αποτρέψουν από την φυγή.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2018
H ALBA ενώνει τη φωνή της ενάντια στην επέμβαση – o Τσάβες στην καρδιά των λαών

Σήμερα, οι χώρες που συγκροτούν την Μπολιβαριανή Συμμαχία των Λαών της Δικής μας Αμερικής (ALBA-TCP) θα ενώσουν και πάλι την φωνή τους καταγγέλλοντας τις προσπάθειες επέμβασης στην περιοχή.
 Τα έντεκα κράτη μέλη της ALBA είναι η Αντίγκουα και Μπαρμπούντα , η Βολιβία , η Κούβα , η Δομινίκα , το Εκουαδόρ , η Γρενάδα , η Νικαράγουα, Άγιος Χριστόφορος και Νέβις , Αγία Λουκία , Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες και Βενεζουέλα .
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο Μιραφλόρες του Καράκας, υπό την προεδρία του Βενεζουελάνου Προέδρου Νικολάς Μαδούρο και θα αποτελέσει ένα βήμα που θα προβάλει σε όλο τον κόσμο την ενότητα της περιοχής και την υποστήριξη στη Βενεζουέλα.  Κατά τον ίδιο τρόπο, θα καταγγείλει την πρόθεση της κυβέρνησης Τραμπ να επιστρέψει στο δόγμα Μονρόε, ένα βορειοαμερικανικό εργαλείο επέμβασης στη Λατινική Αμερική εδώ και αιώνες.

Από την άλλη, οι χώρες που συγκροτούν τον οργανισμό θα επαναβεβαιώσουν την αλληλεγγύη τους με την Βενεζουέλα, την χώρα που φιλοξενεί την συνάντηση. Η ALBA-TCP θα καταδικάσει την απαράδεκτη επέμβαση μιας ομάδας χωρών του ημισφαιρίου στις εσωτερικές υποθέσεις του μπολιβαριανού έθνους.
Ομοίως, θα καταδικάσουν την απόσυρση της πρόσκλησης προς την κυβέρνηση της Βενεζουέλας για την συμμετοχή της στην 8η Σύνοδο Κορυφής των Αμερικών (Βόρειας – Νότιας) που θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα στη Λίμα του Περού, αφού η εν λόγω απόφαση είναι αντίθετη προς τους σκοπούς και τις αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και την Διακήρυξη της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής ως Ζώνης Ειρήνης, η οποία υπογράφτηκε στην Αβάνα το 2014 κατά τη διάρκεια της 2ης Συνόδου Κορυφής της Κοινότητας των κρατών της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής (CELAC).
Η Κούβα, θα τιμήσει επίσης την κληρονομιά του κομαντάντε Τσάβες, με μια σειρά εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν από το Κουβανικό Ινστιτούτο για την Φιλία των Λαών (ICAP) και την πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Αβάνα.
Τις πρωινές ώρες στο Πανεπιστήμιο του Σαν Χερόνιμο θα πραγματοποιηθεί πολιτική – πολιτιστική εκδήλωση με σύνθημα “Ας σπείρουμε την αγάπη στην ψυχή του λαού” , ενώ το απόγευμα, στην έδρα του ICAP, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση τιμής και μνήμης στον Τσάβες και αλληλεγγύης προς την κυβέρνηση και τον λαό της Βενεζουέλας, μπροστά στις απειλές και τις επιθέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ).
Στη Βενεζουέλα οι αντίστοιχες εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν νωρίς το πρωί στο “Cuartel de la Montaña” (Στρατόπεδο του Βουνού) στην ενορία 23 Γενάρη του Καράκας, όπου αναπαύονται τα λείψανα του Κομαντάντε. Λαϊκή συγκέντρωση είναι επίσης προγραμματισμένη κοντά στην έδρα της κυβέρνησης.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Συνεδριο. Στα ιδια βηματα Αρχαιοι Ελληνες και Ινδοι

