Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018

Σαββατο 8 Δεκεμβριου 2018


Maria Denaxa
8/12/2018 – 10.45
Update 11:13 ώρα Ελλάδας
ΒίντεοTV απο τα Ηλύσια Πεδία πριν απο λίγο. Λιγότεροι από 1000 οι διαδηλωτές στη λεωφόρο των Ηλυσιων σύμφωνα με το υπουργείο εσωτερικών  https://twitter.com/mdenaxa/status/1071331180828639232
- Εικόνα απο έλεγχο της αστυνομίας και κατασχεμένα
Γεμίζει η Λεωφόρος των Ηλυσίων Πεδίων. Ο κοσμος κατευθύνεται στο μπλόκο των αστυνομικών στο ύψος του Προεδρικού Μεγάρου τεταμένη η ατμόσφαιρα. Σε ετοιμότητα οι πάνοπλοι αστυνομικοι (φώτο)
Την περασμένη εβδομάδα την ίδια ώρα οι αρχές είχαν συλλάβει 6 άτομα. Σήμερα 317. Αυξάνεται ο αριθμός των Κίτρινων Γιλεκων στη Λεωφόρο των Ηλυσίων
Απο το ξημέρωμα γίνεται έλεγχος σε ολα τα αυτοκίνητα που μπαίνουν στο Παρισι, περισσότερα απο 100 drones πετούν σημερα πάνω απο τη γαλλικη πρωτεύουσα, σε ετοιμότητα τα κρατητήρια και σε περιφερειακες πόλεις, τα τεθωρακισμένα που βγηκαν στους δρόμους εχουν τη δυνατότητα να «τυφλώνουν». Τεθωρακισμένα κατά μήκος της λεωφόρου των Ηλυσιων και στην περιοχή της Βαστίλλης (φώτο)
Εχουν κλείσει όλους τους σταθμούς του μέτρο οπου θα μπορούσε να κατέβει ο κοσμος για να πάει να διαδηλώσει και φυσικα δεν εκτελείται κανενα δρομολόγιο των λεωφορείων μεσα στο κέντρο του Παρισιού. Όπως έγραψα και στο twitter, αντιλαμβάνονται την απερίγραπτη απελπισία και οργή του κοσμου και απαντούν με καταστολή και προληπτικές συλλήψεις απέναντι στις κινητοποιήσεις.
278 προληπτικές συλλήψεις αυτή την ώρα. 32 άτομα τελούν υπο κράτηση. Περισσότερες οι αστυνομικές δυνάμεις από τους διαδηλωτές στην Αψίδα του Θριάμβου αλλά ακόμα είναι νωρίς
Υπάρχουν αναφορές πως οι αστυνομικές δυνάμεις κατέσχεσαν τις αντιασφυξιογόνες μάσκες απο εθελοντές διασώστες στη λεωφόρο των Ηλυσίων.
Άγνωστοι πριν απο τρεις εβδομάδες, οι αυτοαποκαλούμενοι εκπρόσωποι τύπου των «μετριοπαθών» Κίτρινων Γιλέκων, συναντήθηκαν χθες με τον πρωθυπουργό, «αγαπήθηκαν» απο τα ΜΜΕ και εχουν ηδη στη διάθεση τους προσωπικό για να τους κρατάει την ομπρέλα
Σφραγίστηκαν όλοι οι δρόμοι γυρω απο το προεδρικό και πρωθυπουργικό μεγαρο
Εχει κλείσει από οχήματα της αστυνομίας και φράχτες η Λεωφόρος των Ηλυσίων Πεδίων στην περιοχη κοντα στο προεδρικό μεγαρο




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




 "Η θεολογική είναι ίσως η μόνη σχολή του ΑΠΘ όπου η πλειοψηφία των φοιτητών της μένει στις εστίες, πράγμα που σημαίνει πως είναι μια σχολή αποτελούμενη από φτωχούς ανθρώπους. Παρόλα αυτά μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια και τους διάφορους πολέμους που δέχεται σε πολλά επίπεδα κατάφερε να δημιουργήσει μια από τις πιο πλούσιες, μεγαλύτερες και σύγχρονες βιβλιοθήκες ανάμεσα στα ΑΕΙ της χώρας (μετά την κεντρική ήταν της θεολογικής), φοιτητές και καθηγητές αφιερώνουν κομμάτια από τον εαυτό τους ατελείωτες ώρες εκεί μέσα για να παράγουν έργο - το οποίο πάμπολλες φορές δεν πληρώνεται - Όχι γιατί είναι κορόιδα και τους εκμεταλλεύονται, όπως υποστηρίζουν κάποιοι, αλλά για να μείνει γνώση και υλικό για τους επόμενους. Με πιάνει λύσσα στην ιδέα και μόνο Πώς κάποιοι νέοι προφανώς άνθρωποι κατέστρεψαν έκλεψαν και λεηλάτησαν τον κόπο και την προσπάθεια τόσων χρόνων και το χειρότερο, βεβήλωσαν ένα χώρο ασφαλείας και εμπιστοσύνης επειδή το πρόβλημα τους είναι η δική τους σύγχυση ως προς το θεό το θεσμικό και ιστορικό ρόλο της εκκλησίας και πάει λέγοντας και στη λαίλαπα αυτής της σύγχυσης καίνε όποιον βρεθεί κοντά τους (γιατί η θεολογική έτυχε να είναι απλά κοντά, δεν ήταν στο δρόμο τους)
Η κ. Τσαλαμπουνη είναι μια καθηγήτρια του Ποιμαντικου με την οποία όπως είναι φυσικό είχαμε τις διαφωνίες και τις συμφωνίες μας κατά τη διάρκεια των σπουδών μου. Είναι μια γυναίκα που με τα μάτια μου έβλεπα τόσα χρονια να έρχεται με το αστικό στη σχολή, που δεν την άκουσα ποτέ ούτε και την είδα να κάνει χρήση του ρόλου της ως καθηγήτρια έναντι φοιτητών και να τους ασκεί εξουσία, που έκοβε κι έραβε από παντού για να μπορεί να πηγαίνει αλλά και να οργανώνει συνεδρία ανοιχτά για όλους και όχι για μια μόνο ελίτ όπως κάνουν άλλοι, που δεν άφησε φοιτητή για φοιτητή χαμένο μέσα στην πίεση και το άγχος των καθηκόντων του, και έπαιρνε εφήβους και τους μετέτρεπε σε οξύνους νέους ερευνητές. Δε μιλάμε λοιπον ούτε για πλούσιους βολεμένους δασκαλισκους ούτε για καθηγητές-εξουσιαστές σούπερ ορθόδοξους, ούτε για από τύχη διδάκτορες που κάποιο κόμμα μπόρεσε να τους διορίσει καθηγητές και αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στο αμφιθέατρο από κάτω, μιλάμε για μια γυναίκα που διακρίνεται για της οξυδέρκεια και την ευθύτητά της, για μια παιδαγωγό (σπάνιο πράγμα στις μέρες μας). Ακολουθεί η ανάρτηση της:"

Εσύ ανώνυμε βάνδαλε, που προσπαθείς να με πείσεις πως τιμάς έναν νεκρό νέο καταστρέφοντας τον χώρο, όπου άλλοι νέοι προσπαθούν να φτιάξουν ένα μέλλον. Δε θα σε πω φίλο, δε συμμεριζόμαστε τα ίδια δημοκρατικά ιδεώδη. Δεν θα σε πω σύντροφο, είσαι ένας απλώς ληστής με λίγα φτιασίδια επαναστάτη. Δε θα σε πω συνάδελφο, δεν έχεις ούτε ένα δράμι παιδείας και δε θέλω να πιστεύω πως είσαι φοιτητής μας. Ένας θυμωμένος απαίδευτος είσαι, που προσποιείσαι πως νοιάζεσαι, πως δήθεν αγανακτείς για την αδικία, πως πολεμάς για όνειρα, πως τάχα είσαι ανήσυχο πνεύμα, επειδή γράφεις κακόγουστα γκράφιτι για τον Θεό και την εξουσία πάνω σε τοίχους και εικόνες. Υποκρίνεσαι ότι τάχα τιμάς αδικοχαμένους, ενώ αυτό είναι απλά μια πρόφαση για να κάνεις πλιάτσικο. Φωνάζεις πως έχεις όνειρα, ενώ στην πραγματικότητα έψαχνες για την επόμενη πρέζα σου. Μας γέμισες τη σχολή με χρησιμοποιημένες σύριγγες. Προσπαθείς να μας πείσεις πως έχεις αρχές κι ιδανικά, ενώ το μόνο που έχεις είναι τυφλό μίσος. Δεν άρπαξες μονάχα από τους χώρους μας, αλλά άφησες τις ακαθαρσίες σου στα γραφεία μας κι έσπασες ό,τι δεν μπορούσες να κουβαλήσεις ως λάφυρο στο λαγούμι σου. Φαντάζομαι πως τώρα χωμένος εκεί αισθάνεσαι πολύ σπουδαίος κι ήρεμος. Μέχρι την επομένη.
Ήρθες στο γραφείο μου κι άρπαξες ό,τι με προσωπικό κόπο έφτιαξα χωρίς να βολευτώ σε κανένα σύστημα. Κατέστρεψες δουλειά που κρύβει ξενύχτια, αγωνίες, δυσκολίες και στερήσεις. Μα κυρίως μου βεβήλωσες ένα χώρο που τον έφτιαξα για όλους τους φοιτητές, αυτούς που εσύ τάχα νοιάζεσαι, αλλά ξέρεις πολύ καλά πού τους έχεις γραμμένους… Τους φοιτητές που κτυπούσαν την πόρτα του γραφείου κι έμπαιναν άφοβα για να διαβάσουν, να κάνουν την έρευνά τους, να ανοίξουν τους ορίζοντές τους, αυτούς που μας θόλωσες με τα πρόχειρα χημικά σου και τις μολότωφ. Για αυτό που έκανες στους φοιτητές μου είμαι θυμωμένη μαζί σου. Γιατί δε νοιάζεσαι για τα φτωχόπαιδα που σπουδάζουν με τις στερήσεις της οικογένειάς τους που εδώ και χρόνια ζει στα όρια της φτώχειας στα οποία την υποχρέωσαν κυβερνήσεις δεξιές και γιαλαντζί αριστερές. Μισείς τον φοιτητή που κάνει μεροκάματο για να σπουδάσει. Τον ξένο φοιτητή που ζορίζεται γιατί δεν ξέρει τη γλώσσα και δεν τα βγάζει εύκολα πέρα. Τους κυνήγησες από ένα δικό τους χώρο, γιατί εσύ είσαι βολεμένος μέσα στο αφήγημά σου. Τους έκανες να κλάψουν όταν αντίκρισαν την επόμενη μέρα τα έργα του μίσους σου. Κι αυτό το πονεμένο βλέμμα τους και το λυγμό στη φωνή τους δεν τα ξεχνώ.
Θέλω όμως να ξέρεις πως δεν είμαστε η παράπλευρη απώλεια στην ψεύτικη επανάστασή σου. Και μην έχεις μάταιες ελπίδες ότι θα νικήσεις τελικά, επειδή έσπευσαν κάποιοι να σε υποστηρίξουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Αυτοί που ρίχνουν κροκοδείλια δάκρυα για το τι γίνεται, για παράδειγμα, με τους μαθητές στη Γαλλία, αλλά δεν είχαν μια κουβέντα συμπάθειας για το χώρο που εσύ κατέστρεψες. Μη γελιέσαι, δεν μας σταματάς. Το γραφείο θα ξαναστηθεί και θα ξαναγίνει χώρος συνάντησης κι έρευνας. Θα κτυπούν την πόρτα οι φοιτητές και θα μπαίνουν άφοβα και χαρούμενα όπως και πριν. Κι όσο περνάει από το χέρι μου θα είμαι δίπλα στους φοιτητές μου. Δεν χωράω στα βολικά διχαστικά σου σχήματα της κακής και πλούσιας εξουσίας και του καλού και φτωχού εξουσιαζόμενου. Δεν είμαι γρανάζι του συστήματος, όπως είσαι εσύ. Δε φοράω κουκούλα για να συναντήσω τους μαθητές μου, τους κοιτάω στα μάτια. Κι όταν ακόμη διαφωνώ, τους ακούω. Δεν είμαι εσύ. Μην μπερδεύεσαι· ο άδικος κι ο κακός σε αυτήν την ιστορία είσαι εσύ. Και μία συμβουλή έτσι σα δώρο μιας και κόπιασες από τα μέρη μας. Πήγαινε να τα βρεις με τον εαυτό σου κι όταν τα βρεις, πέρασε να πιούμε ένα καφέ. Κι αυτήν την φορά έλα χωρίς κουκούλα, μέρα, όταν θα είμαστε ανοικτά, έλα χωρίς λοστούς και μολότωφ. Θα έχω σοκολατάκια, αυτά που είδα πως τα τίμησες στην τελευταία σου επίσκεψη…

