Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018

Κυριακη 9 Δεκεμβριου 2018




ΓΑΛΛΙΑ Γαλλοι ΜΑΤαδες τραμπουκιζουν ΑμεΑ σε αναπηρικο καροτσακι
(ο πατος δεν εχει βαθος)



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το βίντεο με τους μπάτσους στη Γαλλία να κρατούν καθηλωμένους με τα χέρια στο σβέρκο,τους μαθητές λυκείου της Μαντ-λα-Ζολί σαν να ειναι αιχμαλώτοι πολέμου,αυτο που λεει ξεκαθαρα ειναι οτι η αστυνομια ειναι ο στρατός της εξουσιας και οχι ''η προστασια του πολιτη''..
και οτι αυτη η στρατικοποιημενη αστυνομια δεν κρατα καν τα προσχηματα για καποια επιφαση ''νομιμοτητας''πλεον
εμεις το ξεραμε,τωρα το ανακαλυπτουν και ολοι οι υπολοιποι
(και οχι μονο οι Ευρωπαιοι)




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Mε αφορμή τους στρατικοποιημένους αστυνομικούς που βλέπουμε αυτές τις μέρες στη Γαλλία
"Για τις ελίτ που βλέπουν κινδύνους να ελοχεύουν σε κάθε γωνία, το Ισραήλ έχει την απάντηση: αυτό που ονομάζει τον «πολεμιστή αστυνομικό». Εδώ και δεκαετίες το Ισραήλ χρησιμοποιεί παραστρατιωτικές δυνάμεις όπως η Συνοριακή Αστυνομία, καθώς και μυστικές υπηρεσίες ασφαλείας όπως το Σιν Μπετ, του οποίου ο τομέας επιχειρησιακής δράσης δεν εμποδίζεται από τη διάκριση μεταξύ Ισραήλ και κατεχόμενων παλαιστινιακών εδαφών.
«Το Ισραήλ δημιούργησε εδώ και πολύ καιρό το μοντέλο στρατού και αστυνομίας που δουλεύουν μαζί, και τώρα είναι στην κατάλληλη θέση για να εκπαιδεύσει τον κόσμο,» συμπεραίνει ο Χάλπερ."

