Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Πεμπτη 8 Μαρτιου 2018



Το Ισραήλ ριχνει παράνομα ψεκασμό τοξικών ζιζανιοκτόνων στις παλαιστινιακές γεωργικές εκμεταλλεύσεις, καταστρέφοντας τη τροφη τους

Το Ισραήλ κατηγορείται για καταστροφή παλαιστινιακών καλλιεργειών ψεκάζοντας υπερβολικά τοξικά ζιζανιοκτόνα που βλάπτουν τόσο την τροφή τους όσο και την παροχή νερού.
5 Μαρτίου 2018
Το Ισραήλ κατηγορείται για παράνομο ψεκασμό τοξικών ζιζανιοκτόνων σε παλαιστινιακά γεωργικά εδάφη κατά μήκος των συνόρων μεταξύ της Λωρίδας της Γάζας και των κατεχόμενων παλαιστινιακών εδαφών, προκαλώντας σημαντική ζημιά στις γεωργικές καλλιέργειες της Παλαιστίνης.
Σχεδόν 2 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι ζουν στη Λωρίδα της Γάζας, το οποίο έχει επίσημα καταλάβει το Ισραήλ από το 2007. Ενώ το Ισραήλ ισχυρίστηκε ότι απλώς χρησιμοποιεί τα αεροσκάφη του για να απαλλαγεί από ζιζάνια και επιπλέον χορτάρια κατά μήκος των συνόρων με την παλαιστινιακή επικράτεια.
"Αυτές οι χημικές ουσίες προκαλούν ζημιά στις γεωργικές καλλιέργειες και βλάπτουν τις γεωργικές εκτάσεις. Το Ισραήλ δεν έχει το δικαίωμα να ψεκάζει ζιζανιοκτόνα στις παλαιστινιακές γεωργικές εκτάσεις ", δήλωσε ο Nizar al-Wahedi του Παλαιστινιακού Υπουργείου Γεωργίας στονΟργανισμό Anadolu.
Παλαιστίνιοι αγρότες ισχυρίστηκαν επίσης ότι ενώ τα ισραηλινά στρατεύματα ψεκάζουν ζιζάνιοκτονα γύρω από τους φράχτες ασφαλείας για να τους βοηθήσουν να αποκτήσουν μια σαφέστερη εικόνα της περιοχής, συχνά ψεκάζουν σε δεκάδες χωραφια μακριά από τους φράχτες, γεγονός που βλάπτει σοβαρά τις παλαιστινιακές καλλιέργειες.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα, Ημέρα της Γυναίκας.
Από αύριο ξανά της άνεργης, της κακοποιημένης, της κακοπληρωμένης, της χρηστικής, της καταπιεσμένης, της περιθωριοποιημένης...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι δυνάμεις ασφαλείας της Λιβύης συνέλαβαν έναν διοικητή daesh στην πόλη της Βεγγάζης - μόνο για να μάθουν σύντομα ότι ο άνδρας που είχαν συλλάβει, ο Εφραίμ Μπέντζαμιν, ήταν επίσης πράκτορας της Μοσάντ, της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών. Δούλευε για να νικήσει τον daesh ή για να το ενισχύσει;
12 Σεπτεμβρίου 2017
Από καιρό υπήρξαν εικασίες σχετικά με τους δεσμούς μεταξύ της ισραηλινής κυβέρνησης και της τρομοκρατικής ομάδας Daesh, γνωστής ως Ισλαμικό κράτος. Αυτή η πληροφορία τροφοδοτήθηκε από την αναφορά του Ισραήλ στο Daesh ως ένα « χρήσιμο εργαλείο » και από την αναγνώρισή του ότι θεωρεί τη Συρία υπό τον πλήρη έλεγχο της Daesh προτιμότερη από τη συνέχιση της τρέχουσας συριακής κυβέρνησης. Υποστηρίζεται επίσης από την εκτεταμένη βοήθεια και ακόμη και τις ιατρικές θεραπείες που έλαβαν οι μαχητές της Daesh από το Ισραήλ. Ωστόσο, πρόσφατα προέκυψαν ισχυρισμοί που θα μπορούσαν να υποδηλώσουν ότι η σύνδεση είναι ακόμη πιο βαθιά από ό, τι πιστεύαμε προηγουμένως.
Σύμφωνα με μια έκθεση του ισραηλινού ιστότοπου Inian Merkazi και του πρακτορείου ειδήσεων Abna , οι δυνάμεις ασφαλείας της Λιβύης συνέλαβαν έναν διοικητή της Daesh στην πόλη της Βεγγάζης - μόνο για να ανακαλύψουν σύντομα ότι ο άνδρας που είχε συλλάβει, ο Ephraim Benjamin, ήταν επίσης πράκτορας του Mossad , η ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών. Ο Μπέντζαμιν, ο οποίος ήταν γνωστός στη Λιβύη ως Αμπού Χαφς, είχε αρχίσει να εργάζεται στη Λιβύη μετά την εισβολή του Λιβύη που οδήγησε το ΝΑΤΟ το 2011, η οποία ανέστειλε και δολοφονησε τον πρώην ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι.
Ο Παρατηρητής της Μέσης Ανατολής ανέφερε ότι ο Hafs / Benjamin λέγεται ότι έγινε γνωστός ιμάμης σε ένα τζαμί της Βεγγάζης πριν γίνει ηγέτης της Daesh που διέταξε περισσότερους από 200 μαχητές. Η Μέση Ανατολή παρακολουθεί από τότε την κατάργηση της αναφοράς από την περιοχή της.
Οι αρχές της Λιβύης κατηγορήθηκαν ότι ο Benjamin συγκέντρωσε πληροφορίες σχετικά με πληροφορίες σχετικά με το Daesh για το Mossad και την Middle East Monitor σημείωνε ότι ορισμένες ειδήσεις της Λιβύης πήραν τον αποκαλούμενο "Mossad shiekh." Ο Inian Merkazi πρότεινε ότι η σύλληψη του Benjamin έδειξε ότι η Mossad είχε επιρροή στην άνοδο του Daesh στην περιοχή, δεδομένου ότι ο Benjamin άρχισε να εργάζεται στη Λιβύη το 2011, ενώ η Daesh δεν άρχισε να λειτουργεί στη Λιβύη έως το 2015.
Ωστόσο, η MintPress News δεν μπόρεσε να επαληθεύσει ανεξάρτητα τους ισχυρισμούς του Inian Merkaz που συνέδεε τον διοικητή της Daesh με την ισραηλινη Mossad.
Άλλα περιφερειακά μέσα ενημέρωσης, όπως η Masr Alarabia, περιέγραψαν τον Benjamin ως έναν από τους "αραβικούς" της  Mossad - πράκτορες της Mossad με αραβικά χαρακτηριστικά που μιλούν άπταιστα αραβικά και χρησιμοποιούν τοπικές διαλέκτους. Αυτοί οι «αραβιστές» έχουν κερδίσει τη φήμη τους για την διείσδυση παλαιστινιακών διαδηλώσεων και ακτιβιστικών οργανώσεων, καθώς και για τη δολοφονία εξέχοντων Παλαιστινίων που φωνάζουν ενάντια στην ισραηλινή κατοχή.
Ωστόσο, τώρα φαίνεται ότι οι "Αραβιστές" της Mossad ενδέχεται να συμμετέχουν σε κάτι περισσότερο από την καταστολή της παλαιστινιακής διαφωνίας. Δεδομένου ότι το Ισραήλ έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν θέλει να νικήσει η Νταες, είναι σαφές ότι ο Benjamin, ο οποίος φέρεται να διέταξε εκατοντάδες άνδρες στη Daesh, δεν ήταν "συλλογή πληροφοριών" για να νικήσει την Daesh, αλλά μάλλον να την ενδυναμώσει.
Δεδομένων των αναφορών σχετικά με τη σύλληψη του Μπέντζαμιν, η περίεργη φαινομενική δήλωση του Ισραηλινού αρχηγού στρατιωτικής πληροφόρησης, κ. Herz Halevy, του περασμένου έτους, έχει μεγαλύτερη σημασία. Ο Χάλεβι δήλωσε ότι το Ισραήλ δεν θέλει να νικήσει το Νταες και επίσης εξέφρασε την ανησυχία του για τις πρόσφατες επιθέσεις εναντίον του εδάφους της Ντάες, καταγγέλλοντας την «πιο δύσκολη» κατάσταση στην οποία βρισκόταν η ομάδα εκείνη τη στιγμή. Πρόσθεσε επίσης ότι το Ισραήλ θα κάνει "όλα όσα μπορούμε ώστε να μην βρεθούμε σε μια τέτοια κατάσταση" όπου η Νταες αντιμετωπίζει την ήττα.
Ενόψει της σύλληψης του Μπένιαμιν, μέρος της ανησυχίας του Χαλεβή για τον Νταες μπορεί να έχει γεννηθεί από τον φόβο ότι η νίκη του Νταες θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή των πράκτορων της Μοσάντ, καθώς και τα χρόνια της εργασίας τους στο Ντάες.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεκέμβριος του 1981.
Ο Ανδρέας Παπανδρέου μετά από την ανάληψη της Κυβέρνησης της Ελλάδας από το ΠΑΣΟΚ, αναγνωρίζει την P.L.O.(Οργάνωση για την Απελευθέρωση τηςΠαλαιστίνης).
Η κίνηση αυτή δημιούργησε την πρώτη σοβαρή κόντρα ανάμεσα στην Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που μέχρι τότε θεωρούσαν την PLO τρομοκρατική οργάνωση.
Γιατί τα γράφω τώρα όλα αυτά. Γιατί έχω παρατηρήσει μία προσπάθεια να μηδενιστούν τα πάντα που αφορούν την διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στην χώρα.
Ανάμεσα τους και οι προσπάθειες του Αντρέα Παπανδρέου να αναδείξει το Παλαιστινιακό ζήτημα με σκοπό την επίλυσή του
υ.γ. Πριν σκεφτείς να κοροιδέψεις το παλιό το ΠΑΣΟΚ το Ορθόδοξο, το Ανδρεοπαπανδρεικο, σκέψου.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για όποιον δεν καταλάβει αυτή την ανάρτηση θα του εξηγήσω λίγα πράγματα.
Ο συγκεκριμένος ήταν "διασώστης" στη Συρια από αυτούς που σας δείχνουν τα ΜΜΕ να "σώζει" κόσμο. Για την ακρίβεια ήταν κάτι σαν αρχηγός.
Αυτός ο κύριος σκοτώθηκε κατά την Τούρκικη επιχείρηση "κλάδος ελιάς" στο Αφρίν.
Πάμε να κλάψουμε όλοι μαζί τώρα
O Διευθυντής των White Helmets στην Marea ονόματι "Jamal Hafez" σκοτώθηκε στο Afrin ενώ συμμετείχε στην επιχείρηση Κλάδος Ελαίας.....νομίζω ότι ο κοσμος του θεατρου και της 7ης τεχνης πρεπει να τον τιμήσει



