Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018

Σαββατο 22 Δεκεμβριου 2018


Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2018
Μιγκέλ Ντίας Κανέλ: Nα υπερασπιστούμε την Κουβανική Επανάσταση στα κοινωνικά δίκτυα

Tη δέσμευση των ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν τον κυβερνοχώρο σαν εργαλείο επίθεσης κατά της Κούβας, υπενθύμισε στους 600 αντιπροσώπους της Ολομέλειας της Εθνοσυνέλευσης της Λαϊκής Εξουσίας ο Κουβανός πρόεδρος Μιγκέλ Ντίας Κανέλ και κάλεσε να υπερασπιστούν την Κουβανική Επανάσταση με ενεργή παρουσία στα κοινωνικά δίκτυα.
“Πρέπει όλοι να κινητοποιηθούμε, μπροστά στις προθέσεις της αυτοκρατορίας να επιβάλει την πλατφόρμα κυριαρχίας και παρέμβασης, προκειμένου να καταστρέψει την ταυτότητα των λαών”, τόνισε στην παρέμβασή του σε μια συζήτηση για τη μηχανοργάνωση της κοινωνίας, τις προόδους και τις προκλήσεις της.

Στα πλαίσια της μάχης στα κοινωνικά δίκτυα, ανακοίνωσε ότι σύντομα η Προεδρεία θα έχει λογαριασμό στο Twitter και κανάλι στο Youtube.
Επεσήμανε επίσης, ότι όλα τα υπουργεία της χώρας βρίσκονται ήδη στα κοινωνικά δίκτυα, πράγμα που επιτρέπει, εκτός από την υπεράσπιση της Επανάστασης, την διάδοση του έργου τους.
Στις 10 Οκτωβρίου, με την ευκαιρία της 150ης επετείου από την έναρξη των πολέμων της ανεξαρτησίας του νησιού, ο πρόεδρος ενεργοποίησε τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο οποίος έχει ήδη περίπου 60.000 ακόλουθους.
Σύμφωνα με τον αρχηγό του κουβανικού κράτους, η σημασία της συμμετοχής των επαναστατών σε αυτούς τους χώρους που σχετίζονται με τις σύγχρονη τεχνολογία της πληροφορίας και της επικοινωνίας, αποδείχτηκε πρόσφατα, μετά την απόφαση της Κούβας να μην συνεχίσει το Πρόγραμμα “Más Medicos” (Περισσότεροι Γιατροί) στη Βραζιλία, μετά την εχθρική συμπεριφορά του εκλεγέντος προέδρου Ζαίρ Μπολσονάρου.
"Καταφέραμε να αποδομήσουμε την εκστρατεία δυσφήμησης της αξιοπρεπούς αυτής απόφασης με μια μαζική παρουσία στα κοινωνικά δίκτυα, με επικεφαλής τους νέους, τα υπουργεία και τους ίδιους τους γιατρούς", σημείωσε.
Ο Ντίας Κανέλ, υπενθύμισε στην ολομέλεια των εξακοσίων και πλέον βουλευτών, τη δέσμευση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να χρησιμοποιήσει τον κυβερνοχώρο σαν εργαλείο επίθεσης, με πρωτοβουλίες όπως τη δημιουργία φέτος μιας ομάδας εργασίας με υποτιθέμενο στόχο να φέρει δωρεάν ιντερνέτ στην Κούβα, και χαρακτήρισε τη θέση της Ουάσιγκτον υποκριτική, γιατί ενώ μιλά για ελεύθερο ιντερνέτ, την ίδια ώρα  εμποδίζει την Κούβα να έχει πρόσβαση σε υποδομές και τεχνολογία.
Σημείωσε επίσης ότι παρά την πολιορκία, το νησί θα συνεχίζει την πρόοδό του στο ζήτημα της μηχανοργάνωσης της κοινωνίας χωρίς ξένες επεμβάσεις και χωρίς την επιβολή καμιάς πλατφόρμας κυριαρχίας. “Θα προχωρήσουμε χωρίς να θαμπωθούμε από τις διεστραμμένες προτάσεις της αυτοκρατορίας”, τόνισε.
Σε αυτό το πνεύμα, κατήγγειλε τον πραγματικό στόχο αυτών των προγραμμάτων, που είναι η υπονόμευση της Κούβας και η εφαρμογή μιας αποικιοκρατικής και παρεμβατικής πλατφόρμας που καταστρέφει την εθνική ταυτότητα και επιβάλει τις αξίες της αυτοκρατορίας.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Κεραυνοί» Πελετίδη: «Συνδέστε το ρεύμα στους φτωχούς αλλιώς θα παραλύσουμε τη ΔΕΗ»
21/12/2018
Την άμεση επανασύνδεση του ρεύματος στα νοικοκυριά που το έχουν άμεσα ανάγκη απαίτησε από τον ΔΕΔΔΗΕ ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης.
«Συνδέστε τώρα το ρεύμα σε όσους έχουν άμεση ανάγκη. Εμείς δεν θ’ αφήσουμε να συνεχίζεται αυτό. Αν θέλουν οι προϊστάμενοί σας, να παραλύσει η ΔΕΗ, θα το κάνουμε», ήταν το μήνυμα του δημάρχου ο οποίος συμμετείχε στην συγκέντρωση που διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, σήμερα το πρωί στο κτίριο της ΔΕΗ, με αίτημα: «Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα στις γιορτές, καμία διακοπή ρεύματος σε λαϊκή οικογένεια».
Όπως μεταδίδει το e-patras.gr, «μιλώντας ο Δήμαρχος στους εκατοντάδες συγκεντρωμένους συμπολίτες μας, που η ΔΕΗ τους έχει αφήσει στο σκοτάδι, τόνισε:
«Ενώ αυτοί φτιάχνουν πλεονάσματα για την ευτυχία των λίγων, εδώ, σήμερα, βλέπουμε το πλεόνασμα της απανθρωπιάς. Να έχουν αφήσει εν έτει 2018 χωρίς ρεύμα, εκατοντάδες λαϊκά σπίτια. Καλούμαστε σήμερα να τελειώνουμε με αυτή την κατάσταση.