H Παλαιστίνη Παγκοσμιοποιείται: Το Ισραήλ και η Βιομηχανία Παγκόσμιας Καταστολής.
 09/11/2015 08:53
Εδώ και 18 χρόνια ο Τζεφ Χάλπερ, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της Ισραηλοπαλαιστινιακής σύγκρουσης, βοηθώντας Παλαιστίνιους στις κατεχόμενες περιοχές να ξαναχτίσουν τα σπίτια τους, που τα κατεδαφίζει το Ισραήλ. Καθώς ετοιμάζεται να παραιτηθεί από επικεφαλής της Ισραηλινής Επιτροπής Ενάντια στις Κατεδαφίσεις Σπιτιών [Israeli Committee Against House Demolitions (ICAHD)], εκδίδει ένα καινούργιο βιβλίο με θέμα το Ισραήλ.
Το κύριο συμπέρασμα του Χάλπερ είναι ανησυχητικό. Το Ισραήλ, λέει, παγκοσμιοποιεί την Παλαιστίνη.
Η πλατειά έρευνα του πρώην καθηγητή ανθρωπολογίας, τον ώθησε σ’ έναν τομέα με τον οποίο δεν είναι και τόσο εξοικειωμένος: την παγκόσμια βιομηχανία όπλων.
Ο Χάλπερ υποστηρίζει ότι το Ισραήλ επωφελείται – και οικονομικά και διπλωματικά – από τα συστήματα ελέγχου που έχει αναπτύξει στα κατεχόμενα εδάφη. Εξάγει την τεχνογνωσία σε παγκόσμιες ελίτ που επιθυμούν να διατηρήσουν τα προνόμιά τους μπροστά σε εξωτερικές  αλλά και εσωτερικές προκλήσεις.
Σ’ ένα κόσμο που υποτίθεται ότι βυθίζεται σ’ έναν διαρκή πόλεμο ενάντια στην τρομοκρατία, προβλέπεται ότι στο μέλλον θα είμαστε όλοι Παλαιστίνιοι.
Το βιβλίο του Χάλπερ, με τίτλο «Πόλεμος Ενάντια στους Ανθρώπους: To Ισραήλ, οι Παλαιστίνιοι και η Παγκόσμια Καταστολή», καταδεικνύει ότι το Ισραήλ προσφέρει νέες δυνατότητες σχετικά με τις πιο πρόσφατες εξελίξεις σ’ αυτό που ονομάζει «πόλεμο ασφαλειοκρατίας [i]».
Η κεντρική θέση του βιβλίου προέκυψε καθώς προσπαθούσε να καταλάβει  γιατί το μικροσκοπικό Ισραήλ τα καταφέρνει τόσο καλά στον οικονομικό, πολιτικό και στρατιωτικό τομέα, συγκριτικά με τις δυνατότητές του. Πως γίνεται το Ισραήλ να έχει τόση επιρροή – όχι μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ευρώπη αλλά, κι αυτό είναι το πιο παράξενο – σε χώρες τόσο ποικίλες όπως η Ινδία, η Βραζιλία και η Κίνα;
Καμιά από τις συνηθισμένες εξηγήσεις – ενοχή για το ολοκαύτωμα, η δύναμη του λόμπυ, ούτε ακόμα κι η ανάπτυξη του Χριστιανικού φονταμενταλισμού – δεν φαίνεται να προσφέρουν μια ολοκληρωμένη απάντηση.
https://omniatv.com/5713?fbclid=IwAR3qcuwSg3bUiyavJy2xicLd2aSWEKmgQAXPPh9AtZvrY4eMQm7EzCJhOJQ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιώργος Σπέης: Όταν το χασίς ήταν νόμιμο
7 Δεκεμβρίου 2018
Το βιβλίο που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Ηρόδοτος προσφέρει μια σειρά από ιστορικά στοιχεία, αρκετά από αυτά δυσεύρετα, σχετικά με την καλλιέργεια του φυτού στη χώρα μας τον περασμένο αιώνα και κατά τα τέλη του 19ου.
Μεγαλύτερο ενδιαφέρον από όλα τα στοιχεία που φέρνει στο φως το βιβλίο, λόγω της επικαιρότητας του θέματος, έχουν εκείνα που αφορούν στην χρήση της κάνναβης ως τροφής στην Ελλάδα του προηγούμενου αιώνα. Κι αυτό γιατί ένα από τα προβλήματα που έχουν προκύψει σχετικά με τη νομοθεσία που αφορά στο φυτό, τόσο στη χώρα μας όσο και στην Ευρώπη εν γένει, έχει να κάνει με το εάν η κάνναβη είναι μια παραδοσιακή τροφή ή ένα «νέο τρόφιμο».
Στην περίπτωση της «παραδοσιακής τροφής» νόμοι, διατάξεις και κανονισμοί έγκρισης τροφίμωνκαι ποτών κάνναβης απλοποιούνται, ενώ εάν πρόκειται «για νέο τρόφιμο», όλα δείχνουν ότι μέχρι τα προϊόντα κάνναβης να φτάσουν από το χωράφι στα ράφια των καταστημάτων, θα χρειαστεί ένας δαίδαλος διατάξεων και ρυθμίσεων..
Λίγα λόγια για τον συγγραφέα
Ο Γιώργος Σπέης γεννήθηκε το 1950 στην Αθήνα, σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στην Αμερική και  ερασιτεχνικά από το 1976 ασχολήθηκε με την Λαογραφία. Στα πλαίσια αυτά μέσα από το Σωματείο «Εταιρεία Λαογραφικών Μελετών» βοήθησε στην δημιουργία συλλογής με αντικείμενα του υλικού βίου με σκοπό τη δημιουργία Μουσείου Λαϊκών Τεχνών και Επαγγελμάτων. Η συλλογή από 1200 αντικείμενα έγινε δωρεά στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και εκτίθεται σαν Παράρτημα του Μουσείου Λαϊκής Τέχνης στην Πλάκα.
 Για αυτήν την συλλογή, μετά από μελέτη, έγραψε βιβλίο που κυκλοφόρησε από το Υπουργείο Πολιτισμού, με τίτλο «Παραδοσιακές τέχνες και επαγγέλματα», το 1995. Το βιβλίο προτείνεται από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου σαν ένα από τα βιβλία στον κύκλο της Λαογραφίας. Πρόσφατα μάλιστα έγινε και δεύτερη έκδοση αυτού. Εκτός από την συλλογή αντικειμένων απ’ όλη την Ελλάδα, έχει κάνει καταγραφές που αφορούν επαγγέλματα δημιουργώντας σχετικό αρχείο με ηχογραφήσεις και φωτογραφίες.
Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε συνέδρια με θέματα σχετικά με τον υλικό βίο σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Έχει συμμετάσχει σε εργασίες παρουσίασης και προβολής του λαϊκού πολιτισμού για διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Επίσης μελέτες και άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε εφημερίδες, περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων και εκτός Ελλάδος.
Έχει βραβευθεί με έπαινο από το Λαογραφικό Αρχείο της Ακαδημίας Αθηνών για την συλλογή πληροφοριών και την συγγραφή βιβλίου με τον τίτλο «Εγνούσα, Μαρτυρίες και Παραδόσεις του νησιού μας» το 2001. Αλλά βιβλία του που έχουν κυκλοφορήσει είναι: «Γκλεζούνι, Η δημιουργία της ναυτιλίας των Οινουσσών μέσα από ένα μαθηματάριο του 1874 βασισμένο στην Λογαριαστική του Εμμανουήλ Γλυζούνιου του 16ου αιώνα», 1997. «Τα λιοτρίβια και η ελιά στην Ανδρο», 2000. «Τα αιγνουσιώτικα σόγια», 2001. «Η μελισσοκομία στην Ανδρο», 2003. Η Κατερίνα Παλαιολόγου είναι ξεναγός και πρόεδρος της Εταιρείας Λαογραφικών Μελετών επί 20 χρόνια.
https://cannabisnews.gr/giorgos-speis-otan-to-chasis-itan-nomimo/?fbclid=IwAR3FxWR9DSg7DnvqRK3R2Twza8hB0wYCevYOrx9Zh5rgsHZmWc6cjh2x1Vs



