Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Δευτερα 15 Οκτωβριου 2018


Εκλογες στη Βαυαρια
Θριαμβος Πρασινων και ακροδεξιων
Εκλογικος καταποντισμος για Χριστιανοκοινωνιστες και Σοσιαλδημοκρατες
Πανωλεθρία των συμμαχων Χριστιανοκοινωνιστων της Μέρκελ και των Σοσιαλδημοκρατών
 Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2018, 20:09

Απώλεια 10 ποσοστιαίων μονάδων κατέγραψαν οι Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) στις σημερινές εκλογές στην Βαυαρία, όπου, σύμφωνα με τα τελικα αποτελεσματα του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD συγκεντρώνουν ποσοστό 37,2% και 85 εδρες (-16 από το 2013).
Δεύτερο κόμμα αναδεικνύονται οι Πράσινοι, με 17,5% κα 38 εδρες (+ 20 από το 2013), ενισχυόμενοι κατά 8,9 μονάδες από το 2013. Ακολουθούν οι Ελεύθεροι Ψηφοφόροι με 11,5% και 27 εδρες (+8), η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) με 10,2% και 22 εδρες, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) με 9,7% και 22 εδρες (-22), οι Φιλελεύθεροι (FDP) ξαναμπαινουν στο βαυαρικο κοινοβουλιο με 5,1% και 11 εδρες, κερδιζοντας 1,8%,  και η Αριστερά με 3,2% (+1,1%), η οποία θα μείνει εκτός Κοινοβουλίου όπως και πριν.
Η παντοδύναμη CSU, ο πιο πιστός κυβερνητικός εταίρος της Άνγκελα Μέρκελ, χάνει την αυτοδυναμία της στη Βαυαρία, δεύτερη δύναμη οι Πράσινοι, στη Βουλή η ακροδεξιά AfD, καταποντίζονται οι σοσιαλδημοκράτες, επισημαίνει η Deutsche Welle.

Σύμφωνα με τα έξιτ πολς οι Βαυαροί Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) του πρωθυπουργού Μάρκους Ζέντερ παραμένουν πρώτο κόμμα με ποσοστό γύρω στο 35%, αλλά χάνουν την αυτοδυναμία και αναγκάζονται, για πρώτη φορά στην ιστορία τους, να αναζητήσουν εταίρους για να σχηματίσουν σταθερή κυβέρνηση στο Μόναχο. Το 35% της CSU θεωρείται τεράστια ήττα για ένα κόμμα που επί δεκαετίες κυβερνούσε με άνετη αυτοδυναμία, συγκεντρώνοντας ποσοστά γύρω στο 50-60%, ενώ ακόμη και στις δύσκολες εκλογές του 2013 είχε καταφέρει να συγκεντρώσει το 47% των ψήφων. Στις πρώτες του δηλώσεις ο πρωθυπουργός Μάρκους Ζέντερ παραδέχθηκε ότι δεν είναι «καθόλου ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα», για να προσθέσει ωστόσο ότι «είναι εξίσου σαφές πως η CSU έχει εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης».
Μεγάλος κερδισμένος της εκλογικής αναμέτρησης, σημειώνει η DW, είναι το κόμμα των Πρασίνων, που καταφέρνει να υπερδιπλασιάσει το ποσοστό του και αναδεικνύεται δεύτερη δύναμη στη Βαυαρία με 18%. Την τρίτη θέση καταλαμβάνουν οι «Ελεύθεροι Ψηφοφόροι», ένα τοπικό πολιτικό κίνημα που έχει ήδη ισχυρή παρουσία στην τοπική Βουλή του Μονάχου, ενώ ακολουθεί το ακροδεξιό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD), που μπαίνει για πρώτη φορά στο τοπικό κοινοβούλιο με ποσοστό που ξεπερνά το 10%. Πρωτοφανής αποτυχία για τους βαυαρούς σοσιαλδημοκράτες (SPD) που φαίνεται να πέφτουν σε μονοψήφιο ποσοστό, καταγράφοντας τη χειρότερη εκλογική επίδοση στην ιστορία τους, παρατηρεί το ίδιιο δημοσίευμα.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκλογες  στο Λουξεμβουργο
Εκλογές στο Λουξεμβούργο: Η Κεντροδεξιά έχει πάλι «ρεύμα»
14/10/2018, 12:21
Κυβερνητική αλλαγή διαφαίνεται μετά τις σημερινές βουλευτικές εκλογές στο Λουξεμβούργο. O σημερινός συνασπισμός του φιλελεύθερου Χαβιέ Μπετέλ δεν φαίνεται να συγκεντρώνει πλέον την πλειοψηφία στη Βουλή.
Επιστροφή στην "κανονικότητα" αναμένεται να υποδείξουν οι κάλπες στο Λουξεμβούργο. Και η "κανονικότητα" είναι ότι το Μεγάλο Δουκάτο μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας, πατρίδα μεγάλων Ευρωπαίων, αλλά και πολλών φιλελλήνων πολιτικών όπως ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ κυβερνάται επί δεκαετίες από το χριστιανικό-κοινωνικό κόμμα της Κεντροδεξιάς (CSV). Από το 1953 το CSV παραμένει στην εξουσία με μοναδικές εξαιρέσεις τη "φιλελεύθερη παρένθεση" του Γκαστόν Τορν στην πενταετία 1974-1979, καθώς και την αντίστοιχη περίοδο διακυβέρνησης του Ξαβιέ Μπετέλ από το 2013.
Σήμερα ο φιλελεύθερος Μπετέλ κυβερνά από κοινού με τους σοσιαλδημοκράτες και τους Πράσινους. Αλλά όπως επισημαίνει ο πολιτικός επιστήμων Μισέλ Ντορμάλ "μία αλλαγή κυβέρνησης φαίνεται πλέον αναπόφευκτη". Όπως δείχνουν όλες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, αλλά και τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών του 2017, η Κεντροδεξιά έχει πάλι "ρεύμα" στο Λουξεμβούργο. "Συνεπώς νομίζω ότι επιστρέφουμε στους καθιερωμένους συσχετισμούς δυνάμεων" λέει ο Μισέλ Ντορμάλ.
Συνασπισμός Κεντροδεξιάς-Πρασίνων;
Φαβορί των εκλογών είναι ο χριστιανοδημοκράτης Κλωντ Βίζελερ. Αλλά και αυτός δεν μπορεί να κυβερνήσει χωρίς συμμάχους. "Για μένα δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη προτίμηση, όλα εξαρτώνται από τη βούληση των ψηφοφόρων", λέει ο ίδιος, ενώ δεν αποκλείει ακόμη και μία μετεκλογική συνεργασία με τους Πράσινους. Σε κάθε περίπτωση, υποστηρίζει, "έχουν εκλείψει πλέον οι λόγοι που οδήγησαν στην εκλογική ήττα του CSV προ πενταετίας, δηλαδή ο κορεσμός για την πολιτική του Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, καθώς και η αγανάκτηση για το σκάνδαλο των μυστικών υπηρεσιών, που οδήγησε μάλιστα σε πρόωρες εκλογές".