Καλούμαστε να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική που εξαθλιώνει το λαό και αδιαφορεί για τις ανάγκες του.
Απαιτούμε να πάρει η κυβέρνηση τα μέτρα εκείνα που πρέπει, έτσι ώστε κανένα λαϊκό σπίτι να μην είναι χωρίς ρεύμα.
Η ΔΕΗ να πάψει να είναι το εκτελεστικό όργανο αυτής της πολιτικής. Από αυτό το βήμα καταγγέλλουμε όλους εκείνους τους προβοκάτορες, που επιχειρούν να διχάσουν το λαό και διασπείρουν φήμες ότι υπάρχουν λαϊκά σπίτια με κομμένο νερό. Δεν υπάρχει κανένα λαϊκό σπίτι σήμερα στην Πάτρα με κομμένο νερό».
Στη συνάντηση που είχαν με τον αναπληρωτή διευθυντή της ΔΕΔΔΗΕ, ο Δήμαρχος ήταν σαφής και κάθετος, λέγοντάς του το εξής: «Το κακό παράγινε. Συνεργεία της ΔΕΗ κόβουν σε καθημερινή βάση το ρεύμα από σπίτια λαϊκών οικογενειών. Αυτό είναι απανθρωπιά. Συνδέστε τώρα το ρεύμα σε όσους έχουν άμεση ανάγκη. Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν με τον αναπνευστήρα, παιδάκια δεν μπορούν να στολίσουν έστω κι ένα μικρό χριστουγεννιάτικο δέντρο. Εμείς δεν πρόκειται να το αφήσουμε να συνεχίσει να συμβαίνει αυτό. Επικοινωνούμε και με την κυβέρνηση και ζητάμε λύση τώρα, διαφορετικά θα παρθούν άλλα μέτρα. Αν θέλουν οι προϊστάμενοί σας, να παραλύσει η ΔΕΗ, θα το κάνουμε».




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η χρονιά σιγά σιγά τελειώνει και μας έχει αφήσει πολλά πράγματα για να θυμόμαστε.
Το χειρότερο όμως από όλα, ήταν το συμβάν που βίωσε η Ελλάδα, με το έγκλημα με τους 100 νεκρούς στο Μάτι στον Δήμο Μαραθώνα.
Η ηθική αυτουργός αυτής της στυγερής δολοφονίας, ήταν η αρμόδια για την εκκένωση της κοινότητας, η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, η οποία δεν έδωσε ποτέ εντολή εκκένωσης.
Η Δούρου η οποία παραμένει ακόμα να είναι ατιμώτητη, συνεχίζει να λειτουργεί σαν να μην συμβαίνει τίποτα.
Τα αγγελούδια της φωτογραφίας, όπως και τα υπόλοιπα θύματα, ζητάνε δικαιοσύνη.
Εύχομαι το 2019 να την φέρει και να μπορέσουν να βρουν γαλήνη οι ψυχές τους




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Deir Ezzor: Oι Δυνάμεις του Τίγρη θα σπάσουν την κόκκινη γραμμή των ΗΠΑ θα διασχίσουν τον Ευφράτη στο ύψος του Hajin και θ΄ανακτήσουν τα πετρελαϊκά πεδία…
22/12/2018 – 1.00
Oι συριακες Δυνάμεις του στρατηγου «Τίγρη» πήραν θέσεις στην  Deir Ezzor για να διασχίσουν τον ποταμό Ευφράτη την τ. κόκκινη γραμμή των ΗΠΑ στο ύψος του Hajin για να το αναλάβουν από τους  SDF (Κουρδους) που είναι υποχρεωμένοι να ανέβουν προς το βορρά για να προετοιμαστούν για την επικείμενη επίθεση της Τουρκίας όταν και όποτε γίνει ύστερα από τη σχετική αναβολή που έδωσε ο Ερντογάν.  Σήμερα οι SDF διατείνονται πως απέκρουσαν μια ακόμη αντεπίθεση των ISIS στο Hajin.
Στην αποστολή τους αυτή οι Τίγρεις δεν θα είναι επικουρούμενοι από IRGC (Ιρανοι) καθώς θα περνούν στην ανατολική όχθη.
Η μέρα και η ώρα δεν έχουν διευκρινιστεί αλλά οι στρατιωτικές σελίδες αναφέρουν πως δόθηκε η εντολή από Άσαντ σε Τίγρεις για επιχείρηση σε Deir Ezzor. Oι συριακές δυνάμεις οφείλουν ν΄ανακτήσουν γρήγορα τα πετρελαϊκά πεδία αφού αποτελούν στόχο για τον τουρκικό στρατό.
O συριακός στρατός αναπτύχθηκε στο Mayadin στη Deir Ezzor για πολεμική επιχείρηση κατά της ISIS στα Ανατολικά του Ευφράτη σύμφωνα με άλλη πηγή.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους τα «Κίτρινα Γιλέκα»
 Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2018, 16:05
Για έκτο συνεχόμενο Σάββατο συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των Κίτρινων Γιλέκων στη γαλλική πρωτεύουσα, όπου έχουν συγκεντρωθεί εκατοντάδες διαδηλωτές, ζητώντας την παραίτηση του Εμανουέλ Μακρόν.
Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, περίπου 800 πολίτες βρίσκονται στους δρόμους του Παρισιού, συμμετέχοντας στις διαμαρτυρίες εναντίον του προέδρου της Γαλλίας. Μέχρι στιγμής, η κατάσταση παραμένει ήρεμη.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Μπλόκα στους δρόμους και στα σύνορα από τα «κίτρινα γιλέκα»
Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2018, 20:12
Τρεις ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα και στην «πράξη VI» των κινητοποιήσεων των «κίτρινων γιλέκων» συμμετείχαν δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές σε ολόκληρη τη χώρα, με τον αριθμό τους να καταγράφει πτώση, ωστόσο, σε σύγκριση με το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, ενώ συνεχίζονται τα μπλόκα στους δρόμους και στα σύνορα.