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



O Mακρόν είχε δηλώσει ότι θα έκανε εκδηλώσεις για να γιορτάσει την επέτειο του Μάη του '68.
"Έχει κανείς φωτιά; να αναψω τα κερια στην τουρτα?". Και του πετανε τη μολοτοφ…

Ο Πρόεδρος σκόπευε να γιορτάσει τον Μάιο του 68, τα 50 χρονια του, πριν από την πρώτη κινητοποίηση των κίτρινο γιλέκα, φυσικά. Μια μεγάλης κλίμακας ανακατασκευή αυτού του μεγάλου κόμματος πραγματοποιείται και του ευχόμαστε καλύτερα αύριο.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Η Ελλάδα θα αναγνωρίσει ανεξάρτητο κράτος των Σκοπίων μόνον εάν τηρηθούν και οι τρεις όροι που έθεσε η ΕΟΚ στις 16 Δεκεμβρίου ‘91 με την αυτονόητη διευκρίνιση ότι στο όνομα του κράτους αυτού δεν θα υπάρχει η λέξη “Μακεδονία”»!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΑΓΜΑΤΑΛΗΤΙΚΟΥ ΜΙΣΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Τις πιο άθλιες σελίδες της κατοχικής, εμφυλιακής και χουντικής αντικομμουνιστικής προπαγάνδας αντιγράφει η Μητρόπολη Αγρινίου στο Ημερολόγιό της, αναλαμβάνοντας την αποκατάσταση της μνήμης του ιερέα των ταγματαλητών και των μετακατοχικών παρακρατικών δολοφόνων, Βενέδικτου.
Επιχειρώντας, συνάμα, να σπιλώσει τη μνήμη του καπετάνιου του ΕΛΑΣ Ξηρομέρου, Βασίλη Τσέλιου, του ηρωικού Γεροδήμου, που κατηγορείται πως έλαβε εντολή από την Κ.Ε. του ΚΚΕ για την εξόντωση του γερμανόδουλου φασίστα ιερωμένου.
Ας μη ματαιοπονούν οι ρασοφόροι νοσταλγοί του ταγματασφαλιτισμού και του δωσιλογισμού που κυριαρχούν στη Μητρόπολη Αγρινίου. Η ιστορία δεν πλαστογραφείται.
Ο Βενέδικτος θα μείνει στη συλλογική μνήμη ως ο προδότης του θρησκευόμενου λαού της περιοχής.
Ο εκτελεσμένος από το μεταβαρκιζιανό καθεστώς Γεροδήμος θα κατέχει στους αιώνες μια θέση ανάμεσα σ' εκείνους που τίμησαν έμπρακτα τις αντιστασιακές παραδόσεις του τόπου.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παπα-Βαλής: ένας «ψυχωμένος» ιερέας της Αντίστασης
Συνηθίζουμε να συγκρίνουμε τα ανδραγαθήματα των ηρώων της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 με τα αντίστοιχα του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα του 1821. Μία πτυχή που επιτείνει αυτή την ομοιότητα είναι η συμμετοχή του Κλήρου στους αγώνες του Γένους. Επιλέγουμε σήμερα, με την αφορμή της εθνικής επετείου, να αναδείξουμε την προσφορά ενός ανδρείου λευίτη που έπαιξε κυριολεκτικά το κεφάλι του κορώνα-γράμματα για να βοηθήσει το ποίμνιό του στον αγώνα εναντίον του κατακτητή.
Ο πατέρας Κωνσταντίνος Βαλής, γνωστός στην περιοχή του και ως παπα-Βαλής, γεννήθηκε στην Τζιβιλιάσα του Θέρμου στα 1909 (κατ’ άλλους καταγόταν από το Νεοχώρι Τριχωνίδας) και διακονούσε την Εκκλησία στο χωριό Σιβίστα του Αιτωλικού και αργότερα, μέχρι το 1945, στο Αγρίνιο (πιθανότατα στο Κοιμητήριο). Σχεδόν αμέσως με την έναρξη της υποδούλωσης της Ελλάδας στις δυνάμεις του Άξονα, ο παπα-Βαλής πρόσφερε τις δυνάμεις του στην υπηρεσία της «Εθνικής Αλληλεγγύης». Η «Εθνική Αλληλεγγύη» ήταν η πρώτη πανελλαδικής εμβέλειας οργάνωση της Κατοχής. Ιδρύθηκε στις 28 Μαΐου του 1941 και δραστηριοποιήθηκε κυρίως στον ανθρωπιστικό τομέα.
Ο παπα-Βαλής οργάνωσε εράνους και μάζευε τρόφιμα και χρήματα για να τα προσφέρει στους δοκιμαζόμενους συμπατριώτες του. Περισσότερο εντυπωσιακή, όμως, ήταν η προσφορά του στο ενεργό σκέλος της Αντίστασης. Όταν η διάσημη ηρωίδα του Αγώνα Μαρία Δημάδη εργαζόταν στο γερμανικό Φρουραρχείο του Αγρινίου ως διερμηνέας και υπέκλεπτε στρατιωτικά έγγραφα, ο παπα-Βαλής εισερχόταν στο στρατιωτικό κτίριο εμφανιζόμενος ως… θείος της, παραλάμβανε το πολύτιμο παράνομο υλικό μέσα από την πηγή του για να το παραδώσει στη συνέχεια στους αντιστασιακούς συνδέσμους. Το αποτέλεσμα ήταν οι κατοχικές δυνάμεις να έχουν αλλεπάλληλες στρατιωτικές αποτυχίες στην περιοχή.
Άλλη προσφιλής του ενέργεια ήταν η… σκηνοθεσία κηδειών. Συγκεκριμένα, όταν το Σεπτέμβριο του 1943 οι Ιταλοί συνθηκολόγησαν με τους συμμάχους, πολλοί απ’ αυτούς παρέδωσαν τον οπλισμό τους στους Έλληνες. Αυτό όμως δημιούργησε το ζήτημα της μεταφοράς τους στους αντάρτες. Τη λύση την έδωσε ο π. Βαλής με τις εικονικές του κηδείες:
