Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

Δευτερα 10 Δεκεμβριου 2018


Κυκλώματα «βιάζουν και εκβιάζουν» στη Ρόδο, επιμένει ο πατέρας της άτυχης φοιτήτριας
08:46 10.12.2018
«Να μιλήσουν οι Ροδίτες και να μπουν όλοι αυτοί στη φυλακή», είναι η έκκληση του πατέρα της 21χρονης που δολοφονήθηκε άγρια στο νησί.
«Αν δεν ήταν η κόρη μου, ενδεχομένως να ήταν ένα άλλο κοριτσάκι», δήλωσε ο Γιάννης Τοπαλούδης, ο πατέρας της άτυχης φοιτήτριας που δολοφονήθηκε άγρια στη Ρόδο.
Μίλησε ξανά για κυκλώματα που βιάζουν και εκβιάζουν φοιτήτριες στο νησί, διευκρινίζοντας ότι η δήλωσή του αυτή δεν συνιστά καταγγελία αλλά βασίζεται σε όσα γράφονται και μεταδίδονται στον Τύπο.
«Πιθανόν να υπάρχουν κι άλλα κορίτσια που έχουν υποστεί αυτά που αποπειράθηκαν να κάνουν στην κόρη μου», τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1 και έκανε λόγο για «ανθρώπους που κάνουν συστηματικά αυτήν τη δουλειά. Βάζουν τέτοια κορίτσια στο στόχαστρο και όχι μόνο τα βιάζουν, τα εκβιάζουν κιόλας».
Όπως ο ίδιος εξήγησε, πρόκειται για «άβγαλτα» κορίτσια που πάνε από την περιφέρεια στη Ρόδο για να σπουδάσουν και οι συγκεκριμένοι άνθρωποι «εκμεταλλεύονται την καλοσύνη και τις αρχές με τις οποίες έχουν μεγαλώσει αυτά τα παιδιά».
«Κάποια στιγμή να μιλήσουν οι Ροδίτες και να μπουν όλοι αυτοί στη φυλακή», απηύθυνε έκκληση και ανέφερε ότι, «αν υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις κοριτσιών που παρουσιάστηκαν σαν πνιγμοί να ερευνηθούν».
«Το κορίτσι μου είχε το σθένος να πει σε αυτούς ότι "θα το πω στον μπαμπά μου και θα πάρω την αστυνομία" και αυτοί οι άνανδροι το χτυπούσαν με το σίδερο», σημείωσε περιγράφοντας την αντίδραση της κόρης του στους βασανιστές της.
Στο μεταξύ, όπως έγινε χθες γνωστό, την ύπαρξη τρίτου ατόμου στη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας στη Ρόδο έχει καταγγείλει στις Λιμενικές Αρχές μια γυναίκα που το μοιραίο βράδυ είδε το λευκό βαν των δραστών. Ακόμα ένα άτομο κάνει λόγο για τρίτο πρόσωπο στο στυγερό έγκλημα, όπως προκύπτει από τη δικογραφία, ενδεχόμενο που είχε αφήσει ανοιχτό και ο δικηγόρος της οικογένειας της 21χρονης, Αλέξης Κούγιας.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και εδώ βλέπουμε το πανέμορφο χριστουγεννιάτικο δεντρο σκοτεινο μες στις σιδεριες λες και είναι οικοδομη στο κεντρο της Αθηνας, στη πλαλίγο πριν την εκτόξευσή του στο Διάστημα.
Το συμβολικό αυτο αριστούργημα, γεμάτο σκοτεινια και θλιψη  ερχεται να συσκοτισει για λίγο τις ζωές των ταλαιπωρημενων Αθηναίων που θα τρέξουν να γαντζωθουν απο τα συρματοπλεγματα αποφεύγοντας προσεκτικα τους αστυνομικούς που το πλαισιώνουν ώστε να νοιωσουν τη μαγεία των Χριστουγεννων να τους κατακλυζει.
Η διακριτική παρουσία της Αστυνομίας έχει ανθρωπιστική σημασια. Θα αποτρέπει όσους εχουν ηδη μελαγχολία να κρεμαστούν απο τις σιδεριες και να αυτοκτονησουν χρονιάρες μέρες.
Μπορούν αλλωστε κάλλιστα να το κανουν καποια αλλη στιγμή σπίτι τους.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Όποιος περιμένει μια «καθαρή» κοινωνική επανάσταση, δε θα τη δει ποτέ του. Αυτός είναι επανάστατης στα λόγια που δεν καταλαβαίνει τι θα πει αληθινή επανάσταση… Η σοσιαλιστική επανάσταση στην Ευρώπη δεν μπορεί να είναι τίποτε άλλο παρά το ξέσπασμα της μαζικής πάλης όλων των καταπιεζομένων και δυσαρεστημένων. Αναπόφευκτα θα πάρουν μέρος σ’ αυτήν τμήματα των μικροαστών και των καθυστερημένων εργατών – χωρίς μια τέτοια συμμετοχή δεν είναι δυνατή η μαζική πάλη, δεν είναι δυνατή καμιά επανάσταση – κι εξίσου αναπόφευκτα θα φέρουν μαζί τους στο κίνημα τις προλήψεις τους, τις αντιδραστικές τους φαντασιοπληξίες, τις αδυναμίες και τα λάθη τους. Αντικειμενικά, όμως, θα επιτίθενται ενάντια στο κεφάλαιο και η συνειδητή εμπροσθοφυλακή της επανάστασης, το πρωτοπόρο προλεταριάτο, εκφράζοντας αυτή την αντικειμενική αλήθεια της ποικιλόχρωμης και ποικιλόφωνης, παρδαλής κι εξωτερικά κομματιασμένης μαζικής πάλης θα μπορέσει να τη συνενώσει και να την κατευθύνει, να καταχτήσει την εξουσία, να καταλάβει τις τράπεζες, να απαλλοτριώσει τα μισητά για όλους (αν και για διάφορους λόγους!) τραστ και να πραγματοποιήσει άλλα δικτατορικά μέτρα, που στο σύνολό τους μας δίνουν την ανατροπή της αστικής τάξης και τη νίκη του σοσιαλισμού, νίκη που κάθε άλλο παρά «θα ξεκαθαρίσει» αμέσως τη μικροαστική σκουριά »
Β. Ι. Ου. Λενιν
Βλαντίμιρ Ιλίτς Ουλιάνοφ, γνωστός με το ψευδώνυμο Λένιν