Στις κινητοποιήσεις των «κίτρινων γιλέκων» συμμετείχαν σήμερα στη Γαλλία, στις 14.00 τοπική ώρα (15.00 ώρα Ελλάδας), 23.800 άνθρωποι έναντι 33.500 το περασμένο Σάββατο την ίδια ώρα, σύμφωνα με μια συνηθισμενη πλαστη καταμέτρηση του υπουργείου Εσωτερικών.
Τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, ένας ακόμη άνθρωπος, ο δέκατος κατά σειρά, έχασε τη ζωή του στο περιθώριο των κινητοποιήσεων.
Στο Παρίσι, η αστυνομική διεύθυνση καταμέτρησε στην έκτη κατά σειρά ημέρα μαζικών κινητοποιήσεων, 2.000 διαδηλωτές λίγο πριν από τις 16.00 τοπική ώρα, έναντι σχεδόν 4000 το περασμένο Σάββατο, σύμφωνα με μια συνηθισμενη πλαστη καταμετρηση από αστυνομική πηγή.
Τα στοιχεία καταδεικνύουν ότι η συμμετοχή στις διαδηλώσεις έχει μειωθεί σημαντικά, σε σχέση με έναν μήνα πριν. Στην πρώτη διαδήλωση, στις 17 Νοεμβρίου, είχαν συμμετάσχει 282.000 άνθρωποι. Στις 24 Νοεμβρίου ο αριθμός μειώθηκε σε 166.000, σε 136.000 διαδηλωτές την 1η και 8η Δεκεμβρίου και τελικά σε 66.000 διαδηλωτές την 15η Δεκεμβρίου, όπως αναφέρουν οι αρχές (τα κίτρινα γιλέκα δεν δίνουν στοιχεία).
«Δύο ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα, θεωρώ ότι δεν είναι άσχημα» ως κινητοποίηση, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο 46χρονος Φρεντερίκ, από τα Ηλύσια Πεδία.
Την ίδια ώρα, στη γαλλική πρωτεύουσα, η αστυνομία προχώρησε σε 109 προσαγωγές, εκ των οποίων 7 προσωρινές κρατήσεις. Μεταξύ των προσώπων που προσήχθησαν, ο Ερίκ Ντρουέ, ένας εκ των ηγετών του κινήματος.
Στο Σανζ Ελιζέ, το επίκεντρο των διαδηλώσεων, τα καφέ και τα εστιατόρια άνοιξαν σήμερα κανονικά, όπως και σχεδόν όλα τα καταστήματα.
«Το Παρίσι στους δρόμους!» φώναζαν οι συμμετέχοντες, σε κοντινή απόσταση από τα μεγάλα καταστήματα και τους πολίτες που έκαναν τα χριστουγεννιάτικα ψώνια τους, μετέδωσε μία δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.
Οι διαδηλωτές χωρίστηκαν σε μικρές ομάδες στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας, με τις δυνάμεις επιβολής της τάξης να τους εμποδίζουν σε πολλές περιπτώσεις να προχωρήσουν κάνοντας χρήση δακρυγόνων.
Μπλόκα στα σύνορα
Τα κίτρινα γιλέκα έστησαν μπλόκα κατά μήκος των συνόρων με την Ισπανία, την Ιταλία ή τη Γερμανία, έπειτα από κάλεσμα ηγετικών στελεχών του κινήματος.
Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στα διόδια του Μπουλού κοντά στα σύνορα με την Ισπανία. Επέτρεπαν τη διέλευση των αυτοκινήτων, εμποδίζοντας, ωστόσο, τα φορτηγά, «σύμβολα των ισπανικών εισαγωγών προς τη Γαλλία σε τιμές εκποίησης εδώ και πολλά χρόνια».
«Ο βασιλιάς Μακρόν έδωσε ψίχουλα στους ζητιάνους», «αρκετά με την περιφρόνηση» έγραφαν τα πανό των διαδηλωτών.
Δεκάδες Καταλανοί αυτονομιστές, που φόραγαν κίτρινα γιλέκα, βρέθηκαν στο πλευρό των Γάλλων διαδηλωτών.
Το απόγευμα, οι δυνάμεις ασφαλείας επενέβηααν και απομάκρυναν τους διαδηλωτές, έγινε γνωστό από τη νομαρχία των Ανατολικών Πυρηναίων.
Τότε οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σε μια γέφυρα για να πετάξουν αντικείμενα προς έναν οδικό άξονα, ενώ ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό από την αστυνομία που προχώρησε σε ρίψεις δακρυγόνων, σύμφωνα με έναν φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου.
Στα γαλλο-ισπανικά σύνορα, από την πλευρά των Ατλαντικών Πυρηναίων, τα «κίτρινα γιλέκα» έκλεισαν τον δρόμο στο Μπιριατού, προκαλώντας μποτιλιάρισμα πολλών χιλιομέτρων και από τις δύο πλευρές των συνόρων. Η αστυνομία τους απομάκρυνε νωρίς το πρωί.
Στα νοτιοανατολικά, η κυκλοφορία γινόταν μετ’ εμποδίων στη συνοριακή διάβαση του Βιντιμίλε (Αλπ-Μαριτίμ) και στα δύο ρεύματα μεταξύ Ιταλίας και Γαλλίας εξαιτίας ενός μπλόκου που έστησαν περίπου 200 διαδηλωτές. Το μεσημέρι επετράπη η διέλευση των οχημάτων, όχι όμως των φορτηγών.
