Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

Παρασκευη 23 Νοεμβριου 2018


Οι ισραηλινές δυνάμεις μαζί με το προσωπικό της ισραηλινής πολιτικής διοίκησης εισέβαλαν στο στρατόπεδο προσφύγων shufat, στην κατεχόμενη ανατολική Ιερουσαλήμ, και παρέδωσαν επιστολες κατεδάφισης σε δεκάδες παλαιστινιακά καταστήματα, την Τρίτη.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γελάει ο κόσμος
Ένωση δικαστών και εισαγγελέων: Η ποινή για την καθαρίστρια θα μπορούσε να είναι δις ισόβια
Ναι έκαναν και χάρη στην καθαρίστρια, ενώ μπορούσαν να την δικάσουν δις ισόβια της έριξαν μόνο 10 χρόνια χωρίς αναστολη
Σχολιο.- Ρέ τα φασιστοκούναβα!
Σχολιο.- Αλλά Σημίτης.. Γεωργίου... Λιάπης... αδερφός Τσίπρα.. όλοι έξω...
Και δυστυχώς για την γυναίκα δεν έχει ούτε να νιάτα ούτε τα προσόντα της Νοτοπουλου..
Δεν είμαι χυδαία αλλά θα γίνω..
Σχολιο.- Από όλα αυτά που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια δεν υπάρχει απόφαση που να με έχει θυμώσει και να με κάνει να ντραπώ περισσότερο ως Έλλην και ως Άνθρωπος.
Η καταδίκη αυτή αποδεικνύει περίτρανα την σήψη ολόκληρης της κοινωνίας μας και όχι μόνο του δικαστικού συστήματος.
Η Θλίψη μου είναι μεγάλη για όλα αυτά που τραβά η κυρία, η οικογένειά της αλλά και όλοι όσοι βιώνουν το άγριο "χάδι" του άθλιου κρατικού μηχανισμού.
Ένα κρατικό μηχανισμό ξένο προς τον Ελληνικό λαό.
Αν δεν βρούμε τον τρόπο να αντιδράσουμε σύσσωμος ο Λάος, το μέλλον μας θα προοιωνίζεται μελανότερο του μελανού.
Σχολιο.- Πολύ λίγοι για τον ρόλο του δικαστή....όταν έχουν ξεσηκώσει όλη την χώρα...τι κάνει ο υπουργός δικαιοσύνης ???..κοιματε ??
Σχολιο.- Ο αδελφος του Τσιπρα με την πλαστογραφημενη
φορολογικη ενημεροτητα τρις εις θανατον????
Σχολιο.- Εκείνος με νόμο αθωώθηκε.
Σχολιο.- ΝΟΜΟΣ 1608 ΤΟΥ 1950 ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΦΥΛΑΚΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ..ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στην μεγάλη και μακροχρόνια εμπλοκή μου με το Ελλ.Δημόσιο, τόσο στον τομέα της υγείας όσο και στον διοικητικό - νομικό τομέα, συνάντησα μέχρι και επιμελητή δημοσίου νοσοκομείου που έκανε και εγχειρίσεις και δεν είχε πάει ούτε ένα έτος σε ΙΕΚ παραϊατρικών επαγγελμάτων και δεν μπήκε φυλακή, όπως και υπάλληλο που πλαστογράφησε ολόκληρο πτυχίο νομικής και δεν μπήκε ούτε μια μέρα φυλακή, διότι "κατάφερε" να αποδείξει ότι δεν το έκανε για να προσπορίσει στον εαυτό της όφελος, αλλά επειδή είχε ψυχολογικό κόμπλεξ κατωτερότητας!! Τα περί αναχρονιστικού νόμου του 50 περί καταχραστών του δημοσίου λοιπόν που απαρεγκλίτως έπρεπε να εφαρμοστεί, κ πούτσες μπλέ σε ροζ βαζάκια, τ ακούω βερεσέ!
Αυτά τα λέω διότι είναι προφανές πως άμα έχεις απολυτήριο ΣΤ τάξης δημοτικού ...σκουπίζεις καλύτερα απ'ό,τι αν έχεις Ε τάξης δημοτικού!...
Η δικαιοσύνη μη νομίζετε ότι βρίσκεται σε λιγότερη μεροληπτικά ταξική και ψυχεδελική κατάσταση απ'ό,τι όλο το υπόλοιπο ελληνικό δημόσιο που παραπαίει!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εξηγησέ μου κάτι, μιας και είσαι δικηγόρος, γιατί κοντεύω να τρελαθώ! Η πλαστογράφηση εγγράφου από την καθαρίστρια είναι πλημμέλημα, έτσι, όχι κακούργημα. Η ανώτατη ποινή για πλημμελήματα είναι τα 5 χρόνια, αν είναι κάθαρμα ο δικαστής. Πως της ρίξανε 15και 10 χρόνια κάθειρξη; Αυτό δεν είναι παρανομία των δικαστών;
Σχολιο.-  Ακριβώς. Αυτό το έκαναν γιατί την παρέπεμψαν με άλλο νόμο, έναν νόμο περί καταχραστών του δημοσίου του 1950, που είναι για άλλες περιπτώσεις. Τωρα λέει η Εισαγγελέας του ΑΠ θα ασκήσει αναίρεση κ θα εξετάσει κ την πειθαρχική ευθύνη των δικαστών γιατί δεν είναι δυνατό να μην καταλάβαιναν ότι ο νόμος αυτός είναι για άλλες περιπτώσεις και που ούτως ή άλλως έχει εξαγγελθεί ότι θα αλλάξει ή θα καταργηθεί! (Είναι από τα πολλά "Θα" που θα κάνει ο Σύριζα όταν αναλάβει την εξουσία!).
Σχολιο.- Γελάει ο κόσμος
Ένωση δικαστών και εισαγγελέων: Η ποινή για την καθαρίστρια θα μπορούσε να είναι δις ισόβια
Ναι έκαναν και χάρη στην καθαρίστρια, ενώ μπορούσαν να την δικάσουν δις ισόβια της έριξαν μόνο 10 χρόνια χωρίς αναστολη
Σχολιο.-  Ναι προσπαθούν να καλύψουν την μαλακία των συναδέλφων τους... Συνδικαλιστές βλέπεις κι αυτοί και θέλουν να επανεκλεγούν...




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



23.11.2018 - 16:54
Απίστευτη σκληρότητα: Έσβησαν ένσημα 20 ετών από την καθαρίστρια του Βόλου
Συγκλονίζει η 53χρονη καθαρίστρια που φυλακίστηκε για πλαστογραφία και, συγκεκριμένα για πλαστογραφημένο απολυτήριο δημοτικού.
“Σε χαμόσπιτο έμενα. Τρέχαν νερά από πάνω. Ερχόταν η Πρόνοια και έβλεπε τα παιδιά σε τι κατάσταση ήταν. Δεν ήθελα να βρεθώ σε κατάσταση να μου πάρουν τα παιδιά, να βρεθούν στο ορφανοτροφείο όπως ήμουν κι εγώ. Και έτσι, έκανα αυτό το έγκλημα: Το Ε’ το έκανα ΣΤ’ για μία τάξη…”
Καθηλωτικά είναι τα όσα περιέγραψε μέσα από τη φυλακή, στον “Ταχυδρόμο” η 53χρονη μητέρα που καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλακή επειδή πλαστογράφησε το απολυτήριο δημοτικού. Και αντί για την πέμπτη τάξη, έγραψε ότι έχει τελειώσει και την έκτη…
“Και δούλεψα. Δούλεψα. Δεν τα έκλεψα. Όλα αυτά τα κατέθεσα στο δικαστήριο… Δε μου μιλούσαν, απλώς με κοιτούσαν. Εγώ έκλαιγα, τους ζητούσα συγνώμη. Να πληρώσω για αυτό που έκανα. Όχι αυτή την ποινή όμως… Στο πρώτο δικαστήριο που είχαν “ρίξει” 15 (χρόνια)…”
Μάλιστα, όπως περιγράφει η ίδια, εκτός από την ελευθερία της, της στερήθηκαν και… τα ένσημά της! Μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, την έσβησαν από τα μητρώα ασφαλισμένων!