Σχολιο.- Επομένως ή καθοδήγηση του ΚΚΕ και των λοιπών αποκομμάτων, και στο θέμα των Αγανακτισμένων και των Κίτρινων Γιλέκων, δεν έχουν σχέση με τον Λενινισμό.
Το ότι έβγαλαν μετά την κατακραυγή και έντιμων μελών τους αυτήν την ανακοίνωση του Γραφειου Τυπου της Κ.Ε. του ΚΚΕ χθες Κυριακη 9/12 δεν σημαίνει τίποτα... Λίγες μέρες πριν έγραφαν ότι: " Όπως αποδείχτηκε, πίσω από την έχθρα όλων αυτών των «κινημάτων» για το οργανωμένο εργατικό - λαϊκό κίνημα και τις διακηρύξεις περί «ακομμάτιστων», ξεπρόβαλε ο πραγματικός χαρακτήρας τους ως οχήματος για «ανακατατάξεις» στο αστικό πολιτικό σκηνικό, αλλά και για «ξεκαθάρισμα» των λογαριασμών ανάμεσα σε ιμπεριαλιστικά κέντρα, μονοπώλια και πάει λέγοντας"
Τρίτη 4 Δεκέμβρη 2018 ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Σελίδα 2
Aπό μέρα σε μέρα
Γιλέκα
Πολλά θα μπορούσε να σχολιάσει κανείς για τα «κίτρινα γιλέκα», ένα από τα πολλά «κινήματα» που ξεπήδησαν τα τελευταία χρόνια, πατώντας πάνω στη μεγάλη δυσαρέσκεια από την αντιλαϊκή πολιτική, που εφαρμόζεται ενιαία σε όλη την ΕΕ, ανεξάρτητα από μνημόνια. Οι συγκρίσεις εξάλλου με αντίστοιχα «κινήματα», όπως των «αγανακτισμένων» και των «πλατειών», που εμφανίστηκαν και εξαφανίστηκαν με τον ίδιο «πάταγο», δεν μπορεί παρά να γίνονται αυθόρμητα. Οπως αποδείχτηκε, πίσω από την έχθρα όλων αυτών των «κινημάτων» για το οργανωμένο εργατικό - λαϊκό κίνημα και τις διακηρύξεις περί «ακομμάτιστων», ξεπρόβαλε ο πραγματικός χαρακτήρας τους ως οχήματος για «ανακατατάξεις» στο αστικό πολιτικό σκηνικό, αλλά και για «ξεκαθάρισμα» των λογαριασμών ανάμεσα σε ιμπεριαλιστικά κέντρα, μονοπώλια και πάει λέγοντας. Ούτε όμως μπορεί να μείνει ασχολίαστη η αντίδραση της γαλλικής κυβέρνησης (Μακρόν), που έδωσε τις προηγούμενες μέρες ρεσιτάλ καταστολής, ενώ με μεγάλη ευκολία ανακοίνωσε ότι εξετάζει και την κήρυξη της χώρας σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης», την επιβολή ουσιαστικά στρατιωτικού νόμου. Αυτές και άλλες τέτοιες δυνάμεις παρουσιάζει η κυβέρνηση ως «προοδευτικές» και με αυτές λέει ότι θα δώσει τη «μάχη» για τη «δημοκρατία ενάντια στην ακροδεξιά», που η πολιτική τους θεριεύει. Είναι κι αυτό αποκαλυπτικό για τη μεγάλη παγίδα και απάτη που κρύβεται πίσω από τα καλέσματα στο λαό να στοιχηθεί στα «προοδευτικά» μέτωπα, όσο και για το πώς «το 'να χέρι νίβει τ' άλλο» και τα δυο το σάπιο σύστημα που υπηρετούν.
Σχολιο.- Επίσης, στις 8/12, έγραψαν αυτό στο ρίζο......
https://www.rizospastis.gr/story.do?id=10121530




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η Μπεχαράνο στάλθηκε στο Άουσβιτς στις αρχές του 1940 , χάρη στο ξεχωριστό της μουσικό τους ταλέντο γλύτωσε τον θάνατο . Μετά τον Β Παγκόσμιο πόλεμο μετανάστευσε στην Παλαιστίνη αλλά μετά από 15 χρόνια επέστρεψε στο Αμβούργο , στη Γερμανία όπου ζει μέχρι σήμερα . Δηλώνει πως οτιδήποτε βοηθά να ανατραπούν αυτές οι τρομακτικές πολιτικές του κράτους του Ισραήλ τις υποστηρίζει γιατί έχει βιώσει τι είναι ο φασισμός .

Η 94χρονη επιζώσα του Άουσβιτς στηρίζει το Κίνημα BDS: ” ΕΧΩ ΒΙΩΣΕΙ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ “

Η 94ετών Εσθήρ Μπεχαράνο επιζώσα του Άουσβιτς μετακινήθηκε στην Παλαιστίνη το 1945 , μετά από 15 χρόνια επέστρεψε στην Γερμανία καθώς βίωσε τις πολιτικές του  κράτους του Ισραήλ ενάντια στους Παλαιστίνιους .
Η Μπεχαράνο στάλθηκε στο Άουσβιτς στις αρχές του 1940 , χάρη στο ξεχωριστό της μουσικό τους ταλέντο γλύτωσε τον θάνατο . Μετά τον Β Παγκόσμιο πόλεμο μετανάστευσε στην Παλαιστίνη αλλά μετά από 15 χρόνια επέστρεψε στο Αμβούργο , στη Γερμανία όπου ζει μέχρι σήμερα . Δηλώνει πως οτιδήποτε βοηθά να ανατραπούν αυτές οι τρομακτικές πολιτικές του κράτους του Ισραήλ τις υποστηρίζει γιατί έχει βιώσει τι είναι ο φασισμός .
Το 2017 οι πολιτείες της Φραγκφούρτης , του Βερολίνου και του Μονάχου απαγόρευσαν και λογοκρίνανε  τις καμπάνιες μποϋκοτάζ ενάντια στο Ισραήλ και κατηγορήθηκαν ούτε λίγο ούτε πολύ ως  φιλοναζιστικές . Η Γερμανίδα μετανάστρια στην Παλαιστίνη δήλωσε ότι «όταν είχαμε μεταναστεύσει στο Ισραήλ μετά τον Β Παγκόσμιο πόλεμο  θέλαμε να αναπτύξουμε την χώρα μας μαζί με τους Παλαιστίνιους .
Γενικά οι Παλαιστίνιοι βοηθούσαν εμάς  και τους πρώτους Εβραίους που ήρθαν στη χώρα.» Θέλαμε να αναπτύξουμε τη χώρα μας μαζί με τους Παλαιστίνιους αλλά επικράτησε το σιωνιστικό δόγμα ότι «οι Ισραηλινοί είναι μοναδικοί στα εδάφη της περιοχής» . Η ζωή ήταν δύσκολη εκεί γιατί δεν συμφωνούσαμε με τα τρομακτικά που διαπράττονταν εις βάρος των Παλαιστινίων.
Η Μπεχαράνο με τον σύζυγο της εγκατέλειψαν την χώρα καθώς  είχαν αρνηθεί να συμμετέχουν στον ισραηλινό στρατό και προτίμησαν να φύγουν από τη χώρα για να μην βρεθούν  στη φυλακή .
Σύμφωνα με την Μπεχαράνο που συνεχίζει να αντιτίθεται στις πολιτικές του ισραηλίτικου κράτους είναι δύσκολο να ασκήσεις κριτική στο κράτος του Ισραήλ γιατί αισθάνονται υπεύθυνοι για τους Εβραίους που μετανάστευσαν και ίδρυσαν το εβραϊκό κράτος .
Στη Γερμανία η ειλικρινής Ιουδαία γυναίκα έχει επικριθεί ότι είναι αντισημίτης για την αντίθεση της στον πόλεμο και την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Παλαιστινίων.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Aliki Papachela
Προσπαθώ να τα μαζέψω τα σκυλια μου να τους διαβάσω Αντιγόνη όπως ο Αδωνις και μου γυρνάνε τον κώλο και πάνε να κρυφτούν!
Μόνο τα δικά μου είναι ανεπίδεκτα;
Μα γιατί;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aliki Papachela
Αντε καλέ που είναι επανάσταση τα κίτρινα γιλέκα!
Μόνο το City Plaza είναι επανάστα!
Δεν βλέπεις που άλλαξε τα δεδομένα στο ελλάντα;
Γύρω γύρω καπιταλισμός και στην μέση City Plaza, λέμε!




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φωτο /Οκτωβριος 1957- η αποικιοκρατικη Γαλλια
Η Αλγερινη Ζuleikha al-Shayeb, δεμένη σε ένα στρατιωτικό όχημα όταν οι γαλλικές δυνάμεις κατοχής την αιχμαλώτισαν.