Και στο Στρασβούργο, καμιά εκατοστή «κίτρινα γιλέκα» μπλόκαραν τον δρόμο, στα σύνορα με τη Γερμανία, προτού τους απομακρύνουν αστυνομικοί. Οι αρχές προχώρησαν σε 6 προσαγωγές.
Διαδηλώσεις και σε άλλες περιοχές
Τα κίτρινα γιλέκα διαδήλωσαν σε αρκετές πόλεις της Γαλλίας. Στο Μπορντό, στην πορεία συμμετείχαν 2000 άνθρωποι, έναντι 4500 το περασμένο Σάββατο. Έως το απόγευμα δεν καταγράφθηκαν επεισόδια.
Περίπου 80 «κίτρινα γιλέκα» συγκεντρώθηκαν το απόγευμα τοπική ώρα μπρος΄τα από το σπίτι της Μπριζίτ και του Εμανουέλ Μακρόν στο Τουκέ, σύμφωνα με τη νομαρχία του Πα ντε Καλέ. Οι δυνάμεις επιβολής του νόμου έκαναν χρήση δακρυγόνων εναντίον των διαδηλωτών, που προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό.
Περίπου 1000 κίτρινα γιλέκα διαδήλωσαν στη Λιλ σήμερα, φωνάζοντας «Μακρόν, παραιτήσου».
Και στις Βρυξέλλες, περίπου 100 διαδηλωτές των «κίτρινων γιλέκων» βγήκαν στους δρόμους.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τουρκία: Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους κατά του υψηλού κόστους ζωής
 Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2018, 20:26
Αρκετές χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα  στην Κωνσταντινούπολη για να διαμαρτυρηθούν κατά του υψηλού κόστους διαβίωσης στην Τουρκία, σε ένα κλίμα οικονομικής δυσχέρειας στη χώρα που σηματοδότησε η κατάρρευση της ισοτιμίας της τουρκικής λίρας, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.
Υπό ισχυρή αστυνομική παρουσία, οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ που αναγράφονταν συνθήματα με αναφορά στο κίνημα των «κίτρινων γιλέκων» στη Γαλλία. Οι συμμετέχοντες, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας των Εργαζομένων του Δημόσιου Τομέα, ήρθαν από διάφορες περιοχές της Τουρκίας, όπως την Αδριανούπολη, την Προύσα και τη Γιάλοβα, στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.
«Δουλειά, ψωμί, ελευθερία» φώναζε ο κόσμος, πολλοί εκ των οποίων κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα όπως «η κρίση είναι δική τους, οι δρόμοι είναι δικοί μας» ή «Haziran», ο Ιούνιος στα τούρκικα.
Ο μήνας Ιούνιος αναφέρεται στις ογκώδεις διαδηλώσεις του 2013 εναντίον της πολιτικής του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τις οποίες πυροδότησε το κίνημα διαμαρτυρίας κατά ενός κατασκευαστικού σχεδίου στο πάρκο Γκεζί στην Κωνσταντινούπολη.
Πριν από μία εβδομάδα, αρκετές χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο Ντιγιάρμπακιρ, στη νοτιοανατολική Τουρκία, για να διαμαρτυρηθούν για τη μεγάλη αύξηση των τιμών τους τελευταίους μήνες. Η οικονομική κατάσταση στην Τουρκία έχει επιδεινωθεί τους τελευταίους μήνες, με τον πληθωρισμό στο 25,24% τον Οκτώβριο, ένα ποσοστό χωρίς προηγούμενο εδώ και 15 χρόνια.
Αν και ο πληθωρισμός μειώθηκε στο 21,62% τον Νοέμβριο, η τιμή των βασικών προϊόντων, όπως των κρεμμυδιών, παραμένει υψηλή.Από τον Ιανουάριο του 2018, η τουρκική λίρα έχασε το 22,5% της αξίας της σε σύγκριση με το δολάριο.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Ιράν ανακοίνωσε ότι η αμερικανική στρατιωτική παρουσία στη Συρία ήταν λάθος
 Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2018, 17:02
Το Ιράν υποστήριξε ότι η αμερικανική στρατιωτική παρουσία στη Συρία ήταν «ένα λάθος, παράλογη και μια πηγή έντασης» σε μια πρώτη αντίδραση της Τεχεράνης στην απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τα στρατεύματα.
Ο Τραμπ ξεκίνησε την πλήρη απόσυρση των αμερικανών στρατιωτών από τη Συρία δηλώνοντας την Τετάρτη ότι πέτυχαν την αποστολή τους, δηλαδή να νικήσουν δηθεν το Ισλαμοφασιστικό Κράτος, που ιδρυσαν οι ιδιοι οι αμερικανοι, και δεν τους χρειαζόταν πλέον η χώρα.
«Από την αρχή, η είσοδος και παρουσία των αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή ήταν ένα λάθος, παράλογη και πηγή έντασης και κύρια αιτία της αστάθειας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Μπαχράμ Κασεμί όπως μετέδωσαν σήμερα τα μέσα ενημέρωσης.
Το Ιράν, ένας βασικός υποστηρικτής του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στον αποικιοκρατικο πόλεμο των δυτικων στη Συρία, έχει στείλει στρατιωτικούς συμβούλους καθώς και στρατιωτικό εξοπλισμό και σιίτες πολιτοφύλακες από την περιοχή για να αντιμετωπίσει της ισλαμοφασιστικές ομάδες των δυτικων αποικιοκρατων.
Η Τεχεράνη είναι αντίθετη στην παρουσία ξένων δυνάμεων στη Συρία εκτός από εκείνες--από το Ιράν και τη Ρωσία δηλαδή--που έχουν προσκληθεί από την κυβέρνηση Άσαντ.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Στον δρόμο χιλιάδες Ούγγροι κατά δύο νόμων του ακροδεξιου αληταρα Ορμπάν
 Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2018, 11:47
Χιλιάδες Ούγγροι πραγματοποίησαν αργά χθες το βράδυ πορεία διαμαρτυρίας προς το προεδρικό μέγαρο στην Βουδαπέστη, διαμαρτυρόμενοι για την επικύρωση την Πέμπτη από τον πρόεδρο της χώρας Γιάνος Άντερ εργατικού νόμου, ο οποίος χαρακτηρίζεται «νόμος δουλείας» από τους επικριτές του.