Σχολιο.- μόνο οργή και λύσσα αλήθεια. Οργή και λύσσα. Γιατί κι εγώ για πολλά χρόνια κι ακόμα και τωρα ξενύχτισα και μοχθησα έκοψα ώρες και γούστα από τη ζωή μου για να βελτιωθεί αυτή η σχολή Όχι γιατί αμάν καίγομαι για τη σχολή ούτε καν αλλά για να αποτιναχτει καταρχήν το στερεότυπο που καλά κρατεί πως είμαστε κατηχητικό γινόμαστε παπάδες ότι τάχα ο,τι μαθαίνουμε είναι άχρηστη γνώση ειμαστε ολοι εκει μεσα φασιστοδεξιοι μας κανουν πλυση εγκεφαλου η θρησκεία ειναι οπιο και πάει λέγοντας. Πολλάκις την βανδαλισαν τα χρόνια που είμαι εκεί μέσα. Πολλάκις. Αλλά όχι έτσι
Σχολιο.-  δηλαδή δε φτάνει που η παιδεία βάλλεται από το κράτος με το χειρότερο τρόπο, στην τελική πρέπει ν' αναρωτηθούμε αυτοί που κάνουν τέτοιες ενέργειες από ποια πλευρά είναι. Εκπαιδευτικοί και φοιτητές πλέον είναι ήρωες, που βάλλονται από παντού στις μέρες μες. Η ασυλία σε τέτοιου είδους ενέργειες πρέπει να σταματήσει. Και οι μανδύες της ψευδο-επαναστατικότητας ας αρχίσουν να πέφτουν. Φασισμός είναι αυτό που κάνανε αυτοί, που θέλουν να επιβάλουν τις αμόρφωτες απόψεις τους και τη βία τους, πάνω σε σας.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μια γιαγιά μπήκε ξυπόλητη στο λεωφορείο και βρήκε βοήθεια από αυτόν που κανείς δεν περίμενε
Σάββατο 8 Δεκέμβριος 2018 | 04:53
Με την πρώτη ματιά έβλεπε κανείς απλώς μια γριούλα…Έσερνε τα βήματά της στο χιόνι, μόνη, παρατημένη, με σκυμμένο κεφάλι.
Όσοι περνούσαν από το πεζοδρόμιο της πόλης αποτραβούσαν το βλέμμα τους, για να μη… θυμηθούν ότι τα βάσανα και οι πόνοι δε σταματούν όταν γιορτάζουμε Χριστούγεννα.
Ένα νέο ζευγάρι μιλούσε και γελούσε με τα χέρια γεμάτα από ψώνια και δώρα και δεν πρόσεξαν τη γριούλα. Μια μητέρα με δυο παιδιά βιάζονταν να πάνε στο σπίτι της γιαγιάς. Δεν έδωσαν προσοχή.
Ένας παπάς είχε το νου του σε ουράνια θέματα και δεν την πρόσεξε.
Αν πρόσεχαν όλοι αυτοί, θα έβλεπαν ότι η γριά δε φορούσε παπούτσια. Περπατούσε ξυπόλητη στον πάγο και το χιόνι. Με τα δυο της χέρια η γριούλα μάζεψε το χωρίς κουμπιά παλτό της στο λαιμό.
Φορούσε ένα χρωματιστό φουλάρι στο κεφάλι• σταμάτησε στη στάση σκυφτή και περίμενε το λεωφορείο.
Ένας κύριος που κρατούσε μια σοβαρή τσάντα περίμενε κι αυτός στη στάση, αλλά κρατούσε μια απόσταση. Μια κοπέλα περίμενε κι αυτή, κοίταξε πολλές φορές τα πόδια της γριούλας, δε μίλησε.
Ήρθε το λεωφορείο και η γριούλα ανέβηκε αργά και με δυσκολία. Κάθισε στο πλαϊνό κάθισμα, αμέσως πίσω από τον οδηγό.
Ο κύριος και η κοπέλα πήγαν βιαστικά προς τα πίσω καθίσματα.
Ο άντρας που καθόταν δίπλα στη γριούλα στριφογύριζε στο κάθισμα κι έπαιζε με τα δάχτυλά του. «Γεροντική άνοια», σκέφτηκε.
Ο οδηγός είδε τα γυμνά πόδια και σκέφτηκε: «Αυτή η γειτονιά βυθίζεται όλο και πιο πολύ στη φτώχεια. Καλύτερα να με βάλουν στην άλλη γραμμή, της λεωφόρου».
Ένα αγοράκι έδειξε τη γριά. «Κοίταξε, μαμά, αυτή η γριούλα είναι ξυπόλυτη». Η μαμά ταράχτηκε και του χτύπησε το χέρι.
«Μη δείχνεις τους ανθρώπους, Αντρέα! Δεν είναι ευγενικό να δείχνεις». «Αυτή θα έχει μεγάλα παιδιά», είπε μια κυρία που φορούσε γούνα. «Τα παιδιά της πρέπει να ντρέπονται».
Αισθάνθηκε ανώτερη, αφού αυτή φρόντισε τη μητέρα της.
Μια δασκάλα στη μέση του λεωφορείου στερέωσε τα δώρα που είχε στα πόδια της. «Δεν πληρώνουμε αρκετούς φόρους, για να αντιμετωπίζονται καταστάσεις σαν αυτές;» είπε σε μια φίλη της που ήταν δίπλα της. «Φταίνε οι δεξιοί», απάντησε η φίλη της.
«Παίρνουν από τους φτωχούς και δίνουν στους πλούσιους».
«Όχι, φταίνε οι άλλοι», μπήκε στη συζήτηση ένας ασπρομάλλης. «Με τα προγράμματα πρόνοιας κάνουν τους πολίτες τεμπέληδες και φτωχούς». «Οι άνθρωποι πρέπει να μάθουν ν’ αποταμιεύουν», είπε ένας άλλος που έμοιαζε μορφωμένος.
«Αν αυτή η γριά αποταμίευε όταν ήταν νέα, δε θα υπέφερε σήμερα». Και όλοι αυτοί ήταν ικανοποιημένοι για την οξύνοια τους που έβγαλε τέτοια βαθιά ανάλυση.
Αλλά’ ένας έμπορος αισθάνθηκε προσβολή από τις εξ αποστάσεως μουρμούρες των συμπολιτών του. Έβγαλε το πορτοφόλι του και τράβηξε ένα εικοσάρι. Περπάτησε στο διάδρομο και το έβαλε στο τρεμάμενο χέρι της γριούλας. «Πάρε, κυρία, ν’ αγοράσεις παπούτσια». Η γριούλα τον ευχαρίστησε κι εκείνος γύρισε στη θέση του ευχαριστημένος, που ήταν άνθρωπος της δράσης.
Μια καλοντυμένη κυρία τα πρόσεξε όλα αυτά και άρχισε να προσεύχεται από μέσα της. «Κύριε, δεν έχω χρήματα. Αλλά μπορώ ν’ απευθυνθώ σε σένα. Εσύ έχεις μια λύση για όλα. Όπως κάποτε έριξες το μάννα εξ ουρανού, και τώρα μπορείς να δώσεις ό,τι χρειάζεται η κυρούλα αυτή για τα Χριστούγεννα».
Στην επόμενη στάση ένα παλικάρι μπήκε στο λεωφορείο.
Φορούσε ένα χοντρό μπουφάν, είχε ένα καφέ φουλάρι και ένα μάλλινο καπέλο που κάλυπτε και τα αυτιά του. Ένα καλώδιο συνέδεε το αυτί του με μια συσκευή μουσικής. Ο νέος κουνούσε το σώμα του με τη μουσική που άκουγε. Πήγε και κάθισε απέναντι στη γριούλα. Όταν είδε τα ξυπόλυτα πόδια της, το κούνημα σταμάτησε. Πάγωσε. Τα μάτια του πήγαν από τα πόδια της γιαγιάς στα δικά του. Φορούσε ακριβά ολοκαίνουρια παπούτσια. Μάζευε λεφτά αρκετό καιρό για να τα αγοράσει και να κάνει εντύπωση στην παρέα.
Το παλικάρι έσκυψε και άρχισε να λύνει τα παπούτσια του. Έβγαλε τα εντυπωσιακά παπούτσια και τις κάλτσες. Γονάτισε μπροστά στη γριούλα. «Γιαγιά, βλέπω ότι δεν έχεις παπούτσια. Εγώ έχω κι άλλα». Προσεκτικά κι απαλά σήκωσε τα παγωμένα πόδια και της φόρεσε πρώτα τις κάλτσες κι ύστερα τα παπούτσια του. Η γριούλα τον ευχαρίστησε συγκινημένη.
Τότε το λεωφορείο έκανε πάλι στάση. Ο νέος κατέβηκε και προχώρησε ξυπόλυτος στο χιόνι. Οι επιβάτες μαζεύτηκαν στα παράθυρα και τον έβλεπαν καθώς βάδιζε προς το σπίτι του. «Ποιος είναι;», ρώτησε ένας. «Πρέπει να είναι άγιος», είπε κάποιος. «Πρέπει να είναι άγγελος», είπε ένας άλλος. «Κοίτα! Έχει φωτοστέφανο στο κεφάλι!» φώναξε κάποιος. «Είναι ο Χριστός!» είπε η ευσεβής κυρία. Αλλά το αγοράκι, που είχε δείξει με το δάχτυλο τη γιαγιά, είπε: «Όχι, μαμά τον είδα πολύ καλά. Ήταν ΑΝΘΡΩΠΟΣ…».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένταση στο μνημόσυνο του Κατσίφα στην Κρήτη: Τραυματίστηκε αστυνομικός
08 Δεκεμβρίου 2018 10:55
Η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή ενός ατόμου
Ένταση επικράτησε το πρωί του Σαββάτου (08/12) στο Ηράκλειο μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και πληρωμενων μισθοφορων «αντιφασιστών» του Σορος, έξω από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά κατά τη διάρκεια τέλεσης μνημοσύνου του Κωνσταντίνου Κατσίφα για τη συμπλήρωση 40 ημερών από τη δολοφονία του στους Βουλιαράτες.
Το μνημόσυνο τελέστη με πρωτοβουλία του κινήματος πολιτών «ΑΡΔΗΝ» και του κινήματος «Ελλάδα ο Άλλος Δρόμος» του ανεξάρτητου ευρωβουλευτή Νότη Μαριά, με αφορμή τη συμπλήρωση 40 ημερών από τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες.
Δυνάμεις των ΜΑΤ είχαν παραταχθεί στην περιοχή για την αποφυγή επεισοδίων. Η ένταση προκλήθηκε όταν πληρωμενοι μισθοφοροι «αντιφασίστες» του Σορος  που έφτασαν στο σημείο ήρθαν σώμα με σώμα με τους αστυνομικούς. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της έντασης τραυματίστηκε ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης στο κεφάλι.
Κατά τη διάρκεια της έντασης η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή ενός ατόμου.
Παράλληλα, λίγα λεπτά αργότερα από το χώρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού βγήκε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης που κατευθύνθηκε προς το συγκεντρωμένο πλήθος προκειμένου να τους εξηγήσει ότι η εκκλησία δεν έχει θέση σε τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις.
Ωστόσο ακολούθησε ένταση και υπήρξε προπηλακισμός ακόμη και στο πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Κρήτης όπου αποχώρησε πεζός




