Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

Παρασκευη 15 Φεβρουαριου 2019



Η Βενεζουέλα ανακοίνωσε συνασπισμό χωρών κατά των ΗΠΑ για να αποτρέψει επέμβαση
10:46 - 15.02.2019
Στην ανακοίνωση ομάδας 50 χωρών που εναντιώνονται στις προσπάθειες απομάκρυνσης του προέδρου Μαδούρο με την υποστήριξη και των ΗΠΑ, προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας, Χόρχε Αρεάσα, ανακοίνωσε την Πέμπτη μια ομάδα χωρών που αντιτίθενται στις προσπάθειες με την υποστήριξη των ΗΠΑ για απομάκρυνση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο.
Η ομάδα, η οποία αριθμεί πάνω από 50 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, της Κούβας, της Κίνας και του Ιράν, θα υπερασπίζεται τις βασικές αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών που παραβιάζονται από τις ενέργειες των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα.
«Σήμερα ανακοινώνουμε μια σημαντική ομάδα εθνών που ανησυχούν για την ανάγκη διατήρησης του σεβασμού των θεμελιωδών αρχών του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Πιστεύουμε ότι αυτές οι αρχές παραβιάζονται. Όλοι έχουμε το δικαίωμα να ζούμε χωρίς την απειλή της βίας», ανέφερε ο Αρεάσα επικαλούμενος την εθνική κυριαρχία, την ισότητα των μελών του ΟΗΕ στη Γενική Συνέλευση, τη μη παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις και την ειρηνική επίλυση των διαφορών.
Ο Αρεάσα εξήγησε ότι η νέα ομάδα χωρών θα διεξάγει «μια σειρά ενεργειών για την αύξηση της πληροφόρησης γύρω από τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν σήμερα οι λαοί μας, ιδιαίτερα στην περίπτωση της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας. Καλούμε όλα τα κράτη μέλη του ΟΗΕ να ενωθούν μαζί μας στην υπεράσπιση του διεθνούς δικαίου ως τον μόνο εγγυητή της… ειρηνικής συνύπαρξης».
Ο υπουργός πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ επιχειρούσαν να λιμοκτονούν τη Βενεζουέλα και τώρα προσφέρονται να στείλουν ανθρωπιστική βοήθεια.
«Οι ΗΠΑ έχουν μπλοκάρει 30 δισεκατομμύρια δολάρια της οικονομίας μας… και στέλνουν ανθρωπιστική βοήθεια ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων; Σε πνίγουν, σε σκοτώνουν και τώρα λένε "σου δίνω ένα μπισκότο"», δήλωσε ο Αρεάσα αναφερόμενος πιθανότατα στα «μπισκότα υψηλής ενέργειας με βιταμίνες και ανόργανα άλατα», τα οποία η Ουάσινγκτον ανέφερε ότι είχαν μεταφερθεί στην Κολομβία για να παραδοθούν στο Καράκας.
Σχολιάζοντας τις αναφορές ότι οι ΗΠΑ προσπαθούν να στρέψουν στις ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας εναντίον του προέδρου Μαδούρο, ο Αρεάσα δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον έπρεπε να «ξανασκεφτεί τη στρατηγική» επειδή «αυτή η δοκιμασία αφοσίωσης του στρατού τελείωσε».
Σε μια παράλληλη εξέλιξη, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ εξέφρασε την ανησυχία για το πώς εκδηλώνονται τα γεγονότα στη χώρα της Νότιας Αμερικής.
«Είμαστε πολύ ανήσυχοι για το γεγονός ότι ορισμένοι θερμοκέφαλοι εξετάζουν στρατιωτική δράση. Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι σ' αυτό. Δεν πρόκειται μόνο για την κυβέρνηση Μαδούρο. Πρόκειται για την υπεράσπιση του διεθνούς δικαίου και του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών», δήλωσε.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019, στις 7 το απόγευμα, ο Πολιτιστικός Χώρος «ΣΗΜΑ» (Χαριλάου Τρικούπη και Ισαύρων 29Γ΄ – Εξάρχεια) θα φιλοξενήσει τον επιτετραμμένο της πρεσβείας της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, Φρέντι Χεσούς Φερνάντες Τόρες.
Στην διάρκεια της εκδήλωσης θα απαντηθούν ερωτήσεις πάνω στα επίκαιρα ζητήματα που θέτει η κατάσταση μετά την απροκάλυπτη επέμβαση, το πραξικόπημα και τις απειλές των ΗΠΑ, όπως και όσα ακολουθούν.
Κάτω τα χέρια από την Βενεζουέλα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τέτοια μέρα ήταν, το 1999, όταν η κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη, με άμεση προσωπική ευθύνη του υπουργού Εξωτερικών Θεόδωρου Πάγκαλου, παρέδιδε στους Τούρκους διώκτες του τον ηγέτη του εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος του κουρδικού λαού, Αμπντουλάχ Οτσαλάν.
Η παράδοση του Κούρδου αγωνιστή από την κυβέρνηση των αμερικανόδουλων καταδοτών προκάλεσε τεράστιο κύμα διαδηλώσεων σε όλη τη χώρα. Ήταν ο ελληνικός λαός που έσωσε την τιμή αυτού του τόπου.
Αυτή την τιμή που επιχείρησαν να σπιλώσουν ο άθλιος πρωθυπουργός του «ευχαριστώ τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών» και ο εγγονός του δικτάτορα και εμπευστή των Ταγμάτων Ασφαλείας.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μα πες μου, αν έχει ο δικαστής σου, αν έχει μάτια, στόμα και λαιμό!
Καταδίκασαν σε 8 χρόνια φυλάκιση μητέρα 13 παιδιών, γιατί στο απολυτήριο δημοτικού άλλαξε τη χρονιά αποφοίτησης, από 1981 σε 1980, για να προσληφθεί σε νοσοκομείο. Την είχαν δικάσει ερήμην, απορρίπτοντας την αναβολή που ζήτησε ως καρδιοπαθής.
Στις 5 Μαρτίου στο Εφετείο Κακουργημάτων Ιωαννίνων εκδικάζεται η έφεσή της.
Πόση αποκτήνωση σ' αυτό το ρυπαρό δικαστικό σώμα!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ειδατε τι κοτσια εχει μια Σομαλη μεταναστρια που ξεβρακωνει τον ελιοτ Αμπρααμς υπευθυνο για τα Κοντρας,τα ταγματα θανατου στην Νικαραγουα και σημερινο ενορχυστρωτη του πραξικοπηματος στην Βενεζουελα ?
ΜΠΡΑΒΟ



