Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019

Κυριακη 27 Ιανουαριου 2019


Εδώ σωπαίνουν τα πουλιά
σωπαίνουν κι οι καμπάνες
σωπαίνει κι ο πικρός Ρωμιός μαζί με τους νεκρούς του
Και απα στην πέτρα της σιωπής τα νύχια του ακονίζει
μονάχος κι αβοήθητος της λευτεριάς ταμένος
Τη ρωμιοσύνη μην την κλαις εκεί που πάει να σκύψει
με το σουγιά στο κόκκαλο με το λουρί στο σβέρκο
Νάτη πετιέται απο ξαρχής κι αντριεύει και θεριεύει
και καμακώνει το θεριό με το καμάκι του ήλιου.
Ο Ταμένος- Τη Ρωμιοσύνη μην την κλαίς
Στίχοι: Γιάννης Ρίτσος Μουσική-Εκτέλεση: Μίκης Θεοδωράκης
https://www.youtube.com/watch?v=d4tp4WIly5s&fbclid=IwAR3ByE2q80Rd3ajlTStZiIme3EsfNXq-gfZ_YEPLqt62bB7GbV591TVpYqg
https://www.youtube.com/watch?v=7eGHUsi4zxw&fbclid=IwAR1UypjwC0NFXYwDnBANhbC7Q434YL4WTrmjwbN89rw_dQXqvt3Twe_pn2w



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αν αυτό δεν είναι ορχηστρωμενο πραξικόπημα από την Δύση και αμεση παρέμβαση σε κυρίαρχο κράτος ,δεν ξέρω τι είναι ...είναι δικτατορία του παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού ..δεν βλέπω πολλούς κινηματίες να διαμαρτύρονται βέβαια..)
" Η Ισπανία, η Γερμανία, η Γαλλία και η Βρετανία προειδοποίησαν τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ότι θα πρέπει να προκηρύξει εκλογές σε διάστημα οκτώ ημερών, σε διαφορετική περίπτωση θα αναγνωρίσουν επισήμως τον Χουάν Γκουαϊδό ως μεταβατικό πρόεδρο της χώρας.
Σχολιο.- Ο πρόεδρος της Συντακτικής Συνέλευσης, Ντιοσντάντο Καμπέγιο, απέρριψε το τελεσίγραφο των Βρυξελλών, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης υποστηρικτών του Μαδούρο στο Καράκας.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση μας δίνει οκτώ ημέρες (για να οργανώσουμε εκλογές). Κανείς δεν δίνει εντολές στους πολίτες της Βενεζουέλας» είπε.
Την Παρασκευή ο Νικολάς Μαδούρο είχε απαντήσει σε έκκληση του επικεφαλής της ισπανικής διπλωματίας, Χοσέπ Μπορέλ, για ελεύθερες εκλογές, λέγοντας:
«Αν θέλουν εκλογές, ας τις κάνουν στην Ισπανία».
Σχολιο.- όπλων μερικών δισεκατομμυρίων δολαρίων από εμάς, όπως ακριβώς έκανε και η Σαουδική Αραβία και που γι’ αυτό το λόγο, την τοποθετήσαμε στην επιτροπή που ασχολείται με την προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών.
Μόνο τότε θα τον αναγνωρίσουμε σαν νόμιμο πρόεδρο.
Αλλιώς θα πάρουμε τον άλλο, τον Γκουαϊδό, που είναι καλό παιδί και μας έχει υποσχεθεί εκτός από αγορές όπλων να μας “πουλήσει” και τα αποθέματα πετρελαίου της χώρας.
Ο Γκουαϊδό είναι ο σωστός άνθρωπος που θα οδηγήσει μπροστά τη Βενεζουέλα.
Το έχουμε πει πολλές φορές εμείς σαν δημοκράτες που είμαστε υποστηρίζουμε τις δημοκρατικές διαδικασίες και γι’ αυτό δεν θέλουμε να επιτρέψουμε στο λαό της Βενεζουέλας να φτωχύνει την πλουτοκρατία της χώρας.
Δεν μπορούμε να ανεχτούμε τέτοιες καταστάσεις (Μαδουρικές).
Θα είμαστε αμείλικτοι με την καταπάτηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων.
Το ίδιο κάναμε παλαιότερα με την δικτατορία του Παπαδόπουλου στην Ελλάδα, του Πινοσέτ στη Χιλή, κλπ.
Η στάση μας δείχνει ξεκάθαρα πόσο πολύ δημοκράτες είμαστε.
Σχολιο.- «Μπορείτε να φανταστείτε πώς θα αντιδρούσε η αστυνομία στις ΗΠΑ ή στην Ευρώπη εάν διαδηλωτές άρχιζαν να πυροβολούν εναντίον της ή τοποθετούσαν εκρηκτικούς μηχανισμούς σε οχηματοπομπές, όπως συνέβη στη Βενεζουέλα;»
Σχολιο.- Οι ευρωπαιοι για αλλη μια φορα σπευδουν να εξυπηρετησουν τα συμφεροντα των ΗΠΑ, και παει περιπατο η "απεχθεια" τους για τον Τραμπ. Μια διεστραμμενη εκδοχη "brothers in arms"...
Σχολιο.- Βρέχει δημοκρατία σε όλο τον πλανήτη...
Άντε τωρα που τελείωσε η Συρία να αρχίσουμε τον επόμενο πολεμο στη Βενεζουέλα. Μετά έχουν σειρά τα Βαλκάνια, Ιράν και βόρεια Κορέα. Το πάρτυ συνεχιζεται
Σχολιο.- Ξεκίνησε όλο το σκυλολόϊ να κατασπαράξει ένα λαό και μια χώρα που αγωνίζεται να αναπνεύσει.
Κατάντια!
Σχολιο.- "Υπενθυμίζεται ότι η
κυβέρνηση της Βενεζουέλας είχε ζητήσει από τον ΟΗΕ την αποστολή
παρατηρητών, ενώ η αντιπολίτευση είχε καλέσει τα Ηνωμένα Έθνη να μη
στείλουν ανεξάρτητους παρατηρητές."
Σχολιο.- Πώς δικαιολογούν αυτές οι χώρες την απαίτηση να κάνει εκλογές μια άλλη χώρα;
Υ.Γ. Ο Μανωλάκης ο Μακρόν να μη μιλάει με το 18% στήριξη που έχει καλύτερα το ρεντίκολο!
Σχολιο.-
Σχολιο.- Γιατί Δύση, PNG. Δυο παγκόσμιους πόλεμους ξεκινήσαμε, σε ένα προεδράκο μιας τριτοκοσμικής χώρας θα κολλήσουμε;
Σχολιο.- Έτσι, γιατί εμείς οι Ευρωπαίοι δεν ανακατευόμαστε στις υποθέσεις άλλων κρατών, όπως ο ιμπεριαλιστής Πούτιν. Εκλογές μέχρι να βγει το αποτέλεσμα που θέλει η Δύση!
Σχολιο.- Έστειλαν τελεσίγραφο στον Μαδούρο και μετά έριξαν μερικούς Καταλανούς στη φυλακή για να μην τους μπαίνουν ιδέες.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το "αγαλμα της Ελευθερίας" του Σύριου καλλιτέχνη Tammam Assam.
Υλικα: τα συντρίμμια του σπιτιού του.
(Μην νομίζετε ότι δεν είμαστε σε παγκόσμιο πόλεμο ,απλά δεν πέφτουν βόμβες στην δικιά μας γειτονιά ..)