“Έχασα τη δουλειά μου αλλά και τα 20 χρόνια που δούλεψα. Είναι σα να μη δούλεψα ποτέ. Με έσβησαν από το μητρώο. Δεν έχω ένσημα. 20 χρόνια σα να μη δούλεψα”.
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δικηγόρος της καθαρίστριας, Γιώργος Σινέλης, δήλωσε ότι το αίτημα θα συζητηθεί την προσεχή Δευτέρα 26 Νοεμβρίου και θα κατατεθεί και η αίτηση αναστολής της εκτέλεσης της ποινής που επέβαλε το Εφετείο.
Με την κίνηση αυτή ο δικηγόρος της 53χρονης ζητά όπως μέχρι να εκδοθεί η απόφαση της αναίρεσης από τον Άρειο Πάγο,να ανασταλεί η εκτέλεση της 10ετούς φυλάκισής της, ποινή που επέβαλε το Εφετείο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέμπτη 22/11/2018 - 15:13
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΚΚΕ
Να αποφυλακιστεί τώρα η καθαρίστρια που καταδικάστηκε
Να αποφυλακιστεί άμεσα η καθαρίστρια που καταδικάστηκε σε 10 χρόνια κάθειρξη και να γυρίσει στην οικογένεια και τη δουλειά της ζητά το ΚΚΕ. Συγκεκριμένα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕγια την καθαρίστρια που καταδικάστηκε για πλαστό «τίτλο σπουδών» ΣΤ' Τάξης του Δημοτικού αναφέρει:
«Το ΚΚΕ ζητά να αποφυλακιστεί άμεσα η εργαζόμενη καθαρίστρια σε παιδικό σταθμό του Βόλου, στον οποίο προσέφερε τις υπηρεσίες της για 20 σχεδόν χρόνια, που καταδικάστηκε σε 10ετή κάθειρξη γιατί, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, εργαζόταν με πλαστό "τίτλο σπουδών" ΣΤ' Τάξης του Δημοτικού Σχολείου, ενώ ήταν "απόφοιτη" της Ε' Τάξης του Δημοτικού!
Τόσο το κατηγορητήριο, με το οποίο παραπέμφθηκε για κακούργημα, όσο και οι καταδικαστικές σε βάρος της αποφάσεις των δικαστηρίων και πολύ περισσότερο το γεγονός ότι η συγκεκριμένη εργαζόμενη εκτίει την αδιανόητη 10ετή ποινή της στις Φυλακές της Θήβας συναποτελούν μια κατάφωρη αδικία σε βάρος μιας φτωχής γυναίκας που ουσιαστικά δεν αδίκησε κανέναν.
Το ΚΚΕ καταγγέλλει ως απαράδεκτο και εξοργιστικό το γεγονός ότι το κράτος και η δικαιοσύνη εξάντλησαν την αυστηρότητά τους και φυλάκισαν την καθαρίστρια, τη στιγμή που άλλες υποθέσεις, μεγάλου πολιτικού και οικονομικού ενδιαφέροντος και με αποδεδειγμένες τεράστιες ζημίες για το Δημόσιο εκκρεμούν. Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι η πολιτική που αντιμετωπίζει τον λαό ως εχθρό και που υλοποιείται διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις και τη σημερινή, αντιδραστικοποιείται διαρκώς. Η άδικη αυτή απόφαση, επίσης, καταρρίπτει τα όσα υποκριτικά και αστήρικτα επικαλούνται τα κόμματα του κεφαλαίου -κατά πώς βολεύονται κάθε φορά- περί "ισότητας απέναντι στο νόμο" και "κράτους δικαίου".
Πρέπει τώρα να τερματιστεί η περιπέτεια της καθαρίστριας και να γυρίσει στην οικογένεια και τη δουλειά της».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λευτεριά στην καθαρίστρια!

23.310 υπογραφές

Το «ThePressProject», ο «Ημεροδρόμος» και η «Ελληνοφρένεια», με αυτήν την ταυτόχρονη δημοσίευση από τις ιστοσελίδες μας, ζητούμε από τους αναγνώστες μας να διακινήσετε το παραπάνω κείμενο, να το υπογράψετε και να ενώσετε μαζί μας τη φωνή σας προκειμένου να αποκατασταθεί αυτή η εξωφρενική αδικία
Μια καθαρίστρια δικάστηκε και καταδικάστηκε σε 10 χρόνια κάθειρξη. Χωρίς αναστολή. Βρίσκεται, ήδη, στις φυλακές Θήβας. Το έγκλημα ξεκίνησε πριν από περίπου σαράντα χρόνια όταν ένα κορίτσι δέκα χρονών πήγαινε στην Ε’ Δημοτικού. Είχε οκτώ αδέρφια, ήταν από φτωχή οικογένεια, μεγάλωσε σε ορφανοτροφείο και δεν μπόρεσε να συνεχίσει το σχολείο, δεν τέλειωσε καν το Δημοτικό. Αυτό το κορίτσι όταν έγινε 29 χρονών, έγγαμη με σύζυγο ανάπηρο κατά 67%, μητέρα δυο παιδιών, παραποίησε το χαρτί του απολυτηρίου της προκειμένου να μπορέσει να προσληφθεί ως καθαρίστρια στον Δήμο. Έγραψε – ψευδώς – ότι είχε τελειώσει την Στ’ Δημοτικού. Αυτή είναι η γυναίκα που σήμερα βρίσκεται στις φυλακές
Το γράμμα του νόμου λέει ότι η καθαρίστρια καταχράστηκε δημόσιο χρήμα (αυτός είναι ο νόμος με τον οποίον καταδικάστηκε), διότι πληρωνόταν χωρίς να διαθέτει τα τυπικά προσόντα που θα καθιστούσαν νόμιμη την πρόσληψή της. Οι «Ιαβέρηδες» πάντα σε κάποιο νόμο πατούν για να διώκουν τους «Αγιάννηδες».
Εκείνο, όμως, που ταυτόχρονα θα έπρεπε να είχαν σκεφτεί οι «Ιαβέρηδες» (αν δεν ήταν τέτοιοι) είναι ότι: Αυτή η γυναίκα που δεν μπόρεσε να πάει σχολείο (και που πάει τώρα σχολείο γιατί δεν μπορούσε όταν ήταν παιδί) δούλεψε σκληρά. Και ευσυνείδητα. Δεν έθεσε κανενός τη ζωή σε κίνδυνο. Δεν πλαστογράφησε ένα πτυχίο που θα την έκανε επικίνδυνη κατά την άσκηση των καθηκόντων της. Αν όλα αυτά συνιστούν «κατάχρηση του δημοσίου χρήματος», τότε δεν υπάρχει πεδίο συνεννόησης.
Καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον κ.Προκόπη Παυλόπουλο να παρέμβει. Τον καλούμε να ασκήσει όλες τις δυνατότητες που απορρέουν από την θεσμική του θέση στην κατεύθυνση της απονομής χάριτος στην καθαρίστρια. Όχι από μεγαθυμία. Από υποχρέωση.
Καλούμε το αρμόδιο υπουργείο Δικαιοσύνης να βρει, να διαμορφώσει, να επιλέξει τον νομικό τρόπο και την θεσμική διαδικασία ώστε αυτή η γυναίκα να βγει, άμεσα, από τη φυλακή.
Ζητούμε να βρεθεί ο τρόπος η γυναίκα αυτή να επιστρέψει στο σπίτι της, να αποκατασταθεί η σοκαριστική αδικία που εξακολουθεί να συμβαίνει στη ζωή της.