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



15 /02 /1999
κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ
Σημίτης - Πάγκαλος
προδοσία ΟΤΣΑΛΑΝ !




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



8 χρόνια φυλακή σε καθαρίστρια στην Πρέβεζα, μάνα 13 παιδιών καρδιοπαθής
Άλλαξε το απολυτήριο από 1980 σε 1981
Ερήμην καταδικάστηκε αν και έφερε χαρτί από το νοσοκομείο ότι αναρρώνει από εγχείρηση τοποθέτησης βαλβίδας...
Δικαστικό κύκλωμα, ντροπή της χώρας

Αυτά βλέπει ο Μαντούβαλος και ευχαριστεί το Θεό που δεν πλαστογράφησε απολυτήριο δημοτικού, αλλά απλά σχημάτισε συμμορία με μέλη δικαστικούς, δικηγόρους, παπάδες κλπ....



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γράφει ο άλλος:
''Πατρίδα μας όλη η γη'' .
Του λέω να πάει να πολεμήσει δίπλα στους Παλαιστίνιους ή τους Σύριους και μου απαντά:
''Α δεν πάω, δεν είναι δική μου χώρα''.
Εκ του ασφαλούς λοιπόν, όλη η γη είναι πατρίδα του.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είπαμε... Δεν θα λοβοτομηθουμε: σήμερα είναι η μέρα ντροπής, η παράδοση του Οτσαλάν. Επειδη λοιπόν κάποιοι " ξεχνούν", δύο ερωτήσεις:
- γιατί το ΠΑΣΟΚ παρέδωσε τον Οτσαλάν; Από μόνο του; Ήταν "κακοί" άνθρωποι"; Αναγκάστηκαν από κάποιους; Ποιός ήξερε μέσω των δορυφόρων πως ο Οτσαλάν ήταν στην Κένυα; Φυσικά οι ΗΠΑ! Αυτοί που σήμερα η κυβέρνηση μας έχει "κοινές αξίες" κι αυτοί με τη σειρά τους θεωρουν τον ΣΥΡΙΖΑ " εγγυητή των αμερικανικών συμφερόντων" ( έκθεση Στέιτ Ντιπάρτμεντ)
- αυτό δεν μειώνει την ιστορική ντροπή του ΠΑΣΟΚ. Αλήθεια, τα περισσότερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ του 1999 που ΔΕΝ είχαν πει κουβέντα για την ντροπή...σε ποιο κόμμα είναι σήμερα; Στον ΣΥΡΙΖΑ προφανώς...
Ε όχι λοιπόν να παριστάνουν τους δακρυσμένους " Αντιιμπεριαλιστες" αυτοί... Θα ταίριαζε μια φράση του Καμμένου αλλά τέλος πάντων!




