Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

Κυριακη 25 Νοεμβριου 2018


Κρήτη: Η προϊσταμένη δικαστικής υπηρεσίας με πλαστό πτυχίο ΑΕΙ που αθωώθηκε και επέστρεψε στη δουλειά της!
24 Νοεμβρίου 2018 - 10:32 ΠΜ
Είναι μια από τις πολλές υποθέσεις που αποδεικνύουν τα δυο μέτρα και δυο σταθμά της ελληνικής Δικαιοσύνης.
Η καθαρίστρια που βρίσκεται στη φυλακή καταδικασμένη σε 10 χρόνια κάθειρξη, παραποίησε το απολυτήριο Δημοτικού, για να εργαστεί. Αντί να αναφέρεται ότι ήταν τελειόφοιτος της 5ης τάξης, το μετέτρεψε σε 6η τάξη. Και μπήκε στη φυλακή.
Όμως περίπου το ίδιο διάστημα, μόλις 2 μήνες πριν στα τέλη του Σεπτέμβρη, δικαστική υπάλληλος, προϊσταμένη υπηρεσίας στην Κρήτη, δικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στα Χανιά για πλαστογραφία πτυχίου και απάτη, καθώς το πτυχίο νομικής σχολής που είχε καταθέσει, ήταν πλαστό, αθωώθηκε και γύρισε κανονικά στη δουλειά της!
Το Δικαστήριο, έκρινε πως η πλαστογραφία δεν είχε αιτιώδη σχέση με την ανάληψη καθηκόντων προϊσταμένης από την κατηγορούμενη, αφού η τοποθέτησή της στην συγκεκριμένη θέση το 2015, είχε γίνει με απόφαση της προέδρου πρωτοδικών και όχι μέσω υπηρεσιακού συμβουλίου και δεν απαιτούσε πτυχίο. Ακόμα, προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία ότι η ίδια, “προσέφερε ποιοτική και πραγματική εργασία” ανταποκρινόμενη πλήρως στις απαιτήσεις της θέσης, συνεπώς δεν υπήρξε ζημία για το δημόσιο. Άλλωστε, το επίδομα θέσης ευθύνης που ελάμβανε σε μηνιαία βάση, έχει ήδη επιστραφεί στο Δημόσιο.
Η  ίδια δήλωσε ότι δεν το έκανε για τα λεφτά, καθώς δεν έχει ανάγκη, αλλά επειδή ένιωθε κόμπλεξ να είναι χωρίς πτυχίο!
Και το δικαστήριο κατανόησε και αθώωσε...

Κρήτη: Δικαστική υπάλληλος με πλαστό πτυχίο αθωώθηκε και επιστρέφει στην Υπηρεσία της
26 Σεπτεμβρίου 2018 - 2:17 ΜΜ
Αθώα κρίθηκε σήμερα από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στα Χανιά, η δικαστική υπάλληλος που κατηγoρούνταν για πλαστογραφία πτυχίου και απάτη, καθώς το πτυχίο νομικής σχολής που είχε καταθέσει, ήταν πλαστό.
Το Δικαστήριο, έκρινε πως η πλαστογραφία δεν είχε αιτιώδη σχέση με την ανάληψη καθηκόντων προϊσταμένης από την κατηγορούμενη, αφού η τοποθέτησή της στην συγκεκριμένη θέση το 2015, είχε γίνει με απόφαση της προέδρου πρωτοδικών και όχι μέσω υπηρεσιακού συμβουλίου και δεν απαιτούσε πτυχίο. Ακόμα, προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία ότι η ίδια, “προσέφερε ποιοτική και πραγματική εργασία” ανταποκρινόμενη πλήρως στις απαιτήσεις της θέσης, συνεπώς δεν υπήρξε ζημία για το δημόσιο. Άλλωστε, το επίδομα θέσης ευθύνης που ελάμβανε σε μηνιαία βάση, έχει ήδη επιστραφεί στο Δημόσιο.

“Ένιωθα μειονεκτικά – Το έκανα από αλαζονεία”
“Δεν έκανα απάτη για χρήματα. Καλύτερα σκοτώστε με απ’ το να μου το καταλογίσετε αυτό” υποστήριξε η ίδια, στην απολογία της, εξηγώντας πως είναι οικονομικά ευκατάστατη. Νωρίτερα άλλωστε οι μάρτυρες αλλά και η δικηγόρος της, είχαν αναφερθεί στην φιλανθρωπική της δράση με πλείστες δωρεές σε φορείς και ιδρύματα της πόλης.
“Τα έκανα όλα λόγω εγωισμού, από την αλαζονεία μου. Ένιωθα μειονεκτικά. Δεν θέλω να προσβάλω κανέναν αλλά έβλεπα να έρχονται άλλοι με πτυχία και να με ρωτάνε για όλα (…) Μόνο τώρα καταλαβαίνω τη ζημιά έχω κάνει. Συγνώμη που έφερα σε τέτοια θέση το Δικαστήριό σας” ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε κλίμα έντονης συναισθηματικής φόρτισης.
Σημειώνεται ότι το πλαστό έγγραφο είχε προστεθεί στον φάκελό της το 2003 ενώ η ίδια υπηρετούσε στην υπηρεσία από το 1995, όταν μπήκε με τον πρώτο διαγωνισμό ΑΣΕΠ ως προσωπικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Όπως υποστήριξη η συνήγορος υπεράσπισής, η κατηγορούμενη είχε εισαχθεί στη Νομική Αθηνών, ωστόσο λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας, εγκατέλειψε τις σπουδές, με την απόκτηση πτυχίου να της μένει “απωθημένο” που μετατράπηκε σε εμμονή.
Στις καταθέσεις τους, δικαστικοί υπάλληλοι και δικηγόροι έκαναν λόγο για μια υπάλληλο εργατική και ευσυνείδητη που εργαζόταν με ζήλο και πέραν του ωραρίου ενώ διατηρούσε τις καλύτερες σχέσεις με το νομικό κόσμο και με τους συναλλασσόμενους πολίτες.
Εισαγγελέας: Εξεπλάγην όταν έμαθα το συμβάν
Στην αγόρευσή του ο Εισαγγελέας της Έδρας παραδέχτηκε πως και ο ίδιος εξεπλάγη όταν πληροφορήθηκε το συμβάν, υποστηρίζοντας πως δεν έχει πειστεί για το ότι οι πράξεις της πλαστογραφίας και της απάτης έχουν γίνει σε βαθμό κακουργήματος και προτείνοντας για τη μεν πλαστογραφία να μετατραπεί σε πλημμέλημα και να παραγραφεί για τη δε απάτη, να μετατραπεί σε πλημμέλημα.
Το Δικαστήριο αποφάσισε την απαλλαγή της από τις κατηγορίες, ουσιαστικά παραπέποντας τη διερεύνηση της υπόθεσης στα… βάθη της ανθρώπινης ύπαρξης.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να πούμε ντροπή ; Να πούμε αίσχος ;
Η ηχητική συνέντευξη της 53χρονης φυλακισμένης μητέρας - καθαρίστριας μέσα από τη φυλακή στον ''Ταχυδρόμο'' Της αφαίρεσαν ακόμα και τα ένσημα !
Ακούστε τη και βγάλτε συμπεράσματα
“Σε χαμόσπιτο έμενα. Τρέχαν νερά από πάνω. Ερχόταν η Πρόνοια και έβλεπε τα παιδιά σε τι κατάσταση ήταν. Δεν ήθελα να βρεθώ σε κατάσταση να μου πάρουν τα παιδιά, να βρεθούν στο ορφανοτροφείο όπως ήμουν κι εγώ. Και έτσι, έκανα αυτό το έγκλημα: Το Ε’ το έκανα ΣΤ’ για μία τάξη…”.
“Και δούλεψα. Δούλεψα. Δεν τα έκλεψα. Όλα αυτά τα κατέθεσα στο δικαστήριο… Δε μου μιλούσαν, απλώς με κοιτούσαν. Εγώ έκλαιγα, τους ζητούσα συγνώμη. Να πληρώσω για αυτό που έκανα. Όχι αυτή την ποινή όμως… Στο πρώτο δικαστήριο που είχαν “ρίξει” 15 (χρόνια)…”
“Έχασα τη δουλειά μου αλλά και τα 20 χρόνια που δούλεψα. Είναι σα να μη δούλεψα ποτέ. Με έσβησαν από το μητρώο. Δεν έχω ένσημα. 20 χρόνια σα να μη δούλεψα”.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