https://secure.avaaz.org/el/petition/pros_ton_Proedro_tis_Dimokratias_Prokopi_Paylopoylo_Na_apeleytherothei_i_katharistria_Na_paremvei_o_Prokopis_Paylopoylos/?fgpekeb&fbclid=IwAR1TvCRWgLPXsFb7sAyi2REIl_ypaedRJG8m9pOzINPK9C8UGO6BA8a2mGE



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρουπακιας. Ευτυχως που απλα μαχαιρωσα μεχρι θανατου καποιον και δεν πλαστογραφησα απολυτηριο  του Δημοτικου, γιατι θα ειχα ασχημα ξεμπερδεματα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2018
Αλήτης και επικίνδυνος. Ο Τσίπρας εξομοίωσε την Χρυσή Αυγή με τους φοιτητές που εμπόδισαν τον ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει στεφάνι στο Πολυτεχνείο

Για την ανομία σήμερα συζήτησαν στην Βουλή και αντιπαρατέθηκαν Τσίπρας και Μητσοτάκης.....
«Πολιτεύεστε με ψεύτικα στοιχεία και καταστροφολογία παντού. Από τις τοποθετήσεις σας αποδεικνύετε βαθύ μίσος για τη δημόσια σφαίρα» είπε ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ισχυρίζεστε, συνέχισε ο κ. Τσίπρας, ότι επί των ημερών της κυβέρνησής μας έχουν αυξηθεί τα κρούσματα βίας στα πανεπιστήμια και ότι αυτό έγινε λόγω της επαναφοράς του πανεπιστημιακού ασύλου, για να συμπληρώσει: Πρόκειται για διπλό ψέμα. Πρώτον, γιατί όλα τα στοιχεία δείχνουν πως την περίοδο της δικής μας διακυβέρνησης τα κρούσματα είναι μειωμένα και δεύτερον, το βασικό σας επιχείρημα ότι ο νόμος απαγορεύει την επέμβαση της αστυνομίας είναι ψευδές. Ο νόμος για το πανεπιστημιακό άσυλο δεν απαγορεύει την επέμβαση της αστυνομίας όταν διαπράττονται κακουργήματα. Αυτεπάγγελτα μπορεί να επέμβει η αστυνομία, αρκεί να κληθεί, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.
Για να ψηφοθηρήσετε, δημιουργείτε μια αρνητική εικόνα για τα πανεπιστήμια της χώρας
Πυκνώνουν τα φαινόμενα βίας από την άκρα δεξιά, τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, τους δολοφόνους του Φύσσα και τους αυτόκλητους που στάθηκαν μπροστά στην πόρτα του Πολυτεχνείου για να εμποδίσουν αυτούς που αγωνίστηκαν, ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του, στο πλαίσιο της Ώρας του Πρωθυπουργού, στη Βουλή, και απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, για την ανομία στα πανεπιστήμια.
ΚΑΙ ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΔΩ..............
ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΑΛΗΤΑΡΑΣ;;;
ΕΞΟΜΕΙΩΝΕΙ ΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΕΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΡΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΣΤΑΦΑΝΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΚΡΩΝ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΧΥΔΑΙΑ ΕΚΦΑΝΣΗ ΤΗΣ
ΑΛΗΤΑΡΑ, ΕΛΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η Χούντα των Παρισίων απαγόρευσε κάθε διαδήλωση για αύριο στο Παρίσι. Τίθεται σε περίμετρο ασφαλείας το Παρίσι. Απαγορεύονται οι κινητοποιήσεις των Κίτρινων Γιλέκων. Στην Ουκρανία τις ήθελαν τις διαδηλώσεις, στην Αίγυπτο τις ήθελαν, στη Συρία τις ήθελαν, στη Βενεζουέλα τις ήθελαν στο Παρίσι τις απαγορεύουν. ΚΑΤΑΛΥΘΗΚΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ .
23/11/2018 – 20.30
Ο Διευθυντής της Αστυνομίας του Παρισιού ο Michel Delpuech, ανακοίνωσε αυτή την Παρασκευή το βράδυ ότι τίθεται μια περίμετρος ασφαλείας στο Παρίσι όπου καμιά διαδήλωση δεν εξουσιοδοτήθηκε στο πλαίσιο της κινητοποίησης των Κίτρινων Γιλέκων / gilets jaunes (BFMTV)..
Η περίμετρος ασφαλείας θα είναι αύριο στο κέντρο του Παρισιού θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων σύμφωνα με την εξαγγελία του το Παλάτι των Ηλύσιων Πεδίων και την πλατεία /Place de la Concorde και το Κοινοβούλιο..Σε αυτή την περίμετρο απαγορεύεται κάθε διαδήλωση…..
Ο Υπ. Εσωτερικών Christophe Castaner δήλωσε « καλώ σε υπευθυνότητα τους οργανωτές. Η ελευθερία της έκφρασης θα τους είναι εγγυημένη -εννοεί έξω από το δακτύλιο απαγόρευσης του ιστορικού κέντρου του Παρισιού-  (…) Δεν υπάρχει ελευθερία της έκφρασης χωρίς δημόσια τάξη « . Διευκρίνισε ότι υπήρξαν  620 πολίτες τραυματίες τις τελευταίες μέρες και ξέχασε να πει ότι υπήρξαν και 2 νεκροί. Πρόσθεσε  « αγνοούμε ολοσχερώς τον αριθμό των διαδηλωτών στις αυριανές κινητοποιήσεις  » και τόνισε πως τα ακροδεξιά κι ακροαριστερά δίκτυα οργανώνονται  για να κινητοποιηθούν ομοίως στο πλευρό των « gilets jaunes ».
136 αστυνομικοί και χωροφύλακες τραυματίστηκαν σύμφωνα με τον Christophe Castaner….
ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ της Γαλλίας τόλμησαν στη χώρα του 1789 να καταργήσουν τις διαδηλώσεις τις συγκεντρώσεις ν΄αναστείλουν την αρχή του συνέρχεσθαι…



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υεμένη: 85.000 παιδιά πέθαναν από πείνα. UNICEF: 8,6 εκατομμύρια παιδιά χωρίς πόσιμο νερό. 11.000.000 χρήζουν ανθρωπιστικής βοήθειας.
22/11/2018 – 23.00
Από πείνα υπολογίζεται πως πέθαναν περίπου 85.000 παιδιά κάτω των πέντε ετών μέσα σε τρία και πλέον χρόνια πολέμου στην Υεμένη (2015-2018), σύμφωνα με την ΜΚΟ Save the Children. Ο πόλεμος στην Υεμένη στέρησε 8,6 εκατομμύρια παιδιά από την πρόσβαση σε νερό, αποχέτευση και τις υγειονομικές υπηρεσίες, δήλωσε την Πέμπτη η (UNICEF).
« Κάθε παιδί έχει το δικαίωμα πρόσβασης σε ασφαλές νερό και πρέπει να προστατεύεται από ασθένειες που προκαλούνται από το νερό, όπως η χολέρα », ανέφερε η οργάνωση.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι περισσότερα από 11 εκατομμύρια παιδιά της Υεμένης, που αποτελούν το 80% των παιδιών της χώρας, χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια.
Από πείνα υπολογίζεται πως πέθαναν περίπου 85.000 παιδιά κάτω των πέντε ετών μέσα σε τρία και πλέον χρόνια πολέμου στην Υεμένη (2015-2018), σύμφωνα με την ΜΚΟ Save the Children.
Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ έχει φθάσει στην Υεμένη και διεξάγει συνομιλίες με εκπροσώπους των Χούτι για μελλοντικές διαπραγματεύσεις..



