Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

Πεμπτη 4 Οκτωβριου 2018


Σύμφωνα με «αμυντικό σάιτ», ελληνικό ιπτάμενο ραντάρ EMB-145H AEW&C Erieye της 380ης Μοίρας εντοπίστηκε να επιχειρεί 400χλμ από τις ακτές της Συρίας, ΝΔ της Κύπρου.
Αποστολή του ελληνικού ιπτάμενου ραντάρ σύμφωνα με την Ρωσία είναι η ανίχνευση εκπομπών των ραντάρ και το «σκανάρισμα» θέσεων των S-300, που έχουν αναπτυχθεί στη Συρία.
Τα ελληνικά αεροσκάφη, είναι τα μοναδικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ που μπορούν λόγω των «βιβλιοθηκών» τους να ταυτοποιήσουν την εκπομπή των ραντάρ των S-300.
Σύμφωνα πάντα με το σαιτ, πίσω από το ελληνικό αεροσκάφος, βρισκόταν αμερικανικό αεροσκάφος συλλογής ηλεκτρονικών πληροφοριών RC-135V Rivet Joint, στο οποίο μεταβιβάζονταν οι πληροφορίες σε πρώτο χρόνο, για να φτιάξουν και οι αμερικανοί τις «βιβλιοθήκες» τους.
Το «πουλημένα τομάρια» είναι πολύ λίγο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



29 Αυγούστου 1897: Το πρώτο σιωνιστικο συμβούλιο συνεδριάζει
"στη βασιλεία, ίδρυσα το εβραϊκό κράτος," ο Herzl έγραψε
Το Ισραηλ δεν θα σταματησει στην Παλαιστινη
Θελουν το Μεγαλο Ισραηλ που υποσχεθηκαν οι σιωνιστες
Που περιλαμβανει Συρια, Λιβανο, Ιορδανια, το μισο Ιρακ, την μιση Αιγυπτο, και την βορεια Σαουδικη Αραβια.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2018
Κεντρικό συνδικάτο της Βραζιλίας αποδοκιμάζει τον υποψήφιο της δεξιάς

Το συνδικάτο CUT της Βραζιλίας, προειδοποίησε την Τετάρτη ότι σε περίπτωση νίκης του υποψηφίου προέδρου της ακροδεξιάς, Ζάιρ Μπολσονάρο, η χώρα θα έμπαινε σε κίνδυνο, εξαιτίας της μεθόδου του να κάνει πολιτική.
Το κεντρικό συνδικάτο δήλωσε ότι ο Μπολσονάρο θα βάλει στόχο να καταδιώξει, να ποινικοποιήσει και να εξαφανίσει τα κοινωνικά κινήματα. «Με τον πρώην λοχαγό του στρατού στην εξουσία, τα συνδικαλιστικά και κοινωνικά κινήματα και οι δημοκρατικές οργανώσεις διατρέχουν τον κίνδυνο να εξολοθρευτούν».

Η CUT χαρακτήρισε τον 63χρονο πρώην στρατιωτικό ως «υποψήφιο της οπισθοδρόμησης» και πρόσθεσε ότι αν αποβεί νικητής, «αυτά που έκανε ο Μίτσελ Τέμερ, θα φανούν μικρά μπροστά σε αυτά που έρχονται».
Σχετικά με αυτό, οι εργαζόμενοι θύμισαν επίσης ότι ο σημερινός ντε φάκτο πρόεδρος της Βραζιλίας, μέσα σε δύο μόνο χρόνια στην κυβέρνηση, μαζί με το κοινοβούλιο και την δικαστική εξουσία κατήργησαν δικαιώματα κεκτημένα μέσα σε 70 χρόνια αγώνα της εργαζόμενης τάξης.
Η CUT έκανε ακόμα κάλεσμα στον βραζιλιάνικο λαό να «υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Φερνάντο Χαντάντ, του Κόμματος Εργατών (ΡΤ)», ο οποίος για την ώρα συγκεντρώνει πρόθεση ψήφου 25%.
Ο Μπολσονάρο απορρίπτεται από μεγάλο μέρος της βραζιλιάνικης κοινωνίας λόγω της σκέψης του που χαρακτηρίζεται ως «φασιστική, φαλλοκρατική και μισογυνική». (*) Παρόλα αυτά προηγείται στις δημοσκοπήσεις με πρόθεση ψήφου 32%.

*) Ο Μπολσονάρο φέρεται να έχει κάνει δηλώσεις όπως «αν μια γυναίκα είναι άσχημη, δεν κινδυνεύει να βιαστεί» και ότι «το λάθος της δικτατορίας ήταν να βασανίζει αντί να σκοτώνει



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ακριβώς πριν από 25 χρόνια, η αντιπαράθεση του Προέδρου Μπόρις Γιέλτσιν και του Ανώτατου Συμβουλίου οδήγησε σε ένοπλη σύγκρουση, η οποία σκότωσε πάνω από 150 άτομα. Ο δεύτερος μήνας του φθινοπώρου 1993 εισήλθε στην ιστορία της Ρωσίας ως "Μαύρος Οκτώβρης".

Στις 3-4 Οκτώβρη 1993 ο Πρόεδρος Μπορίς Γιέλτσιν, καταπατώντας όλους τους ρωσικούς και διεθνείς κανόνες και με τη σιωπηρή έγκριση των δυτικών αστικών "δημοκρατιών", αιματοκύλησε τη Μόσχα, δίνοντας εντολή να βομβαρδίσουν τα τανκς το Ανώτατο Σοβιέτ.

Μπόρις Γιέλτσιν -Ένας αυταρχικός μεθύστακας στο Κρεμλίνο την δεκαετία του 90
ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ.
Ο Μπόρις Γιέλτσιν ,ανέβηκε πάνω σε τανκ για να ζητησει να διαλυθει η Σοβιετικη Ενωση να κηρυχθει παρανομο το ΚΚΣΕ και στη θεση της Σοβιετικης Ενωσης να ιδρυθει μια κουτσουρεμενη Ρωσία σε ένα πραξικόπημα εναντίον της βουλής και του τοτε προεδρου της Σοβιετικης Ενωσης Γκορμπατσοφ το 1991. Τοτε καταφερε και ανεδείχθη πρόεδρος της  Ρωσίας. Ο πονηρός Μπόρις ζήτησε από την βουλή ,και πήρε για ένα χρόνο απεριόριστες εξουσίες στα χέρια του. Είχε ως στόχο να εφαρμόσει την θεραπεία σοκ- των Φρίντριχ Χάγιεκ και Μίλτον Φρίντμαν από Ρώσους οικονομολόγους, οι οποίοι δεν είχαν σπουδάσει στην σχολή του Σικάγου, αλλά είχαν διαβάσει όλα τα βιβλία αυτής της σχολής, και ο Ρωσικός τύπος τους είχε ονομάσει¨ «τα παιδιά του Σικάγου»,- όπου και εφαρμόστηκε  στην κρατική οικονομία της πρώην ΕΣΣΔ. «Πριν από την θεραπεία-σοκ στην Ρωσία δεν υπήρχαν εκατομμυριούχοι. Το 2003  ο αριθμός των Ρώσων εκατομμυριούχων ανερχόταν σε δεκαεφτά, σύμφωνα με το σχετικό κατάλογο του περιοδικού Forbes. Αυτό οφειλόταν στο γεγονός ότι τότε ο Γιέλτσιν παρεκκλίνοντας από την γραμμή της Σχολής του Σικάγου, δεν άφησε τους ξένους να αγοράσουν τις κρατικές εταιρείες. «Τα έπαθλα δόθηκαν στους Ρώσους λεγόμενους ολιγάρχες που οι περισσότεροι ήταν μέλη του κόμματος, και στην συνέχεια πουλήθηκε μέρος των μετοχών σε ξένους μετόχους. Όταν επανεκλέγηκε ο Μπόρις Γιέλτσι με την βοήθεια και την στήριξη των ολιγαρχών, πούλησε αντί πινακίου φακής τις δημόσιες επιχειρήσεις». Το 40% μιας πετρελαϊκής εταιρείας που το μέγεθος της ήταν συγκρίσιμο με της Γαλλικής ΤΟΤΑΛ πωλήθηκε έναντι 88 εκατομμυρίων δολαρίων. {Το 2006 οι πωλήσεις της ΤΟΤΑΛ ανήλθαν σε 193 δις δολάρια.»  Η «ΝΟΡΙΛΣ ΝΙΚΕΛ» η οποία παρήγαγε το ένα πέμπτο του παγκόσμιου νικελίου ,πουλήθηκε έναντι 170 εκατ. δολαρίων. Σύντομα τα κέρδη της εκτοξεύτηκαν σε ενάμιση δις δολάρια ετησίως. Η εταιρεία «Γιούκος» που ελέγχει περισσότερο πετρέλαιο από το Κουβέιτ πουλήθηκε έναντι 309 εκατ. δολαρίων. Σήμερα τα έσοδα της υπερβαίνουν τα 3 δις ετησίως.  Το 51% της γιγαντιαίας πετρελαϊκής εταιρείας «ΣΥΝΤΑΚΟ» πουλήθηκε έναντι 130 εκατ. δολαρίων. Οι διεθνείς αγορές θα αποτιμούσαν το μετοχικό μερίδιο σε 2.800 δις δολάρια. Το σκάνδαλο δεν είναι μόνο ότι οι εταιρείες πουλήθηκαν αντί πινακίου φακής αλλά επίσης αγοράστηκαν με δημόσιο χρήμα, που είχαν μεταφέρει οι ολιγάρχες στις τράπεζες.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ευκαιρία για ν' αρχίσουν τις υλακές ενάντια στο πανεπιστημιακό άσυλο και τη δημόσια εκπαίδευση βρήκαν κάμποσοι απίθανοι, με αφορμή τη σύλληψη του εκβιαστή καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών.
Ατυχήσανε! Τα ίδια ακριβώς υποστηρίζει κι ο ίδιος, που δεν έκρυβε την ταυτότητά του, ως οπαδού του Γεωργίου Παπαδόπουλου και της εφτάχρονης στρατιωτικής δικτατορίας



