Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

Τεταρτη 14 Νοεμβριου 2018




Augustine Zenakos
Βλέπουμε από χθες το βράδυ τα «ρεπορτάζ» για την «επίθεση κουκουλοφόρων» σε αστυνομικούς μπροστά στο Ειρηνοδικείο και αναρωτιόμαστε πόσες ανακρίβειες και ανενδοίαστα ψεύδη μπορούν να χωρέσουν σε λίγα λεπτά. Φυσικά, κανένας από τους συναδέλφους που τα μετέδωσαν δεν ήταν εκεί. Οι μόνοι δύο δημοσιογράφοι παρόντες στο περιστατικό ήμασταν η Mariniki Alevizopoulou κι εγώ. Ας δούμε λοιπόν τι (δεν) συνέβη:
Πρώτον, δεν υπήρξαν «κουκουλοφόροι». Κανένας δεν φόραγε κουκούλα και κανένας δεν είχε καλυμμένο το πρόσωπο. Πού είδε κουκούλες η Σία Κοσιώνη και ο νεαρός συνάδελφος ρεπόρτερ δεν το ξέρουμε – ιδιαίτερα, καθώς είπαμε, αφού δεν ήταν εκεί.
Δεύτερον, δεν υπήρχαν «καδρόνια». Οι συνάδελφοι μπορούν να φαντάζονται ό,τι θέλουν στα εξ αποστάσεως ρεπορτάζ τους, όμως οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος δυσκολεύεται να αντιληφθεί πώς στην ευχή μπαίνουν μερικές δεκάδες άτομα με «καδρόνια» στα δικαστήρια.
Τρίτον, δεν πρόκειται απλώς για «αντιεξουσιαστές» που είναι κατηγορούμενοι για μια «επεισοδιακή μοτοπορεία», όπως ανέφεραν οι καλοί συνάδελφοι. Πρόκειται για τους διαδηλωτές που έχουν καταγγείλει ότι η αντιφασιστική μοτοπορεία τους στον Άγιο Παντελεήμονα—στις 30 Σεπτεμβρίου 2012, μια διαμαρτυρία για τις συνεχείς επιθέσεις της Χρυσής Αυγής στην περιοχή—διεμβολίστηκε απρόκλητα από αστυνομικούς της ομάδας ΔΕΛΤΑ. Έχουν καταγγείλει ακόμη τον βασανισμό τους από τους αστυνομικούς επί μια ολόκληρη νύχτα, στον διάδρομο της κρατικής ασφάλειας, μέσα στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Με δεδομένη την ιστορία της ΕΛ.ΑΣ. στο ζήτημα των βασανιστηρίων (την οποία τεκμηριώνουμε διεξοδικά εδώ: https://www.opendemocracy.net/can-europe-make-it/augustine-zenakos-mariniki-alevizopoulou/killing-of-zak-astonishing-violence-and-?fbclid=IwAR0IdWbEIViM9L3bNClNxKAZCkaaJqR_tvf6e8agU8MYjI3XlvPltbanMqE ), προκύπτουν πολύ σοβαρές ενδείξεις ότι οι διαδηλωτές λένε την αλήθεια.
Τέταρτον, οι παρόντες αστυνομικοί δεν είναι απλώς «μάρτυρες» για την «επεισοδιακή μοτοπορεία». Είναι οι αστυνομικοί που οι διαδηλωτές αναγνωρίζουν ως τους βασανιστές τους.
Πέμπτον, ο «πολίτης» που ήταν μαζί με τους αστυνομικούς δεν είναι απλώς ένας «πολίτης» αλλά ένας χρυσαυγίτης, στην αρχική κατάθεση του οποίου στηρίχτηκε μεγάλο μέρος των κατηγοριών που φορτώνονται οι διαδηλωτές. Υπάρχει κι άλλος χρυσαυγίτης, καταδικασμένος μάλιστα για εμπρησμό, μάρτυρας κατηγορίας, ο οποίος ωστόσο για κάποιο λόγο δεν εμφανίζεται στο δικαστήριο και χτες τιμωρήθηκε για απείθεια.
Έκτον, οι αστυνομικοί δικάζονται στην παράλληλη δίκη—δικάσιμος την ερχόμενη εβδομάδα—για βασανιστήρια. Ωστόσο, έχουν επί της ουσίας ήδη απαλλαγεί, από τη στιγμή που αφενός η ΕΔΕ τους έχει βγάλει λάδι, αφετέρου οι κατηγορίες που τους αποδόθηκαν είναι πλημμεληματικές. Πρόκειται δηλαδή για το ίδιο μοτίβο ατιμωρησίας, για το οποίο η Ελλάδα έχει ήδη καταδικαστεί πλειστάκις στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και για το οποίο είναι αυτή τη στιγμή σε «αυξημένη επιτήρηση» από το Συμβούλιο της Ευρώπης.
Έβδομον, αυτοί λοιπόν που ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο χθες στα δικαστήρια ήταν διαδηλωτές που καταγγέλλουν ότι βασανίστηκαν και αστυνομικοί που κατηγορούνται ότι τους βασάνισαν. Διαδηλωτές που βλέπουν αυτούς που αναγνωρίζουν ως τους βασανιστές τους να κορδώνονται στο δικαστήριο—όπως συμβαίνει πάντα με την ΕΛ.ΑΣ—βέβαιοι για την ασυλία τους. Τα γελάκια και τις πλακίτσες των αστυνομικών στο ακροατήριο μπορεί να τα αντιληφθεί ο καθένας—αρκεί βεβαίως να είναι εκεί. Σε τελική ανάλυση, αν ήταν εκεί, θα αντιλαμβανόταν επίσης ότι δεν επρόκειτο παρά για μια αψιμαχία, όχι τελείως αναπάντεχη, αν έχει κανείς υπόψη του τα πραγματικά δεδομένα.