Η χθεσινή διαδήλωση αναμένεται να είναι η τελευταία πριν από τις εορτές των Χριστουγέννων, ενώ η αντιπολίτευση προγραμματίζει συνέχιση των κινητοποιήσεων και μετά την 1η Ιανουαρίου του 2019.
Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν στις 12 Δεκεμβρίου τις κινητοποιήσεις τους όταν το κοινοβούλιο ψήφισε τον νόμο αυτόν. Αυτός εισάγει, σύμφωνα με τους επικριτές του συνθήκες δουλείας, καθώς επιτρέπει στους εργοδότες να απαιτήσουν μέχρι και 400 ώρες υπερωριακής απασχόλησης ετησίως από τους εργαζόμενούς τους, για τις οποίες θα μπορούν να καθυστερήσουν να τους πληρώσουν έως και τρία χρόνια.
Ο πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν υπερασπίστηκε χθες την μεταρρύθμισή του αυτή στον τομέα της απασχόλησης δηλώνοντας στον δημόσιο ραδιοσταθμό ότι σκοπός της είναι «απλά να καταργήσει τους άχρηστους κανόνες, ώστε αυτοί που θέλουν να κερδίσουν περισσότερα να μπορούν να δουλέψουν περισσότερο» και χαρακτήρισε «υστερικούς» τους διαδηλωτές.
«Αυτοί που φωνάζουν σαν να ήρθε το τέλος του κόσμου είναι αυτοί που κατέστρεψαν τη χώρα και τα ψέματα τους δεν έχουν όρια», σχολίασε επίσης ο Ορμπάν αναφερόμενος και πάλι στους διαδηλωτές, οι οποίοι προέρχονταν για πρώτη φορά από όλο το φάσμα της αντιπολίτευσης.
Εργατικά συνδικάτα που αντιτίθενται στην μεταρρύθμιση αυτή και μετείχαν στη διαδήλωση έχουν απειλήσει με γενική απεργία, ενώ δημοσκόπηση, που έγινε από το ινστιτούτο Publicus και τα αποτελέσματά της δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα, δείχνει ότι τα δύο τρίτα των Ούγγρων κρίνουν ότι οι διαδηλώσεις αυτές είναι αιτιολογημένες.
Την μήνιν των διαδηλωτών χθες το βράδυ είχε προκαλέσει και δεύτερος νόμος της κυβέρνησης Ορμπάν, τον οποίο επικύρωσε επίσης ο πρόεδρος της χώρας την εβδομάδα αυτή, ο οποίος αφορά την ίδρυση νέων δικαστηρίων. Ο νόμος αυτός προβλέπει την θέσπιση διοικητικών δικαστηρίων που θα υπάγονται στην κυβέρνηση και θα επιλαμβάνονται ευαίσθητων θεμάτων όπως ο εκλογικός νόμος, οι διαμαρτυρίες και θέματα διαφθοράς.
Ο Ορμπάν έχει βρεθεί σε αντιπαράθεση με τις Βρυξέλλες για την εγκαθίδρυση ενός αυταρχικού συστήματος διακυβέρνησης και την επέκταση του ελέγχου του επί της δικαστικής εξουσίας και των μέσων ενημέρωσης.
Οργανώσεις υπεράσπισης των ατομικών δικαιωμάτων δηλώνουν ότι ο νέος δικαστικός νόμος αποτελεί την πιο πρόσφατη διάβρωση των δημοκρατικών θεσμών υπό τον Ορμπάν, που ανήλθε στην εξουσία το 2010.
Οι διαδηλωτές χθες εξέφρασαν επίσης την αντίθεσή τους και σε άλλα θέματα, μεταξύ των οποίων τις ρυθμίσεις της κυβέρνησης που οδήγησαν το Πανεπιστήμιο Κεντρικής Ευρώπης (CEU), το οποίο ίδρυσε ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος, να φύγει από τη Βουδαπέστη και να μεταφερθεί στη Βιέννη.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΗΕ: Ζητούν από τη Βρετανία να επιτρέψει στον Ασάνζ να εγκαταλείψει την πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο ελεύθερος
Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2018, 09:45
Ειδικοί του ΟΗΕ στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ζήτησαν από τις αρχές της Βρετανίας να επιτρέψουν στον ιδρυτή του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ να εγκαταλείψει την πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο ελεύθερος, χωρίς να υπάρχει φόβος για την σύλληψή του ή την έκδοσή του στις ΗΠΑ.
Η Ομάδα Εργασίας του ΟΗΕ για τις Αυθαίρετες Κρατήσεις επανέλαβε το πόρισμά της, το οποίο είχε δημοσιεύσει τον Φεβρουάριο του 2016, ότι ο Ασάνζ κρατείται ντε φάκτο παράνομα χωρίς να του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες στην πρεσβεία, όπου βρίσκεται τώρα περιορισμένος για περισσότερα από έξι χρόνια.
Ο Ασάνζ κατέφυγε στην πρεσβεία του Ισημερινού το 2012 και του χορηγήθηκε άσυλο. Είχε κατηγορηθεί με πλαστες κατηγοριες από μυστικες υπηρεσιες για ανυπαρκτες «σεξουαλικές επιθέσεις» σε στημενες χαφιεδισες  στη Σουηδία, όμως ο ίδιος υποστήριζε πως αυτό αποτελούσε πρόσχημα προκειμένου εν τέλει να εκδοθεί στις ΗΠΑ, όπου εισαγγελείς προετοιμάζουν την άσκηση δίωξης εναντίον του, για να δικαστεί εκεί για τη δημοσιοποίηση από τον WikiLeaks χιλιάδων απόρρητων αμερικανικών στρατιωτικών και διπλωματικών εγγράφων το 2010.
