Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

Τριτη 22 Ιανουαριου 2019


«Μακεδονικό έθνος δεν υπήρξε ποτέ στη Βαλκανική, ούτε βέβαια μακεδονική γλώσσα. Και μόνο το γεγονός ότι ο όρος ‘‘Μακεδόνας’’ συνεχίζει να υπάρχει για τον προσδιορισμό των κατοίκων της συγκεκριμένης χώρας, έστω και με τον ‘‘μανδύα’’ της ιθαγένειας, γεννάει πολλά ερωτήματα και ανησυχίες για το πώς μπορεί να αξιοποιηθεί στο μέλλον. Το ίδιο και οι αναφορές σε ‘‘μακεδονική’’ γλώσσα. Το βέβαιο είναι ότι η χρήση αυτών των όρων κρατάει ζωντανή τη συζήτηση περί ‘‘μακεδονικού’’ έθνους και επομένως μπορεί μελλοντικά να αξιοποιηθεί για διεκδικήσεις και αμφισβητήσεις σε βάρος γειτονικών κρατών. Έτσι, όπως συμφερει τους ιμπεριαλιστες,  να μπορούν να σηκωθούν ζητήματα αναζήτησης ‘‘ομογενών Μακεδόνων’’ σε γειτονικά κράτη.
«Η συμφωνία- σε αντίθεση με όσα ισχυρίζεται η κυβέρνηση- διατηρεί ολοζώντανο το ‘‘σπέρμα’’ του αλυτρωτισμού, κυρίως στα σημεία εκείνα όπου κατοχυρώνονται όροι όπως ‘‘μακεδονική ιθαγένεια’’ ("nationality" στο πρωτότυπο αγγλικό κείμενο της συμφωνίας) και ‘‘μακεδονική γλώσσα’’… Να σημειωθεί εδώ ότι η κυβέρνηση υπερασπίζεται τα στοιχεία αυτά της συμφωνίας με το αντιδραστικό ιδεολόγημα του ‘‘αυτοπροσδιορισμού’’, που ανοίγει την πόρτα για κάθε λογής επικίνδυνα σχέδια. Το ίδιο πρόβλημα γεννάνε και οι αναφορές στον ‘‘μακεδονικό λαό’’. Αυτό το πρόβλημα δεν αλλάζει ούτε από τη ρηματική διακοίνωση που απέστειλε την περασμένη Τετάρτη στην Ελλάδα το υπουργείο Εξωτερικών της γειτονικής χώρας, για να ενημερώσει ότι ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες της συνταγματικής αναθεώρησης».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΠΑΜ
20 Ιανουαρίου στις 12:41 μ.μ. •
Τώρα στην Πλατεία Συντάγματος!
ΟΧΙ στην ΚΑΤΟΧΉ!
ΟΧΙ στα σχέδια ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΎ της Πατρίδας μας από ΕΕ κ ΝΑΤΟ !
ΟΧΙ στην ΑΠΟΣΠΑΣΗ της ΜΑΚΕΔΟΝΊΑΣ μας!
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στον ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ της ΚΑΤΟΧΗΣ και της ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ του Λαού μας
Για μια ΠΑΤΡΙΔΑ
ΕΝΙΑΙΑ, ΑΔΙΑΙΡΕΤΗ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ και
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ
ΕΠΑΜ



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καποιοι τσιμπανε σε μια εντελως αντιδιαλεκτικη ταυτιση μιας μαζας κοσμου με πατριωτικο περιεχομενο με το 'χειροτερο" ναζιστικο κομματι που συμμετεχει μαζι της σε ενα συλλαλητηριο.