30 χρόνια με πλαστό αριστερό πιστοποιητικό ο Τσίπρας αλλά κανείς εισαγγελέας δεν κινείται!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επετειακο
Στα γυρισματα του ντοκιμαντερ Comandante (το οποιο δεν προβληθηκε ποτέ στην χωρα της καπιταλιστικης "δημοκρατιας" Αμερικη-απαγορευτηκε τρεις μερες πριν την επισημη προβολη.....) ο Ολιβερ Στοουν ειχε μια "φαεινη" ιδεα
Λεει στον Φιντελ
"Δεχεσαι να παμε αυριο σε μερος που δεν θα γνωριζει κανεις εκ των προτερων να δουμε ποσο σε αγαπαει ο λαος σου....?
"δεχομαι" απανταει ο Φιντελ σε μεγαλη εκπληξη του Ολιβερ
Ετσι την αλλη μερα νωρις -νωρις ο Φιντελ επιβιβαζεται στο αμαξι του Ολιβερ χωρις "μπραβους" και χωρις να τους ακολουθει κανενα αυτοκινητο Απομακρυνονται πολυ και σε μια αγνωστη γειτονια ο Ολιβερ λεει στον Φιντελ
"Κατεβα τωρα να σε δω".....
Κατεβαινει ο Φιντελ οι ανθρωποι που αναγνωριζουν τον Φιντελ τον αγκαλιαζουν και σε λιγο γινεται.....το αδιαχωρητο απο απλους ανθρωπους που τον επεφημούν
Ο Ολιβερ αντιλαμβανεται τι σημαινει λαικος ηγετης και γιατι ενω εγιναν πανω απο 600 αποπειρες κατα της ζωης του Φιντελ απετυχαν ολες παταγωδως
Σκεφτομαι εχοντας και γω την "φαεινη" μου ιδεα
Να βγαιναν μια βολτα οι ....ηγετες της αστικης "δημοκρατιας "
Ο Τραμπ-ακουλας
Η go back Μερκελ
Ο ....Πουτιν
Ο κοντον -Μακρον και
Ο ηγερπης της εκατονταετιας .....
χαχαχα χωρις τους μπραβους....
Βιβα Φιντελ
Βιβα Κουβα



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρότζερ Γουότερς :"δεν μπορούμε να αφήσουμε τις ΗΠΑ και την μεγάλη Βρετανία να φυλακίσουν τον Τζούλιαν Ασαντζ και να τον σκοτώσουν -διοτι αυτό πρόκειται να κάνουν "
" το να είσαι πλούσιος δεν σε κάνει ευτυχισμένο. Αυτό που σε κάνει ευτυχισμένο είναι να επικοινωνείς με άλλα ανθρώπινα όντα και να τους βοηθάς αν μπορείς, και να τους αφήσεις να σε βοηθήσουν." θρυλικός μουσικός και ακτιβιστής Roger Waters, σε αποκλειστική συνέντευξη για τον telesur.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σίλβερ αλέρτ: αναζητούνται χιούμαν ράιτς άκτιβιστς που κόπτονται για τους αμάχους και τα χημικά στη Συρία. Φευ, αυτή τη φορά αυτά τα ξεφτιλισμένα καθάρματα θα βγάλουν το σκασμό...
Συρια. Περισσότεροι από 100 θύματα αναφέρθηκαν μετά την εκτόξευση βομβας χλωρίου στο Χαλέπι
2018-11-25
Περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχουν επιβεβαιωθεί νεκροί ή τραυματίες λόγω της επίθεσης αέριου χλωρίου που ξεκίνησε από τους ισλαμοφασιστες στην πόλη του Χαλέππι χθες το βράδυ, ανέφερε ο Al-Mayadeen.
Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Υγείας του Χαλέππι Ziad Haj Taha δήλωσε ότι πολλές ζωές έχουν σωθεί από τους Συριους στρατιώτες, οι οποίοι έδωσαν αμέσως τα θύματα σε νοσοκομεία αφού οι περιοχές τους στόχευαν οι ισλαμοφασιστικές δυνάμεις ..
"Μέχρι στιγμής, κανείς δεν απελευθερώθηκε από το νοσοκομείο. Οι γιατροί συνεχίζουν να θεραπεύουν αυτούς που έχουν προσβληθεί », είπε.
"Η κατάσταση δύο εφήβων, οι οποίοι είχαν προηγουμένως γίνει δεκτοί στην εντατική θεραπεία, σταθεροποιήθηκε", πρόσθεσε.
Χθες το βράδυ, οι δυνάμεις των ισλαμοφασιστών στο αγροτικό Αλέππο  πεταξαν πολλες βομβες χλωρίου προς τις πυκνοκατοικημένες γειτονιές της οδού Νείλου και του Al-Khalidiyeh.
Σύμφωνα με μια στρατιωτική πηγή στην πόλη του Aleppo, η επίθεση πραγματοποιήθηκε από τα δυτικά προάστια της πρωτεύουσας της επαρχίας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Σε κατειλημμένο ΕΠΑΛ στη Σταυρουπολη, πανό με σύνθημα ¨η Δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονια¨. Προσοχή. Όχι ¨οι μπολσεβίκοι του ΣΥΡΙΖΑ¨, όχι η ¨ανθελληνική κυβέρνηση¨, η Δημοκρατία. Χωρίς εισαγωγικά.
Ολες τις καταληψεις και τις πορειες των λιγων μαθητων που συμμετεχουν τις καθοδηγουν 35χρονα ναζιστικα γουρουνια της Χρυσης Αυγης.
Σχολιο.-  Εγώ τρομάζω λίγο....
όταν βλέπω πανό " Η δημοκρατία πούλησε την Μακεδονία" κ " Η Κύπρος είναι Ελληνική ΚΑΙ Η ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ" ....