Το «μίτο» που συνδέει την αρχαία Ελλάδα με την Ινδία αναζήτησαν ακαδημαϊκοί και καλλιτέχνες από τις δύο χώρες, στο συνέδριο για τον πρώτο Ευρωπαίο «Ινδολόγο» Δημήτριο Γαλανό που έγινε πρόσφατα στο Δελχί και το Βαρανάσι.
Το συνέδριο, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Εθνικού Κέντρου Τεχνών «Ιντιρα Γκάντι», του Ινδού φιλέλληνα ακαδημαϊκού Μπαράτ Γκουπτ και με τη συνεργασία της ελληνικής πρεσβείας, αναζήτησε και εξέτασε διεξοδικά τις ακαδημαϊκές και καλλιτεχνικές ανταλλαγές μεταξύ της Ινδίας και της Ελλάδας. Οι δεσμοί που συνδέουν τους δύο πολιτισμούς αποδεικνύονται όχι μόνο από τα αρχαία κείμενα αλλά και μέσω της τέχνης.
Από την Ελλάδα, συμμετείχαν η ερευνήτρια, χορογράφος, χορεύτρια και δασκάλα κλασικού ινδικού χορού Λήδα Σάνταλα, η οποία μίλησε για τον ιερό χορό στην αρχαία Ελλάδα και την Ινδία. Από ακαδημαϊκής πλευράς, έλαβαν μέρος ο καθηγητής ινδικών γλωσσών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών δρ Δημήτρης Βασιλειάδης, ο συγγραφέας Ντέννης Ντινόπουλος και ο καθηγητής Ανθρωπολογίας στο ΕΚΠΑ Παύλος Κάβουρας. Η παρουσία μουσικών από την Ελλάδα, την Ινδία και άλλες χώρες συνέβαλε στην ενίσχυση των πολιτιστικών ανταλλαγών μεταξύ Ελλάδας και Ινδίας.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η εισήγηση της κ. Λήδας Σάνταλα, με θέμα τον «Ιερό Χορό στην Αρχαία Ελλάδα και την Ινδία». Η Λήδα Σάνταλα, που έχει σπουδάσει για πολλά χρόνια στην Ινδία τον κλασικό χορό Μπάρατα Νάτιαμ, παρουσίασε, όπως αναφέρει στον «Ε.Τ.», μια συγκριτική μελέτη -συνοδευόμενη από βίντεο και εικόνες- για την αρχαία τέχνη των Μουσών στον ελληνικό χώρο και τον ινδικό ιερό χορό. «Για τους αρχαίους Ελληνες και τους αρχαίους Ινδούς, ο χορός ήταν δώρο των θεών, εμπεριείχε πνευματικότητα, ήταν μέσον επικοινωνίας ανάμεσα στους θεούς και τους ανθρώπους. Ο χορός είχε δυνατότητες ίασης και κάθαρσης για τον καλλιτέχνη και το κοινό, καθώς εθεωρείτο το πνευματικό μονοπάτι για την αυτογνωσία», τονίζει.
«Και στους δύο πολιτισμούς, ο χορός, η μουσική, το θέατρο και η μίμηση ήταν στενά συνυφασμένα με το θεϊκό: οι χορευτές στη αρχαία Ελλάδα έκαναν κινήσεις που μοιάζουν στις ινδικές “mudras” (χειρονομίες του κλασικού χορού και της γιόγκα)», υπογράμμισε στην εισήγησή της η κ. Λήδα Σάνταλα, η οποία έχει εντρυφήσει «από κούνια» και στην τέχνη του θεάτρου, καθώς οι γονείς της ήταν σπουδαίοι καλλιτέχνες –ο πατέρας της ήταν ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός Βάσος Σεϊτανίδης και η μητέρα της η αξέχαστη ηθοποιός της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου, Σμάρω Στεφανίδου.
Ο Δημήτριος Γαλανός