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μασσαλία 28/2/18: επίθεση στο ισραηλινό προξενείο την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η "Ομάδα Pierre Oler" σε αλληλεγγύη με το Λιβανέζο κομμουνιστή George Abdallah, πολιτικού κρατούμενου εδώ και 33 χρόνια στις γαλλικές φυλακές.
1η Μαρτίου 2018
Μασσαλία: Τα παράθυρα του ισραηλινού προξενείου κατεδαφίστηκαν σε αλληλεγγύη με τον George Abdallah
Τα παράθυρα του Ισραηλινού προξενείου στη Μασσαλία, 4 αδιέξοδο Dragon, κατεδαφίστηκαν τη νύχτα 27-28 Φεβρουαρίου. Η δράση διεκδικείται από τον "Pierre Oller Group", σε αλληλεγγύη με τον Georges Ibrahim Abdallah. Η φωτο είναι από τη σκηνή της δράσης.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στρατιωτικός διοικητής: η Γκούτα χωρίζεται στα 2.Η Συρία αρνείται να επιτρέψει τη φυγάδευση άγγλων και γάλλων πρακτόρων από την Α Γκούτα.

Στρατιωτικός διοικητής των συμμαχικών δυνάμεων στη Δαμασκό, δήλωσε ότι ο συριακός στρατός ήταν σε θέση να χωρίσει την Α Ghouta σε δύο μέρη, ενώ οι κυβερνητικές δυνάμεις προωθούνται από τα ανατολικά και είναι έτοιμες να ενώσουν τις δυνάμεις τους με αυτές στο δυτικό άκρο του θύλακα.
Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters ανέφερε ότι ο στρατιωτικός διοικητής, ο οποίος αρνήθηκε να κατονομαστεί, την Πέμπτη δηλώνει ότι υπολοίπεται περί το 1χλμ για να συνδεθεί ο στρατός από το βόρειο και το νότιο τμήμα του θύλακα ,πράγμα που σημαίνει ότι η Ανατολική Ghouta χωρίζεται σε δύο μέρη, είπε.rt
O συριακός στρατός υποστηριζόμενος από ρωσική κι συριακή αεροπορία πέτυχε να διαιρέσει το θύλακα της Α Ghouta σε 2 μέρη και πήρε τον έλεγχο τουλάχιστον του μισού αυτού προελαύνοντας προς Douma και Harasta.
Συριακές στρατιωτικές ενισχύσεις συνεχίζουν να καταφθάνουν στην Α Ghouta τη μάχη επιβλέπει προσωπικά ο Assad .
Η Δαμασκός είναι σε θέση να κερδίσει αυτή την κομβική μάχη.Απομένει να διαπραγματευθεί την απόσυρση των δυτικών κι αράβων  πρακτόρων και συμβούλων στην Α Ghouta .Σε κάθε συριακή άρνηση οι ΗΠΑ, Γαλλία, Αγγλία, Σ Αραβία ανεβάζουν τους τόνους και απειλούν με αποκάλυψη στοχεύοντας τη συριακή εξουσία .Αλλά η Ρωσία και το Ιράν παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς.  Υπάρχει πεισματική άρνηση της Δαμασκού να επιτρέψει τη φυγάδευση των γάλλων και άγγλων πρακτόρων που βρίσκονται στην Α Γκούτα και οι χώρες τους καταφεύγουν σε Ιράν και Ρωσία ζητώντας ν΄ασκηθούνπιέσεις για τον ασφαλή απεγκλωβισμό τους.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




"Τσαμπ": Ο χιτλερικός εγκέφαλος της Combat 18
Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2018, 12:40
Με κάθε λεπτομέρεια περιγράφεται στη δικογραφία που συντάχθηκε για την υπόθεση, η δράση των μελών της ακροδεξιάς οργάνωσης Combat18 που συνελήφθησαν πρόσφατα από την Αντιτρομοκρατική σε Αθήνα, Γιάννενα και Σέρρες.
Όσο και αν φαίνεται παράξενο, το αρχηγείο της οργάνωσης βρισκόταν στα Γιάννενα και είχε ως έδρα ένα... βενζινάδικο. Σε αυτό εργαζόταν ένας 35χρονος, ο οποίος εμφανίζεται ως αρχηγός της οργάνωσης και φέρει το ψευδώνυμο Αλέξανδρος Τσαμπανίκας ή «Τσαμπ».
Όπως προέκυψε από την έρευνα των Αρχών, είναι αυτός που καθόριζε τους στόχους της οργάνωσης και παρείχε νομική προστασία. Ο ίδιος μάλιστα, όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό της υπόθεσης, όταν ήρθε η ώρα να απολογηθεί αποδέχθηκε την ένταξή του στην οργάνωση πριν από το 2010 δηλώνοντας πως είχε τον ρόλο συντονιστή. Λάμβανε δηλαδή οπτικοακουστικό υλικό από τις διάφορες επιθέσεις, το επεξεργαζόταν και το αναρτούσε στο διαδίκτυο, ενώ μιλούσε σχεδόν καθημερινά με μέλη της οργάνωσης (τα οποία δεν γνώριζαν το πραγματικό του όνομα) μέσω των social media.
Στενός συνεργάτης του «Τσαμπ» φέρεται να είναι ένας 35χρονος ο οποίος είχε τον ρόλο εκτελεστή. Δεχόταν δηλαδή οδηγίες και κατευθύνσεις από τον αρχηγό και, μαζί με ένα ακόμη άτομο, προέβαιναν στα χτυπήματα από τα οποία μάλιστα κρατούσαν και video ως «ενθύμιο». Στην απολογία του πάντως ανέφερε ότι γνώρισε τον «Αλέξανδρο» τον Οκτώβριο του 2017 και πως ήθελε να απεμπλακεί χωρίς να τα καταφέρει ωστόσο γιατί τον απειλούσαν.
Παράλληλα, βοήθεια στην οργάνωση φέρεται να παρείχε και ένας 32χρονος δικηγόρος των Αθηνών που είχε επιφορτιστεί με την προώθηση των συμφερόντων της οργάνωσης μέσω της δραστηριοποίησής του σε πολιτικούς φορείς.
Όπως προέκυψε από την έρευνα των στελεχών της Αντιτρομοκρατικής, η Combat 18 ή «Ανένταχτοι Μαίανδροι Εθνικιστές» (στην ουσία αποτελούν την ίδια ομάδα) εμπλέκεται σε τουλάχιστον 30 επιθέσεις. Μεταξύ αυτών τα χτυπήματα στον χώρο «Κατάληψη Σινιάλο» στη Θεσσαλονίκη, στο στέκι «Δίστομο», στο στέκι «Άνω – Κάτω Πατησίων», στο «PasaMontana», στο στέκι Περιστερίου κα.
Η αντίστροφη μέτρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των μελών της οργάνωσης ξεκίνησε όταν στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής έφτασε η πληροφορία ότι η Combat 18 πρόκειται να χτυπήσει την κατάληψη «Σινιάλο».
Στον χώρο εθεάθη αυτοκίνητο μάρκας Mercedes στο οποίο επέβαιναν δύο μέλη της οργάνωσης που έκαναν κατόπτευση του χώρου και κατέληξαν σε κατάστημα φαστ φουντ. Στις 28 Δεκεμβρίου η «Combat 18» τοποθέτησε στην κατάληψη «Σινιάλο» εκρηκτικό μηχανισμό και ανέλαβε διαδικτυακά την ευθύνη για την επίθεση. Έτσι σι αστυνομικοί ήταν σχεδόν σίγουροι ότι γνωρίζουν τουλάχιστον δύο μέλη της ομάδας τα οποία είχαν ήδη ταυτοποιήσει. Τότε ήταν που δόθηκε και η εντολή για άρση των τηλεφωνικών επικοινωνιών των εμπλεκομένων.