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ακριβώς πριν δύο χρόνια, στις 4 Οκτωβρίου 2016. Όταν ο Τσίπρας βεβήλωνε το Θυσιαστήριο της Καισαριανής, με φρουρά από ένστολους ΜΑΤατζιδες χρυσαυγίτες αμερικανοτσολιαδες, μέσα κι έξω από τον ιερό χώρο.
Κανένας δεν ξεχνά! Τίποτα δεν ξεχνιέται!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιατί έγινε η επίθεση εκ Λονδίνου στις τράπεζες: Στόχος τα «κόκκινα δάνεια» με «χορηγία» των Ελλήνων πολιτών
4/10/2018 – 10.34
Πολλοί έχουν την απορία γιατί επέλεξαν αυτή την στιγμή κάποιοι από το Λονδίνο για να επιτεθούν στις ελληνικές τράπεζες εν μέσω άρσης των capital controls τουλάχιστον σε ότι αφορά τις εγχώριες τραπεζικές συναλλαγές και όλα δείχνουν ότι παρά τα προβλήματα που έχει ο ελληνικός τραπεζικός κλάδος ο στόχος ήταν να αναγκαστούν οι ελληνικές τράπεζες να προχωρήσουν σε τεχνητή υποτίμηση για να αγοράσουν πιο φθηνά τα πακέτα μη εξυπηρετούμενων δανείων.
Διότι οι διαρροές που προκάλεσαν το sell off βρήκαν όντως ένα ευαίσθητο σημείο και ήταν τα «κόκκινα δάνεια» για τα οποία οι τράπεζες δείχνουν να μην μπορούν να τα μειώσουν.
Η μείωση των προβληματικών χαρτοφυλακίων σε επίπεδα κάτω από 20% μέχρι το 2021 μπορεί να γίνει μόνο με «ξεπούλημά» τους
Η πτώση στα έσοδα των τραπεζών αποτυπώθηκε στα αποτελέσματα 6μηνου και δείχνει ότι οι ελληνικές τράπεζες δεν χορηγούν νέα δάνεια. Και αυτό είναι δομικό πρόβλημα, αφού χωρίς να δίνουν δάνεια, δεν μπορούν να εξασφαλίσουν και κέρδη, ενώ χωρίς δάνεια δεν μπορεί να «αιμοδοτηθεί» η ελληνική οικονομά.
Τα προβλήματα των ελληνικών τραπεζών όλοι τα γνωρίζουν απλά η επιλογή της χθεσινής επίθεσης είχε ως στόχο το σύνολο των προβληματικών χαρτοφυλακίων.
H Morgan Stanley σε χθεσινή ανάλυσή της θεωρεί υπερβολικές τις ανησυχίες για τα κεφάλαια των ελληνικών τραπεζών ωστόσο εκτιμά ότι οι πιέσεις είναι πιθανόν να συνεχιστούν μέχρι  να υπάρξει περισσότερη διαύγεια για το σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης της Πειραιώς και οι τράπεζες να αποκαλύψουν τους στόχους για τη μείωση των NPEs έως το 2021 και τη συμμετοχή των πωλήσεων/διαγραφών.
Κατά την Goldman Sachs αυτή η προσπάθεια θα υποστηριχθεί από το ισχυρό οικονομικό momentum, περιλαμβανομένης της ανάκαμψης στη στεγαστική αγορά, που βρίσκεται στα αρχικά στάδια, από μια αυξανόμενα δυναμική δευτερογενή αγορά χονδρικής πώλησης μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων και από έναν χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης των στρατηγικών κακοπληρωτών με την πάροδο του χρόνου.
Credit positive κρίνει η Moody’s για τις ελληνικές τράπεζες την κατάργηση των capital controls που είχαν επιβληθεί από τον Ιούνιο του 2015.
Μια αύξηση των καταθέσεων των καταναλωτών τα τελευταία χρόνια, έχει βοηθήσει τις ελληνικές τράπεζες να μειώσουν την εξάρτησή τους από τον ELA, που ανέρχεται στο 2% των συνολικών τραπεζικών assets στο τέλος του Αυγούστου, έναντι του 21% τον Αύγουστο του 2015.
Οπότε τι γίνεται; Είναι σαφές ότι οι κερδοσκόποι θέλουν τα «κόκκινα δάνεια» σε εξευτελιστικές τιμές.
Τα κερδοσκοπικά funds θεωρούν ότι οι τράπεζες θα πρέπει να προχωρήσουν σε επιθετικές πωλήσεις προβληματικών χαρτοφυλακίων, για να πιάσουν τους «επιθετικούς» στόχους μείωσης (που έχουν υποβάλει στον SSM).
Όμως οι αγορές προεξοφλούν τις μελλοντικές εξελίξεις και το μέλλον της ελληνικής οικονομίας (εκτός αν τα αποτελέσματα των γεωτρήσεων για υδρογονάνθρακες αλλάξουν το κλίμα...) είναι από «μαύρο» μέχρι «σκούρο μαύρο».
Ο κίνδυνος προσωρινής κρατικοποίησης είναι η αιτία της κατάρρευσης των τραπεζικών μετοχών λόγω της αδυναμίας να αντλήσουν κεφάλαια με ίδια μέσα.
Οι συστημικές τράπεζες θα υποχρεωθούν σε κρατική στήριξη μέσω του κεφαλαιακού αποθέματος του δημοσίου των 30 δισεκ. ευρώ, θα υπάρξει δηλαδή αύξηση κεφαλαίου με προσωρινή κρατικοποίηση με dilution των παλαιών μετόχων.
Ουσιαστικά ισοδυναμεί με παραδοχή πως οι τράπεζες θα χρειαστούν δημόσιο χρήμα ως κεφαλαιακή ένεση για να προχωρήσουν στη μείωση του μεγάλου αποθέματος κόκκινων δανείων ύψους 89 δισ. ευρώ που τις βαραίνει σήμερα.
Αυτό σημαίνει ότι οι Έλληνες πολίτες θα χρεωθούν για μια ακόμα φορά την διάσωση των τραπεζών εκτός εάν γίνει κάτι εντυπωσιακό και σωθεί η χώρα



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τετάρτη, 03-Οκτ-2018 11:35
"Καταρρέουν" οι τράπεζες, βυθίζεται το Χρηματιστήριο
Ισχυρές πιέσεις δέχεται το Χρηματιστήριο Αθηνών αυτήν την ώρα, καθώς οι τραπεζικές μετοχές βρίσκονται υπό ένα σφοδρό sell off, με την Πειραιώς μάλιστα να κινείται στα όρια του limit down.
Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 3,45% στις 657,66 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 21,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 16,7 εκατ. τεμάχια. Πτώση 3,10% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.740,30 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει πτώση 14,83% στις 472,64 μονάδες.
Στα τεχνικά τώρα της αγοράς, σύμφωνα με τη Eurobyte, το επίπεδο των 674 μονάδων είναι κρισιμότατο, καθώς εκεί καταλήγουν 2 αναλογίες ισότητας και αν προσεγγιστεί θα δώσει καλή αντίδραση. Aντίδραση όμως μπορεί κάλλιστα να δοθεί και απευθείας από εδώ που είμαστε και αυτό έχει και τις μεγαλύτερες πιθανότητες. στον αντίποδα, η πρώτη αντίσταση είναι οι κοντινές 682 μονάδες (γρήγορη γραμμή τάσης), ενώ οι 685 είναι σημείο retest της ανοδικής που διέσπασε καθοδικά χθες και το 689. 
Στο ταμπλό τώρα, εκτός των πιέσεων της Πειραιώς, η Eurobank υποχωρεί κατά 18,98%, η Εθνική κατά 11,64% και η Alpha Bank κατά 9,02%. Η ΔΕΗ χάνει 8,36%, η ΕΥΔΑΠ είναι στο -2%, ενώ άνω του 1% είναι η πτώση σε ΟΤΕ και Ελληνικά Πετρέλαια.
Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΕΧΑΕ, Motor Oil, Μυτιληναίος, Jumbo, Βιοχάλκο, Λάμδα, Τιτάν, ΟΠΑΠ και ΓΕΚ Τέρνα, ενώ στον αντίποδα, ήπια ανοδικά κινούνται οι Τέρνα Ενεργειακή, Φουρλής, Σαράντης, Grivalia και ΕΕΕ. Ο ΟΛΠ είναι στο +1,93%.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τουρκία: Θα εκπαιδεύσουμε 1 εκατ. ναυτικούς και θα γίνουμε ναυτικό έθνος
Τρίτη, 02 Οκτωβρίου 2018 19:14

Η Τουρκία σκοπεύει να εκπαιδεύσει ένα εκατομμύριο ναυτικούς μέχρι το 2023, δήλωσε χθες ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών της γείτονος χώρας, Καχίτ Τουρχάν.
«Στόχος μας είναι να ενσταλάξουμε τη ναυτιλιακή κουλτούρα σε ένα εκατομμύριο ανθρώπους μέχρι το 2023 και να επιτύχουμε το στόχο να γίνουμε ναυτικό έθνος», δήλωσε ο Τοεκπαιδέυρχάν.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η ναυτιλία εξυπηρετεί το 84% των παγκόσμιων μεταφορών και η Τουρκία πρέπει να είναι μία από τις βασικές χώρες στις διεθνείς θαλάσσιες μεταφορές λόγω της γεωγραφικής της θέσης.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



O Πανελλαδικός Αντιπολεμικός Κινηματικός Συντονισμός απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα συστράτευσης για το σταμάτημα του πολέμου και καλεί σε αντιπολεμική πορεία την Παρασκευή 12/10 στις 19.00 στα Προπύλαια, με κατεύθυνση προς το υπουργείο Εξωτερικών