Μέσα στα φέρετρα και κάτω από τα λουλούδια μετέφερε όπλα για το «βουνό». Η πομπή κατέληγε στο νεκροταφείο του Αγρινίου, στο μεγάλο κενοτάφιο του Σπύρου Τζωρτζόπουλου, συνεπικουρούμενος από τον υπάλληλο του νεκροταφείου και στέλεχος του Ε.Α.Μ., Χριστόφορο Σώτο. Συχνά, οι Γερμανοί και Ιταλοί στρατιώτες, στο πέρασμα των νεκροφόρων στέκονταν σε στάση προσοχής, αγνοώντας προφανώς ότι αποδίδουν τιμές σε εχθρικό πολεμικό υλικό.
Κάποτε οι αρχές Κατοχής τον υποψιάστηκαν. Ο παπα-Βαλής το κατάλαβε και την επόμενη φορά που η πομπή συνάντησε απόσπασμα κατακτητών, η ταραχή του ήταν εμφανής. Οι αξιωματικοί τού ζήτησαν να ανοίξει το φέρετρο και έκπληκτοι αντίκρισαν τη σορό της γιαγιάς του Χρήστου Μπανιά. Από τότε δεν τον ενόχλησαν ξανά. Η μπλόφα είχε πιάσει… Υπολογίζεται μάλιστα ότι οι «κηδείες» αυτού του είδους ήταν γύρω στις 35.
Όταν έγινε κάποιο σαμποτάζ από την Αντίσταση, οι κατακτητές συνέλαβαν 30 πολίτες ως ομήρους, για να τους εκτελέσουν. Μόλις το έμαθε ο παπα-Βαλής, κατέστρωσε με την τοπική οργάνωση του Ε.Α.Μ. σχέδιο για την απόδρασή τους. Ζήτησε στη συνέχεια από τον τοπικό υπεύθυνο του Ε.Α.Μ., Αρ. Φλωρόπουλο, ένα όνομα κρατουμένου. Εκείνος του έδωσε το όνομα του Σπύρου Κοντοπάνου. Ο παπα-Βαλής μετέβη στη φυλακή έχοντας μαζί του ένα σταυρό, μια Ι. Σύνοψη και ένα κεσέ με γιαούρτι. Εκεί, ζήτησε από το Γερμανό διοικητή την άδεια να εξομολογήσει τον… ανεψιό του, Σπύρο Κοντοπάνο και όποιον άλλο ήθελε να εξομολογηθεί πριν από την εκτέλεσή του.
Ο διοικητής συγκατένευσε και οι μελλοθάνατοι συγκεντρώθηκαν σε μια αίθουσα. Ο παπα-Βαλής άρχισε να ψέλνει παρουσία του διοικητή, που στεκόταν σε στάση προσοχής:
«Κύριε ελέησον, μέσα στο γιαούρτι ένα πριόνι… Του Κυρίου δεηθώμεν, να κόψετε τα σίδερα… Να έχετε σινιάλο τέκνα μου τη νύχτα, κύριε ελέησον, ανάψτε τρία τσιγάρα, του Κυρίου δεηθώμεν, τα παιδιά περιμένουν, Κύριε ελέησον, απ’ έξω να σας ελευθερώσουν, … Κύριε ελέησον, τέκνα μου, τέκνα μου, κινηθείτε αποφασιστικά και μη φοβάστε, μνήσθητι Κύριε».
Δακρυσμένοι οι μελλοθάνατοι από αυτόν τον «Ψαλμό των οδηγιών», μπήκαν στη σειρά και άρχισαν να του φιλούν το χέρι. Συγκινημένος και ο διοικητής, επέτρεψε στον ιερέα να παραδώσει τον κεσέ στον «ανεψιό» του. Το ίδιο βράδυ οι όμηροι πριόνισαν τα σίδερα και δραπέτευσαν.
Από μαρτυρία του ίδιου μαθαίνουμε ότι πήγε μαζί με τον Αρχιερατικό Επίτροπο π. Απόστολο Φαφούτη, να παρακαλέσουν το Γερμανό Διοικητή να μην καίγονται οι Εκκλησίες, κατά τις επιχειρήσεις των δυνάμεων κατοχής. Κι εκείνος τους πληροφόρησε ότι οι Γερμανοί προέβαιναν στην πυρπόληση κτιρίων που τους υπεδείκνυαν οι Έλληνες συνεργάτες τους… Ακόμη, ο ίδιος μαρτυρεί πως κάποιος επίσης συνεργάτης των Γερμανών, στον Άγιο Βλάσιο Αγρινίου, χτύπησε με τη λόγχη την εικόνα της Παναγίας και την ύβρισε χυδαιότατα, επειδή ο γιος της (δηλαδή ο Χριστός) ήταν… κομμουνιστής. Θυμόταν επίσης ότι την Μ. Παρασκευή του 1944 με τις υποδείξεις των συνεργατών τους, οι Γερμανοί εκτέλεσαν 117 πατριώτες, ενώ κρέμασαν τρεις στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου, τους οποίους άφησαν κρεμασμένους μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα -έτσι ώστε να είναι το Πάσχα εκείνο των Αγρινιωτών όσο γινόταν πικρότερο και οδυνηρότερο.
Τελικά η έντονη δράση του δεν κατόρθωσε να περάσει εντελώς απαρατήρητη. Λίγο πριν οι Γερμανοί και οι συνεργάτες τους εγκαταλείψουν την Ελλάδα, τον συνέλαβαν και τον φυλάκισαν. Ευτυχώς όμως, σύντομα ελευθερώθηκε, με την απελευθέρωση όλης της Ελλάδας.
Όπως, δυστυχώς, συμβαίνει συνήθως στον τόπο μας, η ανταμοιβή για τη δράση του ήταν η… αναμενόμενη αγνωμοσύνη. Μέσα στο ζοφερό κλίμα των διώξεων και του εμφύλιου σπαραγμού που ακολούθησε, ο παπα-Βαλής απαλλάχθηκε των καθηκόντων του από τον επίσκοπό του, γιατί «η διαγωγή του σκανδάλιζε το ποίμνιον»… Μερικά χρόνια αργότερα, τιμωρήθηκε με ένα χρόνο φυλάκιση, επειδή κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης του αριστερού λογοτέχνη Θέμου Κορνάρου. Πληροφορίες τον φέρνουν να ζει αργότερα με μια μικρή σύνταξη κάπου στο Αιγάλεω…