Το modus operandi
Από τις συνομιλίες που κατέγραψε ο κοριός της ΕΛ.ΑΣ. προκύπτει ότι πριν από κάθε επίθεση, τα μέλη της οργάνωσης πήγαιναν στον χώρο και τον επιτηρούσαν. Ιδανική ώρα για δράση προσδιορίζεται η χρονική περίοδος 2.00 – 4.00 το πρωί, ενώ η ομάδα-πυρήνας που πραγματοποιεί το χτύπημα αποτελείται από δύο έως πέντε άτομα.
Ο «κοριός» της ΕΛ.ΑΣ. κατέγραψε κατόπιν εισαγγελικής άδειας τις συνομιλίες των κατηγορουμένων για περίπου τέσσερις μήνες. Από αυτές δεν προέκυψε σχέση των επτά συλληφθέντων με τη Χρυσή Αυγή. Υπήρξαν ωστόσο αναφορές στη Χ.Α. σε κάποιες συνομιλίες.
Μέλος της «Combat 18», ηλικίας 45 ετών φέρεται να λέει στις 12 Νοεμβρίου 2017 σε συνεργό του για κάποιον «Λύκο» από τη Χρυσή Αυγή. Δύο ημέρες αργότερα 35χρονος συλληφθείς από το Χαϊδάρι εμφανίζεται σε συνομιλίες να προτίθεται να κάνει δράσεις με τους ΑΜΕ και τη Χρυσή Αυγή.
Σε άλλη συνομιλία ο 35χρονος εμφανίζεται να πραγματοποιεί κατόπτευση χώρου για να διαπιστώσει κατά πόσο υπάρχουν κάμερες στη γύρω περιοχή όπου θα χτυπούσε ενώ προσθέτει ότι είναι δύσκολο να πάνε με μηχανάκι γιατί θα έχει μαζί του ένα 10λιτρο μπιτόνι. Στο τέλος αναφέρει ότι σε περίπτωση σύλληψης τα δικαστικά έξοδα που θα χρειαστούν θα καλυφθούν από ανθρώπους που είναι πάντα δίπλα τους.
Στις 3 Ιανουαρίου 2018 συλληφθείς φέρεται να λέει στο τηλέφωνο ότι οι «ΑΜΕ» είναι καμιά εικοσαριά και βάζουν γκαζάκια σε αναρχικούς. Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν «ΑΜΕ» στα Γιάννενα και ο αρχηγός τους είναι κάπου από εκεί και είναι Βορειοηπειρώτης. Τα άτομα των «ΑΜΕ» ποτέ δεν εμφανίζονται. Στη συνέχεια περιγράφει τον τρόπο που τον προσέγγισαν ενώ παράλληλα τους χαρακτηρίζει τρομοκράτες. Για να εντοπίσουν τους στόχους τους έμπαιναν στην ιστοσελίδα www.enallaktikos.gr.

Το άγχος μετά την επίθεση στη «Φαβέλα»
Και μπορεί η οργάνωση να ένιωθε άτρωτη, μετά την επίθεση ωστόσο στο στέκι «Φαβέλα» στον Πειραιά στις 11 Ιανουαρίου όπου συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, τα μέλη της άρχισαν να νιώθουν ανησυχία και φόβο. Ενδεικτικός είναι ο προβληματισμός που εκφράζει ο 32χρονος δικηγόρος σε ένα 35χρονο μέλος της ομάδας ότι δεν τον έχει καλέσει ακόμη ο «Αλέξανδρος». Ο 35χρονος από την πλευρά του ανέφερε ότι προσπαθεί να μάθει αν ήταν οι «ΑΜΕ» οι συλληφθέντες γιατί τον έχει πιάσει ένα ελαφρύ άγχος.
Σε άλλο τηλεφώνημα άλλος συλληφθείς ενημερώνει τον 35χρονο ότι οι συλληφθέντες της Αντιτρομοκρατικής για τη «Φαβέλα», είναι της «ΑΠΕΛΛΑ» και όχι των «ΑΜΕ» με τον 35χρονο να του λέει ότι και πάλι φοβάται.
Ο δικηγόρος φέρεται να γνωρίζει έναν από τους τέσσερις ακροδεξιούς που είχαν συλληφθεί για την «ΑΠΕΛΛΑ» και να φοβάται μήπως γνωρίζει για τη δράση των «ΑΜΕ».
Στις 12 Ιανουαρίου ο δικηγόρος, επικοινωνώντας με τον 35χρονο, τον συμβούλεψε να αδειάσει το σπίτι του από οτιδήποτε ύποπτο γιατί ανησυχούσε μήπως n Αστυνομία φτάσει στους «ΑΜΕ» μετά την «ΑΠΕΛΛΑ». Είχε προηγηθεί επικοινωνία του 32χρονου με τον αρχηγό των ΑΜΕ στον οποίο μετέφερε τον φόβο του ότι μπορεί οι συλληφθέντες για την «ΑΠΕΛΛΑ» να θελήσουν να τους μπλέξουν. Ο δικηγόρος φέρεται να γνώριζε από τότε ότι η Αστυνομία έχει βάλει στο μικροσκόπιο «ΑΜΕ» και «Combat 18». Στο πλαίσιο αυτό στις 23 Ιανουαρίου 2018 αποφασίστηκε να παγώσουν για ένα διάστημα οι δράσεις των «ΑΜΕ».
Ο 32xpovos δικηγόρος εμφανίζεται σε άλλη συνομιλία να λέει ότι ο αρχηγός «Τσαμπ» τον χρειάζεται κεντρικά πολιτικά και για αυτό δεν σκέφτηκε ποτέ να τον χρησιμοποιήσει σε οτιδήποτε άλλο.

Ποινική δίωξη για τέσσερα κακουργήματα
Χθες τα μέλη της οργάνωσης βρέθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα ο οποίος τους άσκησε ποινική δίωξη, κατά περίπτωση, για διεύθυνση, ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων, εμπρησμό, έκρηξη, διακεκριμένη κατοχή εκρηκτικών και οπλοκατοχή σε βαθμό πλημμελήματος.
Σύμφωνα με την αστυνομία τα τέσσερα κακουργήματα αφορούν επτά εκ των συλληφθέντων, ενώ τα πλημμελήματα τους υπόλοιπους τέσσερις, μεταξύ των οποίων και ένας ανήλικος.

Η ιστορία της Combat 18
H Combat 18 είναι νεοναζιστική οργάνωση που «γεννήθηκε» στη Βρετανία και δεν άργησε να αποκτήσει παρακλάδι και στην Ελλάδα, την Combat 18 Hellas. Είναι η οργάνωση που εμπνέεται από τον Αδόλφο Χίτλερ.
Άλλωστε έχει φροντίσει να τον «βάλει» στο όνομά της. Από το Combat 18, ο αριθμός αντιπροσωπεύει το πρώτο (A) και το 8ο (H) γράμμα της αγγλοσαξωνικής αλφαβήτου. Adolf Hitler δηλαδή…
Η βρετανική Combat 18 έχει συνδεθεί, τη δεκαετία του 1990, με τρομοκρατικές και εμπρηστικές επιθέσεις. Σύμφωνα με το BBC Panorama, πρώην ηγετικό μέλος της οργάνωσης την είχε περιγράψει ως «κατ’ ουσίαν νεο-ναζιστική» με τις αρχές της να βασίζονται στον φασισμό.
Η οργάνωση δημιουργήθηκε στις αρχές του 1992 στη Βρετανία. Δεν άργησε να επεκταθεί στις ΗΠΑ και σε πολλές άλλες χώρες.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



''Η Μαρία Κ., 65 ετών, προσωποποίηση της αξιοπρέπειας για όποιον τη γνωρίσει, με σκλήρυνση κατά πλάκας, μετακινείται με αναπηρικό που έχει πάρει με δάνειο, έχασε το επίδομα από το δήμο μετά την αφαίρεση της ΣκΠ από τις ανίατες ασθένειες (μία ασθένεια που μόνο χειροτερεύει), έχασε τη σύνταξη του πατέρα της με τα μνημονιακά μέτρα, της έκαναν έξωση στις 31/1, είναι άστεγη και με την αλληλεγγύη μένει προσωρινά σε ξενοδοχείο ως την Παρασκευή.
Άνθρωποι από τα κάτω καλούν σε αλληλεγγύη και παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 9/3 στις 10:30 το πρωί στον Δήμο Καλαμαριάς για να δώσει λύση με αξιοπρεπή και προσβάσιμη κατοικία στη Μαρία Κ.''
*Θεσσαλονικη