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




RUMBA NO! TRABAJO SI!
Για τα δύο χρόνια από τον θάνατό του.
Πρέπει να 'ταν τον πρώτο καιρό μετά τη νίκη της Κουβανικής Επανάστασης και ο Φιντέλ Κάστρο μιλούσε -όπως το συνήθιζε- σ' ένα τεράστιο πλήθος στην Αβάνα.
Κάποια στιγμή άρχισε να μιλάει για τη σοσιαλιστική οικοδόμηση και την ανάγκη για σκληρή δουλειά (travajo). "Δεν είναι όλες οι ώρες κατάλληλες για rumba", είπε ο ηγέτης της Επανάστασης, αναφερόμενος στον εθνικό χορό των Κουβανών.
Το πλήθος ξέσπασε σε ξέφρενα χειροκροτήματα και ζητωκραυγές. Αμέσως μετά άρχισαν να χορεύουν στον ρυθμό της ρούμπας, το σύνθημα που τραγουδούσαν:
"Rumba no! Travajo si!"
Τουτέστιν, "Ρούμπα όχι! Δουλειά ναι!" Και δώσ' του χορό!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Ο Γοργοπόταμος στην Αλαμάνα στέλνει περήφανο χαιρετισμό".
76 χρόνια από την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου, στις 25 Νοεμβρίου 1942.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Υπάρχει μόνο μία αληθινή λύση, και αυτή είναι ότι θα πρέπει την Ελλάδα να αναλάβουν οι δικές σας δημόσιες υπηρεσίες και να τη διοικήσετε σαν βρετανική αποικία. Μακάρι να ήταν δυνατό".
Γεώργιος Β΄ βασιλεύς των Ελλήνων, προς τον Βρετανό πρεσβευτή Σίντνεϊ Γουότερλοου, το 1935.
Ο βασιλεύς ασκεί τα καθήκοντά του "με το πνεύμα εκείνου που κουβαλάει το βάρος του λευκού ανθρώπου μεταξύ των φυλών της ζούγκλας".
Σίντνεϊ Γουότερλοου, για τον Γεώργιο.
Έχοντας συνεργαστεί με τον Μεταξά στη δικτατορία της 4ης Αυγούστου, έγινε μετά τον πόλεμο (που τον πέρασε στο Λονδίνο) ο ηγέτης του εθνικόφρονος κόσμου. Για την επάνοδό του στον θρόνο δολοφονήθηκαν, στα 1945-46, χιλιάδες αγωνιστές του ΕΑΜ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΡΙΖΑ ΔΑΓΚΩΤΟ!
Είναι σαφές ότι η αιτία που έχασαν το 1933 οι βενιζελικοί (του ιδιώνυμου, των δολοφονιών απεργών και της μαζικής ανεργίας) τις εκλογές από τους αντιβενιζελικούς, ήταν το ΚΚΕ, που αντί να στηρίξει Βενιζέλο κατέβηκε στις εκλογές. Οι κομμουνιστές έφεραν τον Τσαλδάρη!
Αιτία που βγήκε το 1952 ο Παπάγος και έχασε ο Πλαστήρας (της ένταξης στο ΝΑΤΟ, του αντιδημοκρατικού Συντάγματος, του στρατού στην Κορέα, της εκτέλεσης Μπελογιάννη κ.ά.), ήταν η ΕΔΑ, που επίσης κατέβηκε στις εκλογές αντί να στηρίξει Κέντρο.
Η Αριστερά ήταν η αιτία που κόβοντας ψήφους από το ΠΑΣΟΚ το εμπόδισε να γίνει κυβέρνηση από το 1977, αυτή ευθύνεται για την εκλογική του ήττα το 1989, όπως και για τη νίκη Καραμανλή στα 2004 και 2007. Ήταν ανάγκη να κατεβαίνουμε στις εκλογές;
Ε! Εμείς θα φταίμε και τώρα, αν χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ και βγει ο Κούλης. Είναι ανάγκη να κατέβουν στις εκλογές ΚΚΕ, ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.λπ.;
Για να δίνουν στον Κούλη συγχαρητήρια οι Αμερικάνοι; Για να φεύγουν τα παιδιά μας στην ξενιτιά; Για να πλακώνουν οι αύρες και να πολιορκούν το Πολυτεχνείο; Για να επιβληθεί αστυνομική κατοχή στη Λευκίμμη;
Να διορθώσουμε τα λάθη του παρελθόντος! ΣΥΡΙΖΑ, γιατί χάθ'καμαν!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κρατάω την φράση φίλου μου Γάλλου για το τι γίνεται σήμερα στο Παρίσι και τα κίτρινα γιλέκα.
"Ετσι ξεκινήσαμε και τον Μάη του '68."



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι πουρκουάδες πολιτικοί σύμβουλοι του μακρόν αύξησαν τις αποδοχές τους κατα είκοσι τοις εκατό ,
Η δυσαρέσκεια του Γαλλικού λαού αυξήθηκε στο διπλάσιο ...
Τα ΓΑΛΛΑΚΙΑ μας δείχνουν τον δρόμο ....