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




YΠΕΞ της Βενεζουέλας: ποια ανθρωπιστική βοήθεια; το embargo ΗΠΑ/ Δύσης μας κοστίζει 30 δις dollars συν το 1δις χρυσό που μας κατάσχεσε η Τράπεζα Αγγλίας..
15/2/2019 – 13.30
O YΠΕΞ της Βενεζουέλας , Jorge Arreaza, δήλωσε ότι η χώρα του θα δώσει μια απάντηση ανάλογη σε κάθε επίθεση εναντίον της. Ο ίδιος συνάντησε στην έδρα του ΟΗΕ εκπροσώπους των χωρών όπως Ρωσίας,Κίνας,Συρίας, Κούβας, Ιράν και Β Κορέας. Άσκησε κριτική στις οικονομικές τιμωρίες των ΗΠΑ κατά της χώρας του.
« Αυτό το embargo μας κοστίζει 30 δις dollars » δήλωσε. Διατείνεται πως δεν υπάρχει ανθρωπιστική κρίση στη χώρα του και ότι κατήγγειλε ότι η Τράπεζα Αγγλίας αρνήθηκε ν΄αποδώσει στο Caracas το ισοδύναμο των 1,2 δισ. δολαρίων σε χρυσό.
« Θα προστατεύσουμε το λαό μας έναντι των κυρώσεων » είπε. Υπογράμμισε πως ο « ψυχολογικός πόλεμος » που διεξάγουν οι ΗΠΑ απειλεί την ειρήνη και την εθνική κυριαρχία της Venezuela. « Η Venezuela είναι μια χώρα κυρίαρχη. Θα προστατεύσουμε κάθε εκατοστό του εδάφους της χώρας μας. Θα δώσουμε μια απάντηση αναλογική σε κάθε επίθεση ή επέμβαση κατά της Venezuela » τόνισε.
Ο διαρκής εκπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ , Vassily Nebenzia, άσκησε κριτική στην Washington ότι « χρησιμοποιεί την ανθρωπιστική βοήθεια ως πολιτικό χαρτί», και σημείωσε πως μια στρατιωτική της επέμβαση θα είναι πολύ αρνητική εξέλιξη.
Επίσης  γράφει στο twitter: Στη Νέα Υόρκη είχαμε την τιμή να ανακοινώσουμε τη σύσταση μιας σημαντικής ομάδας κρατών, στόχος της οποίας είναι η υπεράσπιση των θεμελιωδών αρχών του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, του Διεθνούς Δικαίου και η απόρριψη των επιθέσεων εναντίον της Βενεζουέλα. Το πρώτο βήμα μιας ιστορικής πρωτοβουλίας.. »