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πλούσιοι, ρε φίλε. Κληρονόμησαν από τους μαυραγορίτες παππούδες τους και τους αγιογδύτες πατεράδες τους και μπόρεσαν και κάνανε καριέρα ως άριστοι, στα ακριβότερα πανεπιστήμια του κόσμου, για να μπορούν να ξύνουν παπάρι με μαεστρία, χάρη στα 12 μάστερ και 3 ντοκτορά τους πάνω στο αντικείμενο.
Και ξεκινάνε την καριέρα τους γαμώντας μας τα μάτια με τη φρικτή αισθητική τους, την οποία μας τρίβουν στη μούρη με τα φαντασμαγορικά σπίτια τους ή με τον εντυπωσιακό τρόπο ζωής τους. Αποφασίζουν ξερωγώ να γίνουν επιχειρηματίες, στήνουν ενα κάτεργο, προσλαμβάνουν 5 γλείφτες και 50 σκλάβους και γίνονται. Θέλουν να γίνουν πολιτικοί, πληρώνουν το σύμπαν και γίνονται. Θέλουν να γίνουν ποιητές, γράφουν 5 ανεκδιήγητες πίπες, τις εκδίδουν (νταξ, αυτό το έγκλημα το κάνουν και όλοι οι ποιητές του φβ), πληρώνουν και τα μμε για να τους προβάλουν, πληρώνουν και κόσμο για να τις βάλει στη βιβλιοθήκη τους και γίνονται ποιητές. Θέλουν να γίνουν καλλιτέχνες, κάνουν παιδικές ζωγραφούλες και πληρώνουν για να μπούνε σε δημόσιους χώρους.
Γιατί ό,τι δε γίνεται με λεφτά, γίνεται με πολλά λεφτά.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για να «σωσουν» τον 3ο Κοσμο λενε, θα ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΝ  τη ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ από τα εδαφη τους, στις ανεπτυγμενες χωρες της Δυσης!!!
Υπολογισαν λοιπον, βασει εκτασης επιφανεις εδαφους,  πως στην Ευρωπη χωρανε 2,5 εκατομμυρια Αφροασιατων!
Οι χωρες που θα υπογραψουν τη συμφωνια ΔΕΣΜΕΥΟΝΤΑΙ, πως καταργουν ουσιαστικα τα συνορα τους, δεν θα απελασουν ΠΟΤΕ κανεναν, και πως θα φτιαξουν σκληρο Νομικο πλαισιο για τους αυτοχθονες με ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ της διαμαρτυριας κι αντιστασης. Επισης καλουνται τα ΜΜΕ να προπαγανδισουν τη συνυπαρξη!
Αυτό είναι το ΣΥΜΦΩΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ που θα υπογραψουν ο Τσιπρας η Μερκελ ο Μακρον ο Πεδρο Σαντσεθ, κλπ…
Μονο με την υπογραφη των πρωθυπουργων, ΚΑΤΑΛΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΘΝΗ ΤΗΣ  ΕΥΡΩΠΗΣ, ουτε από τα κοινοβουλια περναει, αλλα κρατανε τους λαους σε ΑΓΝΟΙΑ για το θεμα.
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΣΤΙΣ 11 ΤΟΥ ΜΗΝΑ !!! ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΝΑΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ .....!!!!! ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ !!!!!!
ΣΑΣ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΟΤΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ, ΟΤΙ ΝΟΜΟΥΣ ΒΓΑΖΟΥΝ,  ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ,  ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΦΕΚ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΕ ΣΩΜΑ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



11 χωρες αποσυρονται από το Συμφωνο για την Μεταναστευση του ΟΗΕ.
ΗΠΑ, Αυστραλια, Ιταλια, Ελβετια, Σλοβακια, Βουλγαρια, Τσεχια, Αυστρια, Πολωνια, Ουγγαρια και Ισραηλ αρνουνται να υπογραψουν το Συμφωνο του ΟΗΕ για την διαλυση των λαων τους.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Καμία λιγότερη – Καμία άλλη Ελένη
07/12/2018
Το σύνθημα «Καμία λιγότερη» ξεκίνησε από την Αργεντινή και υιοθετήθηκε από τα γυναικεία κινήματα σε διάφορες χώρες, καταγγέλλοντας τη βία και τις δολοφονίες γυναικών. Σήμερα, στην Ελλάδα έγινε σύνθημα μας με αφορμή την είδηση του βιασμού και της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη στην Ρόδο.
Είναι μία είδηση που γέμισε με οργή και αγανάκτηση χιλιάδες γυναίκες και άντρες, όχι μόνο για την Ελένη, αλλά για όλες τις γυναίκες που έχουν βιαστεί, για όλες τις γυναίκες που δολοφονήθηκαν από το χέρι του νυν και πρώην φίλου, του συζύγου, ενός γνωστού, ενός αγνώστου.
Η Ελένη υπήρξε η αφορμή, αλλά δυστυχώς η Ελένη δεν ήταν η μόνη. Στην Έλλάδα 1 στις 4 γυναίκες έχει δεχτεί σωματική ή/και σεξουαλική βία τουλάχιστον μια φορά στη ζωή της, ενώ κάθε χρόνο διαπράττονται 5.000 βιασμοί! Δηλαδή, 13-14 βιασμοί την ημέρα!

Κάθε μέρα 13 γυναίκες τραυματίζονται σωματικά και ψυχικά, βλέπουν την ζωή τους να αλλάζει για πάντα. Και κάθε μέρα, η πλειοψηφία αυτών των γυναικών σιωπά. Σιωπά γιατί γνωρίζει πως ο τρόπος που θα τις αντιμετωπίσουν οι Αρχές και τα Δικαστήρια θα τις τραυματίσει για μία ακόμα φορά. Από τους 5.000 βιασμούς, μόνο 150 ακολουθούν τη νομική οδό και ακόμα λιγότεροι δράστες τιμωρούνται. Γιατί τα θύματα γνωρίζουν πως αν μιλήσουν, θα βρεθούν στο εδώλιο των κατηγορούμενων, για να αποδείξουν πως δεν έφταιγαν που βιάστηκαν, δεν προκάλεσαν τον βιασμό τους, δεν είναι τελικά οι ίδιες ένοχες. Ήπιαν πολύ; Φλέρταραν; Γνώριζαν τον θύτη; Αυτές και πολλές αντίστοιχες ερωτήσεις θα κρίνουν για την πλειοψηφία των δικαστών και για μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας αν τελικά ο δράστης θα καταδικαστεί και αν το θύμα θα δικαιωθεί. Και με βάση αυτές τις αντιλήψεις η θλιβερή πραγματικότητα είναι πως αν η Ελένη δεν είχε δολοφονηθεί, πιθανότατα δεν θα δικαιωνόταν…
Το 2016, στην Αργεντινή, η 16χρονη Λουσία βιάζεται και δολοφονείται από δύο άντρες και ακολουθούν μαζικές πορείες και κινητοποιήσεις με κορύφωση τη «μαύρη Τετάρτη», μέρα απεργίας των γυναικών της χώρας, που άφησαν για λίγες ώρες τις δουλειές, τις σχολές και τα σχολεία τους και διαδήλωσαν ενάντια στη σεξιστική βία, με κεντρικό σύνθημα «μας θέλουμε ζωντανές». Δύο χρόνια μετά, το Δικαστήριο κρίνει αθώους τους δολοφόνους και χιλιάδες γυναικών βγαίνουν ξανά στους δρόμους, δικαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο την Λουσία.
Μπορεί η Αργεντινή να μας φαντάζει μακρινή, αλλά η απόφαση του Δικαστηρίου μοιάζει πάρα πολύ με αποφάσεις δικαστηρίων στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, σε όλον τον κόσμο που πάρα πολύ συχνά αντιμετωπίζουν την βία κατά των γυναικών, τον βιασμό και την δολοφονία σαν εγκλήματα «πάθους» ή εγκλήματα μικρότερης βαρύτητας, με τους θύτες να πέφτουν στα μαλακά ή και να αθωώνονται.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, τις ίδιες μέρες που η είδηση της Ελένης πρωταγωνιστεί στις σκέψεις πολλών, μία άλλη νέα γυναίκα, η Ιωάννα Μπέλλα Σταρ Ελλας 2018 δηλώνει σε συνέντευξή της στην τηλεόραση πως έχει φάει ένα χαστούκι από τον σύντροφό της και αναρωτιέται, με πλήρη φυσικότητα, ποια γυναίκα δεν έχει φάει ένα χαστούκι πάνω σε τσακωμό. Και διευκρινίζει «πάνω στον έντονο τσακωμό» και πως «όποια γυναίκα λέει πως δεν έχει φάει χαστούκι, λέει ψέματα».
Και με αυτήν την δήλωση της, αποκαλύπτει τις αντιλήψεις που επικρατούν σε ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας: Είναι αναμενόμενο και φυσικό για μία γυναίκα να φάει ένα χαστούκι από τον σύντροφο της, σε όλες έχει συμβεί, μας λέει η Ιωάννα. Και ο κόσμος θυμώνει με την Ιωάννα. Και η Ιωάννα που έχει φάει ξύλο από τον σύντροφό της ξαφνικά είναι η ένοχη, επειδή το λέει on camera με πλήρη φυσικότητα. Δεν θυμώνει με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου που παίρνει την συνέντευξη και προσπερνά την δήλωση λέγοντας «καταλαβαίνω τί λες». Δεν θυμώνει με το κανάλι που προβάλλει τη συνέντευξη ή με την παραγωγή της εκπομπής. Και κυρίως δεν αναζητά τις αιτίες που μία νέα γυναίκα (όποια κι αν είναι αυτή), σήμερα, θεωρεί απόλυτα φυσιολογικό το χαστούκι σε έναν έντονο καβγά!
Καθήκον όλων μας και κυρίως των κινημάτων και της Αριστεράς είναι να «φωτίζουμε» τις αιτίες που οδηγούν σε αυτές τις αντιλήψεις και να αγωνιζόμαστε ενάντια σε αυτές. Όλες οι παραπάνω αντιλήψεις καλλιεργούνται σε μια κοινωνία ανισότητας και καταπίεσης. Μια κοινωνία που μας μαθαίνει να αντιμετωπίζουμε τις γυναίκες σαν κατώτερες. Είναι το καπιταλιστικό σύστημα που για να συνεχίσει να επιβιώνει και να κερδίζει ενισχύει τις διακρίσεις και τις ανισότητες και χτίζει τους θεσμούς του πάνω σε αυτές.