Στο συνέδριο παρουσιάστηκε εκτενώς από τους Ελληνες και ξένους ακαδημαϊκούς η κληρονομιά του Δημητρίου Γαλανού: πολιτικού, συγγραφέα, γλωσσολόγου και «ινδολόγου», όπως χαρακτηρίζεται. Ο Δημήτριος Γαλανός έζησε στο μεταίχμιο του 18ου-19ου αιώνα και ως ανήσυχο πνεύμα, αποφάσισε να ταξιδέψει στη μακρινή Ινδία –απίστευτη περιπέτεια για την εποχή- για να διδάξει ελληνικά: «…για να φέρει το φως της πατρικής εκπαίδευσης στους Ελληνες της Ινδίας και να στείλει από εκεί στην Ελλάδα μερικούς σπινθήρες του φωτός της Ασίας», σύμφωνα με τα λόγια του Γεννάδιου. Εμεινε 47 χρόνια στην Καλκούτα, αρχικά, και στο Βαρανάσι (Μπερνάρες) αργότερα και άφησε πλούσιο έργο καταγραφής των ινδικών ηθών. Εγραψε το μεγάλο Σανσκριτο-Αγγλο-Ελληνικό Λεξικό, Λεξικό της Περσικής – Σανσκριτικής και Ελληνικής και επίσης Σανσκριτικό Ονομαστικό Λεξικό της ινδικής μυθολογίας.
Το Ινστιτούτο «Ιντιρα Γκάντι» της Ινδίας θέλησε να τιμήσει τη μνήμη του Γαλανού και να κάνει γνωστό το έργο του στο πλατύ κοινό της Ινδίας -και όχι μόνο- δίνοντας έμφαση στο γεγονός ότι ο Ελληνας φιλόσοφος συνέβαλε αποφασιστικά στην κατανόηση του ινδικού πολιτισμού από Ελληνες και Ευρωπαίους ακαδημαϊκούς.
Ακολουθώντας το ένστικτο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο οποίος έφθασε στη χώρα του Γάγγη, ο Δημήτριος Γαλανός, η μεγάλη αυτή μορφή του ελληνισμού, έφθασε στην Ινδία για να μεταδώσει την πνευματική παράδοση της Ελλάδας, επιτρέποντας ωστόσο να τον μπολιάσουν με το πνεύμα τους και οι Ινδοί. Είναι η πρώτη φορά που έγινε τόσο εκτενής αναφορά και στο εξωτερικό στο έργο του «Γαλανού του Αθηναίου» – όπως τον χαρακτηρίζει ο συγγραφέας Σαράντος Καργάκος στην ομώνυμη επιστημονική εργασία του.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γυρισματα στα Χανια από Ινδους καλλιτεχνες
Χανιά: Σε ρυθμούς… Bollywood – Αστέρες από την Ινδία επέλεξαν την Κρήτη για τα γυρίσματα
Στα Χανιά βρέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες δημοφιλείς καλλιτέχνες της Ινδίας για τα γυρίσματα νέων video clip για λογαριασμό μεγάλης δισκογραφικής εταιρείας! Πρόκειται για τους Akhil Sachdeva, Neha Kakkar και Armaan Malik, τα τραγούδια των οποίων στο YouTube ξεπερνούν τις 50 εκ. προβολές...
Τα γυρίσματα διήρκησαν έξι μέρες ενώ προηγήθηκε προετοιμασία ενός μήνα για να βρεθούν οι κατάλληλοι εσωτερικοί και εξωτερικοί χώροι μέσα στην πόλη των Χανίων και σε όλο το νομό.
Στην παραγωγή συμμετείχε και Ελληνικό συνεργείο από την Χανιώτικη εταιρεία FIXER IN CRETE που έχει ως αντικείμενο την διευκόλυνση ξένων παραγωγών. Όπως λέει ο υπεύθυνος, Θοδωρής Θωμαδάκης «η Ινδική παραγωγή ενθουσιάστηκε με τις ομορφιές του τόπου μας και υποσχέθηκε ότι θα ξαναέρθει».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Ελβετοί ψήφισαν υπέρ της δημόσιας τηλεόρασης και ραδιοφώνου αλλά ο υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ το 2015 και συνεργάτης του Capital George Kessarios είναι πολύ ηλίθιος για να το καταλάβει.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε όλα τα προπαγανδιστικά βίντεο, που προβάλλονται από την Ανατολική Γκούτα στη Συρια, βλέπουμε τα "Λευκά Κράνη".
Ολα τα παιδάκια μιλούν Αγγλικά στην Ανατολική Γκούτα στη Συρια και παρά τους δήθεν βομβαρδισμούς, έχουν και ίντερνετ!
And the information΄s Oscar goes to ΣΚΑΪ!!