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα, 8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, υπάρχουν 62 Παλαιστίνιες αιχμάλωτες σε ισραηλινές φυλακές και κέντρα κράτησης. Συγκεκριμένα, 35 γυναίκες κρατούνται στη φυλακή HaSharon και 25 στη φυλακή Damon. Και οι δύο αυτές φυλακές βρίσκονται εντός του Ισραήλ κατά παράβαση της Τέταρτης Σύμβασης της Γενεύης η οποία απαγορεύει τη μεταφορά πληθυσμού από το κατεχόμενο έδαφος στο έδαφος του κατακτητή.
Από την αρχή της κατοχής πριν από 50 χρόνια το 1967, πάνω από 10.000 παλαιστινιακές γυναίκες έχουν συλληφθεί και κρατηθεί από ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις. Σήμερα, οι Παλαιστίνιες συλλαμβάνονται συστηματικά από τους δρόμους, τα ισραηλινά στρατιωτικά σημεία ελέγχου και τις βίαιες νυκτερινές επιδρομές στα σπίτια τους. Οι στρατιωτικές εισβολές συνοδεύονται από την παρουσία ισραηλινών στρατιωτών, αξιωματικών πληροφοριών και αστυνομικών σκύλων. Οι γυναίκες μεταφέρονται βίαια σε στρατιωτικό τζιπ με δεμένα μάτια και χειροπέδες.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Αρουντάτι Ρόι, 48 ετών, δεν εξαργύρωσε την επιτυχία με δόξα και σαλόνια. Γεννήθηκε στην Κεράλα, πήγε σχολείο στην Ταμίλ Ναντού και σπούδασε αρχιτεκτονική στο Δελχί. Γράφει και εκδίδει σενάρια και πολιτικά δοκίμια. Κάνει διαλέξεις σε όλο τον κόσμο. Υποστηρίζει το κίνημα ενάντια στην παγκοσμιοποίηση, καταγγέλλει το νεο-ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ, αντιτίθεται στους πολέμους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν-Πακιστάν, καταγγέλλει την κρατική τρομοκρατία του Ισραήλ και τη γενοκτονία των Ταμίλ στη Σρι Λάνκα.
Διεθνής ακτιβίστρια με μεγάλη εμπλοκή στην ίδια της τη χώρα.
Εναντιώνεται στον πυρηνικό εξοπλισμό της Ινδίας και στην κατασκευή φραγμάτων στους ποταμούς που αλλοιώνουν το περιβάλλον και αφαιρούν το νερό από τους φτωχούς αγρότες. Συμμετέχει στις κινητοποιήσεις και διαθέτει χρηματικά ποσά από τα βιβλία της σε κινήματα και κοινότητες ιθαγενών. Συγκρούεται με την ινδική εξουσία για τα νεοφιλελεύθερα μέτρα, τη στρατιωτικοποίηση και την καταπάτηση της γης των αγροτών.
Τολμάει να θίξει θέματα που είναι απαγορευμένα και επισύρουν διώξεις, υποστηρίζοντας την ανεξαρτησία του Κασμίρ και δηλώνοντας στο CNN-IBN ότι δικαιολογημένα οι Μαοϊκοί έχουν πάρει τα όπλα για να υπερασπιστούν τους φτωχούς και ιθαγενείς από εκτοπίσεις, βιασμούς και δολοφονίες που διαπράττει το κράτος, χωρίς να διστάσει να κάνει κριτική σε αμυντικές ενέργειες των Μαοϊκών που εμπεριέχουν υπέρμετρη βία. Καταδικάζεται από το Ανώτατο Δικαστήριο σε φυλάκιση για προσβολή και βάλλεται από καλοβολεμένους διανοούμενους τύπου Σαλμάν Ρουσντί, επειδή μιλάει για τις αδικίες σε βάρος των μουσουλμάνων της Ινδίας.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



*WHITE HELMETS (''λευκα κρανη'')Αδιαμφισβήτητα στοιχεία και μαρτυρίες αποκαλύπτουν ότι, εργάζεται αποκλειστικά στην περιοχή που ελέγχει η Αλ Κάιντα και μέλη της συμμετείχαν σε εκτελέσεις ή αναλάμβαναν να «καθαρίσουν» την περιοχή μετά από τα βασανιστήρια και τις εκτελέσεις.
Ωστόσο, ήθελαν να πιστεύουμε ότι διασώζουν πολίτες. Οι ντόπιοι των περιοχών που απελευθερώθηκαν από το Μέτωπο της Αλ Νούσρα (παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία) χαρακτήρισαν τα «λευκά κράνη» ως την πολιτική άμυνα του Μετώπου της Nusra.
Η οργάνωση ιδρύθηκε από τον Βρετανό σύμβουλο ασφάλειας, James Le Mesurier, το 2013 και αρχικά μέλη της οργάνωσης αποτέλεσαν διάφορες ομάδες ενόπλων που εισέβαλαν στο Χαλέπι.
Στη συνέχεια, οι άνδρες εκπαιδεύτηκαν από τον Le Mesurier (με εμπειρία στην κορυφαία εταιρεία ασφάλειας “Blackrock”, συνεργαζόμενη και με τη CIA) στη Γκαζιαντέπ της Τουρκίας, στα συροτουρκικά σύνορα.
Οι δραστηριότητες της οργάνωσης ποικίλουν: Μια βασική εκδούλευση προς τη Δύση, είναι η παραγωγή ψευδών ειδήσεων κατά της συριακής κυβέρνησης και του καθεστώτος Άσαντ, ώστε να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις και κατά ένα τρόπο να αποσιωπηθούν οι βαρύτατες ευθύνες του ΝΑΤΟ και ειδικά των ΗΠΑ για την δημιουργία του χάους του συριακού εμφυλίου. Ακόμα και «σκηνοθετώντας» τραυματισμούς παιδιών. Παράλληλα, βοηθούν στη δικτύωση και την υποστήριξη των δραστηριοτήτων του ΝΑΤΟ στην περιοχή, συχνά παρέχοντας πληροφορίες και δεδομένα.
Τα «Λευκά Κράνη» διαθέτουν ελάχιστες ιατρικές γνώσεις, που εξαντλούνται σε χορήγηση πρώτων βοηθειών. Άλλωστε φρόντισαν νωρίς να διαλύσουν την επίσημη οργάνωση Πολιτικής Προστασίας της Συρίας, που ήταν επιφορτισμένη με τη φροντίδα και την περίθαλψη των αμάχων. Και για να τα καταφέρουν, άσκησαν βία, ακόμη και δολοφόνησαν κρατικούς αξιωματούχους. Και σαν θλιβερή υπενθύμιση, κατά την χορήγηση πρώτων βοηθειών, δεν ξεχνούν μαζί με γάζες και επιδέσμους, να περιφέρουν και αυτόματα όπλα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



*«Τους πυροβολούν τα γ******α πόδια. Μη μου μιλάς για ελευθερία έκφρασης!»
Ο Ρότζερ Γουότερς μιλά στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε το Φεβρουάριο το Δίκτυο για την Υπεράσπιση της Παλαιστίνης στην Αυστραλία.
Στην εκδήλωση συμμετείχε η συγγραφέας και ακτιβίστρια Randa Abdel-Fattah και ο συγγραφέας Antony Loewenstein.
Ο Ρότζερ Γουότερς, που ήταν στη Μελβούρνη στο πλαίσιο της περιοδείας του, επέλεξε να αφιερώσει το ένα από τα βράδια του εκεί για να παρευρεθεί στην εκδήλωση.
Μίλησε για τη σημασία του κινήματος για την Παλαιστίνη και την υποστήριξη που σταδιακά κερδίζει σε διεθνές επίπεδο.
Σχολίασε επίσης, όλους εκείνους τους καλλιτέχνες που αρνούνται να συμμετάσχουν στο μποϊκοτάζ του Ισραήλ. Έδωσε μια απάντηση στους επικριτές του, που τον κατηγορούν για bullying, μεταξύ των οποίων γνωστά συγκροτήματα, όπως οι Radiohead, που έσπασαν τον καλλιτεχνικό αποκλεισμό και πραγματοποίησαν συναυλία στο Ισραήλ.
https://info-war.gr/toys-pyrovoloyn-ta-ga-podia-mi-moy-milas-gia-eleytheria-ekfrasis/



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



#Δημοσιογραφική_έρευνα_στις_ελληνικές_φυλακές
-Δημοσιογράφος: τι έκανες κρατούμενε;
-Φασίστας: κατείχα 40 τόνους εκρηκτικών.
-Δημοσιογράφος: πόσο καταδικάστηκες;
-Φασίστας: σε 1 χρόνο αλλά έχω ελαφρυντικά και θα βγω σε κάνα μήνα γιατί δε μου βρήκαν φιτίλι και σπίρτα.
-Δημοσιογράφος: τι έκανες κρατούμενε;
-Αναρχικός: μου βρήκαν 5 μπουκάλια.
-Δημοσιογράφος: πόσο καταδικάστηκες;
-Αναρχικός: έφαγα τρις ισόβια αλλά ελπίζω να βγω στην εικοσαετία γιατί έχω ελαφρυντικά, ήταν όλα γεμάτα μπύρα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επειδή εκτός από τη μοναξιά υπάρχει κι ο ιμπεριαλισμός....
- Προχωρά η κατασκευή αμερικανικής βάσης ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη
- Στη Λαρισα θα φτάσουν τα πρώτα μη επανδρωμένα αμερικανικά αεροσκάφη
- αναβαθμίζονται η Σούδα και ο Άραξος
Το χειρότερο (1) : η άμεση, πολιτική οικονομικη και στρατιωτική εμπλοκή των ΗΠΑ παρουσιάζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ ως "νικη"! Η έρυνα της "ΕΧΧΟΝΜobil" στην κυπριακη ΑΟΖ με συνοδεία αερικανικών πολεμικών ως "εγγύηση της ακεραιότητας"! Η πλήρης υποταγή της χώρας στα σχέδια των ΗΠΑ και στη στρατηγική περικύκλωσης της Ρωσίας φέρνει τραγωδίες.
Το χειρότερο (2): Έλα που αυτές οι εξελίξεις χαλάνε την ανάλυση της "αναχωρούσας αριστεράς" περί "αποπροσανατολιστικών θεωριών για ιμπεριαλισμό και εξάρτηση". Τόσο το χειρότερο για τις εξελίξεις, αν δε συμφωνουν με τις αναλύσεις μας...
υ.γ. η ανάγκη ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΥ - ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ξεσηκωμού για την αποτροπή του πολέμου είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία...