Η σχέση του με το Κίτο έχει επιδεινωθεί ραγδαία μετά την ανάδειξη του νεοφιλελε σακατη ακροδεξιου Λενίν Μορένο στην εξουσία και πλέον η ακροδεξια κυβέρνηση του Ισημερινού εντείνει τις προσπάθειές της να τερματιστεί η παραμονή του στην πρεσβεία της χώρας στο Λονδίνο.
Η έρευνα που διενεργούσαν οι σουηδικές αρχές μπήκε στο αρχείο, αλλά η βρετανική αστυνομία ξεκαθαρίζει ότι θα συλλάβει τον Ασάνζ τη στιγμή που θα βγει από την πρεσβεία, διότι παραβίασε τους όρους της προσωρινής αποφυλάκισής του με εγγύηση όταν κατέφυγε στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο.
Οι βρετανικές αρχές, οι οποίες δεν έχουν σχολιάσει μέχρι στιγμής το αίτημα αυτό των ειδικών του ΟΗΕ, έχουν διευκρινίσει ότι ο Ασάνζ θα συλληφθεί αν βγει από την πρεσβεία, σημειώνοντας ωστόσο παράλληλα ότι οποιαδήποτε καταδίκη του, αν του επιβληθεί, δεν θα ξεπερνάει τους έξι μήνες φυλάκισης.
Επίσης τον Ιούνιο, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Άλαν Ντάνκαν δήλωσε ότι ο Ασάνζ θα έχει ανθρώπινη και αρμόζουσα μεταχείριση.
«Ο μόνος λόγος που απομένει για την συνεχιζόμενη στέρηση της ελευθερίας του κ. Ασάνζ είναι η παραβίαση των όρων της προσωρινής αποφυλάκισής του με εγγύηση στη Βρετανία, το οποίο είναι αντικειμενικά ένα ήσσον αδίκημα και δεν μπορεί να αιτιολογήσει εκ των υστέρων τα περισσότερα από έξι χρόνια περιορισμού στα οποία έχει υποβληθεί από τότε που αναζήτησε άσυλο στην πρεσβεία του Ισημερινού», υπογραμμίζουν οι ειδικοί του ΟΗΕ στην ανακοίνωση που εξέδωσαν χθες Παρασκευή.
«Είναι ώρα ο κ. Ασάνζ, ο οποίος έχει ήδη καταβάλει ακριβό τίμημα για την ειρηνική άσκηση των δικαιωμάτων του στην ελευθερία της έκφρασης, της άποψης και της πληροφόρησης και για την προώθηση του δικαιώματος (γνώσης) της αλήθειας που είναι προς το δημόσιο συμφέρον, να ξαναποκτήσει την ελευθερία του», τονίζουν.
Οι δικηγόροι του Ασάνζ και άλλοι έχουν επιχειρηματολογήσει ότι η δουλειά του με τον WikiLeaks ήταν ζωτικής σημασίας για την ελευθεροτυπία και την προστασία της ελευθερίας της έκφρασης.
Οι ειδικοί του ΟΗΕ εκφράζουν εξάλλου στην ανακοίνωσή τους την ανησυχία ότι η «στέρηση της ελευθερίας του» Ασάνζ υπονομεύει την υγεία του και μπορεί να «θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του», λόγω του δυσανάλογου άγχους που έχει βιώσει αυτά τα χρόνια.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι αλητες Δεξιοι παριστανουν τα Kίτρινα Γιλέκα στην Πορτογαλία
 Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2018, 03:10
Χιλιοι αλητες δεξιοι νεοφιλελε κατέβηκαν στους δρόμους στη Λισαβόνα ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα αληταραδων δεξιων από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Περίπου 20.000 αστυνομικοί τέθηκαν επί ποδός σε όλη τη χώρα.
Οι αλητες δεξιοι νεοφιλελε που παριστανουν τους διαδηλωτές απέκλεισαν δρόμους, κυβερνητικά κτήρια ακόμα και εμπορικά κέντρα.
Ένα από τα βασικά τους αιτήματα η καταπολέμηση της διαφθοράς, η γνωστη αοριστη μαλακια που λενε τα ακροδεξια γουρουνια.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νεκροί τρεις Παλαιστίνιοι από ισραηλινοναζιστικά πυρά στη Γαζα
 Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2018, 01:02
Ισραηλινοναζιστικές δυνάμεις πυροβόλησαν και σκότωσαν τρεις Παλαιστίνιους στις διαδηλώσεις της Παρασκευής κατά μήκος των συνόρων της Λωρίδας της Γάζας και του ισραηλινοναζιστικου καθεστωτως, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της παλαιστινιακης περιοχης και νοσοκομειακών πηγών.
Τα θύματα είναι ένας έφηβος ηλικίας 16 ετών, ο Μοχάμεντ αλ Τζαχζούχ που «δέχτηκε πυρά στον λαιμό από ισραηλινοναζιστες στρατιώτες», ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γάζας, Ασράφ αλ-Κούντς.
Ο 28χρονος Αμπντελαζίζ Αμπού Σαρία πυροβολήθηκε στην κοιλιά ανατολικά της πόλης της Γάζας και πέθανε στο νοσοκομείο, τόνισε αξιωματούχος από το νοσοκομείο της Αλ Σίφα.
Ο Μαχέρ Γιασίνε, 40 ετών, πέθανε από ισραηλινά πυρά κοντά στο Ελ Μπουρείζ στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, πρόσθεσε ο αλ-Κούντς.