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μη χαίρεστε που σκοτώσατε το κτήνος. H σκύλα που το γέννησε ζει και είναι πάλι σε οργασμό.
Μπέρτολντ Μπρεχτ
(σχολιάζοντας τους πανηγυρισμούς μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου)



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο 245ος Παλαιστίνιος νεκρός από Ισραηλινούς στρατιώτες
26.01.19
Ο Έχαμπ Άμπεντ, 25 ετών, σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά ανατολικά της Ράφα (νότια), ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Άχραφ αλ-Κόντρα. Ο φόνος έγινε κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης χιλιάδων Παλαιστινίων την Παρασκευή κατά μήκος του συνοριακού φράκτη.
Τουλάχιστον 22 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από ισραηλινά πυρά, δήλωσε ο Κόντρα.
Από τον Μάρτιο του 2018, η κινητοποίηση που ονομάστηκε «Μεγάλη πορεία της επιστροφής», τουλάχιστον 245 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά πυρά, στην πλειονότητά τους κατά μήκος του συνοριακού φράχτη.
Στη φωτογραφία ο θρήνος της μητέρας του 25χρονου Έχαμπ Άμπεντ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μετά 60 χρόνια Επανάστασης στη βάση της εθνικής ενότητας στην Κούβα, αποτελεί πεποίθηση ότι ο εχθρός δεν συγχωρεί. Μιλάμε για τις ΗΠΑ, την αυτοκρατορία που χτίστηκε πάνω στη γενοκτονία 100 εκατομμυρίων Ινδιάνων και από τότε συνεχίζει να πραγματοποιεί γενοκτονίες για την προώθηση των συμφερόντων της. Ο μέσος Κουβανός αντιλαμβάνεται ότι αν η Κούβα πέσει στα χέρια της, δεν θα ξαναγίνει απλά πορνείο και καζίνο των ΗΠΑ. Η τιμωρία της για αυτές τις δεκαετίες απειθαρχίας (το λιγότερο) θα είναι να την σβήσουν από το χάρτη. Η καταστροφή της θα πρέπει να είναι ανάλογη του παραδείγματος που έδωσε. Υπό αυτήν την έννοια, η συνέχιση της Επανάστασης είναι μονόδρομος, γιατί “ εδώ ισοπαλίες δεν υπάρχουν” και αυτό εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο και σήμερα το σύνθημα “Patria o Muerte” (Πατρίδα ή Θάνατος).



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η χεζμπολάχ καταδίκασε χθες την " κατάφωρη " " παρεμβολή " απο τις ΗΠΑ στις υποθέσεις της Βενεζουέλας.
Δήλωση που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του τηλεοπτικού σταθμού της χεζμπολάχ, αλ-Μαναρα, ανέφερε ότι " η χεζμπολάχ καταδικάζει σθεναρά την απόπειρα πραξικοπήματος κατά της νομιμης αρχής στη [Βενεζουέλα]," σημειώνοντας ότι οι " ηπα βρίσκονται πίσω από αυτή την κίνηση.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Παλαιστινιακή Αντίσταση μέσω του Λαϊκού Μετώπου για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης, τάσσεται στο πλευρό του Νικολάς Μαδούρο.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΕΠΙΜΕΝΕΙ Ο ΖΑΕΦ
Σκέτο «Μακεδονία» -Αρχισαν οι τριβές, μετά την αλλαγή ονομασίας
 27|01|2019 - 10:50
Μόλις στα πρώτα 24ωρα μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή άρχισαν οι τριβές για τη χρήση του νέου ονόματος της γειτονικής χώρας, το «Βόρεια Μακεδονία» για το οποίο χρειάστηκαν τόσες διαπραγματεύσεις ή το... σκέτο Μακεδονία, όπως γινόταν μέχρι τώρα. Και όλα δείχνουν το δεύτερο.
Αν και κάποιες χώρες έχουν ήδη αρχίσει να αναγνωρίζουν τη «Βόρεια Μακεδονία»- με πρώτο το Ισραήλ που έκανε τη σχετική αλλαγή στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών του μετά την υπερψήφιση της Συμφωνίας της Παρασκευή, ενώ και ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε ότι η χώρα του θα αναγνωρίσει τη νέα ονομασία- κάποιοι επιμένουν στο σκέτο «Μακεδονία». Πρώτος από όλους, ο ίδιος ο Ζόραν Ζάεφ.
Ακόμη και στην επίσημη ανακοίνωση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, μετά την κύρωση της Συμφωνίας στην Αθήνα- γινόταν αναφορά στη «Δημοκρατία της Μακεδονίας», αλλά και σε «μακεδονο-ελληνική λύση». Λίγες ώρες αργότερα, το πρωί του Σαββάτου, ο Ζάεφ επανήλθε με ανάρτησή του στο Twitter, όπου και πάλι υπήρχε η αναφορά σε «Μακεδονία». «Η Μακεδονία είναι κομμάτι του δημοκρατικού κόσμου. Οι επενδυτές ξέρουν ότι τώρα έχουμε μια σταθερή και ασφαλή χώρα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ.
Ομως, δεν είναι μόνο η κυβέρνηση των Σκοπίων που επιμένει στη χρήση του όρου «Μακεδονία» και όχι του νέου ονόματος. Και η Αγκυρα στην πρώτη της αντίδραση για την κύρωση της Συμφωνίας ακολούθησε την ίδια γραμμή. Μάλιστα, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, καλωσορίζοντας αυτό το βήμα, «πανηγύρισε» ότι ξεπεράστηκε το εμπόδιο «για την ένταξη της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με αφορμή της ημέρας μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος, ψάχνουμε να βρούμε τις διαφορές ανάμεσα στην Ναζιστική Γερμανία και το Κράτος Κατοχής
 Ο καλύτερος τρόπος για να κατανοήσουμε τα εγκλήματα των Ναζί εις βάρος των Εβραίων, είναι να κοιτάξουμε σήμερα όλα αυτά που κάνει το Ισραήλ στους Παλαιστίνιους.
Και ν αναρωτηθουμε γιατι το Ισραηλ χαρηκε μ την συμφωνια των Πρεσπων ενα ονειρο του Χιτλερ τ οποιο πραγματοποιηθηκε σημερα




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με το που έμαθαν οι συριζαίοι ότι το κνώδαλο συμφώνησε στην απόφαση της Ε.Ε. κατά του Μαδούρο, έπαθαν αφωνία! Ξεχάστηκε η Βενεζουέλα κι άρχισαν πάλι τα "τι ωραίο το πρωινό καφεδάκι!" και "πόσο καλά περάσαμε στη Βιέννη!".
Κι ό,τι είχαμε συνηθίσει τις αναρτήσεις με τις δηλώσεις Σκουρλέτη και την αφίσα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ!
Αρχηγού παρόντος πάσα αρχή παυσάτω και σούζα οι οπαδοί!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τριάντα συγγραφείς από διάφορες χώρες υπογράφουν κατά του “εθνολαϊκισμού που απειλεί την Ευρώπη”, υπενθυμίζοντας πως πέρασαν “τρία τέταρτα του αιώνα από την ιστορική ήττα του φασισμού και 30 χρόνια μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου”.
Ο σκόπιμος αχταρμάς, με την ταύτιση ναζισμού και “υπαρκτού σοσιαλισμού”, γίνεται εύκολα εξηγήσιμος, αν πάρουμε υπόψη ότι την πρωτοβουλία για τη συλλογή υπογραφών ενόψει των ευρωεκλογών, είχε ο διαβόητος Μπερνάρ-Ανρί Λεβί.