Η απροκάλυπτη εμπλοκή του Ισραήλ στην ιμπεριαλιστική επίθεση κατά της Συρίας και η μεγάλη συγκέντρωση πολεμικών πλοίων στην περιοχή αποτελούν κλιμάκωση της επιθετικότητας των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και των συμμάχων του εναντίον της συριακής επικράτειας, όπως και προσπάθεια να υπονομευτεί κάθε ειρηνευτική διαδικασία. Οι προηγούμενοι τυχοδιωκτισμοί και τώρα ο ανοιχτός πόλεμος που ανοίγουν κατά της Συρίας, αποτελεί επίθεση κατά της κυριαρχίας της χώρας και έχουν στοιχίσει μέχρι σήμερα χιλιάδες νεκρούς στο συριακό λαό, που βιώνει μια πολεμική λαίλαπα χωρίς τελειωμό. Η επίθεση αυτή ενορχηστρώνεται από τον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό σε συμμαχία με τα αντιδραστικά καθεστώτα του Κόλπου και αξιοποιώντας τον θρησκευτικό φονταμενταλισμό. Δίχως αμφιβολία η παράταση του πολέμου τους θα επιφέρει νέο κύμα προσφύγων, νέους πνιγμούς στο Αιγαίο, νέα άθλια στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Η ελληνική κυβέρνηση με τη σειρά της επιλέγει πρόσδεση στους επιθετικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ-ΕΕ και του κράτους-δολοφόνου Ισραήλ, που αποτελεί τον κύριο παράγοντα αποσταθεροποίησης και πολεμικών τυχοδιωκτισμών στη Μέση Ανατολή. Εμπλέκει δε, τη χώρα στον πολεμικό μέτωπο με τις φρεγάτες ‘Έλλη’, ‘Νικηφόρος Φωκάς’ και ‘Λήμνος’, τέσσερα αεροπλάνα F-16, ένα C-130, τρία επιθετικά ελικόπτερα AH-64 και ομάδα Ειδικών Επιχειρήσεων του Πολεμικού Ναυτικού, στο πλαίσιο της Νατοϊκής επιχείρησης, ενώ την ίδια στιγμή σχεδιάζεται μετατροπή της Σκύρου σε «φρούριο» υποστήριξης των αμερικάνικων drones, αναβαθμίζεται η βάση στην Αλεξανδρούπολη και συζητιέται ανοιχτά η δημιουργία νέας αμερικανικής βάσης στην Κάρπαθο. Με τον τρόπο αυτό, το εθελόδουλο πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο εντάσσει τα συμφέροντα του σε αυτή την κατεύθυνση και δρομολογεί τη μετατροπή της χώρας σε Νατοϊκό εφαλτήριο και συνένοχης στο έγκλημα κατά του συριακού λαού.
Οι ίδιοι που επιβάλλουν την επιτροπεία και το ξεζούμισμα του ελληνικού λαού, χρησιμοποιούν τη χώρα μας ως ένα υποτελές ενεργούμενο των στρατηγικών επιδιώξεων για την επιβολή της μονοκρατορίας τους. Ο ελληνικός λαός, ταπεινωμένος και ο ίδιος πολλάκις από τον ιμπεριαλισμό, οφείλει να σταθεί στο πλευρό του συριακού και κάθε λαού που βάλλεται από την συμμαχία του πολέμου. Ο πόλεμος που έχουν ανοίξει στην Συρία και αλλού, οι αλλαγές συνόρων στα Βαλκάνια και η κλιμάκωση των ανταγωνισμών στην περιοχή αποτελούν έναν ασκό ανοιγμένο που είναι επικίνδυνος για τους λαούς της περιοχής.
O Πανελλαδικός Αντιπολεμικός Κινηματικός Συντονισμός απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα συστράτευσης για το σταμάτημα του πολέμου και καλεί σε αντιπολεμική πορεία την Παρασκευή 12/10 στις 19.00 στα Προπύλαια, με κατεύθυνση προς το υπουργείο Εξωτερικών, απαιτώντας:
Κάτω τα χέρια από την Συρία! Να σταματήσει η επέμβαση του ιμπεριαλισμού στην Συρία και κάθε σχέδιο διαμελισμού της
Αλληλεγγύη στο λαό της Συρίας
Την επιστροφή των ελληνικών πλοίων και κάθε εκτός συνόρων στρατιωτικής δύναμης
Το κλείσιμο των ξένων βάσεων στη χώρα
Την έξοδο από το ΝΑΤΟ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ(ΠΑΚΣ)



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



απο την δημοσιογραφο Vanessa Beeley
( h δημοσιογράφος, η Vanessa Beeley, αποκαλυψε ότι τα Λευκά Κράνη όχι μόνο δεν είναι ουδέτεροι και άοπλοι, αλλά δρουν μόνο σε περιοχές που ελέγχουν οι τζιχαντιστικές οργανώσεις Al-Nusra Front ή ISIS και ότι ευρίσκονται υπό τον απόλυτο έλεγχο της πρώτης. Ακόμη ότι παρέχουν φαρμακευτικό υλικό, τρόφιμα και πολλά άλλα, σε τζιχαντιστικές οργανώσεις. Και όλα αυτά ερχόταν φυσικά μέσω Τουρκίας. Υπάρχουν πολλά βίντεο που δείχνουν τα Λευκά Κράνη να κρατούν όπλα και να φωνάζουν «Αλλάχου Ακμπάρ», παρέα με τζιχαντιστές. Η Vanessa Beele τους κατηγορεί ότι κινηματογραφούν αποκεφαλισμούς και εκτελέσεις Σύρων πολιτών και στρατιωτών και με το δίκτυο που διαθέτουν, το προωθούν για λόγους προπαγάνδας στα διεθνή ΜΜΕ και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (ΜΚΔ), γενόμενοι όργανα, συνεργοί και διακινητές Ισλαμιστικών εξτρεμιστικών απόψεων και εγκληματικών πράξεων.Μάλιστα έχουν κυκλοφορήσει στα ΜΚΔ φωτογραφίες και βίντεο, όπου αποκαλύπτεται ότι τα Λευκά Κράνη διαθέτουν και στούντιο κινηματογράφησης, όπου εκεί γυρίζουν διάφορες σκληρές σκηνές «διάσωσης» ή σκηνές «εικονικών θανάτων και διαμελισμένων ανθρώπων», με έμφαση στα μικρά παιδιά, για περισσότερη συναισθηματική φόρτιση των ανθρώπων των Δυτικών χωρών, που οι σκηνές φρίκης μπαίνουν στο σαλόνι τους, μέσω των τηλεοράσεων. Για το ποιοι είναι τα Λευκά Κράνη μπορεί ο καθείς μας να βρει στο διαδίκτυο άρθρα, φωτό και βίντεο με την «άλλη» δράση αυτών των «ηρώων» και νικητών του Όσκαρ του 2017)



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΜΙΑ ΜΗΤΕΡΑ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ

''Τα παιδάκια που ρίξανε τη χλωρίνη πάνω τους, νοσηλεύονται ακόμα στο Παίδων, είναι καλά Ευτυχώς...
Ο γυναικολόγος!(παιδίατρος στη Θήβα δεν υπάρχει τακτικός, υπάρχει ένας συνταξιούχος παιδίατρος ο οποίος πάει αφιλοκερδώς για να εξετάσει τα παιδιά), είχε κρίνει πως τα παιδιά δεν χρειάζεται να μεταφερθούν στο νοσοκομείο,είχε συμβουλέψει τις μητέρες να βάλουν κολλύριο στα ματάκια των παιδιών και να τα πλύνουν.(Στο δικό του παιδί το ίδιο θα έφτιαχνε;)
Αφού παρενέβη δικηγόρος, σε εισαγγελέα και διευθυντή της φυλακής έδωσαν εντολή να μεταφερθούν τα παιδιά στο νοσοκομείο μαζί με τις μητέρες τους. Για πόσα πιά να τρέξει η Ηλέκτρα;
Αν λοιπόν δεν βρισκόταν η δικηγόρος εκείνη τη στιγμή να παρέμβει τι θα γινότανε;
Ο υπουργός των δικαιωμάτων! τελείωσε τις συναντήσεις με τους δικαστικούς για να ασχοληθεί και με τις φυλακές;
Πουτάνα καρέκλα...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισραηλινοί σκύλοι κατά Παλαιστινίων
Η ισραηλινή οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα B'Tselem. και Παλαιστίνιοι που βρέθηκαν αντιμέτωποι με τα σκυλιά κάνουν λόγο για «σοβαρούς τραυματισμούς, υπό την εποπτεία των ισραηλινών στρατιωτών».
Η οργάνωση αυτή έστειλε πολλες φορες επιστολες στις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις υπογραμμίζοντας σειρά περιστατικών κατά τα οποία «οι σκύλοι δεν υπάκουσαν στις εντολές των χειριστών τους να σταματήσουν» και «δέχθηκαν ηλεκτροσόκ» από στρατιώτες.
*Την Τρίτη, 24 Ιουλίου του 2018, στις 4:30 το πρωί, 2 ισραηλινοί στατιώτες εισέβαλαν με έναν σκύλο στο σπίτι της οικογένειας Αλ-Χαρίμι. Η 14χρονη Νούρχαν έτρεξε στην μητέρα της, την Μανάλ. Ο σκύλος την κυνήγησε και επιτέθηκε στην Μανάλ, την δάγκωσε και δεν την άφηνε για 10 λεπτά μέχρι να τον απομακρύνουν οι στρατιώτες.
Σε ένα άλλο σπίτι, ο σκύλος πήδηξε πάνω στον Ουσάμα Αλ-Χαρίμι ρίχνοντάς τον στο πάτωμα. Φώναζε και ζητούσε από τους στρατιώτες να απομακρύνουν τον σκύλο, αλλά τον αγνοούσαν. Ένας αξιωματικός τον πλησίασε και χωρίς να τον βοηθήσει άρχισε να τον ρωτάει σχετικά με τον 19χρονο γιό του, τον Μουχάναντ. Οι τρεις κόρες του βρίσκονταν σε άλλο δωμάτιο. Οι στρατιώτες έφυγαν παίρνοντας τον Μουχάναντ μαζί τους. Από εκείνη τη μέρα βρίσκεται υπό κράτηση.
Ισραηλινοί στρατιώτες βασανίζουν με σκυλιά ένα παιδί
**04 Μαρ. 2015
Ισραηλινοί στρατιώτες βασανίζουν έναν παιδί από την Παλαιστίνη με σκυλιά.
Το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα από το υπουργείο Εξωτερικών της Παλαιστίνης, καταδεικνύοντας τις πρακτικές των ισραηλινών δυνάμεων ενάντια στους Παλαιστίνιους ακόμη και στα παιδιά.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Λέγκερ, η Αυστρία είχε εισπράξει από την Ελλάδα για τόκους 112 εκατομμύρια ευρώ μέχρι τέλους του 2017 ενώ για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα είχε επιβαρυνθεί μόλις με 13 εκατομμύρια. Συνεπώς, η συμμετοχή στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας όχι μόνο δεν επιβάρυνε τον αυστριακό φορολογούμενο αλλά έχει φέρει μέχρι στιγμής στα κρατικά συρτάρια κέρδη σχεδόν εκατό εκατομμυρίων ευρώ! Ο Λέγκερ διευκρίνισε ότι η μείωση των επιτοκίων διεθνώς ναι μεν περιόρισε την ωφέλεια που θα μπορούσε να αποκομίσει η Αυστρία απ' αυτόν τον δανεισμό, πλην όμως σε καμμιά περίπτωση η όλη διαδικασία δεν απέβη ζημιογόνα.