Ο ισραηλινοναζιστικός στρατός ανακοίνωσε ότι περίπου 8.000 Παλαιστίνιοι συγκεντρώθηκαν κατά μήκος των συνόρων, έκαψαν λάστιχα και σε μια περίσταση εκτόξευσαν εμπρηστικό μηχανισμό ενάντια των αληταραδων σιωναζι στρατιωτών, δίχως αυτός να περάσει στην ισραηλινοναζιστική κατηλειμενη επικράτεια. Ο σιωναζιστικες στρατός, για ακόμη μια φορά, υποστήριξε τα γνωστα του ψεματα ότι άνοιξε πυρά βάσει των κανόνων εμπλοκής.
Περισσότεροι από 40 Παλαιστίνιοι ακόμη τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους δύο δημοσιογράφοι και τέσσερα μέλη ιατρικού προσωπικού, σύμφωνα με τον εκπρόσωπου του παλαιστινιακού υπουργείου.
Σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου, τουλάχιστον 238 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τις 30 Μαρτίου, όταν ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις κατά μήκος του ισραηλινοναζιστικού φράχτη εναντίον του αποκλεισμού που επιβάλλει το ισραηλινοναζιστικο καθεστως εδώ και περισσότερα από δέκα χρόνια σε βάρος του παλαιστινιακού θύλακα.
Οι Παλαιστίνιοι διεκδικούν επίσης το δικαίωμα επιστροφής στη γη τους από την οποία εκδιώχθηκαν με τη δημιουργία του πειρατικου σιωναζιστικο καθεστως  το 1948.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η αστυνομία συνέλαβε άστεγο, αφού πρώτα σκότωσε τον σκύλο του!
Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2018 - 19:24
Ο νεαρός άστεγος από τη Βαρκελώνη επιτέθηκε σε αστυνομικό που σκότωσε χωρίς λόγο την σκυλίτσα του με αποτέλεσμα να συλληφθεί!
Μία σκληρή εικόνα με την σκυλίτσα νεκρή στο δρόμο προκαλεί απογοήτευση και πολλά ερωτήματα.
Η αστυνομία της Βαρκελώνης είχε έντονο διάλογο με έναν νεαρό άστεγο που κοιμόταν σε πάρκινγκ ξενοδοχείου. Τότε, η σκυλίτσα του άρχισε να γαβγίζει.
Η πλευρά των αστυνομικών λεει ψεματα ως συνηθως πως ζήτησαν από τον άστεγο να δέσει το σκυλάκι επειδή είχε αγριέψει με αποτέλεσμα να δαγκώσει έναν από τους αστυνομικούς. Ο άστεγος δεν μπορούσε να ηρεμήσει το ζώο και οι αστυνομικοί το πυροβόλησαν!
Οι μάρτυρες, ωστόσο, αναφέρουν πως δεν είδαν το σκύλο να δαγκώνει κανέναν αστυνομικό: «Μάλιστα, μίλησαν με μεγάλη αγένεια στο νεαρό άστεγο. Ο σκύλος άρχισε να γίνεται νευρικός και γάβγιζε, ωστόσο δεν επιτέθηκε σε κανέναν».
Η σκυλίτσα έπεσε νεκρή από σφαίρα στο κεφάλι.
Ο άστεγος μη μπορώντας να πιστέψει ότι έχασε με αυτό τον τρόπο την παρέα του, άρπαξε το skateboard του κι άρχισε να χτυπά τον αστυνομικό που έβγαλε όπλο μέχρι που του έσπασε ένα δόντι. Λίγα λεπτά αργότερα συνελήφθη, ενώ στην άλλη πλευρά του δρόμου το σκυλάκι κουνούσε την ουρίτσα του ξεψυχώντας.
Ο κόσμος έχει εξοργιστεί, αφού η σκυλίτσα και το άστεγο παιδί ήταν πολύ γνωστά στη γειτονιά που ζούσε. Μάλιστα, προσπαθούσε να πουλάει βραχιολάκια για να ζει.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με αφορμή την νέα συνάντηση ανάμεσα σε Τσίπρα-Νεντανιάχου-Αναστασιάδη για την δημιουργία του Αγωγού East Med
Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2018
Αυτή την φορά δεν θέλουμε να βγάλουμε ακόμα μία ανακοίνωση καταδίκης για την νέα συνάντηση ανάμεσα σε Τσίπρα-Αναστασιάδη- Νεντανιάχου για τον Αγωγό φυσικού αερίου East Med. Το έγκλημα για εμάς είναι γνωστό εδώ και καιρό και το έχουμε καταγγείλει με κάθε μέσο και τρόπο, δίνοντας παράλληλα μεγάλο αγώνα για να το σταματήσουμε.
Το μόνο που έχουμε να πούμε και θέλουμε να θίξουμε, είναι πως ο αγωγός East Med, αυτό το έγκλημα κατά του παλαιστινιακού, του κυπριακού και του ελληνικού λαού, δεν χωράει σε καμία ανακοίνωση των πολιτικών κομμάτων και των πολιτικών οργανώσεων που εδώ και 2 χρόνια που έχει μπει στο στάδιο της υλοποίησης του.
Ο Αγωγός East Med εκθέτει ανεπανόρθωτα τις οργανώσεις και τα κόμματα της ελληνικής αριστεράς, που λειτουργεί με την λογική του «δεν είδα, δεν άκουσα» παρά και τις μέχρι τώρα ενοχλήσεις μας προς αυτούς, και παρά τις όποιες προσπάθειες μας να αναδείξουμε το συγκεκριμένο ζήτημα από την πρώτη στιγμή, με μία γιγαντιαία καμπάνια ενημέρωσης, εντός και εκτός Ελλάδας, με ανακοινώσεις, μεταφράσεις, καλέσματα και εκδηλώσεις.