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Πάντως άνοιξε ο δρόμος για την πρωθυπουργία για τον Κυριάκο, το έσκασε κι ο τελευταίος κατηγορούμενος για τη Siemens.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επίσημα 107 οι τραυματίες από την χημική επίθεση των τρομοκρατών στο Χαλέπι. Ρωσία: ήταν αέριο χλωρίου.
25/11/2018 – 12.00
Tα τρομοκρατικά δίκτυα που αναπτύχθηκαν στα περίχωρα του Χαλεπίου επιτέθηκαν με ρουκέτες περιέχοντας τοξικά αέρια στις συνοικίες Khalidya, Jam’yet Zahraa και Chare’ Nil στην πόλη του Χαλεπίου προκαλώντας περιπτώσεις ασφυξίας.
Σε δήλωσή του στο SANA, ο διοικητής της αστυνομίας Χαλεπίου ο Issam Chali, ανέφερε ότι οι τρομοκρατικές οργανώσεις στόχευσαν τις συνοικίες εντός της πόλης  με ρουκέτες με τοξικά αέρια και προξένησαν περιπτώσεις ασφυξίας μεταξύ των πολιτών  που νοσηλεύθηκαν.
Ο κυβερνήτης Χαλεπίου  Hussein Diab, γνωστοποίησε ότι αυτή η επίθεση επιβεβαιώνει εκ νέου πως οι τρομοκράτες διαθέτουν τοξικά αέρια  καλώντας τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει τις ευθύνες της για την προστασία των πολιτών και κυρίως γυναικόπαιδων κι ηλικιωμένων.
Ο Διευθυντής Υγείας Χαλεπίου  Ziyad Haj, τόνισε ότι το αέριο που χρησιμοποιήθηκε από τις τρομοκρατικές ομάδες θα είναι πιθανότατα χλώριο σύμφωνα με τη συμπτωματολογία που εμφάνισαν οι τραυματίες.
Αργότερα, πηγές από τον τομέα Υγείας στα 2 νοσοκομεία  Razi και Jamiaa υπογράμμισαν ότι τα 2 νοσοκομεία δέχθηκαν  107 περιπτώσεις ασφυξίας μεταξύ των πολιτών.
Ο ανταποκριτής του συριακού στρατού είπε ότι οι μονάδες του στρατού που επιχειρούν στο Χαλέπι απάντησαν σε αυτές τις επιθέσεις με συμβατικά όπλα στοχεύοντας τις ζώνες από όπου προήλθαν οι επίμαχες ρουκέτες και προκλήθηκαν βαριές απώλειες στους τρομοκράτες.sana
Eιδήμονες, εμπειρογνώμονες του ρωσικού στρατού έφθασαν στο Χαλέπι για να διερευνήσουν την τρομοκρατική επίθεση.
To ρωσικό Υπ. Άμυνας ανακοίνωσε πως τα συμπτώματα ασφυξίας που εμφάνισαν τα θύματα της επίθεσης επιβεβαιώνουν ότι πρόκειται για ρουκέτες που περιείχαν αέριο χλωρίου.
Ο εκπρόσωπος τύπου του ο Igor Konachenkov, σημείωσε : « Σύμφωνα με τις προκαταρκτικές πληροφορίες τα συμπτώματα που εμφανίζουν τ΄άτομα που υπέστησαν ασφυξία επιβεβαιώνουν πως οι ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν  στις συνοικίες Χαλεπίου είχαν αέριο χλωρίου ».
Πρόσθεσε ότι οι ρουκέτες 120mm διαμετρήματος εκτοξεύθηκαν από τα ΝΑ του χωριού  Breikiyat που ελέγχει ο « Στρατός του Tahrir al-Cham ».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Μόσχα κατηγορεί το Μέτωπο αλ Νόσρα για τη χρήση όπλων χλωρίου στο Χαλέπι
 Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2018, 13:04
Η Ρωσία κατηγόρησε σήμερα τους ισλαμοφασιστες στην Συρία για βομβαρδισμό της πόλης του Χαλεπίου με βλήματα που περιείχαν αέριο χλωρίου, δηλητηριάζοντας 46 ανθρώπους.
Μεταξύ αυτών που δηλητηριάστηκαν, ήταν και οκτώ παιδιά τα οποία και νοσηλεύονται σε νοσοκομείο.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας υποστήριξε σε δήλωσή του ότι η χημική επίθεση πραγματοποιήθηκε από μία περιοχή στην ζώνη αποκλιμάκωσης του Ιντλίμπ που ελέγχεται από τους ενόπλους της συμμοριας του ισλαμοφασιστικου Μετώπου αλ Νόσρα.
Το ρωσικό ΥΠΑΜ ανέφερε επίσης, ότι προγραμματίζει να μιλήσει με την Άγκυρα για το περιστατικό αυτό, καθώς η Τουρκία έχει αναλάβει ρόλο εγγυητή, για την τήρηση της εκεχειρίας από την ένοπλη ισλαμοφασιστικη παραταξη της Συρίας.
“Σύμφωνα με τις προκαταρκτικές πληροφορίες που έχουμε, επιβεβαιώνεται κυρίως από τα συμπτώματα της δηλητηρίασης μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης, ότι τα βλήματα που χρησιμοποιήθηκαν για τον βομβαρδισμό κατοικημένων περιοχών στο Χαλέπι, περιείχαν αέριο χλωρίου,” τόνισε στην δήλωσή του, ο Ρώσος υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λαβρόφ: Η εξαφάνιση των Σκριπάλ αποδεικνύει ότι η βρετανική κυβέρνηση έχει κάτι να κρύψει
 Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2018, 01:09
Δεν είναι σαφές πού βρίσκεται σήμερα ο πρώην Ρώσος πράκτορας Σεργκέι Σκρίπαλ και η κόρη του Γιούλια και αυτό αποδεικνύει ότι η βρετανική κυβέρνηση και η υπηρεσία πληροφοριών έχουν «κάτι να κρύψουν», δήλωσε το Σάββατο ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.
«Πού βρίσκεται η Γιούλια Σπρίπαλ και πού είναι ο πατέρας της; Αυτά είναι τα κύρια ερωτήματά μας σήμερα. Δεν έχουν παρουσιαστεί στο κοινό εδώ και πολλούς μήνες», δήλωσε ο Λαβρόφ σε συνέντευξη Tύπου με τον Πορτογάλο ομόλογό του Αουγκούστο Σάντος Σίλβα στη Λισαβόνα.
Ο Λαβρόφ υπενθύμισε, ακόμη, ότι πρόσφατα κυκλοφόρησε ένα νέο ντοκιμαντέρ του BBC για τη διερεύνηση της υπόθεσης Σκριπάλ.
«Η ταινία δεν αποκάλυψε τίποτα καινούργιο σχετικά με την κατανόηση του γεγονότος που πραγματικά συνέβη. Αλλά είναι συμπτωματικό ότι δεν αναφέρθηκε ούτε μια λέξη σε αυτή την ταινία για το πού βρίσκονται αυτοί οι ατυχείς άνθρωποι, πού είναι οι Σκριπάλ… Αποκλείω ότι ο δημοσιογράφος που έκανε την ταινία για τους Σκριπάλ να μην προσπάθησε να αποκτήσει πρόσβαση σε αυτούς. Και δεν παρασχέθηκε πρόσβαση, καθώς δεν έχει ειπωθεί ούτε μια λέξη για αυτούς (στην ταινία). Αυτό σημαίνει μόνο ένα πράγμα - η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και η βρετανική υπηρεσία πληροφοριών έχει κάτι να κρύψει», είπε ο Λαβρόφ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η πικρή για τον Μακρόν επόμενη μέρα της εξέγερσης των "κίτρινων γιλέκων" στα Ηλύσια Πεδία
 Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2018, 13:13

Θυμός - πείνα - αγανάκτηση ήταν το κοκτέιλ «αντί-Μακρόν» που τα έκανε χθες γυαλιά-καρφιά και έβαλε φωτιές στη Λεωφόρο των Ηλύσιων.
Σπασμένα οδοφράγματα, ένα ρυμουλκό που ανατράπηκε και τυλίχθηκε στις φλόγες, τσακισμένα κιγκλιδώματα, ήταν αργά μέσα στη νύχτα τ' απομεινάρια της λαϊκής εξέγερσης. Γιατί ναι, ήταν ένα είδος εξέγερσης αυτό που βίωσε χθες το Παρίσι. Ήταν η εξέγερση ενός λαού ή έστω μιας μερίδας του λαού που νιώθει περιφρονημένος από την ηγεσία του και πάνω απ' όλα «εξαπατημένος» από τον πρόεδρό του. Σήμα κατατεθέν: το κίτρινο γιλέκο.
«Μανύ, απατεώνα» (Manu imposteur), γράφει το τεράστιο πλακάτ που απευθύνεται στον Εμανουέλ (Μανύ) Μακρόν, με φόντο την Αψίδα του Θριάμβου. Το κρατά ψηλά ομάδα διαδηλωτών ντυμένων με κίτρινα γιλέκα όπως οι χιλιάδες που κατέκλυσαν σιγά σιγά τη λεωφόρο των Ηλυσίων.
Ο θυμός τους είναι γραμμένος στην πλάτη των κίτρινων γιλέκων τους: «Μακρόν μας απομυζάς», «μας ρουφάς τα ευρώ», «μας αρμέγεις», «ξεχείλισε το ποτήρι από τους φόρους», ή ακόμα: «Μακρόν κλέφτη - ψεύτη - είμαστε το 99%», «είναι η επανάσταση - ισότητα - αλληλεγγύη - αδελφοσύνη».
Κατηφορίζοντας τη λεωφόρο με στόχο την πλατεία Κονκόρντ και το προεδρικό μέγαρο, η σύγκρουση με τα ΜΑΤ ήταν αναπόφευκτη, τα δε δακρυγόνα έκαναν την ατμόσφαιρα αποπνικτική.
Ασυνήθιστη σε εξεγέρσεις η Λεωφόρος των Ηλύσιων, στολισμένη ήδη για τα Χριστούγεννα με τις φωταψίες σε όλα τα δένδρα κατά μήκος της, είχε κάτι το παράδοξο χθες, με τα αποκαΐδια καταμεσής.
Ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέ είχε ελπίσει ότι τα "κίτρινα γιλέκα" θα περιορίζονταν στο πεδίο του Άρεως πίσω από τον πύργο του 'Αιφελ όπου ο εισαγγελέας Παρισίων είχε δώσει την άδεια για τη συγκέντρωση. Ήταν... χωρίς να έχει καταλάβει την πραγματική βούληση των διαδηλωτών. Τα "κίτρινα γιλέκα" θεώρησαν το πεδίο του Άρεως «παγίδα» για «παρκάρισμα» και βεβαίως δεν πήγε σχεδόν κανείς.

