Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

Τριτη 20 Νοεμβριου 2018



Η νομοθεσία Σόλωνα για την ομοφυλοφιλία στην Αρχαία Ελλάδα
Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018 | 04:34
Τι ακριβώς συνέβαινε στην αρχαία Ελλάδα και τι προέβλεπαν οι νόμοι για όσους προέβαιναν σε ομοφυλοφιλικές σχέσεις;
Οι νόμοι στην αρχαία Ελλάδα ήταν ξεκάθαροι.
«Αν τις Αθηναίος εταιρήση, με έξεστω αυτω των εννέα αρχόντων γενέσθαι, μηδέ ιερωσύνην ιερώσασθαι, μηδέ συνδικήσαι τω δήμω, μηδέ αρχήν αρχέτω μηδεμιάν, μήτε ενδημον, μήτε υπερόριον, μήτε κληρωτήν, μήτε χειροτονητήν, μηδέ επικυρήκειαν αποστελλέσθω, μηδέ γνώμην λεγέτω, μηδέ εις τα δημοτελή ιερά εισίτω, μηδέ εν ταις κοιναίς σταφονοφορίες σταφανούσθω, μηδέ εντός των της αγοράς περιρραντηριων πορευέσθω. Εάν δε ταύτα τις ποιή, καταγνωσθέντως αυτού εταιρείν, θανάτω ζημιούσθω».
Δηλαδή:
Αν κάποιος Αθηναίος συνάψει ομοφυλοφιλική σχέση με άλλον θα έχει τις εξής κυρώσεις:
1. Δεν του επιτρέπεται να γίνει μέλος των 9 αρχόντων
2. Δεν του επιτρέπεται να εκλεγεί ιερέας
3. Δεν του επιτρέπεται να είναι συνήγορος του λαού
4. Δεν επιτρέπεται να ασκεί εξουσία εντός ή εκτός της Αθήνας
5. Δεν επιτρέπεται να σταλεί ως κήρυκας πολέμου
6. δεν επιτρέπεται να εκθέσει γνώμη (ως άμουσος – ανισόρροπος)
7. Δεν επιτρέπεται να μπει σε (δημόσιους) Ναούς
8. Δεν επιτρέπεται να στεφανωθεί στις στεφανοφορίες
9. Δεν επιτρέπεται να μπαίνει στον ιερό χώρο της αγοράς
Όποιος λοιπόν έχει καταδικαστεί ως ομοφυλόφιλος αλλά ενεργήσει αντίθετα των διατάξεων του νόμου θα τιμωρείται με Θάνατο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Στον Στρατό μπήκα Πίπης και βγήκα Μαίρη Χρονοπούλου» λεει ο Τακης Ζαχαρατος!
Δευτέρα, 19.11.2018, 14:58
"Έκανα ψεύτικη απόπειρα αυτοκτονίας στο στρατο για να πάω στο Καρναβάλι της Πάτρας. Όχι που δεν θα πήγαινα Πάτρα και θα ήμουν σκοπιά στο Σιδηρόκαστρο"!
Ο Τάκης Ζαχαράτος θυμάται ιστορίες από τον Στρατό, στο Gala του Πρώτου Θέματος και την Κλεοπάτρα Πατλάκη:
«Στον Στρατό πήγα στα 18 μου. Περίμενε η μαμά μου ότι θα πάω εκεί και θα στρώσω. Εγώ την προηγούμενη βγήκα με φίλους, έγινα τύφλα και σε όλη τη διαδρομή από την Πάτρα μέχρι τα Γιάννενα κοιμόμουν. Μπήκα στο στρατόπεδο λες και πήγαινα εκδρομή. Υπήρχαν σκληρές στιγμές, αλλά εγώ πέρασα καταπληκτικά και γνώρισα υπέροχους ανθρώπους.
Στον Στρατό μάλιστα έκανα και ψεύτικη απόπειρα αυτοκτονίας για να πάω στο Καρναβάλι της Πάτρας. Όχι που δεν θα πήγαινα Πάτρα και θα ήμουν σκοπιά στο Σιδηρόκαστρο! Θυμάμαι πατίκωνα το μαλλί κάτω από τον μπερέ για να μη φαίνεται και στο τέλος απολύθηκα με καρέ! Μπήκα Πίπης και βγήκα Μαίρη Χρονοπούλου»!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Συγκέντρωση συμπαράστασης, στους διωκόμενους συνδικαλιστές του ΟΑΕΕ που παραπέμφθηκαν σε δίκη με τη διαδικασία του αυτοφώρου  την Τρίτη 20/11/2018 στις 12 το μεσημέρι,στο κτήριο 2  στα δικαστήρια της Ευελπίδων.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



1).  Στις 5,6,7 Δεκεμβρίου γίνονται ΕΚΛΟΓΕΣ για την ανάδειξη αιρετών μελών του Δ.Σ. στο Επικουρικό Ταμείο των ΦΑΡΜΑΚΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Τ.Ε.Α.Υ.Φ.Ε.   (ψηφίζουν οι εργαζόμενοι στην φαρμακοβιομηχανία, φαρμακαποθήκες, φαρμακεία , ιατρικοί επισκέπτες)
Η διεξαγωγή των εκλογών θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του ταμείου ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ 56 Αθήνα αλλά και με ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΗ ΨΗΦΟ για την επαρχία.
2). ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ Τ.Α.Υ.Φ.Ε. ( ψηφίζουν οι εργαζόμενοι στην φαρμακοβιομηχανία, φαρμακαποθήκες, φαρμακεία , ιατρικοί επισκέπτες)
Τις ίδιες ημέρες 5,6,7 Δεκεμβρίου  και με τον ίδια διαδικασία Η διεξαγωγή των εκλογών θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του ταμείου ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ 56 Αθήνα αλλά και με ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΗ ΨΗΦΟ για την επαρχία.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Συγκέντρωση συνταξιούχων Τρίτη 20/11 10 π.μ. Πλατεία Κλαυθμώνος



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε δίκη παραπέμπονται σήμερα, Τρίτη 20 Νοεμβρίου, οι συνδικαλιστές Ελένη Μανουρά και Χρήστος Βαγενάς, που συνελήφθησαν χθες κατά την κατάληψη των γραφείων του ΕΦΚΑ-ΟΑΕΕ στο Νέο Ηράκλειο.
Η σύλληψη των δύο συνδικαλιστών, μελών της Αριστερής Κίνησης Εργαζομένων του ΟΑΕΕ και του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων του ΟΑΕΕ, που είχαν περάσει χθες το απόγευμα από ανακριτή και σήμερα δικάζονται, έγινε γιατί αγωνίζονται ενάντια στην υποστελέχωση και την απαξίωση των υπηρεσιών του Ταμείου.
Πρόκειται για μια ακόμη εκδήλωση του κατήφορου της κυβέρνησης Τσίπρα στον ολισθηρό δρόμο της καταστολής των κοινωνικών αντιστάσεων, που δεν μπορεί να απαντηθεί παρά με την ένταση και περαιτέρω ανάπτυξή τους.
Σε συμπαράσταση προς τους δύο διωκόμενους συνδικαλιστές πραγματοποιείται την ώρα της δίκης, στις 12 το μεσημέρι, συγκέντρωση στο κτίριο 2 των δικαστηρίων της οδού Ευελπίδων.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ) έχει προκηρύξει για σήμερα στάση εργασίας, από τις 11 π.μ. μέχρι τη λήξη της βάρδιας, καλώντας στη συγκέντρωση συμπαράστασης.
Στη συγκέντρωση καλεί, εκτός των άλλων, και το ΜΕΤΑ,