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πριν έναν ακριβώς χρόνο, η Ευρωβουλή απένειμε το Βραβείο Ζαχάρωφ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στην αντιπολίτευση της Βενεζουέλας και λίγες μέρες μετά η Ε.Ε., με την ψήφο και της Ελλάδας, επέβαλε οικονομικές κυρώσεις στη λατινοαμερικάνικη χώρα.
Υποθέτω πως το φετινό Βραβείο θα δοθεί στον αγωνιζόμενο γαλλικό λαό. Και λίγες μέρες μετά θ' ακολουθήσουν οι οικονομικές κυρώσεις από την Ε.Ε. σε βάρος της Γαλλίας. Με την ψήφο και της Ελλάδας.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάντα κάτι σε μαθαίνει ο ραδιοφωνικός σταθμός του κυβερνητικού κόμματος "Στο κόκκινο":
Μελανσόν = σταλινισμός = ακραία αριστερός λαϊκισμός.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διδάσκει διαφωτισμό ο "δημοκράτης" Μακρόν!
Άκρα του τάφου σιωπή από τους ευαίσθητους "ζεσουήδες". Μούγκα στη στρούγκα η χορτάτη παρασιτική φάρα των "Μένουμε Ευρώπη".
Για μια ακόμη φορά και στη Γαλλία όπως και παντού, η υπεράσπιση των λαϊκών κοινωνικών κατακτήσεων πάει χέρι-χέρι με τον αγώνα για την υπεράσπιτη των δημοκρατικών ελευθεριών.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γαλλία: Η εγγύηση για τη σταθερότητα του καθεστώτος, 80.000 στρατοχωροφύλακες...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Ενωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες, είτε είναι αντιδραστικές.
Λένιν.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