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το 80% του πληθυσμού της Υεμένης έχει ανάγκη για άμεση ανθρωπιστική βοήθεια γιατί δεν στέλνουν εκεί βοήθεια ΗΠΑ/Δύση αντί για βόμβες;;
14/2/2019 – 23.30
Τα Ηνωμένα Έθνη και οι ανθρωπιστικοί εταίροι τoυς δημοσίευσαν την Πέμπτη μια αξιολόγηση αναγκών για την Υεμένη, αναφέροντας ότι σχεδόν 24 εκατομμύρια άνθρωποι χρήζουν «κάποια μορφή ανθρωπιστικής βοήθειας ή βοήθειας προστασίας», δήλωσε εκπρόσωπος του ΟΗΕ.
« Η κρίση παραμένει η χειρότερη στον κόσμο με περίπου το 80% του πληθυσμού – δηλαδή σχεδόν 24 εκατομμύρια άνθρωποι – να χρειάζονται κάποια μορφή ανθρωπιστικής ή προστατευτικής βοήθειας, συμπεριλαμβανομένων 14,3 εκατομμυρίων ανθρώπων που έχουν άμεση ανάγκη », δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ ο Stephane Dujarric.
« Ο αριθμός των ατόμων σε οξεία ανάγκη είναι σήμερα 27% υψηλότερος από ό, τι ήταν πέρυσι », δήλωσε σε δημοσιογράφους σε τακτική ενημέρωση….
« Περισσότεροι από 20 εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρη τη χώρα είναι σε θέση επισφαλή ως προς τα τρόφιμα, οι μισοί από αυτούς είναι σε εξαιρετικά επίπεδα πείνας », δήλωσε ο Dujarric.
« Περίπου 3,2 εκατομμύρια άνθρωποι χρειάζονται θεραπεία για οξύ υποσιτισμό, 2 εκατομμύρια κάτω των 5 ετών και πάνω από 1 εκατομμύριο έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες, επί συνόλου πληθυσμού  17,8 εκατομμυρίων δεν έχουν πρόσβαση σε ασφαλές νερό και αποχέτευση », ανέφερε. « Σχεδόν 20 εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε επαρκή υγειονομική περίθαλψη ».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Eξέγερση στην Αϊτή: 52 νεκροί 247 τραυματίες….Το 80% του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της απόλυτης φτώχειας.. Γιατί η Δύση που κόπτεται για Βενεζουέλα δεν στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια στην Αϊτή; Γιατί αναγνωρίζει ως Πρόεδρό της τον Jovenel Mouse που εκλέχθηκε παρά την αποχή του 80%;;
14/2/2019 – 22.30
Eξέγερση στην Αιτή εν μέσω διεθνούς αναλγησίας κι αδιαφορίας από τις δυνάμεις εκείνες που παριστάνουν τους ανθρωπιστικούς σωτήρες του κόσμου.. Τα στοιχεία είναι καταστροφικά σύμφωνα με την unicef...Η Αιτή έχει πληθυσμό  9,6 εκατομμύρια. Το 44% αυτών ήτοι οι (4.211.000) είναι παιδιά κι ανήλικοι μικρότεροι των 18 ετών και το 13% (1.250.000) είναι παιδιά κάτω των  5 ετών.
Το 78% του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της απόλυτης φτώχειας και το 56% σε ακραία ένδεια.
Η άνιση κατανομή του πλούτου είναι εκρηκτική καθώς το 63% του πλούτου της χώρας είναι στα χέρια του 20% του πληθυσμού που αντιστοιχεί στο πιο εύφορο τμήμα της κοινωνίας ενώ οι πιο φτωχοί δηλ. το 40% του πληθυσμού έχουν πρόσβαση μόλις στο 9% του παραγόμενου πλούτου.
Το 40% υποφέρει από διατροφική ανασφάλεια. Τα 4 στα 10 παιδιά ζουν σε καθεστώς απόλυτης φτώχειας.
Μόνο το 10% της Αιτή είναι εγγεγραμμένα στα δημοτολόγια. Το 50% των θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης είναι παιδιά.
Κάποιες κατηγορίες παιδιών είναι άκρως εκτεθειμένες σε σεξουαλική κακοποίηση: αυτά που είναι σε ιδρύματα φύλαξης παιδιών,παιδιά που εργάζονται ως υπηρέτριες σε σπίτια και τα παιδιά του δρόμου. Υπάρχουν 3000-4000 παιδιά του δρόμου εκ των οποίων  2500 στην πρωτεύουσα Port-au-Prince. Εκτιμάται ότι ως και το 70% των κοριτσιών έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης.
Η Δύση ΗΠΑ, ΕΕ και τα μίντια της που λειτουργούν με τις προδιαγραφές του  »Πολίτη Κέιν » και κόπτονται για ανθρωπιστική βοήθεια στην Βενεζουέλα γιατί δεν στέλνουν ανθρωπιστική βοήθεια στην Αιτή που είναι το απόλυτο παράδειγμα της ανθρωπιστικής κρίσης; Γιατί δεν στέλνουν ανθρωπιστική βοήθεια στη χώρα αυτή που εδώ και 7 μέρες είναι σ΄εξέγερση με  52 νεκρούς και 247 τραυματίες κατά της κυβέρνησης του Jovenel Mouse; Γιατί η Δύση που δεν αναγνωρίζει το νόμιμα εκλεχθέντα Μαδούρο αναγνωρίζει στην Αιτή Πρόεδρο τον Jovenel Moise, παρ’ ότι  εκλέχθηκε αν και υπήρξε αποχή 80%.
Βέβαια οι επίσημες πηγές δίνουν το μάξιμουμ 10 νεκρούς……
7η μέρα εξέγερσης στην Αιτή. Μετά την Πέμπτη 2 Φλεβάρη θλιβερή 2η επέτειο της ανάδειξης στην εξουσία του  Moïse Jovenel,χιλιάδες διαδηλωτές κατεβαίνουν στο δρόμο απαιτώντας την παραίτηση του. Η ενδημική φτώχεια επιταχύθνηκε τους τελευταίους μήνες. Ο θυμός αγγίζει πολλές πόλεις. Η φτώχεια σε συνδυασμό με σκάνδαλο μεγάλης κλίμακας προκάλεσε την έκρηξη…..
«Μια κυβέρνηση που δεν μπορεί να δώσει τροφή και νερό στο λαό της οφείλει να παραιτηθεί αλλά πρέπει επίσης η μπουρζουαζία ν΄αποφασίσει να μην μονοπωλεί όλο τον πλούτο γιατί εμείς είμαστε πολυάριθμοι στις λαϊκές συνοικίες», προειδοποίησε ένας διαδηλωτής.
Η Αιτή είναι σε βαθιά πολιτική κρίση εδώ και μια εβδομάδα. Έχει παραλύσει από τις κινητοποιήσεις. Ο Jovenel Moïse,παραμένει σιωπηλός ενώ οι διαδηλωτές τον κατηγορούν ότι δεν κράτησε τις υποσχέσεις του να «έχουν όλοι ένα πιάτο φαΐ  και χρήματα στις τσέπες» και ότι συνέβαλε στην επιδείνωση της φτώχειας. Ο πληθωρισμός ξεπέρασε το 15% μέσα σε 2 χρόνια.
Η λαϊκή απογοήτευση επιδεινώθηκε από τη δημοσίευση, στα τέλη Ιανουαρίου, της έκθεσης του Ανώτατου Δικαστηρίου Λογαριασμών για την καταστροφική διαχείριση και τις πιθανές εκροές διασπάθισης περίπου 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το ταμείο Petrocaribe, ένα πρόγραμμα βοήθειας προς την Αϊτή από τη Βενεζουέλα από το 2008.
Περίπου 15 τ. υπουργοί και ανώτεροι υπάλληλοι είναι αναμεμειγμένοι. Όπως μια εταιρεία με επικεφαλής εκείνη την εποχή τον Jovenel Moïse, που αναγνωρίζεται ως αποδέκτης των κεφαλαίων για ένα έργο για την κατασκευή ενός δρόμου χωρίς να υπογράψει μια σύμβαση.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