''Δεν υπάρχει μόνο η Γαλλία του Διαφωτισμού και της Γαλλικής Επανάστασης.Υπάρχει και η Γαλλία της αποικιοκρατίας του ιμπεριαλισμού και του φασισμού.Μνήμες ντροπή για τον πολιτισμό, που όμως επανέρχονται...
Η Ζuleikha al-Shayeb, δεμένη σε ένα στρατιωτικό όχημα όταν οι γαλλικές δυνάμεις κατοχής την αιχμαλώτισαν.
Εδώ φωτογραφήθηκε μόλις πριν την σύρουν στους δρόμους του Αλγερίου αλυσοδεμένη στο όχημα ενώ Γάλλοι στρατιώτες προειδοποιούσανε τους πολίτες μέσω μεγάφωνων ότι αυτή θα ήταν η "ανταμοιβή" τους για όποιον επαναστατούσε και ξεσηκωνόταν ενάντια στην Γαλλική κατοχή και ότι η Γαλλία δεν θα είχε κανένα έλεος για κανέναν, ούτε ακόμα και για τις γυναίκες
Δεν ούρλιαξε,ούτε καν μίλησε σε ολόκληρη την διαδρομή .
Στη συνέχεια, βασανίστηκε για δέκα μέρες ασταμάτητα πριν την πετάξουν ακόμα ζωντανή από ένα γαλλικό στρατιωτικό ελικόπτερο.
Το σώμα της δεν βρέθηκε ποτέ μέχρι το 1984, όπου ένας αλγερινός χωρικός θυμήθηκε ότι είχε θάψει ένα πτώμα που βρήκε ξαπλωμένο στην άκρη του δρόμου και πήρε τις αρχές να την τοποθεσία όπου εκεί πράγματι βρήκαν τα οστά μιας γυναίκας και λίγο ύφασμα από το φόρεμα της
Σχολιο.- H Γαλλία του Βιετνάμ που αποχώρησε για να συνεχίσει στην Αλγερία και παρέδωσε τα δικαιώματα της στην Ινδοκίνα στους Αμερικάνους.Πρόσφατη Ιστορία.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άλκης Αλκαίος (Βαγγέλης Λιάρος, 23 Νοεμβρίου 1949 - 10 Δεκεμβρίου 2012).
Ο ποιητής και στιχουργός, ο αντιδικτατορικός αγωνιστής, στη μνήμη των "Σολωμού, Ισαάκ και Μαρίνου μαρτύρων".



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παγκόσμια Ημέρα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η σημερινή και ακριβώς πριν ένα χρόνο η Ευρωβουλή απένειμε το Βραβείο Ζαχάρωφ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στην αντιπολίτευση της Βενεζουέλας. Λίγες μέρες μετά η Ε.Ε., με την ψήφο και της Ελλάδας, επέβαλε οικονομικές κυρώσεις στη λατινοαμερικάνικη χώρα.
Υποθέτω πως το φετινό Βραβείο θα δοθεί στον αγωνιζόμενο γαλλικό λαό. Και λίγες μέρες μετά θ’ ακολουθήσουν οι οικονομικές κυρώσεις από την Ε.Ε. σε βάρος της Γαλλίας. Με την ψήφο και της Ελλάδας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στους δρόμους οι Αλβανοί φοιτητές κατά της αύξησης των διδάκτρων και υπέρ μιας δημόσιας δωρεάν παιδείας.
Μήπως θα έπρεπε, σήμερα κιόλας, να έρθει σε επικοινωνία μαζί τους το ελληνικό φοιτητικό κίνημα;
Μήπως θα άξιζε να μάθει από τους Αλβανούς φοιτητές η ελληνική νεολαία τι σημαίνει νεοφιλελεύθερο πανεπιστήμιο;
Μήπως δίνεται μια μεγάλη ευκαιρία για την ανάδειξη της διεθνιστικής αλληλεγγύης, κόντρα στις φωνές της εθνικιστικής μισαλλοδοξίας;
Σχολιο.-  Οι νέοι αυτοί δε ξεσηκώθηκαν ποτέ επί Μπερίσα. Το φοιτητικό κίνημα στην Αλβανία ελέγχεται από τη δεξιά. Οι φοιτητές το Δεκέμβριο του 1990 ξεσηκώθηκαν εναντίον της κυβέρνησης Αλία, για να φέρουν δύο χρόνια αργότερα τον "πατέρα" τους το φασίστα Μπερίσα. Είναι υπεύθυνοι για την πτώση του σοσιαλισμού στην Αλβανία όπου όλοι είχαν το δικαίωμα να σπουδάσουν χωρίς να πληρώσουν μια. Αφού θέλανε καπιταλισμό ας πληρώσουν. Από το 1992 πληρώνουν πολλά λεφτά για σπουδές και πολλές φορές αναγκάζονται να δίνουν "φακελάκι" για να πάρουν το πτυχίο τους. Μετά από 26 χρόνια θυμήθηκαν την δωρεάν παιδεία;; Εε όχι σιγά μη θέλουν δωρεάν παιδεία οι αντιδραστικοι. 28 χρόνια μετά το Δεκέμβριο του 1990 ξεσηκώνονται ξανά Δεκέμβρη μήνα και πάλι για να ρίξουν μια κυβέρνηση αυτή την φορά του Ράμα και για να μας φέρουν ξανά το "πατέρα" τους.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΙ ΕΥΡΩΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΙ
Σε επίπεδο ακροδεξιας ηλιθιοτητας κινείται η καθεστωτική πολιτική σκέψη στην Ευρώπη, τρεις αιώνες μετά τον Μοντεσκιέ.
Όπως ακριβώς ψάχνουν πίσω από κάθε γεγονός να βρουν τα αίτια σε συνομοσιολογικες φασιστικες καθεστωτικες ηλιθιοτητες, έτσι για άλλη μια φορα οι ευρωπαϊκώς σκεπτόμενοι αναλυτές της CIA αναζητούν ρωσικό δάκτυλο.
Ακόμη και το κίνημα των "Κίτρινων Γιλέκων" ανακάλυψαν πως υποκινεί η Μόσχα, οι συνομισιολογοι χαφιεδες!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΤΡΕΙΣ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΝΑ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ!
Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η σημερινή 10η Δεκεμβρίου και στην Ελλάδα του Τσίπρα η προσήλωση σ' αυτά εκφράστηκε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο πριν λίγες μέρες.
Να όμως που η μικρά πλην έντιμος Ελλάς έχει ισχυρό ανταγωνιστή τη μεγάλη Γαλλία του Μακρόν, που της έκλεψε τη δόξα.
Κάνοντας έναν πρόχειρο υπολογισμό, η παράταξη 90.000 αστυνομικών απέναντι σε 120.000 διαδηλωτές, το Σάββατο στο Παρίσι, με βάση το ότι η ευρύτερη περιοχή της γαλλικής πρωτεύουσας έχει τριπλάσιο πληθυσμό από το λεκανοπέδιο Αττικής, ισοδυναμεί με παράταξη 30.000 αστυνομικών σε μια διαδήλωση περίπου 40.000 ανθρώπων στην Αθήνα.
Για να 'χουμε -όσοι κατεβαίνουμε σε διαδηλώσεις- μια εικόνα πιο χειροπιαστή, ας πάρουμε υπόψη ότι στις μεγάλες κινητοποιήσεις της ΕΛ.ΑΣ., συνήθως κατά την επέτειο του Πολυτεχνείου, η Αθήνα μαυρίζει με περίπου 5.000 και το πολύ 7.000 μπάτσους.
Φάγαμε τη σκόνη του Μακρόν! Που πέρασε και διαφωτισμό, άλλωστε!