Όγδοον, ουδείς εμπόδισε τους αστυνομικούς να «κάνουν μήνυση». Ήταν στα δικαστήρια. Ούτε στην πρόεδρο του δικαστηρίου πήγαν ούτε στον εισαγγελέα υπηρεσίας. Αλλά βέβαια, δεν έχουν κάνει και καμία άλλη μήνυση—ούτε λόγου χάρη για ψευδή καταμήνυση εναντίον των διαδηλωτών ούτε για δυσφήμιση. Αλλά πού να τα ξέρουν αυτά οι ρεπόρτερ που δεν ήταν εκεί;
Ένατον, είναι φανερό τι είδους κλίμα φτιάχνεται ενόψει της δίκης των αστυνομικών για βασανιστήρια. Παρακολουθούσαμε τους αστυνομικούς για ώρα να συζητούν πώς θα το παίξουν. «Βάζω στολή και πάω 401» είπε κάποιος. Τελικά, είδαμε το ασθενοφόρο στα πάντα πρόθυμα ΜΜΕ μας.
Δέκατον, «την επόμενη φορά με κράνη και γάντια» ακούσαμε έναν από τους αστυνομικούς να φωνάζει. «Αφού αυτή την αστυνομία θέλετε, αυτήν θα έχετε».
Μα αυτή την αστυνομία έχουμε, αγαπητέ. Δεν μπερδεύεται κανένας—εκτός αν πιστεύει τα ρεπορτάζ που βλέπει στα ελληνικά ΜΜΕ.

Σχολιο.- Η Σία Κοσιώνη είναι πολύ άσχημος άνθρωπος (εσωτερικά) ,γι αυτό ταίριαξε με το Μητσοτακεικο.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι» μαζί με αλληλέγγυους φίλους της Παλαιστίνης προχώρησε σήμερα, Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018 σε ακτιβιστική δράση αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς τον παλαιστινιακό λαό, καλώντας σε ολικό μποϊκοτάζ των προϊόντων της εταιρείας L’oreal.
Το Σιωνιστικό κράτος στηρίζει κατά πολύ την δύναμη του από την οικονομική ενίσχυση που λαμβάνει από αυτές τις πολυεθνικές εταιρείες και σκοπός μας είναι να τους δώσουμε ένα μήνυμα, μέσα από το οποίο θα τους κάνουμε να καταλάβουν πως πρέπει να σταματήσουν κάθε οικονομική ενίσχυση προς το Ισραήλ γιατί αλλιώς θα έχουν τις συνέπειες που τους αναλογούν.
Αυτή η δράση έρχεται ως απάντηση στην κλιμακούμενη επίθεση του σιωνιστικού κράτους κατοχής απέναντι στον παλαιστινιακό λαό στην Γάζα και γίνεται προς τιμήν των δύο συντρόφων του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης(PFLP) της Ταξιαρχίας Αμπού Αλί Μουσταφά, Μοχάμεντ Αλ-Ταταρι και Μοχάμεντ Όντεχ οι οποίοι μαρτύρησαν από τους τελευταίους Σιωνιστικούς βομβαρδισμούς στην Λωρίδα της Γάζας.
Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε την σημαντικότητα του μποϊκοτάζ όλων των εταιρειών που στηρίζουν και ενισχύουν το Ισραήλ και κατ’ επέκταση τα εγκλήματα που διεξάγει αυτό απέναντι στους Παλαιστίνιους. Αν δεν θέλουμε να βλέπουμε άλλο δολοφονημένα παιδιά στην Παλαιστίνη ή ακραίες εικόνες από την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, θα πρέπει να στηρίξουμε μαζικά το μποϊκοτάζ.
Μία τέτοια εταιρεία είναι και ο όμιλος L’Oréal που ενισχύει με διάφορους τρόπους το κράτος του Ισραήλ και μας οδήγησε να κάνουμε την παρέμβασή μας έξω από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, τα οποία βρίσκονται στην Νέα Ιωνία στην Αθήνα.
http://www.kanafani.gr/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-loreal-%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CF%89-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B1%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B5/?fbclid=IwAR3ZMmkIA-FfIlJEJat8NIVj4FOvcO29x5LSzPHHSHkZNZdSa9kVSC6SkqI
Συνεργασία με τη Nestlé:
Η Nestlé έχει πάνω από 40 χρόνια σχέσης με τη L’Oréal και σήμερα έχει στην κατοχή της το 23,29% της L’Oréal.
Ως Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης «Γασσάν Καναφάνι»:
-Καλούμε τον ελληνικό λαό να στηρίξει με την σειρά του το μποϊκοτάζ στην L’oreal όπως και σε κάθε άλλη εταιρεία που ενισχύει το κράτος κατοχής της Παλαιστίνης.
-Καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που έχει κάνει την χώρα μας προτεκτοράτο του Ισραήλ και εξυπηρετεί στο απόλυτο τα σιωνιστικά σχέδια
Δόξα στους Μάρτυρες της Παλαιστινιακής Αντίστασης!