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Από την οργάνωση του αγώνα στο εσωτερικό των ευρωπαϊκών χωρών μέχρι τη διεθνιστική αλληλεγγύη και την ένοπλη αντίσταση στα μέτωπα κατά του φασισμού και του ιμπεριαλισμού.
Εκδήλωση- Συζήτηση με τον “Nemo”, διοικητή της διεθνούς ομάδας Interunit που πολέμησε στην Ανατολική Ουκρανία ενάντια στο ναζιστικό/ νεοφιλελεύθερο καθεστώς του Κιέβου.
Πέμπτη 22 Μάρτη, στο Πολυτεχνείο, στις 18:00
Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χθες ημερα επετειου  της ενσωματωσεως των Δωδεκανησων με την Ελλαδα.
7 Μαρτίου 1948: Η ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα

Τα Δωδεκάνησα (για την ακρίβεια είναι 14) ήταν από αρχαιοτάτων χρόνων δεμένα με τις τύχες του Ελληνισμού. Εν τούτοις, μόλις το 1947 ενσωματώθηκαν στο ελληνικό κράτος.
Εξαιτίας της γεωγραφικής τους θέσης δέχθηκαν καταστρεπτικές επιδρομές... από τους Πέρσες, τους Σαρακηνούς, τους Βενετούς, τους Γενουάτες, τους Σταυροφόρους και τους Τούρκους (Σελτζούκους και Οθωμανούς). Από το 1309 περιήλθαν στην εξουσία των Ιωαννιτών Ιπποτών και έμειναν υπό την κυριαρχία τους έως το 1522, οπότε καταλήφθηκαν από τους Οθωμανούς Τούρκους.
Με την έναρξη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του 1821, τα Δωδεκάνησα επαναστάτησαν, αλλά το 1830 επιστράφηκαν μαζί με τη Σάμο στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, με αντάλλαγμα την Εύβοια, η οποία ενσωματώθηκε στο ελεύθερο ελληνικό κράτος.
Η κατάληψη των Δωδεκανήσων από τους Ιταλούς το 1912 αναπτέρωσε τις ελπίδες των κατοίκων τους ότι σύντομα τα νησιά θα ενταχθούν στον εθνικό κορμό. Πράγματι, με τη συνθήκη των Σεβρών (10 Αυγούστου 1920) τα Δωδεκάνησα παραχωρούνταν στην Ελλάδα, με εξαίρεση τη Ρόδο, που θα παρέμενε για ένα διάστημα υπό ιταλική διοίκηση. Όμως, η ατυχής έκβαση της μικρασιατικής εκστρατείας έδωσε την ευκαιρία στους Ιταλούς να υπαναχωρήσουν και με την άνοδο του Μουσολίνι προσπάθησαν να τα εξιταλίσουν.
Μετά τη συνθηκολόγηση των Ιταλών (1943), κύριοι των Δωδεκανήσων έγιναν οι Γερμανοί και μετά την παράδοση της Χιτλερικής Γερμανίας (Μάιος 1945), η Μεγάλη Βρετανία.
Ήταν η χρυσή ευκαιρία για την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων στο ελληνικό κράτος, την οποία η ελληνική διπλωματία δεν έπρεπε να αφήσει να πάει χαμένη. Ήταν απαίτηση του ελληνικού λαού και είχε χυθεί άφθονο ελληνικό αίμα για την εκδίωξη των Γερμανών από τα Δωδεκάνησα. Το θέμα θα λυνόταν οριστικά από τη Διάσκεψη Ειρήνης των νικητριών δυνάμεων του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, που θα συνερχόταν στο Παρίσι.
Η Ελλάδα δια του πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Τσαλδάρη διαμήνυσε ότι θα έθετε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ως εθνικές διεκδικήσεις την πρόσκτηση της Βορείου Ηπείρου και των Δωδεκανήσων, τη διευθέτηση των ελληνοβουλγαρικών συνόρων, ενώ σκόπευε να θέσει και το ζήτημα της Κύπρου στη Μεγάλη Βρετανία. Από τις τέσσερις αυτές εθνικές διεκδικήσεις, μόνο το θέμα των Δωδεκανήσων ευοδώθηκε, χωρίς δυσκολίες και περιπλοκές.
Η είδηση για την απόδοση των Δωδεκανήσων στη Ελλάδα χαιρετίστηκε με μεγάλο ενθουσιασμό, σε μια περίοδο που η χώρα βρισκόταν στη δίνη του Εμφυλίου Πολέμου.
 Η Διάσκεψη της Ειρήνης συνήλθε στο Παρίσι από τις 29 Ιουλίου έως τις 11 Οκτωβρίου 1946, όπου τέθηκαν από ελληνικής πλευράς και τα θέματα της Βορείου Ηπείρου και της διευθέτησης των ελληνοβουλγαρικών συνόρων, χωρίς επιτυχία, αφού οι ΗΠΑ δεν θέλησαν να δυσαρεστήσουν τη σύμμαχό τους Σοβιετική Ένωση και τους δορυφόρους της Αλβανία και Βουλγαρία. Η προσπάθεια της Τουρκίας να διεκδικήσει το Καστελόριζο και τη Σύμη έπεσαν στο κενό.
Στις 10 Φεβρουαρίου 1947 υπογράφηκε στο Παρίσι η Συνθήκη Ειρήνης με την Ιταλία, σύμφωνα με την οποία τα Δωδεκάνησα αποδίδονταν στην Ελλάδα, ενώ η Ιταλία υποχρεωνόταν σε αποζημίωση ύψους 105 εκατομμυρίων δολαρίων προς τη χώρα μας. Με επιμονή της σοβιετικής πλευράς, οριζόταν στο κείμενο ότι τα νησιά θα παρέμεναν αποστρατιωτικοποιημένα, πρόβλεψη που θα επικαλεστεί η Τουρκία κατά τρόπο καταχρηστικό μετά το 1974. Από την τουρκική ερμηνεία του κειμένου της ελληνοϊταλικής συνθήκης του 1947, σε συνδυασμό με τις ιταλοτουρκικές συμφωνίες του 1932, θα προκύψει και το ζήτημα των «γκρίζων ζωνών», που έθεσε η Άγκυρα μετά την Κρίση των Ιμίων το 1996.
Η τελετή παράδοσης των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα από τις βρετανικές αρχές έγινε στις 31 Μαρτίου 1947 στη Ρόδο μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα. Πρώτος διοικητής των Δωδεκανήσων ανέλαβε ο αντιναύαρχος Περικλής Ιωαννίδης, με πολιτικό σύμβουλο τον πανεπιστημιακό και δικαστικό Μιχαήλ Στασινόπουλο, μετέπειτα πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Η επίσημη τελετή της ενσωμάτωσης έγινε στις 7 Μαρτίου 1948 και το 1955 τα Δωδεκάνησα έγιναν νομός με πρωτεύουσα τη Ρόδο.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Ο Σαουδάραβας πρίγκιπας διάδοχος στο θρόνο Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, φεύγοντας από το Κάιρο προκειμένου να μεταβεί στο Λονδίνο, όπου ξεκίνησε αργότερα χτες το απόγευμα τριήμερη επίσημη επίσκεψη εν μέσω διαδηλώσεων για την καταστροφική ιμπεριαλιστική επέμβαση της χώρας του και των συμμάχων της στην Υεμένη.
Ο Σαουδάραβας πρίγκιπας διάδοχος στο θρόνο Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν συναντήθηκε επίσης και με την βασίλισσα Ελισάβετ Β', αφού προηγουμένως του επιφύλαξαν «θερμή» υποδοχή χιλιάδες διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για την καταστροφική επίθεση της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη.