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Ντρέπομαι αλλά το έκανα για τα παιδιά μου"
 Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2018, 10:57
Μετά την πρωτοφανή θύελλα αντιδράσεων που έχει ξεσπάσει εξαιτίας της απαράδεκτης απόφασης ενός δικαστηρίου να καταδικάσει σε 10 χρόνια κάθειρξη μια καθαρίστρια, επειδή πλαστογράφησε ένα απολυτήριο Δημοτικού στην προσπάθειά της να βρει δουλειά, η «πρωταγωνίστρια» αυτής της απίστευτης υπόθεσης λύνει τη σιωπή της.
Μέσα από τις φυλακές της Θήβας η καθαρίστρια μίλησε για πρώτη φορά για όσα της έχουν συμβεί και την αντίδραση του κόσμου στον «Ταχυδρόμο του Βόλου».
Η 53χρονη γυναίκα τόνισε στην εφημερίδα πως ό,τι έκανε το έκανε για τα παιδιά της.
«Ντρέπομαι, αλλά ήθελα τα παιδιά μου κοντά μου. Έτρεμε η ψυχή μου μη μεγαλώσουν σε ίδρυμα όπως εγώ» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Έχοντας πλήρη επίγνωση του σάλου που προκάλεσε σε ολόκληρη τη χώρα η προφυλάκισή της, η γυναίκα έσπευσε να ευχαριστήσει όλους εκείνους που στέκονται στο πλευρό της.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, εξέφρασε την απέραντη ευγνωμοσύνη της για το πανελλήνιο κύμα συμπαράστασης, τόνισε ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις και είπε ότι ελπίζει να αποφυλακιστεί σύντομα.
Τα δύσκολα χρόνια της καθαρίστριας
Βιοπαλαιστής από μικρή, η καθαρίστρια από τη Θήβα είναι ένα από τα εννέα παιδιά της πολύτεχνης οικογένειας στην οποία ανήκει.
Η ίδια όπως και τα αδέλφια της σκορπίστηκαν σε ιδρύματα από νωρίς, καθώς η οικογένεια δεν είχε τα μέσα για να τα αναθρέψει όπως έπρεπε. Όταν έγινε 11 ετών, εγκατέλειψε το Χατζηκυριάκειο Ορφανοτροφείο και μετέβη στον Βόλο, προκειμένου να μεγαλώσει δίπλα στον παππού και τη γιαγιά της.
Πριν καλά-καλά ενηλικιωθεί, παντρεύτηκε τον αγαπημένο της. Ο άνδρας της είναι ανάπηρος και η γυναίκα αποφάσισε να σταθεί βράχος στην οικογένειά της συντηρώντας με ίδια μέσα σύζυγο και παιδιά.
Τα δύσκολα παιδικά της χρόνια όμως δεν της επέτρεψαν να τελειώσει το δημοτικό και η γυναίκα στερείτο των βασικών προσόντων για να βρει μια δουλειά. Η δύσκολη αυτή συγκυρία την οδήγησε σε απόγνωση, με αποτέλεσμα να εξαναγκαστεί να πλαστογραφήσει το απολυτήριό της. Η γυναίκα διορίστηκε το 1996 σε παιδικό σταθμό με αυτό το απολυτήριο.
Επί 20 χρόνια πήγαινε καθημερινά στην εργασία της και ανταποκρινόταν στο ακέραιο στα δύσκολα καθήκοντα της καθαρίστριας. Ωστόσο, 20 χρόνια μετά διαπιστώθηκε πως είχε πλαστό απολυτήριο.
«Ήμουν σε απελπιστική κατάσταση. Δεν γνώριζα πως αυτό που έκανα ήταν τόσο επιβαρυντικό. Εγώ το έκανα, το παραδέχομαι, όμως δεν μπορώ να το πάρω πίσω. Ζητάω από το δικαστήριο μια δεύτερη ευκαιρία» είπε στην απολογία της, επικαλούμενη τα οικονομικά και οικογενειακά προβλήματα που αντιμετώπιζε εκείνη την περίοδο.
Μετά την απόφαση-βόμβα του δικαστηρίου η γυναίκα βρίσκεται σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση.
«Ως πολίτης ντρέπομαι, το βράδυ δεν κοιμήθηκα. Δεν ξέρω αν ο εφέτης κακουργημάτων που την καταδίκασε, κοιμήθηκε, αλλά αυτή η απόφαση συνιστά κοινωνική ντροπή» δήλωσε από τη μεριά του ο καθηγητής πολιτικής επιστήμης Θανάσης Διαμαντόπουλος σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ακαδημαϊκών, βουλευτών και απλών πολιτών έξω από τη Βουλή.
Για την απίστευτη αυτή ιστορία υπήρξε μπαράζ αντιδράσεων, με τελευταία τη σημερινή ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.
Με αφορμή την πρόσφατη καταδικαστική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας, που καταδίκασε καθαρίστρια σε ποινή κάθειρξης 10 ετών, λόγω πλαστού απολυτηρίου Δημοτικού, πέραν της κραυγαλέας αντίθεσης στο κοινό περί δικαίου αίσθημα, επισημαίνονται τα κάτωθι:
Δεν υπάρχει περιουσιακή βλάβη του Δημοσίου όταν η φερόμενη ζημία που επήλθε από την απατηλή συμπεριφορά του υπαλλήλου ισοσταθμίζεται από ισάξια αντιπαροχή. Τούτο διότι για όσο χρονικό διάστημα ελάμβανε αντίστοιχες της θέσης της αποδοχές, η υπάλληλος παρείχε τις υπηρεσίες της, ούσα συνεπής στις απορρέουσες από τη θέση αυτή υποχρεώσεις της, δοθέντος μάλιστα ότι η συγκεκριμένη θέση εργασίας δεν απαιτούσε εξειδικευμένη γνώση ή ιδιαίτερες πνευματικές δεξιότητες και, επομένως, η έλλειψη απολυτηρίου Δημοτικού δεν μπορούσε αντικειμενικά να επηρεάσει την ποιότητα των παρεχόμενων από αυτήν υπηρεσιών.
Άλλωστε, δεν προκύπτει ότι η συγκεκριμένη καθαρίστρια, χωρίς το ως άνω απολυτήριο, είχε υποδεέστερες ικανότητες και δεξιότητες για τη θέση αυτή από κάποιον άλλο που κατείχε τον τίτλο αυτόν.
Εξάλλου, σε κάθε περίπτωση, εάν δεν είχε προσληφθεί η συγκεκριμένη υπάλληλος, το Δημόσιο θα κατέβαλε το ισόποσο σε αποδοχές άλλου υπαλλήλου που θα απασχολείτο στην ίδια θέση.
Διαφορετικό είναι το ζήτημα της πιθανής τέλεσης αδικήματος, όχι σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, αλλά σε βάρος ενδεχομένως άλλων συνυποψηφίων για την ίδια υπαλληλική θέση, στην οποία διορίστηκε, εν τέλει, η υπάλληλος που έκανε χρήση πλαστού τίτλου, το οποίο όμως δεν αφορά την προκείμενη υπόθεση.
Όταν οι διατάξεις περί καταχραστών Δημοσίου βρίσκουν έδαφος εφαρμογής στο πρόσωπο οικονομικά αδύναμων κατηγορουμένων για πλαστά απολυτήρια δημοτικού ενώ δεν τυγχάνουν ανάλογης αντιμετώπισης πρόσωπα με οικονομική ισχύ που κατηγορούνται ότι έχουν καταχραστεί το δημόσιο χρήμα, κλονίζεται η ίδια η αξία της Ελληνικής Δικαιοσύνης και τίθεται εν αμφιβόλω η ισότητα που πρέπει να απολαμβάνουν όσοι οδηγούνται ενώπιόν της.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι λεει ο νομος
Οποιος με σκοπο να διευκολυνει  την αμεση συντηρηση, την κινηση η την κοινωνικη προοδο αυτου του ιδιου η αλλου καταρτιζει πλαστο η νοθευει πιστοποιητικο η μαρτυρικο η άλλο εγγραφο που μπορει να χρησιμευσει συνηθως για τετοιους σκοπους η εν γνωση του  χρησιμοποιει τετοιο πλαστο η νοθευμενο εγγραφο τιμωρειται με φυλακιση μεχρι ενός ετους η με χρηματικη ποινη.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εξοντωτική ποινή στην καθαρίστρια με πλαστό απολυτήριο
 Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018, 18:01
Πρωτοφανή χαρακτηρίζουν νομικοί κύκλοι της χώρας την απόφαση του δικαστηρίου να στείλει στην φυλακή με την εξοντωτική ποινή 10 ετών κάθειρξης την καθαρίστρια που είχε πλαστογραφήσει το απολυτήριο δημοτικού προκειμένου να διοριστεί στο Δημόσιο.