Το Λουξεμβούργο είναι οι δεύτερη μικρότερη χώρα της Ευρώπης, με βαθιά καθολική παράδοση και με 600.000 κατοίκους, εκ των οποίων σχεδόν οι μισοί είναι αλλοδαποί. Τα τελευταία χρόνια ο φιλελεύθερος Μπετέλ έφερε τα πάνω-κάτω στο συντηρητικό Λουξεμβούργο, καθώς αποφάσισε τον διαχωρισμό κράτους και εκκλησίας, ψήφισε νέα νομοθεσία για τη χρηματοδότηση της καθολικής εκκλησίας, κατάργησε το μάθημα των Θρησκευτικών στα σχολεία, ενέκρινε τον γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου. Επιπλέον προσπάθησε να προωθήσει τις νέες τεχνολογίες και να αναβαθμίσει το πανεπιστήμιο στην Πόλη του Λουξεμβούργου. "Παλαιότερα στηριζόμαστε στην παραγωγή χάλυβα, σε λίγο θα παράγουμε υλικά για την τεχνολογία του διαστήματος" συνήθιζε να λέει ο ίδιος. Ωστόσο δεν εγκρίθηκαν όλες οι φιλελεύθερες ιδέες του. Όταν, το 2015, έθεσε σε δημοψήφισμα την πρόταση να ψηφίζουν οι αλλοδαποί στις εθνικές εκλογές και να δοθεί δικαίωμα ψήφου στους δεκαεξάχρονους, το 80% των ψηφοφόρων είπε "όχι" στον Μπετέλ.
Προτεραιότητα στην κατοικία δίνει το CSV
To 2013 ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ και οι υπόλοιποι χριστιανοδημοκράτες κατηγορούσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι συνομώτησαν εν κρυπτώ σχηματίζοντας τον δικό τους συνασπισμό πριν καν προκηρυχθούν εκλογές. Σήμερα πάντως ο Κλωντ Βίζελερ τονίζει ότι δεν είναι ρεβανσιστής και ως πρωθυπουργός θα δώσει προτεραιότητα στο ζήτημα της κατοικίας, της κινητικότητας, αλλά και της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης. Από το 2001 ο συνολικός πληθυσμός της χώρας έχει αυξηθεί κατά 160.000. Κάθε μέρα άλλοι 200.000 άνθρωποι έρχονται στο Λουξεμβούργο για δουλειά από τη Γαλλία, τη Γερμανία ή το Βέλγιο και το απόγευμα επιστρέφουν στην πατρίδα τους.


Λουξεμβούργο: Αβεβαιότητα προκαλεί το εκλογικό αποτέλεσμα
15/10/2018 – 11.48
Αβέβαιο κρίθηκε το αποτέλεσμα των εκλογών στο Λουξεμβούργο που διεξήχθησαν την Κυριακή (14 Οκτωβρίου), αφήνοντας το φιλελεύθερο συνασπισμό με αρκετές θέσεις για να παραμείνει στην κυβέρνηση.
Το Χριστιανοκοινωνικό Λαϊκό Κόμμα (CSV) –του οποίου ηγέτης επί 19 χρόνια ήταν ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλωντ Γιούνκερ και το οποίο είναι το μεγαλύτερο κόμμα της χώρας- θα βάλει τέλος στην πενταετή θητεία του πρωθυπουργού Ζαβιέ Μπετέλ. Το Χριστιανοκοινωνικο Λαικο Κομμα πηρε 28,31% και 21 εδρες, στη βουλη των 60 εδρων. (33,68% και 23 εδρες το 2013).
Το αποτέλεσμα του Δημοκρατικού Κόμματος παρέμεινε αμετάβλητο με 16,91% και 12 εδρες (18,25% και 13 εδρες το 2013), ενώ οι σύμμαχοί του, το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (LSAP) υποχώρησε σε 17,60% και 10 εδρες (20,28% και 13 εδρες το 2013). Οι μεγαλύτεροι νικητές της ημέρας αναδείχθηκαν οι Πράσινοι με 15,12% και 9 εδρες (10,13% και 6 εδρες το 2013).
Κατά συνέπεια, ο συνασπισμός του Μπετέλ θα λάβει συνολικά 31 θέσεις, παροτι το CSV  κερδισε το Δημοκρατικό Κόμμα.
Το Εναλλακτικο Κομμα Δημοκρατικης Μεταρρυθμισης πηρε 8,28% και 4 εδρες (6,64% και 3 εδρες το 2013), το Πειρατικο Κομμα Λουξεμβουργου πηρε 6,45% και 2 εδρες (2,94% και καμια εδρα το πρωτοεμφανιζομενο κομμα το 2013), η Αριστερα πηρε 5,48% και 2 εδρες (4,94% και 2 εδρες το 2013). Το ΚΚ Λουξεμβουργου πηρε 1,27% και φυσικα καμια εδρα.
Σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό, σε αντίθεση με γειτονικές χώρες όπου ο πραγματικός ή εκλαμβανόμενος φόβος έχει δώσει ώθηση σε αντιμεταναστευτικά κόμματα, στο Λουξεμβούργο η ακροδεξιά δεν έχει καταγράψει άνοδο.
Ωστόσο, το 2015 οι Λουξεμβούργιοι απέρριψαν την πρόταση να δοθεί δικαίωμα ψήφου στο 48% του πληθυσμού που απαρτίζεται από αλλοδαπούς, κυρίως από την Πορτογαλία, τη Γαλλία και άλλες χώρες της ΕΕ.
Παρόλα αυτά, η εξωτερική πολιτική του πιο εύπορου –αλλά δεύτερου μικρότερου- κράτους της ΕΕ, δεν φαίνεται πιθανό να υποστεί σημαντικές μεταβολές. Για να αποφύγει την απομόνωση στην ΕΕ, το Λουξεμβούργο προσαρμόζει το οικονομικό του μοντέλο, βάζοντας πρόσφατα τέλος στο τραπεζικό απόρρητο υπό την πίεση των μεγαλύτερων γειτονικών χωρών που έχουν αποκαλέσει τη χώρα κέντρο φοροαποφυγής.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πηραν  395 εκατ ευρω από το ΑΚΑΓΕ. Βαζουν χερι στο Ταμειο Αλληλεγγυης Γενεων.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιταλία - Υπ. Εσωτερικών: «Δεν θα γίνουν υποχρεωτικές μετακινήσεις λαθρομεταναστών από το Ριάτσε, αλλα θα διακοπει η χρηματοδοτηση»
 Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2018, 11:41
Το ιταλικό Yπουργείο Εσωτερικών έκανε γνωστό ότι δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν υποχρεωτικές μετακινήσεις λαθρομεταναστών από το Ριάτσε προς άλλες ιταλικές πόλεις.