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πάντως, η αλήθεια είναι πως:
- αν ο Μαρξ κι ο Μπακούνιν, τον Μάρτη του 1871, καταδίκαζαν τους Παριζιάνους εργάτες που πήραν τα όπλα για να υπερασπιστούν την απειλούμενη από την πρωσική προέλαση πόλη τους
- κι αν ο Λένιν, τον Φλεβάρη του 1917, καταδίκαζε επίσης το προλεταριάτο της Πετρούπολης που εξεγέρθηκε κατά του Τσάρου, αλλά ούτε συζήτηση για τερματισμό του πολέμου,
Κομμούνες του Παρισιού και Οκτωβριανές Επαναστάσεις, και τέτοια μοβόρικα πράγματα, θα τα 'χαμε αποφύγει!
Σχολιο.-  Και που να δεις όλους εκείνους τους Κινέζους που από το 1930 ως το 1949 πάλευαν για την θολή εθνική ανεξαρτησία αντί να συμφιλιωθούν με τα γιαπωνέζικα ταξικά τους αδέλφια και με το θόλο αίτημα για Νέα Δημοκρατία κι όχι για Δικτατορία του Προλεταριάτου,που να δεις τους κατσαπλιαδες το 21 που πάλευαν για ένα έθνος,που πολλοί από αυτούς δεν μίλαγαν καν την γλώσσα του,που να δεις όλους αυτούς τους λαούς του τρίτου κόσμου που προετασσαν στον ιμπεριαλισμό προκαπιταλιστικες σχέσεις και αξίες,τους βιοτέχνες στην Γαλλία το 48 και το 71 που στρέφονταν κατά του μεγάλου εργοστασίου,που ήταν ιστορικά προοδευτικό.Θλιψη φίλε μου.Ουτε ένα καθαρό κίνημα σε 200 χρόνια..Τι να περιμένεις από τους πουζαντιστες και μπουλανζιστες των κίτρινων γιλεκων;
Σχολιο.- Τι να περιμένεις από τον μικροαστό Φιντέλ Κάστρο, που έκανε ολόκληρο αντάρτικο με μόνο σύνθημα να πέσει ο Μπατίστα. Ρε φίλε, κυβέρνηση ο τύπος, από το 1959 και μόλις το 1961 μίλησε για σοσιαλισμό. Όταν του την έπεσαν οι Αμερικάνοι. Οπορτουνισμοί και παντελής απουσία καθαρότητας!
Σχολιο.- Θα έλεγα πάντως πως καλό είναι να μη συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα και αν δεν έχω λάθος πληροφόρηση τα κίτρινα γιλέκα δεν έχουν πάρει τα όπλα. Μπορούμε να συγκρίνουμε τη σημερινή κατάσταση των κίτρινων γιλέκων με την προηγούμενη (ας πούμε) της Nuit debout στη Γαλλία και τα αποτελέσματα που εκείνο το κίνημα έφερε: να περάσει ο Βαλς τον νόμο Ελ Κομρί παρακάμπτοντας το κοινοβούλιο.
Σχολιο.- Πάντως, δική μου πρόθεση δεν ήταν κάποια σύγκριση. Αλίμονο αν συνέκρινα την Κομμούνα ή τον Οκτώβρη με ό,τι γίνεται σήμερα στη Γαλλία. Αυτό που προφανώς λέω είναι ότι η υποστήριξη των μαζικών λαϊκών κινημάτων δεν έχει ως προϋπόθεση την ιδεολογική ηγεμονία σ' αυτά. Είναι η υποστήριξή τους και η συμμετοχή που δημιουργεί όρους για την ενδεχόμενη αναγνώριση της πολιτικής μας πρότασης από τον κόσμο που εμπλέκεται σ' αυτά.

σχολιο.- Συγνωμη, εχετε διαβασει το βιβλιο "Εμφυλιος πολεμος στη Γαλλια" του Καρλ Μαρξ, που μιλαει για την Παρισινη Κομμουνα του 1871, το πρωτο ξεπεπεταγμα και εμφανιση στην ιστορια της εργατικης ταξης? Τα αιτηματα τους που τα περιγραφει ο  Μαρξ, συμφωνα με τους προφεσορες του σημερα, μονο σοσιαλιστικα δεν ηταν! Και ομως ο Μαρξ γραφει υμνους. Και δεν θυμαμαι ποιος  τοπε. "Μια στιγμη δρασης του προλεταριατου εχει μεγαλυτερη αξια απο χρονια  συνεδριασεων των προφεσορων"!

Σχολιο.- Εγω πάντως διαβάζοντας τα 42 αιτήματα εντυπωσιάστηκα.
Αποτελούν μια εξαιρετική βάση συζήτησης και συμφωνία για αγωνα
Στην βάση πάντως αυτών των προοδευτικών αιτημάτων και των κινητοποίησεων, αξίζει και πρέπει να υποστηριχθεί.
Εγω βλέπω, εργαζόμενους και νεολαίους φοιτητές να παλεύουν απέναντι στο νεοφιλελεύθερο αυταρχισμό του Μακρον.
Σχολιο.- Τα 42 αιτηματα απο που προκυπτουν; Εχουν κυκλοφορησει αλλα πουθενα δεν αναφερεται ποιος τα αποφασισε. Γιατι νομιζω οτι συμπιπτουν με τις θεσεις Μελανσον. Αντιθετα αυτα (τα μικροαστικα) που επισημαινει  οτι εχουν προβληθει φαινεται απο που προερχονται, οποτε εχουν οσο να'ναι μεγαλυτερη εγκυροτητα ως θεσεις του εν λογω κινηματος.
Η αληθεια ειναι οτι κανεις δεν ξερει που θα καταληξει η υποθεση, και η αριστερα οντως καλα θα κανει να βρισκεται μεσα στην φαση με την δικη της ξεκαθαρη ατζεντα (και χωρις συμπορευσεις με φασιστες που μπορει να αποπειραθουν να περασουν τα δικα τους), τουλαχιστον μεχρι να φανει προς τα που παει το πραγμα.
Σχολιο.- Τι απο που προκύπτει.
Αυτα βάζει ο κόσμος.
Γι'αυτά παλεύει.
Αυτα στηρίζουμε.
Για τα αλλα που λες συμφωνώ.
Σχολιο.- Γιατί πρέπει πάντα ..να βλέπουμε καχύποπτα κάθε κίνημα που έχει ταξικά αιτήματα ..αλλά δεν έχει το πολιτικό προσανατολισμό με τη λέξη ΚΚ ..από κάτω
Γιατί προκαταβάλουμε ότι το κίνημα αυτό ..θα καταλήξει..σαν κι'εκείνο ..ή το άλλο .
Μήπως και ο κομμουνισμός που εφαρμόστηκε στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες ,,με τις καλύτερες των προυποθέσεων ..με σύμβολα ..με σφυροδρέπανα ..με καταστατικά .με .Σουσλώφ που επιτηρούσε τη γραμμή ..δεν κατέληξε ..δυστυχώς εκεί που κατέληξε
Δυστυχώς δεν υπάρχει μυστική συνταγή στην εναγώνια αναζήτηση μας.
Με ποιο τρόπο ο λαός θα πάρει στα χέρια του την εξουσία ,( αυτό το έχει πετύχει) και πώς θα την διατηρήσει...Αυτό δεν το εχει πετύχει ..