"Κολπο" που χρησιμοποιουν ΚΑΤΑ ΚΟΡΟΝ τα αστικα ΜΜΕ στις ΔΕΚΑΔΕΣ συγκεντρωσεις ...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πολύ καμάρι κάμποσοι συριζαίοι για τον Νίκο Μαραντζίδη, τον φιλειρηνιστή, τον διεθνιστή, τον υποστηρικτή της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Εγώ, όλως τυχαίως απόψε, ψάχνοντας για κάτι άλλο, σκόνταψα πάνω σ' αυτό το άρθρο της Αυγής του 25/10/2015. Για το συγγραφικό έργο του ξεπλυματία του κατοχικού δωσιλογισμού και των ταγματαλητών.
Καλώς τον δέχτηκαν στην παρέα τους! Έτσι κι αλλώς, με τη σαπίλα που 'χουν μαζέψει από 'δω κι από 'κει, έχουν συνηθίσει στη μπόχα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΤΑΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΥΠΑΓΟΡΕΥΑΝ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ
Στις 22 Ιανουαρίου 1951 εκτελέστηκαν στο Γουδί οι στρατιώτες Σταύρος Κασσάνδρας και Νίκος Πιτσίκας, μέλη της παράνομης ΕΠΟΝ, μετά την άρνησή τους να πολεμήσουν στην Κορέα.
Ενάμισι μήνα αργότερα, στις 5 Μαρτίου, θα εκτελεστεί στη Θεσσαλονίκη ο 23χρονος Νίκος Νικηφορίδης, επίσης επονίτης, ηγετικό στέλεχος του Φιλειρηνικού Μετώπου Νέων.
Μαζί του εκτελέστηκαν και έξι νεαροί αντάρτες του ΔΣΕ Χαλκιδικής: Οι Ρήγας Παραθυράς, Θεόδωρος Ορφανίδης, Μόσχος Στογιάννης, Κώστας Σπρίντζος, Κώστας Μήτσου και Χαράλαμπος Παπαδόπουλος.
Θα ακολουθήσουν οι εκτελέσεις του Μπελογιάννη και των τριών συντρόφων του, στις 30 Μαρτίου 1952, του Πλουμπίδη, στις 14 Αυγούστου 1954, και τελευταία η εκτέλεση του 26χρονου Χρήστου Καρανταή, την Πρωτομαγιά του 1955.
Όλες αυτές οι εκτελέσεις έγιναν με απαίτηση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.
Ναι! Των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που τώρα εκθειάζονται από εκείνους που εξυμνούν τη νατοϊκή Συμφωνία Πρεσπών και αναγορεύουν τους φονιάδες των λαών σε εγγυητές ειρήνης.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από τη μια πράκτορας της ΕΥΠ σε μεγάλες πιτυχίες, ο Σαββας Καλεντεριδης, που μιλαει για αφρικανο σε ρολο ελληνα εθνικιστη,
κι από την άλλη ο δήθεν "Αφρικανός" από την Νάουσα , Δημήτριος Ανθρακέας , κατά δήλωση του "γνήσιος απόγονος του Μ. Αλεξάνδρου" .
Τον Βουκεφάλα τι τον έχουν μπαναγία μου ;
Υ.Γ: Δεν έχω και πρόχειρο ένα βιβλίο που έγραψε ο Οτσαλάν και αποκαλεί την πρακτοράτζα Καλεντεριδη "Ιούδα" .... αλλιώς θα το έβαζα κι αυτό



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα η Ν.Δ. καταγγέλλει τα χημικά του ΣΥΡΙΖΑ. Και οι παλαμακιστές του κνώδαλου της υπενθυμίζουν τα δικά της χημικά.
Σε μερικούς μήνες θα συμβαίνει ακριβώς το ίδιο, με τους ρόλους αντεστραμμένους.
Αν εξακολουθεί να υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ και δεν βαρέσει διάλυση, με το που θα βγουν τα εκλογικά αποτελέσματα και πάρει το κνώδαλο το αεροπλάνο για να εξαφανιστεί από την Ελλάδα.