Νίκη στα όπλα της Αντίστασης!
Λευτεριά στην Παλαιστίνη!
Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη
«Γασσάν Καναφάνι»
http://www.kanafani.gr/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-loreal-%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CF%89-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B1%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B5/?fbclid=IwAR3ZMmkIA-FfIlJEJat8NIVj4FOvcO29x5LSzPHHSHkZNZdSa9kVSC6SkqI



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ΕΠΑΜ για τη Συμφωνία Κράτους – Εκκλησίας
12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018
Ανακοίνωση για τη Συμφωνία Κράτους – Εκκλησίας
Τις τελευταίες ημέρες, ο ελληνικός λαός παρακολουθεί εμβρόντητος τη σύναψη συμφωνίας Κράτους- Εκκλησίας, όπου οι φερόμενοι ως εκπρόσωποι, ο ένας φερόμενος ως πρωθυπουργός και ο δεύτερος ως εκπρόσωπος της Εκκλησίας του Χριστού, «βγάζουν στο σφυρί» περιουσία που δεν τους ανήκει, ενώ αποφασίζουν για τους  χαμηλόμισθους κληρικούς σαν να είναι υποτακτικοί τους. Οι συμφωνίες Αρχιεπισκόπου και Πρωθυπουργού συνάπτονται χωρίς να ερωτηθεί ούτε ο Λαός, αλλά ούτε βεβαίως και ο Κλήρος.
Στην ουσία της, η συμφωνία αυτή κρύβει την εκχώρηση της περιουσίας της Εκκλησίας, και ιδιαίτερα των ακινήτων που έχει στην κατοχή της, τα οποία χαρακτηρίζονται ως «φιλέτα», αυτά δηλαδή που βρίσκονται στην παραλιακή ζώνη. Η περιουσία αυτή εκχωρείται στο ΤΑΪΠΕΔ, για να πληρωθεί στους τοκογλύφους της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. ένα παράνομο για τον λαό χρέος.
Με αυτήν τη συμφωνία, προσπαθούν να καταργήσουν όλα τα δικαιώματα των Ιερέων, καθώς οι Αρχιερείς, με το νέο εργασιακό πλαίσιο, θα μπορούν να καπελώνουν και να ελέγχουν χωρίς όριο τον Κλήρο. Το βασικότερο, όμως, είναι ότι παύει οριστικά ο ρόλος του Ιερέα ως στοιχείο ενότητας στην ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα στην επαρχία.
Με αυτήν τη συμφωνία, οι δανειστές και οι υποτακτικοί τους δοκιμάζουν πάνω στους ιερείς τη νέα τους «φόρμουλα»: τον τρόπο με τον οποίο θα ιδιωτικοποιηθούν και άλλα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, όπως νοσοκομεία, πανεπιστήμια κλπ.
Το ΕΠΑΜ καταγγέλλει τη σύναψη αυτής της επαίσχυντης συμφωνίας και επαναλαμβάνει το κάλεσμα που απηύθυνε προς την Εκκλησία στις 22 Οκτωβρίου 2017, με το ψήφισμα του 6ουΣυνεδρίου, όπου:
«Καλεί την ηγεσία της Ορθόδοξης Εκκλησίας να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Να αξιοποιήσει την εκκλησιαστική περιουσία ως θεματοφύλακάς της και όχι ως επιχειρηματίας ή για ιδιοτελείς σκοπούς. Όχι για να πληρωθεί το ανυπόστατο και παράνομο για τον λαό χρέος προς τους τοκογλύφους της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ., αλλά για να βοηθηθεί και να ανακουφισθεί ο υπό κατοχήν ευρισκόμενος ελληνικός λαός.
Καλεί τον Ορθόδοξο κλήρο να αναλογισθεί το παράδειγμα του Παπαφλέσσα, του Αθανασίου Διάκου, του παπά Ανυπόμονου και πλήθους άλλων, να καθορίσει τη στάση του και να παίξει τον ιστορικό του ρόλο σήμερα, με τη συμμετοχή του στους αγώνες του ελληνικού λαού, για την απελευθέρωση της πατρίδας από το νέο ευρωπαϊκό Ράιχ.
Καλεί τους απλούς πιστούς να αναλογιστούν τον Σωτήριο Λόγο και την ίδια θυσία του Χριστού και να ενταχθούν στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα της πατρίδας ενάντια στη νέα κατοχή, ακριβώς όπως έπραξαν και οι πρόγονοί μας, τότε που σύσσωμος ο ελληνικός λαός αγωνιζόταν υπέρ Πίστεως και Πατρίδος.
Το Ε.ΠΑ.Μ. θέλει να υπενθυμίσει προς όλους (λαό και κλήρο) ότι η Ορθοδοξία υπήρξε και παραμένει επικρατούσα θρησκεία, μόνο στον βαθμό που συνδέεται οργανικά με τους αγώνες του λαού για την Ελευθερία και την Εθνική Ανεξαρτησία».
Αθήνα 12 Νοεμβρίου 2018
Επιτροπή Εκκλησιαστικών Θεμάτων του ΕΠΑΜ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μακρόν αναθεωρεί την Ιστορία και ξεπλένει τον φασισμό και τον δωσιλογισμό!