Από τους πρωταγωνιστές του Μάη του ’68, κορυφαίος μεταξύ των ανανηψάντων “νέων φιλοσόφων”, που ανακάλυψαν το ανθρώπινο πρόσωπο του καπιταλισμού, κατά τη δεκαετία του 1970, ένθερμος υποστηρικτής των νατοϊκών βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία και των επεμβάσεων στη Μέση Ανατολή, υμνητής της Μέρκελ κ.λπ. κ.λπ.
Όπως και αν προσέξουμε τη σκόπιμη ταύτιση με την Ακροδεξιά όλων όσοι αντιτάσσονται στην πολιτική του ευρωατλαντισμού και του νεοφιλελευθερισμού.
Με τέτοιους αντιπάλους του “εθνολαϊκισμού” δεν είναι καθόλου τυχαία η ακροδεξιά πλημμυρίδα που τείνει να σαρώσει τη γηραιά ήπειρο. Πόσο μάλλον όταν οι διάφοροι Λεβί έχουν και την επιδοκιμασία μεγάλων τμημάτων της ευρωπαϊκής Αριστεράς. Που σέρνονται πίσω από τη στρατηγική του ευρωπαϊκού ιμπεριαλιστικού κεφαλαίου.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



σήμερα είναι η επέτειος της απελευθέρωσης από τον Κόκκινο Στρατό των επιζησάντων του Άουσβιτς
Δεν υπάρχει συλλογική (εθνική ή όποια άλλη) ευθύνη. Το ότι ο σφαγέας των Κορεατών ήταν Έλληνας δεν χρεώνει κι εμάς ως ομοεθνείς του. Δεν υπάρχει καμιά σχέση μεταξύ των θυμάτων του ναζισμού και των εγκληματιών του ισραηλινού κράτους.
Δεν υπάρχουν "καθολικές εθνικές νοοτροπίες" όπως τις εννοείτε. Δεν είχε την ίδια νοοτροπία ο γκεσταπίτης με τον Γερμανό αντιφασίστα κρατούμενο στο Νταχάου. Ούτε έχω την ίδια νοοτροπία εγώ με τον κυνηγό προσφύγων. Ούτε είναι υπεύθυνος για τα εγκλήματα του Ισραήλ ο φίλος μου ο Μωυσής, ο Ερρίκος, η φίλη μου η Ρόζα κι η Ζακελίνα. Τα "μεμονωμένα περιστατικά" όταν αφορούν μερικά εκατομμύρια ανθρώπων παύουν να 'ναι μεμονωμένα.
Σχολιο.- ποσα εκατομμυρια ακριβως, για να ενημερωσω τους δικους μου φιλους Εβραιους που δεν θελουν να ζησουν εκει,για ευνοητους λογους? Αυτο το politically correct Αμερικανοφερτο κλιμα που ξαφνικα υιοθετησαμε,μηπως μας πουνε αντισημιτες η' φασιστες και υπερασπιζομαστε τα απιστευτα,μου προκαλει ολιγη ναυτια.. Το Ισραηλ κανει γενοκτονια στους Παλαιστινιους οπως ο Χιτλερ παλαιοτερα.Εαν ηταν εκατομμυρια που αντιδρουσαν δεν θα ειχαν πολεμο.Απλα και κατανοητα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν φτάνεις στο σημείο να χαρακτηρίζεις "προδοτικό" τον ΔΣΕ, γιατί στις γραμμές του εντάσσονταν και Σλαβομακεδόνες (όπως και στον ΕΛΑΣ, άλλωστε, όπως και στον ελληνικό στρατό που πολέμησε τους Ιταλούς εισβολείς το '40), δεν κάνεις τίποτα άλλο από το να αναμασάς την εμφυλιοπολεμική και μετεμφυλιακή αντικομμουνιστική προπαγάνδα.
Αυτήν που επικυρωνόταν και με χιλιάδες εκτελέσεις κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης.
Ξέφυγες, απογονε των γερμανοτσολιαδων! Ο "πατριωτισμός" σου θυμίζει επικίνδυνα τον "πατριωτισμό" του Πούλου, του Δάγκουλα, του Γρίβα, της Φρειδερίκης, του Τσακαλώτου, του Παπάγου και του Γεωργαλά
Σχολιο.- Θέλουν να ξαναγράψουν την ιστορία
Θέλουν να σβύσουν από τη μνήμη μας ότι γερμανοτσολιαδες ταγματασφαλητες, οι Τσαους Αντων στη Μακεδονια συνεργάστηκαν με" αυτούς " τούς Ναζί τούς φασίστες πού ματοκύλισαν τον κόσμο ενώ οι λαοί της Ευρώπης με επικεφαλείς τους κομμουνιστές αντιστάθηκαν και ήττήθηκε ο φασισμός
Ε !! αυτό θέλουν να ανατρέψουν ..
 οι διάφοροι ΠΑΟτζήδες, Δαγκουλαίοι, Πουλικοί, Σούρληδες και άλλοι,



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΕ ΤΗΝ Ε.Ε. ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ
Και πριν περάσουν δυο 24ωρα από τη διεκπεραίωση της βρομοδουλειάς που ανέλαβε στα Βαλκάνια, το αμερικανόδουλο κνώδαλο συμφώνησε σήμερα στο τελεσίγραφο που έστειλε η Ε.Ε. στον Μαδούρο.
Να το πάρει το Βραβείο Νόμπελ για την ειρήνη! Γιατί να μην το πάρει; Θα χαρεί και ο Κίσινγκερ. Κι αυτός Βραβείο Νόμπελ για την ειρήνη έχει πάρει.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΙ "ΑΝΤΙΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ" ΤΗΣ... ΙΣΧΥΡΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αυτά τα "'ηγετική δύναμη στα Βαλκάνια" και "πρωταγωνιστικός ο ρόλος της στην περιοχή", θυμίζουν τόσο έντονα το "ισχυρή Ελλάδα" της εποχής του Χρηματιστηρίου, του ευρώ, της Ολυμπιάδας, των φαραωνικών έργων κ.λπ. κ.λπ. Λίγο πριν την καταστροφή.
Ως πολιτικός λόγος θα έπρεπε να προκαλεί ανατριχίλα σε έναν κάποιον "αντιεθνικισμό" που δεν διστάζει να λογοκρίνει ακόμη και τις φωτογραφίες του ΕΛΑΣ και του Πολυτεχνείου με τις εθνικές σημαίες.
Κι όμως! Καμαρώνουν συριζαίοι και περίγυρος. Που ο "αντιεθνικισμός" τους δεν τους εμποδίζει να ονειρεύονται μια Ελλάδα ισχυρή δύναμη, πρωταγωνίστρια έναντι των αδύναμων άλλων.
Βρε, τους αντιεθνικιστές! Ο αντιεθνικισμός σταματάει εκεί που αρχίζει το συμφέρον του Έλληνα καπιταλιστή επενδυτή, ε;




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ουκρανός ΥπΕξ: Να υποστηρίξουμε το Μαϊντάν της Βενεζουέλας
- Ιανουαρίου 26, 2019
Η πρόσφατη απόπειρα ανατροπής του Προέδρου της Βενεζουέλας είναι παρόμοια με την ναζιστικη ανατροπή του Ουκρανού ηγέτη το 2014. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο Ναζιστης Υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Pavlo Klimkin.