Σχολιο.-  Δυστυχώς,θα εξακολουθήσει να υπάρχει ο Σύριζα και μετά τις εκλογές.Αποδυναμωμένος,αλλά θα υπάρχει.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χριστόφορος Βερναρδάκης: "Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ένα ιστορικό βήμα όχι μόνο για τις δύο χώρες και την ευρύτερη περιοχή, αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη. Eδραιώνει σχέσεις φιλίας, συνεργασίας και σταθερότητας".
Ακριβώς όπως έχει συμβεί παντού όπου επέβαλαν τη θέλησή τους οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Που, όπως είπαμε ξανά και ξανά, αποτελούν εγγύηση για την ειρήνη και τη φιλία των λαών. Από την εποχή των ναπάλμ του Γράμμου, μέχρι τη Συρία, τη Λιβύη και την Ουκρανία στις μέρες μας.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Πόσο κόσμο είχε τελικά το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία; -Βίντεο από drone δείχνει τα πάντα
Βίντεο  - Συλλαλητήριο για την Μακεδονία. Πλατεία Συντάγματος, 20/01/2019
21|01|2019 - 16:55
Χιλιάδες κόσμου βρέθηκαν στην χθεσινή διαδήλωση για την Μακεδονία στο Σύνταγμα για να διαδηλώνουν κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Η συγκέντρωση ήταν μία από τις μεγαλύτερες των τελευταίων δεκαετιών που έγινε στο κέντρο της Αθήνας με πολίτες όλων των ηλικιών και από όλες τις περιοχές της χώρας να διαδηλώνουν κατά του ονόματος της «Βόρειας Μακεδονίας» που θα φέρει πλέον η ΠΓΔΜ.
Ολόκληρη η Βασιλίσσης Σοφίας μέχρι και το ύψος του Hilton, ολόκληρη η Βασιλίσσης Όλγας μέχρι τη Συγγρού, η Φιλελλήνων, η πίσω πλευρά του Συντάγματος, με την Ερμού, την Μητροπόλεως και την Καραγιώργη Σερβίας να ασφυκτιούν από κόσμο, και την Ακαδημίας, την Πανεπιστημίου και τη Σταδίου να είναι γεμάτες μέχρι το ύψος της Αμερικής.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Επειδη λεγονται χοντροβλακειες από τους δημοσιοκαφρους και επαναλαμβανονται από τον ασχετο κοσμο. Λενε οι δημοσιοκαφροι, παροτι γνωριζουν την αληθεια «η περιφρουρηση του συλλαλητηριου για την Μακεδονια επρεπε να απομωνοσει τους τραμπουκους και να προφυλαξει τους γερους και τα μικρα παιδια».
ΜΑ Η ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ!!!
Η  περιφρουρηση  ειχε ανατεθει στα παραστρατιωτικα Ταγματα Εφοδου της Χρυσης Αυγης, που αποτελουνται από πρωην εφεδρους στρατιωτες των ειδικων δυναμεων!! Εξ ου και τους κατηυθυνε ο Λαγος και ο Παναγιωταρος!! Θεωρουσαν ότι με ένα ντου θα κατορθωναν να μπουν στη Βουλη και να διαλυσουν  την οποια δημοκρατια εχουμε. Ε δε τους εκατσε!!
Όχι ότι και ο υπολοιπος κοσμος ηταν ασχετος!!! Ολοι φωναζαν τα συνθηματα «Αναρχικοι και μπολσεβικοι αυτή η γη δεν σας ανηκει» (ασχετο τελειως συνθημα), και «η Δημοκρατια πουλησε τη Μακεδονια» (προσοχη, όχι ο Τζιφρας, που είναι αληθεια, η Δημοκρατια, γιατι αυτή ενοχλει τους προδοτες ναζιστες) και «αλητες προδοτες πολιτικοι» (ετσι, ολοι στο τσουβαλι, εξαιρουνται οι ναζι γιατι αυτοι δεν είναι πολιτικοι και δεν πιστευουν στη Δημοκρατια)!!!!