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χαϊδάρι 2018
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΡΝΕΊΤΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΉΣΕΙ ΑΝΕΡΓΟΥΣ
Επικοινώνησε πριν λίγο με τον Πυρήνα Χαιδαριου Πλεύσης Ελευθεριας η κ. Κανιουρα Άννα άνεργη εδώ και 7 χρόνια μεγαλώνει μόνη της δύο παιδια και μας ενημέρωσε ότι σήμερα προσήλθε στο γραφείο ανέργων στο Δήμο Χαϊδαρίου να την βοηθήσουν να συντάξει αίτηση ( καθως δεν έχει την δυνατότητα να πληρώσει 50 ευρώ σε ιδιωτικό γραφείο ) για να λάβει μέρος στο διαγωνισμό που τρέχει αυτή την εποχή για την πρόσληψη 8.166 μονίμων θέσεων εργασίας στους δήμους όλης της χώρας
Με έκπληξη άκουσε την αρμόδια υπάλληλο του Δήμου να της λέι ότι δεν μπορεί να την βοηθήσει και καλύτερα θα ήταν να πάει σε ιδιωτικό γραφείο να συμπληρώσει την αίτηση



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όπως είναι γνωστό τις τελευταίες ημέρες έχει βγει Προκήρυξη για πρόσληψη 8.166 μονίμων στους δήμους
Όπως μας ενημέρωσαν άνεργοι πολίτες που απευθύνθηκαν στο γραφείο ανέργων του δήμου Χαϊδαρίου για να συμπληρώσουν αίτηση οι υπάλληλοι που βρίσκονται εκεί αρνήθηκαν να τους βοηθήσουν στο συμπλήρωμα της αίτησης, και τους παρέπεμψαν σε ιδιωτικό γραφείο που λειτουργεί στο Δάσος Χαϊδαρίου όπου πρέπει να καταβάλουν 50 ευρώ ώστε να κάνουν την αίτηση
Επειδή πολλοί άνεργοι συμπολίτες μας δεν έχουν αυτα τα 50 ευρώ για να διεκδικήσουν μια θέση εργασίας μήπως θα πρέπει να παρέμβει προσωπικά ο δήμαρχος Χαϊδαρίου ώστε μέχρι τέλος του μήνα που θα γίνονται οι αιτήσεις να επανδρώσει το γραφείο ανεργίας του δήμου με προσωπικό ώστε να βοηθήσουν όλους όσους συμπολίτες μας θελουν να κάνουν αίτηση και δεν έχουν να δώσουν 50 ευρώ

3 σχόλια:

e-h είπε...