Το υπουργείο, του οποίου προΐσταται ο Ματέο Σαλβίνι, αποσαφήνισε ότι θα διακοπούν οι χρηματοδοτήσεις προς τον δήμο του Ριάτσε, για την υποδοχή και φιλοξενία λαθρομεταναστών.
Στη συνέχεια, οι ξένοι αυτοί πολίτες θα μπορούν να αποφασίσουν αν θα μείνουν στην περιοχή αυτή χωρίς χρηματική βοήθεια ή αν θέλουν να μετακινηθούν σε άλλες περιοχές της Καλαβρίας. Η όλη διαδικασία, όπως διέρρευσε, θα κινηθεί μέσα στις επόμενες 60 ημέρες.
Η απόφαση να διακοπούν οι χρηματοδοτήσεις προς το Ριάτσε είναι συνέπεια ελέγχων του ιταλικού Yπουργείου Εσωτερικών, από τους οποίους φέρεται να προέκυψε ότι υπήρχε μια αδιαφανής διαχείριση των κρατικών κονδυλίων και ότι λαθρομετανάστες έμεναν για υπερβολικά μεγάλο χρονικό διάστημα στον δήμο αυτό της Κάτω Ιταλίας.
Ο δήμαρχος του Ριάτσε, όμως, Μίμμο Λουκάνο (ο οποίος κατηγορείται από την ιταλικη κυβερνηση για στήριξη της παράτυπης λαθρομετανάστευσης, γιατι «παντρευει» με εικονικους γαμους λαθρομεταναστες με γηραιους Ιταλους πολιτες για να γεμισει με λαθρομεταναστες εγκαταλελειμενα χωρια), απαντά ότι ο πραγματικός στόχος της κυβέρνησης της Ρώμης είναι να πληγεί ένα αποτελεσματικό σύστημα αλληλεγγύης και κοινωνικής ένταξης.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θα αποκατασταθούν οι επικοινωνίες του ιδρυτή του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ
 Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2018, 05:35
Η κυβέρνηση του Ισημερινού αποφάσισε να αποκαταστήσει εν μέρει τις επικοινωνίες του Τζούλιαν Ασάνζ, ο οποίος έχει προσφύγει στην πρεσβεία της λατινοαμερικανικής χώρας στο Λονδίνο από το 2012, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή ο ιστότοπος WikiLeaks.
«Ο Ισημερινός ενημέρωσε τον διευθυντή του WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, ότι θα τερματίσει το καθεστώς απομόνωσης το οποίο του είχε επιβληθεί, έπειτα από μια συνάντηση την Παρασκευή ανάμεσα σε δύο ανώτερους αξιωματούχους του ΟΗΕ και τον πρόεδρο του Ισημερινού Λενίν Μορένο» γνωστοποίησε ο ιστότοπος με ανακοίνωσή του.
Σύμφωνα με τον WikiLeaks, ο Μορένο είχε συνάντηση με τον Ύπατο Αρμοστή των Ηνωμένων Εθνών με τους Πρόσφυγες, Φιλίπο Γκράντι, και τον ειδικό επιτετραμμένο του ΟΗΕ για την προστασία του δικαιώματος στην ελευθερία της έκφρασης, Ντέιβιντ Κέι.
Η αρχισυντάκτρια του WikiLeaks, Κριστίν Χράφνσον, χαρακτήρισε «θετική» αυτήν την απόφαση του Κίτο, αν και έκρινε «εξαιρετικά ανησυχητικό το ότι η ελευθερία της έκφρασης (του Ασάνζ) παραμένει ακόμη υπό περιορισμό».
Η κυβέρνηση του Ισημερινού ανακοίνωσε τον Μάρτιο ότι διακόπτει τη λειτουργία των «συστημάτων» επικοινωνίας «με το εξωτερικό» του Αυστραλού, κρίνοντας ότι παρέβη τη «γραπτή δέσμευσή του να μην αναρτά μηνύματα που αποτελούν παρέμβαση στη σχέση (του Ισημερινού) με άλλα κράτη».
Σύμφωνα με τον WikiLeaks, το Κίτο εγκατέστησε τότε τρεις συσκευές παρεμβολής μέσα στην πρεσβεία «για να εμποδίζει τον κ. Ασάνζ να επικοινωνεί με κινητό τηλέφωνο ή μέσω διαδικτύου».
Η απόφαση αυτή επιβλήθηκε έπειτα από μια σειρά αναρτήσεων του Ασάνζ στο Twitter, με τις οποίες είχε καταγγείλει ιδίως τη σύλληψη του Καταλανού πρώην προέδρου και αυτονομιστή ηγέτη Κάρλες Πουτζντεμόν, καθώς και τις κυρώσεις που επέβαλε το Λονδίνο σε βάρος της Μόσχας εξαιτίας της υπόθεσης του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ.
«Ο Ισημερινός πληροφόρησε τον κ. Ασάνζ ότι η κυβέρνηση έχει πρόθεση να συνεχίσει την πολιτική του κ. Μορένο που συνίσταται στον περιορισμό της έκφρασης των απόψεών του» διευκρίνισε ο ιστότοπος.
Ο 47χρονος Ασάνζ βρήκε άσυλο τον Ιούνιο του 2012 στην πρεσβεία του Ισημερινού στην προσπάθειά του να αποφύγει την έκδοσή του στη Σουηδία, όπου καταζητείτο από τα τέλη του 2010 εξαιτίας κατηγοριών σε βάρος του για βιασμό και σεξουαλική επίθεση, τις οποίες αρνείτο. Η υπόθεση έχει μπει στο μεταξύ στο αρχείο.
Στον Ισημερινό ήταν τότε πρόεδρος ο Ραφαέλ Κορέα, προσωπικότητα της λατινοαμερικανικής Αριστεράς, που αψήφησε την Ουάσινγκτον και αποφάσισε η χώρα του να προστατεύσει τον ιδρυτή του WikiLeaks.
Σε περίπτωση σύλληψής του από τις βρετανικές Αρχές, ο Ασάνζ φοβάται ότι πρόκειται να εκδοθεί στις ΗΠΑ προκειμένου να δικαστεί για τη δημοσιοποίηση από τον WikiLeaks το 2010 εκατοντάδων χιλιάδων αμερικανικών εμπιστευτικών και απόρρητων διπλωματικών και στρατιωτικών εγγράφων.
Η έρευνα σε βάρος του συνεχίζεται στις ΗΠΑ, είχε επιβεβαιώσει πρόσφατα αξιωματούχος της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ.