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σοκάρουν οι φωτογραφίες των αστυνομικών που τραυματίστηκαν στο συλλαλητήριο.
Τρίτη 22 Ιανουάριος 2019 | 04:05:
Στο «φως» οι φωτογραφίες αστυνομικών που τραυματίστηκαν στο συλλαλητήριο της Κυριακής, 20.01.2019, στο Σύνταγμα.
Πολλοί εξ αυτών παραμένουν στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο με κατάγματα.
Τι εντολές είχαν κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου.
Την σφοδρότητα με την οποία επιτέθηκαν οι… γνωστοί – άγνωστοι στους αστυνομικούς των ΜΑΤ και τις ΥΜΕΤ που βρέθηκαν στο άνω μέρος της Βουλής, στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, την είδαμε όλοι σε… ζωντανή μετάδοση. Αποτυπώνεται όμως και στις φωτογραφίες, στις οποίες απεικονίζονται τα τραύματα που υπέστησαν οι αστυνομικοί.
Με μεταλλικά αντικείμενα, σφυριά, καδρόνια και εκρηκτικές βόμβες μολότοφ στο… μενού, οι οργανωμένοι ακραίοι που έδρασαν στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα επιτέθηκαν στους αστυνομικούς όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι πληροφορίες από την Αστυνομία. Σκοπός τους ήταν να εισβάλουν στο κοινοβούλιο, με άγνωστες συνέπειες, στην περίπτωση που τα κατάφερναν.
Οι τραυματίες αστυνομικοί από το συλλαλητήριο
Σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό της ΕΛ.ΑΣ, 28 αστυνομικοί μεταφέρθηκαν με κατάγματα στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο και μάλιστα παραμένουν για νοσηλεία, καθώς έχουν σπασμένα δάχτυλα και σπασμένα πλευρά. Παράλληλα, δυο από αυτούς έχουν υποστεί σοβαρά κατάγματα, ο ένας στο γόνατο και ο άλλος στον αστράγαλο.click4more Η ΝΔ βγάζει… στη φόρα “μπαχαλάκηδες” από το συλλαλητήριο!
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που γίνονται γνωστές από την ΕΛ.ΑΣ, οι εντολές που είχαν οι αστυνομικοί στο συλλαλητήριο, ήταν για ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση, πλην όμως όταν η κατάσταση άρχισε να γίνεται επικίνδυνη, τότε δόθηκε η εντολή για χρήση δακρυγόνων, με αποτέλεσμα ο καπνός από τα χημικά να επεκταθεί σ ένα μεγάλο μέρος του συλλαλητηρίου. Λόγο της πνιγηρής ατμόσφαιρας, αλλά και των συνεχιζόμενων επεισοδίων, τόσο στην ανωφέρεια της Βουλής, όσο και μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη, μεγάλος όγκος του συλλαλητηρίου αποχώρησε προκειμένου να προφυλαχθεί τόσο από τα επεισόδια όσο και από τα χημικά.
Οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ ενισχύονταν συνεχώς, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα κύματα των επιθέσεων από ακροδεξιους κρανοφόρους και κουκουλοφόρους που κρατούσαν στα χέρια τους Ελληνικές σημαίες τυλιγμένες σε στειλιάρια, ενώ παράλληλα τα ασθενοφόρα μετέφεραν τραυματίες, τόσο από τα ΜΑΤ και την ΥΜΕΤ, όσο και τους παρευρισκόμενους στο συλλαλητήριο που δεν είχαν σχέση με τα επεισόδια και είχαν πνιγεί από τα δακρυγόνα.Επτά συλλήψεις στα επεισόδια που σημειώθηκαν στο συλλαλητήριο
Οι αστυνομικοί, τόσο στην εστία των επεισοδίων στο μνημείο του άγνωστου Στρατιώτη,  προσήγαγαν συνολικά 10 άτομα, από τα οποία συνελήφθησαν οι επτά.
Οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες προέρχονται από την μεγάλη εστία των επεισοδίων στην Βουλή. Οι περισσότεροι είναι Έλληνες, ανάμεσά τους και μια γυναίκα, ενώ ξεχωρίζει ένας 27χρονος οποίος το 2018 είχε συλληφθεί από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στα πλαίσια εξάρθρωσης Ακροδεξιάς Νεοναζιστικής ομάδας που πραγματοποιούσε εμπρηστικές επιθέσεις σε χώρους συγκέντρωσης αναρχικών.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«επειδή η συμφωνία έχει την ευρωατλαντική σφραγίδα, γι' αυτό το λόγο παραμένουν τα σπέρματα του αλυτρωτισμού για ''Μακεδόνα πολίτη'', ''Μακεδονική γλώσσα'', που αφήνουν ανοιχτό το παράθυρο για να βρίσκει έδαφος η ανιστόρητη θεωρία του ''Μακεδονικού έθνους'' που δεν υπήρξε ποτέ στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή».
Ηδη πλεον τα Σκοπια ειχαν παραγγειλει, και εχουν ηδη παραλλαβει 300.000 διαβατηρια που αναγραφεται στο εξωφυλλο και στα αγγλικα και στα σλαβοδυτικοβουλγαρικα «Δημοκρατια της Μακεδονιας»
Απαντώντας δε στις φαιδρότητες των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθάρισε πως η Συμφωνία είναι φιλοϊμπεριαλιστική, γιατί «βάζει ένα γειτονικό λαό στη φυλακή του ΝΑΤΟ».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η ιταλική κυβέρνηση που όλοι αναμένουν την κωλοτούμπα της από τον Ιούνιο, που τους κάλεσε ο Τσίπρας να παραδοθούν νωρίς γιατί θα είναι χειρότερα μετά... παρουσιάζει την "κωλοτούμπα"!
ΔΝΤ, Ε.Ε., Ε.Κ.Τ. έθεσα την "κόκκινη γραμμή": Μην αλλάξετε τον "αριστερό" συνταξιοδοτικό νόμο Fornero (πρόκειται για πιστή αντιγραφή του από τον "αριστερό" Κατρούγκαλο).
Σήμερα το όριο συνταξιοδότησης στα 62 χρόνια! Τι να κάνει ο Άνθρωπος τη σύνταξη στα 67, 68, 69... ήταν η "απάντηση" της "ακροδεξιάς, ξενόφοβης, λαϊκιστικής, ρατσιστικής, ομόφοβης" ιταλικής κυβέρνησης, που ξεσηκώνει το ενωμένο φίλο-ευρωπαϊκό αντιπολιτευτικό μέτωπο της "αριστεράς" και δεξιάς...
Κοινωνικός μισθός 780 ευρώ το μήνα!
Όλες οι κατώτατες συντάξεις, τώρα 780 ευρώ το μήνα!
Τα επιδόματα των ατόμων με ειδικές ανάγκες... 780 ευρώ το μήνα!
Τα επιδόματα για τα παιδιά... 780 ευρώ το μήνα... Πως αλλιώς αντιμετωπίζεται η υπογεννητικότητα... απαντάει στους αριστερούς και δεξιούς φιλοευρωπαίους, τους αγωνιούντες για το ευρώ και την "οικονομική" σταθερότητα της Ευρώπης... απαντάει η ιταλική κυβέρνηση.
Οι οικογένειες που δεν έχουν τίποτα ως περιουσιακό στοιχείο... οι φτωχοί... 1.300 ευρώ το μήνα!




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υπάρχει άλλος δρόμος; Υπάρχει! Μια Ευρώπη γι’ αυτούς που τη ζουν. Όχι γι’ αυτούς που την απομυζούν...
Αυτό θα είναι το κεντρικό σύνθημα αυτών που ζουν ευρωπαϊκά σε βάρος του λαού, που αποζυμούν το λαό... σιτίζονται στας Ευρώπας με χρήματα του ελληνικού λαού...