Το 2014, ο εκλεγμένος πρόεδρος της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανούκοβιτς, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη χώρα μετά από πολύμηνες μαζικές κινητοποιήσεις στην πρωτεύουσα, Κίεβο. Η ναζιστικη αντιπολίτευση, ανοιχτά υποστηριζόμενη από Δυτικούς αξιωματούχους, όπως ο γερουσιαστής ΜακΚέιν, ανήλθε στην εξουσία, κήρυξε παράνομο τον πρόεδρο και έστειλε τον στρατό για να καταστείλει τις εξεγέρσεις στις ανατολικές επαρχίες όπου ήταν η βάση στήριξης του Γιανούκοβιτς.
Σύμφωνα με τον Κλίμκιν, αυτά τα γεγονότα, με την ονομασία "Μαϊντάν" που στα ουκρανικά σημαίνει "πλατεία", παρομοιάζουν με αυτά που συμβαίνουν τώρα στη Βενεζουέλα, όπου ο ηγέτης της αντιπολίτευσης κήρυξε "σφετεριστή" τον Πρόεδρο της χώρας και τον εαυτό του νόμιμο Πρόεδρο όλου του έθνους. Όλα αυτά με την ανοιχτή υποστήριξη της Ουάσιγκτον, η οποία απειλεί με στρατιωτική επέμβαση αν η κυβέρνηση της Βενεζουέλας προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει βία εναντίον της αντιπολίτευσης.
"Ο αγώνας των Βενεζουελάνων κατά κάποιον τρόπο θυμίζει την προσπάθεια που κάναμε με το Μαϊντάν. Πρέπει να υποστηρίξουμε το πνεύμα της ελευθερίας και της δικαιοσύνης και αυτούς που υπερασπίζονται το δικαίωμα για ένα ελεύθερο μέλλον" είπε ο υπουργός.
Ο Κλίμκιν μπορεί να μη φημίζεται για την ευφυΐα του, αλλά σε αυτό το σημείο έχει δίκιο, καθώς πράγματι υπάρχουν αρκετές ομοιότητες.
Για παράδειγμα, η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας θέλει να ευθυγραμμιστεί πολιτικά με την Ουάσιγκτον. Αυτό θα οδηγήσει στην άρση των κυρώσεων των ΗΠΑ εναντίον της χώρας, θα ανοίξει την οικονομία της σε ξένες επενδύσεις και θα ανοίξει τον δρόμο για ραγδαία ανάπτυξη που θα ωφελήσει τον λαό της χώρας.
Παρόμοιες υποσχέσεις έταζε και η Ναζιστικη «ουκρανική» αντιπολίτευση, η οποία κατάφερε να βγάλει τον κόσμο στους δρόμους κατηγορώντας τον Πρόεδρο ότι δηθεν στέκεται εμπόδιο για την ενσωμάτωση της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το Μαϊντάν διεκδικούσε ευρωπαϊκούς μισθούς και συντάξεις, ευρωπαϊκή ισότητα στην ιατρική περίθαλψη και νόμιμες ευκαιρίες για εργασία στις ευρωπαϊκές χώρες, όπως επίσης και πολιτικά δικαιώματα στο εσωτερικό της Ουκρανίας.
Πέντε χρόνια μετά, αυτές οι υποσχέσεις δεν έχουν ακόμα υλοποιηθεί, αλλά τουλάχιστον οι Ουκρανοί "φιλοξενούμενοι εργάτες" μπορούν να παριστάνουν τους τουρίστες, όταν πηγαίνουν στην Πολωνία για να εργαστούν παράνομα.
Άλλη μια ομοιότητα: τα Δυτικά ΜΜΕ δεν αρέσκονται να αναφέρουν ότι οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης και στις δύο χώρες εμπλέκονται σε ενέργειες απίστευτης βιαιότητας. Όπως, το να καίνε ζωντανό έναν άνθρωπο, επειδή είναι σκουρόχρωμος άρα πρέπει να είναι υποστηρικτής της κυβέρνησης [συνέβη στη Βενεζουέλα]. Ή -όπως φημολογείται- να πυροβολούν τυχαίους περαστικούς στον δρόμο, για να αναζωπυρώσουν τις συγκρούσεις ανάμεσα στους διαδηλωτές και τις δυνάμεις ασφαλείας του Κιέβου.
Η κρίση στην Ουκρανία ζημίωσε τη Ρωσία και ωφέλησε τις ΗΠΑ. Η κρίση στη Βενεζουέλα είναι πιθανό να έχει παρόμοια αποτελέσματα (αν και εδώ μάλλον η Κίνα έχει περισσότερα να χάσει). Και στις δύο χώρες, ακροδεξιές οργανώσεις και πολιτικοί σημειώνουν άνοδο της επιρροή και της δύναμής τους.
Φυσικά, υπάρχουν και σημαντικές διαφορές. Ο λαός της Βενεζουέλας, για παράδειγμα, υποφέρει εδώ και χρόνια από οικονομικά προβλήματα, εν μέρει εξ αιτίας των κυρώσεων των ΗΠΑ, ενώ η Ουκρανία υπό τον Γιανούκοβιτς ήταν σε μια σχετικά καλή οικονομική κατάσταση. Η κρίση της Βενεζουέλας δεν αφορά μόνο στις γεωπολιτικές συμμαχίες, αλλά και σε ιδεολογικές διαφορές, σε αντίθεση με την Ουκρανία. Επίσης ο Ομπάμα δεν είχε απειλήσει με στρατιωτική επέμβαση την Ουκρανία, ενώ με τον Ντ. Τραμπ το σχέδιο είναι στο τραπέζι.
Σίγουρα όμως, οι Βενεζουελάνοι που θέλουν τώρα να ανατρέψουν την κυβέρνηση, θα βρουν κάποιον να κατηγορήσουν όταν το αποτέλεσμα τους απογοητεύσει, όπως τους Ουκρανούς.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Mακελειό στις Φιλιππίνες
 Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2019, 08:30
Τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 84 τραυματίστηκαν όταν εξερράγησαν δύο βόμβες, μία μέσα σε καθεδρικό ναό και μία στο εξωτερικό του στο νησί Χολό, στις νότιες Φιλιππίνες, περιοχή που σπαρασσόταν για δεκαετίες από ένοπλες συγκρούσεις, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της χώρας της Ασίας.
Στις απώλειες συμπεριλαμβάνονται αρκετοί άνδρες του στρατού, οι οποίοι έσπευσαν στην εκκλησία αμέσως μετά την πρώτη έκρηξη στην πόλη Χολό, στην επαρχία Σουλού, 1.000 χιλιόμετρα νότια της Μανίλας, δήλωσε ο γενικός διευθυντής της αστυνομίας των Φιλιππίνων, ο Όσκαρ Αλμπαγιάλντε.
«Δεν γνωρίζουμε ακόμη αν ο απολογισμός των θυμάτων θα αυξηθεί κι άλλο», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας στον ραδιοφωνικό σταθμό DZMM.
Η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η κυριακάτικη λειτουργία στον καθεδρικό ναό, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του στρατού στην περιοχή, ο αντισυνταγματάρχης Τζέρι Μπεσάνα.
Η δεύτερη έκρηξη έγινε στον χώρο στάθμευσης έξω από την εκκλησία την ώρα που κατέφθαναν άνδρες του στρατού, της αστυνομίας και ασθενοφόρα, πρόσθεσε.