Η γυναίκα διορίστηκε το 1996 σε παιδικό σταθμό αλλά προηγουμένως πλαστογράφησε το απολυτήριο της 5ης δημοτικού κάνοντας το της 6ης δημοτικού. Όταν εντοπίστηκε η παρανομία απολύθηκε, πέρασε από δίκη και καταδικάστηκε διότι κρίθηκε ότι επί μία 20ετια αμειβόταν παρανόμως.
Ο σύζυγός της είναι ανάπηρος και η γυναίκα συντηρεί ολόκληρη την οικογένεια. Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του απαιτεί την αποφυλάκισή της ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για ποινή που πλήττει το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Η ελληνική ένωση για τα δικαιώματα του ανθρώπου επισημαίνει σε ανακοίνωσή της πως ναι μεν πρέπει να τιμωρηθεί η γυναίκα αυτή αλλά η Δικαιοσύνη όπως σε όλες της σύγχρονες Δημοκρατίες οφείλει να τηρεί την αρχή της αναλογικότητας. Συμπληρώνεται δε πως η ποινή είναι απάνθρωπη και παραπέμπει σε μεσαιωνική αντίληψη δικαστών που ερμηνεύουν τον παλαιό νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου με μοναδική τους έγνοια να μην κατηγορηθούν ότι ανέχονται την διαφθορά.
Παρέμβαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου
Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η υπόθεση, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου παρενέβη ζητώντας τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί αλλά και τη δικαστική απόφαση.
Η κ. Δημητρίου θα μελετήσει τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στο φάκελο της υπόθεσης προκειμένου να ζητήσει την αναίρεση της καταδικαστικής απόφασης. Δεν αποκλείεται μάλιστα να ελεγχθούν οι δικαστές που εξέδωσαν την επίμαχη απόφαση στέλνοντας τη φυλακή την 53χρονη καθαρίστρια.
Οι συνήγοροι της 53χρονης πάντως έχουν περιθώριο οι ίδιοι να ζητήσουν την άσκηση αναίρεσης , υποβάλλοντας παράλληλα και αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής της. Σε μία τέτοια περίπτωση η σχετική αίτηση μπορεί να εισαχθεί άμεσα προς συζήτηση στο Πενταμελές εφετείο της Λάρισας, μόνο με το απόσπασμα της καταδικαστικής απόφασης , ώστε να κριθεί μόνο το θέμα της αποφυλάκισής της.
Νομικοί κύκλοι της χώρας επισημαίνουν πως μετά την αυστηρότατη κρίση της Δικαιοσύνης ο μόνος τρόπος για να λυθεί το ζήτημα είναι πλέον η απονομή χάριτος η οποία και αποτελεί αρμοδιότητα του προέδρου της Δημοκρατίας κατόπιν εισηγήσεως του Συμβουλίου Χαρίτων και τη σύμφωνη γνώμη του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Σε οποιαδήποτε περίπτωση ο υπουργός Δικαιοσύνης έχει τη δυνατότητα να αναλάβει πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση.
Σε αυτό το πλαίσιο οι ίδιοι νομικοί κύκλοι υποστηρίζουν πως τη διαδικασία οφείλει τώρα να κινήσει ο συνήγορος της καθαρίστριας σε συνεννόηση με το υπουργείο Δικαιοσύνης. Εκτιμάται ότι ο σημερινός πρόεδρος Προκόπης Παυλόπουλος θα έβλεπε θετικά την απονομή χάριτος στην συγκεκριμένη γυναίκα.
Ανακοίνωση των συναδέλφων της καθαρίστριας
«Η αστική δικαιοσύνη, αφού εξάντλησε όλη την αυστηρότητά της σε μια φτωχή εργαζόμενη, καταδίκασε μια γυναίκα που αγωνιζόταν να ζήσει την οικογένειά της σε 10 χρόνια φυλακή! Διορίστηκε το 1996 σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ δηλώνοντας ότι είναι τελειόφοιτη της ΣΤ΄ δημοτικού για να μπορέσει να βρει δουλειά να ζήσει τα παιδιά της και να βοηθήσει τον σύζυγό της που είχε 67% αναπηρία.
» Επί μια 20ετία προσέφερε συνειδητά τις υπηρεσίες σε παιδικό σταθμό του Δήμου Βόλου, προσέφερε εργασία και πληρωνόταν γι’ αυτή. Δεν έκλεψε! Δεν καταχράστηκε τα δημόσια χρήματα! Τα δούλεψε! Για να μπορεί να ανταπεξέλθει στις οικογενειακές της ανάγκες. Αυτή τη στιγμή, ύστερα από την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας, εκτίει την άδικη ποινή που της έχει επιβληθεί στις Φυλακές Θήβας.
» Ζητάμε να αποφυλακιστεί άμεσα η συνάδελφός μας γιατί δεν είναι έγκλημα να εργάζεται κάποιος για να ζήσει και μάλιστα όταν αντιμετωπίζει ιδιαίτερες δυσκολίες. Γιατί δεν είναι έγκλημα ο αγώνας για επιβίωση ενός φτωχού ανθρώπου σε ένα σύστημα όπου νόμιμα και παράνομα κλέβονται δεκάδες δισεκατομμύρια, όπου νόμιμα και παράνομα φυσικά πρόσωπα και επιχειρηματικοί όμιλοι πλουτίζουν σε βάρος του λαού.
» Όπου η αστική δικαιοσύνη έχει "ερμητικά κλειστά τα μάτια" μπροστά στην πραγματική κοινωνική αδικία, που καταδικάζει στη φτώχεια και στην ανέχεια χιλιάδες εργαζόμενους και συνταξιούχους, που αναζητούν απελπισμένα τρόπο να ζήσουν».
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ενωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου:
Μία γυναίκα 53 ετών καταδικάστηκε σε 10 χρόνια κάθειρξη και φυλακίστηκε. Το έγκλημά της ήταν ότι, σε συνθήκες προφανούς ανάγκης και προκειμένου να βρει δουλειά ως καθαρίστρια, ενώ είχε τελειώσει μόνο την πέμπτη δημοτικού, εμφάνισε «χαρτί» ότι είχε τελειώσει και την έκτη.
Η απόφαση δεν είναι απλώς απάνθρωπη. Είναι και ένα ακόμα κρούσμα, πολύ ενδεικτικό, μιας μόνιμης παθογένειας της ποινικής δικαιοσύνης: ουδέποτε εξ όσων γνωρίζουμε έχει ελεγχθεί δικαστής για υπερβολική αυστηρότητα, ενώ αυτό έχει συμβεί κατά κόρον για επιεικείς ή αθωωτικές αποφάσεις. Τούτο συμβαίνει συνήθως σε υποθέσεις που σχετίζονται με τους κατά καιρούς ηθικούς πανικούς, ιδιαίτερα δε σε υποθέσεις «διαφθοράς». Στις υποθέσεις αυτές εφαρμόζεται, υπερβολικά συχνά, ο μετεμφυλιακός νόμος περί καταχραστών του δημοσίου. Ο νόμος 1608/1950, μεσαιωνικής νοοτροπίας, προέβλεπε αρχικά για πλείστα αδικήματα μόνο την ποινή του θανάτου, σήμερα ισόβια κάθειρξη. Κατακρίνεται επί δεκαετίες, η ποινική θεωρία ομόφωνα ζητά την κατάργησή του, κατά καιρούς οι ηγεσίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης και οι διαδοχικές επιτροπές για το νέο Ποινικό Κώδικα προσανατολίζονται προς αυτήν την κατεύθυνση, αλλά έως σήμερα ουδέν έχει γίνει, λόγω του φόβου του πολιτικού κόστους, μην τύχει και κατηγορηθεί κανείς ότι χαρίζεται στη διαφθορά. Και τούτο παρά το γεγονός ότι αυτός ο νόμος, ενώ ισχύει ήδη σχεδόν 70 χρόνια, μάλλον δεν έλυσε το πρόβλημα της διαφθοράς στην Ελλάδα.