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το μέλλον των ανθρώπων
της ξεσκισμένης γερμανικής ΕΕ ....
Νεαρή  έπιασε δουλειά σε Νηπιαγωγείο ιδιωτικό με πτυχίο Νηπιαγωγού και της έδιναν 267 ευρώ το μήνα για 7 με 3 το μεσημέρι. Στην Ελλάδα υπάρχουν τρεις κόσμοι...Οι Ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι δημόσιοι Προνομιούχοι σε σύγκριση με εργαζομενους στον ιδιωτικό τομέα υπάλληλοι και οι ελέύθεροι επαγγελματίες που ψάχνουν για δούλους. Τώρα που ο ΟΗΕ κατοχυρώνει την ελεύθερη μετανάστευση θα έχουμε και πληθώρα σύγχρονων δούλων
Σχολιο.- Υπάρχουν και καποιοι χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες που είναι χωρίς δουλειά , χωρίς ασφάλεια και χωρίς χώρο άσκησης του επαγγέλματός τους επειδή δεν εχουν τα απαραίτητα ποσά να ενοικιάσουν και να εγκατασταθούν σε κάποιο χώρο. Αυτοί κυρίως είναι απόφοιτοι ανωτάτων σχολών και πανεπιστημίων ενώ πάρα πολλοί απο αυτούς εχουν παρει δρόμο για αλλού.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Διέρρευσαν όλα τα ονόματα Αλβανών κατασκόπων στην Ελλάδα και πληροφοριοδοτών στη Βόρεια Ήπειρο
9 Δεκεμβρίου 2018, 18:04
Οι αλβανικές υπηρεσίες πληροφοριών SHISH εδώ και κάποια 24ωρα έχουν πάψει να υφίστανται. Έχουν καταρρεύσει πλήρως. Ο λόγος; Το αλβανικό υπουργείο Οικονομικών, σε μια μεγαλειώδη γκάφα (;) ανάρτησε στην ιστοσελίδα του τη λίστα μισθοδοσίας όλων των πρακτόρων της Αλβανίας και των πληροφοριοδοτών. Στην ίδια λίστα, όπως αποκαλύπτει ο βρετανικός The Independent, υπάρχουν τα στοιχεία των αυτοκινήτων που χρησιμοποιούν οι αλβανικές υπηρεσίες, ταξιδιωτικές κινήσεις, οι διευθύνσεις των γραφείων και χώρων της υπηρεσίας, κινήσεις και αναλήψεις χρηματικών ποσών, μέχρι και τα ονόματα των υδραυλικών, των τεχνικών και των μηχανικών που πληρώνει η υπηρεσία για τα «μερεμέτια» της.
Όπως γράφει ο Independent, που προφανώς έχει όλες τις λίστες στην κατοχή του, διέρρευσαν τα στοιχεία, οι ταυτότητες-δαβατήρια, όλων των υπαλλήλων της SHISH εντός της Αλβανίας και στο Εξωτερικό.
Διέρρευσαν τα ονόματα, οι θέσεις και τα έξοδα τουλάχιστον οχτώ σημαντικών Αλβανών πρακτόρων που έχουν τοποθετηθεί ως διπλωμάτες στο Βέλγιο, στην Ελλάδα, στο Κόσοβο, στην Ιταλία, στην ΠΓΔΜ και στη Σερβία.
Στα αρχεία που διέρρευσαν για παράδειγμα αναφέρεται το όνομα μιας Αλβανίδας πράκτορα, που δραστηριοποιείται στο Δυρράχιο, η οποία διακίνησε 20.000 ευρώ για «ειδικές πληρωμές». Το Δυρράχιο είναι αλβανική πόλη, άρα τα χρήματα διοχετεύονται για να ρουφιανεύονται μεταξύ τους, ή ποιος ξέρει για ποιο άλλο έργο.
Ένας άλλος Αλβανός πράκτορας, στο Αργυρόκαστρο της Βόρειας Ηπείρου, τον περασμένο Νοέμβριο τράβηξε 1.700 ευρώ από τα «μυστικά κονδύλια».
Σε άλλο σημείο της λίστας, οι λογαριασμοί νερού που πληρώνει η μυστική υπηρεσία στη Χειμάρρα, όπου κατοικούν πολλά μέλη της ελληνικής μειονότητας της χώρας, πέφτουν ξαφνικά 95%, γεγονός που υποδηλώνει μετατόπιση των προτεραιοτήτων εποπτείας.
Από τις λίστες προκύπτει ότι στο μισθολόγιο-έξοδα συμπεριλαμβάνονται και πολλοί δημοσιογράφοι, εκ των οποίων αρκετοί στην κρατική αλβανική τηλεόραση.
Οι λίστες των εξόδων της αλβανικής υπηρεσίας πληροφοριών, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, ήταν επί μήνες στον «αέρα». Που σημαίνει πως όσες μυστικές υπηρεσίες άλλων χωρών το αντιλήφθηκαν, τώρα τους κρατάνε τους Αλβανούς με ονόματα, επώνυμα και διευθύνσεις.
Τα στοιχεία που αναρτήθηκαν δημοσίως πάνε πίσω μέχρι το 2014, όταν η Αλβανία θέλησε να δείξει στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι δεν είναι μια πλήρως διεφθαρμένη χώρα.
Αντιλαμβάνεστε ότι από τα στοιχεία που διέρρευσαν εάν αποδειχτεί κατασκοπεία εις βάρος της Ελλάδας, χώρας συμμάχου στο ΝΑΤΟ, η Αλβανία την έχει πολύ άσχημα.
Όπως εξαιρετικά άσχημα την έχουν εάν βρεθούν Έλληνες πολίτες ή μειονοτικοί με ελληνική υπηκοότητα στις λίστες.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και οι άλλες ευαγείς, δικαιωματικές, διεθνείς και ευρωπαϊκές, οργανώσεις δεν έβγαλαν ακόμα ανακοίνωση για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Γαλλία! Τι πα να πει γιατί;; Διότι ...τους χάλασε η τηλεόραση! Λογαριασμό θα σας δώσουμε;; Κάτσε να κλάσει στραβά ο Μαδούρο ή ο Κιμ να δεις κάτι ανακοινώσεις ναα με το συμπάθιο! Οι δημοκράτες "Je suis μουρλή" και οι "Μένουμε Ευρώπη" όλα καλά;;




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Εβλεπα τις εικονες από τα καμενα Εξαρχεια και νομιζα ότι εβλεπα εικονες από την Συρια» Κυριακος (Κουλης) Μητσοτακουλας
"Δεδομένου ότι στη Συρία έχουμε 500.000 νεκρούς, 2.000.000
τραυματίες και 5.000.000 πρόσφυγες, θα θέσω το ερώτημα όσο πιο κομψά γίνεται: Έχει επίγνωση τι λέει ο άνθρωπος; "




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Εκλεκτοί είναι εκείνοι που ονειρεύονται.
Εκλεκτοί αυτοί που αγωνίζονται ενάντια στην αδικία ,δίχως να το σκέφτονται ,βάζοντας τις ιδέες τους πάνω από όλα ,πολεμώντας γι αυτές.
Εκλεκτοί είναι εκείνοι που αισθάνονται σε μια αναίσθητη εποχή.
[Ένα εκατομμύριο «κίτρινα γιλέκα» στο δρόμο του Παρισιού κόντρα σε 89 χιλιάδες αστυνομικούς και τεθωρακισμένα. Συγκρούσεις, χημικά και αθρόες συλλήψεις.Το Παρίσι φλέγεται.
Η Μαρία Δεναξά δημοσιογράφος ανταποκρίτρια στη Γαλλία, μας ενημερώνει
“Με δυο λόγια επειδή πολλοί ρωτάτε τι είναι τα Κίτρινα Γιλέκα που βγήκαν στους δρόμους της Γαλλίας και οι αρχές ως φαίνεται δεν μπορούν να ελέγξουν. Είναι οι Φτωχοί Εργαζόμενοι που δεν καταφέρνουν με τον μισθό που παίρνουν να βγάλουν το μήνα.”
Κίτρινα Γιλέκα βγήκαν επίσης στους δρόμους σε Ολλανδία, Βέλγιο, Βουλγαρία αλλά και στη Γερμανία ]



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Είμαι ένας άνθρωπος που πιστεύει ότι πέθανε είκοσι χρόνια πριν. Και ζω τώρα σαν να είμαι ήδη νεκρός. Δεν φοβάμαι λοιπόν κανέναν και τίποτα."
-Μάλκολμ Χ