Για να μην υπάρξει άλλη Ελένη, είναι καθήκον των κινημάτων και της Αριστεράς να αναδεικνύει κάθε περιστατικό βίας, να μη σιωπά και να στηρίζει όσες έχουν το θάρρος να καταγγέλλουν ό,τι τους συνέβη. Παράλληλα όμως να δίνει μάχες ενάντια στο σύστημα που τρέφεται από τις ανισότητες, να το αμφισβητεί και να προτάσσει μία άλλη κοινωνία που δεν θα χωρίζει τους ανθρώπους σε τάξεις, φύλα και φυλές, μία κοινωνία σοσιαλιστική.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τεράστιο το πλήθος που κατακλύζει ήδη τους δρόμους του Παρισιού, αψηφώντας την αστυνομοκρατία, σπέρνοντας και σήμερα τον πανικό σε Μακρόν και Ε.Ε.
Στο πλευρό τους κι εμείς, στις μια ώρα στην Ερμού, στο Σύνταγμα.
Ο νεοφιλελευθερισμός και ο κρατικός αυταρχισμός θα τσακιστούν με αγώνες λαϊκούς!

το Σάββατο 8 Δεκέμβρη στη 1 μ.μ. στο Σύνταγμα   (οδός Ερμού ) γίνεται πρόσκληση, μέσα από το διαδίκτυο  , αλληλεγγύης στα "κίτρινα γιλέκα", χωρίς σημαίες και κομματικό πανό.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"ΕΡΧΟΜΑΙ!". Η ΠΙΟ ΓΛΥΚΙΑ "ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ"
Παραμονές του δημοψηφίσματος της 8ης Δεκεμβρίου 1974, ο τέως βασιλεύς Κωνσταντίνος, ο και "Κοκός" αποκαλούμενος, θεώρησε καλό, στο Διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό, να διαβεβαιώσει πως αν επιστρέψει στην Ελλάδα, δεν θα 'ρθει μαζί κι η μάνα του Φρειδερίκη, η διαβόητη "Φρίκη".
Το ξημέρωμα της επόμενης μέρας, οι κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας είχαν γεμίσει με τρικάκια, με τη φάτσα της βασιλίσσης μητρός και το τρομοκρατικό "Έρχομαι!".
Σχολιο.-  τα θυμάσαι τα εγκαίνια του βασιλικού εκλογικού κέντρου στην Πανεπιστημίου; Τη μέρα που πέρασε από Αθήνα για Κύπρο ο Μακάριος και παραμείναμε χιλιάδες πιτσιρικάδες στο κέντρο. Πρέπει να πέσανε ίσαμε 50 καρτέλες αυγά και καμιά 200ριά γιαούρτια στους στρατηγούς και τις κυρίες με τις γούνες, και τα εγκαίνια ματαιώθηκαν!
Σχολιο.- Θυμάμαι και τον Μακάριο να μιλάει σε λαοθάλασσα, από το μπαλκόνι της Μεγάλης Βρετανίας.
Και η οργή του λαού για το αμερικανοκινητο πραξικόπημα να ξεχειλίζει.
Των Αμερικανών που σήμερα μας μοστράρει η κυβέρνηση, σαν εγγυητές της ακεραιότητας της χώρας μας και της Κύπρου...
Σχολιο.-  "ΕΟΚΑ Β, δολοφόνοι!", "ΝΑΤΟ, CIA προδοσία!", "Ελλάδα, Κύπρος, Παλαιστίνη. Αμερικάνος δεν θα μείνει!". "Γιάνκηδες στο Τέξας!", τα συνθήματα που κυριαρχούσαν. Τότε που έως και ο Καραμανλής είχε βγάλει στην Ελλάδα από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με το δημοψήφισμα της 8ης Δεκεμβρίου 1974 και με ποσοστό 70%, ο δημοκρατικός ελληνικός λαός έβαζε τέλος στον βασιλικό θεσμό.
Κι αν την πλήρωσε ετούτος ο τόπος τη Μοναρχία! Κι αν ξεπουλήθηκαν εθνικά συμφέροντα κι αν τσαλαπατήθηκαν λαϊκά δικαιώματα και ελευθερίες, από τον οίκο των Γλύξμπουργκ!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η φίλη της κατήγγειλε ότι η Ελένη Τοπαλούδη είχε βιασθεί πριν από 3αληταράδες φοιτητές οι οποίοι κατέγραψαν το βιασμό και στα κινητά τους, και το κυκλοφορούσαν! Είχε πάει να το καταγγείλει στην αστυνομία, αλλά η αστυνομία δεν το δέχτηκε και ούτε καν κατέγραψε την καταγγελία! Πιθανόν οι σκατόμπατσοι ήταν Ροδίτες! Πήγαινε σε ψυχολόγο η Ελένη για να το ξεπεράσει! Εάν πάρουμε και αυτά που έγραψε χθες στη σελίδα του ο αληταράς κουμπάρος του περιφερειάρχη, και στέλεχος της ΝΔ στη Ρόδο, η υπόθεση βρωμάει από παντού! Πρέπει να πάει ανακριτής και εισαγγελέας από την Αθήνα, γιατί όλοι οι βρωμοροδίτες νεοδημοκράτες αλήτες κωλοδεξιοί είναι ανακτεμένοι στη δολοφονία, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Αυτά που λες, εσύ κιόλας που είσαι και γυναίκα, με βγάζουν από τα ρούχα μου!!! Προσπαθείς να δικαιολογήσεις τους φονιάδες και τους άλλους3 αληταράδες κωλοδεξιούς???
Ακόμα το φέρνω βαριά στη συνειδησή μου, όταν μικρός, 20 χρονών, καθόμαστε με ένα φίλο μου στο περίπτερο μεσημέρι, και βλέπουμε στα 100 μέτρα μια κοπέλα και ένα αγόρι. Το αγόρι ήταν σε μια cross μηχανή. Ξαφνικά τη πετάει χάμω τη μηχανή, και αρχίζει να πλακώνει στα μπουνίδια το κορίτσι. Τρέξαμε αμέσως, νομίζοντας ότι είναι ζευγάρι, γιατί η κοπέλα δεν φώναζε βοήθεια, και προσπαθήσαμε να τους χωρίσουμε, λεγοντας ότι δεν είναι σωστό το ξύλο και μάλιστα στη μέση του δρόμου. Ο αληταράς έφυγε και προσπαθούσε να βάλει μπρος τη μηχανή του που είχε μπουκώσει επειδή την είχε πετάξει κάτω. Πήραμε τη κοπέλα στο περίπτερο, της δώσαμε νερό, και της λέγαμε ότι δεν είναι σωστό ζευγάρια να πλακώνονται στη μέση της πλατείας. Και μας λέει ότι δεν τον ξέρω, μου έκανε καμάκι από τον ηλεκτρικό σταθμο, δεν του απαντούσα γιατί είχα φοβηθεί, και κατέβηκε και με πλάκωσε στο ξύλο. Μέχρι να τρέξουμε να προλάβουμε τον αληταρά, που δεν θα έβγαινε ζωντανός από τα χέρια μας, και ήταν και στο ύψος μας. είχε καταφέρει ο καθίκης να τη βάλει μπροστά, και έφυγε με κωλιές. Δεν καταφέραμε ούτε τον αριθμό του να πάρουμε. Ρώτησα τη κοπέλα γιατί δεν φώναζε βοήθεια, κάτι τέλος πάντων, και μου είπε ότι είχε παγώσει από το φόβο της γιατί νόμιζε ότι θα την σκότωνε.
Η Ελενη είχε σχέση με τον Αλβανό, χωρίς να γνωρίζει ότι είναι Αλβανός, γιατί ο ίδιος το έκρυβε! Οι δημοσιογράφοι το ανακάλυψαν τώρα. Και πήγε σε ένα σπίτι με το αγόρι της! Δεν της ήταν άγνωστος! Και καλά κάνεις και δεν μιλάς, αφού δεν ξέρεις τις ειδήσεις, Γιατί παραπληροφορείς!
Και όλοι οι Ροδίτες είπαν από την αρχή, προσέχτε το πλουσιόπαιδο τον ελληναρά να μη γλιτώσει γιατί έχει άκρες. 