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιωργος Αλεξατος
Ο ΠΑΡΑΛΟΓΟΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΟΥ ΤΖΙΦΡΑ
Ο Πέτρος Τατσόπουλος μου ήταν αδιάφορος, μέχρις ότου, το 2011, συμμετείχε σ' εκείνες τις εκπομπές του ΣΚΑΪ, που επιμελούνταν ο νεοφιλελεύθερος Θάνος Βερέμης, και άρχισε να εμφανίζεται και σε αντιπαραθέσεις επιπέδου καβγά κολλεγιόπαιδων, με ακροδεξιούς.
Τότε κατάλαβα πόσο ρηχός και αστοιχείωτος ήταν. Όταν, ανυποψίαστος για την ιστορική διαδικασία διαμόρφωσης των εθνών και των εθνικών κρατών, στο παραδοσιακό εθνικιστικό ιδεολόγημα της "τρισχιλιετούς συνέχειας του ελληνικού έθνους", αντιπαρέθετε το ιδεολόγημα της διαμόρφωσης του έθνους "από τα πάνω", που πλασάρει ο νεοφιλελεύθερος χυλός της άρνησης των αγώνων για εθνική ανεξαρτησία. Κατ' επέκταση, της άρνησης του συνόλου των λαϊκών αγώνων και του ρόλου των λαϊκών κοινωνικών δυνάμεων στην ιστορική διαδικασία.
Ακολούθησε η ανάδειξή του σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, τον επόμενο χρόνο. Ανέλαβε, μάλιστα, την αρμοδιότητα των... δημοκρατικών δικαιωμάτων!
Και το καλοκαίρι του 2013 τον γνώρισα για τα καλά.
Ήταν τότε που δολοφονήθηκε ο 19χρονος Θανάσης Καναούτης, τη μνήμη του οποίου έσπευσε να προσβάλλει η Λένα Διβάνη, που τον χαρακτήρισε "τσαμπατζή", ξεσηκώνοντας θύελλα διαμαρτυριών.
Ο Τατσόπουλος ανέλαβε -μαζί με άλλους ανάλογης ηθικής υποστάθμης, όπως η Σώτη Τριανταφύλλου, ο Χρήστος Χωμενίδης, ο Θανάσης Χειμωνάς κ.λπ.- την υπεράσπισή της, επιδεικνύοντας ιδιαίτερο μένος εναντίον μου, γιατί κατήγγειλα σχεδόν καθημερινά τις χυδαιότητες που έλεγαν.
Τότε ήταν που εξασφάλισε την πλήρη κάλυψη από το μετέπειτα πρωθυπουργικό κνώδαλο, που σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίστηκε τον "Πέτρο, από τις άδικες επιθέσεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης".
Και τι δεν είχα ακούσει τότε από δεκάδες συριζαίους, που ενορχηστρώθηκαν με τον φιρφιρίκο Τζιφρα στην υπεράσπιση του παραλογοτέχνη!
Κατόπιν ο Πέτρος τους την έκανε και ξαφνικά σταμάτησε και η υπεράσπισή του. Και μετά από μια βόλτα από το Ποτάμι, βρήκε τον δρόμο του στη Νέα Δημοκρατία. Και τώρα τον βρίζουν.
Χωρίς να ντρέπονται! Κάνοντας πως δεν θυμούνται τα όσα ξερνούσαν τότε εναντίον όσων δεχόμασταν τις χυδαίες επιθέσεις του, τις οποίες σιγοντάριζαν.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Εν τω μεταξύ, έξω από το Λύκειο της Θεσσαλονίκης όπου η κυβέρνηση του φιρφιρίκου Τζιφρα έπνιξε στα χημικά μαθητές και γονείς, εντοπίστηκε και ο ασφαλίτης που είχε πιαστεί πριν λίγες μέρες να παρακολουθεί το Συνέδριο του ΕΚΘ.
Σκοπεύει ν' αφήσει όνομα στην ιστορία της αστυνομοκρατίας, της βίας, του χαφιεδισμού και της ασφαλίτικης προστυχιάς η Όλγα Γεροβασίλη. Η γιατρός, που ζωογονείται όταν χύνεται αίμα και συγχαίρει τους φονιάδες.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Τιμώ το Πολυτεχνείο, σημαίνει πως συνεχίζω τον αγώνα ενάντια σε κάθε καθίκι που χαριεντίζεται με τους Αμερικάνους φονιάδες των λαών. Όλα τα άλλα είναι φτηνές προστυχιές.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Φρέσκο λάδι σε προμάδα ή καψαλισμένο ψωμί με ρίγανη και αλάτι.
Ποιος βάζει μια ρέγκα ψητή, λίγη φέτα , μια ντομάτα και ένα κρεμμύδι στα τέσσερα , μαζί με κανένα πεντόκιλο τσίπουρο?
Φωτο: @Χρήστος Ευ Σκούρτης.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


"Απ’ την εποχή των σπηλαίων ο άνθρωπος ζητούσε και ζητάει και σήμερα ένα όνειρο για να αντέξει τον εφιάλτη της πραγματικότητας."
Από συνέντευξη του Γιώργου Σκούρτη.
Τυχεροί όσοι τον γνωρισαν.
Στο καλό...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Η ληστεία μιάς τράπεζας είναι μιά πρωτοβουλία από ερασιτέχνες. Οι πραγματικοί επαγγελματίες, ιδρύουν μιά τράπεζα." Μπέρτολτ Μπρεχτ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΝΑΙ ρεεεέ η χούντα είχε καθαρά χέρια και στο Πολυτεχνείο δεν υπήρξαν νεκροί ..
Μοσχαρια ε μοσχαρια....
Θέλω να μας πουν οι «ένας Παπαδόπουλος θα μας σώσει» τι γίνανε τα 453 εκατομμύρια δραχμές που συγκεντρώθηκαν για το Τάμα του Έθνους.
ΥΓ: Για να αντιληφθούμε το νούμερο, όλος ο προϋπολογισμός της Εγνατίας οδού ήταν 150 εκατομμύρια.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΧΟΥΝΤΑ : δειλοί ,άνανδροι , προδότες !!!
το απέδειξαν στην εισβολή της Κύπρου ,
στα άδεια από όπλα κιβώτια στον Έβρο ....
σχολιο.- στις 17 Νοεμβρίου 1973 νωρίς το πρωί έβλεπα από το παράθυρο τα τεθωρακισμένα να κατεβαίνουν την λεωφόρο Κηφισσίας με κατεύθυνση το κέντρο. Θυμάμαι ακόμα τον ήχο από τις ερπύστριες. Αδυνατώ να καταλάβω, όσες θεωρίες και αν διαβάσω, πώς ένα καθεστώς έστειλε τεθωρακισμένα εναντίον εφήβων και πώς αξιωματικοί του ελληνικού στρατού πυροβόλησαν παιδιά. Αλλά να πω και κάτι ακόμα: η χούντα κατέστειλε αιματηρά μία συγκέντρωση χιλιάδων άοπλων φοιτητών και εργατων, αλλά όταν εισέβαλαν οι Τούρκοι στην Κύπρο έβαλε την ουρά κάτω από τα σκέλια και το έβαλε στα πόδια. Δειλοί, άνανδροι και προδότες. Και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.
Σχολιο.- Μα και η Κυπρος ηταν στο προγραμμα της δικτατοριας,ειχν προηγηθει προβοκατσιες απο τον Γριβα,αποπειρες κατα του Μακαριου,κατι περιεργες συμετοχες ποδοσφαιρικων ομαδων της Κυπρου στο Ελλαδικο πρβταθλημα,η συναντηση των χουντικων στον Εβρο με τους Τουρκους χουντικους,Προδοσια προμελετημενη!Ακομα και ο πολεμος των 7 ημερων ηταν σχεδιασμενος και συνηφασμενος με την 21η Απριλιου,τιποτα δεν γινεται τυχαια!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έχουμε θάψει, πολλές "Ελλάδες", μέχρι να φτάσουμε στή σημερινή, πού αργοπεθαίνει.
"Γιώργος Σκούρτης."


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γαλλίδα συνταξιούχος απευθύνεται στον Μακρόν: «Γάμα τη γριά σου, όχι τους γέρους»



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Γουίλ Σμιθ έτρεξε στον μαραθώνιο της Κούβας και αποθεώθηκε
20/11/2018 – 13.30