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Το διάγγελμα του Εμανουέλ Μακρόν για τα “κίτρινα γιλέκα”
10/12/2018 - 21:05
Σε ένα κρίσιμο διάγγελμα για το χάος που επικρατεί στη Γαλλία, με τον ξεσηκωμό των "κίτρινων γιλέκων", προχώρησε ο Εμανουέλ Μακρόν το βράδυ της Δευτέρας (10.12.2018).
Ο πρόεδρος της Γαλλίας έστειλε… μήνυμα συμφιλίωσης στον γαλλικό λαό, τάζοντας μάλιστα αύξηση μισθών, την ίδια ώρα που κήρυξε την γαλλική οικονομία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Ο Μακρόν ζήτησε συγγνώμη από τον λαό, καθώς -όπως είπε- “έπρεπε να κάνω άλλα πράγματα”. Ξεκαθάρισε ότι η οργή του κόσμου που συσσωρεύτηκε τα τελευταία 50 χρόνια οδήγησε στην σημερινή κοινωνική αναταραχή. Και στη συνέχεια ανακοίνωσε τα… δώρα! Ειδικότερα, ανακοίνωσε ότι οι υπερωρίες θα πληρώνονται χωρίς φορολογική επιβάρυνση, ότι οι συντάξεις θα επανέλθουν στο σημείο που ήταν πριν περικοπούν στην αρχή του έτους, θα καταργηθεί το μέτρο της αύξησης στον φόρο κοινωνικών ασφαλίσεων για τους συνταξιούχους που λαμβάνουν λιγότερα από 2.000 ευρώ μηνιαίως. Κάλεσε τους εργοδότες να δώσουν μπόνους σε όλους τους εργαζόμενους στο τέλος της χρονιάς και επανέφερε την φορολογική μεταρρύθμιση στον φόρο της μεγάλης περιουσίας.
Επιπλέον, ανακοίνωσε την αύξηση των μισθών κατά 100 ευρώ μηνιαίως, αρχής γενομένης από τον Ιανουάριο.
Ο Γάλλος πρόεδρος δεσμεύτηκε απόψε ότι θα καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή, αλλά δεν θα επαναφέρει τον “φόρο πλούτου”.
Στη συνέχεια, είπε ότι σκοπεύει να συναντηθεί με τους δημάρχους όλης της χώρας. “Θα απαντήσουμε στην οικονομική και κοινωνική επείγουσα κατάσταση με ισχυρά μέτρα, μειώνοντας τους φόρους πιο γρήγορα, διατηρώντας υπό έλεγχο τις δαπάνες μας, όχι όμως κάνοντας αναστροφή” στην ακολουθούμενη πολιτική, τόνισε.
Ο Γάλλος πρόεδρος χαρακτήρισε “δικαιολογημένη” και “βαθιά” την οργή που εκφράζουν τα “κίτρινα γιλέκα” με τις κινητοποιήσεις τους, τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες. Τόνισε ότι γνωρίζει πως κάποιες από τις δηλώσεις που έκανε πρόσφατα “πλήγωσαν” τους ανθρώπους, όμως σημείωσε ότι πιστεύει πως μπορεί να βρεθεί μια διέξοδος από τα τρέχοντα προβλήματα.
“Θα αναπτύξουμε κάθε μέσο για να σταματήσει η βία” είπε χαρακτηριστικά. Και συνέχισε: “Πιστεύω ότι θα βρούμε τον τρόπο να βγούμε από αυτήν την κρίση όλοι μαζί. Το θέλω για τη Γαλλία. Οι Γάλλοι πολίτες που δεν υπακούν στους νόμους δεν πρόκειται να πετύχουν. Εξαιτίας αυτής της κρίσης θέλω να συμφιλιωθώ μαζί σας. Δεν έχω ξεχάσει τις δεσμεύσεις μου απέναντί σας“.
Ο Μακρόν τόνισε μεταξύ άλλων πως “θα συναντήσω όλους τους δημάρχους της Γαλλίας για να θέσουμε μαζί τις βάσεις για το νέο μας συμβόλαιο με τον λαό. Μέσα από τον διάλογο και τον σεβασμό θα πετύχουμε”.
Και ολοκλήρωσε το διάγγελμά του, λέγοντας: “Η μάχη μου είναι για εσάς. Για τη Γαλλία. Ζήτω η Δημοκρατία. Ζήτω η Γαλλία”.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν υπήρξε ισραηλινή αεροπορική επίθεση στο Διεθνές Αεροδρόμιο Δαμασκού. Το SANA απέσυρε σχετική αναφορά για αεροπορική επιδρομή…..
9/12/2018 – 23.00
Τα συριακά κρατικά μίντια απέσυραν την αναφορά για αεροπορική επιδρομή κατά Δαμασκού. Η κατάσταση είναι άγνωστη. Η υποτιθέμενη αεροπορική επιδρομή που εμφανώς δεν έγινε αναφέρθηκε πρώτα γύρω στις 9.30 μμ αναφέρει η jpost.
Σύγχιση επικρατεί σχετικά με ισραηλινή επιδρομή στο αεροδρόμιο Δαμασκού. Αεροπορικά χτυπήματα στο αεροδρόμιο Δαμασκού  tweeté ο Amichai Stein, δημοσιογράφος στο Kann.
Το συριακό κρατικό πρακτορείο σε πρώτο χρόνο ανέφερε ότι η συριακή αεράμυνα αναχαίτισε στόχους πάνω από το Διεθνές αεροδρόμιο Δαμασκού μετέφερε την Κυριακή το βράδυ δημοσιογράφος του Channel 10, ή Heller…
Η συριακή αεράμυνα αναχαίτισε το βράδυ της Κυριακής εχθρικούς στόχους γύρω από το Διεθνές Αεροδρόμιο Δαμασκού ανακοίνωσε αρχικά το κρατικό συριακό πρακτορείο (SANA) αλλά στη συνέχεια απέσυρε την ανάρτηση αυτή μην επιβεβαιώνοντας έτσι τα χτυπήματα.
« Η αεράμυνά μας αναχαίτισε εναέριους εχθρικούς στόχους  πλησίον του Διεθνούς Αεροδρομίου Δαμασκού στο νότο της Δαμασκού », είχε τονίσει αρχικά το SANA.
Σημειώθηκε από κάποιες πηγές πως στόχος ήταν ιρανικό cargo στο Αεροδρόμιο Δαμασκού.
Και φιλοκυβερνητικές έγκυρες πηγές διέψευσαν ότι έγινε η επίθεση…..Τονίζουν πως δεν υπάρχει κανένα βίντεο ή φωτογραφία από εκτόξευση πυραύλου γύρω από την περιοχή Διεθνούς Αεροδρομίου Δαμασκού και το αεροδρόμιο λειτουργεί κανονικά….Υπήρξε λάθος συναγερμός αναφέρουν….