Ο αληταρας Ροδιτης, όπως ειχε καταγγειλει ο διευθυντης του Λυκειου που πηγαινε,  ηταν σε συμμορια, και η συμμορια του ειχε ερθει σε αντιπαραθεση με μια συμμορια Αλβανων που πηγαιναν στο ιδιο σχολειο, και ο αληταρας ειχε μαχαιρωσει έναν αλβανο της αντιπαλης συμμοριας. Ο διευθυντης το κατηγγειλε στην αστυνομια, αλλα επειδη η οικογενεια του ηταν ματσωμενη και ειχε ακρες στην αστυνομια, η υποθεση θαφτηκε.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιδιωτική τηλεόραση και γενικά ιδιωτική "ενημέρωση" είναι να έχουμε στρατιωτικο νόμο στο Παρίσι, τεθωρακισμένα, 514 συλλήψεις ήδη και συ ... να μεταδίδεις συνέντευξη ιδιοκτήτη εργοστάσιου στη Βενεζουέλα που δεν του επιτρέπουν να απολύει εργαζόμενους. Ε δεν αντέχεται τέτοια καταπίεση!
Το " ευρωπαϊκό κεκτημένο" και τα μάτια μας, μη γίνουμε τιποτις τριτοκοσμικοί...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιατι τα ιδιωτικα ΜΜΕ δεν δειχνουν σχεδον καθολου Παρισι και μας ειχαν ταραξει στη Βενεζουελα;. Ειναι πιο κοντα;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο καθηγητής Φιλοσοφίας Abimael Guzman ή Gonzales, ο δημιουργός του αντάρτικου κομμουνιστικού κόμματος του Περού Φωτεινό Μονοπάτι, μια χαρισματική προσωπικότητα που οργάνωσε τους φτωχούς χωρικούς του Περού σε ένοπλο αγώνα ενάντια στην αστική τάξη με καθαρά Μαοϊκό πρόταγμα. Μετράει αμέτρητα χρόνια φυλακής στα κελιά των υπηρετών του καπιταλιστικού συστήματος...
Καθώς η δύναμη του οργανισμού (Φωτεινό Μονοπάτι) αυξήθηκε, οι οπαδοί του τον θεωρούσαν ως το «τέταρτο σπαθί» της κομμουνιστικής σκέψης, μετά τον Μαρξ, τον Λένιν και τον Μάο. Η ικανότητά του να εμπνέει απόλυτη αφοσίωση στους οπαδούς του, ειδικά στους διανοούμενους της μεσαίας τάξης ανώτερους εκπαιδευτικούς, ήταν αποφασιστικής σημασίας για την επιτυχία του Shining Path.
Ο Guzmán ήταν ο παράνομος γιος ενός πλούσιου περουβιανού επιχειρηματία και η μητέρα του τον εγκατέλειψε όταν ήταν νεαρό αγόρι. Διακρίθηκε ως φοιτητής, αλλά δεν έδειξε πολύ ενδιαφέρον για την πολιτική μέχρι τα τέλη της εφηβείας του, όταν άρχισε να συνεργάζεται με αριστερούς διανοούμενους. Έγινε ο προστατευόμενος του ζωγράφου Carlos de la Riva, ο οποίος ήταν ένθερμος θαυμαστής του Ιωσήφ Στάλιν, ενώ εντάχθηκε στο Περουβιανό Κομμουνιστικό Κόμμα στα τέλη της δεκαετίας του 1950.
Το 1962 ο Guzmán διορίστηκε καθηγητής φιλοσοφίας στο Εθνικό Πανεπιστήμιο του San Cristóbal del Huamanga στο Ayacucho, μια απομακρυσμένη, απελπισμένα φτωχή επαρχία όπου πολλοί από τους μαθητές ήταν ινδιάνικης κληρονομιάς και συχνά οι πρώτοι στην οικογένειά τους για να αποκτήσουν εκπαίδευση. Άρχισε να διεξάγει εβδομαδιαίες πολιτικές συζητήσεις με φοιτητές και συναδέλφους και μίλησε με πάθος για τις αδικίες της περουβιανής κοινωνίας και την ανάγκη να επαναστατηθούν οι ινδιαάοι αγρότες. Στα τέλη της δεκαετίας του 1960 η ομάδα συζήτησης είχε γίνει μια πολιτική ομάδα που ονομάζεται Κομμουνιστικό Κόμμα του Περού.
Ο Γκουζμάν μελέτησε τις θεωρίες του Μάο Τσε Τουνγκ, σύμφωνα με τις οποίες μια επιτυχημένη κομμουνιστική επανάσταση δεν απαιτούσε ένα βιομηχανικοποιημένο αστικό προλεταριάτο. Αντ 'αυτού, μια αγροτική προ-βιομηχανική κοινωνία θα μπορούσε να μετατραπεί σε μια σύγχρονη κομμουνιστική κοινωνία κάνοντας την αγροτιά πολιτικά συνειδητή. Μεταξύ 1965 και 1967 ο Guzmán επισκέφθηκε αρκετές φορές την Κίνα και είδε την Πολιτιστική Επανάσταση να ξεδιπλώνεται. Βλέποντας τις θεωρίες του Μάο έβαλε στην πράξη ριζοσπαστικοποιημένο τον Guzmán και επέστρεψε στο Περού με την πεποίθηση ότι μια ταχεία βίαιη επανάσταση ήταν απαραίτητη για την καταστροφή της υπάρχουσας κυβέρνησης του Περού και την εγκαθίδρυση μιας αγροτικής σοσιαλιστικής δικτατορίας.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Άρχισε νέος πόλεμος στη Μ Ανατολή; Ο ισραηλινός στρατός πυροβόλησε 3 μέλη της Hezbollah στα σύνορα με Λίβανο. Προειδοποιητικά πυρά κατά οχήματος στρατού Λιβάνου….
8/12/2018 – 16.20
O ισραηλινός στρατός άνοιξε πυρ το Σάββατο το απόγευμα κατά 3 ατόμων που θεώρησε ύποπτα και που κατ΄αυτόν αποπειράθηκαν να προσεγγίσουν τα ισραηλινο-λιβανέζικα σύνορα στο βορρά της χώρας αναφέρουν ισραηλινά μίντια. Τα 3 άτομα ανήκαν στην λιβανέζικη Hezbollah.
Οι ισραηλινές δυνάμεις έριξαν προειδοποιητικά πυρά σε όχημα του στρατού Λιβάνου κοντά στη μπλε γραμμή αντιπαράθεσης που εγκατέστησε ο ΟΗΕ στα σύνορα Λιβάνου Ισραήλ, αναφέρει το πρακτορείο NNA το Σάββατο.
Οι πυροβολισμοί έπεσαν ανατολικά από το χωριό Λιβάνου το Meiss ej Jabal, κατά την επιχείρηση ταυτοποίησης τούνελ της Hezbollah κατά μήκος συνόρων.
« Οι στρατιώτες του εχθρού/Ισραήλ έριξαν πυρά στον αέρα αφότου στάθμευσαν κοντά στην Blue Line στο Qurum al-Sharqi περιοχή ανατολικά του Meiss ej Jabal, » σημειώνει το πρακτορείο. Οι δυνάμεις είπαν πως άνοιξαν πυρ κατά ενός οχήματος  που ανήκει στο λιβανέζικο στρατό που έκανε περίπολο ρουτίνας  στην περιοχή συνόρων υπό συνθήκες πυκνής ομίχλης…
Νωρίτερα σήμερα ο Νετανιάχου τηλεφώνησε στον Πούτιν για να τον ενημερώσει λεπτομερώς για την επιχείρηση της Τσαχάλ « Aσπίδα του Βορρά », ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή ο Πούτιν επέμεινε να διατηρηθεί η σταθερότηταστα ισρηλινο-λιβανέζικα σύνορα  συμβατά με την απόφαση 1701 Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σε συντονισμό με τη δύναμη  του ΟΗΕ στο Λίβανο



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Λαφαζάνης: «Σε φιάσκο εξελίχθηκε η επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα»
 Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2018, 18:42
«Σε φιάσκο για τον Αλ. Τσίπρα εξελίχθηκε η επίσκεψη του στη Μόσχα, η οποία βεβιασμένα επιδιώχθηκε από τον ίδιο για λόγους απατηλής εξισορρόπησης και εσωτερικών εντυπώσεων» αναφέρει σε δήλωσή του με την οποία σχολιάζει τα αποτελέσματα της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Μόσχα, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Χαρακτηρίζει «εθνικό έγκλημα» το ότι ο Αλ. Τσίπρας «περιορίστηκε, ιδιαίτερα στα ενεργειακά θέματα, σε αόριστα λόγια δημοσίων σχέσεων», αγνοώντας την Συμφωνία Λαφαζάνη – Nοvak, για την οποία αναφέρει πως την «πέταξε και επισήμως στον κάλαθο των αχρήστων».
Μια συμφωνία «για την διέλευση από την χώρα μας αγωγού 50-50% με την Ρωσία και με ρώσικο φυσικό αέριο, ως αποκλειστική προέκταση του Turkish Stream, μέσω του οποίου και μόνο θα τροφοδοτείτο με ρώσικο φυσικό αέριο η Ιταλία και η Κεντρική Ευρώπη, μια υπόθεση που θα αποτελούσε έργο του αιώνα για την ενεργειακή, οικονομική, πολιτική και γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας».
Σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη «Η μετατροπή της Ελλάδας αλλά και της Κύπρου σε απόλυτο πολιτικό-στρατιωτικό οικόπεδο και πιόνι του αμερικανοϊσραηλινού άξονα στην περιοχή, ενταφιάζει κάθε ίχνος ανεξαρτησίας της πατρίδας μας και εγκυμονεί κινδύνους για μεγάλες εθνικές περιπέτειες».
«Η πραγματικά πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική για την Ελλάδα και οι αναβαθμισμένες αμοιβαία επωφελείς σχέσεις με την Ρωσία συνιστούν μέγα ζητούμενο για την πατρίδα μας και αποτελούν προϋπόθεση για την προάσπιση των νόμιμων συμφερόντων της χώρας μας, αλλά και για την ειρήνη, την επιβολή του διεθνούς δικαίου, τα ασφαλή σύνορα και την σταθερότητα στην περιοχή μας».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γαλλία: Συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών-αστυνομικών στο Μπορντό
 Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2018, 18:37
Επεισόδια ξέσπασαν λίγο πριν από το τέλος της πορείας των «κίτρινων γιλέκων», με τη συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων στο Μπορντό, μόλις το πλήθος έφθασε στην πλατεία του Δημαρχείου, όπου διαδηλωτές πέταξαν βόμβες μολότοφ, μετέδωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.
Στην πλατεία Πε Μπερλάν, οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις επιβολής του καθεστωτως, την ώρα που ορισμένα «κίτρινα γιλέκα» επιχειρούσαν να τους αποθαρρύνουν, ακόμα και γονατίζοντας στο έδαφος.
Οι δυνάμεις των μπατσων του Μακρον εφόρμησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων εναντίον των διαδηλωτών, οι οποίοι έβαλαν φωτιές και απαντούσαν πετώντας πέτρες.
Η πλατεία του Δημαρχείου βρίσκεται μόλις λίγα βήματα μακριά από το εμπορικό κέντρο του Μπορντό. Πολλά καταστήματα έκλεισαν προσωρινά, ενώ ένα ελικόπτερο της αστυνομίας πετούσε πάνω από τη πόλη.
«Είναι η πρώτη φορά που μου ρίχνουν χημικά» είπε ο Κριστιάν, ένα «κίτρινο γιλέκο» ηλικίας 55 ετών.
«Το πρόβλημα είναι ότι θα μιλάμε (μετά) για ταραξίες κι όχι για διεκδικήσεις».




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θερμαινόμενο χώρο διαθέτει ο δήμος Αθηναίων για την προστασία των αστέγων από το ψύχος
 Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2018, 15:29
Σε ετοιμότητα και πάλι ο μηχανισμός του δήμου Αθηναίων, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών. Δεδομένων των προβλέψεων για την αίσθηση ψύχους τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες, ο δήμος Αθηναίων διαθέτει και απόψε θερμαινόμενο χώρο για τις ευάλωτες ομάδες, ενώ παράλληλα συνεργεία του ΚΥΑΔΑ θα πραγματοποιούν επιτόπιες παρεμβάσεις σε σημεία που βρίσκονται άστεγοι συμπολίτες μας (κουβέρτες, ρόφημα, φαγητό στους άστεγους) και θα τους ενημερώνουν για τη διαθέσιμη αίθουσα. Ο ειδικά διαμορφωμένος θερμαινόμενος χώρος βρίσκεται στην οδό Σοφοκλέους, στον αριθμό 66, και θα παραμείνει ανοιχτός έως το πρωί της Κυριακής 9 Δεκεμβρίου. H Υπηρεσία Κοινωνικής Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων στελεχώνει τον θερμαινόμενο χώρο με εξειδικευμένο προσωπικό.
Για τη συνδρομή και αναφορές πολιτών για έκτακτα περιστατικά θα λειτουργούν όλο το 24ωρο οι τηλεφωνικές γραμμές 210 5246515 – 210 5246516 καθώς και ο τετραψήφιος τηλεφωνικός αριθμός του δήμου Αθηναίων 1595.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στα δακρυγόνα πνίγηκε το Παρίσι
 Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2018, 19:05
Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου σε όλη την Γαλλία με χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους και 86.000 ανδρών των σωμάτων ασφαλείας του αυταρχικου καθεστωτος Μακρον, της αστυνομίας και της χωροφυλακής να έχουν παραταχθεί απέναντί τους.
Χιλιάδες προσαγωγές και πάνω από 600 συλλήψεις σε όλη την Γαλλία, τουλάχιστον 130 τραυματίες, οι περισσότεροι με ελαφρά τραύματα, μεταξύ των οποίων και ελαχιστοι αστυνομικοί.
«Υπάρχουν 1.385 προσαγωγές, αυτή τη στιγμή που σας μιλάω, αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί. Επιπλέον, 975 άνθρωποι τέθηκαν υπό προσωρινή κράτηση και αυτός ο αριθμός, επίσης, θα αυξηθεί περαιτέρω» είπε ο υπουργός Εσωτερικών, Κριστόφ Καστανέρ. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι διαδηλώσεις έχουν τεθεί υπό έλεγχο, ενώ η αυξημένη αστυνομική παρουσία θα συνεχιστεί και την Κυριακή, εφόσον χρειαστεί.
Μονάχα για το Παρίσι, η αστυνομική διεύθυνση του καθεστωτος της γαλλικής πρωτεύουσας ανακοίνωσε 920 προσαγωγές, εκ των οποίων 619 άνθρωποι τέθηκαν υπό προσωρινή κράτηση.
Ο υπουργός Εσωτερικών έκανε επίσης λόγο για 118 τραυματίες από την πλευρά των διαδηλωτών και 17 τραυματίες από τις τάξεις των δυνάμεων ασφαλείας.
Όπως σημείωσε, οι αριθμοί αυτοί μπορούν να συγκριθούν με τους 201 τραυματίες διαδηλωτές και 284 αστυνομικούς το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου.
Τουλάχιστον 125.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στη Γαλλία, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων» δήλωσε ο υπουργός.
Αργά το απόγευμα κορυφώθηκε η ένταση σε κεντρικούς δρόμους της πόλης του Μπορντό αλλά και της Τουλούζης, αλλά σοβαρά επεισόδια σημειώνονταν και στην πόλη της Μασσαλίας.
Στο Παρίσι οι συγκρούσεις άρχισαν νωρίς το πρωί και συνεχίζονταν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας ενώ το κέντρο της πόλης είχε κυριολεκτικά παραλύσει.
Ως φαίνεται το κίνημα των «κίτρινων γιλέκων» έχει εξαπλωθεί σε κάθε γωνιά του γαλλικού εξαγώνου και για πρώτη φορά έπειτα από πολλές εβδομάδες παρατηρήθηκαν παράλληλες κοινωνικές εκρήξεις σε όλες τις περιοχές της γαλλικής επικράτειας.