Σήμερα Κυριακη, ακριβώς 100 χρόνια από τη λήξη του Πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου, ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν θα βραβεύσει, μετά θάνατον, τον στρατάρχη Ανρί Φιλίπ Πετέν, τον άνθρωπο που δέχθηκε να συνεργαστεί με τον Χίτλερ (ως υποτελής του φυσικά) και να ηγηθεί της λεγόμενης «Γαλλικής Πολιτείας», ενός ναζιστικού εκτρωματικού καθεστώτος, γνωστού και ως «κυβέρνηση του Βισύ». Θυμίζουμε ότι κατ´ εικόνα και καθ´ ομοίωση της Γαλλικής Πολιτείας ήταν και η «Ελληνική Πολιτεία» των Τσολάκογλου, Λογοθετόπουλου και Ράλλη, η κατάπτυστη δωσιλογική κυβέρνηση - συνεργός του Γ´ Ράιχ στα φρικτά του εγκλήματα εναντίον του Λαού μας.
Η γαλλική, η ελληνική και συνολικά η ευρωπαϊκή λαϊκή αντίσταση μαζί με τον αγώνα των Συμμάχων αποτίναξαν τον φασιστικό ζυγό και ελευθέρωσαν την Ευρώπη από τον Άξονα. Σήμερα όμως ο Μακρόν αποδεικνύεται ότι είναι επιλήσμων και θλιβερός αναθεωρητής της Ιστορίας, προσβάλλοντας βάναυσα τους αγώνες του Γαλλικού Έθνους και Λαού εναντίον του φασισμού. Αποδεικνύεται επίσης πιστός φίλος της Άγκελα Μέρκελ και των ελίτ και συνεργός τους στην οικοδόμηση της Γερμανικής Ευρώπης, ττου σιδερένιου κλουβιού της λιτότητας, της ωμής καταπάτησης των κοινωνικών και των ατομικών δικαιωμάτων και του αυταρχισμού!
Υπακούοντας, αφενός, πειθήνια το δόγμα της λιτότητας που εκπορεύεται από το Βερολίνο και, αφετέρου, ξεπλένοντας τους δωσίλογους και τους φασίστες του παρελθόντος ο Μακρόν και οι συνοδοιπόροι του Ευρωπαίοι «ηγέτες»
προλειαίνουν το έδαφος για άνοδο στην εξουσία στους φασίστες του παρόντος και του μέλλοντος! Κι αυτό θα τους στιγματίζει αιωνίως, έστω κι αν χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τον κίνδυνο για τη δημοκρατία που σηματοδοτεί η Λεπέν, ο Ορμπαν, ο Κούρτς και οι λοιπές δυνάμεις του σκότους...
Το τέλος του/τους θα είναι άσχημο, δεν μπορώ να φανταστώ πόσο!
Καλημέρα, κι αυτή η Κυριακή είναι ηλιόλουστη, επωφεληθείτε!
Σχολιο.- Ντεφετιστες , νεοφιλελεδες, κοσμοπολιτες, δοσιλογοι , ολοι μαζι στην ιδια παρεα που εκτρεφει τον φασισμο και τους συνεργατες του. Και επικεφαλης ποιος αλλος: Ο αγαπημενος των τραπεζων "δημοκρατης" Μακρον. Αυτοι ειναι που κανουν κουμαντο στο ναζιστικο μορφωμα της ΕΕ...Δεν πεσαμε απο τα συνεφα....



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν θεωρώ καθόλου τυχαίο το γεγονός πως μετά την σημερινή δράση του Μετώπου Καναφάνι στην L'Oréal, ξαφνικά όλα τα φερέφωνα του Ισραήλ βρίσκονται στα κάγκελα.
Αυτό που κρατάω αυτή την φορά, είναι αυτό το σχόλιο, το οποίο το έχει κάνει ένας γνωστός Σιωνιστής, υποψήφιος το 2014 στις δημοτικές εκλογές με το ΣΥΡΙΖΑ στην Γλυφάδα.
Αυτό το σχόλιο το κρατάω για να μάθουμε τελικά το ποιοι είναι πραγματικά οι Αντισημίτες.

Emmanuil Tsibidis
Επισης χεστηκαμε για τους Εβραιους.
Εμεις παιδια της Σιων ειμαστε



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ζωή Κωνσταντοπούλου: Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένια Δημητρίου είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία από την κυβέρνηση και καλύπτει σκάνδαλα της σημερινής κυβέρνησης.!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Κάηκαν 100 άνθρωποι χωρίς λόγο. Δεν υπήρχε τίποτα εκείνες τις ώρες, ήταν όλοι απόντες", δήλωσε ο Δημήτρης Φιλιππής, μετά από 78ήμερη νοσηλεία ως συνέπεια της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι.
Πού 'ναι οι ανάλγητοι παλιάνθρωποι, να μιλήσουν και στον άνθρωπο αυτόν για "εμπάθεια" και "χολή"; Και κουνώντας του το δάχτυλο, να του πουν πως το να καιγόμαστε είναι θέλημα της μοίρας μας και ουδέποτε υπάρχουν πολιτικές ευθύνες!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δύο Έλληνες πρώην υπουργοί, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Κώστας Ήσυχος, και ένας ακόμη Έλληνας πολίτης, ο Ανδρέας Ζαφείρης, στη λίστα προγραφών του ουκρανικού νεοφασιστικού καθεστώτος.