Ο διορισμός στο δημόσιο με πλαστά ή ανακριβή πιστοποιητικά, ακόμα και ενός φτωχού ανθρώπου, ακόμα και σε θέση καθαρίστριας, είναι απολύτως λογικό να τιμωρείται. Αλλά τόσο ο ποινικός νόμος όσο και ο ποινικός δικαστής, από την απόφαση του οποίου κρίνεται η μοίρα ενός ανθρώπου, οφείλουν να σέβονται σε κάθε περίπτωση την αρχή της αναλογικότητας. Θεμέλιο της τερατώδους ποινής που επιβλήθηκε στην καθαρίστρια φαίνεται πως ήταν η μεγάλη ζημία του Δημοσίου, που το δικαστήριο την εξίσωσε με τους μισθούς δύο δεκαετιών, όσο χρόνο δηλαδή αυτή η γυναίκα καθάριζε παιδικούς σταθμούς. Έλεος!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιος καθαρίστριας: Δούλευε για να μας ταΐζει - Τι θα έκανε ένας γονιός εάν πεινούσαν τα παιδιά του;
 Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2018, 22:13
Για τη μητέρα του και για τον αγώνα που έδινε για τα παιδιά της μίλησε ο γιος της καθαρίστριας που καταδικάστηκε σε δεκαετή φυλάκιση επειδή πλαστογράφησε το απολυτήριο του δημοτικού ώστε να μπορέσει να προσληφθεί.
«Είναι πολύτεκνη η μητέρα μου, ήταν στο ορφανοτροφείο, μεγάλωσε, δεν έχει απασχολήσει τις Αρχές ποτέ, παρόλο που μεγάλωσε δύσκολα, δούλευε από μικρή, από 11-12 ετών» είπε ο γιος της 53χρονης στο κεντρικό δελτίο ειδησεων ττης τηλεορασης.
«Ρωτάω εγώ τον καθένα, εάν ένας γονιός πεινούσαν τα παιδιά του, τι θα έκανε; Δεν θα κοιτούσε έναν τρόπο... Για φαΐ μιλάμε, δεν μιλάμε ότι το έκανε για να βγάλει λεφτά ή να αποταμιεύσει λεφτά ή να κλέψει το κράτος... Δούλευε για να μας ταΐζει» συμπλήρωσε.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Ντι Μάιο ακύρωσε ομιλία στο Κορλεόνε της Σικελίας: «Πρέπει να μένουμε πάντα μακριά από τη μαφία»
 Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2018, 22:38
Ο αρχηγός του κινήματος Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο αποφάσισε να ακυρώσει, απόψε, προγραμματισμένη ομιλία του στο χωριό Κορλεόνε της Σικελίας.
Αιτία της απόφασης αυτής, η θέση του υποψήφιου δημάρχου των Πέντε Αστέρων, στην κωμόπολη αυτή της Σικελίας, Μαουρίτσιο Πασκούτσι, ο οποίος τάχθηκε υπέρ του διαλόγου με τους συγγενείς των μαφιόζων. Παράλληλα, ο Πασκούτσι είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο φωτογραφία με ανιψιό του αρχινονού της Κόζα Νόστρα, Μπερνάρντο Προβεντσάνο.
«Το κράτος πρέπει να είναι πολύ προσεκτικό, και να μην πλησιάζει ποτέ, ούτε με μια εικόνα του, τον κόσμο αυτό», δήλωσε ο Ντι Μάιο.
«Θεωρώ ότι η δήλωση του υποψηφίου μας έγινε «καλή τη πίστει», αλλά η όλη ιδέα είναι άκρως επικίνδυνη. Τις ψήφους των ανθρώπων αυτών δεν τις θέλουμε, τις απεχθανόμαστε», πρόσθεσε ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων.
Τις θέσεις του Μαουρίτσιο Πασκούτσι αποκάλυψε η εφημερίδα La Repubblica και τώρα, είναι πολύ πιθανό να αποσυρθεί από την κούρσα για την θέση του δημάρχου του Κορλεόνε.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τσεχία: Η κυβέρνηση του Αντρέι Μπάμπις επέζησε της πρότασης μομφής
 Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2018, 18:51
Η κυβέρνηση της Τσεχίας επέζησε σήμερα της πρότασης μομφής που είχε ζητήσει η ακροδεξια αντιπολίτευση για να αποπεμφθεί ο πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπις μετά την δηθεν εμπλοκή του ονόματός του σε έρευνα σε μια στημενη από τους ακροδεξιους απάτη.
Στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στο κοινοβούλιο, η πρόταση μομφής καταψηφίστηκε καθώς έλαβε εννέα ψήφους λιγότερες από τις 101 που απαιτούνταν στην 200μελη κάτω βουλή, σύμφωνα με καταμέτρηση του Reuters.
Το αποτέλεσμα αυτό αναμενόταν μετά την άρνηση νωρίτερα στην εβδομάδα των Σοσιαλδημοκρατών, εταίρων που λαϊκού δεξιου κινήματος ANO του Μπάμπις στην κυβέρνηση μειοψηφίας, αλλά και των Κομμουνιστών να ψηφίσουν με την ακροδεξια φασιστικη αμερικανοπουλημενη αντιπολίτευση.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών επέκρινε το ΝΑΤΟ για εξαπάτηση διεθνών διαστάσεων
 Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018, 19:35
Η ηγεσία του ΝΑΤΟ δεν παραπλάνησε μόνο τη Σοβιετική Ένωση αλλά και τη διεθνή κοινότητα, με το να συνεχίζει την διεύρυνση της Συμμαχίας προς ανατολάς, παρά τις συμφωνίες που είχε κάνει με την Μόσχα στο ζήτημα αυτό, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.
«Αυτή ήταν μια εξαπάτηση διεθνών διαστάσεων» υπογράμμισε η Ζαχάροβα, παραπέμποντας στις δηλώσεις που είχε κάνει δημόσια ο πρώτος πρόεδρος της Σοβιετικής Ένωσης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, για το θέμα αυτό.
Η Ζαχάροβα προσέθεσε ότι την ευθύνη για την εξαπάτηση αυτή δεν την έχει μόνο η ηγεσία της Συμμαχίας και συγκεκριμένοι άνθρωποι, αλλά και ολόκληρες χώρες και πολιτικά συστήματα.
Εκτός των άλλων η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών προέτρεψε τη διεθνή κοινότητα «να δει προσεκτικά τα πλήγματα που καταφέρουν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στην διεθνή ασφάλεια», τονίζοντας ότι «δεν πρόκειται μόνο για ένα ζήτημα ασφάλειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αλλά για ένα ζήτημα που αφορά το τι συμβαίνει στον κόσμο».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κύμα καταδίκης της αδιανόητης φυλάκισης εργαζόμενης καθαρίστριας
Κινητοποίηση σήμερα στο υπουργείο Δικαιοσύνης από το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής
Μεγάλες διαστάσεις παίρνουν οι αντιδράσεις σωματείων και φορέων για την αδιανόητη φυλάκιση καθαρίστριας σε παιδικό σταθμό του Βόλου, με ποινή 10ετούς κάθειρξης, επειδή, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, εργαζόταν με πλαστό «τίτλο σπουδών» ΣΤ' τάξης του Δημοτικού Σχολείου, ενώ ήταν «απόφοιτη» της Ε' τάξης του Δημοτικού!
Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής οργανώνει σήμερα, Παρασκευή,στις 3 μ.μ., παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Δικαιοσύνης, απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση της εργαζόμενης καθαρίστριας, την επιστροφή στο σπίτι της και στην εργασία της.
Κάλεσμα στα συνδικάτα και τους συνδικαλιστές της Αθήνας να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση απευθύνει το ΠΑΜΕ.
Εξοργιστικές δικαστικές αποφάσεις
Η καθαρίστρια διορίστηκε το 1996 με διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, δηλώνοντας ότι είναι τελειόφοιτη της ΣΤ' Δημοτικού, για να μπορέσει να βρει δουλειά να ζήσει τα παιδιά της και να βοηθήσει τον σύζυγό της που είχε 67% αναπηρία. Επί μια 20ετία προσέφερε συνειδητά τις υπηρεσίες σε παιδικό σταθμό του δήμου Βόλου, χωρίς ν' ακουστεί ποτέ το παραμικρό σε βάρος της.
Και ξάφνου, το 2016, σύρθηκε στο δικαστήριο, κατηγορούμενη για «πλαστογράφηση» και, πρωτόδικα, της επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 15 ετών!
Στο Πενταμελές Εφετείο Λάρισας, όπου πριν από λίγο καιρό εκδικάστηκε η έφεσή της, η κατηγορία άλλαξε από «πλαστογράφηση» σε «παραποίηση», αλλά και η νέα ποινή που της επιβλήθηκε είναι βαριά και αδιανόητη, καθώς καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκιση!
Από τις 5 Νοέμβρη βρίσκεται κλεισμένη στις φυλακές της Θήβας. Να σημειωθεί ότι αυτό που πρώτα ζήτησε η φυλακισμένη καθαρίστρια ήταν να της επιτραπεί να παρακολουθεί τα μαθήματά της, καθώς είχε αποφασίσει να συνεχίσει τις σπουδές που άφησε στη μέση και ήδη είναι μαθήτρια Γυμνασίου!
Η καταδικασθείσα έχει ζητήσει αναίρεση στον Αρειο Πάγο και στις 3 Δεκέμβρη στο δικαστήριο της Λάρισας θα εκδικαστεί η αίτησή της για αποφυλάκιση μέχρι να συζητηθεί στον Αρειο Πάγο η αίτηση αναίρεσης της ποινής της.
Αλληλεγγύη από σωματεία και φορείς
Εργατικά σωματεία κι άλλοι μαζικοί φορείς στη Μαγνησία και σε άλλες περιοχές της χώρας καταγγέλλουν τη δικαστική απόφαση και απαιτούν η καθαρίστρια να βγει αμέσως από τη φυλακή και να γυρίσει στο σπίτι της και στη δουλειά της.
Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας αναφέρει μεταξύ άλλων: «"Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ' το τραπέζι...", καταδικάζουν το δικαίωμα στη δουλειά! "Αυτοί που μας παίρνουν τα βιβλία...", μας κατηγορούν που δεν μπορέσαμε να τελειώσουμε ούτε το Δημοτικό γιατί έπρεπε να τραφεί η φαμελιά (...) Ειρκτή για αυτούς που ζουν από τον ίδρο του προσώπου, χλιδή, σπατάλη και ατιμωρησία για το κηφηναριό των βιομηχάνων, των τραπεζιτών και των μιζαδόρων που έχει καθίσει στο σβέρκο της εργατικής τάξης. (...) Είμαστε σίγουροι ότι και στις Φυλακές Θήβας που κρατείται η συναδέλφισσα δίνει τον αγώνα τον καλό, όπως τον έδινε βγάζοντας καθημερινά το μεροκάματο. Ομως, έστω και μια μέρα φυλάκιση σημαίνει φυσική και οικονομική εξόντωση της ίδιας και της οικογένειάς της».
Και το Σωματείο Καθαριστριών - Καθαριστών Μαγνησίαςτονίζει: «Δεν είναι έγκλημα ο αγώνας για επιβίωση ενός φτωχού ανθρώπου σε ένα σύστημα όπου νόμιμα και παράνομα κλέβονται δεκάδες δισεκατομμύρια, όπου νόμιμα και παράνομα φυσικά πρόσωπα και επιχειρηματικοί όμιλοι πλουτίζουν σε βάρος του λαού. Οπου η αστική Δικαιοσύνη έχει "ερμητικά κλειστά τα μάτια" μπροστά στην πραγματική κοινωνική αδικία, που καταδικάζει στη φτώχεια και στην ανέχεια χιλιάδες εργαζόμενους και συνταξιούχους, που αναζητούν απελπισμένα τρόπο να ζήσουν».
Ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Μαγνησίαςυπογραμμίζει: «Είναι άδικο να καταδικάζεται σαν "κοινός εγκληματίας" μια γυναίκα που το μόνο της "έγκλημα" είναι ότι ήταν φτωχή και δεν είχε να θρέψει την οικογένειά της. Αποδεικνύεται ακόμη μια φορά ότι η αστική Δικαιοσύνη αθωώνει αυτούς που πραγματικά έχουν καταχραστεί δημόσιο χρήμα (βλ. τραπεζίτες, εφοπλιστές, βιομηχάνους), καταδικάζει και εξαντλεί όλη της την αυστηρότητα σε ανθρώπους που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα».
Παρέμβαση εισαγγελέα του Αρείου Πάγου
Στο μεταξύ, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, ζήτησε να της σταλεί το κείμενο της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Βόλου με την οποία καταδικάστηκε η καθαρίστρια σε κάθειρξη 10 ετών, προκειμένου να ερευνηθεί η δυνατότητα άσκησης αναίρεσης.
Ακόμη, η Ξ. Δημητρίου ζήτησε να της αποσταλεί αντίγραφο της δικογραφίας προκειμένου να μελετήσει όλα τα στοιχεία της απόφασης για να κρίνει αν συντρέχει λόγος να ελεγχθούν πειθαρχικά οι δικαστές που εξέδωσαν την επίμαχη απόφαση.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκδήλωση συμπαράστασης στον ιταλικό λαό... στην ιταλική πρεσβεία!
Κάλεσμα
Επιτροπή Συμπαράστασης στον Ιταλικό Λαό
Τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018, στις 19:00 ραντεβού στην Ιταλική Πρεσβεία (Β. Σοφίας και Σέκερη 2 ΚΟΛΩΝΑΚΙ)

Οι Ιταλοί κυβερνώντες αντιστέκονται σθεναρά -σε αντίθεση με τους «Έλληνες» που είχαν υποταχθεί πριν τη διαπραγμάτευση- και ο Ελληνικός λαός οφείλει να δείξει τη συμπαράστασή του και την υποστήριξή του!
ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΥΡΙΑΡΧΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ!
Τη Δευτέρα 26/11/2018 στις 19:00 ραντεβού στην Ιταλική Πρεσβεία (Β. Σοφίας και Σέκερη 2 ΚΟΛΩΝΑΚΙ)
Με Ελληνικές και Ιταλικές σημαίες δείχνουμε πως οι λαοί ξέρουν να διεκδικούν ως συνοδοιπόροι ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
Διοργάνωση: Επιτροπή Συμπαράστασης στον Ιταλικό Λαό



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μην ξεχνάτε ποτέ τη μαγική φράση που μας έμαθαν να λέμε από παλιά. "Έχω τυφλή εμπιστοσύνη στην Ελληνική δικαιοσύνη".
Περαστικά μας!

Πριν λίγες μέρες, καθαρίστρια παιδικού σταθμού στον Βόλο, καταδικάστηκε σε δεκαετή κάθειρξη και οδηγήθηκε στη φυλακή, γιατί βρέθηκε με πλαστό απολυτήριο δημοτικού σχολείου.