Tο Παρίσι πνίγηκε στα δακρυγόνα
Οι μπατσοι του Μακρον κάνουν χρήση δακρυγόνων αλλά και πλαστικών σφαιρών για να απωθήσουν τους διαδηλωτές, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι οι οπλισμενοι σαν αστακοι μπασκινες των CRS (τα γαλλικα ΜΑΤ) έχουν προχωρήσει σε περιστατικά ωμής βίας.
Στα κεντρικά διαμερίσματα του Παρισιού (10, 2, 3) και στα «Μεγάλα Μπουλβάρτα» που βρίσκονται ανατολικά στα Ηλύσια Πεδία, μετακινήθηκαν τις πρώτες απογευματινές ώρες, επιθετικές ομάδες ατόμων που φορούσαν κίτρινα γιλέκα, αλλά έδειχναν αποφασισμένα να συγκρουστούν με τους αστυνομικούς.
Έκπληκτοι οι Παριζιάνοι και οι τουρίστες, είδαν σήμερα μονάδες έφιππων αστυνομικών αλλά και τα θωρακισμένα οχήματα της χωροφυλακής στους δρόμους του «ιστορικού» λεγόμενου Παρισιού όπως η οδός Μπρετάνι (Bretagne) στο τρίτο διαμέρισμα, που δεν είχε θεωρηθεί «επικίνδυνη» ζώνη. Δεν προϋπήρξαν επομένως έλεγχοι από την αστυνομία, έτσι πολλοι διαδηλωτες πέρασαν εκσφενδονίζοντας διάφορα αντικείμενα που είχαν στους σάκους τους. Κυριως οι διαδηλωτες χτυπανε τις ιδιωτικες τοκογλυφικες τραπεζες και τα πανακριβα αυτοκινητα.

Εσπευσμένα τα μαγαζιά τροφίμων και τα καφενεία που ήταν ανοικτά, μάζεψαν τα πράγματα που είχαν στα πεζοδρόμια.
Πολλές ξένες πρεσβείες συνέστησαν στους πολίτες τους να είναι προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους στην πρωτεύουσα ή να αναβάλουν το ταξίδι τους.

Πολλά μουσεία, μεγάλα καταστήματα, ο Πύργος του Άιφελ έκλεισαν για προληπτικούς λόγους. Πολλές επιχειρήσεις, ιδίως στο δυτικό Παρίσι όπου συγκεντρώνονται οι τόποι της εξουσίας, έχουν αποκλειστεί με ξύλινα πλαίσια.

Χιλιάδες αστυνομικοί στους δρόμους
Για το τρέχον Σαββατοκύριακο έχουν κινητοποιηθεί 89.000 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, 8.000 εκ των οποίων στο Παρίσι, προκειμένου να αποφευχθεί η επανάληψη των γεγονότων αυτών.
Σε όλη την επικράτεια της Γαλλίας έχουν ληφθεί πρωτοφανή μέτρα επιφυλακής, ιδίως δε στο Παρίσι, που το περασμένο Σάββατο υπήρξε θέατρο σκηνών σκληρής βίας, που εξέπληξαν την κοινή γνώμη σε Γαλλία και εξωτερικό.
Οι Αρχές της χώρες βρίσκονται στο ύψιστο επίπεδο επιφυλακής για την «4η Πράξη» των κινητοποιήσεων του μαζικού αυτού κινήματος, που ενώ ξεκίνησε ως μία διαμαρτυρία για την αύξηση των καυσίμων έχει εξελιχθεί ως κύμα αμφισβήτησης κατά της πολιτικής του προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν και του πρωθυπουργού Εντουάρ Φιλίπ.

Συλλήψεις και προσαγωγές  στις Βρυξέλλες
Περίπου εκατό άτομα συνελήφθησαν σήμερα στις Βρυξέλλες με ευκαιρία μιας διαδήλωσης των «κίτρινων γιλέκων», που συγκέντρωνε περίπου 400 ανθρώπους τις πρώτες απογευματινές ώρες, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία.
«Υπήρξαν περίπου εκατό συλλήψεις», η πλειονότητα των οποίων πριν από τη διαδήλωση, στη διάρκεια προληπτικών ελέγχων, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Ίλσε Βαν Ντε Κίρε, εκπρόσωπος της περιοχής Βρυξελλών-Ισέλ.
Ορισμένα «κίτρινα γιλέκα» εκτόξευσαν εκρηκτικούς μηχανισμούς εναντίον των δυνάμεων του καθεστωτος στο ύψος της συνοικίας των ευρωπαϊκών θεσμών, όπου έχει απαγορευτεί πλήρως η κυκλοφορία οχημάτων και πεζών, αλλά η κατάσταση έχει επανέλθει στην ηρεμία έπειτα από τις συλλήψεις, πρόσθεσε.
Οι διαδηλωτές βρίσκονταν τις πρώτες απογευματινές ώρες στη «μικρή ζώνη», έναν αστικό δρόμο ταχείας κυκλοφορίας που περιβάλλει το ιστορικό κέντρο των Βρυξελλών.
Η γαλλική κυβέρνηση πολλαπλασίασε τις εκκλήσεις για ηρεμία και λιγες φυσιογνωμίες των «κίτρινων γιλέκων» φιλικες προς το καθεστως και σε διατεταγμενη υπηρεσια κάλεσαν σε μια ειρηνική διαδήλωση.

Χίλια «κίτρινα γιλέκα» διαδήλωσαν εξάλλου στη Μασσαλία (νοτιοανατολικά), των οποίων προπορεύθηκαν τα πληρώματα ασθενοφόρων που εντάχθηκαν στη διαδήλωση με τα οχήματά τους.
«Δεν είμαστε εδώ για να τα σπάσουμε, πρέπει να πορευθούμε με ακάλυπτα τα πρόσωπα. Οι διεκδικήσεις που έχουμε όλοι, μισθωτοί, συνταξιούχοι, άνεργοι, διευθυντές επιχειρήσεων είναι η αγοραστική δύναμή μας, και να μας σεβαστούν, να μας ακούσουν», δήλωσε ενώπιον του πλήθους η Βιβά Νοέ, υπεύθυνη μιας σελίδας στο Facebook.
Τα «κίτρινα γιλέκα», που προέρχονται στην πλειονότητά τους από τη λαϊκή και μεσαία τάξη, δηλώνουν κουρασμένα από τη δημοσιονομική και κοινωνική πολιτική του Εμανουέλ Μαρκόν, την οποία χαρακτηρίζουν άδικη και καταγγέλλουν εδώ και τρεις εβδομάδες, διαδηλώνοντας και πραγματοποιώντας αποκλεισμούς και καθιστικές διαμαρτυρίες σε όλη τη χώρα.
Η υποχώρηση της κυβέρνησης όσον αφορά την αύξηση του φόρου άνθρακα, την πρώτη διεκδίκηση των κίτρινων γιλέκων, δεν οδήγησε στη χαλάρωση ενός κινήματος που είναι ιδιαίτερα δύσπιστο προς τις πολιτικές ελίτ και τα παραδοσιακά κόμματα.
«Πείτε ότι δεν θα τα παρατήσουμε», δήλωσε στο AFP ο Τονί Βελά, ένας 32χρονος οικοδόμος, μετά την προσαγωγή και στη συνέχεια την απελευθέρωσή του από τις δυνάμεις της τάξης.
Λέει πως θέλει να αγωνιστεί «για τα παιδιά του». «Πρέπει να μειωθούν οι φόροι, να μειωθεί ο αριθμός των βουλευτών και των γερουσιαστών, να γίνονται δημοψηφίσματα για να έχουμε λόγο. Αυτοί οι άνθρωποι εδώ είναι εκτός πραγματικότητας», συνεχίζει αυτός ο άνδρας που ο μισθός του είναι 1.000 ευρώ μικτά τον μήνα.
Το κίνημα των «κίτρινων γιλέκων», χωρίς δομή, που αναπτύσσεται πέρα από τα εγκαθιδρυμένα πλαίσια, δεν έχει καποιον ηγέτη, για να πουληθει στο καθεστως, καθιστώντας ακανθώδεις τις προσπάθειες διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης μαζί του. Η κινητοποίηση έχει γίνει επίσης η εστία πολλών άλλων διεκδικήσεων, κυρίως των μαθητών λυκείου που διαδήλωσαν και απέκλεισαν σχολικά συγκροτήματα τις τελευταίες ημέρες σε όλη τη χώρα.
Ο πρωθυπουργός στο υπουργείο των Εσωτερικών
Ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ μετέβη γύρω στις 10 το πρωί τοπική ώρα στο υπουργείο Εσωτερικών στην πλατεία Μποβώ προκειμένου να παρακολουθεί τις εξελίξεις από κοινού με τον αρμόδιο υπουργό Κριστόφ Καστανέρ και τους επικεφαλής των δυνάμεων ασφαλείας, όπως ανακοίνωσε το Ματινιόν.
Στο μεταξύ η εισαγγελία της πρωτεύουσας ξεκίνησε έρευνες για τον εντοπισμό της πηγής που διέρρευσε στο Διαδίκτυο πληροφορίες για ένα τμήμα του μηχανισμού των μέτρων που έχουν θέσει σε εφαρμογή οι δυνάμεις της τάξης για να αντιμετωπισθεί η μαζική διαδήλωση του κινήματος των «Κίτρινων Γιλέκων» στο Παρίσι.
«Ένα υπηρεσιακό σημείωμα των υπηρεσιών ασφαλείας πρωτευούσης (DSPAP) σχετικά με το προσωπικό που έχει κινητοποιηθεί διέρρευσε στο Διαδίκτυο. Πρόκειται για ένα τεχνικό σημείωμα που απετέλεσε αντικείμενο ευρείας διάδοσης», αναφέρει η αστυνομία.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιαπωνία: Η χώρα επιτρέπει την είσοδο σε περισσότερους μετανάστες εργάτες
Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2018, 05:58
Το κοινοβούλιο της Ιαπωνίας ενέκρινε σήμερα ένα νομοσχέδιο για την αναθεώρηση του συστήματος χορήγησης βίζας με σκοπό να επιτρέψει την είσοδο στη χώρα σε εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες εργάτες, σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης δηθεν  των ελλείψεων εργατικού δυναμικού, στην ουσια όμως για να μειωσει τα εργατικα μεροκαματα.
Το νέο σύστημα χορήγησης θεωρήσεων, που αναμένεται να τεθεί σε ισχύ τον Απρίλιο, αφορά 14 διαφορετικούς βιομηχανικούς κλάδους που έχουν έλλειψη σε εργατικό δυναμικό, όπως οικοδομή, γεωργία, εστιατόρια και περίθαλψη των ηλικιωμένων.
Παραδοσιακά η Ιαπωνία τασσόταν ενάντια στην μετανάστευση και υποδεχόταν ελάχιστους πρόσφυγες.
Ωστόσο σήμερα προσπαθει να μειωσει τους εργατικους μισθους.
Το νομοσχέδιο προωθήθηκε και κατατέθηκε από τη συντηρητική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε, παρά τη δριμεία κριτική της αντιπολίτευσης, που υποστήριξε ότι ο νόμος δεν αντιμετωπίζει με ικανοποιητικό τρόπο τις ανησυχίες για τις συνθήκες διαβίωσης και εργασίας των μεταναστών.
Σύμφωνα με τις κριτικές της αντιπολίτευσης, ένα πρόγραμμα πρακτικής εξάσκησης που προσέφερε η χώρα σε ανθρώπους από εξαθλιωμενες οικονομίες από το 1993, επέφερε την εισοδο των ανθρώπων αυτών ως φθηνό εργατικό δυναμικό σε εργοστάσια και τους οδήγησε στο περιθώριο της κοινωνίας.
Αυτά τα προβλήματα μπορεί να διογκωθούν με την άφιξη εκατοντάδων χιλιάδων νέων εργαζομένων, διατείνεται η αντιπολίτευση.
Το νέο σύστημα προβλέπει τη χορήγηση δύο κατηγοριών θεωρήσεων.
Η μία θα δίνει σε ασκούμενους την ευκαιρία να παρατείνουν τη βίζα τους για ακόμη πέντε χρόνια αν περάσουν τεστ βασικών γνώσεων της γλώσσας.
Η δεύτερη κατηγορία θεωρήσεων για μακροχρόνια διάρκεια παραμονής στοχεύει σε εργαζομένους υψηλής ειδίκευσης και εμπειρίας, που θα μπορούν να φέρουν μαζί και τις οικογένειές τους, σε αντίθεση με την πρώτη κατηγορία.
Σήμερα, στην Ιαπωνία ζουν 1,28 εκατομμύρια αλλοδαποί εργαζόμενοι, από τους 680.000 το 2012.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ως δικηγόρος ασχολιόμουν κυρίως με αστικές υποθέσεις.`Ενα απ τα αντικείμενά μου ήταν και η λειτουργία συλλόγων και σωματείων. Ε, πρώτη φορά βλέπω, σε μια γειτονιά, που είχα μάλιστα σε δημοκρατική υπόληψη (Συκιές Θεσ/νίκης), τόσους πολλούς φασίστες και τόσους πολλούς ηλίθιους (αξιολογική κρίση: τα στοιχεία μου είναι αληθινά!) μαζεμένους, σε ένα Δ.Σ συλλόγου γονέων και κηδεμόνων! Τρέμω στην ιδέα ότι τόσο ηλίθιοι άνθρωποι, που προφανώς έχουν άγνοια της ηλιθιότητάς τους, εφόσον την δημοσιοποιούν φόρα παρτίδα, μεγαλώνουν παιδιά... Το top of the tops είναι ότι αφού κάναμε (ως πρόσχημα τελικά) "δράσεις όπως συλλογή τροφίμων για ανέργους, δράσεις για τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες, συναυλία αλληλεγγύης για τους απεργούς και απολυμένους της coca cola, της ελβο", η κατάπτυστη κομμουνίστρια που διαγράψαμε επέμενε τα δοθούν και στους ως άνω τα χρήματα (κοίτα κάτι παρανομίες!) κ όχι να τα ενθυλακώσουμε εμείς, για τα παιδιά του σχολείου μας, κοροϊδεύοντας και εξαπατώντας τον κόσμο που προσκαλέσαμε να συμμετέχει δηλαδή... Αυτό δεν δικαιολογείται ούτε λόγω βλακείας, ούτε απ το ότι επίκεινται δημοτικές εκλογές και ο νοών νοείτω...