Για τον Γκρεγκ Μπαρνς, έναν από τους νομικούς συμβούλους του Ασάνζ, «το βασικό ζήτημα», το οποίο είναι η Βρετανία να προσφέρει τη δέσμευσή της «ότι ο Τζούλιαν δεν θα εκδοθεί στις ΗΠΑ», συνεχίζει να «παραμένει άλυτο».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



DW: Στη Γερμανία κάνουν χιλιόμετρα για να γεννήσουν – Λείπουν μαίες, κλείνουν μαιευτήρια
 Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2018, 02:49
Τι κοινό έχουν το Γκλάντμπαχ, το Ζόλινγκεν και το Νάουεν; Και στις 3 πόλεις έχει μπει λουκέτο στα μαιευτήρια ή έχουν κλείσει προσωρινά. Την ίδια τύχη έχουν τα μαιευτήρια και σε πολλές γερμανικές περιοχές. Το ποσοστό των μείωσεων είναι μεγάλο. Το 1991 λειτουργούσαν 1.186 μαιευτικές κλινικές, το 2014 έμειναν μόνο 725 και το 2017έφτασε στις 672 κλινικές. Αυτό σημαίνει ότι τα περασμένα 26 χρόνια ο αριθμός των μαιευτηρίων έπεσε κατά 44%. Ένας από τους βασικούς λόγους για αυτήν την εξέλιξη είναι οικονομικός. Τα έξοδα είναι πολλά και καλύπτονται μόνο όταν οι γέννες ξεπερνούν τις 800.

Συγχώνευση μαιευτικών κλινικών
Πέρυσι, η βουλευτής του κόμματος «Η Αριστερά» Ζαμπίνε Τσίμερμαν υποστήριζε ότι τα μαιευτήρια δεν φέρνουν κέρδος κυρίως σε αγροτικές περιοχές. Σε αυτές η ανασφάλεια είναι ιδιαίτερα μεγάλη και το ποσοστό κινδύνου στις επίτοκες είναι επίσης μεγάλο. Για να εξασφαλιστεί η σωστή λειτουργία τους θα πρέπει να συγχωνευτούν. «Αλλά θα πρέπει να γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε οι γυναίκες εντός 45 λεπτών το πολύ να βρίσκονται στο μαιευτήριο», λέει η εκπρόσωπος των Πρασίνων για θέματα υγείας Κίρστεν Κάπερτ-Γκόντερ. «Σε πολλές περιοχές αυτό δεν συμβαίνει» συμπληρώνει. Ένα συναφές πρόβλημα είναι ότι η συνεργασία ανάμεσα στα ομόσπονδα κρατίδια σε αυτόν τον τομέα δεν υπάρχει, με αποτέλεσμα να προκύπτει η εξής παράξενη περίπτωση, να πρέπει μια γυναίκα που διαμένει στα όρια άλλου κρατιδίου να αλλάζει κρατίδιο για να φέρει στον κόσμο το παιδί της.
Ο κυριότερος λόγος την δραστικής μείωσης των μαιευτηρίων είναι η έλλειψη προσωπικού. Δεν υπάρχουν μαίεςΣε ένα κρατίδιο όπως η Ρηνανία Βεστφαλία, 10 σχολές μαιών εκπαιδεύουν κατά μέσον όρο 25 νοσηλεύτριες το χρόνο. Η σχολή είναι τριετούς φοιτήσεως που σημαίνει ότι εάν όλες περάσουν τις εξετάσεις, στην αγορά εργασίας βγαίνουν 250 μαίες, όταν ο πληθυσμός του κρατιδίου είναι 15 εκατομμύρια.

Να γίνουν πανεπιστημιακού επιπέδου οι σχολές μαιών
«Οι μαίες είναι τόσο πολύτιμες όπως η κόρη του οφθαλμού» λέει η Σουζάνα Καραβάνσκι, εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Υγείας του Βρανδεμβούργου. Το επιβεβαιώνει και η Κρίστα Στέμερμαν που γνωρίζει πολύ καλά τις εξελίξεις και τις δυσκολίες στον κλάδο. Είναι 56 χρόνων με 30 χρόνια προϋπηρεσίας. Πρόσφατα της πρότειναν με καλές αποδοχές και ένα αυτοκίνητο στη διάθεσή της, να διαλέξει όποια κλινική και όποια βάρδια θέλει. «Μια μαιευτική κλινική δεν έχει τις ίδιες βάρδιες όπως μιαν άλλη, χρειάζονται τουλάχιστον 5 μαίες για την απρόσκοπτη λειτουργία τους», λέει. Και αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο. Πολλές φορές δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική από το να βγαίνει η δουλειά με λιγότερες μαίες, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τη μητέρα και το βρέφος.
Πως θα αντιμετωπιστεί η έλλειψη προσωπικού παραμένει άγνωστο. Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία μέχρι τέλος του 2020, η Γερμανία πρέπει να αναβαθμίσει τις σχολές για μαίες σε πανεπιστημιακές. Πολλά δεν έχουν γίνει ακόμη. «Η Γερμανία είναι η μοναδική χώρα που δεν έχει εφαρμόσει τον νόμο» λέει η Κίρστεν Κάπερτ Γόντερ. «Καλό θα ήταν να το κάνει για να μπορούν οι μαίες να λειτουργούν, το επάγγελμα να πληρώνεται καλύτερα και να είναι πιο ελκυστικό. Δυστυχώς όμως η πολιτική στη Γερμανία βρίσκεται πίσω από τις εξελίξεις. Ήταν απόλυτα προβλέψιμο ότι κάποτε θα έλειπαν μαίες».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δορυφόρο που θα εξολοθρεύει εχθρικά υποβρύχια με λέιζερ αναπτύσσει η Κίνα
 Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2018, 12:04
Υψηλής τεχνολογίας λέιζερ που θα εφαρμόζεται σε δορυφόρους και θα είναι ικανό να εντοπίζει και να καταστρέψει εχθρικά υποβρύχια σε μεγάλο βάθος, αναπτύσσει η Κίνα.
Σύμφωνα με τη South China Morning Post, ο δορυφόρος θα είναι ικανός να καταστρέφει στόχους σε βάθος ακόμη και 500 μέτρων κάτω από τη θάλασσα.
Παράλληλα, τονίζεται ότι η τεχνολογία θα χρησιμοποιηθεί και για ειρηνικούς σκοπούς όπως η συγκέντρωση δεδομένων για τους ωκεανούς.
Το εγχείρημα ονομάζεται Guanlan που μεταφράζεται με τη φράση «κοιτάζοντας τα μεγάλα κύματα» και ξεκίνησε τον Μάιο σε εργαστήριο Θαλάσσιας Επιστήμης και Τεχνολογίας στην Κίνα.