Ο Μπεσάνα έκανε επίσης λόγο για θύματα στις τάξεις του στρατού: μίλησε για τουλάχιστον πέντε νεκρούς.
Οι αρχές δεν είναι ακόμη σε θέση να εκτιμήσουν ποιο ήταν το κίνητρο της επίθεσης αυτής στο νησί Χολό, το ορμητήριο της Αμπού Σαγιάφ αλλά και της οργάνωσης Ισλαμικό Μέτωπο Απελευθέρωσης Μόρο (MILF).
Είναι εξάλλου ασαφές αν η ενέργεια σχετίζεται με το δημοψήφισμα στην περιφέρεια Μιντανάο την 21η Ιανουαρίου για την επικύρωση της εγκαθίδρυσης μιας νέας, διοικητικά πιο αυτόνομης διοίκησης στην περιοχή, όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι μουσουλμάνοι.
Η εκλογική επιτροπή ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ο νόμος για τη δημιουργία αυτής της νέας διοικητικής δομής εγκρίθηκε στο δημοψήφισμα.
Ο νόμος βάσει του οποίου εγκαθιδρύεται η Αυτόνομη Περιφέρεια Μπανγκσαμόρο του Μουσουλμανικού Μιντανάο ήταν μια πρόνοια-κλειδί στην ειρηνευτική συμφωνία που υπέγραψε η Μανίλα με την οργάνωση  MILF το 2014.
«Δεν κλίνουμε προς κάποια εκδοχή ακόμη», είπε ο Αλμπαγιάλντε και πρόσθεσε ότι δεν αποκλείει να επρόκειτο για ενέργεια οποιασδήποτε από τις οργανώσεις που η κυβέρνηση θεωρεί απειλή και δρα στην περιοχή.
Σύμφωνα με τον αντισυνταγματάρχη Μπεσάνα, οι ερευνητές θα εξετάσουν το είδος των εκρηκτικών που χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να συμπεράνουν ποια οργάνωση ευθύνεται.
«Θα είμαστε σε θέση να ταυτοποιήσουμε (τους δράστες) μόλις μάθουμε τι είδους μηχανισμός χρησιμοποιήθηκε», εξήγησε ο αξιωματικός του στρατού.
Ο υπουργός Άμυνας Ντέλφιν Λορεντζάνα καταδίκασε τη σημερινή επίθεση και δεσμεύθηκε ότι οι αρχές θα καταδιώξουν τους δράστες.
«Διέταξα να αυξηθεί το επίπεδο του συναγερμού όλων των μονάδων, να ληφθούν μέτρα προκειμένου να υπάρξουν εγγυήσεις για την ασφάλεια όλων των χώρων λατρείας και των δημόσιων χώρων και να τεθούν σε εφαρμογή μέτρα ασφαλείας για να αποτραπούν σχέδια του εχθρού», είπε.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μαδούρο απορρίπτει το «τελεσίγραφο» να προκηρύξει εκλογές
 Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2019, 15:26
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο απέρριψε σήμερα το «τελεσίγραφο» που του έχουν απευθύνει πολλές χώρες ζητώντας του να προκηρύξει εκλογές μέσα σε διάστημα οκτώ ημερών, τονίζοντας ότι ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό παραβίασε το σύνταγμα της χώρας όταν αυτοανακηρύχθηκε πρόεδρος.
Ο Μαδούρο, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι CNN Turk, είπε επίσης ότι είναι «ανοιχτός στον διάλογο». Δεν απέρριψε το ενδεχόμενο να συναντηθεί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, όμως είπε ότι κάτι τέτοιο είναι μάλλον απίθανο να συμβεί.
Το κανάλι είχε μεταγλωττίσει τις δηλώσεις του Μαδούρο από τα ισπανικά στα τουρκικά.
Οι ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας παραμένουν πιστές στον Μαδούρο.
Την περασμένη Πέμπτη, σε τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Μαδούρο, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν του εξέφρασε τη συμπαράστασή του.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χεζμπολάχ: Εισερχόμαστε εδώ και χρόνια στο Ισραήλ μέσω τούνελ
 Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2019, 11:21
Η υποστηριζόμενη από το Ιράν Χεζμπολάχ έχει τη δυνατότητα «εδώ και χρόνια» να εισέλθει στο Ισραήλ, δήλωσε το Σάββατο (χθες) ο ηγέτης της λιβανέζικης οργάνωσης, στην πρώτη αντίδραση μετά την ανακάλυψη από το Ισραήλ τούνελ στο έδαφός του που ξεκινούν από τον Λίβανο.
Η αποκάλυψη του Ισραήλ «επιθετικών τούνελ», όπως τα αποκαλεί, της Χεζμπολάχ τον περασμένο μήνα και η κατηγορία του Λιβάνου ότι ένας ισραηλινός συνοριακός φράκτης εισέρχεται στο έδαφός του, έχουν αυξήσει τις εντάσεις.
Τα Ισραήλ θεωρεί πως το Ιράν είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του και η Χεζμπολάχ η κύρια απειλή στα σύνορά του. Διεξάγει μια όλο και πιο απροκάλυπτη εκστρατεία στρατιωτικών πληγμάτων εναντίον και των δύο στη Συρία, όπου πολεμούν στο πλευρό της κυβέρνησης στον εμφύλιο πόλεμο.
Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό al-Mayadeen, ο Σαγέντ Χάσαν Νασράλα είπε πως η Χεζμπολάχ δεν θέλει να εμπλέξει τον Λίβανο σε πόλεμο με το Ισραήλ.
Είπε, ωστόσο, ότι υπάρχουν φόβοι πως ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου μπορεί να κάνει κακή εκτίμηση ενόψει των ισραηλινών εκλογών που θα διεξαχθούν τον Απρίλιο και να «προβεί σε μια τυχοδιωκτική ενέργεια».
Προειδοποίησε πως ο «άξονας της αντίστασης», όπως αποκαλείται η οργάνωση, το Ιράν και η Συρία, μπορεί να αλλάξουν τον τρόπο αντίδρασής τους στα ισραηλινά πλήγματα στη Συρία, περιλαμβανομένου ενός βομβαρδισμού του Τελ Αβίβ.
Τόσο το Ισραήλ όσο και η Χεζμπολάχ έχουν δηλώσει πως ένας νέος πόλεμος ανάμεσά τους θα είχε μεγαλύτερη εμβέλεια από τον τελευταίο, το 2006, που διεξήχθη στο έδαφος του Λιβάνου.
«Μέρος του σχεδίου μας στον επόμενο πόλεμο είναι να εισέλθουμε στη Γαλιλαία, ένα μέρος του σχεδίου μας για το οποίο είμαστε ικανοί, Θεού θέλοντος. Το σημαντικό είναι ότι έχουμε αυτή τη δυνατότητα και ότι την έχουμε εδώ και χρόνια», είπε ο Νασράλα.
Προσέθεσε πως ολόκληρο το Ισραήλ θα ήταν το πεδίο μάχης και επανέλαβε πως η οργάνωση έχει τώρα στην κατοχή της πυραύλους ακριβείας που μπορούν να πλήξουν στόχους σε βάθος μέσα στο έδαφος του Ισραήλ.
Ο Νασράλα απέφυγε να πει ρητά ότι οι υπόγειες σήραγγες είναι έργο της Χεζμπολάχ, επικαλούμενος την πολιτική της «αμφισημίας» της βαριά οπλισμένης οργάνωσης σε στρατιωτικά θέματα και την επιθυμία του να μην δώσει στο Ισραήλ πρόσχημα για επίθεση.