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ναυαγεί ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού
 Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018, 20:18
Αλαλούμ επικρατεί στο σύστημα της υγείας. Ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού φέρεται πως οδηγείται σε ναυάγιο καθώς το υπουργείο Υγείας ασκεί πίεση στους πολίτες να εγγραφούν στο σύστημα, αλλά οι επαγγελματίες του κλάδου δεν ανταποκρίνονται λόγω των χαμηλών αμοιβών.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα της αναστάτωσης, είναι ότι πολλοί από όσους επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν τη διαδικασία εγγραφής, ήρθαν αντιμέτωποι με προβλήματα καθώς στην περιφέρεια ο «κοντινότερος» διαθέσιμος οικογενειακός γιατρός μπορεί να απέχει και πάνω από 20 χιλιόμετρα.
Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Η κυβέρνηση εκβιάζει τους πολίτες να εγγραφούν σε οικογενειακούς γιατρούς
Ως εκβιαστική καταγγέλλει η Πανελλήνια Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ την υποχρέωση των πολιτών να εγγραφούν σε οικογενειακούς γιατρούς τη στιγμή που είναι ελάχιστοι σε όλη τη χώρα, ενώ σε κάποιες περιοχές δεν υπάρχει ούτε ένας.
Σύμφωνα με την Ένωση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ), «οι πολίτες εκφοβίζονται για εγγραφή στον οικογενειακό γιατρό, με την απειλή απώλειας της πρόληψης ή της ασφάλισης», ενώ ήδη από το καλοκαίρι «καταγγέλθηκαν αιφνιδιαστικά 2.000 συμβάσεις παθολόγων, γενικών γιατρών και παιδιάτρων».
 Ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού φέρεται πως οδηγείται σε ναυάγιο καθώς το υπουργείο Υγείας ασκεί πίεση στους πολίτες να εγγραφούν στο σύστημα, αλλά οι επαγγελματίες του κλάδου δεν ανταποκρίνονται λόγω των χαμηλών αμοιβών
Από τις αρχές του χρόνου, εκατομμύρια πολίτες – ανέφεραν σε συνέντευξη Τύπου οι γιατροί – θα βρεθούν σε απόγνωση, αδυνατώντας να κατανοήσουν το που πρέπει να απευθυνθούν, πώς θα εξυπηρετηθούν, πώς θα εξασφαλίσουν την πρόσβαση στη συνταγογράφηση των φαρμάκων τους αλλά και για ποιο λόγο έχασαν τον θεράποντα ιατρό τους.
Ξεκαθαρίζουν, μάλιστα, ότι κανένας γιατρός δεν χάνει το δικαίωμα να συνταγογραφεί, να εκδίδει παραπεμπτικά για εξετάσεις ή να χορηγεί υλικά ή άδειες. Επιπλέον, σε καμία περίπτωση δεν προβλέπεται διαφορετική συμμετοχή σε φάρμακα ή εξετάσεις όταν ο ασφαλισμένος επιλέξει να επισκεφτεί πιστοποιημένο ιατρείο και όχι οικογενειακό γιατρό.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΟΕΝΓΕ-ΠΟΕΔΗΝ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπ. Υγείας
 Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018, 11:58
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Δευτέρας γιατροί και νοσηλευτές, οι οποίοι παράλληλα προχώρησαν σε παννατική στάση εργασίας (11.00-15.00).
Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) ζητούν να μην απολυθεί κανένας επικουρικός και αποκατάσταση των μισθολογικών απωλειών.
Οι Ομοσπονδίες μεταξύ άλλων διεκδικούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση του προσωπικού που υπηρετεί με ελαστικές μορφές απασχόλησης και αύξηση μισθών.
Η ΠΟΕΔΗΝ επιστράτευσε για τη διαμαρτυρία της κλουβιά με κότες και κόκορες. Στο κλουβί με τους κόκορες η ταμπέλα ανέγραφε «κυβέρνηση εσωτερικού», ενώ σε εκείνο με τις κότες «κυβέρνηση εξωτερικού».