Η οργάνωση «Σταματήστε τον Πόλεμο» καλουσε σε συγκέντρωση μπροστά στην κατοικία της Βρετανίδας πρωθυπουργού, στον αριθμό 10 της οδού Ντάουνινγκ, στις 17.00 (19.00 ώρα Ελλάδας), για να καταγγελθούν οι «βάρβαροι και παράνομοι βομβαρδισμοί στην Υεμένη» και η υποστήριξη που προσφέρει το Λονδίνο στο καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας.
Ερωτηθείς σχετικά με τις εκκλήσεις ακτιβιστών να τερματιστούν οι εξαγωγές βρετανικών όπλων και πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαβεβαίωσε ότι το ΗΒ εφαρμόζει «ένα από τα πιο αυστηρά καθεστώτα ελέγχου των εξαγωγών όπλων στον κόσμο».

Κοιτάζω τη φωτογραφία με τον Σαλμαν και την Ελισαβετ σαν χαζός και σκέφτομαι πιθανές λεζάντες.
- Θλιβερά κειμήλια τής φεουδαρχίας;
- Ανεπρόκοποι τεμπέληδες που τρώνε το δημόσιο χρήμα;
- Μεγάλη Βρετανία και Ουαχαμπισμός: μια ιστορία αγάπης που κρατάει καμιά 100ριά χρόνια;
- Κάποια ατάκα τού Τσόρτσιλ για το πόσο γουστάρει το βασιλιά Σαούδ;
- Τιμώντας τη μέρα τής γυναίκας στη Μεγάλη Βρετανία;
- Σύμμαχοι τής χώρας μας στον υπέρ πάντων αγώνα ενάντια στην τούρκικη προκλητικότητα;




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Οι πόροι του πετρελαίου και του φυσικού αερίου του νησιού, θα πρέπει να μοιραστούν ακριβοδίκαια μεταξύ Ελληνοκυπριακής και Τουρκοκυπριακής κοινότητας
8/3/2018
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στηρίζει το δικαίωμα της Κύπρου να αξιοποιήσει τους πόρους που βρίσκονται εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της, τόνισε σε δήλωσή του την Τετάρτη, αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών που όμως επισήμανε ότι οι πόροι θα πρέπει να μοιραστούν μεταξύ ελληνοκυριακής και τουρκοκυπριακής κοινότητας.
Απαντώντας σε ερώτηση για το πώς οι ΗΠΑ σχολιάζουν τις νέες απειλές που έκανε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ κληθείς να σχολιάσει την άφιξη του σκάφους της ExxonMobil στη Μεσόγειο, ο αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ τόνισε πως «η πολιτική των ΗΠΑ στην ΑΟΖ της Κύπρου είναι μακρόχρονη και δεν έχει αλλάξει»: οι ΗΠΑ «αναγνωρίζουν το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να αξιοποιήσει τους πόρους της στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της».
Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επανέλαβε την πάγια αμερικανική θέση ότι οι φυσικοί πόροι της κυπριακής δημοκρατίας θα πρέπει να μοιραστούν ακριβοδίκαια μεταξύ των δύο κοινοτήτων.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



1987. Όταν η Ελλάδα αισθανόταν δυνατή έναντι του γείτονα
8/3/2018
Η CIA εκτιμούσε πως η Ελλάδα φαινόταν να έχει υπεροπλία/ πλεονέκτημα έναντι της Τουρκίας σε αέρα και θάλασσα, κάτι που φαίνεται να εξηγεί την «τόλμη» που επέδειξε η χώρα μας κατά την κρίση του Μαρτίου του 1987
Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον έγγραφο έδωσε στη δημοσιότητα η CIA.
Πρόκειται για μια σειρά από ενδιαφέρουσες εκτιμήσεις όσον αφορά στην ισορροπία δυνάμεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας που περιλαμβάνεται σε ένα μεγάλο σύνολο αποχαρακτηρισμένων εγγράφων της CIA, τα οποία είναι πλέον διαθέσιμα στο Διαδίκτυο.
Μεταξύ των συμπερασμάτων αναφέρεται πως «είναι μάλλον απίθανο είτε η Ελλάδα είτε η Τουρκία να επιτύχουν σημαντικά οφέλη στη Θράκη. Σε ενδεχόμενο ενός ελληνοτουρκικού πολέμου, ακόμα και μικρής διάρκειας, πιθανότητες/ δυνατότητες για μάχες με μεγάλες απώλειες προσωπικού και εξοπλισμού μπορούν να αναμένονται στη Θράκη, με ουδεμία πλευρά να επιτυγχάνει σημαντικό πλεονέκτημα ή εδαφικά κέρδη».
Όσον αφορά στο Αιγαίο, στις εκτιμήσεις αναφερόταν πως η Ελλάδα πιθανότατα μπορεί να υπερασπιστεί επιτυχώς και τα έξι μεγάλα νησιά του Αιγαίου απέναντι σε μια σοβαρή τουρκική προσπάθεια κατάληψης ενός εξ αυτών. «Οι απώλειες και στις δύο πλευρές αναμένεται να είναι υψηλές». Ωστόσο, θεωρείται πως η Τουρκία μπορούσε να καταλάβει ένα από τα μικρότερα νησιά, και υπογραμμίζεται πως πιθανός στόχος θα ήταν το Καστελόριζο. Σε κάθε περίπτωση, αναφέρεται πως κατάληψη εδάφους από οποιαδήποτε πλευρά θα δυσκόλευε τα δεδομένα όσον αφορά στον τερματισμό μιας πολεμικής σύγκρουσης στο Αιγαίο μέσω πολιτικών μέσων με επέμβαση ΗΠΑ/ ΝΑΤΟ.
Παρόλα αυτά, εκτιμάται πως η Ελλάδα φαινόταν να έχει υπεροπλία/ πλεονέκτημα έναντι της Τουρκίας σε αέρα και θάλασσα, κάτι που φαίνεται να εξηγεί την «τόλμη» που επέδειξε η χώρα μας κατά την κρίση του Μαρτίου του 1987 (η κρίση του «Σισμίκ»)- αν και θεωρείται πως «καμία πλευρά δεν επιθυμούσε ελληνοτουρκικό πόλεμο. Ωστόσο η Ελλάδα όπως επεδείχθη τον Μάρτιο του 1987 είναι πολύ λιγότερο πιθανό να κάνει πίσω αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο μιας σύγκρουσης, ειδικά στο Αιγαίο, σε σχέση με το παρελθόν».

Περα από τις αηδιες των αμερικλανων, οσοι τοτε εζησαν αυτές τις στιγμες, θυμουνται!
Θυμουνται, τον μεγαλο ηγετη της Ελλαδας τοτε, Ανδρεα Παπανδρεου, να λεει πως αν δεν φυγει το Σισμικ, θα του βουλιαξουμε. Και ενώ οι Τουρκοι ειρωνευοντουσαν και χασκογελουσαν, και ετοιμαζονταν να ξαναπουλησουν τσαμπουκα, όπως στις προηγουμενες κυβερνησεις της ΝΔ, τους ηρθε καταμουτρα η αστραφτερη, το αναποδο χαστουκι, η απανταχουσα. Χαρη στις διεθνεις επαφες του Ανδρεα Παπανδρεου, και τις μυστικες συμφωνιες που ειχε κανει, βγαινει η Βουλγαρια (που τοτε ηταν μελος του Συμφωνου Βαρσοβιας), ο πρωθυπουργος της που ηταν ο Ζιφκοβ, και δηλωνει ότι πολεμος εναντιον της Ελλαδας θα είναι και πολεμος εναντιον της Βουλγαριας, και ότι η Βουλγαρια θα μπει στον πολεμο διπλα στην Ελλαδα, και  βγαινει και στην Συρια ο Χαφεζ Ασαντ και δηλωνει ότι πολεμος εναντιον της Ελλαδας θα είναι πολεμος και εναντιον της Συριας!
Τους εφυγε η μαγκια και η κλανια των Τουρκων! Καναν τουμπεκι ψιλοκομμενο, και ετρεχαν κλαιγοντας και παραπονουμενοι στο ΝΑΤΟ στην Ευρωπη, ότι η Ελλαδα δεν είναι δυνατον να συμμαχει με τη Βουλγαρια που είναι μελος του Συμφωνου της Βαρσοβιας, και ουτε με την Συρια που δεν είναι μελος του ΝΑΤΟ. Παρατηρησεις από τους κωλοαμερικανους στην Ελλαδα, σε ολους τους κωλοευρωπαιους και κωλοαμερικανους τους ειχε κοπει το χρωμα και τους ειχε παει το σκατο στη καλτσα, αλλα θελοντας και μη τελικα το αποδεχτηκανε, η Τουρκια μαζεψε το Σισμικ και τα βρεγμενα της, και για ένα χρονο σταματησανε και οι παραβιασεις και οι μαγκιες. Μετα αρχισαν να μιλανε για «ελληνοτουρκικη φιλια», και οδηγησαν τον Αντρεα μεσω μυστικων εκβιασμων στο φτηνο τραπεζι των διαπραγματευσεων και των συμβιβασμων, να συζηταμε για το αν τα δικα μας ελληνικα νησια του Αιγαιου είναι δικα μας  η όχι όπως θελουν οι βρωμοτουρκαλαδες.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαν αυριο 9 Μαρτιου  1907 δολοφονήθηκε ο Μαρίνος Αντύπας. Ο δράστης αθωώθηκε, επειδή το δικαστήριο έκρινε ότι ο Αντύπας τον ξύπνησε και αυτό τον εκνεύρισε!...