Γνωρίζοντας την αποθέωση από πλήθος κόσμου, ο Αμερικανός ηθοποιός, Γουίλ Σμιθ,πρωταγωνιστής πολλών εμπορικών επιτυχιών του Χόλιγουντ, διένυσε τρέχοντας στους δρόμους της Αβάνας, την Κυριακή.
Ο Σμιθ έγινε ο διασημότερος Αμερικανός που μετείχε στον Marabana, τον πλέον δημοφιλή μαραθώνιο που διεξάγεται κάθε χρόνο στην Κούβα, στον οποίο λαμβάνουν μέρος χιλιάδες δρομείς από τη χώρα αυτή της Καραϊβικής και από άλλα κράτη της περιοχής για να τρέξουν στον κλασικό μαραθώνιο και στον ημιμαραθώνιο.
«Η φετινή διοργάνωση είχε πολλά ιδιαίτερα στοιχεία, αλλά το σημαντικότερο ήταν η παρουσία του διάσημου ηθοποιού που έτρεξε στον ημιμαραθώνιο», δήλωσε ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής Κάρλος Γκατόρνο.
O 50χρονος Σμιθ ήταν ένας από τους 6.000 δρομείς που έτρεξαν στη διαδρομή, ανάμεσά τους 1.496 ξένοι, πολλοί από τους οποίους από τις Ηνωμένες Πολιτείες (278), το Μεξικό (90) και τη Γαλλία (84).
Ο διάσημος ηθοποιός έκανε μια μικρή προπόνηση την προηγούμενη μέρα ώστε να είναι παρών την Κυριακή στο σημείο της εκκίνησης στις 7 το πρωί, χαμογελώντας και δείχνοντας γεμάτος αυτοπεποίθηση, όπως δήλωσαν πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί κατά μήκος της διαδρομής για να δουν τους δρομείς.
Υποψήφιος δύο φορές για το Όσκαρ καλύτερου ηθοποιού, ο Σμιθ είχε ταξιδέψει στην Κούβα τον Μάιο του 2017 για να είναι ο οικοδεσπότης μιας συναυλίας στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Τζαζ, στην οποία μετείχαν μουσικοί από την Κούβα και τις ΗΠΑ.
Παρά την καλή επίδοση του Σμιθ, ο Κουβανός Λουίς Άνχελ Μαρτίνες κέρδισε τον ημιμαραθώνιο με χρόνο μια ώρα, 11 λεπτά και 31 δευτερόλεπτα. Η Κουβανή Νταϊλίν Μπελμόντε κέρδισε τον αγώνα γυναικών, για έβδομη φορά, με χρόνο 1:21:28. Ο Κουβανός Χένρι Χαέν ήταν ο μεγάλος νικητής του κλασικού μαραθωνίου για έκτη φορά με χρόνο 2:33:59.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τρία συμπεράσματα για ένα δαντελένιο στρινγκ
19/11/2018 – 7.26
Αθώος τελικά ο 27χρονος κατηγορούμενος για τον βιασμό της 17χρονης στην πόλη Cork της Ιρλανδίας. Το θύμα περιέγραψε πώς την παρέσυρε ο δράστης ασκώντας βία. Αυτόπτες μάρτυρες κατέθεσαν ότι τον είδαν να την τραβάει από τον λαιμό ενώ εκείνη αντιστεκόταν. Αλλά τι σημασία έχουν όλες αυτές οι λεπτομέρεις όταν η υπεράσπιση προσκομίζει στο δικαστήριο αδιάσειστα στοιχεία...Το στοιχείο που έκρινε το αποτέλεσμα της δίκης ήταν ένα εσώρουχο. Όχι ένα τυχαίο εσώρουχο...Το πειστήριο της "συναίνεσης" ήταν το δαντελένιο στρινγκ του θύματος.
Η συνήγορος υπεράσπισης Ελίζαμπεθ Ο Κόνελ σήκωσε το εσώρουχο του κοριτσιού ψηλά, μέσα στην αίθουσα λέγοντας: «Πρέπει να δείτε πως ήταν ντυμένη. Φορούσε ένα στρινγκ με δαντέλα στο μπροστινό μέρος». Κι αυτό το επιχείρημα προήλθε από μια γυναίκα δικηγόρo [εύγε στη λειτουργό της Δικαιοσύνης] και το έλαβαν υπόψη τους οι δώδεκα ένορκοι [εύγε και σε αυτούς], οκτώ άνδρες και τέσσερις γυναίκες. Μετά από 90 λεπτά, έβγαλαν την ετυμηγορία τους: αθώος ο κατηγορούμενος. Ένοχο το θύμα με το δαντελένιο στρινγκ.
Συμπέρασμα πρώτο: Σύμφωνα με τη λογική της συνηγόρου υπεράσπισης, το 17χρονο κορίτσι το οποίο ειρήσθω εν παρόδω δεν είχε μέχρι τότε σεξουαλικές σχέσεις, φόρεσε ένα δαντελένιο στρινγκ κάτω από τα ρούχα του και βγήκε στον δρόμο με σκοπό να βρει τον πρώτο περαστικό και να κάνει σεξ μαζί του. Έτυχε να είναι ο κατηγορούμενος. Ο «αθώος» αρσενικός με κάποιο αδιευκρίνιστο τρόπο, διέκρινε το δαντελένιο στρινγκ κάτω από τα ρούχα του κοριτσιού [οξύτατη όραση!] και το εξέλαβε ως συναίνεση. Απλό.
Συμπέρασμα δεύτερο: Ο βιασμός είναι το μόνο έγκλημα στο οποίο κρίνονται όχι μόνο τα ρούχα αλλά και τα εσώρουχα του θύματος. Το μόνο έγκλημα που τα εσώρουχα του θύματος μπορούν να δικαιώσουν και να αθωώσουν τον εγκληματία. Φαντάζεστε κάποια  δίκη δολοφόνου που ο/η συνήγορος υπεράσπισης να φέρνει ως επιχείρημα: «έπρεπε να δείτε τι μποξεράκι φορούσε ο εκλιπών»; ή κάποια δίκη διαρρήκτη που η υπεράσπιση να φέρνει ως πειστήριο αθωότητας του δράστη τη σκελέα του ηλικιωμένου θύματος; Αν ακούγεται γελοίο και παράλογο το επιχείρημα του εσώρουχου για τέτοια εγκλήματα, πώς γίνεται να ακούγεται «λογικό» για το έγκλημα του βιασμού; Πώς είναι δυνατόν να γίνεται αποδεκτό μέσα σε μια δικαστική αίθουσα; Η ενέργεια και μόνο της επίδειξης του εσώρουχου στερεί την αξιοπρέπεια όχι μόνο από το θύμα αλλά και από τη συνήγορο υπεράσπισης που τη εκτέλεσε, από τον Πρόεδρο του Δικαστηρίου που την δέχθηκε και από την ίδια τη Ιρλανδική Δικαιοσύνη.
Συμπέρασμα τρίτο: Τόσες εκστρατείες ενημέρωσης[#WhatWereYouWearing Exhibit @ Ohio University]… Τόσες εκθέσεις...Τόσες διαμαρτυρίες... Τόσα κινήματα... Tόσα hashtags και σελίδες στα social media [ #niunamenos , #MeToo , #NotAskingForIt] στον δυτικό, «πολιτισμένο» κόσμο, κι όμως, στη ζυγαριά της Ιρλανδικής Δικαιοσύνης όλα αυτά δεν έχουν κανένα βάρος. Τίποτα δεν μετράει μπροστά στο «έγκλημα» να φοράει ένα κορίτσι δαντελένιο στρινγκ. Να το έχουν υπόψη τους τα κορίτσια στην Ιρλανδία: τα μεταξωτά βρακιά θέλουν κι επιδέξιους... ρόλους. Αν φοράς το δαντελένιο στρινγκ, πρέπει να είσαι έτοιμη να δεχθείς τον ρόλο της εύκολης και διαθέσιμης που «καλά να πάθει αφού πήγαινε γυρεύοντας», και τη δημόσια διαπόμπευση και το δεύτερο ξεγύμνωμα μέσα στη δικαστική αίθουσα που γίνεται με τα μάτια και τα λόγια και τον βιασμό από τη συνήγορο υπεράσπισης κ.λπ., κ.λπ.  Πρέπει να είσαι έτοιμη για όλα.
Η εικόνα που έγινε viral στο διαδίκτυο, είναι από τα έδρανα του Ιρλανδικού Κοινοβουλίου όπου η βουλευτής Ρουθ Κόπιντζερ βγάζει κατά κυριολεξία από το μανίκι της ένα γυναικείο εσώρουχο και διαμαρτύρεται μιμούμενη την πράξη της συνηγόρου υπεράσπισης, για τη διαπόμπευση του θύματος και τη δικαιοσύνη που δεν αποδόθηκε. Καλεί σε διαμαρτυρία και οι δρόμοι του Μπέλφαστ γεμίζoυν από γυναίκες που διαμαρτύρονται δείχνοντας εσώρουχα και πλακάτ που γράφουν: «όχι σημαίνει όχι» και «δεν είναι συναίνεση» #this is not consent.
Οι Ιρλανδές στους δρόμους, το ίδιο και ο αθωωμένος βιαστής.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Καποτε μου ειπε καποιος «Σιγα να μην υπηρχαν τοσοι νεκροι στο Πολυτεχνειο. Που το ξερεις? Ησουν εκει?»
Εσυ ησουν στις Θερμοπυλες, του απαντησα, γιατι εγω ξερω ότι οι Περσες σκοτωσαν 2-3 ατομα μονο.
Τσακ στο κωλο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έτυχε να πέσω πάνω στην ανακοίνωση του ΚΚΕ για το ένθετο της "Εφημερίδας των Σιωνιστών" με θέμα τους Γ. Γ. του ΚΚΕ μέσα από τους φακέλους της Ασφάλειας.
Χωρίς να έχω διαβάσει αυτό το "αφιέρωμα" και επειδή θεωρώ πολύ σοβαρά αυτά τα ζητήματα, θέλω να θέσω κάποια ερωτήματα...
1. Πως βρέθηκαν στα χέρια σας αυτά τα αρχεία;
2. Πόσο σίγουροι είστε πως τα έχετε πάρει όλα;
3. Δεδομένου πως αυτή η εφημερίδα υπηρετεί τα συμφέροντα του Ισραήλ και εν'συνεχεία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και με δεδομένο πως σε αυτή την εφημερίδα υπάρχουν σημαντικοί άνθρωποι της Πρεσβείας του Ισραήλ, όπως για παράδειγμα ο Δημήτρης Ψαρράς, που έχουν ξεκάθαρα αντικειμενικό λόγο να χτυπήσουν τους Κομμουνιστές...
Γιατί να μην πάρουμε αυτό το ένθετο, ως ακόμα ένα κομμάτι από την βρώμικη και αντικομμουνιστική προβοκάτσια που στήνουν οι Καπιταλιστές; Ειδικά την στιγμή που φαίνεται πως το ΣΥΡΙΖΑ πιάνει πάτο και υπάρχει μαζική μετατόπιση ψηφοφόρων προς το ΚΚΕ
Σχολιο.- Τα ερωτήματα σωστά. Για τη μαζική μετακίνηση ψηφοφόρων προς το ΚΚΕ μην το δένεις και κόμπο...
Σχολιο.- είναι απόλυτα ακριβές αυτό που λέω.
Τουλάχιστον στα Δυτικά Προάστια που ζω, αυτό είναι δεδομένο

Σχολιο.- Πάντως και χωρίς και γω να έχω διαβάσει το... "αφιέρωμα",το ίδιο το ΚΚΕ έχει διαγράψει την πλειοψηφία των ηγετών του,κάποιους δε ως πράκτορες
ΚΚΕ. Η ΤΥΧΗ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
Αρίστος Αρβανίτης (Νοέμβριος 1918) (καθαιρέθηκε)
Ο πρώτος ηγέτης του ΚΚΕ(πρώην Σ.Ε.Κ.Ε),  το 1919 καθαιρέθηκε με την κατηγορία του «οπορτουνιστή» (=καιροσκόπου), επειδή αντιτάχθηκε στην ιδεολογική και οργανωτική υποδούλωσι του Σ.Ε.Κ.Ε. στην Κομιντέρν (Κομμουνιστική Διεθνή) πού ήταν απλό όργανο της Μόσχας.
Nίκος Δημητράτος (1919) (καθαιρέθηκε)
Δικηγόρος, πού διαδέχθηκε τον καθαιρεθέντα Α. Αρβανίτη στην θέση του γενικού γραμματέως του κόμματος. Πολύ γρήγορα
όμως και αυτός εξεδήλωσε τάσεις «απειθαρχίας» στις εντολές της Κομιντέρν και γι' αυτό το 1922 διαγράφηκε με τη σειρά του από το κόμμα σαν «οπορτουνιστής» και «ύποπτος».