6 Δεκεμβρίου στις 9:12 μ.μ.
Μπορεί κάποιος να μου πει αν το έχει δει αυτό στη χώρα μας εδώ και 50 χρόνια; Σύλληψη μαθητών λυκείου στη Μαντ-λα-Ζολί. Στη Γαλλια



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Maria Denaxa
7 Δεκεμβρίου στις 1:01 π.μ.
Oχι δεν είναι εικόνες από μια καθεστωτική χώρα.
Είναι εικόνες από τη Γαλλία του 2018 και τις σημερινές συλλήψεις μαθητών λυκείου, στην πόλη Mantes la Jolie, ένα απο τα πιο υποβαθισμένα προάστια του Παρισιού, όπου ζούν πολλοί μετανάστες και παιδιά μεταναστών.
Οι μαθητές των λυκείων που έχουν βγεί στους δρόμους, διαμαρτύρονται για την μεταρρύθμιση στις εξετάσεις για το απολυτήριο λυκείου, που κάνει δυσκολότερη την πρόσβαση στα πανεπιστήμια και δίνει την δυνατότητα στις ακαδημίες να επιλέγουν τους φοιτητές τους με μια βάση κριτηρίων που σε πολλά θυμίζουν πρόσληψη σε επιχείρηση, μη δίνοντας ίσες ευκαιρίες σε όλους.
Προβλήματα από τις κινητοποιήσεις των μαθητών και τις καταλήψεις έχουν δημιουργηθεί σε 280 λύκεια σε ολόκληρη τη χώρα όπου έγιναν 700 συλλήψεις ανηλίκων.
‪Απόψε πολλοί γονείς των 147 μαθητών που συνέλαβε η αστυνομία και τους φόρεσε χειροπέδες, στην πόλη Mantes La Jolie, δεν γνωρίζουν σε ποια κρατητήρια ειναι τα παιδιά τους. Ανάμεσα στους συλληφθέντες ενα παιδι με αυτισμό και ενα 12χρονο‬.
Μεχρι τώρα απο την εξέγερση των Κίτρινων γιλέκων απουσίαζαν τα προάστια. Tο σοκαριστικό ομως βιντεο με τις συλλήψεις των 147 μαθητών στο υποβαθμισμένο προάστιο, εχει προκαλέσει οργή και αγανάκτηση σε γειτονιές-πυριτιδαποθήκες
Σχολιο.-  Η αρχική πληροφορία ότι (οι Γαλλόφωνοι ) αστυφύλακες- ΜΑΤ φώναζαν ...'' η κυβέρνηση του Vichy Ζει ,ο στρατάρχης Macarony' , μας οδηγεί ''....Δεν έχει διασταυρωθεί !



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



8 Δεκεμβριου
ΠΑΡΙΣΙ 89.000 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ..
Η δημοσιογράφος ανταποκρίτρια στο παρίσι Μαρία Δεναξά γράφει χαρακτηριστικά στο twitter"Oι κινητές μονάδες των πάνοπλων αστυνομικών έχουν ως αποστολή να προκαλούν φόβο στους διαδηλωτές με σκοπό να τους διαλύσουν όσο ειρηνικοί κι αν είναι. Στοχεύουν με τα flashball στα ίσα τον κόσμο Ακόμα και τους δημοσιογράφους. Το έζησα .... Πληροφορίες ότι στις διπλανές λεωφόρους κάνουν χρήση των τεθωρακισμένων κατά των διαδηλωτών. Βρίσκομαι στην λεωφόρο των Ηλυσίων. Ακούγονται συνέχεια εκρήξεις”,…



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο πανικός που επικρατεί στο ευρωιερατείο για το τι μπορεί να επακολουθήσει δεν κρύβεται. Χαρακτηριστικά είναι τα όσα δηλώνει σε συνέντευξη του σήμερα στα "ΝΕΑ" ο Δημήτρης Αβραμόπουλος:
«Η υψηλή ανεργία στους νέους ανθρώπους, τούς δείχνει το δρόμο της άρνησης και της σύγκρουσης με το κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο. Το κύμα μπορεί να εξελιχθεί σε πανευρωπαϊκό τσουνάμι».
Προφανώς ο Ευρωπαίος επίτροπος δεν διαβάζει "Ριζοσπάστη" διαφορετικά θα γνώριζε ότι οι λαϊκές κινητοποιήσεις με την μορφή που έχουν σήμερα στην Γαλλία δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα παρά να "εγκλωβίζουν τελικά το λαό σε «εναλλακτικές» κομμένες και ραμμένες στις ανάγκες του κεφαλαίου". Οπότε άδικα ανησυχεί.
https://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=8/12/2018&id=17366&pageNo=38