Χαιρε τοκογλυφική γερμανική ΕΕ !!!
Οι μελλοθάνατοι Έλληνες σε χαιρετούν .
Το ευρωιερατείο με τα εδώ τσουτσέκια τους συνεργάζονται τέλεια ....ως τώρα ...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΑΓΟΡΑ ΜΟΔΙΑΝΟ επωλήθη για να γίνει Μωλλ.
Τα εγκλήματα που διαπράττει αυτή η κυβέρνηση είναι απίστευτα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ τη μισή Χαλκίδα στο …Υπερταμείο!!! Δείτε ποια ακίνητα έχουν εκχωρηθεί

Ακίνητα πολύ μεγάλης αξίας, αρχαιολογικοί χώροι αλλά και στρατιωτικές εγκαταστάσεις  της Χαλκίδας έχουν εκχωρηθεί στο Υπερταμείο και είναι έτοιμα, ανά πάσα στιγμή, να ιδιωτικοποιηθούν. Από τα 73 ακίνητα συνολικά, στον Δήμο Χαλκιδέων έχουν πιστοποιηθεί, μετά από έρευνα στο Κτηματολόγιο, τα παρακάτω 12:
Το ερώτημα που προκύπτει είναι εάν ο Δήμος Χαλκιδέων είναι ενημερωμένος (πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι), και τι έχει πράξει προκειμένου να αποφευχθεί το ξεπούλημα της περιουσίας της πόλης και των πολιτών.
Το ερώτημα επίσης που προκύπτει είναι, πού βρίσκονται οι Κυβερνητικοί Βουλευτές αλλά και οι Βουλευτές της Αντιπολίτευσης. Το έχουν κάνει όλοι “γαργάρα” το θέμα και δεν τολμά να πάρει κανείς θέση. Αναμένουμε τις αντιδράσεις τους!!!
– ΝΕΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ” Κτήριο ΑΡΕΘΟΥΣΑ”
– ΟΘΩΜΑΝΙΚΟ ΤΖΑΜΙ
-Αρχ, Χώρος οικόπεδο επί Οδού Αρεθούσης
-ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ
-Κτήριο ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ
-ΣΧΟΛΗ ΠΕΖΙΚΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ
-Χώρος παλαιού Στρατοπέδου Πεζοναυτών
– Κτιριακό συγκρότημα ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ
– Β’ Γυμνάσιο Αρρένων (Βούρκος)
-Ξενώνας Αξιωματικών ΣΠΧ
– Χώρος πίσω από το Νέο Διοικητήριο (περιοχή Τέννις)
– Χώρος Ι. Ναού Αγ. Μαρίνας



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΣΤΟΑ ή ΑΓΟΡΑ ΜΟΔΙΑΝΟ, το εμβληματικό ακίνητο της Θεσσαλονίκης, επωλήθη από το διαβόητο Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. (Ταμείο Αξιοποίησης(!!!) Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου) έναντι του ποσού των 1.9 εκ. ευρώ στην εταιρεία με τον εύγλωττο και δηλωτικό των προθέσεών της τίτλο «One Outlet AE»..

Ηδη κυκλοφορουν αποβράσματα των Ζαιων,που το δικαιολογούν διαδίδοντας πως ειναι 'ντεμοντέ' αλλα και επικίνδυνη περιοχη..
Αν και ταξικα το δοσίλογοι δεν πολυταιριαζει, αυτη η συμμορια σε αλλες εποχές θα πούλαγε και το τελευταίο δόντι των θυμάτων της..
Τετοια αλητες δεν εχουν ξαναπερασει...




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε όλες τις αρμόδιες ελληνικές αρχές: να διερευνήσει το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου #JusticeForZak

843 υπογράφοντες.

https://secure.avaaz.org/en/petition/All_relevant_Greek_authorities_to_investigate_Zak_Kostopoulos_death_JusticeForZak/?fwaaslb&fbogname=Marios+A.&utm_source=sharetools&utm_medium=facebook&utm_campaign=petition-578414-All_relevant_Greek_authorities_to_investigate_Zak_Kostopoulos_death_JusticeForZak&utm_term=waaslb%2Ben

Την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου, ο Ζακ Κωστόπουλος πέθανε ως συνέπεια βίαιων κτύπων στην Αθήνα. Ο Zak ήταν HIV +, θετικός σεξουαλικός, queer, ακτιβιστής και υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς επίσης αύξησε την ευαισθητοποίηση ως εκπληκτική βασίλισσα Zackie Oh.
Τον πένθουμε, σοκαρισμένος από τον λογο που οδήγησε στο θάνατό του, τον τρόπο με τον οποίο ασκούσαν οι αστυνομικοί και τον δημόσιο λόγο που κατασκευάστηκε και εξαπλώθηκε για να νομιμοποιήσει τη βία που διαπράχθηκε. Είμαστε απογοητευμένοι από τον τρόπο διεξαγωγής της έρευνας από τις ελληνικές αρχές.
Το βίντεο της επίθεσης δείχνει ότι ο Ζακ επιβλήθηκε απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση που ισοδυναμεί με βασανιστήρια. Καλούμε όλες τις αρμόδιες ελληνικές αρχές να διεξαγάγουν ταχεία, διεξοδική, ανεξάρτητη και αμερόληπτη διερεύνηση των γεγονότων, έτσι ώστε οι δράστες της βίας να προσαχθούν στη δικαιοσύνη. Η εξέταση θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη τα κίνητρα των δραστών.
Ζητάμε τη δέουσα διαδικασία και σεβασμό για τον αποθανόντα, ο οποίος αν ζούσε θα θεωρείται αθώος. Καλούμε τις αρχές να διασφαλίσουν το κράτος δικαίου και τον σεβασμό της ανθρώπινης ζωής, ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια τραγικά γεγονότα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θαυμαστής της Απριλιανής χούντας και του δικτάτορα Παπαδόπουλου, ο καθηγητής στις Σέρρες που απαιτούσε φακελάκια σε ... σεξ από φοιτητές/ιες του
 Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2018 | 8:31 μ.μ.
Τεφαρίκι ο τύπος: Ανταλλάγματα χρηματικά και... άλλα ζητούσε ένας καθηγητής του ΤΕΙ Σερρών από τους φοιτητές - φοιτήτριες, προκειμένου να περάσουν στα μαθήματα τους. Άλλους τους έστελνε φροντιστήρια, όπου οι συνεργάτες του τους τα έπαιρναν χοντρά (έδιναν βέβαια και σ' αυτόν το μερτικό), σ' άλλες όμως φοιτήτριες πρότεινε “ιδιαίτερα” στο κρεβάτι. Σεξ για βαθμό. Τέτοιο καθίκι.
Ο συγκεκριμένος εγκληματίας που για τα καθεστωτικά ΜΜΕ είναι ένας "59χρονος καθηγητής" έχει όνομα και λέγεται Κλεάνθης Κωνσταντινούδης.  Μια μια απλή αναζήτηση που κάναμε στο facebook διαπιστώσαμε ότι είναι και "υπερπατριώτης" θαυμαστής της Απριλιανής χούντας και του δικτάτορα Παπαδόπουλου.
Είναι εντυπωσιακό πάντως τι "μπουμπούκια" έχει ο ακροδεξιός χώρος. Πριν μερικές μέρες γράφαμε για άλλον έναν εγκληματία "ακραιφνή εθνικόφρονα" που συμμετείχε στο λιντσάρισα του Ζακ Κωστόουλου, τώρα μας προέκυψαν άλλος "υπερπατριώτης" -και μάλιστα εκπαιδευτικός αυτός- με δραστηριότητες που "τιμούν" την ιδεολογία τους
Ο καθηγητής αυτός, λοιπόν, και οι δύο συνεργοί, ιδιοκτήτες φροντιστηρίου, συνελήφθησαν, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία “για τα αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλου και άμεσης συνέργεια σε αυτή, στο πλαίσιο εγκληματικής ομάδας”.
Κατασχέθηκαν 178.045 ευρώ, 15 βιβλιάρια καταθέσεων και τραπεζικά εμβάσματα με συνολικό ποσό μεταφοράς140.000 ευρώ σε τράπεζα του εξωτερικού, 15 κινητά και διάφοροι Η/Υ και μονάδες αποθήκευσης δεδομένων...
Ο "κύριος" αυτός έκανε το “λειτούργημά” του πολλά χρόνια τώρα. Υπήρχαν και παλιότερα καταγγελίες, αλλά ήταν καλός και ευυπόληπτος πολίτης, οπότε οι σπουδαστές την είχανε βαμμένη: Ή “ξηλώνονταν” ή του “κάθονταν”. Μεγάλη γκαντεμιά να περάσεις στο συγκεκριμένο ΤΕΙ.
Αυτά βέβαια γίνονταν και παλιότερα, πιθανό να γίνονται κι αλλού. Τομάρια υπάρχουν, αλλά το θέμα μας εδώ είναι η εγκληματικότητα.
Ένα απλό κλεφτρόνι θα το είχαν σαπίσει οι μπάτσοι, ενώ θα περιέφεραν τη φάτσα του στα κανάλια ως τον πλέον επικίνδυνο εγκληματία. Τον τύπο όμως αυτόν που λήστευε συνέχεια τους φοιτητές και πιθανόν έκανε ακόμα χειρότερα, χρειάστηκαν χρόνια και πολλές καταγγελίες για να τον τσιμπήσουν”.
Αυτός, εφόσον φυσικά αποδειχθεί ότι έκανε πράγματι αυτά τα αίσχη, είναι πολύ χειρότερος από απλό ληστή, ακόμα και βιαστή. Όχι μόνο επειδή δεν είχε ανάγκη, αλλά επειδή έβλαψε περισσότερους από ένα κοινό κακοποιό, εκμεταλλευόμενος τη θέση του.
Αλλά αυτού του είδους την εγκληματικότητα κάποιοι δεν τη μετράνε.
Πράγματι πολλοί Έλληνες ανησυχούν για τους φτωχούς κλέπτες, τοξικομανείς κοκ ενώ οι πλούσιοι μαφιόζοι αλωνίζουν.
Ο καθηγητής δεν είναι ότι χειρότερο κυκλοφορεί. Τραπεζίτες, εφοπλιστές, πολιτικοί, διάφοροι μεγαλοκαρχαρίες λεηλατούν ελεύθεροι και με την προστασία των μπάτσων.
Εδώ είναι η ειρωνεία του πράγματος: Να φοβούνται κάποιοι τον αδύναμο, ενώ τη βρίσκουν συνήθως από τοδυνατό. Το αφεντικό που τους “πηδάει” καθημερινά, τους εκμεταλλεύεται ασύστολα, τον κηφήνα της Βουλής, που τους δουλεύει συστηματικά, ή το μπάτσο που τους ξυλοφορτώνει στην πρώτη ευκαιρία.
Η εγκληματικότητα υπάρχει, αλλά δεν είναι αυτή που εννοούν οι χειρότεροι εγκληματίες όλων, οι φασίστες. Υπάρχει στην αδικία, την ανισότητα, τον εξαναγκασμό.
Οι πλέον αδίστακτοι εγκληματίες κυβερνάνε έμμεσα ή άμεσα, οι δε μπάτσοι τους φυλάνε.
Αν δούμε πχ ένα διαρρήκτη να προσπαθεί να μπει στο σπίτι μας προφανώς θα φωνάξουμε βοήθεια. Τι πρέπει όμως να κάνουμε όταν Τραπεζίτες έρχονται και μας πετάνε στο δρόμο;
Δεν μας βλάπτουν περισσότερο; Άραγε ποια είναι η μεγαλύτερη ληστεία; Να σου πάρουν το πορτοφόλι άπαξ, ή να σου κόβουν κάθε μήνα τη μισή σύνταξη; Και ποιος μαφιόζος, ποιος εκβιαστής, ποιο παλιοτόμαρο, σου ζητά επιτακτικά λεφτά, γιατί έχεις ένα σπίτι;
Φυλάξου από εκείνον που ψάχνει τα σκουπίδια κι άσε τον πλούσιο ασύδοτο. Όταν όμως φτάσεις να ψάχνεις εσύ στα σκουπίδια, τότε θα καταλάβεις..