ΑΪΤΗ
Μαζικές λαϊκές διαμαρτυρίες
Με καταστολή και αστυνομική βαρβαρότητα αντιμετωπίζονται εδώ και μέρες οι μαζικές λαϊκές διαδηλώσεις σε όλες τις πόλεις της Αϊτής ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης του αντιδραστικού Προέδρου Ζοβενέλ Μοΐζ, ενός αστού πολιτικού θετικά προσκείμενου στον πρώην δικτάτορα Ντουβαλιέ, που έχει τη στήριξη του αμερικανικού και του γαλλικού ιμπεριαλισμού. Μαζί με τη φτώχεια, την ακρίβεια, την εξαθλίωση, τη διάψευση των υποσχέσεων που είχε δώσει στην εκλογή του το 2016, αφορμή ήταν και ένα πρόσφατο σκάνδαλο για την απώλεια σημαντικών κονδυλίων από το λογαριασμό του «Petrocaribe» (μια συνεργασία με τη Βενεζουέλα), που φαίνεται ότι κατέληξαν σε ιδιωτικές τσέπες, ενώ υπάρχουν καταγγελίες και για μια επιχείρηση που πριν ανήκε στον Πρόεδρο.
Επίσης σημαντικό ρόλο φαίνεται πως έχει παίξει για τις λαϊκές διαμαρτυρίες και η απόφαση της κυβέρνησης του Μοΐζ να σταθεί στο πλευρό των ΗΠΑ στην επίθεση στη Βενεζουέλα. Πολλοί διαδηλωτές θεωρούν την κίνηση αυτή ανάξια της αλληλεγγύης που πάντα πρόσφερε η Βενεζουέλα στο λαό της Αϊτής από την περίοδο του Τσάβες.
Στις διαδηλώσεις των δύο βδομάδων, από αστυνομικά πυρά έχουν βρει το θάνατο 6 διαδηλωτές, με το τελευταίο θύμα να είναι ένας νεαρός, ενώ χτες τραυματίστηκε και ένας δημοσιογράφος κοντά στο προεδρικό μέγαρο στην πρωτεύουσα Πορτ Ο Πρενς.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΕΛΓΙΟ
Μεγάλη απεργία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα
ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.--
Μαζική ήταν η συμμετοχή στην προχτεσινή 24ωρη γενική απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στο Βέλγιο, με ορισμένους κλάδους να «παραλύουν». Την απεργία κήρυξαν οι τρεις μεγαλύτερες συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας (FGTB, CGSLB και CSC) με βασικό αίτημα την αύξηση των μισθών, καλύτερες εργασιακές σχέσεις, αύξηση επιδομάτων και συντάξεων, κατά της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης που μεταξύ άλλων αυξάνει το κατώτατο όριο ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια και πετσοκόβει τις συντάξεις. Τα συνδικάτα απέρριψαν την πρόταση των εργοδοτών για αύξηση μισθών έως 0,8% ως «απαράδεκτη».
Σύμφωνα με στοιχεία από βελγικά ΜΜΕ, στην απεργία συμμετείχε περίπου το 25% των εργαζομένων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις με πάνω από 50 υπαλλήλους, ενώ περίπου το 20% του συνολικού εργατικού δυναμικού είτε επέλεξε να απεργήσει είτε δεν εργάστηκε εξαιτίας της μαζικής συμμετοχής στην απεργία. Μεγάλα εργοστάσια έμειναν κλειστά (π.χ. «Atlas Copco», «Coca-Cola», «Agfa») και σε αρκετούς χώρους στήθηκαν απεργιακές «φρουρές».
Ακινητοποιημένα έμειναν τα περισσότερα μέσα μεταφοράς, ενώ από την καθολική συμμετοχή στην απεργία των εργαζομένων στο αεροδρόμιο ο εναέριος χώρος του Βελγίου παρέμεινε κλειστός και δεν πραγματοποιήθηκε καμία πτήση από και προς τη χώρα. Ακόμη περιορίστηκε στο ελάχιστο η λειτουργία του λιμανιού της Αμβέρσας. Κλειστά έμειναν τα σχολεία, τα νοσοκομεία, οι δημόσιες υπηρεσίες.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΝΤΕΝΒΕΡ.-- Σε συμφωνία κατέληξαν χτες, μετά από τριήμερη απεργία, χιλιάδες εκπαιδευτικοί και η εκπαιδευτική αρχή του δήμου της αμερικανικής πόλης Ντένβερ. Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε να υπογραφούν νέες Συλλογικές Συμβάσεις με κλιμακωτές αυξήσεις που κυμαίνονται μεταξύ 7% και 11%.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρόκληση από τον «ευρω-πρόεδρο» Ταγιάνι