Η σιωπή της ελληνικής κυβέρνησης υποδηλώνει συναίνεση. Με νύχια και με δόντια υπέρ των Ουκρανών νεοφασιστών ο Φιρφιρίκος τζιφρας, που δεν τραβάει και πολλά ζόρια να εκφωνεί και λόγους για τον φασισμό του... Μεσοπολέμου! Λίγο αφότου έχει χαριεντιστεί με τον νεοφασίστα Ποροσένκο!
Σχολιο.- Επίσης υπέγραψε συμφωνία εκπαίδευσης πιλότων του Ισραήλ. Τού Ισραήλ που οι πιλότοι του βομβαρδίζουν την Γάζα σκοτώνοντας γυναικόπαιδα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αποσύρονται οι Κουβανοί γιατροί από τη Βραζιλία
 Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018, 19:34
Η κουβανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αποσύρει τους γιατρούς της από τη Βραζιλία έπειτα από τις επικρίσεις που διατύπωσε ο εκλεγμένος πρόεδρος Ζαϊχ Μπολσονάρου, ο οποίος απείλησε στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του ότι θα αναστείλει ή θα τροποποιήσει το πρόγραμμα αυτό.
«Το υπουργείο Υγείας της Κούβας έλαβε την απόφαση να μην συνεχίσει να συμμετέχει στο πρόγραμμα Mas Médicos [«Περισσότεροι γιατροί»] και ενημέρωσε τον Παναμερικανικό Οργανισμό Υγείας (ΟΜΣ) και τους Βραζιλιάνους πολιτικούς αξιωματούχους που ίδρυσαν και υπερασπίστηκαν την πρωτοβουλία αυτή», σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.
Σύμφωνα με το υπουργείο, μέσα σε πέντε χρόνια, σχεδόν 20.000 Κουβανοί γιατροί παρείχαν ιατρική φροντίδα σε περισσότερα από 113 εκατομμύρια ασθενείς στη Βραζιλία. Σύμφωνα με τον βραζιλιάνικο Τύπο, περισσότεροι από 11.000 γιατροί βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη χώρα.
Πολλές φορές κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του, ο υποψήφιος της δεξιάς Ζαΐχ Μπολσονάρου είχε απειλήσει να αναστείλει το πρόγραμμα αυτό που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον OPS και την Κούβα, και διακήρυξε πως η κυβέρνησή του θα απασχολήσει ατομικά τους γιατρούς που επιθυμούν να παραμείνουν στη Βραζιλία.
Σήμερα εξήγησε στο Twitter: «Εξαρτήσαμε τη συνέχιση του προγράμματος 'Περισσότεροι γιατροί' από την επιτυχία σε τεστ ικανοτήτων, από την πλήρη καταβολή του μισθού στους Κουβανούς γιατρούς, ένα μεγάλο μέρος του οποίου καταβάλλεται σήμερα στη δικτατορία και από τη δυνατότητα που θα έχουν οι γιατροί να μπορούν να φέρουν τις οικογένειές τους».
«Δυστυχώς η Κούβα αρνήθηκε», πρόσθεσε.
«Οι αλλαγές που ανακοινώθηκαν επιβάλλουν απαράδεκτες προϋποθέσεις και δεν σέβονται τις εγγυήσεις που είχαν δοθεί από την αρχή του προγράμματος», κατήγγειλε η κουβανική κυβέρνηση, προσθέτοντας: «Είναι απαράδεκτο να αμφισβητεί κανείς την αξιοπρέπεια, τον επαγγελματισμό και την παρουσία των γιατρών μας».
Η αποστολή από την Κούβα γιατρών στο εξωτερικό είναι παράδοση χρόνων και αποτελεί μια σημαντική πηγή εσόδων για τη χώρα (εκτιμώνται γύρω στα 11 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως), μαζί με τον τουρισμό και τις αποστολές χρημάτων από Κουβανούς που έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό και τις οικογένειές τους.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η συγκλονιστική μαρτυρία εγκαυματία στο Μάτι που ξύπνησε από το κώμα
 Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018, 10:13
Την απόλυτη φρίκη κατά τη διάρκεια των φονικών πυρκαγιών στο Μάτι βίωσε ο κ. Δημήτρης Φιλιππής, ο οποίος επί 78 ημέρες βρισκόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, παλεύοντας για τη ζωή του.
Ο κ. Φιλιππής μίλησε στον ΑΝΤ1 και περιέγραψε τις τραγικές στιγμές που πέρασε στο Μάτι, το οποίο παραδόθηκε στην πύρινη λαίλαπα.
Όταν ξύπνησε από το κώμα, το πρώτο πράγμα που ρώτησε ήταν αν είναι καλά ο 5χρονος γιος του, η σύζυγός του και οι συγγενείς του. Δεν ήξερε καν τι είχε συμβεί με τη φωτιά στο Μάτι.
Όταν έμαθε πως οι δικοί του ζουν, είπε: «Τότε ησύχασα. Μόνο τότε ησύχασα, γιατί δεν ήξερα τι είχαν απογίνει ούτε το παιδί, ούτε η γυναίκα μου, ούτε οι συγγενείς. Κανένας».
«Μπήκα σε ένα στενό που ήξερα ότι καταλήγει στη θάλασσα, αλλά ο δρόμος είχε κουκουνάρια καμένα και γλίστρησα και έπεσα κάτω. Μετά βούτηξα στη θάλασσα, μετά ήρθαν κάποια στιγμή και μας πήραν οι βάρκες και μετά λεπτομέρειες δεν θυμάμαι, πρέπει να λιποθύμησα» δήλωσε για το πώς κατέληξε στην Εντατική.