Γιάννης Κορδάτος (Φεβρουάριος 1922) (καθαιρέθηκε)
Ιστορικός συγγραφεύς πού πρώτος εισήγαγε την μαρξιστική μέθοδο στην μελέτη της ιστορίας Το αξίωμα αυτό ο Κορδάτος το διατήρησε ως τον Νοέμβριο του ίδιου χρόνου, όποτε καθαιρέθηκε σαν «οπορτουνιστής» και «σωβινιστής», επειδή τόλμησε να εκφράσει την άποψη ότι το σύνθημα για «ανεξάρτητη Μακεδονία—Θράκη» πού έριξε η Μόσχα, ήταν ακόμη «ανώριμο» για την Ελλάδα. Αργότερα κατηγορήθηκε και για «υμνητής της Ελληνικής μπουρζουαζίας και τοΰ σοσιαλφασισμού», «τροτσκιστής», «διαστρεβλωτής του μαρξισμού», «εξιδανικευτής της αστικής τάξης» κ.λ.π. («Κομμουνιστική Επιθεώρηση» Δεκεμβρίου 1933, «Νέος Κόσμος» Απριλίου 1951 κ.λ.π.).
Νίκος Σαργολόγος (Νοέμβριος 1922) (διαγράφηκε)
Εμποροϋπάλληλος στην Θεσσαλονίκη, πού εκλέχθηκε γενικός γραμματέας του Κ.Κ.Ε. από το έκτακτο κομματικό συνέδριο του Νοεμβρίου 1922. Διατήρησε αυτή την θέση ως τον Σεπτέμβριο του 1923. Το 1923 στάλθηκε στην Μόσχα για να μετάσχει στο Γ' συνέδριο της Κομιντέρν. Εκεί ψήφισε
την ,αυτονόμηση της Μακεδονίας και Θράκης και παντρεύτηκε μία γερμανίδα δακτυλογράφο της Κομιντέρν. Λίγο μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα απομακρύνθηκε από κάθε κομματική δουλειά και, σε συνέχεια διαγράφηκε σαν «πράκτορας». Ταυτόχρονα το Κ.Κ.Ε. τον κατηγόρησε ότι στην Μόσχα του είχε δοθεί ένα χρηματικό ποσό (7.500 δολάρια της εποχής) για να το φέρει στην Ελλάδα ως ενίσχυση προς το Κ.Κ. Ε. και ότι, αντί να φέρει τα χρήματα, τα έστειλε στην Αμερική όπου λίγο αργότερα μετανάστευσε και ο ίδιος μαζί με την γυναίκα του.
Θωμάς Αποστολίδης (Σεπτέμβριος 1923) (διαγράφηκε)
Εργάτης τυπογράφος από τον Βόλο, εκλέχθηκε γενικός γραμματέας από συνέδριο του Κ.Κ.Ε. τον Σεπτέμβριο του 1923. Αντιτάχθηκε όμως λίγο αργότερα στο σύνθημα για «ανεξάρτητη Μακεδονία—Θράκη» και διαγράφηκε και αυτός από το κόμμα σαν «οπορτουνιστής» και«σωβινιστής». Εκτελέσθηκε το 1944 από τους Γερμανούς.

Παντελής Πουλιόπουλος (Δεκέμβριος 1924) (διαγράφηκε)
Εκλέχθηκε γενικός γραμματεύς του Κ.Κ.Ε. από το τρίτο έκτακτο συνέδριο, τον Νοέμβριο του 1924. Αργότερα διαγράφηκε και αυτός από το κόμμα σαν «τροτσκιστής» «προβοκάτορας» καί «λικβινταριστής» (=διαλυτικό στοιχείο). Αιτία ήσαν το γεγονός ότι αυτός μαζί με άλλους παλαιούς ηγέτες του Κ.Κ.Ε. αντιτάχθηκε στους «ανθρώπους της Μόσχας», τους περιβόητους «Κούτβηδες», δηλ. τους αποφοίτους της σοβιετικής κομματικής σχολής ΚΟΥΤΒ, πού ήρθαν από την Ρωσία και πού το Κρεμλίνο ήθελε να καταλάβουν όλα τα πόστα του Κ.Κ. Ε. και να ελέγχουν ολόκληρο τον μηχανισμό του.
Μολις διαγραφηκε, ο Πουλιόπουλος προσχώρησε στον τροτσκισμό και ίδρυσε τροτσκιστικό κόμμα ΟΚΔΕ πού καταπολεμήθηκε με λύσσα από το Κ.Κ.Ε. Εκτελέσθηκε από τους Ιταλούς κατά την κατοχή το 1942 κατω από την ανατιναγμενη γεφυρα του Γοργοποταμου σαν αντιποινα μαζι με αλλους. Πριν εκτελεστει εβγαλε λογο στους Ιταλους ότι Ιταλοι και Ελληνες εργατες πρεπει να ενωθουν. Μετά τον θάνατο του το Κ.Κ.Ε. διέδωσε ότι «πέθανε σαν δειλός».
 Λευτέρης Σταυρίδης (1924-1926) (αποχώρησε)
Αριστερά με το παπιγιόν.
Δραστήριο στέλεχος του Κ.Κ.Ε., ανέβηκε όλη την κλίμακα προς την ηγεσία. Υπήρξε υπεύθυνος της κομμουνιστικής οργανώσεως
στο μέτωπο της Μ. Ασίας, διετέλεσε αρχισυντάκτης του (Ριζοσπάστη», βουλευτής
του Κ.Κ.Ε. και ανέλαβε την γενική γραμματεία του κόμματος όταν συνελήφθη Ο Π.
Πουλιόπουλος επί κυβερνήσεως Πάγκαλου. Το 1928 ενώ ήταν βουλευτής του κόμματος αποχώρησε από αυτό γιατί διαφώνησε με την γραμμή πού του επέβαλε ή Μόσχα και αηδίασε από την όλη κατάσταση.
Παστιάς Γιατσόπουλος (Σεπτέμβριος 1926) (διαγράφηκε)
 Ανέλαβε την ηγεσία του Κ.Κ.Ε. μετά την πτώση του Πάγκαλου. Διαγράφηκε αργότερα σάν «λικβινταριστής» καί «πράκτορας».
Ανδρόνικος Χαϊτάς (Μάρτιος 1927) (τουφεκίσθηκε)
Βασικό στέλεχος του Κ.Κ.Ε., υπήρξε αντιπρόσωπος του στην Κομμουνιστική Διεθνή (Κομιντέρν). Άσκησε για ένα διάστημα το 1928 τα καθήκοντα του γενικού γραμματέως. Το 1935 τουφεκίσθηκε στην Ρωσία όπου είχε
καταφύγει μετά από μια δραπέτευση του από τις Ελληνικές φυλακές.

Γιώργης Σιάντος (Ιανουάριος 1928-31,1938-39, 1941-1945) (δολοφονήθηκε)
Καπνεργάτης από την Καρδίτσα. Διετέλεσε ηγέτης του Κ.Κ.Ε. στις περιόδους 1928—31, 1938—39 και 1941—45. Στην περίοδο της κατοχής και του Ε.Α.Μ., ή κομμουνιστική προπαγάνδα τον έκανε θρύλο και όλα τα μέλη του Κ.Κ.Ε. τον έλεγαν με αγάπη «ο γέρος». Μετά τον θάνατο του το Κ.Κ.Ε. τον χαρακτήρισε επίσημα σαν «πράκτορα της Ασφάλειας», «προδότη», «προβοκάτορα» και σαν «άνθρωπο πού έστειλε ο εχθρός μέσα στο Κ.Κ.Ε. πριν τριάντα χρόνια». Κυκλοφόρησε και ή φήμη ότι ό θάνατος του οφείλεται σε δολοφονία, πού εξετέλεσε κατ' εντολή του Κ.Κ.Ε. ο κομμουνιστής ιατρός του πού τον θεράπευε.
Νίκος Νεφελούδης (1936-38) (διαγράφηκε)
 Εργάτης, συνδικαλιστής. Υπήρξε γραμματεύς του Κ.Κ.Ε. κατά την περίοδο 1936—38. Διαγράφηκε από το κόμμα σαν «όργανο του ταξικού εχθρού», «δειλός», «λιγόψυχος», «προδότης» και με την κατηγορία ότι αυτός προκάλεσε το κομμουνιστικό στασιαστικό κίνημα στον Ελληνικό στρατό της Μ. Ανατολής σαν «όργανο του εχθρού», ο οποίος και επίτηδες τον έστειλε από την Ελλάδα στην Αίγυπτο !
 Δημήτρης  Παπαγιάννης (1939). (απομονώθηκε)
Ανέλαβε την ηγεσία του Κ.Κ.Ε. μετά την σύλληψη του Γ. Σιάντου το 1939. Χαρακτηρίσθηκε λίγο αργότερα σαν «πράκτορας της Ασφάλειας» και απομονώθηκε με αποτέλεσμα να συλληφθεί και να πεθάνει φυματικός στην Ακροναυπλία. Υπάρχει η εκδοχή ότι τον κατέδωσαν στην Ασφάλεια οι Ζαχαριαδικοί για να τον εξοντώσουν.
Ανδρέας Τσίπας (Ιούλιος 1941-Σεπτέμβριος 1941).  (καταγγέλθηκε)
Ανέλαβε την ηγεσία του Κ.Κ.Ε. το 1941. Αργότερα το Κ.Κ.Ε. τον κατήγγειλε σαν «τυχοδιωκτικό και αλήτικο στοιχείο» πού «δεν είχε καμιά εκτίμηση στους Σλαβομακεδόνες».