Με απίστευτο αυτογκόλ το φασιστικο ΔΣ από το  Σύλλογο Γονέων εξηγεί τη διαγραφή
Εκλεγμένης στο ΔΣ του Συλλόγου του 6ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών
Αφού διέγραψαν αγωνίστρια μητέρα, που πρωτοστατούσε σε όλες τις δράσεις του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, από το Διοικητικό Συμβούλιο, στο οποίο ήταν εκλεγμένη, επειδή διαφωνούσαν (!) γενικά με τις θέσεις της,
αφού η «διαγραφή» της συνοδεύτηκε από άθλιες εκφράσεις και ύβρεις όπως «άθεοι εθνομηδενιστές»(!), «άπλυτοι κομμουνιστές» (!) κτλ, που καμιά σχέση δεν έχουν με το γονεϊκό κίνημα, παραπέμποντας σε χρυσαυγίτικη φρασεολογία που χρησιμοποιούν τα ούγκανα,
η πλειοψηφία του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών προσπάθησε να απαντήσει στις καταγγελίες της «Δημοκρατικής Ενότητας Γονέων Νεάπολης-Συκεών».
Η ανακοίνωση όμως που εξέδωσαν – πέρα από τα χυδαία ψέματα που αναφέρει – όχι μόνο δεν απαντά στις κατηγορίες αλλά τις επιβεβαιώνει με τον πιο απόλυτο τρόπο!
Μια επιστολή που αποτελεί τουλάχιστον ανέκδοτο! Μια ανακοίνωση που (με ποδοσφαιρικούς όρους) αποτελεί μνημείο-αυτογκόλ στην ιστορία των αυτογκόλ!!
Μια ανακοίνωση που όποιος την διαβάσει θα δυσκολευτεί να πιστέψει πως είναι αληθινή… Θα σκεφτεί πως είναι οπωσδήποτε τρολιά!
Πριν όμως σχολιάσουμε την παραθέτουμε αυτούσια και μέχρι κεραίας, από την οποία αφαιρέσαμε  – για αυτονόητους λόγους – το όνομα της «διαγραφείσας», και σας αφήνουμε να την απολαύσετε με την ησυχία σας.
Με απίστευτο αυτογκόλ ο Σύλλογος Γονέων εξηγεί τη διαγραφή
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
«Αγαπητοί γονείς με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα τελευταία δυσάρεστα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 18.30.
Διαγράφηκε από μέλος του Δ.Σ., με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες του νόμου, η κα. …………… και με συντριπτική πλειοψηφία 5 ψήφους υπέρ της διαγραφής της και 1 κατά.
Οι λόγοι που αναγκαστήκαμε να προβούμε σε αυτή την ενέργεια είναι οι εξής:
Δημιουργεί αποσυντονισμό και διαταράσσει την εύρυθμη λειτουργία του Δ.Σ. με τον εκνευρισμό που προκαλεί στα μέλη από την εριστική και υποτιμητική συμπεριφορά της προς τα πρόσωπα όλων.
Διασύρει το Δ.Σ. και τα μέλη του κατηγορώντας μας για φασισμό χωρίς λόγο ενώ αυτή προσπαθεί να επιβληθεί με τις φωνές της και την ανάρμοστη συμπεριφορά της.
Ακόμη και σε συναντήσεις που είχαμε με διάφορους τοπικούς φορείς, όπως το πρόσφατο παράδειγμα με την επίσκεψη μας στον αντιδήμαρχο παιδείας, δημιουργούσε κλίμα αρνητισμού και εκνευρισμού με αποτέλεσμα να διαταράσσεται η εύρυθμη λειτουργία της συσκέψεως.
Προωθεί την προσωπική της προβολή μέσα από δράσεις του συλλόγου, όπως για παράδειγμα βραβεύτηκε προσωπικά η ίδια και όχι ο σύλλογος από τον πρόεδρο της παλαιστινιακής παροικίας για δράση που είχε κάνει ο σύλλογος για τα παιδιά της Παλαιστίνης…
Τα προηγούμενα Δ.Σ. είχαν δράσεις όλα αυτά τα χρόνια που δεν εξυπηρετούσαν τους σκοπούς και τα συμφέροντα του Συλλόγου. Σε αυτά τα Δ.Σ. ήταν και η κα. ………………….. .
Δράσεις όπως συλλογή τροφίμων για ανέργους, δράσεις για τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες, συναυλία αλληλεγγύης για τους απεργούς και απολυμένους της coca cola, της ελβο κ.ο.κ., με τα έσοδα να δωρίζονται στο ταμείο απολυμένων και απεργών αντί τα χρήματα να διατεθούν για να καλύψουν τις ανάγκες των παιδιών του σχολείου!!!
Δεν σέβεται τη δημοκρατία και τις δημοκρατικές διαδικασίες και μας απειλεί ευθέως πως θα μας διασύρει στα κανάλια (συγκεκριμένα στον κ. Παπαδάκη) γιατί τη διαγράψαμε, μη αντέχοντας και ανεχόμενοι την αρνητική συμπεριφορά της, με δημοκρατικές διαδικασίες και με απόλυτη πλειοψηφία του Δ.Σ. με 5 ψήφους υπέρ της διαγραφής της και 1 κατά.
Κατηγόρησε ευθέως στη συνέλευση του Δ.Σ. εσάς που λάβατε μέρος στην εκλογική διαδικασία και μας εκλέξατε νόμιμα ότι είστε του ίδιου επιπέδου με εμάς (εννοεί φασίστες)
Το πρωί της πέμπτης μάλιστα προώθησε φυλλάδια ‘καταγγελίας’ έξω από το σχολείο μαζί με άλλους ‘φίλους’ της στα οποία κατηγορεί και συκοφαντεί για άλλη μια φορά το ΔΣ και σας ζητάει να μας απομονώσετε
γιατί υποστηρίζει ότι είμαστε όλοι εναντίον της συντονισμένα και μάλιστα την συνυπογράφει κάποιος σύλλογος που ούτε μας εκπροσωπεί ως σχολική κοινότητα αλλά ούτε καν τον γνωρίζουμε(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΟΝΕΩΝ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ)
Δεν πρόκειται να ανεχτούμε άλλο τέτοιου είδους συμπεριφορές και επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμη ενέργεια.
Συκιές, 7/12/2018»
Τι να πρωτοπιάσουμε από τα τόσα «μαργαριτάρια» που ξαμολύθηκαν σε μόλις μια σελίδα;
Δεν έχει κανένα νόημα να εστιάσουμε σε όλα γιατί κινδυνεύουμε να ξεφύγουμε από την ουσία.
Το ποιοι είναι οι πραγματικοί λόγοι της διαγραφής της νόμιμα εκλεγμένης μητέρας που αγωνίζεται εδώ και πολλά χρόνια για τον Σύλλογο και τα προβλήματα της Παιδείας και την κοινωνίας συνολικότερα, το παραδέχονται και ίδιοι:
Τι παραδέχονται ουσιαστικά;
Ζήτημα 1ο. Τους ενοχλούσε που υπήρχε μια φωνή αντίστασης μέσα στο ΔΣ, που τολμούσε να αναδείξει τα προβλήματα της εκπαίδευσης και της συνολικής αντιλαϊκής πολιτικής και που συγκρουόταν με τη λογική του εφησυχασμού και του γλυψίματος των τοπικών παραγόντων και της δημοτικής αρχής.
Υπενθυμίζουμε ότι στο 2ο δημοτικό σχολείο Συκεών πριν από λίγους μήνες είχαν πέσει από το ταβάνι τεράστια κομμάτια σοβά κι από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα.
Η επιστολή παραδέχεται ουσιαστικά πως στις συναντήσεις με τους τοπικούς φορείς η συγκεκριμένη (διαγραφείσα) φωνή απαιτούσε την άμεση επίλυση των προβλημάτων του σχολείου και ζητούσε ευθύνες για τους λόγους των καθυστερήσεων,
«διαταράσσοντας» έτσι με τον «αρνητισμό» της την «όμορφη ατμόσφαιρα και το λιβάνισμα» της πλειοψηφίας του Συλλόγου Γονέων προς την Δημοτική αρχή και τον αντιδήμαρχο Παιδείας.
Ζήτημα 2ο. Αξιέπαινες δράσεις που οργάνωσαν τα προηγούμενα ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και στα οποία πρωτοστάτησε η διαγραφείσα όπως:
Η συλλογή τροφίμων για ανέργους,
δράσεις για τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες,
συναυλία αλληλεγγύης για τους απολυμένους απεργούς της coca cola και της ΕΛΒΟ κτλ.
δράσεις, που αντικειμενικά εξύψωσαν το κύρος του Συλλόγου στα μάτια της τοπικής κοινωνίας, αφού οι γονείς εκτός από γονείς είναι και ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, πολλοί εκ των οποίων απολυμένοι και μακροχρόνια άνεργοι,
αντί να γίνουν παράδειγμα προς μίμηση τι έρχεται και λέει η σημερινή πλειοψηφία του ΔΣ;
Πως αυτές οι δράσεις,
«Δεν εξυπηρετούν τους σκοπούς (!) και τα συμφέροντα (!!) του Συλλόγου!».
Ζήτημα 3ο. Και δεν μένουν εκεί αλλά φτάνουν στο σημείο να κατηγορούν το προηγούμενο ΔΣ και την συγκεκριμένη μητέρα επειδή διοργάνωσαν συναυλία αλληλεγγύης για τους απολυμένους απεργούς,
στην οποία οι ίδιοι οι απολυμένοι κάλυψαν τα έξοδα, έφεραν τα σουβλάκια για τον κόσμο, που τα έψησαν μάλιστα και οι ίδιοι είχαν βάλει και τα ποτά, και τα έσοδα λένε «κακώς» πήγαν στο ταμείο των απεργών για τους οποιους άλλωστε έγινε κι η συναυλία, αλλά έπρεπε να τα παρακρατήσει ο Σύλλογος Γονέων!
Τόσο κοινωνικά ευαίσθητοι και τόσο δημοκράτες!
Ζήτημα 3ο. Δεν μένουν όμως μέχρι εκεί… Προσπαθούν να «δολοφονήσουν» τον χαρακτήρα πλήτοντας την ακεραιότητα της αγωνίστριας χρησιμοποιώντας το μόνο μέσο που γνωρίζουν: Το χυδαίο ψέμα!
Την κατηγορούν (οι γκεμπελίσκοι) πως ότι δράσεις έχει κάνει, τις κάνει για προσωπικό όφελος και για τη δική της προβολή.
Λέγοντας μάλιστα, πως βραβεύτηκε προσωπικά από την Παλαιστινιακή Παροικία της Θεσσαλονίκηςγια δράση που διοργάνωσε ο Σύλλογος!
Το πόσο ανόητοι είναι οι ακροδεξιοί, που ούτε μια σοβαρή συκοφαντία δεν μπορούν να στοιχειοθετήσουν, αποδεικνύεται από την παρακάτω φωτογραφία που αλλιεύσαμε από το διαδίκτυο:
Εδώ φαίνεται καθαρά η αλήθεια των ισχυρισμών του σημερινού ΔΣ ότι η συγκεκριμένη μητέρα παρέλαβε «μόνη» της και για «προσωπική της προβολή» το βραβείο από τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Παροικίας…
Τι εννοείς, Βίρνα, πως δεν είναι γυναίκα αυτός που παραλαμβάνει το βραβείο; Μιλησέ μου καθαρά!
Ναι! Ο κύριος που το παραλαμβάνει είναι ο παλιός διευθυντής του 6ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών,ενώ μαζί του στο κέντρο της φωτογραφίας είναι και η τότε πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.
Η «διαγραφείσα» στέκεται στην άκρη δεξιά! (Ναι! Αυτή είναι η «άπλυτη κομμουνίστρια» που εκτός από αγωνίστρια είναι και κούκλα!)
Κι εδώ μπορείτε να διαβάσετε την είδηση όπως δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (στα αγγλικά).
Ζήτημα 4ο. Την κατηγορούν ότι δεν σέβεται τη δημοκρατία (!) και τις «δημοκρατικές διαδικασίες» (!!!) που χρησιμοποίησε η πλειοψηφία του ΔΣ.
Υποστηρίζουν δηλαδή πως για την διαγραφή ενός μέλους σε ένα σύλλογο είναι αρκετή μια απλή ψηφοφορία μεταξύ των μελών του ΔΣ όπου οι συσχετισμοί είναι συγκεκριμένοι.
Βγαίνουν κι από πάνω γιατί δεν σέβεται η διαγραφείσα το πραξικόπημά τους ρωτώντας:
«Τι πιο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ από μια απόφαση πλειοψηφίας;»
Τι αποδεικνύει αυτή η έωλη θέση δεν είναι δύσκολο να το καταλάβει κανείς.
Ειδικά εάν γνωρίζει (κι όσοι μετέχουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σε συλλόγους και στο κίνημα το γνωρίζουν) πως για να γίνει μια διαγραφή ακόμα κι ενός απλού μέλους σε οποιονδήποτε σωματείο ή σύλλογο απαιτείται η σύγκληση Γενικής Συνέλευσης,
όπου εκεί θα κατατεθούν όλα τα στοιχεία στα μέλη του Συλλόγου και όπου το μέλος θα έχει την ευκαιρία να αντικρούσει τις κατηγορίες και μόνο το ΣΩΜΑ της Γενικής Συνέλευσης με την απόλυτη πλειοψηφία μετά από ψηφοφορία μπορεί να αποφασίσει τη διαγραφή του!
Όλα αυτά καταγράφονται στο καταστατικό κάθε συλλόγου κι είναι νομικά κατοχυρωμένα για όλα τα μέλη.
Μπορείτε να φανταστείτε λοιπόν πόσο δημοκρατική είναι η απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ και τι απαιτείται όταν τίθεται ζήτημα διαγραφής για εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου!
Αφού λοιπόν έκαναν το πραξικόπημα έχουν το θράσος με στόμφο τζημεροειδούς, να κουνάνε το δάκτυλο στην αγωνίστρια:
«ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ !!!»
Τέτοια «δημοκρατική ευαισθησία» είχαμε να δούμε από τη… χούντα των συνταγματαρχών!
Και πραγματικά, μετά το 1974 δεν πρέπει να έχει υπάρξει άλλη τέτοια περίπτωση, η πλειοψηφία των μελών ενός ΔΣ να διαγράφουν τα μέλη της μειοψηφίας επειδή αυτοί έχουν το «κουσούρι» να διαφωνούν μαζί τους…
Πρόκειται σίγουρα για μοναδική περίπτωση που χρήζει όχι μόνο νομικής αλλά και ψυχιατρικής έρευνας…
Άμα προεκτείνουμε αυτή τη «λογική»… Φαντάζεστε τι δρόμους και τι παράθυρα ανοίγει;
Θα διαγράφονται με μια απλή ψηφοφορία όχι μόνο οι συνδικαλιστές της μειοψηφίας σε κάποιο σωματείο αλλά το μέτρο μπορεί να επεκταθεί ακόμα και στους βουλευτές ενός κόμματος της αντιπολίτευσης
επειδή εκφράζουν διαφορετικές θέσεις από τις θέσεις των βουλευτών της πλειοψηφίας ή του κυβερνώντος κόμματος…
Με αυτή τη λογική οι βουλευτές του ΚΚΕ το 2015 θα έπρεπε να διαγραφούν επειδή συγκρούστηκαν και καταψήφισαν το 3ο Μνημόνιο, που υπερψηφίστηκε από όλα τα αστικά κόμματα του τότε κοινοβουλίου (ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΑΝΕΛ-ΠΟΤΑΜΙ) με εξαίρεση κάποιους μεμονωμένους βουλευτές.
Αν αυτή δεν είναι η «πεμπτουσία» της δημοκρατίας τότε τι είναι;
Δεν θα πούμε περισσότερα γιατί αν συνεχίσουμε θα είναι σαν να υποτιμάμε τη νοημοσύνη των αναγνωστών… Είναι αρκετά να αποδείξουν  ότι η εκλεγμένη αγωνίστρια δεν είναι ούτε καμιά γραφική ούτε και ελέφαντας…
Κι είναι πραγματικά απορίας άξιο η υπομονή που έδειξε η «διαγραφείσα» αποκαλώντας απλά… και σκέτα… φασίστες (αν δεχτούμε πως δεν είναι ψέμμα κι αυτό) τα 5 μέλη του ΔΣ!
Πραγματικά πρέπει να έχει πολύ αντοχή και απείρως πιο γερό στομάχι από το δικό μας…
Υ/Γ.: Πρέπει να επισημάνουμε πως η παραπάνω επιστολή μοιράστηκε στα παιδιά (!!) μέσα στις τάξεις (!!!), από τον πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ, εν γνώση μάλιστα του διευθυντή του σχολείου,αδιαφορώντας για το γεγονός ότι στο σχολείο φοιτά το παιδί της εν λόγω μητέρας.
Αδιαφορώντας για τις ψυχολογικές συνέπειες και για το ίδιο το παιδί, όπου η έκθεση της μητέρας του σε χυδαία και συκοφαντική επίθεση, μπορεί να γίνει πια με φορείς τους ίδιους τους συμμαθητές του, ακόμα και για πλάκα.
Αποδεικνύεται και από αυτό το γεγονός πως η συγκεκριμένη μητέρα έχει γίνει στόχος από ακροδεξιούς εντός κι εκτός του σχολείου, που συντονισμένα βρήκαν μία ευκαιρία φέτος να την ξεφορτωθούν…
Δεν θα τους περάσει!