Είπε πως το Ισραήλ εξακολουθεί να ψάχνει για υπόγειες σήραγγες, παρότι έχει δηλώσει πως η επιχείρηση για την ανεύρεσή τους έχει τελειώσει. Είπε πως το Ισραήλ ανακάλυψε μόνο ορισμένα τούνελ και πρόσθεσε πως «δεν είναι γνωστό» αν υπάρχουν περισσότερα.
Την περασμένη εβδομάδα ο απεσταλμένος του ξεφτιλοΟΗΕ για τη Μέση Ανατολή δήλωσε πως τουλάχιστον δύο από τις υπόγειες σήραγγες που ανακάλυψε το Ισραήλ διασχίζουν τη λεγόμενη «κυανή γραμμή» μεταξύ των δύο χωρών, και ως «εκ τούτου αποτελούν παραβιάσεις».
Το ψήφισμα 1701 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ξεφτιλοΟΗΕ που έθεσε τέρμα στον πόλεμο του 2006, ανέφερε πως οι δύο πλευρές έπρεπε να παραμείνουν η καθεμιά στη δική της πλευρά της κυανής γραμμής και πως η Χεζμπολάχ έπρεπε να εγκαταλείψει μια περιοχή γύρω από τα σύνορα.
Η κυανή γραμμή είναι μια γραμμή στρατιωτικής οροθεσίας που μετρά αρκετές δεκαετίες και με την οποία οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει να συμμορφωθούν έως ότου συμφωνήσουν σε μια επίσημη απεικόνιση των διαφιλονικούμενων συνόρων.
Ο απεσταλμένος, ο Νικολάι Μλαντένοφ, είπε στα Ηνωμένα Έθνη πως δεν έχει δοθεί πρόσβαση στους κυανόκρανους στο σημείο εισόδου στον Λίβανο ενός από τα τούνελ.
Ο Νασράλα άφησε να εννοηθεί ότι οι σήραγγες κατασκευάστηκαν πριν από καιρό και είπε ότι ήταν «έκπληξη» που πήρε τόσον καιρό στο Ισραήλ να τις εντοπίσει.
«Ένα από τα τούνελ που ανακαλύφθηκαν κατασκευάστηκε πριν από 13 χρόνια», είπε, προσθέτοντας πως χρονολογείται πριν από το ψήφισμα 1701, αλλά δεν είπε πότε κατασκευάστηκαν τα άλλα τούνελ.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



O Nasrallah σπάει τη σιωπή του: σχέδιό μας να μπούμε στη Γαλιλαία αν το Ισραήλ μας κηρύξει πόλεμο.
26/1/2019- 23.00
Στην πρώτη δημόσια επανεμφάνισή του μετά από 2 μήνες ο ΓΓ της Χεζμπολάχ ο Hassan Nasrallah αποκάλυψε ότι: το σχέδιό μας σε περίπτωση πολέμου με το Ισραήλ περιλαμβάνει την είσοδο μας στη Γαλιλαία.
« Μέρος του σχεδίου μας είναι να εισέλθουμε στη Γαλιλαία και είμαστε σε θέση να το πράξουμε και να αποφασίσουμε για την πορεία του πολέμου », δήλωσε ο Nasrallah σε συνέντευξη του στο λιβανέζικο κανάλι al-Mayadeen το Σάββατο. Είναι η α΄του εμφάνιση μετά τις 10 Νοεμβρίου 2018. « Η εφαρμογή της διαδικασίας έγινε πιο εύκολη μετά την εμπειρία μας στη Συρία.  »
« Όσο δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, μας ενδιαφέρει να υπερασπιστούμε τη χώρα μας και να καταφύγουμε σε όλα τα στοιχεία της δύναμης », δήλωσε ο Nasrallah.
Ποτέ δεν είχα προβλήματα υγείας παρ’ ότι πάτησα τα 60 είναι αστείο αυτό που λέγεται για την ασθένεια ή τον θάνατο μου σάρκασε ο Nasrallah τα ισραηλινά δημοσιεύματα που έφεραν νεκρό ή σοβαρά άρρωστο.
Το Israël έκανε « χρόνια » για ν΄ανακαλύψει τα  tunnels που ξεκινούν από τον Λίβανο ειρωνεύθηκε  ο επικεφαλής της Hezbollah.
« Οι Ισραηλινοί ανακάλυψαν μετά από πολύ καιρό κάποια tunnels, κι αυτό δεν είναι μια έκπληξη , η έκπληξη είναι ο χρόνος που έκαναν για να τ΄ανακαλύψουν « , είπε ο Hassan Nasrallah στη συνέντευξή του στην τηλεόραση του  al-Mayadeen.
« Ναι υπήρχαν  tunnels στο Νότο Λιβάνου »…
« Τουλάχιστον ένα από τα tunnels που ανακαλύφθηκαν αυτές τις τελευταίες εβδομάδες είναι παλαιότητας 13 ή 14 ετών », σάρκασε ο αρχηγός της Hezbollah, με μειδίαμα για το γεγονός της « αποτυχίας » των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών όλα αυτά τα χρόνια. rt,rtl
Απευθυνόμενος στο Νετανιάχου είπε « να είστε προσεκτικός σε ό,τι κάνετε στη Συρία μην προβείτε σε άσχημη αξιολόγηση που θα μπορούσε να επιφέρει έναν μεγαλό πόλεμο στην περιοχή »…Σε « οποιαδήποτε στιγμή η Συρία, το Ιράν και η  Hezbollah θα μπορούσαν να αποφασίσουν ν΄αντιδράσουν διαφορετικά κατά των ισραηλινών επιθέσεων ».middleeasteye
Ο αρχηγός της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να αποσυρθούν από τη Συρία με αντάλλαγμα την απόσυρση του Ιράν.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσία: 75 χρόνια από το τέλος της πολιορκίας του Λένινγκραντ
 Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2019, 08:11
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα ηγηθεί σήμερα των εορτασμών για την 75η επέτειο από το τέλος της πολιορκίας του Λένινγκραντ που προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 800.000 ανθρώπων από το 1941 έως το 1944.
Το αποκορύφωμα θα είναι μια στρατιωτική παρέλαση κοντά στο Μουσείο Ερμιτάζ, στο κέντρο της πρώην πρωτεύουσας της αυτοκρατορικής Ρωσίας, στην οποία θα συμμετάσχουν 2.500 στρατιωτικοί.
Άρματα μάχης, εκτοξευτήρες ρουκετών και οχήματα πεζικού θα παρελάσουν μαζί με δόκιμους αξιωματικούς που θα κρατούν πανωφόρια από δέρμα προβάτου και μπότες που φορούσαν οι στρατιώτες της εποχής εναντίον του ναζί εισβολέα.
Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο Ρώσος πρόεδρος δεν θα παρακολουθήσει την παρέλαση θα μεταβεί όμως στο κοιμητήριο Πισκαρέβσκογια και θα παρευρεθεί σε μια συναυλία προς τιμήν των θυμάτων.
Για τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, πρόκειται για μια «πολύ σημαντική ημερομηνία για ολόκληρη τη χώρα, για όλους τους Ρώσους και προσωπικά για τον πρόεδρο Πούτιν».
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, 66 ετών, δεν είχε γεννηθεί τότε, αλλά ο μεγαλύτερος αδελφός του είχε σκοτωθεί κατά την πολιορκία. Τάφηκε στο κοιμητήριο το οποίο αναμένεται να επισκεφθεί ο Ρώσος πρόεδρος.