Ο δορυφόρος σχεδιάστηκε από το Πιλοτικό Εθνικό Εργαστήριο, ωστόσο διάφορα εξαρτήματα αναπτύχθηκαν σε περισσότερα από 20 ιδρύματα και πανεπιστήμια σε όλη τη χώρα.
«Θα αλλάξει σχεδόν τα πάντα», τονίζει ο Σονγκ Ζιαοκουάν, ένας από τους ερευνητές του προγράμματος Gualan.
Οι ερευνητές προσπαθούν να αναπτύξουν κάποιο λέιζερ που να στοχοποιεί υποβρύχια εδώ και μισό αιώνα σε όλο τον κόσμο.
Πάντως άλλοι ερευνητές εκτιμούν ότι η χρήση του υπερσύγχρονου όπλου σε βάθος 500 μέτρων κάτω από το νερό είναι αδύνατον να πραγματοποιηθεί.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υεμένη: Τουλάχιστον 19 άμαχοι νεκροί σε βομβαρδισμό αεροσκαφών του σουνιτοφασιστικου σαουδαραβικού αποικιοκρατικου συνασπισμού
 Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2018, 01:44
Τουλάχιστον 19 άμαχοι σκοτώθηκαν το Σάββατο σε αεροπορικές επιδρομές του αλητικου σουνιτοφασιστικου σαουδαραβικού αποικιοκρατικου συνασπισμού δυνάμεων στην πόλη Χοντέιντα στην Υεμένη, σύμφωνα με τους Υεμενιτες σιίτες αντάρτες Χούθι.
Ο Γιούσεφ αλ Χαντίρι, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στη πρωτευουσα Σαναα, που ελέγχουν οι Υεμενιτες αντάρτες, ανέφερε ότι πολεμικά αεροσκάφη του σουνιτοφασιστικου αποικιοκρατικου συνασπισμού βομβάρδισαν δύο λεωφορεία που μετέφεραν άμαχους πολίτες στην πόλη Τζαμπάλ Ρας της Χοντέιντας. Τουλάχιστον 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν και ακόμη 30 τραυματίστηκαν από τους βομβαρδισμούς.
Στους νεκρούς συμπεριλαμβάνονται γυναίκες και παιδιά, σύμφωνα με τον Χαντίρι, λέγοντας στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων (dpa) ότι «ο τελικός απολογισμός των νεκρών δεν έχει ακόμη καθοριστεί».
Αυτόπτες μάρτυρας ανέφεραν στο dpa ότι όλοι οι επιβαίνοντες στα λεωφορεία ήταν άμαχοι, που προσπαθούσαν να δραπετεύσουν από συγκρούσεις μεταξύ Υεμενιτών και αποικιοκρατικων σουνιτοφασιστικών δυνάμεων που μαίνονται στην περιοχή τους.
Ιατρικές πηγές έκαναν λόγο για πρακτορείο Ρόιτερς για 10 νεκρούς από τους βομβαρδισμούς που είπαν πως είχαν στόχο ένα σημείο ελέγχου των Χούτι στην Τζαμπάλ Ρας, ενώ ένα λεωφορείο προσπαθούσε να διέλθει.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οχτώ μέλη της ίδιας οικογένειας είναι μεταξύ των θυμάτων.
Ένας εκπρόσωπος του σιχαμενου βρωμιαρικου σουνιτοφασιστικου σαουδαραβικού αποικιοκρατικου συνασπισμού που έχει εισβαλλει και κανει πόλεμο στον λαο της Υεμένης από τον Μάρτιο του 2015 δήλωσε ότι δηθεν θα γίνει πλήρης έρευνα για το περιστατικό.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Μεταναστευσις είναι Ευλογία δια τον Τόπον .
παναγιωτακης ( τατακης) κανελοπουλος εκ Πατρών.
Καθώς ετοιμαζωμε να αποχαιρετήσω παιδιά και εγγόνια που φεύγουν για την Γερμανία ,διωγμενα από ένα μυξοκρατος , θυμήθηκα και τον λαμπρο ετούτο Αστέρα της συφορας .Τον πολύ !!!τατακη κανελοπουλο τον πρωθυπουργο της πυτζαμας ,τον συφοριτη κήρυκα της μισαλλοδοξίας και της ξενοκρατιας.
Ήταν βραδάκι σαν τώρα, θαρρώ τέτοια εποχή....πίσω στα 1963-64 ,στους ώμους του μακαρίτη πατέρα μου ,έξω από τα γραφεία της ΕΡΕ ,Στην Ερμού στην Πάτρα.Ακομη θυμάμαι τη στριγγια φωνή του.....Χρόνια μετά ο πατέρας μου κουνούσε πικρα το κεφάλι σαν διάβασε τις δηλώσεις του για τον εμφύλιο.Στον Γράμμο μας έλεγε ...ΠΡΟΣΟΧΗ ούτε μια σφαίρα να μην πηγαίνει χαμένη....ο σκεμπες!!!
τατακης κανελοπουλος ,όλα με μικρό......!ο μικρός ,ο ολιγιστος ,ο παναγιωτακης............
Αιώνια του η λήθη!!!.
Σχολιο.-  Αυτός, ήταν ιδιος με τους γερμανοτσολιάδες και τους κατοπινούς βασανιστές !!! Γιατί όμως; Ήταν ο ιδεολογικός εκφραστής, υποκινητής των διώξεων κάθε Δημοκρατικής φωνής και άθλιος διαστρεβλωτής της ιστορίας, παραλληλίζοντας το Δημοκρατικό Πολίτευμα των Αρχαίων Ελλήνων με το κολαστήριο της Μακρονήσου (ο Νέος Παρθενών) .....!
Σχολιο.-  Ο μικρανηψιος του Δημητρίου Γούναρη, βαθύτατα πλεγματικος τύπος



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λευτεριά στον Τζορτζ Αμπντάλα – Όλοι στην συγκέντρωση στην γαλλική Πρεσβεία την Τετάρτη 24-10-2018
Λευτεριά στον Τζορτζ Αμπντάλα!
Λευτεριά σε όλους τους Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατουμένους!
Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Η 24η Οκτωβρίου 2018 σηματοδοτεί την 34η επέτειο από τη σύλληψη του Τζορτζ Ιμπραχίμ Αμπντάλα, του Λιβανέζου Άραβα επαναστάτη Κομμουνιστή και αγωνιστή υπέρ της Παλαιστίνης, από τη γαλλική αστυνομία. Ο Τζορτζ Αμπντάλα από το 1984 παραμένει πίσω από τις φυλακές, αποτελώντας, έτσι, έναν από τους μακροβιότερους πολιτικούς κρατούμενους στον κόσμο.