Σχολιο.- Είχε κυκλοφορήσει και ένα άρθρο τύπου: Πάρτε το κεφάλι (κυριολεκτικά όμως) της ΕΑΜοβουλγάρας, αλλά με το αλα Μπαρμπαρούση θάρρος της γνώμης που τους διέκρινε πάντα, μόλις έγινε χαμός το σβήσανε οι πατριωτάρες!
Σχολιο.- ζέχνει πολύ φασιστίλα ο βορράς. Το ζω 14 χρόνια τώρα. Δεν έχω ούτε ένα φίλο Θεσσαλονικιό. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που όμως δεν είναι κατ' ουσίαν Θεσσαλονικείς.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Tσίπρας
"Κατάκτηση ότι μπορώ να πηγαίνω χωρίς γραβάτα σε Κρεμλίνο και Λευκό Οίκο"
Ότι φεύγει πάντα χωρίς σώβρακο δεν τον πειράζει



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γυναικοκτονία, ένας βολικά ξεχασμένος όρος
08.12.2018, 13:14
Στην περίπτωση της Ελένης Τοπαλούδη, όπως και άλλων γυναικών που έχασαν τη ζωή τους από τα ανδρών, οι γυναίκες-θύματα του «μάτσο» ανδρισμού πεθαίνουν δυο φορές: μία από το χέρι του δράστη και μία από χυδαία ή «καλοπροαίρετα» σχόλια. Ακόμα και ο τρόπος παρουσίασης των φόνων από τα ΜΜΕ -«έγκλημα πάθους», «η ζήλια όπλισε το χέρι του δράστη»- παρέχει τα στεροτυπικά άλλοθι για το κίνητρο του δράστη.
Για τα ελληνικά ΜΜΕ, αυτά είναι «εγκλήματα πάθους», «οικογενειακές τραγωδίες», «κακές στιγμές», περιπτώσεις που «η ζήλια όπλισε το χέρι του δράστη» ή «το ερωτικό αμόκ τού θόλωσε το μυαλό». Σπανίως –και καθόλου τυχαία– θα συναντήσετε στα Μέσα τον όρο «γυναικοκτονία».