Αλλη μια απόδειξη ότι το Ευρωκοινοβούλιο, που παρουσιάζεται από διάφορους ευρωλάγνους  ως «το λίκνο της δημοκρατίας και της κοινωνικής αλληλεγγύης», είναι, όπως και η ΕΕ, μηχανισμός του κεφαλαίου: Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, δεξιος Αντόνιο Ταγιάνι, από το κόμμα του Μπερλουσκόνι, μαζί με τον ακροδεξιο της «Λέγκας» και νυν αντιπρόεδρο της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι, μίλησε σε εκδήλωση στις 10 Φλεβάρη στη συνοριακή πόλη με τη Σλοβενία, Μπασόβιτσα, υπέρ των φασιστών του Μουσολίνι, φτάνοντας να ταυτίζει την αντιφασιστική δράση των Γιουγκοσλάβων παρτιζάνων με τα στρατόπεδα του Αουσβιτς. Ταυτόχρονα, εκδήλωσε αλυτρωτικές τάσεις περί «Ιταλικής Τριέστης, Ιστριας και Δαλματίας», περιοχές που είχαν καταληφθεί στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο από τη φασιστική Ιταλία.
Οπως ήταν φυσικό, αυτές οι δηλώσεις προκάλεσαν αντιδράσεις και από διάφορες αστικές δυνάμεις στη Σλοβενία και την Κροατία, που κατηγόρησαν τον Ταγιάνι για «ιστορικό αναθεωρητισμό». Ωστόσο, τα όψιμα αντιφασιστικά μέτωπα, όπου πρωτοστατούν διάφοροι απολογητές του συστήματος, είναι μια κοροϊδία που πρέπει να συνειδητοποιηθεί από τους λαούς. Και αυτό γιατί η ΕΕ και τα όργανά της είναι αυτή που πρωτοστατεί στον αντικομμουνισμό, στην ανιστόρητη εξίσωση του φασισμού, που είναι γέννημα θρέμμα του καπιταλισμού, και του σοσιαλισμού - κομμουνισμού, που ήταν και είναι ο νεκροθάφτης του. Αυτό αποδεικνύουν τα εκατομμύρια που ξοδεύονται σε μια σειρά χώρες για την παραχάραξη της Ιστορίας, η προσπάθεια να εξαφανιστεί η τεράστια συμβολή της ΕΣΣΔ, οι διώξεις κομμουνιστών.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Είπατε τίποτα οι Έλληνες «επαναστάτες», «φιλοι των ανοιχτων συνορων» και «αντι-πατριώτες»; Επίσημος Χάρτης με τις προτάσεις των «Κίτρινων Γιλέκων» για έξοδο από την κρίση...
Στο κεφάλαιο «Γεωπολιτική» διαβάζουμε (η μετάφραση δική μου):
Άρθρο 22 (ΝΑΤΟ): Άμεση έξοδος από το ΒορειοΑτλαντικό Σύμφωνο και απαγόρευση εμπλοκής του... Γαλλικού Στρατού σε επιθετικούς πολέμους.
Άρθρο 23 (ΓαλλοΑφρικανικές σχέσεις): Τέλος της λεηλασίας, των στρατιωτικών και πολιτικών αναμίξεων. Επιστροφή του πλούτου των δικτατόρων και των παρανόμως αποκτηθέντων αγαθών στους λαούς τής Αφρικής. Άμεσος επαναπατρισμός όλων των Γάλλων στρατιωτών. Τέλος του συστήματος του νομίσματος του φράγκου CFA που κρατά την Αφρική στη φτώχεια. Οικοδόμηση σχέσεων ίσου προς ίσον με τα Αφρικανικά κράτη.
Άρθρο 24 (Μετανάστευση):
Ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών, των οποίων η υποδοχή και η ενσωμάτωση είναι αδύνατη, δεδομένης της βαθιάς πολιτισμικής κρίσης που βιώνουμε.
Άρθρο 25 (Εξωτερική πολιτική): Αυστηρός σεβασμός στο διεθνές δίκαιο και τις υπογεγραμμένες δεσμεύσεις.
Είπατε τίποτα οι Έλληνες «επαναστάτες», «φιλοι των ανοιχτων συνορων» και «αντι-πατριώτες»;
Ξαναρωτάω: ΕΙΠΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ;