Μακρόν και Μαρία Αντουανέτα
Αυτό που ήθελαν οι διαδηλωτές, πολλοί από τους οποίους ταξίδεψαν όλη τη νύχτα για να φτάσουν στο Παρίσι, ήταν η καρδιά της πόλης, η πλατεία Κονκόρντ, εκεί όπου στις μνήμες των Γάλλων παραμένει η εικόνα του επαναστατημένου λαού που τιμώρησε τους βασιλιάδες του.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι κυκλοφόρησε η παρομοίωση του Εμανουέλ Μακρόν με την Μαρία Αντουανέτα χάρη στην περίφημη φράση της: «δεν έχει ο λαός ψωμί; ας φάει παντεσπάνι!» Την παρομοίωση αποτόλμησε ο βουλευτής Φρανσουά Ρουφέν, του κόμματος Ανυπότακτη Γαλλία, γνωστός επίσης σκηνοθέτης και αρθρογράφος.
Μέσω Twitter εξήγησε: «Ο Μακρόν είναι Μαρία Αντουανέτα: δεν μπορείτε να γεμίσετε το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου σας; αγοράστε νέο αυτοκίνητο! Δεν μπορείτε να αγοράσετε πετρέλαιο θέρμανσης; Αλλάξτε λέβητα!».
Ο Φ. Ρουφέν ήταν ένας από τους λίγους βουλευτές που διαδήλωσαν στα Ηλύσια Πεδία δίπλα στα "κίτρινα γιλέκα" νωρίς το πρωί πριν από τα επεισόδια. Κάλεσε τον Ε. Μακρόν «να ξεβουλώσει τα αυτιά του για ν' ακούσει τον λαό». Υπογράμμισε παράλληλα ότι «δημοκρατία σημαίνει επίσης ότι οι ηγέτες ακούν αυτό που έχει να πει ο λαός όταν μάλιστα είναι η πολιτική τους τόσο άδικη (...) ευνοώντας το χρήμα ενάντια στον λαό» .
Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέ κατηγόρησε την Μαρίν Λεπέν ότι με τις δηλώσεις της ώθησε τα "κίτρινα γιλέκα" να κατέβουν στη Λεωφόρο των Ηλύσιων, πράγμα που αντίκρουσε με ειρωνεία η Μαρίν Λεπέν αλλά και οι ίδιοι οι διαδηλωτές που αρνούνται κάθε πολιτικοποίηση του κινήματός τους. Από ορισμένους πολιτικούς παρατηρητές μάλιστα θεωρήθηκε ότι η απόδοση ευθυνών στη Λεπέν ήταν μια ατυχής προσπάθεια της ηγεσίας να φέρει εκ νέου τους Γάλλους μπροστά στο δίλημμα: «Μακρόν ή Λεπέν» ενόψει των ευρωεκλογών, όπως ακριβώς συνέβη στις προεδρικές εκλογές.

Φορολογικό «ραλμπόλ» (ras-le-bol)
Μπορεί η κινητοποίηση των "κίτρινων γιλέκων" να ξεκίνησε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αφορμή τις αυξήσεις στα καύσιμα, γρήγορα όμως διευρύνθηκε σε σειρά διεκδικήσεων κατά των φορολογικών αυξήσεων που υφίστανται οι Γάλλοι από το 2013.
Τα καύσιμα είναι τελικά η σταγόνα που «ξεχείλισε το ποτήρι» (ras-le-bol ) στα γαλλικά.
Έτσι το κυρίαρχο σύνθημα σήμερα είναι κατά του «φορολογικού ραλμπόλ», έκφραση που πρώτος χρησιμοποίησε το 2013 ο τότε υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Γαλλίας Πιερ Μοσκοβισί εξαιτίας της αύξησης των φόρων στους δύο πρώτους προϋπολογισμούς κατά την πενταετία του Φρανσουά Ολάντ.
Πέντε χρόνια μετά, έρευνα του Ινστιτούτου Ιpsos για λογαριασμό της εφημερίδας Le Monde που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, επιβεβαιώνει ότι η σχέση των Γάλλων με τη φορολογία παραμένει δύσκολη: μια μικρή πλειοψηφία μόλις το 54% έναντι του 46% θεωρεί ότι η πληρωμή των φόρων αποτελεί ηθική «υποχρέωση του πολίτη». Παράλληλα το 74% των φορολογούμενων θεωρεί ότι δεν επωφελείται δικαίως από το σύστημα, ανάλογα με τη συμμετοχή του.
Άλλη έρευνα του Odoxa-Dentsu για την εφημερίδα Figaro και το δίκτυο France-Info δείχνει ότι 8 Γάλλοι στους 10 (για την ακρίβεια 77%) εκτιμούν ότι η κινητοποίηση των "κίτρινων γιλέκων" είναι δικαιολογημένη. Ένα πολύ υψηλό ποσοστό, το 78% θεωρεί ότι τα "κίτρινα γιλέκα" αγωνίζονται για το γενικό συμφέρον, το 77% εκτιμά ότι οι διαδηλωτές έχουν κουράγιο και το 62% πιστεύει ότι οι διαδηλωτές δεν είναι βίαιοι.
Τελικά το 82% των Γάλλων θεωρεί ότι ο Εμανουέλ Μακρόν θα πρέπει να ακυρώσει τις αυξήσεις στα καύσιμα τον ερχόμενο Ιανουάριο.
Ο Γάλλος πρόεδρος αποφάσισε να απευθυνθεί στον γαλλικό λαό την ερχόμενη Τρίτη. Οι πολίτες θα δουν κατά πόσο εισακούστηκε η κραυγή του λαού.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γαλλία: Περισσότεροι από 105.000 διαδηλωτές στους δρόμους - 130 συλλήψεις
 Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2018, 22:43
Ο αριθμός των διαδηλωτών του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων» που βγήκαν σήμερα στους δρόμους της Γαλλίας ανέρχεται σε 106.301, εκ των οποίων οι 8.000 στο Παρίσι, σύμφωνα με την καταμέτρηση που έγινε από τις αρχές στις 17.00 τοπική ώρα, έναντι 282.710 συνολικά το περασμένο Σάββατο την ίδια ώρα.
Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ, η αστυνομία συνέλαβε κι έθεσε υπό κράτηση 130 ανθρώπους, εκ των οποίων 42 στο Παρίσι.
«Σήμερα, έγιναν πολλές συλλήψεις. Συνολικά 130 άνθρωποι συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση σε ολόκληρη τη Γαλλία» επισήμανε ο Γάλλος υπουργός.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Με αφορμή το βίντεο με το μπινελίκωμα Τσακαλώτου στη Μυτιλήνη, κάτι ευαίσθητες κρυφοζέικες πσιχούλες «ρωτάνε» καλοπροαίρετα : «Δηλαδή εσείς συμφωνείτε με αυτές τις εικόνες»?
Απαντάμε: Ξεκάθαρα ΔΕΝ συμφωνούμε με τους λεκτικούς προπηλακισμούς, τους θεωρούμε ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥΣ. Κανονικά έπρεπε να τον έχουν κάνει τόπι στο ξύλο μαζί με το σκυλολόι που έσερνε μαζί του, ή, στην καλύτερη των περιπτώσεων να τον πασαλείψουν με σκατά και να τον στείλουν από κει πούρθε.
ΥΓ: Ρε δεν πάτε να γαμηθείτε με τον πολιτικό σας πολιτισμό που τον θυμάστε μονάχα όταν δείτε τον λαό απέναντί σας και σας φτάνει το σκατό στην κάλτσα...
ΥΓ2: Πού είναι η αντίστοιχη ευαισθησία σας ρε κρυφοζέικα τσόλια όταν συλλαμβάνονται συνδικαλιστές, εργαζόμενοι, απεργοί και διαδηλωτές και δέχονται από τα κυβερνητικά ΜΑΤ βία και καταιγισμό χημικών και δακρυγόνων ? Ρε δεν πάτε να γαμηθείτε άλλη μια φορά...