Πριν δύο μήνες, τον...
Σεπτέμβρη του '18, δικαστική υπάλληλος στα Χανιά, η οποία βρέθηκε με πλαστό πτυχίο νομικής σχολής, αθωώθηκε κι' επέστρεψε στην εργασία της.
Προσέξτε τωρα!
Στην 1η περίπτωση, το δικαστήριο καταδίκασε την καθαρίστρια για απάτη κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια με ιδιαίτερα μεγάλο όφελος και αντίστοιχη ζημία. Το αδίκημα της πλαστογραφίας παραγράφηκε.
Στη 2η περίπτωση, το δικαστήριο δέχθηκε την πρόταση του εισαγγελέα η οποία ήταν για τη μεν πλαστογραφία να μετατραπεί σε πλημμέλημα και να παραγραφεί για τη δε απάτη, να μετατραπεί σε πλημμέλημα κι' έτσι αποφάσισε την απαλλαγή της δικαστικού υπαλλήλου, από τις κατηγορίες.
Τόσο απλά, τι δεν καταλάβατε;
Η δικαιοσύνη στην Ελλάδα, έχει τόσα πολλά παραθυράκια που μπορεί ν' αποφασίζει, πάντα στα πλαίσια του νόμου, όπως θέλει ανάλογα με το ποιος είναι ο κατηγορούμενος!
Κι' εφόσον έγινε κατανοητό, ας θυμηθούμε δοθείσης της ευκαιρίας, περιπτώσεις πλαστογραφίας και απάτης επωνύμων, οι οποίες η έφτασαν στις δικαστικές αίθουσες η τις προσπέρασαν η ευχόμαστε να φτάσουν.
Ο Δημήτρης Τσίπρας, αδερφός του σημερινού πρωθυπουργού, πλαστογράφησε έγγραφο ότι είναι ασφαλιστικά ενήμερος, ενώ χρωστούσε εισφορές 2.000 ευρώ. Την πλαστογραφία την έκανε για να πάρει μέρος σε διαγωνισμό για την ανάληψη έργου από την τεχνική του εταιρία. Η εταιρία δεν πήρε το έργο, αλλά κινήθηκε ποινική διαδικασία εναντίον του για την πλαστογράφηση του εγγράφου.
Απόφαση: Αθώος!
Η Βασιλική Ανδρικοπούλου, αντιδήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, κατηγορήθηκε πως χρησιμοποίησε πλαστό πτυχίο Αγγλικών, ώστε να συμμετέχει σε μεταπτυχιακό του ΕΚΠΑ. Την πλαστογραφία επιβεβαίωσε και το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ).
Απόφαση: Έπειτα από πολλές αναβολές (έχω χάσει τον λογαριασμό) η απόφαση εκκρεμεί, με πιθανότερη εκδοχή την παραγραφή, καθώς το αδίκημα διεπράχθει το 2012.
Ο Μιχάλης Λιάπης, πρώην υπουργός και ανηψιός του Κ. Καραμανλή, συνελήφθη να οδηγεί ανασφάλιστο όχημα με πλαστές πινακίδες.
Απόφαση: Ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών μετατρέψιμη προς πενήντα ευρώ την ημέρα και πρόστιμο 3.000 ευρώ. Η ποινή του ήταν με αναστολή, ενώ ο πρώην υπουργός δεν ήταν παρών στο δικαστήριο.
Η Μαρίνα Δρυμαλίτου, πρώην διευθύντρια στη ΔΟΥ Κηφισιάς, κατηγορήθηκε ως η κύρια υπεύθυνη έκδοσης πλαστής, χειρόγραφης φορολογικής ενημερότητας στη Σταυρούλα Κουράκου, σύζυγο του Γιάννου Παπαντωνίου, ώστε το ζεύγος να μπορέσει να πουλήσει τη βίλα της Σύρου. Επίσης πληροφορίες αναφέρουν πως η κα Δρυμαλίτου, αγόρασε βίλα στην Κηφισιά αξίας ενός εκ. ευρώ, ποσό που δεν δικαιολογείται βάση του μισθού της.
Απόφαση: Η κα Δρυμαλίτου σήμερα ειναι διευθύντρια στην ΙΖ ΔΟΥ Αθηνών. Αυτά!
Ο Δημήτρης Κοντομηνάς, μεγαλο επιχειρηματίας- εραστής, οτι προτιμάτε, εξαπάτησε το Ελληνικό κράτος, καθώς βρέθηκαν στους τραπεζικούς του λογαριασμούς σε Ελλάδα κι' εξωτερικό, μεγάλα χρηματικά ποσά που δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει. Του επιβλήθηκε πρόστιμο 90.000.000€. Οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη.
Απόφαση: Παραγραφή λόγω πενταετίας.
Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, πρώην υπουργός, κατηγορήθηκε πως έσβησε όνοματα συγγενικών του προσώπων από την λίστα Λαγκάρντ και για απάτη καθώς έκρυψε σε συρταρι του γραφείου του τη λίστα και δεν έδωσε εντολή για περαιτέρω έλεγχο.
Απόφαση: Τελικά έπεσε στα πολύ μαλακά, καταδικάστηκε σε πονή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή, ενώ του επέστρεψαν 30.000€ που είχε δώσει ως εγγύηση. Ιστορική έμεινε η φράση του προέδρου της έδρας μετά την έκδοση της απόφασης. "Κύριε κατηγορούμενε το δικαστήριο εξάντλησε την επιείκιά του στο πρόσωπό σας με σκοπό αυτό να αποτελέσει οδηγό για την μετέπειτα ζωή σας. Αν και όπως φάνηκε δεν θα ασχοληθείτε και πάλι με την πολιτική. Μπορείτε να πηγαίνετε και μηκέτι αμαρτάνετε"!
Ο Ανδρέας Γεωργίου, πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, κατηγορήθηκε οτι σε συνεννόηση με την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία (Eurostat) παραποίησαν το φθινόπωρο του 2010 τα οικονομικά στοιχεία, ώστε κατά την αναθεώρηση του ελλείμματος του 2009 αυτό να εμφανιστεί διογκωμένο από 12% στο 15,4% επί του ΑΕΠ. Ως αποτέλεσμα, η χώρα οδηγήθηκε σε μηχανισμό δημοσιονομικής προσαρμογής.
Απόφαση: Η υπόθεση βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Να σημειωθεί πως όλες οι κυβρνήσεις της χώρας (2009 μέχρι σήμερα), βρίσκονται στο πλευρό του Γεωργίου.
Ο Κώστας Σημίτης, πρώην πρωθυπουργός, σε συνεργασία με την Goldman Sachs το 2001, αλλοίωσε τα οικονομικά στοιχεία της χώρας, ετσι ώστε το χρέος να εμφανιστεί μειωμένο στα επίπεδα του 60% του ΑΕΠ, με σκοπό την ένταξη μας στο ευρώ. Το τελικό κόστος που ως στόχο είχε να κρύψει χρέος 2,8 δισ. ευρώ, θα ανέλθει τελικά στα 16 δισ. ευρώ.
Απόφαση: Δίκη δεν έγινε ποτέ μέχρι σήμερα και ο κος Σημίτης κυκλοφορεί ελεύθερος.
Μέχρι εδώ, αρκετά για σήμερα, αν και υπάρχουν πολλές ακόμη περιπτώσεις για να μας θυμήσουν τον τρόπο που λειτουργεί η Ελληνική δικαιοσύνη. Όποιος φυσικά θέλει μπορεί ελεύθερα να εμπλουτίσει τη λίστα.
Μην ξεχνάτε ποτέ τη μαγική φράση που μας έμαθαν να λέμε από παλιά. "Έχω τυφλή εμπιστοσύνη στην Ελληνική δικαιοσύνη".
Περαστικά μας!