«Έφτασα σε σημείο που με το ζόρι κράταγα το κεφάλι μου έξω από το νερό και έλεγα ότι, αν δεν έρθουν να μας πάρουν, θα πνιγώ. Από το κάψιμο θα πνιγόμουν. Είχα τρομερή κούραση και δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Έβλεπα που έβαζαν πανιά στα πρόσωπά τους να καλυφθούν και εγώ μόλις έβαζα το πανί, ήταν τόσο αδύνατη η αναπνοή μου, που δεν μπορούσα να αναπνεύσω, πνιγόμουν» πρόσθεσε.
Σήμερα, έπειτα από όλους αυτούς τους μήνες στο κρεβάτι του «Ευαγγελισμού» ευχαριστεί τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που του έσωσαν τη ζωή: «Αυτοί οι άνθρωποι μου έσωσαν τη ζωή, ήμουν πολύ χάλια. Όλο το προσωπικό του ''Ευαγγελισμού'' μού συμπεριφέρθηκε σαν να ήμουν παιδί τους. Τους ευχαριστώ για όλα».
«Παλεύω κάθε μέρα και δεν μπορώ να βγάλω από το μυαλό μου πως κάηκαν 100 άνθρωποι χωρίς λόγο. Δεν υπήρχε κράτος, δεν υπήρχε τίποτα. Όλοι ήταν απόντες» κατέληξε.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θεσσαλονίκη: Καταδίκη αστυνομικού των ΜΑΤ για επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος νεαρού διαδηλωτή
 Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018, 18:04
Αστυνομικός των ΜΑΤ καταδικάστηκε σε φυλάκιση έξι μηνών, με τριετή αναστολή, με την κατηγορία ότι χτύπησε νεαρό διαδηλωτή, στον οποίο προκάλεσε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για επικίνδυνη σωματική βλάβη, ενώ κατά της απόφασης άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.
Το περιστατικό συνέβη το Δεκέμβριου του 2015, όταν το 17χρονο - τότε - θύμα αποφάσισε να συμμετάσχει με παρέα φοιτητών, μεταξύ των οποίων και ο μεγαλύτερος αδελφός του, σε αντιπολεμική - αντιφασιστική πορεία, η οποία επρόκειτο να γίνει στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Καθ' οδόν για το σημείο της προσυγκέντρωσης ο αδελφός του ανήλικου φέρεται να λογομάχησε με τον αστυνομικό, που εκείνη την ώρα βρισκόταν σε υπηρεσία, ενώ αφορμή φαίνεται πως στάθηκε ένα παλιότερο επεισόδιο για το οποίο ο πρώτος είχε δικαστεί και αθωωθεί μόλις λίγες μέρες νωρίτερα.
Κατά τη φραστική αντιπαράθεση, ο αστυνομικός ζήτησε την αυτόφωρη σύλληψη του φοιτητή για εξύβριση και απειλή, κινητοποιώντας τη διμοιρία των ΜΑΤ, στην οποία συμμετείχε και ο ίδιος. Στη θέα της σύλληψης του αδελφού του, ο ανήλικος και η υπόλοιπη παρέα των φοιτητών διαμαρτυρήθηκαν κινούμενοι προς το μέρος των αστυνομικών. Τότε, όπως περιγράφεται στη δικογραφία, ο 17χρονος χτυπήθηκε από τον κατηγορούμενο αστυνομικό με συνέπεια να χρειαστεί να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο, φέροντας κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, όπως γνωμάτευσαν οι γιατροί.
Ο αστυνομικός στην απολογία του αρνήθηκε την κατηγορία, υποστηρίζοντας ότι ο νεαρός μηνυτής αυτοτραυματίστηκε. "Έπεφταν σαν ... κατσίκια πάνω στις αστυνομικές ασπίδες", περιέγραψε ο ίδιος το περιστατικό, ενώ αμφισβήτησε τις ιατρικές γνωματεύσεις για τον τραυματισμό του ανήλικου, υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο απλώς για "αμυχές". Τα ίδια κατέθεσε νωρίτερα συνάδελφός του, επικεφαλής της συγκεκριμένης διμοιρίας, που ανέφερε ότι "βρισκόμασταν σε άμυνα".
Οι παραπάνω ισχυρισμοί όμως δεν έγιναν δεκτοί από το δικαστήριο το οποίο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο, ενώ την καταδίκη του ζήτησε και η εισαγγελέας της έδρας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρότζερ Γουότερς: Ο Νετανιάχου ασκεί ρατσιστική πολιτική έναντι των Παλαιστινίων
 Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018, 06:51
Ο Ρότζερ Γουότερς, ιδρυτικό μέλος του θρυλικού μουσικού συγκροτήματος Pink Floyd, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι ασκεί ρατσιστική πολιτική έναντι των Παλαιστινίων, ότι είναι οπαδός «της υπεροχής της (εβραϊκής) φυλής, σε δηλώσεις του στο Σαντιάγο της Χιλής την Τρίτη, στο περιθώριο μιας συναυλίας.