Η μητέρα του Πούτιν παραλίγο να πεθάνει από πείνα στη διάρκεια του αποκλεισμού, ενώ ο πατέρας του, που ήταν στρατιώτης του Κόκκινου Στρατού, τραυματίστηκε όχι μακριά από το Λένινγκραντ.
Το Λένινγκραντ αριθμούσε τρία εκατομμύρια κατοίκους πριν από τον πόλεμο, όμως περισσότεροι από 800.000 πέθαναν από τον λιμό, τις αρρώστιες ή τις βόμβες στη διάρκεια των 872 ημερών της πολιορκίας από τα στρατεύματα του Χίτλερ.
Από την Παρασκευή (προχθές) έχουν πραγματοποιηθεί πολλές εκδηλώσεις σε όλη την πόλη, μεταξύ των οποίων συναυλίες και προβολές. Απόψε ένας κανονιοβολισμός θα ακουστεί για να σημάνει την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης.
Στη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης θα τηρηθεί επίσης ενός λεπτού σιγή υπό τον ήχο ενός μετρονόμου.
Στη διάρκεια της πολιορκίας η ταχύτητα του μετρονόμου που μεταδιδόταν από το ραδιόφωνο προειδοποιούσε τους κατοίκους για την επικείμενη έναρξη των αεροπορικών βομβαρδισμών.
Ορισμένα κτίρια εξακολουθούν να φέρουν σημάδια από τις προειδοποιήσεις της σοβιετικής εξουσίας εναντίον των επιδρομών αυτών σε μια πόλη πέντε εκατομμυρίων κατοίκων, το συλλογικό ασυνείδητο των οποίων παραμένει βαθιά σημαδεμένο από την τραγωδία.
Τα μεγάλα μνημεία της Πετρούπολης θα φωταγωγηθούν, ενώ οι κάτοικοι, μεταξύ των οποίων 108.000 πρώην στρατιώτες ή επιζώντες της πολιορκίας, κλήθηκαν να ανάψουν κεριά στα παράθυρα των σπιτιών τους.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νεκρός Παλαιστίνιος από πυρά ισραηλινοναζιστών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη
 Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2019, 02:17
Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από πυρά χθες Σάββατο κατά τη διάρκεια επεισοδίων με ισραηλινοναζιστες αποικους κοντά σε σιωναζιστκό οικισμό στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε ο ισραηλινοναζιστικός στρατός.
«Ξέσπασε συμπλοκή ανάμεσα σε ισραηλινοναζιστες αποικους και Παλαιστίνιους στην περιοχή και οι σιωναζι αποικοι άνοιξαν πυρ με αληθινές σφαίρες. Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε», ανέφερε το σιωναζιστικο επιτελείο σε ανακοίνωσή του.
Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας έκανε λόγο νωρίτερα για τον θάνατο ενός παλαιστίνιου «μάρτυρα» στο χωριό Μουγαγίρ, κοντά στη Ραμάλα, στη Δυτική Όχθη.
Σύμφωνα με το υπουργείο, ο άνδρας, ο Χάμντι Νασάν, 38 ετών, χτυπήθηκε από σφαίρες στην πλάτη. Η ίδια πηγή ανέφερε πως ήταν ανάμεσα σε έξι Παλαιστίνιους που έγιναν στόχος πυρών σε αυτή την κοινότητα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του χωριού Μουγαγίρ, ο Αμίν Αμπού Αλιά, δήλωσε ότι ο Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από ισραηλινοναζιστες αποίκους στα επεισόδια.
«Στην αρχή οι σιωναζι αποικοι πυροβόλησαν, μετά κατέφθασε ο σιωναζιστικος στρατός κι άρχισε να ρίχνει δακρυγόνα», αφηγήθηκε τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Ο ισραηλινοναζιστικός στρατός ανέφερε πως κατά τις πρώτες πληροφορίες που περιήλθαν σε γνώση του, ένας σιωναζι αποικος που ζει κοντά στο παλαιστινιακό χωριό ενεπλάκη σε «αντιπαράθεση» με πολλούς Παλαιστίνιους και τραυματίστηκε ελαφρά.
«Λίγο αργότερα», ξέσπασε ευρύτερη συμπλοκή ανάμεσα σε ισραηλινοναζιστες αποικους και Παλαιστίνιους και τότε οι ισραηλινοναζιστες άνοιξαν πυρ, πρόσθεσε. Πέραν του Παλαιστίνιου ο οποίος σκοτώθηκε, «πολλοί (άλλοι) τραυματίστηκαν» συμπλήρωσε.
Ισραηλινοναζιστες στρατιώτες και συνοριοφρουροί έκαναν χρήση «μέσων καταστολής ταραχών» για να τερματίσουν τη συμπλοκή, πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι θα διενεργηθεί έρευνα.
Η Δυτική Όχθη είναι παλαιστινιακή περιοχή κατεχόμενη από το ισραηλινοναζιστικο καθεστως εδώ και πάνω από 50 χρόνια. Περίπου 450.000 ισραηλινοναζιστες αποικοι ζουν εκεί ανάμεσα σε 2,5 εκατομμύρια Παλαιστίνιους και οι συγκρούσεις δεν είναι σπάνιες. Οι ισραηλινοναζιστικοι οικισμοί στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη θεωρούνται παράνομοι με βάση το διεθνές δίκαιο.
Το χωριό Μουγαγίρ έχει μετατραπεί τους τελευταίους μήνες σε θέατρο επανειλημμένων συγκρούσεων μεταξύ Παλαιστινίων και ισραηλινοναζιστών αποίκων.
«Καθιστούμε την ισραηλινή κυβέρνηση υπεύθυνη για αυτό το νέο έγκλημα», ανέφερε ο Σάεμπ Ερεκάτ, ανώτερος παλαιστίνιος αξιωματούχος, μέσω Twitter.
«Τρομοκράτες έποικοι συνεχίζουν να επιτίθενται σε παλαιστίνιους πολίτες με την προστασία του ισραηλινοναζιστικού στρατού» κατήγγειλε.
Ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς καταδίκασε από την πλευρά του την «επίθεση μιας συμμορίας σιωναζι αποίκων εναντίον του χωριού Μουγαγίρ», μετέδωσε το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Η Βενεζουέλα δεν πρέπει να γίνει πεδίο διχασμού διεθνών δυνάμεων»
 Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2019, 22:33
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε αναφέρθηκε σήμερα το βράδυ στις εξελίξεις στην Βενεζουέλα δείχνοντας ουσιαστικά ότι επιθυμεί να κρατήσει «ίσες αποστάσεις», όπως σημειώνει μεγάλο μέρος του ιταλικού Τύπου.
Πιο αναλυτικά, ο επικεφαλής της κυβέρνησης δήλωσε: «Η Ιταλία παρακολουθεί με αμείωτη προσοχή την κατάσταση στη Βενεζουέλα. Διαπιστώνουμε την ανάγκη εθνικής συμφιλίωσης και μιας πολιτικής διαδικασίας η οποία θα πρέπει να λάβει χώρα με τάξη, για να μπορέσει να επιτρέψει στον λαό της Βενεζουέλας να προχωρήσει- το γρηγορότερο- σε ελεύθερες, δημοκρατικές επιλογές».