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Νεαροί Γάλλοι διαδηλωτές προσέρχονται μαζικά σήμερα στην συγκέντρωση πού εχουν εξαγγείλει τά «Κίτρινα Γιλέκα» τραγουδώντας τόν υμνο τής Γ’ Διεθνούς…

Η Διεθνής τραγουδιεται από το gilets jaunes: Όσοι προσπαθούν να δώσουν αυτό το κίνημα της πλατείας μια ακραία σωστή πολιτική χροιά, το κάνει μόνο για να απονομιμοποιήσει την πολιτική εργασία του macron.
Ειλικρινά δεν ξέρω πόσοι άνθρωποι στην Ιταλία γνωρίζουν τη διεθνη από καρδιάς (είμαι πεπεισμένος ότι οι περισσότεροι Ιταλοί δεν ξέρουν καν τι είναι) και να μπορούν ή τουλάχιστον να θέλουν να το τραγουδήσουν κατά τη διάρκεια μιας αυθόρμητη διαδήλωσης διαμαρτυρίας (όχι πολιτικοποιημένη, ή Τουλάχιστον όχι: Εγώ από εκδηλώσεις όπως αυτή στην Ιταλία δεν το έχω δει εδώ και πολύ καιρό....
Στην Ιταλία η κίνηση των gilets jaunes γίνεται απλά για μια διαμαρτυρία κατά της αύξησης της τιμής των καυσίμων, αλλά αν διαβάσετε όλο το έγγραφο με τις διάφορες απαιτήσεις, δεν μπορείτε να βοηθήσετε αλλά να παρατηρήσετε ότι σε αυτό είναι κλειστό όλη η δυσαρέσκεια Και η κοινωνική δυσφορία που προέρχεται από ανεξέλεγκτες νεοφιλελεύθερες πολιτικές, μαζί με τις προτάσεις κοινωνικής μούχλας (κυρίως πάρα πολύ υποστηρίζεται από μια πραγματικά αριστερή οπτική) για να τις ξεπεράσει.
Αυτό επιβεβαιώνει μόνο την επικαιρότητα των σοσιαλιστών ιδεών και την ανάγκη (ένιωσα εν αγνοία των περισσότερων ευρωπαϊκών λαϊκών μαζών) να τις εφαρμόσουν ως λύση για την τρέχουσα κοινωνική καταστροφή. Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα...




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα η χεζμπολάχ ανταπαντησε στο απαρτχάιντ Ισραήλ στα σύνορα με δύο τέλεια εκτελεστεί ακροβατικά • Πρώτα είναι πίσω από σιωνιστές ναζί στο μέτωπο και πήραν φωτογραφίες τους μεταξύ των οποίων και από την πλάτη τους, έκλεψαν τα όπλα τους, και στη συνέχεια κυκλοφόρησαν το υλικό στα ΜΜΕ!
Καληνύχτα, και είθε όλοι σας να ξυπνήσετε σε απλά πατρίδες!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΡΕΣΠΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΟΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΥΤΗ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΛΕΚΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΩΝ ,ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ Η ΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΕΝΟΙ



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΖΑΕΦ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ,ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ.ΒΑΡΚΙΖΑ ΤΕΛΟΣ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΚΑΙ Η ΥΠΟΤΑΓΗ,Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΦΟΒΟΥ ΠΕΡΝΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΣΤΟ ΕΠΑΜ ΣΕ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ.
ΜΙΑ ΝΕΑ ΜΟΡΦΗ ΜΑΖΙΚΟΥ ΟΧΙ, ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΛΑΦΥΡΟ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΨΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ ΜΕΛΑΝΙ ΤΑ ΟΧΙ ΜΑΣ.
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΕΝΟΣ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΥ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΟΥ ΝΑΙ.
ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΑΥΤΗ ΕΔΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΘΕΙ....ΒΑΡΚΙΖΑ ΤΕΛΟΣ.-




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Ο ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΓΩΙΣΤΗ ΓΙΟΧΑΝ ΦΑΤΣΕΡ του Μπέρτολτ Μπρεχτ
ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ - ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ (-1)
Πανεπιστημίου 48 (Ρεξ)
Ο καταποντισμός του εγωιστή Γιόχαν Φάτσερ
του Μπέρτολτ Μπρεχτ