Νίκος Ζαχαριάδης (1931-1936) (1945-1956). (αυτοκτόνησε)
Ανέλαβε την ηγεσία του Κ.Κ.Ε. το 1931 με εντολή της Κομιντέρν. Το 1934 ανακηρύχθηκε «αρχηγός»τίτλο πού διατήρησε ως το 1951.
Άσκησε την ηγεσία ως το 1936 πού συνελήφθη, και μετά από το 1945 ως το 1956.
Την 1η Αυγούστου του 1973 ο Ζαχαριάδης αυτοκτόνησε με απαγχονισμό στο σπίτι που διέμενε εξοριστος στο Σοργκουτ της Σιβηριας, ενώ από την ΚΕ του ΚΚΕ ανακοινώθηκε ότι πέθανε από καρδιολογικά αίτια. Το 1989 ανακοινώθηκε νέα εκδοχή θανάτου του: η αυτοκτονία, η οποία αμφισβητήθηκε και αμφισβητείται από ορισμένους οπαδούς του Ζαχαριάδη, οι οποιοι θεωρουν ότι δολοφονηθηκε. Η σορός του Νίκου Ζαχαριάδη μεταφέρθηκε στην Ελλάδα το 1991 και τάφηκε στο 1ο Νεκροταφείο, με πρωτοβουλία της οικογένειάς του και της ΚΕ του ΚΚΕ.
 (φωτογραφία από την αυτοκτονία του.)
Το 1956 με επέμβαση της Μόσχας καθαιρέθηκε βιαίως από την ηγεσία του Κ.Κ.Ε. κατηγορούμενος για «αντισοβιετισμό», «τυχοδιωκτισμό»κ.λ.π. Μετά την καθαίρεση του διατυπώθηκαν εναντίον του πολλές κατηγορίες και χαρακτηρίσθηκε σαν (καταστροφέας του Κ.Κ.Ε.»,«βρομόνερο», «τυχοδιώχτης» «χωρίς αρχές», «κακός δαίμονας του κινήματος», «υποκριτής», «φραξιονιστής», «συκοφάντης»,«προβοκάτορας», «ύποπτος» και «φωνή του εχθρού».
Απόστολος Γρόζος (1956).
 Συνδικαλιστής και στέλεχος του ΚΚΕ. Γεννήθηκε το 1892 στην Κομοτηνή και σύντομα αναδείχθηκε σε υψηλόβαθμο στέλεχος του ΚΚΕ. Κατά τη διάρκεια της Κατοχής πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση ως στέλεχος του ΕΑΜ, ενώ στον Εμφύλιο διετέλεσε υπουργός Εργασίας στην κυβέρνηση Παρτσαλίδη (Ιανουάριος-Σεπτέμβριος 1949). Το 1956, μετά την καθαίρεση του Νίκου Ζαχαριάδη, έγινε για καποιους μηνες γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, επικεφαλής συλλογικής ηγεσίας.
Πέθανε το 1981 στην Αθήνα.

Κώστας Κολιγιάννης (1956-1972) (Ο Γραμματέας της διάσπασης, παραιτήθηκε)
Το 1945 εκλέχθηκε αναπληρωματικό μέλος και το 1949 τακτικό μέλος της Κεντρικής Επιτροπής (ΚΕ) του ΚΚΕ. Έλαβε ενεργά μέρος στονΕμφύλιο Πόλεμο και διέφυγε κατόπιν στην Ανατολική Ευρώπη. Τον Νοέμβριο του 1952 εξελέγη μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του κόμματος.
Το 1955 τάχθηκε κατά του Ζαχαριάδη και, όταν ο τελευταίος καθαιρέθηκε το 1956, ανέλαβε τα καθήκοντα του γραμματέα του κόμματος. Επισήμως διετέλεσε α΄ γραμματέας του ΚΚΕ από το 1961 έως το 1972.
Το 1965, ο Κολιγιάννης ήρθε σε ρήξη με τον Μήτσο Παρτσαλίδη και άλλα στελέχη του ΚΚΕ για το θέμα της σύνθεσης της ΚΕ από εκπροσώπους του «εσωτερικού» (τα μέλη της ΚΕ του εκτός νόμου ΚΚΕ που δραστηριοποιούνταν στην Ελλάδα, κυρίως μέσω της ΕΔΑ) και εκπροσώπους του «εξωτερικού» (τους πολιτικούς προσφύγες στην Ανατολική Ευρώπη). Η ρήξη αυτή είχε ρίζες ιδεολογικές και σχετίζονταν περισσότερο με τις σχέσεις της ΕΔΑ με το Κομμουνιστικο κόμμα της ΕΣΣΔ καθώς και τη θέση του ΚΚΕ απέναντι στις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις της εποχής εκείνης.
Κατά την 12η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ, στο Βουκουρέστι τον Φεβρουάριο του 1968, ο φιλοσοβιετικός Κολιγιάννης και η ομάδα του επικράτησαν στην ΚΕ, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί το κόμμα σε διάσπαση και να δημιουργηθεί τελικά το ΚΚΕ Εσωτερικού από τους διαφωνούντες βασιλικους δεξιους "κομμουνιστες". Το 1972 παραιτήθηκε από τη θέση του γραμματέα «λόγω ασθένειας». Η 17η Ολομέλεια της ΚΕ, που έγινε εν απουσία του τον Δεκέμβριο του 1972, εξέλεξε ως αντικαταστάτη του τον Χαρίλαο Φλωράκη.
Έζησε τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του στην Ουγγαρία, όπου και πέθανε στις 5 Σεπτεμβρίου 1979. Η κηδεία του και η ταφή της σορού του έγιναν λίγες ημέρες μετά στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Ελλοπία Βοιωτίας