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέα κλήση σε απολογία και νέες κατηγορίες σε βάρος του Λαφαζάνη
02/10/2018
Νέα δίωξη γιά τόν Γραμματέα τής ΛΑΕ Παναγιώτη Λαφαζάνη, σέ διάστημα μιας εβδομαδας!!! Τα Κυβερνητικά Συριζόπανα προσπαθούν νά μάς φοβίσουν!!! Αδικος ο κόπος τους..
Βιομηχανία απολογιών, ως προεόρτια δικαστικών διώξεων, έχει ξεκινήσει σε βάρος του Παναγιώτη Λαφαζάνη Γραμματέα του Π.Σ της Λαϊκής Ενότητας για την δράση του στο πλαίσιο του κινήματος κατά των πλειστηριασμών σπιτιών και λαϊκής περιουσίας.
Μετά την κλήση σε απολογία του Παν. Λαφαζάνη από το αμαρτωλό “Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος” για κατηγορίες που αφορούν το μισό ποινικό κώδικα, σε διάστημα ολίγον ημερών εστάλη στο Παν. Λαφαζάνη νέα κλήση σε απολογία για ενδεχόμενη δίωξη από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών που αφορά παράβαση των άρθρων 334 παρ. 3 και 396 του Ποινικού Κώδικα που αφορούν το αδίκημα της Διατάραξης της κοινής ειρήνης (Ιδιώνυμο) και το αδίκημα της παρακώλυσης συναγωνισμού.
Προφανέστατα και παρά τα ψεύδη του Τζανακόπουλου η βιομηχανία διώξεων κατά Λαφαζάνη εκπορεύεται απευθείας από την Κυβέρνηση και έχει στόχο την τρομοκρατία του κινήματος και την ανακοπή της πολιτικής δυναμικής της ΛΑ.Ε
Περιττό να πούμε ότι οι διώξεις θα γίνουν κόλαφος για τους διώκτες και κυρίως για την κυβέρνηση.
Ο Παν. Λαφαζάνης εκλήθη σε απολογία από την πταισματοδίκη για την Παρασκευή 5/10/18.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τελικά ούτε ληστεία προκύπτει, ούτε μαχαίρι κρατούσε, ούτε δολοφονική μανία χαρακτήριζε τον Ζακ.
Επιτέθηκαν και δολοφόνησαν με απίστευτη αγριότητα έναν άνθρωπο τρομαγμένο.
Βάφτισαν αμοκ την αντίδραση ενός τρομοκρατημένου ανθρώπου.
Στιγμάτισαν έναν έντρομο άνθρωπο ως τοξικοεξαρτημένο, ως πρεζάκι και ανώμαλο καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι κουβαλώντας αυτές τις ιδιότητες, είναι πολύ λογικό να προσπάθησε να ληστέψει. Και δεν ντράπηκαν.
Λύσσαξαν να υποστηρίξουν τον φιλήσυχο νοικοκοιραίο που ματώνει για να βγάλει ένα μεροκάματο και έρχεται ο ληστής να του αρπάξει το βιος του.
''Κι εσύ'' λέγανε, ''τι θα έκανες αν έμπαινε ληστής σπίτι σου;'' ''Καλά του κάνανε'', φώναζαν με πάθος ορμώμενοι από τα άθλια ρεπορταζ των ΜΜΕ, που χωρίς καν να στεγνώσει το αίμα του Ζακ, τον δίκασαν και τον καταδίκασαν ως εγκληματία που λίγο πολύ πήρε ότι του άξιζε.
Και η αστυνομία που υποτίθεται ότι υπάρχει για να εξασφαλίζει την ασφάλεια όλων, τι έκανε;
Κοίταζαν οι μπάτσοι το αποτρόπαιο θέαμα, ενός ανθρώπου τρομοκρατημένου, που αντί να τον σώσουν, να συντρέξουν και να δώσουν λύση στο πρόβλημα, αποφάσισαν ότι έπρεπε να βάλουν κι εκείνοι ένα χεράκι, να πάρει το πρεζάκι ότι του άξιζε.
Αλλά ακόμη κι αν δεν ήταν ο Ζακ, ακόμη κι αν όντως ήταν ένας φτωχοδιάβολος που προσπάθησε να κλέψει, δικαιολογείται αυτή η αντιμετώπιση;
Σε τι είδους ζούγκλα έχει μετατραπεί η κοινωνία μας, που δικαιολογεί τόσο εύκολα το λιντσάρισμα ενός ανθρώπου;
Ο Ζακ ζητούσε βοήθεια. Και τον δολοφόνησαν.
Κι από τότε συνεχίζουν κάθε μέρα να τον δολοφονούν.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έχουν περάσει πάνω απο δέκα μέρες απο το θάνατο του Ζακ και κανείς απ όλα τα επώνυμα και ανώνυμα καθάρματα που μιλούσαν για ληστεία δεν έχει βγει να ζητήσει έστω μια συγγνώμη. Ουτε καν τώρα που, τόσες μέρες μετά, όχι απλά δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να δείχνει ληστεία -ή έστω κλοπή- αλλά απ τα λίγα που έχουμε στη διάθεση μας (οπτικό υλικό και καταθέσεις) το μόνο πραγματικό γεγονός είναι ο βίαιος ξυλοδαρμός που οδήγησε στο θάνατό του.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τσακαλώτος: Μην μιλάτε για τράπεζες που καταρρέουν
Ναι σωστά μόνο 45% έχει χάσει η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς τις δύο τελευταίες ημέρες, δεν είναι σωστό να μιλάμε για κατάρρευση, απλά λόγο της μεγάλη άνοδο της μετοχής τις τελευταίες ημέρες απλά ήρθε η στιγμή της διόρθωσης για την συγκεκριμένη μετοχή