Σκηνοθεσία: Σίμος Κακάλας

Έναρξη: 30 Νοεμβρίου 2018
Λήξη: 20 Ιανουαρίου 2019
Ο σκηνοθέτης Σίμος Κακάλας, πιστός στην ανήσυχη ιδιοσυγκρασία του και με την ίδια πάντοτε σαρκαστική διάθεση, απαντά στην πρόκληση του μπρεχτικού κειμένου με μια παράσταση που αποδεικνύει ότι οι καινοτόμες ιδέες του. Την πρωτότυπη μουσική της παράστασης υπογράφει ο Γιάννης Αγγελάκας στην πρώτη του συνεργασία με τον Σίμο Κακάλα και το Εθνικό Θέατρο.
Ο Καταποντισμός του εγωιστή Γιόχαν Φάτσερ είναι ένα πολυσυζητημένο, αλλά και σχεδόν άγνωστο έργο που ο Μπρεχτ έγραψε μεταξύ 1926 και 1931 αφήνοντάς το ημιτελές, αποσπασματικό, ανοιχτό. Αυτό το δραματικό και ποιητικό υλικό ξεδιπλώνεται σε περισσότερες από πεντακόσιες σελίδες. Περιλαμβάνει σκηνές, σημειώσεις, χορικά, λυρικά κομμάτια και κείμενα φιλοσοφικού περιεχομένου. Είναι ένα «λατομείο» ιδεών και μορφών που προσφέρεται για διασκευές, πολιτικό στοχασμό.

Τέσσερις Γερμανοί στρατιώτες λιποτακτούν από το Δυτικό Μέτωπο του Πρώτου Παγκοσμίου πολέμου. Ανάμεσά τους, ο Γιόχαν Φάτσερ, πρόσωπο με ιδιαίτερα εγωιστική συμπεριφορά που δημιουργεί προβλήματα στο εσωτερικό της ομάδας. Οι λιποτάκτες κρύβονται στην πόλη Μιλχάιμ και καταποντίζονται καθώς ο ευρηματικός ατομικιστής Γιόχαν Φάτσερ, με την ανεύθυνη συμπεριφορά του, τινάζει την ομάδα, στον αέρα.
Στο τέλος, ο στρατος τους ανακαλύπτει, λόγω της ανεύθυνης συμπεριφοράς του Γιόχαν Φάτσερ που κυκλοφορεί στην πόλη χωρίς να κρύβεται, η ομάδα τον εκτελεί, πριν τους εκτελέσει κι αυτούς ο στρατός.

Διανομή ρόλων: Μιχάλης Βαλάσογλου, Νίκος Γιαλελής, Σίμος Κακάλας, Χαρά Κότσαλη, Κωνσταντίνος Μωραΐτης, Μάνος Πετράκης, Φελίς Τόπη
Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων:
Τετάρτη έως Σάββατο 21:00, Κυριακή 20:00
Διάρκεια: 1:45 ' (χωρίς διάλειμμα)

Σχόλιο.- Καμία σχέση με Μπρεχτ που χαρακτηριστικό του  ήταν η αποστασιοποιηση. Βέβαια ο στόχος του Μπρεχτ είναι να εχει ο θεατής μια κριτική ματιά σε αυτά που βλέπει, δίχως να ταυτιζεται με τους ήρωες του έργου. Αλλά τι κριτική ματιά να αποκτήσει σε μια παράσταση που μονο ο σκηνοθέτης καταλαβαίνει τι γίνεται. Γιατί πρόκειται στην ουσία για ένα έργο του Καρκάλα. Γνωστού για την σαρκαστική του διάθεση. Εδώ είχε τολμήσει να δώσει χιουμοριστικά χαρακτηριστικά σε αρχαία τραγωδία στην Επίδαυρο, στον Μπρεχτ θα κώλωνε; Πάντως το έργο βλέπεται. Όχι βέβαια από τους πιστούς οπαδούς του Μπρεχτ, οι οποίοι αποχωρούν εκνευρισμένοι γιατί περιμένουν να δουν Μπρεχτ. Μη ξεχνάμε άλλωστε ότι είναι η Πειραματική Σκηνή Του Εθνικού.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Παρισι, 9/12
ενάντια στον καπιταλισμό και τα τσιράκια του, οι ακτιβιστές του OCML VP, εχουν σχεδιασει σφυροδρεπανα στα κιτρινα γιλεκα τους,  παρόντες στην κινητοποίηση της πράξης iv του #giletsjaunes για να χτίσουν μια προλεταριακή, επαναστατική ανταπόκριση και διεθνιστές!
Organisation Communiste Marxiste-Leniniste – Voie Proletarianne
Σχολιο.- Είναι φρέσκο μόρφωμα αλλά αν τα γεράματα μου με βοηθούν εαν είναι αυτοί, είχαν σχέση με την τότε ΣΑΚΕ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Parti Communiste maoïste     
8 Δεκεμβρίου στις 8:00 μ.μ. •
Κάτω ο ιμπεριαλισμός! Γραμενο σε βιτρινες στο Παρισι, μαζι με σχεδιασμενα σφυροδρεπαν!Παρίσι, σήμερα