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Παλαιστινια βουλευτής Khalida Jarrar, 20 μήνες στα σιωνιστικά κάτεργα των σιωναζί...
...χωρίς καν μια δίκη παρωδία από το κατοχικό καθεστώς της Παλαιστίνης
Που είναι οι ευαισθησίες σας "πολιτισμένα" κτήνη της "μεγάλης ευρωπαϊκής δημοκρατικής οικογένειας"... του 4ου Ράιχ;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αργυρώνητες "δημοσιογραφικές" τσούλες της ΕΡΤ που εισαστε το ιδιο με το ΣΚΑΙ... όχι άλλη "αντικειμενική ενημέρωση"!
OXI ΑΛΛΗ "ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ" ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ.
Το εμπεδώσαμε... ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ...!!!!!!




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



2,5 χρόνια φυλακή στον μποξέρ των Κίτρινων Γιλέκων που αντιστάθηκε στην αστυνομική βία
14-02-2019
Η καταστολή, ακόμα και με δικαστικά μέσα, κατά των Κίτρινων Γιλέκων δεν είναι μεμονωμένο φαινόμενο, καθώς ήδη 1796 έχουν καταδικαστεί, κυρίως για επιθέσεις κατά αστυνομικών και φθορά δημόσιας περιουσίας, ενώ εκατοντάδες αναμένουν να εκδικαστούν οι υποθέσεις τους
Καταδικάστηκε χθες σε φυλάκιση ενός έτους συν 18 μήνες με αναστολή ο πρώην πρωταθλητής πυγμαχίας Cristophe Dettinger, το βίντεο του οποίου είχε κάνει το γύρο του κόσμου, όταν γρονθοκόπησε άντρες των γαλλικών ΜΑΤ που είχαν προηγουμένως επιτεθεί σε άοπλους διαδηλωτές.
Μετά τη μήνυση των δυο αξιωματικών που τραυμάτισε, ο Dettinger οδηγήθηκε στο δικαστήριο, όπου εμφανίστηκε μετανιωμένος για την πράξη του, την οποία ωστόσο εξήγησε ως αποτέλεσμα της οργής που ένιωσε από την απρόκλητη βία των αστυνομικών. “Ήθελα να διορθώσω μια αδικία και δημιούργησε μια καινούρια”, είπε απολογούμενος ο μποξέρ, πατέρας τριών παιδιών, με λευκό ποινικό μητρώο ως τώρα. “Είδα την αστυνομία να χτυπά τα Κίτρινα Γιλέκα με ρόπαλα – δεν καταλαβαίνω. Είδα μια γυναίκα στο έδαφος, κάποιον να την κλωτσά και να σηκώνει ένα ρόπαλο και τότε έπεσα πάνω στον αστυνομικό και τον χτύπησα”. Η γυναίκα αυτή μάλιστα κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη,  λέγοντας πως ο κατηγορούμενος: “Έβλεπε να χτυπούν μια γυναίκα 47 κιλών και να χτυπούν το μεγάλο μου γιο και δεν το άντεξε, υπήρχε τόση βία”.
Η δικαστική αίθουσα ήταν κατάμεστη από ανθρώπους που ήρθαν να συμπαρασταθούν στον κατηγορούμενο. Νωρίτερα, είχαν συγκεντρωθεί 117.000 ευρώ για τα δικαστικά του έξοδα, πριν υπάρξει απαγόρευση της συλλογής χρημάτων υπέρ του Dettinger στο διαδίκτυο. Η σελίδα κατέβηκε μετά από αντιδράσεις πως “προωθεί τη βία κατά αστυνομικών”.
Πέρα από τη φυλάκιση, την οποία αναμένεται να εκτίσει με “ελαστικούς” όρους, δουλεύοντας τη μέρα και επιστρέφοντας στη φυλακή τη νύχτα, ο Dettinger απαγορεύεται να επισκεφτεί το Παρίσι για έξι μήνες και πρέπει να πληρώσει στους αστυνομικούς αποζημίωση 2000 και 3000 αντίστοιχα.
Η καταστολή, ακόμα και με δικαστικά μέσα, κατά των Κίτρινων Γιλέκων δεν είναι μεμονωμένο φαινόμενο, καθώς ήδη 1796 έχουν καταδικαστεί, κυρίως για επιθέσεις κατά αστυνομικών και φθορά δημόσιας περιουσίας, ενώ εκατοντάδες αναμένουν να εκδικαστούν οι υποθέσεις τους. Την Παρασκευή αυτή θα κάτσει στο σκαμνί η ηγετική φυσιογνωμία των Γιλέκων, Ερίκ Ντρουέ, για “διοργάνωση παράνομης διαδήλωσης” στο Παρίσι, αδίκημα που επιφέρει ως και 6 μήνες φυλάκιση.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φεβρουάριος 15 2019
Εταιρεία που «πολεμά» την υπογεννητικότητα απέλυσε έγκυο!