Χαρίλαος Φλωράκης (1972-1989)
Ο μόνος ίσως που τιμήθηκε από το κόμμα έως το τέλος του. Η αλήθεια είναι ότι ο Χ. Φλωράκης διατέλεσε γραμματέας του κόμματος σε περίοδο ειρήνης και σε συνθήκες Δημοκρατίας , πράγμα που σημαίνει ότι δεν εκτέθηκε σε ιστορικές αποφάσεις που εκ των υστέρων θα κρινόντουσαν από το κόμμα.
Ήταν όμως κύριος υπεύθυνος στην επανένωση της Αριστεράς το 1989, χωρίς όμως να αποφύγει και τους εσωκομματικούς κραδασμούς (αριστερη διάσπαση της ΚΝΕ και 10 μελων της Κ.Ε που ηταν στη Συντονιστικη Επιυροπη του Πολυτενειου 73 το 1989, και διασπαση των καινουριων δεξιων οπορτουνιστων που ενωθηκαν με τους παλιους εσωτερικαιδες στον Συνασπισμο το 1990).
Παρεμεινε πιστος στο ΚΚΕ μεχρι που πεθανε το 2005.
Σε αυτό όμως που πρέπει να απαντήσουν οι ιστορικοί του μέλλοντος είναι η δήλωση μετανοίας το 1974 που υπέγραφε έγγραφο μη ανατροπής του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος.
Γρηγόρης Φαράκος (1989-1991)(κατηγορήθηκε και απεχώρησε)
Το ΚΚΕ τον κατηγόρησε σαν «Μπουρζουά» γιατί με τα κείμενα του  ισχυριστεικε ότι η απόφαση του κόμματος για τον εμφύλιο ήταν λάθος.
Τον Ιούλη του 1989 εκλέχτηκε ΓΓ του ΚΚΕ, θέση στην οποία παρέμεινε περίπου 19 μήνες, μέχρι το 13ο Συνέδριο του Κόμματος το 1991. Δραστηριοποιήθηκε έντονα και από τη θέση του ΓΓ της ΚΕ για τη διάλυση του Κόμματος και τη διάχυσή του στον τότε ενιαίο Συνασπισμό, τασσόμενος με την ομάδα των στελεχών που αποχώρησαν και πολέμησαν το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Εκτοτε, με την αποχώρησή του, το 1991, από το ΚΚΕ, δραστηριοποιούνταν πολιτικά στο Συνασπισμό, και ηταν πρωτος στα παρτυ της αμερικανικης πρεσβειας, μεχρι που πεθανε το 2007.
 Αλέκα Παπαρήγα (1991- 2013)
Ακόμα δεν την έχουν κατηγορήσει για το χαμηλότερο ποσοστό που έχει πάρει το ΚΚΕ ιστορικά στις εκλογές του Ιουνιου 2012 (4,5%), γιατι η ιδια ειχε οδηγησει το ΚΚΕ στο ανωτατο ποσοστο του με τα την διασπαση του 1990 (8%) τον Μαιο 2012 (7,5% το 2009, 8% το 2007, 5,9% το 2004). Μικρότερο και από αυτό που είχε πάρει το 1989 με την κατάρρευση των κομμουνιστικών κρατών, ενώ εξελισσόταν ήδη η μεγαλύτερη στημενη καπιταλιστική κρίση όλων των εποχών.
Φαίνεται όμως η αποχώρηση της από την ηγεσία του ΚΚΕ είχε και το στοιχείο αυτό, την απαξίωση του ΚΚΕ στην κοινωνία.
Στις 13/4/2013 η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος εξέλεξε τον οικονομολόγο Δ. Κουτσουμπά.
Πρόβλεψη μου είναι ότι ο εν λόγω νέος Γ.Γ. θα είναι αυτός που θα ηγηθεί ενός κόμματος που δεν θα εκπροσωπείται πλέον  στη βουλή.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ηγετικό μέλος Ρουβίκωνα: Δεν έχει πλέον κανένα νόημα να κάνω οποιαδήποτε ενημέρωση για τη σύλληψή μου
 Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018, 18:11
«Δεν έχει πλέον κανένα νόημα να κάνω οποιαδήποτε ενημέρωση για τη σύλληψή μου, τις κατηγορίες ή για το τι έγινε στο νοσοκομείο του Ερυθρού προχτές όπου και ξεκίνησε η ιστορία» αναφέρει σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook το ηγετικό μέλος του Ρουβίκωνα, Γ. Καλαϊτζίδης.
Η ανάρτηση του Γ. Καλαϊτζίδη:
«Πριν από λίγο έφυγα από την Ευελπίδων. Πήρε αναβολή η δίκη μου για τις 28 Νοεμβρίου. Έχω επίσης δίκη στις 27 και στις 30. Δεν έχει πλέον κανένα νόημα να κάνω οποιαδήποτε ενημέρωση για τη σύλληψή μου τις κατηγορίες ή για το τι έγινε στο νοσοκομείο του Ερυθρού προχτές όπου και ξεκίνησε η ιστορία. Ή να κάτσω να σχολιάσω τι λένε τα μίντια και πως το παρουσιάζουν. Ζούμε μια παράνοια. Και όποιος αντέξει».
Σημειώνεται πως ο Γ. Καλαϊτζίδης συνελήφθη τη Δευτέρα κατηγορούμενος ότι απαίτησε εκβιαστικά την αποχώρηση των αστυνομικών από το νοσοκομείο Ερυθρός που φρουρούσαν έναν τραυματία από τα επεισόδια του Πολυτεχνείου.
Σε βάρος του 39χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για το αδίκημα της απόπειρας παράνομης βίας ενώ η δίκη του αναβλήθηκε για τις 28 Νοεμβρίου.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άνδρας μαχαίρωσε αστυνομικό στις Βρυξέλλες φωνάζοντας «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος»
 Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018, 09:18
Ένας άνδρας κραδαίνοντας μαχαίρι επιτέθηκε προ ολίγου σε αστυνομικό στις Βρυξέλλες, μεταδίδουν τα ξένα ΜΜΕ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εν λόγω άνδρας μαχαίρωσε τον αστυνομικό και στη συνέχεια φώναξε «ο Αλλάχ είναι μεγάλος».
Ο αστυνομικός υπέστη μικροτραυματισμό στον λαιμό του, ενώ συνάδελφος του θύματος πυροβόλησε τον δράστη τραυματίζοντάς τον στο στήθος.
Η αστυνομία δεν έχει προχωρήσει σε επίσημες ανακοινώσεις για το περιστατικό.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βραζιλία: Σε στημενη δίκη για δηθεν διαφθορά (η συνηθισμενη αοριστη κατηγορια των φασιστων) παραπέμπεται ο Φερνάντου Αντάτζι
 Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018, 09:44
Ο πρώην υποψήφιος του Κόμματος Εργαζομένων (PT) για την προεδρία της Βραζιλίας, Φερνάντου Αντάτζι, βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινική δίωξη για μια υπόθεση διαφθοράς, η οποία συνδέεται με την εκστρατεία του εν όψει των δημοτικών εκλογών το 2012 στο Σάο Πάολο.
Ο δικαστής Λεονάρντου Μπαχέιρος έκανε δεκτή τη Δευτέρα τη μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του που υπέβαλε στις αρχές του Σεπτεμβρίου η εισαγγελία της Πολιτείας του Σάο Πάολο.
Ο Αντάτζι κατηγορείται πως έλαβε περίπου 2,6 εκατ. ευρώ από μια εταιρεία ακινήτων για να ρυθμίσει χρέη που είχε αναλάβει στην προεκλογική εκστρατεία του 2012, όταν κατάφερε να εκλεγεί δήμαρχος του
Σάο Πάολο.
Η εταιρεία, η UTC Engenharia, ήλπιζε να εξασφαλίσει σε αντάλλαγμα την εύνοια του Αντάτζι και την ανάθεση συμβάσεων από τον δήμο.
Ο Αντάτζι τόνισε σε ανακοίνωσή του ότι η απόφαση του δικαστή αποτελεί «ακόμη μία προσπάθεια να ανακυκλωθεί η καταγγελία του Χικάρντου Πεσόα, που είναι ήδη γνωστή και έχει διαψευστεί».
Ο πρώην δήμαρχος, ο οποίος αντικατέστησε στο ψηφοδέλτιο του PT τον Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα, ο οποίος φυλακίστηκε και η υποψηφιότητά του ακυρώθηκε από το εκλογοδικείο, ηττήθηκε στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών από τον υποψήφιο της Άκρας Δεξιάς, τον Ζαΐχ Μπολσονάρου. Είχε ήδη διαψεύσει επανειλημμένα τις κατηγορίες σε βάρος του για διαφθορά κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυστραλία: Συνελήφθησαν τρεις ισλαμοφασιστες τουρκικης καταγωγης που φέρονται να σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση στη Μελβούρνη
 Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018, 03:49
Τρεις άνδρες συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια σειράς εφόδων της αστυνομίας στη Μελβούρνη τα ξημερώματα, καθώς φέρονται να σχεδίαζαν να διαπράξουν μια τρομοκρατική ενέργεια στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας.
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι τρεις άνδρες, ηλικίας 30, 26 και 21 ετών, είναι Αυστραλοί πολίτες τουρκικής καταγωγής, που «εμπνέονται» από την ιδεολογία της τζιχαντοφασιστικής συμμοριας Ισλαμοφασιστικό Κράτος (ΙΚ). Η ισχύς των διαβατηρίων τους είχε ήδη ανακληθεί από τις Αρχές. Κατά την αστυνομία, θεωρείται ότι η απειλή να διαπραχθεί τρομοκρατική ενέργεια στην πόλη έχει πλέον εξαλειφθεί.
Η αντιτρομοκρατική παρακολουθούσε τους τρεις άνδρες από τον Μάρτιο, αλλά αποφασίστηκε να αναληφθεί δράση όταν διαπιστώθηκε πως ενέτειναν τις προετοιμασίες τους τις τελευταίες ημέρες και ότι βρίσκονταν στη διαδικασία αγοράς τουφεκιών εφόδου.
Πριν από δύο εβδομάδες, διαπράχθηκε μια δολοφονία στη Μελβούρνη που η αστυνομία χαρακτήρισε τρομοκρατική ενέργεια.
Την 9η Νοεμβρίου, ένας ισλαμοφασιστας γεννημένος στη Σομαλία έβαλε φωτιά σε αυτοκίνητο φορτωμένο με γκαζάκια και μαχαίρωσε τρεις ανθρώπους, με αποτέλεσμα ο ένας από αυτούς, 74 ετών, ιδιοκτήτης καφέ, ιταλικής καταγωγής, να χάσει τη ζωή του, πριν ο δράστης να πέσει νεκρός από τις σφαίρες αστυνομικών.
Την ευθύνη για την ενέργεια αυτή ανέλαβε το ΙΚ, χωρίς να παρουσιάσει κάποιο στοιχείο που να τεκμηριώνει τον ισχυρισμό.
Οι τρεις συλληφθέντες αναμένεται να προσαχθούν ενώπιον δικαστή αργότερα εντός της ημέρας.
Από το 2014, η αστυνομία της Αυστραλίας έχει ανακοινώσει τις συλλήψεις 90 υπόπτων στο πλαίσιο 40 ερευνών για υποθέσεις τρομοκρατίας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καταρρέει το σύμπαν
Αύξηση της ανεργίας τον Οκτώβριο κατά 3,5 %
Τα ελληνικά ομόλογα κοντά στο 5%
Το ελληνικό χρηματιστήριο καταρρέει και σήμερα - 3,8% κάτω και από τις 600 μονάδες
Η αξία των τραπεζικών μετοχών κάτω από το 1 δις
Τα χρέη των πολιτών προς δημόσιο και τράπεζες έχουν πάρει πάλι την ανηφόρα
Η αγορά ΝΕΚΡΗ, δεν κυκλοφορεί ούτε ευρώ



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η εταιρεία ενοικίασης κατοικιών Airbnb Inc μετα από πιεση από το BDS και το JVP δήλωσε τη Δευτέρα ότι αποφάσισε να καταργήσει από τις λίστες της τους παράνομους εβραϊκούς εποικισμούς της Δυτικής Όχθης, που είναι κτισμένοι πάνω σε κλεμμένη παλαιστινιακή γη. Σε απάντηση, ο υπουργός Τουρισμού του Ισραήλ, Γιαρίβ Λεβίνο, ανέθεσε στο υπουργείο να περιορίσει τις επιχειρήσεις της εταιρείας σε ολόκληρη τη χώρα.
Η ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της Airbnb αναφέρει: "Καταλήξαμε ότι πρέπει να καταργήσουμε τις καταχωρίσεις των ισραηλινών εποικισμών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη που βρίσκονται στον πυρήνα της διαμάχης μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων".
Ο υπουργός στρατηγικών υποθέσεων Gilad Erdan κάλεσε τους ιδιοκτήτες που πλήττονται από την απόφαση της Airbnb να ασκήσουν αγωγές κατά της εταιρείας, σύμφωνα με τον νόμο του Ισραήλ κατά του μποϊκοτάζ. Δήλωσε επίσης ότι θα στραφεί σε ανώτερους αξιωματούχους των ΗΠΑ για να ελέγξουν αν η απόφαση της εταιρείας παραβιάζει τους νόμους κατά του μποϊκοτάζ "που ισχύουν σε περισσότερες από 25 πολιτείες. "
Δεν είναι γνωστό πότε θα τεθεί σε ισχύ η απόφαση, η οποία, σύμφωνα με την Airbnb, επηρεάζει περίπου 200 καταχωρίσεις.
#BDS