The AIPAC Policy Conference is in full swing, and tomorrow they’ll be heading to Capitol Hill to push their right-wing agenda on Congress. The American Israel Public Affairs Committee has a full schedule of speakers like Benjamin Netanyahu and Mike Pence, talking about increasing U.S. military aid to Israel, and ramping up U.S. support for Israel’s unjust occupation machine.
And we know that a major policy priority will be infringing on your right to free speech by lobbying Congress to pass the Israel Anti-Boycott Act.
Call your Members of Congress now and tell them: Don’t let AIPAC bully you into a vote against democracy and against peace in Israel/Palestine. Real democracies support the right to boycott.
The Israel Anti-Boycott Act would make it illegal to support a UN-endorsed boycott of Israel or Israeli settlements. And since the UN announced a list of companies profiting from settlements, proponents of this law may argue that boycott of those companies falls under that definition. This would further weaken an essential tool for creating free and democratic societies— both here in the U.S. and in Israel/Palestine. It's a gag bill, opposed by the American Civil Liberties Union, and in violation of our constitutional rights.
As a nation, we’re not always good at learning the lessons of our history. It was only a couple of generations ago that widespread fear of communism led to the rise of the House Un-American Activities Committee and Joseph McCarthy. We cannot let Congress make this same mistake again.
AIPAC has always been adept at disguising ultra-conservative politics as bipartisan and mainstream. Their rhetoric has persuaded a lot of otherwise progressive American Jews to throw their support behind Israel’s policies of inequality. Just like the NRA and other special interest lobbies, they have perfected the art of using a corrupt and unjust system to pass dangerous and counterproductive legislation. If we’re going to win, we need to break AIPAC’s hold on Congress— and on the American Jewish community.
Tell Congress: AIPAC doesn’t represent you. As American Jews, we stand for democracy and equality for all people.
This isn’t just about free speech. It’s about Palestinian human rights. The deeper purpose of stifling dissent and boycott of injustice in the U.S. is to support the illegal and immoral expansion of Israeli settlements in the Occupied Palestinian Territories. This upends decades of U.S. foreign policy and puts true peace further out of reach. Instead of passing this unconstitutional bill that violates the rights of Americans, Congress should stand up for Palestinian human rights and work for equality, safety, and freedom for both Palestinians and Israelis.
Thankfully, the tide is turning. We've come out in force at town halls and gotten the word out in the media. Many Members of Congress now realize that AIPAC's agenda is not in line with democratic values and goes against the will of their constituents. As a result, they are changing their political calculus and refraining from cosponsoring the legislation. AIPAC doesn’t look as invincible as they once did. And polls show that American support for Palestinian rights has gone up over the past several years. But we’ve still got a ways to go.
Congress needs to get the message loudly, clearly, and repeatedly: suppressing democracy and dissent doesn’t lead to peace. The Israel Anti-Boycott Act is unconstitutional, anti-democratic, and wrong.
Onward,

e-h είπε...

Η Διάσκεψη Πολιτικής της AIPAC βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και αύριο θα κατευθυνθούν στο Καπιτώλιο για να προωθήσουν την κατεύθυνση της δεξιάς στο Κογκρέσο. Η Επιτροπή Δημόσιων Υποθέσεων του Αμερικανικού Ισραήλ έχει ένα πλήρες πρόγραμμα ομιλητών όπως ο Benjamin Netanyahu και ο Mike Pence, μιλώντας για την αυξανόμενη στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ στο Ισραήλ και την ενίσχυση της αμερικανικής υποστήριξης για την άδικη μηχανή κατοχής του Ισραήλ.

Και γνωρίζουμε ότι μια σημαντική πολιτική προτεραιότητα θα παραβιάζει το δικαίωμά σας στην ελευθερία του λόγου, πιέζοντας το Κογκρέσο να περάσει το νόμο του Ισραήλ κατά του μποϊκοτάζ.

Καλέστε τώρα τα μέλη του Κογκρέσου και πείτε τους: Μην αφήσετε την AIPAC να σας εκφοβίσει σε μια ψηφοφορία κατά της δημοκρατίας και της ειρήνης στο Ισραήλ / Παλαιστίνη. Οι πραγματικές δημοκρατίες υποστηρίζουν το δικαίωμα του μποϊκοτάζ.

Ο νόμος του Ισραήλ για την καταπολέμηση του μποϊκοτάζ θα καθιστούσε παράνομη την υποστήριξη ενός μποϊκοτάζ του Ισραήλ ή των ισραηλινών εγκληματικων παρανομων οικισμών που ενέκρινε το ΟΗΕ. Και δεδομένου ότι ο ΟΗΕ ανακοίνωσε έναν κατάλογο εταιρειών που επωφελούνται από οικισμούς, υποστηρικτές αυτού του νόμου μπορεί να υποστηρίξουν ότι ο μποϊκοτάζ των εταιρειών αυτών εμπίπτει στον ορισμό αυτό. Αυτό θα αποδυναμώσει περαιτέρω ένα ουσιαστικό εργαλείο για τη δημιουργία ελεύθερων και δημοκρατικών κοινωνιών - τόσο στις ΗΠΑ όσο και στο Ισραήλ / Παλαιστίνη. Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο, το οποίο αντιτίθεται στην Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών και παραβιάζει τα συνταγματικά μας δικαιώματα.