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ακροδεξιοί στήνουν καταλήψεις σε σχολεία στην Μακεδονια
22.11.2018, 16:06
Ενας «περιοδεύων» ακροδεξιός πυρήνας από τη μία και το πολιτικό υπόβαθρο που καλλιεργήθηκε με τα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό θεωρούνται οι υποκινητές του κύματος καταλήψεων που έχει ξεσπάσει το τελευταίο δεκαπενθήμερο σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Κεντρική Μακεδονία.
Το πράγμα τείνει, πάντως, να γίνει ανησυχητικό, διότι υπάρχει παράλληλα όχι μόνο μια αδιαφορία από τον κόσμο των εκπαιδευτικών και των γονέων, αλλά εκφράζεται και με το σιωπηρό αλλά συγκαταβατικό «χτύπημα στην πλάτη» των μαθητών.
Ενθαρρυντικό είναι ότι οι καταλήψεις αυτές δεν βρίσκουν μαζικά ενεργούς συμπαραστάτες τούς μαθητές, με αποτέλεσμα να μην κρατάνε περισσότερο από 24 ή 48 ώρες το πολύ.
Ενδεικτικό είναι ότι οι πορείες που επιχειρήθηκαν τις τελευταίες δύο μέρες στη Δυτική Θεσσαλονίκη για το Μακεδονικό δεν συγκέντρωσαν παρά απειροελάχιστους μαθητές.
Εξάλλου, οι καταλήψεις δεν προέκυψαν από συνελεύσεις, αλλά από την πρωτοβουλία δυναμικών μειοψηφιών...
Το θέμα ξεκίνησε από σχολεία της Κατερίνης, πέρασε από σχολεία των Σερρών, ενώ στο Κιλκίς, όπου οργανώθηκε η πλέον μαζική συγκέντρωση και πορεία, κανέναν προφανώς δεν ενόχλησε ή δεν παραξένεψε το γεγονός ότι της πορείας μαθητών ηγούνταν ρασοφόρος (άγνωστο αν ήταν ιερέας ή καλόγερος μοναστηριού της περιοχής).
Αρχίζουν και ξεφτίζουν
Γρήγορα η «μόδα» έφτασε στα μεγάλα γενικά λύκεια της δυτικής Θεσσαλονίκης, ενώ ασφαλείς πληροφορίες κάνουν λόγο για «περιοδεύοντα ακροδεξιό θύλακα», ο οποίος έχει ήδη απευθυνθεί και σε σχολεία του ανατολικού τομέα και συγκεκριμένα της Καλαμαριάς.
Χθες πάντως οι καταλήψεις των τεσσάρων ΓΕΛ είχαν ξεφτίσει και μεταφέρθηκαν σε δώδεκα (12) σχολεία του Εχέδωρου, του Σοχού, της Ευκαρπίας, στο 5ο ΓΕΛ Σταυρούπολης, ακόμη και σε γυμνάσια.
«Εχουμε παρατηρήσει ότι το φαινόμενο εστιάζεται στην Κεντρική Μακεδονία» λέει ο αναπληρωτής περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Αρης Παπαδόπουλος. τονίζοντας ότι «και πληροφορίες που μας μεταφέρονται μας δίνουν εικόνα μιας ομάδας εξωσχολικών, οι οποίοι οργανωμένα υποκινούν μαθητές με τους οποίους συνδέονται προσωπικά.
»Είμαστε σε επιφυλακή και ανήσυχοι. Είναι φανερό ότι κάποιοι ακροδεξιοί κύκλοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τον πατριωτικό αυθορμητισμό των μαθητών. Φαίνεται να έχουν περιορισμένο ακροατήριο, ωστόσο κανένας δεν μπορεί να εφησυχάζει».
«Καταλαβαίνω ότι δεν είναι εύκολο να διαχειριστεί κάποιος συνάδελφος το θέμα αυτό, ωστόσο οι σύλλογοι των καθηγητών πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, εξηγώντας στα παιδιά ποιο είναι το διακύβευμα» μας λέει η εκπαιδευτικός και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ Αννα Ρογδάκη, η οποία επιβεβαιώνει πάντως ότι «υπάρχει συγκροτημένη ομάδα που περνά κυριολεκτικά από σχολείο σε σχολείο – και είναι χαρακτηριστικό ότι στις Συκιές απέτυχαν».
«Υπάρχει εξωσχολικό κέντρο, ιστοσελίδες με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που επαινούν αυτές τις δραστηριότητες και δεν έχουν καμία σχέση με την εκπαιδευτική κοινότητα.
»Πρώτη φορά οι καταλήψεις δεν έχουν θέμα που άπτεται προβλημάτων ενός σχολείου ή μιας ολόκληρης εκπαιδευτικής κοινότητας και δυστυχώς φαίνεται ότι στις υποβαθμισμένες δυτικές συνοικίες ο ρατσισμός και η Ακροδεξιά βρίσκουν έδαφος να αναπτυχθούν», λέει η εκπαιδευτικός Φωτεινή Παπαδοπούλου, η οποία παρατηρεί πως «είναι αισιόδοξο βέβαια ότι οι καταλήψεις αυτές φυλλοροούν, ωστόσο πρέπει να διατυπώσουμε καθαρά πόσο ανησυχητικό φαινόμενο είναι».
Αλλοι καθηγητές με τους οποίους επικοινώνησε το ρεπορταζ –και ζήτησαν να τηρηθεί η ανωνυμία τους– σχολίαζαν ότι «είναι χαρακτηριστικό πως συνάδελφοι οι οποίοι τα προηγούμενα χρόνια όχι μόνο ήταν αρνητικοί σε διεκδικητικά πλαίσια μαθητικών καταλήψεων αλλά και μαχητικά εναντίον, τώρα στην καλύτερη περίπτωση απλώς σφυρίζουν αδιάφορα, ενώ άλλοι νεύουν θετικά στην ολιγάριθμη ομάδα καταληψιών• είναι στο όριο να πούμε ότι τους κάνουν και πλάτες.
»Και είναι ολιγάριθμες αυτές οι ακροδεξιές ομάδες, τις βρίσκει κανείς σε πολλά σχολεία, το θέμα είναι ότι οι άλλοι μαθητές που διαφωνούν μαζί τους δεν θα καθίσουν φυσικά να συγκρουστούν με τους συμμαθητές τους, κι έτσι οι ακροδεξιοί εκμεταλλεύονται την ανοχή αυτή για μια μέρα σε κάθε σχολείο».
Αλλοι επισημαίνουν πως «δυστυχώς υπήρχε και το υπόβαθρο, η περιρρέουσα ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε με τα συλλαλητήρια, το σιωπηλό ή ενεργητικό αβαντάρισμα κάποιων γονέων, η στάση των πολιτικών της περιοχής, οι κοινωνικές συνθήκες έχουν δημιουργήσει προϋποθέσεις για να εκφράζονται κάθε είδους ακροδεξιές θέσεις σε όλη την κοινωνία. Τα σχολεία δεν θα έμεναν απ’ έξω...».



Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
23.11.2018 - 21:57
Ανησυχητικές χαρακτηρίζουν τις αντιδράσεις και τον κύκλο κινητοποιήσεων στον οποίον συμμετέχουν συγκεκριμένα σχολεία (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) της Βορείου Ελλάδος οι ενώσεις γονέων, μέσω ανακοίνωσης της Ομοσπονδίας.
Συγκεκριμένα εκφράζεται βαθύτατος προβληματισμός για την «υπόγεια» υποστήριξη από εθνικιστικούς κύκλους και εκφράζονται αμφιβολίες περί του «αυθόρμητου» της κίνησης. Σε άλλο σημείο γίνεται λόγος για σχετικά άμαζες και χωρίς ιδιαίτερη δυναμική κινητοποιήσεις που όμως προβλήθηκαν σαφώς περισσότερο από κινητοποιήσεις μαθητών για αμιγώς εκπαιδευτικά προβλήματα, όπως τα ολιγομελή τμήματα, η θέρμανση, οι υποδομές κ.α
Τέλος, η ομοσπονδία καλεί να απομονωθούν οι ακραίες φωνές ώστε να μην διολισθήσει η νεολαία σε αλυτρωτισμούς, πολεμοκαπηλεία και εθνικισμό.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Αυτές τις μέρες τα σχολεία και οι μαθητές μας έχουν μπει στο στόχαστρο διαφόρων  εξωσχολικών κύκλων που  τους προτρέπουν να κάνουν καταλήψεις για "Μακεδονικό", "Κατσίφα" και "Β. Ήπειρο", παροτρύνοντας τους μαθητές στους οποίους απευθύνονται να επικοινωνήσουν με τα 15μελή και τους συλλόγους γονέων, για να κλείσουν τα σχολεία τους.
Μας προβληματίζει έντονα το γεγονός ότι, την ώρα που μαζικές καταλήψεις τόσο το προηγούμενο διάστημα όσο και σήμερα πραγματοποιούνται σε σχολεία της χώρας, με αφορμή άμεσα και σημαντικά προβλήματα της μαθητικής κοινότητας, όπως οι ελλείψεις δασκάλων και καθηγητών, τα διδακτικά κενά, οι υλικοτεχνικές υποδομές, η μεταφορά των μαθητών την θέρμανση, τα ολιγομελή τμήματα στα ΕΠΑΛ, την σχολική στέγη ,  κ.ά. εμφανίζονται καταλήψεις που δεν φαίνεται να έχουν ευρεία απήχηση και συνήθως υποχωρούν μετά από μία ή δύο ημέρες, ενώ κύριο χαρακτηριστικό τους είναι ότι προκύπτουν από δράσεις μικρών ομάδων μαθητών χωρίς να παίρνονται αποφάσεις από γενικές συνελεύσεις των μαθητών στα σχολεία.
Τα συνθήματα που ακούγονται και τα είδαμε σε κάποια σχολεία, όπως «Μακεδονία γη Ελληνική», είναι συνθήματα που ανοίγουν το δρόμο για αλλαγή συνόρων και προσπάθεια να καθοδηγήσουν μαθητές σε επικίνδυνα μονοπάτια αλυτρωτισμού. Απέναντι στην προσπάθεια της κυβέρνησης να εδραιώσει την συμφωνία των Πρεσπών, που μόνο στόχο έχει την  συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε  της γειτονικής  χώρας, με τρομακτική ευκολία αυτοί οι κύκλοι προσπαθούν να σπείρουν στους μαθητές  ακραίες λυτρωτικές και εθνικιστικές αντιλήψεις και διεκδικήσεις, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που μπορεί να έχουν για τη χώρα και το λαό μας, αντί για την προώθηση των ιδεών για τη φιλία και την αλληλεγγύη μεταξύ των λαών, για τη συνεργασία για το κοινό συμφέρον.
Πάντως, παρά την προσπάθεια των οργανωτών να εμφανίσουν ως κάτι αυθόρμητο τις συγκεκριμένες κινήσεις, γίνεται φανερό ότι αυτές αποτελούν ενορχηστρωμένη δράση εξωσχολικών  ατόμων που πρόσκεινται σε ακροδεξιά και νεοναζιστικά μορφώματα.
Οι μαθητές να βάλουν μπροστά τις δικές τους ανάγκες. Να μην απαντήσουν στον εθνικισμό με εθνικισμό και στον αλυτρωτισμό με αλυτρωτισμό. Η ελπίδα βρίσκεται στην κοινή πάλη των λαών και της νεολαίας κόντρα σε πολεμοκάπηλους και εθνικιστές, σε κυβερνήσεις και εκμεταλλευτές. Αυτοί που βάζουν τους λαούς να σφάζονται, είναι οι ίδιοι που φέρανε το σχολείο μας στην κατάσταση αυτή.
Η Ομοσπονδία καλεί Γονείς , Μαθητές, Εκπαιδευτικούς να απομονώσουν  τέτοιες φωνές που οδηγούν  σε μονοπάτια αλυτρωτισμού, να αναδείξουν τα πραγματικά προβλήματα που βιώνουν κάθε μέρα μέσα στα σχολεία μέσα στην κοινωνία, να αγωνιστούν  για ένα σχολείο που θα μας μορφώνει πραγματικά. Για ένα σχολείο χωρίς διακρίσεις, χωρίς εμπόδια. Που θα δίνει ολόπλευρη γνώση σε όλους. Για ένα σχολείο στο οποίο θα είμαστε δημιουργικοί και όχι αριθμοί ονομάτων για τα απουσιολόγια, που δε θα μας κοιτάει στην τσέπη, για παιδεία που δεν θα είναι εμπόρευμα.
Καλούμε Γονείς , Μαθητές ,Εκπαιδευτικούς σε:
Παραστάσεις διαμαρτυρίας στα γραφεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Δυτικής και Ανατολικής Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 30/11




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πουλιά στον αέρα
Κωμωδία του Ζορζ Φεϊντό
Θέατρο Αλίκη, Οδός Αμερικής 4 και Πανεπιστημίου, Κέντρο Αθήνας
Διαρκεια : 140 '
Σκηνοθ.:Ν. Μαστοράκης
Ερμηνεύουν: Χρ. Χατζηπαναγιώτης, Β. Σταυροπούλου, Θ. Τζήμου, Ιωάν. Παπαζήσης, Χρ. Τσάφου, Ν. Αρβανίτης, Μ. Κωνσταντάκη, Γ. Χρανιώτης. Σκην.: Μ. Παντελιδάκης. Κοστ.: Κ. Παπανικολάου.