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο Ράμα τίμησε Αλβανό συνεργάτη των Ναζί
Μεγαλοπρεπής τελετή στα Τίρανα για αδίστακτο δολοφόνο Ελλήνων
Την ώρα που ο αλβανικός σοβινισμός του καθεστώτος Ράμα επιτίθεται στους Ελληνες καλλιεργώντας το μίσος απέναντι σε καθετί ελληνικό και με νωπό ακόμα το αίμα του Κωνσταντίνου Κατσίφα στη γη της Βορείου Ηπείρου, ο Αλβανός πρωθυπουργός συνεχίζει το κτίσιμο του παναλβανικού ονείρου, τιμώντας ακόμα και Αλβανούς δωσιλόγους, συνεργάτες των Γερμανών στη διάρκεια της γερμανικής επικυριαρχίας στα Βαλκάνια που έδρασαν κατά των Ελλήνων κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Προτού ακόμα συμπληρωθούν 40 ημέρες από τη δολοφονία του ομογενούς μας, ο ψευτοσοσιαλιστής πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας προκαλεί την ελληνική συνείδηση με τελετές μίσους, στο όνομα του ανθελληνικού του παραληρήματος.
Το καθεστώς Ράμα προ ημερών διοργάνωσε τελετή ενταφιασμού των οστών του Αλβανού ναζιστή και συνεργάτη των Γερμανών Μιτ’χάτ Φρασέρι (Mit’hat Frasheri) στο κεντρικό πάρκο που περιβάλλει την τεχνητή λίμνη των Τιράνων (liqemi I Tiranes), στο κέντρο της αλβανικής πρωτεύουσας. Τα οστά μεταφέρθηκαν από τις ΗΠΑ και μαζί με την προτομή του το «έργο» κόστισε στο αλβανικό δημόσιο 30.000 ευρώ!
Ο Μιτ’χάτ Φρασέρι ήταν αρχηγός της εγκληματικής φασιστικής οργάνωσης Balli Kombetar (Εθνικό Μέτωπο) που έδρασε την περίοδο 1940-1944 στην αλβανική ύπαιθρο κατασφάζοντας Ελληνες και Αλβανούς αντιφασίστες μέχρι που διέφυγε ακολουθώντας τους Γερμανούς κατά την κατάρρευση. Βαρύνεται για θηριωδίες και σφαγές στις μειονοτικές περιοχές (στα χωριά Κακοδίκι και Γλύνα, κοντά στους Βουλιαράτες) με εκατοντάδες θύματα.
Ο ίδιος ο Ράμα εκφώνησε «πανηγυρικό» επαναφέροντας στην ομιλία του και το θέμα των Τσάμηδων, ενώ στην επίσημη ταφή παρέστη ολόκληρο το υπουργικό συμβούλιο του Αλβανού πρωθυπουργού, υποχρεώνοντας την κυβέρνηση και την κρατική μηχανή η τελετή να έχει τιμές αρχηγού κράτους. Επίσης σύμφωνος φέρεται ότι είναι και ο προηγούμενος πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα.
Η φιέστα συνιστά προσβολή όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και όλων των δημοκρατικών λαών για τους αγώνες τους ενάντια στον φασισμό-ναζισμό. Και ενώ η εθνοκάθαρση του Ράμα συνεχίζεται με επιχειρήσεις εκφοβισμού ακόμα και στα σπίτια των μειονοτικών στα ελληνικά χωριά, η ελληνική πρεσβεία στα Τίρανα «παπαγαλίζει» την καταλλαγή, σε μια προσπάθεια να κατευνάσει την οργή και τη θλίψη των Ελλήνων… Επ’ αυτών θα επανέλθουμε με περισσότερα…



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μιδάτ Φράσερι ήταν Αλβανός που γεννήθηκε το 1880, στα Γιάννενα. Υπήρξε μέλος της οθωμανικής διοίκησης στην Θεσσαλονίκη και παράλληλα αναδείχθηκε ως μια από τις ηγετικές προσωπικότητες του αλβανικού εθνικιστικού κινήματος. Κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ηγήθηκε της οργάνωσης Μπαλί Κομπετάρ που συνεργάστηκε ανοιχτά με τις αξονικές δυνάμεις επιχειρώντας την διεύρυνση της Αλβανίας προς τα βόρεια (Κοσσυφοπέδιο) και νότο ("Τσαμουριά"). Δεν θα πρέπει να λησμονούμε πως η οργάνωση του Μπαλί Κομπετάρ, ενέχεται και σε σειρά εγκλημάτων κατά του ελληνισμού της β. Ηπείρου.
Τον Νοέμβριο του 1944 κατέφυγε στην Ιταλία και αργότερα στις ΗΠΑ, όπου και πέθανε το 1949.
Γιατί όλα αυτά; Διότι την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018, τα οστά του τάφηκαν σε επίσημη τελετή στα Τίρανα όπου ο γνωστός μας (γιουσουφάκι, "σοσιαλιστής" και «αγαπούλα» πολλών «ημετέρων») Έντι Ράμα μίλησε «για την επιστροφή στην πατρίδα των εξέχοντων οστών μιας προσωπικότητας των αλβανικών γραμμάτων και του εθνικού πολιτισμού»…
ΥΣ. Μόνον κάποιοι αλβανοί κομμουνιστές θυμήθηκαν - τουλάχιστον - την συνεργασία του με τους Ιταλούς και Γερμανούς…



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΑΛΛΙΑ
Κινητοποιήσεις κατά των αυξήσεων στα καύσιμα
ΠΑΡΙΣΙ.--
Μαζικές διαμαρτυρίες κατά των μεγάλων αυξήσεων στα καύσιμα έγιναν το Σάββατο στη Γαλλία, όπου η κυβέρνηση Μακρόν εντείνει την αντιλαϊκή επίθεση σε όλους τους τομείς, ιεραρχώντας και «ανακατατάξεις» που ωφελούν επενδύσεις σε τομείς όπου το μεγάλο κεφάλαιο εντοπίζει νέα περιθώρια αύξησης των κερδών του. Από την αρχή του 2018 η τιμή του πετρελαίου κίνησης (ντίζελ) αυξήθηκε κατά 23%, ενώ της αμόλυβδης βενζίνης κατά 15%. Μάλιστα, το επόμενο διάστημα αναμένονται και νέες αυξήσεις, αλλά και νέα μέτρα που ευνοούν κεφάλαια που δραστηριοποιούνται σε πιο «οικολογικούς» τομείς της βιομηχανίας. Για παράδειγμα, θα πριμοδοτείται με 4.000 ευρώ κάθε αγορά «μη ρυπογόνου» αυτοκινήτου.
Υπολογίζεται ότι οργανώθηκαν περίπου 2.000 κινητοποιήσεις σε όλη τη Γαλλία, με τα ΜΜΕ να τις παρουσιάζουν ως μέρος του νεοεμφανιζόμενου «κινήματος των κίτρινων γιλέκων». Οι περισσότεροι συμμετέχοντες φορούσαν το κίτρινο γιλέκο που κανονικά προβλέπεται να μεταφέρουν όλα τα οχήματα Ι.Χ., ώστε να χρησιμοποιείται ως «σήμα συναγερμού». Επίσημα τα «κίτρινα γιλέκα» εμφανίζονται ως «ακομμάτιστη» και «αυθόρμητη πρωτοβουλία», ωστόσο υποστήριξη με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έχουν εκφράσει μια σειρά πολιτικές δυνάμεις, από την «Ανυπότακτη Γαλλία» του Ζαν Λικ Μελανσόν  μέχρι και τον «Εθνικό Συναγερμό» της Μαρίν Λεπέν.
Δυνάμεις που προσπαθούν να ενισχύσουν τον ταξικό προσανατολισμό στο εργατικό κίνημα, προσεγγίζουν τα «κίτρινα γιλέκα» θέτοντας ερωτήματα όπως «να κινητοποιηθούμε με τι σκοπό;». Για παράδειγμα, σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Εργαζομένων στη Χημική Βιομηχανία (FNIC - μέλος της ΠΣΟ) τόνιζε ότι πέρα από «επιδερμικές αντιδράσεις» στις αυξήσεις των καυσίμων, το ζήτημα είναι οι εργαζόμενοι να αντιταχθούν συνολικά στην πολιτική της κυβέρνησης Μακρόν, την οποία βέβαια στον πυρήνα της υποστηρίζουν και όλες οι άλλες φιλοευρωπαϊκές ή ευρωσκεπτικιστικές δυνάμεις, που υπηρετούν τα ταξικά συμφέροντα των γαλλικών μονοπωλίων.
Το υπουργείο Εσωτερικών έκανε λόγο για «ένταση» που υπήρξε σε κινητοποιήσεις του Σαββάτου, κατά τις οποίες τραυματίστηκαν 106 άτομα, ενώ μία γυναίκα σκοτώθηκε αφού τραυματίστηκε από αυτοκίνητο στην περιοχή Πον-ντε-Μποβουαζέν της Σαβοΐας.
Σε μια παράλληλη εξέλιξη, νέα δημοσκόπηση εμφανίζει μόλις το 25% των Γάλλων να δηλώνει ικανοποίηση με την κυβέρνηση Μακρόν.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βρείτε μία, έστω μία χώρα του κόσμου -παρά τα 8 χρόνια ιμπεριαλιστικού πολέμου εναντίον της Συρίας- που ο γιος του προέδρου -δικτάτορα για τους περισσότερους- κυκλοφορεί μόνος, χωρίς σωματοφύλακες ανάμεσα στους πολίτες!
Ο Χαφέζ, ο μεγαλύτερος γιος του Άσαντ στην παλιά πόλη της Δαμασκού...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ: Η ΕΓΓΟΝΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΣΕΓΓΟΝΑ ΘΥΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ ΉΡΘΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΥΜΑΤΩΝ ΝΑΖΙΣΜΟΥ!
Ο παππούς τους, Σπ. Πελεκάνος από την ΛΙΒΑΔΕΙΑ, ηταν ο οδηγός του ενός από τα δυο φορτηγά που είχαν επιτάξει οι Γερμανοί για να στήσουν παγίδα στους αγωνιστές της εθνικής αντίστασης.
Διαβάστε την...
συγκινητική ιστορία...