«Ξέρουμε όλοι ότι η ζωή στα Παλαιστινιακά Εδάφη είναι αφόρητη» τόνισε ο Bρετανός καλλιτέχνης, ο οποίος συνέκρινε την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας και στη Δυτική Όχθη με το καθεστώς του Απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική.
«Δεν είμαι αντισημίτης» συμπλήρωσε ο Γουότερς, απαντώντας στο Κέντρο Σιμόν Βίζενταλ που έστειλε από την Αργεντινή επιστολή-έκκληση προς τους χορηγούς της λατινοαμερικανικής τουρνέ του μουσικού να αποσύρουν την υποστήριξή τους σε αυτή, αφού -όπως έκρινε- χρησιμοποιεί την περιοδεία ως όχημα για να διασπείρει «ένα μήνυμα μίσους και διακρίσεων».
Στο περιθώριο της περιοδείας, η οποία τιτλοφορείται Us + Them, ο άλλοτε μπασίστας και τραγουδιστής των Pink Floyd, στα 75 του χρόνια, επιδιώκει να ευαισθητοποιήσει το κοινό για την κατάσταση των Παλαιστινίων και να προωθήσει το μποϊκοτάζ σε βάρος του Ισραήλ.
Εξαιρουμένου του αραβικού κόσμου, η κοινότητα των Παλαιστινίων στη Χιλή είναι η πολυπληθέστερη στον πλανήτη, με περίπου μισό εκατομμύριο μέλη.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γάζα: Άκαρπη η έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ
 Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018, 04:16
Χωρίς συμφωνία για την εκτόνωση της κρίσης στη Λωρίδα της Γάζας, που βιώνει τα τελευταία εικοσιτετράωρα μία νέα κλιμάκωση της βίας, ολοκληρώθηκε η κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών την Τρίτη.
Το Κουβέιτ - το εμιράτο εκπροσωπεί τις αραβικές χώρες στο Σ.Α. του ΟΗΕ - και η Βολιβία ζήτησαν να διεξαχθεί αυτή η συνεδρίαση νωρίτερα την Τρίτη.
Ο Παλαιστίνιος πρέσβης στον ΟΗΕ Ριάντ Μανσούρ δήλωσε σε δημοσιογράφους μετά τη συζήτηση, που διήρκεσε περίπου 50 λεπτά, ότι στο Συμβούλιο επικράτησε «παράλυση» και ότι το σώμα «δεν ανέλαβε τις ευθύνες του» για να τερματιστεί η βία.
«Μια χώρα έκλεισε την πόρτα σε κάθε συζήτηση» ως προς αυτό, πρόσθεσε ο Μανσούρ, αναφερόμενος προφανώς στις ΗΠΑ, η φιλοϊσραηλινή στάση των οποίων έχει γίνει ακόμη πιο σθεναρή αφότου ανέλαβε την προεδρία της χώρας αυτής ο Ρεπουμπλικάνος Ντόναλντ Τραμπ.
Ελλείψει συναίνεσης των 15 κρατών-μελών του, το Σ.Α. δεν εξέδωσε ούτε καν ανακοίνωση για την κρίση στη Λωρίδα της Γάζας.
Ο πρέσβης του Κουβέιτ επεσήμανε ότι η πλειοψηφία των μελών του Συμβουλίου συμφωνεί ότι το κορυφαίο όργανο του ΟΗΕ «πρέπει να κάνει κάτι» και έριξε την ιδέα να γίνει μια επίσκεψη αντιπροσωπείας του στην περιοχή. Αλλά δεν ελήφθη ουδεμία απόφαση.
Το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς κι άλλες ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις ανακοίνωσαν νωρίτερα μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με το Ισραήλ που συνήφθη έμμεσα, με τη μεσολάβηση της Αιγύπτου, μετά τις σφοδρότερες συγκρούσεις ανάμεσα στα δύο στρατόπεδα έπειτα από τον πόλεμο του 2014, που εκτυλίχθηκε τα τελευταία δύο 24ωρα.
Δεν υπήρξε επίσημη επιβεβαίωση από πλευράς Ισραήλ, το οποίο γενικά αποφεύγει να ανακοινώνει άμεσα τη σύναψη συμφωνιών ανακωχής με τους Παλαιστινίους, που θεωρεί εχθρούς.
Στη Λωρίδα της Γάζας και στο νότιο Ισραήλ σημειώθηκε από το μεσημέρι της Δευτέρας έως την Τρίτη μια νέα, σοβαρή κλιμάκωση, που ενέτεινε τους φόβους για το ξέσπασμα του τέταρτου πολέμου από το 2008 στον αυστηρά αποκλεισμένο θύλακα που περιβάλλεται από το Ισραήλ, την Αίγυπτο και τη Μεσόγειο Θάλασσα.
Μέσα σε λιγότερες από 24 ώρες, τουλάχιστον επτά Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 26 τραυματίστηκαν από τα ισραηλινά αντίποινα στις εκατοντάδες ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας, με έναν νεκρό και δεκάδες τραυματίες στην ισραηλινή επικράτεια.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Είμαι με τον ήρωα Κ. Κατσίφα και τους Έλληνες που σέβονται τη ζωή»!
 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018.
Ο γνωστός Αλβανός δημοσιογράφος Τελνίς Σκούκι, που ζει κυνηγημένος από το καθεστώς Ράμα στο εξωτερικό, έκανε μια συνταρακτική ανάρτηση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αφορμή το χαμό του 35χρονου Βορειοηπειρώτη Κων/νου Κατσίφα, πολύ ανθρώπινη, πολύ ψύχραιμη, μακριά από τις προκλήσεις, χωρίς μιζέρια, αλλά με την ανοιχτοσύνη του οράματος της συνύπαρξης των δύο λαών.