Ως έθνος, δεν είμαστε πάντα καλοί στην εκμάθηση των διδαγμάτων της ιστορίας μας. Ήταν μόνο πριν από μερικές γενιές ότι ο ευρύς φόβος του κομμουνισμού οδήγησε στην άνοδο της Επιτροπής Αμερικανικών Δραστηριοτήτων και του Joseph McCarthy. Δεν μπορούμε να αφήσουμε το Κογκρέσο να κάνει το ίδιο λάθος και πάλι.

Η AIPAC ήταν πάντα έμπειρη στη συγκάλυψη της υπερ-συντηρητικής πολιτικής ως διμερούς και mainstream. Η ρητορική τους έχει πείσει πολλούς άλλως προοδευτικούς Αμερικανούς Εβραίους να ρίξουν την υποστήριξή τους πίσω από τις πολιτικές ανισότητας του Ισραήλ. Όπως και η NRA και άλλες ομάδες συμφερόντων, έχουν τελειοποιήσει την τέχνη της χρήσης ενός διεφθαρμένου και άδικο συστήματος για να περάσει επικίνδυνη και αντιπαραγωγική νομοθεσία. Αν θέλουμε να κερδίσουμε, πρέπει να σπάσουμε το AIPAC στο Κογκρέσο και στην αμερικανική εβραϊκή κοινότητα.

Πείτε στο Κογκρέσο: η AIPAC δεν μας εκπροσωπεί. Ως Αμερικανοί Εβραίοι, υποστηρίζουμε τη δημοκρατία και την ισότητα για όλους.

e-h είπε...

Αυτό δεν αφορά μόνο την ελευθερία του λόγου. Πρόκειται για τα Παλαιστινιακά ανθρώπινα δικαιώματα. Ο βαθύτερος σκοπός της καταστολής της διαφωνίας για το μποϊκοτάζ και την αδικία στις ΗΠΑ είναι να υποστηρίξει την παράνομη και ανήθικη επέκταση των ισραηλινών οικισμών στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη. Αυτό εξελίσσεται δεκαετίες της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ και θέτει την πραγματική ειρήνη περαιτέρω μακριά. Αντί να υιοθετήσει αυτό το αντισυνταγματικό νομοσχέδιο που παραβιάζει τα δικαιώματα των Αμερικανών, το Κογκρέσο θα πρέπει να υποστηρίξει τα παλαιστινιακά ανθρώπινα δικαιώματα και να εργαστεί για ισότητα, ασφάλεια και ελευθερία τόσο για τους Παλαιστίνιους όσο και για τους Ισραηλινούς.

Ευτυχώς, η παλίρροια γυρίζει. Έχουμε βγεί με ισχύ στις δημοτικές αίθουσες και έχουμε πάρει το λογο στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Πολλά μέλη του Κογκρέσου συνειδητοποιούν τώρα ότι η ατζέντα του AIPAC δεν είναι σύμφωνη με τις δημοκρατικές αξίες και αντιτίθεται στη βούληση των εκλογέων τους. Ως αποτέλεσμα, αλλάζουν τον πολιτικό τους λογισμό και αποφεύγουν να συγχωνεύσουν τη νομοθεσία. Το AIPAC δεν φαίνεται τόσο ανυπέρβλητο όσο κάποτε. Και δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η αμερικανική υποστήριξη για τα παλαιστινιακά δικαιώματα έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Αλλά έχουμε ακόμα έναν τρόπο να πάμε.

Το Κογκρέσο πρέπει να πάρει το μήνυμα δυνατά, καθαρά και επανειλημμένα: η καταστολή της δημοκρατίας και η διαφωνία δεν οδηγεί σε ειρήνη. Ο νόμος κατά του μποϋκοτάζ του Ισραήλ είναι αντισυνταγματικός, αντιδημοκρατικός και λάθος.

Προς τα εμπρός,