Μια μεγάλη έκπληξη περίμενε τους εθελοντές του Μουσείου Θυματων Ναζισμού Διστόμου μια μέρα του καλοκαιριού που περασε: Ένα ταξί Λιβαδειας που ήταν απέξω από το Μουσειο προδιέθετε ότι οι επιβάτες του (που ήδη ειχαν μπει στο κτίριο), ίσως ηταν ξένοι- κάτι που επιβεβαίωσε αμέσως ο οδηγός ΅
- Ναι ειναι από τον Καναδά, ελληνικής καταγωγής, από την Λιβαδειά. Του Πελεκάνου...
Με το άκουσμα του ονόματος αμέσως έκανα τον συνειρμό...Πελεκανος λεγόταν ο ένας από τους δυο οδηγούς των επιταγμένων φορτηγών από τους Γερμανούς που σκοτώθηκε κατά την διάρκεια της μάχης με τους αντάρτες στην Καταβόθρα, στον δρόμο προς το Στείρι...
Μπαίνοντας στην πάνω αίθουσα βλέπω δυο μικρά παιδιά να κρατούν στα χέρια τους μια φωτογραφία από αυτές της έκθεσης και μια κυρία και ένα κύριο δίπλα τους!
Η πρώτη ένδειξη ότι έκανα σωστή σκέψη... Την υπόθεση ότι είναι συγγενείς του Σπύρου Πελεκάνου επιβεβαίωσε η κυρία, όταν την ρώτησα αν είναι της οικογενείας του θύματος...
Συγκινημένη - αλλα και ξαφνιασμένη που ξέραμε την υπόθεση- μας εξήγησε ότι, ηταν εγγονή του οδηγού Σπύρου Πελεκάνου και τα δυο παιδάκια που ηταν μαζί της, ο Θωμάς και η Τριανταφυλλιά, ηταν δισέγγονά του - ο άλλος κύριος ήταν ο αδελφός της, Σπύρος επίσης!
Η Ελίζα Μινάκη, κόρη της κόρης του Πελεκάνου Τριανταφυλλιάς, γεννήθηκε και ζει μόνιμα στον Καναδά και ασχολείται με χρηματιστηριακά... Στον Καναδά γεννήθηκε και ζει και ο αδελφός της που δεν μιλά ελληνικά. Είχαν έρθει μετά από χρόνια για διακοπές στην Λιβαδειά και όπως μας ειπε η κ Ελιζα Μινάκη, θεώρησαν χρέος να έρθουν στο Δίστομο να προσευχηθούν και να τιμήσουν τον πρόγονό τους, ένα θύμα και αυτός της γερμανικής κατοχής. Ήθελα να φέρω και τα παιδιά, να ξέρουν τις ρίζες τους και την ιστορία, μας ειπε. Τα παιδιά, που τους εξήγησε η μητέρα τους την ιστορία, κράτησαν την φωτογραφία του προπάππου τους στα χέρια με δέος- ένα μάθημα ιστορίας από την ίδια την μητέρα τους, και την βοήθεια του Χρήστου Παπανικολάου, μια βιωματική εμπειρια...
Η ιστορία

Εκείνο το πρωινό της 10ης Ιουνίου, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, οι Γερμανοί, αφού είχαν επιτάξει στην Λιβαδεια δυο φορτηγά αυτοκίνητα ( αρ. κυκλ. 33257 και 24321) που ανήκαν στους Εμμ. Χασούρα και Σπ. Πελεκάνο, επιβίβασαν στρατιώτες ντυμένους με τις ενδυμασίες φυλακισμένων των εκεί φυλακών, παριστάνοντας τους… μαυραγορίτες. Αρκετά πίσω τους ακολουθούσε άλλη δύναμη Στόχος να παρασυρθούν οι αντάρτες και προσεγγίσουν τους μαυραγορίτες για εφόδια...
Καθοδόν προς το Διστομο οι Γερμανοι σκότωσαν 6 και συνέλαβαν 12 ομήρους Διστομίτες στα χωράφια στις Τσερες. Εν συνεχεια τα φορτηγά σταμάτησαν στο Δίστομο και ο επί κεφαλής αξιωματικός ζήτησε πληροφορίες για την ύπαρξη εκεί ανταρτών. Μετά μια δύναμη έφυγε, αφού προηγουμένως συνέστησαν στους κατοίκους όταν θα επιστρέψουν να ευρίσκονται όλοι στα σπίτια τους.
Οι Γερμανοί με τα δύο φορτηγά έφτασαν στη θέση «Καταβόθρα» στο ενδιάμεσο Διστόμου με το χωριό Στείρι και εκεί δέχτηκαν από τα διπλανά υψώματα τα αιφνιδιαστικά πυρά των ανταρτών από δύο πλευρές. Τα δύο φορτηγά έπαθαν βλάβες στους τροχούς, κατέβηκαν οι Γερμανοί και άρχισαν να βάλουν κατά των ανταρτών. Μετά την μάχη, οι αντάρτες έφυγαν αφου, στο σημείο κατέφθασαν και άλλες, ισχυρές, στρατιωτικές δυνάμεις που ακολουθούσαν. Σκοτώθηκαν 6 Γερμανοί στρατιώτες και ένας αξιωματικός, μαζί και ο οδηγός Σπ. Πελεκάνος, 15 τραυματίσθηκαν βαριά. Μετά γυρισαν στο Διστομο για την Σφαγή, με πρώτα θύματα τους ομήρους.Μια Σφαγή που είχε ξεκινήσει ήδη από τις Τσερες, ώρες πριν...Γιατί για αίμα είχαν ξεκινήσει...
ΥΓ. Θέλω να ευχαριστήσω τους αυτοκινητιστες της Λιβαδειας Σπύρο Πελεκανο και Θανάση Λιόντο, φίλους του πάτερα μου, για μερικές πρόσθετες πληροφορίες που μου έδωσαν



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τώρα "Η Μάσα και ο αρκούδος" προπαγάνδα Πούτιν για τη δύση...
Το καπέλο της Μασα με το κόκκινο αστέρι είναι Σοβιετικής έμπνευσης για τη δημοσιογραφική πορνεία...
κι ο Αρκούδος απειλή για επιστροφή του κομμουνισμού λένε τα πουτανάκια του Σόρος
Κομμουνιστικό δάκτυλο του Πούτιν βλέπουν στο Ρωσικό καρτούν "Η Μάσα και ο αρκούδος" τα δυτικά ΜΜΕ...
Πανευρωπαϊκή υστερία με την μικρή Μάσα και τον αρκούδο...
Ξεφτιλίστηκε η...
προπαγάνδα Σόρος... βλέπει κομμουνιστές και στα κινούμενα σχέδια...
Μετά τον αντικομουνισμό εφεύραν τη Ρωσοφοβία..


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν περνάει ο φασισμός... Ακριβοπούλου!! Το μπάσταρδο του Μανιαδάκη της ΥΕΝΕΔ... χέστηκε στις πάνες της όταν είδε πως οι ρασοφόροι δεν είναι κότες...
Δημόσια συγγνώμη ζήτησε η δημοσιογράφος Κατερίνα Ακριβοπούλου από τους Μητροπολίτες Πειραιώς Σεραφείμ και Μεσσηνίας Χρυσόστομο για όσα είπε στην εκπομπή της στην ΕΡΤ τη Δευτέρα...
"Θέλω να ζητήσω δημόσια συγγνώμη από τους Μητροπολίτες Μεσσηνίας, Χρυσόστομο και Πειραιώς Σεραφείμ διότι χθες όχι απλώς τους αδίκησα αλλά τους κατηγόρησα αδίκως ότι ταυτίζονται με τον χρυσαυγιτισμό...
Το θέμα είναι και παραμένει... μπορούν πλέον τα μορμολύκεια της φασιστεράς να χρησιμοποιούν την κρατική τηλεόραση, να τους χρυσοπληρώνει ο Έλληνας πολίτης και να είν αι η φωνή του Σόρος στην πατρίδα μας;