Στην ανάρτησή του έγραψε, μεταξύ άλλων: «Είμαι με τον ήρωα Κατσίφα, γιατί οι Έλληνες σέβονται τη ζωή. Γιατί ξέρουν να αντιδρούν και να διαμαρτύρονται»!
Δεν είναι η πρώτη, ούτε θα είναι η τελευταία φορά, που ο Τελνίς Σκούκι, με την ψυχή του αγωνίζεται για το δίκαιο και τα δικαιώματα των αδικημένων. Δεν διστάζει, δεν λυγίζει και υπερασπίζεται με όλες του τις δυνάμεις την ανθρωπιά, γιατί ξέρει τι πάει να πει καταπίεση. Γεννήθηκε μέσα στη φυλακή, αφού η μητέρα του διώκονταν από το χοτζικό σύστημα. Και μεγάλωσε και ανδρώθηκε διωκόμενος και περιφρονημένος. Βλέπει σ' ενιαία ψυχική γραμμή τους ανθρώπους και δεν τους διαχωρίζει με εθνικιστικά, φυλετικά, θρησκευτικά, κοινωνικά ή άλλα κριτήρια.
Ξέρουν να σέβονται...
»Για μένα το θύμα είναι ένας ήρωας, επειδή δεν εγκατέλειψε τη γενέτειρα όπως οι υπόλοιποι. Έφτιαξε την οικογένειά του. Δεν εγκατέλειψε τους γονείς του. Αγαπούσε τη σημαία του. Σεβόταν την πατρίδα του. Αγαπούσε τον τόπο που γεννήθηκε.
»Εμείς τι αγαπάμε; Τίποτα! Εμείς (οι Αλβανοί) αποκαλούμε ήρωα τον Έντι Ράμα. Εγκαταλείπουμε την πατρίδα. Εγκαταλείπουμε την οικογένεια. Εγκαταλείπουμε τη σημαία. Χαιρόμαστε που ένας άνθρωπος χάνει τη ζωή του! Απολαμβάνουμε τον Ράμα να λέει ανέκδοτα στο ERTV.
»Γι ' αυτό είμαι με τον Έλληνα ήρωα, γιατί οι Έλληνες ξέρουν να σέβονται τη ζωή. Γιατί οι Έλληνες ξέρουν να αντιδρούν και να διαμαρτύρονται, ενώ εμείς (Αλβανοί) ξέρουμε μόνο να αντιδρούμε μέσα από το facebook».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτός είναι ο πιο θερμός πολιτικά χειμώνας στα καταψυγμένα σπίτια...
Κι ενώ μέχρι χθες μας βομβάρδιζαν με τις συνεχείς αναμεταδώσεις των ΕΕ απειλών προς την γείτονα Ιταλία, η οποία παρά τις δακτυλοδεικνύουσες προβλέψεις δεν έκανε πίσω στους στόχους του προϋπολογισμού της, σήμερα μόνο τα... εξειδικευμένα χρηματοπιστωτικά αναφέρουν το γεγονός λιτά σε δυο γραμμές άνευ σχολίων ιδιαιτέρων.
Ω του θαύματος, η γη μέχρι στιγμής γυρίζει με την ίδια φορά στον ίδιο ρυθμό και μόνον η δική τους παγωμάρα μας κάνει να ξανασκεφθούμε το συλλογιστικό βδομάδων τώρα που κυκλοφορεί σε όλη την ΕΕ σαν άτυπο non paper μεταφρασμένο σε όλες τις γλώσσες για την κακή Ιταλία και τον σοφό Τσίπρα, που ξανα-έκανε την Ελλάδα “παράδεισο” όπου τρώμε πλέον με χρυσά κουτάλια και ο γλυκός μεσογειακός ήλιος μας χαϊδεύει νωχελικά πλάι στ’ακρογυάλι... Λες και ζούμε σε άλλη χώρα, όχι στα παγωμένα σπίτια με άδεια ψυγεία και παιδιά νηστικά στα σχολεία...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΓΝΟΕΙ την Κομισιόν! Η Ιταλία δεν αλλάζει τον προϋπολογισμό της...
14/11/2018 - 02:21 π.μ.
H ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε να προκαλέσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εμμένοντας στους στόχους της για το έλλειμμα του προϋπολογισμού και τον ρυθμό ανάπτυξης το 2019, παρά τις ενστάσεις των Βρυξελλών, σύμφωνα με αξιωματούχο του κόμματος της Λέγκα.
Ο κυβερνητικός συνασπισμός της Λέγκα και του Κινήματος των Πέντε Αστέρων αποφάσισε να επιμείνει στον στόχο για έλλειμμα 2,4% του ΑΕΠ και την πρόβλεψη για ρυθμό ανάπτυξης 1,5% με την επιστολή που θα στείλει στην Κομισιόν σήμερα που λήγει η προθεσμία που της έχει δοθεί, δήλωσε ο αξιωματούχος, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.
Ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε είχε συγκαλέσει συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για να συζητήσει την απάντηση στις απαιτήσεις της Κομισιόν για αλλαγή του προϋπολογισμού, δήλωσε άλλος κυβερνητικός αξιωματούχος.