Ο Μαρίνος Αντύπας γεννήθηκε το 1872 στην Κεφαλονιά. Μαθητής ακόμα στο Γυμνάσιο του Αργοστολίου ήρθε σε επαφή με τις ριζοσπαστικές ιδέες της εποχής και έγινε από τους πρώτους φλογερούς σοσιαλιστές. Σπούδασε Νομικά στην Αθήνα και συμμετείχε στην κρητική επανάσταση κατά των Τούρκων το 1897, όπου γνωρίστηκε με τον Ελευθέριο Βενιζέλο.
Συνελήφθη το 1905, επειδή κατήγγειλε δημόσια τα Ανάκτορα για προδοσία. Όταν αποφυλακίστηκε, επέστρεψε στην Κεφαλονιά και εξέδωσε εφημερίδα με τον τίτλο “Ανάστασις”, με την οποία κατήγγειλε τις άρχουσες τάξεις. Μετά από μια σύντομη διαμονή στη Ρουμανία, επέστρεψε στην Ελλάδα.
 Το 1906 ο Αντύπας έφθασε στη Θεσσαλία και ανέλαβε επιστάτης στη γη του θείου του. Για να δεχθεί τη θέση, έθεσε τους όρους του και έλαβε ρητή διαβεβαίωση ότι θα ασκούσε το έργο του με απόλυτη ελευθερία κινήσεων. Φυσικά, η συμπεριφορά του δεν θύμιζε σε τίποτα τους βάναυσους και τρομακτικούς επιστάτες των περισσότερων τσιφλικάδων, που καταπατούσαν κάθε δικαίωμα κολίγων.
Ο Μαρίνος Αντύπας αναπόφευκτα ήρθε σε αντιπαράθεση με τον επιστάτη του Μεταξά, τον σκληρό και θηριώδη Κυριακό.
Ο Αντύπας ζήτησε την απόλυσή του, αλλά δεν εισακούσθηκε γιατί ο άλλος επιστάτης δεν ανήκε στη δικαιοδοσία του Σκιαδαρέση. Το μόνο που κατάφερε ήταν να εξασφαλίσει έναν εχθρό που σύντομα αποδείχθηκε θανάσιμος!

Οκτάωρο και δικαιώματα
Από την πρώτη γνωριμία, ο Μαρίνος προκάλεσε αίσθηση στους κολίγους που τον άκουγαν να τους “δασκαλεύει” για οκτάωρο και εργασιακά δικαιώματα. Να απαιτεί σχολεία για τα φτωχά παιδιά, δρόμους και γιατρούς για όλους. Να ζητά να γκρεμιστούν τα χαμόσπιτα, οι ονομαζόμενες χαμοκέλες, και να χτιστούν κανονικά σπίτια για τους εργάτες της γης. Εκείνο όμως που πραγματικά σόκαρε, ήταν ότι εξέφραζε ανοικτά το αίτημα να δοθεί γη στους ακτήμονες εργάτες, γη που θα την έπαιρναν από τους τσιφλικάδες! Έτσι, το αίτημα της αναδιανομής εκφραζόταν απροκάλυπτα και ηχηρά για πρώτη φορά στην απελευθερωμένη από τους Τούρκους Ελλάδα.
Ο Αντύπας δεν ήταν παθητικός σοσιαλιστής που διακήρυττε τις ιδέες του μόνο σε όσους τον συναναστρέφονταν. Γύριζε στα καφενεία και παρακινούσε τους αγρότες να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, δικαιώματα που οι περισσότεροι δεν γνώριζαν καν, καθώς θεωρούσαν την κακοποίηση και την εκμετάλλευση τους άδικο, αλλά νόμιμο δικαίωμα των τσιφλικάδων. Γρήγορα απέκτησε κι άλλους φανατικούς εχθρούς που σχεδίαζαν την εξόντωσή του.

Το χαστούκι στον Σλήμαν
Η αντίστροφη μέτρηση για τον Αντύπα άρχισε με το φραστικό επεισόδιο που είχε στην Αθήνα με τον Αγαμέμνονα Σλήμαν, γιο του περίφημου αρχαιολόγου που ανακάλυψε την Τροία. Ο Σλήμαν ήταν βουλευτής και μεγαλοτσιφλικάς στην Αγιά Θεσσαλίας. Με απαξιωτικό τρόπο αυτός και κυρίως η ελληνογερμανίδα γυναίκα του αποκαλούσαν τον Αντύπα “λούμπεν” και εξέφραζαν δημόσια την απέχθειά τους, λέγοντας ότι “είναι θρασύς” που τολμά να περνά από μπροστά τους και να τους κοιτάζει.
Ο Αντύπας το πληροφορήθηκε και, όταν τυχαία τους συνάντησε σ’ ένα καφενείο, ζήτησε εξηγήσεις. Λέγεται ότι ο Αντύπας ρώτησε τον Σλήμαν: “Γιατί με κατηγορείς;” και ο πολιτικός-τσιφλικάς του απάντησε: “Σε κατηγορώ με το δικαίωμα ενός ελεύθερου πολίτη”. Τότε ο Αντύπας τον χαστούκισε δυνατά σχολιάζοντας: “Τότε κι εγώ σε χαστουκίζω με το δικαίωμα ενός ελεύθερου πολίτη”.
Όπως γράφτηκε, “το χαστούκι ακούστηκε σε όλη την Ελλάδα” και έδωσε το μέτρο της ανυποταγής απέναντι στους τσιφλικάδες, τους επιστάτες και φυσικά το κράτος.
Τότε για δέυτερη φορά, ο φλογερός κοινωνικός επαναστάτης βρέθηκε στη φυλακή. Η απολογία του στη δίκη ήταν ένα δριμύ κατηγορώ ενάντια στο κράτος και τους τσιφλικάδες: “Εις τη Θεσσαλίαν η κατάστασις είναι αθλία και η εικών απαισία. Έλληνες αδελφοί μας, γυμνοί και κατίσχνοι, εφ’ ων τα οστά μόνον και η επιδερμίς προσκολλώνται, χρησιμεύουσιν ως φορτηγά ζώα των ημεδαπών τυράννων”.
Και η καταδίκη του, εικοσαήμερη φυλάκιση.

Η δολοφονία και η παρακαταθήκη
Ο Μαρίνος Αντύπας ως επιστάτης έμενε στο ίδιο οίκημα με τον άτεγκτο συνάδελφό του, Ιωάννη Κυριακό, τον αδίστακτο επιστάτη του Μεταξά. Στις 8 Μαρτίου 1907, ο Αντύπας επέστρεψε στον Πυργετό και πήγε για ύπνο στο κονάκι των επιστατών. Όταν προσπάθησε να ανέβει στον όροφο, διαπίστωσε ότι ο Κυριακός είχε κλειδώσει την πόρτα του διαδρόμου και έτσι δεν μπορούσε ν’ ανέβει στο δωμάτιό του για να κοιμηθεί μετά από μία κοπιαστική μέρα. Χτύπησε πέντε-έξι φορές την πόρτα του Κυριακού και στο τέλος του άνοιξε η γυναίκα του. Της έκανε παρατήρηση, αλλά αυτή δεν απάντησε. Σπάνια μιλούσε.
Το επόμενο βράδυ, στις 9 Μαρτίου του 1907, ο Αντύπας βρήκε και πάλι την πόρτα κλειστή. Άρχισε να τη χτυπά με μεγαλύτερη ένταση αυτή τη φορά. Τότε ακούστηκε ο Κυριακός να λέει στη γυναίκα του: “Πήγαινε να ανοίξεις μωρέ σ’ αυτό το παλιόσκυλο”. Ακολούθησε έντονο φραστικό επεισόδιο, με τον Αντύπα να φωνάζει: “Γιατί έκλεισες την πόρτα, αφού ξέρεις ότι είμαι κάτω και σε λίγο θα αποσυρθούμε στα δωμάτιά μας;”
Η ένταση κορυφώθηκε, με τον θηριώδη Κυριακό να αρπάζει τον μικροκαμωμένο Αντύπα και να τον τραβά στο δωμάτιό του. Οι μάρτυρες καταθέτουν ότι ξεκρέμασε την καραμπίνα από τον τοίχο και του έριξε. Η πρώτη μπαταριά τον τραυμάτισε ελαφρά, αλλά στη συνέχεια ο Κυριακός τον πυροβόλησε και δεύτερη φορά. Ο Αντύπας ξεψύχησε λίγη ώρα αργότερα στα χέρια του ξαδέρφου του, Παναγιώτη Σκιαδαρέση.
Τα τελευταία του λόγια ήταν η πολιτική του παρακαταθήκη στους αγρότες: “Ελευθερία, ισότης, αδελφότης”, ψέλλισε και πέθανε.