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έχουν ενταθεί οι φήμες ότι το τραπεζικό σύστημα έχει κατάρρευση, έχει μείνει χωρίς κεφάλαια, και το κρατάνε με νύχια και δόντια κρυφό οι κυβερνώντες και προσπαθούν να μην σκάσει στα χέρια τούς
Με την άρση των καπιταλ κοντρόλ από Δευτέρα 1 - 10 - 2018 πολλοί καταθέτες βρήκαν την ευκαιρία να αποσύρουν χρήματα από τις τράπεζες με αποτέλεσμα την επιδείνωση της κατάστασης και με ανοιχτό πλέον το ενδεχόμενο σε περίπτωση που συνεχίζουν οι καταθέτες να αποσύρουν χρήματα την εκ νέουεπιβολή τους
Τεράστιο οικονομικό πρόβλημα ακόμα αντιμετωπίζει και η ΔΕΗ, και όλοι καταλαβαίνουμε τι θα συμβεί σε περίπτωση που «σκάσει» η χρεοκοπία της ΔΕΗ στα χέρια της κυβέρνησης.
Μετά από όλα αυτά είναι πολύ πιθανό για να προλάβουν όλα αυτά που έρχονται οι απατεώνες συριζανελ να πάνε άμεσα σε εκλογές.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ακριβώς πριν από 25 χρόνια, 4 Οκτωβρη 1993, η αντιπαράθεση του Προέδρου Μπόρις Γιέλτσιν και του Ανώτατου Συμβουλίου οδήγησε σε ένοπλη σύγκρουση, η οποία σκότωσε πάνω από 150 άτομα. Ο δεύτερος μήνας του φθινοπώρου 1993 εισήλθε στην ιστορία της Ρωσίας ως "Μαύρος Οκτώβρης".
Και παρεδοσαν την χωρα στους αμερικανους,ακομα και τι συνταγμα το εγραψαν αυτοι,σημερα δεν το αλλαξαν ακομα!Καταληστεψαν την χωρα 10 ατομα που σημερα ειναι απο τους πλουσιοτερους στο κοσμο.Οι απλοι ανθρωποι που τα ειχαν ολα,εχασαν τα παντα,χαθηκαν 30.000 000 ανθρωποι,ουτε πολεμος με οπλα δεν εφερε τετοια καταστροφη,πολλα παιδια και οι γεροι αδεσποτοι στους δρομους.Τωρα η κατασταση εχει αλλαξει κατα πολυ αλλα δυστυχως η Ρωσια ακολουθει τα δυτικα πρωτυπα,και αν δειχνει οτι θελει να κανει ανεξαρτητη πολιτικη,οι Δυση εφαρμοζει εμπαργκο απεναντι της.Το μονο που θελει η Δυση απο την Ρωσια,ειναι να μην υπαρχει ως κρατος,και να μην υπαρχουν οι ρωσοι ως λαος.Δεν αλλαζει αυτο ποτε.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τρίτη, 2 Οκτωβρίου 2018
Πολιτική κηδεία Τάσου Κατιντσάρου –«Η τελευταία διαδήλωση»

Τη Δευτέρα 1 Οκτώβρη 2018, αποχαιρετήσαμε με πολιτική κηδεία στο Νεκροταφείο Περιστερίου (Ανθούπολη), τον αγωνιστή της κομμουνιστικής αριστεράς Τάσο Κατιντσάρο.
Τον Τάσο του Μαχητή, τον Τάσο το μαχητή. Έναν αγωνιστή του αντιδικτατορικού κινήματος, του Πολυτεχνείου και των κοινωνικών και πολιτικών αγώνων της μεταπολίτευσης, που αφιέρωσε τη ζωή του στα ευγενή ιδανικά της κομμουνιστικής απελευθέρωσης και έμεινε όρθιος μέχρι το τέλος. Όρθιος αλλά όχι μόνος «μέσ’ στη φοβερή ερημία του πλήθους», καθώς ήταν πάντοτε απλός, πάντα προσιτός, «ένας από μας» για όλους του συναγωνιστές του.
Όπως ήταν φυσικό, πλημμύρισε το Νεκροταφείο του Περιστερίου.
Από όλες τις γενιές, από συντρόφους παλαιότερους και νέους.
Από όσους συμπορεύτηκαν μαζί του πολλές δεκαετίες πίσω, σε δύσκολους και άγριους καιρούς, κι ας χώρισαν αργότερα οι δρόμοι.
Από όσους συνέχισε να συναντάει στους δρόμους του αγώνα. Γιατί ο Τάσος, ήταν πάντα εκεί…
Από νέους κομμουνιστές και ανθρώπους που τον εκτιμούσαν και τον αγαπούσαν.
Ήταν εκεί οι δικοί του άνθρωποι, η οικογένειά του και η συντρόφισσά του Ιωάννα.
Ήταν εκεί, σύντροφοί του από την Κ.Ο. Μαχητής, την Κίνηση για μια Επαναστατική Αριστερά, την ΕΑΣ, το ΝΑΡ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο, την Αριστερή Κίνηση Περιστερίου, τη Μετάβαση, την Αναμέτρηση, το ΚΚΕ(μ-λ), το Μ-Λ ΚΚΕ, το ΕΚΚΕ, την ΟΚΔΕ, τη ΛΑΕ, την Κομμουνιστική Ανανέωση και πάρα πολλοί άλλοι.
Συγκινημένοι πολλοί από τους ομιλητές, συγκίνησαν με τη σειρά τους όλους τους συμμετέχοντες, καθώς ξεδίπλωναν τις αρετές και τους αγώνες του Τάσου.

Μίλησαν κατά σειρά:
-Ο Μπάμπης Ματσκαλίδης, σύντροφος του Τάσου από την Κ.Ο. Μαχητής και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
-Ο Κώστας Μάρκου, από το Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο.
-Ο Δημήτρης Στρατούλης, εκ μέρους της ΛΑΕ.
-Ο Σωφρόνης Παπαδόπουλος, εκ μέρους της ΟΚΔΕ.
-Ο Αντώνης Δραγανίγος, εκ μέρους του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση.
-Ο Γιάννης Φελέκης, από την ΟΚΔΕ Σπάρτακος.
-Ο Ζάχος Χριστοδουλόπουλος, με τους πολλούς δεσμούς με τον Τάσο, από την Αναμέτρηση.
-Ο Πάνος Παπανικολάου, από την Αριστερή Κίνηση Περιστερίου.
-Ο Σπύρος Παπακωνσταντίνου, από το ΚΚΕ(μ-λ).
-Ο Παναγιώτης Σωτήρης, από την Αριστερή Ανασύνθεση.
-Ο Πάνος Γκαργκάνας, εκ μέρους του ΣΕΚ.
-Η Ελένη Βαφειάδου εκ μέρους του ΕΚΚΕ.
Στο βίντεο που ακολουθεί παρακολουθούμε στιγμιότυπα από την τελευταία «διαδήλωση» στην οποία συμμετείχε ο ανεκτίμητος σύντροφος Τάσος, όπως πάντα, «στην πρώτη γραμμή…».
Στους ώμους των (δακρυσμένων) συντρόφων του, όπως του έπρεπε.
https://www.youtube.com/watch?time_continue=87&v=qy0HX5a2qC0



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ερωτηματα...
- Τώρα που αποδεικνύεται πως ο Κωστόπουλος δεν είχε καμία σχέση με απειλή ή ληστεία κλπ...
τι ακριβώς γίνεται με τα όργανα του "νόμου" που τον χτυπούσαν πεσμένο και αιμόφυρτο; Που έβαλαν χειροπέδες σε ΑΘΩΟ ετοιμοθάνατο; Τι προβλέπει ο "κανόνας", ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΈΣΕΙ ΚΑΙ Σ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΑΡΈΣΕΙ;;;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