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Βέλγιο: Σε πρωτόγνωρη κυβερνητική κρίση έχει εισέλθει η χώρα
 Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018, 18:06
Σε μια πρωτόγνωρη κυβερνητική κρίση έχει εισέλθει το Βέλγιο μετά την αποχώρηση από τον κυβερνητικό συνασπισμό του κόμματος N-VA (Φλαμανδοί εθνικιστές) και την παραίτηση των υπουργών του, εξαιτίας των διαφωνιών τους με τα αλλά κόμματα της κυβερνητικής πλειοψηφίας σχετικά με το Σύμφωνο υπερ της λαθρομετανάστευσης του ξεφτιλοΟΗΕ.
Η εξέλιξη αυτή που πάντως δεν αποτέλεσε «κεραυνό εν αιθρία», καθώς το N-VA είχε προειδοποιήσει ότι θα αποχωρούσε, αν ο πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ έδινε το «πράσινο φως» για την έγκριση της παγκόσμιας συμφωνίας των αριστοκρατικων ελιτ υπερ του  λαθρομεταναστευτικου, επισφραγίστηκε στη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου το Σάββατο το πρωί.
Η σημερινή κυβέρνηση έχει απολέσει πλέον την εμπιστοσύνη της Βουλής, αλλά παραμένει παρά ταύτα στη θέση της. Εκτιμά ότι μπορεί να συνεχίσει την πορεία της για 5-6 μήνες (μέχρι δηλ. τις προσεχείς εκλογές) ως κυβέρνηση μειοψηφίας στηριζόμενη σε «ψήφους ανοχής», κάτι που δεν έχει προηγούμενο στη σύγχρονη πολιτική ιστορία του Βελγίου.
Η προοπτική αυτή έχει προκαλέσει μεγάλο σκεπτικισμό στον φλαμανδικό (ολλανδοφωνο) Τύπο, ο οποίος διερωτάται αν και κατά πόσον η σημερινή κυβέρνηση Mισέλ, που δεν εκπροσωπεί παρά μόλις το 1/3 της ομοσπονδιακής Βουλής, (κατέχοντας για την ακρίβεια 52 έδρες έναντι 98 της αντιπολίτευσης), διαθέτει πλέον την απαιτούμενη λαϊκή νομιμοποίηση.
Για ένα «αβέβαιο» και «πρωτοφανές» πείραμα, σε καιρούς μάλιστα «χαλεπούς» και «απρόβλεπτους», κάνει λόγο η εφημερίδα De Standaard στο κεντρικό της πρωτοσέλιδο, η οποία σημειώνει ότι συνέβη τελικά το «απίθανο», να «πέσει» δηλαδή ουσιαστικά η κυβέρνηση εξαιτίας των διαφωνιών σχετικά με ένα  δεσμευτικό κείμενο του ξεφτιλοΟΗΕ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μαρόκο: Εγκρίθηκε το Παγκόσμιο Σύμφωνο των αριστοκρατικων ελιτ υπερ  της  Λαθρομετανάστευσης
 Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018, 17:06
Περίπου 150 χώρες υιοθέτησαν σήμερα στο Μαρακές του Μαρόκου το παγκόσμιο Σύμφωνο του ξεφτιλοΟΗΕ υπερ της λαθρομετανάστευσης, αφού το υπερασπίσθηκαν σθεναρά απέναντι στις επικρίσεις των εθνών-κρατων και των υποστηρικτών του κλεισίματος των συνόρων.
«Δεν πρέπει να υποκύψουμε στον φόβο», τόνισε ο αληταρας Γενικός Γραμματέας του ξεφτιλοΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες πριν από την επίσημη υιοθέτηση του κειμένου αυτού που έχει στόχο να ενισχύσει τη διεθνή συνεργασία για «ασφαλή, ομαλή και τακτική λαθρομετανάστευση».
Όπως και άλλοι ηγέτες που ήταν παρόντες στο Μαρακές, ο Γκουτέρες κατήγγειλε επίσης τα «πολυάριθμα ψεύδη» σχετικά με το Σύμφωνο, το οποίο προκάλεσε πολιτικές εντάσεις σε αρκετές χώρες και ρήξη στον κυβερνητικό συνασπισμό στο Βέλγιο, με τις παραιτήσεις υπουργών προερχόμενων από το φλαμανδικό εθνικιστικό κόμμα.
Το έγγραφο θα αποτελέσει αντικείμενο μιας τελευταίας ψηφοφορίας επικύρωσης στις 19 Δεκεμβρίου στη αλητικη Γενική Συνέλευση του ξεφτιλοΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.
Η διακυβερνητική διάσκεψη των ελιτ του Μαρακές επρόκειτο να διαρκέσει δύο ημέρες και να αποτελέσει ένα καθαρά τυπικό σταθμό στη διαδικασία του ξεφτιλοΟΗΕ. Όμως το θέμα απελευθέρωσε λογικες αντιρησεις και 14 χώρες (Αυστρία, Αυστραλία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Εσθονία, Ουγγαρία, Ιταλία, Τσεχία, Δομινικανή Δημοκρατία, Χιλη, Λετονία, Πολωνία, Σλοβακία, Σλοβενία και Ελβετία) ανακοίνωσαν πως αποχωρούν από το Ξεφτιλοσύμφωνο ή παγώνουν την απόφασή τους γι' αυτό, αφού το είχαν εγκρίνει στις 13 Ιουλίου στη Νέα Υόρκη.
«Παγκόσμια διακυβέρνηση»
Οι ΗΠΑ, οι οποίες είχαν αποσυρθεί από την εκπόνηση του κειμένου τον Δεκέμβριο του 2017 κρίνοντάς το αντίθετο στη λαθρομεταναστευτική πολιτική του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, καταφέρθηκαν την περασμένη Παρασκευή εναντίον του Ξεφτιλοσυμφώνου και εναντίον κάθε μορφής «παγκόσμιας διακυβέρνησης».
Παρά την αντίθεση αυτή, ο αληταρς Γκουτέρες εξέφρασε την πεποίθησή του πως η διαδικασία θα συνεχιστεί: «η απάντηση δόθηκε από περισσότερες από 150 χώρες οι οποίες ήρθαν εδώ», δήλωσε στη διάρκεια σύντομης ενημέρωσης των δημοσιογράφων.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γαλλία: Σχεδόν 2.000 άνθρωποι προσήχθησαν κατά τις χθεσινές διαδηλώσεις του Σαββατου, 1.700 τέθηκαν υπό κράτηση
 Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου 2018, 17:32
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι προσήχθησαν από τις αρχές στη Γαλλία χθες Σαββατο σε σχέση με τις διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων», ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο είχε θέσει σε εφαρμογή έναν έκτακτο αστυνομικό μηχανισμό για την περίσταση.
Οι προσαγωγές αυτές οδήγησαν σε περισσότερες από 1.700 προσωρινές κρατήσεις, σύμφωνα με αυτό τον οριστικό απολογισμό της τέταρτης πράξης του κινήματος αυτού, που κινητοποίησε 136.000 ανθρώπους.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Κίτρινα γιλέκα»: Περισσότεροι από 100 τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομεία του Παρισιού
 Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2018, 22:59
Εκατόν είκοσι έξι άνθρωποι διακομίστηκαν σήμερα Σαββατο σε νοσοκομεία του Παρισιού και των περιχώρων του για να φροντίσουν τα τραύματά τους, κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων των κίτρινων γιλέκων, σύμφωνα με έναν απολογισμό που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 20.00 τοπική ώρα.
Σχεδόν το 40% των τραυματιών πήραν εξιτήριο απόψε από τη μονάδα Επειγόντων, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο το γραφείο ενημέρωσης της αρχής Δημόσιας Αρωγής-Νοσοκομείων του Παρισιού (AP-HP).
Λίγο νωρίτερα, γύρω στις 17.00, η ίδια πηγή είχε αναφέρει ότι κανένας τραυματίας δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί «επειγόντως».
Το περασμένο Σαββατοκύριακο, περίπου 160 τραυματίες έλαβαν τις πρώτες βοήθειες από νοσοκομεία του Παρισιού.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Βουλγαρία: Απειλεί ΠΓΔΜ με βέτο στο ΝΑΤΟ για «μακεδονική γλώσσα»;
Κυριακη  09/12/2018
 Δημοσιεύεται σε αρκετές ιστοσελίδες η είδηση ότι εγείρεται θέμα κατά της χρήσης «μακεδονικής γλώσσας» από την πλευρά κυβερνητικών παραγόντων της Βουλγαρίας και για λόγους που αφορούν την γείτονα. Οι ίδιοι μάλιστα κυβερνητικοί παράγοντες της Βουλγαρίας φέρονται να απειλούν γι’ αυτόν τον λόγο με χρήση βέτο την ένταξη της ΠΓΔΜ σε ΝΑΤΟ και ΕΕ.
Αν τα δημοσιεύματα αυτά διασταυρωθούν και επιβεβαιωθούν, τότε ίσως το ζήτημα της FYROM περιπλακεί και λάβει απρόβλεπτη τροπή.
Η βουλγαρική κυβέρνηση απειλεί στα ίσια χωρίς περιστροφές με βέτο τον Ζάεφ, για την «μακεδονική γλώσσα», κάτι που η Ελληνική πλευρά ουσιαστικά παρέδωσε στην πλευρά της ΠΓΔΜ με την Συμφωνία των Πρεσπών.
«Η ΠΓΔΜ μπορεί να αποκλειστεί από τη Βουλγαρία με βέτο στο πλαίσιο της διαδικασίας της Ευρω-Ατλαντικής ενσωμάτωσης, διότι προσπαθεί να καταχραστεί το θέμα της δήθεν «Μακεδονικής γλώσσας», δήλωσε ο Krasimir Karakachanov, Αναπληρωτής Υπουργός Ασφάλειας και υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας.
«Κ. Ζάεφ μην καταχραστείτε το θέμα της «μακεδονικής γλώσσας». Θα μπορούσε να σας κοστίσει την ένταξη σας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ», δήλωσε ο Βούλγαρος αξιωματούχος, σχολιάζοντας δήλωση του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ ότι «η συμφωνία των Πρεσπών επιβεβαιώνει την ύπαρξη μακεδονικής γλώσσας και πλέον δεν έχει κανένας το δικαίωμα να αμφισβητήσει αυτό».
Ο υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας δήλωσε ότι «μακεδονική γλώσσα» δεν υπάρχει και δεν επιτρέπεται σε κανέναν να καθιερώσει κρυφά μια τέτοια γλώσσα.
Σε μια ανάρτηση στο Facebook, ο Βούλγαρος ΥΠΑΜ Karakachanov έγραψε ότι «τα εδάφη της πΓΔΜ ήταν βουλγαρικά, κάτι που είναι ένα ιστορικό γεγονός και ως εκ τούτου δεν θα επιτραπούν συμβιβασμοί με την ιστορία της Βουλγαρίας»!
«Η Βόρεια Μακεδονία είναι μια γεωγραφική ονομασία που περιλαμβάνει εδάφη της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας. Ο Ζάεφ μπορεί να θέλει υφαρπάξει αύριο μια παρόμοια βουλγαρική διάλεκτο ως επίσημη ξένη γλώσσα. Αυτό είναι απαράδεκτο. Πρόκειται για πρόκληση», δήλωσε ο Βούλγαρος υπουργός.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η «μακεδονική ιστορία» που σήμερα διαλαλείται από την πλευρά της ΠΓΔΜ δεν ισχύει μέχρι το 1944, και ως εκ τούτου ο ίδιος ζήτησε υπογραφή παραρτήματος Συνθήκης καλής γειτονίας, που από την πλευρά της ΠΓΔΜ δεν γίνεται αποδεκτό.
«Εάν αντιταχθούν, δεν θα λάβουν την υποστήριξή μας προς το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Δεν θα επιτρέψω κανένα συμβιβασμό με την ιστορία μας», έγραψε ο κ. Krasimir Karakachanov, αναπληρωτής πρωθυπουργός της Βουλγαρίας και υπουργός Άμυνας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τρελα! Ο Αδωνις διαβασε αρχαια… σε σκυλους!




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι ξεφτίλα.
Eνώ καίγεται η χώρα και ξεπουλάνε τα πάντα, από Μακεδονία έως Βόρεια Ηπειρο και...Θράκη (Μουφτήδες).
Ενώ οι μισοί έλληνες λιμοκτονούν και ζουν από τα συσσίτια και τους σκουπιδοντενεκέδες.
Ενώ οι παλαβοί που μας κυβερνούν έχουν εξοντώσει τη μεσαία τάξη στους φόρους και την οικονομική αφαίμαξη.
Ενώ οι κατώτερες τάξεις...αγωνιούν για την επιλεκτική ελεημοσύνη των Χριστουγέννων.
Ενώ η γενιά των 751 ευρώ έχει γίνει γενιά των 350 ευρώ.
Ενώ 500.000 νέοι επιστήμονες έχουν φύγει στο εξωτερικό.
Ενώ οι αγορές έχουν γράψει την Ελλάδα στη "μαύρη λίστα" και σε λίγο θα τρώμε από τις σάρκες μας.
Ενώ οι τράπεζες έχουν χρεοκοπήσει και το...τέταρτο μνημόνιο δεν είναι μακριά.
Κανεις δεν κουνιεται από τη θεση του!