Μια έγκυος εργαζόμενη 10 χρόνια στην εταιρεία βεφικών τροφών «Γιώτης» απολύθηκε επειδή διέπραξε το έγκλημα της …εγκυμοσύνης!
Και αυτή η απόλυση της εγκύου έγινε την ίδια ακριβώς στιγμή που τρέχει το πρόγραμμα:
«Μια ελπίδα γεννιέται»
από την κοινωνικά …«ευαίσθητη» εταιρεία «Γιώτης» για την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας, που σε συνεργασία με την επίσης κοινωνικά …«ευαίσθητη» ΜΚΟ την «HOPEgenesis» αναλαμβάνει την οικονομική στήριξη υποψήφιων μητέρων σε 86 απομακρυσμένα χωριά…
Όλα αυτά με τις απαραίτητες τυμπανοκρουσίες βεβαίως – βεβαίως που σκοπό έχουν να αναδείξουν την …κοινωνική «ευαισθησία» της καλής αυτής εταιρείας παραγωγής βρεφικών τροφών.
Η … καλή αυτή λοιπόν εταιρεία «Γιώτης» αναλαμβάνει να καλύψει όλα τα έξοδα παρακολούθησης της εγκυμοσύνης των 86 εγκύων, τις εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου και του τοκετού, τα έξοδα μεταφοράς και φιλοξενίας, καθώς και τις ανάγκες των μωρών τους σε βρεφικές τροφές για τα πρώτα δύο χρόνια της ζωής τους…
Την ώρα λοιπόν που στις τηλεοράσεις και στα υπόλοιπα ΜΜΕ διαφημιζόταν αυτή η πρωτοβουλία, μια νέα μητέρα, που εργαζόταν επί 10 χρόνια σ’ αυτήν την εταιρεία, είδε τη σύμβασή της να μην ανανεώνεται επειδή έκανε το λάθος να μείνει έγκυος!
Σύμφωνα μάλιστα με καταγγελίες συνδικαλιστών, της είπαν ότι δεν μπορούν να την κρατήσουν, αφού ως νέα μητέρα θα έχει πολλές υποχρεώσεις, που ενδεχομένως να οδηγήσουν σε απουσίες από τη δουλειά…
Της έγινε επίσης γνωστό ότι συμφέρει περισσότερο στην εταιρεία να προσλάβει μια νεότερη εργαζόμενη, με πολύ μικρότερο μεροκάματο.

Αυτά συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα;
Για να προλάβουμε ορισμένους καλοθελητές, οι οποίοι έχουν την τάση τέτοια φαινόμενα, να τα αποδίδουν αποκλειστικά και μόνο στην ελληνική «στρεβλή» πραγματικότητα επισυνάπτουμε μια πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού – παρακαλώ – Δικαστηρίου.
Το δικαστήριο όχι μόνο δεν δικαίωσε μια απολυμένη έγκυο από τον ισπανικό τραπεζικό κολοσσό «BANKIA» απλά και μόνο επειδή είχε μείνει έγκυος, αλλά έκρινε και «νόμιμη», την απόλυσή της!
Ένα ακόμα παράδειγμα από τα δεκάδες που συμβαίνουν καθημερινά στον ιδιωτικό τομέα, αφορούσε οίκο ευγηρίας που απέλυσε την 24χρονη νοσηλεύτρια μόλις τους ανακοίνωσε πως είναι έγκυος.
Το περιστατικό συνέβη το 2014 ενώ η δικαστική απόφαση που βγήκε πριν έναν χρόνο, όχι μόνο «δικαίωσε» την εργοδοσία αλλά επιδίκασε στην νεαρή μητέρα να πληρώσει και τα δικαστικά έξοδα!
Υπενθυμίζουμε πως πριν ένα χρόνο στη Θεσσαλονίκη η ελληνική αστυνομία διέπρεψε πάλι όταν  συνέλαβε καθηγητές (την Προέδρο και τον Αντιπροέδρο της Α’ ΕΛΜΕ) επειδή συμπαραστάθηκαν – με ψήφισμά τους – σε μία έγκυο εργαζόμενη που απολύθηκε από ιδιωτική τηλεφωνική εταιρία της Αθήνας.
Αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά πως μπροστά στα κέρδη οι καπιταλιστές και τα τσιράκια τους δεν υπολογίζουν ούτε εγκύους ούτε ανθρώπινες ζωές και οι «ανησυχίες» τους για την υπογεννητικότηταεξαντλούνται σε δράσεις, που δεν αγγίζουν την κερδοφορία τους και γίνεται μόνο για το «φαίνεσθαι».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι εστι σήμερα Συριζα
Ορφανά του Άκη και κηπουροι του Τζέφρι
Ο Μωραιτης υφυπουργός επι ΓΑΠ που έλεγε απατεώνα τον Τσιπρα, ο Τολκας πασοκος της πλάκας που τους έβριζε ως ΚΑΙ το 2017, ο Μπαρκας, ένας πουθενάς Ζαιος, που γελάνε ακόμα και τα Ζαιοπανα μαζί του... ένα νούμερο επιπέδου Νοτοπουλου, απ' ευθείας από τον Τζανακοπουλο, που δεν την ξέρει ούτε η μάνα της και φυσικά η κυρα Σια η γνωστή 'αντεθνικιστρια' με θεσεις Γκρίζων Λύκων, που είχε και το θράσος να λέει πως η 'Συμφωνία των Πρεσπών' είναι συνέχεια του ΕΑΜ..
Γελάνε και τα σανιδια...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Θα ρυθμισουν την αυτοδυναμια ο Μεχμετ ο Αλη και η Εμινε?» γραφει η Εστια…
Ο διευθυντής της 'Εστίας', ο κ. σοβαρός Κοττάκης, σίγουρα θα θυμάται τον Αντώνη Σαμαρά που, όταν ήλθε η 'δημοκρατία' και στην Αλβανία, προσκαλούσε επισήμως τους Αλβανούς να έλθουν να ζήσουν στον παράδεισο της Ελλάδας... Πετυχαίνοντας, πέραν των άλλων γνωστών, τα πιο φτηνά (έως και απλήρωτα) μέχρι τότε, χέρια κατάμαυρης εργασίας!