Ο αστυνόμος τηλεγράφησε αμέσως ότι “Αντύπας ραπίσας Κυριακού εφονεύθη αμυνομένου”. Δηλαδή, προτού ακόμη αρχίσει η ανακριτική διαδικασία, οι αρχές είχαν βγάλει πόρισμα ότι ο Aντύπας χτύπησε πρώτος κι ότι ο δολοφόνος ήταν σε άμυνα. Ήταν φανερό ότι το κατεστημένο ήθελε να προστατέψει τον δολοφόνο και σίγουρα δεν στενοχωρήθηκε καθόλου που ο Αντύπας βγήκε από τη μέση.
Η είδηση για τη δολοφονία απλώθηκε στον κάμπο σαν ανεξέλεγκτη φωτιά. Η σορός του Αντύπα μεταφέρθηκε από χωρικούς στη Λάρισα, όπου εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα. “Είναι ανώτερον πάσης περιγραφής το μεγαλείον, όπερ ενείχεν η επιτάφιος πομπή, η συνέχουσα δε τα πλήθη συγκίνησις, ήτις εξερρήγνυτο, ενός πασχόντος λαού δύναται να παράσχη το μέτρον της μεγάλης συμφοάς”, έγραψε τότε η εφημερίδα Πανθεσσαλική.
Ο Κυριακός δικάστηκε, αλλά το δικαστήριο με μια μνημειώδη απόφαση τον αθώωσε, επειδή το θύμα του διατάραξε τον ύπνο! Ο δικαστής δέχθηκε ότι ο Μαρίνος Αντύπας εφονεύθη έπειτα από “βρασμό ψυχικής ορμής, που δημιουργήθηκε λόγω του ακατάλληλου της ώρας και λόγω του ύπνου της οικογενείας του δολοφόνου”.
Οι κολίγοι δεν ξέχασαν ποτέ τον Αντύπα, που έγινε θρύλος και σύμβολο. Ο θάνατός του ήταν σπόρος για τους αγώνες των αγροτών, που οδήγησαν στη μεγάλη εξέγερση στο Κιλιλέρ και τελικά στη νομοθετική ρύθμιση που έδωσε επιτέλους γη και δικαιώματα στους φτωχούς καλλιεργητές....




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με 382 ευρώ το μήνα ζει ο μισός ελληνικός πληθυσμός.
Έκρηξη φτώχειας το 2019 βλέπει ο Σάββας Ρομπόλης
Σύμφωνα με νέα μελέτη του ομότιμου καθηγητή του Παντείου
Έκρηξη της φτώχειας προβλέπεται από το 2019 με τους νεόπτωχους εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους και νέους να αυξάνονται αλματωδώς.

Σήμερα το 48% του πληθυσμού, δηλαδή 5,1 εκατομμύρια άτομα, ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, που είναι 382 ευρώ τον μήνα. Και από αυτό το 48% υπάρχουν 1,5 εκατομμύρια άτομα που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, δηλαδή κάτω από 182 ευρώ τον μήνα.
Μάλιστα στη χώρα μας στην κατηγορία των φτωχών-ανέργων τα επίσημα στοιχεία είναι εντυπωσιακά αφού εντάσσονται ο ένας στους δύο ανέργους(48%).
Σύμφωνα με νέα μελέτη του ομ. Καθηγητή του Παντείου κ.Σάββα Ρομπόλη, με τις μειώσεις που έρχονται το 2019 -2020 η μέση σύνταξη, που σήμερα είναι 722 ευρώ, θα πέσει στα 480 ευρώ και αν εφαρμοστεί το 2020 και η μείωση του αφορολόγητου, οπότε θα μπουν οι χαμηλές συντάξεις στη φορολόγηση, τότε η μέση καθαρή σύνταξη στην Ελλάδα θα διαμορφωθεί στα 450 ευρώ.
Με αυτά τα δεδομένα ο κ. Ρομπόλης θεωρεί ότι θα είναι πολύ δύσκολη η επιβίωση αυτής της κατηγορίας των ανθρώπων και πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι, βάσει επίσημων στοιχείων, το 48% του πληθυσμού, δηλαδή 5,1 εκατομμύρια άτομα, ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, που είναι 382 ευρώ τον μήνα. Και από αυτό το 48% υπάρχουν 1,5 εκατομμύρια άτομα που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, δηλαδή κάτω από 182 ευρώ τον μήνα.’’ Αυτά πρέπει να τα λάβει υπόψη η πολιτεία, αλλά και οι δανειστές, με τους οποίους πρέπει να γίνει διαπραγμάτευση, καθώς, εκτός από την οικονομική, πρέπει να κοιτάμε και την κοινωνική κανονικότητα.’’, παρατηρεί ο κ. Ρομπόλης.
Περικοπές
Επισημαίνεται ότι οι συντάξεις μετά την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου(με τις 22 μιεώσεις που επέφερε) οδηγήθηκαν σε νέες περικοπές.Aπό τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας(σύστημα ‘Ηλιος’’-Δεκεμβριος 2017)φαίνεται, ότι σχεδόν μία στις τρεις συντάξεις δεν ξεπερνά τα 500 ευρώ τον μήνα ενώ στο σύνολο των συνταξιούχων η μέση κύρια σύνταξη από όλα τα ταμεία διαμορφώνεται στα 722 ευρώ.
Θα πρέπει να τονιστεί ότι η περικοπή της προσωπικής διαφοράς στις καταβαλλόμενες συντάξεις,από το 2019 , με την οποία θα μειωθούν περαιτέρω οι παλιές κύριες και επικουρικές συντάξεις, αγγίζει τα 2,5 δισ. ευρώ. Συνδυαστικά με τη νέα μείωση του αφορολόγητου που έρχεται, θα επηρεαστούν συνολικά όλοι οι συνταξιούχοι της χώρας -2,6 εκατομμύρια- καθώς θα απολέσουν από 1 έως 3 συντάξεις.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι γυναίκες της Ελλάδας συμμετείχαν στην αντίσταση σε όλα τα μέτωπα του αγώνα. Στην Εθνική Αλληλεγγύη, στις μεγάλες διαδηλώσεις του λαού κατά των ναζί κατακτητών, στους αγώνες στις γειτονιές για την επιβίωση και σαν αντάρτισσες, βοηθητικές και μαχήτριες, με το όπλο στο χέρι.
Είναι χαρακτηριστικό πως, από 3.000.000 εκατομμύρια μέλη της Αλληλεγγύης, οι γυναίκες ήταν 1.740.000 και οι άντρες 1.260.000.
Από το ξεκίνημα του αντάρτικου ανέβηκαν στα βουνά και γυναίκες. Στη Θεσσαλία η Μαρία Καλαμπόκα, 16 χρόνων, ως "Γιαννάκης" δούλευε με τους αντάρτες από το 1942. Στη Μακεδονία, τον Σεπτέμβριο του 1943 σε ΕΑΜίτικη εφημερίδα, μαζί με την είδηση ότι "οι γυναίκες σήμερα πήραν τα όπλα και βγήκαν στο βουνό" υπάρχει και η προτροπή "Πύκνωσε τις τάξεις του ΕΛΑΣ... γίνε πρωτοπόρα σ' όλες τις μορφές πάλης του αγώνα μας".

1 σχόλιο:

e-h είπε...


La Jiribilla 842 C
Esta semana La Jiribilla propone un especial Vámonos de Fiesta dedicado
al XVII Edición del Festival Internacional Fiesta del Tambor “Guillermo
Barreto in Memoriam”. Lo componen cinco entrevistas realizadas por Ana
María Domínguez a jóvenes percusionistas entre los que se encuentra
Brenda Navarrete, Rodney Barreto, Degnis Bofill, Ruy López Nussa y
Giraldo Piloto. Conforman este especial también trabajos de Pedro de la
Hoz y del periodista Rafael Lam.
Completan la entrega una entrevista realizada al héroe puertorriqueño
Oscar López Rivera asistente al evento “Todos somos Venezuela 2018”, un
trabajo escrito por Norge Espinosa en conmemoración al 90 aniversario
del natalicio de Elena Burke y a los 50 años de carrera artística de
Beatriz Márquez.

A todos estos contenidos usted puede acceder por intranet e internet, a
través de la dirección electrónica www.lajiribilla.cu


Αυτή την εβδομάδα η La Jiribilla προτείνει ένα ειδικό Let's Go Party αφιερωμένο
στην XVII έκδοση του Διεθνούς Φεστιβάλ Φεστιβάλ Τραγουδιού "Guillermo
Barreto in Memoriam". Αποτελείται από πέντε συνεντεύξεις που πραγματοποιούνται από την Ana
Maria Dominguez νέους κρουστα, μεταξύ των οποίων είναι η
Brenda Navarrete, Rodney Barreto, Degnis Bofill, Ruy Lopez Nussa και
Giraldo Piloto. Αυτή η ειδική περιλαμβάνει επίσης έργα του Pedro de la
Hoz και του δημοσιογράφου Rafael Lam.
Παράδοση ολοκληρώσει μια συνέντευξη με το Πουέρτο Ρίκο ήρωα
Oscar Lopez Rivera που παρακολουθεί την εκδήλωση «Είμαστε όλοι Βενεζουέλα το 2018 , » ένα
έργο που γράφτηκε από Norge Espinosa τιμώντας την 90η επέτειο
της γέννησης της Έλενα Μπέρκε και της
50χρονης καλλιτεχνικής σταδιοδρομίας του Beatriz Márquez.

Σε όλα αυτά τα περιεχόμενα μπορείτε να έχετε πρόσβαση μέσω ενδοδικτύου και διαδικτύου
μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης www.lajiribilla.cu