Το Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι», ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του Samidoun για κοινή δράση, συμμετέχει στις διεθνείς κινητοποιήσεις με αίτημα την άμεση απελευθέρωση του Τζορτζ Αμπντάλα, ο οποίος κρατείται παράνομα στις γαλλικές φυλακές, του Αχμάντ Σαντάατ, αλλά και κάθε Παλαιστίνιου/-ας πολιτικού/-ής κρατούμενου/-ης που βρίσκεται άδικα μέσα στις σιωνιστικές φυλακές. Επίσης, επισημαίνει την αναγκαιότητα της στήριξης με κάθε μέσο και τρόπο της δίκαιης Παλαιστινιακής Αντίστασης, όπως επιτάσσει η Διεθνής κοινή πάλη των λαών.
Στα πλαίσια του Resistance Festival στην Αθήνα και σε συνεργασία με τους διοργανωτές του φεστιβάλ, κάναμε καμπάνια ενημέρωσης για τον Τζορτζ Αμπντάλα, με τους συμμετέχοντες να στηρίζουν με την σειρά τους το αίτημα για απελευθέρωση του Τζορτζ Ιμπραήμ Αμπντάλα δείχνοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στον Άραβα επαναστάτη. Ανάμεσα τους, όλοι οι συντελεστές της εκδήλωσης “Οι παράγοντες του πολέμου στην Μέση Ανατολή” , το στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας και πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νάντια Βαλαβάνη και ο σκιτσογράφος Στάθης Σταυρόπουλος που κατά το παρελθόν έχει υποστεί τις συνέπειες της υποστήριξής του στον παλαιστινιακό λαό.
Συμμετέχουμε και καλούμε κάθε φίλο και φίλη της Παλαιστίνης στην Ελλάδα να ενώσει την φωνή του με κάθε φίλο της Παλαιστίνης σε όλο τον κόσμο, και να συμμετάσχει στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την γαλλική Πρεσβεία την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 18:00μμ!

Ποιος είναι ο Τζορτζ Ιμπραχίμ Αμπντάλα
Ο Αμπντάλα καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής του έχει επιδείξει σημαντικό επαναστατικό αγώνα στον Λίβανο και για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης. Ασχολήθηκε με την Παλαιστινιακή Αριστερή οργάνωση, Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης(PFLP) και αντιστάθηκε στις ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο. Αργότερα, ένωσε άλλους Αριστερούς Λιβανέζους επαναστάτες στις Λιβανέζικες Ένοπλες Επαναστατικές Ταξιαρχίες, επισημαίνοντας ένα μη-σεχταριστικό, σοσιαλιστικό και επαναστατικό μονοπάτι για την απελευθέρωση του λαού του Λιβάνου, που αντιμετώπιζε τις πολιτοφυλακές και την Ισραηλινή εισβολή και Κατοχή στο νότιο Λίβανο.
Ο Αμπντάλα συνελήφθη από τις Γαλλικές αρχές, αρχικά επειδή φέρεται να είχε μαζί του πλαστά έγγραφα. Η κράτησή του επεκτάθηκε επανειλημμένα, καθώς οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες αναζητούσαν πληροφορίες για να τον εμπλέξουν σε ένοπλες ενέργειες από τις οποίες σκοτώθηκε ένας διπλωμάτης των ΗΠΑ αλλά και ένας εκπρόσωπος του Ισραήλ στο Παρίσι. Ακόμη και ένας από τους δικηγόρους του συμμετείχε στην παρακολούθηση του Αμπντάλα για τις Γαλλικές Μυστικές υπηρεσίες . Ενώ υπήρχε στον αρχικό σχεδιασμό η πρόβλεψη να ανταλλαχθεί με άλλους κρατούμενους που είχαν πιάσει αιχμάλωτους οι Άραβες Επαναστάτες, το γαλλικό κράτος αθέτησε την συμφωνία όταν πήρε τους δικούς του κρατούμενους πίσω, κρατώντας τον Αμπντάλα φυλακισμένο…
Ο Αμπντάλα, η δίκη του οποίου ήταν γεμάτη παρατυπίες, καταδικάστηκε σε ισόβια ενώ στην αρχική πρόταση του Εισαγγελέα υπήρχε η πρόβλεψη για ποινή 10 ετών ή και λιγότερο.
Σήμερα ο Τζορτζ Αμπντάλα παραμένει πίσω από τα σίδερα . Παρά το γεγονός πως δικαιούται να αφεθεί ελεύθερος από το 1999, οι αιτήσεις του έχουν απορριφθεί επανειλημμένα. Ακόμη και όταν έχουν εγκριθεί δικαστικά, οι Γάλλοι αξιωματούχοι παρενέβησαν στα υψηλότερα επίπεδα για να εμποδίσουν την απελευθέρωσή του, όπως ο πρώην πρωθυπουργός Μάνουελ Βαλς. Αμερικανοί αξιωματούχοι όπως η πρώην υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον παρενέβησαν επίσης σε μια προσπάθεια να εμποδίσουν την απελευθέρωση του Αμπντάλα.
Στην ουσία, ο Τζορτζ Αμπντάλα είναι κρατούμενος όχι μόνο του γαλλικού αποικιακού κράτους αλλά και του Αμερικάνικου Ιμπεριαλισμού και της Ισραηλινής Κατοχής. Μέχρι και η κυβέρνηση του Λιβάνου δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στην ευθύνη που έχει απέναντι στον φυλακισμένο συμπατριώτη της, στην αναζήτηση κάποιου τρόπου για την απελευθέρωση του.
Παρά το γεγονός ότι κρατείται στη φυλακή Λανεμεζάν για περισσότερα από 34 χρόνια ζωής, ο Τζορτζ Αμπντάλα παραμένει να είναι ενεργός συμμετέχων στον αγώνα. Έχει γράψει δεκάδες επιστολές και έχει κάνει σημαντικές δηλώσεις ως απάντηση σε διάφορους επαναστατικούς αγώνες ανά τον κόσμο και πάντα διατηρεί μία ξεχωριστή θέση για τους Παλαιστίνιους κρατούμενους, που τον θεωρούν ως έναν από αυτούς. Τα λόγια του συνεχίζουν να εμπνέουν γενιές επαναστατών, αγωνιστών και μαχητών της ελευθερίας σε όλον τον κόσμο. Και η συμμετοχή του δεν περιορίζεται μόνο στα λόγια…Πράγματι, πρόσφατα συμμετείχε στην απεργία πείνας οργανώνοντας παράλληλα μαζί του, τους Βάσκους και Άραβες συντρόφους του στο Λανεμεζάν, σε ένδειξη αλληλεγγύης στις απεργίες πείνας των παλαιστινίων κρατουμένων στις ισραηλινές φυλακές.

Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη
«Γασσάν Καναφάνι»



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Samora Machel...επαναστάτης, κομμουνιστής κι αντιιμπεριαλιστής... και σήμερα με το λατρεία υπέρ της "μετανάστευσης" από μέρους της ιμπεριαλιστικής "αριστεράς", επίκαιρος όσο ποτέ:

«Το φαινόμενο της μετανάστευσης, στη διάρκεια των αιώνων, πάντα χρησίμευσε στους ισχυρούς για να αποδυναμώσουν τους καταπιεσμένους, με ενθάρρυνση της πειθούς ή με πράξεις βίας.
Δεν είναι Διεθνιστική Αλληλεγγύη η προσέλκυση των λαών μας αλλού, αλλά στη δημιουργία συνθηκών πάλης για να καταστεί αυτή η γη βιώσιμη, αυτόνομη, εθνικά κυρίαρχη.
Οι δυτικοί μας λένε:  "Η γη σας είναι αφανισμένη, φτωχή, φύγετε!" ενώ αυτοί λεηλατούν πόρους κι αξιοπρέπεια και να υποδουλώνουν τους αλλοδαπούς στις χώρες τους.
Η μετανάστευση ήταν πρώτα ένα όπλο των αποικιοκρατών. Σήμερα είναι όπλο του καπιταλισμού.
Με τον μύθο της μετανάστευσης στο κεφάλι μας, ο αγώνας μας δεν θα είχε ποτέ γεννηθεί, δεν θα κερδίζαμε την εθνική μας κυριαρχία.
Η μετανάστευση, η εγκατάλειψη της γης σου, είναι το πρώτο εμπόδιο στην Επανάσταση. Ο τελευταίος δρόμος του ιμπεριαλισμού.»

Ο Σαμόρα Μιτσέλ (Samora Moisés Machel, 29 Σεπτεμβρίου 1933 - 19 Οκτωβρίου 1986) ήταν στρατιωτικός, επαναστάτης και σοσιαλιστής ηγέτης της Μοζαμβίκης. Υπήρξε ο πρώτος πρόεδρος της αφρικανικής χώρας από την ανεξαρτησία (1975) ως το θάνατό του, σε αεροπορικό δυστύχημα, το 1986.
Γεννήθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου του 1933 στο χωριό Μαντραγκόα, σημερινό Chilembene, στην επαρχία Γάζα της Πορτογαλικής Ανατολικής Αφρικής (Μοζαμβίκη). Ανήκε στην εθνοτική ομάδα Σανγκάνα και καταγόταν από αγροτική οικογένεια. Μορφώθηκε σε σχολείο που διαχειρίζονταν ιεραπόστολοι της Καθολικής Εκκλησίας. Δεν κατόρθωσε όμως να ολοκληρώσει τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Τελικά κατάφερε να σπουδάσει νοσηλευτική στη Λουρένσο Μάρκες (σημερινή Μαπούτο). Για οικονομικούς λόγους συνέχισε σπουδές σε νυχτερινό σχολείο δουλεύοντας παράλληλα ως βοηθός νοσηλευτή. Έπειτα, έφυγε από τη χώρα του και εισήλθε στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα. Πολλοί από τους συγγενείς του εργάζονταν στα ορυχεία. Ένας από τους αδερφούς του σκοτώθηκε σε εργατικό δυστύχημα. Το 1969 παντρεύτηκε τη Ζοσίνα, πρώτη του σύζυγο, με την οποία απέκτησε έναν γιο. Στη συνέχεια παντρεύτηκε με την Γκράσα Μιτσέλ.
Ο Ματσέλ ασπάστηκε τα μαρξιστικά ιδανικά και ξεκίνησε πολιτική δραστηριότητα σε ένα νοσοκομείο, με διαμαρτυρία για τις αποδοχές των έγχρωμων νοσοκόμων, που ήταν μικρότερες από αυτές που έπαιρναν οι λευκοί νοσοκόμοι, αν και εργάζονταν το ίδιο. Το 1962 εισήλθε στο Απελευθερωτικό Μέτωπο της Μοζαμβίκης (FRELIMO) , του οποίου σκοπός ήταν η ανεξαρτησία της αφρικανικής χώρας. Το 1963 έλαβε στρατιωτική εκπαίδευση σε άλλη περιοχή της Αφρικής και επέστρεψε το 1964 για να ηγηθεί του ανταρτοπολέμου κατά των Πορτογάλων, που είχε ξεκινήσει το FRELIMO, στου οποίου την ηγεσία βρέθηκε σύντομα.
Ο στρατός του FRELIMO κατάφερε το στόχο του. Έπειτα από την Επανάσταση των Γαριφάλων το 1974, οι Πορτογάλοι εγκατέλειψαν τη Μοζαμβίκη και ανέλαβε επαναστατική κυβέρνηση με επικεφαλής τον Μιτσέλ. Ο τελευταίος έγινε ο πρώτος Πρόεδρος της ανεξάρτητης πια χώρας, στις 25 Ιουνίου του 1975.
Ο νέος ηγέτης φρόντισε να εφαρμόσει μαρξιστική πολιτική, εθνικοποιώντας τις φυτείες των Πορτογάλων και την περιουσία τους. Οι πάλαι ποτέ αποικιοκράτες έφυγαν από τη χώρα. Παράλληλα, ο Ματσέλ άσκησε κοινωνική πολιτική, ιδρύοντας κλινικές και σχολεία για τους αγρότες. Σε διεθνές επίπεδο, επέτρεψε την εκπαίδευση ανταρτών της Ροδεσίας και της Νότιας Αφρικής στο έδαφος της Μοζαμβίκης. Τα τότε καθεστώτα των χωρών αυτών απάντησαν ιδρύοντας το κίνημα RENAMO και κινήθηκαν στην καταστροφή των σχολείων και νοσοκομείων που είχε ιδρύσει το FRELIMO. Η Λαικη Δημοκρατια Μοζαμβίκης δεχτηκε βοήθεια- κυρίως από τη Σοβιετική Ένωση. Η δημοφιλία του Μιτσέλ παρέμεινε στη διάρκεια της προεδρίας του. Ο πολιτικός τιμήθηκε με το Βραβείο Λένιν για την Ειρήνη (1975-76).
Στις 19 Οκτωβρίου του 1986 ο Μιτσέλ επέστρεφε από διεθνή διάσκεψη στη Λουσάκα της Ζάμπιας όταν το προεδρικό αεροσκάφος, ένα Τουπόλεφ-134 συνετρίβη στα Όρη Λιμπόμπο, στο Μπουζίνι της Νοτίου Αφρικής. Δέκα άτομα επέζησαν,όμως ο Πρόεδρος και 24 άλλοι άνθρωποι βρήκαν το θάνατο. Ανάμεσα στους νεκρούς ήταν και τουλάχιστον 4 ξένοι, μεταξύ αυτών και το πλήρωμα του αεροσκάφους, που ήταν σοβιετικής καταγωγής.