“Μηδέν δάνειο(για σπουδές κοπελιά); Βγες ραντεβού με έναν Sugar Daddy(πορνόγερο δηλαδή που θα σε πληρώσει για σεξ)!”
Να και η πολιτισμένη Σουηδία. Επίσημα, νόμιμα και τρυφερά καπιταλιστικά εκπορνεύουν κοπέλες που θέλουν να σπουδάσουν και δεν έχουν την οικονομική άνεση. Γιατί ναι μεν η τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι δωρεάν για τους Σουηδούς πολίτες και για τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το κόστος ζωής όμως των φοιτητών και το αναγκαίο εκπαιδευτικό υλικό χρηματοδοτείται μέσω δανείων ! Όμως για να λάβεις φοιτητικό δάνειο στο…ανεπτυγμένο Σουηδικό μοντέλο εκπαίδευσης, κάθε εξάμηνο πρέπει να περάσεις το 75% των μαθημάτων. Αν δεν τα έχεις καταφέρει οι τράπεζες κόβουν την πίστωση, άσχετα αν χρωστάς προηγούμενα εξάμηνα. Εκεί ακριβώς έρχεται ο Sugar Daddy και σου πετάει την γιγαντοαφίσα του. Αν πεις τώρα κακό πσόφο πορνόγεροι θα βγουν και θα σου πουν μα δεν τις υποχρεώνει κανείς, άσε που οι πιο πολλές γουστάρουν κιόλας.
Το μακρινό 1846, ο Καρλ Μαρξ, στο έργο του «Η αθλιότητα της φιλοσοφίας», έγραφε:
«Ήρθε η εποχή, που όλα, ακόμη και εκείνα που τα θεωρούσαν οι άνθρωποι σαν αναπαλλοτρίωτα (…) έγιναν αντικείμενο ανταλλαγής, αντικείμενο αισχροκέρδειας και μπορούν να πουληθούν. Είναι η εποχή, που ακόμη και εκείνα τα πράγματα που μπορούσαν να μεταδοθούν μα ποτέ να ανταλλαχτούν σαν εμπόρευμα, να δοθούν μα ποτέ να πουληθούν, να αποκτηθούν μα ποτέ να αγοραστούν – αρετή, αγάπη, γνώμη, επιστήμη, συνείδηση κλπ. – η εποχή που όλα πέρασαν στο εμπόριο. Είναι η εποχή της γενικής διαφθοράς, της παγκόσμιας αγοραπωλησίας, ή, για να μιλήσουμε με τους όρους της πολιτικής οικονομίας, η εποχή που κάθε τι, ηθικό ή φυσικό, έγινε εμπορική αξία (…)».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με πιο απλά λόγια, η ελληνική κυβέρνηση με την υπογραφή Κοτζιά στη Συμφωνία των Πρεσπών έχει αποδεχτεί την διαδικασία ενσωμάτωσης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ πριν από την κύρωση της Συμφωνίας η οποία υποτίθεται ότι θα επίλυε τη διαφορά της ονομασίας και του αλυτρωτισμού που εκπορεύεται από το Σύνταγμα του γειτονικού κράτους. Με αυτόν τον τρόπο, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απεμπόλησε το μόνο διπλωματικό όπλο πίεσης που είχε η χώρα προκειμένου να πετύχει τον στόχο που είχε θέσει: την τελική λύση των διαφορών πριν η ΠΓΔΜ γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συμμετοχή των αρχαιοφυλάκων στην απεργία στις 11 Οκτωβρίου
 Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2018, 19:13
Ανακοίνωση με τίτλο «Κλειστοί όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία. Συμμετοχή των αρχαιοφυλάκων στην Απεργία 11/10/2018 ημέρα Πέμπτη», δημοσίευσε η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ), με την οποία γνωστοποιεί ότι «μετά από ομόφωνη απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΕΥΦΑ αποφασίστηκε η ενεργή συμμετοχή και στήριξη των αρχαιοφυλάκων στην 24ωρη προειδοποιητική απεργία που προκήρυξε η Ομοσπονδία του Υπουργείου Πολιτισμού (ΠΟΕ-ΥΠ.ΠΟ.)».
«Παρά τις δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων ότι θα υπάρξουν διορθώσεις στην Υπουργική απόφαση Αριθμ.0004586 ΕΞ 2018 σύμφωνα με τον Νόμο 196 παρ.6 και 209 του ν.4389/2016, ακόμα δεν έχουμε δει καμία τέτοια πρωτοβουλία», συνεχίζει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση της ΠΕΥΦΑ, που καλεί κυβέρνηση και πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ:
«Να δώσει στην δημοσιότητα εδώ και τώρα τον πλήρη κατάλογο των παραχωρηθέντων μνημείων, να δημοσιοποιηθούν οι όροι παράδοσης στους δανειστές της πολιτιστικής μας κληρονομιάς καθώς και η σύνθεση της επιτροπής που έλαβε την σχετική απόφαση και να κατοχυρωθεί θεσμικά η άρση της παράδοσης αλλά και η δημιουργία του κατάλληλου θεσμικού πλαισίου που θα κάνει αδύνατη στο μέλλον τη δυνατότητα παραχώρησης της κυριότητας αλλά και της διαχείρισης των μνημείων μας».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θρασος! Το ΔΝΤ ομολογει ότι η κριση εξοντωσε τον πληθυσμο της Ελλαδας. Διαπιστωνει υπογοννιμοτητα με το βλεμμα στις συνταξεις και στα ορια ηλικιας.
Κινδυνος λεει το ΔΝΤ η υπογοννιμοητα να οδηγησει  σε νεα υφεση. Στη φυλακη για διαφθορα  ο πρωην επικεφαλης του ΔΝΤ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Αστικες συγκοινωνιες στη Θεσσαλονικη και στην Αττικη. Θυελλα αντιδρασεων για τις συμπραξεις των δημοσιων οργανισμων με τους ιδιωτες των ΚΤΕΛ. Τροπολογια του υπουργειου Υποδομων χθες στη Βουλη. Οι εργαζομενοι του ΟΑΣΘ αντεδρασαν και προκηυξαν για σημερα Πεμπτη 24ωρη απεργια.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο υπερταμειο και το δασος Σειχ Σου στη Θεσσαλονικη.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Χαστουκι στις ΗΠΑ από την Χαγη. Το Διεθνες Δικαστηριο καταδικασε τις ΗΠΑ για τις κυρωσεις Τραμπ εναντιον του Ιραν και διεταξε την Ουασινγκτον να εξασφαλισει ότι δεν θα εχουν επιπτωσεις στην ανθρωπιστικη βοηθεια η στην ασφαλεια της πολιτικης αεροποριας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΙΩΝΑΖΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Μαθητές και γέροντες στη λίστα θυμάτων των σιωναζιστικων κατοχικών αρχών
ΓΑΖΑ - ΡΑΜΑΛΑ.--
Μακραίνει η λίστα των θυμάτων της βαρβαρότητας των ισραηλινοναζιστικών κατοχικών αρχών σε Δυτική Οχθη και Λωρίδα της Γάζας. Στον κατάλογο των αναρίθμητων θυμάτων συμπεριελήφθησαν μέσα στο τελευταίο διήμερο ένας 78χρονος Παλαιστίνιος από την κεντρική Λωρίδα της Γάζας που πυροβολήθηκε δύο φορές από Ισραηλινοναζιστες στρατιώτες έξω από προσφυγικό καταυλισμό. Χτες το απόγευμα, σε νέες κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας, κοντά στο μεθοριακό πέρασμα Ερέζ, με το ισραηλινοναζιστικο καθεστως, ελεύθεροι σκοπευτές του ισραηλινοναζιστικού στρατού σκότωσαν ακόμη έναν 15χρονο Παλαιστίνιο μαθητή και τραυμάτισαν δεκάδες άλλους.
Νωρίτερα, χτες τα ξημερώματα, οι σιωναζιστικες κατοχικές δυνάμεις προχώρησαν σε 14 συλλήψεις στη διάρκεια εφόδων σε σπίτια Παλαιστινίων στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη. Στην παλιά πόλη της Χεβρώνας, που έχει κηρυχθεί «στρατιωτική ζώνη», σιωναζι έποικοι έκαψαν τετραώροφο κτίριο που ανήκε σε οικογένεια Παλαιστινίων, η οποία το εγκατέλειψε πριν από μήνες εξαιτίας των ασταμάτητων τραμπουκισμών από τους εποίκους.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ
Αγώνας για αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--
Αγώνα για αξιοπρεπείς μισθούς, βελτίωση των συνθηκών εργασίας και βασικά δικαιώματα, όπως αυτό του συνδικαλισμού, δίνουν και πάλι χιλιάδες υπάλληλοι σε αλυσίδες πρόχειρου φαγητού (fast food) και εταιρειών εστίασης σε μεγαλουπόλεις των ΗΠΑ. Κινητοποιήσεις, στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν από την Τρίτη υπάλληλοι φαστφουντάδικων στο Μίσιγκαν στο Ντιτρόιτ, στο Μιλγουόκι και στο Σικάγο, απαιτώντας από τα μονοπώλια στο χώρο της εστίασης να ανεβάσουν το κατώτατο ωρομίσθιο στα 15 δολάρια. Πολλοί από τους εργαζόμενους του κλάδου, παρότι δουλεύουν σκληρά, δεν μπορούν να εξασφαλίσουν αξιοπρεπή στέγη ή αναγκάζονται να ζουν από τα κουπόνια σίτισης της Πρόνοιας. Οι κινητοποιήσεις σήμερα εντείνονται και σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ, όπως το Μαϊάμι, όπου θα συμμετάσχουν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο πλευρό των υπαλλήλων σε φαστφουντάδικα και εκπαιδευτικοί.
Αύξηση ωρομισθίου από την «Amazon»
Στο μεταξύ, φάνηκε να δικαιώνεται ο αγώνας των υπαλλήλων του πανίσχυρου μονοπωλίου λιανικών πωλήσεων μέσω διαδικτύου «Amazon» για αύξηση του κατώτατου ωρομισθίου. Ο Τζεφ Μπέζοςιδιοκτήτης της «Amazon» (διαθέτει προσωπική περιουσία περίπου 1 τρισ. δολαρίων) αναγκάστηκε να αυξήσει σε 15 δολάρια το κατώτατο ωρομίσθιο, παροτρύνοντας να κάνουν το ίδιο και άλλα μονοπώλια. Προηγήθηκαν σκληροί αγώνες εργαζομένων σχεδόν σε όλα τα παραρτήματα της εταιρείας στις ΗΠΑ και στο εξωτερικό, καθώς οι συνθήκες εργασίας θύμιζαν συχνά γαλέρα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΡΩΣΙΑ
Προβληματισμοί για «αποδολαριοποίηση της οικονομίας»
ΜΟΣΧΑ.--