Οι άντρες πρωταγωνιστές του διεκδικούν για τον εαυτό τους μια ερωτική ελευθερία που αρνούνται στις γυναίκες. Όμως, μέσα από μια σειρά παρεξηγήσεων, οδηγούνται σε αδιέξοδο.
Σε μια γειτονιά της πόλης του φωτός το Παρίσι, ο κατεργάρης Ποντινιάκ, κυνηγάει τη Λουσιέν για τη ρίξει στο κρεβάτι του. Του διαφεύγει όμως ότι το στεφάνι της είναι ο φίλος του ο Βατλέν,  που της τα είχε φορέσει με τη Σβετλάνα που εμφανίζεται ξαφνικά μπροστά του και τον απειλεί.   Ο Βατλέν, το λέει στον Ποντινιάκ κι εκείνος μάλλον πάει να το εκμεταλλευτεί, όμως στην ιστορία χώνεται και ο Πεντιγιόν που είναι μόνιμα ερωτευμένος με τη Λυσιέν που του έχει δηλώσει πως αν ο άντρας της, την απατήσει θα τον κάνει τάρανδο. Μήπως λοιπόν έφτασε η στιγμή;

Παρίσι, 2018. Ο Ποντανιάκ κυνηγάει τη Λουσιέν για να τη ρίξει στο κρεβάτι του. Αυτό που δεν ξέρει όμως είναι ότι εκείνη είναι παντρεμένη με τον καλό του φίλο Βατλέν. Την ησυχία του Βατλέν, όμως, έρχεται να διαταράξει ένα «στιγμιαίο λάθος του παρελθόντος», η Σβετλάνα, που απειλεί να τα αποκαλύψει όλα στον σύζυγό της και φίλο του Βατλέν, τον Σολντινιάκ, εκτός κι αν επαναλάβουν το ίδιο «λάθος»!
Ο Βατλέν, απελπισμένος, ζητάει συμβουλές από τον Ποντανιάκ κι εκείνος τον προτρέπει να επισκεφθεί ένα παράνομο ξενοδοχείο με τη Σβετλάνα εκμεταλλευόμενος τη δήλωση της Λουσιέν «Οφθαλμόν αντί οφθαλμού και κέρατον αντί κεράτου!». Στην εξίσωση προστίθεται η γυναίκα του Ποντακιάκ που προσπαθεί διαρκώς να τον πιάσει στα πράσα αλλά και ο Ρεντιγιόν, μόνιμα ερωτευμένος με τη Λουσιέν, που πνίγει τον πόνο της απόρριψης με την Αρμαντίν.
Πώς βρίσκονται, λοιπόν, όλοι αυτοί αυτοί ταυτόχρονα στο δωμάτιο 39 του ξενοδοχείου Amour όπου ο αθώος πλην όμως πρόθυμος για όλα κύριος Πενσάρ και η κουφή γυναίκα του έχουν επισκεφθεί για να γιορτάσουν την επέτειο του γάμου τους;
Ο Νίκος Μαστοράκης,  μεταφέρει στη σύγχρονη εποχή την κωμωδία του Ζωρζ Φεϊντώ «Le Dindon», γραμμένη το 1896, έχοντας στη διάθεσή του έναν θίασο βετεράνων.

Σχολιο.- Διασκευή σεναρίου-διάλογοι και σκηνοθεσία απογοητεύουν. Πρόχειρα δουλεμένα. Μια φάρσα χωρίς καθόλου ρυθμό και άτεχνα ενωμένες τις (δυστυχώς λίγες) αναγκαίες κωμικές παρεξηγήσεις. Καλές οι "κουλτουρέ" σκηνοθεσίες και παραστάσεις που τις αστοχίες και την αμηχανία του τέλους τις κρύβουν πίσω από "οπτικές" και "διαστάσεις" αλλα η κωμωδία είναι δύσκολο είδος και θέλει μεγαλύτερο σεβασμό και δουλειά. Κρίμα γιατί θα μπορούσε να βγει καλό αποτέλεσμα. Ευτυχώς στο 2ο μέρος 3-4 στιγμές γέλιου διασώζουν τη βραδιά από ολική καταστροφή.
Σχολιο.- Το θέατρο είναι σε άριστη κατάσταση, το προσωπικό ευγενέστατο και ο δωδεκαμελής θίασος με "λαμπερό" κάστ. Αυτά είναι τα μόνα θετικά.
Κατά τα άλλα το έργο δεν έχει ρυθμό, ειρμό, χιούμορ και γενικότερα πελαγοδρομεί. Οι ηθοποιοί προσπαθούν (ειδικά οι «δεύτεροι” ρόλοι), αλλά τι να κάνεις με ανύπαρκτο κείμενο και σκηνοθεσία. Χάχανα σκόρπια, περισσότερο φαντάζομαι από αμηχανία, στο κατάμεστο παρόλα αυτά θέατρο.
Σχολιο.- Η μιση παρασταση ηταν τραγουδια με χορευτικα των ηθοποιων. Θυμιζε ελληνικη ταινια του 60.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προσοχη κυκλοφορει ενα βιντεο στο ιντερντετ με τιτλο πως εκανε ((( καταληψη))) η ρωσια τη κριμαια το 2014 ειναι προφανεις οι λογοι και το ποιος το χρηματοδοτησε για την ιστορια και τη διαρκεια του βίντεο

Διαφεύγει ότι στην Κριμαία το δημοψήφισμα είχε 93% για παραμονή στη Ρωσία & 7% για απόσχιση...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φασίστες στοχοποιούν εκπαιδευτικούς της Βέροιας για την αντιφασιστική τους στάση
Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2018
Φασίστες και φασιστικές ιστοσελίδες στοχοποιούν ονομαστικά εκπαιδευτικούς της Βέροιας για την αντιφασιστική τους στάση κόντρα στην υποκινούμενη εθνικιστική έξαρση στα σχολεία.
Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Βέροιας, εξέδωσε ανακοίνωση επισημαίνοντας ότι «σε συνέχεια ανακοίνωσης της Ομοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας, καταδικάζει  κατηγορηματικά τα φαινόμενα εξύβρισης και τρομοκράτησης εκπαιδευτικών, που παρατηρήθηκαν εναντίον καθηγητών του 4ου Λυκείου Βέροιας, από μερίδα γονέων αλλά και από άλλους κύκλους πέραν των σχολείων.
Δηλώνει επίσης ότι φαινόμενα βίας και εθνικιστικής έξαρσης δεν έχουν θέση στα σχολεία της πατρίδας μας και τα καταδικάζει απερίφραστα.
Θέλουμε ένα δημόσιο σχολείο, με ίσες ευκαιρίες για όλα τα παιδιά, ελεύθερο και δημοκρατικό, χώρο ελεύθερης και δημοκρατικής παιδείας και για αυτό θα αγωνιστούμε!».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καταλήψεις γίνονται σε σχολεία της Πιερίας, των Σερρών, του Κιλκίς και της Θεσσαλονίκης για το "Μακεδονικό". Άμα μπήκε η ΧΑ μέσα στα σχολεία ξεχάστε τη χώρα. Καπούτ."
Το.φωναζουμε εδώ και χρόνια στην επαρχία ανεβαίνει και.εδραιωνεται η ΧΑ ..λόγω των ιδιομορφιών σχέσεων και "συμμαχίων"μέσω συγγενικών δεσμών και "συμφερόντων ",αυτό σημαίνει πως μια μερίδα ακροδεξιοί μπορούν να στήσουν δίκτυο κοινωνικό ,πολύ εύκολα και γρήγορα ..η απουσία της Αριστεράς στις λαϊκές γειτονιές ,η λαμόγια των τοπικών παραγόντων ,η "ελιτ αυτιστικού τυπου"συμπεριφορά των οποιων "προοδευτικών ",η συντηρητική και φοβική επαρχία ,η φτωχοποιηση,δένουν το.σεναριο για να αναπτυχτούν η λατρεία της πατρίδας ,του στρατού και των 'παλιων καλών παραδόσεων "..
Στην επαρχία ,αν είσαι διαφορετικός ,τουτέστιν "ανατρεπτικός ",στιγματιζεσαι και σπομονωνεσαι ,γνωστά όλα αυτά
Σχολιο.- Κ α μ π α ν ά κ ι
Αγράμματοι χρυσαυγήτες , φασίστες Μακεδονομάχοι, ακροδεξιοί πώς γίνεται με αυτή την αφίσα (μνημείο αγραμματοσύνης) να πείθουν σημερινούς νέους να κλείσουν τα σχολεία τους για να τους μοιάσουν;;;;