Παράλληλα, ο Ιταλός πρωθυπουργός δηλώνει αντίθετος «σε παρεμβάσεις άλλων χωρών, με χαρακτήρα επιβολής» και τονίζει ότι «η λατινοαμερικανική αυτή χώρα δεν πρέπει να γίνει πεδίο διχασμού διεθνών δυνάμεων».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Oποιαδήποτε στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα πρέπει να αποφευχθεί»
 Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2019, 22:03
Το γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν όλες τις επιλογές σε σχέση με τη Βενεζουέλα είναι επικίνδυνο και οποιαδήποτε ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση πρέπει να αποφευχθεί με κάθε κόστος, δήλωσε σήμερα ο πρέσβης της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη Βασίλι Νεμπένζια.
«Οι ΗΠΑ δήλωσαν τώρα ότι όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι, πράγμα το οποίο είναι... επικίνδυνο», τόνισε ο Βασίλι Νεμπένζια σε δημοσιογράφους στο περιθώριο συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη Βενεζουέλα. «Αν αυτό εξελιχθεί σε κάτι περισσότερο στρατιωτικό, τότε είναι ακόμη πιο λυπηρό. Πιστεύουμε ότι πρέπει να αποφευχθεί με κάθε κόστος», τόνισε.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στο Συμβούλιο Ασφαλείας, η Ρωσία είχε ζητήσει από τις Ηνωμένες Πολιτείες να δώσουν μια σαφή απάντηση σχετικά με το εάν η Ουάσινγκτον σκοπεύει να κάνει χρήση στρατιωτικής βίας στη Βενεζουέλα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Καράκας απορρίπτει το τελεσίγραφο των ευρωενωσιτων αποικιοκρατων για προκήρυξη εκλογών
 Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2019, 20:38
Η Βενεζουέλα απέρριψε κατηγορηματικά σήμερα στον ΟΗΕ το τελεσίγραφο που απηύθυναν τεσσερις ευρωπαϊκές χώρες, η Γερμανια η Γαλλια η Ισπανια και η Βρετανια, στο οποίο της δίνουν προθεσμία οκτώ ημερών για να προκηρύξει εκλογές προειδοποιώντας ότι σε περίπτωση που αυτό δεν συμβεί, θα αναγνωρίσουν την εξουσία του προέδρου της Εθνοσυνέλευσης Χουάν Γκουαϊδό.
«Κανείς δεν θα μας δώσει προθεσμίες ούτε θα μας πει εάν πρέπει να προκηρυχθούν εκλογές ή όχι», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας Χόρχε Αρεάσα. «Ποιοι είστε εσείς για να δίνετε τελεσίγραφο σε μια κυρίαρχη κυβέρνηση;». «Αυτό είναι ανάμιξη»,πρόσθεσε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Βενεζουέλα, η οποία πραγματοποιείται έπειτα από αίτημα των Ηνωμένων Πολιτειών.
«Η Βενεζουέλα δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να μας επιβάλει καμία απόφαση ή εντολή», δήλωσε ο Aρεάσα τονίζοντας ότι καμιά δύναμη «δεν μπορεί να υπαγορεύσει στη χώρα μας το μέλλον της». «Θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε την πορεία της δημοκρατίας μας», πρόσθεσε.
Παράλληλα ο επικεφαλής της διπλωματίας της Βενεζουέλας δήλωσε ότι ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο συνεχίζει να ελπίζει στην διεξαγωγή μιας επικοινωνίας και ενός διαλόγου με τη διοίκηση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.
Η Ουάσινγκτον έχει ζητήσει την παραίτηση του Νικολάς Μαδούρο, του σοσιαλιστή προέδρου που είναι στην εξουσία από το 2013.
«Πρόθεσή μας είναι να καθιερώσουμε μια επικοινωνία και έναν διάλογο με την κυβέρνηση του προέδρου Τραμπ, η πρόταση αυτή υπάρχει και συνεχίζει να είναι στο τραπέζι. Αυτό επιδιώκαμε από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας», δήλωσε ο Χόρχε Αρεάσα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στο Συμβούλιο Ασφαλείας.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισπανία,Γαλλία,Γερμανία και Βρετανία ,τα κανις του Τραμπ ,έστειλαν τελεσίγραφο στον Μαδουρο ότι έχει λέει 8 μέρες να κάνει εκλογές αλλιώς θα αναγνωρίσουν την δεξιά μαριονέτα που αυτοκυρηχτηκε πρόεδρος της Βενεζουέλας
Ο πρόεδρος της Συντακτικής Συνέλευσης, Ντιοσντάντο Καμπέγιο, απέρριψε το τελεσίγραφο των Βρυξελλών, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης υποστηρικτών του Μαδούρο στο Καράκας.
"Η Ευρωπαϊκή Ένωση μας δίνει οκτώ ημέρες (για να οργανώσουμε εκλογές). Κανείς δεν δίνει εντολές στους πολίτες της Βενεζουέλας» είπε.
Την Παρασκευή ο Νικολάς Μαδούρο είχε απαντήσει σε έκκληση του επικεφαλής της ισπανικής διπλωματίας, Χοσέπ Μπορέλ, για ελεύθερες εκλογές, λέγοντας:
«Αν θέλουν εκλογές, ας τις κάνουν στην Ισπανία».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με ΜΑΤ ο γερμανοτσολιάς Παυλόπουλος... Η επίθεση συριζα στη Θεσσαλονίκη στον Παπούλια ξεπεράστηκε!
Ο Κουίσλιγκ Παυλόπουλος που υπέγραψε την παράδοση της Μακεδονίας πριν καν ολοκληρωθεί η ψηφοφορία στο κΥνοβούλιο δεν θα πάει ποτέ πια στη μία κι Ελληνική Μακεδονία!




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις 27 Ιανουαρίου του '45, ο κόκκινος στρατός μπήκε στο Άουσβιτς-Μπίρκεναου. Ημέρα μνήμης σήμερα για τα θύματα του Ολοκαυτώματος.
Εβραίους, Σέρβους, Πολωνούς, Ρώσους, Κομμουνιστές, Ομοφυλόφιλους, Τσιγγάνους, ΑΜΕΑ, διανοητές, ακτιβιστές.
Ότι δεν χώραγε στον φρικιαστικό μύθο.
Τη χειρότερη τύχη από τα εκατομμύρια θύματα του Ολοκαυτώματος είχαν οι ομοφυλόφιλοι.
Ο Χίμλερ πίστευε ότι μπορούσαν να τους μεταμορφώσουν.
Υπέστησαν φρικιαστικά "πειραματα".
Αλλά υπάρχει και το χειρότερο.
Όσοι επεζησαν δεν απελευθερώθηκαν το 1945.
Επέστρεψαν στη φυλακή....



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις 27 Γενάρη 1945 ο Κόκκινος Στρατός απελευθερώνει τους 7.000 περίπου εναπομείναντες/-σες κρατούμενους του στρατοπέδου συγκέντρωσης του Άουσβιτς.
74 χρόνια μετά ο αγώνας της μνήμης ενάντια στη λήθη συνεχίζεται,αλλά και ενάντια στον φασισμό σε κάθε του μορφή και πίσω από κάθε προσωπείο
ΚΑΤΩ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ,ΚΑΤΩ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ
ΖΗΤΩ Η ΖΩΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΗΣ ΜΟΡΦΗ

Αν υπαρχει Θεος θα πρεπει να με παρακαλεσει για να τον συγχωρεσω
(χαραγμενο σε τοιχο του Αουσβιτς)