Όλο το κλεπτοκρατικό τόξο (συνταγματικό το βάπτισαν κι ας έχουν βιάσει σαν πόρνη το δικό τους αστικό Σύνταγμα), πέρα από τις μεταξύ τους "διαφορές" θα δώσουν μαζί τη μάχη (ευρωεκλογές) εναντίον του "ρατσισμού", του "εθνικισμού". του "λαϊκισμού", της "ακροδεξιάς", αναζητώντας πελάτες (ψηφαλάκια)... λατρεύουν τα ευρω-ΠΕΗ!
Λατρεύουν το ευρώ των τραπεζιτών, γιατί μ' αυτό τους ταΐζουν για να μας πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες...
Δεν τσιμπάμε!
Στηριζουμε και υποστηριζουμε την ΚΟΕ!!! (Κομμουνιστικη Οργανωση Ελλαδας)



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



'Αντιϊμπεριαλιστική η 'Συμφωνία των Πρεσπών' γιατί παρεμβαίνει σε ενδοϊμπεριαλιστικες αντιθεσεις'
Λεει η καριολα εθνομηδενιστρια Σια Αναγνωστοπουλου του ΣΥΡΙΖΑ



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτή είναι η αλήθεια! Μακεδονία είναι Ελλάδα! Το 1904 συστηματικά οι Βούλγαροι προωθούσαν την "Ανεξάρτητη Μακεδονία". (Οπως το είχαν κάνει και στην Ανατολική Ρωμυλία). Να γίνει στην αρχή η "Ανεξάρτητη Μακεδονία", και μετά να την ενσωματώσουν! Την "εξέγερση του Ίλιντεν" την οργάνωσαν Βούλγαροι αξιωματικοί. Απλώς όταν το ελληνικό κράτος κατέλαβε την Μακεδονία, για να ξεχάσουν οι ντόπιοι ότι είναι Βούλγαροι, τους έβγαλε το 1926 μέχρι και αλφαβιτάρι στη γλώσσα τους με ελληνική γραφή, που έλεγε ότι είναι Σλάβοι μεν, αλλά ήρθαν σε επιμιξία με τους Μακεδόνες! Αποτέλεσμα αυτών των ψεμάτων, είναι η σημερινή κατάσταση! Γιατί η Ιστορία εκδικείται!
Σχολιο.- Οχι στην προδοτικη Συμφωνια των Πρεσπων!
Δε χαίρομαι να με βάζουν να πω ότι είναι μέρα ενώ δεν είναι. Δεν υπάρχει σλαβομακεδονική γλώσσα. Η έκφραση ήταν άλλη μια αποτυχημένη προσπάθεια να βαφτίσουν αυτή τη βουλγάρικη διάλεκτο που τώρα θέλουν να βαφτίσουν σκέτο μακεδονική. Όσο ανεχόμαστε τόσο θα διεκδικούν. Είναι τέτοια η πολιτική τους.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




-Οπως τα γράφει ακριβώς  είναι. Ο Χίτλερ είχε δώσει τα Σκόπια στη Βουλγαρία!!!
-Η Σλαβική "Μακεδονία" υπήρχε σαν όρος και πεποίθηση του κόσμου από το 1900. Απλώς ο Τίτο δημιούργησε κράτος στα πλαίσια της Γιουγκοσλαβίας που του έδωσε την ονομασία που απαιτούσαν οι κάτοικοί της "Μακεδονία".