Η Επιτροπή Μάργκο ανέλαβε τη διερεύνηση του συμβάντος και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το δυστύχημα είχε προκληθεί από λάθος του πιλότου. Παρά την αποδοχή από την ICAO των ευρημάτων αυτών, η μοζαμβικανή και η σοβιετική κυβέρνηση απέρριψαν την έκθεση αυτή. Η τελευταία μάλιστα σε δική της έκθεση παρουσίασε την εκδοχή μιας θεωρίας, ισχυριζόμενη ότι ο πιλότος του αεροσκάφους εσκεμμένα άλλαξε πορεία, σε απάντηση ραδιοπλοήγησης από σταθμό της Νοτίου Αφρικής.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ας μας απαντήσουν οι αλληλέγγυοι, οι δήθεν ανθρωπιστές...
Αν αυτοι που ερχονται είναι ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ  γιατι αυτοι που τους φερνουν διωκονται ως ΛΑΘΡΟΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ και δεν βραβευονται …ως ΗΡΩΕΣ



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο "Οικουμενικός" Πατριάρχης εκπροσωπεί πλέον μόνο τους Αμερικανούς
Εάν τολμήσει κανείς σήμερα στον εκκλησιαστικό χώρο να πει τα πράγματα με το όνομά τους μόνο τον παραπάνω τίτλο θα μπορούσε να αποδώσει στον πάλαι ποτέ Οικουμενικό Πατριάρχη, ο οποίος έχει βάλει πλέον πλώρη για να μείνει στην ιστορία ως ένας από τους μεγαλύτερους αιρετικούς.
Όταν κάποιοι φωνάζανε για τις αιρετικές αποφάσεις που επέβαλε στους υπολοίπους προκαθημένους κατά την ληστρική σύνοδο της Κρήτης, όταν κάποιοι σήμαιναν τον κώδωνα του κινδύνου για την απουσία των τεσσάρων ορθοδόξων Εκκλησιών (ανάμεσα σε αυτές και η Εκκλησία των μισών ορθοδόξων στον κόσμο, η Ρωσική), ακούγονταν οι φωνές των οικουμενιστών θεολόγων που απειλούσαν τους   διαφωνούντες με επιτίμια.
Έχοντας χάσει κάθε είδους πίστη στον Θεό, οι οικουμενιστές περιμένουν δικαίωση από τους άρχοντες του αιώνος τούτου με συνέπεια να μην μπορεί να τους βοηθήσει ο Κύριος. Έτσι, περιόρισαν τις αντιδράσεις στην Ελλάδα και πίστεψαν ότι με την πάροδο του χρόνου θα δεχτούν οι ορθόδοξοι και τον Πάπα ως εκκλησία. Ο λόγος του Ευαγγελίου είναι ξεκάθαρος και εφαρμόζεται, φοβούμαι, μέχρι κεραίας στον αμερικανικό πατριάρχη. Αναφέρομαι, βέβαια, στην παραβολή της ξηρανθείσης συκής. Αυτός που υποστήριξε την αίρεση και νόμιζε ότι η αμερικανική στήριξη τον έκανε παντοδύναμο, βρίσκεται τώρα, μόλις δύο χρόνια μετά χωρίς καμία Εκκλησία.
Η ξηρανθείσα συκή ήδη κόπηκε και βάλλεται πλέον στο πυρ. Ποιον εκπροσωπεί σήμερα ο πατριάρχης; Ποια ορθοδοξία; Ποιο ορθόδοξο ποίμνιο; Και δεν μιλώ μονάχα για τους Ρώσους. Ήλθε στην Ελλάδα τις προηγούμενες ημέρες και ποιος Έλληνας ενδιαφέρθηκε; Και ποια ορθοδοξία, εκτός από την αμερικανική, εκπροσωπεί κάποιος που δεν τα έχει καλά ούτε με τους Έλληνες ούτε με τους Ρώσους;
Αυτό ακριβώς είναι η ξηρανθείσα συκή. Ο αμερικανικός πατριάρχης θα μείνει μόνος, εκπρόσωπος των αντίχριστων νατοϊκών συμφερόντων, τα οποία, βέβαια, θα τον πετάξουν και αυτά, εφόσον πλέον δεν εκπροσωπεί τίποτε και άρα τους είναι άχρηστος.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτή είναι μια αργυρώνυτη πόρνη της "δημοσιογραφίας" και των μυστικών υπηρεσιών!
Με χαρά και τιμή σας παρουσιάζουμε τη "δημοσιογράφο" του CNN Clarissa Ward...
Αυτή η δημοσιογραφική πόρνη, βραβευμένη από όλους τους "θεσμούς" των αμερικάνικων μυστικών υπηρεσιών, από το 2011 ήταν κι είναι ένα κέντρο προπαγάνδας υπέρ των τρομοκρατών της Αλ-Κάιντα.
Ένα ατελείωτο όργιο αλητείας και στήριξης των φονιάδων-αποκεφαλιστών, των μισθοφόρων της "πολιτισμένης" δύσης.
Βέβαια, στην αποικία Ελλαδιστάν έχουμε τα απόλυτα πρωτεία!
Δεν υπήρξε ούτε ένας/μία δημοσιογράφος που δεν υπηρέτησε την πορνεία της δημοσιογραφίας και μυστικές υποηρεσίες της δύσης.
έναν δικηγόρο τρόμου, προπαγάνδας και ψεμάτων.
Στην πρώτη γραμμή η ΕΣΗΕΑ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κρατική ΕΡΤ-ΥΕΝΕΔ... το σύνολο των δεξιών κι "αριστερών" δημοσιογραφικών πορνών του τόπου.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άνοιξε το πέρασμα στη Συρία από το κατεχόμενο Γκολάν! Μια ακόμη ήττα των σιωνιστών...
Από το 1967 τα υψίπεδα του Γκολάν είναι υπό σιωνιστική κατοχή...
Πριν ένα μήνα (Σεπτέμβρης 2018): Τα Υψίπεδα του Γκολάν θα παραμείνουν «για πάντα» υπό ισραηλινή κατοχή εκτιμά ο πρέσβης των ΗΠΑ... Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Ισραήλ Ντέιβιντ Φρίντμαν δήλωσε ότι δεν μπορεί να φανταστεί ότι τα Υψίπεδα του Γκολάν, τα οποία έχει προσαρτήσει το Ισραήλ, δεν θα παραμείνουν «για πάντα» υπό ισραηλινή κατοχή...
Σήμερα η ομολογία των σιωνιστών "παρανόμως κατέχουμε το Γκολάν"...
Σήμερα άνοιξε η επικοινωνία με τη Συρία για τους υπό σιωνιστική κατοχή Σύρους του Γκολάν...
Η απελευθέρωση πλησιάζει!
Άσαντ: Θα απελευθερωθεί κι η τελευταία σπιθαμή Συριακής γης!