Το ενδεχόμενο της «αποδολαριοποίησης» της ρωσικής οικονομίας - ένα ζήτημα ιδιαίτερα σύνθετο - εξετάζουν τα Οικονομικά υπουργεία και η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας, ώστε οι συναλλαγές με τρίτες χώρες να γίνονται στα εθνικά τους νομίσματα. Παρόμοιες προτάσεις κάνει και η Κίνα και έχουν ακουστεί και από άλλες χώρες, στο όνομα της μείωσης της εξάρτησης από το αμερικανικό δολάριο. Ωστόσο, μια τέτοια διαδικασία δεν είναι καθόλου απλή και απαιτεί και άλλες προϋποθέσεις ώστε να γενικευτεί. Ο Ρώσος υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης, Μαξίμ Ορέσκιν,σε δηλώσεις του εξήγησε: «Από την πλευρά μας, από το υπουργείο Οικονομικών και την Κεντρική Τράπεζα παρουσιάσαμε ορισμένες προτάσεις. Πρόκειται για κίνητρα που καθιστούν τις συναλλαγές αυτού του είδους πιο αποτελεσματικές, πιο απλές και πιο βολικές για τις εταιρείες». Συμπλήρωσε πάντως ότι «για να είναι επωφελής από οικονομικής άποψης και αποτελεσματική, έχει σημασία να υπάρξει αμοιβαία ανάπτυξη των χρηματοπιστωτικών αγορών και να μειωθούν οι απώλειες που έχουν οι επιχειρήσεις και ο κόσμος όταν συναλλάσσονται με το εθνικό τους νόμισμα».
Επίσης, η ρωσική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι δεν προτίθεται να επιβάλει απαγορεύσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς σε δολάρια, ωστόσο μελετά τρόπους για να μειωθεί η εξάρτηση της ρωσικής οικονομίας.
Ενδιαφέρον έχει επίσης η επισήμανση του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν ότι με την πολιτική της επιβολής κυρώσεων οι ίδιες οι ΗΠΑ υπονομεύουν το νόμισμά τους. Μιλώντας στη λεγόμενη Ρωσική Βδομάδα Ενέργειας και αναφερόμενος στις ενέργειες άλλων χωρών στην προσπάθεια να αντιπαρέλθουν τις αμερικανικές κυρώσεις στο Ιράν, ο Πούτιν σημείωσε: «Μου φαίνεται ότι οι Αμερικανοί εταίροι μας κάνουν ένα τεράστιο στρατηγικό λάθος, υπονομεύουν την εμπιστοσύνη στο δολάριο ως παγκόσμιο - και στην πραγματικότητα το μοναδικό αποθεματικό - νόμισμα σήμερα, υπονομεύοντας την πίστη σ' αυτό ως παγκόσμιο εργαλείο». Και πρόσθεσε: «Είναι ένα τυπικό λάθος οποιασδήποτε αυτοκρατορίας - όταν οι άνθρωποι σκέφτονται ότι τίποτα δεν θα συμβεί, ότι όλα είναι ισχυρά και σταθερά και ότι δεν θα υπάρξουν αρνητικές συνέπειες. Οχι, θα έρθουν, αργά ή γρήγορα».
Για τη δε στάση της ΕΕ απέναντι στην συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, ο Πούτιν σχολίασε «κάλλιο αργά παρά ποτέ». Επίσης, αξιοποιώντας τον ανταγωνισμό που αναπτύσσεται ανάμεσα σε κράτη της ΕΕ με τις ΗΠΑ, προέτρεψε «να μειωθεί η εξάρτησή της από τις ΗΠΑ». Το ίδιο μοτίβο χρησιμοποιούν και οι ΗΠΑ για «απεξάρτηση από τη Ρωσία». Η πραγματικότητα βεβαίως είναι ότι στο κυνήγι των καπιταλιστών για κέρδος, που ισοπεδώνει τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα και σπρώχνει σε επεμβάσεις και πολέμους, η κάθε αστική τάξη επιχειρεί να βγει κερδισμένη χτίζοντας τις συμμαχίες της.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο "ακροδεξιός" Σαλβίνι κι οι σύντροφοι της μαρμελάδας...
Πριν πέντε χρόνια ο Matteo Salvini, σύμφωνα με την "αριστερά" και τη δεξιά "ακροδεξιός, ξενόφοβος, ομόφοβος, ρατσιστής", σήμερα αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και υπουργός των Εσωτερικών σκεφτόταν να επισκεφθεί την Αντιφασιστική Νάπολη, δεν θα μπορούσε καν να ανοίξει την πόρτα του αυτοκινήτου του και σήμερα τον γεμίζουν φιλιά στους δρόμους, τον αγκαλιάζουν κι οι εξαθλιωμένοι των πιο υποβαθμισμένων συνοικιών του κόσμου βγαίνουν στα ετοιμόρροπα για κατάρρευση μπαλκόνια της κακιάς ώρας και τον αποθεώνουν.
Σίγουρα θα υπάρχει κάποιος λόγος, κάποια αιτία κι επίσης βέβαιο πως η αντιφασιστική Νάπολη, η κόκκινη Νάπολη, δεν μεταλλάχθηκε σε πόλη του φασισμού και της ακροδεξιάς.
Σίγουρα θα υπάρχει κάποιος λόγος, κάποια αιτία κι οι μετανάστες που έχουν κατακλύσει την παραδοσιακά φιλόξενη Νάπολη είναι μεταξύ αυτών που αποθεώνουν τον "ακροδεξιό, ρατσιστή" Salvini.
Είναι άσκοπο και γελοίο ν' αναζητήσει, ή ν' αποδώσει κάποιος αυτό που συνέβη στη Νάπολη σε... μεταφερόμενους κλακαδόρους παλαμοκροτητές.
Είναι μια βολική εξήγηση αυτοϊκανοποίησης, αλλά άχρηστη για όσους δεν αγνοούν την πραγματικότητα και την επαναστατική αλήθεια.
Όσοι "έρχονται από μακριά", δηλαδή δεν εισήλθαν στη λέσχη του "αποτάσσομαι τον διαλεκτικό και ιστορικό υλισμό" κι ενστερνίστηκαν την ευρωπαϊκή "δικαιωματική μεταρρυθμιστική αριστερά", βλέπουν με διαύγεια και χωρίς "μυωπία" το κενό που δημιουργήθηκε στους εργαζόμενους και το λαό.
Στα πέντε χρόνια "αριστερής" διακυβέρνησης και μάλιστα χωρίς καν την εκλογική πλειοψηφία -με την κυβέρνηση Monti, την ίδια ακριβώς χρονική περίοδο στην Ελλάδα ο αδελφός της μασονικής στοάς Trilaterale, ο κ. Παπαδήμος  (σύμπτωση που στην Ιταλία καταγράφηκε ως το "μεγάλο κόλπο" (Monti, Papademos e La Trilaterale - Monti e Papademos, i nuovi governanti "tecnici" di Italia e Grecia)- οι φτωχοί διπλασιάστηκαν, η εγκατάλειψη της υποχρεωτικής εκπαίδευσης σημείωσε ρεκόρ και η ευημερία (welfare) πέθανε από την αναγκαία λιτότητα της Ευρώπης για το ξεπέρασμα της "κρίσης".
Αν σήμερα για την εργατική τάξη, τους άνεργους, τους φτωχούς, τους νόμιμους μετανάστες, αυτούς που η "Equitalia S.p.A." (η δημιουργία με ευρωπαϊκή εντολή υπηρεσία, αντίστοιχη της Ανεξάρτητης Αρχή Δημοσίων Εσόδων-ΑΑΔΕ) εξόντωσε και ώθησε σε χιλιάδες αυτοκτονίες για την πληρωμή φόρων, τελών κυκλοφορίας, ηλεκτρισμού, φόρων, νερού κ.λπ. (καταργείται από την "ακροδεξιά" νέα κυβέρνηση), τις ξεχασμένες ανθρώπινες ψυχές, ο Salvini αντιπροσωπεύει σωσίβιο σωτηρίας, την ευθύνη έχει η "αριστερά" και δεξιά των μενουευρωΠΕΩΝ.
Ειδικά για την αντιφασιστική Νάπολη, την καρδιά της Νότιας Ιταλίας, την πόλη που δεν απελευθέρωσαν οι "σύμμαχοι" αλλά οι γαβριάδες, τα ανήλικα Ανταρτόπουλα της πόλης του ιταλικού ΕΑΜ  (πριν λίγες μέρες είχαμε την 75η Επέτειο των 4 Ημερών της Νάπολης -4 Giornate di Napoli), η ευθύνη δεν είναι του πάνσοφου λαού, των ψηφοφόρων, αλλά εκείνης της "αριστεράς" που εξαθλίωσε το λαό.
Η κόκκινη Νάπολη, με τον Αντάρτη κομμουνιστή Maurizio Valenzi, της Ιταλικής Εθνικής Αντίστασης που φυλακίστηκε και καταδικάστηκε σε ισόβια από το φασιστικό καθεστώς του Mussolini, τον πρώτο αριστερό Δήμαρχος της Νάπολης μετά από τη συνεργασία κομμουνιστών και σοσιαλιστών.  Στάθηκε στο πλευρό των ελληνικών αντιδικτατορικών οργανώσεων εναντίον της χούντας των συνταγματαρχών, αλλά και όλων των εθνικοαπελευθερωτικών κινημάτων.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λαθρομετανάστες έκαναν μπλόκο στην Εθνικό οδό...
04/10/2018 - 04:46 π.μ
Αποκλείστηκε η Καβύλη – Στρατιωτικοί δεν μπορούσαν να πάνε σε στρατόπεδο.
Απίστευτες εικόνες νωρίς χθες το πρωί στον κόμβο της Καβύλης στην Ορεστιάδα. 150 άτομα, τα οποία είχαν περάσει παράνομα τα σύνορα απέκλεισαν την εθνική οδό, δημιουργώντας φράχτη με τα σώματά τους. Λαθρομετανάστες, έκλεισαν το δρόμο, μη επιτρέποντας σε κανέναν να περάσει το δρόμο.
Ο αποκλεισμός ξεκίνησε περίπου από τις 6:00 το πρωί και έγινε ιδιαίτερα αισθητός όταν στρατιωτικοί κατευθύνονταν προς το στρατόπεδο της Καβύλης, στο οποί δεν μπορούσαν να πλησιάσουν από τον κανονικό δρόμο κι έπρεπε να κάνουν επιπλέον χιλιόμετρα αναζητώντας δίοδο από άλλο κόμβο.
Το απίστευτο περιστατικό, μπορεί να συμβαίνει για πρώτη φορά σε τέτοια έκταση στον Έβρο, έχει όμως συμβεί και σε άλλες περιοχές της χώρας.
Τις τελευταίες εβδομάδες από την Ελληνική Αστυνομία, γίνεται μεγάλη προσπάθεια αποτροπής ατόμων από την Τουρκία. Η σημερινή μαζική είσοδος και κίνηση αποκλεισμού του δρόμου, δημιουργεί τουλάχιστον εντύπωση.
Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, με τους λαθρομετανάστες να απομακρύνονται τουλάχιστον δύο ώρες μετά.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΟΚ! Ταμίας της Ένωσης Εργοληπτών ήταν ο (Κλ. Κωνσταντινούδης) σάτυρος καθηγητής των Σερρών...
04/10/2018  - 01:46 π.μ.
O κατηγορούμενος καθηγητης, (Κλεανθης Κωνσταντινούδης) που ζηταγε διχιλιαρα και να κοιμαται με φοιτητριες, ειναι ο ταμίας της Ένωσης Εργοληπτών – Κατασκευαστών Δημοσίων – Ιδιωτικών Έργων – Εργολάβων Οικοδομών – Διαχειριστών – Εκμεταλλευτών Ακινήτων Ελλάδος. (ΕΔΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) Ο απο αριστερα πρωτος.
Δεν ξερουμε αν οι κατηγορίες αληθεύουν, αλλα αν ημουν φοιτητρια, δεν κοιμομουν με αυτον, ούτε με σφαιρες...Πρόεδρος της Ενωσης ειναι ο Ιωαννης Μανδρίνος, που αν δεν αποτελεί συνωνυμία είναι και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων νομού Θεσσαλονίκης (ΟΕΕΘ). Μεγαλες πλατες, λοιπον...ΑΝ βεβαια ειναι αληθινες οι καταγγελιες...
Διατηρει λογιστικό γραφειο, και προφανως εχει ακρες σε εφορίες... Οπως αναφερει καποιο σαιτ, ειχε ΕΚΔΙΩΧΘΕΙ αρον αρον απο το ΤΕΙ Θεσσαλονικης, για τις ιδιες καταγγελίες, και βολευτηκε στο ΤΕΙ Σερρων.