-Το 1903 ξεσπασε η "εξεγερση του Ιλιντεν", οργανωμενη απο Βουλγαρους αξιωματικους. Η Εσωτερικη Μακεδονικη Οργανωση που την οργανωσε ειχε ιδρυθει τοτε. Αλλα και πιο πριν, οι δυτικοβουλγαροι που κατοικουσαν στην περιοχη, λόγω του συχρωτισμού τους με τους Ελληνες Μακεδόνες, θεωρούσαν τους εαυτούς τους Μακεδόνες. Γενικώς, εκείνη την εποχή, μπορούσες να βρεις την αληθεια, εν αντιθέσι με σήμερα. Το 1904, όταν ξέσπασε ο Μακεδονικός Αγώνας με τον Παύλο Μελά, η διαμάχη ήταν μεταξύ των βούλγαρων κομιτατζίδων και των ελληνικών αντάρτικων τμημάτων. Όχι μεταξύ "σλαβομακεδόνων" και ελλήνων. Μάλιστα πολλοί σλάβομακεδόνες πολεμούσαν με τους έλληνες. Η διαφορά τότε ήταν όσοι είχαν συνταχθεί με το Οικουμενικό Πατριαρχείο θεωρούταν Έλληνες, ενώ όσοι είχαν συνταχθεί με την Βουλγαρική Εξαρχεία (που έγινε αργότερα το ορθόδοξο Πατριαρχείο Βουλγαρίας) θεωρούταν Βούλγαροι.
-Καλό είναι να μην επιμένεις σε ένα λάθος σου, αν και δικαιολογήσε λόγω του νεαρού της ηλικίας σου. Στο πανεπιστήμιο μαθαίνεις μόνο το 30% των γνώσεων που θα αποκτήσεις με την εμπειρία και την πράξη. Όταν μια Βουλγάρα που ήξερα, διάβαζε κανονικά στο ιντερνετ μια εφημερίδα των Σκοπίων, αυτό μου φτάνει και μου περισσεύει, και ας λενε ότι θέλουν οι γλωσσολόγοι περί βουλγαροσερβικής γλωσσας.
-Δεν υπαρχει γεωγραφικός χώρος που να ονομάζεται Μακεδονία στην περιοχή των Σκοπίων. Αυτά τα λένε οι έλληνες πολιτικάντιδες προσπαθώντας να μπερδέψουν τον κόσμο. Στην  εποχή της αρχαίας Μακεδονίας, στην περιοχή των Σκοπίων κατοικούσαν οι Δάρδανοι, που καμία σχέση δεν είχαν με τους αρχαίους Μακεδόνες. Στην εποχή του Βυζαντίου, τον 8ο αιώνα μ.χ. που ήταν αυτοκράτορας ο Βασίλειος ο Βουλγαροκτόνος, πριν τους νικήσει, που τους Βούλγαρους εξουσίαζε ο τσάρος Σαμουήλ, μαντέψτε πια ήταν η πρωτεύουσα του Βουλγαρικού βασιλείου. Η πόλις Οχρίδα, που σήμερα ανήκει στο κράτος των Σκοπίων. Στην εποχή της Οθωμανικής αυτοκρατορίας δεν υπήρχε Μακεδονία, υπήρχαν Σαντζάκια (επαρχίες), το σαντζάκι της Θεσσαλονίκης. Αυτή η μυθολογία, ότι δήθεν η Μακεδονία χωρίστηκε το 1913, 50% στην Ελλάδα, 40% στην Σερβία, και 10% στη Βουλγαρία, έχει κατασκευαστεί και εκπορεύεται από ξένα ιμπεριαλιστικά  και αποικιοκρατικά κέντρα, για τους δικούς τους σκοπούς. Φυσικά επειδή συμφέρει τους Σκοπιανούς, την έχουν υιοθετήσει. Και οι δικοί μας πολιτικάντηδες που πληρώνονται από τα ξένα κέντρα προσπαθούν να την περάσουν στους χαχόλους. Αλλά δεν έχει καμία επιστημονική βάση. Επιτέλους, μην καταντήσουμε σαν τον Πάγκαλο που έλεγε «μα επιτέλους τι θέλουν ορισμένοι, μια τεραστια Βουλγαρία στα βόρεια σύνορα μας». Την αλήθεια θέλουμε, την ΑΛΗΘΕΙΑ!!!!