Παρά την γενική και ένοχη αδιαφορία τους όμως, που κάνει ζημιά στον αγώνα μας, είμαστε πολύ υπερήφανοι που ως Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι» έχουμε σηκώσει το συγκεκριμένο ζήτημα με κάθε δυνατό μέσο. Μαζί μας σύντροφοι και αλληλέγγυοι της Παλαιστίνης που έχουν σταθεί στο πλευρό μας, σε αυτόν τον πολύ δύσκολο αγώνα για ενημέρωση. Άνθρωποι όπως ο Δημήτρης Πατέλης, ο Νίκος Γκλεζάκος, η Ελένη Πατρώνα και ο Παύλος Τουμανίδης που μας έκαναν την μεγάλη τιμή να βρίσκονται στην πολύ σημαντική εκδήλωση που διοργανώσαμε και  δώσανε τα φώτα τους για τις άγνωστες πτυχές αυτό του θέματος.
Ο αγώνας μας είναι σίγουρο πως θα συνεχιστεί μέχρι να κάνουμε αυτό το έγκλημα παρελθόν, μέχρι όμως να συμβεί αυτό, είναι υποχρέωση μας να συνεχίσουμε να ενημερώνουμε για το έγκλημα που λέγεται East Med. Για αυτό τον λόγο αφήνουμε τα links με όλα τα άρθρα, τις μεταφράσεις όπως και τα βίντεο από την εκδήλωση μας για την ενημέρωση του κόσμου.
1. Ενημερωτική Καμπάνια για τον Αγωγό EastMed
2. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΛΟΠΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΤΗΣ ΛΩΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ!
3. Ενίσχυση της Καμπάνιας Ενημέρωσης για την κλοπή του Φυσικού Αερίου της Παλαιστίνης
4. Πόλεμοι για την ενέργεια στην Μέση Ανατολή και το κοίτασμα Λεβιάθαν
5. Η Επιχείρηση «PROTECTIVE EDGE» έγινε για το αέριο της Γάζας;
6. Κάλεσμα για δράσεις ενάντια στα σχέδια δημιουργίας του αγωγού EastMed.
7. Παρέμβαση στο Τουρνουά Μπάσκετ στην μνήμη του Γιάσερ Αραφάτ για τον East Med
8. Όχι στη δημιουργία του Ευρασιατικού διασυνδετήριου αγωγού (EuroAsia Interconnector)
9. Η εκδήλωση «East Med, ενεργειακοί δρόμοι και εξάρτηση»
Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη
«Γασσάν Καναφάνι»




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σάλος στο Άργος: Ταμπέλα απαγορεύει τη διέλευση ΑμεΑ στην κεντρική πλατεία
18 Δεκεμβρίου 2018  - 10:22
Η ταμπέλα προκάλεσε την αντίδραση της τοπικής κοινωνίας αλλά και του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι.
Ταμπέλα που τοποθετήθηκε στην κεντρική πλατεία του Άργους απαγορεύει τη διέλευση ατόμων με αναπηρικά αμαξίδια λόγω της κλίσης 6% του εδάφους, προκαλώντας αντιδράσεις.
Το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι προχώρησε σε μήνυση κατά της διοίκησης του Δήμου Άργους για καταπάτηση των δικαιωμάτων των ανθρώπων με αναπηρία, αναφέρει το doryforos.gr.
Συγκεκριμένα, το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι γνωστοποίησε την εξής ενέργεια του:
«ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ
Κυρίες/Κύριοι
Σας υποβάλλουμε άλλη μια μηνυτήρια αναφορά, στα πλαίσια του προγράμματος του Παρατηρητηρίου Ρατσιστικών Εγκλημάτων, με αντικείμενο την απαγόρευση πρόσβασης σε περιοχή από το Δήμο Άργους που προκαλεί διάκριση κατά των ΑμεΑ (άρθρο 1 Ν. 927/79 παρ. 1 και 5 – από δημόσιο λειτουργό -και δη το Δήμαρχο-, κατά την άσκηση των ανατεθειμένων σε αυτόν καθηκόντων). Το αδίκημα είναι διαρκές και άρα αιτούμεθα την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας».
Ένας πολιτικός μηχανικός από το Άργος, ο Πέτρος Θωμόπουλος, κατήγγειλε επίσης τη διοίκηση του Δήμου Άργους, για καταπάτηση των δικαιωμάτων των ανθρώπων με αναπηρία καθώς, όπως αναφέρει, στην πλατεία της πόλης κατασκευάστηκε ένα γεφυράκι, το οποίο έχει όμως κλίση με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη έως αδύνατη η μεταφορά των πολιτών με κινητικά προβλήματα από το ένα τμήμα της πλατείας στο άλλο.
Σχολιο.- Η κλίση 6% της γεφυρας ειναι το πρόσχημα. Απαγορεύεται οι ΑΜΕΑ να περάσουν, όχι τα καρότσια με τα μωρά που έχουν οι μαμάδες!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μεγα θρασσος του Ριχαρδου! «Ειμαι ευεργετης του Ελληνισμου» δηλωσε ο υποδικος χρυσοθηρας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





21 Δεκεμβρίου .
Η Τουρκία σήμερα το βράδυ βομβάρδισε οκτώ κουρδικά σημεία στην Συρία.
Κάλεσμα σε συγκέντρωση από τους Κούρδους στα Προπύλαια Παρασκεύη 21/12/2018 στις 15.00 θα ακολουθήσει πορεία στην Αμερικανική πρεσβεία.

Σχολιο.- Και εδώ μαζεμένη όλη η Νατοϊκή Αριστερά, που δεν μπορεί να ξεπεράσει το κακό που την βρήκε
Η Νατοικη Ιμπεριαλιστικη Αριστερα πηγε στην Αμερικανικη πρεσβεια να παρακαλεσει τα αφεντικα της τους Αμερικανους να παρατεινουν την εισβολη τους στη Συρια και να βοηθησουν τα τσουτσεκια τους τους Κουρδους. (που πληρωνονται οι Κουρδοι απο τους αμερικανους, οπως και η Νατοικη Αριστερα. Αληλλεγγυη μεταξυ των χαφιεδων!)